Ponedeljak, 23.05.2011.

14:42

"Nije problem Srbija nego kriminal"

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je u Briselu izjavu Mila Đukanovića da je "Srbija glavni problem u regionu" i rekao da je to organizovani kriminal.

Izvor: Tanjug

"Nije problem Srbija nego kriminal" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

poznavalac

pre 12 godina

Vidi kako klikću na pozitivno dugme za Jeremića njegovi partijski drugovi iz SRS i SNS.Jeremiću trči u Moskvu kod mentora Lavrova po mišljenje.Uradi sve što je u tvojoj moći da posvadjaš Srbiju sa komšijama i Evropom.Samoizoluj Srbiju pa ćeš dobiti nagradu od Putina.

Goran

pre 12 godina

@Možda bi gospodin EU Citizen mogao da objasni kako to da se kod njega organizovani kriminal održava ako su države toliko dobro organizovane, sa močnom policijom, močnom najsavremenijom policijskom opremom. Tone kokaina idu prema Evropi, ako se ne varam, heroina takodje, prljavog novca takodje, jer su sve banke, i naše i u okruženju, u vlasništvu evropskih banaka. O raznim pasošima, blanko vizama, firmama i imovini po svetu, kojima su raspolagali i raspolažu ti "naši", srpski, organizovani kriminalci, možemo i drugi put...

Bucko ne razmisljam

pre 12 godina

Za coveka kome za vratom visi optuznica za kriminalne radnje, coveka koji je bio deo vlasti kada se jurisalo na Dubrovnik, za coveka koji je bio odlican drugar sa Milosevicem reci da je drzavnik svetskog formata je cista budalastina, najblaze receno. Pocni da razmisljas...

EU Citizen

pre 12 godina

Briljantno, gospodine Jeremiću, glavni problem Balkana barem od jeseni 1944. je kriminal, organizovan na državnom nivou, a viste samo najmlađa generacija te mafije koja još uvek drži Srbiju u kandžama. Milo je, naravno, vaša škola, samo je mnogo pametniji i veštiji od vas, pa je, kad je to shvatio, napravio značajno uspešniju nezavisnu filijalu, i zato vam je trn u oku. A, uzgred, kada život naroda koji toliko voli jeftine i primitivne populiste poput Jeremića ne bi bio bedan i težak, pomislo bih da sa pravdom u ovom univerzumu nešto ozbiljno nije u redu :)))

Dario

pre 12 godina

Deliti drugima lekcije o organizovanom kriminalu u situaciji kad je cela država talac grupice tajkuna, 2 ratna zločinca koja nije sposobna da pronađe više od decenije, i Šarića kome je dala državljanstvo i omogućila mu da opere u Srbiji (ne u CG) preko milijardu evra tako što mu je prodavala preduzeća po Srbiji, preko medija mu dva meseca poručivala iz nekog nepoznatog razloga da samo što ga nije uhapsila, pa ga sad traže isti oni koji su mu sve to omogućili uključujuči i ministra policije sa svojim koferčićem je zaista tragikomično. To je to iskustvo o kome Roćen govori.

boban,nis

pre 12 godina

Vlast u Crnoj Gori i njihovo delovanje treba ignorisati,to njih najvise boli,jedva su cekali ovako nesto,oni su zeljni publiciteta,nervozni su jer ih Srbije vise niko ne zarezuje.

Илић Бојан

pre 12 godina

Браво Јеремија, к'о прстом у око! Тако за мајку Србију!!!
Нека душмани .... Али само маало;-))
Надам се да ћете објавити коментар, пошто сте неке искулирали, али везе немам зашто?!?

peđa

pre 12 godina

Srbija,tj,Jeremić je predsjedavao minut vremena(nakon preuzimanja predsjedavanja od CG) i već napravio incident.Ni prvi ni posljednji u njegovoj karijeri.Roćen je iskusan diplomata,i upozorava ga da nije ni mjesto ni vrijeme za takve rasprave na ovom mjestu,ali ,Jeremić po svome.Sve je ovo šamar za bogau slavnu istoriju srpske diplomatije

katica

pre 12 godina

Jest „kriminal“ samo politički. U Srbiji se od kraja 1944 g vodi apsolutno naopaka spoljna i unutrašnja politika. Kulminacija te pogrešne politike je rat sa svim susedima i zapadnim zemljama (do rata sa NATO). Cena te pogrešne politike je gubitak Kosova u „RATU“, potpuno razorena privreda, lažna tranzicija, starenje nacije, emigracija, urušenje svakog građanskog morala, urušenje svih srtuka... jednom rečju prešli smo „crvenu nit“. Voluntarizam i anarhija samo rastu i „haos“ se svakim danom sve više uvećava. Ta naopaka ratna ideologija mora trenutno biti uklonjena, svi ratni porazi moraju trenutno biti obelodanjeni, zaokret u politici mora biti već „danas“ već „sutra“ će biti kasno.

Aleksandar

pre 12 godina

Mislim da mi uopste nismo trebali da hapsimo ove nase krimose nego smo trebali da ih zaposlimo u sluzbu drzave...jer ako to moze amerika onda valjda moze isrbija.ako malo samo razmislite i zapitate se ko je najveci diler u svetu doci ce te do istog zakljucka..KO kontrolise Afganistan...?koliko je skocila proizvodnja opijuma otkad su ameri tamo...?
mislite li da je tesko otkriti polja maka sa svim onim satelitima i bespilotnim letelicama...?
oni sklonjeni zato sto nisu radili za CIA...to je bar jasno a mi umesto da ih zastitimo mi ih hapsimo...kakava glupost jer na kraju krajeva ta droga je isla za zapadnu evropu a ne za srbiju...

Vuk Jeremić uvek u krivu

pre 12 godina

Naslednici što traže restituciju imovine, jesu potomci onih koji su se obogatili, kao "ratni liferanti"(profiteri) u Prvom sv.ratu?!
Isto se ponavlja, nakon ratova devedesetih, kada smo dobili "tajkune", a kako je Srbija "najveći gubitnik" i jedina država u regionu, koja ne zna svoje granice, to je i najveći problem?!
Neuporediva je uloga "male Crne Gore" i "velike Srbije" na regionalni mir i stabilnost?!
Uostalom,"organizovani kriminal" nije samo "regionalni specijalitet" balkana, već i "internacionalni" tj."nadnacionalni visokoprofitabilno biznis", npr. droga iz L.A., dok je upravo Srbija ta koja je uskratila P.I.O. doznake Crnoj Gori, kao sredstvo "političkog pritiska" i "destabilizacije" Crne Gore, zbog "nepoćudnog" Mila Đukanovića, kome je "CIA sugerisala" da se "suprostavi Miloševiću", tako što će organizovati "državni šverc cigareta", zbog čega mu niko ništa ne može, čak ni italijanski sudovi?!

vlajzi

pre 12 godina

Jeremic nije ni na koga mislio konkretno, a ovaj crnogorac se prepoznao, i ko mu je sad kriv!
Zasto bi ministar inostranih poslova Crne Gore bio 'vidno iznerviran' zbog izjave da je organizovani kriminal problem balkana? Zasto??? Zar nije organizovani kriminal zaista problem Balkana?
Znate ono, kad vicu 'drste lopova'... najglasnije vice ko??? Pa lopov! On se najvise uzvrpolji i 'sumnja' u sve oko sebe... i tako postane najsumnjiviji!
Autogol crnogorskog ministra inostranih poslova i medvedja usluga svom gazdi Milu...

mostarac

pre 12 godina

"Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je u Briselu izjavu Mila Đukanovića da je "Srbija glavni problem u regionu" i rekao da je to organizovani kriminal...."

mnogo si cijenjen u EU,pa da ostavis neki jaci dojam u vezi ove izjave...

tvoja nedavna izjava u Atini je sasvim dovoljna za njih da svate s kim imaju posla...krace receno,

cim te vide,odmah kolutaju ocima u stilu iscudavanja koju ces novi biser izvaliti

ps.nadam se da cete ovaj post objaviti

mostarac

pre 12 godina

i jos nesto da napomenem,

da li ima neko u njegovoj blizini da ga moze upozoriti sta prica,

jer se konstantno u svojim nastupima pored novinara gubi sa izjavama...

izgleda mi jako izgubljen i da nesvata stanje na svome terenu.

