Četvrtak, 16.06.2011.

11:26

Rusija: Srbija kao Irak

Ruska vlada uvrstila je Srbiju sa Kosovom među zemlje sa složenom društveno-političkom situacijom. Ruske diplomate u Srbiji zato imaju plate veće za 20 odsto.

Izvor: Beta

Rusija: Srbija kao Irak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

Nevit

pre 12 godina

Rusija nije smestila Srbiju u tu grupu zato što je mrzi ili nas smatra neprijateljem već zato što stanje u Srbiji je zaista bizarno i zaista zaslužuje tu grupu, a nažalost to u Srbiji niko ne vidi !

Bozana Meinke

pre 12 godina

Hvala,na iskrenosti!Pristalica sam one,da istina manje boli,nego laz i obmana. U nekoliko recenica,opisali ste stanje u Srbiji,na nasu zalost,u pravu ste!Ako neko u Srbiji misli,da EU ili NATO,ima bolje misljenje,laze sam sebe!Na nama je (a i krajnje je vreme),da otvorimo oci,Jer Srbija bezglavo srlja u svoju propast! Plasim se,da ne bude kasno,jer cemo izgubiti i ovo malo, prijateljski naklonjenih, zemalja koje imamo! U EU,ne samo da nas ne vole,vec nas i mrze,jer smo pljunuli sami na sebe,jer puzemo i moljakamo,prosimo...a niko ne zeli prosce!
Kad cemo shvatiti,da nismo niko i nista i da trebamo biti zahvalni Rusiji,sto nas kritikuje,znaci barem nekom je stalo do nas! sto bi rekli Nemci "I losa reklama,je reklama! VOSTANI SERBIE!

ЛАКУШИЋ БРЕ

pre 12 godina

Ма није то ништа нама покуповали приморје,мада ја мислим да Руси имају дил са Америма, Амери њима паре, Руси ћуте....
Руси нису оно што су били некада,али како је један филозоф рекао:
Цивилизација ће доћи, али без човјека.. Русији ће помоћи Србији, али када буде касно...

Nenad

pre 12 godina

Ako neka država u Evropi ima goru birokratiju i od ove srpske onda je to svakako ruska. Glomazan pun korupcije administrativni aparat samo nasljeđen iz doba SSSR-a i nije nikada došlo do njegove transformacije u efikasan sistem. Mislim da je ovo ipak zbog NATO samita jer je zaista bezobrazluk Srbiju svrstati u istu grupu sa Sjevernom Korejom i Irakom. Rusija je mnogo opasnije mjesto za život od Srbije. Srbija iako nesavršena, slaba država gdje je korupcija zastupljena u svim sferama društva (tu nisu pogriješili)ipak je dosta otvorenije društvo od te iste Rusije. Ne mrzim Rusiju i mislim da su što se tiče stanja u Srbiji donekle i u pravu ali poređenje sa nekim zemljama poput Iraka, Sjeverne Koreje i Tadžikistana im nije trebalo.

CATAPA

pre 12 godina

Čitam komentare i čudim! Tajming jeste politički odabran, ali kategorizacija Srbije nije politički motivisana niti značajna, baš kako i reče onaj zvaničnik ruskog ministarstva. Prosto u Srbiji ima toliko mnogo toliko revnosnih ruskih špijuna da ruske "diplomate" moraju da zahtevaju značajne beneficije. A tek špijuni volonteri! Konuzin jedva postizava da ih kontroliše da se ne pokolju oko toga ko je najlojalniji Rusiji.

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Pošto poto hoće da prisvoje i unište Srbiju. To manje više uspešno rade još od 8 sednice. Čuvajte se njihove politike i političara.

hardware

pre 12 godina

Cemu cudjenje ljudi. Pa niste valjda pomislili da neko Srbiju dozivljava ko normalnu i ozbiljnu drzavu?
A sto se tice Rusa kamo srece da su od pocetka bili iskreni sa nama i da su nam rekli sta stvarno misle o nama, umesto sto su nas koristili za svoje prepucavanje sa zapadom. Na svetskoj politickoj sceni postoje samo interesi i tu nema nikakvih emocija, tako je uvek bili i uvek ce biti.

Aleksandar

pre 12 godina

stvarno ne razumem ovaj narod:
Rusi dali dijagnozu, koja je nažalost tačna.

A nisu jedini, tako nas gleda ceo svet.

Većina komentara protiv Rusa je o njihovoj ekonomiji, demokratiji, istoriji, ne-podržavanju Srbije.

Malo ko se osvrnuo na ovu vest i da kaže - mi trebo nešto da uradimo sa sobom.

odavde

pre 12 godina

E, a sad lepo da vratite na posao onu ženu sa TV Novi Sad, koja je greškom napisala "Potvrda neprijateljstva" prilikom posete Putina Srbiji.

Dule NS

pre 12 godina

Samo neka Rusi nastave sa ovim izlivima sujete i arogancije!
Možda se konačno čak i neke Srpske "patriJote" otrezne malo!
Srbija nije raj, daleko do toga, ali za Rusiju sigurno jeste! A o Avganistanu, Tadžikistanu, Uzbekistanu i ostalim "...istanima" da ne govorim!
Samo napred "braćo" Rusi samo nas pljujte sa beneficiranim radnim stažom!
Oterajte nas što dalje od sebe i spasite nas!!!

Poldi

pre 12 godina

Ogledalce ogledalce, kazi mi ko je naj naj, ama bas naj na svetu.
Samo nemoj mi reci da nismo mi jer cu da te razbijem.
PS.
Dok drugi rade i prosperiraju mi se bavimo nasom sujetom. I takooo...

"sujeta moj omiljeni greh"

pre 12 godina

@ (panzer general, 17. jun 2011 01:45)
evo najjednostavnijeg objašnjenja - pre par dana je završen veliki NATO skup u Beogradu!
Srbija konačno kreće pravim putem, pa je braća "počastila" malo ;)

Breznjev

pre 12 godina

U pravu su Rusi.Nismo bas u rangu Tadzikistana,blize smo Gruziji,a Iran je nekoliko desetina godina ispred nas.Smesno je uopste uporedjivati SRbiju sa Iranom.Sto se mene tice,volim majku Rusiju kakva god bila i smatram da je nama uvek bilo mesto sa Rusijom.Zivela Rusija !

Alex

pre 12 godina

Srbija otkad je svijeta i vijeka zeli da sjedi sa jednim turom na 2 stolice, a mi mislimo da se to ne vidi izvana. Ne kaze dzaba nas narod "kako sijes tako zanjes"! Sada se treba odluciti (vec je odluceno) da li NATO i EU (koja ce trajati dok traje Euro a to znaci jos malo) ili BRICS i SCO sto mislim da je bolja opcija! Tek cemo mi da vidimo sta je NATO, jos nista nismo vidjeli sta tek slijedi!

panzer general

pre 12 godina

A oni su vam najveći prijatelji. Nešto mi tu ne štima, šta su ostala sad samo 3 stuba? Ako mi neko to može pojasnit bio bih zahvalan.

Milos

pre 12 godina

Samo nek' nam Rusi ne drze lekcije, poznato je koliko je Putinova Rusija "demokratsko drustvo". Srbija pod hitno mora postati clanica NATO pakta, to je jedino pragmaticno resenje za nagomilane spoljnopoliticke probleme.

Fedor

pre 12 godina

Da ne znamo da dolazi od najnedemokratskije drzave na svetu pa da se zabrinemo. Smesno da oni o nekom sude. Umislili da su sila pa daju ocene kao Ameri.Rusija je jedina drzava na svetu u kojoj ne mozes da dobijes odgovor kolika je prosecna plata jer ne znaju.Oni uzimaju samo region Moskve kao podatak dok ostatak Rusije,narocito provincija i Sibir krepavaju od gladi.Drzava u kojoj svako malo ubijaju novinare jer su pisali protiv vlasti tj.Putina i u kojoj oligarsi pisu zakon. Vecite interesdzije. Daleko im njihova kuca!

Dosta mi je te KGB mafije sto hara Srbijom!!!

pre 12 godina

U Rusiji 25 miliona zivi sa svaga 101 evra mesecno, sto dalje od nas te KGB mafijase, srbija je za Rusiju raj na zemlji, najgora zemlja na svetu po korupciji i kriminali je RUSIJA a ne Srbija, a tog kvazi ambasadora treba izbaciti iz Srbije.

bezimena

pre 12 godina

Neću da ispadne da branim Srbiju, ali ovo se odnosi na Kosovo i tamo će imati benificiran radni staž, jer Rusija ne priznaje Kosovo. Odite na njihov sajt i videćete da stoji Republika Srbija(Kosovo), mada da su rekli i za samu Srbiju nebi uopšte pogrešili.
(Axel Foley, 16. jun 2011 22:47)

Smešno! U odbrani mile Vam "majčice" samo ste prenebegnuli jednu činjenicu! Rusija NEMA AMBASADU i diplomate na Kosovu, upravo zato što ga ne priznaje kao samostalnu državu! Porediti današnju Srbiju sa Irakom, Avganistanom i ostalim sl. zemljama je VRHUNSKO PONIŽAVANJE svih gradjana Srbije! Medjutim, nije im ovo prvi put, ko iole zna istoriju zna da smo od Rusa samo saplitani, a da smo napredovali jedino kada smo bili u dobrim odnosima sa ZAPADNIM, uredjenim i naprednim, državama!

poker

pre 12 godina

Iskreno, ja sam za to da se okrenemo zapadu. A ovo je tako providno, da prosto ne mogu da verujem. Ili je dogovoreno sa Rusima, ili je izmisljeno?! Zna se i zasto.

Mikolidis

pre 12 godina

Naravno, zar je neko očekivao da nam Rusi stoje iza leđa dok ih mi sa druge strane pljujemo u lice kad god stignemo. Neće da može. To ne polazi za rukom jednoj Ukrajini i Gruziji, a ne Srbiji.

Neko ovde reče, gde su bili Rusi 1999? Oni su svoj deo posla odradili stavljanjem veta u UN, čime NATO-va akcija nije bila legitimna intervencija. To je jedini put kada su stavili veto na tako nešto, nisu ga koristili recimo kod intervencija u Iraku, Avganistanu, i evo sada Libiji.

A ja bi pitao jop nešto kao kontra-argument. Kada su Rusi u svojoj istoriji napali Srbiju?

Gakona

pre 12 godina

Ма пустили Руси буву, рећиће русофили,да виде како ће Србија да се чеше.
Криво им за Нато самит у Србији ко за Аљаску што им је цар прокоцко
,neprebolno!?!?

Checkpoint Charlie

pre 12 godina

Izgleda da smo mi, Srbi, jedino sposobni da razmišljamo o sadašnjem trenutku, pa tako i tumačimo ovu vest. Međutim, vest je razlog za zabrinutost zato što ukazuje na predviđanje neke službe u Rusiji da će Srbija biti u takvom stanju tokom dužeg vremenskog perioda u budućnosti. Ne bi im bio prvi put da znaju nešto što mi ne znamo. Najzad, oni su velika sila, a istoriju najbolje zna onaj ko je stvara.

Marko Nikolic

pre 12 godina

Ovi Rusi su iz dan u dan bezobrazniji...Pocevsi sa njihovim ambasadorom pa nadalje...Stvarno mi je zao sto ovo pricam ali odgajan sam da osim Srbije volim i Rusiju kao i svaki prosecan Srbin...Ja imam 21 godinu i 99. sam video kako nas branite i hvala vam sto ste nas odbranili...A da ste nam pomogli tada bili bi smo mnogo ispred vas...A i ruzno je da pricate o kriminalu o nasoj zemlji kada to nije istina...Svi znamo da vi imate ogroman problem sa tim...A po pitanju demokratije nasa zemlja je ispred vase i kao takva vi nemate prava da nama sudite(ovo moze da se proveri ukoliko mi neko ne veruje jer baratam ispravnim podacima)U ostalom koliko ste dobar prijatelj to se vidi jer svi beze od vas...A da nemate naftu ne bi ste se mnogo razlikovali od vasih suseda...

Julius

pre 12 godina

Ruska vlada uvrstila je Srbiju u grupi sa Abhazijom Gvatemalom, Iranom, Severnom Korjemo i Sudanom, sa slozenom drustveno-politickom i ekonomskom situacijom, a kao posledica neefikasnosti centralne vlasti, zaostale ekonomije, energetske zavisnosti, niskog standrda, rasta korupcije i kriminaliteta.
Diplomati koji rade u pomenutim zemljama, imaju 20% vece plate i beneficirani radni staz, zbog opasnih uslova rada i zivota!
Prestizno postavljenje i klasifikacija, nema sta!
Sada Srbija, umesto lidera regiona, moze biti lider zemalja iz pomenutog spiska.
Mada je dijagnoza realna, ovakva procena zvanicne Moskve zabrinjava poznavaoce politickih prilika, i moze da dovede u pitanje potpisivanje Strategijskog sporazuma izmedju Rusije i Srbije, najavljen za kraj ovog meseca.
Ovaj hladan tus u odnosima izmedju Rusije i Srbije dolazi upravo u vreme kada ministar Jeremic nalazi u Sankt Petersburg, i samo dan nakon odrzanog NATO samita u Beogradu.
Toliko ponizenje od majke Rusije niko nije ocekivao. Ali ce rusofili u Srbiji naci formulu za ublazavanje ove poruke, kao ono: prijatelji te kritikuju, a neprijatelji te tapsaju po ramenima!

Iva

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim pojedine komentare tj veliki broj komentara tipa "nisu nista pogresili dobro su nas opisali to su cinjenice"
Moze li normalna osoba da uporedi Severnu Koreju sa Srbijom,Irak sa Srbijom, Palestinu sa Srbijom, Tadzikistan sa Srbijom, Avganistan..... ako neko zeli toliko da omalovazi svoju zemlju i kaze da smo na tom nivou onda taj nije bas u dobrim odnosima sa svojim mozgom.
I ovo svrstavanje od strane Rusije nas medju ove zemlje je PONIZAVAJUCE!
I to mogu jedino da shvatim kao kontru NATO skupu u Beogradu i nista vise.

Axel Foley

pre 12 godina

Neću da ispadne da branim Srbiju, ali ovo se odnosi na Kosovo i tamo će imati benificiran radni staž, jer Rusija ne priznaje Kosovo. Odite na njihov sajt i videćete da stoji Republika Srbija(Kosovo), mada da su rekli i za samu Srbiju nebi uopšte pogrešili.

Aleksandar

pre 12 godina

Rugala se serpa loncu... Jes' dobrano istina to sto kazu za Srbiju, al' svako ko ima tu (ne)srecu da cesto ide u Rusiju kad god se iz iste vrati u Srbiju vikne - Civilizacija! Mrsko mi je sto zivimo u ovom pokusaju od drzave, i sve sam samo ne nacionalno-romanticarski onesvecen, al' ne bih menjao Srbiju za Rusiju ni za kakve novce!

Dejan

pre 12 godina

Ovo je odgovor Moskve na odrzavanje NATO samita u Beogradu. Srbija se ne moze prikloniti Rusiji jer je sa svih strana okruzena zemljama koje su u NATO paktu. Sa druge strane svi znamo kako se Rusija nemocno ponasala za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine.

гром

pre 12 godina

Истина се често не свиђа онима на које се односи. А на жалост ово је истина; и добро је то што су нам то баш Руси рекли.

matko

pre 12 godina

Pa zar vi braco Rusi nas Srbe da smestite zajedno sa Abhazijom, Gvatemalom, Iranom, Severnom Korejom i Sudanom ? Sram te bilo stariji brate sto si nam lupio zausku koja nama izgleda kao samarcina! Neka, neka usvojice nas EU i NATO pa ce ti biti krivo sto si pogresno procenio!

Hrkljus

pre 12 godina

ja mislim da sad vec ni nema zemlje koja nam nije rekla da smo budale ali mi smo ipak uvereni da oni pricaju gluposti da smo mi nebeski narod.

тако нам и треба

pre 12 godina

шта сад сви пљујете по Русији...
Сами смо криви за тако нешто, хоћемо да нас Руси бране а да НАТО парадира по Србији. Е па очигледно не иде то тако.
Гурамо их даље од себе, а када нам не помогну онда причамо како су нас продали.
А анти-руске присталице су ово једва дочекале. Ово је скроз небитна ствар али сада ће да се прича како су Американци наши прави пријатељи и како су они ти који су нам увек помагали и да нам чине услугу отимањем Косова и Метохије...

bezimena

pre 12 godina

"Međutim, ruski novinar Genadi Sisojev navodi da ovaj dokument Ruskog ministrarstva spoljnih poslova nema političku težinu...".

Kakvu drugu može da ima!?

Rusiji daleko "lepa" kuća i njihovi "bratski" LICEMERNI zagrljaji, Srbiji je potrebna EU (nas i Evropljana preko 400 MILIONA) i NATO, gde se OTVORENO govori o interesu! Čist račun, duga ljubav!

