Petak, 06.05.2011.

00:00

Paunović: Dinkić prvo centralizovao

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović kaže da je Mlađan Dinkić nedosledan i navodi da je upravo on odgovoran za centralizaciju finansija u Srbiji.

Izvor: Politika

Paunoviæ: Dinkiæ prvo centralizovao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

RAVNOPRAVNOST

pre 12 godina

Samo napred Dinkiću, evo 10 „gradjanskih zapovesti“ ZA BOLJI ŽIVOT, koje će isterati na čistac sve stranke, a pre svega Vojvodinski DS :
1. Da zakon bude isti za sve (RAVNOPRAVNOST), a ne da se u odnosu na Vojvodinu svi osecamo građanima drugoga reda.
2. Da se pored DECENTRALIZACIJE izvrši i REGIONALIZACIJA tj da se Srbija podeli na 5 sličnih i ravnopravnih regiona, ali BEZ DRŽAVNE AUTONOMIJE (a KOSMET specijalni status, z4,).
3. Da se na lokalu uvede i opštinska imovina (pored državne i privatne) i da od lokalu ostaje 80% naknada na plate zaposlenih.
4. Da svake godine, 30 najbogatije opštine (+ 2 regiona) izdvajaju po 5% iz svog budžeta , za 30 najsiromasnije opštine.
5. Da se ne povećavaju plate u državnoj upravi, dok se ne smanji procenat NAZAPOSLENIH (npr : ispod 10% radno sposobnog stanovništva).
6. Da se PDV za robu za decu, bolesne i školovanje smanji na 5% , za ostalu robu 15% , a za luksuz i robu iz uvoza poveća na 2o%.
7. Da ko otvori novo radno mesto, 3 godine za to mesto plaća umanjene doprinose (npr 50%).
8. Da se UHAPSI JEDAN TAJKUN , da svi shvate da NIKO NIJE IZNADA Srbije i naroda.
9. Da se donese zakon i izvrši RESTITUCIJA imovine i da se vise ne rasprodaje državna imovina.
10. Da se podigne nivo obrazovanja, kulture i tolerancije među mladima i na RTS 1

Ивана

pre 12 godina

Динкићу доста ми је твојих малверзација.Твоја политика је довела до тога да је Србија данас на ивици егзистенције, гладна и жедна.Обећао си нам акције 1000 евра, ништа нисмо добили.Твојих лажних обећања никад краја.Поднесите остваке, распишите изборе.Изборимо се за промене.

Insajder

pre 12 godina

A vi u Demokratskoj stranci ste dosledni, posebno u uništavanju nade za građane Srbije! Decentralizacija je, gospodine, evropski standard, a pozadina napada na Dinkića je u odluci da napravite koaliciju sa SNS. Boli vas što je Dinkić obelodanio da je DS osnovao SNS? To se svakako zna, posebno posle ove farse sa štrajkom žeđi i glađu. Preračunali ste se, rejting DSS raste galopirajućim tempom!

bandere cekaju

pre 12 godina

Dinkicu, ja preko ovoga ne bih tako lako presao. Da sam na tvom mestu ja bih sada rekao sta je bilo sa onim cuvenim kofercetom.

mladen

pre 12 godina

Paunović priča već izlizanu priču DS-a kako neko drugi, a ne DS, kontroliše tokove novca. Već dva mandata DS drži ministarstvo finansija i upravlja tokovima finansiranja svega i svačega. Naravno, lakše je pričati kako je neko drugi kriv za ono što funkcioneri i ministri DS-a ne znaju ili neće da urade. Pritom nekoliko ministarstva u rukama DS i SPS raspolažu mnogo većom svotom novca od Ministarstva privrede. Svako malo pismeniji to zna. Zato i čude ovolika podmetanja i neznanje u komentarima. A možda je problem što dobre stvari, kao ovu decentralizaciju, nudi Dinkić jer iza toga niko drugi nije zalegao jer nema ni ideje, ni njegovu agilnost. Kao svojevremeno ni bivši državni sekretar u ministarstvu finansija Ilić, tako ni Paunović ne bi smeo da zucne bilo šta u javnosti da mu opet iz centrale DS nisu naložili da oplete po Dinkiću. Malo, malo, pa Dinkić žulja DS, kao kamen u cipeli.

Igor Dejanović

pre 12 godina

Očigledno je svima da trebaju izbori da se raspišu, i da Tadić putem svoje vojske po opštini napada Dinkića jer ne sme to javno on da kaže.

DAMIR

pre 12 godina

"sve opštine na čijem čelu je bio neko iz G17 plus dobijale nesrazmerno više sredstava nego ostale"

Što se pokazalo i sa investicionim programog gde Zajačar, Loznica, itd. imaju nesrazmerno više nego druge opštine.

Max

pre 12 godina

Da li moze da se javi neko iz Paracina ko nema veze sa Paunovicem? Neko ko je pokusao nesto da uradi u opstini, a nije u krvnom srodstvu sa njim ili njegova dva poslusnika? Sve je super to sto on prica, ali meni Dinkic ne smeta jer od njega kao poslanika ne mogu nista da dobijem, ali Paunovic unistava zivot ljudi u Paracinu

helen

pre 12 godina

@.jadna je Srbija ako je politicka opcija Mladja, Palma, Verko, Maja i ostali lesinari...
(anja, 6. maj 2011 10:54)
svi oni idu u istoriju posle izbora, za njih je cenzus previsoko.Najvazniji posao u nasoj politici treba da bude a znam i da vec jeste, ukrupnjavanje politicke scene.Minorne stranke sa otrovnim programima koje igraju na muku naroda treba da pod hitno budu eliminisane.Zasto da najmanje stranke imaju najvise moci i da prakticno od njih zavisi svaka odluka.Niko nam i nece pomoci u medjunarodnoj politici kad nas vidi ovakve nikakve i medjusobno suprotstavljene.

nisam iz G*** 17 samo vam se čini

pre 12 godina

Ovi iz DS-a sam nalaze neke **** da pljuju po Dinkiću. Vidi se da su pukli a i kombinacija sa Tomom im nije više u prvom planu.

Brkajlo

pre 12 godina

Gospodine Miroslave, bravo! Upravo tako kao sto ste rekli.
Ali svi oni igraju na kartu decentralizacije kad treba. Mrzeli smo Slobu zbog prevelike centralizacije, ali niko se nije od novopecenih vlastodrzaca odrekao zakona i propisima koji osnazavaju centralisticku vlast!

