Sreda, 08.06.2011.

00:04

Poslaniku PUPS sto prosečnih plata

Šef poslaničkog kluba PUPS-a Momo Čolaković koštao nas je lane 3.277.942 dinara, navedeno je u izveštaju o rashodima za rad parlamenta.

Izvor: Press

Poslaniku PUPS sto proseènih plata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

J O K E R

pre 12 godina

NARAVNO DA CE DA naplate sve sto mogu-kad su "genijalci" koji su smislili osnovicu plate,zbog svog dzepa osmislili i da se poslanici toliko placaju kao i da imaju sve te bonuse!skresite plate i bonuse,prepoplovice se broj poslanika i ostalih "narodnih predstavnika"!!!kako bi bilo da oni koji im aju biznise rade gratis!!!???...da vidim krkobradica koji je i sam penzioner,da radi i prima samo svoju penziju!!!???...ne ,svi i to bas svi su tu i na tim mestima samo zbogsvoje moci i materijalnog dobra!!!...kazace te -pa i oni su samo ljudi...da,ali sa neljudskim apetitima ,a vecina ih je i bez obraza!!!...

******

pre 12 godina

Па и тај ће да поднесе оставку: оставиће на благајни она 2 динара. Поштено!

емотивац

pre 12 godina

Сирома' човек, како ли само успева да састави крај са крајем? Вероватно зајми од Кркобабића.

Askanio

pre 12 godina

Srbija se ne stidi ničega pa ni ovakvih fakata!Čolaković i ostali poslanici (komada 250) nema šanse da stave prst na čelo i odreknu se bilo čega: da samo donesu nove zakone kojima bi prekomponovali ovakve i slične užase kako se raspodeljuje naš novac! Bilo bi sredstava za mnogo toga. Tragedija je što Čolakovićevi unuci malo ne pogledaju svoje vršnjake koji su bez posla i glavom bez obzira beže iz ove zemlje (ako uspeju). I oni će biti kao on - otimaće od svojih. Ha, cinizma da se svi koji piju krv ovoj zemlji pozivaju da je sve po zakonu a samo te zakone ne menjaju.Ostrvljeni i alavi , samo vam želim da sva mladost iz ove "zemlje" ode napolje a da vam ostanemo mi matori, osakaćeni i siromašni pa da vam napravimo poneki miting ispred Skupštine...

бт

pre 12 godina

Људи, полако. Пажљиво сам читао коментаре и видим да су многи пали на замку наслова који је тако бомбасто написан да би привукао пажњу. Ради се о 100 просечних плата на годишњем нивоу, то значи свега око 8 плата на месечном нивоу, односно нешто више од 250 хиљада. Па шта мислите да већина осталих посланика дрма мање од тога? А шта мислите колико дрмају силни секретари, помоћници, чланови овога или онога, и то сви редом дошли по партијској а не стручној линији? Па људи, СВИ на власти дрмају оволико или више, па они су нас на изборима лагали због те отимачине а не због идеала!

Zagorcic Slavica

pre 12 godina

Haraci i zulumcari nas na zalost i veliku bedu po nas ,jos nisu napustili.
Gospodin koji ima mesecno 100 mojih uciteljskih plata,ima i magistrata i doktorata, ja to postujem. Ali brate sto je mnogo ,mnogo je...Pa zar mu nije bilo dosta 10 , nego 100. Zbog takvih kojih ima u Parlamentu i u celoj Srbiji ja i moj suprug smo dali nasoj deci fakultete i krila da odu u inostranstvo da se snalaze kako znaju i umeju..Sad ja nocu ne spavam i cekam pokraj telefona da cujem svoju decu da me zelja mine..
Gospodine sa 100 mojih plata zelim vam moju sudbinu...da vas sopstvena deca preziru zato sto ne mogu da rade i zive u svojoj zemlji aroditelji od svojih plata ne mogu da im ustede da kupe ni memljivu sobicu na periferiji Beograda. Zelim VAM svako dobro... Ne zaboravite onu staru dabogda imao pa zauvek nemao. S postovanjem jedna uciteljica

lazar ns

pre 12 godina

jedan momak je umro pre neki dan jer država nije mogla da mu plati transplantaciju srca od 100.000 eu mada je većinu para obezbedila porodica jer su sve rasprodali a za ovu **** ima para. Znam da to nećete objaviti ali ga ja drugačije ne mogu nazvati.

Bez starca nema udarca, rece skupstinska kasa i isprazni se

pre 12 godina

Ma dajte, ljudi...PUPS je u Vladi samo da se obezbede glasovi starijih gradjana i da se zamazuju oci pricama o socijalnoj jednakosti i vlasti koja brine o svima. U praksi, ovi stariji sugradjani su se prodali upravo za te poslanicke plate i privilegije (na koje zaista imaju pravo, ali taj zakon treba da se revidira do detalja, jer je sramotan). Same te plate i troskovi su nista u odnosu na milijarde koje su kradene godinama sa najvisih pozicija vlasti u ovoj zemlji. Drugim recima, dekica i ekipica dobiju po 50 ak hiljada evra da bi obezbedili vecinu, a onda zuti, eksperti, autonomasi, slobina deca , palmini tigrovi i vukovih 77 prasica nalapaju milijarde i milijarde evra za vreme svog mandata. Pa i ova vest se plasira da bi sutra izasao pred kamere neki od mladjih koalicionih partnera g Mome "Penzioner sam, al volem da zivim" Colakovica i ispao andjeo spasitelj sa pricom: ne,to zaista nije eticki i porazgovaracemo sa svojim koalicionim partnerima o tome...a posle potpitanja sledi odgovor: ne, naravno da nisam podigao toliko, svasta, daleko manje. A ovi sto brane gospodina neka meni plate sve kafane, kafice, benzin, parkinge i putovanja za godinu dana pa nek posle kazu da te pare "ne idu meni u dzep".

MUKNAVI

pre 12 godina

Svi se oni otimaju o politicke funkcije zbog sebe i svoje koristi.Idealan im je ambijent ,Narod boronza po vrzinama ,pise komentare,nudi resenja pa se oko toga sporecka,podeljen u falange partiskih firmi pa jedni na druge reze,hoce bre i da biju kada zapjene oko odbrane svojih vodja, a oni..zobaju bre,i po koj put godisnje podviknu,tako,tako treba obicni gradjanine teraj izjelice..hm..jbt` al nas ***** ..bas..

JetBlack

pre 12 godina

Lane... Znaci za godinu dana 119335 dinara za parking, sto mu dodje 326 dinara dnevno. Ajde, prosta matematiko, kolika je dnevna, uf, nedao bog godisnja karta za parking??? Kontrolo, on je klepao jer moze, na tebi je da PREkontrolises i klepis ****** ako je zloupotrebio i jedan dinar!!!

pa da...

pre 12 godina

Partija ujedinjenih PARAZITA Srbije... PIO fond se urušava, a penzosi glasaju za Krkobabića koji je za vreme Slobe i radio na tome da se PIO fond isprazni, tada je trebalo finansirati ratove i kojekakve gluposti... biće da je of-šor iz Raja izašao...

sofokle

pre 12 godina

To i jeste glavni problem ove drzave. Sto onaj nesrecni oruzar iz Kragujevca ili poljoprivrednik iz Vojvodine rmbaci dok mu kicma ne pukne da bi mu najveci deo novca koji zaradi ova zulumcarska vlast preko raznih nameta uzela ne bi li namirila ovakve dzabalebarose kakav je ovaj pomenuti metuzalem jer je on zaboga clan neke partije bez cijih 5 promila glasova DS ne bi mogao da sastavi vladu i da vlada ovako kako vlada. Znaci, deda je neki kljucni faktor a takvih lezilebovica je na desetine hiljada u strankama i drzavnim organima. Mogu misliti sta tek rade ostale krupnije ribe kad ovaj deda za koga iskreno sada prvi put cujem, drpa ovako bezobzirno dok vecina naroda u Srbiji bukvalno nema sta da jede

Marko

pre 12 godina

Doticni gospodin je podigao 3.277.942 dinara.
Na slici deluje kao ozbiljan covek, zanima me da li je digao ovih 42 dinara ili je trazio da mu se zaokruzi na 50?

Vuk

pre 12 godina

Da je samo on,nego ko zna koliko ih ima po uravnim odborima i ostalim politickim izvorima para.

Kako bi ja sve to razjurio motkom.
Sa velikom zadovoljstvom!

Miroslav

pre 12 godina

@mladen-bg

Apsolutno se slazem. Ja sam na tu temu izbora drzavnih funkcionera razmisljao i malo dalje i dosao sam na ideju da treba pre izbora vrsiti testiranje inteligencije, poznavanja politicke situacije, razumevanje svetskih tokova... i onda na osnovu toga da se odredi vrednovanje necijeg glasa... Zbog ovakvkog izbornog sistema i imamo haos u celom svetu, gde su politicari sada vise estradne licnosti, nego ljudi koji trebaju da resavaju ozbiljne svetske probleme. Zbog toga je i opstanak cele ljudske rase doveden u pitanje.

Мићко

pre 12 godina

Velika je razlika da li je neko zloupotrebio neko svoje pravo učinivši prekršaj ili krivično delo, ili se radi o korišćenju svojih prava u skladu sa važećim procedurama, propisima i zakonima. Ako je u pitanju prva situacija, postoje zakonom određeni organi koji su za takve stvari zaduženi. U drugom slučaju možemo eventualno konstatovati da je dijapazon prava i povlastica dat narodnim poslanicima preširok i da to izvesno neopravdano mnogo košta građane ove zemlje, a pogotovo da je često ogromna nesrazmera između onoga što oni privređuju i prinadležnosti i benefita koji su im dodeljeni. Definitivno, jasno je i iz ovih primera da ovakav i ovoliki parlament enormno košta državu Srbiju i njene mahom osiromašene građane. Rasprava o ovom pitanju ulazi i u domen morala, jer kako je moguće da neko bez imalo griže savesti u zemlji u kojoj se 90% građana bori za golu egzistenciju, uživa ovolika prava. Po izvornom shavtanju pojma narodnih poslanika, oni bi trebalo da budu sluge naroda.
Sa ovolikim primanjima i prinadležnostima, gospodari - građani, mogu samo da pozavide svojim slugama i da požele da im se uloge zamene, makar i na jedan dan … dok izmire neplaćene račune i pošteno se najedu.

ko i sta placa i na osnovu cega?

pre 12 godina

Kako to finansira republika i po kojim osnovama?
Dakle opstina, selo i zaseok koji imenuje doticnog kao predstavnika u parlamentu, sam region je duzan da finansira njegove predstavnike.Odakle to budzetska obaveza republike srbije?
Da li je on penzioner i za koje se primanje opredelio,penziju ili platu i benificije?
Kao penzioner on ima jedino pravo da radi kao honorarac ili iz ubedjenja,nikako da budfe u klasicnom platnom sistemu

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Uopste mi nije jasno sto napadate dedu. Prvo, on nije zaradio 3.3 milkiona nego 1.9 (1.65plata i .25 odvijenzivot) na sta je imao pravo, a sto su verovatno i ostali poslanici van Beograda dobili.

Ostalih 1.4 miliona su troskovi, dakle, osim ako nije varao, njemu ni dinar od toga nije otisao u dzep. E sad, ako mislimo da je to mnogo, onda drzava nesto treba da regulise.

Mislim da je nerealno ocekivati da on putuje 70km od Novog Sada do Beograda, i da drzava poslaniku mora da obezbedi smestaj, ili kroz dnevnice, ili kroz stan. A to sto je parking u BGD-u skup, opet nije njegova krivica.

Stavljati ga ovako na stub srama, voleo ga ja ili ne, je nesto sto rade tabloidi, a ne ozbiljni mediji..

o00o

pre 12 godina

Upravo sam u jednom TV magazinu pogledao prilog o 25-godišnjem mladiću koji je preminuo jer nije bilo dovoljno novca za neophodnu operaciju koja bi mu omogućila da živi i stvara.

I onda ova vest kako ima para za bahati živog jednog metuzalema.

Mislim da je bilo kakav komentar izlišan

Pera Bandera

pre 12 godina

Ne znam da li on ima prava i na penziju. Covece! Bole ga brige. Sto je najveca fora, ne bih ni znao za njega da ne bese ovog teksta. E Srbijo, za koga smo glasali...

Boban

pre 12 godina

*******

Sramota me što sam Srbin - i sada kao što me je bilo sramota i u vreme Miloševića.
Stepen društvene inteligencije ovog naroda je ispod svakog kriterijuma ... ko će bre nas da pusti u EU ... jedino ako su im čavke mozak popile!

STIDI SE SRBIJO, ŠTO TE OVAKVI VODE !!!

Dejan Stanić

pre 12 godina

Pa nije on kriv! Uzeo je sve što mu je dozvoljeno da uzme!? Zar ne? A zašto je to dozvoljeno i ko je to dozvolio?
Znate kad ćemo ući u EVROPU? NIKAD!

mary

pre 12 godina

BEDNO DA BEDNIJE NEMOZE BITI.ZBOG TAKVIH NAM DECA ODLAZE IZ ZEMLJE.I MOJE DVOJE DECE JE OTISLO JER NEMOGU DA OCIMA GLEDAJU KRKOBABICA, COLAKOVICA,MICUNOVICA I OSTALE MATORCE DAC OTIMAJU DECI NOVAC,A ZA NJIH SA DIPLOMAMA NEMA MESTA.B E D N I C I........

nenad

pre 12 godina

Strasno!!! 1.46 milijardi dinara na 250 fosila u skupstini koji uzgred ne znaju ni vola u d*** da ubodu a ljudi sve vise gladni i bez posla.

milan

pre 12 godina

Demokratska stranka ne mora da vodi kampanju za izbore,ovi ostali se sami pokopase pocev od Dinkica,preko Nikolica a sad i ovi penzioneri zajedno sa "kolubarskom mafijom".
Svaka cast za strategiju!

sluđeni građanin

pre 12 godina

Banda. Kako ga samo nije sramota! Počinjem da doživljavam Narodnu skupštinu kao jednu formu uzurpacije mojih i para svih drugih poreskih obveznika, sastavljenu od kriminogenih i nemoralnih likova, koji su se pod plaštom nekakve demokratije, organizovali sa glavnim ciljem kako da za svoju ličnu korist isisiaju ovo malo jada što je ostalo u srpskom budžetu.

Bela kuga

pre 12 godina

A država za treće dete isplaćuje oko 150.000 dinara, međutim podeljeno na 24 jednake rate...
A nekom metuzalemu 3 MILIONA za godinu?!
PA BRE ŠTA RADITE?

