Ponedeljak, 11.04.2011.

15:23

Radujko odlazi, Telekom se prodaje?

Dan pre isteka roka za dogovor sa Telekomom Austrije, generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko povlači se sa te funkcije, saznaje B92.

Izvor: B92

Radujko odlazi, Telekom se prodaje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Jovanča MN

pre 13 godina

Pametno Radujko, pametno. Jedino pametno za ove tri godine tvog upravljanja na mestu GD Telekoma. Od tvog dolaska došlo je do pravog javašluka i pometnje u radu Telekoma. Uveo si organizaciju poslovanja u Telekomu u kojoj samo privilegovani i bliski DS dobijaju stimulanse i bonuse od nekoliko desetina hiljada evra. Zato je i došlo do toga da stručnjaci inženjeri iz Telekoma prelaze u konkurenciju - VIP, Telenor,... Radujko, ovo ti je jedini dobar potez, ali je zakasnio.

Teča

pre 13 godina

Pametno, napusti na vreme Telekom! Za Radujka se ne može reći da je stručnjak, zasluga što je GD Telekoma je članstvo u DS (i možda još ponešto). Zahvaljujući tome uzeo je velike pare za vreme ovog lepog "izleta". Ako bi ostao na mestu GD, velike su šanse da izgubi sve što je stekao, ovako zadovoljio se već postignutim i adio. Što bi on plaćao loše odluke gospode iz vlasti da se ovako skandalozno prodaje Telekom, kad u njima nije učestvovao?

optimista

pre 13 godina

ama ljudi čovek je odavno najavio da će bez obzira na ishod tendera ići dalje i ne razumem što ga sad kad se približava realizacija napadaju...fakat poslednje 3 god samo o uspehu i velikoj pomoći telekoma slušamo..normalno uvek može bolje ali budimo realni...

gile

pre 13 godina

Svaka čast...rado i odradio i to još dobro...pa zašto ne priznajemo tudji uspeh...a i najavio čovek...šta nam sad nije jasno...

Mickey

pre 13 godina

Radujko je u Telekomu samo ono što je bio i pre Telekoma - dobar i poslušan vladin činovnik koji bez pogovora sprovodi naloge svog mentora. A ako je zaista tako dobar menadžer kao što neki komentatori misle, odakle onda jedan od glavnih argumenata koji zagovornici prodaje iznose, a to je da država ne može da bude dobar gazda. Ako je on dobar menadžer, onda je i država dobar gazda Telekoma. A zašto ga onda prodaju?

nobile

pre 13 godina

Evo Insajder informacije iz prve ruke, od ex-radnika iz Direkcije Telekoma. Svi se ugradjuju koliko mogu, ex gen. dir. Jaksic je bio car sa 10-25%, kako mu se prohte. Posle njega je igra nastavljena, samo se procenti malo razlikuju. Cela firma je potpuno smesna, sve se vrti oko toga ko ce vise para u svoj dzep. Sad sam potpuno nezavistan, radim u inostranstvu sa neverovatno vecom platom i nemam nikakvih potreba da krijem bilo sta.
Telekom je skoro dno a mnogi rukovodioci su zreli za istraznog sudiju. Odavde reba poceti sa raskrinkavanjem korupcije. Ako ne, ode mast u propast.
Zbog mene nije vazno, ja sam odavno van, nego ako hoce Srbi da zive kako dolikuje neka krenu...

Душан

pre 13 godina

Маркетиншка политика је одсвирала своје. Објављивали коментаре или не, знајте да народ зна да је "Телеком" продат и да су паре већ увелико потрошене само треба пронаћи угао ( медијски наравно ) и то саопштити. П.С. Зашто ме ово време подсећа на оно пред 5. октобар?

Zbunjeni

pre 13 godina

Ne razumem u cemu je problem? Covek je jos pre par meseci, kada mu je istekao mandat, rekao da nece nastaviti, a sada odjednom svi pricaju o njegovoj ostavci! Zadivljen sam kako ste i u ovoj prici uspeli da nadjete negativnu stranu... Ajde da Radujko odlazi, a kompaniju ostavlja u problemima, nego covek postigao rekordne rezultate i hoce da ide dalje, ali ne - ne moze to tek tako u Srbiji!

Mora da postoji nnesto iza... Genijalni ste!

viktoria

pre 13 godina

Kako smo mi narod koji stalo kritikuje tuđi rad, tako je i sad.
Radujko je uradio u Telekomu za oo malo vremena, što niko pre njega nije,sve pohvale.

ivancica

pre 13 godina

Ako nekog zaista interesuje šta je dobro i koliko uradio Radujko za Telekom i Srbiju, može malo pogledati njihov sajt i iznenaditi se količinom ulaganja u zajednicu. Sve naj...
ecksj

Moma

pre 13 godina

Bravo Branko! Odradio si svoj posao za desetku! O tome govori i podatak da odlazis sa cela na vrhuncu uspeha! Tako to rade pobednici! Srecno!

misko sfo

pre 13 godina

odlazi u privatni sektor? pa nema potrebe, prodajom telekom postaje deo privatnog sektora... ali da, verovatno se setio da je "prekvalifikovan" za tu poziciju pa bi mu austrijanci odmah dali sut kartu...

sasajokic

pre 13 godina

Ovo u prevodu znaci, "napunio sam se kao brod" pa bi sada malo da trosim zaradjeno. A da bezobrazluk bude vrhunski, On predlaze svog naslednika?! Ponasaju se kao u srednjem veku, strasno!

krotki

pre 13 godina

Ide u privatnu, čika Djilasovu, firmu "Roaming networks" koja je sa 20 zaposlenih u prethodne dve godine dobila skoro sve poslove za mobilnu telefoniju Srbije, dok firme sa 200 i 300 zaposlenih koje taj posao rade godinama mogu da rade ali kao podizvodjači za Roaming!!!
Tema za Insajder!

Miroslav

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se toliko pljuje po coveku, a da niko ne pogleda rezultate koje je postigao. Necu da ulazim u spekulacije oko prodaje, ali je cinjenica da je Radujko u Telekomu za tri godine uspeo da ostvari zavidne finansijske rezultate,kao i da sponzorise mnoge humanitarne akcije kada su i mnogo jaci u ovoj oblasti stagnirali. Da nije tako ne bi se sada Austrijanci toliko interesovali...

Dušan

pre 13 godina

Svrha svih vesti bez obzira na sajt je provera reakcije (zabaciš udicu i pecaš). O stručnosti i umeću Radujka neću da komentarišem , jer nemam dovoljno podataka. Što se tiče Telekoma ako se ne proda - Molim lepo neka fond PIO ili neki drugi držanvnin fond bude vlasnik odeđenog procenta Telekoma pa na osnovu toga da stiče dobit; s tim da deo dobiti ulaže u dalji razvoj kompanije a ostatak npr. pio služi za isplatu penzija. Najteži deo ove priče je da se izabere menadžerski tim.Sve ovo za mene izgleda jednostavno samo ima jedan mali problem kako ovo sprovesti u jednom učmalom društvu u kom su svi za promene ali da te promene ne dotaknu nosioce promena. Biti realan i razmišljati i donositi racionalne odluke u ovom društvu za mene delije kao nemoguća misija.

vračarac

pre 13 godina

A, da li bi možda mogao da na čelu Telekoma bude neko sa ovih prostora, npr. Beograd, Šumadija, Vojvodina, ..... onako u prolazu ...

igor baki

pre 13 godina

Interesantna je ta prodaja telekoma posto je to firma koja je vlasnica kapitala i u Crnoj gori i republici srpskoj.
Da je sve cisto davno i lako bi se to prodalo i za vece pare ali postoji i jedan problem.
Telekom Srbije sluzi kao paravan za uticaj na druge drzave i zbog toga ga je tesko prodati.Preko njega se iz Srbije siri neki losi uticaji na ove dve drzave.Zbog toga je i Putin bio u poseti i verovatno je Telekom nudjen njima ali ocigledno nisu imali sluha za nase manifetluke.
Ili mozda jesu pa ce se nakraju pojaviti kao kupci ....
A gospodin Radujko je odsluzio svoj mandat u Telekomu i kao pravi vojnik pretorijanske garde dobijo je naredjenje da se povuce dok ga ne postave opet na neku poziciju a nama ce biti cudno kako je on uopste opet isplivao.
Cudni su putevi boziji.

