Subota, 07.05.2011.

18:04

Pritvor za 16 službenika MUP-a

30 dana pritvora određeno za 24 osobe, među kojima je 16 službenika MUP-a, mahom iz Niša, zbog sumnje da su izdavali lažna lična dokumenta i za to primali mito.

Izvor: Tanjug

Pritvor za 16 službenika MUP-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

krstic ljubomir

pre 12 godina

molim vas zelim jedno pitanj kao prvo izbeglica sam sa kosova kupio sam kucu u okolini aleksinca tu zivim vec15 meseci nikako ne mogu da se prijavim u supu aleksinac 2 puta sam se odjavio iz supa pu pristina ali aleksinac me ne prima posedujem svu dokumentaciju da sam kupio kucu i preveo placam porez i zivim samo sa sina u toj kuci secerni bolesnik sam nemogu da se pregledjujem kod lekara zato sto nisam prijavljen nemam ni zdr knjizicuprva mi kuca ovde na kosov nisam imo svoju kucu samo sa bracom smo ziveli zajeno molim vas kako bi mogo da resim ovaj slucaj unapred hvala

aleksandra

pre 12 godina

Uzas jedan, kakvi bre lazni pasosi i licne karte, hahahhahaah, SVI DOBRO ZNAMO GDE SE STAMPAJU, a odakle su sluzbenici koji su u pritvoru!!!!!
Morao je neko da nadje zrtvenu jagnjad, to svi znaju, samo ne slepci koji su pritvoreni(cak i obicna sekretarica koja ni nema pristup nekim vaznim podacima,pristup ne dalji od sluzbenog toaleta)...
Sramota za ovu drzavu, prosto me sramota kad nekom strancu trebam da odgovorim odakle sam!
Inace, veliki pozdrav i podrska Brankici Stankovic i emisiji Insajder!!! :)))

Komentator

pre 12 godina

Kako to da ovu bagru pohapsise i provalise celu mrezu bas na dan kad nas je Evropa upozorila da ce biti no-no sengena ako ovako nastavimo?
Pohvala za ovu akciju, naravno, ali treba i bez Evrope to raditi, od dna prema vrhu ili od vrha prema dnu, svejedno, citavu piramidu zlocina i korupcije sravniti sa zemljom.

Miki

pre 12 godina

Vazno je da se ministar ne skida sa medija i kafanskim recnikom pokusava da ubedi javnost kao da nesto dobro radi on i njegom mu MUP.Ne smem ni frizider vise da otvorim,bojim se iskocice On i poceti da mi objasnjava kako ,sta ,znas Kale i td.Naravno da nije tacno Njegova izjava dato nema veze...(opet kafanski)Itekako su nas stisli da to dok mozemo sredimo i pocistimo sami svoje dvoriste.Uz sve moguce komplikacije oko vadjenja pasosa i LK, koje naravno vaze samo za nas "prave gradjanje" Srbije,korumpiranio su uspevali da sve to zaobidju i verovatno lepu naknadu to urade.Ne zelimo ponovo 90-te.A DS- u poruka.Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se olupaju.

Misko Albanac

pre 12 godina

Hapsi Milicijo nasa! U Surdulici su gradjani odusevljeni jer je troje kriminalaca iza resetaka. Ima ih jos! Sve sami saradnici Novice Tonceva. Nadam se da ce Dacic da se otrese sumnjivih likova a onada i Toncev ide u"bajbukanu".

KING

pre 12 godina

A sada lepo ove osuditi na nekoliko godina zatvora i nikada vise da rade u MUP.Pa zar zbog laznih azilanta ponovo da nam uvedu vize.Naravno na izlazu iz Srbije vece kontrole.Ja zelim da putujem evropom.Nezelim da se vracam u 90 godine.

gradjanin

pre 12 godina

MUP Srbije, pod hitno treba rasformirati, sve ih otpustiti, a onda raspisati konkurs za prijem: Pa onda jednog po jednog pročešljavati i vraćati na posao kao što su to uradile sve normalne zemlje u tranziciji.
Nema iole težeg krivičnog dela da u njemu nisu organizatori,izvodjači ili logistika pripadnici MUP-a. MUP je jedna porodična firma, u koji nemože svako da udje, a kad treba nešto odraditi protv nekog, to je nemoguće jel se suočavate sa celim klanom i informacije brzo cure.
Neki dan sam video policajca sav istetoviran cela ledja pa sve do podlaktica, strašno ga videti na ulici, a nije takav bio pre 1-2 godine. Pa kako ga načelnik posti na ulicu takvog. Jadni mi sa takvom policijom.

Nelle

pre 12 godina

Ovi, nastavili da rade isto što su radili na Kosovu, tad kao bilo legalno a sad nije. U suštini Srbija plaća njihove svinjarije i izmišljene opštine, fakultete, policijske ispostave, zdravstvene centre i ko zna šta sve ne još.

zlatkoNI

pre 12 godina

Imate pravo da jedanput pogodite zašto se namerno prave redovi.U Nišu možete da kampujete nekoliko dana ako treba da zakažete za predaju,predaju,pa zakazivanje za podizanje pa podizanje ko zna šta će još da izmisle.Ali ako imate " neku vezicu ili da podmažete" ne morate da čekate jer vreme je novac,vi njima novac oni vama vreme.A ko nema novac za razbacivanje jer mu treba za preživljavanje ima vreme.Dakle
vreme=novac tj.svi smo bogati nema siromašnih ima samo onih sa vremenom i onih srećnijih sa novcem i vremenom.I tako se mislim u sebi ne s... nego čekaj u redu!

miljan

pre 12 godina

Prodade Srbin veru za veceru.

Po hiljaditi put se ispostavilo kao tacno.
Za sitne pare direktna steta Srbiji i njenim gradjanima od strane onih koji su se zakleli da stite tu istu drzavu i te iste gradjane.
Ovim putem molim sudstvo da napravi presedan i prvi put uradi nesto kako treba za dobrobit svih gradjana ,da osudi ove ljude za izdaju i svesno i namerno podrivanje nacionalnog interesa

Jovan

pre 12 godina

Da li ce neko vise u ovoj zemlji skrenuti paznju da sve sto nam se desava je samo nasa greka i da nam niko nije kriv za sve sto nam se desilo poslednjih 60 godina. Nije poroblem u onima koji zele da plate mito da bi dobili mogucnost za bolji zivot negde drugde vec je problem u onima koji su spremni da ga prime! Prbolem je u Srbiji i Srbima koji sede na vlasta (dolaze iz naroda) i nasoj akademiji koja nikako da pocne da uci narad sta je rad, red i kultura. Kako smo krenuli, za jedno 30tak godina je pitanje da li ce i biti Srbije a verovatno nikome nece ni biti zao... Ne zaboravite, svi oko nas se bore za svoja prava a mi?

saf

pre 12 godina

Nažalost ovo je urađeno samo zbog frke zbog azilanata što su Belgijanci potegnuli,znači samo zbog pritiska iz Evrope,tako da će na tome i ostati a osinje gnezdo i rak rana u mup-u će ostati i dalje da funkcioniše u svojim poznatim svakodnevnim kombinacijama tako da će i dalje biti-psi laju a karavani prolaze-do u beskonačnost.

čekamo po redovima

pre 12 godina

Jednom kada uđete u proces integracija nema Vam povratka na staro.Sa druge strane sve nadležne institucije EU vrše monitoring na sprovođenje zakona.Šta mislite da oni rade kod nas,izlaze po splavovima.Pa ljudi sve se prati i snima i beleži.Vi ste mislili da sprovodite "EU" zakone ali kako to vi mislite.E pa nemože to tako više.Vaše ministartvo gos.Dačić je leglo korupcije.Vi ,a i mi građani Srbije imamo ozbiljnih problema zbog toga što neko od VAS ne radi kako treba.I bog sam zna kada će te početi da radite(počevši od nule).
Sad ispade da nas strane institucije više štite od naših.Tj. naše institucije rade naprotiv - protiv samih građana.
Vreme je da krenete u jednu opsežnu kontrolu nad MUP-om i Vašim ministarstvom u opšte.Pogledajte samo ko najviše "radi" sa autima.Šverc i ostalo.Pa pripadnici MUP-a.Vaše ministarstvo nije refomisano jos od 1950god.Dati policiji pendreke i oružje, kao i svakom pojedincu moć bez neke javne kontrole..to je po definiciji SAMOUPRAVLJANE.Znači da Vama, niko nemože ništa dok EU ne reaguje i dođe do kraja u ovom slučaju pretnje na beli šengen.A i vreme je moderne tehnike,pa je sad mnogo lakše.24 uhapšeno to je skandal!!

hersascha

pre 12 godina

Kosovo od 1999.godine do danas kosta Srbiju 6 milijardi eura a gospoda koja su dosla sa Kosova to jest oni koji su dobro unovcili svoju imovinu ovde se sada "duvaju" i svi su zaposljeni na dobrim radnim mestima i u drzavnim institucijama a mi koji smo ovde rodjeni i citav zivot a nemamo ni krov nad glavom, e mi ne mozemo da se zaposlimo a oni se zaposljavaju imaju kucerine neki prave i zgrade i voze nove automobile i ugrozeni su e pa gde je tu pravda??

iskustvo

pre 12 godina

e nek su i ove u niskoj banji "ocistili" jer su bili stramota za "drzavnog sluzbenika"...ponasali su se kao da im je ostavljeno u nasledje...osetio sam licno,,,nego po imenima mislim da je pored suvog otislo i sirovo,,,krivi jesu ali ja mislim da je trebalo prosiriti akciju i na ove sto daju mito, onako za primer ostalima...oduzeti im imovinu svakako jer tu ih boli najvise,,nego ovi iz niske banje su stvarno mala maca u odnosu na ove na administrativnom punktu prema Kosovu, ma oderu te do gole kože

pera

pre 12 godina

da li vas je EU upozorila da gradjani u Novom Sadu danima cekaju u redu za licna dokumenta ,tablice,registracije a za 2000 dinara preko agencije i preko radnika u mup-u moze odmah....

bojan

pre 12 godina

Ako se za napad na službeno lice (čitaj pandura)dobija veća kazna nego za napad na nas ostale, onda bi pošteno bilo da panduri budu drakonski kažnjeni za svaku vrstu kriminala!

Nikola

pre 12 godina

Znaci nisu huligani nas najveci problem, smetnja evro integracijama i prepreka ulasku u EU. Policija, korumpirani cinovnici i vladini sluzbenici su ti zbog kojih ce nam ponovo uvesti vize? Hmmmmmm...