Građanin

pre 12 godina

Politiku pratim tek toliko da znam u grubim crtama šta se dešava. Pored toga imao sam kontakta sa Stalnom konferencijom gradova i opština(SKGO) i na to nisam ni jednog trenutka gledao kao na politiku već jednu inicijativu koja omogućava ljudima da sa nekim gradom ili opštinom naprave saradnju koja je dobrodošla obema stranama. Taj SKGO radi tiho, bez neke pompe, i donosi rezultate. Često u su u pitanju i mali privredni angažmani koji neku opštinu ili neki njen deo dignu u život, a pritom ulagač ima ugovore koji garantuju godine i godine saradnje pod povoljnim uslovima. Upravo nešto slično tome je i Dinkić uradio sa Jurom, ali za razliku od SKGO on je to razgalamio na sve strane i samo o tome priča. Verujem da mu je baš tada palo na pamet URS.
Pročitao sam program URS i tamo su navedene mnoge stvari koje navodno žele da isprave, ali nigde ne piše da sve što se ispravlja je iskrivljeno upravo za vreme kada je on bio na vlasti i što je najgore krivi se čak i sada kada je on idalje na vlasti i navodno se bori za nešto drugo.
Dinkić je politički mrtav i mora hitno naći način da se izdigne i što je najgore njemu to nekako i uspeva sa ovom šupljom pričom o decentralizaciji koju on nema nameru da sprovede bar ne tamo gde neće biti na vlasti...

sm

pre 12 godina

Neko je ovde pomenuo direktora nzs u prokuplju.Tacno je da prvo pita dal ste clan,ali nije tacno da moze da zaposli nekoga u fabrici leoni,jer je debelo zabrljao sa nemcima i ne radi vise nzs selekciju radnika.***

Miroslav

pre 12 godina

Gospodin paunovic je u potpunosti u pravu. kao neko ko se godinama bavi lokalnom problematikom vrlo dobro znam da je to istina. Nije relevantno ali sam ukazivao na to i u komentarima na ovom sajtu. Dinkic je taj koji je odsekao ruke lokalnim vlastima kako bi on bio taj koji ce da sece vrpce na seoskim sokacima, svecano otvara kanalizacije kao i da direktno pomaze gradove i opstine gde su njegovi gaulajteri na vlasti (Loznioca, Zajecar, Raca...) Za Kragujevac ne mogu da kazem jer je velik grad, strateski znacajan a i Verko je potrebniji Dinkicu nego Dinkic Verku. Dinkic je jednostavno ostao bez argumenata, ispucao je price o investicijama, akcijama... sad mu je ostalo da uradi salto mortale da se posipa pepelom, svaljuje sve na DS, i decentralizacija kao kec iz rukava, jedina zvaka koju nije prezvakao. Ja sam za decentralizaciju, ali ne za regione od 2 miliona koje ce neko da nacrta u Beogradu vec da se sve prebaci na nivo grada i opstine. Beograd treba da vodi brigu o vojsci, vrhovnom sudu, spoljnim poslovima, kriminalistickoj policiji i zandarmeriji, a sve ostalo na lokal cak i policajci pozornici. Dinkicevi regioni su vestacke tvorevine nacrtane tako da bi se pretvorili u feude partijskih poslusnika. Svako ko veruje da je dinkicu stalo da gradjana u provinciji taj ne zasluzuje ni ovako bedno da zivi vec mnogo gore.

Patriota

pre 12 godina

Sta treba da trazi jedan propali politicar kao Dinkic u srbiji. Kad jednog ministra izbace iz vlade to je znak da taj covek nista ne vredi i da je samo smetnja svim naprednim idejama i projektima. Zna se sta je sve pricao i obecavao i jos ga nije srqamota da se pojavljuje u javnosti kao neko ko je nesto pozitivno ucinio za srbiju. *****

Caki Delija Mb

pre 12 godina

Ma ja ovom Dinkiću ne verujem ni kad ujutro kaže da ora sviće, neću da kažem da je ostala kamarila nešto bolja ali on je... ****
pozdrav iz Mb.

Petar

pre 12 godina

Pa G17 je tvorac i saucesnik u stvaranju partijske centralizovane drzave. Ako za nesto i ne mora da se pita Beograd, onda mora da se pita neki lokalni serif iz G17. Tako je u Prokuplju direktor nacionalne sluzbe za zaposljavanje covek iz G17 koji direktno odlucuje ko gde sme da se zaposli. On licno odlucuje ko ce biti primljen u novu nemacku fabriku Leoni. A uslov da razgovarate sa njim je da ste clan G17! Takodje on odlucuje kod ce dobiti program prva sansa i strucna praksa. Moju drugaricu je najurio iz kancelarije i rekao da ne dolazi dok se ne uclani u stranku. I svi to znaju, ceo grad to zna... nikom nista. Zato Dinkicu muka mi je od tebe i tvojih.

smuki

pre 12 godina

Decentralizacija, nego sta. Da se ja pitam odavno bi mnogi delovi Srbije proglasili samostalnost. Ako pogledamo bivse republike koje su se odcepile od Beograda samo su profitiraje dok je jug Srbije najsiromasnije podrucje na Balkanu. A da mi neko iz BG-a naredjuje sta da radim u svom dvoristu i to da ne ukaze postovanje i dodje da mi kaze vec mi naredjuje preko telefona .... Losa Vam je racunica ucaureni.

Siniša

pre 12 godina

Bravo Paunoviću, očitao si mu lekciju kao niko do sada. Pogotovo oko čuvenog NIP-a, izmišljenog ministarstva za izpumpavanja para u stranačke svrhe, slikanje, a bilo je tu i nečeg više, samo to istražni organi treba da proveravaju. Dinkić se, svih ovih godina, služio raznim prevarama, lažima...kako bi se uvukao u Vladu, a onda zbogom obećanja...navali na državnu kasu i...e' nećeš više, kraj...gotov si, konačno.
Decentralizaciju ćemo uraditi, ali bez tebe.

Vlada, NL

pre 12 godina

Mislim da je Mladjan Dinkic jedan od boljih primera kako vlast kvari ljude. Ponekad se stvarno zapanjim kako neko ko je 99-e/2000-e stvarno bio progresivan nakon 10 godina radi i koristi isto ono sto i Mirini/Slobini/Seseljevi mocnici 90-ih.
Kod nas je sve stvarno postalo nakaradno: Palma (Arkanov) postao pseudo-evropejac, Toma postao Gandi (svidja mi se kako ga crta Corax, kao Vuka u jagnjecoj kozi), DS-ekipa postala korumpirana, DSS-ekipa postala Radikalska, G17-ekipa postala kao Jul svojevremeno - jednom recju opsti haos. Bas tuzno, moram reci, bas tuzno... Od Dinkica sam ocekivao vise - ali znajuci ko ga predstavlja u Nisu... tja... ne greje me sunce, i na zalost vise verujem ovom iz Paracina/Cuprije nego Dinkicu. Ocigledno da je sve "Circulus vitiosus" i da se iz tog kruga jednostavno ne moze!

IgorS

pre 12 godina

Sta treba Paunovicu koji je izuzetno uspesan gradonacelnik da ulazi u duel sa Dinkicem koji je "politicki mrtav" samo sto mu ljudi oko njega govore drugacije...Verica Kalanovic je unistila G17+ , Mladju, Srbiju...
Mogao bi Mladja zajedno sa Palmom i njegovim ekskurzijama iz Srbije da poseti Paracin i vidi kako stvarno izgleda uspesna i zdrava opstina, a ne kao Jagodina koja se samo sminka za one koji neznaju!!!!

Android

pre 12 godina

Da se ne lazemo, ja jesam za decentralizaciju, medjutim kada vidim ko je sprovodi povraca mi se. Potpisujem onaj njegov papir samo ako obeca da cemo imati 1000 regiona, tako cu bar biti siguran da ce ih biti par komada...

Seljak Veseljak

pre 12 godina

Nista Paunovic nije rekao sto narod vec ne zna. O Dinkicevoj moce prilagodjavanja datoj situaciji ne treba trositi reci, jer covek koji je uspeo da prezivi na politickoj sceni posle svih laznih obecanja koja je dao zasluzuje neku vrstu divljenja. Iskreno se nadam da narod ipak nece ispasti glup na sledecim izborima i glasati za ovog mahera u serviranju lazi...

