Utorak, 08.03.2011.

11:39

Dušanu Petroviću trgovina i agrar

Premijer Mirko Cvetković objavio je spisak kandidata rekonstruisane vlade, a ključne ekonomske resore vodiće Predrag Marković, Dušan Petrović i Nebojša Ćirić.

Izvor: B92

Dušanu Petroviæu trgovina i agrar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

sasa

pre 13 godina

a kojim ce se tehnologijama onaj bradati ministar baviti, otkrivanjem telegrafa i fiksnih telefona???
zar on nije neki izdavac ili tako nesto?
kakve to veze ima se telekomunikacijama???

dobavljač

pre 13 godina

Opet vi sa tim Petrovićem i Inter-kopom, samo me podsećate da mi je ta firma dužna oko 100.000din. evo već druga godina. Taman sa bio zaboravio
(al malo sutra).

zoran

pre 13 godina

Pa ovi iz DS su poludeli,sa ovim ministrima sami sebi zivot zagorcavaju.Ala ce te puci na izborima,niste ni svesni.Ni Djilas vas nece spasiti,jedimi normalan iz DS.Ne mogu da verujem sta Tadic dozvoljava sebi.....

posmatrač

pre 13 godina

Dušan Petrović! Kakvo revolucionarno rešenje. Bivši ministar pravde, sada ministar trgovine, poljoprivrede i šumarstva, sutra ministar kulture ili možda ministar zdravlja, što da ne. Jednom rečju expert! To je naša nova energija, nova pamet.
E SRBIJO, DOBRO JE I DA SI ŽIVA.

Mile sa Dorcola

pre 13 godina

Novi ministar trgovine i poljoprivrede, kao pravnik narocito je upućen u poljoprivredu i trgovinu....pa gde ćemo stići ovako,....ako su demokrate mišljenja da ova dva ministarstva treba uvesti u pravne okvire i zaustaviti nepravilnosti na pravnicki nacin....onda uredu.....hm

"ne vredjajte nam inteligenciju"

pre 13 godina

Srbija je "rupa bez dna". Nikako da dotaknemo dno, a stalno padamo sve nize i nize. Uzas. Poruka svim mladim ljudima ukljucujuci i mog sina. BEZITE IZ OVE ZEMLJE KUD VAS NOGE NOSE, SVUDA VAM JE BOLJE NEGO OVDE. PRODAJTE SVOJE ZNANJE I TALENAT TAMO GDE VAS CENE I POSTUJU KAO COVEKA, jer u Srbiji nas odavno ovi na vlasti ne tretiraju kao ljude nego kao glupu stoku

sashko

pre 13 godina

Iskreno se radujem sto cemo imati prilike cesce slusati G-dina Predraga Markovica. Bice osvezenje nase politicke scene, ako nista drugo zbog drugacijeg govora od svih ostalih. Dusan Petrovic i poljoprivreda...??? Mozda ipak bolje da nam je Dragin ostao... Ovo je dokaz da moze i gore.

ČIVIJAŠ 1970

pre 13 godina

E baš bih voleo da vidim klakvu će sada zamerku na novi kabinet staviti ovi iz opozicije koji se najviše plaše eventualne pobede na izbotima, i osvajanja vlasti. Jer, nije važno samo držati portfelje i fotelje, kada se vlast osvoji, onda treba i raditi nešto konkretno a ne samo kukumavkati i plakati nad zlom sudbinom srpskog naroda, i optuživati sve redom za svoje propuste, kao što su činili i čine neki sadašnji opozicioni, a ranije pozicioni lideri, koji su prepuni hvale za svoje uspehe i dela

Ludzbunjen

pre 13 godina

Dusan "10%" Petrovic ce sigurno da osnuje poseban sektor za svoju firmu Interkop.. Sto da namestaju tendere kao sad, ima uredbom da daje sam sebi poslove..

uZviseni

pre 13 godina

Ne cine coveka dela, vec brada. Medjutim uzevsi u obzir da se izmedju ostalih disciplina bavi i informatikom ima da mu se brada uplice medju prste dok bude kuckao po tastaturi. Tako da ja mislim da je on u sukobu interesa...ili brada ili informatika...da se odluci...

Dorotej

pre 13 godina

Ne vidim kako se ovaj naslov uklapa sa najavom premijera da ce sam rukovoditi prodajom Telekoma. A sto se tice Predraga Markovica, cast je upoznati ga. Osoba koja ima puno znanja, vredan i sposoban, izmedju ostalog dokazao se javnosti. Svako ko prati rad Parlamenta setice se vremena kad je on bio premijer i da je to bilo jedno od retkih perioda kada je to mesto licilo na nesto ozbiljno.
I jedva cekam da vdimo jednog pravnika na kombajnu! Mozda je to vec radio do svoje 26. godine dok nije upisao pravni pa bi se sad ponovo vratio na oranice.

matrix

pre 13 godina

Zasto se ovaj covek Markovic - ne uljudi izgleda kao da su ga doveli iz pra istorije, zamislite sustret njega i nemackih ili mozda japanskih investitora...
Bas izgleda kao neko ko se bavi telekomunikacijama i informacionim drustvom ali dva veka pre nove ere

Merso

pre 13 godina

Jako dobra vlada. I do sada su jako dobro radili, ali sada posle rekonstrucije će očigledno biti još efikasniji. Srbija je konačno dobila vladu koja svom snagom vuče napred. Najvažnije je to da se radi o velikim stručnjacima koji su pošteni.

vojvodjanin

pre 13 godina

ovo je tragikomicno,rekonstrukcija je cista manipulacija..promena nema ista nas muka ceka nezaposlenost,korupcija na svim nivoima drzave,a ovo nema efekta sta nam vlada radi..lakrdija nemam reci koliko je gneva u meni..insajder i brankica nam daju jasnu sliku sta se sve radi a to je samo kap u moru..hteo bih da kazem da se treba ispitati poslovanje NIS-a eh da zna narod kakve se tu mutne radnje sve rade..lepo je rekao dusan vujovic iz svetske banke nemoc drzave da se bavi reformama...mladi strucnjaci odlaze jer ovde nema zivota...