Lala iz Banata

pre 12 godina

Ajd' što je Konuzin menjao imena ulica u Beogradu... ali one konslultacije sa Cecom... to je već previše. ;)

Eh, kada je moje društvo za jedne prodate farmerke "zatvaralo" kafane u Moskvi (ispred su čekali taksiji sa upaljenim motorom) a za kesicu "Lastočka" čokoladnih bonbona skidali do gola sekretaricu Komsomola (komunistička omladina) u Lenjingradu ostatak Rusije (van gradova) je sanjao da dobije dozvolu da dođe u svoj glavni grad!
Živa istina.

A sada Rusi ovako ... Pod hitno pozvati ciničnog Aleksandra K. na razgovor. Da zaradi onih 20 %.

Tipolir

pre 12 godina

Rusija: Srbija kao Tadžikistan

Sta se be becite kako nas Rusi gledaju, oni su izneli cinjenice, pravo pitanje je KO nas je dovde doveo ?
(u prolazu, 16. jun 2011 12:20)
______________________
Svi ono, koji su izbacivali parole: "svi Srbi u jednoj državi",
svi oni, koji su trvdili "gdje je jedan srpski grob, tu je Srbija",
Svi ono, koju su davili pričama o "nebeskoj Srbiji",
svi oni, koji su buncali "sve su to pokatoličeni Srbi",
svi oni, koji su imali parole "mi smo največi, mi smo najjači, mi ćemo diktirati uslove",
svi oni, koji su varali narod sa "mi smo lideri u regionu",
i na kraju svi oni, koji nisu mogli podnjeti raspad Juge, pa su oružjem
branili neobranjivo /a sve branili su srpsku nejač/.

pera

pre 12 godina

O Rusiji i njihovim vrlinama najbolje da pitate bivsi istocni blok koji se preporodio bezanjem od njih.Nisu oni krivi sto nasi Vladari dozvoljavaju da sa nama rade sta hoce i smeju nam se u lice,ali ne rade oni to badava oni uzimaju proviziju za to.Hvala DS sto toliko mislis o svome narodu...izbori se blize i neko mora odgovarati za bedu i nepravdu.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 12 godina

A, u tom je, znaci, stvar!!! Znaci, zato onaj ruski ambasador, sve ovo vreme, i rukama i nogama, sve cini ne bi li drustveno-politicka situacija u Srbiji postala sto slozenija! I, eto, konacno je uspeo! I sefovi konacno shvatili. Sad mu je skocila plata. Vala, zasluzio je, koliko se samo trudio.

Jure

pre 12 godina

A ne mogu virovat svojim ocima pa zar tako vasa istinska braca Rusi, Irak...auuu.
Cuo sam da ste im poklonili industriju nafte pa sad imate skoro besplatan bezin i plina za grijanje dvorista i stala ali ovo danas me bash iznenadilo.
Ma mora da je neka greska u pitanju. Mozda su Rusi slabo informirani pa ne znaju da imaju posla sa liderom Balkana a i sire kao i buducom stalnom clanicom Savjeta Bezbjednosti pri UN-u.

doktor

pre 12 godina

Izvinjavam se ,ali sta nije u redu? Sve sto su Rusi rekli o politici i drustvu Srbije je tacno! E,problem je sto su to Rusi,a ne Ameri...

Zoran

pre 12 godina

Sve je tacno sto su braca Rusi ustanovili. Bilo bi lepo s njihove strane kada bi nam i malo pomogli da se sredimo, a ne da nas prodaju za male pare kao do sada. I kod njih su na vlasti tajkuni koji duvaju u istu tikvu sa vladajucom birokratijom. Ovako ovo mi lici na onu staru: Rugao se lonac loncu.

Bananija

pre 12 godina

Kakvo PONIZENJE!
Mi smo LIDERI bre, alo;

Mi smo BANANA drzava bre, kome nije mu jasno?

Ali pazite oprezno: Srbija sa Kosovom, sto znaci da Srbija bez KiM je sasvim nesto drugo. Nesto se suska ovde.

Da se kladimo da za mesec ili dva Srbija i formalno (potpisivanjem) da se KiM okani.

Stroitelj

pre 12 godina

Upravo radim u Rusiji sa Tadicima,Uzbecima.Minimalne plate su im oko 500 dolara,sto je i priblizna plata prodavacica u buticima.Rusi rade na takvim poslovima za vece plate i voze nove automobile,a i mi Srbi ostajemo ovde.Pozdrav za sve

Dule NS

pre 12 godina

@(videćemo šta će biti na proleće 2012.).
A ionako je glavni partner Rusije na Balkanu oduvek Bugarska koja je i u NATO paktu i u EU, a ne Srbija!
Vreme je da se konačno opametimo i da shvatimo gde živimo i gde pripadamo!
Pozdrav svima!

Ma Kostunica je kriv za sve

pre 12 godina

Za sve koji imaju, ovakvo ili onakvo, misljeno o rusiji - ukicaje search "top ten economies" i pogledajte gde je Rusija. Ako pogledate portal EU (Euromonitor) videce te gde ce biti za deset godina. Inace PPI pokazatelj je indeks koji pokazuje kupovnu moc (purchasing power index). Hhavla na trudu i radoznalosti. Pametnom dosta.

Očevidac

pre 12 godina

Nije baš da se Srbija može porediti sa Tadžikistanom. Od formiranja do raspada SSSR-a, Tadžikistan jeste bio pastorče Kremlja, i kao takav, najnerazvijenija sovjetska socijalistička republika.

Tadžikistan danas ima neuporedivo više problema u odnosu na Srbiju. U Tadžikistanu već godinama ne radi centralno grejanje, nestašice/isključenja struje su svakodnevna pojava, većina škola ne radi zimi (zbog struje i grejanja), država je odavno gotovo bankrotirala, plate su nešto malo veće nego što su bile kod nas u vreme hiperinflacije, ali u Tadžikistanu nema crnog kursa. Običan narod u ovoj zemlji veoma teško živi, znatno teže nego narod u Srbiji. Putevi su im katstrofalno loši (naši putevi su u odnosu na njihove ravni kao ogledalo), celokupna infrastruktura, zaostala još iz vremena SSSR-a, gotovo uopšte se ne održava već decenijama. Kao planinska zemlja (višestruko "planinskija" od npr. Crne Gore ili Austrije), imaju vodna bogatstva (ali i česte prolećene poplave, klizišta, itd), kao i ogromna akumulaciona jezera (sovjetski projekti), ali blokiraju dotok vode u sušni Uzbekistan, koji im već godinama blokira izvoz prirodnog gasa. Imaju česte zemljotrese, a i graniče se sa Avganistanom. Postoji i zaleđen problem poprilične uzbečke nacionalne zajednice u Tadžikistanu, koju zvanične vlasti ove države ne priznaju.

Što se Rusa tiče, ogromna većina etničkih Rusa je otišla iz ove zemlje za vreme građanskog rata 1990-ih, tako da ruske diplomate, pretpostavljam, nisu "omiljene" u Dušanbeu (glavnom gradu). Otud, verovatno, i ova mala "nadnica za strah" koju je propisao Kremlj za svoje predstavnike u ovoj srednjeazijskoj zemlji.

A o tome šta "stresira" ruske diplomate u Srbiji, najbolje je oni sami kažu. Ukoliko se ne radi o čisto birokratskoj kvalifikaciji, po kojoj su sve zapadne diplomate u Beogradu tokom 1990-ih takođe primale poseban dodatak - "nadnicu za strah".

Nishlija

pre 12 godina

E moji rusofili sta sada kazete. Ovi dobijaju NIS za Dz a ambasadori 1za1,5 benificirano HAHAAH. I njma je loshe ovde a cuvaju ih kao bele medvede.Sta kaze Kostunica,SRS i SNS na ovo ??? hahahaah! Sto dalje od Rusa u svim "bratskim" kombinacijama! oni su nas kroz istoriju upropashcavali a kako se brinu o svojoj "braci" to Ukrajinci najbolje znaju. IZVOZ/UVOZ OK nishta vishe od toga. EMOCIJE SA RUSIMA NIKAKO!!!!

student

pre 12 godina

Pre svega bih zeleo da kazem ovo ali da me niko ne shvati pogresno, u jednu ruku mi je zaista drago zbog nasih fasista, homofoba i nacionalista koji obozavaju ''majku Rusiju'', koja cini mi se nema nikakvih simpatija osim materijalnih interesa prema nasoj zemlji, dok u drugu bih zeleo da podsetim na pad komunizma u Rusiji i cinjenicu da smo mi, Jugoslavija, pa i Srbija, bili za njih Las Vegas u to vreme! Tako da Gospodo draga, gledajte Vase dvoriste jer to sto ste se izdigli za poslednjih 10 godina ne znaci da ste uhvatili ''You know whom, za You know where''! lol

Markovitj

pre 12 godina

Pa mi cemo lepo da udjemo u NATO, pa tad vise necemo imati "eksplozivnu društveno-političku situaciju"...mada nisam siguran u kakvoj ce se oni situaciji tada naci...

petar

pre 12 godina

Srbija za Rusiju Monte-Karo! Kad rusi o nekom tako pisu to ako nije smesno bilo bi tragichno. Prosechna plata u Rusiji 1oo-115 evha. A bezopasnost o tome ne treba i prichati, svaku godinu teroristchki akti u Moskvi, a koliko ix ima S.Kavkazu skoro svaki dan (Dagestan,Ingusetija,Karachaevo-Cherkesia,Chechnja). 82% rusa zivi ispod siromastva,a 75%rusa goto0vi da pobegnu iz Rusije ako imali moguchnost. A po korupciji Rusija na 1 mestu u svetu,2 Mozambik i t.d.To svoj spisak bolje ostave za sebe,a pogledaju mejunarordni gde je Srbija a ggde je Rusija!

bg

pre 12 godina

Rusi, svaka cast, rasterajte maglu u kojoj Srbija zivi, a vi sto neprihvatate istinu i nasu realnost, od kojih ste vi? da li mozda vi zivite na marsu ili ste pod skutima vladara ove jadne drzave.Katastrofa, sta to jos treba da se desi da bi se dozvali pameti ili da cekamo Ruse za jos neku informaciju i kvalifikaciju.

pfc

pre 12 godina

Zlatko

Mi nismo lideri ali to tek nije hrvatska, zemlja od 3 miliona ljudi sa dugom od 50 milijardi evra

A sto se tice izjave Rusa svaka im cast, hvala im sto su iskreni pa makar nas to bolelo ! A ne ko Hilari Klinton koja nam prica bajke kako mozemo biti lideri u Evropi !?

blebetalo

pre 12 godina

Ma to su gluposti u nizu od strane Rusije, Srbija sigurno ne spada u grupu sa Tadzikistanom i sl.
Po mom vidjenju, Ruski stanovnik, posebno van Moskve i St.Petersburga, je puno slicniji tim "indijancima" nego Srpski!Gledajuci kulturu i educiranost stanovnistva,takve paralele su u najmanju ruku smjesne.Srbija je trenutno u problemima na ekonomskom nivou,radi objektivnih okolnosi(rat iz kojeg je izasla jako uzdrmana)ali ce sigurno se dignut iz blata,doduse ne tako brzo,sto dovodi stanovnistvo do ocaja,ali kroz dogledno vrjeme ce sigurno!Ako zbog niceg drugog,ono zbog toga jer je u Europi!
Bilo bi dobro upamtiti ovu klasifikaciju Rusa,te ih zapitat kroz jedno 15 g. ko je gdje!?
Neznam dali su oni toliko neinformirani i nezainteresirani za Srbiju pa daju ovako pausalne ocjene ili je to samo neka vrsta "packe"za ovaj NATO sumit?
Ma sta vas briga, ovaj put nije vazno ni ko prica ni sta prica!
Na kraju poruka, nemojte padat toliko u defetizam radi svakojakih provokacija-ponavljam,Srbija je u eprilikama,ali zbog svog polozaja,kulture ljudi i puno drugih faktora, sigurno jednom izlazi iz "gabule",dok za one navedene u istoj grupi nisam siguran. A bome nisam siguran ni za Rusiju!

slovenac

pre 12 godina

Nije tako strašno. Vidite, Markovićka vas osira po Moskvi, jer ste ji uzeli kučicu, Ceca nije zadovoljna narukvicom, jer nije čak ni zlatna, pa je to kazala ruskom konzulu, a on odmah telefon pa Moskva! I da ne zaboravite! 20% je ipak 20%! Za 5 meseci jedna plata više! Pa vi imate zlatnu državu, a da to ne znate. Na autoputu, koji nije autoput, ustavljaju policajci, koji nisu policajci, uzimaju €, koji ćak nisu platljiv novac u Srbiji,.....da ne nabrajam više:)

Znamo se

pre 12 godina

@ (Zlatko, 16. jun 2011 13:30)

Ne Zlatko, niste Vi "šokirani", Vi ste danas najsrećniji čovek na svetu!

-Ali budite sigurni da je ovakav tretman kod Rusa dobar znak za Srbiju... pogotovo kada mi kao takvi očajni na proleće otpočnemo pregovore sa EU...
...A i bio je nedavno NATO vojni samit u Beogradu....

Anton

pre 12 godina

Sinke i ostali

Prestajte kukati o "bombadiranje" jel vi uopce neznate sto je bombadiranje niti ste osjetili pravo "bombadiranje". Ono sto su vam NATO uradili je nista, vao par mjeseci su vas lako bombadirali dok ste vi prije sravnali citave gradova, sela, infrustrukture druge drzave koji su morale sve iz pocetka.

A dobro su vam i rusi rekli...bilo je vrijeme da se spustite na zemlji

moscow

pre 12 godina

Ne osporavam nista od navedenog, ali smesno je da "Rusija" daje ovakve analize. Ja to smatram kao da nas je Sudan svrstao u ovakve zemlje. sto se tice kriminala i korupcije mi smo na bednom 87 mestu a braca rusi na 143(od 160 zemalja).zivotni standard Srbija-60; Rusija-65 mesto.minimalna plata Srbija-141 euro; Rusija-106 eura.Onaj ko je bio u Rusiji izvan Moskve zna kakve su cene tamo.Opet napominjem, sve sto su rekli su cinjenice,ali smatram da oni nisu u poziciji da prave takve analize. ocrnio nas je "ugarak".

Nenad-EU

pre 12 godina

To da smo mi Rusima braca i prijatelji moze da prica onaj koji nikada nije bio u Rusiji. Za prosecnog Rusa Srbi su indijanci kao i svi sa Balkana. Veci respekt imaju za Nemce i Engleze npr.

Kiza

pre 12 godina

Bugarska je u NATO i EU. Istorijski se okrecu kako vetar duva i uvek su uz jacu opciju. Rusija je uvek uz njih i imaju maksimalnu Rusku podrsku. A nas zezaju i ucenjuju i prete nam ako udjemo u NATO. Zasto?

wiener

pre 12 godina

rusija ovo misli o srbiji sa kosovom kao njenim delom. kada se pogleda koje sve probleme srbiji i srprskom drustvu pitanje kosova pravi i koje probleme samo kosovo ima i zbog svog ipak neresenog statusa i zbog ostalih stvari onda je ova definicija tacna.

srbiji je bez kosova bolje nego sto se misli, dok je kosovu bez srbije manje dobro nego sto to albanci zele.

Joel

pre 12 godina

A ko ce nama, koji se granicimo sa Srbijom i konstantno zivimo pored nje da plati beneficije? Srbija unazadjava region i jedina je zemlja u regionu koja nema zelju da krene naprijed u EU i u ono sto smo nekada nazivali "zapad". Blago ruskim diplomatama. Mi ostali moramo da zivimo sa hirovima Srbije i nazadnim rezonima i niko nam za to ne placa.

Lazarenko

pre 12 godina

Srbija i jeste zemlja sa slozenom politickom situacijom - provincija Kosovo se nalazi pod stranom okupacijom i nelegalno je proglasila nezavisnost koju polovina zemalja ne priznaje. Srbija samu sebe definise kao zemlju sa slozenom politickom situacijom i sa delom teritorije pod medjunarodnim sporom, ne vidim zasto bi Rusija to definisala drugacije.

Da li su Rusi doprineli tome? Da li su me oni bombardovali, uvodili mi sankcije, satanizovali me po svetskim medijima? Ili to rade civilizovani "prijatelji" sa Zapada?

Da li je Rusija mogla da nam pomogne i da to spreci? Ne znam, pitajte Gruzijce da li su im je taj isti civilizovani Zapad pomogao kad je Rusija radila njima ono sto Zapad radi nama.

poznavalac Rusije-BOGOLJUB

pre 12 godina

Samo još nisu rekli da su oni jedan od glavnih tvoraca takvog stanja u tim zemljama, a u Srbiji prave haos još od 8 SEDNICE.

Zlatko

pre 12 godina

Sokirano citam sto to ovdje pise...

Vasa velika braca pravoslavna, vasi zastitnici, verbalno nerijetko veci borci za "Kosovo je srce Srbije" od vas samih pa imaju takvo misljenje o vama ?! A vi pri tome "lider regiona" !

Sokiran sam, kazem.

Dzangrizalo

pre 12 godina

A zasto vecina ovde misli da smo mi nesto bolji od Tadzikistanaca, pa se ironicno zahvaljuju Rusima? To je taj mentalitet zatvorene sredine, koja misli da je najbolja na svetu, koji nam ne da napred.

zoran

pre 12 godina

Ne plaši se neprijatelja. Samo prijatelj može biti licemeran.

