Subota, 12.03.2011.

00:04

Pres: Propala prodaja Telekoma

Nijedna od šest najavljenih kompanija neće do 21. marta, do kada traje tender, ponuditi potrebnih 1,4 milijardi evra za paket od 51 odsto državnih akcija.

Izvor: Press

Pres: Propala prodaja Telekoma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodinac

pre 13 godina

Možda ipak imamo više sreće nego pameti!
Mada je još rano, jedan dan je više nego dovoljan za špekulacije, deset dna je dug rok, a ovakv vest uglavnom privlači špekulante i profitere, a može i cenu da obori.
Tako da mi nije jasno zašto vlada objavljuje ovakve informacije?
Zamslite kada bi Mišković tako prodavao Maxi, koju bi cenu dobio??

nikola88

pre 13 godina

dobro je da je propala prodaja jer telekom vredi mnogo vise a pare od prodaje bi otisle u ruke vlastima koje bi ih koristile za kampanju za izbore

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Ova vlast pokušava da imitira Tomu. Sve što Toma kaže oni pokušavaju da urade, manja Vlada, oni trapavo umesto izbora prave manju Vladu, Toma rekao da ne može Telekom ali bi lopovi hteli da ga prodaju, ali investitori pametni pa znaju ko će biti nova vlast i da će biti poništeno, jer je neustavno.
Zato dajte izbore odmah, da Toma što pre zaume mesto koje mu pripada i da konačno kriminal, korupcija, inflacija, poskupljenja, bezakonje,otpuštanja,... STANU.

chembe

pre 13 godina

izgleda da vam nece poci za rukom da prodate jos ovo malo sto nam je ostalo...daj boze pa da je neke pravde pa da izgubite na izborima i da vas ne bude na vlasti sledece godine

Boda

pre 13 godina

Bas bi voleo da mi neko objasni a sta je to dobro u Telekomu? To sto ga vode nesposobni partijski ljudi? To sto ima bar 50% vise zaposlenih od potrebnog broja? To sto ostvaruje profit na osnovu monopola i zavlacenja ruku u dzepove korisnika? To sto im se godinama vuku dvojnici, a na muzejskim centralama. To sto su se decenijama uvezbavali da traze "kovertirane" poruke za uvodjenje telefona, da manipulisu impulsima, racunima, pretplatama? To sto imaju vernu podrsku i placene obozavaoce koji su uspeli da ubede javnost da je prodaja nezakonita i katastrofalna za Srbiju? To sto ce svi kupci da odustanu je "fenomanalna" reklama za ulaganja u Srbiju. A Vlada, koja je jedino ostra prema prosvetarima, sad ce da se razleti za nove, i nove, i daj joooos kredite. Kilava neka racunica! I kazu nije po Ustavu, to je dobro od opsteg interesa! Zasto bi meni cavrljanje preko telefona bilo od interesa? Od opsteg interesa je, recimo, poljoprivreda, koja je razbucana odavno. Sad ce g. Miskovic i preostali agrar da pazari, a kako su mu firme na Kipru, to ce takodje da bude prodato STRANCIMA. I nikom nista! Populacija zaludjena Dvorom, blebetanjem preko mobilnih telefona, srecna sto moze da uplati za neki kilavi Internet, cuti i drema, prezadovoljna sto su joj odbranjeni vitalni interesi. Imaju i "divnu" alternativu, mogu da klece na stiroporu. Nazdravlje!

Mita

pre 13 godina

Bas bi voleo da mi neko objasni a sta je to dobro u Telekomu? To sto ga vode nesposobni partijski ljudi? To sto ima bar 50% vise zaposlenih od potrebnog broja? To sto ostvaruje profit na osnovu monopola i zavlacenja ruku u dzepove korisnika? To sto im se godinama vuku dvojnici, a na muzejskim centralama. To sto su se decenijama uvezbavali da traze "kovertirane" poruke za uvodjenje telefona, da manipulisu impulsima, racunima, pretplatama? To sto imaju vernu podrsku i placene obozavaoce koji su uspeli da ubede javnost da je prodaja nezakonita i katastrofalna za Srbiju? To sto ce svi kupci da odustanu je "fenomanalna" reklama za ulaganja u Srbiju. A Vlada, koja je jedino ostra prema prosvetarima, sad ce da se razleti za nove, i nove, i daj joooos kredite. Kilava neka racunica!

Путин

pre 13 godina

За грађане Србије ово је одлична вест пошто Влада (за сад) није успела да прода у бесцење једну од најбољих домаћих компанија, коју су хтели да продају за своту која је приближно једнака шестомесечној заради ове фирме, али истовремено ово је ударац за власт која је намеравала да паре од продаје Телекома искористи за изборну кампању.

