Subota, 04.06.2011.

11:23

Kosovo uvodi vize Rusiji i Kini

Kosovo će početi sa uspostavljanjem viznog režima za zemlje iz kojih najviše dolaze izbeglice, piše prištinski "Koha Ditore".

Izvor: B92

Kosovo uvodi vize Rusiji i Kini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Tahiri

pre 12 godina

Jasno je da vecina komentatora nije bio nikad na Kosovu. Pa naselje Vranjevc, ono famozno po demonstracijama protiv srpske okupacije, u Prishtini se zove Kineska cetvrt. Prakticno vise od 60% svih prodavnica tamo su kineske. A vi dezurni antialbanski komentatori svratite na bilo koji nocni lokal od podujeva pa do kacanika, i srescete vise stotina, ako ne i vise jadnih mladih ruskinja "konobarica". Svratite slobodno na Kosovo, i sa beogradskim tablicama, niko nece da vas dira, garantovano. Prosetajte malo po centru prishtine, pricajte sa nekim taksistom, konobarom... videcete da Kosovo ama bas nista nema vise sa srbijom. eto samo stariji, moje generacije jos znamo pomalo srpski, generacije mladja od 30 ne znaju ni rec. A garantovano vam je, jos koju godinu, ako se ne promeni politika beograda prema prishtini, moracete vi u budimpesti ne kosovsku ambasadu sa vizu. Zivi bili pa videli.

Vesperzijan

pre 12 godina

Ала ће то да траумира Русе и Кинезе. Ово ко шала делује, пар умова склоних суициду одабрало је да уништи две највеће државе на свету. Е будалеееееееее !

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Kosovo uvodi vize Rusiji i Kini

Po ovom se najjasnije vidi da Kosovo NIJE Srbija !
Srbija se NIKADA nebi usudila da uvede vize Rusiji i Kini !

Dezurni Albanac

pre 12 godina

"Samo za komentar Dezurni Albanac. Taj Internet koji koristis ti je omogucila zemlja Srbije jer ti daje STRUJU za dzabe, ali ne brini radimo na tome da vam je u potpunosti prekinemo, pa me zivo zanima kako ces onda da izadjes na internet, kako ces da se grejes, kako ces da kuvas, kako ces da zivis, jer ste vi nesposobni da pravite struju."

Ja cu da ti lepo odgovorim ,samo se nadam da ce moderator to da odobri.
Ne znam ko je tebi reko da mi dobijemo struju djabe, mi to platimo i debelo, jedini sto ocekuju besplatnu struju su moji zemljaci, tvoje nacionalnosti.Internet ako mozes da procitas IP adresu dobijemo od Albanije -u svakom slucaju i kad dolazi od Srbije, za to platimo, to sto vi prodate a mi kupujemo je u vasem interesu da se nastavi, ne u nasem!.Niste vi jedini koji pravite i prodate struju ili robu , inace ove godine pocinje gradnja "Novo Kosovo" Termocentrala, koji osim domaceg trzistva, bice dosta i za eksport. Autoput sto nas veze sa Albanijom ce biti spreman sledece godine, i Albanska vlast je poklonila Kosovu port Shen-Gjini cime mi dobijemo izlaz na more i sve to povezano najmodernijim autoputem zapadnog Ballkana. To sto vi sanjate da je Srbija od zivotnog znacaja za Kosovsku sudbinu, to vam je san, ili diagnoza ,i neme nikakve veze sa realnoscu. To o ugrozenom opstanku suseda bez Srbije ste godinama upotrebljavali i za Sloveniju,Hrvatsku, Crnu Goru, a sada Kosovo. Svi su se snasli i svima je bolje nego kad su bili s'vama( ili pod vas). Tako da, daleko vam lepa kuca, vidimo se za 500 godina ili kad propadne Amerika.
P.S. izgleda da si i ti jedan od ovih virtuelnih patriota sto deli lekcije o Kosovu a nikad ovde nisi ni bio .

srbenda

pre 12 godina

Vize ce biti a vi komentirajte kako hocete.Tacka.
(jusufipr, 4. jun 2011 16:35)

Ma samo napred komšija! Imate našu apsolutnu podršku!
Ne znam samo otkud vam ideja da je nas briga za vaše vize?!
Samo smo se siti ismejali, jer ste "smešni kao bioskop"!
Vi će te te vize morati da objašnjavate onima kojima ste ih uveli kada ih budete molili da vas priznaju i dozvole vam prihem u međunarodne institucije, a ne nama! Haha!
Uživajte u svojoj "državi"!
Toliko!

NM

pre 12 godina

I treba da se uvede. Na granici nastao haos od silnog priliva izbeglica koji gledaju da dodju u Kosovo i traze sebi bolji zivot.........jos malo pa ce poceti i da dolaze iz Evrope i Amerike.

Che lll.

pre 12 godina

Taciju i njeovim mafijascima to i ide u korist nije mi jacno da hoce da uvede vizu pojedinim zemljama. Koga ce onda da svercuju?????? Sigurno je amerika koja na to urgira. Taci zao mi je.

Bacvanin

pre 12 godina

Prava poruke sa ovim potezom nije ogromna imigracija ka Kosovu, nego pokazivanje misica Srbiji, naime, mi i dalje smatramo da je Kosovo deo Srbije, ali Kosovari uveli vize, koje se ne mogu dobiti u abasadama Srbije, a posto nemaju diplomatske odnose, tako Kosovo nema ambasade u Kini i Rusiji, pa tako lepo pokazu put granice tim ljudima.
Nece zbog toga ni Kina ni Rusija propasti, niti ce se promeniti demografija na Kosovu, ali je ovo samo jos jedan dokaz da mi nemam nikakvog uticaja na Kosovu, a to su ovog puta Kosovari pokazali ne nama, nego nasim glavnim "saveznicima".

Rebro

pre 12 godina

Samo za komentar Dezurni Albanac. Taj Internet koji koristis ti je omogucila zemlja Srbije jer ti daje STRUJU za dzabe, ali ne brini radimo na tome da vam je u potpunosti prekinemo, pa me zivo zanima kako ces onda da izadjes na internet, kako ces da se grejes, kako ces da kuvas, kako ces da zivis, jer ste vi nesposobni da pravite struju.

deki

pre 12 godina

Ja sam prosto zaprepašćen koliko Albanci sa Kosova fanatično rade na sopstvenu štetu! Pa oni su milion puta gori od Srbije u vreme Slobe! Pa, na primer tako najoštrije i najarogantnije odbijaju jedino moguće rešenje problema i jedini izlaz iz ove situacije - podelu Kosova! Kao da će time nauditi Srbiji, a neće sebe još više zarobiti u još veću dubiozu! Pa zar zaista misle da će da se desi čudo, pa da ih Srbija prizna, a da joj pre toga ne daju motiv da to poželi da uradi?! Neverovatno, sami sebi izbacuju iz ruke sopstvenu budućnost!
Onda se bune protiv tehničkih pregovora sa Srbijom, jer misle da će i time da nanesu štetu Srbiji, iako njima najviše ti pregovori trebaju - njima treba struja iz Srbije, roba iz Srbije, prolazak kroz teritoriju Srbije, priznavanje dokumenata i milion drugih stvari - SRBIJI TO NIŠTA NIJE POTREBNO!
Ima još milion drugih stvari ali me mrzi da pišem...
A ovo poslednje sa vizama za Rusiju i Kinu mi je valjda nešto najsmešnije do sada! Pa Kosovu treba nezavisnost i priznanje 2 stalne članice saveta bezbednosti UN, bez čije saglasnosti sigurno NIKADA neće ni primirisati UN niti bilo kojoj drugoj organizaciji!!! A Albanci umesto da im se uvlače ih provociraju i izazivaju i to na ovako jadan i smešan način da je to prosto fenomen!
-Albanci, zaista je vreme da se zapitate ko vas to vodi i ko vas to sramoti u svetu... i ko vam puni glave ovakvim besmislicama!
Pa svi vam se smeju!

