Subota, 23.04.2011.

18:01

Preminuo autor "Mućki" Džon Salivan

Izvor: B92

Preminuo autor "Muæki" Džon Salivan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Mare

pre 13 godina

Ubedljivo najbolja serija i sad nabacim kez kad samo pomislim na nju :))))

Ne znam za druge ali meni ubedljivo najaci lik u seriji je ujak Albert. Prvo ono kad padne u podrum pa kasnije provale da matori od kad zna za sebe tako uzima pare hahahahha, pa ona scena kad objasnjava kako ga je napao lav i kad skoci i sam sebe prepadne.

delboy

pre 13 godina

Malo je reci da sam ih odgledao milion puta i da su mi nezaobilazan segment. Zena mi se naljutila sto u novcaniku nemam njenu sliku vec porodicu Troter. Sto mi pored komjutera stoji uramljena slika Delboya Rodnija i dede. Sto mi na retrovizoru u autu visi zuti trotockas, sto sam stampao na majicama Only fools and horses, sto mi je e-mail delboy@..., sto i pored sve epizode na dvd-u imam i video trake i ne zelim cak ni u podrum da ih odnesem vec stoje na polici u dnevnoj sobi, sto sam dzindzov od skoro cetrdeset godina a ponasam se ko klinac sto voli new kids on the block... To jednostavno ne moze da se opise. Mucke su u meni i ostace zauvek. Isto ko sto je Partizan, Partibrejkers, punk. Neverovatno kolko su mi mucke odredili smer u zivotu. Na kraju krajeva svi smo mi neko manje neko vise muljare ko Delboy. Zato mi je ta serija deo mene.
Dovodili su u Beograd razne latino Kasandre, turske likove, a niko da se seti da dovede Delboya. Kad bi taj covek samo znao da drugo ime Srbije je OFAH i da je on idol svih, ne bi verovao.

Vecna slava Salivenu.

brko

pre 13 godina

Englez koji je boravio u Banjaluci (Pekham pub) se ugodno iznenadio kada je vidio koliko su OFAH popularni kod nas. Proputovao je svijeta i kaze da su popularni jedino u Englekoj i kod nas, jednako kao i Alan Ford (popularniji nego u Italiji). Znaci, prepoznali smo najbolje od svjetkog humora i prisvojili kao nase.
Btw, Mucke sjajan prevod originalnog naslova.

he who dares wins

pre 13 godina

Dokumentarac o Džonu Salivenu i o tome kako su nastale i snimane "Mućke"

http://www.youtube.com/watch?v=1FYF9l3A-GI

Ima 9 ili 10 nastavaka, obavezno pogledajte!

Rodders

pre 13 godina

Legendarni autor najlegendarnije serije ikada! Ne sećam se dana kada nisam makar 2, 3 epizode odgledao, po ko zna koji put.

Počivaj u miru.

Zuba

pre 13 godina

A sta tek reci za epizode sa telefonom cija antena "kopa " oci , pa eksplozivne lutke na naduvavanje, pa krecenje stana sa mrtvim kanarincem, mada meni najbolja scena kada naizmenicno padaju u nesvest saznavsi koliko para dobijaju na aukciji za sat. Ma serija je prosto fenomenalna , koliko god da je repriziraju meni nece dosaditi.

danish

pre 13 godina

U Pekamu ne biste videli nista vezano za Mucke. Jednostavno, serija je snimana u severnom Londonu(Ekton) a za Pekam je vezuje samo ime.
Pocivaj u miru i hvala, Dzone.
Samo budale i konji - nisu gledali Mucke!

Milan

pre 13 godina

Sta reci nego hvala coveku koji je napravio nesto bih gledao dan i noc. Bar 5 puta sam odgledao ceo serijal i ko zna koliko cu jos puta to uciniti.

buki

pre 13 godina

saucesce njegovoj porodici i bbc-u,porodici koja je izgubila svog clana a bbc-u sto su izgubili sjajnog humoristu ciji rad je ostavio tako puno na nas koji smo voleli tu seriju i pasinirano je gledali nego bilo koji humorista pre i verovatno posle njega.recenice iz serije su postali sastavni deo naseg jezika a zivot junaka rodnija i del boy-a,koji kao da su sa ovih prostora, su nam svakodnevnicu nasih malih zivota bar za malo sa malih ekrana ucinili podnosljivijom.Neka pociva u miru.

kondan

pre 13 godina

Nek ti na onom svetu bude lovely jobly kako je Delboy imao obicaj da kaze. Sve cesce se pitam da li se gore na nebu okuplja sve bolja ekipa a ovde ostaju sve sami mediokriteti. Anyway, vidimo se jednog dana...

veeegi

pre 13 godina

Sve epizode i specijale , svaku recenicu , svaku grimasu znam napamet . I jos ih gledam kada jedem , spremam sobu , sa drustvom pijem pivo ...
RIP

Lanejovanovic

pre 13 godina

Stvarno ubedljivo najbolja serija svih vremena... za tri klase ispred svih. Svi likovi su fenomenalni, prosto ne zna covek ko je od koga smesniji i originalniji. Glumci isto fantasticni, epizoda svaka totalno razlicita, a sve urnebesno smesne... svaka cast Sullivanu kako je sve to uklopio u ovo remek-delo. Zaista se moze gledati nebrojano mnogo puta uvek istim zarom...

