Subota, 02.04.2011.

15:38

Tadić: Nismo ispunili očekivanja

Predsednik Srbija Boris Tadić kaže da Vlada mora da se ponaša odgovorno i da izlasku iz krize ne vode "popularne mere", već "bolne reforme".

Izvor: Beta

Tadiæ: Nismo ispunili oèekivanja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

191 Komentari

Sortiraj po:

Amelie

pre 13 godina

Bolelo je ovaj narod i boli ga. Bolne mere prvo primenite na sebi i svojim primerom pokažite, pa ih onda sprovodite na gladnom narodu.

Vuja

pre 13 godina

Da ste manje krali a više radili za ovaj narod ispunili bi očekivanja, Đinđić je za vreme njegove vladavine imao 3-4 afere i to je poizbacivao ljude iz vlade zbog tih afera,a vi 3-4 afere napravite za sat vremena i niko za to neodgovara,sada ste se setili pred izbore da se kajate,vi ste vašu šansu prokockali,ovaj narod da je pametan pa da bojkotuje sve stranke da se gospoda malo opamete da im dodje iz dupeta u glavu i da shvate da su oni to zbog naroda,a ne da bi sebi punili dzepove i da salju svoju decu preko u privatne skole,dok ovde deca nemaju para za studiranje.

vas bivsi glasac

pre 13 godina

A da li vam je mozda palo na pamet g-dine predsednice da zbog toga podnesete ostavku !? Ili biste mozda jos jednu sansu da vam damo, jos cetiri godine !? Na zalost nemamo sedam zivota, samo ovaj jedan jedini koji ste u velikoj meri upropastili. ***** Na zalost posledice vase vladavine su kao radijacija, osecacemo ih jos dugi niz godina. Ono sto sigurno znam to je da nikad vise u zivotu svome necu zaokruziti DS iako sam to gotovo 20 godina cinio. Aufidersein !!!

Mile

pre 13 godina

Tadija nam se malo preigrao....psihologija nas uci kako da volimo jedni druge...i to smo shvatili...al ekonomija je ta koja nam pruza realnu sliku da li zivimo bolje ili gore. Mislim da je doslo vreme da Tadija sjase s nase grbace.

MIKI

pre 13 godina

Vidi, sad si "samokritičan". Misliš da ćeš nas prevariti, pa da opet biramo tebe i tvoje "žute". Džaba se trudiš. Umesto toga mogao bi da ispuniš bar jedno od svojih mnogobrojnih obećanja.

sandra

pre 13 godina

Kada sprovodis reforme one moraju biti u interesu tvog naroda Predsednice!
Naravno da niste ispunili ocekivanja, jer niste odrzali ni jedno obecanje.
Radite za sebe umesto za drzavu, privatizovali ste sve sto ste mogli, pa nezaposlen narod, koji ne zna kako ce da prezivi mesec dana, zamajavate pricama o lepsem zivotu u EU.
Daleko je EU od nas.
Takvi smo kakvi smo, ali sa vama smo najgori u svetu.
Dozvolite nam da budemo lepsi, bolji i zadovoljni.
Dajte nam izbore da kazemo da vas necemo vise.
Hocemo drugu vlast, hocemo srecnu Srbiju!

nekad demokrata, više ne

pre 13 godina

gde piše da ste vi demokrate bogom dani da i dalje vodite zemlju? zašto stalno apostrofirate da ste nezamenjivi? zašto ne suzbijate korupciju koja uništava sve što vredi u ovoj zemlji? kako ne shvatate da je svaki dinar koji se uzme nezakonski i nepravedno zapravo otet nekome? da bi napravili svoj višak, drugima pravite manjak. zato smo sve siromašniji, raslojeniji.

kad će jedan konkretan govor od Vas? nešto novo, odlučeno pa sprovedeno? da nema pritisaka od EU, ne verujem da bi ste hteli da menjate ama baš ništa. nama je EU veći prijatelj od naše vlasti, ja to odgovorno tvrdim.

aleksandar

pre 13 godina

stvarno niste ispunili ocekivanja???
ja sam mislio da jeste...
vazno je da udjemo u eu,i to puzeci,na kolenima,
goli i pognutih glava...
a u kojim granicama?
ma nije ni to bitno...

Dragan BL

pre 13 godina

Dok ti pricas sa Jadrankom Kosor o BOLJOJ saradnji, oni su izglasali zakon kako da stanove koji su uzeti od Srba daju svojim ljudima. A ti? Prazne price...bla bla bla. E moj Borise, neka ti je na dusu svo srpsko unistavanje za vreme tvog vladanja.
Lepo otpeva Bora Corba:
Drugima stavili amove
Sebi sagradili hramove.

bgsale

pre 13 godina

Kazete da je vreme da se preduzmu bolni rezovi i mere. Pa sta ste cekali do sada. Verovatno od silnih kolubara i drugih malverzacija niste imali vremena da se pozabavite bolnim merama. Ali samo da vam kazem da je nama za sve ovo vreme dok ste vi na vlasti bilo bolno. Gospodine Tadicu, na svim izborima do sada ste vi i vasa stranka dobijali moj glas. Ovaj put NE. Zlo je da poredim vreme Milosevica sa ovim vasim, ali za vecinu naroda brige oko elementarnih egzistencijalnih potreba su tada bile manje. Razorili ste ovu zemlju, pokrali i unistili. Pokradene su stotine firmi, namesteno hiljade tendera i nista. Nasa politicko privredna elita i dalje iskazuje izuzetne rezultate a narod i dalje gladuje. Milosevic je bio na vlasti 10 godina, a vi ste vec 11, i nista. Jad i beda, prazne price. Ovaj put nas necete prevariti. Sram vas sve bilo.

Natalija

pre 13 godina

U istoriji Srbije nije bilo korumpiranije stranke od DS-a!

Toj ekipi treba zabraniti da se bave politikom ne zato što su nas pokrali, već zato što su vođeni ličnim interesima i željom da vladaju po svaku cenu upropastili možda jedinu šansu da ovoj zemlji stvarno krene posle pada Slobodana Miloševića. Nema više šta da se proda, nema više šta da se uloži, smeši nam se samo zaduživanje, bankrot i neviđena beda.

Na sledećim izborima ima da glasam za drvo javorovo ako treba, samo ne za DS. Vlast mora da se menja pa makar propali i postali planeta majmuna. U usprotnom, nema nam spasa. Nećemo preživeti još jedan mandat DS-a.

A ti Siniša slobodno idi iz zemlje, jer bi nam bilo mnogo bolje bez takvih kao što si ti ako si u stanju da glasaš za DS posle svega. Toma možda nije bolji od Tadića ali sigurno nije ni gori!

DS je na vlasti već tri godine. Što nisu nešto uradili po pitanu maksija, luke beograd i ostalog? Zato što su lopine!

Dzoni

pre 13 godina

@Milena
Poenta je sto ovo nije svetska kriza kako vole nasi da pricaju da bi izbegli sustinu ,sve zemlje van evrope i one u evropi koje nisu vezane za EU imaju visoki privredni rast jer im privreda nije zasnovana na dugovima koji su stigli na vrata EU zemalja i njihovih satelita,problem je sto su te evropske zemlje svoje dugove iskoristile dobro a mi smo upali u dugove za kratko vreme a da nista zivo uradjeno nije vec su sve pare pokradene a proizvodnja zatvorena i dosli smo do zemlje BEZ IKAKVE perspsektive usli u EU ili ne usli.

anti-žuća

pre 13 godina

(Siniša, 3. april 2011 01:53)
prijatelju - uzalud se trudiš da nas ubediš da je DS prava stranka
džabe si kuckao onoliki tekst

dana

pre 13 godina

- zar nismo izasli iz krize?
- zar nas kriza nije zaobisla ?
- dobri si su ti ovi pokreti rukama, koji psiholoski-podsvesno (iz tvog komunikacija treninga) treba nas da ubede marketinski da ti je stalo, da se boris i si autoritet. Ali malo kasno.
I kako se kaze :" Dela govore, ne reci!"

vlada

pre 13 godina

A sta je sa odgovornim vodjenjem politike kada su u pitanju firme koje su imale veliki uspeh,pa ste im smenili rukovodstvo koje je sjajno poslovalo,da bi ste postavili stranacke ljude,koji unistavavaju firme,i prebacuju novac vladi na poklon.Npr: Agencija za lekove !Bila je istinski lider do pre par godina,a od kada ste postavili novu direktorku,niti radi kako treba,niti su ljudi zadovoljni.A ona vam poklanja agencijski novac.Gde to jo ima.I predsednik prica o odgovornom vodjenju politike i ekonomije ...

zoran za

pre 13 godina

Kapetan koji iako nije nasukao brod, ali bez uredjaja za navigaciju luta morem, mora prepustiti kormilo drugom dok ne nasuče brod.ŠTA SMO ČEKALI DO SADA AKO SMO VIDELI DA NISMO ISPUNILI OČEKIVANJA SOPSTVENOG NARODA, EVROPE I BUDUĆNOSTI NAŠE DECE.SADA JE VEĆ KASNO ZA SVE...IZBORI SU SVE BLIŽI.NAROD NIJE VIŠE GLUP, PAMTI SVE.KADA SAM JA, KOJI SAM VAM UVEK OPRAŠTAO SVE I 20 GODINA GLASAO ZA VAS, ODLUČIO DA NE GLASAM VIŠE ZA NIKOGA, KAKO ĆE ONAJ KOJI NE DELI VAŠA PROGRAMSKA NAČELA NITI ZNA ŠTA JE TO DA GLASATI ZA VAS!

zulumcar

pre 13 godina

TAJKUNI KORUMPIRANI POLITICARI KRADJE U JAVNIM PREDUZECIMA NOVI I NOVI NAMETI AGENCIJE ZA KOJESTA PAD STANDARDA ITD ITD NOVA KOLA I DZIPOVI ZA POLICIJU NOVI AVIJON ZA VLADU CENE U SKUPSTINSKOM RESTORANU PLATE POSLANIKA I TI COVECE MISLIS DA CU PONOVO DA GLASAM ZA TEBE ???????? PA NISAM UMNO POREMECEN

zelko

pre 13 godina

Ehh...dovoljan je samo uzdah!
unistili ste srbiju a kukali smo na SPS...ne znam za koga bih i glasao sve same golje!Zapamtite nismo retardi da nam pricate sarene laze!
Cak vise nema ni nornalnog programa na tv-u,sta ste sve dozvolili...

TR

pre 13 godina

Vi ste predsednice zasluzili zesci samar jer narod nikada vise nije oboleo nego otkad ste vi dosli na vlast i vasa vlada. Narod je vec poludeo jer ne zna kako da se izbori s krvnickim nametima koje nam namecete. I vi sada pricate tu neke price za malu decu kojoj ni klinci ne bi poverovali. Koliko su nam strane drzave dale, koliko smo prodali pa opet smo na dnu ambisa. LOPOVI!!!

zelko

pre 13 godina

Ehh...dovoljan je samo uzdah!
unistili ste srbiju a kukali smo na SPS...ne znam za koga bih i glasao sve same golje!Zapamtite nismo retardi da nam pricate sarene laze!
Cak vise nema ni nornalnog programa na tv-u,sta ste sve dozvolili...

Jevrosimovic Boban

pre 13 godina

E pa Gospodine Predsednice za ove recene stvari neko bi trebao da odgovara, zar ne? Analizirajte bolje ko jeste a nije hteo ili umeo bolje da radi i ministruje pa dajte imena i rezultate! Ove soc-komunisticke parole smo valjda prevazisli? Nemojte molim Vas "objektivne okolnosti i subjektivne slabosti" ste valjda izbrisali jos iz vremena Samoupravljanja... Mirko Vam je cujemo prehladjen, bolestan pa dajte skuvajte mu caj i neka popije neki Aspirin vise, da kaze covek sta ima ili sta ste mu napisali pa sto rece Kesic "ajmo, fajront Republika, gasi svetla i beste dalje dok vas noge nose od politike i ponizavanja nas normalnih gradjana!!! Sram Vas bilo!

Робот

pre 13 godina

Ама људи зар не видите да је ово клон, ово није човек. Како може да вас разуме робот? Он нема осећања, него прича оно што су му убацили у програм. И да дођу избори, бираћете само роботе и клонове! Само Господ Бог може да нас спасе! Узмите се у памет!

Ана

pre 13 godina

Важно је да сте повећали криминал и богатство тајкуна а за плате и за незапосленост баш вас брига. Ионако ћете становништво да потрујете са ГМ храном.

Aleksandar

pre 13 godina

Gospodine predsednice gospodine Tadicu vi ste uman covek puno nas je polagalo nadu bas u vas i vasu stranku. I u najgoroj situaciji vi mora da budete ta osoba koja ce dati neki optimizam a ne da pricate kako niste ispunili ocekivanja trudite se nemojte sada da placete i pravite bolne face, kako je nama kad jedan precednik kaze da su sve pokusali a nama je sve gore . Zar ne bi bilo postenije raspisati izbore mada nema vise pametnih politicara, a nama treba jedan dobar agronom sa fakultetom i poznavanja trzista i da pokrene jedinu stvar koja nam je ostala da ne budemo gladni a to je nasa dedovina na selu jedina stvar koju jos niste uspeli da privatizujete. Sjasi murta da uzjasi kurta e moj Srbine !!!!

Vladan

pre 13 godina

uuuuffffffffff...procitah sve komentare, a puno ih bilo...i ama ni jedan u korist predsedniku!!!
To mi daje NADU da cemo mozda ipak uspeti uraditi nesto u ovaj zemlji koja je bliza potpunoj propasti mo ikad!!!

Necu gubiti vreme u objasnjavanju sto smo jednom nogom u grobu. Vidim da je vecini jasno da je to zbog zlocinacke sprege vlasti og 1989-te sa tajkunima (koji pod njima i nastadose) pa do danas. Sve sto je u ovoj zemlji vredelo ova zlocinacka bratija pokrade i rastoci...i dovede nas u nevidjenu bedu i nemastinu, u poziciju beznadja!!!

Da mora da odu nema dileme, ali ko da dodje umesto njih, verujem da je pitanje koje muci vecininu nas vec duze vreme. Na zalost ne mislim da je resenje i jedna partija na danasnjoj sceni, svi su vec bili vidjeni i nista dobro nam nisu doneli, zato i jesmo na dnu u svakom pogledu...

Ali to nije razlog da ostavimo lopove na vlasti. Vremena za cekanje vise nema, uludo smo izgubili vise od 20g i tome mora doci kraj!!! Treba sto pre izaci na ulicu, tako smo ih doveli, tako i da ih skinemo!!! Izadjimo u sto vecem broju sutra u 17h na Trg i urucimo im otkaz!!! Neka mirni, masovni protesti krenu, a neke stvari ce se, nadam se resavati u hodu...Dovescemo, daj Boze, nove, bolje ljude na vlast. Koji ce urediti drzavu i institucije i uruciti svim politicarima i tajkunima od 89. do danas poziv na sud. Da objasne kako su zaradili svoje bogatstvo...ali tu legalnog objasnjenja u ogromnoj vecini slucajeva nema...A onda kazne, po zakonu, evropskom, americkom, bilo kom. Za pokradene milijarde svuda bi im sledovale decenijske robije i konfiskacija imovine gde god bila!!! Istorijska pravda, uvodjenje pravne drzave na velika vrata i poruka svims da se sa sudbinom drzave i naroda niko ne sme i ne moze igrati!!!!

Samo tako mozemo doci do kapitala neophodnog za spas drzave i naroda u narednih par godina, dok novi ekonomski program, zasnovan na povecanju proizvodnje i expresnom privlacenju respektsbilnih stranih kompanija u Srbiju ne pocetne da daje opipljive rezultate...ako to ne uradimo, ne vidim kako cemo se izvuci!!!!

šiler

pre 13 godina

Samo priče, priča, priča i misli da su svi drigi ispod njega velike budale. Zašto ne kaže koliku platu imaju direktori u javnim službana i šta bi se desilo da nema javnih kuhinja (koliko bi ljudi u Srbiji umrlo od gladi?).Njegova se demokratija svodi na to da neko ima 3.500 evra a neko 5 do 10 hiljada dinara. SRAMOTA

Будала шетала

pre 13 godina

``Tadić: Nismo ispunili očekivanja``
Него, зашто сте оно бунили народ против Милошевића? Да би нам ово после 10 година рекли! ** БРАВО!

Djordje

pre 13 godina

Mnogo je obecavano zna se kada, puno nerealnih stvari i moglo bi se reci lazi. Zna se i zbog cega je to radjeno samo da bi se osvojila vlast, a posle ostalo na vlasti. Nista novo nisam rekao. Podseticu gradjane sta je sve nas aktuelni predsednik izjavljivao na pocetku ekonomske krize da je to sansa za Srbiju. Moram da kazem da u mom selu odakle sam dosao i seljak zna gde karika u lancu puca, ona najslabija u lancu. Njegova izjava je cista demagogija kao i sadasnje price. Clan sam DS, kada sam ovo u razgovoru sa nekim kolegama prokomentarisao ovu izjavu naseg predsednika dobio sam upozorenje bolje da cutim. Neznam dokle cemo cutati i gledati sopstveno zlo i propadanje? Sada isti ti koji su pricali jednu pricu sve nedace kao rezultat propustenog i sopstvenih gresaka i lazi prebacuju na spoljne faktore svetsku krizu i slicno. Sada svu paznju okecu prema priklucivanju Evropi. Treba podsetiti da smo u vreme istih i dobili i igubilu SSP. I nakraju ne trba zaboraviti da ni Evropi ni Rusiji ne trebaju prevaranti i lazovi jer su se u to vec do sada uverili. Strogo nas analiziraju jer i jedni i drugi imaju lose iskustvo i puno nam ne veruju. Poverenje se moze lako izgubiti, a tesko se moze posle steci i povratiti.

bob

pre 13 godina

dobra slajba, nema zezanja, ko tarmi richmi na konc-u u sava centru, i to iz najboljih dana. Ostalo, nema komentara, osim: back off!

i nesto da ponovim, sto mi je baka govorila kad sam bio mali deckonja ja, pre mlooogo godina: - kad vidis da nekoga maltretiraju, tuku, kradu, ponizavaju, moras da uradis nesto, u suprotnom, gori si ****** cak i od njih!

Milena

pre 13 godina

@DZoni
Ako su već ovi na vlasti demagozi, nema potrebe da se i mi bavimo "štimovanjem rezultata" da bismo to dokazali. Zašto nisi izabrao nama bliže zemlje koje imaju veći pad GDP-a od Srbije?
Dakle, sa sajta IMF-a, koji si naveo, evo linka za CEE zemlje:
http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2010/02/weodata/weorept.aspx?sy=2008&ey=2010&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=54&pr1.y=10&c=914%2C946%2C963%2C962%2C918%2C943%2C960%2C964%2C939%2C968%2C944%2C942%2C967%2C941&s=NGDPD&grp=0&a=

Nije to naš glavni problem, najveći problem je sprega tajkuna, službe i vlasti. Kako to da niko nije pomenuo da smo jedna od retkih zemalja SEE u kojima nije omogućeno otvaranje dosijea, tačnije, na brzaka je donet neki "zakon" po kojem će to biti moguće 2071?! Bolesno društvo, totalno.

pseudonim

pre 13 godina

Sta ovaj hajduk izvodi sa svojim komentarima? Toboz on je pogodjen i njegov zivot je unisten od proteklih izbora. Ma da. Kao da ne moze niko da prizna da 90% ljudi koji sad cita ovaj sajt je u sasvim zavidnom nivou u odnosu na veliki broj gladnih i siromasnih, koji se ne bune ni na koga i nisu prirodni hejteri, niti traze povod da pljuju nekoga, vec traze nacin da prezive! Zato hejteri - bug off

dosta glumatanja

pre 13 godina

Kad budes objasnjavao narodu zasto nema para ne zaboravi balkanske i Prvi svetski rat.

Samo nemoj da se osvrces na most od 400 miliona (zato ce Djilas biti naslednik - od 100 na 400), na vakcine , na Bilbord na Serbian openu (pola miliona eura) itd

Za vas je ekonomska kriza pocela kad su Ameri naredili da uhapsite Sarica

Student

pre 13 godina

"Srbija, kako je rekao, nikada nije bliža EU"
Evropa puca po savovima, pliva u dugovima - a on to iznosi kao najveci (odnosno jedini) uspeh trenutne vlade. Bravo.

Saboter

pre 13 godina

"Tadic: Nismo ispunili ocekivanja"

Ne da ste ih ispunili, jos ste gori nego sto smo ocekivali.

Kuku nama kad ste vi i takvi bolji od ostalih. Besplatne obveznice za prodaju telekoma: Masno konopche i hoklica, za kuku ce sami da se snadjemo.

Nikola Mali

pre 13 godina

Fitilj je jako kratak a muka je sve veca. Ne igraj se sa vatrom opeci ces se. Zarazio si Srbiju tugom i lazima. Plasim se da jedini lek koji nam preostane ne bude batina. Bezi, odlazi...

Emigrant

pre 13 godina

Milion komentara lose, strasno, najgora vlast itd a u stvari stvar je vrlo jednostavna, mi Srbi nikad nismo kaznili svoje vladare, sto izabrane(malo ih je bilo) sto rodjene kao takve, sto nametnute itd... Od Karadjordja do Karadjordjevica, Tita, Slobe i ovih koji nezasluzuju Ime da im se spomene...Greski su svi pravili milion, nijedan nas rat nije zaobisao, bolest,bedu, nerad, bezvlasca, pljacke, nacionalizacije, zlocine nad sopstvenim narodom, sve smo im oprostili, divili se nevidevsi da smo osudjeni na bedu, jad i cemer... Nijednog od njih nismo hapsili, pitali, sudili, vesali, zadavili! Kao ni njihove Ministre,Sluzbenike a u sustini saizvrsioce u zlodelima!!! Mnogima je Tito ostao upamcen kao Veliki vladar, sto verovatno i jeste i bio, ali zar mi zarad dobrih stvari koje je u Jugoslaviji uradio, greske trebalo oprostiti!? Ovi danasnji grobari Nacije koji niucemu nemogu da se mere ni sa jednim predhodnikom su zasluzili NARODNI SUD i presedan kaznu za nauk svim novim koji dodju...

Siniša

pre 13 godina

Polako tzv. naprednjaci i ostali željni vlasti-love...šta se ložite...ili tako morate da pljujete kako bi vas gazda nagradio-pohvalio(ko ima najviše pluseva za pljuvanje dobije nagradu...).
Ja vam predlažem jedan mali test, pa ako prođete dobićete 90% glasova na sledećim izborima, naravno i ja ću da glasam za vas, zaboraviću sve gluposti i nesposobnost Nikolića, Vučića i ekipe, i Velju, Kariće i Vulina ću da podržim(iako mi se želudac prevrće kad im ime spomenem)...Inače kada već spominjem Velju, Kariće i Vulina, moram da vam pojasnim zbog čega ih je prihvatio Nikolić, naravno njihovi glasovi su minorni, a pored finansija oni su tu da bi nekako bolje svarili Nikolić i Vučića - samo da znate ,,u zemlji slepih jednooki čovek je Kralj, ali on i dalje ima samo jedno oko''.
Da se vratim na test, šta treba da uradi opozicija, 16.04. umesto da pričate prazne priče o izborima, koje smo čuli hiljadu puta, zahtevajte sledeće:
1. Da ,,Delta Maxi'' odmah isplati sve dobavljače,
2. Da anti-monopolska komisija kazni ,,Delta Maxi'' zbog monopolskog ponašanja i izda nalog za prodaju trgovinskih objekata do procenta dozvoljenog zakonom,
3. Da se izvade iz fioka predmeti i po hitnom postupku ispitaju sve zloupotrebe prilikom preuzimanja akcija u slučaju: ,,Novosti'', ,,Luka Beograd'', ,,C Market'' i ,,Knjaz Miloš''.
Naravno, ima mnogo zahteva koje bi trebalo staviti na papir, ali za početak ovo je sasvim dovoljno.
Rok za ispunjenje ovi zahteva je 30 dana, nakon toga će biti blokirane sve ove kompanije i nadležne institucije do isponjenja zahteva.
Vidite da test nije težak, to je ono oko ćega se svi slažemo, mislim na nas obične smrtnike...
Verovatno ste provalili koga treba testirati na ovaj način, ne narod, svi smo za, već opozicione lidere...
Ako opozicioni lideri polože ovaj test kvalifikovali su se da vode državu, a ne da nam pričaju bajke kako će sve to oni uraditi kad se dokopaju fotelja, od toga nema ništa, dosta su nas lagali, neka urade to preizbora, znači ODMAH.
E' tu nastaje problem, kako ići protiv gazde, finansijera, oni ne smeju ni da ih spomenu, a kamoli da krenu na njih...
Tadić je mlitavo pokušao da se tajkunima suprostavi i odmah su našli novu ekipu, a zamislite šta bi bilo da im se ozbiljno suprostavio...
To su stvari zbog kojih sam razočaran u ovu vlast, za koju sam glasao, još je gore kad se vidi ko je opozicija...katastrofa.
Naravno, treba biti objektivan, nije tačno da Tadić i DS nisu ništa uradili i da je sve što su uradili loše... u javnim preduzećima, gde je iz DS postavljen direktor, napravljene su velike uštede, povećan je prihod...većina ministara su dobro radili, doneti su reformski zakoni...naravno, nije tačno da je ovolika stopa nezaposlenosti krivica ove Vlade, da su mnoga preduzeća propala zbog ove Vlade, da je lošu privatizaciju uradila ova Vlada(nisu ništa ni prodali, jer je predhodno sve prodao Koštunica)...ova Vlada nije imala afere...Ekonomska kriza je pogodila sve zemlje, to je činjenica, a najviše su stradale one sa slabom privredom...sistem se održavao dok smo prodavali preduzeća, sada je sve došlo na naplatu.
Međutim, sve dobre stvari, koje je DS uradila, padaju u vodu kada znamo da mnogo ljudi nema posao, da su plate male, a sve poskupljuje...
Situacija je vrlo ozbiljna i spravom smo svi zabrinuti, jer su alternativa ovoj Vladi još gori, ma mnogo gori...
Ako pobedi opozicija na izborima(zamislite tu Vladu sa Nikolićem, Vučićem, Veljom, Milankom, Vulinom...užas, od toliko pametnih i sposobnih ljudi u Srbiji mi izaberemo najgore, kao da smo ukleti), ja pakujem kofere, nemam više snage da se borim sa lopovima i ološem...dugo ova agonija traje...da kradem, kao oni, ne znam, da se učlanjujem u stranke i radim kako mi lider stranke zapoveda, a mi kao idioti klimamo glavom - neću...
Ja vam tvrdim da je DS najozbiljnija stranka, sa mnogo poštenih, sposobnih i stručnih ljudi...i kad oni nisu uspeli da izvedu zemlju iz krize i integrišu u EU - ne može ni jedna politička stranka, a naročito ovi iz opozicije - koji se kaniduju...Sve ih odlično poznajemo, 20 godina nas uništavaju, pljačkaju, guraju u ratove...sa celim svetom su nas zavadili, svaki dan menjaju stavove, politiku, više ni oni sami ne znaju šta hoće, mislim znaju - da se dokopaju vlasti-love...

kako može

pre 13 godina

Pitam se kakav je mentalni skop politačara koji mesecima čita zgražavanje i očaj njegovih bivših glasača, pritom mu na pamet ne pada da podnese ostavku i raspiše izbore.

ana

pre 13 godina

Rucak za vase poslanike u skupstini kosta 180 dinara zbog njihovih bednih plata, Ja nesmem ni da pomislim da sa tim parama udjem u samoposlugu.Ovo vase vladanje je odavno BOLESNA DIKTATURA NARODA

manje ili vece zlo

pre 13 godina

E moj Tadicu. Ni Saper vise ne moze da ti pomogne da probudis neko dobro, plemenito osecanje u narodu. Mada, kao da to vise bilo ko i ocekuje. Nazalost, sada su nam ocekivanja na najmanjoj meri-da izdrzimo. Bio si nam "manje zlo", a sad znam da nam je zlo. Jos kad vidim da pripremas teren za koaliciju sa drugim zlom (Tomom) jos mi je gore.

