Nedelja, 20.03.2011.

17:52

Šta kažu Libijci u Srbiji

Libijci koji žive u Srbiji kažu da je protivnicima Gadafijevog režima potrebna podrška, ali se protive vojim intervencijama koje podrazumevaju stradanje civila.

Izvor: B92

Šta kažu Libijci u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Nuri

pre 13 godina

Ajmen je eklatantan primer da kod nas zaista svaki stranac, odnosno Libijac moze da zavrsi univerzitet, pritom i magistrira a da mu nivo znanja naseg jezika ostane na ocajnom nivou. Pitam se samo ko mu je placao studije, ko mu je omogucio da dodje i tako dalje. sigurno ne mama i tata, nego rezim koji je i dan danas tamo na vlasti. Srecom, nisu svi Libijci kao on...

vlajko

pre 13 godina

zelim da kazem, da se agresori u opste ne interesuju za ljudske zivote, vec se zalazu za izvorista nafte, i za kontrolu nad derivatima, i da molim vas ne gledte to kao na perciju milosrdni andjeo, gde gomila civila placa ceh zbog navodno nekog pojedinca.. jel je zaista smesno i providno, ne drzim stranu politike, ali jos anje nadmenost amerike u svakoj corbi mirodjija..

Sram vas bilo!

pre 13 godina

Citam ove komentare i nesto pokusavam da shvatim: da li ste svi vi rodjeni posle 1999, ili ste u poznim godinama, pa vam demencija smeta da se setite nekih stvari. Da se setite da smo pre 12 i vise godina upravo mi bili bas kao ti Libijci danas. Imali smo onog monstruma na vlasti koji je nasu decu slao u besmislene ratove iz kojih se polovina vratila kao bogalji, a druga polovina kao dezerteri. Nasu decu koja su pokusala da mu kazu da treba da se skloni zarad cele nacije prebijao je i gusio ih suzavcem. A onda su dosli "oslobodioci" u liku ujka Sema koji su nam za desert servirali bombe sa osiromasenim uranijumom, kojima su nam em razrusili drzavu i privredu, em su Slobu ucvrstili na prestolu jos godinu dana, em su nam unistili ono poslednje sto smo jos imali - zdravlje! Tako da ja potpuno razumem ovog coveka, on se bori za sebe, svoju porodicu i svoj zivot. I sigurno mu nije lako. A sve vas koji ga osudjujete treba da bude SRAMOTA! Pitao bih ja vas sta biste radili na njegovom mestu.

Zoki Poki

pre 13 godina

Priča tri strana jezika.
Овакву реченицу ни један новинар не сме себи да дозволи. Запошљавајте школоване и писмене, а не подобне новинаре.

Jovana

pre 13 godina

Pa ako im treba pomoc sta cekas? Zasto si i dalje u Srbiji dok narod tamo pati? Na prvi avion, i pravac Bengazi! p.s. sad sam se setila, pa zatvoren vazdusni prostor inace bi ti, ne sumnjam, odmah odleteo....

pitalica

pre 13 godina

( pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje...(pedja, 20. mart 2011 18:05) )

a sta ti, nisi uspeo da kidnes?

falila ti lova? il' pasos? il' oboje?

pravi Srbenda

pre 13 godina

Ako mnogi Francuzi studiraju van Francuske nije ih poslao niko posebno, pa ni Sarkozi, jer je tamo vlast promenljiva i ne vezuje se za jednog coveka.
U slucaju gde je vlast non stop u rukama jednog coveka ili grupe ljudi ima smisla reci da taj covek (ili ta grupa) salje ljude da studiraju vani itd.
Da li je to dobro ili ne, da nekom zemljom vlada dugi niz godina isti covek - mozda je za Libiju dobro? Ko zna? Ovde su mnogi zapenusali kako je Gadafi ubijao sopstveni narod, kako su bili gladni itd. Nisam cuo da je u Libiji bilo politickih zatvorenika. Takodje izgleda da nije bilo ni gladnih...
Istovremeno ti isti vredjaju veliku vecinu svojih sunarodnika na ovom forumu da su fasisti, pa zatim podanici, pa ovo pa ono... U Srbiji ima takvih sigurno, ali stavljanje znaka jednakosti izmedju fasizma i neslaganja sa vama notornim antifasistima je samo po sebi toliko iskljucivo da biste se trebali pokriti usima od sramote. Na zalost, verovatno u vama rastu buduci politicari koji ce sutra reci kako to nisu mislili...

Tako da stoji da je Gadafi slao mlade Libijce da studiraju u inostranstvu.
I vecina ga, ocigledno, postuje, zakljucujem na osnovu snimka mitinga sa Usca.
Inace jako volim sve redom Arape, saosecam sa njima, i jako mi je zao sto nisam znao za miting jer bih im se rado pridruzio.
Svakako cu biti sa njima kada budu slavili slom NATO-a u Libiji!!

