Nedelja, 01.05.2011.

22:45

"Telekom Srbija" već prodat?

Iako se još uvek čeka saopštavanje odluke o prodaji "Telekoma Srbija", spekuliše se da je Austrijancima prodato 30 odsto kompanije za 840 miliona evra.

Izvor: B92

"Telekom Srbija" veæ prodat? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 13 godina

Vlada nije održala obećanje da se Telekom ne proda za 1,4 milijarde evra.Hteli su da prodaju Telekom pošto poto.Podnesite ostavke, raspišite izbore što pre.

Joksa care

pre 13 godina

Људи зашто се толико узбуђујете око продаје Телекома, када против зога немају ништа ни запослени у Телекому. И њима то одговара, иначе не би ових дана када се доноси одлука синдикат водио чланове ја једу и пију на Златибору. А ако нови власник дође без посла ће опет остати они који немају везе у синдикату и странкама.

Ljutko

pre 13 godina

Jasna Matic lepo danas porucuje u Blicu: "Posle prodaje Telekoma, preplata na fiksni ce poskupeti".
Direktno zavlacenje ruke u nas kucni budzet i dzep.
Moja Srbijo, hoces li opet glasati za ove raspikuce i stetocine?

Darko

pre 13 godina

Bravo za goste sinoc.Cim se ovoliko komentatora navrzlo na njih,znaci da su apsolutno u pravu.Drzavna firma u Srbiji moze da posluje samo kada ima monopol,u trzisnoj borbi sa konkurencijom nema nikakve sanse.Gospoda iz naprednjaka i dss-a su imali sinoc sansu da dodju u emisiju i argumentovano odbrane svoje statove protiv prodaje,ali su redom svi pobegli.Jedino mi zao sto ih Olja nije imenovala.
A novi vlasnik ce otpustiti one za koje smatra da mu nisu potrebni,a ostace oni koji mu donose profit.Stvarno je steta sto Vucic i kompanija nece moci da uvale svoje rodjake u fotelje telekoma.

whatever

pre 13 godina

Lepo je Olja sinoc rekla jednom gledaocu,ti koji su protiv prodaje su bili pozvani u emisiju da svoj stav obrazloze ali su redom svi odbili.Verovatno zato sto bi njihova demagogija onda dosla do izrazaja,kada bi argumentima morali da brane svoje stavove.

vladasr

pre 13 godina

Prodaja Telekoma u trenutku kada je drustvo oko toga jako podeljeno je veliki rizik vlasti. Politicari koji su radili neke poteze koji su dovodili drustvo do velike podeljenosti obicno su ostavljali los trag u istoriji.

i treba

pre 13 godina

I treba da se proda i telekom i eps i sva javna preduzeca da vec jednom izbacimo politicare iz biznisa.... danas imamo bogatu vladu koja kontrolise najvece firme i siromasnu drzavu a to nikako ne ide.

Komentator

pre 13 godina

Zašto toliko buke? Jedan od razloga: svi znamo (a zaposleni u Telekomu najbolje) koliko svaka stranka na vlasti (juče, danas, sutra, uvek) svojih "kadrova" uhlebi u Telekomu da prave promaju i prodaju maglu (jer, realno, drugo ništa ni ne znaju) i to za jako lepu platu i ostale beneficije.
Scenario sa novim vlasnikom firme: svi "kadrovi" gledaju da nađu sigurnu poziciju na organizacionom stablu kompanije. Ali, sledeći potez novog vlasnika je - proređivanje (sečenje) grana na tom stablu.
E toga se plaše prodavci magle! A kako su vrlo vešti u spinovanju, uspeli su da navedu sve u Srbiji da o ovoj prodaji raspravljaju na način koji nema puno veze sa realnošću i mozgom (a jedino njima odgovara).

rex tenebrae

pre 13 godina

Ovim činom prodaje Telekoma, Karabas Barabas sa svojim ginjolom i marionetama ugasiće svetlo u pozorištu (čitaj: Srbiji).A narod neka samo posmatra.SRAMOTA!

g4

pre 13 godina

Prodajom infrastrukture umesto drzavnog imacemo privatni monopol. Naravno, i racune za telefon i mobilni 5-6 puta vece, sa izuzetkom jeftinijeg interneta, ako i to ne poskupi... Prodaja Telekoma ispod minimalne cene od 1,4 milijarde je protivzakonito i za to ce morati da se odgovara.

boki

pre 13 godina

Sramota šta i kako rade. Zoran Đinđić je vratio telekom u državno vlasništvo tako što je kupio akcije od italije koje je prodao Milošević. Borise sad vidiš na delu čiji si naslednik !!

Vladimir Zvezdara

pre 13 godina

Nista me ne bi iznenadilo posto ovaj tender ima toliko nepravilnosti i doneseno je toliko sumnjivih odluka da to nije normalno...

zanatlija

pre 13 godina

Slažem se sa većinom komentara, ali meni prodaja telekoma liči na postupak neodgovornog zanatlije koji prodaje alat kojim zarađuje da bi platio jedan dug, a kad ostali dugovi dođu na naplatu prodaće bubreg(EPS), i tako još godinu dve, a posle potop.

gggg

pre 13 godina

Ne vredi vise pricati i kritikovati sadasnju vlast, nema ni smisla ni efekata !
Oni nas jednostavno prave budalama svaki dan, vredjaju nam inteligenciju i pljuju u lice !

sasa jokic

pre 13 godina

Provincijalac@ P da li si ocekivao da ce na TV-u da napravi poredjenje sa gacama? Sve jedno sta je u pitanju, ali cinjenica je da je drzava ostala bez para, i da to znaju svi, pa i potencijalni kupci. Ako neko u ovoj drzavi misli da je moguce sakriti stvarnu sliku, onda je mnogo naivan.

poznavalac

pre 13 godina

gledao sam sinoćnu emisiju i razočaran sam kao nikada do sada u Olju. Gosti su bili blago rečeno nekompetentni i gomila paušalnih i netačnih tvrdnji je izrečeno. Ako nam je Ekonomski fakultet takav, nije čudo što nam je ekonomija propala.

Duca

pre 13 godina

Zanima me da li će tužilaštvo nešto preduzeti, jer ovo je direktno kršenje zakona i zloupotreba položaja. Već je opšte poznata i uobičajena stvar da vlada obmanjuje javnost i mahinacijama puni svoje džepove. Motivi sramne prodaje Telekoma – zna se, još koja provizija u njihove džepove, a ostatak u popunjavanje praznog budžeta , a posledice ćemo već osetiti svi mi na svojim leđima. Zar zakon za njih ne važi?

Duki

pre 13 godina

Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

nijedan od ponuđenih odgovora-nopo.org.rs

pre 13 godina

Neće vas spasiti ni novac od Telekoma, ni status kandidata, ni regionalizacija na sledećim izborima. Džaba se mučite.

Megi

pre 13 godina

Kako Olju nije sramota da pravi ovakve emisije u kojoj su svi manje vise za prodaju Telekoma? To je kao realno raspolozenje u narodu? Sramota.

Neko spolja

pre 13 godina

Ima li smisla uopšte komentarisati ovu vest? Šta je bio predmet tendera? 50% za 1,4 MLRD, ili šta ponudite, pa da pregovaramo? Srbija, strane investicije, pravna država, javne nabavke, tenderi = misaone imenice. Kupac pritom nije neki tajkun ili fond iz Kajmanskih ostrva, već renomirani operater iz EU, koji je naravno svestan da se radi o mutnom poslu. Ili je dobio potvrdu da niko neće ići u tužbu, ili je ovo samo patka, koja će sutra biti demantovana. Koliko je meni poznato, vlasništvo Telekoma i bez ove "prodaje" nije čisto. Šta bi sa Karićima i Mobtelom 90tih, šta bi sa famoznim dugovima i vlasništvom. U svakom slučaju, ode još jedna zlatna koka, Srbija dobija crkavicu, koju troši za pola godine, a šta posle?

Miloš

pre 13 godina

Nadam se da su ga zaista prodali, za koje pare apsolutno me ne interesuje, samo da dočekam dan kada će krenuti otpuštanja u tom leglu neradnika i nesposobnjakovića!

Nadam se da ste pametno utrošili 6500 dinara koje ste od mene iznudili pre tri godine za uvođenje ADSL-a, na zdravlje vam bili!!

voja

pre 13 godina

"TRANSPARENTNO", nema šta, kao i sve drugo, u ovoj državi.
"Žutima" je bitno da obezbede pare za predizborni marketing, a što uništavaju Srbiju, nikom ništa.
Za ove mućke i protivzakonitu prodaju Telekoma neko mora da odgovara.

Stevan Jokic

pre 13 godina

SRAM VAS BILO!! Mislim da govorim u ime vecine gradjana ove napacene zemlje kojoj nije vazna cena hleba i ciji gradjani ne koriste fiksni telefon kako rece uvazeni "ekonomista" A.Stevanovic?! Da nije TUZNO zaista bi bilo smesno.

Zoki

pre 13 godina

"Popovićeva navodi i da ako do prodaje "Telekoma" dođe, novac nikako ne bi smeo da se vrati u Srbiju i da ode u potrošnju, već bi morao da posluži za otplatu inostranog duga. U suprotnom, postoji opasnost da u predizbornoj godini bude nenamenski potrošen."

Naravno da ce biti nenamenski potrosen.

Zoran

pre 13 godina

Gledao sam Utisak nedelje, i sada žalim zbog toga. Ostaje gorak ukus u ustima da nas počev od bivše neiformisane ministarke, a sada sekretarke, ps do ekonomiste iz Bosne, do nazovi profesorke Ekonomskog fakulteta, svi smatraju za maloumne. Sramota šta su njih troje sve sinoć izgovorili da bi opravdali prodaju Telekoma. Onoliko ružnih reči o sopstvenom narodu, bože, izgleda da eliti narod treba samo za glasanje, a u svim ostalim situacijama je balast i sramota. Posebno sramota ako glasa za opoziciju ili nije zadovoljan životom u našoj bajkovitoj zemlji.Olji Bećković svaka čast na reagovanju, na vođenju emisije i objektivnosti. Voleo bih zbog gostiju da se vlast promeni i da oni iskažu svoje sposobnosti u novim uslovima, kako rekoše za radnike Telekoma koji će ostati bez posla, sramota.

Moma

pre 13 godina

Analitičnost gostiju u "Utisku nedelje" je zabrinjavajuća! Šteta što neko ozbiljan nije došao u emisiju da pokaže koliko besmislenih činjenica je u tako kratkom vremenu izneto. Evo samo kratkih natuknica koje to potvrđuju:
1. Čak i da novi vlasnik otpusti partijski kadar iz Telekoma, partija će ih zaposliti na drugom mestu pa će i dalje biti na grbači ovog naroda,
2. Procenu vrednosti Telekoma ova država je platila uglednoj kući ( Sitygroup , ako se ne varam ), pa priča da je cena odokativno data i previsoka je smešna,
3. Trend razvoja Telekoma daje za pravo svim onima koji misle da će i u budućnosti dobro poslovati,
4. Sa sto pedeset miliona evra dobiti, Telekom može uspešno da finansira svoj razvoj ( modularna tehnologija koja se postepeno uvodi ),
5. Priča da država profit uzima za budžet je smešna, država će budžet namaći ili od privrede ili od kredita, a znamo kolike su kamate na kredite. U svakom slučaju, poreski obveznici su ti koji to plaćaju. Ne mislite valjda da država tih sto pedeset miliona neće namaći na drugoj strani?
6. Pa onda japanske nuklearke i narodnjaci! E, moja profesorko Dano! Mnoge zemlje imaju u svom vlasništvu kompanije koje odlično rade. Nije problem vlasništva već potrebe da se partijske neznalice po svaku cenu udome u državne firme. Jednostavno, firme treba depolitizovati i sve će biti OK!
7. Kad se izvrši depolitizacija, pojaviće se uspešan rukovodeći kadar pa će korporativno upravljanje biti sasvim OK, ovako ispade da su Srbi stvarno glup narod,
8. I konačno nešto o Sartidu koji se stalno spominje kao uspešno privatizovana firma, što jeste, bez svake sumnje. Ali, šta je krajnje sumnjivo? Sartid je prodat za nešto preko dvadeset dva miliona dolara, a država ( narod ) je vraćala kredit od milijardu i osamsto miliona DEM. E, to je već žalosno!

Rasprodaja

pre 13 godina

Zar i nas, srpski deda Mraz, laze decu? A kleo se u svoju sedu bradu da nece prodati Telekom bud-zasto, i da pare nece potrositi na vracenje kockarskih dugova, vec za nabaku novih igracaka!
SRAM GA BILO SEDE BRADE !!!

DJole

pre 13 godina

E moji Zuti ipak je otislo 51% za manje od 1,4 milijardu, nemojte da mazete narod sa 30% nismo zaboravili na Grckih 20%. A tako ste se upljuvali da nece ici ispod cene. KAKO VAS NIJE SRAMOTA LOPOVI JEDNI. Prodajete porodicno srebro za tepsiju ribe.

AntiGlob

pre 13 godina

Telekomunikacioni resursi su najprofitabilniji nacionalni resursi i kao takvi posebno atraktivni u globalističkoj kolonizaciji i pljački ostataka slobodnog sveta, jer osmogućuju ogromne profite, a što je, inače, jedini interes kapitalističkih tržišnih odnosa?!
Tako ostvareni ogromni profiti se manjim delom reinvestiraju u poboljšanje kapitalne efikasnosti radi što efikasnije eksploatacije nacionalnih resursa, a veći po pravilu transferišu u "multinacionalnu centralu"?!
Guverner centralne banke Filipina je nedavno upozorio da su u protekle dve godine 54 multinacionalne kompanije "transferisale" preko 300% profita?!
Kupovinom nacionalnih resursa u stvari kupuje se "dozvola" za pristup nacionalnom tržištu i "eksploataciono pravo", često po privilegovanim i monopolskim uslovima, jer je motiv samo sticanje "ekstra-profita", a ne "nacionalna dobrobit", kako se to nastoji "lažno prikazati" i čime se dugoročno raubuju i osiromašuju nacionalni resursi, a nacija pada u ekonomsku i političku zavisnost stranih gospodara?!
Bez ekonomskog suveretite nad nacionalnim resursima, nema ni političkog suvereniteta, zbog čega će prodaja TELEKOM SRBIJA odmah nakon izbora biti poništena,a a vinovnici ove "nacionalne vele-izdaje" procesuirani u skladu sa zakonom?!

svetlanast.

pre 13 godina

u srbiji je sve moguce pa i tvrdnja bivse ministarke za telekomunikacije da se ne seca koja je agencija uradila procenu telekoma, a da je znala da ce biti takvo pitanje "da bi pogledala pre emisije".bivsa ministrka uopse ne deluje glupo pa je neverovatno da je toliko neobavestena.cini se da ljudi iz vlasti zaista potcenjuju gradjane u srbiji, samo do kada?

Srbo

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, onda je to vec otvoreni, neskriveni kriminal! I pored svega sto smo videli i culi u poslednjih par godina, ne mogu da verujem na sta je spala ova drzava. Neko bi morao da objasni kakav je interes nekoga da da tolike pare za 30%!? Kad se to razjasni, bice jasno i ostalo.

pera kojot SG

pre 13 godina

ovo sta se radi sa telekomom je cist banditizam ove tzv vlade oni mogu u bezcenje da prodaju svoju licnu svojinu ako imaju bilo sta- sto se tice gostiju u utisku to je jednostavno bilo muka za gledati oni su bukvalno u u svakoj recenici bili u kontradikciji sami sa sobom -SRAMOTA

djordjoka

pre 13 godina

S obzirom da imam drugare u telekomu Crne Gore mogu da kazem:
ne da ce da otpustaju ljude bez kojih se na terenu ne moze nego ce sve da prsti. Oni koji ostanu glave nece moci da dignu od posla. I to nece znaciti da ce biti mirni do sledecih otkaza. Otpustanja ce biti u stilu kosidbe u Rajcu. A za bumbare ne brinite. Svi ce oni imati zvanja menadzera. Zivi bili pa videli. Ziveo prvi maj.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...eto, kako izgleda TRANSPARENTNOST tenederskih prodaja u Srbiji...ali ne samo njih...uglavnom nam je sva državna politika ovakva...A, što se prodaje Telekoma, aranžman je napravljen, ako me sećanje još uvek dobro služi, pre više meseci, prilikom jedne posete Aktuelnog nam Predsednika Države Nemačkoj...Sada, više nije bitna cena po kojoj je deo kapitala Telekoma prodat...već način, a još više razlozi...Da li je ovako izgleda putovanje Srbije ka EU??????...

Zmaj

pre 13 godina

"Pitanje je koje je bilo pre toga je koliko je bilo viška. Neće oni da otpuštaju pa da ostanu bez ikoga, dobiće otkaz samo oni koji ništa ne rade", rekla je profesorka Dana Popović.

Znaci sada dok je Srbija vlasnik dela Telekoma oni koji nista ne rade nece dobijati otkaze, a kad ga prodaju hoce? Jbt koja banana drzava...

Milan

pre 13 godina

""Pitanje je koje je bilo pre toga je koliko je bilo viška. Neće oni da otpuštaju pa da ostanu bez ikoga, dobiće otkaz samo oni koji ništa ne rade", rekla je profesorka Dana Popović.".Problem je sto ce o visku zaposlenih u prvo vreme odlucivati upravo oni sto nista ne rade i imaju vremena da kombinuju .Kad austrujanci shvate da su im ostali samo oni koji ne rade nista morace da krenu iz pocetka da grade kadrovsku bazu.

Zlopamtilo

pre 13 godina

Jedini problem je što ovo nije iznošenje na prodaju .Ovo je prodavanja "ispod žita" što pokazuju ovi naknadni pregovori posle neuspelog tendera(?!). Koliko je njima potreban taj keš od telekoma ....To je toliko očigledno

Vuk

pre 13 godina

Ako ovako bezobzirno prodaju nas Telekom, trebali bi da blokiramo centar grada dok vlada ne podnese ostavku. Kakvi strajkovi gladju, kakvi bakraci, ovo su ozbiljne stvari. Ne samo ova privatizacija, nego celokupna ekonomska politika koju nam namecu ovi neoliberalni ekonomisti.

slobodan

pre 13 godina

Ali nas niko nije pitao, "zele li gradjani Srbije da se proda telekom?". Ako vlasti trebaju pare, neka se posluze onim sa njihovih privatnih racuna, koje su vec pokrali, a ono malo "naseg", neka ostave na miru!
Nadam se da ce expresno biti pohapseni i osudjeni cim padnu sa vlasti.

Ditrich

pre 13 godina

Nije bitno da li je prodat.
Nego pokusajmo da zamislimo sta ova vlast moze u ovom vremenu da uradi sa bilo kakvim novcem koji bi joj bio na raspolaganju ? Nista. Apsolutno nista.
Imali su tri godine da dokazu da mogu nesto, bilo sta da naprave. Toliko su nesposobni da bi i tocak pokvarili. Tako da mozemo da naslutimo scenario. Pare ce spiskati na opstanak, a agoniju i pljacku ce produziti za jos neko vreme. A onda ? E, to "onda" je bitno! Posle toga ce se sakrivati po nekakvim Belorusijama kao Mira i Marko. Kad ovde "eksplodira" za njih tu nece vise biti zivota.

Android

pre 13 godina

Steta sto ce taj novac dobijen od prodaje telekoma otici na neke gluposti umesto da bude pravilno ulozen... Mislim da ce biti iskoriscen jedino za kupovinu socijalnog mira i izbornih rezultata za sledece izbore...

Provincijalac

pre 13 godina

"Ja mogu da kažem da neću da ga prodam. Ako meni pare jako hitno trebaju, znači ako neko sazna da sam u nuždi, možda ću morati da ga prodam i za 50. Nema razlike između odela i 'Telekoma', princip je isti", kaže Stevanović.