(Kineska poslovica)

A što se tiče "matuške Rosije" ništa bolje nisam ni očekivao, bez obzira što nisu u pravu. Stanje je lošije nego što ga opisuju. Tome su najviše doprineli oni i to podržani od strane gomile punoglavaca ovde, koji ne vide dalje od sopstvenog nosa. Na žalost, oni će i dalje slepo da veruju onima koji samo gledaju da nas opljačkaju i ne razlikuju se od ostalih u celom svetu.
Žalosno je, braćo srpska, koliko niste u stanju realno da procenite sa kim je bolje sarađivati. Sa Rusima smo probali od IXX veka nekoliko puta i uvek su nas, kad je bilo najpotrebnije, izigrali, opljačkali...napustili, štiteći vlastiti interes na našu štetu...
Mislim da je krajnje vreme da se otreznimo i da PROBAMO sa nekim drugim sa kojim da sada nismo ni probali pa ne možete ni reći unapred da neće valjati.

sasa jokic

pre 12 godina

A ko nam je preko Kostunice napravio takvu situaciju?! Pa upravo Oni, energetsku zavisnost, eksplozivnu politicku situaciju uz pomoc Obraza 1389 i ostalih vojno bezbednosnih podmladaka, pod direktnom komandom ruske obavestajne sluzbe! Ali koga vise briga sta misle Rusi, njihovo vreme je proslo, mi se okrecemo EU!

Špira Laktaš

pre 12 godina

Da li je ruski ambasador bio pod stresom kada je pozvao turbo folk pevačicu na žurku u ambasadu Rusije? To bi bilo kao kada bi naši u Moskvi pozvali nekog od njihovih tajkuna koji robijaju da dođu na prijem...

Aleksandar

pre 12 godina

... i zato daju azil svakom probisvetu, vagabundi i lopovcini iz Srbije. Valda hoce da nam pomognu time sto ce na svoje tople grudi da prislone nase kriminalce pa da se tako indirektno smanji kriminalitet u Srbiji, je l' te... Nemojte nas vise braniti, brigom cete nas sahraniti!

antihater

pre 12 godina

Sve je to tacno, samo bih da dodam da ta klasifikacija dolazi od zemlje u kojoj je stanje ljudskih prava jos gore nego u Srbiji, a sloboda medija jos vise ogranicena nego kod nas.

petar

pre 12 godina

A Rusija na istom spisku kao Tanzanija, Livija,Afganistan, Somali i t.d.za medjunarodnu zajednicu. U Moskvi stalno ubijau u centru grada kalo po politickim, kriminalnim i nacionalnim motivima,posledniji sluchaj ubistvo pukovnika Budanova u centru grada. A kada padne mrak uveche u Moskvi niko ne seta po dvoristu i parkovima svasta moze desiti,opasnost ide od beskuchnika, alkoholichara,narkomana i sitnix kriminalaca, mogu za 10 rubli da ubiju.

Sinke

pre 12 godina

Ja ne vidim u cemu je problem, cemu toliko uzbudjenje u komentarima - Srbija je ocigledno zemlja sa slozenom drustveno-politickom situacijom, jer je pre 12 godina bila bombardovana od strane NATO, a pre tri godine se jedan njen deo deklarisao kao nezavisna drzava. Naravno da je situacija komplikovana. Zakomplikovali su je NATO na jednoj strani, i Rusi i Kinezi na drugoj, jer su od '99 dosta ojacali pa NATO nikako da izgura Kosovo do statusa drzave. Ili NATO namerno drzi Kosovo u limbu, kako bilo, rezultat je ta komplikacija koju Rusi samo konstatuju. A ono sa sto pisu o "neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta", to je bar u nasem slucaju dobrim delom POSLEDICA nestabilnosti, a ne njen uzrok. U slucaju Izraela nije ni jedno ni drugo, jer za njih ocigledno ne vazi cela ova kvalifikacija. Smirite strasti.

Vlasta

pre 12 godina

Sve je ovde jasno. Dan posle NATO skupa u Beogradu Rusi su se setili da je u Srbiji "slozena..." itd. Sta, u Crnoj Gori je kao leglo demokratije i stabilnosti, isto kao i u Bosni. Ne zasmejavajte me.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Tacna dijagnoza.
Nadam se da nam je svima jasno da nas tako vide i EU i SAD.
I nadam se da smo svi svesni sta to znaci za odnos svih ovih zemalja prema nama.

Nik

pre 12 godina

"Zemlje s te liste definisane su kao zemlje u kojima postoji eksplozivna društveno-politička situacija kao rezultat neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta."

I neka sada neko od ovih nasih VLADARA kaze da ovo nije istina...

pancevac

pre 12 godina

Svi nas stavljaju na pravo mesto, konstatuju situaciju cinjenicama. Samo mi pametnjakovici sebe vidimo bolje od drugih, a ne tamo gde jesmo.

Mladenovcanin

pre 12 godina

Kakvi licemeri!!! Pa oni su kumovali losem stanju u pola od navedenih zemalja... A posle kukaju na SAD!

A sto se tice Srbije, pa ako smo ekonomski zaostali gospodo Rusi, pokupite lepo svoje prnje, idite zajedno sa Gaspromom tamo gde vas vole...

Ovo se zove prava ruska hipokrizija!! Prevaranti...

vlada

pre 12 godina

sta se bune ovi koji izjavljuju da nas rusi podcenjuju. To je realna procena, pri tom,mislim da nas oni svrstavaju u bolju grupu, nego sto sami sebe vidmo. Procitajte malo komentare na bilo koju temu ekonomsku,politicku...

Maksim KG

pre 12 godina

Zar tako o nama misli "mama" Rusija ???
Iskreno, nije mnogo pogresila, a najzasuzniji za sve ovo sta nam se desava je ova vlast koja najpre napravi anketu za ispitivanje javnog mnenja ,pa tek onda odlucuje o svom nekom politickom potezu, kao recimo o restituciji ili otvaranju dosijea, te agencije i njihovi proceniti, su pocele da budu vlasnici nasih zivota.
Ne mozemo se vecno vaditi na Milosevica i njegov antinarodni rezim, jer je on demontiran narodnom voljom 5.oktobra, nazalost,mnoge vrednosti iz toga njegovog doba nas i dalje prate, sto i nije mnogo cudo,jer je njegova stranka posle DS najvazniji cinilac u ovoj vrlo losoj Vladi, naravno da mislim na SPS.

Aristotel

pre 12 godina

Od njih nisam nista bolje ni ocekivao, jer su oduvek i imali takvo misljenje o nama, ali da su onaj sto gladuje ili onaj sto je stalno neobavesten na vlasti, rejting bi bio za cistu devetku!

Ratko

pre 12 godina

Sve sto su napisali je istina. U drzavi kao i da nema vlasti a i ti politicari sve stavise u njihov dzep, oko milion nezaposlenih, sve smo prodali, ne znamo koje su nam granice, Albanci hoce i "Presevsku dolinu" da pripoje Kosovu, Bosnjaci otvaraju njihove akademije, u Vojvodini se povecava procenat ljudi za nekakvo otcepljenje, pet ljudi odnosno tajkuna sve drze u rukama, pevaljka ukrade milione i dobije narukvicu godinu dana. sudstvo sporo i lose, svi strajkuju ukljucujuci i policiju, putevi nam pokrpljeni a jedanest godina ne mozemo osnovni koridor 10 da zavrsimo. Pa u koji to rang hocete da nas svrstaju?

stanovnik

pre 12 godina

Zbog "stresa" ruske diplomate će u tim državama imati beneficirani radni staž, pa će im se jedan dan računati kao dan i po, dok će im plate biti povećane za 20 posto


KA PA KAKO BI TREBAO ONDA DA SE RAČUNA RADNI STAŽ NAMA KOJI ŽIVIMO OVDE?!!
IPAK SU ONI SAMO DIOPLOMATE, PA KAD IM SE ĆEFNE MOGI DA ODU, A MI?

EU Citizen

pre 12 godina

Lepo je videti koliko "prijatelji" Srbije koji štite najveće kriminalce i zločince u njenoj novijoj istoriji a po svoj prilici su pomogli i da se mučki ubije njen najveći vizionar i najpozitivniji lik otkad Srbija postoji cene i poštuju našu državu, i po ko zna koji put baca svetlost na inteligenciju i moralni lik srpskih rusofila. A najtragikomičnija aspekt cele priče je što je i sama Rusija, špijunsko-tajkunska diktatura sa visokom stopom kriminala i terorizma, neefikasnim, zavisnim i korumpiranim sudstvom i policijom, i srdačnim savezništvom najvišeg državnog rukovodstva, "prijateljskih" tajkuna i mafije, zemlja na potpuno istom društvenom, političkomi mentalnom nivou kao većina država koje su stavili na "stresni" spisak (mislim da je objektivno, i ovakva kakva je, Srbija demokratskije, bolje uređeno i za prosečnog građanina sigurnije mesto od Rusije), i za većinu zapadnih diplomata koji vole miran i prijatan život (imam priličan broj poznanika i drugara u tim krugovima, pa znam o čemu govorim), iako je zbog veličine i značaja inače prestižno postavljenje, predstavlja jednu od najmanje poželjnih destinacija. Drugim rečima, Rusi su, jer su mnogo veća i zatvorenija zemlja, jedan od retkih naroda koji je još virtuozniji ekspert od Srba da vidi trn u tuđem oku a balvan u svom veselo ignoriše... :)))

baba vanga

pre 12 godina

Pa neka nas zato Rusija konačno pusti u NATO i EU, i neka prestane da podržava ekstremne nacionaliste po Srbiji...
...i možda se pomerimo malo na toj listi na gore!

deki1977

pre 12 godina

za sve što nam se dešava i kako nas drugi vide 90% smo sami krivi...ostali 10% je uticaj atmosferskih prilika :D...ko izađe poslednji neka ugasi svetlo.živeli ;)

mnogo sam zbunjen takvom velesilom

pre 12 godina

A jel to znaci da ce Rusija kao svaka pristojna velesila da intervenise vojnim putem i da nam nametne njenu verziju demokratije i blagostanja? Ili ce samo da ispostuje ugovornu obavezu (Kosovo za NIS) i da nam odbrani Kosovo? Ili ce samo ambasador od svega ovoga da vidi vajdu?

Pantagruel

pre 12 godina

Ništa što su oni ovde naveli nije svima nama od ranije nepoznato. Pitanje je samo da li želimo da objektivno sagledamo svoje mane i slabosti ili nam se više sviđa bajka o carevom novom odelu. Prva mogućnost daje šansu da nešto možda i popravimo, a druga garantovano vodi do toga da opet budemo neprijatno iznenađeni i ne znamo kako da se postavumo kada kuća iznova krene da se obrušava. Ako mislite da Amerikanci ne vrše slične bezbednosne i procene rizika za svaku zemlju i region u svetu, onda ste naivni. Samo je pitanje kada, kome i zbog čega odgovara da deo takvih studija objavi, ali svi ih rade i koriste za potrebe svoje državne politike na raznim poljima.

student_bg

pre 12 godina

Rusi su potpuno u pravu, svidelo se to nama ili ne.

Sta vise, mislim da su dali jako dobar opis Srbije.

"Zemlje s te liste definisane su kao zemlje u kojima postoji eksplozivna društveno-politička situacija kao rezultat neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta." Da, to je Srbija.

svesna

pre 12 godina

tacno tako,svima nam je jasno osim onima koji su doveli do toga nije, ili mozda jeste ali misli da su narodu isprani mozgovi.narod je samo gladan ali nije lud.

student_bg

pre 12 godina

Rusi su potpuno u pravu, svidelo se to nama ili ne.

Sta vise, mislim da su dali jako dobar opis Srbije.

"Zemlje s te liste definisane su kao zemlje u kojima postoji eksplozivna društveno-politička situacija kao rezultat neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta." Da, to je Srbija.

Mladenovcanin

pre 12 godina

Kakvi licemeri!!! Pa oni su kumovali losem stanju u pola od navedenih zemalja... A posle kukaju na SAD!

A sto se tice Srbije, pa ako smo ekonomski zaostali gospodo Rusi, pokupite lepo svoje prnje, idite zajedno sa Gaspromom tamo gde vas vole...

Ovo se zove prava ruska hipokrizija!! Prevaranti...

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Tacna dijagnoza.
Nadam se da nam je svima jasno da nas tako vide i EU i SAD.
I nadam se da smo svi svesni sta to znaci za odnos svih ovih zemalja prema nama.

stanovnik

pre 12 godina

Zbog "stresa" ruske diplomate će u tim državama imati beneficirani radni staž, pa će im se jedan dan računati kao dan i po, dok će im plate biti povećane za 20 posto


KA PA KAKO BI TREBAO ONDA DA SE RAČUNA RADNI STAŽ NAMA KOJI ŽIVIMO OVDE?!!
IPAK SU ONI SAMO DIOPLOMATE, PA KAD IM SE ĆEFNE MOGI DA ODU, A MI?

EU Citizen

pre 12 godina

Lepo je videti koliko "prijatelji" Srbije koji štite najveće kriminalce i zločince u njenoj novijoj istoriji a po svoj prilici su pomogli i da se mučki ubije njen najveći vizionar i najpozitivniji lik otkad Srbija postoji cene i poštuju našu državu, i po ko zna koji put baca svetlost na inteligenciju i moralni lik srpskih rusofila. A najtragikomičnija aspekt cele priče je što je i sama Rusija, špijunsko-tajkunska diktatura sa visokom stopom kriminala i terorizma, neefikasnim, zavisnim i korumpiranim sudstvom i policijom, i srdačnim savezništvom najvišeg državnog rukovodstva, "prijateljskih" tajkuna i mafije, zemlja na potpuno istom društvenom, političkomi mentalnom nivou kao većina država koje su stavili na "stresni" spisak (mislim da je objektivno, i ovakva kakva je, Srbija demokratskije, bolje uređeno i za prosečnog građanina sigurnije mesto od Rusije), i za većinu zapadnih diplomata koji vole miran i prijatan život (imam priličan broj poznanika i drugara u tim krugovima, pa znam o čemu govorim), iako je zbog veličine i značaja inače prestižno postavljenje, predstavlja jednu od najmanje poželjnih destinacija. Drugim rečima, Rusi su, jer su mnogo veća i zatvorenija zemlja, jedan od retkih naroda koji je još virtuozniji ekspert od Srba da vidi trn u tuđem oku a balvan u svom veselo ignoriše... :)))

baba vanga

pre 12 godina

Pa neka nas zato Rusija konačno pusti u NATO i EU, i neka prestane da podržava ekstremne nacionaliste po Srbiji...
...i možda se pomerimo malo na toj listi na gore!

Milos

pre 12 godina

Samo nek' nam Rusi ne drze lekcije, poznato je koliko je Putinova Rusija "demokratsko drustvo". Srbija pod hitno mora postati clanica NATO pakta, to je jedino pragmaticno resenje za nagomilane spoljnopoliticke probleme.

Nik

pre 12 godina

"Zemlje s te liste definisane su kao zemlje u kojima postoji eksplozivna društveno-politička situacija kao rezultat neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta."

I neka sada neko od ovih nasih VLADARA kaze da ovo nije istina...

Nenad-EU

pre 12 godina

To da smo mi Rusima braca i prijatelji moze da prica onaj koji nikada nije bio u Rusiji. Za prosecnog Rusa Srbi su indijanci kao i svi sa Balkana. Veci respekt imaju za Nemce i Engleze npr.

bezimena

pre 12 godina

Neću da ispadne da branim Srbiju, ali ovo se odnosi na Kosovo i tamo će imati benificiran radni staž, jer Rusija ne priznaje Kosovo. Odite na njihov sajt i videćete da stoji Republika Srbija(Kosovo), mada da su rekli i za samu Srbiju nebi uopšte pogrešili.
(Axel Foley, 16. jun 2011 22:47)

Smešno! U odbrani mile Vam "majčice" samo ste prenebegnuli jednu činjenicu! Rusija NEMA AMBASADU i diplomate na Kosovu, upravo zato što ga ne priznaje kao samostalnu državu! Porediti današnju Srbiju sa Irakom, Avganistanom i ostalim sl. zemljama je VRHUNSKO PONIŽAVANJE svih gradjana Srbije! Medjutim, nije im ovo prvi put, ko iole zna istoriju zna da smo od Rusa samo saplitani, a da smo napredovali jedino kada smo bili u dobrim odnosima sa ZAPADNIM, uredjenim i naprednim, državama!