Путин

pre 13 godina

За грађане Србије ово је одлична вест пошто Влада (за сад) није успела да прода у бесцење једну од најбољих домаћих компанија, коју су хтели да продају за своту која је приближно једнака шестомесечној заради ове фирме, али истовремено ово је ударац за власт која је намеравала да паре од продаје Телекома искористи за изборну кампању.

bole

pre 13 godina

@Sole
Mobtel je oduzet Karićima zbog klasične utaje poreza i prevare. Sa Telekomom (hvala bogu) nikad ništa nisu imali. Inače isti vredi mnooogo više od bednih 1,4 milijarde.Pa što se onda ne proda? Pa kupci nisu mutavi i znaju da je našim političarima frka i onda gledaju da izvuku još neku korist... ako ne i nižu cenu

Onako sa strane gledano

pre 13 godina

Ako se sada ne proda drzava ce se zaduziti za istu kolicinu novca pa ce se za godinu-dvije taj isti Telekom prodati samo da se servisiraju (citaj: plati dospjela kamata) ti novi krediti.

mira j kumodraz 2

pre 13 godina

Ova vlast je mislila da uzme jos malo para na racun drzave. Drago mi je sto nisu uspeli! Bolje bi im bilo da raspisu izbore umesto sto sve zivo pokusavaju da prodaju!

Nikola Kalabic

pre 13 godina

kako ce sad ovi sa vlasti da idu u kampanju,pa oni su sa para od telekoma hteli da daju neke kratkorocne pomoci i mislili su da narodu zamazu malo oci,sta ce sad da rade?

Nikola

pre 13 godina

Jaooo pa pricate o Telekomu, ko da mi zaradjujemo od njega!!! Pa jedino imamo stete, jer su monopolisti, mreza je u ocaju, internet da ne pricam!!! Poruke su 4din.a o "ljubaznosti" da ne pricam! Kad pozoves korisnicki, oni te tretiraju kao da ne znas sta je mobilni a kamoli nesto drugo! O "strucnosti" isto, sve zaposljeno preko veze itd. Koliko su povecali pretplatu na fixni, a ne nude nikavke usluge sem govornog saobracaja! Jadno! Isto ste pricali i za mobtel, pa vidim sve nam je sada lose! Uporedite kvalitet mts mreze i telenor.. Jedva cekam da ga prodaju, da konacno imamo pravu konkurentnost na polju telekomunikacija, i sirokopojasnog interneta! To sto su ovi sa vlasti lopovi, to je vec druga prica!

sejo kalac

pre 13 godina

bas se radujem sto telekom nece biti prodata,mi smo jedina drzava na svetu koja prodaje firmu koja donosi profit,to se ne radi ljudi...

milenko bukvic

pre 13 godina

sad jos cujem da tender nije bio po ustavu,sta bre rade ovi sa vlasti,hoce da prodaju telekom po svaku cenu,samo da bi malo popunili budzet,posto ne znaju da naprave novac.

Pera

pre 13 godina

Sta se palite. Naravno da ce cekati zadnji dan za ponudu. Ovo nas vlast samo lozi da nema interesenata, jer je cena kao "realna" i "adekvatna". Ispasce jos kako treba da budemo srecni sto su oni uspeli da prodaju Telekom ( u zadnji cas, jer ga kasnije niko ne bi ni hteo ). :) :)

denis

pre 13 godina

Prodace se pre izbora ne brinite. Mora od necega da se finansiraju kampanje vladajucih stranaka i povisice plata u javnom sektoru,penzija i drugih socijalnih davanja.

veka84

pre 13 godina

Telekom i ne treba prodati! To preduzece donosi zaradu a u ovako teskoj situaciji koju nam je nametnula vlast ne treba prodavati jer to bi bilo samo trenutno resenje. Treba dugorocno gledati na probleme u Srbiji. I zato mi je dosta ove vlasti jer je samo ona kriva za ovako tesku situaciju! Vreme je za promene!

DZoniKG

pre 13 godina

Verovatno su Slovenci glupi sto nisu prodali svoja velika preduzeca i banke..sto su im vecina velikih firmi iz SFRJ i dalje u vecinskom vlasnistvu drzave preko drzavnih banaka i fondova a ostatak su akcije koje su podeljene gradjana,verovatno su glupi sto nemaju tajkune i nisu njima podelili pola drzave..glupi ti Slovenci..veze oni o vodjenju drzave nemaju.

sandra

pre 13 godina

I opet nisu prodali Telecom!!!! Propali im planovi za nove vikendice, automobile, stanove... Al' prodace ga, uporni su oni, pa nek narod opet ostane bez posla!!! Ne boj se Srbijo!!! Otvorice nam Djilas jos jednu narodnu kuhinju, pa svi ispred, u red sa cegerima!!!! SRAMOTA!!!!!

Diego

pre 13 godina

zar nije bolje prodati jos neku licencu,neka dodje jos jedan operater i nek formira novu mrezu...bar ce konkurencija biti ostrija u korist nas potrosaca.

Sole

pre 13 godina

Interesuje me istorijat Telekoma tj. da li je Karic prepustio Telekom Srbiji ili je ulozio nekakvu tuzbu? Mozda situacija nije sasvim cista, sto naravno odbija potencijalne kupce? na osnovu cega je kompanija ustvari oduzeta Karicima?

dejan

pre 13 godina

Ne znam koji bi me ishod vise zabavljao, onaj po kome se Telekom uopste ne bi prodao, sto bi razvejalo mastu da Telekom vredi "minimum" 5 milijarde te da je ovo bagatelna cena a onda bi Srbi posle 3 meseca kukali kako Telekom ne valja, kako je skup, kako jos ima dvojnika, kako su sluzbenici bezobrazni, kako im nabijaju racune i slicne stvari!

