Subota, 28.05.2011.

18:47

Mladić će obići grob svoje ćerke?

Tužilaštvo za ratne žločine i istražni sudija načelno su se saglasili sa molbom Ratka Mladića da poseti grob svoje ćerke.

Izvor: Tanjug

Mladiæ æe obiæi grob svoje æerke? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Tek tako

pre 12 godina

Neka mu se dozvoli posjeta grobu kcerke. Ali tek nakon sto kaze gdje se sve nalaze masovne grobnice tudje djece koje su on i njegova soldateska pobili u Hrvatskoj i Bosni. Ako za sebe trazi pravo obilaska groba svog djeteta neka prvo omoguci to i obiteljima svojih zrtava.

dzehenem exit

pre 12 godina

ove godine samoce se je morao pitati, ko ce biti zadovoljan njegovim zrtvama, bog ili vrag?
Posljedni pokusaj da trazi milosti od boga preko čerke

Jelena NS

pre 12 godina

Ljudi,hteli ste da uhapsite og coveka i uspeli ste!Sta vise hocete!Izrucicete ga Hagu i vise vam nece praviti problem!Odvedite ga na grob poslednji put!Imate policiju za vase potrebe a problem je da coveka koji jedva hoda i ima problem sa rukom odvedete na groblje!Da je hteo da pobegne i da je hteo vecno da se skriva,ne biste ga ni pronasli!Da je hteo da se ubije,vec bi to uradio!Nista ne gubite ako mu ispunite poslednju zelju!

menadžer

pre 12 godina

Jedna od najupečatljivijih slika ovog zlotvora je deljenje slatkiša pred kamerama RTS-a izgladnjeloj i preplašenoj deci Srebrenice.Kad su se kamere ugasile naredio je da im se slatkiši oduzmu...Biti human prema takvoj osobi...BLJAK!

Gradjanin Srbije

pre 12 godina

Dragoljub Mihailovic je sve vreme od hapsenja do presude, cuvan kao malo vode na dlanu. Svaki dan u celiju mu je donosena gibanica i pola litre rakije sljivovice. Komunisti su imali naredjenje da ga sve vreme oslovljavaju sa "Gospodine generale" jednom je neki cuvar iz Ivanjice rekao "zlikovce" njemu u lice, osudjen je pravosnazno na 5 godina robije. Naredjeno je da njegovoj deci ne sme da fali ni dlaka sa glave ni tokom sudjenja ni posle sudjenja. Dobijao je Politiku svaki dan u celiju.
Ne radi se to sa Mladicem tek tako zato sto oni hoce da budu dobri prema njemu. Mora mu se i malo podilaziti jer je covek u godinama u teskom zdravstvenom stanju i proces mora da se okonca a da optuzeni doceka tu presudu. Ako umre ili sebi presudi bice mnogo veca steta nego korist.

Petar A

pre 12 godina

Ne znam bas da li je racionalno dovoditi cerkinu tragediju u vezu sa ocevim vojnickim akcijama. Cerka je umrla godinu dana prije Srebrenice, konacno. S druge strane, voditi tako bolesnog covjeka na cerkin grob (a bolestan je izgleda najvise u krvnim sudovima), zaista je nerazumno, osim ako se ne prizeljkuje novi infarkt/slog.

VK

pre 12 godina

On od hapšenja do sada samo paradira da bi bio u centru pažnje. Od sira i pršuta, preko umiljavanja Brunu Vekariću, do jagoda, predsednice skupštine, i sad patetične posete ćerkinom grobu. Imam utisak da je jedva čekao da ga uhvate da sve ovo radi. A od želja, ja bih mu samo isporučio odličnu knjigu ruskog klasika, Zločin i kazna, Dostojevski. Ako baš insistira na još jednoj, neka bira: Kockar ili Idiot. Isti pisac. A isti i čitalac.

aca

pre 12 godina

(Pantagruel, 28. maj 2011 22:39)

Da sam ja u situaciji kao što je Ratko Mladić učinio bih sve da zaštitim svoju porodicu, to znači da bih se predao ako treba i dao svoj život samo da zaštitim svoje najbliže i najvoljenije, a on to nije uradio i šta je time postigao? NIŠTA!
Da je odmah otišao u Hag imao bi mogućnost da viđa svoje najbliže da se redovno čuje sa njima i dačita ruske klasike do mile volje, piše knjige, letopiose, žitija, "Pisma iz Holandije" i da izigrava "malog Radojicu" i "starog Vujadina".

Nelson Mendela je proveo 27(!) godina u zatvoru(1962-1990), gde je jeo, spavao i vršio nuždu u istoj prostoriji od 4m2.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nelson_Mandela%27s_prison_cell,_Robben_Island,_South_Africa.jpg
Ono u Hagu je hotel!!!

Ali Nelson Mendela nije kukavica i zločinac.

Jagode i vino cekaju, i res prepecen tost...

pre 12 godina

Da je moj otac ucinio milioniti deo zlocina koje je ucinio Mladic i ja bih se ubila. Vreme izrucenja se krije od javnosti, a vode ga na grob cije se mesto zna, sto moze napraviti problem. Ne treba mu dozvoliti, ja prva ne bih, sad mi treba da budemo Hriscani i dozvolimo, a on, sta je on radio i sta personifikuje - cisto zlo. Nadam se da ce uskoro objaviti da je u Hagu i da ce ce ovo ludilo zavrsiti. Isporucujete ga, a ne ispunjavajte mu muzicke zelje, zasluzio je samo najgore.

stvarnost

pre 12 godina

čuj to:"nek poseti, ljudski je"

kao prvo, njeg ne treba svrstat medju ljude, zbog svega sto je uradio i naredio...
A je li ljudski da ja posjetim mezar (grob) svog oca, kome ni nakon 16god. ne znam ni gdje su mu kosti, ni traga, ni glasa, barem da imam malo smiraja..... sve to zbog ovog ovdje, kome ispunjavaju sve zelje ,malo jagoda, malo TV, malo knjiga, malo ljekara, malo posjeta.....NEMAM RIJECI.

Maja

pre 12 godina

Kako mozete da poredite zelju za televizorom i zelju da covek poseti grob svoje cerke! Imate obezbedjenje za sve ove nazovi ministre, a problem je da odvedete jednog zatvorenika, starog i oronulog da zadnji put obidje grob svog deteta! Sramota me je od ove vlasti!

