Ponedeljak, 30.05.2011.

16:18

Tadić: Mladi učite, znanje se plaća

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da naša zemlja treba da primeni što više savremenih tehnologija, pogotovo za ostvarivanje visokih prihoda u privredi.

Izvor: FoNet

Tadiæ: Mladi uèite, znanje se plaæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

197 Komentari

Sortiraj po:

Subvencija

pre 12 godina

mladi uce steknu znanje i odu preko e to je problem dragi predsednice,nista ne radite po tom pitanju zato sto ste dosli na vlast da uzmete i ono sto malo imamo u budzetu

samoubica

pre 12 godina

Ucenje se isplati? DA! Ali ne po srpskim pravilima.

Moja prica je sledeca, gimnaziju sam napustio, tj. upisao vanredno, jer vise nisam mogao od idiotskih profesora, podmicivanja, veza znaci, pravo znanje se nije postovalo. A mene je drugo nesto zanimalo, informatika, tj. programiranje.
Tako da sam i to zavrsio u roku, vanredno, i pritom ucenji programiranje, sam, zapravo ne sam, vec sam skidao snimke, tj video predavanja, i kupovao strucnu literaturu, a u medju vremena preko interneta se inofrimsao i ucio svakakve stvari, i konacno upisao Fakultet, odsek za informatiku, tj. nije u BG-u jer se nije imalo love za stanovanje tamo, skolovanje i slicno, jer tesko da sam mogao sa vanrednom skolim upadnem na budzet, ali netibno. I tako upisem fax, a pre toga sam kao freelancer na nekim projektima tj mesecno izlazio oko 500eura sto za jug srbije i osobu sa 18godina x) je puna kapa.
Posle ide polazak na FAX i napustanje freelencing posla, jer se nije imalo vremna, mislio sam jbes to fax je preci. I posle ide upoznavanje sa gradivom, pa sa profesorima i asistentima.

Gradivo = praistorisko.
Profesori = Fosili ili ufurani likovi koji eto znaju pricaju kako papagaju a ne umeju nista objasne tj urade.
Asistenti = likovi sa vezama kojima mame i tate rade na faxovima, tj imaju veze a znanje da se covek smeje.!

E sad, posle zavrsene prve godine, sa prosekom nesto preko 9. Upisem drugu, i tu stanem! Jer NAS PROGRAM TJ PROSVETA JE ZA KUKANJE!! VISE NIJE ZA SMEH!

To sto oni uce, to mozes macku o rep da okacis, praksa jednaka nuli, konstntno maltretiranje kad od profesorta tj. asistenata kojima sam praktino dokazao da nemaju pojma! i tu, brze bolje dok nisam zamrzeo sebe, i posao koji volim stopiram tj. pauziram fax. I evo vec 4 godina, meni ne pada na pamet upisem barem ne isti. A svo ovo vreme, nisam poput tih likova, naucio i moje znanje je ostalo tada, nista novo nije uslo u glavu, vec da ne kazem dnevno, ali nedeljno bar provedem najmanje 10ak sati u istrazivanju, uvenju novih stvari, tehnoligija, tehnika sto ce mi pomognu u poslu. E da je nase obrzovanje tog tipa, da se ne prave "AKADEMCI" na silu, tj daj diplomu i ti si profesionalac, dugacije bi se zivelo. Vec te iste profesionalce gledam svugde u gradskoj upravi, tj drzanoj upravo. Sve idiot do idiota, koji sedi i ne radi nista, ne zato sto je lenj ( dobro i do toga je) nego zato sto nema pojma kako se radi, i ako zna, zna da ga radi naopako tj. kao sto se radilo pre 20-30godina.

Tako kad ova prokleta drzava bude postovala znanje, a ne kvazi akademce, tj. likove sa diplomama kao sto je 90% nasih mladjanih ministra, koji zavrse nesto, a upadnu u ministarstvo koje maltene nema nikakve didirne tacke sa njihovim iskustvom, tj. znanjem.

A sad sledi lep podatak tj. o meni, Sedim kuci radim, imam opreme u vrednosti oko 10ak hiljada eura, mesecno zaradim 1-1500eura sedeci u svojoj kancelariji u svojem stanu, dnevno ne radim ali ono pravi rad ni 4-5h. A da sam nastavio ucim i budem akademac po "Drzavnim" pravilima, tj verovatno bih sad lutao i trazio posao, verovatno bih mozda i bio u nekoj stranci i mutio nesto. Ali ovako, imam lepu zaradu za osobu od 25godina, ustedjevinu, do sad sam imao 3-4ponude za stalan posao u inostranstvu sa preko 25.000eura godisnje, ali za sad sam to morao odbijem zbog porodice, ali za koju godinu, ako sami Bog da, ja odlazim iz lopovske drzave, i konacno cu tamo upisati fax, dostojan onom sto zelim da naucim i cime zelim da se bavim, gde niko nece te pita daj diplomi i clansku kartu stranke da te primi na posao, vec druze daj da vidim sto si do sad uradio tj. radio. A toga imam pokazem vise nego dovoljno.

REFORME PROSVETE POD HITNO!! MOMENTALNO! INACE ODE DRZAVA JOS VISE U Q! JER OVI "FILOZOFI" SEM PRICE NE ZNAJU NI SIJALICU ZAMENE, A TAKVIMA SE I DAJU DIPLOME I TAKVI NAM VODE DRZAVU. FUJ!

Bojan

pre 12 godina

Mladi učlanite se u G17 ili DS, pa tek onda možete dobiti posao u Agenciji za kontrolu leta, JAT-u ili Aerodromu. A kakvu školu imate to je nebitno. Važno je samo da G17 i DS profitiraju

Nikola

pre 12 godina

Neverovatno je koliko energije ima u ovim porukama...i koliko je se razbaca svaki dan na ovakve prazne price i nerviranja zbog toga sto rade politicari. Procitajte Zmajevu pesmu od pre vek i po, ili Disovu od pre jednog veka i shvatite da su politicari takvi dok se mi ponašamo na isti nacin. Naši životi ne zavise od političara već oni zavise od nas. Pljuvanjem po njima pljujemo po svojoj slici u ogledalu. Zato menjajmo sebe. Još danas.

НАШИ ДАНИ

( Владислав Петковић - ДИС )

Развило се црно време опадања,

Набујао шљам и разврат и пороци,

Подиг'о се трули задах пропадања,

Умрли су сви хероји и пророци.

Развило се црно време опадања.



Прогледале све јазбине и канали,

На високо подигли се сутерени,

Сви подмукли, сви проклети и сви мали

Постали су данас наши суверени.

Прогледале све јазбине и канали.



Покрадени сви храмови и ћивоти,

Исмејане све врлине и поштење,

Понижени сви гробови и животи,

Упрљано и опело и крштење.

Покрадени сви храмови и ћивоти.



Закована петвековна звона буне,

Побегао дух јединства и бог рата;

Обесимо све празнике и трибуне,

Гојимо се од грехова и од блата.

Закована петвековна звона буне.



Од пандура створили смо великаше,

Достојанства поделише идиоти,

Лопови нам израђују богаташе

Мрачне душе назваше се патриоти.

Од пандура створили смо великаше.



Своју мудрост расточисмо на изборе,

Своју храброст на подвале и обеде,

Будућности затровасмо све изворе,

А поразе прогласисмо за победе.

Своју мудрост расточисмо на изборе.



Место светле историје и гробова

Васкрсли смо све пигмеје и репове;

Од несрећне браће наше, од робова,

Затворисмо своје очи и џепове.

Место светле историје и гробова.



Остала нам још прашина на хартији

К'о једина успомена на џинове;

Сад сву славу пронађосмо у партији,

Пир поруге дохватио све синове.

Остала нам још прашина на хартији.



Под срамотом живи наше поколење,

Не чују се ни протести ни јауци;

Под срамотом живи наше јавно мнење,

Нараштаји, који сишу к'о пауци.

Под срамотом живи наше поколење.



Помрчина притиснула наше дане,

Не види се јадна наша земља худа;

Ал' кад пожар подухвати на све стране,

Куда ћемо од светлости и од суда !

Помрчина притиснула наше дане.

1910.

Suncev breg

pre 12 godina

Placa se gospodine predsednice skoro svuda osim u Srbiji. Toliko ste dobro motivisali mlade znacajem obrazovanja, da svakodnevno pokusavaju da beze glavom bez obzira i sto pre zaborave srpski jezik i Srbiju.

стручњак

pre 12 godina

Зато и треба студирати барем 15 година. Зашто се одрећи студентских бенефиција и доспети на биро за незапослене чекајући посао кога нема?

учитељ

pre 12 godina

Децо, прво научите како се пише ДС. Само то се плаћа, остало није уопште важно.

Diplomac

pre 12 godina

OGLAS
Prodajem očuvanu diplomu - prosečna ocena 9, odbrana diplomskog 10 (prva ruka).Diploma je rezultat rada i znanja. Teška srca je prodajem. Razlog - 1. nemam šta da jedem; 2. Od čekanja na posao oštećeno mi je zdravlje,pa mi diploma više nije potrebna; 3. Nemam para za lekove; 4. Ako rešim da se obesim,nemam para ni za konopac.
Hvala Borise na savetu.

filip

pre 12 godina

diplomirao i magistrirao da drzavnom ekonomskom fakultetu, a sada iskljucivo kupujem u SOS marketu... pitam li se kolike su plate u agenciji?

Vladan

pre 12 godina

@ Uvek-neko-drugi-kriv

U uzem smislu jesi u pravu. Preko interneta se moze naci posao za strucnjake u IT oblasti. Zasto bi i ustajao iz kreveta, mozes i iz kreveta da zavrsavas poslove i da ti na neki racun kaplju parice...Ali sire gledano to nije resenje. To sto jedan deo nas ima znanja iz IT oblasti i moze da nadje posao/tezgu u njoj nije generalno resenje za celu Srbiju...Nisu svi programeri niti imaju sklonosti i znanja za to. Naveo si mozda jedinu delatnost koja moze da funkcionise i iskljucivo preko interneta, a sta da rade ostali, pa postoji na hiljade zanimanja gde internet moze biti od koristi, ali nista vise od toga...
*******************************************

goxy

pre 12 godina

ma pusti ucenje, vazno je da si ti stavio slusalice na ushi, pa shlem, stvarno ce neko iz nekog sela da pomisli da ti nesto radis

Marija

pre 12 godina

S P A Š A V A J S E
K O M O Ž E ! ! ! Naš multipraktik predsednik počeo i avione da kontroliše. Seo u traktor-blokada puteva,samo da mu ne padne na pamet da sedne u avion,na mesto pilota. Ne smem ni da pomislim šta može da nam se dogodi.

Kragujevčanin

pre 12 godina

Šta mi vredi dobar prosek,znanje kada pre diplomskog rada ne mogu nigde da obavim stručnu praksu? Pokušao preko veze u Aik banci u KGU i dobio potvrdu da sam bio mesec dana. A bilo koja banka ce uvek naći izgovor sa koje god škole-fakulteta da dolazite! Nije im odgovarala klauzula koja navodi da se praksa plaća po ugovoru! Toliko o brizi društva i sticanju prvih znanja fan fakulteta!

to je ipak realnost

pre 12 godina

Sloba je kola doterao do ivice provalije i tu ih ostavio. Onda je za volan seo Boki i dodao gas. Svako ko misli da se ta kola iz provalije mogu vratiti i nastaviti da voze...onda neka ne cita ovo. Lepioce plakata takodje molim preskocite ovaj komentar. Obracam se iskljucivo mladim, pametnim, sposobnim ljudima i njihovim roditeljima. Onima koji nisu pristali na clanstvo u partiji radi dobijanja posla ili neke kratkorocne dobiti, onima koji su upisali ozbiljan fakultet, koji zahteva muku, trud i odricanje radi boljeg sutra. Onima koji postuju svoje roditelje, okolinu, znaju da kazu hvala i izvini, da propuste pesaka na prelazu. E, svi vi koji se pronalazite u ovim i slicnim, normalnim i ljudskom rodu svojstvenim osobinama znajte da treba da odbacite lazne dileme o odlasku ili ostanku. Vi ste generacija koja treba da bude zrtvovana kao sto su bili nasi dedovi. Toga budite svesni i potrudite se da makar vasa deca ne prolaze kroz isto. Neka rastu u normalnoj sredini, sa nekim drugim uzorima i normamama ponasanja. Ja cu to, sa zakasnjenjem, uraditi sigurno. I ne postoji stvar u koju vise verujem nego u to.
Ucite ne zato sto to on kaze jer i on sam zna da to nije tacno na svom primeru, nego zato sto cete u okruzenju kakvo zasluzujete to sigurno valorizovati. Novcem, postovanjem, ugledom, dobrom i postenom decom. Svako vec prema svojim sklonostima.
Do vidjenja u dalekom svetu...

goran

pre 12 godina

Tadiću ************ !!!
Možda se i plaća ali ne u ovoj zemlji.
Na primer moja žena je bila odličan student, biohemičar (desetkašica) koja kad ode na biro službenica koja tamo radi joj u poverenju kaže da nadje vezu za posao po mogućstvu političku, a na svaki drugi konkurs na koji se prijavila doživela je ponižavanje u smisli koliko se providno sve namešta u korumpiranom zdravstvu !
Malo ti je Tadiću što nas lažeš, sad nas još i ponižavaš !!!

rockyxmll

pre 12 godina

Svaka čast ministre za telekomunikacije , u stvar kave ti veze imaš sa telekomunikacijama ! aaaa da FDU ili Megatrend ili Singidunum ili ......

Vladan

pre 12 godina

Tako je Bota znanje se placa, ALI NE U SRBIJI!!!

Zato 3/4 studenata i planira da pali odavde, jer ne zele da budu gradjani drugog reda i gledaju bogacenje primitivaca, protuva i hohstaplera preko ovog politicko&tajkunskog cirkusa!!!!

Glas razuma

pre 12 godina

Vidim da neki "prete" da će da glasaju za Tomu.

Ljudi, urazumite se, ne morate da glasate za nikoga! Ne ponavljajmo greške. Jednostavno bojkot svega što ima veze sa politikom i izborima, pa da ih pošaljemo na đubrište istorije i što pre zaboravimo. Daleko im lepa kuća.

Maree

pre 12 godina

Ja moram da postavim komentar, iz samo jednog razloga, da posaljem poruku mladima. Imam 29 god, i dalje studiram, nije se imalo para, pa kad se imalo nesto para nije se imalo vremena i sve tako, nema veze, ja i dalje studiram i zavrsicu uskoro, uzeo sam jedan sertifikat, sada idem na microsoftov, ciscov i comptia sertifikate. Govorim perfektno engleski, ali mozda cu morati da naucim francuski(ako mi se otvore vrata za kanadu...lakse je ako znas i francuski, oni to gotive, lakse se dobija sve). Svejedno, moja poruka, UCITE, PLANSKI, IMAJTE CILJ DA ODETE IZ OVE ODVRATNE SREDINE I NAPRAVITE NESTO POZITIVNO OD VASIH ZIVOTA, MORATE DA IMATE JASNE CILJEVE, OKACITE IH NA ZID, GLEDAJTE IH I USAVRSAVAJTE SVAKI DAN I BUDITE IM DOSLEDNI. Ukoliko to ne uradite i zezate se i blejite i gubite vreme za 10 god ja cu biti tamo negde gde sunce sija, dok cete vi biti u ovoj stanici ka paklu. Ja cu se dosta napatiti dok ne ostvarim svoje ciljeve, ali ce mi posle svakako biti bolje nego vama, a i vi cete se napatiti, makar i samo blejali u zivotu, ali razmisljajte malo i o vasoj buducoj deci. Da li biste zeleli da zive u srbiji? Gde ce da ih uce pogresnim vrednostima jos od osnovne skole, i odakle ce sve teze biti pobeci. Nemojte to da radite svojoj deci, ako sami sebi niste dovoljan motiv. Sa svom srecom, i sve najbolje!

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

@Sta, mi sisamo vesla????, 30. maj 2011 18:27
Svasta bih sada rekao ali ne smem....

Ja smem ali to sto bih rekao ne bi objavili!

Uvek-neko-drugi-kriv

pre 12 godina

Zato se pokrite usima i jezik za zube!

dipl.ing.masinstva
(Eskalibur, 31. maj 2011 00:21)

Gospodine "dipl.ing", cenim da pored vaseg zasigurno velikog i predanog rada na sopstvenom obrazovanju u uskoj sferi masinstva koja Vas zanima, niste imali vremena da malo bolje naucite osnove pravopisa sopstvenog jezika, zbog toga bi trebalo mnogi Vama da kazu : pokriJte se usima!!!

Kukanje je omiljeni srpski sport. Kad je vest losa, onda se svi slazu i kukaju jedan drugom po komentarima. Kad je vest pozitivna, onda svi zajedno (ili je primerenije reci "coporativno") vicu "Lazu, majku im...". Obrazovanje je najbitniji faktor. Sreca je neizostavan faktor. Upornost je takodje jedan od vaznijih cinilaca u prosperitetu i karijeri. Uz sve to je jako bitna stvar i sopstvena socijalna inteligencija, komunikativnost, empatija. Mnogi misle da su povukli Boga za treger time sto su dr, mr, pr, dipl ing's pa sad masu diplomom okolo i govore kako je svet nepravedan jer, eto, oni nisu adekvatno placeni. Smrc....

U danasnje vreme interneta i outsorcinga, samo budala ne zna ili jos vjerovatnije - nece da zaradi!!! Konstantno sam u prepisci sa strancima koji su odusevljeni balkanskim talentom i relativno niskom platom u odnosu na njihove zapadne kolege. Neko ce reci da nam Indijci ili Pakistanci pokupise ispred nosa sve poslove na odesk, elance i slicnim sajtovima, jer su duplo jeftiniji, ali ja kazem da to nije tacno! Naime, sve je veci trend okretanja zapadnih firmi ka unajmljivanju IT strucnjaka iz, nazovimo ih, slabije razvijenih evropskih zemalja. Zasto? Jer smo s jedne strane jeftiniji od zapadnih kolega, a s druge strane ne otaljavamo mehanicki posao kao Indijci nego smo dosta kvalitetniji u svakoj oblasti - od programiranja preko web designa do SEO kampanja. Ja radim posao za platu od 1500$ plus stimulans i ne zalim se. Na zapadu bi moje znanje kostalo minimum tri puta vise, ali na zapadu bez osiguranja i vadjenje zuba kosta minimum 5 puta vise. Na zapadu je i struja skuplja. Zapad ima svojih prednosti i mana, kao i Balkan, na vama je da ih iskoristite.

Izvolite uplatiti neki pristojan broadband internet od 1mb/s koji sigurno nije vise od deset eura mesecno. Surfajte, pronaci cete ooooogroman broj video tutorijala i skripti. Sedite i ucite. Za godinu dana odvojite 50-70 eura za polaganje i dobijanje sertifikata kod priznatih firmi poput Microsoft, Adobe, Zend i slicnih. Nakon toga, ne verujem da ce proci vise od tri meseca ali hajde da kazemo - pola godine: da dobijete posao preko interneta koji ce biti placen minimum 700 eura mesecno. Jeste da ima posla pet dana u nedelji po 7 sati efektivno, ali zato mozete da radite u gacama i neobrijani. Ne morate da odlazite i vracate se s posla. Ne morate uzimati bolovanje. Od kuce do "posla" imate 7 sekundi: iz kreveta za radni sto. Prednosti je mnogo, plata odlicna za ove uslove, sta cekate?????

Da rezimiramo- godisnji budzet je 12x10 eura za internet koji vam sluzi obrazovanju i 70 eura za ispiit. Cirka 200 eura. 16 eura mesecno. Ako i nakon svega ovoga imate ijedno opravdanje za sopstvene mizerne i neadekvatne plate, onda ste mazohista koji uziva da radi za malu platu, kako bi imao negde da izbaci svoju frustraciju.

Ps. da naglasim - ne da nemam nijednu clansku knjizicu neke partije, nego nikad nisam ni izasao na izbore. Stalno Vam je neko drugi kriv umjesto da se pogledate u ogledalo...