Telenova

pre 12 godina

Kriminal nema prebivaliste. Dok problemi u regionu u vezi ne priznavanja realnost nezavisnosti Kosova imaju Srbiju kao svoju prebivaliste. Oboje su stetni za regiju.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Bravo gospodine Jeremicu. Na "diplomatski" istup gospodina Djukanovica, odgovorili ste na pravi nacin, sto se i ocekivalo. Zameraju Vam samo oni koji se pridrzavaju one "junacke" srpske izreke, "sine pamet u glavu i .... uza zid", i oni koji bi da stignu "u svetlu buducnost" ali iduci unazad, klececi, pognute glave. Ako je "presjednik", jedne drzave, makar ona bila i Crna Gora, mogao onako ruzno i primitivno, na skupu koji je podsecao na vasar tastine, da pljune po Srbiji, i to nicim izazvan, valjda je normalno da stigne i odgovor sa druge strane?! Gospodin Jeremic ume da odgovori i to manirom visoko edukovanog coveka i na prilicno visokom nivou. Gospodin Rocen je prethodno trebalo da se naljuti na svog gospodara, koji je nicim izazvan nasao za shodno da "cacka" tamo gde je Srbija najranjivija. Cak i licni medjuljudski odnosi se zasnivaju na reciprocitetu, voleo bih da se srpski "cutolozi" izjasne, na cemu bi trebali da se zasnivaju odnosi izmedju Srbije i Crne Gore, pardon, Montenegra?

Flavius Valerius

pre 12 godina

Sah-matirana srbijanska diplomacija opet pokazuje znake nervoze, a to sto se raskrinkavaju bande Srba po Europi i svijetu izgleda nema nikakve veze ili ima ali samo za Crnogorce? Srbijanska diplomacija je dozivjela tezak poraz (po tko zna koji puta) i to konferencijom u Becicima gdje su "bivsi" potvrdili isto ono sto i sadasnji, a to je da Srbija ovakava kakva je samo uznemirava zemlje Balkana i remeti pravila igre i sve to na svoju stetu, kasnije ce se svi iscudavati kako je Srbija zadnja zemlja bas u svemu.

bekimmur

pre 12 godina

Ma treba nama u Srbiji ponovo uvesti vize, uvesti sankcije izolovati nas od normalnog sveta , jer mi ocigledno bolje ne zasluzujemo. Nemogu da verujem da svaka politika (sem Djindjiceve) sa lazima i obmanama sopstvenog naroda, vlada drzavom. Pogledajte sve drzave u okruzenju se sloze da je Srbija problem , samo mi to ne vidimo. I jos izadje gospodin Jeremic da toboz odgovori na prozivke sa skupa, ali ga niko ne razume sta je rekao ni sta je hteo reci.

NENO

pre 12 godina

A,kako si im doakao,preveslao si ih strasno,pravi si lider u regionu. No sto ses sa ratnim zlocincima i onim nesrecnicima sto bjeze iz Srbije glavom bez obzira(ko fol "lazni azilanti")???

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Gospodine Jeremicu najbolja potvrda da je kriminal i to onaj ratni najveca prijetnja Balkanu. Sto ste ucinili po pitanju hvatanja Mladica i Hadzica? Molim odgovor, bez diplomatskih smicalica i podmetanja kojima ste jako skloni i zbog kojih vas EU ministri ne zeli ni vidjeti a kamoli pricati s vama?

Bucko razmisljam

pre 12 godina

@ Ali evo ja imam predlog za tebe i tvog "državnika" Mila. Daj deo Crne Gore oko Ulcinja Albaniji, a deo od Budve do granice sa Hrvatskom daj Srbiji. Nećeš? Boli kad ti neko hoće uzeti deo teritorije? Ma nije valjda?
(Nimark, 23. maj 2011 16:47)

E pa prijatelju evo da ti dokazem da ja nisam "skrtica" i da me teritorija ne zanima posebno, JAVNO TI POKLANJAM sve sto si pozeleo da dam Srbiji a ako ti je i to malo trazi jos i dobices sve sto trazis, samo nemoj od mene traziti "pamet" e to ti Bogami nedam !
Nemoj od mene traziti da me zanima sta izjavljuje Vuk Jeremic to me NIKADA vise nece zanimati ! Da vam nije "isprat mozak", Vi biste se sami setili kako Vam je Vuk Jeremic nedelju dana pre donosenja "misljenja" MSP tvrdio da je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost i da ce to MS potvrditi a posle iznosenja misljenja MS po kome je Kosovo legalno i ne krseci nijedno medjunarodno pravo proglasilo svoju nezavisnost koju je u medjuvremenu priznalo vise od 70 najuticajnijih drzava, SAD kao i 22 clanice EU taj isti Vuk Jeremic je svojim gradjanima "objasnio" da MS nije odgovorio na "sustinsko pitanje" i nastavio da "udara Glavom u Zid" odbacivsi pritom "misljenje" MS kao sto odbacuje svaku tvrdnju normalnih institucija i politickih zvanicnika koji zbog "diplomatije" Vuka Jeremica moraju kaznjavati jednu celu naciju !
Za mene licno jedina "kvalifikacija" koju poseduje Vuk Jeremic za vrsenje funkcije "Chefa srpske diplomatije" je sto je "deriste" bezobrazno i ucugorno i sto mu Laz i krivotvorenje i izvrtanje istine ne smeta !
Osim u Srbiji i pomalo Milorada Dodika, Vuk Jeremic u Evropi nikoga ne zanima i iz tog razloga je najveci deo svoje politicke karijere proveo u Africi !
Milo je DRZAVNIK Svetskog formata ! Poz

Patak Dača

pre 12 godina

Bravo Jeremiću..!
Upravo si im objasnio da je Srbija centar organizovanog kriminala...
On (kriminal) živi u Srbiji, ovde se neguje i štiti, pa se u sve većim količinama širi u regionu, a povremeno čak i na dalekim kontinentima!
To nam je značajan izvozni artikal i garant imidža koji gradimo već decenijama.

SaleBg

pre 12 godina

A jel to izjavio izmedju dva seta na Rolan Garosu? Posto nam ministar inostranih poslova ima bojkot svih kolega iz vidjenijih zemalja na svetu u zadnjih tri meseca se ne vadi iz Novakove loze. Dal Majami, dal Madrid, dal Pariz. Vazno je biti vidjen, a kud ces bolje nego da se druzis sa Djokovicima.
Inace smejte se svi vi komentatori i Milu i Klintonu i Bramercu. Smejte se svima, kao sto smo radili prethodnih 20 godina. Ali da sve vas podsetim da nista nije besplatno i da prica ima tuzan kraj, kolko god da mislite da smo mi nebeski narod. O Sloveniji necu da pricam, otisli su davno i uvek su ziveli bolje nego mi. 2006, pre razlaza, u Crnoj Gori prosecna plata je bila nesto manja nego u Srbiji, a danas je 40% veca nego plata prosecnog stanovnika Srbije. Cene iste ili manje nego kod nas.
A vi se puvajte, segacite, sprdajte,"ne moze nam niko nista". To puvanje stavljajte deci u pasulj umesto rebarca, placajte im njime skolovanje i letovanje, izvedite zene i devojke na veceru i protracite jos dva`es godina sopstvenih zivota, sta vas briga- vase su!

Ovoga placaju za sta?

pre 12 godina

Ala ga potkaci. Ministar spoljnih poslova daje izjavu za unutrasnje potrebe. Cisto da se narod veseli i likuje ovoj velikoj diplomatskoj pobedi, jos jednoj u nizu. Bas me interesuje ko ce duze ostati u politici, Jeremic ili Djukanovic... I bas me interesuje da li je Crnogorska spoljna politika imala bolje rezultate od Srpske koju vodi ovaj mladi i sposobni momak. Ajde da pogledamo rezultate... Hm, slabo nesto?

