Subota, 21.05.2011.

11:53

Đoković: “Nisam nepobediv”

Od početka ove godine Novak Đoković ne zna za poraz, ali uprkos tome pred start Rolan Garosa tvrdi da nije nepobediv.

Izvor: B92

Ðokoviæ: “Nisam nepobediv” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

dudule

pre 12 godina

Све је то бајно сјајно итд.
Али се само надам да ће фанови Федерера и Надала до краја да излуде од муке због натписа СРБИЈА на Ђоковићевим мајицама и качкетима !!!

Ženevljanin

pre 12 godina

Ovaj članak i Novakov rođendan je zgodna prilika da se razmotre njegove šanse da ostane upamćen kao "broj 1 svog vremena".
To nije svaki teniser koji je bio br 1 u toku svoje karijere. To nisu ni Rodika ni Hjuit ni Safin..
Kad se završi karijera svakog tenisera nije potrebna viša matematika da se izračuna koje je mesto on najduže držao u toku X dana koliko mu je trajala karijera. Naprimer, Sampras je najbolji teniser "svog vremena" a skoro sigurno je da će i Federerovo mesto biti br 1. Nadal i Đoković su zasad jedini kandidati među aktivnim teniserima koji mogu da postignu taj cilj. Trenutno, Rafa ima značajnu prednost nad Novakom, jer je u prvoj polovini svoje i Novakove karijere bio uvek jedno mesto ispred njega. Zasad je Nadalovo mesto (u istoriji) br 2 a Novakovo br 3, ali nije isključeno da će se obojica do kraja karijere popeti za jedno mesto; Novak malo teže za dva mesta: morao bi da bude prvi znatno duže nego što je bio br.3 a ipak ima već 24 godine... Nikako ne mogu obojica da budu (istorijski upamćeni kao) "najbolji svog vremena" jer se njihova vremena skoro 100% poklapaju. Novakove šanse bi bilo mnogo veće ako matematika ne bi uzimala u obzira SVE pozicije tokom karijere, već isključivo koliko je neko proveo na PRVOM mestu... Srećan rođendan Nole uz želje da za svoj trideseti rođendan obezbediš titulu najboljeg tenisera svog vremena!

bla bla

pre 12 godina

Federer ima niz od 41 pobede i niz od 35 pobeda, 16GS titula i gomilu rekorda. Nadal je od svoje 17 godine kralj sljake, osvajac svih GS i olimpijade a samo godinu dana stariji od Djokovica. Bilo je vreme i da malo odmore a ono sto Djokovica odvaja je nedostatak konkurencije, medju prvih deset su Melcer, Fis,Ferer,Federer;Soderling sve stara garda

Fotoreporter

pre 12 godina

Prirodna slika, na kojoj Novak igra. Na onoj Jeleninoj slici, koja je čista podvala, nema igre, obično foliranje. Kako možete da budete tolike budale a da ne primetite da su njeni beli đonovi na patikama potpuno čisti. Pa koji to beli đonovi na šljaci, ako se igra ili trenira, ostaju potpuno čisti, beli?

Smilica

pre 12 godina

Nole SRECAN TI RODJENDAN!!!!
da budes zdrav i samo tako nastavi da pobedjujes.
Znam da ces osvojiti i RG i Wimbledon i US open, jednostavno ovo je tvoja NOVAKova era tenisa.
ponosimo se tobom moji sinovi i ja,kao i cela Srbija.
Pozdrav za B92 i sve ljubitelje tenisa.
Srecno SVIM nasim igracima i igracicama.
Nadam se da cemo imati povoda da ih cekamo ispred skupstine!!!!

Srdjan

pre 12 godina

Napisao sam komentar krajem decembra prosle godine da se u zadnje 4 godine onaj ko osvoji AO nije naosvajao titule i pogresio.Mada sam u jednom bio u svakom komentaru isti da bih voleo i zeleo da se nagledamo tenisa Novaka i Rafe. Iskreno Rafin sam fan ali nije mi to toliko tesko jer opet jedan pobedjuje i nije mi krivo i kada je Nole.Voleo bih da je bio Rafa ali protiv srece se ne moze.Sve je to ok, ali mi nije jasno zasto ovoliko mrznje protiv Nadala, cime je on to zasluzio.Zar neko misli da je fan ako svog tenisera voli a sve ostale mrzi i zeli im sve najgore.Mislim dane. I Rodzer i Nadal su imali svoje trenutke i osvajali titule kao sada Novak.I sta sada trebam da ga mrzim.Pa sta ja omam od toga. Zelim da navijam za svog igraca i gledam dobar tenis. U Srbiji pravimo sveca od Novaka i maltene se sprdamo sa crkvom a to prolazi na forumima. Pa Rafa ili Rodzer nisu nepobedivi kao ni Novak. Svemu jednom dodje kraj pa i pobede u nizu svakog tenisera. Jedino kod nas se nastavlja niz mrznje iz godine u godinu bez prestanka. Jedino da dodje i niz boljeg zivota svih nas pa bih i zanemario sve ovo, ali da ne skrecem sa teme.Voleo bih da hvalimo one za koje navijamo, ne omalovazavamo druge koji iza sebe imaju teretni voz titula i trofeja i to je to.Kada osvojis vise titula od svog protivnika mozes reci da si najbolji na svetu.Upravo kao sto Rafa prica za Rodzera.Respekt postoji kod onih koji celu ovu Srbiju mogu da kupe sa sve stanovnistvom, jedino se mi prepucavamo po forumima i cekamo sta cemo sa samim sobom.Svi su oni zbrinuli sve svoje za naredne 10 generacije i neka im je sa srecom, a mi saljemo izlive mrznje i podmuklosti. Jedno s' drugim ne ide... Pozdrav redakciji i puno srece i ljubavi svim ljudima a sto manje mrznje. Mada iskreno sumnjam u to... Pozdrav Srdjan - Maxa.

Kostolac

pre 12 godina

Thiemo De Bakker je imao srece sto do sada nije naisao na Novaka, ali, dosao je i taj dan, i samim tim je Holandjanin srecan sto uopste moze da igra sa covekom koji 37 meceva ne zna za poraz. Pregazi ga Nole! Svi verujemo u tebe! Ali nemoj da te to opterecuje! Igraj svoju igru i nema problema

gruja

pre 12 godina

prvo talenat, onda podrska. Pa rad, rad i samo rad i mentalna usredsedjenost. Pa onda kvalitetan tim i struka. I prevazilazenje granica telesnog. Uz sve to ostati normalan i pozitivan...Novak Djokovic.

Čini mi se...

pre 12 godina

@Dylan Dog
Tako se pišu komentari, od laika boli glava. Neka glasaju, i to je privilegija, jer nepismeni nekada nisu imali pravo glasa. Nešto mi je oko Nadala zaparalo uši. Ne bih Vamosa Rafu stavio ispred Samprasa, Emersona, Lejvera, Rozvela, Panča Gonzalesa, Mekinroa, Borga... Nije on u istoj ravni sa Federerom. Nikada ne dajem glupe prognoze, ali mislim da je Novak favorit. Favorit da, pobednik možda da a možda i ne. On danas, kako i Conga kaže, može bez napora da izdrži i duge mečeve na GS, jer ta fizička snaga njemu je često oduzimala trofeje. On danas deluje atletski, jači je od Nadala, jače udara i ima mnogo toga u glavi. U svakom trenutku važno je odigrati pravi potez, kao u šahu, a to Novak danas radi savršeno. Pozdrav.

Dylan Dog

pre 12 godina

Pa naravno da Novak nije nepobediv. Njegova konstatacija je potpuno tačna. Ali, takođe se može konstatovati i da je TEŠKO POBEDIV. Eh, ali koliko teško - mi ne znamo, ali sam siguran da Rafa, Rodžer, Endi & co. odlično znaju.

Čitam po ino sajtovima predikcije stručnjaka i onih koji misle da to jesu o konačnom ishodu RG-a. I drago mi je da je samo mali broj njih dao prednost Novaku u odnosu na Nadala, a pogotovo mi je drago da je Greg "garbidž" Garber sa ESPN-a tipovao na Rafu. Čovek jednostavno ne ume da pogreši: uvek se kladi na pogrešnog! Čak su ga ranije Rodžerovi fanovi molili da povuče svoj glas dat njihovoj vedeti, jer su se bojali malera.
Uz Noleta su Bred Gilbert, Patrik Mekinro, Pem Šrajver, Piter Bodo... i oni su u "debeloj" manjini! Ali, specifična težina njihovog mišljenja (barem kada se radi o prvoj dvojici) veća no svih ostalih zajedno!

Interesanti su mi i oni koji kažu: Rafa je favorit jer je XY puta osvojio RG pa će i sada. Tačno je da ga je puno puta osvajao, ali sa svakim novim RG-om raste verovatnoća da će od nekoga izgubiti. Takođe, kod predikcija nije bitan minuli rad već trenutni odnos snaga na terenu. U principu ne volim da dajem prognoze jer je to krajnje nezahvalno. Jedino mogu reći sledeće:

Može Nole da izgubi i u prvom kolu RG-a i to je OK. Stvarno je do sada uradio nestvarno mnogo. Niko mu ne bi zamerio.
Ali se istovremeno pitam šta bi se desilo da Novak osvoji RG. Šta bi "stručnjaci" tada izmislili, koji bi izgovor našli i koji novi zadatak u dokazivanju postavili?
A šta ako Novak, zatim, osvoji i Vimbldon? A zatim osvoji i USO i kompletira kalendarski gren slem(!)? Pitam se koliko stepeni bi po Rihterovoj skali imao taj zemljotres u profesionalnom tenisu? Da li bi 16 Rodžerovih GS-ova malo izgubilo na specifičnoj težini? Da li bi on i Rafa i dalje bili smatrani najvećim teniserima svih vremena? Pitam se, pitam se...
Pitam se kakav bi cunami usledio posle ovog zemljotresa ako bi Novak osvojio sve masterse i završni masters turnir? Samo možemo da nagađamo.
Ali, siguran sam da ako bi sve ponovio i 2012 uz olimpijsko zlato - imali bismo nuklearnu katastrofu globalnih razmera kao jagodu na šlagu povrh torte!

Naravno, sve je ovo tako malo verovatno da se većina nas ne usuđuje ni da razmišlja o tome.
Ali nije nemoguće i neostvarivo. Kao što i Novak nije nepobediv.

Uzdravlje!

Ženevljanin

pre 12 godina

Veliki članak u današnjoj "Tribune de Genève" s naslovom preko cele prve strane: "Federer mora da se nauči da bude u senci To su dokumentovali oduzimanjem ATP poena prvoj trojici, zarađenih na prošlogodišnjem RG (logično, ti bodovi su praktično "mrtvi"), dobivši sledeći redosled:
1. Đoković 11 305
2. Nadal 10 070
3. Federer 8 330.

U istom broju intervjuu sa Rodžerom koji kaže da mu lakše što nije favorit... i da njegov cilj ostaje povratak na prvo mesto ATP liste.

Uprkos toga svi pariski klinci intervjuisani večeras na TSR1 prognoziraju da će Rafa osvojiti RG...

Inspector Bloch

pre 12 godina

Upravo,procitah par clanaka pa da podelim sa vama,posto @Neki - vec spomenu "Sebinatora'.Otidite na www.telegraph.co.uk/sport/tennis/ pa procitajte izjavu BB(Borga) ako hocete do Sebinatora- kolumn M.Norman-a
'How Briten missed out on Serbinator'- morate preko clanka o B.Borgu i Nadalu. Vredi, zalutati!

@Relator, potpisujem se, ispod vaseg posta..toplo,i ljudski posebno poentirani kraj!

Pozdrav,

lukas

pre 12 godina

Kirijam u Becu od jutra do sutra. Vreme merim teniskim terminima, npr .Bio sam na bolovanju negde izmedju Australiaopena i Dubaija. Ili : Ali ,sefe , Tu halu smo zavrsili negde Posle Madrida ,ali pre Rima. Niko me ne razume sta pricam . Nole `viteze" Prekini stim , vise , isterace me s posla .

expat

pre 12 godina

Ma Nole, opusti se, igraj tenis i uživaj. Doći će i poraz, pa šta? I to je deo tenisa, a i života. Ali jedno se nikada neće promeniti, ni 50 godina od danas: u Beogradu, u Srbiji, uvek ćeš biti i ostati omiljen, poštovan, čovek za primer, i voljen.
Samo napred, u ispunjenje životnog sna! A to je, naravno, Broj 1!

