Ponedeljak, 23.05.2011.

23:45

Beko ponudio državi da otkupi Luku

Milan Beko ponudio državi da otkupi prava na korišćenje Luke Beograd jer smatra da zakonom o konverziji država želi da mu preotme pravo na korišćenje zemljišta.

Izvor: B92

Beko ponudio državi da otkupi Luku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Mali Bata

pre 12 godina

S obzirom koliko je i ranije bila isticana Bekova inteligencija i sposobnost, preksinoc sam bio razocaran. Pricao je smesne stvari i to oskudnim recnikom, a nije odgovarao na pitanja. Da ne pricamo da je ceo slucaj jasan kao dan, isto kao Novosti, kao Knjaz Milos, kao.....
Drugari, Vi koji ste oduševljeni doticnim biznismenom predlazem jedno spontano okupljanje i potpisivanje peticije za Beka kao Predsednika.
Na kraju krajeva i Milosevic ga je smatrao jednim od najsposobnijih Srbalja.

Joseph

pre 12 godina

Nešto mi nije jasno? Da li je ove komentare pisao Bekov tim i "kreirao stvarnost" ili je većina komentatora do te mere detinjasta pa se oduševljava ovakvim jeftinim manipulacijama a la Big Lale. I šta ima da bude inteligentno u arogantno-pokroviteljskom nastupu : "Opet niste razumeli, 'ajmo ispočetka ( pačići mali) Vi možete do sutra da tvrdite da je 2 + 2 = 4, ali ako JA tvrdnju , tipa 2+2 = 5 ponovim milion puta, ima, garant, svi da mi poveruju" Lepo je što se g-din Beko brine o zakonu o autorskim pravima ( kakve to veze ima sa vlasništvom nad zemljištem ? ), ali bi ga trebalo podsetiti da taj pristup i ta ideja nisu originalni. Doduše, autor te ideje je odavno mrtav, pa Beku verovatno zakon dozvoljava da je koristi bez naknade.

MARIJA77

pre 12 godina

Nasa Vlada, ma koja to bila, nema kadar, a o vizijama i da ne pricam . Gospodin Beko je odrzao lekciju celoj Vladi, ali i narodu, pa neka vide za koga ce glasati !

Dragan

pre 12 godina

Ako je Beko kupio akcije luke, i u skladu sa tada važećim zakonima dobio i pravo raspolaganja zemljištem na kome se luka nalazi ne postoji zakonski prihvatljiv način da se za realizaciju njegove namere naplati još novca od strane države. Ako se na kraju ispostavi da je Beko u pravu postavlja se pitanje od koga će da potražuje nadoknadu za štetu jer je bio sprečen da raspolaže imovinom koju je platio i ko će Srbiji da nadoknadi izgubljeno vreme i kredibilitet države u koju ima smisla ulagati novac jer postoji nešto što se zove zakon i definiše nešto što se zove svojina.

Ako je Beko bilo šta u pomenutom procesu uradio mimo zakona, zna se, oduzimanje nelegalno stečene imovine i sankcija u skladu sa prekršenim zakonom.

прогледао

pre 12 godina

Јел' се то као Беко свађа са Владом? Којешта, па они свирају у исту свиралу! То је само представа за широке народне масе са циљем да се помисли како је Влада "непоколебљива" у отимању до задњег (туђег) динара, цента и сл.

gaga

pre 12 godina

Beko je gospodin covek u odnosu na sve ove ljude koji sede u vladi i nazivaju se ministrima! Jedna vlada mu proda Luku BG, po tada propisanim zakonima, a druga vlada isto trazi nazad. Kada ste videli da covek ima neke druge planove sa Lukom BG, okupili ste se kao sakali i tuzite!
Sve sto si sinoc izgovorio Dulicu pokazalo je pravo lice tebe i tvojih saradnika, ministara!!!

dalia

pre 12 godina

Kakav je, takav je, ali taj Beko barem nesto radi. A ministri koji pokusavaju da opstruisu i manipulisu su provaljeni odavno!
U ovoj utakmici koliko vidim rezultat je 1:0, za Beka!

Starac

pre 12 godina

Draga Ivanka, zasto mislis da bi na B92 kad su vec pokusali da isprepadaju Beka, sada filtrirali komentare i pustali samo one koji njega podrzavaju?
Nema logike!
Da su posla cista, nisu, a da je covek ostavio utisak, jeste.
Da pare zavrse kod domacina i kod onog koji zna sta ce sa njima, ja mislim da je dobro. Ako proba da ih znese, onda se zna sta je red raditi sa njim.

Djurisic LDP Vojvodina

pre 12 godina

E moja izgubljena drzavo kakvi te vode. Pa ovi ne umeju da naprave razliku izmedju zakona i morala, pa stalno kad se nacne tema zakonitosti pokusavaju da je odvuku na teren morala. Alo, da je Beko mislio da se bavi moralom isao bi za popa, a ne bi se bavio privatnim biznisom. Uostalom, moral je jedna veoma siroka lepeza mogucih misljenja, shvatanja, tumacenja, uglova iz kojih se nesto posmatra, tako da ko god uopste nacinje tu temu 1000% je u pitanju demagog a ne ozbiljan covek. Ako je nesto po zakonu, zasto ovaj Dulic ne kaze "Ok, u pravu ste, sve je bilo po zakonu, tacka. Da li je zakon bio dobar ili los - druga tema. Ko je doneo taj zakon i kakvu je on korist imao od toga - e u tom grmu lezi zec, hajmo da vidimo ko je i njega da kaznimo jer je zloupotrebio sluzbeni polozaj" i to bi bilo sve, ne mozete da kaznite onoga ko uoci dobru sansu i kupi jeftino, vec iskljucivo onoga ko je omogucio da se to proda jeftino (naravno, ukoliko je to ucinjeno zloupotrebom sluzbenog polozaja - mimo zakona). A onaj Strahinja ne znam s koje banane je pao, ali jasno da covek bulazni kako je gradsko nesto sto je prodato, i poziva se na zakone iz 197-neke (iz doba komunizma kada privatna svojina kao takva nije ni postojala) koji odavno ne vaze, a onaj Dulic se poziva na nove zakone koje bi da primenjuje retroaktivno, jedino im Beko objasnjava da u momentu prodaje-kupovine koji su zakoni bili na snazi oni i danas vaze u tom slucaju, i tako je svugde u normalnim zemljama. Da je bilo po ovim zakonima o konverziji verovatno da Beko ne bi ni ulazio u taj posao sa Lukom Beograd (mozda i bi, ali postoji pretpostavka da ne bi i zato se to ne primenjuje), ali ovi iz vlasti nikako da to shvate. Ne mozete nesto da prodate pod odredjenim uslovima a nakon prodaje da menjate uslove i pozivate se na moral. To je infantilno ponasanje koje nas ne vodi nikud osim u neki novi post-moderni komunizam, a posto idemo ka EU trebalo bi da uvodimo kapitalizam u drustvo. A retroaktivno, solidarno, kakvo god hocete uzurpiranje privatne svojine je brutalno kompromitovanje ideje kapitalizma koja se i ovako izuzetno tesko prima kod nas. Kapitalizam je sistem u kom je privatna svojina institucija za sebe, to je svetinja maksimalno zasticena ustavom i zakonskim aktima, a ovde se kidise na tudju privatnu svojinu i spocitavaju lekcije kako je "nepristojno" imati puno dok je narod gladan od strane vlasti koja bi trebalo da nam uspostavlja kapitalizam i uci nas o tome sta je privatna svojina. Ovako necemo stici nigde.

Ivanka

pre 12 godina

Citam komentare I ne verujem. Beko briljantan, Beko preposten, Beko spasilac, Beko osnuj partiju??? Dragi Bekovi poslusnici, kada vec dobijete naredjenje da pisete narucene komentare za svog gazdu onda se bar potrudite da ne budete providni. Od ovih imam nagon za povracanje.

Banderas

pre 12 godina

Svaka cast na razumevanju uticaja gomile i njegovom oblikovanju. Primer iz udzbenika, kako 30 ljudi oblikuje misljenje mase. To je i logican potez, platiti ljudima da iskazu "svoje" misljenje na mestu gde se igranka odigrala. Bravo za Bekov tim koji ga je trenirao za emisiju, ali i za one koji danas rade na "komentarima". Malo je falilo da poverujem, ali nismo svi ****** vesla. UPOZORENJE: svi koji na ovim vestima budu citali komentare bice podvrgnuti direktnom ispiranju, pardon, oblikovanju misljenja! Molim sve koji se osecaju prozvanim za ovo zlo da kliknu minus, cisto da vidim koliko vas je! :)))

degaziranje lopte pravo centarforu na nogu

pre 12 godina

ovo me malo podsetilo na cuveni intervju vucele sa slobom pre petnaestak godina,kad je vucela tako "izresetao" slobu da je ovaj ispao jako VELIKI I INTELIGENTAN, sto je i hteo. Nisko,providno,...

Biljana

pre 12 godina

Evo javljam se i ja iz Republike Srpske.Prvi put sam imala priliku da slusam gospodina Beka i malo je reci da me je odusevio.Kao prvo treba imati petlju i doci u emisiju gdje je odnos 3:1 i svi vas nazivaju lopovom. Dzaba onoj trojici nisu me nikako ubjedili u ono sto su pricali mada ni oni sami sebe ne razumiju. Insajder je ova put stvarno pao u mojim ocima. Tako lose uradjena priprema a tek finansijska analiza.Beko je u pravu za sve sto je rekao a to sto drzava kao prodavac nije bolje prosla za to krivite odgovorne u vlasti.Lopovi su prodavci a ne kupci.A kad je Dulic rekao da bi Beko bar iz moralnih razloga trebao da plati rentu i troskove uredjenja na komercijalno zemljiste... tu sam pala sa stolice. Na kraju ih je patosirao sa svojim fantasticnim prijedlogom.Sad je loptica u njihovom polju pa da vidimo koji ce potez vlast uciniti. Bas me zivo interesuje.

rade

pre 12 godina

Jos jedna emisija u kojoj bi gostovao Beko i bez razmisljanja bi trebao da osnuje politicku partju,bolje bi proso na izborima nego svi danasnji politicari zajedno.

Avala

pre 12 godina

Beko raskrci tu luku od propalih i oronulih stacara, napravi skupe a sto manje stanove za "japijevce" pa neka uzivaju, neka odplacaju kredite ceo svoj zivot, samo ih prvo zaposli hehehe

Vladimir LDP

pre 12 godina

Moram priznati, Beko im je posteno odrzao lekciju i cas ekonomije. Ne mogu da shvatim onog ministra koji prvo glumi policajca i striktno po zakonu a par minuta kasnije oblaci mantiju i svodi celokupnu pricu na nivo moralisanja. Pobogu covece, razumes li ti sta znaci pravna i sekularna drzava? To je drzava u kojoj je slovo zakona jedini moral i u kojoj svako zna koja su mu prava i nema potrebe nikog da ubedjuje ni u sta - ako je zakon na njegovoj strani on je zasticen kao bela mecka i to je to. Ovde se ocigledno menjaju zakoni kako se kome svidja i primenjuju retroaktivno sto inace po ustavu nijedne normalne zemlje ne bi trebalo da je moguce. Ovo je cisto pravno nasilje i zloupotreba sto nasa vlast cini. A teza ministra da Beko treba da plati jer ima puno jos je i najgluplja koju sam cuo, njegove su pare i on moze da ih da kome hoce na bazi dobrovoljnosti (a ta dobrovoljnost podrazumeva i da ne mora da ih da nikom, inace ne bi bila dobrovoljnost), ali doneti zakon i primenjivati ga retroaktivno a potom ga pozivati da na bazi dobrovoljnosti da pare zvuci mnogo glupo. Ocigledno je da Beko ima posla sa amaterima iz vlasti kojima je dupe zinulo na njegove pare i hoce po svaku cenu krseci sve moguce zakone da mu uzmu deo toga. E pa ne moze gospodo, imate zakone, imate ustav, imate sudove... ako je sve bilo po zakonu to vam je sto vam je, ko ste vi da ulazite u to da li su zakoni bili dobri, puni morala i ostale gluposti. To su bili zakoni i pod tim uslovima je Beko izvrsio ovu transakciju, pod ovim novim koje biste retroaktivno da primenjujete verovatno da covek ne bi ni ulazio u celu tu pricu - zato se zakoni ne mogu i ne primenjuju retroaktivno nigde u normalnom svetu. Uopste nije cudo sto se coveku zuri u EU, pod ovakvom vlascu koja ne postuje bukvalno niti jedan princip i tekovinu pravnih drzava, a u kojoj narod nema za leba i najbolje se skupljalju pol. poeni kada im nudite glave bogatih ljudi, tesko je njemu da istera svoja prava koja su mu zakonom garantovana.

Nishlija

pre 12 godina

Svaka cast za gospodina Beka ! Ne ulazim kako je stekao svoj kapital ali njegov INTELEKT je na veoma visokom nivou. Uporedicu ga samo sa nekim takozvanim biznismenima Karicem,Kosticem,Kenetom i Palmom pa gospodin Beko je za njih svetska klasa. Steta je sto za tako sposobnog i bogatog coveka nema mesta u vladi Srbije . Kada bi vodio racuna o interesima Srbije kao sto vodi racuna o interesima svojih firmi gde bi nam bio kraj... Veoma me je prijatno iznenadio !!!! Dulica necu da komentarishem covek je cista sirovina i demagog.

Milos

pre 12 godina

Citam clanke iz pocetka 2007. i svuda se spominje veliki projekat izgradnje u saradnji sa gradskom vlascu, od jula/avgusta 2007. se govori da ce se do daljnjeg baviti samo luckom delatnoscu. Zna se ko je bio gradonacelnik Beograda tada.

cajka

pre 12 godina

Gledao sam "Insajder" i jasno cuo kada je Beko ponudio drzavi i gradu da kupe luku po ceni koja podrazumeva ulaganje u luku i onoliko novca koliko je placeno malim akcionarima. Ne nudi im zemljiste vec luku koja se nalazi na zemljistu. Ajde sad junacka drzavo i veliki grade da vas vidim! Po "Insajderu" vrednost zemljista u luci je 2,5 milijarde evra. Luka je kupljena za 40 miliona, plus ulaganja, ne moze biti vise od 120 miliona evra. Kupite, pa prodajte za 2,5 milijarde evra. Da li neko pametan u ovoj zemlji vidi sa kim ima posla? Strahinja, Dulic, Baracka! Blago drzavi koja ih ima. Niko sinoc ne demantova Beka da smo po uslovima ulaganja na 173 mestu u svetu od 184 drzave. Dulic cuti! Stalno ponavlja konverzija, konverzija, konverzija... Nigde u zakonu nisam nasao da je konverzija obavezna. Uostalom i taj njegov zakon zovu "Zakon luke Beograd". Sinoc sam bio postidjen od strane drzavnih cinovnika. Istina je da ih je Beko tri puta do sada dobiio na sudu, da je krivicna prijava vec jednom odbacena jer nije nadjeno elemenata krivicnog dela. Ali tu je Baracka, koja inicira novu krivicnu prijavu koju podrza ministar. Zar ne znaju da se po toj krivicnoj prijavi vec odlucivalo? Ne poznajem ni Beka ni Miskovica ni bilo koga od ljudi koje nazivaju tajkunima. Nemam nikakav ni biznis ni ti sam privatnik. Ne zavisim od njih. Ovo je sramota. Na kraju ce drzava da plati ogroman novac od narodnih para a Strahinja i ministar ce se pravdati da su oni sve ucinili ali da im neko podmece nogu. Strahinja sinoc kaze da on zna ko je to ali nece da kaze. Po nasem zakonu ako znas za krivicno delo a ne prijavis snosis odgovornost kao da si ga ucinio. Jadna Srbijo sta ces jos docekati.