Mara

pre 13 godina

Uf sto nama Srbima niko ne valja... covek vodio taj Telekom kako treba, profitabilna kompanija godinama unazad, ali ne moze da prodje bez da opletu po njemu!!

*Rade*

pre 13 godina

Ma ljudi, šta da vam kažem? j.bo lud zbunjenog. Danli iko veruje ovim mutikašama. Ali, valjda nam je takva karma. Znate onaj vic o Muji i međedu; j... i prolazi. ne pitaj brate.

Raspikuća

pre 13 godina

Pa nismo budale pa da ne shvatamo da je Tadic odavno sam odlucio da proda Telekom Srbija.
Svo ovo zamajavanje i prrivikavanje javnosti na to sto sledi, finte levo-desno, su smisljene po principu "da se Vlasi ne dosete".

igor

pre 13 godina

Ma radnici su ludi. Sad treba da mu kazu: cekaj burazeru, e sada posto si uspesan ne mozes da ides... sedi tu i radi..
Sta sad malo pritegli, pa bez... a dobra bila plata od par stotina hiljada... dok se trosili milioni mesecno sve je bilo ok...

Jasna P.

pre 13 godina

Odluka Radujka je sasvim logican i normalan potez profesionalca. Nije dao ostavku, posebno ne zbog dolaska novog vlasnika, sto je vidljivo ako malo se surfuje netom i cekiraju dosdasnje iyjave coveka. Isto tako, definitoivno je i evidetno da je ostvario super rezultate tokom mandata - i o tome se moze citati svuda po netu. Profesionalac, nema sta.

Branko

pre 13 godina

U ovoj državi je svakim danom sve više i više molera. Ali je sve manje onih koje mogu da ofarbaju i ova vlasti bi morala to da uzme u obzir.

Zbunjen

pre 13 godina

Kako stojimo na kladionicama?, drzava bi komotno mogla da napravi nagradnu igru
na temu ko pogodi cenu dobije milion, mislim da bi odziv gradjana bio ogroman, recimo nesto kao SMS kviz.
Za pocetak ja mislim 950 mil. ostalo na dodjem ti i prodato, jedva cekam sutra vesti u 18.30h i saopstenje ..... ministra

Alexa

pre 13 godina

Ja zaista ne kapiram interes države da proda Telekom. 1,4 milijarde dobiće od profita za tri-četiri godine, a mi ćemo ostati bez porodičnog srebra. OK, znam ja da nemaju para za modernizaciju i da moraju da idu ukorak sa vremenom, ali postoje drugi primeri u svetu koji nam govore da je mobilna telefonija u stvari prirodni resurs koji treba da ostane u vlasništvu države... uz konkurenciju svakako... ali u vlasništvu. Šta je problem da se društvo odrekne profita Telekoma sledećih par godina u cilju njegove modernizacije, a da on ostane državno preduzeće?

Mirko

pre 13 godina

Pre svega Telekom Srbija je u godinama pred privatizaciju uspešna firma jer je apsolutno skresala investicije što se vidi u svim segmentima: 3G signal katastrofa, ADSL još veća katastrofa, IPTV dnevno se mora resetovati više puta, tehnička podrška sve lošija... Broj pretplatnika je podignut uslugama za jedan dinar. Radujko je povukao nogu, očekuje se domino eferkat da za njim krene kompletan menadžment, naravno, kao i on, svi u privatni biznis. Zaslužili su, zaradili. I godine pred nama pokazaće za koga su oni ustvari odradili prethodne tri godine. Malo za VIP, malo za Telenor, malo za SBB... samo ne za Telekom Srbija. Brankice, molimo te HITNO, NAJHITNIJE u Telekom!!!

RealPlayer

pre 13 godina

Pa kad ide u privatni sektor šta radi u upravnom odboru. I to bez blama ... tup šestocifrena plata, da mu se nađe usput dok neko ne pročita njegov CV. Kako je trula ova vlast.

Boris

pre 13 godina

Konacno jedna dobra vest.
On direktor Telekoma, sestra gradski sekretar za finansije, zet predsednik opstine, supruga vlasnik vazne PR agencije..
Pa, nije lose za nekog ko je dosao u Beograd 1995. godine.
Naravno, pre nego sto je postao direktor Telekoma bio je zamenik sefa kabineta kod Tadica.
Nekom se bas sve otvori.

U inat svima

pre 13 godina

U Srbiji je vazda bilo da neko ko radi i nesto vredi bude popljuvan najstrasnije! Pa tako i sada..ne znam samo zasto narod pljuje sve i odmah, etiketira ljude da su svi lopovi, bez da zna razloge za neke odluke.
U svakom slucaju, podrska g.Radujku, ako nista, onda zbog inata! Ne moraju se bas svi i sve sto se desava okarakterisati negativno!

Stojance

pre 13 godina

Idi bre, evo privatni sektor samo tebe ceka. Tu bas traze partijski kadar odlazece stranke i nekog koje je tokom obrazovanja "najteze" prepreke preskakao, kao sto su prava u Podgorici i "MBA" na Fefi.

Laik

pre 13 godina

Za sve sto se busaju u grudi finansijskim uspesima Telekoma - razmislite da li ce rezultati biti isti kada doticna firma bude poslovala po trzisnim uslovima (a ne kao apsolutni monopolista). Verujem da Telenor uveliko radi na infrastrukturi za fiksnu telefoniju, tako da ce vrlo uskoro pruzati jeftinije i kvalitetnije usluge od Telekoma. To ce biti dobro za korisnike ali veliki finansijski udarac za nespremni Telekom. ko ce pokrivati buduce gubitke? Ako ne bude prodat, to ce biti poreski obveznici (koje isti taj Telekom trenutno "dere" za podprosecne usluge). Radujko je bio (i ostao) samo politicka figura i nije nicim ni pomogao, ni odmogao Telekomu. Bas me zanima u koju ce privatnu firmu preci (verovatno neku koja zeli biti bliska vlasti, bar do sledecih izbora...)

Mio

pre 13 godina

Koliko ja vidim vest je demantovao sam Radujko. http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/radujko_ostaje_direktor.4.html?news_id=213395

moca

pre 13 godina

pazi ovo... saznaje B92! pa svi smo to saznali jos pre dva meseca kad je Radujko objavio da ce se povuci kad se Telekom proda! i sta ga sad tupe i prave senzaciju! sta nije u redu s tim da covek promeni radno mesto??? dakle, samo nek nam daju materijala da mi pljujemo i mi srecni... pih

Badža

pre 13 godina

ne, on neće otići iz Telekoma, jer će TA odustati Telekoma zbog toga što se radi o spekulativnoj prodaji. Ne daju se njima pare, a prodaja Telekoma protivustavan i nezakonit posao. Pa nisu valjada ludi da daju 1,4 Mlrd Evra, a posle dođe neka druga narodna vlast i konfiskuje sve to! OPA. Pa onda Radujko, posle smene vlasti papire na svetlo, kome si plaćao marketinške usluge?

poznavaoc prilika

pre 13 godina

Jeste prodaje se! Samo nisu rekli da se prodaje 31% umesto 51%. TA je samo trojanski konj koji ce to kasnije da preproda DT a ekipa sa dvora ce da uzme % sada. Samo se ceka vozd iz Kuvajta da dodje I klimne glavom. Nista nije slucajno pa ni datumi! Kada narod shvati ko je vozd bice kasno. http://m.youtube.com/watch?gl=CA&client=mv-google&hl=en&v=XLRpj4HPBLg

koki

pre 13 godina

ako je Telekom jedina firma koja valja u Srbiji, a ocigledno jeste, onda ovom coveku ttreba skinuti kapu. svako dobro i daj boze da jos neka firma proradi!!

Srbija se saginjati nece

pre 13 godina

Jedino sto me kod ovog coveka nervira je to sto je uopste ulazio u politiku. Zbog toga toliko negativnih komentara. Sve ostalo je OK, pa i ova odluka.

Simic

pre 13 godina

Pa naravno da nece da ucestvuje u ovoj lakrdiji. Ima da ode lepo u privatni biznis i da ima lepo platu normalnu, a ne da ka kao konja cimaju za sve, daj ovde, daj onde, a nemoj da ulazes u mrezu. ma nemoj?
bravo radujko.