Provincijalac

pre 12 godina

Bezobrazno je da se covek koji je sedeo u svakoj vladi od 2000 pa na ovamo sada odjednom predstavlja kao spasitelj malog coveka. Izivljavanje nad drzavnim budzetom, lazna obecanja i mnogo drugih negativnih cinitelja treba da bude alarm svakome ko misli da URS moze da doprinese boljitku ove zemlje.

gile

pre 12 godina

ceo svet ide ka ukrupnjavanju,a kod nas je jedan promenio mišljenje,pa bi da usitni zajedno sa drugima koji su se presabrali,pa bi da se decentralizuju

paracinac

pre 12 godina

Decentralizacija je zamenila pricu o malim i srednjim preduzecima. 15-ak godina smo slusali "nasa sansa je u malim i srednjim preduzecima" ali se ispostavilo da bi trebalo svako od nas da otvori jedno 5 komada (s obzirom na procenat uspesnosti) pa da nesto uradimo. A sad decentralizacija. Sta zapravo znaci decentralizacija - aman ljudi pa Beograd moze bez nas mi ne mozemo bez Beograda i to je nazalost tako! Ajde da im ne saljemo pare i da ne idemo u Beograd na lecenje, studiranje...

djurkash

pre 12 godina

Daj, Dinkiću, po koga misliš da foliraš više!? Ove jadne i neobaveštene ljude koji u borbi za sopstvenom i egzistencijom porodice i nemaju mogućnost da saznaju i prisete se ranijih dešavanja? Muka mi je od tebe i svih tebi sličnih, odnosno celokupne naše političke scene...

zdera

pre 12 godina

Zaista je nerazumljivo da naš predsednik opštine paraćin neće da potpiše peticiju jer se nije konsultovao sa centralom u Beogradu. Pa zbog toga treba podržati predlog za decentralizaciju, da se više ne pita centrala u Beogradu, već mi gražani Paraćina jer pare koje mi zaradimo tu treba i da ostanu!

bgd je za!

pre 12 godina

Ok
Paunovic je mozda u pravu, ni Dinkic ne kaze da nije radio pogresno neke stvari.
Ali pitanje je da li sad Paunovic HOCE da podrzi ovu korisnu inicijativu?
Sto nije DS predlozio tako nesto ako vec sve znaju?
Nista ne rade, ne valja im Dinkic
Pa evo sad Dinkic nije u vladi pa ko Vam brani da radite bolje.
Zbog sujete ste izbaili Dinkica iz Vlade a sad Djilas licemerno kaze "...ne pitajte me za Mrkonjica"
...ma daj bre
Oim predlogom dobija i Bgd
Gubi 6 mlr iz transfera a dobija 18 mlr iz poreza na dohodak
Dakle 12 mlr vise!

ne znam vise ni sam

pre 12 godina

Bivsi ministre ekonomije, finansija, guverneru, potpredsednice vlade ... nadam se da nisam nesto izostavio, bolje razmisljajte kako da pobegnete iz zemlje pred organima gonjenja, kojima ste mozda i od ranije poznati! Da ne bi posle bilo **bes ga, sam je isko, sto je navraco u disko!

Stevan

pre 12 godina

Paunovic je apsolutno u pravu. Nadam se da ni ostali predsednici opstina u Srbiji nece dozvoliti ovom mesetaru i prevrtljivcu da uz njihovu pomoc spasava svoju zadnjicu i jednu prevarantsku partiju eksperata. Sve dok je Dinkic na politickoj sceni bice haosa, namestanja i propadanja Srbije. Decentralizacija, da, mesetar-ekspert - NE.

truba dragaceva

pre 12 godina

Dinkic i Palma grohohohohohoh Kad se udruze, bice jedva pola fotelje poslanicke.
Dinkicu, zakon o centralizaciji si doneo ti i zakon je iglasan vecinom po tvom nalogu,odnosno crnom koalicionom sporazumu kao podrska vladi sa tvojim g17+.
Sve lokalne samouprave znaju dobro koliko se novca vratilo njima na osnov poreza i drugih transakcija.
Gradjani su mnogi docekali u rusevinama, u vodi,u djubretu.
Sad mozes Vuka Draskovica slobodno da pitas kako izgleda politicka margina kad narod kaze ignore.
Verujem da ce za nekih 8 godina da se steknu uslovi i za krivicne prijave protiv tebe i tvojih saradnika

svetlanast.

pre 12 godina

nema nade da ce gradjanima srbije biti bolje sve dok su politicari gazde srbije.zahvaljujuci magicnom broju 126 usvajaju zakone koji im obezbedjuju licno bogacenje, korupciju i vlast bez stvarne kontrole i odgovornosti.
posle 1000 evra, mladjan dinkic se setio nove taktike.decentralizacija opstina, zongliranje postojecim siromastvom /nova raspodela bednog kolaca/, usmeravanje ljutnje cele srbije zbog teskog zivota prema beogradu, samo je pokusaj da on i njegova stranka /ma kako se zvala/ ostanu i dalje jedan od gazda srbije.
drugi su vec "zauzeli" kandidaturu za ulazak u evropu, nesrecno kosovo i srecnu buducnost dve hiljade i neke, pa kome gradjani poveruju.
sve sto su pogresno i lose uradili u predhodnih 10 godina popravice do novih izbora ali i u sledecem mandatu!
vazno je, na bilo koji nacin,doci do magicnog broja 126 i ostati ili postati gazda srbije, narodu kako bude.

Stevan

pre 12 godina

Paunovic je apsolutno u pravu. Nadam se da ni ostali predsednici opstina u Srbiji nece dozvoliti ovom mesetaru i prevrtljivcu da uz njihovu pomoc spasava svoju zadnjicu i jednu prevarantsku partiju eksperata. Sve dok je Dinkic na politickoj sceni bice haosa, namestanja i propadanja Srbije. Decentralizacija, da, mesetar-ekspert - NE.

truba dragaceva

pre 12 godina

Dinkic i Palma grohohohohohoh Kad se udruze, bice jedva pola fotelje poslanicke.
Dinkicu, zakon o centralizaciji si doneo ti i zakon je iglasan vecinom po tvom nalogu,odnosno crnom koalicionom sporazumu kao podrska vladi sa tvojim g17+.
Sve lokalne samouprave znaju dobro koliko se novca vratilo njima na osnov poreza i drugih transakcija.
Gradjani su mnogi docekali u rusevinama, u vodi,u djubretu.
Sad mozes Vuka Draskovica slobodno da pitas kako izgleda politicka margina kad narod kaze ignore.
Verujem da ce za nekih 8 godina da se steknu uslovi i za krivicne prijave protiv tebe i tvojih saradnika

djurkash

pre 12 godina

Daj, Dinkiću, po koga misliš da foliraš više!? Ove jadne i neobaveštene ljude koji u borbi za sopstvenom i egzistencijom porodice i nemaju mogućnost da saznaju i prisete se ranijih dešavanja? Muka mi je od tebe i svih tebi sličnih, odnosno celokupne naše političke scene...

svetlanast.

pre 12 godina

nema nade da ce gradjanima srbije biti bolje sve dok su politicari gazde srbije.zahvaljujuci magicnom broju 126 usvajaju zakone koji im obezbedjuju licno bogacenje, korupciju i vlast bez stvarne kontrole i odgovornosti.
posle 1000 evra, mladjan dinkic se setio nove taktike.decentralizacija opstina, zongliranje postojecim siromastvom /nova raspodela bednog kolaca/, usmeravanje ljutnje cele srbije zbog teskog zivota prema beogradu, samo je pokusaj da on i njegova stranka /ma kako se zvala/ ostanu i dalje jedan od gazda srbije.
drugi su vec "zauzeli" kandidaturu za ulazak u evropu, nesrecno kosovo i srecnu buducnost dve hiljade i neke, pa kome gradjani poveruju.
sve sto su pogresno i lose uradili u predhodnih 10 godina popravice do novih izbora ali i u sledecem mandatu!
vazno je, na bilo koji nacin,doci do magicnog broja 126 i ostati ili postati gazda srbije, narodu kako bude.