Lupajte minuse, slobodno.

slobodan

pre 12 godina

...Tadić je mladoj generaciji poručio da uče što više "jer se znanje plaća" i isplati se na duži rok...

Pa jos ako imas partijsku ili brdjansku strikovsku vezu... ih... nama zime za tebe...

m

pre 12 godina

Vecina komentara negira tacnost iznetog stave u izjavi BT- Ucite deco, znanje se placa I isplati se na dugi rok. Ne vidim nista ne tacno niti nemoralno u izjavi. Ono sto komentatrori pokusavaju da dokazu je da se znanje u Srbiji nedovoljno placa, da se ne ceni, da skolsstvo ne obezbedjuje kvalitetno znaje pa kao da iz toga sledi da ne treba uciti I da se znanje ne isplati. Pogresno! Kad vam pukne vodovodna cev, da li zovete komsiju ili iskusnog vodoistalatera? Kad ste bolesni, da li se konsultujete sa prolaznicim aili sa lekarima? Zar to nije cenjenje I placanje znanja? Zar nije svaki dobar majstor vise placen I cenjen od pocetnika I zar nisu redovi kod njega da vas usluzi? Trazenje opravdanja za nerad I neaktivnost je najnoviji srbski sport koji ne vodi boljem. Decu treba forsirati da uce, da konstruktivno koriste svoje vreme jer i m niko to ne moze vratiti. Znaje se isplati, bilo koje, znaje da skuvate rucak, da popravite ili napravite nesto a narocito bilo koje profesionalno znanje. To sto deca zavrsavaju skole a ne steknu znanje najvecim delom je propust njih samih. Motivisanje na ucenje je vazno. Primer koji je BT izabrao nije najsrecniji, ali trenutno mozda nema boljega. U svakom slucaju, vazno je DECO UCITE, ZNANJE SE CENI I ISPLATI SE I ne stice se preko noci, potrebno je vreme da se postane dobar majstor svog zanata, lekar, automehanicar, zidar, el.inzenjer, bilo sta. Diploma je potrebna ali ne I dovoljna pretpostavka za uspeh. Rad I konstatno ucenje jesu.

Eskalibur

pre 12 godina

E pa ovako Gospodine Tadicu: u Srbiji znanje ne znaci nista , apsolutno nista ! Zaposljava se samo partijski kadar da bi se obezedilo biracko telo u na taj nacin zadrzalo. Jer ako je nekoga zaposlila partija, logicno je da ce i citava porodica novozaposlenog glastai da bi se radno mesto zadrzalo. Time se stvaraju ogromni viskovi po Javnim preduzecima i Drzavnim upravama, a to sve ide na teret budzeta i ove nase sirotinje pa se posle pitamo "gde su pare?" ! Znanje novozaposlenih niti ko ispituje niti se trazi! Elem, a ono ljudi strucnih sto radi po pomenutim preduzecima i ustanovama o napredku i ne razmislaja jer se postavljaju samo podobni ljudi sa nikakvim znanjem i moralom dok strucni ljudi stagniraju i nemaju gde da pokazu svoje znanje i kreativnost jer trpe teror rukovodilaca , a pljacku i nestrucnost gledaju svojim ocima! Veliki je strah od pismenih ljudi! " Zlo natupa kad pametni ljudi nemaju sta da rade " (kod nas je nastupilo, nazalost) !
Zato se pokrite usima i jezik za zube!

dipl.ing.masinstva

meraklija_FKRN

pre 12 godina

Znanje se isplati, hahahahah dobro me nasmeja, znamo mi mladi ljudi dobrooo sta se u ovoj zemlji Srbiji dobro placa...Znanje sigurno ne!!! Pa akademska plata je 1000e, tolika je plata fizikalnog radnika na zapadu evrope!

kritičar

pre 12 godina

Boris Tadić ministar nauke i tehnologije, kontrolor leta, premijer, predsednik, gradonačelnik Beograda, ministar omladine i sporta, ministar za socijalni rad, ministar za infrastrukturu, foto-model, maneken, pozer, Clooney, lepi Cane itd.

BB

pre 12 godina

Učite deco kao čika Nikola Stankov i jednog dana bićete kvalifikovani da vodite jednu ustanovu kao što je kontrola letenja.
To što je i suprug Biljane Stankov, sekretarice pok. Đinđića nije imalo nikakve veze.

maya

pre 12 godina

Da, znanje se placa, ali ne u Srbiji. Za Vasu informaciju, gospodine predsednice, u Vasoj drzavi doktore nauka ismevaju, kradu im radove, mobinguju na poslu i placaju minimalno, za sto sve niko jos nije ozbiljno odgovarao. Srecom, ima i drugih drzava u kojima znanje ima itekakvu cenu, a ja, jedan od ovih gorepomenutih, Vas srdacno pozdravljam iz jedne takve.

xxxx

pre 12 godina

Netrebaju poslusnicima diplome.Pogledajte samo kako sudovi rade.Niko se ne drzi prava i pravde.Zakon se izmajmunise dok kazete keks.Sta ce sudiji diploma?Da se dokopa fotelje i slusa vladajucu koaliciju koga koliko treba da rebne,pa cak i kad nema dokaza.Sudije pisu obrazlozenja da to deca u vrticu nebi progutala.I koga briga?

dr

pre 12 godina

Ucila sam, stekla diplomu Medicinskog fakulteta, ali za mene nema posla u zemlji Srbiji, cak ni po manjim mestima. Zato odoh u Nemacku, da mi se znanje isplati. Hvala drzavi koja me skolovala!

Весна

pre 12 godina

О истинитости наслова најбоље говори случај преко 50 социолога из Јужне Србије који су на Филозофском факултету у Нишу завршили преквалификацију за социјалне раднике која је трајала годину дана и коштала 1000Е, а са тим не могу да се запосле. Најсмешније је, или најжалосније што је преквалификација организована у сараднји са Националном службом за запошљавање и што је у изради програма учествовала шеф катедре за Социјални ра са ФПН у Београду.

shox

pre 12 godina

"Agencija treća u Evropi po bezbednosti" - hm... da li su na prva dva mesta aerodromi sa još manje vazdušnog saobraćaja?

Umesto da imamo da se hvalimo postignutim apsolutnim vrednostima (recimo bruto nacionalnog proizvoda, plata, broja destinacija i letova, koliko naših ljudi zaista putuje), naš trenutni predsednik nas podseća na nekadašnjeg predsednika koji nam je prodavao slične žvake poput sledeće "ostvarili smo najveći rast ne samo u regionu nego i u Evropi" i to u godini nakon rata i potpuno zamrle (bele) ekonomije.

Još nešto se ne menja niti će se promeniti: Što su jadnija dostignuća kojima se hvalimo utoliko smo jadniji.

Neprilagođena

pre 12 godina

Rekao i ostao živ. Pravo stanje stvari je: -Budite član DS i dobićete posao, bez obzira na obrazovanje. Ako ste poslušnici DS, možemo da promenimo zakon. Evo na primer u Novom Sadu. Po Statutu RTV, u toj medijskoj kući mogli su da rade samo visoko obrazovani. Ali, pošto ste Vi zadužili DS mi smo promenili Statut i sada na RTV moogu da rade i srednjoškolci, među kojima ste i Vi. Sasvim je nevažno što ste devedesetih godila zdušno podržavali Miloševića. Nas ne interesuju mladi ljudi koji su završili žurnalistiku, imamo mi svoje sposobne kadrove. (Ono sa neprijateljstvom prema Rusima i Putinu se omaklo inače su oni sasvim OK.)

sonja

pre 12 godina

jeste, najbolje je da studirate što duže, 13 godina prosek na primer, to naš predsednik najbolje zna. Nema žurbe. Izaberite pshilogiju. Posle vas čeka posao ministra telkomunikacija, pa odbrane, pa predsednikčka funkcija. Šta hoćete bolje? Politički angažman, na pravoj strani, se podrazumeva. To vam je već jasno.

milos

pre 12 godina

"mladi ucite, znanje se placa", rece predsednik, a delom svojim i delima svojih partijskih i koalicionih kol
ega pokaza ono sto "djura" u komentaru pod brojem 5 rece "ko uci znace, a ko krade imace"... Deco bez'te, ko poslednji ode, neka ugasi svetlo.

Jututunac

pre 12 godina

JUTUTUNSKA JUHAHAHA

U kraljevstvu Jutututu
Kralj trinajsti Balakaha
Obećao svom narodu
Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
Nek vojuju o svom kruhu,
Neka ćute i nek žmure,
Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
Plaćali su juhuhuhu,
Ćutali su, žmurili su,
Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
Popne s' na breg Balakaha,
Pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
Grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s' ore -
Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,
Sve se trese brat do brata,
A od smeha, teška smeha,
Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il' je smešan Balakaha?
Il' su smešni Jututunci?
Il' je smešno "juhahaha"?

Sve troje je dosta smešno,
Ponajviše Balakaha,
Kad ozbiljno, milostivo,
Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
Srećan li je Balakaha,
Kad ih tako razveseli
Prazna rečca: Juhahaha!

Jovan Jovanović Zmaj (1865)

Ekonomista

pre 12 godina

Da gospodine Tadiću, potpuno ste u pravu kada kažete da se znanje isplati... Samo niste rekli kome: !?
Meni kome je ostalo još par ispita do kraja fakulteta ili vama?
Ili se isplati "biznismenima" što će imati jeftinu radnu snagu?
Ili se isplati mojoj mami jer više neće morati da odvaja za mene ovu sirotinju što sad odvaja?
Ili se isplati mojoj rodbini u inostranstvu što su uložili preko 10.000 € u moje obrazovanje, zadnjih 5 godina?
(Dok meni na konkursu za neki posao, bednu platu od 300€ kažu da sam previše kvalifikovan).
Mislim se u sebi: Pa ja za 300€ neću da radim uopšte i baš mi je drago što sam previše kvalifikovan!
Samo budite ubeđeni... neću sedeti s'krštenih ruku i tražiti posao u Srbiji, tražiću ga van Srbije!

Beka

pre 12 godina

Predsedniče, i meni su tako govorili... Sada sam redovni profesor, najvisi naucni rang, i imam platu 50 hiljada dinara! Radim na Poljoprivrednom fakultetu, pa proverite plaatne spiskove ako ne verujete.

Bata

pre 12 godina

Питам се када ће једном ово друштво да се нормализује на начин да се од свега не прави политичка пропаганада. Јасно је да је ово све у функцији предизборне кампање која је већ увелико започела. Али, проблем је што се то дешава константно, па изгледа као да она никад и не престаје. Када ћемо дочекати да не мора баш увек и баш свугде да Председник државе буде присутан. Зар ово није могао да одради директор аеродрома, или министар инфраструктуре?
Што се тиче позива младима, председник је у праву. Знање се увек и свугде исплати ... осим у земљи у којој је он Председник, у Србији. Овде се највише исплати бавити се политиком, уместо струком. Такву поруку шаљу младима они који овом земљом владају. Па, пошто очигледно у политици за све нема места, наша деца, која су врло рационална, решење налазе у томе што одлазе у уређене државе, где се знање заиста исплати.

Aca

pre 12 godina

Dragi Predsednice, ja sam zavrsio za pilota, posedujem CPL dozvolu, ali godinama vec letim samo po sobi.
Nisam prosio za stipendije i kukao, vec radio svakakve poslove na Zapadu i platio 50.000$ skolovanje.
Vratio sam se na svakakvu vrstu poslova, kada finih poslova ocigledno nema, vec su razgrabljeni.

to-to942

pre 12 godina

Gospodine Predsedniče imam ćerku koja je završila VIŠU školu,dala državni ispit sa9.50 "odradila" obaveznu praksu /vršeći zamene prikupila je 4god. radnog staža!/samohrana majka maloletnog deteta...Kada će ona dobiti STALAN posao???Nemojte decu terati da uče već im obezbedite DA ODU GDE JE ZAPOŠLJAVANJE PO SPOSOBNOSTI A NE PO PARTIJSKOJ PRIPADNOSTI!

Midnight

pre 12 godina

U Srbiji se placaju ministri i politicari neradnici i njihove silikonske pevaljke i starlete,ostalo je sve sirotinja.Izgleda da si i ti tadicu neobavesten kao neki....

Stephan

pre 12 godina

Naravno, znanje se placa svuda osim u zemljama treceg sveta, gde Srbistan nazalost pripada. Tako da bi svaki mladi covek u Srbiji danas trebalo da se rukovodi devizom:"Prvo da diplomiram pa da emigriram". Hvala lepo i dovidjenja!

nikolica

pre 12 godina

znanje se plaća 300 - 500 evra po ispitu sem ako ste u stranci iz vlasti. pogledajte strukturu nezaposlenih na birou; šta u ovoj državi rade fakultetski obrazovani mladi; koliko je otišlo zadnjih desetak godina obrazovanih u svet? a agencija koju ste posetili je zrela za insajder ili u najmanju ruku za kurtoaznu posetu inspekcije: da se vidi koga u skladu sa zakonom o finans. stranaka podmazuje.

inzenjer

pre 12 godina

Nasi roditelji najbolje znaju koliko se placa.
Platili su nase skolarine, podstanarske stanarine, studentske hranarine...
Platili su nase znanje.
Debelo.
I sta sad?

frootsman

pre 12 godina

Da citiram jednog prijatelja koji je komentarišući stanje u Srbiji tamo negde devedesetih i parafrazirajući Lenjina i ono njegovo "Učiti, učiti i samo učiti", rekao:

"Učiti, učiti i samo učiti, i nikad ništa ne uraditi i nikad ništa ne zaraditi"

z

pre 12 godina

I sam sam sklon gundjanju, ali ima i kad se preteruje. Sta ocekujete da izjavi predsednik Srbije? Da kaze deci da ne treba da uce, da se znanje ne placa, da treba krasti?
Njegov zivot je dobrim delom serija protokolornih situacija u kojima mora nesto da kaze. Ocekujete li od njega nekakve nihilisticke poruke? Sta biste rekli kad bi on tako govorio? Sta biste rekli da se ne osmehuje nego da izgleda smrknuto?

reformacija

pre 12 godina

Sa sadasnjim stanjem u JAT-u uskoro cemo kontrolisati samo tudje avione jer nasi vise nece leteti.U ovoj zemnlji pod HITNO mora doci do promena!

sai baba

pre 12 godina

Znanje se placa, ali jedini koji placaju su studenti - za preskupe skolarine i tu se lanac placanja prekida!

Studenti nece nikada unovciti svoje izgubljeno vreme i novac dat na nekvalitetno skolovanje u zemlji koja se raspada pod pritiskom kriminala. Bolje sami da uce ako im se uci, sada bar ima svega na internetu.

dr

pre 12 godina

Srbija bi trebalo da primeni što više savremenih tehnologija, pogotovo za ostvarivanje visokih prihoda u privredi, bla bla bla...

"Bolje je živeti ceo život u bogatstvu i izobilju nego tri dana u bijedi i siromaštvu!" Bolju izjavu ne bi ni Grunf smislio...

Mitar Z

pre 12 godina

Po onome sto mi bauljajuci smtrnici vidimo, ne bi se reklo da se u ovoj drzavi placa znanje. Najplaceniji su ministri i savetnici a sa njihovim znanjem stigosmo do ivice provalije.

Lobby

pre 12 godina

Predsednika izgleda da nisu obavestili da je jedan od najjacih lobija kako kod nas tako i u svetu upravo lobi kontrolora letenja. Tamo ne moze bilo ko da se zaposli a znam i dosta slucajeva da su cele porodice zaposlene upravo u kontroli letenja! Naravno zabo visokih zarada

student

pre 12 godina

Zaboravio je samo da naglasi da zaposlenje u Srbiji dobija samo njegov stranacki kadar,dok uspesni mladi ljudi svoju sansu moraju da traze negde drugde...

Predrag

pre 12 godina

Umesto sto prazno koketirate sa sa slatkim temama tipa/manje-vise/
"mleko je belo", procitajte bar ova dva naslova sa ovog sajta:

SRBIMA PRETI JOS VECI PAD STANDARDA
ili
SIROTINJE I NEZAPOSLENIH SVE VISE

U medjuvremenu Vojvodina vam je blokirana poljoprivrednicima,
zbog uredbi G.Petrovica, za kog ste pre neko vreme rekli kako je ultra
brzo resio sve probleme u trgovini i poljoprivredi.

G.Tadicu , ne vredjajte nas vise vasim populistickim izjavama.

Nasi mladi su i lepi i pametni i obrazovani.
A vi ste sve ucinili da ih sto dalje oterate odavde!

štreber

pre 12 godina

Uče naši mladi ljudi,čak i više od svojih vršnjaka iz drugih zemalja ali za taj trud ne dobijaju ni deseti deo koji zaslužuju,sve to zahvaljujuci ovoj "prosperitetnoj" vladi.

Rajko M

pre 12 godina

Predsednice, mogli bi ste i Vi da kontrolisete svoja uzletanja i izletanja u pricama i obecanjima. Znamo mi sta se u ovoj drzavi placa a sta ne.

CakNoris

pre 12 godina

Ovo je isti tip izjave koju je svojevremeno Mirjana Milosevic dala da treba da se beru jagode ako hocemo da zaradimo za zivot. Polako i ovima dolazi kraj...

Igrutin

pre 12 godina

Ko zna zna. Naucite da glumite fikus i da govorite prostoprosirenim
besmislenim recenicama, i bicete predsednik. Doje mi da predjem u Egipacanine.

Miroslav

pre 12 godina

Sto ste takvi, covek je iskren, lepo kaze "...isplati se na duzi rok."

Dakle ucite, zavrsite skole, i cekajte "duzi rok", 20-30 godina, da vam se isplati. Sta bi ste vi, da zavrsite skole, odmah se zaposlite, dobijete cestitu platu, osnujete porodicu, zivite normalno?

"Moze, ali ne u mojoj kuci..."

Vesna

pre 12 godina

Zavrsila sam biologiju na PMF-u, prosek 8,5. Posto nisam mogla da nadjem posao u stuci, specijalizara sam forenziku na Kriminalisticko-policijskoj akademiji, prosek 10. I dalje prodajem internet sate u jednoj provajderskoj firmi ;(. Ako neko moze da mi pomogne da nadjem posao u skladu sa svojim znanjem i strucnoscu ( mislim da nema puno visoko obrazovanih forenzicara ) neka mi posalje meil.

Aleksandra

pre 12 godina

U zemlji Srbiji, znanje se ne placa i ne vredi. Nazalost, pre dve godine sam zavrsila postdiplomske studije na KPA i posla nema! Dragi predsednice, u Vase price ni klinci vise ne veruju.

ko uci znace ko krade imace

pre 12 godina

BOTA, "ko uci znace ko krade imace". Jel to deviza sa kojom ****** - cerece Srbiju. Od kada se jedan srednoskolski prosecni profesor toliko razume u to sta je znanje i nauka. Koliko se on razume toliko i znanja i nauke u zemlji kojom upravlja - drzi sve konce u svojim rukama.
Deco ucite i brisite odavde - ucite jezike i savremene tehnologije.
Ja sam napravio gresku sto nisam zbrisao, govorim 4 jezika, programer sam, zaradjujem do 1000Eura mesecno ali uz veliki napor, svakodnevni rad 10 - 12 sati, to je tek dovoljno da se solidno zivi. Toliko svaki******** zaradi i dnevno ako je iole na bilo kakvom ozbiljnijem polozaju. *******
Zavrsio sam ETF BG u 22 godini svaki partiski buzdovan ima vecu perspektivu, privilegiju - sansu da se nakrade od nas koji smo posvetili svoj zivot obrazovanju, ucenju, znanju, profesionalizmu.
Zato vama mladjima savet sto pre tutanj - odlazak vani, tamo gde se ceni znanje, ovo BT laze ovde su pametni pismeni i istinski obrazovani nepozeljni, nepotrebni i nepodobni.
Digresija BT , daj seljacima premije za istinki proizvedena dobra, psenicu,kukuruz, ...umesto ovoj ****** od partiskih kadrovika. Kako te nije sramota prosle godine si dozvolio Miskovicu da otkupi psenicu od seljaka za 12 dinara a onda je za 2 meseca izveze i preproda za 25 centi. A tek ova igra sa kursom dinara, evro ojaca cene skoce, onda dinar ojaca a cene ne da padaju nego rsatu, nadmasio si i svoje ucitelje....*****
O nezaposlenosti, gubitku teritorija, digniteta, perspektive, kriminalu i lopovluku, javnim nabavkama...sledeci put....

mlekadzija

pre 12 godina

U pravu je Predsednik. Najbolji primer je Sir Oliver vredno ucio medicinu godinama a sjajan je ekspert je za ekologiju informatiku itd itd... O isplativosti necu ni da pricammmmmm

ANALITICAR

pre 12 godina

46 253 VISOKO OBRAZOVANE OSOBE SU,DO JUCE,REGISTROVANE NA BIROU.50 000 FAKULTETSKI OBRAZOVANIH LJUDI NEZAPOSLENO!TO JE JEDAN GRAD.TOLIKO O IZJAVI PSIHOLOGA,**********.I DOSTA BRE!!! DOSTA!!!