PARACINBET

pre 13 godina

Ako je tačno što piše na ovim linkovima koje je postavio @jovan, neka nam je Bog upomoć ako i On nije digao ruke od nas.

Pasionirani hejter

pre 13 godina

Naravno da se firma ne prodaje i naravno da je covek shvatio da niko normalan ne moze da radi normalno u drzavnoj firmi. Pozdravljam odluku.

Lud - zbunjen ili pobrkani loncici

pre 13 godina

Kako je ON dao ime ko ce da ga zameni?!? I zar je postavljanje na funkciju Predsednika UO Telekoma odlazak u "privatni biznis"?!? Mislim...

nije ih strah

pre 13 godina

ustaljena sema - dobio je 'narukvicu' i sada prelazi u 'privatni biznis'

Milosevic vam bio los - pa on je bolje prodao u doba sankcija i beznadja nego ovi talibani sada. Mozda (sigurno ali ...) je bio los ali nikada nije davao stvari bud zasto ...

Zbog izbora treba da se popuni kasa i sada se prodaje ...

jagma

pre 13 godina

Dokle vise sa tim Telekomom?! Briga me bas, rasprodajte sve, sta realno za nas znaci to-nista! Nikad i nismo imali korist od te ************* firme koja pruza najgore usluge. Dajte ljudima posao!!! Srozali ste nam obraz odavno, bar cemo moci da pljujemo po Austrijancima, a ne po nasim iznogudima.

rageagainsthate

pre 13 godina

Ma covek je najavio vec da ce otici kad se sve zavrsi, i to ne jednom. kakve su to mistifikacije. A o necijem ucinku najbolje govore fin izvestaji. Kamo sreche da se drugi tako ponasaju i da su drugi izvestaji tako dobri.

Ivan M

pre 13 godina

Coveka ne poznajem i necu o njemu licno nista da kazem. Ali znam kako je dospeo na mesto sa kojeg odlazi: to nije imalo blage veze sa njegovom strukom koliko sa cinjenicom da je blizak sa DS-om. Jos jednom, u zemlji Srbiji vladaju licne veze a struka i dokazana sposobnost (ne kazem da je on nije stekao radeci u Telekomu) idu u drugi plan.

MITKE

pre 13 godina

Podaci o poslovanju Telekoma za 2010 godinu se ne nalaze na zvaničnom sajtu Telekoma, ali su zato dostupni na sajtu Telekom Austrija - (http://www.telekomaustria.com/ir/news/2103TelekomSrbija.php). Ako je verovati ovim podacima telekom je za 2010 godinu ostvario ukupan bruto profit od 483 Miliona Evra, od čega je u investicije uložio 191 Milion, a čist profit iznosi 292 Miliona Evra. Ovo su zavidni rezultati.
Kada u Telekomu postavite profesionalni stručni menedžment, Telekom će za godinu dana ostvarivati profit od 500 do 600 Miliona Evra.
Telekom sa ovakvim podacima vredi mnogo više, odustanite od prodaje Telekoma.

Aca

pre 13 godina

Radio je u drzavnom sektoru i sad odjednom hoce da radi u privatnom sektoru bas u trenutku kad ce firma u kojoj je direktor preci u privatni sektor??
Ne znam da li bas ima logike ali ako tako covek kaze onda mu verujem :)

Ne znam koji drugi razlog moze da postoji osim da je dobio neku informaciju da kad se proda Telekom bice smenjen sa funkcije

živela demagogija

pre 13 godina

Zamislite prvi posao pa odmah generalni direktor najprofitabilnije firme u Srbiji.To ima samo kod nas, a što se muvao pre toga po nekim ministarstvima po partijskoj liniji to ne mogu da računam kao ozbiljan posao. Hoće čovek da bude menadžer u privatnoj firmi ovo nije više izazov za njega

Grand Dink

pre 13 godina

Lazu! Cena od 1,4 mld Evra je dogovorena jos i pre prvog susreta dveju strana a od tad se ovde laze i maze javnost u smislu pridobijanja ravnodusnosti u narodu oko toga,tvrdi pazar,a dogovaraju provizije i nelegalne dobiti izvan kupoprodajnog ugovora!Kao oko gotovo svake prodaje firmi i fabrika u zadnih 8 godina.Dole Vlada,zivela Srbija!

Jamie

pre 13 godina

U prevodu:

- Telekom ce kupiti Austrijanci
- Radujko i kadar slican njemu ne bi tolerisali na tako visokim pozicijama
- posto je bio poslusan ide u upravni odbor
- a ako ga ni tu ne budu tolerisali ili iskrsne neka veza za posao ici ce negde drugde


Raspad smo od drzave.

6.октобар

pre 13 godina

Србија је на дну, легло корупције и криминала. Успели су да се сви намире у трансакцији са аутријанцима и настављају да урушавају Србију.

novica hornjak

pre 13 godina

Bilo bi interesantno za javnost cuti strucnu biogrfiju g-na Radujka.Njegova struka i zavrsetak fakulteta su podatakl kojim se telekom ne moze diciti.Ali je zato kao politicki postavljen igrac dao sve od sebe za interes svoje stranke.

jovan

pre 13 godina

Radujko je pametan, nece da ucestvuje u protivzakonitim radnjama!

Evo kome prodajemo nas Telekom
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/telekom_austrija_i_telekom_srbija_koja_kompanija_je_uspesniji_finansijer_politickih_stranaka.xhtml

Pri tome predsednik drzave podrzava protivustavnu prodaju

http://www.standard.rs/vesti/36-politika/7026-pismo-telekomu-austrija-telekom-srbija-moete-da-kupite-samo-nezakonito-.html

Da li je to demokratija kada je rec predsednika drzave jaca od zakona

Jamie

pre 13 godina

U prevodu:

- Telekom ce kupiti Austrijanci
- Radujko i kadar slican njemu ne bi tolerisali na tako visokim pozicijama
- posto je bio poslusan ide u upravni odbor
- a ako ga ni tu ne budu tolerisali ili iskrsne neka veza za posao ici ce negde drugde


Raspad smo od drzave.

živela demagogija

pre 13 godina

Zamislite prvi posao pa odmah generalni direktor najprofitabilnije firme u Srbiji.To ima samo kod nas, a što se muvao pre toga po nekim ministarstvima po partijskoj liniji to ne mogu da računam kao ozbiljan posao. Hoće čovek da bude menadžer u privatnoj firmi ovo nije više izazov za njega

novica hornjak

pre 13 godina

Bilo bi interesantno za javnost cuti strucnu biogrfiju g-na Radujka.Njegova struka i zavrsetak fakulteta su podatakl kojim se telekom ne moze diciti.Ali je zato kao politicki postavljen igrac dao sve od sebe za interes svoje stranke.

Lud - zbunjen ili pobrkani loncici

pre 13 godina

Kako je ON dao ime ko ce da ga zameni?!? I zar je postavljanje na funkciju Predsednika UO Telekoma odlazak u "privatni biznis"?!? Mislim...

Grand Dink

pre 13 godina

Lazu! Cena od 1,4 mld Evra je dogovorena jos i pre prvog susreta dveju strana a od tad se ovde laze i maze javnost u smislu pridobijanja ravnodusnosti u narodu oko toga,tvrdi pazar,a dogovaraju provizije i nelegalne dobiti izvan kupoprodajnog ugovora!Kao oko gotovo svake prodaje firmi i fabrika u zadnih 8 godina.Dole Vlada,zivela Srbija!

MITKE

pre 13 godina

Podaci o poslovanju Telekoma za 2010 godinu se ne nalaze na zvaničnom sajtu Telekoma, ali su zato dostupni na sajtu Telekom Austrija - (http://www.telekomaustria.com/ir/news/2103TelekomSrbija.php). Ako je verovati ovim podacima telekom je za 2010 godinu ostvario ukupan bruto profit od 483 Miliona Evra, od čega je u investicije uložio 191 Milion, a čist profit iznosi 292 Miliona Evra. Ovo su zavidni rezultati.
Kada u Telekomu postavite profesionalni stručni menedžment, Telekom će za godinu dana ostvarivati profit od 500 do 600 Miliona Evra.
Telekom sa ovakvim podacima vredi mnogo više, odustanite od prodaje Telekoma.

