Ponedeljak, 13.06.2011.

12:14

"Novi pritisci, velika greška"

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da bi bila "velika greška" uslovljavati dalje korake Srbije ka EU pritiscima na dijalog sa Prištinom.

Izvor: FoNet

"Novi pritisci, velika greška" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

mujcinovic salih

pre 12 godina

Ocigledno je da gospodin Jeremic nije dorastao poslu.On svojim izjavama i pretnjama iritira javnost u Srbiji a mogu misliti sta o njemu misle ministri drugih zemalja.Srbiji bi mnogo pomogao kada bi otisao sa mesta ministra.Unapred zahvalan!

Dardani

pre 12 godina

Vuk Jeremić ocenio je da bi bila "velika greška" uslovljavati dalje korake Srbije ka EU pritiscima na dijalog sa Prištinom..... G.Jeremicu svima vama politickoj eliti Srbije vec odavno poznato sta sve treba da ispunjavate da bih se uklucivali u EU, nego ste se nekako nadali da ce EU i USA nesto omesksali svoj stav ili da ce se nesto menjaniti u ravnotezi snaga velikih sila i neke neocekivane dogadjaje pri cemu bih vi ojacali vasu poziciju i tako ste uvijali laznu nadu u vas narod , e sad ste stigli na raskrsnici ,imate alternativu za koju se morate opredeliti veoma brzo, hocete pravo za EU onda znate uslove ,necete ili ne odgovaraju pretpostavlene uslove onda idite levo (Rusija,Kina) ili desno ili izaberite Africku uniju , Latinsku ili Arapsku uniju ,, vi to sami odlucujete ali zaboga nemojte lagati narod, stvarno nema smisla i po meni licno je zaista ponizavajuce odobravati nesto kasnije sto se danas ili juce proklamisao gromoglasno NIKAD,dajte istinu,pa muski je to nekad i izgubiti ali vazno je na koj to nacin radite.....Ima jedna posloviva koja otprilike glasi: Nekada izgleda u prvi pogled da ste gubitnik ali kasnije se ispostavi da si stim izaso ko pobednik pa cak se obradujes sto je doslo do tog gubitka na prvi pogled.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ocigledno ovi zatucani sve neke nepromenljive imaju u glavi. Ustav se itekako moze izmeniti Vuce Jeremicu, cak i napraviti da ima veze sa realnoscu i mozgom a ne da bude samo jos jedan mitski ogranak kao nama ovde u poslednjih 150 godina. Nema srece tamo gde su zakon mitovi a mitovi zakon. To je osudjeno na propast a ti nastavljas da nas sludjujes i ubiras poene za sebe licno kod nepismenog naroda, to nije lepo i vrlo je stetno. Meni je jasna realnost na Kosovu, i samim tim gledajuci sta nam pise u ustavu o Kosovu zapitam se kakav nam je to ustav koji veze sa realnoscu nema, i takav ustav automatski gubi svaki kredibilitet cak i u onome sto ima smisla i to postane predmet zafrkancije i neozbiljnog shvatanja. Nadam se da ce Evropa da nas pritisne dok ne puknemo od muke i ne shvatimo vec jednom da moramo da izbacimo mitove iz glava i krenemo da zivimo normalne zivote i shodno tome usmeravamo nasu politiku, unutrasnju i spoljnu - ekonomija, bolji standard, vise posla, itd. Dakle, da bi bilo vise posla i bolji standard mora dolaziti vise investicija, a da bi one dolazile moramo da budemo bezbedna zona za ulaganja a ne bure baruta, bezbednost se postize integrisanjem u NATO bezbednosni savez gde su vec usle sve zemlje koje nas okruzuju, takodje nam i ubrzavaju EU integracije gde su pare... i onda, kome jos uvek nije jasno kojim od puteva treba ici, uzalud mu dalje objasnjavati. Mozda ce sam shvatiti kad se opece na svemu ostalom, a mozda i nece nikad.

emI ešaV

pre 12 godina

Logično je pretpostaviti da svaka izjava ima neki cilj, a koji je cilj ove? Jeremić tačno zna koji su politički uslovi Zapada da Srbija bude podržana i primljena u EU. To mu je posao, on je taj kome se takve stvari saopštavaju. Dakle, on tačno zna i šta se traži u vezi sa Kosovom. Možda je ovo priprema javnosti za nepovoljan razvoj događaja, da to što sledi unapred označi kao grešku drugih, a ne svoju.

bezimena

pre 12 godina

"...ne može pristajati na ustupke koji bi narušili ustavnu poziciju naše države", rekao je Jeremić".

Ma idi! Ustav je itekako PROMENLJIVA KATEGORIJA, a ovaj Koštuničin, koji je donet pod pritiskom i navrat - nanos, samo da bi dotični kao ispunio obećanje i kao promenio Miloševićev, ne valja pet para!

