Nedelja, 15.05.2011.

10:11

Direktor MMF napastvovao spremačicu

Direktor MMF-a Dominik Štros-Kan uhapšen je u Njujorku i optužen za seksualni napad na jednu hotelsku spremačicu.

Izvor: B92

Direktor MMF napastvovao spremaèicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Vokshi

pre 13 godina

U Nemackoj se vec mesecima vodi proces, kome se jos uvek ne nazire kraj,protiv jednog prominentnog TV meteorologa kojega je ljubavnica(dugogodisnja)optuzila za silovanje.Niti se tuzenom moze nesto konkretno dokazati ,niti tuzilja ima cime da potkrepi tuzbu.Proces je postao vrlo degutantan,peru se tone prljavog vesa i sve to samo zato da sud pokaze obicnom plebsu da nema nedodirljivih.

Kole

pre 13 godina

Sto se tice tih kartica, otkud znate kakav sistem koriste uopste u tom konkretnom hotelu (osim ako niste bili u njemu)? Sto volimo teorije zavere, jos par komentara pa bice gotov i scenario za film :)

EU Citizen

pre 13 godina

Ova osoba vodi u anketama za potencijalne kandidate na francuskim predsedničkim izborima. Mislim da to jako puno govori o ovoj državi uvek spremnoj da popuje svima i svakome sa nekih fiktivno uzvišenih (pseudo)moralnih pozicija, a još više o nivou ovog gospodina i pravom licu socijalističke ideologije koju zastupa...

Teorija zavere

pre 13 godina

Pa da, "siromah" nema da plati za neku prostitutku svetskog ranga, nego "napada" sobaricu i bas kao u americkim filmovima hapse ga bas kad je hteo da udje u avion i pobegne od americkih "niko nije iznad zakona" organa gonjenja.
Pa gde si ti covece posao sa njima da se lomis u Svetskoj banci, to je njihov hram i tu nema mesta za neposlusne Evropljane.

Charles

pre 13 godina

Nije mi baš najjasnije kako neko bez vatrenog ili hladnog oružja u ruci može ikoga da prisili na oralni seks a da ne ostane bez yaya. Pa ne traje taj oralni seks 10 sekundi pa da žrtva nema vremena da se pribere i razmisli kako da se izvuče. O ulasku u sobu dok je gost unutra da ne govorim. Sve ovo mi je jako, jako sumnjivo. Naprosto, ne mogu da zamislim celu scenu onako kako je opisana.

Pravnik

pre 13 godina

@(budite malo maštovitiji, 15. maj 2011 15:32)

Za tebe je hladno ili vatreno oružje jedino sredstvo prisile? Oralni seks na silu se podvodi pod "seksualno zlostavljanje", a sve ostalo pod pokušaj silovanja i protivpravno lišavanje slobode (ne znam odakle ovo, verovatno ju je ostavio zatvorenu u sobi oduzevši joj karticu, što bi mogao biti žestok dokaz protiv njega). Inače, sve se mora dokazati, naravno, a sigurno je da ga ne bi tek tako uhapsili, s obzirom na društvenu poziciju koju zauzima. I, da, jeste seksistički sumnjati u istinitost prijave ženske osobe da je silovana, a takve sumnje se redovno ispoljavaju u našoj sredini. U krivičnom pravu je sve jasno, on ne mora dokazivati svoju nevinost, tužilac će morati dokazati krivicu, zato prepustimo to sudu da reši. A nema sumnje da takvi likovi, kao što je ovaj, misle da im je sve na svetu dozvoljeno. I ako se ovo dokaže, ostaće pitanje koliko je već takvih slučajeva bilo u prošlosti a da jadne žene nisu smele to da prijave.

dare 011

pre 13 godina

Na Štros-Kana se u Francuskoj dosad gledalo kao na najziglednijeg kandidata socijalista na predstojećim predsedničkim izborima sledeće godine i kao na nekog ko ima šanse da pobedi predsednika Nikolu Sarkozija.

U prethodnoj rečenici se posebno vidi koga je mogao da ***** na izborima. Kratki ga je namestio, KLASIČNO!

matori

pre 13 godina

"...Direktor MMF napastvovao spremačicu..."

Pre bih rekao da neko pokušava da napastvuje njegov ljudski integritet i da ga degradira sa pozicije ozbiljnog političkog rivala, jer se radi o potencijalnom kandidatu za predsednika jedne velike države..!

Srbin iz Kanade

pre 13 godina

Komicno, ali cak i veoma cesti gosti po hotelima ne poznaju osnovni bonton niti razumeju hotelske usluge.
Evo nekih cinjenica:

Da bi hotelska soba bila prijatno mesto za boravak ona mora da se odrzava.
Soba nije privatno vlasnistvo gosta vec mu je data na privremeno koriscenje.
Kada vam sobarica pokuca na vrata to je znak da je vasa soba na redu za spremanje i pozeljno bi bilo da uradite sledece:
- da je napustite odmah (najbolja varijanta)
- da zamolite za jos malo vremena (razuman rok od pola sata do sat)
- da dozvolite spremanje u vasem prisustvu (nije prijatna za osoblje)
- da odbijete uslugu i jasno to kazete osoblju (one moraju da dokazu da je vasa soba pospremljena).

Zapamtite da sobarice moraju da ociste vasu sobu, to je sustina njihovog svakodnevnog posla, na takav nacin zaradjuju za zivot da bi platile stan, hranu, skolovale decu itd.
Da us htele da budu prostittuke izabrale bi drugaciji posao a ne ovaj ropski ali castan i posten.

I na kraju: osoblje hotela nisu tu da bi slusali vaze zivotne probleme, da bi vas zabavljali, da bi gledali vasu golotinju ili nepristojno ponasanje.
Postoje i takve usluge (psihijatar, savetnik, prostituka) a to sigurno nisu sobarice, konobari, kuvari...

Tihana

pre 13 godina

Strašno kakav seksistički šovinizam preovladava ovde na ovom ,,uzorku''. Meni nalupaše minuse a skoro kod većine preovladava ,,namestili mu'', ,,nije on kriv'', ,,ona izmislila'', ,,što bi se takvo nešto desilo''....užas!! Takvo nam je i pravosuđe. Zato i pune novinske stranice vesti da je ko zna koji taj i taj presudio supruzi što ga ostavila jer je maltretirao i proganjao.
Da ozvaničimo onda šerijat, a?

Danko

pre 13 godina

Za one koji vole zavere: IMF razmatra plan da dolar ne bude svetska rezervna moneta. To je vest sa CNN-a iz februara meseca 2011.g. Inače o tome se priča od 2009.g.

Maratonac

pre 13 godina

Citam ove komentare i definitivno mi je jasno - jesmo, brate, oboleo narod! Nas izopaceni pogled na svet koji nas okruzuje i te kako nas onemogucuje da pravilno mislimo i rasudjujemo. Nas put u buducnost je toliko neizvestan, nasa percepcija stvarnosti je okrenuta naopacke i svaka mogucnost razumnog razmisljanja je svedena na nulu.
Moze li nam iko pomoci? Sami vise ne mozemo!

