Sreda, 09.03.2011.

00:03

Petrović upozorenje monopolistima

Vest da će <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=03&amp;dd=08&amp;nav_id=497661" class="text-link" target= "_blank">bivši ministar pravde Dušan Petrović</a> biti novi ministar ujedinjenih resora trgovine, poljoprivrede i šumarstva nije mnogo iznenadila stručnjake.

Izvor: Danas

Petroviæ upozorenje monopolistima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

jovanovic

pre 13 godina

DS je dozvolio mnogima da drze monopol, prvo miskovicu koji npr sad ne daje da se gradi nijedna zgrada dok se ne prodaju svi stanovi u belvilu, a sad kao prete monopolistima

SLoba

pre 13 godina

Ma kako da ne...on ce da bude upozorenje monopolistima...to je isto kao kada bih ja uzeo da vodim FK Donji Lug protiv Manchester Uniteda i da budem upozorenje sir Alexu Fergusonu...

Secanja

pre 13 godina

Ne tako davno,pre neku godinu,g-din sa bradom "opleo" na TV-u po Marku Milosevicu(i po ostalima iz porodice,ali to nije bitno za pricu).2-3 meseca posle toga,u avionu za Moskvu prepoznam doticnog g-dina sa bradom.Sleti avion,uzimamo prtljage,krecemo ka izlazu,kad gore pomenuti Marko,sa bradicom starom 10-ak dana,stoji iza trake gde obicno cekaju "domacini" u Moskvi-goste iz Beograda.G-din sa bradom prolazi tik uz Marka,satro ga ne prepoznaje(verovatno zbog bradice),a samo sto se ne izljubi sa njim...,i posle par godina,g-din sa bradom postaje ministar pravde!I tako...

Cudo

pre 13 godina

Najbolji ministar/ka koja je unela sve novine u poljoprivredi je bila gospodja Ivana Dulic Markovic, ali posle nje su sve procardale neznalice, umisljeni mocnici, narcisoidni ministri (pogledajte samo sajt ministarstva "sjajan" je). Neka se drze komaraca.
Sta bude sa ministrima koji nisu dobro radili? Jesu li oni politicki "mrtvi"?

mikisd

pre 13 godina

Taman sam se udubio u teskt, kad ono kraj. Pa šteta, a baš ga tako lepo nahvaliste. Samo se pitam što ga ne postaviše za premijera, kada je u pitanju ličnost kakva se retko sreće, beskompromisna, stručna, odgovorna i moćna. I što li su ga krili ove 3 godine, ccc

posmatrač

pre 13 godina

Pa zar u Srbiji ima monopolista. Znači, da će ovaj Petrović voditi rat protiv monopolista koje je stvorila njegova partija. Dobra fora !

grunf

pre 13 godina

Pošto se ovde sve otprilike zna, molim onaj pošteni deo tajnih službi da polako prikuplja sve tajne račune ovih "poštenjačina", na svoja i tuđa imena,jer polaganje računa za ovo neviđeno iživljavanje na sopstvenom narodu se neumitno približava.

Are you talking to me

pre 13 godina

Tebra, oni su dok su ti i tvoji bili na vlasti uspjeli sve to fino da legalizuju, tako da nemas vise kome ni da prijetis. Mada sto jes - jes, pretpostavljam da si tako opasniji pred ogledalom. Jos kad podignes prst kao De Niro...

etnapr

pre 13 godina

Samo je jedan razlog postavljanja Petrovića na ovu funkciju u zavešnom delu mandata vlade - uvodjenje istog u već započetu predizbornu kampanju.Za očekivati je ,da će Petrovič imati svaki dan nešto važno da nam kaže iz nadležnosti svojih resora , što će mediji brižljivo beležiti i objavljivati. Uz priču o trgovini čovek će nam uredno servirati stranačku propagandu i to o državnom trošku.Uz kafu - ventilator,doskočica je kojom se rukovodi Tadić pri ovim kadrovskim rotiranjima.

Vladan Jova

pre 13 godina

Koliko vidim ni jedan pozitivan komentar na izjave g-dina 10%. Da rekapitulraim nekoliko poslednjih meseci:
1. našoj vrloj ambasadorki pri UNESCO-u država plaća apartman od 7000 EUR mesečno, tresla se gora rodio se miš mislim da ista živi u tom velelepnom apartmanu i danas. Za Miladina Kovačevića država je iz ko zna kojih razloga platila 1 milion USD. Ko je dao nalog i zašto? Ministar zdravstva se lečio u Nemačkoj. Ponizio sve kolege u Srbiji. Državni revizor ustanovio da je iz budžeta za 2008 godinu nenamenski potrošeno 15 milijardi dinara.Šta je to nenamensko trošenje sredstava ako jedan ministar sa firmom svoje žene potpiše ugovor o nekim nepostojećim konsultantskim uslugama za 200000 EUR ili se iz budžeta izdvoji 2 miliona EUR za film koji nikada nije počeo da se snima. Nenamenski se u narodu kaže krađa. U robnim rezervama koje nisu samo osnovica za sprečavanje povećanja cena već i rezerve u slučaju nepogoda i rata zvrlje prazne, ministar tggovine izjavljuje da su rezerve kod proizvođača??? Kako je to moguće? Da li Ti proizvođači okreću državnu imovinu i uzimaju profit u dogovoru sa nekim iz vlade???? EUR je od sept. 2008 kada je bio 76,60 skočio na 107,30 koliko je vredeo u decembru 2010 godine! Sva nesposobnost vlade i gramzivost pojedinaca svaljuje se na sve nas građane. Dinkić je čašćavao pojedine strane firme nekakvim stimulacijama od 3-10 hiljada EUR po zaposlenom ako ovde otvore pogon. Ko je to dozvolio? Slučaj Kolubara i opet ništa! I mogao bi da napišem još ko zna koliko problematičnih postupaka vladajuće garniture ali bi mi trebao verovatno ceo dan za to. Sada je za ministra imenovana osoba koja je veoma kompromitovana a mi i dalje pišemo li pišemo, svi nezadovoljni ali i otupljeni neznajući kojim putem da krenemo jer smo svi svesni da sem vlade ni opozicija ne valja da su i oni svi prošli kroz vladu i skupštinu a nisu doneli ničeg dobrog sem što su sebi napunili džepove. Zašto nemamo kolektivnu svest, zašto ne čujem uveče zviždaljke i šerpe u 19,30? Zašto se narod ne organizuje sam i ne izađe na proteste. Ništa nije normalno, ni ponašanje vlade, katastrofalno ponašanje tužilaštva i sudova koji ćute o pravom kriminalu ucenjeni reizborima po partijsko-političko-familijarno-kumovskim vezama, ali i naše -ćutanje građana. I onda ne treba da se čudimo kada se za ministre izaberu ljudi poput Petrovića jer svi snosimo deo krivice svojim ćutanjem. Mislimo o tome šta nam je činiti jer nam deca ćutanje neće oprostiti!

dobavljač

pre 13 godina

Opet vi sa tim Petrovićem i Inter-kopom, samo me podsećate da mi je ta firma dužna oko 100.000din. evo već druga godina. Taman sa bio zaboravio
(al malo sutra).

MRV

pre 13 godina

@Gale. Е, мој пријатељу, ако твоју политичку (а са њом и социјалну) свест одређују птичији кљунови, онда ти нема помоћи. Осим ако не скокнеш до комшија да ти они објасне неке ствари. Уосталом, и дотеривање кљунова кошта. Али нема везе, гласаћеш за њих, само да ти врате кљун.
P.S. Срећна Нова 1882. Стрпи се још само три године па ћемо да заратимо са Бугарима што су анектирали Источну Румелију. Има да нам процветају руже.

Dane

pre 13 godina

G17 PLUS je doveo nestranacke ljude u Vladu, uspesne u svojim poljima

a

DS bivseg i neuspesnog ministra pravde, naravno, stranackog coveka naravno

Bezobrazluk

pre 13 godina

Mislim da nećete objaviti, ali makar neka se administrator nasmeje - u Srbiji se kaže "uplašio se kao ***** kiše".... E toliko su se monopolisti uplašili lepotana iz DS-a.

