Četvrtak, 24.03.2011.

23:09

Konuzin: Proširenje NATO-a pretnja

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin rekao je da je "proširenje NATO-a direktna pretnja Rusiji“.

Izvor: FoNet

Konuzin: Proširenje NATO-a pretnja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Milena

pre 13 godina

Zašto kod nas ne sme javno da se govori o tome da Rusi kriju Mladića, a neki strani mediji pišu o tome. Evo teksta iz Guardiana:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/09/wikileaks-serbia-russia-ratko-mladic

Deo:
"But Rakić also suggests the fugitive is being assisted by "foreign sources" and hints darkly that Moscow may have better information about Mladić's exact situation than does the Serbian government."

Srbin

pre 13 godina

Srbija u NATO ce uci sigurno to vise niko ne dovodi u pitanje, samo se pregovara o datumu. Sa druge strane nebi trebalo nikada rasporediti rakete u Srbiji prema Rusiji.

istorija

pre 13 godina

Neverovatna je količina gluposti i neznanja ispoljena u euforiji prilikom posete ruskog premijera.U prošlosti,rusi su se prema srbima uvek odnosili sa prezirom.

View

pre 13 godina

Dok je Đinđić bio živ, išli smo ka evro-atlantskim integracijama. Od kako ga nema, ostale su nam samo evrointegracije. I to samo na rečima, a na delu poklanjamo resurse, zemlju, pa i budućnost ljudi onom KGB-ovom činovniku.

Lepo je svojevremeno Slobodan Jovanović rekao: "Engleska nije htela Rusiju na Jadranu, pa zato nije htela ni Veliku Srbiju. Ona je počela da radi protiv nas, ali po svom običaju, više posredno nego neposredno. Ona je prihvatila ideju o zajedničkoj državi Srba, Hrvata i Slovenaca, u nadi da će Hrvati i Slovenci zadržati pravoslavne Srbe da se ne podaju ruskom uticaju, da će im preoteti vođstvo zajedničke države i načiniti od nje isto toliko čvrst bedem protivu Rusije, kao što je to Austrija bila."

petar

pre 13 godina

Ne sxvatljivo da jedna drjava diktira,pritiskai ugrozava drugu sta treba da radi.Ceo Varsavski pakt usao NATO,iz bivsix SSSR Litva,Latvia,Estonija,Ukraina i Gruzija kandidati.Sami Rusi odlichno sarajuju s NATO,zajedno provode vojne vezbe,i u cenytu Moskve informtivni centarNATO,i ima predstavnika Rusija NATO Rogozina.Kako Rusi prichaju i pritiskaju Srbiju tako ne prichaju s robovima,i s koloniami,21 sstoleche.Oni s velikim postovanjem prichaju s drjavami chlanica NATO,primer Slovenija,a u Srbiju uz put,odlichno sarajuju s Bugarskoj,POlskoj,Rumuhiej,gdepazmestena raketni stit NATO.Treba sarajyvati sa svima.Treba da postuju Srbiju a ne da prichaju kao s vasalom,ili kao da Srbija njixova kolonija.Chak i ne prijatelja treba postovati.A od Rusa dalje.Prvo treba nauche da prichaju,a ne komanduju.

Flavius Valerius

pre 13 godina

Ono sto me najvise smeta, a to je da je srbijansko drustvo vec isprepleteno "mrezama" KGB-ovskih nasljednika i ostataka milosevicevog obavjestajnog aparata.Zar vi mislite da su Mira i ostala bratija dobili azile u Rusiji za "lijepe oci"? Pa oni (tajne sluzbe) drze pod kontrolom "demokraciju" i demokratske strukture u Srbiji sprecavajuci bilo kakav nagli zaokret kako u vanjskoj tako i u unutrasnjoj politici! Pogledajte bilancu! Sto se to promjenilo od 5 oktobra na ovamo? Izgubljeno je 10 godina - za nista! Upravo zahvaljujuci tim snagama koji su instrumentizirali Kostunicu i u njemu nasli pravoga saveznika. Srbija je danas prekrivena obavjestajnim aparatom tude zemlje i u kojoj je domaca obavjestajna sluzba stavljena u sluzbu ove strane da ju servisira. Zasto se ne zna tko je naredbodavac ubojstva Dindica, naprednih novinara...? Ali, u glavnom da ove strukture uzimaju poluge ekonomske moci (NIS itd.) kako bi na taj nacin (ne direktan) zadrzali utjecaj i moc u drustvu i podgrijavali anti zapadnjacku atmosferu igrajuci toboze na ugrozeno srpstvo a u isto vrijeme koketirajuci sa najradikalnijim elementima desnice. Srbijju ceka veliko "ciscenje" iz nutra, a kad se to desi desit ce se i jace distanciranje od milosevicevog krvavog rezima za kojeg jos uvijek neki smatraju da je bio patriotski.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Gospodin Ambasador nije u pravu! On vjesto podmece Srbiji kao eto, EU je ok, ali zato NATO nije dobar! Bas ce sirenje NATO saveza na malenu zemljicu Srbiju ugroziti interese i sigurnost ogromne Rusije kojoj su blize clanice NATO-a jedna Rumunjska, Madarska, Slovacka, da o balitickim zemljama ne pricam. Radi se o providnoj igri i manipulaciji za sludeni narod u Srbiji kako bi ga "ruska struja" u nutar Srbije (potpomognuta iz vana) drzala sto dalje od evropskih i civilizacijskih tokova. Stvarno je zalosno da jedna tako velika zemlja trazi od Srbije da podmetne svoju kicmu za njezine globalne i sebicne interese nudeci Srbima mrvice sa stola!Mislim da nije potrebno niti vrijedno da Rusija lijeci svoj kompleks "posrnule sile" na jednoj Srbiji bez obzira kakva ona imala rukovodstvo. Vrlo jadno i neuko mijesanje u unutrasnje stvari drzave Srbije!

Teddy Picker

pre 13 godina

Prosta matematika: Ko da vise, kod njega cemo. Pa nek' trka pocne...mada sumnjam da mi nekome trebamo, mozda samo kao strateska tacka, kao drzava sigurno ne.

Marina

pre 13 godina

Da Rusija samo prijeti i ucjenjuje pokazuju i izjave Putina: uđe li Srbija u NATO,Rusija priznaje Kosovo. Dakle, Rusija ne vidi problem Kosova kao "nasilno odvojeni teritorij od prijateljske zemlje" kojega treba braniti pod svaku cijenu i bez rezerve. Kosovo je u očima Rusije samo sredstvo za ucjenu čime se direktno miješa u politiku jedne suverene zemlje. No,nije li Srbija licemjerna zemlja kad se jednako jako oslanja na četiri stupa,i od svakoga traži maksimum? Odgovornost za ovakvu neuspješnu politiku snosi DS i Tadić. Istina,u početku je bilo važno odmaknuti se od radikala i Koštunice pa je ovakva politika sjedenja na dvije i više stolica pomogla,ali danas je situacija sasvim drugačija. Danas Srbija MORA jasno odrediti svoje PRIORITETE, ili EU ili Rusija ili Kina ili nesvrstani. Što misli Tadić postići u Briselu nakon što je Putin jasno ucijenio Srbiju? Svaka članica EU je i članica NATO saveza i to je jedina istina. Odbije li Srbija NATO,odbit će je EU.I to je,naravno,opcija za Srbiju,ali čemu onda ovi uzaludni nastupi u Briselu????

(Vlast)a

pre 13 godina

Druze Konuzin,skini nam se sa grbace!Ako ste imali problem sa NATO alijansom,to ste trebali da resavate sa vasim odbeglim satelitima i sa celnicima NATO-a.Naravno,niti ste mogli,niti ste smeli jer ste tada razvlacili bogatstvo Rusije i trpali ga u dzepove poslusnika a i svoje politicko-spijunske elite.Kako vas nije sramota da od nesrecne,devastirane i zgazene Srbije ocekujete da se isprsi i kaze jedno "ne"u vase ime?!Da li je velika Rusija spala toliko nisko da mala Srbija treba da se zrtvuje da bi Rusija sacuvala ponos i mesto velesile koje je sama izgubila.
Jos su jadniji ovi nasi kratkovidi politicari koji shene i poturaju nas tamo gde nam nije mesto.