Posmatrac

pre 12 godina

Odlicno je sto ne podleze euforiji koja se napravila oko njega i sto jos uvek stoji cvrsto na zemlji, ali je u isto vreme pun samopouzdanja. Naravno da nije nepopediv i doci ce dan kada ce izgubiti mec. Ja se samo nadam da to nece biti u Parizu!

Nole No.1

pre 12 godina

(ijavolimpartizan, 21. maj 2011 16:38)

Zaboravio si da spomenes da ga neki ne vole zato sto navija za Zvezdu!
Ej daj stvarno ljudi dokle bre to pljuvanje po naj boljem sportisti planete? Da li shvatate sta je uspeo sve da uradi ove godine? Mislite o tome nesretnici....

NOLE KRALJ SPORTA!!!!!!

Cikago

pre 12 godina

Pa ti si toliko do sad uradio za ovaj nas narod,da apsolutno nema veze da li ces izgubiti ili pobediti!Svi te volimo,jer si pre svega covek,patriota i smeker!Naravno da navijamo da oboris sve rekorde i da budes prvi,ali kao sto je rekao jedan gospodin ovde,to vise nema veze sa tenisom!

Ratko

pre 12 godina

Novak je danas najjači igrač na svetu. Fizički je ojačao i mnogo je tehnički napredovao za poslednjih godinu dana. Veliki igrač. I upravo sada kada je na vrhuncu, on mirno i dostojanstveno saopštava jednu izvesnost - niko nije nepopediv. Jedna naša teniserka koja se sa Novakovim rezultatima ne može porediti, i koja gubi mečeve i od onih koje stanuju na 88. ili 97. spratu, kaže da može ove godine da osvoji RG. Veliki se teniseri i sportisti prepoznaju i po svojoj skromnosti. Ne uzdižu sami sebe i ne potcenjuju rivale. Novak je zaista sjajan momak. Njegov otac rekao je - kod Novaka je sve u glavi, a bekhend i forhend može da se nauči. To je i Conga rekao za Novaka. Mene ženski tenis, kao ni ženski fudbal ili košarka, mnogo ne interesuje. Dakle, primer koji sam naveo nema veze sa dotičnom gospođicom, sasvim mi je svejedno šta će bilo koja od njih da uradi ili izjavi, hteo sam samo da ukažem kako nas zaista ima raznih. Narcisoidnost je, nažalost, naša nacionalna osobina (to je nedavno rekao akademik Jerotić), a ima nas i koji smo drukčiji. Zato sam pomenuo ove dve izjave, da bismo ih uporedili.

ijavolimpartizan

pre 12 godina

Samo citam komentare i ne mogu da ne primetim neke stvari.

1. Moj komentar nikada ne ibjavite (pa mozda i ovo pisem ,onako,za sebe)

2. Nekima je trebalo vise titula za redom,nekima svih sedam (7,ej)...pa da pocnu sa hvalospevima... dvolicni,trolicni,licemeri...

3. Nekima ni svih sedam (eeej,7) nije dovoljno da kazu da je momak neko koga treba na ustrb svog ( sigurno mizerno provedenog) vremena podrzati maximalno...ili mu se bar "skloniti" i ne komentarisati pa samim tim i dokazivati koliko su,u stvarni,jadni i bedni...nacice i najgluplji razlog za mrziti ga... Kako jadan covek mora biti...pitam se...pitam se...E,dosta...evo,proslo me je...bas me briga kakav je...ali,uistinu,jadan...

4.Mnogi ga mrze ...a posto ne znaju zasto...evo da pomognem...nekoliko razloga...:
a) Ne vole mu tatu Srdjana...
b) Ne vole jer Nole ima dobru devojcicu...
c) Ne vole ga zato sto placa porez Monaku...(pa navijaju za Nadla,Feda itd...-valjda zato sto nisam informisan o tome da ovi placaju nasoj divnoj R.Srbiji,sta li...)
d) Ne vole ga zato sto se nafatirao para nepostenim radom ( uistinu...pa covek trenira dnevno 5-6 sati,zna se kada spava,kada jede,sta jede,sve mu nacrtano...nadje se tu i vremena za ispijanje kafe od 3 sata na nekom Keju,splavu,dokolicenje sa drugaria iz kraja,dobacivanje ribama...)Pusticu Vas da zakljucite sta je posteno a sta ne...Uistinu,nista ne radi a toliko ima...ccccccccc
e) Ne vole ga zato sto ima jahtu stecenu "nepostenim" radom i neki model auta za koji ja nisam ni cuo...i da...svaki dan krstari obalama raznih mora a na povratku u Bg...jedva ceka da sedne u "taj neki" automobil i prokrstari gradom ne be li ga snimile "cice"... Kako samo uziva...a bez ikakvog truda...ccc...
f) Mrze ga...ma,Dojole koga boli k.... zasto i ko te ne voli... Ja svaki poen dozivim kao da ga ja igram...kada podignes pehar...kao da sam ja na tvom mestu...kakve god obaveze da imam ,ostavim ih pos trani...kada se zavrsi mec...nastavicu...

Ograj za one koje te vole ,podrzavaju,koji razumeju koliko sve to zanci ovoj napacenoj zemlji,za prave patriote,...ali,igraj i zbog SVIH PACENIKA,DVOLICNIH,LICEMERA,ZBOG ONIH KOJI SU TE KRITIKOVALI,A DANAS TE HVALE,ZBOG ONIH KOJI TE DANAS HVALE A KOJI CE TE NA PRVOM PORAZU (koji jedva cekaju) KRITIKOVATI...IGRAJ I ZBOG NJIH...JER,STO VISE BUDES USPESNIJI TO CE SE ONI U SEBI JESTI...I ostace ima samo da na svaki komentar pohvale upucen tebi stave "DISLIKE"...Koga bole k.... sta oni misle...
SVU SRECU I PUNO ZDRAVLJA...I NOLETU I NORMALNOJ SRBIJI A I NELJUBOMORNOM SVETU !!

POZDRAV REDAKCIJI...PROCITAJTE BAR VI !! HVALA

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

Ja mislim da Novak to namerno radi samo
da bi nervirao protivnike. x)
Trenutno mu sve polazi za rukom pa mislim
da bi bilo odlicno da osvoji RG a posle
da se fokusira na ostale GS turnire.
Nije bitno da li ce gubiti ove sezone
i koliko vazno je samo da osvoji sto vise
GS-move kad vec ima ovakvu priliku.
Naravno moje misljenje je da nece mnogo
gubiti ove godine samo da ima zdravlja.

Poz svima pisemo se.

dejan

pre 12 godina

E moj Novace... ne bi ti nista uradio da ja nisam za vreme svakog meca koji sam gledao ustajao iz stolice iskljucivo na desnu nogu i pocesao se iznad desne obrve 3 puta pre svakog poena :)))))

Sitno stanca nase momce

pre 12 godina

Poslednjih nekoliko dana hvatam sebe kako razmisljam nisam li se previse "napalio" tenisom Novaka Djokovica. Taman kad sam bio odlucio da malo spustim loptu sinoc (20. V) se desi ovo:

U Kanadi i USA privodi se kraju plejof NHL. Svi samo o tome pricaju: ljudi na ulici, novine, radio, TV... I, sinoc u UDARNOM TERMINU, pred samu utakmicu Vankuver - San Hoze, sportski kanal koji ima ekskluzivno pravo na ove utakmice, emituje emisiju "Deset najlepsih poena Novaka Djokovica" - od njegovog prvog osvojenog turnira, preko Dejvis kupa, obe "Australije", do Madrida i Majamija.

Nije bitno jesu li to stvarno njegovi najlepsi poeni, vec zakljucak komentatora (bilo ih je vise): "Ko moze danas zaustaviti Dzokera?"
Ja kazem da ce se to desiti. To je neminovno. Ipak, za RG

Uzmi, Nole, titulu!
Digni pehar, Novace!

KG

pre 12 godina

naravno da nisi. Krcag ide na vodu dok se ne razbije. A onda ce svi ovi sto te sada dizu u nebesa da te pljuju. Zasluzeno ili ne, nije bitno.

pele

pre 12 godina

do poraza,naravno da mora doci,i dobro je ako je Novak psihicki jak ga podnese,ili cak par ppraza zaredom.Tad treba biti jak.A tada i svi sto sad se kunu u njega treba da i dalje on bude Nole,super ovo,super ono,ali svi znamo kakav smo narod-pljujemo po nekom dok ne uspe,zatim hvalospevi,i dicenje sto je neko srbin,aposle par poraza ponovo pljuvanje.Nadam se da je Novak toga svestan

Neko iz mase

pre 12 godina

Kakav je kontraš ovaj sto udara minuse na sve komentare, stvarno ga je nešto gadno obuzelo kad ima ovoliku potrebu da širi negativnu energiju... Kako možeš da si takav čovek?! Šta ti treba? Keša? Ljubavi? Pažnje? Daj reci stvarno, pomoćićemo ti...

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kod Noleta mi se najvise dopada sto je ostao pre svega COVEK a tek u drugom planu gladijator. Vecina tenisera postanu nekakvi roboti, fanatici, pokusavaju sve na misice - stravicnim servisom i slicnim zahvatima a Nole je dokazao da i NORMALAN COVEK moze da postane najbolji teniser sveta. Uvek je spreman da se nasali i na svoj racun a to se kod mnogih drugih retko ili nikad ne desava, i jos ga nisam cuo da nekog drugog igraca proglasava simulantom i slicno, sto su neki drugi upotrebili bas za njega.

Vlaki

pre 12 godina

Ljudi, gledo sam juče Ljubičića i Simona - to su takođe teniseri iz svetskog vrha, ali posle igara koje nam Nole priređuje u poslednje vreme prosto je mučno gledati nivo na kome igraju ovi ostali teniseri. Naravno, ne znači da su oni loši, već je Novak u toj meri postavio nove standarde u svetu tenisa (što je za tenis, a i njegove ljubitelje svakako) da sada svi ostali, izuzev par njih, deluju poput rekreativaca. Ovo što Novak SADA radi budućnost je svetskog tenisa!
Nole, samo napred, dokle god ti možeš uživati u tenisu uživaćemo i mi. I bez brige šta će biti dalje - ti si već ušao u legendu.

Cvetko

pre 12 godina

Da li je nepobediv ili ne to uopšte nije važno. Bitno je da je veliki šampion poput Bodiroge, Đorđevića i ostalih..Ipak, neka mi niko ne zameri na pristrasnosti,Nole je najveći šampion koga je naša zemlja ikada imala!!!!!! Dakle, za mene si najveći i nikada ne možeš izgubiti jer samo ti okupljaš porodice i prijatelje u jednu celinu i još ih sve činiš pobednicima ! To prevazilazi granice sporta !!!!!!! JEDAN JEDINI NEPOBEDIVI !