Miroslav

pre 12 godina

Da su poceli i o medicini verovatno bi Beko Dulicu i o tome odrzao predavanje!Eee kad bi bilo vise ljudi kao sto je Beko gde bi nam bio kraj...

ivan

pre 12 godina

Moram da priznam da je Beko ostavio jako dobar utisak na mene.A za ovu dvojicu koji ocigledno barataju samo frazama i populistickim glupostima nemam komentar.

Pittsburgh

pre 12 godina

Samo me zanima jedna stvar, kako je g.din Beko dosao do tih silnih miliona ? A ovi komentari kako je sposoban, pametan, itd.. pa i **** *** Saric je pametan i sposoban, cim ima 100 miliona Eura. O Dulicu ne vredi trositi reci. Sve u svemu, jadna Srbija i sa Bekom i sa Dulicem.

Korupcija

pre 12 godina

Beko se sinoc pokazao kao jako vest covek. Problem treba resavati u korenu, znaci treba imenovati (a ne kao sinoc, svi nesto optuzuju, a niko da se usudi da kaze imena politicara koji su ucetstvovali u ovoj prevari) ljude koji su odgovorni. Ali nasi politicari se medjusobno vrlo dobro cuvaju, sve je jedna te ista garnitura koja se smenjuje na vlasti poslednjih 20-tak godina, i ne pada im na pamet da posalju svoje kolege (siguran sam 3/4 njih) u zatvor. Pa nas Ministar Policije je uhvacen sa koferom para, a videli ste kako je sve na kraju zataskano. A da ne pricamo o posptupcima SPS-a dok je sa Slobom bio na vlasti 90.-tih. Tako da nema sta tu da se krivi Beko, covek je samo iskoristio "rupu" u zakonu koju su mu omogucili politicari. Naravno, ako je, a verovatno da jeste, za to im ponudio "nadoknadu" onda svakako trebaju Beko i Miskovic da odgovaraju za to. Ova vlast je obavila ono sto su od nje trazili ovakvi biznismeni koji su je i doveli na vlast - rasprodata im je drzava bud-zasto u poslednjih 10-tak godina, sad imaju svoju "privatnu" drzavu. Sad drzava raznim nelogicnim nametima kroz visoke poreze i cenu goriva pokusava da nam skine kozu sa ledja, jer nije kada je trebala uzela novac od privatizacija. Nece nista promeniti promena vlasti, svi se oni jako dobro drze zajedno, jedino resenje je iseliti se odavde, pa kada ostanu sami neka gledaju nad kim ce da sprovode monopom, kao i haraclijske namete. Neka nam je Bog u pomoci.

посматрач

pre 12 godina

Министар Дулић је сам себи противречио. Рекао је како је Беко правио договоре са бившом влашћу, а са овом не, а после пар минута каже да су он и Беко више пута разговарали. Можда о пецању у новој марини Луке. Рекао је и то да се чека да криза прође па ће заживети законски прописи који су усвојени од ове власти. За то време све стоји, осим што на Врачару неке буразерске фирме граде стамбене објекте. Многи би се изненадили када би знали да би лука у свом пуном капацитету, препородила овај град.

Docker

pre 12 godina

Čitava emisija bi mogla da se svede u jednu rečenicu: "oni kao hoće da se otcepe, a mi im kao ne damo". Sve u svemu, svi su u istom kolu i njima će biti dobro, ovako ili onako, a šta ćete vi? A šta ćete vi?

Serdjo

pre 12 godina

...ajmo ponovo. Država je odredila osnovice za porez dva ili tri puta veće od realnih, pa joj treba Zakonom odrediti obavezu da nekretnine mora da otkupi od gradjana po toj ceni od onih koji žele da prodaju. Ovako večina gradjana plaća porez po uvećanoj osnovici, koju ni u ludilu ne može da dobije na tržištu. Načini na koje se pljačka narod su razni i uvek originalni, a ovaj je jedan od najpodlijih u ljudskoj istoriji.

juemil

pre 12 godina

Pa stvarno, neka kupe, ponuda je ok. Hajde da vidimo.
Sto rece jedan komentator bice "dobri" dve hiljade miliona evra!!!
Dobit prema "cijeni" prava sitnica!
'
Uzgred, idu mi na zivce svi ovi tajkuni i to zesce ali moram priznati
da sam jedino Beka razumeo sta prica i sta hoce! Ova dvojica, tutamute,
ovo, ono, mi, vi ,oni! Da Bog sacuva koji likovi!

Milenko

pre 12 godina

Nije mi jasno,kako niko nije postavio pitanje.,
Koji su to ljudi koji su vrsili privatizacije a ne oni koji su privatizovali zemljista,fabrike...,to je srz problema !?
KO JE PRIMIO PARE DA SE TO SVE PRODA U BEZCENJE ?????

kole

pre 12 godina

Beko im je opet očitao lekciju. (Jugoslvu drugi put, makar ne objavili).
Što je najgore izgleda da je sve što je radio bilo po zakonu.

boki

pre 12 godina

Pa, mislim da je ovim oboren i stav Insajdera da zemljište vredi 2 milijarde evra!!!

Eto biznisa, uzmite za 40 mil i prodajte za 2 milijarde i dobri ste milijardu devetstošezdeset miliona evra :)

PPeca@SER

pre 12 godina

Jadni nepripremljeni voditelj koji uporno pokusava da od bilo kog ucesnika u emisiji izvuce da izgovore ime na koje on sve vreme pikira a jadno se pripremio za emisiju, valjda ocekujuci da su njegovi "sajadnici" bolje spremljeni pa ce on samo aplaudirati.
Jadni a i javni PRAVObranioc koji kaze kako je eto on upoznao mnogo ljudi i mnogo toga zna ali nece da kaze nego ce to posle da napise...
Jadni Ministar Dulic koji gleda jadnog javnog pravobranioca kako prica kojestarije, a i sam ne iznosi ni jedan dobar razlog nego udara na moral i na kraju, kao vrhunac, kada cuje da se Luka zalila Briselu - udara na patriotizam po sistemu "Sram vas bilo, pa to nije lepo da se pljuje po sopstvenoj kuci".
Jadna emisija. A ipak, drago mi je da sam je gledao, potvrdila mi je uverenje da ova vlast vise ne zna sta radi. Jadna vlast.

Dragan

pre 12 godina

Beko je svojom smirenoscu i argumentima pokazao da je postupao u skladu sa zakonom.E sad,sto su zakoni kod nas nakaradni pa se svi utrkuju da postupajuci po njima dodju do licne koristi zalazi u sferu morala i savesti a to se ne moze tretirati kao krivicno delo.Ako Beograd ima takvog pravobranioca(covek nije par zglavnih recenica izustio) nije ni zasluzio nista bolje.

cika nidza

pre 12 godina

Gledao sam pazljivo emisiju i neki zakljucak jeste da imamo poprilicno nesposobnu vlast koja nije u stanju da vodi ne drzavu vec i kucni savet. Pravobranilac beogradski je sinoc pokazao kako partijska slekcija kadrova dovodi do niskog kvaliteta drzavnih sluzbenika koji bi trebalo da brane opsti interes. Vrhunac je bio kada je pocela prica o lobiranju u Briselu kada je Beko objasnio zasto a ostala dvojica su zanemeli, citiram: ''zasto se plasite Brisela ako zelite u EU''?

Pavle

pre 12 godina

Cudo jedno -- komentari koji hvale Beka su objavljeni sinoc u 23:55 i 23:58, a vec jutros u 7:41 bilo je 189 i 201 glasova koji "preporucuju" te komentare. Para vrti gde burgija nece.

ns

pre 12 godina

Citat Milan Beko. Hajdemo još jednom ... bla, bla,bla. Pa onda, hajdemo još jednom ... bla, bla, bla. I jedno pedeset puta tokom emisije. G.Beko se u stvari ludo zabavljao i zaključujem da se oseća kao gospodar Srbije, života i smrti svih nas što dobija patološke razmere. On može sve a mi mu ne možemo ništa.

Duci0167

pre 12 godina

Teska srca priznajem da je Beko izgledao i drzao im lekciju kao da je doktor nauka svemirskog istrazivanja crne materije a gosti i voditelj kao zbunjene tinejdz srednjoskolke!
Ne osudjujem ljude dok ne cujem i drugu stranu a sinoc smo je culi i doneo sam zakljucak da je ZAKONIT LOPOVLUK najisplativiji!
Gosn Insajder spremi se malo bolje i dovedi ljude koji mogu da pariraju Beku. Beko bi te u jul-u ubedio da je decembar. Gde su svi bili pre nego je Beko preuzeo luku da pricaju koliko vredi i frljaju se ciframa?
Ono sto MENE najvise boli je to sto je on (Beko) to sve radio po zakonu! Bio ***** ili ne,to bilo prva ozbiljna izgradnja Beograda posle ORA i NBG. Vlast (svaka) ce da drnda i radi Gazelu k'o da posumljava Mesec. Nemojte da me pogresno razumetene,ne volim Donald Trampove ali ovaj je ****** celu drzavu. Gosn Sekulic bi hteo da izgovori 3 recenice na razlicitu temu odjednom! Nista ga nisam razumeo. Trebaju mu jos jedna usta!
Dovesti strane izvrsitelje i sta kazu,tako neka bude! Ocigledno nismo sposobni nizasta!!!

Aca

pre 12 godina

Razvalio ih Beko svu trojicu! Jugoslav se povukao vec posle par recenica, Strahinja ni sam sebe ne razume sta prica, a i Dulic se bogami napricao o necemu u sta se ne razume. Sve u svemu pravi odraz nesposobnosti nasih vladara, odnosno i nasa sramota sta smo dozvolili.

Darko

pre 12 godina

Bilo je mucno gledati kako se tri odrasle osobe muce i upinju da dokazu nesto sto nema uporiste ni u pravu ni u logici. Svako treba da sagleda svoje intelektualne mogucnosti pre nego sto se upusti u nesto sto inace nije njegov fah. Jedini logican zakljucak je da Sekulic nije dorastao funkciji koju obavlja jer ostala dvojica i onako ne hvataju sustinu.
Milan Beko je nesporno u pravu i jedini problem tog prava je utemeljenje u zakonu. Dulic bi ipak morao da nauci da se ne moze pljuvati drzava i prethodna vlada ....to je politicka ali i drzavna nekorektnost.On svakako nije za drzavnu funkciju.
Cosic je sinoc ucinio Beku veliku uslugu...mislim da mu to nije bio cilj ali...

maja

pre 12 godina

Gledala sam sinoc emisiju i bila zapanjena koliko ovi nasi iz vlade nemaju pojma i koliko nisu dorasli jednom Beku.Tesko nama ko nas vodi sinoc mi je sve bilo jasno

Dusan

pre 12 godina

prof. dr Milan Beko i studenti u pokusaju - ili ti, za klasu visi i pametniji! Strasno je videti ko vodi ovu drzavu! Ne gotivim oligarhiju ali pored ovakvih na vlasti , moram da priznam, pocinjem da uzivam u predstavi.

pesimista

pre 12 godina

Mozete da pricate sta hocete gospodo iz "VLADE",maske polako pocinju da padaju,nije vam Beko kriv sto je kao i svaki biznismen gledao unapred dugorocno i da zaradi,za rayliku od vas pilicara koji ne vidite dalje od vaseg dzepa.Ne volim likove poput Beka ,ne dryim mu stranu,ali je u pravu covek potpuno,Bolje krenite od toga ,koje uopšte prodavao Javnu imovinu,i ko se sve ugradio u toj prici.Ukratko,dobili ste šamarčinu od Beka....

Zoki

pre 12 godina

Nemam ambicije da ovde branim Beka ili bilo kojeg drugog srpskog tajkuna, ali Dulićev nastup mi se ne sviđa.
Kao prvo, ako kaže da "državu interesuje jedino kada će biti izvršena konverzija zemljišta kako bi se ispravila nepravda u kojoj je 200 hektara prodato za 40 miliona evra" on indirekto priznaje da je kupcu Luke Beograd PRODATO 200 hektara - tih istih za koje se sada tvrdi da na osnovu ugovora iz 1975. godine pripada Gradu Beogradu.
Ako se prilikom kupovine Luke Beograd radilo o korupciji, onda tu korupciju treba dokazati na sudu. Nakon toga se ugovor lako može poništiti.
Ako je država Srbija prevarila kupca u pogledu toga šta je imovina luke, onda država treba da odgovara za prevaru. Potpuno je nebitno to što je u vladi sedeo Koštunica a sada sedi Cevtković - kriva je država.
Ovaj spor može na kraju da završi na evropskom sudu ili arbitraži, tim pre što je vlasnik kompanija iz Luksemburga. Ukoliko država ne dokaže korupciju ili ne postigne dogovor sa vlasnikom - taj spor će da izgubi kao što je gubila i mnoge druge sporove. Račun će plaćati svi građani Srbije.
Možda bi za Srbiju bilo najbolje da otkupi nazad akcije Luke Beograd, pa onda neka radi šta hoće i sa lukom i sa zemljištem.

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Ako prodavac proda kupcu neku stvar, prava, licencu ili što god drugo, a kupac plati ugovorenu cenu, onda prodavac ne može da menja taj ugovor jednostrano. Ako se vrednost prodate stvari sutra poveća, kupac će imati dobitak, ako se smanji kupac će imati gubitak. Možete vi da politički ili na drugi način gonite Koštunicu, ali ugovor o prodaji ne možete da menjate, osim ako mislite da od Srbije zaista napravite banana državu.

Kako će danas neko bilo šta da kupi od vas, a vi se sutra "pišmanite", pa to ne može ni na buvljoj pijaci. Molim ministra Dulića da se ne bruka, pravne stvari nisu politika.

Peki

pre 12 godina

Kao sto svaka bajka pocinje sa "Bilo jednom davno..." -tako I svaki Insajder pocinje sa "Bilo je to u vreme Vojislava Kostunice..Iako cenim Jugoslava Cosica, mislim da ste preterali sa napadima na Kostunicu -samo ga jos niste optuzili da je on licno isekao sape kerusi Mili! O g-dinu Dulicu nemam sta da kazem, osim da je covek, kao I cela njegova partija I Vlada - nekompetentan, demagog I nesposoban. Milan Beko ga je oduvao kao balon!

