Ponedeljak, 21.03.2011.

19:51

Majkl Mur: Obama, vrati Nobela!

Poznati reditelj Majkl Mur kritikovao je američkog predsednika Baraka Obamu zbog vojne akcije u Libiji i pozvao ga da vrati Nobelovu nagradu za mir.

Izvor: FoNet

Majkl Mur: Obama, vrati Nobela! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 13 godina

Nemoj da ga vraćaš Obama, Ahtisari bi se osećao usamljeno, a i još samo nekoliko vas zaslužnih nedostaje, pa da Nobel ide uz porciju BigMac-a u McDonalds-u...

Nemanja

pre 13 godina

Ne misle "naši" liberali drugačije od Mura, nego neki ovde posvećuju osudu Amerike sa podrškom Gadafiju. Kada bi Mur upoznao ovu ekipu koja se po internetu dere "ne daj se pukovniče", bilo bi mu previše mučno da snimi film o tome.

Miki

pre 13 godina

Vidim da je jedan, očigledno bez i jednog zrna mozga, nazvao Majkla Mura klovnom. Pa pošto nemaš mozga pokušaću da ti doprem do te prazne glave tako što ću ti reći da je CIA ubila i Džona i Roberta Kenedija. Zamisli šta bi se desilo sa Obamom kad bi se usudio da se suprostavi onima koji stvarno vladaju Amerikom, (a Obama bi da je čovek vratio tu nagradu, naravno ako sme). Naravno, završio bi kao i Kenedijevi. A kako ja to znam? Prvo od njhovog ubistva do danas, njihovo ubistvo, je još uvek najstrožija državna tajna. Pametnom dovoljno, zar ne? Zamislite da su kod nas Đinđićevo ubistvo proglasili najvećeom pedesetogodišnjom državnom tajnom. Šta bi ste rekli o tome. Drugo, imao sam priliku da vidim dva američka filma o ubistvu Džona i jedan o ubistvu Roberta Kenedija. Ovaj se zove "Huver protiv Roberta Kenedija". Huver je tadašnji direktor CIA. Za one koji veruju u američku, britansku ili u francusku "demokratiju", njena suština je "milom ili silom" otimanje onih prirodnih bogastava bez kojih ove države nikada ne bi bile ni približno moćne kao što jesu. U Srbiji je to NATO baza i ugalj na Kosovu, u Avganistanu rudna bogastva, u Iraku i Libiji nafta itd. Kažu bore se protiv diktatora i štite ljdska prava. Pa šta se ne bore protiv onih diktatora koji im verno služe, a takvih je širom sveta još veoma mnogo. Uzmimo naš primer. Srbi u Hrvatskoj se pobune protiv Tuđmanovog proustaškog režima i budu proterani iz Hrvatske u režiji "demokratske" Amerike. Srbi na Kosovu se pobune protiv terora koji su na njima vršili Šiptari i opet budu proterani, takože u režiji "demokratske" Amerike. I ne samo to nego mnogi moraju da budu osuđeni na ogromne zatvorske kazne, kako bi se "dokazalo" da je bombardovanje Srbije bilo opravdano. S druge strane, šiptari koji su vršili zločine nad Srbima, koji su uništili ogroman broj istorijskih spomeniika, i to verskih, bivaju nagrađeni državom od te iste "demokratske" Amerike. Pamet u glavu. Sva zla dolaze iz Amerike!!! Pa oni su sami srušili bliznakinje u Njujorku, da bi "opravdali" napad na Avganistan. Ako neko pomisli da sam bio za Miloševića ili Šešelja grdno se vara, sačuvaj Bože. Problem je da se politika velikih sila formira iskljušivo u skladu sa njihovim ekonomskim interesima, a da je vojna sila ta koja im omogućava ostvariovanje tih ekonomskih interesa.Šta više ona isključivo i postoji zbog toga.

Uros

pre 13 godina

Svaka cast Muru, a oni koji podrzavaju intervenciju, neka se zapitaju moze li jedan demokrata da bude na istoj strani kao pokojni Carlton Heston? "From my cold dead hands!" - je l' to uzvik demokratije? Godine sam proveo boreci se protiv Milosevica koliko god sam mogao kao obican srednjoskolac i student... I danas sam daleko na liberalnoj strani Srbije, i po politickom uverenju i po drustvenim i uopste zivotnim shvatanjima... Ali zivot nikada nece biti podeljen na crno i belo, i ne mogu u ovoj situaciji da podrzavam ni Obamu, ni Sarkozija, ni Berluskonija - oni su za mene isto sto i Milosevic, Seselj, Nikolic, Kostunica... isto sto i Olbrajtova, Holbruk, Klinton i ostala bagra... Tu je sa njima i Gadafi, samo sto je u svemu ovome on zrtva prljave igre, jer gledajuci okruzenje u kojem je, nije on nista posebno uzasan i lud... To sto neko sebe naziva demokratom i mirotvorcem ne znaci da to i jeste - ti isti Amerikanci su bacili atomske bombe da bi izbegli jos vece zrtve u daljem ratu sa Japanom, koji je tada cinio genocid po okolnim zemljama... Pa opet - kada se zapitamo danas - da li je to bilo ispravno? Zapitajte se malo... I Cegevara je za Amerikance bio najobicniji zlocinac... U krajnjem slucaju - da li je neko pominjao zlocine OVK dok sve to nije zastarelo i postalo potpuno nebitno? Svaki dogadjaj u istoriji je poseban, zato mislite svojom glavom - to je ono sto i Majkl Mur porucuje...

NN

pre 13 godina

Ako samo malo procesljate videcete ko je i kakav bio senator Obama. A onda ga uporedite sa predsednikom Obamom. Neke stvari su ostale iste, a to su verovatno one koje su mu dozvoljene. Neke su u potpunoj suprotnosti, sto niko iole mentalno zdrav ne bi od sebe napravio. Mislim da je sada jasnije nego ikad koliko malu moc ima institucija Predsednik USA. Sada, kada je na vlasti najbolji predsednik kog je amerika, realno, mogla da dobije. I dalje tvrdim - dobro su/smo prosli. As good as it gets :(

Igor

pre 13 godina

Ja bih Obami da jos jednog Nobela!!!!!!

zato sto pomaze svrgavanje diktatora i pomaze mladom narodu libije da se civilizuje kroz narednih 50 godina. a za matore me bas briga oni su pokazali svoje i nasu zemlju kao i njihovu doveli do prosjackog stapa

Ziveli su na kreditima i staroj slavi iz 2 svetskog rata. a mi sada da rmbamo i da vracamo dugove.

Nije kriva Amerika sto ste nas uvalili u dugovanja i sada robujemo.

Ameriku volim i svoje cu Americi odraditi ali vas svoje matore cu kriviti za sve sto je danas oko nas.

Prema tome rasturite Gadafija i dodelite coveku jos jednog Nobela!!!!

