Nedelja, 03.04.2011.

19:43

Kosovo-Sprega politike i kriminala

Iza borbe predstavnika Srbije i Kosova za (ne)priznavanje države kriju se krupni finansijski, politički i kriminalni interesi iz sveta organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Kosovo-Sprega politike i kriminala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

e-krem

pre 13 godina

Stijovic bi mogao da se pita gde su i gde zive oni koji su na Kosovu godinama i pre i tokom i posle rata ubijali i pljackali neduzni narod i koliko je njih pravosnazno osudjeno.Mumlanje i pranje usta Kosovom "gde se Srbija opekla" je nemusto izbegavanje svoje odgovornosti za ubijanje i progone kao u slucaju novinara bivse RTP Hakija Brahe za koje je i on sam odgovoran.Udba je sve cinila i cini da Srbima i Albancima na Kosovu bude sto gore a zasto zna se.

zoran

pre 13 godina

@ Tex viler

Pa napravite vi u Prištini emisiju tipa "Insajder" i krenite u otvorenu borbu protiv svojih kriminalaca. Sam kažeš ta kriminal postoji. Krenite OZBILJNU istragu o navodnoj trgovini organima. Na kraju, što se kriminala među vašim sunarodnicima tiče, pokrenite bilo kakvu istragu.
Ali, zna se vrlo dobro da su među vama i dalje Zakoni Lek Dukađinija i da još uvek postoji kult i strah od Krvne Osvete(vendeta), kult bese i ostalo bez obzira što se pokušava stati na put takvom načinu mišljenja. Ne sme NIKO od Albanaca ni sa Srpske ni sa Albanske strane granice da potegne to pitanje jer ode glava a i cela porodica-pleme može lako da se nađe u mutnoj vodi Laba ili Sitnice.
Možete vi da negirate ovo što sam napisao do mile volje. TO još uvek postoji!!!

Tex Willer

pre 13 godina

@ Realista, niko ne porice da ne postoji kriminal kod Albanaca ali ne postoji onakav kako ga vi predstavljate. Svi mi patimo od kriminala, od korupcije, ja kao Albanac bi zeleo da jednog dana svodjubre od kriminalaca kod nas bude u jednom kontejneru i oslobodimo se ih zauvek ali to je samo jedan san koji se ne moze ostvariti jer jednog maknes dolazio drugi, isto kao i kod vas.
Nemojte predstavljati kriminalce na Kodsoveo ili Albanske kriminalce kao da su oni jedini povezani sa politikom!
Zamisli samo sever Mitrovice sa Zubinom potokom, Zvecanom i Leposavicem kakav kriminal postoji i svi su oni povezani sa politikom.
Ja bi stvarno zeleo da Insajder snimi nesto o severu Kosova pa da vidite da ljudi tamo ne priznaju kosovo kao svoju drzavu samo zbog kriminala jer srbija nema dostupa tamo a bogami ni Kosovo, sto znaci tamo je oaza ili raj za kriminalce koji su dirigovani od Politicara i gore u Srbiji a bogami i nasih u Pristini. Ja ne poricem da Albanci nisu umesani u kriminal ali bogami ni vi niste cvecke.
Svuda je isto Realisto.
A sto se tice trgovinom organima ja jos uvek sam sigurann da je to neistina, fabrikovana u Srbiji i servirana uz pomoc Dicka!

jugoslav

pre 13 godina

Dragi prijatelji, reakcije na najavu emisije govore da
je B92,kao i uvek, pogodio temu.
Zašto se bavite time ko je i šta rekao, valjda je bitnije da li ima istine u tome što govore sagovornici ove emisije. Da li nam možete pomoći da utvrdimo ko je i zašto ubio Iljira Konjuševcija,Abedina Redžu,komandanta Drinija i druge komandante OVK? Da li je i ko" prodao" Hagu Ramuša Haradinaja? Dragi prijatelji
ko je i zašto ubio Seljima Brošaja,Ibuša Klokoćija,Muru?
Nisu ih ubili Srbi ni Miloševićev režim, nego ... Dajta da jednom zatvorimo tu priču i zaustavimo krvavi točak koji se kreće po Kosovu, i danas nosi Srbe a sutra Albance,a plače i srpska i albanska majka. STOP ZA KRIMINALCE !!! Pozdrav iz Norveške

mertur

pre 13 godina

(Realista, 4. april 2011 15:13)
Kad malo bolje i studiozno se pogleda na stvar oko organizovanog kriminala onda koliko sam barem ja primetio mogu samo doci do jednog zakljucka da organizovani kriminal (onako kako ga novinari i neki polticari ili neko drugo iz policijskih krugova pokusaju prikazivati)uopste u svetu postoji.

Ali Demi

pre 13 godina

Ko je taj sto to kaze? Zoran Stijović, bivši šef odeljenja analitike SDB na Kosovu. Da bude sadasnji, bi bilo malo drugacije, ali sta mozes da cekas od bivsih? Na mesto da promene sebe i budu bolji i drugaciji, oni nastave svoj put da preko klevetima i desinformacijama diskredituju novu drzavu. On ne moze drugacije, jer dolazi iz iste skole, gde palnovi za destabilizaciju Balkana su bili najpametnije sto oni mogli. Nisu znali da vladaju drugacije i jos ne znaju. Na mesto da se promene oni se bore kao Don Kihot da promenu svet. Na kraju krajeva, odakle jednom bivsu sadasnje informacije? Cak i dete razume da to je losa propaganda i diskredituje proslo vreme, koja se predstavlja kao Nova Srbija.

