Ponedeljak, 06.06.2011.

00:01

Galenika: Loš rad ili udarci lobija

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal počelo sveobuhvatnu istragu i prikupljanje dokaza o malverzacijama u srpskoj farmaceutskoj kompaniji Galenika.

Izvor: B92

Galenika: Loš rad ili udarci lobija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

farmaceut

pre 12 godina

Lepo bi bilo videti koje su ga reference dovele do pozicije direktora sem sto je SPS. Bas lep primer politickih kadrova i kako se unistava drzavna imovina.

insajder Srbijasuma

pre 12 godina

Molim policiju da ispita i unistavanje Srbijasuma od strane SPS-PUPS garniture na celu sa surakom Ivice Dacica primljenim u firmu sa srednjom skolom ( cujem da je sada zavrsio neku dopisnu vishu). Zaposljavanje, tenderi, korupcija pri prodaji drveta, nemilosrdno trosenje narodnih para umesto da se stvara dobit i uplacuje u budzet ove napacene zemlje...Gde SPS prodje tu trava vise ne raste a o drvecu necu ni da razmisljam...

Milos

pre 12 godina

Voleo bih da proverite i napisete ko je direktor nabavke u Galenici sta je po zanimanju, koliko razreda osnovne skole ima, u kojoj je stranci, koga je sve zaposlio u poslednjih par godina i sta sa svim tim licnim podacima radi u Upravnom Odboru Galenike. Mene zanima na osnovu kojih kvalifikacija taj covek radi to sto radi. Samo na osnovu svega toga ce ova zemlja propasti jednog dana. Ako je sve to moguce onda nama nema spasa.
E da, jos jedno pitanje, da li je istina da je doticnom donji deo ledja srastao za fotelju i sediste u sluzbenim kolima? Cujem da je nekada davno znao da pesaci ali ne i od kada je dobio "funkciju".

beo

pre 12 godina

Pa nije cudo da su u gubicima kada su im lekovi i pomagala skupi, Pre neki mesec odem da kupim vitamin C u tablama u privatnoj apoteci. Pitame me apotekarka koji cu da kupim Galenik ili vitamin koji proizvodi Ekofarm. Pitam u cemu je razlika pa kaze ona tabla Galenikinog je 65 dinara a tabla ovog drugog proizvodjaca 35 dinara. Kupih 2 table ovog drugog proizvodjaca. Od tada samo kupujem ovaj drugi koji je u medjuvremenu takodje poskupeo sa 35 na 45 dinara a i ne pitam kolika je cena Galenikinog Vitamina c u tablama .

more more

pre 12 godina

ja idem na letovanje a kad se vratim hocu da citam o svim Krkinim rodjacima, prijateljima i njihovim rodjacima i prijateljima koji su u zdravstvu dobili posao od kada je jedna marginalna stranka usla u vlast, od gradskog zavoda preko ministarstva zdravlja i torlaka pa do domacih i stranih farmaceutskih firmi. Kad sam ja bio drzavni lekar takve smo slali po burek. Ni to nisu znali da urade kako treba.

Anonimna iz razumljivih razloga

pre 12 godina

Radim u Galenici preko 15 godina i mogu reći da su svi direktori (čak i za vreme Panića) krali ili bar kraduckali (kako bi rekao V.Ilić), ali zaista nisam mogla ni da zamislim da se može desiti ovo što se dešava od dolaska SPS-a. Počevši od primanja na stotine, odnosno hiljadu novih zaposlenih, prvenstveno na rukovodeće pozicije i bolje plaćena mesta (pri tom se znalo da je u Galenici bio veliki višak radne snage ali kako kaže dir. Ognjenović - primanje novih je patriotski čin) tako da sad Galenika ima samo raznoraznih direktora desetak puta više nego ranije, pa zastim totalno nebuloznih nabavki i troškova kao što su milioni uloženi u sređivanje fabričkog kruga i kupovini na desetine bronzanih bisti, do ogromnih krađa i bahatosti novog rukovodstva, prodaja lekova veledrogerijama ispod svake logične i realne cene, isporuke ogromnih količina lekova veledrogerijama za koje se zna da ne postoji nikakva mogućnost da će iste platiti itd. itd. Ono što je Pres pisao je smešno malo u odnosu na nepravilnosti koje se dešavaju u firmi. Volela bih da država reaguje i pokuša da novim, profesionalnim ljudima spasi ovu kompaniju, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa.
I molim Vas da ne citirate više ove iz sindikata, oni su najobičniji pioni direktora koji samo čitaju pripremljena saopštenja.

sima

pre 12 godina

Slican scenario je primenjen u
Dugi industriji boja
od 2002 - 2004 je
je napravljen gubitak od 16 miliona eur
Nakon toga je doslo do "prijateljskog preuzimanja"
bez medijske pompe, u tisini "ekonomske diplomatije"
Sreca je u tome da je danas 2011,
i da ce za Galeniku neko morati da odgovara.
Zna se i ko bi trebao da odgovara za Dugu.

Mili1984

pre 12 godina

Kao sto je neko vec rekao, dok je Panic bio u Galenici, to je bila jaka i stabilna farmaceutska kompanija, govorim iz licnog iskustva, jer mi otac radi tamo... Oni su dobro poslovali i radnici su dobijali plate i za vreme najvecih kriza... Onda je jedan dan, pre jedno 3 godine moj otac dosao kuci sa posla i rekao, drzava je usla u firmu... Od tada tonu... Pocetkom ove godine im je prvi put u zivotu kasnila plata!!! Toliko o tome kako drzava posluje i razvija privredu...

