Četvrtak, 10.03.2011.

09:14

Rusija uvela sankcije Libiji

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev potpisao ukaz o uvođenju sankcija Libiji, u skladu sa odlukom Saveta bezbednosti UN od 26. februara, saopšteno je iz Kremlja.

Izvor: Beta

Rusija uvela sankcije Libiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

i ovaj kamen zemlje srbije

pre 13 godina

Nisam ljubitelj Rusije, ali istovremeno podrzavam Gadafija.
Ne podrzavam ni Obraz, ni 1389... Pobornik sam bio toga da se gej parada treba odrzati. Bio sam glasac DSa od svojih prvih izbora. U dosta toga se slazem sa Cedom.
Ziveo sam u nekoliko zemalja zapadne Evrope, i bilo mi je lepo. Ne ocekujem da bih se u Rusiji toliko lepo osecao.
Da li se uklapam u definiciju fasiste? Sa koliko ostrascenosti "antifasisti" pisu poslednjih dana, ne daj boze nekog vanrednog stanja, imam osecaj da bi krenuo u ovoj zemlji lov na "fasiste" kao sto je (kazu) 1945 krenuo na one koji nisu komunisti.

Elem, sve informacije koje su stigle iz Libije su apsolutno nepotkrepljene. Tako da je za mene sve ovo namestaljka.
Ali, izgleda da je drugacije misljenje zabranjeno u Srbiji... Ili mozda ne sme niko biti "izmedju"?

I da, uopste mi nije jasno kakve veze Gadafi ima sa fasizmom? Ovi sto lepe etikete mora da svoje znanje o fasizmu crpu iz novinskih clanaka, jer fasisam je nesto mnooooogo drugacije. Dajem savet da procitaju malo o istoriji fasizma i vide sta taj pojam znaci.

fatamorgen

pre 13 godina

A ko je sravnio sa zemljom pola Cecenije ?
Ipak da mi sacekamo da se Putin izjasni po ovom pitanju, pa da onda komentarisemo.Zna se ko kosi a ko vodu nosi.A zna se kako Putin tretira predsednike kad pocnu da se ispadaju iz koloseka ...

ivan

pre 13 godina

Ovo nije nikakvo iznenadjenje. Ako fundamentalisti (Al Kaeda) zauzmu severnu afriku i bliski istok, cena nafte i prirodnog gasa ce otici u nebesa. Nekoliko milijardi od prodaje naoruzanja je sitnica u poredjenju sa stotinama milijardi koje bi Rusija pod tim uslovima ubirala. O finansijskom slabljenju najvecih uvoznika: SAD, EU i Kine da i ne govorimo.

Manuel Komnenos

pre 13 godina

Zastoke kritike Rusije su najbolji dokaz koliko su rusofili u Srbiji izgubili vjeru sami u sebe i svoju drzavu da su se podlozno bacili u zagrljaj Rusiji. Ma, zrtvovali bi oni i nezavisnost, suverenitet, sve ako treba jer to su nasa "braca Rusi"! Ovakvo poltronsko ponasanje je nezapamceno a do prije dvadesetak godina smo su se rugali Slovencima da su becki konjusari, Hrvatima da su njemacke sluge i slicne gluposti dok su se isti uvlacili Putinu i bratiju u ****!

jusufipr

pre 13 godina

Misli da je ovo dobar test za one ljude u Srbiji koji se nadaju da ce im Majka Rusija pomoci,cuvajte dobrosusedstvo,inace ostacete na cedilu,svaka sila gleda svoje interese,a najblizi u doborom i zlu je Komsija.

vidakis

pre 13 godina

"vreme je da ova planeta zaglavi u IIIsvetski rat"

Dobar komentar-odličan!

Da je dati "našim"fašistima atomsku bombu,bacili bi je bez razmišljanja!

a glupih

pre 13 godina

svi koji podrzavaju nered, haos, terorizam u Libiji, nek odu lepo da se obracunaju sa Libijom tj. Gadafijem kako ih zovu, kao nas sto su zvali Milosevic, a ubijali narod po pijaci.
Sramota je da ima takvih koji mnogo gledaju CNN pa su utripovali da smo mi Amerika ili neka druga imperija i kolonijalna sila i da cemo imati korist od haosa u Libiji. Mi cemo od toga svega imati samo STETU, na ugovore vredne miljarde dolara a i naravno ako ode Gadafi, nova vlast priznaje Kosovo, a Srbiju nece priznavati, to zapamtite.