STRUČNOST ISPRED POLITIKE

pre 13 godina

Ako neko ko nema poljoprivrednu stručnu spremu ne može da radi u poljoprivrednoj apoteci, interesuje me koje to kvalifikacije ima cenjeni gospodin Petrović (kao i njegovi prethodnici) pa može da bude i ministar pravde i ministar poljoprivrede, trgovine i šumarstva??? Molio bih da mi neko samo malo pojasni!

j

pre 13 godina

Petrović je glavni igrač najvećeg monopoliste u oblasti poljoprivrede Viktorija Grupe,nemilodsrdne kompanije koja je uništila i uništava poljopr. u Srbiji. Po odluci vlade kao pomoć poljop. se subvencioniše vešt. đubrivo sa 10.000 din. po toni,ali ne kupcima odnosno seljacima nego dobavljačima odnosno Viktoriji koja dobija te pare od države,a naravno dobija i sve tendere za uvoz đubriva pa onda sa tim đubrivom zadužuje siromašne poljoprivrednike i Zadruge kao ifirme po Vojvodini,oni im vraćaju robu po strašnim pariteima ,ko ne može da plati uzimamu se firma,silosi...To je samo deo njihovog monopola,za to je najzaslužniji DS i Naravno novi ministar Petrović zvani Šane,čovek koji uništava DS uz Tadića Naravno.Sa Ds-om sam Završio

nusic

pre 13 godina

E majketi nemoj samo ti da pricas. Cija bese ono frima Elita cop,da li je to mozda moja ili tvoja firma.Dosta smo vas gledali i slusali oslobodite nas vasig prevara. Zajedno je i pozicija i opozicija svi zajdeno rade.Sela braca za sto pa se dogovorila, ti buci i aci da zabavis glupi narod dok se ovamo izdogovaramo kako da ga prevarimo fol sa novim snagama u vladi. Hi hi hi oni ce za sedam meseci kao da naprave bojitak u opljackanoj Srbiji a koje opljackao pa oni. Fuj.

Milton

pre 13 godina

Monopolistima se tresu gaće od šabačkog biznismena a opet beskompromisnog borca protiv svih monopola Petrovića. Predlažem da se naprave majice sa likom novopečenog ministra na kojima će pisati "Antimonopolski heroj" te da se dele pučanstvu pred izbore.

Srdjan

pre 13 godina

Tragedija, sta reci. Posto nisu sigurni kako ce proci na sledecim izborima resili su da pokradu sta mogu dok mogu.. Da obezbede svoje glavne finansijere, Interkop (Petroviceva firma), Viktorija grupu (Miliju Babovica) itd. Kako vas nije sramota da stavite u naslov da ce on da se bori protiv monopola, neko ko ne procita tekst jos ce da pomisili da je to tacno.. Ovaj Petrovic je jedan ******* lik, gazi preko svega i svih da bi ostvario licne i interese DS. Neka neko napravi analizu o rasy firme Interkop, koje je tendere dobijala u zadnje vreme a koje je reference (ako ikakve) imala... Odjednom prave i mostove i piste,a do juc su pravili seoske puteve i vadili kamen.. Tadicu gde ce ti dusa..

Kakve lagarije u naslovima

pre 13 godina

Vrlo je izvesna nova pljacka gradjana i drzave Srbije,da se preko ovakvih likova,omoguci nekakav vid kobajagi restitucije (zapravo je to maska),pri cemu bi zemljiste (sto poljoprivredno,sto gradjevinsko) ustvari dobili tajkuni(a kulaci su do istog dosli kao i ovi danasnji tajkuni,samo su dobili revoluciju,komuniste i konfiskaciju imovine- i za to treba cestitati komunistima). Za to vreme,stranka doticnog gospodina i njihove sudije isteruju "pravdu" po sirotinji,oduzimajuci stanove istima(kao sto su npr. samohrani roditelji sa maloletnom decom) i izbacujuci ih na ulicu,dok neki duguju milione evra i kradu i dalje,ali je "ova pravda" za njih slepa. Takodje doticni gospodin zna vrlo dobro sta je revizor otkrio u njegovom novom ministarstvu i njegovom Sapcu,bas sto se tice njegovog novog resora,sto je samo vrh ledenog brega. Nazalost citava "demokratska politicka elita" je ogrezla u organizovani kriminal i to je osnovni razlog zastoja ka EU,jer bi jednostavno morali sami sebe da posalju u zatvor.

kancelar

pre 13 godina

Brankiceeeeeee !!!!! Ovo i firma koja ima monopol u poljoprivredi u Srbiji je tema za teeeebeeeee, nadmasili bi Kolubaru. Jedino ako se ne plasite zato sto i oni daju ponesto za vasu kucu, hrana za sve i tako te akcije, da se zamazu oci.....

Gale

pre 13 godina

Gospodine Petrovicu,
Prica o borbi protiv monopola je veoma interesantna. Ali sta raditi u situaciji kada vlada ima monopol na prekrajanje istorije u ovoj zemlji.
Da se razumemo glasao sam DS na proslim izborima kao i uvek do sada.
Onda se neki genijalac u vladi dosetio da promeni grb Srbije u saradnji za heraldickom mafijom, a sve u nameri da osteti budzet (citaj gradjane Srbije za nekoliko desetina miliona evra), a sebi i tom tzv. udruzenju (koje je relevantno kao i klub ljubitelja sudoku-a) namakne debelu zaradu. Zasto i cemu sve to? Cemu ruzenje nacionalnih simbola i koja je cena ljudsjkog dostojanstva? Citam juce prilog na B92 o coveku koji je vratio novcanik i nema hleba da jede, a vi ***************e.
Hocu jasan odgovor od nove vlade: Koliko ste platili tzv. heraldicarima za prekrajanje istorije i uvođenje ovih papagaja kao grb Srbije?
Portparol bivse vlade je zdusno branio ovaj grb i rekao da nece nista da kosta gradjane Srbije. Gle cuda u skupstini juce nove zastave sa papagajima. Te zastave nisu bas toliko izlozene zubu vremene, pa da moraju da se menjaju. Dakle ipak kosta!!!
A o zastavama na zgradi vlade da i ne govorimo, a onaj covek iz jucerasnje price gladuje!!!
Dajem vam rok od mesec dana da ispravite ovu sramotu, ukinete odredbu o ovoj nakazi od grba, uradite knjigu standarda na osnovu postojeceg grba (koji nije smetao nikome) i da otvoreno izadjte u javnost sa imenom i prezimenom ko je to uradio i zasto!!!
Moj glas jos ima nade da povratite, a kakvo je raspolozenje u narodu... pa samo da vam kazem da cemo kukati svi zajedno za tih 4-6 % koliko ce da vas i nas kosta ova glupost na sledecim izborima!
p.s. Ukoliko Homen dobije otkaz, a on je uz Sutanovca i Dacica jedini digao glas protiv ove pljacke i ruganja ugledu drzave, sve ce mi biti jasno.

Rajko

pre 13 godina

I ti ces Petrovicu postati "poslusna kuca" kao sto je bio Milosavljevic, samo ces "mahati repicem" na komande Miskovica, Beka, Nicovica i ostalih srpskih tajkuna koji RAZORISE SRBIJU !

Milos

pre 13 godina

Ovom rekonstrukcijom je Tadic ucvrstio jos vise svoj polozaj vladara iz senke i definitivno je jasno da sve konce on vuce i da su zamenjene marionete koje su se malo otrgle a sada ce mu biti jos lakse da ih kontrolise jer ih je manje.

Martin

pre 13 godina

Kad budem video slamanje moci EPS-a onda cu verovati da je Petrovic "upozorenje monopolistima".

Zloupotreba EPS-ovog monopola je tabu tema srpske politike, otvoreno je smejanje gradjanima u lice i - sto je najvaznije - otvoreno je krsenje nekoliko zakona, ukljucujuchi Zakona o zastiti potrosaca.