što je mnogo, mnogo je!

pre 12 godina

Čekajte, šta je prvo tražio, jagode ili da poseti grob ćerke? I šta je sledeće? Da prisustvuje mitingu SRS?
Dajte, prekidajte ovu lakrdiju! Hoćete da upropastite hapšenje?! Šaljite "to" u Hag.
Hvala na pažnji i doviđenja.

Jelena

pre 12 godina

Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno! General Mladic je dakle nevin dok se ne dokaze drugacije! Kako mozete da uskratite coveku pravo da poslednji put obidje grob svoje cerke koja je da vas podsetim umrla pod nerasvetljenim okolnostima! Pistolj joj je pronadjen u levoj ruci, a ona je bila desnjak! Politika je prljava. Mozda je njegova cerka ubijena da bi njega zaustavili. Slazem se da general treba da ide u Hag, ali svi znamo da se on nikada vise nece vratiti. Ljudski je omoguciti mu da se poslednji put pozdravi sa osobom koju je voleo najvise. Dokazimo da smo ljudi!

mojne da se pravimo blesavi

pre 12 godina

Ne padajte na te fore, njegova ćerka Ana se ubila 1994. godine. To je bilo jos pre Srebrenice, to je bilo u vreme kada je Milosević suvereno vladao. Koliko dugih godina nakon toga je Mladić bio na slobodi? Je l' nije taj isti Stanković koji ga je sad posetio radio obdukciju, je l' bio Mladić na sahrani svoje ćerke?
Ako za ovih 16 godina nije posetio ćerkin grob, a i vrarpcima na grani je jasno da je imao i vremena i mogućnosti, vala ne mora ni sad.

matori

pre 12 godina

STAVITE GA U KAVEZ I NE DAJTE MU VIŠE NI MARAMICU!!!
On je zlotvor, a ne miljenik kojem se ispunjavaju želje.
Kakvo je sad to izvoljevanje?
Da neće možda i Tadić da ga poseti?
To bi bio PRAVI hepiend!

vrasko

pre 12 godina

To je jedina želja koja bi mu bila ispunjena, da se ja pitam. Jagode - u Hagu, kada budu na dnevnom meniju. Slavica isto u Hagu, ali da gospođa uzme godišnji odmor i ne o drzavnom trošku. Gogolj, Turgenjev - dobiće od kolega zločinaca. TV - mislim da ima u sobama. Haškim naravno...

Milos

pre 12 godina

Da zaista cita i ceni pisce koje je spomenuo, ne bi uradio to sto je uradio.
Ne treba mu dopustiti da ode na grob zato sto to oduzava datum izrucenja i predstavlja bezbednosni rizik. Nije mi jasno zasto se sa njim tako fino postupa? Treba biti human ali ne treba biti lud.

Petar

pre 12 godina

Zar se nije Ana Mladic zbog Ratka i njegovih nedela ubila jer nije vise mogla izdrzati? Sta ce onda on na njenom grobu? Neka me neko ispravi ako gresim...

drnd

pre 12 godina

Ja bih radije pred Hag organizovao jednu kracu eksurziju u Srebrenicu za njega i one koji ga zdusno podrzavaju i one koji su ga svih ovih godina skrivali.

Bilo bi isto tako lepo da ih sve sprovedu onako kako dolikuje... na kolenima sa vezanim rukama iza ledja.

zoran

pre 12 godina

Da je mislio o ženi i deci kada je naredio to što je naređivao ne bi NIČIJEM detetu dlaka sa glave falila. Ovako, čiča, mnogo tražiš...

Žao mi je što to ovako komentarišem ali mislim da nije zaslužio i to prvo što je najverovatnije istina za većinu stavki u optužnici i što je tolike godine držao vlastiti narod u izolaciji jer NIJE SMEO da se preda i da se brani kao junak na Sudu...

zoran

pre 12 godina

Da je mislio o ženi i deci kada je naredio to što je naređivao ne bi NIČIJEM detetu dlaka sa glave falila. Ovako, čiča, mnogo tražiš...

Žao mi je što to ovako komentarišem ali mislim da nije zaslužio i to prvo što je najverovatnije istina za većinu stavki u optužnici i što je tolike godine držao vlastiti narod u izolaciji jer NIJE SMEO da se preda i da se brani kao junak na Sudu...

каурин

pre 12 godina

Сваком свој коментар иде на душу. Исто тако (и још више) дело/недело сваког од нас. Сви који овде пишу лоше ствари нека покушају да критички размишљају. Само то. И нека носе свој коментар на души баш као и ја свој!
До јуче се писало да лежи на милионима. Да ли је тако? Тек ће историја довести ствари на право место у овој јадној Србији, али оно што никада неће урадити је зауставити ерозију начина размишљања. То је највећа недаћа Србије од 90-их наовамо. То је, за нас овде, горе од најгоре клетве коју је наш највећи непријатељ могао да изрекне.
Живи били, па видели!

Canis Lupus

pre 12 godina

Hiljade ljudi nikad neće saznati gde su grobovi, njihovih najbljižih, zahvaljujući njemu...
Al ako ćemo tako i njegova ćerka je žrtva njegovih zločina.

koranski most

pre 12 godina

neka mu ispune zelju, nece im pasti kruna sa glave...kad su ga cuvali tolike godinem neka ga obezbedjuju i tih sat dva do topcidera...uostalom sve ovo sto mu izlaze u susret i rade da bi pokazali evropi kako je srbija zemlja u kojoj se postuju prava svakog zarobljenika...(naravno mi znamo kakve su im sudske presude u praksi).. zao mi je sto mladic nije u boljoj psihofizickoj snazi da iz haga iznese svoje vidjenje dogadjaja u bosni...ko je njega izmanipulisao i sta je on radio, i iz kojih razloga...cini mi se jako jednostavno objasnjenje reci da se radi o krvniku i zlocincu koji je ubio neduzne muslimane...u istoriji uvek postoje dve strane i dva lica jedne istine...