Milosh

pre 13 godina

Petrovic i poljoprivreda???
Malovic prvo sekretarica, sledece radno mesto-ministarka???
Dulic i rudarstvo???
Dačić i policija??? Čovek koji ništa nije radio u životu.
Šutanovac i vojska??? Takođe ništa nije radio u životu. Pardon, završio kurs.
......država mora sa ovim kadrom što pre u EU, da im mi pokažemo kako se radi..pih

L0shMi

pre 13 godina

Ne znam odakle toliki animozitet prema Duletu Petrovicu. Nadao sam se da ce on da postane premijer, kad je Cvetkovic izabran. Mislim, jasno da Boca nije hteo sebi da pojaca konkurenciju u vrhu stranke. A s druge strane, pogledajte Sabac pre 2000. i posle 2004. ;) Dule, ajd odradi jos jedan dobar posao kao s nasim gradom. :)

vladar

pre 13 godina

Ja sam očekivao kvalitetniju strukturu a oni su sve pretumbali i pomešali resore. Izdavač da se pita za prodaju Telekoma? Gde je ono malo zdravog razuma?

He

pre 13 godina

@L0shMi

A to sto mu vecina sugradjana deli epitete Desetar, 15% i tome sl. to nema veze jel ? Ah da kod nas Srba se podrazumeva licna korist u procentima kada se radi nesto od javnog interesa...

SevarlicA

pre 13 godina

Sistemom "smuti pa prospi", ispadne vlada gde se nekim ministrima formira ministarstvo koje obuhvata desetak društvenih grana a nekima ostane samo ono "bez portfelja". Zaposlenih u ministarstvu će i dalje biti previše, plus što će svako "podministarstvo" imati podprecednike, sekretare, itd.

he

pre 13 godina

"...ključne ekonomske resore vodiće Predrag Marković, Dušan Petrović i Nebojša Ćirić..."

Kakav trust mozgova! Zašto Bože, ZAŠTO??? Pa šta smo mi toliko zgrešili da nas sve ove godine kažnjavaš?

SaleBg

pre 13 godina

Pazi Cirica, zavrsio ekonomski fakultet pa magistrirao u Parizu plus vise specijalistickih studija i vratio se u Beograd. Svaka cast, posebno je zanimljivo da je to sve uradio sa svoje 22 godine. I da, nije zavrsio matematicku skolu nego devetu bg. gimnaziju Mihajlo Petrovic Alas.

Cane

pre 13 godina

Mr. Boldy Sasa Dragin je unistio poljoprivredu, a Mr. Beardy Dusan Petrovic ce je dotuci. Od 1991. godine do danas pitam, cije grehe ispasta ovaj nesrecni srpski narod.

Kopriva

pre 13 godina

Sta ste napali na Markovica, on je bar poznat kao vredan i radan cega se god dohvati!!! Bolje da pljujete po Dulicu i Obradovicu...ima materijala kolko hocete!

Zorka

pre 13 godina

Uzas nad uzasima, ali samo bih rekla da je Predrag Markovic u devedestim, a zanmo ko se tada omastio, dobio prostor na najelitnijoj lokaciji u gradu - Stub kulture - kupio ga i njegvo je vlasnik!
Toliko o ljubitelju knjizevnosti, a sta se tice PEN kluba, kakva klub takvo i clanstvo! Ko pogleda spisak clanova - dozivece sok!

dragan

pre 13 godina

Pogresan je naslov, privatizacijom Telekoma ce se baviti najveci strucnjak za finansije i privatizaciju u Srbiji, Mirko Cvetkovic. To je rekao u "Utisku nedelje".

Dragan

pre 13 godina

Pogledajte ovu sliku Vlade iz clanka - Dacic ispade jedini normalan tu. Ironija sudbine.
Kako vreme bude odmicalo izgleda da cu iz bede da glasam za SPS na kraju :)

prokleta avlija

pre 13 godina

aaaaaaaaaaaaaahahahahahahaha
kakav je WIN ovaj naslov svaka cast!!!
NE MORAM NI DA CITAM OSTATAK TEKSTA SVE MI JE JASNO!!!
SVAKA CAST NAJBOLJI NASLOV U PROTEKLIH PAR GODINA!!!!

men

pre 13 godina

Ha, ha, ha Predrag Marković, koji lik.. Zamislite kad dodju strani biznismeni i pojavi im se baja sa bradom a la Marx-Engels, ha, ha..Ima da zapale brže nego što su stigli..

dada

pre 13 godina

sta reci, narodu nikad udovoljiti....ono koji kritikuju izbor peđe markovića, pojma nemaju ko je taj čovek i koliko vredi....bili srecni da imaju koliko zrnce njegove pameti...o bože, spasi nas neukih ljudi....

jelena

pre 13 godina

Ispade da je Nebojsa Ciric genije, kada je sa 22 godine magistrirao. Sumnjivo mi je to, da ne bude na kraju isto kao i sa Nadicom Momirov.

Gedza

pre 13 godina

Da se prisetimo malo nekih istorijskih cinjenica. Od 2000-2011 na mestu ministra telekomunikacija su se izredjali: jedan psiholog (Tadic), dva gradjevinska inzenjera (Marija Raseta, Jasna Matic), jedan magistar tehnologije (Velimir Ilic - kao Ministar za kapitalne investicije, u cijem sastavu su jedno vreme bile i telekomunikacije). Samo u jednom, doduse kratkom mandatu za resor telekomunikacija je bila zaduzena zena iz struke (Aleksandra Smiljanic). Upravo zato mene ne brine to sto je Markovic izdavac. Vise me brinu njegove liderske sposobnosti i smisao za poslovne procene. Jer se od ministra za resor telekomunikacija ocekuje upravo to - da dobro proceni sta nam je ciniti sa Telekomom, kako voditi i regulisati trziste telekomunikacija itd. Da li je on dorastao tom zadatku ili ne? Ima li neophodna znanja pre svega iz ekonomije i biznisa da bi mogao da proceni vrednost infrastrukture itd. Sve u svemu veoma nezahvlana uloga. Bas mu i ne zavidim.