Srbin iz Kanade

pre 13 godina

Zalosno je videti kroz komentare prepune predrasuda prema zenama i zaposlenima u usluznim delatnostima.
Sticajem okolnosti znam par nasih zena koje rade kao hotelske sobarice. Inace nasih zena ima jako puno na takvim pozicijama sirom Zapada. Prokletstvo emigracije.
Naime, ni jednoj od njih seks nije na pameti dok rade taj posao. Imaju u proseku pola sata da pospreme sobu za kojoj je normalnoj domacici potrebno bar 2 sata. Za njih su gosti samo kao prljave svinje koje izazivaju povracanje svojom neurednoscu, prljavstinom, neredom.
I onda ovi odmorni klovnovi koji su jos gori ako im neko drugi plati za sobu, umisljaju kako je posluga hotela njima na raspolaganju za sve moguce perverzije. Paradiranje golotinjom, razbacanim prljavim gacama i kondomima, pijanstvom, kradjama inventara i optuzbama osoblja za kradje njihovih isgubljenih stvari su svakodnevica zaposlenih po hotelima.
Crn posao.
Pa jos da ih neko prisiljava na oralni ili bilo kakav seks.
E, nece moci pa makar bio i predsednik MMF.

budite malo maštovitiji

pre 13 godina

da da, a onda je mrmot zamotao čokoladu...

1) Neko je već lepo objasnio, magnetna kartica kojom se otključava soba mora biti u slotu da bi bilo struje u sobi/apartmanu a pre svega u kupatilu jer se dotični jelte tuširao, što teško da je moglo po mraku. Kad je kartica u slotu to sobarica vidi i spolja jer je posebno signalno svetlo upaljeno. Kartice Ne ulazi/Možete pospremiti su hotelska istorija, spremačice uvek znaju da li je neko u sobi. Kada sam juče ušao u hotelsku sobu na dva minuta da uzmem nešto bez ubacivanja kartice u slot, sobarica je naišla i dva puta je kucala pa tek onda krenula da otvara vrata svojom magntenom karticom, čim me je videla, izvinila se i nastavila dalje niz hodnik iako sam joj rekao da završavam za minut-dva. Pravilo je da ona nema šta da traži u sobi ako je gost tamo.

2) Nemojte me pogrešno shvatiti, ne želim da ispadnem ni seksista ni šovinista ali ja zaista, zaista ne mogu da prihvatim i razumem "instituciju" - silovanje oralnim seksom i to posebno jer se nigde ne pominje da je nasilnik imao neko posebno hladno ili vatreno oružje kao metod prisile. Zalažem se da se svi oblici silovanja najdrastičnije kazne ali mi se čini da bi žena koja je žrtva pokušaja silovanja oralnim seksom od strane muškarca koji ima recimo 60 godina, imala sasvim dovoljno opcija da se od napasnika i odbrani. Da su rekli "seksualno uznemiravanje" gde je on izašao nag i krenuo da se ponaša lascivno i nedolično sve bih poverovao jer mi je to nekako i logično za jednog francuza u godinama ali da čikica od 60 i kusur siluje njujorčanku u najboljim godinama, prisiljavanjem na oralni seks, bez upotrebe oružja i drigih metoda prisile, to mi ipak malo smrducka. I to ne malo, smrdi do neba.
Sa dobrim advokatom ovaj sve to može da okrene u svoju korist, ovde je njegova reč protiv njene a ima mnogo sumnjivih elemenata.

CityWatch

pre 13 godina

Razlika izmedju njega i mnogih drugih je sto je on uhapsen. Uglavnomo se sve zataska. Od politicara, predsednika kompanija, osoblja i funkcionera UN, clanova vlada sve do raznih drugih mocnika, ovakve afere se samo pojave i brzo utihnu. Setimo se stya su UN sluzbenici radili po Africi. Uhvaceni su neki nize ranirani sluzbenici iz africkih zemalja ali ne i oni sa visih pozicija i iz zapadnih zemalja. Ali, nismo mi naivni. Dosta se toga moglo videti i kod nas.

Marko

pre 13 godina

Zasto nikome nepadne na pamet da je mozda sobarica znala o kakvom se gostu radi, pa je izmislila pricu malo da bi privukla medijsku paznju i mozda uzela koju paru od direktora mmf-a?

momabrazil

pre 13 godina

ovo ili je namestaljka ili je covek poludeo sto ce se uskoro utvrditi, jer nemoguce je bukvalno da neko izadje iz kupatila i natera neku zenu na oralni s. Taj covek nije dogurao gde je sad a da je sve vreme prikrivao tu mazohisticku ideju silovanja jer kad tad bi se odao. Sigurno da mu pare nisu problem za "pratilju" i sve mi smrdi na podvalu.Tu ne mora da bude kriva ni americka poltika vec je jednostavno trikom namamljen na sobaricu koja ga je provocirala , videce se vec to je prljav svet spreman na sve samo da ostane na vlasti. Zato i placaju hiljade dolara za profi prostitutku koju obici smrtnici placaju 100 npr samo zbog garancija da ce biti oslobodjeni skandala

goranxx

pre 13 godina

Da se razumemo ne odobravam prostituciju, ali ako vec ne mozes da navatas nista, plati skupu poslovnu pratnju!Zbog cega si se gurao u MMF nego da mozes da prijustis matori!!!
Ovako nece da ti bude dobro......

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi "civilizovani" zlocinci iz MMF siluju cele drzave ali licemerje vlada i naravno muk...ali svaka cast ovoj zeni sto ima ono...i prikaze bahatu ekonomsku bandu u kravatama.
(IQ=0, 15. maj 2011 10:46)

Silovanje je termin koji se koristi kada zrtva biva prisiljena na nesto, dakle bez njenog pristanka. A drzave koje uzimaju zajam od MMF-a na to nisu prisiljene, vec to cine svojom voljom.
Sledeci put malo razmislite pre nego sto pokusate da budete duhoviti.

Dušan

pre 13 godina

Očigledno se čovek zamerio ljudima koji vladaju "iz senke", pa su ga kao Asanža pa su ga brže - bolje optužili za silovanje. Samo, mogli su biti malo originalniji...

Tamara

pre 13 godina

Sad još samo da ulove Marin Le Pen kako napastuje kakvog liftboja i Sarkozi ostaje bez najopasnijih protukandidata. Čak ni Karla neće morati slijedeće godine nosati trbuh do zuba, a Libiju će moći masakrirati u nedogled.

utisak nedelje

pre 13 godina

@gistro
Kada sam na wiki procitao o Dominique Strauss-Kahn-u sve mi je bilo jasno. Taj covek je po milion stavki Sarkozy-jeva najveca podrska. Naravno i Sarkozy bi i njemu bio oslonac kada bi se ovaj kandidovao, samo da sve ostane u nacetom pravcu. Procitaj i zasto. Zato se bojim da tog Dominique-a ne puste kao sto su pustili Polanskog.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dominique_Strauss-Kahn

dobro obavesten

pre 13 godina

Uhapsen bas kada je htio u Parizu da objavi svoju kandidaturu protiv Sarkozija, americkog coveka zaduzenog za Evropu. Naivni, poverujte u zvanicnu verziju....

bane

pre 13 godina

Zbog ovoga cenim Ameriku a ne zbog njhove spoljne politike.
Tamo stvarno niko nije iznad zakona. Ameri znaju kako sa bahatima da izadju na kraj, hapse ga k'o zadnju fukaru i to javno pred svima. Ne daj bože da je čiča pružio otpor, popio bi plivanje potrbuške na betonu.

namestaljka kume

pre 13 godina

Zamalo da mi isto desi, izlazim iz kupatilu u hotelu na Rugenu i u sobi mi sisata svabici pa me pita Brauhen Sie noch etwas?Zamalo da skocim, jedva sam ukapiro da je sobarica

Čeda

pre 13 godina

Nije da sam paranoičan ali prvo malo mi je neverovatno da neko kao DSK rizikuje sve što je u životu stvorio, i profesionalnu i političku budućnost, zarad jednog i bukvalno silovanja i to spremačice u njujorškom hotelu. Drugo, pošto živim po hotelima oko pola godine godišnje zbog posla kojim se bavim, prvo i osnovno pravilo u bilo kojem hotelu od 4 i više zvezdica je: kada je gost u sobi, u sobu osoblje hotela ne ulazi. A DSK neće odsedati u treš hotelu, već negde gde se o tim detaljima veoma vodi računa. Ključ-kartica je uvek u slotu tik pored vrata kad god je gost u sobi (inače svetla ne bi radila), i to je prvo što osoblje hotela primeti kada samo odškrine vrata.
Ne znam, malo mi sve ovo smrdi.