XXXX

pre 12 godina

U ovoj drzavi se isplati samo stranacka pripadnost.Deco,ne dajte da vas lazu.Nas su lagali decenijama pa sada roditelji ne mogu da vas prehrane.Sada svaki mediokritet koji se bavi politikom zivi kao" bubreg u loju."

млад

pre 12 godina

Tadić: "Mladi učite, znanje se plaća" Читај: Млади уч(лан)ите се у ДС, чланство се дарива радним местом и управним одборима! Нема везе коју сте школу завршили.

dete 5og oktobra

pre 12 godina

i onda kada nauchite idite preko,to je najbolje..i OVDE RADITI..za 300,400 eura..a da ti pri tome poslodavci traze ne znam kakvo iskustvo,100 sertifikata,maltretiranje,znjanje 8 jezika..fakultete..i to za 400 eura???:..zapitajmo se malo...samo preko da se bezi.. i cao zdravo..

Pravi evropejac i demokrata

pre 12 godina

Jeste, jeste, placa se. Ako imas vezu da se zaposlis na dobrom mestu, ili si clan neke stranke. A u tom slucju se placa i ako nista ne znas, a ako ti je bas neophodna diploma za posao, gorepomenuti faktori (veza i stranka) ce ti omoguciti da je be ucenja i znanja i dobijes.

Kragujevčanin

pre 12 godina

To je u stvari bio vic, zato se on ovako smeje na slici a dečica se jadna razočarala kada su shvatila da moraju džabe da idu u školu još najmanje osam godina.

pusti vise prazne price,hocemo dela

pre 12 godina

Koga vise zamajavate,upravo ovih dana mozemo da procitamo
kako svetski priznati geneticar Stojkovic,koji ima ubedljivo
najveci procenat uspesnih vestackih oplodnji,ne moze da dobije
sredstva od drzave za vestacku oplodnju. To je jedan primer
A ima ih puno na svakom koraku. *******

Nickie_NS

pre 12 godina

Ovaj ili je toliko bezobrazan i drzak ili nema pojma šta priča, pa imaš punu Srbiju znanja, što im ne daš posao i platu, šta lažeš tu decu!!! (nadam se da će mi komentar ovaj put biti objavljen)

Nn

pre 12 godina

Tadic je zaboravio da kaze sta da ucimo. Mozda je mislio treba da ucimo kako se krade i podmicuje u sudovima, Skupstini, kako se kraducka u pojedinim drzavnim preduzecima, otimaju donacije iz inostranstva,.... Kako vidimo takvo znanje se odlicno placa u Srbiji.

kolesar

pre 12 godina

A baš je Agencija za kontrolu letenja lep primer kako se pripadnost stranci isplati. Predsednik Upravnog odbora Agencije za kontrolu letenja Nikola Stankov je muž bivše Djindjićeve sekretarice. A PR u istoj agenciji je žena bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića.

Branko

pre 12 godina

Znanje koje je potrebno da se zaposliš u Srbiji ne učise nigde u svetu pa ni kod nas. Nije ti potrebna diploma jer ćeš onda bezveze čamiti sa njome na birou a znanje koji si stekao dok si dobio diplomu u mSrbiji je suvišno. Tebi da bi uspeo u Srbiji potrbno je samo da znaš nekog ko ćete zaposliti po partiskoj, rodbinskoj ili uz debelu kovertu i sva druga znanja su ti suvišna.

МаРе

pre 12 godina

ДА, да се осавремени, а колико је пара уложено у образовање (школе, факултете...) за ових 10 година!????? ФАкултети НЕМАЈу зграде (ФИЛУМ у Крагујевцу, Уметнички у Нишу, Географски и Биоинжењеринг у Београду).... Страшно! Када сам видео на југу Србије децу како НЕМАЈУ ве це у основној школи него по зими трче у пољски ја сам се најежио!!!! Страшно!!!!

neplaćeni

pre 12 godina

znanje može da se (is)plati jedino ako se uloži u kriminal, prostituciju i korupciju. eto, šta će meni fakultetska diploma, master diploma, članska karta mense kad u struci ne mogu da dobijem čak ni prosečnu platu. školovala sam se 20 godina za filološke nauke da bih sad morala da gajim paradajz i prosim. raspala vam se država dabogda.

Masta

pre 12 godina

KOliko se to znanje placa? Masinski fakultet 44.000 dinara. Medicinski 48.000(da ne pricam koliko para je potrebno za veze da bi se zaposlili od 5 000 do 15 000 evra za radno mesto )

Visa skola 34 000 dinara.KOliko novca je potrebno za 7 godina medicinskog fakulteta u Beogradu bez stana,sa zalosnim platama siromasnih roditelja? Znanje se ne placa u Srbiji i nece se placati jos 100 godina.To je realnost i sve izjave o ovoj temi su licemerne.

molim da se objavi post

Pedja

pre 12 godina

Voleo bi da je tačno to što je rekao deci, ali daleko je od istine barem milion svetlosnih godina.
Ovde se isplati samo ako si veliko đub.e i ako voliš druge da prevariš. Ukratko ili da se baviš politikom ili da truneš kući sa svojim znanjem.
Srećom ja sam se nekako snašao, ali ne kako sam hteo. Međutim ima onih ljudi koji stvarno vrede, ali moraju da ustupe mesto nekom koga je stranka zaposlila, a jedva zna da se potpiše. Posle se čude zašto mladi hoće preko. Pa većina zato što ima mesta u svetu gde se znanje ceni.

dragana

pre 12 godina

kako da zavrse skolu kad roditlji nemaju para da ih skoluju.Jedino da se zaduzimo kod zelenasa pa da odplacujemo citav zivot kao DJokovic.Jel ima neke sanse da drzava pomogne?

objektivno

pre 12 godina

Kao prvo, sta je Tadic u svom zivotu ucio i postigao? Kao drugo, posto je postao predsednik, sta je dobro uradio, jel ima neke rezultate koji su poboljsali zivot stanovnika svoje zemlje, ili bar, ako i nisu tu sada, da li postoje temelji za napredak u buducnosti? O cemu on uopste prica?

zvonimir markovic

pre 12 godina

sram te bilo borise tadicu. ja i supruga imamo zajedno tri fakultetske diplome a dete mi je odlican djak, a zivimo kao psi u tvojoj srbiji, jedva za hranu imamo :-(((

Tatamita Jkun

pre 12 godina

Učiti učiti, i do kraja se mučiti.... Naravno da treba učiti, ali mislim da ovo nije nikakav podsticaj za mlade, pričati im kako se znanje isplati... da isplati se,nekome i negde u ... :) ali se ovde ne živi od toga... rešavajte neke druge goruće probleme za neke dugoročnije periode.. pa ćemo se svi odlučiti za učenje a ne mučenje....

BoTa

pre 12 godina

Mladi, naučite da se laktate i učlanite se u DS/G17/SPS/LDP/SNS, doguraćete daleko a nikakvo znanje vam ne treba osim da naučite da čuvate tajnu, da sasečete u korenu bolje od sebe i da slažete a ne trepnete.

Master

pre 12 godina

Da, da, plaća se...plaćamo mi da steknemo znanje, ali se (nažalost) ne isplati u ovoj zemlji. Veća je šansa da dobijem stipendiju i nastavim školovanje u inostranstvu, nego ovde.

Ivan

pre 12 godina

u stvarnosti ne placa se znanje, nego ono sto si sposoban da uradis sa tim znanjem. mozes da imas i 3 fakulteta i da zavrsis u mcdonaldsu

dusko obradovic

pre 12 godina

kad steknete diplomu,prodajete novine,bizuteriju,nosite gajbice,radite na rampi,uclanite se ds i postanete ambasador u italiji.P

krstivoje

pre 12 godina

Kada mladima predsednik bude pustao svakodnevno po jednu fabriku u rad MOZDA ce ga onda i shvatiti,u suprotnom mladi jedino mogu da shvate da se upucuju u nemacku da unovce znanje i da salju doznake,to je u srbiji vec okoreli robovlasnicki sistem za punjenje budzeta.

objektivno

pre 12 godina

Kao prvo, sta je Tadic u svom zivotu ucio i postigao? Kao drugo, posto je postao predsednik, sta je dobro uradio, jel ima neke rezultate koji su poboljsali zivot stanovnika svoje zemlje, ili bar, ako i nisu tu sada, da li postoje temelji za napredak u buducnosti? O cemu on uopste prica?

Arhaik

pre 12 godina

Gospodine predsednice,izgubili ste kontakt sa realnoscu,preporucujem skoriju posetu nekom profesionalcu radi uspostavljanja dijagnoze.Ovakve izjave su neprocenjive,prosto zudite za fizickim obracunom. Takodje preporucujem i promenu savetnika,unistili su vas.
Mora se priznati nam je predsednik rodjen za plejboja.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Bože, evo i deca mu se smeju na slici, a neki ga zblanuto gledaju šta ovaj čovek priča !?
Počeo čovek da citira Lenjina, učiti, učiti i samo učiti.
Čovek da se zblane kad sluša šta priča i izjavljuje predsednik vlade, evo vidimo i njegov postavljač psiholog "Lenin".

boris

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,

ne daj Boze da se placa kao i do sada. Ili placa se ali van domovine.
Ili da se mozda ne placa izgubljenom mladoscu, izolacijom, padom drustvenih vrednosti?
Ko ce da plati generaciji koja je od '90 pa na ovamo dozivela krah?? I da je samo jedna?
Uz najbolju volju i fondove koji bi se merili u milijardama, ono sto je najureno i izneverno se nece vratiti. Sto Milosevic nije uspeo, to ste vi, da Vi predsednice i vasa grupa odabranih dokusurili.

ovo je srBIA

pre 12 godina

Učite deco, učite, kako bi mogli što pre da zbrišete odavde i potom iz inostranstva izdržavate svoje roditelje šaljući im devize svakog meseca, od čega Srbistan prihoduje priličnu svotu... sva ta lova naravno na kraju završi u džepovima Miškovića/Beka/Koleta i sličnih, ali koga uostalom za to briga, zar ne? Bitno da je Ratko Mladić srBski heroj, i da je Kosovo Srbija.

Ivan

pre 12 godina

Ko kaze da se znanje ne placa, al na zalost nesto slabo kod nas! kod nas bolje prolaze "recitatori" :D

A da, ovo je tuzno, nije smesno!

Bulevarac

pre 12 godina

kakva demagogijha naseg predsednika. Svi oni koji su imali samo znaje su odavno napustili ovu zemlju gde se znaje ne ceni, naprotiv. Ovde je iskljucivo bitna povezanost sa partijskim strukturama, ugradjivanje u sve konkurse. Svi novonastali bogatasi (odnosno vecina ljudi koja je uspela da se obogati u poslednjih 20 godina) je blisko povezna sa nekom partijom. Niko sem Dulica i Milosavljevica nije uspeo da proda neki slican sajt za duplo manju cenu od one koju su onu naplatili. Niko nije uspeo da iznajmi parce platna i za to naplati 500k eura svake godine. Niko tako nesto nije uspeo da ostvari u Srbiji, jer su takvi poslovi iskljucivo rezervbisani za stranacke kadrove.

plavuša

pre 12 godina

"znanje se plaća",deci treba pričati bajke,ali ovakve...ne treba,zbog političkih bajki-demagogije svi odrasli Srbi danas žive u Zemlji čuda.

ALEKSANDAR J

pre 12 godina

MLADI UCITE I BEZITE ODAVDE STO PRE JER SE U INOSTRANSTVO ZNANJE PLACA KAO STO STOJI U NASLOVU, JER SE U SRBIJI ZNANJE NE CENI JER SRBIJU VODE ONI STO MOZGA NEMAJU KAO STO JE NAS PREDSEDNIK, PREMIJER I CELOKUPNA VLADA.

adekvatno

pre 12 godina

Čini mi se da pre neki dan baš ovde pročitah da 2/3 mladih želi da, po završetku studija, napusti zemlju. Uče, ali će to svoje znajnje naplatiti negde drugde po adekvatnoj ceni.

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

lepo Tadicu, lepo, tako i treba samo sto si ti pogresna osboba za to... ucis ih i stojis kraj njih kao primer a u sebi sve mislis: ucite deco,ucite, vidite kako sam ja naucen i pametan, primam platu veliku u oa vas poreznika a i na platnoj listi ZAPADA sam...

Djordje P

pre 12 godina

I sta smo u poslednjih 15 godina uradili? Pa, sad nam bar predsednik porucuje ovakve poruke, a ne objavljuje ratove susednim drzavama. Nije lose, ali sam ocekivao mnooooogo vise.

млад

pre 12 godina

Tadić: "Mladi učite, znanje se plaća" Читај: Млади уч(лан)ите се у ДС, чланство се дарива радним местом и управним одборима! Нема везе коју сте школу завршили.

ALEKSANDAR J

pre 12 godina

MLADI UCITE I BEZITE ODAVDE STO PRE JER SE U INOSTRANSTVO ZNANJE PLACA KAO STO STOJI U NASLOVU, JER SE U SRBIJI ZNANJE NE CENI JER SRBIJU VODE ONI STO MOZGA NEMAJU KAO STO JE NAS PREDSEDNIK, PREMIJER I CELOKUPNA VLADA.

kolesar

pre 12 godina

A baš je Agencija za kontrolu letenja lep primer kako se pripadnost stranci isplati. Predsednik Upravnog odbora Agencije za kontrolu letenja Nikola Stankov je muž bivše Djindjićeve sekretarice. A PR u istoj agenciji je žena bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića.

Mitar Z

pre 12 godina

Po onome sto mi bauljajuci smtrnici vidimo, ne bi se reklo da se u ovoj drzavi placa znanje. Najplaceniji su ministri i savetnici a sa njihovim znanjem stigosmo do ivice provalije.

Lobby

pre 12 godina

Predsednika izgleda da nisu obavestili da je jedan od najjacih lobija kako kod nas tako i u svetu upravo lobi kontrolora letenja. Tamo ne moze bilo ko da se zaposli a znam i dosta slucajeva da su cele porodice zaposlene upravo u kontroli letenja! Naravno zabo visokih zarada

Predrag

pre 12 godina

Umesto sto prazno koketirate sa sa slatkim temama tipa/manje-vise/
"mleko je belo", procitajte bar ova dva naslova sa ovog sajta:

SRBIMA PRETI JOS VECI PAD STANDARDA
ili
SIROTINJE I NEZAPOSLENIH SVE VISE

U medjuvremenu Vojvodina vam je blokirana poljoprivrednicima,
zbog uredbi G.Petrovica, za kog ste pre neko vreme rekli kako je ultra
brzo resio sve probleme u trgovini i poljoprivredi.

G.Tadicu , ne vredjajte nas vise vasim populistickim izjavama.

Nasi mladi su i lepi i pametni i obrazovani.
A vi ste sve ucinili da ih sto dalje oterate odavde!

Rajko M

pre 12 godina

Predsednice, mogli bi ste i Vi da kontrolisete svoja uzletanja i izletanja u pricama i obecanjima. Znamo mi sta se u ovoj drzavi placa a sta ne.

boris

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,

ne daj Boze da se placa kao i do sada. Ili placa se ali van domovine.
Ili da se mozda ne placa izgubljenom mladoscu, izolacijom, padom drustvenih vrednosti?
Ko ce da plati generaciji koja je od '90 pa na ovamo dozivela krah?? I da je samo jedna?
Uz najbolju volju i fondove koji bi se merili u milijardama, ono sto je najureno i izneverno se nece vratiti. Sto Milosevic nije uspeo, to ste vi, da Vi predsednice i vasa grupa odabranih dokusurili.

zvonimir markovic

pre 12 godina

sram te bilo borise tadicu. ja i supruga imamo zajedno tri fakultetske diplome a dete mi je odlican djak, a zivimo kao psi u tvojoj srbiji, jedva za hranu imamo :-(((

ko uci znace ko krade imace

pre 12 godina

BOTA, "ko uci znace ko krade imace". Jel to deviza sa kojom ****** - cerece Srbiju. Od kada se jedan srednoskolski prosecni profesor toliko razume u to sta je znanje i nauka. Koliko se on razume toliko i znanja i nauke u zemlji kojom upravlja - drzi sve konce u svojim rukama.
Deco ucite i brisite odavde - ucite jezike i savremene tehnologije.
Ja sam napravio gresku sto nisam zbrisao, govorim 4 jezika, programer sam, zaradjujem do 1000Eura mesecno ali uz veliki napor, svakodnevni rad 10 - 12 sati, to je tek dovoljno da se solidno zivi. Toliko svaki******** zaradi i dnevno ako je iole na bilo kakvom ozbiljnijem polozaju. *******
Zavrsio sam ETF BG u 22 godini svaki partiski buzdovan ima vecu perspektivu, privilegiju - sansu da se nakrade od nas koji smo posvetili svoj zivot obrazovanju, ucenju, znanju, profesionalizmu.
Zato vama mladjima savet sto pre tutanj - odlazak vani, tamo gde se ceni znanje, ovo BT laze ovde su pametni pismeni i istinski obrazovani nepozeljni, nepotrebni i nepodobni.
Digresija BT , daj seljacima premije za istinki proizvedena dobra, psenicu,kukuruz, ...umesto ovoj ****** od partiskih kadrovika. Kako te nije sramota prosle godine si dozvolio Miskovicu da otkupi psenicu od seljaka za 12 dinara a onda je za 2 meseca izveze i preproda za 25 centi. A tek ova igra sa kursom dinara, evro ojaca cene skoce, onda dinar ojaca a cene ne da padaju nego rsatu, nadmasio si i svoje ucitelje....*****
O nezaposlenosti, gubitku teritorija, digniteta, perspektive, kriminalu i lopovluku, javnim nabavkama...sledeci put....

Nickie_NS

pre 12 godina

Ovaj ili je toliko bezobrazan i drzak ili nema pojma šta priča, pa imaš punu Srbiju znanja, što im ne daš posao i platu, šta lažeš tu decu!!! (nadam se da će mi komentar ovaj put biti objavljen)

Vesna

pre 12 godina

Zavrsila sam biologiju na PMF-u, prosek 8,5. Posto nisam mogla da nadjem posao u stuci, specijalizara sam forenziku na Kriminalisticko-policijskoj akademiji, prosek 10. I dalje prodajem internet sate u jednoj provajderskoj firmi ;(. Ako neko moze da mi pomogne da nadjem posao u skladu sa svojim znanjem i strucnoscu ( mislim da nema puno visoko obrazovanih forenzicara ) neka mi posalje meil.

