Nedelja, 19.06.2011.

00:02

Gorivo u Srbiji biće samo za bogate

Poskupljenje goriva u Srbiji, na žalost vozača, više nije - novost. Zbog rasta cena nafte, računi za sve vrste benzina i dizela u 2011. porasli su za 15 odsto.

Izvor: Novosti

Gorivo u Srbiji biæe samo za bogate IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 12 godina

@Eins, zwei, drei, kako je to EU povecala akcize na BMB? Akcize su povecali politicari, isti oni koje si i ti glasao a koji su potpisali SSP. U istom stoji da nema favorizovanja trzista. EU je lepo rekla da time sto nekima dajes nize a nekima vise akcize krsis SSP, pa ti odluci da l' hoces SSP ili ne. `Nasi` su mogli:
1) Da batale SSP, a time batale i buducu pomoc EU i sve ostalo sto uz to ide
2) Da izjednace akcize tako sto ce visoke smanjiti umesto da niske povecaju
3) Da izjednace akcize tako sto ce niske povecati na nivo visokih

I po cemu je sad EU kriva sto su nasi politicari odabrali `numero tres`? Stavise, ne zelim da poverujem da su nasi politikanti toliko nesposobni pa da nisu mogli unapred da znaju da ce time sto uvode dvojne akcize prekrsiti potpisani SSP. Vise mi je verovatno da su to namerno ovako uradili - nabili visoke akcize na goriva koje vecina ne kupuje, a one druge ostavili na znatno nizi nivo, i time se malo uvukli i priprostom puku i `bacuskama`, a onda cekali da ih EU prekori (sto je bilo neminovno) i onda koriste EU kao izgovor sto su podigli akcize, a sve u stilu - mi ne bi, al' eto oni zapeli. Zapravo racunali su oni na te pare od pocetka, samo su odigrali klasicnu igru `nisam ja, zeka je` i zalosno je koliko se ljudi na to primilo.

swedroid

pre 12 godina

Za 3OPAHaNe sekiraj se brate, ali sledeceg Teslu ako docekamo po staroj losoj navici ce vam poklonimo. Mi navikli da se patimo, sta ces ..========Srbija vec ima pad u prodaji goriva, dizanje akciza je pokusaj odrzanja budzeta. Jedini nacin za rusenje akciza a i budzeta je zaistavljanje Srbije, dosta su 3 dana da sve stane da u vladi osede svi od reda ...

zoran

pre 12 godina

bitno da drzava nece da smanji akcize,kako ih vise nije sramota da svaki dan nesto poskupi,izadjimo narode na ulicu i oterajmo ovu lopovsku vlast vise.koliko nam je plata,a koliko je cena goriva,narode ujedinimo se,ovo je za nase dobro i oterajmo ove lopovcine

ne.

pre 12 godina

@nesha jel ti znas sta govoris?

NIS - gazprom neft I DALJE PRODAJE DRZAVI GORIVO PO CENI OD 45 DINARA PO LITRU,ALI ONDA drzava prodaje NAMA za 130 dinara......i dobar je bio potez prodaja jer je NIS bio u minusu i mozda bi sada bio u stecaju....jer su ga opeljesili ova hitlerova deca koja pokusavaju da nam uniste drzavu (i uspevaju)

besposličar52

pre 12 godina

Cena benzina je tolika jer ge NE IMAMO ,a opet cena šećera je tolika jer ga IMAMO.
Ne vozim već godinu dana ,a smršao sam i smanjio sam šećer.Nemam pojma kakve to veze ima sa gornjom rečenicom ali ću poslušati Dnevnik i biće mi sve jasno ,a nadam se i Vama.Tamo sve lepo objasne i meni posle Leeepo,a verujem i Vama.I da znate na ulice se neće izaći jer upravo su na Dnevniku javili da to nije IN.

dejan

pre 12 godina

U Bosni naslov "Pumpadzije pored granice sa SRbijom zadovoljno trljaju ruke"

2011 ce promet da padne jos jedno 20% u udnosu na 2010. Svaki dan vozim kola i primecujem mnogo manje automobila nego npr 2008godine

Autogol

pre 12 godina

Kod nas se stranke takmice u samoubiilackim potezima. Posle urnebesnog strajka gladju/zedju/pamecu T. Nikolica mislio sam da niko nece nadmasiti taj potez, ali prevario sam se. Stranke na vlasti podizanjem akciza okrecu protiv sebe cak i one koji ih godinama podrzavaju. Pojeftinjenje pred izbore nece biti dovoljno da se operu ove brljotine.

Nafta

pre 12 godina

Ajde da se malo umesam kao neko ko radio doduse ne ovde ali radi sa naftom!
Rusi imaju cenu kao i vecina preradjivaca u svet i ona sad iznosi oko 55 dinara ostalo vam dragi moji zemljaci uzima drzava preko akcize, poreza i poreza na akcizu plus taksu za ekologiju i jos neku taksu i pet dinara po litri pumpa uzima!
Dacu vam presek proizvodjackih cena u zadnjih 7 godina pre sedam godina cena je bila u rafineriji 13 dinara, pa pre sest 18 pa pre pet je isla na 25 a kad je pre 4 skocila na najvisi nivo bila je 67 dinara pa je onda padala posle naftne krize (vestacka pojava) i onda je pre tri pala opet na 33 dinara danas ona iznosi oko 55 dinara! Sto govori koliko je drzava propala za ovih sedam godina! Ako pogledate samo inflaciju za sedam zadnjih godina u vidu nivelacija akciza sa inflacijom inflacija je kroz porast akciza do danas tj.za sedam godina povecana neki 23posto sto nimalo nije mali procenat ! 3 i nesto procenta godisnje je samo akciza i ostali drzavni nameti u ceni litre ucestovali u inflaciji! SAd uzmite sledecih sedam godina i videcete gde ce akciza biti tj koliko puta veca od cene sirove cene jednog litra benzina ako ova drzava ovako nastavi! Samo da upozorim da ce 1 januara sledece godine akciza biti uvecana za neki 14 posto na koji dodate pdv i dobijete povecanje akcize od 15.6 i nesto posto cene sto iznosi u dinarima oko deset dinara po gruboj racunici znaci plus minus dinar! Te zato jedino mogu da kazem da vas drzava dere ! Znaci u litri goriva koje platite sledece godine ce drzava uzeti skoro 70 posto cene ! Sto je previse previse je! OVaj zakon o akciznoj politici je jako stetan i za njegovo uvodjenje iskljucivo odgovornim smatram Djelica koji je to uveo 2001 godine ili 2002 ne secam se tacno! Taj inace vajni i poznati ekonomista sa trajnom zabranom ulaska u Poljsku i Rusiju (ako udje bice odmah smesten na robiju) zbog ``odlicno`` savetovanja je uneo u nas sistem niz poluga za stvaranje inflacije od strane same drzave koja se odrzava na celokupnu privredu i proizovode ( gorivo i akcize velikim su delom krivci za poskupljenja hrane i ostalih proizvoda) Doduse moram biti i tu kritican jer povecanja recimo case jogurta za zadnje 3 godine pod izgovorom skuplja nafta, struja sirovine su cista budalastina ali o tome cu jednom drugom prilikom!

Зоран

pre 12 godina

Шта ће вама у Србији ауто?! Па свуда вам иду аутобуси. Ви терате бес по Србији. Проблем је за нас у Америци, тамо аутобуса на кашичицу - у траговима. Ја сам сада у Србији, иначе сам у САД. Не пада ми на памет да идем колима, само кад МОРАМ. Пешице и аутобус. Људи, будућност је јавни превоз. Мислим, не државни, него јавни. Има и друга варијанта, то је нуклеарно гориво. Са неколико стотина грама иде подморница месецима. Знам, фрка ако се сударите. Ма није, могу они то све да упакују и изолују, ствар је ПОЛИТИКЕ И ЗАРАДЕ. Остала горива, као струја, водоник, био дизел, ...., од тога нема леба. Видим пале вас на струју, али проблем је што се возите 4 сата, а 4 сата га пуните. То можда вама у Србији није проблем, али у САД је ОГРОМАН проблем, јер су раздаљине велике, а и не придржавају се столице у кафићима тек онако, него се гледа да се што пре уради посао. Дакле, НУКЛЕАРНО гориво је будућност, 100%, јер нема шта друго. Ето, ко хоће да уложи паре на берзи на нуклеарно гориво, има прилику, али рекламације не примам.

Peca i deca

pre 12 godina

Stvarno bi bilo dobro da vidimo strukturu cene benzina: kolika je proizvodjacka cena, a koliko je ostalo. Taj podatak kao da je sveta tajna, nigde ne moze da se pronadje. Izgleda da je ovo jos jedan prostor za spekulantsku drzavu da hapa (hama, drpa, krade) koliko hoce, a da je stalno neko drugi kriv (te EU, te Rusi, te visa sila...). Ako neko zna tacne podatke, neka ih objavi.

igor

pre 12 godina

Srbija je raj za prodaju nekvalitetnih ali zato skupih proizvoda. Bilo gde u svetu bi se zatvarale firme i gubila dozvola za rad. A ovde se čak i uvozi skart

Dejan

pre 12 godina

Naftaši posluju u minusu i sve slabije??? Ma nemojte reći. Benzinske pumpe samo niču a drže ih sve siroti ljudi. Ma da je DRŽAVA u 80% kriva zbog ove cene,a eto nam i BRAĆA RUSI-bratski narod jel da?! Postajemo RUSKA GUBERNIJA!

dzoni

pre 12 godina

I u republici srpskoj ruski vlasnik pa i benzin i dizel jeftiniji 30 dinara,srbima svi krivi tito,rusi,ameri ali su u stvari lopovski narod...akciza +razni porezi 80 din po 1 litru!

Bojan

pre 12 godina

(Afrika zdaj !, 19. jun 2011 14:37)
prvo, jedinica koja se koristi je kWh
drugo, naravno da treba tržište da određuje cenu, ko nudi bolju uslugu za nižu cenu, samo taj treba i da opstane.
Veštački (državnom inicijativom) spuštena cena na prvi pogled pomaže najsiromašnijima jer im omogućava jeftinu struju, a zapravo je to samo politički marketing i katanac celom društvu zato što
1. crpi državni budžet da bi se nadoknadili gubici delom izazvani nižom cenom, delom korupcijom, delom prevelikog broja zaposlenih.
2. omogućava neodržavanja sistema koje će da plate buduće generacije

što se tiče EU, ni oni nisu normalni sa svojim regulativama, akcizama, porezima i subvencijama. Sve to jednostavno ukinuti i omogućiti ljudima da se organizuju

Tipolir

pre 12 godina

Gorivo u Srbiji biće samo za bogate?!
_____________________
Siromašne u Srbiji, ova vijest nebi trebala zabrinuti,
jer Srbija ima rješenje. Čitaj izjavu Dulića /dolje/

Dulić: Nemamo naftu, imamo vetar

Rafinerija drpolikih

pre 12 godina

Narode,poslusaj Dulica,cepaj tetovac pustaj vetrove i vozi se.Dace Bog da salve tih vetrova udare i u jedra Vladinog broda pirata,i oduva ga tamo gde mu je i mesto,odlagalista JKP-a sirom zemlje.Podrzavam predlog da nedelju dana ne sipamo ni kapi zulum-benzina.

Pedja

pre 12 godina

U normalnim drzavama zbog ovoga se izlazi na ulice blokiraju se autoputevi i sl. Nazalost ovo je Srbija zemlja bez lidera u svim strukturama.Vlast u Srbiji je toliko opojna da mi se cini da zivimo na polju maka.