Pantagruel

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim ovu količinu zaslepljenosti svojih sugrađana koju konstatujem čitajući najveći deo komentara na ovu vest. Od malena su me učili da se ne povodim za ruljom, da ne volim ono što svi vole i ne mrzim ono što svi mrze samo zato što "tako treba", nego da o svakoj pojavi samostalno promislim, formiram zaključak i glasno ga iznesem, čak i po cenu da me svi zbog toga osude. Zato i sada pitam: Kako možemo da tražimo pravdu za Dadu Vujasinović i Slavka Ćuruviju, a da istovremeno zatvaramo oči pred potrebom da se ispita istina da li je ta ista, krvava i zločinačka Služba državne bezbednosti Slobidana Miloševića ili neka frakcija Mire Marković u njoj, odgovorna za smrt jedne nedužne devojke, studentkinje pete godine medicine koja se zvala Ana Mladić i prema zvaničnoj verziji, iako je imala punu kuću oružja, ubila se baš onim pištoljem koji je njen otac dobio na poklon od države kada je diplomirao na Vojnoj akademiji, kao najbolji student u svojoj generaciji. Suviše taj scenario podseća na mafijaško-de-beovsko ubistvo kojim se zapravo želela poslati poruka ocu da nije nedodirljiv kako možda misli. A godina njene smrti, slučajno ili ne, ista je ona u kojoj je Milošević pokušavao da sklopi dil sa SAD i EU, kojim bi Srbiji bile ukinute sankcije, a njemu omogućen ostanak na vlasti. Između ostalog, tada je pristao na potpisivanje Mirovnog sporazuma za Bosnu kojim je trebalo da Srbi pristanu na unitarnu državu, bez pisebnog entiteta za sebe. Mladić i Karadžić su taj plan odbili, uprkos direktnom pritisku Miloševića, pa čak i dolasku premijera Grčke na Pale kao posrednika. Zahvalhujući tom njihovom odbijanju, Zapad je kasnije pristao na Kompromis u Dejtonu i tako je legalizovano pistojanje Republike Srpske, uz usklov da ona bude teritorijalno umanjena, sa preko 60, na 49% teritorine BiH.

Pipi

pre 12 godina

Da li ova zemlja ima nekog drugog neuropsihijatra osim Slavice i nekog drugog patologa osim Stankovica? Mnogo je ovo sve mutno. Samo jos cekamo da se pojavi Mira sa cvetom u kosi.

Zodijak

pre 12 godina

To je u redu, ali kako se nije setio da poseti i grobove svih onih nesrecnih ljudi koji su mucki ubijeni u Srebrenici po njegovom naredjenju.

Srbija bez sumnje nikada u istoriji nije iznedrila veceg zlikovca od Mladica.

vedran

pre 12 godina

Ova Mladiceva molba prosto trazi da se postavi kontra pitanje koji grob da posjete hiljade majki cijoj djeci se grob ni ne zna? I kome one da podnesu svoju molbu? Odbijanje njegovog zahtjeva da posjeti grob kcerke treba da bude pocetak njegove kazne.

Srpski Seljak

pre 12 godina

Vrlo dirljivo. Kada će početi hapšenja saboraca, saradnika, "prijatelja", kada će se ispitati poreklo imovine koju ima on i njegova porodica, kada će se ispitati njegove veze sa političarima, sa državnim institucijama, sa vojskom, sa SPC...? masakre nije napravio sam.

Ogi

pre 12 godina

Ma dokle će, bre, da mu se titra??? Jagodice, tv, knjige, pa sad bi još i da ide malo u obilazak? Da se ko čovek sam predao kad je bilo vreme, imalo bi smisla učiniti mu to. Ovako, čoveku optuženom za strašne zločine, koji je bežao od zakona 15 godina, ispunjavati svaku željicu je pljuvanje u lice porodicama žrtava.

(Vlast)a

pre 12 godina

Moram da priznam da su mi vise jasne zelje jednog uzasnog,samozivog zlikovca nego nesrecne drzave koju je vise od decenije drzao kao taoca sopstvene krivice.
Svaki dan je mogao da ide na groblje-da mu je do toga stvarno stalo.Pakujte ga i saljite u Hag,da ne dozivimo jos jedan miting za slobodnu nabavku patika i druge firmirane robe.

stid i sram me izjede,ni krivog ni duznog

pre 12 godina

MA KAKVA JE BRE OVO SPRDNJA?NA STA OVO LICI?KOJI STE GA MOJ I HAPSILI AKO CETE SAD DA MU ISPUNJAVATE SVE ZELJE?KAKAV BRE GROB,KAKVI RUSKI LEKARI,ZELJE KO CE DA GA PREGLEDA,GDE CE DA SEDI,KOJE CE KNJIGE DA CITA,JAGODE...DA NECE MOZDA I SAMPANJAC?!

stid i sram me izjede,ni krivog ni duznog

pre 12 godina

MA KAKVA JE BRE OVO SPRDNJA?NA STA OVO LICI?KOJI STE GA MOJ I HAPSILI AKO CETE SAD DA MU ISPUNJAVATE SVE ZELJE?KAKAV BRE GROB,KAKVI RUSKI LEKARI,ZELJE KO CE DA GA PREGLEDA,GDE CE DA SEDI,KOJE CE KNJIGE DA CITA,JAGODE...DA NECE MOZDA I SAMPANJAC?!

Ogi

pre 12 godina

Ma dokle će, bre, da mu se titra??? Jagodice, tv, knjige, pa sad bi još i da ide malo u obilazak? Da se ko čovek sam predao kad je bilo vreme, imalo bi smisla učiniti mu to. Ovako, čoveku optuženom za strašne zločine, koji je bežao od zakona 15 godina, ispunjavati svaku željicu je pljuvanje u lice porodicama žrtava.

Zodijak

pre 12 godina

To je u redu, ali kako se nije setio da poseti i grobove svih onih nesrecnih ljudi koji su mucki ubijeni u Srebrenici po njegovom naredjenju.

Srbija bez sumnje nikada u istoriji nije iznedrila veceg zlikovca od Mladica.

(Vlast)a

pre 12 godina

Moram da priznam da su mi vise jasne zelje jednog uzasnog,samozivog zlikovca nego nesrecne drzave koju je vise od decenije drzao kao taoca sopstvene krivice.
Svaki dan je mogao da ide na groblje-da mu je do toga stvarno stalo.Pakujte ga i saljite u Hag,da ne dozivimo jos jedan miting za slobodnu nabavku patika i druge firmirane robe.

Pipi

pre 12 godina

Da li ova zemlja ima nekog drugog neuropsihijatra osim Slavice i nekog drugog patologa osim Stankovica? Mnogo je ovo sve mutno. Samo jos cekamo da se pojavi Mira sa cvetom u kosi.