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Polako bre "uzrujane glave" Kosovo nije nikome bila poslednja destinacija , ali bezvizni rezim za celi svet je itekako bio pogodan sa sve izbeglice kojima je cilj zapadna Evropa. Oni su mogli avionom do Pristine, odmarali se lepo nedelju dana i nastavili put ka svojoj destinaciji uz pomoc bratske nam mafije zvane JFSIASC (jedini funkcionalni savez izmedju Albanaca, Srba, i Crnogoraca)

komshija

pre 12 godina

vama sve nashe odluke izgledaju vam smeshne,ok to je vashe pravo ali komjshije kad se probudite i videte da je Kosova realnost ...uvogjenje viza su samo neke mere u borbi protiv organizovanog kriminala da ne koriste Kosovo kao tranzit za EU...poz iz prishtine

Voyager

pre 12 godina

@agim

Нургалиев Рашид Гумарович - Ministar unutrsnjih poslova RF (bivsi zam. nac. FSB),
Набиуллина Эльвира Сахипзадовна - Ministar ekonomskog razvoja RF

Ni Sojgu nije etnici Rus. Mogu na hiljade imena svih nacionalnosti koji zive u RF da nabrojim a da su na najvisim drzavnim, ekonomskim, naucnim i kulturnim polozajima. I oni nisu tamo nikakva manjina, niti se tako osecaju, vec punopravni clanovi drustva ni vise ali ni manje nego ljudi ruske nacionalnosti. I oni su svi Rusi kao sto su i u Americi svi Amerikanci. Ali postuju se sve razlicitosti. Posto mislite da se bas sve ne zna, raspitajte se samo koliko je novo podignutih dzamija u poslednjih par godina diljem RF. Sto se Cecenije tice... Grozni je danas mnogo moderniji grad nego recimo Pristina, predsednik Cecenije je postovana licnost iako je mlad covek, iako sa irendentskom prosloscu. RF ulaze OGROMNE pare u Ceceniju pa tako i najudaljenija sela imaju BESPLATAN Internet. A ko unosi nerede, dize bombe i ubija po Kavkazu bolje ce vam objasniti vasi prijatelji koji su vam poklonili "nezavisnost" pa vam sada kovertiraju predsednika. Premijer vam iz Lenglija, a predsednik iz koverta.

Marina

pre 12 godina

Eto prilike da Tadić i Jeremić zaustave uspostavljanje viznog režima za Rusiju i Kinu. Ako uspiju u tome,eto najboljeg dokaza da je Kosovo Srbija.

Duki

pre 12 godina

Hajde malo da pročitam i nešto smešno u moru teških vesti. Pa šta će sad jadne izbeglice iz Rusije i Kine da rade? Dakle, stvarno smešno!

Komsija

pre 12 godina

Dragi Komsije. Po vasim komentarima, vidi se nikag niste bili u Kosovo. Za vasu informaciju, od 2002 u Kosovo moze da se zaradi Euro a ne Dinar.
U svakom malom i velikom pazaru ima stotinak kineza, mnogi o njih veq su otvorili i male prodavnice. Takodje u svakom malom gradicu, po stotinjak ruskih mladih zena, jadne rade za male pare, po nocnim klubovima.

nenad subotica

pre 12 godina

@ (agim, 4. jun 2011 13:07)

I sve te izbeglice beže baš u Kosovo???
Pa kako stignu čak do Kosova? Znaš li koliko država ima između Kavkaza i Kosova ili Kine i Kosova? I svi se upućuju ciljno na Kosovo da tamo traže azil? I ko to beži iz Kine - pa još na Kosovo?
Ajde nemojte sami sebe sramotiti i pokušavati opravdati svaku smejuriju vaše iskompleksirane vlasti! Zašto učestvujete u svakom njihovom cirkusu?
Evo Rusi i Kinezi su se baš uzrujali zbog te vesti!

Duki

pre 12 godina

Hajde malo da pročitam i nešto smešno u moru teških vesti. Pa šta će sad jadne izbeglice iz Rusije i Kine da rade? Neće moći u obećanu zemlju! Dakle, stvarno smešno!

Vladimir

pre 12 godina

Muka mi da gledam ovu sprdnju od države koja me podseća na nas pre 15ak godina. Sve je isto, i model države kroz koji će proći i model jezivo spore promene mentaliteta ljudi koji žive tamo, sve do svih državnih struktura. Tuga.

nbp

pre 12 godina

Kosovo je u veoma nezgodnoj političkoj situaciji. "Čardak ni na nebi ni na zemlji", najblaže rečeno. Od onih sam što smatra da treba što pre da se nađe neki trajni dogovor između Ablanaca i Srba, šta god to značilo. I želim Kosovcima da im EU ukine vize, jer prvi znamo koje je to ponižavanje i maltretiranje. Ali bez priznanja Srbije, Kosovo će biti u ovom "limbu" dugo. A njihovi političari moraju da se bave politikom i da simuliraju ozbiljnosti i državnost. To je potpuno normalno. Ovakve vesti me dosta podsećaju na period iz vremena Miloševića. Mi ćemo ovo, mi ćemo ono. A u suštini, mali mrav. Nije ni Srbija mnogo veća i komična je i njena spoljna politika, ali Kosovo je stvarno u problemu - a ovakve vesti su bezbeli komične.

ljobista

pre 12 godina

@agim i ostali "lobisti"

tacno je da neki iz rusije beze (ceceni, drugi muslimani, pa i sami rusi). isto vazi i za kinu kao i vecinu drugih zemalja sveta. cak i u samoj srbiji je slicna situacija. ali ko od tih potencijalnih azilanata je toliko lud da bezi na kosovo? zato sto je populacija pretezno muslimanska? to nema smisla jer postoje puno povoljnije islamske zemlje u koje muslimani mogu da beze. a ako ne beze na kosovo radi religije nego radi ekonomije onda, ... onda mogu samo da se smejem!

rexona

pre 12 godina

Citam ove komentare i ne mogu shvatiti koliko naivni komentare i malo razumevanja za ovu vest !
Vise nego tacno je to da dolaze ljudi sa ti krajeva u Kosovo. Ti ljudi ne dolaze da bi permanentno ziveli tu nego sa Kosova lakse ce i Albanci i Srbi prosvercovati njih na zapad i preko Albanije u Italiju i preko Srbije za Madarsku...RAZUMIJETE ????? A uvesti vizu rusima odnosi se i na drzavno sigurnost..treba imat kontrollu nad rusima i da znamo ko i zasto boravi u Kosovo. Kad se toliko smejete ovom vestu zelim vam prisetiti da pre koji dan vas ministar je vracen NAZAD od strane Kosovske granicne policije, eto tako samo da se zna ko je gazda !!!
Komsije vasi ministri MORAJU TRAZIT VIZU ZA ULAZAK U KOSOVO !! kako komentarisete ovo !! jer vam ovo smesno?