Vojin

pre 12 godina

Prilikom formiranje cene benzina prosli put cena nafte na svetskom trzistu je bila 115$/barel. U poslednjih mecec dana cena nafte se drzi na oko 100 (sto niko ne spominje). Cena na zatvaranju u petak je bila 92$.http://www.oil-price.net/ Dok je tip brent pao sa 125 na 110 (trenutno na 117). Ne znam koji tip nasi kupuju, ali kod oba je doslo do POJEFTINJENJA.
Nema potrebe da toliko kradete odjednom. Nemojte se plasiti izbora. Narod ovde brzo zaboravlja. Malo asfaltirate, date 5% povecanje plata, malo plasite narod drugima, otvorite most na adi, taman pred izbore tempirate kandidaturu za EU i eto vam prilike za kradju jos 4 godine. Samo ovaj put bar ja u tome necu ucestvovati.

Ovca

pre 12 godina

Znate vi drugovi iz vlade da je sada vreme za sisanje ovaca,jel'te runo
im je poraslo pa im valja olaksati zivot.Sisajte dok mozete i imate sta
sisati...predlazem vam da odmah dignete cene na 200din. po litri svih naf
tinih derivata da znamo na cemu smo...to bi zaista bilo celishodno da bi
ovce znale da li i dalje da pasu travi ili da trze vukove da ih pojedu!?

magellan

pre 12 godina

Prosli vikend sam se prevario, pa sam pred put u EU sipao gorivo na nasoj pumpi (patriota - optimista, da ne kazem budala).
Onda sam potpuno ispraznjeni rezervoar napunio eurodizelom na slovenackoj pumpi i vozeci se nazad ka voljenoj Srbiji, ustanovio da je razlika u potrosnji oko 20%.
Pogodite sa kojim gorivom je manja.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Gorivo u Srbiji bice samo za ruse i njihove sticenike.Oni ce da nose posebne bedzeve na reveru da se razlikuju od nas sirotinje.Gospodo trazili ste ruse izvolite!

Sasa

pre 12 godina

Euro bmb95 i bmb95 su totalno isti proizvod NISa a cene su razlicite, varaju narod samo. Jedino na EKO pumpama ima kvalitetniji benzin i to od 98 oktana. Hocu da inspektori rade svoj posao i ovo iskontrolisu, pogotovo sto NIS po recima njihovih radnika proizvodi i benzim od 93 oktana. Nije nemoguce da je 95 ustvari 93 a euro 95 obican 95.

Zoran

pre 12 godina

Tako i treba sta ima mi obicni gradjani da se vozimo,mi cemo da se vozimo?!Treba benzin da poskupi da niko ne moze da ga priusti i onda necemo moci vozilima da krecemo na Vladu i da blokiramo puteve i vlast ce uvek biti mirna!!!

Vopi

pre 12 godina

Recite mi ljudi jedan ne vise samo jedan razlog zasto poskupljuje?Mozda se teze vadi benzin nego sto se vadio pre?Neeee samo nemaju vise odakle da uzmu...pa ajde po benzinu!!!Zivim u Grckoj na Kritu a benzin dodje ovde 1.80 - 1.85 a pravo da ti kazem nezna se kosu veci lopovi????

Veca

pre 12 godina

Tako i treba. Ja sam prosvetni jadnik, dosad sam se snabdevala u BN (komsije mi)sad ne znam kako cu, nesto su ljuti na nas, ne smem ni da probam da odem. Pa, kako moramo, samo da imamo da odvezemo koga za ne daj Boze, jednom sedmicno u vecu nabavku i cao. Neverovatno, kako (kad) god sta poskupi, mi se ne bunimo,mi se snalazimo tako sto se odricemo, a citam cigarete skuplje duplo ( i vise), nisam pusac, ali imam pusaca u kuci koji krizira ali bukvalno kad ih nema, sad ih ostavio: Kud koji-mili moji, sacuvaj Boze i sakloni:(
DOKLEEEEEEE vise?!
Evropske cene, srpske plate?

Voyager

pre 12 godina

Meni nisu stvarno razumljiva ova patoloska lupetanja o Rusima. Evo, molim B92 da objavi kolika je cena 95 kada izadje iz rafinerije u Pancevu. Objavite, pa onda da vicemo ko je kriv za ovo stanje. Ako je cena recimo 90 dinara - Rusi lopovi, ako je cena recimo 57 dinara - ko je onda lopov? Ko uzima razliku do 135 ili ko zna koliko dinara. Ajde vise jednom da rascistimo to vise, pa da ucutkamo vise razne sinove iz Cikaga i rusofobe, rusmrzitelje i uvlakace u zapadne gu.....

Bojan

pre 12 godina

(Aca Banjac, 19. jun 2011 02:05)
kakve veze ima kapitalizam sa skupim gorivom???
akcize su državna mera i one podižu cenu, isto tako je državna mera i monopol koji onemogućava slobodnu trgovinu i uvoz kvalitetnijeg i jeftinijeg.
Državna kontrola je ono što nas uništava, pokušaji punjenja budžeta za navodno "socijalno odgovornu vladu". Jedini sistem koji štiti malog čoveka je kapitalistički sistem bez velike intervencije države, zato što kad imaš jaku državu velike firme poput NIS-a dobijaju specijalne tretmane u vidu monopola, eventualnih subvencija za neke druge i slično, tako da mali čovek ne može sa njima da se takmiči. Kada to ne bi imao kompanije bez obzira koliko velike kao jedinu opciju za zaradu imaju nuđenje bolje i kvalitetnije usluge potrošačima
STOP državnom mešanju u privredu

Škomi

pre 12 godina

Apropo kvaliteta goriva... jedno jutro sam došao ranije na posao, i baja na NIS-ovoj pumpi u samom centru grada, sipa li sipa vodu u rezervoar... da sam se samo snašao da ga snimim, bruka!

Neznalice

pre 12 godina

Mogo bi stvarno neko da objasni ovim nasim politicarima kad vec sami nemaju skola da kad povecate akcizu smanji se prodaja pa taj visak od povecanja akciza pojede smanjene prodaje i opet ste na istom . Na kraju ne dobijete nista osim negativnih politickih poena kod gradjana skuplje gorivo ce dodatno otezati poslovanje privrede i podici cene domacim proizvodima koje i ovako ne mozemo nikome da izvezemo , a kriza se dodatno produbljuje . Oni verovatno misle da ako su sve prethodne vlasti tako radile u prethodnih 20 i vise godina da mogu i oni al ne moze se tako doveka jednom ce morati sve da pukne a taj trenutak je sve blizi bojim se .

Obice se ovo sve i njima o glavu na kraju .

Momcilo

pre 12 godina

Zasto neki naivno misle da drzavi smeta smanjena prodaja naftnih derivata? Njima svakako nije problem da povecaju akcize i da time napune budzet, a da li cemo mi da se vozimo ili ne - njih apsolutno ne zanima. Hocu da kazem, ako im treba npr. 100 din, svejedno im je da li ce od 10 gradjana uzeti po 10 din. ili od 2 gradjana po 50 din. Ono sto je najveci problem je sto cena goriva uslovljava mnoge druge cene...

g4

pre 12 godina

Sve dok se ne bunimo a oni ce povecavati i povecavati cene. Mi ne znamo da se pobunimo sve dok neko iz inostranstva to ne inicira. Ni Miloosevic ne bi pao da nije bilo pomoci spolja, mislite da cemo sad sami nesto da ucinimo? Ni 200 din da bude gorivo, ljudi ce da cute i trpe. Pa opet glasajte Palmu, Krkobabica, Dacica, Dinkica i Tadica.

muamua

pre 12 godina

kakve ovo poskupljenje ima veze sa rusima kada je slobodan uvoz goriva...NA NIS PUMPAMA JE I DALJE JEFTINIJE GORIVO U ODNOSU NA EVROPSKE u Srbiji ...

Nikola

pre 12 godina

Ovde mora da se pokrene neka akcija da se blokiraju sve pumpe u Srbiji, pa onda i oni sto imaju nece moci da sipaju. Pa slobodno dignite akcize za jos 100%. Svi na ulice!!!

TNG

pre 12 godina

Da ljudi nemaju para ne bi ni vozili auto na benzin. Meni auto trosi 7l tng x 60.9 = 426,00 dinara 100 km. Svaki dan citam clanke kako ce svi ici peske a 10 minuta ne mogu da predjem ulicu.

Jan Žoga

pre 12 godina

Kadase pojave šelove pumpe na našem tržištu tad ću znati daje stvarno liberalizovan uvoz goriva .Mada i sad se oseti razlika u kvalitezu Evro premijumai domaćeg ali samo na pumpama OMVa Lukoila MOLa i ostalim sranim pumpam akod naših privatnih pumpadžija je sve isto jerga bar triput prekrste.A još jednom nalašavm kadse pojave SELOVE pumpe tada ću sigurno znati daje uvoz liberalizovan . Aštose tiče cene ona je više nego sramotnapa ovo nije pljačka ovo je bukvalno otimanje para od građana i ovo je čidt dokaz koliko je naša vlada sposobna da vodi ovu državu .

Koja

pre 12 godina

"Kada počnu da se primenjuju nove akcize, videćemo kako će reagovati tržište" - A da mi vama malo izadjemo na ulice, pa da vidite kako ce da reaguje trziste PRE nego sto pocnete da primenjujete nove akcize, lopovicne jedne?!!3

Samo se pitam

pre 12 godina

Gledajuci SAT-ovu patrolu do Grcke, nemogu a da ne primetim da nigde nisu platili putarinu. Ove godine po Halkidikiju, a prosle do Tasosa; gde je skoro sve vreme autoput a nigde da se plati Putarina! E sad se pitam ja ako se kod njih odrzavanje Autoputeva naplacuje iz cene goriva onda je gorivo u Srbiji NAJSKUPLJE U OKRUZENJU i to UBEDLJIVO!

Nikola

pre 12 godina

Moze i tako, ali 'ajde sad evro na 125 i plate 25% vise. A tako ne moze, aha ... Pa sta se onda nesposobni zale na nepristojno bogate!?

Mix

pre 12 godina

Da smo pametni, kao što nismo, i da postoji neka prava nevladina organizacija koja nije u dilu sa svakom vladajućom garniturom, pa da organizuje bojkot svih proizvoda koji poskupe...
Počešali bi se po glavi... i tajkuni, i monopolisti...
Po principu poskuoi hleb, niko ne kupuje hleb danima. Pa kad im propadne 15-ak dana barem 40% proizvodnje, pa da vidimo.
Krivimo vlast, ali i mi smo delom krivi. Jer su nas doveli u situaciju za koga god da glasate, svojim glasom legalizujete kriminal, korupciju, a sami ispadate lakoverna budala.
Uzmimo se pameti.

mag

pre 12 godina

pa ovo sto se radi je katastrofa.narod ovo vise ne moze da izdrzi.sreca moja sto zivim blizu granice sa kosovom,pa cu kao i do sad tamo da sipam evrodizel za 110 din.ali jadan je ovaj napaceni narod.

Savara

pre 12 godina

Ma ljudi predjite na bicikle. Ali i ako ova drzava bude videla da ljudi voze bicikle pocece da placaju porez na trosenje misica za okretanje pedala, tako da jedini nacin da prezivimo je ..... ne znamo jos!!!

Ogi

pre 12 godina

"Kada počnu da se primenjuju nove akcize, videćemo kako će reagovati tržište", kaže Ljubinko Savić, savetnik za energetiku u Privrednoj komori Srbije.

Ne znam za tržište, a ja ću odreagovati sigurno. Ne samo što ću prestati da kupujem gorivo, nego neću ni registrovati auto dok ne dođu bolja vremena(lopovi ne odu sa vlasti). Dok god ćutimo i točimo ostavljamo poruku da nam ne smeta njihova "sposobnost" da upravljaju našim novcem.

Johnny Quid

pre 12 godina

Protestovali su(i razbijali grad) zbog karadzića, mladića, kosova, gej parade i još milion gluposti. Pa gde su te velike patriote i srbende kad cena goriva skače kao luda? Što sad ne organizujemo protest? Gde su sad naši, 1389, obraz? Većinsko stanovništvo u ovoj zemlji su ovce po uverenju.