Poštar

pre 13 godina

Ćutite na Savetu bezbednosti. Ne nudite ni pomoć u posredovanju. Uvodite sankcije najboljem kupcu vašeg oružja i čoveku koji je hteo da vam da koncesije na naftne izvore. Čoveku koji je obezbedio 13000$ po glavi godišnje. Da ne hara Rusijom srpska žutica? Čega se bojite? Čak je i Čavez hrabriji od vas.

Sa druge strane Ameri za svoje saveznike vrše invazije, prave tribunale, medijski ih pokrivaju, a vi ne smete ni da pisnete. Kako ste nama pomogli tako ste i Libijcima. Takvi ste bezkičmenjaci postali neće ni Belorusi.

U ovom čišćenju nepodobnih ostao je još Ahmadinežad pa ste vi na redu. U Libiji se brani Rusija i sav slobodarski svet. Nemojte posle da kažete kako vas Srbi nisu upozorili. Belogardejci su imali gde. Vi nećete.

Nikola

pre 13 godina

Izgleda da je ceo svet shvatio koliki je diktator Gadafi, i sta je sve uradio. I Rusija, i Amerika, i Britanija, i Kina... jedino, po komentarima barem sto vidim, mi nismo shvatili. Mi jedini imamo budale koji ce da hvale i brane onakvog coveka.

vidakis

pre 13 godina

Šta ste mislili,nedićevci,ljotićevci,klero-fašisti,nacional-socijalisti i ostali ljubitelji kvislinga iz drugog s.rata!

Rusija je zajedno sa zapadnim saveznicima dala milione života u borbi protiv fašizma!

Vaspitavali ste deo srpske omladine da pali i ruši Beograd u "kristalnim"noćima i danima!

Fašizmu mora biti slomljena kičma!

Narod u Srbiji ima pravo na budučnost!

Bog čuva Kralja!

neobavesteni putin

pre 13 godina

Pretpostavljam da Putin o ovome ne zna ama bas nista...verovatno ce covek ko Kostunica da glumi neobavestenost, i da sve svali na Medvedeva...

Napaceni,Nebeski,Narod

pre 13 godina

Sta cemo sad fasisti ?
Ostade jedina opcija koju sam od pocetka predlagao.
Da vas Sutanovac naoruza pa hajte da branite konacno Gadafija delima a ne samo recima, posto vas izdala vasa dva najbolja sina. Dva najbolja izdanka vase loze.
Ali sad ce uskoro jedan od njih u posetu pa mozete da ga docekate sa karanfilima i usput mu prisabacite Telekom ili EPS. Da se nadje.

Gojko

pre 13 godina

Rusija je i 1939te saradjivala sa Nemackom, pa su zaratili ubrzo, isto tako i 1999te je saradjivala sa NATO paktom, sto ne znaci da nece sutra doziveti "humanitarno bombardovanje" Rusije kako bi ih "oslobodili od resursa i energije"

Srbin

pre 13 godina

nije dozvoljena upotreba oruzja protiv "naroda" tj. terorista i placenika Al Kaide?
E moj Medvedovu, ti si jos jedan Jelcin, nesposobni predsednik koji je bolji samo zato sto su cene nafte skocile u nebo.
Ti "civili" su do zuba naoruzani ubijaju, pljackaju, i ti sa njima u Ceceniji drugacije postupas.

Petar

pre 13 godina

Obratite paznju sad na zbun nasih branilaca GADAfija.
Kako to sad Americka zavera protiv prepostenog kamiloljupca, a dobri Medo klepa sankcije?

rebro

pre 13 godina

Ali je zato primenjivanje sile protiv drugih naroda sasvim prihvatljivo, pogotovu ako ti narodi imaju naftu.
Kakvo licemerje. UN treba da se raspuste ili da drzave napuste to. Koja je svrha da UN donose odluke onako kako USA kaze

zo

pre 13 godina

Samo jos najvece budale nisu shvatile da Ameri i Rusi veoma dobro saradjuju. A ovi nasi eksperti za Rusiju i Putina ce nam objasnjavati da mi ovde treba da budemo nekakav "zivi stit" koji treba da spreci sirenje NATO-a ka istoku.

Mashinovodja

pre 13 godina

Auuuu! Zar si i ti, sine Mitre postao, plaćenik CIA?! Zar si se i ti brate Medvedev uortačio s mrskim Amerima da jadnim Libijcima otmete naftu?! Zar si se i ti utalio sa Zapadom i novim svetskim poretkom protiv našeg dobrog i tako dragog prijatelja?!
C, c, c, bre, bre, breeee, čovek stvarno više ne zna šta da misli!

sale

pre 13 godina

kakvi su ovo licemeri.
Kad cujem ovakve stvari, drago mi je sto su neki nasi politicari prozapadno orjentisani.Sa njima barem znas da ces robovati, a Rusi te samo iskoristavaju i na kraju ces ipak opet robovati.
Ne postoji vise nikakav vid slobode.Vreme je da ova planeta zaglavi u III Svetski rat, to je izgleda neminovno

Beogradjanin

pre 13 godina

Srpski fasisti sta bi?