Mishko

pre 13 godina

Dušan Petrović je i sam monopolista u pojedinim oblastima, preko svojih mnogobrojnih firmi (koje je navodno prebacio na nekog drugog). Takođe, glavna je ispostava u vlasti mnogih tajkuna, koji posluju, gle slučajnosti, baš u oblasti trgovine i poljoprivrede. Možemo samo da očekujemo još veće cene hrane i nove nestašice. Da je jak lik u DS-u, jeste, ali to je samo još bolja vest za monopoliste, imaće veće šanse da provuku svoje interese. Pravićemo mi Milosavljevića od blata.

Miki

pre 13 godina

Pre neki mesec u Utisku nedelje (gost bio i Montgomeri) Ljiljana Smailović je rekla da je Amerika uticala preko Miškovića da se u Srbiji formira Vladan(ne sećam se koje godine, ali je Montgomeri tada bio ambasador u Beogradu), a vi sada pišete kako će tamo neki Petrović stati na put tom istom Miškoviću i ostalim tajkunima. Stvarno svašta!!!

ana petrovic

pre 13 godina

Posto je Petrovic bio ministar pravde iz senke, i posto je "uspesno" reformisao pravosudje, cije negativne posledice se nece sanirati ni sledecih 10 godina. Sada je po zasluzi dobio da reformise agrar!!
UZAS!! Nova mreza sudova je dovela do toga da sve vise obrazovanih napusta unutrasnjost Srbije. Trajne posledice nisu samo u pravosudju, vec i na demografskoj strukturi stanovnistva.
Kako je on strucan za agrar nije mi jasno. I tu ce sve da unisti, iz pohlepe i neznanja.
Strasno sam revolitrana, kao dugogodisnji glasac DS!

MRV

pre 13 godina

Чекали да Мишко прода свој монопол, па сада "озбиљно упозоравају монополисте". Јадно.

Александар Илић

pre 13 godina

Који антипатичан и љигав тип ?!
Сећам га се као неуморног критичара прве Коштуничине владе који је после прихватио да буде министар правде у другој Коштуничиној влади. Све време мандата није се ни чуо ни видео а урадио није апсолутно ништа корисно.
Сад је одједном изникао као из пепела - да до краја године препороди српску пољепривреду ?!?
ЧИСТО ЛИЦЕМЕРЈЕ И ДЕМАГОГИЈА !

poljoprivrednik

pre 13 godina

eto novaca tajkunima koji ne mogu da plate prolećno ugovaranje pa insistiraju na subvencijama države, za toliko ovaj ministar ima vremena,a seljaci naivni kao i dosad to će shvatiti kao pomoć države,.... do jeseni. A kad računi dođu na naplatu i kad kao i obično seljak uvek plati na kraju, prošo voz,bili izbori, kriza........I opet u krug,dolazi nova sezona

ljubiša

pre 13 godina

vrlo je kratko vremena da bi ministar dušan petrović mogao nešto mnogo bolje da uradi. on je svakako jedan među najboljim kadrovima ds,a i srbije uopšte, mnogo je uradio za mačvanski okrug i grad šabac kada je bio gradonačelnik šapca. mnogo uspeha želim ministru dušanu petroviću.
možda je mogao da dobije i neki drugi resor, pošto je on dipl.pravnik, možda je to resor prostornog planiranja ili resor infrastrukture koji bi sigurno veoma dobro obavljao -kao i resor pravde-čiju je "transformaciju" počela ministarka malović i treba je pustiti da to završi ako je moguće, jer pravna struka i dalje nešta negoduje.
međutim moram nešto posebno da naglasim prosveta nam je već mesecima u štrajku, nikakve reforme nisu učinjene, a niti započete, školarine su nam najveće u regionu,a obrazovanje na niskom nivou, zbog neprekidnih štrajkova, ali sps ostavlja žarka obradovića i dalje na mesto ministra i pored silnih afera kupovinom ogromnog stana u centru beograda, luksuznih kola...itd koje ga prate, a smenjuju petra škundrića koji je po meni jedan od najboljih kadrova sps.

blazze ekipa

pre 13 godina

Ja ne kapiram da DPL pravnik bude na celu trgovine?
Da dpl pravnik bude na celu sumarstva i vodoprivrede?
Kakve veze ima pravnik sa poljoprivredom?
Jel to premijeru Cvetkovicu , Trivanova radila duboko umnu analizu ili ko?
Ovo je klasicno krivicno delo falsifikovanja diplome da bi se ostvarile beneficije i privilegije i na taj nacin izvukla pojedinca ili grupe(stranke).
U ovoj zemlji ima posla za jos 500 pravnika na celu javnog tuzioca.
Pice posla i advokatima i sudovima, kad krene obracun sa organizovanim kriminalom i falsifikatorima!

Pera

pre 13 godina

Monopole će da sredi čovek koji godinama ima bezobrazan monopol u otkupu otpadnih akumulatora, koji mu omogućuje dodatnih 150 evra po toni. A otkupe 30.000 tona.
Pazi da neće.

gordijanus

pre 13 godina

kad god vidim coveka sa bradom, setim se popkojnog dede, koji je sve bradonje delio u tri kategorije: brada znanja, brada zvanja i brada s.......ovde ne bih znao o kojoj je rec....

Pera Livac

pre 13 godina

Lep čovek, pametan, energičan šteta što se bavi politikom. Mogao bi biti uspešan učitelj na Goliji ili Jadovniku.
Voli Vas Pera Livac

Perica

pre 13 godina

sredice strucko sve to isto kao sudsvo koje nikako da se opravi i toliko vremena posle njega ,nadamse da za ove resore nece imati dovoljno vremena.

Gale

pre 13 godina

Gospodine Petrovicu,
Prica o borbi protiv monopola je veoma interesantna. Ali sta raditi u situaciji kada vlada ima monopol na prekrajanje istorije u ovoj zemlji.
Da se razumemo glasao sam DS na proslim izborima kao i uvek do sada.
Onda se neki genijalac u vladi dosetio da promeni grb Srbije u saradnji za heraldickom mafijom, a sve u nameri da osteti budzet (citaj gradjane Srbije za nekoliko desetina miliona evra), a sebi i tom tzv. udruzenju (koje je relevantno kao i klub ljubitelja sudoku-a) namakne debelu zaradu. Zasto i cemu sve to? Cemu ruzenje nacionalnih simbola i koja je cena ljudsjkog dostojanstva? Citam juce prilog na B92 o coveku koji je vratio novcanik i nema hleba da jede, a vi ***************e.
Hocu jasan odgovor od nove vlade: Koliko ste platili tzv. heraldicarima za prekrajanje istorije i uvođenje ovih papagaja kao grb Srbije?
Portparol bivse vlade je zdusno branio ovaj grb i rekao da nece nista da kosta gradjane Srbije. Gle cuda u skupstini juce nove zastave sa papagajima. Te zastave nisu bas toliko izlozene zubu vremene, pa da moraju da se menjaju. Dakle ipak kosta!!!
A o zastavama na zgradi vlade da i ne govorimo, a onaj covek iz jucerasnje price gladuje!!!
Dajem vam rok od mesec dana da ispravite ovu sramotu, ukinete odredbu o ovoj nakazi od grba, uradite knjigu standarda na osnovu postojeceg grba (koji nije smetao nikome) i da otvoreno izadjte u javnost sa imenom i prezimenom ko je to uradio i zasto!!!
Moj glas jos ima nade da povratite, a kakvo je raspolozenje u narodu... pa samo da vam kazem da cemo kukati svi zajedno za tih 4-6 % koliko ce da vas i nas kosta ova glupost na sledecim izborima!
p.s. Ukoliko Homen dobije otkaz, a on je uz Sutanovca i Dacica jedini digao glas protiv ove pljacke i ruganja ugledu drzave, sve ce mi biti jasno.