Drugi, meni jos zabavniji ishod je da Putin, kad vec dolazi, ponese kuci i Telekom (uopste nije iskljuceno kao mogucnost, jer cemo Rusima dati sve zile kucavice ove drzave, energetiku i telekomunikacije). Srbi bi se u pocetku radovali kako nas Putin i Rusija vole i kako je sada Kosovo bezbedno, a onda bi se za godinu dana bunili ko to iznosi profit iz nase Srbijice.

U svakom slucaju ne treba Nemcima prodati.. Srbima je tesko da rade i u Fiatu sa Italianima, koji bas nisu poznati kao preterano vredni, kako bi tek bilo sa Nemcima!

NisuMiJasni

pre 13 godina

Zasto imam osecaj da se ova senzacionalna vest potura narodu kao neuspeh? Kamo lepe srece da se niko ne javi, prodaja takvih firmi (NIS, EPS, Telekom...) je cista glupost. Iz vise razloga. Navescu dva, po meni najbitnija. 1. Te firme donose drzavi (citaj: narodu) ogroman profit, zaposljavaju na desetine hiljada radnika i vitalna su za drustvo (posle prodaje NISa samo fali da prodamo EPS i Vodovode i na taj nacin budemo potpuno zavisni) 2. Cak i ako se proda, novac ce (pored standardnih odbitaka za dzepove "prodavaca", stranacke kase i predizborne malverzacije) biti toliko neracionalno trosen da cemo jako brzo zaboraviti da smo ga uospte i prodali...

Nenad

pre 13 godina

Ponude se podnose obicno poslednji dan zbog postenja nasih pregovaraca koji bi dozvolili da procure informacije konkurenciji. Ja mislim da ce do prodaje ipak doci.

Petko

pre 13 godina

DA li bi neko od vas da ima taj novac i da zna sve o srbiji i njenoj vlasti , ulozio dinar u srbiju, ili bi otisao u neku drugu zemlju?

pop

pre 13 godina

Steta stvarno... A svi u vladi vec potrosili te pare unapred... Sta ce sad da rade? Neki novi porez, neke nove taxe, neka nova poskupljenja...??? jadan narod kako god okrenuo...

NN

pre 13 godina

@gogi
Znaju oni koliko vredi Telekom, ali im zinulo da ne kazem sta, misle da mogu jos povoljnije da prodju. A ovi sto su zajahali vlast daju lazna obecanja svima pa i njima, i vecito tese sebe do poslednjeg momenta da ce se sve vec nekako samo srediti. Ironicno, spasice nas alavost stranih kapitalista i nesposobnost vldajuce "elite" da makar o sebi vodi racuna (ko misli da ovo poslednje ne stoji, nek razmisli jos jednom). Cudni su putevi gospodnji :)

student

pre 13 godina

mogu misliti kako ste se angažovali oko prodaje... samo čekate da vam ponude padaju sa sa neba na noge. e pa malo morgen. zato i jesmo tu gde smo, privatnik grebe da nešto proda, a u državnim firmama kao da je i bitno da li će neko nešto da kupi, plata svakako leže prvog u mesecu... lezi lebe da te jedem :D tako je i sa ovim slučajem ;)

gogi

pre 13 godina

Nismo mi te sreće. Uveren sam da svi čekaju zadnji dan da dostave ponude. Pa nisu valjda blesavi da ne kupe Telekom (i sve ono što ide uz njega) po ovoj bagatelnoj ceni!

gogi

pre 13 godina

Nismo mi te sreće. Uveren sam da svi čekaju zadnji dan da dostave ponude. Pa nisu valjda blesavi da ne kupe Telekom (i sve ono što ide uz njega) po ovoj bagatelnoj ceni!

Petko

pre 13 godina

DA li bi neko od vas da ima taj novac i da zna sve o srbiji i njenoj vlasti , ulozio dinar u srbiju, ili bi otisao u neku drugu zemlju?

pop

pre 13 godina

Steta stvarno... A svi u vladi vec potrosili te pare unapred... Sta ce sad da rade? Neki novi porez, neke nove taxe, neka nova poskupljenja...??? jadan narod kako god okrenuo...

student

pre 13 godina

mogu misliti kako ste se angažovali oko prodaje... samo čekate da vam ponude padaju sa sa neba na noge. e pa malo morgen. zato i jesmo tu gde smo, privatnik grebe da nešto proda, a u državnim firmama kao da je i bitno da li će neko nešto da kupi, plata svakako leže prvog u mesecu... lezi lebe da te jedem :D tako je i sa ovim slučajem ;)

NN

pre 13 godina

@gogi
Znaju oni koliko vredi Telekom, ali im zinulo da ne kazem sta, misle da mogu jos povoljnije da prodju. A ovi sto su zajahali vlast daju lazna obecanja svima pa i njima, i vecito tese sebe do poslednjeg momenta da ce se sve vec nekako samo srediti. Ironicno, spasice nas alavost stranih kapitalista i nesposobnost vldajuce "elite" da makar o sebi vodi racuna (ko misli da ovo poslednje ne stoji, nek razmisli jos jednom). Cudni su putevi gospodnji :)

DZoniKG

pre 13 godina

Verovatno su Slovenci glupi sto nisu prodali svoja velika preduzeca i banke..sto su im vecina velikih firmi iz SFRJ i dalje u vecinskom vlasnistvu drzave preko drzavnih banaka i fondova a ostatak su akcije koje su podeljene gradjana,verovatno su glupi sto nemaju tajkune i nisu njima podelili pola drzave..glupi ti Slovenci..veze oni o vodjenju drzave nemaju.