Sada cemo prvo prisustvovati velikoj konfuziji u glavama srpskih fasista koji su podrzavali Gadafija, a onda ce srpski fasisti jedan po jedan menjati misljenje za 180 stepeni!

Nemanja, Beograd

pre 13 godina

"Polazimo od toga da će Gadafi, čak i ako opstane, biti živi politički leš, kojem nije mesto u savremenom civilizovanom svetu"

I ovo je, svakako, još jedan primer moći CIA-e, tog svemoćnog božanstva kome se Srbi sa strašću klanjaju. Libijski ustanak vode CIA i Al Kaida, iza svega stoji SAD-e, narod je izmanipulisan a Gadafi divan čovek, državnik i otac koji je Libiji omogućio veći životni standard od Švajcarske, Švedske i Holandije, jel' da?

Na žalost i Rusi su poklekli pred moćima Zapada i poverovali u belosvetsku propagandu o ratu i diktatoru. Sreća da su tu Srbi, najpametniji i najinformisaniji od svih naroda koji su prozreli ove laže odmah na početku. Hvala vam braćo: osvetlali ste obraz (i dalje) nemuštog čovečanstva. Zato je Srbija (do juče: Srbija i Libija) jedina zemlja apsolutnih prava slobode, ekonomskog blagostanja, visokog životnog standarda, procvata nauke i umetnosti... Srbi su umeli da izaberu najbolju vlast za sebe, da urede svoju državu na najbolji mogući način i zato imaju svako pravo da sude o drugim državama, društvima i međunarodnoj politici. Je'l tako?

A onda se probudim i pogledam kroz svoj prozor na fasadu sa grafitima: "Nož, žica, ...", "Ubij ...", "......, čekamo vas", odmah pored starog prosjaka koji spava na kartonu... i dođe mi da odem nazad u krevet.

Kako vas nije sramota!

pre 13 godina

Imperija je na koljenima...
Cuvajte se kad se pridigne...
Tada ce poceti istu pricu o ljudskim pravima u Rusiji- slijedi opkoljavanje i ucjene.

miladin

pre 13 godina

Auuuu, sta ovo bese? Pa sta ce sada da rade ovoliki ljubitelji i zastitnici lika i dela diktatora Gadafija? Kako da nastave da podrzavaju jednog od najzescih preostalih diktatora u 21. veku kad je njihova "majka" Rusija uvela sankcije Gadafijevom rezimu?! Da li ce sad da pocnu da kritikuju Rusiju zbog toga sto je uvela sankcije Libiji ili ce poslusno da pokunje glavu i da ne komentarisu potez Kremlja?

dosledan

pre 13 godina

Dok se kupovalo oruzje onda je Gadafi bio dobar, sada je ocigledno sklopljen dil sa amerima oko naftnih polja pa Gadafi vise nije pozeljan! Kako ovi dilovi nazovi ruskih prijatelja neodoljivo podsecaju na blisku nam proslost! Jos da vidimo sta ce nam Putin doneti pa da polegamo :-)

zo

pre 13 godina

Samo jos najvece budale nisu shvatile da Ameri i Rusi veoma dobro saradjuju. A ovi nasi eksperti za Rusiju i Putina ce nam objasnjavati da mi ovde treba da budemo nekakav "zivi stit" koji treba da spreci sirenje NATO-a ka istoku.

Mashinovodja

pre 13 godina

Auuuu! Zar si i ti, sine Mitre postao, plaćenik CIA?! Zar si se i ti brate Medvedev uortačio s mrskim Amerima da jadnim Libijcima otmete naftu?! Zar si se i ti utalio sa Zapadom i novim svetskim poretkom protiv našeg dobrog i tako dragog prijatelja?!
C, c, c, bre, bre, breeee, čovek stvarno više ne zna šta da misli!

Napaceni,Nebeski,Narod

pre 13 godina

Sta cemo sad fasisti ?
Ostade jedina opcija koju sam od pocetka predlagao.
Da vas Sutanovac naoruza pa hajte da branite konacno Gadafija delima a ne samo recima, posto vas izdala vasa dva najbolja sina. Dva najbolja izdanka vase loze.
Ali sad ce uskoro jedan od njih u posetu pa mozete da ga docekate sa karanfilima i usput mu prisabacite Telekom ili EPS. Da se nadje.