Problem je u tome što nikome od vas nije iskreno stalo do EU (RADA, REDA I DISCIPLINE) već isključivo do pretpristupnih fondova, pa zbog toga jedva i ispunjavate postavljene (kao i svima drugima) zadatke. Nije mi dobro kada čitam šta pričate a znam šta radite!

Nishlija

pre 12 godina

Ja sam za LDP ali ne hejtujem Vucka. Nije to njegov licni stav vec stav vrha drzave. Lako je da se svi na njega istrishu jer sprovodi ono sta mu drugi kazu. Briga me i sto je Ruski stipendista i sto je "na shljaci" i sto mu je spoljna politika na steroidima a i sve ostalo. On brani recima "KOSOVO U SRBIJI" najjace sto ume i moze i lojalan je tom stavu.I ja to poshtujem! Nisam ga cuo da kao ovi shto ga guraju u vatru jedan dan su za podelu,drugi dan za Kosovo u Srbiji . Vucko je pion u celoj prici i zao mi je sto ce da bude kolateralna shteta politike DS,SPS,URS.. Nije mi jasno kada ce da skapiraju da nema natezanja sa EU i ostatkom sveta oko buducnosti Srbije.Koji smo mi faktor bilo gde u svetu osim u nekim sportovima??? Sta bogati smo jaki smo imamo vojsku imamo populaciju,intelekt???? Vrabac zeza orla jer hoce da zivi u orlovom gnezdu a nece da slusha sta mu se kaze POLITIKA VAN PAMETI!!! Nema veze,propali smo mi mnogo vishe od tog Kosova. A propadacemo tek sa ovakvom politikom...Koliko bede i jada u Srbiji a oni uporno Kosovo KOSOVO..Hajde vrh drzave neka ode na KOSOVO ja cu prvi da promenim svoj stav o tome. Samo da vidim Borisa Tadica,Mirka Cvetkovica,Ivicu Dacica i Vuka Jeremica u Prishtini i menjam stav o priznanju ODMAH.Kada je poslednji put neko iz vrha Srbije krocio nogom na KOSOVO a pricaju da je KOSOVO SRBIJA kako to neka mi neko objasni MOLIM VAS??? Alo KOSOVO JE NEZAVISNO i to reci nece promeniti.Prekinite da zaglupljujete ovaj narod i priznajte vishe Kosovo i udjite u NATO ! To je dobro za Srbiji i njene gradjane pa i za KOSOVO a ne prazne price i gubljenje vremena.

svetlanast.

pre 12 godina

kakvi su to moguci "novi pritisci" na srbiju, ko "opterecuje dijalog beograda i pristine ekstremnim pitanjima", ko od srbije trazi da "pristane na ustupke koji bi narusili ustavnu poziciju nase drzave".
da smo normalna drzava, ministar spoljnih poslova bi morao jasno da odgovori na ova pitanja gradjanima srbije ali pre svega srbima sa kosova, ako sve to nije izmislio.
dosta je vise politike toplo - hladno.
jeremic prica ono sto se svidja "patrijotama, tadic ono sto se svidja "evropejcima", a narod u srbiji neka bira, i tako ga niko ni za sta ne pita.

Djuli

pre 12 godina

Loseg ucenika drugacije ne mozes da nateras da uci sem ucenama i zabranama. Pa sad vidite sami dokle je Srbija stigla pogresnom politikom.
A vi ministre spoljni vidite i sami da Kosovsko pitanje mozete resiti dok dlanom o dlan ali vama to ne odgovara,jer kad se to pitanje resi za vas i slicne vama koji sirite demagogiju o Kosovu vise nece biti posla.

Razboriti

pre 12 godina

Priključenje Uniji je želja Srbije, odnosno Srbija treba Uniju, a ne obrnuto. A Unija je pak klub s točno definiranim pravilima ponašanja koje treba usvojiti i što je jos važnije, primjenjivati. Bude li uvjet priznanje Kosova, morat ćete ga priznati. Alternativa će biti ostanak u balkanskoj krčmi. Šta se Ustava tiče, njega je prije ulaska do sada mijenjala svaka članica, pa ćete morati i vi kad do toga dođe.

srpski kapitalista

pre 12 godina

ko tebe sta pita? krajnje je vreme da srbija prizna sebi ono sto svi znaju: mi smo kapitulirali i treba da uradimo sve sto od nas trazi brisel jer u suprotnom nas nema. dosta vise ponosa i arogancije za koje nema osnove.