Treba nama jos jedno bombardovanje Beograda izgleda da nismo naucili.
(Nenad, 21. mart 2011 21:03)


Idi spavaj....

samo ti pametuj...

pre 13 godina

Za Nenad-a:

Da te informišem - bivša SFRJ je imala 22 milijarde USD duga i zemlji koja je imala BDP 61 milijardu USD.

65% tog duga smo otplatili do 1990-te.

Sada sve "slobodne" zemlje bivše SFRJ imaju preko 150 milijardi USD duga. i najviše su se zadužili u periodu 1998-2008. tj, tvoja generacija.

A za Obamu, pogledaj malo pažljivije, pa ćeš videti da ima još diktatora, koji su saveznici Zapada, pa ih ne diraju. A šta rade, čitaj malo izveštaje UN, HRW i drugih tela.

A vidim - u Iraku i Avganistanu su baš doneli mir, demokratiju i prosperitet.

Lako je tebi da sediš za računarom i da ..., i da pričaš kako Obama radi pravu stvar, jer ne živiš u pomenutim zemljama.

Pex

pre 13 godina

Obama je preuzeo funkciju predsednika samo dve nedelje pre krajnjeg roka za kandidovanje ( i obrazlaganje kandidature) za Nobelovu nagradu!??? I za dve nedelje stigao da toliko uradi za svetski mir i da drugi to uvide i napisu i obrazloze preporuku za ovo "priznanje"...??? ???
Evo tekst koji sam napisao u oktobru 2009. http://pexodrom.blogspot.com/2009/10/barack-obama-i-nobelova-nagrada-za-nwo.html

Jova

pre 13 godina

E moj Radojice trebao bi da se malo vise informises pre nego sto napises komentar.
Kad je Amerika napala Irak mediji u Americi su vodili takvu kampanju za rat da se niko nije usudio da kaze jednu jedinu rec protiv.Samo desetak dana kasnije na dodeli Oskara (koji je ceo svet prenosio ali ga izgleda ti nisi gledao) ovaj covek je izasao na binu i pred celim svetom rekao "...sram te bilo predsednice Bus za rat u Iraku..." .Tek posle dve godine su se ostali TV voditelji usudili da pocnu da pricaju protiv rata.
Pozdrav.

milentije

pre 13 godina

Pa neko je morao da pokrene ovu stvar.
Sarena laza predizborne kampanje
pretvorila se u stvarnost.
A sad bi bilo najbolje da na Facebooku krene akcija :
Obama vrati Nobelovu nagradu

Darijus

pre 13 godina

To sto je Obama donosi takve odluke i to sto ga to ne razlikuje od prethodnika, bili oni demokrate ili republikanci, samo je dokaz da u americi ne vladaju oni koje mi vidimo. Odluke se donose iz krugova mocnika koji se nece otkriti tako lako, a sve te borbe za vlast, izbori, kampanje,... To je samo predstava za nas obicne smrtnike

protiv nacionalizma i primitivizma`

pre 13 godina

niko naravno od prosvecenih srba nije protiv mura, nego je pismena srbija naprotiv za njega, kao sto je UVEK bila i bice protiv primitivizma, patriJotizma i militarizma, bio on americki, libijski ili srbijanski, svejedno. olos je olos, ma kojom zastavom mlatarao.

jeti

pre 13 godina

Nenade druze sta to pricas? Kakav prosjacki stap? Znas li ti da je libijski standard mnogo veci nego tvoj i da tih stapova procentualno ima mnogo vise u Americi nego tamo? Da bi to znao morao bi da imas mnogo vise para pa da proputujes zemlje i da onda pricas o americi i drugima.
Inace ako ubijes jednog coveka onda si ubica,ako ubijes desetine onda si zlocinac a ako ubijes milione onda si osvajac i dobijes nobelovu nagradu.

Bitic

pre 13 godina

Obama nije ni zasluzio Nobelovu nagradu, on je isti kao svaku americki predesenik od 1945 koji ne mogu da zavrsavaju manda bez izvoza ratova u bilo koju tacku zemljine kogle.Izuzev cini Dzimi Karter, za cijeg manadata nijedan americki vojnik nije poginuo zbog ratnih dejstava. Napad na Libiju nije preduzet zbog libijskog naroda, vec zbog nafte.

Nenad

pre 13 godina

Ja bih Obami da jos jednog Nobela!!!!!!

zato sto pomaze svrgavanje diktatora i pomaze mladom narodu libije da se civilizuje kroz narednih 50 godina. a za matore me bas briga oni su pokazali svoje i nasu zemlju kao i njihovu doveli do prosjackog stapa

Ziveli su na kreditima i staroj slavi iz 2 svetskog rata. a mi sada da rmbamo i da vracamo dugove.

Nije kriva Amerika sto ste nas uvalili u dugovanja i sada robujemo.

Ameriku volim i svoje cu Americi odraditi ali vas svoje matore cu kriviti za sve sto je danas oko nas.

Prema tome rasturite Gadafija i dodelite coveku jos jednog Nobela!!!!

Treba nama jos jedno bombardovanje Beograda izgleda da nismo naucili.

kobrapn

pre 13 godina

Majkl Mur je za one koji ne znaju, nesto poput Insajdera na B92 x milion na n-ti. Malo je reci da je raskrinkao mnoge lazi na kojima pociva danasnji zapad, Amerika pre svih, tako da je za mene on covek koji zasluzuje Nobela.

Zoran

pre 13 godina

Bravo za Majkl Mura. Rat u Libiji je isti kao i u Iraku i Avganistanu. Obama sledi tradiciju Dzordza Busa. Sa libijskim ratom zapadne sile su potpuno izgubile svaki moralni kredibilitet, ako su ga uopste i imale. Nisu vazni civili, vec nafta u Bengaziju.

Aleksandar

pre 13 godina

Bilo mi je drago kad je Obama pobedio, a i dalje mislim da je bio bolji kandidat nego Dzon Mekejn. Uprkos njegovom sarmu i karizmi, nije zasluzio Nobelovu nagradu za mir, vidimo da je to samo bilo takmicenje za lepotu. Ne samo ova akcija, nego je obecao zatvaranje zatvora u Gvatanamu a sada je promenio misljenje. Ima tu sigurno jos mnogo cega. Ali i dalje ostaje bolja opcija nego republikanci, malo kad covek gleda Fox News vidi koje su snage tek tu u pitanju.

Dusan

pre 13 godina

Micheal Moore je car! Obama gubi podrsku liberala (gde i sebe svrstavam) i nema sanse da glasam opet za ovakvog idiota pa po cenu da dodje i teski konzervativac.

Slavko

pre 13 godina

Ako je bombardovanje drugih zemalja,ubijanje civila,rusenje,sakacenje i stradanje svih vrsta,uslov za dobijanje Nobelove nagrade za "mir", onda bi spravom i Hitleru potshumno trebala da pripadne ta ista.Ja licno ne vidim nikakvu razliku izmedju danas Amerike i Njemacke od 1933-1945.