Ratko

pre 12 godina

Sve sto su napisali je istina. U drzavi kao i da nema vlasti a i ti politicari sve stavise u njihov dzep, oko milion nezaposlenih, sve smo prodali, ne znamo koje su nam granice, Albanci hoce i "Presevsku dolinu" da pripoje Kosovu, Bosnjaci otvaraju njihove akademije, u Vojvodini se povecava procenat ljudi za nekakvo otcepljenje, pet ljudi odnosno tajkuna sve drze u rukama, pevaljka ukrade milione i dobije narukvicu godinu dana. sudstvo sporo i lose, svi strajkuju ukljucujuci i policiju, putevi nam pokrpljeni a jedanest godina ne mozemo osnovni koridor 10 da zavrsimo. Pa u koji to rang hocete da nas svrstaju?

petar

pre 12 godina

Srbija za Rusiju Monte-Karo! Kad rusi o nekom tako pisu to ako nije smesno bilo bi tragichno. Prosechna plata u Rusiji 1oo-115 evha. A bezopasnost o tome ne treba i prichati, svaku godinu teroristchki akti u Moskvi, a koliko ix ima S.Kavkazu skoro svaki dan (Dagestan,Ingusetija,Karachaevo-Cherkesia,Chechnja). 82% rusa zivi ispod siromastva,a 75%rusa goto0vi da pobegnu iz Rusije ako imali moguchnost. A po korupciji Rusija na 1 mestu u svetu,2 Mozambik i t.d.To svoj spisak bolje ostave za sebe,a pogledaju mejunarordni gde je Srbija a ggde je Rusija!

Dule NS

pre 12 godina

@(videćemo šta će biti na proleće 2012.).
A ionako je glavni partner Rusije na Balkanu oduvek Bugarska koja je i u NATO paktu i u EU, a ne Srbija!
Vreme je da se konačno opametimo i da shvatimo gde živimo i gde pripadamo!
Pozdrav svima!

Tipolir

pre 12 godina

Rusija: Srbija kao Tadžikistan

Sta se be becite kako nas Rusi gledaju, oni su izneli cinjenice, pravo pitanje je KO nas je dovde doveo ?
(u prolazu, 16. jun 2011 12:20)
______________________
Svi ono, koji su izbacivali parole: "svi Srbi u jednoj državi",
svi oni, koji su trvdili "gdje je jedan srpski grob, tu je Srbija",
Svi ono, koju su davili pričama o "nebeskoj Srbiji",
svi oni, koji su buncali "sve su to pokatoličeni Srbi",
svi oni, koji su imali parole "mi smo največi, mi smo najjači, mi ćemo diktirati uslove",
svi oni, koji su varali narod sa "mi smo lideri u regionu",
i na kraju svi oni, koji nisu mogli podnjeti raspad Juge, pa su oružjem
branili neobranjivo /a sve branili su srpsku nejač/.

Lala iz Banata

pre 12 godina

Ajd' što je Konuzin menjao imena ulica u Beogradu... ali one konslultacije sa Cecom... to je već previše. ;)

Eh, kada je moje društvo za jedne prodate farmerke "zatvaralo" kafane u Moskvi (ispred su čekali taksiji sa upaljenim motorom) a za kesicu "Lastočka" čokoladnih bonbona skidali do gola sekretaricu Komsomola (komunistička omladina) u Lenjingradu ostatak Rusije (van gradova) je sanjao da dobije dozvolu da dođe u svoj glavni grad!
Živa istina.

A sada Rusi ovako ... Pod hitno pozvati ciničnog Aleksandra K. na razgovor. Da zaradi onih 20 %.

student

pre 12 godina

Pre svega bih zeleo da kazem ovo ali da me niko ne shvati pogresno, u jednu ruku mi je zaista drago zbog nasih fasista, homofoba i nacionalista koji obozavaju ''majku Rusiju'', koja cini mi se nema nikakvih simpatija osim materijalnih interesa prema nasoj zemlji, dok u drugu bih zeleo da podsetim na pad komunizma u Rusiji i cinjenicu da smo mi, Jugoslavija, pa i Srbija, bili za njih Las Vegas u to vreme! Tako da Gospodo draga, gledajte Vase dvoriste jer to sto ste se izdigli za poslednjih 10 godina ne znaci da ste uhvatili ''You know whom, za You know where''! lol

Fedor

pre 12 godina

Da ne znamo da dolazi od najnedemokratskije drzave na svetu pa da se zabrinemo. Smesno da oni o nekom sude. Umislili da su sila pa daju ocene kao Ameri.Rusija je jedina drzava na svetu u kojoj ne mozes da dobijes odgovor kolika je prosecna plata jer ne znaju.Oni uzimaju samo region Moskve kao podatak dok ostatak Rusije,narocito provincija i Sibir krepavaju od gladi.Drzava u kojoj svako malo ubijaju novinare jer su pisali protiv vlasti tj.Putina i u kojoj oligarsi pisu zakon. Vecite interesdzije. Daleko im njihova kuca!

Aleksandar

pre 12 godina

Rugala se serpa loncu... Jes' dobrano istina to sto kazu za Srbiju, al' svako ko ima tu (ne)srecu da cesto ide u Rusiju kad god se iz iste vrati u Srbiju vikne - Civilizacija! Mrsko mi je sto zivimo u ovom pokusaju od drzave, i sve sam samo ne nacionalno-romanticarski onesvecen, al' ne bih menjao Srbiju za Rusiju ni za kakve novce!

Špira Laktaš

pre 12 godina

Da li je ruski ambasador bio pod stresom kada je pozvao turbo folk pevačicu na žurku u ambasadu Rusije? To bi bilo kao kada bi naši u Moskvi pozvali nekog od njihovih tajkuna koji robijaju da dođu na prijem...

Dosta mi je te KGB mafije sto hara Srbijom!!!

pre 12 godina

U Rusiji 25 miliona zivi sa svaga 101 evra mesecno, sto dalje od nas te KGB mafijase, srbija je za Rusiju raj na zemlji, najgora zemlja na svetu po korupciji i kriminali je RUSIJA a ne Srbija, a tog kvazi ambasadora treba izbaciti iz Srbije.

Aristotel

pre 12 godina

Od njih nisam nista bolje ni ocekivao, jer su oduvek i imali takvo misljenje o nama, ali da su onaj sto gladuje ili onaj sto je stalno neobavesten na vlasti, rejting bi bio za cistu devetku!

deki1977

pre 12 godina

za sve što nam se dešava i kako nas drugi vide 90% smo sami krivi...ostali 10% je uticaj atmosferskih prilika :D...ko izađe poslednji neka ugasi svetlo.živeli ;)

panzer general

pre 12 godina

A oni su vam najveći prijatelji. Nešto mi tu ne štima, šta su ostala sad samo 3 stuba? Ako mi neko to može pojasnit bio bih zahvalan.

Iva

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim pojedine komentare tj veliki broj komentara tipa "nisu nista pogresili dobro su nas opisali to su cinjenice"
Moze li normalna osoba da uporedi Severnu Koreju sa Srbijom,Irak sa Srbijom, Palestinu sa Srbijom, Tadzikistan sa Srbijom, Avganistan..... ako neko zeli toliko da omalovazi svoju zemlju i kaze da smo na tom nivou onda taj nije bas u dobrim odnosima sa svojim mozgom.
I ovo svrstavanje od strane Rusije nas medju ove zemlje je PONIZAVAJUCE!
I to mogu jedino da shvatim kao kontru NATO skupu u Beogradu i nista vise.

Aleksandar

pre 12 godina

... i zato daju azil svakom probisvetu, vagabundi i lopovcini iz Srbije. Valda hoce da nam pomognu time sto ce na svoje tople grudi da prislone nase kriminalce pa da se tako indirektno smanji kriminalitet u Srbiji, je l' te... Nemojte nas vise braniti, brigom cete nas sahraniti!

bezimena

pre 12 godina

"Međutim, ruski novinar Genadi Sisojev navodi da ovaj dokument Ruskog ministrarstva spoljnih poslova nema političku težinu...".

Kakvu drugu može da ima!?

Rusiji daleko "lepa" kuća i njihovi "bratski" LICEMERNI zagrljaji, Srbiji je potrebna EU (nas i Evropljana preko 400 MILIONA) i NATO, gde se OTVORENO govori o interesu! Čist račun, duga ljubav!

Kiza

pre 12 godina

Bugarska je u NATO i EU. Istorijski se okrecu kako vetar duva i uvek su uz jacu opciju. Rusija je uvek uz njih i imaju maksimalnu Rusku podrsku. A nas zezaju i ucenjuju i prete nam ako udjemo u NATO. Zasto?

mnogo sam zbunjen takvom velesilom

pre 12 godina

A jel to znaci da ce Rusija kao svaka pristojna velesila da intervenise vojnim putem i da nam nametne njenu verziju demokratije i blagostanja? Ili ce samo da ispostuje ugovornu obavezu (Kosovo za NIS) i da nam odbrani Kosovo? Ili ce samo ambasador od svega ovoga da vidi vajdu?

тако нам и треба

pre 12 godina

шта сад сви пљујете по Русији...
Сами смо криви за тако нешто, хоћемо да нас Руси бране а да НАТО парадира по Србији. Е па очигледно не иде то тако.
Гурамо их даље од себе, а када нам не помогну онда причамо како су нас продали.
А анти-руске присталице су ово једва дочекале. Ово је скроз небитна ствар али сада ће да се прича како су Американци наши прави пријатељи и како су они ти који су нам увек помагали и да нам чине услугу отимањем Косова и Метохије...

Marko Nikolic

pre 12 godina

Ovi Rusi su iz dan u dan bezobrazniji...Pocevsi sa njihovim ambasadorom pa nadalje...Stvarno mi je zao sto ovo pricam ali odgajan sam da osim Srbije volim i Rusiju kao i svaki prosecan Srbin...Ja imam 21 godinu i 99. sam video kako nas branite i hvala vam sto ste nas odbranili...A da ste nam pomogli tada bili bi smo mnogo ispred vas...A i ruzno je da pricate o kriminalu o nasoj zemlji kada to nije istina...Svi znamo da vi imate ogroman problem sa tim...A po pitanju demokratije nasa zemlja je ispred vase i kao takva vi nemate prava da nama sudite(ovo moze da se proveri ukoliko mi neko ne veruje jer baratam ispravnim podacima)U ostalom koliko ste dobar prijatelj to se vidi jer svi beze od vas...A da nemate naftu ne bi ste se mnogo razlikovali od vasih suseda...

Nishlija

pre 12 godina

E moji rusofili sta sada kazete. Ovi dobijaju NIS za Dz a ambasadori 1za1,5 benificirano HAHAAH. I njma je loshe ovde a cuvaju ih kao bele medvede.Sta kaze Kostunica,SRS i SNS na ovo ??? hahahaah! Sto dalje od Rusa u svim "bratskim" kombinacijama! oni su nas kroz istoriju upropashcavali a kako se brinu o svojoj "braci" to Ukrajinci najbolje znaju. IZVOZ/UVOZ OK nishta vishe od toga. EMOCIJE SA RUSIMA NIKAKO!!!!

poznavalac Rusije-BOGOLJUB

pre 12 godina

Samo još nisu rekli da su oni jedan od glavnih tvoraca takvog stanja u tim zemljama, a u Srbiji prave haos još od 8 SEDNICE.

vlada

pre 12 godina

sta se bune ovi koji izjavljuju da nas rusi podcenjuju. To je realna procena, pri tom,mislim da nas oni svrstavaju u bolju grupu, nego sto sami sebe vidmo. Procitajte malo komentare na bilo koju temu ekonomsku,politicku...

pfc

pre 12 godina

Zlatko

Mi nismo lideri ali to tek nije hrvatska, zemlja od 3 miliona ljudi sa dugom od 50 milijardi evra

A sto se tice izjave Rusa svaka im cast, hvala im sto su iskreni pa makar nas to bolelo ! A ne ko Hilari Klinton koja nam prica bajke kako mozemo biti lideri u Evropi !?

Zlatko

pre 12 godina

Sokirano citam sto to ovdje pise...

Vasa velika braca pravoslavna, vasi zastitnici, verbalno nerijetko veci borci za "Kosovo je srce Srbije" od vas samih pa imaju takvo misljenje o vama ?! A vi pri tome "lider regiona" !

Sokiran sam, kazem.

Markovitj

pre 12 godina

Pa mi cemo lepo da udjemo u NATO, pa tad vise necemo imati "eksplozivnu društveno-političku situaciju"...mada nisam siguran u kakvoj ce se oni situaciji tada naci...

sasa jokic

pre 12 godina

A ko nam je preko Kostunice napravio takvu situaciju?! Pa upravo Oni, energetsku zavisnost, eksplozivnu politicku situaciju uz pomoc Obraza 1389 i ostalih vojno bezbednosnih podmladaka, pod direktnom komandom ruske obavestajne sluzbe! Ali koga vise briga sta misle Rusi, njihovo vreme je proslo, mi se okrecemo EU!

Checkpoint Charlie

pre 12 godina

Izgleda da smo mi, Srbi, jedino sposobni da razmišljamo o sadašnjem trenutku, pa tako i tumačimo ovu vest. Međutim, vest je razlog za zabrinutost zato što ukazuje na predviđanje neke službe u Rusiji da će Srbija biti u takvom stanju tokom dužeg vremenskog perioda u budućnosti. Ne bi im bio prvi put da znaju nešto što mi ne znamo. Najzad, oni su velika sila, a istoriju najbolje zna onaj ko je stvara.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 12 godina

A, u tom je, znaci, stvar!!! Znaci, zato onaj ruski ambasador, sve ovo vreme, i rukama i nogama, sve cini ne bi li drustveno-politicka situacija u Srbiji postala sto slozenija! I, eto, konacno je uspeo! I sefovi konacno shvatili. Sad mu je skocila plata. Vala, zasluzio je, koliko se samo trudio.

Vlasta

pre 12 godina

Sve je ovde jasno. Dan posle NATO skupa u Beogradu Rusi su se setili da je u Srbiji "slozena..." itd. Sta, u Crnoj Gori je kao leglo demokratije i stabilnosti, isto kao i u Bosni. Ne zasmejavajte me.

Hrkljus

pre 12 godina

ja mislim da sad vec ni nema zemlje koja nam nije rekla da smo budale ali mi smo ipak uvereni da oni pricaju gluposti da smo mi nebeski narod.

Lazarenko

pre 12 godina

Srbija i jeste zemlja sa slozenom politickom situacijom - provincija Kosovo se nalazi pod stranom okupacijom i nelegalno je proglasila nezavisnost koju polovina zemalja ne priznaje. Srbija samu sebe definise kao zemlju sa slozenom politickom situacijom i sa delom teritorije pod medjunarodnim sporom, ne vidim zasto bi Rusija to definisala drugacije.

Da li su Rusi doprineli tome? Da li su me oni bombardovali, uvodili mi sankcije, satanizovali me po svetskim medijima? Ili to rade civilizovani "prijatelji" sa Zapada?

Da li je Rusija mogla da nam pomogne i da to spreci? Ne znam, pitajte Gruzijce da li su im je taj isti civilizovani Zapad pomogao kad je Rusija radila njima ono sto Zapad radi nama.

bg

pre 12 godina

Rusi, svaka cast, rasterajte maglu u kojoj Srbija zivi, a vi sto neprihvatate istinu i nasu realnost, od kojih ste vi? da li mozda vi zivite na marsu ili ste pod skutima vladara ove jadne drzave.Katastrofa, sta to jos treba da se desi da bi se dozvali pameti ili da cekamo Ruse za jos neku informaciju i kvalifikaciju.

pancevac

pre 12 godina

Svi nas stavljaju na pravo mesto, konstatuju situaciju cinjenicama. Samo mi pametnjakovici sebe vidimo bolje od drugih, a ne tamo gde jesmo.

Anton

pre 12 godina

Sinke i ostali

Prestajte kukati o "bombadiranje" jel vi uopce neznate sto je bombadiranje niti ste osjetili pravo "bombadiranje". Ono sto su vam NATO uradili je nista, vao par mjeseci su vas lako bombadirali dok ste vi prije sravnali citave gradova, sela, infrustrukture druge drzave koji su morale sve iz pocetka.

A dobro su vam i rusi rekli...bilo je vrijeme da se spustite na zemlji

Dejan

pre 12 godina

Ovo je odgovor Moskve na odrzavanje NATO samita u Beogradu. Srbija se ne moze prikloniti Rusiji jer je sa svih strana okruzena zemljama koje su u NATO paktu. Sa druge strane svi znamo kako se Rusija nemocno ponasala za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine.

antihater

pre 12 godina

Sve je to tacno, samo bih da dodam da ta klasifikacija dolazi od zemlje u kojoj je stanje ljudskih prava jos gore nego u Srbiji, a sloboda medija jos vise ogranicena nego kod nas.

Stroitelj

pre 12 godina

Upravo radim u Rusiji sa Tadicima,Uzbecima.Minimalne plate su im oko 500 dolara,sto je i priblizna plata prodavacica u buticima.Rusi rade na takvim poslovima za vece plate i voze nove automobile,a i mi Srbi ostajemo ovde.Pozdrav za sve

Pantagruel

pre 12 godina

Ništa što su oni ovde naveli nije svima nama od ranije nepoznato. Pitanje je samo da li želimo da objektivno sagledamo svoje mane i slabosti ili nam se više sviđa bajka o carevom novom odelu. Prva mogućnost daje šansu da nešto možda i popravimo, a druga garantovano vodi do toga da opet budemo neprijatno iznenađeni i ne znamo kako da se postavumo kada kuća iznova krene da se obrušava. Ako mislite da Amerikanci ne vrše slične bezbednosne i procene rizika za svaku zemlju i region u svetu, onda ste naivni. Samo je pitanje kada, kome i zbog čega odgovara da deo takvih studija objavi, ali svi ih rade i koriste za potrebe svoje državne politike na raznim poljima.