Realista

pre 13 godina

Tex willer: otkud ti znas da trgovina organa nije istina kad je istraga u toku ili samo vidis sta zelis da vidis?Neko pise da ne veruje da postoji organizovani albanski kriminal,to je absurdno,smesno i veliko poricanje istine.Ceo svet zna za albansku organizovanu mafiju,jedino ne albanci.Albanci sad tvrde da najbolji drugari amerikanci(CIA,DEA) lazu, oni njima dali drzavu,bombardovali srbiju,ne hapse kriminalce ko Tacija i sad preko noci postali anti albanci,gde je tu logika?Albanci su selektivni sto se tice informacije,kad SAD,nemci i drugi sire antisrpsku informaciju(mnogo toga su dokazane lazi) onda albanci veruju u to i kazu" nemoze biti greska kad svi to kazu" a kad " svi" sad ovo kazu o albansom mafijom onda nije istina,dvostruki moral?Uostalom zasto vi albanci branite kriminalce? niko ne optuzuje narod nego mafijase a vi njih branite.Albanci decenijama pricaju kakva je lose zemlja srbija a gle sta oni naprave,mafijasku kvazi drzavu gde manjine nemaju ni 10% prava koje su oni imali.

Realista

pre 13 godina

Dragi albanci vi ocigledno mislite da je to pametna taktika lagati i poricati bukvalno sve,gresite Ali molim vas nastavite.Vi ste imali podrsku sveta Ali to gubite brzo upravo zato sto sve poricete i jos sad tvrdite da vasi saveznici SAD i Nemci lazu,to ce sigurno njima lepo da padne.Vi sebe zakopavate dublje i dublje,hvala,jako sam srecan,samo nastavite tako:)

Vlado Sovljak

pre 13 godina

Vidim da se mnogo albanaca javilo na ovu temu.To pokazuje da su oni jos uvek deo naseg drustva ,to i nije tako lose kada se uzme u obzir da se smatraju samostalnim.Oni moraju ovde kod nas po pasose i licne papire samim tim se pokazuje da su jos uvek tu.Ovde se radi o emisiji krminala u Srbiji a mi smatramo Kosovom Srbijom.Normalno kad Kosovo nije i nikada nece biti priznata drzava od svakoga ,normalno kada kosovo nikada nece biti clan UN i kada nece nikada imati svoj fusbalski klub ili reprezentaciju.Naravno da se brinemo o njima a taj kriminal je opasan sta se na Kosovu dogadja .Trgovina Organima nije samo Srpska tuzba nego i Svajcarska ,to se nesme zaboraviti.Svajcarska koja je jako dobro upoznata u kriminalisticke akcije albanskoga naroda tamo kod njih.Nce biti vise da Albanac cmizdri a svaba mu veruje ,prosla su ta vremena..B92 je jedna alternativna grupa ljudi,studenata koji su liberalni.Kad cak oni pravljaju emisije o albanskome krminalu onda je tema ozbiljna;))

Pozz

Svajcarac

pre 13 godina

Ja se slazem da postoji nekakav kriminal Albanaca po svetu, ali ne verujem da postoji organizovana Albanska mafija u svetu.
Tankodje, verujem da na samom Kosovu ima politicara povezanih kriminalom, ali ne verujem da postoji organizovani kriminal kosovskih politicara.
I sve u svemu i dalje sve ovo iz (RE)AJCIJE, smatram SRPSKOM PROPAGANDOM i SRPSKIM SPECIJALNIM RATOM protiv KOSOVA i njene brizne nezavisnosti.
Slazem se sa komentarom MARINE.

kosova

pre 13 godina

Ovo mu padne da te smesan smeje pa gledajte vase bande bogati vama smeje celi svet sto krijete kriminalce a ko ubise stambolica ko ubise djindjica da nije dzavit haliti sa hashimom slucajno a siguran nemozete jer da bih mogli rekli bih da su oni ali dobro je da nemamo posla svama od 1999 god. dajte bogati geldajte vasu kucu nemoj da vas tolko brine sta se desava u nasoj kuci pozdrav iz kosova

IQ=0

pre 13 godina

Od komentatora NE POSTAJE jasno u cemu je PROBLEM sto ce Insajder pruziti jos jednu epizodu o kriminalu u Srbiji?

Valjda su potrebne emisije koji pokazuju kakav kriminal vlada Balkanom, pa kad dodju europejci na posetu napacenom Balkanu sa svojim izjavama(ove danas primamo,onog sutra,treceg prekosutra itd), svako da stavi prst na celo...ili da se igrame licemerne zmurke?

kosovari

pre 13 godina

a sta ima vezo albanska mafija u Londomo sa Kosovom toje posa londonski policije a ne vlade kosovo a druga albanska mafija u Londonu su 90% albanci iz albanije to ima razliku izvini dajte tacne izjave mismo Kosovari nemojte da mesete nama sa njima OK

Petar A

pre 13 godina

Sta da se radi? To je cijena ostvarenja sna nacionalne drzave. Isto je i sa ostalim zemljicama Balkana koje su ovako "pod stare dane" dobili dugocekano zadovoljstvo svoje nacionalne drzave. A pragmaticna i cinicna politicka elita zna jako dobro (ne sto su pametni, vec sto reaguju refleksno)da je narod u ovakvom nacionalnom deliriju spreman da progleda kroz prste i da sa osmjehom isprati nastajanje nove ekonomske elite. Kroz prste, naravno, jer se ovi ne bogate svojim umijecem i snagom ideja i izuma, vec golom silom, lopovlukom i kriminalom.

Ako niste znali..

pre 13 godina

Iskreno, mislim da je ova emisija biti cist promasaj jer ce 99,9% auditorijuma pitati zasto se to B92 'zabavio' sa Kosovom, a u Srbiji onolike afere..

----

Pa u cemu je problem? Kosovo je za Srbiju i dalje nas teritorij, B92 radi emisiju o kriminali u Srbiji (tj. Kosovu).
Sta ti nije jasno?

Marina

pre 13 godina

Kad nije uspjela borba argumentima protiv kosovske državnosti,sad ga se napada s druge strane:em trgovina organima koja nije dokazana,em albanska mafija koja upravlja svijetom. Ispada sad da su Albanci ma gdje bili toliko moćni da vladaju svijetom. Još jučer su bili jadni,uglavljeni između brojnih bunkera,izolirani,nepismeni,siromašni,nazadni, izrugivani,jadni...Kako to da su najedanput postali najutjecajniji na političke i druge tokove kretanja svijeta? Jesu li SAD i EU nemoćni pred njima pa im se povinjuju i slijepo ispunjavanju sve njihove zahtjeve? Mislite li da je Kosovo tako steklo nezavisnost?