U Srbiji demagogija dobro prolazi ali kada treba pokazati rezultate onda malo tu nesto ima da se pokaze. Jeremicu, pusti kriminal, to su stvari policije, kako ide sa Kosovom, gde smo ono stali? Sud?

Nimark

pre 12 godina

"Bucko razmisljam",
to što je zbog nerešene situacije sa Kosovom možda i blokiran put Srbije i regiona (iako svi relevantni evropski političari kažu da priznanje Kosova nije uslov Srbiji za ulaz u EU)to ne znači da je "Srbija problem" kako je izjavio tvoj voljeni i večni predsednik i najveći švercer na planeti još od doba prohibicije u SAD. Ali evo ja imam predlog za tebe i tvog "državnika" Mila. Daj deo Crne Gore oko Ulcinja Albaniji, a deo od Budve do granice sa Hrvatskom daj Srbiji. Nećeš? Boli kad ti neko hoće uzeti deo teritorije? Ma nije valjda?

Vitez Koja

pre 12 godina

Kao i uvek, kakav je to diplomata koji ne ume da se iskontrolise, nego reaguje impulsivno, svadjalacki?... Eto to je Jeremic. Nista on ne zna. On samo gradi svoju ambiciju u Srbiji. A u Srbiji najbolje prolazi svadjalacka politika prema svima. Osim prema Rusima naravno. Njih voli Jeremic. I Kineze, i Gadafija, i sve sto nisu te dosadne evropske integracije, i taj Zapad, i taj region... Tu mora da se bude fin, uljudan, odmeren, a nije to Jeremicu drago. Eh, sto nismo tamo u regionu Kazahstana, pa da ovakava svadjalacka politika nema posledica. Ovde ih naravno ima. Dosta sa Jeremicem!

da li se uopće čujete?

pre 12 godina

Kada pred novinarima u bijelom svijetu ovako razgovaraju diplomate što možemo očekivati npr. od Momčila s Durmitora i Jovana s Kopaonika.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borko Stefanović izjavio u "Kažiprstu" da Vlada Srbije nije promenila državnu politiku prema Kosovu.
On je takođe rekao da veruje da će problem između Beograda i Prištine biti trajno rešen, a put Srbije i regiona u EU odblokiran.

"Promenio se naš pristup, sad je kreativniji. Naša ideja je da rešimo pitanja o kojima se već razgovara, da uspemo trajno da rešimo odnos Beograda i Prištine i da time apsolutno odblokiramo put Srbije i regiona u EU", kaže on.

Ubio me Bog ako ste Vi normalni !

Pa ovo je izvod iz teksta objavljenog na vasem sajtu u kome sam "Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borko Stefanović u vise navrata ponavlja da je put "Srbije i regiona" blokiran Kosovom !
Sigurno da je Djukanovic u pravu kao uostalom i uvek dosad u poslednjih dvadeset godina !
Ako se Srbija "pravi luda" to ne obavezuje nikoga da i on POLUDI !
Uopste je krajnji bezobrazlug uzdizati Jeremica i njegove izjave na isti nivo na kome se nalazi DRZAVNIK kao sto je Milo Djukanovic !

Maxim

pre 12 godina

Stvarno je taj kriminal problem.

Samo, posle Šarićevih tona, Nešićevog gastarbeita i gomile SRPSKIH državljana uhapšenih sa količinama droge ravnim izvozu žitarica, teza o Kosovu i CG kao centrima organizovanog kriminala malo je narušena.

A možda je kursadžija mislio baš na Srbiju i veze srpskih političara sa kriminalcima?

Rajko

pre 12 godina

Nisam DSovac, majke mi me niko nije platio da ovo napisem, Jeremic me cak i pomalo nervira, ali za ovaj odgovor u stilu:"pomoz bog zla zeno", svaka cast! Sami su se prepoznali!

Omorac

pre 12 godina

Vuk Jeremic je sasvim jasno aludirao na Djukanovica, sve ostalo je politicka korektnost. Sto se tice Rocena, neka se vidno ili latentno nervira koliko hoce, ali ne ceka optuzba za svercerski posao premijera Srbije, vec predsednika Crne Gore. Svojim cigaretama ubio je vise ljudi nego svi osudjeni ratni zlocinci u Hagu zajedno.
Vuk Jeremic je odlicno reagovao na izjave don Djukanovica.

Ohrid u Budvi

pre 12 godina

Bas me zanima zasto su se Makedonci, ups Crnogorci nasli prozvani u Vukovoj izjavi. Mislim da ih je delikatno potkacio. Bravo Vuce za cvrstu i pametnu diplomatiju.

rade jovicevic

pre 12 godina

Svaka cast Jeremicu. Ministar CG ocigledno nije voleo kad mu se istina kaze u oci. Takodje nije verovao da je Milo mogao tako nesto da izjavi. Ocigledno da zna da to nije istina

Pozdrav iz Australije

Rade

lexus

pre 12 godina

Bravo mali! Gospoda iz Crne Gore po pravu rodjenja smatraju da mogu da pljuju po Srbiji, a kada im se odgovori onda se brecnu, pazi molim te. Ostavite nas na miru vise, svoje probleme resavajte u svojoj drzavi, manite se i Srba i Srbije.

FPN

pre 12 godina

ovo je moj ministar spoljnih poslova. jedan od retkih političara DS-a koje cenim. svaka čast Jeremiću. Ali ispod tvog nivoa je bilo kakva polemika sa narko bosovima iz okolnih banana država. Osnuj stranku, bićeš najjači.

Ohrid u Budvi

pre 12 godina

Bas me zanima zasto su se Makedonci, ups Crnogorci nasli prozvani u Vukovoj izjavi. Mislim da ih je delikatno potkacio. Bravo Vuce za cvrstu i pametnu diplomatiju.

lexus

pre 12 godina

Bravo mali! Gospoda iz Crne Gore po pravu rodjenja smatraju da mogu da pljuju po Srbiji, a kada im se odgovori onda se brecnu, pazi molim te. Ostavite nas na miru vise, svoje probleme resavajte u svojoj drzavi, manite se i Srba i Srbije.

Omorac

pre 12 godina

Vuk Jeremic je sasvim jasno aludirao na Djukanovica, sve ostalo je politicka korektnost. Sto se tice Rocena, neka se vidno ili latentno nervira koliko hoce, ali ne ceka optuzba za svercerski posao premijera Srbije, vec predsednika Crne Gore. Svojim cigaretama ubio je vise ljudi nego svi osudjeni ratni zlocinci u Hagu zajedno.
Vuk Jeremic je odlicno reagovao na izjave don Djukanovica.

rade jovicevic

pre 12 godina

Svaka cast Jeremicu. Ministar CG ocigledno nije voleo kad mu se istina kaze u oci. Takodje nije verovao da je Milo mogao tako nesto da izjavi. Ocigledno da zna da to nije istina

Pozdrav iz Australije

Rade

Rajko

pre 12 godina

Nisam DSovac, majke mi me niko nije platio da ovo napisem, Jeremic me cak i pomalo nervira, ali za ovaj odgovor u stilu:"pomoz bog zla zeno", svaka cast! Sami su se prepoznali!

FPN

pre 12 godina

ovo je moj ministar spoljnih poslova. jedan od retkih političara DS-a koje cenim. svaka čast Jeremiću. Ali ispod tvog nivoa je bilo kakva polemika sa narko bosovima iz okolnih banana država. Osnuj stranku, bićeš najjači.

Maxim

pre 12 godina

Stvarno je taj kriminal problem.

Samo, posle Šarićevih tona, Nešićevog gastarbeita i gomile SRPSKIH državljana uhapšenih sa količinama droge ravnim izvozu žitarica, teza o Kosovu i CG kao centrima organizovanog kriminala malo je narušena.

A možda je kursadžija mislio baš na Srbiju i veze srpskih političara sa kriminalcima?

