Ponedeljak, 06.06.2011.

14:00

Zašto su žene glasne tokom orgazma?

Izvor: B92

Zašto su žene glasne tokom orgazma? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Bazz

pre 12 godina

Mislim da je svaka zena prica za sebe... Trenutna partnerka ne urla (sta vise, vrlo je tiha i diskretna, ako izuzmemo par uzdaha), ali znas da ima nenormalno dobar seks kad se sva zacrveni i protrese na kraju... Inace, kad dozivljava vrhunac, stisak joj je toliko jak da imam trip da ce da me povredi :)

elena

pre 12 godina

Nikakvo stenjanje, vrištanje ni glasno uzdisanje. Jedino što je nezaobilazno, znam da pre samog orgazma nekako isprekidano i ubrzano dišem, ali to nije pod mojom kontrolom.
Par puta sam čula komšinicu kako uzdiše i stenje tokom odnosa i toliko sam se napalila da sam samo pomislila kako li je tek dobro njemu?!?!

crna

pre 12 godina

Ne znam šta mi je jezivije, ovaj članak ili pojedini komentari. Za one muškarce koji toliko preziru žene da im je sve u vezi njih laž, seks i foliranje, preporučila bih da kupe sebi gumene lutke ili da se prešaltuju na muškarce.
Šali na stranu (mada se stvarno ne šalim), takvo razmišljanje mi je patološko, tipično razmišljanje silovatelja i napasnika. ZAšto mislite da je izvor seksepila isključivo u ženama? I šta želite, svet sa ženama obučenim u burke ili vrećaste sive haljine do poda? Izvor seksa je pre svega u muškim hormonima, koji reaguju na vizuelno i koje privlače određeni vizuelni atributi. Bez toga, bilo kakve vizuelne provokacije žena ne bi imale efekta.
Zašto sve u vezi žena mora da bude laž? Je li to neko "opravdanje" za svaki udarac ili napad na ženu?
Ja stvarno ne znam nijednu jedinu ženu koja dobija skup nakit od svog dečka ili muža, dijamantski prsten ili bilo šta slično, svakako ne kao nagradu za seks. Većina parova u mojoj blizini je potpuno finansijski nezavisna, ili žive u simbiozi u kojoj se međusobno pomažu. Sigurno ima slučajeva materijalne koristi, ali u ovom članku se o tome govori kao o nečem uobičajenom, pristunom u 100 % slučajeva. Pobogu!
Ne samo što članak mrzi žene, nego i muškarce. Zar zaista neko veruje da su muškarci nesposobni da seksualno zadovolje žene nego moraju da im kupuju nakit i da im je potrebna konstantna dobra gluma? ZAšto bi uopšte nama bilo potrebno foliranje i lažno orgazmičko vrištanje, mislim na najveći broj žena koje nisu sponzoruše i nemaju materijalne koristi, virtuelno nikakve, od svog partnera?
Da što pre završe? Kao neko razmišljanje od pre više vekova da žene u stvari mrze seks pa ga trpe.
Ovi članci su PATETIČNI, svi odreda, generalizacije i širenje mržnje među polovima kao da je već nema previše.

Malena

pre 12 godina

Posle svih komentara, veoma zanimljivih, izgleda da bi mogli da vrate u škole seksualno vaspitanje :) Dragi komentatori, a narocito autori tekstova, ako (ni)ste vi nešto iskusili, to ne važi za sve.
Kad se nađu pravi ljudi onda je dahtanje i stenjanje propratni efekat, a neko kome je prilično dosadno, onda razmišlja o tome :)
Ko manipuliše, ne stiže da uživa,bar ne u radnji, možda u nečemu drugom, a koja je onda poenta radnje? Posle 40 godina od tzv. revolucije, još uvek je tabu tema reći šta, kako i gde hoćeš ili nećeš?
Lično, stenjem u svakoj orgazmičkoj varijanti, sem ako nema nekog blizu i neupoređujem se sa prijateljima ili onim šta je popularno, prosto uživam i pokazujem to širokim osmehom.

duki

pre 12 godina

Evo ja sam devojka, i mislim da su one kompetentnije da kazu nesto na ovu temu od muskih naklapanja :) Oni koji su rekli da se devojke foliraju dok dahcu tokom seksa, a tokom samozadovoljavanja ne, evo ja sam primer da imam fizicku potrebu da dahcem tokom seksa jer je to potpuno drugaciji osecaj od samozadovoljavanja. Pritom je i seksi dok zena ne preteruje. Mada se i slazem da se moze iskoristiti u manipulatorske svrhe :) Ali ima zena kojima je to, jednostavno, fizicka potreba.

B30

pre 12 godina

Skoro sam gledao na National geography ili tako nesto, emisiju o jednoj vrsti majmuna koja zivi na severnoj obali Afrike. Tokom proucavanja jedne grupe naucnici su primetili da su zenke izuzetno glasne prilikom parenja, kao i da su one glasnije bile na boljim pozicijama u coporu, samim tim su imale i cesce odnose, vise hrane, vise majmuncica :)

Ma sta mi naprica

pre 12 godina

A ja sam cuo da istrazivaci rade razna nebulozna "seksi" istrazivanja (koja je nemoguce definitivno dokazati ili opovrgnuti) i novinari ih objavljuju samo zato da bi privukli publiku i citaoce, a ne zato sto stvarno misle da rade nesto korisno.

Ostavite bre nas (i muskarce i zene) na miru, umemo mi da se zabavljamo i bez ovakve "pomoci", hvala lepo.

Ana

pre 12 godina

E, odavno se ovako nisam smejala citajuci komentare ;-) Vladimir je najbolji sa predlogom o samarima ;-)
Nego, u tekstu nigde ne pise da zena moze samoj sebi da pomogne, da se dodatno nalozi tako sto ce time sto je glasnija i sto na poseban nacin dise, dahce, sta god, da regulise pravilniji dotok kiseonika u telo...