Koincidencije

pre 13 godina

Dragi sunarodnici, gospodin Kan je moguci predsednicki kandidat Socijalista u Francuskoj, tako da tu ima "vise od igre". Nekoliko dana pre ovoga su u Francuskoj u novinama se pojavile fotografije, kako ga prijatelj sacekuje sa Porse Panamerom, sto je izazvalo vec buru ovde.

Pera

pre 13 godina

Mirise mi na varijantu "usluga za uslugu". Sarkozi za amere napadne Gadafija, ameri za Sarkozija uhapse Sarkozijevog glavnog protivkandidata.
A mozda ja samo lupetam i verujem u teorije zavere, ko ce ga znati...

goca boca

pre 13 godina

vrlo "kredibilna" finansijska institucija koja guli kozu mnogima po svetu i prodaje finansijski konsulting, a njihov disa spava u hotelima ciji apartman kosta 3000 dolara za noc!!! a jos bi i da za te pare kresne sobaricu!!! ako nije istina onda mu je to njegov protivnik sarkozi namestio za sledecu predsednicku kampanju Francuske u 2012...

Darko

pre 13 godina

Pre ce biti da je lajao na vlast i odbio da izvrzi naredbu Vasingtona. Realno bolje i da je optuzen za silovanje nego da ga pojede mrak.

Tihana

pre 13 godina

Bravo za zakonski uređenu državu kako su efikasno sredili silovatelja bez obzira ko je i šta je.Ovde samo što ne dele ordenje za silovanje.

financijer

pre 13 godina

Oni koji su na vlasti uvek iskorišćavaju svoju poziciju da mogu da rade šta hoće, najčešće nemoralno, ili protivzakonito.

M

pre 13 godina

@Uči Srbijo
Teško da je to slučaj...Zakon je uvek služio, i služiće, da zaštiti vladajuću klasu. To piše u svim pravnim udžbenicima.

Pazite sta radite u Americi

pre 13 godina

Pretpostavljam da se ovaj 'nesporazum' desio zbog jednog od ova 2 razloga:
1. Vec postariji profesor Kan, koji je cesto na putu po svetu, kad je ugledao privlacnu sobaricu, nakratko zaboravio da je u Americi i ponasao se kao sto bi se ponasao u rodjenoj Francuskoj ili u vecini drugih zemalja.
ili
2. Imao nameru da pozove u hotel neku devojku iz escort agencije nakon tusiranja. A kad je izasao iz kupatila ugledao u sobi dobru zensku, pa malo zaboravan mislio da je on vec nazvao i da je devojka stigla.
A moguce je i da je bio narucio devojku pre tusiranja, pa kad je izasao video neka zenska u sobi i pomislio da je to ona koju je on narucio.

gordijanus

pre 13 godina

kapa dole amerikancima - nema tamo nedodirljivih. kad bi dva policijaca mogla da udju u avion kad je let zatvoren i izvuku vip-a iz prve klase, a da niko ne urgira da ga puste!!!

dragant

pre 13 godina

Kada su vesti iz Amerike mi ne znamo šta je istina. Može biti istina da je do incidenta došlo i da je priveden ali i dalje ne znamo da li je to izrežirano. Na previše visokom je mestu da bi bilo slučajnosti. Inače MMF je ona belosvestka organizacija koja ubedi narode mnogih zemlja, uz pomoć lokalnih poslušnika na vlasti, da njihova zemlja nije samostalno sposobna da rešava svoje probleme nego da se odrekne dela suverniteta i prepusti poluanonimnoj grupi da odlučuje o njihovoj sudbini.

gistro

pre 13 godina

Kad sam procitao da je uhapsen u Americi, samo sam nastavio da trazim podatak koji bi opravdao moje sumnje... I naravno - glavni Sarkozijev protivkandidat. Covek koji zivi toliko luksuzno da ima politicki problem sa tim sto to izlazi u javnost, zaskace hotelsku sobaricu.
Ma 'ajte molim vas...

otpevao

pre 13 godina

Čovek se baš bio raspričao u javnosti poslednjih meseci... Diktatorski sindrom, zamislio da je njegovo ono što ima druge vlasnike... Mada, to nema veze sa spremačicom...Ni činjenicom da spremačice ne ulaze u sobu dok je gost u njoj... Ili činjenicom da je telofonom mogao da poruči društvo kakvo želi. Tek ćemo se naslušati koliko je to nakaradan i nastran čovek... Savremeni sindrom eliminacije...

IQ=0

pre 13 godina

Ovi "civilizovani" zlocinci iz MMF siluju cele drzave ali licemerje vlada i naravno muk...ali svaka cast ovoj zeni sto ima ono...i prikaze bahatu ekonomsku bandu u kravatama.

gistro

pre 13 godina

Kad sam procitao da je uhapsen u Americi, samo sam nastavio da trazim podatak koji bi opravdao moje sumnje... I naravno - glavni Sarkozijev protivkandidat. Covek koji zivi toliko luksuzno da ima politicki problem sa tim sto to izlazi u javnost, zaskace hotelsku sobaricu.
Ma 'ajte molim vas...

Čeda

pre 13 godina

Nije da sam paranoičan ali prvo malo mi je neverovatno da neko kao DSK rizikuje sve što je u životu stvorio, i profesionalnu i političku budućnost, zarad jednog i bukvalno silovanja i to spremačice u njujorškom hotelu. Drugo, pošto živim po hotelima oko pola godine godišnje zbog posla kojim se bavim, prvo i osnovno pravilo u bilo kojem hotelu od 4 i više zvezdica je: kada je gost u sobi, u sobu osoblje hotela ne ulazi. A DSK neće odsedati u treš hotelu, već negde gde se o tim detaljima veoma vodi računa. Ključ-kartica je uvek u slotu tik pored vrata kad god je gost u sobi (inače svetla ne bi radila), i to je prvo što osoblje hotela primeti kada samo odškrine vrata.
Ne znam, malo mi sve ovo smrdi.

otpevao

pre 13 godina

Čovek se baš bio raspričao u javnosti poslednjih meseci... Diktatorski sindrom, zamislio da je njegovo ono što ima druge vlasnike... Mada, to nema veze sa spremačicom...Ni činjenicom da spremačice ne ulaze u sobu dok je gost u njoj... Ili činjenicom da je telofonom mogao da poruči društvo kakvo želi. Tek ćemo se naslušati koliko je to nakaradan i nastran čovek... Savremeni sindrom eliminacije...

Pera

pre 13 godina

Mirise mi na varijantu "usluga za uslugu". Sarkozi za amere napadne Gadafija, ameri za Sarkozija uhapse Sarkozijevog glavnog protivkandidata.
A mozda ja samo lupetam i verujem u teorije zavere, ko ce ga znati...

budite malo maštovitiji

pre 13 godina

da da, a onda je mrmot zamotao čokoladu...