Munze konza

pre 13 godina

Batice, mojne pretiš, sem ako ti nije baš stalo da izađeš na crtu pa da vidimo! Silu ne volimo, na pretnju pljujemo, jer da je drukčije do sad bismo već bili stare kuke u NATO. Oni nas znaju, a upoznaćete nas i vi, kako vidim. Sva ova ljubav je za ljubav, ali ako postane jasno da nas zaista opet proigravate u kombinacijama kako neki kažu, ovaj put biće kao Sajgon i onda bolje spavaj obučen!

Poznavalac Rusije

pre 13 godina

Ruska politika sa svojim obaveštajcima i Srpskim poltronima i udvoricama direktno radi na štetu Srbije još od 8 sednice kada je izbacila svog Igrača na scenu Srbije.Od tada pa do preključeje kada Rusifikacija Srbije ušla u završnu fazu a završna faza je početak juna,Rusija i njeni SILOVIKI direktno podrivaju sve napore Srbijeda živi u svom prirodnom okruženju a to je EU.Bojim se da ako im se suprostavimo i pojačamo napore da se priključimo Evropi da su spremni da izrežiraju i neke vijne incidente na ovim prostorima.
Srbi očigledno je da NEPOZNAJETE DOBRO RUSIJU.Pitjate ili se bar prisetite kako su u njenom zagrljaju živele vaše komšije Rumuni,Bugari,Madjari itd a vidite gde su sada .
P.S.Radi informacije u Rusiji je prosečan životni vek za Muškarce 56 g,a za žene 58 g.
Prosečna penzija je NEVEROVATNIH 80 $ ili ti oko 6000 dinara.Nedjte da vas zavedu razni PUPSOVI,SNS,DSS sa obrazima ,Dverima,Bajkerima i takvim ludacima.

Darijus

pre 13 godina

Mogli su nam dati te rakete kada smo se kidali sa NATO-m. Ljudi, dozovite se pameti ! U se i u svoje kljuse. Ne vole nas ni jedni ni drugi, samo gledaju svoje interese. Rusi su najveci profiteri na srpskoj nesreci. Kada god su zapretili da ce da nas brane, dobili su neki kredit, pa se zaboravili malo, a nas onda NATO po labrnji jos jace...

mujcinovic salih

pre 13 godina

Mi treba da udjemo u NATO sto pre cak i pre nego u EU. Rusi su za Srbiju opasnost. Ako nastavimo ovim putem bojim se da cemo izvisiti za EU i ostati na milost i nemilost Rusiji.A to nikako ne bi bilo dobro.

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Jedino je LDP imao petlju da direktno pita "neke" stvari Putina i tako produžio boravak baćuške za skoro dva sata... Čeda je imao petlju da direktno pita u vezi NATO-a, ali ga zato nigde nema u medijima, osim na njihovom sajtu.
A kad se oko podneva probudi vredna srpska omladina, počeće podrška pukovniku i džudisti i aktivna sportska disciplina u srbiji "Minusanje na B92".

Hatori Hanso

pre 13 godina

Statistika pokazuje da su zadnjih 15-20 godina NATO i Zapadni Saveznici ratovali (i dobijali ratove) samo protiv najcrnjih manijakalnih diktatorskih rezima na svetu:

1. Sloba Milosevic
2. Moamer el Gadafi
3. Sadam Husein...

Cudno je to kako se Rusija nekako prepoznala kao pripadajuca ovoj listi, pa se sirenjem NATO oseca ugrozenom?

Gospodin Ambasador i njegov gazda treba da se jednom za svagda pomire sa cinjenicom da suverene zemlje imaju pravo da izaberu da li ce postati clanice NATO (ili drugih saveza) ili ne. Staljinisticki diktatorski rezim u moskvi sigurno nece doneti tu odluku u njihovo ime. Prema tome, gospodine, odnosno - pardon - druze Ambasadore, ako vam se nesto ne bude dopalo ovde u Evropi, vi - put pod noge - pa nazad u sibir odakle ste i dosli...

sirotinja

pre 13 godina

Ruski ambasador se mesa u unutrasnje stvari samostalne i suverene drzave Srbije!! Sramota i nedopustivo!!

Takodje, ambasador V. Britanije (bivsi, a i sadasnji), ambasador SAD (bivsi, a i sadasnja), ambasador Nemacke (bivsi, a i sadasnji), ambasador Turske (bivsi, a i sadasnji) se mesa u unutrasnje stvari samostalne i suverene drzave Srbije!! Sramota i nedopustivo!!

Ljudi, shvatite, toliko smo mali i jadni (ekonomsko, intelektualno, vojno) da je to neobjasnjivo nasem megalomanskom mentalitetu.

Inace, i zec ostri onu stvar na sirotinju, a oni gore nabrojani su daleko od zeceva

Sajke

pre 13 godina

Gospodo Rusi, ne svidja vam se Srbija u NATO, a sta vi nudite?
Ni ja nisam srecan sto cemo kad tad morati u NATO, ali jednostavno mi nemamo izbora, okruzeni smo NATO drzavama.

bezimena

pre 13 godina

Države koje su DALEKO BLIŽE Rusiji su članice NATO pakta, pa s njima Rusija ima odličnu ekonomsku saradnju!

Ovo rusko mahanje kažiprstom me još više uverava da Srbija, koja je sa svih strana orkužena NATO članicama, treba i mora da bude deo tog saveza, RADI SOPSTVENE SIGURNOSTI!

Embrouz Birs

pre 13 godina

Vasa Ekselencijo, u skladu sa Vasom izjavom, ja zakljucujem da je VAsoj drzavi pretna cela EU osim Austrije koja jedino u EU nije clanica NATO pakta. Ja evo kao gradjanin Srbije zelim da Srbija udje u NATO pakt jer to podrazumeva vecu sigurnost za potencijalne investitore a samim tim znaci i vise investitora u Srbiju.
Takodje i evropske integracije idu mnogo brze kada zemlja kandidat pristupi NATO paktu.I kao sto je Vama pretnja NATO pakt, ja dozivljavam kao pretnju Vasu izjavu i smatram da kao diplomata takvu stvar ne biste ni smeli javno da kazete ili bi drzava domacin morala da Vas opene za istu.Nazalost takvu normalnu reakciju ne ocekujem od srpskih koprumpiranih politicara pa Vam eto to kazem kao buduci Premijer Monarhije Srbije.

Dejan

pre 13 godina

Treniranje misica...
Nije im smetalo niti sto su Hrvati usli u NATO, niti sto su odbili druzbu-adriu.
Za razliku od Srbije, Putin je posetio takvu Hrvatsku dok je bio predsednik. Hrvati cak i odbili nedavno posetu Medvedeva i nikome nista.
Ovde dolazi s nekim obecanjima (doduse, juzni tok se obecaje i obecaje) i 'pretnjama'. A znamo svi da od toga nema nista. Tko ne veruje neka pita Hrvate zasto je LNG terminal stopiran... Jednostavno, potrebe za gasom opadaju, jer postaje preskup.
Inace, koliko postujes samoga sebe, toliko ce te i drugi... A i moze im se. Izgubljeni smo kao narod. Jedni bi u NATO, drugi neutralni, treci sa Rujama... Kolektivno ludilo. Pa nama bivsi radikali i rusofili postali najveci evropejci. Zemljo, otvori se...

pactko

pre 13 godina

Ovakva retorika zvuči kao da je iz 70' godina prošlog veka i vrhunca hladnog rata, a ne posle čuvenog "resetovanja" odnosa sa SAD. Najobičnija manipulacija sa javnim mnjenjem u Srbiji i učvršćivanje vlastite interesne sfere.

