Četvrtak, 10.03.2011.

18:45

Mladić pretučen zato što je Rom

Tri mladića su u centru Beograda pretukla i vređala mladića romske nacionalnosti, Aliju Omerovića, saopštio Nacionalni savet Roma.

Izvor: B92

Mladiæ pretuèen zato što je Rom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Stanko

pre 13 godina

Izmedju ostalog, ovakvi napadi su i posledica orkestriranih kampanja protiv romske populacije od strane same drzave, rusenje tzv. nelegalnih romskih naselja, pretnje bagerima... Podrska suludim idejama da su Romi ispod Gazele opasnost za bezbednost, itd. Kakvu poruku salje drzava gradjanima? Takvu poruku najbolje shvate oni poput ova tri napadaca, da je lov na Rome otvoren. Sad se iste te vlasti sablaznjavaju. Videcemo sada koliko su legalisti, da li ce uhvatiti nekog od ove trojice i kazniti ga... Kome to jos nije jasno kakva je drzava Srbija?

malasam

pre 13 godina

Opet smo se iznenadili i po ko zna koji put okvalifikovali kao izolovan slučaj.Po manjim sredinama toga ima kolko hoćeš.Ostale manjine imaju sreću pa se po boji ne prepoznaju, inače.......Na to, ako ništa drugo, ukazuje npr. grafit na zgradi železničke stanice u Sr.Karlovcima gde lepo već godinama velikim crnim slovima piše Vojvodina Srbima, i nikom to ne smeta, ni osoblju zvanične državne ustanove, građanima naravno da ne smeta,a i što bi.To stoji i stoji,lepo upozorava manjine,i kad im se ovako nešto desi sami su krivi.U stvari i te manjine su krive za sve,vidite koliko nam problema prave da moramo da ih tučemo.

sale

pre 13 godina

@Srbin
Ja jos nikad nisam cuo da su Romi tukli nekog ZATO sto je Srbin! Ima medju Romima itekako i huligana i siledzija ali to spada pod drugi problem od ovog, problem koji prevazilazi etnicke granice. Ovaj decko, Alija Omerovic, to sto je doziveo apsolutno nicim nije zasluzio. Ko zna, mozda je sve ovo jos crnje i gore - mozda ga je, upravo zato sto je tako dobar i perspektivan, naciljala nekakva "srpska kripteja"?

Goca

pre 13 godina

stidite se vladajuca koalicijo i hvalite se kako nema nacionalne i verske netrpeljivosti,jer da je to tako ova tri *****aliteta il koliko ih je vec ne bi se usudila na ovo nedelo jer bi dobili 20 godina robije pa bi to svim ostalim potencijalnim napadacima bilo za nauk,a ovako dobri momak i dobar ucenik Alija nece vise biti bezbrizan a ovi ****iti ce dobiti pohvalu od roditelja koji su ih tako "vaspitali" a dobice 2 meseca uslovno il nista i nikom nista il sto bi reko nas narod izjeo vuk magarca

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

U sred bela dana u strogom centru grada... Ovo moze da se desi svakom od nas bio on Rom, Srbin, Jevrej. To se desava kad jedno drustvo uspostavi nakazan sistem vrednosti gde su ljudi silni nad slabijima a ponizni prema jacima od sebe, gde nema ni morala ni solidarnosti. Gde su bili prolaznici, da ih bar razdvoje ili mobilnim telefonom koji danas svako ima pozovu policiju i slikaju nasilnike? Samo je to bilo dovoljno uraditi, nisu morali da se tuku sa bitangama.

lokalino

pre 13 godina

imam prijatelje rome,muslimane,gey orjentisane,u svakom trenutku cu stati za svakog od njih ne zato sto su to sto jesu vec zato sto su moji prijazelji,miuka mi je vise od svega tipa ja sam ovo a ti si nesto drugo...

puma

pre 13 godina

pa rasisti i nacisti su uvek bili kukavice i ***oti koji nađu bespomoćnu žrtvu da bi se nad njom iživljavali i to naravno kad su u krdu,,inaće kad su sami oni su neprimetni a ljubomorni na sve što je drugaćije...to su inaće besposlićari koje hrane i oblaće roditelji dok su živi jer su nesposobni da sami privređuju i ceo život zavise od nekog,,ne mogu da podnesu da najobićniji rom može uvek da opstane pod teškim uslovima života za razliku od tih ****una,,,izvinite ako ima nepristojnih reći za te @#$%! al ako saosećate sa njima,nemorate prihvatiti komentar...rom do srži,,puknite dušmani..

milica

pre 13 godina

@Srbin
Vas komentar me zgrozio, jer je odvratno i jadno podmetanje. Kada ne mozete nista da kazete u odbranu svog hitler-jugenda i kada ne mozete nista da kazete cime biste diskreditovali rome jer je situacija vrlo jasna i jednoznacna, onda pokusavate da to uradite tako sto kazete da KADA bi romi prebili srbina, nista ne bi bilo. E pa nisu, nego su mali de**nerici zeljni dokazivanja prebili dete zbog malo vise melanina u kozi nego sto ga oni imaju, i vi to vrlo dobro znate. imajte barem osnovno ljudsko dostojanstvo i cast, kad vec nemate razum i empatiju, i ne srozavajte se na taj nivo. mada, s obzirom na to da branite tu krvolocnu gamad, pretpostavljam da su vam ljudsko dostojansvo i cast potpuno strane kategorije. i mislim da nije u redu da se ispod takvih komentara podpisujete sa "Srbin", time sramotite nas koji smo takodje pripadnici te nacije. govorite u svoje ime, ovakvim potpisom sugerisete da je vas stav stav svakog tipicnog, "pravog" srbina.

ivanho

pre 13 godina

Fašizam kulja, ali kulja. 20 godina već. Gde su sad komentatori "ćiriličari i pravoslavni Ruso-Srbi" sa druge vesti o onome što neće latinicu pa neće da plati kaznu za parkiranje. Sve je to deo istog miljea već dve decenije. Fašisti su okupirali komentare na B92, pa ponekad pomislim da su Novosti ili Kurir ili Pravda ili... To su sve ta "srBska patriJotska deca i nacionalno-onesvešćeni". Kad će naša verzija minhenske pivnice, jer to će se definitivno desiti ako se fašizam ne nazove pravim imenom.

blagomeni

pre 13 godina

Alo popovi, vi sa bradurinama, gde ste sada da pretite sumporom i ognjem? Nema vas jel' da... Pa naravno da vas nema da osudite nasilje kada su vam ovakvi bednici s kerovima i kurazi u broju i silini zrtve bogougodni. Sram vas bilo!

germinal

pre 13 godina

Svako ko mrzi nekoga zbog boje koze, nacionalnosti ili verskih razloga je iskompleksirana budala i ne bih mu bio u kozi ni za sta na svetu!!!