1) Neko je već lepo objasnio, magnetna kartica kojom se otključava soba mora biti u slotu da bi bilo struje u sobi/apartmanu a pre svega u kupatilu jer se dotični jelte tuširao, što teško da je moglo po mraku. Kad je kartica u slotu to sobarica vidi i spolja jer je posebno signalno svetlo upaljeno. Kartice Ne ulazi/Možete pospremiti su hotelska istorija, spremačice uvek znaju da li je neko u sobi. Kada sam juče ušao u hotelsku sobu na dva minuta da uzmem nešto bez ubacivanja kartice u slot, sobarica je naišla i dva puta je kucala pa tek onda krenula da otvara vrata svojom magntenom karticom, čim me je videla, izvinila se i nastavila dalje niz hodnik iako sam joj rekao da završavam za minut-dva. Pravilo je da ona nema šta da traži u sobi ako je gost tamo.

2) Nemojte me pogrešno shvatiti, ne želim da ispadnem ni seksista ni šovinista ali ja zaista, zaista ne mogu da prihvatim i razumem "instituciju" - silovanje oralnim seksom i to posebno jer se nigde ne pominje da je nasilnik imao neko posebno hladno ili vatreno oružje kao metod prisile. Zalažem se da se svi oblici silovanja najdrastičnije kazne ali mi se čini da bi žena koja je žrtva pokušaja silovanja oralnim seksom od strane muškarca koji ima recimo 60 godina, imala sasvim dovoljno opcija da se od napasnika i odbrani. Da su rekli "seksualno uznemiravanje" gde je on izašao nag i krenuo da se ponaša lascivno i nedolično sve bih poverovao jer mi je to nekako i logično za jednog francuza u godinama ali da čikica od 60 i kusur siluje njujorčanku u najboljim godinama, prisiljavanjem na oralni seks, bez upotrebe oružja i drigih metoda prisile, to mi ipak malo smrducka. I to ne malo, smrdi do neba.
Sa dobrim advokatom ovaj sve to može da okrene u svoju korist, ovde je njegova reč protiv njene a ima mnogo sumnjivih elemenata.

Tamara

pre 13 godina

Sad još samo da ulove Marin Le Pen kako napastuje kakvog liftboja i Sarkozi ostaje bez najopasnijih protukandidata. Čak ni Karla neće morati slijedeće godine nosati trbuh do zuba, a Libiju će moći masakrirati u nedogled.

dragant

pre 13 godina

Kada su vesti iz Amerike mi ne znamo šta je istina. Može biti istina da je do incidenta došlo i da je priveden ali i dalje ne znamo da li je to izrežirano. Na previše visokom je mestu da bi bilo slučajnosti. Inače MMF je ona belosvestka organizacija koja ubedi narode mnogih zemlja, uz pomoć lokalnih poslušnika na vlasti, da njihova zemlja nije samostalno sposobna da rešava svoje probleme nego da se odrekne dela suverniteta i prepusti poluanonimnoj grupi da odlučuje o njihovoj sudbini.

Koincidencije

pre 13 godina

Dragi sunarodnici, gospodin Kan je moguci predsednicki kandidat Socijalista u Francuskoj, tako da tu ima "vise od igre". Nekoliko dana pre ovoga su u Francuskoj u novinama se pojavile fotografije, kako ga prijatelj sacekuje sa Porse Panamerom, sto je izazvalo vec buru ovde.

Pazite sta radite u Americi

pre 13 godina

Pretpostavljam da se ovaj 'nesporazum' desio zbog jednog od ova 2 razloga:
1. Vec postariji profesor Kan, koji je cesto na putu po svetu, kad je ugledao privlacnu sobaricu, nakratko zaboravio da je u Americi i ponasao se kao sto bi se ponasao u rodjenoj Francuskoj ili u vecini drugih zemalja.
ili
2. Imao nameru da pozove u hotel neku devojku iz escort agencije nakon tusiranja. A kad je izasao iz kupatila ugledao u sobi dobru zensku, pa malo zaboravan mislio da je on vec nazvao i da je devojka stigla.
A moguce je i da je bio narucio devojku pre tusiranja, pa kad je izasao video neka zenska u sobi i pomislio da je to ona koju je on narucio.

IQ=0

pre 13 godina

Ovi "civilizovani" zlocinci iz MMF siluju cele drzave ali licemerje vlada i naravno muk...ali svaka cast ovoj zeni sto ima ono...i prikaze bahatu ekonomsku bandu u kravatama.

dobro obavesten

pre 13 godina

Uhapsen bas kada je htio u Parizu da objavi svoju kandidaturu protiv Sarkozija, americkog coveka zaduzenog za Evropu. Naivni, poverujte u zvanicnu verziju....

M

pre 13 godina

@Uči Srbijo
Teško da je to slučaj...Zakon je uvek služio, i služiće, da zaštiti vladajuću klasu. To piše u svim pravnim udžbenicima.

gordijanus

pre 13 godina

kapa dole amerikancima - nema tamo nedodirljivih. kad bi dva policijaca mogla da udju u avion kad je let zatvoren i izvuku vip-a iz prve klase, a da niko ne urgira da ga puste!!!

Darko

pre 13 godina

Pre ce biti da je lajao na vlast i odbio da izvrzi naredbu Vasingtona. Realno bolje i da je optuzen za silovanje nego da ga pojede mrak.

momabrazil

pre 13 godina

ovo ili je namestaljka ili je covek poludeo sto ce se uskoro utvrditi, jer nemoguce je bukvalno da neko izadje iz kupatila i natera neku zenu na oralni s. Taj covek nije dogurao gde je sad a da je sve vreme prikrivao tu mazohisticku ideju silovanja jer kad tad bi se odao. Sigurno da mu pare nisu problem za "pratilju" i sve mi smrdi na podvalu.Tu ne mora da bude kriva ni americka poltika vec je jednostavno trikom namamljen na sobaricu koja ga je provocirala , videce se vec to je prljav svet spreman na sve samo da ostane na vlasti. Zato i placaju hiljade dolara za profi prostitutku koju obici smrtnici placaju 100 npr samo zbog garancija da ce biti oslobodjeni skandala

namestaljka kume

pre 13 godina

Zamalo da mi isto desi, izlazim iz kupatilu u hotelu na Rugenu i u sobi mi sisata svabici pa me pita Brauhen Sie noch etwas?Zamalo da skocim, jedva sam ukapiro da je sobarica

Marko

pre 13 godina

Zasto nikome nepadne na pamet da je mozda sobarica znala o kakvom se gostu radi, pa je izmislila pricu malo da bi privukla medijsku paznju i mozda uzela koju paru od direktora mmf-a?

Dušan

pre 13 godina

Očigledno se čovek zamerio ljudima koji vladaju "iz senke", pa su ga kao Asanža pa su ga brže - bolje optužili za silovanje. Samo, mogli su biti malo originalniji...

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi "civilizovani" zlocinci iz MMF siluju cele drzave ali licemerje vlada i naravno muk...ali svaka cast ovoj zeni sto ima ono...i prikaze bahatu ekonomsku bandu u kravatama.
(IQ=0, 15. maj 2011 10:46)

Silovanje je termin koji se koristi kada zrtva biva prisiljena na nesto, dakle bez njenog pristanka. A drzave koje uzimaju zajam od MMF-a na to nisu prisiljene, vec to cine svojom voljom.
Sledeci put malo razmislite pre nego sto pokusate da budete duhoviti.

goca boca

pre 13 godina

vrlo "kredibilna" finansijska institucija koja guli kozu mnogima po svetu i prodaje finansijski konsulting, a njihov disa spava u hotelima ciji apartman kosta 3000 dolara za noc!!! a jos bi i da za te pare kresne sobaricu!!! ako nije istina onda mu je to njegov protivnik sarkozi namestio za sledecu predsednicku kampanju Francuske u 2012...

financijer

pre 13 godina

Oni koji su na vlasti uvek iskorišćavaju svoju poziciju da mogu da rade šta hoće, najčešće nemoralno, ili protivzakonito.

bane

pre 13 godina

Zbog ovoga cenim Ameriku a ne zbog njhove spoljne politike.
Tamo stvarno niko nije iznad zakona. Ameri znaju kako sa bahatima da izadju na kraj, hapse ga k'o zadnju fukaru i to javno pred svima. Ne daj bože da je čiča pružio otpor, popio bi plivanje potrbuške na betonu.