Danijel

pre 13 godina

Gospodine predsedniče,da imate malo obraza i stida Vi bi odavno podneli neopozivu ostavku i raspisali opšte izbore na svim nivoima.Shvatite da Vas i vašu trivan-ekipu narod neće više na grbači!!!
Da,dobro sam rekao da Vi raspišete izbore,a ne onaj nesrećnik od premijera,pošto se on očigledno ne pita baš za ništa u ovoj državi.Veće bi koristi bilo da nam umesto premijera na sednicama Vlade stoji Vaša slika u premijerskoj fotelji.Bar bi uštedeli troškove oko izdržavanja još jednog parazita.

muka mi je od demagogije

pre 13 godina

"Danas se zemlje sveta suocavaju sa neizvesnoscu, pa tako i Srbija".

Suocavaju se sa neizvesnoscu zato sto ih vode pogresni i nekompetentni ljudi misleci samo na licne interese. Zato se sve vise naroda i dize protiv njihovih vladara, koji umesto da resavaju probleme su ustvari njihovi kreatori.

laza

pre 13 godina

Hoce li posle ovog fijaska na vlasti da prime sadasnjeg predsednika da se vrati na svoj stari posao da predaje psihologiju u gimnaziji?

Mrkva

pre 13 godina

"Nismo ispunili očekivanja"
Građani ti to pričaju već par godina, ali s obzirom da si rešio da živiš u oblacima bez kompasa kao Slobo i izgubio si dodir sa realnošću, citirao bih Gojka Sisu: ********

razreseni postdiplomac

pre 13 godina

Postovani, vec mi je tesko cak i tako da Vas nazovem ali eto...kada su me Vasi Ds ovci ostavili bez hleba jer nisam htela sa njima da ucestvujem u lopovluku kako se to lepo srpski kaze, Vi ste mi rekli da niste nadlezni za moj slucaj....Mozda bih i ja trebala Vama danas da kazem da nisam nadlezna da vam dam par saveta ali mi je zao jadnog naroda, te cu Vam reci sledece:

- delujete sve vise i vise kao neko kome je potreban psiholog u najmanju ruku ako ne i psihijatar jer sam ozbiljno pocela da sumnjam u Vase mentalno zdravlje

- kao neko ko je 10 godina setao Beogradskim ulicama sa pistaljkom imam puno pravo da Vam kazem da NIKADA vise necete dobiti moj glas, niti bilo koga ko me bude pitao za koga da glasa na sledecim i bilo kojim drugim izborima.

- posto sada vise ne zivim u jadnoj Srbiji mogu Vam reci da je sve jako jednostavno, Srbija imam resurse i kapacitete, samo mi (Srbi) bacamo silne pare kroz prozor jer ne znamo kako treba, ukoliko zelite slobodno mi se mozete obratiti u svako doba rado cu Vam objasniti kako treba da radite, mozda za pocetak da pocnete nesto da proizvodite a vase LOPOVE da posaljete tamo gde im je mesto - iza resetaka.
Znate li da je kg. sunke(Stocarstvo koje vise nemamo) na zapadu oko 80 Eura, kg. suvih jabuka i voca koje trule po srbiji je oko 25 (Eura), tona plasticnih flasa koje nam ruze drzavu je nekoliko stotina eura, mogu tako da vam nabrajam do sutra posle podne....

- MOLIM VAS prestanite da izmisljate TOPLU VODU, vec je davno smisljena i osmisljena

I jos nesto vrlo bitno kada padne ova Vlada bicu srecnija nego kada je otisao Milosevic, ima da napravim VATROMET

Werner

pre 13 godina

Trebaju uspešni privrednici Šaper, Đilas i ostali da nam otkriju tajnu kako to da im biznis cveta u sred teške domaće i svetske ekonomske krize.

Užas!

pre 13 godina

Ako ste primetili svi ti naši političari stalno pričaju u budućem vremenu: biće nam teško, biće bolno, čekaju nas teška vremena itd itd.
Eto, i tu se vidi da oni ne žive u realnosti. Mnogima je već teško i već bolno, a njih očigledno ti problemi ni ne dotiču. Bar nisu do sad, a nešto ne verujem ni da će.

Šumadinac

pre 13 godina

Borise Tadiću,pogledaj čoveče ljude u svom okruženju.Pogledaj svoje pomoćnike, njihove zamenike i pomoćnike njihovih zamenika.Prebroj ih, pogledaj kakva kola voze, kako se oblače, gde letuju,gde zimuju.
To nije Srbija, Borise Tadiću.To su ljudi čiji je jedini cilj da imaju što više veza,poznanstava i poltrona koji će ih tapšati po ramenu.Vi ste napravili partiju koja treba da se zove multilevel demokratska stranka.Svaki funkcionerčić ima svoju vojsku ispod sebe po čitavoj Srbiji čiji je jedini cilj da dobije neku korist za sebe ili svoje bližnje.I svi do jednog će vas tapšati po ramenu i pričati ..bi ga,ne može bolje,kosovo,svetska kriza,radikali....
U tom Vašem multilevel svetu sve se svodi na to da se dođe do vrha piramide gde neprikosnoveno sedite VI.
Čoveče božiji,vi ste predsednik zemlje a ne socijalističke omladine grada Beograda.Čuli ste da se južno od Mladenovca loše živi,bože moj, nikom nije lako, jel da.
Ne sprovodite vi nikakve bolne reforme pa da vas zbog toga narod ne voli,već zbog ovog što sam vam napisao gore.

aca

pre 13 godina

BOLNE REFORME ? NJIHOVA VLADAVINA JE DOVELA DO TOGA DA JE DANIMA UDARNA VEST DA LI CE HLEB BITI 40 ILI 50 DINARA ?!! DOVELI SU VECINU NARODA U TO STANJE DA IM 300 DINARA ZNACI TOLIKO DA AKO BUDE VECA CENA,MNOGI NECE IMATI DOVOLJNO DA KUPE HLEB SVAKI DAN !!!

Alergicni Valjevac

pre 13 godina

Godine i godine su pred nama ispunicete sigurno.cccc Stvarno vise nemam pojma sta su reforme ? Da nije to sto 29 god a nemam posao,nemam zdrastveno osiguranje ili sto placamo akcize 45din na 1l gorivo ,sto nam namecete pretplatu za rts,porezu na kucnog ljubimca,na dvoriste,svrstavate kombi vozila u luksuz,godisnja reg traktora,dva tehnicka pregleda za automobile. . .

Alergicni Valjevac

pre 13 godina

Godine i godine su pred nama ispunicete sigurno.cccc Stvarno vise nemam pojma sta su reforme ? Da nije to sto 29 god a nemam posao,nemam zdrastveno osiguranje ili sto placamo akcize 45din na 1l gorivo ,sto nam namecete pretplatu za rts,porezu na kucnog ljubimca,na dvoriste,svrstavate kombi vozila u luksuz,godisnja reg traktora,dva tehnicka pregleda za automobile. . .

Dusan

pre 13 godina

Ovaj covek i ova stranka nemaju vise svoj identitet.On prica LDP a cini SPS.
Stranka reformatora koja za tri godine nije reformisala nista i jedino je uspela da unisti i ono sto do tada nije bilo unisteno.Kome se on obraca ni njemu nije jasno.Funkcionerima i clanovima koji nemaju osecaj u kakvom drustvu zive ili nama kojima je jasno da to sto on prica nema ni minimalno uporiste u onome sto su radili.Jedinu bolnu reformu doziveli su oni koji su ostali bez posla a na njihova mesta dovedeni poslusnici i marionete.Sve su reformisali tako sto su doveli svoje kadrove a bez obzira na strucnost za kojom ova drzava vapi.Koga oni mogu vise prevariti?

mladen

pre 13 godina

Zna se ko treba da objasni građanima Srbije što loše žive. Treba da objasni lično Boris Tadić, jer su se iz njegovog kabineta vukli i vuku svi konci u srpskoj politici. Iza scene je dirigovao rekonstrukcijom vlade i nigde ga nije bilo da nešto kaže svom narodu. E, sada se setio posle toliko vremena

Sima Strahota

pre 13 godina

Sta ti je vlast! SVAKOGA dana na ovom sajtu, (koji mi je home web page ali nece dugo ...) a i na mongim drugim, bar dve Tadiceve slike i neki komentari o boljoj buducnosti ... Setite se Sloboleonovog vremena, bila je opoziciona stampa, radio ... Jednoparta je to gusio ali nije uspeo. Ovaj, bre, k'o da je jedini na svetu, samo prica, sve zna, niko drugi-samo on. Opozicija, kakva je takva je, ne postoji! Toma alternativa? Jadni li smo. Tadic je pogusio sve i u svojoj partiji (jedini kandidat na stranackim izborima, kao Broz nekad), a druacije misljenje moze da se procita samo u komentarima citalaca. Stajao sam naspram kordona i plakao od srece kada su skinuli onog.Sada mi se place ali od tuge.
Tadicu, posle tebe NIJE potop!

Sava Drugi

pre 13 godina

Ako ne smeniš Acu Vlahovića i ne kazniš sve koji su u Aferi Novi DOM zaradili 10 miliona EVRA za jedan dan, glasaću za Aleksandra Vučića. Plavi, beli, žuti, crveni... nema razlike.

vojvodjanin

pre 13 godina

zar vi g.predsednice stvarno nas toliko smatrate govedom i idiotima.zamislite se samo> kada ste uspeli vojvodjane da doterate do prosjackog stapa da gladuju ,da otvaraju narodne kuhinje,a uvek ste govorili da je vojvodina lokomotiva razvoja srbije, pa vi vidite koliko ste doprineli boljitku maroda.

Pera

pre 13 godina

g.Tadiću glasao sam za vas, dva puta, i neću više nikada u mom životu. Za DS nisam nikad glasao, pre 2 decenije od vas je bio bolji SPO, posle 5.oktobra od vas je bio bolji G17+, sada su svi bolji od vas, i mislim da DS nema šanse da dobije ni 15% na izborima. Čovek zaista mora da bude blago retardiran da bi opet glasao za DS, i za vas, jer ste umesto reformi pokrali sve živo, a bogami ste se dobrano odužili svojim tajkunima koji su vam pomogli da svrgnete Koštnicu. Što više odlažate izbore to će vam rejting biti manji. Šta raji znači kandidatura za EU, pa Rumunija i Bugarska su u EU, pola domova ima nema kanalizaciju, 20% stanovništva im gladuje, mislite da će Srbija da procveta u EU? Ej moj g.Tadiću, pa u te vaše priče ne veruje ni moj automehaničar, a kamoli vodinstalater. Penzosi ionako glasau za SPS i Tomu, da će DS da se dobrano trezni posle narednih izbora.

alexandar

pre 13 godina

ako je takva kriza kao sto kaze ...neka mi objasni zasto mu je svaki predsednik opstine milioner ..kao onaj na novom beogradu ili savskom vencu?

ivan

pre 13 godina

stvarno do kada vise ovi koji Tadicu pisu tekstove da prestanu da nas sve prave ludima.kaze nece o populizmu a velica ogranicenje cene hleba. Kaze pricajte istinu, a onda kaze ne izbori pre odluke EU...

Da li stvarno svi misle da se kopcamo ma ledjima?

Uzas!

pre 13 godina

http://www.blic.rs/Strip/1092/Marko-Somborac Prodala se vlast tajkunima, korupciju ne moze vec godinama da iskoreni ili svede na minimum makar, a krive opet ratove, ekonomsku krizu i prethodne vlastodrsce. Ovo vise ni deca u prvom razredu osnovne ne bi slusala. Toliko glupa i nesposobna vladavina, da je apsurdno davati bilo kakve komentare, a sve se moze kad se hoce i to u vrlo kratkom roku!! Daleka vam svima lepa kuca, ja cu da glasam za SPO!

iv@n

pre 13 godina

Najbolje za Srbiju bi bilo da se momentalno raspisu izbori i na vlast dodje SNS-DSS(bez NS i ostalih stetocina). Koliko god mislite da nisu dobri, bilo bi nam bolje. Od ovih ne postoje gori. Kod Kostunice je rast proizvodnje bio 6% godisnje, a od Tadica umesto 200.000 radnih mesta, dobili smo 400.000 otkaza i + najavljuju jos 200.000 za ovu godinu. Strasno! I koliko god da ste protiv njih, bolje je bilo, i to svi znate...dinar je bio jaci, a sve je bilo u proseku 40% jeftinije.

Европска Србија

pre 13 godina

Србија се можда некако и приближава ЕУ,али то сигурно није твоја заслуга,јер ми нисмо испунили ниједан услов,већ је то зато што нам из ЕУ гледају кроз прсте и пуштају преко реда,да неби овде дошле на власт старе антиевропске снаге и тројански коњи који раде за рачун Руса.

Milovan

pre 13 godina

Pozdrav od prosvetnih radnika Srbije.
Nadam se da će vam SPS sa svojim visoko stručnim kadrom i gospodinom Žarkom Obradovićem biti jaka podrška u opzicionim klupama, ako i tamo budete sedeli.

nataša vasiljević

pre 13 godina

Podsećanja radi, sudijama koje nisu prošle reizbor (zbog brljotina ministarstva pravde), isplaćeno 10 miliona evra na ime plate, a da oni uopšte ne idu na posao!

Golub

pre 13 godina

Situacija 90-ih je bila tragicna ali razumljiva.
Ratovi,sankcije itd...Ovo nije razumljivo,ovo temeljno i pedantno unistavanje drzave,rasprodaja(podela)drzavnih preduzeca,unistavanje privrede opsta drzavna tragedija zadnjih 10 godina...
Milosevic je pojeo salo na ovoj drzavi,vi ste pojeli misice i organe,STA OSTAJE BUDUCIM GENERACIJAMA,MA STA OSTAJE NAMA ZA 10 GODINA NEMAMO NISTA A IMAMO DUGOVE,KAKO DA IH OTPLATIMO..

Jelesije zemljoradnik

pre 13 godina

Kod nas je stalno "necemo ovo dok ne dodje ono" eh pusta vlast kada se osladi onda ima hiljadu izgovora. Ko pita narod kako mu je sto vi niste ispunili ocekivanja, Vi Vasa jeste narodu kako bude.

Sve cu uraditi samo da ostanem na vlasti!

pre 13 godina

A zasto za sve ove godine svog mandata nisi iskorenio korupciju SPOSOBNI COVECE?!!! Da nisu i za to krivi "ekonomska kriza", ratovi i neke "prethodne" decenije? Samo prebacujete odgovornost na druge i trazite krivca. Nesposobna vlast je unistila sve sto Sloba i Mira nisu. Sram da vas bude! Ne znam za koga cu da glasam, ali za Vasu stranku sigurno necu, kao ni za SNS, SPS i ostale. Svi ste isti!!!! SVI!

imas jedan glas manje

pre 13 godina

svi vi zajedno
koliko god da vas ima sadasnjih i bivsih
u poziciji i opoziciji
ne da niste ispunili ocekivanja
vec niste nista dobro i pametno ni pokusali da uradite
cak niste ni 'toplu vodu' pokusali da izmislite
...
da se ja na poslu samo pet minuta ponasam ovako kako se vi ponasate i kako (ne)radite poslednjih deset godina, istog dana bih dobio otkaz
...
bruka i sramota

Bando

pre 13 godina

Jednostavno, vase izjave vise ne izazivaju mucninu i gadjenje, vec pocinju da bole. Toliko smo i kao drzava i kao narod srozani i moralno i materijalno i u svakom drugom smislu, da ne znam da li smo u stanju da se oporavimo, da li je ta granica sa koje nema povratka predjena?! Siromastvo, nezaposlenost i ono sto najvise od svega boli: beznadje i osecaj izneverenosti.
Neka vam je na cast, vama i vasim punim dzepovima!

Nislija

pre 13 godina

Kriza je u mnogim zemljama sveta prosla, a kod nas je ekonomska kriza i dalje jedini krivac za uzasno lose rezultate vlade koji su bili i pre krize. Sramota je koristiti takve izgovore.

Verica

pre 13 godina

Veoma mi je zao naroda koji ispastaju zbog pogresnih politicara.........mnogi mi smo u toj korpici............svima zelim srecnu buducnost!!!!!!!!!!!!!!!!!

Demokrata sa pistaljkom

pre 13 godina

Nikada, ni 9.3.1991, ni 24.12.1996, ni dok sam se setao i duvao u pistaljke i lupao u serpe i lonce i gutao suzavac, a ni 5.10.2000, nisam verovao da cu ovo da napisem:
BANKAR JE BIO BOLJI OD VAS!!!

Zoran

pre 13 godina

Stvarno sam mislio da ne upućujem komentare na gluposti, ali ovo je već bezobrazluk.Predsedniče stavi prst na čelo, ne pominji više svetsku ekonomsku krizu, ne pominji ratove, i ostali su ratovali u onoj zemlji koje više nema,a na kraju krajeva kako te nije sramota, pa ovu vladu su ti formirali SPS i JS, a vladali su upravo u tim ratovima.Čoveče shvati da ništa niste uradili za 11 godina vlasti, da ste sve uništili, opljačkali,rasprodali i doveli ovaj narod na rub propasti, na ivicu preživljavanja.Dosta više prazne priče o Evropi i radikalske demagogije o jeftinom hlebu,nama treba uređena država, pravna država, oslobođena vaših tajkuna i atomskih ekonomskih stručnjaka koji su kroz pljačku od privatizacije oprali prljave pare i napunili džepove.Shvati predsedniče da imaš samo jedan izbor dostojanstveno raspiši izbore, to je jedini spas za nas, a tvoji snovi o večnoj vlasti, sine tanak si za to, Tito je bio jedan i nije bio psiholog, već bravar.

Demokratija = K A T A S T R O F A

pre 13 godina

Ne morate vi nama da objasnjavate zasto ste nas ineverili,to vec i vrabci znaju,niti zasto su nam plate vise nego bedne,ni zasto smo postali teska sirotinja...to je zato sto je Svetska ekonomska kriza...suplja vam prica.

Objasnite kako ste Ti,Dinkic,i ostale glavesine sve bogatiji i bogatiji u Srbiji u kojoj i za koju pricate da je tesko zbog te iste ekonomske krize....mi izgleda ne zivimo u istoj Srbiji.

****

reptil

pre 13 godina

gospodine predsednice,ja bih bio precizniji,vi niste ispunili obecanja koja ste dali gradjanima ove zemlje.ni jednog momenta se niste iskreno potrudili,niti dali sve od sebe vi i vasa ekipa da ih ispunite,da nama i nasoj deci bude bolje.u naprednim drzavama se nikad nije cenilo sta ste obecali,cenilo se samo sta ste uradili.a uradili ste to da su kradja,korupcija,nepotizam,kriminal,tajkuni,beda,siromastvo,odsustvo elementarnog morala,postali glavni parametri zivota u ovoj jadnoj zemlji,i bez ikakvih naznaka da ce nama sutra biti bolje.vasa obecanja,po meni,predstavljaju jednu obicnu sprdnju sa narodom,sada vidim da nista niste obecavali da bi nesto iskreno promenili,nego jednostavno,to lepo zvuci narod to voli da cuje, one floskule o evropskoj uniji, boljem standardu,uvazavanje radnika,socijalna pravda,vladavina prava, moralna i pravna odgovornost vas koji ste na vlasti.da li sam nesto pogresio,slagao?e zbog toga gospodine predsednice,zbog vas licno,zbog onih koji su u vasoj stranci i koji vladaju,zbog vasih koalicionih partnera,zbog onih koji sa druge strane cekaju da vi odete pa da oni dodju na vlast a zovu se "kao opozicija",zbog svih onih politicara koji dvadeset godina isisavaju i poslednji atom zivota u ovoj zemlji i vrte se samo u krug,e zbog svega toga gospodine predsednice,za mene su izbori u ovoj jadnoj zemlji zavrseni,i svako onaj ko bude glasao bice prevaren i pre nego sto uzme olovku u ruke.a vama se iskreno izvinjavam sto ste mi uzalud potrosili deset godina zivota i sto tesko zivim.

Dno

pre 13 godina

Ljudi, ja nisam verovao - jer je to praktično nemoguće - da može neko da bude gori od Koštunice. Kad ono, ne lezi vraže. Tadić je apsolutni pobednik, a posle njega izgleda ni trava ovde neće više rasti.

Vladan R

pre 13 godina

Gospodin predsednik je zaboravio da spomene oba svetska rata i vekove pod Turcima. Kako ga samo nije sramota da se poziva na bilo koga. Za deset godina su ispoklanjali ono sto se gradilo punih pedeset. I ni sav taj novac nije bio dovoljan da podmiri njihovu alavost, nego su se jos i zaduzili preko dvadeset milijardi evra. Katastrofalnom privatizacijom prepolovili broj zaposlenih koji stvaraju a utrostrucili parazitsku administraciju zaposljavajuci partiske poslusnike i siru rodbinu. Pri tom u okviru povecanja administracije osnovali ko zna koliko agencija sa enormnim platama. I sad nesto kobajagi priznaju da nisu ispunili ocekvinja. Pa ce kobajagi da sve to nadoknade za narednih nekoliko meseci. Hoce ali samo prividno. Troseci novac od Telekoma, kojeg u nedostatku relnog izvora prihoda u panici zele posto poto da prodaju, pokusace ponovo da nas prevedu zedne preko vode, tj da nas prevare da im damo jos cetiri godine, kako bi u potpunosti zavrsili unistavanje Srbije.

VladanMZ

pre 13 godina

hvala svim ljudima na komentarima o ovoj karikaturi... kada bi neko ko iole drzzi do sebe procitao ovakve komentare... ma sta vredi govoriti, to je ogrezlo u vlasti i masti

Srpski Kluni

pre 13 godina

sa tim pesnicama si trebao odavno udariti u sto , napraviti reda i medju svojima , i u drzavi , a posto si nisi kadar da budes vodja , molim te povuci se i povuci svoju "cirkus" ekipu sa scene ... good luck !

VUCKO

pre 13 godina

zar vi g. predsednice zaista verujete u ovo sto pricate?
iza sebe imate sistem koji kvari ljude , sistem u kome nista nije promenjeno u odnosu na godine vladavine sps-a.oko sebe imate samo vasu stranku koja sa demokratijom nema dodirnih tacaka . ispred sebe imate ljude koji se stide umesto vas dok slusaju prazne price.
prava steta

sneza

pre 13 godina

A da. Jos nesto. Republika Srbija plaća stan u Parizu Zorici Tomić, ko zna koliko hiljada evra, a gledamo porodice koje nemaju šta da jedu. Bukvalno. Npr ona porodica iz Vranja ili ona majka što ima četvoro bolesne dece.

simboliko

pre 13 godina

Nije ovde samo reč o platama nego i o nezaposlenosti, moranju da budeš partijski čovek i samo lošim stvarima iz komunističkog sistema. I kad dodaš samo loše iz kapitalističkog dobiješ jedno veliko NIŠTA.

Jovke

pre 13 godina

tuzno bogami ....zasto ovaj covek govori stalno sto nam je svima jasno, jebote godinama se ponasa prema narodu ko da smo retardirani .... pa Vi i vasa ekipa je izabrana da resava probleme!! a ne da nam objasnjava situaciju i da se pravda sa kojekakvim budalastinama .... Tadicu , ekipo ...go go go !!!

MZ

pre 13 godina

Dokle više "Za sve je kriva neka prethodna politika" vladate skoro koliko i oni. Nisu mi jasni ljudi koji samo žele da vam vide leđa, ja mislim da svi trebate da odgovarate, za krađe, prevare, mita... ako niste u toj priči onda za to što ih niste sprečili, ili kaznili.
Postoji li za ove političare neki zakon sem onog njihovog "narod će to kazniti na izborima" to nije dovoljno.

Saša

pre 13 godina

Sada kada smo dovedeni do prosjačkog štapa, svi su generali pred predajom. Kako vas nije stid ljudskog roda, vaših komšija, prijatelja, poznanika...svoje zemlje za koju ste odgovorni. Od ustoličenja komunističko-socijalističkog društva, 70-tak godina unazad samo prepisujete u magarećoj klupi. Vaša gramzivost i materijalizam nemaju granica i zato jesmo decenijama u getu siromaštva. Sada okrećete leđa jedni drugima, i pripisujete neuspeh drugoj strani. Da li smo mi najveći krivci što ste vi političari nesposobni da brinete o državi?! Hoćete li možda da nas šaljete na radne akcije uz jedan obrok dnevno i uz pesmu ½da nam živi rad½? Niko se više neće žrtvovati za ovakvu vlast i državu koja ih je pod vašim vođstvom dovela do ruba opstanka. Sami ćemo se između sebe jesti, ali pre toga ćemo vas sve do jednog pojesti, za predjelo. Nema te stranke koja će spasiti Srbiju jer niko u ovoj zemlji nije dorastao životu, poštenju, samospoznaji, samilosti i drugim vrednostima koje su temelj svih normalnih i stabinih država.

Kraljevčanin

pre 13 godina

Nijedno naše očekivanje nisi ispunio ali kad pogledaš džepove najbližih saradnika i vlasnika ove države - njih si ispunio da sve preliva. Kandidatura pa izbori - KOGA VIŠE BRIGA I ZA JEDNO I ZA DRUGO - *******

rade

pre 13 godina

Da se ja pitam (ali nažalost se ne pitam) ti, svi tvoji drugari, savetnici, stranačke kolege , koalicioni saveznici (koji se sada posipaju pepelom i glume nevinašca) bi se šetale sa tablom oko vrata po centrima svih gradova gde bi vas ljudi gađali trulim jajima, crvljivim paradajizom i ostalim trulim povrćem kao u doba srednjeg veka a sva imovina bi vam bila oduzeta pa se školujte u ovom i ovakvom prosvetnom sistemu ako uopšte budete mogli sebi da priuštite. Oterali ste sve iz ove zemlje što je valjalo i što je moglo da dovede do boljitka, lagali ste tada, lažete sada a lagaćete i u budućnosti. Ljude ste napunili nesigurnošću, nemaštinom, strahom od gladi dok ste vi jeli kavijar i pili šampanjac. Dozvolili ste raznim Miškovićima, Bekoima, Kostićima, Subotićima, Drakulićima i ostaloj poslovnoj ******** da se toliko obogati da nemate hrabrosti da im se suprostavite jer vas drže u šaci. ******

Dejan

pre 13 godina

Ovo zvuci ko Sloba samo upakovano u demokratski celofan sa masnicom. Mi smo u krizi, mi moramo da vucemo nepopularne poteze, mi moramo ovo mi moramo ono. Samo da mi predsednik objasni kako da je on to ocenio da je ovo od zemlje sto zovemo Srbijom blize EU kad je od dolaska ove koalicij na vlas poverenje i odnos prema EU na najnizim granicima do sada.
Filozofija je plemenita nauka ali ne treba preterano filozofirati predsednice.