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Kad je moj komsija poceo da se zabavlja sa devojkom, nisam mogao da spavam od dranja.
Od kako se preselila kod njega, dranje je prestalo :-)

Samo pitam

pre 12 godina

OK, sad kad znamo zašto žene vrište , neka mi neki stručnjak objasni zašto ja urlam, kad mi dođe onaj trenutak, kada imam osećaj da će mi kičma izleteti kroz onaj deo tela.

Lili

pre 12 godina

Ne znam, muskarci me ne mogu zadovoljiti, precesto zbog sebicnosti. Jednom prilikom sam stvarno vikala jer je muskarac bio neprijatan i htela sam da se sto pre zavrsi. No, kada masturbiram vicem sama sa sobom i ne mogu se uzdrzati od toga, sto znaci da ipak nije sve tako jednostavno, kao i da muskarci nisu potrebni za postizanje orgazma.

saša

pre 12 godina

Za mene je ženski glas tokom seksa veoma bitan jer uzbudjuje muškarca još više pa može duže da traje a i puni muški ego. Volim normalan glas, ne volim dranje jer vidim da je foliranje, ali zavisi od ponašanja, može biti i smešno.

bla

pre 12 godina

slazem se sa clankom...nego zanimljivi su mi ovi komentari muskaraca koji ipak neveruju clanku nego onim zenama kojesu sanjima vristale kako bi ih ubrzale ili imdale samopouzdanje...
a jos mi je zanimljivije sledece: vecina muskaraca kaze eto kakve su zene foliranti a opet vecina isto tako kaze da vise vole to vristanje i veruju mu... znaci oni zele da budu folirani, oni ne zele pored sebe zenu koja ce uzivati, kojoj ce biti toliko lepo kada orgazam dolazi da nece imati snage niti koncentracije za audio predstavu i koja ce eventualno glasnije uzdisati kada orgazam dodje...

bla

pre 12 godina

i samo da dodam, cist dokaz da vas foliraju kada vriste je to sto ne vriste kada se samozadovoljavaju, naravno kada to rade same sa sobom a ne kada prave jos jednu predstavu za vase oci i usi...

tomkarlo

pre 12 godina

Ala je ovo naučno ispitivanje. Ispitali su 71 ženu i procenili, na osnovu njihovih odgovora, ponašanje tri milijade trenutno živih žena i bar još toliko onih koje više nisu žive. A buduće i da ne pominjem!

Vristim, pa sta

pre 12 godina

Vidim razlicite komentare na ovaj clanak sto je jos samo jedan dokaz apsolutne neprimenljivosti bilo kakve generalizacije zena, muskaraca ili svih zajedno po bilo kom osnovu. Neke zene ovo potvrdjuju, neke opovrgavaju, sve u svemu ja spadam u ovu drugu grupu. Kad je orgazam jak nema sanse da obuzdam vrisku, cesto mora da mi stavlja ruku preko usta (zbog komsija, uglavnom). Inace, zajedno smo deset godina, od toga pet u srecnom braku, stvarno nemam nikakvu potrebu da manipulisem njime. Zato muskarci, ne slusajte ove gluposti, svaka od nas je drugacija, drugacije dozivljava sex, veze, i zivot uopste. Kao i vi sami uostalom. Pozdrav svima i ziveli jaki orgazmi i vristanje koje ih prati.

...

pre 12 godina

Ja se nikada ne derem... vise glasno uzdisem i tako... ali da se derem, to ne. Kad mi je bas bas dobro ne mogu ni da dodjem do daha, a kamoli da sad tu pazim da ispustam neke zvuke. A moj decko kaze da mu se vise svidja kada uzdisem nego kada se derem.

cvetkovic mirjana

pre 12 godina

Sa ovim se bas nebih slozila, zene vriskanjem ne daju muskarcima samopouzdanje, vec takvim glasom sebi daju sansu za dokaz kakvom, takvom cinu sa pozitivnom zavrsetku to je pretezno neuspeli sex pravi za mene je taj sto glasnost dolazi "iznenadno" ton glasa nemozes kontrolisati u takvim trenucima, iznenadni je prvi, necujni i tihi je potisnuti to je isto kao kada riba na suvom dise

Pantagruel

pre 12 godina

Ја такође мислим да је садржај овог чланка сушта истина. Сваки мушкарац који је испробао довољно велики узорак поштено ће признати себи да је у одређеним ситуацијама препознавао код партнерки ту малу (можда и несвесну) женску лукавост која има двојако дејство. На првом месту шаље мушкарцу поруку која ласка његовој сујети "узбуђујеш ме као нико други ", а на другом, урезује му у свест сећање на њу као на "високо еруптивну " (што можда и није у стварности) чиме осигурава да он данима премотава по глави филм претходног секса и прижељкује следећи.Не мора сваки пут да буде по среди глума, али често то јесте и нарочито у почетним фазама везе, када девојка или жена још увек осваја партнера и жели да га чвршће веже за себе, пружајући му осећај непонвљивости са било којом другом.Ови који имају проблем да се суоче са том чињеницом и истог тренутка реагују негирањем, односно тврдњом да њихова партнерка при сваком сексуалном односу досеже седмо небо, у ствари су комплексаши који порицањем покушавају да сакрију неке дубоке фрустрације.

Pantagruel

pre 12 godina

Ја такође мислим да је садржај овог чланка сушта истина. Сваки мушкарац који је испробао довољно велики узорак поштено ће признати себи да је у одређеним ситуацијама препознавао код партнерки ту малу (можда и несвесну) женску лукавост која има двојако дејство. На првом месту шаље мушкарцу поруку која ласка његовој сујети "узбуђујеш ме као нико други ", а на другом, урезује му у свест сећање на њу као на "високо еруптивну " (што можда и није у стварности) чиме осигурава да он данима премотава по глави филм претходног секса и прижељкује следећи.Не мора сваки пут да буде по среди глума, али често то јесте и нарочито у почетним фазама везе, када девојка или жена још увек осваја партнера и жели да га чвршће веже за себе, пружајући му осећај непонвљивости са било којом другом.Ови који имају проблем да се суоче са том чињеницом и истог тренутка реагују негирањем, односно тврдњом да њихова партнерка при сваком сексуалном односу досеже седмо небо, у ствари су комплексаши који порицањем покушавају да сакрију неке дубоке фрустрације.

muškarci su naivni

pre 12 godina

gotovo sve u vezi žene,je seks,lenjost i laž.

verovatno(zapravo sigurno)razlog je slabija fizicka i umna snaga od muskaraca,te se one dovijaju na ovaj nacin da opstanu u surovom kosmosu.postavlja se pitanje,kako su nas pobedile ovakva slabasna bica i zauzele gotovo sve muške pozicije u savremenom društvu..