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Kakav nenormalan narod... pa još ćete čoveka razapeti na krst jer je rekao svoje mišljenje i jer se ne slaže sa režimom u svojoj zemlji...
sad odjedanput znate i ko mu je platio školovanje, i gde se kretao i šta je radio i od čega živi... kakav narod. Strašno!

marko, nis

pre 13 godina

Kakav podanicki mentalitet oslikavaju komentari tipa - Gadafi ga poslao da studira...ne mogu da verujem. Pa upravo to nije normalno, i upravo je to dokaz nenormlnosti koja vlada u Libiji vec godinama. Nikada u normalnim zemljama cinjenica da je neko zavrsio studije gde god, ne vezuju se za vlast. Koliko studenata iz francuske studira u nekim drugim zemljama? Da li zbog toga treba da obavezno budu uz Nikolu Sarkozija? Da li vam je ikada palo na pamet da nekom Francuzu koji je npr. levicar a zavrsio je fakultet kazete - sram te bilo, Sarkozi ti omogucio da zavrsis studije a ti protiv njega? E crna srbijo...

Ivica

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GaUwXl4xDSM#at=24 , 120 Libijaca danas na protestu u Beogradu protiv bombardovanja Libije, nosili su zastave Libije i slike Gadafija!

vanja

pre 13 godina

postovani urednici,
zamolila bih vas da ovaj naslov prometine.... libijci..ne gospodo ovo je jedan libijac..nadjite ostale .. a do tada promenite naslov..hvala

xyl

pre 13 godina

mna strasan je taj rezim,rade od 8 do 12,zdravstvo mbesplatno,skolstvo takodje i to svi oni koji hoce da se skoluju cak i ako zele u inostranstvu, voze auta koja vrede i do 40000dolara a plate ga 5000 ,ostalo plati drzava,ma strasno...ko je ovde lud,pa da veruje u lazi zapada a to su i nama na isti nacin radili, pa nas postedite gluposti
9JXY

mertur

pre 13 godina

Ako polazimo od logike da je Gadafi placao za skolovanje, zdravstvo,stanove,automobile i sta sve ne jos onda je i SM isto radio u srbiji ali na pitanje odakle ovima pare rado bih da cujem odgovor. Jedan od Gadafijevih sinova studira u Minhenu ima kucu u delu grada gde zive "siromasni" kao Boris Beker npr. i gde nema kuce da vredi ispod 3-4 miliona €. Tatin sin stalni je posetilac u nemackoj najpoznatije diskoteke P1.

Mladen Radovanovic

pre 13 godina

Imam pitanja za ovog ubedjenog progresivca: ko mu je platio studije , ko mu davao stipendiju, ko je platio postdiplomske i od koga je dobio posao? Da li je istina da Libija DELI stanove narodu, da je socijalno odlicno, da li je skolocanje dostupno svima i besplatno? Da li Libijci zive bezbrizno i za njih fakticki rade stranci? Da li zive bolje bolje i bez ikakvog rada nego Britanci koji se ubijaju od posla? Da li je struja i voda besplatna? Da li je Libioja napravila najveci irigacioni sistem u svetu i od mnogih pustinja napravila oranice, na kojima naravno rade stranci... Da li moze da kaze da su zapadna sredstva informisanja objektivna? Zasto on jedini od Libijaca koji zive u Beogradu nije bio na mitingu podrske Libiji i da li je takav odnos snaga i u Libiji- 50 za Gadafija : 1 za zapadnu intervenciju, "demokratiju" i otimanje nafte Narodu Libije?

Zpa

pre 13 godina

"pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje"
Jeste, umesto da je ostao ko Srbi u Egiptu, Tunisu, Libiji , Japanu...
Kao ga nije sramota, Libijac prica o stanju u Libiji, zar ne zna da Srbi najbolje poznaju Libiju.

Aleksandar

pre 13 godina

Armane, velika podrska tebi i ostalim Libijskim prijateljima... ne obracaj paznju na ove sitne, sibicerske duse koje su uz diktatora... ne misli cela Srbija tako.
Brinem se takodje za svoje Libijske prijatelje, kojih imam zaista puno, i nadam se da ce ludak brzo otici sa vlasti, ali to moraju da urade Libijci sami, da ga isteraju iz rupe i sude mu.

Jovan

pre 13 godina

Naslov:Šta kažu Libijci u Srbiji.
Ja ne procitah nista osim izjava jednog jedinog Libijca? Gde se izgubise ostali iz mnozine u naslovu? Nemojte se svrstavati i obmanjivati.

pera detlic

pre 13 godina

''..protiv je svake intervenicije koja bi podrazumevala stradanje nedužnih civila.'' Znaci podrzava ubijanje libijskih vojnika i civila koji nisu neduzni. Stvarno neki dobar libijski patriota.

Zodijak

pre 13 godina

Svaka cast gospodinu Kalifi! Odrzao je lekciju srBovskim komentatorima koji nas vec danima brukaju podrzavajuci Gadafijev fasisticki rezim.

Za utehu je to sto su zlocinacom i krvnickom rezimu u Triploju odbrojani dani. Napred NATO!

smesko

pre 13 godina

doticni gospodin je malo neobican, Libija mu je platila skolovanje u Srbiji, i nije se vratio, a nema kontakte sa Libijom, vec o svemu se obavestava preko al-jazeera i CNN, ako je iole normalna osoba, nek okrene brata, sestru tetku pa nek se obavesti, kakva je to osoba koja svoju bivsu zemlju gleda samo na TV.

alt+f4

pre 13 godina

Armane, svaka ti je na mestu. Ti ZNAŠ o čemu pričaš za razliku od ovih ovde što sramno komentarišu u stilu "zgazi Bengazi" i slično...

pedja

pre 13 godina

Šta reći? Čovek kome je Gadafi omogućio da se školuje u Jugoslaviji, pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje...deli lekcije...dok vodi sredjen život u Beogradu. Takvih kojim je dobro gde ima para ime svuda...ali...