R.I.P.

alan ford

pre 13 godina

(Walter, 24. april 2011 00:07)
pa mi smo dva sveta.kada cete to da shvatite i da se uzdignete iz barustine lazne jednakosti,propagirane od strane raznih mocnih propagandnih lobija.
svoj se svome raduje.primarni motiv upoznavanja sa ribom,za mene lično,nikad nije očekivanje kvalitetnog razgovora o zajednickim temama.

rip John.

spasenija kolček

pre 13 godina

Od srca sam obožavateljka "Mućki" i jednostavno ne mogu da mi dosade. Rađene su i pameću i srcem i čini mi se da nakon gledanja koje od epizoda, naprosto planem - malo bestežinskog, veselog stanja nije na odmet.
Autor "Ofah-a", otputovao je no, hvala Vam, hvala, dobri čoveče što ste zasmejavali od srca planetu i pokazali univerzaliju smeha bez čuvenih prefiksa nacija, vera, gender i drugih zaglupljivanja.
I neka Vam je laka zemlja...

pero

pre 13 godina

Po mom skromnom misljenju, uz Simpsonove, najbolja serija ikada napravljena. Ne zelim da razocaram mnoge ali Pekam kao dio Londona nema nikakve veze sa ovom serijom. Radnja se zbiva u ( imaginarnom) Pekamu ali serija je snimana na posve drugoj lokaciji tako da ako ikada odete u London ne gubite vrijeme trazeci Pekam iz Mucki jer ga necete naci. Ustvari, u Londonu necete naci niti atmosferu iz Mucki jer mozda je to bilo nekada ( 60-e) ali sada sigurno ne. Interesantno je da smo mi prihvatili Mucke kao da su nase iako smo od Engleza udaljeni, kako po mentalitetu tako i po istoriskim prilikama i neprilikama, hiljade godina.

bucko

pre 13 godina

Neverovatno, pre neko vece uhvatim na odjavnoj epizodi "Dear John"(jos jedne kultne serije) ime John Sullivan, juce pogledam na netu i vidim da je pisao i producirao neke epizode uporedo sa OFAH. Sjajan lik JS uistinu. R.I.P.

VLADIMIR KUZMANOV

pre 13 godina

KAD SU POČELI DA SE PRIKAZUJU U SFRJ,PREDNOST JE IMALA SERIJA ALO ALO ,
ALI NIJEDNOG TRENUTKA NISAM IMAO DILEMU KAD SU U PITANJU MUĆKE.ČAK MISLIM
DA SMO IH MI PRE PRIHVATILI NEGO SAMI ENGLEZI.TAJ HUMOR JE REGENERISAO
SVE MOJE SVAKODNEVNE ŽIVOTNE MUKE,KOJE SU ZAPRAVO ČESTO LIČILE NA NJIHOVU
TEZGARSKU IMPROVIZACIJU.MOJA DECA SU ENGLESKI UČILA SLUŠAJUĆI I GLEDAJUĆI
PORODICU TROTER U NADI DA ĆE JEDNOG DANA POSTATI MILIONERI.SLAVA DŽ.SALIVENU.VLADA ,SOMBOR

Obažavalac

pre 13 godina

Neka mu je laka crna zemlja.
Ja sam ove epizode gledao milion puta i mogao bij još toliko,jer su toliko ludi da je to nešto neverovatno.
Veliki sam njiho fan i želja mi je da odem u London i da obidjem čuveni pekam samo zbog njih.Da imam seeće pa da bar jednog od likova upoznam,bio bih veoma srećan.Dok god sam živ ima da ih gledam i sa slašću da se smejem njihovim mnogo jakim forama.Jednostavno,ne znam da pronadjem reč kojom bih opisao koliko volim Mućke,to se graniči sa ludilom.Po meni,ovo je komedija No:1 u svetu,nema boljih od njih.Bukvalno,ama baš svi do jednog su odglumili za Oskara,prosto neverovatno kako ih je čovek spojio i uklopio,jednostavno SAVRŠENO!

nasmejano dete

pre 13 godina

ljudi koji te mogu nasmijavati godinama, koji ti obilježe period života, to su istinski junaci. hvala ti gospodine Sullivan..
ova scena s Delboyevim letenjem i jedna gdje Rodney čeka da se Cassandra odveze dok on stoji pred tuđom kućom za koju je rekao da je njegova kako bi ona pomislila da je bogat, su mi dve najače scene u istoriji humorističnih serija..

Walter

pre 13 godina

R.I.P. John.
Хвала ти за смех.
Пре неки дан, једна девојка ми рече да не воли Мућке, а да јој је најбоља икада - "Friends". Ту је био крај нашег разговора. :)
Тригера за председника Србије!

Bane

pre 13 godina

R.I.P. John Sullivan

Secam se kada sam kao klinac, jos osamdesetih cekao do kasno nocu, da ih emituje tv zagreb u svom nocnom programu, a posle njih bi isao crna guja, a i danas ih opet vrlo rado pogledam, bezvremena serija...

Mihailo

pre 13 godina

Predlažem da se u Beogradu nazove ulica po čoveku. I to ne zbog popularnosti serije u Srbiji - popularna je i Farma - nego zbog njenog nesumnjivog kvaliteta za koji je u velikoj, ako ne i najvećoj meri odgovoran pisac.

aleksandar

pre 13 godina

R.I.P. Dzon
Najbolja humoristicna serija svih vremena,koju sto sam gledao kao klinac i danas po 1000 puta i koja mi nikad nice dosaditi!! Tesko da ce takva biti napravljena ikada!!!