Lakica

pre 12 godina

Moram da primetim da je Beko ocitao svima u vecerasnjoj emisiji Insajdera.Pokazao je da je koherentniji i mnogo bolje informisan "igrac" od ostalih gostiju,pa i samog voditelja.
Pravobranioc je mlatarao rukama kao dirigent na koncertu,uzas.
Beko kupi sve pa pocni da vladas,radje cu se prikloniti tvom taboru jer bi kao vodja sigurno bio bolji nego sadasnja garnitura. ;)

Bosko

pre 12 godina

Beko je dao javnu ponudu i javno je stavio do znanja politicarima da nece da pristane da mu otimaju nesto sto je njegovo i da nece da pristane da im daje procente!Neka odgovore na ponudu i neka je kupe,sad su sve karte na stolu ispred ociju javnosti!

Bosko

pre 12 godina

Beko je dao javnu ponudu i javno je stavio do znanja politicarima da nece da pristane da mu otimaju nesto sto je njegovo i da nece da pristane da im daje procente!Neka odgovore na ponudu i neka je kupe,sad su sve karte na stolu ispred ociju javnosti!

He-man

pre 12 godina

A sta kao kod Mirka svi kucaju i ulaze na prsticima? Koliko je ovo smesno...sta prica ovaj Dulic. Mozda mu treba dati da napravi sajt Luke Beograd, on ume covek dobro da zaradi...

dana

pre 12 godina

Vidim da je Bekov tim vec postavio komentare. Rade vredno da izgleda kao da narod je na strani Beka-milijaredera, koji se obogatio na nas racun!

Nikola

pre 12 godina

Tesko je odupreti se utisku koji ostavlja Ministar Oliver Dulic.
Tuzno je videti ko cuva interese naroda i "kakve napredne misli" sire.

Posle ove emisije Insajder zaista mislim da je G-din Beko u pravu, moramo postovati zakon u svim prilikama. Na tome treba istrajati.

Ja bih svakako pre uposlio gospodina Beka za bilo koji posao pa cak i ortopeda u odnosu na Ministra Olivera.

Rezultat je vazan ucimo od Djokovica.

matijevic

pre 12 godina

Obrazovanje Ministra Dulica je zaista sramota za ovu Drzavu.
Ranije sam mislio da je najveci problem korupcija,ipak nama neznanje cini nepopravljivu stetu.

Gospodin Beko je u pravu zakon moramo postovati u svim prilikama i na tome treba istrajati.

Ugledajmo se na Djokovica!!

cvetrots

pre 12 godina

Bila bi fora da je ministar Dulić u nekom trenutku rekao: "Ja ne razumem o čemu ovde pričate, ja sam ortoped ..." i tako se elegenatno izvukao iz priče...

Nenad011

pre 12 godina

Gospodin ministar i pravobranioc a i novinar se ocigledno nisu dobro pripremili za suceljavanje s g-dinom Bekom. Sve se svelo na "znamo mi, mora da je bilo zloupotreba". Ako je bilo, dokazite, ako nije bilo prekinite razgovor. Ako je g-din Beko platio malo, pokazite koje nudio u tom trenutku vise a zbog necega nije mogao da kupi nego je sve otislo kod doticnog gospodina. Ako se ne varam tender na kupovinu luke je bio javni, svako od nas je mogao da se javi i da spreci prozvanog da kupi luku - niko se nije javio ili ponudio vise od njega, znaci to je bila cena. Zasto je prodato na ovaj nacin a ne luka posebno a zemlja posebno, to je pitanje za vlast a ne za kupca.
Da ne pominjem onaj smeh na kraju oko lobiranja ili ne lobiranja, pa sta, koliko je vec gradjana Srbije tuzilo drazvu u Strazburu i to nije bila vest dana, a sada "sram vas bilo, tuzite nas". Sve u svemu, lepo receno na kraju "otkupite nazad ako smatrate da je prodato za male pare", ne mozete ga zakonski naterati na konverziju ili promenite zakon da je konverzija obavezna i to je to. Sve ostalo je pokazivanje impotencije drzave u pravnom polju, to vrlo ohrabrujuce deluje na druge cinovnike i biznismene da ponove slicne podvige.
Jos nesto, govori se o novcu koji je drzava dobila i "mogucem profitu", jedno je prodati nesto za konkretne novce a drugo je sanjati da se dobije vise. Ako je neko u tom trenutku nudio vise sto njemu nisu prodali nego bas ovim ljudima, mozda zato sto niko drugi nije imao ni toliko para koliko su oni bili spremni da daju.

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast Beku na ponudi koju je dao vlasti na kraju emisije! Ako ne prihvate, sve je jasno! Sta vise da se prica! Vlast ima priliku da kupi zemljiste za nek je 200 miliona lupam, i hajde da vidimo kako smekeri dobijaju 2 milijarde za to!

Nikola

pre 12 godina

Bla, bla, bla... kako ono rece gosn. Beko dok je bio na celu Zastave: Ovi iz Opela, Audija i ostali auto proizvodjaci konstantno izbacuju nove modele jer imaju nedostatke na svojim kolima. Nas Yugo nema nedostatke i ne planiramo inovacije... rece to i sede u A8

Novak Bozovic

pre 12 godina

Beko me odusevio veceras,covek je jasno i argumentovano pricao a Dulic i Sekulic ne zasluzuju da rade u drzanim institucijama,odmah bi trebali da dobiju otkaze!

Van Helsing

pre 12 godina

Nikada nisam podnosio tajkune, ali za ovog ortopeda, je Beko moralna i intelektualna gromada. Vratite čoveku pare pa napravite poštenu licitaciju za luku i svi srećni. U čemu je problem? Očigledno je da mu organizovana grupa na vlasti traži previše za ugranju pa mu se ne isplati da ulaže u luku.

Ivan

pre 12 godina

Realno, Beko je covek stvarno na mnogo visem intelektualnom nivou od Dulica i javnog pravobranioca. Dulic je pricao demagosku pricu koja nije bila zasnovana na cinjenicama, dok je gradski pravobranilac covek bio nervozan da to nije normalno. Realno, Beku je najteze od svih njih u toj situaciji, a bio je najprisebniji i dokazao da je najpametniji. S druge strane, da covek nije sigurno sve pare zaradio na najposteniji nacin, verujem da je tacno. Pa Miskovic je silne pare zaradio na taj nacin sto se u ugovorima koje sklapaju njegove firme sa drugim firmama postavi tako da on nikako ne moze da izgubi, a da druge firme sigurno gube! I onda se tuze, i naravno Misko uvek dobije jer firma s kojom potpisuje pozuri da potpise ugovor zbog vrednosti samog posla. I na kraju umesto 500 000 evra da zaradi, firma izgubi 1 000 000, a Misko zaradi.

zoran

pre 12 godina

Priča o privilegijama a sudije koje je postavila Vlada u kojoj je Dulić Ministar, po Bekovoj priči, TRI puta presuđuju u Bekovu korist.

Ko je tu lud a ko zbunjen ne znam, samo znam da sam ja sa 58. godina na berzi rada i da posle operacije srca, koju sam imao prošle godine, niti mogu da nađem posla a nemam pravo na penziju.

Toliko i hvala na pažnji.

Maja

pre 12 godina

Beko za predsednika. Gledam prvi put i ovo je prijatno iznenadjenje za mene da imamo ovako inteligentne ljude u Srbiji. Dulic je ispao smesan zajedno sa voditeljem i onim pravnikom. Beko je kupio i platio po zakonu, a ko je donosio te zakone neka odgovara. A sad drzava se setila da nema para pa hoce da otima od onih koji imaju.

ludzbunjen

pre 12 godina

voleo bih da mi neko objasni.. ili je beko kupio firmu za 200 hektara i platio je jeftino... ili je kupio bez ikakvog zemljista, prava na gradnju i ostalo, u kom slucaju je platio preskupo.. ne moze ljudi i jedno i drugo... ako hocete da mu uzmete neke pare morate se dogovoriti.. ovako em ima brisel da vas lupi po usima, em mu necete ni zutu banku uzeti.. sve amateri na vlasti

laburista

pre 12 godina

Ovaj Strahinja kao da vodi privatnu advokatsku kancelariju i sudi se za svoju dusu... Zali se na sudove a reizbrali su ih njegovi partijski drugari..
Dobro mu je Beko rekao.. da radis za mene odavno bi dobio otkaz" :) koji kralj ....

placi Srbijo

pre 12 godina

svako ko nesto vredi odustaje od ove nase Srbije,mladi odlaze,sposobni odustaju..samo se politicari bore,ali za svoje dzepove...zalosno!

Zorkly

pre 12 godina

Dilicu, nece ti Brisel lupati cvrge zato sto je Beko platio lobiste, vec samo ako ti lobisti imaju sta pametno da kazu o neustavnosti zakona.. Zato nema sta da se plasis ako ti je zakon ustavan... A deluje mi da se plasis, veliku si knedlu progutao na tu temu...

Nik

pre 12 godina

A ko je sedeo u toj vladi pored Kostunice? Ko je formirao prethodnu vladu? Ko je imao vlast u Beogradu sve ove godine?
Ja nemam amneziju. A vi?

Dragutin

pre 12 godina

Ne bi smeo da odustane od realizacije projekta zbog sujetnih cinovnika i politicara koji imaju samo licne interese!Sigurno bi grad Beograd i gradjani Srbije vise imali koristi od Beka i njegove firme!

trt

pre 12 godina

Koji igrac hahaha... "Kazete da sam kupio jeftino i da je to najveca greska vlasti?! Evo vam nazad po toj ceni i resen problem!" Ako je jeftino nemaju argument da odbiju, zaradili bi 2 milijarde evra, prekinuli bi se sporovi, zar ne? Ili mozda to bas i nije tako... Znaju da pljuju staru vladu, kao oni su sveci, evo vam prilike da delima potvrdite svoje reci!!!! Samo se plasim da nista od toga nece biti, nego ce i dalje vikati "lopov, lopov", suditi se do beskonacnosti gde cak ni "njihovi" sudovi nece da presude za njih.. Bitno da im kriv Kostunica... Sramota od vlasti..

trt

pre 12 godina

Koji igrac hahaha... "Kazete da sam kupio jeftino i da je to najveca greska vlasti?! Evo vam nazad po toj ceni i resen problem!" Ako je jeftino nemaju argument da odbiju, zaradili bi 2 milijarde evra, prekinuli bi se sporovi, zar ne? Ili mozda to bas i nije tako... Znaju da pljuju staru vladu, kao oni su sveci, evo vam prilike da delima potvrdite svoje reci!!!! Samo se plasim da nista od toga nece biti, nego ce i dalje vikati "lopov, lopov", suditi se do beskonacnosti gde cak ni "njihovi" sudovi nece da presude za njih.. Bitno da im kriv Kostunica... Sramota od vlasti..

cvetrots

pre 12 godina

Bila bi fora da je ministar Dulić u nekom trenutku rekao: "Ja ne razumem o čemu ovde pričate, ja sam ortoped ..." i tako se elegenatno izvukao iz priče...

Duci0167

pre 12 godina

Teska srca priznajem da je Beko izgledao i drzao im lekciju kao da je doktor nauka svemirskog istrazivanja crne materije a gosti i voditelj kao zbunjene tinejdz srednjoskolke!
Ne osudjujem ljude dok ne cujem i drugu stranu a sinoc smo je culi i doneo sam zakljucak da je ZAKONIT LOPOVLUK najisplativiji!
Gosn Insajder spremi se malo bolje i dovedi ljude koji mogu da pariraju Beku. Beko bi te u jul-u ubedio da je decembar. Gde su svi bili pre nego je Beko preuzeo luku da pricaju koliko vredi i frljaju se ciframa?
Ono sto MENE najvise boli je to sto je on (Beko) to sve radio po zakonu! Bio ***** ili ne,to bilo prva ozbiljna izgradnja Beograda posle ORA i NBG. Vlast (svaka) ce da drnda i radi Gazelu k'o da posumljava Mesec. Nemojte da me pogresno razumetene,ne volim Donald Trampove ali ovaj je ****** celu drzavu. Gosn Sekulic bi hteo da izgovori 3 recenice na razlicitu temu odjednom! Nista ga nisam razumeo. Trebaju mu jos jedna usta!
Dovesti strane izvrsitelje i sta kazu,tako neka bude! Ocigledno nismo sposobni nizasta!!!

maja

pre 12 godina

Gledala sam sinoc emisiju i bila zapanjena koliko ovi nasi iz vlade nemaju pojma i koliko nisu dorasli jednom Beku.Tesko nama ko nas vodi sinoc mi je sve bilo jasno

Aca

pre 12 godina

Razvalio ih Beko svu trojicu! Jugoslav se povukao vec posle par recenica, Strahinja ni sam sebe ne razume sta prica, a i Dulic se bogami napricao o necemu u sta se ne razume. Sve u svemu pravi odraz nesposobnosti nasih vladara, odnosno i nasa sramota sta smo dozvolili.

Nik

pre 12 godina

A ko je sedeo u toj vladi pored Kostunice? Ko je formirao prethodnu vladu? Ko je imao vlast u Beogradu sve ove godine?
Ja nemam amneziju. A vi?

Maja

pre 12 godina

Beko za predsednika. Gledam prvi put i ovo je prijatno iznenadjenje za mene da imamo ovako inteligentne ljude u Srbiji. Dulic je ispao smesan zajedno sa voditeljem i onim pravnikom. Beko je kupio i platio po zakonu, a ko je donosio te zakone neka odgovara. A sad drzava se setila da nema para pa hoce da otima od onih koji imaju.

Peki

pre 12 godina

Kao sto svaka bajka pocinje sa "Bilo jednom davno..." -tako I svaki Insajder pocinje sa "Bilo je to u vreme Vojislava Kostunice..Iako cenim Jugoslava Cosica, mislim da ste preterali sa napadima na Kostunicu -samo ga jos niste optuzili da je on licno isekao sape kerusi Mili! O g-dinu Dulicu nemam sta da kazem, osim da je covek, kao I cela njegova partija I Vlada - nekompetentan, demagog I nesposoban. Milan Beko ga je oduvao kao balon!

Dusan

pre 12 godina

prof. dr Milan Beko i studenti u pokusaju - ili ti, za klasu visi i pametniji! Strasno je videti ko vodi ovu drzavu! Ne gotivim oligarhiju ali pored ovakvih na vlasti , moram da priznam, pocinjem da uzivam u predstavi.

laburista

pre 12 godina

Ovaj Strahinja kao da vodi privatnu advokatsku kancelariju i sudi se za svoju dusu... Zali se na sudove a reizbrali su ih njegovi partijski drugari..
Dobro mu je Beko rekao.. da radis za mene odavno bi dobio otkaz" :) koji kralj ....