S.Goran

pre 12 godina

Nole sad vec dobija vrlo veliki publicitet,sto mu jako godi.Ranijih godina pa sve do prosle dobijao je manji nego li je njegov reking to zahtevao,i sto mu je svakako smetalo ali on je uvek nalazio dobre razloge i objasnjenja zbog cega je to i doro za njega.Godinama kad bi se preko puta njega nalazio Rafa ili Rodzer,davane su mu manje sanse nego sto su realno bile.Sada je to promenjeno i sasvim logicno je da to ima i velikog psiholoskog uticaja na coveka,ha ha.. smejem se jer kako naizgled na Noleta nema,postavlja se pitanje jeli on coveek kad se to na njemu ne vidi.Da se to ne manifestuje na njegovu igru negativno u smislu nemanja vise tako velikog motiva da izgara u mecevima sa njima i uopste u svim fazama turnira,svakako mnogo znaci niz pobeda koji je rastao iz turnira u turnir i koji mu je sigurno dodatni motiv i koji mu neda da zadovoljstvo koje ima ostvarenim pobedama i ugusi dobru volju za daljim pobedama i bukvalno ako ne unistavanjem, onda bar bacanju senke na blistave karijere zna se vec koje dvojice.Ne toliko na Rodzerovu do duse jer ruku na srce ipak je na zalasku,i njemu je vise naudio Nadal koji ga je svrgao sa broja jedan nedelju dana pre nego mu je bilo potrebno da zabelezi jos jedan rekord,a za cim sigurno ima zal,pored Olimpijskog zlata koje sad vec izvesno i ostace pusti sanak,s obzirom da su sada vec tri tenisera ispred njega(treci Marej)a i cetvrti ce do tada izvesno je i to u obliku Delpotra.
Ostaje mu da se tesi zlatom u dublu,dok ta nedelja zaostatka na broju jedan ostaje kao moguce dostizna samo u domenu naucne fantastike kako sada izgleda.
Nadal zaista krajem 2010 delovao je kao neko ko bi i mozda mogao dostici Rodzera u mnogo cemu pa i broju osvojenih gran slem titula.Koliko je tada to bilo moguce zamisliti,toliko je to sada ucinio nemogucom misijom Novak Djokovic,te sada i verujem da su mnogi skloni da veruju da ce na kraju karijere obojice Novak dostici Nadala u istim,pa cak i mozda pre njemu dali mogucnost za dostizanjem i Rodzera nego Nadalu i ako ih u startu ima dosta vise.
Istina tesko je u to verovati jer Rodzer ni blizu nije imao ovakvu konkurenciju kao Nole sto ima,plus jos 2-3 potencijalna tenisera pored Nadala koji bi se mogla umesati u podelu s obzirom na kvalitet koji se vec sada vidi,a to su na prvom mestu Marej pa Delpotro svakako.
Nole svakako nije nepobediv,jer ako mu je neko uzeo set zasto ne bi mogao i drugi,a onda i treci,a uzimali su mu cak osam na sedam turnira,ej osam...pa to je vise nego jedan po turniru,hm alarmantno boga mi.Ali salu na stranu,upravo to je njemu i bila vodilja i rec podrske sebi pre prve pobede nad Rodzerom,govorio je"zasto ne bih verovao da mogu da pobedim Rodzera,ako sam mu vec uzimao set,ako mogu jedan ne vidim razlog zasto ne bi mogao i dva",i tako i bi.
Zato Nole i ne voli da izgubi set ni protiv koga,jer zna kakav je to vetar u ledja.Neka on nama na RG stigne u finale pa makar i izgubio neki set dotle,pa tamo da ga gledamo kao tenisera broj jedan ma skim igrao ,a tamo i nije vazno sta ce biti samo nek gleda da ne izgubi poslednji poen na mecu.

Mario Bros

pre 12 godina

Mari ga je dobio za dlaku. Sreća pa Đoković sad Marija može dobiti samo u finalu, i to kada ga Nadal prvo izmori, tako da ovo osvaja Đoković najverovatnije.

bane

pre 12 godina

Nisi nepobediv, naravno. Samo, da te pobedi može jedino neko bolji od tebe a takvih trenutno nema ni na vidiku. :-)
Bitan je jedino Novakov pristup mečevima, mora svaki da igra sa punom pažnjom i koncentracijom. Takodje, ne treba da se mnogo uljuljkuje u taj veliki niz pobeda jer je to varka. Tačno je da je na papiru mnogo pobeda ali nije mnogo GS titula.
Prošle godine, Novače ne zaboravi to, Nadal je osvojio TRI GRENSLEM TITULE!..Zašto ti ne bi ponovio njegov uspeh ili ga čak i NADMAŠIO?!
Stigao si ga po kvalitetu igre i trebalo bi i po titulama da se izjednačite. Neka ti to bude cilj, dakle osvajanje Gren slem titula, pa neka se tek onda prekine niz a sada nikako jer je isuviše rano. Niz bez GS titula ne znači mnogo, zato i dalje moraš da se trudiš.
Pa, neka ti je sa srećom!

Milos

pre 12 godina

@vocko:

Zamisli, i ja tvrdim slično, ali ipak malo različito. Novakova igra će se raspasti nakon finala Davis kupa 2011. godine, a onda će opet da uđe u formu na Australian Openu 2012. godine :) Puno pozdrava, i manje ljubomore na dečka koji se odrekao normalnog života zarad sporta i karijere i ide mu sasvim dobro. Pustite dečka da uživa u svojih '5 minuta' slave i bavite se nečim korisnim, budite Novak Đoković u svojoj profesiji :)

Milan

pre 12 godina

Novace,zelim ti da ostanes nepobediv do kraja godine i budes prvi koji je uspio u tome,znam da to izgleda nemoguce ali isto tako znam da si ti najbolji teniser sveta tako da se nadam da ce se to i desiti jer najbolji to mogu,jedan veliki pozdrav za tebe od porodice bulatovic iz crne gore.

nenad hadza

pre 12 godina

ja (a izgleda nisam jedini)se vise opterecujem NOLETOVOM nizu nego on sam!u svakom slucaju uz tebe smo NOLE,pa kako god.ps cak su i smak sveta pokusali da ti poture samo da nisi prvi.ZIVEO NOLE,ZIVELA SRBIJA

illustrated

pre 12 godina

Kakav text o Noletu je izasao juce u Sports Illustrated magazinu. Suze na oci ce vam naterati. Kupih ga u dva primerka. Ne znam ko je sensibilniji iz teksta izasao, da li Nole ili pisac. Ono se zove osvrt na dubinu duse jednog tenisera, iz dubine duse jednog pisca. Nemam reci za opisati moje odusevljenje.

A kad ste vec u/na kisoku preporucujem i izdanje (French Open Special) Tennis magazina. Na nasovnoj strani Nole, u sredini casopisa naveliko Nole sa svim slikama dok pozira iz crvenog kabrioleta, a na pozadini casopisa slika Ane koja reklamira Rolex. Kako god da drzite i presavijate casopis, a ono Srbija.

Dakle potpuna dominacija Srba u svetu kroz sport.

Nikola

pre 12 godina

Nole, samo naprijed! Vjerujemo u tebe i znamo da ces se maksimalno potruditi u svakom mecu! Poslije Roland Garrosa ocekujemo te na celu ATP liste, ako Bog da! Srecno!

Relator

pre 12 godina

Sve sta si do sada napravio je "veliko" sada vise i ne treba da se dokazujes vec da ides tokom svoga kvaliteta koji je vec dokazan.Uopste nema potrebe da brines ,"to si sta si" ,a kvalitet tvoje prosecne igre je u vrhu svetskog tenisa.Verujem da bez opterecenja mozes da udjes u svaki mec do kraja tvoje karijere i da ledjere izadjes kao pobednik.Ti si nas Tesla belog sporta i vec pokusavaju bezuspesno da proniknu u tajnu tvoga uspeha i nadju ti slabu tacku koju zapravo... i nemas sta potvrdjuju vrhunski strucnjaci u svetu istoga.Ne brini za psiholosku stabilnost jer samo ti mozes da odigras onakav beckhand,predjes u svakom trenutku iz defanzive u ofanzivu jednim udarcem ,da budes na loptici za trecinu vremena prosecnog profiigraca, da protivnik nikada ne zna smer bombi koje saljes...Uzivaj covece u mladosti i slavi a budi ono sta jesi.Mec po mec u kome je veci pritisak na onome koji hoce da budu "taj" koji ce da udje u istoriju sporta prekidajuci Noletov pobednicki niz...Pa i da pobedi opet ce se svako zapitati hoce li taj Nole zapoceti novi niz.Bitnije je za mene sta si ispunio mozda zivotni san da ces svoju devojku da poljubis na crvenom tepihu Kana A TAJ ISPUNJENI SAN VREDI KAO SVE TITULE KOJE SI OSVOJIO I KOJE CES DA OSVOJIS...I veruj mi:TVOJA PORODICA JE CELA SRBIJA!

Nemanja

pre 12 godina

jedva cekam da pocne! da se znoje pazusi. da se lome daljinci, psuje, i na kraju slavi..
p.s. Znate ko jedino moze da zaustavi Novaka???
Saobracajac!!! :)

niko bitan

pre 12 godina

posle ovakve prikazane igre u prethodnom periodu vise nisam siguran, ma sta god da uradis i dokle doguras na turniru ti si jedan jedini i takvog te volimo......

Otpisana

pre 12 godina

Dobra, odmerena izjava, rekao je da nije nepobediv, a onda na kraju naglasio svoju mentalnu i fizicku snagu.
Sta drugo da mu se pozeli nego pobeda na RG i prvo mesto na ATP listi :).

Nemanja

pre 12 godina

jedva cekam da pocne! da se znoje pazusi. da se lome daljinci, psuje, i na kraju slavi..
p.s. Znate ko jedino moze da zaustavi Novaka???
Saobracajac!!! :)

Otpisana

pre 12 godina

Dobra, odmerena izjava, rekao je da nije nepobediv, a onda na kraju naglasio svoju mentalnu i fizicku snagu.
Sta drugo da mu se pozeli nego pobeda na RG i prvo mesto na ATP listi :).

ijavolimpartizan

pre 12 godina

Samo citam komentare i ne mogu da ne primetim neke stvari.

1. Moj komentar nikada ne ibjavite (pa mozda i ovo pisem ,onako,za sebe)

2. Nekima je trebalo vise titula za redom,nekima svih sedam (7,ej)...pa da pocnu sa hvalospevima... dvolicni,trolicni,licemeri...

3. Nekima ni svih sedam (eeej,7) nije dovoljno da kazu da je momak neko koga treba na ustrb svog ( sigurno mizerno provedenog) vremena podrzati maximalno...ili mu se bar "skloniti" i ne komentarisati pa samim tim i dokazivati koliko su,u stvarni,jadni i bedni...nacice i najgluplji razlog za mrziti ga... Kako jadan covek mora biti...pitam se...pitam se...E,dosta...evo,proslo me je...bas me briga kakav je...ali,uistinu,jadan...

4.Mnogi ga mrze ...a posto ne znaju zasto...evo da pomognem...nekoliko razloga...:
a) Ne vole mu tatu Srdjana...
b) Ne vole jer Nole ima dobru devojcicu...
c) Ne vole ga zato sto placa porez Monaku...(pa navijaju za Nadla,Feda itd...-valjda zato sto nisam informisan o tome da ovi placaju nasoj divnoj R.Srbiji,sta li...)
d) Ne vole ga zato sto se nafatirao para nepostenim radom ( uistinu...pa covek trenira dnevno 5-6 sati,zna se kada spava,kada jede,sta jede,sve mu nacrtano...nadje se tu i vremena za ispijanje kafe od 3 sata na nekom Keju,splavu,dokolicenje sa drugaria iz kraja,dobacivanje ribama...)Pusticu Vas da zakljucite sta je posteno a sta ne...Uistinu,nista ne radi a toliko ima...ccccccccc
e) Ne vole ga zato sto ima jahtu stecenu "nepostenim" radom i neki model auta za koji ja nisam ni cuo...i da...svaki dan krstari obalama raznih mora a na povratku u Bg...jedva ceka da sedne u "taj neki" automobil i prokrstari gradom ne be li ga snimile "cice"... Kako samo uziva...a bez ikakvog truda...ccc...
f) Mrze ga...ma,Dojole koga boli k.... zasto i ko te ne voli... Ja svaki poen dozivim kao da ga ja igram...kada podignes pehar...kao da sam ja na tvom mestu...kakve god obaveze da imam ,ostavim ih pos trani...kada se zavrsi mec...nastavicu...

Ograj za one koje te vole ,podrzavaju,koji razumeju koliko sve to zanci ovoj napacenoj zemlji,za prave patriote,...ali,igraj i zbog SVIH PACENIKA,DVOLICNIH,LICEMERA,ZBOG ONIH KOJI SU TE KRITIKOVALI,A DANAS TE HVALE,ZBOG ONIH KOJI TE DANAS HVALE A KOJI CE TE NA PRVOM PORAZU (koji jedva cekaju) KRITIKOVATI...IGRAJ I ZBOG NJIH...JER,STO VISE BUDES USPESNIJI TO CE SE ONI U SEBI JESTI...I ostace ima samo da na svaki komentar pohvale upucen tebi stave "DISLIKE"...Koga bole k.... sta oni misle...
SVU SRECU I PUNO ZDRAVLJA...I NOLETU I NORMALNOJ SRBIJI A I NELJUBOMORNOM SVETU !!