Nenad

pre 13 godina

Ponude se podnose obicno poslednji dan zbog postenja nasih pregovaraca koji bi dozvolili da procure informacije konkurenciji. Ja mislim da ce do prodaje ipak doci.

Pera

pre 13 godina

Sta se palite. Naravno da ce cekati zadnji dan za ponudu. Ovo nas vlast samo lozi da nema interesenata, jer je cena kao "realna" i "adekvatna". Ispasce jos kako treba da budemo srecni sto su oni uspeli da prodaju Telekom ( u zadnji cas, jer ga kasnije niko ne bi ni hteo ). :) :)

sandra

pre 13 godina

I opet nisu prodali Telecom!!!! Propali im planovi za nove vikendice, automobile, stanove... Al' prodace ga, uporni su oni, pa nek narod opet ostane bez posla!!! Ne boj se Srbijo!!! Otvorice nam Djilas jos jednu narodnu kuhinju, pa svi ispred, u red sa cegerima!!!! SRAMOTA!!!!!

Diego

pre 13 godina

zar nije bolje prodati jos neku licencu,neka dodje jos jedan operater i nek formira novu mrezu...bar ce konkurencija biti ostrija u korist nas potrosaca.

NisuMiJasni

pre 13 godina

Zasto imam osecaj da se ova senzacionalna vest potura narodu kao neuspeh? Kamo lepe srece da se niko ne javi, prodaja takvih firmi (NIS, EPS, Telekom...) je cista glupost. Iz vise razloga. Navescu dva, po meni najbitnija. 1. Te firme donose drzavi (citaj: narodu) ogroman profit, zaposljavaju na desetine hiljada radnika i vitalna su za drustvo (posle prodaje NISa samo fali da prodamo EPS i Vodovode i na taj nacin budemo potpuno zavisni) 2. Cak i ako se proda, novac ce (pored standardnih odbitaka za dzepove "prodavaca", stranacke kase i predizborne malverzacije) biti toliko neracionalno trosen da cemo jako brzo zaboraviti da smo ga uospte i prodali...

sejo kalac

pre 13 godina

bas se radujem sto telekom nece biti prodata,mi smo jedina drzava na svetu koja prodaje firmu koja donosi profit,to se ne radi ljudi...

Путин

pre 13 godina

За грађане Србије ово је одлична вест пошто Влада (за сад) није успела да прода у бесцење једну од најбољих домаћих компанија, коју су хтели да продају за своту која је приближно једнака шестомесечној заради ове фирме, али истовремено ово је ударац за власт која је намеравала да паре од продаје Телекома искористи за изборну кампању.

mira j kumodraz 2

pre 13 godina

Ova vlast je mislila da uzme jos malo para na racun drzave. Drago mi je sto nisu uspeli! Bolje bi im bilo da raspisu izbore umesto sto sve zivo pokusavaju da prodaju!

dejan

pre 13 godina

Ne znam koji bi me ishod vise zabavljao, onaj po kome se Telekom uopste ne bi prodao, sto bi razvejalo mastu da Telekom vredi "minimum" 5 milijarde te da je ovo bagatelna cena a onda bi Srbi posle 3 meseca kukali kako Telekom ne valja, kako je skup, kako jos ima dvojnika, kako su sluzbenici bezobrazni, kako im nabijaju racune i slicne stvari!

Drugi, meni jos zabavniji ishod je da Putin, kad vec dolazi, ponese kuci i Telekom (uopste nije iskljuceno kao mogucnost, jer cemo Rusima dati sve zile kucavice ove drzave, energetiku i telekomunikacije). Srbi bi se u pocetku radovali kako nas Putin i Rusija vole i kako je sada Kosovo bezbedno, a onda bi se za godinu dana bunili ko to iznosi profit iz nase Srbijice.

U svakom slucaju ne treba Nemcima prodati.. Srbima je tesko da rade i u Fiatu sa Italianima, koji bas nisu poznati kao preterano vredni, kako bi tek bilo sa Nemcima!

veka84

pre 13 godina

Telekom i ne treba prodati! To preduzece donosi zaradu a u ovako teskoj situaciji koju nam je nametnula vlast ne treba prodavati jer to bi bilo samo trenutno resenje. Treba dugorocno gledati na probleme u Srbiji. I zato mi je dosta ove vlasti jer je samo ona kriva za ovako tesku situaciju! Vreme je za promene!