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast Beku na ponudi koju je dao vlasti na kraju emisije! Ako ne prihvate, sve je jasno! Sta vise da se prica! Vlast ima priliku da kupi zemljiste za nek je 200 miliona lupam, i hajde da vidimo kako smekeri dobijaju 2 milijarde za to!

pesimista

pre 12 godina

Mozete da pricate sta hocete gospodo iz "VLADE",maske polako pocinju da padaju,nije vam Beko kriv sto je kao i svaki biznismen gledao unapred dugorocno i da zaradi,za rayliku od vas pilicara koji ne vidite dalje od vaseg dzepa.Ne volim likove poput Beka ,ne dryim mu stranu,ali je u pravu covek potpuno,Bolje krenite od toga ,koje uopšte prodavao Javnu imovinu,i ko se sve ugradio u toj prici.Ukratko,dobili ste šamarčinu od Beka....

Nikola

pre 12 godina

Tesko je odupreti se utisku koji ostavlja Ministar Oliver Dulic.
Tuzno je videti ko cuva interese naroda i "kakve napredne misli" sire.

Posle ove emisije Insajder zaista mislim da je G-din Beko u pravu, moramo postovati zakon u svim prilikama. Na tome treba istrajati.

Ja bih svakako pre uposlio gospodina Beka za bilo koji posao pa cak i ortopeda u odnosu na Ministra Olivera.

Rezultat je vazan ucimo od Djokovica.

Novak Bozovic

pre 12 godina

Beko me odusevio veceras,covek je jasno i argumentovano pricao a Dulic i Sekulic ne zasluzuju da rade u drzanim institucijama,odmah bi trebali da dobiju otkaze!

Van Helsing

pre 12 godina

Nikada nisam podnosio tajkune, ali za ovog ortopeda, je Beko moralna i intelektualna gromada. Vratite čoveku pare pa napravite poštenu licitaciju za luku i svi srećni. U čemu je problem? Očigledno je da mu organizovana grupa na vlasti traži previše za ugranju pa mu se ne isplati da ulaže u luku.

matijevic

pre 12 godina

Obrazovanje Ministra Dulica je zaista sramota za ovu Drzavu.
Ranije sam mislio da je najveci problem korupcija,ipak nama neznanje cini nepopravljivu stetu.

Gospodin Beko je u pravu zakon moramo postovati u svim prilikama i na tome treba istrajati.

Ugledajmo se na Djokovica!!

Zoki

pre 12 godina

Nemam ambicije da ovde branim Beka ili bilo kojeg drugog srpskog tajkuna, ali Dulićev nastup mi se ne sviđa.
Kao prvo, ako kaže da "državu interesuje jedino kada će biti izvršena konverzija zemljišta kako bi se ispravila nepravda u kojoj je 200 hektara prodato za 40 miliona evra" on indirekto priznaje da je kupcu Luke Beograd PRODATO 200 hektara - tih istih za koje se sada tvrdi da na osnovu ugovora iz 1975. godine pripada Gradu Beogradu.
Ako se prilikom kupovine Luke Beograd radilo o korupciji, onda tu korupciju treba dokazati na sudu. Nakon toga se ugovor lako može poništiti.
Ako je država Srbija prevarila kupca u pogledu toga šta je imovina luke, onda država treba da odgovara za prevaru. Potpuno je nebitno to što je u vladi sedeo Koštunica a sada sedi Cevtković - kriva je država.
Ovaj spor može na kraju da završi na evropskom sudu ili arbitraži, tim pre što je vlasnik kompanija iz Luksemburga. Ukoliko država ne dokaže korupciju ili ne postigne dogovor sa vlasnikom - taj spor će da izgubi kao što je gubila i mnoge druge sporove. Račun će plaćati svi građani Srbije.
Možda bi za Srbiju bilo najbolje da otkupi nazad akcije Luke Beograd, pa onda neka radi šta hoće i sa lukom i sa zemljištem.

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Ako prodavac proda kupcu neku stvar, prava, licencu ili što god drugo, a kupac plati ugovorenu cenu, onda prodavac ne može da menja taj ugovor jednostrano. Ako se vrednost prodate stvari sutra poveća, kupac će imati dobitak, ako se smanji kupac će imati gubitak. Možete vi da politički ili na drugi način gonite Koštunicu, ali ugovor o prodaji ne možete da menjate, osim ako mislite da od Srbije zaista napravite banana državu.

Kako će danas neko bilo šta da kupi od vas, a vi se sutra "pišmanite", pa to ne može ni na buvljoj pijaci. Molim ministra Dulića da se ne bruka, pravne stvari nisu politika.

Bosko

pre 12 godina

Beko je dao javnu ponudu i javno je stavio do znanja politicarima da nece da pristane da mu otimaju nesto sto je njegovo i da nece da pristane da im daje procente!Neka odgovore na ponudu i neka je kupe,sad su sve karte na stolu ispred ociju javnosti!

zoran

pre 12 godina

Priča o privilegijama a sudije koje je postavila Vlada u kojoj je Dulić Ministar, po Bekovoj priči, TRI puta presuđuju u Bekovu korist.

Ko je tu lud a ko zbunjen ne znam, samo znam da sam ja sa 58. godina na berzi rada i da posle operacije srca, koju sam imao prošle godine, niti mogu da nađem posla a nemam pravo na penziju.

Toliko i hvala na pažnji.

Lakica

pre 12 godina

Moram da primetim da je Beko ocitao svima u vecerasnjoj emisiji Insajdera.Pokazao je da je koherentniji i mnogo bolje informisan "igrac" od ostalih gostiju,pa i samog voditelja.
Pravobranioc je mlatarao rukama kao dirigent na koncertu,uzas.
Beko kupi sve pa pocni da vladas,radje cu se prikloniti tvom taboru jer bi kao vodja sigurno bio bolji nego sadasnja garnitura. ;)

He-man

pre 12 godina

A sta kao kod Mirka svi kucaju i ulaze na prsticima? Koliko je ovo smesno...sta prica ovaj Dulic. Mozda mu treba dati da napravi sajt Luke Beograd, on ume covek dobro da zaradi...

Nenad011

pre 12 godina

Gospodin ministar i pravobranioc a i novinar se ocigledno nisu dobro pripremili za suceljavanje s g-dinom Bekom. Sve se svelo na "znamo mi, mora da je bilo zloupotreba". Ako je bilo, dokazite, ako nije bilo prekinite razgovor. Ako je g-din Beko platio malo, pokazite koje nudio u tom trenutku vise a zbog necega nije mogao da kupi nego je sve otislo kod doticnog gospodina. Ako se ne varam tender na kupovinu luke je bio javni, svako od nas je mogao da se javi i da spreci prozvanog da kupi luku - niko se nije javio ili ponudio vise od njega, znaci to je bila cena. Zasto je prodato na ovaj nacin a ne luka posebno a zemlja posebno, to je pitanje za vlast a ne za kupca.
Da ne pominjem onaj smeh na kraju oko lobiranja ili ne lobiranja, pa sta, koliko je vec gradjana Srbije tuzilo drazvu u Strazburu i to nije bila vest dana, a sada "sram vas bilo, tuzite nas". Sve u svemu, lepo receno na kraju "otkupite nazad ako smatrate da je prodato za male pare", ne mozete ga zakonski naterati na konverziju ili promenite zakon da je konverzija obavezna i to je to. Sve ostalo je pokazivanje impotencije drzave u pravnom polju, to vrlo ohrabrujuce deluje na druge cinovnike i biznismene da ponove slicne podvige.
Jos nesto, govori se o novcu koji je drzava dobila i "mogucem profitu", jedno je prodati nesto za konkretne novce a drugo je sanjati da se dobije vise. Ako je neko u tom trenutku nudio vise sto njemu nisu prodali nego bas ovim ljudima, mozda zato sto niko drugi nije imao ni toliko para koliko su oni bili spremni da daju.

Zorkly

pre 12 godina

Dilicu, nece ti Brisel lupati cvrge zato sto je Beko platio lobiste, vec samo ako ti lobisti imaju sta pametno da kazu o neustavnosti zakona.. Zato nema sta da se plasis ako ti je zakon ustavan... A deluje mi da se plasis, veliku si knedlu progutao na tu temu...

Nikola

pre 12 godina

Bla, bla, bla... kako ono rece gosn. Beko dok je bio na celu Zastave: Ovi iz Opela, Audija i ostali auto proizvodjaci konstantno izbacuju nove modele jer imaju nedostatke na svojim kolima. Nas Yugo nema nedostatke i ne planiramo inovacije... rece to i sede u A8

Ivan

pre 12 godina

Realno, Beko je covek stvarno na mnogo visem intelektualnom nivou od Dulica i javnog pravobranioca. Dulic je pricao demagosku pricu koja nije bila zasnovana na cinjenicama, dok je gradski pravobranilac covek bio nervozan da to nije normalno. Realno, Beku je najteze od svih njih u toj situaciji, a bio je najprisebniji i dokazao da je najpametniji. S druge strane, da covek nije sigurno sve pare zaradio na najposteniji nacin, verujem da je tacno. Pa Miskovic je silne pare zaradio na taj nacin sto se u ugovorima koje sklapaju njegove firme sa drugim firmama postavi tako da on nikako ne moze da izgubi, a da druge firme sigurno gube! I onda se tuze, i naravno Misko uvek dobije jer firma s kojom potpisuje pozuri da potpise ugovor zbog vrednosti samog posla. I na kraju umesto 500 000 evra da zaradi, firma izgubi 1 000 000, a Misko zaradi.

placi Srbijo

pre 12 godina

svako ko nesto vredi odustaje od ove nase Srbije,mladi odlaze,sposobni odustaju..samo se politicari bore,ali za svoje dzepove...zalosno!

dana

pre 12 godina

Vidim da je Bekov tim vec postavio komentare. Rade vredno da izgleda kao da narod je na strani Beka-milijaredera, koji se obogatio na nas racun!

Dragutin

pre 12 godina

Ne bi smeo da odustane od realizacije projekta zbog sujetnih cinovnika i politicara koji imaju samo licne interese!Sigurno bi grad Beograd i gradjani Srbije vise imali koristi od Beka i njegove firme!

Vladimir LDP

pre 12 godina

Moram priznati, Beko im je posteno odrzao lekciju i cas ekonomije. Ne mogu da shvatim onog ministra koji prvo glumi policajca i striktno po zakonu a par minuta kasnije oblaci mantiju i svodi celokupnu pricu na nivo moralisanja. Pobogu covece, razumes li ti sta znaci pravna i sekularna drzava? To je drzava u kojoj je slovo zakona jedini moral i u kojoj svako zna koja su mu prava i nema potrebe nikog da ubedjuje ni u sta - ako je zakon na njegovoj strani on je zasticen kao bela mecka i to je to. Ovde se ocigledno menjaju zakoni kako se kome svidja i primenjuju retroaktivno sto inace po ustavu nijedne normalne zemlje ne bi trebalo da je moguce. Ovo je cisto pravno nasilje i zloupotreba sto nasa vlast cini. A teza ministra da Beko treba da plati jer ima puno jos je i najgluplja koju sam cuo, njegove su pare i on moze da ih da kome hoce na bazi dobrovoljnosti (a ta dobrovoljnost podrazumeva i da ne mora da ih da nikom, inace ne bi bila dobrovoljnost), ali doneti zakon i primenjivati ga retroaktivno a potom ga pozivati da na bazi dobrovoljnosti da pare zvuci mnogo glupo. Ocigledno je da Beko ima posla sa amaterima iz vlasti kojima je dupe zinulo na njegove pare i hoce po svaku cenu krseci sve moguce zakone da mu uzmu deo toga. E pa ne moze gospodo, imate zakone, imate ustav, imate sudove... ako je sve bilo po zakonu to vam je sto vam je, ko ste vi da ulazite u to da li su zakoni bili dobri, puni morala i ostale gluposti. To su bili zakoni i pod tim uslovima je Beko izvrsio ovu transakciju, pod ovim novim koje biste retroaktivno da primenjujete verovatno da covek ne bi ni ulazio u celu tu pricu - zato se zakoni ne mogu i ne primenjuju retroaktivno nigde u normalnom svetu. Uopste nije cudo sto se coveku zuri u EU, pod ovakvom vlascu koja ne postuje bukvalno niti jedan princip i tekovinu pravnih drzava, a u kojoj narod nema za leba i najbolje se skupljalju pol. poeni kada im nudite glave bogatih ljudi, tesko je njemu da istera svoja prava koja su mu zakonom garantovana.

ludzbunjen

pre 12 godina

voleo bih da mi neko objasni.. ili je beko kupio firmu za 200 hektara i platio je jeftino... ili je kupio bez ikakvog zemljista, prava na gradnju i ostalo, u kom slucaju je platio preskupo.. ne moze ljudi i jedno i drugo... ako hocete da mu uzmete neke pare morate se dogovoriti.. ovako em ima brisel da vas lupi po usima, em mu necete ni zutu banku uzeti.. sve amateri na vlasti

PPeca@SER

pre 12 godina

Jadni nepripremljeni voditelj koji uporno pokusava da od bilo kog ucesnika u emisiji izvuce da izgovore ime na koje on sve vreme pikira a jadno se pripremio za emisiju, valjda ocekujuci da su njegovi "sajadnici" bolje spremljeni pa ce on samo aplaudirati.
Jadni a i javni PRAVObranioc koji kaze kako je eto on upoznao mnogo ljudi i mnogo toga zna ali nece da kaze nego ce to posle da napise...
Jadni Ministar Dulic koji gleda jadnog javnog pravobranioca kako prica kojestarije, a i sam ne iznosi ni jedan dobar razlog nego udara na moral i na kraju, kao vrhunac, kada cuje da se Luka zalila Briselu - udara na patriotizam po sistemu "Sram vas bilo, pa to nije lepo da se pljuje po sopstvenoj kuci".
Jadna emisija. A ipak, drago mi je da sam je gledao, potvrdila mi je uverenje da ova vlast vise ne zna sta radi. Jadna vlast.

Nishlija

pre 12 godina

Svaka cast za gospodina Beka ! Ne ulazim kako je stekao svoj kapital ali njegov INTELEKT je na veoma visokom nivou. Uporedicu ga samo sa nekim takozvanim biznismenima Karicem,Kosticem,Kenetom i Palmom pa gospodin Beko je za njih svetska klasa. Steta je sto za tako sposobnog i bogatog coveka nema mesta u vladi Srbije . Kada bi vodio racuna o interesima Srbije kao sto vodi racuna o interesima svojih firmi gde bi nam bio kraj... Veoma me je prijatno iznenadio !!!! Dulica necu da komentarishem covek je cista sirovina i demagog.