Marko

pre 13 godina

Svaka mu cast, svaki njegov dokumentarac ubode u sustinu. Podseca me na Insajder samo nekako kroz sarkazam i salu raskrinka mnoge zablude. Ali poenta je ista kao u Insajderu.

sasa

pre 13 godina

Mislio sam da ovaj covek snima dokumentarce koji za cilj imaju pljuvanje i blacenje republikanaca,ali sam se izgleda ipak prevario...Udri po Obami!!!

borislav

pre 13 godina

Majkl Mur je u svojim prvim filmovima napadao republikance i (polu)otvoreno se stavljao na stranu demokrata. Nije nijednom recju napao (mozda malo u "Columbine", gde je dotakao da je istog dana poginulo mnogo civila u Srbiji, kad se desila ta tragedija u njihovoj srednjoj skoli) Klintona i sramnu intervenciju u Srbiji i na Balkanu uopste.
A svi su isti, vode politiku iz istih centara moci.. tako da je stajanje na stranu republikanaca ili demokrata... diletantsko

Radojica

pre 13 godina

Vrati prvo ti sve pare koje za 10 života ne bi zaradio da si to isto radio bilo gde drugde na planeti, pa se onda igraj pravde i poštenja do mile volje.

Ovako te je malo teško shvatiti ozbiljno.

wlado

pre 13 godina

bas sam pre koji dan razmisljao o ovoj temi, kako je dobio nagradu za mir, a nije uradio nista, tj unapredio je rat :)

obama je najveca svetska zabluda

Uros, Vozdovac

pre 13 godina

Crni Mur, sta ti je to trebalo, sad kad krenu "prosveceni nato srbi" da te nazivaju fasistom i "patriJotom"", gledaj kud ces, osta obelezen za ceo zivot

ne vracaj!

pre 13 godina

Vinston Cercil, koji je u Prvom svetskom ratu bio engleski ministar rata, a u Drugom premijer, ucinio je vise za svetski mir nego onaj mirotvorac Cembrlen sto se 1937 hvalio potpisanim mirovnim sporazumom sa Hitlerom. Obama je na mnogo nacina vec dokazao da je mozda najmiroljubiviji predsednik u americkoj istoriji, ali kada u svetu koji nije savrsen, i u kojem ne vladaju sve same Majke Tereze (i Obame) postoji konkretan goruci problem u vidu poremecenog diktatora Gadafija, DUZNOST Amerike kao najvece svetske sile je da ucini nesto po tom pitanju (ko ce, ako oni nece?). Ako svet vec mora da trpi razne manijake koji i po 42 godine vladaju bez ikakvih skrupula i ogranicenja nad svojim "podanicima" - e pa ne mora i skrstenih ruku da gleda kada takvog tiranina narod konacno odbaci, ali on zahvaljujuci tenkovima i avijaciji kojima raspolaze pocne da vraca opet nazad jedan po jedan grad, a nad onim najvecim se samo izivljava (Misurata 500K, Bengazi 700K), posto nema dovoljno ljudstva za njihovo "oslobadjanje". A Majkl Mur koji Obamu nije ni predlozio, a ni izglasao za ovu nagradu, mogao bi malo da se uzdrzi od samoreklamerskih i po svaku cenu bombasticnih izjava. U onim svojim dokumentarcima je bio pokretao neke izvanredne teme, ali je takodje mnoge od stavova i zakljucaka koje je tamo iznosio tamo bilo lako pobiti, pa cak i ismejati, i u nekom smislu je cak i pomogao Busu mladjem 2004 reizbor.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Majkl Mur ide protiv vetrenjača, on spada u malo Amerikanaca koje izuzetno poštujem! Neće Obama vratiti Nobela, on spada u one zombije o kojima je napravljen ovaj spot
http://www.youtube.com/watch?v=LBds4MBiywk
Na kraju ovog potresnog spota stoji i ime Majkla Mura.

samo pitam

pre 13 godina

"Mur za sebe kaže da je liberal. On je oštar kritičar globalizacije, velikih korporacija, posedovanja oružja. Kritikovao je rat u Iraku..."

A naši liberali nekako sve suprotno od ovoga?

Ana

pre 13 godina

Majkl Frensis Mur je najobjektivniji amerikanac za koga sam ikad čula. Nema dlake na jeziku i uvek je do sada iznosio sirovu istinu. U pravu je i ovog puta, Obama bi trebalo da vrati Nobelovu nagradu za mir ne samo zbog Libije, već zato što je nikad nije ni zaslužio.

Aleksandar

pre 13 godina

Gledao sam njegove dokumentarne emisije, koji skidaju do gole kožu hipokriziju današnjeg modernog zapdanjačkog sveta, koji je uvek spreman da drugim drži slovo o moralu, pravim i slično.

Noam Čomski je izjavio da je Obama umešan u ratne zločine.

A da se Nobelova nagrada za mir dodeljuje po ključu, a ne zasluzi, to je odavno poznato.

Paralela

pre 13 godina

"Kapitalizam,ljubavna prica" je bukvalno genijalan film, i mislim da bi B92 trebala prikazati taj film u nedeljnom popodnevnom terminu, oko 15-16 h.

Uros, Vozdovac

pre 13 godina

Crni Mur, sta ti je to trebalo, sad kad krenu "prosveceni nato srbi" da te nazivaju fasistom i "patriJotom"", gledaj kud ces, osta obelezen za ceo zivot

Ana

pre 13 godina

Majkl Frensis Mur je najobjektivniji amerikanac za koga sam ikad čula. Nema dlake na jeziku i uvek je do sada iznosio sirovu istinu. U pravu je i ovog puta, Obama bi trebalo da vrati Nobelovu nagradu za mir ne samo zbog Libije, već zato što je nikad nije ni zaslužio.

Zoran

pre 13 godina

Bravo za Majkl Mura. Rat u Libiji je isti kao i u Iraku i Avganistanu. Obama sledi tradiciju Dzordza Busa. Sa libijskim ratom zapadne sile su potpuno izgubile svaki moralni kredibilitet, ako su ga uopste i imale. Nisu vazni civili, vec nafta u Bengaziju.

Aleksandar

pre 13 godina

Gledao sam njegove dokumentarne emisije, koji skidaju do gole kožu hipokriziju današnjeg modernog zapdanjačkog sveta, koji je uvek spreman da drugim drži slovo o moralu, pravim i slično.

Noam Čomski je izjavio da je Obama umešan u ratne zločine.

A da se Nobelova nagrada za mir dodeljuje po ključu, a ne zasluzi, to je odavno poznato.

Marko

pre 13 godina

Svaka mu cast, svaki njegov dokumentarac ubode u sustinu. Podseca me na Insajder samo nekako kroz sarkazam i salu raskrinka mnoge zablude. Ali poenta je ista kao u Insajderu.

Bitic

pre 13 godina

Obama nije ni zasluzio Nobelovu nagradu, on je isti kao svaku americki predesenik od 1945 koji ne mogu da zavrsavaju manda bez izvoza ratova u bilo koju tacku zemljine kogle.Izuzev cini Dzimi Karter, za cijeg manadata nijedan americki vojnik nije poginuo zbog ratnih dejstava. Napad na Libiju nije preduzet zbog libijskog naroda, vec zbog nafte.