гром

pre 12 godina

Истина се често не свиђа онима на које се односи. А на жалост ово је истина; и добро је то што су нам то баш Руси рекли.

moscow

pre 12 godina

Ne osporavam nista od navedenog, ali smesno je da "Rusija" daje ovakve analize. Ja to smatram kao da nas je Sudan svrstao u ovakve zemlje. sto se tice kriminala i korupcije mi smo na bednom 87 mestu a braca rusi na 143(od 160 zemalja).zivotni standard Srbija-60; Rusija-65 mesto.minimalna plata Srbija-141 euro; Rusija-106 eura.Onaj ko je bio u Rusiji izvan Moskve zna kakve su cene tamo.Opet napominjem, sve sto su rekli su cinjenice,ali smatram da oni nisu u poziciji da prave takve analize. ocrnio nas je "ugarak".

slovenac

pre 12 godina

Nije tako strašno. Vidite, Markovićka vas osira po Moskvi, jer ste ji uzeli kučicu, Ceca nije zadovoljna narukvicom, jer nije čak ni zlatna, pa je to kazala ruskom konzulu, a on odmah telefon pa Moskva! I da ne zaboravite! 20% je ipak 20%! Za 5 meseci jedna plata više! Pa vi imate zlatnu državu, a da to ne znate. Na autoputu, koji nije autoput, ustavljaju policajci, koji nisu policajci, uzimaju €, koji ćak nisu platljiv novac u Srbiji,.....da ne nabrajam više:)

doktor

pre 12 godina

Izvinjavam se ,ali sta nije u redu? Sve sto su Rusi rekli o politici i drustvu Srbije je tacno! E,problem je sto su to Rusi,a ne Ameri...

Julius

pre 12 godina

Ruska vlada uvrstila je Srbiju u grupi sa Abhazijom Gvatemalom, Iranom, Severnom Korjemo i Sudanom, sa slozenom drustveno-politickom i ekonomskom situacijom, a kao posledica neefikasnosti centralne vlasti, zaostale ekonomije, energetske zavisnosti, niskog standrda, rasta korupcije i kriminaliteta.
Diplomati koji rade u pomenutim zemljama, imaju 20% vece plate i beneficirani radni staz, zbog opasnih uslova rada i zivota!
Prestizno postavljenje i klasifikacija, nema sta!
Sada Srbija, umesto lidera regiona, moze biti lider zemalja iz pomenutog spiska.
Mada je dijagnoza realna, ovakva procena zvanicne Moskve zabrinjava poznavaoce politickih prilika, i moze da dovede u pitanje potpisivanje Strategijskog sporazuma izmedju Rusije i Srbije, najavljen za kraj ovog meseca.
Ovaj hladan tus u odnosima izmedju Rusije i Srbije dolazi upravo u vreme kada ministar Jeremic nalazi u Sankt Petersburg, i samo dan nakon odrzanog NATO samita u Beogradu.
Toliko ponizenje od majke Rusije niko nije ocekivao. Ali ce rusofili u Srbiji naci formulu za ublazavanje ove poruke, kao ono: prijatelji te kritikuju, a neprijatelji te tapsaju po ramenima!

Zoran

pre 12 godina

Sve je tacno sto su braca Rusi ustanovili. Bilo bi lepo s njihove strane kada bi nam i malo pomogli da se sredimo, a ne da nas prodaju za male pare kao do sada. I kod njih su na vlasti tajkuni koji duvaju u istu tikvu sa vladajucom birokratijom. Ovako ovo mi lici na onu staru: Rugao se lonac loncu.

Sinke

pre 12 godina

Ja ne vidim u cemu je problem, cemu toliko uzbudjenje u komentarima - Srbija je ocigledno zemlja sa slozenom drustveno-politickom situacijom, jer je pre 12 godina bila bombardovana od strane NATO, a pre tri godine se jedan njen deo deklarisao kao nezavisna drzava. Naravno da je situacija komplikovana. Zakomplikovali su je NATO na jednoj strani, i Rusi i Kinezi na drugoj, jer su od '99 dosta ojacali pa NATO nikako da izgura Kosovo do statusa drzave. Ili NATO namerno drzi Kosovo u limbu, kako bilo, rezultat je ta komplikacija koju Rusi samo konstatuju. A ono sa sto pisu o "neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta", to je bar u nasem slucaju dobrim delom POSLEDICA nestabilnosti, a ne njen uzrok. U slucaju Izraela nije ni jedno ni drugo, jer za njih ocigledno ne vazi cela ova kvalifikacija. Smirite strasti.

wiener

pre 12 godina

rusija ovo misli o srbiji sa kosovom kao njenim delom. kada se pogleda koje sve probleme srbiji i srprskom drustvu pitanje kosova pravi i koje probleme samo kosovo ima i zbog svog ipak neresenog statusa i zbog ostalih stvari onda je ova definicija tacna.

srbiji je bez kosova bolje nego sto se misli, dok je kosovu bez srbije manje dobro nego sto to albanci zele.

Dzangrizalo

pre 12 godina

A zasto vecina ovde misli da smo mi nesto bolji od Tadzikistanaca, pa se ironicno zahvaljuju Rusima? To je taj mentalitet zatvorene sredine, koja misli da je najbolja na svetu, koji nam ne da napred.

Očevidac

pre 12 godina

Nije baš da se Srbija može porediti sa Tadžikistanom. Od formiranja do raspada SSSR-a, Tadžikistan jeste bio pastorče Kremlja, i kao takav, najnerazvijenija sovjetska socijalistička republika.

Tadžikistan danas ima neuporedivo više problema u odnosu na Srbiju. U Tadžikistanu već godinama ne radi centralno grejanje, nestašice/isključenja struje su svakodnevna pojava, većina škola ne radi zimi (zbog struje i grejanja), država je odavno gotovo bankrotirala, plate su nešto malo veće nego što su bile kod nas u vreme hiperinflacije, ali u Tadžikistanu nema crnog kursa. Običan narod u ovoj zemlji veoma teško živi, znatno teže nego narod u Srbiji. Putevi su im katstrofalno loši (naši putevi su u odnosu na njihove ravni kao ogledalo), celokupna infrastruktura, zaostala još iz vremena SSSR-a, gotovo uopšte se ne održava već decenijama. Kao planinska zemlja (višestruko "planinskija" od npr. Crne Gore ili Austrije), imaju vodna bogatstva (ali i česte prolećene poplave, klizišta, itd), kao i ogromna akumulaciona jezera (sovjetski projekti), ali blokiraju dotok vode u sušni Uzbekistan, koji im već godinama blokira izvoz prirodnog gasa. Imaju česte zemljotrese, a i graniče se sa Avganistanom. Postoji i zaleđen problem poprilične uzbečke nacionalne zajednice u Tadžikistanu, koju zvanične vlasti ove države ne priznaju.

Što se Rusa tiče, ogromna većina etničkih Rusa je otišla iz ove zemlje za vreme građanskog rata 1990-ih, tako da ruske diplomate, pretpostavljam, nisu "omiljene" u Dušanbeu (glavnom gradu). Otud, verovatno, i ova mala "nadnica za strah" koju je propisao Kremlj za svoje predstavnike u ovoj srednjeazijskoj zemlji.

A o tome šta "stresira" ruske diplomate u Srbiji, najbolje je oni sami kažu. Ukoliko se ne radi o čisto birokratskoj kvalifikaciji, po kojoj su sve zapadne diplomate u Beogradu tokom 1990-ih takođe primale poseban dodatak - "nadnicu za strah".

Znamo se

pre 12 godina

@ (Zlatko, 16. jun 2011 13:30)

Ne Zlatko, niste Vi "šokirani", Vi ste danas najsrećniji čovek na svetu!

-Ali budite sigurni da je ovakav tretman kod Rusa dobar znak za Srbiju... pogotovo kada mi kao takvi očajni na proleće otpočnemo pregovore sa EU...
...A i bio je nedavno NATO vojni samit u Beogradu....

svesna

pre 12 godina

tacno tako,svima nam je jasno osim onima koji su doveli do toga nije, ili mozda jeste ali misli da su narodu isprani mozgovi.narod je samo gladan ali nije lud.

Maksim KG

pre 12 godina

Zar tako o nama misli "mama" Rusija ???
Iskreno, nije mnogo pogresila, a najzasuzniji za sve ovo sta nam se desava je ova vlast koja najpre napravi anketu za ispitivanje javnog mnenja ,pa tek onda odlucuje o svom nekom politickom potezu, kao recimo o restituciji ili otvaranju dosijea, te agencije i njihovi proceniti, su pocele da budu vlasnici nasih zivota.
Ne mozemo se vecno vaditi na Milosevica i njegov antinarodni rezim, jer je on demontiran narodnom voljom 5.oktobra, nazalost,mnoge vrednosti iz toga njegovog doba nas i dalje prate, sto i nije mnogo cudo,jer je njegova stranka posle DS najvazniji cinilac u ovoj vrlo losoj Vladi, naravno da mislim na SPS.

zoran

pre 12 godina

Ne plaši se neprijatelja. Samo prijatelj može biti licemeran.

(Kineska poslovica)

A što se tiče "matuške Rosije" ništa bolje nisam ni očekivao, bez obzira što nisu u pravu. Stanje je lošije nego što ga opisuju. Tome su najviše doprineli oni i to podržani od strane gomile punoglavaca ovde, koji ne vide dalje od sopstvenog nosa. Na žalost, oni će i dalje slepo da veruju onima koji samo gledaju da nas opljačkaju i ne razlikuju se od ostalih u celom svetu.
Žalosno je, braćo srpska, koliko niste u stanju realno da procenite sa kim je bolje sarađivati. Sa Rusima smo probali od IXX veka nekoliko puta i uvek su nas, kad je bilo najpotrebnije, izigrali, opljačkali...napustili, štiteći vlastiti interes na našu štetu...
Mislim da je krajnje vreme da se otreznimo i da PROBAMO sa nekim drugim sa kojim da sada nismo ni probali pa ne možete ni reći unapred da neće valjati.

blebetalo

pre 12 godina

Ma to su gluposti u nizu od strane Rusije, Srbija sigurno ne spada u grupu sa Tadzikistanom i sl.
Po mom vidjenju, Ruski stanovnik, posebno van Moskve i St.Petersburga, je puno slicniji tim "indijancima" nego Srpski!Gledajuci kulturu i educiranost stanovnistva,takve paralele su u najmanju ruku smjesne.Srbija je trenutno u problemima na ekonomskom nivou,radi objektivnih okolnosi(rat iz kojeg je izasla jako uzdrmana)ali ce sigurno se dignut iz blata,doduse ne tako brzo,sto dovodi stanovnistvo do ocaja,ali kroz dogledno vrjeme ce sigurno!Ako zbog niceg drugog,ono zbog toga jer je u Europi!
Bilo bi dobro upamtiti ovu klasifikaciju Rusa,te ih zapitat kroz jedno 15 g. ko je gdje!?
Neznam dali su oni toliko neinformirani i nezainteresirani za Srbiju pa daju ovako pausalne ocjene ili je to samo neka vrsta "packe"za ovaj NATO sumit?
Ma sta vas briga, ovaj put nije vazno ni ko prica ni sta prica!
Na kraju poruka, nemojte padat toliko u defetizam radi svakojakih provokacija-ponavljam,Srbija je u eprilikama,ali zbog svog polozaja,kulture ljudi i puno drugih faktora, sigurno jednom izlazi iz "gabule",dok za one navedene u istoj grupi nisam siguran. A bome nisam siguran ni za Rusiju!

Jure

pre 12 godina

A ne mogu virovat svojim ocima pa zar tako vasa istinska braca Rusi, Irak...auuu.
Cuo sam da ste im poklonili industriju nafte pa sad imate skoro besplatan bezin i plina za grijanje dvorista i stala ali ovo danas me bash iznenadilo.
Ma mora da je neka greska u pitanju. Mozda su Rusi slabo informirani pa ne znaju da imaju posla sa liderom Balkana a i sire kao i buducom stalnom clanicom Savjeta Bezbjednosti pri UN-u.

Ma Kostunica je kriv za sve

pre 12 godina

Za sve koji imaju, ovakvo ili onakvo, misljeno o rusiji - ukicaje search "top ten economies" i pogledajte gde je Rusija. Ako pogledate portal EU (Euromonitor) videce te gde ce biti za deset godina. Inace PPI pokazatelj je indeks koji pokazuje kupovnu moc (purchasing power index). Hhavla na trudu i radoznalosti. Pametnom dosta.

Gakona

pre 12 godina

Ма пустили Руси буву, рећиће русофили,да виде како ће Србија да се чеше.
Криво им за Нато самит у Србији ко за Аљаску што им је цар прокоцко
,neprebolno!?!?

matko

pre 12 godina

Pa zar vi braco Rusi nas Srbe da smestite zajedno sa Abhazijom, Gvatemalom, Iranom, Severnom Korejom i Sudanom ? Sram te bilo stariji brate sto si nam lupio zausku koja nama izgleda kao samarcina! Neka, neka usvojice nas EU i NATO pa ce ti biti krivo sto si pogresno procenio!

petar

pre 12 godina

A Rusija na istom spisku kao Tanzanija, Livija,Afganistan, Somali i t.d.za medjunarodnu zajednicu. U Moskvi stalno ubijau u centru grada kalo po politickim, kriminalnim i nacionalnim motivima,posledniji sluchaj ubistvo pukovnika Budanova u centru grada. A kada padne mrak uveche u Moskvi niko ne seta po dvoristu i parkovima svasta moze desiti,opasnost ide od beskuchnika, alkoholichara,narkomana i sitnix kriminalaca, mogu za 10 rubli da ubiju.

Mikolidis

pre 12 godina

Naravno, zar je neko očekivao da nam Rusi stoje iza leđa dok ih mi sa druge strane pljujemo u lice kad god stignemo. Neće da može. To ne polazi za rukom jednoj Ukrajini i Gruziji, a ne Srbiji.

Neko ovde reče, gde su bili Rusi 1999? Oni su svoj deo posla odradili stavljanjem veta u UN, čime NATO-va akcija nije bila legitimna intervencija. To je jedini put kada su stavili veto na tako nešto, nisu ga koristili recimo kod intervencija u Iraku, Avganistanu, i evo sada Libiji.

A ja bi pitao jop nešto kao kontra-argument. Kada su Rusi u svojoj istoriji napali Srbiju?

pera

pre 12 godina

O Rusiji i njihovim vrlinama najbolje da pitate bivsi istocni blok koji se preporodio bezanjem od njih.Nisu oni krivi sto nasi Vladari dozvoljavaju da sa nama rade sta hoce i smeju nam se u lice,ali ne rade oni to badava oni uzimaju proviziju za to.Hvala DS sto toliko mislis o svome narodu...izbori se blize i neko mora odgovarati za bedu i nepravdu.

odavde

pre 12 godina

E, a sad lepo da vratite na posao onu ženu sa TV Novi Sad, koja je greškom napisala "Potvrda neprijateljstva" prilikom posete Putina Srbiji.

Joel

pre 12 godina

A ko ce nama, koji se granicimo sa Srbijom i konstantno zivimo pored nje da plati beneficije? Srbija unazadjava region i jedina je zemlja u regionu koja nema zelju da krene naprijed u EU i u ono sto smo nekada nazivali "zapad". Blago ruskim diplomatama. Mi ostali moramo da zivimo sa hirovima Srbije i nazadnim rezonima i niko nam za to ne placa.

poker

pre 12 godina

Iskreno, ja sam za to da se okrenemo zapadu. A ovo je tako providno, da prosto ne mogu da verujem. Ili je dogovoreno sa Rusima, ili je izmisljeno?! Zna se i zasto.

Bananija

pre 12 godina

Kakvo PONIZENJE!
Mi smo LIDERI bre, alo;

Mi smo BANANA drzava bre, kome nije mu jasno?

Ali pazite oprezno: Srbija sa Kosovom, sto znaci da Srbija bez KiM je sasvim nesto drugo. Nesto se suska ovde.

Da se kladimo da za mesec ili dva Srbija i formalno (potpisivanjem) da se KiM okani.

Dule NS

pre 12 godina

Samo neka Rusi nastave sa ovim izlivima sujete i arogancije!
Možda se konačno čak i neke Srpske "patriJote" otrezne malo!
Srbija nije raj, daleko do toga, ali za Rusiju sigurno jeste! A o Avganistanu, Tadžikistanu, Uzbekistanu i ostalim "...istanima" da ne govorim!
Samo napred "braćo" Rusi samo nas pljujte sa beneficiranim radnim stažom!
Oterajte nas što dalje od sebe i spasite nas!!!

Aleksandar

pre 12 godina

stvarno ne razumem ovaj narod:
Rusi dali dijagnozu, koja je nažalost tačna.

A nisu jedini, tako nas gleda ceo svet.