Aman-zaman!

pre 13 godina

E vala se nista ne moze napisati lose na racun Kosova, da armija "moralista" ne pozuri da pljucne po Srbiji. Prosto nevjerovatno! Mislim, sta vi ljudi komentarishete, alo: Vijest je o kriminalu na Kosovu - mislim, jako mi je zao, ali je tako.

Pink Panther

pre 13 godina

Auuuuuuu, kada Srbija prica o kriminalu neke druge zemlje to je veoma zalosno. Pa vi cak i danas institucionalno podrzavate i krijete kriminalce npr. Mladica, razne bande u Kosovo, cini mi se da ste jedina drzava u Balkanu (sem Rumunske) koja je ubila lidera Djindjica (RIP). Nemojte molim vas.

Pozdrav iz Prishtine

All along the Watchtower

pre 13 godina

U tim izveštajima od pre nekoliko godina o sprezi organizovanog kriminala i državnih institucija, analize su posvećene prvenstveno Kosovu jer je za to analiza naručena. Za druge države u okruženju se samo napominje da je princip sličan i postoji svuda. Za najtipičniji primer se navodi Srbija i tadašnje crvene beretke i klanovi. Za Crnu Goru, Sloveniju i Hrvatsku se navode samo imena tadašnjih premijera i afere oko njih, bez navođenja dokaza ali u formi kao da je stvar već jasna, jer je reč o internom dokumentu gde je komunikacija malo neformalnija.
Za uzrok se obrazlaže uticaj ratova u okruženju i posledice.

rade

pre 13 godina

Iste te agencije danas funkcionišu po istim principima i u Libiji, a njihove vlade podržavaju. Eto najsvežiji primer je priznavanje kriminalaca od francuske vlade za legalne borce za demokratiju kojima dotura tajno oružje i logistiku, a javno bombarduje legalne vojne strukture jedne suverene zemlje i pritom ih naziva okupatorima. Ej okupator u sopstvenoj zemlji?!?

nebojsa

pre 13 godina

Iskreno, mislim da je ova emisija biti cist promasaj jer ce 99,9% auditorijuma pitati zasto se to B92 'zabavio' sa Kosovom, a u Srbiji onolike afere, ne hap[se Mladica, Dacic i koferce, ko je dojavio Saricu da se skloni, sto o tome u drzavi Srbiji nikad istraga nije pokrenuta, niko iz vlasti ne pominje Miru Markovic i to da joj je Rusija dala utociste a niko nema hrabrosti da to otvoreno pita Ruse, itd, itd..
A stara izreka lepo kaze: "PRVO ociti svoje dvoriste pa tek onda krtitikuj komsiju zbog toga sto je njegovp prljavo"

pipo

pre 13 godina

Eh gospodine Stinjovic ama si rekao, svaka ti cast, valjda narod mu veruje, posto znam kakav je narod u srbiju to bi bilo cudno ovoga gospodina ne verovati,27 god zivim u EU, ali ovo kad citam stvarno je smesno, absurdno, ali kada je to za sbrski konzum, normalno ka uvek dobro je,jednostavno za raju,jadni narod sve sta mora da trpi....

Goran

pre 13 godina

IDI! A gde na Balkanu ne vlada sprega kriminala i politike? Od Zagreba do Sofije, svuda su na vlasti ili pri vlasti kriminalci. Samo je Kosovo mlada država pa krimosi još mirišu na barut, ali za deceniju biće sve sam fin gospodin biznismen... Lepo je što je napravljena ova emisija... ali mene mnogo više brine ista tema u (Centralnoj) Srbiji.

jednako je

pre 13 godina

Izvinite, a u organizovani kriminal u Srbiji nije upleten sam srbijanski politički vrh?

Pa organizovani kriminal u Srbiji jeste srbijasnki politički vrh, i to već dve decenije.

Da citiram Đinđića "Svaka država ima mafiju, ali samo u Srbiji mafija ima svoju državu".

Nikola

pre 13 godina

Nismo se mi prijatelju opekli tako sto su oni bili jaci nego mi nego tako sto su dosli ''bogovi'' i srusili nam pola drzave. Mostove, bolnice, pijace i tako dalje.

jednako je

pre 13 godina

Izvinite, a u organizovani kriminal u Srbiji nije upleten sam srbijanski politički vrh?

Pa organizovani kriminal u Srbiji jeste srbijasnki politički vrh, i to već dve decenije.

Da citiram Đinđića "Svaka država ima mafiju, ali samo u Srbiji mafija ima svoju državu".

Goran

pre 13 godina

IDI! A gde na Balkanu ne vlada sprega kriminala i politike? Od Zagreba do Sofije, svuda su na vlasti ili pri vlasti kriminalci. Samo je Kosovo mlada država pa krimosi još mirišu na barut, ali za deceniju biće sve sam fin gospodin biznismen... Lepo je što je napravljena ova emisija... ali mene mnogo više brine ista tema u (Centralnoj) Srbiji.

Nikola

pre 13 godina

Nismo se mi prijatelju opekli tako sto su oni bili jaci nego mi nego tako sto su dosli ''bogovi'' i srusili nam pola drzave. Mostove, bolnice, pijace i tako dalje.

jugoslav

pre 13 godina

Dragi prijatelji, reakcije na najavu emisije govore da
je B92,kao i uvek, pogodio temu.
Zašto se bavite time ko je i šta rekao, valjda je bitnije da li ima istine u tome što govore sagovornici ove emisije. Da li nam možete pomoći da utvrdimo ko je i zašto ubio Iljira Konjuševcija,Abedina Redžu,komandanta Drinija i druge komandante OVK? Da li je i ko" prodao" Hagu Ramuša Haradinaja? Dragi prijatelji
ko je i zašto ubio Seljima Brošaja,Ibuša Klokoćija,Muru?
Nisu ih ubili Srbi ni Miloševićev režim, nego ... Dajta da jednom zatvorimo tu priču i zaustavimo krvavi točak koji se kreće po Kosovu, i danas nosi Srbe a sutra Albance,a plače i srpska i albanska majka. STOP ZA KRIMINALCE !!! Pozdrav iz Norveške

Pink Panther

pre 13 godina

Auuuuuuu, kada Srbija prica o kriminalu neke druge zemlje to je veoma zalosno. Pa vi cak i danas institucionalno podrzavate i krijete kriminalce npr. Mladica, razne bande u Kosovo, cini mi se da ste jedina drzava u Balkanu (sem Rumunske) koja je ubila lidera Djindjica (RIP). Nemojte molim vas.