Dušan Vujović - obavezna lektira

pre 13 godina

Ovo je strašno!
Juče slušam Dušana Vujovića iz svetske banke - pa da neko misli na nas, taj čovek bi bio u vrhu vlasti!
Ogolio je ove mučenike.

A Marković, njega vezujem za izglasavanje zakona da poslanici ne moraju da prisustvuju sednicama.
Kad ih vidim kako nam rade o glavi, a u sali TRI čoveka i predsedavajući.
Užas!!

mlekadzija

pre 13 godina

U duhu naslova moglo bi da stoji i ORTOPED SE BAVI EKOLOGIJOM (ZASTITOM ZIVOTNE SREDINE).
P. Markovic se pokazao kao vrlo uspesan izdavac knjiga a Sir Oliver kako nikakav poznavaladc ekologije.... Nekom ocigledno smeta imenovanje P. Markovica, pa otud ovako zloban naslov-

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

To je isti onaj sto je dolazio po noci u skupstinu da baje da bi drzavi natalna karta bila bolja :). Bas smo se usrecili sa njim. A kad investitori budu videli coveka sa takvom bradurinom koji sa njima treba da razgovara o veoma ozbiljnim stvarima iz domena ekonomije...:)

Nislija

pre 13 godina

I ovo su najbolji i najsposobniji ljudi u Srbiji danas?? Pa ne mogu da nadjem ni jednu lepu rec da kazem makar o jednom od njih. Da ih pamtim po necemu dobrom, da sam cuo ili video da je neko od njih uradio nesto korisno i pametno za ovu zemlju za svo vreme njihovog bavljenja politikom. Ljudi vise na TVu i u medijima i imaju prostora da prikazuju svoj rad dugi niz godina i opet NISTA! Kakva bre rekonstrukcija ,ovo je TRAGI_KOMICNO sta Vlada Srbije podrazumeva pod rekonstrukcijom! Ukinuli su ministarstvo NAUKE u 21veku a hoce da nas vode u EU (HOROR)! Mrkonjic da vodi ENERGETIKU (UZAS) i ovaj Dusan Petrovic da vodi poljoprivredu (SKANDAL)..NEMA BUDUCNOSTI dok god nas vode isti ljudi koji su nas do ovde i doveli!!

Iva

pre 13 godina

Zaista ne vidim sta fali Predragu Markovicu u poredjenju sa ostalim ministrima.

Struka mu nije usko povezana sa tim sto radi ali to ne mora da znaci da ce lose obaviti posao.

Ako nista drugo bar nas nece opterecivati pricama o potrebi svemirske agencije, kupovini luke bar i ostalim apsolutno nepogodnim potezima za nas.

Nije idealan ali daleko da je losiji od vecine ostalih ministara... sve u svemu tuga.

Pera

pre 13 godina

Hahahahahah!!!!!!
Na kraju ispada da je .... jos i bila dobra na poziciji ministarke telekomunikacija! Sad ce ovaj tata-brada da vodi telekomunikacije
u ovoj drzavi.
E brate koji su ovo bolidi, kakav ce tek spektakl da bude kada dodje Toma.

Mladjan ostaje u igri

pre 13 godina

I tako smo dosli do apsolutno najvaznijeg pitanja za sve aktere na politickoj sceni u Srbiji: prodaje Telekoma. Posla od kojeg zavisi mnogo sta u ovoj zemlji, ukljucujuci i veoma ozbiljne provizije koje ce se naplatiti preko raznih fiksera i njihovih prijatelja iz marketinskih agencija. Ovi [fikseri] se zadnjih meseci u velikim i dalekim gradovima predstavljaju kao ovlasceni pregovaraci Vlade Srbije. Ocigledno je prodaja Telekoma (21. marta) bio jedini razlog zasto se Mladjan Dinkic naglo urazumio i odlucio da ostane u Vladi, nakon sto su ga Boris i ekipa iznenadili smenom. Nije toliko lud da sebe iskljuci iz tog posla pred sam kraj.

Dogodila se prodaja Telekoma ili ne 21. marta, vanredne izbore ocekujte na jesen.

TNT Vlada

pre 13 godina

Nedostaje još samo Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena pa da slika bude kompletna. Ups...prevario sam se. Premijer lično je preuzeo taj resor :-)

Modesty

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovaj naslov B92! A ako je ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva ključno ekonomsko ministarstvo, onda sam ja kineska princeza.

sasa jokic

pre 13 godina

Kada bi na ulici u sred noci sreli ministra za informacione tehnologije, prvo bi pomislili da ste se vratili u 18 vek, i posteno bi se istipali, ali onda bi ukapirali da to nije san, vec Srbija 2011!

Brada is back

pre 13 godina

Konacno da ovaj nas vajni premijer predlozi ljude od pameti i sposobne da se uhvate u kostac za bilo kojim poslom....i taman pomislis sve je ok...kada evo ti ovog sa malom bradom..(ovaj sa velikom je pravi covek na pravom mestu)....covek pravnik....pa ministar poljoprivrede...dajte molim vas....jedino ako nije u mladosti dok je ucio sedeo za volanom traktora.....

bagra vlada

pre 13 godina

Sa ovima što su iz ih izvukli iz nafatlina tek će da nam krene, ima da nadoknadimo sve ove izgubljene godine, blago nama, kada imamo ovakve rezerve, evo u Brazilu svi već izlaze na ulice, počeo karneval....