O'YEAHHhhhh

pre 12 godina

Sta znam sto ljudi sto cudi... Meni je uvek bolje kada vrishte i pricaju slatke reci "kako me dobro tuckash...tuckaj me jace..oo yessss.."..orgazam im provalish kada se grce i tresu cak i "maca" cesto place od srece ,nekada im i kolenca kleckaju zavisi od poze, javljaju se suze radosnice i izlivi emocija u vidu jakog zagrljaja..One shto cute su 4me bzv,glume neku finocu,i dok ih naterash na neshto uzbudljivo prodje te volja za keksom! Opet kazem sto ljudi sto cudi ali mushkarci koji su bili sa vecim brojem zena sigurno traze malo vishe isto tako i zene.. Nije dzabe ona "Nishta gore od hladne zene i toplog piva" :) Good girls luv bad boys / Bad girls hate boys ( they like girls) :D

LOTUS

pre 12 godina

Bezveze! Vikanje i vriska uopste nisu taktika zene, nego znak potpunog uzivanja u cinu, tj.izrazavanje zadovoljstva u zanosu! E sad, ima zena koje ne uzivaju i ne mogu da dozive vrhunac,pa cine to sa namerom da stimulisu ili upotpune cin. Smatram da se u ovom slucaju ne treba generalisati!

Deki

pre 12 godina

Ovo istrazivanje je tacno ako su proucavali sponzorske veze u suprotnom nije.
Imao sam partnerke koje su i pored mojih molbi da se stisaju bile preglasne, da ceo komsiluk moze da cuje, pritom nisu od mene imale nikakvu posebnu (materijalnu) korist.

pale sera

pre 12 godina

Aha, kontam... u stvari sto je ona glasnija to sam ja dosadniji!!!
Fantasticno! A el' pise nesto o tome sta znaci ako zvace zvaku tokom odnosa??? Verovatno multiplex org?!


glasnoca dozivljavanja orgazma je takodje obrnuto srazmerna blizini decje/roditeljske sobe....

Đole

pre 12 godina

Meni je to moja devojka i priznala.

Prvih par meseci je zaista bila glasna, samo zato da bih ja ne bih pomislio da nešto nije u redu. Posle toliko vremena provedenih zajedno i zajedničkih seksualnih iskustava, sada osećamo jedno drugo i ne treba mi njena dreka, već osećam kontrakcije njenog tela kada doživljava orgazam, vidim joj na licu i to me još više uzbuđuje nego kada vrišti. Sad manje energije gubimo na vikanje, a više na čistu strast i ekstazu. :)

Amater

pre 12 godina

"Budući da žena ne može da ejakulira" Kakva je ovo glupost? Mislim da i vecina "obicnog sveta" zna da zena MOZE da "ejakulira" i cudi me da u "strucnom tekstu" postoji ovako pogresna izjava... Doduse, na ovim stranicama ima i previse tekstova vezanih za istu temu i ocekujem da jednog dana neko objavi i "kompletno uputstvo" kako imati sex :)) Kako li su ljudi uopste imali sex pre pojave interneta, kad nisu mogli da citaju sve ove "strucne" tekstove? :)

sdned

pre 12 godina

Obrni-okreni, nema nauka pojma ni o muškom ni o ženskom orgazmu. A sva ta istraživanja, merenja, posmatranja i mudrovanja veze sa realnošću nemaju. Posebno je smešno i pretpostaviti iskrenost i opuštenost i žena i muškaraca koji u takvim istraživanjima učestvuju. Naučnicima bi bilo pametnije da prihvate da se ne može sve izmeriti instrumentima. Može kupus i pasulj, ali orgazam - sigurno NE!

Amater

pre 12 godina

"Budući da žena ne može da ejakulira" Kakva je ovo glupost? Mislim da i vecina "obicnog sveta" zna da zena MOZE da "ejakulira" i cudi me da u "strucnom tekstu" postoji ovako pogresna izjava... Doduse, na ovim stranicama ima i previse tekstova vezanih za istu temu i ocekujem da jednog dana neko objavi i "kompletno uputstvo" kako imati sex :)) Kako li su ljudi uopste imali sex pre pojave interneta, kad nisu mogli da citaju sve ove "strucne" tekstove? :)

pale sera

pre 12 godina

Aha, kontam... u stvari sto je ona glasnija to sam ja dosadniji!!!
Fantasticno! A el' pise nesto o tome sta znaci ako zvace zvaku tokom odnosa??? Verovatno multiplex org?!


glasnoca dozivljavanja orgazma je takodje obrnuto srazmerna blizini decje/roditeljske sobe....

Đole

pre 12 godina

Meni je to moja devojka i priznala.

Prvih par meseci je zaista bila glasna, samo zato da bih ja ne bih pomislio da nešto nije u redu. Posle toliko vremena provedenih zajedno i zajedničkih seksualnih iskustava, sada osećamo jedno drugo i ne treba mi njena dreka, već osećam kontrakcije njenog tela kada doživljava orgazam, vidim joj na licu i to me još više uzbuđuje nego kada vrišti. Sad manje energije gubimo na vikanje, a više na čistu strast i ekstazu. :)

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Kad je moj komsija poceo da se zabavlja sa devojkom, nisam mogao da spavam od dranja.
Od kako se preselila kod njega, dranje je prestalo :-)

Deki

pre 12 godina

Ovo istrazivanje je tacno ako su proucavali sponzorske veze u suprotnom nije.
Imao sam partnerke koje su i pored mojih molbi da se stisaju bile preglasne, da ceo komsiluk moze da cuje, pritom nisu od mene imale nikakvu posebnu (materijalnu) korist.

