Četvrtak, 10.03.2011.

06:00

Hoću dete, neću muža!

Izvor: B92

Hoæu dete, neæu muža! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

MIRJANA

pre 11 godina

SRAM VAS BILO,"ZELIM DETE,ALI NE I MUZA"?
Niko se vidim,u poslednje vreme ne pita(decu svakako ne pitaju),da li i deca zele mame bez tate. toliko sebicnosti i gluposti u veku "tehnoloskog napretka"! Cemu sve to BEZ MAME I TATE? Meni to govori,da su osobe,koje se tako ponasaju,i imaju takve "muzicke zelje",izuzetno nesposobne a prvenstveno sebicne! Prvo,mnogo dugo su "devojke" bez obaveza(ucenje,trazenje posla,citaj 'zabave"),a mame i tate su se brinuli o takvoj "devojcici",mezimici,"princezici",stvarajuci joj laznu sliku o zivotu,gde bi navodno trebalo da se pojavi "princ na belom konju",a ona samo da bude princeza,i sve ce joj se zelje ostvariti? Nisu je spremali i pripremali,da bude majka,supruga-partner,sa mnoogooo strpljenja i kompromisa.Nego,cim zaskripi,"hocu razvod",decu i svakako kucu-alimentaciju,ili sta vec.A onda ce "samohrana majka" ocekivati pomoc drustva,i izazivati sazaljenje drustva:tzv."postovanje",!,i ocekivati(mozda) neizmernu zahvalnost.A o posledicama na psihu i karakter,da ne govorim.Kakva je to moda zavladala,iliti "trend"? Opet sve zarad razbijanja porodice i porodicnih vrednosti.Zivot nije bajka,i moramo se dobro potruditi da nam uspe.Odgajanje dece,nije zrtvovanje,vec ljubav. Devojke(koje pokusavate da ostanete "devojke"do 4ote,znajte da se to zove lenjost i sebicnost.Majka sam cerke i sina,imam tri unuceta,MAJCI NISAM NIKADA OPROSTILA RAZVOD,jer mislim da je mogla da ima vise strpljenja,a ja oca,koji bi mi zivot pokazao i iz nekog drugog ugla!

Kalimero

pre 12 godina

(katarina, 11. mart 2011 23:39)

GOSPOĐO, NISTE U PRAVU! Prilikom razvoda bivše supruge, majke dece, su najčešće zaštićene kao "beli medvedi". Tako da deca u najvećem broju slučajeva pripadaju upravo njima bez obzira ko je glavni krivac za raspad braka i same porodice. Ali ovde se ne postavlja pitanje koji je uzrok potencijalnog raspada jedne porodice i posledice ovakvo čina nego se još jednom favorizuje novopečena budalaština savremenog čoveka a to je da je otac deteta ustvari samo izborna opcija same majke iako je uzajamno funkcionisanje ova dva pola kao ravnopravna dva sačionioca zdrave porodice, potrebna za odrastanje deteta, prisutno u ljudskoj civilizaciji od njenog postanka pa na ovamo. Drage dame, manje u mladosti budite samožive i manje za biološke očeve birajte mangupčiće, lažovčiće, mačo-tipove i slične folirante a više se oslonite na stabilne i mirne muškarce koji možda nisu previše interesantni ali kasnije kroz brak upravo mogu imati pozitivnu ulogu pravog, nezamenljivog oca vašem detetu.

I tako...

pre 13 godina

Ja sam samohrana majka dva decaka. Zivot je tako namestio. Ne smatram sebe herojem nego sam prihvatila stvarnost i guram sto bolje mogu. Da je lako - nije. Zaposlena sam, a pored svih obaveza sa decom, skolom, kucom, ja sa svojim decacima igram i fudbal i kosarku, u tasnu mi cesto zalutaju plasticni pistolji i bakugani i jos sto igracaka za decake, a sve to zajedno, lopte i plasticno naoruzanje, nikad mi nisu bili interesantni, pa nisu sad. Trudim se da ih podignem u dobre ljude. Cesto me muce dileme, cesto pozelim da neko drugi donese odluku, ali uvek moram ja sama. S druge strane, onako je kako ja odlucim, kako ja mislim da je najbolje, ne moram da pravim kompromise. U samohranom roditeljstvu ima i lakih i teskih momenata, ali je prostor ovde suvise mali da bih elaborirala, pa sam se zato posluzila slikovitim prikazom.
Ipak.. Svakoj svojoj drugarici (30+, 40) kazem da na vreme batali romanticne ideje o ljubavi i braku i da rodi dete dok jos moze. Ljubav dodje, ali ume i da ode. Muz takodje. Radjajte decu i imajte vere u zivot, on sve postavi na pravo mesto.

Dada

pre 13 godina

Mislim da je sve stvar matematike-ako kazu da na jednog muskarca dodje sedam zena, onda je vrlo logicno ocekivati porast broja zena, koje ce radjati decu vanbracno, jer zasto bi se odrekle majcinstva ili ce porasti broj muskaraca, koji ce se zeniti vise puta i sa razlicitim zenama imati vise dece? I naravno, porasce brojka onih, koje mozda nece uspeti da ostvare tu zelju...

solo je ok

pre 13 godina

Nemam predrasude o tome da li dete sa ili bez oca. Suština je imati dete. Živimo u svetu kada se donose odluke u korist svog izbora. Dakle, ako žena izabere dete bez oca, to je potpuno uredu jer je to njen izbor. Neko će postaviti pitanje: šta je sa izborom deteta? Niko od nas ne bira roditelje, važno je djetetu pružiti sve sto može jedna majka. Neka deca sa oba roditelja ne znači da su srećna.... ako jedno dete može da ima dva oca ili dve majke, zašto je drugačije ako ima samo majku? Ili samo oca?
Treba podržati svačiji izbor, a dete će, u to sam uverena, od samohrane majke ili oca, dobiti sve što je neophodno da to dete sutra bude čovek.

Maca

pre 13 godina

Koliko znam, prilikom razvoda se gleda šta je najbolje za dete, a ne šta ko od suprunika hoće ili ima ćef. Ako su pametni da se sporazumno razvedu starateljstvo može biti zajedničko, a i tada se odredi kod koga će stanovati da ga ne seljakaju.
Ukoliko je najmanje jedno dileja koja neće da se dogovori, tada procenu i mišljenje daje centar za socijalni rad, dostavlja ga sudu, koji ga uglavnom poštuje. Nigde ne piše da deca ispod 7 godina moraju pripasti majci ali što je dete manje, češće bude dato majci jer se smatra da su što manja deca to više vezana za majku. Zbog deteta. Ne zbog feminizma, satanizma, globalizacije itd. Dete od 10-15 možda da kaže kod koga želi da bude, a želja deteta preko 15 se mora i poštovati. Naravno ako se dokaže da je neko od njih, lud, alkoholičar, zlostavljač itd. od starateljstva nema ništa. Svakako tu dolazi i pravo da onaj drugi roditelj vidja dete, dva puta nedljeno, plus svaki drugi vikend, regluisani i praznici i raspusti itd.

I ne razumem šta sad nekom tu smeta, i kako želi da pogazi interes deteta i isteruje nešto svoje?

A u ovom tekstu ovaj otac prvo sam, svojom odlukom, nije hteo da ima ništa sa detetom, pa se posle, takodje sam, predomislio.

Maca

pre 13 godina

"ali mi smeta lažna slika koja se stvara da je ovo 'muški svet' i da roditeljstvo ženama dolazi prirodno, a muškarcima samo ponekad i to uz ogroman napor. "

Ne, to je prirodna slika.

Nikola

pre 13 godina

I ja hoću dete, a ne bih ženu, ali mi je to zabranjeno zakonom. Naravno, ne direktno, ali mi nijedan sudija, posebno ne sudijinica, neće dodeliti dete pored mu žive majke, bez obzira na prihode i uslove života. Ako sam finansijski sposoban, onda je to još bolji razlog za dodeljivanje deteta majci, a meni plaćanja alimentacije.
Žena se kao majka stavlja svesno i samopozvano u ulogu posrednika između deteta i oca. Zbog čega? Zbog posebnog odnosa koji stvara tokom dojenja.
Nisam muški šovinista, veren sam i ženim se uskoro, ali mi smeta lažna slika koja se stvara da je ovo 'muški svet' i da roditeljstvo ženama dolazi prirodno, a muškarcima samo ponekad i to uz ogroman napor.
Hoću da budem otac (roditelj), ne želim nužno da budem i muž (bracni drug). Ako žene to mogu, mogu i ja...

Joca

pre 13 godina

@ipak realna
Gospodjo, oci me bole od kolicine pravopisnih i gramatickih gresaka u vasem komentaru. To sto ste domacica ne znaci da ne morate da znate sopstveni jezik.

Bela Kuga

pre 13 godina

@ Johney Bravo
"Ovako je pricala i moja blesava sestra. "Detetu ne treba otac." Pa je napravila dete sa idiotom koji ju je isterao na ulicu i dosla roditeljima na grbacu."

...umesto da mužu bude na grbači? Ispade da su deca jedno veliko zlo i teret.

ipak realna

pre 13 godina

kolko vidim na ovim kometarima je uglavnom prepucavanje musko zenskog odnosa. Kao prvo obe strane ako nezele potomstvo treba da razisljaju o kontracepciji, a ne kad se desi joj nas zanelo, nisu to vise tinejdjeri pa neznaju sta sve moze da se prenese tim putem kao za muskarce tako i za zene.
Dobar deo sto sam procitala mogu da podrzim muskarce iako sam zena imajka dve devojcice i trece na putu. Zivi u jako skladnom i lepom braku deca su nam na prvom mestu. Ali ni ja ni moj muz kad imamo slobodno vreme nekoristimo ga za druge stvari ( ja nisam tip zene koja ide po salonima i zurkama jer mislim drugacije da nije u zivotu samo provod a tako i moj muz nejde u kladionice i opijanja i slicno) da su upravu ovi momci sto su napisali da danasnje devojke jednostavno su razmazena derista to je tacno mamine i tatine maze koje provode zivot ulepsavajuci se a ni same nisu svesne da lepota nije to spolja sto se vidi vec ono sto je unutra sto muskarac voli da ceni, Osobu kad volis i kad cenis nista ti nije tesko da uradis za nju, posto sam ja kuci sa decom logicno je da ja sam ta koja odrzava kucu i kuva a ne moj muz koji radi ceo dan da dodje mrtav umorad i gladan da sprema za nas,kad svo svi kuci i on se ukljuci da meni pomogne sto je i meni drago a i ja kad god vidim nesto da njemu od muskih poslova nejde tu sam da mu pomognem. Ipak treba da se zna ko je musko ko zensko, musko on je nosioc porodice a zena je ta koja ce da ga prati.

milica

pre 13 godina

@sasa
A kojim su to tacno mehanizmom ljubav, seks i zene koje hoce decu bez muza (bozemeprosti) destabilizovali americko i britansko drustvo? I u cemu se ta opsta propast konkretno ogleda? Neki primer, statistika, makar anegdota? Molim za elaboraciju, nije u redu da nam otvorite oci za jedan tako fascinantan socioloski fenomen a onda ostavite sve nedoreceno. Narocito zato sto ocigledno preti i nama, a niste nam rekli nista o tome kako da se odbranimo.

veliko dete

pre 13 godina

Neverovatno koliko ima muškaraca koji se ponašaju kao da im je neko ukrao spremu. Pa gospodo, niste ni maloumni, ni maloletni. Koristite zaštitu, pazite šta radite, mislite unapred za promenu, i počnite da birate s kim radite, a ne da vam je svaka dobra.

Samo potpuni nedogvoran čovek koji nikad ni o čemu nije vodio računa može da misli da ni u ljubavi i seksu ne treba ON ni o čemu da brine.

Ja

pre 13 godina

@bole.lozac
Muškarci uglavnom kako kažu ne vole da se 'tuširaju u čarapama', a od žene se očekuje da pije pilulu koja sobom nosi i određene rizike. E pa izvinite. Onda žena pristaje na odnos bez zaštite jer on će svakako biti sa drugom ako ona ne želi, često muškarci kažu kako mogu da se kontrolišu i sl., a kada se desi trudnoća, pa naravno ONA je kriva. Hmm.
Znam dosta momaka u srednjim tridesetim koji nisu spremni i ne žele ni vezu (za 'kombinacije' su uvek), a kamoli da osnuju porodicu i imaju dete. I šta žene da rade?? ONI mogu postati očevi i u četrdesetim, pedesetim...
Naravno, ima i obrnutih situacija, kada momci žele porodicu, a žene jure karijeru ili šta već. Ali izgleda da se retko sretnu žene iz prve priče i muškarci iz druge. A život ide...

Ja

pre 13 godina

'nema ništa gore nego spavat sa svojom ženom'
Ovo se sve češće može čuti i nikad mi neće biti jasno. Je l' neko te muškarce pištoljem terao da se ožene ili su želeli da provedu život sa tom (valjda) dragom osobom?
A može biti da je lepo imati čiste i opeglane stvari, skuvan ručak a razonodu tražiti negde drugde...

katarina

pre 13 godina

PA GOSPODO MUSKARCI,NAUCITE SE DA KORISTITE ZASTITU,PA VAS NI JEDNA TAKVA ZENA NECE PREVEJATI,ZABOGA,NAMETNULA VAM DETE,PA STA,UKRALA VAM SPERMU DOK STE SPAVALI,SILOVALA VAS....JOJ KAKO MUSKARCI STVARNO NE RAZMISLJAJU,NARAVNO UVEK SU ZENE KRIVE,A U KOLIKO PROCENATA PO RAZVODU OCEVI OSTAJU PORED SVOJE DECE,JER ZA VECINU JE RAZVOD OD ZENE,MOMENTALNO I RAZVOD OD DECE.KONACNO,AKO NE ZELITE DECU,PA KORISTITE ZASTITU I MIRNI STE!!!!!

sasa

pre 13 godina

ljudi dali vi shvate da su SVI ovi tekstovi o skesku,ljubavi i kako zene hoce decu bez muza iz ZAPADNIH zemalja, to jest USA i Velike Britanije... njihovi tekstovi i njihove statistike i mi se palimo da je to kod nas,to gluposti i destabilizacija drustva i porodicnog nacina zivota je prakticno unistila drustva u te dve drzave ili ih unistava...to nisu statistike odavde,opametite se malo

mija

pre 13 godina

Jedino sto mozemo da kao zajednica pomognemo ovim zenama da da budu bolje pravno i finansijski zasticene. I kad je dvoje ljudi zajedno nije lako podizati dete, a cesto se to i tradicionalno dozivljava kao majcin zadatak, i u tim sitacijama muz joj dodje ko dodatna obaveza ,a ne kao pomoc. Uostalom mozemo da biramo ili cemo im pomoci ili cemo nestati.

Marija

pre 13 godina

@ milos:
"Ja se iskreno nadam da su ovi paranoicno-nacisticki komentari u stilu "nisam zavrsio osnovnu skolu ali sam u potpunosti izvalio anti-srBsko-komuntisticko-globalisticko-americko-feministicko-gej-vatikansko-jevrejsko-farmaceutsko-masonskoj zaveri da se unisti srBska nuklearna patrijarhala prirodna porodica i srBski visemilenijumski pravoslavni identitet" sala. Ili barem da nisu cenzurisani jer su shvaceni kao sala."

Svaka čast. A nadam se da smatraju za šalu i komentare: "svako pametan me zaobilazi, ali znam da sam najpametniji i izvalio sam polovinu ljudskog roda, žene, da su zle".

NIje lepo izmišljati

pre 13 godina

@ Joca
"Mozda zato od zena koje se uporno zalazu za radjanje sopstvenog deteta nikad nisam dobio odgovor na pitanje: Ako ti je stvarno stalo da imas dete, zasto ne odes na vestacku oplodnju i zavrsis stvar? "

Odgovor za Jocu: jer je u Srbiji nema za neudate žene.

Ivana

pre 13 godina

Obicno ne saljem komentare, ali moram da se javim i da kazem da sam zgrozena nad vecinom komentara koje sam ovde procitala. Ja nikako ne podpadam pod kategoriju zena o kojima je tema, udata sam vec ima dosta dugo, iako imam 35 godina, imam malo dete i uskoro cu dobiti drugo, skladan brak, ali me ova tema zainteresovala zbog mojih drugarica u Srbiji koje nikako da nadju partnera, a volele bih. Pri tome to su sve fine, obrazovane i sposobne devojke. Jako mi ih je zao, jer znam koliko zele da imaju svoju porodicu. Nekad se osecam krivom sto postujem fotografije mog deteta ili mene sa stomakom na FB, zato sto osecam da ih to moze uznemiriti.
Svako doba ima svoje... prirodno je da u mojim godinama zena zeli da ima decu... ne znam zasto se muskarci rugaju tome i to osecaju kao pritisak... da su oni normalni i oni bi osecali isto! Nema svako srecu da upozna svoju buducu partnerku ili partnera rano u zivotu i da mu se do kraja preda. Ja sam imala tu srecu, znala sam da cu se udati za mog muza posle dva meseca zabavljanja, a imala sam dvadeset godina. Nije sve bilo perfektno, daleko od toga, ali smo opstali, i sada sa decom ga volim vise nego na pocetku,jer tek kada sam dobila dete shvatila sam kolika mi je podrska. Ali sta cemo sa devojkama koje jednostavno nisu mogle da nadju srodnu dusu? Ja sam uvek za to da dete treba imati cak i bez muza. Boze moj, velikog li cuda! Ja mislim da tu nema bas niceg sebicnog.
Problem je u vama muskarcima, isfrustrirani ste jer sad znate da zene mogu bas sve i bez vas. Kad bi samo znali koliko su muskarci ovde na Zapadu predaniji ocevi od vas, koliko rade da bi obezbedili svoju porodicu, i ne kukaju kao vi, a vecini zene ne rade, bave se decom... Kako vas nije sramota da tako ruzno govorite o zenama, da ih toliko mrzite... bolje bi bilo da poradite na sebi, da ne budete kukavice i da se uhvatite u kostac sa zivotom... jer godine prolaze, nemojte misliti da cete za koju godinu biti i dalje interesantni klinkama, pogotovo bezkintisani, kao sto je vecina od vas...
Svim zenama koje jos nemaju decu a zele ih, zelim svu srecu i samo napred! Nemojte da vas okolina, a pogotovu isfrustrirani muskarci obeshrabre. I ne brinite sa ili bez deteta nacicete na kraju coveka svoga zivota! Pa ako mora i izvan Srbije.

Joca

pre 13 godina

Muskarci koji imaju iole vise iskustva sa zenama (pogotovo oni koji su se zenili) znaju koja im je ustvari svrha u zivotu jedne zene. Nisu se zene ni ranije udavale iz ljubavi (bar velika vecina njih) vec iz cisto prakticnih razloga. Koji su to razlozi, muskarac shvati tek kad potpise, ili ako je bas jako glup, onda kad se razvodi. I pored svih svojih upiranja da zeni znace nesto vise u zivotu, oni zavrse kao cisti sponzori i provajderi za razne zenske zivotne ciljeve, nasedajuci na sve zenske manipulacije i metode iznurivanja.
Takodje, iz neobjasnjivih razloga, glupi muskarci u svojoj zeni traze ljubav svoje mame, koja je navodno bezrezervna, ali do kraja dobiju samo zatvorskog sluzbenika, zatvorski broj, kao i slobodu kretanja samo unutar kaveza. Vremenom shvate i da od svih sloboda koje su im ostale posle vencanja ostaju samo sloboda donosenja plate i sloboda upraznjavanja sexa samo sa jednom osobom, naravno sopstvenom zenom, ako joj nisu dosadili. Krsenje ta dva pravila povlaci za sobom razvod, koji vremenom dovodi do defakto gubljenja deteta (prosto pravo na vidjanje nema bas uvek smisla) jer ako ne sud, mama ce se vec sama pobrinuti da se deca makar duhom odvoje od oca... na sve nacine osim finansijski. :)
A istina je jedna velika, da zene koje stvarno hoce porodicu to i urade do kasnih 20tih. Posle toga mogle bi i same, pogotovo ako imaju para i ako dobro izgledaju. Uglavnom bi htele i da imaju dece, ali da uz to imaju i sponzora, jer da se ne lazemo, napraviti i roditi dete je najlakse, posle toga dolaze prave muke.
Mozda zato od zena koje se uporno zalazu za radjanje sopstvenog deteta nikad nisam dobio odgovor na pitanje: Ako ti je stvarno stalo da imas dete, zasto ne odes na vestacku oplodnju i zavrsis stvar? Naravno, izgovori i objasnjenja kako dete mora da odrasta uz oca odmah zauzmu mesto, ali sta one stvarno misle... e to ih vec cini zenama.

Minja

pre 13 godina

@Goga:
Kakav "ekstremni" feminizam, kakva prava muškaraca, i kakvo crno obrazovanje?
Obrazovana osoba ume da razume tekst koji pročita, nikakva prava muškarca koji NIJE hteo dete nisu ugrožena.

Ko je sada jači? :)

pre 13 godina

@Za sve momke koji hoće dete, a neće ženu.

Do sada ste primetili da se ni jedna jedina žena ne osvrće na vaše komentare, niti ih zanimate, niti ih vaša pretnja potresa.

S druge strane, veliki je broj onih koji su uspanićeni naslovom "neću muža".
Mislite o tome. :)

Hvala, da znam!

pre 13 godina

"Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ... "

Znači ako radim ćerku, muž mi ne treba. Otac očigledno nema šta da radi s ćerkom.

Ona

pre 13 godina

Ja zivim u zapadnoj Evropi. Azijskim devojcicama (da ne bude zabune, sa tugom i bez ikakvog rasizma pisem) koje su dovedene iz paklenog siromastva, tri puta mladjima od sebe "zene" se oni muskarci koje nece njihove zene. Zbog nasilja, lenjosti, odsustva svake ambicije u zivotu, alkoholizma. Neke od ovih nesrecnica dodju u situaciju da budu koriscene za rad kuci, pruzanju seksualnih usluga doticnom i njegovim licnim kompanjonima i kod isteka turisticke vize budu vracene kuci i zamenjene novom. One koje su regularno obrazovane zive zivotom zapadnoevropskih zena, ako ne i boljim jer kad su obrazovane to je stvarno top opbrazovanje.

Postoje i obrazovani muskaraci koji hoce klasicnu Stepford wife. Izvod iz mog dijaloga sa jednim Englezom mojih godina, pristojnog izgleda koji trazi jednu takvu, pa misli da ce sve. "istocno" Evropljanke da se polome zbog njegovog pasosa.

Him: I have a passport...
Me: Good for you.., me too.
Him: It is not the same.
Me: Oh, yes it is, my dear, it is the same.

Ja svoj pasos za zivot imam u svom mozgu i diplomama. Kad volim muskarca volim inteligenciju, vrednocu, dobrotu, licni integritet, lepotu i ambiciju. A onome ko pokusa da me kupi i misli da ce ugladjenim ucenjivanjem, zbog krova nad glavom (cak luksuznog) da me natera da se odreknem svojih snova umesto da mi pomogne da ih dostignem (kao i ja njemu njegove) gledam kao vazduh. Mene je uvek veci strah bio da se zaglavim sa nekim sebicnjakom, nego da u zivotu guram sama. Deca za odrastanje traze mir i spokoj. Ako to zena moze da im pruzi, zasto da ne, a ne da njihovo imanje "placa" nekome rntanjem i odustajanjem od svega sto nije "on".
Uostalom SF je sve napisao/la. Imam apsolutni prezir prema onima koji svoj kukavicluk za zivot prikrivaju agresijom, onom fizickom i onom verbalnom.

Goga

pre 13 godina

@ Minja, ja sam komentarom odgovorila, prvo momku ciji mi se komentar dopao, a posle osobi, koja je pokusala da mi objasni zasto ja danas nisam u kuhinji, vec za compom, verovatno da mi ukaze na to, da su se neke slicne njoj za to izborile! Naravno da sam razumela tekst, i naravno da sam vrlo obrazovana, sto ne iskljucuje postojanje muskarca i dece pored mene, ali naravno da nemam ni nameru da se sa tobom, ovde " prepucavam "! Toliko!

O Tekstu

pre 13 godina

Tekst je sraman. Prvo je naslov netačan. Ova žena iz priče itekako želi muža, ali ne uspeva da ga nađe.
Drugo, pola teksta ona nas uvereava koliko je jadna i čemerna, da bismo joj oprostili što nije abortirala! Ja ne znam ovi ženomrsci, šta biste želeli, da aboritra jer je neko neće? Da li ste normalni? Da ne pominjem da su isti ženorsci listom za zabranu abortusa.
Konačno, lažna psihologica je tek poseban slučaj. Drugu polovinu teksta ona nas ubeđuje kako su sve žene koje rode same - lude.
Da bi tek na kraju navela da to i ne mora biti tako.

Zile

pre 13 godina

Narode, imam priliku da putujem po svetu. Trenutno sam u zapadnoj Evropi.

