Nedelja, 17.04.2011.

15:36

Radujko: Prodaja dobra za sve

Prodaja Telekoma Srbije korisna je za budućnost kompanije, izjavio je direktor Telekoma Branko Radujko.

Izvor: Tanjug

Radujko: Prodaja dobra za sve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Molotov

pre 13 godina

Gospodine Radijko,
Poslovanju Telekoma za 2010. godinu još uvek nije objavljeno na zvaničnom sajtu, gde stoje podaci o poslovanju ali za 2009. godinu.

Građanin

pre 13 godina

Videli smo kako je prodaja Zastave podspešila trend povratka domaćih stručnjaka: zatvorili su institut, razvoj i otpustili sve sa visokom stručnom spremom - ostali su samo VKV i oni sa višom...
Fiat je sasvim jasno rekao da je razvoj samo njihov. Tako će biti i sa Telekomom! Jer je to tako sada i sa VIP-om! Broj zaposlenih će smanjiti, pogotovu broj nadobudnih menadžera (i treba ih otpustiti jer su za prodaju), drastično će smanjiti plate, a njihovi stručnjaci će daljinski upravljati opremom, a njihovi tehničari će dolaziti da otklanjaju kvarove za velike devizne dnevnice! Ovde će ostaće samo komercijalisti sa ciljem kako da smisle što interesantnije tarifne pakete – da bude što skuplje, a da nam izgleda što jeftinije! To smo već videli u okruženju! Toliko o vraćanju stručnjaka!

Radnik Telekoma

pre 13 godina

Prodao si svoj Knin, a sad si došao da prodaješ moj Telekom. Zar te nije sramota, imaš li ti bar malo morala i časti, od Telekoma si uzeo sve što imaš, pre nisi imao baš ništa (0).

Goga

pre 13 godina

Pa normalno je da prodaja Telekoma ne odgovara većini zaposlenih u Telekomu, jer će nakon mesec dana biti najureni iz firme. Austrijanci "skenirali" firmu i prve procene govore da je oko 4.000 zaposlenih višak. Ako je suditi po onom što je nagovešteno, novi vlasnik će ulaganje bazirati na proširenje mreže, i uvođenje novih servisa koji se standardno pružaju širom Evrope. I ako je ververovati Vladi RS, od prodaje Telekoma biće finansirana izgradnja mreže autoputeva i železnice, i to je ono što će je svrstati u red modernih i razvijenih zemalja Evrope. To će doneti nova radna mesta u Srbiji, to će promeniti život građanima Srbije. Zato treba verovati ovom mladom menadžeru, kad kaže da će nam svima biti bolje, za razliku od raznih metuzalema koji šire loše vesti i još lošije prognoze, kad je u pitanju prodaja Telekoma.

zaposlen u Telekomu

pre 13 godina

Ovaj pijun je i instaliran od DS-a na čelo Telekoma da bi se Telekom prodao. A podsetiću da smo krenuli sa vizijom da Telekom postane regionalni igrač. Telekom Srpske, MTEL CG i pregovaralo se da kupimo jednog malog slovenačkog operatera. A sada? Prosjaci nude ispod cene samo da bi dobili proviziju!

Radujkov mali

pre 13 godina

Pa prodaja jeste dobra. Svi ćete biti prilično dobri na kraju priče.
A konkurse za inženjere počnite da raspisujete u Dubaiju, još malo pa ćete imati Telekom emigraciju tamo. Toliko ljudi bili ''dobri'' od Telekoma da im se omilila arapska klima.
Sledeće godine u ovo vreme: ''Srbija ostvarila napredak od 100% - sa četvrtog mesta stigla na drugo mesto po odlivu mozgova''

opet taj matiš

pre 13 godina

"Pre svega, Telekom bi dobio jednog vlasnika koji upravlja kompanijom.To bi omogućilo brže, efikasnije i fleksibilnije odlučivanje, procedure nabavki, ugovaranja, plaćanja, zapošljavanja i tako dalje", kazao je Radujko. A JA MISLIO DA JE 80% > 51% I DA JE ON PREDSTAVNIK VLASNIKA KOJI UPRAVLJA TELEKOMOM. ISPADE DA TELEKOM NIJE IMAO JEDNOG VLASNIKA KOJI UPRAVLJA A SA 51% ĆE TO DOBITI. JEL MOŽE NEKO DA MI ZAKOPČA KOŠULJU NA LEĐIMA?

Babin_zub

pre 13 godina

"Pre svega, Telekom bi dobio jednog vlasnika koji upravlja kompanijom.To bi omogućilo brže, efikasnije i fleksibilnije odlučivanje, procedure nabavki, ugovaranja, plaćanja, zapošljavanja i tako dalje", kazao je Radujko.

Drugim recima,kada bi se izvadile ruke drzave iz dzepa Telekoma i kada bi upravni odbor radio svoj posao u korist firme a ne u svoju korist(namesteni tenderi itd)onda bi Telekom imao buducnost kao srpska firma,na koju bi smo bili ponosni jer bi se mogla siriti regionim.Takva privatizacija je vec ucinjena sa Hemofarmom,i danas ta firma posluje veoma uspesno po vecem delu istocne i centralne Evrope.Dakle,samo treba da se radi posteno,ali vlast je svesna da dokle god je Telekom u njenim rukama-potkradace ga.