Ivan_KS

pre 13 godina

Ispravniji naslov ove vesti bio bi "Šta kaže Libijac u Srbiji" jer je izneto mišljenje samo jednog čoveka, koje nikako ne može da bude merodavno za sticanje bilo kakvog utiska. Ovo je sramota na šta je spala novinarska profesija, nimalo vam ne priliči ovakav način plasiranja vesti, neko bi mogao da pomisli da su svi Libijci protiv Gadafija...

Robert Lee

pre 13 godina

Vrlo brzo cete biti oslobodjeni! Oslobodice vas vase nafte, radicete za bednu nadnicu, pa ce vas i toga osloboditi kad vas navuku da uzmete kredite za obnovu, pa kad ne budete mogli vratiti te kredite, oslobodice vas i vasih kuca i svega sto posedujete, ogolice vas do gaca...a onda cete vec i sami moci da se oslobodite vasih bezvrednih zivota.

Tako prolaze oni koji ne umeju sami da se oslobode i ne vide razliku izmedju domaceg diktatora i strane diktature.

Nenad

pre 13 godina

Želite Gadafija da ode, a ne želite vojnu intervenciju... Imate li bolje rešenje ili samo nameravate da živite u iluziji do kraja života? Čovek je više decenija na vlasti i neće poželeti da ode samo zato što ste ga vi lepo zamolili.

новак

pre 13 godina

Да, нађете све противнике Гадафија а нигде не приказујете оне који га подржавају. Провидни сте са овим. Знам да нећете објавити овај коментар али морао сам ово да вам кажем.

Marko_011

pre 13 godina

On je iz Cirenaike, regija koja je bila Kraljevina do Libijske Revolucije i koja zeli da se otcepi od Libije a nose i svoje zastave a ne zastave Libije.
Situacija je slicna situaciji u Jugoslaviji, pa tako da iako Gadafi ima veliki broj pristalica iz Tripolitanije, koja je druga regija, Zapad je isao na scenario isti kao na Kosmetu, po kojem bi neki pobunjenici pokrenulu borbe a zatim Zapad uleteo u sukob.

Ne moze se govoriti o napadu na civile, jer Gadafi ima problema sa pobunjenicima u Cirenaiki, koji su izgleda cak i jaci od Libijske armije i koji imaju cak i borbene avione, obzirom da su se odvojili od Libijske armije oni, koji su bili na teritoriji Cirenaike.

Pogresno se izvestava o Libiji, ljudi ni ne znaju koji je pravi problem i da je to nova Jugoslavija, dok se prica skrece na ubijanje civila, sto bas i ne nosi vodu, tj. nosi, jer kad je rat, stradaju i civili.

Postoji oblast na jugu Libije, koju Cad smatra svojom teritorijom a Libija svojom a koja je inace bogata uranijumom i mora se reci da je Francuska stala na stranu Cada po tom pitanju, tako da je lako razumeti da je i u ovom sukobu interes Zapada sa naftom, uranijumom, gasom i sta sve da Libija poseduje, glavni motiv vojnih operacija.

подрашчанин

pre 13 godina

Ако је вама владавина Слободана Милошевића била диктатура онда стварно не знам шта је права диктатура!

Igor

pre 13 godina

Gadafi vam je svima omogucio da studirate gde god ste zeleli.Imate investicije koje se mere stotinama milijardi dolara.I opet ste nezadovoljni.Ovde nesto nije u redu ili sam ja lud...Ne znam...Zasto nije u emisiji prikazana i druga strana?!

pedja

pre 13 godina

Šta reći? Čovek kome je Gadafi omogućio da se školuje u Jugoslaviji, pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje...deli lekcije...dok vodi sredjen život u Beogradu. Takvih kojim je dobro gde ima para ime svuda...ali...

Ivan_KS

pre 13 godina

Ispravniji naslov ove vesti bio bi "Šta kaže Libijac u Srbiji" jer je izneto mišljenje samo jednog čoveka, koje nikako ne može da bude merodavno za sticanje bilo kakvog utiska. Ovo je sramota na šta je spala novinarska profesija, nimalo vam ne priliči ovakav način plasiranja vesti, neko bi mogao da pomisli da su svi Libijci protiv Gadafija...

Robert Lee

pre 13 godina

Vrlo brzo cete biti oslobodjeni! Oslobodice vas vase nafte, radicete za bednu nadnicu, pa ce vas i toga osloboditi kad vas navuku da uzmete kredite za obnovu, pa kad ne budete mogli vratiti te kredite, oslobodice vas i vasih kuca i svega sto posedujete, ogolice vas do gaca...a onda cete vec i sami moci da se oslobodite vasih bezvrednih zivota.

Tako prolaze oni koji ne umeju sami da se oslobode i ne vide razliku izmedju domaceg diktatora i strane diktature.

новак

pre 13 godina

Да, нађете све противнике Гадафија а нигде не приказујете оне који га подржавају. Провидни сте са овим. Знам да нећете објавити овај коментар али морао сам ово да вам кажем.