Miki

pre 12 godina

Bas ce na Kosovu da traze azil, odakle svakodnevno beze na crno preko Srbije za EU a uzimaju i Srpske pasose, iako Srbiju ne priznaju.

Sta reci nego da nekima navigacija stuca malo.

agim

pre 12 godina

Po komentarima se vidi koliko gradjani Srbije nemaju pojima o svojim prijateljima Rusima i Kinezima. Evo ja da vas naucim malo; u Rusiji zive oko 30 miliona gradjana koji NISU RUSI i jedan veliki deo(pogotovo muslimani,kavkaz itd)su u neprijateljskim odnosima sa Rusima i zato ima i izbeglica odande.Istislucaj je i sa Kinom(tibet i veliki broj muslimana). Pre nego sto pisete bezvezne komentare procitajte bolje nesto o prijatelju Rusiji,Kini i drugim diktaturama. Da pojasnim jos malo jer vidim da mnogi ne razumeju stvari.Kad neko iz Kavkaza dodje na Kosovo da trazi azil (isto kao kad trazi azil u bilo kom mestu na svetu)onda se on racuna kao ruski izbeglica iako je na primer Cecenac. Ako nekome jos nije jasno samo pitajte.

Banana drzava

pre 12 godina

Kom ce kosovo da uvodi vize, smesno? Zna se da kosovom upravlja nato i amerika, pa je i logicno da na svaki nacin ameri pokusavaju na sve nacine da sabotiraju i ruse i kineze i to bas njih sto nisu izabrali neke druge, a to da rusi beze iz rusije na kosovo i kinezi je najveca glupost u istoriji.

LOL

pre 12 godina

Da nije ponovo na B92 zalutala vest iz francuskog satiricnog casopisa ''Okovana patka''. Ova vest tako zvuci. Inace, skoro svaki tekst iz pomenutog casopisa je zanimljiv i smesan, ima i izdanje na engleskom, pa ne bi bilo lose da nam cesce prenosite njihove tekstove.

Sunce na istoku izlazi

pre 12 godina

Smehotres sa juzne Srpske pokrajine, koja je umislila da je nezavisna,a Rusi i Kinezi ce sad da izvrse masovno samoubistvo sto su im oni uveli vize :D

Bojan

pre 12 godina

hahahahaha... Vecu glupost nisam odavno procitao :)) O boze... Vize za rusiju i Kinu zbog izbeglica :))) Pa ne znam stvarno ko su najveci ilegani imigranti u Evropi i svetu ako to nisu kosovski Albanci. Oni se plase Kine koja je odmah posle USA najjaca ekonomija.... c c c c c

Dule NS

pre 12 godina

Rusi beže iz Rusije na Kosovo?
Beže u Kosovsko izobilje i blagostanje možda???
Pa ovi Albanci me svakog dana toliko uveseljavaju da je to neverovatno! Hvala vam puno što mi ulepšavate svaki dan!
Pa vi ste 10 puta smešniji od Slobine propagande!

IQ=0

pre 12 godina

xaxaxaxa...i tako milosrdno "civilizatorski" projekat "dodje" (al juce) do stolice u UN i u ostalim medjunarodnim institucijama, ali da su dosledni trebalo i Brazilu i Indiji, i da se cela prica zaokruzi na BRIC.

Ima na Balkanu i gorih od Jeremije...kad ti kazem

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Mada nisam nikad verovao u politiku inata, al vreme je za malo reciprocnosti - jest da je to simbolicno , jel nema tolko rusa (kineza ima dosta), al ipak oni sto zive ili posecuju Pristinu odsad nek nadju najblizi konzulat.
Tokom leta ce da bude i reciprocitet sa zemljama CEFTE koje ne priznaju Kosovsku robu , a to ce dosta da kosta Srbiji i Bosni dok ce Makedonija da zaradi od ove odluke.
Ja nisam za, ali vreme je da i mi nesto uradimo uvezi bariera koje selektivne zemlje nama predstavljaju.
Nadam se da ce svo ovo bezbolno proci jel time samo obicni gradjani gube

subotica

pre 12 godina

Rusija i Kina SU OGROMNE drzave, plus TOTALITARNE. naravno da ima izbeglica, i to toliko, da bi za par godina mogle PROGUTATI kosovo. a na Kosovu ipak vlada kakav takav red, a i EU je blizu :)

je li neko od vas bio skoro na Kosovu?

KINEZ

pre 12 godina

Mnogo ce da se potresu i Rusija i Kina. By the way, da bi ste nekome uveli vize morate da postanete drzava pre toga, a to cete biti tek kada postanete clanica UN. Ovo sada izgleda kao da je Kragujevac nekoj drzavi uveo vize.

Kosovski Turcin

pre 12 godina

Postoji razlog zasto izbeglice iz Azije i Afrike dolaze na Kosovo - albanska mafija. Kosovo je stanica vise na putu ka EU. Sa te stanice se stize bilo gde. Udarite na lokalne mafijase ako smete.

Dule NS

pre 12 godina

Rusi beže iz Rusije na Kosovo?
Beže u Kosovsko izobilje i blagostanje možda???
Pa ovi Albanci me svakog dana toliko uveseljavaju da je to neverovatno! Hvala vam puno što mi ulepšavate svaki dan!
Pa vi ste 10 puta smešniji od Slobine propagande!

Sunce na istoku izlazi

pre 12 godina

Smehotres sa juzne Srpske pokrajine, koja je umislila da je nezavisna,a Rusi i Kinezi ce sad da izvrse masovno samoubistvo sto su im oni uveli vize :D

KINEZ

pre 12 godina

Mnogo ce da se potresu i Rusija i Kina. By the way, da bi ste nekome uveli vize morate da postanete drzava pre toga, a to cete biti tek kada postanete clanica UN. Ovo sada izgleda kao da je Kragujevac nekoj drzavi uveo vize.

agim

pre 12 godina

Po komentarima se vidi koliko gradjani Srbije nemaju pojima o svojim prijateljima Rusima i Kinezima. Evo ja da vas naucim malo; u Rusiji zive oko 30 miliona gradjana koji NISU RUSI i jedan veliki deo(pogotovo muslimani,kavkaz itd)su u neprijateljskim odnosima sa Rusima i zato ima i izbeglica odande.Istislucaj je i sa Kinom(tibet i veliki broj muslimana). Pre nego sto pisete bezvezne komentare procitajte bolje nesto o prijatelju Rusiji,Kini i drugim diktaturama. Da pojasnim jos malo jer vidim da mnogi ne razumeju stvari.Kad neko iz Kavkaza dodje na Kosovo da trazi azil (isto kao kad trazi azil u bilo kom mestu na svetu)onda se on racuna kao ruski izbeglica iako je na primer Cecenac. Ako nekome jos nije jasno samo pitajte.

Kosovski Turcin

pre 12 godina

Postoji razlog zasto izbeglice iz Azije i Afrike dolaze na Kosovo - albanska mafija. Kosovo je stanica vise na putu ka EU. Sa te stanice se stize bilo gde. Udarite na lokalne mafijase ako smete.