Petar

pre 13 godina

Obratite paznju sad na zbun nasih branilaca GADAfija.
Kako to sad Americka zavera protiv prepostenog kamiloljupca, a dobri Medo klepa sankcije?

Nemanja, Beograd

pre 13 godina

"Polazimo od toga da će Gadafi, čak i ako opstane, biti živi politički leš, kojem nije mesto u savremenom civilizovanom svetu"

I ovo je, svakako, još jedan primer moći CIA-e, tog svemoćnog božanstva kome se Srbi sa strašću klanjaju. Libijski ustanak vode CIA i Al Kaida, iza svega stoji SAD-e, narod je izmanipulisan a Gadafi divan čovek, državnik i otac koji je Libiji omogućio veći životni standard od Švajcarske, Švedske i Holandije, jel' da?

Na žalost i Rusi su poklekli pred moćima Zapada i poverovali u belosvetsku propagandu o ratu i diktatoru. Sreća da su tu Srbi, najpametniji i najinformisaniji od svih naroda koji su prozreli ove laže odmah na početku. Hvala vam braćo: osvetlali ste obraz (i dalje) nemuštog čovečanstva. Zato je Srbija (do juče: Srbija i Libija) jedina zemlja apsolutnih prava slobode, ekonomskog blagostanja, visokog životnog standarda, procvata nauke i umetnosti... Srbi su umeli da izaberu najbolju vlast za sebe, da urede svoju državu na najbolji mogući način i zato imaju svako pravo da sude o drugim državama, društvima i međunarodnoj politici. Je'l tako?

A onda se probudim i pogledam kroz svoj prozor na fasadu sa grafitima: "Nož, žica, ...", "Ubij ...", "......, čekamo vas", odmah pored starog prosjaka koji spava na kartonu... i dođe mi da odem nazad u krevet.

dosledan

pre 13 godina

Dok se kupovalo oruzje onda je Gadafi bio dobar, sada je ocigledno sklopljen dil sa amerima oko naftnih polja pa Gadafi vise nije pozeljan! Kako ovi dilovi nazovi ruskih prijatelja neodoljivo podsecaju na blisku nam proslost! Jos da vidimo sta ce nam Putin doneti pa da polegamo :-)

Beogradjanin

pre 13 godina

Srpski fasisti sta bi?

Sada cemo prvo prisustvovati velikoj konfuziji u glavama srpskih fasista koji su podrzavali Gadafija, a onda ce srpski fasisti jedan po jedan menjati misljenje za 180 stepeni!

Nikola

pre 13 godina

Izgleda da je ceo svet shvatio koliki je diktator Gadafi, i sta je sve uradio. I Rusija, i Amerika, i Britanija, i Kina... jedino, po komentarima barem sto vidim, mi nismo shvatili. Mi jedini imamo budale koji ce da hvale i brane onakvog coveka.

Gojko

pre 13 godina

Rusija je i 1939te saradjivala sa Nemackom, pa su zaratili ubrzo, isto tako i 1999te je saradjivala sa NATO paktom, sto ne znaci da nece sutra doziveti "humanitarno bombardovanje" Rusije kako bi ih "oslobodili od resursa i energije"

miladin

pre 13 godina

Auuuu, sta ovo bese? Pa sta ce sada da rade ovoliki ljubitelji i zastitnici lika i dela diktatora Gadafija? Kako da nastave da podrzavaju jednog od najzescih preostalih diktatora u 21. veku kad je njihova "majka" Rusija uvela sankcije Gadafijevom rezimu?! Da li ce sad da pocnu da kritikuju Rusiju zbog toga sto je uvela sankcije Libiji ili ce poslusno da pokunje glavu i da ne komentarisu potez Kremlja?

vidakis

pre 13 godina

Šta ste mislili,nedićevci,ljotićevci,klero-fašisti,nacional-socijalisti i ostali ljubitelji kvislinga iz drugog s.rata!

Rusija je zajedno sa zapadnim saveznicima dala milione života u borbi protiv fašizma!

Vaspitavali ste deo srpske omladine da pali i ruši Beograd u "kristalnim"noćima i danima!

Fašizmu mora biti slomljena kičma!

Narod u Srbiji ima pravo na budučnost!

Bog čuva Kralja!

neobavesteni putin

pre 13 godina

Pretpostavljam da Putin o ovome ne zna ama bas nista...verovatno ce covek ko Kostunica da glumi neobavestenost, i da sve svali na Medvedeva...