Biljana

pre 13 godina

Kada sam pre par godina otisla u London, na dugo planirano putovanje, silno sam zelela da vidim Pekam, ali mi nisu dali, jer je, kao, opasno. Verovatno jeste, ali ja i dalje u to ne verujem.
Stvarno me rastuzila ova vest, on mora da je bio zaista divan covek.

sasa jokic

pre 13 godina

To su bila vremena pravog humora, a ne ovog prizemnog u vidu Sojica i kursadzija. Ovaj danasnji socijalno mediokritetski "humor" nas je i doveo do dna! Jedan od rezultata upravo zavrsava strajk gladju i zedju na infuziji(crni humor).

Milos

pre 13 godina

Hvala na Only fools and horses najboljoj humoristickoj seriji svih vremena, koja i posle trocifrenog gledanja svake epizode uspeva da me zabavi, oraspolozi, nasmeje i nauci poneku novu rec cockneya!
R.I.P majstore mogao si jos dosta toga da nam pruzis!
Od istog autora svima preporucujem jos Green Grass of Home i Rock&Chips

Arkjadija

pre 13 godina

Jao, kako ja volim tu seriju. Zapravo ne poznajem nikoga ko je ne voli. Čak je i moja pokojna baka istu odgledala bar tri puta.

Ja sam zaplakala kada su pronašli onaj skupoceni sat i postali bogati, mislim da mi je srce bilo puno kao da je u pitanju stvaran život , a ne serija.

Wlado

pre 13 godina

Obožavam mućke, ne postoji bolja serija , niti mislim da hoće, uvek, uvek ih mogu gledati, kada to vidim na nekom tv kanalu, nema sanse da ne zaustavim tamo i odgledam do kraja, toliko su dobri, i, iskreno mi je zao svakoga ko nije gledao mućke, a na moje zaprepašćenje, saznajem da ih ima dosta,

homemaster

pre 13 godina

nezaboravna serija a narocito epizoda gde restauriraju luster u dvorcu,imam sve epizode i specijale ako nekom zatreba, zivela piraterija.

troter

pre 13 godina

Uz MUCKE smo svaki put kad se emitovalo, zaboravljali kako je strasno bilo devedesti. Barem 30 minuta kolko je trajala serija, nismo osecali kako je strasno ziveti u takvom okruzenju, bedi, nemastini, jednostavno svakodenevni pacenicki zivot, u kome smo mislili da nema mu kraja...Hvala mu sto je stvorio takvu seriju, neka mu je vecna slava...!!!

SaSh

pre 13 godina

R.I.P. John Sullivan

Great work !!! Great legacy !!! Great sitcom "Only Fools and Horses" !!!

You`ll live forever through Your excellent work !!! Thank You !!!

"Mucke" su nezaboravna serija i potpuno se slazem sa onima koji smatraju da se sve epizode mogu ponovo gledati, da su uvek aktuelne i smesne scene, a pre svega nikako nije dosadno !!!

Petar

pre 13 godina

Bese to covek raskosnog smisla za humor, dramu i likove koje je tako lako zavoleti. Hvala za Mucke maheru, malo je reci da ces nam nedostajati...

Željko

pre 13 godina

Rest in peace, Mr. Sullivan, rest in peace.

Definitivno najbolja serija u istoriji televizije uopšte. Svaka čast na svakoj napisanooj reči.

next time this year...

pre 13 godina

Tužna vest. Ta serija je sastavni deo mog života. Apsolutno najbolja serija ikad. Nikolas Lindhurst koji glumi Rodnija je prekjuče napunio 50 godina, Dejvid Džejson koji glumi Delboja je prešao 70. Neverovatno kao vreme leti. Deda i ujak Albert su već odavno otišli u legendu. Ukucajte samo na youtube "ofah" i uživajte.

Željko

pre 13 godina

Rest in peace, Mr. Sullivan, rest in peace.

Definitivno najbolja serija u istoriji televizije uopšte. Svaka čast na svakoj napisanooj reči.

next time this year...

pre 13 godina

Tužna vest. Ta serija je sastavni deo mog života. Apsolutno najbolja serija ikad. Nikolas Lindhurst koji glumi Rodnija je prekjuče napunio 50 godina, Dejvid Džejson koji glumi Delboja je prešao 70. Neverovatno kao vreme leti. Deda i ujak Albert su već odavno otišli u legendu. Ukucajte samo na youtube "ofah" i uživajte.

troter

pre 13 godina

Uz MUCKE smo svaki put kad se emitovalo, zaboravljali kako je strasno bilo devedesti. Barem 30 minuta kolko je trajala serija, nismo osecali kako je strasno ziveti u takvom okruzenju, bedi, nemastini, jednostavno svakodenevni pacenicki zivot, u kome smo mislili da nema mu kraja...Hvala mu sto je stvorio takvu seriju, neka mu je vecna slava...!!!

SaSh

pre 13 godina

R.I.P. John Sullivan

Great work !!! Great legacy !!! Great sitcom "Only Fools and Horses" !!!

You`ll live forever through Your excellent work !!! Thank You !!!

"Mucke" su nezaboravna serija i potpuno se slazem sa onima koji smatraju da se sve epizode mogu ponovo gledati, da su uvek aktuelne i smesne scene, a pre svega nikako nije dosadno !!!

Petar

pre 13 godina

Bese to covek raskosnog smisla za humor, dramu i likove koje je tako lako zavoleti. Hvala za Mucke maheru, malo je reci da ces nam nedostajati...

