Nedelja, 27.03.2011.

12:58

File: Moguć status kandidata

Moguće je da Srbija krajem godine dobije status kandidata za članstvo u EU, izjavio je uoči posete Srbiji evropski komesar za proširenje Štefan File.

Izvor: Beta

File: Moguæ status kandidata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

shone

pre 13 godina

(Manuel Komnenos, 28. mart 2011 10:30)

Prijatelju u velikoj si zabludi. Nema nikakve anateme protiv Srbije u Evropi, ta priča se rodila i umreće ovde na Balkanu i to na mestima gde se isto pričalo i za vreme "večnog Reicha". Evropski narodi su i suviše civilizovani da bi žvakali tako naivnu propagandu koju je osmislio HDZ-UCK svejedno...

Jovan

pre 13 godina

E, Vokshi nisam na tebe mislio.Mislio sam na ove zapadne komsije.Tebe ne smatram komsiom.Ali ako sebe ubrajas u ovu grupu opterecenih onda ok.Pozdravljam tvoju zabrinutost.

Vokshi

pre 13 godina

Komsije nisu optercene Srbijom i njenim dvoristem sve dok je Srbija u svom dvoristu.Onoga trenutka kada Srbija pocne da izlazi iz svog dvorista,onda je to i te kako nas problem i ne samo nas.

Miško bitanga

pre 13 godina

Vidite to vam dođe ovako: moj sin hoće da oženi jednu Evropsku princezu. Ja i moja Lepa pristali. I eto sve je uređeno ,još samo princeza i njeni roditelji da pristanu.
Tako mu to ide.

Jovan

pre 13 godina

Pa dobro bre ljudi zašto ove naše komšije već jednom ne gledaju svoja posla.Imate svoju državu i šta vas briga za Srbiju.Gledajte svoja posla i prekinite da nam zavirujete u dvorište.Vi ste žešće opterećeni bili a i ostali !

Manuel Komnenos

pre 13 godina

Za gosp. Shone,
Po mojem uvjerenju ali i po opcem javnom mjenju u Europi, Srbija ima i dalje anatemu "balkanskog krvnika" je se nije javno odrekla politike iz 90-tih godina. I vjerujte mi, Evropljni jako dobro znaju sto se desilo i u HR, biH i na Kosovu tako da se Srbija ne bi pretjerano trebala zanositi o nekakvoj svojoj "popularnosti" je nje naprosto nema. Sve dok Hag, Nizozemci i ostali budu trazili Mladica i Hadzica i vase se ime pojavljivalo u kontekstu najvecih balkanskih zlocina nema sanse da Srbija ni za 10 godina bude dio EU porodice. Dokaz svoje EU privrzenosti Srbija prvo treba pokazati kroz clanstvo u NATO da se vidi kako dijeli iste civilizacijske vrijednosti. Sve dok se ovo ne desi Srbija je jako daleko od EU

pipo

pre 13 godina

Shone,lopta je u stranu srbije, onda kao uvek opet bice autogol ,a puno se varas, kosovo ide polako ali sigurno kah EU, a srbija bogami nece, dok ne priznaje kosovo, to najbole zna Tadic koji put vodi u EU....

dzelat sa osmehom

pre 13 godina

Znamo svi da ovi nece uvesti vlast u EU, smenite ih sve je moguce dok nas ne distanciraju! Znamo svi sta je 2001. receno u EU 2007. pa 2012. evo sada se pominje 2020. A ja vas pitam ocu li to doziveti?

seljak iz Grocke

pre 13 godina

Za Aleksandra
Dobro , ja ću da smem da pečem rakiju za sebe i familiju kao i do sada. Nego ti me nešto nisi razumeo: mene brine da li će i ondak da može ovaj SKAID da peče njinu rakiju od koje izgleda umrelo više ljudi? To me brine jer ovi Jevropljani -naši-Srpski, kako koji dan sve nam nešto priredu loše.

Vokshi

pre 13 godina

Ja nisam ovlasten niti imam pravo da dajem bilo kakve izjave u ime svih Albanaca, osim u svoje vlastito ime. To me razlikuje od pojedinih komentatora koji bez ikakvih problema uzimaju sebi pravo da govore u ime citavih naroda i nemaju ni najmanje skrupula da pri tome dezavuisu citave narode koji im nisu po volji... Koliko ja pratim politicka zbivanja na Balkanu,ocito je da Republika Kosovo,potpuno svesna svoje situacije,pokusava dugim i trnovitim putem da ostvari ekonomski boljitak svojim ziteljima.Sa druge strane postoje zemlje koje precicama,pretnjama ,politickim ucenama,prikrivanjem ratnih zlocinaca i slicnim marifetlucima pokusavaju da iskamce barem neku paru iz EU fondova.Sto se tice raspolozenja EU gradjana prema prosirenju Unije na Zapadni Balkan,smatram se kompetentnim da o tome prosudjem i dajem izjave i ne samo zato sto u EU zivim preko 40 godina.

Djordje

pre 13 godina

Dovoljno je da dodje Putin da bi nas oni odmah primili, samo da ne bude slučajno van njihove kontrole i oporezivanja. To što nam korumpirana Vlada skida kožu s ledja, nema veze, još bolje, podeliće sa njima danak. Ne u EU!

prognanik sa svoje imovine u Srbiji od strane srpskih vlasti

pre 13 godina

Prevara sa akcizama nije uspela. Sada će ova vlast pokušati da evropske institucije i zvaničnike prevari donošenjem nakaradnog zakona koji će nazvati ‚‚zakon o restituciji‚‚ a kojim oteta imovina neće biti vraćena.
Nadam se da prevara srpskih vlasti ni ovog puta neće uspeti.