BoTa

pre 12 godina

Mladi, naučite da se laktate i učlanite se u DS/G17/SPS/LDP/SNS, doguraćete daleko a nikakvo znanje vam ne treba osim da naučite da čuvate tajnu, da sasečete u korenu bolje od sebe i da slažete a ne trepnete.

ovo je srBIA

pre 12 godina

Učite deco, učite, kako bi mogli što pre da zbrišete odavde i potom iz inostranstva izdržavate svoje roditelje šaljući im devize svakog meseca, od čega Srbistan prihoduje priličnu svotu... sva ta lova naravno na kraju završi u džepovima Miškovića/Beka/Koleta i sličnih, ali koga uostalom za to briga, zar ne? Bitno da je Ratko Mladić srBski heroj, i da je Kosovo Srbija.

mlekadzija

pre 12 godina

U pravu je Predsednik. Najbolji primer je Sir Oliver vredno ucio medicinu godinama a sjajan je ekspert je za ekologiju informatiku itd itd... O isplativosti necu ni da pricammmmmm

ANALITICAR

pre 12 godina

46 253 VISOKO OBRAZOVANE OSOBE SU,DO JUCE,REGISTROVANE NA BIROU.50 000 FAKULTETSKI OBRAZOVANIH LJUDI NEZAPOSLENO!TO JE JEDAN GRAD.TOLIKO O IZJAVI PSIHOLOGA,**********.I DOSTA BRE!!! DOSTA!!!

Arhaik

pre 12 godina

Gospodine predsednice,izgubili ste kontakt sa realnoscu,preporucujem skoriju posetu nekom profesionalcu radi uspostavljanja dijagnoze.Ovakve izjave su neprocenjive,prosto zudite za fizickim obracunom. Takodje preporucujem i promenu savetnika,unistili su vas.
Mora se priznati nam je predsednik rodjen za plejboja.

Bulevarac

pre 12 godina

kakva demagogijha naseg predsednika. Svi oni koji su imali samo znaje su odavno napustili ovu zemlju gde se znaje ne ceni, naprotiv. Ovde je iskljucivo bitna povezanost sa partijskim strukturama, ugradjivanje u sve konkurse. Svi novonastali bogatasi (odnosno vecina ljudi koja je uspela da se obogati u poslednjih 20 godina) je blisko povezna sa nekom partijom. Niko sem Dulica i Milosavljevica nije uspeo da proda neki slican sajt za duplo manju cenu od one koju su onu naplatili. Niko nije uspeo da iznajmi parce platna i za to naplati 500k eura svake godine. Niko tako nesto nije uspeo da ostvari u Srbiji, jer su takvi poslovi iskljucivo rezervbisani za stranacke kadrove.

Masta

pre 12 godina

KOliko se to znanje placa? Masinski fakultet 44.000 dinara. Medicinski 48.000(da ne pricam koliko para je potrebno za veze da bi se zaposlili od 5 000 do 15 000 evra za radno mesto )

Visa skola 34 000 dinara.KOliko novca je potrebno za 7 godina medicinskog fakulteta u Beogradu bez stana,sa zalosnim platama siromasnih roditelja? Znanje se ne placa u Srbiji i nece se placati jos 100 godina.To je realnost i sve izjave o ovoj temi su licemerne.

molim da se objavi post

МаРе

pre 12 godina

ДА, да се осавремени, а колико је пара уложено у образовање (школе, факултете...) за ових 10 година!????? ФАкултети НЕМАЈу зграде (ФИЛУМ у Крагујевцу, Уметнички у Нишу, Географски и Биоинжењеринг у Београду).... Страшно! Када сам видео на југу Србије децу како НЕМАЈУ ве це у основној школи него по зими трче у пољски ја сам се најежио!!!! Страшно!!!!

neplaćeni

pre 12 godina

znanje može da se (is)plati jedino ako se uloži u kriminal, prostituciju i korupciju. eto, šta će meni fakultetska diploma, master diploma, članska karta mense kad u struci ne mogu da dobijem čak ni prosečnu platu. školovala sam se 20 godina za filološke nauke da bih sad morala da gajim paradajz i prosim. raspala vam se država dabogda.

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

lepo Tadicu, lepo, tako i treba samo sto si ti pogresna osboba za to... ucis ih i stojis kraj njih kao primer a u sebi sve mislis: ucite deco,ucite, vidite kako sam ja naucen i pametan, primam platu veliku u oa vas poreznika a i na platnoj listi ZAPADA sam...

Branko

pre 12 godina

Znanje koje je potrebno da se zaposliš u Srbiji ne učise nigde u svetu pa ni kod nas. Nije ti potrebna diploma jer ćeš onda bezveze čamiti sa njome na birou a znanje koji si stekao dok si dobio diplomu u mSrbiji je suvišno. Tebi da bi uspeo u Srbiji potrbno je samo da znaš nekog ko ćete zaposliti po partiskoj, rodbinskoj ili uz debelu kovertu i sva druga znanja su ti suvišna.

XXXX

pre 12 godina

U ovoj drzavi se isplati samo stranacka pripadnost.Deco,ne dajte da vas lazu.Nas su lagali decenijama pa sada roditelji ne mogu da vas prehrane.Sada svaki mediokritet koji se bavi politikom zivi kao" bubreg u loju."

dete 5og oktobra

pre 12 godina

i onda kada nauchite idite preko,to je najbolje..i OVDE RADITI..za 300,400 eura..a da ti pri tome poslodavci traze ne znam kakvo iskustvo,100 sertifikata,maltretiranje,znjanje 8 jezika..fakultete..i to za 400 eura???:..zapitajmo se malo...samo preko da se bezi.. i cao zdravo..

Miroslav

pre 12 godina

Sto ste takvi, covek je iskren, lepo kaze "...isplati se na duzi rok."

Dakle ucite, zavrsite skole, i cekajte "duzi rok", 20-30 godina, da vam se isplati. Sta bi ste vi, da zavrsite skole, odmah se zaposlite, dobijete cestitu platu, osnujete porodicu, zivite normalno?

"Moze, ali ne u mojoj kuci..."

adekvatno

pre 12 godina

Čini mi se da pre neki dan baš ovde pročitah da 2/3 mladih želi da, po završetku studija, napusti zemlju. Uče, ali će to svoje znajnje naplatiti negde drugde po adekvatnoj ceni.

Pravi evropejac i demokrata

pre 12 godina

Jeste, jeste, placa se. Ako imas vezu da se zaposlis na dobrom mestu, ili si clan neke stranke. A u tom slucju se placa i ako nista ne znas, a ako ti je bas neophodna diploma za posao, gorepomenuti faktori (veza i stranka) ce ti omoguciti da je be ucenja i znanja i dobijes.

Igrutin

pre 12 godina

Ko zna zna. Naucite da glumite fikus i da govorite prostoprosirenim
besmislenim recenicama, i bicete predsednik. Doje mi da predjem u Egipacanine.

dusko obradovic

pre 12 godina

kad steknete diplomu,prodajete novine,bizuteriju,nosite gajbice,radite na rampi,uclanite se ds i postanete ambasador u italiji.P

Aleksandra

pre 12 godina

U zemlji Srbiji, znanje se ne placa i ne vredi. Nazalost, pre dve godine sam zavrsila postdiplomske studije na KPA i posla nema! Dragi predsednice, u Vase price ni klinci vise ne veruju.

slobodan

pre 12 godina

...Tadić je mladoj generaciji poručio da uče što više "jer se znanje plaća" i isplati se na duži rok...

Pa jos ako imas partijsku ili brdjansku strikovsku vezu... ih... nama zime za tebe...

plavuša

pre 12 godina

"znanje se plaća",deci treba pričati bajke,ali ovakve...ne treba,zbog političkih bajki-demagogije svi odrasli Srbi danas žive u Zemlji čuda.

objektivno

pre 12 godina

Kao prvo, sta je Tadic u svom zivotu ucio i postigao? Kao drugo, posto je postao predsednik, sta je dobro uradio, jel ima neke rezultate koji su poboljsali zivot stanovnika svoje zemlje, ili bar, ako i nisu tu sada, da li postoje temelji za napredak u buducnosti? O cemu on uopste prica?

Pedja

pre 12 godina

Voleo bi da je tačno to što je rekao deci, ali daleko je od istine barem milion svetlosnih godina.
Ovde se isplati samo ako si veliko đub.e i ako voliš druge da prevariš. Ukratko ili da se baviš politikom ili da truneš kući sa svojim znanjem.
Srećom ja sam se nekako snašao, ali ne kako sam hteo. Međutim ima onih ljudi koji stvarno vrede, ali moraju da ustupe mesto nekom koga je stranka zaposlila, a jedva zna da se potpiše. Posle se čude zašto mladi hoće preko. Pa većina zato što ima mesta u svetu gde se znanje ceni.

pusti vise prazne price,hocemo dela

pre 12 godina

Koga vise zamajavate,upravo ovih dana mozemo da procitamo
kako svetski priznati geneticar Stojkovic,koji ima ubedljivo
najveci procenat uspesnih vestackih oplodnji,ne moze da dobije
sredstva od drzave za vestacku oplodnju. To je jedan primer
A ima ih puno na svakom koraku. *******

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Bože, evo i deca mu se smeju na slici, a neki ga zblanuto gledaju šta ovaj čovek priča !?
Počeo čovek da citira Lenjina, učiti, učiti i samo učiti.
Čovek da se zblane kad sluša šta priča i izjavljuje predsednik vlade, evo vidimo i njegov postavljač psiholog "Lenin".

Eskalibur

pre 12 godina

E pa ovako Gospodine Tadicu: u Srbiji znanje ne znaci nista , apsolutno nista ! Zaposljava se samo partijski kadar da bi se obezedilo biracko telo u na taj nacin zadrzalo. Jer ako je nekoga zaposlila partija, logicno je da ce i citava porodica novozaposlenog glastai da bi se radno mesto zadrzalo. Time se stvaraju ogromni viskovi po Javnim preduzecima i Drzavnim upravama, a to sve ide na teret budzeta i ove nase sirotinje pa se posle pitamo "gde su pare?" ! Znanje novozaposlenih niti ko ispituje niti se trazi! Elem, a ono ljudi strucnih sto radi po pomenutim preduzecima i ustanovama o napredku i ne razmislaja jer se postavljaju samo podobni ljudi sa nikakvim znanjem i moralom dok strucni ljudi stagniraju i nemaju gde da pokazu svoje znanje i kreativnost jer trpe teror rukovodilaca , a pljacku i nestrucnost gledaju svojim ocima! Veliki je strah od pismenih ljudi! " Zlo natupa kad pametni ljudi nemaju sta da rade " (kod nas je nastupilo, nazalost) !
Zato se pokrite usima i jezik za zube!

dipl.ing.masinstva

Djordje P

pre 12 godina

I sta smo u poslednjih 15 godina uradili? Pa, sad nam bar predsednik porucuje ovakve poruke, a ne objavljuje ratove susednim drzavama. Nije lose, ali sam ocekivao mnooooogo vise.

Nn

pre 12 godina

Tadic je zaboravio da kaze sta da ucimo. Mozda je mislio treba da ucimo kako se krade i podmicuje u sudovima, Skupstini, kako se kraducka u pojedinim drzavnim preduzecima, otimaju donacije iz inostranstva,.... Kako vidimo takvo znanje se odlicno placa u Srbiji.

objektivno

pre 12 godina

Kao prvo, sta je Tadic u svom zivotu ucio i postigao? Kao drugo, posto je postao predsednik, sta je dobro uradio, jel ima neke rezultate koji su poboljsali zivot stanovnika svoje zemlje, ili bar, ako i nisu tu sada, da li postoje temelji za napredak u buducnosti? O cemu on uopste prica?

Ivan

pre 12 godina

Ko kaze da se znanje ne placa, al na zalost nesto slabo kod nas! kod nas bolje prolaze "recitatori" :D

A da, ovo je tuzno, nije smesno!

Ivan

pre 12 godina

u stvarnosti ne placa se znanje, nego ono sto si sposoban da uradis sa tim znanjem. mozes da imas i 3 fakulteta i da zavrsis u mcdonaldsu

kritičar

pre 12 godina

Boris Tadić ministar nauke i tehnologije, kontrolor leta, premijer, predsednik, gradonačelnik Beograda, ministar omladine i sporta, ministar za socijalni rad, ministar za infrastrukturu, foto-model, maneken, pozer, Clooney, lepi Cane itd.

Jututunac

pre 12 godina

JUTUTUNSKA JUHAHAHA

U kraljevstvu Jutututu
Kralj trinajsti Balakaha
Obećao svom narodu
Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
Nek vojuju o svom kruhu,
Neka ćute i nek žmure,
Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
Plaćali su juhuhuhu,
Ćutali su, žmurili su,
Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
Popne s' na breg Balakaha,
Pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
Grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s' ore -
Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,
Sve se trese brat do brata,
A od smeha, teška smeha,
Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il' je smešan Balakaha?
Il' su smešni Jututunci?
Il' je smešno "juhahaha"?

Sve troje je dosta smešno,
Ponajviše Balakaha,
Kad ozbiljno, milostivo,
Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
Srećan li je Balakaha,
Kad ih tako razveseli
Prazna rečca: Juhahaha!

Jovan Jovanović Zmaj (1865)

Beka

pre 12 godina

Predsedniče, i meni su tako govorili... Sada sam redovni profesor, najvisi naucni rang, i imam platu 50 hiljada dinara! Radim na Poljoprivrednom fakultetu, pa proverite plaatne spiskove ako ne verujete.

BB

pre 12 godina

Učite deco kao čika Nikola Stankov i jednog dana bićete kvalifikovani da vodite jednu ustanovu kao što je kontrola letenja.
To što je i suprug Biljane Stankov, sekretarice pok. Đinđića nije imalo nikakve veze.

maya

pre 12 godina

Da, znanje se placa, ali ne u Srbiji. Za Vasu informaciju, gospodine predsednice, u Vasoj drzavi doktore nauka ismevaju, kradu im radove, mobinguju na poslu i placaju minimalno, za sto sve niko jos nije ozbiljno odgovarao. Srecom, ima i drugih drzava u kojima znanje ima itekakvu cenu, a ja, jedan od ovih gorepomenutih, Vas srdacno pozdravljam iz jedne takve.

Master

pre 12 godina

Da, da, plaća se...plaćamo mi da steknemo znanje, ali se (nažalost) ne isplati u ovoj zemlji. Veća je šansa da dobijem stipendiju i nastavim školovanje u inostranstvu, nego ovde.

Diplomac

pre 12 godina

OGLAS
Prodajem očuvanu diplomu - prosečna ocena 9, odbrana diplomskog 10 (prva ruka).Diploma je rezultat rada i znanja. Teška srca je prodajem. Razlog - 1. nemam šta da jedem; 2. Od čekanja na posao oštećeno mi je zdravlje,pa mi diploma više nije potrebna; 3. Nemam para za lekove; 4. Ako rešim da se obesim,nemam para ni za konopac.
Hvala Borise na savetu.

Kragujevčanin

pre 12 godina

To je u stvari bio vic, zato se on ovako smeje na slici a dečica se jadna razočarala kada su shvatila da moraju džabe da idu u školu još najmanje osam godina.

dr

pre 12 godina

Ucila sam, stekla diplomu Medicinskog fakulteta, ali za mene nema posla u zemlji Srbiji, cak ni po manjim mestima. Zato odoh u Nemacku, da mi se znanje isplati. Hvala drzavi koja me skolovala!

m

pre 12 godina

Vecina komentara negira tacnost iznetog stave u izjavi BT- Ucite deco, znanje se placa I isplati se na dugi rok. Ne vidim nista ne tacno niti nemoralno u izjavi. Ono sto komentatrori pokusavaju da dokazu je da se znanje u Srbiji nedovoljno placa, da se ne ceni, da skolsstvo ne obezbedjuje kvalitetno znaje pa kao da iz toga sledi da ne treba uciti I da se znanje ne isplati. Pogresno! Kad vam pukne vodovodna cev, da li zovete komsiju ili iskusnog vodoistalatera? Kad ste bolesni, da li se konsultujete sa prolaznicim aili sa lekarima? Zar to nije cenjenje I placanje znanja? Zar nije svaki dobar majstor vise placen I cenjen od pocetnika I zar nisu redovi kod njega da vas usluzi? Trazenje opravdanja za nerad I neaktivnost je najnoviji srbski sport koji ne vodi boljem. Decu treba forsirati da uce, da konstruktivno koriste svoje vreme jer i m niko to ne moze vratiti. Znaje se isplati, bilo koje, znaje da skuvate rucak, da popravite ili napravite nesto a narocito bilo koje profesionalno znanje. To sto deca zavrsavaju skole a ne steknu znanje najvecim delom je propust njih samih. Motivisanje na ucenje je vazno. Primer koji je BT izabrao nije najsrecniji, ali trenutno mozda nema boljega. U svakom slucaju, vazno je DECO UCITE, ZNANJE SE CENI I ISPLATI SE I ne stice se preko noci, potrebno je vreme da se postane dobar majstor svog zanata, lekar, automehanicar, zidar, el.inzenjer, bilo sta. Diploma je potrebna ali ne I dovoljna pretpostavka za uspeh. Rad I konstatno ucenje jesu.

Tatamita Jkun

pre 12 godina

Učiti učiti, i do kraja se mučiti.... Naravno da treba učiti, ali mislim da ovo nije nikakav podsticaj za mlade, pričati im kako se znanje isplati... da isplati se,nekome i negde u ... :) ali se ovde ne živi od toga... rešavajte neke druge goruće probleme za neke dugoročnije periode.. pa ćemo se svi odlučiti za učenje a ne mučenje....

krstivoje

pre 12 godina

Kada mladima predsednik bude pustao svakodnevno po jednu fabriku u rad MOZDA ce ga onda i shvatiti,u suprotnom mladi jedino mogu da shvate da se upucuju u nemacku da unovce znanje i da salju doznake,to je u srbiji vec okoreli robovlasnicki sistem za punjenje budzeta.

Maree

pre 12 godina

Ja moram da postavim komentar, iz samo jednog razloga, da posaljem poruku mladima. Imam 29 god, i dalje studiram, nije se imalo para, pa kad se imalo nesto para nije se imalo vremena i sve tako, nema veze, ja i dalje studiram i zavrsicu uskoro, uzeo sam jedan sertifikat, sada idem na microsoftov, ciscov i comptia sertifikate. Govorim perfektno engleski, ali mozda cu morati da naucim francuski(ako mi se otvore vrata za kanadu...lakse je ako znas i francuski, oni to gotive, lakse se dobija sve). Svejedno, moja poruka, UCITE, PLANSKI, IMAJTE CILJ DA ODETE IZ OVE ODVRATNE SREDINE I NAPRAVITE NESTO POZITIVNO OD VASIH ZIVOTA, MORATE DA IMATE JASNE CILJEVE, OKACITE IH NA ZID, GLEDAJTE IH I USAVRSAVAJTE SVAKI DAN I BUDITE IM DOSLEDNI. Ukoliko to ne uradite i zezate se i blejite i gubite vreme za 10 god ja cu biti tamo negde gde sunce sija, dok cete vi biti u ovoj stanici ka paklu. Ja cu se dosta napatiti dok ne ostvarim svoje ciljeve, ali ce mi posle svakako biti bolje nego vama, a i vi cete se napatiti, makar i samo blejali u zivotu, ali razmisljajte malo i o vasoj buducoj deci. Da li biste zeleli da zive u srbiji? Gde ce da ih uce pogresnim vrednostima jos od osnovne skole, i odakle ce sve teze biti pobeci. Nemojte to da radite svojoj deci, ako sami sebi niste dovoljan motiv. Sa svom srecom, i sve najbolje!

sonja

pre 12 godina

jeste, najbolje je da studirate što duže, 13 godina prosek na primer, to naš predsednik najbolje zna. Nema žurbe. Izaberite pshilogiju. Posle vas čeka posao ministra telkomunikacija, pa odbrane, pa predsednikčka funkcija. Šta hoćete bolje? Politički angažman, na pravoj strani, se podrazumeva. To vam je već jasno.

Glas razuma

pre 12 godina

Vidim da neki "prete" da će da glasaju za Tomu.