Walter

pre 13 godina

R.I.P. John.
Хвала ти за смех.
Пре неки дан, једна девојка ми рече да не воли Мућке, а да јој је најбоља икада - "Friends". Ту је био крај нашег разговора. :)
Тригера за председника Србије!

Wlado

pre 13 godina

Obožavam mućke, ne postoji bolja serija , niti mislim da hoće, uvek, uvek ih mogu gledati, kada to vidim na nekom tv kanalu, nema sanse da ne zaustavim tamo i odgledam do kraja, toliko su dobri, i, iskreno mi je zao svakoga ko nije gledao mućke, a na moje zaprepašćenje, saznajem da ih ima dosta,

homemaster

pre 13 godina

nezaboravna serija a narocito epizoda gde restauriraju luster u dvorcu,imam sve epizode i specijale ako nekom zatreba, zivela piraterija.

VLADIMIR KUZMANOV

pre 13 godina

KAD SU POČELI DA SE PRIKAZUJU U SFRJ,PREDNOST JE IMALA SERIJA ALO ALO ,
ALI NIJEDNOG TRENUTKA NISAM IMAO DILEMU KAD SU U PITANJU MUĆKE.ČAK MISLIM
DA SMO IH MI PRE PRIHVATILI NEGO SAMI ENGLEZI.TAJ HUMOR JE REGENERISAO
SVE MOJE SVAKODNEVNE ŽIVOTNE MUKE,KOJE SU ZAPRAVO ČESTO LIČILE NA NJIHOVU
TEZGARSKU IMPROVIZACIJU.MOJA DECA SU ENGLESKI UČILA SLUŠAJUĆI I GLEDAJUĆI
PORODICU TROTER U NADI DA ĆE JEDNOG DANA POSTATI MILIONERI.SLAVA DŽ.SALIVENU.VLADA ,SOMBOR

sasa jokic

pre 13 godina

To su bila vremena pravog humora, a ne ovog prizemnog u vidu Sojica i kursadzija. Ovaj danasnji socijalno mediokritetski "humor" nas je i doveo do dna! Jedan od rezultata upravo zavrsava strajk gladju i zedju na infuziji(crni humor).

Mihailo

pre 13 godina

Predlažem da se u Beogradu nazove ulica po čoveku. I to ne zbog popularnosti serije u Srbiji - popularna je i Farma - nego zbog njenog nesumnjivog kvaliteta za koji je u velikoj, ako ne i najvećoj meri odgovoran pisac.

Arkjadija

pre 13 godina

Jao, kako ja volim tu seriju. Zapravo ne poznajem nikoga ko je ne voli. Čak je i moja pokojna baka istu odgledala bar tri puta.

Ja sam zaplakala kada su pronašli onaj skupoceni sat i postali bogati, mislim da mi je srce bilo puno kao da je u pitanju stvaran život , a ne serija.

spasenija kolček

pre 13 godina

Od srca sam obožavateljka "Mućki" i jednostavno ne mogu da mi dosade. Rađene su i pameću i srcem i čini mi se da nakon gledanja koje od epizoda, naprosto planem - malo bestežinskog, veselog stanja nije na odmet.
Autor "Ofah-a", otputovao je no, hvala Vam, hvala, dobri čoveče što ste zasmejavali od srca planetu i pokazali univerzaliju smeha bez čuvenih prefiksa nacija, vera, gender i drugih zaglupljivanja.
I neka Vam je laka zemlja...

Obažavalac

pre 13 godina

Neka mu je laka crna zemlja.
Ja sam ove epizode gledao milion puta i mogao bij još toliko,jer su toliko ludi da je to nešto neverovatno.
Veliki sam njiho fan i želja mi je da odem u London i da obidjem čuveni pekam samo zbog njih.Da imam seeće pa da bar jednog od likova upoznam,bio bih veoma srećan.Dok god sam živ ima da ih gledam i sa slašću da se smejem njihovim mnogo jakim forama.Jednostavno,ne znam da pronadjem reč kojom bih opisao koliko volim Mućke,to se graniči sa ludilom.Po meni,ovo je komedija No:1 u svetu,nema boljih od njih.Bukvalno,ama baš svi do jednog su odglumili za Oskara,prosto neverovatno kako ih je čovek spojio i uklopio,jednostavno SAVRŠENO!

Bane

pre 13 godina

R.I.P. John Sullivan

Secam se kada sam kao klinac, jos osamdesetih cekao do kasno nocu, da ih emituje tv zagreb u svom nocnom programu, a posle njih bi isao crna guja, a i danas ih opet vrlo rado pogledam, bezvremena serija...

nasmejano dete

pre 13 godina

ljudi koji te mogu nasmijavati godinama, koji ti obilježe period života, to su istinski junaci. hvala ti gospodine Sullivan..
ova scena s Delboyevim letenjem i jedna gdje Rodney čeka da se Cassandra odveze dok on stoji pred tuđom kućom za koju je rekao da je njegova kako bi ona pomislila da je bogat, su mi dve najače scene u istoriji humorističnih serija..

aleksandar

pre 13 godina

R.I.P. Dzon
Najbolja humoristicna serija svih vremena,koju sto sam gledao kao klinac i danas po 1000 puta i koja mi nikad nice dosaditi!! Tesko da ce takva biti napravljena ikada!!!