j

pre 13 godina

Petrović je glavni igrač najvećeg monopoliste u oblasti poljoprivrede Viktorija Grupe,nemilodsrdne kompanije koja je uništila i uništava poljopr. u Srbiji. Po odluci vlade kao pomoć poljop. se subvencioniše vešt. đubrivo sa 10.000 din. po toni,ali ne kupcima odnosno seljacima nego dobavljačima odnosno Viktoriji koja dobija te pare od države,a naravno dobija i sve tendere za uvoz đubriva pa onda sa tim đubrivom zadužuje siromašne poljoprivrednike i Zadruge kao ifirme po Vojvodini,oni im vraćaju robu po strašnim pariteima ,ko ne može da plati uzimamu se firma,silosi...To je samo deo njihovog monopola,za to je najzaslužniji DS i Naravno novi ministar Petrović zvani Šane,čovek koji uništava DS uz Tadića Naravno.Sa Ds-om sam Završio

Pera Livac

pre 13 godina

Lep čovek, pametan, energičan šteta što se bavi politikom. Mogao bi biti uspešan učitelj na Goliji ili Jadovniku.
Voli Vas Pera Livac

Pera

pre 13 godina

Monopole će da sredi čovek koji godinama ima bezobrazan monopol u otkupu otpadnih akumulatora, koji mu omogućuje dodatnih 150 evra po toni. A otkupe 30.000 tona.
Pazi da neće.

gordijanus

pre 13 godina

kad god vidim coveka sa bradom, setim se popkojnog dede, koji je sve bradonje delio u tri kategorije: brada znanja, brada zvanja i brada s.......ovde ne bih znao o kojoj je rec....

Perica

pre 13 godina

sredice strucko sve to isto kao sudsvo koje nikako da se opravi i toliko vremena posle njega ,nadamse da za ove resore nece imati dovoljno vremena.

blazze ekipa

pre 13 godina

Ja ne kapiram da DPL pravnik bude na celu trgovine?
Da dpl pravnik bude na celu sumarstva i vodoprivrede?
Kakve veze ima pravnik sa poljoprivredom?
Jel to premijeru Cvetkovicu , Trivanova radila duboko umnu analizu ili ko?
Ovo je klasicno krivicno delo falsifikovanja diplome da bi se ostvarile beneficije i privilegije i na taj nacin izvukla pojedinca ili grupe(stranke).
U ovoj zemlji ima posla za jos 500 pravnika na celu javnog tuzioca.
Pice posla i advokatima i sudovima, kad krene obracun sa organizovanim kriminalom i falsifikatorima!

Александар Илић

pre 13 godina

Који антипатичан и љигав тип ?!
Сећам га се као неуморног критичара прве Коштуничине владе који је после прихватио да буде министар правде у другој Коштуничиној влади. Све време мандата није се ни чуо ни видео а урадио није апсолутно ништа корисно.
Сад је одједном изникао као из пепела - да до краја године препороди српску пољепривреду ?!?
ЧИСТО ЛИЦЕМЕРЈЕ И ДЕМАГОГИЈА !

ana petrovic

pre 13 godina

Posto je Petrovic bio ministar pravde iz senke, i posto je "uspesno" reformisao pravosudje, cije negativne posledice se nece sanirati ni sledecih 10 godina. Sada je po zasluzi dobio da reformise agrar!!
UZAS!! Nova mreza sudova je dovela do toga da sve vise obrazovanih napusta unutrasnjost Srbije. Trajne posledice nisu samo u pravosudju, vec i na demografskoj strukturi stanovnistva.
Kako je on strucan za agrar nije mi jasno. I tu ce sve da unisti, iz pohlepe i neznanja.
Strasno sam revolitrana, kao dugogodisnji glasac DS!

Mishko

pre 13 godina

Dušan Petrović je i sam monopolista u pojedinim oblastima, preko svojih mnogobrojnih firmi (koje je navodno prebacio na nekog drugog). Takođe, glavna je ispostava u vlasti mnogih tajkuna, koji posluju, gle slučajnosti, baš u oblasti trgovine i poljoprivrede. Možemo samo da očekujemo još veće cene hrane i nove nestašice. Da je jak lik u DS-u, jeste, ali to je samo još bolja vest za monopoliste, imaće veće šanse da provuku svoje interese. Pravićemo mi Milosavljevića od blata.

nusic

pre 13 godina

E majketi nemoj samo ti da pricas. Cija bese ono frima Elita cop,da li je to mozda moja ili tvoja firma.Dosta smo vas gledali i slusali oslobodite nas vasig prevara. Zajedno je i pozicija i opozicija svi zajdeno rade.Sela braca za sto pa se dogovorila, ti buci i aci da zabavis glupi narod dok se ovamo izdogovaramo kako da ga prevarimo fol sa novim snagama u vladi. Hi hi hi oni ce za sedam meseci kao da naprave bojitak u opljackanoj Srbiji a koje opljackao pa oni. Fuj.

STRUČNOST ISPRED POLITIKE

pre 13 godina

Ako neko ko nema poljoprivrednu stručnu spremu ne može da radi u poljoprivrednoj apoteci, interesuje me koje to kvalifikacije ima cenjeni gospodin Petrović (kao i njegovi prethodnici) pa može da bude i ministar pravde i ministar poljoprivrede, trgovine i šumarstva??? Molio bih da mi neko samo malo pojasni!

Rajko

pre 13 godina

I ti ces Petrovicu postati "poslusna kuca" kao sto je bio Milosavljevic, samo ces "mahati repicem" na komande Miskovica, Beka, Nicovica i ostalih srpskih tajkuna koji RAZORISE SRBIJU !

Srdjan

pre 13 godina

Tragedija, sta reci. Posto nisu sigurni kako ce proci na sledecim izborima resili su da pokradu sta mogu dok mogu.. Da obezbede svoje glavne finansijere, Interkop (Petroviceva firma), Viktorija grupu (Miliju Babovica) itd. Kako vas nije sramota da stavite u naslov da ce on da se bori protiv monopola, neko ko ne procita tekst jos ce da pomisili da je to tacno.. Ovaj Petrovic je jedan ******* lik, gazi preko svega i svih da bi ostvario licne i interese DS. Neka neko napravi analizu o rasy firme Interkop, koje je tendere dobijala u zadnje vreme a koje je reference (ako ikakve) imala... Odjednom prave i mostove i piste,a do juc su pravili seoske puteve i vadili kamen.. Tadicu gde ce ti dusa..

kancelar

pre 13 godina

Brankiceeeeeee !!!!! Ovo i firma koja ima monopol u poljoprivredi u Srbiji je tema za teeeebeeeee, nadmasili bi Kolubaru. Jedino ako se ne plasite zato sto i oni daju ponesto za vasu kucu, hrana za sve i tako te akcije, da se zamazu oci.....

Milton

pre 13 godina

Monopolistima se tresu gaće od šabačkog biznismena a opet beskompromisnog borca protiv svih monopola Petrovića. Predlažem da se naprave majice sa likom novopečenog ministra na kojima će pisati "Antimonopolski heroj" te da se dele pučanstvu pred izbore.

MRV

pre 13 godina

Чекали да Мишко прода свој монопол, па сада "озбиљно упозоравају монополисте". Јадно.

Miki

pre 13 godina

Pre neki mesec u Utisku nedelje (gost bio i Montgomeri) Ljiljana Smailović je rekla da je Amerika uticala preko Miškovića da se u Srbiji formira Vladan(ne sećam se koje godine, ali je Montgomeri tada bio ambasador u Beogradu), a vi sada pišete kako će tamo neki Petrović stati na put tom istom Miškoviću i ostalim tajkunima. Stvarno svašta!!!

