Nedelja, 20.03.2011.

20:05

Putin nudi Zvezdi novu Marakanu?

Izgradnja novog stadiona Crvene zvezde u vrednosti od oko 600 miliona evra bi trebalo da bude <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=03&amp;dd=20&amp;nav_id=500509" class="text-link" target= "_blank">jedna od tema</a> posete ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu.

Izvor: Blic

Putin nudi Zvezdi novu Marakanu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

191 Komentari

Sortiraj po:

Kristijan

pre 13 godina

Meni nije jasno zasto sve pare idu u beograd..Umesto da naprave 2-3 stadiona u drugim manjim gradovima oni trose pare na "novu marakanu".Ja sam zvezdas i ne kapiram sta ce nama novi stadion..

milos

pre 13 godina

bolje bi bilo da je dao Zvezdi novu halu za kosarku. Neku ogromnu halu gde bi mogli trenirati i ostale sportove, odbojku, rukomet, i sl. Koja je poenta nove Marakane? Da sakupi jos vise huligana, i da se ojaca fudbal u Srbiji, jednoj od najtrofejnijih fudbalskih sila?

nemam pojma

pre 13 godina

@Crveni petao
Prvo, nemoj prostački i uvredljivo da se obraćaš, pretpostavljam da si tinejdžer, zato si tako isključiv i ne razmišljaš.Vidiš, nije isto poljoprivredno, šumsko i gradsko građevinsko zemljište. Do 2000. dok sam ja boravio u BG, nije postojalo vlasništvo nad građ. zemljištem. Da li je zakon promenjen poslednjih godina, ne znam? U svakom slučaju, da bi se ispunio uslov za EU, mora se i privatizovati građ. zemljište, ali i vratiti ili nadoknaditi zemljište i nekretnine oduzete posle II sv. rata. A što se tiče izgradnje kompleksa, to nije rekonstrukcija tribina nego veliki građevinski poseg, treba iskopati zemlju za podzemne etaže garažnog prostora koje, videvši 3D slike, onemogućavaju upotrebu stadiona u vreme izgradnje. Da ne pominjem kakva bi to opasnost bila, da se kreću velike skupine navijača pored takvog gradilišta. Zna se kako se obezbeđuje i formira gradilište, ali to je stručna stvar, i špansko selo za tebe

Igor

pre 13 godina

Letovao sam u Spaniji proslog avgusta i obisao stadion Nou Kamp u Barceloni. Njihova zarada samo od poseta turista u danima kada se ne igraju utakmice iznosi oko 20 miliona eura godisnje, ne racunajuci ono sto se tom prilikom popije i pojede u fast food restoranima, kupi u prodavnicama suvenira i opreme, itd. Cist godisnji profit ovog kluba i pored velikih troskova za sportiste i odrzavanje infrastrukture, kao i za humanitarne programe je preko 100 miliona eura - mnogo veci od bilo kog naseg preduzeca. Koliko Zvezda i Partizan zaradjuju od turista koji obilaze stadion i od prodaje suvenira ne bih komentarisao ali cinjenica je da je ova oblast veoma profitabilna pod uslovom da se u nju mnogo ulaze. To sto je Crvena Zastava iz Kragujevca decenijama proizvodila velike gubitke ne znaci da je automobilska industrija svuda u svetu neisplativa. Zvezda nema pare za ozbiljne investicije pa ne moze ocekivati ni ozbiljan profit. Zato je na pragu bankrotstva. Drzava mozda ima te pare ali realno ima prioritetnije oblasti za ulaganja kao sto su ocajno zdravstvo, prosveta, infrastruktura, odbrana, itd. Ostaje samo nada da ce se pojaviti neko treci ko ce od drzave otkupiti ove klubove i dalje ulagati u njih. Sumnjam da Zvezda ikada moze biti bogata kao Barcelona ili Mancester Junajted, ali zar bi bilo lose da postane ono sto je sada recimo Sahtjor?!

Branko

pre 13 godina

Eh kada bi i ovde izgradili nesto poput ovoga:
http://www.youtube.com/watch?v=xOv7ydb9sZg&feature=related
i kada bi nam kupili i poslali fudbalere ...

Crveni petao

pre 13 godina

@goraN
drzava nije vlasnik Zvezde . Vlasnik Zvezde je od uvek bilo udruzenje gradjana a novim statvom samo potvrdjeno i kao takvo upisano u sudski registar. Stadion i zdmljiste okolo je uknjizeno na Zvezdu i kao takvo se nalazi u zemljisnim knjigama. Stadion OFK-a pripada gradu a stadion JNA je preknjizen na JSD Partizan ali vojska to osporava i status jos nije resen. Svi ostali stadioni u Srbiji pripadaju lokalnoj samoupravi

Kaiser Soze

pre 13 godina

Eto bas nemamo gladnih, zednih, besposlenih ljudi. U opstem blagostanju u kome zivimo, bas, ali onaki izistinski, nam treba novi fudbalski stadion sada kad smo na pragu da nas zbog ponasanja na tim stadionima izbace iz evropskih takmicenja.... Boze boze...

I jos da dodam da ovo:
"a u Ljubljani su već okačene ruske i slovenačke zastave na glavnim ulicama. "
nema veze sa realnoscu. Ja sam trenutno u Ljubljani i na tzv glavnim ulicama (Dunajska cesta, Slovenska cesta....) nema ni jedne jedine ruske zastave pa ne znam odakle ovakva dezinformacija ?!

Vlada

pre 13 godina

Sve imamo,samo nam fali novi stadion.

Ako daju pare,
morace da se zove Medvedev stadion.
Ko kaze marakana ili zvezdin,krivicno ce da odgovara.


Zbogom Marakano...
rusi dolaze.

Miroslav

pre 13 godina

Delije...
Nisam nesto u vezi sporta,
i nisam vas nesto voleo.
Ali ako se to desi,bice mi vas zao.


Komunizam,crvena zvezda,tito...
sve je to doslo iz rusije,
zato i rusi oce zvezdu.
Nostalgija...

Bole

pre 13 godina

600 miliona?!

Evo koliko je kostala izgradnja stadiona slicne velicine kakav je BG Marakana:

http://en.wikipedia.org/wiki/Veltins-Arena

http://en.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_Arena

http://en.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A1dio_do_Drag%C3%A3o

http://en.wikipedia.org/wiki/Estadio_Ol%C3%ADmpico_de_Sevilla

http://en.wikipedia.org/wiki/RheinEnergieStadion

Ukratko cena izgradnje stadiona je od 150-190 miliona eura. Eve preko toga ili su ulaganja u objekte koji nemaju veze sa stadionom ili je u pitanju pranje para.

Crveni petao

pre 13 godina

@nemam pojma
vidi se da nemas pojma. Nisi gledao medjunarodne utakmice iz Nemacke gde je jedna tribina van funkcije zbog rekonstrukcije. Kako su se renovirali stadioni pred SP u Nemackoj. Drugo ovi sto se gade na ruse. Kakva je razlika izmedju dolara americkog ili ruskog porekla. Moze da bude kog hoce samo ako ima nekog ko hoce da ulozi pare. Mi zvezdasi nismo gadljivi

slovenac

pre 13 godina

Sad sam se stvarno zabrinuo. Putin dolazi i u Sloveniju za koji dan, a mi baš izgradili nov stadion. Pa da nam proturi još jedan? Pa za dva stadiona ne bi imali ni dovoljno igraća, kamo li gledaoca! Pa opet u ex Yugu po fuzbalere! I još kažu, da od viška ne boli glava!:)

DMarko

pre 13 godina

Braćo moja,

Ne vidim u čemu je problem da Zvezda dobije novi stadion.
Vidite, jeste da je za nas zvezdaše koji smo odrasli na ''Marakani'' ona posebna i legendarna ali mora se ići dalje i pratiti nove moderne trendove.I Arsenal je Highbury na kome je nastupao od 1913 zamenio za ultramegagiga Emirates ,takođe Bayern je Olimpijski stad. zamenio za takođe ultramodera u Allianz Arenu ( bio - sjajno ),a uskoro će i Liverpool sa Enfielda.
Tako da što da ne, smatramm da bi svako dobronameran bio za to da igramo na novom stadionu - dobar je osećaj( ko je bio na nekom takvom zna o čemu pričam),,,
idemo dalje-moramo bolje...

GoraN

pre 13 godina

@Crveni petao, Zvezda ima iskljucivo pravo koriscenja zemljista (po zakonu niko ne moze dobiti vlasnistvo, vec max. koriscenje u trajanju od 99 godina) oko i na mestu stadiona ali DRZAVA JE VLASNIK ZVEZDE, PARTIZANA, OFK BEOGRADA, JAT-a, IMR-a, TELEKOMA, RTS-a, ... Doduse, klubove poseduje 100% a kod Telekoma, Jata, Aerodroma, itd. je "samo" vecinski akcionar. Drzave ne poseduju Milan, Real, Mancester, itd. ali ogromnu vecinu nasih klubova poseduje Srbija). Ovo je pre 5 godina Piksi rekao austrijskim investitorima: "Idite ljudi u Vladu RS, oni su vlasnici ja sam samo menadzer koji prima platu ..."

čika Rajko

pre 13 godina

A ko to pušta buvu da mi je znati. To sigurno neće biti tačka u agendi i verovatno ima za cilj da diskredituje Ruse kao tobož neozbiljne sa svojim predlozima, baš je agresivna antiruska kampanja u Srbiji.
Inače treba da se prihvati svaki posao dolazio sa Ruske ili zapadne strane, šta nas briga a lično mislim da Južni tok NE SMEMO propustiti i da nam je to šansa da ostanemo geopolitički faktor.

p.s. NIS se stabilizuje a i Gasprom je spasio gotovo uništenu Zvezdu, da nisu RUSI ja bih se opet zahvalio kome treba, isto kao što treba da se i kritikuje loš primer

kikile

pre 13 godina

E ako, bas da ga vidim. Zamislite, molim vas comrada Putina pred nasim salterusama i sveukupnom administracijom.
- Znate dospodjo, ja bih da zidam malo..
- NEMOZE!
- Ali, samo par ciglica..
- Jel si ti lud covece? Tu ne moze da se zida
- A gde moze?
- Ne moze nigde, takav je zakon.
- Mozda bi mogli nesto da se dogovorimo?
- Pa mozemo da probamo, koliko si mislio da ulozis?
- Oko sesto' miliona evra..
- Daj jos tol'ko za papire pa moze.
- A na cemu vi to stampate te papire?
- Ne pravi se pametan, to je komplikovana procedura. Posle platis jos hiljadu i sesto evra da ti vezu struju al' moras sam da zabadas bandere i razvlacis kablove, pa da kupis i sat za struju koji posle nije tvoj, kao i da iskopas i polozis cevi za vodu do i od vodomera. Isto to i za kanalizaciju i opet ces malo da cekas i podmazes da bi to sve radilo (a za asvaltni put ces tek da se iznenadis)..
- Znate sve je to meni malo skupo..
- Al jednom se i zida, a mozes i malo da ustedis ako sam juris majstore i prevozis materijal.
- Preskupo je to za mene gospodjo. Sami recite, sta bi ste uradili na mom mestu.
- Ma sta ti mislis? Da si tajkun da dobijes sve dzabe pa posle da se hvalis kako si dobar biznismen? Ima da platis rodjace, jer niko te nije terao da zidas po Srbiji. Na sta bi bre, ova zemlja licila da se ne pomazuje administracija? Ili nedajboze, da zidas negde gde vec postoji put i trotoar i skola i obdaniste i doktor i apoteka i prodavnica i dovedeni svi prikljucci na plac? Da tvoje bude da samo otvoris katalog i odaberes sta ti se svidja? I to da platis dosta manje nego sad ovako! Pa na sta bi to licilo? A? Na sta?

Sunce Slobode

pre 13 godina

@Sunce Slobode
možda si ti gutao pored suzavca još nešto ali ja nisam....KAKVA JE SAD OVO FORA!? Za evropsku Srbiju je ovde 90% a pare sa Istoka! e pa neće moći! ići ćemo goli i bosi do evropskih zakona,znali smo šta nas čeka...
(@Sunce Slobode, 21. mart 2011 11:59)

Bice, izgleda mi, da su tebi i mama i tata mnogo gutali pa nisu imali vremena da porade na tvom vaspitanju i pravopisu.

mr.key

pre 13 godina

Pre svega navijac sam Partizana. Ne znam koliko je vest u opste proverena, ali ovde se radi o investiciji, ne o bespovratnoj pomoci, povoljnom kreditu i slicno. Dakle komentari tipa: "bolje da se prave skole, bolnice, fabrike ili beogradski metro" su ciste gluposti, nije Putin Majka Tereza. Covek (ili gasprom ili ko vec) nam nudi izgradnju novog stadiona koji ce da otplate (i naravno da zarade) prodajom stambenog i/ili poslovnog prostora koji ce da bude izgradjen uz ili na samom stadionu. Stvar je prilicno jasna, oces-neces. Ta stvar sa zemljistem je jedina nepoznanica. Kad bi to bilo Zvezdino zemljiste, mozda bi bolja opcija za Zvezdu bila da sama izgradi novi stadion i proda stanove i lokale. Naravno pitanje je dal to ona moze. Ako je zemljiste gradsko postavlja se pitanje sta grad ima od toga? Gradu novi stadion ne treba, jedino da bude namiren nekim procentom tog stambeno/poslovnog prostora. Nisam preveliki optimista, ali bi bilo i lepo da Zvezda dobije novi stadion i korisno sa stanovista uposljavanja radne snage, koje imamo na pretek.

P.S. A sta su to Sjedinjene Drzave dale Kraljevu? Sto miliona dolara, dvesta? Nesto nisam pratio, pa me zanima. Uostalom bio sam u Kraljvu par puta posle zemljotresa i nisam video neka ostecenja na zgradama, ne kazem da ih nema, ali da je toliko alarmantno stanje bas i nije. Takodje ova prepucavanja rusofila i rusomrzaca su ciste gluposti. I rusi i ameri i svi ostali gledaju goli interes i nista vise. I mi bi trebali tako da se ponasamo, a da emocije prepustimo umetnosti.

nemam pojma

pre 13 godina

Još jedna stvar se ne spominje. Od prve lopate do završetka celog kompleksa, što bi iznosilo nekoliko godina, zvezda bi morala da igra svoje utakmice na drugom stadionu. Postavlja se pitanje na kom? Zbog bezbednosnih a i ekonomskih razloga nije moguća ni etapna gradnja, gde bi se izgradio prvo stadion. U tom periodu zvezda mi mogla da otpiše međunarodne utakmice, sem da ih igra na stadionu Vojvodine, a i morala bi da plaća zakup stadiona i to "masno". Za Ruse bi bilo idealno da zvezda kao klub u tom periodu ode u stečaj, pa kad se kompleks izgradi, recimo pod novim imenom "Gasprom", nastavi da se takmiči.

mujcinovic salih

pre 13 godina

Ako Rusi budu gradili Zvezdin stadion,ja vise necu navijati za Zvezdu.To je jedino sto mogu da uradim.Pedesetih-sezdesetih godina proslog veka kupovao sam ciglice da bi Zvezda izgradila stadion-naravno ne samo ja- bilo je tu nekoliko miliona zvezdasa.Odvajali smo od svoje sirotinje za Zvezdu i vidi sad!

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Ne znam zasto se Srbi svaki puta loze i padaju u delirij kad dolazi Putin ili Medvedov... pa ljudi ne dolazi vam sam Bog nego obican premijer jedne, dodude velike, zemlje i vama je u interesu da izvucete sto vise koristi (love) za vase vlatite interese i za dobrobiti citavog naroda. U Beogradu je vec zavladala panika kad Putin dolazi sto mu se treba dati za "poklon", a da to nikako ne bude neka "sica" nego nesto veliko, ogromno kao dokaz srpske ljubavi prema velikom bratu! Ma nema tu nikakve ljubavi radi se samo o vlastitom interesu! mislite vlastitom glavom i ne dozvolite da vas prevedu "zednog preko vode"! Poslove sklapajte na istom nivo i prestanite ispoljavati onaj kompleks nize vrijednosti kad su Rusi u pitanju. Kako ih Slovenci i Hrvati primaju... nista posebno, s postovanjem i dobrodoslicom, ali zato to ne znaci da treba poltronski i ponizno rasprodati svoje nacionalne resurse i blaga pa makar to bio i "veliki" Putin.

@Sunce Slobode

pre 13 godina

@Sunce Slobode
možda si ti gutao pored suzavca još nešto ali ja nisam....KAKVA JE SAD OVO FORA!? Za evropsku Srbiju je ovde 90% a pare sa Istoka! e pa neće moći! ići ćemo goli i bosi do evropskih zakona,znali smo šta nas čeka...

Nenad

pre 13 godina

Putin da diskutuje izgradnje fudbalskih stadiona? Pa vi se salite. Ili je covek postao pajac i zeli da nas uveseljava ili neko zeli da od njega predstavi kao pajaca u sta pre verujem.

Crveni petao

pre 13 godina

@goraN
Decko ocigledn ti neke stvari ne znas ili ne razumes. Bolnice, skole, zgrade su donacije a pruge, zeleznice, putevi, stadioni su profit i interes. Sto se tice zemljista i objekta na njemu ono je uknjizeno na Zvezdu kao sto je i svako poljoprivredno ili sumsko uknjizeno na vlasnika. Prema tome Zvezda je vlasnik i stadiona i zemljista za razliku od JNA gde stari vlasnici potrazuju zemljiste.

nemam pojma

pre 13 godina

Vidim da mnogima ni dalje nije jasno. Evo jednog primera, da bi se lakše shvatilo.
Imam prizemnu, staru kuću sa velikom baštom na Dedinju i nemam para da bilo šta napravim. Dolazi investitor koji mi nudi da mi sredi parcelu i na njoj izgradi zgradu sa deset stanova, od kojih će jedan stan biti moj, veći, moderniji i opremljeniji od moje stare kuće. Ostale stanove će prodati na tržištu i zaraditi. Na meni je odluka da li želim da sam živim na toj parceli u lošijim uslovima stanovanja, ili da dobijem komšije i izgubim privatnost u zamenu za bolji komfor u stanu.

PFC

pre 13 godina

@Zvezda = Ruski Državni Projekat
(RDP, 20. mart 2011 20:50)

Bolje nego hrvatski...
(JSD, 20. mart 2011 22:08)

Sta bi Robi rekao na ovakve pristalice?!

CAR

pre 13 godina

Sada ce BRACA rusi da nam pomognu tako sto ce da kupe TELEKOM za 40 miliona evra, stim sto ce da se obavezu da u narednih 120 godina imaju ulaganja od 1,36 milijardi evra, sto je i procenjena vrednost kompanije. I vucei siti i rusima telekom. Al bolje da damo rusima nego nekom drugom, pa makar i dzabe. Ipak su nam oni braca, a mi njima JEFTINA roba!

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

Putin nudi Zvezdi novu Marakanu?

Svi koji su gajili bilo kakvu sumnju u bratsku ljubav Rusa prema Srbima mogu se danas uveriti u Rusku iskrenost ! Ko bi jos Zvezdi iz cista mira ponudio novu Marakanu ?

T

pre 13 godina

Marakana je u Brazilu, a ako misle na stadion drugoplasiranog tima u domacem sampionatu, to je stadion Crvene Zvezde.
(lektor, 20. mart 2011 21:17)

Mislis Toyota arena ili tako nesto :)

nenad73

pre 13 godina

Vise je nego nemoguce da se ovako nesto desi a da se ne trazi "debela" usluga za uzvrat...Rusi a ni ostali nikada nikome nisu nista pokonili pa ne verujem da ce se i sada to desiti. U pitanju je Telekom i gasovod a stadion je marketing za naivn.

gradjanin Rusije

pre 13 godina

Putuj Evropo.

Baš bih voleo da vidim kako reaguju Rusofili na to što Putin u Srbiju dolazi iz Ljubljane.Uzgred budui rečeno i ona solistkinja koja peva u pratnji orkestra Mosfiljma je takodje iz Slovenije kao i njen muž.

GoraN

pre 13 godina

Verovatno imamo precih stvari od stadiona. Oronule su nam skole, fakulteti, bolnice, staracki domovi, ocajan nam je javni prevoz, putevi, pruge, industrija, itd. Ako neko misli da moze da nadje investitora koji bi nam poklonio pare tako sto bi ulozio pare u drzavne skole i bolnice, pitam ga: Sta ceka, sto ga ne dovede? U proteklih godinu dana pojavio se neko ko je spreman da investira na zemljistu oko stadiona Zvezde i da za uzvrat Zvezdi izgradi novi stadion kao naknadu za ustupljeno gradjevinsko zemljiste. To je isto kao kada neko ustupi staru kucu sa placem za izgradnju stambene zgrade u kojoj dobija odredjeni broj kvadrata stambenog prostora. Ako bi od vlasnika Zvezde i zemljista (a to je drzava) dobio saglasnost, zaposlio bi ovdasnja gradjevinska preduzeca a nakon izgradnje uposlio bi nase ljude. Sigurno ne bi iz Lisabona, Beca ili Moskve dovodio radnike da mu rade u buticima, kancelarijama i hotelima pored stadiona. Stadioni su danas mesta koja zive i zaradjuju svakog dana u godini. Neko ih posecuje radi gledanja utakmice, neko radi koncerta, neko da bi kupovao u njegovom soping molu, neko da bi kupovao suvenire, neko da bi popio pice, rucao ili gledao film u bioskopu, a neko da bi zaradio platu. Uostalom, pogledajte Usce i Delta Siti. To su najisplativije investicije u Srbiji u proteklih 50 godina.

Dragan

pre 13 godina

Ne vidim šta je sporno u vezi potencijalne gradnje stadiona sa pratećim objektima.Mi smo nemoćni (čitaj, nemamo novca) da tako nešto uradimo... I, šta sada ne valja kada to neko želi i može...? Postoje ideje da Srbija u dogledno vreme samostalno ili partnerski konkuriše za organizaciju EP u fudbalu. Kako, ako nema svu neophodnu infrastrukturu, počev od stadiona... Ako ga Rusi naprave, nemoguće je da ga onda posle nekog vremena natovare na prikolicu i vrate u Rusiju! Ceo kompleks ostaje kod nas, da zajedno uživamo u svemu što može da pruži - novac i uživanja (hleba i igara). Kome to smeta, onda mora da se zapita da li je rođeni kontraš, ili je možda samo zadrti Grobar...

Sunce Slobode

pre 13 godina

Ja mislim da je najbolje da ce komentatori vesti na ovom sajtu da odredjuju gde ce Rusi da ulazu SVOJ novac. Kapitalizam gospodo, za ovo smo gutali suzavac, ako je investitor odlucio da ce mu to doneti profit zasto ne bi napravio novi stadion najvecem klubu sa ovih prostora? Najveci sa najvecima!

NIkola

pre 13 godina

Svi ovi smesni tzv demokrati sto pljuju po komunistima da prikriju vlastitu nevidjenu nesposobnost ti komunisti su gradili i stadione ali i fabrike a ovi tzv demokrati ne grade NISTA sem dugova, praznih prica i bede.Da ne pricam za ove dezurne pljuvace Rusije koji ocigledno ne mogu da prebole sto je kod Putina prosecna plata sad u Rusiji 700 eura a u demokratskoj Srbiji ni pola toga ,sto Rusija ima spoljni dug od 2% GDPa koliko Srbija samo poveca za nekoliko meseci

milosica

pre 13 godina

Nemojte se varati, sve te pare ce neko morati da vrati sa lepom kamatom, a to je u svakom slucaju narod. nista nije za dzabe i iz ljubavi, nazalost..
malo se informisati nije skodljivo

good luck and good night

Mirko

pre 13 godina

Dobro dosao! Samo da neko ne zapuca na njega, u bratskoj Srbiji! U Nemackoj, Italiji, Sloveniji,...pa i u Hrvatskoj se to zasigurno nece desiti.