EX demokrata 1

pre 13 godina

Ovako,nije moguce da narodu objasnite zasto nema para ili zasto je standard kakav jeste jer: vasi 'experti' su smislili da narodu i penzionerima zamrznu plate ali se nisu setili da zamrznu i davanja drzave kroz nabavke pa tako imamo godinama najvecu inflaciju u Evropi,preko 10%. Ti 'experti'su se isto tako setili da protiv odluke Ustavnog suda isplacuju milijardu mesecno preko plate za Srbe sa severa Kosova koji rae na drzavnim jaslama pa oni imaju prosecnu platu 750 evra na Kosovu,a koja je korist kda su ih vasi 'experti'oslobodili i PDV-a,pa drzava nema povrat od poreza. Vasi 'experti' sve dadose na politiku Kosova, a jasno je valjda danas da od toga nema nista,ili cete jos da se pravite da je to deo Srbije?
Za to vreme borne za Kosovo koju vodi nemusti Jeremic,izgubismo pola Srbije na jugu a ostali gradjani su dosli na ivicu bede!
Naravno,za sve je kriva 'svetska kriza' kako volite da kazete,ali ako pogledate samo bivse drzave SFRJ,oni tako lose perfomanse uopste nemaju,naprotiv,imaju mnogo bolje pozicije od nas,jel vam to nesto govori? Da li je dovoljno to sto mi danas posle 4 godine od osamostaljenja CG imamo za 150 evra manje plate nego oni,oni imaju kandidaturu,mi nemamo,oni nemaju inflaciju niti znaju sta je to,mi je imamo preko 10%,tamo plate i penzije nikada nisu zamrzavane,ovde vec 3 godine?
Kako je moguce uopste da EPS gde je prosek plata 66 000 dinara,da im vI dozvolite da nam povecaju cenu struje za 15%,a plate planirate da povecate za samo 2 ili 3% ??! Pa kako mislite da sirotinja u Srbiji isplati sve globe ?
Strajkovi? Povecali ste policiji 30% plate a nema dana da neko iz policije ne bude uhapsen jer su svi honorarno u mafiji?!
Dopustili ste da prosveta 2 meseca strajkuje zbog 8% povecanja,ne date im,mislite da je u pitanju nezahvalna stoka,koja se drznula da brani dnevnike po skolama te da se brani od ucenika koji biju nastavnike....to je vas rezultat i vasa zasluga !
Mnogo bi vremena trebalo da se nabroje sve gluposti tandema SPS-DS,i zato molim boga svaki dana da na prvim narednim izborima odete u dugovoecnu politicku istoriju, te da se nikada vise ne vratite na vlast!

Brianstorm

pre 13 godina

Ova zemlja je zahvaljujuci Tadicu potpuno unistena, i u narednim godinama bez obzira ko bude na vlasti, a verovatno ce biti DS, nama nema boljitka, niti ce ga ikad biti, jer kad je nesto unisteno, to je unisteno. Mi padamo u mrak svakim danom sve dublje, ako to uopste moze dublje. Jedino neki svetski rat moze da nas ozivi (pod uslovom da nas ne satre). Onaj ko kaze da nama ima spasa i vidi ovu zemlju normalnu u doglednoj buducnosti taj je ili neki politicar ili neko skroz lud. Ako je Milosevic poceo unistavanje, Tadic ga je definitivno dovrsio po najgorem mogucem scenariju! ******

Objektivni

pre 13 godina

Gospodine Predsedniče,
Sloba mi je uzeo 10 godina, a Vi još nešto vrednije - nadu da će Srbija biti pristojna zemlja za život. Molim Vas da nas poštedite tih izjava kao da smo svi petogodišnjaci. Okružili ste se barabama i secikesama koji ama baš ništa ne znaju da rade osim da Vama podilaze. Što se moje porodice tiče neka Šaper piše 3 glasa manje za DS.

Zoran

pre 13 godina

Tačno, niste ispunili očekivanja.
A sad ćemo kao na izbore krajem godine pa ćete onda krenuti u ispunjenje.
A mi ćemo glasati za vas da ne pobede naprednjaci.
A parama iz javnih preduzeća ćemo da punimo guzicu vaše i vama bliske stranke SPS.
A vi ćete i dalje imati dramsku pauzu u tekstu, to žene vole.

Nemam malo godina ni puno vremena, deca su mi već velika.
Godine izgubih zbog vas i takvih.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Zao mi je jer ti si mogao dobro da Srbiju prezentujes,ali rezultati su ti nistavni! Da,tvoji,jer si apsolutista,da ne kazem diktator,jer si sve uzurpirao,ti rukovodis!? Kakav premijer,kakva vlada? TI i samo ti!
Also,ti si kriv,ti i tvoja politika!
Druga je stvar sto nema alternative,sto su ovi u opoziciji NULA!
Moram da kazem,buducnost se losa! Jadna Srbija!

sneza

pre 13 godina

Niste se ni potrudili da ispunite očekivanja. Kad gradjane ni ne primećujete. A ljudi više ni ne veruju u bolje sutra pored takve pozicije, ali i opozicije. Jadni mi. Postoje samo bogati, koji su postali još bogatiji i srednja klasa koja je postala teska sirotinja. A na TV-u svako veče u vestima gledamo razne glupe izjave, ljudi koji nisu kompetentni da budu na tim funkcijama. Uh

Branko

pre 13 godina

Gospodine Tadiću nije tačno da niste ispunili očekivanja. Vi ste očekivanja tajkuna čak i premašili a za narod Vas ionako nikad nije bilo briga. Za priču da ste hteli ali eto niste mogli, možete naći sagovornike samo na u nekoj ludari. Samim pažljivim izborom Cvetka za premijera vi ste srbiji i njenim građanima zaboli nož u leđa. Cvetko se jedino moga pohvaliti time koliko je društvenih firmi "privatizovao" odnosno uništio (između ostalog učestvovao je i u privatizaciji jednog dela IPM "ZMAJ" Zemun a sa druge strane kupac su bile firme Darka Šarića) i koiliko je zaposlenih izbacio na ulicu sa pričom "demokrata" da će svi postati privatnici i da će lepo živeti. Sada kada su ti ljudi gladni usta su vam puna pričom kako ste imali dobre namere i da su svi krivi osim Vas, što nije istina jer Vi i Dinkić ste najveći krivci.

zolelole

pre 13 godina

Ova lagana prica o politickoj nestabilnosti,je lak uvod u formiranje postizborne koalicije sa naprednjacima,koja ce se narodu i EU objasniti kao neminovna cinjenica,bez koje ova zemlja ne moze dalje.Nista ovo nece da valja boga mi,ovo mi mirise na formiranje nacional socijalizma u Srbiji,a svi jako dobro znamo sta je to.

acinic

pre 13 godina

Naravno da niste ispunili ocekivanja gradjana. Ocekivanja tajfuna ste ispunili. Sa njima ste u sprezi spregnuti. Zato ce te da prsnete na izborima!Bar tako da vam se malo osvetimo.

Maxim

pre 13 godina

Ne predsedniče.
Niste ispunili obećanja. Niste ispoštovali dogovor sa glasačima.
Niko nikakva očekivanja ne bi imao, da vi sami to niste obećali.

Nikola

pre 13 godina

Ovakva interesna vlada nema snage da donese zakone koji su uslov za prjem u EU. Znači, izbori će biti tek po isteku punog mandata ove vlade.

beli orao

pre 13 godina

ne da niste ispunili ocekivanja nego ste ceo narod iz'ebali do koske...zbog vas nikada vise necu glasati jer smatram da to sto su vase vrhuske trivanova, kolundzija, ristic, milosavljevic, cvetkovic, dulic...

Nenad011

pre 13 godina

G-dine Predsednice, ne objasnjavate narodu zasto nije moguce podici plate. Objasnite zasto se pare i imovina/dedovina tako razbacuju i kradu.
Nije problem kada je porodica siromasna nego kada je otac narkoman pa prodaje bud zasto imovinu i trosi to malo para sto se ima.
G-dine Predsednice, u drzavi Srbiji ste Vi i Vlada otac narkoman!

DZoni

pre 13 godina

Zato jeste ispunili svoje dzepove!!A opet prazne lazne price o svetskoj krizi koja postoji samo u srbiji.NIgde u svetu nije bio ovoliki pad plata niti tolika inflacija niti toliko opadanje broja zaposlenih.Po 100 put dacu link IMF o tzv svetskoj krizi u srbiji i u drugim zemljama http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2010/02/weodata/weorept.aspx?sy=2009&ey=2010&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&c=213%2C223%2C924%2C922%2C942%2C534&s=NGDPD&grp=0&a=&pr.x=27&pr.y=9

Pametnome dosta...a od ove demagogije mi se odavno povraca.U srbiji sve propada samo njihovo bogatstvo raste geometriskom progresijom.

hajduk

pre 13 godina

Dobro, ti si meni objasnio shto plate ne rastu, a sada ja tebi da objasnim zashto necu da glasam za tebe:

0. broj ljudi koji je ostao bez posla
1. postavio si deda mraza za premijera
2. uzurpirao si sve funkcije u drzavi
3. unistio si i ono sto je ostalo funkcionalno u ekonomiji
4. prosecna plata nije dovoljna ni za SOLO prosecan zivot
5. nijednu od brojnih afera nisi dovrsio - satelit, miladin.....
6. nijednu od novih afera nisi ispitao - kolubara, sajt od 25k evra ...
7. porezi na imovinu - samo jedna rec - bezobrazluk
8. legalizacija nelegalnih objekata - sta reci
9. bolne reforme o kojima pricas nisi ni poceo
10. zaduzivanje zemlje u cilju prezivljavanja umesto napretka
11. broj zaposlenih u privatizaciji
12. monopol, cene, cene

Shto se mene tiche bivshi profesore, ovo nisu rezultati, ovo je katastrofa, nezapamcena pljachka chak i u nashim hajduchkim srpskim okvirima. Kao vash bivshi simpatizer mogu reci da ste me totalno iznevereli.

Шумадинац

pre 13 godina

Беже од Избора, ко ђаво од крста!
Задњих 10 година су НАЈГОРЕ године које су задесиле Србију! Дефинитивно сте нам угасили сваку наду, али и не одустајете са обманама, још нас правите лудима!
УНИШТЕНИ СМО, Народе мој, беж'те ако имате где, од ових .....

boris

pre 13 godina

Da li ovaj čovek vidi da ga više niko ne sluša? Siti smo njegove demagogije i lopova iz njegove stranke i stranaka njegovih "koalicionih partnera"! Hapšenjima Džaje, Cece i drugih ne može nam zamazati oči. Najveći lopovi su u vrhu vlasti.

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo na primeru poreza na imovinu bolne reforme , tako da nam se primanja ( i to samo u javnom sektoru povecavaju u jednocifrenom iznosu na godisnjem nivou 2 plus 3 plus jos mozda 3 %) a da se porezi povecavaju do 60 % ove godine i 600 % sledece godine tj posle izbora .

aramis011

pre 13 godina

slušati i čitati izjave ovog gospodina postaje sve teže i besmislenije....gomila fraza ... u najmanju ruku nedostojno funkciji koju obavlja i situaciji u kojoj je država..

jeremija

pre 13 godina

prvo nam objasni zasto se tolike milijarde pokradose i jos se kradu od strane ljudi koji su na vlasti poslednjih godina. zar nisu mogle plate da se povecaju upravo od tih para?

LDP glasač

pre 13 godina

Pretpostavljam onda da regulisanje cene hleba nije populistička mera, i da nije populistička mera odlaganje izbora za kojima svi vape nakon kojekakvog uspeha kojim bi DS kupio, odnosno zadržao ono malo glasača što su im ostali verni.

Uostalom, njegovi izrazi lica na fotografijama u članku govore najviše o tome koliko stoji iza onoga što priča.

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo te bolne reforme ( plate se povecavaju samo onima u javnom sektoru i to i njima u beznacajnim jednocifrenim procentima) a porezi na imovinu nam se povecavaju do 60 % ove godine , a 600 % sledece godine tj odmah posle izbora.

dragan

pre 13 godina

i jos nesto? zasto stalno zastrasujes javnost da te podsetim ovo ste rekli
"Srbija, kako je rekao, nikada nije bliža EU, ali nova politička nestabilnost ili promena strateškog opredeljena zemlje mogla bi da je udalji " znas koliko si postao ***** - ja znam da ovo b92 nece da objavi ali zaista toliko je providan da ga i seljak iz leskovca cita.
koliko samo sadasnja vlada srbije i gradonacelnik a da ne izostavim predsednika imaju na racunima od 2000 oni mi mogli da hrane srbiju do 2050, sramota.

tabasco pit

pre 13 godina

Sve je vise jasno da ova vlada, da DS, da sam Tadic nema kapacitet da vodi ekonomsku politiku Srbije...
Sve sto rade u ekonomskom smislu je katastrofalno pogresno...
Sve sto omisle da urade jednako je pogresno. Vrte se u krug i ne vide izlaz...

Ako je domet to sto su propisane cene hleba, sto ne propisu sve cene na trzistu? Kad bi tako mogla da se vodi ekonomska politika, SSSR bi danas dominirao svetom, a ne kapitalizam...

E moj prdedsednice, e moja DS, e moja Srbijo....

ppp

pre 13 godina

Tadić: Objasniti što ne rastu plate ! Objasniti gradjanima kako ste ih opljačkali ! Maši, maši, rukama...jeftini su vam ti trikovi, mislite da se izvučete preko grbače EU...treba njima da hrane još gladnih usta...nemilosredno ste pljačkali, do koske, pa treba da nam objasnite kako nam je loše.

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo te bolne reforme ( plate se povecavaju samo onima u javnom sektoru i to i njima u beznacajnim jednocifrenim procentima) a porezi na imovinu nam se povecavaju do 60 % ove godine , a 600 % sledece godine tj odmah posle izbora.

Moravsky

pre 13 godina

"Građanima moramo da objasnimo zašto nije moguće povećati plate", rekao je Tadić

A pre toga nam molim vas vašim podanicima...objasnite poskupljenje struje,hleba......vazduha,vatre i svega što nas okružuje?

Mislim stvarno predsedniče!!!..Šta smo breee mi?..Budale?..pa ćete vi da nam "objasnite"

Btw.."svetska ekonomska kriza" : ) : )

zuki

pre 13 godina

Da, kako da nije SEK kriva za sve sto se desava u Srbiji...imali ste srecu sto se pojavila ili izmislila kriza u vreme vase vladavine, pa uvek imate iste izgovore...Japan je mnogo vise razoren u poslednjih nekoliko meseci pa su ljudi ucinili sve da se brze bolje oporave...Zasto ne reci ljudima da se u Srbiji mnogo krade i da je sve podcinjeno nekim VISIM politickim ciljevima...Da je borba za fotelju vise nego surova...Zar je resenje - otpustanje 300 000 ljudi ? Naravno da nije...Zar je resenje prodaja TELEKOMA...jedne od najacih firmi na ovom delu kontinenta...Gde se npr.Australijski novinari pitaju sa pravom: "Da li su SRBI lud narod kada prodaju TELEKOM, jedinu firmu koja na godisnjem nivou ubacuje nekoliko desetina miliona eura u budzet ?" I tako dalje i tako dalje...mogao bih ovako do sutra...Da imam bilo kakvu MOC - sve VAS politicare, koji se borite za iste ciljeve, od 1989.godine, od pametnog odvajanja Slovenije od Yuge - sve bih VAS proterao iz zemlje...Naravno u rusiju, tako da ne morate u zatvor....

Naivčina

pre 13 godina

Ako nam lepo objasnite sigurno ćemo shvatiti. A ko će vama objasniti da ne može više da se krade iz ovako jadne države. Iz minusa se ne krade.

Nikola Dumitraskovic

pre 13 godina

To je prava poruka.Bez teskoca nema reforme.Ali Predsednice svi u DS gde god da su moraju da se zamisle nad ovim poruka.I stalna kontrola rada posebno nizih funkcionera.A posebno nasih neizbeznih koalicionih partnera.Bez kojih (narod je glasao tako) nema vlade.Mora energicnije i direktnije sa onima koji nemogu ili iz svojih razloga nece da rade u korist drzave i naroda i svojih uducih potomaka.
Predsednice ubi nas birokratija na svakom mestu gde god mogu oni nas diskredituju, cuvajuciu svoje pozicije. Kod lekara lekar 15.minuta za kontrolu a na salter trio puta tako i svaki put i svugde takoa......

nećete preći cenzus

pre 13 godina

Čoveče, ti više nemaš legimitet da budeš na vlasti. Narod te neće demokratija = narodna volja. Zloupotrebljavaš izborni zakon da bi što duže ostao na vlasti. Vlast si formirao zloupotrebljavajući predizborna obećanja u kojima si tvrdio da nam opasnost preti od snaga bivšeg režima sa kojima si potom stupio u koaliciju. Nemoj nikom više ništa objašnjavati jer si pročitan odavno. Ako imaš petlju onda raspiši izbore momentalno i podnesi ostavku na mesto predsednika. Tvojih mudrosti nam je dosta, do gladi su nas dovele!

dragan

pre 13 godina

znaci posle izbore ides u pekare? ti mislis kao mi Gistro nismo odavde ma mojne te fore gosum tadic! nego ajde skokni 16 aprila na zurku bice uzbudljivo.

Shole

pre 13 godina

ALO PREDSEDNIČE, PLATE SU REALNO DRASTIČNO MANJE A POŠTENIM LJUDIMA JE NEOBJAŠNJIVO KAKO DOK REALNA KUPOVNA MOĆ NAMA OPADA, MINISTAR KOJI JE DO JUČE BIO 6 GODINA NEZAPOSLEN, ODJEDNOM KUPUJE STAN OD 250 000 EURA. I JOŠ NAS BOLI ŠTO NAS DRŽITE ZA MENTALNO RETARDIRANE I VAŠIM IZJAVAMA VREĐATE ELEMENTARNU LJUDSKU INTELIGENCIJU.
PROSEČAN STANOVNIK SRBIJE

Mirko

pre 13 godina

Gedo, pitaj Kostunicu, pod njim je rast proizvodnje bio 6% godisnje (i pored Kolubare i dva puta manjeg zaduzivanja) pod tobom pad od 20% i potpuna stagnacija, umesto da se prenemazes.

hajduk

pre 13 godina

Dobro, ti si meni objasnio shto plate ne rastu, a sada ja tebi da objasnim zashto necu da glasam za tebe:

0. broj ljudi koji je ostao bez posla
1. postavio si deda mraza za premijera
2. uzurpirao si sve funkcije u drzavi
3. unistio si i ono sto je ostalo funkcionalno u ekonomiji
4. prosecna plata nije dovoljna ni za SOLO prosecan zivot
5. nijednu od brojnih afera nisi dovrsio - satelit, miladin.....
6. nijednu od novih afera nisi ispitao - kolubara, sajt od 25k evra ...
7. porezi na imovinu - samo jedna rec - bezobrazluk
8. legalizacija nelegalnih objekata - sta reci
9. bolne reforme o kojima pricas nisi ni poceo
10. zaduzivanje zemlje u cilju prezivljavanja umesto napretka
11. broj zaposlenih u privatizaciji
12. monopol, cene, cene

Shto se mene tiche bivshi profesore, ovo nisu rezultati, ovo je katastrofa, nezapamcena pljachka chak i u nashim hajduchkim srpskim okvirima. Kao vash bivshi simpatizer mogu reci da ste me totalno iznevereli.

Shole

pre 13 godina

ALO PREDSEDNIČE, PLATE SU REALNO DRASTIČNO MANJE A POŠTENIM LJUDIMA JE NEOBJAŠNJIVO KAKO DOK REALNA KUPOVNA MOĆ NAMA OPADA, MINISTAR KOJI JE DO JUČE BIO 6 GODINA NEZAPOSLEN, ODJEDNOM KUPUJE STAN OD 250 000 EURA. I JOŠ NAS BOLI ŠTO NAS DRŽITE ZA MENTALNO RETARDIRANE I VAŠIM IZJAVAMA VREĐATE ELEMENTARNU LJUDSKU INTELIGENCIJU.
PROSEČAN STANOVNIK SRBIJE

Objektivni

pre 13 godina

Gospodine Predsedniče,
Sloba mi je uzeo 10 godina, a Vi još nešto vrednije - nadu da će Srbija biti pristojna zemlja za život. Molim Vas da nas poštedite tih izjava kao da smo svi petogodišnjaci. Okružili ste se barabama i secikesama koji ama baš ništa ne znaju da rade osim da Vama podilaze. Što se moje porodice tiče neka Šaper piše 3 glasa manje za DS.

Шумадинац

pre 13 godina

Беже од Избора, ко ђаво од крста!
Задњих 10 година су НАЈГОРЕ године које су задесиле Србију! Дефинитивно сте нам угасили сваку наду, али и не одустајете са обманама, још нас правите лудима!
УНИШТЕНИ СМО, Народе мој, беж'те ако имате где, од ових .....

nećete preći cenzus

pre 13 godina

Čoveče, ti više nemaš legimitet da budeš na vlasti. Narod te neće demokratija = narodna volja. Zloupotrebljavaš izborni zakon da bi što duže ostao na vlasti. Vlast si formirao zloupotrebljavajući predizborna obećanja u kojima si tvrdio da nam opasnost preti od snaga bivšeg režima sa kojima si potom stupio u koaliciju. Nemoj nikom više ništa objašnjavati jer si pročitan odavno. Ako imaš petlju onda raspiši izbore momentalno i podnesi ostavku na mesto predsednika. Tvojih mudrosti nam je dosta, do gladi su nas dovele!

Mirko

pre 13 godina

Gedo, pitaj Kostunicu, pod njim je rast proizvodnje bio 6% godisnje (i pored Kolubare i dva puta manjeg zaduzivanja) pod tobom pad od 20% i potpuna stagnacija, umesto da se prenemazes.

ppp

pre 13 godina

Tadić: Objasniti što ne rastu plate ! Objasniti gradjanima kako ste ih opljačkali ! Maši, maši, rukama...jeftini su vam ti trikovi, mislite da se izvučete preko grbače EU...treba njima da hrane još gladnih usta...nemilosredno ste pljačkali, do koske, pa treba da nam objasnite kako nam je loše.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Zao mi je jer ti si mogao dobro da Srbiju prezentujes,ali rezultati su ti nistavni! Da,tvoji,jer si apsolutista,da ne kazem diktator,jer si sve uzurpirao,ti rukovodis!? Kakav premijer,kakva vlada? TI i samo ti!
Also,ti si kriv,ti i tvoja politika!
Druga je stvar sto nema alternative,sto su ovi u opoziciji NULA!
Moram da kazem,buducnost se losa! Jadna Srbija!

jeremija

pre 13 godina

prvo nam objasni zasto se tolike milijarde pokradose i jos se kradu od strane ljudi koji su na vlasti poslednjih godina. zar nisu mogle plate da se povecaju upravo od tih para?

Moravsky

pre 13 godina

"Građanima moramo da objasnimo zašto nije moguće povećati plate", rekao je Tadić

A pre toga nam molim vas vašim podanicima...objasnite poskupljenje struje,hleba......vazduha,vatre i svega što nas okružuje?

Mislim stvarno predsedniče!!!..Šta smo breee mi?..Budale?..pa ćete vi da nam "objasnite"

Btw.."svetska ekonomska kriza" : ) : )

zuki

pre 13 godina

Da, kako da nije SEK kriva za sve sto se desava u Srbiji...imali ste srecu sto se pojavila ili izmislila kriza u vreme vase vladavine, pa uvek imate iste izgovore...Japan je mnogo vise razoren u poslednjih nekoliko meseci pa su ljudi ucinili sve da se brze bolje oporave...Zasto ne reci ljudima da se u Srbiji mnogo krade i da je sve podcinjeno nekim VISIM politickim ciljevima...Da je borba za fotelju vise nego surova...Zar je resenje - otpustanje 300 000 ljudi ? Naravno da nije...Zar je resenje prodaja TELEKOMA...jedne od najacih firmi na ovom delu kontinenta...Gde se npr.Australijski novinari pitaju sa pravom: "Da li su SRBI lud narod kada prodaju TELEKOM, jedinu firmu koja na godisnjem nivou ubacuje nekoliko desetina miliona eura u budzet ?" I tako dalje i tako dalje...mogao bih ovako do sutra...Da imam bilo kakvu MOC - sve VAS politicare, koji se borite za iste ciljeve, od 1989.godine, od pametnog odvajanja Slovenije od Yuge - sve bih VAS proterao iz zemlje...Naravno u rusiju, tako da ne morate u zatvor....

EX demokrata 1

pre 13 godina

Ovako,nije moguce da narodu objasnite zasto nema para ili zasto je standard kakav jeste jer: vasi 'experti' su smislili da narodu i penzionerima zamrznu plate ali se nisu setili da zamrznu i davanja drzave kroz nabavke pa tako imamo godinama najvecu inflaciju u Evropi,preko 10%. Ti 'experti'su se isto tako setili da protiv odluke Ustavnog suda isplacuju milijardu mesecno preko plate za Srbe sa severa Kosova koji rae na drzavnim jaslama pa oni imaju prosecnu platu 750 evra na Kosovu,a koja je korist kda su ih vasi 'experti'oslobodili i PDV-a,pa drzava nema povrat od poreza. Vasi 'experti' sve dadose na politiku Kosova, a jasno je valjda danas da od toga nema nista,ili cete jos da se pravite da je to deo Srbije?
Za to vreme borne za Kosovo koju vodi nemusti Jeremic,izgubismo pola Srbije na jugu a ostali gradjani su dosli na ivicu bede!
Naravno,za sve je kriva 'svetska kriza' kako volite da kazete,ali ako pogledate samo bivse drzave SFRJ,oni tako lose perfomanse uopste nemaju,naprotiv,imaju mnogo bolje pozicije od nas,jel vam to nesto govori? Da li je dovoljno to sto mi danas posle 4 godine od osamostaljenja CG imamo za 150 evra manje plate nego oni,oni imaju kandidaturu,mi nemamo,oni nemaju inflaciju niti znaju sta je to,mi je imamo preko 10%,tamo plate i penzije nikada nisu zamrzavane,ovde vec 3 godine?
Kako je moguce uopste da EPS gde je prosek plata 66 000 dinara,da im vI dozvolite da nam povecaju cenu struje za 15%,a plate planirate da povecate za samo 2 ili 3% ??! Pa kako mislite da sirotinja u Srbiji isplati sve globe ?
Strajkovi? Povecali ste policiji 30% plate a nema dana da neko iz policije ne bude uhapsen jer su svi honorarno u mafiji?!
Dopustili ste da prosveta 2 meseca strajkuje zbog 8% povecanja,ne date im,mislite da je u pitanju nezahvalna stoka,koja se drznula da brani dnevnike po skolama te da se brani od ucenika koji biju nastavnike....to je vas rezultat i vasa zasluga !
Mnogo bi vremena trebalo da se nabroje sve gluposti tandema SPS-DS,i zato molim boga svaki dana da na prvim narednim izborima odete u dugovoecnu politicku istoriju, te da se nikada vise ne vratite na vlast!