Biljana

pre 13 godina

Kada sam pre par godina otisla u London, na dugo planirano putovanje, silno sam zelela da vidim Pekam, ali mi nisu dali, jer je, kao, opasno. Verovatno jeste, ali ja i dalje u to ne verujem.
Stvarno me rastuzila ova vest, on mora da je bio zaista divan covek.

Milos

pre 13 godina

Hvala na Only fools and horses najboljoj humoristickoj seriji svih vremena, koja i posle trocifrenog gledanja svake epizode uspeva da me zabavi, oraspolozi, nasmeje i nauci poneku novu rec cockneya!
R.I.P majstore mogao si jos dosta toga da nam pruzis!
Od istog autora svima preporucujem jos Green Grass of Home i Rock&Chips

danish

pre 13 godina

U Pekamu ne biste videli nista vezano za Mucke. Jednostavno, serija je snimana u severnom Londonu(Ekton) a za Pekam je vezuje samo ime.
Pocivaj u miru i hvala, Dzone.
Samo budale i konji - nisu gledali Mucke!

brko

pre 13 godina

Englez koji je boravio u Banjaluci (Pekham pub) se ugodno iznenadio kada je vidio koliko su OFAH popularni kod nas. Proputovao je svijeta i kaze da su popularni jedino u Englekoj i kod nas, jednako kao i Alan Ford (popularniji nego u Italiji). Znaci, prepoznali smo najbolje od svjetkog humora i prisvojili kao nase.
Btw, Mucke sjajan prevod originalnog naslova.

pero

pre 13 godina

Po mom skromnom misljenju, uz Simpsonove, najbolja serija ikada napravljena. Ne zelim da razocaram mnoge ali Pekam kao dio Londona nema nikakve veze sa ovom serijom. Radnja se zbiva u ( imaginarnom) Pekamu ali serija je snimana na posve drugoj lokaciji tako da ako ikada odete u London ne gubite vrijeme trazeci Pekam iz Mucki jer ga necete naci. Ustvari, u Londonu necete naci niti atmosferu iz Mucki jer mozda je to bilo nekada ( 60-e) ali sada sigurno ne. Interesantno je da smo mi prihvatili Mucke kao da su nase iako smo od Engleza udaljeni, kako po mentalitetu tako i po istoriskim prilikama i neprilikama, hiljade godina.

delboy

pre 13 godina

Malo je reci da sam ih odgledao milion puta i da su mi nezaobilazan segment. Zena mi se naljutila sto u novcaniku nemam njenu sliku vec porodicu Troter. Sto mi pored komjutera stoji uramljena slika Delboya Rodnija i dede. Sto mi na retrovizoru u autu visi zuti trotockas, sto sam stampao na majicama Only fools and horses, sto mi je e-mail delboy@..., sto i pored sve epizode na dvd-u imam i video trake i ne zelim cak ni u podrum da ih odnesem vec stoje na polici u dnevnoj sobi, sto sam dzindzov od skoro cetrdeset godina a ponasam se ko klinac sto voli new kids on the block... To jednostavno ne moze da se opise. Mucke su u meni i ostace zauvek. Isto ko sto je Partizan, Partibrejkers, punk. Neverovatno kolko su mi mucke odredili smer u zivotu. Na kraju krajeva svi smo mi neko manje neko vise muljare ko Delboy. Zato mi je ta serija deo mene.
Dovodili su u Beograd razne latino Kasandre, turske likove, a niko da se seti da dovede Delboya. Kad bi taj covek samo znao da drugo ime Srbije je OFAH i da je on idol svih, ne bi verovao.

Vecna slava Salivenu.

kondan

pre 13 godina

Nek ti na onom svetu bude lovely jobly kako je Delboy imao obicaj da kaze. Sve cesce se pitam da li se gore na nebu okuplja sve bolja ekipa a ovde ostaju sve sami mediokriteti. Anyway, vidimo se jednog dana...

Milan

pre 13 godina

Sta reci nego hvala coveku koji je napravio nesto bih gledao dan i noc. Bar 5 puta sam odgledao ceo serijal i ko zna koliko cu jos puta to uciniti.

Zuba

pre 13 godina

A sta tek reci za epizode sa telefonom cija antena "kopa " oci , pa eksplozivne lutke na naduvavanje, pa krecenje stana sa mrtvim kanarincem, mada meni najbolja scena kada naizmenicno padaju u nesvest saznavsi koliko para dobijaju na aukciji za sat. Ma serija je prosto fenomenalna , koliko god da je repriziraju meni nece dosaditi.

veeegi

pre 13 godina

Sve epizode i specijale , svaku recenicu , svaku grimasu znam napamet . I jos ih gledam kada jedem , spremam sobu , sa drustvom pijem pivo ...
RIP

Lanejovanovic

pre 13 godina

Stvarno ubedljivo najbolja serija svih vremena... za tri klase ispred svih. Svi likovi su fenomenalni, prosto ne zna covek ko je od koga smesniji i originalniji. Glumci isto fantasticni, epizoda svaka totalno razlicita, a sve urnebesno smesne... svaka cast Sullivanu kako je sve to uklopio u ovo remek-delo. Zaista se moze gledati nebrojano mnogo puta uvek istim zarom...