Sajo

pre 13 godina

NIS smo im poklonili,sada je jasno da DRUG Putin dolazi za TELEKOM...a dogodine ce da dodje da KUPI EPS...sto se lozite na stadion...to je samo dimna zavesa da se ljudi gloze...TEMA JE TELEKOM da se kupi za jedno 22 miliona...ne pravimo pitanje neka daju koliko im nije zao BRACA SU TO...SIGURNO NECE DA PRICAJU O ONOJ MILIJARDI STO SU NAM DUZNI...

Emigrant

pre 13 godina

51% NIS 400 Mio $ sto je tada po kursu bilo 300Mio € a stadion jednog kluba kojem je prosek gledalaca 10000 po utakmici s prosecnom ulaznicom od 5€ treba da kosta 600 Mio €... Mnogo neozbiljna vest u rangu jeftine i primitivne zute stampe!
P.S." Allianzarena od Bayern Minhena je kostala 200 Mio €"

Zoran

pre 13 godina

Bože, postavim pitanje sebi a i svima koji čitate dnevnu štampu i pratite medije, možda smo stvarno lud narod.Vest-Putin dolazi da napravi stadion Crvenoj Zvezdi.Ljudi moji ako su ovo ozbiljne vesti ozbiljnih medija,onda stvarno i treba da propadnemo i jeste nam mesto na dnu.Iskoristimo dolazak premijera Rusije za ozbiljne razgovore, privreda,infrastruktura,energetika...ili on i ne želi o tome da priča sa nama, ako dolazi zbog Srpskog brenda CZ, stadiona e onda smo stvarno džaba krečili.

Милош

pre 13 godina

Велики Владимире,можда новинари хоће да унапреде тираж,али морам да Вас питам да ли ће бити услов да се склони petokraka,јер је она светско зло,ма које боје била!

Bojan

pre 13 godina

Sumnjam da se jedan takav projekat nece tek tako spotaci, jer kada je u pitanju tolika investicija, onda sve barijere, tipa ko je vlasnik, mogu da se rese za par dana. Taj problem ce biti samo formalnost.

Aleksa

pre 13 godina

PUTIN JE NEPOZELJAN U SRBIJI SA SVOJIM REZIMOM NEK IDE NAZAD I RESAVA PROBLEME U SVOJOJ ZEMLJI A NE DA ZA SITNE PARE POTPLACUJE OVE ZAOSTALE KOMUNISTICKE DIREKTORE PA ONDA MI KASNIJE DA PLACAMO RAZLIKU I DUGOVE. DAO JAJE IZNUDIO KOKOSKE!

Slavisa

pre 13 godina

Kako niko ne komentariše noge ove ribe koja stoji iza Putina?
(Sale Laziale, 21. mart 2011 08:01)

To je i meni palo na pamet. :D Nego, za moj ukus je malo zgoljava, a i ruzna joj je kombinacija cipela i bermuda. :P

nešto se mislim

pre 13 godina

@ za DEDA CVETKA
Eh, nemojte tako... a Ruje su nam iškolovale Tita koji je napravio, kako neki misle, verovatno veću štetu od NATO-a? ;)

siniša

pre 13 godina

Bolje da nam za te pare prvo kupi Mesija, Ronalda, Robena i recimo vrati Vidića i Stankovića pa će pare za stadion leći same po sebi.

Lala iz Banata

pre 13 godina

Još samo da nam naprave cirkus i roller coaster - i sve su nam važne brige rešili! ;)
Ovo sa stadionom je čisto ismevanje Srbije od strane Rusa. :(
A pridavanje značaja Srbiji trosatnim zadržavanjem - da i ne govorimo.

Jovan Drenić

pre 13 godina

Čitam komentare.Čudim se ovima što uvek negiraju sve što je rusko...Uzmite knjige u ruke.Ako bi smo pravili rang listu pomagača ko bi bio na vruhu?Koja bi to država bila na čelu,pa da kažemo da je najveći srpski prijatelj.Deda mi je bio u zarobljeništvu u Grčkoj u Kožaniju i hvallio je braću Grke.Molim Vas neko direktno iskustvo sa Rusima,da li ima neko neku konkretnu priču...Sramota.Pa šta bi bilo da Rusija nije ucenila zapadne sile u I.sv.ratu;šta bi bilo da nije 27 miliona Rusa izginulo braneći svet od Hitlera...Morate znati pravu dimezniju Rusije.Uzmite istorijske karte.Kada je god Rusija bila jaka Srbiji je bilo bolje.Čitajte malo više.Podrška Putinu.Bravo za stadion.Pozdrav,Obradović Kraljevo

Sir Giles

pre 13 godina

Podsetite me, molim Vas...nesto ne mogu da se setim...sta nam ono bese nasi zapadni "saveznici" sagradise sto je vredno $600,000,000?

Ah, da. Zaboravljam. Zgradu Generalstaba. Avalu. CK. Mostove na Dunavu.
(DEDA CVETKO, 21. mart 2011 02:58)

E pa dragi naš deda Cvetko, samo Amerikanci su Titu dali 100 milijardi dolara bespovratne pomoći, tako da je sve to izgrađeno njihovim parama. I onda se desilo sledeće - nećeš da slušaš, pljas šamar! Kao što kaže moj drugar kad želi da zvuči kao originalni šumadijski pegavi rumeni sivonja: "Saj da vi'š ko vozi traktor a ko otvara kapiju."

pmarmut

pre 13 godina

Putine vec smo porucili jednom cika tajkunu da Zvezda nije Maxi.
A sto se tice negovog prolaska kroz Srbiju, za 3h ce samo napraviti kolaps u Saobracaju. Zar nam nije dovoljno sto se renovira Gazela...Saobracajni kolaps vec u 7:30h od jutros. Svi pohitali kolim na posao a ne znaju da voze po kisi.
Nema nista od novog stadiona.

KRALJEVO

pre 13 godina

dragi putine,nisam siguran da ces procitati ovaj komentar ali cu ipak napisati,cisto da ga pogledaju i moja braca sa Juga ali i "drugi" sa Severa.Dakle,stvar je vrlo jasna i znamo da je ovo,ne patka nego
jato novinarskih pataka.Jedan od nacina anketiranja ljudi,naroda jeste neposredno ovoga puta 100x brze,putem foruma...Jasno je da ideja o ociglednom pranju para nece uspeti jer su se ljudi (koliko toliko)opametili....i pisao bi tako do sutra da nisam procitao zrele komentare mojih braca.Dalje ruke od Srbije.Nadam se da ce ti moj potpis objasniti neke stvari...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zemlja se raspada oni bi da grade fudbalske stadione, tipicnoo komunisticko razmisljanje. Sve mi deluje totalno neozbiljno i populisticki, neka sagrade prvo juzni tok pa posle neka rade sa zvezdom sta hoce.

dusanka

pre 13 godina

Ej ,bre,Pjutin daj te pare vec jednom dokle da cekamo? Obecao si i neke cool kredite,pa nista od toga.Ti ocigkedno ne verujes Serbima kad je lova u pitanju.I Ne treba,jer ovde svi pomalo i pomnogo kraduckaju, moj Pjutine. Isto kao kod tebe,samo kod tebe premnogo kradu.
Naravno da ces da das lovu za stadion ,jer to donosi lovu.Utakmice fudbalske su izvor vecite love.
Ej,bre,Pjutine brate ,a sta je sa slovenskom dusom ,daj neku cintu bez uslovljavanja,sto si takav.

zack

pre 13 godina

Уместо да наша власт расправи како то када се поставља питање приватицације Црвене звеѕде и Партизана - онда су удружења грађана (када су и како то постали и ко је коме то дозволио?), а када треба да се прича о парама, онда траже и још увек добијају из буџета...

Ине прво треба скинути са буџетске грбаче, а онда растурити то легло/а финансијског криминала.

Да не почињем дискусију који бенефит од тих клубова уопште и има Србија...

JB Tito

pre 13 godina

Pročitao sam ovde neke zlurade komentare kako treba stadion JNA iseliti, srušiti i tako to. Apsolutno sam PROTIV toga! Ipak je to HRAM u kojem je Najveći sLin naših naroda i narodnosti primao štafetu 25. maja svake godine. Divne su to uspomene.

lok

pre 13 godina

Vlasnik zemljista je onaj koji da vise nekom bati iz gradske direkcije za građevinsko zemljište. Kakva zemlja. E pa nikom nije gorela do zore.

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Podsetite me, molim Vas...nesto ne mogu da se setim...sta nam ono bese nasi zapadni "saveznici" sagradise sto je vredno $600,000,000?

Ah, da. Zaboravljam. Zgradu Generalstaba. Avalu. CK. Mostove na Dunavu.

Milan

pre 13 godina

Hm zar je moguće da nekog čudi ovaj predlog? Pa na osnovu čega su Rusi nakon kupovine NIS-a postali generalni sponzori tog kluba ako ne na osnovu dogovora sa nekim? I onda se neko čudi odakle se finansiraju navijačke grupe...

nemam pojma

pre 13 godina

Evo, da ja kao arhitekta pokušam da razjasnim stvari. Prvo, vlasnik nad zemljištem je onaj ko ima vlasnički list sa upisanim parcelama na kojima se stadion i prateći objekti nalaze. Ako grad kaže da su oni, teško da je onda zvezda, valjda znaju ovi iz gradske direkcije za građevinsko zemljište ko je vlasnik. Do skoro niko nije mogao biti vlasnik građevinskog zemljišta u gradu, već samo korisnik, što nije isto.
Drugo Rusi ništa ne poklanjaju, nego hoće da naprave unosan posao. Cena stadiona u odnosu na celu investiciju, po meni ne prelazi deset odsto, a za stambeni i poslovni prostor cena kvadrata na toj lokaciji je poznata. Novac od zarade po mom mišljenju ne bi išli zvezdi, već investitoru, Gaspromu. Ako Rusima sve to uspe, napravili su odličan posao. Zato, ne palite se, ne bacaju oni 600 mil.€, već ostvaruju veliki profit od investicije na Dedinju.

Interpukcija menja sadrzaj teksta..sedite jedan!

pre 13 godina

Neznam dali ste primetili, nebitno sto navijam za Partizan,al koja god bila vest o Putinu i Zvezdi(dolazi u muzej,posecuje utakmicu...i ova sada)..UVEK,AL BAS UVEK ima interpukcijski znak na kraju koji nije IZVICNIK. Jel se to pitate, pa stavljate UPITNIK?????????
(Josko Martinoski, 20. mart 2011 23:41)
Makedonac objasnio!Interpukcija dovoljno govori o novinarskim patkama.Svaka cast!

Brainstorming

pre 13 godina

Gospode Bože! Šta li će nama, fudbalskim antipodima, stadion od 600 miliona?! Pa ima 10000000 stvari u koje je ovde preče ulagati nego u fudbal koji je u ovoj zemlji na samrti već odavno ali nikako da umre, kao Đekna. Za početak, recimo, da krene da se radi konačno taj famozni begradski metro...

aleksa

pre 13 godina

Da, bas nam nova marakana treba od svega. Ovaj ocigledno hoce da se dodvori navijacima i huliganima jer ih vidi kao politicku silu buducnosti, stravicno! Gde smo kao nacija zapali.
Da li se neko od ovih iz vlasti setio da mu pokaze ljude koji prevrcu po kontejnerima da nadju neku mrvicu hranu? Joj Srbijo jadna li si a ovaj sto nam se predstavlja kao prijatelj se sprda s nama. Da, novi stadion...joj koji uzas i sramota, povraticu

Podgoricanin

pre 13 godina

Ljudi osvijestite se, Putina zanima samo vasa nafta i gas, tj srpska nafta i srpski gas, a tu ce Rusija da profitira u milijardama eura..
Ne mogu da vjerujem da je vlast Srbije dozvolila Rusima da krade Srpsku naftu i gas..
Umjesto da vam sad kosta gorivo 200 % jeftinije, vama je i dalje cijena goriva ista.
Gradjani Srbije nijesu svjesni koliko je Srbija mocna sa tom naftom, da je Srbija glavna, i kad bi Srbija prodavala svoju naftu, mogli bi ste da imate otvarate nove fabrike, mnogo vise zaposljenih ljudi, mnogo vise plate. ( Sjetite se samo Norveske )
Nadam se da ima i Crna Gora naftu i gas, procjenjuje se da ima preko 700 milijardi barela nafte u Crnoj Gori.. Naftu i gas cak ima i Bosna.
Ovim hocu da kazem, da je bila citava Jugoslavija, bili bi medju najjacom drzavom u Evropi..

Mrkva

pre 13 godina

(Grujica, 20. mart 2011 22:19)

"Pri tom" se piše razdvojeno, ako već hoćeš nekome da trubiš o pravopisu. Poželjno bi bilo i da stisneš alt+shift.

Tomato

pre 13 godina

Vecina komentara je od ljudi koji ne razumeju prvenstveno da tih 600 miliona nece biti stadion samo nego ceo jedan kompleks hotela, trznog centra itd u kom bi sastavu i stadion- fudbalski teren bio.

Ivan

pre 13 godina

Da! Najzad neko normalan :) Ovo ce nam resiti sve probleme nezaposlenosti i visoke stope siromastva, lose infrastrukture beograda i srbije, lose poteze nasih politicara ispravice Vlada...ura za Vladu!!!

sto pre

pre 13 godina

@(Grujica, 20. mart 2011 22:19) LOL
pa citas li ti sta pises???
milijardu dolara za jednu kucu!?!?!
od cega ce biti cigle, od poluga suvog zlata?

znaci, znam da ima onih koji jos uvek veruje, usled sopstvene inferiornosi, da su u rusiji ribizle ko paradajz, a paradajz ko lubenice, ali aman ljudi, ko je sa rusima tikve sadio, o glavu su mu se olupale!!!

nas put je samo jedan - EVROATLANTSKE integracije!

vojvodina

pre 13 godina

"Zvezdi" želim sve najgore i šta će Gazprom s njima da radi ne interesuje me. Interesuje me šta će biti sa stadionom koji je u vlasništvu Republike Srbije.

Obećanje ludom radovanje

pre 13 godina

Za dežurne pljuvače:
prvo pročitajte članak, piše lepo " Blic prenosi navode izvora bliskih državnom vrhu".

To mi pre liči na priču u stilu "prozvodićemo 50.000 automobila godišnje, zaposlićemo 200.000 ljudi, dobićete k#$%&... ovaj, hiljadu evra od akcija NIS"
U vreme svetske krize, sada će neko da gradi stadion od 600 miliona evra, u Beogradu (gde igra osrednji klub, svidelo se to nama ili ne), dok se u Los Anđelesu gradi novi stadion koji će primati 80.000 mesta i imati prateći komercijalni i zabavni sadržaj na 240 hektara, po ceni od 800 miliona USD ili 570 miliona evra.

evo i vidite kako će izgledati
http://en.wikipedia.org/wiki/Los_Angeles_Stadium

Aleooooooooooooooooooo

pre 13 godina

A zar nije vlada Portugala trebala da napravi taj stadion??? A zar nije Putin trebao da gleda tu uatkmicu i to sa Vldanom Lukicem sa severa???

Uzgred, ako Rusi naprave novi stadio, ja svima koji preporuce komentar napraviti po kucu...

Nesa

pre 13 godina

Pa mi ne mozemo da dovedemo vise od 10,000 gledalaca na ovu marakanu, a sada cemo da gradimo novu.Kakva glupost.Prvo privatizacija u sportu pa onda neka gradi ko kako hoce.

mitar

pre 13 godina

Ja sam veliki zvezdas, ali vas molim da vise ne obmanjujete javnost!
Kakav stadion sta pricate??
To moze da se desi samo ako neko kupi Zvezdu a to ce se desiti kada EU kaze drzavi da odblokira proces donosenja zakona o sportu. I tacka.

MUKNAVI

pre 13 godina

A sta trazi za uzvrat?Delije bre,da ukcu za Ruse,i lovu nekom njegovom tajkunu od prihoda i tako to,pa uz NIS i ponesto jos vladace Srbijom domaca i ruska tajkunerija,sa familijom,embargo privredncima, pokojnog slobe.Da vladace sa onima ,koji ne kidnu iz svoje otadzbine kojom zavladase svetske ****** uz pomoc kurte,murte sa beogradske i po neke jos varsi,strafte,splavova,kafica!

posmatrac

pre 13 godina

Gospodine Putin.
Narod Srbije postuje cast koju ste nam ukazali Vasom posetom ali nasem narodu nisu potrebne igre i stadioni vec poslovi (hleb).
Posto je NIS sada Ruska firma, djate nam cene goriva i gasa kao sto ima npr. Belorusija. Time cete pokazati da nam zelite pomoci a ne zaduzivanjem za stadion. Stadion nam u ovom trenutku nije potreban....

zoki

pre 13 godina

Da u ovoj krizi i nemastini najbitniji nam je novi stadio , kako da ne . Hleba i igara . Da je rekao da ce izgraditi koridor 10 ( autoput ili ( i ) prugu ) jos bi ga i podrzao ali ovako ...

ronaldo

pre 13 godina

Meni se čini da u Srbiji ima prečih stvari od novog stadiona. Tako da mi nije jasno dali može ovo da se smatra ozbiljnom informacijom.
(Branko, 20. mart 2011 20:52)

Sa druge strane, preracunate se i vidite da je to najveca investicija u Srbiji u zadnjih X godina.
Gledao sam taj projekat, i nije to samo stadion - trzni centri, prodajni prostori, stambene zgrade... zemljiste, gradjevinska industrija, firme, izvodjaci, strucnjaci, podizvodjaci, radnici... to je ogroman kapital, bez obzira na to sto je osnova cele price stadion.
Stoga prica nije nimalo neozbiljna ako se radi o projektu koji ce tokom izgradnje direktno i indirektno zaposliti hiljade ljudi, a zatim i kad se izgradi uposliti jos najmanje toliko.
Gledajte stvari malo sire, opet kazem... kamo srece da nam je u drzavi vise ovakvih projekata, makar i na mnogo manjem nivou, nego nekakvih drzavnih lagarija o koridorima, prugama i lukama...

Naravno, govorim o ovome kao o zamisli... sta je stvarno istina, ko zna...

Zoran

pre 13 godina

Vise od 20 godina nisam isao ni na jednu utakmicu. Ne zato jer ne volim fudbal, vec zato jer se bojim da u nesto ne ugazim na prilazu stadionu ili da mi cipela ne ostane u blatu ili da mi nesto ne padne na glavu. I gradjevinski, i urbanisticki, i sportski ceo prostor na kojem se nalazi kompleks Crvene Zvezde ne zasluzuje da se nalazi ni u najzabacenijoj provinciji a pogotovo ne u prestonici. Ne interesuje me ko ce graditi stadion Zvezde i brojne objekte oko njega. Ono sto me interesuje je izgled i funkcionalnost stadiona i ostalih objekata kao i nova radna mesta koja bi investitor na ovaj nacin otvorio. Cinjenica je da za 2-3 godine u Srbiji na ovakvim objektima kakvi su nece moci da se odigra ni jedna zvanicna medjunarodna utakmica bez obzira da li se radi o klubovima ili reprezentaciji. Pored toga, nece biti priznati ni rezultati u nacionalnom sampionatu ostvareni na takvim stadionima. Ukratko, ako ne bude ozbiljne rekonstrukcije stadiona nece biti ni prvenstvenih, ni kup utakmica. Igrace penzioneri protiv invalida za flasu koke kole ili piva.

Igor

pre 13 godina

Ha ha!Kakva glupost!Ko još daje tolike pare bilo kome?Nemojte mi samo reći da je to isplativo.
Ko je lud da ulaže u srpski fudbal?
Ovo je propaganda tipa imamo tajno oružije i Srbi su nebesi narod.
A kad napravi stadion dovešće Mesija i Drogbu, manite se budalaština!

zvezdas

pre 13 godina

Pod uslovom da je ova vest tačna... Nesto ovako (khmmm) neinteligentno u životu nisam čuo. Zašto ne put, pruga, bolnica, elektrana, škole... nešto što je nam stvarno preko potrebno i što će se stvarno ceniti... Stadion, moš' misliti? Da pravimo slet 7.novembra? Koliko god voleo Zvezdu, ovo je uvredljivo.

sasa

pre 13 godina

pa ni ovaj ne mozemo da napunimo ( a ni grobari njihov), da pokloni nama i grobarima po jedan semafor??
doduse, da se ja pitam, srusio bih oba stadion i sve smestio na OFK!

Josko Martinoski

pre 13 godina

Neznam dali ste primetili, nebitno sto navijam za Partizan,al koja god bila vest o Putinu i Zvezdi(dolazi u muzej,posecuje utakmicu...i ova sada)..UVEK,AL BAS UVEK ima interpukcijski znak na kraju koji nije IZVICNIK. Jel se to pitate, pa stavljate UPITNIK?????????

Zvezdas

pre 13 godina

E bas nam je to nedostajalo! Novi stadion da bi one siledzije od navijaca imali gde da pale stolice, baklje, peterde, zastave... Sto se mene tice zbog toga ne mora ni da dolazi.

Miloš

pre 13 godina

Mislim da je sada stvarno bitna Marakana i fudbal kad ne znamo šta pre da zakrpimo ??? pa dobro na kojim drogama ste vi?, šta se ovde dešava? ?

Pera

pre 13 godina

Ljudi nemaju 'leba da jedu, a vi bi da gradite stadion... Ni ove što imamo ne punimo. Sagradite neku školu, napravite put, platite te mostove!!!

BokiPirot

pre 13 godina

Putin ne bi smeo pred Tadicem da prica o Zvezdi jer se zna da je naajveci zvezdomrzac medju politicarima i zaustavice svaki njen napredak.

zvezdas

pre 13 godina

Koji to stadion vredi 600 miliona evra. Jel ovo neki vic? Kakva je ovo vest? Daj uozbiljite se malo vi novinari.
Pa ceo NIS je prodat za 400 miliona, a oni ce da prave stadion za Zvezdu od 600 miliona.

Damjan

pre 13 godina

Ma kakav bre stadion??? Dajte kredit za projekat metroa i izgradnju, obnovu železnice i ostale važne stvari, kao što je trebalo. Iskreno se nadam da je ovo neka pošalica.

jednoruki krstivoje

pre 13 godina

Ovo me podseca na ono kad je pre par godina Paris Hilton posetila Etiopiju i umesto da dodje sa 10 slepera hrane i lekova ili da barem da koje milionce onim jadnicima ona je delila autograme i slikala se sa decom a posle zapalila za SAD :-) Putin umesto da napravi neku fabriku on bi da pravi stadion koji vec postoji a ionako vise niko i ne ide na utakmice...Jadno

Radule

pre 13 godina

Ovi iz uprave moje zvezde ne znaj vise sta da izmisle da bi izasli u medije, pa ovo je najveca nebuloza od svih dosadasnjih.
A kad bi se malo posvetili fudbalu bilo bi bolje

Voyager

pre 13 godina

Pa zar Premijera Putina se bar zna da je bio pripadnik KGB-a (visoki oficir). Pa hajte da otvorimo dosije za ove nase koje se setaju na politickoj sceni dvadesetak godina, pa da vidimo ko je (ili otac, majka) u kojoj sluzbi, ko je mason, rotarijanac, pripadnik LGBT, ko je bolestan od AIDSa, ko vara zenu, ko uzima mito, ko je zaposlio rodbinu preko veze i zetu poklonio pola Srbije, a kumu ostatak, pa se kum ne skida sa B92 kao veliki ekonomski strucnjak. Sto je sramota da vidimo da li neko o dministara dobija pomoco od CIA-e, ili neka partija od Sorosa. Putin bar radi za svoju zemlju i narod, nema putera na glavi, milione u bankama, a za koga ili protiv koga rade ovi nasi. Znam da necete objaviti ovaj komentar, jer sam vec evidentirao sve teme koje su tabu i o kojima se ne sme govoriti. Jedna od njih je i borba od nelogicne, patoloske i icim neizazvane rusofobije. Svaka fobija je bolest, pa i ova. Al eto morao sam da kazem.

dr.necili

pre 13 godina

Ljudi neka on nama izgradi fabrike da ima narod gde da zaradi svoj komad hleba a ne da ulazu u stadione gde narod gine zbog fudbala a oni pune svoje djepove..........