Srpski Seljak

pre 12 godina

Vrlo dirljivo. Kada će početi hapšenja saboraca, saradnika, "prijatelja", kada će se ispitati poreklo imovine koju ima on i njegova porodica, kada će se ispitati njegove veze sa političarima, sa državnim institucijama, sa vojskom, sa SPC...? masakre nije napravio sam.

vedran

pre 12 godina

Ova Mladiceva molba prosto trazi da se postavi kontra pitanje koji grob da posjete hiljade majki cijoj djeci se grob ni ne zna? I kome one da podnesu svoju molbu? Odbijanje njegovog zahtjeva da posjeti grob kcerke treba da bude pocetak njegove kazne.

Petar

pre 12 godina

Zar se nije Ana Mladic zbog Ratka i njegovih nedela ubila jer nije vise mogla izdrzati? Sta ce onda on na njenom grobu? Neka me neko ispravi ako gresim...

aca

pre 12 godina

(Pantagruel, 28. maj 2011 22:39)

Da sam ja u situaciji kao što je Ratko Mladić učinio bih sve da zaštitim svoju porodicu, to znači da bih se predao ako treba i dao svoj život samo da zaštitim svoje najbliže i najvoljenije, a on to nije uradio i šta je time postigao? NIŠTA!
Da je odmah otišao u Hag imao bi mogućnost da viđa svoje najbliže da se redovno čuje sa njima i dačita ruske klasike do mile volje, piše knjige, letopiose, žitija, "Pisma iz Holandije" i da izigrava "malog Radojicu" i "starog Vujadina".

Nelson Mendela je proveo 27(!) godina u zatvoru(1962-1990), gde je jeo, spavao i vršio nuždu u istoj prostoriji od 4m2.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nelson_Mandela%27s_prison_cell,_Robben_Island,_South_Africa.jpg
Ono u Hagu je hotel!!!

Ali Nelson Mendela nije kukavica i zločinac.

Canis Lupus

pre 12 godina

Hiljade ljudi nikad neće saznati gde su grobovi, njihovih najbljižih, zahvaljujući njemu...
Al ako ćemo tako i njegova ćerka je žrtva njegovih zločina.

matori

pre 12 godina

STAVITE GA U KAVEZ I NE DAJTE MU VIŠE NI MARAMICU!!!
On je zlotvor, a ne miljenik kojem se ispunjavaju želje.
Kakvo je sad to izvoljevanje?
Da neće možda i Tadić da ga poseti?
To bi bio PRAVI hepiend!

Maja

pre 12 godina

Kako mozete da poredite zelju za televizorom i zelju da covek poseti grob svoje cerke! Imate obezbedjenje za sve ove nazovi ministre, a problem je da odvedete jednog zatvorenika, starog i oronulog da zadnji put obidje grob svog deteta! Sramota me je od ove vlasti!

Pantagruel

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim ovu količinu zaslepljenosti svojih sugrađana koju konstatujem čitajući najveći deo komentara na ovu vest. Od malena su me učili da se ne povodim za ruljom, da ne volim ono što svi vole i ne mrzim ono što svi mrze samo zato što "tako treba", nego da o svakoj pojavi samostalno promislim, formiram zaključak i glasno ga iznesem, čak i po cenu da me svi zbog toga osude. Zato i sada pitam: Kako možemo da tražimo pravdu za Dadu Vujasinović i Slavka Ćuruviju, a da istovremeno zatvaramo oči pred potrebom da se ispita istina da li je ta ista, krvava i zločinačka Služba državne bezbednosti Slobidana Miloševića ili neka frakcija Mire Marković u njoj, odgovorna za smrt jedne nedužne devojke, studentkinje pete godine medicine koja se zvala Ana Mladić i prema zvaničnoj verziji, iako je imala punu kuću oružja, ubila se baš onim pištoljem koji je njen otac dobio na poklon od države kada je diplomirao na Vojnoj akademiji, kao najbolji student u svojoj generaciji. Suviše taj scenario podseća na mafijaško-de-beovsko ubistvo kojim se zapravo želela poslati poruka ocu da nije nedodirljiv kako možda misli. A godina njene smrti, slučajno ili ne, ista je ona u kojoj je Milošević pokušavao da sklopi dil sa SAD i EU, kojim bi Srbiji bile ukinute sankcije, a njemu omogućen ostanak na vlasti. Između ostalog, tada je pristao na potpisivanje Mirovnog sporazuma za Bosnu kojim je trebalo da Srbi pristanu na unitarnu državu, bez pisebnog entiteta za sebe. Mladić i Karadžić su taj plan odbili, uprkos direktnom pritisku Miloševića, pa čak i dolasku premijera Grčke na Pale kao posrednika. Zahvalhujući tom njihovom odbijanju, Zapad je kasnije pristao na Kompromis u Dejtonu i tako je legalizovano pistojanje Republike Srpske, uz usklov da ona bude teritorijalno umanjena, sa preko 60, na 49% teritorine BiH.

što je mnogo, mnogo je!

pre 12 godina

Čekajte, šta je prvo tražio, jagode ili da poseti grob ćerke? I šta je sledeće? Da prisustvuje mitingu SRS?
Dajte, prekidajte ovu lakrdiju! Hoćete da upropastite hapšenje?! Šaljite "to" u Hag.
Hvala na pažnji i doviđenja.

drnd

pre 12 godina

Ja bih radije pred Hag organizovao jednu kracu eksurziju u Srebrenicu za njega i one koji ga zdusno podrzavaju i one koji su ga svih ovih godina skrivali.

Bilo bi isto tako lepo da ih sve sprovedu onako kako dolikuje... na kolenima sa vezanim rukama iza ledja.

Milos

pre 12 godina

Da zaista cita i ceni pisce koje je spomenuo, ne bi uradio to sto je uradio.
Ne treba mu dopustiti da ode na grob zato sto to oduzava datum izrucenja i predstavlja bezbednosni rizik. Nije mi jasno zasto se sa njim tako fino postupa? Treba biti human ali ne treba biti lud.