Ljudi, urazumite se, ne morate da glasate za nikoga! Ne ponavljajmo greške. Jednostavno bojkot svega što ima veze sa politikom i izborima, pa da ih pošaljemo na đubrište istorije i što pre zaboravimo. Daleko im lepa kuća.

milos

pre 12 godina

"mladi ucite, znanje se placa", rece predsednik, a delom svojim i delima svojih partijskih i koalicionih kol
ega pokaza ono sto "djura" u komentaru pod brojem 5 rece "ko uci znace, a ko krade imace"... Deco bez'te, ko poslednji ode, neka ugasi svetlo.

meraklija_FKRN

pre 12 godina

Znanje se isplati, hahahahah dobro me nasmeja, znamo mi mladi ljudi dobrooo sta se u ovoj zemlji Srbiji dobro placa...Znanje sigurno ne!!! Pa akademska plata je 1000e, tolika je plata fizikalnog radnika na zapadu evrope!

Ekonomista

pre 12 godina

Da gospodine Tadiću, potpuno ste u pravu kada kažete da se znanje isplati... Samo niste rekli kome: !?
Meni kome je ostalo još par ispita do kraja fakulteta ili vama?
Ili se isplati "biznismenima" što će imati jeftinu radnu snagu?
Ili se isplati mojoj mami jer više neće morati da odvaja za mene ovu sirotinju što sad odvaja?
Ili se isplati mojoj rodbini u inostranstvu što su uložili preko 10.000 € u moje obrazovanje, zadnjih 5 godina?
(Dok meni na konkursu za neki posao, bednu platu od 300€ kažu da sam previše kvalifikovan).
Mislim se u sebi: Pa ja za 300€ neću da radim uopšte i baš mi je drago što sam previše kvalifikovan!
Samo budite ubeđeni... neću sedeti s'krštenih ruku i tražiti posao u Srbiji, tražiću ga van Srbije!

to je ipak realnost

pre 12 godina

Sloba je kola doterao do ivice provalije i tu ih ostavio. Onda je za volan seo Boki i dodao gas. Svako ko misli da se ta kola iz provalije mogu vratiti i nastaviti da voze...onda neka ne cita ovo. Lepioce plakata takodje molim preskocite ovaj komentar. Obracam se iskljucivo mladim, pametnim, sposobnim ljudima i njihovim roditeljima. Onima koji nisu pristali na clanstvo u partiji radi dobijanja posla ili neke kratkorocne dobiti, onima koji su upisali ozbiljan fakultet, koji zahteva muku, trud i odricanje radi boljeg sutra. Onima koji postuju svoje roditelje, okolinu, znaju da kazu hvala i izvini, da propuste pesaka na prelazu. E, svi vi koji se pronalazite u ovim i slicnim, normalnim i ljudskom rodu svojstvenim osobinama znajte da treba da odbacite lazne dileme o odlasku ili ostanku. Vi ste generacija koja treba da bude zrtvovana kao sto su bili nasi dedovi. Toga budite svesni i potrudite se da makar vasa deca ne prolaze kroz isto. Neka rastu u normalnoj sredini, sa nekim drugim uzorima i normamama ponasanja. Ja cu to, sa zakasnjenjem, uraditi sigurno. I ne postoji stvar u koju vise verujem nego u to.
Ucite ne zato sto to on kaze jer i on sam zna da to nije tacno na svom primeru, nego zato sto cete u okruzenju kakvo zasluzujete to sigurno valorizovati. Novcem, postovanjem, ugledom, dobrom i postenom decom. Svako vec prema svojim sklonostima.
Do vidjenja u dalekom svetu...

sai baba

pre 12 godina

Znanje se placa, ali jedini koji placaju su studenti - za preskupe skolarine i tu se lanac placanja prekida!

Studenti nece nikada unovciti svoje izgubljeno vreme i novac dat na nekvalitetno skolovanje u zemlji koja se raspada pod pritiskom kriminala. Bolje sami da uce ako im se uci, sada bar ima svega na internetu.

reformacija

pre 12 godina

Sa sadasnjim stanjem u JAT-u uskoro cemo kontrolisati samo tudje avione jer nasi vise nece leteti.U ovoj zemnlji pod HITNO mora doci do promena!

inzenjer

pre 12 godina

Nasi roditelji najbolje znaju koliko se placa.
Platili su nase skolarine, podstanarske stanarine, studentske hranarine...
Platili su nase znanje.
Debelo.
I sta sad?

nikolica

pre 12 godina

znanje se plaća 300 - 500 evra po ispitu sem ako ste u stranci iz vlasti. pogledajte strukturu nezaposlenih na birou; šta u ovoj državi rade fakultetski obrazovani mladi; koliko je otišlo zadnjih desetak godina obrazovanih u svet? a agencija koju ste posetili je zrela za insajder ili u najmanju ruku za kurtoaznu posetu inspekcije: da se vidi koga u skladu sa zakonom o finans. stranaka podmazuje.

Bata

pre 12 godina

Питам се када ће једном ово друштво да се нормализује на начин да се од свега не прави политичка пропаганада. Јасно је да је ово све у функцији предизборне кампање која је већ увелико започела. Али, проблем је што се то дешава константно, па изгледа као да она никад и не престаје. Када ћемо дочекати да не мора баш увек и баш свугде да Председник државе буде присутан. Зар ово није могао да одради директор аеродрома, или министар инфраструктуре?
Што се тиче позива младима, председник је у праву. Знање се увек и свугде исплати ... осим у земљи у којој је он Председник, у Србији. Овде се највише исплати бавити се политиком, уместо струком. Такву поруку шаљу младима они који овом земљом владају. Па, пошто очигледно у политици за све нема места, наша деца, која су врло рационална, решење налазе у томе што одлазе у уређене државе, где се знање заиста исплати.

Neprilagođena

pre 12 godina

Rekao i ostao živ. Pravo stanje stvari je: -Budite član DS i dobićete posao, bez obzira na obrazovanje. Ako ste poslušnici DS, možemo da promenimo zakon. Evo na primer u Novom Sadu. Po Statutu RTV, u toj medijskoj kući mogli su da rade samo visoko obrazovani. Ali, pošto ste Vi zadužili DS mi smo promenili Statut i sada na RTV moogu da rade i srednjoškolci, među kojima ste i Vi. Sasvim je nevažno što ste devedesetih godila zdušno podržavali Miloševića. Nas ne interesuju mladi ljudi koji su završili žurnalistiku, imamo mi svoje sposobne kadrove. (Ono sa neprijateljstvom prema Rusima i Putinu se omaklo inače su oni sasvim OK.)

Весна

pre 12 godina

О истинитости наслова најбоље говори случај преко 50 социолога из Јужне Србије који су на Филозофском факултету у Нишу завршили преквалификацију за социјалне раднике која је трајала годину дана и коштала 1000Е, а са тим не могу да се запосле. Најсмешније је, или најжалосније што је преквалификација организована у сараднји са Националном службом за запошљавање и што је у изради програма учествовала шеф катедре за Социјални ра са ФПН у Београду.

Uvek-neko-drugi-kriv

pre 12 godina

Zato se pokrite usima i jezik za zube!

dipl.ing.masinstva
(Eskalibur, 31. maj 2011 00:21)

Gospodine "dipl.ing", cenim da pored vaseg zasigurno velikog i predanog rada na sopstvenom obrazovanju u uskoj sferi masinstva koja Vas zanima, niste imali vremena da malo bolje naucite osnove pravopisa sopstvenog jezika, zbog toga bi trebalo mnogi Vama da kazu : pokriJte se usima!!!

Kukanje je omiljeni srpski sport. Kad je vest losa, onda se svi slazu i kukaju jedan drugom po komentarima. Kad je vest pozitivna, onda svi zajedno (ili je primerenije reci "coporativno") vicu "Lazu, majku im...". Obrazovanje je najbitniji faktor. Sreca je neizostavan faktor. Upornost je takodje jedan od vaznijih cinilaca u prosperitetu i karijeri. Uz sve to je jako bitna stvar i sopstvena socijalna inteligencija, komunikativnost, empatija. Mnogi misle da su povukli Boga za treger time sto su dr, mr, pr, dipl ing's pa sad masu diplomom okolo i govore kako je svet nepravedan jer, eto, oni nisu adekvatno placeni. Smrc....

U danasnje vreme interneta i outsorcinga, samo budala ne zna ili jos vjerovatnije - nece da zaradi!!! Konstantno sam u prepisci sa strancima koji su odusevljeni balkanskim talentom i relativno niskom platom u odnosu na njihove zapadne kolege. Neko ce reci da nam Indijci ili Pakistanci pokupise ispred nosa sve poslove na odesk, elance i slicnim sajtovima, jer su duplo jeftiniji, ali ja kazem da to nije tacno! Naime, sve je veci trend okretanja zapadnih firmi ka unajmljivanju IT strucnjaka iz, nazovimo ih, slabije razvijenih evropskih zemalja. Zasto? Jer smo s jedne strane jeftiniji od zapadnih kolega, a s druge strane ne otaljavamo mehanicki posao kao Indijci nego smo dosta kvalitetniji u svakoj oblasti - od programiranja preko web designa do SEO kampanja. Ja radim posao za platu od 1500$ plus stimulans i ne zalim se. Na zapadu bi moje znanje kostalo minimum tri puta vise, ali na zapadu bez osiguranja i vadjenje zuba kosta minimum 5 puta vise. Na zapadu je i struja skuplja. Zapad ima svojih prednosti i mana, kao i Balkan, na vama je da ih iskoristite.

Izvolite uplatiti neki pristojan broadband internet od 1mb/s koji sigurno nije vise od deset eura mesecno. Surfajte, pronaci cete ooooogroman broj video tutorijala i skripti. Sedite i ucite. Za godinu dana odvojite 50-70 eura za polaganje i dobijanje sertifikata kod priznatih firmi poput Microsoft, Adobe, Zend i slicnih. Nakon toga, ne verujem da ce proci vise od tri meseca ali hajde da kazemo - pola godine: da dobijete posao preko interneta koji ce biti placen minimum 700 eura mesecno. Jeste da ima posla pet dana u nedelji po 7 sati efektivno, ali zato mozete da radite u gacama i neobrijani. Ne morate da odlazite i vracate se s posla. Ne morate uzimati bolovanje. Od kuce do "posla" imate 7 sekundi: iz kreveta za radni sto. Prednosti je mnogo, plata odlicna za ove uslove, sta cekate?????

Da rezimiramo- godisnji budzet je 12x10 eura za internet koji vam sluzi obrazovanju i 70 eura za ispiit. Cirka 200 eura. 16 eura mesecno. Ako i nakon svega ovoga imate ijedno opravdanje za sopstvene mizerne i neadekvatne plate, onda ste mazohista koji uziva da radi za malu platu, kako bi imao negde da izbaci svoju frustraciju.

Ps. da naglasim - ne da nemam nijednu clansku knjizicu neke partije, nego nikad nisam ni izasao na izbore. Stalno Vam je neko drugi kriv umjesto da se pogledate u ogledalo...

Lupajte minuse, slobodno.

учитељ

pre 12 godina

Децо, прво научите како се пише ДС. Само то се плаћа, остало није уопште важно.

Stephan

pre 12 godina

Naravno, znanje se placa svuda osim u zemljama treceg sveta, gde Srbistan nazalost pripada. Tako da bi svaki mladi covek u Srbiji danas trebalo da se rukovodi devizom:"Prvo da diplomiram pa da emigriram". Hvala lepo i dovidjenja!

Marija

pre 12 godina

S P A Š A V A J S E
K O M O Ž E ! ! ! Naš multipraktik predsednik počeo i avione da kontroliše. Seo u traktor-blokada puteva,samo da mu ne padne na pamet da sedne u avion,na mesto pilota. Ne smem ni da pomislim šta može da nam se dogodi.

to-to942

pre 12 godina

Gospodine Predsedniče imam ćerku koja je završila VIŠU školu,dala državni ispit sa9.50 "odradila" obaveznu praksu /vršeći zamene prikupila je 4god. radnog staža!/samohrana majka maloletnog deteta...Kada će ona dobiti STALAN posao???Nemojte decu terati da uče već im obezbedite DA ODU GDE JE ZAPOŠLJAVANJE PO SPOSOBNOSTI A NE PO PARTIJSKOJ PRIPADNOSTI!

goran

pre 12 godina

Tadiću ************ !!!
Možda se i plaća ali ne u ovoj zemlji.
Na primer moja žena je bila odličan student, biohemičar (desetkašica) koja kad ode na biro službenica koja tamo radi joj u poverenju kaže da nadje vezu za posao po mogućstvu političku, a na svaki drugi konkurs na koji se prijavila doživela je ponižavanje u smisli koliko se providno sve namešta u korumpiranom zdravstvu !
Malo ti je Tadiću što nas lažeš, sad nas još i ponižavaš !!!

Suncev breg

pre 12 godina

Placa se gospodine predsednice skoro svuda osim u Srbiji. Toliko ste dobro motivisali mlade znacajem obrazovanja, da svakodnevno pokusavaju da beze glavom bez obzira i sto pre zaborave srpski jezik i Srbiju.

dragana

pre 12 godina

kako da zavrse skolu kad roditlji nemaju para da ih skoluju.Jedino da se zaduzimo kod zelenasa pa da odplacujemo citav zivot kao DJokovic.Jel ima neke sanse da drzava pomogne?

Aca

pre 12 godina

Dragi Predsednice, ja sam zavrsio za pilota, posedujem CPL dozvolu, ali godinama vec letim samo po sobi.
Nisam prosio za stipendije i kukao, vec radio svakakve poslove na Zapadu i platio 50.000$ skolovanje.
Vratio sam se na svakakvu vrstu poslova, kada finih poslova ocigledno nema, vec su razgrabljeni.

Midnight

pre 12 godina

U Srbiji se placaju ministri i politicari neradnici i njihove silikonske pevaljke i starlete,ostalo je sve sirotinja.Izgleda da si i ti tadicu neobavesten kao neki....

filip

pre 12 godina

diplomirao i magistrirao da drzavnom ekonomskom fakultetu, a sada iskljucivo kupujem u SOS marketu... pitam li se kolike su plate u agenciji?

shox

pre 12 godina

"Agencija treća u Evropi po bezbednosti" - hm... da li su na prva dva mesta aerodromi sa još manje vazdušnog saobraćaja?

Umesto da imamo da se hvalimo postignutim apsolutnim vrednostima (recimo bruto nacionalnog proizvoda, plata, broja destinacija i letova, koliko naših ljudi zaista putuje), naš trenutni predsednik nas podseća na nekadašnjeg predsednika koji nam je prodavao slične žvake poput sledeće "ostvarili smo najveći rast ne samo u regionu nego i u Evropi" i to u godini nakon rata i potpuno zamrle (bele) ekonomije.

Još nešto se ne menja niti će se promeniti: Što su jadnija dostignuća kojima se hvalimo utoliko smo jadniji.

Vladan

pre 12 godina

Tako je Bota znanje se placa, ALI NE U SRBIJI!!!

Zato 3/4 studenata i planira da pali odavde, jer ne zele da budu gradjani drugog reda i gledaju bogacenje primitivaca, protuva i hohstaplera preko ovog politicko&tajkunskog cirkusa!!!!

štreber

pre 12 godina

Uče naši mladi ljudi,čak i više od svojih vršnjaka iz drugih zemalja ali za taj trud ne dobijaju ni deseti deo koji zaslužuju,sve to zahvaljujuci ovoj "prosperitetnoj" vladi.

Kragujevčanin

pre 12 godina

Šta mi vredi dobar prosek,znanje kada pre diplomskog rada ne mogu nigde da obavim stručnu praksu? Pokušao preko veze u Aik banci u KGU i dobio potvrdu da sam bio mesec dana. A bilo koja banka ce uvek naći izgovor sa koje god škole-fakulteta da dolazite! Nije im odgovarala klauzula koja navodi da se praksa plaća po ugovoru! Toliko o brizi društva i sticanju prvih znanja fan fakulteta!

student

pre 12 godina

Zaboravio je samo da naglasi da zaposlenje u Srbiji dobija samo njegov stranacki kadar,dok uspesni mladi ljudi svoju sansu moraju da traze negde drugde...

CakNoris

pre 12 godina

Ovo je isti tip izjave koju je svojevremeno Mirjana Milosevic dala da treba da se beru jagode ako hocemo da zaradimo za zivot. Polako i ovima dolazi kraj...

rockyxmll

pre 12 godina

Svaka čast ministre za telekomunikacije , u stvar kave ti veze imaš sa telekomunikacijama ! aaaa da FDU ili Megatrend ili Singidunum ili ......

xxxx

pre 12 godina

Netrebaju poslusnicima diplome.Pogledajte samo kako sudovi rade.Niko se ne drzi prava i pravde.Zakon se izmajmunise dok kazete keks.Sta ce sudiji diploma?Da se dokopa fotelje i slusa vladajucu koaliciju koga koliko treba da rebne,pa cak i kad nema dokaza.Sudije pisu obrazlozenja da to deca u vrticu nebi progutala.I koga briga?

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

@Sta, mi sisamo vesla????, 30. maj 2011 18:27
Svasta bih sada rekao ali ne smem....

Ja smem ali to sto bih rekao ne bi objavili!

Nikola

pre 12 godina

Neverovatno je koliko energije ima u ovim porukama...i koliko je se razbaca svaki dan na ovakve prazne price i nerviranja zbog toga sto rade politicari. Procitajte Zmajevu pesmu od pre vek i po, ili Disovu od pre jednog veka i shvatite da su politicari takvi dok se mi ponašamo na isti nacin. Naši životi ne zavise od političara već oni zavise od nas. Pljuvanjem po njima pljujemo po svojoj slici u ogledalu. Zato menjajmo sebe. Još danas.

НАШИ ДАНИ

( Владислав Петковић - ДИС )

Развило се црно време опадања,

Набујао шљам и разврат и пороци,

Подиг'о се трули задах пропадања,

Умрли су сви хероји и пророци.

Развило се црно време опадања.



Прогледале све јазбине и канали,

На високо подигли се сутерени,

Сви подмукли, сви проклети и сви мали

Постали су данас наши суверени.

Прогледале све јазбине и канали.



Покрадени сви храмови и ћивоти,

Исмејане све врлине и поштење,

Понижени сви гробови и животи,

Упрљано и опело и крштење.

Покрадени сви храмови и ћивоти.



Закована петвековна звона буне,

Побегао дух јединства и бог рата;

Обесимо све празнике и трибуне,

Гојимо се од грехова и од блата.

Закована петвековна звона буне.



Од пандура створили смо великаше,

Достојанства поделише идиоти,

Лопови нам израђују богаташе

Мрачне душе назваше се патриоти.

Од пандура створили смо великаше.



Своју мудрост расточисмо на изборе,

Своју храброст на подвале и обеде,

Будућности затровасмо све изворе,

А поразе прогласисмо за победе.

Своју мудрост расточисмо на изборе.



Место светле историје и гробова

Васкрсли смо све пигмеје и репове;

Од несрећне браће наше, од робова,

Затворисмо своје очи и џепове.

Место светле историје и гробова.



Остала нам још прашина на хартији

К'о једина успомена на џинове;

Сад сву славу пронађосмо у партији,

Пир поруге дохватио све синове.

Остала нам још прашина на хартији.



Под срамотом живи наше поколење,

Не чују се ни протести ни јауци;

Под срамотом живи наше јавно мнење,

Нараштаји, који сишу к'о пауци.

Под срамотом живи наше поколење.



Помрчина притиснула наше дане,

Не види се јадна наша земља худа;

Ал' кад пожар подухвати на све стране,

Куда ћемо од светлости и од суда !

Помрчина притиснула наше дане.

1910.

samoubica

pre 12 godina

Ucenje se isplati? DA! Ali ne po srpskim pravilima.

Moja prica je sledeca, gimnaziju sam napustio, tj. upisao vanredno, jer vise nisam mogao od idiotskih profesora, podmicivanja, veza znaci, pravo znanje se nije postovalo. A mene je drugo nesto zanimalo, informatika, tj. programiranje.
Tako da sam i to zavrsio u roku, vanredno, i pritom ucenji programiranje, sam, zapravo ne sam, vec sam skidao snimke, tj video predavanja, i kupovao strucnu literaturu, a u medju vremena preko interneta se inofrimsao i ucio svakakve stvari, i konacno upisao Fakultet, odsek za informatiku, tj. nije u BG-u jer se nije imalo love za stanovanje tamo, skolovanje i slicno, jer tesko da sam mogao sa vanrednom skolim upadnem na budzet, ali netibno. I tako upisem fax, a pre toga sam kao freelancer na nekim projektima tj mesecno izlazio oko 500eura sto za jug srbije i osobu sa 18godina x) je puna kapa.
Posle ide polazak na FAX i napustanje freelencing posla, jer se nije imalo vremna, mislio sam jbes to fax je preci. I posle ide upoznavanje sa gradivom, pa sa profesorima i asistentima.