SaleBg

pre 12 godina

A jel to izjavio izmedju dva seta na Rolan Garosu? Posto nam ministar inostranih poslova ima bojkot svih kolega iz vidjenijih zemalja na svetu u zadnjih tri meseca se ne vadi iz Novakove loze. Dal Majami, dal Madrid, dal Pariz. Vazno je biti vidjen, a kud ces bolje nego da se druzis sa Djokovicima.
Inace smejte se svi vi komentatori i Milu i Klintonu i Bramercu. Smejte se svima, kao sto smo radili prethodnih 20 godina. Ali da sve vas podsetim da nista nije besplatno i da prica ima tuzan kraj, kolko god da mislite da smo mi nebeski narod. O Sloveniji necu da pricam, otisli su davno i uvek su ziveli bolje nego mi. 2006, pre razlaza, u Crnoj Gori prosecna plata je bila nesto manja nego u Srbiji, a danas je 40% veca nego plata prosecnog stanovnika Srbije. Cene iste ili manje nego kod nas.
A vi se puvajte, segacite, sprdajte,"ne moze nam niko nista". To puvanje stavljajte deci u pasulj umesto rebarca, placajte im njime skolovanje i letovanje, izvedite zene i devojke na veceru i protracite jos dva`es godina sopstvenih zivota, sta vas briga- vase su!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borko Stefanović izjavio u "Kažiprstu" da Vlada Srbije nije promenila državnu politiku prema Kosovu.
On je takođe rekao da veruje da će problem između Beograda i Prištine biti trajno rešen, a put Srbije i regiona u EU odblokiran.

"Promenio se naš pristup, sad je kreativniji. Naša ideja je da rešimo pitanja o kojima se već razgovara, da uspemo trajno da rešimo odnos Beograda i Prištine i da time apsolutno odblokiramo put Srbije i regiona u EU", kaže on.

Ubio me Bog ako ste Vi normalni !

Pa ovo je izvod iz teksta objavljenog na vasem sajtu u kome sam "Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borko Stefanović u vise navrata ponavlja da je put "Srbije i regiona" blokiran Kosovom !
Sigurno da je Djukanovic u pravu kao uostalom i uvek dosad u poslednjih dvadeset godina !
Ako se Srbija "pravi luda" to ne obavezuje nikoga da i on POLUDI !
Uopste je krajnji bezobrazlug uzdizati Jeremica i njegove izjave na isti nivo na kome se nalazi DRZAVNIK kao sto je Milo Djukanovic !

Bucko razmisljam

pre 12 godina

@ Ali evo ja imam predlog za tebe i tvog "državnika" Mila. Daj deo Crne Gore oko Ulcinja Albaniji, a deo od Budve do granice sa Hrvatskom daj Srbiji. Nećeš? Boli kad ti neko hoće uzeti deo teritorije? Ma nije valjda?
(Nimark, 23. maj 2011 16:47)

E pa prijatelju evo da ti dokazem da ja nisam "skrtica" i da me teritorija ne zanima posebno, JAVNO TI POKLANJAM sve sto si pozeleo da dam Srbiji a ako ti je i to malo trazi jos i dobices sve sto trazis, samo nemoj od mene traziti "pamet" e to ti Bogami nedam !
Nemoj od mene traziti da me zanima sta izjavljuje Vuk Jeremic to me NIKADA vise nece zanimati ! Da vam nije "isprat mozak", Vi biste se sami setili kako Vam je Vuk Jeremic nedelju dana pre donosenja "misljenja" MSP tvrdio da je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost i da ce to MS potvrditi a posle iznosenja misljenja MS po kome je Kosovo legalno i ne krseci nijedno medjunarodno pravo proglasilo svoju nezavisnost koju je u medjuvremenu priznalo vise od 70 najuticajnijih drzava, SAD kao i 22 clanice EU taj isti Vuk Jeremic je svojim gradjanima "objasnio" da MS nije odgovorio na "sustinsko pitanje" i nastavio da "udara Glavom u Zid" odbacivsi pritom "misljenje" MS kao sto odbacuje svaku tvrdnju normalnih institucija i politickih zvanicnika koji zbog "diplomatije" Vuka Jeremica moraju kaznjavati jednu celu naciju !
Za mene licno jedina "kvalifikacija" koju poseduje Vuk Jeremic za vrsenje funkcije "Chefa srpske diplomatije" je sto je "deriste" bezobrazno i ucugorno i sto mu Laz i krivotvorenje i izvrtanje istine ne smeta !
Osim u Srbiji i pomalo Milorada Dodika, Vuk Jeremic u Evropi nikoga ne zanima i iz tog razloga je najveci deo svoje politicke karijere proveo u Africi !
Milo je DRZAVNIK Svetskog formata ! Poz

da li se uopće čujete?

pre 12 godina

Kada pred novinarima u bijelom svijetu ovako razgovaraju diplomate što možemo očekivati npr. od Momčila s Durmitora i Jovana s Kopaonika.

Nimark

pre 12 godina

"Bucko razmisljam",
to što je zbog nerešene situacije sa Kosovom možda i blokiran put Srbije i regiona (iako svi relevantni evropski političari kažu da priznanje Kosova nije uslov Srbiji za ulaz u EU)to ne znači da je "Srbija problem" kako je izjavio tvoj voljeni i večni predsednik i najveći švercer na planeti još od doba prohibicije u SAD. Ali evo ja imam predlog za tebe i tvog "državnika" Mila. Daj deo Crne Gore oko Ulcinja Albaniji, a deo od Budve do granice sa Hrvatskom daj Srbiji. Nećeš? Boli kad ti neko hoće uzeti deo teritorije? Ma nije valjda?

Ovoga placaju za sta?

pre 12 godina

Ala ga potkaci. Ministar spoljnih poslova daje izjavu za unutrasnje potrebe. Cisto da se narod veseli i likuje ovoj velikoj diplomatskoj pobedi, jos jednoj u nizu. Bas me interesuje ko ce duze ostati u politici, Jeremic ili Djukanovic... I bas me interesuje da li je Crnogorska spoljna politika imala bolje rezultate od Srpske koju vodi ovaj mladi i sposobni momak. Ajde da pogledamo rezultate... Hm, slabo nesto?

U Srbiji demagogija dobro prolazi ali kada treba pokazati rezultate onda malo tu nesto ima da se pokaze. Jeremicu, pusti kriminal, to su stvari policije, kako ide sa Kosovom, gde smo ono stali? Sud?

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Gospodine Jeremicu najbolja potvrda da je kriminal i to onaj ratni najveca prijetnja Balkanu. Sto ste ucinili po pitanju hvatanja Mladica i Hadzica? Molim odgovor, bez diplomatskih smicalica i podmetanja kojima ste jako skloni i zbog kojih vas EU ministri ne zeli ni vidjeti a kamoli pricati s vama?

Vitez Koja

pre 12 godina

Kao i uvek, kakav je to diplomata koji ne ume da se iskontrolise, nego reaguje impulsivno, svadjalacki?... Eto to je Jeremic. Nista on ne zna. On samo gradi svoju ambiciju u Srbiji. A u Srbiji najbolje prolazi svadjalacka politika prema svima. Osim prema Rusima naravno. Njih voli Jeremic. I Kineze, i Gadafija, i sve sto nisu te dosadne evropske integracije, i taj Zapad, i taj region... Tu mora da se bude fin, uljudan, odmeren, a nije to Jeremicu drago. Eh, sto nismo tamo u regionu Kazahstana, pa da ovakava svadjalacka politika nema posledica. Ovde ih naravno ima. Dosta sa Jeremicem!

bekimmur

pre 12 godina

Ma treba nama u Srbiji ponovo uvesti vize, uvesti sankcije izolovati nas od normalnog sveta , jer mi ocigledno bolje ne zasluzujemo. Nemogu da verujem da svaka politika (sem Djindjiceve) sa lazima i obmanama sopstvenog naroda, vlada drzavom. Pogledajte sve drzave u okruzenju se sloze da je Srbija problem , samo mi to ne vidimo. I jos izadje gospodin Jeremic da toboz odgovori na prozivke sa skupa, ali ga niko ne razume sta je rekao ni sta je hteo reci.