Janko

pre 13 godina

Imas li obraza ti covece?! Pa nisu nam svrake popile mozak da mozemo da progutamo ovu pricu. Sve ste nas prodali za saku evra...nece vas Srbija jos dugo trpeti...

jova

pre 13 godina

postovani gospodine radujko molim vas da nas ne vredjate i da gradjanima ove napacene zemlje ne objasnjavate sta je za njih dobro jer oni i sami znaju sta je dobro a sta ne a prodaja telekoma, distribucije i ostalih velikih sistema je pogresna i ako se malo osvrnete po nasoj blizoj okolini i sami ce te se u to uveariti. pametni se uce na tudjim greskama. hrvati i makedonci su bas posle prodaje istih

Dejansd

pre 13 godina

E moj direktore, lako je tebi. Da je Draško na tvom mestu ja bih danas posle 4 godine rada bio primljen za stalno i imao normalnu platu. Ovako imam samo 18ti deo tvoje (ako je verovati medijima). A evo sad te i podržavam, daj bože da se prodamo!

Djole

pre 13 godina

Jasno je bilo g-dine Radujko da ste postavljeni na tu duznost,kako bi se obavila prodaja Telekoma.Drasko Petrovic je od te kompanije napravio cudo u regionu ali uspeh se u ovoj drzavi ne prasta.

dragiljub jovanović

pre 13 godina

Gospodin Radujko ne poznaje osnove ponude te ne zna ni strategiju prodaje TELEKOMA.Nije to bilo koja roba ,a pogotvu za takve "kapacitete" koji su ugurani na politička vrata.Ponuđač koji je dao cenu i gde se ona drastično razlikuje od očekivane cene nikada neće podići na taj nivo jer time diskredituje ozbiljnost svoje ponude.Ono što bi bilo dostojanstveno je zabraniti Austrijancima da ponovo učestvuju jer su srozali generalno cenu i bitno odredili njen nivo.Time su pljusnuli šamar proceni za koju je vlada republike Srbije dobro platila.Ili će mo poštovati ono što smo platili i dobili procenom ili će mo bedarriti preko promotera g- dina Radujka.

Branko

pre 13 godina

Prodaja je za "sve" vas dobra (naročito za punjenje vaših džepova)ali je loša za "sve" nas koji samo unzad deset godina smo gubimo.

Kragujevcanin

pre 13 godina

Sve je ovo ok pod uslovom da ga kupe Nemci a ne Austrijanci! I nije mi zao ako poskupe usluge a sve bude funkcionisalo besprekorno,sa ulaganjem u nove servise! T-mobile jeste skup ali je besprekoran kao i TelenorB-)

BNS

pre 13 godina

Novi strani vlasnik ce obezbediti tehnicku podrsku direktno od proizvodjaca telekomunikacione opreme i na zalost nece biti potrebe za domacim inzinjerima - narocito u manjim sredinama.

Sumnjičavi Srbin

pre 13 godina

U to da će Telekom bolje poslovati ako bude privatan ne sumnjan, ali gde je tu naš interes?
Koliko se ja sećam glavni objavljeni razlog za prodaju Telekoma je razvoj telekomunikacija u Srbiji. E sada voleo bih da mi neko objasni:
- Kako je smanjenje broja operatera mobilne telefonije sa tri na dva (Austrian telekom je vlanik VIP-a) dobro za razvoj telekomunikacija?
- Već smo u Srbiji imali stranog vlasnika Telekoma (STET) i koliko se ja sećam, razvoj telekomunikacija nije bio među njihovim prioritetima. Štaviše jedna od retkih pametnih stvari koje je država uradila je kupovina italijanskog udela. Što bi Telekomu Austrija, koji bi ovom kupovinom postao monopolista, interes bio razvoj telekomunikacija u Srbiji???

Drakče

pre 13 godina

Ma mi smo jedinstveni u mnogim stvarima.Direktor objašnjava da je dobro prodati firmu u kojoj rukovodi.Sve je o sebi ovom izjavom rekao.I da je nestručan i da je firmi i zaposlenima nelojalan,da je sitni aparatčik koji sprovodi politiku svoje stranke.Ko mu je dozvolio da daje ovakve izjave i time ugrožava vitalne interese i firme i države.Ya ovakve izjave se odgovara gospodine iz DS-a.Već sutra sindikati moraju pokrenuto inicijativu za sklanjanje dotičnog sa ove pozicije da ne pravi više štete ovoj firmi.Gospodin je već isplanirao da se skloni na poziciju predsednika upravnog odbora.Kako te nije sramota štetočino.Motka će da radi.

milos

pre 13 godina

gospodine direktore, na vasu zalost, istorija ce upisati i vase ime.
cinjenica:BK 063 milijardu ipo eura(privatna firma) jel to znaci da je Bogoljub Karic maxer za sve vas tj drzavu.? odoh ja odavde