Bojan

pre 12 godina

Ovo je pravi primer one Djindjićeve - nekom meso, nekom kupus, u proseku - sarma! NP Čolaković to radi iz ideoloških razloga. Naime, statistički povećava životni standard prosečnog penzionera :)

s.nikolic

pre 12 godina

sad znamo da nas drzavni sluzbenici i ovih 250 parlamentarca kostaju oko CETRDESET MILIONA EVRA MESECNO ! znaci otprilike da ovi mahom neradnici "vrede" otprilike kao svakog meseca 4000 novo otvorenih radnih mesta ! inace da ovaj matori deda ne sedi kod unucad ili kod svoje babe u novom sadu je posebna tema za sebe , ali i tipicno je za celu srbiju ! retko na odgovornim mestima pa i u skupstini sede mladi i sposobni vec samo partijski vojnici ciji jedini interes je onaj svoj licni !

lutalica

pre 12 godina

Sto se Colakovica tice,bruka i sramota!I nije on usamljen u ovoj bolesnoj pojavi u nasem parlamentu.Pa setite se Dragoljuba Micunovica itd.Ovo samo pokazuje da je politika najbolji biznis!Posto citam da je Jelana Trivan dobila 50.000 EUR na ime odstete sto ju je ujeo pas lutalica pitam se zasto moja svekrva nije dobila ni dinara iako je sve dokumentovala.Cak je sama morala da plati sebi tetanus,kao da je samoinicijativno posetila lekara,onako,usput.Zar zakon nije isti za sve?

socijalni slucaj

pre 12 godina

A,sta mislite koliko tek lapaju oni(predstavnici vlasti) koji rade protivzakonito,kad ovaj gospodin sa sve legalnim primanjima i privilegijama zaradjuje ovu sumu?

Cudimo se bedi i siromastvu?!

Srbija,drzava u samrtnom ropcu!

vojvodjanin

pre 12 godina

zbog ovakvih naslova me je sramota zemlje srbije i lopova koji je vode svih ovih godina,vise negledam vesti na tv i politicke emisije jer sam otisao iz zemlje skoro i nemam nameru da se vise vracam..putuj evropo nemoj vise cekati na nas...jedino tv b92 pokazuje jasnu sliku stvari.hvala vam

Pera

pre 12 godina

Opet spin! Ima li on na to pravo ili ne? Ako nema onda ga jurite. Ako ima na to pravo, onda menjajte pravila. Zašto se stalno jure veštice? Ako to nije u redu, onda tražite da se ukine naknada za odvojeni život i sl.

M. N. Lazar

pre 12 godina

Nikada, (makar i talantovano pokvareni) mladi ljudi, nemogu se porediti sa starcima, koji imaju i talent i iskustvo u lopovluku.
******

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

citam ove komentare za ne znam da li da se nasmejem ili zakukam, krenem da napisem koju rec, prekinem jer ce mi Administrator obrisati pa opet Jovo nanovi dok srocim drugu recenicu i evo nakon nekog vremena, samo mi je jedea tacka ostala i jedno pitanje, a nadam se ce je objaviti. hvala :) . . . .

ljudi, zasto se cudite i zasto napadate coveka, nije on kriv, sve mu to pripada sto ima, svaki dinar koji moze da uzme uzeo je cisto i po zakonu, ne mozemo mu nista, dzabe frustranja i nervoza...

a sada pitanje:... zasto je on sve to uzeo i kako? hajde da sam sebi odgovorim.... prosto, mi smo mu to dozvolili, mi smo takve ljude na pozicijama birali da nam pisu zakone i propise tako da stvarno nema potrebe da se nerviramo, mi smo sami krivi.... covek je uzimao i uzimace kao i mnogi drugi sve ono na sta imaju pravo zakonom a to sto im je MORAL NULA, to je vec treca tema... hajde narode, nema ljutis...

Objavite ako smete

pre 12 godina

Ako Jelena Trivan moze da dobije 50.000 evra na ime odstete za ujed psa lutalice od grada Beograda, moze i Momo Colakovic da dobije naknadu za dusevne patnje sto je odvojen od zene i sitne decice.

Crni

pre 12 godina

Sta je sta se sada bunite pa vi ste govorili da je Milosevic opljackao Srbiju i da je on kriv za sve dok danas DEMOKRATE koji gule kozu svome narodu i prodaju sve sto im stigne do ruke su vam bili PROMENE ili ona vasa stara izreka GOTOV JE hahahahah Gotovi ste vi koji ste naseli na zapadnjacku demokratiju u kojoj sada plivate kao da ste u********** do guse.

sin snaja i ostali

pre 12 godina

evo link
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1039036&RegistryCode=08831602&rnd=711130998
i drugi link
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1045254&RegistryCode=08744122&rnd=429382067

trafikant

pre 12 godina

prosta racunica..
koliko godina treba da bi neko zaradio 3 miliona na akciznoj robi[pumpadzije i trafikanti]?
marza na gorivu 5 din,ali to je bruto..od tih 5 dinara se placaju radnici,PDV i ostali troskovi..suma sumarum kapital od par stotina hiljada evra puta par godina rada,nerviranja da bi se doslo do 3M..
cigarete+dopune=3M=nemoguca misija..
ulozeno isto tako brdo para,nerviranja,rada ali 3M se ne moze zaraditi..
a ovaj dinosaurus i njemu slicni jedu karadjordjevu za 60 dinara[skupstinski restoran] a primanja 3M godisnje..
SVI SU ISTI..i pozicija i opozicija..
jadna nam majka sa ovakvima

pile

pre 12 godina

мало им је то, па зар тим парицама могу да плате : струју, телефон, комуналије, интернет,храну,дати мало унуцима за ужину, џепарац...
ТЕШКО !

jolly

pre 12 godina

A satro brinu se za socijalno stanje penzionera i ostalih ugrozenih slojeva. Koji licemeri! Oni su svi izgleda shvatili politiku kao privatnu firmu, a ne kao priliku da nesto ucine za drustvo. Posle ovoga PUPS ce tesko preci cenzus. I drago mi je.

Objavite ako smete

pre 12 godina

Upravo sam saznao da je Jelena Trivan javno demantovala da je ikada trazila odstetu od grada za ujed psa lutalice pa joj se ovim putem izvinjavam zbog prethodnog posta.

mali vozd

pre 12 godina

Sve je po zakonu... Covek je iskoristio, doduse maksimalno, svoje privilegije koje dolaze sa odgovornom pozicijom... Ko misli da je na Zapadu drugacije u politici (ili u velikim kompanijama) - grdno se vara - cak je i gore... Problem je sto u Srbiji obican covek jako tesko moze da zaradi dovoljno novca za normalan zivot, dok na Zapadu moze da se zaradi, tako da politicari slobodno koriste sve privilegije: ima se, moze se:) Kod nas neki su jos uvek u komunizmu, kao sve treba da bude proporcionalno raspodeljeno... Gde to ima? Ideja je lepa,ali to ne postoji cak ni na Kubi, a o Kini i da ne govorim...
Umalo da zaboravim: koliko je stanova u Srbiji "kupljeno" za manje od 1,000 maraka? Svi vi koji zivite ili ste ziveli u stanovima kupljenim za sitne pare u vreme hiperinflacije NEMATE pravo da kritikujete bilo koga na vlasti ko radi po ZAKONU: vi ste SVI dobili vise nego doticni gospodin penzioner - makar da ostane u parlamentu jos 12 godina...

Boban Milosevic

pre 12 godina

Dakle,citam i ne mogu da verujem.Sa tim parama bi otvorio ne jednu radnju,sto mi je nedostizni san,nego lanac radnji zdrave hrane,uposlio tuce ljudi,pokrenuo primarnu proizvodnju i otkup sa seoskih domacinstava... Ali matori zivi kao da mu je poslednji dan,kola,gajba u BG,tu su i ribe sigurno,plata luda.Zasta bre,za koga,za ovog "skripca",sto bi rekao moj pokojni deda.Alo bre ja radim kod privatnika u Krusevcu,diplomirao sam Ekonomiju u Nisu u roku,plata nikada manja i neredovnija,ovaj grad umire,ko god moze bezi bilo gde,a stanove i parazitska radna mesta kupuju kosovari i seljaci.Mislim...i treba da nestanemo kada smo dozvolili da nas i penzosi, koji su po mom misljenju i najodgovorniji za ovo stanje iz vise razloga,*******************.
Zivi bili matorci jos 100 godina,i verujte u reinkrenaciju -------------------

slobodan1988bb

pre 12 godina

Strasno,e moja Srbijo,dokle smo dosli,narod prezivljava svaki dan da zaradi neki dinar,a oni uzivaju kao seici...Ova *********** ne zna koliko mu je dosta pa hoce jos kakav PUPS kakvi bakraci treba to ukinuti...

Direktni demokrata

pre 12 godina

Tehnoloski napredak nam je omogucio da predstavnicka demokratija vise nije potrebna i zato nam treba direktna demokratija - gde ce gradjani direktno elektronskim putem glasati za postavljanje svakog funkcionera i sve zakone (ako zele).

Time bi se ukinule politicke partije i parlament i samo strucni pojedinci bi mogli doci do odgovornih pozicija gde bi za svoj rad i data obecanja odgovarali direktno narodu koji ih je i postavio.


Neko bi trebao da napravi partiju koja promovise ove ideje, da pobedi na izborima i urusi sistem iznutra... da obeca da ce kad dodje na vlast da promeni ustav, raspusti parlament i sve politicke stranke i da napravi sistem direktne demokratije. Ja bih prvi glasao za to!

Znam da neki smatraju da ovakav sistem ima i svojih mana, ali mislim da ima mnogo manje mana od postojeceg!

nbp

pre 12 godina

Iskreno se nadam da će građani Srbije shvatiti da je glavni problem zemlje - država. Zvuči paradoksalno, ali ta matrica, taj sistem je takav. Kad u njega uđe pojedinac, on postaje deo sistema. Naša država, sa svojim nasleđenim sistemom, metastazira i samo menja formu tokom poslednjih 150 godina. Nušić i Domanović nekad i sad. Poenta priče je da KO GOD da dođe na vlast, oni rade isto. Država štiti sebe, ne sprovodi reforme i taj kancer jede svako zdravo tkivo u državi. Ovaj lik je samo posledica i primer - bahat i samoživ, sigurno mu je objašnjenje "imam pravo na to, pa ja sam poslanik". Zvuči pogrešno, ali kad čujem da je neka privatna firma "oštetila državu", prosto me vest ne dotiče. Jer država oštećuje sve nas, ali to nije nikad takva vest.

Mali Perica

pre 12 godina

Izvinite molim vas i ja se gnusim svemu ovome sto citam ali covek je sve legalno koristio, dakle nista nelegalno on nije uzurpirao vec je koristio sve pogodnosti koje mu sistem pruza, mozda nije moralno ali jeste sve legalno.A posto on nije jedini vec 99% njih to isto radi onda to znaci da nije problem samo u njemu vec u sistemu koji dopusta takve stvari nasim "divnim" poslanicima.Ovakve reportaze su tipicne za predizborne periode kada najvece stranke na Vlasti pokusavaju da ucenjuju manje stranke prilikom formiranja buducih koalicija time sto prete da ce izneti sav "prljav vec" tih stranaka.Verujete da je ovo samo vrh iceberga.

Mr. Spock

pre 12 godina

Ovo je klasican primer loseg zakona! Mozemo mi raspravljati o moralu poslanika Colakovica, ali to je promasena tema. Nista nije uradjeno mimo (losih) propisa! A komentari o njegovom poreklu su stvarno jadni i rasisticki! ***********************************

ANGRYman

pre 12 godina

Ova vest vredja svakog normalnog coveka! Ovo je zemlja muljatora, koji su kao paraziti nakaceni na sve izvore novca.

Sta sa ovim uraditi ? Da ne prelazim granicu mrznje (savest bi bila iskljucena kad je u pitanju ovo... sta god ovo bilo, covek nije)...

Jednostavno, ovo cini da se svi ljudi koji nesto stvaraju, proizvode, pomazu drugima, istinski ZARADJUJU, proizvode VREDNOST... osecaju
izdano i prevareno...

"gospodi" zelim samo sve najgore, i nadam se skorom resavanju pitanja doticnih!

mladen-nbg

pre 12 godina

Verovatno ću dobiti gomilu minusa, ali moram da kažem. Ja bih, da se ja pitam, penzionerima zabranio pravo glasa. To pod jedan. Starosnu granicu za pravo glasanja bih podigao na 21 godinu (šta znaju žutokljunci šta je politika i glasanje). A onima koji ne znaju da se potpišu, i ne znaju pravilno da izgovore ime, prezime i naziv stranke kandidata za koga glasaju, bih takođe zabranio pravo glasa.

Pa da vidiš kako se menja sistem.

Odgovorno tvrdim da su nas u poslednjih dvadeset godina najviše upropastili penzioneri, pa poljoprivrednici, pa nepismeni koji su katastrofalno glasali. Od kad su izabrali Slobu, pa sve do Tadića.

Dejan

pre 12 godina

Ovako mi postujemo strane drzavljane.
Dodju kod nas, rade na najboljim mestima, dobijaju boracke naknade za borbu u drugoj zemlji i onda im dajemo i ogromne penzije i naknade...

Dosta je ovakvih stranaca sa ovakvim privilegijama...

kopito

pre 12 godina

Sta vas dotice poskupljenje goriva, sto zemlja subvencionira hrvatski secer, nezaposlenost, siromastvo, sto smo deklarisana sekularna drzava a ustvari teokratska, sto smo predsednicka parlamentarna monarhija...itd,itd,itd...
Vazno je da vi neoskudevate ni u cemu.

Viktor

pre 12 godina

Jedan proces vantelesne oplodnje košta oko 300.000 dinara. Šta će nam deca imamo penzionere koji vrede kao bezmalo 11 pokušaja da neko dobije svoje prvo dete. Nemam ništa protiv da primi i 50 miliona za godinu dana ali da za svoj posao odgovara ali u ovoj zemlji niko ne odgovara za ono što radi.

Ukidajmo političare dok oni nisu ukinuli nas

pre 12 godina

Izađite na izbore i ubacite nevažeći listić. Ne treba nam skupština hoćemo da narod neposredno glasa elektronskim putem za sve važnije zakone.

željko vujotić

pre 12 godina

Sramota penzionerske partije i njihovog dičnog predstavnika. Umesto da pozove svoje penzionere da dobrovoljnim radom doprinesu prestanku posrtanja našeg društva, pomenuti gospodin rasipnički hapa iz narodne kase sve za sebe. Koliko je mladih ljudi moglo da se zaposli novcem koga je na po zakonu prisvojio pomenuti gospodin? Mladi nemaju svoju partiju, Imaju je penzioneri, jesu li oni budućnost ovog društva? p. s. Uskoro ću postati penzioner svoj glas na izborima daću mladima, ovakvoj partiji penzionera, samo onda kada promeni ljude i ponašanje. Željko Vujotić, pravnik iz Beograda.