Legia Semlin

pre 12 godina

Ova izjava kasni "samo" par godina. U međuvremenu, ista vlast koja nas sada zavlači priznala je Euleks, počela razgovore o "tehničkim pitanjima" bez pominjanja statusa (za koji se podrazumeva da će biti nezavisnost), drugi čovek države javno priča o podeli, a iz "bunara" smo izvukli i ostarelog pisca koji nam se više ne sviđa, ali je ovu ideju izneo još pre dve decenije. Izgleda da očekujemo da, nakon Rusa i Rumuna, i Slovaci brane srpsku državu? Uspešnije od Srba? Zanimljiva ideja, zanimljiva diplomatija. Zanimljiva u onoj meri kad se za nekoga ko je napravio grandioznu glupost kaže "joj što je ovo zanimljivo" da ne biste baš nediplomatski rekli "joj kakva budalasanja". Država se brani I oružjem, I diplomatijom, I ekonomijom. Ako je branite samo jednim, neće mnogo od nje da vam ostane. Mi, nažalost, više nemamo ni jedno, te nemamo ni državu. Šuplja priča, kako god da pogledamo. "Slažemo se da se ne slažemo" - e to mi je bio hajlajt i vrhunski domet naše diplomatije. Sve ostalo je sasvim za očekivati, pa i ideja da će Srbija braniti Kosmet do poslednjeg Slovaka....

Sladjana

pre 12 godina

Novih uslova nema, a ovakve tendenciozne izjave političara su namerne kako bi gradjanima ogadili Evropsku uniju. Političarima ne odgovara ulazak u EU jer tamo postoje pravila i zakon je jednak za sve. Oni su jedini i glavni kočničari za ulazak u EU, namerno donose felerične zakone, menjaju ih prema potrebama moćnih pojedinaca itd. Ako nisu sposobni neka se sklone.

comentateur

pre 12 godina

nazalost sa srbijom je to jedini nacin komunikacije. veliki smo mi prevaranti, znaju oni iz EU to jako dobro. samo pritisci, sila, ucene, itd...

S.Vens

pre 12 godina

Pomalo me ova retorika podseca na neka bivsa vremena iz doba g.Milosevica ili jos bolje "hladnog rata" i cuvenog "Mister NO" gospodina Gromika. Ideoloska matrica je slicna.Nemoguce da ranije nije bilo tih uslovljavanja o kojima prica gdin ministar. Ali svi su "to" nekako olako tretirali i pod tepih brisali tu "tematiku", nastavivsi sa onom nasom cuvenom "opstrukcijom" i "kupovinom vremena". Sada je tome dosao kraj,"nema vise ceka Lazo", sada se trazi da zemlje kandidati ispune sve Kopenhaske uslove, da nemaju teritorijalnih sporova kao Kipar i doslo se dotle dokle se doslo. Idila je zavrsena, a sada biracima treba reci da je "car zaista go", da nema vise i Evropa i Kosovo, nego ili jedno ili drugo,sto nimalo nije lako.I tu dolazimo do kraja price, o jednoj licemernoj i dvolicnoj politici, tajnoj, skrivenoj od ociju javnosti, koja vise ne moze ni da se skriva, osim jeftinim trikovima i stosovima, primerenim pre nekoj ulici, buvljoj pijaci, nego politici i ozbiljnim institucijama...

Max

pre 12 godina

Sasvim je jasno da će jedan od (mnogih) uvjeta pristupa Srbije EU biti neki vid priznanja Kosova kao neovisne države.
Tvrditi suprotno je obična obmana građana Srbije i krajnje neodgovorno od strane vlasti.

Max

pre 12 godina

Sasvim je jasno da će jedan od (mnogih) uvjeta pristupa Srbije EU biti neki vid priznanja Kosova kao neovisne države.
Tvrditi suprotno je obična obmana građana Srbije i krajnje neodgovorno od strane vlasti.

comentateur

pre 12 godina

nazalost sa srbijom je to jedini nacin komunikacije. veliki smo mi prevaranti, znaju oni iz EU to jako dobro. samo pritisci, sila, ucene, itd...

srpski kapitalista

pre 12 godina

ko tebe sta pita? krajnje je vreme da srbija prizna sebi ono sto svi znaju: mi smo kapitulirali i treba da uradimo sve sto od nas trazi brisel jer u suprotnom nas nema. dosta vise ponosa i arogancije za koje nema osnove.