Ja ne znam da li je mogao da napravi bolje poredjenje ovaj nas ekonomista, samo ja bih uveo malu modifikaciju - ne prodajemo mi odelo, mi prodajemo GACE jer nam je samo to ostalo! A kad te neko vidi bukvalno golog kako prodajes poslednji komad odece malo je ocigledno da si u nuzdi i da ti treba lova da prezivis!

Nik

pre 13 godina

Pa vi opet glasajte za ove na vlasti. Krivite Slobu za ovih 10 godina, krivite Nikolica sto je strajkovao gladju ili cime vec. Ne, KRIVI ste vi i niko drugi.

Građanin

pre 13 godina

Floskula da će stranac da ulaže, te da će 95% posto ostati u Srbiji - pa što je onda pokojni Đinđić pričao upravo suprotno!? Jesu li uložili u NIS? Da li su rafinerije modernizovane!? Zašto bi ulagali ako ne moraju!? Zašto su ISDN i ADSL pušteni tek kada je povraćeno većinsko vlasništvo na Đinđićevu inicijativu!? O kakvim se tu ulaganjima radi, ako ljudi već vraćaju fiksne priključke i broj korisnika se smanjuje. Broj korisnika u mobilnoj je veštački naduvan fiskalnim kasama, i to je jedna kriminalna pljačka privrednika i nema nikakvog razloga da ta fiskalna komunikacija ide baš preko GPRS-a, ona može da ide i običnim dial-up modemom, ili bilo kakvim drugim Internetom! Pa nemamo samo mi fiskalne kase, imaju ih i drugi i te fiskalne kase mogu da se nakače na razne vrste modema!

Loodaya

pre 13 godina

Ako se ova vest ispostavi tacnom, onda zaista vise nema sumnje da zuti na sve spremni samo da bi kupili koji dan duze u foteljama.

zoxx

pre 13 godina

netreba ovo prodavat,ŽELEZNICE SRBIJE treba prodat,podelit u tri preduzeća i infrastrukturu ostavit i dalje pod državnom upravom,a toćkovi nek budu privatni.nek dođu operateri iz EU,pa će biti šanse za posao nama mašinovođama koji smo na birou rada,i time bi automastki nestala korupcija,i sindikat zaposleni nebi mogo određivat ko će bit primljen na posao ako ne..jel kod GAZDE nema toga,nek diploma i ljubav prema lokomotivi bi bilo glavno koje bi odlučilo dal će kandidat bit primljen...a telekom nipošto nebi trebalo prodavat jel preduzeće jako dobro posluje,za razliku od drugih preduzeća u srbiji.

hehe

pre 13 godina

Pa naravno.Ja sam to ocekivao.Veliki su igraci u pitanju i velike pare da bi se prepustile nekom drugom.Nije Tadicu problem EU nego da parice legnu pa posle izbori.

Marko

pre 13 godina

Ocekujem da SNS ovog puta organizuje proteste sa kojih nas nece slati kuci. Evo prilika da izguraju stvar do kraja. Sprecite prodaju Telekoma!

mr no

pre 13 godina

kad su sve izmuzli, onda su ga prodali... pored ovakve vlasti i opozicije, neprijatelji srbima uopste nisu potrebni. ovi
ce nas lagano satreti sve do jednog.

Građanin

pre 13 godina

Najstrašniji su ovi naši ekonomisti koji uopšte ne razmatraju odliv deviza kroz dividende posle prodaje! O povećanju troškova da ne pričamo! Iz kojih sredstava će se nabavljati devize za dobit - iz kredita ili izvoza električne energije!? Posle koliko vremena će se anulirati prodaja Telekoma - 8 meseci!? Pa Telekom ne posluje u Africi nego u Srbiji i guliće srpske građane! Kakve su to usluge koje će on da ponudi time što će pretplatu povećati četiri puta!? Koliko je fiksnih telefona po dedovinama i babovinama onih čiji su dedovi i babe rođeni u Srbiji!? Da li to smeju da kažu?
Posle prodaje Telekoma 1998, odmah su domaći programi za tarifiranje zamenjeni stranim čim su postali sposobni da tarifiraju uspostavu veze (CAPS 2000), a inženjeri koji su pisali te programe su proterani iz kompanije! Toliko o šansi za domaće inženjere! Ovo je kraj Internet-a i kraj fiksne telefonije jer prosto domaći građani to neće moći da plate – toliko o tome da 450 dinara pretplate ne predstavlja problem. Sada je i Vodovod uveo pretplatu, i EDB, itd.

Dragana

pre 13 godina

Nije čudo što nemamo menadžere, kad ekonomiju predaju ovakve ličnosti kao što je Danica Popović. Nije se čulo od nje ni E od ekonomije u celoj emisiji.

Djordje

pre 13 godina

Evo našeg kvalitetnog kupca, kako kaže prof. Danica:
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/telekom_austrija_i_telekom_srbija_koja_kompanija_je_uspesniji_finansijer_politickih_stranaka.xhtml

mamooolivam bash

pre 13 godina

"državna sekretarka za digitalnu agendu" misli da je to moguce.a vest je javio "zamenik sekretara sekreterijata agencije pri agenciji za sekretarijate"

krstivoje

pre 13 godina

Nije vec prodat..nego preprodat,neko je vec odavno macno sitnu proviziju od 120-miliona eura,zamalo da Olja u emisiji otkrije jos i ko je uzeo lovinu. Ucesici u emisiji utisak nedelje bili su iz jednog tabora koji odslikava zasto nam je drustvo toliko uronulo i bezlicno,sva njihova objasnjenja su puna neznanja i najbolji dokaz da su izbori neophodni odmah,ispade Olja poznaje celu materiju bolje od njih vajnih experata,nikakvo cudo jer oni vec 11- godina bave se prodajom i pljackom drzavne imovine A NE UPRAVLJANJEM DRZAVNE IMOVINE,te stetocine treba odmah odstraniti od drzavnih jasala. Sta moze da uradi opozicija,pa ako im padne na pamet a za nadati se da hoce ONI - moraju koliko sutra u skupstini da formiraju odbor koji ce da preslisa vladu povodom ovog debakla,na to imaju ustavno pravo,i da podnesu ustavnom sudu zahtev za trenutnu prinudnu zabranu aktivnosti po tom pitanju dok se stvar u parlamentu neobjasni. NARAVNO DA POSTOJI KVALITETAN NACIN ZA UPRAVLJANJE DRZAVNOM IMOVINOM i to ce svakako nova vlada imati prilike da pokaze u praksi,ima jedna zemlja koja to vrhunski radi za dobrobit svoje zemlje i gradjana a to je Austrija,oni imaju nesto sto se zove drzavni holding OIAG- austrija industri akcionarsko drustvo,i njihov telekom koji hoce da kupi nas bio je do juce u upravljackom sistemu drzave pa eto dokle su dogurali,znaci odmah izbori i totalno demontirati ovaj talibanski parti-tajkunski nacin upravljanja i uz pomoc evrope napraviti civilizovanu drzavnu upravu.

Коста

pre 13 godina

Заклали су вола за кило меса. Мафија из демократске странке која је распродала Србију, продала је последње профитабилно предузеће. Па ... вам лоповску, покојни Ђинђић у кога се заклињете је откупио Телеком 2002. Ви сте га продали за шаку долара да би добили изборе! Издали сте земљу за фотеље. Надам се да ће вас и Ромска партија изгазити на изборима. Да ће те проћи као ЈУЛ!

Siki

pre 13 godina

Ne sećam se da sam ikada gledao Utisak nedelje koji je imao lošiji izbor gostiju. Sve troje su bili kao da ih je odabrao lično Mirko Cvetković da ubede gledaoce da je prodaja Telekoma jedina moguća opcija. Pored toga, nikada nisam video da troje gostiju budu tako jednoglasni i jednoumni, da svoje stavove potkretpljuju vrlo plitkoumnim i neutemeljenim argumentima, pri čemu imaju veoma nadmen stav.

luka

pre 13 godina

Pa treba vas nabiti u Sibir na 50 godina. Ministarka za telekomunikacije, gradjevinski inzinjer, naravno iz G17 ili ti URS! Naravno nista bez DS-a u celoj prici. Nadam se da ce vam neko suditi zbog ovoga kad tad!

AntiDS

pre 13 godina

Bojim se da se jednog jutra ne probudim i cujem na jutarnjem programu kako me je drzavala prodala zajedno sa 30% stanovnistva nekoj stranoj kompaniji!!!!

Dušan

pre 13 godina

Komentare na Utisku nedelje (1.5.) od prisutne gospode ni pas sa maslom pojeo nebi.
1. Telekom prodaju da se ne zaposljavaju ljudi po partijskoj vezi.- prodaje ga vlast da se spasi sama od sebe- kad je ova vlast zaposljavala ljude po partijskoj pripadnosti,nemoguce da to rade, a treba im jos jedan mandat?;
2. Kad se proda, usuge telekoma ce poskupeti dva(2) puta, a kvalitet usluga ce se povecati pet(5) puta-a nemoguce je da cene ostanu iste, a kvalitet usluga da se poveca za dva(2) puta-cene ce se povecati dva puta, a na TV ce nam objasniti da se i kvalitet povecao samo sto mi to ne primecujemo;
3. Gospodja poredi poskupljenje benzina sa povecanjem cene pretplate-pretplata je namet koji se placa bez obzira da li koristimo telefon(navela je da se uglavnom koristi mobilni, zato je i vazno da bude visoka pretplata), a benzin placamo samo kad na treba;
4. Ako je telekom drzavni u njega se ne moze zaposliti neko ko je pametan, a nije u p.stranci, vec mora da se uclani u vlad.pol.stranku i tu onda zaglupi pa ga tek tad zaposle u Telekom (Boze da li je moguce); itd.
Mene interesuje u ekonomiji sta znaci rec provizija i gde se ona primenjuje?

E moj narode...

pre 13 godina

Za izvršnog direktora VIP mobajla je prošle godine, na opšte čuđenje zaposlenih, postavljen Grk, Tanasis Kacirumpas. Sada je jasno da je prodaja Telekoma odavno dogovorena, da grčki OTE (u vlasništvu Deutsche Telekoma) preuzima VIP i da su provizije našoj korumpiranoj eliti podeljene. Naravno, sve ovo oko nazovi tendera bila je groteskna predstava za narod...

Зоран

pre 13 godina

"Popovićeva navodi i da ako do prodaje "Telekoma" dođe, novac nikako ne bi smeo da se vrati u Srbiju i da ode u potrošnju, već bi morao da posluži za otplatu inostranog duga.

U suprotnom, postoji opasnost da u predizbornoj godini bude nenamenski potrošen."

***** ти ту наменску потрошњу кад продајеш најбоље предузеће да вратиш дуг.

devitdd

pre 13 godina

Rezime;
Predizborna kampanja DS ce biti iz sredstava JP Telekom,koji su stvorili gradjani Srbije!!!!!!!!!!
A predizborna kampanja SPS-a koalicionog partnera DS is poskupljenja struje i gasa;koji placa,deo odgovornog gradjana koji imaju kakva takva primanja!!!!
Pogledaj dom svoj Andjele,
Skini paucinu s ociju....!!!!

Slavica

pre 13 godina

Gde se Šlaf namerači tu trava ne raste. Ostaje da prodavcima poželimo sudbinu Šlafovih saradnika, onih koji su loše prošli:
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/cuveni_posrednik_u_kupoprodajama_telekomunikacionih_preduzeca.xhtml

lela

pre 13 godina

Srecom imamo informaciju iz prve ruke, a do sada smo samo sumnjali da nam rade iza ledja:)

Najvise me zapanjuje cak i pomalo plasi cinjenica da toliko misle da su mocni i nedodirljivi. Nista ih ne sprecava. Ni zakon, ni religija, ni misljenje naroda koji ih placa.

Mene kad neko makar popreko pogleda, pomislim - cek, mozda sam negde pogresila.

David

pre 13 godina

E to volim da čujem, država prodala i poslednje preduzeće za siću... Biće novih otpuštanja... Ako ne dođemo do cifre od 500.000 zaposlenih 1.5m penzionera i 3 m nezaposlenih ništa nismo uradili... Idemooo živeo Srbistan...

dzo

pre 13 godina

gore nego na pijaci, sve ste prodali, pokrali, namestili spustili cene i prodali za sicu, pitam kada ste kupili neku stranu jaku firmu?

Aleksandar

pre 13 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ekonomskim stručnjacima koji bi sve srpsko prodali. Po njima, mi smo glupi da budemo gazde. Pa ajde i njive da prodamo austrijancima, neka oni gazduju, a mi, glupaci, mi ćemo da kopamo.
Za bivšu ministarku nemam komentar. Ona, ni o ekonomiji,a ni o Telekomu, ne zna ništa, pa joj treba opostiti. Ne zna šta radi.
Narod treba da zna da su i u Nemačkoj i u Austriji telekomi u vlasništvu države. (Mora da smo mi pametniji te hoćemo da naš telekom prodamo.)

Mi

pre 13 godina

PUKLI SMOOO!

Jos samo da nas prodaju i to je TO !

Ajde prodajte i EPS pa da spakujemo svako svoje stvari u krpu pa da se selimo na neku drugu planetu !

Na ovoj vishe nista nije nashe !

ALAL VERA !!!NAJGORI STE !!!

Nema GORIH OD VAS!

Зоран

pre 13 godina

Значи, не важи баш увек оно: Како сам се надала, добро сам се удала.

Па, кад прође време, ти не да ниси урадио ништа, него те чак бије и лош глас, онда фрка за удадбу (како кажу неки). Ал биће боље, а можда и горе, видећемо. И тако.

steva

pre 13 godina

To što prodajete nijee Vaše, zato vam je lako oko cene i zato su vam objašnjenj vaših postupaka tako bezvezna da prosto vređaju zdrav razum.

sašo

pre 13 godina

udarila beda po Srbiji pa daj šta daš samo da mi legnu pare da neodemo u kanal(vladajuća koalicija)..Dobro i šta ćemo posle da prodajemo???Srbija beduinska država!

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ovo ako je istina, trenalo bi pod hitno pohapsiti komletan drzavni vrh!! Oprosti im boze neznaju sta rade!! Na ovakav nacin tajno rasprodavati drzavu i jod za tepsiju ribe!! Kriminal!!! Korupcija takodje!!

Ako ovo nije prevara, ne znam sta je

pre 13 godina

Da pojasnimo u cemu se sastoji muljaza:
- Austrija placa 840 miliona za Telekom (30%)
- Dobija jos 20% tako sto VIP licencu menja sa Dojce Telekomom, koji drzi OTE (20% naseg Telekoma).
Tako Austrija dobija 50%, za 840 miliona, uz odricanje od VIP-a. Nasa vlast, koja je zapela iz petnih zila da se dokopa nekih para, nece dobiti vise od 840 mil.
O ovome je detaljno pisao Blic 21.4, pre 10 dana. Problema bi moglo biti sa Komisijom EU zbog povrede antimonopolskih zakona.
Ima li jos nekog ko misli da je ovakvo igranje sa Telekomom pametno, sem onih koji moraju ovo da hvale "po sluzbenoj duznosti"?

nemate dovljno kredita...

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, momentalno treba izaci na ulice. Pazi, evo vam 30% sad i 21%(gratis) posle izbora, a vi nama 800,000,000 na ruke da preveslamo Vlahe. Rece Cvetkovic pre neki dan da pare od Telekoma nece stici pre izbora, a ostala ekipa ga shvatila ozbiljno pa ubrzavaju stvar. Hajde Baraceva, pozivaj na ulicu, svi iole bitni na politickoj sceni su ista ekipa i ne verujemo im nista!

The real Mef

pre 13 godina

Secate se one veceri i divljanja huligana u Italiji? E, tad je prodat Telekom. Telekom prodat, a nama oci zamazane sa Ivanom Bogadnovim...

Kupujmo domace !

pre 13 godina

Ovi bukvalno mogu da rade sta hoce. Da raskrcme i ono malo sto je ostalo od ove zemlje. A ovaj narod i nezasluzuje bolje dok god cuti i trpi !

Srbijo zemljo, ima li te ?

beka

pre 13 godina

Ja bih pitao sve ove što su za prodaju - DA li bi prodali svoju kuću ili stan bilo kome s tim da se u ugovoru navede da za dobijen novac moraju da plaćaju kiriju celog svog života kao i njihova deca, i svi njihovi potomci da budu podstanari, naravno dok se ta crkavica ne potroši? Naravno da ne bi- s toga ko potpiše prodaju treba da odgovara kao i svi saučesnici!

Rak Sebastijan

pre 13 godina

Stevanovicu, prijatelju, batali ti tu ekonomiju. Nije to za tebe. Ali mozes prvo i da isprobas svoju teoriju na pijaci-probaj od seljaka da kupis kilo paradajza za 5 dinara(Telekom, odelo, paradajz-princip je isti). Majko moja ko sve nije "ekonomista" danas!

Saša.

pre 13 godina

Danas je u zemlji Srbiji normalno postalo da se krši zakon, a još normalnije da vlast krše te zakone. Prodaja Telekom Srbije nije bila ni tender ni nešto što je ličilo na isto, već nagodba sa trećim licem, a sve zarad novca koga su strpali u svoje džepove i naloga iz inostranstva koji su morali ispuniti da bi dobili i ostali na vlast.
Ne znam zbog čega se ćuti, kada se zna da su pojedinci iz vrha vlasti i oni oko nje za provizije u ovom poslu uzeli debelu lovu i da se prodaja morala desiti jer bi letele glave. Ako ljudima sada nije jasno zbog čega se izbori nisu davali, a politička struktura u zemlji se totalno promenila od poslednjih izbora, odgovor ste dobili - zato što se morao prodati Telekom. Sa tim parama će se dobiti sledeći izbori, a u sledećem mandatu će ta nova, odnosno ista vlast kao što je i sada, prodati i Elektroprivredu Srbije odnosno EPS. Sa time će i njihov "posao" u ovoj zemlji biti završen. Prodaće sve državne resurse koji se ne prodaju, tako da se za ništa i nikada nećemo u budućnosti pitati, a naša deca raditi za par stotina evra, ako se pre toga ne isele iz Srbije. Nadam se da ljudi vide ovu prevaru i ako se sadašnja vlast ne otera u što skorije vreme, teško nama.

P.S. Imao sam utisak da je emisija "Utisak nedelje" večeras bila partijsko glasilo vlasti, koja će uz pomoć gostiju objasniti zašto je dobro prodati Telekom. Za onog ekonomistu koji kaže da čeka dan kada Srbija neće imati državnu imovimu i da je to znak da je zemlja postala normalna, podsećam ga da je "Telenor" državna norveška kompanija, "VIP" austrijska, "Dojče Telekom" nemačka državna kompanije itd.itd.itd. Ako ćemo mi normalni postati kada prodamo sve državno, kakvi će onda oni "jadni" ostati...!

Lud, zbunjen, normalnih nema...

pre 13 godina

Od ove pilicarske vlasti se i nije moglo ocekivati nista drugo. Trange-frange, podzemni dilovi su im postali zastitni znak!

m

pre 13 godina

...ne znam sta je pametno ali ovde vise nista nije pametno, jedni kazu jedno, drugi drugo, al jedno je sigurno nama politicari ne trebaju, nama treba menadzer, japanac koji od niceg napravi nesto a ne od neceg nista, niko od ovih politicara pojma nema, da nisu clanovi partije davno bi pocrkali od gladi...

goran d

pre 13 godina

50x sam vam to vec napisao u ove 2 godine,ali ne objavljujete. Naravno da je prodat,pa sta je ova vlast drugo i radila, nego krcmila sve do cega se dohvatila

neo

pre 13 godina

Budimo realni da taj telekom nesto vredi otimali bi se oni za njega. A to da ima previse zaposlenih i da ga koriste za muzenje stranackih para je javna tajna! A to sto je profitabilan, pa jeste jer je monopolsko preduzece, a i same isplativosti grane, gotovo da ne postoji mobilna telefonija u svetu koja je u gubitku. Samo ih treba nekako spreciti da te pare spiskaju, za otplatu spoljnog duga apsolutno da!

nasima gorelo pod nogama

pre 13 godina

Ovo vam je kao da nekome prodate stan, pa mu spustite cenu za onoliko koliko ce novi stanar da ulozi u renoviranje tog stana u kome ce on sam da zivi! (kom sam procitao pre ovde , fenomenalan je)

Cera

pre 13 godina

Ako sam dobro shvatio, nije prodat Telekom nego malo manje od trećine Telekoma, 30%.
Za te pare meni zvuči ok. Samo, gde su namenjene te pare?