Slavko

pre 13 godina

Ako je bombardovanje drugih zemalja,ubijanje civila,rusenje,sakacenje i stradanje svih vrsta,uslov za dobijanje Nobelove nagrade za "mir", onda bi spravom i Hitleru potshumno trebala da pripadne ta ista.Ja licno ne vidim nikakvu razliku izmedju danas Amerike i Njemacke od 1933-1945.

samo ti pametuj...

pre 13 godina

Za Nenad-a:

Da te informišem - bivša SFRJ je imala 22 milijarde USD duga i zemlji koja je imala BDP 61 milijardu USD.

65% tog duga smo otplatili do 1990-te.

Sada sve "slobodne" zemlje bivše SFRJ imaju preko 150 milijardi USD duga. i najviše su se zadužili u periodu 1998-2008. tj, tvoja generacija.

A za Obamu, pogledaj malo pažljivije, pa ćeš videti da ima još diktatora, koji su saveznici Zapada, pa ih ne diraju. A šta rade, čitaj malo izveštaje UN, HRW i drugih tela.

A vidim - u Iraku i Avganistanu su baš doneli mir, demokratiju i prosperitet.

Lako je tebi da sediš za računarom i da ..., i da pričaš kako Obama radi pravu stvar, jer ne živiš u pomenutim zemljama.

Dusan

pre 13 godina

Micheal Moore je car! Obama gubi podrsku liberala (gde i sebe svrstavam) i nema sanse da glasam opet za ovakvog idiota pa po cenu da dodje i teski konzervativac.

Jova

pre 13 godina

E moj Radojice trebao bi da se malo vise informises pre nego sto napises komentar.
Kad je Amerika napala Irak mediji u Americi su vodili takvu kampanju za rat da se niko nije usudio da kaze jednu jedinu rec protiv.Samo desetak dana kasnije na dodeli Oskara (koji je ceo svet prenosio ali ga izgleda ti nisi gledao) ovaj covek je izasao na binu i pred celim svetom rekao "...sram te bilo predsednice Bus za rat u Iraku..." .Tek posle dve godine su se ostali TV voditelji usudili da pocnu da pricaju protiv rata.
Pozdrav.

kobrapn

pre 13 godina

Majkl Mur je za one koji ne znaju, nesto poput Insajdera na B92 x milion na n-ti. Malo je reci da je raskrinkao mnoge lazi na kojima pociva danasnji zapad, Amerika pre svih, tako da je za mene on covek koji zasluzuje Nobela.

jeti

pre 13 godina

Nenade druze sta to pricas? Kakav prosjacki stap? Znas li ti da je libijski standard mnogo veci nego tvoj i da tih stapova procentualno ima mnogo vise u Americi nego tamo? Da bi to znao morao bi da imas mnogo vise para pa da proputujes zemlje i da onda pricas o americi i drugima.
Inace ako ubijes jednog coveka onda si ubica,ako ubijes desetine onda si zlocinac a ako ubijes milione onda si osvajac i dobijes nobelovu nagradu.

wlado

pre 13 godina

bas sam pre koji dan razmisljao o ovoj temi, kako je dobio nagradu za mir, a nije uradio nista, tj unapredio je rat :)

obama je najveca svetska zabluda

samo pitam

pre 13 godina

"Mur za sebe kaže da je liberal. On je oštar kritičar globalizacije, velikih korporacija, posedovanja oružja. Kritikovao je rat u Iraku..."

A naši liberali nekako sve suprotno od ovoga?

Darijus

pre 13 godina

To sto je Obama donosi takve odluke i to sto ga to ne razlikuje od prethodnika, bili oni demokrate ili republikanci, samo je dokaz da u americi ne vladaju oni koje mi vidimo. Odluke se donose iz krugova mocnika koji se nece otkriti tako lako, a sve te borbe za vlast, izbori, kampanje,... To je samo predstava za nas obicne smrtnike

sasa

pre 13 godina

Mislio sam da ovaj covek snima dokumentarce koji za cilj imaju pljuvanje i blacenje republikanaca,ali sam se izgleda ipak prevario...Udri po Obami!!!

Paralela

pre 13 godina

"Kapitalizam,ljubavna prica" je bukvalno genijalan film, i mislim da bi B92 trebala prikazati taj film u nedeljnom popodnevnom terminu, oko 15-16 h.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Majkl Mur ide protiv vetrenjača, on spada u malo Amerikanaca koje izuzetno poštujem! Neće Obama vratiti Nobela, on spada u one zombije o kojima je napravljen ovaj spot
http://www.youtube.com/watch?v=LBds4MBiywk
Na kraju ovog potresnog spota stoji i ime Majkla Mura.

milentije

pre 13 godina

Pa neko je morao da pokrene ovu stvar.
Sarena laza predizborne kampanje
pretvorila se u stvarnost.
A sad bi bilo najbolje da na Facebooku krene akcija :
Obama vrati Nobelovu nagradu

Pex

pre 13 godina

Obama je preuzeo funkciju predsednika samo dve nedelje pre krajnjeg roka za kandidovanje ( i obrazlaganje kandidature) za Nobelovu nagradu!??? I za dve nedelje stigao da toliko uradi za svetski mir i da drugi to uvide i napisu i obrazloze preporuku za ovo "priznanje"...??? ???
Evo tekst koji sam napisao u oktobru 2009. http://pexodrom.blogspot.com/2009/10/barack-obama-i-nobelova-nagrada-za-nwo.html

Aleksandar

pre 13 godina

Bilo mi je drago kad je Obama pobedio, a i dalje mislim da je bio bolji kandidat nego Dzon Mekejn. Uprkos njegovom sarmu i karizmi, nije zasluzio Nobelovu nagradu za mir, vidimo da je to samo bilo takmicenje za lepotu. Ne samo ova akcija, nego je obecao zatvaranje zatvora u Gvatanamu a sada je promenio misljenje. Ima tu sigurno jos mnogo cega. Ali i dalje ostaje bolja opcija nego republikanci, malo kad covek gleda Fox News vidi koje su snage tek tu u pitanju.

Igor

pre 13 godina

Ja bih Obami da jos jednog Nobela!!!!!!

zato sto pomaze svrgavanje diktatora i pomaze mladom narodu libije da se civilizuje kroz narednih 50 godina. a za matore me bas briga oni su pokazali svoje i nasu zemlju kao i njihovu doveli do prosjackog stapa

Ziveli su na kreditima i staroj slavi iz 2 svetskog rata. a mi sada da rmbamo i da vracamo dugove.

Nije kriva Amerika sto ste nas uvalili u dugovanja i sada robujemo.

Ameriku volim i svoje cu Americi odraditi ali vas svoje matore cu kriviti za sve sto je danas oko nas.

Prema tome rasturite Gadafija i dodelite coveku jos jednog Nobela!!!!