...

pre 12 godina

Ja se nikada ne derem... vise glasno uzdisem i tako... ali da se derem, to ne. Kad mi je bas bas dobro ne mogu ni da dodjem do daha, a kamoli da sad tu pazim da ispustam neke zvuke. A moj decko kaze da mu se vise svidja kada uzdisem nego kada se derem.

LOTUS

pre 12 godina

Bezveze! Vikanje i vriska uopste nisu taktika zene, nego znak potpunog uzivanja u cinu, tj.izrazavanje zadovoljstva u zanosu! E sad, ima zena koje ne uzivaju i ne mogu da dozive vrhunac,pa cine to sa namerom da stimulisu ili upotpune cin. Smatram da se u ovom slucaju ne treba generalisati!

sdned

pre 12 godina

Obrni-okreni, nema nauka pojma ni o muškom ni o ženskom orgazmu. A sva ta istraživanja, merenja, posmatranja i mudrovanja veze sa realnošću nemaju. Posebno je smešno i pretpostaviti iskrenost i opuštenost i žena i muškaraca koji u takvim istraživanjima učestvuju. Naučnicima bi bilo pametnije da prihvate da se ne može sve izmeriti instrumentima. Može kupus i pasulj, ali orgazam - sigurno NE!

Vristim, pa sta

pre 12 godina

Vidim razlicite komentare na ovaj clanak sto je jos samo jedan dokaz apsolutne neprimenljivosti bilo kakve generalizacije zena, muskaraca ili svih zajedno po bilo kom osnovu. Neke zene ovo potvrdjuju, neke opovrgavaju, sve u svemu ja spadam u ovu drugu grupu. Kad je orgazam jak nema sanse da obuzdam vrisku, cesto mora da mi stavlja ruku preko usta (zbog komsija, uglavnom). Inace, zajedno smo deset godina, od toga pet u srecnom braku, stvarno nemam nikakvu potrebu da manipulisem njime. Zato muskarci, ne slusajte ove gluposti, svaka od nas je drugacija, drugacije dozivljava sex, veze, i zivot uopste. Kao i vi sami uostalom. Pozdrav svima i ziveli jaki orgazmi i vristanje koje ih prati.

O'YEAHHhhhh

pre 12 godina

Sta znam sto ljudi sto cudi... Meni je uvek bolje kada vrishte i pricaju slatke reci "kako me dobro tuckash...tuckaj me jace..oo yessss.."..orgazam im provalish kada se grce i tresu cak i "maca" cesto place od srece ,nekada im i kolenca kleckaju zavisi od poze, javljaju se suze radosnice i izlivi emocija u vidu jakog zagrljaja..One shto cute su 4me bzv,glume neku finocu,i dok ih naterash na neshto uzbudljivo prodje te volja za keksom! Opet kazem sto ljudi sto cudi ali mushkarci koji su bili sa vecim brojem zena sigurno traze malo vishe isto tako i zene.. Nije dzabe ona "Nishta gore od hladne zene i toplog piva" :) Good girls luv bad boys / Bad girls hate boys ( they like girls) :D

Samo pitam

pre 12 godina

OK, sad kad znamo zašto žene vrište , neka mi neki stručnjak objasni zašto ja urlam, kad mi dođe onaj trenutak, kada imam osećaj da će mi kičma izleteti kroz onaj deo tela.

Lili

pre 12 godina

Ne znam, muskarci me ne mogu zadovoljiti, precesto zbog sebicnosti. Jednom prilikom sam stvarno vikala jer je muskarac bio neprijatan i htela sam da se sto pre zavrsi. No, kada masturbiram vicem sama sa sobom i ne mogu se uzdrzati od toga, sto znaci da ipak nije sve tako jednostavno, kao i da muskarci nisu potrebni za postizanje orgazma.

Pantagruel

pre 12 godina

Ја такође мислим да је садржај овог чланка сушта истина. Сваки мушкарац који је испробао довољно велики узорак поштено ће признати себи да је у одређеним ситуацијама препознавао код партнерки ту малу (можда и несвесну) женску лукавост која има двојако дејство. На првом месту шаље мушкарцу поруку која ласка његовој сујети "узбуђујеш ме као нико други ", а на другом, урезује му у свест сећање на њу као на "високо еруптивну " (што можда и није у стварности) чиме осигурава да он данима премотава по глави филм претходног секса и прижељкује следећи.Не мора сваки пут да буде по среди глума, али често то јесте и нарочито у почетним фазама везе, када девојка или жена још увек осваја партнера и жели да га чвршће веже за себе, пружајући му осећај непонвљивости са било којом другом.Ови који имају проблем да се суоче са том чињеницом и истог тренутка реагују негирањем, односно тврдњом да њихова партнерка при сваком сексуалном односу досеже седмо небо, у ствари су комплексаши који порицањем покушавају да сакрију неке дубоке фрустрације.

tomkarlo

pre 12 godina

Ala je ovo naučno ispitivanje. Ispitali su 71 ženu i procenili, na osnovu njihovih odgovora, ponašanje tri milijade trenutno živih žena i bar još toliko onih koje više nisu žive. A buduće i da ne pominjem!