Bundevara

pre 13 godina

Ma ovi likovi koji vole da biju ljude druge boje kože nisu fašisti. A nisu zapravo ni Srbi. A nisu nikoga ni pretukli. Ma, izgleda da je neko njih pretukao. Biće da je taj mladi Rom fašista i da su jadni mladići od njega izvukli deblji kraj?

crow

pre 13 godina

ovakve stvari se deshavaju od 90ih i svi se prave plesavi.
e vise necu da budem srbin. na sledecem popisu stanovnistva se izjasnjavam kao rom, ili bilo sta drugo...

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

“Ipak ustvari ja nisam manjina, ja sma rođen u ovoj zemlji, ja sam pohađao školu. Nikada nisam imao ovakvih problema”, kaže Alijin otac.

Čovek je sve objasnio suštinu, ovo se nije dešavalo pre 10-15 godina! Miki Mausa ne bi komentarisao, ne bi mogao ni da se sašalim nad njim i njegovom praznom deja vu izjavom. Zahvaljujući takvim beskičmenjacima i imamo ovakve situacije. Oni su ti koji neguju (plaćaju) nasičnike i njihove ideologe.

NNS

pre 13 godina

Kad pretuku nekog roma odmah na televiju, a mene su ispred skole polomili njih petnaestorica i nikom nista sve se zataskalo jos u policijskoj stanici jer je jedan od tih koji su me tukli necak od pandura.

hobit

pre 13 godina

Nema mesta nikakvom opravdanju za ovakvo maltretiranje bilo koga!!!
Treba ih uhapsiti, a i njihove roditelje pozvati na odgovornost i zajedno da u zatvoru urade ono sto nisu kad je bilo vreme. nemoj slucajno da se jos jedan roditelj nadje pametan da opravdava zverstva svoje dece!
Zatvoriti ih treba zajedno pa neka se tuku i vredjaju, ubijaju medjusobno!
Dosta vise!
Sutra ce smisliti da treba tuci one sa plavim ocima, ili one sto nose naocare...
Ovo je krivica roditelja. Rode ih i onda sa 3 godine, sa 10, sa 15..."ja mu ne mogu nista"
Zato i roditelje sa njima, beskorisni su i oni i njihova deca!!!

miloš

pre 13 godina

Jako mi je žao da se ovo dešava, samo se pitam dokle više? Pa ko vaspitava tu decu, da se ponašaju tako nasilnički. Alija, oporavi se čim pre, svako dobro ti želim!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

SS trupe po n-ti put prebijaju ljude u sred "svetske metropole i centra sveta Beograda" a politicari daju neke bedne izjave koje nemaju veze sa onim sto se urpavo desava. I sta sad treba da ocekujemo da ce drzava koja je stvorila te huligane i naciste preduzeti nesto protiv njih? Tesko.

zoran

pre 13 godina

- Klasicno...u grupi od 3.-9. na jednoga...hrabri kao i uvek...posle toga bezanje...kada policija uhvati = plakanje...klasicni Srbi..."nebeski narod"...

Posmatrač

pre 13 godina

Nadam se da naš dragi sugrađanin Alija Omerović neće imati nikakve ozbiljnije zdravstvene posledice zbog ovog rasističkog napada.

Veoma mi je drago što je odličan đak, čime se bitno razlikuje od svojih napadača. Želim mu sve najbolje u njegovom budućem školovanju i nadam se da će daleko dogurati.
Tako će najbolje da kazni ove necivilizovane divljake koji su ga napali.
Ujedno ga molim da nam oprosti što ga nismo branili usred bela dana i usred grada!

zasto nas mrze

pre 13 godina

Ne znam,sta jos treba da se desi,da drzava SRBIJA shvati,da joj FASIZAM kuca na vrata.Nije Alija usamljen slucaj,setimo se biste Sabana Bajramovica u Nisu.Setimo se parola NOZ,ZICA...zakolji ...,antisemitskih izjava na televiziji,javnih pretnji,premlacivanja homoseksualaca.Velicanju generala MLADICA i slicnih fasista.Jer,kako drugacije nazvati,ovo sto se desava na ulicama gradova SRBIJE.Coveka pretuci,samo sto je druge boje koze,vere,seksualne orentacije,e to se zove FASIZAM.

studentnijezapaliozito

pre 13 godina

Sva tri mladica sve sa psom pravac na Goli otok!
Ili srodnu ovovremensku ustanovu izolovanog tipa, sa istim "radnim zadacima".

Breka

pre 13 godina

@ds
Bitno je uvijek biti duhovit

Treba znati sa se danas u Srbiji tuku oni koji su drugacije boje koze, drugacije vjeroispovjesti, drugacijeg seksualnog opredjeljenja, navijaju za drugi klub, ali kada takvih "nestane" onda ce da tuku mozda zbog razlicite boje cipela ili drugacije frizure, ko zna.

plur

pre 13 godina

Ako huligane posle demoliranja nazovete "mladima koju su zabrinuti za svoju budućnost", kasnije ćete dobiti mlade koji biju vašu decu ako im se nešto na njima ne svidi.

zoran

pre 13 godina

Svaki od njih da odleži u zatvoru koliko je da sada bio na slobodi.
To su FAŠISTI i kada im dosadi da vijaju Rome po Beogradu preći će na one koji neće da rade isto što i oni.

A ovom komentatoru sa Kosmeta. Pa vi ste SVE Rome PROTERALI iz Pokrajine, tako da su vam sada ostali samo Srbi za premlaćivanje filovano hirurškim intervencijama.

ggg

pre 13 godina

ovi svi sto su nalupali minuse, il su ti isti koji su tukli decka ili njihova prosirena familija koja ih je i ucila od detinjstva da ko nije srbin taj i netreba da zivi.

spaske

pre 13 godina

Nijedna zemlja u Evropi nije tako tolerantna prema Romima kao Srbija. Ovo su sporadični slučajevi i nije u prirodi srpskog naroda da proganja druge narode, kao što je to slučaj bio skoro u Franskuskoj ili na Kosovu gde je izvršeno etničko čišćenje Roma ili u Hrvatskoj gde je ubijeno 30000 Roma u Jasenovcu.

Kubba

pre 13 godina

Sve ovo danas sto se izdesavalo u Beogradu nije slucajno,a tek ce se desavati.Sto gore po gradjane,to bolje za njih.Navikli su da se hrane strahom,mrznjom,lopovlukom,lazima...to ne radi omladina Srbije,to radi podmladak mracnih vladara iz senki.