Vladan Jova

pre 13 godina

Koliko vidim ni jedan pozitivan komentar na izjave g-dina 10%. Da rekapitulraim nekoliko poslednjih meseci:
1. našoj vrloj ambasadorki pri UNESCO-u država plaća apartman od 7000 EUR mesečno, tresla se gora rodio se miš mislim da ista živi u tom velelepnom apartmanu i danas. Za Miladina Kovačevića država je iz ko zna kojih razloga platila 1 milion USD. Ko je dao nalog i zašto? Ministar zdravstva se lečio u Nemačkoj. Ponizio sve kolege u Srbiji. Državni revizor ustanovio da je iz budžeta za 2008 godinu nenamenski potrošeno 15 milijardi dinara.Šta je to nenamensko trošenje sredstava ako jedan ministar sa firmom svoje žene potpiše ugovor o nekim nepostojećim konsultantskim uslugama za 200000 EUR ili se iz budžeta izdvoji 2 miliona EUR za film koji nikada nije počeo da se snima. Nenamenski se u narodu kaže krađa. U robnim rezervama koje nisu samo osnovica za sprečavanje povećanja cena već i rezerve u slučaju nepogoda i rata zvrlje prazne, ministar tggovine izjavljuje da su rezerve kod proizvođača??? Kako je to moguće? Da li Ti proizvođači okreću državnu imovinu i uzimaju profit u dogovoru sa nekim iz vlade???? EUR je od sept. 2008 kada je bio 76,60 skočio na 107,30 koliko je vredeo u decembru 2010 godine! Sva nesposobnost vlade i gramzivost pojedinaca svaljuje se na sve nas građane. Dinkić je čašćavao pojedine strane firme nekakvim stimulacijama od 3-10 hiljada EUR po zaposlenom ako ovde otvore pogon. Ko je to dozvolio? Slučaj Kolubara i opet ništa! I mogao bi da napišem još ko zna koliko problematičnih postupaka vladajuće garniture ali bi mi trebao verovatno ceo dan za to. Sada je za ministra imenovana osoba koja je veoma kompromitovana a mi i dalje pišemo li pišemo, svi nezadovoljni ali i otupljeni neznajući kojim putem da krenemo jer smo svi svesni da sem vlade ni opozicija ne valja da su i oni svi prošli kroz vladu i skupštinu a nisu doneli ničeg dobrog sem što su sebi napunili džepove. Zašto nemamo kolektivnu svest, zašto ne čujem uveče zviždaljke i šerpe u 19,30? Zašto se narod ne organizuje sam i ne izađe na proteste. Ništa nije normalno, ni ponašanje vlade, katastrofalno ponašanje tužilaštva i sudova koji ćute o pravom kriminalu ucenjeni reizborima po partijsko-političko-familijarno-kumovskim vezama, ali i naše -ćutanje građana. I onda ne treba da se čudimo kada se za ministre izaberu ljudi poput Petrovića jer svi snosimo deo krivice svojim ćutanjem. Mislimo o tome šta nam je činiti jer nam deca ćutanje neće oprostiti!

Kakve lagarije u naslovima

pre 13 godina

Vrlo je izvesna nova pljacka gradjana i drzave Srbije,da se preko ovakvih likova,omoguci nekakav vid kobajagi restitucije (zapravo je to maska),pri cemu bi zemljiste (sto poljoprivredno,sto gradjevinsko) ustvari dobili tajkuni(a kulaci su do istog dosli kao i ovi danasnji tajkuni,samo su dobili revoluciju,komuniste i konfiskaciju imovine- i za to treba cestitati komunistima). Za to vreme,stranka doticnog gospodina i njihove sudije isteruju "pravdu" po sirotinji,oduzimajuci stanove istima(kao sto su npr. samohrani roditelji sa maloletnom decom) i izbacujuci ih na ulicu,dok neki duguju milione evra i kradu i dalje,ali je "ova pravda" za njih slepa. Takodje doticni gospodin zna vrlo dobro sta je revizor otkrio u njegovom novom ministarstvu i njegovom Sapcu,bas sto se tice njegovog novog resora,sto je samo vrh ledenog brega. Nazalost citava "demokratska politicka elita" je ogrezla u organizovani kriminal i to je osnovni razlog zastoja ka EU,jer bi jednostavno morali sami sebe da posalju u zatvor.

dobavljač

pre 13 godina

Opet vi sa tim Petrovićem i Inter-kopom, samo me podsećate da mi je ta firma dužna oko 100.000din. evo već druga godina. Taman sa bio zaboravio
(al malo sutra).

Martin

pre 13 godina

Kad budem video slamanje moci EPS-a onda cu verovati da je Petrovic "upozorenje monopolistima".

Zloupotreba EPS-ovog monopola je tabu tema srpske politike, otvoreno je smejanje gradjanima u lice i - sto je najvaznije - otvoreno je krsenje nekoliko zakona, ukljucujuchi Zakona o zastiti potrosaca.

Bezobrazluk

pre 13 godina

Mislim da nećete objaviti, ali makar neka se administrator nasmeje - u Srbiji se kaže "uplašio se kao ***** kiše".... E toliko su se monopolisti uplašili lepotana iz DS-a.

Milos

pre 13 godina

Ovom rekonstrukcijom je Tadic ucvrstio jos vise svoj polozaj vladara iz senke i definitivno je jasno da sve konce on vuce i da su zamenjene marionete koje su se malo otrgle a sada ce mu biti jos lakse da ih kontrolise jer ih je manje.

poljoprivrednik

pre 13 godina

eto novaca tajkunima koji ne mogu da plate prolećno ugovaranje pa insistiraju na subvencijama države, za toliko ovaj ministar ima vremena,a seljaci naivni kao i dosad to će shvatiti kao pomoć države,.... do jeseni. A kad računi dođu na naplatu i kad kao i obično seljak uvek plati na kraju, prošo voz,bili izbori, kriza........I opet u krug,dolazi nova sezona

etnapr

pre 13 godina

Samo je jedan razlog postavljanja Petrovića na ovu funkciju u zavešnom delu mandata vlade - uvodjenje istog u već započetu predizbornu kampanju.Za očekivati je ,da će Petrovič imati svaki dan nešto važno da nam kaže iz nadležnosti svojih resora , što će mediji brižljivo beležiti i objavljivati. Uz priču o trgovini čovek će nam uredno servirati stranačku propagandu i to o državnom trošku.Uz kafu - ventilator,doskočica je kojom se rukovodi Tadić pri ovim kadrovskim rotiranjima.

ljubiša

pre 13 godina

vrlo je kratko vremena da bi ministar dušan petrović mogao nešto mnogo bolje da uradi. on je svakako jedan među najboljim kadrovima ds,a i srbije uopšte, mnogo je uradio za mačvanski okrug i grad šabac kada je bio gradonačelnik šapca. mnogo uspeha želim ministru dušanu petroviću.
možda je mogao da dobije i neki drugi resor, pošto je on dipl.pravnik, možda je to resor prostornog planiranja ili resor infrastrukture koji bi sigurno veoma dobro obavljao -kao i resor pravde-čiju je "transformaciju" počela ministarka malović i treba je pustiti da to završi ako je moguće, jer pravna struka i dalje nešta negoduje.
međutim moram nešto posebno da naglasim prosveta nam je već mesecima u štrajku, nikakve reforme nisu učinjene, a niti započete, školarine su nam najveće u regionu,a obrazovanje na niskom nivou, zbog neprekidnih štrajkova, ali sps ostavlja žarka obradovića i dalje na mesto ministra i pored silnih afera kupovinom ogromnog stana u centru beograda, luksuznih kola...itd koje ga prate, a smenjuju petra škundrića koji je po meni jedan od najboljih kadrova sps.

Dane

pre 13 godina

G17 PLUS je doveo nestranacke ljude u Vladu, uspesne u svojim poljima

a

DS bivseg i neuspesnog ministra pravde, naravno, stranackog coveka naravno

grunf

pre 13 godina

Pošto se ovde sve otprilike zna, molim onaj pošteni deo tajnih službi da polako prikuplja sve tajne račune ovih "poštenjačina", na svoja i tuđa imena,jer polaganje računa za ovo neviđeno iživljavanje na sopstvenom narodu se neumitno približava.

Are you talking to me

pre 13 godina

Tebra, oni su dok su ti i tvoji bili na vlasti uspjeli sve to fino da legalizuju, tako da nemas vise kome ni da prijetis. Mada sto jes - jes, pretpostavljam da si tako opasniji pred ogledalom. Jos kad podignes prst kao De Niro...