Dragan

pre 13 godina

Možete i knjige objašnjenja da objavite, ali je sasvim jasno šta je ovde posredi!
Nije ni čudo što svi govore : BEŽITE ODAVDE AKO MOŽETE !!!

Nikola

pre 13 godina

haha da prvo ce da otpuste ljude koje postavio ds,haha da.Menjam operatera moba ako prodaju,i ako imam 11 stari broj,barem neki revolt da iskazem.

Teddy Picker

pre 13 godina

Da sam znao sta ce ovi da naprave od zemlje zivot bi dao za Slobu. Ljudi mi nista nemamo, kakva smo mi drzava? Mislim da nikad nismo bili u goroj situaciji, samo se ceka ozvanicenje propasti.

Duca

pre 13 godina

Zanima me da li će tužilaštvo nešto preduzeti, jer ovo je direktno kršenje zakona i zloupotreba položaja. Već je opšte poznata i uobičajena stvar da vlada obmanjuje javnost i mahinacijama puni svoje džepove. Motivi sramne prodaje Telekoma – zna se, još koja provizija u njihove džepove, a ostatak u popunjavanje praznog budžeta , a posledice ćemo već osetiti svi mi na svojim leđima. Zar zakon za njih ne važi?

Logičke i realne posledice

pre 13 godina

Afera "Telekom" je paradigma dosadašnjeg destogodišnjeg procesa privatizacije i tranzicije. Argument da je privatnik najbolji vlasnik kapitala mogu da razumem sa stanovišta kupca kapitala, kao i sa stanovišta "prodavca" državnog kapitala, ali takav argument ne mogu da opravdam, i pored najbolje volje. Ukratko, političko-ekonomski mejnstrim stav da je država, kroz vladajuće partije, loš vlasnik kapitala, odnosno loš menadžer kompanije, jeste neodrživ. Jer, ako je zaista tako, onda nam preti realna opasnost da država, putem partijskih lidera i njihovih aparatčika (bez obzira koje to partije bile) - lošim menadžmentom kao "urođenom osobinom", uništi sve svoje građane - državljane Srbije, izuzimajući sebe-par procenata ekstra-bogatih (koji bi se, tada, iselili u bolje stojeće države).

Shone

pre 13 godina

Au kakav cirkus, kakva papazjanija od svega... novac im je toliko ocajno potreban da su postupali po metodi bolje ista nego nista i daj sta das..samo da prodamo.. koja pijaca, koji ekono vandalizam.. Sta ce samo kada "speru" tih 840mil da prodaju jos 30%???

Dejan

pre 13 godina

Sada cete da radite kada budete potrosili pare od prodaje Telekoma?
Ostao je onda jos jedino EPS. A posle prodaje EPS-a mozemo svi da se pokupimo i odemo iz ove nesrecne zemlje.

Pera

pre 13 godina

Evo principa po kojima posluje Telekom Austrije http://www.standard.rs/vesti/36-politika/7174-pretnje-iz-telekoma-austrija-verici-bara-odgovaraete-.html

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Krajem 2006 Telekom je uzeo kredit od skoro 800 miliona i taj kredit bez problema otplacuje (i pored toga ima profit od skoro 200 miliona evra godisnje).

Kredit je na 5 godina i uskoro ce biti otplacen. Posle toga Telekom moze uci u novi INVESTICIONI period od 5 godina i da podigne kredit od MILIJARDU evra (i to ulozi u jacanje svoje pozicije u regionu, recimo da kupi operatera u Makedoniji i Bugarskoj za te pare, ili recimo kupi vecinski paket u Grckom OTEu koji i onako razmislja o prodaji jednog dela), i taj kredit bi Telekom bez problema otplacivao.

Samo da ljudi znaju kolike su mogucnosti Telekoma i koliko je to vazna firma za razvijanje nase drzave i jacanje naseg uticaja!

Ovako ce otici za jednu predizbornu kampanju i debele provizije ljudima koji nemaju nikakve sanse da ponovo dodju na funkcije!

Zmaj

pre 13 godina

E to je ono o cemu sam pisao dok je Nikolic kao strajkovao gladju i zedju. Dok je on verovatno u dogovoru sa Tadicem izigravao neku farsu i svu paznju gradjana usmerio na tu svoju lakrdiju, ovi su se tiho dogovorili sa Austrijancima o prodaju Telekoma bez mnogo prasine u javnosti. Kad ozvanice prodaju vec ce biti kasno da se ispravljaju losi dogovori, a oni ce isplivati sigurno kad neko strucan malo dublje zagrebe ispod povrsine. Pare za izbore su dakle obezbedjene. U infrastrukturu ce otici mrvice, a cim se otvori debata o prodaji Telekoma pocece agresivna predizborna kampanja DS-a. Koja banana drzava...

Aca

pre 13 godina

Kao ekonomista stidim se izjavom profesorke Dane Petrovic da pare od Telekoma treba da idu za vracanje spoljnog duga

Ono koliko sam ja uspeo da naucim na tom fakultetu i ono sto sam ubedjen da bi 99 % ekonomista reklo je da pare od prodaje Telekoma moraju posluziti da se naprave novi kapaciteti, uposli radna snaga i tako podigne standard u zemlju i mogucnost da se na realnoj i zdravoj osnovi vracaju inostrani dugovi

VIP clan

pre 13 godina

Odlicno. Nadam se da je vest tačna. Treba prodati još dobrih firmi, pa ako Naprednjaci dođu na vlas da nemaju gdje da postave direktore. A narodu svakako ne može biti gore.

matori

pre 13 godina

Najverovatnije je tačna ova pretpostavka, sa tom malenom razlikom što nije 30% nego 31%.
Upravo je tako i planirano, a ceo tender i cirkusijada oko toga, samo je bila predstava za "publiku"...

Podsetite se da je od samog početka, u kalkulaciji za 51% "Telekom"-a, veoma često bilo reči i o tome da će predmet prodaje da bude i onih 20% koje već poseduju Grci.
Upravo je to bio razlog da svi potencijalni kupci odustanu, jer su očekivani iznos od 1,4 mlrd eura za ovih (naših) 31% smatrali za previsoku cenu!

Austrijanci su bili pažljivi, učinili pravilnu procenu i dali korektnu ponudu!
To sada nekako mora da se dozira domaćoj javnosti, jer bi inače, stvari mogle da se završe na nekoj međunarodnoj arbitraži ili sudu, pa umesto koristi bi mogla da nastane povelika šteta...

Dragomir

pre 13 godina

Znači ne mogu da verujem kako je Olji uspelo da na istom mestu spoji neverovatna gosta.Jedan od gostiju nema pojma o privatizaciji Telekoma iako je do nedavno bila ministar u tom resoru.Drugi gost u želji da bude plastično duhovit uporedjuje prodaju Telekoma sa prodajom svog odela.Treći gost živi u nekom svom virtelnom kontejneru i svu besedu zasniva na lekcijama sa svojih predavanja.Ovoliko nebuloznih izjava u kratkom vremenu jedne emisije je za respekt.Narodu nije i ne treba da bude bitno što će cene Telekom usluga biti više već treba da se fokusira na kvalitet.Nije bitno što će profit ići van naših granica već je bitno da će Telekom dobiti korporativni menadžment.Nije bitno što će radnici ostati bez posla već je bitno da se smanji zaduženje države.Da nije žalosno bilo bi smešno.Naša država duguje oko 30 milijardi eura i sa 840 miliona ima samo da pljucnemo na vreo tiganj.
Ja lično sam ogorčen gomilom gluposti koju je vladajuća garnitura izrekla na ovu temu u zadnjih desetak dana.Ni jedan pametan razlog,ni jedan respektujući argument.E zato ćete gospodu da grejete opozicione klupe a neki možda i malo neudobnije smeštaje.

Нино Белов

pre 13 godina

Лаку ноћ Србијо.
Дан после тек следи, ваљда ће мо се онда проредити и прочистити од ове мафијашко-експертске власти.
Мислим да је ово кап која је прелила чашу већини грађана ове напаћене државе.

Саша

pre 13 godina

И наравно,ово се дешава у свим нормалним државама,јел тако? Или је овакав безобразлук и изигравање народа могуће само у банана државама, каквом нас је направила ова власт?

Miki

pre 13 godina

Ako vam damo 10 miliona eura ispod stola, da li bi cena mogla da bude 840 miliona eura za 30% akcija?

Ova prodaja nije u skladu sa zakonom, jer ima dosta prostora za korupciju.

alex

pre 13 godina

Demokratska stranko, od mene vise neces dobiti glas!
Ne padam vise na zastrasivanja da ce radikali i njihovi derivati doci na vlast!
Lopovi!

DzoniKG

pre 13 godina

O ovoj pljacki sam vec pisao 100 puta ..u svakom slucaju firma koja je imala prihod veci od milijardu eura i profit pre investicija od skoro 500 miliona eura se daje za saku pirinca da bi se preziveli izbori i od sad ,nadalje i ubuduce te pare ce da se odlivaju u inostrastvo jer stranac nece da profit cuva ovde u carapi vec ce da ga salje svojoj centrali ,taj odliv ce neko morati da nadoknadjuje a to je ko do mi gradjani.Price o tome kako mora da budu privatni su smesne http://www.telenor.com/en/investor-relations/major-shareholdings/ npr Telenor je drzavni ,zajedno sa drzavnim bankama drzava ima 60% vlasnistva a Norveska je NAJBOGATIJA zemalja sveta..da im ovi nasi dodju na vlast 2-3 godine i krenu sa rasprodajom i kradjom bili bi cas posla beda.

iskren

pre 13 godina

VIP je licencu za mobilnu telefoniju platio 300 miliona evra , a sad ce za 850 miliona da dobije kompletnu telekomunikacionu infrastruktutu i operatore mobilne i fiksne telefonije i interneta u Srbiji i RS, kao i operatora mobilne telefonije u CG. Lepo!
Ako vam nije jasno o cemu se radi pritajte profesorku Aleksandru Smiljanic.

Vs

pre 13 godina

Da vidis sad kad Mrka sutra zavrsi sa Beskom..Gazela dobije jos 18 traka,pod Beogradom protrci metro a obicnom svetu se zaviore osmesi..Sve sto nam se desava smo nekako zasluzili.

deutschland

pre 13 godina

Zasto se sve radi skriveno od javnosti? Ko odlucuje o svemu ovome? Zar nemamo pravo da znamo sta se desava kroz jednu normalnu proceduru?

Cika Denis

pre 13 godina

Ova vlast je izgleda odlucila da od nas napravi totalne budale! Zasto im neko(novinari koji nisu na platnom spisku, neko u skupstini...) ne stave ovako crno na belo: Prodali ste Karicev Mobtel Telenoru za 1,4 miliarde evra! Prodali ste sada MOBILNU telefoniju Srbije, FIXNU mrezu Srbije, Crne Gore i Republike Srpske za 840 miliona evra! I jos su uzeli da nam objasnjavaju kako je to super i fantasticno. Eeeee, doci ce i ti izbori jednom...

Ko glasa ponovo za ove ćelava mu keva

pre 13 godina

Kakva demagogija, kao 95% novca će ostati u Srbiji, a dobiće otkaze samo oni koji ništa ne rade.
Zar je tako teško pitati kako je bilo u okruženju? Znači ostalo je poslušnika ihaha, a dobilo je otkaz više od pola radnika koji će na grbaču ove jadne države. Profitom apsolutno raspolaže poslodavac, bože mili kakvi ekonomisti.

j

pre 13 godina

steta sto u emisiju nije bio pozvan i neko ko bi zastupao tezu protiv prodaje telekoma jer je mnogo onih koji ne zele prodaju makar na ovakva nacin i smatraju je krajne kriminalnim cinom a gospodim #ekonomista# koji prica sa beskrupuloznom radoscu o otpustanju radnika treba da proba da sa svojim super sposobnostima nadje posao juznije od beograda. lako je sa pedijastala u beogradu pricati #sposobni ce naci posao#, gospodine sposobni probajte u leskovcu, pirotu, vranju, boru, zajecaru ... znate i oni su u srbiji samo nemaju mogucnosti kao beograd i zato ce i otpustanja biti samo juzno od beograda a to rade i sve druge strane firme. svi trebamo da skolujemo decu da mogu da odu u beograd

Duki

pre 13 godina

Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

Mirko

pre 13 godina

A di neko hoce da kupi ovu nasu Vladu i predsednika i da im da otkaze jer od nih niko nista ne radi.Pardon,gresim,rade al za svoj dzep.

voja

pre 13 godina

"TRANSPARENTNO", nema šta, kao i sve drugo, u ovoj državi.
"Žutima" je bitno da obezbede pare za predizborni marketing, a što uništavaju Srbiju, nikom ništa.
Za ove mućke i protivzakonitu prodaju Telekoma neko mora da odgovara.

Ako ovo nije prevara, ne znam sta je

pre 13 godina

Da pojasnimo u cemu se sastoji muljaza:
- Austrija placa 840 miliona za Telekom (30%)
- Dobija jos 20% tako sto VIP licencu menja sa Dojce Telekomom, koji drzi OTE (20% naseg Telekoma).
Tako Austrija dobija 50%, za 840 miliona, uz odricanje od VIP-a. Nasa vlast, koja je zapela iz petnih zila da se dokopa nekih para, nece dobiti vise od 840 mil.
O ovome je detaljno pisao Blic 21.4, pre 10 dana. Problema bi moglo biti sa Komisijom EU zbog povrede antimonopolskih zakona.
Ima li jos nekog ko misli da je ovakvo igranje sa Telekomom pametno, sem onih koji moraju ovo da hvale "po sluzbenoj duznosti"?

Saša.

pre 13 godina

Danas je u zemlji Srbiji normalno postalo da se krši zakon, a još normalnije da vlast krše te zakone. Prodaja Telekom Srbije nije bila ni tender ni nešto što je ličilo na isto, već nagodba sa trećim licem, a sve zarad novca koga su strpali u svoje džepove i naloga iz inostranstva koji su morali ispuniti da bi dobili i ostali na vlast.
Ne znam zbog čega se ćuti, kada se zna da su pojedinci iz vrha vlasti i oni oko nje za provizije u ovom poslu uzeli debelu lovu i da se prodaja morala desiti jer bi letele glave. Ako ljudima sada nije jasno zbog čega se izbori nisu davali, a politička struktura u zemlji se totalno promenila od poslednjih izbora, odgovor ste dobili - zato što se morao prodati Telekom. Sa tim parama će se dobiti sledeći izbori, a u sledećem mandatu će ta nova, odnosno ista vlast kao što je i sada, prodati i Elektroprivredu Srbije odnosno EPS. Sa time će i njihov "posao" u ovoj zemlji biti završen. Prodaće sve državne resurse koji se ne prodaju, tako da se za ništa i nikada nećemo u budućnosti pitati, a naša deca raditi za par stotina evra, ako se pre toga ne isele iz Srbije. Nadam se da ljudi vide ovu prevaru i ako se sadašnja vlast ne otera u što skorije vreme, teško nama.

P.S. Imao sam utisak da je emisija "Utisak nedelje" večeras bila partijsko glasilo vlasti, koja će uz pomoć gostiju objasniti zašto je dobro prodati Telekom. Za onog ekonomistu koji kaže da čeka dan kada Srbija neće imati državnu imovimu i da je to znak da je zemlja postala normalna, podsećam ga da je "Telenor" državna norveška kompanija, "VIP" austrijska, "Dojče Telekom" nemačka državna kompanije itd.itd.itd. Ako ćemo mi normalni postati kada prodamo sve državno, kakvi će onda oni "jadni" ostati...!

Rak Sebastijan

pre 13 godina

Stevanovicu, prijatelju, batali ti tu ekonomiju. Nije to za tebe. Ali mozes prvo i da isprobas svoju teoriju na pijaci-probaj od seljaka da kupis kilo paradajza za 5 dinara(Telekom, odelo, paradajz-princip je isti). Majko moja ko sve nije "ekonomista" danas!

Megi

pre 13 godina

Kako Olju nije sramota da pravi ovakve emisije u kojoj su svi manje vise za prodaju Telekoma? To je kao realno raspolozenje u narodu? Sramota.

Mi

pre 13 godina

PUKLI SMOOO!

Jos samo da nas prodaju i to je TO !

Ajde prodajte i EPS pa da spakujemo svako svoje stvari u krpu pa da se selimo na neku drugu planetu !

Na ovoj vishe nista nije nashe !

ALAL VERA !!!NAJGORI STE !!!

Nema GORIH OD VAS!

poznavalac

pre 13 godina

gledao sam sinoćnu emisiju i razočaran sam kao nikada do sada u Olju. Gosti su bili blago rečeno nekompetentni i gomila paušalnih i netačnih tvrdnji je izrečeno. Ako nam je Ekonomski fakultet takav, nije čudo što nam je ekonomija propala.

Provincijalac

pre 13 godina

"Ja mogu da kažem da neću da ga prodam. Ako meni pare jako hitno trebaju, znači ako neko sazna da sam u nuždi, možda ću morati da ga prodam i za 50. Nema razlike između odela i 'Telekoma', princip je isti", kaže Stevanović.

Ja ne znam da li je mogao da napravi bolje poredjenje ovaj nas ekonomista, samo ja bih uveo malu modifikaciju - ne prodajemo mi odelo, mi prodajemo GACE jer nam je samo to ostalo! A kad te neko vidi bukvalno golog kako prodajes poslednji komad odece malo je ocigledno da si u nuzdi i da ti treba lova da prezivis!

David

pre 13 godina

E to volim da čujem, država prodala i poslednje preduzeće za siću... Biće novih otpuštanja... Ako ne dođemo do cifre od 500.000 zaposlenih 1.5m penzionera i 3 m nezaposlenih ništa nismo uradili... Idemooo živeo Srbistan...

Коста

pre 13 godina

Заклали су вола за кило меса. Мафија из демократске странке која је распродала Србију, продала је последње профитабилно предузеће. Па ... вам лоповску, покојни Ђинђић у кога се заклињете је откупио Телеком 2002. Ви сте га продали за шаку долара да би добили изборе! Издали сте земљу за фотеље. Надам се да ће вас и Ромска партија изгазити на изборима. Да ће те проћи као ЈУЛ!

nemate dovljno kredita...

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, momentalno treba izaci na ulice. Pazi, evo vam 30% sad i 21%(gratis) posle izbora, a vi nama 800,000,000 na ruke da preveslamo Vlahe. Rece Cvetkovic pre neki dan da pare od Telekoma nece stici pre izbora, a ostala ekipa ga shvatila ozbiljno pa ubrzavaju stvar. Hajde Baraceva, pozivaj na ulicu, svi iole bitni na politickoj sceni su ista ekipa i ne verujemo im nista!