Ne sumnjam da se isto dogodilo i sa svim ostalim firmama koje su propale ili propadaju...

Darko

pre 12 godina

A tek mucka oko izdavanja Habitfarma Galenici od strane Velefarma...Tu je napravljena "cesija" kojom je omoguceno Habitfarmu da ojadi banke i drzavu. I sad kad dodje stecaj Habitfarma pojeo vuk magarca ,nema 35 miliona evra...
Sve pod plastom licenci za citostatike kao da je to bilo nedostupno za Galeniku... Tu javni tuzioc mora traziti pomoc ozbiljnog ekonomiste....uglavnom trag novca jasno je vidljiv i ide u privatne dzepove...
A tek pritisak na tuzilastvo od strane nekih tajkuna koji su u upravnim oborima banaka koje kreditiraju ove kompanije.... U cara Trojana kozje usi...

milan

pre 12 godina

Znaci kod nas si kao sin ili rodjak nekoga ko je na poziciji nadrljao da se niko ne pita kakvu ti kvalifikaciju imas ili kako radis svoj posao nego samo ciji si rodjak. Ako neko misli da je to u redu neka ide kod doktora. Sigurno da nisam zato da nestrucni i nesposobni rodjaci treba da dobiju radno mesto na takav nacin ali sam protiv toga da neko bude diskvalifikovan samo iz tog razloga sto u javnosti neki novinar to ne pozdravlja. Info: nema nista sa aktuelnim slucajevima nego samo moje misljenje u opste.

Hm

pre 12 godina

Zna se da je Press pod patronatom naprednjaka i iako mi je muka od toga sto jedna stranka optuzuje drugu jer nema svoje ljude u toj firmi, a ne zbog brigeza firmu, radnike, pravdu itd...mozda iz ovoga nesto dobro ispadne...nikad se ne zna...

cy

pre 12 godina

Treba ispitati i ko iz Galenike je aminovao nove transfere lekova najvećim Galenikinim dužnicima i pored toga što nisu izmirivani stari dugovi i šta je za tu uslugu dobio (evo novog slučaja "Kofer").

SPS-ovac?

pre 12 godina

SPS dugo nije bio na vlasti pa se potrošilo ono što je oteto pre 2000. Ma treba možda razumeti ljude, sada moraju brzo sve da nadoknade. Po meni su najkrivlji oni koji su im dali novu priliku. **********************************************************

Vesperzijan

pre 12 godina

Е сада, видећемо ко је уплео прсте у све то. Једна мафија на путевима, једна у Колубари, фармацеутска овде. Још се Панић појавио, фрка нека канда.

****************************************

pre 12 godina

Galenika u gubitcima ? Znaci ne pomaze ni idiotski, lopovski zakon o novim kutijama prve pomoci za automobile ?

gaara

pre 12 godina

Pre samo 2-3 godine galenika je bila jedna od svetlijih primera u ovoj zemlji. Na žalost, tako negde u to vreme, na najviše pozicije se ubacio SPS kadar koji je uništio firmu. Takođe, javnosti bi bilo zanimljivo da sazna kako su i na niže pozicije poubacivani članovi istog tog SPS-a, i na koje načine.

farmacia mafia

pre 12 godina

Dobra vest je što su svi koji su petljali oko galenike na jednom mestu,u vladi,a moja preporuka je da im uzmete pasoše odmah!

cilavert

pre 12 godina

samo da vam kazem da je do pre tri godine galenika bila u plusu,a od kad je dosla ova garnitura na vlasti galenika je u minisu plate malo malo pakasne i prevoz sve zbog ovih na vlasti.neko mora da odgovara sve upropastise

jeja

pre 12 godina

Stvarno je Srbija poligon za nastanak raličitih naučno fantastičnih serijala.Ovaj primer Galenike,firme koja je mogla da bude gigant u evropskim okvirima,najbolje potvrđuje navedenu tezu.Međutim,najžalosnije je što su bitni sektori dati na upravljanje ljudima koji razmišljaju svojim džepom,a ne glavom.

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

U Galenici se DECENIJAMA krade.Još u doba TITA je to bila jedna on firmi gde se kralo NA VELIKO.Centar za pranje pare i razne finansijske malverzacije je bilo predstavništvo u MOSKVI pa posle firma u Moskvi..U pitanju su desetine i stotine miliona $$$$.

Zagor

pre 12 godina

Типичан пример како власт са лошим кадровим може да уништи једно постројење какво је Галеника. Ако се на радна места долазило по партијској линији требало је мало више пажње да се посвети стручности и правим кадровима. Лоши потези у овом случају највише СПС-а. Мада и целокупне владе која је ово дозволила. Уместо да се прилика да квалитетним кадровима, овде су добре шансе добили само припадници странке која је поставила неструцне и неквалитетне кадрове. И само полако, има дана за мегдана, још ће се ту обелоданити много ствари.

Сале

pre 12 godina

Толико ће се тога занимљивог открити,само ако се поштено (у шта сумњам) спроведе истрага. Галеника је очигледан пример,расподеле плена између владајуће коалиције. Постављани су само партијски кадрови,способни за празну причи,узимање ''масних'' бонуса и општу неспособност када је руковођење фармацеутском компанијом у питању! Још једна мрља СПС-а и власти уопште!!!