Aleksandar

pre 13 godina

za seljaka iz Grocke:

Ako bi ušli u EU, ti bi smeo da pečeš rakiju i da je piješ i čuvaš u podrumu sa ostalim "strateškim rezervama".
Ono što nećeš smeti je da tu rakiju prodaješ bez deklaracije i atesta.

Ali će biti nešto drugo:
kada proizvedemo više kupusa (šljiva, žita ili čega god) nego što je EU odredila, morećemo to da uništimo ili češ morati da gajiš nešto drugo
(nema veze što deca u svetu gladuju, bitno da je neki birokrata to odredio)

shone

pre 13 godina

(Vokshi, 27. mart 2011 17:05)

Za vas Albance je i dalje isto Trojni pakt i Evropa. Vi ćete doživeti da na ulice isterate gradjane EU koji će vam sa trgova poručiti NE za vaš ulazak u Evropu gde inače ne pripadate. Vaše ušvercavanje u Evropu bi značio njen kolaps.

Vokshi

pre 13 godina

Ako su Srbi mogli 27 Marta 1941 da izadju na ulicu i jasno kazu NE Trojnom paktu, zasto onda danas ne izadju na ulice i trgove i kazu jasno Ne Evropskoj uniji.EU ih zbog toga sigurno nece bombardovati a gradjani Unije i njeni poreski obveznici bi bili zahvalni do groba.

seljak iz Grocke

pre 13 godina

Evo da ja ovog Fileta nešto pitam: jel kad mi uđemo u tu vašu Uniju ja seljak neću da smem da u moje dvorište pečem rakiju, pa ondak da ćemo svi morati da pijemo onaj SKAID?
Ako je tako onda neka taj SKAID piju ovi što nas vodu kao napred.Pustite nas sejaci da pošteno živimo.

Nevit

pre 13 godina

"Moguć statsus kandidata", koliko smo do sada čuli takvih izjava ? i opet ništa. Evropska Unija ne želi Srbiju i to je realnost, Srija treba da se pomiri sa tim i razmišlja o drugim opcijama. Srbija ima puno resursa koje ne iskorišćava već čeka strane investitore da se smiluju i otvore neku fabrikicu koja obično radi par meseci.

Зоран

pre 13 godina

Наравно да ће нешто да добијемо пред изборе. Увек пред изборе нам дају нешто.

bezimena

pre 13 godina

Moguće jeste, ali je verovatnoća mala, upravo zbog:"Lopta je na srpskoj strani"!

Srpska strana je poznata po autogolovima!

Da je srpskoj vlasti, bilo kojoj od 5.10.2000.god. na ovamo, zaista stalo da Srbija bude deo CIVILIZACIJSKOG VRHA OVE PLANETE (EU nije zasnovana na nepoštenju, korupciji, lopovluku i tome sl. već obrnuto) radila bi na uvodjenju tih vrednosti ovde, tj.UREDJENJU DRŽAVE.

Do sada se pokazalo, a to je "svega" 10 punih godina, da tzv. demokrate, i ostali koji su im davali većinu, rade jedino na tome kako da se likovi koji kreiraju politiku svake od tih stranaka, LIČNO OBOGATE (naravno i njihovi trabanti).

jovan

pre 13 godina

E moji dragi Srbi.Budite srecni i presrecni sto ce Srbija da dobije status kandidata do kraja godine,a ne da vi koji imate internet pisete ovakve zastrasujuce komentare.Mislim da vi koji piste ovakve komentare zloupotrebljavate slobodnu rec.Bas bi voleo da na sledecim izborima pobedi Toma,Velja,Vulin i Karic,a onda cete se i sami uveriti da ste pogresili.da vam nisam u vasoj kozi.
Pozdrav od Jovana iz Svedske

bane

pre 13 godina

Po 200-ti put: stavovi birokratije nisu važni jer ona ne odlučuju ni o čemu.
Odluke donose u EU VELIKE SILE a NAROČITO NEMAČKA, zato je mnogo važnije ono što je rekla Angela Merkel, da će slediti pauza i to poprilična. Nemačke partije sve odreda smatraju da će Srbija doći zadnja na red za ulaz u EU a to se neće desiti nikako pre 2025 godine a mnoge novine navode 2030-tu!
Ovome može biti samo protivteža izjava engleskog premijera i francuskog predsednika I TO ZAJEDNIČKA, da će Srbija ući u EU te i te godine, ali NJE NEMA..
Prema tome, nemojte više da zamlaćujete ovu jadnu sirotinju sa Evropom jer od toga nema ništa u minimum sledećih 15 godina, i to posle ponižavajućih pristupnih uslova od kojih je velika većina postavljena samo i jedino Srbiji! To je prava istina i nju javnost mora znati. Ako neko ima drugačije činjenice ili podatke neka izvoli da ih iznese.

evo nas

pre 13 godina

Predug je ovo štap a i šargarepa je već buđava gospodine File.Mi ćemo s naše strane sve uraditi da nas više ne čikate kao malu decu, to ste mogli da radite preko ovog malog Mausa kome ćemo ukinuti tu ulogu.Evropa je tu gde je vekovima, samo Vi i ostala evropska oligarhija ima rok trajanja. e, Počinje nešto da se oseć. .

boban

pre 13 godina

EU se kao 2008. uključuje u izbore u Srbiji. Sve može, samo da Tadić ne izgubi! A koliko će da se čeka na ulazak u EU, to će se znati 2015. Još samo da se ambasadori SAD, Francuske, Britanije, Nemačke uključe u izbor vlade,a ,naravno, i najpoznatiji srpski tajkuni. Sve da se reši u Klubu privrednika.

