Petak, 11.03.2011.

13:49

Đelić: I dalje na Zoranovom putu

Srbija je ove godine zabeležila najveći rast izdvajanja novca za nauku u svetu, kaže ministar za nauku i tehnološki razvoj u ostavci Božidar Đelić.

Izvor: Beta

Ðeliæ: I dalje na Zoranovom putu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

milan

pre 13 godina

Izvinite Djelicu ali mi ili smo sa Zoranovog puta skrenuli ili stajemo kod svake bandere. Ne Srbija vec odavno nije na njegovom putu da smo ubili ono sto nam je za taj put bilo najvaznije, Zorana.

VV

pre 13 godina

Zoran je bio protiv SPS-a, zle stranke koja je Srbiju unazadila, a i dalje je zahvaljujuci vasoj potrebi za vlascu unazadjuje. Zoran je bio protiv lopova, a vi ih gajite i podsticete i u svojim redovima. Zoran je bio... skoro sve sto vi niste. Uopste vam ne ide na ruku poredjenje sa njim.

NULA!!!

pre 13 godina

Posetite http://scindeks.nb.rs/ pa pogledajte koliko indeksiranih naucnih radova ima Bozidar Djelic. NULA !!! Bezi, i ne okreci se, Bozo!

Micara

pre 13 godina

DRUZE ZOCO MI TI SE KUNEMO........kakav lep slogan,pa dobro vidim kakav vam je utro put,......SETIH SE PRICE DA TE SIRAK PODUCAVO,ALAL VERA......

Mr Clean

pre 13 godina

I ranije je bilo nastavljača puteva a znamo kuda su odveli, kvalitativno ako ne destinacijski.
Nego, biće gadno u Srbiji? A nema više neprijatelja i globalnih zavera...

poglavica onaj koji pamti

pre 13 godina

ONAJ NA ČIJEM STE PUTU SVI VI NA VLASTI ZOVE SE miroslav A NE ZORAN ...pogresna adresa ,probajte ponovo ali ne u ovom veku...

Kragujevčanin

pre 13 godina

Ni z od Zoranovog puta. Kako vas nije sramota, da se pozivate na njega! Da je on živ sad bi već bili u EU, a SPS banda po zatvorima...

Dr Jackyll

pre 13 godina

Dodje Djelic u nauku, zaduzi zemlju za 400 miliona E, od toga ce da se pravi muzej nauke (a Narodni ne radi godinama, nema para) i da se kupuje skupa EU oprema (koju nece imati ko i gde da koristi jer mladi beze od nauke)... I ode iz nauke, zavrsi (sebi) posao s kreditom, a moja i vasa deca ce vracati taj kredit...

nenad

pre 13 godina

Na stranu sve lazi, lopovluke, afere... Ali ovo je vrhunac bezobrazluka, ovako povlaciti ime pokojnika po politickim govorima. Sram vas bilo, Djelicu!

piši propalo

pre 13 godina

Kada razmislim, Koštunica, Velja Ilić, pa ovi iz DS koje ne vredi pominjati. Ne znam šta je Đinđiću trebalo da se petlja sa vama. On je izgubio glavu jer je bio dosledan a vi ste se svi obogatili plus ste nam vratili SPS na leđa zato se ne pozivajte na njega. S kim si takav si, Božidare.

Natasa

pre 13 godina

Kako vas, bre, sve zajedno nije sramota, i ne pozivajte se na tog jadnog Zorana, jer blage veze sa njegovim putem vi nemate...Da sad vidi u kom blatu mu je narod, i kako izgleda zemlja ciji je premijer bio...zaplakao bi...A to sto smo mi najvise u budzetu izdvojiili za nauku i obrazovanje u svetu, samo znaci da smo mnogo zaostali, sto znaci da treba se krecemo mnogo brze da stignemo taj napredni svet u koji smo krenuli i o kom stalno drobite...ma, sramota sta uradiste od ove divne zemlje i u kom vam je stanju narod, na koji se toliko pozivate i za ciju ''dobrobit'' radite...

Natasa

pre 13 godina

Kako vas, bre, sve zajedno nije sramota, i ne pozivajte se na tog jadnog Zorana, jer blage veze sa njegovim putem vi nemate...Da sad vidi u kom blatu mu je narod, i kako izgleda zemlja ciji je premijer bio...zaplakao bi...A to sto smo mi najvise u budzetu izdvojiili za nauku i obrazovanje u svetu, samo znaci da smo mnogo zaostali, sto znaci da treba se krecemo mnogo brze da stignemo taj napredni svet u koji smo krenuli i o kom stalno drobite...ma, sramota sta uradiste od ove divne zemlje i u kom vam je stanju narod, na koji se toliko pozivate i za ciju ''dobrobit'' radite...

xox

pre 13 godina

koliko se ja sećam, đinđić je govorio o srbiji u kojoj se radi, o srbiji kao košnici, a ne o feudalno podeljenoj srbiji sa ministrima džabalebarošima. srbija je skrenula sa đinđićevog puta onog dana kada se DS upustila u kompromise sa DSS. srbija je tada stala, sada se sunovraćuje unazad sa svojim predsednikom koji je uspeo da povrati sve one izvaninstitucionalne poluge vlasti zbog kojih smo skidali miloševića - tadić je i predsednik i premijer i svaki pojedinačni ministar i to vodi samo u propast. sadašnja politička klika je gomila koja je uzurpirala sve što se uzurpirati moglo, uključujući i đinđićevo nasleđe, koje ne umeju da iskoriste u korist države koju svakim danom slabe.

sve to ni najmanje ne liči na đinđića.