CityWatch

pre 13 godina

Razlika izmedju njega i mnogih drugih je sto je on uhapsen. Uglavnomo se sve zataska. Od politicara, predsednika kompanija, osoblja i funkcionera UN, clanova vlada sve do raznih drugih mocnika, ovakve afere se samo pojave i brzo utihnu. Setimo se stya su UN sluzbenici radili po Africi. Uhvaceni su neki nize ranirani sluzbenici iz africkih zemalja ali ne i oni sa visih pozicija i iz zapadnih zemalja. Ali, nismo mi naivni. Dosta se toga moglo videti i kod nas.

Srbin iz Kanade

pre 13 godina

Komicno, ali cak i veoma cesti gosti po hotelima ne poznaju osnovni bonton niti razumeju hotelske usluge.
Evo nekih cinjenica:

Da bi hotelska soba bila prijatno mesto za boravak ona mora da se odrzava.
Soba nije privatno vlasnistvo gosta vec mu je data na privremeno koriscenje.
Kada vam sobarica pokuca na vrata to je znak da je vasa soba na redu za spremanje i pozeljno bi bilo da uradite sledece:
- da je napustite odmah (najbolja varijanta)
- da zamolite za jos malo vremena (razuman rok od pola sata do sat)
- da dozvolite spremanje u vasem prisustvu (nije prijatna za osoblje)
- da odbijete uslugu i jasno to kazete osoblju (one moraju da dokazu da je vasa soba pospremljena).

Zapamtite da sobarice moraju da ociste vasu sobu, to je sustina njihovog svakodnevnog posla, na takav nacin zaradjuju za zivot da bi platile stan, hranu, skolovale decu itd.
Da us htele da budu prostittuke izabrale bi drugaciji posao a ne ovaj ropski ali castan i posten.

I na kraju: osoblje hotela nisu tu da bi slusali vaze zivotne probleme, da bi vas zabavljali, da bi gledali vasu golotinju ili nepristojno ponasanje.
Postoje i takve usluge (psihijatar, savetnik, prostituka) a to sigurno nisu sobarice, konobari, kuvari...

goranxx

pre 13 godina

Da se razumemo ne odobravam prostituciju, ali ako vec ne mozes da navatas nista, plati skupu poslovnu pratnju!Zbog cega si se gurao u MMF nego da mozes da prijustis matori!!!
Ovako nece da ti bude dobro......

Tihana

pre 13 godina

Strašno kakav seksistički šovinizam preovladava ovde na ovom ,,uzorku''. Meni nalupaše minuse a skoro kod većine preovladava ,,namestili mu'', ,,nije on kriv'', ,,ona izmislila'', ,,što bi se takvo nešto desilo''....užas!! Takvo nam je i pravosuđe. Zato i pune novinske stranice vesti da je ko zna koji taj i taj presudio supruzi što ga ostavila jer je maltretirao i proganjao.
Da ozvaničimo onda šerijat, a?

Tihana

pre 13 godina

Bravo za zakonski uređenu državu kako su efikasno sredili silovatelja bez obzira ko je i šta je.Ovde samo što ne dele ordenje za silovanje.

Maratonac

pre 13 godina

Citam ove komentare i definitivno mi je jasno - jesmo, brate, oboleo narod! Nas izopaceni pogled na svet koji nas okruzuje i te kako nas onemogucuje da pravilno mislimo i rasudjujemo. Nas put u buducnost je toliko neizvestan, nasa percepcija stvarnosti je okrenuta naopacke i svaka mogucnost razumnog razmisljanja je svedena na nulu.
Moze li nam iko pomoci? Sami vise ne mozemo!

Srbin iz Kanade

pre 13 godina

Zalosno je videti kroz komentare prepune predrasuda prema zenama i zaposlenima u usluznim delatnostima.
Sticajem okolnosti znam par nasih zena koje rade kao hotelske sobarice. Inace nasih zena ima jako puno na takvim pozicijama sirom Zapada. Prokletstvo emigracije.
Naime, ni jednoj od njih seks nije na pameti dok rade taj posao. Imaju u proseku pola sata da pospreme sobu za kojoj je normalnoj domacici potrebno bar 2 sata. Za njih su gosti samo kao prljave svinje koje izazivaju povracanje svojom neurednoscu, prljavstinom, neredom.
I onda ovi odmorni klovnovi koji su jos gori ako im neko drugi plati za sobu, umisljaju kako je posluga hotela njima na raspolaganju za sve moguce perverzije. Paradiranje golotinjom, razbacanim prljavim gacama i kondomima, pijanstvom, kradjama inventara i optuzbama osoblja za kradje njihovih isgubljenih stvari su svakodnevica zaposlenih po hotelima.
Crn posao.
Pa jos da ih neko prisiljava na oralni ili bilo kakav seks.
E, nece moci pa makar bio i predsednik MMF.

dare 011

pre 13 godina

Na Štros-Kana se u Francuskoj dosad gledalo kao na najziglednijeg kandidata socijalista na predstojećim predsedničkim izborima sledeće godine i kao na nekog ko ima šanse da pobedi predsednika Nikolu Sarkozija.

U prethodnoj rečenici se posebno vidi koga je mogao da ***** na izborima. Kratki ga je namestio, KLASIČNO!

matori

pre 13 godina

"...Direktor MMF napastvovao spremačicu..."

Pre bih rekao da neko pokušava da napastvuje njegov ljudski integritet i da ga degradira sa pozicije ozbiljnog političkog rivala, jer se radi o potencijalnom kandidatu za predsednika jedne velike države..!

Pravnik

pre 13 godina

@(budite malo maštovitiji, 15. maj 2011 15:32)

Za tebe je hladno ili vatreno oružje jedino sredstvo prisile? Oralni seks na silu se podvodi pod "seksualno zlostavljanje", a sve ostalo pod pokušaj silovanja i protivpravno lišavanje slobode (ne znam odakle ovo, verovatno ju je ostavio zatvorenu u sobi oduzevši joj karticu, što bi mogao biti žestok dokaz protiv njega). Inače, sve se mora dokazati, naravno, a sigurno je da ga ne bi tek tako uhapsili, s obzirom na društvenu poziciju koju zauzima. I, da, jeste seksistički sumnjati u istinitost prijave ženske osobe da je silovana, a takve sumnje se redovno ispoljavaju u našoj sredini. U krivičnom pravu je sve jasno, on ne mora dokazivati svoju nevinost, tužilac će morati dokazati krivicu, zato prepustimo to sudu da reši. A nema sumnje da takvi likovi, kao što je ovaj, misle da im je sve na svetu dozvoljeno. I ako se ovo dokaže, ostaće pitanje koliko je već takvih slučajeva bilo u prošlosti a da jadne žene nisu smele to da prijave.