Danijel

pre 12 godina

Pa dokle???Gorivo u Hrvatskoj dva puta pojeftini,jos od svake prodate litre benzina,odredjeni procenat ide u puteve (sto se i vidi,svakih 3 dana sam tamo).I onda njihovo gorivo moze da pojeftini a u Srbiji mora da bude 134 din!?!?Znam,reci ce,njihov kurs je daleko stabilniji i ne fluktuira kao kod nas 7,2 7,3,ali,to je opet pitanje za ministarstvo finansija.Komsije idu napred,a mi izgleda smo jos pod onih 600godina.Neka se ultra-desnicari i patriote,kako god sebe nazivali,ne nadju prozvanim,ne volim ni ja ove preko..

igor

pre 12 godina

zašto su povećali akcize da bi ih izjednačili? Zašto ih nisu smanjili da se izjednače? Lopovluku nema kraja. Pozivam sve vozače da kad prodju pored vlade zatrube, neka im ceo dan trubi u glavi

student

pre 12 godina

Možemo mi i pešice da idemo. Povećanje cena goriva oslikava današnju Srbiju. To rade sve zemlje koje su u ekonomskoj krizi. Da nismo dobili kredit od MMF-a, cena goriva bi bila još skuplja.

Đole

pre 12 godina

Ja zaista ne znam šta više da uradim da animiram ljude na konkretnu akciju protiv ovog lopovluka.

LJUDI, MOLIM VAS, DOSTA JE BILO SAMO KUKANJA, DAJTE DA SE DOGOVORIMO ŠTA NAM JE ČINITI, PA NISMO VALJDA OVCE DA GLEDAMO SAMO KAKO NAS ŠIŠAJU?

Priključite se akciji, dajte da uradimo NEŠTO KONKRETNO, od negativnih komentara nema vajde: https://www.facebook.com/StopVisokimAkcizamaNaGorivo

igniss

pre 12 godina

Da li veća cena uvek znači i veća zarada? Ako bi se akcize snizile, verovatno bi se budžet još bolje punio zbog većeg prometa. Nažalost, nema ko da misli o tome...

Dragutin

pre 12 godina

Postoji sasvim valjan razlog zasto je sve to skupo i zasto ce jos da poskupi nasa drzava je bankrotirala i ako misli da plati plate i penzije zdravstvo i obrazovanje mora da vam oguli kozu sa ledja .Tako je sistem koncipiran mora se zatvoriti krug novca .Ono sto treba da im zamerimo je sto ne uzmu od ljudi kao Miskovic pola od svega sto ima (a zamislite idalje bi bio bogat) .A sebi da skresu budzet i dnevnice i plate u drzavnom sektoru koje su naduvane na racun gradjana .Medjutim sve ovo treba da uradi samostalna ne korumpirana vlada a to je nemoguce zato sto je igra namestena tako da se vlast menja izmedju istih kupljenih ljudi .I jos dodajte na to unutrasnje zloupotrebe polozaja radi licne koristi kao npr Cvetkoviceve privatizacije ili Dinkiceve banke ... A mi mozemo da idemo da strajkujemo do mile volje .Svaki puit kada dobijemo povecanje plate dobicemo i porast cena tako da smo na nuli.Sami sebe placamo a opet nam iz nekoga razloga oni trebaju ...

srbin

pre 12 godina

kada ce shvatiti ova nasa vlada da poskupljenjem smanjuju prodaju to zna i malo dete,i teraju narod da se bave sivom ekonomijom pa gde to ima.idem u bosnu da kupujem gorivom i vozim auto sto manje mogu,tesko njima kada proradi sprski inat

Ivan vRS

pre 12 godina

a zasto nam stalno poturaju cene goriva u okruzenju? zasto nikad ne kazu da nam je gorivo skupo kao recimo u svedskoj? nedavno sam se vratio iz stokholma i tamo litar ovog (skupljeg) Evro BMB benzina kosta od 135 do recimo 142 dinara!!!!! ej bre, kosta isto koliko i kod nas, a gde su nasa primanja u odnosu na njihova... jos kad sam video da im dobar deo hrane kosta maltene kao kod nas (npr. krompir-80, paradajz-90,luk-50 itd.) maltene mi pripala muka... a ta mucnina traje i dan danas i samo se pojacava kad cujem ovakve izjave i objasnjenja "zasto nesto mora da poskupi'

Dragan

pre 12 godina

I treba da poskupi. Kao narod nema para, a ulicama ne možeš da prođeš od automobila. Svi bi da se vozikaju, a u kolima u 90% slučajeva samo vozač. To je neracionalno, i treba se obeshrabrivati.

nesha

pre 12 godina

znaci da je poklanjanje NIS-a rusima bio stratesku odlican potez. od celog cirkusa imamo na kraju najskuplje gorivo u regionu. sto ce reci - lideri smo... poklonite im, molim vas i EPS, pa da se svi lepo iselimo u Sibir, odakle smo i dosli....

goran

pre 12 godina

Pozdrav!Juce sam dosao iz Banja Luke.cene goriva se krecu od 110 do 114din za bmb 95.Na jednoj pumpi sam cak video cenu i 109din.Imaju i bmb98,on je oko 115 do 117din a imaju i olovno gorivo 98oktana.Gde ga nabavljaju nemam pojma.Gorivo je neuporedivo kvalitetnije i svakom preporucujem ako je u mogucnosti da predje granicu i tamo kupuje gorivo.Inace golfove i stare dizelase cepaju na loz ulje koje je tamo od 70-80 din.POZDRAV :))))

Hogar

pre 12 godina

Ja bih probao drugačije....smanjio cenu goriva da bude daleko najmanja u regionu i išao na zaradu na osnovu količine prodatog goriva a ne na osnovu cene jer šta smo uradili.....1-Zakočili privredu 2-Podigli cene svih namirnica zbog goriva 3-Upropastili standard građana što vuče posledice po ceo "lanac" života u zemlji....ovako malim cenama goriva podižemo prodaju pa će umesto da mi idemo u okolne zemlje po gorivo oni dolaziti kod nas ,što znači veliki promet.Gorivo činimo pristupačnim i cene ostalih proizvoda će mirovati ako ne i padati što ih čini dostupnim svakome pa će i promet biti veći i to u svakom slučaju puni državnu kasu....ovako podizanje cene je skroz kontraproduktivno sem ako se to ne radi namerno i sa nekim dugoročnim ciljem.

Radojica

pre 12 godina

Šatro Evro BMB95 i šatro jeftniji BMB95 su iz istog bureta.

Niko ko legalno radi ne može da tvrdi drugačije, bar ne u treznom stanju.

Nemanja

pre 12 godina

"Zato će se mnogi vozači odlučiti da isprobaju gorivo 'evro' kvaliteta. Tržište je doskoro bilo zatvoreno, gorivo iz uvoza mnogima nije bilo pristupačno, pa će mnogi iz znatiželje početi da kupuju 'evropremijum', očekujući da će tako prelaziti veću kilometražu"

Mislite svi ce preci na 'evropremijum',ako ne iz racionalnih razloga onda barem iz inata!!!!!!!!!!

Poskupela je hrana,poskupele su cigare,poskupelo je gorivo,poskupece i dazbine...Da li ste bre vi normalni ljudi?!

P.S. Nepusaci su odusevljeni zbog povecanja akciza na cigarete...Razmislite sledeci put kada pocnete da *** i da likujete zbog nekog poskupljenja(makar to bile i cigarete) kako zivite,jer sada bi pusaci koji ne poseduju automobil trebali da budu odusevljeni jer ih necete trovati izduvnim gasovima!

A ovi ****** iz skupstine trljaju ruke i verovatno mole boga da nastavite da se ujedate medjusobno...oni dizu akcize,pune dzepove-a vi se nasladjujte time sto neko sebi ne moze vise da priusti gorivo ili cigarete(a sutra ko zna sta vec)

Aca Banjac

pre 12 godina

Tacno tako. Ici ce mo peske i ****** jer ce i hleb da poskupi. Hteli ste kapitalizam...eto vam ga sada pa uzivajte jer sad svaka bogata susa a bez osnovne skole moze da vas gazi i ponizava kako mu se prohte

Nemanja

pre 12 godina

"Zato će se mnogi vozači odlučiti da isprobaju gorivo 'evro' kvaliteta. Tržište je doskoro bilo zatvoreno, gorivo iz uvoza mnogima nije bilo pristupačno, pa će mnogi iz znatiželje početi da kupuju 'evropremijum', očekujući da će tako prelaziti veću kilometražu"

Mislite svi ce preci na 'evropremijum',ako ne iz racionalnih razloga onda barem iz inata!!!!!!!!!!

Poskupela je hrana,poskupele su cigare,poskupelo je gorivo,poskupece i dazbine...Da li ste bre vi normalni ljudi?!

P.S. Nepusaci su odusevljeni zbog povecanja akciza na cigarete...Razmislite sledeci put kada pocnete da *** i da likujete zbog nekog poskupljenja(makar to bile i cigarete) kako zivite,jer sada bi pusaci koji ne poseduju automobil trebali da budu odusevljeni jer ih necete trovati izduvnim gasovima!

A ovi ****** iz skupstine trljaju ruke i verovatno mole boga da nastavite da se ujedate medjusobno...oni dizu akcize,pune dzepove-a vi se nasladjujte time sto neko sebi ne moze vise da priusti gorivo ili cigarete(a sutra ko zna sta vec)

Aca Banjac

pre 12 godina

Tacno tako. Ici ce mo peske i ****** jer ce i hleb da poskupi. Hteli ste kapitalizam...eto vam ga sada pa uzivajte jer sad svaka bogata susa a bez osnovne skole moze da vas gazi i ponizava kako mu se prohte

igor

pre 12 godina

zašto su povećali akcize da bi ih izjednačili? Zašto ih nisu smanjili da se izjednače? Lopovluku nema kraja. Pozivam sve vozače da kad prodju pored vlade zatrube, neka im ceo dan trubi u glavi

Radojica

pre 12 godina

Šatro Evro BMB95 i šatro jeftniji BMB95 su iz istog bureta.

Niko ko legalno radi ne može da tvrdi drugačije, bar ne u treznom stanju.

Koja

pre 12 godina

"Kada počnu da se primenjuju nove akcize, videćemo kako će reagovati tržište" - A da mi vama malo izadjemo na ulice, pa da vidite kako ce da reaguje trziste PRE nego sto pocnete da primenjujete nove akcize, lopovicne jedne?!!3

nesha

pre 12 godina

znaci da je poklanjanje NIS-a rusima bio stratesku odlican potez. od celog cirkusa imamo na kraju najskuplje gorivo u regionu. sto ce reci - lideri smo... poklonite im, molim vas i EPS, pa da se svi lepo iselimo u Sibir, odakle smo i dosli....

Johnny Quid

pre 12 godina

Protestovali su(i razbijali grad) zbog karadzića, mladića, kosova, gej parade i još milion gluposti. Pa gde su te velike patriote i srbende kad cena goriva skače kao luda? Što sad ne organizujemo protest? Gde su sad naši, 1389, obraz? Većinsko stanovništvo u ovoj zemlji su ovce po uverenju.