bice bolje neko..

pre 13 godina

JEEEAAA pa to je stvarno fantasticno, evo vec sam otisao u banku da dignem kredit, uplatio letovanje, auto, ma milina..a da i stan sam sebi kupio od ciste srece i radosti...obrisem ja **** sa vasim pricama za budale

MatijaBG

pre 13 godina

Koliko god da sam za clanstvo Srbije u EU i NATO/u,Srbija to nije zasluzila.Politika Srbije izgledao kao da Evropska Unija ulazi u Srbiju,a ne Srbija u Evropsku Uniju.Srbija nijedan evropski standard nije primenila,naprotiv drzava je korumpirana.Rad na crno je jedan od najgorih elemenata,a sa trenutnim standardom Srbija nije ni za Uniju Africkog jedinstva!Samo ozbiljne reforme citavog sistema Srbiju dovode u predvorje savremene Evrope!

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

"Lopta je na srpskoj strani", istakao je u intervjuu File !

I upravo iz tog razloga je svima jasno da od toga nema nista !
"Znam ja nas, **** nas" !

e,pa nece moci

pre 13 godina

Pored ostlog nuzni uslovi su i restitucija,i to ne restitucija koja ce se isplacivati naslednicima preko 30 godina i gde ce se sledece generacije suditi kome sta pripada.Vec zna se kako se mora i jednostavno restitucija uciniti.Svi znamo da u ovu pricu po pitanju restitucije ucestvuju i pravnici,isti oni koji izbegavaju uvodjenje fisklnih kasa,a vlada popustila.Dokle bre advokatskih zavrzlama i mafijasenja!!!

Saša

pre 13 godina

Zato se ovi saobraćajci razleteli po selima.Da bi se registrovali traktori.Kako ih nije sramota?U gradu ih klinci na skuterima bez kaciga ne vide.Čak ih i postrojavaju.Našli kod ovaj napaćen seljački narod da se *****. Bruka.

oleg

pre 13 godina

Da ali clanstvo bi bilo ponudjeno 2100.Naravno EU nece opstati sledecih desetak godina to je za nas uteha.Uskoro ulaze u novu ekonomsku krizu.Ovo je samo ocajnicki pokusaj da se spase vlada.I pokusaj da se spase sada vec jasno izgubljeno Kosovo.Ali ne za nas nego tvorce njegove neovisnosti.Zato je i Putin bio ovde

Johnny

pre 13 godina

On je dodao da, u slučaju Srbije EU "neće videti potrebu da napravimo razliku između statusa kandidata i početka pristupnih pregovora"

Ovo je jako bitno,posto ako bude kao u slucaju Turske i Makedonije,da postanemo kandidati a da godinama ne dobijamo datum za pocetak pregovora,onda je ta stvar skoro bezvredna.Samo se bojim da ce nas ipak usloviti za datum,i iskreno molim Boga da taj uslov nije Kosovo.

Danijel

pre 13 godina

Dragi her Štefane,ja ne želim u tu tvoju EU pre nego moja država bude sređena,očišćena od kriminalaca svake vrste,ispitano poreklo imovine tajkuna,kada ću moći da nađem posao a da mi za to ne treba debela veza i partijska knjižica,već isključivo znanje i rad; kada ću konačno u ovoj zemlji moći dostojanstveno da živim i da radim. Kada sve ovo napred navedeno bude postignuto, EU će već biti ovde praktično,a potpisati par papira koji ozvaničavaju formalno pristupanje je najmanji problem. Ne znam da li me razumete,poštovani gospodine File?

Жари ме, пали ме

pre 13 godina

Сузе су ми пошле на очи! Где је гласачи листић? Дајте одмах да заокружим...

Nikola

pre 13 godina

Fije ima jednu priču, a Dežer sasvim drugu. Kome verovati. Uostalom, licitiranje sa datumima izgubilo je svaki smisao - isto kao sa Mrkonjićem i završetkom Koridora 10. Jednom rečju - neozbiljno.

Жари ме, пали ме

pre 13 godina

Сузе су ми пошле на очи! Где је гласачи листић? Дајте одмах да заокружим...

Danijel

pre 13 godina

Dragi her Štefane,ja ne želim u tu tvoju EU pre nego moja država bude sređena,očišćena od kriminalaca svake vrste,ispitano poreklo imovine tajkuna,kada ću moći da nađem posao a da mi za to ne treba debela veza i partijska knjižica,već isključivo znanje i rad; kada ću konačno u ovoj zemlji moći dostojanstveno da živim i da radim. Kada sve ovo napred navedeno bude postignuto, EU će već biti ovde praktično,a potpisati par papira koji ozvaničavaju formalno pristupanje je najmanji problem. Ne znam da li me razumete,poštovani gospodine File?

boban

pre 13 godina

EU se kao 2008. uključuje u izbore u Srbiji. Sve može, samo da Tadić ne izgubi! A koliko će da se čeka na ulazak u EU, to će se znati 2015. Još samo da se ambasadori SAD, Francuske, Britanije, Nemačke uključe u izbor vlade,a ,naravno, i najpoznatiji srpski tajkuni. Sve da se reši u Klubu privrednika.

Nikola

pre 13 godina

Fije ima jednu priču, a Dežer sasvim drugu. Kome verovati. Uostalom, licitiranje sa datumima izgubilo je svaki smisao - isto kao sa Mrkonjićem i završetkom Koridora 10. Jednom rečju - neozbiljno.

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

"Lopta je na srpskoj strani", istakao je u intervjuu File !

I upravo iz tog razloga je svima jasno da od toga nema nista !
"Znam ja nas, **** nas" !