An]elko

pre 12 godina

Nekoliko informacija preuzetih sa www.parlament.gov.rs:

Poslanička grupa:
Poslanička grupa Partija ujedinjenih penzionera Srbije - PUPS (predsednik)
- znači istaknuti funkcioner PUPS-a

Datum rodenja:
8.5.1940.
- na dan objavljivanja ove vesti star je 71 godinu i 1 mesec tačno. Srećan mu rođendan sa mlaim zakašnjenjem! Izvinjavamo se što to nismo učinili ranije, nismo znali ni da gospodin postoji.

Funkcije i članstva u telima skupštine:
Odbori: Odbor za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom,
Odbor za privredne reforme,
Administrativni odbor,
Odbor za ustavna pitanja

Mesto stanovanja:
NOVI SAD
- na sat i po od Beograda, ali živi u BGD o trošku građana Srbije

Zanimanje
penzioner
- pazi zanimanje, nisu mu čak ni struku naveli. Pa kako je postao penzioner? Ili je možda profesionalni penzioner?

Komentar:

Čovek koji je ušao u 72. godinu života, kojem je država sagradila stan, a koji je on za bad badava odkupio od iste, čovek koji ima penziju i kojem ništa ne fali u životu dobio je o trošku građana Srbije: 3.277.942 RSD prošle godine!

To vam je u prevodu jednogodišnja plata 10 ljudi u Srbiji. Za njegove potrebe izdvojen je novac kojim su se mogli pokriti troškovi zaposlenja 10 mladih ljudi na period od godinu dana ili da jedan čovek radi 10 godina. Za takve penzionere ima para, a za druge nema (bili oni mladi, nezaposleni, invalidi, penzioneri - nebitno).

Ova država troši novac na takve penzionere i žali se kako vlada bela kuga. Pa ko će da vam rađa decu? Eto vam njega, pa nek vam on popravlja natalitet. Hvalite se narodnim kuhinjama, narod nema ni za jedan čestit obrok na dan, a njemu i parking plaćate i troškove za odvojen život!

SRAMOTA BRE!

Odoh ja iz ove zemlje da je više ne gledam!!!

I deda, ko je bogatiji?

pre 12 godina

Samo da podsetim dotičnog gospodina, da ja imam dve stvari, na kojima on može samo da mi zavidi, bez obzira koliko para uzeo: ***** više puta u toku dana i mladost.

vrana

pre 12 godina

.... eto nam odgovora zasto recimo policajac ne dobija-tj. ne isplacuje mu se sto ga sledi, sto je zaradio, navodno NEMA PARA u budzetu na toj poziciji, ma nemojte mi reci, a za ovog dzabalebarosa ima za sve to sto je nabrojano, SRAMOTA,......
nakaradna drzava

Ken

pre 12 godina

Od sveg srca zelim koaliciji SPS+PUPS-JS da nikad vise ne predje cenzus I da nikad za njih ne cujemo! Mene je sramota sto zivim u zemlji u kojoj je Krkobabic POTPREDSEDNIK VLADE (!!!!), gde je Zarko -ministar obrazovanja, cestiti Mrka-opet gradi, a Ivica -koferce se bori protiv korupcije??!!! Ia na sav taj polu svet-kao slag na tortu stize Bajatovic, sa svojih 13.ooo eura mesecno, ovaj metuzalem Colakovic...Mene je sramota I nikada necu oprostiti Demokratskoj stranci sto je ovakvim jeftinim prevarantima,neskolovanim I alavim karijeristima- dozvolila da se ovoliko razmasu I polete! UUUzasssS!!!

mail

pre 12 godina

E sada je DS krenuo u prevaspitavanje PUPS-a (kao da posle 90 godina, mozes nekog prevaspitati). Sve su to politicke kaste, a krenula je borba za veci procenat od reketa, koji ce naplatiti narodu.

Realni

pre 12 godina

Ne razumem poentu teksta...

Pa on je na sve to imao pravo.

Zakon ga stiti i dozvoljava, kako da ga moralno osudjujem kad je covek naplatio sve na sta je imao pravo ??? Problem su ovi sto NE POSTUJU ZAKON!!!

Ako udje u koaliciju sa SNS moci ce da podigne duple dnevnice, dupli odvojeni zivot jer ce biti registrovan na 2 adrese, dupli topli obrok, dupli parking iako ne moze fizicki da dodje sa 2 automobila.

Nego... Odakle Nikolicevoj zeni da uplati 350.000 za stranku ako nema mesecna primanja ?

Djuro P.

pre 12 godina

I ovaj ce sutra jos da mi digne akcizu na benzin,novo postancko sanduce...Lepo se gospodin obukao gledam isto izgleda kao i gospoda u Evropi,valjda je to ta Evropa,ja bas neznam puno,naucite me podhitno,sve cu da vam platim kolko kosta da kosta.

Aristotel

pre 12 godina

I posle nas teraju maltene silom da otvaramo mala preduzeca da bi im placali poreze i ostale trakatance? Da bi ovakvim buzdovanima omogucili da primaju evropske plate u zemlji gde je prosek plata onih koji rade i zasluzuju da budu placeni za svoj rad oko 120 eura?
Sta je on uradio za sve te pare?
Normalni radnik (na godisnjem nivou) bi za te pare trebao da radi 3o i kusur godina. Bas bih voleo da vidim sta je doticni uradio za godinu dana. Za radnike u fabrikama obuce, tekstila, itd, znam koliki ucinak imaju za isto vreme.

mia

pre 12 godina

A inkubatori su stari preko 4o godina u Srbiji,u Institutu za neonatologiju nema novca za lift....... A nas znaci samo ovaj Colakovic iz pups-a I bajatovic iz sps-a kostaju blizu 4oo.ooo eura godisnje???????? Ej srbijo- propadni u zemlju ko te vodi!!!

Pedja

pre 12 godina

Penzionerima treba zabraniti bilo kakav honorarni (dopunski) rad u državnim preduzećima. Ukoliko neki privatnik želi da ih angažuje to je OK ali primati penziju i ovako drati državu je stvarno bruka i sramota. Posle se čudimo što nam omladina beži glavom bez obzira.

Novosadjanka

pre 12 godina

Pa ceo Novi Sad zna da je takav. Ceo život je bio Predsednik Sindikata i grebao se i samo uzmi, uzmi .... Strašno je to. Sram ga bilo.

Voja i deca

pre 12 godina

Nemojete tako. Dedi treba stan u Beogradu gde ce da smesti svalerku. Da li su u trosak unete i plave-seksi-lilule ili ih on i Krkobabic dobijaju na recept iz fondova?

matko

pre 12 godina

Nemam nista protiv lika ali ga pamtiim jos iz Titovih vremena kao nekog predsednika,sefa,vodje nekih tadasnjih drzavnih sindikata koji su imali ulogu da prikazu svetu sve blagodeti komunistickog samoupravnog sistema, izmisljotine zasnovane na utopiji i zapadno-istocnim novcanicima! Tada je bio tako finansiran danas ovako i verujem da je u svojoj biografiji napisao recept za buduce generacije kako stalno plivajuci niz vodu opstati 100 godina!

sale

pre 12 godina

a sta je s onim nesrecnim radikalom sto zivi u centru beograda a naplacuje svakodnevne putne troskove do vranja i nazad??
njega ste zaboravili?

Marko

pre 12 godina

Deda je sve naplatio po zakonu i ako je. Zakon ne valja. Ne bih da ulazim u to da li je imao potrde za troskove i kakve su one.
Mene vise brine onih 1,46 milijardi koje su oni potrosili. Da smo pametni, te pare i ko zna koliko ima takvih izddataka da damo nekoj ozbiljnoj stranoj menadzment grupi gde nema likova cija se prezimena zavrsavaju na "ic" da nam vodi drzavu umesto ovih trapavih i njima slicnih po svim strukturama drzave... Gde bi nam kraj bio...

Toi-Toi

pre 12 godina

Cekaj da vidimo: 1400 EUR mesecna REDOVNA polanicka plata, plus ostale LEGALNE beneficije i pogodnosti, sledi oko 2800 EUR mesecni prihodi? OK, ali pitam se sada sta je sa onima koji stipnu jos "malo" i sa strane? 5000 EUR mesecno? 10000 EUR mesecno? Nije ni cudno sto je opstanak na vlasti skoro pa pitanje zivota ili smrti.

Ma razjuriti sve to motkama umocenim u...

Dr.M.Cirovic

pre 12 godina

A cela se Srbija cudi zasto se zaduzujemo,hej predsednice, da li si u stanju da se uhvatis u kostac sa takvima a ako nisi podnesi ostavku.

Jovan

pre 12 godina

Molim druge komentatore da daju svoje predloge na pitanje kakvu bi malu proizvodnju mogli da pokrenu sa navedenih 30.000€. Koliko bi ljudi odprilike zaposlili u prvih 6 meseci? Ja sam suvise iznerviran da racionalno razmisljam posle ovakvih brojki i slova.

Mila

pre 12 godina

Ja bih, kao penzionerka, samo nesto da pitam: ko su taj Krkobabic, Colakovic i ostala bratija koji se usudjuju da kazu da govore u ime SVIH penzionera? Ja sa takvima nemam blage veze, sve i da su im primanja manja od moje penzijice.

djolle

pre 12 godina

ne razumem u cemu je problem ... i sta je ovde vest?
covek uradio sve saglasno zakonskim procedurama ...
ako vam se ne svidja - menjajte zakonske procedure

Aleksandar

pre 12 godina

Kod nas su penzioneri "daj hard" i on prosto nije izuzetak. Samo daj, nije pitanje odakle. Nije bitno ni sta kad smo vec kod toga, svi smo videli scenu sa japanskim tresnjama, kada se umalo nisu poubijali.

Nesa

pre 12 godina

Pa jeste, sigurno je zasluzio radom i zalaganjem. Interesanto je kako sad nema Vucica i Kostunice da se pobune? Bas me zanima zasto su svi politicari slozni kada treba da se uzima moj novac koji placam drzavi na ime poreza?

An]elko

pre 12 godina

Nekoliko informacija preuzetih sa www.parlament.gov.rs:

Poslanička grupa:
Poslanička grupa Partija ujedinjenih penzionera Srbije - PUPS (predsednik)
- znači istaknuti funkcioner PUPS-a

Datum rodenja:
8.5.1940.
- na dan objavljivanja ove vesti star je 71 godinu i 1 mesec tačno. Srećan mu rođendan sa mlaim zakašnjenjem! Izvinjavamo se što to nismo učinili ranije, nismo znali ni da gospodin postoji.

Funkcije i članstva u telima skupštine:
Odbori: Odbor za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom,
Odbor za privredne reforme,
Administrativni odbor,
Odbor za ustavna pitanja

Mesto stanovanja:
NOVI SAD
- na sat i po od Beograda, ali živi u BGD o trošku građana Srbije

Zanimanje
penzioner
- pazi zanimanje, nisu mu čak ni struku naveli. Pa kako je postao penzioner? Ili je možda profesionalni penzioner?

Komentar:

Čovek koji je ušao u 72. godinu života, kojem je država sagradila stan, a koji je on za bad badava odkupio od iste, čovek koji ima penziju i kojem ništa ne fali u životu dobio je o trošku građana Srbije: 3.277.942 RSD prošle godine!

To vam je u prevodu jednogodišnja plata 10 ljudi u Srbiji. Za njegove potrebe izdvojen je novac kojim su se mogli pokriti troškovi zaposlenja 10 mladih ljudi na period od godinu dana ili da jedan čovek radi 10 godina. Za takve penzionere ima para, a za druge nema (bili oni mladi, nezaposleni, invalidi, penzioneri - nebitno).

Ova država troši novac na takve penzionere i žali se kako vlada bela kuga. Pa ko će da vam rađa decu? Eto vam njega, pa nek vam on popravlja natalitet. Hvalite se narodnim kuhinjama, narod nema ni za jedan čestit obrok na dan, a njemu i parking plaćate i troškove za odvojen život!

SRAMOTA BRE!

Odoh ja iz ove zemlje da je više ne gledam!!!

Mila

pre 12 godina

Ja bih, kao penzionerka, samo nesto da pitam: ko su taj Krkobabic, Colakovic i ostala bratija koji se usudjuju da kazu da govore u ime SVIH penzionera? Ja sa takvima nemam blage veze, sve i da su im primanja manja od moje penzijice.

mladen-nbg

pre 12 godina

Verovatno ću dobiti gomilu minusa, ali moram da kažem. Ja bih, da se ja pitam, penzionerima zabranio pravo glasa. To pod jedan. Starosnu granicu za pravo glasanja bih podigao na 21 godinu (šta znaju žutokljunci šta je politika i glasanje). A onima koji ne znaju da se potpišu, i ne znaju pravilno da izgovore ime, prezime i naziv stranke kandidata za koga glasaju, bih takođe zabranio pravo glasa.

Pa da vidiš kako se menja sistem.

Odgovorno tvrdim da su nas u poslednjih dvadeset godina najviše upropastili penzioneri, pa poljoprivrednici, pa nepismeni koji su katastrofalno glasali. Od kad su izabrali Slobu, pa sve do Tadića.

Novosadjanka

pre 12 godina

Pa ceo Novi Sad zna da je takav. Ceo život je bio Predsednik Sindikata i grebao se i samo uzmi, uzmi .... Strašno je to. Sram ga bilo.

Ken

pre 12 godina

Od sveg srca zelim koaliciji SPS+PUPS-JS da nikad vise ne predje cenzus I da nikad za njih ne cujemo! Mene je sramota sto zivim u zemlji u kojoj je Krkobabic POTPREDSEDNIK VLADE (!!!!), gde je Zarko -ministar obrazovanja, cestiti Mrka-opet gradi, a Ivica -koferce se bori protiv korupcije??!!! Ia na sav taj polu svet-kao slag na tortu stize Bajatovic, sa svojih 13.ooo eura mesecno, ovaj metuzalem Colakovic...Mene je sramota I nikada necu oprostiti Demokratskoj stranci sto je ovakvim jeftinim prevarantima,neskolovanim I alavim karijeristima- dozvolila da se ovoliko razmasu I polete! UUUzasssS!!!

Toi-Toi

pre 12 godina

Cekaj da vidimo: 1400 EUR mesecna REDOVNA polanicka plata, plus ostale LEGALNE beneficije i pogodnosti, sledi oko 2800 EUR mesecni prihodi? OK, ali pitam se sada sta je sa onima koji stipnu jos "malo" i sa strane? 5000 EUR mesecno? 10000 EUR mesecno? Nije ni cudno sto je opstanak na vlasti skoro pa pitanje zivota ili smrti.