Nikola

pre 13 godina

Pa on covek nudi pare zvezdi da se napravi stadion,konkretno,ne daje hostaplerima iz vlade pa da potrose na "pametnije" stvari.Hostapleri iz vlade su uzeli milijarde i milijarde pa nisu nista uradili,jesu za svoje dzepove ne za srbiju.Tako da svako ko daje pare ili kredite srbiji tj. ovoj vladi, samo cini zlo.

Grujica

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.
(Phoenix, 20. mart 2011 20:29)
Da li zaista jos uvek postoje ljudi koji smatraju Rusiju siromasnom zemljom, a da pritom umeju da kucaju komentar ili uopste koriste racunar? Genije Putinu se gradi letnja vila na obali Crnog mora vrednosti skoro milijardu dolara...tako da stadione RF po Srbiji moze da gradi iz rezervi za ulicno osvetljenje. Ali naravno, nece...jer je ovo samo pretenciozno pisanije bez ikakve osnove, samo sa ciljem da sto vise ljudi cita i ima o cemu da prica.

Grujica

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.
(Phoenix, 20. mart 2011 20:29)
Da li zaista jos uvek postoje ljudi koji smatraju Rusiju siromasnom zemljom, a da pritom umeju da kucaju komentar ili uopste koriste racunar? Genije Putinu se gradi letnja vila na obali Crnog mora vrednosti skoro milijardu dolara...tako da stadione RF po Srbiji moze da gradi iz rezervi za ulicno osvetljenje. Ali naravno, nece...jer je ovo samo pretenciozno pisanije bez ikakve osnove, samo sa ciljem da sto vise ljudi cita i ima o cemu da prica.

Tine

pre 13 godina

Ha, ha, i Putin nas provalio.
Video čovek da nas uopšte ne zanima naš život.
Nas zanimaju tudji životi, malo hleba i više igara.
E u to ime i u te igre, ima da nam naprave veliku Marakanu.
Koja će moći da primi 100 hiljada Cecinih, Mecinih, Sekinih fanova.
A što da ne, i bar 10, 2o hiljada dokonih delija, grobara i ostalih navijača.

pazi sad

pre 13 godina

Kao da je 3011 godina...sve u redu,Srbija kao holandija...a onda ,iz Slovenije,gde je razgovarao o gasovodu,Putin dodje i prica o Gaspromovim kolateralnim biznisima...o Marakani?
6oo miliona eura za stadion je mnogo...u svetu jedna firma,ili grupa, grade stadion...alijans arena...ovde sve moraju predsednici drzava,jer drzave i nema...sto rece Djindjic...

Aleksandar

pre 13 godina

Eto koliko se mi razumemo u politiku! Dolazi nam jedan od najmocnijih ljudi na planeti a mi razmisljamo o Marakani! A leba nemamo da jedemo!

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Izvinite, mozhda sam neobavesten, ali sta ce Zvezdi nova Marakana?

Mozhe li neko od nezavisnih analiticara da nama obicnim smrtnicima otkrije sta se kije iza toga?

zvezdas

pre 13 godina

Da li se to nazire novi vlasnik Crvene Zvezde?
Ja sam zvezdas i voleo bih da zvezda dobije novi stadion. Al Putinu, nista ne verujem.
Ajd da krenemo redom. Sta fali da date neki povoljan kredit za izgradnju pruge Valjevo - Loznica?

ko zna,zna

pre 13 godina

Jel on cuo za Lukica?Nema ulaganja jer udruzenje gradjana polaze prava na stadion a nema privatizacije be saglasnosti iste grupe gradjana.
Vi se sprdate kad nemate sta da objavite.

Dejan

pre 13 godina

Uložite 600 miliona u školstvo i zdravstvo, recimo.

Partizan i Crvena Zvezda mogu komotno da koriste jedan stadion, kao što to rade Milan i Inter.

"sanjari"

pre 13 godina

Pa hoce,ali kad budu stadioni puni i kad ne bude huligana.A ja mislim da to on nece doziveti,hoce ali u nekom drugom zivotu,bojim se i ja da to necu doziveti,iako imam 27 godina..

DJ

pre 13 godina

Super. Zemlja nam je inace skoro cela uredjena, samo nam fali taj jedan stadion od 600 miliona Evra, inace u svemu ostalom smo lideri.

600 miliona Evra?!! Pa ono "pticije gnezdo" u Kini je kostalo malo vise od 400 miliona USD, sto je tacno UPOLA manje. Da li je ovo normalno?

Prica se prica, da Rusi dolaze...

pre 13 godina

E, pa komsije, sta da vam radim... Moracete onaj krs od vaseg hrama da izmestite u neko selo, da bi stala nova Marakana...

robi

pre 13 godina

zakleti sam zvezdas decenijama, ali ulagati 600 miliona u teren je besmislica. toliko stvari bi moglo da se pokrene tim novcem, nadam se da je ovo samo novinarska patka.

Ivan

pre 13 godina

@loki:

Kako li tek onda ide "tok misli" beskrupuloznih Zapadnih jastrebova i njihove propagande? Verovatno:

OPCIJA 1) Ima naftu - udri po diktaturi, slobodi, NVO,... Pa onda NATO, i to je to suck-amo resurse.

OPCIJA 2) Nema naftu - if ČLAN NATO then NEMA VEZE, else podrivaj iznutra, sankcije, demokratija, slobode, nvo...NATO, bum, marionetski režim

end.

BarcaBoy

pre 13 godina

Drago mi je da se obnavlja Marakana,svejedno sto sam navijac partizana ,drago mi je sto ce srbija dobiti neki stadion evropske velicine.Hvala Rusima.

Thank you russians brother from another mother! :D

kes

pre 13 godina

Sramota je to sto je najveci fudbalski stadion u Srbiji toliko star, sramota je sto je to stadion svetskog i evropskog prvaka, sramota je to i Bugari grade nove vrhunske stadione, a najveca sramota je to sto se nece sagraditi novi jer mafiji nije u interesu.

dex

pre 13 godina

ZA GRAĐANE BEOGRADA BI MNOGO POTREBNIJE BILO DA TIH 600.MIL. ULOŽI U IZGRADNJU BEOGRADSKOG METROA ILI PROKOPA A NOVI STADION JE SIGURNO POTREBAN ALI POSLE IZGRADNJE METROA..

cz-prom

pre 13 godina

(Branko, 20. mart 2011 20:52)
Naravno da u nasoj drzavi ima PUNO,PUNO potrebnijih stvari od novog stadiona Zvezdi ali ne kontas da to Gasproma NIJE BRIGA !! To valjda treba da bude briga ovu nasu vladu a ne jednu Rusku kompaniju..Oni gledaju svoj interes i verovatno im je procena da ce na novom stadionu zaraditi sto naravno planira i Zvezda uz naravno dobar sportski rezultat..Ako ce bolji rezultati i finansiska stabilnost doci sa tim stadionom ja kao Zvezdas nemam nista protiv jer ovo moze jos jako kratko da traje posto drzava prodaje Telekom,NiS i ostale velike kompanije koje su sponzorisale Zvezdu i Partizan i ko ce da garantuje da ce se to nastaviti kada dodje neki stranac i kupi te firme? Finansisko osamostaljenje klubova je ono cemu se treba teziti a ako je ova vest tacna Zvezda je na najboljem putu. Pozdrav svim Zvezdasima

slobodan

pre 13 godina

Ukoliko Rusija ulozi novac u Crvenu zvezdu, sto je svakako u nasem drzavnom interesu, onda Partizan treba da potrazi jakog sponzora u oviru EU i nastavi zdravo rivalstvo a sve u interesu podizanja kvaliteta srpskog fudbala.Bez jakih sponzora ugasice se i Zvezda i Partizan.

Del

pre 13 godina

Ja sam navijac Crvene Zvezde, pa ipak mislim da ima daleko precih stvari od novog stadiona. Prokop nam trune, novi zeleznicki most nam sluzi za ukras, najlepsi deo Beograda su deponije i groblje slepera. Govorim o infrastrukturi.

belli

pre 13 godina

600 miliona evra?strašno je ko sve radi po redakcijama...ko zapošljava ove urednike i novinare?600 miliona za utakmice C.Zvezde i Hajduka iz kule?neverovatno,da se čovek zgrane...

Malisan

pre 13 godina

Ovo je jos jedan dokaz da rusi samo gledaju svoj interes! Nista nam nikada nisu pomogli, samo nam obecavali. A sve pokupovase po Srbiji
rad´svojih interes

Boban

pre 13 godina

A da vam mozda ne treba taj novac da zamenite sva znamenja drzave Srbije, papagajskim mutantima Grujica i Acovica?
Vratite stari grb Srbije!

Piksi sa centra

pre 13 godina

Strasno koliko povrsnih komentara. Naravno da nece Putin da pokloni Zvezdi nov stadion, vec se radi o projektu koji je izradila ako se ne varam jedna portugalska firma, koji podrazumeva gradnju stambeno-poslovnog kompleksa i kompletno renoviranje stadiona. Investitor bi tu imao interes u prodaji prostora, dok bi Zvezda dobila nov i moderan stadion, za ustupanje zemljista oko stadiona. Nisam strucan da procenjujem isplativost, ali pretpostavljam da je Rusija zainteresovana da se ovde pojavi u ulozi investitora, s obzirom da je vrednost projekta ogromna, verovatno je to tih 600 miliona koji se spominju.

novosadjanin

pre 13 godina

tok misli ovog kgb-ovca izgleda otprilike ovako : izgradicu veliki stadion u beogradu, uzecu crvenu zvezdu zato sto je to klub za koji navija najveci broj ljudi, ovim gestom cu posredno i neposredno lobirati da srbija ne udje u nato i gledati da sto vise raspirim antizapadna raspolozenja.
(loki, 20. mart 2011 20:30)


Daj Boze da bude tako sve.... Zapad nas je bombardovao, a ovaj hoce da izgradi stadion od 600 milki, da se ne bi prikljucili NATO. Uf...sto bi to bilo dobro...

Milojica

pre 13 godina

U ovoj zemlji su svi poludeli. Koji to stadion kosta 600 miliona EUR? Zasto niko ne pokusa kriticki da pogleda na vesti koje pise ili prenosi? Budi bog s' nama...
Btw, ogromna je bitka da li ce se investirati 400 mn EUR u rafineriju NIS-a koja bi trebalo da donese nekakav profit, a investirace se veci novac u fudbalski klub u najnerazvijenijoj zemlji u Evropi - da, juce.

dosle

pre 13 godina

Pa ako je ovo zaista istina onda sve politicare u ovoj zemlji treba da bude SRAMOTA!!!! U situaciji kada narod nema hleba da jede, kada bolnice nemaju potrebne lekove, kada putna mreza posle svake kise ima kratere i da jos ne nabrajam sta sve oni bi da pregovaraju da grade stadion!!!! Za koga bre, jel i za to treba da nas zaduzite kroz taj famozni ruski kredit!?!?!

SRAM VAS BILO SVE

Hleba i igara

pre 13 godina

Nama trebaju fabrike koje će da zaposle ljude i smanje glad i bedu a ne arene i koloseumi da se klinci lože, prepucavaju i tuku.

Neozbiljno

pre 13 godina

Da li ste bre normalni ljudi kakvi su ovo komentari.
Mi nemamo hrane i vode i struje a da uzimamo kredite za stadion na poljancetu u zemlji u kojoj niko i nezna da igra fudbal.
Da gradimo stadion za pare od kredita kojim mozemo puteve i energetiku koji se raspadaju da sredimo. Najskuplji stadioni na svetu, najskuplja dva tri su kostali manje od toga.Ja neverujem da je ovo ozbiljna vest.

Vlada

pre 13 godina

Nikada na svetu nigde nije napravljen stadion koji kosta 600 miliona eura i sigurno tako nesto nece ponuditi ni rusi kao sto nisu nudili ni portugalci Zvezdi odnosno svajcarci Partizanu. Najpoznatiji, najlepsi, najmoderniji, najluksuzniji stadioni u EU kapaciteta 50-60 hiljada gledalaca gradjeni su za 150-180 miliona eura sa uredjenjem okolnih saobracajnica. 600 miliona eura eventualno moze da predstavlja moguci ukupan iznos investicije koji ukljucuje pored stadiona i objekte kao sto su soping centri, hoteli, stambene zgrade, TV tornjevi sa vidikovcima, poslovne zgrade, javne garaze, restorani, razne dvorane, itd. sto nakon izgradnje ostaje 100% u vlasnistvu (u ovom slucaju stranog) investitora. Ni rusi ni portugalci ni bilo ko drugi ne bi nam napravili stadion za dzabe. Oni za uzvrat ocekuju da "u miraz" dobiju onoliko gradjevinskog zemljista i raznih olaksica kojima bi mogli da nadoknade troskove izgradnje stadiona a verovatno da im pri tom nesto para i ostane.

Srdjan

pre 13 godina

Da vas kojim slucajem nema, mislim na ljude koji sire ovakve glasine, treba vas izmisliti. Cuj 600 miliona evra, pa cudo od novog stadiona Zenita kostace nesto vise od 100 miliona dolara. Nije mi jasno kako neko moza da plasira ovakvu vest, kada se zna da ce Rusija za organizacija SP 2018. izdvojiti oko 10 milijardi dolara, a kao novi Zvezdin stadion bi trebao da kosta skoro milijardu dolara. Stvarno neverovatno!

Jovan

pre 13 godina

Hm, Putin ne dolazi da razgovara. Putin dolazi da kaze sta ima i izda naloge sta Tadic mora da obavi u sledeca tri meeca. Onda Barbiman ide u Moskvu da referise sta je uradio, sta nije i zasto nije.

loki

pre 13 godina

tok misli ovog kgb-ovca izgleda otprilike ovako : izgradicu veliki stadion u beogradu, uzecu crvenu zvezdu zato sto je to klub za koji navija najveci broj ljudi, ovim gestom cu posredno i neposredno lobirati da srbija ne udje u nato i gledati da sto vise raspirim antizapadna raspolozenja.

Phoenix

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.

Dragan

pre 13 godina

Ako su rusi zainteresovanim nemam nista protiv da se raspise tender pa ko od zainteresovanih (rusi, portugalci, ...) ponudi vise i obezbedi vece bankarske garancije neka mu se dozvoli da zida. Nemam nista protiv da zidaju i jedni i drugi po jedan stadion (ima mesta izmedju Autokomande i Vojne Akademije), pod uslovom da iskljucivo oni snose rizik od eventualne neisplativosti investicije.

rusofob

pre 13 godina

Zar neće posetiti Zubin Potok u srcu Srbije da primi titulu počasnog građanina?

Novi zvezdin stadion?! Da bi mafijaši u vrhu kluba i vlast tokom gradnje mogli da skidaju kajmak, i da huligani imaju gde da divljaju?

Bolje da ne dolazi, apsolutno ništa od pomenutog nam ne treba, ne treba trošiti novac na njegovu postu dok narod gladuje. Južni tok ionako neće ići preko Srbije, a i da ide i dalje bi nam gas naplaćivao duplo skuplje nego Nemačkoj.

slobodan

pre 13 godina

A kako bi bilo da vam za te pare naprave 10 mostova, ili na primer 34535645636 skola, obdanista i domova zdravlja... Umesto da se renovira mesto gde tridesetak hiljada huligana prazni negativnu energiju... A?

loki

pre 13 godina

tok misli ovog kgb-ovca izgleda otprilike ovako : izgradicu veliki stadion u beogradu, uzecu crvenu zvezdu zato sto je to klub za koji navija najveci broj ljudi, ovim gestom cu posredno i neposredno lobirati da srbija ne udje u nato i gledati da sto vise raspirim antizapadna raspolozenja.

Phoenix

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.

Dragan

pre 13 godina

Ako su rusi zainteresovanim nemam nista protiv da se raspise tender pa ko od zainteresovanih (rusi, portugalci, ...) ponudi vise i obezbedi vece bankarske garancije neka mu se dozvoli da zida. Nemam nista protiv da zidaju i jedni i drugi po jedan stadion (ima mesta izmedju Autokomande i Vojne Akademije), pod uslovom da iskljucivo oni snose rizik od eventualne neisplativosti investicije.

posmatrac

pre 13 godina

Gospodine Putin.
Narod Srbije postuje cast koju ste nam ukazali Vasom posetom ali nasem narodu nisu potrebne igre i stadioni vec poslovi (hleb).
Posto je NIS sada Ruska firma, djate nam cene goriva i gasa kao sto ima npr. Belorusija. Time cete pokazati da nam zelite pomoci a ne zaduzivanjem za stadion. Stadion nam u ovom trenutku nije potreban....

Milojica

pre 13 godina

U ovoj zemlji su svi poludeli. Koji to stadion kosta 600 miliona EUR? Zasto niko ne pokusa kriticki da pogleda na vesti koje pise ili prenosi? Budi bog s' nama...
Btw, ogromna je bitka da li ce se investirati 400 mn EUR u rafineriju NIS-a koja bi trebalo da donese nekakav profit, a investirace se veci novac u fudbalski klub u najnerazvijenijoj zemlji u Evropi - da, juce.

Boban

pre 13 godina

A da vam mozda ne treba taj novac da zamenite sva znamenja drzave Srbije, papagajskim mutantima Grujica i Acovica?
Vratite stari grb Srbije!

Aleooooooooooooooooooo

pre 13 godina

A zar nije vlada Portugala trebala da napravi taj stadion??? A zar nije Putin trebao da gleda tu uatkmicu i to sa Vldanom Lukicem sa severa???

Uzgred, ako Rusi naprave novi stadio, ja svima koji preporuce komentar napraviti po kucu...

nemam pojma

pre 13 godina

Evo, da ja kao arhitekta pokušam da razjasnim stvari. Prvo, vlasnik nad zemljištem je onaj ko ima vlasnički list sa upisanim parcelama na kojima se stadion i prateći objekti nalaze. Ako grad kaže da su oni, teško da je onda zvezda, valjda znaju ovi iz gradske direkcije za građevinsko zemljište ko je vlasnik. Do skoro niko nije mogao biti vlasnik građevinskog zemljišta u gradu, već samo korisnik, što nije isto.
Drugo Rusi ništa ne poklanjaju, nego hoće da naprave unosan posao. Cena stadiona u odnosu na celu investiciju, po meni ne prelazi deset odsto, a za stambeni i poslovni prostor cena kvadrata na toj lokaciji je poznata. Novac od zarade po mom mišljenju ne bi išli zvezdi, već investitoru, Gaspromu. Ako Rusima sve to uspe, napravili su odličan posao. Zato, ne palite se, ne bacaju oni 600 mil.€, već ostvaruju veliki profit od investicije na Dedinju.

Lala iz Banata

pre 13 godina

Još samo da nam naprave cirkus i roller coaster - i sve su nam važne brige rešili! ;)
Ovo sa stadionom je čisto ismevanje Srbije od strane Rusa. :(
A pridavanje značaja Srbiji trosatnim zadržavanjem - da i ne govorimo.

DJ

pre 13 godina

Super. Zemlja nam je inace skoro cela uredjena, samo nam fali taj jedan stadion od 600 miliona Evra, inace u svemu ostalom smo lideri.

600 miliona Evra?!! Pa ono "pticije gnezdo" u Kini je kostalo malo vise od 400 miliona USD, sto je tacno UPOLA manje. Da li je ovo normalno?

Obećanje ludom radovanje

pre 13 godina

Za dežurne pljuvače:
prvo pročitajte članak, piše lepo " Blic prenosi navode izvora bliskih državnom vrhu".

To mi pre liči na priču u stilu "prozvodićemo 50.000 automobila godišnje, zaposlićemo 200.000 ljudi, dobićete k#$%&... ovaj, hiljadu evra od akcija NIS"
U vreme svetske krize, sada će neko da gradi stadion od 600 miliona evra, u Beogradu (gde igra osrednji klub, svidelo se to nama ili ne), dok se u Los Anđelesu gradi novi stadion koji će primati 80.000 mesta i imati prateći komercijalni i zabavni sadržaj na 240 hektara, po ceni od 800 miliona USD ili 570 miliona evra.

evo i vidite kako će izgledati
http://en.wikipedia.org/wiki/Los_Angeles_Stadium

Ivan

pre 13 godina

@loki:

Kako li tek onda ide "tok misli" beskrupuloznih Zapadnih jastrebova i njihove propagande? Verovatno:

OPCIJA 1) Ima naftu - udri po diktaturi, slobodi, NVO,... Pa onda NATO, i to je to suck-amo resurse.

OPCIJA 2) Nema naftu - if ČLAN NATO then NEMA VEZE, else podrivaj iznutra, sankcije, demokratija, slobode, nvo...NATO, bum, marionetski režim

end.

Jovan Drenić

pre 13 godina

Čitam komentare.Čudim se ovima što uvek negiraju sve što je rusko...Uzmite knjige u ruke.Ako bi smo pravili rang listu pomagača ko bi bio na vruhu?Koja bi to država bila na čelu,pa da kažemo da je najveći srpski prijatelj.Deda mi je bio u zarobljeništvu u Grčkoj u Kožaniju i hvallio je braću Grke.Molim Vas neko direktno iskustvo sa Rusima,da li ima neko neku konkretnu priču...Sramota.Pa šta bi bilo da Rusija nije ucenila zapadne sile u I.sv.ratu;šta bi bilo da nije 27 miliona Rusa izginulo braneći svet od Hitlera...Morate znati pravu dimezniju Rusije.Uzmite istorijske karte.Kada je god Rusija bila jaka Srbiji je bilo bolje.Čitajte malo više.Podrška Putinu.Bravo za stadion.Pozdrav,Obradović Kraljevo

Brainstorming

pre 13 godina

Gospode Bože! Šta li će nama, fudbalskim antipodima, stadion od 600 miliona?! Pa ima 10000000 stvari u koje je ovde preče ulagati nego u fudbal koji je u ovoj zemlji na samrti već odavno ali nikako da umre, kao Đekna. Za početak, recimo, da krene da se radi konačno taj famozni begradski metro...

Prica se prica, da Rusi dolaze...

pre 13 godina

E, pa komsije, sta da vam radim... Moracete onaj krs od vaseg hrama da izmestite u neko selo, da bi stala nova Marakana...

Sajo

pre 13 godina

NIS smo im poklonili,sada je jasno da DRUG Putin dolazi za TELEKOM...a dogodine ce da dodje da KUPI EPS...sto se lozite na stadion...to je samo dimna zavesa da se ljudi gloze...TEMA JE TELEKOM da se kupi za jedno 22 miliona...ne pravimo pitanje neka daju koliko im nije zao BRACA SU TO...SIGURNO NECE DA PRICAJU O ONOJ MILIJARDI STO SU NAM DUZNI...

slobodan

pre 13 godina

A kako bi bilo da vam za te pare naprave 10 mostova, ili na primer 34535645636 skola, obdanista i domova zdravlja... Umesto da se renovira mesto gde tridesetak hiljada huligana prazni negativnu energiju... A?