Hogar

pre 12 godina

Ja bih probao drugačije....smanjio cenu goriva da bude daleko najmanja u regionu i išao na zaradu na osnovu količine prodatog goriva a ne na osnovu cene jer šta smo uradili.....1-Zakočili privredu 2-Podigli cene svih namirnica zbog goriva 3-Upropastili standard građana što vuče posledice po ceo "lanac" života u zemlji....ovako malim cenama goriva podižemo prodaju pa će umesto da mi idemo u okolne zemlje po gorivo oni dolaziti kod nas ,što znači veliki promet.Gorivo činimo pristupačnim i cene ostalih proizvoda će mirovati ako ne i padati što ih čini dostupnim svakome pa će i promet biti veći i to u svakom slučaju puni državnu kasu....ovako podizanje cene je skroz kontraproduktivno sem ako se to ne radi namerno i sa nekim dugoročnim ciljem.

goran

pre 12 godina

Pozdrav!Juce sam dosao iz Banja Luke.cene goriva se krecu od 110 do 114din za bmb 95.Na jednoj pumpi sam cak video cenu i 109din.Imaju i bmb98,on je oko 115 do 117din a imaju i olovno gorivo 98oktana.Gde ga nabavljaju nemam pojma.Gorivo je neuporedivo kvalitetnije i svakom preporucujem ako je u mogucnosti da predje granicu i tamo kupuje gorivo.Inace golfove i stare dizelase cepaju na loz ulje koje je tamo od 70-80 din.POZDRAV :))))

Ivan vRS

pre 12 godina

a zasto nam stalno poturaju cene goriva u okruzenju? zasto nikad ne kazu da nam je gorivo skupo kao recimo u svedskoj? nedavno sam se vratio iz stokholma i tamo litar ovog (skupljeg) Evro BMB benzina kosta od 135 do recimo 142 dinara!!!!! ej bre, kosta isto koliko i kod nas, a gde su nasa primanja u odnosu na njihova... jos kad sam video da im dobar deo hrane kosta maltene kao kod nas (npr. krompir-80, paradajz-90,luk-50 itd.) maltene mi pripala muka... a ta mucnina traje i dan danas i samo se pojacava kad cujem ovakve izjave i objasnjenja "zasto nesto mora da poskupi'

Voyager

pre 12 godina

Meni nisu stvarno razumljiva ova patoloska lupetanja o Rusima. Evo, molim B92 da objavi kolika je cena 95 kada izadje iz rafinerije u Pancevu. Objavite, pa onda da vicemo ko je kriv za ovo stanje. Ako je cena recimo 90 dinara - Rusi lopovi, ako je cena recimo 57 dinara - ko je onda lopov? Ko uzima razliku do 135 ili ko zna koliko dinara. Ajde vise jednom da rascistimo to vise, pa da ucutkamo vise razne sinove iz Cikaga i rusofobe, rusmrzitelje i uvlakace u zapadne gu.....

srbin

pre 12 godina

kada ce shvatiti ova nasa vlada da poskupljenjem smanjuju prodaju to zna i malo dete,i teraju narod da se bave sivom ekonomijom pa gde to ima.idem u bosnu da kupujem gorivom i vozim auto sto manje mogu,tesko njima kada proradi sprski inat

Ogi

pre 12 godina

"Kada počnu da se primenjuju nove akcize, videćemo kako će reagovati tržište", kaže Ljubinko Savić, savetnik za energetiku u Privrednoj komori Srbije.

Ne znam za tržište, a ja ću odreagovati sigurno. Ne samo što ću prestati da kupujem gorivo, nego neću ni registrovati auto dok ne dođu bolja vremena(lopovi ne odu sa vlasti). Dok god ćutimo i točimo ostavljamo poruku da nam ne smeta njihova "sposobnost" da upravljaju našim novcem.

igniss

pre 12 godina

Da li veća cena uvek znači i veća zarada? Ako bi se akcize snizile, verovatno bi se budžet još bolje punio zbog većeg prometa. Nažalost, nema ko da misli o tome...

Đole

pre 12 godina

Ja zaista ne znam šta više da uradim da animiram ljude na konkretnu akciju protiv ovog lopovluka.

LJUDI, MOLIM VAS, DOSTA JE BILO SAMO KUKANJA, DAJTE DA SE DOGOVORIMO ŠTA NAM JE ČINITI, PA NISMO VALJDA OVCE DA GLEDAMO SAMO KAKO NAS ŠIŠAJU?

Priključite se akciji, dajte da uradimo NEŠTO KONKRETNO, od negativnih komentara nema vajde: https://www.facebook.com/StopVisokimAkcizamaNaGorivo

mag

pre 12 godina

pa ovo sto se radi je katastrofa.narod ovo vise ne moze da izdrzi.sreca moja sto zivim blizu granice sa kosovom,pa cu kao i do sad tamo da sipam evrodizel za 110 din.ali jadan je ovaj napaceni narod.

Danijel

pre 12 godina

Pa dokle???Gorivo u Hrvatskoj dva puta pojeftini,jos od svake prodate litre benzina,odredjeni procenat ide u puteve (sto se i vidi,svakih 3 dana sam tamo).I onda njihovo gorivo moze da pojeftini a u Srbiji mora da bude 134 din!?!?Znam,reci ce,njihov kurs je daleko stabilniji i ne fluktuira kao kod nas 7,2 7,3,ali,to je opet pitanje za ministarstvo finansija.Komsije idu napred,a mi izgleda smo jos pod onih 600godina.Neka se ultra-desnicari i patriote,kako god sebe nazivali,ne nadju prozvanim,ne volim ni ja ove preko..

dzoni

pre 12 godina

I u republici srpskoj ruski vlasnik pa i benzin i dizel jeftiniji 30 dinara,srbima svi krivi tito,rusi,ameri ali su u stvari lopovski narod...akciza +razni porezi 80 din po 1 litru!

Samo se pitam

pre 12 godina

Gledajuci SAT-ovu patrolu do Grcke, nemogu a da ne primetim da nigde nisu platili putarinu. Ove godine po Halkidikiju, a prosle do Tasosa; gde je skoro sve vreme autoput a nigde da se plati Putarina! E sad se pitam ja ako se kod njih odrzavanje Autoputeva naplacuje iz cene goriva onda je gorivo u Srbiji NAJSKUPLJE U OKRUZENJU i to UBEDLJIVO!

Veca

pre 12 godina

Tako i treba. Ja sam prosvetni jadnik, dosad sam se snabdevala u BN (komsije mi)sad ne znam kako cu, nesto su ljuti na nas, ne smem ni da probam da odem. Pa, kako moramo, samo da imamo da odvezemo koga za ne daj Boze, jednom sedmicno u vecu nabavku i cao. Neverovatno, kako (kad) god sta poskupi, mi se ne bunimo,mi se snalazimo tako sto se odricemo, a citam cigarete skuplje duplo ( i vise), nisam pusac, ali imam pusaca u kuci koji krizira ali bukvalno kad ih nema, sad ih ostavio: Kud koji-mili moji, sacuvaj Boze i sakloni:(
DOKLEEEEEEE vise?!
Evropske cene, srpske plate?

Dragutin

pre 12 godina

Postoji sasvim valjan razlog zasto je sve to skupo i zasto ce jos da poskupi nasa drzava je bankrotirala i ako misli da plati plate i penzije zdravstvo i obrazovanje mora da vam oguli kozu sa ledja .Tako je sistem koncipiran mora se zatvoriti krug novca .Ono sto treba da im zamerimo je sto ne uzmu od ljudi kao Miskovic pola od svega sto ima (a zamislite idalje bi bio bogat) .A sebi da skresu budzet i dnevnice i plate u drzavnom sektoru koje su naduvane na racun gradjana .Medjutim sve ovo treba da uradi samostalna ne korumpirana vlada a to je nemoguce zato sto je igra namestena tako da se vlast menja izmedju istih kupljenih ljudi .I jos dodajte na to unutrasnje zloupotrebe polozaja radi licne koristi kao npr Cvetkoviceve privatizacije ili Dinkiceve banke ... A mi mozemo da idemo da strajkujemo do mile volje .Svaki puit kada dobijemo povecanje plate dobicemo i porast cena tako da smo na nuli.Sami sebe placamo a opet nam iz nekoga razloga oni trebaju ...

magellan

pre 12 godina

Prosli vikend sam se prevario, pa sam pred put u EU sipao gorivo na nasoj pumpi (patriota - optimista, da ne kazem budala).
Onda sam potpuno ispraznjeni rezervoar napunio eurodizelom na slovenackoj pumpi i vozeci se nazad ka voljenoj Srbiji, ustanovio da je razlika u potrosnji oko 20%.
Pogodite sa kojim gorivom je manja.

student

pre 12 godina

Možemo mi i pešice da idemo. Povećanje cena goriva oslikava današnju Srbiju. To rade sve zemlje koje su u ekonomskoj krizi. Da nismo dobili kredit od MMF-a, cena goriva bi bila još skuplja.

Pedja

pre 12 godina

U normalnim drzavama zbog ovoga se izlazi na ulice blokiraju se autoputevi i sl. Nazalost ovo je Srbija zemlja bez lidera u svim strukturama.Vlast u Srbiji je toliko opojna da mi se cini da zivimo na polju maka.

Momcilo

pre 12 godina

Zasto neki naivno misle da drzavi smeta smanjena prodaja naftnih derivata? Njima svakako nije problem da povecaju akcize i da time napune budzet, a da li cemo mi da se vozimo ili ne - njih apsolutno ne zanima. Hocu da kazem, ako im treba npr. 100 din, svejedno im je da li ce od 10 gradjana uzeti po 10 din. ili od 2 gradjana po 50 din. Ono sto je najveci problem je sto cena goriva uslovljava mnoge druge cene...

Zoran

pre 12 godina

Tako i treba sta ima mi obicni gradjani da se vozimo,mi cemo da se vozimo?!Treba benzin da poskupi da niko ne moze da ga priusti i onda necemo moci vozilima da krecemo na Vladu i da blokiramo puteve i vlast ce uvek biti mirna!!!

Dragan

pre 12 godina

I treba da poskupi. Kao narod nema para, a ulicama ne možeš da prođeš od automobila. Svi bi da se vozikaju, a u kolima u 90% slučajeva samo vozač. To je neracionalno, i treba se obeshrabrivati.

g4

pre 12 godina

Sve dok se ne bunimo a oni ce povecavati i povecavati cene. Mi ne znamo da se pobunimo sve dok neko iz inostranstva to ne inicira. Ni Miloosevic ne bi pao da nije bilo pomoci spolja, mislite da cemo sad sami nesto da ucinimo? Ni 200 din da bude gorivo, ljudi ce da cute i trpe. Pa opet glasajte Palmu, Krkobabica, Dacica, Dinkica i Tadica.

Nikola

pre 12 godina

Ovde mora da se pokrene neka akcija da se blokiraju sve pumpe u Srbiji, pa onda i oni sto imaju nece moci da sipaju. Pa slobodno dignite akcize za jos 100%. Svi na ulice!!!

Vopi

pre 12 godina

Recite mi ljudi jedan ne vise samo jedan razlog zasto poskupljuje?Mozda se teze vadi benzin nego sto se vadio pre?Neeee samo nemaju vise odakle da uzmu...pa ajde po benzinu!!!Zivim u Grckoj na Kritu a benzin dodje ovde 1.80 - 1.85 a pravo da ti kazem nezna se kosu veci lopovi????

Vojin

pre 12 godina

Prilikom formiranje cene benzina prosli put cena nafte na svetskom trzistu je bila 115$/barel. U poslednjih mecec dana cena nafte se drzi na oko 100 (sto niko ne spominje). Cena na zatvaranju u petak je bila 92$.http://www.oil-price.net/ Dok je tip brent pao sa 125 na 110 (trenutno na 117). Ne znam koji tip nasi kupuju, ali kod oba je doslo do POJEFTINJENJA.
Nema potrebe da toliko kradete odjednom. Nemojte se plasiti izbora. Narod ovde brzo zaboravlja. Malo asfaltirate, date 5% povecanje plata, malo plasite narod drugima, otvorite most na adi, taman pred izbore tempirate kandidaturu za EU i eto vam prilike za kradju jos 4 godine. Samo ovaj put bar ja u tome necu ucestvovati.

Škomi

pre 12 godina

Apropo kvaliteta goriva... jedno jutro sam došao ranije na posao, i baja na NIS-ovoj pumpi u samom centru grada, sipa li sipa vodu u rezervoar... da sam se samo snašao da ga snimim, bruka!

muamua

pre 12 godina

kakve ovo poskupljenje ima veze sa rusima kada je slobodan uvoz goriva...NA NIS PUMPAMA JE I DALJE JEFTINIJE GORIVO U ODNOSU NA EVROPSKE u Srbiji ...