Pozdrav iz Prishtine

Marina

pre 13 godina

Kad nije uspjela borba argumentima protiv kosovske državnosti,sad ga se napada s druge strane:em trgovina organima koja nije dokazana,em albanska mafija koja upravlja svijetom. Ispada sad da su Albanci ma gdje bili toliko moćni da vladaju svijetom. Još jučer su bili jadni,uglavljeni između brojnih bunkera,izolirani,nepismeni,siromašni,nazadni, izrugivani,jadni...Kako to da su najedanput postali najutjecajniji na političke i druge tokove kretanja svijeta? Jesu li SAD i EU nemoćni pred njima pa im se povinjuju i slijepo ispunjavanju sve njihove zahtjeve? Mislite li da je Kosovo tako steklo nezavisnost?

kosova

pre 13 godina

Ovo mu padne da te smesan smeje pa gledajte vase bande bogati vama smeje celi svet sto krijete kriminalce a ko ubise stambolica ko ubise djindjica da nije dzavit haliti sa hashimom slucajno a siguran nemozete jer da bih mogli rekli bih da su oni ali dobro je da nemamo posla svama od 1999 god. dajte bogati geldajte vasu kucu nemoj da vas tolko brine sta se desava u nasoj kuci pozdrav iz kosova

Svajcarac

pre 13 godina

Ja se slazem da postoji nekakav kriminal Albanaca po svetu, ali ne verujem da postoji organizovana Albanska mafija u svetu.
Tankodje, verujem da na samom Kosovu ima politicara povezanih kriminalom, ali ne verujem da postoji organizovani kriminal kosovskih politicara.
I sve u svemu i dalje sve ovo iz (RE)AJCIJE, smatram SRPSKOM PROPAGANDOM i SRPSKIM SPECIJALNIM RATOM protiv KOSOVA i njene brizne nezavisnosti.
Slazem se sa komentarom MARINE.

Aman-zaman!

pre 13 godina

E vala se nista ne moze napisati lose na racun Kosova, da armija "moralista" ne pozuri da pljucne po Srbiji. Prosto nevjerovatno! Mislim, sta vi ljudi komentarishete, alo: Vijest je o kriminalu na Kosovu - mislim, jako mi je zao, ali je tako.

nebojsa

pre 13 godina

Iskreno, mislim da je ova emisija biti cist promasaj jer ce 99,9% auditorijuma pitati zasto se to B92 'zabavio' sa Kosovom, a u Srbiji onolike afere, ne hap[se Mladica, Dacic i koferce, ko je dojavio Saricu da se skloni, sto o tome u drzavi Srbiji nikad istraga nije pokrenuta, niko iz vlasti ne pominje Miru Markovic i to da joj je Rusija dala utociste a niko nema hrabrosti da to otvoreno pita Ruse, itd, itd..
A stara izreka lepo kaze: "PRVO ociti svoje dvoriste pa tek onda krtitikuj komsiju zbog toga sto je njegovp prljavo"

kosovari

pre 13 godina

a sta ima vezo albanska mafija u Londomo sa Kosovom toje posa londonski policije a ne vlade kosovo a druga albanska mafija u Londonu su 90% albanci iz albanije to ima razliku izvini dajte tacne izjave mismo Kosovari nemojte da mesete nama sa njima OK

pipo

pre 13 godina

Eh gospodine Stinjovic ama si rekao, svaka ti cast, valjda narod mu veruje, posto znam kakav je narod u srbiju to bi bilo cudno ovoga gospodina ne verovati,27 god zivim u EU, ali ovo kad citam stvarno je smesno, absurdno, ali kada je to za sbrski konzum, normalno ka uvek dobro je,jednostavno za raju,jadni narod sve sta mora da trpi....

Ako niste znali..

pre 13 godina

Iskreno, mislim da je ova emisija biti cist promasaj jer ce 99,9% auditorijuma pitati zasto se to B92 'zabavio' sa Kosovom, a u Srbiji onolike afere..

----

Pa u cemu je problem? Kosovo je za Srbiju i dalje nas teritorij, B92 radi emisiju o kriminali u Srbiji (tj. Kosovu).
Sta ti nije jasno?

IQ=0

pre 13 godina

Od komentatora NE POSTAJE jasno u cemu je PROBLEM sto ce Insajder pruziti jos jednu epizodu o kriminalu u Srbiji?

Valjda su potrebne emisije koji pokazuju kakav kriminal vlada Balkanom, pa kad dodju europejci na posetu napacenom Balkanu sa svojim izjavama(ove danas primamo,onog sutra,treceg prekosutra itd), svako da stavi prst na celo...ili da se igrame licemerne zmurke?

Petar A

pre 13 godina

Sta da se radi? To je cijena ostvarenja sna nacionalne drzave. Isto je i sa ostalim zemljicama Balkana koje su ovako "pod stare dane" dobili dugocekano zadovoljstvo svoje nacionalne drzave. A pragmaticna i cinicna politicka elita zna jako dobro (ne sto su pametni, vec sto reaguju refleksno)da je narod u ovakvom nacionalnom deliriju spreman da progleda kroz prste i da sa osmjehom isprati nastajanje nove ekonomske elite. Kroz prste, naravno, jer se ovi ne bogate svojim umijecem i snagom ideja i izuma, vec golom silom, lopovlukom i kriminalom.

rade

pre 13 godina

Iste te agencije danas funkcionišu po istim principima i u Libiji, a njihove vlade podržavaju. Eto najsvežiji primer je priznavanje kriminalaca od francuske vlade za legalne borce za demokratiju kojima dotura tajno oružje i logistiku, a javno bombarduje legalne vojne strukture jedne suverene zemlje i pritom ih naziva okupatorima. Ej okupator u sopstvenoj zemlji?!?