Brianstorm

pre 13 godina

Ova zemlja je zahvaljujuci Tadicu potpuno unistena, i u narednim godinama bez obzira ko bude na vlasti, a verovatno ce biti DS, nama nema boljitka, niti ce ga ikad biti, jer kad je nesto unisteno, to je unisteno. Mi padamo u mrak svakim danom sve dublje, ako to uopste moze dublje. Jedino neki svetski rat moze da nas ozivi (pod uslovom da nas ne satre). Onaj ko kaze da nama ima spasa i vidi ovu zemlju normalnu u doglednoj buducnosti taj je ili neki politicar ili neko skroz lud. Ako je Milosevic poceo unistavanje, Tadic ga je definitivno dovrsio po najgorem mogucem scenariju! ******

aramis011

pre 13 godina

slušati i čitati izjave ovog gospodina postaje sve teže i besmislenije....gomila fraza ... u najmanju ruku nedostojno funkciji koju obavlja i situaciji u kojoj je država..

dragan

pre 13 godina

i jos nesto? zasto stalno zastrasujes javnost da te podsetim ovo ste rekli
"Srbija, kako je rekao, nikada nije bliža EU, ali nova politička nestabilnost ili promena strateškog opredeljena zemlje mogla bi da je udalji " znas koliko si postao ***** - ja znam da ovo b92 nece da objavi ali zaista toliko je providan da ga i seljak iz leskovca cita.
koliko samo sadasnja vlada srbije i gradonacelnik a da ne izostavim predsednika imaju na racunima od 2000 oni mi mogli da hrane srbiju do 2050, sramota.

tabasco pit

pre 13 godina

Sve je vise jasno da ova vlada, da DS, da sam Tadic nema kapacitet da vodi ekonomsku politiku Srbije...
Sve sto rade u ekonomskom smislu je katastrofalno pogresno...
Sve sto omisle da urade jednako je pogresno. Vrte se u krug i ne vide izlaz...

Ako je domet to sto su propisane cene hleba, sto ne propisu sve cene na trzistu? Kad bi tako mogla da se vodi ekonomska politika, SSSR bi danas dominirao svetom, a ne kapitalizam...

E moj prdedsednice, e moja DS, e moja Srbijo....

Naivčina

pre 13 godina

Ako nam lepo objasnite sigurno ćemo shvatiti. A ko će vama objasniti da ne može više da se krade iz ovako jadne države. Iz minusa se ne krade.

Dejan

pre 13 godina

Ovo zvuci ko Sloba samo upakovano u demokratski celofan sa masnicom. Mi smo u krizi, mi moramo da vucemo nepopularne poteze, mi moramo ovo mi moramo ono. Samo da mi predsednik objasni kako da je on to ocenio da je ovo od zemlje sto zovemo Srbijom blize EU kad je od dolaska ove koalicij na vlas poverenje i odnos prema EU na najnizim granicima do sada.
Filozofija je plemenita nauka ali ne treba preterano filozofirati predsednice.

Nenad011

pre 13 godina

G-dine Predsednice, ne objasnjavate narodu zasto nije moguce podici plate. Objasnite zasto se pare i imovina/dedovina tako razbacuju i kradu.
Nije problem kada je porodica siromasna nego kada je otac narkoman pa prodaje bud zasto imovinu i trosi to malo para sto se ima.
G-dine Predsednice, u drzavi Srbiji ste Vi i Vlada otac narkoman!

DZoni

pre 13 godina

Zato jeste ispunili svoje dzepove!!A opet prazne lazne price o svetskoj krizi koja postoji samo u srbiji.NIgde u svetu nije bio ovoliki pad plata niti tolika inflacija niti toliko opadanje broja zaposlenih.Po 100 put dacu link IMF o tzv svetskoj krizi u srbiji i u drugim zemljama http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2010/02/weodata/weorept.aspx?sy=2009&ey=2010&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&c=213%2C223%2C924%2C922%2C942%2C534&s=NGDPD&grp=0&a=&pr.x=27&pr.y=9

Pametnome dosta...a od ove demagogije mi se odavno povraca.U srbiji sve propada samo njihovo bogatstvo raste geometriskom progresijom.

LDP glasač

pre 13 godina

Pretpostavljam onda da regulisanje cene hleba nije populistička mera, i da nije populistička mera odlaganje izbora za kojima svi vape nakon kojekakvog uspeha kojim bi DS kupio, odnosno zadržao ono malo glasača što su im ostali verni.

Uostalom, njegovi izrazi lica na fotografijama u članku govore najviše o tome koliko stoji iza onoga što priča.

dragan

pre 13 godina

znaci posle izbore ides u pekare? ti mislis kao mi Gistro nismo odavde ma mojne te fore gosum tadic! nego ajde skokni 16 aprila na zurku bice uzbudljivo.

beli orao

pre 13 godina

ne da niste ispunili ocekivanja nego ste ceo narod iz'ebali do koske...zbog vas nikada vise necu glasati jer smatram da to sto su vase vrhuske trivanova, kolundzija, ristic, milosavljevic, cvetkovic, dulic...

Branko

pre 13 godina

Gospodine Tadiću nije tačno da niste ispunili očekivanja. Vi ste očekivanja tajkuna čak i premašili a za narod Vas ionako nikad nije bilo briga. Za priču da ste hteli ali eto niste mogli, možete naći sagovornike samo na u nekoj ludari. Samim pažljivim izborom Cvetka za premijera vi ste srbiji i njenim građanima zaboli nož u leđa. Cvetko se jedino moga pohvaliti time koliko je društvenih firmi "privatizovao" odnosno uništio (između ostalog učestvovao je i u privatizaciji jednog dela IPM "ZMAJ" Zemun a sa druge strane kupac su bile firme Darka Šarića) i koiliko je zaposlenih izbacio na ulicu sa pričom "demokrata" da će svi postati privatnici i da će lepo živeti. Sada kada su ti ljudi gladni usta su vam puna pričom kako ste imali dobre namere i da su svi krivi osim Vas, što nije istina jer Vi i Dinkić ste najveći krivci.

sneza

pre 13 godina

Niste se ni potrudili da ispunite očekivanja. Kad gradjane ni ne primećujete. A ljudi više ni ne veruju u bolje sutra pored takve pozicije, ali i opozicije. Jadni mi. Postoje samo bogati, koji su postali još bogatiji i srednja klasa koja je postala teska sirotinja. A na TV-u svako veče u vestima gledamo razne glupe izjave, ljudi koji nisu kompetentni da budu na tim funkcijama. Uh

boris

pre 13 godina

Da li ovaj čovek vidi da ga više niko ne sluša? Siti smo njegove demagogije i lopova iz njegove stranke i stranaka njegovih "koalicionih partnera"! Hapšenjima Džaje, Cece i drugih ne može nam zamazati oči. Najveći lopovi su u vrhu vlasti.

Maxim

pre 13 godina

Ne predsedniče.
Niste ispunili obećanja. Niste ispoštovali dogovor sa glasačima.
Niko nikakva očekivanja ne bi imao, da vi sami to niste obećali.

acinic

pre 13 godina

Naravno da niste ispunili ocekivanja gradjana. Ocekivanja tajfuna ste ispunili. Sa njima ste u sprezi spregnuti. Zato ce te da prsnete na izborima!Bar tako da vam se malo osvetimo.

dosta glumatanja

pre 13 godina

Kad budes objasnjavao narodu zasto nema para ne zaboravi balkanske i Prvi svetski rat.

Samo nemoj da se osvrces na most od 400 miliona (zato ce Djilas biti naslednik - od 100 na 400), na vakcine , na Bilbord na Serbian openu (pola miliona eura) itd

Za vas je ekonomska kriza pocela kad su Ameri naredili da uhapsite Sarica

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo te bolne reforme ( plate se povecavaju samo onima u javnom sektoru i to i njima u beznacajnim jednocifrenim procentima) a porezi na imovinu nam se povecavaju do 60 % ove godine , a 600 % sledece godine tj odmah posle izbora.

Djordje

pre 13 godina

Mnogo je obecavano zna se kada, puno nerealnih stvari i moglo bi se reci lazi. Zna se i zbog cega je to radjeno samo da bi se osvojila vlast, a posle ostalo na vlasti. Nista novo nisam rekao. Podseticu gradjane sta je sve nas aktuelni predsednik izjavljivao na pocetku ekonomske krize da je to sansa za Srbiju. Moram da kazem da u mom selu odakle sam dosao i seljak zna gde karika u lancu puca, ona najslabija u lancu. Njegova izjava je cista demagogija kao i sadasnje price. Clan sam DS, kada sam ovo u razgovoru sa nekim kolegama prokomentarisao ovu izjavu naseg predsednika dobio sam upozorenje bolje da cutim. Neznam dokle cemo cutati i gledati sopstveno zlo i propadanje? Sada isti ti koji su pricali jednu pricu sve nedace kao rezultat propustenog i sopstvenih gresaka i lazi prebacuju na spoljne faktore svetsku krizu i slicno. Sada svu paznju okecu prema priklucivanju Evropi. Treba podsetiti da smo u vreme istih i dobili i igubilu SSP. I nakraju ne trba zaboraviti da ni Evropi ni Rusiji ne trebaju prevaranti i lazovi jer su se u to vec do sada uverili. Strogo nas analiziraju jer i jedni i drugi imaju lose iskustvo i puno nam ne veruju. Poverenje se moze lako izgubiti, a tesko se moze posle steci i povratiti.

zolelole

pre 13 godina

Ova lagana prica o politickoj nestabilnosti,je lak uvod u formiranje postizborne koalicije sa naprednjacima,koja ce se narodu i EU objasniti kao neminovna cinjenica,bez koje ova zemlja ne moze dalje.Nista ovo nece da valja boga mi,ovo mi mirise na formiranje nacional socijalizma u Srbiji,a svi jako dobro znamo sta je to.

Emigrant

pre 13 godina

Milion komentara lose, strasno, najgora vlast itd a u stvari stvar je vrlo jednostavna, mi Srbi nikad nismo kaznili svoje vladare, sto izabrane(malo ih je bilo) sto rodjene kao takve, sto nametnute itd... Od Karadjordja do Karadjordjevica, Tita, Slobe i ovih koji nezasluzuju Ime da im se spomene...Greski su svi pravili milion, nijedan nas rat nije zaobisao, bolest,bedu, nerad, bezvlasca, pljacke, nacionalizacije, zlocine nad sopstvenim narodom, sve smo im oprostili, divili se nevidevsi da smo osudjeni na bedu, jad i cemer... Nijednog od njih nismo hapsili, pitali, sudili, vesali, zadavili! Kao ni njihove Ministre,Sluzbenike a u sustini saizvrsioce u zlodelima!!! Mnogima je Tito ostao upamcen kao Veliki vladar, sto verovatno i jeste i bio, ali zar mi zarad dobrih stvari koje je u Jugoslaviji uradio, greske trebalo oprostiti!? Ovi danasnji grobari Nacije koji niucemu nemogu da se mere ni sa jednim predhodnikom su zasluzili NARODNI SUD i presedan kaznu za nauk svim novim koji dodju...

Nikola

pre 13 godina

Ovakva interesna vlada nema snage da donese zakone koji su uslov za prjem u EU. Znači, izbori će biti tek po isteku punog mandata ove vlade.

Nikola Dumitraskovic

pre 13 godina

To je prava poruka.Bez teskoca nema reforme.Ali Predsednice svi u DS gde god da su moraju da se zamisle nad ovim poruka.I stalna kontrola rada posebno nizih funkcionera.A posebno nasih neizbeznih koalicionih partnera.Bez kojih (narod je glasao tako) nema vlade.Mora energicnije i direktnije sa onima koji nemogu ili iz svojih razloga nece da rade u korist drzave i naroda i svojih uducih potomaka.
Predsednice ubi nas birokratija na svakom mestu gde god mogu oni nas diskredituju, cuvajuciu svoje pozicije. Kod lekara lekar 15.minuta za kontrolu a na salter trio puta tako i svaki put i svugde takoa......

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo te bolne reforme ( plate se povecavaju samo onima u javnom sektoru i to i njima u beznacajnim jednocifrenim procentima) a porezi na imovinu nam se povecavaju do 60 % ove godine , a 600 % sledece godine tj odmah posle izbora.

kako može

pre 13 godina

Pitam se kakav je mentalni skop politačara koji mesecima čita zgražavanje i očaj njegovih bivših glasača, pritom mu na pamet ne pada da podnese ostavku i raspiše izbore.

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo na primeru poreza na imovinu bolne reforme , tako da nam se primanja ( i to samo u javnom sektoru povecavaju u jednocifrenom iznosu na godisnjem nivou 2 plus 3 plus jos mozda 3 %) a da se porezi povecavaju do 60 % ove godine i 600 % sledece godine tj posle izbora .

bob

pre 13 godina

dobra slajba, nema zezanja, ko tarmi richmi na konc-u u sava centru, i to iz najboljih dana. Ostalo, nema komentara, osim: back off!

i nesto da ponovim, sto mi je baka govorila kad sam bio mali deckonja ja, pre mlooogo godina: - kad vidis da nekoga maltretiraju, tuku, kradu, ponizavaju, moras da uradis nesto, u suprotnom, gori si ****** cak i od njih!

Nikola Mali

pre 13 godina

Fitilj je jako kratak a muka je sve veca. Ne igraj se sa vatrom opeci ces se. Zarazio si Srbiju tugom i lazima. Plasim se da jedini lek koji nam preostane ne bude batina. Bezi, odlazi...

razreseni postdiplomac

pre 13 godina

Postovani, vec mi je tesko cak i tako da Vas nazovem ali eto...kada su me Vasi Ds ovci ostavili bez hleba jer nisam htela sa njima da ucestvujem u lopovluku kako se to lepo srpski kaze, Vi ste mi rekli da niste nadlezni za moj slucaj....Mozda bih i ja trebala Vama danas da kazem da nisam nadlezna da vam dam par saveta ali mi je zao jadnog naroda, te cu Vam reci sledece:

- delujete sve vise i vise kao neko kome je potreban psiholog u najmanju ruku ako ne i psihijatar jer sam ozbiljno pocela da sumnjam u Vase mentalno zdravlje

- kao neko ko je 10 godina setao Beogradskim ulicama sa pistaljkom imam puno pravo da Vam kazem da NIKADA vise necete dobiti moj glas, niti bilo koga ko me bude pitao za koga da glasa na sledecim i bilo kojim drugim izborima.

- posto sada vise ne zivim u jadnoj Srbiji mogu Vam reci da je sve jako jednostavno, Srbija imam resurse i kapacitete, samo mi (Srbi) bacamo silne pare kroz prozor jer ne znamo kako treba, ukoliko zelite slobodno mi se mozete obratiti u svako doba rado cu Vam objasniti kako treba da radite, mozda za pocetak da pocnete nesto da proizvodite a vase LOPOVE da posaljete tamo gde im je mesto - iza resetaka.
Znate li da je kg. sunke(Stocarstvo koje vise nemamo) na zapadu oko 80 Eura, kg. suvih jabuka i voca koje trule po srbiji je oko 25 (Eura), tona plasticnih flasa koje nam ruze drzavu je nekoliko stotina eura, mogu tako da vam nabrajam do sutra posle podne....

- MOLIM VAS prestanite da izmisljate TOPLU VODU, vec je davno smisljena i osmisljena

I jos nesto vrlo bitno kada padne ova Vlada bicu srecnija nego kada je otisao Milosevic, ima da napravim VATROMET

Milena

pre 13 godina

@DZoni
Ako su već ovi na vlasti demagozi, nema potrebe da se i mi bavimo "štimovanjem rezultata" da bismo to dokazali. Zašto nisi izabrao nama bliže zemlje koje imaju veći pad GDP-a od Srbije?
Dakle, sa sajta IMF-a, koji si naveo, evo linka za CEE zemlje:
http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2010/02/weodata/weorept.aspx?sy=2008&ey=2010&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=54&pr1.y=10&c=914%2C946%2C963%2C962%2C918%2C943%2C960%2C964%2C939%2C968%2C944%2C942%2C967%2C941&s=NGDPD&grp=0&a=

Nije to naš glavni problem, najveći problem je sprega tajkuna, službe i vlasti. Kako to da niko nije pomenuo da smo jedna od retkih zemalja SEE u kojima nije omogućeno otvaranje dosijea, tačnije, na brzaka je donet neki "zakon" po kojem će to biti moguće 2071?! Bolesno društvo, totalno.

ana

pre 13 godina

Rucak za vase poslanike u skupstini kosta 180 dinara zbog njihovih bednih plata, Ja nesmem ni da pomislim da sa tim parama udjem u samoposlugu.Ovo vase vladanje je odavno BOLESNA DIKTATURA NARODA

Student

pre 13 godina

"Srbija, kako je rekao, nikada nije bliža EU"
Evropa puca po savovima, pliva u dugovima - a on to iznosi kao najveci (odnosno jedini) uspeh trenutne vlade. Bravo.

Werner

pre 13 godina

Trebaju uspešni privrednici Šaper, Đilas i ostali da nam otkriju tajnu kako to da im biznis cveta u sred teške domaće i svetske ekonomske krize.

Šumadinac

pre 13 godina

Borise Tadiću,pogledaj čoveče ljude u svom okruženju.Pogledaj svoje pomoćnike, njihove zamenike i pomoćnike njihovih zamenika.Prebroj ih, pogledaj kakva kola voze, kako se oblače, gde letuju,gde zimuju.
To nije Srbija, Borise Tadiću.To su ljudi čiji je jedini cilj da imaju što više veza,poznanstava i poltrona koji će ih tapšati po ramenu.Vi ste napravili partiju koja treba da se zove multilevel demokratska stranka.Svaki funkcionerčić ima svoju vojsku ispod sebe po čitavoj Srbiji čiji je jedini cilj da dobije neku korist za sebe ili svoje bližnje.I svi do jednog će vas tapšati po ramenu i pričati ..bi ga,ne može bolje,kosovo,svetska kriza,radikali....
U tom Vašem multilevel svetu sve se svodi na to da se dođe do vrha piramide gde neprikosnoveno sedite VI.
Čoveče božiji,vi ste predsednik zemlje a ne socijalističke omladine grada Beograda.Čuli ste da se južno od Mladenovca loše živi,bože moj, nikom nije lako, jel da.
Ne sprovodite vi nikakve bolne reforme pa da vas zbog toga narod ne voli,već zbog ovog što sam vam napisao gore.

Danijel

pre 13 godina

Gospodine predsedniče,da imate malo obraza i stida Vi bi odavno podneli neopozivu ostavku i raspisali opšte izbore na svim nivoima.Shvatite da Vas i vašu trivan-ekipu narod neće više na grbači!!!
Da,dobro sam rekao da Vi raspišete izbore,a ne onaj nesrećnik od premijera,pošto se on očigledno ne pita baš za ništa u ovoj državi.Veće bi koristi bilo da nam umesto premijera na sednicama Vlade stoji Vaša slika u premijerskoj fotelji.Bar bi uštedeli troškove oko izdržavanja još jednog parazita.

laza

pre 13 godina

Hoce li posle ovog fijaska na vlasti da prime sadasnjeg predsednika da se vrati na svoj stari posao da predaje psihologiju u gimnaziji?

Milovan

pre 13 godina

Pozdrav od prosvetnih radnika Srbije.
Nadam se da će vam SPS sa svojim visoko stručnim kadrom i gospodinom Žarkom Obradovićem biti jaka podrška u opzicionim klupama, ako i tamo budete sedeli.

vojvodjanin

pre 13 godina

zar vi g.predsednice stvarno nas toliko smatrate govedom i idiotima.zamislite se samo> kada ste uspeli vojvodjane da doterate do prosjackog stapa da gladuju ,da otvaraju narodne kuhinje,a uvek ste govorili da je vojvodina lokomotiva razvoja srbije, pa vi vidite koliko ste doprineli boljitku maroda.

Užas!

pre 13 godina

Ako ste primetili svi ti naši političari stalno pričaju u budućem vremenu: biće nam teško, biće bolno, čekaju nas teška vremena itd itd.
Eto, i tu se vidi da oni ne žive u realnosti. Mnogima je već teško i već bolno, a njih očigledno ti problemi ni ne dotiču. Bar nisu do sad, a nešto ne verujem ni da će.

Saboter

pre 13 godina

"Tadic: Nismo ispunili ocekivanja"

Ne da ste ih ispunili, jos ste gori nego sto smo ocekivali.

Kuku nama kad ste vi i takvi bolji od ostalih. Besplatne obveznice za prodaju telekoma: Masno konopche i hoklica, za kuku ce sami da se snadjemo.

manje ili vece zlo

pre 13 godina

E moj Tadicu. Ni Saper vise ne moze da ti pomogne da probudis neko dobro, plemenito osecanje u narodu. Mada, kao da to vise bilo ko i ocekuje. Nazalost, sada su nam ocekivanja na najmanjoj meri-da izdrzimo. Bio si nam "manje zlo", a sad znam da nam je zlo. Jos kad vidim da pripremas teren za koaliciju sa drugim zlom (Tomom) jos mi je gore.

alexandar

pre 13 godina

ako je takva kriza kao sto kaze ...neka mi objasni zasto mu je svaki predsednik opstine milioner ..kao onaj na novom beogradu ili savskom vencu?

Mrkva

pre 13 godina

"Nismo ispunili očekivanja"
Građani ti to pričaju već par godina, ali s obzirom da si rešio da živiš u oblacima bez kompasa kao Slobo i izgubio si dodir sa realnošću, citirao bih Gojka Sisu: ********

muka mi je od demagogije

pre 13 godina

"Danas se zemlje sveta suocavaju sa neizvesnoscu, pa tako i Srbija".

Suocavaju se sa neizvesnoscu zato sto ih vode pogresni i nekompetentni ljudi misleci samo na licne interese. Zato se sve vise naroda i dize protiv njihovih vladara, koji umesto da resavaju probleme su ustvari njihovi kreatori.

aca

pre 13 godina

BOLNE REFORME ? NJIHOVA VLADAVINA JE DOVELA DO TOGA DA JE DANIMA UDARNA VEST DA LI CE HLEB BITI 40 ILI 50 DINARA ?!! DOVELI SU VECINU NARODA U TO STANJE DA IM 300 DINARA ZNACI TOLIKO DA AKO BUDE VECA CENA,MNOGI NECE IMATI DOVOLJNO DA KUPE HLEB SVAKI DAN !!!

Siniša

pre 13 godina

Polako tzv. naprednjaci i ostali željni vlasti-love...šta se ložite...ili tako morate da pljujete kako bi vas gazda nagradio-pohvalio(ko ima najviše pluseva za pljuvanje dobije nagradu...).
Ja vam predlažem jedan mali test, pa ako prođete dobićete 90% glasova na sledećim izborima, naravno i ja ću da glasam za vas, zaboraviću sve gluposti i nesposobnost Nikolića, Vučića i ekipe, i Velju, Kariće i Vulina ću da podržim(iako mi se želudac prevrće kad im ime spomenem)...Inače kada već spominjem Velju, Kariće i Vulina, moram da vam pojasnim zbog čega ih je prihvatio Nikolić, naravno njihovi glasovi su minorni, a pored finansija oni su tu da bi nekako bolje svarili Nikolić i Vučića - samo da znate ,,u zemlji slepih jednooki čovek je Kralj, ali on i dalje ima samo jedno oko''.
Da se vratim na test, šta treba da uradi opozicija, 16.04. umesto da pričate prazne priče o izborima, koje smo čuli hiljadu puta, zahtevajte sledeće:
1. Da ,,Delta Maxi'' odmah isplati sve dobavljače,
2. Da anti-monopolska komisija kazni ,,Delta Maxi'' zbog monopolskog ponašanja i izda nalog za prodaju trgovinskih objekata do procenta dozvoljenog zakonom,
3. Da se izvade iz fioka predmeti i po hitnom postupku ispitaju sve zloupotrebe prilikom preuzimanja akcija u slučaju: ,,Novosti'', ,,Luka Beograd'', ,,C Market'' i ,,Knjaz Miloš''.
Naravno, ima mnogo zahteva koje bi trebalo staviti na papir, ali za početak ovo je sasvim dovoljno.
Rok za ispunjenje ovi zahteva je 30 dana, nakon toga će biti blokirane sve ove kompanije i nadležne institucije do isponjenja zahteva.
Vidite da test nije težak, to je ono oko ćega se svi slažemo, mislim na nas obične smrtnike...
Verovatno ste provalili koga treba testirati na ovaj način, ne narod, svi smo za, već opozicione lidere...
Ako opozicioni lideri polože ovaj test kvalifikovali su se da vode državu, a ne da nam pričaju bajke kako će sve to oni uraditi kad se dokopaju fotelja, od toga nema ništa, dosta su nas lagali, neka urade to preizbora, znači ODMAH.
E' tu nastaje problem, kako ići protiv gazde, finansijera, oni ne smeju ni da ih spomenu, a kamoli da krenu na njih...
Tadić je mlitavo pokušao da se tajkunima suprostavi i odmah su našli novu ekipu, a zamislite šta bi bilo da im se ozbiljno suprostavio...
To su stvari zbog kojih sam razočaran u ovu vlast, za koju sam glasao, još je gore kad se vidi ko je opozicija...katastrofa.
Naravno, treba biti objektivan, nije tačno da Tadić i DS nisu ništa uradili i da je sve što su uradili loše... u javnim preduzećima, gde je iz DS postavljen direktor, napravljene su velike uštede, povećan je prihod...većina ministara su dobro radili, doneti su reformski zakoni...naravno, nije tačno da je ovolika stopa nezaposlenosti krivica ove Vlade, da su mnoga preduzeća propala zbog ove Vlade, da je lošu privatizaciju uradila ova Vlada(nisu ništa ni prodali, jer je predhodno sve prodao Koštunica)...ova Vlada nije imala afere...Ekonomska kriza je pogodila sve zemlje, to je činjenica, a najviše su stradale one sa slabom privredom...sistem se održavao dok smo prodavali preduzeća, sada je sve došlo na naplatu.
Međutim, sve dobre stvari, koje je DS uradila, padaju u vodu kada znamo da mnogo ljudi nema posao, da su plate male, a sve poskupljuje...
Situacija je vrlo ozbiljna i spravom smo svi zabrinuti, jer su alternativa ovoj Vladi još gori, ma mnogo gori...
Ako pobedi opozicija na izborima(zamislite tu Vladu sa Nikolićem, Vučićem, Veljom, Milankom, Vulinom...užas, od toliko pametnih i sposobnih ljudi u Srbiji mi izaberemo najgore, kao da smo ukleti), ja pakujem kofere, nemam više snage da se borim sa lopovima i ološem...dugo ova agonija traje...da kradem, kao oni, ne znam, da se učlanjujem u stranke i radim kako mi lider stranke zapoveda, a mi kao idioti klimamo glavom - neću...
Ja vam tvrdim da je DS najozbiljnija stranka, sa mnogo poštenih, sposobnih i stručnih ljudi...i kad oni nisu uspeli da izvedu zemlju iz krize i integrišu u EU - ne može ni jedna politička stranka, a naročito ovi iz opozicije - koji se kaniduju...Sve ih odlično poznajemo, 20 godina nas uništavaju, pljačkaju, guraju u ratove...sa celim svetom su nas zavadili, svaki dan menjaju stavove, politiku, više ni oni sami ne znaju šta hoće, mislim znaju - da se dokopaju vlasti-love...