Ivanka

pre 12 godina

Citam komentare I ne verujem. Beko briljantan, Beko preposten, Beko spasilac, Beko osnuj partiju??? Dragi Bekovi poslusnici, kada vec dobijete naredjenje da pisete narucene komentare za svog gazdu onda se bar potrudite da ne budete providni. Od ovih imam nagon za povracanje.

cika nidza

pre 12 godina

Gledao sam pazljivo emisiju i neki zakljucak jeste da imamo poprilicno nesposobnu vlast koja nije u stanju da vodi ne drzavu vec i kucni savet. Pravobranilac beogradski je sinoc pokazao kako partijska slekcija kadrova dovodi do niskog kvaliteta drzavnih sluzbenika koji bi trebalo da brane opsti interes. Vrhunac je bio kada je pocela prica o lobiranju u Briselu kada je Beko objasnio zasto a ostala dvojica su zanemeli, citiram: ''zasto se plasite Brisela ako zelite u EU''?

Bosko

pre 12 godina

Beko je dao javnu ponudu i javno je stavio do znanja politicarima da nece da pristane da mu otimaju nesto sto je njegovo i da nece da pristane da im daje procente!Neka odgovore na ponudu i neka je kupe,sad su sve karte na stolu ispred ociju javnosti!

kole

pre 12 godina

Beko im je opet očitao lekciju. (Jugoslvu drugi put, makar ne objavili).
Što je najgore izgleda da je sve što je radio bilo po zakonu.

Pittsburgh

pre 12 godina

Samo me zanima jedna stvar, kako je g.din Beko dosao do tih silnih miliona ? A ovi komentari kako je sposoban, pametan, itd.. pa i **** *** Saric je pametan i sposoban, cim ima 100 miliona Eura. O Dulicu ne vredi trositi reci. Sve u svemu, jadna Srbija i sa Bekom i sa Dulicem.

juemil

pre 12 godina

Pa stvarno, neka kupe, ponuda je ok. Hajde da vidimo.
Sto rece jedan komentator bice "dobri" dve hiljade miliona evra!!!
Dobit prema "cijeni" prava sitnica!
'
Uzgred, idu mi na zivce svi ovi tajkuni i to zesce ali moram priznati
da sam jedino Beka razumeo sta prica i sta hoce! Ova dvojica, tutamute,
ovo, ono, mi, vi ,oni! Da Bog sacuva koji likovi!

ivan

pre 12 godina

Moram da priznam da je Beko ostavio jako dobar utisak na mene.A za ovu dvojicu koji ocigledno barataju samo frazama i populistickim glupostima nemam komentar.

cajka

pre 12 godina

Gledao sam "Insajder" i jasno cuo kada je Beko ponudio drzavi i gradu da kupe luku po ceni koja podrazumeva ulaganje u luku i onoliko novca koliko je placeno malim akcionarima. Ne nudi im zemljiste vec luku koja se nalazi na zemljistu. Ajde sad junacka drzavo i veliki grade da vas vidim! Po "Insajderu" vrednost zemljista u luci je 2,5 milijarde evra. Luka je kupljena za 40 miliona, plus ulaganja, ne moze biti vise od 120 miliona evra. Kupite, pa prodajte za 2,5 milijarde evra. Da li neko pametan u ovoj zemlji vidi sa kim ima posla? Strahinja, Dulic, Baracka! Blago drzavi koja ih ima. Niko sinoc ne demantova Beka da smo po uslovima ulaganja na 173 mestu u svetu od 184 drzave. Dulic cuti! Stalno ponavlja konverzija, konverzija, konverzija... Nigde u zakonu nisam nasao da je konverzija obavezna. Uostalom i taj njegov zakon zovu "Zakon luke Beograd". Sinoc sam bio postidjen od strane drzavnih cinovnika. Istina je da ih je Beko tri puta do sada dobiio na sudu, da je krivicna prijava vec jednom odbacena jer nije nadjeno elemenata krivicnog dela. Ali tu je Baracka, koja inicira novu krivicnu prijavu koju podrza ministar. Zar ne znaju da se po toj krivicnoj prijavi vec odlucivalo? Ne poznajem ni Beka ni Miskovica ni bilo koga od ljudi koje nazivaju tajkunima. Nemam nikakav ni biznis ni ti sam privatnik. Ne zavisim od njih. Ovo je sramota. Na kraju ce drzava da plati ogroman novac od narodnih para a Strahinja i ministar ce se pravdati da su oni sve ucinili ali da im neko podmece nogu. Strahinja sinoc kaze da on zna ko je to ali nece da kaze. Po nasem zakonu ako znas za krivicno delo a ne prijavis snosis odgovornost kao da si ga ucinio. Jadna Srbijo sta ces jos docekati.

rade

pre 12 godina

Jos jedna emisija u kojoj bi gostovao Beko i bez razmisljanja bi trebao da osnuje politicku partju,bolje bi proso na izborima nego svi danasnji politicari zajedno.

Dragan

pre 12 godina

Beko je svojom smirenoscu i argumentima pokazao da je postupao u skladu sa zakonom.E sad,sto su zakoni kod nas nakaradni pa se svi utrkuju da postupajuci po njima dodju do licne koristi zalazi u sferu morala i savesti a to se ne moze tretirati kao krivicno delo.Ako Beograd ima takvog pravobranioca(covek nije par zglavnih recenica izustio) nije ni zasluzio nista bolje.

Miroslav

pre 12 godina

Da su poceli i o medicini verovatno bi Beko Dulicu i o tome odrzao predavanje!Eee kad bi bilo vise ljudi kao sto je Beko gde bi nam bio kraj...

Biljana

pre 12 godina

Evo javljam se i ja iz Republike Srpske.Prvi put sam imala priliku da slusam gospodina Beka i malo je reci da me je odusevio.Kao prvo treba imati petlju i doci u emisiju gdje je odnos 3:1 i svi vas nazivaju lopovom. Dzaba onoj trojici nisu me nikako ubjedili u ono sto su pricali mada ni oni sami sebe ne razumiju. Insajder je ova put stvarno pao u mojim ocima. Tako lose uradjena priprema a tek finansijska analiza.Beko je u pravu za sve sto je rekao a to sto drzava kao prodavac nije bolje prosla za to krivite odgovorne u vlasti.Lopovi su prodavci a ne kupci.A kad je Dulic rekao da bi Beko bar iz moralnih razloga trebao da plati rentu i troskove uredjenja na komercijalno zemljiste... tu sam pala sa stolice. Na kraju ih je patosirao sa svojim fantasticnim prijedlogom.Sad je loptica u njihovom polju pa da vidimo koji ce potez vlast uciniti. Bas me zivo interesuje.

Djurisic LDP Vojvodina

pre 12 godina

E moja izgubljena drzavo kakvi te vode. Pa ovi ne umeju da naprave razliku izmedju zakona i morala, pa stalno kad se nacne tema zakonitosti pokusavaju da je odvuku na teren morala. Alo, da je Beko mislio da se bavi moralom isao bi za popa, a ne bi se bavio privatnim biznisom. Uostalom, moral je jedna veoma siroka lepeza mogucih misljenja, shvatanja, tumacenja, uglova iz kojih se nesto posmatra, tako da ko god uopste nacinje tu temu 1000% je u pitanju demagog a ne ozbiljan covek. Ako je nesto po zakonu, zasto ovaj Dulic ne kaze "Ok, u pravu ste, sve je bilo po zakonu, tacka. Da li je zakon bio dobar ili los - druga tema. Ko je doneo taj zakon i kakvu je on korist imao od toga - e u tom grmu lezi zec, hajmo da vidimo ko je i njega da kaznimo jer je zloupotrebio sluzbeni polozaj" i to bi bilo sve, ne mozete da kaznite onoga ko uoci dobru sansu i kupi jeftino, vec iskljucivo onoga ko je omogucio da se to proda jeftino (naravno, ukoliko je to ucinjeno zloupotrebom sluzbenog polozaja - mimo zakona). A onaj Strahinja ne znam s koje banane je pao, ali jasno da covek bulazni kako je gradsko nesto sto je prodato, i poziva se na zakone iz 197-neke (iz doba komunizma kada privatna svojina kao takva nije ni postojala) koji odavno ne vaze, a onaj Dulic se poziva na nove zakone koje bi da primenjuje retroaktivno, jedino im Beko objasnjava da u momentu prodaje-kupovine koji su zakoni bili na snazi oni i danas vaze u tom slucaju, i tako je svugde u normalnim zemljama. Da je bilo po ovim zakonima o konverziji verovatno da Beko ne bi ni ulazio u taj posao sa Lukom Beograd (mozda i bi, ali postoji pretpostavka da ne bi i zato se to ne primenjuje), ali ovi iz vlasti nikako da to shvate. Ne mozete nesto da prodate pod odredjenim uslovima a nakon prodaje da menjate uslove i pozivate se na moral. To je infantilno ponasanje koje nas ne vodi nikud osim u neki novi post-moderni komunizam, a posto idemo ka EU trebalo bi da uvodimo kapitalizam u drustvo. A retroaktivno, solidarno, kakvo god hocete uzurpiranje privatne svojine je brutalno kompromitovanje ideje kapitalizma koja se i ovako izuzetno tesko prima kod nas. Kapitalizam je sistem u kom je privatna svojina institucija za sebe, to je svetinja maksimalno zasticena ustavom i zakonskim aktima, a ovde se kidise na tudju privatnu svojinu i spocitavaju lekcije kako je "nepristojno" imati puno dok je narod gladan od strane vlasti koja bi trebalo da nam uspostavlja kapitalizam i uci nas o tome sta je privatna svojina. Ovako necemo stici nigde.

Darko

pre 12 godina

Bilo je mucno gledati kako se tri odrasle osobe muce i upinju da dokazu nesto sto nema uporiste ni u pravu ni u logici. Svako treba da sagleda svoje intelektualne mogucnosti pre nego sto se upusti u nesto sto inace nije njegov fah. Jedini logican zakljucak je da Sekulic nije dorastao funkciji koju obavlja jer ostala dvojica i onako ne hvataju sustinu.
Milan Beko je nesporno u pravu i jedini problem tog prava je utemeljenje u zakonu. Dulic bi ipak morao da nauci da se ne moze pljuvati drzava i prethodna vlada ....to je politicka ali i drzavna nekorektnost.On svakako nije za drzavnu funkciju.
Cosic je sinoc ucinio Beku veliku uslugu...mislim da mu to nije bio cilj ali...

Serdjo

pre 12 godina

...ajmo ponovo. Država je odredila osnovice za porez dva ili tri puta veće od realnih, pa joj treba Zakonom odrediti obavezu da nekretnine mora da otkupi od gradjana po toj ceni od onih koji žele da prodaju. Ovako večina gradjana plaća porez po uvećanoj osnovici, koju ni u ludilu ne može da dobije na tržištu. Načini na koje se pljačka narod su razni i uvek originalni, a ovaj je jedan od najpodlijih u ljudskoj istoriji.

boki

pre 12 godina

Pa, mislim da je ovim oboren i stav Insajdera da zemljište vredi 2 milijarde evra!!!

Eto biznisa, uzmite za 40 mil i prodajte za 2 milijarde i dobri ste milijardu devetstošezdeset miliona evra :)

Milos

pre 12 godina

Citam clanke iz pocetka 2007. i svuda se spominje veliki projekat izgradnje u saradnji sa gradskom vlascu, od jula/avgusta 2007. se govori da ce se do daljnjeg baviti samo luckom delatnoscu. Zna se ko je bio gradonacelnik Beograda tada.

Korupcija

pre 12 godina

Beko se sinoc pokazao kao jako vest covek. Problem treba resavati u korenu, znaci treba imenovati (a ne kao sinoc, svi nesto optuzuju, a niko da se usudi da kaze imena politicara koji su ucetstvovali u ovoj prevari) ljude koji su odgovorni. Ali nasi politicari se medjusobno vrlo dobro cuvaju, sve je jedna te ista garnitura koja se smenjuje na vlasti poslednjih 20-tak godina, i ne pada im na pamet da posalju svoje kolege (siguran sam 3/4 njih) u zatvor. Pa nas Ministar Policije je uhvacen sa koferom para, a videli ste kako je sve na kraju zataskano. A da ne pricamo o posptupcima SPS-a dok je sa Slobom bio na vlasti 90.-tih. Tako da nema sta tu da se krivi Beko, covek je samo iskoristio "rupu" u zakonu koju su mu omogucili politicari. Naravno, ako je, a verovatno da jeste, za to im ponudio "nadoknadu" onda svakako trebaju Beko i Miskovic da odgovaraju za to. Ova vlast je obavila ono sto su od nje trazili ovakvi biznismeni koji su je i doveli na vlast - rasprodata im je drzava bud-zasto u poslednjih 10-tak godina, sad imaju svoju "privatnu" drzavu. Sad drzava raznim nelogicnim nametima kroz visoke poreze i cenu goriva pokusava da nam skine kozu sa ledja, jer nije kada je trebala uzela novac od privatizacija. Nece nista promeniti promena vlasti, svi se oni jako dobro drze zajedno, jedino resenje je iseliti se odavde, pa kada ostanu sami neka gledaju nad kim ce da sprovode monopom, kao i haraclijske namete. Neka nam je Bog u pomoci.

Avala

pre 12 godina

Beko raskrci tu luku od propalih i oronulih stacara, napravi skupe a sto manje stanove za "japijevce" pa neka uzivaju, neka odplacaju kredite ceo svoj zivot, samo ih prvo zaposli hehehe

Banderas

pre 12 godina

Svaka cast na razumevanju uticaja gomile i njegovom oblikovanju. Primer iz udzbenika, kako 30 ljudi oblikuje misljenje mase. To je i logican potez, platiti ljudima da iskazu "svoje" misljenje na mestu gde se igranka odigrala. Bravo za Bekov tim koji ga je trenirao za emisiju, ali i za one koji danas rade na "komentarima". Malo je falilo da poverujem, ali nismo svi ****** vesla. UPOZORENJE: svi koji na ovim vestima budu citali komentare bice podvrgnuti direktnom ispiranju, pardon, oblikovanju misljenja! Molim sve koji se osecaju prozvanim za ovo zlo da kliknu minus, cisto da vidim koliko vas je! :)))

Pavle

pre 12 godina

Cudo jedno -- komentari koji hvale Beka su objavljeni sinoc u 23:55 i 23:58, a vec jutros u 7:41 bilo je 189 i 201 glasova koji "preporucuju" te komentare. Para vrti gde burgija nece.

посматрач

pre 12 godina

Министар Дулић је сам себи противречио. Рекао је како је Беко правио договоре са бившом влашћу, а са овом не, а после пар минута каже да су он и Беко више пута разговарали. Можда о пецању у новој марини Луке. Рекао је и то да се чека да криза прође па ће заживети законски прописи који су усвојени од ове власти. За то време све стоји, осим што на Врачару неке буразерске фирме граде стамбене објекте. Многи би се изненадили када би знали да би лука у свом пуном капацитету, препородила овај град.