6.октобар

pre 13 godina

Србија је на дну, легло корупције и криминала. Успели су да се сви намире у трансакцији са аутријанцима и настављају да урушавају Србију.

jovan

pre 13 godina

Radujko je pametan, nece da ucestvuje u protivzakonitim radnjama!

Evo kome prodajemo nas Telekom
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/telekom_austrija_i_telekom_srbija_koja_kompanija_je_uspesniji_finansijer_politickih_stranaka.xhtml

Pri tome predsednik drzave podrzava protivustavnu prodaju

http://www.standard.rs/vesti/36-politika/7026-pismo-telekomu-austrija-telekom-srbija-moete-da-kupite-samo-nezakonito-.html

Da li je to demokratija kada je rec predsednika drzave jaca od zakona

nije ih strah

pre 13 godina

ustaljena sema - dobio je 'narukvicu' i sada prelazi u 'privatni biznis'

Milosevic vam bio los - pa on je bolje prodao u doba sankcija i beznadja nego ovi talibani sada. Mozda (sigurno ali ...) je bio los ali nikada nije davao stvari bud zasto ...

Zbog izbora treba da se popuni kasa i sada se prodaje ...

Aca

pre 13 godina

Radio je u drzavnom sektoru i sad odjednom hoce da radi u privatnom sektoru bas u trenutku kad ce firma u kojoj je direktor preci u privatni sektor??
Ne znam da li bas ima logike ali ako tako covek kaze onda mu verujem :)

Ne znam koji drugi razlog moze da postoji osim da je dobio neku informaciju da kad se proda Telekom bice smenjen sa funkcije

Ivan M

pre 13 godina

Coveka ne poznajem i necu o njemu licno nista da kazem. Ali znam kako je dospeo na mesto sa kojeg odlazi: to nije imalo blage veze sa njegovom strukom koliko sa cinjenicom da je blizak sa DS-om. Jos jednom, u zemlji Srbiji vladaju licne veze a struka i dokazana sposobnost (ne kazem da je on nije stekao radeci u Telekomu) idu u drugi plan.

Pasionirani hejter

pre 13 godina

Naravno da se firma ne prodaje i naravno da je covek shvatio da niko normalan ne moze da radi normalno u drzavnoj firmi. Pozdravljam odluku.

Душан

pre 13 godina

Маркетиншка политика је одсвирала своје. Објављивали коментаре или не, знајте да народ зна да је "Телеком" продат и да су паре већ увелико потрошене само треба пронаћи угао ( медијски наравно ) и то саопштити. П.С. Зашто ме ово време подсећа на оно пред 5. октобар?

nobile

pre 13 godina

Evo Insajder informacije iz prve ruke, od ex-radnika iz Direkcije Telekoma. Svi se ugradjuju koliko mogu, ex gen. dir. Jaksic je bio car sa 10-25%, kako mu se prohte. Posle njega je igra nastavljena, samo se procenti malo razlikuju. Cela firma je potpuno smesna, sve se vrti oko toga ko ce vise para u svoj dzep. Sad sam potpuno nezavistan, radim u inostranstvu sa neverovatno vecom platom i nemam nikakvih potreba da krijem bilo sta.
Telekom je skoro dno a mnogi rukovodioci su zreli za istraznog sudiju. Odavde reba poceti sa raskrinkavanjem korupcije. Ako ne, ode mast u propast.
Zbog mene nije vazno, ja sam odavno van, nego ako hoce Srbi da zive kako dolikuje neka krenu...

krotki

pre 13 godina

Ide u privatnu, čika Djilasovu, firmu "Roaming networks" koja je sa 20 zaposlenih u prethodne dve godine dobila skoro sve poslove za mobilnu telefoniju Srbije, dok firme sa 200 i 300 zaposlenih koje taj posao rade godinama mogu da rade ali kao podizvodjači za Roaming!!!
Tema za Insajder!

sasajokic

pre 13 godina

Ovo u prevodu znaci, "napunio sam se kao brod" pa bi sada malo da trosim zaradjeno. A da bezobrazluk bude vrhunski, On predlaze svog naslednika?! Ponasaju se kao u srednjem veku, strasno!

Boris

pre 13 godina

Konacno jedna dobra vest.
On direktor Telekoma, sestra gradski sekretar za finansije, zet predsednik opstine, supruga vlasnik vazne PR agencije..
Pa, nije lose za nekog ko je dosao u Beograd 1995. godine.
Naravno, pre nego sto je postao direktor Telekoma bio je zamenik sefa kabineta kod Tadica.
Nekom se bas sve otvori.

Mickey

pre 13 godina

Radujko je u Telekomu samo ono što je bio i pre Telekoma - dobar i poslušan vladin činovnik koji bez pogovora sprovodi naloge svog mentora. A ako je zaista tako dobar menadžer kao što neki komentatori misle, odakle onda jedan od glavnih argumenata koji zagovornici prodaje iznose, a to je da država ne može da bude dobar gazda. Ako je on dobar menadžer, onda je i država dobar gazda Telekoma. A zašto ga onda prodaju?

vračarac

pre 13 godina

A, da li bi možda mogao da na čelu Telekoma bude neko sa ovih prostora, npr. Beograd, Šumadija, Vojvodina, ..... onako u prolazu ...

misko sfo

pre 13 godina

odlazi u privatni sektor? pa nema potrebe, prodajom telekom postaje deo privatnog sektora... ali da, verovatno se setio da je "prekvalifikovan" za tu poziciju pa bi mu austrijanci odmah dali sut kartu...

RealPlayer

pre 13 godina

Pa kad ide u privatni sektor šta radi u upravnom odboru. I to bez blama ... tup šestocifrena plata, da mu se nađe usput dok neko ne pročita njegov CV. Kako je trula ova vlast.

Mirko

pre 13 godina

Pre svega Telekom Srbija je u godinama pred privatizaciju uspešna firma jer je apsolutno skresala investicije što se vidi u svim segmentima: 3G signal katastrofa, ADSL još veća katastrofa, IPTV dnevno se mora resetovati više puta, tehnička podrška sve lošija... Broj pretplatnika je podignut uslugama za jedan dinar. Radujko je povukao nogu, očekuje se domino eferkat da za njim krene kompletan menadžment, naravno, kao i on, svi u privatni biznis. Zaslužili su, zaradili. I godine pred nama pokazaće za koga su oni ustvari odradili prethodne tri godine. Malo za VIP, malo za Telenor, malo za SBB... samo ne za Telekom Srbija. Brankice, molimo te HITNO, NAJHITNIJE u Telekom!!!

Dušan

pre 13 godina

Svrha svih vesti bez obzira na sajt je provera reakcije (zabaciš udicu i pecaš). O stručnosti i umeću Radujka neću da komentarišem , jer nemam dovoljno podataka. Što se tiče Telekoma ako se ne proda - Molim lepo neka fond PIO ili neki drugi držanvnin fond bude vlasnik odeđenog procenta Telekoma pa na osnovu toga da stiče dobit; s tim da deo dobiti ulaže u dalji razvoj kompanije a ostatak npr. pio služi za isplatu penzija. Najteži deo ove priče je da se izabere menadžerski tim.Sve ovo za mene izgleda jednostavno samo ima jedan mali problem kako ovo sprovesti u jednom učmalom društvu u kom su svi za promene ali da te promene ne dotaknu nosioce promena. Biti realan i razmišljati i donositi racionalne odluke u ovom društvu za mene delije kao nemoguća misija.

Stojance

pre 13 godina

Idi bre, evo privatni sektor samo tebe ceka. Tu bas traze partijski kadar odlazece stranke i nekog koje je tokom obrazovanja "najteze" prepreke preskakao, kao sto su prava u Podgorici i "MBA" na Fefi.

Alexa

pre 13 godina

Ja zaista ne kapiram interes države da proda Telekom. 1,4 milijarde dobiće od profita za tri-četiri godine, a mi ćemo ostati bez porodičnog srebra. OK, znam ja da nemaju para za modernizaciju i da moraju da idu ukorak sa vremenom, ali postoje drugi primeri u svetu koji nam govore da je mobilna telefonija u stvari prirodni resurs koji treba da ostane u vlasništvu države... uz konkurenciju svakako... ali u vlasništvu. Šta je problem da se društvo odrekne profita Telekoma sledećih par godina u cilju njegove modernizacije, a da on ostane državno preduzeće?