PERA

pre 13 godina

Jeste Đeliću, ako bi malo smanjili korupciju, mogli bi da konkurišemo za podsaharsku uniju... O EU samo ti sanjaj, sa ovakvom otvorenom pljačkom svih nas, Srbija je zemlja očajnih, besperspektivnih ljudi, siromašnijih od albanaca. Odakle si izvukao majke ti to da smo na putu progresa, iz kog kutka tvoje mašte majke ti? Ili si taj zaključak izveo iz tvoje želje da budeš još dugo ministar. Ovo je skroz debilno!

KIKI

pre 13 godina

Djelic samog sebe ne razume sta prica a kamo li mi.Moja plata je 25.000 din. a koliko je njegova za prazne price,nebuloze i fraze koje obican gradjanin ne razume a placa porez.
DALEKO JE ON OD DJINDJICA MNOGO, NEKA IDE ODAKLE JE I DOSAO JER NAMA NISTA NIJE BOLJE OD NJEGOVOG NE-RADA.

Galaktus

pre 13 godina

Poenta je da Tadic samo letucka svetom, od cveta do cveta, ali u stvari nema polena, nema meda. Tadic je jedan trut jer on i njegovi samo obecavaju, i to je jedino sto znaju da rade... te 200.000 radnih mesta, te 1000 eura od akcija, te u evropskoj uniji smo do 2008. pa 2012, sada oko 2030 izgleda... dok u medjuvremenu njegovi sponzori hermeticki zatvaraju privredu drzave, uglavnom se uvozi, gasi se svaki vid proizvodnje i eventualnog izvoza... seljak ne moze da proizvodi meso, zito i da ga proda, izveze... vec samo preko tajkunskih ruku... te nema nista od PayPal-a, Ebey i drugih online prodavnica u Srbiji, jerbo carinici nisu dobri na tome... kupis knjigu za 20 EUR platis carinu rezije i usluge uvoza 50 i vise EUR... Internet najskuplji u Evropi... Svaka drzavna monopolisticka firma [EPS, Telekom, ... ] imaju fiksne racune koje moras da plati, trosio struju ili impulse ili ne trosio. U medjuvremenu se ne kaznjavaju pravi lopovi na vlasti, Dulici, Janjusevici, Kolesari, Vlahovici... tu i tamo neka afera sa Kolubarom a trebace im 5 godina samo da se skupe i zapocnu proces hapsenja i sl... O sudstvu da i ne govorimo... politicka cistka! Samo partijski poslusnici i rodjaci mogu da budu sudije... Benzin, najskuplji u regionu a NAJLOSIJI!!! Mleko, ulje i secer takodje!!! Kozmeticke promene u Vladi, stanje redovno - KATASTROFA! Znam, ni ovi alternativci nisu nimalo perspektivni za boljitak Srbije, ali mi moramo da nadjemo nove mladje snage... Nema vise karaktera!!!!!!!!!!!!!!!!!

ideja vise ne zivi

pre 13 godina

Sram te bilo i tebe i celu tvoju partiju! Vi ste samo profiteri Djindjiceve smrti!
Verovao sam do skoro i Cedomiru, ali je i taj isti kao i svi vi u DS-u!!!

Kako vas nije sramota da uzimate ZORANOVO ime u usta???
Zapitate li se ikada sta bi vam taj Zoran rekao? Svesni ste svi da bi bili mozda clanovi opstinskih odbora Cukarice, Novog Beograda itd. I to bi vam bio uspeh!!!

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bozo, to ne mozes da mislis ozbljno (tj. "da si na Zoranovom putu")!

Nemoj da vredjas pre svega PREMIJARA Dr ZORANA DJINDJICA. To je nepristojno i uvredljivo za jednog intelektualnog i politickog GIGANTA kakav je on bio i kome ni do koleno ne mozete biti - ni ti (svaka cast tvojim poslovnim uspesima i Francuskim Bankama - mada smo u proteklih par godina videli sta zapravo bankari nazivaju 'uspehom'....?!) ni bilo ko iz te rasturene i moralno propale DS!!

To sto izjavljujes vredja i stotine hiljada ljudi u Srbiji koji imaju vrlo jasno sliku o tome sta je Zoran uradio i sta vi (hocete da u) radite (ili ne radite)!

Svi vi koji ste uspeli da nadzivite tog genijalca i neponovljivog vodju, imate jednu zajednicku crtu: da se HVALITE sa NJIME i da STE ODANI NJEGOVIM IDEJAMA I NASTAVLJATE NJEGOVIM PUTEM!

A to je najobicnija laz i manipulacija - to znate onog momenta kada izgovorite to prokletu recenicu!

Tako da prestanite da nas 'ubedjujete' u to, jer 'rezultate' koje vi sada pokazujete su katastrofalni i samim tim - po vrlo jednostavnoj logici stvari - i NE MOZETE BITI NA NJEGOVOM PUTU!

Tacka.


Sklonite se!

I OSTAVITE ZORANA na MIRU. Zasluzio je da pociva u miru a da njegovo ima vi ne izgovarate kad obmanjujete narod, koji jako dobro zna ko je bio Zoran a ko ste vi!