Milos

pre 12 godina

Upravo sam gledao sajt Galenike. Ni traga bilo kakvoj zabrinutosti. Tresla se gora, rodio se mis. Galenika je godinama krava muzara svih politikanata u ovoj zemlji. Svi poslovi se dobijaju preko kumovsko-rodbinsko-interesnih veza pri tome ne razmisljajuci o strucnosti i sposobnosti. I naravno da takva selekcija radja korumpiran menadzment koji je nesposoban za bilo sta osim da stiti svoje interese i trpa u svoje dzepove.

Insajder

pre 12 godina

Treba procesljati i poslovanje Inpharm-a iz Zemuna. Tu ce se svasta naci. To je farmaceutska kuca DS-a pa mozda zato vlasnici mogu da rade sta hoce. Bar vi iz B92 mozete malo da se zainteresujete za tu firmu. Pitajte ih koliko radnika (komercijalnih saradnika i promotera) drze ne prijavljenih i koliko vremena. Zar vas ne interesuje kako je tako mala firma dobila pravo da u Srbiji zastupa tako velike svetske farmaceutske kuce?

radnik

pre 12 godina

meni nekako logicnije da jedna statua kosta 30k evra nego sajt koji bi i dete od 10 godina bolje napravilo 25k evra, al ko mene sta pita
i da se pozabavite malo sa dugovanjima drzave srbije prema galenici, tacnije rzzo-a
i da nakon nekoliko meseci bez plata pocnete da isplacujete zaposlene jer ako stanu masine i zatvorimo magacine nece da vam bude dobro

Farmaceut

pre 12 godina

A žašto se ne ispita gradnja fabrike u Rusiji koja se gradi u saradnji sa srpskim tajkunima.
Samo ste zagrebali SPS cerupa na sve strane.

SOM

pre 12 godina

Pa se pitamo kao da se zaposlis ako nisi stranacki covek ili rodjak ili kum,kuma.Zasto mladi odlaze?Na ova i na jos slicnih ptanja evo nam odgovora.

farmaceut

pre 12 godina

Pa naravno da je gubitas...sin profesorke farmaceutskog fakulteta koji je farmaciju zavrsio "na gurku", bez dana radnog iskustva dobija jedan od rukovodecih polozaja odmah posle diplomiranja...dok mi koji smo posteno studirali i diplomirali staziramo za dzabe...ali mi nismo deo porodice Cakar i mama nam nije profesorka FF...

Mirko

pre 12 godina

Па, ако Републички фонд за здравствено осигураље ставља Галенику и Хемофарм у приоритетни положај последњном уредбом за стављање лека на позитивну листу онда не чуди и такво пословање:
http://www.rzzo.gov.rs/download/Pravilnik_kritlekova.pdf

Приоритетни редослед произвођача лекова
1) да лек производи произвођач који има дозволу за производњу лекова у
Републици Србији, који снабдева осигурана лица широком палетом лекова
са Листе лекова из више од 2/3 терапијских група по АТЦ класификацији и
који производи економски неисплативе лекове који се производе у малим
серијама, а неопходни су за лечење;
2) да лек производи произвођач који има дозволу за производњу лекова у
Републици Србији, а приоритет ће имати произвођач лека који има већи
број лекова за које је издата дозвола за лек;
3) да је лек оригиналан, односно произвођач који производи оригиналан лек;
4) да је лек генерички иностраног произвођача, а приоритет ће имати
произвођач лека који има већи број лекова за које је издата дозвола за
лек, односно већи број лекова из различитих терапијских група за које је
издата дозвола за лек у Републици Србији.

Дакле, цена не игра улогу, већ величина домаћег произвођача који испуњавају само две домаће фабрике. А њих баш брига колика је производна цена лека, већ је важно да лек наплате од Дрђаве. И ту су главни глумци политичари који пишу овакве законе и правилнике који не би могли да прођу нигде, баш нигде, него у Србији.

Van Helsing

pre 12 godina

To ista ona Galenika koju je ova kleptokratska država otela od Panića, pa posle morala da mu plati celokupnu cenu pred međunarodnim sudom? Dok je Panić bio vlasnik, to je bila najuspešnija farmaceutska firma u zemlji.

farmaceut

pre 12 godina

Pa naravno da je gubitas...sin profesorke farmaceutskog fakulteta koji je farmaciju zavrsio "na gurku", bez dana radnog iskustva dobija jedan od rukovodecih polozaja odmah posle diplomiranja...dok mi koji smo posteno studirali i diplomirali staziramo za dzabe...ali mi nismo deo porodice Cakar i mama nam nije profesorka FF...

Van Helsing

pre 12 godina

To ista ona Galenika koju je ova kleptokratska država otela od Panića, pa posle morala da mu plati celokupnu cenu pred međunarodnim sudom? Dok je Panić bio vlasnik, to je bila najuspešnija farmaceutska firma u zemlji.

Farmaceut

pre 12 godina

A žašto se ne ispita gradnja fabrike u Rusiji koja se gradi u saradnji sa srpskim tajkunima.
Samo ste zagrebali SPS cerupa na sve strane.

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

U Galenici se DECENIJAMA krade.Još u doba TITA je to bila jedna on firmi gde se kralo NA VELIKO.Centar za pranje pare i razne finansijske malverzacije je bilo predstavništvo u MOSKVI pa posle firma u Moskvi..U pitanju su desetine i stotine miliona $$$$.

Insajder

pre 12 godina

Treba procesljati i poslovanje Inpharm-a iz Zemuna. Tu ce se svasta naci. To je farmaceutska kuca DS-a pa mozda zato vlasnici mogu da rade sta hoce. Bar vi iz B92 mozete malo da se zainteresujete za tu firmu. Pitajte ih koliko radnika (komercijalnih saradnika i promotera) drze ne prijavljenih i koliko vremena. Zar vas ne interesuje kako je tako mala firma dobila pravo da u Srbiji zastupa tako velike svetske farmaceutske kuce?