MRV

pre 13 godina

@Gale. Е, мој пријатељу, ако твоју политичку (а са њом и социјалну) свест одређују птичији кљунови, онда ти нема помоћи. Осим ако не скокнеш до комшија да ти они објасне неке ствари. Уосталом, и дотеривање кљунова кошта. Али нема везе, гласаћеш за њих, само да ти врате кљун.
P.S. Срећна Нова 1882. Стрпи се још само три године па ћемо да заратимо са Бугарима што су анектирали Источну Румелију. Има да нам процветају руже.

posmatrač

pre 13 godina

Pa zar u Srbiji ima monopolista. Znači, da će ovaj Petrović voditi rat protiv monopolista koje je stvorila njegova partija. Dobra fora !

mikisd

pre 13 godina

Taman sam se udubio u teskt, kad ono kraj. Pa šteta, a baš ga tako lepo nahvaliste. Samo se pitam što ga ne postaviše za premijera, kada je u pitanju ličnost kakva se retko sreće, beskompromisna, stručna, odgovorna i moćna. I što li su ga krili ove 3 godine, ccc

Cudo

pre 13 godina

Najbolji ministar/ka koja je unela sve novine u poljoprivredi je bila gospodja Ivana Dulic Markovic, ali posle nje su sve procardale neznalice, umisljeni mocnici, narcisoidni ministri (pogledajte samo sajt ministarstva "sjajan" je). Neka se drze komaraca.
Sta bude sa ministrima koji nisu dobro radili? Jesu li oni politicki "mrtvi"?

Secanja

pre 13 godina

Ne tako davno,pre neku godinu,g-din sa bradom "opleo" na TV-u po Marku Milosevicu(i po ostalima iz porodice,ali to nije bitno za pricu).2-3 meseca posle toga,u avionu za Moskvu prepoznam doticnog g-dina sa bradom.Sleti avion,uzimamo prtljage,krecemo ka izlazu,kad gore pomenuti Marko,sa bradicom starom 10-ak dana,stoji iza trake gde obicno cekaju "domacini" u Moskvi-goste iz Beograda.G-din sa bradom prolazi tik uz Marka,satro ga ne prepoznaje(verovatno zbog bradice),a samo sto se ne izljubi sa njim...,i posle par godina,g-din sa bradom postaje ministar pravde!I tako...

SLoba

pre 13 godina

Ma kako da ne...on ce da bude upozorenje monopolistima...to je isto kao kada bih ja uzeo da vodim FK Donji Lug protiv Manchester Uniteda i da budem upozorenje sir Alexu Fergusonu...

jovanovic

pre 13 godina

DS je dozvolio mnogima da drze monopol, prvo miskovicu koji npr sad ne daje da se gradi nijedna zgrada dok se ne prodaju svi stanovi u belvilu, a sad kao prete monopolistima

ljubiša

pre 13 godina

vrlo je kratko vremena da bi ministar dušan petrović mogao nešto mnogo bolje da uradi. on je svakako jedan među najboljim kadrovima ds,a i srbije uopšte, mnogo je uradio za mačvanski okrug i grad šabac kada je bio gradonačelnik šapca. mnogo uspeha želim ministru dušanu petroviću.
možda je mogao da dobije i neki drugi resor, pošto je on dipl.pravnik, možda je to resor prostornog planiranja ili resor infrastrukture koji bi sigurno veoma dobro obavljao -kao i resor pravde-čiju je "transformaciju" počela ministarka malović i treba je pustiti da to završi ako je moguće, jer pravna struka i dalje nešta negoduje.
međutim moram nešto posebno da naglasim prosveta nam je već mesecima u štrajku, nikakve reforme nisu učinjene, a niti započete, školarine su nam najveće u regionu,a obrazovanje na niskom nivou, zbog neprekidnih štrajkova, ali sps ostavlja žarka obradovića i dalje na mesto ministra i pored silnih afera kupovinom ogromnog stana u centru beograda, luksuznih kola...itd koje ga prate, a smenjuju petra škundrića koji je po meni jedan od najboljih kadrova sps.

blazze ekipa

pre 13 godina

Ja ne kapiram da DPL pravnik bude na celu trgovine?
Da dpl pravnik bude na celu sumarstva i vodoprivrede?
Kakve veze ima pravnik sa poljoprivredom?
Jel to premijeru Cvetkovicu , Trivanova radila duboko umnu analizu ili ko?
Ovo je klasicno krivicno delo falsifikovanja diplome da bi se ostvarile beneficije i privilegije i na taj nacin izvukla pojedinca ili grupe(stranke).
U ovoj zemlji ima posla za jos 500 pravnika na celu javnog tuzioca.
Pice posla i advokatima i sudovima, kad krene obracun sa organizovanim kriminalom i falsifikatorima!

Perica

pre 13 godina

sredice strucko sve to isto kao sudsvo koje nikako da se opravi i toliko vremena posle njega ,nadamse da za ove resore nece imati dovoljno vremena.

gordijanus

pre 13 godina

kad god vidim coveka sa bradom, setim se popkojnog dede, koji je sve bradonje delio u tri kategorije: brada znanja, brada zvanja i brada s.......ovde ne bih znao o kojoj je rec....

Pera Livac

pre 13 godina

Lep čovek, pametan, energičan šteta što se bavi politikom. Mogao bi biti uspešan učitelj na Goliji ili Jadovniku.
Voli Vas Pera Livac

Dane

pre 13 godina

G17 PLUS je doveo nestranacke ljude u Vladu, uspesne u svojim poljima

a

DS bivseg i neuspesnog ministra pravde, naravno, stranackog coveka naravno

Pera

pre 13 godina

Monopole će da sredi čovek koji godinama ima bezobrazan monopol u otkupu otpadnih akumulatora, koji mu omogućuje dodatnih 150 evra po toni. A otkupe 30.000 tona.
Pazi da neće.

Александар Илић

pre 13 godina

Који антипатичан и љигав тип ?!
Сећам га се као неуморног критичара прве Коштуничине владе који је после прихватио да буде министар правде у другој Коштуничиној влади. Све време мандата није се ни чуо ни видео а урадио није апсолутно ништа корисно.
Сад је одједном изникао као из пепела - да до краја године препороди српску пољепривреду ?!?
ЧИСТО ЛИЦЕМЕРЈЕ И ДЕМАГОГИЈА !

ana petrovic

pre 13 godina

Posto je Petrovic bio ministar pravde iz senke, i posto je "uspesno" reformisao pravosudje, cije negativne posledice se nece sanirati ni sledecih 10 godina. Sada je po zasluzi dobio da reformise agrar!!
UZAS!! Nova mreza sudova je dovela do toga da sve vise obrazovanih napusta unutrasnjost Srbije. Trajne posledice nisu samo u pravosudju, vec i na demografskoj strukturi stanovnistva.
Kako je on strucan za agrar nije mi jasno. I tu ce sve da unisti, iz pohlepe i neznanja.
Strasno sam revolitrana, kao dugogodisnji glasac DS!

Mishko

pre 13 godina

Dušan Petrović je i sam monopolista u pojedinim oblastima, preko svojih mnogobrojnih firmi (koje je navodno prebacio na nekog drugog). Takođe, glavna je ispostava u vlasti mnogih tajkuna, koji posluju, gle slučajnosti, baš u oblasti trgovine i poljoprivrede. Možemo samo da očekujemo još veće cene hrane i nove nestašice. Da je jak lik u DS-u, jeste, ali to je samo još bolja vest za monopoliste, imaće veće šanse da provuku svoje interese. Pravićemo mi Milosavljevića od blata.

STRUČNOST ISPRED POLITIKE

pre 13 godina

Ako neko ko nema poljoprivrednu stručnu spremu ne može da radi u poljoprivrednoj apoteci, interesuje me koje to kvalifikacije ima cenjeni gospodin Petrović (kao i njegovi prethodnici) pa može da bude i ministar pravde i ministar poljoprivrede, trgovine i šumarstva??? Molio bih da mi neko samo malo pojasni!