Bojan

pre 13 godina

@
Kukavice ... klasični srpski borci za spas srpskog naroda ... napadaju u grupama nedužne i slabije od sebe. Eto to je naša omladina...

Ne zaboravi da su "heroji" posle toga i pobegli.

Geneve81

pre 13 godina

Trojica mladica izmedju 20-24god. pretukli ucenika treceg razreda....!!! Predlozim da svako od tih trojice mladica dobije od 20 do 24 godine zatvora.

dane

pre 13 godina

Da li je iko od građana/prolaznika reagovao? da li je neko pozvao policiju? Trgovačka škola je u samom centru grada, preko puta Politike, Opštine, Radio Beograda, a i policijska stanica je jako blizu. Ovakav napad u sred bela dana prosto neverovatan.
Inače, nije li ta škola nedavno već bila pominjana u vezi nekog velikog nasilja među maloletnicima? beše neka grupna tuča, ili tako nešto?

Dzordz

pre 13 godina

I sada, naravno, vlast ce osuditi ovakvo ponasanje .. svi ce osuditi rasizam na delu. I sutra sve mozemo ovo da citamo ponovo, o nekom drugom Aliji ..
Fascinantna je cinjenica da je to centar grada i da se to desilo u 14h!
Malo mi je muka vise ..

Aleksandar

pre 13 godina

Napade na osnovu nacionalne, verske i rasne pripadnosti, ili seksualne orijentacije treba kaznjavati strozije nego recimo one pocinjene u afektu. Verujte mi, zivim u Kanadi, i ovoga ima i ovde ali dosta redje nego kod nas u Srbiji. Bedno, kukavicki i jadno.

Andrej

pre 13 godina

Ko sada moze da kaze da su Romi lazni azilanti u EU? Sve dok drzava nema institucionalnih mehanizama da predupredi i spreci sistematsko nasilje nad manjinama, rssenje za manjine je azil.

dovlab

pre 13 godina

Ovo je horor zivi, u sred Beograda 2011. godine pretuci nekoga zbog njegove boje koze je jedan od najuzasnijih vidova zlocina koji postoji. Drustvo bi trebalo mnogo vise da vodi racuna o ovakvom vidu terora nad nasim sugradjanima. Nadam se da ce ta tri maloumnika da zavrse u zatvoru i da ce dugo tamo da ostanu, jer njihovo mesto i jeste na smetlistu!

pera

pre 13 godina

Sramota, sve je to posledica ovih odozgo koji samo znaju da zamrse i duvaju se tudjim. Bice to jos i gore jer tamo gde je beda nema nicega dobroga. Sta ta omladina slusa i gleda i sta joj se svakodnevno nudi, na televiziji raznorazne jeftine sapunice a izmedju toga svakodnevne novosti o raznim aferama i kradjama pocev od politicara pa nadalje, zivot bedan i bez perspektive. Otkazao je ceo sistem a drustvo ceka li ceka, ne znam da li se samo po sebi nesto jos promenulo i da li su kriminalci sami sebe osudili. Imaju sta i da nauce pored ovakve Srbije koja je puna kriminala i prevara, drustvo treba da se stidi jer je zakazalo u svakom pogledu.Vreme je da se svi preispitamo zasto se to sve desava i uocimo krivce pa ih sve zauvek skinemo sa nasih i ledja nase dece. Udruzimo se i stvorimo uslove za lepsi i pravedniji zivot svih nas a ne samo pojedinaca. Treba li da dozvolimo da nam i nase unucade isisavaju lopovi i neradnici i da zive kao sada mi, bez radosti.

protiv nacionalizma i primitivizma`

pre 13 godina

ma jok nisu to nacisti nego srbska patrijotska omladina. nece ovde sunce izgrejati dok ponovo ne proradi celicna metla da pocisti i ovaj ulicni olos i njihove gospodare iz klerofasistickih i antihaskih centara moci.

DHM

pre 13 godina

Da li ima neko ko je po volji profesionalnim Srbima?..jer to izgelda nisu ni Romi, ni Jevreji, ni pripadnici LGBT populacije, ni Amerikanci, ni EU, ni Albanci, ni Hrvati, ni Muslimani, ni...mogu tako da nabrajam...kada ce organi reda i sudstvo zaista da pocnu da reaguju i pokazuju da je takvim retrogradnim snagama mesto u zatvoru. S tim u vezi ...izgleda da bi najkapitalnija investicija u Srbiji trebalo da budu prosirenja zatvorskih i kazneno-popravnih ustanova, dok se ne naucimo onome cemu se civilizovani svet odavno naucio! Strasno...

spaske

pre 13 godina

Nijedna zemlja u Evropi nije tako tolerantna prema Romima kao Srbija. Ovo su sporadični slučajevi i nije u prirodi srpskog naroda da proganja druge narode, kao što je to slučaj bio skoro u Franskuskoj ili na Kosovu gde je izvršeno etničko čišćenje Roma ili u Hrvatskoj gde je ubijeno 30000 Roma u Jasenovcu.

Geneve81

pre 13 godina

Trojica mladica izmedju 20-24god. pretukli ucenika treceg razreda....!!! Predlozim da svako od tih trojice mladica dobije od 20 do 24 godine zatvora.

protiv nacionalizma i primitivizma`

pre 13 godina

ma jok nisu to nacisti nego srbska patrijotska omladina. nece ovde sunce izgrejati dok ponovo ne proradi celicna metla da pocisti i ovaj ulicni olos i njihove gospodare iz klerofasistickih i antihaskih centara moci.

Dzordz

pre 13 godina

I sada, naravno, vlast ce osuditi ovakvo ponasanje .. svi ce osuditi rasizam na delu. I sutra sve mozemo ovo da citamo ponovo, o nekom drugom Aliji ..
Fascinantna je cinjenica da je to centar grada i da se to desilo u 14h!
Malo mi je muka vise ..

Bojan

pre 13 godina

@
Kukavice ... klasični srpski borci za spas srpskog naroda ... napadaju u grupama nedužne i slabije od sebe. Eto to je naša omladina...

Ne zaboravi da su "heroji" posle toga i pobegli.