Vlad

pre 13 godina

Iako sami samo protiv laska u NATO (u ovom trenutku, mozda je propusteno dosta povoljnijih sansi, naroscito pre bombardovanja) ne vidim zasto bi se Rusi mesali u nase suverene stvari ako bi se mi opredelili za to. Uostalom to su uradile i zemlje mnogo blize ili cak na granicama Rusije pa nisu digli toliku paniku. Da, pretice NATO Rusiji iz Srbije koju hiljadu km daleko...

Alex

pre 13 godina

Putinizacija Srbije je direktna pretnja Srbiji!
Da li ima još onih koji ne shvataju da je Rusiji u interesu da Srbija ostane neuređena, korumpirana, ksenofobična zemlja? Da je EU jedina snaga (jer naši političari ništa konkretno ne bi uradili bez pritiska EU), koja pokušava da uvede neki red u ovu zemlju, koja "smanjuje entropiju"?
Neko je napisao da "sa Putinom nema iznenađenja".
Tačno, nema ih. Od KGB-ovca koji glumi alfa mužjaka, koji gaji tajkune, tj. oligarhe sto puta gore od naših i koji kontroliše sve ekstremističke organizacije u Rusiji (sem čečenskih), se očekuje samo "brute force".
Sve domaće ekstremističke organizacije su ispostave ruskih: "Dveri", "Naši", "Obraz", "Noćni Vukovi", itd. Mislite o tome. Mislite i tome gde je Mladić i zašto još nismo kandidat za EU.

agim

pre 13 godina

Gde su sada klero-fasisticki komentatori koji se uvek bune kad im neko preti ? Kad Rusi prete pa cak i RAKETAMA onda nikom nista.J.... prijatelja ili brata kad ti kaze ako se druzis sa nekim drugim osim mene onda si moj neprijatelj.

Petar

pre 13 godina

Pa?

Kakve mi veze imamo s tim?

Da smo gledali svoja posla ne bi ni gubili svetu teritoriju sve zbog toga sto smo bili vama odstupnica. Da ne bi ste zeleli nesto slicno ponovo?!

Ditrich

pre 13 godina

Casticu prvog novinara koji skupi hrabrosti i pita ovog coveka koji sebe naziva ambasadorom, tri pitanja.
1.Dokle ce da se mesa u stvari jedne suverene zemlje?
2.O ulozi ruskih zvanicnika u ubistvu Premijera ?
3.Ko mu kupuje kravate i oblaci ga ?

Boban

pre 13 godina

Opet ovaj lupa i deli savete suverenoj zemlji. Upravo ovakav govor Kojuzina je potvrda da je greska RTV bila sasvim slucajna . . Ha, ha . . kako Rusi vise nemaju ni strpljenja . . spremaju se da nam vrate Miru i sina, Seselja . . pa smo opet na pocetku (dnu) . . CRNO BEZ IMALO BELOG !!! Spasavaj se ko moze!

Jovan

pre 13 godina

Mucno je citati ovu udvoricku prozu. Kakvi su to ljudi koji mogu sebe tako da ponizavaju? Zar je moguce da predstavnici Srbije ne mogu da smisle suvislu, diplomatki odmerenu recenicu? Od Rusa nisam bolje ni ocekivao ali ovi domaci...

Rusofil

pre 13 godina

Ambasador Rusije je, za svakog ko ume da chita izmedju redova, otvoreno rekao - mi mozhemo da podnesemo da udjete u EU a ako udjete u NATO postajete nashi neprijatelji. Chak toliko daleko ide da pominje rakete. Da Vas sve potsetim, Litvanija, Letonija i Estonija su tri puta blizhe Moskvi, a deo su NATO-a. Ja i dalje tvrdim da je ruska obaveshtajna sluzhba najangazhovaija, ako prichamo o Evropi, u Srbiji ne rachunajucji zemlje bivsheg SSSR-a. Mozhda i greshim ako kazhem najangazhovanija, ali po uspeshnosti ostvarivanja svojih ciljeva br.1. Pa Vi volite putina i njegove delijeriske navijache shto pishu poeme.

Petar

pre 13 godina

Opet pritisci sa ruske strane !!! Pa, skojim pravom vi postavljate to pitanje da li cemo mi uci u NATO ili ne?! To je nasa drzavna stvar a ne vasa. Ako se odlucimo da udjemo u NATO vi tada mozete izneti vase misljenje ali nemate pravo da sugerisete da li Srbija sa ostatkom Balkanskih zemalja treba da se prikljuci NATO-u. Te price o postavljanju raketa usmerenih prema Rusiji su ciste budalastine i cista manipulacija sa javnoscu. Ako ce rakete biti postavljene prema Rusiji najpre ce se postaviti u Madjarskoj, Rumuniji i Bugarskoj ...kakva bre Srbija . Strasno je koliko Rusija vrsi pritisak na Srbiju, to nije cinio ni Staljin za vreme stare Jugoslavije..UZAS !

akademija

pre 13 godina

Ambasador je izneo neistini.Rusi jesu pretili,na granicama su bili tenkovi ,ginulo se.Posle smrti diktatora Staljina,Hruščov je popravio odnose i izvinjavao se Titu!

Mihajlo Jovanovic

pre 13 godina

Ne čude me pretnje gospodina Putina.

Kad je srpska vlast(ela) Rusiji podredila srpske energetske interese, zašto ne bi i vojne (kao i sve ostale!)?

A priče o Srbiji kao sponi Rusije i EU su banalne. Da li je iko pratio politiku Angele Merkel poslednjih godina? Nemačka-Rusija, šta tu ima da se popravi?

Da, baš ćemo mi biti rusko "kukavičije jaje" u evropskom gnezdu.

hvala.

Petar

pre 13 godina

Opet pritisci sa ruske strane !!! Pa, skojim pravom vi postavljate to pitanje da li cemo mi uci u NATO ili ne?! To je nasa drzavna stvar a ne vasa. Ako se odlucimo da udjemo u NATO vi tada mozete izneti vase misljenje ali nemate pravo da sugerisete da li Srbija sa ostatkom Balkanskih zemalja treba da se prikljuci NATO-u. Te price o postavljanju raketa usmerenih prema Rusiji su ciste budalastine i cista manipulacija sa javnoscu. Ako ce rakete biti postavljene prema Rusiji najpre ce se postaviti u Madjarskoj, Rumuniji i Bugarskoj ...kakva bre Srbija . Strasno je koliko Rusija vrsi pritisak na Srbiju, to nije cinio ni Staljin za vreme stare Jugoslavije..UZAS !

Rusofil

pre 13 godina

Ambasador Rusije je, za svakog ko ume da chita izmedju redova, otvoreno rekao - mi mozhemo da podnesemo da udjete u EU a ako udjete u NATO postajete nashi neprijatelji. Chak toliko daleko ide da pominje rakete. Da Vas sve potsetim, Litvanija, Letonija i Estonija su tri puta blizhe Moskvi, a deo su NATO-a. Ja i dalje tvrdim da je ruska obaveshtajna sluzhba najangazhovaija, ako prichamo o Evropi, u Srbiji ne rachunajucji zemlje bivsheg SSSR-a. Mozhda i greshim ako kazhem najangazhovanija, ali po uspeshnosti ostvarivanja svojih ciljeva br.1. Pa Vi volite putina i njegove delijeriske navijache shto pishu poeme.

akademija

pre 13 godina

Ambasador je izneo neistini.Rusi jesu pretili,na granicama su bili tenkovi ,ginulo se.Posle smrti diktatora Staljina,Hruščov je popravio odnose i izvinjavao se Titu!

Mihajlo Jovanovic

pre 13 godina

Ne čude me pretnje gospodina Putina.

Kad je srpska vlast(ela) Rusiji podredila srpske energetske interese, zašto ne bi i vojne (kao i sve ostale!)?

A priče o Srbiji kao sponi Rusije i EU su banalne. Da li je iko pratio politiku Angele Merkel poslednjih godina? Nemačka-Rusija, šta tu ima da se popravi?

Da, baš ćemo mi biti rusko "kukavičije jaje" u evropskom gnezdu.

hvala.