Nik

pre 13 godina

Pa vi opet glasajte za ove na vlasti. Krivite Slobu za ovih 10 godina, krivite Nikolica sto je strajkovao gladju ili cime vec. Ne, KRIVI ste vi i niko drugi.

boki

pre 13 godina

Sramota šta i kako rade. Zoran Đinđić je vratio telekom u državno vlasništvo tako što je kupio akcije od italije koje je prodao Milošević. Borise sad vidiš na delu čiji si naslednik !!

dzo

pre 13 godina

gore nego na pijaci, sve ste prodali, pokrali, namestili spustili cene i prodali za sicu, pitam kada ste kupili neku stranu jaku firmu?

sašo

pre 13 godina

udarila beda po Srbiji pa daj šta daš samo da mi legnu pare da neodemo u kanal(vladajuća koalicija)..Dobro i šta ćemo posle da prodajemo???Srbija beduinska država!

Moma

pre 13 godina

Analitičnost gostiju u "Utisku nedelje" je zabrinjavajuća! Šteta što neko ozbiljan nije došao u emisiju da pokaže koliko besmislenih činjenica je u tako kratkom vremenu izneto. Evo samo kratkih natuknica koje to potvrđuju:
1. Čak i da novi vlasnik otpusti partijski kadar iz Telekoma, partija će ih zaposliti na drugom mestu pa će i dalje biti na grbači ovog naroda,
2. Procenu vrednosti Telekoma ova država je platila uglednoj kući ( Sitygroup , ako se ne varam ), pa priča da je cena odokativno data i previsoka je smešna,
3. Trend razvoja Telekoma daje za pravo svim onima koji misle da će i u budućnosti dobro poslovati,
4. Sa sto pedeset miliona evra dobiti, Telekom može uspešno da finansira svoj razvoj ( modularna tehnologija koja se postepeno uvodi ),
5. Priča da država profit uzima za budžet je smešna, država će budžet namaći ili od privrede ili od kredita, a znamo kolike su kamate na kredite. U svakom slučaju, poreski obveznici su ti koji to plaćaju. Ne mislite valjda da država tih sto pedeset miliona neće namaći na drugoj strani?
6. Pa onda japanske nuklearke i narodnjaci! E, moja profesorko Dano! Mnoge zemlje imaju u svom vlasništvu kompanije koje odlično rade. Nije problem vlasništva već potrebe da se partijske neznalice po svaku cenu udome u državne firme. Jednostavno, firme treba depolitizovati i sve će biti OK!
7. Kad se izvrši depolitizacija, pojaviće se uspešan rukovodeći kadar pa će korporativno upravljanje biti sasvim OK, ovako ispade da su Srbi stvarno glup narod,
8. I konačno nešto o Sartidu koji se stalno spominje kao uspešno privatizovana firma, što jeste, bez svake sumnje. Ali, šta je krajnje sumnjivo? Sartid je prodat za nešto preko dvadeset dva miliona dolara, a država ( narod ) je vraćala kredit od milijardu i osamsto miliona DEM. E, to je već žalosno!

Zoran

pre 13 godina

Gledao sam Utisak nedelje, i sada žalim zbog toga. Ostaje gorak ukus u ustima da nas počev od bivše neiformisane ministarke, a sada sekretarke, ps do ekonomiste iz Bosne, do nazovi profesorke Ekonomskog fakulteta, svi smatraju za maloumne. Sramota šta su njih troje sve sinoć izgovorili da bi opravdali prodaju Telekoma. Onoliko ružnih reči o sopstvenom narodu, bože, izgleda da eliti narod treba samo za glasanje, a u svim ostalim situacijama je balast i sramota. Posebno sramota ako glasa za opoziciju ili nije zadovoljan životom u našoj bajkovitoj zemlji.Olji Bećković svaka čast na reagovanju, na vođenju emisije i objektivnosti. Voleo bih zbog gostiju da se vlast promeni i da oni iskažu svoje sposobnosti u novim uslovima, kako rekoše za radnike Telekoma koji će ostati bez posla, sramota.

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ovo ako je istina, trenalo bi pod hitno pohapsiti komletan drzavni vrh!! Oprosti im boze neznaju sta rade!! Na ovakav nacin tajno rasprodavati drzavu i jod za tepsiju ribe!! Kriminal!!! Korupcija takodje!!

zanatlija

pre 13 godina

Slažem se sa većinom komentara, ali meni prodaja telekoma liči na postupak neodgovornog zanatlije koji prodaje alat kojim zarađuje da bi platio jedan dug, a kad ostali dugovi dođu na naplatu prodaće bubreg(EPS), i tako još godinu dve, a posle potop.

gggg

pre 13 godina

Ne vredi vise pricati i kritikovati sadasnju vlast, nema ni smisla ni efekata !
Oni nas jednostavno prave budalama svaki dan, vredjaju nam inteligenciju i pljuju u lice !

steva

pre 13 godina

To što prodajete nijee Vaše, zato vam je lako oko cene i zato su vam objašnjenj vaših postupaka tako bezvezna da prosto vređaju zdrav razum.

Dušan

pre 13 godina

Komentare na Utisku nedelje (1.5.) od prisutne gospode ni pas sa maslom pojeo nebi.
1. Telekom prodaju da se ne zaposljavaju ljudi po partijskoj vezi.- prodaje ga vlast da se spasi sama od sebe- kad je ova vlast zaposljavala ljude po partijskoj pripadnosti,nemoguce da to rade, a treba im jos jedan mandat?;
2. Kad se proda, usuge telekoma ce poskupeti dva(2) puta, a kvalitet usluga ce se povecati pet(5) puta-a nemoguce je da cene ostanu iste, a kvalitet usluga da se poveca za dva(2) puta-cene ce se povecati dva puta, a na TV ce nam objasniti da se i kvalitet povecao samo sto mi to ne primecujemo;
3. Gospodja poredi poskupljenje benzina sa povecanjem cene pretplate-pretplata je namet koji se placa bez obzira da li koristimo telefon(navela je da se uglavnom koristi mobilni, zato je i vazno da bude visoka pretplata), a benzin placamo samo kad na treba;
4. Ako je telekom drzavni u njega se ne moze zaposliti neko ko je pametan, a nije u p.stranci, vec mora da se uclani u vlad.pol.stranku i tu onda zaglupi pa ga tek tad zaposle u Telekom (Boze da li je moguce); itd.
Mene interesuje u ekonomiji sta znaci rec provizija i gde se ona primenjuje?

Stevan Jokic

pre 13 godina

SRAM VAS BILO!! Mislim da govorim u ime vecine gradjana ove napacene zemlje kojoj nije vazna cena hleba i ciji gradjani ne koriste fiksni telefon kako rece uvazeni "ekonomista" A.Stevanovic?! Da nije TUZNO zaista bi bilo smesno.

Duca

pre 13 godina

Zanima me da li će tužilaštvo nešto preduzeti, jer ovo je direktno kršenje zakona i zloupotreba položaja. Već je opšte poznata i uobičajena stvar da vlada obmanjuje javnost i mahinacijama puni svoje džepove. Motivi sramne prodaje Telekoma – zna se, još koja provizija u njihove džepove, a ostatak u popunjavanje praznog budžeta , a posledice ćemo već osetiti svi mi na svojim leđima. Zar zakon za njih ne važi?

Aleksandar

pre 13 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ekonomskim stručnjacima koji bi sve srpsko prodali. Po njima, mi smo glupi da budemo gazde. Pa ajde i njive da prodamo austrijancima, neka oni gazduju, a mi, glupaci, mi ćemo da kopamo.
Za bivšu ministarku nemam komentar. Ona, ni o ekonomiji,a ni o Telekomu, ne zna ništa, pa joj treba opostiti. Ne zna šta radi.
Narod treba da zna da su i u Nemačkoj i u Austriji telekomi u vlasništvu države. (Mora da smo mi pametniji te hoćemo da naš telekom prodamo.)

The real Mef

pre 13 godina

Secate se one veceri i divljanja huligana u Italiji? E, tad je prodat Telekom. Telekom prodat, a nama oci zamazane sa Ivanom Bogadnovim...

luka

pre 13 godina

Pa treba vas nabiti u Sibir na 50 godina. Ministarka za telekomunikacije, gradjevinski inzinjer, naravno iz G17 ili ti URS! Naravno nista bez DS-a u celoj prici. Nadam se da ce vam neko suditi zbog ovoga kad tad!

Siki

pre 13 godina

Ne sećam se da sam ikada gledao Utisak nedelje koji je imao lošiji izbor gostiju. Sve troje su bili kao da ih je odabrao lično Mirko Cvetković da ubede gledaoce da je prodaja Telekoma jedina moguća opcija. Pored toga, nikada nisam video da troje gostiju budu tako jednoglasni i jednoumni, da svoje stavove potkretpljuju vrlo plitkoumnim i neutemeljenim argumentima, pri čemu imaju veoma nadmen stav.

E moj narode...

pre 13 godina

Za izvršnog direktora VIP mobajla je prošle godine, na opšte čuđenje zaposlenih, postavljen Grk, Tanasis Kacirumpas. Sada je jasno da je prodaja Telekoma odavno dogovorena, da grčki OTE (u vlasništvu Deutsche Telekoma) preuzima VIP i da su provizije našoj korumpiranoj eliti podeljene. Naravno, sve ovo oko nazovi tendera bila je groteskna predstava za narod...

Građanin

pre 13 godina

Floskula da će stranac da ulaže, te da će 95% posto ostati u Srbiji - pa što je onda pokojni Đinđić pričao upravo suprotno!? Jesu li uložili u NIS? Da li su rafinerije modernizovane!? Zašto bi ulagali ako ne moraju!? Zašto su ISDN i ADSL pušteni tek kada je povraćeno većinsko vlasništvo na Đinđićevu inicijativu!? O kakvim se tu ulaganjima radi, ako ljudi već vraćaju fiksne priključke i broj korisnika se smanjuje. Broj korisnika u mobilnoj je veštački naduvan fiskalnim kasama, i to je jedna kriminalna pljačka privrednika i nema nikakvog razloga da ta fiskalna komunikacija ide baš preko GPRS-a, ona može da ide i običnim dial-up modemom, ili bilo kakvim drugim Internetom! Pa nemamo samo mi fiskalne kase, imaju ih i drugi i te fiskalne kase mogu da se nakače na razne vrste modema!

mamooolivam bash

pre 13 godina

"državna sekretarka za digitalnu agendu" misli da je to moguce.a vest je javio "zamenik sekretara sekreterijata agencije pri agenciji za sekretarijate"

beka

pre 13 godina

Ja bih pitao sve ove što su za prodaju - DA li bi prodali svoju kuću ili stan bilo kome s tim da se u ugovoru navede da za dobijen novac moraju da plaćaju kiriju celog svog života kao i njihova deca, i svi njihovi potomci da budu podstanari, naravno dok se ta crkavica ne potroši? Naravno da ne bi- s toga ko potpiše prodaju treba da odgovara kao i svi saučesnici!

Loodaya

pre 13 godina

Ako se ova vest ispostavi tacnom, onda zaista vise nema sumnje da zuti na sve spremni samo da bi kupili koji dan duze u foteljama.

nijedan od ponuđenih odgovora-nopo.org.rs

pre 13 godina

Neće vas spasiti ni novac od Telekoma, ni status kandidata, ni regionalizacija na sledećim izborima. Džaba se mučite.

Ko glasa ponovo za ove ćelava mu keva

pre 13 godina

Kakva demagogija, kao 95% novca će ostati u Srbiji, a dobiće otkaze samo oni koji ništa ne rade.
Zar je tako teško pitati kako je bilo u okruženju? Znači ostalo je poslušnika ihaha, a dobilo je otkaz više od pola radnika koji će na grbaču ove jadne države. Profitom apsolutno raspolaže poslodavac, bože mili kakvi ekonomisti.

Djordje

pre 13 godina

Evo našeg kvalitetnog kupca, kako kaže prof. Danica:
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/telekom_austrija_i_telekom_srbija_koja_kompanija_je_uspesniji_finansijer_politickih_stranaka.xhtml

DJole

pre 13 godina

E moji Zuti ipak je otislo 51% za manje od 1,4 milijardu, nemojte da mazete narod sa 30% nismo zaboravili na Grckih 20%. A tako ste se upljuvali da nece ici ispod cene. KAKO VAS NIJE SRAMOTA LOPOVI JEDNI. Prodajete porodicno srebro za tepsiju ribe.

Mirko

pre 13 godina

A di neko hoce da kupi ovu nasu Vladu i predsednika i da im da otkaze jer od nih niko nista ne radi.Pardon,gresim,rade al za svoj dzep.

devitdd

pre 13 godina

Rezime;
Predizborna kampanja DS ce biti iz sredstava JP Telekom,koji su stvorili gradjani Srbije!!!!!!!!!!
A predizborna kampanja SPS-a koalicionog partnera DS is poskupljenja struje i gasa;koji placa,deo odgovornog gradjana koji imaju kakva takva primanja!!!!
Pogledaj dom svoj Andjele,
Skini paucinu s ociju....!!!!

AntiDS

pre 13 godina

Bojim se da se jednog jutra ne probudim i cujem na jutarnjem programu kako me je drzavala prodala zajedno sa 30% stanovnistva nekoj stranoj kompaniji!!!!

AntiGlob

pre 13 godina

Telekomunikacioni resursi su najprofitabilniji nacionalni resursi i kao takvi posebno atraktivni u globalističkoj kolonizaciji i pljački ostataka slobodnog sveta, jer osmogućuju ogromne profite, a što je, inače, jedini interes kapitalističkih tržišnih odnosa?!
Tako ostvareni ogromni profiti se manjim delom reinvestiraju u poboljšanje kapitalne efikasnosti radi što efikasnije eksploatacije nacionalnih resursa, a veći po pravilu transferišu u "multinacionalnu centralu"?!
Guverner centralne banke Filipina je nedavno upozorio da su u protekle dve godine 54 multinacionalne kompanije "transferisale" preko 300% profita?!
Kupovinom nacionalnih resursa u stvari kupuje se "dozvola" za pristup nacionalnom tržištu i "eksploataciono pravo", često po privilegovanim i monopolskim uslovima, jer je motiv samo sticanje "ekstra-profita", a ne "nacionalna dobrobit", kako se to nastoji "lažno prikazati" i čime se dugoročno raubuju i osiromašuju nacionalni resursi, a nacija pada u ekonomsku i političku zavisnost stranih gospodara?!
Bez ekonomskog suveretite nad nacionalnim resursima, nema ni političkog suvereniteta, zbog čega će prodaja TELEKOM SRBIJA odmah nakon izbora biti poništena,a a vinovnici ove "nacionalne vele-izdaje" procesuirani u skladu sa zakonom?!

krstivoje

pre 13 godina

Nije vec prodat..nego preprodat,neko je vec odavno macno sitnu proviziju od 120-miliona eura,zamalo da Olja u emisiji otkrije jos i ko je uzeo lovinu. Ucesici u emisiji utisak nedelje bili su iz jednog tabora koji odslikava zasto nam je drustvo toliko uronulo i bezlicno,sva njihova objasnjenja su puna neznanja i najbolji dokaz da su izbori neophodni odmah,ispade Olja poznaje celu materiju bolje od njih vajnih experata,nikakvo cudo jer oni vec 11- godina bave se prodajom i pljackom drzavne imovine A NE UPRAVLJANJEM DRZAVNE IMOVINE,te stetocine treba odmah odstraniti od drzavnih jasala. Sta moze da uradi opozicija,pa ako im padne na pamet a za nadati se da hoce ONI - moraju koliko sutra u skupstini da formiraju odbor koji ce da preslisa vladu povodom ovog debakla,na to imaju ustavno pravo,i da podnesu ustavnom sudu zahtev za trenutnu prinudnu zabranu aktivnosti po tom pitanju dok se stvar u parlamentu neobjasni. NARAVNO DA POSTOJI KVALITETAN NACIN ZA UPRAVLJANJE DRZAVNOM IMOVINOM i to ce svakako nova vlada imati prilike da pokaze u praksi,ima jedna zemlja koja to vrhunski radi za dobrobit svoje zemlje i gradjana a to je Austrija,oni imaju nesto sto se zove drzavni holding OIAG- austrija industri akcionarsko drustvo,i njihov telekom koji hoce da kupi nas bio je do juce u upravljackom sistemu drzave pa eto dokle su dogurali,znaci odmah izbori i totalno demontirati ovaj talibanski parti-tajkunski nacin upravljanja i uz pomoc evrope napraviti civilizovanu drzavnu upravu.

djordjoka

pre 13 godina

S obzirom da imam drugare u telekomu Crne Gore mogu da kazem:
ne da ce da otpustaju ljude bez kojih se na terenu ne moze nego ce sve da prsti. Oni koji ostanu glave nece moci da dignu od posla. I to nece znaciti da ce biti mirni do sledecih otkaza. Otpustanja ce biti u stilu kosidbe u Rajcu. A za bumbare ne brinite. Svi ce oni imati zvanja menadzera. Zivi bili pa videli. Ziveo prvi maj.

Zmaj

pre 13 godina

E to je ono o cemu sam pisao dok je Nikolic kao strajkovao gladju i zedju. Dok je on verovatno u dogovoru sa Tadicem izigravao neku farsu i svu paznju gradjana usmerio na tu svoju lakrdiju, ovi su se tiho dogovorili sa Austrijancima o prodaju Telekoma bez mnogo prasine u javnosti. Kad ozvanice prodaju vec ce biti kasno da se ispravljaju losi dogovori, a oni ce isplivati sigurno kad neko strucan malo dublje zagrebe ispod povrsine. Pare za izbore su dakle obezbedjene. U infrastrukturu ce otici mrvice, a cim se otvori debata o prodaji Telekoma pocece agresivna predizborna kampanja DS-a. Koja banana drzava...

Aca

pre 13 godina

Kao ekonomista stidim se izjavom profesorke Dane Petrovic da pare od Telekoma treba da idu za vracanje spoljnog duga

Ono koliko sam ja uspeo da naucim na tom fakultetu i ono sto sam ubedjen da bi 99 % ekonomista reklo je da pare od prodaje Telekoma moraju posluziti da se naprave novi kapaciteti, uposli radna snaga i tako podigne standard u zemlju i mogucnost da se na realnoj i zdravoj osnovi vracaju inostrani dugovi

hehe

pre 13 godina

Pa naravno.Ja sam to ocekivao.Veliki su igraci u pitanju i velike pare da bi se prepustile nekom drugom.Nije Tadicu problem EU nego da parice legnu pa posle izbori.

Dragana

pre 13 godina

Nije čudo što nemamo menadžere, kad ekonomiju predaju ovakve ličnosti kao što je Danica Popović. Nije se čulo od nje ni E od ekonomije u celoj emisiji.

svetlanast.

pre 13 godina

u srbiji je sve moguce pa i tvrdnja bivse ministarke za telekomunikacije da se ne seca koja je agencija uradila procenu telekoma, a da je znala da ce biti takvo pitanje "da bi pogledala pre emisije".bivsa ministrka uopse ne deluje glupo pa je neverovatno da je toliko neobavestena.cini se da ljudi iz vlasti zaista potcenjuju gradjane u srbiji, samo do kada?

Neko spolja

pre 13 godina

Ima li smisla uopšte komentarisati ovu vest? Šta je bio predmet tendera? 50% za 1,4 MLRD, ili šta ponudite, pa da pregovaramo? Srbija, strane investicije, pravna država, javne nabavke, tenderi = misaone imenice. Kupac pritom nije neki tajkun ili fond iz Kajmanskih ostrva, već renomirani operater iz EU, koji je naravno svestan da se radi o mutnom poslu. Ili je dobio potvrdu da niko neće ići u tužbu, ili je ovo samo patka, koja će sutra biti demantovana. Koliko je meni poznato, vlasništvo Telekoma i bez ove "prodaje" nije čisto. Šta bi sa Karićima i Mobtelom 90tih, šta bi sa famoznim dugovima i vlasništvom. U svakom slučaju, ode još jedna zlatna koka, Srbija dobija crkavicu, koju troši za pola godine, a šta posle?