B30

pre 12 godina

Skoro sam gledao na National geography ili tako nesto, emisiju o jednoj vrsti majmuna koja zivi na severnoj obali Afrike. Tokom proucavanja jedne grupe naucnici su primetili da su zenke izuzetno glasne prilikom parenja, kao i da su one glasnije bile na boljim pozicijama u coporu, samim tim su imale i cesce odnose, vise hrane, vise majmuncica :)

Pantagruel

pre 12 godina

Ја такође мислим да је садржај овог чланка сушта истина. Сваки мушкарац који је испробао довољно велики узорак поштено ће признати себи да је у одређеним ситуацијама препознавао код партнерки ту малу (можда и несвесну) женску лукавост која има двојако дејство. На првом месту шаље мушкарцу поруку која ласка његовој сујети "узбуђујеш ме као нико други ", а на другом, урезује му у свест сећање на њу као на "високо еруптивну " (што можда и није у стварности) чиме осигурава да он данима премотава по глави филм претходног секса и прижељкује следећи.Не мора сваки пут да буде по среди глума, али често то јесте и нарочито у почетним фазама везе, када девојка или жена још увек осваја партнера и жели да га чвршће веже за себе, пружајући му осећај непонвљивости са било којом другом.Ови који имају проблем да се суоче са том чињеницом и истог тренутка реагују негирањем, односно тврдњом да њихова партнерка при сваком сексуалном односу досеже седмо небо, у ствари су комплексаши који порицањем покушавају да сакрију неке дубоке фрустрације.

crna

pre 12 godina

Ne znam šta mi je jezivije, ovaj članak ili pojedini komentari. Za one muškarce koji toliko preziru žene da im je sve u vezi njih laž, seks i foliranje, preporučila bih da kupe sebi gumene lutke ili da se prešaltuju na muškarce.
Šali na stranu (mada se stvarno ne šalim), takvo razmišljanje mi je patološko, tipično razmišljanje silovatelja i napasnika. ZAšto mislite da je izvor seksepila isključivo u ženama? I šta želite, svet sa ženama obučenim u burke ili vrećaste sive haljine do poda? Izvor seksa je pre svega u muškim hormonima, koji reaguju na vizuelno i koje privlače određeni vizuelni atributi. Bez toga, bilo kakve vizuelne provokacije žena ne bi imale efekta.
Zašto sve u vezi žena mora da bude laž? Je li to neko "opravdanje" za svaki udarac ili napad na ženu?
Ja stvarno ne znam nijednu jedinu ženu koja dobija skup nakit od svog dečka ili muža, dijamantski prsten ili bilo šta slično, svakako ne kao nagradu za seks. Većina parova u mojoj blizini je potpuno finansijski nezavisna, ili žive u simbiozi u kojoj se međusobno pomažu. Sigurno ima slučajeva materijalne koristi, ali u ovom članku se o tome govori kao o nečem uobičajenom, pristunom u 100 % slučajeva. Pobogu!
Ne samo što članak mrzi žene, nego i muškarce. Zar zaista neko veruje da su muškarci nesposobni da seksualno zadovolje žene nego moraju da im kupuju nakit i da im je potrebna konstantna dobra gluma? ZAšto bi uopšte nama bilo potrebno foliranje i lažno orgazmičko vrištanje, mislim na najveći broj žena koje nisu sponzoruše i nemaju materijalne koristi, virtuelno nikakve, od svog partnera?
Da što pre završe? Kao neko razmišljanje od pre više vekova da žene u stvari mrze seks pa ga trpe.
Ovi članci su PATETIČNI, svi odreda, generalizacije i širenje mržnje među polovima kao da je već nema previše.

elena

pre 12 godina

Nikakvo stenjanje, vrištanje ni glasno uzdisanje. Jedino što je nezaobilazno, znam da pre samog orgazma nekako isprekidano i ubrzano dišem, ali to nije pod mojom kontrolom.
Par puta sam čula komšinicu kako uzdiše i stenje tokom odnosa i toliko sam se napalila da sam samo pomislila kako li je tek dobro njemu?!?!

saša

pre 12 godina

Za mene je ženski glas tokom seksa veoma bitan jer uzbudjuje muškarca još više pa može duže da traje a i puni muški ego. Volim normalan glas, ne volim dranje jer vidim da je foliranje, ali zavisi od ponašanja, može biti i smešno.

cvetkovic mirjana

pre 12 godina

Sa ovim se bas nebih slozila, zene vriskanjem ne daju muskarcima samopouzdanje, vec takvim glasom sebi daju sansu za dokaz kakvom, takvom cinu sa pozitivnom zavrsetku to je pretezno neuspeli sex pravi za mene je taj sto glasnost dolazi "iznenadno" ton glasa nemozes kontrolisati u takvim trenucima, iznenadni je prvi, necujni i tihi je potisnuti to je isto kao kada riba na suvom dise

muškarci su naivni

pre 12 godina

gotovo sve u vezi žene,je seks,lenjost i laž.

verovatno(zapravo sigurno)razlog je slabija fizicka i umna snaga od muskaraca,te se one dovijaju na ovaj nacin da opstanu u surovom kosmosu.postavlja se pitanje,kako su nas pobedile ovakva slabasna bica i zauzele gotovo sve muške pozicije u savremenom društvu..

Ana

pre 12 godina

E, odavno se ovako nisam smejala citajuci komentare ;-) Vladimir je najbolji sa predlogom o samarima ;-)
Nego, u tekstu nigde ne pise da zena moze samoj sebi da pomogne, da se dodatno nalozi tako sto ce time sto je glasnija i sto na poseban nacin dise, dahce, sta god, da regulise pravilniji dotok kiseonika u telo...

duki

pre 12 godina

Evo ja sam devojka, i mislim da su one kompetentnije da kazu nesto na ovu temu od muskih naklapanja :) Oni koji su rekli da se devojke foliraju dok dahcu tokom seksa, a tokom samozadovoljavanja ne, evo ja sam primer da imam fizicku potrebu da dahcem tokom seksa jer je to potpuno drugaciji osecaj od samozadovoljavanja. Pritom je i seksi dok zena ne preteruje. Mada se i slazem da se moze iskoristiti u manipulatorske svrhe :) Ali ima zena kojima je to, jednostavno, fizicka potreba.

Ma sta mi naprica

pre 12 godina

A ja sam cuo da istrazivaci rade razna nebulozna "seksi" istrazivanja (koja je nemoguce definitivno dokazati ili opovrgnuti) i novinari ih objavljuju samo zato da bi privukli publiku i citaoce, a ne zato sto stvarno misle da rade nesto korisno.