Alex

pre 13 godina

Putinizacija Srbije je direktna pretnja Srbiji!
Da li ima još onih koji ne shvataju da je Rusiji u interesu da Srbija ostane neuređena, korumpirana, ksenofobična zemlja? Da je EU jedina snaga (jer naši političari ništa konkretno ne bi uradili bez pritiska EU), koja pokušava da uvede neki red u ovu zemlju, koja "smanjuje entropiju"?
Neko je napisao da "sa Putinom nema iznenađenja".
Tačno, nema ih. Od KGB-ovca koji glumi alfa mužjaka, koji gaji tajkune, tj. oligarhe sto puta gore od naših i koji kontroliše sve ekstremističke organizacije u Rusiji (sem čečenskih), se očekuje samo "brute force".
Sve domaće ekstremističke organizacije su ispostave ruskih: "Dveri", "Naši", "Obraz", "Noćni Vukovi", itd. Mislite o tome. Mislite i tome gde je Mladić i zašto još nismo kandidat za EU.

Ditrich

pre 13 godina

Casticu prvog novinara koji skupi hrabrosti i pita ovog coveka koji sebe naziva ambasadorom, tri pitanja.
1.Dokle ce da se mesa u stvari jedne suverene zemlje?
2.O ulozi ruskih zvanicnika u ubistvu Premijera ?
3.Ko mu kupuje kravate i oblaci ga ?

Embrouz Birs

pre 13 godina

Vasa Ekselencijo, u skladu sa Vasom izjavom, ja zakljucujem da je VAsoj drzavi pretna cela EU osim Austrije koja jedino u EU nije clanica NATO pakta. Ja evo kao gradjanin Srbije zelim da Srbija udje u NATO pakt jer to podrazumeva vecu sigurnost za potencijalne investitore a samim tim znaci i vise investitora u Srbiju.
Takodje i evropske integracije idu mnogo brze kada zemlja kandidat pristupi NATO paktu.I kao sto je Vama pretnja NATO pakt, ja dozivljavam kao pretnju Vasu izjavu i smatram da kao diplomata takvu stvar ne biste ni smeli javno da kazete ili bi drzava domacin morala da Vas opene za istu.Nazalost takvu normalnu reakciju ne ocekujem od srpskih koprumpiranih politicara pa Vam eto to kazem kao buduci Premijer Monarhije Srbije.

Poznavalac Rusije

pre 13 godina

Ruska politika sa svojim obaveštajcima i Srpskim poltronima i udvoricama direktno radi na štetu Srbije još od 8 sednice kada je izbacila svog Igrača na scenu Srbije.Od tada pa do preključeje kada Rusifikacija Srbije ušla u završnu fazu a završna faza je početak juna,Rusija i njeni SILOVIKI direktno podrivaju sve napore Srbijeda živi u svom prirodnom okruženju a to je EU.Bojim se da ako im se suprostavimo i pojačamo napore da se priključimo Evropi da su spremni da izrežiraju i neke vijne incidente na ovim prostorima.
Srbi očigledno je da NEPOZNAJETE DOBRO RUSIJU.Pitjate ili se bar prisetite kako su u njenom zagrljaju živele vaše komšije Rumuni,Bugari,Madjari itd a vidite gde su sada .
P.S.Radi informacije u Rusiji je prosečan životni vek za Muškarce 56 g,a za žene 58 g.
Prosečna penzija je NEVEROVATNIH 80 $ ili ti oko 6000 dinara.Nedjte da vas zavedu razni PUPSOVI,SNS,DSS sa obrazima ,Dverima,Bajkerima i takvim ludacima.

agim

pre 13 godina

Gde su sada klero-fasisticki komentatori koji se uvek bune kad im neko preti ? Kad Rusi prete pa cak i RAKETAMA onda nikom nista.J.... prijatelja ili brata kad ti kaze ako se druzis sa nekim drugim osim mene onda si moj neprijatelj.

(Vlast)a

pre 13 godina

Druze Konuzin,skini nam se sa grbace!Ako ste imali problem sa NATO alijansom,to ste trebali da resavate sa vasim odbeglim satelitima i sa celnicima NATO-a.Naravno,niti ste mogli,niti ste smeli jer ste tada razvlacili bogatstvo Rusije i trpali ga u dzepove poslusnika a i svoje politicko-spijunske elite.Kako vas nije sramota da od nesrecne,devastirane i zgazene Srbije ocekujete da se isprsi i kaze jedno "ne"u vase ime?!Da li je velika Rusija spala toliko nisko da mala Srbija treba da se zrtvuje da bi Rusija sacuvala ponos i mesto velesile koje je sama izgubila.
Jos su jadniji ovi nasi kratkovidi politicari koji shene i poturaju nas tamo gde nam nije mesto.

bezimena

pre 13 godina

Države koje su DALEKO BLIŽE Rusiji su članice NATO pakta, pa s njima Rusija ima odličnu ekonomsku saradnju!

Ovo rusko mahanje kažiprstom me još više uverava da Srbija, koja je sa svih strana orkužena NATO članicama, treba i mora da bude deo tog saveza, RADI SOPSTVENE SIGURNOSTI!

sirotinja

pre 13 godina

Ruski ambasador se mesa u unutrasnje stvari samostalne i suverene drzave Srbije!! Sramota i nedopustivo!!

Takodje, ambasador V. Britanije (bivsi, a i sadasnji), ambasador SAD (bivsi, a i sadasnja), ambasador Nemacke (bivsi, a i sadasnji), ambasador Turske (bivsi, a i sadasnji) se mesa u unutrasnje stvari samostalne i suverene drzave Srbije!! Sramota i nedopustivo!!

Ljudi, shvatite, toliko smo mali i jadni (ekonomsko, intelektualno, vojno) da je to neobjasnjivo nasem megalomanskom mentalitetu.

Inace, i zec ostri onu stvar na sirotinju, a oni gore nabrojani su daleko od zeceva

Dejan

pre 13 godina

Treniranje misica...
Nije im smetalo niti sto su Hrvati usli u NATO, niti sto su odbili druzbu-adriu.
Za razliku od Srbije, Putin je posetio takvu Hrvatsku dok je bio predsednik. Hrvati cak i odbili nedavno posetu Medvedeva i nikome nista.
Ovde dolazi s nekim obecanjima (doduse, juzni tok se obecaje i obecaje) i 'pretnjama'. A znamo svi da od toga nema nista. Tko ne veruje neka pita Hrvate zasto je LNG terminal stopiran... Jednostavno, potrebe za gasom opadaju, jer postaje preskup.
Inace, koliko postujes samoga sebe, toliko ce te i drugi... A i moze im se. Izgubljeni smo kao narod. Jedni bi u NATO, drugi neutralni, treci sa Rujama... Kolektivno ludilo. Pa nama bivsi radikali i rusofili postali najveci evropejci. Zemljo, otvori se...

mujcinovic salih

pre 13 godina

Mi treba da udjemo u NATO sto pre cak i pre nego u EU. Rusi su za Srbiju opasnost. Ako nastavimo ovim putem bojim se da cemo izvisiti za EU i ostati na milost i nemilost Rusiji.A to nikako ne bi bilo dobro.

pactko

pre 13 godina

Ovakva retorika zvuči kao da je iz 70' godina prošlog veka i vrhunca hladnog rata, a ne posle čuvenog "resetovanja" odnosa sa SAD. Najobičnija manipulacija sa javnim mnjenjem u Srbiji i učvršćivanje vlastite interesne sfere.

Vlad

pre 13 godina

Iako sami samo protiv laska u NATO (u ovom trenutku, mozda je propusteno dosta povoljnijih sansi, naroscito pre bombardovanja) ne vidim zasto bi se Rusi mesali u nase suverene stvari ako bi se mi opredelili za to. Uostalom to su uradile i zemlje mnogo blize ili cak na granicama Rusije pa nisu digli toliku paniku. Da, pretice NATO Rusiji iz Srbije koju hiljadu km daleko...