Nikola Kalabic

pre 13 godina

kako ce sad ovi sa vlasti da idu u kampanju,pa oni su sa para od telekoma hteli da daju neke kratkorocne pomoci i mislili su da narodu zamazu malo oci,sta ce sad da rade?

Nikola

pre 13 godina

Jaooo pa pricate o Telekomu, ko da mi zaradjujemo od njega!!! Pa jedino imamo stete, jer su monopolisti, mreza je u ocaju, internet da ne pricam!!! Poruke su 4din.a o "ljubaznosti" da ne pricam! Kad pozoves korisnicki, oni te tretiraju kao da ne znas sta je mobilni a kamoli nesto drugo! O "strucnosti" isto, sve zaposljeno preko veze itd. Koliko su povecali pretplatu na fixni, a ne nude nikavke usluge sem govornog saobracaja! Jadno! Isto ste pricali i za mobtel, pa vidim sve nam je sada lose! Uporedite kvalitet mts mreze i telenor.. Jedva cekam da ga prodaju, da konacno imamo pravu konkurentnost na polju telekomunikacija, i sirokopojasnog interneta! To sto su ovi sa vlasti lopovi, to je vec druga prica!

Mita

pre 13 godina

Bas bi voleo da mi neko objasni a sta je to dobro u Telekomu? To sto ga vode nesposobni partijski ljudi? To sto ima bar 50% vise zaposlenih od potrebnog broja? To sto ostvaruje profit na osnovu monopola i zavlacenja ruku u dzepove korisnika? To sto im se godinama vuku dvojnici, a na muzejskim centralama. To sto su se decenijama uvezbavali da traze "kovertirane" poruke za uvodjenje telefona, da manipulisu impulsima, racunima, pretplatama? To sto imaju vernu podrsku i placene obozavaoce koji su uspeli da ubede javnost da je prodaja nezakonita i katastrofalna za Srbiju? To sto ce svi kupci da odustanu je "fenomanalna" reklama za ulaganja u Srbiju. A Vlada, koja je jedino ostra prema prosvetarima, sad ce da se razleti za nove, i nove, i daj joooos kredite. Kilava neka racunica!

milenko bukvic

pre 13 godina

sad jos cujem da tender nije bio po ustavu,sta bre rade ovi sa vlasti,hoce da prodaju telekom po svaku cenu,samo da bi malo popunili budzet,posto ne znaju da naprave novac.

Путин

pre 13 godina

За грађане Србије ово је одлична вест пошто Влада (за сад) није успела да прода у бесцење једну од најбољих домаћих компанија, коју су хтели да продају за своту која је приближно једнака шестомесечној заради ове фирме, али истовремено ово је ударац за власт која је намеравала да паре од продаје Телекома искористи за изборну кампању.

bole

pre 13 godina

@Sole
Mobtel je oduzet Karićima zbog klasične utaje poreza i prevare. Sa Telekomom (hvala bogu) nikad ništa nisu imali. Inače isti vredi mnooogo više od bednih 1,4 milijarde.Pa što se onda ne proda? Pa kupci nisu mutavi i znaju da je našim političarima frka i onda gledaju da izvuku još neku korist... ako ne i nižu cenu

Boda

pre 13 godina

Bas bi voleo da mi neko objasni a sta je to dobro u Telekomu? To sto ga vode nesposobni partijski ljudi? To sto ima bar 50% vise zaposlenih od potrebnog broja? To sto ostvaruje profit na osnovu monopola i zavlacenja ruku u dzepove korisnika? To sto im se godinama vuku dvojnici, a na muzejskim centralama. To sto su se decenijama uvezbavali da traze "kovertirane" poruke za uvodjenje telefona, da manipulisu impulsima, racunima, pretplatama? To sto imaju vernu podrsku i placene obozavaoce koji su uspeli da ubede javnost da je prodaja nezakonita i katastrofalna za Srbiju? To sto ce svi kupci da odustanu je "fenomanalna" reklama za ulaganja u Srbiju. A Vlada, koja je jedino ostra prema prosvetarima, sad ce da se razleti za nove, i nove, i daj joooos kredite. Kilava neka racunica! I kazu nije po Ustavu, to je dobro od opsteg interesa! Zasto bi meni cavrljanje preko telefona bilo od interesa? Od opsteg interesa je, recimo, poljoprivreda, koja je razbucana odavno. Sad ce g. Miskovic i preostali agrar da pazari, a kako su mu firme na Kipru, to ce takodje da bude prodato STRANCIMA. I nikom nista! Populacija zaludjena Dvorom, blebetanjem preko mobilnih telefona, srecna sto moze da uplati za neki kilavi Internet, cuti i drema, prezadovoljna sto su joj odbranjeni vitalni interesi. Imaju i "divnu" alternativu, mogu da klece na stiroporu. Nazdravlje!