Ostavite bre nas (i muskarce i zene) na miru, umemo mi da se zabavljamo i bez ovakve "pomoci", hvala lepo.

bla

pre 12 godina

slazem se sa clankom...nego zanimljivi su mi ovi komentari muskaraca koji ipak neveruju clanku nego onim zenama kojesu sanjima vristale kako bi ih ubrzale ili imdale samopouzdanje...
a jos mi je zanimljivije sledece: vecina muskaraca kaze eto kakve su zene foliranti a opet vecina isto tako kaze da vise vole to vristanje i veruju mu... znaci oni zele da budu folirani, oni ne zele pored sebe zenu koja ce uzivati, kojoj ce biti toliko lepo kada orgazam dolazi da nece imati snage niti koncentracije za audio predstavu i koja ce eventualno glasnije uzdisati kada orgazam dodje...

bla

pre 12 godina

i samo da dodam, cist dokaz da vas foliraju kada vriste je to sto ne vriste kada se samozadovoljavaju, naravno kada to rade same sa sobom a ne kada prave jos jednu predstavu za vase oci i usi...

Bazz

pre 12 godina

Mislim da je svaka zena prica za sebe... Trenutna partnerka ne urla (sta vise, vrlo je tiha i diskretna, ako izuzmemo par uzdaha), ali znas da ima nenormalno dobar seks kad se sva zacrveni i protrese na kraju... Inace, kad dozivljava vrhunac, stisak joj je toliko jak da imam trip da ce da me povredi :)

Malena

pre 12 godina

Posle svih komentara, veoma zanimljivih, izgleda da bi mogli da vrate u škole seksualno vaspitanje :) Dragi komentatori, a narocito autori tekstova, ako (ni)ste vi nešto iskusili, to ne važi za sve.
Kad se nađu pravi ljudi onda je dahtanje i stenjanje propratni efekat, a neko kome je prilično dosadno, onda razmišlja o tome :)
Ko manipuliše, ne stiže da uživa,bar ne u radnji, možda u nečemu drugom, a koja je onda poenta radnje? Posle 40 godina od tzv. revolucije, još uvek je tabu tema reći šta, kako i gde hoćeš ili nećeš?
Lično, stenjem u svakoj orgazmičkoj varijanti, sem ako nema nekog blizu i neupoređujem se sa prijateljima ili onim šta je popularno, prosto uživam i pokazujem to širokim osmehom.

muškarci su naivni

pre 12 godina

gotovo sve u vezi žene,je seks,lenjost i laž.

verovatno(zapravo sigurno)razlog je slabija fizicka i umna snaga od muskaraca,te se one dovijaju na ovaj nacin da opstanu u surovom kosmosu.postavlja se pitanje,kako su nas pobedile ovakva slabasna bica i zauzele gotovo sve muške pozicije u savremenom društvu..

Đole

pre 12 godina

Meni je to moja devojka i priznala.

Prvih par meseci je zaista bila glasna, samo zato da bih ja ne bih pomislio da nešto nije u redu. Posle toliko vremena provedenih zajedno i zajedničkih seksualnih iskustava, sada osećamo jedno drugo i ne treba mi njena dreka, već osećam kontrakcije njenog tela kada doživljava orgazam, vidim joj na licu i to me još više uzbuđuje nego kada vrišti. Sad manje energije gubimo na vikanje, a više na čistu strast i ekstazu. :)

O'YEAHHhhhh

pre 12 godina

Sta znam sto ljudi sto cudi... Meni je uvek bolje kada vrishte i pricaju slatke reci "kako me dobro tuckash...tuckaj me jace..oo yessss.."..orgazam im provalish kada se grce i tresu cak i "maca" cesto place od srece ,nekada im i kolenca kleckaju zavisi od poze, javljaju se suze radosnice i izlivi emocija u vidu jakog zagrljaja..One shto cute su 4me bzv,glume neku finocu,i dok ih naterash na neshto uzbudljivo prodje te volja za keksom! Opet kazem sto ljudi sto cudi ali mushkarci koji su bili sa vecim brojem zena sigurno traze malo vishe isto tako i zene.. Nije dzabe ona "Nishta gore od hladne zene i toplog piva" :) Good girls luv bad boys / Bad girls hate boys ( they like girls) :D

Pantagruel

pre 12 godina

Ја такође мислим да је садржај овог чланка сушта истина. Сваки мушкарац који је испробао довољно велики узорак поштено ће признати себи да је у одређеним ситуацијама препознавао код партнерки ту малу (можда и несвесну) женску лукавост која има двојако дејство. На првом месту шаље мушкарцу поруку која ласка његовој сујети "узбуђујеш ме као нико други ", а на другом, урезује му у свест сећање на њу као на "високо еруптивну " (што можда и није у стварности) чиме осигурава да он данима премотава по глави филм претходног секса и прижељкује следећи.Не мора сваки пут да буде по среди глума, али често то јесте и нарочито у почетним фазама везе, када девојка или жена још увек осваја партнера и жели да га чвршће веже за себе, пружајући му осећај непонвљивости са било којом другом.Ови који имају проблем да се суоче са том чињеницом и истог тренутка реагују негирањем, односно тврдњом да њихова партнерка при сваком сексуалном односу досеже седмо небо, у ствари су комплексаши који порицањем покушавају да сакрију неке дубоке фрустрације.

bla

pre 12 godina

i samo da dodam, cist dokaz da vas foliraju kada vriste je to sto ne vriste kada se samozadovoljavaju, naravno kada to rade same sa sobom a ne kada prave jos jednu predstavu za vase oci i usi...

bla

pre 12 godina

slazem se sa clankom...nego zanimljivi su mi ovi komentari muskaraca koji ipak neveruju clanku nego onim zenama kojesu sanjima vristale kako bi ih ubrzale ili imdale samopouzdanje...
a jos mi je zanimljivije sledece: vecina muskaraca kaze eto kakve su zene foliranti a opet vecina isto tako kaze da vise vole to vristanje i veruju mu... znaci oni zele da budu folirani, oni ne zele pored sebe zenu koja ce uzivati, kojoj ce biti toliko lepo kada orgazam dolazi da nece imati snage niti koncentracije za audio predstavu i koja ce eventualno glasnije uzdisati kada orgazam dodje...