Neverovatno koliko se ljudi ovde odlucuju da osnuju porodicu sa zenama Azijskog porekla. Kad ih pitate zasto reci ce vam da im je dosta nabedjenih primadona.

Da da, emancipacija je super i sve, ali sve nosi posledice. Devojke ovde imaju poprilican broj partnera u zivotu, veoma lako ce pristati na sex, ali na kraju dana su veoma usamljene. I niko ih ne razume i nevoli. Zli muskarci ih samo iskoriste i ozene azijatkinje. Sram ih bilo! :p

U prevodu, tvrde pazar pricom o slobodi i nezavisnosti, o seksualnoj slobodi, o pravima...

Na prvi znak da veza nije savrsena(ajde priznajte, svi su u savrsenim vezama, zar ne?), napuste svog partnera, ne bitno imaju li dece ili ne. I to nije slucaj samo kod zlostavljanja ili nasiljaili cega vec. Jednostavno mora sve da bude savrseno.

Doci ce to i do Srbije, i tada ce biti problem sto strankinje otimaju muskarce.

ja

pre 13 godina

@SF Kratko i jasno. Svaka čast!!!

Onaj kojem stvari posle komentara @SF stvari opet nisu jasne, treba ozbiljno da se zabrine i zapita da li uopšte koristi mozak u svom životu.

Minja

pre 13 godina

"Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ... "

Saznali smo upravo čemu srpski muškarac služi deci.
Sramota.

Znači oova bezvezarija je ključna za razvoj deteta, nbez nje će dete posati delinkvent (po vajnim stručnjacima ovde), detetu ne treba od oca NIŠTA više, a ovo NIKAKO ne može da obavi majka, ujak, komšija, drug... to je samo nešto što može srpski muškarac. Strašno.

Minja

pre 13 godina

"Ne gledam tv, ne idem u kladionicu, ne opijam se u birtiji, supruga mi ne provodi sate kod kozmetičara ili u fitnes centru (sa decom je sport odličan)."

Vi vreme koje žena posvećuje sebi, svom zdravlju, realksaciji i privlačnosti izjednačavate sa sramnim porocima, opijanjem i kockanjem, koji uništavaju porodicu.

SF

pre 13 godina

Znači, tata služi da bi vodio sina na pecanje ili sport. Da se druže. Da pričaju o curama. A majka je tu da nahrani, napoji i obuče. Baš veselo.
Mislite da ne treba hrabrosti za rođenje deteta 'u svojoj režiji'? Da je to dete igračka za mamu? Pa to samo muškarac može da misli, žena sigurno ne može. Ako je i po bilo čemu drugom razmažena, neozbiljna, svaka žena barem zna kako je to roditi dete, biti trudna 9 meseci, porađati se, dojiti ga i fizički mu se potpuno predati- danju-noću. Kažete - pa to je prirodno, ne budi razmažena! Da, ali niko nije birao svoj pol, i za isto dete koliko fizički ulaže muškarac, a koliko žena? Ma makar za to im treba skinuti kapu. Međutim, sve se lakše podnosi kad si okružen ljubavlju - pre svega od partnera, koji bi trebalo da ti je PRIJATELJ, najveća ljubav i podrška u svemu (i sa i bez dece), a ne osemenjivač koji ti posle bude na teretu -jer je sam jedno veliko dete (on je naj, naj, naj, samo mu treba podrška da se razvije). I sad, ne treba hrabrosti za dete?? Ne treba hrabrosti kad NEMAŠ tu ljubav i prijateljstvo sa osobom drugog pola??
Delinkventi i nasilnici najčešće postaju oni koji imaju LOŠ uzor u svom ocu, a ne oni koji ga nemaju, a pritom imaju majku koja ga je želela i koja mu se posvetila.
Znam da ima puno očeva koji su kao stričevi svojoj deci, upravo ono o čemu sam na početku pričala. Da kupi poklon, da odveze-doveze i da idu na utakmice ako je sin u pitanju. Pa to je baš super. Mislim da bi se mnoge mame menjale sa tatama na neko vreme, da se malo odmore i opuste sa svojom decom. Da ne budu samo 'što mi nisi oprala ovo za danas, OPET isti ručak!, šta te briga kada ću da dođem kući', itd itd. Podelite teret vaspitavanja i negovanja dece sa vašim bračnim drugovima. Stvarno mislim da bi retko ko odbacio nečiju ljubav i iskrenu podršku da bi SAM podizao dete. Upravo je partnerska ljubav nešto što može dati energiju kada je uzme mali usisivač energije u vidu sina ili ćerke :)
Retki su oni koji nikako ne žele partnera, a žele dete. Pod time oni zapravo misle- neću neadekvatnog partnera, a ne da neće dobrog i odanog. A zašto ne mogu da nađu adekvatne ljubavne partnere, to je druga priča. Korisno bi bilo pisati o tome.

Goga

pre 13 godina

Feminizam i borba za pravo zena je u glavi svake zene, i nema potrebe da nas " obrazuju ", po tom pitanju zene, koje u sustini preziru muskarce, jer su sve i svasta dozivljavale od njih, pa su eto pstale feministkinje i dice se time! Mnoge od njih su okrenute i sopstvenom polu, ali bioloski to nije nikakav problem da postanu majke! Ja sam govorila o ekstremnom feminizmu, i imam sasvim dovoljno godina i obrazovanja da mogu da kazem da je opasnost za sve nas, i da ga poistovetim sa jednom vrstom fasizma. Sto se mene licno tice, ja sam dete majke, koja je bila domacica ( iako obrazovana ), a koju je otac drzao " kao malo vode na dlanu ", kao sto i mene moj muz drzi vec 20 godina. Naravno da se zalazem za prava zena, ali i za prava muskaraca, dece i svih onih, koji se nadju na meti bilo koje vrste ekstrema!

vera ljubav nada

pre 13 godina

Citam ove komentare i konacno sam dobila potvrdu na to koliko su muskarci isfrustrirani (to ide cak do teorije zavere da 'oni hoce da razore instituciju porodice feminizmom'. Ko su oni? To bih volela da znam).
S jedne strane, da, preterano forsiranje feminizma je doveo do isfrustriranosti muskaraca, ali je takodje cinjenica da su se muskarci previse opustili i DOZVOLILI (kakav su oni jaci pol ako su se prepustili ocaju) da zene nadvladaju na svakom polju. U toj intelektualnoj trci pre svega, nisu morali da odustanu, nego da se takmice kao sto se zene takmice sa muskarcima. (ne pricam ovde o rivalitetu, samo o zelji za boljitkom)
Visoko obrazovana sam, imam 35 godina i zelim decu. Ne sada i odjednom, jednostavno nisam htela da to bude po svaku cenu i zato sto to od mene zahtevaju socioloski okviri. Jer nemojmo se zavaraavti. Zena u Srbiji koja u ovim godinama nema porodicu se smatra kao da je potpuni promasaj.

Nisam neko ko ide iz veze u vezu. Nemam kres seme, niti me one interesuju. Nemam zelju za 'ludovanjem po splavovima' kako sam procitala u jednom od komentara, jer me to odavno vise ne privlaci. Ali cinjenica je da zene kao ja nemaju koga da upoznaju u Srbiji (cast izuzecima koje ja nisam upoznala). Poenta je da sam upoznavala muskarce koji u mojim godinama jos uvek zive sa roditeljima (ajd da kazemo da je to nuzno zlo danas) i i dalje zive tinejdzerskim zivotima. Nemaju poslove (i ne trude se da ga nadju, jer u sustini imaju sve kod roditelja), nemaju planove i ciljeve (makar oni bili i nerealni). I ocekuju da im nesto padne s neba. Neka sjajna buducnost odjednom. O nivou svesti i obrazovanju - tj konverzacijskim sposobnostima da i ne govorim. Posebna stavka je ta da su 'nase generacije' muskaraca mahom pobegle iz zemlje zbog ratova, pa je njihov broj u zemlji znatno smanjen. To dodaje jos jednu osobinu tipicnom srpskom muskarcu: zasto bi se zenio kad tolike zene cekaju na njega? Ne bas inspirativno da ponovo stupis u bilo kakvu interakciju sa takvim covekom.
Nagovesticu da dobro izgledam, da uglavnom sarmiram (svesno ili nesvesno) vecinu muskaraca u mom okruzenju. Ali to me ne zanima. Do sada sam imala par ozbiljnih veza i dva puta samo sto nisam stala na ludi kamen. Zelim da imam decu. Zelela bih da to bude u paru i sa covekom koga volim.
On nije odavde i zbog posla intenzivno putuje po svetu. Pricali smo o deci, ja sam cak spremna da zbog neizvesnosti situacije (sto sam i njemu rekla), rodim njegovo dete pa makar ga gajila sama, jer u ovom trenutku samo njegovo dete zelim. On mi je na to odgovorio da nisu samo zene te koje imaju materinski instinkt!!! (verovatno cemo pokusati zajedno)
Zakljucak: iako bih volela da moje dete ima i oca i majku pocela sam da razmisljam da bi ipak vise volela da rodim dete coveku koga volim pa makar i sama nego da se udam po svaku cenu i imam dete po protokolu - kakva je vecina danasnjih brakova. I da! i ja sam primetila da se 85% danasnjih brakova sklapa samo zato sto je 'mlada' ostala trudna. Da li je to jedini nacin da ovdasnji muskarac udje u nesto ozbiljnije sa zenom?...ima tu jos milion pitanja...

vlad

pre 13 godina

Ja hocu dete a necu zenu, muskarac sam... i sta cemo sad? Zasto uvek potencirate kako zena nece muskarca, evo ja necu zenu tj bracnu zajednicu?!

SF

pre 13 godina

Mnoge žene u braku su i ovako i onako samohrane. Bolje mislite o tome. Tj. bolje mislite o svom sopstvenom slučaju (pomažem li svom partneru, šta mogu da zatražim od njega), ili da li se dobro prezentujem ljudima, pa i mogućem bračnom partneru (tj. da li sam onakav kakav želim da on-a bude prema meni); ovako isfrustrirani i uplašeni baš i ne ostavljate neki utisak.

Gojko

pre 13 godina

Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ...

Dete mora imati oba roditelja...

Imam 2 tetke koje su tako porađale decu i razišle se od muževa... Deca im izrastaju u razmaženu stoku...

Nemam ništa protiv razlaza ako je lik alkos, narkoman, itd ali ako je normalan momak koji ide na posao, zarađuje, ...

Sebičnost i ništa drugo...

iluzionista

pre 13 godina

Veliki sam protivnik svih izopacenosti "modernog drustva".Svi postaju izopaceni a to nam je nametnuto:manekenke izgledaju kao dvanaestogodisnji muskarci i to je nametnuto kao ideal zenske lepote, promovise se LGBT populacija iz malicioznih razloga kako bi se dodatno uticalo na razbijanje porodicnih vrednosti(stava sam da je LGBT populacija zloupotrebljena),zene su postale rent-a materice a muskarci vise nisu muskarci vec donatori semena i radilice koji svoje potrebe za sexom ne zadovoljavaju sa svojom suprugom nego "trose" sve sto im se nudi okolo.Emocije su OUT, reci "pozrtvovanje", "domacin", "domacica" su postale pogrdne.Nema strpljenja, razumevanja i ljubavi, jer je i to OUT.To sve sluzi kako bi se ljudima lakse vladalo, kako bi bili bolji robovi jer nema porodicnog gnezda failije, plemena ako hocete koje bi ih stitilo.Sve je ovo zbog novca.PS.i ako sam neudata i imam 33 god, uspesna sam, moj san je i dalje srecna porodica sa srecnim muzem koji kosi travu dok ja kuvam rucak i decom koja trce oko nas.mislim da je to sreca.

milena

pre 13 godina

@Vladimir

Androginija? Polna nedefinisanost, dvosmislenost?
Pa dobro, ako to primećujete...
A ako ste mislili na mržnju prema muškarcuma,
reč za to je mizandrija.

Ja sam, eto, primećivala komentare ovde, a od sada više neću.

Vesna

pre 13 godina

@Zabrinuti gradjanin - molim vas da ne lupate gluposti!! Gde ste nasli takve statistike i kako tu svoju tvrdnju mozete potkrepiti? Ja sam samohrana majka (razvedena) i smatram da mom detetu nista ne fali ni u emotivnom, ni u materijalnom ,niti bilo kom drugom smislu, a pogotovo ne mislim da ce cinjenica sto zivi samo sa jednim roditeljem od njega napraviti delikventa!!! Oko sebe imam desetine primera brakova u kojima roditelji zive ko' pas i macka, svadjaju se i preprucavaju non stop, a deca to gledaju i slusaju svakodnevno. Mislim da ta deca imaju mnogo vise sansi od mog ili bilo kog deteta da budu danas-sutra delikventi, jer u kuci imaju model nasilja. Vase misljenje je tipicno misljenje nase zaostale sredine i predrasuda.

Sale

pre 13 godina

Ljudi, trasheri i trasherke su u modi. Mačo seljački tipovi, sumnjivih zanimanja, šljaštećih automobila i novčanikom punih evra. Napirlitane devojčice, neke u skupe, neke u jeftivne krpe, modernih frizurica, napumpanih usana i grudi. Svi oni zamišljaju da su "zvezde granda" i da mogu uvek i u svakoj situaciji da se bahate. Jedino mi nije jasno kako je to sve uspelo da umeša u svakodnevni život, pa i u priču oko braka i rađanja dece.

Masha

pre 13 godina

Ne razumem sto toliko zle volje povodom sasvim dobrog teksta. Ako muskarci ne razumeju sta znaci to i kako se oseca zena sa 38, 39, 40,... kada shvati da se vise ne moze udati, da vise nije privlacna kao pre, a jako voli decu, zasto ne bi pokusala sa nekim razumnim muskarcem da je ima i da oni tako nevencani, cak i van veze pokusaju biti dobri roditelji. Ja sam rodjena vanbracno, zivela sam sa majkom i imala sam veoma srecno detinjstvo, primila sam vise ljubavi nego masa mojih drugarica koji su imali oba roditelja. Nista nije savrseno, ali zasto neko to ne razume? Nema to veze sa finansijama. A muskarci mogu da imaju dete i sa 60, pa sta ih briga? Pa bez obzira na to sto nisam imala oca muskarci su mi vrlo privlacni i nemam nikakve traume tim povodom. Imam vise drugova nego drugarica i sasvim ok veze. Prema tome, glupo je drugima suditi.

Neverovatna

pre 13 godina

Malo mi je tuzno da citam ove sve negativne komentare ovde. Sam dokaze kako je duboko shovinsticki mentalitet.
Jak kazem samo napred za samostalne majke. Bolje da radjate decu i samo i da verujete u sebe. Bolje da pomognemo majke podrskom i prihvatanjem nego kritikom, kad je ova kuga.
Pa majke sa stalnim partnerom i finansijski staqbilne nece vise od jednog dete...ova razmazena zenska populacija(sve na tanjir)...a ima i ova druga zenska populacija koja ima dovoljno sampouzdanja da ne pita za dozvolu, i takvih nam vise treba! bravo!!!!

angie

pre 13 godina

Ovoliko mržnje,zatucanosti, lažnog morala i malograđanštine na jednom mestu....Neverovatno!
Ja sam majka jednog zdravog,srećnog i zadovoljnog šestogodišnjeg deteta koje je rođeno vanbračno, jer njegov otac (sa kojim sam živela godinama pre nego što je dete rođeno)nije bio "spreman" da bude otac sa tada svojih 41 godinu.Ja sam tada imala 29, i odlučila sam da rodim-pa makar i bez njega. Danas sam sigurna da je mom detetu bolje da živi samo sa mnom, nego da smo njegov otac i ja zajedno,jer se kao čovek i kao muškarac pokazao tek onog momenta kada je trebalo imati m..a i preuzeti odgovornost za jedan novi život na sebe i trgnuti se iz bajke u koju je uljuljkivan od strane svoje mame (što je slučaj sa velikom većinom današnjih "muškaraca")-da je naj bolji, naj pametniji, naj vredniji,itd.
Ne mrzim muškarce,još uvek verujem u ljubav i to da negde postoji neko, itd, ali trvdim da je većina muškaraca apsoluno nesposobna da budu u normalnoj vezi sa ženom koja nije 100% zavisna materijalno, emotivno ili kako god,kao i da budu očevi koji će bilo šta žrtvovati za dete koje, kada dođe, neminovno preokrene život naopako.
I samo još jedna stvar-bilo je komentara da deca koja rastu bez oca postaju neminovno delikventi,kriminalci ili šta je već rečeno...za takvu glupost ja zaista nemam reči...Na žalost u takvoj zemlji živimo.Ostaje jedino da se nadamo da ipak nismo svi takvi.

sanja

pre 13 godina

Čemu tolika osuda žena koje odluče da rode dete bez muškarca? U mom slučaju, on je po saznanju da će postati otac otišao, i pored velikih planova o zajedničkom životu, braku, porodici....Usput se oženio, a za svoje dete ne pita, video ga dva puta u životu. Šta je trebalo da abortiram jer ostajem sama? Zar ne treba osuditi takvog muškarca? Mislim da stvari ne treba generalizovati i komentarisati na tako osudjujući način. Niko od nas ne zna šta u životu može da se desi i kako bi u istoj situaciji odreagovao.

Bojan

pre 13 godina

Jeste, a muskarac ce da prihvati zenu sa decom od prethodnih partnera, da zivi sa njima, da ih finansira i da ocekujem max jedno dete jer ona vec ima za nju dovoljno dece? Znaci zene to mogu da pokusaju, a da li ce im proci zavisi da li ima dovoljno glupih muskaraca koji ce na to i pristati.

otac

pre 13 godina

Kakav tekst, kakva rasprava! Priroda je sve lepo udesila i uredila, a ljudi će sve upropastiti. Pa da li neko stvarno misli da je i za dete najbolje da ima samo jednog roditelja, a da je roditelju bolje bez partnera? Možete sami ali to je zato što nemate drugo rešenje, a ne zato što je tako bolje.

I supruga i ja radimo, a najveći deo svog slobodnog vremena provodimo sa decom. Ne gledam tv, ne idem u kladionicu, ne opijam se u birtiji, supruga mi ne provodi sate kod kozmetičara ili u fitnes centru (sa decom je sport odličan). Naravno, prijatelji i familija su tu, ali se znaju prioriteti. I srećni smo, a ne verujem da bih ikako drugačije mogao biti srećniji. A deci trebaju i majka i otac. Nebitno jesu li venčani. Sve drugo je samo iznuđeno rešenje, koje cenim, ali nemojte ubeđivati da je tako najbolje. Ima i "normalnih" (šta je to do vreća zakrpu...) žena i muškaraca. Samo treba naći.

Ona

pre 13 godina

Samohrani roditelj se postaje na razlicite nacine, a da li ce neko udavati ili zeniti nakon toga je krajnje privatna stvar.

Jeste li culi za rec kontracepcija? Ne zelite dete sa nekim, koristite zastitu, ili je samo na njoj da o tome misli. Najverovatnije ga necete ni dobiti tako da vas niko nece zavlaciti za alimentaciju. Poslednja stvar koju bi uradila svom detetu jesete da ga rodim na "silu" sa nekim koga nikad nije zeleo, da bi me izdrzavao.

Inace zaradjujem sama dovoljno i primetila sam da ima mnogo muskaraca koji bi da im se zivot olaksa, tako da taj "uvali se" mentalitet nije zenska ekskluziva. Da bi se zaradilo, mora da se radi, pa se i kafana retko vidja...

Feminizam je isto sto i humanizam jer i zene su ljudi. A da ga nije bilo vi Gogo ne bi izasli iz kuhinje, a kamoli do Interneta.

charlie

pre 13 godina

Samo napred devojke!!! To je prvenstveno nasa odluka i zavisi samo od nas. Nemojte da vas patrijarhalni lanci i dalje vezu. Vasa i sreca vaseg deteta zavise samo od vas. Stvoriti zivot je bozanska odlika sto muskarci nikad ne mogu dostici. Zato su pokusavali i pokusavaju da nas sputaju i izmisljali tabue i sramote da bi nekako podigli znacaj sebi u najvaznijoj ljudskoj aktivnosti - stvaranje i produzenje ljudske vrste (pogledajte samo ove komentare ha, ha). Kako kaze pesma: Da nije ljubavi ne bi svita bilo. Naravno, one najvece, nesebicne, pozrtvovane, neupitne majcinske ljubavi, koju nijedan muskarac bioloski nije programiran da poseduje. Sta da vam radim momci, mozemo stvarati svet bez vas, to je cinjenica. Jedino vam ostaje da probate da budete dobri providers sto je i bila vasa uloga, pa da razmotrimo da li bi nam to bilo neophodno potrebno te da vas primimo u porodicni zagrljaj.

Muškarac

pre 13 godina

U mom ćitabu, psihološkinjo, žena ne mora da ima muža da bi bila "vrednovana kao žena".

Kakva gomila mizoginog i internalizovano mizoginog kvazi-psiholoanalitičkog treša, to je strašno.

alex

pre 13 godina

ljudi samo da znate kako amerikanci zale sto su dopustili Femenizmu da ode to tih ekstremnih granica, i muskarci i zene....zene vise nisu zadovoljne jer im nije "dopusteno" da budu majke i supruge jer su im govorili da to nije dobro za njih, da biti zena i majka je zarobljenistvo i takve gluposti, i one se ocajno kaju, a muskarci da ne pricam...znam nekoliko americkih muskaraca i niko od njih nece da ima nista sa zenama iz Amerike...sele se u evropu,aziju,vamo tamo samo da nadju kako oni kazu zenu koja nije opsednuta sa tim da dokaze kako je jednaka naspram muskarcu! to je stvarno tuzna slika za jedno drustvo....nemojte da to dozvolimo kod nas, urazumite se ljudi molim vas za dobro svih nas :)

tatako

pre 13 godina

ne znaci da je svaka neudata majkai samohrana. ja se nisam vencao sa mojom devojkom , ali zivimo zajedno i imamo jednogodisnju bebu. nije se ni vencao moj brat, a u istoj je situaciji. imamo jos hrpu prijatelja sa istom situacijom, tako da vasa statistika ne drzi vodu. a detetu su potrebna oba roditelja, kako zbog paznje i ljubavi, tako i zbog novca. tesko da neko (otac ili majka, svejedno) moze posvetiti dovoljno vremena detetu, a uz to i obezbediti ga finansijski kako valja. jednostavno, nema dovoljno vremena za sve, ma koliko postojala dobra volja.

milos

pre 13 godina

Ja se iskreno nadam da su ovi paranoicno-nacisticki komentari u stilu "nisam zavrsio osnovnu skolu ali sam u potpunosti izvalio anti-srBsko-komuntisticko-globalisticko-americko-feministicko-gej-vatikansko-jevrejsko-farmaceutsko-masonskoj zaveri da se unisti srBska nuklearna patrijarhala prirodna porodica i srBski visemilenijumski pravoslavni identitet" sala. Ili barem da nisu cenzurisani jer su shvaceni kao sala.

gospodin u bundi

pre 13 godina

ne znam kakva je statistika. al pretpostavljam da je porazavajuca sto se tice prevara u braku. rece meni jednom jedan covjek:"nema nista gore nego spavat sa svojom zenom". idealno je da muskarac i zena istinski sa puno ljubavi odgajaju djete. a sad da li ce oni zivjeti zajedno ili nece to je sporedno. bitno je da se razmnozavamo i da djeca rastu okruzeni s ljubavi kako bi ta ista djeca postali normalni ljudi.

Vladimir

pre 13 godina

@B92
Pozivate te se na neka istrazivanja u ovom tekstu.
Molim vas navedite reference/literaturu. U suprotnom, tekst se moze smatrati naucno neosnovanim i plagijatom.

@Stefan
Respect

@Milena
hmmm, ne primecujem. Ali reci cu ti sta primecuem... Androginiju, i to redovno na TV-u, u filmovima, casopisima, knjigama...

@Jovana
Za tango je potrebno dvoje.

@Minja
Istina, radja ce vestackom oplodnjom. Ali ima i onih koje ce hteti muskarca kao partnera i kao oca svoje dece.
A ti ako zelis rodi vestackom oplodnjom i uzivaj u samoci uzgajanja deteta. Jedino mi zao sto to dete ne bi imalo oca.

Ja znam da moj polni organ nisam nasao na ulici pa da ga dajem bilo kome.
Devojka s kojom bi zeleo da imam potomstvo mora da ima mnogo vise da pokaze za sebe nego samo dobar genetski potencijal(citaj:lepotu).

A muskarce pozivam da svoju spermu daju samo onoj koja zasluzi... a nju da postuju, vole i paze.