POZDRAV REDAKCIJI...PROCITAJTE BAR VI !! HVALA

Sitno stanca nase momce

pre 12 godina

Poslednjih nekoliko dana hvatam sebe kako razmisljam nisam li se previse "napalio" tenisom Novaka Djokovica. Taman kad sam bio odlucio da malo spustim loptu sinoc (20. V) se desi ovo:

U Kanadi i USA privodi se kraju plejof NHL. Svi samo o tome pricaju: ljudi na ulici, novine, radio, TV... I, sinoc u UDARNOM TERMINU, pred samu utakmicu Vankuver - San Hoze, sportski kanal koji ima ekskluzivno pravo na ove utakmice, emituje emisiju "Deset najlepsih poena Novaka Djokovica" - od njegovog prvog osvojenog turnira, preko Dejvis kupa, obe "Australije", do Madrida i Majamija.

Nije bitno jesu li to stvarno njegovi najlepsi poeni, vec zakljucak komentatora (bilo ih je vise): "Ko moze danas zaustaviti Dzokera?"
Ja kazem da ce se to desiti. To je neminovno. Ipak, za RG

Uzmi, Nole, titulu!
Digni pehar, Novace!

Relator

pre 12 godina

Sve sta si do sada napravio je "veliko" sada vise i ne treba da se dokazujes vec da ides tokom svoga kvaliteta koji je vec dokazan.Uopste nema potrebe da brines ,"to si sta si" ,a kvalitet tvoje prosecne igre je u vrhu svetskog tenisa.Verujem da bez opterecenja mozes da udjes u svaki mec do kraja tvoje karijere i da ledjere izadjes kao pobednik.Ti si nas Tesla belog sporta i vec pokusavaju bezuspesno da proniknu u tajnu tvoga uspeha i nadju ti slabu tacku koju zapravo... i nemas sta potvrdjuju vrhunski strucnjaci u svetu istoga.Ne brini za psiholosku stabilnost jer samo ti mozes da odigras onakav beckhand,predjes u svakom trenutku iz defanzive u ofanzivu jednim udarcem ,da budes na loptici za trecinu vremena prosecnog profiigraca, da protivnik nikada ne zna smer bombi koje saljes...Uzivaj covece u mladosti i slavi a budi ono sta jesi.Mec po mec u kome je veci pritisak na onome koji hoce da budu "taj" koji ce da udje u istoriju sporta prekidajuci Noletov pobednicki niz...Pa i da pobedi opet ce se svako zapitati hoce li taj Nole zapoceti novi niz.Bitnije je za mene sta si ispunio mozda zivotni san da ces svoju devojku da poljubis na crvenom tepihu Kana A TAJ ISPUNJENI SAN VREDI KAO SVE TITULE KOJE SI OSVOJIO I KOJE CES DA OSVOJIS...I veruj mi:TVOJA PORODICA JE CELA SRBIJA!

illustrated

pre 12 godina

Kakav text o Noletu je izasao juce u Sports Illustrated magazinu. Suze na oci ce vam naterati. Kupih ga u dva primerka. Ne znam ko je sensibilniji iz teksta izasao, da li Nole ili pisac. Ono se zove osvrt na dubinu duse jednog tenisera, iz dubine duse jednog pisca. Nemam reci za opisati moje odusevljenje.

A kad ste vec u/na kisoku preporucujem i izdanje (French Open Special) Tennis magazina. Na nasovnoj strani Nole, u sredini casopisa naveliko Nole sa svim slikama dok pozira iz crvenog kabrioleta, a na pozadini casopisa slika Ane koja reklamira Rolex. Kako god da drzite i presavijate casopis, a ono Srbija.

Dakle potpuna dominacija Srba u svetu kroz sport.

Milan

pre 12 godina

Novace,zelim ti da ostanes nepobediv do kraja godine i budes prvi koji je uspio u tome,znam da to izgleda nemoguce ali isto tako znam da si ti najbolji teniser sveta tako da se nadam da ce se to i desiti jer najbolji to mogu,jedan veliki pozdrav za tebe od porodice bulatovic iz crne gore.

Milos

pre 12 godina

@vocko:

Zamisli, i ja tvrdim slično, ali ipak malo različito. Novakova igra će se raspasti nakon finala Davis kupa 2011. godine, a onda će opet da uđe u formu na Australian Openu 2012. godine :) Puno pozdrava, i manje ljubomore na dečka koji se odrekao normalnog života zarad sporta i karijere i ide mu sasvim dobro. Pustite dečka da uživa u svojih '5 minuta' slave i bavite se nečim korisnim, budite Novak Đoković u svojoj profesiji :)

Vlaki

pre 12 godina

Ljudi, gledo sam juče Ljubičića i Simona - to su takođe teniseri iz svetskog vrha, ali posle igara koje nam Nole priređuje u poslednje vreme prosto je mučno gledati nivo na kome igraju ovi ostali teniseri. Naravno, ne znači da su oni loši, već je Novak u toj meri postavio nove standarde u svetu tenisa (što je za tenis, a i njegove ljubitelje svakako) da sada svi ostali, izuzev par njih, deluju poput rekreativaca. Ovo što Novak SADA radi budućnost je svetskog tenisa!
Nole, samo napred, dokle god ti možeš uživati u tenisu uživaćemo i mi. I bez brige šta će biti dalje - ti si već ušao u legendu.

Cvetko

pre 12 godina

Da li je nepobediv ili ne to uopšte nije važno. Bitno je da je veliki šampion poput Bodiroge, Đorđevića i ostalih..Ipak, neka mi niko ne zameri na pristrasnosti,Nole je najveći šampion koga je naša zemlja ikada imala!!!!!! Dakle, za mene si najveći i nikada ne možeš izgubiti jer samo ti okupljaš porodice i prijatelje u jednu celinu i još ih sve činiš pobednicima ! To prevazilazi granice sporta !!!!!!! JEDAN JEDINI NEPOBEDIVI !

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kod Noleta mi se najvise dopada sto je ostao pre svega COVEK a tek u drugom planu gladijator. Vecina tenisera postanu nekakvi roboti, fanatici, pokusavaju sve na misice - stravicnim servisom i slicnim zahvatima a Nole je dokazao da i NORMALAN COVEK moze da postane najbolji teniser sveta. Uvek je spreman da se nasali i na svoj racun a to se kod mnogih drugih retko ili nikad ne desava, i jos ga nisam cuo da nekog drugog igraca proglasava simulantom i slicno, sto su neki drugi upotrebili bas za njega.

Dylan Dog

pre 12 godina

Pa naravno da Novak nije nepobediv. Njegova konstatacija je potpuno tačna. Ali, takođe se može konstatovati i da je TEŠKO POBEDIV. Eh, ali koliko teško - mi ne znamo, ali sam siguran da Rafa, Rodžer, Endi & co. odlično znaju.

Čitam po ino sajtovima predikcije stručnjaka i onih koji misle da to jesu o konačnom ishodu RG-a. I drago mi je da je samo mali broj njih dao prednost Novaku u odnosu na Nadala, a pogotovo mi je drago da je Greg "garbidž" Garber sa ESPN-a tipovao na Rafu. Čovek jednostavno ne ume da pogreši: uvek se kladi na pogrešnog! Čak su ga ranije Rodžerovi fanovi molili da povuče svoj glas dat njihovoj vedeti, jer su se bojali malera.
Uz Noleta su Bred Gilbert, Patrik Mekinro, Pem Šrajver, Piter Bodo... i oni su u "debeloj" manjini! Ali, specifična težina njihovog mišljenja (barem kada se radi o prvoj dvojici) veća no svih ostalih zajedno!

Interesanti su mi i oni koji kažu: Rafa je favorit jer je XY puta osvojio RG pa će i sada. Tačno je da ga je puno puta osvajao, ali sa svakim novim RG-om raste verovatnoća da će od nekoga izgubiti. Takođe, kod predikcija nije bitan minuli rad već trenutni odnos snaga na terenu. U principu ne volim da dajem prognoze jer je to krajnje nezahvalno. Jedino mogu reći sledeće:

Može Nole da izgubi i u prvom kolu RG-a i to je OK. Stvarno je do sada uradio nestvarno mnogo. Niko mu ne bi zamerio.
Ali se istovremeno pitam šta bi se desilo da Novak osvoji RG. Šta bi "stručnjaci" tada izmislili, koji bi izgovor našli i koji novi zadatak u dokazivanju postavili?
A šta ako Novak, zatim, osvoji i Vimbldon? A zatim osvoji i USO i kompletira kalendarski gren slem(!)? Pitam se koliko stepeni bi po Rihterovoj skali imao taj zemljotres u profesionalnom tenisu? Da li bi 16 Rodžerovih GS-ova malo izgubilo na specifičnoj težini? Da li bi on i Rafa i dalje bili smatrani najvećim teniserima svih vremena? Pitam se, pitam se...
Pitam se kakav bi cunami usledio posle ovog zemljotresa ako bi Novak osvojio sve masterse i završni masters turnir? Samo možemo da nagađamo.
Ali, siguran sam da ako bi sve ponovio i 2012 uz olimpijsko zlato - imali bismo nuklearnu katastrofu globalnih razmera kao jagodu na šlagu povrh torte!

Naravno, sve je ovo tako malo verovatno da se većina nas ne usuđuje ni da razmišlja o tome.
Ali nije nemoguće i neostvarivo. Kao što i Novak nije nepobediv.

Uzdravlje!

Nikola

pre 12 godina

Nole, samo naprijed! Vjerujemo u tebe i znamo da ces se maksimalno potruditi u svakom mecu! Poslije Roland Garrosa ocekujemo te na celu ATP liste, ako Bog da! Srecno!

niko bitan

pre 12 godina

posle ovakve prikazane igre u prethodnom periodu vise nisam siguran, ma sta god da uradis i dokle doguras na turniru ti si jedan jedini i takvog te volimo......

bane

pre 12 godina

Nisi nepobediv, naravno. Samo, da te pobedi može jedino neko bolji od tebe a takvih trenutno nema ni na vidiku. :-)
Bitan je jedino Novakov pristup mečevima, mora svaki da igra sa punom pažnjom i koncentracijom. Takodje, ne treba da se mnogo uljuljkuje u taj veliki niz pobeda jer je to varka. Tačno je da je na papiru mnogo pobeda ali nije mnogo GS titula.
Prošle godine, Novače ne zaboravi to, Nadal je osvojio TRI GRENSLEM TITULE!..Zašto ti ne bi ponovio njegov uspeh ili ga čak i NADMAŠIO?!
Stigao si ga po kvalitetu igre i trebalo bi i po titulama da se izjednačite. Neka ti to bude cilj, dakle osvajanje Gren slem titula, pa neka se tek onda prekine niz a sada nikako jer je isuviše rano. Niz bez GS titula ne znači mnogo, zato i dalje moraš da se trudiš.
Pa, neka ti je sa srećom!