Marko_011

pre 13 godina

On je iz Cirenaike, regija koja je bila Kraljevina do Libijske Revolucije i koja zeli da se otcepi od Libije a nose i svoje zastave a ne zastave Libije.
Situacija je slicna situaciji u Jugoslaviji, pa tako da iako Gadafi ima veliki broj pristalica iz Tripolitanije, koja je druga regija, Zapad je isao na scenario isti kao na Kosmetu, po kojem bi neki pobunjenici pokrenulu borbe a zatim Zapad uleteo u sukob.

Ne moze se govoriti o napadu na civile, jer Gadafi ima problema sa pobunjenicima u Cirenaiki, koji su izgleda cak i jaci od Libijske armije i koji imaju cak i borbene avione, obzirom da su se odvojili od Libijske armije oni, koji su bili na teritoriji Cirenaike.

Pogresno se izvestava o Libiji, ljudi ni ne znaju koji je pravi problem i da je to nova Jugoslavija, dok se prica skrece na ubijanje civila, sto bas i ne nosi vodu, tj. nosi, jer kad je rat, stradaju i civili.

Postoji oblast na jugu Libije, koju Cad smatra svojom teritorijom a Libija svojom a koja je inace bogata uranijumom i mora se reci da je Francuska stala na stranu Cada po tom pitanju, tako da je lako razumeti da je i u ovom sukobu interes Zapada sa naftom, uranijumom, gasom i sta sve da Libija poseduje, glavni motiv vojnih operacija.

Jovan

pre 13 godina

Naslov:Šta kažu Libijci u Srbiji.
Ja ne procitah nista osim izjava jednog jedinog Libijca? Gde se izgubise ostali iz mnozine u naslovu? Nemojte se svrstavati i obmanjivati.

Igor

pre 13 godina

Gadafi vam je svima omogucio da studirate gde god ste zeleli.Imate investicije koje se mere stotinama milijardi dolara.I opet ste nezadovoljni.Ovde nesto nije u redu ili sam ja lud...Ne znam...Zasto nije u emisiji prikazana i druga strana?!

xyl

pre 13 godina

mna strasan je taj rezim,rade od 8 do 12,zdravstvo mbesplatno,skolstvo takodje i to svi oni koji hoce da se skoluju cak i ako zele u inostranstvu, voze auta koja vrede i do 40000dolara a plate ga 5000 ,ostalo plati drzava,ma strasno...ko je ovde lud,pa da veruje u lazi zapada a to su i nama na isti nacin radili, pa nas postedite gluposti
9JXY

vanja

pre 13 godina

postovani urednici,
zamolila bih vas da ovaj naslov prometine.... libijci..ne gospodo ovo je jedan libijac..nadjite ostale .. a do tada promenite naslov..hvala

Mladen Radovanovic

pre 13 godina

Imam pitanja za ovog ubedjenog progresivca: ko mu je platio studije , ko mu davao stipendiju, ko je platio postdiplomske i od koga je dobio posao? Da li je istina da Libija DELI stanove narodu, da je socijalno odlicno, da li je skolocanje dostupno svima i besplatno? Da li Libijci zive bezbrizno i za njih fakticki rade stranci? Da li zive bolje bolje i bez ikakvog rada nego Britanci koji se ubijaju od posla? Da li je struja i voda besplatna? Da li je Libioja napravila najveci irigacioni sistem u svetu i od mnogih pustinja napravila oranice, na kojima naravno rade stranci... Da li moze da kaze da su zapadna sredstva informisanja objektivna? Zasto on jedini od Libijaca koji zive u Beogradu nije bio na mitingu podrske Libiji i da li je takav odnos snaga i u Libiji- 50 za Gadafija : 1 za zapadnu intervenciju, "demokratiju" i otimanje nafte Narodu Libije?

smesko

pre 13 godina

doticni gospodin je malo neobican, Libija mu je platila skolovanje u Srbiji, i nije se vratio, a nema kontakte sa Libijom, vec o svemu se obavestava preko al-jazeera i CNN, ako je iole normalna osoba, nek okrene brata, sestru tetku pa nek se obavesti, kakva je to osoba koja svoju bivsu zemlju gleda samo na TV.

pera detlic

pre 13 godina

''..protiv je svake intervenicije koja bi podrazumevala stradanje nedužnih civila.'' Znaci podrzava ubijanje libijskih vojnika i civila koji nisu neduzni. Stvarno neki dobar libijski patriota.

Ivica

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GaUwXl4xDSM#at=24 , 120 Libijaca danas na protestu u Beogradu protiv bombardovanja Libije, nosili su zastave Libije i slike Gadafija!

Zpa

pre 13 godina

"pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje"
Jeste, umesto da je ostao ko Srbi u Egiptu, Tunisu, Libiji , Japanu...
Kao ga nije sramota, Libijac prica o stanju u Libiji, zar ne zna da Srbi najbolje poznaju Libiju.

alt+f4

pre 13 godina

Armane, svaka ti je na mestu. Ti ZNAŠ o čemu pričaš za razliku od ovih ovde što sramno komentarišu u stilu "zgazi Bengazi" i slično...

подрашчанин

pre 13 godina

Ако је вама владавина Слободана Милошевића била диктатура онда стварно не знам шта је права диктатура!