Marina

pre 13 godina

Da Rusija samo prijeti i ucjenjuje pokazuju i izjave Putina: uđe li Srbija u NATO,Rusija priznaje Kosovo. Dakle, Rusija ne vidi problem Kosova kao "nasilno odvojeni teritorij od prijateljske zemlje" kojega treba braniti pod svaku cijenu i bez rezerve. Kosovo je u očima Rusije samo sredstvo za ucjenu čime se direktno miješa u politiku jedne suverene zemlje. No,nije li Srbija licemjerna zemlja kad se jednako jako oslanja na četiri stupa,i od svakoga traži maksimum? Odgovornost za ovakvu neuspješnu politiku snosi DS i Tadić. Istina,u početku je bilo važno odmaknuti se od radikala i Koštunice pa je ovakva politika sjedenja na dvije i više stolica pomogla,ali danas je situacija sasvim drugačija. Danas Srbija MORA jasno odrediti svoje PRIORITETE, ili EU ili Rusija ili Kina ili nesvrstani. Što misli Tadić postići u Briselu nakon što je Putin jasno ucijenio Srbiju? Svaka članica EU je i članica NATO saveza i to je jedina istina. Odbije li Srbija NATO,odbit će je EU.I to je,naravno,opcija za Srbiju,ali čemu onda ovi uzaludni nastupi u Briselu????

Boban

pre 13 godina

Opet ovaj lupa i deli savete suverenoj zemlji. Upravo ovakav govor Kojuzina je potvrda da je greska RTV bila sasvim slucajna . . Ha, ha . . kako Rusi vise nemaju ni strpljenja . . spremaju se da nam vrate Miru i sina, Seselja . . pa smo opet na pocetku (dnu) . . CRNO BEZ IMALO BELOG !!! Spasavaj se ko moze!

Sajke

pre 13 godina

Gospodo Rusi, ne svidja vam se Srbija u NATO, a sta vi nudite?
Ni ja nisam srecan sto cemo kad tad morati u NATO, ali jednostavno mi nemamo izbora, okruzeni smo NATO drzavama.

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Jedino je LDP imao petlju da direktno pita "neke" stvari Putina i tako produžio boravak baćuške za skoro dva sata... Čeda je imao petlju da direktno pita u vezi NATO-a, ali ga zato nigde nema u medijima, osim na njihovom sajtu.
A kad se oko podneva probudi vredna srpska omladina, počeće podrška pukovniku i džudisti i aktivna sportska disciplina u srbiji "Minusanje na B92".

Hatori Hanso

pre 13 godina

Statistika pokazuje da su zadnjih 15-20 godina NATO i Zapadni Saveznici ratovali (i dobijali ratove) samo protiv najcrnjih manijakalnih diktatorskih rezima na svetu:

1. Sloba Milosevic
2. Moamer el Gadafi
3. Sadam Husein...

Cudno je to kako se Rusija nekako prepoznala kao pripadajuca ovoj listi, pa se sirenjem NATO oseca ugrozenom?

Gospodin Ambasador i njegov gazda treba da se jednom za svagda pomire sa cinjenicom da suverene zemlje imaju pravo da izaberu da li ce postati clanice NATO (ili drugih saveza) ili ne. Staljinisticki diktatorski rezim u moskvi sigurno nece doneti tu odluku u njihovo ime. Prema tome, gospodine, odnosno - pardon - druze Ambasadore, ako vam se nesto ne bude dopalo ovde u Evropi, vi - put pod noge - pa nazad u sibir odakle ste i dosli...

Flavius Valerius

pre 13 godina

Ono sto me najvise smeta, a to je da je srbijansko drustvo vec isprepleteno "mrezama" KGB-ovskih nasljednika i ostataka milosevicevog obavjestajnog aparata.Zar vi mislite da su Mira i ostala bratija dobili azile u Rusiji za "lijepe oci"? Pa oni (tajne sluzbe) drze pod kontrolom "demokraciju" i demokratske strukture u Srbiji sprecavajuci bilo kakav nagli zaokret kako u vanjskoj tako i u unutrasnjoj politici! Pogledajte bilancu! Sto se to promjenilo od 5 oktobra na ovamo? Izgubljeno je 10 godina - za nista! Upravo zahvaljujuci tim snagama koji su instrumentizirali Kostunicu i u njemu nasli pravoga saveznika. Srbija je danas prekrivena obavjestajnim aparatom tude zemlje i u kojoj je domaca obavjestajna sluzba stavljena u sluzbu ove strane da ju servisira. Zasto se ne zna tko je naredbodavac ubojstva Dindica, naprednih novinara...? Ali, u glavnom da ove strukture uzimaju poluge ekonomske moci (NIS itd.) kako bi na taj nacin (ne direktan) zadrzali utjecaj i moc u drustvu i podgrijavali anti zapadnjacku atmosferu igrajuci toboze na ugrozeno srpstvo a u isto vrijeme koketirajuci sa najradikalnijim elementima desnice. Srbijju ceka veliko "ciscenje" iz nutra, a kad se to desi desit ce se i jace distanciranje od milosevicevog krvavog rezima za kojeg jos uvijek neki smatraju da je bio patriotski.

Jovan

pre 13 godina

Mucno je citati ovu udvoricku prozu. Kakvi su to ljudi koji mogu sebe tako da ponizavaju? Zar je moguce da predstavnici Srbije ne mogu da smisle suvislu, diplomatki odmerenu recenicu? Od Rusa nisam bolje ni ocekivao ali ovi domaci...

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Gospodin Ambasador nije u pravu! On vjesto podmece Srbiji kao eto, EU je ok, ali zato NATO nije dobar! Bas ce sirenje NATO saveza na malenu zemljicu Srbiju ugroziti interese i sigurnost ogromne Rusije kojoj su blize clanice NATO-a jedna Rumunjska, Madarska, Slovacka, da o balitickim zemljama ne pricam. Radi se o providnoj igri i manipulaciji za sludeni narod u Srbiji kako bi ga "ruska struja" u nutar Srbije (potpomognuta iz vana) drzala sto dalje od evropskih i civilizacijskih tokova. Stvarno je zalosno da jedna tako velika zemlja trazi od Srbije da podmetne svoju kicmu za njezine globalne i sebicne interese nudeci Srbima mrvice sa stola!Mislim da nije potrebno niti vrijedno da Rusija lijeci svoj kompleks "posrnule sile" na jednoj Srbiji bez obzira kakva ona imala rukovodstvo. Vrlo jadno i neuko mijesanje u unutrasnje stvari drzave Srbije!

Darijus

pre 13 godina

Mogli su nam dati te rakete kada smo se kidali sa NATO-m. Ljudi, dozovite se pameti ! U se i u svoje kljuse. Ne vole nas ni jedni ni drugi, samo gledaju svoje interese. Rusi su najveci profiteri na srpskoj nesreci. Kada god su zapretili da ce da nas brane, dobili su neki kredit, pa se zaboravili malo, a nas onda NATO po labrnji jos jace...

Munze konza

pre 13 godina

Batice, mojne pretiš, sem ako ti nije baš stalo da izađeš na crtu pa da vidimo! Silu ne volimo, na pretnju pljujemo, jer da je drukčije do sad bismo već bili stare kuke u NATO. Oni nas znaju, a upoznaćete nas i vi, kako vidim. Sva ova ljubav je za ljubav, ali ako postane jasno da nas zaista opet proigravate u kombinacijama kako neki kažu, ovaj put biće kao Sajgon i onda bolje spavaj obučen!

petar

pre 13 godina

Ne sxvatljivo da jedna drjava diktira,pritiskai ugrozava drugu sta treba da radi.Ceo Varsavski pakt usao NATO,iz bivsix SSSR Litva,Latvia,Estonija,Ukraina i Gruzija kandidati.Sami Rusi odlichno sarajuju s NATO,zajedno provode vojne vezbe,i u cenytu Moskve informtivni centarNATO,i ima predstavnika Rusija NATO Rogozina.Kako Rusi prichaju i pritiskaju Srbiju tako ne prichaju s robovima,i s koloniami,21 sstoleche.Oni s velikim postovanjem prichaju s drjavami chlanica NATO,primer Slovenija,a u Srbiju uz put,odlichno sarajuju s Bugarskoj,POlskoj,Rumuhiej,gdepazmestena raketni stit NATO.Treba sarajyvati sa svima.Treba da postuju Srbiju a ne da prichaju kao s vasalom,ili kao da Srbija njixova kolonija.Chak i ne prijatelja treba postovati.A od Rusa dalje.Prvo treba nauche da prichaju,a ne komanduju.

istorija

pre 13 godina

Neverovatna je količina gluposti i neznanja ispoljena u euforiji prilikom posete ruskog premijera.U prošlosti,rusi su se prema srbima uvek odnosili sa prezirom.