MIKI

pre 13 godina

Vidi, sad si "samokritičan". Misliš da ćeš nas prevariti, pa da opet biramo tebe i tvoje "žute". Džaba se trudiš. Umesto toga mogao bi da ispuniš bar jedno od svojih mnogobrojnih obećanja.

Zoran

pre 13 godina

Tačno, niste ispunili očekivanja.
A sad ćemo kao na izbore krajem godine pa ćete onda krenuti u ispunjenje.
A mi ćemo glasati za vas da ne pobede naprednjaci.
A parama iz javnih preduzeća ćemo da punimo guzicu vaše i vama bliske stranke SPS.
A vi ćete i dalje imati dramsku pauzu u tekstu, to žene vole.

Nemam malo godina ni puno vremena, deca su mi već velika.
Godine izgubih zbog vas i takvih.

VladanMZ

pre 13 godina

hvala svim ljudima na komentarima o ovoj karikaturi... kada bi neko ko iole drzzi do sebe procitao ovakve komentare... ma sta vredi govoriti, to je ogrezlo u vlasti i masti

Sima Strahota

pre 13 godina

Sta ti je vlast! SVAKOGA dana na ovom sajtu, (koji mi je home web page ali nece dugo ...) a i na mongim drugim, bar dve Tadiceve slike i neki komentari o boljoj buducnosti ... Setite se Sloboleonovog vremena, bila je opoziciona stampa, radio ... Jednoparta je to gusio ali nije uspeo. Ovaj, bre, k'o da je jedini na svetu, samo prica, sve zna, niko drugi-samo on. Opozicija, kakva je takva je, ne postoji! Toma alternativa? Jadni li smo. Tadic je pogusio sve i u svojoj partiji (jedini kandidat na stranackim izborima, kao Broz nekad), a druacije misljenje moze da se procita samo u komentarima citalaca. Stajao sam naspram kordona i plakao od srece kada su skinuli onog.Sada mi se place ali od tuge.
Tadicu, posle tebe NIJE potop!

Zoran

pre 13 godina

Stvarno sam mislio da ne upućujem komentare na gluposti, ali ovo je već bezobrazluk.Predsedniče stavi prst na čelo, ne pominji više svetsku ekonomsku krizu, ne pominji ratove, i ostali su ratovali u onoj zemlji koje više nema,a na kraju krajeva kako te nije sramota, pa ovu vladu su ti formirali SPS i JS, a vladali su upravo u tim ratovima.Čoveče shvati da ništa niste uradili za 11 godina vlasti, da ste sve uništili, opljačkali,rasprodali i doveli ovaj narod na rub propasti, na ivicu preživljavanja.Dosta više prazne priče o Evropi i radikalske demagogije o jeftinom hlebu,nama treba uređena država, pravna država, oslobođena vaših tajkuna i atomskih ekonomskih stručnjaka koji su kroz pljačku od privatizacije oprali prljave pare i napunili džepove.Shvati predsedniče da imaš samo jedan izbor dostojanstveno raspiši izbore, to je jedini spas za nas, a tvoji snovi o večnoj vlasti, sine tanak si za to, Tito je bio jedan i nije bio psiholog, već bravar.

Golub

pre 13 godina

Situacija 90-ih je bila tragicna ali razumljiva.
Ratovi,sankcije itd...Ovo nije razumljivo,ovo temeljno i pedantno unistavanje drzave,rasprodaja(podela)drzavnih preduzeca,unistavanje privrede opsta drzavna tragedija zadnjih 10 godina...
Milosevic je pojeo salo na ovoj drzavi,vi ste pojeli misice i organe,STA OSTAJE BUDUCIM GENERACIJAMA,MA STA OSTAJE NAMA ZA 10 GODINA NEMAMO NISTA A IMAMO DUGOVE,KAKO DA IH OTPLATIMO..

Alergicni Valjevac

pre 13 godina

Godine i godine su pred nama ispunicete sigurno.cccc Stvarno vise nemam pojma sta su reforme ? Da nije to sto 29 god a nemam posao,nemam zdrastveno osiguranje ili sto placamo akcize 45din na 1l gorivo ,sto nam namecete pretplatu za rts,porezu na kucnog ljubimca,na dvoriste,svrstavate kombi vozila u luksuz,godisnja reg traktora,dva tehnicka pregleda za automobile. . .

nataša vasiljević

pre 13 godina

Podsećanja radi, sudijama koje nisu prošle reizbor (zbog brljotina ministarstva pravde), isplaćeno 10 miliona evra na ime plate, a da oni uopšte ne idu na posao!

Dusan

pre 13 godina

Ovaj covek i ova stranka nemaju vise svoj identitet.On prica LDP a cini SPS.
Stranka reformatora koja za tri godine nije reformisala nista i jedino je uspela da unisti i ono sto do tada nije bilo unisteno.Kome se on obraca ni njemu nije jasno.Funkcionerima i clanovima koji nemaju osecaj u kakvom drustvu zive ili nama kojima je jasno da to sto on prica nema ni minimalno uporiste u onome sto su radili.Jedinu bolnu reformu doziveli su oni koji su ostali bez posla a na njihova mesta dovedeni poslusnici i marionete.Sve su reformisali tako sto su doveli svoje kadrove a bez obzira na strucnost za kojom ova drzava vapi.Koga oni mogu vise prevariti?

sandra

pre 13 godina

Kada sprovodis reforme one moraju biti u interesu tvog naroda Predsednice!
Naravno da niste ispunili ocekivanja, jer niste odrzali ni jedno obecanje.
Radite za sebe umesto za drzavu, privatizovali ste sve sto ste mogli, pa nezaposlen narod, koji ne zna kako ce da prezivi mesec dana, zamajavate pricama o lepsem zivotu u EU.
Daleko je EU od nas.
Takvi smo kakvi smo, ali sa vama smo najgori u svetu.
Dozvolite nam da budemo lepsi, bolji i zadovoljni.
Dajte nam izbore da kazemo da vas necemo vise.
Hocemo drugu vlast, hocemo srecnu Srbiju!

Demokratija = K A T A S T R O F A

pre 13 godina

Ne morate vi nama da objasnjavate zasto ste nas ineverili,to vec i vrabci znaju,niti zasto su nam plate vise nego bedne,ni zasto smo postali teska sirotinja...to je zato sto je Svetska ekonomska kriza...suplja vam prica.

Objasnite kako ste Ti,Dinkic,i ostale glavesine sve bogatiji i bogatiji u Srbiji u kojoj i za koju pricate da je tesko zbog te iste ekonomske krize....mi izgleda ne zivimo u istoj Srbiji.

****

imas jedan glas manje

pre 13 godina

svi vi zajedno
koliko god da vas ima sadasnjih i bivsih
u poziciji i opoziciji
ne da niste ispunili ocekivanja
vec niste nista dobro i pametno ni pokusali da uradite
cak niste ni 'toplu vodu' pokusali da izmislite
...
da se ja na poslu samo pet minuta ponasam ovako kako se vi ponasate i kako (ne)radite poslednjih deset godina, istog dana bih dobio otkaz
...
bruka i sramota

Dno

pre 13 godina

Ljudi, ja nisam verovao - jer je to praktično nemoguće - da može neko da bude gori od Koštunice. Kad ono, ne lezi vraže. Tadić je apsolutni pobednik, a posle njega izgleda ni trava ovde neće više rasti.

Европска Србија

pre 13 godina

Србија се можда некако и приближава ЕУ,али то сигурно није твоја заслуга,јер ми нисмо испунили ниједан услов,већ је то зато што нам из ЕУ гледају кроз прсте и пуштају преко реда,да неби овде дошле на власт старе антиевропске снаге и тројански коњи који раде за рачун Руса.

mladen

pre 13 godina

Zna se ko treba da objasni građanima Srbije što loše žive. Treba da objasni lično Boris Tadić, jer su se iz njegovog kabineta vukli i vuku svi konci u srpskoj politici. Iza scene je dirigovao rekonstrukcijom vlade i nigde ga nije bilo da nešto kaže svom narodu. E, sada se setio posle toliko vremena

Робот

pre 13 godina

Ама људи зар не видите да је ово клон, ово није човек. Како може да вас разуме робот? Он нема осећања, него прича оно што су му убацили у програм. И да дођу избори, бираћете само роботе и клонове! Само Господ Бог може да нас спасе! Узмите се у памет!

anti-žuća

pre 13 godina

(Siniša, 3. april 2011 01:53)
prijatelju - uzalud se trudiš da nas ubediš da je DS prava stranka
džabe si kuckao onoliki tekst

Natalija

pre 13 godina

U istoriji Srbije nije bilo korumpiranije stranke od DS-a!

Toj ekipi treba zabraniti da se bave politikom ne zato što su nas pokrali, već zato što su vođeni ličnim interesima i željom da vladaju po svaku cenu upropastili možda jedinu šansu da ovoj zemlji stvarno krene posle pada Slobodana Miloševića. Nema više šta da se proda, nema više šta da se uloži, smeši nam se samo zaduživanje, bankrot i neviđena beda.

Na sledećim izborima ima da glasam za drvo javorovo ako treba, samo ne za DS. Vlast mora da se menja pa makar propali i postali planeta majmuna. U usprotnom, nema nam spasa. Nećemo preživeti još jedan mandat DS-a.

A ti Siniša slobodno idi iz zemlje, jer bi nam bilo mnogo bolje bez takvih kao što si ti ako si u stanju da glasaš za DS posle svega. Toma možda nije bolji od Tadića ali sigurno nije ni gori!

DS je na vlasti već tri godine. Što nisu nešto uradili po pitanu maksija, luke beograd i ostalog? Zato što su lopine!

Demokrata sa pistaljkom

pre 13 godina

Nikada, ni 9.3.1991, ni 24.12.1996, ni dok sam se setao i duvao u pistaljke i lupao u serpe i lonce i gutao suzavac, a ni 5.10.2000, nisam verovao da cu ovo da napisem:
BANKAR JE BIO BOLJI OD VAS!!!

iv@n

pre 13 godina

Najbolje za Srbiju bi bilo da se momentalno raspisu izbori i na vlast dodje SNS-DSS(bez NS i ostalih stetocina). Koliko god mislite da nisu dobri, bilo bi nam bolje. Od ovih ne postoje gori. Kod Kostunice je rast proizvodnje bio 6% godisnje, a od Tadica umesto 200.000 radnih mesta, dobili smo 400.000 otkaza i + najavljuju jos 200.000 za ovu godinu. Strasno! I koliko god da ste protiv njih, bolje je bilo, i to svi znate...dinar je bio jaci, a sve je bilo u proseku 40% jeftinije.

Sve cu uraditi samo da ostanem na vlasti!

pre 13 godina

A zasto za sve ove godine svog mandata nisi iskorenio korupciju SPOSOBNI COVECE?!!! Da nisu i za to krivi "ekonomska kriza", ratovi i neke "prethodne" decenije? Samo prebacujete odgovornost na druge i trazite krivca. Nesposobna vlast je unistila sve sto Sloba i Mira nisu. Sram da vas bude! Ne znam za koga cu da glasam, ali za Vasu stranku sigurno necu, kao ni za SNS, SPS i ostale. Svi ste isti!!!! SVI!

Sava Drugi

pre 13 godina

Ako ne smeniš Acu Vlahovića i ne kazniš sve koji su u Aferi Novi DOM zaradili 10 miliona EVRA za jedan dan, glasaću za Aleksandra Vučića. Plavi, beli, žuti, crveni... nema razlike.

Saša

pre 13 godina

Sada kada smo dovedeni do prosjačkog štapa, svi su generali pred predajom. Kako vas nije stid ljudskog roda, vaših komšija, prijatelja, poznanika...svoje zemlje za koju ste odgovorni. Od ustoličenja komunističko-socijalističkog društva, 70-tak godina unazad samo prepisujete u magarećoj klupi. Vaša gramzivost i materijalizam nemaju granica i zato jesmo decenijama u getu siromaštva. Sada okrećete leđa jedni drugima, i pripisujete neuspeh drugoj strani. Da li smo mi najveći krivci što ste vi političari nesposobni da brinete o državi?! Hoćete li možda da nas šaljete na radne akcije uz jedan obrok dnevno i uz pesmu ½da nam živi rad½? Niko se više neće žrtvovati za ovakvu vlast i državu koja ih je pod vašim vođstvom dovela do ruba opstanka. Sami ćemo se između sebe jesti, ali pre toga ćemo vas sve do jednog pojesti, za predjelo. Nema te stranke koja će spasiti Srbiju jer niko u ovoj zemlji nije dorastao životu, poštenju, samospoznaji, samilosti i drugim vrednostima koje su temelj svih normalnih i stabinih država.

pseudonim

pre 13 godina

Sta ovaj hajduk izvodi sa svojim komentarima? Toboz on je pogodjen i njegov zivot je unisten od proteklih izbora. Ma da. Kao da ne moze niko da prizna da 90% ljudi koji sad cita ovaj sajt je u sasvim zavidnom nivou u odnosu na veliki broj gladnih i siromasnih, koji se ne bune ni na koga i nisu prirodni hejteri, niti traze povod da pljuju nekoga, vec traze nacin da prezive! Zato hejteri - bug off

dana

pre 13 godina

- zar nismo izasli iz krize?
- zar nas kriza nije zaobisla ?
- dobri si su ti ovi pokreti rukama, koji psiholoski-podsvesno (iz tvog komunikacija treninga) treba nas da ubede marketinski da ti je stalo, da se boris i si autoritet. Ali malo kasno.
I kako se kaze :" Dela govore, ne reci!"

Dragan BL

pre 13 godina

Dok ti pricas sa Jadrankom Kosor o BOLJOJ saradnji, oni su izglasali zakon kako da stanove koji su uzeti od Srba daju svojim ljudima. A ti? Prazne price...bla bla bla. E moj Borise, neka ti je na dusu svo srpsko unistavanje za vreme tvog vladanja.
Lepo otpeva Bora Corba:
Drugima stavili amove
Sebi sagradili hramove.

nekad demokrata, više ne

pre 13 godina

gde piše da ste vi demokrate bogom dani da i dalje vodite zemlju? zašto stalno apostrofirate da ste nezamenjivi? zašto ne suzbijate korupciju koja uništava sve što vredi u ovoj zemlji? kako ne shvatate da je svaki dinar koji se uzme nezakonski i nepravedno zapravo otet nekome? da bi napravili svoj višak, drugima pravite manjak. zato smo sve siromašniji, raslojeniji.

kad će jedan konkretan govor od Vas? nešto novo, odlučeno pa sprovedeno? da nema pritisaka od EU, ne verujem da bi ste hteli da menjate ama baš ništa. nama je EU veći prijatelj od naše vlasti, ja to odgovorno tvrdim.

Srpski Kluni

pre 13 godina

sa tim pesnicama si trebao odavno udariti u sto , napraviti reda i medju svojima , i u drzavi , a posto si nisi kadar da budes vodja , molim te povuci se i povuci svoju "cirkus" ekipu sa scene ... good luck !

Pera

pre 13 godina

g.Tadiću glasao sam za vas, dva puta, i neću više nikada u mom životu. Za DS nisam nikad glasao, pre 2 decenije od vas je bio bolji SPO, posle 5.oktobra od vas je bio bolji G17+, sada su svi bolji od vas, i mislim da DS nema šanse da dobije ni 15% na izborima. Čovek zaista mora da bude blago retardiran da bi opet glasao za DS, i za vas, jer ste umesto reformi pokrali sve živo, a bogami ste se dobrano odužili svojim tajkunima koji su vam pomogli da svrgnete Koštnicu. Što više odlažate izbore to će vam rejting biti manji. Šta raji znači kandidatura za EU, pa Rumunija i Bugarska su u EU, pola domova ima nema kanalizaciju, 20% stanovništva im gladuje, mislite da će Srbija da procveta u EU? Ej moj g.Tadiću, pa u te vaše priče ne veruje ni moj automehaničar, a kamoli vodinstalater. Penzosi ionako glasau za SPS i Tomu, da će DS da se dobrano trezni posle narednih izbora.

Vladan R

pre 13 godina

Gospodin predsednik je zaboravio da spomene oba svetska rata i vekove pod Turcima. Kako ga samo nije sramota da se poziva na bilo koga. Za deset godina su ispoklanjali ono sto se gradilo punih pedeset. I ni sav taj novac nije bio dovoljan da podmiri njihovu alavost, nego su se jos i zaduzili preko dvadeset milijardi evra. Katastrofalnom privatizacijom prepolovili broj zaposlenih koji stvaraju a utrostrucili parazitsku administraciju zaposljavajuci partiske poslusnike i siru rodbinu. Pri tom u okviru povecanja administracije osnovali ko zna koliko agencija sa enormnim platama. I sad nesto kobajagi priznaju da nisu ispunili ocekvinja. Pa ce kobajagi da sve to nadoknade za narednih nekoliko meseci. Hoce ali samo prividno. Troseci novac od Telekoma, kojeg u nedostatku relnog izvora prihoda u panici zele posto poto da prodaju, pokusace ponovo da nas prevedu zedne preko vode, tj da nas prevare da im damo jos cetiri godine, kako bi u potpunosti zavrsili unistavanje Srbije.

Ана

pre 13 godina

Важно је да сте повећали криминал и богатство тајкуна а за плате и за незапосленост баш вас брига. Ионако ћете становништво да потрујете са ГМ храном.

Jovke

pre 13 godina

tuzno bogami ....zasto ovaj covek govori stalno sto nam je svima jasno, jebote godinama se ponasa prema narodu ko da smo retardirani .... pa Vi i vasa ekipa je izabrana da resava probleme!! a ne da nam objasnjava situaciju i da se pravda sa kojekakvim budalastinama .... Tadicu , ekipo ...go go go !!!

Dzoni

pre 13 godina

@Milena
Poenta je sto ovo nije svetska kriza kako vole nasi da pricaju da bi izbegli sustinu ,sve zemlje van evrope i one u evropi koje nisu vezane za EU imaju visoki privredni rast jer im privreda nije zasnovana na dugovima koji su stigli na vrata EU zemalja i njihovih satelita,problem je sto su te evropske zemlje svoje dugove iskoristile dobro a mi smo upali u dugove za kratko vreme a da nista zivo uradjeno nije vec su sve pare pokradene a proizvodnja zatvorena i dosli smo do zemlje BEZ IKAKVE perspsektive usli u EU ili ne usli.

MZ

pre 13 godina

Dokle više "Za sve je kriva neka prethodna politika" vladate skoro koliko i oni. Nisu mi jasni ljudi koji samo žele da vam vide leđa, ja mislim da svi trebate da odgovarate, za krađe, prevare, mita... ako niste u toj priči onda za to što ih niste sprečili, ili kaznili.
Postoji li za ove političare neki zakon sem onog njihovog "narod će to kazniti na izborima" to nije dovoljno.

rade

pre 13 godina

Da se ja pitam (ali nažalost se ne pitam) ti, svi tvoji drugari, savetnici, stranačke kolege , koalicioni saveznici (koji se sada posipaju pepelom i glume nevinašca) bi se šetale sa tablom oko vrata po centrima svih gradova gde bi vas ljudi gađali trulim jajima, crvljivim paradajizom i ostalim trulim povrćem kao u doba srednjeg veka a sva imovina bi vam bila oduzeta pa se školujte u ovom i ovakvom prosvetnom sistemu ako uopšte budete mogli sebi da priuštite. Oterali ste sve iz ove zemlje što je valjalo i što je moglo da dovede do boljitka, lagali ste tada, lažete sada a lagaćete i u budućnosti. Ljude ste napunili nesigurnošću, nemaštinom, strahom od gladi dok ste vi jeli kavijar i pili šampanjac. Dozvolili ste raznim Miškovićima, Bekoima, Kostićima, Subotićima, Drakulićima i ostaloj poslovnoj ******** da se toliko obogati da nemate hrabrosti da im se suprostavite jer vas drže u šaci. ******

ivan

pre 13 godina

stvarno do kada vise ovi koji Tadicu pisu tekstove da prestanu da nas sve prave ludima.kaze nece o populizmu a velica ogranicenje cene hleba. Kaze pricajte istinu, a onda kaze ne izbori pre odluke EU...

Da li stvarno svi misle da se kopcamo ma ledjima?

TR

pre 13 godina

Vi ste predsednice zasluzili zesci samar jer narod nikada vise nije oboleo nego otkad ste vi dosli na vlast i vasa vlada. Narod je vec poludeo jer ne zna kako da se izbori s krvnickim nametima koje nam namecete. I vi sada pricate tu neke price za malu decu kojoj ni klinci ne bi poverovali. Koliko su nam strane drzave dale, koliko smo prodali pa opet smo na dnu ambisa. LOPOVI!!!

zulumcar

pre 13 godina

TAJKUNI KORUMPIRANI POLITICARI KRADJE U JAVNIM PREDUZECIMA NOVI I NOVI NAMETI AGENCIJE ZA KOJESTA PAD STANDARDA ITD ITD NOVA KOLA I DZIPOVI ZA POLICIJU NOVI AVIJON ZA VLADU CENE U SKUPSTINSKOM RESTORANU PLATE POSLANIKA I TI COVECE MISLIS DA CU PONOVO DA GLASAM ZA TEBE ???????? PA NISAM UMNO POREMECEN

bgsale

pre 13 godina

Kazete da je vreme da se preduzmu bolni rezovi i mere. Pa sta ste cekali do sada. Verovatno od silnih kolubara i drugih malverzacija niste imali vremena da se pozabavite bolnim merama. Ali samo da vam kazem da je nama za sve ovo vreme dok ste vi na vlasti bilo bolno. Gospodine Tadicu, na svim izborima do sada ste vi i vasa stranka dobijali moj glas. Ovaj put NE. Zlo je da poredim vreme Milosevica sa ovim vasim, ali za vecinu naroda brige oko elementarnih egzistencijalnih potreba su tada bile manje. Razorili ste ovu zemlju, pokrali i unistili. Pokradene su stotine firmi, namesteno hiljade tendera i nista. Nasa politicko privredna elita i dalje iskazuje izuzetne rezultate a narod i dalje gladuje. Milosevic je bio na vlasti 10 godina, a vi ste vec 11, i nista. Jad i beda, prazne price. Ovaj put nas necete prevariti. Sram vas sve bilo.

Kraljevčanin

pre 13 godina

Nijedno naše očekivanje nisi ispunio ali kad pogledaš džepove najbližih saradnika i vlasnika ove države - njih si ispunio da sve preliva. Kandidatura pa izbori - KOGA VIŠE BRIGA I ZA JEDNO I ZA DRUGO - *******

Alergicni Valjevac

pre 13 godina

Godine i godine su pred nama ispunicete sigurno.cccc Stvarno vise nemam pojma sta su reforme ? Da nije to sto 29 god a nemam posao,nemam zdrastveno osiguranje ili sto placamo akcize 45din na 1l gorivo ,sto nam namecete pretplatu za rts,porezu na kucnog ljubimca,na dvoriste,svrstavate kombi vozila u luksuz,godisnja reg traktora,dva tehnicka pregleda za automobile. . .

sneza

pre 13 godina

A da. Jos nesto. Republika Srbija plaća stan u Parizu Zorici Tomić, ko zna koliko hiljada evra, a gledamo porodice koje nemaju šta da jedu. Bukvalno. Npr ona porodica iz Vranja ili ona majka što ima četvoro bolesne dece.

Будала шетала

pre 13 godina

``Tadić: Nismo ispunili očekivanja``
Него, зашто сте оно бунили народ против Милошевића? Да би нам ово после 10 година рекли! ** БРАВО!

vas bivsi glasac

pre 13 godina

A da li vam je mozda palo na pamet g-dine predsednice da zbog toga podnesete ostavku !? Ili biste mozda jos jednu sansu da vam damo, jos cetiri godine !? Na zalost nemamo sedam zivota, samo ovaj jedan jedini koji ste u velikoj meri upropastili. ***** Na zalost posledice vase vladavine su kao radijacija, osecacemo ih jos dugi niz godina. Ono sto sigurno znam to je da nikad vise u zivotu svome necu zaokruziti DS iako sam to gotovo 20 godina cinio. Aufidersein !!!

VUCKO

pre 13 godina

zar vi g. predsednice zaista verujete u ovo sto pricate?
iza sebe imate sistem koji kvari ljude , sistem u kome nista nije promenjeno u odnosu na godine vladavine sps-a.oko sebe imate samo vasu stranku koja sa demokratijom nema dodirnih tacaka . ispred sebe imate ljude koji se stide umesto vas dok slusaju prazne price.
prava steta

Nislija

pre 13 godina

Kriza je u mnogim zemljama sveta prosla, a kod nas je ekonomska kriza i dalje jedini krivac za uzasno lose rezultate vlade koji su bili i pre krize. Sramota je koristiti takve izgovore.

reptil

pre 13 godina

gospodine predsednice,ja bih bio precizniji,vi niste ispunili obecanja koja ste dali gradjanima ove zemlje.ni jednog momenta se niste iskreno potrudili,niti dali sve od sebe vi i vasa ekipa da ih ispunite,da nama i nasoj deci bude bolje.u naprednim drzavama se nikad nije cenilo sta ste obecali,cenilo se samo sta ste uradili.a uradili ste to da su kradja,korupcija,nepotizam,kriminal,tajkuni,beda,siromastvo,odsustvo elementarnog morala,postali glavni parametri zivota u ovoj jadnoj zemlji,i bez ikakvih naznaka da ce nama sutra biti bolje.vasa obecanja,po meni,predstavljaju jednu obicnu sprdnju sa narodom,sada vidim da nista niste obecavali da bi nesto iskreno promenili,nego jednostavno,to lepo zvuci narod to voli da cuje, one floskule o evropskoj uniji, boljem standardu,uvazavanje radnika,socijalna pravda,vladavina prava, moralna i pravna odgovornost vas koji ste na vlasti.da li sam nesto pogresio,slagao?e zbog toga gospodine predsednice,zbog vas licno,zbog onih koji su u vasoj stranci i koji vladaju,zbog vasih koalicionih partnera,zbog onih koji sa druge strane cekaju da vi odete pa da oni dodju na vlast a zovu se "kao opozicija",zbog svih onih politicara koji dvadeset godina isisavaju i poslednji atom zivota u ovoj zemlji i vrte se samo u krug,e zbog svega toga gospodine predsednice,za mene su izbori u ovoj jadnoj zemlji zavrseni,i svako onaj ko bude glasao bice prevaren i pre nego sto uzme olovku u ruke.a vama se iskreno izvinjavam sto ste mi uzalud potrosili deset godina zivota i sto tesko zivim.

zelko

pre 13 godina

Ehh...dovoljan je samo uzdah!
unistili ste srbiju a kukali smo na SPS...ne znam za koga bih i glasao sve same golje!Zapamtite nismo retardi da nam pricate sarene laze!
Cak vise nema ni nornalnog programa na tv-u,sta ste sve dozvolili...

Mile

pre 13 godina

Tadija nam se malo preigrao....psihologija nas uci kako da volimo jedni druge...i to smo shvatili...al ekonomija je ta koja nam pruza realnu sliku da li zivimo bolje ili gore. Mislim da je doslo vreme da Tadija sjase s nase grbace.