Amater

pre 12 godina

"Budući da žena ne može da ejakulira" Kakva je ovo glupost? Mislim da i vecina "obicnog sveta" zna da zena MOZE da "ejakulira" i cudi me da u "strucnom tekstu" postoji ovako pogresna izjava... Doduse, na ovim stranicama ima i previse tekstova vezanih za istu temu i ocekujem da jednog dana neko objavi i "kompletno uputstvo" kako imati sex :)) Kako li su ljudi uopste imali sex pre pojave interneta, kad nisu mogli da citaju sve ove "strucne" tekstove? :)

Lili

pre 12 godina

Ne znam, muskarci me ne mogu zadovoljiti, precesto zbog sebicnosti. Jednom prilikom sam stvarno vikala jer je muskarac bio neprijatan i htela sam da se sto pre zavrsi. No, kada masturbiram vicem sama sa sobom i ne mogu se uzdrzati od toga, sto znaci da ipak nije sve tako jednostavno, kao i da muskarci nisu potrebni za postizanje orgazma.

cvetkovic mirjana

pre 12 godina

Sa ovim se bas nebih slozila, zene vriskanjem ne daju muskarcima samopouzdanje, vec takvim glasom sebi daju sansu za dokaz kakvom, takvom cinu sa pozitivnom zavrsetku to je pretezno neuspeli sex pravi za mene je taj sto glasnost dolazi "iznenadno" ton glasa nemozes kontrolisati u takvim trenucima, iznenadni je prvi, necujni i tihi je potisnuti to je isto kao kada riba na suvom dise

LOTUS

pre 12 godina

Bezveze! Vikanje i vriska uopste nisu taktika zene, nego znak potpunog uzivanja u cinu, tj.izrazavanje zadovoljstva u zanosu! E sad, ima zena koje ne uzivaju i ne mogu da dozive vrhunac,pa cine to sa namerom da stimulisu ili upotpune cin. Smatram da se u ovom slucaju ne treba generalisati!

Deki

pre 12 godina

Ovo istrazivanje je tacno ako su proucavali sponzorske veze u suprotnom nije.
Imao sam partnerke koje su i pored mojih molbi da se stisaju bile preglasne, da ceo komsiluk moze da cuje, pritom nisu od mene imale nikakvu posebnu (materijalnu) korist.

Pantagruel

pre 12 godina

Ја такође мислим да је садржај овог чланка сушта истина. Сваки мушкарац који је испробао довољно велики узорак поштено ће признати себи да је у одређеним ситуацијама препознавао код партнерки ту малу (можда и несвесну) женску лукавост која има двојако дејство. На првом месту шаље мушкарцу поруку која ласка његовој сујети "узбуђујеш ме као нико други ", а на другом, урезује му у свест сећање на њу као на "високо еруптивну " (што можда и није у стварности) чиме осигурава да он данима премотава по глави филм претходног секса и прижељкује следећи.Не мора сваки пут да буде по среди глума, али често то јесте и нарочито у почетним фазама везе, када девојка или жена још увек осваја партнера и жели да га чвршће веже за себе, пружајући му осећај непонвљивости са било којом другом.Ови који имају проблем да се суоче са том чињеницом и истог тренутка реагују негирањем, односно тврдњом да њихова партнерка при сваком сексуалном односу досеже седмо небо, у ствари су комплексаши који порицањем покушавају да сакрију неке дубоке фрустрације.

sdned

pre 12 godina

Obrni-okreni, nema nauka pojma ni o muškom ni o ženskom orgazmu. A sva ta istraživanja, merenja, posmatranja i mudrovanja veze sa realnošću nemaju. Posebno je smešno i pretpostaviti iskrenost i opuštenost i žena i muškaraca koji u takvim istraživanjima učestvuju. Naučnicima bi bilo pametnije da prihvate da se ne može sve izmeriti instrumentima. Može kupus i pasulj, ali orgazam - sigurno NE!

crna

pre 12 godina

Ne znam šta mi je jezivije, ovaj članak ili pojedini komentari. Za one muškarce koji toliko preziru žene da im je sve u vezi njih laž, seks i foliranje, preporučila bih da kupe sebi gumene lutke ili da se prešaltuju na muškarce.
Šali na stranu (mada se stvarno ne šalim), takvo razmišljanje mi je patološko, tipično razmišljanje silovatelja i napasnika. ZAšto mislite da je izvor seksepila isključivo u ženama? I šta želite, svet sa ženama obučenim u burke ili vrećaste sive haljine do poda? Izvor seksa je pre svega u muškim hormonima, koji reaguju na vizuelno i koje privlače određeni vizuelni atributi. Bez toga, bilo kakve vizuelne provokacije žena ne bi imale efekta.
Zašto sve u vezi žena mora da bude laž? Je li to neko "opravdanje" za svaki udarac ili napad na ženu?
Ja stvarno ne znam nijednu jedinu ženu koja dobija skup nakit od svog dečka ili muža, dijamantski prsten ili bilo šta slično, svakako ne kao nagradu za seks. Većina parova u mojoj blizini je potpuno finansijski nezavisna, ili žive u simbiozi u kojoj se međusobno pomažu. Sigurno ima slučajeva materijalne koristi, ali u ovom članku se o tome govori kao o nečem uobičajenom, pristunom u 100 % slučajeva. Pobogu!
Ne samo što članak mrzi žene, nego i muškarce. Zar zaista neko veruje da su muškarci nesposobni da seksualno zadovolje žene nego moraju da im kupuju nakit i da im je potrebna konstantna dobra gluma? ZAšto bi uopšte nama bilo potrebno foliranje i lažno orgazmičko vrištanje, mislim na najveći broj žena koje nisu sponzoruše i nemaju materijalne koristi, virtuelno nikakve, od svog partnera?
Da što pre završe? Kao neko razmišljanje od pre više vekova da žene u stvari mrze seks pa ga trpe.
Ovi članci su PATETIČNI, svi odreda, generalizacije i širenje mržnje među polovima kao da je već nema previše.

duki

pre 12 godina

Evo ja sam devojka, i mislim da su one kompetentnije da kazu nesto na ovu temu od muskih naklapanja :) Oni koji su rekli da se devojke foliraju dok dahcu tokom seksa, a tokom samozadovoljavanja ne, evo ja sam primer da imam fizicku potrebu da dahcem tokom seksa jer je to potpuno drugaciji osecaj od samozadovoljavanja. Pritom je i seksi dok zena ne preteruje. Mada se i slazem da se moze iskoristiti u manipulatorske svrhe :) Ali ima zena kojima je to, jednostavno, fizicka potreba.