Docker

pre 12 godina

Čitava emisija bi mogla da se svede u jednu rečenicu: "oni kao hoće da se otcepe, a mi im kao ne damo". Sve u svemu, svi su u istom kolu i njima će biti dobro, ovako ili onako, a šta ćete vi? A šta ćete vi?

degaziranje lopte pravo centarforu na nogu

pre 12 godina

ovo me malo podsetilo na cuveni intervju vucele sa slobom pre petnaestak godina,kad je vucela tako "izresetao" slobu da je ovaj ispao jako VELIKI I INTELIGENTAN, sto je i hteo. Nisko,providno,...

gaga

pre 12 godina

Beko je gospodin covek u odnosu na sve ove ljude koji sede u vladi i nazivaju se ministrima! Jedna vlada mu proda Luku BG, po tada propisanim zakonima, a druga vlada isto trazi nazad. Kada ste videli da covek ima neke druge planove sa Lukom BG, okupili ste se kao sakali i tuzite!
Sve sto si sinoc izgovorio Dulicu pokazalo je pravo lice tebe i tvojih saradnika, ministara!!!

dalia

pre 12 godina

Kakav je, takav je, ali taj Beko barem nesto radi. A ministri koji pokusavaju da opstruisu i manipulisu su provaljeni odavno!
U ovoj utakmici koliko vidim rezultat je 1:0, za Beka!

Milenko

pre 12 godina

Nije mi jasno,kako niko nije postavio pitanje.,
Koji su to ljudi koji su vrsili privatizacije a ne oni koji su privatizovali zemljista,fabrike...,to je srz problema !?
KO JE PRIMIO PARE DA SE TO SVE PRODA U BEZCENJE ?????

ns

pre 12 godina

Citat Milan Beko. Hajdemo još jednom ... bla, bla,bla. Pa onda, hajdemo još jednom ... bla, bla, bla. I jedno pedeset puta tokom emisije. G.Beko se u stvari ludo zabavljao i zaključujem da se oseća kao gospodar Srbije, života i smrti svih nas što dobija patološke razmere. On može sve a mi mu ne možemo ništa.

Starac

pre 12 godina

Draga Ivanka, zasto mislis da bi na B92 kad su vec pokusali da isprepadaju Beka, sada filtrirali komentare i pustali samo one koji njega podrzavaju?
Nema logike!
Da su posla cista, nisu, a da je covek ostavio utisak, jeste.
Da pare zavrse kod domacina i kod onog koji zna sta ce sa njima, ja mislim da je dobro. Ako proba da ih znese, onda se zna sta je red raditi sa njim.

MARIJA77

pre 12 godina

Nasa Vlada, ma koja to bila, nema kadar, a o vizijama i da ne pricam . Gospodin Beko je odrzao lekciju celoj Vladi, ali i narodu, pa neka vide za koga ce glasati !

Dragan

pre 12 godina

Ako je Beko kupio akcije luke, i u skladu sa tada važećim zakonima dobio i pravo raspolaganja zemljištem na kome se luka nalazi ne postoji zakonski prihvatljiv način da se za realizaciju njegove namere naplati još novca od strane države. Ako se na kraju ispostavi da je Beko u pravu postavlja se pitanje od koga će da potražuje nadoknadu za štetu jer je bio sprečen da raspolaže imovinom koju je platio i ko će Srbiji da nadoknadi izgubljeno vreme i kredibilitet države u koju ima smisla ulagati novac jer postoji nešto što se zove zakon i definiše nešto što se zove svojina.

Ako je Beko bilo šta u pomenutom procesu uradio mimo zakona, zna se, oduzimanje nelegalno stečene imovine i sankcija u skladu sa prekršenim zakonom.

Joseph

pre 12 godina

Nešto mi nije jasno? Da li je ove komentare pisao Bekov tim i "kreirao stvarnost" ili je većina komentatora do te mere detinjasta pa se oduševljava ovakvim jeftinim manipulacijama a la Big Lale. I šta ima da bude inteligentno u arogantno-pokroviteljskom nastupu : "Opet niste razumeli, 'ajmo ispočetka ( pačići mali) Vi možete do sutra da tvrdite da je 2 + 2 = 4, ali ako JA tvrdnju , tipa 2+2 = 5 ponovim milion puta, ima, garant, svi da mi poveruju" Lepo je što se g-din Beko brine o zakonu o autorskim pravima ( kakve to veze ima sa vlasništvom nad zemljištem ? ), ali bi ga trebalo podsetiti da taj pristup i ta ideja nisu originalni. Doduše, autor te ideje je odavno mrtav, pa Beku verovatno zakon dozvoljava da je koristi bez naknade.

Mali Bata

pre 12 godina

S obzirom koliko je i ranije bila isticana Bekova inteligencija i sposobnost, preksinoc sam bio razocaran. Pricao je smesne stvari i to oskudnim recnikom, a nije odgovarao na pitanja. Da ne pricamo da je ceo slucaj jasan kao dan, isto kao Novosti, kao Knjaz Milos, kao.....
Drugari, Vi koji ste oduševljeni doticnim biznismenom predlazem jedno spontano okupljanje i potpisivanje peticije za Beka kao Predsednika.
Na kraju krajeva i Milosevic ga je smatrao jednim od najsposobnijih Srbalja.

прогледао

pre 12 godina

Јел' се то као Беко свађа са Владом? Којешта, па они свирају у исту свиралу! То је само представа за широке народне масе са циљем да се помисли како је Влада "непоколебљива" у отимању до задњег (туђег) динара, цента и сл.

dana

pre 12 godina

Vidim da je Bekov tim vec postavio komentare. Rade vredno da izgleda kao da narod je na strani Beka-milijaredera, koji se obogatio na nas racun!

trt

pre 12 godina

Koji igrac hahaha... "Kazete da sam kupio jeftino i da je to najveca greska vlasti?! Evo vam nazad po toj ceni i resen problem!" Ako je jeftino nemaju argument da odbiju, zaradili bi 2 milijarde evra, prekinuli bi se sporovi, zar ne? Ili mozda to bas i nije tako... Znaju da pljuju staru vladu, kao oni su sveci, evo vam prilike da delima potvrdite svoje reci!!!! Samo se plasim da nista od toga nece biti, nego ce i dalje vikati "lopov, lopov", suditi se do beskonacnosti gde cak ni "njihovi" sudovi nece da presude za njih.. Bitno da im kriv Kostunica... Sramota od vlasti..

Nikola

pre 12 godina

Bla, bla, bla... kako ono rece gosn. Beko dok je bio na celu Zastave: Ovi iz Opela, Audija i ostali auto proizvodjaci konstantno izbacuju nove modele jer imaju nedostatke na svojim kolima. Nas Yugo nema nedostatke i ne planiramo inovacije... rece to i sede u A8

Ivanka

pre 12 godina

Citam komentare I ne verujem. Beko briljantan, Beko preposten, Beko spasilac, Beko osnuj partiju??? Dragi Bekovi poslusnici, kada vec dobijete naredjenje da pisete narucene komentare za svog gazdu onda se bar potrudite da ne budete providni. Od ovih imam nagon za povracanje.

rade

pre 12 godina

Jos jedna emisija u kojoj bi gostovao Beko i bez razmisljanja bi trebao da osnuje politicku partju,bolje bi proso na izborima nego svi danasnji politicari zajedno.

Pavle

pre 12 godina

Cudo jedno -- komentari koji hvale Beka su objavljeni sinoc u 23:55 i 23:58, a vec jutros u 7:41 bilo je 189 i 201 glasova koji "preporucuju" te komentare. Para vrti gde burgija nece.

Nishlija

pre 12 godina

Svaka cast za gospodina Beka ! Ne ulazim kako je stekao svoj kapital ali njegov INTELEKT je na veoma visokom nivou. Uporedicu ga samo sa nekim takozvanim biznismenima Karicem,Kosticem,Kenetom i Palmom pa gospodin Beko je za njih svetska klasa. Steta je sto za tako sposobnog i bogatog coveka nema mesta u vladi Srbije . Kada bi vodio racuna o interesima Srbije kao sto vodi racuna o interesima svojih firmi gde bi nam bio kraj... Veoma me je prijatno iznenadio !!!! Dulica necu da komentarishem covek je cista sirovina i demagog.

Miroslav

pre 12 godina

Da su poceli i o medicini verovatno bi Beko Dulicu i o tome odrzao predavanje!Eee kad bi bilo vise ljudi kao sto je Beko gde bi nam bio kraj...

Banderas

pre 12 godina

Svaka cast na razumevanju uticaja gomile i njegovom oblikovanju. Primer iz udzbenika, kako 30 ljudi oblikuje misljenje mase. To je i logican potez, platiti ljudima da iskazu "svoje" misljenje na mestu gde se igranka odigrala. Bravo za Bekov tim koji ga je trenirao za emisiju, ali i za one koji danas rade na "komentarima". Malo je falilo da poverujem, ali nismo svi ****** vesla. UPOZORENJE: svi koji na ovim vestima budu citali komentare bice podvrgnuti direktnom ispiranju, pardon, oblikovanju misljenja! Molim sve koji se osecaju prozvanim za ovo zlo da kliknu minus, cisto da vidim koliko vas je! :)))

Biljana

pre 12 godina

Evo javljam se i ja iz Republike Srpske.Prvi put sam imala priliku da slusam gospodina Beka i malo je reci da me je odusevio.Kao prvo treba imati petlju i doci u emisiju gdje je odnos 3:1 i svi vas nazivaju lopovom. Dzaba onoj trojici nisu me nikako ubjedili u ono sto su pricali mada ni oni sami sebe ne razumiju. Insajder je ova put stvarno pao u mojim ocima. Tako lose uradjena priprema a tek finansijska analiza.Beko je u pravu za sve sto je rekao a to sto drzava kao prodavac nije bolje prosla za to krivite odgovorne u vlasti.Lopovi su prodavci a ne kupci.A kad je Dulic rekao da bi Beko bar iz moralnih razloga trebao da plati rentu i troskove uredjenja na komercijalno zemljiste... tu sam pala sa stolice. Na kraju ih je patosirao sa svojim fantasticnim prijedlogom.Sad je loptica u njihovom polju pa da vidimo koji ce potez vlast uciniti. Bas me zivo interesuje.

Maja

pre 12 godina

Beko za predsednika. Gledam prvi put i ovo je prijatno iznenadjenje za mene da imamo ovako inteligentne ljude u Srbiji. Dulic je ispao smesan zajedno sa voditeljem i onim pravnikom. Beko je kupio i platio po zakonu, a ko je donosio te zakone neka odgovara. A sad drzava se setila da nema para pa hoce da otima od onih koji imaju.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Moram priznati, Beko im je posteno odrzao lekciju i cas ekonomije. Ne mogu da shvatim onog ministra koji prvo glumi policajca i striktno po zakonu a par minuta kasnije oblaci mantiju i svodi celokupnu pricu na nivo moralisanja. Pobogu covece, razumes li ti sta znaci pravna i sekularna drzava? To je drzava u kojoj je slovo zakona jedini moral i u kojoj svako zna koja su mu prava i nema potrebe nikog da ubedjuje ni u sta - ako je zakon na njegovoj strani on je zasticen kao bela mecka i to je to. Ovde se ocigledno menjaju zakoni kako se kome svidja i primenjuju retroaktivno sto inace po ustavu nijedne normalne zemlje ne bi trebalo da je moguce. Ovo je cisto pravno nasilje i zloupotreba sto nasa vlast cini. A teza ministra da Beko treba da plati jer ima puno jos je i najgluplja koju sam cuo, njegove su pare i on moze da ih da kome hoce na bazi dobrovoljnosti (a ta dobrovoljnost podrazumeva i da ne mora da ih da nikom, inace ne bi bila dobrovoljnost), ali doneti zakon i primenjivati ga retroaktivno a potom ga pozivati da na bazi dobrovoljnosti da pare zvuci mnogo glupo. Ocigledno je da Beko ima posla sa amaterima iz vlasti kojima je dupe zinulo na njegove pare i hoce po svaku cenu krseci sve moguce zakone da mu uzmu deo toga. E pa ne moze gospodo, imate zakone, imate ustav, imate sudove... ako je sve bilo po zakonu to vam je sto vam je, ko ste vi da ulazite u to da li su zakoni bili dobri, puni morala i ostale gluposti. To su bili zakoni i pod tim uslovima je Beko izvrsio ovu transakciju, pod ovim novim koje biste retroaktivno da primenjujete verovatno da covek ne bi ni ulazio u celu tu pricu - zato se zakoni ne mogu i ne primenjuju retroaktivno nigde u normalnom svetu. Uopste nije cudo sto se coveku zuri u EU, pod ovakvom vlascu koja ne postuje bukvalno niti jedan princip i tekovinu pravnih drzava, a u kojoj narod nema za leba i najbolje se skupljalju pol. poeni kada im nudite glave bogatih ljudi, tesko je njemu da istera svoja prava koja su mu zakonom garantovana.

dalia

pre 12 godina

Kakav je, takav je, ali taj Beko barem nesto radi. A ministri koji pokusavaju da opstruisu i manipulisu su provaljeni odavno!
U ovoj utakmici koliko vidim rezultat je 1:0, za Beka!

matijevic

pre 12 godina

Obrazovanje Ministra Dulica je zaista sramota za ovu Drzavu.
Ranije sam mislio da je najveci problem korupcija,ipak nama neznanje cini nepopravljivu stetu.

Gospodin Beko je u pravu zakon moramo postovati u svim prilikama i na tome treba istrajati.

Ugledajmo se na Djokovica!!

kole

pre 12 godina

Beko im je opet očitao lekciju. (Jugoslvu drugi put, makar ne objavili).
Što je najgore izgleda da je sve što je radio bilo po zakonu.

Aca

pre 12 godina

Razvalio ih Beko svu trojicu! Jugoslav se povukao vec posle par recenica, Strahinja ni sam sebe ne razume sta prica, a i Dulic se bogami napricao o necemu u sta se ne razume. Sve u svemu pravi odraz nesposobnosti nasih vladara, odnosno i nasa sramota sta smo dozvolili.

ivan

pre 12 godina

Moram da priznam da je Beko ostavio jako dobar utisak na mene.A za ovu dvojicu koji ocigledno barataju samo frazama i populistickim glupostima nemam komentar.

cajka

pre 12 godina

Gledao sam "Insajder" i jasno cuo kada je Beko ponudio drzavi i gradu da kupe luku po ceni koja podrazumeva ulaganje u luku i onoliko novca koliko je placeno malim akcionarima. Ne nudi im zemljiste vec luku koja se nalazi na zemljistu. Ajde sad junacka drzavo i veliki grade da vas vidim! Po "Insajderu" vrednost zemljista u luci je 2,5 milijarde evra. Luka je kupljena za 40 miliona, plus ulaganja, ne moze biti vise od 120 miliona evra. Kupite, pa prodajte za 2,5 milijarde evra. Da li neko pametan u ovoj zemlji vidi sa kim ima posla? Strahinja, Dulic, Baracka! Blago drzavi koja ih ima. Niko sinoc ne demantova Beka da smo po uslovima ulaganja na 173 mestu u svetu od 184 drzave. Dulic cuti! Stalno ponavlja konverzija, konverzija, konverzija... Nigde u zakonu nisam nasao da je konverzija obavezna. Uostalom i taj njegov zakon zovu "Zakon luke Beograd". Sinoc sam bio postidjen od strane drzavnih cinovnika. Istina je da ih je Beko tri puta do sada dobiio na sudu, da je krivicna prijava vec jednom odbacena jer nije nadjeno elemenata krivicnog dela. Ali tu je Baracka, koja inicira novu krivicnu prijavu koju podrza ministar. Zar ne znaju da se po toj krivicnoj prijavi vec odlucivalo? Ne poznajem ni Beka ni Miskovica ni bilo koga od ljudi koje nazivaju tajkunima. Nemam nikakav ni biznis ni ti sam privatnik. Ne zavisim od njih. Ovo je sramota. Na kraju ce drzava da plati ogroman novac od narodnih para a Strahinja i ministar ce se pravdati da su oni sve ucinili ali da im neko podmece nogu. Strahinja sinoc kaze da on zna ko je to ali nece da kaze. Po nasem zakonu ako znas za krivicno delo a ne prijavis snosis odgovornost kao da si ga ucinio. Jadna Srbijo sta ces jos docekati.