View

pre 13 godina

Dok je Đinđić bio živ, išli smo ka evro-atlantskim integracijama. Od kako ga nema, ostale su nam samo evrointegracije. I to samo na rečima, a na delu poklanjamo resurse, zemlju, pa i budućnost ljudi onom KGB-ovom činovniku.

Lepo je svojevremeno Slobodan Jovanović rekao: "Engleska nije htela Rusiju na Jadranu, pa zato nije htela ni Veliku Srbiju. Ona je počela da radi protiv nas, ali po svom običaju, više posredno nego neposredno. Ona je prihvatila ideju o zajedničkoj državi Srba, Hrvata i Slovenaca, u nadi da će Hrvati i Slovenci zadržati pravoslavne Srbe da se ne podaju ruskom uticaju, da će im preoteti vođstvo zajedničke države i načiniti od nje isto toliko čvrst bedem protivu Rusije, kao što je to Austrija bila."

Petar

pre 13 godina

Pa?

Kakve mi veze imamo s tim?

Da smo gledali svoja posla ne bi ni gubili svetu teritoriju sve zbog toga sto smo bili vama odstupnica. Da ne bi ste zeleli nesto slicno ponovo?!

Srbin

pre 13 godina

Srbija u NATO ce uci sigurno to vise niko ne dovodi u pitanje, samo se pregovara o datumu. Sa druge strane nebi trebalo nikada rasporediti rakete u Srbiji prema Rusiji.

Teddy Picker

pre 13 godina

Prosta matematika: Ko da vise, kod njega cemo. Pa nek' trka pocne...mada sumnjam da mi nekome trebamo, mozda samo kao strateska tacka, kao drzava sigurno ne.

Milena

pre 13 godina

Zašto kod nas ne sme javno da se govori o tome da Rusi kriju Mladića, a neki strani mediji pišu o tome. Evo teksta iz Guardiana:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/09/wikileaks-serbia-russia-ratko-mladic

Deo:
"But Rakić also suggests the fugitive is being assisted by "foreign sources" and hints darkly that Moscow may have better information about Mladić's exact situation than does the Serbian government."

Rusofil

pre 13 godina

Ambasador Rusije je, za svakog ko ume da chita izmedju redova, otvoreno rekao - mi mozhemo da podnesemo da udjete u EU a ako udjete u NATO postajete nashi neprijatelji. Chak toliko daleko ide da pominje rakete. Da Vas sve potsetim, Litvanija, Letonija i Estonija su tri puta blizhe Moskvi, a deo su NATO-a. Ja i dalje tvrdim da je ruska obaveshtajna sluzhba najangazhovaija, ako prichamo o Evropi, u Srbiji ne rachunajucji zemlje bivsheg SSSR-a. Mozhda i greshim ako kazhem najangazhovanija, ali po uspeshnosti ostvarivanja svojih ciljeva br.1. Pa Vi volite putina i njegove delijeriske navijache shto pishu poeme.

akademija

pre 13 godina

Ambasador je izneo neistini.Rusi jesu pretili,na granicama su bili tenkovi ,ginulo se.Posle smrti diktatora Staljina,Hruščov je popravio odnose i izvinjavao se Titu!

Petar

pre 13 godina

Opet pritisci sa ruske strane !!! Pa, skojim pravom vi postavljate to pitanje da li cemo mi uci u NATO ili ne?! To je nasa drzavna stvar a ne vasa. Ako se odlucimo da udjemo u NATO vi tada mozete izneti vase misljenje ali nemate pravo da sugerisete da li Srbija sa ostatkom Balkanskih zemalja treba da se prikljuci NATO-u. Te price o postavljanju raketa usmerenih prema Rusiji su ciste budalastine i cista manipulacija sa javnoscu. Ako ce rakete biti postavljene prema Rusiji najpre ce se postaviti u Madjarskoj, Rumuniji i Bugarskoj ...kakva bre Srbija . Strasno je koliko Rusija vrsi pritisak na Srbiju, to nije cinio ni Staljin za vreme stare Jugoslavije..UZAS !

Hatori Hanso

pre 13 godina

Statistika pokazuje da su zadnjih 15-20 godina NATO i Zapadni Saveznici ratovali (i dobijali ratove) samo protiv najcrnjih manijakalnih diktatorskih rezima na svetu:

1. Sloba Milosevic
2. Moamer el Gadafi
3. Sadam Husein...

Cudno je to kako se Rusija nekako prepoznala kao pripadajuca ovoj listi, pa se sirenjem NATO oseca ugrozenom?

Gospodin Ambasador i njegov gazda treba da se jednom za svagda pomire sa cinjenicom da suverene zemlje imaju pravo da izaberu da li ce postati clanice NATO (ili drugih saveza) ili ne. Staljinisticki diktatorski rezim u moskvi sigurno nece doneti tu odluku u njihovo ime. Prema tome, gospodine, odnosno - pardon - druze Ambasadore, ako vam se nesto ne bude dopalo ovde u Evropi, vi - put pod noge - pa nazad u sibir odakle ste i dosli...

Embrouz Birs

pre 13 godina

Vasa Ekselencijo, u skladu sa Vasom izjavom, ja zakljucujem da je VAsoj drzavi pretna cela EU osim Austrije koja jedino u EU nije clanica NATO pakta. Ja evo kao gradjanin Srbije zelim da Srbija udje u NATO pakt jer to podrazumeva vecu sigurnost za potencijalne investitore a samim tim znaci i vise investitora u Srbiju.
Takodje i evropske integracije idu mnogo brze kada zemlja kandidat pristupi NATO paktu.I kao sto je Vama pretnja NATO pakt, ja dozivljavam kao pretnju Vasu izjavu i smatram da kao diplomata takvu stvar ne biste ni smeli javno da kazete ili bi drzava domacin morala da Vas opene za istu.Nazalost takvu normalnu reakciju ne ocekujem od srpskih koprumpiranih politicara pa Vam eto to kazem kao buduci Premijer Monarhije Srbije.

bezimena

pre 13 godina

Države koje su DALEKO BLIŽE Rusiji su članice NATO pakta, pa s njima Rusija ima odličnu ekonomsku saradnju!

Ovo rusko mahanje kažiprstom me još više uverava da Srbija, koja je sa svih strana orkužena NATO članicama, treba i mora da bude deo tog saveza, RADI SOPSTVENE SIGURNOSTI!

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Jedino je LDP imao petlju da direktno pita "neke" stvari Putina i tako produžio boravak baćuške za skoro dva sata... Čeda je imao petlju da direktno pita u vezi NATO-a, ali ga zato nigde nema u medijima, osim na njihovom sajtu.
A kad se oko podneva probudi vredna srpska omladina, počeće podrška pukovniku i džudisti i aktivna sportska disciplina u srbiji "Minusanje na B92".