Srbin

pre 13 godina

nije dozvoljena upotreba oruzja protiv "naroda" tj. terorista i placenika Al Kaide?
E moj Medvedovu, ti si jos jedan Jelcin, nesposobni predsednik koji je bolji samo zato sto su cene nafte skocile u nebo.
Ti "civili" su do zuba naoruzani ubijaju, pljackaju, i ti sa njima u Ceceniji drugacije postupas.

Poštar

pre 13 godina

Ćutite na Savetu bezbednosti. Ne nudite ni pomoć u posredovanju. Uvodite sankcije najboljem kupcu vašeg oružja i čoveku koji je hteo da vam da koncesije na naftne izvore. Čoveku koji je obezbedio 13000$ po glavi godišnje. Da ne hara Rusijom srpska žutica? Čega se bojite? Čak je i Čavez hrabriji od vas.

Sa druge strane Ameri za svoje saveznike vrše invazije, prave tribunale, medijski ih pokrivaju, a vi ne smete ni da pisnete. Kako ste nama pomogli tako ste i Libijcima. Takvi ste bezkičmenjaci postali neće ni Belorusi.

U ovom čišćenju nepodobnih ostao je još Ahmadinežad pa ste vi na redu. U Libiji se brani Rusija i sav slobodarski svet. Nemojte posle da kažete kako vas Srbi nisu upozorili. Belogardejci su imali gde. Vi nećete.

jusufipr

pre 13 godina

Misli da je ovo dobar test za one ljude u Srbiji koji se nadaju da ce im Majka Rusija pomoci,cuvajte dobrosusedstvo,inace ostacete na cedilu,svaka sila gleda svoje interese,a najblizi u doborom i zlu je Komsija.

vidakis

pre 13 godina

"vreme je da ova planeta zaglavi u IIIsvetski rat"

Dobar komentar-odličan!

Da je dati "našim"fašistima atomsku bombu,bacili bi je bez razmišljanja!

sale

pre 13 godina

kakvi su ovo licemeri.
Kad cujem ovakve stvari, drago mi je sto su neki nasi politicari prozapadno orjentisani.Sa njima barem znas da ces robovati, a Rusi te samo iskoristavaju i na kraju ces ipak opet robovati.
Ne postoji vise nikakav vid slobode.Vreme je da ova planeta zaglavi u III Svetski rat, to je izgleda neminovno

Manuel Komnenos

pre 13 godina

Zastoke kritike Rusije su najbolji dokaz koliko su rusofili u Srbiji izgubili vjeru sami u sebe i svoju drzavu da su se podlozno bacili u zagrljaj Rusiji. Ma, zrtvovali bi oni i nezavisnost, suverenitet, sve ako treba jer to su nasa "braca Rusi"! Ovakvo poltronsko ponasanje je nezapamceno a do prije dvadesetak godina smo su se rugali Slovencima da su becki konjusari, Hrvatima da su njemacke sluge i slicne gluposti dok su se isti uvlacili Putinu i bratiju u ****!

a glupih

pre 13 godina

svi koji podrzavaju nered, haos, terorizam u Libiji, nek odu lepo da se obracunaju sa Libijom tj. Gadafijem kako ih zovu, kao nas sto su zvali Milosevic, a ubijali narod po pijaci.
Sramota je da ima takvih koji mnogo gledaju CNN pa su utripovali da smo mi Amerika ili neka druga imperija i kolonijalna sila i da cemo imati korist od haosa u Libiji. Mi cemo od toga svega imati samo STETU, na ugovore vredne miljarde dolara a i naravno ako ode Gadafi, nova vlast priznaje Kosovo, a Srbiju nece priznavati, to zapamtite.

rebro

pre 13 godina

Ali je zato primenjivanje sile protiv drugih naroda sasvim prihvatljivo, pogotovu ako ti narodi imaju naftu.
Kakvo licemerje. UN treba da se raspuste ili da drzave napuste to. Koja je svrha da UN donose odluke onako kako USA kaze

i ovaj kamen zemlje srbije

pre 13 godina

Nisam ljubitelj Rusije, ali istovremeno podrzavam Gadafija.
Ne podrzavam ni Obraz, ni 1389... Pobornik sam bio toga da se gej parada treba odrzati. Bio sam glasac DSa od svojih prvih izbora. U dosta toga se slazem sa Cedom.
Ziveo sam u nekoliko zemalja zapadne Evrope, i bilo mi je lepo. Ne ocekujem da bih se u Rusiji toliko lepo osecao.
Da li se uklapam u definiciju fasiste? Sa koliko ostrascenosti "antifasisti" pisu poslednjih dana, ne daj boze nekog vanrednog stanja, imam osecaj da bi krenuo u ovoj zemlji lov na "fasiste" kao sto je (kazu) 1945 krenuo na one koji nisu komunisti.