DHM

pre 13 godina

Da li ima neko ko je po volji profesionalnim Srbima?..jer to izgelda nisu ni Romi, ni Jevreji, ni pripadnici LGBT populacije, ni Amerikanci, ni EU, ni Albanci, ni Hrvati, ni Muslimani, ni...mogu tako da nabrajam...kada ce organi reda i sudstvo zaista da pocnu da reaguju i pokazuju da je takvim retrogradnim snagama mesto u zatvoru. S tim u vezi ...izgleda da bi najkapitalnija investicija u Srbiji trebalo da budu prosirenja zatvorskih i kazneno-popravnih ustanova, dok se ne naucimo onome cemu se civilizovani svet odavno naucio! Strasno...

dane

pre 13 godina

Da li je iko od građana/prolaznika reagovao? da li je neko pozvao policiju? Trgovačka škola je u samom centru grada, preko puta Politike, Opštine, Radio Beograda, a i policijska stanica je jako blizu. Ovakav napad u sred bela dana prosto neverovatan.
Inače, nije li ta škola nedavno već bila pominjana u vezi nekog velikog nasilja među maloletnicima? beše neka grupna tuča, ili tako nešto?

dovlab

pre 13 godina

Ovo je horor zivi, u sred Beograda 2011. godine pretuci nekoga zbog njegove boje koze je jedan od najuzasnijih vidova zlocina koji postoji. Drustvo bi trebalo mnogo vise da vodi racuna o ovakvom vidu terora nad nasim sugradjanima. Nadam se da ce ta tri maloumnika da zavrse u zatvoru i da ce dugo tamo da ostanu, jer njihovo mesto i jeste na smetlistu!

Aleksandar

pre 13 godina

Napade na osnovu nacionalne, verske i rasne pripadnosti, ili seksualne orijentacije treba kaznjavati strozije nego recimo one pocinjene u afektu. Verujte mi, zivim u Kanadi, i ovoga ima i ovde ali dosta redje nego kod nas u Srbiji. Bedno, kukavicki i jadno.

Andrej

pre 13 godina

Ko sada moze da kaze da su Romi lazni azilanti u EU? Sve dok drzava nema institucionalnih mehanizama da predupredi i spreci sistematsko nasilje nad manjinama, rssenje za manjine je azil.

plur

pre 13 godina

Ako huligane posle demoliranja nazovete "mladima koju su zabrinuti za svoju budućnost", kasnije ćete dobiti mlade koji biju vašu decu ako im se nešto na njima ne svidi.

ggg

pre 13 godina

ovi svi sto su nalupali minuse, il su ti isti koji su tukli decka ili njihova prosirena familija koja ih je i ucila od detinjstva da ko nije srbin taj i netreba da zivi.

zoran

pre 13 godina

- Klasicno...u grupi od 3.-9. na jednoga...hrabri kao i uvek...posle toga bezanje...kada policija uhvati = plakanje...klasicni Srbi..."nebeski narod"...

Kubba

pre 13 godina

Sve ovo danas sto se izdesavalo u Beogradu nije slucajno,a tek ce se desavati.Sto gore po gradjane,to bolje za njih.Navikli su da se hrane strahom,mrznjom,lopovlukom,lazima...to ne radi omladina Srbije,to radi podmladak mracnih vladara iz senki.

zoran

pre 13 godina

Svaki od njih da odleži u zatvoru koliko je da sada bio na slobodi.
To su FAŠISTI i kada im dosadi da vijaju Rome po Beogradu preći će na one koji neće da rade isto što i oni.

A ovom komentatoru sa Kosmeta. Pa vi ste SVE Rome PROTERALI iz Pokrajine, tako da su vam sada ostali samo Srbi za premlaćivanje filovano hirurškim intervencijama.

Posmatrač

pre 13 godina

Nadam se da naš dragi sugrađanin Alija Omerović neće imati nikakve ozbiljnije zdravstvene posledice zbog ovog rasističkog napada.

Veoma mi je drago što je odličan đak, čime se bitno razlikuje od svojih napadača. Želim mu sve najbolje u njegovom budućem školovanju i nadam se da će daleko dogurati.
Tako će najbolje da kazni ove necivilizovane divljake koji su ga napali.
Ujedno ga molim da nam oprosti što ga nismo branili usred bela dana i usred grada!

hobit

pre 13 godina

Nema mesta nikakvom opravdanju za ovakvo maltretiranje bilo koga!!!
Treba ih uhapsiti, a i njihove roditelje pozvati na odgovornost i zajedno da u zatvoru urade ono sto nisu kad je bilo vreme. nemoj slucajno da se jos jedan roditelj nadje pametan da opravdava zverstva svoje dece!
Zatvoriti ih treba zajedno pa neka se tuku i vredjaju, ubijaju medjusobno!
Dosta vise!
Sutra ce smisliti da treba tuci one sa plavim ocima, ili one sto nose naocare...
Ovo je krivica roditelja. Rode ih i onda sa 3 godine, sa 10, sa 15..."ja mu ne mogu nista"
Zato i roditelje sa njima, beskorisni su i oni i njihova deca!!!

pera

pre 13 godina

Sramota, sve je to posledica ovih odozgo koji samo znaju da zamrse i duvaju se tudjim. Bice to jos i gore jer tamo gde je beda nema nicega dobroga. Sta ta omladina slusa i gleda i sta joj se svakodnevno nudi, na televiziji raznorazne jeftine sapunice a izmedju toga svakodnevne novosti o raznim aferama i kradjama pocev od politicara pa nadalje, zivot bedan i bez perspektive. Otkazao je ceo sistem a drustvo ceka li ceka, ne znam da li se samo po sebi nesto jos promenulo i da li su kriminalci sami sebe osudili. Imaju sta i da nauce pored ovakve Srbije koja je puna kriminala i prevara, drustvo treba da se stidi jer je zakazalo u svakom pogledu.Vreme je da se svi preispitamo zasto se to sve desava i uocimo krivce pa ih sve zauvek skinemo sa nasih i ledja nase dece. Udruzimo se i stvorimo uslove za lepsi i pravedniji zivot svih nas a ne samo pojedinaca. Treba li da dozvolimo da nam i nase unucade isisavaju lopovi i neradnici i da zive kao sada mi, bez radosti.

zasto nas mrze

pre 13 godina

Ne znam,sta jos treba da se desi,da drzava SRBIJA shvati,da joj FASIZAM kuca na vrata.Nije Alija usamljen slucaj,setimo se biste Sabana Bajramovica u Nisu.Setimo se parola NOZ,ZICA...zakolji ...,antisemitskih izjava na televiziji,javnih pretnji,premlacivanja homoseksualaca.Velicanju generala MLADICA i slicnih fasista.Jer,kako drugacije nazvati,ovo sto se desava na ulicama gradova SRBIJE.Coveka pretuci,samo sto je druge boje koze,vere,seksualne orentacije,e to se zove FASIZAM.

germinal

pre 13 godina

Svako ko mrzi nekoga zbog boje koze, nacionalnosti ili verskih razloga je iskompleksirana budala i ne bih mu bio u kozi ni za sta na svetu!!!

crow

pre 13 godina

ovakve stvari se deshavaju od 90ih i svi se prave plesavi.
e vise necu da budem srbin. na sledecem popisu stanovnistva se izjasnjavam kao rom, ili bilo sta drugo...