Bando

pre 13 godina

Jednostavno, vase izjave vise ne izazivaju mucninu i gadjenje, vec pocinju da bole. Toliko smo i kao drzava i kao narod srozani i moralno i materijalno i u svakom drugom smislu, da ne znam da li smo u stanju da se oporavimo, da li je ta granica sa koje nema povratka predjena?! Siromastvo, nezaposlenost i ono sto najvise od svega boli: beznadje i osecaj izneverenosti.
Neka vam je na cast, vama i vasim punim dzepovima!

Verica

pre 13 godina

Veoma mi je zao naroda koji ispastaju zbog pogresnih politicara.........mnogi mi smo u toj korpici............svima zelim srecnu buducnost!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jelesije zemljoradnik

pre 13 godina

Kod nas je stalno "necemo ovo dok ne dodje ono" eh pusta vlast kada se osladi onda ima hiljadu izgovora. Ko pita narod kako mu je sto vi niste ispunili ocekivanja, Vi Vasa jeste narodu kako bude.

vlada

pre 13 godina

A sta je sa odgovornim vodjenjem politike kada su u pitanju firme koje su imale veliki uspeh,pa ste im smenili rukovodstvo koje je sjajno poslovalo,da bi ste postavili stranacke ljude,koji unistavavaju firme,i prebacuju novac vladi na poklon.Npr: Agencija za lekove !Bila je istinski lider do pre par godina,a od kada ste postavili novu direktorku,niti radi kako treba,niti su ljudi zadovoljni.A ona vam poklanja agencijski novac.Gde to jo ima.I predsednik prica o odgovornom vodjenju politike i ekonomije ...

aleksandar

pre 13 godina

stvarno niste ispunili ocekivanja???
ja sam mislio da jeste...
vazno je da udjemo u eu,i to puzeci,na kolenima,
goli i pognutih glava...
a u kojim granicama?
ma nije ni to bitno...

simboliko

pre 13 godina

Nije ovde samo reč o platama nego i o nezaposlenosti, moranju da budeš partijski čovek i samo lošim stvarima iz komunističkog sistema. I kad dodaš samo loše iz kapitalističkog dobiješ jedno veliko NIŠTA.

šiler

pre 13 godina

Samo priče, priča, priča i misli da su svi drigi ispod njega velike budale. Zašto ne kaže koliku platu imaju direktori u javnim službana i šta bi se desilo da nema javnih kuhinja (koliko bi ljudi u Srbiji umrlo od gladi?).Njegova se demokratija svodi na to da neko ima 3.500 evra a neko 5 do 10 hiljada dinara. SRAMOTA

Uzas!

pre 13 godina

http://www.blic.rs/Strip/1092/Marko-Somborac Prodala se vlast tajkunima, korupciju ne moze vec godinama da iskoreni ili svede na minimum makar, a krive opet ratove, ekonomsku krizu i prethodne vlastodrsce. Ovo vise ni deca u prvom razredu osnovne ne bi slusala. Toliko glupa i nesposobna vladavina, da je apsurdno davati bilo kakve komentare, a sve se moze kad se hoce i to u vrlo kratkom roku!! Daleka vam svima lepa kuca, ja cu da glasam za SPO!

Aleksandar

pre 13 godina

Gospodine predsednice gospodine Tadicu vi ste uman covek puno nas je polagalo nadu bas u vas i vasu stranku. I u najgoroj situaciji vi mora da budete ta osoba koja ce dati neki optimizam a ne da pricate kako niste ispunili ocekivanja trudite se nemojte sada da placete i pravite bolne face, kako je nama kad jedan precednik kaze da su sve pokusali a nama je sve gore . Zar ne bi bilo postenije raspisati izbore mada nema vise pametnih politicara, a nama treba jedan dobar agronom sa fakultetom i poznavanja trzista i da pokrene jedinu stvar koja nam je ostala da ne budemo gladni a to je nasa dedovina na selu jedina stvar koju jos niste uspeli da privatizujete. Sjasi murta da uzjasi kurta e moj Srbine !!!!

zoran za

pre 13 godina

Kapetan koji iako nije nasukao brod, ali bez uredjaja za navigaciju luta morem, mora prepustiti kormilo drugom dok ne nasuče brod.ŠTA SMO ČEKALI DO SADA AKO SMO VIDELI DA NISMO ISPUNILI OČEKIVANJA SOPSTVENOG NARODA, EVROPE I BUDUĆNOSTI NAŠE DECE.SADA JE VEĆ KASNO ZA SVE...IZBORI SU SVE BLIŽI.NAROD NIJE VIŠE GLUP, PAMTI SVE.KADA SAM JA, KOJI SAM VAM UVEK OPRAŠTAO SVE I 20 GODINA GLASAO ZA VAS, ODLUČIO DA NE GLASAM VIŠE ZA NIKOGA, KAKO ĆE ONAJ KOJI NE DELI VAŠA PROGRAMSKA NAČELA NITI ZNA ŠTA JE TO DA GLASATI ZA VAS!

Jevrosimovic Boban

pre 13 godina

E pa Gospodine Predsednice za ove recene stvari neko bi trebao da odgovara, zar ne? Analizirajte bolje ko jeste a nije hteo ili umeo bolje da radi i ministruje pa dajte imena i rezultate! Ove soc-komunisticke parole smo valjda prevazisli? Nemojte molim Vas "objektivne okolnosti i subjektivne slabosti" ste valjda izbrisali jos iz vremena Samoupravljanja... Mirko Vam je cujemo prehladjen, bolestan pa dajte skuvajte mu caj i neka popije neki Aspirin vise, da kaze covek sta ima ili sta ste mu napisali pa sto rece Kesic "ajmo, fajront Republika, gasi svetla i beste dalje dok vas noge nose od politike i ponizavanja nas normalnih gradjana!!! Sram Vas bilo!

Vuja

pre 13 godina

Da ste manje krali a više radili za ovaj narod ispunili bi očekivanja, Đinđić je za vreme njegove vladavine imao 3-4 afere i to je poizbacivao ljude iz vlade zbog tih afera,a vi 3-4 afere napravite za sat vremena i niko za to neodgovara,sada ste se setili pred izbore da se kajate,vi ste vašu šansu prokockali,ovaj narod da je pametan pa da bojkotuje sve stranke da se gospoda malo opamete da im dodje iz dupeta u glavu i da shvate da su oni to zbog naroda,a ne da bi sebi punili dzepove i da salju svoju decu preko u privatne skole,dok ovde deca nemaju para za studiranje.

Vladan

pre 13 godina

uuuuffffffffff...procitah sve komentare, a puno ih bilo...i ama ni jedan u korist predsedniku!!!
To mi daje NADU da cemo mozda ipak uspeti uraditi nesto u ovaj zemlji koja je bliza potpunoj propasti mo ikad!!!

Necu gubiti vreme u objasnjavanju sto smo jednom nogom u grobu. Vidim da je vecini jasno da je to zbog zlocinacke sprege vlasti og 1989-te sa tajkunima (koji pod njima i nastadose) pa do danas. Sve sto je u ovoj zemlji vredelo ova zlocinacka bratija pokrade i rastoci...i dovede nas u nevidjenu bedu i nemastinu, u poziciju beznadja!!!

Da mora da odu nema dileme, ali ko da dodje umesto njih, verujem da je pitanje koje muci vecininu nas vec duze vreme. Na zalost ne mislim da je resenje i jedna partija na danasnjoj sceni, svi su vec bili vidjeni i nista dobro nam nisu doneli, zato i jesmo na dnu u svakom pogledu...

Ali to nije razlog da ostavimo lopove na vlasti. Vremena za cekanje vise nema, uludo smo izgubili vise od 20g i tome mora doci kraj!!! Treba sto pre izaci na ulicu, tako smo ih doveli, tako i da ih skinemo!!! Izadjimo u sto vecem broju sutra u 17h na Trg i urucimo im otkaz!!! Neka mirni, masovni protesti krenu, a neke stvari ce se, nadam se resavati u hodu...Dovescemo, daj Boze, nove, bolje ljude na vlast. Koji ce urediti drzavu i institucije i uruciti svim politicarima i tajkunima od 89. do danas poziv na sud. Da objasne kako su zaradili svoje bogatstvo...ali tu legalnog objasnjenja u ogromnoj vecini slucajeva nema...A onda kazne, po zakonu, evropskom, americkom, bilo kom. Za pokradene milijarde svuda bi im sledovale decenijske robije i konfiskacija imovine gde god bila!!! Istorijska pravda, uvodjenje pravne drzave na velika vrata i poruka svims da se sa sudbinom drzave i naroda niko ne sme i ne moze igrati!!!!

Samo tako mozemo doci do kapitala neophodnog za spas drzave i naroda u narednih par godina, dok novi ekonomski program, zasnovan na povecanju proizvodnje i expresnom privlacenju respektsbilnih stranih kompanija u Srbiju ne pocetne da daje opipljive rezultate...ako to ne uradimo, ne vidim kako cemo se izvuci!!!!

zelko

pre 13 godina

Ehh...dovoljan je samo uzdah!
unistili ste srbiju a kukali smo na SPS...ne znam za koga bih i glasao sve same golje!Zapamtite nismo retardi da nam pricate sarene laze!
Cak vise nema ni nornalnog programa na tv-u,sta ste sve dozvolili...

Amelie

pre 13 godina

Bolelo je ovaj narod i boli ga. Bolne mere prvo primenite na sebi i svojim primerom pokažite, pa ih onda sprovodite na gladnom narodu.

Mirko

pre 13 godina

Gedo, pitaj Kostunicu, pod njim je rast proizvodnje bio 6% godisnje (i pored Kolubare i dva puta manjeg zaduzivanja) pod tobom pad od 20% i potpuna stagnacija, umesto da se prenemazes.

Siniša

pre 13 godina

Polako tzv. naprednjaci i ostali željni vlasti-love...šta se ložite...ili tako morate da pljujete kako bi vas gazda nagradio-pohvalio(ko ima najviše pluseva za pljuvanje dobije nagradu...).
Ja vam predlažem jedan mali test, pa ako prođete dobićete 90% glasova na sledećim izborima, naravno i ja ću da glasam za vas, zaboraviću sve gluposti i nesposobnost Nikolića, Vučića i ekipe, i Velju, Kariće i Vulina ću da podržim(iako mi se želudac prevrće kad im ime spomenem)...Inače kada već spominjem Velju, Kariće i Vulina, moram da vam pojasnim zbog čega ih je prihvatio Nikolić, naravno njihovi glasovi su minorni, a pored finansija oni su tu da bi nekako bolje svarili Nikolić i Vučića - samo da znate ,,u zemlji slepih jednooki čovek je Kralj, ali on i dalje ima samo jedno oko''.
Da se vratim na test, šta treba da uradi opozicija, 16.04. umesto da pričate prazne priče o izborima, koje smo čuli hiljadu puta, zahtevajte sledeće:
1. Da ,,Delta Maxi'' odmah isplati sve dobavljače,
2. Da anti-monopolska komisija kazni ,,Delta Maxi'' zbog monopolskog ponašanja i izda nalog za prodaju trgovinskih objekata do procenta dozvoljenog zakonom,
3. Da se izvade iz fioka predmeti i po hitnom postupku ispitaju sve zloupotrebe prilikom preuzimanja akcija u slučaju: ,,Novosti'', ,,Luka Beograd'', ,,C Market'' i ,,Knjaz Miloš''.
Naravno, ima mnogo zahteva koje bi trebalo staviti na papir, ali za početak ovo je sasvim dovoljno.
Rok za ispunjenje ovi zahteva je 30 dana, nakon toga će biti blokirane sve ove kompanije i nadležne institucije do isponjenja zahteva.
Vidite da test nije težak, to je ono oko ćega se svi slažemo, mislim na nas obične smrtnike...
Verovatno ste provalili koga treba testirati na ovaj način, ne narod, svi smo za, već opozicione lidere...
Ako opozicioni lideri polože ovaj test kvalifikovali su se da vode državu, a ne da nam pričaju bajke kako će sve to oni uraditi kad se dokopaju fotelja, od toga nema ništa, dosta su nas lagali, neka urade to preizbora, znači ODMAH.
E' tu nastaje problem, kako ići protiv gazde, finansijera, oni ne smeju ni da ih spomenu, a kamoli da krenu na njih...
Tadić je mlitavo pokušao da se tajkunima suprostavi i odmah su našli novu ekipu, a zamislite šta bi bilo da im se ozbiljno suprostavio...
To su stvari zbog kojih sam razočaran u ovu vlast, za koju sam glasao, još je gore kad se vidi ko je opozicija...katastrofa.
Naravno, treba biti objektivan, nije tačno da Tadić i DS nisu ništa uradili i da je sve što su uradili loše... u javnim preduzećima, gde je iz DS postavljen direktor, napravljene su velike uštede, povećan je prihod...većina ministara su dobro radili, doneti su reformski zakoni...naravno, nije tačno da je ovolika stopa nezaposlenosti krivica ove Vlade, da su mnoga preduzeća propala zbog ove Vlade, da je lošu privatizaciju uradila ova Vlada(nisu ništa ni prodali, jer je predhodno sve prodao Koštunica)...ova Vlada nije imala afere...Ekonomska kriza je pogodila sve zemlje, to je činjenica, a najviše su stradale one sa slabom privredom...sistem se održavao dok smo prodavali preduzeća, sada je sve došlo na naplatu.
Međutim, sve dobre stvari, koje je DS uradila, padaju u vodu kada znamo da mnogo ljudi nema posao, da su plate male, a sve poskupljuje...
Situacija je vrlo ozbiljna i spravom smo svi zabrinuti, jer su alternativa ovoj Vladi još gori, ma mnogo gori...
Ako pobedi opozicija na izborima(zamislite tu Vladu sa Nikolićem, Vučićem, Veljom, Milankom, Vulinom...užas, od toliko pametnih i sposobnih ljudi u Srbiji mi izaberemo najgore, kao da smo ukleti), ja pakujem kofere, nemam više snage da se borim sa lopovima i ološem...dugo ova agonija traje...da kradem, kao oni, ne znam, da se učlanjujem u stranke i radim kako mi lider stranke zapoveda, a mi kao idioti klimamo glavom - neću...
Ja vam tvrdim da je DS najozbiljnija stranka, sa mnogo poštenih, sposobnih i stručnih ljudi...i kad oni nisu uspeli da izvedu zemlju iz krize i integrišu u EU - ne može ni jedna politička stranka, a naročito ovi iz opozicije - koji se kaniduju...Sve ih odlično poznajemo, 20 godina nas uništavaju, pljačkaju, guraju u ratove...sa celim svetom su nas zavadili, svaki dan menjaju stavove, politiku, više ni oni sami ne znaju šta hoće, mislim znaju - da se dokopaju vlasti-love...

Шумадинац

pre 13 godina

Беже од Избора, ко ђаво од крста!
Задњих 10 година су НАЈГОРЕ године које су задесиле Србију! Дефинитивно сте нам угасили сваку наду, али и не одустајете са обманама, још нас правите лудима!
УНИШТЕНИ СМО, Народе мој, беж'те ако имате где, од ових .....

pseudonim

pre 13 godina

Sta ovaj hajduk izvodi sa svojim komentarima? Toboz on je pogodjen i njegov zivot je unisten od proteklih izbora. Ma da. Kao da ne moze niko da prizna da 90% ljudi koji sad cita ovaj sajt je u sasvim zavidnom nivou u odnosu na veliki broj gladnih i siromasnih, koji se ne bune ni na koga i nisu prirodni hejteri, niti traze povod da pljuju nekoga, vec traze nacin da prezive! Zato hejteri - bug off

Nikola Dumitraskovic

pre 13 godina

To je prava poruka.Bez teskoca nema reforme.Ali Predsednice svi u DS gde god da su moraju da se zamisle nad ovim poruka.I stalna kontrola rada posebno nizih funkcionera.A posebno nasih neizbeznih koalicionih partnera.Bez kojih (narod je glasao tako) nema vlade.Mora energicnije i direktnije sa onima koji nemogu ili iz svojih razloga nece da rade u korist drzave i naroda i svojih uducih potomaka.
Predsednice ubi nas birokratija na svakom mestu gde god mogu oni nas diskredituju, cuvajuciu svoje pozicije. Kod lekara lekar 15.minuta za kontrolu a na salter trio puta tako i svaki put i svugde takoa......

Brianstorm

pre 13 godina

Ova zemlja je zahvaljujuci Tadicu potpuno unistena, i u narednim godinama bez obzira ko bude na vlasti, a verovatno ce biti DS, nama nema boljitka, niti ce ga ikad biti, jer kad je nesto unisteno, to je unisteno. Mi padamo u mrak svakim danom sve dublje, ako to uopste moze dublje. Jedino neki svetski rat moze da nas ozivi (pod uslovom da nas ne satre). Onaj ko kaze da nama ima spasa i vidi ovu zemlju normalnu u doglednoj buducnosti taj je ili neki politicar ili neko skroz lud. Ako je Milosevic poceo unistavanje, Tadic ga je definitivno dovrsio po najgorem mogucem scenariju! ******

hajduk

pre 13 godina

Dobro, ti si meni objasnio shto plate ne rastu, a sada ja tebi da objasnim zashto necu da glasam za tebe:

0. broj ljudi koji je ostao bez posla
1. postavio si deda mraza za premijera
2. uzurpirao si sve funkcije u drzavi
3. unistio si i ono sto je ostalo funkcionalno u ekonomiji
4. prosecna plata nije dovoljna ni za SOLO prosecan zivot
5. nijednu od brojnih afera nisi dovrsio - satelit, miladin.....
6. nijednu od novih afera nisi ispitao - kolubara, sajt od 25k evra ...
7. porezi na imovinu - samo jedna rec - bezobrazluk
8. legalizacija nelegalnih objekata - sta reci
9. bolne reforme o kojima pricas nisi ni poceo
10. zaduzivanje zemlje u cilju prezivljavanja umesto napretka
11. broj zaposlenih u privatizaciji
12. monopol, cene, cene

Shto se mene tiche bivshi profesore, ovo nisu rezultati, ovo je katastrofa, nezapamcena pljachka chak i u nashim hajduchkim srpskim okvirima. Kao vash bivshi simpatizer mogu reci da ste me totalno iznevereli.

nećete preći cenzus

pre 13 godina

Čoveče, ti više nemaš legimitet da budeš na vlasti. Narod te neće demokratija = narodna volja. Zloupotrebljavaš izborni zakon da bi što duže ostao na vlasti. Vlast si formirao zloupotrebljavajući predizborna obećanja u kojima si tvrdio da nam opasnost preti od snaga bivšeg režima sa kojima si potom stupio u koaliciju. Nemoj nikom više ništa objašnjavati jer si pročitan odavno. Ako imaš petlju onda raspiši izbore momentalno i podnesi ostavku na mesto predsednika. Tvojih mudrosti nam je dosta, do gladi su nas dovele!

EX demokrata 1

pre 13 godina

Ovako,nije moguce da narodu objasnite zasto nema para ili zasto je standard kakav jeste jer: vasi 'experti' su smislili da narodu i penzionerima zamrznu plate ali se nisu setili da zamrznu i davanja drzave kroz nabavke pa tako imamo godinama najvecu inflaciju u Evropi,preko 10%. Ti 'experti'su se isto tako setili da protiv odluke Ustavnog suda isplacuju milijardu mesecno preko plate za Srbe sa severa Kosova koji rae na drzavnim jaslama pa oni imaju prosecnu platu 750 evra na Kosovu,a koja je korist kda su ih vasi 'experti'oslobodili i PDV-a,pa drzava nema povrat od poreza. Vasi 'experti' sve dadose na politiku Kosova, a jasno je valjda danas da od toga nema nista,ili cete jos da se pravite da je to deo Srbije?
Za to vreme borne za Kosovo koju vodi nemusti Jeremic,izgubismo pola Srbije na jugu a ostali gradjani su dosli na ivicu bede!
Naravno,za sve je kriva 'svetska kriza' kako volite da kazete,ali ako pogledate samo bivse drzave SFRJ,oni tako lose perfomanse uopste nemaju,naprotiv,imaju mnogo bolje pozicije od nas,jel vam to nesto govori? Da li je dovoljno to sto mi danas posle 4 godine od osamostaljenja CG imamo za 150 evra manje plate nego oni,oni imaju kandidaturu,mi nemamo,oni nemaju inflaciju niti znaju sta je to,mi je imamo preko 10%,tamo plate i penzije nikada nisu zamrzavane,ovde vec 3 godine?
Kako je moguce uopste da EPS gde je prosek plata 66 000 dinara,da im vI dozvolite da nam povecaju cenu struje za 15%,a plate planirate da povecate za samo 2 ili 3% ??! Pa kako mislite da sirotinja u Srbiji isplati sve globe ?
Strajkovi? Povecali ste policiji 30% plate a nema dana da neko iz policije ne bude uhapsen jer su svi honorarno u mafiji?!
Dopustili ste da prosveta 2 meseca strajkuje zbog 8% povecanja,ne date im,mislite da je u pitanju nezahvalna stoka,koja se drznula da brani dnevnike po skolama te da se brani od ucenika koji biju nastavnike....to je vas rezultat i vasa zasluga !
Mnogo bi vremena trebalo da se nabroje sve gluposti tandema SPS-DS,i zato molim boga svaki dana da na prvim narednim izborima odete u dugovoecnu politicku istoriju, te da se nikada vise ne vratite na vlast!

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Zao mi je jer ti si mogao dobro da Srbiju prezentujes,ali rezultati su ti nistavni! Da,tvoji,jer si apsolutista,da ne kazem diktator,jer si sve uzurpirao,ti rukovodis!? Kakav premijer,kakva vlada? TI i samo ti!
Also,ti si kriv,ti i tvoja politika!
Druga je stvar sto nema alternative,sto su ovi u opoziciji NULA!
Moram da kazem,buducnost se losa! Jadna Srbija!

ppp

pre 13 godina

Tadić: Objasniti što ne rastu plate ! Objasniti gradjanima kako ste ih opljačkali ! Maši, maši, rukama...jeftini su vam ti trikovi, mislite da se izvučete preko grbače EU...treba njima da hrane još gladnih usta...nemilosredno ste pljačkali, do koske, pa treba da nam objasnite kako nam je loše.

Shole

pre 13 godina

ALO PREDSEDNIČE, PLATE SU REALNO DRASTIČNO MANJE A POŠTENIM LJUDIMA JE NEOBJAŠNJIVO KAKO DOK REALNA KUPOVNA MOĆ NAMA OPADA, MINISTAR KOJI JE DO JUČE BIO 6 GODINA NEZAPOSLEN, ODJEDNOM KUPUJE STAN OD 250 000 EURA. I JOŠ NAS BOLI ŠTO NAS DRŽITE ZA MENTALNO RETARDIRANE I VAŠIM IZJAVAMA VREĐATE ELEMENTARNU LJUDSKU INTELIGENCIJU.
PROSEČAN STANOVNIK SRBIJE

dragan

pre 13 godina

znaci posle izbore ides u pekare? ti mislis kao mi Gistro nismo odavde ma mojne te fore gosum tadic! nego ajde skokni 16 aprila na zurku bice uzbudljivo.

Dejan

pre 13 godina

Ovo zvuci ko Sloba samo upakovano u demokratski celofan sa masnicom. Mi smo u krizi, mi moramo da vucemo nepopularne poteze, mi moramo ovo mi moramo ono. Samo da mi predsednik objasni kako da je on to ocenio da je ovo od zemlje sto zovemo Srbijom blize EU kad je od dolaska ove koalicij na vlas poverenje i odnos prema EU na najnizim granicima do sada.
Filozofija je plemenita nauka ali ne treba preterano filozofirati predsednice.

Uzas!

pre 13 godina

http://www.blic.rs/Strip/1092/Marko-Somborac Prodala se vlast tajkunima, korupciju ne moze vec godinama da iskoreni ili svede na minimum makar, a krive opet ratove, ekonomsku krizu i prethodne vlastodrsce. Ovo vise ni deca u prvom razredu osnovne ne bi slusala. Toliko glupa i nesposobna vladavina, da je apsurdno davati bilo kakve komentare, a sve se moze kad se hoce i to u vrlo kratkom roku!! Daleka vam svima lepa kuca, ja cu da glasam za SPO!

LDP glasač

pre 13 godina

Pretpostavljam onda da regulisanje cene hleba nije populistička mera, i da nije populistička mera odlaganje izbora za kojima svi vape nakon kojekakvog uspeha kojim bi DS kupio, odnosno zadržao ono malo glasača što su im ostali verni.

Uostalom, njegovi izrazi lica na fotografijama u članku govore najviše o tome koliko stoji iza onoga što priča.

Objektivni

pre 13 godina

Gospodine Predsedniče,
Sloba mi je uzeo 10 godina, a Vi još nešto vrednije - nadu da će Srbija biti pristojna zemlja za život. Molim Vas da nas poštedite tih izjava kao da smo svi petogodišnjaci. Okružili ste se barabama i secikesama koji ama baš ništa ne znaju da rade osim da Vama podilaze. Što se moje porodice tiče neka Šaper piše 3 glasa manje za DS.

zolelole

pre 13 godina

Ova lagana prica o politickoj nestabilnosti,je lak uvod u formiranje postizborne koalicije sa naprednjacima,koja ce se narodu i EU objasniti kao neminovna cinjenica,bez koje ova zemlja ne moze dalje.Nista ovo nece da valja boga mi,ovo mi mirise na formiranje nacional socijalizma u Srbiji,a svi jako dobro znamo sta je to.

Student

pre 13 godina

"Srbija, kako je rekao, nikada nije bliža EU"
Evropa puca po savovima, pliva u dugovima - a on to iznosi kao najveci (odnosno jedini) uspeh trenutne vlade. Bravo.

zuki

pre 13 godina

Da, kako da nije SEK kriva za sve sto se desava u Srbiji...imali ste srecu sto se pojavila ili izmislila kriza u vreme vase vladavine, pa uvek imate iste izgovore...Japan je mnogo vise razoren u poslednjih nekoliko meseci pa su ljudi ucinili sve da se brze bolje oporave...Zasto ne reci ljudima da se u Srbiji mnogo krade i da je sve podcinjeno nekim VISIM politickim ciljevima...Da je borba za fotelju vise nego surova...Zar je resenje - otpustanje 300 000 ljudi ? Naravno da nije...Zar je resenje prodaja TELEKOMA...jedne od najacih firmi na ovom delu kontinenta...Gde se npr.Australijski novinari pitaju sa pravom: "Da li su SRBI lud narod kada prodaju TELEKOM, jedinu firmu koja na godisnjem nivou ubacuje nekoliko desetina miliona eura u budzet ?" I tako dalje i tako dalje...mogao bih ovako do sutra...Da imam bilo kakvu MOC - sve VAS politicare, koji se borite za iste ciljeve, od 1989.godine, od pametnog odvajanja Slovenije od Yuge - sve bih VAS proterao iz zemlje...Naravno u rusiju, tako da ne morate u zatvor....