Gale

pre 13 godina

Gospodine Petrovicu,
Prica o borbi protiv monopola je veoma interesantna. Ali sta raditi u situaciji kada vlada ima monopol na prekrajanje istorije u ovoj zemlji.
Da se razumemo glasao sam DS na proslim izborima kao i uvek do sada.
Onda se neki genijalac u vladi dosetio da promeni grb Srbije u saradnji za heraldickom mafijom, a sve u nameri da osteti budzet (citaj gradjane Srbije za nekoliko desetina miliona evra), a sebi i tom tzv. udruzenju (koje je relevantno kao i klub ljubitelja sudoku-a) namakne debelu zaradu. Zasto i cemu sve to? Cemu ruzenje nacionalnih simbola i koja je cena ljudsjkog dostojanstva? Citam juce prilog na B92 o coveku koji je vratio novcanik i nema hleba da jede, a vi ***************e.
Hocu jasan odgovor od nove vlade: Koliko ste platili tzv. heraldicarima za prekrajanje istorije i uvođenje ovih papagaja kao grb Srbije?
Portparol bivse vlade je zdusno branio ovaj grb i rekao da nece nista da kosta gradjane Srbije. Gle cuda u skupstini juce nove zastave sa papagajima. Te zastave nisu bas toliko izlozene zubu vremene, pa da moraju da se menjaju. Dakle ipak kosta!!!
A o zastavama na zgradi vlade da i ne govorimo, a onaj covek iz jucerasnje price gladuje!!!
Dajem vam rok od mesec dana da ispravite ovu sramotu, ukinete odredbu o ovoj nakazi od grba, uradite knjigu standarda na osnovu postojeceg grba (koji nije smetao nikome) i da otvoreno izadjte u javnost sa imenom i prezimenom ko je to uradio i zasto!!!
Moj glas jos ima nade da povratite, a kakvo je raspolozenje u narodu... pa samo da vam kazem da cemo kukati svi zajedno za tih 4-6 % koliko ce da vas i nas kosta ova glupost na sledecim izborima!
p.s. Ukoliko Homen dobije otkaz, a on je uz Sutanovca i Dacica jedini digao glas protiv ove pljacke i ruganja ugledu drzave, sve ce mi biti jasno.

j

pre 13 godina

Petrović je glavni igrač najvećeg monopoliste u oblasti poljoprivrede Viktorija Grupe,nemilodsrdne kompanije koja je uništila i uništava poljopr. u Srbiji. Po odluci vlade kao pomoć poljop. se subvencioniše vešt. đubrivo sa 10.000 din. po toni,ali ne kupcima odnosno seljacima nego dobavljačima odnosno Viktoriji koja dobija te pare od države,a naravno dobija i sve tendere za uvoz đubriva pa onda sa tim đubrivom zadužuje siromašne poljoprivrednike i Zadruge kao ifirme po Vojvodini,oni im vraćaju robu po strašnim pariteima ,ko ne može da plati uzimamu se firma,silosi...To je samo deo njihovog monopola,za to je najzaslužniji DS i Naravno novi ministar Petrović zvani Šane,čovek koji uništava DS uz Tadića Naravno.Sa Ds-om sam Završio

kancelar

pre 13 godina

Brankiceeeeeee !!!!! Ovo i firma koja ima monopol u poljoprivredi u Srbiji je tema za teeeebeeeee, nadmasili bi Kolubaru. Jedino ako se ne plasite zato sto i oni daju ponesto za vasu kucu, hrana za sve i tako te akcije, da se zamazu oci.....

Martin

pre 13 godina

Kad budem video slamanje moci EPS-a onda cu verovati da je Petrovic "upozorenje monopolistima".

Zloupotreba EPS-ovog monopola je tabu tema srpske politike, otvoreno je smejanje gradjanima u lice i - sto je najvaznije - otvoreno je krsenje nekoliko zakona, ukljucujuchi Zakona o zastiti potrosaca.

Miki

pre 13 godina

Pre neki mesec u Utisku nedelje (gost bio i Montgomeri) Ljiljana Smailović je rekla da je Amerika uticala preko Miškovića da se u Srbiji formira Vladan(ne sećam se koje godine, ali je Montgomeri tada bio ambasador u Beogradu), a vi sada pišete kako će tamo neki Petrović stati na put tom istom Miškoviću i ostalim tajkunima. Stvarno svašta!!!

Rajko

pre 13 godina

I ti ces Petrovicu postati "poslusna kuca" kao sto je bio Milosavljevic, samo ces "mahati repicem" na komande Miskovica, Beka, Nicovica i ostalih srpskih tajkuna koji RAZORISE SRBIJU !

MRV

pre 13 godina

@Gale. Е, мој пријатељу, ако твоју политичку (а са њом и социјалну) свест одређују птичији кљунови, онда ти нема помоћи. Осим ако не скокнеш до комшија да ти они објасне неке ствари. Уосталом, и дотеривање кљунова кошта. Али нема везе, гласаћеш за њих, само да ти врате кљун.
P.S. Срећна Нова 1882. Стрпи се још само три године па ћемо да заратимо са Бугарима што су анектирали Источну Румелију. Има да нам процветају руже.

MRV

pre 13 godina

Чекали да Мишко прода свој монопол, па сада "озбиљно упозоравају монополисте". Јадно.

Milos

pre 13 godina

Ovom rekonstrukcijom je Tadic ucvrstio jos vise svoj polozaj vladara iz senke i definitivno je jasno da sve konce on vuce i da su zamenjene marionete koje su se malo otrgle a sada ce mu biti jos lakse da ih kontrolise jer ih je manje.

Bezobrazluk

pre 13 godina

Mislim da nećete objaviti, ali makar neka se administrator nasmeje - u Srbiji se kaže "uplašio se kao ***** kiše".... E toliko su se monopolisti uplašili lepotana iz DS-a.

nusic

pre 13 godina

E majketi nemoj samo ti da pricas. Cija bese ono frima Elita cop,da li je to mozda moja ili tvoja firma.Dosta smo vas gledali i slusali oslobodite nas vasig prevara. Zajedno je i pozicija i opozicija svi zajdeno rade.Sela braca za sto pa se dogovorila, ti buci i aci da zabavis glupi narod dok se ovamo izdogovaramo kako da ga prevarimo fol sa novim snagama u vladi. Hi hi hi oni ce za sedam meseci kao da naprave bojitak u opljackanoj Srbiji a koje opljackao pa oni. Fuj.

Milton

pre 13 godina

Monopolistima se tresu gaće od šabačkog biznismena a opet beskompromisnog borca protiv svih monopola Petrovića. Predlažem da se naprave majice sa likom novopečenog ministra na kojima će pisati "Antimonopolski heroj" te da se dele pučanstvu pred izbore.

Kakve lagarije u naslovima

pre 13 godina

Vrlo je izvesna nova pljacka gradjana i drzave Srbije,da se preko ovakvih likova,omoguci nekakav vid kobajagi restitucije (zapravo je to maska),pri cemu bi zemljiste (sto poljoprivredno,sto gradjevinsko) ustvari dobili tajkuni(a kulaci su do istog dosli kao i ovi danasnji tajkuni,samo su dobili revoluciju,komuniste i konfiskaciju imovine- i za to treba cestitati komunistima). Za to vreme,stranka doticnog gospodina i njihove sudije isteruju "pravdu" po sirotinji,oduzimajuci stanove istima(kao sto su npr. samohrani roditelji sa maloletnom decom) i izbacujuci ih na ulicu,dok neki duguju milione evra i kradu i dalje,ali je "ova pravda" za njih slepa. Takodje doticni gospodin zna vrlo dobro sta je revizor otkrio u njegovom novom ministarstvu i njegovom Sapcu,bas sto se tice njegovog novog resora,sto je samo vrh ledenog brega. Nazalost citava "demokratska politicka elita" je ogrezla u organizovani kriminal i to je osnovni razlog zastoja ka EU,jer bi jednostavno morali sami sebe da posalju u zatvor.