Neznalice

pre 12 godina

Mogo bi stvarno neko da objasni ovim nasim politicarima kad vec sami nemaju skola da kad povecate akcizu smanji se prodaja pa taj visak od povecanja akciza pojede smanjene prodaje i opet ste na istom . Na kraju ne dobijete nista osim negativnih politickih poena kod gradjana skuplje gorivo ce dodatno otezati poslovanje privrede i podici cene domacim proizvodima koje i ovako ne mozemo nikome da izvezemo , a kriza se dodatno produbljuje . Oni verovatno misle da ako su sve prethodne vlasti tako radile u prethodnih 20 i vise godina da mogu i oni al ne moze se tako doveka jednom ce morati sve da pukne a taj trenutak je sve blizi bojim se .

Obice se ovo sve i njima o glavu na kraju .

Savara

pre 12 godina

Ma ljudi predjite na bicikle. Ali i ako ova drzava bude videla da ljudi voze bicikle pocece da placaju porez na trosenje misica za okretanje pedala, tako da jedini nacin da prezivimo je ..... ne znamo jos!!!

Rafinerija drpolikih

pre 12 godina

Narode,poslusaj Dulica,cepaj tetovac pustaj vetrove i vozi se.Dace Bog da salve tih vetrova udare i u jedra Vladinog broda pirata,i oduva ga tamo gde mu je i mesto,odlagalista JKP-a sirom zemlje.Podrzavam predlog da nedelju dana ne sipamo ni kapi zulum-benzina.

TNG

pre 12 godina

Da ljudi nemaju para ne bi ni vozili auto na benzin. Meni auto trosi 7l tng x 60.9 = 426,00 dinara 100 km. Svaki dan citam clanke kako ce svi ici peske a 10 minuta ne mogu da predjem ulicu.

Jan Žoga

pre 12 godina

Kadase pojave šelove pumpe na našem tržištu tad ću znati daje stvarno liberalizovan uvoz goriva .Mada i sad se oseti razlika u kvalitezu Evro premijumai domaćeg ali samo na pumpama OMVa Lukoila MOLa i ostalim sranim pumpam akod naših privatnih pumpadžija je sve isto jerga bar triput prekrste.A još jednom nalašavm kadse pojave SELOVE pumpe tada ću sigurno znati daje uvoz liberalizovan . Aštose tiče cene ona je više nego sramotnapa ovo nije pljačka ovo je bukvalno otimanje para od građana i ovo je čidt dokaz koliko je naša vlada sposobna da vodi ovu državu .

Tipolir

pre 12 godina

Gorivo u Srbiji biće samo za bogate?!
_____________________
Siromašne u Srbiji, ova vijest nebi trebala zabrinuti,
jer Srbija ima rješenje. Čitaj izjavu Dulića /dolje/

Dulić: Nemamo naftu, imamo vetar

Nafta

pre 12 godina

Ajde da se malo umesam kao neko ko radio doduse ne ovde ali radi sa naftom!
Rusi imaju cenu kao i vecina preradjivaca u svet i ona sad iznosi oko 55 dinara ostalo vam dragi moji zemljaci uzima drzava preko akcize, poreza i poreza na akcizu plus taksu za ekologiju i jos neku taksu i pet dinara po litri pumpa uzima!
Dacu vam presek proizvodjackih cena u zadnjih 7 godina pre sedam godina cena je bila u rafineriji 13 dinara, pa pre sest 18 pa pre pet je isla na 25 a kad je pre 4 skocila na najvisi nivo bila je 67 dinara pa je onda padala posle naftne krize (vestacka pojava) i onda je pre tri pala opet na 33 dinara danas ona iznosi oko 55 dinara! Sto govori koliko je drzava propala za ovih sedam godina! Ako pogledate samo inflaciju za sedam zadnjih godina u vidu nivelacija akciza sa inflacijom inflacija je kroz porast akciza do danas tj.za sedam godina povecana neki 23posto sto nimalo nije mali procenat ! 3 i nesto procenta godisnje je samo akciza i ostali drzavni nameti u ceni litre ucestovali u inflaciji! SAd uzmite sledecih sedam godina i videcete gde ce akciza biti tj koliko puta veca od cene sirove cene jednog litra benzina ako ova drzava ovako nastavi! Samo da upozorim da ce 1 januara sledece godine akciza biti uvecana za neki 14 posto na koji dodate pdv i dobijete povecanje akcize od 15.6 i nesto posto cene sto iznosi u dinarima oko deset dinara po gruboj racunici znaci plus minus dinar! Te zato jedino mogu da kazem da vas drzava dere ! Znaci u litri goriva koje platite sledece godine ce drzava uzeti skoro 70 posto cene ! Sto je previse previse je! OVaj zakon o akciznoj politici je jako stetan i za njegovo uvodjenje iskljucivo odgovornim smatram Djelica koji je to uveo 2001 godine ili 2002 ne secam se tacno! Taj inace vajni i poznati ekonomista sa trajnom zabranom ulaska u Poljsku i Rusiju (ako udje bice odmah smesten na robiju) zbog ``odlicno`` savetovanja je uneo u nas sistem niz poluga za stvaranje inflacije od strane same drzave koja se odrzava na celokupnu privredu i proizovode ( gorivo i akcize velikim su delom krivci za poskupljenja hrane i ostalih proizvoda) Doduse moram biti i tu kritican jer povecanja recimo case jogurta za zadnje 3 godine pod izgovorom skuplja nafta, struja sirovine su cista budalastina ali o tome cu jednom drugom prilikom!

mujcinovic salih

pre 12 godina

Gorivo u Srbiji bice samo za ruse i njihove sticenike.Oni ce da nose posebne bedzeve na reveru da se razlikuju od nas sirotinje.Gospodo trazili ste ruse izvolite!

Mix

pre 12 godina

Da smo pametni, kao što nismo, i da postoji neka prava nevladina organizacija koja nije u dilu sa svakom vladajućom garniturom, pa da organizuje bojkot svih proizvoda koji poskupe...
Počešali bi se po glavi... i tajkuni, i monopolisti...
Po principu poskuoi hleb, niko ne kupuje hleb danima. Pa kad im propadne 15-ak dana barem 40% proizvodnje, pa da vidimo.
Krivimo vlast, ali i mi smo delom krivi. Jer su nas doveli u situaciju za koga god da glasate, svojim glasom legalizujete kriminal, korupciju, a sami ispadate lakoverna budala.
Uzmimo se pameti.

Bojan

pre 12 godina

(Aca Banjac, 19. jun 2011 02:05)
kakve veze ima kapitalizam sa skupim gorivom???
akcize su državna mera i one podižu cenu, isto tako je državna mera i monopol koji onemogućava slobodnu trgovinu i uvoz kvalitetnijeg i jeftinijeg.
Državna kontrola je ono što nas uništava, pokušaji punjenja budžeta za navodno "socijalno odgovornu vladu". Jedini sistem koji štiti malog čoveka je kapitalistički sistem bez velike intervencije države, zato što kad imaš jaku državu velike firme poput NIS-a dobijaju specijalne tretmane u vidu monopola, eventualnih subvencija za neke druge i slično, tako da mali čovek ne može sa njima da se takmiči. Kada to ne bi imao kompanije bez obzira koliko velike kao jedinu opciju za zaradu imaju nuđenje bolje i kvalitetnije usluge potrošačima
STOP državnom mešanju u privredu

Ovca

pre 12 godina

Znate vi drugovi iz vlade da je sada vreme za sisanje ovaca,jel'te runo
im je poraslo pa im valja olaksati zivot.Sisajte dok mozete i imate sta
sisati...predlazem vam da odmah dignete cene na 200din. po litri svih naf
tinih derivata da znamo na cemu smo...to bi zaista bilo celishodno da bi
ovce znale da li i dalje da pasu travi ili da trze vukove da ih pojedu!?

Sasa

pre 12 godina

Euro bmb95 i bmb95 su totalno isti proizvod NISa a cene su razlicite, varaju narod samo. Jedino na EKO pumpama ima kvalitetniji benzin i to od 98 oktana. Hocu da inspektori rade svoj posao i ovo iskontrolisu, pogotovo sto NIS po recima njihovih radnika proizvodi i benzim od 93 oktana. Nije nemoguce da je 95 ustvari 93 a euro 95 obican 95.

Nikola

pre 12 godina

Moze i tako, ali 'ajde sad evro na 125 i plate 25% vise. A tako ne moze, aha ... Pa sta se onda nesposobni zale na nepristojno bogate!?

igor

pre 12 godina

Srbija je raj za prodaju nekvalitetnih ali zato skupih proizvoda. Bilo gde u svetu bi se zatvarale firme i gubila dozvola za rad. A ovde se čak i uvozi skart

Bojan

pre 12 godina

(Afrika zdaj !, 19. jun 2011 14:37)
prvo, jedinica koja se koristi je kWh
drugo, naravno da treba tržište da određuje cenu, ko nudi bolju uslugu za nižu cenu, samo taj treba i da opstane.
Veštački (državnom inicijativom) spuštena cena na prvi pogled pomaže najsiromašnijima jer im omogućava jeftinu struju, a zapravo je to samo politički marketing i katanac celom društvu zato što
1. crpi državni budžet da bi se nadoknadili gubici delom izazvani nižom cenom, delom korupcijom, delom prevelikog broja zaposlenih.
2. omogućava neodržavanja sistema koje će da plate buduće generacije

što se tiče EU, ni oni nisu normalni sa svojim regulativama, akcizama, porezima i subvencijama. Sve to jednostavno ukinuti i omogućiti ljudima da se organizuju

Dejan

pre 12 godina

Naftaši posluju u minusu i sve slabije??? Ma nemojte reći. Benzinske pumpe samo niču a drže ih sve siroti ljudi. Ma da je DRŽAVA u 80% kriva zbog ove cene,a eto nam i BRAĆA RUSI-bratski narod jel da?! Postajemo RUSKA GUBERNIJA!

ne.

pre 12 godina

@nesha jel ti znas sta govoris?

NIS - gazprom neft I DALJE PRODAJE DRZAVI GORIVO PO CENI OD 45 DINARA PO LITRU,ALI ONDA drzava prodaje NAMA za 130 dinara......i dobar je bio potez prodaja jer je NIS bio u minusu i mozda bi sada bio u stecaju....jer su ga opeljesili ova hitlerova deca koja pokusavaju da nam uniste drzavu (i uspevaju)

besposličar52

pre 12 godina

Cena benzina je tolika jer ge NE IMAMO ,a opet cena šećera je tolika jer ga IMAMO.
Ne vozim već godinu dana ,a smršao sam i smanjio sam šećer.Nemam pojma kakve to veze ima sa gornjom rečenicom ali ću poslušati Dnevnik i biće mi sve jasno ,a nadam se i Vama.Tamo sve lepo objasne i meni posle Leeepo,a verujem i Vama.I da znate na ulice se neće izaći jer upravo su na Dnevniku javili da to nije IN.

Peca i deca

pre 12 godina

Stvarno bi bilo dobro da vidimo strukturu cene benzina: kolika je proizvodjacka cena, a koliko je ostalo. Taj podatak kao da je sveta tajna, nigde ne moze da se pronadje. Izgleda da je ovo jos jedan prostor za spekulantsku drzavu da hapa (hama, drpa, krade) koliko hoce, a da je stalno neko drugi kriv (te EU, te Rusi, te visa sila...). Ako neko zna tacne podatke, neka ih objavi.

Autogol

pre 12 godina

Kod nas se stranke takmice u samoubiilackim potezima. Posle urnebesnog strajka gladju/zedju/pamecu T. Nikolica mislio sam da niko nece nadmasiti taj potez, ali prevario sam se. Stranke na vlasti podizanjem akciza okrecu protiv sebe cak i one koji ih godinama podrzavaju. Pojeftinjenje pred izbore nece biti dovoljno da se operu ove brljotine.