Peki

pre 12 godina

Kao sto svaka bajka pocinje sa "Bilo jednom davno..." -tako I svaki Insajder pocinje sa "Bilo je to u vreme Vojislava Kostunice..Iako cenim Jugoslava Cosica, mislim da ste preterali sa napadima na Kostunicu -samo ga jos niste optuzili da je on licno isekao sape kerusi Mili! O g-dinu Dulicu nemam sta da kazem, osim da je covek, kao I cela njegova partija I Vlada - nekompetentan, demagog I nesposoban. Milan Beko ga je oduvao kao balon!

ns

pre 12 godina

Citat Milan Beko. Hajdemo još jednom ... bla, bla,bla. Pa onda, hajdemo još jednom ... bla, bla, bla. I jedno pedeset puta tokom emisije. G.Beko se u stvari ludo zabavljao i zaključujem da se oseća kao gospodar Srbije, života i smrti svih nas što dobija patološke razmere. On može sve a mi mu ne možemo ništa.

Nikola

pre 12 godina

Tesko je odupreti se utisku koji ostavlja Ministar Oliver Dulic.
Tuzno je videti ko cuva interese naroda i "kakve napredne misli" sire.

Posle ove emisije Insajder zaista mislim da je G-din Beko u pravu, moramo postovati zakon u svim prilikama. Na tome treba istrajati.

Ja bih svakako pre uposlio gospodina Beka za bilo koji posao pa cak i ortopeda u odnosu na Ministra Olivera.

Rezultat je vazan ucimo od Djokovica.

Lakica

pre 12 godina

Moram da primetim da je Beko ocitao svima u vecerasnjoj emisiji Insajdera.Pokazao je da je koherentniji i mnogo bolje informisan "igrac" od ostalih gostiju,pa i samog voditelja.
Pravobranioc je mlatarao rukama kao dirigent na koncertu,uzas.
Beko kupi sve pa pocni da vladas,radje cu se prikloniti tvom taboru jer bi kao vodja sigurno bio bolji nego sadasnja garnitura. ;)

Duci0167

pre 12 godina

Teska srca priznajem da je Beko izgledao i drzao im lekciju kao da je doktor nauka svemirskog istrazivanja crne materije a gosti i voditelj kao zbunjene tinejdz srednjoskolke!
Ne osudjujem ljude dok ne cujem i drugu stranu a sinoc smo je culi i doneo sam zakljucak da je ZAKONIT LOPOVLUK najisplativiji!
Gosn Insajder spremi se malo bolje i dovedi ljude koji mogu da pariraju Beku. Beko bi te u jul-u ubedio da je decembar. Gde su svi bili pre nego je Beko preuzeo luku da pricaju koliko vredi i frljaju se ciframa?
Ono sto MENE najvise boli je to sto je on (Beko) to sve radio po zakonu! Bio ***** ili ne,to bilo prva ozbiljna izgradnja Beograda posle ORA i NBG. Vlast (svaka) ce da drnda i radi Gazelu k'o da posumljava Mesec. Nemojte da me pogresno razumetene,ne volim Donald Trampove ali ovaj je ****** celu drzavu. Gosn Sekulic bi hteo da izgovori 3 recenice na razlicitu temu odjednom! Nista ga nisam razumeo. Trebaju mu jos jedna usta!
Dovesti strane izvrsitelje i sta kazu,tako neka bude! Ocigledno nismo sposobni nizasta!!!

gaga

pre 12 godina

Beko je gospodin covek u odnosu na sve ove ljude koji sede u vladi i nazivaju se ministrima! Jedna vlada mu proda Luku BG, po tada propisanim zakonima, a druga vlada isto trazi nazad. Kada ste videli da covek ima neke druge planove sa Lukom BG, okupili ste se kao sakali i tuzite!
Sve sto si sinoc izgovorio Dulicu pokazalo je pravo lice tebe i tvojih saradnika, ministara!!!

Novak Bozovic

pre 12 godina

Beko me odusevio veceras,covek je jasno i argumentovano pricao a Dulic i Sekulic ne zasluzuju da rade u drzanim institucijama,odmah bi trebali da dobiju otkaze!

Pittsburgh

pre 12 godina

Samo me zanima jedna stvar, kako je g.din Beko dosao do tih silnih miliona ? A ovi komentari kako je sposoban, pametan, itd.. pa i **** *** Saric je pametan i sposoban, cim ima 100 miliona Eura. O Dulicu ne vredi trositi reci. Sve u svemu, jadna Srbija i sa Bekom i sa Dulicem.

Ivan

pre 12 godina

Svaka cast Beku na ponudi koju je dao vlasti na kraju emisije! Ako ne prihvate, sve je jasno! Sta vise da se prica! Vlast ima priliku da kupi zemljiste za nek je 200 miliona lupam, i hajde da vidimo kako smekeri dobijaju 2 milijarde za to!

Bosko

pre 12 godina

Beko je dao javnu ponudu i javno je stavio do znanja politicarima da nece da pristane da mu otimaju nesto sto je njegovo i da nece da pristane da im daje procente!Neka odgovore na ponudu i neka je kupe,sad su sve karte na stolu ispred ociju javnosti!

Dusan

pre 12 godina

prof. dr Milan Beko i studenti u pokusaju - ili ti, za klasu visi i pametniji! Strasno je videti ko vodi ovu drzavu! Ne gotivim oligarhiju ali pored ovakvih na vlasti , moram da priznam, pocinjem da uzivam u predstavi.

maja

pre 12 godina

Gledala sam sinoc emisiju i bila zapanjena koliko ovi nasi iz vlade nemaju pojma i koliko nisu dorasli jednom Beku.Tesko nama ko nas vodi sinoc mi je sve bilo jasno

Djurisic LDP Vojvodina

pre 12 godina

E moja izgubljena drzavo kakvi te vode. Pa ovi ne umeju da naprave razliku izmedju zakona i morala, pa stalno kad se nacne tema zakonitosti pokusavaju da je odvuku na teren morala. Alo, da je Beko mislio da se bavi moralom isao bi za popa, a ne bi se bavio privatnim biznisom. Uostalom, moral je jedna veoma siroka lepeza mogucih misljenja, shvatanja, tumacenja, uglova iz kojih se nesto posmatra, tako da ko god uopste nacinje tu temu 1000% je u pitanju demagog a ne ozbiljan covek. Ako je nesto po zakonu, zasto ovaj Dulic ne kaze "Ok, u pravu ste, sve je bilo po zakonu, tacka. Da li je zakon bio dobar ili los - druga tema. Ko je doneo taj zakon i kakvu je on korist imao od toga - e u tom grmu lezi zec, hajmo da vidimo ko je i njega da kaznimo jer je zloupotrebio sluzbeni polozaj" i to bi bilo sve, ne mozete da kaznite onoga ko uoci dobru sansu i kupi jeftino, vec iskljucivo onoga ko je omogucio da se to proda jeftino (naravno, ukoliko je to ucinjeno zloupotrebom sluzbenog polozaja - mimo zakona). A onaj Strahinja ne znam s koje banane je pao, ali jasno da covek bulazni kako je gradsko nesto sto je prodato, i poziva se na zakone iz 197-neke (iz doba komunizma kada privatna svojina kao takva nije ni postojala) koji odavno ne vaze, a onaj Dulic se poziva na nove zakone koje bi da primenjuje retroaktivno, jedino im Beko objasnjava da u momentu prodaje-kupovine koji su zakoni bili na snazi oni i danas vaze u tom slucaju, i tako je svugde u normalnim zemljama. Da je bilo po ovim zakonima o konverziji verovatno da Beko ne bi ni ulazio u taj posao sa Lukom Beograd (mozda i bi, ali postoji pretpostavka da ne bi i zato se to ne primenjuje), ali ovi iz vlasti nikako da to shvate. Ne mozete nesto da prodate pod odredjenim uslovima a nakon prodaje da menjate uslove i pozivate se na moral. To je infantilno ponasanje koje nas ne vodi nikud osim u neki novi post-moderni komunizam, a posto idemo ka EU trebalo bi da uvodimo kapitalizam u drustvo. A retroaktivno, solidarno, kakvo god hocete uzurpiranje privatne svojine je brutalno kompromitovanje ideje kapitalizma koja se i ovako izuzetno tesko prima kod nas. Kapitalizam je sistem u kom je privatna svojina institucija za sebe, to je svetinja maksimalno zasticena ustavom i zakonskim aktima, a ovde se kidise na tudju privatnu svojinu i spocitavaju lekcije kako je "nepristojno" imati puno dok je narod gladan od strane vlasti koja bi trebalo da nam uspostavlja kapitalizam i uci nas o tome sta je privatna svojina. Ovako necemo stici nigde.

Van Helsing

pre 12 godina

Nikada nisam podnosio tajkune, ali za ovog ortopeda, je Beko moralna i intelektualna gromada. Vratite čoveku pare pa napravite poštenu licitaciju za luku i svi srećni. U čemu je problem? Očigledno je da mu organizovana grupa na vlasti traži previše za ugranju pa mu se ne isplati da ulaže u luku.

pesimista

pre 12 godina

Mozete da pricate sta hocete gospodo iz "VLADE",maske polako pocinju da padaju,nije vam Beko kriv sto je kao i svaki biznismen gledao unapred dugorocno i da zaradi,za rayliku od vas pilicara koji ne vidite dalje od vaseg dzepa.Ne volim likove poput Beka ,ne dryim mu stranu,ali je u pravu covek potpuno,Bolje krenite od toga ,koje uopšte prodavao Javnu imovinu,i ko se sve ugradio u toj prici.Ukratko,dobili ste šamarčinu od Beka....

Starac

pre 12 godina

Draga Ivanka, zasto mislis da bi na B92 kad su vec pokusali da isprepadaju Beka, sada filtrirali komentare i pustali samo one koji njega podrzavaju?
Nema logike!
Da su posla cista, nisu, a da je covek ostavio utisak, jeste.
Da pare zavrse kod domacina i kod onog koji zna sta ce sa njima, ja mislim da je dobro. Ako proba da ih znese, onda se zna sta je red raditi sa njim.

laburista

pre 12 godina

Ovaj Strahinja kao da vodi privatnu advokatsku kancelariju i sudi se za svoju dusu... Zali se na sudove a reizbrali su ih njegovi partijski drugari..
Dobro mu je Beko rekao.. da radis za mene odavno bi dobio otkaz" :) koji kralj ....

Nenad011

pre 12 godina

Gospodin ministar i pravobranioc a i novinar se ocigledno nisu dobro pripremili za suceljavanje s g-dinom Bekom. Sve se svelo na "znamo mi, mora da je bilo zloupotreba". Ako je bilo, dokazite, ako nije bilo prekinite razgovor. Ako je g-din Beko platio malo, pokazite koje nudio u tom trenutku vise a zbog necega nije mogao da kupi nego je sve otislo kod doticnog gospodina. Ako se ne varam tender na kupovinu luke je bio javni, svako od nas je mogao da se javi i da spreci prozvanog da kupi luku - niko se nije javio ili ponudio vise od njega, znaci to je bila cena. Zasto je prodato na ovaj nacin a ne luka posebno a zemlja posebno, to je pitanje za vlast a ne za kupca.
Da ne pominjem onaj smeh na kraju oko lobiranja ili ne lobiranja, pa sta, koliko je vec gradjana Srbije tuzilo drazvu u Strazburu i to nije bila vest dana, a sada "sram vas bilo, tuzite nas". Sve u svemu, lepo receno na kraju "otkupite nazad ako smatrate da je prodato za male pare", ne mozete ga zakonski naterati na konverziju ili promenite zakon da je konverzija obavezna i to je to. Sve ostalo je pokazivanje impotencije drzave u pravnom polju, to vrlo ohrabrujuce deluje na druge cinovnike i biznismene da ponove slicne podvige.
Jos nesto, govori se o novcu koji je drzava dobila i "mogucem profitu", jedno je prodati nesto za konkretne novce a drugo je sanjati da se dobije vise. Ako je neko u tom trenutku nudio vise sto njemu nisu prodali nego bas ovim ljudima, mozda zato sto niko drugi nije imao ni toliko para koliko su oni bili spremni da daju.

Dragan

pre 12 godina

Beko je svojom smirenoscu i argumentima pokazao da je postupao u skladu sa zakonom.E sad,sto su zakoni kod nas nakaradni pa se svi utrkuju da postupajuci po njima dodju do licne koristi zalazi u sferu morala i savesti a to se ne moze tretirati kao krivicno delo.Ako Beograd ima takvog pravobranioca(covek nije par zglavnih recenica izustio) nije ni zasluzio nista bolje.

cvetrots

pre 12 godina

Bila bi fora da je ministar Dulić u nekom trenutku rekao: "Ja ne razumem o čemu ovde pričate, ja sam ortoped ..." i tako se elegenatno izvukao iz priče...

Darko

pre 12 godina

Bilo je mucno gledati kako se tri odrasle osobe muce i upinju da dokazu nesto sto nema uporiste ni u pravu ni u logici. Svako treba da sagleda svoje intelektualne mogucnosti pre nego sto se upusti u nesto sto inace nije njegov fah. Jedini logican zakljucak je da Sekulic nije dorastao funkciji koju obavlja jer ostala dvojica i onako ne hvataju sustinu.
Milan Beko je nesporno u pravu i jedini problem tog prava je utemeljenje u zakonu. Dulic bi ipak morao da nauci da se ne moze pljuvati drzava i prethodna vlada ....to je politicka ali i drzavna nekorektnost.On svakako nije za drzavnu funkciju.
Cosic je sinoc ucinio Beku veliku uslugu...mislim da mu to nije bio cilj ali...