Flavius Valerius

pre 12 godina

Sah-matirana srbijanska diplomacija opet pokazuje znake nervoze, a to sto se raskrinkavaju bande Srba po Europi i svijetu izgleda nema nikakve veze ili ima ali samo za Crnogorce? Srbijanska diplomacija je dozivjela tezak poraz (po tko zna koji puta) i to konferencijom u Becicima gdje su "bivsi" potvrdili isto ono sto i sadasnji, a to je da Srbija ovakava kakva je samo uznemirava zemlje Balkana i remeti pravila igre i sve to na svoju stetu, kasnije ce se svi iscudavati kako je Srbija zadnja zemlja bas u svemu.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Bravo gospodine Jeremicu. Na "diplomatski" istup gospodina Djukanovica, odgovorili ste na pravi nacin, sto se i ocekivalo. Zameraju Vam samo oni koji se pridrzavaju one "junacke" srpske izreke, "sine pamet u glavu i .... uza zid", i oni koji bi da stignu "u svetlu buducnost" ali iduci unazad, klececi, pognute glave. Ako je "presjednik", jedne drzave, makar ona bila i Crna Gora, mogao onako ruzno i primitivno, na skupu koji je podsecao na vasar tastine, da pljune po Srbiji, i to nicim izazvan, valjda je normalno da stigne i odgovor sa druge strane?! Gospodin Jeremic ume da odgovori i to manirom visoko edukovanog coveka i na prilicno visokom nivou. Gospodin Rocen je prethodno trebalo da se naljuti na svog gospodara, koji je nicim izazvan nasao za shodno da "cacka" tamo gde je Srbija najranjivija. Cak i licni medjuljudski odnosi se zasnivaju na reciprocitetu, voleo bih da se srpski "cutolozi" izjasne, na cemu bi trebali da se zasnivaju odnosi izmedju Srbije i Crne Gore, pardon, Montenegra?

NENO

pre 12 godina

A,kako si im doakao,preveslao si ih strasno,pravi si lider u regionu. No sto ses sa ratnim zlocincima i onim nesrecnicima sto bjeze iz Srbije glavom bez obzira(ko fol "lazni azilanti")???

mostarac

pre 12 godina

"Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je u Briselu izjavu Mila Đukanovića da je "Srbija glavni problem u regionu" i rekao da je to organizovani kriminal...."

mnogo si cijenjen u EU,pa da ostavis neki jaci dojam u vezi ove izjave...

tvoja nedavna izjava u Atini je sasvim dovoljna za njih da svate s kim imaju posla...krace receno,

cim te vide,odmah kolutaju ocima u stilu iscudavanja koju ces novi biser izvaliti

ps.nadam se da cete ovaj post objaviti

Patak Dača

pre 12 godina

Bravo Jeremiću..!
Upravo si im objasnio da je Srbija centar organizovanog kriminala...
On (kriminal) živi u Srbiji, ovde se neguje i štiti, pa se u sve većim količinama širi u regionu, a povremeno čak i na dalekim kontinentima!
To nam je značajan izvozni artikal i garant imidža koji gradimo već decenijama.

vlajzi

pre 12 godina

Jeremic nije ni na koga mislio konkretno, a ovaj crnogorac se prepoznao, i ko mu je sad kriv!
Zasto bi ministar inostranih poslova Crne Gore bio 'vidno iznerviran' zbog izjave da je organizovani kriminal problem balkana? Zasto??? Zar nije organizovani kriminal zaista problem Balkana?
Znate ono, kad vicu 'drste lopova'... najglasnije vice ko??? Pa lopov! On se najvise uzvrpolji i 'sumnja' u sve oko sebe... i tako postane najsumnjiviji!
Autogol crnogorskog ministra inostranih poslova i medvedja usluga svom gazdi Milu...

mostarac

pre 12 godina

i jos nesto da napomenem,

da li ima neko u njegovoj blizini da ga moze upozoriti sta prica,

jer se konstantno u svojim nastupima pored novinara gubi sa izjavama...

izgleda mi jako izgubljen i da nesvata stanje na svome terenu.

Telenova

pre 12 godina

Kriminal nema prebivaliste. Dok problemi u regionu u vezi ne priznavanja realnost nezavisnosti Kosova imaju Srbiju kao svoju prebivaliste. Oboje su stetni za regiju.

boban,nis

pre 12 godina

Vlast u Crnoj Gori i njihovo delovanje treba ignorisati,to njih najvise boli,jedva su cekali ovako nesto,oni su zeljni publiciteta,nervozni su jer ih Srbije vise niko ne zarezuje.

Dario

pre 12 godina

Deliti drugima lekcije o organizovanom kriminalu u situaciji kad je cela država talac grupice tajkuna, 2 ratna zločinca koja nije sposobna da pronađe više od decenije, i Šarića kome je dala državljanstvo i omogućila mu da opere u Srbiji (ne u CG) preko milijardu evra tako što mu je prodavala preduzeća po Srbiji, preko medija mu dva meseca poručivala iz nekog nepoznatog razloga da samo što ga nije uhapsila, pa ga sad traže isti oni koji su mu sve to omogućili uključujuči i ministra policije sa svojim koferčićem je zaista tragikomično. To je to iskustvo o kome Roćen govori.

katica

pre 12 godina

Jest „kriminal“ samo politički. U Srbiji se od kraja 1944 g vodi apsolutno naopaka spoljna i unutrašnja politika. Kulminacija te pogrešne politike je rat sa svim susedima i zapadnim zemljama (do rata sa NATO). Cena te pogrešne politike je gubitak Kosova u „RATU“, potpuno razorena privreda, lažna tranzicija, starenje nacije, emigracija, urušenje svakog građanskog morala, urušenje svih srtuka... jednom rečju prešli smo „crvenu nit“. Voluntarizam i anarhija samo rastu i „haos“ se svakim danom sve više uvećava. Ta naopaka ratna ideologija mora trenutno biti uklonjena, svi ratni porazi moraju trenutno biti obelodanjeni, zaokret u politici mora biti već „danas“ već „sutra“ će biti kasno.

peđa

pre 12 godina

Srbija,tj,Jeremić je predsjedavao minut vremena(nakon preuzimanja predsjedavanja od CG) i već napravio incident.Ni prvi ni posljednji u njegovoj karijeri.Roćen je iskusan diplomata,i upozorava ga da nije ni mjesto ni vrijeme za takve rasprave na ovom mjestu,ali ,Jeremić po svome.Sve je ovo šamar za bogau slavnu istoriju srpske diplomatije

Илић Бојан

pre 12 godina

Браво Јеремија, к'о прстом у око! Тако за мајку Србију!!!
Нека душмани .... Али само маало;-))
Надам се да ћете објавити коментар, пошто сте неке искулирали, али везе немам зашто?!?

Vuk Jeremić uvek u krivu

pre 12 godina

Naslednici što traže restituciju imovine, jesu potomci onih koji su se obogatili, kao "ratni liferanti"(profiteri) u Prvom sv.ratu?!
Isto se ponavlja, nakon ratova devedesetih, kada smo dobili "tajkune", a kako je Srbija "najveći gubitnik" i jedina država u regionu, koja ne zna svoje granice, to je i najveći problem?!
Neuporediva je uloga "male Crne Gore" i "velike Srbije" na regionalni mir i stabilnost?!
Uostalom,"organizovani kriminal" nije samo "regionalni specijalitet" balkana, već i "internacionalni" tj."nadnacionalni visokoprofitabilno biznis", npr. droga iz L.A., dok je upravo Srbija ta koja je uskratila P.I.O. doznake Crnoj Gori, kao sredstvo "političkog pritiska" i "destabilizacije" Crne Gore, zbog "nepoćudnog" Mila Đukanovića, kome je "CIA sugerisala" da se "suprostavi Miloševiću", tako što će organizovati "državni šverc cigareta", zbog čega mu niko ništa ne može, čak ni italijanski sudovi?!