Danko

pre 13 godina

Za one koji vole zavere: IMF razmatra plan da dolar ne bude svetska rezervna moneta. To je vest sa CNN-a iz februara meseca 2011.g. Inače o tome se priča od 2009.g.

utisak nedelje

pre 13 godina

@gistro
Kada sam na wiki procitao o Dominique Strauss-Kahn-u sve mi je bilo jasno. Taj covek je po milion stavki Sarkozy-jeva najveca podrska. Naravno i Sarkozy bi i njemu bio oslonac kada bi se ovaj kandidovao, samo da sve ostane u nacetom pravcu. Procitaj i zasto. Zato se bojim da tog Dominique-a ne puste kao sto su pustili Polanskog.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dominique_Strauss-Kahn

Teorija zavere

pre 13 godina

Pa da, "siromah" nema da plati za neku prostitutku svetskog ranga, nego "napada" sobaricu i bas kao u americkim filmovima hapse ga bas kad je hteo da udje u avion i pobegne od americkih "niko nije iznad zakona" organa gonjenja.
Pa gde si ti covece posao sa njima da se lomis u Svetskoj banci, to je njihov hram i tu nema mesta za neposlusne Evropljane.

Charles

pre 13 godina

Nije mi baš najjasnije kako neko bez vatrenog ili hladnog oružja u ruci može ikoga da prisili na oralni seks a da ne ostane bez yaya. Pa ne traje taj oralni seks 10 sekundi pa da žrtva nema vremena da se pribere i razmisli kako da se izvuče. O ulasku u sobu dok je gost unutra da ne govorim. Sve ovo mi je jako, jako sumnjivo. Naprosto, ne mogu da zamislim celu scenu onako kako je opisana.

EU Citizen

pre 13 godina

Ova osoba vodi u anketama za potencijalne kandidate na francuskim predsedničkim izborima. Mislim da to jako puno govori o ovoj državi uvek spremnoj da popuje svima i svakome sa nekih fiktivno uzvišenih (pseudo)moralnih pozicija, a još više o nivou ovog gospodina i pravom licu socijalističke ideologije koju zastupa...

Kole

pre 13 godina

Sto se tice tih kartica, otkud znate kakav sistem koriste uopste u tom konkretnom hotelu (osim ako niste bili u njemu)? Sto volimo teorije zavere, jos par komentara pa bice gotov i scenario za film :)

Vokshi

pre 13 godina

U Nemackoj se vec mesecima vodi proces, kome se jos uvek ne nazire kraj,protiv jednog prominentnog TV meteorologa kojega je ljubavnica(dugogodisnja)optuzila za silovanje.Niti se tuzenom moze nesto konkretno dokazati ,niti tuzilja ima cime da potkrepi tuzbu.Proces je postao vrlo degutantan,peru se tone prljavog vesa i sve to samo zato da sud pokaze obicnom plebsu da nema nedodirljivih.

bane

pre 13 godina

Zbog ovoga cenim Ameriku a ne zbog njhove spoljne politike.
Tamo stvarno niko nije iznad zakona. Ameri znaju kako sa bahatima da izadju na kraj, hapse ga k'o zadnju fukaru i to javno pred svima. Ne daj bože da je čiča pružio otpor, popio bi plivanje potrbuške na betonu.

IQ=0

pre 13 godina

Ovi "civilizovani" zlocinci iz MMF siluju cele drzave ali licemerje vlada i naravno muk...ali svaka cast ovoj zeni sto ima ono...i prikaze bahatu ekonomsku bandu u kravatama.

gordijanus

pre 13 godina

kapa dole amerikancima - nema tamo nedodirljivih. kad bi dva policijaca mogla da udju u avion kad je let zatvoren i izvuku vip-a iz prve klase, a da niko ne urgira da ga puste!!!

Tihana

pre 13 godina

Bravo za zakonski uređenu državu kako su efikasno sredili silovatelja bez obzira ko je i šta je.Ovde samo što ne dele ordenje za silovanje.

gistro

pre 13 godina

Kad sam procitao da je uhapsen u Americi, samo sam nastavio da trazim podatak koji bi opravdao moje sumnje... I naravno - glavni Sarkozijev protivkandidat. Covek koji zivi toliko luksuzno da ima politicki problem sa tim sto to izlazi u javnost, zaskace hotelsku sobaricu.
Ma 'ajte molim vas...

budite malo maštovitiji

pre 13 godina

da da, a onda je mrmot zamotao čokoladu...

1) Neko je već lepo objasnio, magnetna kartica kojom se otključava soba mora biti u slotu da bi bilo struje u sobi/apartmanu a pre svega u kupatilu jer se dotični jelte tuširao, što teško da je moglo po mraku. Kad je kartica u slotu to sobarica vidi i spolja jer je posebno signalno svetlo upaljeno. Kartice Ne ulazi/Možete pospremiti su hotelska istorija, spremačice uvek znaju da li je neko u sobi. Kada sam juče ušao u hotelsku sobu na dva minuta da uzmem nešto bez ubacivanja kartice u slot, sobarica je naišla i dva puta je kucala pa tek onda krenula da otvara vrata svojom magntenom karticom, čim me je videla, izvinila se i nastavila dalje niz hodnik iako sam joj rekao da završavam za minut-dva. Pravilo je da ona nema šta da traži u sobi ako je gost tamo.

2) Nemojte me pogrešno shvatiti, ne želim da ispadnem ni seksista ni šovinista ali ja zaista, zaista ne mogu da prihvatim i razumem "instituciju" - silovanje oralnim seksom i to posebno jer se nigde ne pominje da je nasilnik imao neko posebno hladno ili vatreno oružje kao metod prisile. Zalažem se da se svi oblici silovanja najdrastičnije kazne ali mi se čini da bi žena koja je žrtva pokušaja silovanja oralnim seksom od strane muškarca koji ima recimo 60 godina, imala sasvim dovoljno opcija da se od napasnika i odbrani. Da su rekli "seksualno uznemiravanje" gde je on izašao nag i krenuo da se ponaša lascivno i nedolično sve bih poverovao jer mi je to nekako i logično za jednog francuza u godinama ali da čikica od 60 i kusur siluje njujorčanku u najboljim godinama, prisiljavanjem na oralni seks, bez upotrebe oružja i drigih metoda prisile, to mi ipak malo smrducka. I to ne malo, smrdi do neba.
Sa dobrim advokatom ovaj sve to može da okrene u svoju korist, ovde je njegova reč protiv njene a ima mnogo sumnjivih elemenata.

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi "civilizovani" zlocinci iz MMF siluju cele drzave ali licemerje vlada i naravno muk...ali svaka cast ovoj zeni sto ima ono...i prikaze bahatu ekonomsku bandu u kravatama.
(IQ=0, 15. maj 2011 10:46)

Silovanje je termin koji se koristi kada zrtva biva prisiljena na nesto, dakle bez njenog pristanka. A drzave koje uzimaju zajam od MMF-a na to nisu prisiljene, vec to cine svojom voljom.
Sledeci put malo razmislite pre nego sto pokusate da budete duhoviti.

dragant

pre 13 godina

Kada su vesti iz Amerike mi ne znamo šta je istina. Može biti istina da je do incidenta došlo i da je priveden ali i dalje ne znamo da li je to izrežirano. Na previše visokom je mestu da bi bilo slučajnosti. Inače MMF je ona belosvestka organizacija koja ubedi narode mnogih zemlja, uz pomoć lokalnih poslušnika na vlasti, da njihova zemlja nije samostalno sposobna da rešava svoje probleme nego da se odrekne dela suverniteta i prepusti poluanonimnoj grupi da odlučuje o njihovoj sudbini.