Suboticanin

pre 13 godina

Predrag Marković, čovek koji je uveo red u parlamentu Srbije! Osoba koja je smirena, staložena, radna i vredna. Naslov koji ste stavili povređuje ličnost i osobu i da to isti nije zaslužio!

Vlada Brada

pre 13 godina

Ne znam da li u novom Zakonu o ministarstvima stoji član o fazoniranju brade ala premijer? Ako nema, podhitno ga dopuniti, da ministri koji puštaju bradu ne istupaju u javnosti bez predhodne uskladjenosti sa bradom premijera!

Igor

pre 13 godina

Markovic mi je jos OK, a naslov je jasno maliciozan - jos se ni ne zna sta ce biti sa Telekomom. S druge strane se skrece paznja sa Petrovica koji ama bas nikakve veze nema sa poljoprivredom

stub kulture

pre 13 godina

Raspitajte se malo o izdavaču knjiga, pre nego što napišete ovako nešto!!! Peđa Marković je ličnost od formata, setite se samo da je i Parlament ličio na ozbiljno mesto dok je on bio predsednik istog. Njegove reference idu mnogo dalje od izdavača knjiga, a i kao izdavač je pokazao da nije sklon kompromisima i da ga zanimaju samo kvalitetna izdanja. S obzirom na to da je čovek od integriteta, ne bih ja mnogo brinuo da će njegovo prisustvo da bude smetnja u prodaji Telekoma, štaviše, pošto je erudita, verujem da već o tome zna više nego tek probuđeni premijer, koji je ionako najavio da će sam rukovoditi prodajom Telekoma.
Ne vidim po čemu je Dušan Petrović stručniji kao pravnik da bude ministar poljoprivrede, uostalom videli smo njegov pokušaj ministrovanja pravosuđem...nije mi ostalo u sećanju kao naročito uspelo...
Dajem punu podršku Markoviću sa nadom da ćemo imati i više takvih ličnosti u vlasti.

Jevric Boban

pre 13 godina

Najzad da vidimo promene i iskusne ljude na pravim mestima tj. u Ministarstvima. Sve ih ocigledno dobro poznajemo pa mi prvo nije jasno kako je to jedan Dipl. Pravnik Petrovic zasluzno dobio Ministarstvo Poljoprivrede i trgovine. 'Ajde je Ministar Pravde ali poljoprivreda i trgovina sa pravom... nisu cak ni u istoj zgradi BU ili fakulteta... Cudno da je bas pre neki dan Premijer Cvetkovic naglasio kompetentnost i strucnost za novokomponovano mesto u "novoj" Vladi...sta se radi na estradi covece koja lakrdija!?

Dane

pre 13 godina

Naslov teksta je u velikoj meri zlurad.
Ator teksta bi ipak trebao da zna da se Pedja Markovic direktno nece baviti prodajom Telekoma vec doskorasnja ministarka za telekomunikacije Jasna Matic.

Inace, autor teksta bi takodje trebao da zna da je Cvetkovic najavio da ce on licno voditi glavnu rec oko prodaje Telekoma

dragan

pre 13 godina

OMFG :( ova zamlja je postala nocna mora.
kao horor strave u uzasa.jedni vampiri su na sceni dok drugi dremaju u grobu.a onda samo zamene mesta i nastave da nam sishu krv.(mada bi preporucio nesto drugo).

Neko tamo

pre 13 godina

Samo jedna opaska na tekst. Telekom, nicim izazvano, prodaje Ministarstvo finansija, sto je presedan jer privatizaciju vodi Agencija za privatizaciju, koja se hijerarhijski nalazi pod Ministarstvom ekonomije. Dakle ni Ministarstvo ekonomije, ni ministarstvo telekomunikacija (sada pod patronatom Pedje Markovica) vec MInistarstvo finansija. Sto je apsurd. I sto se Telekom prodaje na osnovu ZAKLJUCKA Vlade Republike Srbije a ne na osnovu zakona o privatizaciji i odgovarajucih uredbi (jer bi u tom slucaju nadlaznost bila na Agenciji za privatizaciju). A ako se zna ko drzi min. finansija (DS) a ko min. ekonomije (G17) onda se vidi da je u pitanju klasicna bitka za plen. To sto je nesto nezakonito i sto sutra moze da donese probleme potencijalnom kupcu, nekom drugom prilikom.

Axaxaxaxa

pre 13 godina

Petrovic i hajde, ali Predrag Markovic axaxaxaxaxa... Pa zamislite samo kada dodju ovi sto su i pomislili da kupe Telekom na sastanak sa njim axaxaxaxa.. Ljudi, pa vi u vladi uopste N I S T E N O R M A L N I sta radite... Forza G17 axaxaxa..

Djole

pre 13 godina

Dok je vodio parlament radio je to maestralno,a tako ce sigurno biti i u ministarrstvu koje mu je povereno. Takav je PREDRAG MARKOVIC!!!
Sto se DUsana PEtrovica tice, mislim da Srbija ne pamti losijeg ministra u svojoj novijoj istoriji!!!

Marko

pre 13 godina

Predrag BRADA Marković i Dušan 15 % Petrović, ključni ljudi u novoj vladi, prodaju Telekom, neeeeee, vratite nam staru vladu mooooliiim vas, evo neću više da vas kritikujem obećavam...

Ps. Novi izbori ili kuku lele....

Paja

pre 13 godina

Napisite nam molim vas, sta je po struci svaki od ministara pojedinacno. Ako moze i gde je tacno zavrsio skolovanje.

Da bude svima jasno kakve su nam sanse sa novom vladom.