GhostWriter

pre 12 godina

U opstini Medvedja na jugu Srbije je za poslednje 2 godine lazna,tj fiktivna prebivalista prijavio veliki broj Albanaca sa Kosova radi dobijanja putnih isprava-pasosa!Varosicom kolaju glasine da se prijavilo oko 5400 "laznjaka" a sve to u sprezi sa lokalnim organima vlasti i policije!Kada ce Dacic da proceslja i Medvedju?Ili Medvedja ima privilegije u odnosu na ostale gradove i opstine u Srbiji?

vlada

pre 12 godina

A tek kad bi ozbiljno poceli takve da hapse po ostalim gradovima, ima takvih koliko hoces, svaki grad ih ima bar po petoricu za razne stvar, licne karte, pasosi, dok. za automobile, razne prijave da se stave u fioku, a onda da predju na opstine zbog raznih legalizacija objekata , laznih gradjevinskih dozvola, ma ima toga koliko hoces, samo nema ko da radi, bitno je da na njihovim proslavama imamo "najbolju policiju u regionu".

Na zapadu nista novo

pre 12 godina

Tako su i Kosovo prodali Albancima isto kao i vize. Dok mi trpimo i placamo im duple plate oni za nase pare preko reda primaju Albance i salju ih u Evropu dok nama drze rampu i bore se da ne udjemu u EU podskocicama ne damo Kosovo. I hapsenje je smesno - nakon samara EU i vidi cuda niko nije uhapsen iz Beograda nego sve neki kriminalci u pokusaju sa saltera.

Vuk

pre 12 godina

@ Zmaj
Imena,prezimena,broj cipela,sve sto su stekli sve treba da se objavi jer zbog njih postoji mogucnost da ponovo ispasta vecina.
A imena su objavljena jer je protiv njih podnesena krivicna prijava,a nije im sigurno neko smestio.Jer sam potpuno uveren da policija svoje hapsi tek kada ima 3 puta vise dokaza nego sto je potrebno.
I kao sto neko pametan napisa treba im suditi za izdaju drzave,jer su se njoj zakleli na vernost.

Ivan kursumlija

pre 12 godina

U Kuršumliji je u prošlom mesecu puštena fabrika za proizvodnju lesonita, pola Vlade R.Srbije došlo medju njima i Ivica Dačić. Ako nema veze došo i on, ali iza Ivice Dačiće stoji čovek koji je pokrao pare od ratnih dnevnica (priča se oko pola miliona evra) koja su Kuršumliji data kao socijalna pomoć u iznosu od 5 mil evra. Dačić to zna i ne reaguje. Dačiću nikada te nećemo glasati sram da te bude !!!!!!!!

Marko Swe

pre 12 godina

Ovo nema ama nikakve veze sa Laznim Azilantima, ja zivim u Svedskoj i u blizini sam jednog kampa, i verujte mi sve su to Romi koji traze azil, a sto se tice Albanaca sa Kosova, njima ne odgovara da traze azil sa Srpskim Pasosem.

Nemojte ovo vezivati za lazne azilante, lazni azilanti beze iz Srbije, kako oni kazu, (bio sam prevodioc u nekoliko slucaja), zbog toga sto ih Srbi maltretiraju, Biju, nedaju im posao, mnogi navode da su im Srbi silovali decu, zene itd.

Ukoliko drzava Srbija i Srpski narod nece da izda dokumenta za Kosovske Albance, onda neka prizna Kosovo i nece imati tu brigu.

Srbija smatra Kosovo kao svojim, onda defacto Kosovski Albancisu ravnopravni gradjani Srbije, onda nek izda putne isprave ko svim gradjanima, i nece doci do ovakvih afera.

Azilanti beze zbog diskriminacije i nemogucnosti zaposlavanja samo zato sto su Romi, a ne zato sto im neko daje lazna dokumenta.

Ne verujem da je ova grupa izdavala putne isprave hiljadama laznih azilanata koji dolaze iz Vojvodine.

niki

pre 12 godina

Ako je Srbija pravno uredjena drzava,ko je odgovoran zato sto nije uradjena restitucija i ne postoji zakon o naknadi rehabilitovanih lica.Taj uslov je EU postavila i niko nece odgovarati.

dusa

pre 12 godina

Nesto mi nije jasno ,znam da se stalno vode neke statistike,pisu izvestaji o izdatim dokumentima pa se to salje na visim nivoima .Jel to sluzi da bi Dacic objavio koliko je brojcano izdato,jel niko ne kontrolise te izvestaje ,kome ,zasto?Mora da sam glupa a radila sam godinama u drzavnoj sluzbi i napustila posao bez otpremnina ,primanja nadoknada jer nisam mogla da prihvatim da nepismeni postaju predsednici opstina ,nacelnici,sefovi samo zato sto priparaju nekoj stranci.Sigurno sam glupa trebala sam da vezem konja gde gazda kaze pa nek pocrkaju oba .

Matunovic Miomir Miki

pre 12 godina

Stvarno nije u redu, da medju zaštitnicima PRAVA-ZAKONODAVSTVA-VLASTI-POLICIJE ima toliko " KRIMINALACA" ?!?!?!?!!!!!......
p.s.
SRBIJO, SRBIJO ZA KOGA SI TI GLASALA ????!!!......

Rade Dimic

pre 12 godina

Zbog korumpiranih Srba od drugog svetskog rata pa do danas smo izgubili KiM.Da ih nisu pritisli iz Evrope "istraga" bi jos trajala.Javna je tajna da je korupcija najveca u drzavnim sluzbama. Pokusajte da uknjizite nekretninu bez 500Eur. mozete da cekate do smrti.

Bukephalos

pre 12 godina

Ovo je bio pocetak, kako smo "izgubili" Kosovo. Kad bi se ovo sada ovako nastavilo, otislo bi za 30 godina opet jedan deo Srbije! Sada bi trebali sve opet pregledat dole po Nisu i Vranju, i oduzeti im pasose!

Krkobrk

pre 12 godina

Zbog ovih 16 bi trebalo pod hitno ponovo uvesti kategorije "strani placenik" i "domaci izdajnik" za sve njima slicne. Na prvom mestu bi trebalo da se nadju svi narkodileri i ostali kriminalci koji saradjuju sa albanskim mafijasima. I da im se to u sva licna dokumenta upise pored imena i prezimena, pa da vidimo ko su "patrijote", a ko patriote?

neron

pre 12 godina

I nemojte zaboraviti zaplenu imovine. Jer gospoda "rade" decenijama. Ako je mnogo preteklo, zaplena! Time saljete jasnu poruku. Jer su oni svoje porodice obezbedili, pa sada baba i deda mogu da idu u zatvor, ali im je srce puno jer gledaju svoju decu koja su "gospoda". Tako da kazna nije potpuna, sve dok se ne pokaze da se u ovoj drzavi korupcija nece vise tolerisati. A neko u ovoj zemlji skoro dada takvo obecanje...

каурин

pre 12 godina

Ако се има имало мозга, онда би "чувари реда и закона" морали да буду драконски кажњени као примери за углед обичним грађанима. Држава би тако морала да покаже нама, обичним грађанима, како се понаша према онима који злоупотребе овлашћења и не само стекну личну материјалну добит, већ све нас гурају у позицију грађана другог реда!
Управо прочитах шта сам написао... На колико се само функција ово може применити у јадној Србији. Полицајци су само врх леденог брега!

momcilo

pre 12 godina

drzava koja ne stiti svoje interese nije drzava!prepusta pojedincima da je brukaju na svakom koraku?kada institucije dozvoljavaju da se u njima dogadjaju ovakve stvari kako narod da veruje u njih?partije na vlasti i u opziciji vode katastrofalnu kadrovsku politiku,pitanje strucnosti je nebitno, zato je bitna partijska podobnost !!!demokratija-samovolja pojedinaca odnosno lidera tih partija!!koliko stvarno ima korupcije u institucijama covek ne sme ni da zamisli,svakog dana neka afera,dokleee????

Vasko

pre 12 godina

Neverovatna je cinjenica da su uvek i po pravilu u vecinu kriminalnih radnji umesani policajci sa Kosova. Dokle ce vise osobe sa tog podrucja da nam prave probleme. Raspustite te kvazi policijske uprave iz Pristine, Gnjilana i ostalih bivsih srpskih gradova i svima njima podelite otkaze. Odjednom ce preko noci da dodje do primetnog smanjenja ovakvih stvari.

Gnjilanac

pre 12 godina

....ministar policije Ivica Dačić je naveo da ta akcija nema veze sa upozorenjima iz EU zbog lažnih azilanata... komicno da pre par dana bas ta EU dao upozorenje da skida vize a Dacic kaze to nema veze stim.

gradjanin -bespomocni

pre 12 godina

GOSPODINE ministre i mi gradjani /obicni/ imamo /trebalo bi/ odredjena prava ,NAPRIMER na desetine automobila na Novom Beogradu se ukrade ili obije, u toku jedne noci , PREDUZMITE nesto / obrazlozenje vasih sluzbi je da nemaju dovoljno ljudi,nista nam ne znaci /, pa stvarno onda da i mi idemo u AZILANTE ili da bezimo ili da organizujemo straze , nemojte nas IGNORISATI ./mislite malo i na Raju i SIROTINJU/ pa ljudi oni stvarno imaju preca posla. Biznis bato.

Rale

pre 12 godina

U Beogradu, sad za praznike, u Borskoj ulici, iza stanice Busa prema centru, a preko puta toplane, scena: Stoji pandur (nije saobraćajni) i zaustavlja automobile redom. O čemu se radi - tu svi zaobilaze autobus na stanici, ulica je široka, pa i ne pređu punu liniju). Elem, pandur svima očita bukvicu o prekršaju, otvori svesku, a unutra crvendaći, i kaže: "Da te kaznim ili da častiš k'o i drugi, pa da te pustim?" Naravno, svi ubace u svesku pare i produže. Ljudi, TO JE PANDURSKA PLJAČKA NASRED ULICE. Da li je on priveden? A prijavljen jeste! Da li je njegov šef kažnjen? Ili treba da zaustavi diplomatu ili Dačića, pa da ga skleptaju.