Gradivo = praistorisko.
Profesori = Fosili ili ufurani likovi koji eto znaju pricaju kako papagaju a ne umeju nista objasne tj urade.
Asistenti = likovi sa vezama kojima mame i tate rade na faxovima, tj imaju veze a znanje da se covek smeje.!

E sad, posle zavrsene prve godine, sa prosekom nesto preko 9. Upisem drugu, i tu stanem! Jer NAS PROGRAM TJ PROSVETA JE ZA KUKANJE!! VISE NIJE ZA SMEH!

To sto oni uce, to mozes macku o rep da okacis, praksa jednaka nuli, konstntno maltretiranje kad od profesorta tj. asistenata kojima sam praktino dokazao da nemaju pojma! i tu, brze bolje dok nisam zamrzeo sebe, i posao koji volim stopiram tj. pauziram fax. I evo vec 4 godina, meni ne pada na pamet upisem barem ne isti. A svo ovo vreme, nisam poput tih likova, naucio i moje znanje je ostalo tada, nista novo nije uslo u glavu, vec da ne kazem dnevno, ali nedeljno bar provedem najmanje 10ak sati u istrazivanju, uvenju novih stvari, tehnoligija, tehnika sto ce mi pomognu u poslu. E da je nase obrzovanje tog tipa, da se ne prave "AKADEMCI" na silu, tj daj diplomu i ti si profesionalac, dugacije bi se zivelo. Vec te iste profesionalce gledam svugde u gradskoj upravi, tj drzanoj upravo. Sve idiot do idiota, koji sedi i ne radi nista, ne zato sto je lenj ( dobro i do toga je) nego zato sto nema pojma kako se radi, i ako zna, zna da ga radi naopako tj. kao sto se radilo pre 20-30godina.

Tako kad ova prokleta drzava bude postovala znanje, a ne kvazi akademce, tj. likove sa diplomama kao sto je 90% nasih mladjanih ministra, koji zavrse nesto, a upadnu u ministarstvo koje maltene nema nikakve didirne tacke sa njihovim iskustvom, tj. znanjem.

A sad sledi lep podatak tj. o meni, Sedim kuci radim, imam opreme u vrednosti oko 10ak hiljada eura, mesecno zaradim 1-1500eura sedeci u svojoj kancelariji u svojem stanu, dnevno ne radim ali ono pravi rad ni 4-5h. A da sam nastavio ucim i budem akademac po "Drzavnim" pravilima, tj verovatno bih sad lutao i trazio posao, verovatno bih mozda i bio u nekoj stranci i mutio nesto. Ali ovako, imam lepu zaradu za osobu od 25godina, ustedjevinu, do sad sam imao 3-4ponude za stalan posao u inostranstvu sa preko 25.000eura godisnje, ali za sad sam to morao odbijem zbog porodice, ali za koju godinu, ako sami Bog da, ja odlazim iz lopovske drzave, i konacno cu tamo upisati fax, dostojan onom sto zelim da naucim i cime zelim da se bavim, gde niko nece te pita daj diplomi i clansku kartu stranke da te primi na posao, vec druze daj da vidim sto si do sad uradio tj. radio. A toga imam pokazem vise nego dovoljno.

REFORME PROSVETE POD HITNO!! MOMENTALNO! INACE ODE DRZAVA JOS VISE U Q! JER OVI "FILOZOFI" SEM PRICE NE ZNAJU NI SIJALICU ZAMENE, A TAKVIMA SE I DAJU DIPLOME I TAKVI NAM VODE DRZAVU. FUJ!

Vladan

pre 12 godina

@ Uvek-neko-drugi-kriv

U uzem smislu jesi u pravu. Preko interneta se moze naci posao za strucnjake u IT oblasti. Zasto bi i ustajao iz kreveta, mozes i iz kreveta da zavrsavas poslove i da ti na neki racun kaplju parice...Ali sire gledano to nije resenje. To sto jedan deo nas ima znanja iz IT oblasti i moze da nadje posao/tezgu u njoj nije generalno resenje za celu Srbiju...Nisu svi programeri niti imaju sklonosti i znanja za to. Naveo si mozda jedinu delatnost koja moze da funkcionise i iskljucivo preko interneta, a sta da rade ostali, pa postoji na hiljade zanimanja gde internet moze biti od koristi, ali nista vise od toga...
*******************************************

стручњак

pre 12 godina

Зато и треба студирати барем 15 година. Зашто се одрећи студентских бенефиција и доспети на биро за незапослене чекајући посао кога нема?

dr

pre 12 godina

Srbija bi trebalo da primeni što više savremenih tehnologija, pogotovo za ostvarivanje visokih prihoda u privredi, bla bla bla...

"Bolje je živeti ceo život u bogatstvu i izobilju nego tri dana u bijedi i siromaštvu!" Bolju izjavu ne bi ni Grunf smislio...

frootsman

pre 12 godina

Da citiram jednog prijatelja koji je komentarišući stanje u Srbiji tamo negde devedesetih i parafrazirajući Lenjina i ono njegovo "Učiti, učiti i samo učiti", rekao:

"Učiti, učiti i samo učiti, i nikad ništa ne uraditi i nikad ništa ne zaraditi"

Bojan

pre 12 godina

Mladi učlanite se u G17 ili DS, pa tek onda možete dobiti posao u Agenciji za kontrolu leta, JAT-u ili Aerodromu. A kakvu školu imate to je nebitno. Važno je samo da G17 i DS profitiraju

z

pre 12 godina

I sam sam sklon gundjanju, ali ima i kad se preteruje. Sta ocekujete da izjavi predsednik Srbije? Da kaze deci da ne treba da uce, da se znanje ne placa, da treba krasti?
Njegov zivot je dobrim delom serija protokolornih situacija u kojima mora nesto da kaze. Ocekujete li od njega nekakve nihilisticke poruke? Sta biste rekli kad bi on tako govorio? Sta biste rekli da se ne osmehuje nego da izgleda smrknuto?

goxy

pre 12 godina

ma pusti ucenje, vazno je da si ti stavio slusalice na ushi, pa shlem, stvarno ce neko iz nekog sela da pomisli da ti nesto radis

Subvencija

pre 12 godina

mladi uce steknu znanje i odu preko e to je problem dragi predsednice,nista ne radite po tom pitanju zato sto ste dosli na vlast da uzmete i ono sto malo imamo u budzetu

m

pre 12 godina

Vecina komentara negira tacnost iznetog stave u izjavi BT- Ucite deco, znanje se placa I isplati se na dugi rok. Ne vidim nista ne tacno niti nemoralno u izjavi. Ono sto komentatrori pokusavaju da dokazu je da se znanje u Srbiji nedovoljno placa, da se ne ceni, da skolsstvo ne obezbedjuje kvalitetno znaje pa kao da iz toga sledi da ne treba uciti I da se znanje ne isplati. Pogresno! Kad vam pukne vodovodna cev, da li zovete komsiju ili iskusnog vodoistalatera? Kad ste bolesni, da li se konsultujete sa prolaznicim aili sa lekarima? Zar to nije cenjenje I placanje znanja? Zar nije svaki dobar majstor vise placen I cenjen od pocetnika I zar nisu redovi kod njega da vas usluzi? Trazenje opravdanja za nerad I neaktivnost je najnoviji srbski sport koji ne vodi boljem. Decu treba forsirati da uce, da konstruktivno koriste svoje vreme jer i m niko to ne moze vratiti. Znaje se isplati, bilo koje, znaje da skuvate rucak, da popravite ili napravite nesto a narocito bilo koje profesionalno znanje. To sto deca zavrsavaju skole a ne steknu znanje najvecim delom je propust njih samih. Motivisanje na ucenje je vazno. Primer koji je BT izabrao nije najsrecniji, ali trenutno mozda nema boljega. U svakom slucaju, vazno je DECO UCITE, ZNANJE SE CENI I ISPLATI SE I ne stice se preko noci, potrebno je vreme da se postane dobar majstor svog zanata, lekar, automehanicar, zidar, el.inzenjer, bilo sta. Diploma je potrebna ali ne I dovoljna pretpostavka za uspeh. Rad I konstatno ucenje jesu.

ovo je srBIA

pre 12 godina

Učite deco, učite, kako bi mogli što pre da zbrišete odavde i potom iz inostranstva izdržavate svoje roditelje šaljući im devize svakog meseca, od čega Srbistan prihoduje priličnu svotu... sva ta lova naravno na kraju završi u džepovima Miškovića/Beka/Koleta i sličnih, ali koga uostalom za to briga, zar ne? Bitno da je Ratko Mladić srBski heroj, i da je Kosovo Srbija.

ALEKSANDAR J

pre 12 godina

MLADI UCITE I BEZITE ODAVDE STO PRE JER SE U INOSTRANSTVO ZNANJE PLACA KAO STO STOJI U NASLOVU, JER SE U SRBIJI ZNANJE NE CENI JER SRBIJU VODE ONI STO MOZGA NEMAJU KAO STO JE NAS PREDSEDNIK, PREMIJER I CELOKUPNA VLADA.

Lobby

pre 12 godina

Predsednika izgleda da nisu obavestili da je jedan od najjacih lobija kako kod nas tako i u svetu upravo lobi kontrolora letenja. Tamo ne moze bilo ko da se zaposli a znam i dosta slucajeva da su cele porodice zaposlene upravo u kontroli letenja! Naravno zabo visokih zarada

млад

pre 12 godina

Tadić: "Mladi učite, znanje se plaća" Читај: Млади уч(лан)ите се у ДС, чланство се дарива радним местом и управним одборима! Нема везе коју сте школу завршили.

Uvek-neko-drugi-kriv

pre 12 godina

Zato se pokrite usima i jezik za zube!

dipl.ing.masinstva
(Eskalibur, 31. maj 2011 00:21)

Gospodine "dipl.ing", cenim da pored vaseg zasigurno velikog i predanog rada na sopstvenom obrazovanju u uskoj sferi masinstva koja Vas zanima, niste imali vremena da malo bolje naucite osnove pravopisa sopstvenog jezika, zbog toga bi trebalo mnogi Vama da kazu : pokriJte se usima!!!

Kukanje je omiljeni srpski sport. Kad je vest losa, onda se svi slazu i kukaju jedan drugom po komentarima. Kad je vest pozitivna, onda svi zajedno (ili je primerenije reci "coporativno") vicu "Lazu, majku im...". Obrazovanje je najbitniji faktor. Sreca je neizostavan faktor. Upornost je takodje jedan od vaznijih cinilaca u prosperitetu i karijeri. Uz sve to je jako bitna stvar i sopstvena socijalna inteligencija, komunikativnost, empatija. Mnogi misle da su povukli Boga za treger time sto su dr, mr, pr, dipl ing's pa sad masu diplomom okolo i govore kako je svet nepravedan jer, eto, oni nisu adekvatno placeni. Smrc....

U danasnje vreme interneta i outsorcinga, samo budala ne zna ili jos vjerovatnije - nece da zaradi!!! Konstantno sam u prepisci sa strancima koji su odusevljeni balkanskim talentom i relativno niskom platom u odnosu na njihove zapadne kolege. Neko ce reci da nam Indijci ili Pakistanci pokupise ispred nosa sve poslove na odesk, elance i slicnim sajtovima, jer su duplo jeftiniji, ali ja kazem da to nije tacno! Naime, sve je veci trend okretanja zapadnih firmi ka unajmljivanju IT strucnjaka iz, nazovimo ih, slabije razvijenih evropskih zemalja. Zasto? Jer smo s jedne strane jeftiniji od zapadnih kolega, a s druge strane ne otaljavamo mehanicki posao kao Indijci nego smo dosta kvalitetniji u svakoj oblasti - od programiranja preko web designa do SEO kampanja. Ja radim posao za platu od 1500$ plus stimulans i ne zalim se. Na zapadu bi moje znanje kostalo minimum tri puta vise, ali na zapadu bez osiguranja i vadjenje zuba kosta minimum 5 puta vise. Na zapadu je i struja skuplja. Zapad ima svojih prednosti i mana, kao i Balkan, na vama je da ih iskoristite.

Izvolite uplatiti neki pristojan broadband internet od 1mb/s koji sigurno nije vise od deset eura mesecno. Surfajte, pronaci cete ooooogroman broj video tutorijala i skripti. Sedite i ucite. Za godinu dana odvojite 50-70 eura za polaganje i dobijanje sertifikata kod priznatih firmi poput Microsoft, Adobe, Zend i slicnih. Nakon toga, ne verujem da ce proci vise od tri meseca ali hajde da kazemo - pola godine: da dobijete posao preko interneta koji ce biti placen minimum 700 eura mesecno. Jeste da ima posla pet dana u nedelji po 7 sati efektivno, ali zato mozete da radite u gacama i neobrijani. Ne morate da odlazite i vracate se s posla. Ne morate uzimati bolovanje. Od kuce do "posla" imate 7 sekundi: iz kreveta za radni sto. Prednosti je mnogo, plata odlicna za ove uslove, sta cekate?????

Da rezimiramo- godisnji budzet je 12x10 eura za internet koji vam sluzi obrazovanju i 70 eura za ispiit. Cirka 200 eura. 16 eura mesecno. Ako i nakon svega ovoga imate ijedno opravdanje za sopstvene mizerne i neadekvatne plate, onda ste mazohista koji uziva da radi za malu platu, kako bi imao negde da izbaci svoju frustraciju.

Ps. da naglasim - ne da nemam nijednu clansku knjizicu neke partije, nego nikad nisam ni izasao na izbore. Stalno Vam je neko drugi kriv umjesto da se pogledate u ogledalo...

Lupajte minuse, slobodno.

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

lepo Tadicu, lepo, tako i treba samo sto si ti pogresna osboba za to... ucis ih i stojis kraj njih kao primer a u sebi sve mislis: ucite deco,ucite, vidite kako sam ja naucen i pametan, primam platu veliku u oa vas poreznika a i na platnoj listi ZAPADA sam...

mlekadzija

pre 12 godina

U pravu je Predsednik. Najbolji primer je Sir Oliver vredno ucio medicinu godinama a sjajan je ekspert je za ekologiju informatiku itd itd... O isplativosti necu ni da pricammmmmm

z

pre 12 godina

I sam sam sklon gundjanju, ali ima i kad se preteruje. Sta ocekujete da izjavi predsednik Srbije? Da kaze deci da ne treba da uce, da se znanje ne placa, da treba krasti?
Njegov zivot je dobrim delom serija protokolornih situacija u kojima mora nesto da kaze. Ocekujete li od njega nekakve nihilisticke poruke? Sta biste rekli kad bi on tako govorio? Sta biste rekli da se ne osmehuje nego da izgleda smrknuto?

kolesar

pre 12 godina

A baš je Agencija za kontrolu letenja lep primer kako se pripadnost stranci isplati. Predsednik Upravnog odbora Agencije za kontrolu letenja Nikola Stankov je muž bivše Djindjićeve sekretarice. A PR u istoj agenciji je žena bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića.

Miroslav

pre 12 godina

Sto ste takvi, covek je iskren, lepo kaze "...isplati se na duzi rok."

Dakle ucite, zavrsite skole, i cekajte "duzi rok", 20-30 godina, da vam se isplati. Sta bi ste vi, da zavrsite skole, odmah se zaposlite, dobijete cestitu platu, osnujete porodicu, zivite normalno?

"Moze, ali ne u mojoj kuci..."

boris

pre 12 godina

Gospodine Tadicu,

ne daj Boze da se placa kao i do sada. Ili placa se ali van domovine.
Ili da se mozda ne placa izgubljenom mladoscu, izolacijom, padom drustvenih vrednosti?
Ko ce da plati generaciji koja je od '90 pa na ovamo dozivela krah?? I da je samo jedna?
Uz najbolju volju i fondove koji bi se merili u milijardama, ono sto je najureno i izneverno se nece vratiti. Sto Milosevic nije uspeo, to ste vi, da Vi predsednice i vasa grupa odabranih dokusurili.

Djordje P

pre 12 godina

I sta smo u poslednjih 15 godina uradili? Pa, sad nam bar predsednik porucuje ovakve poruke, a ne objavljuje ratove susednim drzavama. Nije lose, ali sam ocekivao mnooooogo vise.

Bulevarac

pre 12 godina

kakva demagogijha naseg predsednika. Svi oni koji su imali samo znaje su odavno napustili ovu zemlju gde se znaje ne ceni, naprotiv. Ovde je iskljucivo bitna povezanost sa partijskim strukturama, ugradjivanje u sve konkurse. Svi novonastali bogatasi (odnosno vecina ljudi koja je uspela da se obogati u poslednjih 20 godina) je blisko povezna sa nekom partijom. Niko sem Dulica i Milosavljevica nije uspeo da proda neki slican sajt za duplo manju cenu od one koju su onu naplatili. Niko nije uspeo da iznajmi parce platna i za to naplati 500k eura svake godine. Niko tako nesto nije uspeo da ostvari u Srbiji, jer su takvi poslovi iskljucivo rezervbisani za stranacke kadrove.

zvonimir markovic

pre 12 godina

sram te bilo borise tadicu. ja i supruga imamo zajedno tri fakultetske diplome a dete mi je odlican djak, a zivimo kao psi u tvojoj srbiji, jedva za hranu imamo :-(((

objektivno

pre 12 godina

Kao prvo, sta je Tadic u svom zivotu ucio i postigao? Kao drugo, posto je postao predsednik, sta je dobro uradio, jel ima neke rezultate koji su poboljsali zivot stanovnika svoje zemlje, ili bar, ako i nisu tu sada, da li postoje temelji za napredak u buducnosti? O cemu on uopste prica?

neplaćeni

pre 12 godina

znanje može da se (is)plati jedino ako se uloži u kriminal, prostituciju i korupciju. eto, šta će meni fakultetska diploma, master diploma, članska karta mense kad u struci ne mogu da dobijem čak ni prosečnu platu. školovala sam se 20 godina za filološke nauke da bih sad morala da gajim paradajz i prosim. raspala vam se država dabogda.

Vesna

pre 12 godina

Zavrsila sam biologiju na PMF-u, prosek 8,5. Posto nisam mogla da nadjem posao u stuci, specijalizara sam forenziku na Kriminalisticko-policijskoj akademiji, prosek 10. I dalje prodajem internet sate u jednoj provajderskoj firmi ;(. Ako neko moze da mi pomogne da nadjem posao u skladu sa svojim znanjem i strucnoscu ( mislim da nema puno visoko obrazovanih forenzicara ) neka mi posalje meil.

to-to942

pre 12 godina

Gospodine Predsedniče imam ćerku koja je završila VIŠU školu,dala državni ispit sa9.50 "odradila" obaveznu praksu /vršeći zamene prikupila je 4god. radnog staža!/samohrana majka maloletnog deteta...Kada će ona dobiti STALAN posao???Nemojte decu terati da uče već im obezbedite DA ODU GDE JE ZAPOŠLJAVANJE PO SPOSOBNOSTI A NE PO PARTIJSKOJ PRIPADNOSTI!

Aca

pre 12 godina

Dragi Predsednice, ja sam zavrsio za pilota, posedujem CPL dozvolu, ali godinama vec letim samo po sobi.
Nisam prosio za stipendije i kukao, vec radio svakakve poslove na Zapadu i platio 50.000$ skolovanje.
Vratio sam se na svakakvu vrstu poslova, kada finih poslova ocigledno nema, vec su razgrabljeni.

adekvatno

pre 12 godina

Čini mi se da pre neki dan baš ovde pročitah da 2/3 mladih želi da, po završetku studija, napusti zemlju. Uče, ali će to svoje znajnje naplatiti negde drugde po adekvatnoj ceni.