JUSTIN

pre 13 godina

Do bola je očigledno da se sprdaju i da nemaju iole ozbiljne kandidate.Što bi se reklo -doterali do duvara.Trebalo bi ih sve poizbacivati iz parlamenta i političkog života na jedno 10 godina da ih dobro zaboravimo.Ako budemo pametni na sledećim izborima.Treba pustiti LDP pa da se i oni u*****ru pa da i tu završimo priču.I na kraju nam ostaje OKUPACIJA-PROTEKTORAT.

Marko

pre 13 godina

Predrag BRADA Marković i Dušan 15 % Petrović, ključni ljudi u novoj vladi, prodaju Telekom, neeeeee, vratite nam staru vladu mooooliiim vas, evo neću više da vas kritikujem obećavam...

Ps. Novi izbori ili kuku lele....

sasa jokic

pre 13 godina

Kada bi na ulici u sred noci sreli ministra za informacione tehnologije, prvo bi pomislili da ste se vratili u 18 vek, i posteno bi se istipali, ali onda bi ukapirali da to nije san, vec Srbija 2011!

Igor

pre 13 godina

Markovic mi je jos OK, a naslov je jasno maliciozan - jos se ni ne zna sta ce biti sa Telekomom. S druge strane se skrece paznja sa Petrovica koji ama bas nikakve veze nema sa poljoprivredom

TNT Vlada

pre 13 godina

Nedostaje još samo Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena pa da slika bude kompletna. Ups...prevario sam se. Premijer lično je preuzeo taj resor :-)

Axaxaxaxa

pre 13 godina

Petrovic i hajde, ali Predrag Markovic axaxaxaxaxa... Pa zamislite samo kada dodju ovi sto su i pomislili da kupe Telekom na sastanak sa njim axaxaxaxa.. Ljudi, pa vi u vladi uopste N I S T E N O R M A L N I sta radite... Forza G17 axaxaxa..

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

To je isti onaj sto je dolazio po noci u skupstinu da baje da bi drzavi natalna karta bila bolja :). Bas smo se usrecili sa njim. A kad investitori budu videli coveka sa takvom bradurinom koji sa njima treba da razgovara o veoma ozbiljnim stvarima iz domena ekonomije...:)

dragan

pre 13 godina

OMFG :( ova zamlja je postala nocna mora.
kao horor strave u uzasa.jedni vampiri su na sceni dok drugi dremaju u grobu.a onda samo zamene mesta i nastave da nam sishu krv.(mada bi preporucio nesto drugo).

JUSTIN

pre 13 godina

Do bola je očigledno da se sprdaju i da nemaju iole ozbiljne kandidate.Što bi se reklo -doterali do duvara.Trebalo bi ih sve poizbacivati iz parlamenta i političkog života na jedno 10 godina da ih dobro zaboravimo.Ako budemo pametni na sledećim izborima.Treba pustiti LDP pa da se i oni u*****ru pa da i tu završimo priču.I na kraju nam ostaje OKUPACIJA-PROTEKTORAT.

Djole

pre 13 godina

Dok je vodio parlament radio je to maestralno,a tako ce sigurno biti i u ministarrstvu koje mu je povereno. Takav je PREDRAG MARKOVIC!!!
Sto se DUsana PEtrovica tice, mislim da Srbija ne pamti losijeg ministra u svojoj novijoj istoriji!!!

Pera

pre 13 godina

Hahahahahah!!!!!!
Na kraju ispada da je .... jos i bila dobra na poziciji ministarke telekomunikacija! Sad ce ovaj tata-brada da vodi telekomunikacije
u ovoj drzavi.
E brate koji su ovo bolidi, kakav ce tek spektakl da bude kada dodje Toma.

Dušan Vujović - obavezna lektira

pre 13 godina

Ovo je strašno!
Juče slušam Dušana Vujovića iz svetske banke - pa da neko misli na nas, taj čovek bi bio u vrhu vlasti!
Ogolio je ove mučenike.

A Marković, njega vezujem za izglasavanje zakona da poslanici ne moraju da prisustvuju sednicama.
Kad ih vidim kako nam rade o glavi, a u sali TRI čoveka i predsedavajući.
Užas!!

mlekadzija

pre 13 godina

U duhu naslova moglo bi da stoji i ORTOPED SE BAVI EKOLOGIJOM (ZASTITOM ZIVOTNE SREDINE).
P. Markovic se pokazao kao vrlo uspesan izdavac knjiga a Sir Oliver kako nikakav poznavaladc ekologije.... Nekom ocigledno smeta imenovanje P. Markovica, pa otud ovako zloban naslov-

Neko tamo

pre 13 godina

Samo jedna opaska na tekst. Telekom, nicim izazvano, prodaje Ministarstvo finansija, sto je presedan jer privatizaciju vodi Agencija za privatizaciju, koja se hijerarhijski nalazi pod Ministarstvom ekonomije. Dakle ni Ministarstvo ekonomije, ni ministarstvo telekomunikacija (sada pod patronatom Pedje Markovica) vec MInistarstvo finansija. Sto je apsurd. I sto se Telekom prodaje na osnovu ZAKLJUCKA Vlade Republike Srbije a ne na osnovu zakona o privatizaciji i odgovarajucih uredbi (jer bi u tom slucaju nadlaznost bila na Agenciji za privatizaciju). A ako se zna ko drzi min. finansija (DS) a ko min. ekonomije (G17) onda se vidi da je u pitanju klasicna bitka za plen. To sto je nesto nezakonito i sto sutra moze da donese probleme potencijalnom kupcu, nekom drugom prilikom.