Većina komentara protiv Rusa je o njihovoj ekonomiji, demokratiji, istoriji, ne-podržavanju Srbije.

Malo ko se osvrnuo na ovu vest i da kaže - mi trebo nešto da uradimo sa sobom.

Bozana Meinke

pre 12 godina

Hvala,na iskrenosti!Pristalica sam one,da istina manje boli,nego laz i obmana. U nekoliko recenica,opisali ste stanje u Srbiji,na nasu zalost,u pravu ste!Ako neko u Srbiji misli,da EU ili NATO,ima bolje misljenje,laze sam sebe!Na nama je (a i krajnje je vreme),da otvorimo oci,Jer Srbija bezglavo srlja u svoju propast! Plasim se,da ne bude kasno,jer cemo izgubiti i ovo malo, prijateljski naklonjenih, zemalja koje imamo! U EU,ne samo da nas ne vole,vec nas i mrze,jer smo pljunuli sami na sebe,jer puzemo i moljakamo,prosimo...a niko ne zeli prosce!
Kad cemo shvatiti,da nismo niko i nista i da trebamo biti zahvalni Rusiji,sto nas kritikuje,znaci barem nekom je stalo do nas! sto bi rekli Nemci "I losa reklama,je reklama! VOSTANI SERBIE!

"sujeta moj omiljeni greh"

pre 12 godina

@ (panzer general, 17. jun 2011 01:45)
evo najjednostavnijeg objašnjenja - pre par dana je završen veliki NATO skup u Beogradu!
Srbija konačno kreće pravim putem, pa je braća "počastila" malo ;)

Nenad

pre 12 godina

Ako neka država u Evropi ima goru birokratiju i od ove srpske onda je to svakako ruska. Glomazan pun korupcije administrativni aparat samo nasljeđen iz doba SSSR-a i nije nikada došlo do njegove transformacije u efikasan sistem. Mislim da je ovo ipak zbog NATO samita jer je zaista bezobrazluk Srbiju svrstati u istu grupu sa Sjevernom Korejom i Irakom. Rusija je mnogo opasnije mjesto za život od Srbije. Srbija iako nesavršena, slaba država gdje je korupcija zastupljena u svim sferama društva (tu nisu pogriješili)ipak je dosta otvorenije društvo od te iste Rusije. Ne mrzim Rusiju i mislim da su što se tiče stanja u Srbiji donekle i u pravu ali poređenje sa nekim zemljama poput Iraka, Sjeverne Koreje i Tadžikistana im nije trebalo.

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Pošto poto hoće da prisvoje i unište Srbiju. To manje više uspešno rade još od 8 sednice. Čuvajte se njihove politike i političara.

Poldi

pre 12 godina

Ogledalce ogledalce, kazi mi ko je naj naj, ama bas naj na svetu.
Samo nemoj mi reci da nismo mi jer cu da te razbijem.
PS.
Dok drugi rade i prosperiraju mi se bavimo nasom sujetom. I takooo...

hardware

pre 12 godina

Cemu cudjenje ljudi. Pa niste valjda pomislili da neko Srbiju dozivljava ko normalnu i ozbiljnu drzavu?
A sto se tice Rusa kamo srece da su od pocetka bili iskreni sa nama i da su nam rekli sta stvarno misle o nama, umesto sto su nas koristili za svoje prepucavanje sa zapadom. Na svetskoj politickoj sceni postoje samo interesi i tu nema nikakvih emocija, tako je uvek bili i uvek ce biti.

Breznjev

pre 12 godina

U pravu su Rusi.Nismo bas u rangu Tadzikistana,blize smo Gruziji,a Iran je nekoliko desetina godina ispred nas.Smesno je uopste uporedjivati SRbiju sa Iranom.Sto se mene tice,volim majku Rusiju kakva god bila i smatram da je nama uvek bilo mesto sa Rusijom.Zivela Rusija !

Alex

pre 12 godina

Srbija otkad je svijeta i vijeka zeli da sjedi sa jednim turom na 2 stolice, a mi mislimo da se to ne vidi izvana. Ne kaze dzaba nas narod "kako sijes tako zanjes"! Sada se treba odluciti (vec je odluceno) da li NATO i EU (koja ce trajati dok traje Euro a to znaci jos malo) ili BRICS i SCO sto mislim da je bolja opcija! Tek cemo mi da vidimo sta je NATO, jos nista nismo vidjeli sta tek slijedi!

Axel Foley

pre 12 godina

Neću da ispadne da branim Srbiju, ali ovo se odnosi na Kosovo i tamo će imati benificiran radni staž, jer Rusija ne priznaje Kosovo. Odite na njihov sajt i videćete da stoji Republika Srbija(Kosovo), mada da su rekli i za samu Srbiju nebi uopšte pogrešili.

CATAPA

pre 12 godina

Čitam komentare i čudim! Tajming jeste politički odabran, ali kategorizacija Srbije nije politički motivisana niti značajna, baš kako i reče onaj zvaničnik ruskog ministarstva. Prosto u Srbiji ima toliko mnogo toliko revnosnih ruskih špijuna da ruske "diplomate" moraju da zahtevaju značajne beneficije. A tek špijuni volonteri! Konuzin jedva postizava da ih kontroliše da se ne pokolju oko toga ko je najlojalniji Rusiji.

ЛАКУШИЋ БРЕ

pre 12 godina

Ма није то ништа нама покуповали приморје,мада ја мислим да Руси имају дил са Америма, Амери њима паре, Руси ћуте....
Руси нису оно што су били некада,али како је један филозоф рекао:
Цивилизација ће доћи, али без човјека.. Русији ће помоћи Србији, али када буде касно...

Nevit

pre 12 godina

Rusija nije smestila Srbiju u tu grupu zato što je mrzi ili nas smatra neprijateljem već zato što stanje u Srbiji je zaista bizarno i zaista zaslužuje tu grupu, a nažalost to u Srbiji niko ne vidi !

Mladenovcanin

pre 12 godina

Kakvi licemeri!!! Pa oni su kumovali losem stanju u pola od navedenih zemalja... A posle kukaju na SAD!

A sto se tice Srbije, pa ako smo ekonomski zaostali gospodo Rusi, pokupite lepo svoje prnje, idite zajedno sa Gaspromom tamo gde vas vole...

Ovo se zove prava ruska hipokrizija!! Prevaranti...

Anton

pre 12 godina

Sinke i ostali

Prestajte kukati o "bombadiranje" jel vi uopce neznate sto je bombadiranje niti ste osjetili pravo "bombadiranje". Ono sto su vam NATO uradili je nista, vao par mjeseci su vas lako bombadirali dok ste vi prije sravnali citave gradova, sela, infrustrukture druge drzave koji su morale sve iz pocetka.

A dobro su vam i rusi rekli...bilo je vrijeme da se spustite na zemlji

Joel

pre 12 godina

A ko ce nama, koji se granicimo sa Srbijom i konstantno zivimo pored nje da plati beneficije? Srbija unazadjava region i jedina je zemlja u regionu koja nema zelju da krene naprijed u EU i u ono sto smo nekada nazivali "zapad". Blago ruskim diplomatama. Mi ostali moramo da zivimo sa hirovima Srbije i nazadnim rezonima i niko nam za to ne placa.

Milos

pre 12 godina

Samo nek' nam Rusi ne drze lekcije, poznato je koliko je Putinova Rusija "demokratsko drustvo". Srbija pod hitno mora postati clanica NATO pakta, to je jedino pragmaticno resenje za nagomilane spoljnopoliticke probleme.

Zlatko

pre 12 godina

Sokirano citam sto to ovdje pise...

Vasa velika braca pravoslavna, vasi zastitnici, verbalno nerijetko veci borci za "Kosovo je srce Srbije" od vas samih pa imaju takvo misljenje o vama ?! A vi pri tome "lider regiona" !

Sokiran sam, kazem.

тако нам и треба

pre 12 godina

шта сад сви пљујете по Русији...
Сами смо криви за тако нешто, хоћемо да нас Руси бране а да НАТО парадира по Србији. Е па очигледно не иде то тако.
Гурамо их даље од себе, а када нам не помогну онда причамо како су нас продали.
А анти-руске присталице су ово једва дочекале. Ово је скроз небитна ствар али сада ће да се прича како су Американци наши прави пријатељи и како су они ти који су нам увек помагали и да нам чине услугу отимањем Косова и Метохије...

EU Citizen

pre 12 godina

Lepo je videti koliko "prijatelji" Srbije koji štite najveće kriminalce i zločince u njenoj novijoj istoriji a po svoj prilici su pomogli i da se mučki ubije njen najveći vizionar i najpozitivniji lik otkad Srbija postoji cene i poštuju našu državu, i po ko zna koji put baca svetlost na inteligenciju i moralni lik srpskih rusofila. A najtragikomičnija aspekt cele priče je što je i sama Rusija, špijunsko-tajkunska diktatura sa visokom stopom kriminala i terorizma, neefikasnim, zavisnim i korumpiranim sudstvom i policijom, i srdačnim savezništvom najvišeg državnog rukovodstva, "prijateljskih" tajkuna i mafije, zemlja na potpuno istom društvenom, političkomi mentalnom nivou kao većina država koje su stavili na "stresni" spisak (mislim da je objektivno, i ovakva kakva je, Srbija demokratskije, bolje uređeno i za prosečnog građanina sigurnije mesto od Rusije), i za većinu zapadnih diplomata koji vole miran i prijatan život (imam priličan broj poznanika i drugara u tim krugovima, pa znam o čemu govorim), iako je zbog veličine i značaja inače prestižno postavljenje, predstavlja jednu od najmanje poželjnih destinacija. Drugim rečima, Rusi su, jer su mnogo veća i zatvorenija zemlja, jedan od retkih naroda koji je još virtuozniji ekspert od Srba da vidi trn u tuđem oku a balvan u svom veselo ignoriše... :)))

petar

pre 12 godina

Srbija za Rusiju Monte-Karo! Kad rusi o nekom tako pisu to ako nije smesno bilo bi tragichno. Prosechna plata u Rusiji 1oo-115 evha. A bezopasnost o tome ne treba i prichati, svaku godinu teroristchki akti u Moskvi, a koliko ix ima S.Kavkazu skoro svaki dan (Dagestan,Ingusetija,Karachaevo-Cherkesia,Chechnja). 82% rusa zivi ispod siromastva,a 75%rusa goto0vi da pobegnu iz Rusije ako imali moguchnost. A po korupciji Rusija na 1 mestu u svetu,2 Mozambik i t.d.To svoj spisak bolje ostave za sebe,a pogledaju mejunarordni gde je Srbija a ggde je Rusija!

bezimena

pre 12 godina

Neću da ispadne da branim Srbiju, ali ovo se odnosi na Kosovo i tamo će imati benificiran radni staž, jer Rusija ne priznaje Kosovo. Odite na njihov sajt i videćete da stoji Republika Srbija(Kosovo), mada da su rekli i za samu Srbiju nebi uopšte pogrešili.
(Axel Foley, 16. jun 2011 22:47)

Smešno! U odbrani mile Vam "majčice" samo ste prenebegnuli jednu činjenicu! Rusija NEMA AMBASADU i diplomate na Kosovu, upravo zato što ga ne priznaje kao samostalnu državu! Porediti današnju Srbiju sa Irakom, Avganistanom i ostalim sl. zemljama je VRHUNSKO PONIŽAVANJE svih gradjana Srbije! Medjutim, nije im ovo prvi put, ko iole zna istoriju zna da smo od Rusa samo saplitani, a da smo napredovali jedino kada smo bili u dobrim odnosima sa ZAPADNIM, uredjenim i naprednim, državama!

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Tacna dijagnoza.
Nadam se da nam je svima jasno da nas tako vide i EU i SAD.
I nadam se da smo svi svesni sta to znaci za odnos svih ovih zemalja prema nama.

bezimena

pre 12 godina

"Međutim, ruski novinar Genadi Sisojev navodi da ovaj dokument Ruskog ministrarstva spoljnih poslova nema političku težinu...".

Kakvu drugu može da ima!?

Rusiji daleko "lepa" kuća i njihovi "bratski" LICEMERNI zagrljaji, Srbiji je potrebna EU (nas i Evropljana preko 400 MILIONA) i NATO, gde se OTVORENO govori o interesu! Čist račun, duga ljubav!

Mikolidis

pre 12 godina

Naravno, zar je neko očekivao da nam Rusi stoje iza leđa dok ih mi sa druge strane pljujemo u lice kad god stignemo. Neće da može. To ne polazi za rukom jednoj Ukrajini i Gruziji, a ne Srbiji.

Neko ovde reče, gde su bili Rusi 1999? Oni su svoj deo posla odradili stavljanjem veta u UN, čime NATO-va akcija nije bila legitimna intervencija. To je jedini put kada su stavili veto na tako nešto, nisu ga koristili recimo kod intervencija u Iraku, Avganistanu, i evo sada Libiji.

A ja bi pitao jop nešto kao kontra-argument. Kada su Rusi u svojoj istoriji napali Srbiju?

pfc

pre 12 godina

Zlatko

Mi nismo lideri ali to tek nije hrvatska, zemlja od 3 miliona ljudi sa dugom od 50 milijardi evra

A sto se tice izjave Rusa svaka im cast, hvala im sto su iskreni pa makar nas to bolelo ! A ne ko Hilari Klinton koja nam prica bajke kako mozemo biti lideri u Evropi !?

matko

pre 12 godina

Pa zar vi braco Rusi nas Srbe da smestite zajedno sa Abhazijom, Gvatemalom, Iranom, Severnom Korejom i Sudanom ? Sram te bilo stariji brate sto si nam lupio zausku koja nama izgleda kao samarcina! Neka, neka usvojice nas EU i NATO pa ce ti biti krivo sto si pogresno procenio!

sasa jokic

pre 12 godina

A ko nam je preko Kostunice napravio takvu situaciju?! Pa upravo Oni, energetsku zavisnost, eksplozivnu politicku situaciju uz pomoc Obraza 1389 i ostalih vojno bezbednosnih podmladaka, pod direktnom komandom ruske obavestajne sluzbe! Ali koga vise briga sta misle Rusi, njihovo vreme je proslo, mi se okrecemo EU!

Nishlija

pre 12 godina

E moji rusofili sta sada kazete. Ovi dobijaju NIS za Dz a ambasadori 1za1,5 benificirano HAHAAH. I njma je loshe ovde a cuvaju ih kao bele medvede.Sta kaze Kostunica,SRS i SNS na ovo ??? hahahaah! Sto dalje od Rusa u svim "bratskim" kombinacijama! oni su nas kroz istoriju upropashcavali a kako se brinu o svojoj "braci" to Ukrajinci najbolje znaju. IZVOZ/UVOZ OK nishta vishe od toga. EMOCIJE SA RUSIMA NIKAKO!!!!

Markovitj

pre 12 godina

Pa mi cemo lepo da udjemo u NATO, pa tad vise necemo imati "eksplozivnu društveno-političku situaciju"...mada nisam siguran u kakvoj ce se oni situaciji tada naci...

moscow

pre 12 godina

Ne osporavam nista od navedenog, ali smesno je da "Rusija" daje ovakve analize. Ja to smatram kao da nas je Sudan svrstao u ovakve zemlje. sto se tice kriminala i korupcije mi smo na bednom 87 mestu a braca rusi na 143(od 160 zemalja).zivotni standard Srbija-60; Rusija-65 mesto.minimalna plata Srbija-141 euro; Rusija-106 eura.Onaj ko je bio u Rusiji izvan Moskve zna kakve su cene tamo.Opet napominjem, sve sto su rekli su cinjenice,ali smatram da oni nisu u poziciji da prave takve analize. ocrnio nas je "ugarak".

student

pre 12 godina

Pre svega bih zeleo da kazem ovo ali da me niko ne shvati pogresno, u jednu ruku mi je zaista drago zbog nasih fasista, homofoba i nacionalista koji obozavaju ''majku Rusiju'', koja cini mi se nema nikakvih simpatija osim materijalnih interesa prema nasoj zemlji, dok u drugu bih zeleo da podsetim na pad komunizma u Rusiji i cinjenicu da smo mi, Jugoslavija, pa i Srbija, bili za njih Las Vegas u to vreme! Tako da Gospodo draga, gledajte Vase dvoriste jer to sto ste se izdigli za poslednjih 10 godina ne znaci da ste uhvatili ''You know whom, za You know where''! lol

Lala iz Banata

pre 12 godina

Ajd' što je Konuzin menjao imena ulica u Beogradu... ali one konslultacije sa Cecom... to je već previše. ;)

Eh, kada je moje društvo za jedne prodate farmerke "zatvaralo" kafane u Moskvi (ispred su čekali taksiji sa upaljenim motorom) a za kesicu "Lastočka" čokoladnih bonbona skidali do gola sekretaricu Komsomola (komunistička omladina) u Lenjingradu ostatak Rusije (van gradova) je sanjao da dobije dozvolu da dođe u svoj glavni grad!
Živa istina.

A sada Rusi ovako ... Pod hitno pozvati ciničnog Aleksandra K. na razgovor. Da zaradi onih 20 %.