Sole

pre 13 godina

Interesuje me istorijat Telekoma tj. da li je Karic prepustio Telekom Srbiji ili je ulozio nekakvu tuzbu? Mozda situacija nije sasvim cista, sto naravno odbija potencijalne kupce? na osnovu cega je kompanija ustvari oduzeta Karicima?

nikola88

pre 13 godina

dobro je da je propala prodaja jer telekom vredi mnogo vise a pare od prodaje bi otisle u ruke vlastima koje bi ih koristile za kampanju za izbore

Onako sa strane gledano

pre 13 godina

Ako se sada ne proda drzava ce se zaduziti za istu kolicinu novca pa ce se za godinu-dvije taj isti Telekom prodati samo da se servisiraju (citaj: plati dospjela kamata) ti novi krediti.

chembe

pre 13 godina

izgleda da vam nece poci za rukom da prodate jos ovo malo sto nam je ostalo...daj boze pa da je neke pravde pa da izgubite na izborima i da vas ne bude na vlasti sledece godine

denis

pre 13 godina

Prodace se pre izbora ne brinite. Mora od necega da se finansiraju kampanje vladajucih stranaka i povisice plata u javnom sektoru,penzija i drugih socijalnih davanja.

Vojvodinac

pre 13 godina

Možda ipak imamo više sreće nego pameti!
Mada je još rano, jedan dan je više nego dovoljan za špekulacije, deset dna je dug rok, a ovakv vest uglavnom privlači špekulante i profitere, a može i cenu da obori.
Tako da mi nije jasno zašto vlada objavljuje ovakve informacije?
Zamslite kada bi Mišković tako prodavao Maxi, koju bi cenu dobio??

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Ova vlast pokušava da imitira Tomu. Sve što Toma kaže oni pokušavaju da urade, manja Vlada, oni trapavo umesto izbora prave manju Vladu, Toma rekao da ne može Telekom ali bi lopovi hteli da ga prodaju, ali investitori pametni pa znaju ko će biti nova vlast i da će biti poništeno, jer je neustavno.
Zato dajte izbore odmah, da Toma što pre zaume mesto koje mu pripada i da konačno kriminal, korupcija, inflacija, poskupljenja, bezakonje,otpuštanja,... STANU.

NisuMiJasni

pre 13 godina

Zasto imam osecaj da se ova senzacionalna vest potura narodu kao neuspeh? Kamo lepe srece da se niko ne javi, prodaja takvih firmi (NIS, EPS, Telekom...) je cista glupost. Iz vise razloga. Navescu dva, po meni najbitnija. 1. Te firme donose drzavi (citaj: narodu) ogroman profit, zaposljavaju na desetine hiljada radnika i vitalna su za drustvo (posle prodaje NISa samo fali da prodamo EPS i Vodovode i na taj nacin budemo potpuno zavisni) 2. Cak i ako se proda, novac ce (pored standardnih odbitaka za dzepove "prodavaca", stranacke kase i predizborne malverzacije) biti toliko neracionalno trosen da cemo jako brzo zaboraviti da smo ga uospte i prodali...

Nikola

pre 13 godina

Jaooo pa pricate o Telekomu, ko da mi zaradjujemo od njega!!! Pa jedino imamo stete, jer su monopolisti, mreza je u ocaju, internet da ne pricam!!! Poruke su 4din.a o "ljubaznosti" da ne pricam! Kad pozoves korisnicki, oni te tretiraju kao da ne znas sta je mobilni a kamoli nesto drugo! O "strucnosti" isto, sve zaposljeno preko veze itd. Koliko su povecali pretplatu na fixni, a ne nude nikavke usluge sem govornog saobracaja! Jadno! Isto ste pricali i za mobtel, pa vidim sve nam je sada lose! Uporedite kvalitet mts mreze i telenor.. Jedva cekam da ga prodaju, da konacno imamo pravu konkurentnost na polju telekomunikacija, i sirokopojasnog interneta! To sto su ovi sa vlasti lopovi, to je vec druga prica!

gogi

pre 13 godina

Nismo mi te sreće. Uveren sam da svi čekaju zadnji dan da dostave ponude. Pa nisu valjda blesavi da ne kupe Telekom (i sve ono što ide uz njega) po ovoj bagatelnoj ceni!

dejan

pre 13 godina

Ne znam koji bi me ishod vise zabavljao, onaj po kome se Telekom uopste ne bi prodao, sto bi razvejalo mastu da Telekom vredi "minimum" 5 milijarde te da je ovo bagatelna cena a onda bi Srbi posle 3 meseca kukali kako Telekom ne valja, kako je skup, kako jos ima dvojnika, kako su sluzbenici bezobrazni, kako im nabijaju racune i slicne stvari!

Drugi, meni jos zabavniji ishod je da Putin, kad vec dolazi, ponese kuci i Telekom (uopste nije iskljuceno kao mogucnost, jer cemo Rusima dati sve zile kucavice ove drzave, energetiku i telekomunikacije). Srbi bi se u pocetku radovali kako nas Putin i Rusija vole i kako je sada Kosovo bezbedno, a onda bi se za godinu dana bunili ko to iznosi profit iz nase Srbijice.

U svakom slucaju ne treba Nemcima prodati.. Srbima je tesko da rade i u Fiatu sa Italianima, koji bas nisu poznati kao preterano vredni, kako bi tek bilo sa Nemcima!

Sole

pre 13 godina

Interesuje me istorijat Telekoma tj. da li je Karic prepustio Telekom Srbiji ili je ulozio nekakvu tuzbu? Mozda situacija nije sasvim cista, sto naravno odbija potencijalne kupce? na osnovu cega je kompanija ustvari oduzeta Karicima?