Jevric Boban

pre 13 godina

Najzad da vidimo promene i iskusne ljude na pravim mestima tj. u Ministarstvima. Sve ih ocigledno dobro poznajemo pa mi prvo nije jasno kako je to jedan Dipl. Pravnik Petrovic zasluzno dobio Ministarstvo Poljoprivrede i trgovine. 'Ajde je Ministar Pravde ali poljoprivreda i trgovina sa pravom... nisu cak ni u istoj zgradi BU ili fakulteta... Cudno da je bas pre neki dan Premijer Cvetkovic naglasio kompetentnost i strucnost za novokomponovano mesto u "novoj" Vladi...sta se radi na estradi covece koja lakrdija!?

Brada is back

pre 13 godina

Konacno da ovaj nas vajni premijer predlozi ljude od pameti i sposobne da se uhvate u kostac za bilo kojim poslom....i taman pomislis sve je ok...kada evo ti ovog sa malom bradom..(ovaj sa velikom je pravi covek na pravom mestu)....covek pravnik....pa ministar poljoprivrede...dajte molim vas....jedino ako nije u mladosti dok je ucio sedeo za volanom traktora.....

Milosh

pre 13 godina

Petrovic i poljoprivreda???
Malovic prvo sekretarica, sledece radno mesto-ministarka???
Dulic i rudarstvo???
Dačić i policija??? Čovek koji ništa nije radio u životu.
Šutanovac i vojska??? Takođe ništa nije radio u životu. Pardon, završio kurs.
......država mora sa ovim kadrom što pre u EU, da im mi pokažemo kako se radi..pih

Vlada Brada

pre 13 godina

Ne znam da li u novom Zakonu o ministarstvima stoji član o fazoniranju brade ala premijer? Ako nema, podhitno ga dopuniti, da ministri koji puštaju bradu ne istupaju u javnosti bez predhodne uskladjenosti sa bradom premijera!

Suboticanin

pre 13 godina

Predrag Marković, čovek koji je uveo red u parlamentu Srbije! Osoba koja je smirena, staložena, radna i vredna. Naslov koji ste stavili povređuje ličnost i osobu i da to isti nije zaslužio!

Cane

pre 13 godina

Mr. Boldy Sasa Dragin je unistio poljoprivredu, a Mr. Beardy Dusan Petrovic ce je dotuci. Od 1991. godine do danas pitam, cije grehe ispasta ovaj nesrecni srpski narod.

Paja

pre 13 godina

Napisite nam molim vas, sta je po struci svaki od ministara pojedinacno. Ako moze i gde je tacno zavrsio skolovanje.

Da bude svima jasno kakve su nam sanse sa novom vladom.

men

pre 13 godina

Ha, ha, ha Predrag Marković, koji lik.. Zamislite kad dodju strani biznismeni i pojavi im se baja sa bradom a la Marx-Engels, ha, ha..Ima da zapale brže nego što su stigli..

Iva

pre 13 godina

Zaista ne vidim sta fali Predragu Markovicu u poredjenju sa ostalim ministrima.

Struka mu nije usko povezana sa tim sto radi ali to ne mora da znaci da ce lose obaviti posao.

Ako nista drugo bar nas nece opterecivati pricama o potrebi svemirske agencije, kupovini luke bar i ostalim apsolutno nepogodnim potezima za nas.

Nije idealan ali daleko da je losiji od vecine ostalih ministara... sve u svemu tuga.

Modesty

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovaj naslov B92! A ako je ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva ključno ekonomsko ministarstvo, onda sam ja kineska princeza.

Ludzbunjen

pre 13 godina

Dusan "10%" Petrovic ce sigurno da osnuje poseban sektor za svoju firmu Interkop.. Sto da namestaju tendere kao sad, ima uredbom da daje sam sebi poslove..

bagra vlada

pre 13 godina

Sa ovima što su iz ih izvukli iz nafatlina tek će da nam krene, ima da nadoknadimo sve ove izgubljene godine, blago nama, kada imamo ovakve rezerve, evo u Brazilu svi već izlaze na ulice, počeo karneval....

he

pre 13 godina

"...ključne ekonomske resore vodiće Predrag Marković, Dušan Petrović i Nebojša Ćirić..."

Kakav trust mozgova! Zašto Bože, ZAŠTO??? Pa šta smo mi toliko zgrešili da nas sve ove godine kažnjavaš?

uZviseni

pre 13 godina

Ne cine coveka dela, vec brada. Medjutim uzevsi u obzir da se izmedju ostalih disciplina bavi i informatikom ima da mu se brada uplice medju prste dok bude kuckao po tastaturi. Tako da ja mislim da je on u sukobu interesa...ili brada ili informatika...da se odluci...

Nislija

pre 13 godina

I ovo su najbolji i najsposobniji ljudi u Srbiji danas?? Pa ne mogu da nadjem ni jednu lepu rec da kazem makar o jednom od njih. Da ih pamtim po necemu dobrom, da sam cuo ili video da je neko od njih uradio nesto korisno i pametno za ovu zemlju za svo vreme njihovog bavljenja politikom. Ljudi vise na TVu i u medijima i imaju prostora da prikazuju svoj rad dugi niz godina i opet NISTA! Kakva bre rekonstrukcija ,ovo je TRAGI_KOMICNO sta Vlada Srbije podrazumeva pod rekonstrukcijom! Ukinuli su ministarstvo NAUKE u 21veku a hoce da nas vode u EU (HOROR)! Mrkonjic da vodi ENERGETIKU (UZAS) i ovaj Dusan Petrovic da vodi poljoprivredu (SKANDAL)..NEMA BUDUCNOSTI dok god nas vode isti ljudi koji su nas do ovde i doveli!!

He

pre 13 godina

@L0shMi

A to sto mu vecina sugradjana deli epitete Desetar, 15% i tome sl. to nema veze jel ? Ah da kod nas Srba se podrazumeva licna korist u procentima kada se radi nesto od javnog interesa...

Dane

pre 13 godina

Naslov teksta je u velikoj meri zlurad.
Ator teksta bi ipak trebao da zna da se Pedja Markovic direktno nece baviti prodajom Telekoma vec doskorasnja ministarka za telekomunikacije Jasna Matic.