Jagode i vino cekaju, i res prepecen tost...

pre 12 godina

Da je moj otac ucinio milioniti deo zlocina koje je ucinio Mladic i ja bih se ubila. Vreme izrucenja se krije od javnosti, a vode ga na grob cije se mesto zna, sto moze napraviti problem. Ne treba mu dozvoliti, ja prva ne bih, sad mi treba da budemo Hriscani i dozvolimo, a on, sta je on radio i sta personifikuje - cisto zlo. Nadam se da ce uskoro objaviti da je u Hagu i da ce ce ovo ludilo zavrsiti. Isporucujete ga, a ne ispunjavajte mu muzicke zelje, zasluzio je samo najgore.

stvarnost

pre 12 godina

čuj to:"nek poseti, ljudski je"

kao prvo, njeg ne treba svrstat medju ljude, zbog svega sto je uradio i naredio...
A je li ljudski da ja posjetim mezar (grob) svog oca, kome ni nakon 16god. ne znam ni gdje su mu kosti, ni traga, ni glasa, barem da imam malo smiraja..... sve to zbog ovog ovdje, kome ispunjavaju sve zelje ,malo jagoda, malo TV, malo knjiga, malo ljekara, malo posjeta.....NEMAM RIJECI.

menadžer

pre 12 godina

Jedna od najupečatljivijih slika ovog zlotvora je deljenje slatkiša pred kamerama RTS-a izgladnjeloj i preplašenoj deci Srebrenice.Kad su se kamere ugasile naredio je da im se slatkiši oduzmu...Biti human prema takvoj osobi...BLJAK!

VK

pre 12 godina

On od hapšenja do sada samo paradira da bi bio u centru pažnje. Od sira i pršuta, preko umiljavanja Brunu Vekariću, do jagoda, predsednice skupštine, i sad patetične posete ćerkinom grobu. Imam utisak da je jedva čekao da ga uhvate da sve ovo radi. A od želja, ja bih mu samo isporučio odličnu knjigu ruskog klasika, Zločin i kazna, Dostojevski. Ako baš insistira na još jednoj, neka bira: Kockar ili Idiot. Isti pisac. A isti i čitalac.

koranski most

pre 12 godina

neka mu ispune zelju, nece im pasti kruna sa glave...kad su ga cuvali tolike godinem neka ga obezbedjuju i tih sat dva do topcidera...uostalom sve ovo sto mu izlaze u susret i rade da bi pokazali evropi kako je srbija zemlja u kojoj se postuju prava svakog zarobljenika...(naravno mi znamo kakve su im sudske presude u praksi).. zao mi je sto mladic nije u boljoj psihofizickoj snazi da iz haga iznese svoje vidjenje dogadjaja u bosni...ko je njega izmanipulisao i sta je on radio, i iz kojih razloga...cini mi se jako jednostavno objasnjenje reci da se radi o krvniku i zlocincu koji je ubio neduzne muslimane...u istoriji uvek postoje dve strane i dva lica jedne istine...

zoran

pre 12 godina

Da je mislio o ženi i deci kada je naredio to što je naređivao ne bi NIČIJEM detetu dlaka sa glave falila. Ovako, čiča, mnogo tražiš...

Žao mi je što to ovako komentarišem ali mislim da nije zaslužio i to prvo što je najverovatnije istina za većinu stavki u optužnici i što je tolike godine držao vlastiti narod u izolaciji jer NIJE SMEO da se preda i da se brani kao junak na Sudu...

Jelena

pre 12 godina

Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno! General Mladic je dakle nevin dok se ne dokaze drugacije! Kako mozete da uskratite coveku pravo da poslednji put obidje grob svoje cerke koja je da vas podsetim umrla pod nerasvetljenim okolnostima! Pistolj joj je pronadjen u levoj ruci, a ona je bila desnjak! Politika je prljava. Mozda je njegova cerka ubijena da bi njega zaustavili. Slazem se da general treba da ide u Hag, ali svi znamo da se on nikada vise nece vratiti. Ljudski je omoguciti mu da se poslednji put pozdravi sa osobom koju je voleo najvise. Dokazimo da smo ljudi!

zoran

pre 12 godina

Da je mislio o ženi i deci kada je naredio to što je naređivao ne bi NIČIJEM detetu dlaka sa glave falila. Ovako, čiča, mnogo tražiš...

Žao mi je što to ovako komentarišem ali mislim da nije zaslužio i to prvo što je najverovatnije istina za većinu stavki u optužnici i što je tolike godine držao vlastiti narod u izolaciji jer NIJE SMEO da se preda i da se brani kao junak na Sudu...

каурин

pre 12 godina

Сваком свој коментар иде на душу. Исто тако (и још више) дело/недело сваког од нас. Сви који овде пишу лоше ствари нека покушају да критички размишљају. Само то. И нека носе свој коментар на души баш као и ја свој!
До јуче се писало да лежи на милионима. Да ли је тако? Тек ће историја довести ствари на право место у овој јадној Србији, али оно што никада неће урадити је зауставити ерозију начина размишљања. То је највећа недаћа Србије од 90-их наовамо. То је, за нас овде, горе од најгоре клетве коју је наш највећи непријатељ могао да изрекне.
Живи били, па видели!

vrasko

pre 12 godina

To je jedina želja koja bi mu bila ispunjena, da se ja pitam. Jagode - u Hagu, kada budu na dnevnom meniju. Slavica isto u Hagu, ali da gospođa uzme godišnji odmor i ne o drzavnom trošku. Gogolj, Turgenjev - dobiće od kolega zločinaca. TV - mislim da ima u sobama. Haškim naravno...

mojne da se pravimo blesavi

pre 12 godina

Ne padajte na te fore, njegova ćerka Ana se ubila 1994. godine. To je bilo jos pre Srebrenice, to je bilo u vreme kada je Milosević suvereno vladao. Koliko dugih godina nakon toga je Mladić bio na slobodi? Je l' nije taj isti Stanković koji ga je sad posetio radio obdukciju, je l' bio Mladić na sahrani svoje ćerke?
Ako za ovih 16 godina nije posetio ćerkin grob, a i vrarpcima na grani je jasno da je imao i vremena i mogućnosti, vala ne mora ni sad.