Nepopravljivi Romantik

pre 13 godina

Ja sam romantik, kad izvagam dobra i losa iskustva, i dalje verujem u ljubav, tako da bih i jare, i pare. :)

Mislim, cool je dete i sa jednim roditeljem, ali takva deca su emotivno ostecena, uskracena. Mada je mozda i bolje takvoj deci, nego onoj kome su jedan, ili oba roditelja alkos, nasilnik, ili isfrustrirani, puni mrznje, ili jednostavno, ulicnim zargonom, "bolidi", "retardi" itd itd.
(mada opet sa druge strane, poznajem i klince koji nemaju "savrsene" roditelje, ali ih ipak vole, takvi kakvi su)

Dete je nesto sto sto ostaje posle nas, mada bih jako voleo da imam klince, nisam siguran da bih zeleo sam da ih podizem, sa ili bez pomoci najblize familije. Ja bih zapravo "zdravu porodicu", ako moze, klinci, lepa mama i to, jos i ako zna da kuva bolje od mene, nema averziju prema kompjuterima, kompjuterskim igricama i psima, ihaaaaa gde bi mi kraj bio :D :D :D

Mislim da takodje mogu da se pronadju osobe suprotnog pola za "ortacki" odnos, neudati, zeljni dece, pa ono... u sustini, kapiram da takav brak moze i da funkcionise kao firma ;) Verovatno i sa boljim medjuljudskim odnosima nego dosta danasnjih brakova.

anyway, Malo off topic,

Mozda sam malo cudan, ali, ja bih i gej parovima dozvolio da usvoje dete, ukoliko nisu mentoli naravno, i prodju provere socijalnih sluzbi / psihologa itd, ma koliko to nekima "pogresno" zvucalo. Bitno je kakvi su ljudi, a ne kako vole da se futaju, zar ne? Siguran sam da bi u velikoj vecini tih slucajeva dete dobilo mnogo ljubavi i paznje, a u svakom slucaju je bolje nego da zavrsi u domu, na ulici ili jos gore.

Mislite o tome.

Goga

pre 13 godina

Iako sam zena, gotovo da se sasvim slazem sa vama! Da, tacno tako, ekstremni feminizam je jedna vrsta fasizma, i o tome bi trebalo da misle ne samo muskarci nego i zene, jer to nista dobro ne donosi ni jednima, ni drugima! Licno, poznajem neke od tih zena, i moram vam priznati da im se, zaista tesko moze suprotstaviti! Verovatno su sebi dale za pravo da se bore za prava svih nas zena, a da mnoge od nas to nisu ni trazile od njih! Sve u svemu, shvatila sam sustinu vaseg komentara, odlican je, i pre svega istinit!

romiran65@hotmail.com

pre 13 godina

Ja kao zena i majka smatram da SVAKA zena ima pravo da zivi kako zeli.
Svet je savremen i ako ta ista mama ima finansiski da pruzi tom detetu za jedan normalan zivot, onda jos i bolje ! Ne znam koliko bi bio znacajan faktor otac/muskarac jer ono sto vidim po Beogradu/Srbiji Boze sacuvaj! Pored rodjene majke i OCA vecina dece je strasno razmazeno, bahati, nemaju pojma sta su reci hvala ili izvini,setaju se po gradu sva doba noci, piju pivo po Kalemegdanu, drogiraju se, ponasanje prema nastavnicima je katastrofa, a da i ne pricam o huliganima !
Ziveli smo u US dosta godina, i uporedjujuci decu u Srbiji i USA to je nebo i zemlja.
Deca u Srbiji su strasno lose vaspitana sa strane OBA roditelja, ta bahatost, i mentalitet "da niko MENI ne moze nista", svi se dzekiraju, devojcice od 12 godina se sminkaju i izbacuju grudi kao da im je 19...to sve potice is kuce....i PORED OCA!

Milorad

pre 13 godina

@Minja:
Pa ako ce zene radjati vestackom oplodnjom (bez muskaraca), vazi i obrnuto - mogu i muskarci da dobiju dete takvim aranzmanom. Uvek ce se naci koja ce to da uradi (za materijalnu kompenzaciju).
Pukni od muke. I od mrznje.

sasa

pre 13 godina

ovo vam je sve u reziji feminizma,njima u stavri nikad nije bijo cilj da zene dobiju jednaka prava niti rade za dobre zena, cilj feminizma je unistenje porodice i porodicnog zivota i to rade preko zena zato sto zanju da su naivne i nisu mentalno ni fizicki snazne da im se suprostave u nameri unistavnja drustva...zato oce da oslabe muskarce jer kad se to desi znaju da nema ko vise da se pobuni i oni ce imati POTPUNU knotrolu nad zivotima ljudi. feminizam vam je ljudi nova verzija FASIZMA shvatite to vec jednom! izvadite glavu iz peska

Kakanost

pre 13 godina

@Mladen
Hahahaha! Pa sta ima veze da l' je Dejan ili Zoran?
(moram da priznam da i nema lepsih generickih muskih imena)
Mnogo je lepa prica - kao u Bazaru sto su bili 80ih ljubavni romani od 120 reci.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Dete se ocigledno nista ne pita. Zalosno ali tacno. Ovo bi trebalo da bude dozvoljeno samo u izuzetnim slucajevima a ne da bude nesto nalik na sport: "Devojke, gde idete danas?" "Ja kod frizera", "Ja kod manikera", "Ja na koncepciju bebe spermom donatora", "Ja kupujem novi kauc" i tako ...

gospodin u bundi

pre 13 godina

ove koje hoce muskarca a nece djete ustvari hoce zna se sta.
al taj isti moze vise od jedne. i tu nastupa problem. krug se zatvara.
ako hocete da se zivot zasniva u svakodnevnom neshvacanju onda ste na pravom putu.

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Molim vas, a to što deca koja odrastaju sa jednim roditeljom su uglavnom delikventi, raspušteni, upadaju lakše i brže u probleme sa zakonom, drogom, alkoholom itd. o tome se ne razgovara? Zar ovo nije uništavanje porodičnog jezgra? Kakva je ovo agenda i o čemu se ovde govori?!

veliko M od musko

pre 13 godina

Koji sebicluk.Sa kojim idiotima ste imale posla? Jel mislite da normalan muskarac ne zeli da vidi svoje dete. Kakva trabunjanja o majcinskom instinktu i prenosenju genetskog koda. Sta je sa ocinskim instinktom? Ovde nema materinskog instinkta, ima samo samozivosti, ovde niko ne razmislja o detetu i da li mu treba otac.

Misko

pre 13 godina

Pa sta da kazem..ne znam ni sam muskarac sam ima 33 god i jos se nisam ozenio,rpblem je u tome sto zene nece obaveze i sto nece da budu Zene nego hoce vecno da ostanu mlade,da izlaze po splavovima klubovima,a materinstvo se izgubilo zahvaljujuci tome sto brzo zivimo prevtaramo se u sebican svet..znam da cu izazvati reakciju zena,ali ja stvarno trazim devojku- zenu u svako smisli te reci,muskarci su u sustini slabi ljudi i slabiji od zena,nije muskarac onaj koji tuce zenu niti onaj koji se ppari vazan koliko je zena preturio preko glave ,nego onaj koji moze da izdrzi da bude sa jednom zenom celog zivota..ja sam vanbracno dete,i moji roditelji su ziveli zajedno 35.god..i sta im je falilo,uvek su se pomagali..ali ni to ove dansnje zene nece one bi sve na tacni,ako im nesto nije po volji odmah se ljute..ali brak i zajednicki zivot je veliki korak,na koji mozda nismo spremni...ako ima neka devojka-zena koja je spremna da bude jaka u ovom vremenu neka se javi...

TEROR ŽENA

pre 13 godina

TEROR NOVIH ŽENA SE NASTAVLJA!
ljudi,ovo ne ide na dobro.prvo smo im dali ruku a sad hoce do ramena.ovo je nas svet mi smo pametniji i jaci.mi treba zakone da promenimo,tako da se stvari dovedu u red,a ne da mish, komanduje macki!jednostavno nije prirodno da zena odlucuje i pishe zakone.na zalost nas su nasankali ocevi cerki,koji da bi svoje ljubimice stavili na prvo mesto, pishu zakone protiv muskaraca,i odlucuju na stetu nacije.
u prirodi zene je da bude protiv muskarca i njegove filozofije(da je zena samo njegova)i one sad nadiru bez pardona, i bacile su nam rukavicu u lice!vi odlucite!da li su vam vaznije njihove sujete i hirovi, ili sudbina nacije i muskih prava.

maja

pre 13 godina

Hocu muza, necu dete, a imam 35 godina. Znala sam i sa 7 da ne zelim decu, vec muskarca. Materinski instinkt nemam, i sta cemo sad? Ne uklapam vam se u statistiku

cokac

pre 13 godina

"Roditi vanbračno dete pre samo pola veka bilo je sramotno i tragično. Danas se na to odlučuje čak trećina žena razvijenog dela sveta, a u Srbiji svaka peta trudnica odlazi na porođaj bez venčanog lista."

Ovde se pomalo mesaju zabe i babe: biti samohrana majka i izroditi decu sa partnerom sa kojim niste vencani, su dva sasvim razlicita pojma. Jako veliki broj parova se ne venca, ali zajedno podizu svoju decu u sasvim normalnoj porodici. Jedino sto ovakvim porodicama "nedostaje" je vencani list.

Ova zaista tanka prica se oslanja na uvod sa kojim dalje nema veze i pretpostavlja, sasvim nelogicno i staromodno, da su sve zene koje nevencane rode decu - istovremeno i samohrane majke.

Jovana

pre 13 godina

Jao, jao, kako su zle te majke-udavace/sponzoruse, a muskarci jos nisu naucili da decu ne donose rode.

Za 80 % svadbi koje znam mlada je bila trudna, znaci - mogli su do sada da ukapiraju.

snore

pre 13 godina

muskarci i zene se ne razumiju i tu je kraj price. zena i muskarac mogu se jedino naci na intelektualnoj osnovi. a toga je malo. zene imaju instikt za majcinstvom. kod muskaraca ne postoji neka potreba analogna majcinstvu. oni instinktivno imaju potrebu iskljucivo da prenesu svoj genetski kod.

e sad drustveni odnosi u mnogome oblikuju nase odnose.
brak je drustvena norma a ne primarna potreba muskarca i zene.

u kakvom cemo drustvu zivjeti za 100 godina (u slucaju da preguramo 2012) vrlo je diskutabilno

Johney Bravo

pre 13 godina

Ovako je pricala i moja blesava sestra. "Detetu ne treba otac." Pa je napravila dete sa idiotom koji ju je isterao na ulicu i dosla roditeljima na grbacu.

Lenka

pre 13 godina

Sve dok porodicni zakon bude ovako traljav ,sve vise ce biti samohrani majki.Koja je danas mlada zena spremna na obaveze da obavlja sve kucne poslove i podize dete.Takvih je malo.Majke ,odnosno bake cina magarecu uslugu,zato sto te obaveze one prihvataju u celosti a cerino je da radi i bude uspesna poslovna zena.Naravno bitna je dobra alimentacija i tata postoji onda samo na papiru.Da li je se majka zapitala ko tatu moze da zameni i da li taj tata pati sto se dete ne gaji pored njega.Mislim da je ovo veoma ozbiljan problem za citavo drustvo,a prvenstveno za dete i porodicu.Hitno porodicni zakon menjati,jer ocevima su uskracena ogromna prava,ustvari oni i nemaju nikakva ,vec samo da placaju alimentaciju.Zar je to fer...

apsolutno tacno

pre 13 godina

"Kada je žena emotivno očuvana kao osoba, dobro organizovana, dovoljno ekonomski samostalna, ima dobre resurse i sistem podrške, bilo u svojoj porodici primarnog porekla, u široj porodici ili u socijalnoj mreži, onda njeno materinstvo može biti funkcionalno i kvalitetno i kada je sama."

Emotivno srecna, uspesna i zadovoljna deca mogu da odrastaju uz jednog roditelja, pod uslovom da je on/ona sve od prethodno navedenog. Odrastati u nesrecnom braku, gde nema ljubavi ni razumevanja ni medju roditeljima, a jos manje za dete, je mnogo mnogo gori scenario. Naravno, najbolje je sa dva roditelja koja su oba zreli, emotivno stabilni, realizovani i srecni ljudi.

zoran

pre 13 godina

Mogao bih o ovom postupku žena starosti preko 30 godina mnogo toga da napišem, jer sam i ja upao u istu zamku neke "jadnice". Tako ih nazivam jer one nisu nikakve "majke heroji" nego žene koje na prvom mestu žele MUŽA, a dete im je jedini preostali način da do njega dođu. Za one koje jako žele dete postoji veštačka oplodnja, kao sigurna medicinska procedura. U ovom tekstu se pominju samo majka heroj i dete koje odrasta bez drugog roditelja. Voleo bih da te majke i psiholozi odgovore na neka od sledećih pitanja: Da li to žene svesno rade jer znaju da im biološki sat otkucava? Da li su svesne da će najverovatnije ceo život ostati same i da će biti jako opterećujuće za svoje dete? Da li su svesne da će dete odrastati bez oca i kako će se to odraziti na odrastanje deteta? Da li je žena pitala muškarca kakvo je njegovo mišljenje u vezi trudnoće i da li on to želi i da li to želi sa njom? Da li te žene prave razliku između "kresa" i vođenja ljubavi i planiranja porodice sa osobom do koje ti je stalo? Da li je ta žena bila iskrena prema tom muškarcu? Šta je sa muškarcem koji ne može da živi pored svog deteta? Odakle pravo ženi da utiče toliko na neči tuđi život i da sama donosi tu odluku? Da li je ona svesna svoje sebičnosti da ima muža, navodno i dete po cenu da poremeti život svom detetu, muškarcu, babi i dedi deteta koji ne mogu da vidjaju dete kad požele i da se raduju svakom danu sa njim? Da li će na kraju tražiti i alimentaciju ako muškarac prizna dete? (naravno da hoće, kad shvati da je muškarac ipak neće oženiti, iako je pre toga govorila da je dete samo njen problem...)Pa da li je dete samo njen problem? Svi, a to nije mali broj ljudi koji je uvučen u "majku heroja" priču,sad imamo veliki problem na koji se moramo prilagoditi, tj život moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i moramo živeti sa tim.
Mnogo je tu jos problema koji su se desili u proteklo vreme, a još više koji sve nas čekaju ubuduće, zato je moj savet za muškarce da dobro paze sa kim stupaju u seksualne odnose i da obavezno koriste kondom, a za "majke heroje" da nikako ne dozvole sebi da na ovaj način dolaze do deteta.

čitateljka

pre 13 godina

Prvo: Da li se partner zove Dejan ili Zoran?
Drugo: Slažem se da je plitak tekst i još pliće razmišljanje.
Treće: Godinama smo se borile da nas muškarci ne doživljavaju kao objekte jer to nije u redu, a sad treba mi njih tako da doživljavamo i da to bude u redu? To nije ravnopravnost.
Toliko.

Barola

pre 13 godina

Sifra: Hocu sve nedam nista....podhitno legalizovati prostituciju kako bi se obuzdali ovi sebicni povrsni zenski umovi i smanjila njihova manipulacija na nesrecne muskarce i buducu decu retarde. Otvorite trziste da vide koja im je realna cena i da spuste loptu pametnice.

uko

pre 13 godina

Zelja za detetom nije egoiziam, cak naprotiv. Oni muskarci koji gledaju na izdrzavanje dece kroz novac su egoisti. A sto se tice dece, jedina jednacina koja vazi u detinjstvu sreci roditelji = srecna deca.

bole.lozac

pre 13 godina

... da li buduce majke, samci, misle o detetu kao svojoj igracki ili coveku kome su za normalan razvoj potrebna oba roditelja. unapred osuditi dete na samo jednog, je cist sebicluk...

bole.lozac

pre 13 godina

... akterka price je ili retard ili kreten. 38 godina i ne zna za zastitu.ajde ljudi. jeftina fora. pa nema ona 13 godina, pa da ne zna kako se prave bebe. dobar izgovor, a i mi volimo da nas drugi sazaljevaju.

trend mladih zena

pre 13 godina

zivim na zapadu i to je trend mladih zena, ali pod uslovom da otac deteta ima dobro obezbedjenu materijalnu situaciju, tj. dobre mesecne finansije, jer se oslanjaju na ocevo izdrzavanje i potporu, obicno takve zene i nemaju stalni posao.....obicno takve zene nisu potpuno nezavisne....obicno se cilja na stabilnog muskarca sa dobrim finansijama , samo da bi zadovoljile svoj egoizam i da bi imale decu, ali bez obzira i obaveza prema partneru i bracnoj zajednici...oslanjaju se na socijalnu pomoc itd....pa se ja sada pitam da li je to buducnost porodice i dece....to su malo izopacena moderna gledista ove danasnjice....u svakom slucaju je pogubno, jer deca odrastaju samo pored jednog roditelja da mu se to tako namece...zbog necije ideje zivljenja.....znam masu takvih primera, a o ovome mozemo da filozofiramo ali je samo jedno....

čitateljka

pre 13 godina

Prvo: Da li se partner zove Dejan ili Zoran?
Drugo: Slažem se da je plitak tekst i još pliće razmišljanje.
Treće: Godinama smo se borile da nas muškarci ne doživljavaju kao objekte jer to nije u redu, a sad treba mi njih tako da doživljavamo i da to bude u redu? To nije ravnopravnost.
Toliko.

bole.lozac

pre 13 godina

... da li buduce majke, samci, misle o detetu kao svojoj igracki ili coveku kome su za normalan razvoj potrebna oba roditelja. unapred osuditi dete na samo jednog, je cist sebicluk...

Barola

pre 13 godina

Sifra: Hocu sve nedam nista....podhitno legalizovati prostituciju kako bi se obuzdali ovi sebicni povrsni zenski umovi i smanjila njihova manipulacija na nesrecne muskarce i buducu decu retarde. Otvorite trziste da vide koja im je realna cena i da spuste loptu pametnice.

zoran

pre 13 godina

Mogao bih o ovom postupku žena starosti preko 30 godina mnogo toga da napišem, jer sam i ja upao u istu zamku neke "jadnice". Tako ih nazivam jer one nisu nikakve "majke heroji" nego žene koje na prvom mestu žele MUŽA, a dete im je jedini preostali način da do njega dođu. Za one koje jako žele dete postoji veštačka oplodnja, kao sigurna medicinska procedura. U ovom tekstu se pominju samo majka heroj i dete koje odrasta bez drugog roditelja. Voleo bih da te majke i psiholozi odgovore na neka od sledećih pitanja: Da li to žene svesno rade jer znaju da im biološki sat otkucava? Da li su svesne da će najverovatnije ceo život ostati same i da će biti jako opterećujuće za svoje dete? Da li su svesne da će dete odrastati bez oca i kako će se to odraziti na odrastanje deteta? Da li je žena pitala muškarca kakvo je njegovo mišljenje u vezi trudnoće i da li on to želi i da li to želi sa njom? Da li te žene prave razliku između "kresa" i vođenja ljubavi i planiranja porodice sa osobom do koje ti je stalo? Da li je ta žena bila iskrena prema tom muškarcu? Šta je sa muškarcem koji ne može da živi pored svog deteta? Odakle pravo ženi da utiče toliko na neči tuđi život i da sama donosi tu odluku? Da li je ona svesna svoje sebičnosti da ima muža, navodno i dete po cenu da poremeti život svom detetu, muškarcu, babi i dedi deteta koji ne mogu da vidjaju dete kad požele i da se raduju svakom danu sa njim? Da li će na kraju tražiti i alimentaciju ako muškarac prizna dete? (naravno da hoće, kad shvati da je muškarac ipak neće oženiti, iako je pre toga govorila da je dete samo njen problem...)Pa da li je dete samo njen problem? Svi, a to nije mali broj ljudi koji je uvučen u "majku heroja" priču,sad imamo veliki problem na koji se moramo prilagoditi, tj život moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i moramo živeti sa tim.
Mnogo je tu jos problema koji su se desili u proteklo vreme, a još više koji sve nas čekaju ubuduće, zato je moj savet za muškarce da dobro paze sa kim stupaju u seksualne odnose i da obavezno koriste kondom, a za "majke heroje" da nikako ne dozvole sebi da na ovaj način dolaze do deteta.

trend mladih zena

pre 13 godina

zivim na zapadu i to je trend mladih zena, ali pod uslovom da otac deteta ima dobro obezbedjenu materijalnu situaciju, tj. dobre mesecne finansije, jer se oslanjaju na ocevo izdrzavanje i potporu, obicno takve zene i nemaju stalni posao.....obicno takve zene nisu potpuno nezavisne....obicno se cilja na stabilnog muskarca sa dobrim finansijama , samo da bi zadovoljile svoj egoizam i da bi imale decu, ali bez obzira i obaveza prema partneru i bracnoj zajednici...oslanjaju se na socijalnu pomoc itd....pa se ja sada pitam da li je to buducnost porodice i dece....to su malo izopacena moderna gledista ove danasnjice....u svakom slucaju je pogubno, jer deca odrastaju samo pored jednog roditelja da mu se to tako namece...zbog necije ideje zivljenja.....znam masu takvih primera, a o ovome mozemo da filozofiramo ali je samo jedno....

uko

pre 13 godina

Zelja za detetom nije egoiziam, cak naprotiv. Oni muskarci koji gledaju na izdrzavanje dece kroz novac su egoisti. A sto se tice dece, jedina jednacina koja vazi u detinjstvu sreci roditelji = srecna deca.

Johney Bravo

pre 13 godina

Ovako je pricala i moja blesava sestra. "Detetu ne treba otac." Pa je napravila dete sa idiotom koji ju je isterao na ulicu i dosla roditeljima na grbacu.

apsolutno tacno

pre 13 godina

"Kada je žena emotivno očuvana kao osoba, dobro organizovana, dovoljno ekonomski samostalna, ima dobre resurse i sistem podrške, bilo u svojoj porodici primarnog porekla, u široj porodici ili u socijalnoj mreži, onda njeno materinstvo može biti funkcionalno i kvalitetno i kada je sama."

Emotivno srecna, uspesna i zadovoljna deca mogu da odrastaju uz jednog roditelja, pod uslovom da je on/ona sve od prethodno navedenog. Odrastati u nesrecnom braku, gde nema ljubavi ni razumevanja ni medju roditeljima, a jos manje za dete, je mnogo mnogo gori scenario. Naravno, najbolje je sa dva roditelja koja su oba zreli, emotivno stabilni, realizovani i srecni ljudi.

bole.lozac

pre 13 godina

... akterka price je ili retard ili kreten. 38 godina i ne zna za zastitu.ajde ljudi. jeftina fora. pa nema ona 13 godina, pa da ne zna kako se prave bebe. dobar izgovor, a i mi volimo da nas drugi sazaljevaju.

Misko

pre 13 godina

Pa sta da kazem..ne znam ni sam muskarac sam ima 33 god i jos se nisam ozenio,rpblem je u tome sto zene nece obaveze i sto nece da budu Zene nego hoce vecno da ostanu mlade,da izlaze po splavovima klubovima,a materinstvo se izgubilo zahvaljujuci tome sto brzo zivimo prevtaramo se u sebican svet..znam da cu izazvati reakciju zena,ali ja stvarno trazim devojku- zenu u svako smisli te reci,muskarci su u sustini slabi ljudi i slabiji od zena,nije muskarac onaj koji tuce zenu niti onaj koji se ppari vazan koliko je zena preturio preko glave ,nego onaj koji moze da izdrzi da bude sa jednom zenom celog zivota..ja sam vanbracno dete,i moji roditelji su ziveli zajedno 35.god..i sta im je falilo,uvek su se pomagali..ali ni to ove dansnje zene nece one bi sve na tacni,ako im nesto nije po volji odmah se ljute..ali brak i zajednicki zivot je veliki korak,na koji mozda nismo spremni...ako ima neka devojka-zena koja je spremna da bude jaka u ovom vremenu neka se javi...

cokac

pre 13 godina

"Roditi vanbračno dete pre samo pola veka bilo je sramotno i tragično. Danas se na to odlučuje čak trećina žena razvijenog dela sveta, a u Srbiji svaka peta trudnica odlazi na porođaj bez venčanog lista."

Ovde se pomalo mesaju zabe i babe: biti samohrana majka i izroditi decu sa partnerom sa kojim niste vencani, su dva sasvim razlicita pojma. Jako veliki broj parova se ne venca, ali zajedno podizu svoju decu u sasvim normalnoj porodici. Jedino sto ovakvim porodicama "nedostaje" je vencani list.

Ova zaista tanka prica se oslanja na uvod sa kojim dalje nema veze i pretpostavlja, sasvim nelogicno i staromodno, da su sve zene koje nevencane rode decu - istovremeno i samohrane majke.

veliko M od musko

pre 13 godina

Koji sebicluk.Sa kojim idiotima ste imale posla? Jel mislite da normalan muskarac ne zeli da vidi svoje dete. Kakva trabunjanja o majcinskom instinktu i prenosenju genetskog koda. Sta je sa ocinskim instinktom? Ovde nema materinskog instinkta, ima samo samozivosti, ovde niko ne razmislja o detetu i da li mu treba otac.