S.Vens

pre 12 godina

Pomalo me ova retorika podseca na neka bivsa vremena iz doba g.Milosevica ili jos bolje "hladnog rata" i cuvenog "Mister NO" gospodina Gromika. Ideoloska matrica je slicna.Nemoguce da ranije nije bilo tih uslovljavanja o kojima prica gdin ministar. Ali svi su "to" nekako olako tretirali i pod tepih brisali tu "tematiku", nastavivsi sa onom nasom cuvenom "opstrukcijom" i "kupovinom vremena". Sada je tome dosao kraj,"nema vise ceka Lazo", sada se trazi da zemlje kandidati ispune sve Kopenhaske uslove, da nemaju teritorijalnih sporova kao Kipar i doslo se dotle dokle se doslo. Idila je zavrsena, a sada biracima treba reci da je "car zaista go", da nema vise i Evropa i Kosovo, nego ili jedno ili drugo,sto nimalo nije lako.I tu dolazimo do kraja price, o jednoj licemernoj i dvolicnoj politici, tajnoj, skrivenoj od ociju javnosti, koja vise ne moze ni da se skriva, osim jeftinim trikovima i stosovima, primerenim pre nekoj ulici, buvljoj pijaci, nego politici i ozbiljnim institucijama...

Nishlija

pre 12 godina

Ja sam za LDP ali ne hejtujem Vucka. Nije to njegov licni stav vec stav vrha drzave. Lako je da se svi na njega istrishu jer sprovodi ono sta mu drugi kazu. Briga me i sto je Ruski stipendista i sto je "na shljaci" i sto mu je spoljna politika na steroidima a i sve ostalo. On brani recima "KOSOVO U SRBIJI" najjace sto ume i moze i lojalan je tom stavu.I ja to poshtujem! Nisam ga cuo da kao ovi shto ga guraju u vatru jedan dan su za podelu,drugi dan za Kosovo u Srbiji . Vucko je pion u celoj prici i zao mi je sto ce da bude kolateralna shteta politike DS,SPS,URS.. Nije mi jasno kada ce da skapiraju da nema natezanja sa EU i ostatkom sveta oko buducnosti Srbije.Koji smo mi faktor bilo gde u svetu osim u nekim sportovima??? Sta bogati smo jaki smo imamo vojsku imamo populaciju,intelekt???? Vrabac zeza orla jer hoce da zivi u orlovom gnezdu a nece da slusha sta mu se kaze POLITIKA VAN PAMETI!!! Nema veze,propali smo mi mnogo vishe od tog Kosova. A propadacemo tek sa ovakvom politikom...Koliko bede i jada u Srbiji a oni uporno Kosovo KOSOVO..Hajde vrh drzave neka ode na KOSOVO ja cu prvi da promenim svoj stav o tome. Samo da vidim Borisa Tadica,Mirka Cvetkovica,Ivicu Dacica i Vuka Jeremica u Prishtini i menjam stav o priznanju ODMAH.Kada je poslednji put neko iz vrha Srbije krocio nogom na KOSOVO a pricaju da je KOSOVO SRBIJA kako to neka mi neko objasni MOLIM VAS??? Alo KOSOVO JE NEZAVISNO i to reci nece promeniti.Prekinite da zaglupljujete ovaj narod i priznajte vishe Kosovo i udjite u NATO ! To je dobro za Srbiji i njene gradjane pa i za KOSOVO a ne prazne price i gubljenje vremena.

Sladjana

pre 12 godina

Novih uslova nema, a ovakve tendenciozne izjave političara su namerne kako bi gradjanima ogadili Evropsku uniju. Političarima ne odgovara ulazak u EU jer tamo postoje pravila i zakon je jednak za sve. Oni su jedini i glavni kočničari za ulazak u EU, namerno donose felerične zakone, menjaju ih prema potrebama moćnih pojedinaca itd. Ako nisu sposobni neka se sklone.

Djuli

pre 12 godina

Loseg ucenika drugacije ne mozes da nateras da uci sem ucenama i zabranama. Pa sad vidite sami dokle je Srbija stigla pogresnom politikom.
A vi ministre spoljni vidite i sami da Kosovsko pitanje mozete resiti dok dlanom o dlan ali vama to ne odgovara,jer kad se to pitanje resi za vas i slicne vama koji sirite demagogiju o Kosovu vise nece biti posla.

Razboriti

pre 12 godina

Priključenje Uniji je želja Srbije, odnosno Srbija treba Uniju, a ne obrnuto. A Unija je pak klub s točno definiranim pravilima ponašanja koje treba usvojiti i što je jos važnije, primjenjivati. Bude li uvjet priznanje Kosova, morat ćete ga priznati. Alternativa će biti ostanak u balkanskoj krčmi. Šta se Ustava tiče, njega je prije ulaska do sada mijenjala svaka članica, pa ćete morati i vi kad do toga dođe.

bezimena

pre 12 godina

"...ne može pristajati na ustupke koji bi narušili ustavnu poziciju naše države", rekao je Jeremić".

Ma idi! Ustav je itekako PROMENLJIVA KATEGORIJA, a ovaj Koštuničin, koji je donet pod pritiskom i navrat - nanos, samo da bi dotični kao ispunio obećanje i kao promenio Miloševićev, ne valja pet para!