Jovan

pre 13 godina

Hm, Putin ne dolazi da razgovara. Putin dolazi da kaze sta ima i izda naloge sta Tadic mora da obavi u sledeca tri meeca. Onda Barbiman ide u Moskvu da referise sta je uradio, sta nije i zasto nije.

Milan

pre 13 godina

Hm zar je moguće da nekog čudi ovaj predlog? Pa na osnovu čega su Rusi nakon kupovine NIS-a postali generalni sponzori tog kluba ako ne na osnovu dogovora sa nekim? I onda se neko čudi odakle se finansiraju navijačke grupe...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zemlja se raspada oni bi da grade fudbalske stadione, tipicnoo komunisticko razmisljanje. Sve mi deluje totalno neozbiljno i populisticki, neka sagrade prvo juzni tok pa posle neka rade sa zvezdom sta hoce.

Hleba i igara

pre 13 godina

Nama trebaju fabrike koje će da zaposle ljude i smanje glad i bedu a ne arene i koloseumi da se klinci lože, prepucavaju i tuku.

zvezdas

pre 13 godina

Koji to stadion vredi 600 miliona evra. Jel ovo neki vic? Kakva je ovo vest? Daj uozbiljite se malo vi novinari.
Pa ceo NIS je prodat za 400 miliona, a oni ce da prave stadion za Zvezdu od 600 miliona.

novosadjanin

pre 13 godina

tok misli ovog kgb-ovca izgleda otprilike ovako : izgradicu veliki stadion u beogradu, uzecu crvenu zvezdu zato sto je to klub za koji navija najveci broj ljudi, ovim gestom cu posredno i neposredno lobirati da srbija ne udje u nato i gledati da sto vise raspirim antizapadna raspolozenja.
(loki, 20. mart 2011 20:30)


Daj Boze da bude tako sve.... Zapad nas je bombardovao, a ovaj hoce da izgradi stadion od 600 milki, da se ne bi prikljucili NATO. Uf...sto bi to bilo dobro...

Emigrant

pre 13 godina

51% NIS 400 Mio $ sto je tada po kursu bilo 300Mio € a stadion jednog kluba kojem je prosek gledalaca 10000 po utakmici s prosecnom ulaznicom od 5€ treba da kosta 600 Mio €... Mnogo neozbiljna vest u rangu jeftine i primitivne zute stampe!
P.S." Allianzarena od Bayern Minhena je kostala 200 Mio €"

rusofob

pre 13 godina

Zar neće posetiti Zubin Potok u srcu Srbije da primi titulu počasnog građanina?

Novi zvezdin stadion?! Da bi mafijaši u vrhu kluba i vlast tokom gradnje mogli da skidaju kajmak, i da huligani imaju gde da divljaju?

Bolje da ne dolazi, apsolutno ništa od pomenutog nam ne treba, ne treba trošiti novac na njegovu postu dok narod gladuje. Južni tok ionako neće ići preko Srbije, a i da ide i dalje bi nam gas naplaćivao duplo skuplje nego Nemačkoj.

kikile

pre 13 godina

E ako, bas da ga vidim. Zamislite, molim vas comrada Putina pred nasim salterusama i sveukupnom administracijom.
- Znate dospodjo, ja bih da zidam malo..
- NEMOZE!
- Ali, samo par ciglica..
- Jel si ti lud covece? Tu ne moze da se zida
- A gde moze?
- Ne moze nigde, takav je zakon.
- Mozda bi mogli nesto da se dogovorimo?
- Pa mozemo da probamo, koliko si mislio da ulozis?
- Oko sesto' miliona evra..
- Daj jos tol'ko za papire pa moze.
- A na cemu vi to stampate te papire?
- Ne pravi se pametan, to je komplikovana procedura. Posle platis jos hiljadu i sesto evra da ti vezu struju al' moras sam da zabadas bandere i razvlacis kablove, pa da kupis i sat za struju koji posle nije tvoj, kao i da iskopas i polozis cevi za vodu do i od vodomera. Isto to i za kanalizaciju i opet ces malo da cekas i podmazes da bi to sve radilo (a za asvaltni put ces tek da se iznenadis)..
- Znate sve je to meni malo skupo..
- Al jednom se i zida, a mozes i malo da ustedis ako sam juris majstore i prevozis materijal.
- Preskupo je to za mene gospodjo. Sami recite, sta bi ste uradili na mom mestu.
- Ma sta ti mislis? Da si tajkun da dobijes sve dzabe pa posle da se hvalis kako si dobar biznismen? Ima da platis rodjace, jer niko te nije terao da zidas po Srbiji. Na sta bi bre, ova zemlja licila da se ne pomazuje administracija? Ili nedajboze, da zidas negde gde vec postoji put i trotoar i skola i obdaniste i doktor i apoteka i prodavnica i dovedeni svi prikljucci na plac? Da tvoje bude da samo otvoris katalog i odaberes sta ti se svidja? I to da platis dosta manje nego sad ovako! Pa na sta bi to licilo? A? Na sta?

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Podsetite me, molim Vas...nesto ne mogu da se setim...sta nam ono bese nasi zapadni "saveznici" sagradise sto je vredno $600,000,000?

Ah, da. Zaboravljam. Zgradu Generalstaba. Avalu. CK. Mostove na Dunavu.

Neozbiljno

pre 13 godina

Da li ste bre normalni ljudi kakvi su ovo komentari.
Mi nemamo hrane i vode i struje a da uzimamo kredite za stadion na poljancetu u zemlji u kojoj niko i nezna da igra fudbal.
Da gradimo stadion za pare od kredita kojim mozemo puteve i energetiku koji se raspadaju da sredimo. Najskuplji stadioni na svetu, najskuplja dva tri su kostali manje od toga.Ja neverujem da je ovo ozbiljna vest.

robi

pre 13 godina

zakleti sam zvezdas decenijama, ali ulagati 600 miliona u teren je besmislica. toliko stvari bi moglo da se pokrene tim novcem, nadam se da je ovo samo novinarska patka.

Piksi sa centra

pre 13 godina

Strasno koliko povrsnih komentara. Naravno da nece Putin da pokloni Zvezdi nov stadion, vec se radi o projektu koji je izradila ako se ne varam jedna portugalska firma, koji podrazumeva gradnju stambeno-poslovnog kompleksa i kompletno renoviranje stadiona. Investitor bi tu imao interes u prodaji prostora, dok bi Zvezda dobila nov i moderan stadion, za ustupanje zemljista oko stadiona. Nisam strucan da procenjujem isplativost, ali pretpostavljam da je Rusija zainteresovana da se ovde pojavi u ulozi investitora, s obzirom da je vrednost projekta ogromna, verovatno je to tih 600 miliona koji se spominju.

KRALJEVO

pre 13 godina

dragi putine,nisam siguran da ces procitati ovaj komentar ali cu ipak napisati,cisto da ga pogledaju i moja braca sa Juga ali i "drugi" sa Severa.Dakle,stvar je vrlo jasna i znamo da je ovo,ne patka nego
jato novinarskih pataka.Jedan od nacina anketiranja ljudi,naroda jeste neposredno ovoga puta 100x brze,putem foruma...Jasno je da ideja o ociglednom pranju para nece uspeti jer su se ljudi (koliko toliko)opametili....i pisao bi tako do sutra da nisam procitao zrele komentare mojih braca.Dalje ruke od Srbije.Nadam se da ce ti moj potpis objasniti neke stvari...

JB Tito

pre 13 godina

Pročitao sam ovde neke zlurade komentare kako treba stadion JNA iseliti, srušiti i tako to. Apsolutno sam PROTIV toga! Ipak je to HRAM u kojem je Najveći sLin naših naroda i narodnosti primao štafetu 25. maja svake godine. Divne su to uspomene.

Interpukcija menja sadrzaj teksta..sedite jedan!

pre 13 godina

Neznam dali ste primetili, nebitno sto navijam za Partizan,al koja god bila vest o Putinu i Zvezdi(dolazi u muzej,posecuje utakmicu...i ova sada)..UVEK,AL BAS UVEK ima interpukcijski znak na kraju koji nije IZVICNIK. Jel se to pitate, pa stavljate UPITNIK?????????
(Josko Martinoski, 20. mart 2011 23:41)
Makedonac objasnio!Interpukcija dovoljno govori o novinarskim patkama.Svaka cast!

Malisan

pre 13 godina

Ovo je jos jedan dokaz da rusi samo gledaju svoj interes! Nista nam nikada nisu pomogli, samo nam obecavali. A sve pokupovase po Srbiji
rad´svojih interes

zvezdas

pre 13 godina

Da li se to nazire novi vlasnik Crvene Zvezde?
Ja sam zvezdas i voleo bih da zvezda dobije novi stadion. Al Putinu, nista ne verujem.
Ajd da krenemo redom. Sta fali da date neki povoljan kredit za izgradnju pruge Valjevo - Loznica?

Ivan

pre 13 godina

Da! Najzad neko normalan :) Ovo ce nam resiti sve probleme nezaposlenosti i visoke stope siromastva, lose infrastrukture beograda i srbije, lose poteze nasih politicara ispravice Vlada...ura za Vladu!!!

vojvodina

pre 13 godina

"Zvezdi" želim sve najgore i šta će Gazprom s njima da radi ne interesuje me. Interesuje me šta će biti sa stadionom koji je u vlasništvu Republike Srbije.

BarcaBoy

pre 13 godina

Drago mi je da se obnavlja Marakana,svejedno sto sam navijac partizana ,drago mi je sto ce srbija dobiti neki stadion evropske velicine.Hvala Rusima.

Thank you russians brother from another mother! :D

aleksa

pre 13 godina

Da, bas nam nova marakana treba od svega. Ovaj ocigledno hoce da se dodvori navijacima i huliganima jer ih vidi kao politicku silu buducnosti, stravicno! Gde smo kao nacija zapali.
Da li se neko od ovih iz vlasti setio da mu pokaze ljude koji prevrcu po kontejnerima da nadju neku mrvicu hranu? Joj Srbijo jadna li si a ovaj sto nam se predstavlja kao prijatelj se sprda s nama. Da, novi stadion...joj koji uzas i sramota, povraticu

belli

pre 13 godina

600 miliona evra?strašno je ko sve radi po redakcijama...ko zapošljava ove urednike i novinare?600 miliona za utakmice C.Zvezde i Hajduka iz kule?neverovatno,da se čovek zgrane...

Damjan

pre 13 godina

Ma kakav bre stadion??? Dajte kredit za projekat metroa i izgradnju, obnovu železnice i ostale važne stvari, kao što je trebalo. Iskreno se nadam da je ovo neka pošalica.

Miloš

pre 13 godina

Mislim da je sada stvarno bitna Marakana i fudbal kad ne znamo šta pre da zakrpimo ??? pa dobro na kojim drogama ste vi?, šta se ovde dešava? ?

sto pre

pre 13 godina

@(Grujica, 20. mart 2011 22:19) LOL
pa citas li ti sta pises???
milijardu dolara za jednu kucu!?!?!
od cega ce biti cigle, od poluga suvog zlata?

znaci, znam da ima onih koji jos uvek veruje, usled sopstvene inferiornosi, da su u rusiji ribizle ko paradajz, a paradajz ko lubenice, ali aman ljudi, ko je sa rusima tikve sadio, o glavu su mu se olupale!!!

nas put je samo jedan - EVROATLANTSKE integracije!

Podgoricanin

pre 13 godina

Ljudi osvijestite se, Putina zanima samo vasa nafta i gas, tj srpska nafta i srpski gas, a tu ce Rusija da profitira u milijardama eura..
Ne mogu da vjerujem da je vlast Srbije dozvolila Rusima da krade Srpsku naftu i gas..
Umjesto da vam sad kosta gorivo 200 % jeftinije, vama je i dalje cijena goriva ista.
Gradjani Srbije nijesu svjesni koliko je Srbija mocna sa tom naftom, da je Srbija glavna, i kad bi Srbija prodavala svoju naftu, mogli bi ste da imate otvarate nove fabrike, mnogo vise zaposljenih ljudi, mnogo vise plate. ( Sjetite se samo Norveske )
Nadam se da ima i Crna Gora naftu i gas, procjenjuje se da ima preko 700 milijardi barela nafte u Crnoj Gori.. Naftu i gas cak ima i Bosna.
Ovim hocu da kazem, da je bila citava Jugoslavija, bili bi medju najjacom drzavom u Evropi..

mitar

pre 13 godina

Ja sam veliki zvezdas, ali vas molim da vise ne obmanjujete javnost!
Kakav stadion sta pricate??
To moze da se desi samo ako neko kupi Zvezdu a to ce se desiti kada EU kaze drzavi da odblokira proces donosenja zakona o sportu. I tacka.

Dejan

pre 13 godina

Uložite 600 miliona u školstvo i zdravstvo, recimo.

Partizan i Crvena Zvezda mogu komotno da koriste jedan stadion, kao što to rade Milan i Inter.

lok

pre 13 godina

Vlasnik zemljista je onaj koji da vise nekom bati iz gradske direkcije za građevinsko zemljište. Kakva zemlja. E pa nikom nije gorela do zore.

Zvezdas

pre 13 godina

E bas nam je to nedostajalo! Novi stadion da bi one siledzije od navijaca imali gde da pale stolice, baklje, peterde, zastave... Sto se mene tice zbog toga ne mora ni da dolazi.

cz-prom

pre 13 godina

(Branko, 20. mart 2011 20:52)
Naravno da u nasoj drzavi ima PUNO,PUNO potrebnijih stvari od novog stadiona Zvezdi ali ne kontas da to Gasproma NIJE BRIGA !! To valjda treba da bude briga ovu nasu vladu a ne jednu Rusku kompaniju..Oni gledaju svoj interes i verovatno im je procena da ce na novom stadionu zaraditi sto naravno planira i Zvezda uz naravno dobar sportski rezultat..Ako ce bolji rezultati i finansiska stabilnost doci sa tim stadionom ja kao Zvezdas nemam nista protiv jer ovo moze jos jako kratko da traje posto drzava prodaje Telekom,NiS i ostale velike kompanije koje su sponzorisale Zvezdu i Partizan i ko ce da garantuje da ce se to nastaviti kada dodje neki stranac i kupi te firme? Finansisko osamostaljenje klubova je ono cemu se treba teziti a ako je ova vest tacna Zvezda je na najboljem putu. Pozdrav svim Zvezdasima

jednoruki krstivoje

pre 13 godina

Ovo me podseca na ono kad je pre par godina Paris Hilton posetila Etiopiju i umesto da dodje sa 10 slepera hrane i lekova ili da barem da koje milionce onim jadnicima ona je delila autograme i slikala se sa decom a posle zapalila za SAD :-) Putin umesto da napravi neku fabriku on bi da pravi stadion koji vec postoji a ionako vise niko i ne ide na utakmice...Jadno

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Ne znam zasto se Srbi svaki puta loze i padaju u delirij kad dolazi Putin ili Medvedov... pa ljudi ne dolazi vam sam Bog nego obican premijer jedne, dodude velike, zemlje i vama je u interesu da izvucete sto vise koristi (love) za vase vlatite interese i za dobrobiti citavog naroda. U Beogradu je vec zavladala panika kad Putin dolazi sto mu se treba dati za "poklon", a da to nikako ne bude neka "sica" nego nesto veliko, ogromno kao dokaz srpske ljubavi prema velikom bratu! Ma nema tu nikakve ljubavi radi se samo o vlastitom interesu! mislite vlastitom glavom i ne dozvolite da vas prevedu "zednog preko vode"! Poslove sklapajte na istom nivo i prestanite ispoljavati onaj kompleks nize vrijednosti kad su Rusi u pitanju. Kako ih Slovenci i Hrvati primaju... nista posebno, s postovanjem i dobrodoslicom, ali zato to ne znaci da treba poltronski i ponizno rasprodati svoje nacionalne resurse i blaga pa makar to bio i "veliki" Putin.

Grujica

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.
(Phoenix, 20. mart 2011 20:29)
Da li zaista jos uvek postoje ljudi koji smatraju Rusiju siromasnom zemljom, a da pritom umeju da kucaju komentar ili uopste koriste racunar? Genije Putinu se gradi letnja vila na obali Crnog mora vrednosti skoro milijardu dolara...tako da stadione RF po Srbiji moze da gradi iz rezervi za ulicno osvetljenje. Ali naravno, nece...jer je ovo samo pretenciozno pisanije bez ikakve osnove, samo sa ciljem da sto vise ljudi cita i ima o cemu da prica.

GoraN

pre 13 godina

Verovatno imamo precih stvari od stadiona. Oronule su nam skole, fakulteti, bolnice, staracki domovi, ocajan nam je javni prevoz, putevi, pruge, industrija, itd. Ako neko misli da moze da nadje investitora koji bi nam poklonio pare tako sto bi ulozio pare u drzavne skole i bolnice, pitam ga: Sta ceka, sto ga ne dovede? U proteklih godinu dana pojavio se neko ko je spreman da investira na zemljistu oko stadiona Zvezde i da za uzvrat Zvezdi izgradi novi stadion kao naknadu za ustupljeno gradjevinsko zemljiste. To je isto kao kada neko ustupi staru kucu sa placem za izgradnju stambene zgrade u kojoj dobija odredjeni broj kvadrata stambenog prostora. Ako bi od vlasnika Zvezde i zemljista (a to je drzava) dobio saglasnost, zaposlio bi ovdasnja gradjevinska preduzeca a nakon izgradnje uposlio bi nase ljude. Sigurno ne bi iz Lisabona, Beca ili Moskve dovodio radnike da mu rade u buticima, kancelarijama i hotelima pored stadiona. Stadioni su danas mesta koja zive i zaradjuju svakog dana u godini. Neko ih posecuje radi gledanja utakmice, neko radi koncerta, neko da bi kupovao u njegovom soping molu, neko da bi kupovao suvenire, neko da bi popio pice, rucao ili gledao film u bioskopu, a neko da bi zaradio platu. Uostalom, pogledajte Usce i Delta Siti. To su najisplativije investicije u Srbiji u proteklih 50 godina.

Sunce Slobode

pre 13 godina

Ja mislim da je najbolje da ce komentatori vesti na ovom sajtu da odredjuju gde ce Rusi da ulazu SVOJ novac. Kapitalizam gospodo, za ovo smo gutali suzavac, ako je investitor odlucio da ce mu to doneti profit zasto ne bi napravio novi stadion najvecem klubu sa ovih prostora? Najveci sa najvecima!

Slavisa

pre 13 godina

Kako niko ne komentariše noge ove ribe koja stoji iza Putina?
(Sale Laziale, 21. mart 2011 08:01)

To je i meni palo na pamet. :D Nego, za moj ukus je malo zgoljava, a i ruzna joj je kombinacija cipela i bermuda. :P

sasa

pre 13 godina

pa ni ovaj ne mozemo da napunimo ( a ni grobari njihov), da pokloni nama i grobarima po jedan semafor??
doduse, da se ja pitam, srusio bih oba stadion i sve smestio na OFK!

Nesa

pre 13 godina

Pa mi ne mozemo da dovedemo vise od 10,000 gledalaca na ovu marakanu, a sada cemo da gradimo novu.Kakva glupost.Prvo privatizacija u sportu pa onda neka gradi ko kako hoce.

zack

pre 13 godina

Уместо да наша власт расправи како то када се поставља питање приватицације Црвене звеѕде и Партизана - онда су удружења грађана (када су и како то постали и ко је коме то дозволио?), а када треба да се прича о парама, онда траже и још увек добијају из буџета...

Ине прво треба скинути са буџетске грбаче, а онда растурити то легло/а финансијског криминала.

Да не почињем дискусију који бенефит од тих клубова уопште и има Србија...

NIkola

pre 13 godina

Svi ovi smesni tzv demokrati sto pljuju po komunistima da prikriju vlastitu nevidjenu nesposobnost ti komunisti su gradili i stadione ali i fabrike a ovi tzv demokrati ne grade NISTA sem dugova, praznih prica i bede.Da ne pricam za ove dezurne pljuvace Rusije koji ocigledno ne mogu da prebole sto je kod Putina prosecna plata sad u Rusiji 700 eura a u demokratskoj Srbiji ni pola toga ,sto Rusija ima spoljni dug od 2% GDPa koliko Srbija samo poveca za nekoliko meseci

mujcinovic salih

pre 13 godina

Ako Rusi budu gradili Zvezdin stadion,ja vise necu navijati za Zvezdu.To je jedino sto mogu da uradim.Pedesetih-sezdesetih godina proslog veka kupovao sam ciglice da bi Zvezda izgradila stadion-naravno ne samo ja- bilo je tu nekoliko miliona zvezdasa.Odvajali smo od svoje sirotinje za Zvezdu i vidi sad!

gradjanin Rusije

pre 13 godina

Putuj Evropo.

Baš bih voleo da vidim kako reaguju Rusofili na to što Putin u Srbiju dolazi iz Ljubljane.Uzgred budui rečeno i ona solistkinja koja peva u pratnji orkestra Mosfiljma je takodje iz Slovenije kao i njen muž.

Pera

pre 13 godina

Ljudi nemaju 'leba da jedu, a vi bi da gradite stadion... Ni ove što imamo ne punimo. Sagradite neku školu, napravite put, platite te mostove!!!

CAR

pre 13 godina

Sada ce BRACA rusi da nam pomognu tako sto ce da kupe TELEKOM za 40 miliona evra, stim sto ce da se obavezu da u narednih 120 godina imaju ulaganja od 1,36 milijardi evra, sto je i procenjena vrednost kompanije. I vucei siti i rusima telekom. Al bolje da damo rusima nego nekom drugom, pa makar i dzabe. Ipak su nam oni braca, a mi njima JEFTINA roba!

zvezdas

pre 13 godina

Pod uslovom da je ova vest tačna... Nesto ovako (khmmm) neinteligentno u životu nisam čuo. Zašto ne put, pruga, bolnica, elektrana, škole... nešto što je nam stvarno preko potrebno i što će se stvarno ceniti... Stadion, moš' misliti? Da pravimo slet 7.novembra? Koliko god voleo Zvezdu, ovo je uvredljivo.

nešto se mislim

pre 13 godina

@ za DEDA CVETKA
Eh, nemojte tako... a Ruje su nam iškolovale Tita koji je napravio, kako neki misle, verovatno veću štetu od NATO-a? ;)

@Sunce Slobode

pre 13 godina

@Sunce Slobode
možda si ti gutao pored suzavca još nešto ali ja nisam....KAKVA JE SAD OVO FORA!? Za evropsku Srbiju je ovde 90% a pare sa Istoka! e pa neće moći! ići ćemo goli i bosi do evropskih zakona,znali smo šta nas čeka...

Bole

pre 13 godina

600 miliona?!

Evo koliko je kostala izgradnja stadiona slicne velicine kakav je BG Marakana:

http://en.wikipedia.org/wiki/Veltins-Arena

http://en.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_Arena

http://en.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A1dio_do_Drag%C3%A3o

http://en.wikipedia.org/wiki/Estadio_Ol%C3%ADmpico_de_Sevilla

http://en.wikipedia.org/wiki/RheinEnergieStadion

Ukratko cena izgradnje stadiona je od 150-190 miliona eura. Eve preko toga ili su ulaganja u objekte koji nemaju veze sa stadionom ili je u pitanju pranje para.

Del

pre 13 godina

Ja sam navijac Crvene Zvezde, pa ipak mislim da ima daleko precih stvari od novog stadiona. Prokop nam trune, novi zeleznicki most nam sluzi za ukras, najlepsi deo Beograda su deponije i groblje slepera. Govorim o infrastrukturi.

zoki

pre 13 godina

Da u ovoj krizi i nemastini najbitniji nam je novi stadio , kako da ne . Hleba i igara . Da je rekao da ce izgraditi koridor 10 ( autoput ili ( i ) prugu ) jos bi ga i podrzao ali ovako ...