Duki

pre 13 godina

Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

Teddy Picker

pre 13 godina

Da sam znao sta ce ovi da naprave od zemlje zivot bi dao za Slobu. Ljudi mi nista nemamo, kakva smo mi drzava? Mislim da nikad nismo bili u goroj situaciji, samo se ceka ozvanicenje propasti.

Vuk

pre 13 godina

Ako ovako bezobzirno prodaju nas Telekom, trebali bi da blokiramo centar grada dok vlada ne podnese ostavku. Kakvi strajkovi gladju, kakvi bakraci, ovo su ozbiljne stvari. Ne samo ova privatizacija, nego celokupna ekonomska politika koju nam namecu ovi neoliberalni ekonomisti.

Зоран

pre 13 godina

"Popovićeva navodi i da ako do prodaje "Telekoma" dođe, novac nikako ne bi smeo da se vrati u Srbiju i da ode u potrošnju, već bi morao da posluži za otplatu inostranog duga.

U suprotnom, postoji opasnost da u predizbornoj godini bude nenamenski potrošen."

***** ти ту наменску потрошњу кад продајеш најбоље предузеће да вратиш дуг.

Rasprodaja

pre 13 godina

Zar i nas, srpski deda Mraz, laze decu? A kleo se u svoju sedu bradu da nece prodati Telekom bud-zasto, i da pare nece potrositi na vracenje kockarskih dugova, vec za nabaku novih igracaka!
SRAM GA BILO SEDE BRADE !!!

Vs

pre 13 godina

Da vidis sad kad Mrka sutra zavrsi sa Beskom..Gazela dobije jos 18 traka,pod Beogradom protrci metro a obicnom svetu se zaviore osmesi..Sve sto nam se desava smo nekako zasluzili.

lela

pre 13 godina

Srecom imamo informaciju iz prve ruke, a do sada smo samo sumnjali da nam rade iza ledja:)

Najvise me zapanjuje cak i pomalo plasi cinjenica da toliko misle da su mocni i nedodirljivi. Nista ih ne sprecava. Ni zakon, ni religija, ni misljenje naroda koji ih placa.

Mene kad neko makar popreko pogleda, pomislim - cek, mozda sam negde pogresila.

Građanin

pre 13 godina

Najstrašniji su ovi naši ekonomisti koji uopšte ne razmatraju odliv deviza kroz dividende posle prodaje! O povećanju troškova da ne pričamo! Iz kojih sredstava će se nabavljati devize za dobit - iz kredita ili izvoza električne energije!? Posle koliko vremena će se anulirati prodaja Telekoma - 8 meseci!? Pa Telekom ne posluje u Africi nego u Srbiji i guliće srpske građane! Kakve su to usluge koje će on da ponudi time što će pretplatu povećati četiri puta!? Koliko je fiksnih telefona po dedovinama i babovinama onih čiji su dedovi i babe rođeni u Srbiji!? Da li to smeju da kažu?
Posle prodaje Telekoma 1998, odmah su domaći programi za tarifiranje zamenjeni stranim čim su postali sposobni da tarifiraju uspostavu veze (CAPS 2000), a inženjeri koji su pisali te programe su proterani iz kompanije! Toliko o šansi za domaće inženjere! Ovo je kraj Internet-a i kraj fiksne telefonije jer prosto domaći građani to neće moći da plate – toliko o tome da 450 dinara pretplate ne predstavlja problem. Sada je i Vodovod uveo pretplatu, i EDB, itd.

mr no

pre 13 godina

kad su sve izmuzli, onda su ga prodali... pored ovakve vlasti i opozicije, neprijatelji srbima uopste nisu potrebni. ovi
ce nas lagano satreti sve do jednog.

Marko

pre 13 godina

Ocekujem da SNS ovog puta organizuje proteste sa kojih nas nece slati kuci. Evo prilika da izguraju stvar do kraja. Sprecite prodaju Telekoma!

Zoki

pre 13 godina

"Popovićeva navodi i da ako do prodaje "Telekoma" dođe, novac nikako ne bi smeo da se vrati u Srbiju i da ode u potrošnju, već bi morao da posluži za otplatu inostranog duga. U suprotnom, postoji opasnost da u predizbornoj godini bude nenamenski potrošen."

Naravno da ce biti nenamenski potrosen.

Ditrich

pre 13 godina

Nije bitno da li je prodat.
Nego pokusajmo da zamislimo sta ova vlast moze u ovom vremenu da uradi sa bilo kakvim novcem koji bi joj bio na raspolaganju ? Nista. Apsolutno nista.
Imali su tri godine da dokazu da mogu nesto, bilo sta da naprave. Toliko su nesposobni da bi i tocak pokvarili. Tako da mozemo da naslutimo scenario. Pare ce spiskati na opstanak, a agoniju i pljacku ce produziti za jos neko vreme. A onda ? E, to "onda" je bitno! Posle toga ce se sakrivati po nekakvim Belorusijama kao Mira i Marko. Kad ovde "eksplodira" za njih tu nece vise biti zivota.

Milan

pre 13 godina

""Pitanje je koje je bilo pre toga je koliko je bilo viška. Neće oni da otpuštaju pa da ostanu bez ikoga, dobiće otkaz samo oni koji ništa ne rade", rekla je profesorka Dana Popović.".Problem je sto ce o visku zaposlenih u prvo vreme odlucivati upravo oni sto nista ne rade i imaju vremena da kombinuju .Kad austrujanci shvate da su im ostali samo oni koji ne rade nista morace da krenu iz pocetka da grade kadrovsku bazu.

Srbo

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, onda je to vec otvoreni, neskriveni kriminal! I pored svega sto smo videli i culi u poslednjih par godina, ne mogu da verujem na sta je spala ova drzava. Neko bi morao da objasni kakav je interes nekoga da da tolike pare za 30%!? Kad se to razjasni, bice jasno i ostalo.

Zmaj

pre 13 godina

"Pitanje je koje je bilo pre toga je koliko je bilo viška. Neće oni da otpuštaju pa da ostanu bez ikoga, dobiće otkaz samo oni koji ništa ne rade", rekla je profesorka Dana Popović.

Znaci sada dok je Srbija vlasnik dela Telekoma oni koji nista ne rade nece dobijati otkaze, a kad ga prodaju hoce? Jbt koja banana drzava...

Cika Denis

pre 13 godina

Ova vlast je izgleda odlucila da od nas napravi totalne budale! Zasto im neko(novinari koji nisu na platnom spisku, neko u skupstini...) ne stave ovako crno na belo: Prodali ste Karicev Mobtel Telenoru za 1,4 miliarde evra! Prodali ste sada MOBILNU telefoniju Srbije, FIXNU mrezu Srbije, Crne Gore i Republike Srpske za 840 miliona evra! I jos su uzeli da nam objasnjavaju kako je to super i fantasticno. Eeeee, doci ce i ti izbori jednom...

matori

pre 13 godina

Najverovatnije je tačna ova pretpostavka, sa tom malenom razlikom što nije 30% nego 31%.
Upravo je tako i planirano, a ceo tender i cirkusijada oko toga, samo je bila predstava za "publiku"...

Podsetite se da je od samog početka, u kalkulaciji za 51% "Telekom"-a, veoma često bilo reči i o tome da će predmet prodaje da bude i onih 20% koje već poseduju Grci.
Upravo je to bio razlog da svi potencijalni kupci odustanu, jer su očekivani iznos od 1,4 mlrd eura za ovih (naših) 31% smatrali za previsoku cenu!

Austrijanci su bili pažljivi, učinili pravilnu procenu i dali korektnu ponudu!
To sada nekako mora da se dozira domaćoj javnosti, jer bi inače, stvari mogle da se završe na nekoj međunarodnoj arbitraži ili sudu, pa umesto koristi bi mogla da nastane povelika šteta...

Shone

pre 13 godina

Au kakav cirkus, kakva papazjanija od svega... novac im je toliko ocajno potreban da su postupali po metodi bolje ista nego nista i daj sta das..samo da prodamo.. koja pijaca, koji ekono vandalizam.. Sta ce samo kada "speru" tih 840mil da prodaju jos 30%???

iskren

pre 13 godina

VIP je licencu za mobilnu telefoniju platio 300 miliona evra , a sad ce za 850 miliona da dobije kompletnu telekomunikacionu infrastruktutu i operatore mobilne i fiksne telefonije i interneta u Srbiji i RS, kao i operatora mobilne telefonije u CG. Lepo!
Ako vam nije jasno o cemu se radi pritajte profesorku Aleksandru Smiljanic.

slobodan

pre 13 godina

Ali nas niko nije pitao, "zele li gradjani Srbije da se proda telekom?". Ako vlasti trebaju pare, neka se posluze onim sa njihovih privatnih racuna, koje su vec pokrali, a ono malo "naseg", neka ostave na miru!
Nadam se da ce expresno biti pohapseni i osudjeni cim padnu sa vlasti.

Zlopamtilo

pre 13 godina

Jedini problem je što ovo nije iznošenje na prodaju .Ovo je prodavanja "ispod žita" što pokazuju ovi naknadni pregovori posle neuspelog tendera(?!). Koliko je njima potreban taj keš od telekoma ....To je toliko očigledno

Ljutko

pre 13 godina

Jasna Matic lepo danas porucuje u Blicu: "Posle prodaje Telekoma, preplata na fiksni ce poskupeti".
Direktno zavlacenje ruke u nas kucni budzet i dzep.
Moja Srbijo, hoces li opet glasati za ove raspikuce i stetocine?

Slavica

pre 13 godina

Gde se Šlaf namerači tu trava ne raste. Ostaje da prodavcima poželimo sudbinu Šlafovih saradnika, onih koji su loše prošli:
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/cuveni_posrednik_u_kupoprodajama_telekomunikacionih_preduzeca.xhtml

pera kojot SG

pre 13 godina

ovo sta se radi sa telekomom je cist banditizam ove tzv vlade oni mogu u bezcenje da prodaju svoju licnu svojinu ako imaju bilo sta- sto se tice gostiju u utisku to je jednostavno bilo muka za gledati oni su bukvalno u u svakoj recenici bili u kontradikciji sami sa sobom -SRAMOTA

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...eto, kako izgleda TRANSPARENTNOST tenederskih prodaja u Srbiji...ali ne samo njih...uglavnom nam je sva državna politika ovakva...A, što se prodaje Telekoma, aranžman je napravljen, ako me sećanje još uvek dobro služi, pre više meseci, prilikom jedne posete Aktuelnog nam Predsednika Države Nemačkoj...Sada, više nije bitna cena po kojoj je deo kapitala Telekoma prodat...već način, a još više razlozi...Da li je ovako izgleda putovanje Srbije ka EU??????...

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Krajem 2006 Telekom je uzeo kredit od skoro 800 miliona i taj kredit bez problema otplacuje (i pored toga ima profit od skoro 200 miliona evra godisnje).

Kredit je na 5 godina i uskoro ce biti otplacen. Posle toga Telekom moze uci u novi INVESTICIONI period od 5 godina i da podigne kredit od MILIJARDU evra (i to ulozi u jacanje svoje pozicije u regionu, recimo da kupi operatera u Makedoniji i Bugarskoj za te pare, ili recimo kupi vecinski paket u Grckom OTEu koji i onako razmislja o prodaji jednog dela), i taj kredit bi Telekom bez problema otplacivao.

Samo da ljudi znaju kolike su mogucnosti Telekoma i koliko je to vazna firma za razvijanje nase drzave i jacanje naseg uticaja!

Ovako ce otici za jednu predizbornu kampanju i debele provizije ljudima koji nemaju nikakve sanse da ponovo dodju na funkcije!

Dragomir

pre 13 godina

Znači ne mogu da verujem kako je Olji uspelo da na istom mestu spoji neverovatna gosta.Jedan od gostiju nema pojma o privatizaciji Telekoma iako je do nedavno bila ministar u tom resoru.Drugi gost u želji da bude plastično duhovit uporedjuje prodaju Telekoma sa prodajom svog odela.Treći gost živi u nekom svom virtelnom kontejneru i svu besedu zasniva na lekcijama sa svojih predavanja.Ovoliko nebuloznih izjava u kratkom vremenu jedne emisije je za respekt.Narodu nije i ne treba da bude bitno što će cene Telekom usluga biti više već treba da se fokusira na kvalitet.Nije bitno što će profit ići van naših granica već je bitno da će Telekom dobiti korporativni menadžment.Nije bitno što će radnici ostati bez posla već je bitno da se smanji zaduženje države.Da nije žalosno bilo bi smešno.Naša država duguje oko 30 milijardi eura i sa 840 miliona ima samo da pljucnemo na vreo tiganj.
Ja lično sam ogorčen gomilom gluposti koju je vladajuća garnitura izrekla na ovu temu u zadnjih desetak dana.Ni jedan pametan razlog,ni jedan respektujući argument.E zato ćete gospodu da grejete opozicione klupe a neki možda i malo neudobnije smeštaje.

Kupujmo domace !

pre 13 godina

Ovi bukvalno mogu da rade sta hoce. Da raskrcme i ono malo sto je ostalo od ove zemlje. A ovaj narod i nezasluzuje bolje dok god cuti i trpi !

Srbijo zemljo, ima li te ?

sasa jokic

pre 13 godina

Provincijalac@ P da li si ocekivao da ce na TV-u da napravi poredjenje sa gacama? Sve jedno sta je u pitanju, ali cinjenica je da je drzava ostala bez para, i da to znaju svi, pa i potencijalni kupci. Ako neko u ovoj drzavi misli da je moguce sakriti stvarnu sliku, onda je mnogo naivan.

j

pre 13 godina

steta sto u emisiju nije bio pozvan i neko ko bi zastupao tezu protiv prodaje telekoma jer je mnogo onih koji ne zele prodaju makar na ovakva nacin i smatraju je krajne kriminalnim cinom a gospodim #ekonomista# koji prica sa beskrupuloznom radoscu o otpustanju radnika treba da proba da sa svojim super sposobnostima nadje posao juznije od beograda. lako je sa pedijastala u beogradu pricati #sposobni ce naci posao#, gospodine sposobni probajte u leskovcu, pirotu, vranju, boru, zajecaru ... znate i oni su u srbiji samo nemaju mogucnosti kao beograd i zato ce i otpustanja biti samo juzno od beograda a to rade i sve druge strane firme. svi trebamo da skolujemo decu da mogu da odu u beograd

alex

pre 13 godina

Demokratska stranko, od mene vise neces dobiti glas!
Ne padam vise na zastrasivanja da ce radikali i njihovi derivati doci na vlast!
Lopovi!

Miki

pre 13 godina

Ako vam damo 10 miliona eura ispod stola, da li bi cena mogla da bude 840 miliona eura za 30% akcija?

Ova prodaja nije u skladu sa zakonom, jer ima dosta prostora za korupciju.

Komentator

pre 13 godina

Zašto toliko buke? Jedan od razloga: svi znamo (a zaposleni u Telekomu najbolje) koliko svaka stranka na vlasti (juče, danas, sutra, uvek) svojih "kadrova" uhlebi u Telekomu da prave promaju i prodaju maglu (jer, realno, drugo ništa ni ne znaju) i to za jako lepu platu i ostale beneficije.
Scenario sa novim vlasnikom firme: svi "kadrovi" gledaju da nađu sigurnu poziciju na organizacionom stablu kompanije. Ali, sledeći potez novog vlasnika je - proređivanje (sečenje) grana na tom stablu.
E toga se plaše prodavci magle! A kako su vrlo vešti u spinovanju, uspeli su da navedu sve u Srbiji da o ovoj prodaji raspravljaju na način koji nema puno veze sa realnošću i mozgom (a jedino njima odgovara).

rex tenebrae

pre 13 godina

Ovim činom prodaje Telekoma, Karabas Barabas sa svojim ginjolom i marionetama ugasiće svetlo u pozorištu (čitaj: Srbiji).A narod neka samo posmatra.SRAMOTA!

goran d

pre 13 godina

50x sam vam to vec napisao u ove 2 godine,ali ne objavljujete. Naravno da je prodat,pa sta je ova vlast drugo i radila, nego krcmila sve do cega se dohvatila

Duki

pre 13 godina

Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

Pera

pre 13 godina

Evo principa po kojima posluje Telekom Austrije http://www.standard.rs/vesti/36-politika/7174-pretnje-iz-telekoma-austrija-verici-bara-odgovaraete-.html

Miloš

pre 13 godina

Nadam se da su ga zaista prodali, za koje pare apsolutno me ne interesuje, samo da dočekam dan kada će krenuti otpuštanja u tom leglu neradnika i nesposobnjakovića!

Nadam se da ste pametno utrošili 6500 dinara koje ste od mene iznudili pre tri godine za uvođenje ADSL-a, na zdravlje vam bili!!

Vladimir Zvezdara

pre 13 godina

Nista me ne bi iznenadilo posto ovaj tender ima toliko nepravilnosti i doneseno je toliko sumnjivih odluka da to nije normalno...

g4

pre 13 godina

Prodajom infrastrukture umesto drzavnog imacemo privatni monopol. Naravno, i racune za telefon i mobilni 5-6 puta vece, sa izuzetkom jeftinijeg interneta, ako i to ne poskupi... Prodaja Telekoma ispod minimalne cene od 1,4 milijarde je protivzakonito i za to ce morati da se odgovara.

m

pre 13 godina

...ne znam sta je pametno ali ovde vise nista nije pametno, jedni kazu jedno, drugi drugo, al jedno je sigurno nama politicari ne trebaju, nama treba menadzer, japanac koji od niceg napravi nesto a ne od neceg nista, niko od ovih politicara pojma nema, da nisu clanovi partije davno bi pocrkali od gladi...

Нино Белов

pre 13 godina

Лаку ноћ Србијо.
Дан после тек следи, ваљда ће мо се онда проредити и прочистити од ове мафијашко-експертске власти.
Мислим да је ово кап која је прелила чашу већини грађана ове напаћене државе.

Duca

pre 13 godina

Zanima me da li će tužilaštvo nešto preduzeti, jer ovo je direktno kršenje zakona i zloupotreba položaja. Već je opšte poznata i uobičajena stvar da vlada obmanjuje javnost i mahinacijama puni svoje džepove. Motivi sramne prodaje Telekoma – zna se, još koja provizija u njihove džepove, a ostatak u popunjavanje praznog budžeta , a posledice ćemo već osetiti svi mi na svojim leđima. Zar zakon za njih ne važi?

VIP clan

pre 13 godina

Odlicno. Nadam se da je vest tačna. Treba prodati još dobrih firmi, pa ako Naprednjaci dođu na vlas da nemaju gdje da postave direktore. A narodu svakako ne može biti gore.

nasima gorelo pod nogama

pre 13 godina

Ovo vam je kao da nekome prodate stan, pa mu spustite cenu za onoliko koliko ce novi stanar da ulozi u renoviranje tog stana u kome ce on sam da zivi! (kom sam procitao pre ovde , fenomenalan je)

Android

pre 13 godina

Steta sto ce taj novac dobijen od prodaje telekoma otici na neke gluposti umesto da bude pravilno ulozen... Mislim da ce biti iskoriscen jedino za kupovinu socijalnog mira i izbornih rezultata za sledece izbore...

Саша

pre 13 godina

И наравно,ово се дешава у свим нормалним државама,јел тако? Или је овакав безобразлук и изигравање народа могуће само у банана државама, каквом нас је направила ова власт?