Nenad

pre 13 godina

Želite Gadafija da ode, a ne želite vojnu intervenciju... Imate li bolje rešenje ili samo nameravate da živite u iluziji do kraja života? Čovek je više decenija na vlasti i neće poželeti da ode samo zato što ste ga vi lepo zamolili.

Aleksandar

pre 13 godina

Armane, velika podrska tebi i ostalim Libijskim prijateljima... ne obracaj paznju na ove sitne, sibicerske duse koje su uz diktatora... ne misli cela Srbija tako.
Brinem se takodje za svoje Libijske prijatelje, kojih imam zaista puno, i nadam se da ce ludak brzo otici sa vlasti, ali to moraju da urade Libijci sami, da ga isteraju iz rupe i sude mu.

marko, nis

pre 13 godina

Kakav podanicki mentalitet oslikavaju komentari tipa - Gadafi ga poslao da studira...ne mogu da verujem. Pa upravo to nije normalno, i upravo je to dokaz nenormlnosti koja vlada u Libiji vec godinama. Nikada u normalnim zemljama cinjenica da je neko zavrsio studije gde god, ne vezuju se za vlast. Koliko studenata iz francuske studira u nekim drugim zemljama? Da li zbog toga treba da obavezno budu uz Nikolu Sarkozija? Da li vam je ikada palo na pamet da nekom Francuzu koji je npr. levicar a zavrsio je fakultet kazete - sram te bilo, Sarkozi ti omogucio da zavrsis studije a ti protiv njega? E crna srbijo...

Zodijak

pre 13 godina

Svaka cast gospodinu Kalifi! Odrzao je lekciju srBovskim komentatorima koji nas vec danima brukaju podrzavajuci Gadafijev fasisticki rezim.

Za utehu je to sto su zlocinacom i krvnickom rezimu u Triploju odbrojani dani. Napred NATO!

mertur

pre 13 godina

Ako polazimo od logike da je Gadafi placao za skolovanje, zdravstvo,stanove,automobile i sta sve ne jos onda je i SM isto radio u srbiji ali na pitanje odakle ovima pare rado bih da cujem odgovor. Jedan od Gadafijevih sinova studira u Minhenu ima kucu u delu grada gde zive "siromasni" kao Boris Beker npr. i gde nema kuce da vredi ispod 3-4 miliona €. Tatin sin stalni je posetilac u nemackoj najpoznatije diskoteke P1.

Jovana

pre 13 godina

Pa ako im treba pomoc sta cekas? Zasto si i dalje u Srbiji dok narod tamo pati? Na prvi avion, i pravac Bengazi! p.s. sad sam se setila, pa zatvoren vazdusni prostor inace bi ti, ne sumnjam, odmah odleteo....

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Kakav nenormalan narod... pa još ćete čoveka razapeti na krst jer je rekao svoje mišljenje i jer se ne slaže sa režimom u svojoj zemlji...
sad odjedanput znate i ko mu je platio školovanje, i gde se kretao i šta je radio i od čega živi... kakav narod. Strašno!

pravi Srbenda

pre 13 godina

Ako mnogi Francuzi studiraju van Francuske nije ih poslao niko posebno, pa ni Sarkozi, jer je tamo vlast promenljiva i ne vezuje se za jednog coveka.
U slucaju gde je vlast non stop u rukama jednog coveka ili grupe ljudi ima smisla reci da taj covek (ili ta grupa) salje ljude da studiraju vani itd.
Da li je to dobro ili ne, da nekom zemljom vlada dugi niz godina isti covek - mozda je za Libiju dobro? Ko zna? Ovde su mnogi zapenusali kako je Gadafi ubijao sopstveni narod, kako su bili gladni itd. Nisam cuo da je u Libiji bilo politickih zatvorenika. Takodje izgleda da nije bilo ni gladnih...
Istovremeno ti isti vredjaju veliku vecinu svojih sunarodnika na ovom forumu da su fasisti, pa zatim podanici, pa ovo pa ono... U Srbiji ima takvih sigurno, ali stavljanje znaka jednakosti izmedju fasizma i neslaganja sa vama notornim antifasistima je samo po sebi toliko iskljucivo da biste se trebali pokriti usima od sramote. Na zalost, verovatno u vama rastu buduci politicari koji ce sutra reci kako to nisu mislili...

Tako da stoji da je Gadafi slao mlade Libijce da studiraju u inostranstvu.
I vecina ga, ocigledno, postuje, zakljucujem na osnovu snimka mitinga sa Usca.
Inace jako volim sve redom Arape, saosecam sa njima, i jako mi je zao sto nisam znao za miting jer bih im se rado pridruzio.
Svakako cu biti sa njima kada budu slavili slom NATO-a u Libiji!!

Zoki Poki

pre 13 godina

Priča tri strana jezika.
Овакву реченицу ни један новинар не сме себи да дозволи. Запошљавајте школоване и писмене, а не подобне новинаре.