Treba nama jos jedno bombardovanje Beograda izgleda da nismo naucili.
(Nenad, 21. mart 2011 21:03)


Idi spavaj....

protiv nacionalizma i primitivizma`

pre 13 godina

niko naravno od prosvecenih srba nije protiv mura, nego je pismena srbija naprotiv za njega, kao sto je UVEK bila i bice protiv primitivizma, patriJotizma i militarizma, bio on americki, libijski ili srbijanski, svejedno. olos je olos, ma kojom zastavom mlatarao.

Uros

pre 13 godina

Svaka cast Muru, a oni koji podrzavaju intervenciju, neka se zapitaju moze li jedan demokrata da bude na istoj strani kao pokojni Carlton Heston? "From my cold dead hands!" - je l' to uzvik demokratije? Godine sam proveo boreci se protiv Milosevica koliko god sam mogao kao obican srednjoskolac i student... I danas sam daleko na liberalnoj strani Srbije, i po politickom uverenju i po drustvenim i uopste zivotnim shvatanjima... Ali zivot nikada nece biti podeljen na crno i belo, i ne mogu u ovoj situaciji da podrzavam ni Obamu, ni Sarkozija, ni Berluskonija - oni su za mene isto sto i Milosevic, Seselj, Nikolic, Kostunica... isto sto i Olbrajtova, Holbruk, Klinton i ostala bagra... Tu je sa njima i Gadafi, samo sto je u svemu ovome on zrtva prljave igre, jer gledajuci okruzenje u kojem je, nije on nista posebno uzasan i lud... To sto neko sebe naziva demokratom i mirotvorcem ne znaci da to i jeste - ti isti Amerikanci su bacili atomske bombe da bi izbegli jos vece zrtve u daljem ratu sa Japanom, koji je tada cinio genocid po okolnim zemljama... Pa opet - kada se zapitamo danas - da li je to bilo ispravno? Zapitajte se malo... I Cegevara je za Amerikance bio najobicniji zlocinac... U krajnjem slucaju - da li je neko pominjao zlocine OVK dok sve to nije zastarelo i postalo potpuno nebitno? Svaki dogadjaj u istoriji je poseban, zato mislite svojom glavom - to je ono sto i Majkl Mur porucuje...

Miki

pre 13 godina

Vidim da je jedan, očigledno bez i jednog zrna mozga, nazvao Majkla Mura klovnom. Pa pošto nemaš mozga pokušaću da ti doprem do te prazne glave tako što ću ti reći da je CIA ubila i Džona i Roberta Kenedija. Zamisli šta bi se desilo sa Obamom kad bi se usudio da se suprostavi onima koji stvarno vladaju Amerikom, (a Obama bi da je čovek vratio tu nagradu, naravno ako sme). Naravno, završio bi kao i Kenedijevi. A kako ja to znam? Prvo od njhovog ubistva do danas, njihovo ubistvo, je još uvek najstrožija državna tajna. Pametnom dovoljno, zar ne? Zamislite da su kod nas Đinđićevo ubistvo proglasili najvećeom pedesetogodišnjom državnom tajnom. Šta bi ste rekli o tome. Drugo, imao sam priliku da vidim dva američka filma o ubistvu Džona i jedan o ubistvu Roberta Kenedija. Ovaj se zove "Huver protiv Roberta Kenedija". Huver je tadašnji direktor CIA. Za one koji veruju u američku, britansku ili u francusku "demokratiju", njena suština je "milom ili silom" otimanje onih prirodnih bogastava bez kojih ove države nikada ne bi bile ni približno moćne kao što jesu. U Srbiji je to NATO baza i ugalj na Kosovu, u Avganistanu rudna bogastva, u Iraku i Libiji nafta itd. Kažu bore se protiv diktatora i štite ljdska prava. Pa šta se ne bore protiv onih diktatora koji im verno služe, a takvih je širom sveta još veoma mnogo. Uzmimo naš primer. Srbi u Hrvatskoj se pobune protiv Tuđmanovog proustaškog režima i budu proterani iz Hrvatske u režiji "demokratske" Amerike. Srbi na Kosovu se pobune protiv terora koji su na njima vršili Šiptari i opet budu proterani, takože u režiji "demokratske" Amerike. I ne samo to nego mnogi moraju da budu osuđeni na ogromne zatvorske kazne, kako bi se "dokazalo" da je bombardovanje Srbije bilo opravdano. S druge strane, šiptari koji su vršili zločine nad Srbima, koji su uništili ogroman broj istorijskih spomeniika, i to verskih, bivaju nagrađeni državom od te iste "demokratske" Amerike. Pamet u glavu. Sva zla dolaze iz Amerike!!! Pa oni su sami srušili bliznakinje u Njujorku, da bi "opravdali" napad na Avganistan. Ako neko pomisli da sam bio za Miloševića ili Šešelja grdno se vara, sačuvaj Bože. Problem je da se politika velikih sila formira iskljušivo u skladu sa njihovim ekonomskim interesima, a da je vojna sila ta koja im omogućava ostvariovanje tih ekonomskih interesa.Šta više ona isključivo i postoji zbog toga.

borislav

pre 13 godina

Majkl Mur je u svojim prvim filmovima napadao republikance i (polu)otvoreno se stavljao na stranu demokrata. Nije nijednom recju napao (mozda malo u "Columbine", gde je dotakao da je istog dana poginulo mnogo civila u Srbiji, kad se desila ta tragedija u njihovoj srednjoj skoli) Klintona i sramnu intervenciju u Srbiji i na Balkanu uopste.
A svi su isti, vode politiku iz istih centara moci.. tako da je stajanje na stranu republikanaca ili demokrata... diletantsko

Bane

pre 13 godina

Nemoj da ga vraćaš Obama, Ahtisari bi se osećao usamljeno, a i još samo nekoliko vas zaslužnih nedostaje, pa da Nobel ide uz porciju BigMac-a u McDonalds-u...

Radojica

pre 13 godina

Vrati prvo ti sve pare koje za 10 života ne bi zaradio da si to isto radio bilo gde drugde na planeti, pa se onda igraj pravde i poštenja do mile volje.

Ovako te je malo teško shvatiti ozbiljno.

NN

pre 13 godina

Ako samo malo procesljate videcete ko je i kakav bio senator Obama. A onda ga uporedite sa predsednikom Obamom. Neke stvari su ostale iste, a to su verovatno one koje su mu dozvoljene. Neke su u potpunoj suprotnosti, sto niko iole mentalno zdrav ne bi od sebe napravio. Mislim da je sada jasnije nego ikad koliko malu moc ima institucija Predsednik USA. Sada, kada je na vlasti najbolji predsednik kog je amerika, realno, mogla da dobije. I dalje tvrdim - dobro su/smo prosli. As good as it gets :(

Nenad

pre 13 godina

Ja bih Obami da jos jednog Nobela!!!!!!

zato sto pomaze svrgavanje diktatora i pomaze mladom narodu libije da se civilizuje kroz narednih 50 godina. a za matore me bas briga oni su pokazali svoje i nasu zemlju kao i njihovu doveli do prosjackog stapa

Ziveli su na kreditima i staroj slavi iz 2 svetskog rata. a mi sada da rmbamo i da vracamo dugove.