Provincijalac

pre 12 godina

Bezobrazno je da se covek koji je sedeo u svakoj vladi od 2000 pa na ovamo sada odjednom predstavlja kao spasitelj malog coveka. Izivljavanje nad drzavnim budzetom, lazna obecanja i mnogo drugih negativnih cinitelja treba da bude alarm svakome ko misli da URS moze da doprinese boljitku ove zemlje.

ne znam vise ni sam

pre 12 godina

Bivsi ministre ekonomije, finansija, guverneru, potpredsednice vlade ... nadam se da nisam nesto izostavio, bolje razmisljajte kako da pobegnete iz zemlje pred organima gonjenja, kojima ste mozda i od ranije poznati! Da ne bi posle bilo **bes ga, sam je isko, sto je navraco u disko!

Seljak Veseljak

pre 12 godina

Nista Paunovic nije rekao sto narod vec ne zna. O Dinkicevoj moce prilagodjavanja datoj situaciji ne treba trositi reci, jer covek koji je uspeo da prezivi na politickoj sceni posle svih laznih obecanja koja je dao zasluzuje neku vrstu divljenja. Iskreno se nadam da narod ipak nece ispasti glup na sledecim izborima i glasati za ovog mahera u serviranju lazi...

Petar

pre 12 godina

Pa G17 je tvorac i saucesnik u stvaranju partijske centralizovane drzave. Ako za nesto i ne mora da se pita Beograd, onda mora da se pita neki lokalni serif iz G17. Tako je u Prokuplju direktor nacionalne sluzbe za zaposljavanje covek iz G17 koji direktno odlucuje ko gde sme da se zaposli. On licno odlucuje ko ce biti primljen u novu nemacku fabriku Leoni. A uslov da razgovarate sa njim je da ste clan G17! Takodje on odlucuje kod ce dobiti program prva sansa i strucna praksa. Moju drugaricu je najurio iz kancelarije i rekao da ne dolazi dok se ne uclani u stranku. I svi to znaju, ceo grad to zna... nikom nista. Zato Dinkicu muka mi je od tebe i tvojih.

Vlada, NL

pre 12 godina

Mislim da je Mladjan Dinkic jedan od boljih primera kako vlast kvari ljude. Ponekad se stvarno zapanjim kako neko ko je 99-e/2000-e stvarno bio progresivan nakon 10 godina radi i koristi isto ono sto i Mirini/Slobini/Seseljevi mocnici 90-ih.
Kod nas je sve stvarno postalo nakaradno: Palma (Arkanov) postao pseudo-evropejac, Toma postao Gandi (svidja mi se kako ga crta Corax, kao Vuka u jagnjecoj kozi), DS-ekipa postala korumpirana, DSS-ekipa postala Radikalska, G17-ekipa postala kao Jul svojevremeno - jednom recju opsti haos. Bas tuzno, moram reci, bas tuzno... Od Dinkica sam ocekivao vise - ali znajuci ko ga predstavlja u Nisu... tja... ne greje me sunce, i na zalost vise verujem ovom iz Paracina/Cuprije nego Dinkicu. Ocigledno da je sve "Circulus vitiosus" i da se iz tog kruga jednostavno ne moze!

paracinac

pre 12 godina

Decentralizacija je zamenila pricu o malim i srednjim preduzecima. 15-ak godina smo slusali "nasa sansa je u malim i srednjim preduzecima" ali se ispostavilo da bi trebalo svako od nas da otvori jedno 5 komada (s obzirom na procenat uspesnosti) pa da nesto uradimo. A sad decentralizacija. Sta zapravo znaci decentralizacija - aman ljudi pa Beograd moze bez nas mi ne mozemo bez Beograda i to je nazalost tako! Ajde da im ne saljemo pare i da ne idemo u Beograd na lecenje, studiranje...

Android

pre 12 godina

Da se ne lazemo, ja jesam za decentralizaciju, medjutim kada vidim ko je sprovodi povraca mi se. Potpisujem onaj njegov papir samo ako obeca da cemo imati 1000 regiona, tako cu bar biti siguran da ce ih biti par komada...

Miroslav

pre 12 godina

Gospodin paunovic je u potpunosti u pravu. kao neko ko se godinama bavi lokalnom problematikom vrlo dobro znam da je to istina. Nije relevantno ali sam ukazivao na to i u komentarima na ovom sajtu. Dinkic je taj koji je odsekao ruke lokalnim vlastima kako bi on bio taj koji ce da sece vrpce na seoskim sokacima, svecano otvara kanalizacije kao i da direktno pomaze gradove i opstine gde su njegovi gaulajteri na vlasti (Loznioca, Zajecar, Raca...) Za Kragujevac ne mogu da kazem jer je velik grad, strateski znacajan a i Verko je potrebniji Dinkicu nego Dinkic Verku. Dinkic je jednostavno ostao bez argumenata, ispucao je price o investicijama, akcijama... sad mu je ostalo da uradi salto mortale da se posipa pepelom, svaljuje sve na DS, i decentralizacija kao kec iz rukava, jedina zvaka koju nije prezvakao. Ja sam za decentralizaciju, ali ne za regione od 2 miliona koje ce neko da nacrta u Beogradu vec da se sve prebaci na nivo grada i opstine. Beograd treba da vodi brigu o vojsci, vrhovnom sudu, spoljnim poslovima, kriminalistickoj policiji i zandarmeriji, a sve ostalo na lokal cak i policajci pozornici. Dinkicevi regioni su vestacke tvorevine nacrtane tako da bi se pretvorili u feude partijskih poslusnika. Svako ko veruje da je dinkicu stalo da gradjana u provinciji taj ne zasluzuje ni ovako bedno da zivi vec mnogo gore.

Siniša

pre 12 godina

Bravo Paunoviću, očitao si mu lekciju kao niko do sada. Pogotovo oko čuvenog NIP-a, izmišljenog ministarstva za izpumpavanja para u stranačke svrhe, slikanje, a bilo je tu i nečeg više, samo to istražni organi treba da proveravaju. Dinkić se, svih ovih godina, služio raznim prevarama, lažima...kako bi se uvukao u Vladu, a onda zbogom obećanja...navali na državnu kasu i...e' nećeš više, kraj...gotov si, konačno.
Decentralizaciju ćemo uraditi, ali bez tebe.

gile

pre 12 godina

ceo svet ide ka ukrupnjavanju,a kod nas je jedan promenio mišljenje,pa bi da usitni zajedno sa drugima koji su se presabrali,pa bi da se decentralizuju

IgorS

pre 12 godina

Sta treba Paunovicu koji je izuzetno uspesan gradonacelnik da ulazi u duel sa Dinkicem koji je "politicki mrtav" samo sto mu ljudi oko njega govore drugacije...Verica Kalanovic je unistila G17+ , Mladju, Srbiju...
Mogao bi Mladja zajedno sa Palmom i njegovim ekskurzijama iz Srbije da poseti Paracin i vidi kako stvarno izgleda uspesna i zdrava opstina, a ne kao Jagodina koja se samo sminka za one koji neznaju!!!!