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Mada nisam nikad verovao u politiku inata, al vreme je za malo reciprocnosti - jest da je to simbolicno , jel nema tolko rusa (kineza ima dosta), al ipak oni sto zive ili posecuju Pristinu odsad nek nadju najblizi konzulat.
Tokom leta ce da bude i reciprocitet sa zemljama CEFTE koje ne priznaju Kosovsku robu , a to ce dosta da kosta Srbiji i Bosni dok ce Makedonija da zaradi od ove odluke.
Ja nisam za, ali vreme je da i mi nesto uradimo uvezi bariera koje selektivne zemlje nama predstavljaju.
Nadam se da ce svo ovo bezbolno proci jel time samo obicni gradjani gube

nbp

pre 12 godina

Kosovo je u veoma nezgodnoj političkoj situaciji. "Čardak ni na nebi ni na zemlji", najblaže rečeno. Od onih sam što smatra da treba što pre da se nađe neki trajni dogovor između Ablanaca i Srba, šta god to značilo. I želim Kosovcima da im EU ukine vize, jer prvi znamo koje je to ponižavanje i maltretiranje. Ali bez priznanja Srbije, Kosovo će biti u ovom "limbu" dugo. A njihovi političari moraju da se bave politikom i da simuliraju ozbiljnosti i državnost. To je potpuno normalno. Ovakve vesti me dosta podsećaju na period iz vremena Miloševića. Mi ćemo ovo, mi ćemo ono. A u suštini, mali mrav. Nije ni Srbija mnogo veća i komična je i njena spoljna politika, ali Kosovo je stvarno u problemu - a ovakve vesti su bezbeli komične.

subotica

pre 12 godina

Rusija i Kina SU OGROMNE drzave, plus TOTALITARNE. naravno da ima izbeglica, i to toliko, da bi za par godina mogle PROGUTATI kosovo. a na Kosovu ipak vlada kakav takav red, a i EU je blizu :)

je li neko od vas bio skoro na Kosovu?

Miki

pre 12 godina

Bas ce na Kosovu da traze azil, odakle svakodnevno beze na crno preko Srbije za EU a uzimaju i Srpske pasose, iako Srbiju ne priznaju.

Sta reci nego da nekima navigacija stuca malo.

Banana drzava

pre 12 godina

Kom ce kosovo da uvodi vize, smesno? Zna se da kosovom upravlja nato i amerika, pa je i logicno da na svaki nacin ameri pokusavaju na sve nacine da sabotiraju i ruse i kineze i to bas njih sto nisu izabrali neke druge, a to da rusi beze iz rusije na kosovo i kinezi je najveca glupost u istoriji.

Dezurni Albanac

pre 12 godina

"Samo za komentar Dezurni Albanac. Taj Internet koji koristis ti je omogucila zemlja Srbije jer ti daje STRUJU za dzabe, ali ne brini radimo na tome da vam je u potpunosti prekinemo, pa me zivo zanima kako ces onda da izadjes na internet, kako ces da se grejes, kako ces da kuvas, kako ces da zivis, jer ste vi nesposobni da pravite struju."

Ja cu da ti lepo odgovorim ,samo se nadam da ce moderator to da odobri.
Ne znam ko je tebi reko da mi dobijemo struju djabe, mi to platimo i debelo, jedini sto ocekuju besplatnu struju su moji zemljaci, tvoje nacionalnosti.Internet ako mozes da procitas IP adresu dobijemo od Albanije -u svakom slucaju i kad dolazi od Srbije, za to platimo, to sto vi prodate a mi kupujemo je u vasem interesu da se nastavi, ne u nasem!.Niste vi jedini koji pravite i prodate struju ili robu , inace ove godine pocinje gradnja "Novo Kosovo" Termocentrala, koji osim domaceg trzistva, bice dosta i za eksport. Autoput sto nas veze sa Albanijom ce biti spreman sledece godine, i Albanska vlast je poklonila Kosovu port Shen-Gjini cime mi dobijemo izlaz na more i sve to povezano najmodernijim autoputem zapadnog Ballkana. To sto vi sanjate da je Srbija od zivotnog znacaja za Kosovsku sudbinu, to vam je san, ili diagnoza ,i neme nikakve veze sa realnoscu. To o ugrozenom opstanku suseda bez Srbije ste godinama upotrebljavali i za Sloveniju,Hrvatsku, Crnu Goru, a sada Kosovo. Svi su se snasli i svima je bolje nego kad su bili s'vama( ili pod vas). Tako da, daleko vam lepa kuca, vidimo se za 500 godina ili kad propadne Amerika.
P.S. izgleda da si i ti jedan od ovih virtuelnih patriota sto deli lekcije o Kosovu a nikad ovde nisi ni bio .

Komsija

pre 12 godina

Dragi Komsije. Po vasim komentarima, vidi se nikag niste bili u Kosovo. Za vasu informaciju, od 2002 u Kosovo moze da se zaradi Euro a ne Dinar.
U svakom malom i velikom pazaru ima stotinak kineza, mnogi o njih veq su otvorili i male prodavnice. Takodje u svakom malom gradicu, po stotinjak ruskih mladih zena, jadne rade za male pare, po nocnim klubovima.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Kosovo uvodi vize Rusiji i Kini

Po ovom se najjasnije vidi da Kosovo NIJE Srbija !
Srbija se NIKADA nebi usudila da uvede vize Rusiji i Kini !

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Polako bre "uzrujane glave" Kosovo nije nikome bila poslednja destinacija , ali bezvizni rezim za celi svet je itekako bio pogodan sa sve izbeglice kojima je cilj zapadna Evropa. Oni su mogli avionom do Pristine, odmarali se lepo nedelju dana i nastavili put ka svojoj destinaciji uz pomoc bratske nam mafije zvane JFSIASC (jedini funkcionalni savez izmedju Albanaca, Srba, i Crnogoraca)

LOL

pre 12 godina

Da nije ponovo na B92 zalutala vest iz francuskog satiricnog casopisa ''Okovana patka''. Ova vest tako zvuci. Inace, skoro svaki tekst iz pomenutog casopisa je zanimljiv i smesan, ima i izdanje na engleskom, pa ne bi bilo lose da nam cesce prenosite njihove tekstove.

IQ=0

pre 12 godina

xaxaxaxa...i tako milosrdno "civilizatorski" projekat "dodje" (al juce) do stolice u UN i u ostalim medjunarodnim institucijama, ali da su dosledni trebalo i Brazilu i Indiji, i da se cela prica zaokruzi na BRIC.

Ima na Balkanu i gorih od Jeremije...kad ti kazem

komshija

pre 12 godina

vama sve nashe odluke izgledaju vam smeshne,ok to je vashe pravo ali komjshije kad se probudite i videte da je Kosova realnost ...uvogjenje viza su samo neke mere u borbi protiv organizovanog kriminala da ne koriste Kosovo kao tranzit za EU...poz iz prishtine

nenad subotica

pre 12 godina

@ (agim, 4. jun 2011 13:07)

I sve te izbeglice beže baš u Kosovo???
Pa kako stignu čak do Kosova? Znaš li koliko država ima između Kavkaza i Kosova ili Kine i Kosova? I svi se upućuju ciljno na Kosovo da tamo traže azil? I ko to beži iz Kine - pa još na Kosovo?
Ajde nemojte sami sebe sramotiti i pokušavati opravdati svaku smejuriju vaše iskompleksirane vlasti! Zašto učestvujete u svakom njihovom cirkusu?
Evo Rusi i Kinezi su se baš uzrujali zbog te vesti!