S.Goran

pre 12 godina

Nole sad vec dobija vrlo veliki publicitet,sto mu jako godi.Ranijih godina pa sve do prosle dobijao je manji nego li je njegov reking to zahtevao,i sto mu je svakako smetalo ali on je uvek nalazio dobre razloge i objasnjenja zbog cega je to i doro za njega.Godinama kad bi se preko puta njega nalazio Rafa ili Rodzer,davane su mu manje sanse nego sto su realno bile.Sada je to promenjeno i sasvim logicno je da to ima i velikog psiholoskog uticaja na coveka,ha ha.. smejem se jer kako naizgled na Noleta nema,postavlja se pitanje jeli on coveek kad se to na njemu ne vidi.Da se to ne manifestuje na njegovu igru negativno u smislu nemanja vise tako velikog motiva da izgara u mecevima sa njima i uopste u svim fazama turnira,svakako mnogo znaci niz pobeda koji je rastao iz turnira u turnir i koji mu je sigurno dodatni motiv i koji mu neda da zadovoljstvo koje ima ostvarenim pobedama i ugusi dobru volju za daljim pobedama i bukvalno ako ne unistavanjem, onda bar bacanju senke na blistave karijere zna se vec koje dvojice.Ne toliko na Rodzerovu do duse jer ruku na srce ipak je na zalasku,i njemu je vise naudio Nadal koji ga je svrgao sa broja jedan nedelju dana pre nego mu je bilo potrebno da zabelezi jos jedan rekord,a za cim sigurno ima zal,pored Olimpijskog zlata koje sad vec izvesno i ostace pusti sanak,s obzirom da su sada vec tri tenisera ispred njega(treci Marej)a i cetvrti ce do tada izvesno je i to u obliku Delpotra.
Ostaje mu da se tesi zlatom u dublu,dok ta nedelja zaostatka na broju jedan ostaje kao moguce dostizna samo u domenu naucne fantastike kako sada izgleda.
Nadal zaista krajem 2010 delovao je kao neko ko bi i mozda mogao dostici Rodzera u mnogo cemu pa i broju osvojenih gran slem titula.Koliko je tada to bilo moguce zamisliti,toliko je to sada ucinio nemogucom misijom Novak Djokovic,te sada i verujem da su mnogi skloni da veruju da ce na kraju karijere obojice Novak dostici Nadala u istim,pa cak i mozda pre njemu dali mogucnost za dostizanjem i Rodzera nego Nadalu i ako ih u startu ima dosta vise.
Istina tesko je u to verovati jer Rodzer ni blizu nije imao ovakvu konkurenciju kao Nole sto ima,plus jos 2-3 potencijalna tenisera pored Nadala koji bi se mogla umesati u podelu s obzirom na kvalitet koji se vec sada vidi,a to su na prvom mestu Marej pa Delpotro svakako.
Nole svakako nije nepobediv,jer ako mu je neko uzeo set zasto ne bi mogao i drugi,a onda i treci,a uzimali su mu cak osam na sedam turnira,ej osam...pa to je vise nego jedan po turniru,hm alarmantno boga mi.Ali salu na stranu,upravo to je njemu i bila vodilja i rec podrske sebi pre prve pobede nad Rodzerom,govorio je"zasto ne bih verovao da mogu da pobedim Rodzera,ako sam mu vec uzimao set,ako mogu jedan ne vidim razlog zasto ne bi mogao i dva",i tako i bi.
Zato Nole i ne voli da izgubi set ni protiv koga,jer zna kakav je to vetar u ledja.Neka on nama na RG stigne u finale pa makar i izgubio neki set dotle,pa tamo da ga gledamo kao tenisera broj jedan ma skim igrao ,a tamo i nije vazno sta ce biti samo nek gleda da ne izgubi poslednji poen na mecu.

Neko iz mase

pre 12 godina

Kakav je kontraš ovaj sto udara minuse na sve komentare, stvarno ga je nešto gadno obuzelo kad ima ovoliku potrebu da širi negativnu energiju... Kako možeš da si takav čovek?! Šta ti treba? Keša? Ljubavi? Pažnje? Daj reci stvarno, pomoćićemo ti...

dejan

pre 12 godina

E moj Novace... ne bi ti nista uradio da ja nisam za vreme svakog meca koji sam gledao ustajao iz stolice iskljucivo na desnu nogu i pocesao se iznad desne obrve 3 puta pre svakog poena :)))))

lukas

pre 12 godina

Kirijam u Becu od jutra do sutra. Vreme merim teniskim terminima, npr .Bio sam na bolovanju negde izmedju Australiaopena i Dubaija. Ili : Ali ,sefe , Tu halu smo zavrsili negde Posle Madrida ,ali pre Rima. Niko me ne razume sta pricam . Nole `viteze" Prekini stim , vise , isterace me s posla .

Cikago

pre 12 godina

Pa ti si toliko do sad uradio za ovaj nas narod,da apsolutno nema veze da li ces izgubiti ili pobediti!Svi te volimo,jer si pre svega covek,patriota i smeker!Naravno da navijamo da oboris sve rekorde i da budes prvi,ali kao sto je rekao jedan gospodin ovde,to vise nema veze sa tenisom!

expat

pre 12 godina

Ma Nole, opusti se, igraj tenis i uživaj. Doći će i poraz, pa šta? I to je deo tenisa, a i života. Ali jedno se nikada neće promeniti, ni 50 godina od danas: u Beogradu, u Srbiji, uvek ćeš biti i ostati omiljen, poštovan, čovek za primer, i voljen.
Samo napred, u ispunjenje životnog sna! A to je, naravno, Broj 1!

bla bla

pre 12 godina

Federer ima niz od 41 pobede i niz od 35 pobeda, 16GS titula i gomilu rekorda. Nadal je od svoje 17 godine kralj sljake, osvajac svih GS i olimpijade a samo godinu dana stariji od Djokovica. Bilo je vreme i da malo odmore a ono sto Djokovica odvaja je nedostatak konkurencije, medju prvih deset su Melcer, Fis,Ferer,Federer;Soderling sve stara garda

Nole No.1

pre 12 godina

(ijavolimpartizan, 21. maj 2011 16:38)

Zaboravio si da spomenes da ga neki ne vole zato sto navija za Zvezdu!
Ej daj stvarno ljudi dokle bre to pljuvanje po naj boljem sportisti planete? Da li shvatate sta je uspeo sve da uradi ove godine? Mislite o tome nesretnici....

NOLE KRALJ SPORTA!!!!!!

Inspector Bloch

pre 12 godina

Upravo,procitah par clanaka pa da podelim sa vama,posto @Neki - vec spomenu "Sebinatora'.Otidite na www.telegraph.co.uk/sport/tennis/ pa procitajte izjavu BB(Borga) ako hocete do Sebinatora- kolumn M.Norman-a
'How Briten missed out on Serbinator'- morate preko clanka o B.Borgu i Nadalu. Vredi, zalutati!

@Relator, potpisujem se, ispod vaseg posta..toplo,i ljudski posebno poentirani kraj!

Pozdrav,

Posmatrac

pre 12 godina

Odlicno je sto ne podleze euforiji koja se napravila oko njega i sto jos uvek stoji cvrsto na zemlji, ali je u isto vreme pun samopouzdanja. Naravno da nije nepopediv i doci ce dan kada ce izgubiti mec. Ja se samo nadam da to nece biti u Parizu!

nenad hadza

pre 12 godina

ja (a izgleda nisam jedini)se vise opterecujem NOLETOVOM nizu nego on sam!u svakom slucaju uz tebe smo NOLE,pa kako god.ps cak su i smak sveta pokusali da ti poture samo da nisi prvi.ZIVEO NOLE,ZIVELA SRBIJA

Ratko

pre 12 godina

Novak je danas najjači igrač na svetu. Fizički je ojačao i mnogo je tehnički napredovao za poslednjih godinu dana. Veliki igrač. I upravo sada kada je na vrhuncu, on mirno i dostojanstveno saopštava jednu izvesnost - niko nije nepopediv. Jedna naša teniserka koja se sa Novakovim rezultatima ne može porediti, i koja gubi mečeve i od onih koje stanuju na 88. ili 97. spratu, kaže da može ove godine da osvoji RG. Veliki se teniseri i sportisti prepoznaju i po svojoj skromnosti. Ne uzdižu sami sebe i ne potcenjuju rivale. Novak je zaista sjajan momak. Njegov otac rekao je - kod Novaka je sve u glavi, a bekhend i forhend može da se nauči. To je i Conga rekao za Novaka. Mene ženski tenis, kao ni ženski fudbal ili košarka, mnogo ne interesuje. Dakle, primer koji sam naveo nema veze sa dotičnom gospođicom, sasvim mi je svejedno šta će bilo koja od njih da uradi ili izjavi, hteo sam samo da ukažem kako nas zaista ima raznih. Narcisoidnost je, nažalost, naša nacionalna osobina (to je nedavno rekao akademik Jerotić), a ima nas i koji smo drukčiji. Zato sam pomenuo ove dve izjave, da bismo ih uporedili.

Čini mi se...

pre 12 godina

@Dylan Dog
Tako se pišu komentari, od laika boli glava. Neka glasaju, i to je privilegija, jer nepismeni nekada nisu imali pravo glasa. Nešto mi je oko Nadala zaparalo uši. Ne bih Vamosa Rafu stavio ispred Samprasa, Emersona, Lejvera, Rozvela, Panča Gonzalesa, Mekinroa, Borga... Nije on u istoj ravni sa Federerom. Nikada ne dajem glupe prognoze, ali mislim da je Novak favorit. Favorit da, pobednik možda da a možda i ne. On danas, kako i Conga kaže, može bez napora da izdrži i duge mečeve na GS, jer ta fizička snaga njemu je često oduzimala trofeje. On danas deluje atletski, jači je od Nadala, jače udara i ima mnogo toga u glavi. U svakom trenutku važno je odigrati pravi potez, kao u šahu, a to Novak danas radi savršeno. Pozdrav.

gruja

pre 12 godina

prvo talenat, onda podrska. Pa rad, rad i samo rad i mentalna usredsedjenost. Pa onda kvalitetan tim i struka. I prevazilazenje granica telesnog. Uz sve to ostati normalan i pozitivan...Novak Djokovic.

Smilica

pre 12 godina

Nole SRECAN TI RODJENDAN!!!!
da budes zdrav i samo tako nastavi da pobedjujes.
Znam da ces osvojiti i RG i Wimbledon i US open, jednostavno ovo je tvoja NOVAKova era tenisa.
ponosimo se tobom moji sinovi i ja,kao i cela Srbija.
Pozdrav za B92 i sve ljubitelje tenisa.
Srecno SVIM nasim igracima i igracicama.
Nadam se da cemo imati povoda da ih cekamo ispred skupstine!!!!

pele

pre 12 godina

do poraza,naravno da mora doci,i dobro je ako je Novak psihicki jak ga podnese,ili cak par ppraza zaredom.Tad treba biti jak.A tada i svi sto sad se kunu u njega treba da i dalje on bude Nole,super ovo,super ono,ali svi znamo kakav smo narod-pljujemo po nekom dok ne uspe,zatim hvalospevi,i dicenje sto je neko srbin,aposle par poraza ponovo pljuvanje.Nadam se da je Novak toga svestan

Mario Bros

pre 12 godina

Mari ga je dobio za dlaku. Sreća pa Đoković sad Marija može dobiti samo u finalu, i to kada ga Nadal prvo izmori, tako da ovo osvaja Đoković najverovatnije.

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

Ja mislim da Novak to namerno radi samo
da bi nervirao protivnike. x)
Trenutno mu sve polazi za rukom pa mislim
da bi bilo odlicno da osvoji RG a posle
da se fokusira na ostale GS turnire.
Nije bitno da li ce gubiti ove sezone
i koliko vazno je samo da osvoji sto vise
GS-move kad vec ima ovakvu priliku.
Naravno moje misljenje je da nece mnogo
gubiti ove godine samo da ima zdravlja.

Poz svima pisemo se.

Ženevljanin

pre 12 godina

Veliki članak u današnjoj "Tribune de Genève" s naslovom preko cele prve strane: "Federer mora da se nauči da bude u senci To su dokumentovali oduzimanjem ATP poena prvoj trojici, zarađenih na prošlogodišnjem RG (logično, ti bodovi su praktično "mrtvi"), dobivši sledeći redosled:
1. Đoković 11 305
2. Nadal 10 070
3. Federer 8 330.

U istom broju intervjuu sa Rodžerom koji kaže da mu lakše što nije favorit... i da njegov cilj ostaje povratak na prvo mesto ATP liste.

Uprkos toga svi pariski klinci intervjuisani večeras na TSR1 prognoziraju da će Rafa osvojiti RG...

KG

pre 12 godina

naravno da nisi. Krcag ide na vodu dok se ne razbije. A onda ce svi ovi sto te sada dizu u nebesa da te pljuju. Zasluzeno ili ne, nije bitno.