Badža

pre 13 godina

ne, on neće otići iz Telekoma, jer će TA odustati Telekoma zbog toga što se radi o spekulativnoj prodaji. Ne daju se njima pare, a prodaja Telekoma protivustavan i nezakonit posao. Pa nisu valjada ludi da daju 1,4 Mlrd Evra, a posle dođe neka druga narodna vlast i konfiskuje sve to! OPA. Pa onda Radujko, posle smene vlasti papire na svetlo, kome si plaćao marketinške usluge?

Branko

pre 13 godina

U ovoj državi je svakim danom sve više i više molera. Ali je sve manje onih koje mogu da ofarbaju i ova vlasti bi morala to da uzme u obzir.

Raspikuća

pre 13 godina

Pa nismo budale pa da ne shvatamo da je Tadic odavno sam odlucio da proda Telekom Srbija.
Svo ovo zamajavanje i prrivikavanje javnosti na to sto sledi, finte levo-desno, su smisljene po principu "da se Vlasi ne dosete".

igor

pre 13 godina

Ma radnici su ludi. Sad treba da mu kazu: cekaj burazeru, e sada posto si uspesan ne mozes da ides... sedi tu i radi..
Sta sad malo pritegli, pa bez... a dobra bila plata od par stotina hiljada... dok se trosili milioni mesecno sve je bilo ok...

poznavaoc prilika

pre 13 godina

Jeste prodaje se! Samo nisu rekli da se prodaje 31% umesto 51%. TA je samo trojanski konj koji ce to kasnije da preproda DT a ekipa sa dvora ce da uzme % sada. Samo se ceka vozd iz Kuvajta da dodje I klimne glavom. Nista nije slucajno pa ni datumi! Kada narod shvati ko je vozd bice kasno. http://m.youtube.com/watch?gl=CA&client=mv-google&hl=en&v=XLRpj4HPBLg

PARACINBET

pre 13 godina

Ako je tačno što piše na ovim linkovima koje je postavio @jovan, neka nam je Bog upomoć ako i On nije digao ruke od nas.

Zbunjen

pre 13 godina

Kako stojimo na kladionicama?, drzava bi komotno mogla da napravi nagradnu igru
na temu ko pogodi cenu dobije milion, mislim da bi odziv gradjana bio ogroman, recimo nesto kao SMS kviz.
Za pocetak ja mislim 950 mil. ostalo na dodjem ti i prodato, jedva cekam sutra vesti u 18.30h i saopstenje ..... ministra

rageagainsthate

pre 13 godina

Ma covek je najavio vec da ce otici kad se sve zavrsi, i to ne jednom. kakve su to mistifikacije. A o necijem ucinku najbolje govore fin izvestaji. Kamo sreche da se drugi tako ponasaju i da su drugi izvestaji tako dobri.

Laik

pre 13 godina

Za sve sto se busaju u grudi finansijskim uspesima Telekoma - razmislite da li ce rezultati biti isti kada doticna firma bude poslovala po trzisnim uslovima (a ne kao apsolutni monopolista). Verujem da Telenor uveliko radi na infrastrukturi za fiksnu telefoniju, tako da ce vrlo uskoro pruzati jeftinije i kvalitetnije usluge od Telekoma. To ce biti dobro za korisnike ali veliki finansijski udarac za nespremni Telekom. ko ce pokrivati buduce gubitke? Ako ne bude prodat, to ce biti poreski obveznici (koje isti taj Telekom trenutno "dere" za podprosecne usluge). Radujko je bio (i ostao) samo politicka figura i nije nicim ni pomogao, ni odmogao Telekomu. Bas me zanima u koju ce privatnu firmu preci (verovatno neku koja zeli biti bliska vlasti, bar do sledecih izbora...)

igor baki

pre 13 godina

Interesantna je ta prodaja telekoma posto je to firma koja je vlasnica kapitala i u Crnoj gori i republici srpskoj.
Da je sve cisto davno i lako bi se to prodalo i za vece pare ali postoji i jedan problem.
Telekom Srbije sluzi kao paravan za uticaj na druge drzave i zbog toga ga je tesko prodati.Preko njega se iz Srbije siri neki losi uticaji na ove dve drzave.Zbog toga je i Putin bio u poseti i verovatno je Telekom nudjen njima ali ocigledno nisu imali sluha za nase manifetluke.
Ili mozda jesu pa ce se nakraju pojaviti kao kupci ....
A gospodin Radujko je odsluzio svoj mandat u Telekomu i kao pravi vojnik pretorijanske garde dobijo je naredjenje da se povuce dok ga ne postave opet na neku poziciju a nama ce biti cudno kako je on uopste opet isplivao.
Cudni su putevi boziji.

ivancica

pre 13 godina

Ako nekog zaista interesuje šta je dobro i koliko uradio Radujko za Telekom i Srbiju, može malo pogledati njihov sajt i iznenaditi se količinom ulaganja u zajednicu. Sve naj...
ecksj

Teča

pre 13 godina

Pametno, napusti na vreme Telekom! Za Radujka se ne može reći da je stručnjak, zasluga što je GD Telekoma je članstvo u DS (i možda još ponešto). Zahvaljujući tome uzeo je velike pare za vreme ovog lepog "izleta". Ako bi ostao na mestu GD, velike su šanse da izgubi sve što je stekao, ovako zadovoljio se već postignutim i adio. Što bi on plaćao loše odluke gospode iz vlasti da se ovako skandalozno prodaje Telekom, kad u njima nije učestvovao?

Miroslav

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se toliko pljuje po coveku, a da niko ne pogleda rezultate koje je postigao. Necu da ulazim u spekulacije oko prodaje, ali je cinjenica da je Radujko u Telekomu za tri godine uspeo da ostvari zavidne finansijske rezultate,kao i da sponzorise mnoge humanitarne akcije kada su i mnogo jaci u ovoj oblasti stagnirali. Da nije tako ne bi se sada Austrijanci toliko interesovali...

Moma

pre 13 godina

Bravo Branko! Odradio si svoj posao za desetku! O tome govori i podatak da odlazis sa cela na vrhuncu uspeha! Tako to rade pobednici! Srecno!

viktoria

pre 13 godina

Kako smo mi narod koji stalo kritikuje tuđi rad, tako je i sad.
Radujko je uradio u Telekomu za oo malo vremena, što niko pre njega nije,sve pohvale.

jagma

pre 13 godina

Dokle vise sa tim Telekomom?! Briga me bas, rasprodajte sve, sta realno za nas znaci to-nista! Nikad i nismo imali korist od te ************* firme koja pruza najgore usluge. Dajte ljudima posao!!! Srozali ste nam obraz odavno, bar cemo moci da pljujemo po Austrijancima, a ne po nasim iznogudima.

moca

pre 13 godina

pazi ovo... saznaje B92! pa svi smo to saznali jos pre dva meseca kad je Radujko objavio da ce se povuci kad se Telekom proda! i sta ga sad tupe i prave senzaciju! sta nije u redu s tim da covek promeni radno mesto??? dakle, samo nek nam daju materijala da mi pljujemo i mi srecni... pih

Mio

pre 13 godina

Koliko ja vidim vest je demantovao sam Radujko. http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/radujko_ostaje_direktor.4.html?news_id=213395

U inat svima

pre 13 godina

U Srbiji je vazda bilo da neko ko radi i nesto vredi bude popljuvan najstrasnije! Pa tako i sada..ne znam samo zasto narod pljuje sve i odmah, etiketira ljude da su svi lopovi, bez da zna razloge za neke odluke.
U svakom slucaju, podrska g.Radujku, ako nista, onda zbog inata! Ne moraju se bas svi i sve sto se desava okarakterisati negativno!

optimista

pre 13 godina

ama ljudi čovek je odavno najavio da će bez obzira na ishod tendera ići dalje i ne razumem što ga sad kad se približava realizacija napadaju...fakat poslednje 3 god samo o uspehu i velikoj pomoći telekoma slušamo..normalno uvek može bolje ali budimo realni...