Blago Nama

pre 12 godina

Hehe daleko od toga da su oni "Kosovski Bozuri" ili bilo kakvo cvece.
Ovo je povreda ustava i atak na drzavu Srbiju. Dokle vise pojedinci da nam blate drzavu.Taman bre budemo po necem poznati i svet nas pocne da ceni mi se ovako ponasamo. Pazite podatak radili su od 2009. Koliko su oni izdali pasosa, verovatno svih onih 17000 koji su zatrazili azil. Koje su to pare ako je cifra 3000e. po komadu.
Znaci oni su ladno nekom teroristi mogli da daju pasos za njemu sitne pare. Ovaj ode u EU i digne nesto u vazduh...nedaj boze. Rekli bi Srpski drzavljanin. Vi stvarno trazite dzavola. Pa valjda policija traba da suzbija kriminal a ne da ga sprovodi. Jos podatak za 24 osobe. Mislim hoce vam ko ostati da radi u MUP-u. Ja isao po tablice nove vidim neka guzva. Sad znam i zasto. Nema ko da radi.
btw predlog naziva za akciju protiv auto-mafie, tj. iz isto imenog ministarstva."RADKAPNA"..

spaske

pre 12 godina

I treba da hapse bandu pokraveru. Davali su albanskim separatistima dokumenata kako bi mogli nesmetano da putuju u zemlje Evropske unije i tamo da varaju i pljačkaju poštene ljude.

zoran

pre 12 godina

Ja sam radnik Ministarstva unutrašnjih poslova i stidim se ovakvih postupaka kriminalaca zapošljenih u ovoj ustanovi. Koliko samo poštenih ljudi koji rade u ovoj instituciji doživljava neprijatnosti zbog ovakvih i sličnih događaja. Upravo zbog takvih lica normalnom svetu u našoj državi može da bude zabranjen izlazak iz zemlje čime se ugrožavaju osnovna ljudska prava. Ovakve osobe treba najozbiljnije sankcionisati da budu primer svim ostalima kojima se takve ideje pojave u mislima.

Rade

pre 12 godina

Šta mislite koliko su oni doprineli ovoj ********* oko laznih azilanata?! Bukagije! Nemoj da posle citam da su ih oslovodili jer nema dokaza.

праведна казна

pre 12 godina

Највећу казну им разрезати, а ако нам укину визе, дупло и у самицу, белог дана да не виде,

sve je jasno

pre 12 godina

kriminal ne poznaje granice, za kintu prodali bi i rodjenu kevu, samo sto im niko za to nije nudio kintu, albanci ih podmitili a mi cemo da izvisimo za vize. bruka! mnogo mi drago sto su ih poapsili!

Milojko

pre 12 godina

Ko je koga hapsio, policija-policiju? Samo 16? Dačiću, vreme je za ostavku! Meni treba nova lična karta, a sad ne smem da odem u PS.

osetio na svojoj kozi...

pre 12 godina

iz licnog iskustva znam sta su ovi uhapseni banditi radili. zivim u bgd i u niskoj banji sam cekao red 3 dana da bi izvadio licnu kartu dok su albanci ulazili preko reda. bas me je obradovala ova vest jer su se oni ponasali gore nego dahije.

srdjan

pre 12 godina

a kada ce neko nesto da uradi povodom ludnice oko izdavanja dokumenata, tablica i vozackih i saobracajnih u nisu?!
cekamo red da predamo, 15-25 dana samo da podignemo tablica, radi 1 covek na 1 salteru a priilegovani mogu da dobiju preko veze tablice istog dana kao i licna dokumenta!!! od toga profitiraju agencije, neki od radnika i ko zna sta jos...

Miki

pre 12 godina

Neverujem i tesko me mozete uveriti da su uhapsena gospoda samo dosada primala poklone i nagrade,jer su to sluzbena lica koja su skoro vec pri penziji te da dosada imaju verovatno veci steceni kapital

Dragoljub

pre 12 godina

Priznajte Kosovo kao nezavisnu drzavu, priznajte fakticku situaciju na terenu, i prestanite sa cirkusima tipa "Policijska uprava Pristina u Nisu", "Univerzitet u Pristini sa privremenim sredistem u..."
i slicnim.

adam

pre 12 godina

Jedino sto je dobro na toj sugavoj Evropi je cinjenica da nasa vlada zavisi od nje. Makar hapse kad ih Evropa pritisne. Ovako bi cela grupa nastavila da radi a posle nekog vremena mozda i finansriala partije.

Nn

pre 12 godina

Kada policija krene da hapsi ministre (bivse i sadasnje) tada cu tek poceti da verujem u sprovodjenje zakona u drzavi Srbiji. Ovako samo se hapse sinte ribe. Siguran sam da ti sluzbenici u MUP-u nisu nista radili bez odobrenjea "odozgo". Mala je ovo zemlja koliki su to lopovi i banditi.

Miodrag

pre 12 godina

Uhapsili babu i dedu iz nase zgrade misleci da je cela stambena zgrada njihova i da smo mi svi njihovi podstanari i taboze da nam prave lazne prijave, a danas kad su ispitivali nas komsije ukapirali da ljudi imaju samo jedan stan u celoj zgradi. Ceo dan se sprdamo po komsiluku a jadni ljudi leze u zatvoru. Mozda su i za nesto krivi al za nasu zgradu.... hehehehe
Al dobro mora neko i da brani beli sengen kad pitaju evropejci sta radimo po tom pitanju.

nasa 'poletnost'

pre 12 godina

Nije li nas i Americka DEA upozorila na Saraica??
Da nije to uradila, Saric bi do sada pokupovao pola Srbije i RS i niko iz vlasti se nebi pocesao.

Aca

pre 12 godina

Sad po par godina u zatvor uz ogromne novcane kazne da bude za nauk i njima a i ostalima koji rade iste ili slicne stvari!
Nas ubi korupcija koja je na svim nivoima

Olika

pre 12 godina

Kad to rade MUP-ovi ljudi/sluzbenici/direktori/sefovi sve za lovu, zaista mi izgleda da smo u beznadeznoj situacija. Nema te sengenske liste koja moze da nas izvadi !

sasa jokic

pre 12 godina

Svaka cast policiji, samo ajde jednom sami napravite nesto, nemojte uvek kada Vas EU ili sAD pritisnu! I kad sam vec ovde, sta je sa Kostunicom, sto ga ne saslusavate?!

Miloš

pre 12 godina

Kakva banana država. Bilo je potrebno da EU počne da preti ponovnim uvođenjem viza kako bi ovi ljudi počeli da rade svoj posao i krenu da hapse kriminalce.

Ovde je samo jedan grad u pitanju i jedna konkretna struka, a cela Srbija vrvi od ovakvih primera, u svakoj sferi društvene delatnosti. Ko normalan može da očekuje da će EU da ide redom i da nam preti za svaki pojedinačni slučaj kriminala? Zašto je svaki put potrebno da se vrši pritisak na naše vlasti kako bi radile ono što im je inače posao?

sale

pre 12 godina

Mene zanima koliko sluzbenika MUPa je optuzeno radi omogucavanja laznog prijavljivanja, ali ne Albancima nego Srbima sa Kosova??
Ili je to 'patriotskaa duznost' svakog Srbina koji je sluzbenik MUPa i niti se istazuje niti kaznjava?
Uveren sam da ce EU i to gledati jer je 'javna tajna da u mestima centralne Srbije [Cacak, Krusevac, Kraljevo, Nis, Beograd] imate, ne desetine ili stotine, nego HILJDE lazno prijavljnenih Srba. Ja licni poznajem pet srpskih familija koje su prijavljene na istu adresu u Krusevcu a nikad sa Kosova mrdnuli nisu. Naravno, zahvaljujuci tom laznom prijavljivanju a ii cinjenici da su Srbi dobili su biometrijske i NIKO NIKADA iz MUPa Srbije se nije pojavio na toj adresi da proveri jeli oni tu zive [dvosoban stan] Samo izgleda to nikoga ne brine nego je hajka na Albance sa Kosova a ne na Srbe

copout

pre 12 godina

Ugrožen šengen, pa sad malo da javljamo medijima kako hapsimo i čistimo naše redove... naravno, do sada niko ništa ne zna, a mito im leti ispred nosa, jel tako... eeeeee, ništa dok ne pritisnu iz evrope. Što i nije tako loše.

Miloš

pre 12 godina

Kakva banana država. Bilo je potrebno da EU počne da preti ponovnim uvođenjem viza kako bi ovi ljudi počeli da rade svoj posao i krenu da hapse kriminalce.

Ovde je samo jedan grad u pitanju i jedna konkretna struka, a cela Srbija vrvi od ovakvih primera, u svakoj sferi društvene delatnosti. Ko normalan može da očekuje da će EU da ide redom i da nam preti za svaki pojedinačni slučaj kriminala? Zašto je svaki put potrebno da se vrši pritisak na naše vlasti kako bi radile ono što im je inače posao?

osetio na svojoj kozi...

pre 12 godina

iz licnog iskustva znam sta su ovi uhapseni banditi radili. zivim u bgd i u niskoj banji sam cekao red 3 dana da bi izvadio licnu kartu dok su albanci ulazili preko reda. bas me je obradovala ova vest jer su se oni ponasali gore nego dahije.

Dragoljub

pre 12 godina

Priznajte Kosovo kao nezavisnu drzavu, priznajte fakticku situaciju na terenu, i prestanite sa cirkusima tipa "Policijska uprava Pristina u Nisu", "Univerzitet u Pristini sa privremenim sredistem u..."
i slicnim.

Nn

pre 12 godina

Kada policija krene da hapsi ministre (bivse i sadasnje) tada cu tek poceti da verujem u sprovodjenje zakona u drzavi Srbiji. Ovako samo se hapse sinte ribe. Siguran sam da ti sluzbenici u MUP-u nisu nista radili bez odobrenjea "odozgo". Mala je ovo zemlja koliki su to lopovi i banditi.

nasa 'poletnost'

pre 12 godina

Nije li nas i Americka DEA upozorila na Saraica??
Da nije to uradila, Saric bi do sada pokupovao pola Srbije i RS i niko iz vlasti se nebi pocesao.

srdjan

pre 12 godina

a kada ce neko nesto da uradi povodom ludnice oko izdavanja dokumenata, tablica i vozackih i saobracajnih u nisu?!
cekamo red da predamo, 15-25 dana samo da podignemo tablica, radi 1 covek na 1 salteru a priilegovani mogu da dobiju preko veze tablice istog dana kao i licna dokumenta!!! od toga profitiraju agencije, neki od radnika i ko zna sta jos...

Aca

pre 12 godina

Sad po par godina u zatvor uz ogromne novcane kazne da bude za nauk i njima a i ostalima koji rade iste ili slicne stvari!
Nas ubi korupcija koja je na svim nivoima

zoran

pre 12 godina

Ja sam radnik Ministarstva unutrašnjih poslova i stidim se ovakvih postupaka kriminalaca zapošljenih u ovoj ustanovi. Koliko samo poštenih ljudi koji rade u ovoj instituciji doživljava neprijatnosti zbog ovakvih i sličnih događaja. Upravo zbog takvih lica normalnom svetu u našoj državi može da bude zabranjen izlazak iz zemlje čime se ugrožavaju osnovna ljudska prava. Ovakve osobe treba najozbiljnije sankcionisati da budu primer svim ostalima kojima se takve ideje pojave u mislima.

adam

pre 12 godina

Jedino sto je dobro na toj sugavoj Evropi je cinjenica da nasa vlada zavisi od nje. Makar hapse kad ih Evropa pritisne. Ovako bi cela grupa nastavila da radi a posle nekog vremena mozda i finansriala partije.