NNS

pre 13 godina

Kad pretuku nekog roma odmah na televiju, a mene su ispred skole polomili njih petnaestorica i nikom nista sve se zataskalo jos u policijskoj stanici jer je jedan od tih koji su me tukli necak od pandura.

studentnijezapaliozito

pre 13 godina

Sva tri mladica sve sa psom pravac na Goli otok!
Ili srodnu ovovremensku ustanovu izolovanog tipa, sa istim "radnim zadacima".

miloš

pre 13 godina

Jako mi je žao da se ovo dešava, samo se pitam dokle više? Pa ko vaspitava tu decu, da se ponašaju tako nasilnički. Alija, oporavi se čim pre, svako dobro ti želim!

Breka

pre 13 godina

@ds
Bitno je uvijek biti duhovit

Treba znati sa se danas u Srbiji tuku oni koji su drugacije boje koze, drugacije vjeroispovjesti, drugacijeg seksualnog opredjeljenja, navijaju za drugi klub, ali kada takvih "nestane" onda ce da tuku mozda zbog razlicite boje cipela ili drugacije frizure, ko zna.

blagomeni

pre 13 godina

Alo popovi, vi sa bradurinama, gde ste sada da pretite sumporom i ognjem? Nema vas jel' da... Pa naravno da vas nema da osudite nasilje kada su vam ovakvi bednici s kerovima i kurazi u broju i silini zrtve bogougodni. Sram vas bilo!

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

“Ipak ustvari ja nisam manjina, ja sma rođen u ovoj zemlji, ja sam pohađao školu. Nikada nisam imao ovakvih problema”, kaže Alijin otac.

Čovek je sve objasnio suštinu, ovo se nije dešavalo pre 10-15 godina! Miki Mausa ne bi komentarisao, ne bi mogao ni da se sašalim nad njim i njegovom praznom deja vu izjavom. Zahvaljujući takvim beskičmenjacima i imamo ovakve situacije. Oni su ti koji neguju (plaćaju) nasičnike i njihove ideologe.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

SS trupe po n-ti put prebijaju ljude u sred "svetske metropole i centra sveta Beograda" a politicari daju neke bedne izjave koje nemaju veze sa onim sto se urpavo desava. I sta sad treba da ocekujemo da ce drzava koja je stvorila te huligane i naciste preduzeti nesto protiv njih? Tesko.

Bundevara

pre 13 godina

Ma ovi likovi koji vole da biju ljude druge boje kože nisu fašisti. A nisu zapravo ni Srbi. A nisu nikoga ni pretukli. Ma, izgleda da je neko njih pretukao. Biće da je taj mladi Rom fašista i da su jadni mladići od njega izvukli deblji kraj?

milica

pre 13 godina

@Srbin
Vas komentar me zgrozio, jer je odvratno i jadno podmetanje. Kada ne mozete nista da kazete u odbranu svog hitler-jugenda i kada ne mozete nista da kazete cime biste diskreditovali rome jer je situacija vrlo jasna i jednoznacna, onda pokusavate da to uradite tako sto kazete da KADA bi romi prebili srbina, nista ne bi bilo. E pa nisu, nego su mali de**nerici zeljni dokazivanja prebili dete zbog malo vise melanina u kozi nego sto ga oni imaju, i vi to vrlo dobro znate. imajte barem osnovno ljudsko dostojanstvo i cast, kad vec nemate razum i empatiju, i ne srozavajte se na taj nivo. mada, s obzirom na to da branite tu krvolocnu gamad, pretpostavljam da su vam ljudsko dostojansvo i cast potpuno strane kategorije. i mislim da nije u redu da se ispod takvih komentara podpisujete sa "Srbin", time sramotite nas koji smo takodje pripadnici te nacije. govorite u svoje ime, ovakvim potpisom sugerisete da je vas stav stav svakog tipicnog, "pravog" srbina.

ivanho

pre 13 godina

Fašizam kulja, ali kulja. 20 godina već. Gde su sad komentatori "ćiriličari i pravoslavni Ruso-Srbi" sa druge vesti o onome što neće latinicu pa neće da plati kaznu za parkiranje. Sve je to deo istog miljea već dve decenije. Fašisti su okupirali komentare na B92, pa ponekad pomislim da su Novosti ili Kurir ili Pravda ili... To su sve ta "srBska patriJotska deca i nacionalno-onesvešćeni". Kad će naša verzija minhenske pivnice, jer to će se definitivno desiti ako se fašizam ne nazove pravim imenom.

sale

pre 13 godina

@Srbin
Ja jos nikad nisam cuo da su Romi tukli nekog ZATO sto je Srbin! Ima medju Romima itekako i huligana i siledzija ali to spada pod drugi problem od ovog, problem koji prevazilazi etnicke granice. Ovaj decko, Alija Omerovic, to sto je doziveo apsolutno nicim nije zasluzio. Ko zna, mozda je sve ovo jos crnje i gore - mozda ga je, upravo zato sto je tako dobar i perspektivan, naciljala nekakva "srpska kripteja"?

Goca

pre 13 godina

stidite se vladajuca koalicijo i hvalite se kako nema nacionalne i verske netrpeljivosti,jer da je to tako ova tri *****aliteta il koliko ih je vec ne bi se usudila na ovo nedelo jer bi dobili 20 godina robije pa bi to svim ostalim potencijalnim napadacima bilo za nauk,a ovako dobri momak i dobar ucenik Alija nece vise biti bezbrizan a ovi ****iti ce dobiti pohvalu od roditelja koji su ih tako "vaspitali" a dobice 2 meseca uslovno il nista i nikom nista il sto bi reko nas narod izjeo vuk magarca

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

U sred bela dana u strogom centru grada... Ovo moze da se desi svakom od nas bio on Rom, Srbin, Jevrej. To se desava kad jedno drustvo uspostavi nakazan sistem vrednosti gde su ljudi silni nad slabijima a ponizni prema jacima od sebe, gde nema ni morala ni solidarnosti. Gde su bili prolaznici, da ih bar razdvoje ili mobilnim telefonom koji danas svako ima pozovu policiju i slikaju nasilnike? Samo je to bilo dovoljno uraditi, nisu morali da se tuku sa bitangama.