Ambruš Šandor

pre 13 godina

Gospodine Radujko, pregledajte zapise desetina zadnjih vaših izjava, izjave zaposlenih u vašoj kompaniji, kao i većine srpskih mislećih ekonomista po problematice Telekoma i njegove prodaje,...Današnjom vašom izjavom, vi pokazujete da ste službenik vaše političke partije, a ne službenik Državnog Javnog preduzeća, a ponajmanje ličnost od integriteta...No, kao uvek, vreme će pokazati zašto se vaše mišljenje menja, kako je pritisak potreba vaše političke stranke sve veći....ali, isto tako, isto to vreme će ovakvo vaše ponašanje i ponašanje vaše političke stranke znati kad-tad kazniti...

mitke

pre 13 godina

Ma sta ti pricas o odlivu kvalitetnih kadrova??? Koliko ih je otislo zbog tvojih pogresnih odluka??? Niko od kvalitetnih kadrova nije za prodaju!!!

maratonac

pre 13 godina

Gospodin Radujko je svakako covek koji je pokazao da ume da vodi jednu veliku kompaniju i koji je upoznat sa svim prednostima i manama jedne tako velike telekomunikacione kompanije. Pozdravljam rezultate koje je kompanija ostvarila na celu sa Radujkom i pozdravljam Radujkovu izjavu.

...marko

pre 13 godina

Telekomu ne treba prodaja vec sposoban menadzment. Ukoliko Telekom Austrije kupi TS, bice mnogo otpustanja tako da ne stoji ni argument o odlivu mozgova. Telekom Srpske je placen 650M evra, zatim je tu licenca u Crnoj Gori i ulaganje u mTel... Da li je ovo trenutak za prodaju? Da li je 1.4 Milijarde evra zaista dibra cena? Ili smo samo bankrotirali pa moramo da prihvatimo sve?

mitke

pre 13 godina

Ma sta ti pricas o odlivu kvalitetnih kadrova??? Koliko ih je otislo zbog tvojih pogresnih odluka??? Niko od kvalitetnih kadrova nije za prodaju!!!

Milan Filipovic

pre 13 godina

Prodaja Telekoma je sigurno dobra za finansiranje predizborne kampanje Demokratske stranke i njenih saucesnika u prodaji tudje imovine, ali za drzavu je pogubna, a gradjani ce biti izlozeni teroru monopoliste i shodno tome bezocnim racunima.

zoran

pre 13 godina

Ista priča s početka 2000. tih koju smo slušali od Labusa, Vlahovića, Pitića, Dinkića, Đelića i druge ekipe, a koji su rezultati danas? Očigledan partijski i predizborni pamflet, na dugoročnu štetu građana Srbije koja se ne može ni proceniti u ovom trenutku.

prevrtac

pre 13 godina

Kakav flesh!? Kakav je ovo samo obrt, imas li ti covece imalo obraza, pa do juche si pricao suprotno, ako si ti kratke pameti nemoj misliti da smo i mi!!

DZOKER

pre 13 godina

RETORICKO PITANJE:Zasto bi direktor drzavne kompanije koga je drzava postavila na celo te kompanije se zalagao za prodaju te iste kompanije ako se zna da bi on u tom slucaju sigurno izgubio posao??? Jer bi novi vlasnik, naravno, postavio drugog direktora!! Jedino sto ja mogu da pomislim je: ili da je dobio takvu instrukciju od svoje stranke, ili (sto je verovatnije)dobio je neki drugi "podsticaj" od strane buduceg vlasnika!

Milan Filipovic

pre 13 godina

Prodaja Telekoma je sigurno dobra za finansiranje predizborne kampanje Demokratske stranke i njenih saucesnika u prodaji tudje imovine, ali za drzavu je pogubna, a gradjani ce biti izlozeni teroru monopoliste i shodno tome bezocnim racunima.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

Gospodine Radujko, pregledajte zapise desetina zadnjih vaših izjava, izjave zaposlenih u vašoj kompaniji, kao i većine srpskih mislećih ekonomista po problematice Telekoma i njegove prodaje,...Današnjom vašom izjavom, vi pokazujete da ste službenik vaše političke partije, a ne službenik Državnog Javnog preduzeća, a ponajmanje ličnost od integriteta...No, kao uvek, vreme će pokazati zašto se vaše mišljenje menja, kako je pritisak potreba vaše političke stranke sve veći....ali, isto tako, isto to vreme će ovakvo vaše ponašanje i ponašanje vaše političke stranke znati kad-tad kazniti...

Djole

pre 13 godina

Jasno je bilo g-dine Radujko da ste postavljeni na tu duznost,kako bi se obavila prodaja Telekoma.Drasko Petrovic je od te kompanije napravio cudo u regionu ali uspeh se u ovoj drzavi ne prasta.

prevrtac

pre 13 godina

Kakav flesh!? Kakav je ovo samo obrt, imas li ti covece imalo obraza, pa do juche si pricao suprotno, ako si ti kratke pameti nemoj misliti da smo i mi!!