Jelena NS

pre 12 godina

Ljudi,hteli ste da uhapsite og coveka i uspeli ste!Sta vise hocete!Izrucicete ga Hagu i vise vam nece praviti problem!Odvedite ga na grob poslednji put!Imate policiju za vase potrebe a problem je da coveka koji jedva hoda i ima problem sa rukom odvedete na groblje!Da je hteo da pobegne i da je hteo vecno da se skriva,ne biste ga ni pronasli!Da je hteo da se ubije,vec bi to uradio!Nista ne gubite ako mu ispunite poslednju zelju!

dzehenem exit

pre 12 godina

ove godine samoce se je morao pitati, ko ce biti zadovoljan njegovim zrtvama, bog ili vrag?
Posljedni pokusaj da trazi milosti od boga preko čerke

Petar A

pre 12 godina

Ne znam bas da li je racionalno dovoditi cerkinu tragediju u vezu sa ocevim vojnickim akcijama. Cerka je umrla godinu dana prije Srebrenice, konacno. S druge strane, voditi tako bolesnog covjeka na cerkin grob (a bolestan je izgleda najvise u krvnim sudovima), zaista je nerazumno, osim ako se ne prizeljkuje novi infarkt/slog.

Gradjanin Srbije

pre 12 godina

Dragoljub Mihailovic je sve vreme od hapsenja do presude, cuvan kao malo vode na dlanu. Svaki dan u celiju mu je donosena gibanica i pola litre rakije sljivovice. Komunisti su imali naredjenje da ga sve vreme oslovljavaju sa "Gospodine generale" jednom je neki cuvar iz Ivanjice rekao "zlikovce" njemu u lice, osudjen je pravosnazno na 5 godina robije. Naredjeno je da njegovoj deci ne sme da fali ni dlaka sa glave ni tokom sudjenja ni posle sudjenja. Dobijao je Politiku svaki dan u celiju.
Ne radi se to sa Mladicem tek tako zato sto oni hoce da budu dobri prema njemu. Mora mu se i malo podilaziti jer je covek u godinama u teskom zdravstvenom stanju i proces mora da se okonca a da optuzeni doceka tu presudu. Ako umre ili sebi presudi bice mnogo veca steta nego korist.

Tek tako

pre 12 godina

Neka mu se dozvoli posjeta grobu kcerke. Ali tek nakon sto kaze gdje se sve nalaze masovne grobnice tudje djece koje su on i njegova soldateska pobili u Hrvatskoj i Bosni. Ako za sebe trazi pravo obilaska groba svog djeteta neka prvo omoguci to i obiteljima svojih zrtava.

stid i sram me izjede,ni krivog ni duznog

pre 12 godina

MA KAKVA JE BRE OVO SPRDNJA?NA STA OVO LICI?KOJI STE GA MOJ I HAPSILI AKO CETE SAD DA MU ISPUNJAVATE SVE ZELJE?KAKAV BRE GROB,KAKVI RUSKI LEKARI,ZELJE KO CE DA GA PREGLEDA,GDE CE DA SEDI,KOJE CE KNJIGE DA CITA,JAGODE...DA NECE MOZDA I SAMPANJAC?!

Ogi

pre 12 godina

Ma dokle će, bre, da mu se titra??? Jagodice, tv, knjige, pa sad bi još i da ide malo u obilazak? Da se ko čovek sam predao kad je bilo vreme, imalo bi smisla učiniti mu to. Ovako, čoveku optuženom za strašne zločine, koji je bežao od zakona 15 godina, ispunjavati svaku željicu je pljuvanje u lice porodicama žrtava.

Zodijak

pre 12 godina

To je u redu, ali kako se nije setio da poseti i grobove svih onih nesrecnih ljudi koji su mucki ubijeni u Srebrenici po njegovom naredjenju.

Srbija bez sumnje nikada u istoriji nije iznedrila veceg zlikovca od Mladica.

(Vlast)a

pre 12 godina

Moram da priznam da su mi vise jasne zelje jednog uzasnog,samozivog zlikovca nego nesrecne drzave koju je vise od decenije drzao kao taoca sopstvene krivice.
Svaki dan je mogao da ide na groblje-da mu je do toga stvarno stalo.Pakujte ga i saljite u Hag,da ne dozivimo jos jedan miting za slobodnu nabavku patika i druge firmirane robe.

vedran

pre 12 godina

Ova Mladiceva molba prosto trazi da se postavi kontra pitanje koji grob da posjete hiljade majki cijoj djeci se grob ni ne zna? I kome one da podnesu svoju molbu? Odbijanje njegovog zahtjeva da posjeti grob kcerke treba da bude pocetak njegove kazne.

Srpski Seljak

pre 12 godina

Vrlo dirljivo. Kada će početi hapšenja saboraca, saradnika, "prijatelja", kada će se ispitati poreklo imovine koju ima on i njegova porodica, kada će se ispitati njegove veze sa političarima, sa državnim institucijama, sa vojskom, sa SPC...? masakre nije napravio sam.

Maja

pre 12 godina

Kako mozete da poredite zelju za televizorom i zelju da covek poseti grob svoje cerke! Imate obezbedjenje za sve ove nazovi ministre, a problem je da odvedete jednog zatvorenika, starog i oronulog da zadnji put obidje grob svog deteta! Sramota me je od ove vlasti!

Pipi

pre 12 godina

Da li ova zemlja ima nekog drugog neuropsihijatra osim Slavice i nekog drugog patologa osim Stankovica? Mnogo je ovo sve mutno. Samo jos cekamo da se pojavi Mira sa cvetom u kosi.

matori

pre 12 godina

STAVITE GA U KAVEZ I NE DAJTE MU VIŠE NI MARAMICU!!!
On je zlotvor, a ne miljenik kojem se ispunjavaju želje.
Kakvo je sad to izvoljevanje?
Da neće možda i Tadić da ga poseti?
To bi bio PRAVI hepiend!

Petar

pre 12 godina

Zar se nije Ana Mladic zbog Ratka i njegovih nedela ubila jer nije vise mogla izdrzati? Sta ce onda on na njenom grobu? Neka me neko ispravi ako gresim...

što je mnogo, mnogo je!

pre 12 godina

Čekajte, šta je prvo tražio, jagode ili da poseti grob ćerke? I šta je sledeće? Da prisustvuje mitingu SRS?
Dajte, prekidajte ovu lakrdiju! Hoćete da upropastite hapšenje?! Šaljite "to" u Hag.
Hvala na pažnji i doviđenja.

stvarnost

pre 12 godina

čuj to:"nek poseti, ljudski je"

kao prvo, njeg ne treba svrstat medju ljude, zbog svega sto je uradio i naredio...
A je li ljudski da ja posjetim mezar (grob) svog oca, kome ni nakon 16god. ne znam ni gdje su mu kosti, ni traga, ni glasa, barem da imam malo smiraja..... sve to zbog ovog ovdje, kome ispunjavaju sve zelje ,malo jagoda, malo TV, malo knjiga, malo ljekara, malo posjeta.....NEMAM RIJECI.