Ivan

pre 13 godina

...a taj put je put pljacke i upropascavanje drzave!E pa nce moci vise vese lazi vise ne prolaze.Ceo DOS je bio prevara na celu sa Djindjicem!
MOlim objavite ovo vi sto radite za 20.000 dinara.

trabant

pre 13 godina

Nije problem ko je ministar, već problem leži u ukidanju Ministarstva za nauku i to posle 66 godina. Poznato je da se u Srbiji brljotine teško otklanjaju, i bojim se da je ovo ministarstvo trajno izgubljeno, a i time i deo naše budućnosti.
Pokažite da vam nije svejedno i potpišite peticiju na: http://www.ministarstvonauke.com/index.php?page=p03

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Citiram "Đelić: I dalje na Zoranovom putu
-Srbija je ove godine zabeležila najveći rast izdvajanja novca za nauku u svetu, kaže ministar za nauku i tehnološki razvoj u ostavci Božidar Đelić"

P.S. Hm, znači Zoranov put je ovo gde smo sad ?
Znate šta Božidare, da mi je brat Zoran, ja bi vas prebio što ga ponižavate tako.
A što se tiče nauke naše, para koje su uložene, iste sam video samo na Surčinskom aerodrumu gde dominira ogromni BILOBORD na kome piše; Dobrodošli u Srbiju zemlju nauke i nove tehnologije!
Iz toga sudim, da vi niste normalan čovek, i da vam zakonom treba zabraniti da pominjete Zorana i da lažete ovako bezočno.

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

"Izdvajanja za nauku su duplirana, odnosno sa 0,3 odsto BDP-a budžetom za 2011. predviđeno je 0,65 BDP za nauku, i to je najveći rast izdvajanja za nauku kad bi gledali po svim zemljama u svetu." reče Mickey Mouse

Da pođemo od toga da nam je državni budžet među najmanjima u Evropi. Sa 0.65 imamo opet procentualno najmanja izdvajanja za nauku, ukinuli su stipendije za doktorske studije u Srbiji(a finansiraju se u oni koji su upisali u inostranstvu), na jesen će biti skresan broj studenata na budžet za master studije, 2011 rekordan broj diplomaca odlazi na postdiplomske studiju u inostranstvu itd. Poređenja radi godišnje budžet pojedinih univerziteta u svetu je mnogo veći od BDP Srbije, toliko o tome. Kada se 0.65*BDP pomnoži opet imamo najmanji budžet za nauku na kvadrat a pre je bio na kubni. To jeste pomak ali nije ovo što Đelić pokušava da prikaže igrajući se statistikom. Dobar i pošten čovek nikada ne bi tako zloupotrebljavao cifre, ne znam koga pokušava da ubedi da smo naučno-tehnička velesila, one što nakada fakultet nisu videli?

Caja

pre 13 godina

Ma, je li?! A kako je onda moguce da ja, za isti nivo angazovanja kao prosle godine, u ovoj godini za projekte Ministarstva nauke dobijam 2,2 puta manju platu??? Kako, kad vi "ulazete u nauku kao niko nikad"???

dovla

pre 13 godina

"I dalje na Zoranovom putu"

Titovi pioniri su pevali "druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo", sada ovi Djindjicevi pioniri pevaju istu pesmu. Dajte vec jednom se maknemo s tog puta, vidite gde nas je doveo, do sprege politicara, tajkuna, i kriminalaca, a Djindjic snosi veliki deo krivice za to jer se okruzio svakakvim sljamom.

Nevenko

pre 13 godina

"Izdvajanja za nauku su duplirana, odnosno sa 0,3 odsto BDP-a budžetom za 2011. predviđeno je 0,65 BDP za nauku, i to je najveći rast izdvajanja za nauku kad bi gledali po svim zemljama u svetu...."

Znači, lideri smo!

vladimir

pre 13 godina

jeste na viskoj poziciji u DS al i njega bi trebalo poslati da bude ambasador - ambasadori nista ne rade. ako nesto urade onda nije dobro.
ovaj covek apsolutno nista ne radi. on je mali covek. nama trebaju veliki ljudi. i ne znam kako ga nije sramota. stvarno. i sve te njegove pare i suze... postenjacina

jos 10 godina propaliji

pre 13 godina

Bozo, brate, ti ne da nisi na Djindjicevom putu, nego si omasio i put, i smer i pravac, kao i vecina vas u DS-u. Nista tu vise nema Zoranovog, na koga se stalno pozivate.

DZoni

pre 13 godina

Ma smesni ste i jadni..ko vise da komentarise vase gluposti.Ako je Zoran put bio put bede i zemlje treceg sveta onda ste na pravom putu ali nesto ne verujem da je to bio njihov put ali ko zna...mozda i jeste.

jos 10 godina propaliji

pre 13 godina

Bozo, brate, ti ne da nisi na Djindjicevom putu, nego si omasio i put, i smer i pravac, kao i vecina vas u DS-u. Nista tu vise nema Zoranovog, na koga se stalno pozivate.

Nevenko

pre 13 godina

"Izdvajanja za nauku su duplirana, odnosno sa 0,3 odsto BDP-a budžetom za 2011. predviđeno je 0,65 BDP za nauku, i to je najveći rast izdvajanja za nauku kad bi gledali po svim zemljama u svetu...."

Znači, lideri smo!

DZoni

pre 13 godina

Ma smesni ste i jadni..ko vise da komentarise vase gluposti.Ako je Zoran put bio put bede i zemlje treceg sveta onda ste na pravom putu ali nesto ne verujem da je to bio njihov put ali ko zna...mozda i jeste.