DzoniKG

pre 13 godina

O ovoj pljacki sam vec pisao 100 puta ..u svakom slucaju firma koja je imala prihod veci od milijardu eura i profit pre investicija od skoro 500 miliona eura se daje za saku pirinca da bi se preziveli izbori i od sad ,nadalje i ubuduce te pare ce da se odlivaju u inostrastvo jer stranac nece da profit cuva ovde u carapi vec ce da ga salje svojoj centrali ,taj odliv ce neko morati da nadoknadjuje a to je ko do mi gradjani.Price o tome kako mora da budu privatni su smesne http://www.telenor.com/en/investor-relations/major-shareholdings/ npr Telenor je drzavni ,zajedno sa drzavnim bankama drzava ima 60% vlasnistva a Norveska je NAJBOGATIJA zemalja sveta..da im ovi nasi dodju na vlast 2-3 godine i krenu sa rasprodajom i kradjom bili bi cas posla beda.

Nikola

pre 13 godina

haha da prvo ce da otpuste ljude koje postavio ds,haha da.Menjam operatera moba ako prodaju,i ako imam 11 stari broj,barem neki revolt da iskazem.

Dejan

pre 13 godina

Sada cete da radite kada budete potrosili pare od prodaje Telekoma?
Ostao je onda jos jedino EPS. A posle prodaje EPS-a mozemo svi da se pokupimo i odemo iz ove nesrecne zemlje.

Dragan

pre 13 godina

Možete i knjige objašnjenja da objavite, ali je sasvim jasno šta je ovde posredi!
Nije ni čudo što svi govore : BEŽITE ODAVDE AKO MOŽETE !!!

Lud, zbunjen, normalnih nema...

pre 13 godina

Od ove pilicarske vlasti se i nije moglo ocekivati nista drugo. Trange-frange, podzemni dilovi su im postali zastitni znak!

Logičke i realne posledice

pre 13 godina

Afera "Telekom" je paradigma dosadašnjeg destogodišnjeg procesa privatizacije i tranzicije. Argument da je privatnik najbolji vlasnik kapitala mogu da razumem sa stanovišta kupca kapitala, kao i sa stanovišta "prodavca" državnog kapitala, ali takav argument ne mogu da opravdam, i pored najbolje volje. Ukratko, političko-ekonomski mejnstrim stav da je država, kroz vladajuće partije, loš vlasnik kapitala, odnosno loš menadžer kompanije, jeste neodrživ. Jer, ako je zaista tako, onda nam preti realna opasnost da država, putem partijskih lidera i njihovih aparatčika (bez obzira koje to partije bile) - lošim menadžmentom kao "urođenom osobinom", uništi sve svoje građane - državljane Srbije, izuzimajući sebe-par procenata ekstra-bogatih (koji bi se, tada, iselili u bolje stojeće države).

Зоран

pre 13 godina

Значи, не важи баш увек оно: Како сам се надала, добро сам се удала.

Па, кад прође време, ти не да ниси урадио ништа, него те чак бије и лош глас, онда фрка за удадбу (како кажу неки). Ал биће боље, а можда и горе, видећемо. И тако.

zoxx

pre 13 godina

netreba ovo prodavat,ŽELEZNICE SRBIJE treba prodat,podelit u tri preduzeća i infrastrukturu ostavit i dalje pod državnom upravom,a toćkovi nek budu privatni.nek dođu operateri iz EU,pa će biti šanse za posao nama mašinovođama koji smo na birou rada,i time bi automastki nestala korupcija,i sindikat zaposleni nebi mogo određivat ko će bit primljen na posao ako ne..jel kod GAZDE nema toga,nek diploma i ljubav prema lokomotivi bi bilo glavno koje bi odlučilo dal će kandidat bit primljen...a telekom nipošto nebi trebalo prodavat jel preduzeće jako dobro posluje,za razliku od drugih preduzeća u srbiji.

i treba

pre 13 godina

I treba da se proda i telekom i eps i sva javna preduzeca da vec jednom izbacimo politicare iz biznisa.... danas imamo bogatu vladu koja kontrolise najvece firme i siromasnu drzavu a to nikako ne ide.

neo

pre 13 godina

Budimo realni da taj telekom nesto vredi otimali bi se oni za njega. A to da ima previse zaposlenih i da ga koriste za muzenje stranackih para je javna tajna! A to sto je profitabilan, pa jeste jer je monopolsko preduzece, a i same isplativosti grane, gotovo da ne postoji mobilna telefonija u svetu koja je u gubitku. Samo ih treba nekako spreciti da te pare spiskaju, za otplatu spoljnog duga apsolutno da!

Cera

pre 13 godina

Ako sam dobro shvatio, nije prodat Telekom nego malo manje od trećine Telekoma, 30%.
Za te pare meni zvuči ok. Samo, gde su namenjene te pare?

deutschland

pre 13 godina

Zasto se sve radi skriveno od javnosti? Ko odlucuje o svemu ovome? Zar nemamo pravo da znamo sta se desava kroz jednu normalnu proceduru?

vladasr

pre 13 godina

Prodaja Telekoma u trenutku kada je drustvo oko toga jako podeljeno je veliki rizik vlasti. Politicari koji su radili neke poteze koji su dovodili drustvo do velike podeljenosti obicno su ostavljali los trag u istoriji.

Ivana

pre 13 godina

Vlada nije održala obećanje da se Telekom ne proda za 1,4 milijarde evra.Hteli su da prodaju Telekom pošto poto.Podnesite ostavke, raspišite izbore što pre.

whatever

pre 13 godina

Lepo je Olja sinoc rekla jednom gledaocu,ti koji su protiv prodaje su bili pozvani u emisiju da svoj stav obrazloze ali su redom svi odbili.Verovatno zato sto bi njihova demagogija onda dosla do izrazaja,kada bi argumentima morali da brane svoje stavove.

Darko

pre 13 godina

Bravo za goste sinoc.Cim se ovoliko komentatora navrzlo na njih,znaci da su apsolutno u pravu.Drzavna firma u Srbiji moze da posluje samo kada ima monopol,u trzisnoj borbi sa konkurencijom nema nikakve sanse.Gospoda iz naprednjaka i dss-a su imali sinoc sansu da dodju u emisiju i argumentovano odbrane svoje statove protiv prodaje,ali su redom svi pobegli.Jedino mi zao sto ih Olja nije imenovala.
A novi vlasnik ce otpustiti one za koje smatra da mu nisu potrebni,a ostace oni koji mu donose profit.Stvarno je steta sto Vucic i kompanija nece moci da uvale svoje rodjake u fotelje telekoma.

Joksa care

pre 13 godina

Људи зашто се толико узбуђујете око продаје Телекома, када против зога немају ништа ни запослени у Телекому. И њима то одговара, иначе не би ових дана када се доноси одлука синдикат водио чланове ја једу и пију на Златибору. А ако нови власник дође без посла ће опет остати они који немају везе у синдикату и странкама.

Miloš

pre 13 godina

Nadam se da su ga zaista prodali, za koje pare apsolutno me ne interesuje, samo da dočekam dan kada će krenuti otpuštanja u tom leglu neradnika i nesposobnjakovića!

Nadam se da ste pametno utrošili 6500 dinara koje ste od mene iznudili pre tri godine za uvođenje ADSL-a, na zdravlje vam bili!!

whatever

pre 13 godina

Lepo je Olja sinoc rekla jednom gledaocu,ti koji su protiv prodaje su bili pozvani u emisiju da svoj stav obrazloze ali su redom svi odbili.Verovatno zato sto bi njihova demagogija onda dosla do izrazaja,kada bi argumentima morali da brane svoje stavove.

Darko

pre 13 godina

Bravo za goste sinoc.Cim se ovoliko komentatora navrzlo na njih,znaci da su apsolutno u pravu.Drzavna firma u Srbiji moze da posluje samo kada ima monopol,u trzisnoj borbi sa konkurencijom nema nikakve sanse.Gospoda iz naprednjaka i dss-a su imali sinoc sansu da dodju u emisiju i argumentovano odbrane svoje statove protiv prodaje,ali su redom svi pobegli.Jedino mi zao sto ih Olja nije imenovala.
A novi vlasnik ce otpustiti one za koje smatra da mu nisu potrebni,a ostace oni koji mu donose profit.Stvarno je steta sto Vucic i kompanija nece moci da uvale svoje rodjake u fotelje telekoma.

neo

pre 13 godina

Budimo realni da taj telekom nesto vredi otimali bi se oni za njega. A to da ima previse zaposlenih i da ga koriste za muzenje stranackih para je javna tajna! A to sto je profitabilan, pa jeste jer je monopolsko preduzece, a i same isplativosti grane, gotovo da ne postoji mobilna telefonija u svetu koja je u gubitku. Samo ih treba nekako spreciti da te pare spiskaju, za otplatu spoljnog duga apsolutno da!

Komentator

pre 13 godina

Zašto toliko buke? Jedan od razloga: svi znamo (a zaposleni u Telekomu najbolje) koliko svaka stranka na vlasti (juče, danas, sutra, uvek) svojih "kadrova" uhlebi u Telekomu da prave promaju i prodaju maglu (jer, realno, drugo ništa ni ne znaju) i to za jako lepu platu i ostale beneficije.
Scenario sa novim vlasnikom firme: svi "kadrovi" gledaju da nađu sigurnu poziciju na organizacionom stablu kompanije. Ali, sledeći potez novog vlasnika je - proređivanje (sečenje) grana na tom stablu.
E toga se plaše prodavci magle! A kako su vrlo vešti u spinovanju, uspeli su da navedu sve u Srbiji da o ovoj prodaji raspravljaju na način koji nema puno veze sa realnošću i mozgom (a jedino njima odgovara).

Mi

pre 13 godina

PUKLI SMOOO!

Jos samo da nas prodaju i to je TO !

Ajde prodajte i EPS pa da spakujemo svako svoje stvari u krpu pa da se selimo na neku drugu planetu !

Na ovoj vishe nista nije nashe !

ALAL VERA !!!NAJGORI STE !!!

Nema GORIH OD VAS!

Rak Sebastijan

pre 13 godina

Stevanovicu, prijatelju, batali ti tu ekonomiju. Nije to za tebe. Ali mozes prvo i da isprobas svoju teoriju na pijaci-probaj od seljaka da kupis kilo paradajza za 5 dinara(Telekom, odelo, paradajz-princip je isti). Majko moja ko sve nije "ekonomista" danas!

nemate dovljno kredita...

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, momentalno treba izaci na ulice. Pazi, evo vam 30% sad i 21%(gratis) posle izbora, a vi nama 800,000,000 na ruke da preveslamo Vlahe. Rece Cvetkovic pre neki dan da pare od Telekoma nece stici pre izbora, a ostala ekipa ga shvatila ozbiljno pa ubrzavaju stvar. Hajde Baraceva, pozivaj na ulicu, svi iole bitni na politickoj sceni su ista ekipa i ne verujemo im nista!

Megi

pre 13 godina

Kako Olju nije sramota da pravi ovakve emisije u kojoj su svi manje vise za prodaju Telekoma? To je kao realno raspolozenje u narodu? Sramota.

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ovo ako je istina, trenalo bi pod hitno pohapsiti komletan drzavni vrh!! Oprosti im boze neznaju sta rade!! Na ovakav nacin tajno rasprodavati drzavu i jod za tepsiju ribe!! Kriminal!!! Korupcija takodje!!

i treba

pre 13 godina

I treba da se proda i telekom i eps i sva javna preduzeca da vec jednom izbacimo politicare iz biznisa.... danas imamo bogatu vladu koja kontrolise najvece firme i siromasnu drzavu a to nikako ne ide.

The real Mef

pre 13 godina

Secate se one veceri i divljanja huligana u Italiji? E, tad je prodat Telekom. Telekom prodat, a nama oci zamazane sa Ivanom Bogadnovim...

Ditrich

pre 13 godina

Nije bitno da li je prodat.
Nego pokusajmo da zamislimo sta ova vlast moze u ovom vremenu da uradi sa bilo kakvim novcem koji bi joj bio na raspolaganju ? Nista. Apsolutno nista.
Imali su tri godine da dokazu da mogu nesto, bilo sta da naprave. Toliko su nesposobni da bi i tocak pokvarili. Tako da mozemo da naslutimo scenario. Pare ce spiskati na opstanak, a agoniju i pljacku ce produziti za jos neko vreme. A onda ? E, to "onda" je bitno! Posle toga ce se sakrivati po nekakvim Belorusijama kao Mira i Marko. Kad ovde "eksplodira" za njih tu nece vise biti zivota.

dzo

pre 13 godina

gore nego na pijaci, sve ste prodali, pokrali, namestili spustili cene i prodali za sicu, pitam kada ste kupili neku stranu jaku firmu?

Aleksandar

pre 13 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ekonomskim stručnjacima koji bi sve srpsko prodali. Po njima, mi smo glupi da budemo gazde. Pa ajde i njive da prodamo austrijancima, neka oni gazduju, a mi, glupaci, mi ćemo da kopamo.
Za bivšu ministarku nemam komentar. Ona, ni o ekonomiji,a ni o Telekomu, ne zna ništa, pa joj treba opostiti. Ne zna šta radi.
Narod treba da zna da su i u Nemačkoj i u Austriji telekomi u vlasništvu države. (Mora da smo mi pametniji te hoćemo da naš telekom prodamo.)

Ako ovo nije prevara, ne znam sta je

pre 13 godina

Da pojasnimo u cemu se sastoji muljaza:
- Austrija placa 840 miliona za Telekom (30%)
- Dobija jos 20% tako sto VIP licencu menja sa Dojce Telekomom, koji drzi OTE (20% naseg Telekoma).
Tako Austrija dobija 50%, za 840 miliona, uz odricanje od VIP-a. Nasa vlast, koja je zapela iz petnih zila da se dokopa nekih para, nece dobiti vise od 840 mil.
O ovome je detaljno pisao Blic 21.4, pre 10 dana. Problema bi moglo biti sa Komisijom EU zbog povrede antimonopolskih zakona.
Ima li jos nekog ko misli da je ovakvo igranje sa Telekomom pametno, sem onih koji moraju ovo da hvale "po sluzbenoj duznosti"?

Marko

pre 13 godina

Ocekujem da SNS ovog puta organizuje proteste sa kojih nas nece slati kuci. Evo prilika da izguraju stvar do kraja. Sprecite prodaju Telekoma!

Nik

pre 13 godina

Pa vi opet glasajte za ove na vlasti. Krivite Slobu za ovih 10 godina, krivite Nikolica sto je strajkovao gladju ili cime vec. Ne, KRIVI ste vi i niko drugi.

voja

pre 13 godina

"TRANSPARENTNO", nema šta, kao i sve drugo, u ovoj državi.
"Žutima" je bitno da obezbede pare za predizborni marketing, a što uništavaju Srbiju, nikom ništa.
Za ove mućke i protivzakonitu prodaju Telekoma neko mora da odgovara.

VIP clan

pre 13 godina

Odlicno. Nadam se da je vest tačna. Treba prodati još dobrih firmi, pa ako Naprednjaci dođu na vlas da nemaju gdje da postave direktore. A narodu svakako ne može biti gore.

Stevan Jokic

pre 13 godina

SRAM VAS BILO!! Mislim da govorim u ime vecine gradjana ove napacene zemlje kojoj nije vazna cena hleba i ciji gradjani ne koriste fiksni telefon kako rece uvazeni "ekonomista" A.Stevanovic?! Da nije TUZNO zaista bi bilo smesno.

Zoran

pre 13 godina

Gledao sam Utisak nedelje, i sada žalim zbog toga. Ostaje gorak ukus u ustima da nas počev od bivše neiformisane ministarke, a sada sekretarke, ps do ekonomiste iz Bosne, do nazovi profesorke Ekonomskog fakulteta, svi smatraju za maloumne. Sramota šta su njih troje sve sinoć izgovorili da bi opravdali prodaju Telekoma. Onoliko ružnih reči o sopstvenom narodu, bože, izgleda da eliti narod treba samo za glasanje, a u svim ostalim situacijama je balast i sramota. Posebno sramota ako glasa za opoziciju ili nije zadovoljan životom u našoj bajkovitoj zemlji.Olji Bećković svaka čast na reagovanju, na vođenju emisije i objektivnosti. Voleo bih zbog gostiju da se vlast promeni i da oni iskažu svoje sposobnosti u novim uslovima, kako rekoše za radnike Telekoma koji će ostati bez posla, sramota.

poznavalac

pre 13 godina

gledao sam sinoćnu emisiju i razočaran sam kao nikada do sada u Olju. Gosti su bili blago rečeno nekompetentni i gomila paušalnih i netačnih tvrdnji je izrečeno. Ako nam je Ekonomski fakultet takav, nije čudo što nam je ekonomija propala.

gggg

pre 13 godina

Ne vredi vise pricati i kritikovati sadasnju vlast, nema ni smisla ni efekata !
Oni nas jednostavno prave budalama svaki dan, vredjaju nam inteligenciju i pljuju u lice !

boki

pre 13 godina

Sramota šta i kako rade. Zoran Đinđić je vratio telekom u državno vlasništvo tako što je kupio akcije od italije koje je prodao Milošević. Borise sad vidiš na delu čiji si naslednik !!

sašo

pre 13 godina

udarila beda po Srbiji pa daj šta daš samo da mi legnu pare da neodemo u kanal(vladajuća koalicija)..Dobro i šta ćemo posle da prodajemo???Srbija beduinska država!

steva

pre 13 godina

To što prodajete nijee Vaše, zato vam je lako oko cene i zato su vam objašnjenj vaših postupaka tako bezvezna da prosto vređaju zdrav razum.

beka

pre 13 godina

Ja bih pitao sve ove što su za prodaju - DA li bi prodali svoju kuću ili stan bilo kome s tim da se u ugovoru navede da za dobijen novac moraju da plaćaju kiriju celog svog života kao i njihova deca, i svi njihovi potomci da budu podstanari, naravno dok se ta crkavica ne potroši? Naravno da ne bi- s toga ko potpiše prodaju treba da odgovara kao i svi saučesnici!

David

pre 13 godina

E to volim da čujem, država prodala i poslednje preduzeće za siću... Biće novih otpuštanja... Ako ne dođemo do cifre od 500.000 zaposlenih 1.5m penzionera i 3 m nezaposlenih ništa nismo uradili... Idemooo živeo Srbistan...

Saša.

pre 13 godina

Danas je u zemlji Srbiji normalno postalo da se krši zakon, a još normalnije da vlast krše te zakone. Prodaja Telekom Srbije nije bila ni tender ni nešto što je ličilo na isto, već nagodba sa trećim licem, a sve zarad novca koga su strpali u svoje džepove i naloga iz inostranstva koji su morali ispuniti da bi dobili i ostali na vlast.
Ne znam zbog čega se ćuti, kada se zna da su pojedinci iz vrha vlasti i oni oko nje za provizije u ovom poslu uzeli debelu lovu i da se prodaja morala desiti jer bi letele glave. Ako ljudima sada nije jasno zbog čega se izbori nisu davali, a politička struktura u zemlji se totalno promenila od poslednjih izbora, odgovor ste dobili - zato što se morao prodati Telekom. Sa tim parama će se dobiti sledeći izbori, a u sledećem mandatu će ta nova, odnosno ista vlast kao što je i sada, prodati i Elektroprivredu Srbije odnosno EPS. Sa time će i njihov "posao" u ovoj zemlji biti završen. Prodaće sve državne resurse koji se ne prodaju, tako da se za ništa i nikada nećemo u budućnosti pitati, a naša deca raditi za par stotina evra, ako se pre toga ne isele iz Srbije. Nadam se da ljudi vide ovu prevaru i ako se sadašnja vlast ne otera u što skorije vreme, teško nama.