Canis Lupus

pre 12 godina

Hiljade ljudi nikad neće saznati gde su grobovi, njihovih najbljižih, zahvaljujući njemu...
Al ako ćemo tako i njegova ćerka je žrtva njegovih zločina.

koranski most

pre 12 godina

neka mu ispune zelju, nece im pasti kruna sa glave...kad su ga cuvali tolike godinem neka ga obezbedjuju i tih sat dva do topcidera...uostalom sve ovo sto mu izlaze u susret i rade da bi pokazali evropi kako je srbija zemlja u kojoj se postuju prava svakog zarobljenika...(naravno mi znamo kakve su im sudske presude u praksi).. zao mi je sto mladic nije u boljoj psihofizickoj snazi da iz haga iznese svoje vidjenje dogadjaja u bosni...ko je njega izmanipulisao i sta je on radio, i iz kojih razloga...cini mi se jako jednostavno objasnjenje reci da se radi o krvniku i zlocincu koji je ubio neduzne muslimane...u istoriji uvek postoje dve strane i dva lica jedne istine...

Milos

pre 12 godina

Da zaista cita i ceni pisce koje je spomenuo, ne bi uradio to sto je uradio.
Ne treba mu dopustiti da ode na grob zato sto to oduzava datum izrucenja i predstavlja bezbednosni rizik. Nije mi jasno zasto se sa njim tako fino postupa? Treba biti human ali ne treba biti lud.

Jagode i vino cekaju, i res prepecen tost...

pre 12 godina

Da je moj otac ucinio milioniti deo zlocina koje je ucinio Mladic i ja bih se ubila. Vreme izrucenja se krije od javnosti, a vode ga na grob cije se mesto zna, sto moze napraviti problem. Ne treba mu dozvoliti, ja prva ne bih, sad mi treba da budemo Hriscani i dozvolimo, a on, sta je on radio i sta personifikuje - cisto zlo. Nadam se da ce uskoro objaviti da je u Hagu i da ce ce ovo ludilo zavrsiti. Isporucujete ga, a ne ispunjavajte mu muzicke zelje, zasluzio je samo najgore.

drnd

pre 12 godina

Ja bih radije pred Hag organizovao jednu kracu eksurziju u Srebrenicu za njega i one koji ga zdusno podrzavaju i one koji su ga svih ovih godina skrivali.

Bilo bi isto tako lepo da ih sve sprovedu onako kako dolikuje... na kolenima sa vezanim rukama iza ledja.

vrasko

pre 12 godina

To je jedina želja koja bi mu bila ispunjena, da se ja pitam. Jagode - u Hagu, kada budu na dnevnom meniju. Slavica isto u Hagu, ali da gospođa uzme godišnji odmor i ne o drzavnom trošku. Gogolj, Turgenjev - dobiće od kolega zločinaca. TV - mislim da ima u sobama. Haškim naravno...

Jelena

pre 12 godina

Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno! General Mladic je dakle nevin dok se ne dokaze drugacije! Kako mozete da uskratite coveku pravo da poslednji put obidje grob svoje cerke koja je da vas podsetim umrla pod nerasvetljenim okolnostima! Pistolj joj je pronadjen u levoj ruci, a ona je bila desnjak! Politika je prljava. Mozda je njegova cerka ubijena da bi njega zaustavili. Slazem se da general treba da ide u Hag, ali svi znamo da se on nikada vise nece vratiti. Ljudski je omoguciti mu da se poslednji put pozdravi sa osobom koju je voleo najvise. Dokazimo da smo ljudi!

menadžer

pre 12 godina

Jedna od najupečatljivijih slika ovog zlotvora je deljenje slatkiša pred kamerama RTS-a izgladnjeloj i preplašenoj deci Srebrenice.Kad su se kamere ugasile naredio je da im se slatkiši oduzmu...Biti human prema takvoj osobi...BLJAK!

zoran

pre 12 godina

Da je mislio o ženi i deci kada je naredio to što je naređivao ne bi NIČIJEM detetu dlaka sa glave falila. Ovako, čiča, mnogo tražiš...

Žao mi je što to ovako komentarišem ali mislim da nije zaslužio i to prvo što je najverovatnije istina za većinu stavki u optužnici i što je tolike godine držao vlastiti narod u izolaciji jer NIJE SMEO da se preda i da se brani kao junak na Sudu...

aca

pre 12 godina

(Pantagruel, 28. maj 2011 22:39)

Da sam ja u situaciji kao što je Ratko Mladić učinio bih sve da zaštitim svoju porodicu, to znači da bih se predao ako treba i dao svoj život samo da zaštitim svoje najbliže i najvoljenije, a on to nije uradio i šta je time postigao? NIŠTA!
Da je odmah otišao u Hag imao bi mogućnost da viđa svoje najbliže da se redovno čuje sa njima i dačita ruske klasike do mile volje, piše knjige, letopiose, žitija, "Pisma iz Holandije" i da izigrava "malog Radojicu" i "starog Vujadina".

Nelson Mendela je proveo 27(!) godina u zatvoru(1962-1990), gde je jeo, spavao i vršio nuždu u istoj prostoriji od 4m2.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nelson_Mandela%27s_prison_cell,_Robben_Island,_South_Africa.jpg
Ono u Hagu je hotel!!!

Ali Nelson Mendela nije kukavica i zločinac.

mojne da se pravimo blesavi

pre 12 godina

Ne padajte na te fore, njegova ćerka Ana se ubila 1994. godine. To je bilo jos pre Srebrenice, to je bilo u vreme kada je Milosević suvereno vladao. Koliko dugih godina nakon toga je Mladić bio na slobodi? Je l' nije taj isti Stanković koji ga je sad posetio radio obdukciju, je l' bio Mladić na sahrani svoje ćerke?
Ako za ovih 16 godina nije posetio ćerkin grob, a i vrarpcima na grani je jasno da je imao i vremena i mogućnosti, vala ne mora ni sad.

zoran

pre 12 godina

Da je mislio o ženi i deci kada je naredio to što je naređivao ne bi NIČIJEM detetu dlaka sa glave falila. Ovako, čiča, mnogo tražiš...