Patriota

pre 12 godina

Sta treba da trazi jedan propali politicar kao Dinkic u srbiji. Kad jednog ministra izbace iz vlade to je znak da taj covek nista ne vredi i da je samo smetnja svim naprednim idejama i projektima. Zna se sta je sve pricao i obecavao i jos ga nije srqamota da se pojavljuje u javnosti kao neko ko je nesto pozitivno ucinio za srbiju. *****

Caki Delija Mb

pre 12 godina

Ma ja ovom Dinkiću ne verujem ni kad ujutro kaže da ora sviće, neću da kažem da je ostala kamarila nešto bolja ali on je... ****
pozdrav iz Mb.

Brkajlo

pre 12 godina

Gospodine Miroslave, bravo! Upravo tako kao sto ste rekli.
Ali svi oni igraju na kartu decentralizacije kad treba. Mrzeli smo Slobu zbog prevelike centralizacije, ali niko se nije od novopecenih vlastodrzaca odrekao zakona i propisima koji osnazavaju centralisticku vlast!

Građanin

pre 12 godina

Politiku pratim tek toliko da znam u grubim crtama šta se dešava. Pored toga imao sam kontakta sa Stalnom konferencijom gradova i opština(SKGO) i na to nisam ni jednog trenutka gledao kao na politiku već jednu inicijativu koja omogućava ljudima da sa nekim gradom ili opštinom naprave saradnju koja je dobrodošla obema stranama. Taj SKGO radi tiho, bez neke pompe, i donosi rezultate. Često u su u pitanju i mali privredni angažmani koji neku opštinu ili neki njen deo dignu u život, a pritom ulagač ima ugovore koji garantuju godine i godine saradnje pod povoljnim uslovima. Upravo nešto slično tome je i Dinkić uradio sa Jurom, ali za razliku od SKGO on je to razgalamio na sve strane i samo o tome priča. Verujem da mu je baš tada palo na pamet URS.
Pročitao sam program URS i tamo su navedene mnoge stvari koje navodno žele da isprave, ali nigde ne piše da sve što se ispravlja je iskrivljeno upravo za vreme kada je on bio na vlasti i što je najgore krivi se čak i sada kada je on idalje na vlasti i navodno se bori za nešto drugo.
Dinkić je politički mrtav i mora hitno naći način da se izdigne i što je najgore njemu to nekako i uspeva sa ovom šupljom pričom o decentralizaciji koju on nema nameru da sprovede bar ne tamo gde neće biti na vlasti...

zdera

pre 12 godina

Zaista je nerazumljivo da naš predsednik opštine paraćin neće da potpiše peticiju jer se nije konsultovao sa centralom u Beogradu. Pa zbog toga treba podržati predlog za decentralizaciju, da se više ne pita centrala u Beogradu, već mi gražani Paraćina jer pare koje mi zaradimo tu treba i da ostanu!

bgd je za!

pre 12 godina

Ok
Paunovic je mozda u pravu, ni Dinkic ne kaze da nije radio pogresno neke stvari.
Ali pitanje je da li sad Paunovic HOCE da podrzi ovu korisnu inicijativu?
Sto nije DS predlozio tako nesto ako vec sve znaju?
Nista ne rade, ne valja im Dinkic
Pa evo sad Dinkic nije u vladi pa ko Vam brani da radite bolje.
Zbog sujete ste izbaili Dinkica iz Vlade a sad Djilas licemerno kaze "...ne pitajte me za Mrkonjica"
...ma daj bre
Oim predlogom dobija i Bgd
Gubi 6 mlr iz transfera a dobija 18 mlr iz poreza na dohodak
Dakle 12 mlr vise!

smuki

pre 12 godina

Decentralizacija, nego sta. Da se ja pitam odavno bi mnogi delovi Srbije proglasili samostalnost. Ako pogledamo bivse republike koje su se odcepile od Beograda samo su profitiraje dok je jug Srbije najsiromasnije podrucje na Balkanu. A da mi neko iz BG-a naredjuje sta da radim u svom dvoristu i to da ne ukaze postovanje i dodje da mi kaze vec mi naredjuje preko telefona .... Losa Vam je racunica ucaureni.

DAMIR

pre 12 godina

"sve opštine na čijem čelu je bio neko iz G17 plus dobijale nesrazmerno više sredstava nego ostale"

Što se pokazalo i sa investicionim programog gde Zajačar, Loznica, itd. imaju nesrazmerno više nego druge opštine.

Igor Dejanović

pre 12 godina

Očigledno je svima da trebaju izbori da se raspišu, i da Tadić putem svoje vojske po opštini napada Dinkića jer ne sme to javno on da kaže.

Max

pre 12 godina

Da li moze da se javi neko iz Paracina ko nema veze sa Paunovicem? Neko ko je pokusao nesto da uradi u opstini, a nije u krvnom srodstvu sa njim ili njegova dva poslusnika? Sve je super to sto on prica, ali meni Dinkic ne smeta jer od njega kao poslanika ne mogu nista da dobijem, ali Paunovic unistava zivot ljudi u Paracinu

sm

pre 12 godina

Neko je ovde pomenuo direktora nzs u prokuplju.Tacno je da prvo pita dal ste clan,ali nije tacno da moze da zaposli nekoga u fabrici leoni,jer je debelo zabrljao sa nemcima i ne radi vise nzs selekciju radnika.***

nisam iz G*** 17 samo vam se čini

pre 12 godina

Ovi iz DS-a sam nalaze neke **** da pljuju po Dinkiću. Vidi se da su pukli a i kombinacija sa Tomom im nije više u prvom planu.

helen

pre 12 godina

@.jadna je Srbija ako je politicka opcija Mladja, Palma, Verko, Maja i ostali lesinari...
(anja, 6. maj 2011 10:54)
svi oni idu u istoriju posle izbora, za njih je cenzus previsoko.Najvazniji posao u nasoj politici treba da bude a znam i da vec jeste, ukrupnjavanje politicke scene.Minorne stranke sa otrovnim programima koje igraju na muku naroda treba da pod hitno budu eliminisane.Zasto da najmanje stranke imaju najvise moci i da prakticno od njih zavisi svaka odluka.Niko nam i nece pomoci u medjunarodnoj politici kad nas vidi ovakve nikakve i medjusobno suprotstavljene.

mladen

pre 12 godina

Paunović priča već izlizanu priču DS-a kako neko drugi, a ne DS, kontroliše tokove novca. Već dva mandata DS drži ministarstvo finansija i upravlja tokovima finansiranja svega i svačega. Naravno, lakše je pričati kako je neko drugi kriv za ono što funkcioneri i ministri DS-a ne znaju ili neće da urade. Pritom nekoliko ministarstva u rukama DS i SPS raspolažu mnogo većom svotom novca od Ministarstva privrede. Svako malo pismeniji to zna. Zato i čude ovolika podmetanja i neznanje u komentarima. A možda je problem što dobre stvari, kao ovu decentralizaciju, nudi Dinkić jer iza toga niko drugi nije zalegao jer nema ni ideje, ni njegovu agilnost. Kao svojevremeno ni bivši državni sekretar u ministarstvu finansija Ilić, tako ni Paunović ne bi smeo da zucne bilo šta u javnosti da mu opet iz centrale DS nisu naložili da oplete po Dinkiću. Malo, malo, pa Dinkić žulja DS, kao kamen u cipeli.

bandere cekaju

pre 12 godina

Dinkicu, ja preko ovoga ne bih tako lako presao. Da sam na tvom mestu ja bih sada rekao sta je bilo sa onim cuvenim kofercetom.