Aleksa

pre 13 godina

PUTIN JE NEPOZELJAN U SRBIJI SA SVOJIM REZIMOM NEK IDE NAZAD I RESAVA PROBLEME U SVOJOJ ZEMLJI A NE DA ZA SITNE PARE POTPLACUJE OVE ZAOSTALE KOMUNISTICKE DIREKTORE PA ONDA MI KASNIJE DA PLACAMO RAZLIKU I DUGOVE. DAO JAJE IZNUDIO KOKOSKE!

nemam pojma

pre 13 godina

Još jedna stvar se ne spominje. Od prve lopate do završetka celog kompleksa, što bi iznosilo nekoliko godina, zvezda bi morala da igra svoje utakmice na drugom stadionu. Postavlja se pitanje na kom? Zbog bezbednosnih a i ekonomskih razloga nije moguća ni etapna gradnja, gde bi se izgradio prvo stadion. U tom periodu zvezda mi mogla da otpiše međunarodne utakmice, sem da ih igra na stadionu Vojvodine, a i morala bi da plaća zakup stadiona i to "masno". Za Ruse bi bilo idealno da zvezda kao klub u tom periodu ode u stečaj, pa kad se kompleks izgradi, recimo pod novim imenom "Gasprom", nastavi da se takmiči.

dosle

pre 13 godina

Pa ako je ovo zaista istina onda sve politicare u ovoj zemlji treba da bude SRAMOTA!!!! U situaciji kada narod nema hleba da jede, kada bolnice nemaju potrebne lekove, kada putna mreza posle svake kise ima kratere i da jos ne nabrajam sta sve oni bi da pregovaraju da grade stadion!!!! Za koga bre, jel i za to treba da nas zaduzite kroz taj famozni ruski kredit!?!?!

SRAM VAS BILO SVE

MUKNAVI

pre 13 godina

A sta trazi za uzvrat?Delije bre,da ukcu za Ruse,i lovu nekom njegovom tajkunu od prihoda i tako to,pa uz NIS i ponesto jos vladace Srbijom domaca i ruska tajkunerija,sa familijom,embargo privredncima, pokojnog slobe.Da vladace sa onima ,koji ne kidnu iz svoje otadzbine kojom zavladase svetske ****** uz pomoc kurte,murte sa beogradske i po neke jos varsi,strafte,splavova,kafica!

Sir Giles

pre 13 godina

Podsetite me, molim Vas...nesto ne mogu da se setim...sta nam ono bese nasi zapadni "saveznici" sagradise sto je vredno $600,000,000?

Ah, da. Zaboravljam. Zgradu Generalstaba. Avalu. CK. Mostove na Dunavu.
(DEDA CVETKO, 21. mart 2011 02:58)

E pa dragi naš deda Cvetko, samo Amerikanci su Titu dali 100 milijardi dolara bespovratne pomoći, tako da je sve to izgrađeno njihovim parama. I onda se desilo sledeće - nećeš da slušaš, pljas šamar! Kao što kaže moj drugar kad želi da zvuči kao originalni šumadijski pegavi rumeni sivonja: "Saj da vi'š ko vozi traktor a ko otvara kapiju."

Aleksandar

pre 13 godina

Eto koliko se mi razumemo u politiku! Dolazi nam jedan od najmocnijih ljudi na planeti a mi razmisljamo o Marakani! A leba nemamo da jedemo!

Nikola

pre 13 godina

Pa on covek nudi pare zvezdi da se napravi stadion,konkretno,ne daje hostaplerima iz vlade pa da potrose na "pametnije" stvari.Hostapleri iz vlade su uzeli milijarde i milijarde pa nisu nista uradili,jesu za svoje dzepove ne za srbiju.Tako da svako ko daje pare ili kredite srbiji tj. ovoj vladi, samo cini zlo.

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Izvinite, mozhda sam neobavesten, ali sta ce Zvezdi nova Marakana?

Mozhe li neko od nezavisnih analiticara da nama obicnim smrtnicima otkrije sta se kije iza toga?

T

pre 13 godina

Marakana je u Brazilu, a ako misle na stadion drugoplasiranog tima u domacem sampionatu, to je stadion Crvene Zvezde.
(lektor, 20. mart 2011 21:17)

Mislis Toyota arena ili tako nesto :)

Zoran

pre 13 godina

Vise od 20 godina nisam isao ni na jednu utakmicu. Ne zato jer ne volim fudbal, vec zato jer se bojim da u nesto ne ugazim na prilazu stadionu ili da mi cipela ne ostane u blatu ili da mi nesto ne padne na glavu. I gradjevinski, i urbanisticki, i sportski ceo prostor na kojem se nalazi kompleks Crvene Zvezde ne zasluzuje da se nalazi ni u najzabacenijoj provinciji a pogotovo ne u prestonici. Ne interesuje me ko ce graditi stadion Zvezde i brojne objekte oko njega. Ono sto me interesuje je izgled i funkcionalnost stadiona i ostalih objekata kao i nova radna mesta koja bi investitor na ovaj nacin otvorio. Cinjenica je da za 2-3 godine u Srbiji na ovakvim objektima kakvi su nece moci da se odigra ni jedna zvanicna medjunarodna utakmica bez obzira da li se radi o klubovima ili reprezentaciji. Pored toga, nece biti priznati ni rezultati u nacionalnom sampionatu ostvareni na takvim stadionima. Ukratko, ako ne bude ozbiljne rekonstrukcije stadiona nece biti ni prvenstvenih, ni kup utakmica. Igrace penzioneri protiv invalida za flasu koke kole ili piva.

Josko Martinoski

pre 13 godina

Neznam dali ste primetili, nebitno sto navijam za Partizan,al koja god bila vest o Putinu i Zvezdi(dolazi u muzej,posecuje utakmicu...i ova sada)..UVEK,AL BAS UVEK ima interpukcijski znak na kraju koji nije IZVICNIK. Jel se to pitate, pa stavljate UPITNIK?????????

pmarmut

pre 13 godina

Putine vec smo porucili jednom cika tajkunu da Zvezda nije Maxi.
A sto se tice negovog prolaska kroz Srbiju, za 3h ce samo napraviti kolaps u Saobracaju. Zar nam nije dovoljno sto se renovira Gazela...Saobracajni kolaps vec u 7:30h od jutros. Svi pohitali kolim na posao a ne znaju da voze po kisi.
Nema nista od novog stadiona.

Srdjan

pre 13 godina

Da vas kojim slucajem nema, mislim na ljude koji sire ovakve glasine, treba vas izmisliti. Cuj 600 miliona evra, pa cudo od novog stadiona Zenita kostace nesto vise od 100 miliona dolara. Nije mi jasno kako neko moza da plasira ovakvu vest, kada se zna da ce Rusija za organizacija SP 2018. izdvojiti oko 10 milijardi dolara, a kao novi Zvezdin stadion bi trebao da kosta skoro milijardu dolara. Stvarno neverovatno!

Radule

pre 13 godina

Ovi iz uprave moje zvezde ne znaj vise sta da izmisle da bi izasli u medije, pa ovo je najveca nebuloza od svih dosadasnjih.
A kad bi se malo posvetili fudbalu bilo bi bolje

dusanka

pre 13 godina

Ej ,bre,Pjutin daj te pare vec jednom dokle da cekamo? Obecao si i neke cool kredite,pa nista od toga.Ti ocigkedno ne verujes Serbima kad je lova u pitanju.I Ne treba,jer ovde svi pomalo i pomnogo kraduckaju, moj Pjutine. Isto kao kod tebe,samo kod tebe premnogo kradu.
Naravno da ces da das lovu za stadion ,jer to donosi lovu.Utakmice fudbalske su izvor vecite love.
Ej,bre,Pjutine brate ,a sta je sa slovenskom dusom ,daj neku cintu bez uslovljavanja,sto si takav.

Voyager

pre 13 godina

Pa zar Premijera Putina se bar zna da je bio pripadnik KGB-a (visoki oficir). Pa hajte da otvorimo dosije za ove nase koje se setaju na politickoj sceni dvadesetak godina, pa da vidimo ko je (ili otac, majka) u kojoj sluzbi, ko je mason, rotarijanac, pripadnik LGBT, ko je bolestan od AIDSa, ko vara zenu, ko uzima mito, ko je zaposlio rodbinu preko veze i zetu poklonio pola Srbije, a kumu ostatak, pa se kum ne skida sa B92 kao veliki ekonomski strucnjak. Sto je sramota da vidimo da li neko o dministara dobija pomoco od CIA-e, ili neka partija od Sorosa. Putin bar radi za svoju zemlju i narod, nema putera na glavi, milione u bankama, a za koga ili protiv koga rade ovi nasi. Znam da necete objaviti ovaj komentar, jer sam vec evidentirao sve teme koje su tabu i o kojima se ne sme govoriti. Jedna od njih je i borba od nelogicne, patoloske i icim neizazvane rusofobije. Svaka fobija je bolest, pa i ova. Al eto morao sam da kazem.

Igor

pre 13 godina

Ha ha!Kakva glupost!Ko još daje tolike pare bilo kome?Nemojte mi samo reći da je to isplativo.
Ko je lud da ulaže u srpski fudbal?
Ovo je propaganda tipa imamo tajno oružije i Srbi su nebesi narod.
A kad napravi stadion dovešće Mesija i Drogbu, manite se budalaština!

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

Putin nudi Zvezdi novu Marakanu?

Svi koji su gajili bilo kakvu sumnju u bratsku ljubav Rusa prema Srbima mogu se danas uveriti u Rusku iskrenost ! Ko bi jos Zvezdi iz cista mira ponudio novu Marakanu ?

Dragan

pre 13 godina

Ne vidim šta je sporno u vezi potencijalne gradnje stadiona sa pratećim objektima.Mi smo nemoćni (čitaj, nemamo novca) da tako nešto uradimo... I, šta sada ne valja kada to neko želi i može...? Postoje ideje da Srbija u dogledno vreme samostalno ili partnerski konkuriše za organizaciju EP u fudbalu. Kako, ako nema svu neophodnu infrastrukturu, počev od stadiona... Ako ga Rusi naprave, nemoguće je da ga onda posle nekog vremena natovare na prikolicu i vrate u Rusiju! Ceo kompleks ostaje kod nas, da zajedno uživamo u svemu što može da pruži - novac i uživanja (hleba i igara). Kome to smeta, onda mora da se zapita da li je rođeni kontraš, ili je možda samo zadrti Grobar...

Miroslav

pre 13 godina

Delije...
Nisam nesto u vezi sporta,
i nisam vas nesto voleo.
Ali ako se to desi,bice mi vas zao.


Komunizam,crvena zvezda,tito...
sve je to doslo iz rusije,
zato i rusi oce zvezdu.
Nostalgija...

kes

pre 13 godina

Sramota je to sto je najveci fudbalski stadion u Srbiji toliko star, sramota je sto je to stadion svetskog i evropskog prvaka, sramota je to i Bugari grade nove vrhunske stadione, a najveca sramota je to sto se nece sagraditi novi jer mafiji nije u interesu.

PFC

pre 13 godina

@Zvezda = Ruski Državni Projekat
(RDP, 20. mart 2011 20:50)

Bolje nego hrvatski...
(JSD, 20. mart 2011 22:08)

Sta bi Robi rekao na ovakve pristalice?!

ko zna,zna

pre 13 godina

Jel on cuo za Lukica?Nema ulaganja jer udruzenje gradjana polaze prava na stadion a nema privatizacije be saglasnosti iste grupe gradjana.
Vi se sprdate kad nemate sta da objavite.

pazi sad

pre 13 godina

Kao da je 3011 godina...sve u redu,Srbija kao holandija...a onda ,iz Slovenije,gde je razgovarao o gasovodu,Putin dodje i prica o Gaspromovim kolateralnim biznisima...o Marakani?
6oo miliona eura za stadion je mnogo...u svetu jedna firma,ili grupa, grade stadion...alijans arena...ovde sve moraju predsednici drzava,jer drzave i nema...sto rece Djindjic...

ronaldo

pre 13 godina

Meni se čini da u Srbiji ima prečih stvari od novog stadiona. Tako da mi nije jasno dali može ovo da se smatra ozbiljnom informacijom.
(Branko, 20. mart 2011 20:52)

Sa druge strane, preracunate se i vidite da je to najveca investicija u Srbiji u zadnjih X godina.
Gledao sam taj projekat, i nije to samo stadion - trzni centri, prodajni prostori, stambene zgrade... zemljiste, gradjevinska industrija, firme, izvodjaci, strucnjaci, podizvodjaci, radnici... to je ogroman kapital, bez obzira na to sto je osnova cele price stadion.
Stoga prica nije nimalo neozbiljna ako se radi o projektu koji ce tokom izgradnje direktno i indirektno zaposliti hiljade ljudi, a zatim i kad se izgradi uposliti jos najmanje toliko.
Gledajte stvari malo sire, opet kazem... kamo srece da nam je u drzavi vise ovakvih projekata, makar i na mnogo manjem nivou, nego nekakvih drzavnih lagarija o koridorima, prugama i lukama...

Naravno, govorim o ovome kao o zamisli... sta je stvarno istina, ko zna...

Mirko

pre 13 godina

Dobro dosao! Samo da neko ne zapuca na njega, u bratskoj Srbiji! U Nemackoj, Italiji, Sloveniji,...pa i u Hrvatskoj se to zasigurno nece desiti.

Zoran

pre 13 godina

Bože, postavim pitanje sebi a i svima koji čitate dnevnu štampu i pratite medije, možda smo stvarno lud narod.Vest-Putin dolazi da napravi stadion Crvenoj Zvezdi.Ljudi moji ako su ovo ozbiljne vesti ozbiljnih medija,onda stvarno i treba da propadnemo i jeste nam mesto na dnu.Iskoristimo dolazak premijera Rusije za ozbiljne razgovore, privreda,infrastruktura,energetika...ili on i ne želi o tome da priča sa nama, ako dolazi zbog Srpskog brenda CZ, stadiona e onda smo stvarno džaba krečili.

Nenad

pre 13 godina

Putin da diskutuje izgradnje fudbalskih stadiona? Pa vi se salite. Ili je covek postao pajac i zeli da nas uveseljava ili neko zeli da od njega predstavi kao pajaca u sta pre verujem.

nemam pojma

pre 13 godina

Vidim da mnogima ni dalje nije jasno. Evo jednog primera, da bi se lakše shvatilo.
Imam prizemnu, staru kuću sa velikom baštom na Dedinju i nemam para da bilo šta napravim. Dolazi investitor koji mi nudi da mi sredi parcelu i na njoj izgradi zgradu sa deset stanova, od kojih će jedan stan biti moj, veći, moderniji i opremljeniji od moje stare kuće. Ostale stanove će prodati na tržištu i zaraditi. Na meni je odluka da li želim da sam živim na toj parceli u lošijim uslovima stanovanja, ili da dobijem komšije i izgubim privatnost u zamenu za bolji komfor u stanu.

Kaiser Soze

pre 13 godina

Eto bas nemamo gladnih, zednih, besposlenih ljudi. U opstem blagostanju u kome zivimo, bas, ali onaki izistinski, nam treba novi fudbalski stadion sada kad smo na pragu da nas zbog ponasanja na tim stadionima izbace iz evropskih takmicenja.... Boze boze...

I jos da dodam da ovo:
"a u Ljubljani su već okačene ruske i slovenačke zastave na glavnim ulicama. "
nema veze sa realnoscu. Ja sam trenutno u Ljubljani i na tzv glavnim ulicama (Dunajska cesta, Slovenska cesta....) nema ni jedne jedine ruske zastave pa ne znam odakle ovakva dezinformacija ?!

Vlada

pre 13 godina

Nikada na svetu nigde nije napravljen stadion koji kosta 600 miliona eura i sigurno tako nesto nece ponuditi ni rusi kao sto nisu nudili ni portugalci Zvezdi odnosno svajcarci Partizanu. Najpoznatiji, najlepsi, najmoderniji, najluksuzniji stadioni u EU kapaciteta 50-60 hiljada gledalaca gradjeni su za 150-180 miliona eura sa uredjenjem okolnih saobracajnica. 600 miliona eura eventualno moze da predstavlja moguci ukupan iznos investicije koji ukljucuje pored stadiona i objekte kao sto su soping centri, hoteli, stambene zgrade, TV tornjevi sa vidikovcima, poslovne zgrade, javne garaze, restorani, razne dvorane, itd. sto nakon izgradnje ostaje 100% u vlasnistvu (u ovom slucaju stranog) investitora. Ni rusi ni portugalci ni bilo ko drugi ne bi nam napravili stadion za dzabe. Oni za uzvrat ocekuju da "u miraz" dobiju onoliko gradjevinskog zemljista i raznih olaksica kojima bi mogli da nadoknade troskove izgradnje stadiona a verovatno da im pri tom nesto para i ostane.

dex

pre 13 godina

ZA GRAĐANE BEOGRADA BI MNOGO POTREBNIJE BILO DA TIH 600.MIL. ULOŽI U IZGRADNJU BEOGRADSKOG METROA ILI PROKOPA A NOVI STADION JE SIGURNO POTREBAN ALI POSLE IZGRADNJE METROA..

Tine

pre 13 godina

Ha, ha, i Putin nas provalio.
Video čovek da nas uopšte ne zanima naš život.
Nas zanimaju tudji životi, malo hleba i više igara.
E u to ime i u te igre, ima da nam naprave veliku Marakanu.
Koja će moći da primi 100 hiljada Cecinih, Mecinih, Sekinih fanova.
A što da ne, i bar 10, 2o hiljada dokonih delija, grobara i ostalih navijača.

GoraN

pre 13 godina

@Crveni petao, Zvezda ima iskljucivo pravo koriscenja zemljista (po zakonu niko ne moze dobiti vlasnistvo, vec max. koriscenje u trajanju od 99 godina) oko i na mestu stadiona ali DRZAVA JE VLASNIK ZVEZDE, PARTIZANA, OFK BEOGRADA, JAT-a, IMR-a, TELEKOMA, RTS-a, ... Doduse, klubove poseduje 100% a kod Telekoma, Jata, Aerodroma, itd. je "samo" vecinski akcionar. Drzave ne poseduju Milan, Real, Mancester, itd. ali ogromnu vecinu nasih klubova poseduje Srbija). Ovo je pre 5 godina Piksi rekao austrijskim investitorima: "Idite ljudi u Vladu RS, oni su vlasnici ja sam samo menadzer koji prima platu ..."

"sanjari"

pre 13 godina

Pa hoce,ali kad budu stadioni puni i kad ne bude huligana.A ja mislim da to on nece doziveti,hoce ali u nekom drugom zivotu,bojim se i ja da to necu doziveti,iako imam 27 godina..

milosica

pre 13 godina

Nemojte se varati, sve te pare ce neko morati da vrati sa lepom kamatom, a to je u svakom slucaju narod. nista nije za dzabe i iz ljubavi, nazalost..
malo se informisati nije skodljivo

good luck and good night

Crveni petao

pre 13 godina

@goraN
Decko ocigledn ti neke stvari ne znas ili ne razumes. Bolnice, skole, zgrade su donacije a pruge, zeleznice, putevi, stadioni su profit i interes. Sto se tice zemljista i objekta na njemu ono je uknjizeno na Zvezdu kao sto je i svako poljoprivredno ili sumsko uknjizeno na vlasnika. Prema tome Zvezda je vlasnik i stadiona i zemljista za razliku od JNA gde stari vlasnici potrazuju zemljiste.

Vlada

pre 13 godina

Sve imamo,samo nam fali novi stadion.

Ako daju pare,
morace da se zove Medvedev stadion.
Ko kaze marakana ili zvezdin,krivicno ce da odgovara.


Zbogom Marakano...
rusi dolaze.

Grujica

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.
(Phoenix, 20. mart 2011 20:29)
Da li zaista jos uvek postoje ljudi koji smatraju Rusiju siromasnom zemljom, a da pritom umeju da kucaju komentar ili uopste koriste racunar? Genije Putinu se gradi letnja vila na obali Crnog mora vrednosti skoro milijardu dolara...tako da stadione RF po Srbiji moze da gradi iz rezervi za ulicno osvetljenje. Ali naravno, nece...jer je ovo samo pretenciozno pisanije bez ikakve osnove, samo sa ciljem da sto vise ljudi cita i ima o cemu da prica.

dr.necili

pre 13 godina

Ljudi neka on nama izgradi fabrike da ima narod gde da zaradi svoj komad hleba a ne da ulazu u stadione gde narod gine zbog fudbala a oni pune svoje djepove..........

Милош

pre 13 godina

Велики Владимире,можда новинари хоће да унапреде тираж,али морам да Вас питам да ли ће бити услов да се склони petokraka,јер је она светско зло,ма које боје била!

mr.key

pre 13 godina

Pre svega navijac sam Partizana. Ne znam koliko je vest u opste proverena, ali ovde se radi o investiciji, ne o bespovratnoj pomoci, povoljnom kreditu i slicno. Dakle komentari tipa: "bolje da se prave skole, bolnice, fabrike ili beogradski metro" su ciste gluposti, nije Putin Majka Tereza. Covek (ili gasprom ili ko vec) nam nudi izgradnju novog stadiona koji ce da otplate (i naravno da zarade) prodajom stambenog i/ili poslovnog prostora koji ce da bude izgradjen uz ili na samom stadionu. Stvar je prilicno jasna, oces-neces. Ta stvar sa zemljistem je jedina nepoznanica. Kad bi to bilo Zvezdino zemljiste, mozda bi bolja opcija za Zvezdu bila da sama izgradi novi stadion i proda stanove i lokale. Naravno pitanje je dal to ona moze. Ako je zemljiste gradsko postavlja se pitanje sta grad ima od toga? Gradu novi stadion ne treba, jedino da bude namiren nekim procentom tog stambeno/poslovnog prostora. Nisam preveliki optimista, ali bi bilo i lepo da Zvezda dobije novi stadion i korisno sa stanovista uposljavanja radne snage, koje imamo na pretek.

P.S. A sta su to Sjedinjene Drzave dale Kraljevu? Sto miliona dolara, dvesta? Nesto nisam pratio, pa me zanima. Uostalom bio sam u Kraljvu par puta posle zemljotresa i nisam video neka ostecenja na zgradama, ne kazem da ih nema, ali da je toliko alarmantno stanje bas i nije. Takodje ova prepucavanja rusofila i rusomrzaca su ciste gluposti. I rusi i ameri i svi ostali gledaju goli interes i nista vise. I mi bi trebali tako da se ponasamo, a da emocije prepustimo umetnosti.

BokiPirot

pre 13 godina

Putin ne bi smeo pred Tadicem da prica o Zvezdi jer se zna da je naajveci zvezdomrzac medju politicarima i zaustavice svaki njen napredak.

Bojan

pre 13 godina

Sumnjam da se jedan takav projekat nece tek tako spotaci, jer kada je u pitanju tolika investicija, onda sve barijere, tipa ko je vlasnik, mogu da se rese za par dana. Taj problem ce biti samo formalnost.

nenad73

pre 13 godina

Vise je nego nemoguce da se ovako nesto desi a da se ne trazi "debela" usluga za uzvrat...Rusi a ni ostali nikada nikome nisu nista pokonili pa ne verujem da ce se i sada to desiti. U pitanju je Telekom i gasovod a stadion je marketing za naivn.