All along the Watchtower

pre 13 godina

U tim izveštajima od pre nekoliko godina o sprezi organizovanog kriminala i državnih institucija, analize su posvećene prvenstveno Kosovu jer je za to analiza naručena. Za druge države u okruženju se samo napominje da je princip sličan i postoji svuda. Za najtipičniji primer se navodi Srbija i tadašnje crvene beretke i klanovi. Za Crnu Goru, Sloveniju i Hrvatsku se navode samo imena tadašnjih premijera i afere oko njih, bez navođenja dokaza ali u formi kao da je stvar već jasna, jer je reč o internom dokumentu gde je komunikacija malo neformalnija.
Za uzrok se obrazlaže uticaj ratova u okruženju i posledice.

Ali Demi

pre 13 godina

Ko je taj sto to kaze? Zoran Stijović, bivši šef odeljenja analitike SDB na Kosovu. Da bude sadasnji, bi bilo malo drugacije, ali sta mozes da cekas od bivsih? Na mesto da promene sebe i budu bolji i drugaciji, oni nastave svoj put da preko klevetima i desinformacijama diskredituju novu drzavu. On ne moze drugacije, jer dolazi iz iste skole, gde palnovi za destabilizaciju Balkana su bili najpametnije sto oni mogli. Nisu znali da vladaju drugacije i jos ne znaju. Na mesto da se promene oni se bore kao Don Kihot da promenu svet. Na kraju krajeva, odakle jednom bivsu sadasnje informacije? Cak i dete razume da to je losa propaganda i diskredituje proslo vreme, koja se predstavlja kao Nova Srbija.

Vlado Sovljak

pre 13 godina

Vidim da se mnogo albanaca javilo na ovu temu.To pokazuje da su oni jos uvek deo naseg drustva ,to i nije tako lose kada se uzme u obzir da se smatraju samostalnim.Oni moraju ovde kod nas po pasose i licne papire samim tim se pokazuje da su jos uvek tu.Ovde se radi o emisiji krminala u Srbiji a mi smatramo Kosovom Srbijom.Normalno kad Kosovo nije i nikada nece biti priznata drzava od svakoga ,normalno kada kosovo nikada nece biti clan UN i kada nece nikada imati svoj fusbalski klub ili reprezentaciju.Naravno da se brinemo o njima a taj kriminal je opasan sta se na Kosovu dogadja .Trgovina Organima nije samo Srpska tuzba nego i Svajcarska ,to se nesme zaboraviti.Svajcarska koja je jako dobro upoznata u kriminalisticke akcije albanskoga naroda tamo kod njih.Nce biti vise da Albanac cmizdri a svaba mu veruje ,prosla su ta vremena..B92 je jedna alternativna grupa ljudi,studenata koji su liberalni.Kad cak oni pravljaju emisije o albanskome krminalu onda je tema ozbiljna;))

Pozz

Realista

pre 13 godina

Dragi albanci vi ocigledno mislite da je to pametna taktika lagati i poricati bukvalno sve,gresite Ali molim vas nastavite.Vi ste imali podrsku sveta Ali to gubite brzo upravo zato sto sve poricete i jos sad tvrdite da vasi saveznici SAD i Nemci lazu,to ce sigurno njima lepo da padne.Vi sebe zakopavate dublje i dublje,hvala,jako sam srecan,samo nastavite tako:)

Realista

pre 13 godina

Tex willer: otkud ti znas da trgovina organa nije istina kad je istraga u toku ili samo vidis sta zelis da vidis?Neko pise da ne veruje da postoji organizovani albanski kriminal,to je absurdno,smesno i veliko poricanje istine.Ceo svet zna za albansku organizovanu mafiju,jedino ne albanci.Albanci sad tvrde da najbolji drugari amerikanci(CIA,DEA) lazu, oni njima dali drzavu,bombardovali srbiju,ne hapse kriminalce ko Tacija i sad preko noci postali anti albanci,gde je tu logika?Albanci su selektivni sto se tice informacije,kad SAD,nemci i drugi sire antisrpsku informaciju(mnogo toga su dokazane lazi) onda albanci veruju u to i kazu" nemoze biti greska kad svi to kazu" a kad " svi" sad ovo kazu o albansom mafijom onda nije istina,dvostruki moral?Uostalom zasto vi albanci branite kriminalce? niko ne optuzuje narod nego mafijase a vi njih branite.Albanci decenijama pricaju kakva je lose zemlja srbija a gle sta oni naprave,mafijasku kvazi drzavu gde manjine nemaju ni 10% prava koje su oni imali.

Tex Willer

pre 13 godina

@ Realista, niko ne porice da ne postoji kriminal kod Albanaca ali ne postoji onakav kako ga vi predstavljate. Svi mi patimo od kriminala, od korupcije, ja kao Albanac bi zeleo da jednog dana svodjubre od kriminalaca kod nas bude u jednom kontejneru i oslobodimo se ih zauvek ali to je samo jedan san koji se ne moze ostvariti jer jednog maknes dolazio drugi, isto kao i kod vas.
Nemojte predstavljati kriminalce na Kodsoveo ili Albanske kriminalce kao da su oni jedini povezani sa politikom!
Zamisli samo sever Mitrovice sa Zubinom potokom, Zvecanom i Leposavicem kakav kriminal postoji i svi su oni povezani sa politikom.
Ja bi stvarno zeleo da Insajder snimi nesto o severu Kosova pa da vidite da ljudi tamo ne priznaju kosovo kao svoju drzavu samo zbog kriminala jer srbija nema dostupa tamo a bogami ni Kosovo, sto znaci tamo je oaza ili raj za kriminalce koji su dirigovani od Politicara i gore u Srbiji a bogami i nasih u Pristini. Ja ne poricem da Albanci nisu umesani u kriminal ali bogami ni vi niste cvecke.
Svuda je isto Realisto.
A sto se tice trgovinom organima ja jos uvek sam sigurann da je to neistina, fabrikovana u Srbiji i servirana uz pomoc Dicka!