Tihana

pre 13 godina

Strašno kakav seksistički šovinizam preovladava ovde na ovom ,,uzorku''. Meni nalupaše minuse a skoro kod većine preovladava ,,namestili mu'', ,,nije on kriv'', ,,ona izmislila'', ,,što bi se takvo nešto desilo''....užas!! Takvo nam je i pravosuđe. Zato i pune novinske stranice vesti da je ko zna koji taj i taj presudio supruzi što ga ostavila jer je maltretirao i proganjao.
Da ozvaničimo onda šerijat, a?

Marko

pre 13 godina

Zasto nikome nepadne na pamet da je mozda sobarica znala o kakvom se gostu radi, pa je izmislila pricu malo da bi privukla medijsku paznju i mozda uzela koju paru od direktora mmf-a?

EU Citizen

pre 13 godina

Ova osoba vodi u anketama za potencijalne kandidate na francuskim predsedničkim izborima. Mislim da to jako puno govori o ovoj državi uvek spremnoj da popuje svima i svakome sa nekih fiktivno uzvišenih (pseudo)moralnih pozicija, a još više o nivou ovog gospodina i pravom licu socijalističke ideologije koju zastupa...

M

pre 13 godina

@Uči Srbijo
Teško da je to slučaj...Zakon je uvek služio, i služiće, da zaštiti vladajuću klasu. To piše u svim pravnim udžbenicima.

matori

pre 13 godina

"...Direktor MMF napastvovao spremačicu..."

Pre bih rekao da neko pokušava da napastvuje njegov ljudski integritet i da ga degradira sa pozicije ozbiljnog političkog rivala, jer se radi o potencijalnom kandidatu za predsednika jedne velike države..!

dobro obavesten

pre 13 godina

Uhapsen bas kada je htio u Parizu da objavi svoju kandidaturu protiv Sarkozija, americkog coveka zaduzenog za Evropu. Naivni, poverujte u zvanicnu verziju....

Charles

pre 13 godina

Nije mi baš najjasnije kako neko bez vatrenog ili hladnog oružja u ruci može ikoga da prisili na oralni seks a da ne ostane bez yaya. Pa ne traje taj oralni seks 10 sekundi pa da žrtva nema vremena da se pribere i razmisli kako da se izvuče. O ulasku u sobu dok je gost unutra da ne govorim. Sve ovo mi je jako, jako sumnjivo. Naprosto, ne mogu da zamislim celu scenu onako kako je opisana.

Pazite sta radite u Americi

pre 13 godina

Pretpostavljam da se ovaj 'nesporazum' desio zbog jednog od ova 2 razloga:
1. Vec postariji profesor Kan, koji je cesto na putu po svetu, kad je ugledao privlacnu sobaricu, nakratko zaboravio da je u Americi i ponasao se kao sto bi se ponasao u rodjenoj Francuskoj ili u vecini drugih zemalja.
ili
2. Imao nameru da pozove u hotel neku devojku iz escort agencije nakon tusiranja. A kad je izasao iz kupatila ugledao u sobi dobru zensku, pa malo zaboravan mislio da je on vec nazvao i da je devojka stigla.
A moguce je i da je bio narucio devojku pre tusiranja, pa kad je izasao video neka zenska u sobi i pomislio da je to ona koju je on narucio.

goranxx

pre 13 godina

Da se razumemo ne odobravam prostituciju, ali ako vec ne mozes da navatas nista, plati skupu poslovnu pratnju!Zbog cega si se gurao u MMF nego da mozes da prijustis matori!!!
Ovako nece da ti bude dobro......

Teorija zavere

pre 13 godina

Pa da, "siromah" nema da plati za neku prostitutku svetskog ranga, nego "napada" sobaricu i bas kao u americkim filmovima hapse ga bas kad je hteo da udje u avion i pobegne od americkih "niko nije iznad zakona" organa gonjenja.
Pa gde si ti covece posao sa njima da se lomis u Svetskoj banci, to je njihov hram i tu nema mesta za neposlusne Evropljane.

Dušan

pre 13 godina

Očigledno se čovek zamerio ljudima koji vladaju "iz senke", pa su ga kao Asanža pa su ga brže - bolje optužili za silovanje. Samo, mogli su biti malo originalniji...

Srbin iz Kanade

pre 13 godina

Komicno, ali cak i veoma cesti gosti po hotelima ne poznaju osnovni bonton niti razumeju hotelske usluge.
Evo nekih cinjenica:

Da bi hotelska soba bila prijatno mesto za boravak ona mora da se odrzava.
Soba nije privatno vlasnistvo gosta vec mu je data na privremeno koriscenje.
Kada vam sobarica pokuca na vrata to je znak da je vasa soba na redu za spremanje i pozeljno bi bilo da uradite sledece:
- da je napustite odmah (najbolja varijanta)
- da zamolite za jos malo vremena (razuman rok od pola sata do sat)
- da dozvolite spremanje u vasem prisustvu (nije prijatna za osoblje)
- da odbijete uslugu i jasno to kazete osoblju (one moraju da dokazu da je vasa soba pospremljena).

Zapamtite da sobarice moraju da ociste vasu sobu, to je sustina njihovog svakodnevnog posla, na takav nacin zaradjuju za zivot da bi platile stan, hranu, skolovale decu itd.
Da us htele da budu prostittuke izabrale bi drugaciji posao a ne ovaj ropski ali castan i posten.

I na kraju: osoblje hotela nisu tu da bi slusali vaze zivotne probleme, da bi vas zabavljali, da bi gledali vasu golotinju ili nepristojno ponasanje.
Postoje i takve usluge (psihijatar, savetnik, prostituka) a to sigurno nisu sobarice, konobari, kuvari...

dare 011

pre 13 godina

Na Štros-Kana se u Francuskoj dosad gledalo kao na najziglednijeg kandidata socijalista na predstojećim predsedničkim izborima sledeće godine i kao na nekog ko ima šanse da pobedi predsednika Nikolu Sarkozija.

U prethodnoj rečenici se posebno vidi koga je mogao da ***** na izborima. Kratki ga je namestio, KLASIČNO!

Čeda

pre 13 godina

Nije da sam paranoičan ali prvo malo mi je neverovatno da neko kao DSK rizikuje sve što je u životu stvorio, i profesionalnu i političku budućnost, zarad jednog i bukvalno silovanja i to spremačice u njujorškom hotelu. Drugo, pošto živim po hotelima oko pola godine godišnje zbog posla kojim se bavim, prvo i osnovno pravilo u bilo kojem hotelu od 4 i više zvezdica je: kada je gost u sobi, u sobu osoblje hotela ne ulazi. A DSK neće odsedati u treš hotelu, već negde gde se o tim detaljima veoma vodi računa. Ključ-kartica je uvek u slotu tik pored vrata kad god je gost u sobi (inače svetla ne bi radila), i to je prvo što osoblje hotela primeti kada samo odškrine vrata.
Ne znam, malo mi sve ovo smrdi.

Tamara

pre 13 godina

Sad još samo da ulove Marin Le Pen kako napastuje kakvog liftboja i Sarkozi ostaje bez najopasnijih protukandidata. Čak ni Karla neće morati slijedeće godine nosati trbuh do zuba, a Libiju će moći masakrirati u nedogled.