Avala

pre 12 godina

Beko raskrci tu luku od propalih i oronulih stacara, napravi skupe a sto manje stanove za "japijevce" pa neka uzivaju, neka odplacaju kredite ceo svoj zivot, samo ih prvo zaposli hehehe

Ivan

pre 12 godina

Realno, Beko je covek stvarno na mnogo visem intelektualnom nivou od Dulica i javnog pravobranioca. Dulic je pricao demagosku pricu koja nije bila zasnovana na cinjenicama, dok je gradski pravobranilac covek bio nervozan da to nije normalno. Realno, Beku je najteze od svih njih u toj situaciji, a bio je najprisebniji i dokazao da je najpametniji. S druge strane, da covek nije sigurno sve pare zaradio na najposteniji nacin, verujem da je tacno. Pa Miskovic je silne pare zaradio na taj nacin sto se u ugovorima koje sklapaju njegove firme sa drugim firmama postavi tako da on nikako ne moze da izgubi, a da druge firme sigurno gube! I onda se tuze, i naravno Misko uvek dobije jer firma s kojom potpisuje pozuri da potpise ugovor zbog vrednosti samog posla. I na kraju umesto 500 000 evra da zaradi, firma izgubi 1 000 000, a Misko zaradi.

ludzbunjen

pre 12 godina

voleo bih da mi neko objasni.. ili je beko kupio firmu za 200 hektara i platio je jeftino... ili je kupio bez ikakvog zemljista, prava na gradnju i ostalo, u kom slucaju je platio preskupo.. ne moze ljudi i jedno i drugo... ako hocete da mu uzmete neke pare morate se dogovoriti.. ovako em ima brisel da vas lupi po usima, em mu necete ni zutu banku uzeti.. sve amateri na vlasti

Dragutin

pre 12 godina

Ne bi smeo da odustane od realizacije projekta zbog sujetnih cinovnika i politicara koji imaju samo licne interese!Sigurno bi grad Beograd i gradjani Srbije vise imali koristi od Beka i njegove firme!

Nik

pre 12 godina

A ko je sedeo u toj vladi pored Kostunice? Ko je formirao prethodnu vladu? Ko je imao vlast u Beogradu sve ove godine?
Ja nemam amneziju. A vi?

PPeca@SER

pre 12 godina

Jadni nepripremljeni voditelj koji uporno pokusava da od bilo kog ucesnika u emisiji izvuce da izgovore ime na koje on sve vreme pikira a jadno se pripremio za emisiju, valjda ocekujuci da su njegovi "sajadnici" bolje spremljeni pa ce on samo aplaudirati.
Jadni a i javni PRAVObranioc koji kaze kako je eto on upoznao mnogo ljudi i mnogo toga zna ali nece da kaze nego ce to posle da napise...
Jadni Ministar Dulic koji gleda jadnog javnog pravobranioca kako prica kojestarije, a i sam ne iznosi ni jedan dobar razlog nego udara na moral i na kraju, kao vrhunac, kada cuje da se Luka zalila Briselu - udara na patriotizam po sistemu "Sram vas bilo, pa to nije lepo da se pljuje po sopstvenoj kuci".
Jadna emisija. A ipak, drago mi je da sam je gledao, potvrdila mi je uverenje da ova vlast vise ne zna sta radi. Jadna vlast.

degaziranje lopte pravo centarforu na nogu

pre 12 godina

ovo me malo podsetilo na cuveni intervju vucele sa slobom pre petnaestak godina,kad je vucela tako "izresetao" slobu da je ovaj ispao jako VELIKI I INTELIGENTAN, sto je i hteo. Nisko,providno,...

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Ako prodavac proda kupcu neku stvar, prava, licencu ili što god drugo, a kupac plati ugovorenu cenu, onda prodavac ne može da menja taj ugovor jednostrano. Ako se vrednost prodate stvari sutra poveća, kupac će imati dobitak, ako se smanji kupac će imati gubitak. Možete vi da politički ili na drugi način gonite Koštunicu, ali ugovor o prodaji ne možete da menjate, osim ako mislite da od Srbije zaista napravite banana državu.

Kako će danas neko bilo šta da kupi od vas, a vi se sutra "pišmanite", pa to ne može ni na buvljoj pijaci. Molim ministra Dulića da se ne bruka, pravne stvari nisu politika.

Bosko

pre 12 godina

Beko je dao javnu ponudu i javno je stavio do znanja politicarima da nece da pristane da mu otimaju nesto sto je njegovo i da nece da pristane da im daje procente!Neka odgovore na ponudu i neka je kupe,sad su sve karte na stolu ispred ociju javnosti!

Mali Bata

pre 12 godina

S obzirom koliko je i ranije bila isticana Bekova inteligencija i sposobnost, preksinoc sam bio razocaran. Pricao je smesne stvari i to oskudnim recnikom, a nije odgovarao na pitanja. Da ne pricamo da je ceo slucaj jasan kao dan, isto kao Novosti, kao Knjaz Milos, kao.....
Drugari, Vi koji ste oduševljeni doticnim biznismenom predlazem jedno spontano okupljanje i potpisivanje peticije za Beka kao Predsednika.
Na kraju krajeva i Milosevic ga je smatrao jednim od najsposobnijih Srbalja.

zoran

pre 12 godina

Priča o privilegijama a sudije koje je postavila Vlada u kojoj je Dulić Ministar, po Bekovoj priči, TRI puta presuđuju u Bekovu korist.

Ko je tu lud a ko zbunjen ne znam, samo znam da sam ja sa 58. godina na berzi rada i da posle operacije srca, koju sam imao prošle godine, niti mogu da nađem posla a nemam pravo na penziju.

Toliko i hvala na pažnji.

He-man

pre 12 godina

A sta kao kod Mirka svi kucaju i ulaze na prsticima? Koliko je ovo smesno...sta prica ovaj Dulic. Mozda mu treba dati da napravi sajt Luke Beograd, on ume covek dobro da zaradi...

Zoki

pre 12 godina

Nemam ambicije da ovde branim Beka ili bilo kojeg drugog srpskog tajkuna, ali Dulićev nastup mi se ne sviđa.
Kao prvo, ako kaže da "državu interesuje jedino kada će biti izvršena konverzija zemljišta kako bi se ispravila nepravda u kojoj je 200 hektara prodato za 40 miliona evra" on indirekto priznaje da je kupcu Luke Beograd PRODATO 200 hektara - tih istih za koje se sada tvrdi da na osnovu ugovora iz 1975. godine pripada Gradu Beogradu.
Ako se prilikom kupovine Luke Beograd radilo o korupciji, onda tu korupciju treba dokazati na sudu. Nakon toga se ugovor lako može poništiti.
Ako je država Srbija prevarila kupca u pogledu toga šta je imovina luke, onda država treba da odgovara za prevaru. Potpuno je nebitno to što je u vladi sedeo Koštunica a sada sedi Cevtković - kriva je država.
Ovaj spor može na kraju da završi na evropskom sudu ili arbitraži, tim pre što je vlasnik kompanija iz Luksemburga. Ukoliko država ne dokaže korupciju ili ne postigne dogovor sa vlasnikom - taj spor će da izgubi kao što je gubila i mnoge druge sporove. Račun će plaćati svi građani Srbije.
Možda bi za Srbiju bilo najbolje da otkupi nazad akcije Luke Beograd, pa onda neka radi šta hoće i sa lukom i sa zemljištem.

MARIJA77

pre 12 godina

Nasa Vlada, ma koja to bila, nema kadar, a o vizijama i da ne pricam . Gospodin Beko je odrzao lekciju celoj Vladi, ali i narodu, pa neka vide za koga ce glasati !

Zorkly

pre 12 godina

Dilicu, nece ti Brisel lupati cvrge zato sto je Beko platio lobiste, vec samo ako ti lobisti imaju sta pametno da kazu o neustavnosti zakona.. Zato nema sta da se plasis ako ti je zakon ustavan... A deluje mi da se plasis, veliku si knedlu progutao na tu temu...

juemil

pre 12 godina

Pa stvarno, neka kupe, ponuda je ok. Hajde da vidimo.
Sto rece jedan komentator bice "dobri" dve hiljade miliona evra!!!
Dobit prema "cijeni" prava sitnica!
'
Uzgred, idu mi na zivce svi ovi tajkuni i to zesce ali moram priznati
da sam jedino Beka razumeo sta prica i sta hoce! Ova dvojica, tutamute,
ovo, ono, mi, vi ,oni! Da Bog sacuva koji likovi!

placi Srbijo

pre 12 godina

svako ko nesto vredi odustaje od ove nase Srbije,mladi odlaze,sposobni odustaju..samo se politicari bore,ali za svoje dzepove...zalosno!

посматрач

pre 12 godina

Министар Дулић је сам себи противречио. Рекао је како је Беко правио договоре са бившом влашћу, а са овом не, а после пар минута каже да су он и Беко више пута разговарали. Можда о пецању у новој марини Луке. Рекао је и то да се чека да криза прође па ће заживети законски прописи који су усвојени од ове власти. За то време све стоји, осим што на Врачару неке буразерске фирме граде стамбене објекте. Многи би се изненадили када би знали да би лука у свом пуном капацитету, препородила овај град.

Milenko

pre 12 godina

Nije mi jasno,kako niko nije postavio pitanje.,
Koji su to ljudi koji su vrsili privatizacije a ne oni koji su privatizovali zemljista,fabrike...,to je srz problema !?
KO JE PRIMIO PARE DA SE TO SVE PRODA U BEZCENJE ?????

Joseph

pre 12 godina

Nešto mi nije jasno? Da li je ove komentare pisao Bekov tim i "kreirao stvarnost" ili je većina komentatora do te mere detinjasta pa se oduševljava ovakvim jeftinim manipulacijama a la Big Lale. I šta ima da bude inteligentno u arogantno-pokroviteljskom nastupu : "Opet niste razumeli, 'ajmo ispočetka ( pačići mali) Vi možete do sutra da tvrdite da je 2 + 2 = 4, ali ako JA tvrdnju , tipa 2+2 = 5 ponovim milion puta, ima, garant, svi da mi poveruju" Lepo je što se g-din Beko brine o zakonu o autorskim pravima ( kakve to veze ima sa vlasništvom nad zemljištem ? ), ali bi ga trebalo podsetiti da taj pristup i ta ideja nisu originalni. Doduše, autor te ideje je odavno mrtav, pa Beku verovatno zakon dozvoljava da je koristi bez naknade.

cika nidza

pre 12 godina

Gledao sam pazljivo emisiju i neki zakljucak jeste da imamo poprilicno nesposobnu vlast koja nije u stanju da vodi ne drzavu vec i kucni savet. Pravobranilac beogradski je sinoc pokazao kako partijska slekcija kadrova dovodi do niskog kvaliteta drzavnih sluzbenika koji bi trebalo da brane opsti interes. Vrhunac je bio kada je pocela prica o lobiranju u Briselu kada je Beko objasnio zasto a ostala dvojica su zanemeli, citiram: ''zasto se plasite Brisela ako zelite u EU''?

Korupcija

pre 12 godina

Beko se sinoc pokazao kao jako vest covek. Problem treba resavati u korenu, znaci treba imenovati (a ne kao sinoc, svi nesto optuzuju, a niko da se usudi da kaze imena politicara koji su ucetstvovali u ovoj prevari) ljude koji su odgovorni. Ali nasi politicari se medjusobno vrlo dobro cuvaju, sve je jedna te ista garnitura koja se smenjuje na vlasti poslednjih 20-tak godina, i ne pada im na pamet da posalju svoje kolege (siguran sam 3/4 njih) u zatvor. Pa nas Ministar Policije je uhvacen sa koferom para, a videli ste kako je sve na kraju zataskano. A da ne pricamo o posptupcima SPS-a dok je sa Slobom bio na vlasti 90.-tih. Tako da nema sta tu da se krivi Beko, covek je samo iskoristio "rupu" u zakonu koju su mu omogucili politicari. Naravno, ako je, a verovatno da jeste, za to im ponudio "nadoknadu" onda svakako trebaju Beko i Miskovic da odgovaraju za to. Ova vlast je obavila ono sto su od nje trazili ovakvi biznismeni koji su je i doveli na vlast - rasprodata im je drzava bud-zasto u poslednjih 10-tak godina, sad imaju svoju "privatnu" drzavu. Sad drzava raznim nelogicnim nametima kroz visoke poreze i cenu goriva pokusava da nam skine kozu sa ledja, jer nije kada je trebala uzela novac od privatizacija. Nece nista promeniti promena vlasti, svi se oni jako dobro drze zajedno, jedino resenje je iseliti se odavde, pa kada ostanu sami neka gledaju nad kim ce da sprovode monopom, kao i haraclijske namete. Neka nam je Bog u pomoci.

прогледао

pre 12 godina

Јел' се то као Беко свађа са Владом? Којешта, па они свирају у исту свиралу! То је само представа за широке народне масе са циљем да се помисли како је Влада "непоколебљива" у отимању до задњег (туђег) динара, цента и сл.

boki

pre 12 godina

Pa, mislim da je ovim oboren i stav Insajdera da zemljište vredi 2 milijarde evra!!!

Eto biznisa, uzmite za 40 mil i prodajte za 2 milijarde i dobri ste milijardu devetstošezdeset miliona evra :)

Milos

pre 12 godina

Citam clanke iz pocetka 2007. i svuda se spominje veliki projekat izgradnje u saradnji sa gradskom vlascu, od jula/avgusta 2007. se govori da ce se do daljnjeg baviti samo luckom delatnoscu. Zna se ko je bio gradonacelnik Beograda tada.

Docker

pre 12 godina

Čitava emisija bi mogla da se svede u jednu rečenicu: "oni kao hoće da se otcepe, a mi im kao ne damo". Sve u svemu, svi su u istom kolu i njima će biti dobro, ovako ili onako, a šta ćete vi? A šta ćete vi?

Dragan

pre 12 godina

Ako je Beko kupio akcije luke, i u skladu sa tada važećim zakonima dobio i pravo raspolaganja zemljištem na kome se luka nalazi ne postoji zakonski prihvatljiv način da se za realizaciju njegove namere naplati još novca od strane države. Ako se na kraju ispostavi da je Beko u pravu postavlja se pitanje od koga će da potražuje nadoknadu za štetu jer je bio sprečen da raspolaže imovinom koju je platio i ko će Srbiji da nadoknadi izgubljeno vreme i kredibilitet države u koju ima smisla ulagati novac jer postoji nešto što se zove zakon i definiše nešto što se zove svojina.

Ako je Beko bilo šta u pomenutom procesu uradio mimo zakona, zna se, oduzimanje nelegalno stečene imovine i sankcija u skladu sa prekršenim zakonom.

Serdjo

pre 12 godina

...ajmo ponovo. Država je odredila osnovice za porez dva ili tri puta veće od realnih, pa joj treba Zakonom odrediti obavezu da nekretnine mora da otkupi od gradjana po toj ceni od onih koji žele da prodaju. Ovako večina gradjana plaća porez po uvećanoj osnovici, koju ni u ludilu ne može da dobije na tržištu. Načini na koje se pljačka narod su razni i uvek originalni, a ovaj je jedan od najpodlijih u ljudskoj istoriji.