Galaktus

pre 13 godina

Poenta je da Tadic samo letucka svetom, od cveta do cveta, ali u stvari nema polena, nema meda. Tadic je jedan trut jer on i njegovi samo obecavaju, i to je jedino sto znaju da rade... te 200.000 radnih mesta, te 1000 eura od akcija, te u evropskoj uniji smo do 2008. pa 2012, sada oko 2030 izgleda... dok u medjuvremenu njegovi sponzori hermeticki zatvaraju privredu drzave, uglavnom se uvozi, gasi se svaki vid proizvodnje i eventualnog izvoza... seljak ne moze da proizvodi meso, zito i da ga proda, izveze... vec samo preko tajkunskih ruku... te nema nista od PayPal-a, Ebey i drugih online prodavnica u Srbiji, jerbo carinici nisu dobri na tome... kupis knjigu za 20 EUR platis carinu rezije i usluge uvoza 50 i vise EUR... Internet najskuplji u Evropi... Svaka drzavna monopolisticka firma [EPS, Telekom, ... ] imaju fiksne racune koje moras da plati, trosio struju ili impulse ili ne trosio. U medjuvremenu se ne kaznjavaju pravi lopovi na vlasti, Dulici, Janjusevici, Kolesari, Vlahovici... tu i tamo neka afera sa Kolubarom a trebace im 5 godina samo da se skupe i zapocnu proces hapsenja i sl... O sudstvu da i ne govorimo... politicka cistka! Samo partijski poslusnici i rodjaci mogu da budu sudije... Benzin, najskuplji u regionu a NAJLOSIJI!!! Mleko, ulje i secer takodje!!! Kozmeticke promene u Vladi, stanje redovno - KATASTROFA! Znam, ni ovi alternativci nisu nimalo perspektivni za boljitak Srbije, ali mi moramo da nadjemo nove mladje snage... Nema vise karaktera!!!!!!!!!!!!!!!!!

Caja

pre 13 godina

Ma, je li?! A kako je onda moguce da ja, za isti nivo angazovanja kao prosle godine, u ovoj godini za projekte Ministarstva nauke dobijam 2,2 puta manju platu??? Kako, kad vi "ulazete u nauku kao niko nikad"???

xox

pre 13 godina

koliko se ja sećam, đinđić je govorio o srbiji u kojoj se radi, o srbiji kao košnici, a ne o feudalno podeljenoj srbiji sa ministrima džabalebarošima. srbija je skrenula sa đinđićevog puta onog dana kada se DS upustila u kompromise sa DSS. srbija je tada stala, sada se sunovraćuje unazad sa svojim predsednikom koji je uspeo da povrati sve one izvaninstitucionalne poluge vlasti zbog kojih smo skidali miloševića - tadić je i predsednik i premijer i svaki pojedinačni ministar i to vodi samo u propast. sadašnja politička klika je gomila koja je uzurpirala sve što se uzurpirati moglo, uključujući i đinđićevo nasleđe, koje ne umeju da iskoriste u korist države koju svakim danom slabe.

sve to ni najmanje ne liči na đinđića.

vladimir

pre 13 godina

jeste na viskoj poziciji u DS al i njega bi trebalo poslati da bude ambasador - ambasadori nista ne rade. ako nesto urade onda nije dobro.
ovaj covek apsolutno nista ne radi. on je mali covek. nama trebaju veliki ljudi. i ne znam kako ga nije sramota. stvarno. i sve te njegove pare i suze... postenjacina

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Citiram "Đelić: I dalje na Zoranovom putu
-Srbija je ove godine zabeležila najveći rast izdvajanja novca za nauku u svetu, kaže ministar za nauku i tehnološki razvoj u ostavci Božidar Đelić"

P.S. Hm, znači Zoranov put je ovo gde smo sad ?
Znate šta Božidare, da mi je brat Zoran, ja bi vas prebio što ga ponižavate tako.
A što se tiče nauke naše, para koje su uložene, iste sam video samo na Surčinskom aerodrumu gde dominira ogromni BILOBORD na kome piše; Dobrodošli u Srbiju zemlju nauke i nove tehnologije!
Iz toga sudim, da vi niste normalan čovek, i da vam zakonom treba zabraniti da pominjete Zorana i da lažete ovako bezočno.

ideja vise ne zivi

pre 13 godina

Sram te bilo i tebe i celu tvoju partiju! Vi ste samo profiteri Djindjiceve smrti!
Verovao sam do skoro i Cedomiru, ali je i taj isti kao i svi vi u DS-u!!!

Kako vas nije sramota da uzimate ZORANOVO ime u usta???
Zapitate li se ikada sta bi vam taj Zoran rekao? Svesni ste svi da bi bili mozda clanovi opstinskih odbora Cukarice, Novog Beograda itd. I to bi vam bio uspeh!!!

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bozo, to ne mozes da mislis ozbljno (tj. "da si na Zoranovom putu")!

Nemoj da vredjas pre svega PREMIJARA Dr ZORANA DJINDJICA. To je nepristojno i uvredljivo za jednog intelektualnog i politickog GIGANTA kakav je on bio i kome ni do koleno ne mozete biti - ni ti (svaka cast tvojim poslovnim uspesima i Francuskim Bankama - mada smo u proteklih par godina videli sta zapravo bankari nazivaju 'uspehom'....?!) ni bilo ko iz te rasturene i moralno propale DS!!

To sto izjavljujes vredja i stotine hiljada ljudi u Srbiji koji imaju vrlo jasno sliku o tome sta je Zoran uradio i sta vi (hocete da u) radite (ili ne radite)!

Svi vi koji ste uspeli da nadzivite tog genijalca i neponovljivog vodju, imate jednu zajednicku crtu: da se HVALITE sa NJIME i da STE ODANI NJEGOVIM IDEJAMA I NASTAVLJATE NJEGOVIM PUTEM!

A to je najobicnija laz i manipulacija - to znate onog momenta kada izgovorite to prokletu recenicu!

Tako da prestanite da nas 'ubedjujete' u to, jer 'rezultate' koje vi sada pokazujete su katastrofalni i samim tim - po vrlo jednostavnoj logici stvari - i NE MOZETE BITI NA NJEGOVOM PUTU!

Tacka.


Sklonite se!

I OSTAVITE ZORANA na MIRU. Zasluzio je da pociva u miru a da njegovo ima vi ne izgovarate kad obmanjujete narod, koji jako dobro zna ko je bio Zoran a ko ste vi!