MatijaBG

pre 13 godina

Koliko god da sam za clanstvo Srbije u EU i NATO/u,Srbija to nije zasluzila.Politika Srbije izgledao kao da Evropska Unija ulazi u Srbiju,a ne Srbija u Evropsku Uniju.Srbija nijedan evropski standard nije primenila,naprotiv drzava je korumpirana.Rad na crno je jedan od najgorih elemenata,a sa trenutnim standardom Srbija nije ni za Uniju Africkog jedinstva!Samo ozbiljne reforme citavog sistema Srbiju dovode u predvorje savremene Evrope!

Saša

pre 13 godina

Zato se ovi saobraćajci razleteli po selima.Da bi se registrovali traktori.Kako ih nije sramota?U gradu ih klinci na skuterima bez kaciga ne vide.Čak ih i postrojavaju.Našli kod ovaj napaćen seljački narod da se *****. Bruka.

Johnny

pre 13 godina

On je dodao da, u slučaju Srbije EU "neće videti potrebu da napravimo razliku između statusa kandidata i početka pristupnih pregovora"

Ovo je jako bitno,posto ako bude kao u slucaju Turske i Makedonije,da postanemo kandidati a da godinama ne dobijamo datum za pocetak pregovora,onda je ta stvar skoro bezvredna.Samo se bojim da ce nas ipak usloviti za datum,i iskreno molim Boga da taj uslov nije Kosovo.

Vokshi

pre 13 godina

Ako su Srbi mogli 27 Marta 1941 da izadju na ulicu i jasno kazu NE Trojnom paktu, zasto onda danas ne izadju na ulice i trgove i kazu jasno Ne Evropskoj uniji.EU ih zbog toga sigurno nece bombardovati a gradjani Unije i njeni poreski obveznici bi bili zahvalni do groba.

oleg

pre 13 godina

Da ali clanstvo bi bilo ponudjeno 2100.Naravno EU nece opstati sledecih desetak godina to je za nas uteha.Uskoro ulaze u novu ekonomsku krizu.Ovo je samo ocajnicki pokusaj da se spase vlada.I pokusaj da se spase sada vec jasno izgubljeno Kosovo.Ali ne za nas nego tvorce njegove neovisnosti.Zato je i Putin bio ovde

bezimena

pre 13 godina

Moguće jeste, ali je verovatnoća mala, upravo zbog:"Lopta je na srpskoj strani"!

Srpska strana je poznata po autogolovima!

Da je srpskoj vlasti, bilo kojoj od 5.10.2000.god. na ovamo, zaista stalo da Srbija bude deo CIVILIZACIJSKOG VRHA OVE PLANETE (EU nije zasnovana na nepoštenju, korupciji, lopovluku i tome sl. već obrnuto) radila bi na uvodjenju tih vrednosti ovde, tj.UREDJENJU DRŽAVE.

Do sada se pokazalo, a to je "svega" 10 punih godina, da tzv. demokrate, i ostali koji su im davali većinu, rade jedino na tome kako da se likovi koji kreiraju politiku svake od tih stranaka, LIČNO OBOGATE (naravno i njihovi trabanti).

bice bolje neko..

pre 13 godina

JEEEAAA pa to je stvarno fantasticno, evo vec sam otisao u banku da dignem kredit, uplatio letovanje, auto, ma milina..a da i stan sam sebi kupio od ciste srece i radosti...obrisem ja **** sa vasim pricama za budale

bane

pre 13 godina

Po 200-ti put: stavovi birokratije nisu važni jer ona ne odlučuju ni o čemu.
Odluke donose u EU VELIKE SILE a NAROČITO NEMAČKA, zato je mnogo važnije ono što je rekla Angela Merkel, da će slediti pauza i to poprilična. Nemačke partije sve odreda smatraju da će Srbija doći zadnja na red za ulaz u EU a to se neće desiti nikako pre 2025 godine a mnoge novine navode 2030-tu!
Ovome može biti samo protivteža izjava engleskog premijera i francuskog predsednika I TO ZAJEDNIČKA, da će Srbija ući u EU te i te godine, ali NJE NEMA..
Prema tome, nemojte više da zamlaćujete ovu jadnu sirotinju sa Evropom jer od toga nema ništa u minimum sledećih 15 godina, i to posle ponižavajućih pristupnih uslova od kojih je velika većina postavljena samo i jedino Srbiji! To je prava istina i nju javnost mora znati. Ako neko ima drugačije činjenice ili podatke neka izvoli da ih iznese.

seljak iz Grocke

pre 13 godina

Evo da ja ovog Fileta nešto pitam: jel kad mi uđemo u tu vašu Uniju ja seljak neću da smem da u moje dvorište pečem rakiju, pa ondak da ćemo svi morati da pijemo onaj SKAID?
Ako je tako onda neka taj SKAID piju ovi što nas vodu kao napred.Pustite nas sejaci da pošteno živimo.

Aleksandar

pre 13 godina

za seljaka iz Grocke:

Ako bi ušli u EU, ti bi smeo da pečeš rakiju i da je piješ i čuvaš u podrumu sa ostalim "strateškim rezervama".
Ono što nećeš smeti je da tu rakiju prodaješ bez deklaracije i atesta.