Sram vas bilo!

pre 13 godina

Citam ove komentare i nesto pokusavam da shvatim: da li ste svi vi rodjeni posle 1999, ili ste u poznim godinama, pa vam demencija smeta da se setite nekih stvari. Da se setite da smo pre 12 i vise godina upravo mi bili bas kao ti Libijci danas. Imali smo onog monstruma na vlasti koji je nasu decu slao u besmislene ratove iz kojih se polovina vratila kao bogalji, a druga polovina kao dezerteri. Nasu decu koja su pokusala da mu kazu da treba da se skloni zarad cele nacije prebijao je i gusio ih suzavcem. A onda su dosli "oslobodioci" u liku ujka Sema koji su nam za desert servirali bombe sa osiromasenim uranijumom, kojima su nam em razrusili drzavu i privredu, em su Slobu ucvrstili na prestolu jos godinu dana, em su nam unistili ono poslednje sto smo jos imali - zdravlje! Tako da ja potpuno razumem ovog coveka, on se bori za sebe, svoju porodicu i svoj zivot. I sigurno mu nije lako. A sve vas koji ga osudjujete treba da bude SRAMOTA! Pitao bih ja vas sta biste radili na njegovom mestu.

vlajko

pre 13 godina

zelim da kazem, da se agresori u opste ne interesuju za ljudske zivote, vec se zalazu za izvorista nafte, i za kontrolu nad derivatima, i da molim vas ne gledte to kao na perciju milosrdni andjeo, gde gomila civila placa ceh zbog navodno nekog pojedinca.. jel je zaista smesno i providno, ne drzim stranu politike, ali jos anje nadmenost amerike u svakoj corbi mirodjija..

pitalica

pre 13 godina

( pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje...(pedja, 20. mart 2011 18:05) )

a sta ti, nisi uspeo da kidnes?

falila ti lova? il' pasos? il' oboje?

Nuri

pre 13 godina

Ajmen je eklatantan primer da kod nas zaista svaki stranac, odnosno Libijac moze da zavrsi univerzitet, pritom i magistrira a da mu nivo znanja naseg jezika ostane na ocajnom nivou. Pitam se samo ko mu je placao studije, ko mu je omogucio da dodje i tako dalje. sigurno ne mama i tata, nego rezim koji je i dan danas tamo na vlasti. Srecom, nisu svi Libijci kao on...

alt+f4

pre 13 godina

Armane, svaka ti je na mestu. Ti ZNAŠ o čemu pričaš za razliku od ovih ovde što sramno komentarišu u stilu "zgazi Bengazi" i slično...

Zodijak

pre 13 godina

Svaka cast gospodinu Kalifi! Odrzao je lekciju srBovskim komentatorima koji nas vec danima brukaju podrzavajuci Gadafijev fasisticki rezim.

Za utehu je to sto su zlocinacom i krvnickom rezimu u Triploju odbrojani dani. Napred NATO!

Aleksandar

pre 13 godina

Armane, velika podrska tebi i ostalim Libijskim prijateljima... ne obracaj paznju na ove sitne, sibicerske duse koje su uz diktatora... ne misli cela Srbija tako.
Brinem se takodje za svoje Libijske prijatelje, kojih imam zaista puno, i nadam se da ce ludak brzo otici sa vlasti, ali to moraju da urade Libijci sami, da ga isteraju iz rupe i sude mu.

pedja

pre 13 godina

Šta reći? Čovek kome je Gadafi omogućio da se školuje u Jugoslaviji, pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje...deli lekcije...dok vodi sredjen život u Beogradu. Takvih kojim je dobro gde ima para ime svuda...ali...

marko, nis

pre 13 godina

Kakav podanicki mentalitet oslikavaju komentari tipa - Gadafi ga poslao da studira...ne mogu da verujem. Pa upravo to nije normalno, i upravo je to dokaz nenormlnosti koja vlada u Libiji vec godinama. Nikada u normalnim zemljama cinjenica da je neko zavrsio studije gde god, ne vezuju se za vlast. Koliko studenata iz francuske studira u nekim drugim zemljama? Da li zbog toga treba da obavezno budu uz Nikolu Sarkozija? Da li vam je ikada palo na pamet da nekom Francuzu koji je npr. levicar a zavrsio je fakultet kazete - sram te bilo, Sarkozi ti omogucio da zavrsis studije a ti protiv njega? E crna srbijo...

новак

pre 13 godina

Да, нађете све противнике Гадафија а нигде не приказујете оне који га подржавају. Провидни сте са овим. Знам да нећете објавити овај коментар али морао сам ово да вам кажем.

подрашчанин

pre 13 godina

Ако је вама владавина Слободана Милошевића била диктатура онда стварно не знам шта је права диктатура!

mertur

pre 13 godina

Ako polazimo od logike da je Gadafi placao za skolovanje, zdravstvo,stanove,automobile i sta sve ne jos onda je i SM isto radio u srbiji ali na pitanje odakle ovima pare rado bih da cujem odgovor. Jedan od Gadafijevih sinova studira u Minhenu ima kucu u delu grada gde zive "siromasni" kao Boris Beker npr. i gde nema kuce da vredi ispod 3-4 miliona €. Tatin sin stalni je posetilac u nemackoj najpoznatije diskoteke P1.

Robert Lee

pre 13 godina

Vrlo brzo cete biti oslobodjeni! Oslobodice vas vase nafte, radicete za bednu nadnicu, pa ce vas i toga osloboditi kad vas navuku da uzmete kredite za obnovu, pa kad ne budete mogli vratiti te kredite, oslobodice vas i vasih kuca i svega sto posedujete, ogolice vas do gaca...a onda cete vec i sami moci da se oslobodite vasih bezvrednih zivota.

Tako prolaze oni koji ne umeju sami da se oslobode i ne vide razliku izmedju domaceg diktatora i strane diktature.