Jovanča MN

pre 13 godina

Pametno Radujko, pametno. Jedino pametno za ove tri godine tvog upravljanja na mestu GD Telekoma. Od tvog dolaska došlo je do pravog javašluka i pometnje u radu Telekoma. Uveo si organizaciju poslovanja u Telekomu u kojoj samo privilegovani i bliski DS dobijaju stimulanse i bonuse od nekoliko desetina hiljada evra. Zato je i došlo do toga da stručnjaci inženjeri iz Telekoma prelaze u konkurenciju - VIP, Telenor,... Radujko, ovo ti je jedini dobar potez, ali je zakasnio.

Simic

pre 13 godina

Pa naravno da nece da ucestvuje u ovoj lakrdiji. Ima da ode lepo u privatni biznis i da ima lepo platu normalnu, a ne da ka kao konja cimaju za sve, daj ovde, daj onde, a nemoj da ulazes u mrezu. ma nemoj?
bravo radujko.

koki

pre 13 godina

ako je Telekom jedina firma koja valja u Srbiji, a ocigledno jeste, onda ovom coveku ttreba skinuti kapu. svako dobro i daj boze da jos neka firma proradi!!

Srbija se saginjati nece

pre 13 godina

Jedino sto me kod ovog coveka nervira je to sto je uopste ulazio u politiku. Zbog toga toliko negativnih komentara. Sve ostalo je OK, pa i ova odluka.

Zbunjeni

pre 13 godina

Ne razumem u cemu je problem? Covek je jos pre par meseci, kada mu je istekao mandat, rekao da nece nastaviti, a sada odjednom svi pricaju o njegovoj ostavci! Zadivljen sam kako ste i u ovoj prici uspeli da nadjete negativnu stranu... Ajde da Radujko odlazi, a kompaniju ostavlja u problemima, nego covek postigao rekordne rezultate i hoce da ide dalje, ali ne - ne moze to tek tako u Srbiji!

Mora da postoji nnesto iza... Genijalni ste!

gile

pre 13 godina

Svaka čast...rado i odradio i to još dobro...pa zašto ne priznajemo tudji uspeh...a i najavio čovek...šta nam sad nije jasno...

*Rade*

pre 13 godina

Ma ljudi, šta da vam kažem? j.bo lud zbunjenog. Danli iko veruje ovim mutikašama. Ali, valjda nam je takva karma. Znate onaj vic o Muji i međedu; j... i prolazi. ne pitaj brate.

Mara

pre 13 godina

Uf sto nama Srbima niko ne valja... covek vodio taj Telekom kako treba, profitabilna kompanija godinama unazad, ali ne moze da prodje bez da opletu po njemu!!

Jasna P.

pre 13 godina

Odluka Radujka je sasvim logican i normalan potez profesionalca. Nije dao ostavku, posebno ne zbog dolaska novog vlasnika, sto je vidljivo ako malo se surfuje netom i cekiraju dosdasnje iyjave coveka. Isto tako, definitoivno je i evidetno da je ostvario super rezultate tokom mandata - i o tome se moze citati svuda po netu. Profesionalac, nema sta.

Pasionirani hejter

pre 13 godina

Naravno da se firma ne prodaje i naravno da je covek shvatio da niko normalan ne moze da radi normalno u drzavnoj firmi. Pozdravljam odluku.

viktoria

pre 13 godina

Kako smo mi narod koji stalo kritikuje tuđi rad, tako je i sad.
Radujko je uradio u Telekomu za oo malo vremena, što niko pre njega nije,sve pohvale.

ivancica

pre 13 godina

Ako nekog zaista interesuje šta je dobro i koliko uradio Radujko za Telekom i Srbiju, može malo pogledati njihov sajt i iznenaditi se količinom ulaganja u zajednicu. Sve naj...
ecksj

jovan

pre 13 godina

Radujko je pametan, nece da ucestvuje u protivzakonitim radnjama!

Evo kome prodajemo nas Telekom
http://www.balkanmagazin.net/kolumna/javno_mnjenje/telekom_austrija_i_telekom_srbija_koja_kompanija_je_uspesniji_finansijer_politickih_stranaka.xhtml

Pri tome predsednik drzave podrzava protivustavnu prodaju

http://www.standard.rs/vesti/36-politika/7026-pismo-telekomu-austrija-telekom-srbija-moete-da-kupite-samo-nezakonito-.html

Da li je to demokratija kada je rec predsednika drzave jaca od zakona

Jamie

pre 13 godina

U prevodu:

- Telekom ce kupiti Austrijanci
- Radujko i kadar slican njemu ne bi tolerisali na tako visokim pozicijama
- posto je bio poslusan ide u upravni odbor
- a ako ga ni tu ne budu tolerisali ili iskrsne neka veza za posao ici ce negde drugde


Raspad smo od drzave.

Miroslav

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se toliko pljuje po coveku, a da niko ne pogleda rezultate koje je postigao. Necu da ulazim u spekulacije oko prodaje, ali je cinjenica da je Radujko u Telekomu za tri godine uspeo da ostvari zavidne finansijske rezultate,kao i da sponzorise mnoge humanitarne akcije kada su i mnogo jaci u ovoj oblasti stagnirali. Da nije tako ne bi se sada Austrijanci toliko interesovali...

Zbunjeni

pre 13 godina

Ne razumem u cemu je problem? Covek je jos pre par meseci, kada mu je istekao mandat, rekao da nece nastaviti, a sada odjednom svi pricaju o njegovoj ostavci! Zadivljen sam kako ste i u ovoj prici uspeli da nadjete negativnu stranu... Ajde da Radujko odlazi, a kompaniju ostavlja u problemima, nego covek postigao rekordne rezultate i hoce da ide dalje, ali ne - ne moze to tek tako u Srbiji!

Mora da postoji nnesto iza... Genijalni ste!

Moma

pre 13 godina

Bravo Branko! Odradio si svoj posao za desetku! O tome govori i podatak da odlazis sa cela na vrhuncu uspeha! Tako to rade pobednici! Srecno!

Lud - zbunjen ili pobrkani loncici

pre 13 godina

Kako je ON dao ime ko ce da ga zameni?!? I zar je postavljanje na funkciju Predsednika UO Telekoma odlazak u "privatni biznis"?!? Mislim...

nije ih strah

pre 13 godina

ustaljena sema - dobio je 'narukvicu' i sada prelazi u 'privatni biznis'

Milosevic vam bio los - pa on je bolje prodao u doba sankcija i beznadja nego ovi talibani sada. Mozda (sigurno ali ...) je bio los ali nikada nije davao stvari bud zasto ...

Zbog izbora treba da se popuni kasa i sada se prodaje ...

Jasna P.

pre 13 godina

Odluka Radujka je sasvim logican i normalan potez profesionalca. Nije dao ostavku, posebno ne zbog dolaska novog vlasnika, sto je vidljivo ako malo se surfuje netom i cekiraju dosdasnje iyjave coveka. Isto tako, definitoivno je i evidetno da je ostvario super rezultate tokom mandata - i o tome se moze citati svuda po netu. Profesionalac, nema sta.

živela demagogija

pre 13 godina

Zamislite prvi posao pa odmah generalni direktor najprofitabilnije firme u Srbiji.To ima samo kod nas, a što se muvao pre toga po nekim ministarstvima po partijskoj liniji to ne mogu da računam kao ozbiljan posao. Hoće čovek da bude menadžer u privatnoj firmi ovo nije više izazov za njega

koki

pre 13 godina

ako je Telekom jedina firma koja valja u Srbiji, a ocigledno jeste, onda ovom coveku ttreba skinuti kapu. svako dobro i daj boze da jos neka firma proradi!!

U inat svima

pre 13 godina

U Srbiji je vazda bilo da neko ko radi i nesto vredi bude popljuvan najstrasnije! Pa tako i sada..ne znam samo zasto narod pljuje sve i odmah, etiketira ljude da su svi lopovi, bez da zna razloge za neke odluke.
U svakom slucaju, podrska g.Radujku, ako nista, onda zbog inata! Ne moraju se bas svi i sve sto se desava okarakterisati negativno!

Simic

pre 13 godina

Pa naravno da nece da ucestvuje u ovoj lakrdiji. Ima da ode lepo u privatni biznis i da ima lepo platu normalnu, a ne da ka kao konja cimaju za sve, daj ovde, daj onde, a nemoj da ulazes u mrezu. ma nemoj?
bravo radujko.