Ali će biti nešto drugo:
kada proizvedemo više kupusa (šljiva, žita ili čega god) nego što je EU odredila, morećemo to da uništimo ili češ morati da gajiš nešto drugo
(nema veze što deca u svetu gladuju, bitno da je neki birokrata to odredio)

Nevit

pre 13 godina

"Moguć statsus kandidata", koliko smo do sada čuli takvih izjava ? i opet ništa. Evropska Unija ne želi Srbiju i to je realnost, Srija treba da se pomiri sa tim i razmišlja o drugim opcijama. Srbija ima puno resursa koje ne iskorišćava već čeka strane investitore da se smiluju i otvore neku fabrikicu koja obično radi par meseci.

e,pa nece moci

pre 13 godina

Pored ostlog nuzni uslovi su i restitucija,i to ne restitucija koja ce se isplacivati naslednicima preko 30 godina i gde ce se sledece generacije suditi kome sta pripada.Vec zna se kako se mora i jednostavno restitucija uciniti.Svi znamo da u ovu pricu po pitanju restitucije ucestvuju i pravnici,isti oni koji izbegavaju uvodjenje fisklnih kasa,a vlada popustila.Dokle bre advokatskih zavrzlama i mafijasenja!!!

Зоран

pre 13 godina

Наравно да ће нешто да добијемо пред изборе. Увек пред изборе нам дају нешто.

shone

pre 13 godina

(Vokshi, 27. mart 2011 17:05)

Za vas Albance je i dalje isto Trojni pakt i Evropa. Vi ćete doživeti da na ulice isterate gradjane EU koji će vam sa trgova poručiti NE za vaš ulazak u Evropu gde inače ne pripadate. Vaše ušvercavanje u Evropu bi značio njen kolaps.

Djordje

pre 13 godina

Dovoljno je da dodje Putin da bi nas oni odmah primili, samo da ne bude slučajno van njihove kontrole i oporezivanja. To što nam korumpirana Vlada skida kožu s ledja, nema veze, još bolje, podeliće sa njima danak. Ne u EU!

evo nas

pre 13 godina

Predug je ovo štap a i šargarepa je već buđava gospodine File.Mi ćemo s naše strane sve uraditi da nas više ne čikate kao malu decu, to ste mogli da radite preko ovog malog Mausa kome ćemo ukinuti tu ulogu.Evropa je tu gde je vekovima, samo Vi i ostala evropska oligarhija ima rok trajanja. e, Počinje nešto da se oseć. .

dzelat sa osmehom

pre 13 godina

Znamo svi da ovi nece uvesti vlast u EU, smenite ih sve je moguce dok nas ne distanciraju! Znamo svi sta je 2001. receno u EU 2007. pa 2012. evo sada se pominje 2020. A ja vas pitam ocu li to doziveti?

jovan

pre 13 godina

E moji dragi Srbi.Budite srecni i presrecni sto ce Srbija da dobije status kandidata do kraja godine,a ne da vi koji imate internet pisete ovakve zastrasujuce komentare.Mislim da vi koji piste ovakve komentare zloupotrebljavate slobodnu rec.Bas bi voleo da na sledecim izborima pobedi Toma,Velja,Vulin i Karic,a onda cete se i sami uveriti da ste pogresili.da vam nisam u vasoj kozi.
Pozdrav od Jovana iz Svedske

Jovan

pre 13 godina

Pa dobro bre ljudi zašto ove naše komšije već jednom ne gledaju svoja posla.Imate svoju državu i šta vas briga za Srbiju.Gledajte svoja posla i prekinite da nam zavirujete u dvorište.Vi ste žešće opterećeni bili a i ostali !

seljak iz Grocke

pre 13 godina

Za Aleksandra
Dobro , ja ću da smem da pečem rakiju za sebe i familiju kao i do sada. Nego ti me nešto nisi razumeo: mene brine da li će i ondak da može ovaj SKAID da peče njinu rakiju od koje izgleda umrelo više ljudi? To me brine jer ovi Jevropljani -naši-Srpski, kako koji dan sve nam nešto priredu loše.

prognanik sa svoje imovine u Srbiji od strane srpskih vlasti

pre 13 godina

Prevara sa akcizama nije uspela. Sada će ova vlast pokušati da evropske institucije i zvaničnike prevari donošenjem nakaradnog zakona koji će nazvati ‚‚zakon o restituciji‚‚ a kojim oteta imovina neće biti vraćena.
Nadam se da prevara srpskih vlasti ni ovog puta neće uspeti.

Vokshi

pre 13 godina

Ja nisam ovlasten niti imam pravo da dajem bilo kakve izjave u ime svih Albanaca, osim u svoje vlastito ime. To me razlikuje od pojedinih komentatora koji bez ikakvih problema uzimaju sebi pravo da govore u ime citavih naroda i nemaju ni najmanje skrupula da pri tome dezavuisu citave narode koji im nisu po volji... Koliko ja pratim politicka zbivanja na Balkanu,ocito je da Republika Kosovo,potpuno svesna svoje situacije,pokusava dugim i trnovitim putem da ostvari ekonomski boljitak svojim ziteljima.Sa druge strane postoje zemlje koje precicama,pretnjama ,politickim ucenama,prikrivanjem ratnih zlocinaca i slicnim marifetlucima pokusavaju da iskamce barem neku paru iz EU fondova.Sto se tice raspolozenja EU gradjana prema prosirenju Unije na Zapadni Balkan,smatram se kompetentnim da o tome prosudjem i dajem izjave i ne samo zato sto u EU zivim preko 40 godina.

pipo

pre 13 godina

Shone,lopta je u stranu srbije, onda kao uvek opet bice autogol ,a puno se varas, kosovo ide polako ali sigurno kah EU, a srbija bogami nece, dok ne priznaje kosovo, to najbole zna Tadic koji put vodi u EU....