R.I.P.

alan ford

pre 13 godina

(Walter, 24. april 2011 00:07)
pa mi smo dva sveta.kada cete to da shvatite i da se uzdignete iz barustine lazne jednakosti,propagirane od strane raznih mocnih propagandnih lobija.
svoj se svome raduje.primarni motiv upoznavanja sa ribom,za mene lično,nikad nije očekivanje kvalitetnog razgovora o zajednickim temama.

rip John.

buki

pre 13 godina

saucesce njegovoj porodici i bbc-u,porodici koja je izgubila svog clana a bbc-u sto su izgubili sjajnog humoristu ciji rad je ostavio tako puno na nas koji smo voleli tu seriju i pasinirano je gledali nego bilo koji humorista pre i verovatno posle njega.recenice iz serije su postali sastavni deo naseg jezika a zivot junaka rodnija i del boy-a,koji kao da su sa ovih prostora, su nam svakodnevnicu nasih malih zivota bar za malo sa malih ekrana ucinili podnosljivijom.Neka pociva u miru.

he who dares wins

pre 13 godina

Dokumentarac o Džonu Salivenu i o tome kako su nastale i snimane "Mućke"

http://www.youtube.com/watch?v=1FYF9l3A-GI

Ima 9 ili 10 nastavaka, obavezno pogledajte!

Rodders

pre 13 godina

Legendarni autor najlegendarnije serije ikada! Ne sećam se dana kada nisam makar 2, 3 epizode odgledao, po ko zna koji put.

Počivaj u miru.

bucko

pre 13 godina

Neverovatno, pre neko vece uhvatim na odjavnoj epizodi "Dear John"(jos jedne kultne serije) ime John Sullivan, juce pogledam na netu i vidim da je pisao i producirao neke epizode uporedo sa OFAH. Sjajan lik JS uistinu. R.I.P.

Mare

pre 13 godina

Ubedljivo najbolja serija i sad nabacim kez kad samo pomislim na nju :))))

Ne znam za druge ali meni ubedljivo najaci lik u seriji je ujak Albert. Prvo ono kad padne u podrum pa kasnije provale da matori od kad zna za sebe tako uzima pare hahahahha, pa ona scena kad objasnjava kako ga je napao lav i kad skoci i sam sebe prepadne.

alan ford

pre 13 godina

(Walter, 24. april 2011 00:07)
pa mi smo dva sveta.kada cete to da shvatite i da se uzdignete iz barustine lazne jednakosti,propagirane od strane raznih mocnih propagandnih lobija.
svoj se svome raduje.primarni motiv upoznavanja sa ribom,za mene lično,nikad nije očekivanje kvalitetnog razgovora o zajednickim temama.

rip John.

homemaster

pre 13 godina

nezaboravna serija a narocito epizoda gde restauriraju luster u dvorcu,imam sve epizode i specijale ako nekom zatreba, zivela piraterija.

sasa jokic

pre 13 godina

To su bila vremena pravog humora, a ne ovog prizemnog u vidu Sojica i kursadzija. Ovaj danasnji socijalno mediokritetski "humor" nas je i doveo do dna! Jedan od rezultata upravo zavrsava strajk gladju i zedju na infuziji(crni humor).

danish

pre 13 godina

U Pekamu ne biste videli nista vezano za Mucke. Jednostavno, serija je snimana u severnom Londonu(Ekton) a za Pekam je vezuje samo ime.
Pocivaj u miru i hvala, Dzone.
Samo budale i konji - nisu gledali Mucke!

Mihailo

pre 13 godina

Predlažem da se u Beogradu nazove ulica po čoveku. I to ne zbog popularnosti serije u Srbiji - popularna je i Farma - nego zbog njenog nesumnjivog kvaliteta za koji je u velikoj, ako ne i najvećoj meri odgovoran pisac.

Walter

pre 13 godina

R.I.P. John.
Хвала ти за смех.
Пре неки дан, једна девојка ми рече да не воли Мућке, а да јој је најбоља икада - "Friends". Ту је био крај нашег разговора. :)
Тригера за председника Србије!

Željko

pre 13 godina

Rest in peace, Mr. Sullivan, rest in peace.

Definitivno najbolja serija u istoriji televizije uopšte. Svaka čast na svakoj napisanooj reči.

Arkjadija

pre 13 godina

Jao, kako ja volim tu seriju. Zapravo ne poznajem nikoga ko je ne voli. Čak je i moja pokojna baka istu odgledala bar tri puta.

Ja sam zaplakala kada su pronašli onaj skupoceni sat i postali bogati, mislim da mi je srce bilo puno kao da je u pitanju stvaran život , a ne serija.

aleksandar

pre 13 godina

R.I.P. Dzon
Najbolja humoristicna serija svih vremena,koju sto sam gledao kao klinac i danas po 1000 puta i koja mi nikad nice dosaditi!! Tesko da ce takva biti napravljena ikada!!!

Milos

pre 13 godina

Hvala na Only fools and horses najboljoj humoristickoj seriji svih vremena, koja i posle trocifrenog gledanja svake epizode uspeva da me zabavi, oraspolozi, nasmeje i nauci poneku novu rec cockneya!
R.I.P majstore mogao si jos dosta toga da nam pruzis!
Od istog autora svima preporucujem jos Green Grass of Home i Rock&Chips