Сале

pre 12 godina

Толико ће се тога занимљивог открити,само ако се поштено (у шта сумњам) спроведе истрага. Галеника је очигледан пример,расподеле плена између владајуће коалиције. Постављани су само партијски кадрови,способни за празну причи,узимање ''масних'' бонуса и општу неспособност када је руковођење фармацеутском компанијом у питању! Још једна мрља СПС-а и власти уопште!!!

cilavert

pre 12 godina

samo da vam kazem da je do pre tri godine galenika bila u plusu,a od kad je dosla ova garnitura na vlasti galenika je u minisu plate malo malo pakasne i prevoz sve zbog ovih na vlasti.neko mora da odgovara sve upropastise

Milos

pre 12 godina

Upravo sam gledao sajt Galenike. Ni traga bilo kakvoj zabrinutosti. Tresla se gora, rodio se mis. Galenika je godinama krava muzara svih politikanata u ovoj zemlji. Svi poslovi se dobijaju preko kumovsko-rodbinsko-interesnih veza pri tome ne razmisljajuci o strucnosti i sposobnosti. I naravno da takva selekcija radja korumpiran menadzment koji je nesposoban za bilo sta osim da stiti svoje interese i trpa u svoje dzepove.

Zagor

pre 12 godina

Типичан пример како власт са лошим кадровим може да уништи једно постројење какво је Галеника. Ако се на радна места долазило по партијској линији требало је мало више пажње да се посвети стручности и правим кадровима. Лоши потези у овом случају највише СПС-а. Мада и целокупне владе која је ово дозволила. Уместо да се прилика да квалитетним кадровима, овде су добре шансе добили само припадници странке која је поставила неструцне и неквалитетне кадрове. И само полако, има дана за мегдана, још ће се ту обелоданити много ствари.

gaara

pre 12 godina

Pre samo 2-3 godine galenika je bila jedna od svetlijih primera u ovoj zemlji. Na žalost, tako negde u to vreme, na najviše pozicije se ubacio SPS kadar koji je uništio firmu. Takođe, javnosti bi bilo zanimljivo da sazna kako su i na niže pozicije poubacivani članovi istog tog SPS-a, i na koje načine.

Mirko

pre 12 godina

Па, ако Републички фонд за здравствено осигураље ставља Галенику и Хемофарм у приоритетни положај последњном уредбом за стављање лека на позитивну листу онда не чуди и такво пословање:
http://www.rzzo.gov.rs/download/Pravilnik_kritlekova.pdf

Приоритетни редослед произвођача лекова
1) да лек производи произвођач који има дозволу за производњу лекова у
Републици Србији, који снабдева осигурана лица широком палетом лекова
са Листе лекова из више од 2/3 терапијских група по АТЦ класификацији и
који производи економски неисплативе лекове који се производе у малим
серијама, а неопходни су за лечење;
2) да лек производи произвођач који има дозволу за производњу лекова у
Републици Србији, а приоритет ће имати произвођач лека који има већи
број лекова за које је издата дозвола за лек;
3) да је лек оригиналан, односно произвођач који производи оригиналан лек;
4) да је лек генерички иностраног произвођача, а приоритет ће имати
произвођач лека који има већи број лекова за које је издата дозвола за
лек, односно већи број лекова из различитих терапијских група за које је
издата дозвола за лек у Републици Србији.

Дакле, цена не игра улогу, већ величина домаћег произвођача који испуњавају само две домаће фабрике. А њих баш брига колика је производна цена лека, већ је важно да лек наплате од Дрђаве. И ту су главни глумци политичари који пишу овакве законе и правилнике који не би могли да прођу нигде, баш нигде, него у Србији.

farmacia mafia

pre 12 godina

Dobra vest je što su svi koji su petljali oko galenike na jednom mestu,u vladi,a moja preporuka je da im uzmete pasoše odmah!

SPS-ovac?

pre 12 godina

SPS dugo nije bio na vlasti pa se potrošilo ono što je oteto pre 2000. Ma treba možda razumeti ljude, sada moraju brzo sve da nadoknade. Po meni su najkrivlji oni koji su im dali novu priliku. **********************************************************

SOM

pre 12 godina

Pa se pitamo kao da se zaposlis ako nisi stranacki covek ili rodjak ili kum,kuma.Zasto mladi odlaze?Na ova i na jos slicnih ptanja evo nam odgovora.

jeja

pre 12 godina

Stvarno je Srbija poligon za nastanak raličitih naučno fantastičnih serijala.Ovaj primer Galenike,firme koja je mogla da bude gigant u evropskim okvirima,najbolje potvrđuje navedenu tezu.Međutim,najžalosnije je što su bitni sektori dati na upravljanje ljudima koji razmišljaju svojim džepom,a ne glavom.

****************************************

pre 12 godina

Galenika u gubitcima ? Znaci ne pomaze ni idiotski, lopovski zakon o novim kutijama prve pomoci za automobile ?