Manuel Komnenos

pre 13 godina

Za gosp. Shone,
Po mojem uvjerenju ali i po opcem javnom mjenju u Europi, Srbija ima i dalje anatemu "balkanskog krvnika" je se nije javno odrekla politike iz 90-tih godina. I vjerujte mi, Evropljni jako dobro znaju sto se desilo i u HR, biH i na Kosovu tako da se Srbija ne bi pretjerano trebala zanositi o nekakvoj svojoj "popularnosti" je nje naprosto nema. Sve dok Hag, Nizozemci i ostali budu trazili Mladica i Hadzica i vase se ime pojavljivalo u kontekstu najvecih balkanskih zlocina nema sanse da Srbija ni za 10 godina bude dio EU porodice. Dokaz svoje EU privrzenosti Srbija prvo treba pokazati kroz clanstvo u NATO da se vidi kako dijeli iste civilizacijske vrijednosti. Sve dok se ovo ne desi Srbija je jako daleko od EU

Miško bitanga

pre 13 godina

Vidite to vam dođe ovako: moj sin hoće da oženi jednu Evropsku princezu. Ja i moja Lepa pristali. I eto sve je uređeno ,još samo princeza i njeni roditelji da pristanu.
Tako mu to ide.

Vokshi

pre 13 godina

Komsije nisu optercene Srbijom i njenim dvoristem sve dok je Srbija u svom dvoristu.Onoga trenutka kada Srbija pocne da izlazi iz svog dvorista,onda je to i te kako nas problem i ne samo nas.

shone

pre 13 godina

(Manuel Komnenos, 28. mart 2011 10:30)

Prijatelju u velikoj si zabludi. Nema nikakve anateme protiv Srbije u Evropi, ta priča se rodila i umreće ovde na Balkanu i to na mestima gde se isto pričalo i za vreme "večnog Reicha". Evropski narodi su i suviše civilizovani da bi žvakali tako naivnu propagandu koju je osmislio HDZ-UCK svejedno...

Jovan

pre 13 godina

E, Vokshi nisam na tebe mislio.Mislio sam na ove zapadne komsije.Tebe ne smatram komsiom.Ali ako sebe ubrajas u ovu grupu opterecenih onda ok.Pozdravljam tvoju zabrinutost.

oleg

pre 13 godina

Da ali clanstvo bi bilo ponudjeno 2100.Naravno EU nece opstati sledecih desetak godina to je za nas uteha.Uskoro ulaze u novu ekonomsku krizu.Ovo je samo ocajnicki pokusaj da se spase vlada.I pokusaj da se spase sada vec jasno izgubljeno Kosovo.Ali ne za nas nego tvorce njegove neovisnosti.Zato je i Putin bio ovde

Vokshi

pre 13 godina

Ja nisam ovlasten niti imam pravo da dajem bilo kakve izjave u ime svih Albanaca, osim u svoje vlastito ime. To me razlikuje od pojedinih komentatora koji bez ikakvih problema uzimaju sebi pravo da govore u ime citavih naroda i nemaju ni najmanje skrupula da pri tome dezavuisu citave narode koji im nisu po volji... Koliko ja pratim politicka zbivanja na Balkanu,ocito je da Republika Kosovo,potpuno svesna svoje situacije,pokusava dugim i trnovitim putem da ostvari ekonomski boljitak svojim ziteljima.Sa druge strane postoje zemlje koje precicama,pretnjama ,politickim ucenama,prikrivanjem ratnih zlocinaca i slicnim marifetlucima pokusavaju da iskamce barem neku paru iz EU fondova.Sto se tice raspolozenja EU gradjana prema prosirenju Unije na Zapadni Balkan,smatram se kompetentnim da o tome prosudjem i dajem izjave i ne samo zato sto u EU zivim preko 40 godina.

MatijaBG

pre 13 godina

Koliko god da sam za clanstvo Srbije u EU i NATO/u,Srbija to nije zasluzila.Politika Srbije izgledao kao da Evropska Unija ulazi u Srbiju,a ne Srbija u Evropsku Uniju.Srbija nijedan evropski standard nije primenila,naprotiv drzava je korumpirana.Rad na crno je jedan od najgorih elemenata,a sa trenutnim standardom Srbija nije ni za Uniju Africkog jedinstva!Samo ozbiljne reforme citavog sistema Srbiju dovode u predvorje savremene Evrope!

Жари ме, пали ме

pre 13 godina

Сузе су ми пошле на очи! Где је гласачи листић? Дајте одмах да заокружим...

Danijel

pre 13 godina

Dragi her Štefane,ja ne želim u tu tvoju EU pre nego moja država bude sređena,očišćena od kriminalaca svake vrste,ispitano poreklo imovine tajkuna,kada ću moći da nađem posao a da mi za to ne treba debela veza i partijska knjižica,već isključivo znanje i rad; kada ću konačno u ovoj zemlji moći dostojanstveno da živim i da radim. Kada sve ovo napred navedeno bude postignuto, EU će već biti ovde praktično,a potpisati par papira koji ozvaničavaju formalno pristupanje je najmanji problem. Ne znam da li me razumete,poštovani gospodine File?

jovan

pre 13 godina

E moji dragi Srbi.Budite srecni i presrecni sto ce Srbija da dobije status kandidata do kraja godine,a ne da vi koji imate internet pisete ovakve zastrasujuce komentare.Mislim da vi koji piste ovakve komentare zloupotrebljavate slobodnu rec.Bas bi voleo da na sledecim izborima pobedi Toma,Velja,Vulin i Karic,a onda cete se i sami uveriti da ste pogresili.da vam nisam u vasoj kozi.
Pozdrav od Jovana iz Svedske

Vokshi

pre 13 godina

Ako su Srbi mogli 27 Marta 1941 da izadju na ulicu i jasno kazu NE Trojnom paktu, zasto onda danas ne izadju na ulice i trgove i kazu jasno Ne Evropskoj uniji.EU ih zbog toga sigurno nece bombardovati a gradjani Unije i njeni poreski obveznici bi bili zahvalni do groba.