puma

pre 13 godina

pa rasisti i nacisti su uvek bili kukavice i ***oti koji nađu bespomoćnu žrtvu da bi se nad njom iživljavali i to naravno kad su u krdu,,inaće kad su sami oni su neprimetni a ljubomorni na sve što je drugaćije...to su inaće besposlićari koje hrane i oblaće roditelji dok su živi jer su nesposobni da sami privređuju i ceo život zavise od nekog,,ne mogu da podnesu da najobićniji rom može uvek da opstane pod teškim uslovima života za razliku od tih ****una,,,izvinite ako ima nepristojnih reći za te @#$%! al ako saosećate sa njima,nemorate prihvatiti komentar...rom do srži,,puknite dušmani..

lokalino

pre 13 godina

imam prijatelje rome,muslimane,gey orjentisane,u svakom trenutku cu stati za svakog od njih ne zato sto su to sto jesu vec zato sto su moji prijazelji,miuka mi je vise od svega tipa ja sam ovo a ti si nesto drugo...

malasam

pre 13 godina

Opet smo se iznenadili i po ko zna koji put okvalifikovali kao izolovan slučaj.Po manjim sredinama toga ima kolko hoćeš.Ostale manjine imaju sreću pa se po boji ne prepoznaju, inače.......Na to, ako ništa drugo, ukazuje npr. grafit na zgradi železničke stanice u Sr.Karlovcima gde lepo već godinama velikim crnim slovima piše Vojvodina Srbima, i nikom to ne smeta, ni osoblju zvanične državne ustanove, građanima naravno da ne smeta,a i što bi.To stoji i stoji,lepo upozorava manjine,i kad im se ovako nešto desi sami su krivi.U stvari i te manjine su krive za sve,vidite koliko nam problema prave da moramo da ih tučemo.

Stanko

pre 13 godina

Izmedju ostalog, ovakvi napadi su i posledica orkestriranih kampanja protiv romske populacije od strane same drzave, rusenje tzv. nelegalnih romskih naselja, pretnje bagerima... Podrska suludim idejama da su Romi ispod Gazele opasnost za bezbednost, itd. Kakvu poruku salje drzava gradjanima? Takvu poruku najbolje shvate oni poput ova tri napadaca, da je lov na Rome otvoren. Sad se iste te vlasti sablaznjavaju. Videcemo sada koliko su legalisti, da li ce uhvatiti nekog od ove trojice i kazniti ga... Kome to jos nije jasno kakva je drzava Srbija?

protiv nacionalizma i primitivizma`

pre 13 godina

ma jok nisu to nacisti nego srbska patrijotska omladina. nece ovde sunce izgrejati dok ponovo ne proradi celicna metla da pocisti i ovaj ulicni olos i njihove gospodare iz klerofasistickih i antihaskih centara moci.

spaske

pre 13 godina

Nijedna zemlja u Evropi nije tako tolerantna prema Romima kao Srbija. Ovo su sporadični slučajevi i nije u prirodi srpskog naroda da proganja druge narode, kao što je to slučaj bio skoro u Franskuskoj ili na Kosovu gde je izvršeno etničko čišćenje Roma ili u Hrvatskoj gde je ubijeno 30000 Roma u Jasenovcu.

zoran

pre 13 godina

- Klasicno...u grupi od 3.-9. na jednoga...hrabri kao i uvek...posle toga bezanje...kada policija uhvati = plakanje...klasicni Srbi..."nebeski narod"...

DHM

pre 13 godina

Da li ima neko ko je po volji profesionalnim Srbima?..jer to izgelda nisu ni Romi, ni Jevreji, ni pripadnici LGBT populacije, ni Amerikanci, ni EU, ni Albanci, ni Hrvati, ni Muslimani, ni...mogu tako da nabrajam...kada ce organi reda i sudstvo zaista da pocnu da reaguju i pokazuju da je takvim retrogradnim snagama mesto u zatvoru. S tim u vezi ...izgleda da bi najkapitalnija investicija u Srbiji trebalo da budu prosirenja zatvorskih i kazneno-popravnih ustanova, dok se ne naucimo onome cemu se civilizovani svet odavno naucio! Strasno...

Geneve81

pre 13 godina

Trojica mladica izmedju 20-24god. pretukli ucenika treceg razreda....!!! Predlozim da svako od tih trojice mladica dobije od 20 do 24 godine zatvora.

Andrej

pre 13 godina

Ko sada moze da kaze da su Romi lazni azilanti u EU? Sve dok drzava nema institucionalnih mehanizama da predupredi i spreci sistematsko nasilje nad manjinama, rssenje za manjine je azil.

Aleksandar

pre 13 godina

Napade na osnovu nacionalne, verske i rasne pripadnosti, ili seksualne orijentacije treba kaznjavati strozije nego recimo one pocinjene u afektu. Verujte mi, zivim u Kanadi, i ovoga ima i ovde ali dosta redje nego kod nas u Srbiji. Bedno, kukavicki i jadno.

ggg

pre 13 godina

ovi svi sto su nalupali minuse, il su ti isti koji su tukli decka ili njihova prosirena familija koja ih je i ucila od detinjstva da ko nije srbin taj i netreba da zivi.

Dzordz

pre 13 godina

I sada, naravno, vlast ce osuditi ovakvo ponasanje .. svi ce osuditi rasizam na delu. I sutra sve mozemo ovo da citamo ponovo, o nekom drugom Aliji ..
Fascinantna je cinjenica da je to centar grada i da se to desilo u 14h!
Malo mi je muka vise ..

Kubba

pre 13 godina

Sve ovo danas sto se izdesavalo u Beogradu nije slucajno,a tek ce se desavati.Sto gore po gradjane,to bolje za njih.Navikli su da se hrane strahom,mrznjom,lopovlukom,lazima...to ne radi omladina Srbije,to radi podmladak mracnih vladara iz senki.

NNS

pre 13 godina

Kad pretuku nekog roma odmah na televiju, a mene su ispred skole polomili njih petnaestorica i nikom nista sve se zataskalo jos u policijskoj stanici jer je jedan od tih koji su me tukli necak od pandura.

crow

pre 13 godina

ovakve stvari se deshavaju od 90ih i svi se prave plesavi.
e vise necu da budem srbin. na sledecem popisu stanovnistva se izjasnjavam kao rom, ili bilo sta drugo...

Bojan

pre 13 godina

@
Kukavice ... klasični srpski borci za spas srpskog naroda ... napadaju u grupama nedužne i slabije od sebe. Eto to je naša omladina...