Milojko

pre 12 godina

Ko je koga hapsio, policija-policiju? Samo 16? Dačiću, vreme je za ostavku! Meni treba nova lična karta, a sad ne smem da odem u PS.

copout

pre 12 godina

Ugrožen šengen, pa sad malo da javljamo medijima kako hapsimo i čistimo naše redove... naravno, do sada niko ništa ne zna, a mito im leti ispred nosa, jel tako... eeeeee, ništa dok ne pritisnu iz evrope. Što i nije tako loše.

sale

pre 12 godina

Mene zanima koliko sluzbenika MUPa je optuzeno radi omogucavanja laznog prijavljivanja, ali ne Albancima nego Srbima sa Kosova??
Ili je to 'patriotskaa duznost' svakog Srbina koji je sluzbenik MUPa i niti se istazuje niti kaznjava?
Uveren sam da ce EU i to gledati jer je 'javna tajna da u mestima centralne Srbije [Cacak, Krusevac, Kraljevo, Nis, Beograd] imate, ne desetine ili stotine, nego HILJDE lazno prijavljnenih Srba. Ja licni poznajem pet srpskih familija koje su prijavljene na istu adresu u Krusevcu a nikad sa Kosova mrdnuli nisu. Naravno, zahvaljujuci tom laznom prijavljivanju a ii cinjenici da su Srbi dobili su biometrijske i NIKO NIKADA iz MUPa Srbije se nije pojavio na toj adresi da proveri jeli oni tu zive [dvosoban stan] Samo izgleda to nikoga ne brine nego je hajka na Albance sa Kosova a ne na Srbe

sasa jokic

pre 12 godina

Svaka cast policiji, samo ajde jednom sami napravite nesto, nemojte uvek kada Vas EU ili sAD pritisnu! I kad sam vec ovde, sta je sa Kostunicom, sto ga ne saslusavate?!

Blago Nama

pre 12 godina

Hehe daleko od toga da su oni "Kosovski Bozuri" ili bilo kakvo cvece.
Ovo je povreda ustava i atak na drzavu Srbiju. Dokle vise pojedinci da nam blate drzavu.Taman bre budemo po necem poznati i svet nas pocne da ceni mi se ovako ponasamo. Pazite podatak radili su od 2009. Koliko su oni izdali pasosa, verovatno svih onih 17000 koji su zatrazili azil. Koje su to pare ako je cifra 3000e. po komadu.
Znaci oni su ladno nekom teroristi mogli da daju pasos za njemu sitne pare. Ovaj ode u EU i digne nesto u vazduh...nedaj boze. Rekli bi Srpski drzavljanin. Vi stvarno trazite dzavola. Pa valjda policija traba da suzbija kriminal a ne da ga sprovodi. Jos podatak za 24 osobe. Mislim hoce vam ko ostati da radi u MUP-u. Ja isao po tablice nove vidim neka guzva. Sad znam i zasto. Nema ko da radi.
btw predlog naziva za akciju protiv auto-mafie, tj. iz isto imenog ministarstva."RADKAPNA"..

spaske

pre 12 godina

I treba da hapse bandu pokraveru. Davali su albanskim separatistima dokumenata kako bi mogli nesmetano da putuju u zemlje Evropske unije i tamo da varaju i pljačkaju poštene ljude.

Olika

pre 12 godina

Kad to rade MUP-ovi ljudi/sluzbenici/direktori/sefovi sve za lovu, zaista mi izgleda da smo u beznadeznoj situacija. Nema te sengenske liste koja moze da nas izvadi !

sve je jasno

pre 12 godina

kriminal ne poznaje granice, za kintu prodali bi i rodjenu kevu, samo sto im niko za to nije nudio kintu, albanci ih podmitili a mi cemo da izvisimo za vize. bruka! mnogo mi drago sto su ih poapsili!

праведна казна

pre 12 godina

Највећу казну им разрезати, а ако нам укину визе, дупло и у самицу, белог дана да не виде,

Miki

pre 12 godina

Neverujem i tesko me mozete uveriti da su uhapsena gospoda samo dosada primala poklone i nagrade,jer su to sluzbena lica koja su skoro vec pri penziji te da dosada imaju verovatno veci steceni kapital

Rale

pre 12 godina

U Beogradu, sad za praznike, u Borskoj ulici, iza stanice Busa prema centru, a preko puta toplane, scena: Stoji pandur (nije saobraćajni) i zaustavlja automobile redom. O čemu se radi - tu svi zaobilaze autobus na stanici, ulica je široka, pa i ne pređu punu liniju). Elem, pandur svima očita bukvicu o prekršaju, otvori svesku, a unutra crvendaći, i kaže: "Da te kaznim ili da častiš k'o i drugi, pa da te pustim?" Naravno, svi ubace u svesku pare i produže. Ljudi, TO JE PANDURSKA PLJAČKA NASRED ULICE. Da li je on priveden? A prijavljen jeste! Da li je njegov šef kažnjen? Ili treba da zaustavi diplomatu ili Dačića, pa da ga skleptaju.

Rade

pre 12 godina

Šta mislite koliko su oni doprineli ovoj ********* oko laznih azilanata?! Bukagije! Nemoj da posle citam da su ih oslovodili jer nema dokaza.

hersascha

pre 12 godina

Kosovo od 1999.godine do danas kosta Srbiju 6 milijardi eura a gospoda koja su dosla sa Kosova to jest oni koji su dobro unovcili svoju imovinu ovde se sada "duvaju" i svi su zaposljeni na dobrim radnim mestima i u drzavnim institucijama a mi koji smo ovde rodjeni i citav zivot a nemamo ni krov nad glavom, e mi ne mozemo da se zaposlimo a oni se zaposljavaju imaju kucerine neki prave i zgrade i voze nove automobile i ugrozeni su e pa gde je tu pravda??

Miodrag

pre 12 godina

Uhapsili babu i dedu iz nase zgrade misleci da je cela stambena zgrada njihova i da smo mi svi njihovi podstanari i taboze da nam prave lazne prijave, a danas kad su ispitivali nas komsije ukapirali da ljudi imaju samo jedan stan u celoj zgradi. Ceo dan se sprdamo po komsiluku a jadni ljudi leze u zatvoru. Mozda su i za nesto krivi al za nasu zgradu.... hehehehe
Al dobro mora neko i da brani beli sengen kad pitaju evropejci sta radimo po tom pitanju.

pera

pre 12 godina

da li vas je EU upozorila da gradjani u Novom Sadu danima cekaju u redu za licna dokumenta ,tablice,registracije a za 2000 dinara preko agencije i preko radnika u mup-u moze odmah....

Vasko

pre 12 godina

Neverovatna je cinjenica da su uvek i po pravilu u vecinu kriminalnih radnji umesani policajci sa Kosova. Dokle ce vise osobe sa tog podrucja da nam prave probleme. Raspustite te kvazi policijske uprave iz Pristine, Gnjilana i ostalih bivsih srpskih gradova i svima njima podelite otkaze. Odjednom ce preko noci da dodje do primetnog smanjenja ovakvih stvari.

bojan

pre 12 godina

Ako se za napad na službeno lice (čitaj pandura)dobija veća kazna nego za napad na nas ostale, onda bi pošteno bilo da panduri budu drakonski kažnjeni za svaku vrstu kriminala!

Na zapadu nista novo

pre 12 godina

Tako su i Kosovo prodali Albancima isto kao i vize. Dok mi trpimo i placamo im duple plate oni za nase pare preko reda primaju Albance i salju ih u Evropu dok nama drze rampu i bore se da ne udjemu u EU podskocicama ne damo Kosovo. I hapsenje je smesno - nakon samara EU i vidi cuda niko nije uhapsen iz Beograda nego sve neki kriminalci u pokusaju sa saltera.

Ivan kursumlija

pre 12 godina

U Kuršumliji je u prošlom mesecu puštena fabrika za proizvodnju lesonita, pola Vlade R.Srbije došlo medju njima i Ivica Dačić. Ako nema veze došo i on, ali iza Ivice Dačiće stoji čovek koji je pokrao pare od ratnih dnevnica (priča se oko pola miliona evra) koja su Kuršumliji data kao socijalna pomoć u iznosu od 5 mil evra. Dačić to zna i ne reaguje. Dačiću nikada te nećemo glasati sram da te bude !!!!!!!!

GhostWriter

pre 12 godina

U opstini Medvedja na jugu Srbije je za poslednje 2 godine lazna,tj fiktivna prebivalista prijavio veliki broj Albanaca sa Kosova radi dobijanja putnih isprava-pasosa!Varosicom kolaju glasine da se prijavilo oko 5400 "laznjaka" a sve to u sprezi sa lokalnim organima vlasti i policije!Kada ce Dacic da proceslja i Medvedju?Ili Medvedja ima privilegije u odnosu na ostale gradove i opstine u Srbiji?

Nikola

pre 12 godina

Znaci nisu huligani nas najveci problem, smetnja evro integracijama i prepreka ulasku u EU. Policija, korumpirani cinovnici i vladini sluzbenici su ti zbog kojih ce nam ponovo uvesti vize? Hmmmmmm...

čekamo po redovima

pre 12 godina

Jednom kada uđete u proces integracija nema Vam povratka na staro.Sa druge strane sve nadležne institucije EU vrše monitoring na sprovođenje zakona.Šta mislite da oni rade kod nas,izlaze po splavovima.Pa ljudi sve se prati i snima i beleži.Vi ste mislili da sprovodite "EU" zakone ali kako to vi mislite.E pa nemože to tako više.Vaše ministartvo gos.Dačić je leglo korupcije.Vi ,a i mi građani Srbije imamo ozbiljnih problema zbog toga što neko od VAS ne radi kako treba.I bog sam zna kada će te početi da radite(počevši od nule).
Sad ispade da nas strane institucije više štite od naših.Tj. naše institucije rade naprotiv - protiv samih građana.
Vreme je da krenete u jednu opsežnu kontrolu nad MUP-om i Vašim ministarstvom u opšte.Pogledajte samo ko najviše "radi" sa autima.Šverc i ostalo.Pa pripadnici MUP-a.Vaše ministarstvo nije refomisano jos od 1950god.Dati policiji pendreke i oružje, kao i svakom pojedincu moć bez neke javne kontrole..to je po definiciji SAMOUPRAVLJANE.Znači da Vama, niko nemože ništa dok EU ne reaguje i dođe do kraja u ovom slučaju pretnje na beli šengen.A i vreme je moderne tehnike,pa je sad mnogo lakše.24 uhapšeno to je skandal!!