Nije kriva Amerika sto ste nas uvalili u dugovanja i sada robujemo.

Ameriku volim i svoje cu Americi odraditi ali vas svoje matore cu kriviti za sve sto je danas oko nas.

Prema tome rasturite Gadafija i dodelite coveku jos jednog Nobela!!!!

Treba nama jos jedno bombardovanje Beograda izgleda da nismo naucili.

ne vracaj!

pre 13 godina

Vinston Cercil, koji je u Prvom svetskom ratu bio engleski ministar rata, a u Drugom premijer, ucinio je vise za svetski mir nego onaj mirotvorac Cembrlen sto se 1937 hvalio potpisanim mirovnim sporazumom sa Hitlerom. Obama je na mnogo nacina vec dokazao da je mozda najmiroljubiviji predsednik u americkoj istoriji, ali kada u svetu koji nije savrsen, i u kojem ne vladaju sve same Majke Tereze (i Obame) postoji konkretan goruci problem u vidu poremecenog diktatora Gadafija, DUZNOST Amerike kao najvece svetske sile je da ucini nesto po tom pitanju (ko ce, ako oni nece?). Ako svet vec mora da trpi razne manijake koji i po 42 godine vladaju bez ikakvih skrupula i ogranicenja nad svojim "podanicima" - e pa ne mora i skrstenih ruku da gleda kada takvog tiranina narod konacno odbaci, ali on zahvaljujuci tenkovima i avijaciji kojima raspolaze pocne da vraca opet nazad jedan po jedan grad, a nad onim najvecim se samo izivljava (Misurata 500K, Bengazi 700K), posto nema dovoljno ljudstva za njihovo "oslobadjanje". A Majkl Mur koji Obamu nije ni predlozio, a ni izglasao za ovu nagradu, mogao bi malo da se uzdrzi od samoreklamerskih i po svaku cenu bombasticnih izjava. U onim svojim dokumentarcima je bio pokretao neke izvanredne teme, ali je takodje mnoge od stavova i zakljucaka koje je tamo iznosio tamo bilo lako pobiti, pa cak i ismejati, i u nekom smislu je cak i pomogao Busu mladjem 2004 reizbor.

Nemanja

pre 13 godina

Ne misle "naši" liberali drugačije od Mura, nego neki ovde posvećuju osudu Amerike sa podrškom Gadafiju. Kada bi Mur upoznao ovu ekipu koja se po internetu dere "ne daj se pukovniče", bilo bi mu previše mučno da snimi film o tome.

Nenad

pre 13 godina

Ja bih Obami da jos jednog Nobela!!!!!!

zato sto pomaze svrgavanje diktatora i pomaze mladom narodu libije da se civilizuje kroz narednih 50 godina. a za matore me bas briga oni su pokazali svoje i nasu zemlju kao i njihovu doveli do prosjackog stapa

Ziveli su na kreditima i staroj slavi iz 2 svetskog rata. a mi sada da rmbamo i da vracamo dugove.

Nije kriva Amerika sto ste nas uvalili u dugovanja i sada robujemo.

Ameriku volim i svoje cu Americi odraditi ali vas svoje matore cu kriviti za sve sto je danas oko nas.

Prema tome rasturite Gadafija i dodelite coveku jos jednog Nobela!!!!

Treba nama jos jedno bombardovanje Beograda izgleda da nismo naucili.

Radojica

pre 13 godina

Vrati prvo ti sve pare koje za 10 života ne bi zaradio da si to isto radio bilo gde drugde na planeti, pa se onda igraj pravde i poštenja do mile volje.

Ovako te je malo teško shvatiti ozbiljno.

ne vracaj!

pre 13 godina

Vinston Cercil, koji je u Prvom svetskom ratu bio engleski ministar rata, a u Drugom premijer, ucinio je vise za svetski mir nego onaj mirotvorac Cembrlen sto se 1937 hvalio potpisanim mirovnim sporazumom sa Hitlerom. Obama je na mnogo nacina vec dokazao da je mozda najmiroljubiviji predsednik u americkoj istoriji, ali kada u svetu koji nije savrsen, i u kojem ne vladaju sve same Majke Tereze (i Obame) postoji konkretan goruci problem u vidu poremecenog diktatora Gadafija, DUZNOST Amerike kao najvece svetske sile je da ucini nesto po tom pitanju (ko ce, ako oni nece?). Ako svet vec mora da trpi razne manijake koji i po 42 godine vladaju bez ikakvih skrupula i ogranicenja nad svojim "podanicima" - e pa ne mora i skrstenih ruku da gleda kada takvog tiranina narod konacno odbaci, ali on zahvaljujuci tenkovima i avijaciji kojima raspolaze pocne da vraca opet nazad jedan po jedan grad, a nad onim najvecim se samo izivljava (Misurata 500K, Bengazi 700K), posto nema dovoljno ljudstva za njihovo "oslobadjanje". A Majkl Mur koji Obamu nije ni predlozio, a ni izglasao za ovu nagradu, mogao bi malo da se uzdrzi od samoreklamerskih i po svaku cenu bombasticnih izjava. U onim svojim dokumentarcima je bio pokretao neke izvanredne teme, ali je takodje mnoge od stavova i zakljucaka koje je tamo iznosio tamo bilo lako pobiti, pa cak i ismejati, i u nekom smislu je cak i pomogao Busu mladjem 2004 reizbor.

Igor

pre 13 godina

Ja bih Obami da jos jednog Nobela!!!!!!

zato sto pomaze svrgavanje diktatora i pomaze mladom narodu libije da se civilizuje kroz narednih 50 godina. a za matore me bas briga oni su pokazali svoje i nasu zemlju kao i njihovu doveli do prosjackog stapa

Ziveli su na kreditima i staroj slavi iz 2 svetskog rata. a mi sada da rmbamo i da vracamo dugove.

Nije kriva Amerika sto ste nas uvalili u dugovanja i sada robujemo.

Ameriku volim i svoje cu Americi odraditi ali vas svoje matore cu kriviti za sve sto je danas oko nas.

Prema tome rasturite Gadafija i dodelite coveku jos jednog Nobela!!!!

Treba nama jos jedno bombardovanje Beograda izgleda da nismo naucili.
(Nenad, 21. mart 2011 21:03)


Idi spavaj....

protiv nacionalizma i primitivizma`

pre 13 godina

niko naravno od prosvecenih srba nije protiv mura, nego je pismena srbija naprotiv za njega, kao sto je UVEK bila i bice protiv primitivizma, patriJotizma i militarizma, bio on americki, libijski ili srbijanski, svejedno. olos je olos, ma kojom zastavom mlatarao.