Crveni petao

pre 13 godina

@goraN
drzava nije vlasnik Zvezde . Vlasnik Zvezde je od uvek bilo udruzenje gradjana a novim statvom samo potvrdjeno i kao takvo upisano u sudski registar. Stadion i zdmljiste okolo je uknjizeno na Zvezdu i kao takvo se nalazi u zemljisnim knjigama. Stadion OFK-a pripada gradu a stadion JNA je preknjizen na JSD Partizan ali vojska to osporava i status jos nije resen. Svi ostali stadioni u Srbiji pripadaju lokalnoj samoupravi

Igor

pre 13 godina

Letovao sam u Spaniji proslog avgusta i obisao stadion Nou Kamp u Barceloni. Njihova zarada samo od poseta turista u danima kada se ne igraju utakmice iznosi oko 20 miliona eura godisnje, ne racunajuci ono sto se tom prilikom popije i pojede u fast food restoranima, kupi u prodavnicama suvenira i opreme, itd. Cist godisnji profit ovog kluba i pored velikih troskova za sportiste i odrzavanje infrastrukture, kao i za humanitarne programe je preko 100 miliona eura - mnogo veci od bilo kog naseg preduzeca. Koliko Zvezda i Partizan zaradjuju od turista koji obilaze stadion i od prodaje suvenira ne bih komentarisao ali cinjenica je da je ova oblast veoma profitabilna pod uslovom da se u nju mnogo ulaze. To sto je Crvena Zastava iz Kragujevca decenijama proizvodila velike gubitke ne znaci da je automobilska industrija svuda u svetu neisplativa. Zvezda nema pare za ozbiljne investicije pa ne moze ocekivati ni ozbiljan profit. Zato je na pragu bankrotstva. Drzava mozda ima te pare ali realno ima prioritetnije oblasti za ulaganja kao sto su ocajno zdravstvo, prosveta, infrastruktura, odbrana, itd. Ostaje samo nada da ce se pojaviti neko treci ko ce od drzave otkupiti ove klubove i dalje ulagati u njih. Sumnjam da Zvezda ikada moze biti bogata kao Barcelona ili Mancester Junajted, ali zar bi bilo lose da postane ono sto je sada recimo Sahtjor?!

Mrkva

pre 13 godina

(Grujica, 20. mart 2011 22:19)

"Pri tom" se piše razdvojeno, ako već hoćeš nekome da trubiš o pravopisu. Poželjno bi bilo i da stisneš alt+shift.

čika Rajko

pre 13 godina

A ko to pušta buvu da mi je znati. To sigurno neće biti tačka u agendi i verovatno ima za cilj da diskredituje Ruse kao tobož neozbiljne sa svojim predlozima, baš je agresivna antiruska kampanja u Srbiji.
Inače treba da se prihvati svaki posao dolazio sa Ruske ili zapadne strane, šta nas briga a lično mislim da Južni tok NE SMEMO propustiti i da nam je to šansa da ostanemo geopolitički faktor.

p.s. NIS se stabilizuje a i Gasprom je spasio gotovo uništenu Zvezdu, da nisu RUSI ja bih se opet zahvalio kome treba, isto kao što treba da se i kritikuje loš primer

Tomato

pre 13 godina

Vecina komentara je od ljudi koji ne razumeju prvenstveno da tih 600 miliona nece biti stadion samo nego ceo jedan kompleks hotela, trznog centra itd u kom bi sastavu i stadion- fudbalski teren bio.

siniša

pre 13 godina

Bolje da nam za te pare prvo kupi Mesija, Ronalda, Robena i recimo vrati Vidića i Stankovića pa će pare za stadion leći same po sebi.

Branko

pre 13 godina

Eh kada bi i ovde izgradili nesto poput ovoga:
http://www.youtube.com/watch?v=xOv7ydb9sZg&feature=related
i kada bi nam kupili i poslali fudbalere ...

slovenac

pre 13 godina

Sad sam se stvarno zabrinuo. Putin dolazi i u Sloveniju za koji dan, a mi baš izgradili nov stadion. Pa da nam proturi još jedan? Pa za dva stadiona ne bi imali ni dovoljno igraća, kamo li gledaoca! Pa opet u ex Yugu po fuzbalere! I još kažu, da od viška ne boli glava!:)

Crveni petao

pre 13 godina

@nemam pojma
vidi se da nemas pojma. Nisi gledao medjunarodne utakmice iz Nemacke gde je jedna tribina van funkcije zbog rekonstrukcije. Kako su se renovirali stadioni pred SP u Nemackoj. Drugo ovi sto se gade na ruse. Kakva je razlika izmedju dolara americkog ili ruskog porekla. Moze da bude kog hoce samo ako ima nekog ko hoce da ulozi pare. Mi zvezdasi nismo gadljivi

slobodan

pre 13 godina

Ukoliko Rusija ulozi novac u Crvenu zvezdu, sto je svakako u nasem drzavnom interesu, onda Partizan treba da potrazi jakog sponzora u oviru EU i nastavi zdravo rivalstvo a sve u interesu podizanja kvaliteta srpskog fudbala.Bez jakih sponzora ugasice se i Zvezda i Partizan.

DMarko

pre 13 godina

Braćo moja,

Ne vidim u čemu je problem da Zvezda dobije novi stadion.
Vidite, jeste da je za nas zvezdaše koji smo odrasli na ''Marakani'' ona posebna i legendarna ali mora se ići dalje i pratiti nove moderne trendove.I Arsenal je Highbury na kome je nastupao od 1913 zamenio za ultramegagiga Emirates ,takođe Bayern je Olimpijski stad. zamenio za takođe ultramodera u Allianz Arenu ( bio - sjajno ),a uskoro će i Liverpool sa Enfielda.
Tako da što da ne, smatramm da bi svako dobronameran bio za to da igramo na novom stadionu - dobar je osećaj( ko je bio na nekom takvom zna o čemu pričam),,,
idemo dalje-moramo bolje...

milos

pre 13 godina

bolje bi bilo da je dao Zvezdi novu halu za kosarku. Neku ogromnu halu gde bi mogli trenirati i ostale sportove, odbojku, rukomet, i sl. Koja je poenta nove Marakane? Da sakupi jos vise huligana, i da se ojaca fudbal u Srbiji, jednoj od najtrofejnijih fudbalskih sila?

Sunce Slobode

pre 13 godina

@Sunce Slobode
možda si ti gutao pored suzavca još nešto ali ja nisam....KAKVA JE SAD OVO FORA!? Za evropsku Srbiju je ovde 90% a pare sa Istoka! e pa neće moći! ići ćemo goli i bosi do evropskih zakona,znali smo šta nas čeka...
(@Sunce Slobode, 21. mart 2011 11:59)

Bice, izgleda mi, da su tebi i mama i tata mnogo gutali pa nisu imali vremena da porade na tvom vaspitanju i pravopisu.

nemam pojma

pre 13 godina

@Crveni petao
Prvo, nemoj prostački i uvredljivo da se obraćaš, pretpostavljam da si tinejdžer, zato si tako isključiv i ne razmišljaš.Vidiš, nije isto poljoprivredno, šumsko i gradsko građevinsko zemljište. Do 2000. dok sam ja boravio u BG, nije postojalo vlasništvo nad građ. zemljištem. Da li je zakon promenjen poslednjih godina, ne znam? U svakom slučaju, da bi se ispunio uslov za EU, mora se i privatizovati građ. zemljište, ali i vratiti ili nadoknaditi zemljište i nekretnine oduzete posle II sv. rata. A što se tiče izgradnje kompleksa, to nije rekonstrukcija tribina nego veliki građevinski poseg, treba iskopati zemlju za podzemne etaže garažnog prostora koje, videvši 3D slike, onemogućavaju upotrebu stadiona u vreme izgradnje. Da ne pominjem kakva bi to opasnost bila, da se kreću velike skupine navijača pored takvog gradilišta. Zna se kako se obezbeđuje i formira gradilište, ali to je stručna stvar, i špansko selo za tebe

Kristijan

pre 13 godina

Meni nije jasno zasto sve pare idu u beograd..Umesto da naprave 2-3 stadiona u drugim manjim gradovima oni trose pare na "novu marakanu".Ja sam zvezdas i ne kapiram sta ce nama novi stadion..

loki

pre 13 godina

tok misli ovog kgb-ovca izgleda otprilike ovako : izgradicu veliki stadion u beogradu, uzecu crvenu zvezdu zato sto je to klub za koji navija najveci broj ljudi, ovim gestom cu posredno i neposredno lobirati da srbija ne udje u nato i gledati da sto vise raspirim antizapadna raspolozenja.

Phoenix

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.

Jovan Drenić

pre 13 godina

Čitam komentare.Čudim se ovima što uvek negiraju sve što je rusko...Uzmite knjige u ruke.Ako bi smo pravili rang listu pomagača ko bi bio na vruhu?Koja bi to država bila na čelu,pa da kažemo da je najveći srpski prijatelj.Deda mi je bio u zarobljeništvu u Grčkoj u Kožaniju i hvallio je braću Grke.Molim Vas neko direktno iskustvo sa Rusima,da li ima neko neku konkretnu priču...Sramota.Pa šta bi bilo da Rusija nije ucenila zapadne sile u I.sv.ratu;šta bi bilo da nije 27 miliona Rusa izginulo braneći svet od Hitlera...Morate znati pravu dimezniju Rusije.Uzmite istorijske karte.Kada je god Rusija bila jaka Srbiji je bilo bolje.Čitajte malo više.Podrška Putinu.Bravo za stadion.Pozdrav,Obradović Kraljevo

vojvodina

pre 13 godina

"Zvezdi" želim sve najgore i šta će Gazprom s njima da radi ne interesuje me. Interesuje me šta će biti sa stadionom koji je u vlasništvu Republike Srbije.

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Podsetite me, molim Vas...nesto ne mogu da se setim...sta nam ono bese nasi zapadni "saveznici" sagradise sto je vredno $600,000,000?

Ah, da. Zaboravljam. Zgradu Generalstaba. Avalu. CK. Mostove na Dunavu.

novosadjanin

pre 13 godina

tok misli ovog kgb-ovca izgleda otprilike ovako : izgradicu veliki stadion u beogradu, uzecu crvenu zvezdu zato sto je to klub za koji navija najveci broj ljudi, ovim gestom cu posredno i neposredno lobirati da srbija ne udje u nato i gledati da sto vise raspirim antizapadna raspolozenja.
(loki, 20. mart 2011 20:30)


Daj Boze da bude tako sve.... Zapad nas je bombardovao, a ovaj hoce da izgradi stadion od 600 milki, da se ne bi prikljucili NATO. Uf...sto bi to bilo dobro...

Dragan

pre 13 godina

Ako su rusi zainteresovanim nemam nista protiv da se raspise tender pa ko od zainteresovanih (rusi, portugalci, ...) ponudi vise i obezbedi vece bankarske garancije neka mu se dozvoli da zida. Nemam nista protiv da zidaju i jedni i drugi po jedan stadion (ima mesta izmedju Autokomande i Vojne Akademije), pod uslovom da iskljucivo oni snose rizik od eventualne neisplativosti investicije.

BarcaBoy

pre 13 godina

Drago mi je da se obnavlja Marakana,svejedno sto sam navijac partizana ,drago mi je sto ce srbija dobiti neki stadion evropske velicine.Hvala Rusima.

Thank you russians brother from another mother! :D

zvezdas

pre 13 godina

Da li se to nazire novi vlasnik Crvene Zvezde?
Ja sam zvezdas i voleo bih da zvezda dobije novi stadion. Al Putinu, nista ne verujem.
Ajd da krenemo redom. Sta fali da date neki povoljan kredit za izgradnju pruge Valjevo - Loznica?

Prica se prica, da Rusi dolaze...

pre 13 godina

E, pa komsije, sta da vam radim... Moracete onaj krs od vaseg hrama da izmestite u neko selo, da bi stala nova Marakana...

Aleksa

pre 13 godina

PUTIN JE NEPOZELJAN U SRBIJI SA SVOJIM REZIMOM NEK IDE NAZAD I RESAVA PROBLEME U SVOJOJ ZEMLJI A NE DA ZA SITNE PARE POTPLACUJE OVE ZAOSTALE KOMUNISTICKE DIREKTORE PA ONDA MI KASNIJE DA PLACAMO RAZLIKU I DUGOVE. DAO JAJE IZNUDIO KOKOSKE!

JB Tito

pre 13 godina

Pročitao sam ovde neke zlurade komentare kako treba stadion JNA iseliti, srušiti i tako to. Apsolutno sam PROTIV toga! Ipak je to HRAM u kojem je Najveći sLin naših naroda i narodnosti primao štafetu 25. maja svake godine. Divne su to uspomene.

Ivan

pre 13 godina

@loki:

Kako li tek onda ide "tok misli" beskrupuloznih Zapadnih jastrebova i njihove propagande? Verovatno:

OPCIJA 1) Ima naftu - udri po diktaturi, slobodi, NVO,... Pa onda NATO, i to je to suck-amo resurse.

OPCIJA 2) Nema naftu - if ČLAN NATO then NEMA VEZE, else podrivaj iznutra, sankcije, demokratija, slobode, nvo...NATO, bum, marionetski režim

end.

kes

pre 13 godina

Sramota je to sto je najveci fudbalski stadion u Srbiji toliko star, sramota je sto je to stadion svetskog i evropskog prvaka, sramota je to i Bugari grade nove vrhunske stadione, a najveca sramota je to sto se nece sagraditi novi jer mafiji nije u interesu.

Sajo

pre 13 godina

NIS smo im poklonili,sada je jasno da DRUG Putin dolazi za TELEKOM...a dogodine ce da dodje da KUPI EPS...sto se lozite na stadion...to je samo dimna zavesa da se ljudi gloze...TEMA JE TELEKOM da se kupi za jedno 22 miliona...ne pravimo pitanje neka daju koliko im nije zao BRACA SU TO...SIGURNO NECE DA PRICAJU O ONOJ MILIJARDI STO SU NAM DUZNI...

Damjan

pre 13 godina

Ma kakav bre stadion??? Dajte kredit za projekat metroa i izgradnju, obnovu železnice i ostale važne stvari, kao što je trebalo. Iskreno se nadam da je ovo neka pošalica.

T

pre 13 godina

Marakana je u Brazilu, a ako misle na stadion drugoplasiranog tima u domacem sampionatu, to je stadion Crvene Zvezde.
(lektor, 20. mart 2011 21:17)

Mislis Toyota arena ili tako nesto :)

zvezdas

pre 13 godina

Koji to stadion vredi 600 miliona evra. Jel ovo neki vic? Kakva je ovo vest? Daj uozbiljite se malo vi novinari.
Pa ceo NIS je prodat za 400 miliona, a oni ce da prave stadion za Zvezdu od 600 miliona.

Ivan

pre 13 godina

Da! Najzad neko normalan :) Ovo ce nam resiti sve probleme nezaposlenosti i visoke stope siromastva, lose infrastrukture beograda i srbije, lose poteze nasih politicara ispravice Vlada...ura za Vladu!!!

slobodan

pre 13 godina

A kako bi bilo da vam za te pare naprave 10 mostova, ili na primer 34535645636 skola, obdanista i domova zdravlja... Umesto da se renovira mesto gde tridesetak hiljada huligana prazni negativnu energiju... A?

Sir Giles

pre 13 godina

Podsetite me, molim Vas...nesto ne mogu da se setim...sta nam ono bese nasi zapadni "saveznici" sagradise sto je vredno $600,000,000?

Ah, da. Zaboravljam. Zgradu Generalstaba. Avalu. CK. Mostove na Dunavu.
(DEDA CVETKO, 21. mart 2011 02:58)

E pa dragi naš deda Cvetko, samo Amerikanci su Titu dali 100 milijardi dolara bespovratne pomoći, tako da je sve to izgrađeno njihovim parama. I onda se desilo sledeće - nećeš da slušaš, pljas šamar! Kao što kaže moj drugar kad želi da zvuči kao originalni šumadijski pegavi rumeni sivonja: "Saj da vi'š ko vozi traktor a ko otvara kapiju."

Crveni petao

pre 13 godina

@goraN
Decko ocigledn ti neke stvari ne znas ili ne razumes. Bolnice, skole, zgrade su donacije a pruge, zeleznice, putevi, stadioni su profit i interes. Sto se tice zemljista i objekta na njemu ono je uknjizeno na Zvezdu kao sto je i svako poljoprivredno ili sumsko uknjizeno na vlasnika. Prema tome Zvezda je vlasnik i stadiona i zemljista za razliku od JNA gde stari vlasnici potrazuju zemljiste.

mujcinovic salih

pre 13 godina

Ako Rusi budu gradili Zvezdin stadion,ja vise necu navijati za Zvezdu.To je jedino sto mogu da uradim.Pedesetih-sezdesetih godina proslog veka kupovao sam ciglice da bi Zvezda izgradila stadion-naravno ne samo ja- bilo je tu nekoliko miliona zvezdasa.Odvajali smo od svoje sirotinje za Zvezdu i vidi sad!

rusofob

pre 13 godina

Zar neće posetiti Zubin Potok u srcu Srbije da primi titulu počasnog građanina?

Novi zvezdin stadion?! Da bi mafijaši u vrhu kluba i vlast tokom gradnje mogli da skidaju kajmak, i da huligani imaju gde da divljaju?

Bolje da ne dolazi, apsolutno ništa od pomenutog nam ne treba, ne treba trošiti novac na njegovu postu dok narod gladuje. Južni tok ionako neće ići preko Srbije, a i da ide i dalje bi nam gas naplaćivao duplo skuplje nego Nemačkoj.

jednoruki krstivoje

pre 13 godina

Ovo me podseca na ono kad je pre par godina Paris Hilton posetila Etiopiju i umesto da dodje sa 10 slepera hrane i lekova ili da barem da koje milionce onim jadnicima ona je delila autograme i slikala se sa decom a posle zapalila za SAD :-) Putin umesto da napravi neku fabriku on bi da pravi stadion koji vec postoji a ionako vise niko i ne ide na utakmice...Jadno

sto pre

pre 13 godina

@(Grujica, 20. mart 2011 22:19) LOL
pa citas li ti sta pises???
milijardu dolara za jednu kucu!?!?!
od cega ce biti cigle, od poluga suvog zlata?

znaci, znam da ima onih koji jos uvek veruje, usled sopstvene inferiornosi, da su u rusiji ribizle ko paradajz, a paradajz ko lubenice, ali aman ljudi, ko je sa rusima tikve sadio, o glavu su mu se olupale!!!

nas put je samo jedan - EVROATLANTSKE integracije!

Podgoricanin

pre 13 godina

Ljudi osvijestite se, Putina zanima samo vasa nafta i gas, tj srpska nafta i srpski gas, a tu ce Rusija da profitira u milijardama eura..
Ne mogu da vjerujem da je vlast Srbije dozvolila Rusima da krade Srpsku naftu i gas..
Umjesto da vam sad kosta gorivo 200 % jeftinije, vama je i dalje cijena goriva ista.
Gradjani Srbije nijesu svjesni koliko je Srbija mocna sa tom naftom, da je Srbija glavna, i kad bi Srbija prodavala svoju naftu, mogli bi ste da imate otvarate nove fabrike, mnogo vise zaposljenih ljudi, mnogo vise plate. ( Sjetite se samo Norveske )
Nadam se da ima i Crna Gora naftu i gas, procjenjuje se da ima preko 700 milijardi barela nafte u Crnoj Gori.. Naftu i gas cak ima i Bosna.
Ovim hocu da kazem, da je bila citava Jugoslavija, bili bi medju najjacom drzavom u Evropi..

Mirko

pre 13 godina

Dobro dosao! Samo da neko ne zapuca na njega, u bratskoj Srbiji! U Nemackoj, Italiji, Sloveniji,...pa i u Hrvatskoj se to zasigurno nece desiti.

Del

pre 13 godina

Ja sam navijac Crvene Zvezde, pa ipak mislim da ima daleko precih stvari od novog stadiona. Prokop nam trune, novi zeleznicki most nam sluzi za ukras, najlepsi deo Beograda su deponije i groblje slepera. Govorim o infrastrukturi.

posmatrac

pre 13 godina

Gospodine Putin.
Narod Srbije postuje cast koju ste nam ukazali Vasom posetom ali nasem narodu nisu potrebne igre i stadioni vec poslovi (hleb).
Posto je NIS sada Ruska firma, djate nam cene goriva i gasa kao sto ima npr. Belorusija. Time cete pokazati da nam zelite pomoci a ne zaduzivanjem za stadion. Stadion nam u ovom trenutku nije potreban....

Tomato

pre 13 godina

Vecina komentara je od ljudi koji ne razumeju prvenstveno da tih 600 miliona nece biti stadion samo nego ceo jedan kompleks hotela, trznog centra itd u kom bi sastavu i stadion- fudbalski teren bio.

NIkola

pre 13 godina

Svi ovi smesni tzv demokrati sto pljuju po komunistima da prikriju vlastitu nevidjenu nesposobnost ti komunisti su gradili i stadione ali i fabrike a ovi tzv demokrati ne grade NISTA sem dugova, praznih prica i bede.Da ne pricam za ove dezurne pljuvace Rusije koji ocigledno ne mogu da prebole sto je kod Putina prosecna plata sad u Rusiji 700 eura a u demokratskoj Srbiji ni pola toga ,sto Rusija ima spoljni dug od 2% GDPa koliko Srbija samo poveca za nekoliko meseci

Dragan

pre 13 godina

Ne vidim šta je sporno u vezi potencijalne gradnje stadiona sa pratećim objektima.Mi smo nemoćni (čitaj, nemamo novca) da tako nešto uradimo... I, šta sada ne valja kada to neko želi i može...? Postoje ideje da Srbija u dogledno vreme samostalno ili partnerski konkuriše za organizaciju EP u fudbalu. Kako, ako nema svu neophodnu infrastrukturu, počev od stadiona... Ako ga Rusi naprave, nemoguće je da ga onda posle nekog vremena natovare na prikolicu i vrate u Rusiju! Ceo kompleks ostaje kod nas, da zajedno uživamo u svemu što može da pruži - novac i uživanja (hleba i igara). Kome to smeta, onda mora da se zapita da li je rođeni kontraš, ili je možda samo zadrti Grobar...

Malisan

pre 13 godina

Ovo je jos jedan dokaz da rusi samo gledaju svoj interes! Nista nam nikada nisu pomogli, samo nam obecavali. A sve pokupovase po Srbiji
rad´svojih interes

ronaldo

pre 13 godina

Meni se čini da u Srbiji ima prečih stvari od novog stadiona. Tako da mi nije jasno dali može ovo da se smatra ozbiljnom informacijom.
(Branko, 20. mart 2011 20:52)

Sa druge strane, preracunate se i vidite da je to najveca investicija u Srbiji u zadnjih X godina.
Gledao sam taj projekat, i nije to samo stadion - trzni centri, prodajni prostori, stambene zgrade... zemljiste, gradjevinska industrija, firme, izvodjaci, strucnjaci, podizvodjaci, radnici... to je ogroman kapital, bez obzira na to sto je osnova cele price stadion.
Stoga prica nije nimalo neozbiljna ako se radi o projektu koji ce tokom izgradnje direktno i indirektno zaposliti hiljade ljudi, a zatim i kad se izgradi uposliti jos najmanje toliko.
Gledajte stvari malo sire, opet kazem... kamo srece da nam je u drzavi vise ovakvih projekata, makar i na mnogo manjem nivou, nego nekakvih drzavnih lagarija o koridorima, prugama i lukama...

Naravno, govorim o ovome kao o zamisli... sta je stvarno istina, ko zna...

gradjanin Rusije

pre 13 godina

Putuj Evropo.

Baš bih voleo da vidim kako reaguju Rusofili na to što Putin u Srbiju dolazi iz Ljubljane.Uzgred budui rečeno i ona solistkinja koja peva u pratnji orkestra Mosfiljma je takodje iz Slovenije kao i njen muž.