Ne zaboravi da su "heroji" posle toga i pobegli.

zasto nas mrze

pre 13 godina

Ne znam,sta jos treba da se desi,da drzava SRBIJA shvati,da joj FASIZAM kuca na vrata.Nije Alija usamljen slucaj,setimo se biste Sabana Bajramovica u Nisu.Setimo se parola NOZ,ZICA...zakolji ...,antisemitskih izjava na televiziji,javnih pretnji,premlacivanja homoseksualaca.Velicanju generala MLADICA i slicnih fasista.Jer,kako drugacije nazvati,ovo sto se desava na ulicama gradova SRBIJE.Coveka pretuci,samo sto je druge boje koze,vere,seksualne orentacije,e to se zove FASIZAM.

dovlab

pre 13 godina

Ovo je horor zivi, u sred Beograda 2011. godine pretuci nekoga zbog njegove boje koze je jedan od najuzasnijih vidova zlocina koji postoji. Drustvo bi trebalo mnogo vise da vodi racuna o ovakvom vidu terora nad nasim sugradjanima. Nadam se da ce ta tri maloumnika da zavrse u zatvoru i da ce dugo tamo da ostanu, jer njihovo mesto i jeste na smetlistu!

zoran

pre 13 godina

Svaki od njih da odleži u zatvoru koliko je da sada bio na slobodi.
To su FAŠISTI i kada im dosadi da vijaju Rome po Beogradu preći će na one koji neće da rade isto što i oni.

A ovom komentatoru sa Kosmeta. Pa vi ste SVE Rome PROTERALI iz Pokrajine, tako da su vam sada ostali samo Srbi za premlaćivanje filovano hirurškim intervencijama.

studentnijezapaliozito

pre 13 godina

Sva tri mladica sve sa psom pravac na Goli otok!
Ili srodnu ovovremensku ustanovu izolovanog tipa, sa istim "radnim zadacima".

Breka

pre 13 godina

@ds
Bitno je uvijek biti duhovit

Treba znati sa se danas u Srbiji tuku oni koji su drugacije boje koze, drugacije vjeroispovjesti, drugacijeg seksualnog opredjeljenja, navijaju za drugi klub, ali kada takvih "nestane" onda ce da tuku mozda zbog razlicite boje cipela ili drugacije frizure, ko zna.

blagomeni

pre 13 godina

Alo popovi, vi sa bradurinama, gde ste sada da pretite sumporom i ognjem? Nema vas jel' da... Pa naravno da vas nema da osudite nasilje kada su vam ovakvi bednici s kerovima i kurazi u broju i silini zrtve bogougodni. Sram vas bilo!

milica

pre 13 godina

@Srbin
Vas komentar me zgrozio, jer je odvratno i jadno podmetanje. Kada ne mozete nista da kazete u odbranu svog hitler-jugenda i kada ne mozete nista da kazete cime biste diskreditovali rome jer je situacija vrlo jasna i jednoznacna, onda pokusavate da to uradite tako sto kazete da KADA bi romi prebili srbina, nista ne bi bilo. E pa nisu, nego su mali de**nerici zeljni dokazivanja prebili dete zbog malo vise melanina u kozi nego sto ga oni imaju, i vi to vrlo dobro znate. imajte barem osnovno ljudsko dostojanstvo i cast, kad vec nemate razum i empatiju, i ne srozavajte se na taj nivo. mada, s obzirom na to da branite tu krvolocnu gamad, pretpostavljam da su vam ljudsko dostojansvo i cast potpuno strane kategorije. i mislim da nije u redu da se ispod takvih komentara podpisujete sa "Srbin", time sramotite nas koji smo takodje pripadnici te nacije. govorite u svoje ime, ovakvim potpisom sugerisete da je vas stav stav svakog tipicnog, "pravog" srbina.

pera

pre 13 godina

Sramota, sve je to posledica ovih odozgo koji samo znaju da zamrse i duvaju se tudjim. Bice to jos i gore jer tamo gde je beda nema nicega dobroga. Sta ta omladina slusa i gleda i sta joj se svakodnevno nudi, na televiziji raznorazne jeftine sapunice a izmedju toga svakodnevne novosti o raznim aferama i kradjama pocev od politicara pa nadalje, zivot bedan i bez perspektive. Otkazao je ceo sistem a drustvo ceka li ceka, ne znam da li se samo po sebi nesto jos promenulo i da li su kriminalci sami sebe osudili. Imaju sta i da nauce pored ovakve Srbije koja je puna kriminala i prevara, drustvo treba da se stidi jer je zakazalo u svakom pogledu.Vreme je da se svi preispitamo zasto se to sve desava i uocimo krivce pa ih sve zauvek skinemo sa nasih i ledja nase dece. Udruzimo se i stvorimo uslove za lepsi i pravedniji zivot svih nas a ne samo pojedinaca. Treba li da dozvolimo da nam i nase unucade isisavaju lopovi i neradnici i da zive kao sada mi, bez radosti.

plur

pre 13 godina

Ako huligane posle demoliranja nazovete "mladima koju su zabrinuti za svoju budućnost", kasnije ćete dobiti mlade koji biju vašu decu ako im se nešto na njima ne svidi.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

SS trupe po n-ti put prebijaju ljude u sred "svetske metropole i centra sveta Beograda" a politicari daju neke bedne izjave koje nemaju veze sa onim sto se urpavo desava. I sta sad treba da ocekujemo da ce drzava koja je stvorila te huligane i naciste preduzeti nesto protiv njih? Tesko.

hobit

pre 13 godina

Nema mesta nikakvom opravdanju za ovakvo maltretiranje bilo koga!!!
Treba ih uhapsiti, a i njihove roditelje pozvati na odgovornost i zajedno da u zatvoru urade ono sto nisu kad je bilo vreme. nemoj slucajno da se jos jedan roditelj nadje pametan da opravdava zverstva svoje dece!
Zatvoriti ih treba zajedno pa neka se tuku i vredjaju, ubijaju medjusobno!
Dosta vise!
Sutra ce smisliti da treba tuci one sa plavim ocima, ili one sto nose naocare...
Ovo je krivica roditelja. Rode ih i onda sa 3 godine, sa 10, sa 15..."ja mu ne mogu nista"
Zato i roditelje sa njima, beskorisni su i oni i njihova deca!!!

lokalino

pre 13 godina

imam prijatelje rome,muslimane,gey orjentisane,u svakom trenutku cu stati za svakog od njih ne zato sto su to sto jesu vec zato sto su moji prijazelji,miuka mi je vise od svega tipa ja sam ovo a ti si nesto drugo...

dane

pre 13 godina

Da li je iko od građana/prolaznika reagovao? da li je neko pozvao policiju? Trgovačka škola je u samom centru grada, preko puta Politike, Opštine, Radio Beograda, a i policijska stanica je jako blizu. Ovakav napad u sred bela dana prosto neverovatan.
Inače, nije li ta škola nedavno već bila pominjana u vezi nekog velikog nasilja među maloletnicima? beše neka grupna tuča, ili tako nešto?