Mara

pre 13 godina

Uf sto nama Srbima niko ne valja... covek vodio taj Telekom kako treba, profitabilna kompanija godinama unazad, ali ne moze da prodje bez da opletu po njemu!!

6.октобар

pre 13 godina

Србија је на дну, легло корупције и криминала. Успели су да се сви намире у трансакцији са аутријанцима и настављају да урушавају Србију.

MITKE

pre 13 godina

Podaci o poslovanju Telekoma za 2010 godinu se ne nalaze na zvaničnom sajtu Telekoma, ali su zato dostupni na sajtu Telekom Austrija - (http://www.telekomaustria.com/ir/news/2103TelekomSrbija.php). Ako je verovati ovim podacima telekom je za 2010 godinu ostvario ukupan bruto profit od 483 Miliona Evra, od čega je u investicije uložio 191 Milion, a čist profit iznosi 292 Miliona Evra. Ovo su zavidni rezultati.
Kada u Telekomu postavite profesionalni stručni menedžment, Telekom će za godinu dana ostvarivati profit od 500 do 600 Miliona Evra.
Telekom sa ovakvim podacima vredi mnogo više, odustanite od prodaje Telekoma.

rageagainsthate

pre 13 godina

Ma covek je najavio vec da ce otici kad se sve zavrsi, i to ne jednom. kakve su to mistifikacije. A o necijem ucinku najbolje govore fin izvestaji. Kamo sreche da se drugi tako ponasaju i da su drugi izvestaji tako dobri.

Grand Dink

pre 13 godina

Lazu! Cena od 1,4 mld Evra je dogovorena jos i pre prvog susreta dveju strana a od tad se ovde laze i maze javnost u smislu pridobijanja ravnodusnosti u narodu oko toga,tvrdi pazar,a dogovaraju provizije i nelegalne dobiti izvan kupoprodajnog ugovora!Kao oko gotovo svake prodaje firmi i fabrika u zadnih 8 godina.Dole Vlada,zivela Srbija!

novica hornjak

pre 13 godina

Bilo bi interesantno za javnost cuti strucnu biogrfiju g-na Radujka.Njegova struka i zavrsetak fakulteta su podatakl kojim se telekom ne moze diciti.Ali je zato kao politicki postavljen igrac dao sve od sebe za interes svoje stranke.

Srbija se saginjati nece

pre 13 godina

Jedino sto me kod ovog coveka nervira je to sto je uopste ulazio u politiku. Zbog toga toliko negativnih komentara. Sve ostalo je OK, pa i ova odluka.

Ivan M

pre 13 godina

Coveka ne poznajem i necu o njemu licno nista da kazem. Ali znam kako je dospeo na mesto sa kojeg odlazi: to nije imalo blage veze sa njegovom strukom koliko sa cinjenicom da je blizak sa DS-om. Jos jednom, u zemlji Srbiji vladaju licne veze a struka i dokazana sposobnost (ne kazem da je on nije stekao radeci u Telekomu) idu u drugi plan.

moca

pre 13 godina

pazi ovo... saznaje B92! pa svi smo to saznali jos pre dva meseca kad je Radujko objavio da ce se povuci kad se Telekom proda! i sta ga sad tupe i prave senzaciju! sta nije u redu s tim da covek promeni radno mesto??? dakle, samo nek nam daju materijala da mi pljujemo i mi srecni... pih

jagma

pre 13 godina

Dokle vise sa tim Telekomom?! Briga me bas, rasprodajte sve, sta realno za nas znaci to-nista! Nikad i nismo imali korist od te ************* firme koja pruza najgore usluge. Dajte ljudima posao!!! Srozali ste nam obraz odavno, bar cemo moci da pljujemo po Austrijancima, a ne po nasim iznogudima.

Laik

pre 13 godina

Za sve sto se busaju u grudi finansijskim uspesima Telekoma - razmislite da li ce rezultati biti isti kada doticna firma bude poslovala po trzisnim uslovima (a ne kao apsolutni monopolista). Verujem da Telenor uveliko radi na infrastrukturi za fiksnu telefoniju, tako da ce vrlo uskoro pruzati jeftinije i kvalitetnije usluge od Telekoma. To ce biti dobro za korisnike ali veliki finansijski udarac za nespremni Telekom. ko ce pokrivati buduce gubitke? Ako ne bude prodat, to ce biti poreski obveznici (koje isti taj Telekom trenutno "dere" za podprosecne usluge). Radujko je bio (i ostao) samo politicka figura i nije nicim ni pomogao, ni odmogao Telekomu. Bas me zanima u koju ce privatnu firmu preci (verovatno neku koja zeli biti bliska vlasti, bar do sledecih izbora...)

nobile

pre 13 godina

Evo Insajder informacije iz prve ruke, od ex-radnika iz Direkcije Telekoma. Svi se ugradjuju koliko mogu, ex gen. dir. Jaksic je bio car sa 10-25%, kako mu se prohte. Posle njega je igra nastavljena, samo se procenti malo razlikuju. Cela firma je potpuno smesna, sve se vrti oko toga ko ce vise para u svoj dzep. Sad sam potpuno nezavistan, radim u inostranstvu sa neverovatno vecom platom i nemam nikakvih potreba da krijem bilo sta.
Telekom je skoro dno a mnogi rukovodioci su zreli za istraznog sudiju. Odavde reba poceti sa raskrinkavanjem korupcije. Ako ne, ode mast u propast.
Zbog mene nije vazno, ja sam odavno van, nego ako hoce Srbi da zive kako dolikuje neka krenu...

igor baki

pre 13 godina

Interesantna je ta prodaja telekoma posto je to firma koja je vlasnica kapitala i u Crnoj gori i republici srpskoj.
Da je sve cisto davno i lako bi se to prodalo i za vece pare ali postoji i jedan problem.
Telekom Srbije sluzi kao paravan za uticaj na druge drzave i zbog toga ga je tesko prodati.Preko njega se iz Srbije siri neki losi uticaji na ove dve drzave.Zbog toga je i Putin bio u poseti i verovatno je Telekom nudjen njima ali ocigledno nisu imali sluha za nase manifetluke.
Ili mozda jesu pa ce se nakraju pojaviti kao kupci ....
A gospodin Radujko je odsluzio svoj mandat u Telekomu i kao pravi vojnik pretorijanske garde dobijo je naredjenje da se povuce dok ga ne postave opet na neku poziciju a nama ce biti cudno kako je on uopste opet isplivao.
Cudni su putevi boziji.

sasajokic

pre 13 godina

Ovo u prevodu znaci, "napunio sam se kao brod" pa bi sada malo da trosim zaradjeno. A da bezobrazluk bude vrhunski, On predlaze svog naslednika?! Ponasaju se kao u srednjem veku, strasno!

gile

pre 13 godina

Svaka čast...rado i odradio i to još dobro...pa zašto ne priznajemo tudji uspeh...a i najavio čovek...šta nam sad nije jasno...

Aca

pre 13 godina

Radio je u drzavnom sektoru i sad odjednom hoce da radi u privatnom sektoru bas u trenutku kad ce firma u kojoj je direktor preci u privatni sektor??
Ne znam da li bas ima logike ali ako tako covek kaze onda mu verujem :)

Ne znam koji drugi razlog moze da postoji osim da je dobio neku informaciju da kad se proda Telekom bice smenjen sa funkcije

Mirko

pre 13 godina

Pre svega Telekom Srbija je u godinama pred privatizaciju uspešna firma jer je apsolutno skresala investicije što se vidi u svim segmentima: 3G signal katastrofa, ADSL još veća katastrofa, IPTV dnevno se mora resetovati više puta, tehnička podrška sve lošija... Broj pretplatnika je podignut uslugama za jedan dinar. Radujko je povukao nogu, očekuje se domino eferkat da za njim krene kompletan menadžment, naravno, kao i on, svi u privatni biznis. Zaslužili su, zaradili. I godine pred nama pokazaće za koga su oni ustvari odradili prethodne tri godine. Malo za VIP, malo za Telenor, malo za SBB... samo ne za Telekom Srbija. Brankice, molimo te HITNO, NAJHITNIJE u Telekom!!!