Зоран

pre 12 godina

Шта ће вама у Србији ауто?! Па свуда вам иду аутобуси. Ви терате бес по Србији. Проблем је за нас у Америци, тамо аутобуса на кашичицу - у траговима. Ја сам сада у Србији, иначе сам у САД. Не пада ми на памет да идем колима, само кад МОРАМ. Пешице и аутобус. Људи, будућност је јавни превоз. Мислим, не државни, него јавни. Има и друга варијанта, то је нуклеарно гориво. Са неколико стотина грама иде подморница месецима. Знам, фрка ако се сударите. Ма није, могу они то све да упакују и изолују, ствар је ПОЛИТИКЕ И ЗАРАДЕ. Остала горива, као струја, водоник, био дизел, ...., од тога нема леба. Видим пале вас на струју, али проблем је што се возите 4 сата, а 4 сата га пуните. То можда вама у Србији није проблем, али у САД је ОГРОМАН проблем, јер су раздаљине велике, а и не придржавају се столице у кафићима тек онако, него се гледа да се што пре уради посао. Дакле, НУКЛЕАРНО гориво је будућност, 100%, јер нема шта друго. Ето, ко хоће да уложи паре на берзи на нуклеарно гориво, има прилику, али рекламације не примам.

dejan

pre 12 godina

U Bosni naslov "Pumpadzije pored granice sa SRbijom zadovoljno trljaju ruke"

2011 ce promet da padne jos jedno 20% u udnosu na 2010. Svaki dan vozim kola i primecujem mnogo manje automobila nego npr 2008godine

zoran

pre 12 godina

bitno da drzava nece da smanji akcize,kako ih vise nije sramota da svaki dan nesto poskupi,izadjimo narode na ulicu i oterajmo ovu lopovsku vlast vise.koliko nam je plata,a koliko je cena goriva,narode ujedinimo se,ovo je za nase dobro i oterajmo ove lopovcine

swedroid

pre 12 godina

Za 3OPAHaNe sekiraj se brate, ali sledeceg Teslu ako docekamo po staroj losoj navici ce vam poklonimo. Mi navikli da se patimo, sta ces ..========Srbija vec ima pad u prodaji goriva, dizanje akciza je pokusaj odrzanja budzeta. Jedini nacin za rusenje akciza a i budzeta je zaistavljanje Srbije, dosta su 3 dana da sve stane da u vladi osede svi od reda ...

Aleksandar

pre 12 godina

@Eins, zwei, drei, kako je to EU povecala akcize na BMB? Akcize su povecali politicari, isti oni koje si i ti glasao a koji su potpisali SSP. U istom stoji da nema favorizovanja trzista. EU je lepo rekla da time sto nekima dajes nize a nekima vise akcize krsis SSP, pa ti odluci da l' hoces SSP ili ne. `Nasi` su mogli:
1) Da batale SSP, a time batale i buducu pomoc EU i sve ostalo sto uz to ide
2) Da izjednace akcize tako sto ce visoke smanjiti umesto da niske povecaju
3) Da izjednace akcize tako sto ce niske povecati na nivo visokih

I po cemu je sad EU kriva sto su nasi politicari odabrali `numero tres`? Stavise, ne zelim da poverujem da su nasi politikanti toliko nesposobni pa da nisu mogli unapred da znaju da ce time sto uvode dvojne akcize prekrsiti potpisani SSP. Vise mi je verovatno da su to namerno ovako uradili - nabili visoke akcize na goriva koje vecina ne kupuje, a one druge ostavili na znatno nizi nivo, i time se malo uvukli i priprostom puku i `bacuskama`, a onda cekali da ih EU prekori (sto je bilo neminovno) i onda koriste EU kao izgovor sto su podigli akcize, a sve u stilu - mi ne bi, al' eto oni zapeli. Zapravo racunali su oni na te pare od pocetka, samo su odigrali klasicnu igru `nisam ja, zeka je` i zalosno je koliko se ljudi na to primilo.

Dragan

pre 12 godina

I treba da poskupi. Kao narod nema para, a ulicama ne možeš da prođeš od automobila. Svi bi da se vozikaju, a u kolima u 90% slučajeva samo vozač. To je neracionalno, i treba se obeshrabrivati.

Aca Banjac

pre 12 godina

Tacno tako. Ici ce mo peske i ****** jer ce i hleb da poskupi. Hteli ste kapitalizam...eto vam ga sada pa uzivajte jer sad svaka bogata susa a bez osnovne skole moze da vas gazi i ponizava kako mu se prohte

Voyager

pre 12 godina

Meni nisu stvarno razumljiva ova patoloska lupetanja o Rusima. Evo, molim B92 da objavi kolika je cena 95 kada izadje iz rafinerije u Pancevu. Objavite, pa onda da vicemo ko je kriv za ovo stanje. Ako je cena recimo 90 dinara - Rusi lopovi, ako je cena recimo 57 dinara - ko je onda lopov? Ko uzima razliku do 135 ili ko zna koliko dinara. Ajde vise jednom da rascistimo to vise, pa da ucutkamo vise razne sinove iz Cikaga i rusofobe, rusmrzitelje i uvlakace u zapadne gu.....

Зоран

pre 12 godina

Шта ће вама у Србији ауто?! Па свуда вам иду аутобуси. Ви терате бес по Србији. Проблем је за нас у Америци, тамо аутобуса на кашичицу - у траговима. Ја сам сада у Србији, иначе сам у САД. Не пада ми на памет да идем колима, само кад МОРАМ. Пешице и аутобус. Људи, будућност је јавни превоз. Мислим, не државни, него јавни. Има и друга варијанта, то је нуклеарно гориво. Са неколико стотина грама иде подморница месецима. Знам, фрка ако се сударите. Ма није, могу они то све да упакују и изолују, ствар је ПОЛИТИКЕ И ЗАРАДЕ. Остала горива, као струја, водоник, био дизел, ...., од тога нема леба. Видим пале вас на струју, али проблем је што се возите 4 сата, а 4 сата га пуните. То можда вама у Србији није проблем, али у САД је ОГРОМАН проблем, јер су раздаљине велике, а и не придржавају се столице у кафићима тек онако, него се гледа да се што пре уради посао. Дакле, НУКЛЕАРНО гориво је будућност, 100%, јер нема шта друго. Ето, ко хоће да уложи паре на берзи на нуклеарно гориво, има прилику, али рекламације не примам.

nesha

pre 12 godina

znaci da je poklanjanje NIS-a rusima bio stratesku odlican potez. od celog cirkusa imamo na kraju najskuplje gorivo u regionu. sto ce reci - lideri smo... poklonite im, molim vas i EPS, pa da se svi lepo iselimo u Sibir, odakle smo i dosli....

Nemanja

pre 12 godina

"Zato će se mnogi vozači odlučiti da isprobaju gorivo 'evro' kvaliteta. Tržište je doskoro bilo zatvoreno, gorivo iz uvoza mnogima nije bilo pristupačno, pa će mnogi iz znatiželje početi da kupuju 'evropremijum', očekujući da će tako prelaziti veću kilometražu"

Mislite svi ce preci na 'evropremijum',ako ne iz racionalnih razloga onda barem iz inata!!!!!!!!!!

Poskupela je hrana,poskupele su cigare,poskupelo je gorivo,poskupece i dazbine...Da li ste bre vi normalni ljudi?!

P.S. Nepusaci su odusevljeni zbog povecanja akciza na cigarete...Razmislite sledeci put kada pocnete da *** i da likujete zbog nekog poskupljenja(makar to bile i cigarete) kako zivite,jer sada bi pusaci koji ne poseduju automobil trebali da budu odusevljeni jer ih necete trovati izduvnim gasovima!

A ovi ****** iz skupstine trljaju ruke i verovatno mole boga da nastavite da se ujedate medjusobno...oni dizu akcize,pune dzepove-a vi se nasladjujte time sto neko sebi ne moze vise da priusti gorivo ili cigarete(a sutra ko zna sta vec)

student

pre 12 godina

Možemo mi i pešice da idemo. Povećanje cena goriva oslikava današnju Srbiju. To rade sve zemlje koje su u ekonomskoj krizi. Da nismo dobili kredit od MMF-a, cena goriva bi bila još skuplja.

Johnny Quid

pre 12 godina

Protestovali su(i razbijali grad) zbog karadzića, mladića, kosova, gej parade i još milion gluposti. Pa gde su te velike patriote i srbende kad cena goriva skače kao luda? Što sad ne organizujemo protest? Gde su sad naši, 1389, obraz? Većinsko stanovništvo u ovoj zemlji su ovce po uverenju.

Bojan

pre 12 godina

(Aca Banjac, 19. jun 2011 02:05)
kakve veze ima kapitalizam sa skupim gorivom???
akcize su državna mera i one podižu cenu, isto tako je državna mera i monopol koji onemogućava slobodnu trgovinu i uvoz kvalitetnijeg i jeftinijeg.
Državna kontrola je ono što nas uništava, pokušaji punjenja budžeta za navodno "socijalno odgovornu vladu". Jedini sistem koji štiti malog čoveka je kapitalistički sistem bez velike intervencije države, zato što kad imaš jaku državu velike firme poput NIS-a dobijaju specijalne tretmane u vidu monopola, eventualnih subvencija za neke druge i slično, tako da mali čovek ne može sa njima da se takmiči. Kada to ne bi imao kompanije bez obzira koliko velike kao jedinu opciju za zaradu imaju nuđenje bolje i kvalitetnije usluge potrošačima
STOP državnom mešanju u privredu

mujcinovic salih

pre 12 godina

Gorivo u Srbiji bice samo za ruse i njihove sticenike.Oni ce da nose posebne bedzeve na reveru da se razlikuju od nas sirotinje.Gospodo trazili ste ruse izvolite!

Savara

pre 12 godina

Ma ljudi predjite na bicikle. Ali i ako ova drzava bude videla da ljudi voze bicikle pocece da placaju porez na trosenje misica za okretanje pedala, tako da jedini nacin da prezivimo je ..... ne znamo jos!!!

Nikola

pre 12 godina

Ovde mora da se pokrene neka akcija da se blokiraju sve pumpe u Srbiji, pa onda i oni sto imaju nece moci da sipaju. Pa slobodno dignite akcize za jos 100%. Svi na ulice!!!

Radojica

pre 12 godina

Šatro Evro BMB95 i šatro jeftniji BMB95 su iz istog bureta.

Niko ko legalno radi ne može da tvrdi drugačije, bar ne u treznom stanju.

srbin

pre 12 godina

kada ce shvatiti ova nasa vlada da poskupljenjem smanjuju prodaju to zna i malo dete,i teraju narod da se bave sivom ekonomijom pa gde to ima.idem u bosnu da kupujem gorivom i vozim auto sto manje mogu,tesko njima kada proradi sprski inat

igor

pre 12 godina

zašto su povećali akcize da bi ih izjednačili? Zašto ih nisu smanjili da se izjednače? Lopovluku nema kraja. Pozivam sve vozače da kad prodju pored vlade zatrube, neka im ceo dan trubi u glavi

Danijel

pre 12 godina

Pa dokle???Gorivo u Hrvatskoj dva puta pojeftini,jos od svake prodate litre benzina,odredjeni procenat ide u puteve (sto se i vidi,svakih 3 dana sam tamo).I onda njihovo gorivo moze da pojeftini a u Srbiji mora da bude 134 din!?!?Znam,reci ce,njihov kurs je daleko stabilniji i ne fluktuira kao kod nas 7,2 7,3,ali,to je opet pitanje za ministarstvo finansija.Komsije idu napred,a mi izgleda smo jos pod onih 600godina.Neka se ultra-desnicari i patriote,kako god sebe nazivali,ne nadju prozvanim,ne volim ni ja ove preko..

mag

pre 12 godina

pa ovo sto se radi je katastrofa.narod ovo vise ne moze da izdrzi.sreca moja sto zivim blizu granice sa kosovom,pa cu kao i do sad tamo da sipam evrodizel za 110 din.ali jadan je ovaj napaceni narod.