Ma razjuriti sve to motkama umocenim u...

mia

pre 12 godina

A inkubatori su stari preko 4o godina u Srbiji,u Institutu za neonatologiju nema novca za lift....... A nas znaci samo ovaj Colakovic iz pups-a I bajatovic iz sps-a kostaju blizu 4oo.ooo eura godisnje???????? Ej srbijo- propadni u zemlju ko te vodi!!!

Pedja

pre 12 godina

Penzionerima treba zabraniti bilo kakav honorarni (dopunski) rad u državnim preduzećima. Ukoliko neki privatnik želi da ih angažuje to je OK ali primati penziju i ovako drati državu je stvarno bruka i sramota. Posle se čudimo što nam omladina beži glavom bez obzira.

Nesa

pre 12 godina

Pa jeste, sigurno je zasluzio radom i zalaganjem. Interesanto je kako sad nema Vucica i Kostunice da se pobune? Bas me zanima zasto su svi politicari slozni kada treba da se uzima moj novac koji placam drzavi na ime poreza?

Aleksandar

pre 12 godina

Kod nas su penzioneri "daj hard" i on prosto nije izuzetak. Samo daj, nije pitanje odakle. Nije bitno ni sta kad smo vec kod toga, svi smo videli scenu sa japanskim tresnjama, kada se umalo nisu poubijali.

Boban Milosevic

pre 12 godina

Dakle,citam i ne mogu da verujem.Sa tim parama bi otvorio ne jednu radnju,sto mi je nedostizni san,nego lanac radnji zdrave hrane,uposlio tuce ljudi,pokrenuo primarnu proizvodnju i otkup sa seoskih domacinstava... Ali matori zivi kao da mu je poslednji dan,kola,gajba u BG,tu su i ribe sigurno,plata luda.Zasta bre,za koga,za ovog "skripca",sto bi rekao moj pokojni deda.Alo bre ja radim kod privatnika u Krusevcu,diplomirao sam Ekonomiju u Nisu u roku,plata nikada manja i neredovnija,ovaj grad umire,ko god moze bezi bilo gde,a stanove i parazitska radna mesta kupuju kosovari i seljaci.Mislim...i treba da nestanemo kada smo dozvolili da nas i penzosi, koji su po mom misljenju i najodgovorniji za ovo stanje iz vise razloga,*******************.
Zivi bili matorci jos 100 godina,i verujte u reinkrenaciju -------------------

socijalni slucaj

pre 12 godina

A,sta mislite koliko tek lapaju oni(predstavnici vlasti) koji rade protivzakonito,kad ovaj gospodin sa sve legalnim primanjima i privilegijama zaradjuje ovu sumu?

Cudimo se bedi i siromastvu?!

Srbija,drzava u samrtnom ropcu!

Viktor

pre 12 godina

Jedan proces vantelesne oplodnje košta oko 300.000 dinara. Šta će nam deca imamo penzionere koji vrede kao bezmalo 11 pokušaja da neko dobije svoje prvo dete. Nemam ništa protiv da primi i 50 miliona za godinu dana ali da za svoj posao odgovara ali u ovoj zemlji niko ne odgovara za ono što radi.

Ukidajmo političare dok oni nisu ukinuli nas

pre 12 godina

Izađite na izbore i ubacite nevažeći listić. Ne treba nam skupština hoćemo da narod neposredno glasa elektronskim putem za sve važnije zakone.

matko

pre 12 godina

Nemam nista protiv lika ali ga pamtiim jos iz Titovih vremena kao nekog predsednika,sefa,vodje nekih tadasnjih drzavnih sindikata koji su imali ulogu da prikazu svetu sve blagodeti komunistickog samoupravnog sistema, izmisljotine zasnovane na utopiji i zapadno-istocnim novcanicima! Tada je bio tako finansiran danas ovako i verujem da je u svojoj biografiji napisao recept za buduce generacije kako stalno plivajuci niz vodu opstati 100 godina!

Objavite ako smete

pre 12 godina

Ako Jelena Trivan moze da dobije 50.000 evra na ime odstete za ujed psa lutalice od grada Beograda, moze i Momo Colakovic da dobije naknadu za dusevne patnje sto je odvojen od zene i sitne decice.

I deda, ko je bogatiji?

pre 12 godina

Samo da podsetim dotičnog gospodina, da ja imam dve stvari, na kojima on može samo da mi zavidi, bez obzira koliko para uzeo: ***** više puta u toku dana i mladost.

nbp

pre 12 godina

Iskreno se nadam da će građani Srbije shvatiti da je glavni problem zemlje - država. Zvuči paradoksalno, ali ta matrica, taj sistem je takav. Kad u njega uđe pojedinac, on postaje deo sistema. Naša država, sa svojim nasleđenim sistemom, metastazira i samo menja formu tokom poslednjih 150 godina. Nušić i Domanović nekad i sad. Poenta priče je da KO GOD da dođe na vlast, oni rade isto. Država štiti sebe, ne sprovodi reforme i taj kancer jede svako zdravo tkivo u državi. Ovaj lik je samo posledica i primer - bahat i samoživ, sigurno mu je objašnjenje "imam pravo na to, pa ja sam poslanik". Zvuči pogrešno, ali kad čujem da je neka privatna firma "oštetila državu", prosto me vest ne dotiče. Jer država oštećuje sve nas, ali to nije nikad takva vest.

Voja i deca

pre 12 godina

Nemojete tako. Dedi treba stan u Beogradu gde ce da smesti svalerku. Da li su u trosak unete i plave-seksi-lilule ili ih on i Krkobabic dobijaju na recept iz fondova?

ANGRYman

pre 12 godina

Ova vest vredja svakog normalnog coveka! Ovo je zemlja muljatora, koji su kao paraziti nakaceni na sve izvore novca.

Sta sa ovim uraditi ? Da ne prelazim granicu mrznje (savest bi bila iskljucena kad je u pitanju ovo... sta god ovo bilo, covek nije)...

Jednostavno, ovo cini da se svi ljudi koji nesto stvaraju, proizvode, pomazu drugima, istinski ZARADJUJU, proizvode VREDNOST... osecaju
izdano i prevareno...

"gospodi" zelim samo sve najgore, i nadam se skorom resavanju pitanja doticnih!

Jovan

pre 12 godina

Molim druge komentatore da daju svoje predloge na pitanje kakvu bi malu proizvodnju mogli da pokrenu sa navedenih 30.000€. Koliko bi ljudi odprilike zaposlili u prvih 6 meseci? Ja sam suvise iznerviran da racionalno razmisljam posle ovakvih brojki i slova.

sale

pre 12 godina

a sta je s onim nesrecnim radikalom sto zivi u centru beograda a naplacuje svakodnevne putne troskove do vranja i nazad??
njega ste zaboravili?

Realni

pre 12 godina

Ne razumem poentu teksta...

Pa on je na sve to imao pravo.

Zakon ga stiti i dozvoljava, kako da ga moralno osudjujem kad je covek naplatio sve na sta je imao pravo ??? Problem su ovi sto NE POSTUJU ZAKON!!!

Ako udje u koaliciju sa SNS moci ce da podigne duple dnevnice, dupli odvojeni zivot jer ce biti registrovan na 2 adrese, dupli topli obrok, dupli parking iako ne moze fizicki da dodje sa 2 automobila.

Nego... Odakle Nikolicevoj zeni da uplati 350.000 za stranku ako nema mesecna primanja ?

Dejan

pre 12 godina

Ovako mi postujemo strane drzavljane.
Dodju kod nas, rade na najboljim mestima, dobijaju boracke naknade za borbu u drugoj zemlji i onda im dajemo i ogromne penzije i naknade...

Dosta je ovakvih stranaca sa ovakvim privilegijama...

Aristotel

pre 12 godina

I posle nas teraju maltene silom da otvaramo mala preduzeca da bi im placali poreze i ostale trakatance? Da bi ovakvim buzdovanima omogucili da primaju evropske plate u zemlji gde je prosek plata onih koji rade i zasluzuju da budu placeni za svoj rad oko 120 eura?
Sta je on uradio za sve te pare?
Normalni radnik (na godisnjem nivou) bi za te pare trebao da radi 3o i kusur godina. Bas bih voleo da vidim sta je doticni uradio za godinu dana. Za radnike u fabrikama obuce, tekstila, itd, znam koliki ucinak imaju za isto vreme.

jolly

pre 12 godina

A satro brinu se za socijalno stanje penzionera i ostalih ugrozenih slojeva. Koji licemeri! Oni su svi izgleda shvatili politiku kao privatnu firmu, a ne kao priliku da nesto ucine za drustvo. Posle ovoga PUPS ce tesko preci cenzus. I drago mi je.

Dr.M.Cirovic

pre 12 godina

A cela se Srbija cudi zasto se zaduzujemo,hej predsednice, da li si u stanju da se uhvatis u kostac sa takvima a ako nisi podnesi ostavku.

mail

pre 12 godina

E sada je DS krenuo u prevaspitavanje PUPS-a (kao da posle 90 godina, mozes nekog prevaspitati). Sve su to politicke kaste, a krenula je borba za veci procenat od reketa, koji ce naplatiti narodu.

Direktni demokrata

pre 12 godina

Tehnoloski napredak nam je omogucio da predstavnicka demokratija vise nije potrebna i zato nam treba direktna demokratija - gde ce gradjani direktno elektronskim putem glasati za postavljanje svakog funkcionera i sve zakone (ako zele).

Time bi se ukinule politicke partije i parlament i samo strucni pojedinci bi mogli doci do odgovornih pozicija gde bi za svoj rad i data obecanja odgovarali direktno narodu koji ih je i postavio.


Neko bi trebao da napravi partiju koja promovise ove ideje, da pobedi na izborima i urusi sistem iznutra... da obeca da ce kad dodje na vlast da promeni ustav, raspusti parlament i sve politicke stranke i da napravi sistem direktne demokratije. Ja bih prvi glasao za to!

Znam da neki smatraju da ovakav sistem ima i svojih mana, ali mislim da ima mnogo manje mana od postojeceg!

Crni

pre 12 godina

Sta je sta se sada bunite pa vi ste govorili da je Milosevic opljackao Srbiju i da je on kriv za sve dok danas DEMOKRATE koji gule kozu svome narodu i prodaju sve sto im stigne do ruke su vam bili PROMENE ili ona vasa stara izreka GOTOV JE hahahahah Gotovi ste vi koji ste naseli na zapadnjacku demokratiju u kojoj sada plivate kao da ste u********** do guse.

kopito

pre 12 godina

Sta vas dotice poskupljenje goriva, sto zemlja subvencionira hrvatski secer, nezaposlenost, siromastvo, sto smo deklarisana sekularna drzava a ustvari teokratska, sto smo predsednicka parlamentarna monarhija...itd,itd,itd...
Vazno je da vi neoskudevate ni u cemu.

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

citam ove komentare za ne znam da li da se nasmejem ili zakukam, krenem da napisem koju rec, prekinem jer ce mi Administrator obrisati pa opet Jovo nanovi dok srocim drugu recenicu i evo nakon nekog vremena, samo mi je jedea tacka ostala i jedno pitanje, a nadam se ce je objaviti. hvala :) . . . .

ljudi, zasto se cudite i zasto napadate coveka, nije on kriv, sve mu to pripada sto ima, svaki dinar koji moze da uzme uzeo je cisto i po zakonu, ne mozemo mu nista, dzabe frustranja i nervoza...

a sada pitanje:... zasto je on sve to uzeo i kako? hajde da sam sebi odgovorim.... prosto, mi smo mu to dozvolili, mi smo takve ljude na pozicijama birali da nam pisu zakone i propise tako da stvarno nema potrebe da se nerviramo, mi smo sami krivi.... covek je uzimao i uzimace kao i mnogi drugi sve ono na sta imaju pravo zakonom a to sto im je MORAL NULA, to je vec treca tema... hajde narode, nema ljutis...

željko vujotić

pre 12 godina

Sramota penzionerske partije i njihovog dičnog predstavnika. Umesto da pozove svoje penzionere da dobrovoljnim radom doprinesu prestanku posrtanja našeg društva, pomenuti gospodin rasipnički hapa iz narodne kase sve za sebe. Koliko je mladih ljudi moglo da se zaposli novcem koga je na po zakonu prisvojio pomenuti gospodin? Mladi nemaju svoju partiju, Imaju je penzioneri, jesu li oni budućnost ovog društva? p. s. Uskoro ću postati penzioner svoj glas na izborima daću mladima, ovakvoj partiji penzionera, samo onda kada promeni ljude i ponašanje. Željko Vujotić, pravnik iz Beograda.

vrana

pre 12 godina

.... eto nam odgovora zasto recimo policajac ne dobija-tj. ne isplacuje mu se sto ga sledi, sto je zaradio, navodno NEMA PARA u budzetu na toj poziciji, ma nemojte mi reci, a za ovog dzabalebarosa ima za sve to sto je nabrojano, SRAMOTA,......
nakaradna drzava

sin snaja i ostali

pre 12 godina

evo link
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1039036&RegistryCode=08831602&rnd=711130998
i drugi link
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1045254&RegistryCode=08744122&rnd=429382067

djolle

pre 12 godina

ne razumem u cemu je problem ... i sta je ovde vest?
covek uradio sve saglasno zakonskim procedurama ...
ako vam se ne svidja - menjajte zakonske procedure

Mali Perica

pre 12 godina

Izvinite molim vas i ja se gnusim svemu ovome sto citam ali covek je sve legalno koristio, dakle nista nelegalno on nije uzurpirao vec je koristio sve pogodnosti koje mu sistem pruza, mozda nije moralno ali jeste sve legalno.A posto on nije jedini vec 99% njih to isto radi onda to znaci da nije problem samo u njemu vec u sistemu koji dopusta takve stvari nasim "divnim" poslanicima.Ovakve reportaze su tipicne za predizborne periode kada najvece stranke na Vlasti pokusavaju da ucenjuju manje stranke prilikom formiranja buducih koalicija time sto prete da ce izneti sav "prljav vec" tih stranaka.Verujete da je ovo samo vrh iceberga.

trafikant

pre 12 godina

prosta racunica..
koliko godina treba da bi neko zaradio 3 miliona na akciznoj robi[pumpadzije i trafikanti]?
marza na gorivu 5 din,ali to je bruto..od tih 5 dinara se placaju radnici,PDV i ostali troskovi..suma sumarum kapital od par stotina hiljada evra puta par godina rada,nerviranja da bi se doslo do 3M..
cigarete+dopune=3M=nemoguca misija..
ulozeno isto tako brdo para,nerviranja,rada ali 3M se ne moze zaraditi..
a ovaj dinosaurus i njemu slicni jedu karadjordjevu za 60 dinara[skupstinski restoran] a primanja 3M godisnje..
SVI SU ISTI..i pozicija i opozicija..
jadna nam majka sa ovakvima

Djuro P.

pre 12 godina

I ovaj ce sutra jos da mi digne akcizu na benzin,novo postancko sanduce...Lepo se gospodin obukao gledam isto izgleda kao i gospoda u Evropi,valjda je to ta Evropa,ja bas neznam puno,naucite me podhitno,sve cu da vam platim kolko kosta da kosta.

slobodan1988bb

pre 12 godina

Strasno,e moja Srbijo,dokle smo dosli,narod prezivljava svaki dan da zaradi neki dinar,a oni uzivaju kao seici...Ova *********** ne zna koliko mu je dosta pa hoce jos kakav PUPS kakvi bakraci treba to ukinuti...