Insajder

pre 12 godina

A vi u Demokratskoj stranci ste dosledni, posebno u uništavanju nade za građane Srbije! Decentralizacija je, gospodine, evropski standard, a pozadina napada na Dinkića je u odluci da napravite koaliciju sa SNS. Boli vas što je Dinkić obelodanio da je DS osnovao SNS? To se svakako zna, posebno posle ove farse sa štrajkom žeđi i glađu. Preračunali ste se, rejting DSS raste galopirajućim tempom!

Ивана

pre 12 godina

Динкићу доста ми је твојих малверзација.Твоја политика је довела до тога да је Србија данас на ивици егзистенције, гладна и жедна.Обећао си нам акције 1000 евра, ништа нисмо добили.Твојих лажних обећања никад краја.Поднесите остваке, распишите изборе.Изборимо се за промене.

RAVNOPRAVNOST

pre 12 godina

Samo napred Dinkiću, evo 10 „gradjanskih zapovesti“ ZA BOLJI ŽIVOT, koje će isterati na čistac sve stranke, a pre svega Vojvodinski DS :
1. Da zakon bude isti za sve (RAVNOPRAVNOST), a ne da se u odnosu na Vojvodinu svi osecamo građanima drugoga reda.
2. Da se pored DECENTRALIZACIJE izvrši i REGIONALIZACIJA tj da se Srbija podeli na 5 sličnih i ravnopravnih regiona, ali BEZ DRŽAVNE AUTONOMIJE (a KOSMET specijalni status, z4,).
3. Da se na lokalu uvede i opštinska imovina (pored državne i privatne) i da od lokalu ostaje 80% naknada na plate zaposlenih.
4. Da svake godine, 30 najbogatije opštine (+ 2 regiona) izdvajaju po 5% iz svog budžeta , za 30 najsiromasnije opštine.
5. Da se ne povećavaju plate u državnoj upravi, dok se ne smanji procenat NAZAPOSLENIH (npr : ispod 10% radno sposobnog stanovništva).
6. Da se PDV za robu za decu, bolesne i školovanje smanji na 5% , za ostalu robu 15% , a za luksuz i robu iz uvoza poveća na 2o%.
7. Da ko otvori novo radno mesto, 3 godine za to mesto plaća umanjene doprinose (npr 50%).
8. Da se UHAPSI JEDAN TAJKUN , da svi shvate da NIKO NIJE IZNADA Srbije i naroda.
9. Da se donese zakon i izvrši RESTITUCIJA imovine i da se vise ne rasprodaje državna imovina.
10. Da se podigne nivo obrazovanja, kulture i tolerancije među mladima i na RTS 1

bgd je za!

pre 12 godina

Ok
Paunovic je mozda u pravu, ni Dinkic ne kaze da nije radio pogresno neke stvari.
Ali pitanje je da li sad Paunovic HOCE da podrzi ovu korisnu inicijativu?
Sto nije DS predlozio tako nesto ako vec sve znaju?
Nista ne rade, ne valja im Dinkic
Pa evo sad Dinkic nije u vladi pa ko Vam brani da radite bolje.
Zbog sujete ste izbaili Dinkica iz Vlade a sad Djilas licemerno kaze "...ne pitajte me za Mrkonjica"
...ma daj bre
Oim predlogom dobija i Bgd
Gubi 6 mlr iz transfera a dobija 18 mlr iz poreza na dohodak
Dakle 12 mlr vise!

zdera

pre 12 godina

Zaista je nerazumljivo da naš predsednik opštine paraćin neće da potpiše peticiju jer se nije konsultovao sa centralom u Beogradu. Pa zbog toga treba podržati predlog za decentralizaciju, da se više ne pita centrala u Beogradu, već mi gražani Paraćina jer pare koje mi zaradimo tu treba i da ostanu!

nisam iz G*** 17 samo vam se čini

pre 12 godina

Ovi iz DS-a sam nalaze neke **** da pljuju po Dinkiću. Vidi se da su pukli a i kombinacija sa Tomom im nije više u prvom planu.

mladen

pre 12 godina

Paunović priča već izlizanu priču DS-a kako neko drugi, a ne DS, kontroliše tokove novca. Već dva mandata DS drži ministarstvo finansija i upravlja tokovima finansiranja svega i svačega. Naravno, lakše je pričati kako je neko drugi kriv za ono što funkcioneri i ministri DS-a ne znaju ili neće da urade. Pritom nekoliko ministarstva u rukama DS i SPS raspolažu mnogo većom svotom novca od Ministarstva privrede. Svako malo pismeniji to zna. Zato i čude ovolika podmetanja i neznanje u komentarima. A možda je problem što dobre stvari, kao ovu decentralizaciju, nudi Dinkić jer iza toga niko drugi nije zalegao jer nema ni ideje, ni njegovu agilnost. Kao svojevremeno ni bivši državni sekretar u ministarstvu finansija Ilić, tako ni Paunović ne bi smeo da zucne bilo šta u javnosti da mu opet iz centrale DS nisu naložili da oplete po Dinkiću. Malo, malo, pa Dinkić žulja DS, kao kamen u cipeli.

smuki

pre 12 godina

Decentralizacija, nego sta. Da se ja pitam odavno bi mnogi delovi Srbije proglasili samostalnost. Ako pogledamo bivse republike koje su se odcepile od Beograda samo su profitiraje dok je jug Srbije najsiromasnije podrucje na Balkanu. A da mi neko iz BG-a naredjuje sta da radim u svom dvoristu i to da ne ukaze postovanje i dodje da mi kaze vec mi naredjuje preko telefona .... Losa Vam je racunica ucaureni.

gile

pre 12 godina

ceo svet ide ka ukrupnjavanju,a kod nas je jedan promenio mišljenje,pa bi da usitni zajedno sa drugima koji su se presabrali,pa bi da se decentralizuju

Igor Dejanović

pre 12 godina

Očigledno je svima da trebaju izbori da se raspišu, i da Tadić putem svoje vojske po opštini napada Dinkića jer ne sme to javno on da kaže.

truba dragaceva

pre 12 godina

Dinkic i Palma grohohohohohoh Kad se udruze, bice jedva pola fotelje poslanicke.
Dinkicu, zakon o centralizaciji si doneo ti i zakon je iglasan vecinom po tvom nalogu,odnosno crnom koalicionom sporazumu kao podrska vladi sa tvojim g17+.
Sve lokalne samouprave znaju dobro koliko se novca vratilo njima na osnov poreza i drugih transakcija.
Gradjani su mnogi docekali u rusevinama, u vodi,u djubretu.
Sad mozes Vuka Draskovica slobodno da pitas kako izgleda politicka margina kad narod kaze ignore.
Verujem da ce za nekih 8 godina da se steknu uslovi i za krivicne prijave protiv tebe i tvojih saradnika

svetlanast.

pre 12 godina

nema nade da ce gradjanima srbije biti bolje sve dok su politicari gazde srbije.zahvaljujuci magicnom broju 126 usvajaju zakone koji im obezbedjuju licno bogacenje, korupciju i vlast bez stvarne kontrole i odgovornosti.
posle 1000 evra, mladjan dinkic se setio nove taktike.decentralizacija opstina, zongliranje postojecim siromastvom /nova raspodela bednog kolaca/, usmeravanje ljutnje cele srbije zbog teskog zivota prema beogradu, samo je pokusaj da on i njegova stranka /ma kako se zvala/ ostanu i dalje jedan od gazda srbije.
drugi su vec "zauzeli" kandidaturu za ulazak u evropu, nesrecno kosovo i srecnu buducnost dve hiljade i neke, pa kome gradjani poveruju.
sve sto su pogresno i lose uradili u predhodnih 10 godina popravice do novih izbora ali i u sledecem mandatu!
vazno je, na bilo koji nacin,doci do magicnog broja 126 i ostati ili postati gazda srbije, narodu kako bude.