Drakče

pre 13 godina

Ma mi smo jedinstveni u mnogim stvarima.Direktor objašnjava da je dobro prodati firmu u kojoj rukovodi.Sve je o sebi ovom izjavom rekao.I da je nestručan i da je firmi i zaposlenima nelojalan,da je sitni aparatčik koji sprovodi politiku svoje stranke.Ko mu je dozvolio da daje ovakve izjave i time ugrožava vitalne interese i firme i države.Ya ovakve izjave se odgovara gospodine iz DS-a.Već sutra sindikati moraju pokrenuto inicijativu za sklanjanje dotičnog sa ove pozicije da ne pravi više štete ovoj firmi.Gospodin je već isplanirao da se skloni na poziciju predsednika upravnog odbora.Kako te nije sramota štetočino.Motka će da radi.

mitke

pre 13 godina

Ma sta ti pricas o odlivu kvalitetnih kadrova??? Koliko ih je otislo zbog tvojih pogresnih odluka??? Niko od kvalitetnih kadrova nije za prodaju!!!

...marko

pre 13 godina

Telekomu ne treba prodaja vec sposoban menadzment. Ukoliko Telekom Austrije kupi TS, bice mnogo otpustanja tako da ne stoji ni argument o odlivu mozgova. Telekom Srpske je placen 650M evra, zatim je tu licenca u Crnoj Gori i ulaganje u mTel... Da li je ovo trenutak za prodaju? Da li je 1.4 Milijarde evra zaista dibra cena? Ili smo samo bankrotirali pa moramo da prihvatimo sve?

DZOKER

pre 13 godina

RETORICKO PITANJE:Zasto bi direktor drzavne kompanije koga je drzava postavila na celo te kompanije se zalagao za prodaju te iste kompanije ako se zna da bi on u tom slucaju sigurno izgubio posao??? Jer bi novi vlasnik, naravno, postavio drugog direktora!! Jedino sto ja mogu da pomislim je: ili da je dobio takvu instrukciju od svoje stranke, ili (sto je verovatnije)dobio je neki drugi "podsticaj" od strane buduceg vlasnika!

milos

pre 13 godina

gospodine direktore, na vasu zalost, istorija ce upisati i vase ime.
cinjenica:BK 063 milijardu ipo eura(privatna firma) jel to znaci da je Bogoljub Karic maxer za sve vas tj drzavu.? odoh ja odavde

mitke

pre 13 godina

Ma sta ti pricas o odlivu kvalitetnih kadrova??? Koliko ih je otislo zbog tvojih pogresnih odluka??? Niko od kvalitetnih kadrova nije za prodaju!!!

Sumnjičavi Srbin

pre 13 godina

U to da će Telekom bolje poslovati ako bude privatan ne sumnjan, ali gde je tu naš interes?
Koliko se ja sećam glavni objavljeni razlog za prodaju Telekoma je razvoj telekomunikacija u Srbiji. E sada voleo bih da mi neko objasni:
- Kako je smanjenje broja operatera mobilne telefonije sa tri na dva (Austrian telekom je vlanik VIP-a) dobro za razvoj telekomunikacija?
- Već smo u Srbiji imali stranog vlasnika Telekoma (STET) i koliko se ja sećam, razvoj telekomunikacija nije bio među njihovim prioritetima. Štaviše jedna od retkih pametnih stvari koje je država uradila je kupovina italijanskog udela. Što bi Telekomu Austrija, koji bi ovom kupovinom postao monopolista, interes bio razvoj telekomunikacija u Srbiji???

Branko

pre 13 godina

Prodaja je za "sve" vas dobra (naročito za punjenje vaših džepova)ali je loša za "sve" nas koji samo unzad deset godina smo gubimo.

BNS

pre 13 godina

Novi strani vlasnik ce obezbediti tehnicku podrsku direktno od proizvodjaca telekomunikacione opreme i na zalost nece biti potrebe za domacim inzinjerima - narocito u manjim sredinama.

zoran

pre 13 godina

Ista priča s početka 2000. tih koju smo slušali od Labusa, Vlahovića, Pitića, Dinkića, Đelića i druge ekipe, a koji su rezultati danas? Očigledan partijski i predizborni pamflet, na dugoročnu štetu građana Srbije koja se ne može ni proceniti u ovom trenutku.