Vesperzijan

pre 12 godina

Е сада, видећемо ко је уплео прсте у све то. Једна мафија на путевима, једна у Колубари, фармацеутска овде. Још се Панић појавио, фрка нека канда.

radnik

pre 12 godina

meni nekako logicnije da jedna statua kosta 30k evra nego sajt koji bi i dete od 10 godina bolje napravilo 25k evra, al ko mene sta pita
i da se pozabavite malo sa dugovanjima drzave srbije prema galenici, tacnije rzzo-a
i da nakon nekoliko meseci bez plata pocnete da isplacujete zaposlene jer ako stanu masine i zatvorimo magacine nece da vam bude dobro

Mili1984

pre 12 godina

Kao sto je neko vec rekao, dok je Panic bio u Galenici, to je bila jaka i stabilna farmaceutska kompanija, govorim iz licnog iskustva, jer mi otac radi tamo... Oni su dobro poslovali i radnici su dobijali plate i za vreme najvecih kriza... Onda je jedan dan, pre jedno 3 godine moj otac dosao kuci sa posla i rekao, drzava je usla u firmu... Od tada tonu... Pocetkom ove godine im je prvi put u zivotu kasnila plata!!! Toliko o tome kako drzava posluje i razvija privredu...

Ne sumnjam da se isto dogodilo i sa svim ostalim firmama koje su propale ili propadaju...

Anonimna iz razumljivih razloga

pre 12 godina

Radim u Galenici preko 15 godina i mogu reći da su svi direktori (čak i za vreme Panića) krali ili bar kraduckali (kako bi rekao V.Ilić), ali zaista nisam mogla ni da zamislim da se može desiti ovo što se dešava od dolaska SPS-a. Počevši od primanja na stotine, odnosno hiljadu novih zaposlenih, prvenstveno na rukovodeće pozicije i bolje plaćena mesta (pri tom se znalo da je u Galenici bio veliki višak radne snage ali kako kaže dir. Ognjenović - primanje novih je patriotski čin) tako da sad Galenika ima samo raznoraznih direktora desetak puta više nego ranije, pa zastim totalno nebuloznih nabavki i troškova kao što su milioni uloženi u sređivanje fabričkog kruga i kupovini na desetine bronzanih bisti, do ogromnih krađa i bahatosti novog rukovodstva, prodaja lekova veledrogerijama ispod svake logične i realne cene, isporuke ogromnih količina lekova veledrogerijama za koje se zna da ne postoji nikakva mogućnost da će iste platiti itd. itd. Ono što je Pres pisao je smešno malo u odnosu na nepravilnosti koje se dešavaju u firmi. Volela bih da država reaguje i pokuša da novim, profesionalnim ljudima spasi ovu kompaniju, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa.
I molim Vas da ne citirate više ove iz sindikata, oni su najobičniji pioni direktora koji samo čitaju pripremljena saopštenja.

insajder Srbijasuma

pre 12 godina

Molim policiju da ispita i unistavanje Srbijasuma od strane SPS-PUPS garniture na celu sa surakom Ivice Dacica primljenim u firmu sa srednjom skolom ( cujem da je sada zavrsio neku dopisnu vishu). Zaposljavanje, tenderi, korupcija pri prodaji drveta, nemilosrdno trosenje narodnih para umesto da se stvara dobit i uplacuje u budzet ove napacene zemlje...Gde SPS prodje tu trava vise ne raste a o drvecu necu ni da razmisljam...

Darko

pre 12 godina

A tek mucka oko izdavanja Habitfarma Galenici od strane Velefarma...Tu je napravljena "cesija" kojom je omoguceno Habitfarmu da ojadi banke i drzavu. I sad kad dodje stecaj Habitfarma pojeo vuk magarca ,nema 35 miliona evra...
Sve pod plastom licenci za citostatike kao da je to bilo nedostupno za Galeniku... Tu javni tuzioc mora traziti pomoc ozbiljnog ekonomiste....uglavnom trag novca jasno je vidljiv i ide u privatne dzepove...
A tek pritisak na tuzilastvo od strane nekih tajkuna koji su u upravnim oborima banaka koje kreditiraju ove kompanije.... U cara Trojana kozje usi...

sima

pre 12 godina

Slican scenario je primenjen u
Dugi industriji boja
od 2002 - 2004 je
je napravljen gubitak od 16 miliona eur
Nakon toga je doslo do "prijateljskog preuzimanja"
bez medijske pompe, u tisini "ekonomske diplomatije"
Sreca je u tome da je danas 2011,
i da ce za Galeniku neko morati da odgovara.
Zna se i ko bi trebao da odgovara za Dugu.

Milos

pre 12 godina

Voleo bih da proverite i napisete ko je direktor nabavke u Galenici sta je po zanimanju, koliko razreda osnovne skole ima, u kojoj je stranci, koga je sve zaposlio u poslednjih par godina i sta sa svim tim licnim podacima radi u Upravnom Odboru Galenike. Mene zanima na osnovu kojih kvalifikacija taj covek radi to sto radi. Samo na osnovu svega toga ce ova zemlja propasti jednog dana. Ako je sve to moguce onda nama nema spasa.
E da, jos jedno pitanje, da li je istina da je doticnom donji deo ledja srastao za fotelju i sediste u sluzbenim kolima? Cujem da je nekada davno znao da pesaci ali ne i od kada je dobio "funkciju".

cy

pre 12 godina

Treba ispitati i ko iz Galenike je aminovao nove transfere lekova najvećim Galenikinim dužnicima i pored toga što nisu izmirivani stari dugovi i šta je za tu uslugu dobio (evo novog slučaja "Kofer").

more more

pre 12 godina

ja idem na letovanje a kad se vratim hocu da citam o svim Krkinim rodjacima, prijateljima i njihovim rodjacima i prijateljima koji su u zdravstvu dobili posao od kada je jedna marginalna stranka usla u vlast, od gradskog zavoda preko ministarstva zdravlja i torlaka pa do domacih i stranih farmaceutskih firmi. Kad sam ja bio drzavni lekar takve smo slali po burek. Ni to nisu znali da urade kako treba.

milan

pre 12 godina

Znaci kod nas si kao sin ili rodjak nekoga ko je na poziciji nadrljao da se niko ne pita kakvu ti kvalifikaciju imas ili kako radis svoj posao nego samo ciji si rodjak. Ako neko misli da je to u redu neka ide kod doktora. Sigurno da nisam zato da nestrucni i nesposobni rodjaci treba da dobiju radno mesto na takav nacin ali sam protiv toga da neko bude diskvalifikovan samo iz tog razloga sto u javnosti neki novinar to ne pozdravlja. Info: nema nista sa aktuelnim slucajevima nego samo moje misljenje u opste.