Uros, Vozdovac

pre 13 godina

Crni Mur, sta ti je to trebalo, sad kad krenu "prosveceni nato srbi" da te nazivaju fasistom i "patriJotom"", gledaj kud ces, osta obelezen za ceo zivot

Slavko

pre 13 godina

Ako je bombardovanje drugih zemalja,ubijanje civila,rusenje,sakacenje i stradanje svih vrsta,uslov za dobijanje Nobelove nagrade za "mir", onda bi spravom i Hitleru potshumno trebala da pripadne ta ista.Ja licno ne vidim nikakvu razliku izmedju danas Amerike i Njemacke od 1933-1945.

samo pitam

pre 13 godina

"Mur za sebe kaže da je liberal. On je oštar kritičar globalizacije, velikih korporacija, posedovanja oružja. Kritikovao je rat u Iraku..."

A naši liberali nekako sve suprotno od ovoga?

Nemanja

pre 13 godina

Ne misle "naši" liberali drugačije od Mura, nego neki ovde posvećuju osudu Amerike sa podrškom Gadafiju. Kada bi Mur upoznao ovu ekipu koja se po internetu dere "ne daj se pukovniče", bilo bi mu previše mučno da snimi film o tome.

sasa

pre 13 godina

Mislio sam da ovaj covek snima dokumentarce koji za cilj imaju pljuvanje i blacenje republikanaca,ali sam se izgleda ipak prevario...Udri po Obami!!!

wlado

pre 13 godina

bas sam pre koji dan razmisljao o ovoj temi, kako je dobio nagradu za mir, a nije uradio nista, tj unapredio je rat :)

obama je najveca svetska zabluda

borislav

pre 13 godina

Majkl Mur je u svojim prvim filmovima napadao republikance i (polu)otvoreno se stavljao na stranu demokrata. Nije nijednom recju napao (mozda malo u "Columbine", gde je dotakao da je istog dana poginulo mnogo civila u Srbiji, kad se desila ta tragedija u njihovoj srednjoj skoli) Klintona i sramnu intervenciju u Srbiji i na Balkanu uopste.
A svi su isti, vode politiku iz istih centara moci.. tako da je stajanje na stranu republikanaca ili demokrata... diletantsko

Dusan

pre 13 godina

Micheal Moore je car! Obama gubi podrsku liberala (gde i sebe svrstavam) i nema sanse da glasam opet za ovakvog idiota pa po cenu da dodje i teski konzervativac.

Aleksandar

pre 13 godina

Gledao sam njegove dokumentarne emisije, koji skidaju do gole kožu hipokriziju današnjeg modernog zapdanjačkog sveta, koji je uvek spreman da drugim drži slovo o moralu, pravim i slično.

Noam Čomski je izjavio da je Obama umešan u ratne zločine.

A da se Nobelova nagrada za mir dodeljuje po ključu, a ne zasluzi, to je odavno poznato.

Ana

pre 13 godina

Majkl Frensis Mur je najobjektivniji amerikanac za koga sam ikad čula. Nema dlake na jeziku i uvek je do sada iznosio sirovu istinu. U pravu je i ovog puta, Obama bi trebalo da vrati Nobelovu nagradu za mir ne samo zbog Libije, već zato što je nikad nije ni zaslužio.

Aleksandar

pre 13 godina

Bilo mi je drago kad je Obama pobedio, a i dalje mislim da je bio bolji kandidat nego Dzon Mekejn. Uprkos njegovom sarmu i karizmi, nije zasluzio Nobelovu nagradu za mir, vidimo da je to samo bilo takmicenje za lepotu. Ne samo ova akcija, nego je obecao zatvaranje zatvora u Gvatanamu a sada je promenio misljenje. Ima tu sigurno jos mnogo cega. Ali i dalje ostaje bolja opcija nego republikanci, malo kad covek gleda Fox News vidi koje su snage tek tu u pitanju.

kobrapn

pre 13 godina

Majkl Mur je za one koji ne znaju, nesto poput Insajdera na B92 x milion na n-ti. Malo je reci da je raskrinkao mnoge lazi na kojima pociva danasnji zapad, Amerika pre svih, tako da je za mene on covek koji zasluzuje Nobela.

Bitic

pre 13 godina

Obama nije ni zasluzio Nobelovu nagradu, on je isti kao svaku americki predesenik od 1945 koji ne mogu da zavrsavaju manda bez izvoza ratova u bilo koju tacku zemljine kogle.Izuzev cini Dzimi Karter, za cijeg manadata nijedan americki vojnik nije poginuo zbog ratnih dejstava. Napad na Libiju nije preduzet zbog libijskog naroda, vec zbog nafte.

samo ti pametuj...

pre 13 godina

Za Nenad-a:

Da te informišem - bivša SFRJ je imala 22 milijarde USD duga i zemlji koja je imala BDP 61 milijardu USD.

65% tog duga smo otplatili do 1990-te.

Sada sve "slobodne" zemlje bivše SFRJ imaju preko 150 milijardi USD duga. i najviše su se zadužili u periodu 1998-2008. tj, tvoja generacija.

A za Obamu, pogledaj malo pažljivije, pa ćeš videti da ima još diktatora, koji su saveznici Zapada, pa ih ne diraju. A šta rade, čitaj malo izveštaje UN, HRW i drugih tela.

A vidim - u Iraku i Avganistanu su baš doneli mir, demokratiju i prosperitet.

Lako je tebi da sediš za računarom i da ..., i da pričaš kako Obama radi pravu stvar, jer ne živiš u pomenutim zemljama.

Miki

pre 13 godina

Vidim da je jedan, očigledno bez i jednog zrna mozga, nazvao Majkla Mura klovnom. Pa pošto nemaš mozga pokušaću da ti doprem do te prazne glave tako što ću ti reći da je CIA ubila i Džona i Roberta Kenedija. Zamisli šta bi se desilo sa Obamom kad bi se usudio da se suprostavi onima koji stvarno vladaju Amerikom, (a Obama bi da je čovek vratio tu nagradu, naravno ako sme). Naravno, završio bi kao i Kenedijevi. A kako ja to znam? Prvo od njhovog ubistva do danas, njihovo ubistvo, je još uvek najstrožija državna tajna. Pametnom dovoljno, zar ne? Zamislite da su kod nas Đinđićevo ubistvo proglasili najvećeom pedesetogodišnjom državnom tajnom. Šta bi ste rekli o tome. Drugo, imao sam priliku da vidim dva američka filma o ubistvu Džona i jedan o ubistvu Roberta Kenedija. Ovaj se zove "Huver protiv Roberta Kenedija". Huver je tadašnji direktor CIA. Za one koji veruju u američku, britansku ili u francusku "demokratiju", njena suština je "milom ili silom" otimanje onih prirodnih bogastava bez kojih ove države nikada ne bi bile ni približno moćne kao što jesu. U Srbiji je to NATO baza i ugalj na Kosovu, u Avganistanu rudna bogastva, u Iraku i Libiji nafta itd. Kažu bore se protiv diktatora i štite ljdska prava. Pa šta se ne bore protiv onih diktatora koji im verno služe, a takvih je širom sveta još veoma mnogo. Uzmimo naš primer. Srbi u Hrvatskoj se pobune protiv Tuđmanovog proustaškog režima i budu proterani iz Hrvatske u režiji "demokratske" Amerike. Srbi na Kosovu se pobune protiv terora koji su na njima vršili Šiptari i opet budu proterani, takože u režiji "demokratske" Amerike. I ne samo to nego mnogi moraju da budu osuđeni na ogromne zatvorske kazne, kako bi se "dokazalo" da je bombardovanje Srbije bilo opravdano. S druge strane, šiptari koji su vršili zločine nad Srbima, koji su uništili ogroman broj istorijskih spomeniika, i to verskih, bivaju nagrađeni državom od te iste "demokratske" Amerike. Pamet u glavu. Sva zla dolaze iz Amerike!!! Pa oni su sami srušili bliznakinje u Njujorku, da bi "opravdali" napad na Avganistan. Ako neko pomisli da sam bio za Miloševića ili Šešelja grdno se vara, sačuvaj Bože. Problem je da se politika velikih sila formira iskljušivo u skladu sa njihovim ekonomskim interesima, a da je vojna sila ta koja im omogućava ostvariovanje tih ekonomskih interesa.Šta više ona isključivo i postoji zbog toga.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Majkl Mur ide protiv vetrenjača, on spada u malo Amerikanaca koje izuzetno poštujem! Neće Obama vratiti Nobela, on spada u one zombije o kojima je napravljen ovaj spot
http://www.youtube.com/watch?v=LBds4MBiywk
Na kraju ovog potresnog spota stoji i ime Majkla Mura.