Srdjan

pre 12 godina

Napisao sam komentar krajem decembra prosle godine da se u zadnje 4 godine onaj ko osvoji AO nije naosvajao titule i pogresio.Mada sam u jednom bio u svakom komentaru isti da bih voleo i zeleo da se nagledamo tenisa Novaka i Rafe. Iskreno Rafin sam fan ali nije mi to toliko tesko jer opet jedan pobedjuje i nije mi krivo i kada je Nole.Voleo bih da je bio Rafa ali protiv srece se ne moze.Sve je to ok, ali mi nije jasno zasto ovoliko mrznje protiv Nadala, cime je on to zasluzio.Zar neko misli da je fan ako svog tenisera voli a sve ostale mrzi i zeli im sve najgore.Mislim dane. I Rodzer i Nadal su imali svoje trenutke i osvajali titule kao sada Novak.I sta sada trebam da ga mrzim.Pa sta ja omam od toga. Zelim da navijam za svog igraca i gledam dobar tenis. U Srbiji pravimo sveca od Novaka i maltene se sprdamo sa crkvom a to prolazi na forumima. Pa Rafa ili Rodzer nisu nepobedivi kao ni Novak. Svemu jednom dodje kraj pa i pobede u nizu svakog tenisera. Jedino kod nas se nastavlja niz mrznje iz godine u godinu bez prestanka. Jedino da dodje i niz boljeg zivota svih nas pa bih i zanemario sve ovo, ali da ne skrecem sa teme.Voleo bih da hvalimo one za koje navijamo, ne omalovazavamo druge koji iza sebe imaju teretni voz titula i trofeja i to je to.Kada osvojis vise titula od svog protivnika mozes reci da si najbolji na svetu.Upravo kao sto Rafa prica za Rodzera.Respekt postoji kod onih koji celu ovu Srbiju mogu da kupe sa sve stanovnistvom, jedino se mi prepucavamo po forumima i cekamo sta cemo sa samim sobom.Svi su oni zbrinuli sve svoje za naredne 10 generacije i neka im je sa srecom, a mi saljemo izlive mrznje i podmuklosti. Jedno s' drugim ne ide... Pozdrav redakciji i puno srece i ljubavi svim ljudima a sto manje mrznje. Mada iskreno sumnjam u to... Pozdrav Srdjan - Maxa.

Kostolac

pre 12 godina

Thiemo De Bakker je imao srece sto do sada nije naisao na Novaka, ali, dosao je i taj dan, i samim tim je Holandjanin srecan sto uopste moze da igra sa covekom koji 37 meceva ne zna za poraz. Pregazi ga Nole! Svi verujemo u tebe! Ali nemoj da te to opterecuje! Igraj svoju igru i nema problema

Ženevljanin

pre 12 godina

Ovaj članak i Novakov rođendan je zgodna prilika da se razmotre njegove šanse da ostane upamćen kao "broj 1 svog vremena".
To nije svaki teniser koji je bio br 1 u toku svoje karijere. To nisu ni Rodika ni Hjuit ni Safin..
Kad se završi karijera svakog tenisera nije potrebna viša matematika da se izračuna koje je mesto on najduže držao u toku X dana koliko mu je trajala karijera. Naprimer, Sampras je najbolji teniser "svog vremena" a skoro sigurno je da će i Federerovo mesto biti br 1. Nadal i Đoković su zasad jedini kandidati među aktivnim teniserima koji mogu da postignu taj cilj. Trenutno, Rafa ima značajnu prednost nad Novakom, jer je u prvoj polovini svoje i Novakove karijere bio uvek jedno mesto ispred njega. Zasad je Nadalovo mesto (u istoriji) br 2 a Novakovo br 3, ali nije isključeno da će se obojica do kraja karijere popeti za jedno mesto; Novak malo teže za dva mesta: morao bi da bude prvi znatno duže nego što je bio br.3 a ipak ima već 24 godine... Nikako ne mogu obojica da budu (istorijski upamćeni kao) "najbolji svog vremena" jer se njihova vremena skoro 100% poklapaju. Novakove šanse bi bilo mnogo veće ako matematika ne bi uzimala u obzira SVE pozicije tokom karijere, već isključivo koliko je neko proveo na PRVOM mestu... Srećan rođendan Nole uz želje da za svoj trideseti rođendan obezbediš titulu najboljeg tenisera svog vremena!

dudule

pre 12 godina

Све је то бајно сјајно итд.
Али се само надам да ће фанови Федерера и Надала до краја да излуде од муке због натписа СРБИЈА на Ђоковићевим мајицама и качкетима !!!

Fotoreporter

pre 12 godina

Prirodna slika, na kojoj Novak igra. Na onoj Jeleninoj slici, koja je čista podvala, nema igre, obično foliranje. Kako možete da budete tolike budale a da ne primetite da su njeni beli đonovi na patikama potpuno čisti. Pa koji to beli đonovi na šljaci, ako se igra ili trenira, ostaju potpuno čisti, beli?

KG

pre 12 godina

naravno da nisi. Krcag ide na vodu dok se ne razbije. A onda ce svi ovi sto te sada dizu u nebesa da te pljuju. Zasluzeno ili ne, nije bitno.

Relator

pre 12 godina

Sve sta si do sada napravio je "veliko" sada vise i ne treba da se dokazujes vec da ides tokom svoga kvaliteta koji je vec dokazan.Uopste nema potrebe da brines ,"to si sta si" ,a kvalitet tvoje prosecne igre je u vrhu svetskog tenisa.Verujem da bez opterecenja mozes da udjes u svaki mec do kraja tvoje karijere i da ledjere izadjes kao pobednik.Ti si nas Tesla belog sporta i vec pokusavaju bezuspesno da proniknu u tajnu tvoga uspeha i nadju ti slabu tacku koju zapravo... i nemas sta potvrdjuju vrhunski strucnjaci u svetu istoga.Ne brini za psiholosku stabilnost jer samo ti mozes da odigras onakav beckhand,predjes u svakom trenutku iz defanzive u ofanzivu jednim udarcem ,da budes na loptici za trecinu vremena prosecnog profiigraca, da protivnik nikada ne zna smer bombi koje saljes...Uzivaj covece u mladosti i slavi a budi ono sta jesi.Mec po mec u kome je veci pritisak na onome koji hoce da budu "taj" koji ce da udje u istoriju sporta prekidajuci Noletov pobednicki niz...Pa i da pobedi opet ce se svako zapitati hoce li taj Nole zapoceti novi niz.Bitnije je za mene sta si ispunio mozda zivotni san da ces svoju devojku da poljubis na crvenom tepihu Kana A TAJ ISPUNJENI SAN VREDI KAO SVE TITULE KOJE SI OSVOJIO I KOJE CES DA OSVOJIS...I veruj mi:TVOJA PORODICA JE CELA SRBIJA!

Nemanja

pre 12 godina

jedva cekam da pocne! da se znoje pazusi. da se lome daljinci, psuje, i na kraju slavi..
p.s. Znate ko jedino moze da zaustavi Novaka???
Saobracajac!!! :)

Milan

pre 12 godina

Novace,zelim ti da ostanes nepobediv do kraja godine i budes prvi koji je uspio u tome,znam da to izgleda nemoguce ali isto tako znam da si ti najbolji teniser sveta tako da se nadam da ce se to i desiti jer najbolji to mogu,jedan veliki pozdrav za tebe od porodice bulatovic iz crne gore.

Nikola

pre 12 godina

Nole, samo naprijed! Vjerujemo u tebe i znamo da ces se maksimalno potruditi u svakom mecu! Poslije Roland Garrosa ocekujemo te na celu ATP liste, ako Bog da! Srecno!

Srdjan

pre 12 godina

Napisao sam komentar krajem decembra prosle godine da se u zadnje 4 godine onaj ko osvoji AO nije naosvajao titule i pogresio.Mada sam u jednom bio u svakom komentaru isti da bih voleo i zeleo da se nagledamo tenisa Novaka i Rafe. Iskreno Rafin sam fan ali nije mi to toliko tesko jer opet jedan pobedjuje i nije mi krivo i kada je Nole.Voleo bih da je bio Rafa ali protiv srece se ne moze.Sve je to ok, ali mi nije jasno zasto ovoliko mrznje protiv Nadala, cime je on to zasluzio.Zar neko misli da je fan ako svog tenisera voli a sve ostale mrzi i zeli im sve najgore.Mislim dane. I Rodzer i Nadal su imali svoje trenutke i osvajali titule kao sada Novak.I sta sada trebam da ga mrzim.Pa sta ja omam od toga. Zelim da navijam za svog igraca i gledam dobar tenis. U Srbiji pravimo sveca od Novaka i maltene se sprdamo sa crkvom a to prolazi na forumima. Pa Rafa ili Rodzer nisu nepobedivi kao ni Novak. Svemu jednom dodje kraj pa i pobede u nizu svakog tenisera. Jedino kod nas se nastavlja niz mrznje iz godine u godinu bez prestanka. Jedino da dodje i niz boljeg zivota svih nas pa bih i zanemario sve ovo, ali da ne skrecem sa teme.Voleo bih da hvalimo one za koje navijamo, ne omalovazavamo druge koji iza sebe imaju teretni voz titula i trofeja i to je to.Kada osvojis vise titula od svog protivnika mozes reci da si najbolji na svetu.Upravo kao sto Rafa prica za Rodzera.Respekt postoji kod onih koji celu ovu Srbiju mogu da kupe sa sve stanovnistvom, jedino se mi prepucavamo po forumima i cekamo sta cemo sa samim sobom.Svi su oni zbrinuli sve svoje za naredne 10 generacije i neka im je sa srecom, a mi saljemo izlive mrznje i podmuklosti. Jedno s' drugim ne ide... Pozdrav redakciji i puno srece i ljubavi svim ljudima a sto manje mrznje. Mada iskreno sumnjam u to... Pozdrav Srdjan - Maxa.

niko bitan

pre 12 godina

posle ovakve prikazane igre u prethodnom periodu vise nisam siguran, ma sta god da uradis i dokle doguras na turniru ti si jedan jedini i takvog te volimo......

Otpisana

pre 12 godina

Dobra, odmerena izjava, rekao je da nije nepobediv, a onda na kraju naglasio svoju mentalnu i fizicku snagu.
Sta drugo da mu se pozeli nego pobeda na RG i prvo mesto na ATP listi :).

Dylan Dog

pre 12 godina

Pa naravno da Novak nije nepobediv. Njegova konstatacija je potpuno tačna. Ali, takođe se može konstatovati i da je TEŠKO POBEDIV. Eh, ali koliko teško - mi ne znamo, ali sam siguran da Rafa, Rodžer, Endi & co. odlično znaju.

Čitam po ino sajtovima predikcije stručnjaka i onih koji misle da to jesu o konačnom ishodu RG-a. I drago mi je da je samo mali broj njih dao prednost Novaku u odnosu na Nadala, a pogotovo mi je drago da je Greg "garbidž" Garber sa ESPN-a tipovao na Rafu. Čovek jednostavno ne ume da pogreši: uvek se kladi na pogrešnog! Čak su ga ranije Rodžerovi fanovi molili da povuče svoj glas dat njihovoj vedeti, jer su se bojali malera.
Uz Noleta su Bred Gilbert, Patrik Mekinro, Pem Šrajver, Piter Bodo... i oni su u "debeloj" manjini! Ali, specifična težina njihovog mišljenja (barem kada se radi o prvoj dvojici) veća no svih ostalih zajedno!

Interesanti su mi i oni koji kažu: Rafa je favorit jer je XY puta osvojio RG pa će i sada. Tačno je da ga je puno puta osvajao, ali sa svakim novim RG-om raste verovatnoća da će od nekoga izgubiti. Takođe, kod predikcija nije bitan minuli rad već trenutni odnos snaga na terenu. U principu ne volim da dajem prognoze jer je to krajnje nezahvalno. Jedino mogu reći sledeće:

Može Nole da izgubi i u prvom kolu RG-a i to je OK. Stvarno je do sada uradio nestvarno mnogo. Niko mu ne bi zamerio.
Ali se istovremeno pitam šta bi se desilo da Novak osvoji RG. Šta bi "stručnjaci" tada izmislili, koji bi izgovor našli i koji novi zadatak u dokazivanju postavili?
A šta ako Novak, zatim, osvoji i Vimbldon? A zatim osvoji i USO i kompletira kalendarski gren slem(!)? Pitam se koliko stepeni bi po Rihterovoj skali imao taj zemljotres u profesionalnom tenisu? Da li bi 16 Rodžerovih GS-ova malo izgubilo na specifičnoj težini? Da li bi on i Rafa i dalje bili smatrani najvećim teniserima svih vremena? Pitam se, pitam se...
Pitam se kakav bi cunami usledio posle ovog zemljotresa ako bi Novak osvojio sve masterse i završni masters turnir? Samo možemo da nagađamo.
Ali, siguran sam da ako bi sve ponovio i 2012 uz olimpijsko zlato - imali bismo nuklearnu katastrofu globalnih razmera kao jagodu na šlagu povrh torte!