Elem, sve informacije koje su stigle iz Libije su apsolutno nepotkrepljene. Tako da je za mene sve ovo namestaljka.
Ali, izgleda da je drugacije misljenje zabranjeno u Srbiji... Ili mozda ne sme niko biti "izmedju"?

I da, uopste mi nije jasno kakve veze Gadafi ima sa fasizmom? Ovi sto lepe etikete mora da svoje znanje o fasizmu crpu iz novinskih clanaka, jer fasisam je nesto mnooooogo drugacije. Dajem savet da procitaju malo o istoriji fasizma i vide sta taj pojam znaci.

Kako vas nije sramota!

pre 13 godina

Imperija je na koljenima...
Cuvajte se kad se pridigne...
Tada ce poceti istu pricu o ljudskim pravima u Rusiji- slijedi opkoljavanje i ucjene.

ivan

pre 13 godina

Ovo nije nikakvo iznenadjenje. Ako fundamentalisti (Al Kaeda) zauzmu severnu afriku i bliski istok, cena nafte i prirodnog gasa ce otici u nebesa. Nekoliko milijardi od prodaje naoruzanja je sitnica u poredjenju sa stotinama milijardi koje bi Rusija pod tim uslovima ubirala. O finansijskom slabljenju najvecih uvoznika: SAD, EU i Kine da i ne govorimo.

fatamorgen

pre 13 godina

A ko je sravnio sa zemljom pola Cecenije ?
Ipak da mi sacekamo da se Putin izjasni po ovom pitanju, pa da onda komentarisemo.Zna se ko kosi a ko vodu nosi.A zna se kako Putin tretira predsednike kad pocnu da se ispadaju iz koloseka ...

Napaceni,Nebeski,Narod

pre 13 godina

Sta cemo sad fasisti ?
Ostade jedina opcija koju sam od pocetka predlagao.
Da vas Sutanovac naoruza pa hajte da branite konacno Gadafija delima a ne samo recima, posto vas izdala vasa dva najbolja sina. Dva najbolja izdanka vase loze.
Ali sad ce uskoro jedan od njih u posetu pa mozete da ga docekate sa karanfilima i usput mu prisabacite Telekom ili EPS. Da se nadje.

Poštar

pre 13 godina

Ćutite na Savetu bezbednosti. Ne nudite ni pomoć u posredovanju. Uvodite sankcije najboljem kupcu vašeg oružja i čoveku koji je hteo da vam da koncesije na naftne izvore. Čoveku koji je obezbedio 13000$ po glavi godišnje. Da ne hara Rusijom srpska žutica? Čega se bojite? Čak je i Čavez hrabriji od vas.

Sa druge strane Ameri za svoje saveznike vrše invazije, prave tribunale, medijski ih pokrivaju, a vi ne smete ni da pisnete. Kako ste nama pomogli tako ste i Libijcima. Takvi ste bezkičmenjaci postali neće ni Belorusi.

U ovom čišćenju nepodobnih ostao je još Ahmadinežad pa ste vi na redu. U Libiji se brani Rusija i sav slobodarski svet. Nemojte posle da kažete kako vas Srbi nisu upozorili. Belogardejci su imali gde. Vi nećete.

Beogradjanin

pre 13 godina

Srpski fasisti sta bi?

Sada cemo prvo prisustvovati velikoj konfuziji u glavama srpskih fasista koji su podrzavali Gadafija, a onda ce srpski fasisti jedan po jedan menjati misljenje za 180 stepeni!

Srbin

pre 13 godina

nije dozvoljena upotreba oruzja protiv "naroda" tj. terorista i placenika Al Kaide?
E moj Medvedovu, ti si jos jedan Jelcin, nesposobni predsednik koji je bolji samo zato sto su cene nafte skocile u nebo.
Ti "civili" su do zuba naoruzani ubijaju, pljackaju, i ti sa njima u Ceceniji drugacije postupas.

Nikola

pre 13 godina

Izgleda da je ceo svet shvatio koliki je diktator Gadafi, i sta je sve uradio. I Rusija, i Amerika, i Britanija, i Kina... jedino, po komentarima barem sto vidim, mi nismo shvatili. Mi jedini imamo budale koji ce da hvale i brane onakvog coveka.

Gojko

pre 13 godina

Rusija je i 1939te saradjivala sa Nemackom, pa su zaratili ubrzo, isto tako i 1999te je saradjivala sa NATO paktom, sto ne znaci da nece sutra doziveti "humanitarno bombardovanje" Rusije kako bi ih "oslobodili od resursa i energije"

vidakis

pre 13 godina

Šta ste mislili,nedićevci,ljotićevci,klero-fašisti,nacional-socijalisti i ostali ljubitelji kvislinga iz drugog s.rata!