Malena

pre 12 godina

Posle svih komentara, veoma zanimljivih, izgleda da bi mogli da vrate u škole seksualno vaspitanje :) Dragi komentatori, a narocito autori tekstova, ako (ni)ste vi nešto iskusili, to ne važi za sve.
Kad se nađu pravi ljudi onda je dahtanje i stenjanje propratni efekat, a neko kome je prilično dosadno, onda razmišlja o tome :)
Ko manipuliše, ne stiže da uživa,bar ne u radnji, možda u nečemu drugom, a koja je onda poenta radnje? Posle 40 godina od tzv. revolucije, još uvek je tabu tema reći šta, kako i gde hoćeš ili nećeš?
Lično, stenjem u svakoj orgazmičkoj varijanti, sem ako nema nekog blizu i neupoređujem se sa prijateljima ili onim šta je popularno, prosto uživam i pokazujem to širokim osmehom.

...

pre 12 godina

Ja se nikada ne derem... vise glasno uzdisem i tako... ali da se derem, to ne. Kad mi je bas bas dobro ne mogu ni da dodjem do daha, a kamoli da sad tu pazim da ispustam neke zvuke. A moj decko kaze da mu se vise svidja kada uzdisem nego kada se derem.

Vristim, pa sta

pre 12 godina

Vidim razlicite komentare na ovaj clanak sto je jos samo jedan dokaz apsolutne neprimenljivosti bilo kakve generalizacije zena, muskaraca ili svih zajedno po bilo kom osnovu. Neke zene ovo potvrdjuju, neke opovrgavaju, sve u svemu ja spadam u ovu drugu grupu. Kad je orgazam jak nema sanse da obuzdam vrisku, cesto mora da mi stavlja ruku preko usta (zbog komsija, uglavnom). Inace, zajedno smo deset godina, od toga pet u srecnom braku, stvarno nemam nikakvu potrebu da manipulisem njime. Zato muskarci, ne slusajte ove gluposti, svaka od nas je drugacija, drugacije dozivljava sex, veze, i zivot uopste. Kao i vi sami uostalom. Pozdrav svima i ziveli jaki orgazmi i vristanje koje ih prati.

Ana

pre 12 godina

E, odavno se ovako nisam smejala citajuci komentare ;-) Vladimir je najbolji sa predlogom o samarima ;-)
Nego, u tekstu nigde ne pise da zena moze samoj sebi da pomogne, da se dodatno nalozi tako sto ce time sto je glasnija i sto na poseban nacin dise, dahce, sta god, da regulise pravilniji dotok kiseonika u telo...

pale sera

pre 12 godina

Aha, kontam... u stvari sto je ona glasnija to sam ja dosadniji!!!
Fantasticno! A el' pise nesto o tome sta znaci ako zvace zvaku tokom odnosa??? Verovatno multiplex org?!


glasnoca dozivljavanja orgazma je takodje obrnuto srazmerna blizini decje/roditeljske sobe....

saša

pre 12 godina

Za mene je ženski glas tokom seksa veoma bitan jer uzbudjuje muškarca još više pa može duže da traje a i puni muški ego. Volim normalan glas, ne volim dranje jer vidim da je foliranje, ali zavisi od ponašanja, može biti i smešno.

tomkarlo

pre 12 godina

Ala je ovo naučno ispitivanje. Ispitali su 71 ženu i procenili, na osnovu njihovih odgovora, ponašanje tri milijade trenutno živih žena i bar još toliko onih koje više nisu žive. A buduće i da ne pominjem!

Samo pitam

pre 12 godina

OK, sad kad znamo zašto žene vrište , neka mi neki stručnjak objasni zašto ja urlam, kad mi dođe onaj trenutak, kada imam osećaj da će mi kičma izleteti kroz onaj deo tela.

Mika Vranjanac

pre 12 godina

Kad je moj komsija poceo da se zabavlja sa devojkom, nisam mogao da spavam od dranja.
Od kako se preselila kod njega, dranje je prestalo :-)

Ma sta mi naprica

pre 12 godina

A ja sam cuo da istrazivaci rade razna nebulozna "seksi" istrazivanja (koja je nemoguce definitivno dokazati ili opovrgnuti) i novinari ih objavljuju samo zato da bi privukli publiku i citaoce, a ne zato sto stvarno misle da rade nesto korisno.

Ostavite bre nas (i muskarce i zene) na miru, umemo mi da se zabavljamo i bez ovakve "pomoci", hvala lepo.

Bazz

pre 12 godina

Mislim da je svaka zena prica za sebe... Trenutna partnerka ne urla (sta vise, vrlo je tiha i diskretna, ako izuzmemo par uzdaha), ali znas da ima nenormalno dobar seks kad se sva zacrveni i protrese na kraju... Inace, kad dozivljava vrhunac, stisak joj je toliko jak da imam trip da ce da me povredi :)

B30

pre 12 godina

Skoro sam gledao na National geography ili tako nesto, emisiju o jednoj vrsti majmuna koja zivi na severnoj obali Afrike. Tokom proucavanja jedne grupe naucnici su primetili da su zenke izuzetno glasne prilikom parenja, kao i da su one glasnije bile na boljim pozicijama u coporu, samim tim su imale i cesce odnose, vise hrane, vise majmuncica :)

elena

pre 12 godina

Nikakvo stenjanje, vrištanje ni glasno uzdisanje. Jedino što je nezaobilazno, znam da pre samog orgazma nekako isprekidano i ubrzano dišem, ali to nije pod mojom kontrolom.
Par puta sam čula komšinicu kako uzdiše i stenje tokom odnosa i toliko sam se napalila da sam samo pomislila kako li je tek dobro njemu?!?!