Ivan_KS

pre 13 godina

Ispravniji naslov ove vesti bio bi "Šta kaže Libijac u Srbiji" jer je izneto mišljenje samo jednog čoveka, koje nikako ne može da bude merodavno za sticanje bilo kakvog utiska. Ovo je sramota na šta je spala novinarska profesija, nimalo vam ne priliči ovakav način plasiranja vesti, neko bi mogao da pomisli da su svi Libijci protiv Gadafija...

Zpa

pre 13 godina

"pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje"
Jeste, umesto da je ostao ko Srbi u Egiptu, Tunisu, Libiji , Japanu...
Kao ga nije sramota, Libijac prica o stanju u Libiji, zar ne zna da Srbi najbolje poznaju Libiju.

smesko

pre 13 godina

doticni gospodin je malo neobican, Libija mu je platila skolovanje u Srbiji, i nije se vratio, a nema kontakte sa Libijom, vec o svemu se obavestava preko al-jazeera i CNN, ako je iole normalna osoba, nek okrene brata, sestru tetku pa nek se obavesti, kakva je to osoba koja svoju bivsu zemlju gleda samo na TV.

Mladen Radovanovic

pre 13 godina

Imam pitanja za ovog ubedjenog progresivca: ko mu je platio studije , ko mu davao stipendiju, ko je platio postdiplomske i od koga je dobio posao? Da li je istina da Libija DELI stanove narodu, da je socijalno odlicno, da li je skolocanje dostupno svima i besplatno? Da li Libijci zive bezbrizno i za njih fakticki rade stranci? Da li zive bolje bolje i bez ikakvog rada nego Britanci koji se ubijaju od posla? Da li je struja i voda besplatna? Da li je Libioja napravila najveci irigacioni sistem u svetu i od mnogih pustinja napravila oranice, na kojima naravno rade stranci... Da li moze da kaze da su zapadna sredstva informisanja objektivna? Zasto on jedini od Libijaca koji zive u Beogradu nije bio na mitingu podrske Libiji i da li je takav odnos snaga i u Libiji- 50 za Gadafija : 1 za zapadnu intervenciju, "demokratiju" i otimanje nafte Narodu Libije?

Igor

pre 13 godina

Gadafi vam je svima omogucio da studirate gde god ste zeleli.Imate investicije koje se mere stotinama milijardi dolara.I opet ste nezadovoljni.Ovde nesto nije u redu ili sam ja lud...Ne znam...Zasto nije u emisiji prikazana i druga strana?!

pera detlic

pre 13 godina

''..protiv je svake intervenicije koja bi podrazumevala stradanje nedužnih civila.'' Znaci podrzava ubijanje libijskih vojnika i civila koji nisu neduzni. Stvarno neki dobar libijski patriota.

Nenad

pre 13 godina

Želite Gadafija da ode, a ne želite vojnu intervenciju... Imate li bolje rešenje ili samo nameravate da živite u iluziji do kraja života? Čovek je više decenija na vlasti i neće poželeti da ode samo zato što ste ga vi lepo zamolili.

xyl

pre 13 godina

mna strasan je taj rezim,rade od 8 do 12,zdravstvo mbesplatno,skolstvo takodje i to svi oni koji hoce da se skoluju cak i ako zele u inostranstvu, voze auta koja vrede i do 40000dolara a plate ga 5000 ,ostalo plati drzava,ma strasno...ko je ovde lud,pa da veruje u lazi zapada a to su i nama na isti nacin radili, pa nas postedite gluposti
9JXY

vanja

pre 13 godina

postovani urednici,
zamolila bih vas da ovaj naslov prometine.... libijci..ne gospodo ovo je jedan libijac..nadjite ostale .. a do tada promenite naslov..hvala

Gljiva Ludara

pre 13 godina

Kakav nenormalan narod... pa još ćete čoveka razapeti na krst jer je rekao svoje mišljenje i jer se ne slaže sa režimom u svojoj zemlji...
sad odjedanput znate i ko mu je platio školovanje, i gde se kretao i šta je radio i od čega živi... kakav narod. Strašno!

Jovan

pre 13 godina

Naslov:Šta kažu Libijci u Srbiji.
Ja ne procitah nista osim izjava jednog jedinog Libijca? Gde se izgubise ostali iz mnozine u naslovu? Nemojte se svrstavati i obmanjivati.

Ivica

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GaUwXl4xDSM#at=24 , 120 Libijaca danas na protestu u Beogradu protiv bombardovanja Libije, nosili su zastave Libije i slike Gadafija!

Sram vas bilo!

pre 13 godina

Citam ove komentare i nesto pokusavam da shvatim: da li ste svi vi rodjeni posle 1999, ili ste u poznim godinama, pa vam demencija smeta da se setite nekih stvari. Da se setite da smo pre 12 i vise godina upravo mi bili bas kao ti Libijci danas. Imali smo onog monstruma na vlasti koji je nasu decu slao u besmislene ratove iz kojih se polovina vratila kao bogalji, a druga polovina kao dezerteri. Nasu decu koja su pokusala da mu kazu da treba da se skloni zarad cele nacije prebijao je i gusio ih suzavcem. A onda su dosli "oslobodioci" u liku ujka Sema koji su nam za desert servirali bombe sa osiromasenim uranijumom, kojima su nam em razrusili drzavu i privredu, em su Slobu ucvrstili na prestolu jos godinu dana, em su nam unistili ono poslednje sto smo jos imali - zdravlje! Tako da ja potpuno razumem ovog coveka, on se bori za sebe, svoju porodicu i svoj zivot. I sigurno mu nije lako. A sve vas koji ga osudjujete treba da bude SRAMOTA! Pitao bih ja vas sta biste radili na njegovom mestu.