Tahiri

pre 12 godina

Jasno je da vecina komentatora nije bio nikad na Kosovu. Pa naselje Vranjevc, ono famozno po demonstracijama protiv srpske okupacije, u Prishtini se zove Kineska cetvrt. Prakticno vise od 60% svih prodavnica tamo su kineske. A vi dezurni antialbanski komentatori svratite na bilo koji nocni lokal od podujeva pa do kacanika, i srescete vise stotina, ako ne i vise jadnih mladih ruskinja "konobarica". Svratite slobodno na Kosovo, i sa beogradskim tablicama, niko nece da vas dira, garantovano. Prosetajte malo po centru prishtine, pricajte sa nekim taksistom, konobarom... videcete da Kosovo ama bas nista nema vise sa srbijom. eto samo stariji, moje generacije jos znamo pomalo srpski, generacije mladja od 30 ne znaju ni rec. A garantovano vam je, jos koju godinu, ako se ne promeni politika beograda prema prishtini, moracete vi u budimpesti ne kosovsku ambasadu sa vizu. Zivi bili pa videli.

Voyager

pre 12 godina

@agim

Нургалиев Рашид Гумарович - Ministar unutrsnjih poslova RF (bivsi zam. nac. FSB),
Набиуллина Эльвира Сахипзадовна - Ministar ekonomskog razvoja RF

Ni Sojgu nije etnici Rus. Mogu na hiljade imena svih nacionalnosti koji zive u RF da nabrojim a da su na najvisim drzavnim, ekonomskim, naucnim i kulturnim polozajima. I oni nisu tamo nikakva manjina, niti se tako osecaju, vec punopravni clanovi drustva ni vise ali ni manje nego ljudi ruske nacionalnosti. I oni su svi Rusi kao sto su i u Americi svi Amerikanci. Ali postuju se sve razlicitosti. Posto mislite da se bas sve ne zna, raspitajte se samo koliko je novo podignutih dzamija u poslednjih par godina diljem RF. Sto se Cecenije tice... Grozni je danas mnogo moderniji grad nego recimo Pristina, predsednik Cecenije je postovana licnost iako je mlad covek, iako sa irendentskom prosloscu. RF ulaze OGROMNE pare u Ceceniju pa tako i najudaljenija sela imaju BESPLATAN Internet. A ko unosi nerede, dize bombe i ubija po Kavkazu bolje ce vam objasniti vasi prijatelji koji su vam poklonili "nezavisnost" pa vam sada kovertiraju predsednika. Premijer vam iz Lenglija, a predsednik iz koverta.

rexona

pre 12 godina

Citam ove komentare i ne mogu shvatiti koliko naivni komentare i malo razumevanja za ovu vest !
Vise nego tacno je to da dolaze ljudi sa ti krajeva u Kosovo. Ti ljudi ne dolaze da bi permanentno ziveli tu nego sa Kosova lakse ce i Albanci i Srbi prosvercovati njih na zapad i preko Albanije u Italiju i preko Srbije za Madarsku...RAZUMIJETE ????? A uvesti vizu rusima odnosi se i na drzavno sigurnost..treba imat kontrollu nad rusima i da znamo ko i zasto boravi u Kosovo. Kad se toliko smejete ovom vestu zelim vam prisetiti da pre koji dan vas ministar je vracen NAZAD od strane Kosovske granicne policije, eto tako samo da se zna ko je gazda !!!
Komsije vasi ministri MORAJU TRAZIT VIZU ZA ULAZAK U KOSOVO !! kako komentarisete ovo !! jer vam ovo smesno?

Rebro

pre 12 godina

Samo za komentar Dezurni Albanac. Taj Internet koji koristis ti je omogucila zemlja Srbije jer ti daje STRUJU za dzabe, ali ne brini radimo na tome da vam je u potpunosti prekinemo, pa me zivo zanima kako ces onda da izadjes na internet, kako ces da se grejes, kako ces da kuvas, kako ces da zivis, jer ste vi nesposobni da pravite struju.

deki

pre 12 godina

Ja sam prosto zaprepašćen koliko Albanci sa Kosova fanatično rade na sopstvenu štetu! Pa oni su milion puta gori od Srbije u vreme Slobe! Pa, na primer tako najoštrije i najarogantnije odbijaju jedino moguće rešenje problema i jedini izlaz iz ove situacije - podelu Kosova! Kao da će time nauditi Srbiji, a neće sebe još više zarobiti u još veću dubiozu! Pa zar zaista misle da će da se desi čudo, pa da ih Srbija prizna, a da joj pre toga ne daju motiv da to poželi da uradi?! Neverovatno, sami sebi izbacuju iz ruke sopstvenu budućnost!
Onda se bune protiv tehničkih pregovora sa Srbijom, jer misle da će i time da nanesu štetu Srbiji, iako njima najviše ti pregovori trebaju - njima treba struja iz Srbije, roba iz Srbije, prolazak kroz teritoriju Srbije, priznavanje dokumenata i milion drugih stvari - SRBIJI TO NIŠTA NIJE POTREBNO!
Ima još milion drugih stvari ali me mrzi da pišem...
A ovo poslednje sa vizama za Rusiju i Kinu mi je valjda nešto najsmešnije do sada! Pa Kosovu treba nezavisnost i priznanje 2 stalne članice saveta bezbednosti UN, bez čije saglasnosti sigurno NIKADA neće ni primirisati UN niti bilo kojoj drugoj organizaciji!!! A Albanci umesto da im se uvlače ih provociraju i izazivaju i to na ovako jadan i smešan način da je to prosto fenomen!
-Albanci, zaista je vreme da se zapitate ko vas to vodi i ko vas to sramoti u svetu... i ko vam puni glave ovakvim besmislicama!
Pa svi vam se smeju!

ljobista

pre 12 godina

@agim i ostali "lobisti"

tacno je da neki iz rusije beze (ceceni, drugi muslimani, pa i sami rusi). isto vazi i za kinu kao i vecinu drugih zemalja sveta. cak i u samoj srbiji je slicna situacija. ali ko od tih potencijalnih azilanata je toliko lud da bezi na kosovo? zato sto je populacija pretezno muslimanska? to nema smisla jer postoje puno povoljnije islamske zemlje u koje muslimani mogu da beze. a ako ne beze na kosovo radi religije nego radi ekonomije onda, ... onda mogu samo da se smejem!

Vladimir

pre 12 godina

Muka mi da gledam ovu sprdnju od države koja me podseća na nas pre 15ak godina. Sve je isto, i model države kroz koji će proći i model jezivo spore promene mentaliteta ljudi koji žive tamo, sve do svih državnih struktura. Tuga.

Duki

pre 12 godina

Hajde malo da pročitam i nešto smešno u moru teških vesti. Pa šta će sad jadne izbeglice iz Rusije i Kine da rade? Neće moći u obećanu zemlju! Dakle, stvarno smešno!

Bojan

pre 12 godina

hahahahaha... Vecu glupost nisam odavno procitao :)) O boze... Vize za rusiju i Kinu zbog izbeglica :))) Pa ne znam stvarno ko su najveci ilegani imigranti u Evropi i svetu ako to nisu kosovski Albanci. Oni se plase Kine koja je odmah posle USA najjaca ekonomija.... c c c c c

NM

pre 12 godina

I treba da se uvede. Na granici nastao haos od silnog priliva izbeglica koji gledaju da dodju u Kosovo i traze sebi bolji zivot.........jos malo pa ce poceti i da dolaze iz Evrope i Amerike.