Problem je u tome što nikome od vas nije iskreno stalo do EU (RADA, REDA I DISCIPLINE) već isključivo do pretpristupnih fondova, pa zbog toga jedva i ispunjavate postavljene (kao i svima drugima) zadatke. Nije mi dobro kada čitam šta pričate a znam šta radite!

svetlanast.

pre 12 godina

kakvi su to moguci "novi pritisci" na srbiju, ko "opterecuje dijalog beograda i pristine ekstremnim pitanjima", ko od srbije trazi da "pristane na ustupke koji bi narusili ustavnu poziciju nase drzave".
da smo normalna drzava, ministar spoljnih poslova bi morao jasno da odgovori na ova pitanja gradjanima srbije ali pre svega srbima sa kosova, ako sve to nije izmislio.
dosta je vise politike toplo - hladno.
jeremic prica ono sto se svidja "patrijotama, tadic ono sto se svidja "evropejcima", a narod u srbiji neka bira, i tako ga niko ni za sta ne pita.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ocigledno ovi zatucani sve neke nepromenljive imaju u glavi. Ustav se itekako moze izmeniti Vuce Jeremicu, cak i napraviti da ima veze sa realnoscu i mozgom a ne da bude samo jos jedan mitski ogranak kao nama ovde u poslednjih 150 godina. Nema srece tamo gde su zakon mitovi a mitovi zakon. To je osudjeno na propast a ti nastavljas da nas sludjujes i ubiras poene za sebe licno kod nepismenog naroda, to nije lepo i vrlo je stetno. Meni je jasna realnost na Kosovu, i samim tim gledajuci sta nam pise u ustavu o Kosovu zapitam se kakav nam je to ustav koji veze sa realnoscu nema, i takav ustav automatski gubi svaki kredibilitet cak i u onome sto ima smisla i to postane predmet zafrkancije i neozbiljnog shvatanja. Nadam se da ce Evropa da nas pritisne dok ne puknemo od muke i ne shvatimo vec jednom da moramo da izbacimo mitove iz glava i krenemo da zivimo normalne zivote i shodno tome usmeravamo nasu politiku, unutrasnju i spoljnu - ekonomija, bolji standard, vise posla, itd. Dakle, da bi bilo vise posla i bolji standard mora dolaziti vise investicija, a da bi one dolazile moramo da budemo bezbedna zona za ulaganja a ne bure baruta, bezbednost se postize integrisanjem u NATO bezbednosni savez gde su vec usle sve zemlje koje nas okruzuju, takodje nam i ubrzavaju EU integracije gde su pare... i onda, kome jos uvek nije jasno kojim od puteva treba ici, uzalud mu dalje objasnjavati. Mozda ce sam shvatiti kad se opece na svemu ostalom, a mozda i nece nikad.

emI ešaV

pre 12 godina

Logično je pretpostaviti da svaka izjava ima neki cilj, a koji je cilj ove? Jeremić tačno zna koji su politički uslovi Zapada da Srbija bude podržana i primljena u EU. To mu je posao, on je taj kome se takve stvari saopštavaju. Dakle, on tačno zna i šta se traži u vezi sa Kosovom. Možda je ovo priprema javnosti za nepovoljan razvoj događaja, da to što sledi unapred označi kao grešku drugih, a ne svoju.

Legia Semlin

pre 12 godina

Ova izjava kasni "samo" par godina. U međuvremenu, ista vlast koja nas sada zavlači priznala je Euleks, počela razgovore o "tehničkim pitanjima" bez pominjanja statusa (za koji se podrazumeva da će biti nezavisnost), drugi čovek države javno priča o podeli, a iz "bunara" smo izvukli i ostarelog pisca koji nam se više ne sviđa, ali je ovu ideju izneo još pre dve decenije. Izgleda da očekujemo da, nakon Rusa i Rumuna, i Slovaci brane srpsku državu? Uspešnije od Srba? Zanimljiva ideja, zanimljiva diplomatija. Zanimljiva u onoj meri kad se za nekoga ko je napravio grandioznu glupost kaže "joj što je ovo zanimljivo" da ne biste baš nediplomatski rekli "joj kakva budalasanja". Država se brani I oružjem, I diplomatijom, I ekonomijom. Ako je branite samo jednim, neće mnogo od nje da vam ostane. Mi, nažalost, više nemamo ni jedno, te nemamo ni državu. Šuplja priča, kako god da pogledamo. "Slažemo se da se ne slažemo" - e to mi je bio hajlajt i vrhunski domet naše diplomatije. Sve ostalo je sasvim za očekivati, pa i ideja da će Srbija braniti Kosmet do poslednjeg Slovaka....