Boda

pre 13 godina

Bas bi voleo da mi neko objasni a sta je to dobro u Telekomu? To sto ga vode nesposobni partijski ljudi? To sto ima bar 50% vise zaposlenih od potrebnog broja? To sto ostvaruje profit na osnovu monopola i zavlacenja ruku u dzepove korisnika? To sto im se godinama vuku dvojnici, a na muzejskim centralama. To sto su se decenijama uvezbavali da traze "kovertirane" poruke za uvodjenje telefona, da manipulisu impulsima, racunima, pretplatama? To sto imaju vernu podrsku i placene obozavaoce koji su uspeli da ubede javnost da je prodaja nezakonita i katastrofalna za Srbiju? To sto ce svi kupci da odustanu je "fenomanalna" reklama za ulaganja u Srbiju. A Vlada, koja je jedino ostra prema prosvetarima, sad ce da se razleti za nove, i nove, i daj joooos kredite. Kilava neka racunica! I kazu nije po Ustavu, to je dobro od opsteg interesa! Zasto bi meni cavrljanje preko telefona bilo od interesa? Od opsteg interesa je, recimo, poljoprivreda, koja je razbucana odavno. Sad ce g. Miskovic i preostali agrar da pazari, a kako su mu firme na Kipru, to ce takodje da bude prodato STRANCIMA. I nikom nista! Populacija zaludjena Dvorom, blebetanjem preko mobilnih telefona, srecna sto moze da uplati za neki kilavi Internet, cuti i drema, prezadovoljna sto su joj odbranjeni vitalni interesi. Imaju i "divnu" alternativu, mogu da klece na stiroporu. Nazdravlje!

NN

pre 13 godina

@gogi
Znaju oni koliko vredi Telekom, ali im zinulo da ne kazem sta, misle da mogu jos povoljnije da prodju. A ovi sto su zajahali vlast daju lazna obecanja svima pa i njima, i vecito tese sebe do poslednjeg momenta da ce se sve vec nekako samo srediti. Ironicno, spasice nas alavost stranih kapitalista i nesposobnost vldajuce "elite" da makar o sebi vodi racuna (ko misli da ovo poslednje ne stoji, nek razmisli jos jednom). Cudni su putevi gospodnji :)

Путин

pre 13 godina

За грађане Србије ово је одлична вест пошто Влада (за сад) није успела да прода у бесцење једну од најбољих домаћих компанија, коју су хтели да продају за своту која је приближно једнака шестомесечној заради ове фирме, али истовремено ово је ударац за власт која је намеравала да паре од продаје Телекома искористи за изборну кампању.

bole

pre 13 godina

@Sole
Mobtel je oduzet Karićima zbog klasične utaje poreza i prevare. Sa Telekomom (hvala bogu) nikad ništa nisu imali. Inače isti vredi mnooogo više od bednih 1,4 milijarde.Pa što se onda ne proda? Pa kupci nisu mutavi i znaju da je našim političarima frka i onda gledaju da izvuku još neku korist... ako ne i nižu cenu

Mita

pre 13 godina

Bas bi voleo da mi neko objasni a sta je to dobro u Telekomu? To sto ga vode nesposobni partijski ljudi? To sto ima bar 50% vise zaposlenih od potrebnog broja? To sto ostvaruje profit na osnovu monopola i zavlacenja ruku u dzepove korisnika? To sto im se godinama vuku dvojnici, a na muzejskim centralama. To sto su se decenijama uvezbavali da traze "kovertirane" poruke za uvodjenje telefona, da manipulisu impulsima, racunima, pretplatama? To sto imaju vernu podrsku i placene obozavaoce koji su uspeli da ubede javnost da je prodaja nezakonita i katastrofalna za Srbiju? To sto ce svi kupci da odustanu je "fenomanalna" reklama za ulaganja u Srbiju. A Vlada, koja je jedino ostra prema prosvetarima, sad ce da se razleti za nove, i nove, i daj joooos kredite. Kilava neka racunica!

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Ova vlast pokušava da imitira Tomu. Sve što Toma kaže oni pokušavaju da urade, manja Vlada, oni trapavo umesto izbora prave manju Vladu, Toma rekao da ne može Telekom ali bi lopovi hteli da ga prodaju, ali investitori pametni pa znaju ko će biti nova vlast i da će biti poništeno, jer je neustavno.
Zato dajte izbore odmah, da Toma što pre zaume mesto koje mu pripada i da konačno kriminal, korupcija, inflacija, poskupljenja, bezakonje,otpuštanja,... STANU.

student

pre 13 godina

mogu misliti kako ste se angažovali oko prodaje... samo čekate da vam ponude padaju sa sa neba na noge. e pa malo morgen. zato i jesmo tu gde smo, privatnik grebe da nešto proda, a u državnim firmama kao da je i bitno da li će neko nešto da kupi, plata svakako leže prvog u mesecu... lezi lebe da te jedem :D tako je i sa ovim slučajem ;)

pop

pre 13 godina

Steta stvarno... A svi u vladi vec potrosili te pare unapred... Sta ce sad da rade? Neki novi porez, neke nove taxe, neka nova poskupljenja...??? jadan narod kako god okrenuo...