P.S. Imao sam utisak da je emisija "Utisak nedelje" večeras bila partijsko glasilo vlasti, koja će uz pomoć gostiju objasniti zašto je dobro prodati Telekom. Za onog ekonomistu koji kaže da čeka dan kada Srbija neće imati državnu imovimu i da je to znak da je zemlja postala normalna, podsećam ga da je "Telenor" državna norveška kompanija, "VIP" austrijska, "Dojče Telekom" nemačka državna kompanije itd.itd.itd. Ako ćemo mi normalni postati kada prodamo sve državno, kakvi će onda oni "jadni" ostati...!

djordjoka

pre 13 godina

S obzirom da imam drugare u telekomu Crne Gore mogu da kazem:
ne da ce da otpustaju ljude bez kojih se na terenu ne moze nego ce sve da prsti. Oni koji ostanu glave nece moci da dignu od posla. I to nece znaciti da ce biti mirni do sledecih otkaza. Otpustanja ce biti u stilu kosidbe u Rajcu. A za bumbare ne brinite. Svi ce oni imati zvanja menadzera. Zivi bili pa videli. Ziveo prvi maj.

AntiGlob

pre 13 godina

Telekomunikacioni resursi su najprofitabilniji nacionalni resursi i kao takvi posebno atraktivni u globalističkoj kolonizaciji i pljački ostataka slobodnog sveta, jer osmogućuju ogromne profite, a što je, inače, jedini interes kapitalističkih tržišnih odnosa?!
Tako ostvareni ogromni profiti se manjim delom reinvestiraju u poboljšanje kapitalne efikasnosti radi što efikasnije eksploatacije nacionalnih resursa, a veći po pravilu transferišu u "multinacionalnu centralu"?!
Guverner centralne banke Filipina je nedavno upozorio da su u protekle dve godine 54 multinacionalne kompanije "transferisale" preko 300% profita?!
Kupovinom nacionalnih resursa u stvari kupuje se "dozvola" za pristup nacionalnom tržištu i "eksploataciono pravo", često po privilegovanim i monopolskim uslovima, jer je motiv samo sticanje "ekstra-profita", a ne "nacionalna dobrobit", kako se to nastoji "lažno prikazati" i čime se dugoročno raubuju i osiromašuju nacionalni resursi, a nacija pada u ekonomsku i političku zavisnost stranih gospodara?!
Bez ekonomskog suveretite nad nacionalnim resursima, nema ni političkog suvereniteta, zbog čega će prodaja TELEKOM SRBIJA odmah nakon izbora biti poništena,a a vinovnici ove "nacionalne vele-izdaje" procesuirani u skladu sa zakonom?!

Neko spolja

pre 13 godina

Ima li smisla uopšte komentarisati ovu vest? Šta je bio predmet tendera? 50% za 1,4 MLRD, ili šta ponudite, pa da pregovaramo? Srbija, strane investicije, pravna država, javne nabavke, tenderi = misaone imenice. Kupac pritom nije neki tajkun ili fond iz Kajmanskih ostrva, već renomirani operater iz EU, koji je naravno svestan da se radi o mutnom poslu. Ili je dobio potvrdu da niko neće ići u tužbu, ili je ovo samo patka, koja će sutra biti demantovana. Koliko je meni poznato, vlasništvo Telekoma i bez ove "prodaje" nije čisto. Šta bi sa Karićima i Mobtelom 90tih, šta bi sa famoznim dugovima i vlasništvom. U svakom slučaju, ode još jedna zlatna koka, Srbija dobija crkavicu, koju troši za pola godine, a šta posle?

Duki

pre 13 godina

Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

sasa jokic

pre 13 godina

Provincijalac@ P da li si ocekivao da ce na TV-u da napravi poredjenje sa gacama? Sve jedno sta je u pitanju, ali cinjenica je da je drzava ostala bez para, i da to znaju svi, pa i potencijalni kupci. Ako neko u ovoj drzavi misli da je moguce sakriti stvarnu sliku, onda je mnogo naivan.

zanatlija

pre 13 godina

Slažem se sa većinom komentara, ali meni prodaja telekoma liči na postupak neodgovornog zanatlije koji prodaje alat kojim zarađuje da bi platio jedan dug, a kad ostali dugovi dođu na naplatu prodaće bubreg(EPS), i tako još godinu dve, a posle potop.

Mirko

pre 13 godina

A di neko hoce da kupi ovu nasu Vladu i predsednika i da im da otkaze jer od nih niko nista ne radi.Pardon,gresim,rade al za svoj dzep.

m

pre 13 godina

...ne znam sta je pametno ali ovde vise nista nije pametno, jedni kazu jedno, drugi drugo, al jedno je sigurno nama politicari ne trebaju, nama treba menadzer, japanac koji od niceg napravi nesto a ne od neceg nista, niko od ovih politicara pojma nema, da nisu clanovi partije davno bi pocrkali od gladi...

Cera

pre 13 godina

Ako sam dobro shvatio, nije prodat Telekom nego malo manje od trećine Telekoma, 30%.
Za te pare meni zvuči ok. Samo, gde su namenjene te pare?

hehe

pre 13 godina

Pa naravno.Ja sam to ocekivao.Veliki su igraci u pitanju i velike pare da bi se prepustile nekom drugom.Nije Tadicu problem EU nego da parice legnu pa posle izbori.

Djordje

pre 13 godina

Evo našeg kvalitetnog kupca, kako kaže prof. Danica:
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/telekom_austrija_i_telekom_srbija_koja_kompanija_je_uspesniji_finansijer_politickih_stranaka.xhtml

Dragana

pre 13 godina

Nije čudo što nemamo menadžere, kad ekonomiju predaju ovakve ličnosti kao što je Danica Popović. Nije se čulo od nje ni E od ekonomije u celoj emisiji.

mamooolivam bash

pre 13 godina

"državna sekretarka za digitalnu agendu" misli da je to moguce.a vest je javio "zamenik sekretara sekreterijata agencije pri agenciji za sekretarijate"

Građanin

pre 13 godina

Floskula da će stranac da ulaže, te da će 95% posto ostati u Srbiji - pa što je onda pokojni Đinđić pričao upravo suprotno!? Jesu li uložili u NIS? Da li su rafinerije modernizovane!? Zašto bi ulagali ako ne moraju!? Zašto su ISDN i ADSL pušteni tek kada je povraćeno većinsko vlasništvo na Đinđićevu inicijativu!? O kakvim se tu ulaganjima radi, ako ljudi već vraćaju fiksne priključke i broj korisnika se smanjuje. Broj korisnika u mobilnoj je veštački naduvan fiskalnim kasama, i to je jedna kriminalna pljačka privrednika i nema nikakvog razloga da ta fiskalna komunikacija ide baš preko GPRS-a, ona može da ide i običnim dial-up modemom, ili bilo kakvim drugim Internetom! Pa nemamo samo mi fiskalne kase, imaju ih i drugi i te fiskalne kase mogu da se nakače na razne vrste modema!

Loodaya

pre 13 godina

Ako se ova vest ispostavi tacnom, onda zaista vise nema sumnje da zuti na sve spremni samo da bi kupili koji dan duze u foteljama.

slobodan

pre 13 godina

Ali nas niko nije pitao, "zele li gradjani Srbije da se proda telekom?". Ako vlasti trebaju pare, neka se posluze onim sa njihovih privatnih racuna, koje su vec pokrali, a ono malo "naseg", neka ostave na miru!
Nadam se da ce expresno biti pohapseni i osudjeni cim padnu sa vlasti.

pera kojot SG

pre 13 godina

ovo sta se radi sa telekomom je cist banditizam ove tzv vlade oni mogu u bezcenje da prodaju svoju licnu svojinu ako imaju bilo sta- sto se tice gostiju u utisku to je jednostavno bilo muka za gledati oni su bukvalno u u svakoj recenici bili u kontradikciji sami sa sobom -SRAMOTA

nijedan od ponuđenih odgovora-nopo.org.rs

pre 13 godina

Neće vas spasiti ni novac od Telekoma, ni status kandidata, ni regionalizacija na sledećim izborima. Džaba se mučite.

Moma

pre 13 godina

Analitičnost gostiju u "Utisku nedelje" je zabrinjavajuća! Šteta što neko ozbiljan nije došao u emisiju da pokaže koliko besmislenih činjenica je u tako kratkom vremenu izneto. Evo samo kratkih natuknica koje to potvrđuju:
1. Čak i da novi vlasnik otpusti partijski kadar iz Telekoma, partija će ih zaposliti na drugom mestu pa će i dalje biti na grbači ovog naroda,
2. Procenu vrednosti Telekoma ova država je platila uglednoj kući ( Sitygroup , ako se ne varam ), pa priča da je cena odokativno data i previsoka je smešna,
3. Trend razvoja Telekoma daje za pravo svim onima koji misle da će i u budućnosti dobro poslovati,
4. Sa sto pedeset miliona evra dobiti, Telekom može uspešno da finansira svoj razvoj ( modularna tehnologija koja se postepeno uvodi ),
5. Priča da država profit uzima za budžet je smešna, država će budžet namaći ili od privrede ili od kredita, a znamo kolike su kamate na kredite. U svakom slučaju, poreski obveznici su ti koji to plaćaju. Ne mislite valjda da država tih sto pedeset miliona neće namaći na drugoj strani?
6. Pa onda japanske nuklearke i narodnjaci! E, moja profesorko Dano! Mnoge zemlje imaju u svom vlasništvu kompanije koje odlično rade. Nije problem vlasništva već potrebe da se partijske neznalice po svaku cenu udome u državne firme. Jednostavno, firme treba depolitizovati i sve će biti OK!
7. Kad se izvrši depolitizacija, pojaviće se uspešan rukovodeći kadar pa će korporativno upravljanje biti sasvim OK, ovako ispade da su Srbi stvarno glup narod,
8. I konačno nešto o Sartidu koji se stalno spominje kao uspešno privatizovana firma, što jeste, bez svake sumnje. Ali, šta je krajnje sumnjivo? Sartid je prodat za nešto preko dvadeset dva miliona dolara, a država ( narod ) je vraćala kredit od milijardu i osamsto miliona DEM. E, to je već žalosno!

Vladimir Zvezdara

pre 13 godina

Nista me ne bi iznenadilo posto ovaj tender ima toliko nepravilnosti i doneseno je toliko sumnjivih odluka da to nije normalno...

g4

pre 13 godina

Prodajom infrastrukture umesto drzavnog imacemo privatni monopol. Naravno, i racune za telefon i mobilni 5-6 puta vece, sa izuzetkom jeftinijeg interneta, ako i to ne poskupi... Prodaja Telekoma ispod minimalne cene od 1,4 milijarde je protivzakonito i za to ce morati da se odgovara.

Ljutko

pre 13 godina

Jasna Matic lepo danas porucuje u Blicu: "Posle prodaje Telekoma, preplata na fiksni ce poskupeti".
Direktno zavlacenje ruke u nas kucni budzet i dzep.
Moja Srbijo, hoces li opet glasati za ove raspikuce i stetocine?

Ko glasa ponovo za ove ćelava mu keva

pre 13 godina

Kakva demagogija, kao 95% novca će ostati u Srbiji, a dobiće otkaze samo oni koji ništa ne rade.
Zar je tako teško pitati kako je bilo u okruženju? Znači ostalo je poslušnika ihaha, a dobilo je otkaz više od pola radnika koji će na grbaču ove jadne države. Profitom apsolutno raspolaže poslodavac, bože mili kakvi ekonomisti.

Teddy Picker

pre 13 godina

Da sam znao sta ce ovi da naprave od zemlje zivot bi dao za Slobu. Ljudi mi nista nemamo, kakva smo mi drzava? Mislim da nikad nismo bili u goroj situaciji, samo se ceka ozvanicenje propasti.

mr no

pre 13 godina

kad su sve izmuzli, onda su ga prodali... pored ovakve vlasti i opozicije, neprijatelji srbima uopste nisu potrebni. ovi
ce nas lagano satreti sve do jednog.

Android

pre 13 godina

Steta sto ce taj novac dobijen od prodaje telekoma otici na neke gluposti umesto da bude pravilno ulozen... Mislim da ce biti iskoriscen jedino za kupovinu socijalnog mira i izbornih rezultata za sledece izbore...

Vuk

pre 13 godina

Ako ovako bezobzirno prodaju nas Telekom, trebali bi da blokiramo centar grada dok vlada ne podnese ostavku. Kakvi strajkovi gladju, kakvi bakraci, ovo su ozbiljne stvari. Ne samo ova privatizacija, nego celokupna ekonomska politika koju nam namecu ovi neoliberalni ekonomisti.

Zmaj

pre 13 godina

"Pitanje je koje je bilo pre toga je koliko je bilo viška. Neće oni da otpuštaju pa da ostanu bez ikoga, dobiće otkaz samo oni koji ništa ne rade", rekla je profesorka Dana Popović.

Znaci sada dok je Srbija vlasnik dela Telekoma oni koji nista ne rade nece dobijati otkaze, a kad ga prodaju hoce? Jbt koja banana drzava...

Ambruš Šandor

pre 13 godina

...eto, kako izgleda TRANSPARENTNOST tenederskih prodaja u Srbiji...ali ne samo njih...uglavnom nam je sva državna politika ovakva...A, što se prodaje Telekoma, aranžman je napravljen, ako me sećanje još uvek dobro služi, pre više meseci, prilikom jedne posete Aktuelnog nam Predsednika Države Nemačkoj...Sada, više nije bitna cena po kojoj je deo kapitala Telekoma prodat...već način, a još više razlozi...Da li je ovako izgleda putovanje Srbije ka EU??????...

Srbo

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, onda je to vec otvoreni, neskriveni kriminal! I pored svega sto smo videli i culi u poslednjih par godina, ne mogu da verujem na sta je spala ova drzava. Neko bi morao da objasni kakav je interes nekoga da da tolike pare za 30%!? Kad se to razjasni, bice jasno i ostalo.

DJole

pre 13 godina

E moji Zuti ipak je otislo 51% za manje od 1,4 milijardu, nemojte da mazete narod sa 30% nismo zaboravili na Grckih 20%. A tako ste se upljuvali da nece ici ispod cene. KAKO VAS NIJE SRAMOTA LOPOVI JEDNI. Prodajete porodicno srebro za tepsiju ribe.

Rasprodaja

pre 13 godina

Zar i nas, srpski deda Mraz, laze decu? A kleo se u svoju sedu bradu da nece prodati Telekom bud-zasto, i da pare nece potrositi na vracenje kockarskih dugova, vec za nabaku novih igracaka!
SRAM GA BILO SEDE BRADE !!!

svetlanast.

pre 13 godina

u srbiji je sve moguce pa i tvrdnja bivse ministarke za telekomunikacije da se ne seca koja je agencija uradila procenu telekoma, a da je znala da ce biti takvo pitanje "da bi pogledala pre emisije".bivsa ministrka uopse ne deluje glupo pa je neverovatno da je toliko neobavestena.cini se da ljudi iz vlasti zaista potcenjuju gradjane u srbiji, samo do kada?

Zoki

pre 13 godina

"Popovićeva navodi i da ako do prodaje "Telekoma" dođe, novac nikako ne bi smeo da se vrati u Srbiju i da ode u potrošnju, već bi morao da posluži za otplatu inostranog duga. U suprotnom, postoji opasnost da u predizbornoj godini bude nenamenski potrošen."

Naravno da ce biti nenamenski potrosen.

Duca

pre 13 godina

Zanima me da li će tužilaštvo nešto preduzeti, jer ovo je direktno kršenje zakona i zloupotreba položaja. Već je opšte poznata i uobičajena stvar da vlada obmanjuje javnost i mahinacijama puni svoje džepove. Motivi sramne prodaje Telekoma – zna se, još koja provizija u njihove džepove, a ostatak u popunjavanje praznog budžeta , a posledice ćemo već osetiti svi mi na svojim leđima. Zar zakon za njih ne važi?

matori

pre 13 godina

Najverovatnije je tačna ova pretpostavka, sa tom malenom razlikom što nije 30% nego 31%.
Upravo je tako i planirano, a ceo tender i cirkusijada oko toga, samo je bila predstava za "publiku"...

Podsetite se da je od samog početka, u kalkulaciji za 51% "Telekom"-a, veoma često bilo reči i o tome da će predmet prodaje da bude i onih 20% koje već poseduju Grci.
Upravo je to bio razlog da svi potencijalni kupci odustanu, jer su očekivani iznos od 1,4 mlrd eura za ovih (naših) 31% smatrali za previsoku cenu!

Austrijanci su bili pažljivi, učinili pravilnu procenu i dali korektnu ponudu!
To sada nekako mora da se dozira domaćoj javnosti, jer bi inače, stvari mogle da se završe na nekoj međunarodnoj arbitraži ili sudu, pa umesto koristi bi mogla da nastane povelika šteta...

Zmaj

pre 13 godina

E to je ono o cemu sam pisao dok je Nikolic kao strajkovao gladju i zedju. Dok je on verovatno u dogovoru sa Tadicem izigravao neku farsu i svu paznju gradjana usmerio na tu svoju lakrdiju, ovi su se tiho dogovorili sa Austrijancima o prodaju Telekoma bez mnogo prasine u javnosti. Kad ozvanice prodaju vec ce biti kasno da se ispravljaju losi dogovori, a oni ce isplivati sigurno kad neko strucan malo dublje zagrebe ispod povrsine. Pare za izbore su dakle obezbedjene. U infrastrukturu ce otici mrvice, a cim se otvori debata o prodaji Telekoma pocece agresivna predizborna kampanja DS-a. Koja banana drzava...

Vs

pre 13 godina

Da vidis sad kad Mrka sutra zavrsi sa Beskom..Gazela dobije jos 18 traka,pod Beogradom protrci metro a obicnom svetu se zaviore osmesi..Sve sto nam se desava smo nekako zasluzili.

Shone

pre 13 godina

Au kakav cirkus, kakva papazjanija od svega... novac im je toliko ocajno potreban da su postupali po metodi bolje ista nego nista i daj sta das..samo da prodamo.. koja pijaca, koji ekono vandalizam.. Sta ce samo kada "speru" tih 840mil da prodaju jos 30%???

Саша

pre 13 godina

И наравно,ово се дешава у свим нормалним државама,јел тако? Или је овакав безобразлук и изигравање народа могуће само у банана државама, каквом нас је направила ова власт?

DzoniKG

pre 13 godina

O ovoj pljacki sam vec pisao 100 puta ..u svakom slucaju firma koja je imala prihod veci od milijardu eura i profit pre investicija od skoro 500 miliona eura se daje za saku pirinca da bi se preziveli izbori i od sad ,nadalje i ubuduce te pare ce da se odlivaju u inostrastvo jer stranac nece da profit cuva ovde u carapi vec ce da ga salje svojoj centrali ,taj odliv ce neko morati da nadoknadjuje a to je ko do mi gradjani.Price o tome kako mora da budu privatni su smesne http://www.telenor.com/en/investor-relations/major-shareholdings/ npr Telenor je drzavni ,zajedno sa drzavnim bankama drzava ima 60% vlasnistva a Norveska je NAJBOGATIJA zemalja sveta..da im ovi nasi dodju na vlast 2-3 godine i krenu sa rasprodajom i kradjom bili bi cas posla beda.

Nikola

pre 13 godina

haha da prvo ce da otpuste ljude koje postavio ds,haha da.Menjam operatera moba ako prodaju,i ako imam 11 stari broj,barem neki revolt da iskazem.

iskren

pre 13 godina

VIP je licencu za mobilnu telefoniju platio 300 miliona evra , a sad ce za 850 miliona da dobije kompletnu telekomunikacionu infrastruktutu i operatore mobilne i fiksne telefonije i interneta u Srbiji i RS, kao i operatora mobilne telefonije u CG. Lepo!
Ako vam nije jasno o cemu se radi pritajte profesorku Aleksandru Smiljanic.

j

pre 13 godina

steta sto u emisiju nije bio pozvan i neko ko bi zastupao tezu protiv prodaje telekoma jer je mnogo onih koji ne zele prodaju makar na ovakva nacin i smatraju je krajne kriminalnim cinom a gospodim #ekonomista# koji prica sa beskrupuloznom radoscu o otpustanju radnika treba da proba da sa svojim super sposobnostima nadje posao juznije od beograda. lako je sa pedijastala u beogradu pricati #sposobni ce naci posao#, gospodine sposobni probajte u leskovcu, pirotu, vranju, boru, zajecaru ... znate i oni su u srbiji samo nemaju mogucnosti kao beograd i zato ce i otpustanja biti samo juzno od beograda a to rade i sve druge strane firme. svi trebamo da skolujemo decu da mogu da odu u beograd

Cika Denis

pre 13 godina

Ova vlast je izgleda odlucila da od nas napravi totalne budale! Zasto im neko(novinari koji nisu na platnom spisku, neko u skupstini...) ne stave ovako crno na belo: Prodali ste Karicev Mobtel Telenoru za 1,4 miliarde evra! Prodali ste sada MOBILNU telefoniju Srbije, FIXNU mrezu Srbije, Crne Gore i Republike Srpske za 840 miliona evra! I jos su uzeli da nam objasnjavaju kako je to super i fantasticno. Eeeee, doci ce i ti izbori jednom...