Masta

pre 12 godina

KOliko se to znanje placa? Masinski fakultet 44.000 dinara. Medicinski 48.000(da ne pricam koliko para je potrebno za veze da bi se zaposlili od 5 000 do 15 000 evra za radno mesto )

Visa skola 34 000 dinara.KOliko novca je potrebno za 7 godina medicinskog fakulteta u Beogradu bez stana,sa zalosnim platama siromasnih roditelja? Znanje se ne placa u Srbiji i nece se placati jos 100 godina.To je realnost i sve izjave o ovoj temi su licemerne.

molim da se objavi post

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Bože, evo i deca mu se smeju na slici, a neki ga zblanuto gledaju šta ovaj čovek priča !?
Počeo čovek da citira Lenjina, učiti, učiti i samo učiti.
Čovek da se zblane kad sluša šta priča i izjavljuje predsednik vlade, evo vidimo i njegov postavljač psiholog "Lenin".

objektivno

pre 12 godina

Kao prvo, sta je Tadic u svom zivotu ucio i postigao? Kao drugo, posto je postao predsednik, sta je dobro uradio, jel ima neke rezultate koji su poboljsali zivot stanovnika svoje zemlje, ili bar, ako i nisu tu sada, da li postoje temelji za napredak u buducnosti? O cemu on uopste prica?

Branko

pre 12 godina

Znanje koje je potrebno da se zaposliš u Srbiji ne učise nigde u svetu pa ni kod nas. Nije ti potrebna diploma jer ćeš onda bezveze čamiti sa njome na birou a znanje koji si stekao dok si dobio diplomu u mSrbiji je suvišno. Tebi da bi uspeo u Srbiji potrbno je samo da znaš nekog ko ćete zaposliti po partiskoj, rodbinskoj ili uz debelu kovertu i sva druga znanja su ti suvišna.

Pravi evropejac i demokrata

pre 12 godina

Jeste, jeste, placa se. Ako imas vezu da se zaposlis na dobrom mestu, ili si clan neke stranke. A u tom slucju se placa i ako nista ne znas, a ako ti je bas neophodna diploma za posao, gorepomenuti faktori (veza i stranka) ce ti omoguciti da je be ucenja i znanja i dobijes.

Mitar Z

pre 12 godina

Po onome sto mi bauljajuci smtrnici vidimo, ne bi se reklo da se u ovoj drzavi placa znanje. Najplaceniji su ministri i savetnici a sa njihovim znanjem stigosmo do ivice provalije.

inzenjer

pre 12 godina

Nasi roditelji najbolje znaju koliko se placa.
Platili su nase skolarine, podstanarske stanarine, studentske hranarine...
Platili su nase znanje.
Debelo.
I sta sad?

BB

pre 12 godina

Učite deco kao čika Nikola Stankov i jednog dana bićete kvalifikovani da vodite jednu ustanovu kao što je kontrola letenja.
To što je i suprug Biljane Stankov, sekretarice pok. Đinđića nije imalo nikakve veze.

maya

pre 12 godina

Da, znanje se placa, ali ne u Srbiji. Za Vasu informaciju, gospodine predsednice, u Vasoj drzavi doktore nauka ismevaju, kradu im radove, mobinguju na poslu i placaju minimalno, za sto sve niko jos nije ozbiljno odgovarao. Srecom, ima i drugih drzava u kojima znanje ima itekakvu cenu, a ja, jedan od ovih gorepomenutih, Vas srdacno pozdravljam iz jedne takve.

slobodan

pre 12 godina

...Tadić je mladoj generaciji poručio da uče što više "jer se znanje plaća" i isplati se na duži rok...

Pa jos ako imas partijsku ili brdjansku strikovsku vezu... ih... nama zime za tebe...

to je ipak realnost

pre 12 godina

Sloba je kola doterao do ivice provalije i tu ih ostavio. Onda je za volan seo Boki i dodao gas. Svako ko misli da se ta kola iz provalije mogu vratiti i nastaviti da voze...onda neka ne cita ovo. Lepioce plakata takodje molim preskocite ovaj komentar. Obracam se iskljucivo mladim, pametnim, sposobnim ljudima i njihovim roditeljima. Onima koji nisu pristali na clanstvo u partiji radi dobijanja posla ili neke kratkorocne dobiti, onima koji su upisali ozbiljan fakultet, koji zahteva muku, trud i odricanje radi boljeg sutra. Onima koji postuju svoje roditelje, okolinu, znaju da kazu hvala i izvini, da propuste pesaka na prelazu. E, svi vi koji se pronalazite u ovim i slicnim, normalnim i ljudskom rodu svojstvenim osobinama znajte da treba da odbacite lazne dileme o odlasku ili ostanku. Vi ste generacija koja treba da bude zrtvovana kao sto su bili nasi dedovi. Toga budite svesni i potrudite se da makar vasa deca ne prolaze kroz isto. Neka rastu u normalnoj sredini, sa nekim drugim uzorima i normamama ponasanja. Ja cu to, sa zakasnjenjem, uraditi sigurno. I ne postoji stvar u koju vise verujem nego u to.
Ucite ne zato sto to on kaze jer i on sam zna da to nije tacno na svom primeru, nego zato sto cete u okruzenju kakvo zasluzujete to sigurno valorizovati. Novcem, postovanjem, ugledom, dobrom i postenom decom. Svako vec prema svojim sklonostima.
Do vidjenja u dalekom svetu...

dragana

pre 12 godina

kako da zavrse skolu kad roditlji nemaju para da ih skoluju.Jedino da se zaduzimo kod zelenasa pa da odplacujemo citav zivot kao DJokovic.Jel ima neke sanse da drzava pomogne?

Nickie_NS

pre 12 godina

Ovaj ili je toliko bezobrazan i drzak ili nema pojma šta priča, pa imaš punu Srbiju znanja, što im ne daš posao i platu, šta lažeš tu decu!!! (nadam se da će mi komentar ovaj put biti objavljen)

Rajko M

pre 12 godina

Predsednice, mogli bi ste i Vi da kontrolisete svoja uzletanja i izletanja u pricama i obecanjima. Znamo mi sta se u ovoj drzavi placa a sta ne.

Ekonomista

pre 12 godina

Da gospodine Tadiću, potpuno ste u pravu kada kažete da se znanje isplati... Samo niste rekli kome: !?
Meni kome je ostalo još par ispita do kraja fakulteta ili vama?
Ili se isplati "biznismenima" što će imati jeftinu radnu snagu?
Ili se isplati mojoj mami jer više neće morati da odvaja za mene ovu sirotinju što sad odvaja?
Ili se isplati mojoj rodbini u inostranstvu što su uložili preko 10.000 € u moje obrazovanje, zadnjih 5 godina?
(Dok meni na konkursu za neki posao, bednu platu od 300€ kažu da sam previše kvalifikovan).
Mislim se u sebi: Pa ja za 300€ neću da radim uopšte i baš mi je drago što sam previše kvalifikovan!
Samo budite ubeđeni... neću sedeti s'krštenih ruku i tražiti posao u Srbiji, tražiću ga van Srbije!

dr

pre 12 godina

Ucila sam, stekla diplomu Medicinskog fakulteta, ali za mene nema posla u zemlji Srbiji, cak ni po manjim mestima. Zato odoh u Nemacku, da mi se znanje isplati. Hvala drzavi koja me skolovala!

milos

pre 12 godina

"mladi ucite, znanje se placa", rece predsednik, a delom svojim i delima svojih partijskih i koalicionih kol
ega pokaza ono sto "djura" u komentaru pod brojem 5 rece "ko uci znace, a ko krade imace"... Deco bez'te, ko poslednji ode, neka ugasi svetlo.

meraklija_FKRN

pre 12 godina

Znanje se isplati, hahahahah dobro me nasmeja, znamo mi mladi ljudi dobrooo sta se u ovoj zemlji Srbiji dobro placa...Znanje sigurno ne!!! Pa akademska plata je 1000e, tolika je plata fizikalnog radnika na zapadu evrope!

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

@Sta, mi sisamo vesla????, 30. maj 2011 18:27
Svasta bih sada rekao ali ne smem....

Ja smem ali to sto bih rekao ne bi objavili!

filip

pre 12 godina

diplomirao i magistrirao da drzavnom ekonomskom fakultetu, a sada iskljucivo kupujem u SOS marketu... pitam li se kolike su plate u agenciji?

plavuša

pre 12 godina

"znanje se plaća",deci treba pričati bajke,ali ovakve...ne treba,zbog političkih bajki-demagogije svi odrasli Srbi danas žive u Zemlji čuda.

Ivan

pre 12 godina

Ko kaze da se znanje ne placa, al na zalost nesto slabo kod nas! kod nas bolje prolaze "recitatori" :D

A da, ovo je tuzno, nije smesno!

Arhaik

pre 12 godina

Gospodine predsednice,izgubili ste kontakt sa realnoscu,preporucujem skoriju posetu nekom profesionalcu radi uspostavljanja dijagnoze.Ovakve izjave su neprocenjive,prosto zudite za fizickim obracunom. Takodje preporucujem i promenu savetnika,unistili su vas.
Mora se priznati nam je predsednik rodjen za plejboja.

BoTa

pre 12 godina

Mladi, naučite da se laktate i učlanite se u DS/G17/SPS/LDP/SNS, doguraćete daleko a nikakvo znanje vam ne treba osim da naučite da čuvate tajnu, da sasečete u korenu bolje od sebe i da slažete a ne trepnete.

Ivan

pre 12 godina

u stvarnosti ne placa se znanje, nego ono sto si sposoban da uradis sa tim znanjem. mozes da imas i 3 fakulteta i da zavrsis u mcdonaldsu

Tatamita Jkun

pre 12 godina

Učiti učiti, i do kraja se mučiti.... Naravno da treba učiti, ali mislim da ovo nije nikakav podsticaj za mlade, pričati im kako se znanje isplati... da isplati se,nekome i negde u ... :) ali se ovde ne živi od toga... rešavajte neke druge goruće probleme za neke dugoročnije periode.. pa ćemo se svi odlučiti za učenje a ne mučenje....

krstivoje

pre 12 godina

Kada mladima predsednik bude pustao svakodnevno po jednu fabriku u rad MOZDA ce ga onda i shvatiti,u suprotnom mladi jedino mogu da shvate da se upucuju u nemacku da unovce znanje i da salju doznake,to je u srbiji vec okoreli robovlasnicki sistem za punjenje budzeta.

Pedja

pre 12 godina

Voleo bi da je tačno to što je rekao deci, ali daleko je od istine barem milion svetlosnih godina.
Ovde se isplati samo ako si veliko đub.e i ako voliš druge da prevariš. Ukratko ili da se baviš politikom ili da truneš kući sa svojim znanjem.
Srećom ja sam se nekako snašao, ali ne kako sam hteo. Međutim ima onih ljudi koji stvarno vrede, ali moraju da ustupe mesto nekom koga je stranka zaposlila, a jedva zna da se potpiše. Posle se čude zašto mladi hoće preko. Pa većina zato što ima mesta u svetu gde se znanje ceni.

dusko obradovic

pre 12 godina

kad steknete diplomu,prodajete novine,bizuteriju,nosite gajbice,radite na rampi,uclanite se ds i postanete ambasador u italiji.P

Master

pre 12 godina

Da, da, plaća se...plaćamo mi da steknemo znanje, ali se (nažalost) ne isplati u ovoj zemlji. Veća je šansa da dobijem stipendiju i nastavim školovanje u inostranstvu, nego ovde.

МаРе

pre 12 godina

ДА, да се осавремени, а колико је пара уложено у образовање (школе, факултете...) за ових 10 година!????? ФАкултети НЕМАЈу зграде (ФИЛУМ у Крагујевцу, Уметнички у Нишу, Географски и Биоинжењеринг у Београду).... Страшно! Када сам видео на југу Србије децу како НЕМАЈУ ве це у основној школи него по зими трче у пољски ја сам се најежио!!!! Страшно!!!!

dete 5og oktobra

pre 12 godina

i onda kada nauchite idite preko,to je najbolje..i OVDE RADITI..za 300,400 eura..a da ti pri tome poslodavci traze ne znam kakvo iskustvo,100 sertifikata,maltretiranje,znjanje 8 jezika..fakultete..i to za 400 eura???:..zapitajmo se malo...samo preko da se bezi.. i cao zdravo..

pusti vise prazne price,hocemo dela

pre 12 godina

Koga vise zamajavate,upravo ovih dana mozemo da procitamo
kako svetski priznati geneticar Stojkovic,koji ima ubedljivo
najveci procenat uspesnih vestackih oplodnji,ne moze da dobije
sredstva od drzave za vestacku oplodnju. To je jedan primer
A ima ih puno na svakom koraku. *******

Kragujevčanin

pre 12 godina

To je u stvari bio vic, zato se on ovako smeje na slici a dečica se jadna razočarala kada su shvatila da moraju džabe da idu u školu još najmanje osam godina.

Nn

pre 12 godina

Tadic je zaboravio da kaze sta da ucimo. Mozda je mislio treba da ucimo kako se krade i podmicuje u sudovima, Skupstini, kako se kraducka u pojedinim drzavnim preduzecima, otimaju donacije iz inostranstva,.... Kako vidimo takvo znanje se odlicno placa u Srbiji.

Aleksandra

pre 12 godina

U zemlji Srbiji, znanje se ne placa i ne vredi. Nazalost, pre dve godine sam zavrsila postdiplomske studije na KPA i posla nema! Dragi predsednice, u Vase price ni klinci vise ne veruju.

XXXX

pre 12 godina

U ovoj drzavi se isplati samo stranacka pripadnost.Deco,ne dajte da vas lazu.Nas su lagali decenijama pa sada roditelji ne mogu da vas prehrane.Sada svaki mediokritet koji se bavi politikom zivi kao" bubreg u loju."

ANALITICAR

pre 12 godina

46 253 VISOKO OBRAZOVANE OSOBE SU,DO JUCE,REGISTROVANE NA BIROU.50 000 FAKULTETSKI OBRAZOVANIH LJUDI NEZAPOSLENO!TO JE JEDAN GRAD.TOLIKO O IZJAVI PSIHOLOGA,**********.I DOSTA BRE!!! DOSTA!!!

ko uci znace ko krade imace

pre 12 godina

BOTA, "ko uci znace ko krade imace". Jel to deviza sa kojom ****** - cerece Srbiju. Od kada se jedan srednoskolski prosecni profesor toliko razume u to sta je znanje i nauka. Koliko se on razume toliko i znanja i nauke u zemlji kojom upravlja - drzi sve konce u svojim rukama.
Deco ucite i brisite odavde - ucite jezike i savremene tehnologije.
Ja sam napravio gresku sto nisam zbrisao, govorim 4 jezika, programer sam, zaradjujem do 1000Eura mesecno ali uz veliki napor, svakodnevni rad 10 - 12 sati, to je tek dovoljno da se solidno zivi. Toliko svaki******** zaradi i dnevno ako je iole na bilo kakvom ozbiljnijem polozaju. *******
Zavrsio sam ETF BG u 22 godini svaki partiski buzdovan ima vecu perspektivu, privilegiju - sansu da se nakrade od nas koji smo posvetili svoj zivot obrazovanju, ucenju, znanju, profesionalizmu.
Zato vama mladjima savet sto pre tutanj - odlazak vani, tamo gde se ceni znanje, ovo BT laze ovde su pametni pismeni i istinski obrazovani nepozeljni, nepotrebni i nepodobni.
Digresija BT , daj seljacima premije za istinki proizvedena dobra, psenicu,kukuruz, ...umesto ovoj ****** od partiskih kadrovika. Kako te nije sramota prosle godine si dozvolio Miskovicu da otkupi psenicu od seljaka za 12 dinara a onda je za 2 meseca izveze i preproda za 25 centi. A tek ova igra sa kursom dinara, evro ojaca cene skoce, onda dinar ojaca a cene ne da padaju nego rsatu, nadmasio si i svoje ucitelje....*****
O nezaposlenosti, gubitku teritorija, digniteta, perspektive, kriminalu i lopovluku, javnim nabavkama...sledeci put....

Igrutin

pre 12 godina

Ko zna zna. Naucite da glumite fikus i da govorite prostoprosirenim
besmislenim recenicama, i bicete predsednik. Doje mi da predjem u Egipacanine.

Predrag

pre 12 godina

Umesto sto prazno koketirate sa sa slatkim temama tipa/manje-vise/
"mleko je belo", procitajte bar ova dva naslova sa ovog sajta:

SRBIMA PRETI JOS VECI PAD STANDARDA
ili
SIROTINJE I NEZAPOSLENIH SVE VISE

U medjuvremenu Vojvodina vam je blokirana poljoprivrednicima,
zbog uredbi G.Petrovica, za kog ste pre neko vreme rekli kako je ultra
brzo resio sve probleme u trgovini i poljoprivredi.

G.Tadicu , ne vredjajte nas vise vasim populistickim izjavama.

Nasi mladi su i lepi i pametni i obrazovani.
A vi ste sve ucinili da ih sto dalje oterate odavde!

dr

pre 12 godina

Srbija bi trebalo da primeni što više savremenih tehnologija, pogotovo za ostvarivanje visokih prihoda u privredi, bla bla bla...

"Bolje je živeti ceo život u bogatstvu i izobilju nego tri dana u bijedi i siromaštvu!" Bolju izjavu ne bi ni Grunf smislio...

student

pre 12 godina

Zaboravio je samo da naglasi da zaposlenje u Srbiji dobija samo njegov stranacki kadar,dok uspesni mladi ljudi svoju sansu moraju da traze negde drugde...

štreber

pre 12 godina

Uče naši mladi ljudi,čak i više od svojih vršnjaka iz drugih zemalja ali za taj trud ne dobijaju ni deseti deo koji zaslužuju,sve to zahvaljujuci ovoj "prosperitetnoj" vladi.

CakNoris

pre 12 godina

Ovo je isti tip izjave koju je svojevremeno Mirjana Milosevic dala da treba da se beru jagode ako hocemo da zaradimo za zivot. Polako i ovima dolazi kraj...

frootsman

pre 12 godina

Da citiram jednog prijatelja koji je komentarišući stanje u Srbiji tamo negde devedesetih i parafrazirajući Lenjina i ono njegovo "Učiti, učiti i samo učiti", rekao:

"Učiti, učiti i samo učiti, i nikad ništa ne uraditi i nikad ništa ne zaraditi"

Stephan

pre 12 godina

Naravno, znanje se placa svuda osim u zemljama treceg sveta, gde Srbistan nazalost pripada. Tako da bi svaki mladi covek u Srbiji danas trebalo da se rukovodi devizom:"Prvo da diplomiram pa da emigriram". Hvala lepo i dovidjenja!

reformacija

pre 12 godina

Sa sadasnjim stanjem u JAT-u uskoro cemo kontrolisati samo tudje avione jer nasi vise nece leteti.U ovoj zemnlji pod HITNO mora doci do promena!

nikolica

pre 12 godina

znanje se plaća 300 - 500 evra po ispitu sem ako ste u stranci iz vlasti. pogledajte strukturu nezaposlenih na birou; šta u ovoj državi rade fakultetski obrazovani mladi; koliko je otišlo zadnjih desetak godina obrazovanih u svet? a agencija koju ste posetili je zrela za insajder ili u najmanju ruku za kurtoaznu posetu inspekcije: da se vidi koga u skladu sa zakonom o finans. stranaka podmazuje.

sai baba

pre 12 godina

Znanje se placa, ali jedini koji placaju su studenti - za preskupe skolarine i tu se lanac placanja prekida!

Studenti nece nikada unovciti svoje izgubljeno vreme i novac dat na nekvalitetno skolovanje u zemlji koja se raspada pod pritiskom kriminala. Bolje sami da uce ako im se uci, sada bar ima svega na internetu.

Midnight

pre 12 godina

U Srbiji se placaju ministri i politicari neradnici i njihove silikonske pevaljke i starlete,ostalo je sve sirotinja.Izgleda da si i ti tadicu neobavesten kao neki....