Kragujevčanin

pre 13 godina

Ni z od Zoranovog puta. Kako vas nije sramota, da se pozivate na njega! Da je on živ sad bi već bili u EU, a SPS banda po zatvorima...

nenad

pre 13 godina

Na stranu sve lazi, lopovluke, afere... Ali ovo je vrhunac bezobrazluka, ovako povlaciti ime pokojnika po politickim govorima. Sram vas bilo, Djelicu!

dovla

pre 13 godina

"I dalje na Zoranovom putu"

Titovi pioniri su pevali "druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo", sada ovi Djindjicevi pioniri pevaju istu pesmu. Dajte vec jednom se maknemo s tog puta, vidite gde nas je doveo, do sprege politicara, tajkuna, i kriminalaca, a Djindjic snosi veliki deo krivice za to jer se okruzio svakakvim sljamom.

PERA

pre 13 godina

Jeste Đeliću, ako bi malo smanjili korupciju, mogli bi da konkurišemo za podsaharsku uniju... O EU samo ti sanjaj, sa ovakvom otvorenom pljačkom svih nas, Srbija je zemlja očajnih, besperspektivnih ljudi, siromašnijih od albanaca. Odakle si izvukao majke ti to da smo na putu progresa, iz kog kutka tvoje mašte majke ti? Ili si taj zaključak izveo iz tvoje želje da budeš još dugo ministar. Ovo je skroz debilno!

Ivan

pre 13 godina

...a taj put je put pljacke i upropascavanje drzave!E pa nce moci vise vese lazi vise ne prolaze.Ceo DOS je bio prevara na celu sa Djindjicem!
MOlim objavite ovo vi sto radite za 20.000 dinara.

poglavica onaj koji pamti

pre 13 godina

ONAJ NA ČIJEM STE PUTU SVI VI NA VLASTI ZOVE SE miroslav A NE ZORAN ...pogresna adresa ,probajte ponovo ali ne u ovom veku...

Dr Jackyll

pre 13 godina

Dodje Djelic u nauku, zaduzi zemlju za 400 miliona E, od toga ce da se pravi muzej nauke (a Narodni ne radi godinama, nema para) i da se kupuje skupa EU oprema (koju nece imati ko i gde da koristi jer mladi beze od nauke)... I ode iz nauke, zavrsi (sebi) posao s kreditom, a moja i vasa deca ce vracati taj kredit...

piši propalo

pre 13 godina

Kada razmislim, Koštunica, Velja Ilić, pa ovi iz DS koje ne vredi pominjati. Ne znam šta je Đinđiću trebalo da se petlja sa vama. On je izgubio glavu jer je bio dosledan a vi ste se svi obogatili plus ste nam vratili SPS na leđa zato se ne pozivajte na njega. S kim si takav si, Božidare.

Natasa

pre 13 godina

Kako vas, bre, sve zajedno nije sramota, i ne pozivajte se na tog jadnog Zorana, jer blage veze sa njegovim putem vi nemate...Da sad vidi u kom blatu mu je narod, i kako izgleda zemlja ciji je premijer bio...zaplakao bi...A to sto smo mi najvise u budzetu izdvojiili za nauku i obrazovanje u svetu, samo znaci da smo mnogo zaostali, sto znaci da treba se krecemo mnogo brze da stignemo taj napredni svet u koji smo krenuli i o kom stalno drobite...ma, sramota sta uradiste od ove divne zemlje i u kom vam je stanju narod, na koji se toliko pozivate i za ciju ''dobrobit'' radite...

trabant

pre 13 godina

Nije problem ko je ministar, već problem leži u ukidanju Ministarstva za nauku i to posle 66 godina. Poznato je da se u Srbiji brljotine teško otklanjaju, i bojim se da je ovo ministarstvo trajno izgubljeno, a i time i deo naše budućnosti.
Pokažite da vam nije svejedno i potpišite peticiju na: http://www.ministarstvonauke.com/index.php?page=p03

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

"Izdvajanja za nauku su duplirana, odnosno sa 0,3 odsto BDP-a budžetom za 2011. predviđeno je 0,65 BDP za nauku, i to je najveći rast izdvajanja za nauku kad bi gledali po svim zemljama u svetu." reče Mickey Mouse

Da pođemo od toga da nam je državni budžet među najmanjima u Evropi. Sa 0.65 imamo opet procentualno najmanja izdvajanja za nauku, ukinuli su stipendije za doktorske studije u Srbiji(a finansiraju se u oni koji su upisali u inostranstvu), na jesen će biti skresan broj studenata na budžet za master studije, 2011 rekordan broj diplomaca odlazi na postdiplomske studiju u inostranstvu itd. Poređenja radi godišnje budžet pojedinih univerziteta u svetu je mnogo veći od BDP Srbije, toliko o tome. Kada se 0.65*BDP pomnoži opet imamo najmanji budžet za nauku na kvadrat a pre je bio na kubni. To jeste pomak ali nije ovo što Đelić pokušava da prikaže igrajući se statistikom. Dobar i pošten čovek nikada ne bi tako zloupotrebljavao cifre, ne znam koga pokušava da ubedi da smo naučno-tehnička velesila, one što nakada fakultet nisu videli?

KIKI

pre 13 godina

Djelic samog sebe ne razume sta prica a kamo li mi.Moja plata je 25.000 din. a koliko je njegova za prazne price,nebuloze i fraze koje obican gradjanin ne razume a placa porez.
DALEKO JE ON OD DJINDJICA MNOGO, NEKA IDE ODAKLE JE I DOSAO JER NAMA NISTA NIJE BOLJE OD NJEGOVOG NE-RADA.