Ivana

pre 13 godina

Obicno ne saljem komentare, ali moram da se javim i da kazem da sam zgrozena nad vecinom komentara koje sam ovde procitala. Ja nikako ne podpadam pod kategoriju zena o kojima je tema, udata sam vec ima dosta dugo, iako imam 35 godina, imam malo dete i uskoro cu dobiti drugo, skladan brak, ali me ova tema zainteresovala zbog mojih drugarica u Srbiji koje nikako da nadju partnera, a volele bih. Pri tome to su sve fine, obrazovane i sposobne devojke. Jako mi ih je zao, jer znam koliko zele da imaju svoju porodicu. Nekad se osecam krivom sto postujem fotografije mog deteta ili mene sa stomakom na FB, zato sto osecam da ih to moze uznemiriti.
Svako doba ima svoje... prirodno je da u mojim godinama zena zeli da ima decu... ne znam zasto se muskarci rugaju tome i to osecaju kao pritisak... da su oni normalni i oni bi osecali isto! Nema svako srecu da upozna svoju buducu partnerku ili partnera rano u zivotu i da mu se do kraja preda. Ja sam imala tu srecu, znala sam da cu se udati za mog muza posle dva meseca zabavljanja, a imala sam dvadeset godina. Nije sve bilo perfektno, daleko od toga, ali smo opstali, i sada sa decom ga volim vise nego na pocetku,jer tek kada sam dobila dete shvatila sam kolika mi je podrska. Ali sta cemo sa devojkama koje jednostavno nisu mogle da nadju srodnu dusu? Ja sam uvek za to da dete treba imati cak i bez muza. Boze moj, velikog li cuda! Ja mislim da tu nema bas niceg sebicnog.
Problem je u vama muskarcima, isfrustrirani ste jer sad znate da zene mogu bas sve i bez vas. Kad bi samo znali koliko su muskarci ovde na Zapadu predaniji ocevi od vas, koliko rade da bi obezbedili svoju porodicu, i ne kukaju kao vi, a vecini zene ne rade, bave se decom... Kako vas nije sramota da tako ruzno govorite o zenama, da ih toliko mrzite... bolje bi bilo da poradite na sebi, da ne budete kukavice i da se uhvatite u kostac sa zivotom... jer godine prolaze, nemojte misliti da cete za koju godinu biti i dalje interesantni klinkama, pogotovo bezkintisani, kao sto je vecina od vas...
Svim zenama koje jos nemaju decu a zele ih, zelim svu srecu i samo napred! Nemojte da vas okolina, a pogotovu isfrustrirani muskarci obeshrabre. I ne brinite sa ili bez deteta nacicete na kraju coveka svoga zivota! Pa ako mora i izvan Srbije.

maja

pre 13 godina

Hocu muza, necu dete, a imam 35 godina. Znala sam i sa 7 da ne zelim decu, vec muskarca. Materinski instinkt nemam, i sta cemo sad? Ne uklapam vam se u statistiku

Lenka

pre 13 godina

Sve dok porodicni zakon bude ovako traljav ,sve vise ce biti samohrani majki.Koja je danas mlada zena spremna na obaveze da obavlja sve kucne poslove i podize dete.Takvih je malo.Majke ,odnosno bake cina magarecu uslugu,zato sto te obaveze one prihvataju u celosti a cerino je da radi i bude uspesna poslovna zena.Naravno bitna je dobra alimentacija i tata postoji onda samo na papiru.Da li je se majka zapitala ko tatu moze da zameni i da li taj tata pati sto se dete ne gaji pored njega.Mislim da je ovo veoma ozbiljan problem za citavo drustvo,a prvenstveno za dete i porodicu.Hitno porodicni zakon menjati,jer ocevima su uskracena ogromna prava,ustvari oni i nemaju nikakva ,vec samo da placaju alimentaciju.Zar je to fer...

Jovana

pre 13 godina

Jao, jao, kako su zle te majke-udavace/sponzoruse, a muskarci jos nisu naucili da decu ne donose rode.

Za 80 % svadbi koje znam mlada je bila trudna, znaci - mogli su do sada da ukapiraju.

Milorad

pre 13 godina

@Minja:
Pa ako ce zene radjati vestackom oplodnjom (bez muskaraca), vazi i obrnuto - mogu i muskarci da dobiju dete takvim aranzmanom. Uvek ce se naci koja ce to da uradi (za materijalnu kompenzaciju).
Pukni od muke. I od mrznje.

angie

pre 13 godina

Ovoliko mržnje,zatucanosti, lažnog morala i malograđanštine na jednom mestu....Neverovatno!
Ja sam majka jednog zdravog,srećnog i zadovoljnog šestogodišnjeg deteta koje je rođeno vanbračno, jer njegov otac (sa kojim sam živela godinama pre nego što je dete rođeno)nije bio "spreman" da bude otac sa tada svojih 41 godinu.Ja sam tada imala 29, i odlučila sam da rodim-pa makar i bez njega. Danas sam sigurna da je mom detetu bolje da živi samo sa mnom, nego da smo njegov otac i ja zajedno,jer se kao čovek i kao muškarac pokazao tek onog momenta kada je trebalo imati m..a i preuzeti odgovornost za jedan novi život na sebe i trgnuti se iz bajke u koju je uljuljkivan od strane svoje mame (što je slučaj sa velikom većinom današnjih "muškaraca")-da je naj bolji, naj pametniji, naj vredniji,itd.
Ne mrzim muškarce,još uvek verujem u ljubav i to da negde postoji neko, itd, ali trvdim da je većina muškaraca apsoluno nesposobna da budu u normalnoj vezi sa ženom koja nije 100% zavisna materijalno, emotivno ili kako god,kao i da budu očevi koji će bilo šta žrtvovati za dete koje, kada dođe, neminovno preokrene život naopako.
I samo još jedna stvar-bilo je komentara da deca koja rastu bez oca postaju neminovno delikventi,kriminalci ili šta je već rečeno...za takvu glupost ja zaista nemam reči...Na žalost u takvoj zemlji živimo.Ostaje jedino da se nadamo da ipak nismo svi takvi.

sanja

pre 13 godina

Čemu tolika osuda žena koje odluče da rode dete bez muškarca? U mom slučaju, on je po saznanju da će postati otac otišao, i pored velikih planova o zajedničkom životu, braku, porodici....Usput se oženio, a za svoje dete ne pita, video ga dva puta u životu. Šta je trebalo da abortiram jer ostajem sama? Zar ne treba osuditi takvog muškarca? Mislim da stvari ne treba generalizovati i komentarisati na tako osudjujući način. Niko od nas ne zna šta u životu može da se desi i kako bi u istoj situaciji odreagovao.

Vladimir

pre 13 godina

@B92
Pozivate te se na neka istrazivanja u ovom tekstu.
Molim vas navedite reference/literaturu. U suprotnom, tekst se moze smatrati naucno neosnovanim i plagijatom.

@Stefan
Respect

@Milena
hmmm, ne primecujem. Ali reci cu ti sta primecuem... Androginiju, i to redovno na TV-u, u filmovima, casopisima, knjigama...

@Jovana
Za tango je potrebno dvoje.

@Minja
Istina, radja ce vestackom oplodnjom. Ali ima i onih koje ce hteti muskarca kao partnera i kao oca svoje dece.
A ti ako zelis rodi vestackom oplodnjom i uzivaj u samoci uzgajanja deteta. Jedino mi zao sto to dete ne bi imalo oca.

Ja znam da moj polni organ nisam nasao na ulici pa da ga dajem bilo kome.
Devojka s kojom bi zeleo da imam potomstvo mora da ima mnogo vise da pokaze za sebe nego samo dobar genetski potencijal(citaj:lepotu).

A muskarce pozivam da svoju spermu daju samo onoj koja zasluzi... a nju da postuju, vole i paze.

Masha

pre 13 godina

Ne razumem sto toliko zle volje povodom sasvim dobrog teksta. Ako muskarci ne razumeju sta znaci to i kako se oseca zena sa 38, 39, 40,... kada shvati da se vise ne moze udati, da vise nije privlacna kao pre, a jako voli decu, zasto ne bi pokusala sa nekim razumnim muskarcem da je ima i da oni tako nevencani, cak i van veze pokusaju biti dobri roditelji. Ja sam rodjena vanbracno, zivela sam sa majkom i imala sam veoma srecno detinjstvo, primila sam vise ljubavi nego masa mojih drugarica koji su imali oba roditelja. Nista nije savrseno, ali zasto neko to ne razume? Nema to veze sa finansijama. A muskarci mogu da imaju dete i sa 60, pa sta ih briga? Pa bez obzira na to sto nisam imala oca muskarci su mi vrlo privlacni i nemam nikakve traume tim povodom. Imam vise drugova nego drugarica i sasvim ok veze. Prema tome, glupo je drugima suditi.

Minja

pre 13 godina

"Ne gledam tv, ne idem u kladionicu, ne opijam se u birtiji, supruga mi ne provodi sate kod kozmetičara ili u fitnes centru (sa decom je sport odličan)."

Vi vreme koje žena posvećuje sebi, svom zdravlju, realksaciji i privlačnosti izjednačavate sa sramnim porocima, opijanjem i kockanjem, koji uništavaju porodicu.

SF

pre 13 godina

Znači, tata služi da bi vodio sina na pecanje ili sport. Da se druže. Da pričaju o curama. A majka je tu da nahrani, napoji i obuče. Baš veselo.
Mislite da ne treba hrabrosti za rođenje deteta 'u svojoj režiji'? Da je to dete igračka za mamu? Pa to samo muškarac može da misli, žena sigurno ne može. Ako je i po bilo čemu drugom razmažena, neozbiljna, svaka žena barem zna kako je to roditi dete, biti trudna 9 meseci, porađati se, dojiti ga i fizički mu se potpuno predati- danju-noću. Kažete - pa to je prirodno, ne budi razmažena! Da, ali niko nije birao svoj pol, i za isto dete koliko fizički ulaže muškarac, a koliko žena? Ma makar za to im treba skinuti kapu. Međutim, sve se lakše podnosi kad si okružen ljubavlju - pre svega od partnera, koji bi trebalo da ti je PRIJATELJ, najveća ljubav i podrška u svemu (i sa i bez dece), a ne osemenjivač koji ti posle bude na teretu -jer je sam jedno veliko dete (on je naj, naj, naj, samo mu treba podrška da se razvije). I sad, ne treba hrabrosti za dete?? Ne treba hrabrosti kad NEMAŠ tu ljubav i prijateljstvo sa osobom drugog pola??
Delinkventi i nasilnici najčešće postaju oni koji imaju LOŠ uzor u svom ocu, a ne oni koji ga nemaju, a pritom imaju majku koja ga je želela i koja mu se posvetila.
Znam da ima puno očeva koji su kao stričevi svojoj deci, upravo ono o čemu sam na početku pričala. Da kupi poklon, da odveze-doveze i da idu na utakmice ako je sin u pitanju. Pa to je baš super. Mislim da bi se mnoge mame menjale sa tatama na neko vreme, da se malo odmore i opuste sa svojom decom. Da ne budu samo 'što mi nisi oprala ovo za danas, OPET isti ručak!, šta te briga kada ću da dođem kući', itd itd. Podelite teret vaspitavanja i negovanja dece sa vašim bračnim drugovima. Stvarno mislim da bi retko ko odbacio nečiju ljubav i iskrenu podršku da bi SAM podizao dete. Upravo je partnerska ljubav nešto što može dati energiju kada je uzme mali usisivač energije u vidu sina ili ćerke :)
Retki su oni koji nikako ne žele partnera, a žele dete. Pod time oni zapravo misle- neću neadekvatnog partnera, a ne da neće dobrog i odanog. A zašto ne mogu da nađu adekvatne ljubavne partnere, to je druga priča. Korisno bi bilo pisati o tome.

SF

pre 13 godina

Mnoge žene u braku su i ovako i onako samohrane. Bolje mislite o tome. Tj. bolje mislite o svom sopstvenom slučaju (pomažem li svom partneru, šta mogu da zatražim od njega), ili da li se dobro prezentujem ljudima, pa i mogućem bračnom partneru (tj. da li sam onakav kakav želim da on-a bude prema meni); ovako isfrustrirani i uplašeni baš i ne ostavljate neki utisak.

NIje lepo izmišljati

pre 13 godina

@ Joca
"Mozda zato od zena koje se uporno zalazu za radjanje sopstvenog deteta nikad nisam dobio odgovor na pitanje: Ako ti je stvarno stalo da imas dete, zasto ne odes na vestacku oplodnju i zavrsis stvar? "

Odgovor za Jocu: jer je u Srbiji nema za neudate žene.

katarina

pre 13 godina

PA GOSPODO MUSKARCI,NAUCITE SE DA KORISTITE ZASTITU,PA VAS NI JEDNA TAKVA ZENA NECE PREVEJATI,ZABOGA,NAMETNULA VAM DETE,PA STA,UKRALA VAM SPERMU DOK STE SPAVALI,SILOVALA VAS....JOJ KAKO MUSKARCI STVARNO NE RAZMISLJAJU,NARAVNO UVEK SU ZENE KRIVE,A U KOLIKO PROCENATA PO RAZVODU OCEVI OSTAJU PORED SVOJE DECE,JER ZA VECINU JE RAZVOD OD ZENE,MOMENTALNO I RAZVOD OD DECE.KONACNO,AKO NE ZELITE DECU,PA KORISTITE ZASTITU I MIRNI STE!!!!!

Goga

pre 13 godina

Iako sam zena, gotovo da se sasvim slazem sa vama! Da, tacno tako, ekstremni feminizam je jedna vrsta fasizma, i o tome bi trebalo da misle ne samo muskarci nego i zene, jer to nista dobro ne donosi ni jednima, ni drugima! Licno, poznajem neke od tih zena, i moram vam priznati da im se, zaista tesko moze suprotstaviti! Verovatno su sebi dale za pravo da se bore za prava svih nas zena, a da mnoge od nas to nisu ni trazile od njih! Sve u svemu, shvatila sam sustinu vaseg komentara, odlican je, i pre svega istinit!

vera ljubav nada

pre 13 godina

Citam ove komentare i konacno sam dobila potvrdu na to koliko su muskarci isfrustrirani (to ide cak do teorije zavere da 'oni hoce da razore instituciju porodice feminizmom'. Ko su oni? To bih volela da znam).
S jedne strane, da, preterano forsiranje feminizma je doveo do isfrustriranosti muskaraca, ali je takodje cinjenica da su se muskarci previse opustili i DOZVOLILI (kakav su oni jaci pol ako su se prepustili ocaju) da zene nadvladaju na svakom polju. U toj intelektualnoj trci pre svega, nisu morali da odustanu, nego da se takmice kao sto se zene takmice sa muskarcima. (ne pricam ovde o rivalitetu, samo o zelji za boljitkom)
Visoko obrazovana sam, imam 35 godina i zelim decu. Ne sada i odjednom, jednostavno nisam htela da to bude po svaku cenu i zato sto to od mene zahtevaju socioloski okviri. Jer nemojmo se zavaraavti. Zena u Srbiji koja u ovim godinama nema porodicu se smatra kao da je potpuni promasaj.

Nisam neko ko ide iz veze u vezu. Nemam kres seme, niti me one interesuju. Nemam zelju za 'ludovanjem po splavovima' kako sam procitala u jednom od komentara, jer me to odavno vise ne privlaci. Ali cinjenica je da zene kao ja nemaju koga da upoznaju u Srbiji (cast izuzecima koje ja nisam upoznala). Poenta je da sam upoznavala muskarce koji u mojim godinama jos uvek zive sa roditeljima (ajd da kazemo da je to nuzno zlo danas) i i dalje zive tinejdzerskim zivotima. Nemaju poslove (i ne trude se da ga nadju, jer u sustini imaju sve kod roditelja), nemaju planove i ciljeve (makar oni bili i nerealni). I ocekuju da im nesto padne s neba. Neka sjajna buducnost odjednom. O nivou svesti i obrazovanju - tj konverzacijskim sposobnostima da i ne govorim. Posebna stavka je ta da su 'nase generacije' muskaraca mahom pobegle iz zemlje zbog ratova, pa je njihov broj u zemlji znatno smanjen. To dodaje jos jednu osobinu tipicnom srpskom muskarcu: zasto bi se zenio kad tolike zene cekaju na njega? Ne bas inspirativno da ponovo stupis u bilo kakvu interakciju sa takvim covekom.
Nagovesticu da dobro izgledam, da uglavnom sarmiram (svesno ili nesvesno) vecinu muskaraca u mom okruzenju. Ali to me ne zanima. Do sada sam imala par ozbiljnih veza i dva puta samo sto nisam stala na ludi kamen. Zelim da imam decu. Zelela bih da to bude u paru i sa covekom koga volim.
On nije odavde i zbog posla intenzivno putuje po svetu. Pricali smo o deci, ja sam cak spremna da zbog neizvesnosti situacije (sto sam i njemu rekla), rodim njegovo dete pa makar ga gajila sama, jer u ovom trenutku samo njegovo dete zelim. On mi je na to odgovorio da nisu samo zene te koje imaju materinski instinkt!!! (verovatno cemo pokusati zajedno)
Zakljucak: iako bih volela da moje dete ima i oca i majku pocela sam da razmisljam da bi ipak vise volela da rodim dete coveku koga volim pa makar i sama nego da se udam po svaku cenu i imam dete po protokolu - kakva je vecina danasnjih brakova. I da! i ja sam primetila da se 85% danasnjih brakova sklapa samo zato sto je 'mlada' ostala trudna. Da li je to jedini nacin da ovdasnji muskarac udje u nesto ozbiljnije sa zenom?...ima tu jos milion pitanja...

I tako...

pre 13 godina

Ja sam samohrana majka dva decaka. Zivot je tako namestio. Ne smatram sebe herojem nego sam prihvatila stvarnost i guram sto bolje mogu. Da je lako - nije. Zaposlena sam, a pored svih obaveza sa decom, skolom, kucom, ja sa svojim decacima igram i fudbal i kosarku, u tasnu mi cesto zalutaju plasticni pistolji i bakugani i jos sto igracaka za decake, a sve to zajedno, lopte i plasticno naoruzanje, nikad mi nisu bili interesantni, pa nisu sad. Trudim se da ih podignem u dobre ljude. Cesto me muce dileme, cesto pozelim da neko drugi donese odluku, ali uvek moram ja sama. S druge strane, onako je kako ja odlucim, kako ja mislim da je najbolje, ne moram da pravim kompromise. U samohranom roditeljstvu ima i lakih i teskih momenata, ali je prostor ovde suvise mali da bih elaborirala, pa sam se zato posluzila slikovitim prikazom.
Ipak.. Svakoj svojoj drugarici (30+, 40) kazem da na vreme batali romanticne ideje o ljubavi i braku i da rodi dete dok jos moze. Ljubav dodje, ali ume i da ode. Muz takodje. Radjajte decu i imajte vere u zivot, on sve postavi na pravo mesto.

Vesna

pre 13 godina

@Zabrinuti gradjanin - molim vas da ne lupate gluposti!! Gde ste nasli takve statistike i kako tu svoju tvrdnju mozete potkrepiti? Ja sam samohrana majka (razvedena) i smatram da mom detetu nista ne fali ni u emotivnom, ni u materijalnom ,niti bilo kom drugom smislu, a pogotovo ne mislim da ce cinjenica sto zivi samo sa jednim roditeljem od njega napraviti delikventa!!! Oko sebe imam desetine primera brakova u kojima roditelji zive ko' pas i macka, svadjaju se i preprucavaju non stop, a deca to gledaju i slusaju svakodnevno. Mislim da ta deca imaju mnogo vise sansi od mog ili bilo kog deteta da budu danas-sutra delikventi, jer u kuci imaju model nasilja. Vase misljenje je tipicno misljenje nase zaostale sredine i predrasuda.

sasa

pre 13 godina

ovo vam je sve u reziji feminizma,njima u stavri nikad nije bijo cilj da zene dobiju jednaka prava niti rade za dobre zena, cilj feminizma je unistenje porodice i porodicnog zivota i to rade preko zena zato sto zanju da su naivne i nisu mentalno ni fizicki snazne da im se suprostave u nameri unistavnja drustva...zato oce da oslabe muskarce jer kad se to desi znaju da nema ko vise da se pobuni i oni ce imati POTPUNU knotrolu nad zivotima ljudi. feminizam vam je ljudi nova verzija FASIZMA shvatite to vec jednom! izvadite glavu iz peska

Hvala, da znam!

pre 13 godina

"Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ... "

Znači ako radim ćerku, muž mi ne treba. Otac očigledno nema šta da radi s ćerkom.

O Tekstu

pre 13 godina

Tekst je sraman. Prvo je naslov netačan. Ova žena iz priče itekako želi muža, ali ne uspeva da ga nađe.
Drugo, pola teksta ona nas uvereava koliko je jadna i čemerna, da bismo joj oprostili što nije abortirala! Ja ne znam ovi ženomrsci, šta biste želeli, da aboritra jer je neko neće? Da li ste normalni? Da ne pominjem da su isti ženorsci listom za zabranu abortusa.
Konačno, lažna psihologica je tek poseban slučaj. Drugu polovinu teksta ona nas ubeđuje kako su sve žene koje rode same - lude.
Da bi tek na kraju navela da to i ne mora biti tako.

Minja

pre 13 godina

"Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ... "

Saznali smo upravo čemu srpski muškarac služi deci.
Sramota.

Znači oova bezvezarija je ključna za razvoj deteta, nbez nje će dete posati delinkvent (po vajnim stručnjacima ovde), detetu ne treba od oca NIŠTA više, a ovo NIKAKO ne može da obavi majka, ujak, komšija, drug... to je samo nešto što može srpski muškarac. Strašno.

mija

pre 13 godina

Jedino sto mozemo da kao zajednica pomognemo ovim zenama da da budu bolje pravno i finansijski zasticene. I kad je dvoje ljudi zajedno nije lako podizati dete, a cesto se to i tradicionalno dozivljava kao majcin zadatak, i u tim sitacijama muz joj dodje ko dodatna obaveza ,a ne kao pomoc. Uostalom mozemo da biramo ili cemo im pomoci ili cemo nestati.

romiran65@hotmail.com

pre 13 godina

Ja kao zena i majka smatram da SVAKA zena ima pravo da zivi kako zeli.
Svet je savremen i ako ta ista mama ima finansiski da pruzi tom detetu za jedan normalan zivot, onda jos i bolje ! Ne znam koliko bi bio znacajan faktor otac/muskarac jer ono sto vidim po Beogradu/Srbiji Boze sacuvaj! Pored rodjene majke i OCA vecina dece je strasno razmazeno, bahati, nemaju pojma sta su reci hvala ili izvini,setaju se po gradu sva doba noci, piju pivo po Kalemegdanu, drogiraju se, ponasanje prema nastavnicima je katastrofa, a da i ne pricam o huliganima !
Ziveli smo u US dosta godina, i uporedjujuci decu u Srbiji i USA to je nebo i zemlja.
Deca u Srbiji su strasno lose vaspitana sa strane OBA roditelja, ta bahatost, i mentalitet "da niko MENI ne moze nista", svi se dzekiraju, devojcice od 12 godina se sminkaju i izbacuju grudi kao da im je 19...to sve potice is kuce....i PORED OCA!

veliko dete

pre 13 godina

Neverovatno koliko ima muškaraca koji se ponašaju kao da im je neko ukrao spremu. Pa gospodo, niste ni maloumni, ni maloletni. Koristite zaštitu, pazite šta radite, mislite unapred za promenu, i počnite da birate s kim radite, a ne da vam je svaka dobra.

Samo potpuni nedogvoran čovek koji nikad ni o čemu nije vodio računa može da misli da ni u ljubavi i seksu ne treba ON ni o čemu da brine.

Ona

pre 13 godina

Samohrani roditelj se postaje na razlicite nacine, a da li ce neko udavati ili zeniti nakon toga je krajnje privatna stvar.

Jeste li culi za rec kontracepcija? Ne zelite dete sa nekim, koristite zastitu, ili je samo na njoj da o tome misli. Najverovatnije ga necete ni dobiti tako da vas niko nece zavlaciti za alimentaciju. Poslednja stvar koju bi uradila svom detetu jesete da ga rodim na "silu" sa nekim koga nikad nije zeleo, da bi me izdrzavao.

Inace zaradjujem sama dovoljno i primetila sam da ima mnogo muskaraca koji bi da im se zivot olaksa, tako da taj "uvali se" mentalitet nije zenska ekskluziva. Da bi se zaradilo, mora da se radi, pa se i kafana retko vidja...

Feminizam je isto sto i humanizam jer i zene su ljudi. A da ga nije bilo vi Gogo ne bi izasli iz kuhinje, a kamoli do Interneta.

Ja

pre 13 godina

'nema ništa gore nego spavat sa svojom ženom'
Ovo se sve češće može čuti i nikad mi neće biti jasno. Je l' neko te muškarce pištoljem terao da se ožene ili su želeli da provedu život sa tom (valjda) dragom osobom?
A može biti da je lepo imati čiste i opeglane stvari, skuvan ručak a razonodu tražiti negde drugde...