EU Citizen

pre 12 godina

Briljantno, gospodine Jeremiću, glavni problem Balkana barem od jeseni 1944. je kriminal, organizovan na državnom nivou, a viste samo najmlađa generacija te mafije koja još uvek drži Srbiju u kandžama. Milo je, naravno, vaša škola, samo je mnogo pametniji i veštiji od vas, pa je, kad je to shvatio, napravio značajno uspešniju nezavisnu filijalu, i zato vam je trn u oku. A, uzgred, kada život naroda koji toliko voli jeftine i primitivne populiste poput Jeremića ne bi bio bedan i težak, pomislo bih da sa pravdom u ovom univerzumu nešto ozbiljno nije u redu :)))

poznavalac

pre 12 godina

Vidi kako klikću na pozitivno dugme za Jeremića njegovi partijski drugovi iz SRS i SNS.Jeremiću trči u Moskvu kod mentora Lavrova po mišljenje.Uradi sve što je u tvojoj moći da posvadjaš Srbiju sa komšijama i Evropom.Samoizoluj Srbiju pa ćeš dobiti nagradu od Putina.

Bucko ne razmisljam

pre 12 godina

Za coveka kome za vratom visi optuznica za kriminalne radnje, coveka koji je bio deo vlasti kada se jurisalo na Dubrovnik, za coveka koji je bio odlican drugar sa Milosevicem reci da je drzavnik svetskog formata je cista budalastina, najblaze receno. Pocni da razmisljas...

Aleksandar

pre 12 godina

Mislim da mi uopste nismo trebali da hapsimo ove nase krimose nego smo trebali da ih zaposlimo u sluzbu drzave...jer ako to moze amerika onda valjda moze isrbija.ako malo samo razmislite i zapitate se ko je najveci diler u svetu doci ce te do istog zakljucka..KO kontrolise Afganistan...?koliko je skocila proizvodnja opijuma otkad su ameri tamo...?
mislite li da je tesko otkriti polja maka sa svim onim satelitima i bespilotnim letelicama...?
oni sklonjeni zato sto nisu radili za CIA...to je bar jasno a mi umesto da ih zastitimo mi ih hapsimo...kakava glupost jer na kraju krajeva ta droga je isla za zapadnu evropu a ne za srbiju...

Goran

pre 12 godina

@Možda bi gospodin EU Citizen mogao da objasni kako to da se kod njega organizovani kriminal održava ako su države toliko dobro organizovane, sa močnom policijom, močnom najsavremenijom policijskom opremom. Tone kokaina idu prema Evropi, ako se ne varam, heroina takodje, prljavog novca takodje, jer su sve banke, i naše i u okruženju, u vlasništvu evropskih banaka. O raznim pasošima, blanko vizama, firmama i imovini po svetu, kojima su raspolagali i raspolažu ti "naši", srpski, organizovani kriminalci, možemo i drugi put...

Maxim

pre 12 godina

Stvarno je taj kriminal problem.

Samo, posle Šarićevih tona, Nešićevog gastarbeita i gomile SRPSKIH državljana uhapšenih sa količinama droge ravnim izvozu žitarica, teza o Kosovu i CG kao centrima organizovanog kriminala malo je narušena.

A možda je kursadžija mislio baš na Srbiju i veze srpskih političara sa kriminalcima?

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borko Stefanović izjavio u "Kažiprstu" da Vlada Srbije nije promenila državnu politiku prema Kosovu.
On je takođe rekao da veruje da će problem između Beograda i Prištine biti trajno rešen, a put Srbije i regiona u EU odblokiran.

"Promenio se naš pristup, sad je kreativniji. Naša ideja je da rešimo pitanja o kojima se već razgovara, da uspemo trajno da rešimo odnos Beograda i Prištine i da time apsolutno odblokiramo put Srbije i regiona u EU", kaže on.

Ubio me Bog ako ste Vi normalni !

Pa ovo je izvod iz teksta objavljenog na vasem sajtu u kome sam "Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borko Stefanović u vise navrata ponavlja da je put "Srbije i regiona" blokiran Kosovom !
Sigurno da je Djukanovic u pravu kao uostalom i uvek dosad u poslednjih dvadeset godina !
Ako se Srbija "pravi luda" to ne obavezuje nikoga da i on POLUDI !
Uopste je krajnji bezobrazlug uzdizati Jeremica i njegove izjave na isti nivo na kome se nalazi DRZAVNIK kao sto je Milo Djukanovic !

SaleBg

pre 12 godina

A jel to izjavio izmedju dva seta na Rolan Garosu? Posto nam ministar inostranih poslova ima bojkot svih kolega iz vidjenijih zemalja na svetu u zadnjih tri meseca se ne vadi iz Novakove loze. Dal Majami, dal Madrid, dal Pariz. Vazno je biti vidjen, a kud ces bolje nego da se druzis sa Djokovicima.
Inace smejte se svi vi komentatori i Milu i Klintonu i Bramercu. Smejte se svima, kao sto smo radili prethodnih 20 godina. Ali da sve vas podsetim da nista nije besplatno i da prica ima tuzan kraj, kolko god da mislite da smo mi nebeski narod. O Sloveniji necu da pricam, otisli su davno i uvek su ziveli bolje nego mi. 2006, pre razlaza, u Crnoj Gori prosecna plata je bila nesto manja nego u Srbiji, a danas je 40% veca nego plata prosecnog stanovnika Srbije. Cene iste ili manje nego kod nas.
A vi se puvajte, segacite, sprdajte,"ne moze nam niko nista". To puvanje stavljajte deci u pasulj umesto rebarca, placajte im njime skolovanje i letovanje, izvedite zene i devojke na veceru i protracite jos dva`es godina sopstvenih zivota, sta vas briga- vase su!

Vitez Koja

pre 12 godina

Kao i uvek, kakav je to diplomata koji ne ume da se iskontrolise, nego reaguje impulsivno, svadjalacki?... Eto to je Jeremic. Nista on ne zna. On samo gradi svoju ambiciju u Srbiji. A u Srbiji najbolje prolazi svadjalacka politika prema svima. Osim prema Rusima naravno. Njih voli Jeremic. I Kineze, i Gadafija, i sve sto nisu te dosadne evropske integracije, i taj Zapad, i taj region... Tu mora da se bude fin, uljudan, odmeren, a nije to Jeremicu drago. Eh, sto nismo tamo u regionu Kazahstana, pa da ovakava svadjalacka politika nema posledica. Ovde ih naravno ima. Dosta sa Jeremicem!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

@ Ali evo ja imam predlog za tebe i tvog "državnika" Mila. Daj deo Crne Gore oko Ulcinja Albaniji, a deo od Budve do granice sa Hrvatskom daj Srbiji. Nećeš? Boli kad ti neko hoće uzeti deo teritorije? Ma nije valjda?
(Nimark, 23. maj 2011 16:47)

E pa prijatelju evo da ti dokazem da ja nisam "skrtica" i da me teritorija ne zanima posebno, JAVNO TI POKLANJAM sve sto si pozeleo da dam Srbiji a ako ti je i to malo trazi jos i dobices sve sto trazis, samo nemoj od mene traziti "pamet" e to ti Bogami nedam !
Nemoj od mene traziti da me zanima sta izjavljuje Vuk Jeremic to me NIKADA vise nece zanimati ! Da vam nije "isprat mozak", Vi biste se sami setili kako Vam je Vuk Jeremic nedelju dana pre donosenja "misljenja" MSP tvrdio da je Kosovo nelegalno proglasilo nezavisnost i da ce to MS potvrditi a posle iznosenja misljenja MS po kome je Kosovo legalno i ne krseci nijedno medjunarodno pravo proglasilo svoju nezavisnost koju je u medjuvremenu priznalo vise od 70 najuticajnijih drzava, SAD kao i 22 clanice EU taj isti Vuk Jeremic je svojim gradjanima "objasnio" da MS nije odgovorio na "sustinsko pitanje" i nastavio da "udara Glavom u Zid" odbacivsi pritom "misljenje" MS kao sto odbacuje svaku tvrdnju normalnih institucija i politickih zvanicnika koji zbog "diplomatije" Vuka Jeremica moraju kaznjavati jednu celu naciju !
Za mene licno jedina "kvalifikacija" koju poseduje Vuk Jeremic za vrsenje funkcije "Chefa srpske diplomatije" je sto je "deriste" bezobrazno i ucugorno i sto mu Laz i krivotvorenje i izvrtanje istine ne smeta !
Osim u Srbiji i pomalo Milorada Dodika, Vuk Jeremic u Evropi nikoga ne zanima i iz tog razloga je najveci deo svoje politicke karijere proveo u Africi !
Milo je DRZAVNIK Svetskog formata ! Poz

Ohrid u Budvi

pre 12 godina

Bas me zanima zasto su se Makedonci, ups Crnogorci nasli prozvani u Vukovoj izjavi. Mislim da ih je delikatno potkacio. Bravo Vuce za cvrstu i pametnu diplomatiju.