Žao mi je što to ovako komentarišem ali mislim da nije zaslužio i to prvo što je najverovatnije istina za većinu stavki u optužnici i što je tolike godine držao vlastiti narod u izolaciji jer NIJE SMEO da se preda i da se brani kao junak na Sudu...

каурин

pre 12 godina

Сваком свој коментар иде на душу. Исто тако (и још више) дело/недело сваког од нас. Сви који овде пишу лоше ствари нека покушају да критички размишљају. Само то. И нека носе свој коментар на души баш као и ја свој!
До јуче се писало да лежи на милионима. Да ли је тако? Тек ће историја довести ствари на право место у овој јадној Србији, али оно што никада неће урадити је зауставити ерозију начина размишљања. То је највећа недаћа Србије од 90-их наовамо. То је, за нас овде, горе од најгоре клетве коју је наш највећи непријатељ могао да изрекне.
Живи били, па видели!

Jelena NS

pre 12 godina

Ljudi,hteli ste da uhapsite og coveka i uspeli ste!Sta vise hocete!Izrucicete ga Hagu i vise vam nece praviti problem!Odvedite ga na grob poslednji put!Imate policiju za vase potrebe a problem je da coveka koji jedva hoda i ima problem sa rukom odvedete na groblje!Da je hteo da pobegne i da je hteo vecno da se skriva,ne biste ga ni pronasli!Da je hteo da se ubije,vec bi to uradio!Nista ne gubite ako mu ispunite poslednju zelju!

dzehenem exit

pre 12 godina

ove godine samoce se je morao pitati, ko ce biti zadovoljan njegovim zrtvama, bog ili vrag?
Posljedni pokusaj da trazi milosti od boga preko čerke

Gradjanin Srbije

pre 12 godina

Dragoljub Mihailovic je sve vreme od hapsenja do presude, cuvan kao malo vode na dlanu. Svaki dan u celiju mu je donosena gibanica i pola litre rakije sljivovice. Komunisti su imali naredjenje da ga sve vreme oslovljavaju sa "Gospodine generale" jednom je neki cuvar iz Ivanjice rekao "zlikovce" njemu u lice, osudjen je pravosnazno na 5 godina robije. Naredjeno je da njegovoj deci ne sme da fali ni dlaka sa glave ni tokom sudjenja ni posle sudjenja. Dobijao je Politiku svaki dan u celiju.
Ne radi se to sa Mladicem tek tako zato sto oni hoce da budu dobri prema njemu. Mora mu se i malo podilaziti jer je covek u godinama u teskom zdravstvenom stanju i proces mora da se okonca a da optuzeni doceka tu presudu. Ako umre ili sebi presudi bice mnogo veca steta nego korist.

Petar A

pre 12 godina

Ne znam bas da li je racionalno dovoditi cerkinu tragediju u vezu sa ocevim vojnickim akcijama. Cerka je umrla godinu dana prije Srebrenice, konacno. S druge strane, voditi tako bolesnog covjeka na cerkin grob (a bolestan je izgleda najvise u krvnim sudovima), zaista je nerazumno, osim ako se ne prizeljkuje novi infarkt/slog.

Pantagruel

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim ovu količinu zaslepljenosti svojih sugrađana koju konstatujem čitajući najveći deo komentara na ovu vest. Od malena su me učili da se ne povodim za ruljom, da ne volim ono što svi vole i ne mrzim ono što svi mrze samo zato što "tako treba", nego da o svakoj pojavi samostalno promislim, formiram zaključak i glasno ga iznesem, čak i po cenu da me svi zbog toga osude. Zato i sada pitam: Kako možemo da tražimo pravdu za Dadu Vujasinović i Slavka Ćuruviju, a da istovremeno zatvaramo oči pred potrebom da se ispita istina da li je ta ista, krvava i zločinačka Služba državne bezbednosti Slobidana Miloševića ili neka frakcija Mire Marković u njoj, odgovorna za smrt jedne nedužne devojke, studentkinje pete godine medicine koja se zvala Ana Mladić i prema zvaničnoj verziji, iako je imala punu kuću oružja, ubila se baš onim pištoljem koji je njen otac dobio na poklon od države kada je diplomirao na Vojnoj akademiji, kao najbolji student u svojoj generaciji. Suviše taj scenario podseća na mafijaško-de-beovsko ubistvo kojim se zapravo želela poslati poruka ocu da nije nedodirljiv kako možda misli. A godina njene smrti, slučajno ili ne, ista je ona u kojoj je Milošević pokušavao da sklopi dil sa SAD i EU, kojim bi Srbiji bile ukinute sankcije, a njemu omogućen ostanak na vlasti. Između ostalog, tada je pristao na potpisivanje Mirovnog sporazuma za Bosnu kojim je trebalo da Srbi pristanu na unitarnu državu, bez pisebnog entiteta za sebe. Mladić i Karadžić su taj plan odbili, uprkos direktnom pritisku Miloševića, pa čak i dolasku premijera Grčke na Pale kao posrednika. Zahvalhujući tom njihovom odbijanju, Zapad je kasnije pristao na Kompromis u Dejtonu i tako je legalizovano pistojanje Republike Srpske, uz usklov da ona bude teritorijalno umanjena, sa preko 60, na 49% teritorine BiH.

VK

pre 12 godina

On od hapšenja do sada samo paradira da bi bio u centru pažnje. Od sira i pršuta, preko umiljavanja Brunu Vekariću, do jagoda, predsednice skupštine, i sad patetične posete ćerkinom grobu. Imam utisak da je jedva čekao da ga uhvate da sve ovo radi. A od želja, ja bih mu samo isporučio odličnu knjigu ruskog klasika, Zločin i kazna, Dostojevski. Ako baš insistira na još jednoj, neka bira: Kockar ili Idiot. Isti pisac. A isti i čitalac.

Tek tako

pre 12 godina

Neka mu se dozvoli posjeta grobu kcerke. Ali tek nakon sto kaze gdje se sve nalaze masovne grobnice tudje djece koje su on i njegova soldateska pobili u Hrvatskoj i Bosni. Ako za sebe trazi pravo obilaska groba svog djeteta neka prvo omoguci to i obiteljima svojih zrtava.