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Molim vas, a to što deca koja odrastaju sa jednim roditeljom su uglavnom delikventi, raspušteni, upadaju lakše i brže u probleme sa zakonom, drogom, alkoholom itd. o tome se ne razgovara? Zar ovo nije uništavanje porodičnog jezgra? Kakva je ovo agenda i o čemu se ovde govori?!

Ona

pre 13 godina

Ja zivim u zapadnoj Evropi. Azijskim devojcicama (da ne bude zabune, sa tugom i bez ikakvog rasizma pisem) koje su dovedene iz paklenog siromastva, tri puta mladjima od sebe "zene" se oni muskarci koje nece njihove zene. Zbog nasilja, lenjosti, odsustva svake ambicije u zivotu, alkoholizma. Neke od ovih nesrecnica dodju u situaciju da budu koriscene za rad kuci, pruzanju seksualnih usluga doticnom i njegovim licnim kompanjonima i kod isteka turisticke vize budu vracene kuci i zamenjene novom. One koje su regularno obrazovane zive zivotom zapadnoevropskih zena, ako ne i boljim jer kad su obrazovane to je stvarno top opbrazovanje.

Postoje i obrazovani muskaraci koji hoce klasicnu Stepford wife. Izvod iz mog dijaloga sa jednim Englezom mojih godina, pristojnog izgleda koji trazi jednu takvu, pa misli da ce sve. "istocno" Evropljanke da se polome zbog njegovog pasosa.

Him: I have a passport...
Me: Good for you.., me too.
Him: It is not the same.
Me: Oh, yes it is, my dear, it is the same.

Ja svoj pasos za zivot imam u svom mozgu i diplomama. Kad volim muskarca volim inteligenciju, vrednocu, dobrotu, licni integritet, lepotu i ambiciju. A onome ko pokusa da me kupi i misli da ce ugladjenim ucenjivanjem, zbog krova nad glavom (cak luksuznog) da me natera da se odreknem svojih snova umesto da mi pomogne da ih dostignem (kao i ja njemu njegove) gledam kao vazduh. Mene je uvek veci strah bio da se zaglavim sa nekim sebicnjakom, nego da u zivotu guram sama. Deca za odrastanje traze mir i spokoj. Ako to zena moze da im pruzi, zasto da ne, a ne da njihovo imanje "placa" nekome rntanjem i odustajanjem od svega sto nije "on".
Uostalom SF je sve napisao/la. Imam apsolutni prezir prema onima koji svoj kukavicluk za zivot prikrivaju agresijom, onom fizickom i onom verbalnom.

snore

pre 13 godina

muskarci i zene se ne razumiju i tu je kraj price. zena i muskarac mogu se jedino naci na intelektualnoj osnovi. a toga je malo. zene imaju instikt za majcinstvom. kod muskaraca ne postoji neka potreba analogna majcinstvu. oni instinktivno imaju potrebu iskljucivo da prenesu svoj genetski kod.

e sad drustveni odnosi u mnogome oblikuju nase odnose.
brak je drustvena norma a ne primarna potreba muskarca i zene.

u kakvom cemo drustvu zivjeti za 100 godina (u slucaju da preguramo 2012) vrlo je diskutabilno

TEROR ŽENA

pre 13 godina

TEROR NOVIH ŽENA SE NASTAVLJA!
ljudi,ovo ne ide na dobro.prvo smo im dali ruku a sad hoce do ramena.ovo je nas svet mi smo pametniji i jaci.mi treba zakone da promenimo,tako da se stvari dovedu u red,a ne da mish, komanduje macki!jednostavno nije prirodno da zena odlucuje i pishe zakone.na zalost nas su nasankali ocevi cerki,koji da bi svoje ljubimice stavili na prvo mesto, pishu zakone protiv muskaraca,i odlucuju na stetu nacije.
u prirodi zene je da bude protiv muskarca i njegove filozofije(da je zena samo njegova)i one sad nadiru bez pardona, i bacile su nam rukavicu u lice!vi odlucite!da li su vam vaznije njihove sujete i hirovi, ili sudbina nacije i muskih prava.

Marija

pre 13 godina

@ milos:
"Ja se iskreno nadam da su ovi paranoicno-nacisticki komentari u stilu "nisam zavrsio osnovnu skolu ali sam u potpunosti izvalio anti-srBsko-komuntisticko-globalisticko-americko-feministicko-gej-vatikansko-jevrejsko-farmaceutsko-masonskoj zaveri da se unisti srBska nuklearna patrijarhala prirodna porodica i srBski visemilenijumski pravoslavni identitet" sala. Ili barem da nisu cenzurisani jer su shvaceni kao sala."

Svaka čast. A nadam se da smatraju za šalu i komentare: "svako pametan me zaobilazi, ali znam da sam najpametniji i izvalio sam polovinu ljudskog roda, žene, da su zle".

Ja

pre 13 godina

@bole.lozac
Muškarci uglavnom kako kažu ne vole da se 'tuširaju u čarapama', a od žene se očekuje da pije pilulu koja sobom nosi i određene rizike. E pa izvinite. Onda žena pristaje na odnos bez zaštite jer on će svakako biti sa drugom ako ona ne želi, često muškarci kažu kako mogu da se kontrolišu i sl., a kada se desi trudnoća, pa naravno ONA je kriva. Hmm.
Znam dosta momaka u srednjim tridesetim koji nisu spremni i ne žele ni vezu (za 'kombinacije' su uvek), a kamoli da osnuju porodicu i imaju dete. I šta žene da rade?? ONI mogu postati očevi i u četrdesetim, pedesetim...
Naravno, ima i obrnutih situacija, kada momci žele porodicu, a žene jure karijeru ili šta već. Ali izgleda da se retko sretnu žene iz prve priče i muškarci iz druge. A život ide...

Maca

pre 13 godina

"ali mi smeta lažna slika koja se stvara da je ovo 'muški svet' i da roditeljstvo ženama dolazi prirodno, a muškarcima samo ponekad i to uz ogroman napor. "

Ne, to je prirodna slika.

Kakanost

pre 13 godina

@Mladen
Hahahaha! Pa sta ima veze da l' je Dejan ili Zoran?
(moram da priznam da i nema lepsih generickih muskih imena)
Mnogo je lepa prica - kao u Bazaru sto su bili 80ih ljubavni romani od 120 reci.

milos

pre 13 godina

Ja se iskreno nadam da su ovi paranoicno-nacisticki komentari u stilu "nisam zavrsio osnovnu skolu ali sam u potpunosti izvalio anti-srBsko-komuntisticko-globalisticko-americko-feministicko-gej-vatikansko-jevrejsko-farmaceutsko-masonskoj zaveri da se unisti srBska nuklearna patrijarhala prirodna porodica i srBski visemilenijumski pravoslavni identitet" sala. Ili barem da nisu cenzurisani jer su shvaceni kao sala.

charlie

pre 13 godina

Samo napred devojke!!! To je prvenstveno nasa odluka i zavisi samo od nas. Nemojte da vas patrijarhalni lanci i dalje vezu. Vasa i sreca vaseg deteta zavise samo od vas. Stvoriti zivot je bozanska odlika sto muskarci nikad ne mogu dostici. Zato su pokusavali i pokusavaju da nas sputaju i izmisljali tabue i sramote da bi nekako podigli znacaj sebi u najvaznijoj ljudskoj aktivnosti - stvaranje i produzenje ljudske vrste (pogledajte samo ove komentare ha, ha). Kako kaze pesma: Da nije ljubavi ne bi svita bilo. Naravno, one najvece, nesebicne, pozrtvovane, neupitne majcinske ljubavi, koju nijedan muskarac bioloski nije programiran da poseduje. Sta da vam radim momci, mozemo stvarati svet bez vas, to je cinjenica. Jedino vam ostaje da probate da budete dobri providers sto je i bila vasa uloga, pa da razmotrimo da li bi nam to bilo neophodno potrebno te da vas primimo u porodicni zagrljaj.

Ko je sada jači? :)

pre 13 godina

@Za sve momke koji hoće dete, a neće ženu.

Do sada ste primetili da se ni jedna jedina žena ne osvrće na vaše komentare, niti ih zanimate, niti ih vaša pretnja potresa.

S druge strane, veliki je broj onih koji su uspanićeni naslovom "neću muža".
Mislite o tome. :)

Neverovatna

pre 13 godina

Malo mi je tuzno da citam ove sve negativne komentare ovde. Sam dokaze kako je duboko shovinsticki mentalitet.
Jak kazem samo napred za samostalne majke. Bolje da radjate decu i samo i da verujete u sebe. Bolje da pomognemo majke podrskom i prihvatanjem nego kritikom, kad je ova kuga.
Pa majke sa stalnim partnerom i finansijski staqbilne nece vise od jednog dete...ova razmazena zenska populacija(sve na tanjir)...a ima i ova druga zenska populacija koja ima dovoljno sampouzdanja da ne pita za dozvolu, i takvih nam vise treba! bravo!!!!

milica

pre 13 godina

@sasa
A kojim su to tacno mehanizmom ljubav, seks i zene koje hoce decu bez muza (bozemeprosti) destabilizovali americko i britansko drustvo? I u cemu se ta opsta propast konkretno ogleda? Neki primer, statistika, makar anegdota? Molim za elaboraciju, nije u redu da nam otvorite oci za jedan tako fascinantan socioloski fenomen a onda ostavite sve nedoreceno. Narocito zato sto ocigledno preti i nama, a niste nam rekli nista o tome kako da se odbranimo.

ja

pre 13 godina

@SF Kratko i jasno. Svaka čast!!!

Onaj kojem stvari posle komentara @SF stvari opet nisu jasne, treba ozbiljno da se zabrine i zapita da li uopšte koristi mozak u svom životu.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Dete se ocigledno nista ne pita. Zalosno ali tacno. Ovo bi trebalo da bude dozvoljeno samo u izuzetnim slucajevima a ne da bude nesto nalik na sport: "Devojke, gde idete danas?" "Ja kod frizera", "Ja kod manikera", "Ja na koncepciju bebe spermom donatora", "Ja kupujem novi kauc" i tako ...

solo je ok

pre 13 godina

Nemam predrasude o tome da li dete sa ili bez oca. Suština je imati dete. Živimo u svetu kada se donose odluke u korist svog izbora. Dakle, ako žena izabere dete bez oca, to je potpuno uredu jer je to njen izbor. Neko će postaviti pitanje: šta je sa izborom deteta? Niko od nas ne bira roditelje, važno je djetetu pružiti sve sto može jedna majka. Neka deca sa oba roditelja ne znači da su srećna.... ako jedno dete može da ima dva oca ili dve majke, zašto je drugačije ako ima samo majku? Ili samo oca?
Treba podržati svačiji izbor, a dete će, u to sam uverena, od samohrane majke ili oca, dobiti sve što je neophodno da to dete sutra bude čovek.

Muškarac

pre 13 godina

U mom ćitabu, psihološkinjo, žena ne mora da ima muža da bi bila "vrednovana kao žena".

Kakva gomila mizoginog i internalizovano mizoginog kvazi-psiholoanalitičkog treša, to je strašno.

Minja

pre 13 godina

@Goga:
Kakav "ekstremni" feminizam, kakva prava muškaraca, i kakvo crno obrazovanje?
Obrazovana osoba ume da razume tekst koji pročita, nikakva prava muškarca koji NIJE hteo dete nisu ugrožena.

iluzionista

pre 13 godina

Veliki sam protivnik svih izopacenosti "modernog drustva".Svi postaju izopaceni a to nam je nametnuto:manekenke izgledaju kao dvanaestogodisnji muskarci i to je nametnuto kao ideal zenske lepote, promovise se LGBT populacija iz malicioznih razloga kako bi se dodatno uticalo na razbijanje porodicnih vrednosti(stava sam da je LGBT populacija zloupotrebljena),zene su postale rent-a materice a muskarci vise nisu muskarci vec donatori semena i radilice koji svoje potrebe za sexom ne zadovoljavaju sa svojom suprugom nego "trose" sve sto im se nudi okolo.Emocije su OUT, reci "pozrtvovanje", "domacin", "domacica" su postale pogrdne.Nema strpljenja, razumevanja i ljubavi, jer je i to OUT.To sve sluzi kako bi se ljudima lakse vladalo, kako bi bili bolji robovi jer nema porodicnog gnezda failije, plemena ako hocete koje bi ih stitilo.Sve je ovo zbog novca.PS.i ako sam neudata i imam 33 god, uspesna sam, moj san je i dalje srecna porodica sa srecnim muzem koji kosi travu dok ja kuvam rucak i decom koja trce oko nas.mislim da je to sreca.

Bela Kuga

pre 13 godina

@ Johney Bravo
"Ovako je pricala i moja blesava sestra. "Detetu ne treba otac." Pa je napravila dete sa idiotom koji ju je isterao na ulicu i dosla roditeljima na grbacu."

...umesto da mužu bude na grbači? Ispade da su deca jedno veliko zlo i teret.

Nikola

pre 13 godina

I ja hoću dete, a ne bih ženu, ali mi je to zabranjeno zakonom. Naravno, ne direktno, ali mi nijedan sudija, posebno ne sudijinica, neće dodeliti dete pored mu žive majke, bez obzira na prihode i uslove života. Ako sam finansijski sposoban, onda je to još bolji razlog za dodeljivanje deteta majci, a meni plaćanja alimentacije.
Žena se kao majka stavlja svesno i samopozvano u ulogu posrednika između deteta i oca. Zbog čega? Zbog posebnog odnosa koji stvara tokom dojenja.
Nisam muški šovinista, veren sam i ženim se uskoro, ali mi smeta lažna slika koja se stvara da je ovo 'muški svet' i da roditeljstvo ženama dolazi prirodno, a muškarcima samo ponekad i to uz ogroman napor.
Hoću da budem otac (roditelj), ne želim nužno da budem i muž (bracni drug). Ako žene to mogu, mogu i ja...

sasa

pre 13 godina

ljudi dali vi shvate da su SVI ovi tekstovi o skesku,ljubavi i kako zene hoce decu bez muza iz ZAPADNIH zemalja, to jest USA i Velike Britanije... njihovi tekstovi i njihove statistike i mi se palimo da je to kod nas,to gluposti i destabilizacija drustva i porodicnog nacina zivota je prakticno unistila drustva u te dve drzave ili ih unistava...to nisu statistike odavde,opametite se malo

Joca

pre 13 godina

@ipak realna
Gospodjo, oci me bole od kolicine pravopisnih i gramatickih gresaka u vasem komentaru. To sto ste domacica ne znaci da ne morate da znate sopstveni jezik.

Maca

pre 13 godina

Koliko znam, prilikom razvoda se gleda šta je najbolje za dete, a ne šta ko od suprunika hoće ili ima ćef. Ako su pametni da se sporazumno razvedu starateljstvo može biti zajedničko, a i tada se odredi kod koga će stanovati da ga ne seljakaju.
Ukoliko je najmanje jedno dileja koja neće da se dogovori, tada procenu i mišljenje daje centar za socijalni rad, dostavlja ga sudu, koji ga uglavnom poštuje. Nigde ne piše da deca ispod 7 godina moraju pripasti majci ali što je dete manje, češće bude dato majci jer se smatra da su što manja deca to više vezana za majku. Zbog deteta. Ne zbog feminizma, satanizma, globalizacije itd. Dete od 10-15 možda da kaže kod koga želi da bude, a želja deteta preko 15 se mora i poštovati. Naravno ako se dokaže da je neko od njih, lud, alkoholičar, zlostavljač itd. od starateljstva nema ništa. Svakako tu dolazi i pravo da onaj drugi roditelj vidja dete, dva puta nedljeno, plus svaki drugi vikend, regluisani i praznici i raspusti itd.

I ne razumem šta sad nekom tu smeta, i kako želi da pogazi interes deteta i isteruje nešto svoje?

A u ovom tekstu ovaj otac prvo sam, svojom odlukom, nije hteo da ima ništa sa detetom, pa se posle, takodje sam, predomislio.

Nepopravljivi Romantik

pre 13 godina

Ja sam romantik, kad izvagam dobra i losa iskustva, i dalje verujem u ljubav, tako da bih i jare, i pare. :)

Mislim, cool je dete i sa jednim roditeljem, ali takva deca su emotivno ostecena, uskracena. Mada je mozda i bolje takvoj deci, nego onoj kome su jedan, ili oba roditelja alkos, nasilnik, ili isfrustrirani, puni mrznje, ili jednostavno, ulicnim zargonom, "bolidi", "retardi" itd itd.
(mada opet sa druge strane, poznajem i klince koji nemaju "savrsene" roditelje, ali ih ipak vole, takvi kakvi su)

Dete je nesto sto sto ostaje posle nas, mada bih jako voleo da imam klince, nisam siguran da bih zeleo sam da ih podizem, sa ili bez pomoci najblize familije. Ja bih zapravo "zdravu porodicu", ako moze, klinci, lepa mama i to, jos i ako zna da kuva bolje od mene, nema averziju prema kompjuterima, kompjuterskim igricama i psima, ihaaaaa gde bi mi kraj bio :D :D :D

Mislim da takodje mogu da se pronadju osobe suprotnog pola za "ortacki" odnos, neudati, zeljni dece, pa ono... u sustini, kapiram da takav brak moze i da funkcionise kao firma ;) Verovatno i sa boljim medjuljudskim odnosima nego dosta danasnjih brakova.

anyway, Malo off topic,

Mozda sam malo cudan, ali, ja bih i gej parovima dozvolio da usvoje dete, ukoliko nisu mentoli naravno, i prodju provere socijalnih sluzbi / psihologa itd, ma koliko to nekima "pogresno" zvucalo. Bitno je kakvi su ljudi, a ne kako vole da se futaju, zar ne? Siguran sam da bi u velikoj vecini tih slucajeva dete dobilo mnogo ljubavi i paznje, a u svakom slucaju je bolje nego da zavrsi u domu, na ulici ili jos gore.

Mislite o tome.

tatako

pre 13 godina

ne znaci da je svaka neudata majkai samohrana. ja se nisam vencao sa mojom devojkom , ali zivimo zajedno i imamo jednogodisnju bebu. nije se ni vencao moj brat, a u istoj je situaciji. imamo jos hrpu prijatelja sa istom situacijom, tako da vasa statistika ne drzi vodu. a detetu su potrebna oba roditelja, kako zbog paznje i ljubavi, tako i zbog novca. tesko da neko (otac ili majka, svejedno) moze posvetiti dovoljno vremena detetu, a uz to i obezbediti ga finansijski kako valja. jednostavno, nema dovoljno vremena za sve, ma koliko postojala dobra volja.

Joca

pre 13 godina

Muskarci koji imaju iole vise iskustva sa zenama (pogotovo oni koji su se zenili) znaju koja im je ustvari svrha u zivotu jedne zene. Nisu se zene ni ranije udavale iz ljubavi (bar velika vecina njih) vec iz cisto prakticnih razloga. Koji su to razlozi, muskarac shvati tek kad potpise, ili ako je bas jako glup, onda kad se razvodi. I pored svih svojih upiranja da zeni znace nesto vise u zivotu, oni zavrse kao cisti sponzori i provajderi za razne zenske zivotne ciljeve, nasedajuci na sve zenske manipulacije i metode iznurivanja.
Takodje, iz neobjasnjivih razloga, glupi muskarci u svojoj zeni traze ljubav svoje mame, koja je navodno bezrezervna, ali do kraja dobiju samo zatvorskog sluzbenika, zatvorski broj, kao i slobodu kretanja samo unutar kaveza. Vremenom shvate i da od svih sloboda koje su im ostale posle vencanja ostaju samo sloboda donosenja plate i sloboda upraznjavanja sexa samo sa jednom osobom, naravno sopstvenom zenom, ako joj nisu dosadili. Krsenje ta dva pravila povlaci za sobom razvod, koji vremenom dovodi do defakto gubljenja deteta (prosto pravo na vidjanje nema bas uvek smisla) jer ako ne sud, mama ce se vec sama pobrinuti da se deca makar duhom odvoje od oca... na sve nacine osim finansijski. :)
A istina je jedna velika, da zene koje stvarno hoce porodicu to i urade do kasnih 20tih. Posle toga mogle bi i same, pogotovo ako imaju para i ako dobro izgledaju. Uglavnom bi htele i da imaju dece, ali da uz to imaju i sponzora, jer da se ne lazemo, napraviti i roditi dete je najlakse, posle toga dolaze prave muke.
Mozda zato od zena koje se uporno zalazu za radjanje sopstvenog deteta nikad nisam dobio odgovor na pitanje: Ako ti je stvarno stalo da imas dete, zasto ne odes na vestacku oplodnju i zavrsis stvar? Naravno, izgovori i objasnjenja kako dete mora da odrasta uz oca odmah zauzmu mesto, ali sta one stvarno misle... e to ih vec cini zenama.

gospodin u bundi

pre 13 godina

ove koje hoce muskarca a nece djete ustvari hoce zna se sta.
al taj isti moze vise od jedne. i tu nastupa problem. krug se zatvara.
ako hocete da se zivot zasniva u svakodnevnom neshvacanju onda ste na pravom putu.

Zile

pre 13 godina

Narode, imam priliku da putujem po svetu. Trenutno sam u zapadnoj Evropi.

Neverovatno koliko se ljudi ovde odlucuju da osnuju porodicu sa zenama Azijskog porekla. Kad ih pitate zasto reci ce vam da im je dosta nabedjenih primadona.

Da da, emancipacija je super i sve, ali sve nosi posledice. Devojke ovde imaju poprilican broj partnera u zivotu, veoma lako ce pristati na sex, ali na kraju dana su veoma usamljene. I niko ih ne razume i nevoli. Zli muskarci ih samo iskoriste i ozene azijatkinje. Sram ih bilo! :p

U prevodu, tvrde pazar pricom o slobodi i nezavisnosti, o seksualnoj slobodi, o pravima...

Na prvi znak da veza nije savrsena(ajde priznajte, svi su u savrsenim vezama, zar ne?), napuste svog partnera, ne bitno imaju li dece ili ne. I to nije slucaj samo kod zlostavljanja ili nasiljaili cega vec. Jednostavno mora sve da bude savrseno.

Doci ce to i do Srbije, i tada ce biti problem sto strankinje otimaju muskarce.

otac

pre 13 godina

Kakav tekst, kakva rasprava! Priroda je sve lepo udesila i uredila, a ljudi će sve upropastiti. Pa da li neko stvarno misli da je i za dete najbolje da ima samo jednog roditelja, a da je roditelju bolje bez partnera? Možete sami ali to je zato što nemate drugo rešenje, a ne zato što je tako bolje.

I supruga i ja radimo, a najveći deo svog slobodnog vremena provodimo sa decom. Ne gledam tv, ne idem u kladionicu, ne opijam se u birtiji, supruga mi ne provodi sate kod kozmetičara ili u fitnes centru (sa decom je sport odličan). Naravno, prijatelji i familija su tu, ali se znaju prioriteti. I srećni smo, a ne verujem da bih ikako drugačije mogao biti srećniji. A deci trebaju i majka i otac. Nebitno jesu li venčani. Sve drugo je samo iznuđeno rešenje, koje cenim, ali nemojte ubeđivati da je tako najbolje. Ima i "normalnih" (šta je to do vreća zakrpu...) žena i muškaraca. Samo treba naći.

Gojko

pre 13 godina

Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ...

Dete mora imati oba roditelja...

Imam 2 tetke koje su tako porađale decu i razišle se od muževa... Deca im izrastaju u razmaženu stoku...

Nemam ništa protiv razlaza ako je lik alkos, narkoman, itd ali ako je normalan momak koji ide na posao, zarađuje, ...

Sebičnost i ništa drugo...

gospodin u bundi

pre 13 godina

ne znam kakva je statistika. al pretpostavljam da je porazavajuca sto se tice prevara u braku. rece meni jednom jedan covjek:"nema nista gore nego spavat sa svojom zenom". idealno je da muskarac i zena istinski sa puno ljubavi odgajaju djete. a sad da li ce oni zivjeti zajedno ili nece to je sporedno. bitno je da se razmnozavamo i da djeca rastu okruzeni s ljubavi kako bi ta ista djeca postali normalni ljudi.