NULA!!!

pre 13 godina

Posetite http://scindeks.nb.rs/ pa pogledajte koliko indeksiranih naucnih radova ima Bozidar Djelic. NULA !!! Bezi, i ne okreci se, Bozo!

Natasa

pre 13 godina

Kako vas, bre, sve zajedno nije sramota, i ne pozivajte se na tog jadnog Zorana, jer blage veze sa njegovim putem vi nemate...Da sad vidi u kom blatu mu je narod, i kako izgleda zemlja ciji je premijer bio...zaplakao bi...A to sto smo mi najvise u budzetu izdvojiili za nauku i obrazovanje u svetu, samo znaci da smo mnogo zaostali, sto znaci da treba se krecemo mnogo brze da stignemo taj napredni svet u koji smo krenuli i o kom stalno drobite...ma, sramota sta uradiste od ove divne zemlje i u kom vam je stanju narod, na koji se toliko pozivate i za ciju ''dobrobit'' radite...

Mr Clean

pre 13 godina

I ranije je bilo nastavljača puteva a znamo kuda su odveli, kvalitativno ako ne destinacijski.
Nego, biće gadno u Srbiji? A nema više neprijatelja i globalnih zavera...

VV

pre 13 godina

Zoran je bio protiv SPS-a, zle stranke koja je Srbiju unazadila, a i dalje je zahvaljujuci vasoj potrebi za vlascu unazadjuje. Zoran je bio protiv lopova, a vi ih gajite i podsticete i u svojim redovima. Zoran je bio... skoro sve sto vi niste. Uopste vam ne ide na ruku poredjenje sa njim.

Micara

pre 13 godina

DRUZE ZOCO MI TI SE KUNEMO........kakav lep slogan,pa dobro vidim kakav vam je utro put,......SETIH SE PRICE DA TE SIRAK PODUCAVO,ALAL VERA......

milan

pre 13 godina

Izvinite Djelicu ali mi ili smo sa Zoranovog puta skrenuli ili stajemo kod svake bandere. Ne Srbija vec odavno nije na njegovom putu da smo ubili ono sto nam je za taj put bilo najvaznije, Zorana.

dovla

pre 13 godina

"I dalje na Zoranovom putu"

Titovi pioniri su pevali "druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo", sada ovi Djindjicevi pioniri pevaju istu pesmu. Dajte vec jednom se maknemo s tog puta, vidite gde nas je doveo, do sprege politicara, tajkuna, i kriminalaca, a Djindjic snosi veliki deo krivice za to jer se okruzio svakakvim sljamom.

Ivan

pre 13 godina

...a taj put je put pljacke i upropascavanje drzave!E pa nce moci vise vese lazi vise ne prolaze.Ceo DOS je bio prevara na celu sa Djindjicem!
MOlim objavite ovo vi sto radite za 20.000 dinara.

vladimir

pre 13 godina

jeste na viskoj poziciji u DS al i njega bi trebalo poslati da bude ambasador - ambasadori nista ne rade. ako nesto urade onda nije dobro.
ovaj covek apsolutno nista ne radi. on je mali covek. nama trebaju veliki ljudi. i ne znam kako ga nije sramota. stvarno. i sve te njegove pare i suze... postenjacina

DZoni

pre 13 godina

Ma smesni ste i jadni..ko vise da komentarise vase gluposti.Ako je Zoran put bio put bede i zemlje treceg sveta onda ste na pravom putu ali nesto ne verujem da je to bio njihov put ali ko zna...mozda i jeste.

Nevenko

pre 13 godina

"Izdvajanja za nauku su duplirana, odnosno sa 0,3 odsto BDP-a budžetom za 2011. predviđeno je 0,65 BDP za nauku, i to je najveći rast izdvajanja za nauku kad bi gledali po svim zemljama u svetu...."

Znači, lideri smo!

jos 10 godina propaliji

pre 13 godina

Bozo, brate, ti ne da nisi na Djindjicevom putu, nego si omasio i put, i smer i pravac, kao i vecina vas u DS-u. Nista tu vise nema Zoranovog, na koga se stalno pozivate.

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Citiram "Đelić: I dalje na Zoranovom putu
-Srbija je ove godine zabeležila najveći rast izdvajanja novca za nauku u svetu, kaže ministar za nauku i tehnološki razvoj u ostavci Božidar Đelić"

P.S. Hm, znači Zoranov put je ovo gde smo sad ?
Znate šta Božidare, da mi je brat Zoran, ja bi vas prebio što ga ponižavate tako.
A što se tiče nauke naše, para koje su uložene, iste sam video samo na Surčinskom aerodrumu gde dominira ogromni BILOBORD na kome piše; Dobrodošli u Srbiju zemlju nauke i nove tehnologije!
Iz toga sudim, da vi niste normalan čovek, i da vam zakonom treba zabraniti da pominjete Zorana i da lažete ovako bezočno.

Caja

pre 13 godina

Ma, je li?! A kako je onda moguce da ja, za isti nivo angazovanja kao prosle godine, u ovoj godini za projekte Ministarstva nauke dobijam 2,2 puta manju platu??? Kako, kad vi "ulazete u nauku kao niko nikad"???

piši propalo

pre 13 godina

Kada razmislim, Koštunica, Velja Ilić, pa ovi iz DS koje ne vredi pominjati. Ne znam šta je Đinđiću trebalo da se petlja sa vama. On je izgubio glavu jer je bio dosledan a vi ste se svi obogatili plus ste nam vratili SPS na leđa zato se ne pozivajte na njega. S kim si takav si, Božidare.

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bozo, to ne mozes da mislis ozbljno (tj. "da si na Zoranovom putu")!