Aleooooooooooooooooooo

pre 13 godina

A zar nije vlada Portugala trebala da napravi taj stadion??? A zar nije Putin trebao da gleda tu uatkmicu i to sa Vldanom Lukicem sa severa???

Uzgred, ako Rusi naprave novi stadio, ja svima koji preporuce komentar napraviti po kucu...

nešto se mislim

pre 13 godina

@ za DEDA CVETKA
Eh, nemojte tako... a Ruje su nam iškolovale Tita koji je napravio, kako neki misle, verovatno veću štetu od NATO-a? ;)

Lala iz Banata

pre 13 godina

Još samo da nam naprave cirkus i roller coaster - i sve su nam važne brige rešili! ;)
Ovo sa stadionom je čisto ismevanje Srbije od strane Rusa. :(
A pridavanje značaja Srbiji trosatnim zadržavanjem - da i ne govorimo.

Crveni petao

pre 13 godina

@nemam pojma
vidi se da nemas pojma. Nisi gledao medjunarodne utakmice iz Nemacke gde je jedna tribina van funkcije zbog rekonstrukcije. Kako su se renovirali stadioni pred SP u Nemackoj. Drugo ovi sto se gade na ruse. Kakva je razlika izmedju dolara americkog ili ruskog porekla. Moze da bude kog hoce samo ako ima nekog ko hoce da ulozi pare. Mi zvezdasi nismo gadljivi

Grujica

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.
(Phoenix, 20. mart 2011 20:29)
Da li zaista jos uvek postoje ljudi koji smatraju Rusiju siromasnom zemljom, a da pritom umeju da kucaju komentar ili uopste koriste racunar? Genije Putinu se gradi letnja vila na obali Crnog mora vrednosti skoro milijardu dolara...tako da stadione RF po Srbiji moze da gradi iz rezervi za ulicno osvetljenje. Ali naravno, nece...jer je ovo samo pretenciozno pisanije bez ikakve osnove, samo sa ciljem da sto vise ljudi cita i ima o cemu da prica.

Zoran

pre 13 godina

Vise od 20 godina nisam isao ni na jednu utakmicu. Ne zato jer ne volim fudbal, vec zato jer se bojim da u nesto ne ugazim na prilazu stadionu ili da mi cipela ne ostane u blatu ili da mi nesto ne padne na glavu. I gradjevinski, i urbanisticki, i sportski ceo prostor na kojem se nalazi kompleks Crvene Zvezde ne zasluzuje da se nalazi ni u najzabacenijoj provinciji a pogotovo ne u prestonici. Ne interesuje me ko ce graditi stadion Zvezde i brojne objekte oko njega. Ono sto me interesuje je izgled i funkcionalnost stadiona i ostalih objekata kao i nova radna mesta koja bi investitor na ovaj nacin otvorio. Cinjenica je da za 2-3 godine u Srbiji na ovakvim objektima kakvi su nece moci da se odigra ni jedna zvanicna medjunarodna utakmica bez obzira da li se radi o klubovima ili reprezentaciji. Pored toga, nece biti priznati ni rezultati u nacionalnom sampionatu ostvareni na takvim stadionima. Ukratko, ako ne bude ozbiljne rekonstrukcije stadiona nece biti ni prvenstvenih, ni kup utakmica. Igrace penzioneri protiv invalida za flasu koke kole ili piva.

KRALJEVO

pre 13 godina

dragi putine,nisam siguran da ces procitati ovaj komentar ali cu ipak napisati,cisto da ga pogledaju i moja braca sa Juga ali i "drugi" sa Severa.Dakle,stvar je vrlo jasna i znamo da je ovo,ne patka nego
jato novinarskih pataka.Jedan od nacina anketiranja ljudi,naroda jeste neposredno ovoga puta 100x brze,putem foruma...Jasno je da ideja o ociglednom pranju para nece uspeti jer su se ljudi (koliko toliko)opametili....i pisao bi tako do sutra da nisam procitao zrele komentare mojih braca.Dalje ruke od Srbije.Nadam se da ce ti moj potpis objasniti neke stvari...

Vlada

pre 13 godina

Sve imamo,samo nam fali novi stadion.

Ako daju pare,
morace da se zove Medvedev stadion.
Ko kaze marakana ili zvezdin,krivicno ce da odgovara.


Zbogom Marakano...
rusi dolaze.

robi

pre 13 godina

zakleti sam zvezdas decenijama, ali ulagati 600 miliona u teren je besmislica. toliko stvari bi moglo da se pokrene tim novcem, nadam se da je ovo samo novinarska patka.

Boban

pre 13 godina

A da vam mozda ne treba taj novac da zamenite sva znamenja drzave Srbije, papagajskim mutantima Grujica i Acovica?
Vratite stari grb Srbije!

Sunce Slobode

pre 13 godina

Ja mislim da je najbolje da ce komentatori vesti na ovom sajtu da odredjuju gde ce Rusi da ulazu SVOJ novac. Kapitalizam gospodo, za ovo smo gutali suzavac, ako je investitor odlucio da ce mu to doneti profit zasto ne bi napravio novi stadion najvecem klubu sa ovih prostora? Najveci sa najvecima!

@Sunce Slobode

pre 13 godina

@Sunce Slobode
možda si ti gutao pored suzavca još nešto ali ja nisam....KAKVA JE SAD OVO FORA!? Za evropsku Srbiju je ovde 90% a pare sa Istoka! e pa neće moći! ići ćemo goli i bosi do evropskih zakona,znali smo šta nas čeka...

Voyager

pre 13 godina

Pa zar Premijera Putina se bar zna da je bio pripadnik KGB-a (visoki oficir). Pa hajte da otvorimo dosije za ove nase koje se setaju na politickoj sceni dvadesetak godina, pa da vidimo ko je (ili otac, majka) u kojoj sluzbi, ko je mason, rotarijanac, pripadnik LGBT, ko je bolestan od AIDSa, ko vara zenu, ko uzima mito, ko je zaposlio rodbinu preko veze i zetu poklonio pola Srbije, a kumu ostatak, pa se kum ne skida sa B92 kao veliki ekonomski strucnjak. Sto je sramota da vidimo da li neko o dministara dobija pomoco od CIA-e, ili neka partija od Sorosa. Putin bar radi za svoju zemlju i narod, nema putera na glavi, milione u bankama, a za koga ili protiv koga rade ovi nasi. Znam da necete objaviti ovaj komentar, jer sam vec evidentirao sve teme koje su tabu i o kojima se ne sme govoriti. Jedna od njih je i borba od nelogicne, patoloske i icim neizazvane rusofobije. Svaka fobija je bolest, pa i ova. Al eto morao sam da kazem.

Mrkva

pre 13 godina

(Grujica, 20. mart 2011 22:19)

"Pri tom" se piše razdvojeno, ako već hoćeš nekome da trubiš o pravopisu. Poželjno bi bilo i da stisneš alt+shift.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zemlja se raspada oni bi da grade fudbalske stadione, tipicnoo komunisticko razmisljanje. Sve mi deluje totalno neozbiljno i populisticki, neka sagrade prvo juzni tok pa posle neka rade sa zvezdom sta hoce.

Милош

pre 13 godina

Велики Владимире,можда новинари хоће да унапреде тираж,али морам да Вас питам да ли ће бити услов да се склони petokraka,јер је она светско зло,ма које боје била!

Jovan

pre 13 godina

Hm, Putin ne dolazi da razgovara. Putin dolazi da kaze sta ima i izda naloge sta Tadic mora da obavi u sledeca tri meeca. Onda Barbiman ide u Moskvu da referise sta je uradio, sta nije i zasto nije.

belli

pre 13 godina

600 miliona evra?strašno je ko sve radi po redakcijama...ko zapošljava ove urednike i novinare?600 miliona za utakmice C.Zvezde i Hajduka iz kule?neverovatno,da se čovek zgrane...

Dejan

pre 13 godina

Uložite 600 miliona u školstvo i zdravstvo, recimo.

Partizan i Crvena Zvezda mogu komotno da koriste jedan stadion, kao što to rade Milan i Inter.

dex

pre 13 godina

ZA GRAĐANE BEOGRADA BI MNOGO POTREBNIJE BILO DA TIH 600.MIL. ULOŽI U IZGRADNJU BEOGRADSKOG METROA ILI PROKOPA A NOVI STADION JE SIGURNO POTREBAN ALI POSLE IZGRADNJE METROA..

BokiPirot

pre 13 godina

Putin ne bi smeo pred Tadicem da prica o Zvezdi jer se zna da je naajveci zvezdomrzac medju politicarima i zaustavice svaki njen napredak.

nemam pojma

pre 13 godina

Evo, da ja kao arhitekta pokušam da razjasnim stvari. Prvo, vlasnik nad zemljištem je onaj ko ima vlasnički list sa upisanim parcelama na kojima se stadion i prateći objekti nalaze. Ako grad kaže da su oni, teško da je onda zvezda, valjda znaju ovi iz gradske direkcije za građevinsko zemljište ko je vlasnik. Do skoro niko nije mogao biti vlasnik građevinskog zemljišta u gradu, već samo korisnik, što nije isto.
Drugo Rusi ništa ne poklanjaju, nego hoće da naprave unosan posao. Cena stadiona u odnosu na celu investiciju, po meni ne prelazi deset odsto, a za stambeni i poslovni prostor cena kvadrata na toj lokaciji je poznata. Novac od zarade po mom mišljenju ne bi išli zvezdi, već investitoru, Gaspromu. Ako Rusima sve to uspe, napravili su odličan posao. Zato, ne palite se, ne bacaju oni 600 mil.€, već ostvaruju veliki profit od investicije na Dedinju.

Milan

pre 13 godina

Hm zar je moguće da nekog čudi ovaj predlog? Pa na osnovu čega su Rusi nakon kupovine NIS-a postali generalni sponzori tog kluba ako ne na osnovu dogovora sa nekim? I onda se neko čudi odakle se finansiraju navijačke grupe...

Slavisa

pre 13 godina

Kako niko ne komentariše noge ove ribe koja stoji iza Putina?
(Sale Laziale, 21. mart 2011 08:01)

To je i meni palo na pamet. :D Nego, za moj ukus je malo zgoljava, a i ruzna joj je kombinacija cipela i bermuda. :P

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Ne znam zasto se Srbi svaki puta loze i padaju u delirij kad dolazi Putin ili Medvedov... pa ljudi ne dolazi vam sam Bog nego obican premijer jedne, dodude velike, zemlje i vama je u interesu da izvucete sto vise koristi (love) za vase vlatite interese i za dobrobiti citavog naroda. U Beogradu je vec zavladala panika kad Putin dolazi sto mu se treba dati za "poklon", a da to nikako ne bude neka "sica" nego nesto veliko, ogromno kao dokaz srpske ljubavi prema velikom bratu! Ma nema tu nikakve ljubavi radi se samo o vlastitom interesu! mislite vlastitom glavom i ne dozvolite da vas prevedu "zednog preko vode"! Poslove sklapajte na istom nivo i prestanite ispoljavati onaj kompleks nize vrijednosti kad su Rusi u pitanju. Kako ih Slovenci i Hrvati primaju... nista posebno, s postovanjem i dobrodoslicom, ali zato to ne znaci da treba poltronski i ponizno rasprodati svoje nacionalne resurse i blaga pa makar to bio i "veliki" Putin.

DJ

pre 13 godina

Super. Zemlja nam je inace skoro cela uredjena, samo nam fali taj jedan stadion od 600 miliona Evra, inace u svemu ostalom smo lideri.

600 miliona Evra?!! Pa ono "pticije gnezdo" u Kini je kostalo malo vise od 400 miliona USD, sto je tacno UPOLA manje. Da li je ovo normalno?

slobodan

pre 13 godina

Ukoliko Rusija ulozi novac u Crvenu zvezdu, sto je svakako u nasem drzavnom interesu, onda Partizan treba da potrazi jakog sponzora u oviru EU i nastavi zdravo rivalstvo a sve u interesu podizanja kvaliteta srpskog fudbala.Bez jakih sponzora ugasice se i Zvezda i Partizan.

Nikola

pre 13 godina

Pa on covek nudi pare zvezdi da se napravi stadion,konkretno,ne daje hostaplerima iz vlade pa da potrose na "pametnije" stvari.Hostapleri iz vlade su uzeli milijarde i milijarde pa nisu nista uradili,jesu za svoje dzepove ne za srbiju.Tako da svako ko daje pare ili kredite srbiji tj. ovoj vladi, samo cini zlo.

Emigrant

pre 13 godina

51% NIS 400 Mio $ sto je tada po kursu bilo 300Mio € a stadion jednog kluba kojem je prosek gledalaca 10000 po utakmici s prosecnom ulaznicom od 5€ treba da kosta 600 Mio €... Mnogo neozbiljna vest u rangu jeftine i primitivne zute stampe!
P.S." Allianzarena od Bayern Minhena je kostala 200 Mio €"

CAR

pre 13 godina

Sada ce BRACA rusi da nam pomognu tako sto ce da kupe TELEKOM za 40 miliona evra, stim sto ce da se obavezu da u narednih 120 godina imaju ulaganja od 1,36 milijardi evra, sto je i procenjena vrednost kompanije. I vucei siti i rusima telekom. Al bolje da damo rusima nego nekom drugom, pa makar i dzabe. Ipak su nam oni braca, a mi njima JEFTINA roba!

slovenac

pre 13 godina

Sad sam se stvarno zabrinuo. Putin dolazi i u Sloveniju za koji dan, a mi baš izgradili nov stadion. Pa da nam proturi još jedan? Pa za dva stadiona ne bi imali ni dovoljno igraća, kamo li gledaoca! Pa opet u ex Yugu po fuzbalere! I još kažu, da od viška ne boli glava!:)

"sanjari"

pre 13 godina

Pa hoce,ali kad budu stadioni puni i kad ne bude huligana.A ja mislim da to on nece doziveti,hoce ali u nekom drugom zivotu,bojim se i ja da to necu doziveti,iako imam 27 godina..

Neozbiljno

pre 13 godina

Da li ste bre normalni ljudi kakvi su ovo komentari.
Mi nemamo hrane i vode i struje a da uzimamo kredite za stadion na poljancetu u zemlji u kojoj niko i nezna da igra fudbal.
Da gradimo stadion za pare od kredita kojim mozemo puteve i energetiku koji se raspadaju da sredimo. Najskuplji stadioni na svetu, najskuplja dva tri su kostali manje od toga.Ja neverujem da je ovo ozbiljna vest.

Piksi sa centra

pre 13 godina

Strasno koliko povrsnih komentara. Naravno da nece Putin da pokloni Zvezdi nov stadion, vec se radi o projektu koji je izradila ako se ne varam jedna portugalska firma, koji podrazumeva gradnju stambeno-poslovnog kompleksa i kompletno renoviranje stadiona. Investitor bi tu imao interes u prodaji prostora, dok bi Zvezda dobila nov i moderan stadion, za ustupanje zemljista oko stadiona. Nisam strucan da procenjujem isplativost, ali pretpostavljam da je Rusija zainteresovana da se ovde pojavi u ulozi investitora, s obzirom da je vrednost projekta ogromna, verovatno je to tih 600 miliona koji se spominju.

MUKNAVI

pre 13 godina

A sta trazi za uzvrat?Delije bre,da ukcu za Ruse,i lovu nekom njegovom tajkunu od prihoda i tako to,pa uz NIS i ponesto jos vladace Srbijom domaca i ruska tajkunerija,sa familijom,embargo privredncima, pokojnog slobe.Da vladace sa onima ,koji ne kidnu iz svoje otadzbine kojom zavladase svetske ****** uz pomoc kurte,murte sa beogradske i po neke jos varsi,strafte,splavova,kafica!

nemam pojma

pre 13 godina

Još jedna stvar se ne spominje. Od prve lopate do završetka celog kompleksa, što bi iznosilo nekoliko godina, zvezda bi morala da igra svoje utakmice na drugom stadionu. Postavlja se pitanje na kom? Zbog bezbednosnih a i ekonomskih razloga nije moguća ni etapna gradnja, gde bi se izgradio prvo stadion. U tom periodu zvezda mi mogla da otpiše međunarodne utakmice, sem da ih igra na stadionu Vojvodine, a i morala bi da plaća zakup stadiona i to "masno". Za Ruse bi bilo idealno da zvezda kao klub u tom periodu ode u stečaj, pa kad se kompleks izgradi, recimo pod novim imenom "Gasprom", nastavi da se takmiči.

Crveni petao

pre 13 godina

@goraN
drzava nije vlasnik Zvezde . Vlasnik Zvezde je od uvek bilo udruzenje gradjana a novim statvom samo potvrdjeno i kao takvo upisano u sudski registar. Stadion i zdmljiste okolo je uknjizeno na Zvezdu i kao takvo se nalazi u zemljisnim knjigama. Stadion OFK-a pripada gradu a stadion JNA je preknjizen na JSD Partizan ali vojska to osporava i status jos nije resen. Svi ostali stadioni u Srbiji pripadaju lokalnoj samoupravi

Milojica

pre 13 godina

U ovoj zemlji su svi poludeli. Koji to stadion kosta 600 miliona EUR? Zasto niko ne pokusa kriticki da pogleda na vesti koje pise ili prenosi? Budi bog s' nama...
Btw, ogromna je bitka da li ce se investirati 400 mn EUR u rafineriju NIS-a koja bi trebalo da donese nekakav profit, a investirace se veci novac u fudbalski klub u najnerazvijenijoj zemlji u Evropi - da, juce.

Vlada

pre 13 godina

Nikada na svetu nigde nije napravljen stadion koji kosta 600 miliona eura i sigurno tako nesto nece ponuditi ni rusi kao sto nisu nudili ni portugalci Zvezdi odnosno svajcarci Partizanu. Najpoznatiji, najlepsi, najmoderniji, najluksuzniji stadioni u EU kapaciteta 50-60 hiljada gledalaca gradjeni su za 150-180 miliona eura sa uredjenjem okolnih saobracajnica. 600 miliona eura eventualno moze da predstavlja moguci ukupan iznos investicije koji ukljucuje pored stadiona i objekte kao sto su soping centri, hoteli, stambene zgrade, TV tornjevi sa vidikovcima, poslovne zgrade, javne garaze, restorani, razne dvorane, itd. sto nakon izgradnje ostaje 100% u vlasnistvu (u ovom slucaju stranog) investitora. Ni rusi ni portugalci ni bilo ko drugi ne bi nam napravili stadion za dzabe. Oni za uzvrat ocekuju da "u miraz" dobiju onoliko gradjevinskog zemljista i raznih olaksica kojima bi mogli da nadoknade troskove izgradnje stadiona a verovatno da im pri tom nesto para i ostane.

dosle

pre 13 godina

Pa ako je ovo zaista istina onda sve politicare u ovoj zemlji treba da bude SRAMOTA!!!! U situaciji kada narod nema hleba da jede, kada bolnice nemaju potrebne lekove, kada putna mreza posle svake kise ima kratere i da jos ne nabrajam sta sve oni bi da pregovaraju da grade stadion!!!! Za koga bre, jel i za to treba da nas zaduzite kroz taj famozni ruski kredit!?!?!

SRAM VAS BILO SVE

Brainstorming

pre 13 godina

Gospode Bože! Šta li će nama, fudbalskim antipodima, stadion od 600 miliona?! Pa ima 10000000 stvari u koje je ovde preče ulagati nego u fudbal koji je u ovoj zemlji na samrti već odavno ali nikako da umre, kao Đekna. Za početak, recimo, da krene da se radi konačno taj famozni begradski metro...

Slep kod ociju, kao i Vi

pre 13 godina

Putin nudi Zvezdi novu Marakanu?

Svi koji su gajili bilo kakvu sumnju u bratsku ljubav Rusa prema Srbima mogu se danas uveriti u Rusku iskrenost ! Ko bi jos Zvezdi iz cista mira ponudio novu Marakanu ?

nenad73

pre 13 godina

Vise je nego nemoguce da se ovako nesto desi a da se ne trazi "debela" usluga za uzvrat...Rusi a ni ostali nikada nikome nisu nista pokonili pa ne verujem da ce se i sada to desiti. U pitanju je Telekom i gasovod a stadion je marketing za naivn.

kikile

pre 13 godina

E ako, bas da ga vidim. Zamislite, molim vas comrada Putina pred nasim salterusama i sveukupnom administracijom.
- Znate dospodjo, ja bih da zidam malo..
- NEMOZE!
- Ali, samo par ciglica..
- Jel si ti lud covece? Tu ne moze da se zida
- A gde moze?
- Ne moze nigde, takav je zakon.
- Mozda bi mogli nesto da se dogovorimo?
- Pa mozemo da probamo, koliko si mislio da ulozis?
- Oko sesto' miliona evra..
- Daj jos tol'ko za papire pa moze.
- A na cemu vi to stampate te papire?
- Ne pravi se pametan, to je komplikovana procedura. Posle platis jos hiljadu i sesto evra da ti vezu struju al' moras sam da zabadas bandere i razvlacis kablove, pa da kupis i sat za struju koji posle nije tvoj, kao i da iskopas i polozis cevi za vodu do i od vodomera. Isto to i za kanalizaciju i opet ces malo da cekas i podmazes da bi to sve radilo (a za asvaltni put ces tek da se iznenadis)..
- Znate sve je to meni malo skupo..
- Al jednom se i zida, a mozes i malo da ustedis ako sam juris majstore i prevozis materijal.
- Preskupo je to za mene gospodjo. Sami recite, sta bi ste uradili na mom mestu.
- Ma sta ti mislis? Da si tajkun da dobijes sve dzabe pa posle da se hvalis kako si dobar biznismen? Ima da platis rodjace, jer niko te nije terao da zidas po Srbiji. Na sta bi bre, ova zemlja licila da se ne pomazuje administracija? Ili nedajboze, da zidas negde gde vec postoji put i trotoar i skola i obdaniste i doktor i apoteka i prodavnica i dovedeni svi prikljucci na plac? Da tvoje bude da samo otvoris katalog i odaberes sta ti se svidja? I to da platis dosta manje nego sad ovako! Pa na sta bi to licilo? A? Na sta?

Sunce Slobode

pre 13 godina

@Sunce Slobode
možda si ti gutao pored suzavca još nešto ali ja nisam....KAKVA JE SAD OVO FORA!? Za evropsku Srbiju je ovde 90% a pare sa Istoka! e pa neće moći! ići ćemo goli i bosi do evropskih zakona,znali smo šta nas čeka...
(@Sunce Slobode, 21. mart 2011 11:59)

Bice, izgleda mi, da su tebi i mama i tata mnogo gutali pa nisu imali vremena da porade na tvom vaspitanju i pravopisu.

DMarko

pre 13 godina

Braćo moja,

Ne vidim u čemu je problem da Zvezda dobije novi stadion.
Vidite, jeste da je za nas zvezdaše koji smo odrasli na ''Marakani'' ona posebna i legendarna ali mora se ići dalje i pratiti nove moderne trendove.I Arsenal je Highbury na kome je nastupao od 1913 zamenio za ultramegagiga Emirates ,takođe Bayern je Olimpijski stad. zamenio za takođe ultramodera u Allianz Arenu ( bio - sjajno ),a uskoro će i Liverpool sa Enfielda.
Tako da što da ne, smatramm da bi svako dobronameran bio za to da igramo na novom stadionu - dobar je osećaj( ko je bio na nekom takvom zna o čemu pričam),,,
idemo dalje-moramo bolje...

milos

pre 13 godina

bolje bi bilo da je dao Zvezdi novu halu za kosarku. Neku ogromnu halu gde bi mogli trenirati i ostale sportove, odbojku, rukomet, i sl. Koja je poenta nove Marakane? Da sakupi jos vise huligana, i da se ojaca fudbal u Srbiji, jednoj od najtrofejnijih fudbalskih sila?