Stevan

pre 12 godina

Paunovic je apsolutno u pravu. Nadam se da ni ostali predsednici opstina u Srbiji nece dozvoliti ovom mesetaru i prevrtljivcu da uz njihovu pomoc spasava svoju zadnjicu i jednu prevarantsku partiju eksperata. Sve dok je Dinkic na politickoj sceni bice haosa, namestanja i propadanja Srbije. Decentralizacija, da, mesetar-ekspert - NE.

paracinac

pre 12 godina

Decentralizacija je zamenila pricu o malim i srednjim preduzecima. 15-ak godina smo slusali "nasa sansa je u malim i srednjim preduzecima" ali se ispostavilo da bi trebalo svako od nas da otvori jedno 5 komada (s obzirom na procenat uspesnosti) pa da nesto uradimo. A sad decentralizacija. Sta zapravo znaci decentralizacija - aman ljudi pa Beograd moze bez nas mi ne mozemo bez Beograda i to je nazalost tako! Ajde da im ne saljemo pare i da ne idemo u Beograd na lecenje, studiranje...

Android

pre 12 godina

Da se ne lazemo, ja jesam za decentralizaciju, medjutim kada vidim ko je sprovodi povraca mi se. Potpisujem onaj njegov papir samo ako obeca da cemo imati 1000 regiona, tako cu bar biti siguran da ce ih biti par komada...

Max

pre 12 godina

Da li moze da se javi neko iz Paracina ko nema veze sa Paunovicem? Neko ko je pokusao nesto da uradi u opstini, a nije u krvnom srodstvu sa njim ili njegova dva poslusnika? Sve je super to sto on prica, ali meni Dinkic ne smeta jer od njega kao poslanika ne mogu nista da dobijem, ali Paunovic unistava zivot ljudi u Paracinu

Brkajlo

pre 12 godina

Gospodine Miroslave, bravo! Upravo tako kao sto ste rekli.
Ali svi oni igraju na kartu decentralizacije kad treba. Mrzeli smo Slobu zbog prevelike centralizacije, ali niko se nije od novopecenih vlastodrzaca odrekao zakona i propisima koji osnazavaju centralisticku vlast!

djurkash

pre 12 godina

Daj, Dinkiću, po koga misliš da foliraš više!? Ove jadne i neobaveštene ljude koji u borbi za sopstvenom i egzistencijom porodice i nemaju mogućnost da saznaju i prisete se ranijih dešavanja? Muka mi je od tebe i svih tebi sličnih, odnosno celokupne naše političke scene...

Caki Delija Mb

pre 12 godina

Ma ja ovom Dinkiću ne verujem ni kad ujutro kaže da ora sviće, neću da kažem da je ostala kamarila nešto bolja ali on je... ****
pozdrav iz Mb.

IgorS

pre 12 godina

Sta treba Paunovicu koji je izuzetno uspesan gradonacelnik da ulazi u duel sa Dinkicem koji je "politicki mrtav" samo sto mu ljudi oko njega govore drugacije...Verica Kalanovic je unistila G17+ , Mladju, Srbiju...
Mogao bi Mladja zajedno sa Palmom i njegovim ekskurzijama iz Srbije da poseti Paracin i vidi kako stvarno izgleda uspesna i zdrava opstina, a ne kao Jagodina koja se samo sminka za one koji neznaju!!!!

Patriota

pre 12 godina

Sta treba da trazi jedan propali politicar kao Dinkic u srbiji. Kad jednog ministra izbace iz vlade to je znak da taj covek nista ne vredi i da je samo smetnja svim naprednim idejama i projektima. Zna se sta je sve pricao i obecavao i jos ga nije srqamota da se pojavljuje u javnosti kao neko ko je nesto pozitivno ucinio za srbiju. *****

Siniša

pre 12 godina

Bravo Paunoviću, očitao si mu lekciju kao niko do sada. Pogotovo oko čuvenog NIP-a, izmišljenog ministarstva za izpumpavanja para u stranačke svrhe, slikanje, a bilo je tu i nečeg više, samo to istražni organi treba da proveravaju. Dinkić se, svih ovih godina, služio raznim prevarama, lažima...kako bi se uvukao u Vladu, a onda zbogom obećanja...navali na državnu kasu i...e' nećeš više, kraj...gotov si, konačno.
Decentralizaciju ćemo uraditi, ali bez tebe.

Miroslav

pre 12 godina

Gospodin paunovic je u potpunosti u pravu. kao neko ko se godinama bavi lokalnom problematikom vrlo dobro znam da je to istina. Nije relevantno ali sam ukazivao na to i u komentarima na ovom sajtu. Dinkic je taj koji je odsekao ruke lokalnim vlastima kako bi on bio taj koji ce da sece vrpce na seoskim sokacima, svecano otvara kanalizacije kao i da direktno pomaze gradove i opstine gde su njegovi gaulajteri na vlasti (Loznioca, Zajecar, Raca...) Za Kragujevac ne mogu da kazem jer je velik grad, strateski znacajan a i Verko je potrebniji Dinkicu nego Dinkic Verku. Dinkic je jednostavno ostao bez argumenata, ispucao je price o investicijama, akcijama... sad mu je ostalo da uradi salto mortale da se posipa pepelom, svaljuje sve na DS, i decentralizacija kao kec iz rukava, jedina zvaka koju nije prezvakao. Ja sam za decentralizaciju, ali ne za regione od 2 miliona koje ce neko da nacrta u Beogradu vec da se sve prebaci na nivo grada i opstine. Beograd treba da vodi brigu o vojsci, vrhovnom sudu, spoljnim poslovima, kriminalistickoj policiji i zandarmeriji, a sve ostalo na lokal cak i policajci pozornici. Dinkicevi regioni su vestacke tvorevine nacrtane tako da bi se pretvorili u feude partijskih poslusnika. Svako ko veruje da je dinkicu stalo da gradjana u provinciji taj ne zasluzuje ni ovako bedno da zivi vec mnogo gore.

helen

pre 12 godina

@.jadna je Srbija ako je politicka opcija Mladja, Palma, Verko, Maja i ostali lesinari...
(anja, 6. maj 2011 10:54)
svi oni idu u istoriju posle izbora, za njih je cenzus previsoko.Najvazniji posao u nasoj politici treba da bude a znam i da vec jeste, ukrupnjavanje politicke scene.Minorne stranke sa otrovnim programima koje igraju na muku naroda treba da pod hitno budu eliminisane.Zasto da najmanje stranke imaju najvise moci i da prakticno od njih zavisi svaka odluka.Niko nam i nece pomoci u medjunarodnoj politici kad nas vidi ovakve nikakve i medjusobno suprotstavljene.

Insajder

pre 12 godina

A vi u Demokratskoj stranci ste dosledni, posebno u uništavanju nade za građane Srbije! Decentralizacija je, gospodine, evropski standard, a pozadina napada na Dinkića je u odluci da napravite koaliciju sa SNS. Boli vas što je Dinkić obelodanio da je DS osnovao SNS? To se svakako zna, posebno posle ove farse sa štrajkom žeđi i glađu. Preračunali ste se, rejting DSS raste galopirajućim tempom!

ne znam vise ni sam

pre 12 godina

Bivsi ministre ekonomije, finansija, guverneru, potpredsednice vlade ... nadam se da nisam nesto izostavio, bolje razmisljajte kako da pobegnete iz zemlje pred organima gonjenja, kojima ste mozda i od ranije poznati! Da ne bi posle bilo **bes ga, sam je isko, sto je navraco u disko!