Rusija je zajedno sa zapadnim saveznicima dala milione života u borbi protiv fašizma!

Vaspitavali ste deo srpske omladine da pali i ruši Beograd u "kristalnim"noćima i danima!

Fašizmu mora biti slomljena kičma!

Narod u Srbiji ima pravo na budučnost!

Bog čuva Kralja!

Nemanja, Beograd

pre 13 godina

"Polazimo od toga da će Gadafi, čak i ako opstane, biti živi politički leš, kojem nije mesto u savremenom civilizovanom svetu"

I ovo je, svakako, još jedan primer moći CIA-e, tog svemoćnog božanstva kome se Srbi sa strašću klanjaju. Libijski ustanak vode CIA i Al Kaida, iza svega stoji SAD-e, narod je izmanipulisan a Gadafi divan čovek, državnik i otac koji je Libiji omogućio veći životni standard od Švajcarske, Švedske i Holandije, jel' da?

Na žalost i Rusi su poklekli pred moćima Zapada i poverovali u belosvetsku propagandu o ratu i diktatoru. Sreća da su tu Srbi, najpametniji i najinformisaniji od svih naroda koji su prozreli ove laže odmah na početku. Hvala vam braćo: osvetlali ste obraz (i dalje) nemuštog čovečanstva. Zato je Srbija (do juče: Srbija i Libija) jedina zemlja apsolutnih prava slobode, ekonomskog blagostanja, visokog životnog standarda, procvata nauke i umetnosti... Srbi su umeli da izaberu najbolju vlast za sebe, da urede svoju državu na najbolji mogući način i zato imaju svako pravo da sude o drugim državama, društvima i međunarodnoj politici. Je'l tako?

A onda se probudim i pogledam kroz svoj prozor na fasadu sa grafitima: "Nož, žica, ...", "Ubij ...", "......, čekamo vas", odmah pored starog prosjaka koji spava na kartonu... i dođe mi da odem nazad u krevet.

sale

pre 13 godina

kakvi su ovo licemeri.
Kad cujem ovakve stvari, drago mi je sto su neki nasi politicari prozapadno orjentisani.Sa njima barem znas da ces robovati, a Rusi te samo iskoristavaju i na kraju ces ipak opet robovati.
Ne postoji vise nikakav vid slobode.Vreme je da ova planeta zaglavi u III Svetski rat, to je izgleda neminovno

Manuel Komnenos

pre 13 godina

Zastoke kritike Rusije su najbolji dokaz koliko su rusofili u Srbiji izgubili vjeru sami u sebe i svoju drzavu da su se podlozno bacili u zagrljaj Rusiji. Ma, zrtvovali bi oni i nezavisnost, suverenitet, sve ako treba jer to su nasa "braca Rusi"! Ovakvo poltronsko ponasanje je nezapamceno a do prije dvadesetak godina smo su se rugali Slovencima da su becki konjusari, Hrvatima da su njemacke sluge i slicne gluposti dok su se isti uvlacili Putinu i bratiju u ****!

miladin

pre 13 godina

Auuuu, sta ovo bese? Pa sta ce sada da rade ovoliki ljubitelji i zastitnici lika i dela diktatora Gadafija? Kako da nastave da podrzavaju jednog od najzescih preostalih diktatora u 21. veku kad je njihova "majka" Rusija uvela sankcije Gadafijevom rezimu?! Da li ce sad da pocnu da kritikuju Rusiju zbog toga sto je uvela sankcije Libiji ili ce poslusno da pokunje glavu i da ne komentarisu potez Kremlja?

a glupih

pre 13 godina

svi koji podrzavaju nered, haos, terorizam u Libiji, nek odu lepo da se obracunaju sa Libijom tj. Gadafijem kako ih zovu, kao nas sto su zvali Milosevic, a ubijali narod po pijaci.
Sramota je da ima takvih koji mnogo gledaju CNN pa su utripovali da smo mi Amerika ili neka druga imperija i kolonijalna sila i da cemo imati korist od haosa u Libiji. Mi cemo od toga svega imati samo STETU, na ugovore vredne miljarde dolara a i naravno ako ode Gadafi, nova vlast priznaje Kosovo, a Srbiju nece priznavati, to zapamtite.

rebro

pre 13 godina

Ali je zato primenjivanje sile protiv drugih naroda sasvim prihvatljivo, pogotovu ako ti narodi imaju naftu.
Kakvo licemerje. UN treba da se raspuste ili da drzave napuste to. Koja je svrha da UN donose odluke onako kako USA kaze