Kristijan

pre 13 godina

Meni nije jasno zasto sve pare idu u beograd..Umesto da naprave 2-3 stadiona u drugim manjim gradovima oni trose pare na "novu marakanu".Ja sam zvezdas i ne kapiram sta ce nama novi stadion..

Hleba i igara

pre 13 godina

Nama trebaju fabrike koje će da zaposle ljude i smanje glad i bedu a ne arene i koloseumi da se klinci lože, prepucavaju i tuku.

cz-prom

pre 13 godina

(Branko, 20. mart 2011 20:52)
Naravno da u nasoj drzavi ima PUNO,PUNO potrebnijih stvari od novog stadiona Zvezdi ali ne kontas da to Gasproma NIJE BRIGA !! To valjda treba da bude briga ovu nasu vladu a ne jednu Rusku kompaniju..Oni gledaju svoj interes i verovatno im je procena da ce na novom stadionu zaraditi sto naravno planira i Zvezda uz naravno dobar sportski rezultat..Ako ce bolji rezultati i finansiska stabilnost doci sa tim stadionom ja kao Zvezdas nemam nista protiv jer ovo moze jos jako kratko da traje posto drzava prodaje Telekom,NiS i ostale velike kompanije koje su sponzorisale Zvezdu i Partizan i ko ce da garantuje da ce se to nastaviti kada dodje neki stranac i kupi te firme? Finansisko osamostaljenje klubova je ono cemu se treba teziti a ako je ova vest tacna Zvezda je na najboljem putu. Pozdrav svim Zvezdasima

dr.necili

pre 13 godina

Ljudi neka on nama izgradi fabrike da ima narod gde da zaradi svoj komad hleba a ne da ulazu u stadione gde narod gine zbog fudbala a oni pune svoje djepove..........

Pera

pre 13 godina

Ljudi nemaju 'leba da jedu, a vi bi da gradite stadion... Ni ove što imamo ne punimo. Sagradite neku školu, napravite put, platite te mostove!!!

aleksa

pre 13 godina

Da, bas nam nova marakana treba od svega. Ovaj ocigledno hoce da se dodvori navijacima i huliganima jer ih vidi kao politicku silu buducnosti, stravicno! Gde smo kao nacija zapali.
Da li se neko od ovih iz vlasti setio da mu pokaze ljude koji prevrcu po kontejnerima da nadju neku mrvicu hranu? Joj Srbijo jadna li si a ovaj sto nam se predstavlja kao prijatelj se sprda s nama. Da, novi stadion...joj koji uzas i sramota, povraticu

dusanka

pre 13 godina

Ej ,bre,Pjutin daj te pare vec jednom dokle da cekamo? Obecao si i neke cool kredite,pa nista od toga.Ti ocigkedno ne verujes Serbima kad je lova u pitanju.I Ne treba,jer ovde svi pomalo i pomnogo kraduckaju, moj Pjutine. Isto kao kod tebe,samo kod tebe premnogo kradu.
Naravno da ces da das lovu za stadion ,jer to donosi lovu.Utakmice fudbalske su izvor vecite love.
Ej,bre,Pjutine brate ,a sta je sa slovenskom dusom ,daj neku cintu bez uslovljavanja,sto si takav.

siniša

pre 13 godina

Bolje da nam za te pare prvo kupi Mesija, Ronalda, Robena i recimo vrati Vidića i Stankovića pa će pare za stadion leći same po sebi.

Zoran

pre 13 godina

Bože, postavim pitanje sebi a i svima koji čitate dnevnu štampu i pratite medije, možda smo stvarno lud narod.Vest-Putin dolazi da napravi stadion Crvenoj Zvezdi.Ljudi moji ako su ovo ozbiljne vesti ozbiljnih medija,onda stvarno i treba da propadnemo i jeste nam mesto na dnu.Iskoristimo dolazak premijera Rusije za ozbiljne razgovore, privreda,infrastruktura,energetika...ili on i ne želi o tome da priča sa nama, ako dolazi zbog Srpskog brenda CZ, stadiona e onda smo stvarno džaba krečili.

Miroslav

pre 13 godina

Delije...
Nisam nesto u vezi sporta,
i nisam vas nesto voleo.
Ali ako se to desi,bice mi vas zao.


Komunizam,crvena zvezda,tito...
sve je to doslo iz rusije,
zato i rusi oce zvezdu.
Nostalgija...

Srdjan

pre 13 godina

Da vas kojim slucajem nema, mislim na ljude koji sire ovakve glasine, treba vas izmisliti. Cuj 600 miliona evra, pa cudo od novog stadiona Zenita kostace nesto vise od 100 miliona dolara. Nije mi jasno kako neko moza da plasira ovakvu vest, kada se zna da ce Rusija za organizacija SP 2018. izdvojiti oko 10 milijardi dolara, a kao novi Zvezdin stadion bi trebao da kosta skoro milijardu dolara. Stvarno neverovatno!

Aleksandar

pre 13 godina

Eto koliko se mi razumemo u politiku! Dolazi nam jedan od najmocnijih ljudi na planeti a mi razmisljamo o Marakani! A leba nemamo da jedemo!

Grujica

pre 13 godina

Ako budete pomagali Zvezdi kao sto ste nam dosada u svemu ostalome pomagali onda neka hvala. To je kao kad bi Tadic rekao evo mi cemo da ulazemo u Mancester.
(Phoenix, 20. mart 2011 20:29)
Da li zaista jos uvek postoje ljudi koji smatraju Rusiju siromasnom zemljom, a da pritom umeju da kucaju komentar ili uopste koriste racunar? Genije Putinu se gradi letnja vila na obali Crnog mora vrednosti skoro milijardu dolara...tako da stadione RF po Srbiji moze da gradi iz rezervi za ulicno osvetljenje. Ali naravno, nece...jer je ovo samo pretenciozno pisanije bez ikakve osnove, samo sa ciljem da sto vise ljudi cita i ima o cemu da prica.

Igor

pre 13 godina

Ha ha!Kakva glupost!Ko još daje tolike pare bilo kome?Nemojte mi samo reći da je to isplativo.
Ko je lud da ulaže u srpski fudbal?
Ovo je propaganda tipa imamo tajno oružije i Srbi su nebesi narod.
A kad napravi stadion dovešće Mesija i Drogbu, manite se budalaština!

Miloš

pre 13 godina

Mislim da je sada stvarno bitna Marakana i fudbal kad ne znamo šta pre da zakrpimo ??? pa dobro na kojim drogama ste vi?, šta se ovde dešava? ?

Nesa

pre 13 godina

Pa mi ne mozemo da dovedemo vise od 10,000 gledalaca na ovu marakanu, a sada cemo da gradimo novu.Kakva glupost.Prvo privatizacija u sportu pa onda neka gradi ko kako hoce.

Interpukcija menja sadrzaj teksta..sedite jedan!

pre 13 godina

Neznam dali ste primetili, nebitno sto navijam za Partizan,al koja god bila vest o Putinu i Zvezdi(dolazi u muzej,posecuje utakmicu...i ova sada)..UVEK,AL BAS UVEK ima interpukcijski znak na kraju koji nije IZVICNIK. Jel se to pitate, pa stavljate UPITNIK?????????
(Josko Martinoski, 20. mart 2011 23:41)
Makedonac objasnio!Interpukcija dovoljno govori o novinarskim patkama.Svaka cast!

zack

pre 13 godina

Уместо да наша власт расправи како то када се поставља питање приватицације Црвене звеѕде и Партизана - онда су удружења грађана (када су и како то постали и ко је коме то дозволио?), а када треба да се прича о парама, онда траже и још увек добијају из буџета...

Ине прво треба скинути са буџетске грбаче, а онда растурити то легло/а финансијског криминала.

Да не почињем дискусију који бенефит од тих клубова уопште и има Србија...

pmarmut

pre 13 godina

Putine vec smo porucili jednom cika tajkunu da Zvezda nije Maxi.
A sto se tice negovog prolaska kroz Srbiju, za 3h ce samo napraviti kolaps u Saobracaju. Zar nam nije dovoljno sto se renovira Gazela...Saobracajni kolaps vec u 7:30h od jutros. Svi pohitali kolim na posao a ne znaju da voze po kisi.
Nema nista od novog stadiona.

milosica

pre 13 godina

Nemojte se varati, sve te pare ce neko morati da vrati sa lepom kamatom, a to je u svakom slucaju narod. nista nije za dzabe i iz ljubavi, nazalost..
malo se informisati nije skodljivo

good luck and good night

PFC

pre 13 godina

@Zvezda = Ruski Državni Projekat
(RDP, 20. mart 2011 20:50)

Bolje nego hrvatski...
(JSD, 20. mart 2011 22:08)

Sta bi Robi rekao na ovakve pristalice?!

čika Rajko

pre 13 godina

A ko to pušta buvu da mi je znati. To sigurno neće biti tačka u agendi i verovatno ima za cilj da diskredituje Ruse kao tobož neozbiljne sa svojim predlozima, baš je agresivna antiruska kampanja u Srbiji.
Inače treba da se prihvati svaki posao dolazio sa Ruske ili zapadne strane, šta nas briga a lično mislim da Južni tok NE SMEMO propustiti i da nam je to šansa da ostanemo geopolitički faktor.

p.s. NIS se stabilizuje a i Gasprom je spasio gotovo uništenu Zvezdu, da nisu RUSI ja bih se opet zahvalio kome treba, isto kao što treba da se i kritikuje loš primer

Zvezdas

pre 13 godina

E bas nam je to nedostajalo! Novi stadion da bi one siledzije od navijaca imali gde da pale stolice, baklje, peterde, zastave... Sto se mene tice zbog toga ne mora ni da dolazi.

mitar

pre 13 godina

Ja sam veliki zvezdas, ali vas molim da vise ne obmanjujete javnost!
Kakav stadion sta pricate??
To moze da se desi samo ako neko kupi Zvezdu a to ce se desiti kada EU kaze drzavi da odblokira proces donosenja zakona o sportu. I tacka.

Nenad

pre 13 godina

Putin da diskutuje izgradnje fudbalskih stadiona? Pa vi se salite. Ili je covek postao pajac i zeli da nas uveseljava ili neko zeli da od njega predstavi kao pajaca u sta pre verujem.

pazi sad

pre 13 godina

Kao da je 3011 godina...sve u redu,Srbija kao holandija...a onda ,iz Slovenije,gde je razgovarao o gasovodu,Putin dodje i prica o Gaspromovim kolateralnim biznisima...o Marakani?
6oo miliona eura za stadion je mnogo...u svetu jedna firma,ili grupa, grade stadion...alijans arena...ovde sve moraju predsednici drzava,jer drzave i nema...sto rece Djindjic...

zvezdas

pre 13 godina

Pod uslovom da je ova vest tačna... Nesto ovako (khmmm) neinteligentno u životu nisam čuo. Zašto ne put, pruga, bolnica, elektrana, škole... nešto što je nam stvarno preko potrebno i što će se stvarno ceniti... Stadion, moš' misliti? Da pravimo slet 7.novembra? Koliko god voleo Zvezdu, ovo je uvredljivo.

Obećanje ludom radovanje

pre 13 godina

Za dežurne pljuvače:
prvo pročitajte članak, piše lepo " Blic prenosi navode izvora bliskih državnom vrhu".

To mi pre liči na priču u stilu "prozvodićemo 50.000 automobila godišnje, zaposlićemo 200.000 ljudi, dobićete k#$%&... ovaj, hiljadu evra od akcija NIS"
U vreme svetske krize, sada će neko da gradi stadion od 600 miliona evra, u Beogradu (gde igra osrednji klub, svidelo se to nama ili ne), dok se u Los Anđelesu gradi novi stadion koji će primati 80.000 mesta i imati prateći komercijalni i zabavni sadržaj na 240 hektara, po ceni od 800 miliona USD ili 570 miliona evra.

evo i vidite kako će izgledati
http://en.wikipedia.org/wiki/Los_Angeles_Stadium

lok

pre 13 godina

Vlasnik zemljista je onaj koji da vise nekom bati iz gradske direkcije za građevinsko zemljište. Kakva zemlja. E pa nikom nije gorela do zore.

Bojan

pre 13 godina

Sumnjam da se jedan takav projekat nece tek tako spotaci, jer kada je u pitanju tolika investicija, onda sve barijere, tipa ko je vlasnik, mogu da se rese za par dana. Taj problem ce biti samo formalnost.

GoraN

pre 13 godina

Verovatno imamo precih stvari od stadiona. Oronule su nam skole, fakulteti, bolnice, staracki domovi, ocajan nam je javni prevoz, putevi, pruge, industrija, itd. Ako neko misli da moze da nadje investitora koji bi nam poklonio pare tako sto bi ulozio pare u drzavne skole i bolnice, pitam ga: Sta ceka, sto ga ne dovede? U proteklih godinu dana pojavio se neko ko je spreman da investira na zemljistu oko stadiona Zvezde i da za uzvrat Zvezdi izgradi novi stadion kao naknadu za ustupljeno gradjevinsko zemljiste. To je isto kao kada neko ustupi staru kucu sa placem za izgradnju stambene zgrade u kojoj dobija odredjeni broj kvadrata stambenog prostora. Ako bi od vlasnika Zvezde i zemljista (a to je drzava) dobio saglasnost, zaposlio bi ovdasnja gradjevinska preduzeca a nakon izgradnje uposlio bi nase ljude. Sigurno ne bi iz Lisabona, Beca ili Moskve dovodio radnike da mu rade u buticima, kancelarijama i hotelima pored stadiona. Stadioni su danas mesta koja zive i zaradjuju svakog dana u godini. Neko ih posecuje radi gledanja utakmice, neko radi koncerta, neko da bi kupovao u njegovom soping molu, neko da bi kupovao suvenire, neko da bi popio pice, rucao ili gledao film u bioskopu, a neko da bi zaradio platu. Uostalom, pogledajte Usce i Delta Siti. To su najisplativije investicije u Srbiji u proteklih 50 godina.

Bole

pre 13 godina

600 miliona?!

Evo koliko je kostala izgradnja stadiona slicne velicine kakav je BG Marakana:

http://en.wikipedia.org/wiki/Veltins-Arena

http://en.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_Arena

http://en.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A1dio_do_Drag%C3%A3o

http://en.wikipedia.org/wiki/Estadio_Ol%C3%ADmpico_de_Sevilla

http://en.wikipedia.org/wiki/RheinEnergieStadion

Ukratko cena izgradnje stadiona je od 150-190 miliona eura. Eve preko toga ili su ulaganja u objekte koji nemaju veze sa stadionom ili je u pitanju pranje para.

Kaiser Soze

pre 13 godina

Eto bas nemamo gladnih, zednih, besposlenih ljudi. U opstem blagostanju u kome zivimo, bas, ali onaki izistinski, nam treba novi fudbalski stadion sada kad smo na pragu da nas zbog ponasanja na tim stadionima izbace iz evropskih takmicenja.... Boze boze...

I jos da dodam da ovo:
"a u Ljubljani su već okačene ruske i slovenačke zastave na glavnim ulicama. "
nema veze sa realnoscu. Ja sam trenutno u Ljubljani i na tzv glavnim ulicama (Dunajska cesta, Slovenska cesta....) nema ni jedne jedine ruske zastave pa ne znam odakle ovakva dezinformacija ?!

ko zna,zna

pre 13 godina

Jel on cuo za Lukica?Nema ulaganja jer udruzenje gradjana polaze prava na stadion a nema privatizacije be saglasnosti iste grupe gradjana.
Vi se sprdate kad nemate sta da objavite.

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Izvinite, mozhda sam neobavesten, ali sta ce Zvezdi nova Marakana?

Mozhe li neko od nezavisnih analiticara da nama obicnim smrtnicima otkrije sta se kije iza toga?

zoki

pre 13 godina

Da u ovoj krizi i nemastini najbitniji nam je novi stadio , kako da ne . Hleba i igara . Da je rekao da ce izgraditi koridor 10 ( autoput ili ( i ) prugu ) jos bi ga i podrzao ali ovako ...

Josko Martinoski

pre 13 godina

Neznam dali ste primetili, nebitno sto navijam za Partizan,al koja god bila vest o Putinu i Zvezdi(dolazi u muzej,posecuje utakmicu...i ova sada)..UVEK,AL BAS UVEK ima interpukcijski znak na kraju koji nije IZVICNIK. Jel se to pitate, pa stavljate UPITNIK?????????

nemam pojma

pre 13 godina

Vidim da mnogima ni dalje nije jasno. Evo jednog primera, da bi se lakše shvatilo.
Imam prizemnu, staru kuću sa velikom baštom na Dedinju i nemam para da bilo šta napravim. Dolazi investitor koji mi nudi da mi sredi parcelu i na njoj izgradi zgradu sa deset stanova, od kojih će jedan stan biti moj, veći, moderniji i opremljeniji od moje stare kuće. Ostale stanove će prodati na tržištu i zaraditi. Na meni je odluka da li želim da sam živim na toj parceli u lošijim uslovima stanovanja, ili da dobijem komšije i izgubim privatnost u zamenu za bolji komfor u stanu.

mr.key

pre 13 godina

Pre svega navijac sam Partizana. Ne znam koliko je vest u opste proverena, ali ovde se radi o investiciji, ne o bespovratnoj pomoci, povoljnom kreditu i slicno. Dakle komentari tipa: "bolje da se prave skole, bolnice, fabrike ili beogradski metro" su ciste gluposti, nije Putin Majka Tereza. Covek (ili gasprom ili ko vec) nam nudi izgradnju novog stadiona koji ce da otplate (i naravno da zarade) prodajom stambenog i/ili poslovnog prostora koji ce da bude izgradjen uz ili na samom stadionu. Stvar je prilicno jasna, oces-neces. Ta stvar sa zemljistem je jedina nepoznanica. Kad bi to bilo Zvezdino zemljiste, mozda bi bolja opcija za Zvezdu bila da sama izgradi novi stadion i proda stanove i lokale. Naravno pitanje je dal to ona moze. Ako je zemljiste gradsko postavlja se pitanje sta grad ima od toga? Gradu novi stadion ne treba, jedino da bude namiren nekim procentom tog stambeno/poslovnog prostora. Nisam preveliki optimista, ali bi bilo i lepo da Zvezda dobije novi stadion i korisno sa stanovista uposljavanja radne snage, koje imamo na pretek.

P.S. A sta su to Sjedinjene Drzave dale Kraljevu? Sto miliona dolara, dvesta? Nesto nisam pratio, pa me zanima. Uostalom bio sam u Kraljvu par puta posle zemljotresa i nisam video neka ostecenja na zgradama, ne kazem da ih nema, ali da je toliko alarmantno stanje bas i nije. Takodje ova prepucavanja rusofila i rusomrzaca su ciste gluposti. I rusi i ameri i svi ostali gledaju goli interes i nista vise. I mi bi trebali tako da se ponasamo, a da emocije prepustimo umetnosti.

GoraN

pre 13 godina

@Crveni petao, Zvezda ima iskljucivo pravo koriscenja zemljista (po zakonu niko ne moze dobiti vlasnistvo, vec max. koriscenje u trajanju od 99 godina) oko i na mestu stadiona ali DRZAVA JE VLASNIK ZVEZDE, PARTIZANA, OFK BEOGRADA, JAT-a, IMR-a, TELEKOMA, RTS-a, ... Doduse, klubove poseduje 100% a kod Telekoma, Jata, Aerodroma, itd. je "samo" vecinski akcionar. Drzave ne poseduju Milan, Real, Mancester, itd. ali ogromnu vecinu nasih klubova poseduje Srbija). Ovo je pre 5 godina Piksi rekao austrijskim investitorima: "Idite ljudi u Vladu RS, oni su vlasnici ja sam samo menadzer koji prima platu ..."

nemam pojma

pre 13 godina

@Crveni petao
Prvo, nemoj prostački i uvredljivo da se obraćaš, pretpostavljam da si tinejdžer, zato si tako isključiv i ne razmišljaš.Vidiš, nije isto poljoprivredno, šumsko i gradsko građevinsko zemljište. Do 2000. dok sam ja boravio u BG, nije postojalo vlasništvo nad građ. zemljištem. Da li je zakon promenjen poslednjih godina, ne znam? U svakom slučaju, da bi se ispunio uslov za EU, mora se i privatizovati građ. zemljište, ali i vratiti ili nadoknaditi zemljište i nekretnine oduzete posle II sv. rata. A što se tiče izgradnje kompleksa, to nije rekonstrukcija tribina nego veliki građevinski poseg, treba iskopati zemlju za podzemne etaže garažnog prostora koje, videvši 3D slike, onemogućavaju upotrebu stadiona u vreme izgradnje. Da ne pominjem kakva bi to opasnost bila, da se kreću velike skupine navijača pored takvog gradilišta. Zna se kako se obezbeđuje i formira gradilište, ali to je stručna stvar, i špansko selo za tebe

Tine

pre 13 godina

Ha, ha, i Putin nas provalio.
Video čovek da nas uopšte ne zanima naš život.
Nas zanimaju tudji životi, malo hleba i više igara.
E u to ime i u te igre, ima da nam naprave veliku Marakanu.
Koja će moći da primi 100 hiljada Cecinih, Mecinih, Sekinih fanova.
A što da ne, i bar 10, 2o hiljada dokonih delija, grobara i ostalih navijača.

Radule

pre 13 godina

Ovi iz uprave moje zvezde ne znaj vise sta da izmisle da bi izasli u medije, pa ovo je najveca nebuloza od svih dosadasnjih.
A kad bi se malo posvetili fudbalu bilo bi bolje

sasa

pre 13 godina

pa ni ovaj ne mozemo da napunimo ( a ni grobari njihov), da pokloni nama i grobarima po jedan semafor??
doduse, da se ja pitam, srusio bih oba stadion i sve smestio na OFK!

Branko

pre 13 godina

Eh kada bi i ovde izgradili nesto poput ovoga:
http://www.youtube.com/watch?v=xOv7ydb9sZg&feature=related
i kada bi nam kupili i poslali fudbalere ...

Igor

pre 13 godina

Letovao sam u Spaniji proslog avgusta i obisao stadion Nou Kamp u Barceloni. Njihova zarada samo od poseta turista u danima kada se ne igraju utakmice iznosi oko 20 miliona eura godisnje, ne racunajuci ono sto se tom prilikom popije i pojede u fast food restoranima, kupi u prodavnicama suvenira i opreme, itd. Cist godisnji profit ovog kluba i pored velikih troskova za sportiste i odrzavanje infrastrukture, kao i za humanitarne programe je preko 100 miliona eura - mnogo veci od bilo kog naseg preduzeca. Koliko Zvezda i Partizan zaradjuju od turista koji obilaze stadion i od prodaje suvenira ne bih komentarisao ali cinjenica je da je ova oblast veoma profitabilna pod uslovom da se u nju mnogo ulaze. To sto je Crvena Zastava iz Kragujevca decenijama proizvodila velike gubitke ne znaci da je automobilska industrija svuda u svetu neisplativa. Zvezda nema pare za ozbiljne investicije pa ne moze ocekivati ni ozbiljan profit. Zato je na pragu bankrotstva. Drzava mozda ima te pare ali realno ima prioritetnije oblasti za ulaganja kao sto su ocajno zdravstvo, prosveta, infrastruktura, odbrana, itd. Ostaje samo nada da ce se pojaviti neko treci ko ce od drzave otkupiti ove klubove i dalje ulagati u njih. Sumnjam da Zvezda ikada moze biti bogata kao Barcelona ili Mancester Junajted, ali zar bi bilo lose da postane ono sto je sada recimo Sahtjor?!