Nikola

pre 13 godina

Ovakva interesna vlada nema snage da donese zakone koji su uslov za prjem u EU. Znači, izbori će biti tek po isteku punog mandata ove vlade.

beli orao

pre 13 godina

ne da niste ispunili ocekivanja nego ste ceo narod iz'ebali do koske...zbog vas nikada vise necu glasati jer smatram da to sto su vase vrhuske trivanova, kolundzija, ristic, milosavljevic, cvetkovic, dulic...

iv@n

pre 13 godina

Najbolje za Srbiju bi bilo da se momentalno raspisu izbori i na vlast dodje SNS-DSS(bez NS i ostalih stetocina). Koliko god mislite da nisu dobri, bilo bi nam bolje. Od ovih ne postoje gori. Kod Kostunice je rast proizvodnje bio 6% godisnje, a od Tadica umesto 200.000 radnih mesta, dobili smo 400.000 otkaza i + najavljuju jos 200.000 za ovu godinu. Strasno! I koliko god da ste protiv njih, bolje je bilo, i to svi znate...dinar je bio jaci, a sve je bilo u proseku 40% jeftinije.

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo na primeru poreza na imovinu bolne reforme , tako da nam se primanja ( i to samo u javnom sektoru povecavaju u jednocifrenom iznosu na godisnjem nivou 2 plus 3 plus jos mozda 3 %) a da se porezi povecavaju do 60 % ove godine i 600 % sledece godine tj posle izbora .

acinic

pre 13 godina

Naravno da niste ispunili ocekivanja gradjana. Ocekivanja tajfuna ste ispunili. Sa njima ste u sprezi spregnuti. Zato ce te da prsnete na izborima!Bar tako da vam se malo osvetimo.

DZoni

pre 13 godina

Zato jeste ispunili svoje dzepove!!A opet prazne lazne price o svetskoj krizi koja postoji samo u srbiji.NIgde u svetu nije bio ovoliki pad plata niti tolika inflacija niti toliko opadanje broja zaposlenih.Po 100 put dacu link IMF o tzv svetskoj krizi u srbiji i u drugim zemljama http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2010/02/weodata/weorept.aspx?sy=2009&ey=2010&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&c=213%2C223%2C924%2C922%2C942%2C534&s=NGDPD&grp=0&a=&pr.x=27&pr.y=9

Pametnome dosta...a od ove demagogije mi se odavno povraca.U srbiji sve propada samo njihovo bogatstvo raste geometriskom progresijom.

Dno

pre 13 godina

Ljudi, ja nisam verovao - jer je to praktično nemoguće - da može neko da bude gori od Koštunice. Kad ono, ne lezi vraže. Tadić je apsolutni pobednik, a posle njega izgleda ni trava ovde neće više rasti.

dragan

pre 13 godina

i jos nesto? zasto stalno zastrasujes javnost da te podsetim ovo ste rekli
"Srbija, kako je rekao, nikada nije bliža EU, ali nova politička nestabilnost ili promena strateškog opredeljena zemlje mogla bi da je udalji " znas koliko si postao ***** - ja znam da ovo b92 nece da objavi ali zaista toliko je providan da ga i seljak iz leskovca cita.
koliko samo sadasnja vlada srbije i gradonacelnik a da ne izostavim predsednika imaju na racunima od 2000 oni mi mogli da hrane srbiju do 2050, sramota.

tabasco pit

pre 13 godina

Sve je vise jasno da ova vlada, da DS, da sam Tadic nema kapacitet da vodi ekonomsku politiku Srbije...
Sve sto rade u ekonomskom smislu je katastrofalno pogresno...
Sve sto omisle da urade jednako je pogresno. Vrte se u krug i ne vide izlaz...

Ako je domet to sto su propisane cene hleba, sto ne propisu sve cene na trzistu? Kad bi tako mogla da se vodi ekonomska politika, SSSR bi danas dominirao svetom, a ne kapitalizam...

E moj prdedsednice, e moja DS, e moja Srbijo....

jeremija

pre 13 godina

prvo nam objasni zasto se tolike milijarde pokradose i jos se kradu od strane ljudi koji su na vlasti poslednjih godina. zar nisu mogle plate da se povecaju upravo od tih para?

Branko

pre 13 godina

Gospodine Tadiću nije tačno da niste ispunili očekivanja. Vi ste očekivanja tajkuna čak i premašili a za narod Vas ionako nikad nije bilo briga. Za priču da ste hteli ali eto niste mogli, možete naći sagovornike samo na u nekoj ludari. Samim pažljivim izborom Cvetka za premijera vi ste srbiji i njenim građanima zaboli nož u leđa. Cvetko se jedino moga pohvaliti time koliko je društvenih firmi "privatizovao" odnosno uništio (između ostalog učestvovao je i u privatizaciji jednog dela IPM "ZMAJ" Zemun a sa druge strane kupac su bile firme Darka Šarića) i koiliko je zaposlenih izbacio na ulicu sa pričom "demokrata" da će svi postati privatnici i da će lepo živeti. Sada kada su ti ljudi gladni usta su vam puna pričom kako ste imali dobre namere i da su svi krivi osim Vas, što nije istina jer Vi i Dinkić ste najveći krivci.

Maxim

pre 13 godina

Ne predsedniče.
Niste ispunili obećanja. Niste ispoštovali dogovor sa glasačima.
Niko nikakva očekivanja ne bi imao, da vi sami to niste obećali.

Nenad011

pre 13 godina

G-dine Predsednice, ne objasnjavate narodu zasto nije moguce podici plate. Objasnite zasto se pare i imovina/dedovina tako razbacuju i kradu.
Nije problem kada je porodica siromasna nego kada je otac narkoman pa prodaje bud zasto imovinu i trosi to malo para sto se ima.
G-dine Predsednice, u drzavi Srbiji ste Vi i Vlada otac narkoman!

Werner

pre 13 godina

Trebaju uspešni privrednici Šaper, Đilas i ostali da nam otkriju tajnu kako to da im biznis cveta u sred teške domaće i svetske ekonomske krize.

manje ili vece zlo

pre 13 godina

E moj Tadicu. Ni Saper vise ne moze da ti pomogne da probudis neko dobro, plemenito osecanje u narodu. Mada, kao da to vise bilo ko i ocekuje. Nazalost, sada su nam ocekivanja na najmanjoj meri-da izdrzimo. Bio si nam "manje zlo", a sad znam da nam je zlo. Jos kad vidim da pripremas teren za koaliciju sa drugim zlom (Tomom) jos mi je gore.

aramis011

pre 13 godina

slušati i čitati izjave ovog gospodina postaje sve teže i besmislenije....gomila fraza ... u najmanju ruku nedostojno funkciji koju obavlja i situaciji u kojoj je država..

sneza

pre 13 godina

Niste se ni potrudili da ispunite očekivanja. Kad gradjane ni ne primećujete. A ljudi više ni ne veruju u bolje sutra pored takve pozicije, ali i opozicije. Jadni mi. Postoje samo bogati, koji su postali još bogatiji i srednja klasa koja je postala teska sirotinja. A na TV-u svako veče u vestima gledamo razne glupe izjave, ljudi koji nisu kompetentni da budu na tim funkcijama. Uh

Demokrata sa pistaljkom

pre 13 godina

Nikada, ni 9.3.1991, ni 24.12.1996, ni dok sam se setao i duvao u pistaljke i lupao u serpe i lonce i gutao suzavac, a ni 5.10.2000, nisam verovao da cu ovo da napisem:
BANKAR JE BIO BOLJI OD VAS!!!

Sava Drugi

pre 13 godina

Ako ne smeniš Acu Vlahovića i ne kazniš sve koji su u Aferi Novi DOM zaradili 10 miliona EVRA za jedan dan, glasaću za Aleksandra Vučića. Plavi, beli, žuti, crveni... nema razlike.

Moravsky

pre 13 godina

"Građanima moramo da objasnimo zašto nije moguće povećati plate", rekao je Tadić

A pre toga nam molim vas vašim podanicima...objasnite poskupljenje struje,hleba......vazduha,vatre i svega što nas okružuje?

Mislim stvarno predsedniče!!!..Šta smo breee mi?..Budale?..pa ćete vi da nam "objasnite"

Btw.."svetska ekonomska kriza" : ) : )

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo te bolne reforme ( plate se povecavaju samo onima u javnom sektoru i to i njima u beznacajnim jednocifrenim procentima) a porezi na imovinu nam se povecavaju do 60 % ove godine , a 600 % sledece godine tj odmah posle izbora.

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Pa vidimo te bolne reforme ( plate se povecavaju samo onima u javnom sektoru i to i njima u beznacajnim jednocifrenim procentima) a porezi na imovinu nam se povecavaju do 60 % ove godine , a 600 % sledece godine tj odmah posle izbora.

Европска Србија

pre 13 godina

Србија се можда некако и приближава ЕУ,али то сигурно није твоја заслуга,јер ми нисмо испунили ниједан услов,већ је то зато што нам из ЕУ гледају кроз прсте и пуштају преко реда,да неби овде дошле на власт старе антиевропске снаге и тројански коњи који раде за рачун Руса.

Danijel

pre 13 godina

Gospodine predsedniče,da imate malo obraza i stida Vi bi odavno podneli neopozivu ostavku i raspisali opšte izbore na svim nivoima.Shvatite da Vas i vašu trivan-ekipu narod neće više na grbači!!!
Da,dobro sam rekao da Vi raspišete izbore,a ne onaj nesrećnik od premijera,pošto se on očigledno ne pita baš za ništa u ovoj državi.Veće bi koristi bilo da nam umesto premijera na sednicama Vlade stoji Vaša slika u premijerskoj fotelji.Bar bi uštedeli troškove oko izdržavanja još jednog parazita.

Emigrant

pre 13 godina

Milion komentara lose, strasno, najgora vlast itd a u stvari stvar je vrlo jednostavna, mi Srbi nikad nismo kaznili svoje vladare, sto izabrane(malo ih je bilo) sto rodjene kao takve, sto nametnute itd... Od Karadjordja do Karadjordjevica, Tita, Slobe i ovih koji nezasluzuju Ime da im se spomene...Greski su svi pravili milion, nijedan nas rat nije zaobisao, bolest,bedu, nerad, bezvlasca, pljacke, nacionalizacije, zlocine nad sopstvenim narodom, sve smo im oprostili, divili se nevidevsi da smo osudjeni na bedu, jad i cemer... Nijednog od njih nismo hapsili, pitali, sudili, vesali, zadavili! Kao ni njihove Ministre,Sluzbenike a u sustini saizvrsioce u zlodelima!!! Mnogima je Tito ostao upamcen kao Veliki vladar, sto verovatno i jeste i bio, ali zar mi zarad dobrih stvari koje je u Jugoslaviji uradio, greske trebalo oprostiti!? Ovi danasnji grobari Nacije koji niucemu nemogu da se mere ni sa jednim predhodnikom su zasluzili NARODNI SUD i presedan kaznu za nauk svim novim koji dodju...

dosta glumatanja

pre 13 godina

Kad budes objasnjavao narodu zasto nema para ne zaboravi balkanske i Prvi svetski rat.

Samo nemoj da se osvrces na most od 400 miliona (zato ce Djilas biti naslednik - od 100 na 400), na vakcine , na Bilbord na Serbian openu (pola miliona eura) itd

Za vas je ekonomska kriza pocela kad su Ameri naredili da uhapsite Sarica

Milena

pre 13 godina

@DZoni
Ako su već ovi na vlasti demagozi, nema potrebe da se i mi bavimo "štimovanjem rezultata" da bismo to dokazali. Zašto nisi izabrao nama bliže zemlje koje imaju veći pad GDP-a od Srbije?
Dakle, sa sajta IMF-a, koji si naveo, evo linka za CEE zemlje:
http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2010/02/weodata/weorept.aspx?sy=2008&ey=2010&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=54&pr1.y=10&c=914%2C946%2C963%2C962%2C918%2C943%2C960%2C964%2C939%2C968%2C944%2C942%2C967%2C941&s=NGDPD&grp=0&a=

Nije to naš glavni problem, najveći problem je sprega tajkuna, službe i vlasti. Kako to da niko nije pomenuo da smo jedna od retkih zemalja SEE u kojima nije omogućeno otvaranje dosijea, tačnije, na brzaka je donet neki "zakon" po kojem će to biti moguće 2071?! Bolesno društvo, totalno.

Naivčina

pre 13 godina

Ako nam lepo objasnite sigurno ćemo shvatiti. A ko će vama objasniti da ne može više da se krade iz ovako jadne države. Iz minusa se ne krade.

Sve cu uraditi samo da ostanem na vlasti!

pre 13 godina

A zasto za sve ove godine svog mandata nisi iskorenio korupciju SPOSOBNI COVECE?!!! Da nisu i za to krivi "ekonomska kriza", ratovi i neke "prethodne" decenije? Samo prebacujete odgovornost na druge i trazite krivca. Nesposobna vlast je unistila sve sto Sloba i Mira nisu. Sram da vas bude! Ne znam za koga cu da glasam, ali za Vasu stranku sigurno necu, kao ni za SNS, SPS i ostale. Svi ste isti!!!! SVI!

Mrkva

pre 13 godina

"Nismo ispunili očekivanja"
Građani ti to pričaju već par godina, ali s obzirom da si rešio da živiš u oblacima bez kompasa kao Slobo i izgubio si dodir sa realnošću, citirao bih Gojka Sisu: ********

laza

pre 13 godina

Hoce li posle ovog fijaska na vlasti da prime sadasnjeg predsednika da se vrati na svoj stari posao da predaje psihologiju u gimnaziji?

Saboter

pre 13 godina

"Tadic: Nismo ispunili ocekivanja"

Ne da ste ih ispunili, jos ste gori nego sto smo ocekivali.

Kuku nama kad ste vi i takvi bolji od ostalih. Besplatne obveznice za prodaju telekoma: Masno konopche i hoklica, za kuku ce sami da se snadjemo.

Djordje

pre 13 godina

Mnogo je obecavano zna se kada, puno nerealnih stvari i moglo bi se reci lazi. Zna se i zbog cega je to radjeno samo da bi se osvojila vlast, a posle ostalo na vlasti. Nista novo nisam rekao. Podseticu gradjane sta je sve nas aktuelni predsednik izjavljivao na pocetku ekonomske krize da je to sansa za Srbiju. Moram da kazem da u mom selu odakle sam dosao i seljak zna gde karika u lancu puca, ona najslabija u lancu. Njegova izjava je cista demagogija kao i sadasnje price. Clan sam DS, kada sam ovo u razgovoru sa nekim kolegama prokomentarisao ovu izjavu naseg predsednika dobio sam upozorenje bolje da cutim. Neznam dokle cemo cutati i gledati sopstveno zlo i propadanje? Sada isti ti koji su pricali jednu pricu sve nedace kao rezultat propustenog i sopstvenih gresaka i lazi prebacuju na spoljne faktore svetsku krizu i slicno. Sada svu paznju okecu prema priklucivanju Evropi. Treba podsetiti da smo u vreme istih i dobili i igubilu SSP. I nakraju ne trba zaboraviti da ni Evropi ni Rusiji ne trebaju prevaranti i lazovi jer su se u to vec do sada uverili. Strogo nas analiziraju jer i jedni i drugi imaju lose iskustvo i puno nam ne veruju. Poverenje se moze lako izgubiti, a tesko se moze posle steci i povratiti.

Aleksandar

pre 13 godina

Gospodine predsednice gospodine Tadicu vi ste uman covek puno nas je polagalo nadu bas u vas i vasu stranku. I u najgoroj situaciji vi mora da budete ta osoba koja ce dati neki optimizam a ne da pricate kako niste ispunili ocekivanja trudite se nemojte sada da placete i pravite bolne face, kako je nama kad jedan precednik kaze da su sve pokusali a nama je sve gore . Zar ne bi bilo postenije raspisati izbore mada nema vise pametnih politicara, a nama treba jedan dobar agronom sa fakultetom i poznavanja trzista i da pokrene jedinu stvar koja nam je ostala da ne budemo gladni a to je nasa dedovina na selu jedina stvar koju jos niste uspeli da privatizujete. Sjasi murta da uzjasi kurta e moj Srbine !!!!

Natalija

pre 13 godina

U istoriji Srbije nije bilo korumpiranije stranke od DS-a!

Toj ekipi treba zabraniti da se bave politikom ne zato što su nas pokrali, već zato što su vođeni ličnim interesima i željom da vladaju po svaku cenu upropastili možda jedinu šansu da ovoj zemlji stvarno krene posle pada Slobodana Miloševića. Nema više šta da se proda, nema više šta da se uloži, smeši nam se samo zaduživanje, bankrot i neviđena beda.

Na sledećim izborima ima da glasam za drvo javorovo ako treba, samo ne za DS. Vlast mora da se menja pa makar propali i postali planeta majmuna. U usprotnom, nema nam spasa. Nećemo preživeti još jedan mandat DS-a.

A ti Siniša slobodno idi iz zemlje, jer bi nam bilo mnogo bolje bez takvih kao što si ti ako si u stanju da glasaš za DS posle svega. Toma možda nije bolji od Tadića ali sigurno nije ni gori!

DS je na vlasti već tri godine. Što nisu nešto uradili po pitanu maksija, luke beograd i ostalog? Zato što su lopine!

aleksandar

pre 13 godina

stvarno niste ispunili ocekivanja???
ja sam mislio da jeste...
vazno je da udjemo u eu,i to puzeci,na kolenima,
goli i pognutih glava...
a u kojim granicama?
ma nije ni to bitno...

boris

pre 13 godina

Da li ovaj čovek vidi da ga više niko ne sluša? Siti smo njegove demagogije i lopova iz njegove stranke i stranaka njegovih "koalicionih partnera"! Hapšenjima Džaje, Cece i drugih ne može nam zamazati oči. Najveći lopovi su u vrhu vlasti.

Zoran

pre 13 godina

Tačno, niste ispunili očekivanja.
A sad ćemo kao na izbore krajem godine pa ćete onda krenuti u ispunjenje.
A mi ćemo glasati za vas da ne pobede naprednjaci.
A parama iz javnih preduzeća ćemo da punimo guzicu vaše i vama bliske stranke SPS.
A vi ćete i dalje imati dramsku pauzu u tekstu, to žene vole.

Nemam malo godina ni puno vremena, deca su mi već velika.
Godine izgubih zbog vas i takvih.

sneza

pre 13 godina

A da. Jos nesto. Republika Srbija plaća stan u Parizu Zorici Tomić, ko zna koliko hiljada evra, a gledamo porodice koje nemaju šta da jedu. Bukvalno. Npr ona porodica iz Vranja ili ona majka što ima četvoro bolesne dece.

Kraljevčanin

pre 13 godina

Nijedno naše očekivanje nisi ispunio ali kad pogledaš džepove najbližih saradnika i vlasnika ove države - njih si ispunio da sve preliva. Kandidatura pa izbori - KOGA VIŠE BRIGA I ZA JEDNO I ZA DRUGO - *******

MZ

pre 13 godina

Dokle više "Za sve je kriva neka prethodna politika" vladate skoro koliko i oni. Nisu mi jasni ljudi koji samo žele da vam vide leđa, ja mislim da svi trebate da odgovarate, za krađe, prevare, mita... ako niste u toj priči onda za to što ih niste sprečili, ili kaznili.
Postoji li za ove političare neki zakon sem onog njihovog "narod će to kazniti na izborima" to nije dovoljno.

simboliko

pre 13 godina

Nije ovde samo reč o platama nego i o nezaposlenosti, moranju da budeš partijski čovek i samo lošim stvarima iz komunističkog sistema. I kad dodaš samo loše iz kapitalističkog dobiješ jedno veliko NIŠTA.

rade

pre 13 godina

Da se ja pitam (ali nažalost se ne pitam) ti, svi tvoji drugari, savetnici, stranačke kolege , koalicioni saveznici (koji se sada posipaju pepelom i glume nevinašca) bi se šetale sa tablom oko vrata po centrima svih gradova gde bi vas ljudi gađali trulim jajima, crvljivim paradajizom i ostalim trulim povrćem kao u doba srednjeg veka a sva imovina bi vam bila oduzeta pa se školujte u ovom i ovakvom prosvetnom sistemu ako uopšte budete mogli sebi da priuštite. Oterali ste sve iz ove zemlje što je valjalo i što je moglo da dovede do boljitka, lagali ste tada, lažete sada a lagaćete i u budućnosti. Ljude ste napunili nesigurnošću, nemaštinom, strahom od gladi dok ste vi jeli kavijar i pili šampanjac. Dozvolili ste raznim Miškovićima, Bekoima, Kostićima, Subotićima, Drakulićima i ostaloj poslovnoj ******** da se toliko obogati da nemate hrabrosti da im se suprostavite jer vas drže u šaci. ******

Saša

pre 13 godina

Sada kada smo dovedeni do prosjačkog štapa, svi su generali pred predajom. Kako vas nije stid ljudskog roda, vaših komšija, prijatelja, poznanika...svoje zemlje za koju ste odgovorni. Od ustoličenja komunističko-socijalističkog društva, 70-tak godina unazad samo prepisujete u magarećoj klupi. Vaša gramzivost i materijalizam nemaju granica i zato jesmo decenijama u getu siromaštva. Sada okrećete leđa jedni drugima, i pripisujete neuspeh drugoj strani. Da li smo mi najveći krivci što ste vi političari nesposobni da brinete o državi?! Hoćete li možda da nas šaljete na radne akcije uz jedan obrok dnevno i uz pesmu ½da nam živi rad½? Niko se više neće žrtvovati za ovakvu vlast i državu koja ih je pod vašim vođstvom dovela do ruba opstanka. Sami ćemo se između sebe jesti, ali pre toga ćemo vas sve do jednog pojesti, za predjelo. Nema te stranke koja će spasiti Srbiju jer niko u ovoj zemlji nije dorastao životu, poštenju, samospoznaji, samilosti i drugim vrednostima koje su temelj svih normalnih i stabinih država.

Jovke

pre 13 godina

tuzno bogami ....zasto ovaj covek govori stalno sto nam je svima jasno, jebote godinama se ponasa prema narodu ko da smo retardirani .... pa Vi i vasa ekipa je izabrana da resava probleme!! a ne da nam objasnjava situaciju i da se pravda sa kojekakvim budalastinama .... Tadicu , ekipo ...go go go !!!

Zoran

pre 13 godina

Stvarno sam mislio da ne upućujem komentare na gluposti, ali ovo je već bezobrazluk.Predsedniče stavi prst na čelo, ne pominji više svetsku ekonomsku krizu, ne pominji ratove, i ostali su ratovali u onoj zemlji koje više nema,a na kraju krajeva kako te nije sramota, pa ovu vladu su ti formirali SPS i JS, a vladali su upravo u tim ratovima.Čoveče shvati da ništa niste uradili za 11 godina vlasti, da ste sve uništili, opljačkali,rasprodali i doveli ovaj narod na rub propasti, na ivicu preživljavanja.Dosta više prazne priče o Evropi i radikalske demagogije o jeftinom hlebu,nama treba uređena država, pravna država, oslobođena vaših tajkuna i atomskih ekonomskih stručnjaka koji su kroz pljačku od privatizacije oprali prljave pare i napunili džepove.Shvati predsedniče da imaš samo jedan izbor dostojanstveno raspiši izbore, to je jedini spas za nas, a tvoji snovi o večnoj vlasti, sine tanak si za to, Tito je bio jedan i nije bio psiholog, već bravar.

VUCKO

pre 13 godina

zar vi g. predsednice zaista verujete u ovo sto pricate?
iza sebe imate sistem koji kvari ljude , sistem u kome nista nije promenjeno u odnosu na godine vladavine sps-a.oko sebe imate samo vasu stranku koja sa demokratijom nema dodirnih tacaka . ispred sebe imate ljude koji se stide umesto vas dok slusaju prazne price.
prava steta

Srpski Kluni

pre 13 godina

sa tim pesnicama si trebao odavno udariti u sto , napraviti reda i medju svojima , i u drzavi , a posto si nisi kadar da budes vodja , molim te povuci se i povuci svoju "cirkus" ekipu sa scene ... good luck !

Bando

pre 13 godina

Jednostavno, vase izjave vise ne izazivaju mucninu i gadjenje, vec pocinju da bole. Toliko smo i kao drzava i kao narod srozani i moralno i materijalno i u svakom drugom smislu, da ne znam da li smo u stanju da se oporavimo, da li je ta granica sa koje nema povratka predjena?! Siromastvo, nezaposlenost i ono sto najvise od svega boli: beznadje i osecaj izneverenosti.
Neka vam je na cast, vama i vasim punim dzepovima!

Nislija

pre 13 godina

Kriza je u mnogim zemljama sveta prosla, a kod nas je ekonomska kriza i dalje jedini krivac za uzasno lose rezultate vlade koji su bili i pre krize. Sramota je koristiti takve izgovore.

Demokratija = K A T A S T R O F A

pre 13 godina

Ne morate vi nama da objasnjavate zasto ste nas ineverili,to vec i vrabci znaju,niti zasto su nam plate vise nego bedne,ni zasto smo postali teska sirotinja...to je zato sto je Svetska ekonomska kriza...suplja vam prica.

Objasnite kako ste Ti,Dinkic,i ostale glavesine sve bogatiji i bogatiji u Srbiji u kojoj i za koju pricate da je tesko zbog te iste ekonomske krize....mi izgleda ne zivimo u istoj Srbiji.

****

Verica

pre 13 godina

Veoma mi je zao naroda koji ispastaju zbog pogresnih politicara.........mnogi mi smo u toj korpici............svima zelim srecnu buducnost!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vladan R

pre 13 godina

Gospodin predsednik je zaboravio da spomene oba svetska rata i vekove pod Turcima. Kako ga samo nije sramota da se poziva na bilo koga. Za deset godina su ispoklanjali ono sto se gradilo punih pedeset. I ni sav taj novac nije bio dovoljan da podmiri njihovu alavost, nego su se jos i zaduzili preko dvadeset milijardi evra. Katastrofalnom privatizacijom prepolovili broj zaposlenih koji stvaraju a utrostrucili parazitsku administraciju zaposljavajuci partiske poslusnike i siru rodbinu. Pri tom u okviru povecanja administracije osnovali ko zna koliko agencija sa enormnim platama. I sad nesto kobajagi priznaju da nisu ispunili ocekvinja. Pa ce kobajagi da sve to nadoknade za narednih nekoliko meseci. Hoce ali samo prividno. Troseci novac od Telekoma, kojeg u nedostatku relnog izvora prihoda u panici zele posto poto da prodaju, pokusace ponovo da nas prevedu zedne preko vode, tj da nas prevare da im damo jos cetiri godine, kako bi u potpunosti zavrsili unistavanje Srbije.

reptil

pre 13 godina

gospodine predsednice,ja bih bio precizniji,vi niste ispunili obecanja koja ste dali gradjanima ove zemlje.ni jednog momenta se niste iskreno potrudili,niti dali sve od sebe vi i vasa ekipa da ih ispunite,da nama i nasoj deci bude bolje.u naprednim drzavama se nikad nije cenilo sta ste obecali,cenilo se samo sta ste uradili.a uradili ste to da su kradja,korupcija,nepotizam,kriminal,tajkuni,beda,siromastvo,odsustvo elementarnog morala,postali glavni parametri zivota u ovoj jadnoj zemlji,i bez ikakvih naznaka da ce nama sutra biti bolje.vasa obecanja,po meni,predstavljaju jednu obicnu sprdnju sa narodom,sada vidim da nista niste obecavali da bi nesto iskreno promenili,nego jednostavno,to lepo zvuci narod to voli da cuje, one floskule o evropskoj uniji, boljem standardu,uvazavanje radnika,socijalna pravda,vladavina prava, moralna i pravna odgovornost vas koji ste na vlasti.da li sam nesto pogresio,slagao?e zbog toga gospodine predsednice,zbog vas licno,zbog onih koji su u vasoj stranci i koji vladaju,zbog vasih koalicionih partnera,zbog onih koji sa druge strane cekaju da vi odete pa da oni dodju na vlast a zovu se "kao opozicija",zbog svih onih politicara koji dvadeset godina isisavaju i poslednji atom zivota u ovoj zemlji i vrte se samo u krug,e zbog svega toga gospodine predsednice,za mene su izbori u ovoj jadnoj zemlji zavrseni,i svako onaj ko bude glasao bice prevaren i pre nego sto uzme olovku u ruke.a vama se iskreno izvinjavam sto ste mi uzalud potrosili deset godina zivota i sto tesko zivim.