Škomi

pre 12 godina

Apropo kvaliteta goriva... jedno jutro sam došao ranije na posao, i baja na NIS-ovoj pumpi u samom centru grada, sipa li sipa vodu u rezervoar... da sam se samo snašao da ga snimim, bruka!

muamua

pre 12 godina

kakve ovo poskupljenje ima veze sa rusima kada je slobodan uvoz goriva...NA NIS PUMPAMA JE I DALJE JEFTINIJE GORIVO U ODNOSU NA EVROPSKE u Srbiji ...

Ivan vRS

pre 12 godina

a zasto nam stalno poturaju cene goriva u okruzenju? zasto nikad ne kazu da nam je gorivo skupo kao recimo u svedskoj? nedavno sam se vratio iz stokholma i tamo litar ovog (skupljeg) Evro BMB benzina kosta od 135 do recimo 142 dinara!!!!! ej bre, kosta isto koliko i kod nas, a gde su nasa primanja u odnosu na njihova... jos kad sam video da im dobar deo hrane kosta maltene kao kod nas (npr. krompir-80, paradajz-90,luk-50 itd.) maltene mi pripala muka... a ta mucnina traje i dan danas i samo se pojacava kad cujem ovakve izjave i objasnjenja "zasto nesto mora da poskupi'

Jan Žoga

pre 12 godina

Kadase pojave šelove pumpe na našem tržištu tad ću znati daje stvarno liberalizovan uvoz goriva .Mada i sad se oseti razlika u kvalitezu Evro premijumai domaćeg ali samo na pumpama OMVa Lukoila MOLa i ostalim sranim pumpam akod naših privatnih pumpadžija je sve isto jerga bar triput prekrste.A još jednom nalašavm kadse pojave SELOVE pumpe tada ću sigurno znati daje uvoz liberalizovan . Aštose tiče cene ona je više nego sramotnapa ovo nije pljačka ovo je bukvalno otimanje para od građana i ovo je čidt dokaz koliko je naša vlada sposobna da vodi ovu državu .

Vopi

pre 12 godina

Recite mi ljudi jedan ne vise samo jedan razlog zasto poskupljuje?Mozda se teze vadi benzin nego sto se vadio pre?Neeee samo nemaju vise odakle da uzmu...pa ajde po benzinu!!!Zivim u Grckoj na Kritu a benzin dodje ovde 1.80 - 1.85 a pravo da ti kazem nezna se kosu veci lopovi????

Veca

pre 12 godina

Tako i treba. Ja sam prosvetni jadnik, dosad sam se snabdevala u BN (komsije mi)sad ne znam kako cu, nesto su ljuti na nas, ne smem ni da probam da odem. Pa, kako moramo, samo da imamo da odvezemo koga za ne daj Boze, jednom sedmicno u vecu nabavku i cao. Neverovatno, kako (kad) god sta poskupi, mi se ne bunimo,mi se snalazimo tako sto se odricemo, a citam cigarete skuplje duplo ( i vise), nisam pusac, ali imam pusaca u kuci koji krizira ali bukvalno kad ih nema, sad ih ostavio: Kud koji-mili moji, sacuvaj Boze i sakloni:(
DOKLEEEEEEE vise?!
Evropske cene, srpske plate?

TNG

pre 12 godina

Da ljudi nemaju para ne bi ni vozili auto na benzin. Meni auto trosi 7l tng x 60.9 = 426,00 dinara 100 km. Svaki dan citam clanke kako ce svi ici peske a 10 minuta ne mogu da predjem ulicu.

Neznalice

pre 12 godina

Mogo bi stvarno neko da objasni ovim nasim politicarima kad vec sami nemaju skola da kad povecate akcizu smanji se prodaja pa taj visak od povecanja akciza pojede smanjene prodaje i opet ste na istom . Na kraju ne dobijete nista osim negativnih politickih poena kod gradjana skuplje gorivo ce dodatno otezati poslovanje privrede i podici cene domacim proizvodima koje i ovako ne mozemo nikome da izvezemo , a kriza se dodatno produbljuje . Oni verovatno misle da ako su sve prethodne vlasti tako radile u prethodnih 20 i vise godina da mogu i oni al ne moze se tako doveka jednom ce morati sve da pukne a taj trenutak je sve blizi bojim se .

Obice se ovo sve i njima o glavu na kraju .

g4

pre 12 godina

Sve dok se ne bunimo a oni ce povecavati i povecavati cene. Mi ne znamo da se pobunimo sve dok neko iz inostranstva to ne inicira. Ni Miloosevic ne bi pao da nije bilo pomoci spolja, mislite da cemo sad sami nesto da ucinimo? Ni 200 din da bude gorivo, ljudi ce da cute i trpe. Pa opet glasajte Palmu, Krkobabica, Dacica, Dinkica i Tadica.

Sasa

pre 12 godina

Euro bmb95 i bmb95 su totalno isti proizvod NISa a cene su razlicite, varaju narod samo. Jedino na EKO pumpama ima kvalitetniji benzin i to od 98 oktana. Hocu da inspektori rade svoj posao i ovo iskontrolisu, pogotovo sto NIS po recima njihovih radnika proizvodi i benzim od 93 oktana. Nije nemoguce da je 95 ustvari 93 a euro 95 obican 95.

Đole

pre 12 godina

Ja zaista ne znam šta više da uradim da animiram ljude na konkretnu akciju protiv ovog lopovluka.

LJUDI, MOLIM VAS, DOSTA JE BILO SAMO KUKANJA, DAJTE DA SE DOGOVORIMO ŠTA NAM JE ČINITI, PA NISMO VALJDA OVCE DA GLEDAMO SAMO KAKO NAS ŠIŠAJU?

Priključite se akciji, dajte da uradimo NEŠTO KONKRETNO, od negativnih komentara nema vajde: https://www.facebook.com/StopVisokimAkcizamaNaGorivo

Nikola

pre 12 godina

Moze i tako, ali 'ajde sad evro na 125 i plate 25% vise. A tako ne moze, aha ... Pa sta se onda nesposobni zale na nepristojno bogate!?

Dejan

pre 12 godina

Naftaši posluju u minusu i sve slabije??? Ma nemojte reći. Benzinske pumpe samo niču a drže ih sve siroti ljudi. Ma da je DRŽAVA u 80% kriva zbog ove cene,a eto nam i BRAĆA RUSI-bratski narod jel da?! Postajemo RUSKA GUBERNIJA!

goran

pre 12 godina

Pozdrav!Juce sam dosao iz Banja Luke.cene goriva se krecu od 110 do 114din za bmb 95.Na jednoj pumpi sam cak video cenu i 109din.Imaju i bmb98,on je oko 115 do 117din a imaju i olovno gorivo 98oktana.Gde ga nabavljaju nemam pojma.Gorivo je neuporedivo kvalitetnije i svakom preporucujem ako je u mogucnosti da predje granicu i tamo kupuje gorivo.Inace golfove i stare dizelase cepaju na loz ulje koje je tamo od 70-80 din.POZDRAV :))))

Ogi

pre 12 godina

"Kada počnu da se primenjuju nove akcize, videćemo kako će reagovati tržište", kaže Ljubinko Savić, savetnik za energetiku u Privrednoj komori Srbije.

Ne znam za tržište, a ja ću odreagovati sigurno. Ne samo što ću prestati da kupujem gorivo, nego neću ni registrovati auto dok ne dođu bolja vremena(lopovi ne odu sa vlasti). Dok god ćutimo i točimo ostavljamo poruku da nam ne smeta njihova "sposobnost" da upravljaju našim novcem.

Koja

pre 12 godina

"Kada počnu da se primenjuju nove akcize, videćemo kako će reagovati tržište" - A da mi vama malo izadjemo na ulice, pa da vidite kako ce da reaguje trziste PRE nego sto pocnete da primenjujete nove akcize, lopovicne jedne?!!3

Mix

pre 12 godina

Da smo pametni, kao što nismo, i da postoji neka prava nevladina organizacija koja nije u dilu sa svakom vladajućom garniturom, pa da organizuje bojkot svih proizvoda koji poskupe...
Počešali bi se po glavi... i tajkuni, i monopolisti...
Po principu poskuoi hleb, niko ne kupuje hleb danima. Pa kad im propadne 15-ak dana barem 40% proizvodnje, pa da vidimo.
Krivimo vlast, ali i mi smo delom krivi. Jer su nas doveli u situaciju za koga god da glasate, svojim glasom legalizujete kriminal, korupciju, a sami ispadate lakoverna budala.
Uzmimo se pameti.

Samo se pitam

pre 12 godina

Gledajuci SAT-ovu patrolu do Grcke, nemogu a da ne primetim da nigde nisu platili putarinu. Ove godine po Halkidikiju, a prosle do Tasosa; gde je skoro sve vreme autoput a nigde da se plati Putarina! E sad se pitam ja ako se kod njih odrzavanje Autoputeva naplacuje iz cene goriva onda je gorivo u Srbiji NAJSKUPLJE U OKRUZENJU i to UBEDLJIVO!

Hogar

pre 12 godina

Ja bih probao drugačije....smanjio cenu goriva da bude daleko najmanja u regionu i išao na zaradu na osnovu količine prodatog goriva a ne na osnovu cene jer šta smo uradili.....1-Zakočili privredu 2-Podigli cene svih namirnica zbog goriva 3-Upropastili standard građana što vuče posledice po ceo "lanac" života u zemlji....ovako malim cenama goriva podižemo prodaju pa će umesto da mi idemo u okolne zemlje po gorivo oni dolaziti kod nas ,što znači veliki promet.Gorivo činimo pristupačnim i cene ostalih proizvoda će mirovati ako ne i padati što ih čini dostupnim svakome pa će i promet biti veći i to u svakom slučaju puni državnu kasu....ovako podizanje cene je skroz kontraproduktivno sem ako se to ne radi namerno i sa nekim dugoročnim ciljem.

igniss

pre 12 godina

Da li veća cena uvek znači i veća zarada? Ako bi se akcize snizile, verovatno bi se budžet još bolje punio zbog većeg prometa. Nažalost, nema ko da misli o tome...

magellan

pre 12 godina

Prosli vikend sam se prevario, pa sam pred put u EU sipao gorivo na nasoj pumpi (patriota - optimista, da ne kazem budala).
Onda sam potpuno ispraznjeni rezervoar napunio eurodizelom na slovenackoj pumpi i vozeci se nazad ka voljenoj Srbiji, ustanovio da je razlika u potrosnji oko 20%.
Pogodite sa kojim gorivom je manja.

Tipolir

pre 12 godina

Gorivo u Srbiji biće samo za bogate?!
_____________________
Siromašne u Srbiji, ova vijest nebi trebala zabrinuti,
jer Srbija ima rješenje. Čitaj izjavu Dulića /dolje/

Dulić: Nemamo naftu, imamo vetar

Rafinerija drpolikih

pre 12 godina

Narode,poslusaj Dulica,cepaj tetovac pustaj vetrove i vozi se.Dace Bog da salve tih vetrova udare i u jedra Vladinog broda pirata,i oduva ga tamo gde mu je i mesto,odlagalista JKP-a sirom zemlje.Podrzavam predlog da nedelju dana ne sipamo ni kapi zulum-benzina.

Pedja

pre 12 godina

U normalnim drzavama zbog ovoga se izlazi na ulice blokiraju se autoputevi i sl. Nazalost ovo je Srbija zemlja bez lidera u svim strukturama.Vlast u Srbiji je toliko opojna da mi se cini da zivimo na polju maka.

dzoni

pre 12 godina

I u republici srpskoj ruski vlasnik pa i benzin i dizel jeftiniji 30 dinara,srbima svi krivi tito,rusi,ameri ali su u stvari lopovski narod...akciza +razni porezi 80 din po 1 litru!