Nemoj da vredjas pre svega PREMIJARA Dr ZORANA DJINDJICA. To je nepristojno i uvredljivo za jednog intelektualnog i politickog GIGANTA kakav je on bio i kome ni do koleno ne mozete biti - ni ti (svaka cast tvojim poslovnim uspesima i Francuskim Bankama - mada smo u proteklih par godina videli sta zapravo bankari nazivaju 'uspehom'....?!) ni bilo ko iz te rasturene i moralno propale DS!!

To sto izjavljujes vredja i stotine hiljada ljudi u Srbiji koji imaju vrlo jasno sliku o tome sta je Zoran uradio i sta vi (hocete da u) radite (ili ne radite)!

Svi vi koji ste uspeli da nadzivite tog genijalca i neponovljivog vodju, imate jednu zajednicku crtu: da se HVALITE sa NJIME i da STE ODANI NJEGOVIM IDEJAMA I NASTAVLJATE NJEGOVIM PUTEM!

A to je najobicnija laz i manipulacija - to znate onog momenta kada izgovorite to prokletu recenicu!

Tako da prestanite da nas 'ubedjujete' u to, jer 'rezultate' koje vi sada pokazujete su katastrofalni i samim tim - po vrlo jednostavnoj logici stvari - i NE MOZETE BITI NA NJEGOVOM PUTU!

Tacka.


Sklonite se!

I OSTAVITE ZORANA na MIRU. Zasluzio je da pociva u miru a da njegovo ima vi ne izgovarate kad obmanjujete narod, koji jako dobro zna ko je bio Zoran a ko ste vi!

Kragujevčanin

pre 13 godina

Ni z od Zoranovog puta. Kako vas nije sramota, da se pozivate na njega! Da je on živ sad bi već bili u EU, a SPS banda po zatvorima...

Micara

pre 13 godina

DRUZE ZOCO MI TI SE KUNEMO........kakav lep slogan,pa dobro vidim kakav vam je utro put,......SETIH SE PRICE DA TE SIRAK PODUCAVO,ALAL VERA......

NULA!!!

pre 13 godina

Posetite http://scindeks.nb.rs/ pa pogledajte koliko indeksiranih naucnih radova ima Bozidar Djelic. NULA !!! Bezi, i ne okreci se, Bozo!

PERA

pre 13 godina

Jeste Đeliću, ako bi malo smanjili korupciju, mogli bi da konkurišemo za podsaharsku uniju... O EU samo ti sanjaj, sa ovakvom otvorenom pljačkom svih nas, Srbija je zemlja očajnih, besperspektivnih ljudi, siromašnijih od albanaca. Odakle si izvukao majke ti to da smo na putu progresa, iz kog kutka tvoje mašte majke ti? Ili si taj zaključak izveo iz tvoje želje da budeš još dugo ministar. Ovo je skroz debilno!

xox

pre 13 godina

koliko se ja sećam, đinđić je govorio o srbiji u kojoj se radi, o srbiji kao košnici, a ne o feudalno podeljenoj srbiji sa ministrima džabalebarošima. srbija je skrenula sa đinđićevog puta onog dana kada se DS upustila u kompromise sa DSS. srbija je tada stala, sada se sunovraćuje unazad sa svojim predsednikom koji je uspeo da povrati sve one izvaninstitucionalne poluge vlasti zbog kojih smo skidali miloševića - tadić je i predsednik i premijer i svaki pojedinačni ministar i to vodi samo u propast. sadašnja politička klika je gomila koja je uzurpirala sve što se uzurpirati moglo, uključujući i đinđićevo nasleđe, koje ne umeju da iskoriste u korist države koju svakim danom slabe.

sve to ni najmanje ne liči na đinđića.

Galaktus

pre 13 godina

Poenta je da Tadic samo letucka svetom, od cveta do cveta, ali u stvari nema polena, nema meda. Tadic je jedan trut jer on i njegovi samo obecavaju, i to je jedino sto znaju da rade... te 200.000 radnih mesta, te 1000 eura od akcija, te u evropskoj uniji smo do 2008. pa 2012, sada oko 2030 izgleda... dok u medjuvremenu njegovi sponzori hermeticki zatvaraju privredu drzave, uglavnom se uvozi, gasi se svaki vid proizvodnje i eventualnog izvoza... seljak ne moze da proizvodi meso, zito i da ga proda, izveze... vec samo preko tajkunskih ruku... te nema nista od PayPal-a, Ebey i drugih online prodavnica u Srbiji, jerbo carinici nisu dobri na tome... kupis knjigu za 20 EUR platis carinu rezije i usluge uvoza 50 i vise EUR... Internet najskuplji u Evropi... Svaka drzavna monopolisticka firma [EPS, Telekom, ... ] imaju fiksne racune koje moras da plati, trosio struju ili impulse ili ne trosio. U medjuvremenu se ne kaznjavaju pravi lopovi na vlasti, Dulici, Janjusevici, Kolesari, Vlahovici... tu i tamo neka afera sa Kolubarom a trebace im 5 godina samo da se skupe i zapocnu proces hapsenja i sl... O sudstvu da i ne govorimo... politicka cistka! Samo partijski poslusnici i rodjaci mogu da budu sudije... Benzin, najskuplji u regionu a NAJLOSIJI!!! Mleko, ulje i secer takodje!!! Kozmeticke promene u Vladi, stanje redovno - KATASTROFA! Znam, ni ovi alternativci nisu nimalo perspektivni za boljitak Srbije, ali mi moramo da nadjemo nove mladje snage... Nema vise karaktera!!!!!!!!!!!!!!!!!

trabant

pre 13 godina

Nije problem ko je ministar, već problem leži u ukidanju Ministarstva za nauku i to posle 66 godina. Poznato je da se u Srbiji brljotine teško otklanjaju, i bojim se da je ovo ministarstvo trajno izgubljeno, a i time i deo naše budućnosti.
Pokažite da vam nije svejedno i potpišite peticiju na: http://www.ministarstvonauke.com/index.php?page=p03