Rade Dimic

pre 12 godina

Zbog korumpiranih Srba od drugog svetskog rata pa do danas smo izgubili KiM.Da ih nisu pritisli iz Evrope "istraga" bi jos trajala.Javna je tajna da je korupcija najveca u drzavnim sluzbama. Pokusajte da uknjizite nekretninu bez 500Eur. mozete da cekate do smrti.

neron

pre 12 godina

I nemojte zaboraviti zaplenu imovine. Jer gospoda "rade" decenijama. Ako je mnogo preteklo, zaplena! Time saljete jasnu poruku. Jer su oni svoje porodice obezbedili, pa sada baba i deda mogu da idu u zatvor, ali im je srce puno jer gledaju svoju decu koja su "gospoda". Tako da kazna nije potpuna, sve dok se ne pokaze da se u ovoj drzavi korupcija nece vise tolerisati. A neko u ovoj zemlji skoro dada takvo obecanje...

saf

pre 12 godina

Nažalost ovo je urađeno samo zbog frke zbog azilanata što su Belgijanci potegnuli,znači samo zbog pritiska iz Evrope,tako da će na tome i ostati a osinje gnezdo i rak rana u mup-u će ostati i dalje da funkcioniše u svojim poznatim svakodnevnim kombinacijama tako da će i dalje biti-psi laju a karavani prolaze-do u beskonačnost.

Vuk

pre 12 godina

@ Zmaj
Imena,prezimena,broj cipela,sve sto su stekli sve treba da se objavi jer zbog njih postoji mogucnost da ponovo ispasta vecina.
A imena su objavljena jer je protiv njih podnesena krivicna prijava,a nije im sigurno neko smestio.Jer sam potpuno uveren da policija svoje hapsi tek kada ima 3 puta vise dokaza nego sto je potrebno.
I kao sto neko pametan napisa treba im suditi za izdaju drzave,jer su se njoj zakleli na vernost.

iskustvo

pre 12 godina

e nek su i ove u niskoj banji "ocistili" jer su bili stramota za "drzavnog sluzbenika"...ponasali su se kao da im je ostavljeno u nasledje...osetio sam licno,,,nego po imenima mislim da je pored suvog otislo i sirovo,,,krivi jesu ali ja mislim da je trebalo prosiriti akciju i na ove sto daju mito, onako za primer ostalima...oduzeti im imovinu svakako jer tu ih boli najvise,,nego ovi iz niske banje su stvarno mala maca u odnosu na ove na administrativnom punktu prema Kosovu, ma oderu te do gole kože

miljan

pre 12 godina

Prodade Srbin veru za veceru.

Po hiljaditi put se ispostavilo kao tacno.
Za sitne pare direktna steta Srbiji i njenim gradjanima od strane onih koji su se zakleli da stite tu istu drzavu i te iste gradjane.
Ovim putem molim sudstvo da napravi presedan i prvi put uradi nesto kako treba za dobrobit svih gradjana ,da osudi ove ljude za izdaju i svesno i namerno podrivanje nacionalnog interesa

Gnjilanac

pre 12 godina

....ministar policije Ivica Dačić je naveo da ta akcija nema veze sa upozorenjima iz EU zbog lažnih azilanata... komicno da pre par dana bas ta EU dao upozorenje da skida vize a Dacic kaze to nema veze stim.

каурин

pre 12 godina

Ако се има имало мозга, онда би "чувари реда и закона" морали да буду драконски кажњени као примери за углед обичним грађанима. Држава би тако морала да покаже нама, обичним грађанима, како се понаша према онима који злоупотребе овлашћења и не само стекну личну материјалну добит, већ све нас гурају у позицију грађана другог реда!
Управо прочитах шта сам написао... На колико се само функција ово може применити у јадној Србији. Полицајци су само врх леденог брега!

gradjanin -bespomocni

pre 12 godina

GOSPODINE ministre i mi gradjani /obicni/ imamo /trebalo bi/ odredjena prava ,NAPRIMER na desetine automobila na Novom Beogradu se ukrade ili obije, u toku jedne noci , PREDUZMITE nesto / obrazlozenje vasih sluzbi je da nemaju dovoljno ljudi,nista nam ne znaci /, pa stvarno onda da i mi idemo u AZILANTE ili da bezimo ili da organizujemo straze , nemojte nas IGNORISATI ./mislite malo i na Raju i SIROTINJU/ pa ljudi oni stvarno imaju preca posla. Biznis bato.

vlada

pre 12 godina

A tek kad bi ozbiljno poceli takve da hapse po ostalim gradovima, ima takvih koliko hoces, svaki grad ih ima bar po petoricu za razne stvar, licne karte, pasosi, dok. za automobile, razne prijave da se stave u fioku, a onda da predju na opstine zbog raznih legalizacija objekata , laznih gradjevinskih dozvola, ma ima toga koliko hoces, samo nema ko da radi, bitno je da na njihovim proslavama imamo "najbolju policiju u regionu".

Marko Swe

pre 12 godina

Ovo nema ama nikakve veze sa Laznim Azilantima, ja zivim u Svedskoj i u blizini sam jednog kampa, i verujte mi sve su to Romi koji traze azil, a sto se tice Albanaca sa Kosova, njima ne odgovara da traze azil sa Srpskim Pasosem.

Nemojte ovo vezivati za lazne azilante, lazni azilanti beze iz Srbije, kako oni kazu, (bio sam prevodioc u nekoliko slucaja), zbog toga sto ih Srbi maltretiraju, Biju, nedaju im posao, mnogi navode da su im Srbi silovali decu, zene itd.

Ukoliko drzava Srbija i Srpski narod nece da izda dokumenta za Kosovske Albance, onda neka prizna Kosovo i nece imati tu brigu.

Srbija smatra Kosovo kao svojim, onda defacto Kosovski Albancisu ravnopravni gradjani Srbije, onda nek izda putne isprave ko svim gradjanima, i nece doci do ovakvih afera.

Azilanti beze zbog diskriminacije i nemogucnosti zaposlavanja samo zato sto su Romi, a ne zato sto im neko daje lazna dokumenta.

Ne verujem da je ova grupa izdavala putne isprave hiljadama laznih azilanata koji dolaze iz Vojvodine.

Matunovic Miomir Miki

pre 12 godina

Stvarno nije u redu, da medju zaštitnicima PRAVA-ZAKONODAVSTVA-VLASTI-POLICIJE ima toliko " KRIMINALACA" ?!?!?!?!!!!!......
p.s.
SRBIJO, SRBIJO ZA KOGA SI TI GLASALA ????!!!......

Krkobrk

pre 12 godina

Zbog ovih 16 bi trebalo pod hitno ponovo uvesti kategorije "strani placenik" i "domaci izdajnik" za sve njima slicne. Na prvom mestu bi trebalo da se nadju svi narkodileri i ostali kriminalci koji saradjuju sa albanskim mafijasima. I da im se to u sva licna dokumenta upise pored imena i prezimena, pa da vidimo ko su "patrijote", a ko patriote?

Nelle

pre 12 godina

Ovi, nastavili da rade isto što su radili na Kosovu, tad kao bilo legalno a sad nije. U suštini Srbija plaća njihove svinjarije i izmišljene opštine, fakultete, policijske ispostave, zdravstvene centre i ko zna šta sve ne još.

KING

pre 12 godina

A sada lepo ove osuditi na nekoliko godina zatvora i nikada vise da rade u MUP.Pa zar zbog laznih azilanta ponovo da nam uvedu vize.Naravno na izlazu iz Srbije vece kontrole.Ja zelim da putujem evropom.Nezelim da se vracam u 90 godine.

dusa

pre 12 godina

Nesto mi nije jasno ,znam da se stalno vode neke statistike,pisu izvestaji o izdatim dokumentima pa se to salje na visim nivoima .Jel to sluzi da bi Dacic objavio koliko je brojcano izdato,jel niko ne kontrolise te izvestaje ,kome ,zasto?Mora da sam glupa a radila sam godinama u drzavnoj sluzbi i napustila posao bez otpremnina ,primanja nadoknada jer nisam mogla da prihvatim da nepismeni postaju predsednici opstina ,nacelnici,sefovi samo zato sto priparaju nekoj stranci.Sigurno sam glupa trebala sam da vezem konja gde gazda kaze pa nek pocrkaju oba .

gradjanin

pre 12 godina

MUP Srbije, pod hitno treba rasformirati, sve ih otpustiti, a onda raspisati konkurs za prijem: Pa onda jednog po jednog pročešljavati i vraćati na posao kao što su to uradile sve normalne zemlje u tranziciji.
Nema iole težeg krivičnog dela da u njemu nisu organizatori,izvodjači ili logistika pripadnici MUP-a. MUP je jedna porodična firma, u koji nemože svako da udje, a kad treba nešto odraditi protv nekog, to je nemoguće jel se suočavate sa celim klanom i informacije brzo cure.
Neki dan sam video policajca sav istetoviran cela ledja pa sve do podlaktica, strašno ga videti na ulici, a nije takav bio pre 1-2 godine. Pa kako ga načelnik posti na ulicu takvog. Jadni mi sa takvom policijom.

niki

pre 12 godina

Ako je Srbija pravno uredjena drzava,ko je odgovoran zato sto nije uradjena restitucija i ne postoji zakon o naknadi rehabilitovanih lica.Taj uslov je EU postavila i niko nece odgovarati.

Jovan

pre 12 godina

Da li ce neko vise u ovoj zemlji skrenuti paznju da sve sto nam se desava je samo nasa greka i da nam niko nije kriv za sve sto nam se desilo poslednjih 60 godina. Nije poroblem u onima koji zele da plate mito da bi dobili mogucnost za bolji zivot negde drugde vec je problem u onima koji su spremni da ga prime! Prbolem je u Srbiji i Srbima koji sede na vlasta (dolaze iz naroda) i nasoj akademiji koja nikako da pocne da uci narad sta je rad, red i kultura. Kako smo krenuli, za jedno 30tak godina je pitanje da li ce i biti Srbije a verovatno nikome nece ni biti zao... Ne zaboravite, svi oko nas se bore za svoja prava a mi?

zlatkoNI

pre 12 godina

Imate pravo da jedanput pogodite zašto se namerno prave redovi.U Nišu možete da kampujete nekoliko dana ako treba da zakažete za predaju,predaju,pa zakazivanje za podizanje pa podizanje ko zna šta će još da izmisle.Ali ako imate " neku vezicu ili da podmažete" ne morate da čekate jer vreme je novac,vi njima novac oni vama vreme.A ko nema novac za razbacivanje jer mu treba za preživljavanje ima vreme.Dakle
vreme=novac tj.svi smo bogati nema siromašnih ima samo onih sa vremenom i onih srećnijih sa novcem i vremenom.I tako se mislim u sebi ne s... nego čekaj u redu!

momcilo

pre 12 godina

drzava koja ne stiti svoje interese nije drzava!prepusta pojedincima da je brukaju na svakom koraku?kada institucije dozvoljavaju da se u njima dogadjaju ovakve stvari kako narod da veruje u njih?partije na vlasti i u opziciji vode katastrofalnu kadrovsku politiku,pitanje strucnosti je nebitno, zato je bitna partijska podobnost !!!demokratija-samovolja pojedinaca odnosno lidera tih partija!!koliko stvarno ima korupcije u institucijama covek ne sme ni da zamisli,svakog dana neka afera,dokleee????