Janko

pre 13 godina

Imas li obraza ti covece?! Pa nisu nam svrake popile mozak da mozemo da progutamo ovu pricu. Sve ste nas prodali za saku evra...nece vas Srbija jos dugo trpeti...

dragiljub jovanović

pre 13 godina

Gospodin Radujko ne poznaje osnove ponude te ne zna ni strategiju prodaje TELEKOMA.Nije to bilo koja roba ,a pogotvu za takve "kapacitete" koji su ugurani na politička vrata.Ponuđač koji je dao cenu i gde se ona drastično razlikuje od očekivane cene nikada neće podići na taj nivo jer time diskredituje ozbiljnost svoje ponude.Ono što bi bilo dostojanstveno je zabraniti Austrijancima da ponovo učestvuju jer su srozali generalno cenu i bitno odredili njen nivo.Time su pljusnuli šamar proceni za koju je vlada republike Srbije dobro platila.Ili će mo poštovati ono što smo platili i dobili procenom ili će mo bedarriti preko promotera g- dina Radujka.

jova

pre 13 godina

postovani gospodine radujko molim vas da nas ne vredjate i da gradjanima ove napacene zemlje ne objasnjavate sta je za njih dobro jer oni i sami znaju sta je dobro a sta ne a prodaja telekoma, distribucije i ostalih velikih sistema je pogresna i ako se malo osvrnete po nasoj blizoj okolini i sami ce te se u to uveariti. pametni se uce na tudjim greskama. hrvati i makedonci su bas posle prodaje istih

opet taj matiš

pre 13 godina

"Pre svega, Telekom bi dobio jednog vlasnika koji upravlja kompanijom.To bi omogućilo brže, efikasnije i fleksibilnije odlučivanje, procedure nabavki, ugovaranja, plaćanja, zapošljavanja i tako dalje", kazao je Radujko. A JA MISLIO DA JE 80% > 51% I DA JE ON PREDSTAVNIK VLASNIKA KOJI UPRAVLJA TELEKOMOM. ISPADE DA TELEKOM NIJE IMAO JEDNOG VLASNIKA KOJI UPRAVLJA A SA 51% ĆE TO DOBITI. JEL MOŽE NEKO DA MI ZAKOPČA KOŠULJU NA LEĐIMA?

Babin_zub

pre 13 godina

"Pre svega, Telekom bi dobio jednog vlasnika koji upravlja kompanijom.To bi omogućilo brže, efikasnije i fleksibilnije odlučivanje, procedure nabavki, ugovaranja, plaćanja, zapošljavanja i tako dalje", kazao je Radujko.

Drugim recima,kada bi se izvadile ruke drzave iz dzepa Telekoma i kada bi upravni odbor radio svoj posao u korist firme a ne u svoju korist(namesteni tenderi itd)onda bi Telekom imao buducnost kao srpska firma,na koju bi smo bili ponosni jer bi se mogla siriti regionim.Takva privatizacija je vec ucinjena sa Hemofarmom,i danas ta firma posluje veoma uspesno po vecem delu istocne i centralne Evrope.Dakle,samo treba da se radi posteno,ali vlast je svesna da dokle god je Telekom u njenim rukama-potkradace ga.

Dejansd

pre 13 godina

E moj direktore, lako je tebi. Da je Draško na tvom mestu ja bih danas posle 4 godine rada bio primljen za stalno i imao normalnu platu. Ovako imam samo 18ti deo tvoje (ako je verovati medijima). A evo sad te i podržavam, daj bože da se prodamo!

zaposlen u Telekomu

pre 13 godina

Ovaj pijun je i instaliran od DS-a na čelo Telekoma da bi se Telekom prodao. A podsetiću da smo krenuli sa vizijom da Telekom postane regionalni igrač. Telekom Srpske, MTEL CG i pregovaralo se da kupimo jednog malog slovenačkog operatera. A sada? Prosjaci nude ispod cene samo da bi dobili proviziju!

Radnik Telekoma

pre 13 godina

Prodao si svoj Knin, a sad si došao da prodaješ moj Telekom. Zar te nije sramota, imaš li ti bar malo morala i časti, od Telekoma si uzeo sve što imaš, pre nisi imao baš ništa (0).

Kragujevcanin

pre 13 godina

Sve je ovo ok pod uslovom da ga kupe Nemci a ne Austrijanci! I nije mi zao ako poskupe usluge a sve bude funkcionisalo besprekorno,sa ulaganjem u nove servise! T-mobile jeste skup ali je besprekoran kao i TelenorB-)

Radujkov mali

pre 13 godina

Pa prodaja jeste dobra. Svi ćete biti prilično dobri na kraju priče.
A konkurse za inženjere počnite da raspisujete u Dubaiju, još malo pa ćete imati Telekom emigraciju tamo. Toliko ljudi bili ''dobri'' od Telekoma da im se omilila arapska klima.
Sledeće godine u ovo vreme: ''Srbija ostvarila napredak od 100% - sa četvrtog mesta stigla na drugo mesto po odlivu mozgova''

Goga

pre 13 godina

Pa normalno je da prodaja Telekoma ne odgovara većini zaposlenih u Telekomu, jer će nakon mesec dana biti najureni iz firme. Austrijanci "skenirali" firmu i prve procene govore da je oko 4.000 zaposlenih višak. Ako je suditi po onom što je nagovešteno, novi vlasnik će ulaganje bazirati na proširenje mreže, i uvođenje novih servisa koji se standardno pružaju širom Evrope. I ako je ververovati Vladi RS, od prodaje Telekoma biće finansirana izgradnja mreže autoputeva i železnice, i to je ono što će je svrstati u red modernih i razvijenih zemalja Evrope. To će doneti nova radna mesta u Srbiji, to će promeniti život građanima Srbije. Zato treba verovati ovom mladom menadžeru, kad kaže da će nam svima biti bolje, za razliku od raznih metuzalema koji šire loše vesti i još lošije prognoze, kad je u pitanju prodaja Telekoma.