Dardani

pre 12 godina

Vuk Jeremić ocenio je da bi bila "velika greška" uslovljavati dalje korake Srbije ka EU pritiscima na dijalog sa Prištinom..... G.Jeremicu svima vama politickoj eliti Srbije vec odavno poznato sta sve treba da ispunjavate da bih se uklucivali u EU, nego ste se nekako nadali da ce EU i USA nesto omesksali svoj stav ili da ce se nesto menjaniti u ravnotezi snaga velikih sila i neke neocekivane dogadjaje pri cemu bih vi ojacali vasu poziciju i tako ste uvijali laznu nadu u vas narod , e sad ste stigli na raskrsnici ,imate alternativu za koju se morate opredeliti veoma brzo, hocete pravo za EU onda znate uslove ,necete ili ne odgovaraju pretpostavlene uslove onda idite levo (Rusija,Kina) ili desno ili izaberite Africku uniju , Latinsku ili Arapsku uniju ,, vi to sami odlucujete ali zaboga nemojte lagati narod, stvarno nema smisla i po meni licno je zaista ponizavajuce odobravati nesto kasnije sto se danas ili juce proklamisao gromoglasno NIKAD,dajte istinu,pa muski je to nekad i izgubiti ali vazno je na koj to nacin radite.....Ima jedna posloviva koja otprilike glasi: Nekada izgleda u prvi pogled da ste gubitnik ali kasnije se ispostavi da si stim izaso ko pobednik pa cak se obradujes sto je doslo do tog gubitka na prvi pogled.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Ocigledno je da gospodin Jeremic nije dorastao poslu.On svojim izjavama i pretnjama iritira javnost u Srbiji a mogu misliti sta o njemu misle ministri drugih zemalja.Srbiji bi mnogo pomogao kada bi otisao sa mesta ministra.Unapred zahvalan!

srpski kapitalista

pre 12 godina

ko tebe sta pita? krajnje je vreme da srbija prizna sebi ono sto svi znaju: mi smo kapitulirali i treba da uradimo sve sto od nas trazi brisel jer u suprotnom nas nema. dosta vise ponosa i arogancije za koje nema osnove.

Max

pre 12 godina

Sasvim je jasno da će jedan od (mnogih) uvjeta pristupa Srbije EU biti neki vid priznanja Kosova kao neovisne države.
Tvrditi suprotno je obična obmana građana Srbije i krajnje neodgovorno od strane vlasti.

comentateur

pre 12 godina

nazalost sa srbijom je to jedini nacin komunikacije. veliki smo mi prevaranti, znaju oni iz EU to jako dobro. samo pritisci, sila, ucene, itd...

Djuli

pre 12 godina

Loseg ucenika drugacije ne mozes da nateras da uci sem ucenama i zabranama. Pa sad vidite sami dokle je Srbija stigla pogresnom politikom.
A vi ministre spoljni vidite i sami da Kosovsko pitanje mozete resiti dok dlanom o dlan ali vama to ne odgovara,jer kad se to pitanje resi za vas i slicne vama koji sirite demagogiju o Kosovu vise nece biti posla.

Razboriti

pre 12 godina

Priključenje Uniji je želja Srbije, odnosno Srbija treba Uniju, a ne obrnuto. A Unija je pak klub s točno definiranim pravilima ponašanja koje treba usvojiti i što je jos važnije, primjenjivati. Bude li uvjet priznanje Kosova, morat ćete ga priznati. Alternativa će biti ostanak u balkanskoj krčmi. Šta se Ustava tiče, njega je prije ulaska do sada mijenjala svaka članica, pa ćete morati i vi kad do toga dođe.

bezimena

pre 12 godina

"...ne može pristajati na ustupke koji bi narušili ustavnu poziciju naše države", rekao je Jeremić".

Ma idi! Ustav je itekako PROMENLJIVA KATEGORIJA, a ovaj Koštuničin, koji je donet pod pritiskom i navrat - nanos, samo da bi dotični kao ispunio obećanje i kao promenio Miloševićev, ne valja pet para!

Problem je u tome što nikome od vas nije iskreno stalo do EU (RADA, REDA I DISCIPLINE) već isključivo do pretpristupnih fondova, pa zbog toga jedva i ispunjavate postavljene (kao i svima drugima) zadatke. Nije mi dobro kada čitam šta pričate a znam šta radite!