VLADIMIR KUZMANOV

pre 13 godina

KAD SU POČELI DA SE PRIKAZUJU U SFRJ,PREDNOST JE IMALA SERIJA ALO ALO ,
ALI NIJEDNOG TRENUTKA NISAM IMAO DILEMU KAD SU U PITANJU MUĆKE.ČAK MISLIM
DA SMO IH MI PRE PRIHVATILI NEGO SAMI ENGLEZI.TAJ HUMOR JE REGENERISAO
SVE MOJE SVAKODNEVNE ŽIVOTNE MUKE,KOJE SU ZAPRAVO ČESTO LIČILE NA NJIHOVU
TEZGARSKU IMPROVIZACIJU.MOJA DECA SU ENGLESKI UČILA SLUŠAJUĆI I GLEDAJUĆI
PORODICU TROTER U NADI DA ĆE JEDNOG DANA POSTATI MILIONERI.SLAVA DŽ.SALIVENU.VLADA ,SOMBOR

spasenija kolček

pre 13 godina

Od srca sam obožavateljka "Mućki" i jednostavno ne mogu da mi dosade. Rađene su i pameću i srcem i čini mi se da nakon gledanja koje od epizoda, naprosto planem - malo bestežinskog, veselog stanja nije na odmet.
Autor "Ofah-a", otputovao je no, hvala Vam, hvala, dobri čoveče što ste zasmejavali od srca planetu i pokazali univerzaliju smeha bez čuvenih prefiksa nacija, vera, gender i drugih zaglupljivanja.
I neka Vam je laka zemlja...

pero

pre 13 godina

Po mom skromnom misljenju, uz Simpsonove, najbolja serija ikada napravljena. Ne zelim da razocaram mnoge ali Pekam kao dio Londona nema nikakve veze sa ovom serijom. Radnja se zbiva u ( imaginarnom) Pekamu ali serija je snimana na posve drugoj lokaciji tako da ako ikada odete u London ne gubite vrijeme trazeci Pekam iz Mucki jer ga necete naci. Ustvari, u Londonu necete naci niti atmosferu iz Mucki jer mozda je to bilo nekada ( 60-e) ali sada sigurno ne. Interesantno je da smo mi prihvatili Mucke kao da su nase iako smo od Engleza udaljeni, kako po mentalitetu tako i po istoriskim prilikama i neprilikama, hiljade godina.

kondan

pre 13 godina

Nek ti na onom svetu bude lovely jobly kako je Delboy imao obicaj da kaze. Sve cesce se pitam da li se gore na nebu okuplja sve bolja ekipa a ovde ostaju sve sami mediokriteti. Anyway, vidimo se jednog dana...

buki

pre 13 godina

saucesce njegovoj porodici i bbc-u,porodici koja je izgubila svog clana a bbc-u sto su izgubili sjajnog humoristu ciji rad je ostavio tako puno na nas koji smo voleli tu seriju i pasinirano je gledali nego bilo koji humorista pre i verovatno posle njega.recenice iz serije su postali sastavni deo naseg jezika a zivot junaka rodnija i del boy-a,koji kao da su sa ovih prostora, su nam svakodnevnicu nasih malih zivota bar za malo sa malih ekrana ucinili podnosljivijom.Neka pociva u miru.

Zuba

pre 13 godina

A sta tek reci za epizode sa telefonom cija antena "kopa " oci , pa eksplozivne lutke na naduvavanje, pa krecenje stana sa mrtvim kanarincem, mada meni najbolja scena kada naizmenicno padaju u nesvest saznavsi koliko para dobijaju na aukciji za sat. Ma serija je prosto fenomenalna , koliko god da je repriziraju meni nece dosaditi.

next time this year...

pre 13 godina

Tužna vest. Ta serija je sastavni deo mog života. Apsolutno najbolja serija ikad. Nikolas Lindhurst koji glumi Rodnija je prekjuče napunio 50 godina, Dejvid Džejson koji glumi Delboja je prešao 70. Neverovatno kao vreme leti. Deda i ujak Albert su već odavno otišli u legendu. Ukucajte samo na youtube "ofah" i uživajte.

Petar

pre 13 godina

Bese to covek raskosnog smisla za humor, dramu i likove koje je tako lako zavoleti. Hvala za Mucke maheru, malo je reci da ces nam nedostajati...

SaSh

pre 13 godina

R.I.P. John Sullivan

Great work !!! Great legacy !!! Great sitcom "Only Fools and Horses" !!!

You`ll live forever through Your excellent work !!! Thank You !!!

"Mucke" su nezaboravna serija i potpuno se slazem sa onima koji smatraju da se sve epizode mogu ponovo gledati, da su uvek aktuelne i smesne scene, a pre svega nikako nije dosadno !!!

troter

pre 13 godina

Uz MUCKE smo svaki put kad se emitovalo, zaboravljali kako je strasno bilo devedesti. Barem 30 minuta kolko je trajala serija, nismo osecali kako je strasno ziveti u takvom okruzenju, bedi, nemastini, jednostavno svakodenevni pacenicki zivot, u kome smo mislili da nema mu kraja...Hvala mu sto je stvorio takvu seriju, neka mu je vecna slava...!!!

Wlado

pre 13 godina

Obožavam mućke, ne postoji bolja serija , niti mislim da hoće, uvek, uvek ih mogu gledati, kada to vidim na nekom tv kanalu, nema sanse da ne zaustavim tamo i odgledam do kraja, toliko su dobri, i, iskreno mi je zao svakoga ko nije gledao mućke, a na moje zaprepašćenje, saznajem da ih ima dosta,

Biljana

pre 13 godina

Kada sam pre par godina otisla u London, na dugo planirano putovanje, silno sam zelela da vidim Pekam, ali mi nisu dali, jer je, kao, opasno. Verovatno jeste, ali ja i dalje u to ne verujem.
Stvarno me rastuzila ova vest, on mora da je bio zaista divan covek.