Ovoga placaju za sta?

pre 12 godina

Ala ga potkaci. Ministar spoljnih poslova daje izjavu za unutrasnje potrebe. Cisto da se narod veseli i likuje ovoj velikoj diplomatskoj pobedi, jos jednoj u nizu. Bas me interesuje ko ce duze ostati u politici, Jeremic ili Djukanovic... I bas me interesuje da li je Crnogorska spoljna politika imala bolje rezultate od Srpske koju vodi ovaj mladi i sposobni momak. Ajde da pogledamo rezultate... Hm, slabo nesto?

U Srbiji demagogija dobro prolazi ali kada treba pokazati rezultate onda malo tu nesto ima da se pokaze. Jeremicu, pusti kriminal, to su stvari policije, kako ide sa Kosovom, gde smo ono stali? Sud?

FPN

pre 12 godina

ovo je moj ministar spoljnih poslova. jedan od retkih političara DS-a koje cenim. svaka čast Jeremiću. Ali ispod tvog nivoa je bilo kakva polemika sa narko bosovima iz okolnih banana država. Osnuj stranku, bićeš najjači.

Flavius Valerius

pre 12 godina

Sah-matirana srbijanska diplomacija opet pokazuje znake nervoze, a to sto se raskrinkavaju bande Srba po Europi i svijetu izgleda nema nikakve veze ili ima ali samo za Crnogorce? Srbijanska diplomacija je dozivjela tezak poraz (po tko zna koji puta) i to konferencijom u Becicima gdje su "bivsi" potvrdili isto ono sto i sadasnji, a to je da Srbija ovakava kakva je samo uznemirava zemlje Balkana i remeti pravila igre i sve to na svoju stetu, kasnije ce se svi iscudavati kako je Srbija zadnja zemlja bas u svemu.

Nimark

pre 12 godina

"Bucko razmisljam",
to što je zbog nerešene situacije sa Kosovom možda i blokiran put Srbije i regiona (iako svi relevantni evropski političari kažu da priznanje Kosova nije uslov Srbiji za ulaz u EU)to ne znači da je "Srbija problem" kako je izjavio tvoj voljeni i večni predsednik i najveći švercer na planeti još od doba prohibicije u SAD. Ali evo ja imam predlog za tebe i tvog "državnika" Mila. Daj deo Crne Gore oko Ulcinja Albaniji, a deo od Budve do granice sa Hrvatskom daj Srbiji. Nećeš? Boli kad ti neko hoće uzeti deo teritorije? Ma nije valjda?

da li se uopće čujete?

pre 12 godina

Kada pred novinarima u bijelom svijetu ovako razgovaraju diplomate što možemo očekivati npr. od Momčila s Durmitora i Jovana s Kopaonika.

lexus

pre 12 godina

Bravo mali! Gospoda iz Crne Gore po pravu rodjenja smatraju da mogu da pljuju po Srbiji, a kada im se odgovori onda se brecnu, pazi molim te. Ostavite nas na miru vise, svoje probleme resavajte u svojoj drzavi, manite se i Srba i Srbije.

rade jovicevic

pre 12 godina

Svaka cast Jeremicu. Ministar CG ocigledno nije voleo kad mu se istina kaze u oci. Takodje nije verovao da je Milo mogao tako nesto da izjavi. Ocigledno da zna da to nije istina

Pozdrav iz Australije

Rade

Omorac

pre 12 godina

Vuk Jeremic je sasvim jasno aludirao na Djukanovica, sve ostalo je politicka korektnost. Sto se tice Rocena, neka se vidno ili latentno nervira koliko hoce, ali ne ceka optuzba za svercerski posao premijera Srbije, vec predsednika Crne Gore. Svojim cigaretama ubio je vise ljudi nego svi osudjeni ratni zlocinci u Hagu zajedno.
Vuk Jeremic je odlicno reagovao na izjave don Djukanovica.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Bravo gospodine Jeremicu. Na "diplomatski" istup gospodina Djukanovica, odgovorili ste na pravi nacin, sto se i ocekivalo. Zameraju Vam samo oni koji se pridrzavaju one "junacke" srpske izreke, "sine pamet u glavu i .... uza zid", i oni koji bi da stignu "u svetlu buducnost" ali iduci unazad, klececi, pognute glave. Ako je "presjednik", jedne drzave, makar ona bila i Crna Gora, mogao onako ruzno i primitivno, na skupu koji je podsecao na vasar tastine, da pljune po Srbiji, i to nicim izazvan, valjda je normalno da stigne i odgovor sa druge strane?! Gospodin Jeremic ume da odgovori i to manirom visoko edukovanog coveka i na prilicno visokom nivou. Gospodin Rocen je prethodno trebalo da se naljuti na svog gospodara, koji je nicim izazvan nasao za shodno da "cacka" tamo gde je Srbija najranjivija. Cak i licni medjuljudski odnosi se zasnivaju na reciprocitetu, voleo bih da se srpski "cutolozi" izjasne, na cemu bi trebali da se zasnivaju odnosi izmedju Srbije i Crne Gore, pardon, Montenegra?

Rajko

pre 12 godina

Nisam DSovac, majke mi me niko nije platio da ovo napisem, Jeremic me cak i pomalo nervira, ali za ovaj odgovor u stilu:"pomoz bog zla zeno", svaka cast! Sami su se prepoznali!

Konstantinos Veliki

pre 12 godina

Gospodine Jeremicu najbolja potvrda da je kriminal i to onaj ratni najveca prijetnja Balkanu. Sto ste ucinili po pitanju hvatanja Mladica i Hadzica? Molim odgovor, bez diplomatskih smicalica i podmetanja kojima ste jako skloni i zbog kojih vas EU ministri ne zeli ni vidjeti a kamoli pricati s vama?

bekimmur

pre 12 godina

Ma treba nama u Srbiji ponovo uvesti vize, uvesti sankcije izolovati nas od normalnog sveta , jer mi ocigledno bolje ne zasluzujemo. Nemogu da verujem da svaka politika (sem Djindjiceve) sa lazima i obmanama sopstvenog naroda, vlada drzavom. Pogledajte sve drzave u okruzenju se sloze da je Srbija problem , samo mi to ne vidimo. I jos izadje gospodin Jeremic da toboz odgovori na prozivke sa skupa, ali ga niko ne razume sta je rekao ni sta je hteo reci.

mostarac

pre 12 godina

"Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić odbacio je u Briselu izjavu Mila Đukanovića da je "Srbija glavni problem u regionu" i rekao da je to organizovani kriminal...."

mnogo si cijenjen u EU,pa da ostavis neki jaci dojam u vezi ove izjave...

tvoja nedavna izjava u Atini je sasvim dovoljna za njih da svate s kim imaju posla...krace receno,

cim te vide,odmah kolutaju ocima u stilu iscudavanja koju ces novi biser izvaliti

ps.nadam se da cete ovaj post objaviti

peđa

pre 12 godina

Srbija,tj,Jeremić je predsjedavao minut vremena(nakon preuzimanja predsjedavanja od CG) i već napravio incident.Ni prvi ni posljednji u njegovoj karijeri.Roćen je iskusan diplomata,i upozorava ga da nije ni mjesto ni vrijeme za takve rasprave na ovom mjestu,ali ,Jeremić po svome.Sve je ovo šamar za bogau slavnu istoriju srpske diplomatije

NENO

pre 12 godina

A,kako si im doakao,preveslao si ih strasno,pravi si lider u regionu. No sto ses sa ratnim zlocincima i onim nesrecnicima sto bjeze iz Srbije glavom bez obzira(ko fol "lazni azilanti")???

vlajzi

pre 12 godina

Jeremic nije ni na koga mislio konkretno, a ovaj crnogorac se prepoznao, i ko mu je sad kriv!
Zasto bi ministar inostranih poslova Crne Gore bio 'vidno iznerviran' zbog izjave da je organizovani kriminal problem balkana? Zasto??? Zar nije organizovani kriminal zaista problem Balkana?
Znate ono, kad vicu 'drste lopova'... najglasnije vice ko??? Pa lopov! On se najvise uzvrpolji i 'sumnja' u sve oko sebe... i tako postane najsumnjiviji!
Autogol crnogorskog ministra inostranih poslova i medvedja usluga svom gazdi Milu...