VladanMZ

pre 13 godina

hvala svim ljudima na komentarima o ovoj karikaturi... kada bi neko ko iole drzzi do sebe procitao ovakve komentare... ma sta vredi govoriti, to je ogrezlo u vlasti i masti

Jelesije zemljoradnik

pre 13 godina

Kod nas je stalno "necemo ovo dok ne dodje ono" eh pusta vlast kada se osladi onda ima hiljadu izgovora. Ko pita narod kako mu je sto vi niste ispunili ocekivanja, Vi Vasa jeste narodu kako bude.

imas jedan glas manje

pre 13 godina

svi vi zajedno
koliko god da vas ima sadasnjih i bivsih
u poziciji i opoziciji
ne da niste ispunili ocekivanja
vec niste nista dobro i pametno ni pokusali da uradite
cak niste ni 'toplu vodu' pokusali da izmislite
...
da se ja na poslu samo pet minuta ponasam ovako kako se vi ponasate i kako (ne)radite poslednjih deset godina, istog dana bih dobio otkaz
...
bruka i sramota

nataša vasiljević

pre 13 godina

Podsećanja radi, sudijama koje nisu prošle reizbor (zbog brljotina ministarstva pravde), isplaćeno 10 miliona evra na ime plate, a da oni uopšte ne idu na posao!

Milovan

pre 13 godina

Pozdrav od prosvetnih radnika Srbije.
Nadam se da će vam SPS sa svojim visoko stručnim kadrom i gospodinom Žarkom Obradovićem biti jaka podrška u opzicionim klupama, ako i tamo budete sedeli.

Golub

pre 13 godina

Situacija 90-ih je bila tragicna ali razumljiva.
Ratovi,sankcije itd...Ovo nije razumljivo,ovo temeljno i pedantno unistavanje drzave,rasprodaja(podela)drzavnih preduzeca,unistavanje privrede opsta drzavna tragedija zadnjih 10 godina...
Milosevic je pojeo salo na ovoj drzavi,vi ste pojeli misice i organe,STA OSTAJE BUDUCIM GENERACIJAMA,MA STA OSTAJE NAMA ZA 10 GODINA NEMAMO NISTA A IMAMO DUGOVE,KAKO DA IH OTPLATIMO..

Pera

pre 13 godina

g.Tadiću glasao sam za vas, dva puta, i neću više nikada u mom životu. Za DS nisam nikad glasao, pre 2 decenije od vas je bio bolji SPO, posle 5.oktobra od vas je bio bolji G17+, sada su svi bolji od vas, i mislim da DS nema šanse da dobije ni 15% na izborima. Čovek zaista mora da bude blago retardiran da bi opet glasao za DS, i za vas, jer ste umesto reformi pokrali sve živo, a bogami ste se dobrano odužili svojim tajkunima koji su vam pomogli da svrgnete Koštnicu. Što više odlažate izbore to će vam rejting biti manji. Šta raji znači kandidatura za EU, pa Rumunija i Bugarska su u EU, pola domova ima nema kanalizaciju, 20% stanovništva im gladuje, mislite da će Srbija da procveta u EU? Ej moj g.Tadiću, pa u te vaše priče ne veruje ni moj automehaničar, a kamoli vodinstalater. Penzosi ionako glasau za SPS i Tomu, da će DS da se dobrano trezni posle narednih izbora.

Sima Strahota

pre 13 godina

Sta ti je vlast! SVAKOGA dana na ovom sajtu, (koji mi je home web page ali nece dugo ...) a i na mongim drugim, bar dve Tadiceve slike i neki komentari o boljoj buducnosti ... Setite se Sloboleonovog vremena, bila je opoziciona stampa, radio ... Jednoparta je to gusio ali nije uspeo. Ovaj, bre, k'o da je jedini na svetu, samo prica, sve zna, niko drugi-samo on. Opozicija, kakva je takva je, ne postoji! Toma alternativa? Jadni li smo. Tadic je pogusio sve i u svojoj partiji (jedini kandidat na stranackim izborima, kao Broz nekad), a druacije misljenje moze da se procita samo u komentarima citalaca. Stajao sam naspram kordona i plakao od srece kada su skinuli onog.Sada mi se place ali od tuge.
Tadicu, posle tebe NIJE potop!

vojvodjanin

pre 13 godina

zar vi g.predsednice stvarno nas toliko smatrate govedom i idiotima.zamislite se samo> kada ste uspeli vojvodjane da doterate do prosjackog stapa da gladuju ,da otvaraju narodne kuhinje,a uvek ste govorili da je vojvodina lokomotiva razvoja srbije, pa vi vidite koliko ste doprineli boljitku maroda.

alexandar

pre 13 godina

ako je takva kriza kao sto kaze ...neka mi objasni zasto mu je svaki predsednik opstine milioner ..kao onaj na novom beogradu ili savskom vencu?

ivan

pre 13 godina

stvarno do kada vise ovi koji Tadicu pisu tekstove da prestanu da nas sve prave ludima.kaze nece o populizmu a velica ogranicenje cene hleba. Kaze pricajte istinu, a onda kaze ne izbori pre odluke EU...

Da li stvarno svi misle da se kopcamo ma ledjima?

Šumadinac

pre 13 godina

Borise Tadiću,pogledaj čoveče ljude u svom okruženju.Pogledaj svoje pomoćnike, njihove zamenike i pomoćnike njihovih zamenika.Prebroj ih, pogledaj kakva kola voze, kako se oblače, gde letuju,gde zimuju.
To nije Srbija, Borise Tadiću.To su ljudi čiji je jedini cilj da imaju što više veza,poznanstava i poltrona koji će ih tapšati po ramenu.Vi ste napravili partiju koja treba da se zove multilevel demokratska stranka.Svaki funkcionerčić ima svoju vojsku ispod sebe po čitavoj Srbiji čiji je jedini cilj da dobije neku korist za sebe ili svoje bližnje.I svi do jednog će vas tapšati po ramenu i pričati ..bi ga,ne može bolje,kosovo,svetska kriza,radikali....
U tom Vašem multilevel svetu sve se svodi na to da se dođe do vrha piramide gde neprikosnoveno sedite VI.
Čoveče božiji,vi ste predsednik zemlje a ne socijalističke omladine grada Beograda.Čuli ste da se južno od Mladenovca loše živi,bože moj, nikom nije lako, jel da.
Ne sprovodite vi nikakve bolne reforme pa da vas zbog toga narod ne voli,već zbog ovog što sam vam napisao gore.

aca

pre 13 godina

BOLNE REFORME ? NJIHOVA VLADAVINA JE DOVELA DO TOGA DA JE DANIMA UDARNA VEST DA LI CE HLEB BITI 40 ILI 50 DINARA ?!! DOVELI SU VECINU NARODA U TO STANJE DA IM 300 DINARA ZNACI TOLIKO DA AKO BUDE VECA CENA,MNOGI NECE IMATI DOVOLJNO DA KUPE HLEB SVAKI DAN !!!

Dusan

pre 13 godina

Ovaj covek i ova stranka nemaju vise svoj identitet.On prica LDP a cini SPS.
Stranka reformatora koja za tri godine nije reformisala nista i jedino je uspela da unisti i ono sto do tada nije bilo unisteno.Kome se on obraca ni njemu nije jasno.Funkcionerima i clanovima koji nemaju osecaj u kakvom drustvu zive ili nama kojima je jasno da to sto on prica nema ni minimalno uporiste u onome sto su radili.Jedinu bolnu reformu doziveli su oni koji su ostali bez posla a na njihova mesta dovedeni poslusnici i marionete.Sve su reformisali tako sto su doveli svoje kadrove a bez obzira na strucnost za kojom ova drzava vapi.Koga oni mogu vise prevariti?

Alergicni Valjevac

pre 13 godina

Godine i godine su pred nama ispunicete sigurno.cccc Stvarno vise nemam pojma sta su reforme ? Da nije to sto 29 god a nemam posao,nemam zdrastveno osiguranje ili sto placamo akcize 45din na 1l gorivo ,sto nam namecete pretplatu za rts,porezu na kucnog ljubimca,na dvoriste,svrstavate kombi vozila u luksuz,godisnja reg traktora,dva tehnicka pregleda za automobile. . .

Alergicni Valjevac

pre 13 godina

Godine i godine su pred nama ispunicete sigurno.cccc Stvarno vise nemam pojma sta su reforme ? Da nije to sto 29 god a nemam posao,nemam zdrastveno osiguranje ili sto placamo akcize 45din na 1l gorivo ,sto nam namecete pretplatu za rts,porezu na kucnog ljubimca,na dvoriste,svrstavate kombi vozila u luksuz,godisnja reg traktora,dva tehnicka pregleda za automobile. . .

mladen

pre 13 godina

Zna se ko treba da objasni građanima Srbije što loše žive. Treba da objasni lično Boris Tadić, jer su se iz njegovog kabineta vukli i vuku svi konci u srpskoj politici. Iza scene je dirigovao rekonstrukcijom vlade i nigde ga nije bilo da nešto kaže svom narodu. E, sada se setio posle toliko vremena

ana

pre 13 godina

Rucak za vase poslanike u skupstini kosta 180 dinara zbog njihovih bednih plata, Ja nesmem ni da pomislim da sa tim parama udjem u samoposlugu.Ovo vase vladanje je odavno BOLESNA DIKTATURA NARODA

muka mi je od demagogije

pre 13 godina

"Danas se zemlje sveta suocavaju sa neizvesnoscu, pa tako i Srbija".

Suocavaju se sa neizvesnoscu zato sto ih vode pogresni i nekompetentni ljudi misleci samo na licne interese. Zato se sve vise naroda i dize protiv njihovih vladara, koji umesto da resavaju probleme su ustvari njihovi kreatori.

Užas!

pre 13 godina

Ako ste primetili svi ti naši političari stalno pričaju u budućem vremenu: biće nam teško, biće bolno, čekaju nas teška vremena itd itd.
Eto, i tu se vidi da oni ne žive u realnosti. Mnogima je već teško i već bolno, a njih očigledno ti problemi ni ne dotiču. Bar nisu do sad, a nešto ne verujem ni da će.

razreseni postdiplomac

pre 13 godina

Postovani, vec mi je tesko cak i tako da Vas nazovem ali eto...kada su me Vasi Ds ovci ostavili bez hleba jer nisam htela sa njima da ucestvujem u lopovluku kako se to lepo srpski kaze, Vi ste mi rekli da niste nadlezni za moj slucaj....Mozda bih i ja trebala Vama danas da kazem da nisam nadlezna da vam dam par saveta ali mi je zao jadnog naroda, te cu Vam reci sledece:

- delujete sve vise i vise kao neko kome je potreban psiholog u najmanju ruku ako ne i psihijatar jer sam ozbiljno pocela da sumnjam u Vase mentalno zdravlje

- kao neko ko je 10 godina setao Beogradskim ulicama sa pistaljkom imam puno pravo da Vam kazem da NIKADA vise necete dobiti moj glas, niti bilo koga ko me bude pitao za koga da glasa na sledecim i bilo kojim drugim izborima.

- posto sada vise ne zivim u jadnoj Srbiji mogu Vam reci da je sve jako jednostavno, Srbija imam resurse i kapacitete, samo mi (Srbi) bacamo silne pare kroz prozor jer ne znamo kako treba, ukoliko zelite slobodno mi se mozete obratiti u svako doba rado cu Vam objasniti kako treba da radite, mozda za pocetak da pocnete nesto da proizvodite a vase LOPOVE da posaljete tamo gde im je mesto - iza resetaka.
Znate li da je kg. sunke(Stocarstvo koje vise nemamo) na zapadu oko 80 Eura, kg. suvih jabuka i voca koje trule po srbiji je oko 25 (Eura), tona plasticnih flasa koje nam ruze drzavu je nekoliko stotina eura, mogu tako da vam nabrajam do sutra posle podne....

- MOLIM VAS prestanite da izmisljate TOPLU VODU, vec je davno smisljena i osmisljena

I jos nesto vrlo bitno kada padne ova Vlada bicu srecnija nego kada je otisao Milosevic, ima da napravim VATROMET

Nikola Mali

pre 13 godina

Fitilj je jako kratak a muka je sve veca. Ne igraj se sa vatrom opeci ces se. Zarazio si Srbiju tugom i lazima. Plasim se da jedini lek koji nam preostane ne bude batina. Bezi, odlazi...

kako može

pre 13 godina

Pitam se kakav je mentalni skop politačara koji mesecima čita zgražavanje i očaj njegovih bivših glasača, pritom mu na pamet ne pada da podnese ostavku i raspiše izbore.

bob

pre 13 godina

dobra slajba, nema zezanja, ko tarmi richmi na konc-u u sava centru, i to iz najboljih dana. Ostalo, nema komentara, osim: back off!

i nesto da ponovim, sto mi je baka govorila kad sam bio mali deckonja ja, pre mlooogo godina: - kad vidis da nekoga maltretiraju, tuku, kradu, ponizavaju, moras da uradis nesto, u suprotnom, gori si ****** cak i od njih!

Будала шетала

pre 13 godina

``Tadić: Nismo ispunili očekivanja``
Него, зашто сте оно бунили народ против Милошевића? Да би нам ово после 10 година рекли! ** БРАВО!

šiler

pre 13 godina

Samo priče, priča, priča i misli da su svi drigi ispod njega velike budale. Zašto ne kaže koliku platu imaju direktori u javnim službana i šta bi se desilo da nema javnih kuhinja (koliko bi ljudi u Srbiji umrlo od gladi?).Njegova se demokratija svodi na to da neko ima 3.500 evra a neko 5 do 10 hiljada dinara. SRAMOTA

Vladan

pre 13 godina

uuuuffffffffff...procitah sve komentare, a puno ih bilo...i ama ni jedan u korist predsedniku!!!
To mi daje NADU da cemo mozda ipak uspeti uraditi nesto u ovaj zemlji koja je bliza potpunoj propasti mo ikad!!!

Necu gubiti vreme u objasnjavanju sto smo jednom nogom u grobu. Vidim da je vecini jasno da je to zbog zlocinacke sprege vlasti og 1989-te sa tajkunima (koji pod njima i nastadose) pa do danas. Sve sto je u ovoj zemlji vredelo ova zlocinacka bratija pokrade i rastoci...i dovede nas u nevidjenu bedu i nemastinu, u poziciju beznadja!!!

Da mora da odu nema dileme, ali ko da dodje umesto njih, verujem da je pitanje koje muci vecininu nas vec duze vreme. Na zalost ne mislim da je resenje i jedna partija na danasnjoj sceni, svi su vec bili vidjeni i nista dobro nam nisu doneli, zato i jesmo na dnu u svakom pogledu...

Ali to nije razlog da ostavimo lopove na vlasti. Vremena za cekanje vise nema, uludo smo izgubili vise od 20g i tome mora doci kraj!!! Treba sto pre izaci na ulicu, tako smo ih doveli, tako i da ih skinemo!!! Izadjimo u sto vecem broju sutra u 17h na Trg i urucimo im otkaz!!! Neka mirni, masovni protesti krenu, a neke stvari ce se, nadam se resavati u hodu...Dovescemo, daj Boze, nove, bolje ljude na vlast. Koji ce urediti drzavu i institucije i uruciti svim politicarima i tajkunima od 89. do danas poziv na sud. Da objasne kako su zaradili svoje bogatstvo...ali tu legalnog objasnjenja u ogromnoj vecini slucajeva nema...A onda kazne, po zakonu, evropskom, americkom, bilo kom. Za pokradene milijarde svuda bi im sledovale decenijske robije i konfiskacija imovine gde god bila!!! Istorijska pravda, uvodjenje pravne drzave na velika vrata i poruka svims da se sa sudbinom drzave i naroda niko ne sme i ne moze igrati!!!!

Samo tako mozemo doci do kapitala neophodnog za spas drzave i naroda u narednih par godina, dok novi ekonomski program, zasnovan na povecanju proizvodnje i expresnom privlacenju respektsbilnih stranih kompanija u Srbiju ne pocetne da daje opipljive rezultate...ako to ne uradimo, ne vidim kako cemo se izvuci!!!!

Ана

pre 13 godina

Важно је да сте повећали криминал и богатство тајкуна а за плате и за незапосленост баш вас брига. Ионако ћете становништво да потрујете са ГМ храном.

Робот

pre 13 godina

Ама људи зар не видите да је ово клон, ово није човек. Како може да вас разуме робот? Он нема осећања, него прича оно што су му убацили у програм. И да дођу избори, бираћете само роботе и клонове! Само Господ Бог може да нас спасе! Узмите се у памет!

zoran za

pre 13 godina

Kapetan koji iako nije nasukao brod, ali bez uredjaja za navigaciju luta morem, mora prepustiti kormilo drugom dok ne nasuče brod.ŠTA SMO ČEKALI DO SADA AKO SMO VIDELI DA NISMO ISPUNILI OČEKIVANJA SOPSTVENOG NARODA, EVROPE I BUDUĆNOSTI NAŠE DECE.SADA JE VEĆ KASNO ZA SVE...IZBORI SU SVE BLIŽI.NAROD NIJE VIŠE GLUP, PAMTI SVE.KADA SAM JA, KOJI SAM VAM UVEK OPRAŠTAO SVE I 20 GODINA GLASAO ZA VAS, ODLUČIO DA NE GLASAM VIŠE ZA NIKOGA, KAKO ĆE ONAJ KOJI NE DELI VAŠA PROGRAMSKA NAČELA NITI ZNA ŠTA JE TO DA GLASATI ZA VAS!

TR

pre 13 godina

Vi ste predsednice zasluzili zesci samar jer narod nikada vise nije oboleo nego otkad ste vi dosli na vlast i vasa vlada. Narod je vec poludeo jer ne zna kako da se izbori s krvnickim nametima koje nam namecete. I vi sada pricate tu neke price za malu decu kojoj ni klinci ne bi poverovali. Koliko su nam strane drzave dale, koliko smo prodali pa opet smo na dnu ambisa. LOPOVI!!!

zulumcar

pre 13 godina

TAJKUNI KORUMPIRANI POLITICARI KRADJE U JAVNIM PREDUZECIMA NOVI I NOVI NAMETI AGENCIJE ZA KOJESTA PAD STANDARDA ITD ITD NOVA KOLA I DZIPOVI ZA POLICIJU NOVI AVIJON ZA VLADU CENE U SKUPSTINSKOM RESTORANU PLATE POSLANIKA I TI COVECE MISLIS DA CU PONOVO DA GLASAM ZA TEBE ???????? PA NISAM UMNO POREMECEN

zelko

pre 13 godina

Ehh...dovoljan je samo uzdah!
unistili ste srbiju a kukali smo na SPS...ne znam za koga bih i glasao sve same golje!Zapamtite nismo retardi da nam pricate sarene laze!
Cak vise nema ni nornalnog programa na tv-u,sta ste sve dozvolili...

zelko

pre 13 godina

Ehh...dovoljan je samo uzdah!
unistili ste srbiju a kukali smo na SPS...ne znam za koga bih i glasao sve same golje!Zapamtite nismo retardi da nam pricate sarene laze!
Cak vise nema ni nornalnog programa na tv-u,sta ste sve dozvolili...

Jevrosimovic Boban

pre 13 godina

E pa Gospodine Predsednice za ove recene stvari neko bi trebao da odgovara, zar ne? Analizirajte bolje ko jeste a nije hteo ili umeo bolje da radi i ministruje pa dajte imena i rezultate! Ove soc-komunisticke parole smo valjda prevazisli? Nemojte molim Vas "objektivne okolnosti i subjektivne slabosti" ste valjda izbrisali jos iz vremena Samoupravljanja... Mirko Vam je cujemo prehladjen, bolestan pa dajte skuvajte mu caj i neka popije neki Aspirin vise, da kaze covek sta ima ili sta ste mu napisali pa sto rece Kesic "ajmo, fajront Republika, gasi svetla i beste dalje dok vas noge nose od politike i ponizavanja nas normalnih gradjana!!! Sram Vas bilo!

vlada

pre 13 godina

A sta je sa odgovornim vodjenjem politike kada su u pitanju firme koje su imale veliki uspeh,pa ste im smenili rukovodstvo koje je sjajno poslovalo,da bi ste postavili stranacke ljude,koji unistavavaju firme,i prebacuju novac vladi na poklon.Npr: Agencija za lekove !Bila je istinski lider do pre par godina,a od kada ste postavili novu direktorku,niti radi kako treba,niti su ljudi zadovoljni.A ona vam poklanja agencijski novac.Gde to jo ima.I predsednik prica o odgovornom vodjenju politike i ekonomije ...

dana

pre 13 godina

- zar nismo izasli iz krize?
- zar nas kriza nije zaobisla ?
- dobri si su ti ovi pokreti rukama, koji psiholoski-podsvesno (iz tvog komunikacija treninga) treba nas da ubede marketinski da ti je stalo, da se boris i si autoritet. Ali malo kasno.
I kako se kaze :" Dela govore, ne reci!"

anti-žuća

pre 13 godina

(Siniša, 3. april 2011 01:53)
prijatelju - uzalud se trudiš da nas ubediš da je DS prava stranka
džabe si kuckao onoliki tekst

Dzoni

pre 13 godina

@Milena
Poenta je sto ovo nije svetska kriza kako vole nasi da pricaju da bi izbegli sustinu ,sve zemlje van evrope i one u evropi koje nisu vezane za EU imaju visoki privredni rast jer im privreda nije zasnovana na dugovima koji su stigli na vrata EU zemalja i njihovih satelita,problem je sto su te evropske zemlje svoje dugove iskoristile dobro a mi smo upali u dugove za kratko vreme a da nista zivo uradjeno nije vec su sve pare pokradene a proizvodnja zatvorena i dosli smo do zemlje BEZ IKAKVE perspsektive usli u EU ili ne usli.

Dragan BL

pre 13 godina

Dok ti pricas sa Jadrankom Kosor o BOLJOJ saradnji, oni su izglasali zakon kako da stanove koji su uzeti od Srba daju svojim ljudima. A ti? Prazne price...bla bla bla. E moj Borise, neka ti je na dusu svo srpsko unistavanje za vreme tvog vladanja.
Lepo otpeva Bora Corba:
Drugima stavili amove
Sebi sagradili hramove.

bgsale

pre 13 godina

Kazete da je vreme da se preduzmu bolni rezovi i mere. Pa sta ste cekali do sada. Verovatno od silnih kolubara i drugih malverzacija niste imali vremena da se pozabavite bolnim merama. Ali samo da vam kazem da je nama za sve ovo vreme dok ste vi na vlasti bilo bolno. Gospodine Tadicu, na svim izborima do sada ste vi i vasa stranka dobijali moj glas. Ovaj put NE. Zlo je da poredim vreme Milosevica sa ovim vasim, ali za vecinu naroda brige oko elementarnih egzistencijalnih potreba su tada bile manje. Razorili ste ovu zemlju, pokrali i unistili. Pokradene su stotine firmi, namesteno hiljade tendera i nista. Nasa politicko privredna elita i dalje iskazuje izuzetne rezultate a narod i dalje gladuje. Milosevic je bio na vlasti 10 godina, a vi ste vec 11, i nista. Jad i beda, prazne price. Ovaj put nas necete prevariti. Sram vas sve bilo.

nekad demokrata, više ne

pre 13 godina

gde piše da ste vi demokrate bogom dani da i dalje vodite zemlju? zašto stalno apostrofirate da ste nezamenjivi? zašto ne suzbijate korupciju koja uništava sve što vredi u ovoj zemlji? kako ne shvatate da je svaki dinar koji se uzme nezakonski i nepravedno zapravo otet nekome? da bi napravili svoj višak, drugima pravite manjak. zato smo sve siromašniji, raslojeniji.

kad će jedan konkretan govor od Vas? nešto novo, odlučeno pa sprovedeno? da nema pritisaka od EU, ne verujem da bi ste hteli da menjate ama baš ništa. nama je EU veći prijatelj od naše vlasti, ja to odgovorno tvrdim.

sandra

pre 13 godina

Kada sprovodis reforme one moraju biti u interesu tvog naroda Predsednice!
Naravno da niste ispunili ocekivanja, jer niste odrzali ni jedno obecanje.
Radite za sebe umesto za drzavu, privatizovali ste sve sto ste mogli, pa nezaposlen narod, koji ne zna kako ce da prezivi mesec dana, zamajavate pricama o lepsem zivotu u EU.
Daleko je EU od nas.
Takvi smo kakvi smo, ali sa vama smo najgori u svetu.
Dozvolite nam da budemo lepsi, bolji i zadovoljni.
Dajte nam izbore da kazemo da vas necemo vise.
Hocemo drugu vlast, hocemo srecnu Srbiju!

MIKI

pre 13 godina

Vidi, sad si "samokritičan". Misliš da ćeš nas prevariti, pa da opet biramo tebe i tvoje "žute". Džaba se trudiš. Umesto toga mogao bi da ispuniš bar jedno od svojih mnogobrojnih obećanja.

Mile

pre 13 godina

Tadija nam se malo preigrao....psihologija nas uci kako da volimo jedni druge...i to smo shvatili...al ekonomija je ta koja nam pruza realnu sliku da li zivimo bolje ili gore. Mislim da je doslo vreme da Tadija sjase s nase grbace.

vas bivsi glasac

pre 13 godina

A da li vam je mozda palo na pamet g-dine predsednice da zbog toga podnesete ostavku !? Ili biste mozda jos jednu sansu da vam damo, jos cetiri godine !? Na zalost nemamo sedam zivota, samo ovaj jedan jedini koji ste u velikoj meri upropastili. ***** Na zalost posledice vase vladavine su kao radijacija, osecacemo ih jos dugi niz godina. Ono sto sigurno znam to je da nikad vise u zivotu svome necu zaokruziti DS iako sam to gotovo 20 godina cinio. Aufidersein !!!

Vuja

pre 13 godina

Da ste manje krali a više radili za ovaj narod ispunili bi očekivanja, Đinđić je za vreme njegove vladavine imao 3-4 afere i to je poizbacivao ljude iz vlade zbog tih afera,a vi 3-4 afere napravite za sat vremena i niko za to neodgovara,sada ste se setili pred izbore da se kajate,vi ste vašu šansu prokockali,ovaj narod da je pametan pa da bojkotuje sve stranke da se gospoda malo opamete da im dodje iz dupeta u glavu i da shvate da su oni to zbog naroda,a ne da bi sebi punili dzepove i da salju svoju decu preko u privatne skole,dok ovde deca nemaju para za studiranje.

Amelie

pre 13 godina

Bolelo je ovaj narod i boli ga. Bolne mere prvo primenite na sebi i svojim primerom pokažite, pa ih onda sprovodite na gladnom narodu.