Marko

pre 12 godina

Deda je sve naplatio po zakonu i ako je. Zakon ne valja. Ne bih da ulazim u to da li je imao potrde za troskove i kakve su one.
Mene vise brine onih 1,46 milijardi koje su oni potrosili. Da smo pametni, te pare i ko zna koliko ima takvih izddataka da damo nekoj ozbiljnoj stranoj menadzment grupi gde nema likova cija se prezimena zavrsavaju na "ic" da nam vodi drzavu umesto ovih trapavih i njima slicnih po svim strukturama drzave... Gde bi nam kraj bio...

pile

pre 12 godina

мало им је то, па зар тим парицама могу да плате : струју, телефон, комуналије, интернет,храну,дати мало унуцима за ужину, џепарац...
ТЕШКО !

Objavite ako smete

pre 12 godina

Upravo sam saznao da je Jelena Trivan javno demantovala da je ikada trazila odstetu od grada za ujed psa lutalice pa joj se ovim putem izvinjavam zbog prethodnog posta.

mali vozd

pre 12 godina

Sve je po zakonu... Covek je iskoristio, doduse maksimalno, svoje privilegije koje dolaze sa odgovornom pozicijom... Ko misli da je na Zapadu drugacije u politici (ili u velikim kompanijama) - grdno se vara - cak je i gore... Problem je sto u Srbiji obican covek jako tesko moze da zaradi dovoljno novca za normalan zivot, dok na Zapadu moze da se zaradi, tako da politicari slobodno koriste sve privilegije: ima se, moze se:) Kod nas neki su jos uvek u komunizmu, kao sve treba da bude proporcionalno raspodeljeno... Gde to ima? Ideja je lepa,ali to ne postoji cak ni na Kubi, a o Kini i da ne govorim...
Umalo da zaboravim: koliko je stanova u Srbiji "kupljeno" za manje od 1,000 maraka? Svi vi koji zivite ili ste ziveli u stanovima kupljenim za sitne pare u vreme hiperinflacije NEMATE pravo da kritikujete bilo koga na vlasti ko radi po ZAKONU: vi ste SVI dobili vise nego doticni gospodin penzioner - makar da ostane u parlamentu jos 12 godina...

Mr. Spock

pre 12 godina

Ovo je klasican primer loseg zakona! Mozemo mi raspravljati o moralu poslanika Colakovica, ali to je promasena tema. Nista nije uradjeno mimo (losih) propisa! A komentari o njegovom poreklu su stvarno jadni i rasisticki! ***********************************

Vuk

pre 12 godina

Da je samo on,nego ko zna koliko ih ima po uravnim odborima i ostalim politickim izvorima para.

Kako bi ja sve to razjurio motkom.
Sa velikom zadovoljstvom!

o00o

pre 12 godina

Upravo sam u jednom TV magazinu pogledao prilog o 25-godišnjem mladiću koji je preminuo jer nije bilo dovoljno novca za neophodnu operaciju koja bi mu omogućila da živi i stvara.

I onda ova vest kako ima para za bahati živog jednog metuzalema.

Mislim da je bilo kakav komentar izlišan

Marko

pre 12 godina

Doticni gospodin je podigao 3.277.942 dinara.
Na slici deluje kao ozbiljan covek, zanima me da li je digao ovih 42 dinara ili je trazio da mu se zaokruzi na 50?

mary

pre 12 godina

BEDNO DA BEDNIJE NEMOZE BITI.ZBOG TAKVIH NAM DECA ODLAZE IZ ZEMLJE.I MOJE DVOJE DECE JE OTISLO JER NEMOGU DA OCIMA GLEDAJU KRKOBABICA, COLAKOVICA,MICUNOVICA I OSTALE MATORCE DAC OTIMAJU DECI NOVAC,A ZA NJIH SA DIPLOMAMA NEMA MESTA.B E D N I C I........

Boban

pre 12 godina

*******

Sramota me što sam Srbin - i sada kao što me je bilo sramota i u vreme Miloševića.
Stepen društvene inteligencije ovog naroda je ispod svakog kriterijuma ... ko će bre nas da pusti u EU ... jedino ako su im čavke mozak popile!

STIDI SE SRBIJO, ŠTO TE OVAKVI VODE !!!

lutalica

pre 12 godina

Sto se Colakovica tice,bruka i sramota!I nije on usamljen u ovoj bolesnoj pojavi u nasem parlamentu.Pa setite se Dragoljuba Micunovica itd.Ovo samo pokazuje da je politika najbolji biznis!Posto citam da je Jelana Trivan dobila 50.000 EUR na ime odstete sto ju je ujeo pas lutalica pitam se zasto moja svekrva nije dobila ni dinara iako je sve dokumentovala.Cak je sama morala da plati sebi tetanus,kao da je samoinicijativno posetila lekara,onako,usput.Zar zakon nije isti za sve?

Bela kuga

pre 12 godina

A država za treće dete isplaćuje oko 150.000 dinara, međutim podeljeno na 24 jednake rate...
A nekom metuzalemu 3 MILIONA za godinu?!
PA BRE ŠTA RADITE?

nenad

pre 12 godina

Strasno!!! 1.46 milijardi dinara na 250 fosila u skupstini koji uzgred ne znaju ni vola u d*** da ubodu a ljudi sve vise gladni i bez posla.

sluđeni građanin

pre 12 godina

Banda. Kako ga samo nije sramota! Počinjem da doživljavam Narodnu skupštinu kao jednu formu uzurpacije mojih i para svih drugih poreskih obveznika, sastavljenu od kriminogenih i nemoralnih likova, koji su se pod plaštom nekakve demokratije, organizovali sa glavnim ciljem kako da za svoju ličnu korist isisiaju ovo malo jada što je ostalo u srpskom budžetu.

Мићко

pre 12 godina

Velika je razlika da li je neko zloupotrebio neko svoje pravo učinivši prekršaj ili krivično delo, ili se radi o korišćenju svojih prava u skladu sa važećim procedurama, propisima i zakonima. Ako je u pitanju prva situacija, postoje zakonom određeni organi koji su za takve stvari zaduženi. U drugom slučaju možemo eventualno konstatovati da je dijapazon prava i povlastica dat narodnim poslanicima preširok i da to izvesno neopravdano mnogo košta građane ove zemlje, a pogotovo da je često ogromna nesrazmera između onoga što oni privređuju i prinadležnosti i benefita koji su im dodeljeni. Definitivno, jasno je i iz ovih primera da ovakav i ovoliki parlament enormno košta državu Srbiju i njene mahom osiromašene građane. Rasprava o ovom pitanju ulazi i u domen morala, jer kako je moguće da neko bez imalo griže savesti u zemlji u kojoj se 90% građana bori za golu egzistenciju, uživa ovolika prava. Po izvornom shavtanju pojma narodnih poslanika, oni bi trebalo da budu sluge naroda.
Sa ovolikim primanjima i prinadležnostima, gospodari - građani, mogu samo da pozavide svojim slugama i da požele da im se uloge zamene, makar i na jedan dan … dok izmire neplaćene račune i pošteno se najedu.

milan

pre 12 godina

Demokratska stranka ne mora da vodi kampanju za izbore,ovi ostali se sami pokopase pocev od Dinkica,preko Nikolica a sad i ovi penzioneri zajedno sa "kolubarskom mafijom".
Svaka cast za strategiju!

pa da...

pre 12 godina

Partija ujedinjenih PARAZITA Srbije... PIO fond se urušava, a penzosi glasaju za Krkobabića koji je za vreme Slobe i radio na tome da se PIO fond isprazni, tada je trebalo finansirati ratove i kojekakve gluposti... biće da je of-šor iz Raja izašao...

lazar ns

pre 12 godina

jedan momak je umro pre neki dan jer država nije mogla da mu plati transplantaciju srca od 100.000 eu mada je većinu para obezbedila porodica jer su sve rasprodali a za ovu **** ima para. Znam da to nećete objaviti ali ga ja drugačije ne mogu nazvati.

ko i sta placa i na osnovu cega?

pre 12 godina

Kako to finansira republika i po kojim osnovama?
Dakle opstina, selo i zaseok koji imenuje doticnog kao predstavnika u parlamentu, sam region je duzan da finansira njegove predstavnike.Odakle to budzetska obaveza republike srbije?
Da li je on penzioner i za koje se primanje opredelio,penziju ili platu i benificije?
Kao penzioner on ima jedino pravo da radi kao honorarac ili iz ubedjenja,nikako da budfe u klasicnom platnom sistemu

sofokle

pre 12 godina

To i jeste glavni problem ove drzave. Sto onaj nesrecni oruzar iz Kragujevca ili poljoprivrednik iz Vojvodine rmbaci dok mu kicma ne pukne da bi mu najveci deo novca koji zaradi ova zulumcarska vlast preko raznih nameta uzela ne bi li namirila ovakve dzabalebarose kakav je ovaj pomenuti metuzalem jer je on zaboga clan neke partije bez cijih 5 promila glasova DS ne bi mogao da sastavi vladu i da vlada ovako kako vlada. Znaci, deda je neki kljucni faktor a takvih lezilebovica je na desetine hiljada u strankama i drzavnim organima. Mogu misliti sta tek rade ostale krupnije ribe kad ovaj deda za koga iskreno sada prvi put cujem, drpa ovako bezobzirno dok vecina naroda u Srbiji bukvalno nema sta da jede

Pera Bandera

pre 12 godina

Ne znam da li on ima prava i na penziju. Covece! Bole ga brige. Sto je najveca fora, ne bih ni znao za njega da ne bese ovog teksta. E Srbijo, za koga smo glasali...

Miroslav

pre 12 godina

@mladen-bg

Apsolutno se slazem. Ja sam na tu temu izbora drzavnih funkcionera razmisljao i malo dalje i dosao sam na ideju da treba pre izbora vrsiti testiranje inteligencije, poznavanja politicke situacije, razumevanje svetskih tokova... i onda na osnovu toga da se odredi vrednovanje necijeg glasa... Zbog ovakvkog izbornog sistema i imamo haos u celom svetu, gde su politicari sada vise estradne licnosti, nego ljudi koji trebaju da resavaju ozbiljne svetske probleme. Zbog toga je i opstanak cele ljudske rase doveden u pitanje.

Bojan

pre 12 godina

Ovo je pravi primer one Djindjićeve - nekom meso, nekom kupus, u proseku - sarma! NP Čolaković to radi iz ideoloških razloga. Naime, statistički povećava životni standard prosečnog penzionera :)

s.nikolic

pre 12 godina

sad znamo da nas drzavni sluzbenici i ovih 250 parlamentarca kostaju oko CETRDESET MILIONA EVRA MESECNO ! znaci otprilike da ovi mahom neradnici "vrede" otprilike kao svakog meseca 4000 novo otvorenih radnih mesta ! inace da ovaj matori deda ne sedi kod unucad ili kod svoje babe u novom sadu je posebna tema za sebe , ali i tipicno je za celu srbiju ! retko na odgovornim mestima pa i u skupstini sede mladi i sposobni vec samo partijski vojnici ciji jedini interes je onaj svoj licni !

Dejan Stanić

pre 12 godina

Pa nije on kriv! Uzeo je sve što mu je dozvoljeno da uzme!? Zar ne? A zašto je to dozvoljeno i ko je to dozvolio?
Znate kad ćemo ući u EVROPU? NIKAD!

M. N. Lazar

pre 12 godina

Nikada, (makar i talantovano pokvareni) mladi ljudi, nemogu se porediti sa starcima, koji imaju i talent i iskustvo u lopovluku.
******

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Uopste mi nije jasno sto napadate dedu. Prvo, on nije zaradio 3.3 milkiona nego 1.9 (1.65plata i .25 odvijenzivot) na sta je imao pravo, a sto su verovatno i ostali poslanici van Beograda dobili.

Ostalih 1.4 miliona su troskovi, dakle, osim ako nije varao, njemu ni dinar od toga nije otisao u dzep. E sad, ako mislimo da je to mnogo, onda drzava nesto treba da regulise.

Mislim da je nerealno ocekivati da on putuje 70km od Novog Sada do Beograda, i da drzava poslaniku mora da obezbedi smestaj, ili kroz dnevnice, ili kroz stan. A to sto je parking u BGD-u skup, opet nije njegova krivica.

Stavljati ga ovako na stub srama, voleo ga ja ili ne, je nesto sto rade tabloidi, a ne ozbiljni mediji..

Bez starca nema udarca, rece skupstinska kasa i isprazni se

pre 12 godina

Ma dajte, ljudi...PUPS je u Vladi samo da se obezbede glasovi starijih gradjana i da se zamazuju oci pricama o socijalnoj jednakosti i vlasti koja brine o svima. U praksi, ovi stariji sugradjani su se prodali upravo za te poslanicke plate i privilegije (na koje zaista imaju pravo, ali taj zakon treba da se revidira do detalja, jer je sramotan). Same te plate i troskovi su nista u odnosu na milijarde koje su kradene godinama sa najvisih pozicija vlasti u ovoj zemlji. Drugim recima, dekica i ekipica dobiju po 50 ak hiljada evra da bi obezbedili vecinu, a onda zuti, eksperti, autonomasi, slobina deca , palmini tigrovi i vukovih 77 prasica nalapaju milijarde i milijarde evra za vreme svog mandata. Pa i ova vest se plasira da bi sutra izasao pred kamere neki od mladjih koalicionih partnera g Mome "Penzioner sam, al volem da zivim" Colakovica i ispao andjeo spasitelj sa pricom: ne,to zaista nije eticki i porazgovaracemo sa svojim koalicionim partnerima o tome...a posle potpitanja sledi odgovor: ne, naravno da nisam podigao toliko, svasta, daleko manje. A ovi sto brane gospodina neka meni plate sve kafane, kafice, benzin, parkinge i putovanja za godinu dana pa nek posle kazu da te pare "ne idu meni u dzep".