Građanin

pre 13 godina

Videli smo kako je prodaja Zastave podspešila trend povratka domaćih stručnjaka: zatvorili su institut, razvoj i otpustili sve sa visokom stručnom spremom - ostali su samo VKV i oni sa višom...
Fiat je sasvim jasno rekao da je razvoj samo njihov. Tako će biti i sa Telekomom! Jer je to tako sada i sa VIP-om! Broj zaposlenih će smanjiti, pogotovu broj nadobudnih menadžera (i treba ih otpustiti jer su za prodaju), drastično će smanjiti plate, a njihovi stručnjaci će daljinski upravljati opremom, a njihovi tehničari će dolaziti da otklanjaju kvarove za velike devizne dnevnice! Ovde će ostaće samo komercijalisti sa ciljem kako da smisle što interesantnije tarifne pakete – da bude što skuplje, a da nam izgleda što jeftinije! To smo već videli u okruženju! Toliko o vraćanju stručnjaka!

maratonac

pre 13 godina

Gospodin Radujko je svakako covek koji je pokazao da ume da vodi jednu veliku kompaniju i koji je upoznat sa svim prednostima i manama jedne tako velike telekomunikacione kompanije. Pozdravljam rezultate koje je kompanija ostvarila na celu sa Radujkom i pozdravljam Radujkovu izjavu.

Molotov

pre 13 godina

Gospodine Radijko,
Poslovanju Telekoma za 2010. godinu još uvek nije objavljeno na zvaničnom sajtu, gde stoje podaci o poslovanju ali za 2009. godinu.

maratonac

pre 13 godina

Gospodin Radujko je svakako covek koji je pokazao da ume da vodi jednu veliku kompaniju i koji je upoznat sa svim prednostima i manama jedne tako velike telekomunikacione kompanije. Pozdravljam rezultate koje je kompanija ostvarila na celu sa Radujkom i pozdravljam Radujkovu izjavu.

Kragujevcanin

pre 13 godina

Sve je ovo ok pod uslovom da ga kupe Nemci a ne Austrijanci! I nije mi zao ako poskupe usluge a sve bude funkcionisalo besprekorno,sa ulaganjem u nove servise! T-mobile jeste skup ali je besprekoran kao i TelenorB-)

Goga

pre 13 godina

Pa normalno je da prodaja Telekoma ne odgovara većini zaposlenih u Telekomu, jer će nakon mesec dana biti najureni iz firme. Austrijanci "skenirali" firmu i prve procene govore da je oko 4.000 zaposlenih višak. Ako je suditi po onom što je nagovešteno, novi vlasnik će ulaganje bazirati na proširenje mreže, i uvođenje novih servisa koji se standardno pružaju širom Evrope. I ako je ververovati Vladi RS, od prodaje Telekoma biće finansirana izgradnja mreže autoputeva i železnice, i to je ono što će je svrstati u red modernih i razvijenih zemalja Evrope. To će doneti nova radna mesta u Srbiji, to će promeniti život građanima Srbije. Zato treba verovati ovom mladom menadžeru, kad kaže da će nam svima biti bolje, za razliku od raznih metuzalema koji šire loše vesti i još lošije prognoze, kad je u pitanju prodaja Telekoma.

Djole

pre 13 godina

Jasno je bilo g-dine Radujko da ste postavljeni na tu duznost,kako bi se obavila prodaja Telekoma.Drasko Petrovic je od te kompanije napravio cudo u regionu ali uspeh se u ovoj drzavi ne prasta.

dragiljub jovanović

pre 13 godina

Gospodin Radujko ne poznaje osnove ponude te ne zna ni strategiju prodaje TELEKOMA.Nije to bilo koja roba ,a pogotvu za takve "kapacitete" koji su ugurani na politička vrata.Ponuđač koji je dao cenu i gde se ona drastično razlikuje od očekivane cene nikada neće podići na taj nivo jer time diskredituje ozbiljnost svoje ponude.Ono što bi bilo dostojanstveno je zabraniti Austrijancima da ponovo učestvuju jer su srozali generalno cenu i bitno odredili njen nivo.Time su pljusnuli šamar proceni za koju je vlada republike Srbije dobro platila.Ili će mo poštovati ono što smo platili i dobili procenom ili će mo bedarriti preko promotera g- dina Radujka.

Dejansd

pre 13 godina

E moj direktore, lako je tebi. Da je Draško na tvom mestu ja bih danas posle 4 godine rada bio primljen za stalno i imao normalnu platu. Ovako imam samo 18ti deo tvoje (ako je verovati medijima). A evo sad te i podržavam, daj bože da se prodamo!