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Krajem 2006 Telekom je uzeo kredit od skoro 800 miliona i taj kredit bez problema otplacuje (i pored toga ima profit od skoro 200 miliona evra godisnje).

Kredit je na 5 godina i uskoro ce biti otplacen. Posle toga Telekom moze uci u novi INVESTICIONI period od 5 godina i da podigne kredit od MILIJARDU evra (i to ulozi u jacanje svoje pozicije u regionu, recimo da kupi operatera u Makedoniji i Bugarskoj za te pare, ili recimo kupi vecinski paket u Grckom OTEu koji i onako razmislja o prodaji jednog dela), i taj kredit bi Telekom bez problema otplacivao.

Samo da ljudi znaju kolike su mogucnosti Telekoma i koliko je to vazna firma za razvijanje nase drzave i jacanje naseg uticaja!

Ovako ce otici za jednu predizbornu kampanju i debele provizije ljudima koji nemaju nikakve sanse da ponovo dodju na funkcije!

goran d

pre 13 godina

50x sam vam to vec napisao u ove 2 godine,ali ne objavljujete. Naravno da je prodat,pa sta je ova vlast drugo i radila, nego krcmila sve do cega se dohvatila

deutschland

pre 13 godina

Zasto se sve radi skriveno od javnosti? Ko odlucuje o svemu ovome? Zar nemamo pravo da znamo sta se desava kroz jednu normalnu proceduru?

nasima gorelo pod nogama

pre 13 godina

Ovo vam je kao da nekome prodate stan, pa mu spustite cenu za onoliko koliko ce novi stanar da ulozi u renoviranje tog stana u kome ce on sam da zivi! (kom sam procitao pre ovde , fenomenalan je)

Aca

pre 13 godina

Kao ekonomista stidim se izjavom profesorke Dane Petrovic da pare od Telekoma treba da idu za vracanje spoljnog duga

Ono koliko sam ja uspeo da naucim na tom fakultetu i ono sto sam ubedjen da bi 99 % ekonomista reklo je da pare od prodaje Telekoma moraju posluziti da se naprave novi kapaciteti, uposli radna snaga i tako podigne standard u zemlju i mogucnost da se na realnoj i zdravoj osnovi vracaju inostrani dugovi

Dejan

pre 13 godina

Sada cete da radite kada budete potrosili pare od prodaje Telekoma?
Ostao je onda jos jedino EPS. A posle prodaje EPS-a mozemo svi da se pokupimo i odemo iz ove nesrecne zemlje.

Duki

pre 13 godina

Dakle, ova vlast zaista nema ni obraza ni morala. Potpuno nezakonito, tajno prodaje najprofitabilniju kompaniju u Srbiji! Pa ovo je prevršilo svaku meru! Doduše, moram priznati da i nisam baš iznenađena, jer se od ove lopovske vlasti sve moglo očekivati. U stanju su sve da rasprodaju samo radi svojih interesa. Pod hitno ih treba oterati! Sramno!!!

Нино Белов

pre 13 godina

Лаку ноћ Србијо.
Дан после тек следи, ваљда ће мо се онда проредити и прочистити од ове мафијашко-експертске власти.
Мислим да је ово кап која је прелила чашу већини грађана ове напаћене државе.

Dragomir

pre 13 godina

Znači ne mogu da verujem kako je Olji uspelo da na istom mestu spoji neverovatna gosta.Jedan od gostiju nema pojma o privatizaciji Telekoma iako je do nedavno bila ministar u tom resoru.Drugi gost u želji da bude plastično duhovit uporedjuje prodaju Telekoma sa prodajom svog odela.Treći gost živi u nekom svom virtelnom kontejneru i svu besedu zasniva na lekcijama sa svojih predavanja.Ovoliko nebuloznih izjava u kratkom vremenu jedne emisije je za respekt.Narodu nije i ne treba da bude bitno što će cene Telekom usluga biti više već treba da se fokusira na kvalitet.Nije bitno što će profit ići van naših granica već je bitno da će Telekom dobiti korporativni menadžment.Nije bitno što će radnici ostati bez posla već je bitno da se smanji zaduženje države.Da nije žalosno bilo bi smešno.Naša država duguje oko 30 milijardi eura i sa 840 miliona ima samo da pljucnemo na vreo tiganj.
Ja lično sam ogorčen gomilom gluposti koju je vladajuća garnitura izrekla na ovu temu u zadnjih desetak dana.Ni jedan pametan razlog,ni jedan respektujući argument.E zato ćete gospodu da grejete opozicione klupe a neki možda i malo neudobnije smeštaje.

Dragan

pre 13 godina

Možete i knjige objašnjenja da objavite, ali je sasvim jasno šta je ovde posredi!
Nije ni čudo što svi govore : BEŽITE ODAVDE AKO MOŽETE !!!

alex

pre 13 godina

Demokratska stranko, od mene vise neces dobiti glas!
Ne padam vise na zastrasivanja da ce radikali i njihovi derivati doci na vlast!
Lopovi!

Miki

pre 13 godina

Ako vam damo 10 miliona eura ispod stola, da li bi cena mogla da bude 840 miliona eura za 30% akcija?

Ova prodaja nije u skladu sa zakonom, jer ima dosta prostora za korupciju.

Lud, zbunjen, normalnih nema...

pre 13 godina

Od ove pilicarske vlasti se i nije moglo ocekivati nista drugo. Trange-frange, podzemni dilovi su im postali zastitni znak!

Duca

pre 13 godina

Zanima me da li će tužilaštvo nešto preduzeti, jer ovo je direktno kršenje zakona i zloupotreba položaja. Već je opšte poznata i uobičajena stvar da vlada obmanjuje javnost i mahinacijama puni svoje džepove. Motivi sramne prodaje Telekoma – zna se, još koja provizija u njihove džepove, a ostatak u popunjavanje praznog budžeta , a posledice ćemo već osetiti svi mi na svojim leđima. Zar zakon za njih ne važi?

Logičke i realne posledice

pre 13 godina

Afera "Telekom" je paradigma dosadašnjeg destogodišnjeg procesa privatizacije i tranzicije. Argument da je privatnik najbolji vlasnik kapitala mogu da razumem sa stanovišta kupca kapitala, kao i sa stanovišta "prodavca" državnog kapitala, ali takav argument ne mogu da opravdam, i pored najbolje volje. Ukratko, političko-ekonomski mejnstrim stav da je država, kroz vladajuće partije, loš vlasnik kapitala, odnosno loš menadžer kompanije, jeste neodrživ. Jer, ako je zaista tako, onda nam preti realna opasnost da država, putem partijskih lidera i njihovih aparatčika (bez obzira koje to partije bile) - lošim menadžmentom kao "urođenom osobinom", uništi sve svoje građane - državljane Srbije, izuzimajući sebe-par procenata ekstra-bogatih (koji bi se, tada, iselili u bolje stojeće države).

Pera

pre 13 godina

Evo principa po kojima posluje Telekom Austrije http://www.standard.rs/vesti/36-politika/7174-pretnje-iz-telekoma-austrija-verici-bara-odgovaraete-.html

Kupujmo domace !

pre 13 godina

Ovi bukvalno mogu da rade sta hoce. Da raskrcme i ono malo sto je ostalo od ove zemlje. A ovaj narod i nezasluzuje bolje dok god cuti i trpi !

Srbijo zemljo, ima li te ?

Зоран

pre 13 godina

Значи, не важи баш увек оно: Како сам се надала, добро сам се удала.

Па, кад прође време, ти не да ниси урадио ништа, него те чак бије и лош глас, онда фрка за удадбу (како кажу неки). Ал биће боље, а можда и горе, видећемо. И тако.

devitdd

pre 13 godina

Rezime;
Predizborna kampanja DS ce biti iz sredstava JP Telekom,koji su stvorili gradjani Srbije!!!!!!!!!!
A predizborna kampanja SPS-a koalicionog partnera DS is poskupljenja struje i gasa;koji placa,deo odgovornog gradjana koji imaju kakva takva primanja!!!!
Pogledaj dom svoj Andjele,
Skini paucinu s ociju....!!!!

E moj narode...

pre 13 godina

Za izvršnog direktora VIP mobajla je prošle godine, na opšte čuđenje zaposlenih, postavljen Grk, Tanasis Kacirumpas. Sada je jasno da je prodaja Telekoma odavno dogovorena, da grčki OTE (u vlasništvu Deutsche Telekoma) preuzima VIP i da su provizije našoj korumpiranoj eliti podeljene. Naravno, sve ovo oko nazovi tendera bila je groteskna predstava za narod...

luka

pre 13 godina

Pa treba vas nabiti u Sibir na 50 godina. Ministarka za telekomunikacije, gradjevinski inzinjer, naravno iz G17 ili ti URS! Naravno nista bez DS-a u celoj prici. Nadam se da ce vam neko suditi zbog ovoga kad tad!

AntiDS

pre 13 godina

Bojim se da se jednog jutra ne probudim i cujem na jutarnjem programu kako me je drzavala prodala zajedno sa 30% stanovnistva nekoj stranoj kompaniji!!!!

Коста

pre 13 godina

Заклали су вола за кило меса. Мафија из демократске странке која је распродала Србију, продала је последње профитабилно предузеће. Па ... вам лоповску, покојни Ђинђић у кога се заклињете је откупио Телеком 2002. Ви сте га продали за шаку долара да би добили изборе! Издали сте земљу за фотеље. Надам се да ће вас и Ромска партија изгазити на изборима. Да ће те проћи као ЈУЛ!

krstivoje

pre 13 godina

Nije vec prodat..nego preprodat,neko je vec odavno macno sitnu proviziju od 120-miliona eura,zamalo da Olja u emisiji otkrije jos i ko je uzeo lovinu. Ucesici u emisiji utisak nedelje bili su iz jednog tabora koji odslikava zasto nam je drustvo toliko uronulo i bezlicno,sva njihova objasnjenja su puna neznanja i najbolji dokaz da su izbori neophodni odmah,ispade Olja poznaje celu materiju bolje od njih vajnih experata,nikakvo cudo jer oni vec 11- godina bave se prodajom i pljackom drzavne imovine A NE UPRAVLJANJEM DRZAVNE IMOVINE,te stetocine treba odmah odstraniti od drzavnih jasala. Sta moze da uradi opozicija,pa ako im padne na pamet a za nadati se da hoce ONI - moraju koliko sutra u skupstini da formiraju odbor koji ce da preslisa vladu povodom ovog debakla,na to imaju ustavno pravo,i da podnesu ustavnom sudu zahtev za trenutnu prinudnu zabranu aktivnosti po tom pitanju dok se stvar u parlamentu neobjasni. NARAVNO DA POSTOJI KVALITETAN NACIN ZA UPRAVLJANJE DRZAVNOM IMOVINOM i to ce svakako nova vlada imati prilike da pokaze u praksi,ima jedna zemlja koja to vrhunski radi za dobrobit svoje zemlje i gradjana a to je Austrija,oni imaju nesto sto se zove drzavni holding OIAG- austrija industri akcionarsko drustvo,i njihov telekom koji hoce da kupi nas bio je do juce u upravljackom sistemu drzave pa eto dokle su dogurali,znaci odmah izbori i totalno demontirati ovaj talibanski parti-tajkunski nacin upravljanja i uz pomoc evrope napraviti civilizovanu drzavnu upravu.

Siki

pre 13 godina

Ne sećam se da sam ikada gledao Utisak nedelje koji je imao lošiji izbor gostiju. Sve troje su bili kao da ih je odabrao lično Mirko Cvetković da ubede gledaoce da je prodaja Telekoma jedina moguća opcija. Pored toga, nikada nisam video da troje gostiju budu tako jednoglasni i jednoumni, da svoje stavove potkretpljuju vrlo plitkoumnim i neutemeljenim argumentima, pri čemu imaju veoma nadmen stav.

Slavica

pre 13 godina

Gde se Šlaf namerači tu trava ne raste. Ostaje da prodavcima poželimo sudbinu Šlafovih saradnika, onih koji su loše prošli:
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/cuveni_posrednik_u_kupoprodajama_telekomunikacionih_preduzeca.xhtml

lela

pre 13 godina

Srecom imamo informaciju iz prve ruke, a do sada smo samo sumnjali da nam rade iza ledja:)

Najvise me zapanjuje cak i pomalo plasi cinjenica da toliko misle da su mocni i nedodirljivi. Nista ih ne sprecava. Ni zakon, ni religija, ni misljenje naroda koji ih placa.

Mene kad neko makar popreko pogleda, pomislim - cek, mozda sam negde pogresila.

Dušan

pre 13 godina

Komentare na Utisku nedelje (1.5.) od prisutne gospode ni pas sa maslom pojeo nebi.
1. Telekom prodaju da se ne zaposljavaju ljudi po partijskoj vezi.- prodaje ga vlast da se spasi sama od sebe- kad je ova vlast zaposljavala ljude po partijskoj pripadnosti,nemoguce da to rade, a treba im jos jedan mandat?;
2. Kad se proda, usuge telekoma ce poskupeti dva(2) puta, a kvalitet usluga ce se povecati pet(5) puta-a nemoguce je da cene ostanu iste, a kvalitet usluga da se poveca za dva(2) puta-cene ce se povecati dva puta, a na TV ce nam objasniti da se i kvalitet povecao samo sto mi to ne primecujemo;
3. Gospodja poredi poskupljenje benzina sa povecanjem cene pretplate-pretplata je namet koji se placa bez obzira da li koristimo telefon(navela je da se uglavnom koristi mobilni, zato je i vazno da bude visoka pretplata), a benzin placamo samo kad na treba;
4. Ako je telekom drzavni u njega se ne moze zaposliti neko ko je pametan, a nije u p.stranci, vec mora da se uclani u vlad.pol.stranku i tu onda zaglupi pa ga tek tad zaposle u Telekom (Boze da li je moguce); itd.
Mene interesuje u ekonomiji sta znaci rec provizija i gde se ona primenjuje?

Зоран

pre 13 godina

"Popovićeva navodi i da ako do prodaje "Telekoma" dođe, novac nikako ne bi smeo da se vrati u Srbiju i da ode u potrošnju, već bi morao da posluži za otplatu inostranog duga.

U suprotnom, postoji opasnost da u predizbornoj godini bude nenamenski potrošen."

***** ти ту наменску потрошњу кад продајеш најбоље предузеће да вратиш дуг.

Građanin

pre 13 godina

Najstrašniji su ovi naši ekonomisti koji uopšte ne razmatraju odliv deviza kroz dividende posle prodaje! O povećanju troškova da ne pričamo! Iz kojih sredstava će se nabavljati devize za dobit - iz kredita ili izvoza električne energije!? Posle koliko vremena će se anulirati prodaja Telekoma - 8 meseci!? Pa Telekom ne posluje u Africi nego u Srbiji i guliće srpske građane! Kakve su to usluge koje će on da ponudi time što će pretplatu povećati četiri puta!? Koliko je fiksnih telefona po dedovinama i babovinama onih čiji su dedovi i babe rođeni u Srbiji!? Da li to smeju da kažu?
Posle prodaje Telekoma 1998, odmah su domaći programi za tarifiranje zamenjeni stranim čim su postali sposobni da tarifiraju uspostavu veze (CAPS 2000), a inženjeri koji su pisali te programe su proterani iz kompanije! Toliko o šansi za domaće inženjere! Ovo je kraj Internet-a i kraj fiksne telefonije jer prosto domaći građani to neće moći da plate – toliko o tome da 450 dinara pretplate ne predstavlja problem. Sada je i Vodovod uveo pretplatu, i EDB, itd.

zoxx

pre 13 godina

netreba ovo prodavat,ŽELEZNICE SRBIJE treba prodat,podelit u tri preduzeća i infrastrukturu ostavit i dalje pod državnom upravom,a toćkovi nek budu privatni.nek dođu operateri iz EU,pa će biti šanse za posao nama mašinovođama koji smo na birou rada,i time bi automastki nestala korupcija,i sindikat zaposleni nebi mogo određivat ko će bit primljen na posao ako ne..jel kod GAZDE nema toga,nek diploma i ljubav prema lokomotivi bi bilo glavno koje bi odlučilo dal će kandidat bit primljen...a telekom nipošto nebi trebalo prodavat jel preduzeće jako dobro posluje,za razliku od drugih preduzeća u srbiji.

Provincijalac

pre 13 godina

"Ja mogu da kažem da neću da ga prodam. Ako meni pare jako hitno trebaju, znači ako neko sazna da sam u nuždi, možda ću morati da ga prodam i za 50. Nema razlike između odela i 'Telekoma', princip je isti", kaže Stevanović.

Ja ne znam da li je mogao da napravi bolje poredjenje ovaj nas ekonomista, samo ja bih uveo malu modifikaciju - ne prodajemo mi odelo, mi prodajemo GACE jer nam je samo to ostalo! A kad te neko vidi bukvalno golog kako prodajes poslednji komad odece malo je ocigledno da si u nuzdi i da ti treba lova da prezivis!

Milan

pre 13 godina

""Pitanje je koje je bilo pre toga je koliko je bilo viška. Neće oni da otpuštaju pa da ostanu bez ikoga, dobiće otkaz samo oni koji ništa ne rade", rekla je profesorka Dana Popović.".Problem je sto ce o visku zaposlenih u prvo vreme odlucivati upravo oni sto nista ne rade i imaju vremena da kombinuju .Kad austrujanci shvate da su im ostali samo oni koji ne rade nista morace da krenu iz pocetka da grade kadrovsku bazu.

Zlopamtilo

pre 13 godina

Jedini problem je što ovo nije iznošenje na prodaju .Ovo je prodavanja "ispod žita" što pokazuju ovi naknadni pregovori posle neuspelog tendera(?!). Koliko je njima potreban taj keš od telekoma ....To je toliko očigledno

vladasr

pre 13 godina

Prodaja Telekoma u trenutku kada je drustvo oko toga jako podeljeno je veliki rizik vlasti. Politicari koji su radili neke poteze koji su dovodili drustvo do velike podeljenosti obicno su ostavljali los trag u istoriji.

rex tenebrae

pre 13 godina

Ovim činom prodaje Telekoma, Karabas Barabas sa svojim ginjolom i marionetama ugasiće svetlo u pozorištu (čitaj: Srbiji).A narod neka samo posmatra.SRAMOTA!

Joksa care

pre 13 godina

Људи зашто се толико узбуђујете око продаје Телекома, када против зога немају ништа ни запослени у Телекому. И њима то одговара, иначе не би ових дана када се доноси одлука синдикат водио чланове ја једу и пију на Златибору. А ако нови власник дође без посла ће опет остати они који немају везе у синдикату и странкама.

Ivana

pre 13 godina

Vlada nije održala obećanje da se Telekom ne proda za 1,4 milijarde evra.Hteli su da prodaju Telekom pošto poto.Podnesite ostavke, raspišite izbore što pre.