Bukephalos

pre 12 godina

Ovo je bio pocetak, kako smo "izgubili" Kosovo. Kad bi se ovo sada ovako nastavilo, otislo bi za 30 godina opet jedan deo Srbije! Sada bi trebali sve opet pregledat dole po Nisu i Vranju, i oduzeti im pasose!

Miki

pre 12 godina

Vazno je da se ministar ne skida sa medija i kafanskim recnikom pokusava da ubedi javnost kao da nesto dobro radi on i njegom mu MUP.Ne smem ni frizider vise da otvorim,bojim se iskocice On i poceti da mi objasnjava kako ,sta ,znas Kale i td.Naravno da nije tacno Njegova izjava dato nema veze...(opet kafanski)Itekako su nas stisli da to dok mozemo sredimo i pocistimo sami svoje dvoriste.Uz sve moguce komplikacije oko vadjenja pasosa i LK, koje naravno vaze samo za nas "prave gradjanje" Srbije,korumpiranio su uspevali da sve to zaobidju i verovatno lepu naknadu to urade.Ne zelimo ponovo 90-te.A DS- u poruka.Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se olupaju.

aleksandra

pre 12 godina

Uzas jedan, kakvi bre lazni pasosi i licne karte, hahahhahaah, SVI DOBRO ZNAMO GDE SE STAMPAJU, a odakle su sluzbenici koji su u pritvoru!!!!!
Morao je neko da nadje zrtvenu jagnjad, to svi znaju, samo ne slepci koji su pritvoreni(cak i obicna sekretarica koja ni nema pristup nekim vaznim podacima,pristup ne dalji od sluzbenog toaleta)...
Sramota za ovu drzavu, prosto me sramota kad nekom strancu trebam da odgovorim odakle sam!
Inace, veliki pozdrav i podrska Brankici Stankovic i emisiji Insajder!!! :)))

Misko Albanac

pre 12 godina

Hapsi Milicijo nasa! U Surdulici su gradjani odusevljeni jer je troje kriminalaca iza resetaka. Ima ih jos! Sve sami saradnici Novice Tonceva. Nadam se da ce Dacic da se otrese sumnjivih likova a onada i Toncev ide u"bajbukanu".

Komentator

pre 12 godina

Kako to da ovu bagru pohapsise i provalise celu mrezu bas na dan kad nas je Evropa upozorila da ce biti no-no sengena ako ovako nastavimo?
Pohvala za ovu akciju, naravno, ali treba i bez Evrope to raditi, od dna prema vrhu ili od vrha prema dnu, svejedno, citavu piramidu zlocina i korupcije sravniti sa zemljom.

krstic ljubomir

pre 12 godina

molim vas zelim jedno pitanj kao prvo izbeglica sam sa kosova kupio sam kucu u okolini aleksinca tu zivim vec15 meseci nikako ne mogu da se prijavim u supu aleksinac 2 puta sam se odjavio iz supa pu pristina ali aleksinac me ne prima posedujem svu dokumentaciju da sam kupio kucu i preveo placam porez i zivim samo sa sina u toj kuci secerni bolesnik sam nemogu da se pregledjujem kod lekara zato sto nisam prijavljen nemam ni zdr knjizicuprva mi kuca ovde na kosov nisam imo svoju kucu samo sa bracom smo ziveli zajeno molim vas kako bi mogo da resim ovaj slucaj unapred hvala

Dragoljub

pre 12 godina

Priznajte Kosovo kao nezavisnu drzavu, priznajte fakticku situaciju na terenu, i prestanite sa cirkusima tipa "Policijska uprava Pristina u Nisu", "Univerzitet u Pristini sa privremenim sredistem u..."
i slicnim.

sale

pre 12 godina

Mene zanima koliko sluzbenika MUPa je optuzeno radi omogucavanja laznog prijavljivanja, ali ne Albancima nego Srbima sa Kosova??
Ili je to 'patriotskaa duznost' svakog Srbina koji je sluzbenik MUPa i niti se istazuje niti kaznjava?
Uveren sam da ce EU i to gledati jer je 'javna tajna da u mestima centralne Srbije [Cacak, Krusevac, Kraljevo, Nis, Beograd] imate, ne desetine ili stotine, nego HILJDE lazno prijavljnenih Srba. Ja licni poznajem pet srpskih familija koje su prijavljene na istu adresu u Krusevcu a nikad sa Kosova mrdnuli nisu. Naravno, zahvaljujuci tom laznom prijavljivanju a ii cinjenici da su Srbi dobili su biometrijske i NIKO NIKADA iz MUPa Srbije se nije pojavio na toj adresi da proveri jeli oni tu zive [dvosoban stan] Samo izgleda to nikoga ne brine nego je hajka na Albance sa Kosova a ne na Srbe

spaske

pre 12 godina

I treba da hapse bandu pokraveru. Davali su albanskim separatistima dokumenata kako bi mogli nesmetano da putuju u zemlje Evropske unije i tamo da varaju i pljačkaju poštene ljude.

sasa jokic

pre 12 godina

Svaka cast policiji, samo ajde jednom sami napravite nesto, nemojte uvek kada Vas EU ili sAD pritisnu! I kad sam vec ovde, sta je sa Kostunicom, sto ga ne saslusavate?!

Miodrag

pre 12 godina

Uhapsili babu i dedu iz nase zgrade misleci da je cela stambena zgrada njihova i da smo mi svi njihovi podstanari i taboze da nam prave lazne prijave, a danas kad su ispitivali nas komsije ukapirali da ljudi imaju samo jedan stan u celoj zgradi. Ceo dan se sprdamo po komsiluku a jadni ljudi leze u zatvoru. Mozda su i za nesto krivi al za nasu zgradu.... hehehehe
Al dobro mora neko i da brani beli sengen kad pitaju evropejci sta radimo po tom pitanju.

hersascha

pre 12 godina

Kosovo od 1999.godine do danas kosta Srbiju 6 milijardi eura a gospoda koja su dosla sa Kosova to jest oni koji su dobro unovcili svoju imovinu ovde se sada "duvaju" i svi su zaposljeni na dobrim radnim mestima i u drzavnim institucijama a mi koji smo ovde rodjeni i citav zivot a nemamo ni krov nad glavom, e mi ne mozemo da se zaposlimo a oni se zaposljavaju imaju kucerine neki prave i zgrade i voze nove automobile i ugrozeni su e pa gde je tu pravda??

osetio na svojoj kozi...

pre 12 godina

iz licnog iskustva znam sta su ovi uhapseni banditi radili. zivim u bgd i u niskoj banji sam cekao red 3 dana da bi izvadio licnu kartu dok su albanci ulazili preko reda. bas me je obradovala ova vest jer su se oni ponasali gore nego dahije.

zoran

pre 12 godina

Ja sam radnik Ministarstva unutrašnjih poslova i stidim se ovakvih postupaka kriminalaca zapošljenih u ovoj ustanovi. Koliko samo poštenih ljudi koji rade u ovoj instituciji doživljava neprijatnosti zbog ovakvih i sličnih događaja. Upravo zbog takvih lica normalnom svetu u našoj državi može da bude zabranjen izlazak iz zemlje čime se ugrožavaju osnovna ljudska prava. Ovakve osobe treba najozbiljnije sankcionisati da budu primer svim ostalima kojima se takve ideje pojave u mislima.

праведна казна

pre 12 godina

Највећу казну им разрезати, а ако нам укину визе, дупло и у самицу, белог дана да не виде,

Vasko

pre 12 godina

Neverovatna je cinjenica da su uvek i po pravilu u vecinu kriminalnih radnji umesani policajci sa Kosova. Dokle ce vise osobe sa tog podrucja da nam prave probleme. Raspustite te kvazi policijske uprave iz Pristine, Gnjilana i ostalih bivsih srpskih gradova i svima njima podelite otkaze. Odjednom ce preko noci da dodje do primetnog smanjenja ovakvih stvari.

Nn

pre 12 godina

Kada policija krene da hapsi ministre (bivse i sadasnje) tada cu tek poceti da verujem u sprovodjenje zakona u drzavi Srbiji. Ovako samo se hapse sinte ribe. Siguran sam da ti sluzbenici u MUP-u nisu nista radili bez odobrenjea "odozgo". Mala je ovo zemlja koliki su to lopovi i banditi.

Blago Nama

pre 12 godina

Hehe daleko od toga da su oni "Kosovski Bozuri" ili bilo kakvo cvece.
Ovo je povreda ustava i atak na drzavu Srbiju. Dokle vise pojedinci da nam blate drzavu.Taman bre budemo po necem poznati i svet nas pocne da ceni mi se ovako ponasamo. Pazite podatak radili su od 2009. Koliko su oni izdali pasosa, verovatno svih onih 17000 koji su zatrazili azil. Koje su to pare ako je cifra 3000e. po komadu.
Znaci oni su ladno nekom teroristi mogli da daju pasos za njemu sitne pare. Ovaj ode u EU i digne nesto u vazduh...nedaj boze. Rekli bi Srpski drzavljanin. Vi stvarno trazite dzavola. Pa valjda policija traba da suzbija kriminal a ne da ga sprovodi. Jos podatak za 24 osobe. Mislim hoce vam ko ostati da radi u MUP-u. Ja isao po tablice nove vidim neka guzva. Sad znam i zasto. Nema ko da radi.
btw predlog naziva za akciju protiv auto-mafie, tj. iz isto imenog ministarstva."RADKAPNA"..

Marko Swe

pre 12 godina

Ovo nema ama nikakve veze sa Laznim Azilantima, ja zivim u Svedskoj i u blizini sam jednog kampa, i verujte mi sve su to Romi koji traze azil, a sto se tice Albanaca sa Kosova, njima ne odgovara da traze azil sa Srpskim Pasosem.

Nemojte ovo vezivati za lazne azilante, lazni azilanti beze iz Srbije, kako oni kazu, (bio sam prevodioc u nekoliko slucaja), zbog toga sto ih Srbi maltretiraju, Biju, nedaju im posao, mnogi navode da su im Srbi silovali decu, zene itd.

Ukoliko drzava Srbija i Srpski narod nece da izda dokumenta za Kosovske Albance, onda neka prizna Kosovo i nece imati tu brigu.

Srbija smatra Kosovo kao svojim, onda defacto Kosovski Albancisu ravnopravni gradjani Srbije, onda nek izda putne isprave ko svim gradjanima, i nece doci do ovakvih afera.