Inace, autor teksta bi takodje trebao da zna da je Cvetkovic najavio da ce on licno voditi glavnu rec oko prodaje Telekoma

stub kulture

pre 13 godina

Raspitajte se malo o izdavaču knjiga, pre nego što napišete ovako nešto!!! Peđa Marković je ličnost od formata, setite se samo da je i Parlament ličio na ozbiljno mesto dok je on bio predsednik istog. Njegove reference idu mnogo dalje od izdavača knjiga, a i kao izdavač je pokazao da nije sklon kompromisima i da ga zanimaju samo kvalitetna izdanja. S obzirom na to da je čovek od integriteta, ne bih ja mnogo brinuo da će njegovo prisustvo da bude smetnja u prodaji Telekoma, štaviše, pošto je erudita, verujem da već o tome zna više nego tek probuđeni premijer, koji je ionako najavio da će sam rukovoditi prodajom Telekoma.
Ne vidim po čemu je Dušan Petrović stručniji kao pravnik da bude ministar poljoprivrede, uostalom videli smo njegov pokušaj ministrovanja pravosuđem...nije mi ostalo u sećanju kao naročito uspelo...
Dajem punu podršku Markoviću sa nadom da ćemo imati i više takvih ličnosti u vlasti.

SaleBg

pre 13 godina

Pazi Cirica, zavrsio ekonomski fakultet pa magistrirao u Parizu plus vise specijalistickih studija i vratio se u Beograd. Svaka cast, posebno je zanimljivo da je to sve uradio sa svoje 22 godine. I da, nije zavrsio matematicku skolu nego devetu bg. gimnaziju Mihajlo Petrovic Alas.

jelena

pre 13 godina

Ispade da je Nebojsa Ciric genije, kada je sa 22 godine magistrirao. Sumnjivo mi je to, da ne bude na kraju isto kao i sa Nadicom Momirov.

matrix

pre 13 godina

Zasto se ovaj covek Markovic - ne uljudi izgleda kao da su ga doveli iz pra istorije, zamislite sustret njega i nemackih ili mozda japanskih investitora...
Bas izgleda kao neko ko se bavi telekomunikacijama i informacionim drustvom ali dva veka pre nove ere

posmatrač

pre 13 godina

Dušan Petrović! Kakvo revolucionarno rešenje. Bivši ministar pravde, sada ministar trgovine, poljoprivrede i šumarstva, sutra ministar kulture ili možda ministar zdravlja, što da ne. Jednom rečju expert! To je naša nova energija, nova pamet.
E SRBIJO, DOBRO JE I DA SI ŽIVA.

Mladjan ostaje u igri

pre 13 godina

I tako smo dosli do apsolutno najvaznijeg pitanja za sve aktere na politickoj sceni u Srbiji: prodaje Telekoma. Posla od kojeg zavisi mnogo sta u ovoj zemlji, ukljucujuci i veoma ozbiljne provizije koje ce se naplatiti preko raznih fiksera i njihovih prijatelja iz marketinskih agencija. Ovi [fikseri] se zadnjih meseci u velikim i dalekim gradovima predstavljaju kao ovlasceni pregovaraci Vlade Srbije. Ocigledno je prodaja Telekoma (21. marta) bio jedini razlog zasto se Mladjan Dinkic naglo urazumio i odlucio da ostane u Vladi, nakon sto su ga Boris i ekipa iznenadili smenom. Nije toliko lud da sebe iskljuci iz tog posla pred sam kraj.

Dogodila se prodaja Telekoma ili ne 21. marta, vanredne izbore ocekujte na jesen.

sashko

pre 13 godina

Iskreno se radujem sto cemo imati prilike cesce slusati G-dina Predraga Markovica. Bice osvezenje nase politicke scene, ako nista drugo zbog drugacijeg govora od svih ostalih. Dusan Petrovic i poljoprivreda...??? Mozda ipak bolje da nam je Dragin ostao... Ovo je dokaz da moze i gore.

Kopriva

pre 13 godina

Sta ste napali na Markovica, on je bar poznat kao vredan i radan cega se god dohvati!!! Bolje da pljujete po Dulicu i Obradovicu...ima materijala kolko hocete!

Zorka

pre 13 godina

Uzas nad uzasima, ali samo bih rekla da je Predrag Markovic u devedestim, a zanmo ko se tada omastio, dobio prostor na najelitnijoj lokaciji u gradu - Stub kulture - kupio ga i njegvo je vlasnik!
Toliko o ljubitelju knjizevnosti, a sta se tice PEN kluba, kakva klub takvo i clanstvo! Ko pogleda spisak clanova - dozivece sok!

Dragan

pre 13 godina

Pogledajte ovu sliku Vlade iz clanka - Dacic ispade jedini normalan tu. Ironija sudbine.
Kako vreme bude odmicalo izgleda da cu iz bede da glasam za SPS na kraju :)

vladar

pre 13 godina

Ja sam očekivao kvalitetniju strukturu a oni su sve pretumbali i pomešali resore. Izdavač da se pita za prodaju Telekoma? Gde je ono malo zdravog razuma?