Seljak Veseljak

pre 12 godina

Nista Paunovic nije rekao sto narod vec ne zna. O Dinkicevoj moce prilagodjavanja datoj situaciji ne treba trositi reci, jer covek koji je uspeo da prezivi na politickoj sceni posle svih laznih obecanja koja je dao zasluzuje neku vrstu divljenja. Iskreno se nadam da narod ipak nece ispasti glup na sledecim izborima i glasati za ovog mahera u serviranju lazi...

Vlada, NL

pre 12 godina

Mislim da je Mladjan Dinkic jedan od boljih primera kako vlast kvari ljude. Ponekad se stvarno zapanjim kako neko ko je 99-e/2000-e stvarno bio progresivan nakon 10 godina radi i koristi isto ono sto i Mirini/Slobini/Seseljevi mocnici 90-ih.
Kod nas je sve stvarno postalo nakaradno: Palma (Arkanov) postao pseudo-evropejac, Toma postao Gandi (svidja mi se kako ga crta Corax, kao Vuka u jagnjecoj kozi), DS-ekipa postala korumpirana, DSS-ekipa postala Radikalska, G17-ekipa postala kao Jul svojevremeno - jednom recju opsti haos. Bas tuzno, moram reci, bas tuzno... Od Dinkica sam ocekivao vise - ali znajuci ko ga predstavlja u Nisu... tja... ne greje me sunce, i na zalost vise verujem ovom iz Paracina/Cuprije nego Dinkicu. Ocigledno da je sve "Circulus vitiosus" i da se iz tog kruga jednostavno ne moze!

Građanin

pre 12 godina

Politiku pratim tek toliko da znam u grubim crtama šta se dešava. Pored toga imao sam kontakta sa Stalnom konferencijom gradova i opština(SKGO) i na to nisam ni jednog trenutka gledao kao na politiku već jednu inicijativu koja omogućava ljudima da sa nekim gradom ili opštinom naprave saradnju koja je dobrodošla obema stranama. Taj SKGO radi tiho, bez neke pompe, i donosi rezultate. Često u su u pitanju i mali privredni angažmani koji neku opštinu ili neki njen deo dignu u život, a pritom ulagač ima ugovore koji garantuju godine i godine saradnje pod povoljnim uslovima. Upravo nešto slično tome je i Dinkić uradio sa Jurom, ali za razliku od SKGO on je to razgalamio na sve strane i samo o tome priča. Verujem da mu je baš tada palo na pamet URS.
Pročitao sam program URS i tamo su navedene mnoge stvari koje navodno žele da isprave, ali nigde ne piše da sve što se ispravlja je iskrivljeno upravo za vreme kada je on bio na vlasti i što je najgore krivi se čak i sada kada je on idalje na vlasti i navodno se bori za nešto drugo.
Dinkić je politički mrtav i mora hitno naći način da se izdigne i što je najgore njemu to nekako i uspeva sa ovom šupljom pričom o decentralizaciji koju on nema nameru da sprovede bar ne tamo gde neće biti na vlasti...

Provincijalac

pre 12 godina

Bezobrazno je da se covek koji je sedeo u svakoj vladi od 2000 pa na ovamo sada odjednom predstavlja kao spasitelj malog coveka. Izivljavanje nad drzavnim budzetom, lazna obecanja i mnogo drugih negativnih cinitelja treba da bude alarm svakome ko misli da URS moze da doprinese boljitku ove zemlje.

Petar

pre 12 godina

Pa G17 je tvorac i saucesnik u stvaranju partijske centralizovane drzave. Ako za nesto i ne mora da se pita Beograd, onda mora da se pita neki lokalni serif iz G17. Tako je u Prokuplju direktor nacionalne sluzbe za zaposljavanje covek iz G17 koji direktno odlucuje ko gde sme da se zaposli. On licno odlucuje ko ce biti primljen u novu nemacku fabriku Leoni. A uslov da razgovarate sa njim je da ste clan G17! Takodje on odlucuje kod ce dobiti program prva sansa i strucna praksa. Moju drugaricu je najurio iz kancelarije i rekao da ne dolazi dok se ne uclani u stranku. I svi to znaju, ceo grad to zna... nikom nista. Zato Dinkicu muka mi je od tebe i tvojih.

DAMIR

pre 12 godina

"sve opštine na čijem čelu je bio neko iz G17 plus dobijale nesrazmerno više sredstava nego ostale"

Što se pokazalo i sa investicionim programog gde Zajačar, Loznica, itd. imaju nesrazmerno više nego druge opštine.

sm

pre 12 godina

Neko je ovde pomenuo direktora nzs u prokuplju.Tacno je da prvo pita dal ste clan,ali nije tacno da moze da zaposli nekoga u fabrici leoni,jer je debelo zabrljao sa nemcima i ne radi vise nzs selekciju radnika.***

Ивана

pre 12 godina

Динкићу доста ми је твојих малверзација.Твоја политика је довела до тога да је Србија данас на ивици егзистенције, гладна и жедна.Обећао си нам акције 1000 евра, ништа нисмо добили.Твојих лажних обећања никад краја.Поднесите остваке, распишите изборе.Изборимо се за промене.

bandere cekaju

pre 12 godina

Dinkicu, ja preko ovoga ne bih tako lako presao. Da sam na tvom mestu ja bih sada rekao sta je bilo sa onim cuvenim kofercetom.

RAVNOPRAVNOST

pre 12 godina

Samo napred Dinkiću, evo 10 „gradjanskih zapovesti“ ZA BOLJI ŽIVOT, koje će isterati na čistac sve stranke, a pre svega Vojvodinski DS :
1. Da zakon bude isti za sve (RAVNOPRAVNOST), a ne da se u odnosu na Vojvodinu svi osecamo građanima drugoga reda.
2. Da se pored DECENTRALIZACIJE izvrši i REGIONALIZACIJA tj da se Srbija podeli na 5 sličnih i ravnopravnih regiona, ali BEZ DRŽAVNE AUTONOMIJE (a KOSMET specijalni status, z4,).
3. Da se na lokalu uvede i opštinska imovina (pored državne i privatne) i da od lokalu ostaje 80% naknada na plate zaposlenih.
4. Da svake godine, 30 najbogatije opštine (+ 2 regiona) izdvajaju po 5% iz svog budžeta , za 30 najsiromasnije opštine.
5. Da se ne povećavaju plate u državnoj upravi, dok se ne smanji procenat NAZAPOSLENIH (npr : ispod 10% radno sposobnog stanovništva).
6. Da se PDV za robu za decu, bolesne i školovanje smanji na 5% , za ostalu robu 15% , a za luksuz i robu iz uvoza poveća na 2o%.
7. Da ko otvori novo radno mesto, 3 godine za to mesto plaća umanjene doprinose (npr 50%).
8. Da se UHAPSI JEDAN TAJKUN , da svi shvate da NIKO NIJE IZNADA Srbije i naroda.
9. Da se donese zakon i izvrši RESTITUCIJA imovine i da se vise ne rasprodaje državna imovina.
10. Da se podigne nivo obrazovanja, kulture i tolerancije među mladima i na RTS 1