Bane

pre 13 godina

R.I.P. John Sullivan

Secam se kada sam kao klinac, jos osamdesetih cekao do kasno nocu, da ih emituje tv zagreb u svom nocnom programu, a posle njih bi isao crna guja, a i danas ih opet vrlo rado pogledam, bezvremena serija...

Obažavalac

pre 13 godina

Neka mu je laka crna zemlja.
Ja sam ove epizode gledao milion puta i mogao bij još toliko,jer su toliko ludi da je to nešto neverovatno.
Veliki sam njiho fan i želja mi je da odem u London i da obidjem čuveni pekam samo zbog njih.Da imam seeće pa da bar jednog od likova upoznam,bio bih veoma srećan.Dok god sam živ ima da ih gledam i sa slašću da se smejem njihovim mnogo jakim forama.Jednostavno,ne znam da pronadjem reč kojom bih opisao koliko volim Mućke,to se graniči sa ludilom.Po meni,ovo je komedija No:1 u svetu,nema boljih od njih.Bukvalno,ama baš svi do jednog su odglumili za Oskara,prosto neverovatno kako ih je čovek spojio i uklopio,jednostavno SAVRŠENO!

nasmejano dete

pre 13 godina

ljudi koji te mogu nasmijavati godinama, koji ti obilježe period života, to su istinski junaci. hvala ti gospodine Sullivan..
ova scena s Delboyevim letenjem i jedna gdje Rodney čeka da se Cassandra odveze dok on stoji pred tuđom kućom za koju je rekao da je njegova kako bi ona pomislila da je bogat, su mi dve najače scene u istoriji humorističnih serija..

bucko

pre 13 godina

Neverovatno, pre neko vece uhvatim na odjavnoj epizodi "Dear John"(jos jedne kultne serije) ime John Sullivan, juce pogledam na netu i vidim da je pisao i producirao neke epizode uporedo sa OFAH. Sjajan lik JS uistinu. R.I.P.

Lanejovanovic

pre 13 godina

Stvarno ubedljivo najbolja serija svih vremena... za tri klase ispred svih. Svi likovi su fenomenalni, prosto ne zna covek ko je od koga smesniji i originalniji. Glumci isto fantasticni, epizoda svaka totalno razlicita, a sve urnebesno smesne... svaka cast Sullivanu kako je sve to uklopio u ovo remek-delo. Zaista se moze gledati nebrojano mnogo puta uvek istim zarom...

R.I.P.

veeegi

pre 13 godina

Sve epizode i specijale , svaku recenicu , svaku grimasu znam napamet . I jos ih gledam kada jedem , spremam sobu , sa drustvom pijem pivo ...
RIP

Milan

pre 13 godina

Sta reci nego hvala coveku koji je napravio nesto bih gledao dan i noc. Bar 5 puta sam odgledao ceo serijal i ko zna koliko cu jos puta to uciniti.

Rodders

pre 13 godina

Legendarni autor najlegendarnije serije ikada! Ne sećam se dana kada nisam makar 2, 3 epizode odgledao, po ko zna koji put.

Počivaj u miru.

he who dares wins

pre 13 godina

Dokumentarac o Džonu Salivenu i o tome kako su nastale i snimane "Mućke"

http://www.youtube.com/watch?v=1FYF9l3A-GI

Ima 9 ili 10 nastavaka, obavezno pogledajte!

brko

pre 13 godina

Englez koji je boravio u Banjaluci (Pekham pub) se ugodno iznenadio kada je vidio koliko su OFAH popularni kod nas. Proputovao je svijeta i kaze da su popularni jedino u Englekoj i kod nas, jednako kao i Alan Ford (popularniji nego u Italiji). Znaci, prepoznali smo najbolje od svjetkog humora i prisvojili kao nase.
Btw, Mucke sjajan prevod originalnog naslova.

delboy

pre 13 godina

Malo je reci da sam ih odgledao milion puta i da su mi nezaobilazan segment. Zena mi se naljutila sto u novcaniku nemam njenu sliku vec porodicu Troter. Sto mi pored komjutera stoji uramljena slika Delboya Rodnija i dede. Sto mi na retrovizoru u autu visi zuti trotockas, sto sam stampao na majicama Only fools and horses, sto mi je e-mail delboy@..., sto i pored sve epizode na dvd-u imam i video trake i ne zelim cak ni u podrum da ih odnesem vec stoje na polici u dnevnoj sobi, sto sam dzindzov od skoro cetrdeset godina a ponasam se ko klinac sto voli new kids on the block... To jednostavno ne moze da se opise. Mucke su u meni i ostace zauvek. Isto ko sto je Partizan, Partibrejkers, punk. Neverovatno kolko su mi mucke odredili smer u zivotu. Na kraju krajeva svi smo mi neko manje neko vise muljare ko Delboy. Zato mi je ta serija deo mene.
Dovodili su u Beograd razne latino Kasandre, turske likove, a niko da se seti da dovede Delboya. Kad bi taj covek samo znao da drugo ime Srbije je OFAH i da je on idol svih, ne bi verovao.

Vecna slava Salivenu.

Mare

pre 13 godina

Ubedljivo najbolja serija i sad nabacim kez kad samo pomislim na nju :))))

Ne znam za druge ali meni ubedljivo najaci lik u seriji je ujak Albert. Prvo ono kad padne u podrum pa kasnije provale da matori od kad zna za sebe tako uzima pare hahahahha, pa ona scena kad objasnjava kako ga je napao lav i kad skoci i sam sebe prepadne.