Duki

pre 12 godina

Hajde malo da pročitam i nešto smešno u moru teških vesti. Pa šta će sad jadne izbeglice iz Rusije i Kine da rade? Dakle, stvarno smešno!

Vesperzijan

pre 12 godina

Ала ће то да траумира Русе и Кинезе. Ово ко шала делује, пар умова склоних суициду одабрало је да уништи две највеће државе на свету. Е будалеееееееее !

srbenda

pre 12 godina

Vize ce biti a vi komentirajte kako hocete.Tacka.
(jusufipr, 4. jun 2011 16:35)

Ma samo napred komšija! Imate našu apsolutnu podršku!
Ne znam samo otkud vam ideja da je nas briga za vaše vize?!
Samo smo se siti ismejali, jer ste "smešni kao bioskop"!
Vi će te te vize morati da objašnjavate onima kojima ste ih uveli kada ih budete molili da vas priznaju i dozvole vam prihem u međunarodne institucije, a ne nama! Haha!
Uživajte u svojoj "državi"!
Toliko!

Bacvanin

pre 12 godina

Prava poruke sa ovim potezom nije ogromna imigracija ka Kosovu, nego pokazivanje misica Srbiji, naime, mi i dalje smatramo da je Kosovo deo Srbije, ali Kosovari uveli vize, koje se ne mogu dobiti u abasadama Srbije, a posto nemaju diplomatske odnose, tako Kosovo nema ambasade u Kini i Rusiji, pa tako lepo pokazu put granice tim ljudima.
Nece zbog toga ni Kina ni Rusija propasti, niti ce se promeniti demografija na Kosovu, ali je ovo samo jos jedan dokaz da mi nemam nikakvog uticaja na Kosovu, a to su ovog puta Kosovari pokazali ne nama, nego nasim glavnim "saveznicima".

Marina

pre 12 godina

Eto prilike da Tadić i Jeremić zaustave uspostavljanje viznog režima za Rusiju i Kinu. Ako uspiju u tome,eto najboljeg dokaza da je Kosovo Srbija.

Che lll.

pre 12 godina

Taciju i njeovim mafijascima to i ide u korist nije mi jacno da hoce da uvede vizu pojedinim zemljama. Koga ce onda da svercuju?????? Sigurno je amerika koja na to urgira. Taci zao mi je.

agim

pre 12 godina

Po komentarima se vidi koliko gradjani Srbije nemaju pojima o svojim prijateljima Rusima i Kinezima. Evo ja da vas naucim malo; u Rusiji zive oko 30 miliona gradjana koji NISU RUSI i jedan veliki deo(pogotovo muslimani,kavkaz itd)su u neprijateljskim odnosima sa Rusima i zato ima i izbeglica odande.Istislucaj je i sa Kinom(tibet i veliki broj muslimana). Pre nego sto pisete bezvezne komentare procitajte bolje nesto o prijatelju Rusiji,Kini i drugim diktaturama. Da pojasnim jos malo jer vidim da mnogi ne razumeju stvari.Kad neko iz Kavkaza dodje na Kosovo da trazi azil (isto kao kad trazi azil u bilo kom mestu na svetu)onda se on racuna kao ruski izbeglica iako je na primer Cecenac. Ako nekome jos nije jasno samo pitajte.

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Mada nisam nikad verovao u politiku inata, al vreme je za malo reciprocnosti - jest da je to simbolicno , jel nema tolko rusa (kineza ima dosta), al ipak oni sto zive ili posecuju Pristinu odsad nek nadju najblizi konzulat.
Tokom leta ce da bude i reciprocitet sa zemljama CEFTE koje ne priznaju Kosovsku robu , a to ce dosta da kosta Srbiji i Bosni dok ce Makedonija da zaradi od ove odluke.
Ja nisam za, ali vreme je da i mi nesto uradimo uvezi bariera koje selektivne zemlje nama predstavljaju.
Nadam se da ce svo ovo bezbolno proci jel time samo obicni gradjani gube

subotica

pre 12 godina

Rusija i Kina SU OGROMNE drzave, plus TOTALITARNE. naravno da ima izbeglica, i to toliko, da bi za par godina mogle PROGUTATI kosovo. a na Kosovu ipak vlada kakav takav red, a i EU je blizu :)

je li neko od vas bio skoro na Kosovu?

Dule NS

pre 12 godina

Rusi beže iz Rusije na Kosovo?
Beže u Kosovsko izobilje i blagostanje možda???
Pa ovi Albanci me svakog dana toliko uveseljavaju da je to neverovatno! Hvala vam puno što mi ulepšavate svaki dan!
Pa vi ste 10 puta smešniji od Slobine propagande!

Sunce na istoku izlazi

pre 12 godina

Smehotres sa juzne Srpske pokrajine, koja je umislila da je nezavisna,a Rusi i Kinezi ce sad da izvrse masovno samoubistvo sto su im oni uveli vize :D

Rebro

pre 12 godina

Samo za komentar Dezurni Albanac. Taj Internet koji koristis ti je omogucila zemlja Srbije jer ti daje STRUJU za dzabe, ali ne brini radimo na tome da vam je u potpunosti prekinemo, pa me zivo zanima kako ces onda da izadjes na internet, kako ces da se grejes, kako ces da kuvas, kako ces da zivis, jer ste vi nesposobni da pravite struju.

rexona

pre 12 godina

Citam ove komentare i ne mogu shvatiti koliko naivni komentare i malo razumevanja za ovu vest !
Vise nego tacno je to da dolaze ljudi sa ti krajeva u Kosovo. Ti ljudi ne dolaze da bi permanentno ziveli tu nego sa Kosova lakse ce i Albanci i Srbi prosvercovati njih na zapad i preko Albanije u Italiju i preko Srbije za Madarsku...RAZUMIJETE ????? A uvesti vizu rusima odnosi se i na drzavno sigurnost..treba imat kontrollu nad rusima i da znamo ko i zasto boravi u Kosovo. Kad se toliko smejete ovom vestu zelim vam prisetiti da pre koji dan vas ministar je vracen NAZAD od strane Kosovske granicne policije, eto tako samo da se zna ko je gazda !!!
Komsije vasi ministri MORAJU TRAZIT VIZU ZA ULAZAK U KOSOVO !! kako komentarisete ovo !! jer vam ovo smesno?

Komsija

pre 12 godina

Dragi Komsije. Po vasim komentarima, vidi se nikag niste bili u Kosovo. Za vasu informaciju, od 2002 u Kosovo moze da se zaradi Euro a ne Dinar.
U svakom malom i velikom pazaru ima stotinak kineza, mnogi o njih veq su otvorili i male prodavnice. Takodje u svakom malom gradicu, po stotinjak ruskih mladih zena, jadne rade za male pare, po nocnim klubovima.

Banana drzava

pre 12 godina

Kom ce kosovo da uvodi vize, smesno? Zna se da kosovom upravlja nato i amerika, pa je i logicno da na svaki nacin ameri pokusavaju na sve nacine da sabotiraju i ruse i kineze i to bas njih sto nisu izabrali neke druge, a to da rusi beze iz rusije na kosovo i kinezi je najveca glupost u istoriji.