Sale

pre 13 godina

Ljudi, trasheri i trasherke su u modi. Mačo seljački tipovi, sumnjivih zanimanja, šljaštećih automobila i novčanikom punih evra. Napirlitane devojčice, neke u skupe, neke u jeftivne krpe, modernih frizurica, napumpanih usana i grudi. Svi oni zamišljaju da su "zvezde granda" i da mogu uvek i u svakoj situaciji da se bahate. Jedino mi nije jasno kako je to sve uspelo da umeša u svakodnevni život, pa i u priču oko braka i rađanja dece.

alex

pre 13 godina

ljudi samo da znate kako amerikanci zale sto su dopustili Femenizmu da ode to tih ekstremnih granica, i muskarci i zene....zene vise nisu zadovoljne jer im nije "dopusteno" da budu majke i supruge jer su im govorili da to nije dobro za njih, da biti zena i majka je zarobljenistvo i takve gluposti, i one se ocajno kaju, a muskarci da ne pricam...znam nekoliko americkih muskaraca i niko od njih nece da ima nista sa zenama iz Amerike...sele se u evropu,aziju,vamo tamo samo da nadju kako oni kazu zenu koja nije opsednuta sa tim da dokaze kako je jednaka naspram muskarcu! to je stvarno tuzna slika za jedno drustvo....nemojte da to dozvolimo kod nas, urazumite se ljudi molim vas za dobro svih nas :)

Goga

pre 13 godina

Feminizam i borba za pravo zena je u glavi svake zene, i nema potrebe da nas " obrazuju ", po tom pitanju zene, koje u sustini preziru muskarce, jer su sve i svasta dozivljavale od njih, pa su eto pstale feministkinje i dice se time! Mnoge od njih su okrenute i sopstvenom polu, ali bioloski to nije nikakav problem da postanu majke! Ja sam govorila o ekstremnom feminizmu, i imam sasvim dovoljno godina i obrazovanja da mogu da kazem da je opasnost za sve nas, i da ga poistovetim sa jednom vrstom fasizma. Sto se mene licno tice, ja sam dete majke, koja je bila domacica ( iako obrazovana ), a koju je otac drzao " kao malo vode na dlanu ", kao sto i mene moj muz drzi vec 20 godina. Naravno da se zalazem za prava zena, ali i za prava muskaraca, dece i svih onih, koji se nadju na meti bilo koje vrste ekstrema!

vlad

pre 13 godina

Ja hocu dete a necu zenu, muskarac sam... i sta cemo sad? Zasto uvek potencirate kako zena nece muskarca, evo ja necu zenu tj bracnu zajednicu?!

Kalimero

pre 12 godina

(katarina, 11. mart 2011 23:39)

GOSPOĐO, NISTE U PRAVU! Prilikom razvoda bivše supruge, majke dece, su najčešće zaštićene kao "beli medvedi". Tako da deca u najvećem broju slučajeva pripadaju upravo njima bez obzira ko je glavni krivac za raspad braka i same porodice. Ali ovde se ne postavlja pitanje koji je uzrok potencijalnog raspada jedne porodice i posledice ovakvo čina nego se još jednom favorizuje novopečena budalaština savremenog čoveka a to je da je otac deteta ustvari samo izborna opcija same majke iako je uzajamno funkcionisanje ova dva pola kao ravnopravna dva sačionioca zdrave porodice, potrebna za odrastanje deteta, prisutno u ljudskoj civilizaciji od njenog postanka pa na ovamo. Drage dame, manje u mladosti budite samožive i manje za biološke očeve birajte mangupčiće, lažovčiće, mačo-tipove i slične folirante a više se oslonite na stabilne i mirne muškarce koji možda nisu previše interesantni ali kasnije kroz brak upravo mogu imati pozitivnu ulogu pravog, nezamenljivog oca vašem detetu.

MIRJANA

pre 11 godina

SRAM VAS BILO,"ZELIM DETE,ALI NE I MUZA"?
Niko se vidim,u poslednje vreme ne pita(decu svakako ne pitaju),da li i deca zele mame bez tate. toliko sebicnosti i gluposti u veku "tehnoloskog napretka"! Cemu sve to BEZ MAME I TATE? Meni to govori,da su osobe,koje se tako ponasaju,i imaju takve "muzicke zelje",izuzetno nesposobne a prvenstveno sebicne! Prvo,mnogo dugo su "devojke" bez obaveza(ucenje,trazenje posla,citaj 'zabave"),a mame i tate su se brinuli o takvoj "devojcici",mezimici,"princezici",stvarajuci joj laznu sliku o zivotu,gde bi navodno trebalo da se pojavi "princ na belom konju",a ona samo da bude princeza,i sve ce joj se zelje ostvariti? Nisu je spremali i pripremali,da bude majka,supruga-partner,sa mnoogooo strpljenja i kompromisa.Nego,cim zaskripi,"hocu razvod",decu i svakako kucu-alimentaciju,ili sta vec.A onda ce "samohrana majka" ocekivati pomoc drustva,i izazivati sazaljenje drustva:tzv."postovanje",!,i ocekivati(mozda) neizmernu zahvalnost.A o posledicama na psihu i karakter,da ne govorim.Kakva je to moda zavladala,iliti "trend"? Opet sve zarad razbijanja porodice i porodicnih vrednosti.Zivot nije bajka,i moramo se dobro potruditi da nam uspe.Odgajanje dece,nije zrtvovanje,vec ljubav. Devojke(koje pokusavate da ostanete "devojke"do 4ote,znajte da se to zove lenjost i sebicnost.Majka sam cerke i sina,imam tri unuceta,MAJCI NISAM NIKADA OPROSTILA RAZVOD,jer mislim da je mogla da ima vise strpljenja,a ja oca,koji bi mi zivot pokazao i iz nekog drugog ugla!

Bojan

pre 13 godina

Jeste, a muskarac ce da prihvati zenu sa decom od prethodnih partnera, da zivi sa njima, da ih finansira i da ocekujem max jedno dete jer ona vec ima za nju dovoljno dece? Znaci zene to mogu da pokusaju, a da li ce im proci zavisi da li ima dovoljno glupih muskaraca koji ce na to i pristati.

ipak realna

pre 13 godina

kolko vidim na ovim kometarima je uglavnom prepucavanje musko zenskog odnosa. Kao prvo obe strane ako nezele potomstvo treba da razisljaju o kontracepciji, a ne kad se desi joj nas zanelo, nisu to vise tinejdjeri pa neznaju sta sve moze da se prenese tim putem kao za muskarce tako i za zene.
Dobar deo sto sam procitala mogu da podrzim muskarce iako sam zena imajka dve devojcice i trece na putu. Zivi u jako skladnom i lepom braku deca su nam na prvom mestu. Ali ni ja ni moj muz kad imamo slobodno vreme nekoristimo ga za druge stvari ( ja nisam tip zene koja ide po salonima i zurkama jer mislim drugacije da nije u zivotu samo provod a tako i moj muz nejde u kladionice i opijanja i slicno) da su upravu ovi momci sto su napisali da danasnje devojke jednostavno su razmazena derista to je tacno mamine i tatine maze koje provode zivot ulepsavajuci se a ni same nisu svesne da lepota nije to spolja sto se vidi vec ono sto je unutra sto muskarac voli da ceni, Osobu kad volis i kad cenis nista ti nije tesko da uradis za nju, posto sam ja kuci sa decom logicno je da ja sam ta koja odrzava kucu i kuva a ne moj muz koji radi ceo dan da dodje mrtav umorad i gladan da sprema za nas,kad svo svi kuci i on se ukljuci da meni pomogne sto je i meni drago a i ja kad god vidim nesto da njemu od muskih poslova nejde tu sam da mu pomognem. Ipak treba da se zna ko je musko ko zensko, musko on je nosioc porodice a zena je ta koja ce da ga prati.

Dada

pre 13 godina

Mislim da je sve stvar matematike-ako kazu da na jednog muskarca dodje sedam zena, onda je vrlo logicno ocekivati porast broja zena, koje ce radjati decu vanbracno, jer zasto bi se odrekle majcinstva ili ce porasti broj muskaraca, koji ce se zeniti vise puta i sa razlicitim zenama imati vise dece? I naravno, porasce brojka onih, koje mozda nece uspeti da ostvare tu zelju...

milena

pre 13 godina

@Vladimir

Androginija? Polna nedefinisanost, dvosmislenost?
Pa dobro, ako to primećujete...
A ako ste mislili na mržnju prema muškarcuma,
reč za to je mizandrija.

Ja sam, eto, primećivala komentare ovde, a od sada više neću.

Goga

pre 13 godina

@ Minja, ja sam komentarom odgovorila, prvo momku ciji mi se komentar dopao, a posle osobi, koja je pokusala da mi objasni zasto ja danas nisam u kuhinji, vec za compom, verovatno da mi ukaze na to, da su se neke slicne njoj za to izborile! Naravno da sam razumela tekst, i naravno da sam vrlo obrazovana, sto ne iskljucuje postojanje muskarca i dece pored mene, ali naravno da nemam ni nameru da se sa tobom, ovde " prepucavam "! Toliko!

TEROR ŽENA

pre 13 godina

TEROR NOVIH ŽENA SE NASTAVLJA!
ljudi,ovo ne ide na dobro.prvo smo im dali ruku a sad hoce do ramena.ovo je nas svet mi smo pametniji i jaci.mi treba zakone da promenimo,tako da se stvari dovedu u red,a ne da mish, komanduje macki!jednostavno nije prirodno da zena odlucuje i pishe zakone.na zalost nas su nasankali ocevi cerki,koji da bi svoje ljubimice stavili na prvo mesto, pishu zakone protiv muskaraca,i odlucuju na stetu nacije.
u prirodi zene je da bude protiv muskarca i njegove filozofije(da je zena samo njegova)i one sad nadiru bez pardona, i bacile su nam rukavicu u lice!vi odlucite!da li su vam vaznije njihove sujete i hirovi, ili sudbina nacije i muskih prava.

Barola

pre 13 godina

Sifra: Hocu sve nedam nista....podhitno legalizovati prostituciju kako bi se obuzdali ovi sebicni povrsni zenski umovi i smanjila njihova manipulacija na nesrecne muskarce i buducu decu retarde. Otvorite trziste da vide koja im je realna cena i da spuste loptu pametnice.

bole.lozac

pre 13 godina

... da li buduce majke, samci, misle o detetu kao svojoj igracki ili coveku kome su za normalan razvoj potrebna oba roditelja. unapred osuditi dete na samo jednog, je cist sebicluk...

Joca

pre 13 godina

Muskarci koji imaju iole vise iskustva sa zenama (pogotovo oni koji su se zenili) znaju koja im je ustvari svrha u zivotu jedne zene. Nisu se zene ni ranije udavale iz ljubavi (bar velika vecina njih) vec iz cisto prakticnih razloga. Koji su to razlozi, muskarac shvati tek kad potpise, ili ako je bas jako glup, onda kad se razvodi. I pored svih svojih upiranja da zeni znace nesto vise u zivotu, oni zavrse kao cisti sponzori i provajderi za razne zenske zivotne ciljeve, nasedajuci na sve zenske manipulacije i metode iznurivanja.
Takodje, iz neobjasnjivih razloga, glupi muskarci u svojoj zeni traze ljubav svoje mame, koja je navodno bezrezervna, ali do kraja dobiju samo zatvorskog sluzbenika, zatvorski broj, kao i slobodu kretanja samo unutar kaveza. Vremenom shvate i da od svih sloboda koje su im ostale posle vencanja ostaju samo sloboda donosenja plate i sloboda upraznjavanja sexa samo sa jednom osobom, naravno sopstvenom zenom, ako joj nisu dosadili. Krsenje ta dva pravila povlaci za sobom razvod, koji vremenom dovodi do defakto gubljenja deteta (prosto pravo na vidjanje nema bas uvek smisla) jer ako ne sud, mama ce se vec sama pobrinuti da se deca makar duhom odvoje od oca... na sve nacine osim finansijski. :)
A istina je jedna velika, da zene koje stvarno hoce porodicu to i urade do kasnih 20tih. Posle toga mogle bi i same, pogotovo ako imaju para i ako dobro izgledaju. Uglavnom bi htele i da imaju dece, ali da uz to imaju i sponzora, jer da se ne lazemo, napraviti i roditi dete je najlakse, posle toga dolaze prave muke.
Mozda zato od zena koje se uporno zalazu za radjanje sopstvenog deteta nikad nisam dobio odgovor na pitanje: Ako ti je stvarno stalo da imas dete, zasto ne odes na vestacku oplodnju i zavrsis stvar? Naravno, izgovori i objasnjenja kako dete mora da odrasta uz oca odmah zauzmu mesto, ali sta one stvarno misle... e to ih vec cini zenama.

sasa

pre 13 godina

ovo vam je sve u reziji feminizma,njima u stavri nikad nije bijo cilj da zene dobiju jednaka prava niti rade za dobre zena, cilj feminizma je unistenje porodice i porodicnog zivota i to rade preko zena zato sto zanju da su naivne i nisu mentalno ni fizicki snazne da im se suprostave u nameri unistavnja drustva...zato oce da oslabe muskarce jer kad se to desi znaju da nema ko vise da se pobuni i oni ce imati POTPUNU knotrolu nad zivotima ljudi. feminizam vam je ljudi nova verzija FASIZMA shvatite to vec jednom! izvadite glavu iz peska

Zabrinuti gradjanin

pre 13 godina

Molim vas, a to što deca koja odrastaju sa jednim roditeljom su uglavnom delikventi, raspušteni, upadaju lakše i brže u probleme sa zakonom, drogom, alkoholom itd. o tome se ne razgovara? Zar ovo nije uništavanje porodičnog jezgra? Kakva je ovo agenda i o čemu se ovde govori?!

zoran

pre 13 godina

Mogao bih o ovom postupku žena starosti preko 30 godina mnogo toga da napišem, jer sam i ja upao u istu zamku neke "jadnice". Tako ih nazivam jer one nisu nikakve "majke heroji" nego žene koje na prvom mestu žele MUŽA, a dete im je jedini preostali način da do njega dođu. Za one koje jako žele dete postoji veštačka oplodnja, kao sigurna medicinska procedura. U ovom tekstu se pominju samo majka heroj i dete koje odrasta bez drugog roditelja. Voleo bih da te majke i psiholozi odgovore na neka od sledećih pitanja: Da li to žene svesno rade jer znaju da im biološki sat otkucava? Da li su svesne da će najverovatnije ceo život ostati same i da će biti jako opterećujuće za svoje dete? Da li su svesne da će dete odrastati bez oca i kako će se to odraziti na odrastanje deteta? Da li je žena pitala muškarca kakvo je njegovo mišljenje u vezi trudnoće i da li on to želi i da li to želi sa njom? Da li te žene prave razliku između "kresa" i vođenja ljubavi i planiranja porodice sa osobom do koje ti je stalo? Da li je ta žena bila iskrena prema tom muškarcu? Šta je sa muškarcem koji ne može da živi pored svog deteta? Odakle pravo ženi da utiče toliko na neči tuđi život i da sama donosi tu odluku? Da li je ona svesna svoje sebičnosti da ima muža, navodno i dete po cenu da poremeti život svom detetu, muškarcu, babi i dedi deteta koji ne mogu da vidjaju dete kad požele i da se raduju svakom danu sa njim? Da li će na kraju tražiti i alimentaciju ako muškarac prizna dete? (naravno da hoće, kad shvati da je muškarac ipak neće oženiti, iako je pre toga govorila da je dete samo njen problem...)Pa da li je dete samo njen problem? Svi, a to nije mali broj ljudi koji je uvučen u "majku heroja" priču,sad imamo veliki problem na koji se moramo prilagoditi, tj život moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i moramo živeti sa tim.
Mnogo je tu jos problema koji su se desili u proteklo vreme, a još više koji sve nas čekaju ubuduće, zato je moj savet za muškarce da dobro paze sa kim stupaju u seksualne odnose i da obavezno koriste kondom, a za "majke heroje" da nikako ne dozvole sebi da na ovaj način dolaze do deteta.

bole.lozac

pre 13 godina

... akterka price je ili retard ili kreten. 38 godina i ne zna za zastitu.ajde ljudi. jeftina fora. pa nema ona 13 godina, pa da ne zna kako se prave bebe. dobar izgovor, a i mi volimo da nas drugi sazaljevaju.

ipak realna

pre 13 godina

kolko vidim na ovim kometarima je uglavnom prepucavanje musko zenskog odnosa. Kao prvo obe strane ako nezele potomstvo treba da razisljaju o kontracepciji, a ne kad se desi joj nas zanelo, nisu to vise tinejdjeri pa neznaju sta sve moze da se prenese tim putem kao za muskarce tako i za zene.
Dobar deo sto sam procitala mogu da podrzim muskarce iako sam zena imajka dve devojcice i trece na putu. Zivi u jako skladnom i lepom braku deca su nam na prvom mestu. Ali ni ja ni moj muz kad imamo slobodno vreme nekoristimo ga za druge stvari ( ja nisam tip zene koja ide po salonima i zurkama jer mislim drugacije da nije u zivotu samo provod a tako i moj muz nejde u kladionice i opijanja i slicno) da su upravu ovi momci sto su napisali da danasnje devojke jednostavno su razmazena derista to je tacno mamine i tatine maze koje provode zivot ulepsavajuci se a ni same nisu svesne da lepota nije to spolja sto se vidi vec ono sto je unutra sto muskarac voli da ceni, Osobu kad volis i kad cenis nista ti nije tesko da uradis za nju, posto sam ja kuci sa decom logicno je da ja sam ta koja odrzava kucu i kuva a ne moj muz koji radi ceo dan da dodje mrtav umorad i gladan da sprema za nas,kad svo svi kuci i on se ukljuci da meni pomogne sto je i meni drago a i ja kad god vidim nesto da njemu od muskih poslova nejde tu sam da mu pomognem. Ipak treba da se zna ko je musko ko zensko, musko on je nosioc porodice a zena je ta koja ce da ga prati.

Lenka

pre 13 godina

Sve dok porodicni zakon bude ovako traljav ,sve vise ce biti samohrani majki.Koja je danas mlada zena spremna na obaveze da obavlja sve kucne poslove i podize dete.Takvih je malo.Majke ,odnosno bake cina magarecu uslugu,zato sto te obaveze one prihvataju u celosti a cerino je da radi i bude uspesna poslovna zena.Naravno bitna je dobra alimentacija i tata postoji onda samo na papiru.Da li je se majka zapitala ko tatu moze da zameni i da li taj tata pati sto se dete ne gaji pored njega.Mislim da je ovo veoma ozbiljan problem za citavo drustvo,a prvenstveno za dete i porodicu.Hitno porodicni zakon menjati,jer ocevima su uskracena ogromna prava,ustvari oni i nemaju nikakva ,vec samo da placaju alimentaciju.Zar je to fer...

Goga

pre 13 godina

Iako sam zena, gotovo da se sasvim slazem sa vama! Da, tacno tako, ekstremni feminizam je jedna vrsta fasizma, i o tome bi trebalo da misle ne samo muskarci nego i zene, jer to nista dobro ne donosi ni jednima, ni drugima! Licno, poznajem neke od tih zena, i moram vam priznati da im se, zaista tesko moze suprotstaviti! Verovatno su sebi dale za pravo da se bore za prava svih nas zena, a da mnoge od nas to nisu ni trazile od njih! Sve u svemu, shvatila sam sustinu vaseg komentara, odlican je, i pre svega istinit!

trend mladih zena

pre 13 godina

zivim na zapadu i to je trend mladih zena, ali pod uslovom da otac deteta ima dobro obezbedjenu materijalnu situaciju, tj. dobre mesecne finansije, jer se oslanjaju na ocevo izdrzavanje i potporu, obicno takve zene i nemaju stalni posao.....obicno takve zene nisu potpuno nezavisne....obicno se cilja na stabilnog muskarca sa dobrim finansijama , samo da bi zadovoljile svoj egoizam i da bi imale decu, ali bez obzira i obaveza prema partneru i bracnoj zajednici...oslanjaju se na socijalnu pomoc itd....pa se ja sada pitam da li je to buducnost porodice i dece....to su malo izopacena moderna gledista ove danasnjice....u svakom slucaju je pogubno, jer deca odrastaju samo pored jednog roditelja da mu se to tako namece...zbog necije ideje zivljenja.....znam masu takvih primera, a o ovome mozemo da filozofiramo ali je samo jedno....

Zile

pre 13 godina

Narode, imam priliku da putujem po svetu. Trenutno sam u zapadnoj Evropi.

Neverovatno koliko se ljudi ovde odlucuju da osnuju porodicu sa zenama Azijskog porekla. Kad ih pitate zasto reci ce vam da im je dosta nabedjenih primadona.

Da da, emancipacija je super i sve, ali sve nosi posledice. Devojke ovde imaju poprilican broj partnera u zivotu, veoma lako ce pristati na sex, ali na kraju dana su veoma usamljene. I niko ih ne razume i nevoli. Zli muskarci ih samo iskoriste i ozene azijatkinje. Sram ih bilo! :p

U prevodu, tvrde pazar pricom o slobodi i nezavisnosti, o seksualnoj slobodi, o pravima...

Na prvi znak da veza nije savrsena(ajde priznajte, svi su u savrsenim vezama, zar ne?), napuste svog partnera, ne bitno imaju li dece ili ne. I to nije slucaj samo kod zlostavljanja ili nasiljaili cega vec. Jednostavno mora sve da bude savrseno.

Doci ce to i do Srbije, i tada ce biti problem sto strankinje otimaju muskarce.

Gojko

pre 13 godina

Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ...

Dete mora imati oba roditelja...

Imam 2 tetke koje su tako porađale decu i razišle se od muževa... Deca im izrastaju u razmaženu stoku...

Nemam ništa protiv razlaza ako je lik alkos, narkoman, itd ali ako je normalan momak koji ide na posao, zarađuje, ...

Sebičnost i ništa drugo...

Goga

pre 13 godina

Feminizam i borba za pravo zena je u glavi svake zene, i nema potrebe da nas " obrazuju ", po tom pitanju zene, koje u sustini preziru muskarce, jer su sve i svasta dozivljavale od njih, pa su eto pstale feministkinje i dice se time! Mnoge od njih su okrenute i sopstvenom polu, ali bioloski to nije nikakav problem da postanu majke! Ja sam govorila o ekstremnom feminizmu, i imam sasvim dovoljno godina i obrazovanja da mogu da kazem da je opasnost za sve nas, i da ga poistovetim sa jednom vrstom fasizma. Sto se mene licno tice, ja sam dete majke, koja je bila domacica ( iako obrazovana ), a koju je otac drzao " kao malo vode na dlanu ", kao sto i mene moj muz drzi vec 20 godina. Naravno da se zalazem za prava zena, ali i za prava muskaraca, dece i svih onih, koji se nadju na meti bilo koje vrste ekstrema!

sasa

pre 13 godina

ljudi dali vi shvate da su SVI ovi tekstovi o skesku,ljubavi i kako zene hoce decu bez muza iz ZAPADNIH zemalja, to jest USA i Velike Britanije... njihovi tekstovi i njihove statistike i mi se palimo da je to kod nas,to gluposti i destabilizacija drustva i porodicnog nacina zivota je prakticno unistila drustva u te dve drzave ili ih unistava...to nisu statistike odavde,opametite se malo

Nikola

pre 13 godina

I ja hoću dete, a ne bih ženu, ali mi je to zabranjeno zakonom. Naravno, ne direktno, ali mi nijedan sudija, posebno ne sudijinica, neće dodeliti dete pored mu žive majke, bez obzira na prihode i uslove života. Ako sam finansijski sposoban, onda je to još bolji razlog za dodeljivanje deteta majci, a meni plaćanja alimentacije.
Žena se kao majka stavlja svesno i samopozvano u ulogu posrednika između deteta i oca. Zbog čega? Zbog posebnog odnosa koji stvara tokom dojenja.
Nisam muški šovinista, veren sam i ženim se uskoro, ali mi smeta lažna slika koja se stvara da je ovo 'muški svet' i da roditeljstvo ženama dolazi prirodno, a muškarcima samo ponekad i to uz ogroman napor.
Hoću da budem otac (roditelj), ne želim nužno da budem i muž (bracni drug). Ako žene to mogu, mogu i ja...

maja

pre 13 godina

Hocu muza, necu dete, a imam 35 godina. Znala sam i sa 7 da ne zelim decu, vec muskarca. Materinski instinkt nemam, i sta cemo sad? Ne uklapam vam se u statistiku

iluzionista

pre 13 godina

Veliki sam protivnik svih izopacenosti "modernog drustva".Svi postaju izopaceni a to nam je nametnuto:manekenke izgledaju kao dvanaestogodisnji muskarci i to je nametnuto kao ideal zenske lepote, promovise se LGBT populacija iz malicioznih razloga kako bi se dodatno uticalo na razbijanje porodicnih vrednosti(stava sam da je LGBT populacija zloupotrebljena),zene su postale rent-a materice a muskarci vise nisu muskarci vec donatori semena i radilice koji svoje potrebe za sexom ne zadovoljavaju sa svojom suprugom nego "trose" sve sto im se nudi okolo.Emocije su OUT, reci "pozrtvovanje", "domacin", "domacica" su postale pogrdne.Nema strpljenja, razumevanja i ljubavi, jer je i to OUT.To sve sluzi kako bi se ljudima lakse vladalo, kako bi bili bolji robovi jer nema porodicnog gnezda failije, plemena ako hocete koje bi ih stitilo.Sve je ovo zbog novca.PS.i ako sam neudata i imam 33 god, uspesna sam, moj san je i dalje srecna porodica sa srecnim muzem koji kosi travu dok ja kuvam rucak i decom koja trce oko nas.mislim da je to sreca.