S.Vens

pre 12 godina

Pomalo me ova retorika podseca na neka bivsa vremena iz doba g.Milosevica ili jos bolje "hladnog rata" i cuvenog "Mister NO" gospodina Gromika. Ideoloska matrica je slicna.Nemoguce da ranije nije bilo tih uslovljavanja o kojima prica gdin ministar. Ali svi su "to" nekako olako tretirali i pod tepih brisali tu "tematiku", nastavivsi sa onom nasom cuvenom "opstrukcijom" i "kupovinom vremena". Sada je tome dosao kraj,"nema vise ceka Lazo", sada se trazi da zemlje kandidati ispune sve Kopenhaske uslove, da nemaju teritorijalnih sporova kao Kipar i doslo se dotle dokle se doslo. Idila je zavrsena, a sada biracima treba reci da je "car zaista go", da nema vise i Evropa i Kosovo, nego ili jedno ili drugo,sto nimalo nije lako.I tu dolazimo do kraja price, o jednoj licemernoj i dvolicnoj politici, tajnoj, skrivenoj od ociju javnosti, koja vise ne moze ni da se skriva, osim jeftinim trikovima i stosovima, primerenim pre nekoj ulici, buvljoj pijaci, nego politici i ozbiljnim institucijama...

Sladjana

pre 12 godina

Novih uslova nema, a ovakve tendenciozne izjave političara su namerne kako bi gradjanima ogadili Evropsku uniju. Političarima ne odgovara ulazak u EU jer tamo postoje pravila i zakon je jednak za sve. Oni su jedini i glavni kočničari za ulazak u EU, namerno donose felerične zakone, menjaju ih prema potrebama moćnih pojedinaca itd. Ako nisu sposobni neka se sklone.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ocigledno ovi zatucani sve neke nepromenljive imaju u glavi. Ustav se itekako moze izmeniti Vuce Jeremicu, cak i napraviti da ima veze sa realnoscu i mozgom a ne da bude samo jos jedan mitski ogranak kao nama ovde u poslednjih 150 godina. Nema srece tamo gde su zakon mitovi a mitovi zakon. To je osudjeno na propast a ti nastavljas da nas sludjujes i ubiras poene za sebe licno kod nepismenog naroda, to nije lepo i vrlo je stetno. Meni je jasna realnost na Kosovu, i samim tim gledajuci sta nam pise u ustavu o Kosovu zapitam se kakav nam je to ustav koji veze sa realnoscu nema, i takav ustav automatski gubi svaki kredibilitet cak i u onome sto ima smisla i to postane predmet zafrkancije i neozbiljnog shvatanja. Nadam se da ce Evropa da nas pritisne dok ne puknemo od muke i ne shvatimo vec jednom da moramo da izbacimo mitove iz glava i krenemo da zivimo normalne zivote i shodno tome usmeravamo nasu politiku, unutrasnju i spoljnu - ekonomija, bolji standard, vise posla, itd. Dakle, da bi bilo vise posla i bolji standard mora dolaziti vise investicija, a da bi one dolazile moramo da budemo bezbedna zona za ulaganja a ne bure baruta, bezbednost se postize integrisanjem u NATO bezbednosni savez gde su vec usle sve zemlje koje nas okruzuju, takodje nam i ubrzavaju EU integracije gde su pare... i onda, kome jos uvek nije jasno kojim od puteva treba ici, uzalud mu dalje objasnjavati. Mozda ce sam shvatiti kad se opece na svemu ostalom, a mozda i nece nikad.

Nishlija

pre 12 godina

Ja sam za LDP ali ne hejtujem Vucka. Nije to njegov licni stav vec stav vrha drzave. Lako je da se svi na njega istrishu jer sprovodi ono sta mu drugi kazu. Briga me i sto je Ruski stipendista i sto je "na shljaci" i sto mu je spoljna politika na steroidima a i sve ostalo. On brani recima "KOSOVO U SRBIJI" najjace sto ume i moze i lojalan je tom stavu.I ja to poshtujem! Nisam ga cuo da kao ovi shto ga guraju u vatru jedan dan su za podelu,drugi dan za Kosovo u Srbiji . Vucko je pion u celoj prici i zao mi je sto ce da bude kolateralna shteta politike DS,SPS,URS.. Nije mi jasno kada ce da skapiraju da nema natezanja sa EU i ostatkom sveta oko buducnosti Srbije.Koji smo mi faktor bilo gde u svetu osim u nekim sportovima??? Sta bogati smo jaki smo imamo vojsku imamo populaciju,intelekt???? Vrabac zeza orla jer hoce da zivi u orlovom gnezdu a nece da slusha sta mu se kaze POLITIKA VAN PAMETI!!! Nema veze,propali smo mi mnogo vishe od tog Kosova. A propadacemo tek sa ovakvom politikom...Koliko bede i jada u Srbiji a oni uporno Kosovo KOSOVO..Hajde vrh drzave neka ode na KOSOVO ja cu prvi da promenim svoj stav o tome. Samo da vidim Borisa Tadica,Mirka Cvetkovica,Ivicu Dacica i Vuka Jeremica u Prishtini i menjam stav o priznanju ODMAH.Kada je poslednji put neko iz vrha Srbije krocio nogom na KOSOVO a pricaju da je KOSOVO SRBIJA kako to neka mi neko objasni MOLIM VAS??? Alo KOSOVO JE NEZAVISNO i to reci nece promeniti.Prekinite da zaglupljujete ovaj narod i priznajte vishe Kosovo i udjite u NATO ! To je dobro za Srbiji i njene gradjane pa i za KOSOVO a ne prazne price i gubljenje vremena.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Ocigledno je da gospodin Jeremic nije dorastao poslu.On svojim izjavama i pretnjama iritira javnost u Srbiji a mogu misliti sta o njemu misle ministri drugih zemalja.Srbiji bi mnogo pomogao kada bi otisao sa mesta ministra.Unapred zahvalan!