Srbin iz Kanade

pre 13 godina

Zalosno je videti kroz komentare prepune predrasuda prema zenama i zaposlenima u usluznim delatnostima.
Sticajem okolnosti znam par nasih zena koje rade kao hotelske sobarice. Inace nasih zena ima jako puno na takvim pozicijama sirom Zapada. Prokletstvo emigracije.
Naime, ni jednoj od njih seks nije na pameti dok rade taj posao. Imaju u proseku pola sata da pospreme sobu za kojoj je normalnoj domacici potrebno bar 2 sata. Za njih su gosti samo kao prljave svinje koje izazivaju povracanje svojom neurednoscu, prljavstinom, neredom.
I onda ovi odmorni klovnovi koji su jos gori ako im neko drugi plati za sobu, umisljaju kako je posluga hotela njima na raspolaganju za sve moguce perverzije. Paradiranje golotinjom, razbacanim prljavim gacama i kondomima, pijanstvom, kradjama inventara i optuzbama osoblja za kradje njihovih isgubljenih stvari su svakodnevica zaposlenih po hotelima.
Crn posao.
Pa jos da ih neko prisiljava na oralni ili bilo kakav seks.
E, nece moci pa makar bio i predsednik MMF.

otpevao

pre 13 godina

Čovek se baš bio raspričao u javnosti poslednjih meseci... Diktatorski sindrom, zamislio da je njegovo ono što ima druge vlasnike... Mada, to nema veze sa spremačicom...Ni činjenicom da spremačice ne ulaze u sobu dok je gost u njoj... Ili činjenicom da je telofonom mogao da poruči društvo kakvo želi. Tek ćemo se naslušati koliko je to nakaradan i nastran čovek... Savremeni sindrom eliminacije...

Pravnik

pre 13 godina

@(budite malo maštovitiji, 15. maj 2011 15:32)

Za tebe je hladno ili vatreno oružje jedino sredstvo prisile? Oralni seks na silu se podvodi pod "seksualno zlostavljanje", a sve ostalo pod pokušaj silovanja i protivpravno lišavanje slobode (ne znam odakle ovo, verovatno ju je ostavio zatvorenu u sobi oduzevši joj karticu, što bi mogao biti žestok dokaz protiv njega). Inače, sve se mora dokazati, naravno, a sigurno je da ga ne bi tek tako uhapsili, s obzirom na društvenu poziciju koju zauzima. I, da, jeste seksistički sumnjati u istinitost prijave ženske osobe da je silovana, a takve sumnje se redovno ispoljavaju u našoj sredini. U krivičnom pravu je sve jasno, on ne mora dokazivati svoju nevinost, tužilac će morati dokazati krivicu, zato prepustimo to sudu da reši. A nema sumnje da takvi likovi, kao što je ovaj, misle da im je sve na svetu dozvoljeno. I ako se ovo dokaže, ostaće pitanje koliko je već takvih slučajeva bilo u prošlosti a da jadne žene nisu smele to da prijave.

Pera

pre 13 godina

Mirise mi na varijantu "usluga za uslugu". Sarkozi za amere napadne Gadafija, ameri za Sarkozija uhapse Sarkozijevog glavnog protivkandidata.
A mozda ja samo lupetam i verujem u teorije zavere, ko ce ga znati...

Maratonac

pre 13 godina

Citam ove komentare i definitivno mi je jasno - jesmo, brate, oboleo narod! Nas izopaceni pogled na svet koji nas okruzuje i te kako nas onemogucuje da pravilno mislimo i rasudjujemo. Nas put u buducnost je toliko neizvestan, nasa percepcija stvarnosti je okrenuta naopacke i svaka mogucnost razumnog razmisljanja je svedena na nulu.
Moze li nam iko pomoci? Sami vise ne mozemo!

Danko

pre 13 godina

Za one koji vole zavere: IMF razmatra plan da dolar ne bude svetska rezervna moneta. To je vest sa CNN-a iz februara meseca 2011.g. Inače o tome se priča od 2009.g.

Darko

pre 13 godina

Pre ce biti da je lajao na vlast i odbio da izvrzi naredbu Vasingtona. Realno bolje i da je optuzen za silovanje nego da ga pojede mrak.

financijer

pre 13 godina

Oni koji su na vlasti uvek iskorišćavaju svoju poziciju da mogu da rade šta hoće, najčešće nemoralno, ili protivzakonito.

namestaljka kume

pre 13 godina

Zamalo da mi isto desi, izlazim iz kupatilu u hotelu na Rugenu i u sobi mi sisata svabici pa me pita Brauhen Sie noch etwas?Zamalo da skocim, jedva sam ukapiro da je sobarica

goca boca

pre 13 godina

vrlo "kredibilna" finansijska institucija koja guli kozu mnogima po svetu i prodaje finansijski konsulting, a njihov disa spava u hotelima ciji apartman kosta 3000 dolara za noc!!! a jos bi i da za te pare kresne sobaricu!!! ako nije istina onda mu je to njegov protivnik sarkozi namestio za sledecu predsednicku kampanju Francuske u 2012...

Koincidencije

pre 13 godina

Dragi sunarodnici, gospodin Kan je moguci predsednicki kandidat Socijalista u Francuskoj, tako da tu ima "vise od igre". Nekoliko dana pre ovoga su u Francuskoj u novinama se pojavile fotografije, kako ga prijatelj sacekuje sa Porse Panamerom, sto je izazvalo vec buru ovde.

momabrazil

pre 13 godina

ovo ili je namestaljka ili je covek poludeo sto ce se uskoro utvrditi, jer nemoguce je bukvalno da neko izadje iz kupatila i natera neku zenu na oralni s. Taj covek nije dogurao gde je sad a da je sve vreme prikrivao tu mazohisticku ideju silovanja jer kad tad bi se odao. Sigurno da mu pare nisu problem za "pratilju" i sve mi smrdi na podvalu.Tu ne mora da bude kriva ni americka poltika vec je jednostavno trikom namamljen na sobaricu koja ga je provocirala , videce se vec to je prljav svet spreman na sve samo da ostane na vlasti. Zato i placaju hiljade dolara za profi prostitutku koju obici smrtnici placaju 100 npr samo zbog garancija da ce biti oslobodjeni skandala

utisak nedelje

pre 13 godina

@gistro
Kada sam na wiki procitao o Dominique Strauss-Kahn-u sve mi je bilo jasno. Taj covek je po milion stavki Sarkozy-jeva najveca podrska. Naravno i Sarkozy bi i njemu bio oslonac kada bi se ovaj kandidovao, samo da sve ostane u nacetom pravcu. Procitaj i zasto. Zato se bojim da tog Dominique-a ne puste kao sto su pustili Polanskog.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dominique_Strauss-Kahn

CityWatch

pre 13 godina

Razlika izmedju njega i mnogih drugih je sto je on uhapsen. Uglavnomo se sve zataska. Od politicara, predsednika kompanija, osoblja i funkcionera UN, clanova vlada sve do raznih drugih mocnika, ovakve afere se samo pojave i brzo utihnu. Setimo se stya su UN sluzbenici radili po Africi. Uhvaceni su neki nize ranirani sluzbenici iz africkih zemalja ali ne i oni sa visih pozicija i iz zapadnih zemalja. Ali, nismo mi naivni. Dosta se toga moglo videti i kod nas.

Kole

pre 13 godina

Sto se tice tih kartica, otkud znate kakav sistem koriste uopste u tom konkretnom hotelu (osim ako niste bili u njemu)? Sto volimo teorije zavere, jos par komentara pa bice gotov i scenario za film :)

Vokshi

pre 13 godina

U Nemackoj se vec mesecima vodi proces, kome se jos uvek ne nazire kraj,protiv jednog prominentnog TV meteorologa kojega je ljubavnica(dugogodisnja)optuzila za silovanje.Niti se tuzenom moze nesto konkretno dokazati ,niti tuzilja ima cime da potkrepi tuzbu.Proces je postao vrlo degutantan,peru se tone prljavog vesa i sve to samo zato da sud pokaze obicnom plebsu da nema nedodirljivih.