KINEZ

pre 12 godina

Mnogo ce da se potresu i Rusija i Kina. By the way, da bi ste nekome uveli vize morate da postanete drzava pre toga, a to cete biti tek kada postanete clanica UN. Ovo sada izgleda kao da je Kragujevac nekoj drzavi uveo vize.

nbp

pre 12 godina

Kosovo je u veoma nezgodnoj političkoj situaciji. "Čardak ni na nebi ni na zemlji", najblaže rečeno. Od onih sam što smatra da treba što pre da se nađe neki trajni dogovor između Ablanaca i Srba, šta god to značilo. I želim Kosovcima da im EU ukine vize, jer prvi znamo koje je to ponižavanje i maltretiranje. Ali bez priznanja Srbije, Kosovo će biti u ovom "limbu" dugo. A njihovi političari moraju da se bave politikom i da simuliraju ozbiljnosti i državnost. To je potpuno normalno. Ovakve vesti me dosta podsećaju na period iz vremena Miloševića. Mi ćemo ovo, mi ćemo ono. A u suštini, mali mrav. Nije ni Srbija mnogo veća i komična je i njena spoljna politika, ali Kosovo je stvarno u problemu - a ovakve vesti su bezbeli komične.

komshija

pre 12 godina

vama sve nashe odluke izgledaju vam smeshne,ok to je vashe pravo ali komjshije kad se probudite i videte da je Kosova realnost ...uvogjenje viza su samo neke mere u borbi protiv organizovanog kriminala da ne koriste Kosovo kao tranzit za EU...poz iz prishtine

Vladimir

pre 12 godina

Muka mi da gledam ovu sprdnju od države koja me podseća na nas pre 15ak godina. Sve je isto, i model države kroz koji će proći i model jezivo spore promene mentaliteta ljudi koji žive tamo, sve do svih državnih struktura. Tuga.

deki

pre 12 godina

Ja sam prosto zaprepašćen koliko Albanci sa Kosova fanatično rade na sopstvenu štetu! Pa oni su milion puta gori od Srbije u vreme Slobe! Pa, na primer tako najoštrije i najarogantnije odbijaju jedino moguće rešenje problema i jedini izlaz iz ove situacije - podelu Kosova! Kao da će time nauditi Srbiji, a neće sebe još više zarobiti u još veću dubiozu! Pa zar zaista misle da će da se desi čudo, pa da ih Srbija prizna, a da joj pre toga ne daju motiv da to poželi da uradi?! Neverovatno, sami sebi izbacuju iz ruke sopstvenu budućnost!
Onda se bune protiv tehničkih pregovora sa Srbijom, jer misle da će i time da nanesu štetu Srbiji, iako njima najviše ti pregovori trebaju - njima treba struja iz Srbije, roba iz Srbije, prolazak kroz teritoriju Srbije, priznavanje dokumenata i milion drugih stvari - SRBIJI TO NIŠTA NIJE POTREBNO!
Ima još milion drugih stvari ali me mrzi da pišem...
A ovo poslednje sa vizama za Rusiju i Kinu mi je valjda nešto najsmešnije do sada! Pa Kosovu treba nezavisnost i priznanje 2 stalne članice saveta bezbednosti UN, bez čije saglasnosti sigurno NIKADA neće ni primirisati UN niti bilo kojoj drugoj organizaciji!!! A Albanci umesto da im se uvlače ih provociraju i izazivaju i to na ovako jadan i smešan način da je to prosto fenomen!
-Albanci, zaista je vreme da se zapitate ko vas to vodi i ko vas to sramoti u svetu... i ko vam puni glave ovakvim besmislicama!
Pa svi vam se smeju!

IQ=0

pre 12 godina

xaxaxaxa...i tako milosrdno "civilizatorski" projekat "dodje" (al juce) do stolice u UN i u ostalim medjunarodnim institucijama, ali da su dosledni trebalo i Brazilu i Indiji, i da se cela prica zaokruzi na BRIC.

Ima na Balkanu i gorih od Jeremije...kad ti kazem

Miki

pre 12 godina

Bas ce na Kosovu da traze azil, odakle svakodnevno beze na crno preko Srbije za EU a uzimaju i Srpske pasose, iako Srbiju ne priznaju.

Sta reci nego da nekima navigacija stuca malo.

Kosovski Turcin

pre 12 godina

Postoji razlog zasto izbeglice iz Azije i Afrike dolaze na Kosovo - albanska mafija. Kosovo je stanica vise na putu ka EU. Sa te stanice se stize bilo gde. Udarite na lokalne mafijase ako smete.

Duki

pre 12 godina

Hajde malo da pročitam i nešto smešno u moru teških vesti. Pa šta će sad jadne izbeglice iz Rusije i Kine da rade? Dakle, stvarno smešno!

nenad subotica

pre 12 godina

@ (agim, 4. jun 2011 13:07)

I sve te izbeglice beže baš u Kosovo???
Pa kako stignu čak do Kosova? Znaš li koliko država ima između Kavkaza i Kosova ili Kine i Kosova? I svi se upućuju ciljno na Kosovo da tamo traže azil? I ko to beži iz Kine - pa još na Kosovo?
Ajde nemojte sami sebe sramotiti i pokušavati opravdati svaku smejuriju vaše iskompleksirane vlasti! Zašto učestvujete u svakom njihovom cirkusu?
Evo Rusi i Kinezi su se baš uzrujali zbog te vesti!

Tahiri

pre 12 godina

Jasno je da vecina komentatora nije bio nikad na Kosovu. Pa naselje Vranjevc, ono famozno po demonstracijama protiv srpske okupacije, u Prishtini se zove Kineska cetvrt. Prakticno vise od 60% svih prodavnica tamo su kineske. A vi dezurni antialbanski komentatori svratite na bilo koji nocni lokal od podujeva pa do kacanika, i srescete vise stotina, ako ne i vise jadnih mladih ruskinja "konobarica". Svratite slobodno na Kosovo, i sa beogradskim tablicama, niko nece da vas dira, garantovano. Prosetajte malo po centru prishtine, pricajte sa nekim taksistom, konobarom... videcete da Kosovo ama bas nista nema vise sa srbijom. eto samo stariji, moje generacije jos znamo pomalo srpski, generacije mladja od 30 ne znaju ni rec. A garantovano vam je, jos koju godinu, ako se ne promeni politika beograda prema prishtini, moracete vi u budimpesti ne kosovsku ambasadu sa vizu. Zivi bili pa videli.

Voyager

pre 12 godina

@agim

Нургалиев Рашид Гумарович - Ministar unutrsnjih poslova RF (bivsi zam. nac. FSB),
Набиуллина Эльвира Сахипзадовна - Ministar ekonomskog razvoja RF

Ni Sojgu nije etnici Rus. Mogu na hiljade imena svih nacionalnosti koji zive u RF da nabrojim a da su na najvisim drzavnim, ekonomskim, naucnim i kulturnim polozajima. I oni nisu tamo nikakva manjina, niti se tako osecaju, vec punopravni clanovi drustva ni vise ali ni manje nego ljudi ruske nacionalnosti. I oni su svi Rusi kao sto su i u Americi svi Amerikanci. Ali postuju se sve razlicitosti. Posto mislite da se bas sve ne zna, raspitajte se samo koliko je novo podignutih dzamija u poslednjih par godina diljem RF. Sto se Cecenije tice... Grozni je danas mnogo moderniji grad nego recimo Pristina, predsednik Cecenije je postovana licnost iako je mlad covek, iako sa irendentskom prosloscu. RF ulaze OGROMNE pare u Ceceniju pa tako i najudaljenija sela imaju BESPLATAN Internet. A ko unosi nerede, dize bombe i ubija po Kavkazu bolje ce vam objasniti vasi prijatelji koji su vam poklonili "nezavisnost" pa vam sada kovertiraju predsednika. Premijer vam iz Lenglija, a predsednik iz koverta.