svetlanast.

pre 12 godina

kakvi su to moguci "novi pritisci" na srbiju, ko "opterecuje dijalog beograda i pristine ekstremnim pitanjima", ko od srbije trazi da "pristane na ustupke koji bi narusili ustavnu poziciju nase drzave".
da smo normalna drzava, ministar spoljnih poslova bi morao jasno da odgovori na ova pitanja gradjanima srbije ali pre svega srbima sa kosova, ako sve to nije izmislio.
dosta je vise politike toplo - hladno.
jeremic prica ono sto se svidja "patrijotama, tadic ono sto se svidja "evropejcima", a narod u srbiji neka bira, i tako ga niko ni za sta ne pita.

emI ešaV

pre 12 godina

Logično je pretpostaviti da svaka izjava ima neki cilj, a koji je cilj ove? Jeremić tačno zna koji su politički uslovi Zapada da Srbija bude podržana i primljena u EU. To mu je posao, on je taj kome se takve stvari saopštavaju. Dakle, on tačno zna i šta se traži u vezi sa Kosovom. Možda je ovo priprema javnosti za nepovoljan razvoj događaja, da to što sledi unapred označi kao grešku drugih, a ne svoju.

Dardani

pre 12 godina

Vuk Jeremić ocenio je da bi bila "velika greška" uslovljavati dalje korake Srbije ka EU pritiscima na dijalog sa Prištinom..... G.Jeremicu svima vama politickoj eliti Srbije vec odavno poznato sta sve treba da ispunjavate da bih se uklucivali u EU, nego ste se nekako nadali da ce EU i USA nesto omesksali svoj stav ili da ce se nesto menjaniti u ravnotezi snaga velikih sila i neke neocekivane dogadjaje pri cemu bih vi ojacali vasu poziciju i tako ste uvijali laznu nadu u vas narod , e sad ste stigli na raskrsnici ,imate alternativu za koju se morate opredeliti veoma brzo, hocete pravo za EU onda znate uslove ,necete ili ne odgovaraju pretpostavlene uslove onda idite levo (Rusija,Kina) ili desno ili izaberite Africku uniju , Latinsku ili Arapsku uniju ,, vi to sami odlucujete ali zaboga nemojte lagati narod, stvarno nema smisla i po meni licno je zaista ponizavajuce odobravati nesto kasnije sto se danas ili juce proklamisao gromoglasno NIKAD,dajte istinu,pa muski je to nekad i izgubiti ali vazno je na koj to nacin radite.....Ima jedna posloviva koja otprilike glasi: Nekada izgleda u prvi pogled da ste gubitnik ali kasnije se ispostavi da si stim izaso ko pobednik pa cak se obradujes sto je doslo do tog gubitka na prvi pogled.

Legia Semlin

pre 12 godina

Ova izjava kasni "samo" par godina. U međuvremenu, ista vlast koja nas sada zavlači priznala je Euleks, počela razgovore o "tehničkim pitanjima" bez pominjanja statusa (za koji se podrazumeva da će biti nezavisnost), drugi čovek države javno priča o podeli, a iz "bunara" smo izvukli i ostarelog pisca koji nam se više ne sviđa, ali je ovu ideju izneo još pre dve decenije. Izgleda da očekujemo da, nakon Rusa i Rumuna, i Slovaci brane srpsku državu? Uspešnije od Srba? Zanimljiva ideja, zanimljiva diplomatija. Zanimljiva u onoj meri kad se za nekoga ko je napravio grandioznu glupost kaže "joj što je ovo zanimljivo" da ne biste baš nediplomatski rekli "joj kakva budalasanja". Država se brani I oružjem, I diplomatijom, I ekonomijom. Ako je branite samo jednim, neće mnogo od nje da vam ostane. Mi, nažalost, više nemamo ni jedno, te nemamo ni državu. Šuplja priča, kako god da pogledamo. "Slažemo se da se ne slažemo" - e to mi je bio hajlajt i vrhunski domet naše diplomatije. Sve ostalo je sasvim za očekivati, pa i ideja da će Srbija braniti Kosmet do poslednjeg Slovaka....