Srdjan

pre 13 godina

Tragedija, sta reci. Posto nisu sigurni kako ce proci na sledecim izborima resili su da pokradu sta mogu dok mogu.. Da obezbede svoje glavne finansijere, Interkop (Petroviceva firma), Viktorija grupu (Miliju Babovica) itd. Kako vas nije sramota da stavite u naslov da ce on da se bori protiv monopola, neko ko ne procita tekst jos ce da pomisili da je to tacno.. Ovaj Petrovic je jedan ******* lik, gazi preko svega i svih da bi ostvario licne i interese DS. Neka neko napravi analizu o rasy firme Interkop, koje je tendere dobijala u zadnje vreme a koje je reference (ako ikakve) imala... Odjednom prave i mostove i piste,a do juc su pravili seoske puteve i vadili kamen.. Tadicu gde ce ti dusa..

etnapr

pre 13 godina

Samo je jedan razlog postavljanja Petrovića na ovu funkciju u zavešnom delu mandata vlade - uvodjenje istog u već započetu predizbornu kampanju.Za očekivati je ,da će Petrovič imati svaki dan nešto važno da nam kaže iz nadležnosti svojih resora , što će mediji brižljivo beležiti i objavljivati. Uz priču o trgovini čovek će nam uredno servirati stranačku propagandu i to o državnom trošku.Uz kafu - ventilator,doskočica je kojom se rukovodi Tadić pri ovim kadrovskim rotiranjima.

poljoprivrednik

pre 13 godina

eto novaca tajkunima koji ne mogu da plate prolećno ugovaranje pa insistiraju na subvencijama države, za toliko ovaj ministar ima vremena,a seljaci naivni kao i dosad to će shvatiti kao pomoć države,.... do jeseni. A kad računi dođu na naplatu i kad kao i obično seljak uvek plati na kraju, prošo voz,bili izbori, kriza........I opet u krug,dolazi nova sezona

dobavljač

pre 13 godina

Opet vi sa tim Petrovićem i Inter-kopom, samo me podsećate da mi je ta firma dužna oko 100.000din. evo već druga godina. Taman sa bio zaboravio
(al malo sutra).

Vladan Jova

pre 13 godina

Koliko vidim ni jedan pozitivan komentar na izjave g-dina 10%. Da rekapitulraim nekoliko poslednjih meseci:
1. našoj vrloj ambasadorki pri UNESCO-u država plaća apartman od 7000 EUR mesečno, tresla se gora rodio se miš mislim da ista živi u tom velelepnom apartmanu i danas. Za Miladina Kovačevića država je iz ko zna kojih razloga platila 1 milion USD. Ko je dao nalog i zašto? Ministar zdravstva se lečio u Nemačkoj. Ponizio sve kolege u Srbiji. Državni revizor ustanovio da je iz budžeta za 2008 godinu nenamenski potrošeno 15 milijardi dinara.Šta je to nenamensko trošenje sredstava ako jedan ministar sa firmom svoje žene potpiše ugovor o nekim nepostojećim konsultantskim uslugama za 200000 EUR ili se iz budžeta izdvoji 2 miliona EUR za film koji nikada nije počeo da se snima. Nenamenski se u narodu kaže krađa. U robnim rezervama koje nisu samo osnovica za sprečavanje povećanja cena već i rezerve u slučaju nepogoda i rata zvrlje prazne, ministar tggovine izjavljuje da su rezerve kod proizvođača??? Kako je to moguće? Da li Ti proizvođači okreću državnu imovinu i uzimaju profit u dogovoru sa nekim iz vlade???? EUR je od sept. 2008 kada je bio 76,60 skočio na 107,30 koliko je vredeo u decembru 2010 godine! Sva nesposobnost vlade i gramzivost pojedinaca svaljuje se na sve nas građane. Dinkić je čašćavao pojedine strane firme nekakvim stimulacijama od 3-10 hiljada EUR po zaposlenom ako ovde otvore pogon. Ko je to dozvolio? Slučaj Kolubara i opet ništa! I mogao bi da napišem još ko zna koliko problematičnih postupaka vladajuće garniture ali bi mi trebao verovatno ceo dan za to. Sada je za ministra imenovana osoba koja je veoma kompromitovana a mi i dalje pišemo li pišemo, svi nezadovoljni ali i otupljeni neznajući kojim putem da krenemo jer smo svi svesni da sem vlade ni opozicija ne valja da su i oni svi prošli kroz vladu i skupštinu a nisu doneli ničeg dobrog sem što su sebi napunili džepove. Zašto nemamo kolektivnu svest, zašto ne čujem uveče zviždaljke i šerpe u 19,30? Zašto se narod ne organizuje sam i ne izađe na proteste. Ništa nije normalno, ni ponašanje vlade, katastrofalno ponašanje tužilaštva i sudova koji ćute o pravom kriminalu ucenjeni reizborima po partijsko-političko-familijarno-kumovskim vezama, ali i naše -ćutanje građana. I onda ne treba da se čudimo kada se za ministre izaberu ljudi poput Petrovića jer svi snosimo deo krivice svojim ćutanjem. Mislimo o tome šta nam je činiti jer nam deca ćutanje neće oprostiti!

Are you talking to me

pre 13 godina

Tebra, oni su dok su ti i tvoji bili na vlasti uspjeli sve to fino da legalizuju, tako da nemas vise kome ni da prijetis. Mada sto jes - jes, pretpostavljam da si tako opasniji pred ogledalom. Jos kad podignes prst kao De Niro...

grunf

pre 13 godina

Pošto se ovde sve otprilike zna, molim onaj pošteni deo tajnih službi da polako prikuplja sve tajne račune ovih "poštenjačina", na svoja i tuđa imena,jer polaganje računa za ovo neviđeno iživljavanje na sopstvenom narodu se neumitno približava.

posmatrač

pre 13 godina

Pa zar u Srbiji ima monopolista. Znači, da će ovaj Petrović voditi rat protiv monopolista koje je stvorila njegova partija. Dobra fora !

mikisd

pre 13 godina

Taman sam se udubio u teskt, kad ono kraj. Pa šteta, a baš ga tako lepo nahvaliste. Samo se pitam što ga ne postaviše za premijera, kada je u pitanju ličnost kakva se retko sreće, beskompromisna, stručna, odgovorna i moćna. I što li su ga krili ove 3 godine, ccc

Cudo

pre 13 godina

Najbolji ministar/ka koja je unela sve novine u poljoprivredi je bila gospodja Ivana Dulic Markovic, ali posle nje su sve procardale neznalice, umisljeni mocnici, narcisoidni ministri (pogledajte samo sajt ministarstva "sjajan" je). Neka se drze komaraca.
Sta bude sa ministrima koji nisu dobro radili? Jesu li oni politicki "mrtvi"?

Secanja

pre 13 godina

Ne tako davno,pre neku godinu,g-din sa bradom "opleo" na TV-u po Marku Milosevicu(i po ostalima iz porodice,ali to nije bitno za pricu).2-3 meseca posle toga,u avionu za Moskvu prepoznam doticnog g-dina sa bradom.Sleti avion,uzimamo prtljage,krecemo ka izlazu,kad gore pomenuti Marko,sa bradicom starom 10-ak dana,stoji iza trake gde obicno cekaju "domacini" u Moskvi-goste iz Beograda.G-din sa bradom prolazi tik uz Marka,satro ga ne prepoznaje(verovatno zbog bradice),a samo sto se ne izljubi sa njim...,i posle par godina,g-din sa bradom postaje ministar pravde!I tako...

SLoba

pre 13 godina

Ma kako da ne...on ce da bude upozorenje monopolistima...to je isto kao kada bih ja uzeo da vodim FK Donji Lug protiv Manchester Uniteda i da budem upozorenje sir Alexu Fergusonu...

jovanovic

pre 13 godina

DS je dozvolio mnogima da drze monopol, prvo miskovicu koji npr sad ne daje da se gradi nijedna zgrada dok se ne prodaju svi stanovi u belvilu, a sad kao prete monopolistima