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

"Izdvajanja za nauku su duplirana, odnosno sa 0,3 odsto BDP-a budžetom za 2011. predviđeno je 0,65 BDP za nauku, i to je najveći rast izdvajanja za nauku kad bi gledali po svim zemljama u svetu." reče Mickey Mouse

Da pođemo od toga da nam je državni budžet među najmanjima u Evropi. Sa 0.65 imamo opet procentualno najmanja izdvajanja za nauku, ukinuli su stipendije za doktorske studije u Srbiji(a finansiraju se u oni koji su upisali u inostranstvu), na jesen će biti skresan broj studenata na budžet za master studije, 2011 rekordan broj diplomaca odlazi na postdiplomske studiju u inostranstvu itd. Poređenja radi godišnje budžet pojedinih univerziteta u svetu je mnogo veći od BDP Srbije, toliko o tome. Kada se 0.65*BDP pomnoži opet imamo najmanji budžet za nauku na kvadrat a pre je bio na kubni. To jeste pomak ali nije ovo što Đelić pokušava da prikaže igrajući se statistikom. Dobar i pošten čovek nikada ne bi tako zloupotrebljavao cifre, ne znam koga pokušava da ubedi da smo naučno-tehnička velesila, one što nakada fakultet nisu videli?

Natasa

pre 13 godina

Kako vas, bre, sve zajedno nije sramota, i ne pozivajte se na tog jadnog Zorana, jer blage veze sa njegovim putem vi nemate...Da sad vidi u kom blatu mu je narod, i kako izgleda zemlja ciji je premijer bio...zaplakao bi...A to sto smo mi najvise u budzetu izdvojiili za nauku i obrazovanje u svetu, samo znaci da smo mnogo zaostali, sto znaci da treba se krecemo mnogo brze da stignemo taj napredni svet u koji smo krenuli i o kom stalno drobite...ma, sramota sta uradiste od ove divne zemlje i u kom vam je stanju narod, na koji se toliko pozivate i za ciju ''dobrobit'' radite...

Natasa

pre 13 godina

Kako vas, bre, sve zajedno nije sramota, i ne pozivajte se na tog jadnog Zorana, jer blage veze sa njegovim putem vi nemate...Da sad vidi u kom blatu mu je narod, i kako izgleda zemlja ciji je premijer bio...zaplakao bi...A to sto smo mi najvise u budzetu izdvojiili za nauku i obrazovanje u svetu, samo znaci da smo mnogo zaostali, sto znaci da treba se krecemo mnogo brze da stignemo taj napredni svet u koji smo krenuli i o kom stalno drobite...ma, sramota sta uradiste od ove divne zemlje i u kom vam je stanju narod, na koji se toliko pozivate i za ciju ''dobrobit'' radite...

nenad

pre 13 godina

Na stranu sve lazi, lopovluke, afere... Ali ovo je vrhunac bezobrazluka, ovako povlaciti ime pokojnika po politickim govorima. Sram vas bilo, Djelicu!

Dr Jackyll

pre 13 godina

Dodje Djelic u nauku, zaduzi zemlju za 400 miliona E, od toga ce da se pravi muzej nauke (a Narodni ne radi godinama, nema para) i da se kupuje skupa EU oprema (koju nece imati ko i gde da koristi jer mladi beze od nauke)... I ode iz nauke, zavrsi (sebi) posao s kreditom, a moja i vasa deca ce vracati taj kredit...

poglavica onaj koji pamti

pre 13 godina

ONAJ NA ČIJEM STE PUTU SVI VI NA VLASTI ZOVE SE miroslav A NE ZORAN ...pogresna adresa ,probajte ponovo ali ne u ovom veku...

Mr Clean

pre 13 godina

I ranije je bilo nastavljača puteva a znamo kuda su odveli, kvalitativno ako ne destinacijski.
Nego, biće gadno u Srbiji? A nema više neprijatelja i globalnih zavera...

ideja vise ne zivi

pre 13 godina

Sram te bilo i tebe i celu tvoju partiju! Vi ste samo profiteri Djindjiceve smrti!
Verovao sam do skoro i Cedomiru, ali je i taj isti kao i svi vi u DS-u!!!

Kako vas nije sramota da uzimate ZORANOVO ime u usta???
Zapitate li se ikada sta bi vam taj Zoran rekao? Svesni ste svi da bi bili mozda clanovi opstinskih odbora Cukarice, Novog Beograda itd. I to bi vam bio uspeh!!!

KIKI

pre 13 godina

Djelic samog sebe ne razume sta prica a kamo li mi.Moja plata je 25.000 din. a koliko je njegova za prazne price,nebuloze i fraze koje obican gradjanin ne razume a placa porez.
DALEKO JE ON OD DJINDJICA MNOGO, NEKA IDE ODAKLE JE I DOSAO JER NAMA NISTA NIJE BOLJE OD NJEGOVOG NE-RADA.

VV

pre 13 godina

Zoran je bio protiv SPS-a, zle stranke koja je Srbiju unazadila, a i dalje je zahvaljujuci vasoj potrebi za vlascu unazadjuje. Zoran je bio protiv lopova, a vi ih gajite i podsticete i u svojim redovima. Zoran je bio... skoro sve sto vi niste. Uopste vam ne ide na ruku poredjenje sa njim.

milan

pre 13 godina

Izvinite Djelicu ali mi ili smo sa Zoranovog puta skrenuli ili stajemo kod svake bandere. Ne Srbija vec odavno nije na njegovom putu da smo ubili ono sto nam je za taj put bilo najvaznije, Zorana.