MIRJANA

pre 11 godina

SRAM VAS BILO,"ZELIM DETE,ALI NE I MUZA"?
Niko se vidim,u poslednje vreme ne pita(decu svakako ne pitaju),da li i deca zele mame bez tate. toliko sebicnosti i gluposti u veku "tehnoloskog napretka"! Cemu sve to BEZ MAME I TATE? Meni to govori,da su osobe,koje se tako ponasaju,i imaju takve "muzicke zelje",izuzetno nesposobne a prvenstveno sebicne! Prvo,mnogo dugo su "devojke" bez obaveza(ucenje,trazenje posla,citaj 'zabave"),a mame i tate su se brinuli o takvoj "devojcici",mezimici,"princezici",stvarajuci joj laznu sliku o zivotu,gde bi navodno trebalo da se pojavi "princ na belom konju",a ona samo da bude princeza,i sve ce joj se zelje ostvariti? Nisu je spremali i pripremali,da bude majka,supruga-partner,sa mnoogooo strpljenja i kompromisa.Nego,cim zaskripi,"hocu razvod",decu i svakako kucu-alimentaciju,ili sta vec.A onda ce "samohrana majka" ocekivati pomoc drustva,i izazivati sazaljenje drustva:tzv."postovanje",!,i ocekivati(mozda) neizmernu zahvalnost.A o posledicama na psihu i karakter,da ne govorim.Kakva je to moda zavladala,iliti "trend"? Opet sve zarad razbijanja porodice i porodicnih vrednosti.Zivot nije bajka,i moramo se dobro potruditi da nam uspe.Odgajanje dece,nije zrtvovanje,vec ljubav. Devojke(koje pokusavate da ostanete "devojke"do 4ote,znajte da se to zove lenjost i sebicnost.Majka sam cerke i sina,imam tri unuceta,MAJCI NISAM NIKADA OPROSTILA RAZVOD,jer mislim da je mogla da ima vise strpljenja,a ja oca,koji bi mi zivot pokazao i iz nekog drugog ugla!

Milorad

pre 13 godina

@Minja:
Pa ako ce zene radjati vestackom oplodnjom (bez muskaraca), vazi i obrnuto - mogu i muskarci da dobiju dete takvim aranzmanom. Uvek ce se naci koja ce to da uradi (za materijalnu kompenzaciju).
Pukni od muke. I od mrznje.

Bojan

pre 13 godina

Jeste, a muskarac ce da prihvati zenu sa decom od prethodnih partnera, da zivi sa njima, da ih finansira i da ocekujem max jedno dete jer ona vec ima za nju dovoljno dece? Znaci zene to mogu da pokusaju, a da li ce im proci zavisi da li ima dovoljno glupih muskaraca koji ce na to i pristati.

snore

pre 13 godina

muskarci i zene se ne razumiju i tu je kraj price. zena i muskarac mogu se jedino naci na intelektualnoj osnovi. a toga je malo. zene imaju instikt za majcinstvom. kod muskaraca ne postoji neka potreba analogna majcinstvu. oni instinktivno imaju potrebu iskljucivo da prenesu svoj genetski kod.

e sad drustveni odnosi u mnogome oblikuju nase odnose.
brak je drustvena norma a ne primarna potreba muskarca i zene.

u kakvom cemo drustvu zivjeti za 100 godina (u slucaju da preguramo 2012) vrlo je diskutabilno

alex

pre 13 godina

ljudi samo da znate kako amerikanci zale sto su dopustili Femenizmu da ode to tih ekstremnih granica, i muskarci i zene....zene vise nisu zadovoljne jer im nije "dopusteno" da budu majke i supruge jer su im govorili da to nije dobro za njih, da biti zena i majka je zarobljenistvo i takve gluposti, i one se ocajno kaju, a muskarci da ne pricam...znam nekoliko americkih muskaraca i niko od njih nece da ima nista sa zenama iz Amerike...sele se u evropu,aziju,vamo tamo samo da nadju kako oni kazu zenu koja nije opsednuta sa tim da dokaze kako je jednaka naspram muskarcu! to je stvarno tuzna slika za jedno drustvo....nemojte da to dozvolimo kod nas, urazumite se ljudi molim vas za dobro svih nas :)

Johney Bravo

pre 13 godina

Ovako je pricala i moja blesava sestra. "Detetu ne treba otac." Pa je napravila dete sa idiotom koji ju je isterao na ulicu i dosla roditeljima na grbacu.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Dete se ocigledno nista ne pita. Zalosno ali tacno. Ovo bi trebalo da bude dozvoljeno samo u izuzetnim slucajevima a ne da bude nesto nalik na sport: "Devojke, gde idete danas?" "Ja kod frizera", "Ja kod manikera", "Ja na koncepciju bebe spermom donatora", "Ja kupujem novi kauc" i tako ...

vlad

pre 13 godina

Ja hocu dete a necu zenu, muskarac sam... i sta cemo sad? Zasto uvek potencirate kako zena nece muskarca, evo ja necu zenu tj bracnu zajednicu?!

Vladimir

pre 13 godina

@B92
Pozivate te se na neka istrazivanja u ovom tekstu.
Molim vas navedite reference/literaturu. U suprotnom, tekst se moze smatrati naucno neosnovanim i plagijatom.

@Stefan
Respect

@Milena
hmmm, ne primecujem. Ali reci cu ti sta primecuem... Androginiju, i to redovno na TV-u, u filmovima, casopisima, knjigama...

@Jovana
Za tango je potrebno dvoje.

@Minja
Istina, radja ce vestackom oplodnjom. Ali ima i onih koje ce hteti muskarca kao partnera i kao oca svoje dece.
A ti ako zelis rodi vestackom oplodnjom i uzivaj u samoci uzgajanja deteta. Jedino mi zao sto to dete ne bi imalo oca.

Ja znam da moj polni organ nisam nasao na ulici pa da ga dajem bilo kome.
Devojka s kojom bi zeleo da imam potomstvo mora da ima mnogo vise da pokaze za sebe nego samo dobar genetski potencijal(citaj:lepotu).

A muskarce pozivam da svoju spermu daju samo onoj koja zasluzi... a nju da postuju, vole i paze.

Goga

pre 13 godina

@ Minja, ja sam komentarom odgovorila, prvo momku ciji mi se komentar dopao, a posle osobi, koja je pokusala da mi objasni zasto ja danas nisam u kuhinji, vec za compom, verovatno da mi ukaze na to, da su se neke slicne njoj za to izborile! Naravno da sam razumela tekst, i naravno da sam vrlo obrazovana, sto ne iskljucuje postojanje muskarca i dece pored mene, ali naravno da nemam ni nameru da se sa tobom, ovde " prepucavam "! Toliko!

Jovana

pre 13 godina

Jao, jao, kako su zle te majke-udavace/sponzoruse, a muskarci jos nisu naucili da decu ne donose rode.

Za 80 % svadbi koje znam mlada je bila trudna, znaci - mogli su do sada da ukapiraju.

veliko M od musko

pre 13 godina

Koji sebicluk.Sa kojim idiotima ste imale posla? Jel mislite da normalan muskarac ne zeli da vidi svoje dete. Kakva trabunjanja o majcinskom instinktu i prenosenju genetskog koda. Sta je sa ocinskim instinktom? Ovde nema materinskog instinkta, ima samo samozivosti, ovde niko ne razmislja o detetu i da li mu treba otac.

čitateljka

pre 13 godina

Prvo: Da li se partner zove Dejan ili Zoran?
Drugo: Slažem se da je plitak tekst i još pliće razmišljanje.
Treće: Godinama smo se borile da nas muškarci ne doživljavaju kao objekte jer to nije u redu, a sad treba mi njih tako da doživljavamo i da to bude u redu? To nije ravnopravnost.
Toliko.

Ivana

pre 13 godina

Obicno ne saljem komentare, ali moram da se javim i da kazem da sam zgrozena nad vecinom komentara koje sam ovde procitala. Ja nikako ne podpadam pod kategoriju zena o kojima je tema, udata sam vec ima dosta dugo, iako imam 35 godina, imam malo dete i uskoro cu dobiti drugo, skladan brak, ali me ova tema zainteresovala zbog mojih drugarica u Srbiji koje nikako da nadju partnera, a volele bih. Pri tome to su sve fine, obrazovane i sposobne devojke. Jako mi ih je zao, jer znam koliko zele da imaju svoju porodicu. Nekad se osecam krivom sto postujem fotografije mog deteta ili mene sa stomakom na FB, zato sto osecam da ih to moze uznemiriti.
Svako doba ima svoje... prirodno je da u mojim godinama zena zeli da ima decu... ne znam zasto se muskarci rugaju tome i to osecaju kao pritisak... da su oni normalni i oni bi osecali isto! Nema svako srecu da upozna svoju buducu partnerku ili partnera rano u zivotu i da mu se do kraja preda. Ja sam imala tu srecu, znala sam da cu se udati za mog muza posle dva meseca zabavljanja, a imala sam dvadeset godina. Nije sve bilo perfektno, daleko od toga, ali smo opstali, i sada sa decom ga volim vise nego na pocetku,jer tek kada sam dobila dete shvatila sam kolika mi je podrska. Ali sta cemo sa devojkama koje jednostavno nisu mogle da nadju srodnu dusu? Ja sam uvek za to da dete treba imati cak i bez muza. Boze moj, velikog li cuda! Ja mislim da tu nema bas niceg sebicnog.
Problem je u vama muskarcima, isfrustrirani ste jer sad znate da zene mogu bas sve i bez vas. Kad bi samo znali koliko su muskarci ovde na Zapadu predaniji ocevi od vas, koliko rade da bi obezbedili svoju porodicu, i ne kukaju kao vi, a vecini zene ne rade, bave se decom... Kako vas nije sramota da tako ruzno govorite o zenama, da ih toliko mrzite... bolje bi bilo da poradite na sebi, da ne budete kukavice i da se uhvatite u kostac sa zivotom... jer godine prolaze, nemojte misliti da cete za koju godinu biti i dalje interesantni klinkama, pogotovo bezkintisani, kao sto je vecina od vas...
Svim zenama koje jos nemaju decu a zele ih, zelim svu srecu i samo napred! Nemojte da vas okolina, a pogotovu isfrustrirani muskarci obeshrabre. I ne brinite sa ili bez deteta nacicete na kraju coveka svoga zivota! Pa ako mora i izvan Srbije.

gospodin u bundi

pre 13 godina

ove koje hoce muskarca a nece djete ustvari hoce zna se sta.
al taj isti moze vise od jedne. i tu nastupa problem. krug se zatvara.
ako hocete da se zivot zasniva u svakodnevnom neshvacanju onda ste na pravom putu.

charlie

pre 13 godina

Samo napred devojke!!! To je prvenstveno nasa odluka i zavisi samo od nas. Nemojte da vas patrijarhalni lanci i dalje vezu. Vasa i sreca vaseg deteta zavise samo od vas. Stvoriti zivot je bozanska odlika sto muskarci nikad ne mogu dostici. Zato su pokusavali i pokusavaju da nas sputaju i izmisljali tabue i sramote da bi nekako podigli znacaj sebi u najvaznijoj ljudskoj aktivnosti - stvaranje i produzenje ljudske vrste (pogledajte samo ove komentare ha, ha). Kako kaze pesma: Da nije ljubavi ne bi svita bilo. Naravno, one najvece, nesebicne, pozrtvovane, neupitne majcinske ljubavi, koju nijedan muskarac bioloski nije programiran da poseduje. Sta da vam radim momci, mozemo stvarati svet bez vas, to je cinjenica. Jedino vam ostaje da probate da budete dobri providers sto je i bila vasa uloga, pa da razmotrimo da li bi nam to bilo neophodno potrebno te da vas primimo u porodicni zagrljaj.

otac

pre 13 godina

Kakav tekst, kakva rasprava! Priroda je sve lepo udesila i uredila, a ljudi će sve upropastiti. Pa da li neko stvarno misli da je i za dete najbolje da ima samo jednog roditelja, a da je roditelju bolje bez partnera? Možete sami ali to je zato što nemate drugo rešenje, a ne zato što je tako bolje.

I supruga i ja radimo, a najveći deo svog slobodnog vremena provodimo sa decom. Ne gledam tv, ne idem u kladionicu, ne opijam se u birtiji, supruga mi ne provodi sate kod kozmetičara ili u fitnes centru (sa decom je sport odličan). Naravno, prijatelji i familija su tu, ali se znaju prioriteti. I srećni smo, a ne verujem da bih ikako drugačije mogao biti srećniji. A deci trebaju i majka i otac. Nebitno jesu li venčani. Sve drugo je samo iznuđeno rešenje, koje cenim, ali nemojte ubeđivati da je tako najbolje. Ima i "normalnih" (šta je to do vreća zakrpu...) žena i muškaraca. Samo treba naći.

uko

pre 13 godina

Zelja za detetom nije egoiziam, cak naprotiv. Oni muskarci koji gledaju na izdrzavanje dece kroz novac su egoisti. A sto se tice dece, jedina jednacina koja vazi u detinjstvu sreci roditelji = srecna deca.

Misko

pre 13 godina

Pa sta da kazem..ne znam ni sam muskarac sam ima 33 god i jos se nisam ozenio,rpblem je u tome sto zene nece obaveze i sto nece da budu Zene nego hoce vecno da ostanu mlade,da izlaze po splavovima klubovima,a materinstvo se izgubilo zahvaljujuci tome sto brzo zivimo prevtaramo se u sebican svet..znam da cu izazvati reakciju zena,ali ja stvarno trazim devojku- zenu u svako smisli te reci,muskarci su u sustini slabi ljudi i slabiji od zena,nije muskarac onaj koji tuce zenu niti onaj koji se ppari vazan koliko je zena preturio preko glave ,nego onaj koji moze da izdrzi da bude sa jednom zenom celog zivota..ja sam vanbracno dete,i moji roditelji su ziveli zajedno 35.god..i sta im je falilo,uvek su se pomagali..ali ni to ove dansnje zene nece one bi sve na tacni,ako im nesto nije po volji odmah se ljute..ali brak i zajednicki zivot je veliki korak,na koji mozda nismo spremni...ako ima neka devojka-zena koja je spremna da bude jaka u ovom vremenu neka se javi...

Kalimero

pre 12 godina

(katarina, 11. mart 2011 23:39)

GOSPOĐO, NISTE U PRAVU! Prilikom razvoda bivše supruge, majke dece, su najčešće zaštićene kao "beli medvedi". Tako da deca u najvećem broju slučajeva pripadaju upravo njima bez obzira ko je glavni krivac za raspad braka i same porodice. Ali ovde se ne postavlja pitanje koji je uzrok potencijalnog raspada jedne porodice i posledice ovakvo čina nego se još jednom favorizuje novopečena budalaština savremenog čoveka a to je da je otac deteta ustvari samo izborna opcija same majke iako je uzajamno funkcionisanje ova dva pola kao ravnopravna dva sačionioca zdrave porodice, potrebna za odrastanje deteta, prisutno u ljudskoj civilizaciji od njenog postanka pa na ovamo. Drage dame, manje u mladosti budite samožive i manje za biološke očeve birajte mangupčiće, lažovčiće, mačo-tipove i slične folirante a više se oslonite na stabilne i mirne muškarce koji možda nisu previše interesantni ali kasnije kroz brak upravo mogu imati pozitivnu ulogu pravog, nezamenljivog oca vašem detetu.

angie

pre 13 godina

Ovoliko mržnje,zatucanosti, lažnog morala i malograđanštine na jednom mestu....Neverovatno!
Ja sam majka jednog zdravog,srećnog i zadovoljnog šestogodišnjeg deteta koje je rođeno vanbračno, jer njegov otac (sa kojim sam živela godinama pre nego što je dete rođeno)nije bio "spreman" da bude otac sa tada svojih 41 godinu.Ja sam tada imala 29, i odlučila sam da rodim-pa makar i bez njega. Danas sam sigurna da je mom detetu bolje da živi samo sa mnom, nego da smo njegov otac i ja zajedno,jer se kao čovek i kao muškarac pokazao tek onog momenta kada je trebalo imati m..a i preuzeti odgovornost za jedan novi život na sebe i trgnuti se iz bajke u koju je uljuljkivan od strane svoje mame (što je slučaj sa velikom većinom današnjih "muškaraca")-da je naj bolji, naj pametniji, naj vredniji,itd.
Ne mrzim muškarce,još uvek verujem u ljubav i to da negde postoji neko, itd, ali trvdim da je većina muškaraca apsoluno nesposobna da budu u normalnoj vezi sa ženom koja nije 100% zavisna materijalno, emotivno ili kako god,kao i da budu očevi koji će bilo šta žrtvovati za dete koje, kada dođe, neminovno preokrene život naopako.
I samo još jedna stvar-bilo je komentara da deca koja rastu bez oca postaju neminovno delikventi,kriminalci ili šta je već rečeno...za takvu glupost ja zaista nemam reči...Na žalost u takvoj zemlji živimo.Ostaje jedino da se nadamo da ipak nismo svi takvi.

Sale

pre 13 godina

Ljudi, trasheri i trasherke su u modi. Mačo seljački tipovi, sumnjivih zanimanja, šljaštećih automobila i novčanikom punih evra. Napirlitane devojčice, neke u skupe, neke u jeftivne krpe, modernih frizurica, napumpanih usana i grudi. Svi oni zamišljaju da su "zvezde granda" i da mogu uvek i u svakoj situaciji da se bahate. Jedino mi nije jasno kako je to sve uspelo da umeša u svakodnevni život, pa i u priču oko braka i rađanja dece.

Ko je sada jači? :)

pre 13 godina

@Za sve momke koji hoće dete, a neće ženu.

Do sada ste primetili da se ni jedna jedina žena ne osvrće na vaše komentare, niti ih zanimate, niti ih vaša pretnja potresa.

S druge strane, veliki je broj onih koji su uspanićeni naslovom "neću muža".
Mislite o tome. :)

milos

pre 13 godina

Ja se iskreno nadam da su ovi paranoicno-nacisticki komentari u stilu "nisam zavrsio osnovnu skolu ali sam u potpunosti izvalio anti-srBsko-komuntisticko-globalisticko-americko-feministicko-gej-vatikansko-jevrejsko-farmaceutsko-masonskoj zaveri da se unisti srBska nuklearna patrijarhala prirodna porodica i srBski visemilenijumski pravoslavni identitet" sala. Ili barem da nisu cenzurisani jer su shvaceni kao sala.

Joca

pre 13 godina

@ipak realna
Gospodjo, oci me bole od kolicine pravopisnih i gramatickih gresaka u vasem komentaru. To sto ste domacica ne znaci da ne morate da znate sopstveni jezik.

Maca

pre 13 godina

"ali mi smeta lažna slika koja se stvara da je ovo 'muški svet' i da roditeljstvo ženama dolazi prirodno, a muškarcima samo ponekad i to uz ogroman napor. "

Ne, to je prirodna slika.

Minja

pre 13 godina

@Goga:
Kakav "ekstremni" feminizam, kakva prava muškaraca, i kakvo crno obrazovanje?
Obrazovana osoba ume da razume tekst koji pročita, nikakva prava muškarca koji NIJE hteo dete nisu ugrožena.

Dada

pre 13 godina

Mislim da je sve stvar matematike-ako kazu da na jednog muskarca dodje sedam zena, onda je vrlo logicno ocekivati porast broja zena, koje ce radjati decu vanbracno, jer zasto bi se odrekle majcinstva ili ce porasti broj muskaraca, koji ce se zeniti vise puta i sa razlicitim zenama imati vise dece? I naravno, porasce brojka onih, koje mozda nece uspeti da ostvare tu zelju...

Nepopravljivi Romantik

pre 13 godina

Ja sam romantik, kad izvagam dobra i losa iskustva, i dalje verujem u ljubav, tako da bih i jare, i pare. :)

Mislim, cool je dete i sa jednim roditeljem, ali takva deca su emotivno ostecena, uskracena. Mada je mozda i bolje takvoj deci, nego onoj kome su jedan, ili oba roditelja alkos, nasilnik, ili isfrustrirani, puni mrznje, ili jednostavno, ulicnim zargonom, "bolidi", "retardi" itd itd.
(mada opet sa druge strane, poznajem i klince koji nemaju "savrsene" roditelje, ali ih ipak vole, takvi kakvi su)

Dete je nesto sto sto ostaje posle nas, mada bih jako voleo da imam klince, nisam siguran da bih zeleo sam da ih podizem, sa ili bez pomoci najblize familije. Ja bih zapravo "zdravu porodicu", ako moze, klinci, lepa mama i to, jos i ako zna da kuva bolje od mene, nema averziju prema kompjuterima, kompjuterskim igricama i psima, ihaaaaa gde bi mi kraj bio :D :D :D

Mislim da takodje mogu da se pronadju osobe suprotnog pola za "ortacki" odnos, neudati, zeljni dece, pa ono... u sustini, kapiram da takav brak moze i da funkcionise kao firma ;) Verovatno i sa boljim medjuljudskim odnosima nego dosta danasnjih brakova.

anyway, Malo off topic,

Mozda sam malo cudan, ali, ja bih i gej parovima dozvolio da usvoje dete, ukoliko nisu mentoli naravno, i prodju provere socijalnih sluzbi / psihologa itd, ma koliko to nekima "pogresno" zvucalo. Bitno je kakvi su ljudi, a ne kako vole da se futaju, zar ne? Siguran sam da bi u velikoj vecini tih slucajeva dete dobilo mnogo ljubavi i paznje, a u svakom slucaju je bolje nego da zavrsi u domu, na ulici ili jos gore.

Mislite o tome.

Vesna

pre 13 godina

@Zabrinuti gradjanin - molim vas da ne lupate gluposti!! Gde ste nasli takve statistike i kako tu svoju tvrdnju mozete potkrepiti? Ja sam samohrana majka (razvedena) i smatram da mom detetu nista ne fali ni u emotivnom, ni u materijalnom ,niti bilo kom drugom smislu, a pogotovo ne mislim da ce cinjenica sto zivi samo sa jednim roditeljem od njega napraviti delikventa!!! Oko sebe imam desetine primera brakova u kojima roditelji zive ko' pas i macka, svadjaju se i preprucavaju non stop, a deca to gledaju i slusaju svakodnevno. Mislim da ta deca imaju mnogo vise sansi od mog ili bilo kog deteta da budu danas-sutra delikventi, jer u kuci imaju model nasilja. Vase misljenje je tipicno misljenje nase zaostale sredine i predrasuda.

Bela Kuga

pre 13 godina

@ Johney Bravo
"Ovako je pricala i moja blesava sestra. "Detetu ne treba otac." Pa je napravila dete sa idiotom koji ju je isterao na ulicu i dosla roditeljima na grbacu."

...umesto da mužu bude na grbači? Ispade da su deca jedno veliko zlo i teret.

solo je ok

pre 13 godina

Nemam predrasude o tome da li dete sa ili bez oca. Suština je imati dete. Živimo u svetu kada se donose odluke u korist svog izbora. Dakle, ako žena izabere dete bez oca, to je potpuno uredu jer je to njen izbor. Neko će postaviti pitanje: šta je sa izborom deteta? Niko od nas ne bira roditelje, važno je djetetu pružiti sve sto može jedna majka. Neka deca sa oba roditelja ne znači da su srećna.... ako jedno dete može da ima dva oca ili dve majke, zašto je drugačije ako ima samo majku? Ili samo oca?
Treba podržati svačiji izbor, a dete će, u to sam uverena, od samohrane majke ili oca, dobiti sve što je neophodno da to dete sutra bude čovek.

O Tekstu

pre 13 godina

Tekst je sraman. Prvo je naslov netačan. Ova žena iz priče itekako želi muža, ali ne uspeva da ga nađe.
Drugo, pola teksta ona nas uvereava koliko je jadna i čemerna, da bismo joj oprostili što nije abortirala! Ja ne znam ovi ženomrsci, šta biste želeli, da aboritra jer je neko neće? Da li ste normalni? Da ne pominjem da su isti ženorsci listom za zabranu abortusa.
Konačno, lažna psihologica je tek poseban slučaj. Drugu polovinu teksta ona nas ubeđuje kako su sve žene koje rode same - lude.
Da bi tek na kraju navela da to i ne mora biti tako.

Ona

pre 13 godina

Ja zivim u zapadnoj Evropi. Azijskim devojcicama (da ne bude zabune, sa tugom i bez ikakvog rasizma pisem) koje su dovedene iz paklenog siromastva, tri puta mladjima od sebe "zene" se oni muskarci koje nece njihove zene. Zbog nasilja, lenjosti, odsustva svake ambicije u zivotu, alkoholizma. Neke od ovih nesrecnica dodju u situaciju da budu koriscene za rad kuci, pruzanju seksualnih usluga doticnom i njegovim licnim kompanjonima i kod isteka turisticke vize budu vracene kuci i zamenjene novom. One koje su regularno obrazovane zive zivotom zapadnoevropskih zena, ako ne i boljim jer kad su obrazovane to je stvarno top opbrazovanje.