mertur

pre 13 godina

(Realista, 4. april 2011 15:13)
Kad malo bolje i studiozno se pogleda na stvar oko organizovanog kriminala onda koliko sam barem ja primetio mogu samo doci do jednog zakljucka da organizovani kriminal (onako kako ga novinari i neki polticari ili neko drugo iz policijskih krugova pokusaju prikazivati)uopste u svetu postoji.

zoran

pre 13 godina

@ Tex viler

Pa napravite vi u Prištini emisiju tipa "Insajder" i krenite u otvorenu borbu protiv svojih kriminalaca. Sam kažeš ta kriminal postoji. Krenite OZBILJNU istragu o navodnoj trgovini organima. Na kraju, što se kriminala među vašim sunarodnicima tiče, pokrenite bilo kakvu istragu.
Ali, zna se vrlo dobro da su među vama i dalje Zakoni Lek Dukađinija i da još uvek postoji kult i strah od Krvne Osvete(vendeta), kult bese i ostalo bez obzira što se pokušava stati na put takvom načinu mišljenja. Ne sme NIKO od Albanaca ni sa Srpske ni sa Albanske strane granice da potegne to pitanje jer ode glava a i cela porodica-pleme može lako da se nađe u mutnoj vodi Laba ili Sitnice.
Možete vi da negirate ovo što sam napisao do mile volje. TO još uvek postoji!!!

e-krem

pre 13 godina

Stijovic bi mogao da se pita gde su i gde zive oni koji su na Kosovu godinama i pre i tokom i posle rata ubijali i pljackali neduzni narod i koliko je njih pravosnazno osudjeno.Mumlanje i pranje usta Kosovom "gde se Srbija opekla" je nemusto izbegavanje svoje odgovornosti za ubijanje i progone kao u slucaju novinara bivse RTP Hakija Brahe za koje je i on sam odgovoran.Udba je sve cinila i cini da Srbima i Albancima na Kosovu bude sto gore a zasto zna se.

jednako je

pre 13 godina

Izvinite, a u organizovani kriminal u Srbiji nije upleten sam srbijanski politički vrh?

Pa organizovani kriminal u Srbiji jeste srbijasnki politički vrh, i to već dve decenije.

Da citiram Đinđića "Svaka država ima mafiju, ali samo u Srbiji mafija ima svoju državu".

Nikola

pre 13 godina

Nismo se mi prijatelju opekli tako sto su oni bili jaci nego mi nego tako sto su dosli ''bogovi'' i srusili nam pola drzave. Mostove, bolnice, pijace i tako dalje.

Vlado Sovljak

pre 13 godina

Vidim da se mnogo albanaca javilo na ovu temu.To pokazuje da su oni jos uvek deo naseg drustva ,to i nije tako lose kada se uzme u obzir da se smatraju samostalnim.Oni moraju ovde kod nas po pasose i licne papire samim tim se pokazuje da su jos uvek tu.Ovde se radi o emisiji krminala u Srbiji a mi smatramo Kosovom Srbijom.Normalno kad Kosovo nije i nikada nece biti priznata drzava od svakoga ,normalno kada kosovo nikada nece biti clan UN i kada nece nikada imati svoj fusbalski klub ili reprezentaciju.Naravno da se brinemo o njima a taj kriminal je opasan sta se na Kosovu dogadja .Trgovina Organima nije samo Srpska tuzba nego i Svajcarska ,to se nesme zaboraviti.Svajcarska koja je jako dobro upoznata u kriminalisticke akcije albanskoga naroda tamo kod njih.Nce biti vise da Albanac cmizdri a svaba mu veruje ,prosla su ta vremena..B92 je jedna alternativna grupa ljudi,studenata koji su liberalni.Kad cak oni pravljaju emisije o albanskome krminalu onda je tema ozbiljna;))

Pozz

Realista

pre 13 godina

Dragi albanci vi ocigledno mislite da je to pametna taktika lagati i poricati bukvalno sve,gresite Ali molim vas nastavite.Vi ste imali podrsku sveta Ali to gubite brzo upravo zato sto sve poricete i jos sad tvrdite da vasi saveznici SAD i Nemci lazu,to ce sigurno njima lepo da padne.Vi sebe zakopavate dublje i dublje,hvala,jako sam srecan,samo nastavite tako:)

Pink Panther

pre 13 godina

Auuuuuuu, kada Srbija prica o kriminalu neke druge zemlje to je veoma zalosno. Pa vi cak i danas institucionalno podrzavate i krijete kriminalce npr. Mladica, razne bande u Kosovo, cini mi se da ste jedina drzava u Balkanu (sem Rumunske) koja je ubila lidera Djindjica (RIP). Nemojte molim vas.

Pozdrav iz Prishtine

Marina

pre 13 godina

Kad nije uspjela borba argumentima protiv kosovske državnosti,sad ga se napada s druge strane:em trgovina organima koja nije dokazana,em albanska mafija koja upravlja svijetom. Ispada sad da su Albanci ma gdje bili toliko moćni da vladaju svijetom. Još jučer su bili jadni,uglavljeni između brojnih bunkera,izolirani,nepismeni,siromašni,nazadni, izrugivani,jadni...Kako to da su najedanput postali najutjecajniji na političke i druge tokove kretanja svijeta? Jesu li SAD i EU nemoćni pred njima pa im se povinjuju i slijepo ispunjavanju sve njihove zahtjeve? Mislite li da je Kosovo tako steklo nezavisnost?