Zoran

pre 13 godina

Bravo za Majkl Mura. Rat u Libiji je isti kao i u Iraku i Avganistanu. Obama sledi tradiciju Dzordza Busa. Sa libijskim ratom zapadne sile su potpuno izgubile svaki moralni kredibilitet, ako su ga uopste i imale. Nisu vazni civili, vec nafta u Bengaziju.

Uros

pre 13 godina

Svaka cast Muru, a oni koji podrzavaju intervenciju, neka se zapitaju moze li jedan demokrata da bude na istoj strani kao pokojni Carlton Heston? "From my cold dead hands!" - je l' to uzvik demokratije? Godine sam proveo boreci se protiv Milosevica koliko god sam mogao kao obican srednjoskolac i student... I danas sam daleko na liberalnoj strani Srbije, i po politickom uverenju i po drustvenim i uopste zivotnim shvatanjima... Ali zivot nikada nece biti podeljen na crno i belo, i ne mogu u ovoj situaciji da podrzavam ni Obamu, ni Sarkozija, ni Berluskonija - oni su za mene isto sto i Milosevic, Seselj, Nikolic, Kostunica... isto sto i Olbrajtova, Holbruk, Klinton i ostala bagra... Tu je sa njima i Gadafi, samo sto je u svemu ovome on zrtva prljave igre, jer gledajuci okruzenje u kojem je, nije on nista posebno uzasan i lud... To sto neko sebe naziva demokratom i mirotvorcem ne znaci da to i jeste - ti isti Amerikanci su bacili atomske bombe da bi izbegli jos vece zrtve u daljem ratu sa Japanom, koji je tada cinio genocid po okolnim zemljama... Pa opet - kada se zapitamo danas - da li je to bilo ispravno? Zapitajte se malo... I Cegevara je za Amerikance bio najobicniji zlocinac... U krajnjem slucaju - da li je neko pominjao zlocine OVK dok sve to nije zastarelo i postalo potpuno nebitno? Svaki dogadjaj u istoriji je poseban, zato mislite svojom glavom - to je ono sto i Majkl Mur porucuje...

Paralela

pre 13 godina

"Kapitalizam,ljubavna prica" je bukvalno genijalan film, i mislim da bi B92 trebala prikazati taj film u nedeljnom popodnevnom terminu, oko 15-16 h.

jeti

pre 13 godina

Nenade druze sta to pricas? Kakav prosjacki stap? Znas li ti da je libijski standard mnogo veci nego tvoj i da tih stapova procentualno ima mnogo vise u Americi nego tamo? Da bi to znao morao bi da imas mnogo vise para pa da proputujes zemlje i da onda pricas o americi i drugima.
Inace ako ubijes jednog coveka onda si ubica,ako ubijes desetine onda si zlocinac a ako ubijes milione onda si osvajac i dobijes nobelovu nagradu.

Jova

pre 13 godina

E moj Radojice trebao bi da se malo vise informises pre nego sto napises komentar.
Kad je Amerika napala Irak mediji u Americi su vodili takvu kampanju za rat da se niko nije usudio da kaze jednu jedinu rec protiv.Samo desetak dana kasnije na dodeli Oskara (koji je ceo svet prenosio ali ga izgleda ti nisi gledao) ovaj covek je izasao na binu i pred celim svetom rekao "...sram te bilo predsednice Bus za rat u Iraku..." .Tek posle dve godine su se ostali TV voditelji usudili da pocnu da pricaju protiv rata.
Pozdrav.

milentije

pre 13 godina

Pa neko je morao da pokrene ovu stvar.
Sarena laza predizborne kampanje
pretvorila se u stvarnost.
A sad bi bilo najbolje da na Facebooku krene akcija :
Obama vrati Nobelovu nagradu

Pex

pre 13 godina

Obama je preuzeo funkciju predsednika samo dve nedelje pre krajnjeg roka za kandidovanje ( i obrazlaganje kandidature) za Nobelovu nagradu!??? I za dve nedelje stigao da toliko uradi za svetski mir i da drugi to uvide i napisu i obrazloze preporuku za ovo "priznanje"...??? ???
Evo tekst koji sam napisao u oktobru 2009. http://pexodrom.blogspot.com/2009/10/barack-obama-i-nobelova-nagrada-za-nwo.html

NN

pre 13 godina

Ako samo malo procesljate videcete ko je i kakav bio senator Obama. A onda ga uporedite sa predsednikom Obamom. Neke stvari su ostale iste, a to su verovatno one koje su mu dozvoljene. Neke su u potpunoj suprotnosti, sto niko iole mentalno zdrav ne bi od sebe napravio. Mislim da je sada jasnije nego ikad koliko malu moc ima institucija Predsednik USA. Sada, kada je na vlasti najbolji predsednik kog je amerika, realno, mogla da dobije. I dalje tvrdim - dobro su/smo prosli. As good as it gets :(

Darijus

pre 13 godina

To sto je Obama donosi takve odluke i to sto ga to ne razlikuje od prethodnika, bili oni demokrate ili republikanci, samo je dokaz da u americi ne vladaju oni koje mi vidimo. Odluke se donose iz krugova mocnika koji se nece otkriti tako lako, a sve te borbe za vlast, izbori, kampanje,... To je samo predstava za nas obicne smrtnike

Marko

pre 13 godina

Svaka mu cast, svaki njegov dokumentarac ubode u sustinu. Podseca me na Insajder samo nekako kroz sarkazam i salu raskrinka mnoge zablude. Ali poenta je ista kao u Insajderu.

Bane

pre 13 godina

Nemoj da ga vraćaš Obama, Ahtisari bi se osećao usamljeno, a i još samo nekoliko vas zaslužnih nedostaje, pa da Nobel ide uz porciju BigMac-a u McDonalds-u...