Naravno, sve je ovo tako malo verovatno da se većina nas ne usuđuje ni da razmišlja o tome.
Ali nije nemoguće i neostvarivo. Kao što i Novak nije nepobediv.

Uzdravlje!

Ratko

pre 12 godina

Novak je danas najjači igrač na svetu. Fizički je ojačao i mnogo je tehnički napredovao za poslednjih godinu dana. Veliki igrač. I upravo sada kada je na vrhuncu, on mirno i dostojanstveno saopštava jednu izvesnost - niko nije nepopediv. Jedna naša teniserka koja se sa Novakovim rezultatima ne može porediti, i koja gubi mečeve i od onih koje stanuju na 88. ili 97. spratu, kaže da može ove godine da osvoji RG. Veliki se teniseri i sportisti prepoznaju i po svojoj skromnosti. Ne uzdižu sami sebe i ne potcenjuju rivale. Novak je zaista sjajan momak. Njegov otac rekao je - kod Novaka je sve u glavi, a bekhend i forhend može da se nauči. To je i Conga rekao za Novaka. Mene ženski tenis, kao ni ženski fudbal ili košarka, mnogo ne interesuje. Dakle, primer koji sam naveo nema veze sa dotičnom gospođicom, sasvim mi je svejedno šta će bilo koja od njih da uradi ili izjavi, hteo sam samo da ukažem kako nas zaista ima raznih. Narcisoidnost je, nažalost, naša nacionalna osobina (to je nedavno rekao akademik Jerotić), a ima nas i koji smo drukčiji. Zato sam pomenuo ove dve izjave, da bismo ih uporedili.

illustrated

pre 12 godina

Kakav text o Noletu je izasao juce u Sports Illustrated magazinu. Suze na oci ce vam naterati. Kupih ga u dva primerka. Ne znam ko je sensibilniji iz teksta izasao, da li Nole ili pisac. Ono se zove osvrt na dubinu duse jednog tenisera, iz dubine duse jednog pisca. Nemam reci za opisati moje odusevljenje.

A kad ste vec u/na kisoku preporucujem i izdanje (French Open Special) Tennis magazina. Na nasovnoj strani Nole, u sredini casopisa naveliko Nole sa svim slikama dok pozira iz crvenog kabrioleta, a na pozadini casopisa slika Ane koja reklamira Rolex. Kako god da drzite i presavijate casopis, a ono Srbija.

Dakle potpuna dominacija Srba u svetu kroz sport.

Cvetko

pre 12 godina

Da li je nepobediv ili ne to uopšte nije važno. Bitno je da je veliki šampion poput Bodiroge, Đorđevića i ostalih..Ipak, neka mi niko ne zameri na pristrasnosti,Nole je najveći šampion koga je naša zemlja ikada imala!!!!!! Dakle, za mene si najveći i nikada ne možeš izgubiti jer samo ti okupljaš porodice i prijatelje u jednu celinu i još ih sve činiš pobednicima ! To prevazilazi granice sporta !!!!!!! JEDAN JEDINI NEPOBEDIVI !

Vlaki

pre 12 godina

Ljudi, gledo sam juče Ljubičića i Simona - to su takođe teniseri iz svetskog vrha, ali posle igara koje nam Nole priređuje u poslednje vreme prosto je mučno gledati nivo na kome igraju ovi ostali teniseri. Naravno, ne znači da su oni loši, već je Novak u toj meri postavio nove standarde u svetu tenisa (što je za tenis, a i njegove ljubitelje svakako) da sada svi ostali, izuzev par njih, deluju poput rekreativaca. Ovo što Novak SADA radi budućnost je svetskog tenisa!
Nole, samo napred, dokle god ti možeš uživati u tenisu uživaćemo i mi. I bez brige šta će biti dalje - ti si već ušao u legendu.

Čini mi se...

pre 12 godina

@Dylan Dog
Tako se pišu komentari, od laika boli glava. Neka glasaju, i to je privilegija, jer nepismeni nekada nisu imali pravo glasa. Nešto mi je oko Nadala zaparalo uši. Ne bih Vamosa Rafu stavio ispred Samprasa, Emersona, Lejvera, Rozvela, Panča Gonzalesa, Mekinroa, Borga... Nije on u istoj ravni sa Federerom. Nikada ne dajem glupe prognoze, ali mislim da je Novak favorit. Favorit da, pobednik možda da a možda i ne. On danas, kako i Conga kaže, može bez napora da izdrži i duge mečeve na GS, jer ta fizička snaga njemu je često oduzimala trofeje. On danas deluje atletski, jači je od Nadala, jače udara i ima mnogo toga u glavi. U svakom trenutku važno je odigrati pravi potez, kao u šahu, a to Novak danas radi savršeno. Pozdrav.

Milos

pre 12 godina

@vocko:

Zamisli, i ja tvrdim slično, ali ipak malo različito. Novakova igra će se raspasti nakon finala Davis kupa 2011. godine, a onda će opet da uđe u formu na Australian Openu 2012. godine :) Puno pozdrava, i manje ljubomore na dečka koji se odrekao normalnog života zarad sporta i karijere i ide mu sasvim dobro. Pustite dečka da uživa u svojih '5 minuta' slave i bavite se nečim korisnim, budite Novak Đoković u svojoj profesiji :)

bane

pre 12 godina

Nisi nepobediv, naravno. Samo, da te pobedi može jedino neko bolji od tebe a takvih trenutno nema ni na vidiku. :-)
Bitan je jedino Novakov pristup mečevima, mora svaki da igra sa punom pažnjom i koncentracijom. Takodje, ne treba da se mnogo uljuljkuje u taj veliki niz pobeda jer je to varka. Tačno je da je na papiru mnogo pobeda ali nije mnogo GS titula.
Prošle godine, Novače ne zaboravi to, Nadal je osvojio TRI GRENSLEM TITULE!..Zašto ti ne bi ponovio njegov uspeh ili ga čak i NADMAŠIO?!
Stigao si ga po kvalitetu igre i trebalo bi i po titulama da se izjednačite. Neka ti to bude cilj, dakle osvajanje Gren slem titula, pa neka se tek onda prekine niz a sada nikako jer je isuviše rano. Niz bez GS titula ne znači mnogo, zato i dalje moraš da se trudiš.
Pa, neka ti je sa srećom!

Fotoreporter

pre 12 godina

Prirodna slika, na kojoj Novak igra. Na onoj Jeleninoj slici, koja je čista podvala, nema igre, obično foliranje. Kako možete da budete tolike budale a da ne primetite da su njeni beli đonovi na patikama potpuno čisti. Pa koji to beli đonovi na šljaci, ako se igra ili trenira, ostaju potpuno čisti, beli?

Ženevljanin

pre 12 godina

Veliki članak u današnjoj "Tribune de Genève" s naslovom preko cele prve strane: "Federer mora da se nauči da bude u senci To su dokumentovali oduzimanjem ATP poena prvoj trojici, zarađenih na prošlogodišnjem RG (logično, ti bodovi su praktično "mrtvi"), dobivši sledeći redosled:
1. Đoković 11 305
2. Nadal 10 070
3. Federer 8 330.

U istom broju intervjuu sa Rodžerom koji kaže da mu lakše što nije favorit... i da njegov cilj ostaje povratak na prvo mesto ATP liste.

Uprkos toga svi pariski klinci intervjuisani večeras na TSR1 prognoziraju da će Rafa osvojiti RG...

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kod Noleta mi se najvise dopada sto je ostao pre svega COVEK a tek u drugom planu gladijator. Vecina tenisera postanu nekakvi roboti, fanatici, pokusavaju sve na misice - stravicnim servisom i slicnim zahvatima a Nole je dokazao da i NORMALAN COVEK moze da postane najbolji teniser sveta. Uvek je spreman da se nasali i na svoj racun a to se kod mnogih drugih retko ili nikad ne desava, i jos ga nisam cuo da nekog drugog igraca proglasava simulantom i slicno, sto su neki drugi upotrebili bas za njega.

Neko iz mase

pre 12 godina

Kakav je kontraš ovaj sto udara minuse na sve komentare, stvarno ga je nešto gadno obuzelo kad ima ovoliku potrebu da širi negativnu energiju... Kako možeš da si takav čovek?! Šta ti treba? Keša? Ljubavi? Pažnje? Daj reci stvarno, pomoćićemo ti...

nenad hadza

pre 12 godina

ja (a izgleda nisam jedini)se vise opterecujem NOLETOVOM nizu nego on sam!u svakom slucaju uz tebe smo NOLE,pa kako god.ps cak su i smak sveta pokusali da ti poture samo da nisi prvi.ZIVEO NOLE,ZIVELA SRBIJA

Mario Bros

pre 12 godina

Mari ga je dobio za dlaku. Sreća pa Đoković sad Marija može dobiti samo u finalu, i to kada ga Nadal prvo izmori, tako da ovo osvaja Đoković najverovatnije.

ijavolimpartizan

pre 12 godina

Samo citam komentare i ne mogu da ne primetim neke stvari.

1. Moj komentar nikada ne ibjavite (pa mozda i ovo pisem ,onako,za sebe)

2. Nekima je trebalo vise titula za redom,nekima svih sedam (7,ej)...pa da pocnu sa hvalospevima... dvolicni,trolicni,licemeri...

3. Nekima ni svih sedam (eeej,7) nije dovoljno da kazu da je momak neko koga treba na ustrb svog ( sigurno mizerno provedenog) vremena podrzati maximalno...ili mu se bar "skloniti" i ne komentarisati pa samim tim i dokazivati koliko su,u stvarni,jadni i bedni...nacice i najgluplji razlog za mrziti ga... Kako jadan covek mora biti...pitam se...pitam se...E,dosta...evo,proslo me je...bas me briga kakav je...ali,uistinu,jadan...

4.Mnogi ga mrze ...a posto ne znaju zasto...evo da pomognem...nekoliko razloga...:
a) Ne vole mu tatu Srdjana...
b) Ne vole jer Nole ima dobru devojcicu...
c) Ne vole ga zato sto placa porez Monaku...(pa navijaju za Nadla,Feda itd...-valjda zato sto nisam informisan o tome da ovi placaju nasoj divnoj R.Srbiji,sta li...)
d) Ne vole ga zato sto se nafatirao para nepostenim radom ( uistinu...pa covek trenira dnevno 5-6 sati,zna se kada spava,kada jede,sta jede,sve mu nacrtano...nadje se tu i vremena za ispijanje kafe od 3 sata na nekom Keju,splavu,dokolicenje sa drugaria iz kraja,dobacivanje ribama...)Pusticu Vas da zakljucite sta je posteno a sta ne...Uistinu,nista ne radi a toliko ima...ccccccccc
e) Ne vole ga zato sto ima jahtu stecenu "nepostenim" radom i neki model auta za koji ja nisam ni cuo...i da...svaki dan krstari obalama raznih mora a na povratku u Bg...jedva ceka da sedne u "taj neki" automobil i prokrstari gradom ne be li ga snimile "cice"... Kako samo uziva...a bez ikakvog truda...ccc...
f) Mrze ga...ma,Dojole koga boli k.... zasto i ko te ne voli... Ja svaki poen dozivim kao da ga ja igram...kada podignes pehar...kao da sam ja na tvom mestu...kakve god obaveze da imam ,ostavim ih pos trani...kada se zavrsi mec...nastavicu...

Ograj za one koje te vole ,podrzavaju,koji razumeju koliko sve to zanci ovoj napacenoj zemlji,za prave patriote,...ali,igraj i zbog SVIH PACENIKA,DVOLICNIH,LICEMERA,ZBOG ONIH KOJI SU TE KRITIKOVALI,A DANAS TE HVALE,ZBOG ONIH KOJI TE DANAS HVALE A KOJI CE TE NA PRVOM PORAZU (koji jedva cekaju) KRITIKOVATI...IGRAJ I ZBOG NJIH...JER,STO VISE BUDES USPESNIJI TO CE SE ONI U SEBI JESTI...I ostace ima samo da na svaki komentar pohvale upucen tebi stave "DISLIKE"...Koga bole k.... sta oni misle...
SVU SRECU I PUNO ZDRAVLJA...I NOLETU I NORMALNOJ SRBIJI A I NELJUBOMORNOM SVETU !!