Azilanti beze zbog diskriminacije i nemogucnosti zaposlavanja samo zato sto su Romi, a ne zato sto im neko daje lazna dokumenta.

Ne verujem da je ova grupa izdavala putne isprave hiljadama laznih azilanata koji dolaze iz Vojvodine.

copout

pre 12 godina

Ugrožen šengen, pa sad malo da javljamo medijima kako hapsimo i čistimo naše redove... naravno, do sada niko ništa ne zna, a mito im leti ispred nosa, jel tako... eeeeee, ništa dok ne pritisnu iz evrope. Što i nije tako loše.

Milojko

pre 12 godina

Ko je koga hapsio, policija-policiju? Samo 16? Dačiću, vreme je za ostavku! Meni treba nova lična karta, a sad ne smem da odem u PS.

Rade

pre 12 godina

Šta mislite koliko su oni doprineli ovoj ********* oko laznih azilanata?! Bukagije! Nemoj da posle citam da su ih oslovodili jer nema dokaza.

Bukephalos

pre 12 godina

Ovo je bio pocetak, kako smo "izgubili" Kosovo. Kad bi se ovo sada ovako nastavilo, otislo bi za 30 godina opet jedan deo Srbije! Sada bi trebali sve opet pregledat dole po Nisu i Vranju, i oduzeti im pasose!

KING

pre 12 godina

A sada lepo ove osuditi na nekoliko godina zatvora i nikada vise da rade u MUP.Pa zar zbog laznih azilanta ponovo da nam uvedu vize.Naravno na izlazu iz Srbije vece kontrole.Ja zelim da putujem evropom.Nezelim da se vracam u 90 godine.

Aca

pre 12 godina

Sad po par godina u zatvor uz ogromne novcane kazne da bude za nauk i njima a i ostalima koji rade iste ili slicne stvari!
Nas ubi korupcija koja je na svim nivoima

iskustvo

pre 12 godina

e nek su i ove u niskoj banji "ocistili" jer su bili stramota za "drzavnog sluzbenika"...ponasali su se kao da im je ostavljeno u nasledje...osetio sam licno,,,nego po imenima mislim da je pored suvog otislo i sirovo,,,krivi jesu ali ja mislim da je trebalo prosiriti akciju i na ove sto daju mito, onako za primer ostalima...oduzeti im imovinu svakako jer tu ih boli najvise,,nego ovi iz niske banje su stvarno mala maca u odnosu na ove na administrativnom punktu prema Kosovu, ma oderu te do gole kože

Komentator

pre 12 godina

Kako to da ovu bagru pohapsise i provalise celu mrezu bas na dan kad nas je Evropa upozorila da ce biti no-no sengena ako ovako nastavimo?
Pohvala za ovu akciju, naravno, ali treba i bez Evrope to raditi, od dna prema vrhu ili od vrha prema dnu, svejedno, citavu piramidu zlocina i korupcije sravniti sa zemljom.

Olika

pre 12 godina

Kad to rade MUP-ovi ljudi/sluzbenici/direktori/sefovi sve za lovu, zaista mi izgleda da smo u beznadeznoj situacija. Nema te sengenske liste koja moze da nas izvadi !

nasa 'poletnost'

pre 12 godina

Nije li nas i Americka DEA upozorila na Saraica??
Da nije to uradila, Saric bi do sada pokupovao pola Srbije i RS i niko iz vlasti se nebi pocesao.

Miki

pre 12 godina

Neverujem i tesko me mozete uveriti da su uhapsena gospoda samo dosada primala poklone i nagrade,jer su to sluzbena lica koja su skoro vec pri penziji te da dosada imaju verovatno veci steceni kapital

adam

pre 12 godina

Jedino sto je dobro na toj sugavoj Evropi je cinjenica da nasa vlada zavisi od nje. Makar hapse kad ih Evropa pritisne. Ovako bi cela grupa nastavila da radi a posle nekog vremena mozda i finansriala partije.

srdjan

pre 12 godina

a kada ce neko nesto da uradi povodom ludnice oko izdavanja dokumenata, tablica i vozackih i saobracajnih u nisu?!
cekamo red da predamo, 15-25 dana samo da podignemo tablica, radi 1 covek na 1 salteru a priilegovani mogu da dobiju preko veze tablice istog dana kao i licna dokumenta!!! od toga profitiraju agencije, neki od radnika i ko zna sta jos...

sve je jasno

pre 12 godina

kriminal ne poznaje granice, za kintu prodali bi i rodjenu kevu, samo sto im niko za to nije nudio kintu, albanci ih podmitili a mi cemo da izvisimo za vize. bruka! mnogo mi drago sto su ih poapsili!

gradjanin -bespomocni

pre 12 godina

GOSPODINE ministre i mi gradjani /obicni/ imamo /trebalo bi/ odredjena prava ,NAPRIMER na desetine automobila na Novom Beogradu se ukrade ili obije, u toku jedne noci , PREDUZMITE nesto / obrazlozenje vasih sluzbi je da nemaju dovoljno ljudi,nista nam ne znaci /, pa stvarno onda da i mi idemo u AZILANTE ili da bezimo ili da organizujemo straze , nemojte nas IGNORISATI ./mislite malo i na Raju i SIROTINJU/ pa ljudi oni stvarno imaju preca posla. Biznis bato.

Miki

pre 12 godina

Vazno je da se ministar ne skida sa medija i kafanskim recnikom pokusava da ubedi javnost kao da nesto dobro radi on i njegom mu MUP.Ne smem ni frizider vise da otvorim,bojim se iskocice On i poceti da mi objasnjava kako ,sta ,znas Kale i td.Naravno da nije tacno Njegova izjava dato nema veze...(opet kafanski)Itekako su nas stisli da to dok mozemo sredimo i pocistimo sami svoje dvoriste.Uz sve moguce komplikacije oko vadjenja pasosa i LK, koje naravno vaze samo za nas "prave gradjanje" Srbije,korumpiranio su uspevali da sve to zaobidju i verovatno lepu naknadu to urade.Ne zelimo ponovo 90-te.A DS- u poruka.Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se olupaju.

Gnjilanac

pre 12 godina

....ministar policije Ivica Dačić je naveo da ta akcija nema veze sa upozorenjima iz EU zbog lažnih azilanata... komicno da pre par dana bas ta EU dao upozorenje da skida vize a Dacic kaze to nema veze stim.

neron

pre 12 godina

I nemojte zaboraviti zaplenu imovine. Jer gospoda "rade" decenijama. Ako je mnogo preteklo, zaplena! Time saljete jasnu poruku. Jer su oni svoje porodice obezbedili, pa sada baba i deda mogu da idu u zatvor, ali im je srce puno jer gledaju svoju decu koja su "gospoda". Tako da kazna nije potpuna, sve dok se ne pokaze da se u ovoj drzavi korupcija nece vise tolerisati. A neko u ovoj zemlji skoro dada takvo obecanje...

Rade Dimic

pre 12 godina

Zbog korumpiranih Srba od drugog svetskog rata pa do danas smo izgubili KiM.Da ih nisu pritisli iz Evrope "istraga" bi jos trajala.Javna je tajna da je korupcija najveca u drzavnim sluzbama. Pokusajte da uknjizite nekretninu bez 500Eur. mozete da cekate do smrti.

GhostWriter

pre 12 godina

U opstini Medvedja na jugu Srbije je za poslednje 2 godine lazna,tj fiktivna prebivalista prijavio veliki broj Albanaca sa Kosova radi dobijanja putnih isprava-pasosa!Varosicom kolaju glasine da se prijavilo oko 5400 "laznjaka" a sve to u sprezi sa lokalnim organima vlasti i policije!Kada ce Dacic da proceslja i Medvedju?Ili Medvedja ima privilegije u odnosu na ostale gradove i opstine u Srbiji?

Na zapadu nista novo

pre 12 godina

Tako su i Kosovo prodali Albancima isto kao i vize. Dok mi trpimo i placamo im duple plate oni za nase pare preko reda primaju Albance i salju ih u Evropu dok nama drze rampu i bore se da ne udjemu u EU podskocicama ne damo Kosovo. I hapsenje je smesno - nakon samara EU i vidi cuda niko nije uhapsen iz Beograda nego sve neki kriminalci u pokusaju sa saltera.

Nikola

pre 12 godina

Znaci nisu huligani nas najveci problem, smetnja evro integracijama i prepreka ulasku u EU. Policija, korumpirani cinovnici i vladini sluzbenici su ti zbog kojih ce nam ponovo uvesti vize? Hmmmmmm...

miljan

pre 12 godina

Prodade Srbin veru za veceru.

Po hiljaditi put se ispostavilo kao tacno.
Za sitne pare direktna steta Srbiji i njenim gradjanima od strane onih koji su se zakleli da stite tu istu drzavu i te iste gradjane.
Ovim putem molim sudstvo da napravi presedan i prvi put uradi nesto kako treba za dobrobit svih gradjana ,da osudi ove ljude za izdaju i svesno i namerno podrivanje nacionalnog interesa

Nelle

pre 12 godina

Ovi, nastavili da rade isto što su radili na Kosovu, tad kao bilo legalno a sad nije. U suštini Srbija plaća njihove svinjarije i izmišljene opštine, fakultete, policijske ispostave, zdravstvene centre i ko zna šta sve ne još.

aleksandra

pre 12 godina

Uzas jedan, kakvi bre lazni pasosi i licne karte, hahahhahaah, SVI DOBRO ZNAMO GDE SE STAMPAJU, a odakle su sluzbenici koji su u pritvoru!!!!!
Morao je neko da nadje zrtvenu jagnjad, to svi znaju, samo ne slepci koji su pritvoreni(cak i obicna sekretarica koja ni nema pristup nekim vaznim podacima,pristup ne dalji od sluzbenog toaleta)...
Sramota za ovu drzavu, prosto me sramota kad nekom strancu trebam da odgovorim odakle sam!
Inace, veliki pozdrav i podrska Brankici Stankovic i emisiji Insajder!!! :)))

Miloš

pre 12 godina

Kakva banana država. Bilo je potrebno da EU počne da preti ponovnim uvođenjem viza kako bi ovi ljudi počeli da rade svoj posao i krenu da hapse kriminalce.

Ovde je samo jedan grad u pitanju i jedna konkretna struka, a cela Srbija vrvi od ovakvih primera, u svakoj sferi društvene delatnosti. Ko normalan može da očekuje da će EU da ide redom i da nam preti za svaki pojedinačni slučaj kriminala? Zašto je svaki put potrebno da se vrši pritisak na naše vlasti kako bi radile ono što im je inače posao?