sandra

pre 13 godina

I opet nisu prodali Telecom!!!! Propali im planovi za nove vikendice, automobile, stanove... Al' prodace ga, uporni su oni, pa nek narod opet ostane bez posla!!! Ne boj se Srbijo!!! Otvorice nam Djilas jos jednu narodnu kuhinju, pa svi ispred, u red sa cegerima!!!! SRAMOTA!!!!!

veka84

pre 13 godina

Telekom i ne treba prodati! To preduzece donosi zaradu a u ovako teskoj situaciji koju nam je nametnula vlast ne treba prodavati jer to bi bilo samo trenutno resenje. Treba dugorocno gledati na probleme u Srbiji. I zato mi je dosta ove vlasti jer je samo ona kriva za ovako tesku situaciju! Vreme je za promene!

mira j kumodraz 2

pre 13 godina

Ova vlast je mislila da uzme jos malo para na racun drzave. Drago mi je sto nisu uspeli! Bolje bi im bilo da raspisu izbore umesto sto sve zivo pokusavaju da prodaju!

nikola88

pre 13 godina

dobro je da je propala prodaja jer telekom vredi mnogo vise a pare od prodaje bi otisle u ruke vlastima koje bi ih koristile za kampanju za izbore

Diego

pre 13 godina

zar nije bolje prodati jos neku licencu,neka dodje jos jedan operater i nek formira novu mrezu...bar ce konkurencija biti ostrija u korist nas potrosaca.

Путин

pre 13 godina

За грађане Србије ово је одлична вест пошто Влада (за сад) није успела да прода у бесцење једну од најбољих домаћих компанија, коју су хтели да продају за своту која је приближно једнака шестомесечној заради ове фирме, али истовремено ово је ударац за власт која је намеравала да паре од продаје Телекома искористи за изборну кампању.

chembe

pre 13 godina

izgleda da vam nece poci za rukom da prodate jos ovo malo sto nam je ostalo...daj boze pa da je neke pravde pa da izgubite na izborima i da vas ne bude na vlasti sledece godine

DZoniKG

pre 13 godina

Verovatno su Slovenci glupi sto nisu prodali svoja velika preduzeca i banke..sto su im vecina velikih firmi iz SFRJ i dalje u vecinskom vlasnistvu drzave preko drzavnih banaka i fondova a ostatak su akcije koje su podeljene gradjana,verovatno su glupi sto nemaju tajkune i nisu njima podelili pola drzave..glupi ti Slovenci..veze oni o vodjenju drzave nemaju.

Petko

pre 13 godina

DA li bi neko od vas da ima taj novac i da zna sve o srbiji i njenoj vlasti , ulozio dinar u srbiju, ili bi otisao u neku drugu zemlju?

Nenad

pre 13 godina

Ponude se podnose obicno poslednji dan zbog postenja nasih pregovaraca koji bi dozvolili da procure informacije konkurenciji. Ja mislim da ce do prodaje ipak doci.

Pera

pre 13 godina

Sta se palite. Naravno da ce cekati zadnji dan za ponudu. Ovo nas vlast samo lozi da nema interesenata, jer je cena kao "realna" i "adekvatna". Ispasce jos kako treba da budemo srecni sto su oni uspeli da prodaju Telekom ( u zadnji cas, jer ga kasnije niko ne bi ni hteo ). :) :)

denis

pre 13 godina

Prodace se pre izbora ne brinite. Mora od necega da se finansiraju kampanje vladajucih stranaka i povisice plata u javnom sektoru,penzija i drugih socijalnih davanja.

Onako sa strane gledano

pre 13 godina

Ako se sada ne proda drzava ce se zaduziti za istu kolicinu novca pa ce se za godinu-dvije taj isti Telekom prodati samo da se servisiraju (citaj: plati dospjela kamata) ti novi krediti.

sejo kalac

pre 13 godina

bas se radujem sto telekom nece biti prodata,mi smo jedina drzava na svetu koja prodaje firmu koja donosi profit,to se ne radi ljudi...

Vojvodinac

pre 13 godina

Možda ipak imamo više sreće nego pameti!
Mada je još rano, jedan dan je više nego dovoljan za špekulacije, deset dna je dug rok, a ovakv vest uglavnom privlači špekulante i profitere, a može i cenu da obori.
Tako da mi nije jasno zašto vlada objavljuje ovakve informacije?
Zamslite kada bi Mišković tako prodavao Maxi, koju bi cenu dobio??

Nikola Kalabic

pre 13 godina

kako ce sad ovi sa vlasti da idu u kampanju,pa oni su sa para od telekoma hteli da daju neke kratkorocne pomoci i mislili su da narodu zamazu malo oci,sta ce sad da rade?

milenko bukvic

pre 13 godina

sad jos cujem da tender nije bio po ustavu,sta bre rade ovi sa vlasti,hoce da prodaju telekom po svaku cenu,samo da bi malo popunili budzet,posto ne znaju da naprave novac.