Realista

pre 13 godina

Tex willer: otkud ti znas da trgovina organa nije istina kad je istraga u toku ili samo vidis sta zelis da vidis?Neko pise da ne veruje da postoji organizovani albanski kriminal,to je absurdno,smesno i veliko poricanje istine.Ceo svet zna za albansku organizovanu mafiju,jedino ne albanci.Albanci sad tvrde da najbolji drugari amerikanci(CIA,DEA) lazu, oni njima dali drzavu,bombardovali srbiju,ne hapse kriminalce ko Tacija i sad preko noci postali anti albanci,gde je tu logika?Albanci su selektivni sto se tice informacije,kad SAD,nemci i drugi sire antisrpsku informaciju(mnogo toga su dokazane lazi) onda albanci veruju u to i kazu" nemoze biti greska kad svi to kazu" a kad " svi" sad ovo kazu o albansom mafijom onda nije istina,dvostruki moral?Uostalom zasto vi albanci branite kriminalce? niko ne optuzuje narod nego mafijase a vi njih branite.Albanci decenijama pricaju kakva je lose zemlja srbija a gle sta oni naprave,mafijasku kvazi drzavu gde manjine nemaju ni 10% prava koje su oni imali.

Svajcarac

pre 13 godina

Ja se slazem da postoji nekakav kriminal Albanaca po svetu, ali ne verujem da postoji organizovana Albanska mafija u svetu.
Tankodje, verujem da na samom Kosovu ima politicara povezanih kriminalom, ali ne verujem da postoji organizovani kriminal kosovskih politicara.
I sve u svemu i dalje sve ovo iz (RE)AJCIJE, smatram SRPSKOM PROPAGANDOM i SRPSKIM SPECIJALNIM RATOM protiv KOSOVA i njene brizne nezavisnosti.
Slazem se sa komentarom MARINE.

kosova

pre 13 godina

Ovo mu padne da te smesan smeje pa gledajte vase bande bogati vama smeje celi svet sto krijete kriminalce a ko ubise stambolica ko ubise djindjica da nije dzavit haliti sa hashimom slucajno a siguran nemozete jer da bih mogli rekli bih da su oni ali dobro je da nemamo posla svama od 1999 god. dajte bogati geldajte vasu kucu nemoj da vas tolko brine sta se desava u nasoj kuci pozdrav iz kosova

Ako niste znali..

pre 13 godina

Iskreno, mislim da je ova emisija biti cist promasaj jer ce 99,9% auditorijuma pitati zasto se to B92 'zabavio' sa Kosovom, a u Srbiji onolike afere..

----

Pa u cemu je problem? Kosovo je za Srbiju i dalje nas teritorij, B92 radi emisiju o kriminali u Srbiji (tj. Kosovu).
Sta ti nije jasno?

kosovari

pre 13 godina

a sta ima vezo albanska mafija u Londomo sa Kosovom toje posa londonski policije a ne vlade kosovo a druga albanska mafija u Londonu su 90% albanci iz albanije to ima razliku izvini dajte tacne izjave mismo Kosovari nemojte da mesete nama sa njima OK

pipo

pre 13 godina

Eh gospodine Stinjovic ama si rekao, svaka ti cast, valjda narod mu veruje, posto znam kakav je narod u srbiju to bi bilo cudno ovoga gospodina ne verovati,27 god zivim u EU, ali ovo kad citam stvarno je smesno, absurdno, ali kada je to za sbrski konzum, normalno ka uvek dobro je,jednostavno za raju,jadni narod sve sta mora da trpi....

Aman-zaman!

pre 13 godina

E vala se nista ne moze napisati lose na racun Kosova, da armija "moralista" ne pozuri da pljucne po Srbiji. Prosto nevjerovatno! Mislim, sta vi ljudi komentarishete, alo: Vijest je o kriminalu na Kosovu - mislim, jako mi je zao, ali je tako.

Goran

pre 13 godina

IDI! A gde na Balkanu ne vlada sprega kriminala i politike? Od Zagreba do Sofije, svuda su na vlasti ili pri vlasti kriminalci. Samo je Kosovo mlada država pa krimosi još mirišu na barut, ali za deceniju biće sve sam fin gospodin biznismen... Lepo je što je napravljena ova emisija... ali mene mnogo više brine ista tema u (Centralnoj) Srbiji.

rade

pre 13 godina

Iste te agencije danas funkcionišu po istim principima i u Libiji, a njihove vlade podržavaju. Eto najsvežiji primer je priznavanje kriminalaca od francuske vlade za legalne borce za demokratiju kojima dotura tajno oružje i logistiku, a javno bombarduje legalne vojne strukture jedne suverene zemlje i pritom ih naziva okupatorima. Ej okupator u sopstvenoj zemlji?!?

nebojsa

pre 13 godina

Iskreno, mislim da je ova emisija biti cist promasaj jer ce 99,9% auditorijuma pitati zasto se to B92 'zabavio' sa Kosovom, a u Srbiji onolike afere, ne hap[se Mladica, Dacic i koferce, ko je dojavio Saricu da se skloni, sto o tome u drzavi Srbiji nikad istraga nije pokrenuta, niko iz vlasti ne pominje Miru Markovic i to da joj je Rusija dala utociste a niko nema hrabrosti da to otvoreno pita Ruse, itd, itd..
A stara izreka lepo kaze: "PRVO ociti svoje dvoriste pa tek onda krtitikuj komsiju zbog toga sto je njegovp prljavo"

Ali Demi

pre 13 godina

Ko je taj sto to kaze? Zoran Stijović, bivši šef odeljenja analitike SDB na Kosovu. Da bude sadasnji, bi bilo malo drugacije, ali sta mozes da cekas od bivsih? Na mesto da promene sebe i budu bolji i drugaciji, oni nastave svoj put da preko klevetima i desinformacijama diskredituju novu drzavu. On ne moze drugacije, jer dolazi iz iste skole, gde palnovi za destabilizaciju Balkana su bili najpametnije sto oni mogli. Nisu znali da vladaju drugacije i jos ne znaju. Na mesto da se promene oni se bore kao Don Kihot da promenu svet. Na kraju krajeva, odakle jednom bivsu sadasnje informacije? Cak i dete razume da to je losa propaganda i diskredituje proslo vreme, koja se predstavlja kao Nova Srbija.