Radnik Telekoma

pre 13 godina

Prodao si svoj Knin, a sad si došao da prodaješ moj Telekom. Zar te nije sramota, imaš li ti bar malo morala i časti, od Telekoma si uzeo sve što imaš, pre nisi imao baš ništa (0).

zaposlen u Telekomu

pre 13 godina

Ovaj pijun je i instaliran od DS-a na čelo Telekoma da bi se Telekom prodao. A podsetiću da smo krenuli sa vizijom da Telekom postane regionalni igrač. Telekom Srpske, MTEL CG i pregovaralo se da kupimo jednog malog slovenačkog operatera. A sada? Prosjaci nude ispod cene samo da bi dobili proviziju!

...marko

pre 13 godina

Telekomu ne treba prodaja vec sposoban menadzment. Ukoliko Telekom Austrije kupi TS, bice mnogo otpustanja tako da ne stoji ni argument o odlivu mozgova. Telekom Srpske je placen 650M evra, zatim je tu licenca u Crnoj Gori i ulaganje u mTel... Da li je ovo trenutak za prodaju? Da li je 1.4 Milijarde evra zaista dibra cena? Ili smo samo bankrotirali pa moramo da prihvatimo sve?

milos

pre 13 godina

gospodine direktore, na vasu zalost, istorija ce upisati i vase ime.
cinjenica:BK 063 milijardu ipo eura(privatna firma) jel to znaci da je Bogoljub Karic maxer za sve vas tj drzavu.? odoh ja odavde

Milan Filipovic

pre 13 godina

Prodaja Telekoma je sigurno dobra za finansiranje predizborne kampanje Demokratske stranke i njenih saucesnika u prodaji tudje imovine, ali za drzavu je pogubna, a gradjani ce biti izlozeni teroru monopoliste i shodno tome bezocnim racunima.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

Gospodine Radujko, pregledajte zapise desetina zadnjih vaših izjava, izjave zaposlenih u vašoj kompaniji, kao i većine srpskih mislećih ekonomista po problematice Telekoma i njegove prodaje,...Današnjom vašom izjavom, vi pokazujete da ste službenik vaše političke partije, a ne službenik Državnog Javnog preduzeća, a ponajmanje ličnost od integriteta...No, kao uvek, vreme će pokazati zašto se vaše mišljenje menja, kako je pritisak potreba vaše političke stranke sve veći....ali, isto tako, isto to vreme će ovakvo vaše ponašanje i ponašanje vaše političke stranke znati kad-tad kazniti...

BNS

pre 13 godina

Novi strani vlasnik ce obezbediti tehnicku podrsku direktno od proizvodjaca telekomunikacione opreme i na zalost nece biti potrebe za domacim inzinjerima - narocito u manjim sredinama.

Sumnjičavi Srbin

pre 13 godina

U to da će Telekom bolje poslovati ako bude privatan ne sumnjan, ali gde je tu naš interes?
Koliko se ja sećam glavni objavljeni razlog za prodaju Telekoma je razvoj telekomunikacija u Srbiji. E sada voleo bih da mi neko objasni:
- Kako je smanjenje broja operatera mobilne telefonije sa tri na dva (Austrian telekom je vlanik VIP-a) dobro za razvoj telekomunikacija?
- Već smo u Srbiji imali stranog vlasnika Telekoma (STET) i koliko se ja sećam, razvoj telekomunikacija nije bio među njihovim prioritetima. Štaviše jedna od retkih pametnih stvari koje je država uradila je kupovina italijanskog udela. Što bi Telekomu Austrija, koji bi ovom kupovinom postao monopolista, interes bio razvoj telekomunikacija u Srbiji???

Radujkov mali

pre 13 godina

Pa prodaja jeste dobra. Svi ćete biti prilično dobri na kraju priče.
A konkurse za inženjere počnite da raspisujete u Dubaiju, još malo pa ćete imati Telekom emigraciju tamo. Toliko ljudi bili ''dobri'' od Telekoma da im se omilila arapska klima.
Sledeće godine u ovo vreme: ''Srbija ostvarila napredak od 100% - sa četvrtog mesta stigla na drugo mesto po odlivu mozgova''

prevrtac

pre 13 godina

Kakav flesh!? Kakav je ovo samo obrt, imas li ti covece imalo obraza, pa do juche si pricao suprotno, ako si ti kratke pameti nemoj misliti da smo i mi!!

DZOKER

pre 13 godina

RETORICKO PITANJE:Zasto bi direktor drzavne kompanije koga je drzava postavila na celo te kompanije se zalagao za prodaju te iste kompanije ako se zna da bi on u tom slucaju sigurno izgubio posao??? Jer bi novi vlasnik, naravno, postavio drugog direktora!! Jedino sto ja mogu da pomislim je: ili da je dobio takvu instrukciju od svoje stranke, ili (sto je verovatnije)dobio je neki drugi "podsticaj" od strane buduceg vlasnika!

zoran

pre 13 godina

Ista priča s početka 2000. tih koju smo slušali od Labusa, Vlahovića, Pitića, Dinkića, Đelića i druge ekipe, a koji su rezultati danas? Očigledan partijski i predizborni pamflet, na dugoročnu štetu građana Srbije koja se ne može ni proceniti u ovom trenutku.

mitke

pre 13 godina

Ma sta ti pricas o odlivu kvalitetnih kadrova??? Koliko ih je otislo zbog tvojih pogresnih odluka??? Niko od kvalitetnih kadrova nije za prodaju!!!

mitke

pre 13 godina

Ma sta ti pricas o odlivu kvalitetnih kadrova??? Koliko ih je otislo zbog tvojih pogresnih odluka??? Niko od kvalitetnih kadrova nije za prodaju!!!