Jure

pre 12 godina

A ne mogu virovat svojim ocima pa zar tako vasa istinska braca Rusi, Irak...auuu.
Cuo sam da ste im poklonili industriju nafte pa sad imate skoro besplatan bezin i plina za grijanje dvorista i stala ali ovo danas me bash iznenadilo.
Ma mora da je neka greska u pitanju. Mozda su Rusi slabo informirani pa ne znaju da imaju posla sa liderom Balkana a i sire kao i buducom stalnom clanicom Savjeta Bezbjednosti pri UN-u.

zoran

pre 12 godina

Ne plaši se neprijatelja. Samo prijatelj može biti licemeran.

(Kineska poslovica)

A što se tiče "matuške Rosije" ništa bolje nisam ni očekivao, bez obzira što nisu u pravu. Stanje je lošije nego što ga opisuju. Tome su najviše doprineli oni i to podržani od strane gomile punoglavaca ovde, koji ne vide dalje od sopstvenog nosa. Na žalost, oni će i dalje slepo da veruju onima koji samo gledaju da nas opljačkaju i ne razlikuju se od ostalih u celom svetu.
Žalosno je, braćo srpska, koliko niste u stanju realno da procenite sa kim je bolje sarađivati. Sa Rusima smo probali od IXX veka nekoliko puta i uvek su nas, kad je bilo najpotrebnije, izigrali, opljačkali...napustili, štiteći vlastiti interes na našu štetu...
Mislim da je krajnje vreme da se otreznimo i da PROBAMO sa nekim drugim sa kojim da sada nismo ni probali pa ne možete ni reći unapred da neće valjati.

blebetalo

pre 12 godina

Ma to su gluposti u nizu od strane Rusije, Srbija sigurno ne spada u grupu sa Tadzikistanom i sl.
Po mom vidjenju, Ruski stanovnik, posebno van Moskve i St.Petersburga, je puno slicniji tim "indijancima" nego Srpski!Gledajuci kulturu i educiranost stanovnistva,takve paralele su u najmanju ruku smjesne.Srbija je trenutno u problemima na ekonomskom nivou,radi objektivnih okolnosi(rat iz kojeg je izasla jako uzdrmana)ali ce sigurno se dignut iz blata,doduse ne tako brzo,sto dovodi stanovnistvo do ocaja,ali kroz dogledno vrjeme ce sigurno!Ako zbog niceg drugog,ono zbog toga jer je u Europi!
Bilo bi dobro upamtiti ovu klasifikaciju Rusa,te ih zapitat kroz jedno 15 g. ko je gdje!?
Neznam dali su oni toliko neinformirani i nezainteresirani za Srbiju pa daju ovako pausalne ocjene ili je to samo neka vrsta "packe"za ovaj NATO sumit?
Ma sta vas briga, ovaj put nije vazno ni ko prica ni sta prica!
Na kraju poruka, nemojte padat toliko u defetizam radi svakojakih provokacija-ponavljam,Srbija je u eprilikama,ali zbog svog polozaja,kulture ljudi i puno drugih faktora, sigurno jednom izlazi iz "gabule",dok za one navedene u istoj grupi nisam siguran. A bome nisam siguran ni za Rusiju!

Marko Nikolic

pre 12 godina

Ovi Rusi su iz dan u dan bezobrazniji...Pocevsi sa njihovim ambasadorom pa nadalje...Stvarno mi je zao sto ovo pricam ali odgajan sam da osim Srbije volim i Rusiju kao i svaki prosecan Srbin...Ja imam 21 godinu i 99. sam video kako nas branite i hvala vam sto ste nas odbranili...A da ste nam pomogli tada bili bi smo mnogo ispred vas...A i ruzno je da pricate o kriminalu o nasoj zemlji kada to nije istina...Svi znamo da vi imate ogroman problem sa tim...A po pitanju demokratije nasa zemlja je ispred vase i kao takva vi nemate prava da nama sudite(ovo moze da se proveri ukoliko mi neko ne veruje jer baratam ispravnim podacima)U ostalom koliko ste dobar prijatelj to se vidi jer svi beze od vas...A da nemate naftu ne bi ste se mnogo razlikovali od vasih suseda...

student_bg

pre 12 godina

Rusi su potpuno u pravu, svidelo se to nama ili ne.

Sta vise, mislim da su dali jako dobar opis Srbije.

"Zemlje s te liste definisane su kao zemlje u kojima postoji eksplozivna društveno-politička situacija kao rezultat neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta." Da, to je Srbija.

baba vanga

pre 12 godina

Pa neka nas zato Rusija konačno pusti u NATO i EU, i neka prestane da podržava ekstremne nacionaliste po Srbiji...
...i možda se pomerimo malo na toj listi na gore!

Iva

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim pojedine komentare tj veliki broj komentara tipa "nisu nista pogresili dobro su nas opisali to su cinjenice"
Moze li normalna osoba da uporedi Severnu Koreju sa Srbijom,Irak sa Srbijom, Palestinu sa Srbijom, Tadzikistan sa Srbijom, Avganistan..... ako neko zeli toliko da omalovazi svoju zemlju i kaze da smo na tom nivou onda taj nije bas u dobrim odnosima sa svojim mozgom.
I ovo svrstavanje od strane Rusije nas medju ove zemlje je PONIZAVAJUCE!
I to mogu jedino da shvatim kao kontru NATO skupu u Beogradu i nista vise.

Julius

pre 12 godina

Ruska vlada uvrstila je Srbiju u grupi sa Abhazijom Gvatemalom, Iranom, Severnom Korjemo i Sudanom, sa slozenom drustveno-politickom i ekonomskom situacijom, a kao posledica neefikasnosti centralne vlasti, zaostale ekonomije, energetske zavisnosti, niskog standrda, rasta korupcije i kriminaliteta.
Diplomati koji rade u pomenutim zemljama, imaju 20% vece plate i beneficirani radni staz, zbog opasnih uslova rada i zivota!
Prestizno postavljenje i klasifikacija, nema sta!
Sada Srbija, umesto lidera regiona, moze biti lider zemalja iz pomenutog spiska.
Mada je dijagnoza realna, ovakva procena zvanicne Moskve zabrinjava poznavaoce politickih prilika, i moze da dovede u pitanje potpisivanje Strategijskog sporazuma izmedju Rusije i Srbije, najavljen za kraj ovog meseca.
Ovaj hladan tus u odnosima izmedju Rusije i Srbije dolazi upravo u vreme kada ministar Jeremic nalazi u Sankt Petersburg, i samo dan nakon odrzanog NATO samita u Beogradu.
Toliko ponizenje od majke Rusije niko nije ocekivao. Ali ce rusofili u Srbiji naci formulu za ublazavanje ove poruke, kao ono: prijatelji te kritikuju, a neprijatelji te tapsaju po ramenima!

Lazarenko

pre 12 godina

Srbija i jeste zemlja sa slozenom politickom situacijom - provincija Kosovo se nalazi pod stranom okupacijom i nelegalno je proglasila nezavisnost koju polovina zemalja ne priznaje. Srbija samu sebe definise kao zemlju sa slozenom politickom situacijom i sa delom teritorije pod medjunarodnim sporom, ne vidim zasto bi Rusija to definisala drugacije.

Da li su Rusi doprineli tome? Da li su me oni bombardovali, uvodili mi sankcije, satanizovali me po svetskim medijima? Ili to rade civilizovani "prijatelji" sa Zapada?

Da li je Rusija mogla da nam pomogne i da to spreci? Ne znam, pitajte Gruzijce da li su im je taj isti civilizovani Zapad pomogao kad je Rusija radila njima ono sto Zapad radi nama.

antihater

pre 12 godina

Sve je to tacno, samo bih da dodam da ta klasifikacija dolazi od zemlje u kojoj je stanje ljudskih prava jos gore nego u Srbiji, a sloboda medija jos vise ogranicena nego kod nas.

Bananija

pre 12 godina

Kakvo PONIZENJE!
Mi smo LIDERI bre, alo;

Mi smo BANANA drzava bre, kome nije mu jasno?

Ali pazite oprezno: Srbija sa Kosovom, sto znaci da Srbija bez KiM je sasvim nesto drugo. Nesto se suska ovde.

Da se kladimo da za mesec ili dva Srbija i formalno (potpisivanjem) da se KiM okani.

petar

pre 12 godina

A Rusija na istom spisku kao Tanzanija, Livija,Afganistan, Somali i t.d.za medjunarodnu zajednicu. U Moskvi stalno ubijau u centru grada kalo po politickim, kriminalnim i nacionalnim motivima,posledniji sluchaj ubistvo pukovnika Budanova u centru grada. A kada padne mrak uveche u Moskvi niko ne seta po dvoristu i parkovima svasta moze desiti,opasnost ide od beskuchnika, alkoholichara,narkomana i sitnix kriminalaca, mogu za 10 rubli da ubiju.

pera

pre 12 godina

O Rusiji i njihovim vrlinama najbolje da pitate bivsi istocni blok koji se preporodio bezanjem od njih.Nisu oni krivi sto nasi Vladari dozvoljavaju da sa nama rade sta hoce i smeju nam se u lice,ali ne rade oni to badava oni uzimaju proviziju za to.Hvala DS sto toliko mislis o svome narodu...izbori se blize i neko mora odgovarati za bedu i nepravdu.

Sinke

pre 12 godina

Ja ne vidim u cemu je problem, cemu toliko uzbudjenje u komentarima - Srbija je ocigledno zemlja sa slozenom drustveno-politickom situacijom, jer je pre 12 godina bila bombardovana od strane NATO, a pre tri godine se jedan njen deo deklarisao kao nezavisna drzava. Naravno da je situacija komplikovana. Zakomplikovali su je NATO na jednoj strani, i Rusi i Kinezi na drugoj, jer su od '99 dosta ojacali pa NATO nikako da izgura Kosovo do statusa drzave. Ili NATO namerno drzi Kosovo u limbu, kako bilo, rezultat je ta komplikacija koju Rusi samo konstatuju. A ono sa sto pisu o "neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta", to je bar u nasem slucaju dobrim delom POSLEDICA nestabilnosti, a ne njen uzrok. U slucaju Izraela nije ni jedno ni drugo, jer za njih ocigledno ne vazi cela ova kvalifikacija. Smirite strasti.

Dejan

pre 12 godina

Ovo je odgovor Moskve na odrzavanje NATO samita u Beogradu. Srbija se ne moze prikloniti Rusiji jer je sa svih strana okruzena zemljama koje su u NATO paktu. Sa druge strane svi znamo kako se Rusija nemocno ponasala za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine.

Dosta mi je te KGB mafije sto hara Srbijom!!!

pre 12 godina

U Rusiji 25 miliona zivi sa svaga 101 evra mesecno, sto dalje od nas te KGB mafijase, srbija je za Rusiju raj na zemlji, najgora zemlja na svetu po korupciji i kriminali je RUSIJA a ne Srbija, a tog kvazi ambasadora treba izbaciti iz Srbije.

Fedor

pre 12 godina

Da ne znamo da dolazi od najnedemokratskije drzave na svetu pa da se zabrinemo. Smesno da oni o nekom sude. Umislili da su sila pa daju ocene kao Ameri.Rusija je jedina drzava na svetu u kojoj ne mozes da dobijes odgovor kolika je prosecna plata jer ne znaju.Oni uzimaju samo region Moskve kao podatak dok ostatak Rusije,narocito provincija i Sibir krepavaju od gladi.Drzava u kojoj svako malo ubijaju novinare jer su pisali protiv vlasti tj.Putina i u kojoj oligarsi pisu zakon. Vecite interesdzije. Daleko im njihova kuca!

doktor

pre 12 godina

Izvinjavam se ,ali sta nije u redu? Sve sto su Rusi rekli o politici i drustvu Srbije je tacno! E,problem je sto su to Rusi,a ne Ameri...

Breznjev

pre 12 godina

U pravu su Rusi.Nismo bas u rangu Tadzikistana,blize smo Gruziji,a Iran je nekoliko desetina godina ispred nas.Smesno je uopste uporedjivati SRbiju sa Iranom.Sto se mene tice,volim majku Rusiju kakva god bila i smatram da je nama uvek bilo mesto sa Rusijom.Zivela Rusija !

vlada

pre 12 godina

sta se bune ovi koji izjavljuju da nas rusi podcenjuju. To je realna procena, pri tom,mislim da nas oni svrstavaju u bolju grupu, nego sto sami sebe vidmo. Procitajte malo komentare na bilo koju temu ekonomsku,politicku...

гром

pre 12 godina

Истина се често не свиђа онима на које се односи. А на жалост ово је истина; и добро је то што су нам то баш Руси рекли.

Aristotel

pre 12 godina

Od njih nisam nista bolje ni ocekivao, jer su oduvek i imali takvo misljenje o nama, ali da su onaj sto gladuje ili onaj sto je stalno neobavesten na vlasti, rejting bi bio za cistu devetku!

Aleksandar

pre 12 godina

Rugala se serpa loncu... Jes' dobrano istina to sto kazu za Srbiju, al' svako ko ima tu (ne)srecu da cesto ide u Rusiju kad god se iz iste vrati u Srbiju vikne - Civilizacija! Mrsko mi je sto zivimo u ovom pokusaju od drzave, i sve sam samo ne nacionalno-romanticarski onesvecen, al' ne bih menjao Srbiju za Rusiju ni za kakve novce!

Vlasta

pre 12 godina

Sve je ovde jasno. Dan posle NATO skupa u Beogradu Rusi su se setili da je u Srbiji "slozena..." itd. Sta, u Crnoj Gori je kao leglo demokratije i stabilnosti, isto kao i u Bosni. Ne zasmejavajte me.

bg

pre 12 godina

Rusi, svaka cast, rasterajte maglu u kojoj Srbija zivi, a vi sto neprihvatate istinu i nasu realnost, od kojih ste vi? da li mozda vi zivite na marsu ili ste pod skutima vladara ove jadne drzave.Katastrofa, sta to jos treba da se desi da bi se dozvali pameti ili da cekamo Ruse za jos neku informaciju i kvalifikaciju.

Tipolir

pre 12 godina

Rusija: Srbija kao Tadžikistan

Sta se be becite kako nas Rusi gledaju, oni su izneli cinjenice, pravo pitanje je KO nas je dovde doveo ?
(u prolazu, 16. jun 2011 12:20)
______________________
Svi ono, koji su izbacivali parole: "svi Srbi u jednoj državi",
svi oni, koji su trvdili "gdje je jedan srpski grob, tu je Srbija",
Svi ono, koju su davili pričama o "nebeskoj Srbiji",
svi oni, koji su buncali "sve su to pokatoličeni Srbi",
svi oni, koji su imali parole "mi smo največi, mi smo najjači, mi ćemo diktirati uslove",
svi oni, koji su varali narod sa "mi smo lideri u regionu",
i na kraju svi oni, koji nisu mogli podnjeti raspad Juge, pa su oružjem
branili neobranjivo /a sve branili su srpsku nejač/.

Gakona

pre 12 godina

Ма пустили Руси буву, рећиће русофили,да виде како ће Србија да се чеше.
Криво им за Нато самит у Србији ко за Аљаску што им је цар прокоцко
,neprebolno!?!?

poker

pre 12 godina

Iskreno, ja sam za to da se okrenemo zapadu. A ovo je tako providno, da prosto ne mogu da verujem. Ili je dogovoreno sa Rusima, ili je izmisljeno?! Zna se i zasto.

Axel Foley

pre 12 godina

Neću da ispadne da branim Srbiju, ali ovo se odnosi na Kosovo i tamo će imati benificiran radni staž, jer Rusija ne priznaje Kosovo. Odite na njihov sajt i videćete da stoji Republika Srbija(Kosovo), mada da su rekli i za samu Srbiju nebi uopšte pogrešili.

panzer general

pre 12 godina

A oni su vam najveći prijatelji. Nešto mi tu ne štima, šta su ostala sad samo 3 stuba? Ako mi neko to može pojasnit bio bih zahvalan.

Ratko

pre 12 godina

Sve sto su napisali je istina. U drzavi kao i da nema vlasti a i ti politicari sve stavise u njihov dzep, oko milion nezaposlenih, sve smo prodali, ne znamo koje su nam granice, Albanci hoce i "Presevsku dolinu" da pripoje Kosovu, Bosnjaci otvaraju njihove akademije, u Vojvodini se povecava procenat ljudi za nekakvo otcepljenje, pet ljudi odnosno tajkuna sve drze u rukama, pevaljka ukrade milione i dobije narukvicu godinu dana. sudstvo sporo i lose, svi strajkuju ukljucujuci i policiju, putevi nam pokrpljeni a jedanest godina ne mozemo osnovni koridor 10 da zavrsimo. Pa u koji to rang hocete da nas svrstaju?

Nenad-EU

pre 12 godina

To da smo mi Rusima braca i prijatelji moze da prica onaj koji nikada nije bio u Rusiji. Za prosecnog Rusa Srbi su indijanci kao i svi sa Balkana. Veci respekt imaju za Nemce i Engleze npr.