Hm

pre 12 godina

Zna se da je Press pod patronatom naprednjaka i iako mi je muka od toga sto jedna stranka optuzuje drugu jer nema svoje ljude u toj firmi, a ne zbog brigeza firmu, radnike, pravdu itd...mozda iz ovoga nesto dobro ispadne...nikad se ne zna...

beo

pre 12 godina

Pa nije cudo da su u gubicima kada su im lekovi i pomagala skupi, Pre neki mesec odem da kupim vitamin C u tablama u privatnoj apoteci. Pitame me apotekarka koji cu da kupim Galenik ili vitamin koji proizvodi Ekofarm. Pitam u cemu je razlika pa kaze ona tabla Galenikinog je 65 dinara a tabla ovog drugog proizvodjaca 35 dinara. Kupih 2 table ovog drugog proizvodjaca. Od tada samo kupujem ovaj drugi koji je u medjuvremenu takodje poskupeo sa 35 na 45 dinara a i ne pitam kolika je cena Galenikinog Vitamina c u tablama .

farmaceut

pre 12 godina

Lepo bi bilo videti koje su ga reference dovele do pozicije direktora sem sto je SPS. Bas lep primer politickih kadrova i kako se unistava drzavna imovina.

radnik

pre 12 godina

meni nekako logicnije da jedna statua kosta 30k evra nego sajt koji bi i dete od 10 godina bolje napravilo 25k evra, al ko mene sta pita
i da se pozabavite malo sa dugovanjima drzave srbije prema galenici, tacnije rzzo-a
i da nakon nekoliko meseci bez plata pocnete da isplacujete zaposlene jer ako stanu masine i zatvorimo magacine nece da vam bude dobro

Van Helsing

pre 12 godina

To ista ona Galenika koju je ova kleptokratska država otela od Panića, pa posle morala da mu plati celokupnu cenu pred međunarodnim sudom? Dok je Panić bio vlasnik, to je bila najuspešnija farmaceutska firma u zemlji.

milan

pre 12 godina

Znaci kod nas si kao sin ili rodjak nekoga ko je na poziciji nadrljao da se niko ne pita kakvu ti kvalifikaciju imas ili kako radis svoj posao nego samo ciji si rodjak. Ako neko misli da je to u redu neka ide kod doktora. Sigurno da nisam zato da nestrucni i nesposobni rodjaci treba da dobiju radno mesto na takav nacin ali sam protiv toga da neko bude diskvalifikovan samo iz tog razloga sto u javnosti neki novinar to ne pozdravlja. Info: nema nista sa aktuelnim slucajevima nego samo moje misljenje u opste.

Mirko

pre 12 godina

Па, ако Републички фонд за здравствено осигураље ставља Галенику и Хемофарм у приоритетни положај последњном уредбом за стављање лека на позитивну листу онда не чуди и такво пословање:
http://www.rzzo.gov.rs/download/Pravilnik_kritlekova.pdf

Приоритетни редослед произвођача лекова
1) да лек производи произвођач који има дозволу за производњу лекова у
Републици Србији, који снабдева осигурана лица широком палетом лекова
са Листе лекова из више од 2/3 терапијских група по АТЦ класификацији и
који производи економски неисплативе лекове који се производе у малим
серијама, а неопходни су за лечење;
2) да лек производи произвођач који има дозволу за производњу лекова у
Републици Србији, а приоритет ће имати произвођач лека који има већи
број лекова за које је издата дозвола за лек;
3) да је лек оригиналан, односно произвођач који производи оригиналан лек;
4) да је лек генерички иностраног произвођача, а приоритет ће имати
произвођач лека који има већи број лекова за које је издата дозвола за
лек, односно већи број лекова из различитих терапијских група за које је
издата дозвола за лек у Републици Србији.

Дакле, цена не игра улогу, већ величина домаћег произвођача који испуњавају само две домаће фабрике. А њих баш брига колика је производна цена лека, већ је важно да лек наплате од Дрђаве. И ту су главни глумци политичари који пишу овакве законе и правилнике који не би могли да прођу нигде, баш нигде, него у Србији.

beo

pre 12 godina

Pa nije cudo da su u gubicima kada su im lekovi i pomagala skupi, Pre neki mesec odem da kupim vitamin C u tablama u privatnoj apoteci. Pitame me apotekarka koji cu da kupim Galenik ili vitamin koji proizvodi Ekofarm. Pitam u cemu je razlika pa kaze ona tabla Galenikinog je 65 dinara a tabla ovog drugog proizvodjaca 35 dinara. Kupih 2 table ovog drugog proizvodjaca. Od tada samo kupujem ovaj drugi koji je u medjuvremenu takodje poskupeo sa 35 na 45 dinara a i ne pitam kolika je cena Galenikinog Vitamina c u tablama .

farmaceut

pre 12 godina

Pa naravno da je gubitas...sin profesorke farmaceutskog fakulteta koji je farmaciju zavrsio "na gurku", bez dana radnog iskustva dobija jedan od rukovodecih polozaja odmah posle diplomiranja...dok mi koji smo posteno studirali i diplomirali staziramo za dzabe...ali mi nismo deo porodice Cakar i mama nam nije profesorka FF...

privrednik iz inostranstva.

pre 12 godina

U Galenici se DECENIJAMA krade.Još u doba TITA je to bila jedna on firmi gde se kralo NA VELIKO.Centar za pranje pare i razne finansijske malverzacije je bilo predstavništvo u MOSKVI pa posle firma u Moskvi..U pitanju su desetine i stotine miliona $$$$.