Drakče

pre 13 godina

Ma mi smo jedinstveni u mnogim stvarima.Direktor objašnjava da je dobro prodati firmu u kojoj rukovodi.Sve je o sebi ovom izjavom rekao.I da je nestručan i da je firmi i zaposlenima nelojalan,da je sitni aparatčik koji sprovodi politiku svoje stranke.Ko mu je dozvolio da daje ovakve izjave i time ugrožava vitalne interese i firme i države.Ya ovakve izjave se odgovara gospodine iz DS-a.Već sutra sindikati moraju pokrenuto inicijativu za sklanjanje dotičnog sa ove pozicije da ne pravi više štete ovoj firmi.Gospodin je već isplanirao da se skloni na poziciju predsednika upravnog odbora.Kako te nije sramota štetočino.Motka će da radi.

Branko

pre 13 godina

Prodaja je za "sve" vas dobra (naročito za punjenje vaših džepova)ali je loša za "sve" nas koji samo unzad deset godina smo gubimo.

jova

pre 13 godina

postovani gospodine radujko molim vas da nas ne vredjate i da gradjanima ove napacene zemlje ne objasnjavate sta je za njih dobro jer oni i sami znaju sta je dobro a sta ne a prodaja telekoma, distribucije i ostalih velikih sistema je pogresna i ako se malo osvrnete po nasoj blizoj okolini i sami ce te se u to uveariti. pametni se uce na tudjim greskama. hrvati i makedonci su bas posle prodaje istih

Janko

pre 13 godina

Imas li obraza ti covece?! Pa nisu nam svrake popile mozak da mozemo da progutamo ovu pricu. Sve ste nas prodali za saku evra...nece vas Srbija jos dugo trpeti...

Babin_zub

pre 13 godina

"Pre svega, Telekom bi dobio jednog vlasnika koji upravlja kompanijom.To bi omogućilo brže, efikasnije i fleksibilnije odlučivanje, procedure nabavki, ugovaranja, plaćanja, zapošljavanja i tako dalje", kazao je Radujko.

Drugim recima,kada bi se izvadile ruke drzave iz dzepa Telekoma i kada bi upravni odbor radio svoj posao u korist firme a ne u svoju korist(namesteni tenderi itd)onda bi Telekom imao buducnost kao srpska firma,na koju bi smo bili ponosni jer bi se mogla siriti regionim.Takva privatizacija je vec ucinjena sa Hemofarmom,i danas ta firma posluje veoma uspesno po vecem delu istocne i centralne Evrope.Dakle,samo treba da se radi posteno,ali vlast je svesna da dokle god je Telekom u njenim rukama-potkradace ga.

opet taj matiš

pre 13 godina

"Pre svega, Telekom bi dobio jednog vlasnika koji upravlja kompanijom.To bi omogućilo brže, efikasnije i fleksibilnije odlučivanje, procedure nabavki, ugovaranja, plaćanja, zapošljavanja i tako dalje", kazao je Radujko. A JA MISLIO DA JE 80% > 51% I DA JE ON PREDSTAVNIK VLASNIKA KOJI UPRAVLJA TELEKOMOM. ISPADE DA TELEKOM NIJE IMAO JEDNOG VLASNIKA KOJI UPRAVLJA A SA 51% ĆE TO DOBITI. JEL MOŽE NEKO DA MI ZAKOPČA KOŠULJU NA LEĐIMA?

Građanin

pre 13 godina

Videli smo kako je prodaja Zastave podspešila trend povratka domaćih stručnjaka: zatvorili su institut, razvoj i otpustili sve sa visokom stručnom spremom - ostali su samo VKV i oni sa višom...
Fiat je sasvim jasno rekao da je razvoj samo njihov. Tako će biti i sa Telekomom! Jer je to tako sada i sa VIP-om! Broj zaposlenih će smanjiti, pogotovu broj nadobudnih menadžera (i treba ih otpustiti jer su za prodaju), drastično će smanjiti plate, a njihovi stručnjaci će daljinski upravljati opremom, a njihovi tehničari će dolaziti da otklanjaju kvarove za velike devizne dnevnice! Ovde će ostaće samo komercijalisti sa ciljem kako da smisle što interesantnije tarifne pakete – da bude što skuplje, a da nam izgleda što jeftinije! To smo već videli u okruženju! Toliko o vraćanju stručnjaka!

Molotov

pre 13 godina

Gospodine Radijko,
Poslovanju Telekoma za 2010. godinu još uvek nije objavljeno na zvaničnom sajtu, gde stoje podaci o poslovanju ali za 2009. godinu.