POZDRAV REDAKCIJI...PROCITAJTE BAR VI !! HVALA

Sitno stanca nase momce

pre 12 godina

Poslednjih nekoliko dana hvatam sebe kako razmisljam nisam li se previse "napalio" tenisom Novaka Djokovica. Taman kad sam bio odlucio da malo spustim loptu sinoc (20. V) se desi ovo:

U Kanadi i USA privodi se kraju plejof NHL. Svi samo o tome pricaju: ljudi na ulici, novine, radio, TV... I, sinoc u UDARNOM TERMINU, pred samu utakmicu Vankuver - San Hoze, sportski kanal koji ima ekskluzivno pravo na ove utakmice, emituje emisiju "Deset najlepsih poena Novaka Djokovica" - od njegovog prvog osvojenog turnira, preko Dejvis kupa, obe "Australije", do Madrida i Majamija.

Nije bitno jesu li to stvarno njegovi najlepsi poeni, vec zakljucak komentatora (bilo ih je vise): "Ko moze danas zaustaviti Dzokera?"
Ja kazem da ce se to desiti. To je neminovno. Ipak, za RG

Uzmi, Nole, titulu!
Digni pehar, Novace!

bla bla

pre 12 godina

Federer ima niz od 41 pobede i niz od 35 pobeda, 16GS titula i gomilu rekorda. Nadal je od svoje 17 godine kralj sljake, osvajac svih GS i olimpijade a samo godinu dana stariji od Djokovica. Bilo je vreme i da malo odmore a ono sto Djokovica odvaja je nedostatak konkurencije, medju prvih deset su Melcer, Fis,Ferer,Federer;Soderling sve stara garda

dejan

pre 12 godina

E moj Novace... ne bi ti nista uradio da ja nisam za vreme svakog meca koji sam gledao ustajao iz stolice iskljucivo na desnu nogu i pocesao se iznad desne obrve 3 puta pre svakog poena :)))))

Cikago

pre 12 godina

Pa ti si toliko do sad uradio za ovaj nas narod,da apsolutno nema veze da li ces izgubiti ili pobediti!Svi te volimo,jer si pre svega covek,patriota i smeker!Naravno da navijamo da oboris sve rekorde i da budes prvi,ali kao sto je rekao jedan gospodin ovde,to vise nema veze sa tenisom!

lukas

pre 12 godina

Kirijam u Becu od jutra do sutra. Vreme merim teniskim terminima, npr .Bio sam na bolovanju negde izmedju Australiaopena i Dubaija. Ili : Ali ,sefe , Tu halu smo zavrsili negde Posle Madrida ,ali pre Rima. Niko me ne razume sta pricam . Nole `viteze" Prekini stim , vise , isterace me s posla .

Kostolac

pre 12 godina

Thiemo De Bakker je imao srece sto do sada nije naisao na Novaka, ali, dosao je i taj dan, i samim tim je Holandjanin srecan sto uopste moze da igra sa covekom koji 37 meceva ne zna za poraz. Pregazi ga Nole! Svi verujemo u tebe! Ali nemoj da te to opterecuje! Igraj svoju igru i nema problema

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

Ja mislim da Novak to namerno radi samo
da bi nervirao protivnike. x)
Trenutno mu sve polazi za rukom pa mislim
da bi bilo odlicno da osvoji RG a posle
da se fokusira na ostale GS turnire.
Nije bitno da li ce gubiti ove sezone
i koliko vazno je samo da osvoji sto vise
GS-move kad vec ima ovakvu priliku.
Naravno moje misljenje je da nece mnogo
gubiti ove godine samo da ima zdravlja.

Poz svima pisemo se.

expat

pre 12 godina

Ma Nole, opusti se, igraj tenis i uživaj. Doći će i poraz, pa šta? I to je deo tenisa, a i života. Ali jedno se nikada neće promeniti, ni 50 godina od danas: u Beogradu, u Srbiji, uvek ćeš biti i ostati omiljen, poštovan, čovek za primer, i voljen.
Samo napred, u ispunjenje životnog sna! A to je, naravno, Broj 1!

S.Goran

pre 12 godina

Nole sad vec dobija vrlo veliki publicitet,sto mu jako godi.Ranijih godina pa sve do prosle dobijao je manji nego li je njegov reking to zahtevao,i sto mu je svakako smetalo ali on je uvek nalazio dobre razloge i objasnjenja zbog cega je to i doro za njega.Godinama kad bi se preko puta njega nalazio Rafa ili Rodzer,davane su mu manje sanse nego sto su realno bile.Sada je to promenjeno i sasvim logicno je da to ima i velikog psiholoskog uticaja na coveka,ha ha.. smejem se jer kako naizgled na Noleta nema,postavlja se pitanje jeli on coveek kad se to na njemu ne vidi.Da se to ne manifestuje na njegovu igru negativno u smislu nemanja vise tako velikog motiva da izgara u mecevima sa njima i uopste u svim fazama turnira,svakako mnogo znaci niz pobeda koji je rastao iz turnira u turnir i koji mu je sigurno dodatni motiv i koji mu neda da zadovoljstvo koje ima ostvarenim pobedama i ugusi dobru volju za daljim pobedama i bukvalno ako ne unistavanjem, onda bar bacanju senke na blistave karijere zna se vec koje dvojice.Ne toliko na Rodzerovu do duse jer ruku na srce ipak je na zalasku,i njemu je vise naudio Nadal koji ga je svrgao sa broja jedan nedelju dana pre nego mu je bilo potrebno da zabelezi jos jedan rekord,a za cim sigurno ima zal,pored Olimpijskog zlata koje sad vec izvesno i ostace pusti sanak,s obzirom da su sada vec tri tenisera ispred njega(treci Marej)a i cetvrti ce do tada izvesno je i to u obliku Delpotra.
Ostaje mu da se tesi zlatom u dublu,dok ta nedelja zaostatka na broju jedan ostaje kao moguce dostizna samo u domenu naucne fantastike kako sada izgleda.
Nadal zaista krajem 2010 delovao je kao neko ko bi i mozda mogao dostici Rodzera u mnogo cemu pa i broju osvojenih gran slem titula.Koliko je tada to bilo moguce zamisliti,toliko je to sada ucinio nemogucom misijom Novak Djokovic,te sada i verujem da su mnogi skloni da veruju da ce na kraju karijere obojice Novak dostici Nadala u istim,pa cak i mozda pre njemu dali mogucnost za dostizanjem i Rodzera nego Nadalu i ako ih u startu ima dosta vise.
Istina tesko je u to verovati jer Rodzer ni blizu nije imao ovakvu konkurenciju kao Nole sto ima,plus jos 2-3 potencijalna tenisera pored Nadala koji bi se mogla umesati u podelu s obzirom na kvalitet koji se vec sada vidi,a to su na prvom mestu Marej pa Delpotro svakako.
Nole svakako nije nepobediv,jer ako mu je neko uzeo set zasto ne bi mogao i drugi,a onda i treci,a uzimali su mu cak osam na sedam turnira,ej osam...pa to je vise nego jedan po turniru,hm alarmantno boga mi.Ali salu na stranu,upravo to je njemu i bila vodilja i rec podrske sebi pre prve pobede nad Rodzerom,govorio je"zasto ne bih verovao da mogu da pobedim Rodzera,ako sam mu vec uzimao set,ako mogu jedan ne vidim razlog zasto ne bi mogao i dva",i tako i bi.
Zato Nole i ne voli da izgubi set ni protiv koga,jer zna kakav je to vetar u ledja.Neka on nama na RG stigne u finale pa makar i izgubio neki set dotle,pa tamo da ga gledamo kao tenisera broj jedan ma skim igrao ,a tamo i nije vazno sta ce biti samo nek gleda da ne izgubi poslednji poen na mecu.

pele

pre 12 godina

do poraza,naravno da mora doci,i dobro je ako je Novak psihicki jak ga podnese,ili cak par ppraza zaredom.Tad treba biti jak.A tada i svi sto sad se kunu u njega treba da i dalje on bude Nole,super ovo,super ono,ali svi znamo kakav smo narod-pljujemo po nekom dok ne uspe,zatim hvalospevi,i dicenje sto je neko srbin,aposle par poraza ponovo pljuvanje.Nadam se da je Novak toga svestan

Nole No.1

pre 12 godina

(ijavolimpartizan, 21. maj 2011 16:38)

Zaboravio si da spomenes da ga neki ne vole zato sto navija za Zvezdu!
Ej daj stvarno ljudi dokle bre to pljuvanje po naj boljem sportisti planete? Da li shvatate sta je uspeo sve da uradi ove godine? Mislite o tome nesretnici....

NOLE KRALJ SPORTA!!!!!!

Posmatrac

pre 12 godina

Odlicno je sto ne podleze euforiji koja se napravila oko njega i sto jos uvek stoji cvrsto na zemlji, ali je u isto vreme pun samopouzdanja. Naravno da nije nepopediv i doci ce dan kada ce izgubiti mec. Ja se samo nadam da to nece biti u Parizu!

Smilica

pre 12 godina

Nole SRECAN TI RODJENDAN!!!!
da budes zdrav i samo tako nastavi da pobedjujes.
Znam da ces osvojiti i RG i Wimbledon i US open, jednostavno ovo je tvoja NOVAKova era tenisa.
ponosimo se tobom moji sinovi i ja,kao i cela Srbija.
Pozdrav za B92 i sve ljubitelje tenisa.
Srecno SVIM nasim igracima i igracicama.
Nadam se da cemo imati povoda da ih cekamo ispred skupstine!!!!

Ženevljanin

pre 12 godina

Ovaj članak i Novakov rođendan je zgodna prilika da se razmotre njegove šanse da ostane upamćen kao "broj 1 svog vremena".
To nije svaki teniser koji je bio br 1 u toku svoje karijere. To nisu ni Rodika ni Hjuit ni Safin..
Kad se završi karijera svakog tenisera nije potrebna viša matematika da se izračuna koje je mesto on najduže držao u toku X dana koliko mu je trajala karijera. Naprimer, Sampras je najbolji teniser "svog vremena" a skoro sigurno je da će i Federerovo mesto biti br 1. Nadal i Đoković su zasad jedini kandidati među aktivnim teniserima koji mogu da postignu taj cilj. Trenutno, Rafa ima značajnu prednost nad Novakom, jer je u prvoj polovini svoje i Novakove karijere bio uvek jedno mesto ispred njega. Zasad je Nadalovo mesto (u istoriji) br 2 a Novakovo br 3, ali nije isključeno da će se obojica do kraja karijere popeti za jedno mesto; Novak malo teže za dva mesta: morao bi da bude prvi znatno duže nego što je bio br.3 a ipak ima već 24 godine... Nikako ne mogu obojica da budu (istorijski upamćeni kao) "najbolji svog vremena" jer se njihova vremena skoro 100% poklapaju. Novakove šanse bi bilo mnogo veće ako matematika ne bi uzimala u obzira SVE pozicije tokom karijere, već isključivo koliko je neko proveo na PRVOM mestu... Srećan rođendan Nole uz želje da za svoj trideseti rođendan obezbediš titulu najboljeg tenisera svog vremena!

Inspector Bloch

pre 12 godina

Upravo,procitah par clanaka pa da podelim sa vama,posto @Neki - vec spomenu "Sebinatora'.Otidite na www.telegraph.co.uk/sport/tennis/ pa procitajte izjavu BB(Borga) ako hocete do Sebinatora- kolumn M.Norman-a
'How Briten missed out on Serbinator'- morate preko clanka o B.Borgu i Nadalu. Vredi, zalutati!

@Relator, potpisujem se, ispod vaseg posta..toplo,i ljudski posebno poentirani kraj!

Pozdrav,

gruja

pre 12 godina

prvo talenat, onda podrska. Pa rad, rad i samo rad i mentalna usredsedjenost. Pa onda kvalitetan tim i struka. I prevazilazenje granica telesnog. Uz sve to ostati normalan i pozitivan...Novak Djokovic.

dudule

pre 12 godina

Све је то бајно сјајно итд.
Али се само надам да ће фанови Федерера и Надала до краја да излуде од муке због натписа СРБИЈА на Ђоковићевим мајицама и качкетима !!!