Ma Kostunica je kriv za sve

pre 12 godina

Za sve koji imaju, ovakvo ili onakvo, misljeno o rusiji - ukicaje search "top ten economies" i pogledajte gde je Rusija. Ako pogledate portal EU (Euromonitor) videce te gde ce biti za deset godina. Inace PPI pokazatelj je indeks koji pokazuje kupovnu moc (purchasing power index). Hhavla na trudu i radoznalosti. Pametnom dosta.

Nik

pre 12 godina

"Zemlje s te liste definisane su kao zemlje u kojima postoji eksplozivna društveno-politička situacija kao rezultat neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta."

I neka sada neko od ovih nasih VLADARA kaze da ovo nije istina...

mnogo sam zbunjen takvom velesilom

pre 12 godina

A jel to znaci da ce Rusija kao svaka pristojna velesila da intervenise vojnim putem i da nam nametne njenu verziju demokratije i blagostanja? Ili ce samo da ispostuje ugovornu obavezu (Kosovo za NIS) i da nam odbrani Kosovo? Ili ce samo ambasador od svega ovoga da vidi vajdu?

slovenac

pre 12 godina

Nije tako strašno. Vidite, Markovićka vas osira po Moskvi, jer ste ji uzeli kučicu, Ceca nije zadovoljna narukvicom, jer nije čak ni zlatna, pa je to kazala ruskom konzulu, a on odmah telefon pa Moskva! I da ne zaboravite! 20% je ipak 20%! Za 5 meseci jedna plata više! Pa vi imate zlatnu državu, a da to ne znate. Na autoputu, koji nije autoput, ustavljaju policajci, koji nisu policajci, uzimaju €, koji ćak nisu platljiv novac u Srbiji,.....da ne nabrajam više:)

poznavalac Rusije-BOGOLJUB

pre 12 godina

Samo još nisu rekli da su oni jedan od glavnih tvoraca takvog stanja u tim zemljama, a u Srbiji prave haos još od 8 SEDNICE.

Stroitelj

pre 12 godina

Upravo radim u Rusiji sa Tadicima,Uzbecima.Minimalne plate su im oko 500 dolara,sto je i priblizna plata prodavacica u buticima.Rusi rade na takvim poslovima za vece plate i voze nove automobile,a i mi Srbi ostajemo ovde.Pozdrav za sve

stanovnik

pre 12 godina

Zbog "stresa" ruske diplomate će u tim državama imati beneficirani radni staž, pa će im se jedan dan računati kao dan i po, dok će im plate biti povećane za 20 posto


KA PA KAKO BI TREBAO ONDA DA SE RAČUNA RADNI STAŽ NAMA KOJI ŽIVIMO OVDE?!!
IPAK SU ONI SAMO DIOPLOMATE, PA KAD IM SE ĆEFNE MOGI DA ODU, A MI?

Aleksandar

pre 12 godina

... i zato daju azil svakom probisvetu, vagabundi i lopovcini iz Srbije. Valda hoce da nam pomognu time sto ce na svoje tople grudi da prislone nase kriminalce pa da se tako indirektno smanji kriminalitet u Srbiji, je l' te... Nemojte nas vise braniti, brigom cete nas sahraniti!

Kiza

pre 12 godina

Bugarska je u NATO i EU. Istorijski se okrecu kako vetar duva i uvek su uz jacu opciju. Rusija je uvek uz njih i imaju maksimalnu Rusku podrsku. A nas zezaju i ucenjuju i prete nam ako udjemo u NATO. Zasto?

Znamo se

pre 12 godina

@ (Zlatko, 16. jun 2011 13:30)

Ne Zlatko, niste Vi "šokirani", Vi ste danas najsrećniji čovek na svetu!

-Ali budite sigurni da je ovakav tretman kod Rusa dobar znak za Srbiju... pogotovo kada mi kao takvi očajni na proleće otpočnemo pregovore sa EU...
...A i bio je nedavno NATO vojni samit u Beogradu....

Dule NS

pre 12 godina

Samo neka Rusi nastave sa ovim izlivima sujete i arogancije!
Možda se konačno čak i neke Srpske "patriJote" otrezne malo!
Srbija nije raj, daleko do toga, ali za Rusiju sigurno jeste! A o Avganistanu, Tadžikistanu, Uzbekistanu i ostalim "...istanima" da ne govorim!
Samo napred "braćo" Rusi samo nas pljujte sa beneficiranim radnim stažom!
Oterajte nas što dalje od sebe i spasite nas!!!

"sujeta moj omiljeni greh"

pre 12 godina

@ (panzer general, 17. jun 2011 01:45)
evo najjednostavnijeg objašnjenja - pre par dana je završen veliki NATO skup u Beogradu!
Srbija konačno kreće pravim putem, pa je braća "počastila" malo ;)

pancevac

pre 12 godina

Svi nas stavljaju na pravo mesto, konstatuju situaciju cinjenicama. Samo mi pametnjakovici sebe vidimo bolje od drugih, a ne tamo gde jesmo.

Ziveo Kralj Dragutin!

pre 12 godina

A, u tom je, znaci, stvar!!! Znaci, zato onaj ruski ambasador, sve ovo vreme, i rukama i nogama, sve cini ne bi li drustveno-politicka situacija u Srbiji postala sto slozenija! I, eto, konacno je uspeo! I sefovi konacno shvatili. Sad mu je skocila plata. Vala, zasluzio je, koliko se samo trudio.

Alex

pre 12 godina

Srbija otkad je svijeta i vijeka zeli da sjedi sa jednim turom na 2 stolice, a mi mislimo da se to ne vidi izvana. Ne kaze dzaba nas narod "kako sijes tako zanjes"! Sada se treba odluciti (vec je odluceno) da li NATO i EU (koja ce trajati dok traje Euro a to znaci jos malo) ili BRICS i SCO sto mislim da je bolja opcija! Tek cemo mi da vidimo sta je NATO, jos nista nismo vidjeli sta tek slijedi!

Aleksandar

pre 12 godina

stvarno ne razumem ovaj narod:
Rusi dali dijagnozu, koja je nažalost tačna.

A nisu jedini, tako nas gleda ceo svet.

Većina komentara protiv Rusa je o njihovoj ekonomiji, demokratiji, istoriji, ne-podržavanju Srbije.

Malo ko se osvrnuo na ovu vest i da kaže - mi trebo nešto da uradimo sa sobom.

Maksim KG

pre 12 godina

Zar tako o nama misli "mama" Rusija ???
Iskreno, nije mnogo pogresila, a najzasuzniji za sve ovo sta nam se desava je ova vlast koja najpre napravi anketu za ispitivanje javnog mnenja ,pa tek onda odlucuje o svom nekom politickom potezu, kao recimo o restituciji ili otvaranju dosijea, te agencije i njihovi proceniti, su pocele da budu vlasnici nasih zivota.
Ne mozemo se vecno vaditi na Milosevica i njegov antinarodni rezim, jer je on demontiran narodnom voljom 5.oktobra, nazalost,mnoge vrednosti iz toga njegovog doba nas i dalje prate, sto i nije mnogo cudo,jer je njegova stranka posle DS najvazniji cinilac u ovoj vrlo losoj Vladi, naravno da mislim na SPS.

Bozana Meinke

pre 12 godina

Hvala,na iskrenosti!Pristalica sam one,da istina manje boli,nego laz i obmana. U nekoliko recenica,opisali ste stanje u Srbiji,na nasu zalost,u pravu ste!Ako neko u Srbiji misli,da EU ili NATO,ima bolje misljenje,laze sam sebe!Na nama je (a i krajnje je vreme),da otvorimo oci,Jer Srbija bezglavo srlja u svoju propast! Plasim se,da ne bude kasno,jer cemo izgubiti i ovo malo, prijateljski naklonjenih, zemalja koje imamo! U EU,ne samo da nas ne vole,vec nas i mrze,jer smo pljunuli sami na sebe,jer puzemo i moljakamo,prosimo...a niko ne zeli prosce!
Kad cemo shvatiti,da nismo niko i nista i da trebamo biti zahvalni Rusiji,sto nas kritikuje,znaci barem nekom je stalo do nas! sto bi rekli Nemci "I losa reklama,je reklama! VOSTANI SERBIE!

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Pošto poto hoće da prisvoje i unište Srbiju. To manje više uspešno rade još od 8 sednice. Čuvajte se njihove politike i političara.

Špira Laktaš

pre 12 godina

Da li je ruski ambasador bio pod stresom kada je pozvao turbo folk pevačicu na žurku u ambasadu Rusije? To bi bilo kao kada bi naši u Moskvi pozvali nekog od njihovih tajkuna koji robijaju da dođu na prijem...

wiener

pre 12 godina

rusija ovo misli o srbiji sa kosovom kao njenim delom. kada se pogleda koje sve probleme srbiji i srprskom drustvu pitanje kosova pravi i koje probleme samo kosovo ima i zbog svog ipak neresenog statusa i zbog ostalih stvari onda je ova definicija tacna.

srbiji je bez kosova bolje nego sto se misli, dok je kosovu bez srbije manje dobro nego sto to albanci zele.

odavde

pre 12 godina

E, a sad lepo da vratite na posao onu ženu sa TV Novi Sad, koja je greškom napisala "Potvrda neprijateljstva" prilikom posete Putina Srbiji.

Dule NS

pre 12 godina

@(videćemo šta će biti na proleće 2012.).
A ionako je glavni partner Rusije na Balkanu oduvek Bugarska koja je i u NATO paktu i u EU, a ne Srbija!
Vreme je da se konačno opametimo i da shvatimo gde živimo i gde pripadamo!
Pozdrav svima!

hardware

pre 12 godina

Cemu cudjenje ljudi. Pa niste valjda pomislili da neko Srbiju dozivljava ko normalnu i ozbiljnu drzavu?
A sto se tice Rusa kamo srece da su od pocetka bili iskreni sa nama i da su nam rekli sta stvarno misle o nama, umesto sto su nas koristili za svoje prepucavanje sa zapadom. Na svetskoj politickoj sceni postoje samo interesi i tu nema nikakvih emocija, tako je uvek bili i uvek ce biti.

Zoran

pre 12 godina

Sve je tacno sto su braca Rusi ustanovili. Bilo bi lepo s njihove strane kada bi nam i malo pomogli da se sredimo, a ne da nas prodaju za male pare kao do sada. I kod njih su na vlasti tajkuni koji duvaju u istu tikvu sa vladajucom birokratijom. Ovako ovo mi lici na onu staru: Rugao se lonac loncu.

Checkpoint Charlie

pre 12 godina

Izgleda da smo mi, Srbi, jedino sposobni da razmišljamo o sadašnjem trenutku, pa tako i tumačimo ovu vest. Međutim, vest je razlog za zabrinutost zato što ukazuje na predviđanje neke službe u Rusiji da će Srbija biti u takvom stanju tokom dužeg vremenskog perioda u budućnosti. Ne bi im bio prvi put da znaju nešto što mi ne znamo. Najzad, oni su velika sila, a istoriju najbolje zna onaj ko je stvara.

CATAPA

pre 12 godina

Čitam komentare i čudim! Tajming jeste politički odabran, ali kategorizacija Srbije nije politički motivisana niti značajna, baš kako i reče onaj zvaničnik ruskog ministarstva. Prosto u Srbiji ima toliko mnogo toliko revnosnih ruskih špijuna da ruske "diplomate" moraju da zahtevaju značajne beneficije. A tek špijuni volonteri! Konuzin jedva postizava da ih kontroliše da se ne pokolju oko toga ko je najlojalniji Rusiji.

Nenad

pre 12 godina

Ako neka država u Evropi ima goru birokratiju i od ove srpske onda je to svakako ruska. Glomazan pun korupcije administrativni aparat samo nasljeđen iz doba SSSR-a i nije nikada došlo do njegove transformacije u efikasan sistem. Mislim da je ovo ipak zbog NATO samita jer je zaista bezobrazluk Srbiju svrstati u istu grupu sa Sjevernom Korejom i Irakom. Rusija je mnogo opasnije mjesto za život od Srbije. Srbija iako nesavršena, slaba država gdje je korupcija zastupljena u svim sferama društva (tu nisu pogriješili)ipak je dosta otvorenije društvo od te iste Rusije. Ne mrzim Rusiju i mislim da su što se tiče stanja u Srbiji donekle i u pravu ali poređenje sa nekim zemljama poput Iraka, Sjeverne Koreje i Tadžikistana im nije trebalo.

Pantagruel

pre 12 godina

Ništa što su oni ovde naveli nije svima nama od ranije nepoznato. Pitanje je samo da li želimo da objektivno sagledamo svoje mane i slabosti ili nam se više sviđa bajka o carevom novom odelu. Prva mogućnost daje šansu da nešto možda i popravimo, a druga garantovano vodi do toga da opet budemo neprijatno iznenađeni i ne znamo kako da se postavumo kada kuća iznova krene da se obrušava. Ako mislite da Amerikanci ne vrše slične bezbednosne i procene rizika za svaku zemlju i region u svetu, onda ste naivni. Samo je pitanje kada, kome i zbog čega odgovara da deo takvih studija objavi, ali svi ih rade i koriste za potrebe svoje državne politike na raznim poljima.

svesna

pre 12 godina

tacno tako,svima nam je jasno osim onima koji su doveli do toga nije, ili mozda jeste ali misli da su narodu isprani mozgovi.narod je samo gladan ali nije lud.

deki1977

pre 12 godina

za sve što nam se dešava i kako nas drugi vide 90% smo sami krivi...ostali 10% je uticaj atmosferskih prilika :D...ko izađe poslednji neka ugasi svetlo.živeli ;)

ЛАКУШИЋ БРЕ

pre 12 godina

Ма није то ништа нама покуповали приморје,мада ја мислим да Руси имају дил са Америма, Амери њима паре, Руси ћуте....
Руси нису оно што су били некада,али како је један филозоф рекао:
Цивилизација ће доћи, али без човјека.. Русији ће помоћи Србији, али када буде касно...

Dzangrizalo

pre 12 godina

A zasto vecina ovde misli da smo mi nesto bolji od Tadzikistanaca, pa se ironicno zahvaljuju Rusima? To je taj mentalitet zatvorene sredine, koja misli da je najbolja na svetu, koji nam ne da napred.

Hrkljus

pre 12 godina

ja mislim da sad vec ni nema zemlje koja nam nije rekla da smo budale ali mi smo ipak uvereni da oni pricaju gluposti da smo mi nebeski narod.

Poldi

pre 12 godina

Ogledalce ogledalce, kazi mi ko je naj naj, ama bas naj na svetu.
Samo nemoj mi reci da nismo mi jer cu da te razbijem.
PS.
Dok drugi rade i prosperiraju mi se bavimo nasom sujetom. I takooo...

Očevidac

pre 12 godina

Nije baš da se Srbija može porediti sa Tadžikistanom. Od formiranja do raspada SSSR-a, Tadžikistan jeste bio pastorče Kremlja, i kao takav, najnerazvijenija sovjetska socijalistička republika.

Tadžikistan danas ima neuporedivo više problema u odnosu na Srbiju. U Tadžikistanu već godinama ne radi centralno grejanje, nestašice/isključenja struje su svakodnevna pojava, većina škola ne radi zimi (zbog struje i grejanja), država je odavno gotovo bankrotirala, plate su nešto malo veće nego što su bile kod nas u vreme hiperinflacije, ali u Tadžikistanu nema crnog kursa. Običan narod u ovoj zemlji veoma teško živi, znatno teže nego narod u Srbiji. Putevi su im katstrofalno loši (naši putevi su u odnosu na njihove ravni kao ogledalo), celokupna infrastruktura, zaostala još iz vremena SSSR-a, gotovo uopšte se ne održava već decenijama. Kao planinska zemlja (višestruko "planinskija" od npr. Crne Gore ili Austrije), imaju vodna bogatstva (ali i česte prolećene poplave, klizišta, itd), kao i ogromna akumulaciona jezera (sovjetski projekti), ali blokiraju dotok vode u sušni Uzbekistan, koji im već godinama blokira izvoz prirodnog gasa. Imaju česte zemljotrese, a i graniče se sa Avganistanom. Postoji i zaleđen problem poprilične uzbečke nacionalne zajednice u Tadžikistanu, koju zvanične vlasti ove države ne priznaju.

Što se Rusa tiče, ogromna većina etničkih Rusa je otišla iz ove zemlje za vreme građanskog rata 1990-ih, tako da ruske diplomate, pretpostavljam, nisu "omiljene" u Dušanbeu (glavnom gradu). Otud, verovatno, i ova mala "nadnica za strah" koju je propisao Kremlj za svoje predstavnike u ovoj srednjeazijskoj zemlji.

A o tome šta "stresira" ruske diplomate u Srbiji, najbolje je oni sami kažu. Ukoliko se ne radi o čisto birokratskoj kvalifikaciji, po kojoj su sve zapadne diplomate u Beogradu tokom 1990-ih takođe primale poseban dodatak - "nadnicu za strah".

Nevit

pre 12 godina

Rusija nije smestila Srbiju u tu grupu zato što je mrzi ili nas smatra neprijateljem već zato što stanje u Srbiji je zaista bizarno i zaista zaslužuje tu grupu, a nažalost to u Srbiji niko ne vidi !