Bata

pre 12 godina

Питам се када ће једном ово друштво да се нормализује на начин да се од свега не прави политичка пропаганада. Јасно је да је ово све у функцији предизборне кампање која је већ увелико започела. Али, проблем је што се то дешава константно, па изгледа као да она никад и не престаје. Када ћемо дочекати да не мора баш увек и баш свугде да Председник државе буде присутан. Зар ово није могао да одради директор аеродрома, или министар инфраструктуре?
Што се тиче позива младима, председник је у праву. Знање се увек и свугде исплати ... осим у земљи у којој је он Председник, у Србији. Овде се највише исплати бавити се политиком, уместо струком. Такву поруку шаљу младима они који овом земљом владају. Па, пошто очигледно у политици за све нема места, наша деца, која су врло рационална, решење налазе у томе што одлазе у уређене државе, где се знање заиста исплати.

Jututunac

pre 12 godina

JUTUTUNSKA JUHAHAHA

U kraljevstvu Jutututu
Kralj trinajsti Balakaha
Obećao svom narodu
Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
Nek vojuju o svom kruhu,
Neka ćute i nek žmure,
Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
Plaćali su juhuhuhu,
Ćutali su, žmurili su,
Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
Popne s' na breg Balakaha,
Pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
Grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s' ore -
Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,
Sve se trese brat do brata,
A od smeha, teška smeha,
Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il' je smešan Balakaha?
Il' su smešni Jututunci?
Il' je smešno "juhahaha"?

Sve troje je dosta smešno,
Ponajviše Balakaha,
Kad ozbiljno, milostivo,
Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
Srećan li je Balakaha,
Kad ih tako razveseli
Prazna rečca: Juhahaha!

Jovan Jovanović Zmaj (1865)

Beka

pre 12 godina

Predsedniče, i meni su tako govorili... Sada sam redovni profesor, najvisi naucni rang, i imam platu 50 hiljada dinara! Radim na Poljoprivrednom fakultetu, pa proverite plaatne spiskove ako ne verujete.

Neprilagođena

pre 12 godina

Rekao i ostao živ. Pravo stanje stvari je: -Budite član DS i dobićete posao, bez obzira na obrazovanje. Ako ste poslušnici DS, možemo da promenimo zakon. Evo na primer u Novom Sadu. Po Statutu RTV, u toj medijskoj kući mogli su da rade samo visoko obrazovani. Ali, pošto ste Vi zadužili DS mi smo promenili Statut i sada na RTV moogu da rade i srednjoškolci, među kojima ste i Vi. Sasvim je nevažno što ste devedesetih godila zdušno podržavali Miloševića. Nas ne interesuju mladi ljudi koji su završili žurnalistiku, imamo mi svoje sposobne kadrove. (Ono sa neprijateljstvom prema Rusima i Putinu se omaklo inače su oni sasvim OK.)

xxxx

pre 12 godina

Netrebaju poslusnicima diplome.Pogledajte samo kako sudovi rade.Niko se ne drzi prava i pravde.Zakon se izmajmunise dok kazete keks.Sta ce sudiji diploma?Da se dokopa fotelje i slusa vladajucu koaliciju koga koliko treba da rebne,pa cak i kad nema dokaza.Sudije pisu obrazlozenja da to deca u vrticu nebi progutala.I koga briga?

shox

pre 12 godina

"Agencija treća u Evropi po bezbednosti" - hm... da li su na prva dva mesta aerodromi sa još manje vazdušnog saobraćaja?

Umesto da imamo da se hvalimo postignutim apsolutnim vrednostima (recimo bruto nacionalnog proizvoda, plata, broja destinacija i letova, koliko naših ljudi zaista putuje), naš trenutni predsednik nas podseća na nekadašnjeg predsednika koji nam je prodavao slične žvake poput sledeće "ostvarili smo najveći rast ne samo u regionu nego i u Evropi" i to u godini nakon rata i potpuno zamrle (bele) ekonomije.

Još nešto se ne menja niti će se promeniti: Što su jadnija dostignuća kojima se hvalimo utoliko smo jadniji.

sonja

pre 12 godina

jeste, najbolje je da studirate što duže, 13 godina prosek na primer, to naš predsednik najbolje zna. Nema žurbe. Izaberite pshilogiju. Posle vas čeka posao ministra telkomunikacija, pa odbrane, pa predsednikčka funkcija. Šta hoćete bolje? Politički angažman, na pravoj strani, se podrazumeva. To vam je već jasno.

Весна

pre 12 godina

О истинитости наслова најбоље говори случај преко 50 социолога из Јужне Србије који су на Филозофском факултету у Нишу завршили преквалификацију за социјалне раднике која је трајала годину дана и коштала 1000Е, а са тим не могу да се запосле. Најсмешније је, или најжалосније што је преквалификација организована у сараднји са Националном службом за запошљавање и што је у изради програма учествовала шеф катедре за Социјални ра са ФПН у Београду.

kritičar

pre 12 godina

Boris Tadić ministar nauke i tehnologije, kontrolor leta, premijer, predsednik, gradonačelnik Beograda, ministar omladine i sporta, ministar za socijalni rad, ministar za infrastrukturu, foto-model, maneken, pozer, Clooney, lepi Cane itd.

Eskalibur

pre 12 godina

E pa ovako Gospodine Tadicu: u Srbiji znanje ne znaci nista , apsolutno nista ! Zaposljava se samo partijski kadar da bi se obezedilo biracko telo u na taj nacin zadrzalo. Jer ako je nekoga zaposlila partija, logicno je da ce i citava porodica novozaposlenog glastai da bi se radno mesto zadrzalo. Time se stvaraju ogromni viskovi po Javnim preduzecima i Drzavnim upravama, a to sve ide na teret budzeta i ove nase sirotinje pa se posle pitamo "gde su pare?" ! Znanje novozaposlenih niti ko ispituje niti se trazi! Elem, a ono ljudi strucnih sto radi po pomenutim preduzecima i ustanovama o napredku i ne razmislaja jer se postavljaju samo podobni ljudi sa nikakvim znanjem i moralom dok strucni ljudi stagniraju i nemaju gde da pokazu svoje znanje i kreativnost jer trpe teror rukovodilaca , a pljacku i nestrucnost gledaju svojim ocima! Veliki je strah od pismenih ljudi! " Zlo natupa kad pametni ljudi nemaju sta da rade " (kod nas je nastupilo, nazalost) !
Zato se pokrite usima i jezik za zube!

dipl.ing.masinstva

Maree

pre 12 godina

Ja moram da postavim komentar, iz samo jednog razloga, da posaljem poruku mladima. Imam 29 god, i dalje studiram, nije se imalo para, pa kad se imalo nesto para nije se imalo vremena i sve tako, nema veze, ja i dalje studiram i zavrsicu uskoro, uzeo sam jedan sertifikat, sada idem na microsoftov, ciscov i comptia sertifikate. Govorim perfektno engleski, ali mozda cu morati da naucim francuski(ako mi se otvore vrata za kanadu...lakse je ako znas i francuski, oni to gotive, lakse se dobija sve). Svejedno, moja poruka, UCITE, PLANSKI, IMAJTE CILJ DA ODETE IZ OVE ODVRATNE SREDINE I NAPRAVITE NESTO POZITIVNO OD VASIH ZIVOTA, MORATE DA IMATE JASNE CILJEVE, OKACITE IH NA ZID, GLEDAJTE IH I USAVRSAVAJTE SVAKI DAN I BUDITE IM DOSLEDNI. Ukoliko to ne uradite i zezate se i blejite i gubite vreme za 10 god ja cu biti tamo negde gde sunce sija, dok cete vi biti u ovoj stanici ka paklu. Ja cu se dosta napatiti dok ne ostvarim svoje ciljeve, ali ce mi posle svakako biti bolje nego vama, a i vi cete se napatiti, makar i samo blejali u zivotu, ali razmisljajte malo i o vasoj buducoj deci. Da li biste zeleli da zive u srbiji? Gde ce da ih uce pogresnim vrednostima jos od osnovne skole, i odakle ce sve teze biti pobeci. Nemojte to da radite svojoj deci, ako sami sebi niste dovoljan motiv. Sa svom srecom, i sve najbolje!

Glas razuma

pre 12 godina

Vidim da neki "prete" da će da glasaju za Tomu.

Ljudi, urazumite se, ne morate da glasate za nikoga! Ne ponavljajmo greške. Jednostavno bojkot svega što ima veze sa politikom i izborima, pa da ih pošaljemo na đubrište istorije i što pre zaboravimo. Daleko im lepa kuća.

Vladan

pre 12 godina

Tako je Bota znanje se placa, ALI NE U SRBIJI!!!

Zato 3/4 studenata i planira da pali odavde, jer ne zele da budu gradjani drugog reda i gledaju bogacenje primitivaca, protuva i hohstaplera preko ovog politicko&tajkunskog cirkusa!!!!

rockyxmll

pre 12 godina

Svaka čast ministre za telekomunikacije , u stvar kave ti veze imaš sa telekomunikacijama ! aaaa da FDU ili Megatrend ili Singidunum ili ......

goxy

pre 12 godina

ma pusti ucenje, vazno je da si ti stavio slusalice na ushi, pa shlem, stvarno ce neko iz nekog sela da pomisli da ti nesto radis

Kragujevčanin

pre 12 godina

Šta mi vredi dobar prosek,znanje kada pre diplomskog rada ne mogu nigde da obavim stručnu praksu? Pokušao preko veze u Aik banci u KGU i dobio potvrdu da sam bio mesec dana. A bilo koja banka ce uvek naći izgovor sa koje god škole-fakulteta da dolazite! Nije im odgovarala klauzula koja navodi da se praksa plaća po ugovoru! Toliko o brizi društva i sticanju prvih znanja fan fakulteta!

goran

pre 12 godina

Tadiću ************ !!!
Možda se i plaća ali ne u ovoj zemlji.
Na primer moja žena je bila odličan student, biohemičar (desetkašica) koja kad ode na biro službenica koja tamo radi joj u poverenju kaže da nadje vezu za posao po mogućstvu političku, a na svaki drugi konkurs na koji se prijavila doživela je ponižavanje u smisli koliko se providno sve namešta u korumpiranom zdravstvu !
Malo ti je Tadiću što nas lažeš, sad nas još i ponižavaš !!!

Marija

pre 12 godina

S P A Š A V A J S E
K O M O Ž E ! ! ! Naš multipraktik predsednik počeo i avione da kontroliše. Seo u traktor-blokada puteva,samo da mu ne padne na pamet da sedne u avion,na mesto pilota. Ne smem ni da pomislim šta može da nam se dogodi.

Vladan

pre 12 godina

@ Uvek-neko-drugi-kriv

U uzem smislu jesi u pravu. Preko interneta se moze naci posao za strucnjake u IT oblasti. Zasto bi i ustajao iz kreveta, mozes i iz kreveta da zavrsavas poslove i da ti na neki racun kaplju parice...Ali sire gledano to nije resenje. To sto jedan deo nas ima znanja iz IT oblasti i moze da nadje posao/tezgu u njoj nije generalno resenje za celu Srbiju...Nisu svi programeri niti imaju sklonosti i znanja za to. Naveo si mozda jedinu delatnost koja moze da funkcionise i iskljucivo preko interneta, a sta da rade ostali, pa postoji na hiljade zanimanja gde internet moze biti od koristi, ali nista vise od toga...
*******************************************

Diplomac

pre 12 godina

OGLAS
Prodajem očuvanu diplomu - prosečna ocena 9, odbrana diplomskog 10 (prva ruka).Diploma je rezultat rada i znanja. Teška srca je prodajem. Razlog - 1. nemam šta da jedem; 2. Od čekanja na posao oštećeno mi je zdravlje,pa mi diploma više nije potrebna; 3. Nemam para za lekove; 4. Ako rešim da se obesim,nemam para ni za konopac.
Hvala Borise na savetu.

стручњак

pre 12 godina

Зато и треба студирати барем 15 година. Зашто се одрећи студентских бенефиција и доспети на биро за незапослене чекајући посао кога нема?

учитељ

pre 12 godina

Децо, прво научите како се пише ДС. Само то се плаћа, остало није уопште важно.

Suncev breg

pre 12 godina

Placa se gospodine predsednice skoro svuda osim u Srbiji. Toliko ste dobro motivisali mlade znacajem obrazovanja, da svakodnevno pokusavaju da beze glavom bez obzira i sto pre zaborave srpski jezik i Srbiju.

Nikola

pre 12 godina

Neverovatno je koliko energije ima u ovim porukama...i koliko je se razbaca svaki dan na ovakve prazne price i nerviranja zbog toga sto rade politicari. Procitajte Zmajevu pesmu od pre vek i po, ili Disovu od pre jednog veka i shvatite da su politicari takvi dok se mi ponašamo na isti nacin. Naši životi ne zavise od političara već oni zavise od nas. Pljuvanjem po njima pljujemo po svojoj slici u ogledalu. Zato menjajmo sebe. Još danas.

НАШИ ДАНИ

( Владислав Петковић - ДИС )

Развило се црно време опадања,

Набујао шљам и разврат и пороци,

Подиг'о се трули задах пропадања,

Умрли су сви хероји и пророци.

Развило се црно време опадања.



Прогледале све јазбине и канали,

На високо подигли се сутерени,

Сви подмукли, сви проклети и сви мали

Постали су данас наши суверени.

Прогледале све јазбине и канали.



Покрадени сви храмови и ћивоти,

Исмејане све врлине и поштење,

Понижени сви гробови и животи,

Упрљано и опело и крштење.

Покрадени сви храмови и ћивоти.



Закована петвековна звона буне,

Побегао дух јединства и бог рата;

Обесимо све празнике и трибуне,

Гојимо се од грехова и од блата.

Закована петвековна звона буне.



Од пандура створили смо великаше,

Достојанства поделише идиоти,

Лопови нам израђују богаташе

Мрачне душе назваше се патриоти.

Од пандура створили смо великаше.



Своју мудрост расточисмо на изборе,

Своју храброст на подвале и обеде,

Будућности затровасмо све изворе,

А поразе прогласисмо за победе.

Своју мудрост расточисмо на изборе.



Место светле историје и гробова

Васкрсли смо све пигмеје и репове;

Од несрећне браће наше, од робова,

Затворисмо своје очи и џепове.

Место светле историје и гробова.



Остала нам још прашина на хартији

К'о једина успомена на џинове;

Сад сву славу пронађосмо у партији,

Пир поруге дохватио све синове.

Остала нам још прашина на хартији.



Под срамотом живи наше поколење,

Не чују се ни протести ни јауци;

Под срамотом живи наше јавно мнење,

Нараштаји, који сишу к'о пауци.

Под срамотом живи наше поколење.



Помрчина притиснула наше дане,

Не види се јадна наша земља худа;

Ал' кад пожар подухвати на све стране,

Куда ћемо од светлости и од суда !

Помрчина притиснула наше дане.

1910.

Bojan

pre 12 godina

Mladi učlanite se u G17 ili DS, pa tek onda možete dobiti posao u Agenciji za kontrolu leta, JAT-u ili Aerodromu. A kakvu školu imate to je nebitno. Važno je samo da G17 i DS profitiraju

samoubica

pre 12 godina

Ucenje se isplati? DA! Ali ne po srpskim pravilima.

Moja prica je sledeca, gimnaziju sam napustio, tj. upisao vanredno, jer vise nisam mogao od idiotskih profesora, podmicivanja, veza znaci, pravo znanje se nije postovalo. A mene je drugo nesto zanimalo, informatika, tj. programiranje.
Tako da sam i to zavrsio u roku, vanredno, i pritom ucenji programiranje, sam, zapravo ne sam, vec sam skidao snimke, tj video predavanja, i kupovao strucnu literaturu, a u medju vremena preko interneta se inofrimsao i ucio svakakve stvari, i konacno upisao Fakultet, odsek za informatiku, tj. nije u BG-u jer se nije imalo love za stanovanje tamo, skolovanje i slicno, jer tesko da sam mogao sa vanrednom skolim upadnem na budzet, ali netibno. I tako upisem fax, a pre toga sam kao freelancer na nekim projektima tj mesecno izlazio oko 500eura sto za jug srbije i osobu sa 18godina x) je puna kapa.
Posle ide polazak na FAX i napustanje freelencing posla, jer se nije imalo vremna, mislio sam jbes to fax je preci. I posle ide upoznavanje sa gradivom, pa sa profesorima i asistentima.

Gradivo = praistorisko.
Profesori = Fosili ili ufurani likovi koji eto znaju pricaju kako papagaju a ne umeju nista objasne tj urade.
Asistenti = likovi sa vezama kojima mame i tate rade na faxovima, tj imaju veze a znanje da se covek smeje.!

E sad, posle zavrsene prve godine, sa prosekom nesto preko 9. Upisem drugu, i tu stanem! Jer NAS PROGRAM TJ PROSVETA JE ZA KUKANJE!! VISE NIJE ZA SMEH!

To sto oni uce, to mozes macku o rep da okacis, praksa jednaka nuli, konstntno maltretiranje kad od profesorta tj. asistenata kojima sam praktino dokazao da nemaju pojma! i tu, brze bolje dok nisam zamrzeo sebe, i posao koji volim stopiram tj. pauziram fax. I evo vec 4 godina, meni ne pada na pamet upisem barem ne isti. A svo ovo vreme, nisam poput tih likova, naucio i moje znanje je ostalo tada, nista novo nije uslo u glavu, vec da ne kazem dnevno, ali nedeljno bar provedem najmanje 10ak sati u istrazivanju, uvenju novih stvari, tehnoligija, tehnika sto ce mi pomognu u poslu. E da je nase obrzovanje tog tipa, da se ne prave "AKADEMCI" na silu, tj daj diplomu i ti si profesionalac, dugacije bi se zivelo. Vec te iste profesionalce gledam svugde u gradskoj upravi, tj drzanoj upravo. Sve idiot do idiota, koji sedi i ne radi nista, ne zato sto je lenj ( dobro i do toga je) nego zato sto nema pojma kako se radi, i ako zna, zna da ga radi naopako tj. kao sto se radilo pre 20-30godina.

Tako kad ova prokleta drzava bude postovala znanje, a ne kvazi akademce, tj. likove sa diplomama kao sto je 90% nasih mladjanih ministra, koji zavrse nesto, a upadnu u ministarstvo koje maltene nema nikakve didirne tacke sa njihovim iskustvom, tj. znanjem.

A sad sledi lep podatak tj. o meni, Sedim kuci radim, imam opreme u vrednosti oko 10ak hiljada eura, mesecno zaradim 1-1500eura sedeci u svojoj kancelariji u svojem stanu, dnevno ne radim ali ono pravi rad ni 4-5h. A da sam nastavio ucim i budem akademac po "Drzavnim" pravilima, tj verovatno bih sad lutao i trazio posao, verovatno bih mozda i bio u nekoj stranci i mutio nesto. Ali ovako, imam lepu zaradu za osobu od 25godina, ustedjevinu, do sad sam imao 3-4ponude za stalan posao u inostranstvu sa preko 25.000eura godisnje, ali za sad sam to morao odbijem zbog porodice, ali za koju godinu, ako sami Bog da, ja odlazim iz lopovske drzave, i konacno cu tamo upisati fax, dostojan onom sto zelim da naucim i cime zelim da se bavim, gde niko nece te pita daj diplomi i clansku kartu stranke da te primi na posao, vec druze daj da vidim sto si do sad uradio tj. radio. A toga imam pokazem vise nego dovoljno.

REFORME PROSVETE POD HITNO!! MOMENTALNO! INACE ODE DRZAVA JOS VISE U Q! JER OVI "FILOZOFI" SEM PRICE NE ZNAJU NI SIJALICU ZAMENE, A TAKVIMA SE I DAJU DIPLOME I TAKVI NAM VODE DRZAVU. FUJ!

Subvencija

pre 12 godina

mladi uce steknu znanje i odu preko e to je problem dragi predsednice,nista ne radite po tom pitanju zato sto ste dosli na vlast da uzmete i ono sto malo imamo u budzetu