EU Citizen

pre 12 godina

Briljantno, gospodine Jeremiću, glavni problem Balkana barem od jeseni 1944. je kriminal, organizovan na državnom nivou, a viste samo najmlađa generacija te mafije koja još uvek drži Srbiju u kandžama. Milo je, naravno, vaša škola, samo je mnogo pametniji i veštiji od vas, pa je, kad je to shvatio, napravio značajno uspešniju nezavisnu filijalu, i zato vam je trn u oku. A, uzgred, kada život naroda koji toliko voli jeftine i primitivne populiste poput Jeremića ne bi bio bedan i težak, pomislo bih da sa pravdom u ovom univerzumu nešto ozbiljno nije u redu :)))

Telenova

pre 12 godina

Kriminal nema prebivaliste. Dok problemi u regionu u vezi ne priznavanja realnost nezavisnosti Kosova imaju Srbiju kao svoju prebivaliste. Oboje su stetni za regiju.

mostarac

pre 12 godina

i jos nesto da napomenem,

da li ima neko u njegovoj blizini da ga moze upozoriti sta prica,

jer se konstantno u svojim nastupima pored novinara gubi sa izjavama...

izgleda mi jako izgubljen i da nesvata stanje na svome terenu.

Dario

pre 12 godina

Deliti drugima lekcije o organizovanom kriminalu u situaciji kad je cela država talac grupice tajkuna, 2 ratna zločinca koja nije sposobna da pronađe više od decenije, i Šarića kome je dala državljanstvo i omogućila mu da opere u Srbiji (ne u CG) preko milijardu evra tako što mu je prodavala preduzeća po Srbiji, preko medija mu dva meseca poručivala iz nekog nepoznatog razloga da samo što ga nije uhapsila, pa ga sad traže isti oni koji su mu sve to omogućili uključujuči i ministra policije sa svojim koferčićem je zaista tragikomično. To je to iskustvo o kome Roćen govori.

Aleksandar

pre 12 godina

Mislim da mi uopste nismo trebali da hapsimo ove nase krimose nego smo trebali da ih zaposlimo u sluzbu drzave...jer ako to moze amerika onda valjda moze isrbija.ako malo samo razmislite i zapitate se ko je najveci diler u svetu doci ce te do istog zakljucka..KO kontrolise Afganistan...?koliko je skocila proizvodnja opijuma otkad su ameri tamo...?
mislite li da je tesko otkriti polja maka sa svim onim satelitima i bespilotnim letelicama...?
oni sklonjeni zato sto nisu radili za CIA...to je bar jasno a mi umesto da ih zastitimo mi ih hapsimo...kakava glupost jer na kraju krajeva ta droga je isla za zapadnu evropu a ne za srbiju...

boban,nis

pre 12 godina

Vlast u Crnoj Gori i njihovo delovanje treba ignorisati,to njih najvise boli,jedva su cekali ovako nesto,oni su zeljni publiciteta,nervozni su jer ih Srbije vise niko ne zarezuje.

Patak Dača

pre 12 godina

Bravo Jeremiću..!
Upravo si im objasnio da je Srbija centar organizovanog kriminala...
On (kriminal) živi u Srbiji, ovde se neguje i štiti, pa se u sve većim količinama širi u regionu, a povremeno čak i na dalekim kontinentima!
To nam je značajan izvozni artikal i garant imidža koji gradimo već decenijama.

katica

pre 12 godina

Jest „kriminal“ samo politički. U Srbiji se od kraja 1944 g vodi apsolutno naopaka spoljna i unutrašnja politika. Kulminacija te pogrešne politike je rat sa svim susedima i zapadnim zemljama (do rata sa NATO). Cena te pogrešne politike je gubitak Kosova u „RATU“, potpuno razorena privreda, lažna tranzicija, starenje nacije, emigracija, urušenje svakog građanskog morala, urušenje svih srtuka... jednom rečju prešli smo „crvenu nit“. Voluntarizam i anarhija samo rastu i „haos“ se svakim danom sve više uvećava. Ta naopaka ratna ideologija mora trenutno biti uklonjena, svi ratni porazi moraju trenutno biti obelodanjeni, zaokret u politici mora biti već „danas“ već „sutra“ će biti kasno.

poznavalac

pre 12 godina

Vidi kako klikću na pozitivno dugme za Jeremića njegovi partijski drugovi iz SRS i SNS.Jeremiću trči u Moskvu kod mentora Lavrova po mišljenje.Uradi sve što je u tvojoj moći da posvadjaš Srbiju sa komšijama i Evropom.Samoizoluj Srbiju pa ćeš dobiti nagradu od Putina.

Илић Бојан

pre 12 godina

Браво Јеремија, к'о прстом у око! Тако за мајку Србију!!!
Нека душмани .... Али само маало;-))
Надам се да ћете објавити коментар, пошто сте неке искулирали, али везе немам зашто?!?

Vuk Jeremić uvek u krivu

pre 12 godina

Naslednici što traže restituciju imovine, jesu potomci onih koji su se obogatili, kao "ratni liferanti"(profiteri) u Prvom sv.ratu?!
Isto se ponavlja, nakon ratova devedesetih, kada smo dobili "tajkune", a kako je Srbija "najveći gubitnik" i jedina država u regionu, koja ne zna svoje granice, to je i najveći problem?!
Neuporediva je uloga "male Crne Gore" i "velike Srbije" na regionalni mir i stabilnost?!
Uostalom,"organizovani kriminal" nije samo "regionalni specijalitet" balkana, već i "internacionalni" tj."nadnacionalni visokoprofitabilno biznis", npr. droga iz L.A., dok je upravo Srbija ta koja je uskratila P.I.O. doznake Crnoj Gori, kao sredstvo "političkog pritiska" i "destabilizacije" Crne Gore, zbog "nepoćudnog" Mila Đukanovića, kome je "CIA sugerisala" da se "suprostavi Miloševiću", tako što će organizovati "državni šverc cigareta", zbog čega mu niko ništa ne može, čak ni italijanski sudovi?!

Bucko ne razmisljam

pre 12 godina

Za coveka kome za vratom visi optuznica za kriminalne radnje, coveka koji je bio deo vlasti kada se jurisalo na Dubrovnik, za coveka koji je bio odlican drugar sa Milosevicem reci da je drzavnik svetskog formata je cista budalastina, najblaze receno. Pocni da razmisljas...

Goran

pre 12 godina

@Možda bi gospodin EU Citizen mogao da objasni kako to da se kod njega organizovani kriminal održava ako su države toliko dobro organizovane, sa močnom policijom, močnom najsavremenijom policijskom opremom. Tone kokaina idu prema Evropi, ako se ne varam, heroina takodje, prljavog novca takodje, jer su sve banke, i naše i u okruženju, u vlasništvu evropskih banaka. O raznim pasošima, blanko vizama, firmama i imovini po svetu, kojima su raspolagali i raspolažu ti "naši", srpski, organizovani kriminalci, možemo i drugi put...