Postoje i obrazovani muskaraci koji hoce klasicnu Stepford wife. Izvod iz mog dijaloga sa jednim Englezom mojih godina, pristojnog izgleda koji trazi jednu takvu, pa misli da ce sve. "istocno" Evropljanke da se polome zbog njegovog pasosa.

Him: I have a passport...
Me: Good for you.., me too.
Him: It is not the same.
Me: Oh, yes it is, my dear, it is the same.

Ja svoj pasos za zivot imam u svom mozgu i diplomama. Kad volim muskarca volim inteligenciju, vrednocu, dobrotu, licni integritet, lepotu i ambiciju. A onome ko pokusa da me kupi i misli da ce ugladjenim ucenjivanjem, zbog krova nad glavom (cak luksuznog) da me natera da se odreknem svojih snova umesto da mi pomogne da ih dostignem (kao i ja njemu njegove) gledam kao vazduh. Mene je uvek veci strah bio da se zaglavim sa nekim sebicnjakom, nego da u zivotu guram sama. Deca za odrastanje traze mir i spokoj. Ako to zena moze da im pruzi, zasto da ne, a ne da njihovo imanje "placa" nekome rntanjem i odustajanjem od svega sto nije "on".
Uostalom SF je sve napisao/la. Imam apsolutni prezir prema onima koji svoj kukavicluk za zivot prikrivaju agresijom, onom fizickom i onom verbalnom.

NIje lepo izmišljati

pre 13 godina

@ Joca
"Mozda zato od zena koje se uporno zalazu za radjanje sopstvenog deteta nikad nisam dobio odgovor na pitanje: Ako ti je stvarno stalo da imas dete, zasto ne odes na vestacku oplodnju i zavrsis stvar? "

Odgovor za Jocu: jer je u Srbiji nema za neudate žene.

katarina

pre 13 godina

PA GOSPODO MUSKARCI,NAUCITE SE DA KORISTITE ZASTITU,PA VAS NI JEDNA TAKVA ZENA NECE PREVEJATI,ZABOGA,NAMETNULA VAM DETE,PA STA,UKRALA VAM SPERMU DOK STE SPAVALI,SILOVALA VAS....JOJ KAKO MUSKARCI STVARNO NE RAZMISLJAJU,NARAVNO UVEK SU ZENE KRIVE,A U KOLIKO PROCENATA PO RAZVODU OCEVI OSTAJU PORED SVOJE DECE,JER ZA VECINU JE RAZVOD OD ZENE,MOMENTALNO I RAZVOD OD DECE.KONACNO,AKO NE ZELITE DECU,PA KORISTITE ZASTITU I MIRNI STE!!!!!

Maca

pre 13 godina

Koliko znam, prilikom razvoda se gleda šta je najbolje za dete, a ne šta ko od suprunika hoće ili ima ćef. Ako su pametni da se sporazumno razvedu starateljstvo može biti zajedničko, a i tada se odredi kod koga će stanovati da ga ne seljakaju.
Ukoliko je najmanje jedno dileja koja neće da se dogovori, tada procenu i mišljenje daje centar za socijalni rad, dostavlja ga sudu, koji ga uglavnom poštuje. Nigde ne piše da deca ispod 7 godina moraju pripasti majci ali što je dete manje, češće bude dato majci jer se smatra da su što manja deca to više vezana za majku. Zbog deteta. Ne zbog feminizma, satanizma, globalizacije itd. Dete od 10-15 možda da kaže kod koga želi da bude, a želja deteta preko 15 se mora i poštovati. Naravno ako se dokaže da je neko od njih, lud, alkoholičar, zlostavljač itd. od starateljstva nema ništa. Svakako tu dolazi i pravo da onaj drugi roditelj vidja dete, dva puta nedljeno, plus svaki drugi vikend, regluisani i praznici i raspusti itd.

I ne razumem šta sad nekom tu smeta, i kako želi da pogazi interes deteta i isteruje nešto svoje?

A u ovom tekstu ovaj otac prvo sam, svojom odlukom, nije hteo da ima ništa sa detetom, pa se posle, takodje sam, predomislio.

apsolutno tacno

pre 13 godina

"Kada je žena emotivno očuvana kao osoba, dobro organizovana, dovoljno ekonomski samostalna, ima dobre resurse i sistem podrške, bilo u svojoj porodici primarnog porekla, u široj porodici ili u socijalnoj mreži, onda njeno materinstvo može biti funkcionalno i kvalitetno i kada je sama."

Emotivno srecna, uspesna i zadovoljna deca mogu da odrastaju uz jednog roditelja, pod uslovom da je on/ona sve od prethodno navedenog. Odrastati u nesrecnom braku, gde nema ljubavi ni razumevanja ni medju roditeljima, a jos manje za dete, je mnogo mnogo gori scenario. Naravno, najbolje je sa dva roditelja koja su oba zreli, emotivno stabilni, realizovani i srecni ljudi.

Ona

pre 13 godina

Samohrani roditelj se postaje na razlicite nacine, a da li ce neko udavati ili zeniti nakon toga je krajnje privatna stvar.

Jeste li culi za rec kontracepcija? Ne zelite dete sa nekim, koristite zastitu, ili je samo na njoj da o tome misli. Najverovatnije ga necete ni dobiti tako da vas niko nece zavlaciti za alimentaciju. Poslednja stvar koju bi uradila svom detetu jesete da ga rodim na "silu" sa nekim koga nikad nije zeleo, da bi me izdrzavao.

Inace zaradjujem sama dovoljno i primetila sam da ima mnogo muskaraca koji bi da im se zivot olaksa, tako da taj "uvali se" mentalitet nije zenska ekskluziva. Da bi se zaradilo, mora da se radi, pa se i kafana retko vidja...

Feminizam je isto sto i humanizam jer i zene su ljudi. A da ga nije bilo vi Gogo ne bi izasli iz kuhinje, a kamoli do Interneta.

Neverovatna

pre 13 godina

Malo mi je tuzno da citam ove sve negativne komentare ovde. Sam dokaze kako je duboko shovinsticki mentalitet.
Jak kazem samo napred za samostalne majke. Bolje da radjate decu i samo i da verujete u sebe. Bolje da pomognemo majke podrskom i prihvatanjem nego kritikom, kad je ova kuga.
Pa majke sa stalnim partnerom i finansijski staqbilne nece vise od jednog dete...ova razmazena zenska populacija(sve na tanjir)...a ima i ova druga zenska populacija koja ima dovoljno sampouzdanja da ne pita za dozvolu, i takvih nam vise treba! bravo!!!!

Minja

pre 13 godina

"Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ... "

Saznali smo upravo čemu srpski muškarac služi deci.
Sramota.

Znači oova bezvezarija je ključna za razvoj deteta, nbez nje će dete posati delinkvent (po vajnim stručnjacima ovde), detetu ne treba od oca NIŠTA više, a ovo NIKAKO ne može da obavi majka, ujak, komšija, drug... to je samo nešto što može srpski muškarac. Strašno.

Minja

pre 13 godina

"Ne gledam tv, ne idem u kladionicu, ne opijam se u birtiji, supruga mi ne provodi sate kod kozmetičara ili u fitnes centru (sa decom je sport odličan)."

Vi vreme koje žena posvećuje sebi, svom zdravlju, realksaciji i privlačnosti izjednačavate sa sramnim porocima, opijanjem i kockanjem, koji uništavaju porodicu.

I tako...

pre 13 godina

Ja sam samohrana majka dva decaka. Zivot je tako namestio. Ne smatram sebe herojem nego sam prihvatila stvarnost i guram sto bolje mogu. Da je lako - nije. Zaposlena sam, a pored svih obaveza sa decom, skolom, kucom, ja sa svojim decacima igram i fudbal i kosarku, u tasnu mi cesto zalutaju plasticni pistolji i bakugani i jos sto igracaka za decake, a sve to zajedno, lopte i plasticno naoruzanje, nikad mi nisu bili interesantni, pa nisu sad. Trudim se da ih podignem u dobre ljude. Cesto me muce dileme, cesto pozelim da neko drugi donese odluku, ali uvek moram ja sama. S druge strane, onako je kako ja odlucim, kako ja mislim da je najbolje, ne moram da pravim kompromise. U samohranom roditeljstvu ima i lakih i teskih momenata, ali je prostor ovde suvise mali da bih elaborirala, pa sam se zato posluzila slikovitim prikazom.
Ipak.. Svakoj svojoj drugarici (30+, 40) kazem da na vreme batali romanticne ideje o ljubavi i braku i da rodi dete dok jos moze. Ljubav dodje, ali ume i da ode. Muz takodje. Radjajte decu i imajte vere u zivot, on sve postavi na pravo mesto.

romiran65@hotmail.com

pre 13 godina

Ja kao zena i majka smatram da SVAKA zena ima pravo da zivi kako zeli.
Svet je savremen i ako ta ista mama ima finansiski da pruzi tom detetu za jedan normalan zivot, onda jos i bolje ! Ne znam koliko bi bio znacajan faktor otac/muskarac jer ono sto vidim po Beogradu/Srbiji Boze sacuvaj! Pored rodjene majke i OCA vecina dece je strasno razmazeno, bahati, nemaju pojma sta su reci hvala ili izvini,setaju se po gradu sva doba noci, piju pivo po Kalemegdanu, drogiraju se, ponasanje prema nastavnicima je katastrofa, a da i ne pricam o huliganima !
Ziveli smo u US dosta godina, i uporedjujuci decu u Srbiji i USA to je nebo i zemlja.
Deca u Srbiji su strasno lose vaspitana sa strane OBA roditelja, ta bahatost, i mentalitet "da niko MENI ne moze nista", svi se dzekiraju, devojcice od 12 godina se sminkaju i izbacuju grudi kao da im je 19...to sve potice is kuce....i PORED OCA!

sanja

pre 13 godina

Čemu tolika osuda žena koje odluče da rode dete bez muškarca? U mom slučaju, on je po saznanju da će postati otac otišao, i pored velikih planova o zajedničkom životu, braku, porodici....Usput se oženio, a za svoje dete ne pita, video ga dva puta u životu. Šta je trebalo da abortiram jer ostajem sama? Zar ne treba osuditi takvog muškarca? Mislim da stvari ne treba generalizovati i komentarisati na tako osudjujući način. Niko od nas ne zna šta u životu može da se desi i kako bi u istoj situaciji odreagovao.

milena

pre 13 godina

@Vladimir

Androginija? Polna nedefinisanost, dvosmislenost?
Pa dobro, ako to primećujete...
A ako ste mislili na mržnju prema muškarcuma,
reč za to je mizandrija.

Ja sam, eto, primećivala komentare ovde, a od sada više neću.

SF

pre 13 godina

Mnoge žene u braku su i ovako i onako samohrane. Bolje mislite o tome. Tj. bolje mislite o svom sopstvenom slučaju (pomažem li svom partneru, šta mogu da zatražim od njega), ili da li se dobro prezentujem ljudima, pa i mogućem bračnom partneru (tj. da li sam onakav kakav želim da on-a bude prema meni); ovako isfrustrirani i uplašeni baš i ne ostavljate neki utisak.

vera ljubav nada

pre 13 godina

Citam ove komentare i konacno sam dobila potvrdu na to koliko su muskarci isfrustrirani (to ide cak do teorije zavere da 'oni hoce da razore instituciju porodice feminizmom'. Ko su oni? To bih volela da znam).
S jedne strane, da, preterano forsiranje feminizma je doveo do isfrustriranosti muskaraca, ali je takodje cinjenica da su se muskarci previse opustili i DOZVOLILI (kakav su oni jaci pol ako su se prepustili ocaju) da zene nadvladaju na svakom polju. U toj intelektualnoj trci pre svega, nisu morali da odustanu, nego da se takmice kao sto se zene takmice sa muskarcima. (ne pricam ovde o rivalitetu, samo o zelji za boljitkom)
Visoko obrazovana sam, imam 35 godina i zelim decu. Ne sada i odjednom, jednostavno nisam htela da to bude po svaku cenu i zato sto to od mene zahtevaju socioloski okviri. Jer nemojmo se zavaraavti. Zena u Srbiji koja u ovim godinama nema porodicu se smatra kao da je potpuni promasaj.

Nisam neko ko ide iz veze u vezu. Nemam kres seme, niti me one interesuju. Nemam zelju za 'ludovanjem po splavovima' kako sam procitala u jednom od komentara, jer me to odavno vise ne privlaci. Ali cinjenica je da zene kao ja nemaju koga da upoznaju u Srbiji (cast izuzecima koje ja nisam upoznala). Poenta je da sam upoznavala muskarce koji u mojim godinama jos uvek zive sa roditeljima (ajd da kazemo da je to nuzno zlo danas) i i dalje zive tinejdzerskim zivotima. Nemaju poslove (i ne trude se da ga nadju, jer u sustini imaju sve kod roditelja), nemaju planove i ciljeve (makar oni bili i nerealni). I ocekuju da im nesto padne s neba. Neka sjajna buducnost odjednom. O nivou svesti i obrazovanju - tj konverzacijskim sposobnostima da i ne govorim. Posebna stavka je ta da su 'nase generacije' muskaraca mahom pobegle iz zemlje zbog ratova, pa je njihov broj u zemlji znatno smanjen. To dodaje jos jednu osobinu tipicnom srpskom muskarcu: zasto bi se zenio kad tolike zene cekaju na njega? Ne bas inspirativno da ponovo stupis u bilo kakvu interakciju sa takvim covekom.
Nagovesticu da dobro izgledam, da uglavnom sarmiram (svesno ili nesvesno) vecinu muskaraca u mom okruzenju. Ali to me ne zanima. Do sada sam imala par ozbiljnih veza i dva puta samo sto nisam stala na ludi kamen. Zelim da imam decu. Zelela bih da to bude u paru i sa covekom koga volim.
On nije odavde i zbog posla intenzivno putuje po svetu. Pricali smo o deci, ja sam cak spremna da zbog neizvesnosti situacije (sto sam i njemu rekla), rodim njegovo dete pa makar ga gajila sama, jer u ovom trenutku samo njegovo dete zelim. On mi je na to odgovorio da nisu samo zene te koje imaju materinski instinkt!!! (verovatno cemo pokusati zajedno)
Zakljucak: iako bih volela da moje dete ima i oca i majku pocela sam da razmisljam da bi ipak vise volela da rodim dete coveku koga volim pa makar i sama nego da se udam po svaku cenu i imam dete po protokolu - kakva je vecina danasnjih brakova. I da! i ja sam primetila da se 85% danasnjih brakova sklapa samo zato sto je 'mlada' ostala trudna. Da li je to jedini nacin da ovdasnji muskarac udje u nesto ozbiljnije sa zenom?...ima tu jos milion pitanja...

SF

pre 13 godina

Znači, tata služi da bi vodio sina na pecanje ili sport. Da se druže. Da pričaju o curama. A majka je tu da nahrani, napoji i obuče. Baš veselo.
Mislite da ne treba hrabrosti za rođenje deteta 'u svojoj režiji'? Da je to dete igračka za mamu? Pa to samo muškarac može da misli, žena sigurno ne može. Ako je i po bilo čemu drugom razmažena, neozbiljna, svaka žena barem zna kako je to roditi dete, biti trudna 9 meseci, porađati se, dojiti ga i fizički mu se potpuno predati- danju-noću. Kažete - pa to je prirodno, ne budi razmažena! Da, ali niko nije birao svoj pol, i za isto dete koliko fizički ulaže muškarac, a koliko žena? Ma makar za to im treba skinuti kapu. Međutim, sve se lakše podnosi kad si okružen ljubavlju - pre svega od partnera, koji bi trebalo da ti je PRIJATELJ, najveća ljubav i podrška u svemu (i sa i bez dece), a ne osemenjivač koji ti posle bude na teretu -jer je sam jedno veliko dete (on je naj, naj, naj, samo mu treba podrška da se razvije). I sad, ne treba hrabrosti za dete?? Ne treba hrabrosti kad NEMAŠ tu ljubav i prijateljstvo sa osobom drugog pola??
Delinkventi i nasilnici najčešće postaju oni koji imaju LOŠ uzor u svom ocu, a ne oni koji ga nemaju, a pritom imaju majku koja ga je želela i koja mu se posvetila.
Znam da ima puno očeva koji su kao stričevi svojoj deci, upravo ono o čemu sam na početku pričala. Da kupi poklon, da odveze-doveze i da idu na utakmice ako je sin u pitanju. Pa to je baš super. Mislim da bi se mnoge mame menjale sa tatama na neko vreme, da se malo odmore i opuste sa svojom decom. Da ne budu samo 'što mi nisi oprala ovo za danas, OPET isti ručak!, šta te briga kada ću da dođem kući', itd itd. Podelite teret vaspitavanja i negovanja dece sa vašim bračnim drugovima. Stvarno mislim da bi retko ko odbacio nečiju ljubav i iskrenu podršku da bi SAM podizao dete. Upravo je partnerska ljubav nešto što može dati energiju kada je uzme mali usisivač energije u vidu sina ili ćerke :)
Retki su oni koji nikako ne žele partnera, a žele dete. Pod time oni zapravo misle- neću neadekvatnog partnera, a ne da neće dobrog i odanog. A zašto ne mogu da nađu adekvatne ljubavne partnere, to je druga priča. Korisno bi bilo pisati o tome.

mija

pre 13 godina

Jedino sto mozemo da kao zajednica pomognemo ovim zenama da da budu bolje pravno i finansijski zasticene. I kad je dvoje ljudi zajedno nije lako podizati dete, a cesto se to i tradicionalno dozivljava kao majcin zadatak, i u tim sitacijama muz joj dodje ko dodatna obaveza ,a ne kao pomoc. Uostalom mozemo da biramo ili cemo im pomoci ili cemo nestati.

Marija

pre 13 godina

@ milos:
"Ja se iskreno nadam da su ovi paranoicno-nacisticki komentari u stilu "nisam zavrsio osnovnu skolu ali sam u potpunosti izvalio anti-srBsko-komuntisticko-globalisticko-americko-feministicko-gej-vatikansko-jevrejsko-farmaceutsko-masonskoj zaveri da se unisti srBska nuklearna patrijarhala prirodna porodica i srBski visemilenijumski pravoslavni identitet" sala. Ili barem da nisu cenzurisani jer su shvaceni kao sala."

Svaka čast. A nadam se da smatraju za šalu i komentare: "svako pametan me zaobilazi, ali znam da sam najpametniji i izvalio sam polovinu ljudskog roda, žene, da su zle".

tatako

pre 13 godina

ne znaci da je svaka neudata majkai samohrana. ja se nisam vencao sa mojom devojkom , ali zivimo zajedno i imamo jednogodisnju bebu. nije se ni vencao moj brat, a u istoj je situaciji. imamo jos hrpu prijatelja sa istom situacijom, tako da vasa statistika ne drzi vodu. a detetu su potrebna oba roditelja, kako zbog paznje i ljubavi, tako i zbog novca. tesko da neko (otac ili majka, svejedno) moze posvetiti dovoljno vremena detetu, a uz to i obezbediti ga finansijski kako valja. jednostavno, nema dovoljno vremena za sve, ma koliko postojala dobra volja.

Muškarac

pre 13 godina

U mom ćitabu, psihološkinjo, žena ne mora da ima muža da bi bila "vrednovana kao žena".

Kakva gomila mizoginog i internalizovano mizoginog kvazi-psiholoanalitičkog treša, to je strašno.

Hvala, da znam!

pre 13 godina

"Pravo pa će mama sina voditi na fudbal, pecanje,... Pričati sa njim o curama, simpatijama, ... "

Znači ako radim ćerku, muž mi ne treba. Otac očigledno nema šta da radi s ćerkom.

milica

pre 13 godina

@sasa
A kojim su to tacno mehanizmom ljubav, seks i zene koje hoce decu bez muza (bozemeprosti) destabilizovali americko i britansko drustvo? I u cemu se ta opsta propast konkretno ogleda? Neki primer, statistika, makar anegdota? Molim za elaboraciju, nije u redu da nam otvorite oci za jedan tako fascinantan socioloski fenomen a onda ostavite sve nedoreceno. Narocito zato sto ocigledno preti i nama, a niste nam rekli nista o tome kako da se odbranimo.

cokac

pre 13 godina

"Roditi vanbračno dete pre samo pola veka bilo je sramotno i tragično. Danas se na to odlučuje čak trećina žena razvijenog dela sveta, a u Srbiji svaka peta trudnica odlazi na porođaj bez venčanog lista."

Ovde se pomalo mesaju zabe i babe: biti samohrana majka i izroditi decu sa partnerom sa kojim niste vencani, su dva sasvim razlicita pojma. Jako veliki broj parova se ne venca, ali zajedno podizu svoju decu u sasvim normalnoj porodici. Jedino sto ovakvim porodicama "nedostaje" je vencani list.

Ova zaista tanka prica se oslanja na uvod sa kojim dalje nema veze i pretpostavlja, sasvim nelogicno i staromodno, da su sve zene koje nevencane rode decu - istovremeno i samohrane majke.

Kakanost

pre 13 godina

@Mladen
Hahahaha! Pa sta ima veze da l' je Dejan ili Zoran?
(moram da priznam da i nema lepsih generickih muskih imena)
Mnogo je lepa prica - kao u Bazaru sto su bili 80ih ljubavni romani od 120 reci.

gospodin u bundi

pre 13 godina

ne znam kakva je statistika. al pretpostavljam da je porazavajuca sto se tice prevara u braku. rece meni jednom jedan covjek:"nema nista gore nego spavat sa svojom zenom". idealno je da muskarac i zena istinski sa puno ljubavi odgajaju djete. a sad da li ce oni zivjeti zajedno ili nece to je sporedno. bitno je da se razmnozavamo i da djeca rastu okruzeni s ljubavi kako bi ta ista djeca postali normalni ljudi.

Ja

pre 13 godina

'nema ništa gore nego spavat sa svojom ženom'
Ovo se sve češće može čuti i nikad mi neće biti jasno. Je l' neko te muškarce pištoljem terao da se ožene ili su želeli da provedu život sa tom (valjda) dragom osobom?
A može biti da je lepo imati čiste i opeglane stvari, skuvan ručak a razonodu tražiti negde drugde...

veliko dete

pre 13 godina

Neverovatno koliko ima muškaraca koji se ponašaju kao da im je neko ukrao spremu. Pa gospodo, niste ni maloumni, ni maloletni. Koristite zaštitu, pazite šta radite, mislite unapred za promenu, i počnite da birate s kim radite, a ne da vam je svaka dobra.

Samo potpuni nedogvoran čovek koji nikad ni o čemu nije vodio računa može da misli da ni u ljubavi i seksu ne treba ON ni o čemu da brine.

ja

pre 13 godina

@SF Kratko i jasno. Svaka čast!!!

Onaj kojem stvari posle komentara @SF stvari opet nisu jasne, treba ozbiljno da se zabrine i zapita da li uopšte koristi mozak u svom životu.

Ja

pre 13 godina

@bole.lozac
Muškarci uglavnom kako kažu ne vole da se 'tuširaju u čarapama', a od žene se očekuje da pije pilulu koja sobom nosi i određene rizike. E pa izvinite. Onda žena pristaje na odnos bez zaštite jer on će svakako biti sa drugom ako ona ne želi, često muškarci kažu kako mogu da se kontrolišu i sl., a kada se desi trudnoća, pa naravno ONA je kriva. Hmm.
Znam dosta momaka u srednjim tridesetim koji nisu spremni i ne žele ni vezu (za 'kombinacije' su uvek), a kamoli da osnuju porodicu i imaju dete. I šta žene da rade?? ONI mogu postati očevi i u četrdesetim, pedesetim...
Naravno, ima i obrnutih situacija, kada momci žele porodicu, a žene jure karijeru ili šta već. Ali izgleda da se retko sretnu žene iz prve priče i muškarci iz druge. A život ide...

Masha

pre 13 godina

Ne razumem sto toliko zle volje povodom sasvim dobrog teksta. Ako muskarci ne razumeju sta znaci to i kako se oseca zena sa 38, 39, 40,... kada shvati da se vise ne moze udati, da vise nije privlacna kao pre, a jako voli decu, zasto ne bi pokusala sa nekim razumnim muskarcem da je ima i da oni tako nevencani, cak i van veze pokusaju biti dobri roditelji. Ja sam rodjena vanbracno, zivela sam sa majkom i imala sam veoma srecno detinjstvo, primila sam vise ljubavi nego masa mojih drugarica koji su imali oba roditelja. Nista nije savrseno, ali zasto neko to ne razume? Nema to veze sa finansijama. A muskarci mogu da imaju dete i sa 60, pa sta ih briga? Pa bez obzira na to sto nisam imala oca muskarci su mi vrlo privlacni i nemam nikakve traume tim povodom. Imam vise drugova nego drugarica i sasvim ok veze. Prema tome, glupo je drugima suditi.