Poznavalac Rusije

pre 13 godina

Ruska politika sa svojim obaveštajcima i Srpskim poltronima i udvoricama direktno radi na štetu Srbije još od 8 sednice kada je izbacila svog Igrača na scenu Srbije.Od tada pa do preključeje kada Rusifikacija Srbije ušla u završnu fazu a završna faza je početak juna,Rusija i njeni SILOVIKI direktno podrivaju sve napore Srbijeda živi u svom prirodnom okruženju a to je EU.Bojim se da ako im se suprostavimo i pojačamo napore da se priključimo Evropi da su spremni da izrežiraju i neke vijne incidente na ovim prostorima.
Srbi očigledno je da NEPOZNAJETE DOBRO RUSIJU.Pitjate ili se bar prisetite kako su u njenom zagrljaju živele vaše komšije Rumuni,Bugari,Madjari itd a vidite gde su sada .
P.S.Radi informacije u Rusiji je prosečan životni vek za Muškarce 56 g,a za žene 58 g.
Prosečna penzija je NEVEROVATNIH 80 $ ili ti oko 6000 dinara.Nedjte da vas zavedu razni PUPSOVI,SNS,DSS sa obrazima ,Dverima,Bajkerima i takvim ludacima.

mujcinovic salih

pre 13 godina

Mi treba da udjemo u NATO sto pre cak i pre nego u EU. Rusi su za Srbiju opasnost. Ako nastavimo ovim putem bojim se da cemo izvisiti za EU i ostati na milost i nemilost Rusiji.A to nikako ne bi bilo dobro.

Sajke

pre 13 godina

Gospodo Rusi, ne svidja vam se Srbija u NATO, a sta vi nudite?
Ni ja nisam srecan sto cemo kad tad morati u NATO, ali jednostavno mi nemamo izbora, okruzeni smo NATO drzavama.

Mihajlo Jovanovic

pre 13 godina

Ne čude me pretnje gospodina Putina.

Kad je srpska vlast(ela) Rusiji podredila srpske energetske interese, zašto ne bi i vojne (kao i sve ostale!)?

A priče o Srbiji kao sponi Rusije i EU su banalne. Da li je iko pratio politiku Angele Merkel poslednjih godina? Nemačka-Rusija, šta tu ima da se popravi?

Da, baš ćemo mi biti rusko "kukavičije jaje" u evropskom gnezdu.

hvala.

Alex

pre 13 godina

Putinizacija Srbije je direktna pretnja Srbiji!
Da li ima još onih koji ne shvataju da je Rusiji u interesu da Srbija ostane neuređena, korumpirana, ksenofobična zemlja? Da je EU jedina snaga (jer naši političari ništa konkretno ne bi uradili bez pritiska EU), koja pokušava da uvede neki red u ovu zemlju, koja "smanjuje entropiju"?
Neko je napisao da "sa Putinom nema iznenađenja".
Tačno, nema ih. Od KGB-ovca koji glumi alfa mužjaka, koji gaji tajkune, tj. oligarhe sto puta gore od naših i koji kontroliše sve ekstremističke organizacije u Rusiji (sem čečenskih), se očekuje samo "brute force".
Sve domaće ekstremističke organizacije su ispostave ruskih: "Dveri", "Naši", "Obraz", "Noćni Vukovi", itd. Mislite o tome. Mislite i tome gde je Mladić i zašto još nismo kandidat za EU.

Dejan

pre 13 godina

Treniranje misica...
Nije im smetalo niti sto su Hrvati usli u NATO, niti sto su odbili druzbu-adriu.
Za razliku od Srbije, Putin je posetio takvu Hrvatsku dok je bio predsednik. Hrvati cak i odbili nedavno posetu Medvedeva i nikome nista.
Ovde dolazi s nekim obecanjima (doduse, juzni tok se obecaje i obecaje) i 'pretnjama'. A znamo svi da od toga nema nista. Tko ne veruje neka pita Hrvate zasto je LNG terminal stopiran... Jednostavno, potrebe za gasom opadaju, jer postaje preskup.
Inace, koliko postujes samoga sebe, toliko ce te i drugi... A i moze im se. Izgubljeni smo kao narod. Jedni bi u NATO, drugi neutralni, treci sa Rujama... Kolektivno ludilo. Pa nama bivsi radikali i rusofili postali najveci evropejci. Zemljo, otvori se...

Boban

pre 13 godina

Opet ovaj lupa i deli savete suverenoj zemlji. Upravo ovakav govor Kojuzina je potvrda da je greska RTV bila sasvim slucajna . . Ha, ha . . kako Rusi vise nemaju ni strpljenja . . spremaju se da nam vrate Miru i sina, Seselja . . pa smo opet na pocetku (dnu) . . CRNO BEZ IMALO BELOG !!! Spasavaj se ko moze!

agim

pre 13 godina

Gde su sada klero-fasisticki komentatori koji se uvek bune kad im neko preti ? Kad Rusi prete pa cak i RAKETAMA onda nikom nista.J.... prijatelja ili brata kad ti kaze ako se druzis sa nekim drugim osim mene onda si moj neprijatelj.

sirotinja

pre 13 godina

Ruski ambasador se mesa u unutrasnje stvari samostalne i suverene drzave Srbije!! Sramota i nedopustivo!!

Takodje, ambasador V. Britanije (bivsi, a i sadasnji), ambasador SAD (bivsi, a i sadasnja), ambasador Nemacke (bivsi, a i sadasnji), ambasador Turske (bivsi, a i sadasnji) se mesa u unutrasnje stvari samostalne i suverene drzave Srbije!! Sramota i nedopustivo!!

Ljudi, shvatite, toliko smo mali i jadni (ekonomsko, intelektualno, vojno) da je to neobjasnjivo nasem megalomanskom mentalitetu.

Inace, i zec ostri onu stvar na sirotinju, a oni gore nabrojani su daleko od zeceva

Ditrich

pre 13 godina

Casticu prvog novinara koji skupi hrabrosti i pita ovog coveka koji sebe naziva ambasadorom, tri pitanja.
1.Dokle ce da se mesa u stvari jedne suverene zemlje?
2.O ulozi ruskih zvanicnika u ubistvu Premijera ?
3.Ko mu kupuje kravate i oblaci ga ?

Flavius Valerius

pre 13 godina

Ono sto me najvise smeta, a to je da je srbijansko drustvo vec isprepleteno "mrezama" KGB-ovskih nasljednika i ostataka milosevicevog obavjestajnog aparata.Zar vi mislite da su Mira i ostala bratija dobili azile u Rusiji za "lijepe oci"? Pa oni (tajne sluzbe) drze pod kontrolom "demokraciju" i demokratske strukture u Srbiji sprecavajuci bilo kakav nagli zaokret kako u vanjskoj tako i u unutrasnjoj politici! Pogledajte bilancu! Sto se to promjenilo od 5 oktobra na ovamo? Izgubljeno je 10 godina - za nista! Upravo zahvaljujuci tim snagama koji su instrumentizirali Kostunicu i u njemu nasli pravoga saveznika. Srbija je danas prekrivena obavjestajnim aparatom tude zemlje i u kojoj je domaca obavjestajna sluzba stavljena u sluzbu ove strane da ju servisira. Zasto se ne zna tko je naredbodavac ubojstva Dindica, naprednih novinara...? Ali, u glavnom da ove strukture uzimaju poluge ekonomske moci (NIS itd.) kako bi na taj nacin (ne direktan) zadrzali utjecaj i moc u drustvu i podgrijavali anti zapadnjacku atmosferu igrajuci toboze na ugrozeno srpstvo a u isto vrijeme koketirajuci sa najradikalnijim elementima desnice. Srbijju ceka veliko "ciscenje" iz nutra, a kad se to desi desit ce se i jace distanciranje od milosevicevog krvavog rezima za kojeg jos uvijek neki smatraju da je bio patriotski.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Gospodin Ambasador nije u pravu! On vjesto podmece Srbiji kao eto, EU je ok, ali zato NATO nije dobar! Bas ce sirenje NATO saveza na malenu zemljicu Srbiju ugroziti interese i sigurnost ogromne Rusije kojoj su blize clanice NATO-a jedna Rumunjska, Madarska, Slovacka, da o balitickim zemljama ne pricam. Radi se o providnoj igri i manipulaciji za sludeni narod u Srbiji kako bi ga "ruska struja" u nutar Srbije (potpomognuta iz vana) drzala sto dalje od evropskih i civilizacijskih tokova. Stvarno je zalosno da jedna tako velika zemlja trazi od Srbije da podmetne svoju kicmu za njezine globalne i sebicne interese nudeci Srbima mrvice sa stola!Mislim da nije potrebno niti vrijedno da Rusija lijeci svoj kompleks "posrnule sile" na jednoj Srbiji bez obzira kakva ona imala rukovodstvo. Vrlo jadno i neuko mijesanje u unutrasnje stvari drzave Srbije!