LOL

pre 12 godina

Da nije ponovo na B92 zalutala vest iz francuskog satiricnog casopisa ''Okovana patka''. Ova vest tako zvuci. Inace, skoro svaki tekst iz pomenutog casopisa je zanimljiv i smesan, ima i izdanje na engleskom, pa ne bi bilo lose da nam cesce prenosite njihove tekstove.

Marina

pre 12 godina

Eto prilike da Tadić i Jeremić zaustave uspostavljanje viznog režima za Rusiju i Kinu. Ako uspiju u tome,eto najboljeg dokaza da je Kosovo Srbija.

srbenda

pre 12 godina

Vize ce biti a vi komentirajte kako hocete.Tacka.
(jusufipr, 4. jun 2011 16:35)

Ma samo napred komšija! Imate našu apsolutnu podršku!
Ne znam samo otkud vam ideja da je nas briga za vaše vize?!
Samo smo se siti ismejali, jer ste "smešni kao bioskop"!
Vi će te te vize morati da objašnjavate onima kojima ste ih uveli kada ih budete molili da vas priznaju i dozvole vam prihem u međunarodne institucije, a ne nama! Haha!
Uživajte u svojoj "državi"!
Toliko!

Dezurni Albanac

pre 12 godina

"Samo za komentar Dezurni Albanac. Taj Internet koji koristis ti je omogucila zemlja Srbije jer ti daje STRUJU za dzabe, ali ne brini radimo na tome da vam je u potpunosti prekinemo, pa me zivo zanima kako ces onda da izadjes na internet, kako ces da se grejes, kako ces da kuvas, kako ces da zivis, jer ste vi nesposobni da pravite struju."

Ja cu da ti lepo odgovorim ,samo se nadam da ce moderator to da odobri.
Ne znam ko je tebi reko da mi dobijemo struju djabe, mi to platimo i debelo, jedini sto ocekuju besplatnu struju su moji zemljaci, tvoje nacionalnosti.Internet ako mozes da procitas IP adresu dobijemo od Albanije -u svakom slucaju i kad dolazi od Srbije, za to platimo, to sto vi prodate a mi kupujemo je u vasem interesu da se nastavi, ne u nasem!.Niste vi jedini koji pravite i prodate struju ili robu , inace ove godine pocinje gradnja "Novo Kosovo" Termocentrala, koji osim domaceg trzistva, bice dosta i za eksport. Autoput sto nas veze sa Albanijom ce biti spreman sledece godine, i Albanska vlast je poklonila Kosovu port Shen-Gjini cime mi dobijemo izlaz na more i sve to povezano najmodernijim autoputem zapadnog Ballkana. To sto vi sanjate da je Srbija od zivotnog znacaja za Kosovsku sudbinu, to vam je san, ili diagnoza ,i neme nikakve veze sa realnoscu. To o ugrozenom opstanku suseda bez Srbije ste godinama upotrebljavali i za Sloveniju,Hrvatsku, Crnu Goru, a sada Kosovo. Svi su se snasli i svima je bolje nego kad su bili s'vama( ili pod vas). Tako da, daleko vam lepa kuca, vidimo se za 500 godina ili kad propadne Amerika.
P.S. izgleda da si i ti jedan od ovih virtuelnih patriota sto deli lekcije o Kosovu a nikad ovde nisi ni bio .

ljobista

pre 12 godina

@agim i ostali "lobisti"

tacno je da neki iz rusije beze (ceceni, drugi muslimani, pa i sami rusi). isto vazi i za kinu kao i vecinu drugih zemalja sveta. cak i u samoj srbiji je slicna situacija. ali ko od tih potencijalnih azilanata je toliko lud da bezi na kosovo? zato sto je populacija pretezno muslimanska? to nema smisla jer postoje puno povoljnije islamske zemlje u koje muslimani mogu da beze. a ako ne beze na kosovo radi religije nego radi ekonomije onda, ... onda mogu samo da se smejem!

Vesperzijan

pre 12 godina

Ала ће то да траумира Русе и Кинезе. Ово ко шала делује, пар умова склоних суициду одабрало је да уништи две највеће државе на свету. Е будалеееееееее !

Che lll.

pre 12 godina

Taciju i njeovim mafijascima to i ide u korist nije mi jacno da hoce da uvede vizu pojedinim zemljama. Koga ce onda da svercuju?????? Sigurno je amerika koja na to urgira. Taci zao mi je.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Kosovo uvodi vize Rusiji i Kini

Po ovom se najjasnije vidi da Kosovo NIJE Srbija !
Srbija se NIKADA nebi usudila da uvede vize Rusiji i Kini !

Duki

pre 12 godina

Hajde malo da pročitam i nešto smešno u moru teških vesti. Pa šta će sad jadne izbeglice iz Rusije i Kine da rade? Neće moći u obećanu zemlju! Dakle, stvarno smešno!

Dezurni Albanac

pre 12 godina

Polako bre "uzrujane glave" Kosovo nije nikome bila poslednja destinacija , ali bezvizni rezim za celi svet je itekako bio pogodan sa sve izbeglice kojima je cilj zapadna Evropa. Oni su mogli avionom do Pristine, odmarali se lepo nedelju dana i nastavili put ka svojoj destinaciji uz pomoc bratske nam mafije zvane JFSIASC (jedini funkcionalni savez izmedju Albanaca, Srba, i Crnogoraca)

NM

pre 12 godina

I treba da se uvede. Na granici nastao haos od silnog priliva izbeglica koji gledaju da dodju u Kosovo i traze sebi bolji zivot.........jos malo pa ce poceti i da dolaze iz Evrope i Amerike.

Bojan

pre 12 godina

hahahahaha... Vecu glupost nisam odavno procitao :)) O boze... Vize za rusiju i Kinu zbog izbeglica :))) Pa ne znam stvarno ko su najveci ilegani imigranti u Evropi i svetu ako to nisu kosovski Albanci. Oni se plase Kine koja je odmah posle USA najjaca ekonomija.... c c c c c

Bacvanin

pre 12 godina

Prava poruke sa ovim potezom nije ogromna imigracija ka Kosovu, nego pokazivanje misica Srbiji, naime, mi i dalje smatramo da je Kosovo deo Srbije, ali Kosovari uveli vize, koje se ne mogu dobiti u abasadama Srbije, a posto nemaju diplomatske odnose, tako Kosovo nema ambasade u Kini i Rusiji, pa tako lepo pokazu put granice tim ljudima.
Nece zbog toga ni Kina ni Rusija propasti, niti ce se promeniti demografija na Kosovu, ali je ovo samo jos jedan dokaz da mi nemam nikakvog uticaja na Kosovu, a to su ovog puta Kosovari pokazali ne nama, nego nasim glavnim "saveznicima".