бт

pre 12 godina

Људи, полако. Пажљиво сам читао коментаре и видим да су многи пали на замку наслова који је тако бомбасто написан да би привукао пажњу. Ради се о 100 просечних плата на годишњем нивоу, то значи свега око 8 плата на месечном нивоу, односно нешто више од 250 хиљада. Па шта мислите да већина осталих посланика дрма мање од тога? А шта мислите колико дрмају силни секретари, помоћници, чланови овога или онога, и то сви редом дошли по партијској а не стручној линији? Па људи, СВИ на власти дрмају оволико или више, па они су нас на изборима лагали због те отимачине а не због идеала!

vojvodjanin

pre 12 godina

zbog ovakvih naslova me je sramota zemlje srbije i lopova koji je vode svih ovih godina,vise negledam vesti na tv i politicke emisije jer sam otisao iz zemlje skoro i nemam nameru da se vise vracam..putuj evropo nemoj vise cekati na nas...jedino tv b92 pokazuje jasnu sliku stvari.hvala vam

Pera

pre 12 godina

Opet spin! Ima li on na to pravo ili ne? Ako nema onda ga jurite. Ako ima na to pravo, onda menjajte pravila. Zašto se stalno jure veštice? Ako to nije u redu, onda tražite da se ukine naknada za odvojeni život i sl.

JetBlack

pre 12 godina

Lane... Znaci za godinu dana 119335 dinara za parking, sto mu dodje 326 dinara dnevno. Ajde, prosta matematiko, kolika je dnevna, uf, nedao bog godisnja karta za parking??? Kontrolo, on je klepao jer moze, na tebi je da PREkontrolises i klepis ****** ako je zloupotrebio i jedan dinar!!!

Zagorcic Slavica

pre 12 godina

Haraci i zulumcari nas na zalost i veliku bedu po nas ,jos nisu napustili.
Gospodin koji ima mesecno 100 mojih uciteljskih plata,ima i magistrata i doktorata, ja to postujem. Ali brate sto je mnogo ,mnogo je...Pa zar mu nije bilo dosta 10 , nego 100. Zbog takvih kojih ima u Parlamentu i u celoj Srbiji ja i moj suprug smo dali nasoj deci fakultete i krila da odu u inostranstvo da se snalaze kako znaju i umeju..Sad ja nocu ne spavam i cekam pokraj telefona da cujem svoju decu da me zelja mine..
Gospodine sa 100 mojih plata zelim vam moju sudbinu...da vas sopstvena deca preziru zato sto ne mogu da rade i zive u svojoj zemlji aroditelji od svojih plata ne mogu da im ustede da kupe ni memljivu sobicu na periferiji Beograda. Zelim VAM svako dobro... Ne zaboravite onu staru dabogda imao pa zauvek nemao. S postovanjem jedna uciteljica

Askanio

pre 12 godina

Srbija se ne stidi ničega pa ni ovakvih fakata!Čolaković i ostali poslanici (komada 250) nema šanse da stave prst na čelo i odreknu se bilo čega: da samo donesu nove zakone kojima bi prekomponovali ovakve i slične užase kako se raspodeljuje naš novac! Bilo bi sredstava za mnogo toga. Tragedija je što Čolakovićevi unuci malo ne pogledaju svoje vršnjake koji su bez posla i glavom bez obzira beže iz ove zemlje (ako uspeju). I oni će biti kao on - otimaće od svojih. Ha, cinizma da se svi koji piju krv ovoj zemlji pozivaju da je sve po zakonu a samo te zakone ne menjaju.Ostrvljeni i alavi , samo vam želim da sva mladost iz ove "zemlje" ode napolje a da vam ostanemo mi matori, osakaćeni i siromašni pa da vam napravimo poneki miting ispred Skupštine...

MUKNAVI

pre 12 godina

Svi se oni otimaju o politicke funkcije zbog sebe i svoje koristi.Idealan im je ambijent ,Narod boronza po vrzinama ,pise komentare,nudi resenja pa se oko toga sporecka,podeljen u falange partiskih firmi pa jedni na druge reze,hoce bre i da biju kada zapjene oko odbrane svojih vodja, a oni..zobaju bre,i po koj put godisnje podviknu,tako,tako treba obicni gradjanine teraj izjelice..hm..jbt` al nas ***** ..bas..

J O K E R

pre 12 godina

NARAVNO DA CE DA naplate sve sto mogu-kad su "genijalci" koji su smislili osnovicu plate,zbog svog dzepa osmislili i da se poslanici toliko placaju kao i da imaju sve te bonuse!skresite plate i bonuse,prepoplovice se broj poslanika i ostalih "narodnih predstavnika"!!!kako bi bilo da oni koji im aju biznise rade gratis!!!???...da vidim krkobradica koji je i sam penzioner,da radi i prima samo svoju penziju!!!???...ne ,svi i to bas svi su tu i na tim mestima samo zbogsvoje moci i materijalnog dobra!!!...kazace te -pa i oni su samo ljudi...da,ali sa neljudskim apetitima ,a vecina ih je i bez obraza!!!...

******

pre 12 godina

Па и тај ће да поднесе оставку: оставиће на благајни она 2 динара. Поштено!

емотивац

pre 12 godina

Сирома' човек, како ли само успева да састави крај са крајем? Вероватно зајми од Кркобабића.

mali vozd

pre 12 godina

Sve je po zakonu... Covek je iskoristio, doduse maksimalno, svoje privilegije koje dolaze sa odgovornom pozicijom... Ko misli da je na Zapadu drugacije u politici (ili u velikim kompanijama) - grdno se vara - cak je i gore... Problem je sto u Srbiji obican covek jako tesko moze da zaradi dovoljno novca za normalan zivot, dok na Zapadu moze da se zaradi, tako da politicari slobodno koriste sve privilegije: ima se, moze se:) Kod nas neki su jos uvek u komunizmu, kao sve treba da bude proporcionalno raspodeljeno... Gde to ima? Ideja je lepa,ali to ne postoji cak ni na Kubi, a o Kini i da ne govorim...
Umalo da zaboravim: koliko je stanova u Srbiji "kupljeno" za manje od 1,000 maraka? Svi vi koji zivite ili ste ziveli u stanovima kupljenim za sitne pare u vreme hiperinflacije NEMATE pravo da kritikujete bilo koga na vlasti ko radi po ZAKONU: vi ste SVI dobili vise nego doticni gospodin penzioner - makar da ostane u parlamentu jos 12 godina...

Realni

pre 12 godina

Ne razumem poentu teksta...

Pa on je na sve to imao pravo.

Zakon ga stiti i dozvoljava, kako da ga moralno osudjujem kad je covek naplatio sve na sta je imao pravo ??? Problem su ovi sto NE POSTUJU ZAKON!!!

Ako udje u koaliciju sa SNS moci ce da podigne duple dnevnice, dupli odvojeni zivot jer ce biti registrovan na 2 adrese, dupli topli obrok, dupli parking iako ne moze fizicki da dodje sa 2 automobila.

Nego... Odakle Nikolicevoj zeni da uplati 350.000 za stranku ako nema mesecna primanja ?

Crni

pre 12 godina

Sta je sta se sada bunite pa vi ste govorili da je Milosevic opljackao Srbiju i da je on kriv za sve dok danas DEMOKRATE koji gule kozu svome narodu i prodaju sve sto im stigne do ruke su vam bili PROMENE ili ona vasa stara izreka GOTOV JE hahahahah Gotovi ste vi koji ste naseli na zapadnjacku demokratiju u kojoj sada plivate kao da ste u********** do guse.

djolle

pre 12 godina

ne razumem u cemu je problem ... i sta je ovde vest?
covek uradio sve saglasno zakonskim procedurama ...
ako vam se ne svidja - menjajte zakonske procedure

mladen-nbg

pre 12 godina

Verovatno ću dobiti gomilu minusa, ali moram da kažem. Ja bih, da se ja pitam, penzionerima zabranio pravo glasa. To pod jedan. Starosnu granicu za pravo glasanja bih podigao na 21 godinu (šta znaju žutokljunci šta je politika i glasanje). A onima koji ne znaju da se potpišu, i ne znaju pravilno da izgovore ime, prezime i naziv stranke kandidata za koga glasaju, bih takođe zabranio pravo glasa.

Pa da vidiš kako se menja sistem.

Odgovorno tvrdim da su nas u poslednjih dvadeset godina najviše upropastili penzioneri, pa poljoprivrednici, pa nepismeni koji su katastrofalno glasali. Od kad su izabrali Slobu, pa sve do Tadića.

Objavite ako smete

pre 12 godina

Ako Jelena Trivan moze da dobije 50.000 evra na ime odstete za ujed psa lutalice od grada Beograda, moze i Momo Colakovic da dobije naknadu za dusevne patnje sto je odvojen od zene i sitne decice.

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Uopste mi nije jasno sto napadate dedu. Prvo, on nije zaradio 3.3 milkiona nego 1.9 (1.65plata i .25 odvijenzivot) na sta je imao pravo, a sto su verovatno i ostali poslanici van Beograda dobili.

Ostalih 1.4 miliona su troskovi, dakle, osim ako nije varao, njemu ni dinar od toga nije otisao u dzep. E sad, ako mislimo da je to mnogo, onda drzava nesto treba da regulise.

Mislim da je nerealno ocekivati da on putuje 70km od Novog Sada do Beograda, i da drzava poslaniku mora da obezbedi smestaj, ili kroz dnevnice, ili kroz stan. A to sto je parking u BGD-u skup, opet nije njegova krivica.

Stavljati ga ovako na stub srama, voleo ga ja ili ne, je nesto sto rade tabloidi, a ne ozbiljni mediji..

I deda, ko je bogatiji?

pre 12 godina

Samo da podsetim dotičnog gospodina, da ja imam dve stvari, na kojima on može samo da mi zavidi, bez obzira koliko para uzeo: ***** više puta u toku dana i mladost.

Mr. Spock

pre 12 godina

Ovo je klasican primer loseg zakona! Mozemo mi raspravljati o moralu poslanika Colakovica, ali to je promasena tema. Nista nije uradjeno mimo (losih) propisa! A komentari o njegovom poreklu su stvarno jadni i rasisticki! ***********************************

Mali Perica

pre 12 godina

Izvinite molim vas i ja se gnusim svemu ovome sto citam ali covek je sve legalno koristio, dakle nista nelegalno on nije uzurpirao vec je koristio sve pogodnosti koje mu sistem pruza, mozda nije moralno ali jeste sve legalno.A posto on nije jedini vec 99% njih to isto radi onda to znaci da nije problem samo u njemu vec u sistemu koji dopusta takve stvari nasim "divnim" poslanicima.Ovakve reportaze su tipicne za predizborne periode kada najvece stranke na Vlasti pokusavaju da ucenjuju manje stranke prilikom formiranja buducih koalicija time sto prete da ce izneti sav "prljav vec" tih stranaka.Verujete da je ovo samo vrh iceberga.

Boban Milosevic

pre 12 godina

Dakle,citam i ne mogu da verujem.Sa tim parama bi otvorio ne jednu radnju,sto mi je nedostizni san,nego lanac radnji zdrave hrane,uposlio tuce ljudi,pokrenuo primarnu proizvodnju i otkup sa seoskih domacinstava... Ali matori zivi kao da mu je poslednji dan,kola,gajba u BG,tu su i ribe sigurno,plata luda.Zasta bre,za koga,za ovog "skripca",sto bi rekao moj pokojni deda.Alo bre ja radim kod privatnika u Krusevcu,diplomirao sam Ekonomiju u Nisu u roku,plata nikada manja i neredovnija,ovaj grad umire,ko god moze bezi bilo gde,a stanove i parazitska radna mesta kupuju kosovari i seljaci.Mislim...i treba da nestanemo kada smo dozvolili da nas i penzosi, koji su po mom misljenju i najodgovorniji za ovo stanje iz vise razloga,*******************.
Zivi bili matorci jos 100 godina,i verujte u reinkrenaciju -------------------

Objavite ako smete

pre 12 godina

Upravo sam saznao da je Jelena Trivan javno demantovala da je ikada trazila odstetu od grada za ujed psa lutalice pa joj se ovim putem izvinjavam zbog prethodnog posta.

Pedja

pre 12 godina

Penzionerima treba zabraniti bilo kakav honorarni (dopunski) rad u državnim preduzećima. Ukoliko neki privatnik želi da ih angažuje to je OK ali primati penziju i ovako drati državu je stvarno bruka i sramota. Posle se čudimo što nam omladina beži glavom bez obzira.

sale

pre 12 godina

a sta je s onim nesrecnim radikalom sto zivi u centru beograda a naplacuje svakodnevne putne troskove do vranja i nazad??
njega ste zaboravili?

An]elko

pre 12 godina

Nekoliko informacija preuzetih sa www.parlament.gov.rs:

Poslanička grupa:
Poslanička grupa Partija ujedinjenih penzionera Srbije - PUPS (predsednik)
- znači istaknuti funkcioner PUPS-a

Datum rodenja:
8.5.1940.
- na dan objavljivanja ove vesti star je 71 godinu i 1 mesec tačno. Srećan mu rođendan sa mlaim zakašnjenjem! Izvinjavamo se što to nismo učinili ranije, nismo znali ni da gospodin postoji.

Funkcije i članstva u telima skupštine:
Odbori: Odbor za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom,
Odbor za privredne reforme,
Administrativni odbor,
Odbor za ustavna pitanja

Mesto stanovanja:
NOVI SAD
- na sat i po od Beograda, ali živi u BGD o trošku građana Srbije

Zanimanje
penzioner
- pazi zanimanje, nisu mu čak ni struku naveli. Pa kako je postao penzioner? Ili je možda profesionalni penzioner?

Komentar:

Čovek koji je ušao u 72. godinu života, kojem je država sagradila stan, a koji je on za bad badava odkupio od iste, čovek koji ima penziju i kojem ništa ne fali u životu dobio je o trošku građana Srbije: 3.277.942 RSD prošle godine!

To vam je u prevodu jednogodišnja plata 10 ljudi u Srbiji. Za njegove potrebe izdvojen je novac kojim su se mogli pokriti troškovi zaposlenja 10 mladih ljudi na period od godinu dana ili da jedan čovek radi 10 godina. Za takve penzionere ima para, a za druge nema (bili oni mladi, nezaposleni, invalidi, penzioneri - nebitno).

Ova država troši novac na takve penzionere i žali se kako vlada bela kuga. Pa ko će da vam rađa decu? Eto vam njega, pa nek vam on popravlja natalitet. Hvalite se narodnim kuhinjama, narod nema ni za jedan čestit obrok na dan, a njemu i parking plaćate i troškove za odvojen život!

SRAMOTA BRE!

Odoh ja iz ove zemlje da je više ne gledam!!!

Nesa

pre 12 godina

Pa jeste, sigurno je zasluzio radom i zalaganjem. Interesanto je kako sad nema Vucica i Kostunice da se pobune? Bas me zanima zasto su svi politicari slozni kada treba da se uzima moj novac koji placam drzavi na ime poreza?