Сале

pre 12 godina

Толико ће се тога занимљивог открити,само ако се поштено (у шта сумњам) спроведе истрага. Галеника је очигледан пример,расподеле плена између владајуће коалиције. Постављани су само партијски кадрови,способни за празну причи,узимање ''масних'' бонуса и општу неспособност када је руковођење фармацеутском компанијом у питању! Још једна мрља СПС-а и власти уопште!!!

cilavert

pre 12 godina

samo da vam kazem da je do pre tri godine galenika bila u plusu,a od kad je dosla ova garnitura na vlasti galenika je u minisu plate malo malo pakasne i prevoz sve zbog ovih na vlasti.neko mora da odgovara sve upropastise

****************************************

pre 12 godina

Galenika u gubitcima ? Znaci ne pomaze ni idiotski, lopovski zakon o novim kutijama prve pomoci za automobile ?

SPS-ovac?

pre 12 godina

SPS dugo nije bio na vlasti pa se potrošilo ono što je oteto pre 2000. Ma treba možda razumeti ljude, sada moraju brzo sve da nadoknade. Po meni su najkrivlji oni koji su im dali novu priliku. **********************************************************

Hm

pre 12 godina

Zna se da je Press pod patronatom naprednjaka i iako mi je muka od toga sto jedna stranka optuzuje drugu jer nema svoje ljude u toj firmi, a ne zbog brigeza firmu, radnike, pravdu itd...mozda iz ovoga nesto dobro ispadne...nikad se ne zna...

Anonimna iz razumljivih razloga

pre 12 godina

Radim u Galenici preko 15 godina i mogu reći da su svi direktori (čak i za vreme Panića) krali ili bar kraduckali (kako bi rekao V.Ilić), ali zaista nisam mogla ni da zamislim da se može desiti ovo što se dešava od dolaska SPS-a. Počevši od primanja na stotine, odnosno hiljadu novih zaposlenih, prvenstveno na rukovodeće pozicije i bolje plaćena mesta (pri tom se znalo da je u Galenici bio veliki višak radne snage ali kako kaže dir. Ognjenović - primanje novih je patriotski čin) tako da sad Galenika ima samo raznoraznih direktora desetak puta više nego ranije, pa zastim totalno nebuloznih nabavki i troškova kao što su milioni uloženi u sređivanje fabričkog kruga i kupovini na desetine bronzanih bisti, do ogromnih krađa i bahatosti novog rukovodstva, prodaja lekova veledrogerijama ispod svake logične i realne cene, isporuke ogromnih količina lekova veledrogerijama za koje se zna da ne postoji nikakva mogućnost da će iste platiti itd. itd. Ono što je Pres pisao je smešno malo u odnosu na nepravilnosti koje se dešavaju u firmi. Volela bih da država reaguje i pokuša da novim, profesionalnim ljudima spasi ovu kompaniju, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa.
I molim Vas da ne citirate više ove iz sindikata, oni su najobičniji pioni direktora koji samo čitaju pripremljena saopštenja.

Farmaceut

pre 12 godina

A žašto se ne ispita gradnja fabrike u Rusiji koja se gradi u saradnji sa srpskim tajkunima.
Samo ste zagrebali SPS cerupa na sve strane.

SOM

pre 12 godina

Pa se pitamo kao da se zaposlis ako nisi stranacki covek ili rodjak ili kum,kuma.Zasto mladi odlaze?Na ova i na jos slicnih ptanja evo nam odgovora.

Insajder

pre 12 godina

Treba procesljati i poslovanje Inpharm-a iz Zemuna. Tu ce se svasta naci. To je farmaceutska kuca DS-a pa mozda zato vlasnici mogu da rade sta hoce. Bar vi iz B92 mozete malo da se zainteresujete za tu firmu. Pitajte ih koliko radnika (komercijalnih saradnika i promotera) drze ne prijavljenih i koliko vremena. Zar vas ne interesuje kako je tako mala firma dobila pravo da u Srbiji zastupa tako velike svetske farmaceutske kuce?

Zagor

pre 12 godina

Типичан пример како власт са лошим кадровим може да уништи једно постројење какво је Галеника. Ако се на радна места долазило по партијској линији требало је мало више пажње да се посвети стручности и правим кадровима. Лоши потези у овом случају највише СПС-а. Мада и целокупне владе која је ово дозволила. Уместо да се прилика да квалитетним кадровима, овде су добре шансе добили само припадници странке која је поставила неструцне и неквалитетне кадрове. И само полако, има дана за мегдана, још ће се ту обелоданити много ствари.