Petar A

pre 13 godina

Sta da se radi? To je cijena ostvarenja sna nacionalne drzave. Isto je i sa ostalim zemljicama Balkana koje su ovako "pod stare dane" dobili dugocekano zadovoljstvo svoje nacionalne drzave. A pragmaticna i cinicna politicka elita zna jako dobro (ne sto su pametni, vec sto reaguju refleksno)da je narod u ovakvom nacionalnom deliriju spreman da progleda kroz prste i da sa osmjehom isprati nastajanje nove ekonomske elite. Kroz prste, naravno, jer se ovi ne bogate svojim umijecem i snagom ideja i izuma, vec golom silom, lopovlukom i kriminalom.

IQ=0

pre 13 godina

Od komentatora NE POSTAJE jasno u cemu je PROBLEM sto ce Insajder pruziti jos jednu epizodu o kriminalu u Srbiji?

Valjda su potrebne emisije koji pokazuju kakav kriminal vlada Balkanom, pa kad dodju europejci na posetu napacenom Balkanu sa svojim izjavama(ove danas primamo,onog sutra,treceg prekosutra itd), svako da stavi prst na celo...ili da se igrame licemerne zmurke?

jugoslav

pre 13 godina

Dragi prijatelji, reakcije na najavu emisije govore da
je B92,kao i uvek, pogodio temu.
Zašto se bavite time ko je i šta rekao, valjda je bitnije da li ima istine u tome što govore sagovornici ove emisije. Da li nam možete pomoći da utvrdimo ko je i zašto ubio Iljira Konjuševcija,Abedina Redžu,komandanta Drinija i druge komandante OVK? Da li je i ko" prodao" Hagu Ramuša Haradinaja? Dragi prijatelji
ko je i zašto ubio Seljima Brošaja,Ibuša Klokoćija,Muru?
Nisu ih ubili Srbi ni Miloševićev režim, nego ... Dajta da jednom zatvorimo tu priču i zaustavimo krvavi točak koji se kreće po Kosovu, i danas nosi Srbe a sutra Albance,a plače i srpska i albanska majka. STOP ZA KRIMINALCE !!! Pozdrav iz Norveške

zoran

pre 13 godina

@ Tex viler

Pa napravite vi u Prištini emisiju tipa "Insajder" i krenite u otvorenu borbu protiv svojih kriminalaca. Sam kažeš ta kriminal postoji. Krenite OZBILJNU istragu o navodnoj trgovini organima. Na kraju, što se kriminala među vašim sunarodnicima tiče, pokrenite bilo kakvu istragu.
Ali, zna se vrlo dobro da su među vama i dalje Zakoni Lek Dukađinija i da još uvek postoji kult i strah od Krvne Osvete(vendeta), kult bese i ostalo bez obzira što se pokušava stati na put takvom načinu mišljenja. Ne sme NIKO od Albanaca ni sa Srpske ni sa Albanske strane granice da potegne to pitanje jer ode glava a i cela porodica-pleme može lako da se nađe u mutnoj vodi Laba ili Sitnice.
Možete vi da negirate ovo što sam napisao do mile volje. TO još uvek postoji!!!

Tex Willer

pre 13 godina

@ Realista, niko ne porice da ne postoji kriminal kod Albanaca ali ne postoji onakav kako ga vi predstavljate. Svi mi patimo od kriminala, od korupcije, ja kao Albanac bi zeleo da jednog dana svodjubre od kriminalaca kod nas bude u jednom kontejneru i oslobodimo se ih zauvek ali to je samo jedan san koji se ne moze ostvariti jer jednog maknes dolazio drugi, isto kao i kod vas.
Nemojte predstavljati kriminalce na Kodsoveo ili Albanske kriminalce kao da su oni jedini povezani sa politikom!
Zamisli samo sever Mitrovice sa Zubinom potokom, Zvecanom i Leposavicem kakav kriminal postoji i svi su oni povezani sa politikom.
Ja bi stvarno zeleo da Insajder snimi nesto o severu Kosova pa da vidite da ljudi tamo ne priznaju kosovo kao svoju drzavu samo zbog kriminala jer srbija nema dostupa tamo a bogami ni Kosovo, sto znaci tamo je oaza ili raj za kriminalce koji su dirigovani od Politicara i gore u Srbiji a bogami i nasih u Pristini. Ja ne poricem da Albanci nisu umesani u kriminal ali bogami ni vi niste cvecke.
Svuda je isto Realisto.
A sto se tice trgovinom organima ja jos uvek sam sigurann da je to neistina, fabrikovana u Srbiji i servirana uz pomoc Dicka!

All along the Watchtower

pre 13 godina

U tim izveštajima od pre nekoliko godina o sprezi organizovanog kriminala i državnih institucija, analize su posvećene prvenstveno Kosovu jer je za to analiza naručena. Za druge države u okruženju se samo napominje da je princip sličan i postoji svuda. Za najtipičniji primer se navodi Srbija i tadašnje crvene beretke i klanovi. Za Crnu Goru, Sloveniju i Hrvatsku se navode samo imena tadašnjih premijera i afere oko njih, bez navođenja dokaza ali u formi kao da je stvar već jasna, jer je reč o internom dokumentu gde je komunikacija malo neformalnija.
Za uzrok se obrazlaže uticaj ratova u okruženju i posledice.

mertur

pre 13 godina

(Realista, 4. april 2011 15:13)
Kad malo bolje i studiozno se pogleda na stvar oko organizovanog kriminala onda koliko sam barem ja primetio mogu samo doci do jednog zakljucka da organizovani kriminal (onako kako ga novinari i neki polticari ili neko drugo iz policijskih krugova pokusaju prikazivati)uopste u svetu postoji.

e-krem

pre 13 godina

Stijovic bi mogao da se pita gde su i gde zive oni koji su na Kosovu godinama i pre i tokom i posle rata ubijali i pljackali neduzni narod i koliko je njih pravosnazno osudjeno.Mumlanje i pranje usta Kosovom "gde se Srbija opekla" je nemusto izbegavanje svoje odgovornosti za ubijanje i progone kao u slucaju novinara bivse RTP Hakija Brahe za koje je i on sam odgovoran.Udba je sve cinila i cini da Srbima i Albancima na Kosovu bude sto gore a zasto zna se.