Marko

pre 12 godina

Deda je sve naplatio po zakonu i ako je. Zakon ne valja. Ne bih da ulazim u to da li je imao potrde za troskove i kakve su one.
Mene vise brine onih 1,46 milijardi koje su oni potrosili. Da smo pametni, te pare i ko zna koliko ima takvih izddataka da damo nekoj ozbiljnoj stranoj menadzment grupi gde nema likova cija se prezimena zavrsavaju na "ic" da nam vodi drzavu umesto ovih trapavih i njima slicnih po svim strukturama drzave... Gde bi nam kraj bio...

željko vujotić

pre 12 godina

Sramota penzionerske partije i njihovog dičnog predstavnika. Umesto da pozove svoje penzionere da dobrovoljnim radom doprinesu prestanku posrtanja našeg društva, pomenuti gospodin rasipnički hapa iz narodne kase sve za sebe. Koliko je mladih ljudi moglo da se zaposli novcem koga je na po zakonu prisvojio pomenuti gospodin? Mladi nemaju svoju partiju, Imaju je penzioneri, jesu li oni budućnost ovog društva? p. s. Uskoro ću postati penzioner svoj glas na izborima daću mladima, ovakvoj partiji penzionera, samo onda kada promeni ljude i ponašanje. Željko Vujotić, pravnik iz Beograda.

kopito

pre 12 godina

Sta vas dotice poskupljenje goriva, sto zemlja subvencionira hrvatski secer, nezaposlenost, siromastvo, sto smo deklarisana sekularna drzava a ustvari teokratska, sto smo predsednicka parlamentarna monarhija...itd,itd,itd...
Vazno je da vi neoskudevate ni u cemu.

Ukidajmo političare dok oni nisu ukinuli nas

pre 12 godina

Izađite na izbore i ubacite nevažeći listić. Ne treba nam skupština hoćemo da narod neposredno glasa elektronskim putem za sve važnije zakone.

Aleksandar

pre 12 godina

Kod nas su penzioneri "daj hard" i on prosto nije izuzetak. Samo daj, nije pitanje odakle. Nije bitno ni sta kad smo vec kod toga, svi smo videli scenu sa japanskim tresnjama, kada se umalo nisu poubijali.

Dr.M.Cirovic

pre 12 godina

A cela se Srbija cudi zasto se zaduzujemo,hej predsednice, da li si u stanju da se uhvatis u kostac sa takvima a ako nisi podnesi ostavku.

ko i sta placa i na osnovu cega?

pre 12 godina

Kako to finansira republika i po kojim osnovama?
Dakle opstina, selo i zaseok koji imenuje doticnog kao predstavnika u parlamentu, sam region je duzan da finansira njegove predstavnike.Odakle to budzetska obaveza republike srbije?
Da li je on penzioner i za koje se primanje opredelio,penziju ili platu i benificije?
Kao penzioner on ima jedino pravo da radi kao honorarac ili iz ubedjenja,nikako da budfe u klasicnom platnom sistemu

JetBlack

pre 12 godina

Lane... Znaci za godinu dana 119335 dinara za parking, sto mu dodje 326 dinara dnevno. Ajde, prosta matematiko, kolika je dnevna, uf, nedao bog godisnja karta za parking??? Kontrolo, on je klepao jer moze, na tebi je da PREkontrolises i klepis ****** ako je zloupotrebio i jedan dinar!!!

Mila

pre 12 godina

Ja bih, kao penzionerka, samo nesto da pitam: ko su taj Krkobabic, Colakovic i ostala bratija koji se usudjuju da kazu da govore u ime SVIH penzionera? Ja sa takvima nemam blage veze, sve i da su im primanja manja od moje penzijice.

Djuro P.

pre 12 godina

I ovaj ce sutra jos da mi digne akcizu na benzin,novo postancko sanduce...Lepo se gospodin obukao gledam isto izgleda kao i gospoda u Evropi,valjda je to ta Evropa,ja bas neznam puno,naucite me podhitno,sve cu da vam platim kolko kosta da kosta.

Ken

pre 12 godina

Od sveg srca zelim koaliciji SPS+PUPS-JS da nikad vise ne predje cenzus I da nikad za njih ne cujemo! Mene je sramota sto zivim u zemlji u kojoj je Krkobabic POTPREDSEDNIK VLADE (!!!!), gde je Zarko -ministar obrazovanja, cestiti Mrka-opet gradi, a Ivica -koferce se bori protiv korupcije??!!! Ia na sav taj polu svet-kao slag na tortu stize Bajatovic, sa svojih 13.ooo eura mesecno, ovaj metuzalem Colakovic...Mene je sramota I nikada necu oprostiti Demokratskoj stranci sto je ovakvim jeftinim prevarantima,neskolovanim I alavim karijeristima- dozvolila da se ovoliko razmasu I polete! UUUzasssS!!!

Dejan

pre 12 godina

Ovako mi postujemo strane drzavljane.
Dodju kod nas, rade na najboljim mestima, dobijaju boracke naknade za borbu u drugoj zemlji i onda im dajemo i ogromne penzije i naknade...

Dosta je ovakvih stranaca sa ovakvim privilegijama...

Viktor

pre 12 godina

Jedan proces vantelesne oplodnje košta oko 300.000 dinara. Šta će nam deca imamo penzionere koji vrede kao bezmalo 11 pokušaja da neko dobije svoje prvo dete. Nemam ništa protiv da primi i 50 miliona za godinu dana ali da za svoj posao odgovara ali u ovoj zemlji niko ne odgovara za ono što radi.

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

citam ove komentare za ne znam da li da se nasmejem ili zakukam, krenem da napisem koju rec, prekinem jer ce mi Administrator obrisati pa opet Jovo nanovi dok srocim drugu recenicu i evo nakon nekog vremena, samo mi je jedea tacka ostala i jedno pitanje, a nadam se ce je objaviti. hvala :) . . . .

ljudi, zasto se cudite i zasto napadate coveka, nije on kriv, sve mu to pripada sto ima, svaki dinar koji moze da uzme uzeo je cisto i po zakonu, ne mozemo mu nista, dzabe frustranja i nervoza...

a sada pitanje:... zasto je on sve to uzeo i kako? hajde da sam sebi odgovorim.... prosto, mi smo mu to dozvolili, mi smo takve ljude na pozicijama birali da nam pisu zakone i propise tako da stvarno nema potrebe da se nerviramo, mi smo sami krivi.... covek je uzimao i uzimace kao i mnogi drugi sve ono na sta imaju pravo zakonom a to sto im je MORAL NULA, to je vec treca tema... hajde narode, nema ljutis...

jolly

pre 12 godina

A satro brinu se za socijalno stanje penzionera i ostalih ugrozenih slojeva. Koji licemeri! Oni su svi izgleda shvatili politiku kao privatnu firmu, a ne kao priliku da nesto ucine za drustvo. Posle ovoga PUPS ce tesko preci cenzus. I drago mi je.

milan

pre 12 godina

Demokratska stranka ne mora da vodi kampanju za izbore,ovi ostali se sami pokopase pocev od Dinkica,preko Nikolica a sad i ovi penzioneri zajedno sa "kolubarskom mafijom".
Svaka cast za strategiju!

MUKNAVI

pre 12 godina

Svi se oni otimaju o politicke funkcije zbog sebe i svoje koristi.Idealan im je ambijent ,Narod boronza po vrzinama ,pise komentare,nudi resenja pa se oko toga sporecka,podeljen u falange partiskih firmi pa jedni na druge reze,hoce bre i da biju kada zapjene oko odbrane svojih vodja, a oni..zobaju bre,i po koj put godisnje podviknu,tako,tako treba obicni gradjanine teraj izjelice..hm..jbt` al nas ***** ..bas..

Jovan

pre 12 godina

Molim druge komentatore da daju svoje predloge na pitanje kakvu bi malu proizvodnju mogli da pokrenu sa navedenih 30.000€. Koliko bi ljudi odprilike zaposlili u prvih 6 meseci? Ja sam suvise iznerviran da racionalno razmisljam posle ovakvih brojki i slova.

matko

pre 12 godina

Nemam nista protiv lika ali ga pamtiim jos iz Titovih vremena kao nekog predsednika,sefa,vodje nekih tadasnjih drzavnih sindikata koji su imali ulogu da prikazu svetu sve blagodeti komunistickog samoupravnog sistema, izmisljotine zasnovane na utopiji i zapadno-istocnim novcanicima! Tada je bio tako finansiran danas ovako i verujem da je u svojoj biografiji napisao recept za buduce generacije kako stalno plivajuci niz vodu opstati 100 godina!

Toi-Toi

pre 12 godina

Cekaj da vidimo: 1400 EUR mesecna REDOVNA polanicka plata, plus ostale LEGALNE beneficije i pogodnosti, sledi oko 2800 EUR mesecni prihodi? OK, ali pitam se sada sta je sa onima koji stipnu jos "malo" i sa strane? 5000 EUR mesecno? 10000 EUR mesecno? Nije ni cudno sto je opstanak na vlasti skoro pa pitanje zivota ili smrti.

Ma razjuriti sve to motkama umocenim u...

Novosadjanka

pre 12 godina

Pa ceo Novi Sad zna da je takav. Ceo život je bio Predsednik Sindikata i grebao se i samo uzmi, uzmi .... Strašno je to. Sram ga bilo.

nbp

pre 12 godina

Iskreno se nadam da će građani Srbije shvatiti da je glavni problem zemlje - država. Zvuči paradoksalno, ali ta matrica, taj sistem je takav. Kad u njega uđe pojedinac, on postaje deo sistema. Naša država, sa svojim nasleđenim sistemom, metastazira i samo menja formu tokom poslednjih 150 godina. Nušić i Domanović nekad i sad. Poenta priče je da KO GOD da dođe na vlast, oni rade isto. Država štiti sebe, ne sprovodi reforme i taj kancer jede svako zdravo tkivo u državi. Ovaj lik je samo posledica i primer - bahat i samoživ, sigurno mu je objašnjenje "imam pravo na to, pa ja sam poslanik". Zvuči pogrešno, ali kad čujem da je neka privatna firma "oštetila državu", prosto me vest ne dotiče. Jer država oštećuje sve nas, ali to nije nikad takva vest.

ANGRYman

pre 12 godina

Ova vest vredja svakog normalnog coveka! Ovo je zemlja muljatora, koji su kao paraziti nakaceni na sve izvore novca.

Sta sa ovim uraditi ? Da ne prelazim granicu mrznje (savest bi bila iskljucena kad je u pitanju ovo... sta god ovo bilo, covek nije)...

Jednostavno, ovo cini da se svi ljudi koji nesto stvaraju, proizvode, pomazu drugima, istinski ZARADJUJU, proizvode VREDNOST... osecaju
izdano i prevareno...

"gospodi" zelim samo sve najgore, i nadam se skorom resavanju pitanja doticnih!

trafikant

pre 12 godina

prosta racunica..
koliko godina treba da bi neko zaradio 3 miliona na akciznoj robi[pumpadzije i trafikanti]?
marza na gorivu 5 din,ali to je bruto..od tih 5 dinara se placaju radnici,PDV i ostali troskovi..suma sumarum kapital od par stotina hiljada evra puta par godina rada,nerviranja da bi se doslo do 3M..
cigarete+dopune=3M=nemoguca misija..
ulozeno isto tako brdo para,nerviranja,rada ali 3M se ne moze zaraditi..
a ovaj dinosaurus i njemu slicni jedu karadjordjevu za 60 dinara[skupstinski restoran] a primanja 3M godisnje..
SVI SU ISTI..i pozicija i opozicija..
jadna nam majka sa ovakvima

Direktni demokrata

pre 12 godina

Tehnoloski napredak nam je omogucio da predstavnicka demokratija vise nije potrebna i zato nam treba direktna demokratija - gde ce gradjani direktno elektronskim putem glasati za postavljanje svakog funkcionera i sve zakone (ako zele).

Time bi se ukinule politicke partije i parlament i samo strucni pojedinci bi mogli doci do odgovornih pozicija gde bi za svoj rad i data obecanja odgovarali direktno narodu koji ih je i postavio.


Neko bi trebao da napravi partiju koja promovise ove ideje, da pobedi na izborima i urusi sistem iznutra... da obeca da ce kad dodje na vlast da promeni ustav, raspusti parlament i sve politicke stranke i da napravi sistem direktne demokratije. Ja bih prvi glasao za to!

Znam da neki smatraju da ovakav sistem ima i svojih mana, ali mislim da ima mnogo manje mana od postojeceg!

Pera

pre 12 godina

Opet spin! Ima li on na to pravo ili ne? Ako nema onda ga jurite. Ako ima na to pravo, onda menjajte pravila. Zašto se stalno jure veštice? Ako to nije u redu, onda tražite da se ukine naknada za odvojeni život i sl.

Pera Bandera

pre 12 godina

Ne znam da li on ima prava i na penziju. Covece! Bole ga brige. Sto je najveca fora, ne bih ni znao za njega da ne bese ovog teksta. E Srbijo, za koga smo glasali...

mary

pre 12 godina

BEDNO DA BEDNIJE NEMOZE BITI.ZBOG TAKVIH NAM DECA ODLAZE IZ ZEMLJE.I MOJE DVOJE DECE JE OTISLO JER NEMOGU DA OCIMA GLEDAJU KRKOBABICA, COLAKOVICA,MICUNOVICA I OSTALE MATORCE DAC OTIMAJU DECI NOVAC,A ZA NJIH SA DIPLOMAMA NEMA MESTA.B E D N I C I........

Boban

pre 12 godina

*******

Sramota me što sam Srbin - i sada kao što me je bilo sramota i u vreme Miloševića.
Stepen društvene inteligencije ovog naroda je ispod svakog kriterijuma ... ko će bre nas da pusti u EU ... jedino ako su im čavke mozak popile!

STIDI SE SRBIJO, ŠTO TE OVAKVI VODE !!!

Bez starca nema udarca, rece skupstinska kasa i isprazni se

pre 12 godina

Ma dajte, ljudi...PUPS je u Vladi samo da se obezbede glasovi starijih gradjana i da se zamazuju oci pricama o socijalnoj jednakosti i vlasti koja brine o svima. U praksi, ovi stariji sugradjani su se prodali upravo za te poslanicke plate i privilegije (na koje zaista imaju pravo, ali taj zakon treba da se revidira do detalja, jer je sramotan). Same te plate i troskovi su nista u odnosu na milijarde koje su kradene godinama sa najvisih pozicija vlasti u ovoj zemlji. Drugim recima, dekica i ekipica dobiju po 50 ak hiljada evra da bi obezbedili vecinu, a onda zuti, eksperti, autonomasi, slobina deca , palmini tigrovi i vukovih 77 prasica nalapaju milijarde i milijarde evra za vreme svog mandata. Pa i ova vest se plasira da bi sutra izasao pred kamere neki od mladjih koalicionih partnera g Mome "Penzioner sam, al volem da zivim" Colakovica i ispao andjeo spasitelj sa pricom: ne,to zaista nije eticki i porazgovaracemo sa svojim koalicionim partnerima o tome...a posle potpitanja sledi odgovor: ne, naravno da nisam podigao toliko, svasta, daleko manje. A ovi sto brane gospodina neka meni plate sve kafane, kafice, benzin, parkinge i putovanja za godinu dana pa nek posle kazu da te pare "ne idu meni u dzep".