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

"Lopta je na srpskoj strani", istakao je u intervjuu File !

I upravo iz tog razloga je svima jasno da od toga nema nista !
"Znam ja nas, **** nas" !

boban

pre 13 godina

EU se kao 2008. uključuje u izbore u Srbiji. Sve može, samo da Tadić ne izgubi! A koliko će da se čeka na ulazak u EU, to će se znati 2015. Još samo da se ambasadori SAD, Francuske, Britanije, Nemačke uključe u izbor vlade,a ,naravno, i najpoznatiji srpski tajkuni. Sve da se reši u Klubu privrednika.

Saša

pre 13 godina

Zato se ovi saobraćajci razleteli po selima.Da bi se registrovali traktori.Kako ih nije sramota?U gradu ih klinci na skuterima bez kaciga ne vide.Čak ih i postrojavaju.Našli kod ovaj napaćen seljački narod da se *****. Bruka.

Vokshi

pre 13 godina

Komsije nisu optercene Srbijom i njenim dvoristem sve dok je Srbija u svom dvoristu.Onoga trenutka kada Srbija pocne da izlazi iz svog dvorista,onda je to i te kako nas problem i ne samo nas.

Johnny

pre 13 godina

On je dodao da, u slučaju Srbije EU "neće videti potrebu da napravimo razliku između statusa kandidata i početka pristupnih pregovora"

Ovo je jako bitno,posto ako bude kao u slucaju Turske i Makedonije,da postanemo kandidati a da godinama ne dobijamo datum za pocetak pregovora,onda je ta stvar skoro bezvredna.Samo se bojim da ce nas ipak usloviti za datum,i iskreno molim Boga da taj uslov nije Kosovo.

seljak iz Grocke

pre 13 godina

Evo da ja ovog Fileta nešto pitam: jel kad mi uđemo u tu vašu Uniju ja seljak neću da smem da u moje dvorište pečem rakiju, pa ondak da ćemo svi morati da pijemo onaj SKAID?
Ako je tako onda neka taj SKAID piju ovi što nas vodu kao napred.Pustite nas sejaci da pošteno živimo.

Nikola

pre 13 godina

Fije ima jednu priču, a Dežer sasvim drugu. Kome verovati. Uostalom, licitiranje sa datumima izgubilo je svaki smisao - isto kao sa Mrkonjićem i završetkom Koridora 10. Jednom rečju - neozbiljno.

seljak iz Grocke

pre 13 godina

Za Aleksandra
Dobro , ja ću da smem da pečem rakiju za sebe i familiju kao i do sada. Nego ti me nešto nisi razumeo: mene brine da li će i ondak da može ovaj SKAID da peče njinu rakiju od koje izgleda umrelo više ljudi? To me brine jer ovi Jevropljani -naši-Srpski, kako koji dan sve nam nešto priredu loše.

Manuel Komnenos

pre 13 godina

Za gosp. Shone,
Po mojem uvjerenju ali i po opcem javnom mjenju u Europi, Srbija ima i dalje anatemu "balkanskog krvnika" je se nije javno odrekla politike iz 90-tih godina. I vjerujte mi, Evropljni jako dobro znaju sto se desilo i u HR, biH i na Kosovu tako da se Srbija ne bi pretjerano trebala zanositi o nekakvoj svojoj "popularnosti" je nje naprosto nema. Sve dok Hag, Nizozemci i ostali budu trazili Mladica i Hadzica i vase se ime pojavljivalo u kontekstu najvecih balkanskih zlocina nema sanse da Srbija ni za 10 godina bude dio EU porodice. Dokaz svoje EU privrzenosti Srbija prvo treba pokazati kroz clanstvo u NATO da se vidi kako dijeli iste civilizacijske vrijednosti. Sve dok se ovo ne desi Srbija je jako daleko od EU

e,pa nece moci

pre 13 godina

Pored ostlog nuzni uslovi su i restitucija,i to ne restitucija koja ce se isplacivati naslednicima preko 30 godina i gde ce se sledece generacije suditi kome sta pripada.Vec zna se kako se mora i jednostavno restitucija uciniti.Svi znamo da u ovu pricu po pitanju restitucije ucestvuju i pravnici,isti oni koji izbegavaju uvodjenje fisklnih kasa,a vlada popustila.Dokle bre advokatskih zavrzlama i mafijasenja!!!

prognanik sa svoje imovine u Srbiji od strane srpskih vlasti

pre 13 godina

Prevara sa akcizama nije uspela. Sada će ova vlast pokušati da evropske institucije i zvaničnike prevari donošenjem nakaradnog zakona koji će nazvati ‚‚zakon o restituciji‚‚ a kojim oteta imovina neće biti vraćena.
Nadam se da prevara srpskih vlasti ni ovog puta neće uspeti.

evo nas

pre 13 godina

Predug je ovo štap a i šargarepa je već buđava gospodine File.Mi ćemo s naše strane sve uraditi da nas više ne čikate kao malu decu, to ste mogli da radite preko ovog malog Mausa kome ćemo ukinuti tu ulogu.Evropa je tu gde je vekovima, samo Vi i ostala evropska oligarhija ima rok trajanja. e, Počinje nešto da se oseć. .

Зоран

pre 13 godina

Наравно да ће нешто да добијемо пред изборе. Увек пред изборе нам дају нешто.

Aleksandar

pre 13 godina

za seljaka iz Grocke:

Ako bi ušli u EU, ti bi smeo da pečeš rakiju i da je piješ i čuvaš u podrumu sa ostalim "strateškim rezervama".
Ono što nećeš smeti je da tu rakiju prodaješ bez deklaracije i atesta.