Alexa

pre 13 godina

Ja zaista ne kapiram interes države da proda Telekom. 1,4 milijarde dobiće od profita za tri-četiri godine, a mi ćemo ostati bez porodičnog srebra. OK, znam ja da nemaju para za modernizaciju i da moraju da idu ukorak sa vremenom, ali postoje drugi primeri u svetu koji nam govore da je mobilna telefonija u stvari prirodni resurs koji treba da ostane u vlasništvu države... uz konkurenciju svakako... ali u vlasništvu. Šta je problem da se društvo odrekne profita Telekoma sledećih par godina u cilju njegove modernizacije, a da on ostane državno preduzeće?

vračarac

pre 13 godina

A, da li bi možda mogao da na čelu Telekoma bude neko sa ovih prostora, npr. Beograd, Šumadija, Vojvodina, ..... onako u prolazu ...

Teča

pre 13 godina

Pametno, napusti na vreme Telekom! Za Radujka se ne može reći da je stručnjak, zasluga što je GD Telekoma je članstvo u DS (i možda još ponešto). Zahvaljujući tome uzeo je velike pare za vreme ovog lepog "izleta". Ako bi ostao na mestu GD, velike su šanse da izgubi sve što je stekao, ovako zadovoljio se već postignutim i adio. Što bi on plaćao loše odluke gospode iz vlasti da se ovako skandalozno prodaje Telekom, kad u njima nije učestvovao?

Dušan

pre 13 godina

Svrha svih vesti bez obzira na sajt je provera reakcije (zabaciš udicu i pecaš). O stručnosti i umeću Radujka neću da komentarišem , jer nemam dovoljno podataka. Što se tiče Telekoma ako se ne proda - Molim lepo neka fond PIO ili neki drugi držanvnin fond bude vlasnik odeđenog procenta Telekoma pa na osnovu toga da stiče dobit; s tim da deo dobiti ulaže u dalji razvoj kompanije a ostatak npr. pio služi za isplatu penzija. Najteži deo ove priče je da se izabere menadžerski tim.Sve ovo za mene izgleda jednostavno samo ima jedan mali problem kako ovo sprovesti u jednom učmalom društvu u kom su svi za promene ali da te promene ne dotaknu nosioce promena. Biti realan i razmišljati i donositi racionalne odluke u ovom društvu za mene delije kao nemoguća misija.

misko sfo

pre 13 godina

odlazi u privatni sektor? pa nema potrebe, prodajom telekom postaje deo privatnog sektora... ali da, verovatno se setio da je "prekvalifikovan" za tu poziciju pa bi mu austrijanci odmah dali sut kartu...

Душан

pre 13 godina

Маркетиншка политика је одсвирала своје. Објављивали коментаре или не, знајте да народ зна да је "Телеком" продат и да су паре већ увелико потрошене само треба пронаћи угао ( медијски наравно ) и то саопштити. П.С. Зашто ме ово време подсећа на оно пред 5. октобар?

Mickey

pre 13 godina

Radujko je u Telekomu samo ono što je bio i pre Telekoma - dobar i poslušan vladin činovnik koji bez pogovora sprovodi naloge svog mentora. A ako je zaista tako dobar menadžer kao što neki komentatori misle, odakle onda jedan od glavnih argumenata koji zagovornici prodaje iznose, a to je da država ne može da bude dobar gazda. Ako je on dobar menadžer, onda je i država dobar gazda Telekoma. A zašto ga onda prodaju?

PARACINBET

pre 13 godina

Ako je tačno što piše na ovim linkovima koje je postavio @jovan, neka nam je Bog upomoć ako i On nije digao ruke od nas.

poznavaoc prilika

pre 13 godina

Jeste prodaje se! Samo nisu rekli da se prodaje 31% umesto 51%. TA je samo trojanski konj koji ce to kasnije da preproda DT a ekipa sa dvora ce da uzme % sada. Samo se ceka vozd iz Kuvajta da dodje I klimne glavom. Nista nije slucajno pa ni datumi! Kada narod shvati ko je vozd bice kasno. http://m.youtube.com/watch?gl=CA&client=mv-google&hl=en&v=XLRpj4HPBLg

Badža

pre 13 godina

ne, on neće otići iz Telekoma, jer će TA odustati Telekoma zbog toga što se radi o spekulativnoj prodaji. Ne daju se njima pare, a prodaja Telekoma protivustavan i nezakonit posao. Pa nisu valjada ludi da daju 1,4 Mlrd Evra, a posle dođe neka druga narodna vlast i konfiskuje sve to! OPA. Pa onda Radujko, posle smene vlasti papire na svetlo, kome si plaćao marketinške usluge?

Mio

pre 13 godina

Koliko ja vidim vest je demantovao sam Radujko. http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/radujko_ostaje_direktor.4.html?news_id=213395

Boris

pre 13 godina

Konacno jedna dobra vest.
On direktor Telekoma, sestra gradski sekretar za finansije, zet predsednik opstine, supruga vlasnik vazne PR agencije..
Pa, nije lose za nekog ko je dosao u Beograd 1995. godine.
Naravno, pre nego sto je postao direktor Telekoma bio je zamenik sefa kabineta kod Tadica.
Nekom se bas sve otvori.

RealPlayer

pre 13 godina

Pa kad ide u privatni sektor šta radi u upravnom odboru. I to bez blama ... tup šestocifrena plata, da mu se nađe usput dok neko ne pročita njegov CV. Kako je trula ova vlast.

Stojance

pre 13 godina

Idi bre, evo privatni sektor samo tebe ceka. Tu bas traze partijski kadar odlazece stranke i nekog koje je tokom obrazovanja "najteze" prepreke preskakao, kao sto su prava u Podgorici i "MBA" na Fefi.

Zbunjen

pre 13 godina

Kako stojimo na kladionicama?, drzava bi komotno mogla da napravi nagradnu igru
na temu ko pogodi cenu dobije milion, mislim da bi odziv gradjana bio ogroman, recimo nesto kao SMS kviz.
Za pocetak ja mislim 950 mil. ostalo na dodjem ti i prodato, jedva cekam sutra vesti u 18.30h i saopstenje ..... ministra

*Rade*

pre 13 godina

Ma ljudi, šta da vam kažem? j.bo lud zbunjenog. Danli iko veruje ovim mutikašama. Ali, valjda nam je takva karma. Znate onaj vic o Muji i međedu; j... i prolazi. ne pitaj brate.

Raspikuća

pre 13 godina

Pa nismo budale pa da ne shvatamo da je Tadic odavno sam odlucio da proda Telekom Srbija.
Svo ovo zamajavanje i prrivikavanje javnosti na to sto sledi, finte levo-desno, su smisljene po principu "da se Vlasi ne dosete".

igor

pre 13 godina

Ma radnici su ludi. Sad treba da mu kazu: cekaj burazeru, e sada posto si uspesan ne mozes da ides... sedi tu i radi..
Sta sad malo pritegli, pa bez... a dobra bila plata od par stotina hiljada... dok se trosili milioni mesecno sve je bilo ok...

Branko

pre 13 godina

U ovoj državi je svakim danom sve više i više molera. Ali je sve manje onih koje mogu da ofarbaju i ova vlasti bi morala to da uzme u obzir.

krotki

pre 13 godina

Ide u privatnu, čika Djilasovu, firmu "Roaming networks" koja je sa 20 zaposlenih u prethodne dve godine dobila skoro sve poslove za mobilnu telefoniju Srbije, dok firme sa 200 i 300 zaposlenih koje taj posao rade godinama mogu da rade ali kao podizvodjači za Roaming!!!
Tema za Insajder!

optimista

pre 13 godina

ama ljudi čovek je odavno najavio da će bez obzira na ishod tendera ići dalje i ne razumem što ga sad kad se približava realizacija napadaju...fakat poslednje 3 god samo o uspehu i velikoj pomoći telekoma slušamo..normalno uvek može bolje ali budimo realni...

Jovanča MN

pre 13 godina

Pametno Radujko, pametno. Jedino pametno za ove tri godine tvog upravljanja na mestu GD Telekoma. Od tvog dolaska došlo je do pravog javašluka i pometnje u radu Telekoma. Uveo si organizaciju poslovanja u Telekomu u kojoj samo privilegovani i bliski DS dobijaju stimulanse i bonuse od nekoliko desetina hiljada evra. Zato je i došlo do toga da stručnjaci inženjeri iz Telekoma prelaze u konkurenciju - VIP, Telenor,... Radujko, ovo ti je jedini dobar potez, ali je zakasnio.