Voja i deca

pre 12 godina

Nemojete tako. Dedi treba stan u Beogradu gde ce da smesti svalerku. Da li su u trosak unete i plave-seksi-lilule ili ih on i Krkobabic dobijaju na recept iz fondova?

vrana

pre 12 godina

.... eto nam odgovora zasto recimo policajac ne dobija-tj. ne isplacuje mu se sto ga sledi, sto je zaradio, navodno NEMA PARA u budzetu na toj poziciji, ma nemojte mi reci, a za ovog dzabalebarosa ima za sve to sto je nabrojano, SRAMOTA,......
nakaradna drzava

mail

pre 12 godina

E sada je DS krenuo u prevaspitavanje PUPS-a (kao da posle 90 godina, mozes nekog prevaspitati). Sve su to politicke kaste, a krenula je borba za veci procenat od reketa, koji ce naplatiti narodu.

Aristotel

pre 12 godina

I posle nas teraju maltene silom da otvaramo mala preduzeca da bi im placali poreze i ostale trakatance? Da bi ovakvim buzdovanima omogucili da primaju evropske plate u zemlji gde je prosek plata onih koji rade i zasluzuju da budu placeni za svoj rad oko 120 eura?
Sta je on uradio za sve te pare?
Normalni radnik (na godisnjem nivou) bi za te pare trebao da radi 3o i kusur godina. Bas bih voleo da vidim sta je doticni uradio za godinu dana. Za radnike u fabrikama obuce, tekstila, itd, znam koliki ucinak imaju za isto vreme.

mia

pre 12 godina

A inkubatori su stari preko 4o godina u Srbiji,u Institutu za neonatologiju nema novca za lift....... A nas znaci samo ovaj Colakovic iz pups-a I bajatovic iz sps-a kostaju blizu 4oo.ooo eura godisnje???????? Ej srbijo- propadni u zemlju ko te vodi!!!

sin snaja i ostali

pre 12 godina

evo link
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1039036&RegistryCode=08831602&rnd=711130998
i drugi link
http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublicSite/Public/Enterprise/Founder.aspx?BusinessEntityId=1045254&RegistryCode=08744122&rnd=429382067

slobodan1988bb

pre 12 godina

Strasno,e moja Srbijo,dokle smo dosli,narod prezivljava svaki dan da zaradi neki dinar,a oni uzivaju kao seici...Ova *********** ne zna koliko mu je dosta pa hoce jos kakav PUPS kakvi bakraci treba to ukinuti...

pile

pre 12 godina

мало им је то, па зар тим парицама могу да плате : струју, телефон, комуналије, интернет,храну,дати мало унуцима за ужину, џепарац...
ТЕШКО !

socijalni slucaj

pre 12 godina

A,sta mislite koliko tek lapaju oni(predstavnici vlasti) koji rade protivzakonito,kad ovaj gospodin sa sve legalnim primanjima i privilegijama zaradjuje ovu sumu?

Cudimo se bedi i siromastvu?!

Srbija,drzava u samrtnom ropcu!

vojvodjanin

pre 12 godina

zbog ovakvih naslova me je sramota zemlje srbije i lopova koji je vode svih ovih godina,vise negledam vesti na tv i politicke emisije jer sam otisao iz zemlje skoro i nemam nameru da se vise vracam..putuj evropo nemoj vise cekati na nas...jedino tv b92 pokazuje jasnu sliku stvari.hvala vam

M. N. Lazar

pre 12 godina

Nikada, (makar i talantovano pokvareni) mladi ljudi, nemogu se porediti sa starcima, koji imaju i talent i iskustvo u lopovluku.
******

Bojan

pre 12 godina

Ovo je pravi primer one Djindjićeve - nekom meso, nekom kupus, u proseku - sarma! NP Čolaković to radi iz ideoloških razloga. Naime, statistički povećava životni standard prosečnog penzionera :)

lutalica

pre 12 godina

Sto se Colakovica tice,bruka i sramota!I nije on usamljen u ovoj bolesnoj pojavi u nasem parlamentu.Pa setite se Dragoljuba Micunovica itd.Ovo samo pokazuje da je politika najbolji biznis!Posto citam da je Jelana Trivan dobila 50.000 EUR na ime odstete sto ju je ujeo pas lutalica pitam se zasto moja svekrva nije dobila ni dinara iako je sve dokumentovala.Cak je sama morala da plati sebi tetanus,kao da je samoinicijativno posetila lekara,onako,usput.Zar zakon nije isti za sve?

s.nikolic

pre 12 godina

sad znamo da nas drzavni sluzbenici i ovih 250 parlamentarca kostaju oko CETRDESET MILIONA EVRA MESECNO ! znaci otprilike da ovi mahom neradnici "vrede" otprilike kao svakog meseca 4000 novo otvorenih radnih mesta ! inace da ovaj matori deda ne sedi kod unucad ili kod svoje babe u novom sadu je posebna tema za sebe , ali i tipicno je za celu srbiju ! retko na odgovornim mestima pa i u skupstini sede mladi i sposobni vec samo partijski vojnici ciji jedini interes je onaj svoj licni !

Bela kuga

pre 12 godina

A država za treće dete isplaćuje oko 150.000 dinara, međutim podeljeno na 24 jednake rate...
A nekom metuzalemu 3 MILIONA za godinu?!
PA BRE ŠTA RADITE?

sluđeni građanin

pre 12 godina

Banda. Kako ga samo nije sramota! Počinjem da doživljavam Narodnu skupštinu kao jednu formu uzurpacije mojih i para svih drugih poreskih obveznika, sastavljenu od kriminogenih i nemoralnih likova, koji su se pod plaštom nekakve demokratije, organizovali sa glavnim ciljem kako da za svoju ličnu korist isisiaju ovo malo jada što je ostalo u srpskom budžetu.

nenad

pre 12 godina

Strasno!!! 1.46 milijardi dinara na 250 fosila u skupstini koji uzgred ne znaju ni vola u d*** da ubodu a ljudi sve vise gladni i bez posla.

Dejan Stanić

pre 12 godina

Pa nije on kriv! Uzeo je sve što mu je dozvoljeno da uzme!? Zar ne? A zašto je to dozvoljeno i ko je to dozvolio?
Znate kad ćemo ući u EVROPU? NIKAD!

o00o

pre 12 godina

Upravo sam u jednom TV magazinu pogledao prilog o 25-godišnjem mladiću koji je preminuo jer nije bilo dovoljno novca za neophodnu operaciju koja bi mu omogućila da živi i stvara.

I onda ova vest kako ima para za bahati živog jednog metuzalema.

Mislim da je bilo kakav komentar izlišan

Мићко

pre 12 godina

Velika je razlika da li je neko zloupotrebio neko svoje pravo učinivši prekršaj ili krivično delo, ili se radi o korišćenju svojih prava u skladu sa važećim procedurama, propisima i zakonima. Ako je u pitanju prva situacija, postoje zakonom određeni organi koji su za takve stvari zaduženi. U drugom slučaju možemo eventualno konstatovati da je dijapazon prava i povlastica dat narodnim poslanicima preširok i da to izvesno neopravdano mnogo košta građane ove zemlje, a pogotovo da je često ogromna nesrazmera između onoga što oni privređuju i prinadležnosti i benefita koji su im dodeljeni. Definitivno, jasno je i iz ovih primera da ovakav i ovoliki parlament enormno košta državu Srbiju i njene mahom osiromašene građane. Rasprava o ovom pitanju ulazi i u domen morala, jer kako je moguće da neko bez imalo griže savesti u zemlji u kojoj se 90% građana bori za golu egzistenciju, uživa ovolika prava. Po izvornom shavtanju pojma narodnih poslanika, oni bi trebalo da budu sluge naroda.
Sa ovolikim primanjima i prinadležnostima, gospodari - građani, mogu samo da pozavide svojim slugama i da požele da im se uloge zamene, makar i na jedan dan … dok izmire neplaćene račune i pošteno se najedu.

Miroslav

pre 12 godina

@mladen-bg

Apsolutno se slazem. Ja sam na tu temu izbora drzavnih funkcionera razmisljao i malo dalje i dosao sam na ideju da treba pre izbora vrsiti testiranje inteligencije, poznavanja politicke situacije, razumevanje svetskih tokova... i onda na osnovu toga da se odredi vrednovanje necijeg glasa... Zbog ovakvkog izbornog sistema i imamo haos u celom svetu, gde su politicari sada vise estradne licnosti, nego ljudi koji trebaju da resavaju ozbiljne svetske probleme. Zbog toga je i opstanak cele ljudske rase doveden u pitanje.

Vuk

pre 12 godina

Da je samo on,nego ko zna koliko ih ima po uravnim odborima i ostalim politickim izvorima para.

Kako bi ja sve to razjurio motkom.
Sa velikom zadovoljstvom!

Marko

pre 12 godina

Doticni gospodin je podigao 3.277.942 dinara.
Na slici deluje kao ozbiljan covek, zanima me da li je digao ovih 42 dinara ili je trazio da mu se zaokruzi na 50?

sofokle

pre 12 godina

To i jeste glavni problem ove drzave. Sto onaj nesrecni oruzar iz Kragujevca ili poljoprivrednik iz Vojvodine rmbaci dok mu kicma ne pukne da bi mu najveci deo novca koji zaradi ova zulumcarska vlast preko raznih nameta uzela ne bi li namirila ovakve dzabalebarose kakav je ovaj pomenuti metuzalem jer je on zaboga clan neke partije bez cijih 5 promila glasova DS ne bi mogao da sastavi vladu i da vlada ovako kako vlada. Znaci, deda je neki kljucni faktor a takvih lezilebovica je na desetine hiljada u strankama i drzavnim organima. Mogu misliti sta tek rade ostale krupnije ribe kad ovaj deda za koga iskreno sada prvi put cujem, drpa ovako bezobzirno dok vecina naroda u Srbiji bukvalno nema sta da jede

pa da...

pre 12 godina

Partija ujedinjenih PARAZITA Srbije... PIO fond se urušava, a penzosi glasaju za Krkobabića koji je za vreme Slobe i radio na tome da se PIO fond isprazni, tada je trebalo finansirati ratove i kojekakve gluposti... biće da je of-šor iz Raja izašao...

lazar ns

pre 12 godina

jedan momak je umro pre neki dan jer država nije mogla da mu plati transplantaciju srca od 100.000 eu mada je većinu para obezbedila porodica jer su sve rasprodali a za ovu **** ima para. Znam da to nećete objaviti ali ga ja drugačije ne mogu nazvati.

Zagorcic Slavica

pre 12 godina

Haraci i zulumcari nas na zalost i veliku bedu po nas ,jos nisu napustili.
Gospodin koji ima mesecno 100 mojih uciteljskih plata,ima i magistrata i doktorata, ja to postujem. Ali brate sto je mnogo ,mnogo je...Pa zar mu nije bilo dosta 10 , nego 100. Zbog takvih kojih ima u Parlamentu i u celoj Srbiji ja i moj suprug smo dali nasoj deci fakultete i krila da odu u inostranstvo da se snalaze kako znaju i umeju..Sad ja nocu ne spavam i cekam pokraj telefona da cujem svoju decu da me zelja mine..
Gospodine sa 100 mojih plata zelim vam moju sudbinu...da vas sopstvena deca preziru zato sto ne mogu da rade i zive u svojoj zemlji aroditelji od svojih plata ne mogu da im ustede da kupe ni memljivu sobicu na periferiji Beograda. Zelim VAM svako dobro... Ne zaboravite onu staru dabogda imao pa zauvek nemao. S postovanjem jedna uciteljica

бт

pre 12 godina

Људи, полако. Пажљиво сам читао коментаре и видим да су многи пали на замку наслова који је тако бомбасто написан да би привукао пажњу. Ради се о 100 просечних плата на годишњем нивоу, то значи свега око 8 плата на месечном нивоу, односно нешто више од 250 хиљада. Па шта мислите да већина осталих посланика дрма мање од тога? А шта мислите колико дрмају силни секретари, помоћници, чланови овога или онога, и то сви редом дошли по партијској а не стручној линији? Па људи, СВИ на власти дрмају оволико или више, па они су нас на изборима лагали због те отимачине а не због идеала!

Askanio

pre 12 godina

Srbija se ne stidi ničega pa ni ovakvih fakata!Čolaković i ostali poslanici (komada 250) nema šanse da stave prst na čelo i odreknu se bilo čega: da samo donesu nove zakone kojima bi prekomponovali ovakve i slične užase kako se raspodeljuje naš novac! Bilo bi sredstava za mnogo toga. Tragedija je što Čolakovićevi unuci malo ne pogledaju svoje vršnjake koji su bez posla i glavom bez obzira beže iz ove zemlje (ako uspeju). I oni će biti kao on - otimaće od svojih. Ha, cinizma da se svi koji piju krv ovoj zemlji pozivaju da je sve po zakonu a samo te zakone ne menjaju.Ostrvljeni i alavi , samo vam želim da sva mladost iz ove "zemlje" ode napolje a da vam ostanemo mi matori, osakaćeni i siromašni pa da vam napravimo poneki miting ispred Skupštine...

******

pre 12 godina

Па и тај ће да поднесе оставку: оставиће на благајни она 2 динара. Поштено!

емотивац

pre 12 godina

Сирома' човек, како ли само успева да састави крај са крајем? Вероватно зајми од Кркобабића.

J O K E R

pre 12 godina

NARAVNO DA CE DA naplate sve sto mogu-kad su "genijalci" koji su smislili osnovicu plate,zbog svog dzepa osmislili i da se poslanici toliko placaju kao i da imaju sve te bonuse!skresite plate i bonuse,prepoplovice se broj poslanika i ostalih "narodnih predstavnika"!!!kako bi bilo da oni koji im aju biznise rade gratis!!!???...da vidim krkobradica koji je i sam penzioner,da radi i prima samo svoju penziju!!!???...ne ,svi i to bas svi su tu i na tim mestima samo zbogsvoje moci i materijalnog dobra!!!...kazace te -pa i oni su samo ljudi...da,ali sa neljudskim apetitima ,a vecina ih je i bez obraza!!!...