Milos

pre 12 godina

Upravo sam gledao sajt Galenike. Ni traga bilo kakvoj zabrinutosti. Tresla se gora, rodio se mis. Galenika je godinama krava muzara svih politikanata u ovoj zemlji. Svi poslovi se dobijaju preko kumovsko-rodbinsko-interesnih veza pri tome ne razmisljajuci o strucnosti i sposobnosti. I naravno da takva selekcija radja korumpiran menadzment koji je nesposoban za bilo sta osim da stiti svoje interese i trpa u svoje dzepove.

jeja

pre 12 godina

Stvarno je Srbija poligon za nastanak raličitih naučno fantastičnih serijala.Ovaj primer Galenike,firme koja je mogla da bude gigant u evropskim okvirima,najbolje potvrđuje navedenu tezu.Međutim,najžalosnije je što su bitni sektori dati na upravljanje ljudima koji razmišljaju svojim džepom,a ne glavom.

Vesperzijan

pre 12 godina

Е сада, видећемо ко је уплео прсте у све то. Једна мафија на путевима, једна у Колубари, фармацеутска овде. Још се Панић појавио, фрка нека канда.

gaara

pre 12 godina

Pre samo 2-3 godine galenika je bila jedna od svetlijih primera u ovoj zemlji. Na žalost, tako negde u to vreme, na najviše pozicije se ubacio SPS kadar koji je uništio firmu. Takođe, javnosti bi bilo zanimljivo da sazna kako su i na niže pozicije poubacivani članovi istog tog SPS-a, i na koje načine.

farmacia mafia

pre 12 godina

Dobra vest je što su svi koji su petljali oko galenike na jednom mestu,u vladi,a moja preporuka je da im uzmete pasoše odmah!

cy

pre 12 godina

Treba ispitati i ko iz Galenike je aminovao nove transfere lekova najvećim Galenikinim dužnicima i pored toga što nisu izmirivani stari dugovi i šta je za tu uslugu dobio (evo novog slučaja "Kofer").

Mili1984

pre 12 godina

Kao sto je neko vec rekao, dok je Panic bio u Galenici, to je bila jaka i stabilna farmaceutska kompanija, govorim iz licnog iskustva, jer mi otac radi tamo... Oni su dobro poslovali i radnici su dobijali plate i za vreme najvecih kriza... Onda je jedan dan, pre jedno 3 godine moj otac dosao kuci sa posla i rekao, drzava je usla u firmu... Od tada tonu... Pocetkom ove godine im je prvi put u zivotu kasnila plata!!! Toliko o tome kako drzava posluje i razvija privredu...

Ne sumnjam da se isto dogodilo i sa svim ostalim firmama koje su propale ili propadaju...

Darko

pre 12 godina

A tek mucka oko izdavanja Habitfarma Galenici od strane Velefarma...Tu je napravljena "cesija" kojom je omoguceno Habitfarmu da ojadi banke i drzavu. I sad kad dodje stecaj Habitfarma pojeo vuk magarca ,nema 35 miliona evra...
Sve pod plastom licenci za citostatike kao da je to bilo nedostupno za Galeniku... Tu javni tuzioc mora traziti pomoc ozbiljnog ekonomiste....uglavnom trag novca jasno je vidljiv i ide u privatne dzepove...
A tek pritisak na tuzilastvo od strane nekih tajkuna koji su u upravnim oborima banaka koje kreditiraju ove kompanije.... U cara Trojana kozje usi...

sima

pre 12 godina

Slican scenario je primenjen u
Dugi industriji boja
od 2002 - 2004 je
je napravljen gubitak od 16 miliona eur
Nakon toga je doslo do "prijateljskog preuzimanja"
bez medijske pompe, u tisini "ekonomske diplomatije"
Sreca je u tome da je danas 2011,
i da ce za Galeniku neko morati da odgovara.
Zna se i ko bi trebao da odgovara za Dugu.

more more

pre 12 godina

ja idem na letovanje a kad se vratim hocu da citam o svim Krkinim rodjacima, prijateljima i njihovim rodjacima i prijateljima koji su u zdravstvu dobili posao od kada je jedna marginalna stranka usla u vlast, od gradskog zavoda preko ministarstva zdravlja i torlaka pa do domacih i stranih farmaceutskih firmi. Kad sam ja bio drzavni lekar takve smo slali po burek. Ni to nisu znali da urade kako treba.

Milos

pre 12 godina

Voleo bih da proverite i napisete ko je direktor nabavke u Galenici sta je po zanimanju, koliko razreda osnovne skole ima, u kojoj je stranci, koga je sve zaposlio u poslednjih par godina i sta sa svim tim licnim podacima radi u Upravnom Odboru Galenike. Mene zanima na osnovu kojih kvalifikacija taj covek radi to sto radi. Samo na osnovu svega toga ce ova zemlja propasti jednog dana. Ako je sve to moguce onda nama nema spasa.
E da, jos jedno pitanje, da li je istina da je doticnom donji deo ledja srastao za fotelju i sediste u sluzbenim kolima? Cujem da je nekada davno znao da pesaci ali ne i od kada je dobio "funkciju".

insajder Srbijasuma

pre 12 godina

Molim policiju da ispita i unistavanje Srbijasuma od strane SPS-PUPS garniture na celu sa surakom Ivice Dacica primljenim u firmu sa srednjom skolom ( cujem da je sada zavrsio neku dopisnu vishu). Zaposljavanje, tenderi, korupcija pri prodaji drveta, nemilosrdno trosenje narodnih para umesto da se stvara dobit i uplacuje u budzet ove napacene zemlje...Gde SPS prodje tu trava vise ne raste a o drvecu necu ni da razmisljam...

farmaceut

pre 12 godina

Lepo bi bilo videti koje su ga reference dovele do pozicije direktora sem sto je SPS. Bas lep primer politickih kadrova i kako se unistava drzavna imovina.