Autogol

pre 12 godina

Kod nas se stranke takmice u samoubiilackim potezima. Posle urnebesnog strajka gladju/zedju/pamecu T. Nikolica mislio sam da niko nece nadmasiti taj potez, ali prevario sam se. Stranke na vlasti podizanjem akciza okrecu protiv sebe cak i one koji ih godinama podrzavaju. Pojeftinjenje pred izbore nece biti dovoljno da se operu ove brljotine.

dejan

pre 12 godina

U Bosni naslov "Pumpadzije pored granice sa SRbijom zadovoljno trljaju ruke"

2011 ce promet da padne jos jedno 20% u udnosu na 2010. Svaki dan vozim kola i primecujem mnogo manje automobila nego npr 2008godine

zoran

pre 12 godina

bitno da drzava nece da smanji akcize,kako ih vise nije sramota da svaki dan nesto poskupi,izadjimo narode na ulicu i oterajmo ovu lopovsku vlast vise.koliko nam je plata,a koliko je cena goriva,narode ujedinimo se,ovo je za nase dobro i oterajmo ove lopovcine

swedroid

pre 12 godina

Za 3OPAHaNe sekiraj se brate, ali sledeceg Teslu ako docekamo po staroj losoj navici ce vam poklonimo. Mi navikli da se patimo, sta ces ..========Srbija vec ima pad u prodaji goriva, dizanje akciza je pokusaj odrzanja budzeta. Jedini nacin za rusenje akciza a i budzeta je zaistavljanje Srbije, dosta su 3 dana da sve stane da u vladi osede svi od reda ...

Dragutin

pre 12 godina

Postoji sasvim valjan razlog zasto je sve to skupo i zasto ce jos da poskupi nasa drzava je bankrotirala i ako misli da plati plate i penzije zdravstvo i obrazovanje mora da vam oguli kozu sa ledja .Tako je sistem koncipiran mora se zatvoriti krug novca .Ono sto treba da im zamerimo je sto ne uzmu od ljudi kao Miskovic pola od svega sto ima (a zamislite idalje bi bio bogat) .A sebi da skresu budzet i dnevnice i plate u drzavnom sektoru koje su naduvane na racun gradjana .Medjutim sve ovo treba da uradi samostalna ne korumpirana vlada a to je nemoguce zato sto je igra namestena tako da se vlast menja izmedju istih kupljenih ljudi .I jos dodajte na to unutrasnje zloupotrebe polozaja radi licne koristi kao npr Cvetkoviceve privatizacije ili Dinkiceve banke ... A mi mozemo da idemo da strajkujemo do mile volje .Svaki puit kada dobijemo povecanje plate dobicemo i porast cena tako da smo na nuli.Sami sebe placamo a opet nam iz nekoga razloga oni trebaju ...

Momcilo

pre 12 godina

Zasto neki naivno misle da drzavi smeta smanjena prodaja naftnih derivata? Njima svakako nije problem da povecaju akcize i da time napune budzet, a da li cemo mi da se vozimo ili ne - njih apsolutno ne zanima. Hocu da kazem, ako im treba npr. 100 din, svejedno im je da li ce od 10 gradjana uzeti po 10 din. ili od 2 gradjana po 50 din. Ono sto je najveci problem je sto cena goriva uslovljava mnoge druge cene...

Zoran

pre 12 godina

Tako i treba sta ima mi obicni gradjani da se vozimo,mi cemo da se vozimo?!Treba benzin da poskupi da niko ne moze da ga priusti i onda necemo moci vozilima da krecemo na Vladu i da blokiramo puteve i vlast ce uvek biti mirna!!!

Ovca

pre 12 godina

Znate vi drugovi iz vlade da je sada vreme za sisanje ovaca,jel'te runo
im je poraslo pa im valja olaksati zivot.Sisajte dok mozete i imate sta
sisati...predlazem vam da odmah dignete cene na 200din. po litri svih naf
tinih derivata da znamo na cemu smo...to bi zaista bilo celishodno da bi
ovce znale da li i dalje da pasu travi ili da trze vukove da ih pojedu!?

Vojin

pre 12 godina

Prilikom formiranje cene benzina prosli put cena nafte na svetskom trzistu je bila 115$/barel. U poslednjih mecec dana cena nafte se drzi na oko 100 (sto niko ne spominje). Cena na zatvaranju u petak je bila 92$.http://www.oil-price.net/ Dok je tip brent pao sa 125 na 110 (trenutno na 117). Ne znam koji tip nasi kupuju, ali kod oba je doslo do POJEFTINJENJA.
Nema potrebe da toliko kradete odjednom. Nemojte se plasiti izbora. Narod ovde brzo zaboravlja. Malo asfaltirate, date 5% povecanje plata, malo plasite narod drugima, otvorite most na adi, taman pred izbore tempirate kandidaturu za EU i eto vam prilike za kradju jos 4 godine. Samo ovaj put bar ja u tome necu ucestvovati.

Bojan

pre 12 godina

(Afrika zdaj !, 19. jun 2011 14:37)
prvo, jedinica koja se koristi je kWh
drugo, naravno da treba tržište da određuje cenu, ko nudi bolju uslugu za nižu cenu, samo taj treba i da opstane.
Veštački (državnom inicijativom) spuštena cena na prvi pogled pomaže najsiromašnijima jer im omogućava jeftinu struju, a zapravo je to samo politički marketing i katanac celom društvu zato što
1. crpi državni budžet da bi se nadoknadili gubici delom izazvani nižom cenom, delom korupcijom, delom prevelikog broja zaposlenih.
2. omogućava neodržavanja sistema koje će da plate buduće generacije

što se tiče EU, ni oni nisu normalni sa svojim regulativama, akcizama, porezima i subvencijama. Sve to jednostavno ukinuti i omogućiti ljudima da se organizuju

igor

pre 12 godina

Srbija je raj za prodaju nekvalitetnih ali zato skupih proizvoda. Bilo gde u svetu bi se zatvarale firme i gubila dozvola za rad. A ovde se čak i uvozi skart

Peca i deca

pre 12 godina

Stvarno bi bilo dobro da vidimo strukturu cene benzina: kolika je proizvodjacka cena, a koliko je ostalo. Taj podatak kao da je sveta tajna, nigde ne moze da se pronadje. Izgleda da je ovo jos jedan prostor za spekulantsku drzavu da hapa (hama, drpa, krade) koliko hoce, a da je stalno neko drugi kriv (te EU, te Rusi, te visa sila...). Ako neko zna tacne podatke, neka ih objavi.

Nafta

pre 12 godina

Ajde da se malo umesam kao neko ko radio doduse ne ovde ali radi sa naftom!
Rusi imaju cenu kao i vecina preradjivaca u svet i ona sad iznosi oko 55 dinara ostalo vam dragi moji zemljaci uzima drzava preko akcize, poreza i poreza na akcizu plus taksu za ekologiju i jos neku taksu i pet dinara po litri pumpa uzima!
Dacu vam presek proizvodjackih cena u zadnjih 7 godina pre sedam godina cena je bila u rafineriji 13 dinara, pa pre sest 18 pa pre pet je isla na 25 a kad je pre 4 skocila na najvisi nivo bila je 67 dinara pa je onda padala posle naftne krize (vestacka pojava) i onda je pre tri pala opet na 33 dinara danas ona iznosi oko 55 dinara! Sto govori koliko je drzava propala za ovih sedam godina! Ako pogledate samo inflaciju za sedam zadnjih godina u vidu nivelacija akciza sa inflacijom inflacija je kroz porast akciza do danas tj.za sedam godina povecana neki 23posto sto nimalo nije mali procenat ! 3 i nesto procenta godisnje je samo akciza i ostali drzavni nameti u ceni litre ucestovali u inflaciji! SAd uzmite sledecih sedam godina i videcete gde ce akciza biti tj koliko puta veca od cene sirove cene jednog litra benzina ako ova drzava ovako nastavi! Samo da upozorim da ce 1 januara sledece godine akciza biti uvecana za neki 14 posto na koji dodate pdv i dobijete povecanje akcize od 15.6 i nesto posto cene sto iznosi u dinarima oko deset dinara po gruboj racunici znaci plus minus dinar! Te zato jedino mogu da kazem da vas drzava dere ! Znaci u litri goriva koje platite sledece godine ce drzava uzeti skoro 70 posto cene ! Sto je previse previse je! OVaj zakon o akciznoj politici je jako stetan i za njegovo uvodjenje iskljucivo odgovornim smatram Djelica koji je to uveo 2001 godine ili 2002 ne secam se tacno! Taj inace vajni i poznati ekonomista sa trajnom zabranom ulaska u Poljsku i Rusiju (ako udje bice odmah smesten na robiju) zbog ``odlicno`` savetovanja je uneo u nas sistem niz poluga za stvaranje inflacije od strane same drzave koja se odrzava na celokupnu privredu i proizovode ( gorivo i akcize velikim su delom krivci za poskupljenja hrane i ostalih proizvoda) Doduse moram biti i tu kritican jer povecanja recimo case jogurta za zadnje 3 godine pod izgovorom skuplja nafta, struja sirovine su cista budalastina ali o tome cu jednom drugom prilikom!

ne.

pre 12 godina

@nesha jel ti znas sta govoris?

NIS - gazprom neft I DALJE PRODAJE DRZAVI GORIVO PO CENI OD 45 DINARA PO LITRU,ALI ONDA drzava prodaje NAMA za 130 dinara......i dobar je bio potez prodaja jer je NIS bio u minusu i mozda bi sada bio u stecaju....jer su ga opeljesili ova hitlerova deca koja pokusavaju da nam uniste drzavu (i uspevaju)

besposličar52

pre 12 godina

Cena benzina je tolika jer ge NE IMAMO ,a opet cena šećera je tolika jer ga IMAMO.
Ne vozim već godinu dana ,a smršao sam i smanjio sam šećer.Nemam pojma kakve to veze ima sa gornjom rečenicom ali ću poslušati Dnevnik i biće mi sve jasno ,a nadam se i Vama.Tamo sve lepo objasne i meni posle Leeepo,a verujem i Vama.I da znate na ulice se neće izaći jer upravo su na Dnevniku javili da to nije IN.

Aleksandar

pre 12 godina

@Eins, zwei, drei, kako je to EU povecala akcize na BMB? Akcize su povecali politicari, isti oni koje si i ti glasao a koji su potpisali SSP. U istom stoji da nema favorizovanja trzista. EU je lepo rekla da time sto nekima dajes nize a nekima vise akcize krsis SSP, pa ti odluci da l' hoces SSP ili ne. `Nasi` su mogli:
1) Da batale SSP, a time batale i buducu pomoc EU i sve ostalo sto uz to ide
2) Da izjednace akcize tako sto ce visoke smanjiti umesto da niske povecaju
3) Da izjednace akcize tako sto ce niske povecati na nivo visokih

I po cemu je sad EU kriva sto su nasi politicari odabrali `numero tres`? Stavise, ne zelim da poverujem da su nasi politikanti toliko nesposobni pa da nisu mogli unapred da znaju da ce time sto uvode dvojne akcize prekrsiti potpisani SSP. Vise mi je verovatno da su to namerno ovako uradili - nabili visoke akcize na goriva koje vecina ne kupuje, a one druge ostavili na znatno nizi nivo, i time se malo uvukli i priprostom puku i `bacuskama`, a onda cekali da ih EU prekori (sto je bilo neminovno) i onda koriste EU kao izgovor sto su podigli akcize, a sve u stilu - mi ne bi, al' eto oni zapeli. Zapravo racunali su oni na te pare od pocetka, samo su odigrali klasicnu igru `nisam ja, zeka je` i zalosno je koliko se ljudi na to primilo.