Rale

pre 12 godina

U Beogradu, sad za praznike, u Borskoj ulici, iza stanice Busa prema centru, a preko puta toplane, scena: Stoji pandur (nije saobraćajni) i zaustavlja automobile redom. O čemu se radi - tu svi zaobilaze autobus na stanici, ulica je široka, pa i ne pređu punu liniju). Elem, pandur svima očita bukvicu o prekršaju, otvori svesku, a unutra crvendaći, i kaže: "Da te kaznim ili da častiš k'o i drugi, pa da te pustim?" Naravno, svi ubace u svesku pare i produže. Ljudi, TO JE PANDURSKA PLJAČKA NASRED ULICE. Da li je on priveden? A prijavljen jeste! Da li je njegov šef kažnjen? Ili treba da zaustavi diplomatu ili Dačića, pa da ga skleptaju.

Krkobrk

pre 12 godina

Zbog ovih 16 bi trebalo pod hitno ponovo uvesti kategorije "strani placenik" i "domaci izdajnik" za sve njima slicne. Na prvom mestu bi trebalo da se nadju svi narkodileri i ostali kriminalci koji saradjuju sa albanskim mafijasima. I da im se to u sva licna dokumenta upise pored imena i prezimena, pa da vidimo ko su "patrijote", a ko patriote?

Vuk

pre 12 godina

@ Zmaj
Imena,prezimena,broj cipela,sve sto su stekli sve treba da se objavi jer zbog njih postoji mogucnost da ponovo ispasta vecina.
A imena su objavljena jer je protiv njih podnesena krivicna prijava,a nije im sigurno neko smestio.Jer sam potpuno uveren da policija svoje hapsi tek kada ima 3 puta vise dokaza nego sto je potrebno.
I kao sto neko pametan napisa treba im suditi za izdaju drzave,jer su se njoj zakleli na vernost.

momcilo

pre 12 godina

drzava koja ne stiti svoje interese nije drzava!prepusta pojedincima da je brukaju na svakom koraku?kada institucije dozvoljavaju da se u njima dogadjaju ovakve stvari kako narod da veruje u njih?partije na vlasti i u opziciji vode katastrofalnu kadrovsku politiku,pitanje strucnosti je nebitno, zato je bitna partijska podobnost !!!demokratija-samovolja pojedinaca odnosno lidera tih partija!!koliko stvarno ima korupcije u institucijama covek ne sme ni da zamisli,svakog dana neka afera,dokleee????

каурин

pre 12 godina

Ако се има имало мозга, онда би "чувари реда и закона" морали да буду драконски кажњени као примери за углед обичним грађанима. Држава би тако морала да покаже нама, обичним грађанима, како се понаша према онима који злоупотребе овлашћења и не само стекну личну материјалну добит, већ све нас гурају у позицију грађана другог реда!
Управо прочитах шта сам написао... На колико се само функција ово може применити у јадној Србији. Полицајци су само врх леденог брега!

Matunovic Miomir Miki

pre 12 godina

Stvarno nije u redu, da medju zaštitnicima PRAVA-ZAKONODAVSTVA-VLASTI-POLICIJE ima toliko " KRIMINALACA" ?!?!?!?!!!!!......
p.s.
SRBIJO, SRBIJO ZA KOGA SI TI GLASALA ????!!!......

niki

pre 12 godina

Ako je Srbija pravno uredjena drzava,ko je odgovoran zato sto nije uradjena restitucija i ne postoji zakon o naknadi rehabilitovanih lica.Taj uslov je EU postavila i niko nece odgovarati.

dusa

pre 12 godina

Nesto mi nije jasno ,znam da se stalno vode neke statistike,pisu izvestaji o izdatim dokumentima pa se to salje na visim nivoima .Jel to sluzi da bi Dacic objavio koliko je brojcano izdato,jel niko ne kontrolise te izvestaje ,kome ,zasto?Mora da sam glupa a radila sam godinama u drzavnoj sluzbi i napustila posao bez otpremnina ,primanja nadoknada jer nisam mogla da prihvatim da nepismeni postaju predsednici opstina ,nacelnici,sefovi samo zato sto priparaju nekoj stranci.Sigurno sam glupa trebala sam da vezem konja gde gazda kaze pa nek pocrkaju oba .

vlada

pre 12 godina

A tek kad bi ozbiljno poceli takve da hapse po ostalim gradovima, ima takvih koliko hoces, svaki grad ih ima bar po petoricu za razne stvar, licne karte, pasosi, dok. za automobile, razne prijave da se stave u fioku, a onda da predju na opstine zbog raznih legalizacija objekata , laznih gradjevinskih dozvola, ma ima toga koliko hoces, samo nema ko da radi, bitno je da na njihovim proslavama imamo "najbolju policiju u regionu".

Ivan kursumlija

pre 12 godina

U Kuršumliji je u prošlom mesecu puštena fabrika za proizvodnju lesonita, pola Vlade R.Srbije došlo medju njima i Ivica Dačić. Ako nema veze došo i on, ali iza Ivice Dačiće stoji čovek koji je pokrao pare od ratnih dnevnica (priča se oko pola miliona evra) koja su Kuršumliji data kao socijalna pomoć u iznosu od 5 mil evra. Dačić to zna i ne reaguje. Dačiću nikada te nećemo glasati sram da te bude !!!!!!!!

bojan

pre 12 godina

Ako se za napad na službeno lice (čitaj pandura)dobija veća kazna nego za napad na nas ostale, onda bi pošteno bilo da panduri budu drakonski kažnjeni za svaku vrstu kriminala!

čekamo po redovima

pre 12 godina

Jednom kada uđete u proces integracija nema Vam povratka na staro.Sa druge strane sve nadležne institucije EU vrše monitoring na sprovođenje zakona.Šta mislite da oni rade kod nas,izlaze po splavovima.Pa ljudi sve se prati i snima i beleži.Vi ste mislili da sprovodite "EU" zakone ali kako to vi mislite.E pa nemože to tako više.Vaše ministartvo gos.Dačić je leglo korupcije.Vi ,a i mi građani Srbije imamo ozbiljnih problema zbog toga što neko od VAS ne radi kako treba.I bog sam zna kada će te početi da radite(počevši od nule).
Sad ispade da nas strane institucije više štite od naših.Tj. naše institucije rade naprotiv - protiv samih građana.
Vreme je da krenete u jednu opsežnu kontrolu nad MUP-om i Vašim ministarstvom u opšte.Pogledajte samo ko najviše "radi" sa autima.Šverc i ostalo.Pa pripadnici MUP-a.Vaše ministarstvo nije refomisano jos od 1950god.Dati policiji pendreke i oružje, kao i svakom pojedincu moć bez neke javne kontrole..to je po definiciji SAMOUPRAVLJANE.Znači da Vama, niko nemože ništa dok EU ne reaguje i dođe do kraja u ovom slučaju pretnje na beli šengen.A i vreme je moderne tehnike,pa je sad mnogo lakše.24 uhapšeno to je skandal!!

saf

pre 12 godina

Nažalost ovo je urađeno samo zbog frke zbog azilanata što su Belgijanci potegnuli,znači samo zbog pritiska iz Evrope,tako da će na tome i ostati a osinje gnezdo i rak rana u mup-u će ostati i dalje da funkcioniše u svojim poznatim svakodnevnim kombinacijama tako da će i dalje biti-psi laju a karavani prolaze-do u beskonačnost.

pera

pre 12 godina

da li vas je EU upozorila da gradjani u Novom Sadu danima cekaju u redu za licna dokumenta ,tablice,registracije a za 2000 dinara preko agencije i preko radnika u mup-u moze odmah....

Jovan

pre 12 godina

Da li ce neko vise u ovoj zemlji skrenuti paznju da sve sto nam se desava je samo nasa greka i da nam niko nije kriv za sve sto nam se desilo poslednjih 60 godina. Nije poroblem u onima koji zele da plate mito da bi dobili mogucnost za bolji zivot negde drugde vec je problem u onima koji su spremni da ga prime! Prbolem je u Srbiji i Srbima koji sede na vlasta (dolaze iz naroda) i nasoj akademiji koja nikako da pocne da uci narad sta je rad, red i kultura. Kako smo krenuli, za jedno 30tak godina je pitanje da li ce i biti Srbije a verovatno nikome nece ni biti zao... Ne zaboravite, svi oko nas se bore za svoja prava a mi?

zlatkoNI

pre 12 godina

Imate pravo da jedanput pogodite zašto se namerno prave redovi.U Nišu možete da kampujete nekoliko dana ako treba da zakažete za predaju,predaju,pa zakazivanje za podizanje pa podizanje ko zna šta će još da izmisle.Ali ako imate " neku vezicu ili da podmažete" ne morate da čekate jer vreme je novac,vi njima novac oni vama vreme.A ko nema novac za razbacivanje jer mu treba za preživljavanje ima vreme.Dakle
vreme=novac tj.svi smo bogati nema siromašnih ima samo onih sa vremenom i onih srećnijih sa novcem i vremenom.I tako se mislim u sebi ne s... nego čekaj u redu!

gradjanin

pre 12 godina

MUP Srbije, pod hitno treba rasformirati, sve ih otpustiti, a onda raspisati konkurs za prijem: Pa onda jednog po jednog pročešljavati i vraćati na posao kao što su to uradile sve normalne zemlje u tranziciji.
Nema iole težeg krivičnog dela da u njemu nisu organizatori,izvodjači ili logistika pripadnici MUP-a. MUP je jedna porodična firma, u koji nemože svako da udje, a kad treba nešto odraditi protv nekog, to je nemoguće jel se suočavate sa celim klanom i informacije brzo cure.
Neki dan sam video policajca sav istetoviran cela ledja pa sve do podlaktica, strašno ga videti na ulici, a nije takav bio pre 1-2 godine. Pa kako ga načelnik posti na ulicu takvog. Jadni mi sa takvom policijom.

Misko Albanac

pre 12 godina

Hapsi Milicijo nasa! U Surdulici su gradjani odusevljeni jer je troje kriminalaca iza resetaka. Ima ih jos! Sve sami saradnici Novice Tonceva. Nadam se da ce Dacic da se otrese sumnjivih likova a onada i Toncev ide u"bajbukanu".

krstic ljubomir

pre 12 godina

molim vas zelim jedno pitanj kao prvo izbeglica sam sa kosova kupio sam kucu u okolini aleksinca tu zivim vec15 meseci nikako ne mogu da se prijavim u supu aleksinac 2 puta sam se odjavio iz supa pu pristina ali aleksinac me ne prima posedujem svu dokumentaciju da sam kupio kucu i preveo placam porez i zivim samo sa sina u toj kuci secerni bolesnik sam nemogu da se pregledjujem kod lekara zato sto nisam prijavljen nemam ni zdr knjizicuprva mi kuca ovde na kosov nisam imo svoju kucu samo sa bracom smo ziveli zajeno molim vas kako bi mogo da resim ovaj slucaj unapred hvala