Marko_011

pre 13 godina

On je iz Cirenaike, regija koja je bila Kraljevina do Libijske Revolucije i koja zeli da se otcepi od Libije a nose i svoje zastave a ne zastave Libije.
Situacija je slicna situaciji u Jugoslaviji, pa tako da iako Gadafi ima veliki broj pristalica iz Tripolitanije, koja je druga regija, Zapad je isao na scenario isti kao na Kosmetu, po kojem bi neki pobunjenici pokrenulu borbe a zatim Zapad uleteo u sukob.

Ne moze se govoriti o napadu na civile, jer Gadafi ima problema sa pobunjenicima u Cirenaiki, koji su izgleda cak i jaci od Libijske armije i koji imaju cak i borbene avione, obzirom da su se odvojili od Libijske armije oni, koji su bili na teritoriji Cirenaike.

Pogresno se izvestava o Libiji, ljudi ni ne znaju koji je pravi problem i da je to nova Jugoslavija, dok se prica skrece na ubijanje civila, sto bas i ne nosi vodu, tj. nosi, jer kad je rat, stradaju i civili.

Postoji oblast na jugu Libije, koju Cad smatra svojom teritorijom a Libija svojom a koja je inace bogata uranijumom i mora se reci da je Francuska stala na stranu Cada po tom pitanju, tako da je lako razumeti da je i u ovom sukobu interes Zapada sa naftom, uranijumom, gasom i sta sve da Libija poseduje, glavni motiv vojnih operacija.

pitalica

pre 13 godina

( pobegao iz Srbije kada je bilo bombardovanje...(pedja, 20. mart 2011 18:05) )

a sta ti, nisi uspeo da kidnes?

falila ti lova? il' pasos? il' oboje?

Jovana

pre 13 godina

Pa ako im treba pomoc sta cekas? Zasto si i dalje u Srbiji dok narod tamo pati? Na prvi avion, i pravac Bengazi! p.s. sad sam se setila, pa zatvoren vazdusni prostor inace bi ti, ne sumnjam, odmah odleteo....

pravi Srbenda

pre 13 godina

Ako mnogi Francuzi studiraju van Francuske nije ih poslao niko posebno, pa ni Sarkozi, jer je tamo vlast promenljiva i ne vezuje se za jednog coveka.
U slucaju gde je vlast non stop u rukama jednog coveka ili grupe ljudi ima smisla reci da taj covek (ili ta grupa) salje ljude da studiraju vani itd.
Da li je to dobro ili ne, da nekom zemljom vlada dugi niz godina isti covek - mozda je za Libiju dobro? Ko zna? Ovde su mnogi zapenusali kako je Gadafi ubijao sopstveni narod, kako su bili gladni itd. Nisam cuo da je u Libiji bilo politickih zatvorenika. Takodje izgleda da nije bilo ni gladnih...
Istovremeno ti isti vredjaju veliku vecinu svojih sunarodnika na ovom forumu da su fasisti, pa zatim podanici, pa ovo pa ono... U Srbiji ima takvih sigurno, ali stavljanje znaka jednakosti izmedju fasizma i neslaganja sa vama notornim antifasistima je samo po sebi toliko iskljucivo da biste se trebali pokriti usima od sramote. Na zalost, verovatno u vama rastu buduci politicari koji ce sutra reci kako to nisu mislili...

Tako da stoji da je Gadafi slao mlade Libijce da studiraju u inostranstvu.
I vecina ga, ocigledno, postuje, zakljucujem na osnovu snimka mitinga sa Usca.
Inace jako volim sve redom Arape, saosecam sa njima, i jako mi je zao sto nisam znao za miting jer bih im se rado pridruzio.
Svakako cu biti sa njima kada budu slavili slom NATO-a u Libiji!!

vlajko

pre 13 godina

zelim da kazem, da se agresori u opste ne interesuju za ljudske zivote, vec se zalazu za izvorista nafte, i za kontrolu nad derivatima, i da molim vas ne gledte to kao na perciju milosrdni andjeo, gde gomila civila placa ceh zbog navodno nekog pojedinca.. jel je zaista smesno i providno, ne drzim stranu politike, ali jos anje nadmenost amerike u svakoj corbi mirodjija..

Zoki Poki

pre 13 godina

Priča tri strana jezika.
Овакву реченицу ни један новинар не сме себи да дозволи. Запошљавајте школоване и писмене, а не подобне новинаре.

Nuri

pre 13 godina

Ajmen je eklatantan primer da kod nas zaista svaki stranac, odnosno Libijac moze da zavrsi univerzitet, pritom i magistrira a da mu nivo znanja naseg jezika ostane na ocajnom nivou. Pitam se samo ko mu je placao studije, ko mu je omogucio da dodje i tako dalje. sigurno ne mama i tata, nego rezim koji je i dan danas tamo na vlasti. Srecom, nisu svi Libijci kao on...