Ali će biti nešto drugo:
kada proizvedemo više kupusa (šljiva, žita ili čega god) nego što je EU odredila, morećemo to da uništimo ili češ morati da gajiš nešto drugo
(nema veze što deca u svetu gladuju, bitno da je neki birokrata to odredio)

bezimena

pre 13 godina

Moguće jeste, ali je verovatnoća mala, upravo zbog:"Lopta je na srpskoj strani"!

Srpska strana je poznata po autogolovima!

Da je srpskoj vlasti, bilo kojoj od 5.10.2000.god. na ovamo, zaista stalo da Srbija bude deo CIVILIZACIJSKOG VRHA OVE PLANETE (EU nije zasnovana na nepoštenju, korupciji, lopovluku i tome sl. već obrnuto) radila bi na uvodjenju tih vrednosti ovde, tj.UREDJENJU DRŽAVE.

Do sada se pokazalo, a to je "svega" 10 punih godina, da tzv. demokrate, i ostali koji su im davali većinu, rade jedino na tome kako da se likovi koji kreiraju politiku svake od tih stranaka, LIČNO OBOGATE (naravno i njihovi trabanti).

bane

pre 13 godina

Po 200-ti put: stavovi birokratije nisu važni jer ona ne odlučuju ni o čemu.
Odluke donose u EU VELIKE SILE a NAROČITO NEMAČKA, zato je mnogo važnije ono što je rekla Angela Merkel, da će slediti pauza i to poprilična. Nemačke partije sve odreda smatraju da će Srbija doći zadnja na red za ulaz u EU a to se neće desiti nikako pre 2025 godine a mnoge novine navode 2030-tu!
Ovome može biti samo protivteža izjava engleskog premijera i francuskog predsednika I TO ZAJEDNIČKA, da će Srbija ući u EU te i te godine, ali NJE NEMA..
Prema tome, nemojte više da zamlaćujete ovu jadnu sirotinju sa Evropom jer od toga nema ništa u minimum sledećih 15 godina, i to posle ponižavajućih pristupnih uslova od kojih je velika većina postavljena samo i jedino Srbiji! To je prava istina i nju javnost mora znati. Ako neko ima drugačije činjenice ili podatke neka izvoli da ih iznese.

Nevit

pre 13 godina

"Moguć statsus kandidata", koliko smo do sada čuli takvih izjava ? i opet ništa. Evropska Unija ne želi Srbiju i to je realnost, Srija treba da se pomiri sa tim i razmišlja o drugim opcijama. Srbija ima puno resursa koje ne iskorišćava već čeka strane investitore da se smiluju i otvore neku fabrikicu koja obično radi par meseci.

pipo

pre 13 godina

Shone,lopta je u stranu srbije, onda kao uvek opet bice autogol ,a puno se varas, kosovo ide polako ali sigurno kah EU, a srbija bogami nece, dok ne priznaje kosovo, to najbole zna Tadic koji put vodi u EU....

bice bolje neko..

pre 13 godina

JEEEAAA pa to je stvarno fantasticno, evo vec sam otisao u banku da dignem kredit, uplatio letovanje, auto, ma milina..a da i stan sam sebi kupio od ciste srece i radosti...obrisem ja **** sa vasim pricama za budale

Djordje

pre 13 godina

Dovoljno je da dodje Putin da bi nas oni odmah primili, samo da ne bude slučajno van njihove kontrole i oporezivanja. To što nam korumpirana Vlada skida kožu s ledja, nema veze, još bolje, podeliće sa njima danak. Ne u EU!

dzelat sa osmehom

pre 13 godina

Znamo svi da ovi nece uvesti vlast u EU, smenite ih sve je moguce dok nas ne distanciraju! Znamo svi sta je 2001. receno u EU 2007. pa 2012. evo sada se pominje 2020. A ja vas pitam ocu li to doziveti?

Jovan

pre 13 godina

Pa dobro bre ljudi zašto ove naše komšije već jednom ne gledaju svoja posla.Imate svoju državu i šta vas briga za Srbiju.Gledajte svoja posla i prekinite da nam zavirujete u dvorište.Vi ste žešće opterećeni bili a i ostali !

shone

pre 13 godina

(Manuel Komnenos, 28. mart 2011 10:30)

Prijatelju u velikoj si zabludi. Nema nikakve anateme protiv Srbije u Evropi, ta priča se rodila i umreće ovde na Balkanu i to na mestima gde se isto pričalo i za vreme "večnog Reicha". Evropski narodi su i suviše civilizovani da bi žvakali tako naivnu propagandu koju je osmislio HDZ-UCK svejedno...

shone

pre 13 godina

(Vokshi, 27. mart 2011 17:05)

Za vas Albance je i dalje isto Trojni pakt i Evropa. Vi ćete doživeti da na ulice isterate gradjane EU koji će vam sa trgova poručiti NE za vaš ulazak u Evropu gde inače ne pripadate. Vaše ušvercavanje u Evropu bi značio njen kolaps.

Miško bitanga

pre 13 godina

Vidite to vam dođe ovako: moj sin hoće da oženi jednu Evropsku princezu. Ja i moja Lepa pristali. I eto sve je uređeno ,još samo princeza i njeni roditelji da pristanu.
Tako mu to ide.

Jovan

pre 13 godina

E, Vokshi nisam na tebe mislio.Mislio sam na ove zapadne komsije.Tebe ne smatram komsiom.Ali ako sebe ubrajas u ovu grupu opterecenih onda ok.Pozdravljam tvoju zabrinutost.