Petar

pre 13 godina

Obratite paznju sad na zbun nasih branilaca GADAfija.
Kako to sad Americka zavera protiv prepostenog kamiloljupca, a dobri Medo klepa sankcije?

jusufipr

pre 13 godina

Misli da je ovo dobar test za one ljude u Srbiji koji se nadaju da ce im Majka Rusija pomoci,cuvajte dobrosusedstvo,inace ostacete na cedilu,svaka sila gleda svoje interese,a najblizi u doborom i zlu je Komsija.

neobavesteni putin

pre 13 godina

Pretpostavljam da Putin o ovome ne zna ama bas nista...verovatno ce covek ko Kostunica da glumi neobavestenost, i da sve svali na Medvedeva...

vidakis

pre 13 godina

"vreme je da ova planeta zaglavi u IIIsvetski rat"

Dobar komentar-odličan!

Da je dati "našim"fašistima atomsku bombu,bacili bi je bez razmišljanja!

Kako vas nije sramota!

pre 13 godina

Imperija je na koljenima...
Cuvajte se kad se pridigne...
Tada ce poceti istu pricu o ljudskim pravima u Rusiji- slijedi opkoljavanje i ucjene.

fatamorgen

pre 13 godina

A ko je sravnio sa zemljom pola Cecenije ?
Ipak da mi sacekamo da se Putin izjasni po ovom pitanju, pa da onda komentarisemo.Zna se ko kosi a ko vodu nosi.A zna se kako Putin tretira predsednike kad pocnu da se ispadaju iz koloseka ...

dosledan

pre 13 godina

Dok se kupovalo oruzje onda je Gadafi bio dobar, sada je ocigledno sklopljen dil sa amerima oko naftnih polja pa Gadafi vise nije pozeljan! Kako ovi dilovi nazovi ruskih prijatelja neodoljivo podsecaju na blisku nam proslost! Jos da vidimo sta ce nam Putin doneti pa da polegamo :-)

zo

pre 13 godina

Samo jos najvece budale nisu shvatile da Ameri i Rusi veoma dobro saradjuju. A ovi nasi eksperti za Rusiju i Putina ce nam objasnjavati da mi ovde treba da budemo nekakav "zivi stit" koji treba da spreci sirenje NATO-a ka istoku.

i ovaj kamen zemlje srbije

pre 13 godina

Nisam ljubitelj Rusije, ali istovremeno podrzavam Gadafija.
Ne podrzavam ni Obraz, ni 1389... Pobornik sam bio toga da se gej parada treba odrzati. Bio sam glasac DSa od svojih prvih izbora. U dosta toga se slazem sa Cedom.
Ziveo sam u nekoliko zemalja zapadne Evrope, i bilo mi je lepo. Ne ocekujem da bih se u Rusiji toliko lepo osecao.
Da li se uklapam u definiciju fasiste? Sa koliko ostrascenosti "antifasisti" pisu poslednjih dana, ne daj boze nekog vanrednog stanja, imam osecaj da bi krenuo u ovoj zemlji lov na "fasiste" kao sto je (kazu) 1945 krenuo na one koji nisu komunisti.

Elem, sve informacije koje su stigle iz Libije su apsolutno nepotkrepljene. Tako da je za mene sve ovo namestaljka.
Ali, izgleda da je drugacije misljenje zabranjeno u Srbiji... Ili mozda ne sme niko biti "izmedju"?

I da, uopste mi nije jasno kakve veze Gadafi ima sa fasizmom? Ovi sto lepe etikete mora da svoje znanje o fasizmu crpu iz novinskih clanaka, jer fasisam je nesto mnooooogo drugacije. Dajem savet da procitaju malo o istoriji fasizma i vide sta taj pojam znaci.

Mashinovodja

pre 13 godina

Auuuu! Zar si i ti, sine Mitre postao, plaćenik CIA?! Zar si se i ti brate Medvedev uortačio s mrskim Amerima da jadnim Libijcima otmete naftu?! Zar si se i ti utalio sa Zapadom i novim svetskim poretkom protiv našeg dobrog i tako dragog prijatelja?!
C, c, c, bre, bre, breeee, čovek stvarno više ne zna šta da misli!

ivan

pre 13 godina

Ovo nije nikakvo iznenadjenje. Ako fundamentalisti (Al Kaeda) zauzmu severnu afriku i bliski istok, cena nafte i prirodnog gasa ce otici u nebesa. Nekoliko milijardi od prodaje naoruzanja je sitnica u poredjenju sa stotinama milijardi koje bi Rusija pod tim uslovima ubirala. O finansijskom slabljenju najvecih uvoznika: SAD, EU i Kine da i ne govorimo.