(Vlast)a

pre 13 godina

Druze Konuzin,skini nam se sa grbace!Ako ste imali problem sa NATO alijansom,to ste trebali da resavate sa vasim odbeglim satelitima i sa celnicima NATO-a.Naravno,niti ste mogli,niti ste smeli jer ste tada razvlacili bogatstvo Rusije i trpali ga u dzepove poslusnika a i svoje politicko-spijunske elite.Kako vas nije sramota da od nesrecne,devastirane i zgazene Srbije ocekujete da se isprsi i kaze jedno "ne"u vase ime?!Da li je velika Rusija spala toliko nisko da mala Srbija treba da se zrtvuje da bi Rusija sacuvala ponos i mesto velesile koje je sama izgubila.
Jos su jadniji ovi nasi kratkovidi politicari koji shene i poturaju nas tamo gde nam nije mesto.

Marina

pre 13 godina

Da Rusija samo prijeti i ucjenjuje pokazuju i izjave Putina: uđe li Srbija u NATO,Rusija priznaje Kosovo. Dakle, Rusija ne vidi problem Kosova kao "nasilno odvojeni teritorij od prijateljske zemlje" kojega treba braniti pod svaku cijenu i bez rezerve. Kosovo je u očima Rusije samo sredstvo za ucjenu čime se direktno miješa u politiku jedne suverene zemlje. No,nije li Srbija licemjerna zemlja kad se jednako jako oslanja na četiri stupa,i od svakoga traži maksimum? Odgovornost za ovakvu neuspješnu politiku snosi DS i Tadić. Istina,u početku je bilo važno odmaknuti se od radikala i Koštunice pa je ovakva politika sjedenja na dvije i više stolica pomogla,ali danas je situacija sasvim drugačija. Danas Srbija MORA jasno odrediti svoje PRIORITETE, ili EU ili Rusija ili Kina ili nesvrstani. Što misli Tadić postići u Briselu nakon što je Putin jasno ucijenio Srbiju? Svaka članica EU je i članica NATO saveza i to je jedina istina. Odbije li Srbija NATO,odbit će je EU.I to je,naravno,opcija za Srbiju,ali čemu onda ovi uzaludni nastupi u Briselu????

Jovan

pre 13 godina

Mucno je citati ovu udvoricku prozu. Kakvi su to ljudi koji mogu sebe tako da ponizavaju? Zar je moguce da predstavnici Srbije ne mogu da smisle suvislu, diplomatki odmerenu recenicu? Od Rusa nisam bolje ni ocekivao ali ovi domaci...

Darijus

pre 13 godina

Mogli su nam dati te rakete kada smo se kidali sa NATO-m. Ljudi, dozovite se pameti ! U se i u svoje kljuse. Ne vole nas ni jedni ni drugi, samo gledaju svoje interese. Rusi su najveci profiteri na srpskoj nesreci. Kada god su zapretili da ce da nas brane, dobili su neki kredit, pa se zaboravili malo, a nas onda NATO po labrnji jos jace...

Munze konza

pre 13 godina

Batice, mojne pretiš, sem ako ti nije baš stalo da izađeš na crtu pa da vidimo! Silu ne volimo, na pretnju pljujemo, jer da je drukčije do sad bismo već bili stare kuke u NATO. Oni nas znaju, a upoznaćete nas i vi, kako vidim. Sva ova ljubav je za ljubav, ali ako postane jasno da nas zaista opet proigravate u kombinacijama kako neki kažu, ovaj put biće kao Sajgon i onda bolje spavaj obučen!

Vlad

pre 13 godina

Iako sami samo protiv laska u NATO (u ovom trenutku, mozda je propusteno dosta povoljnijih sansi, naroscito pre bombardovanja) ne vidim zasto bi se Rusi mesali u nase suverene stvari ako bi se mi opredelili za to. Uostalom to su uradile i zemlje mnogo blize ili cak na granicama Rusije pa nisu digli toliku paniku. Da, pretice NATO Rusiji iz Srbije koju hiljadu km daleko...

Teddy Picker

pre 13 godina

Prosta matematika: Ko da vise, kod njega cemo. Pa nek' trka pocne...mada sumnjam da mi nekome trebamo, mozda samo kao strateska tacka, kao drzava sigurno ne.

Petar

pre 13 godina

Pa?

Kakve mi veze imamo s tim?

Da smo gledali svoja posla ne bi ni gubili svetu teritoriju sve zbog toga sto smo bili vama odstupnica. Da ne bi ste zeleli nesto slicno ponovo?!

pactko

pre 13 godina

Ovakva retorika zvuči kao da je iz 70' godina prošlog veka i vrhunca hladnog rata, a ne posle čuvenog "resetovanja" odnosa sa SAD. Najobičnija manipulacija sa javnim mnjenjem u Srbiji i učvršćivanje vlastite interesne sfere.

petar

pre 13 godina

Ne sxvatljivo da jedna drjava diktira,pritiskai ugrozava drugu sta treba da radi.Ceo Varsavski pakt usao NATO,iz bivsix SSSR Litva,Latvia,Estonija,Ukraina i Gruzija kandidati.Sami Rusi odlichno sarajuju s NATO,zajedno provode vojne vezbe,i u cenytu Moskve informtivni centarNATO,i ima predstavnika Rusija NATO Rogozina.Kako Rusi prichaju i pritiskaju Srbiju tako ne prichaju s robovima,i s koloniami,21 sstoleche.Oni s velikim postovanjem prichaju s drjavami chlanica NATO,primer Slovenija,a u Srbiju uz put,odlichno sarajuju s Bugarskoj,POlskoj,Rumuhiej,gdepazmestena raketni stit NATO.Treba sarajyvati sa svima.Treba da postuju Srbiju a ne da prichaju kao s vasalom,ili kao da Srbija njixova kolonija.Chak i ne prijatelja treba postovati.A od Rusa dalje.Prvo treba nauche da prichaju,a ne komanduju.

Srbin

pre 13 godina

Srbija u NATO ce uci sigurno to vise niko ne dovodi u pitanje, samo se pregovara o datumu. Sa druge strane nebi trebalo nikada rasporediti rakete u Srbiji prema Rusiji.

istorija

pre 13 godina

Neverovatna je količina gluposti i neznanja ispoljena u euforiji prilikom posete ruskog premijera.U prošlosti,rusi su se prema srbima uvek odnosili sa prezirom.

View

pre 13 godina

Dok je Đinđić bio živ, išli smo ka evro-atlantskim integracijama. Od kako ga nema, ostale su nam samo evrointegracije. I to samo na rečima, a na delu poklanjamo resurse, zemlju, pa i budućnost ljudi onom KGB-ovom činovniku.

Lepo je svojevremeno Slobodan Jovanović rekao: "Engleska nije htela Rusiju na Jadranu, pa zato nije htela ni Veliku Srbiju. Ona je počela da radi protiv nas, ali po svom običaju, više posredno nego neposredno. Ona je prihvatila ideju o zajedničkoj državi Srba, Hrvata i Slovenaca, u nadi da će Hrvati i Slovenci zadržati pravoslavne Srbe da se ne podaju ruskom uticaju, da će im preoteti vođstvo zajedničke države i načiniti od nje isto toliko čvrst bedem protivu Rusije, kao što je to Austrija bila."

Milena

pre 13 godina

Zašto kod nas ne sme javno da se govori o tome da Rusi kriju Mladića, a neki strani mediji pišu o tome. Evo teksta iz Guardiana:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/09/wikileaks-serbia-russia-ratko-mladic

Deo:
"But Rakić also suggests the fugitive is being assisted by "foreign sources" and hints darkly that Moscow may have better information about Mladić's exact situation than does the Serbian government."