Bundevara

pre 13 godina

Ma ovi likovi koji vole da biju ljude druge boje kože nisu fašisti. A nisu zapravo ni Srbi. A nisu nikoga ni pretukli. Ma, izgleda da je neko njih pretukao. Biće da je taj mladi Rom fašista i da su jadni mladići od njega izvukli deblji kraj?

Posmatrač

pre 13 godina

Nadam se da naš dragi sugrađanin Alija Omerović neće imati nikakve ozbiljnije zdravstvene posledice zbog ovog rasističkog napada.

Veoma mi je drago što je odličan đak, čime se bitno razlikuje od svojih napadača. Želim mu sve najbolje u njegovom budućem školovanju i nadam se da će daleko dogurati.
Tako će najbolje da kazni ove necivilizovane divljake koji su ga napali.
Ujedno ga molim da nam oprosti što ga nismo branili usred bela dana i usred grada!

miloš

pre 13 godina

Jako mi je žao da se ovo dešava, samo se pitam dokle više? Pa ko vaspitava tu decu, da se ponašaju tako nasilnički. Alija, oporavi se čim pre, svako dobro ti želim!

germinal

pre 13 godina

Svako ko mrzi nekoga zbog boje koze, nacionalnosti ili verskih razloga je iskompleksirana budala i ne bih mu bio u kozi ni za sta na svetu!!!

ivanho

pre 13 godina

Fašizam kulja, ali kulja. 20 godina već. Gde su sad komentatori "ćiriličari i pravoslavni Ruso-Srbi" sa druge vesti o onome što neće latinicu pa neće da plati kaznu za parkiranje. Sve je to deo istog miljea već dve decenije. Fašisti su okupirali komentare na B92, pa ponekad pomislim da su Novosti ili Kurir ili Pravda ili... To su sve ta "srBska patriJotska deca i nacionalno-onesvešćeni". Kad će naša verzija minhenske pivnice, jer to će se definitivno desiti ako se fašizam ne nazove pravim imenom.

malasam

pre 13 godina

Opet smo se iznenadili i po ko zna koji put okvalifikovali kao izolovan slučaj.Po manjim sredinama toga ima kolko hoćeš.Ostale manjine imaju sreću pa se po boji ne prepoznaju, inače.......Na to, ako ništa drugo, ukazuje npr. grafit na zgradi železničke stanice u Sr.Karlovcima gde lepo već godinama velikim crnim slovima piše Vojvodina Srbima, i nikom to ne smeta, ni osoblju zvanične državne ustanove, građanima naravno da ne smeta,a i što bi.To stoji i stoji,lepo upozorava manjine,i kad im se ovako nešto desi sami su krivi.U stvari i te manjine su krive za sve,vidite koliko nam problema prave da moramo da ih tučemo.

sale

pre 13 godina

@Srbin
Ja jos nikad nisam cuo da su Romi tukli nekog ZATO sto je Srbin! Ima medju Romima itekako i huligana i siledzija ali to spada pod drugi problem od ovog, problem koji prevazilazi etnicke granice. Ovaj decko, Alija Omerovic, to sto je doziveo apsolutno nicim nije zasluzio. Ko zna, mozda je sve ovo jos crnje i gore - mozda ga je, upravo zato sto je tako dobar i perspektivan, naciljala nekakva "srpska kripteja"?

Goca

pre 13 godina

stidite se vladajuca koalicijo i hvalite se kako nema nacionalne i verske netrpeljivosti,jer da je to tako ova tri *****aliteta il koliko ih je vec ne bi se usudila na ovo nedelo jer bi dobili 20 godina robije pa bi to svim ostalim potencijalnim napadacima bilo za nauk,a ovako dobri momak i dobar ucenik Alija nece vise biti bezbrizan a ovi ****iti ce dobiti pohvalu od roditelja koji su ih tako "vaspitali" a dobice 2 meseca uslovno il nista i nikom nista il sto bi reko nas narod izjeo vuk magarca

100,000 pismenih u Srbiji

pre 13 godina

“Ipak ustvari ja nisam manjina, ja sma rođen u ovoj zemlji, ja sam pohađao školu. Nikada nisam imao ovakvih problema”, kaže Alijin otac.

Čovek je sve objasnio suštinu, ovo se nije dešavalo pre 10-15 godina! Miki Mausa ne bi komentarisao, ne bi mogao ni da se sašalim nad njim i njegovom praznom deja vu izjavom. Zahvaljujući takvim beskičmenjacima i imamo ovakve situacije. Oni su ti koji neguju (plaćaju) nasičnike i njihove ideologe.

puma

pre 13 godina

pa rasisti i nacisti su uvek bili kukavice i ***oti koji nađu bespomoćnu žrtvu da bi se nad njom iživljavali i to naravno kad su u krdu,,inaće kad su sami oni su neprimetni a ljubomorni na sve što je drugaćije...to su inaće besposlićari koje hrane i oblaće roditelji dok su živi jer su nesposobni da sami privređuju i ceo život zavise od nekog,,ne mogu da podnesu da najobićniji rom može uvek da opstane pod teškim uslovima života za razliku od tih ****una,,,izvinite ako ima nepristojnih reći za te @#$%! al ako saosećate sa njima,nemorate prihvatiti komentar...rom do srži,,puknite dušmani..

Stanko

pre 13 godina

Izmedju ostalog, ovakvi napadi su i posledica orkestriranih kampanja protiv romske populacije od strane same drzave, rusenje tzv. nelegalnih romskih naselja, pretnje bagerima... Podrska suludim idejama da su Romi ispod Gazele opasnost za bezbednost, itd. Kakvu poruku salje drzava gradjanima? Takvu poruku najbolje shvate oni poput ova tri napadaca, da je lov na Rome otvoren. Sad se iste te vlasti sablaznjavaju. Videcemo sada koliko su legalisti, da li ce uhvatiti nekog od ove trojice i kazniti ga... Kome to jos nije jasno kakva je drzava Srbija?

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

U sred bela dana u strogom centru grada... Ovo moze da se desi svakom od nas bio on Rom, Srbin, Jevrej. To se desava kad jedno drustvo uspostavi nakazan sistem vrednosti gde su ljudi silni nad slabijima a ponizni prema jacima od sebe, gde nema ni morala ni solidarnosti. Gde su bili prolaznici, da ih bar razdvoje ili mobilnim telefonom koji danas svako ima pozovu policiju i slikaju nasilnike? Samo je to bilo dovoljno uraditi, nisu morali da se tuku sa bitangama.