"ne vredjajte nam inteligenciju"

pre 13 godina

Srbija je "rupa bez dna". Nikako da dotaknemo dno, a stalno padamo sve nize i nize. Uzas. Poruka svim mladim ljudima ukljucujuci i mog sina. BEZITE IZ OVE ZEMLJE KUD VAS NOGE NOSE, SVUDA VAM JE BOLJE NEGO OVDE. PRODAJTE SVOJE ZNANJE I TALENAT TAMO GDE VAS CENE I POSTUJU KAO COVEKA, jer u Srbiji nas odavno ovi na vlasti ne tretiraju kao ljude nego kao glupu stoku

Gedza

pre 13 godina

Da se prisetimo malo nekih istorijskih cinjenica. Od 2000-2011 na mestu ministra telekomunikacija su se izredjali: jedan psiholog (Tadic), dva gradjevinska inzenjera (Marija Raseta, Jasna Matic), jedan magistar tehnologije (Velimir Ilic - kao Ministar za kapitalne investicije, u cijem sastavu su jedno vreme bile i telekomunikacije). Samo u jednom, doduse kratkom mandatu za resor telekomunikacija je bila zaduzena zena iz struke (Aleksandra Smiljanic). Upravo zato mene ne brine to sto je Markovic izdavac. Vise me brinu njegove liderske sposobnosti i smisao za poslovne procene. Jer se od ministra za resor telekomunikacija ocekuje upravo to - da dobro proceni sta nam je ciniti sa Telekomom, kako voditi i regulisati trziste telekomunikacija itd. Da li je on dorastao tom zadatku ili ne? Ima li neophodna znanja pre svega iz ekonomije i biznisa da bi mogao da proceni vrednost infrastrukture itd. Sve u svemu veoma nezahvlana uloga. Bas mu i ne zavidim.

vojvodjanin

pre 13 godina

ovo je tragikomicno,rekonstrukcija je cista manipulacija..promena nema ista nas muka ceka nezaposlenost,korupcija na svim nivoima drzave,a ovo nema efekta sta nam vlada radi..lakrdija nemam reci koliko je gneva u meni..insajder i brankica nam daju jasnu sliku sta se sve radi a to je samo kap u moru..hteo bih da kazem da se treba ispitati poslovanje NIS-a eh da zna narod kakve se tu mutne radnje sve rade..lepo je rekao dusan vujovic iz svetske banke nemoc drzave da se bavi reformama...mladi strucnjaci odlaze jer ovde nema zivota...

prokleta avlija

pre 13 godina

aaaaaaaaaaaaaahahahahahahaha
kakav je WIN ovaj naslov svaka cast!!!
NE MORAM NI DA CITAM OSTATAK TEKSTA SVE MI JE JASNO!!!
SVAKA CAST NAJBOLJI NASLOV U PROTEKLIH PAR GODINA!!!!

Merso

pre 13 godina

Jako dobra vlada. I do sada su jako dobro radili, ali sada posle rekonstrucije će očigledno biti još efikasniji. Srbija je konačno dobila vladu koja svom snagom vuče napred. Najvažnije je to da se radi o velikim stručnjacima koji su pošteni.

zoran

pre 13 godina

Pa ovi iz DS su poludeli,sa ovim ministrima sami sebi zivot zagorcavaju.Ala ce te puci na izborima,niste ni svesni.Ni Djilas vas nece spasiti,jedimi normalan iz DS.Ne mogu da verujem sta Tadic dozvoljava sebi.....

Mile sa Dorcola

pre 13 godina

Novi ministar trgovine i poljoprivrede, kao pravnik narocito je upućen u poljoprivredu i trgovinu....pa gde ćemo stići ovako,....ako su demokrate mišljenja da ova dva ministarstva treba uvesti u pravne okvire i zaustaviti nepravilnosti na pravnicki nacin....onda uredu.....hm

SevarlicA

pre 13 godina

Sistemom "smuti pa prospi", ispadne vlada gde se nekim ministrima formira ministarstvo koje obuhvata desetak društvenih grana a nekima ostane samo ono "bez portfelja". Zaposlenih u ministarstvu će i dalje biti previše, plus što će svako "podministarstvo" imati podprecednike, sekretare, itd.

Dorotej

pre 13 godina

Ne vidim kako se ovaj naslov uklapa sa najavom premijera da ce sam rukovoditi prodajom Telekoma. A sto se tice Predraga Markovica, cast je upoznati ga. Osoba koja ima puno znanja, vredan i sposoban, izmedju ostalog dokazao se javnosti. Svako ko prati rad Parlamenta setice se vremena kad je on bio premijer i da je to bilo jedno od retkih perioda kada je to mesto licilo na nesto ozbiljno.
I jedva cekam da vdimo jednog pravnika na kombajnu! Mozda je to vec radio do svoje 26. godine dok nije upisao pravni pa bi se sad ponovo vratio na oranice.

sasa

pre 13 godina

a kojim ce se tehnologijama onaj bradati ministar baviti, otkrivanjem telegrafa i fiksnih telefona???
zar on nije neki izdavac ili tako nesto?
kakve to veze ima se telekomunikacijama???

dobavljač

pre 13 godina

Opet vi sa tim Petrovićem i Inter-kopom, samo me podsećate da mi je ta firma dužna oko 100.000din. evo već druga godina. Taman sa bio zaboravio
(al malo sutra).

dragan

pre 13 godina

Pogresan je naslov, privatizacijom Telekoma ce se baviti najveci strucnjak za finansije i privatizaciju u Srbiji, Mirko Cvetkovic. To je rekao u "Utisku nedelje".

dada

pre 13 godina

sta reci, narodu nikad udovoljiti....ono koji kritikuju izbor peđe markovića, pojma nemaju ko je taj čovek i koliko vredi....bili srecni da imaju koliko zrnce njegove pameti...o bože, spasi nas neukih ljudi....

L0shMi

pre 13 godina

Ne znam odakle toliki animozitet prema Duletu Petrovicu. Nadao sam se da ce on da postane premijer, kad je Cvetkovic izabran. Mislim, jasno da Boca nije hteo sebi da pojaca konkurenciju u vrhu stranke. A s druge strane, pogledajte Sabac pre 2000. i posle 2004. ;) Dule, ajd odradi jos jedan dobar posao kao s nasim gradom. :)

ČIVIJAŠ 1970

pre 13 godina

E baš bih voleo da vidim klakvu će sada zamerku na novi kabinet staviti ovi iz opozicije koji se najviše plaše eventualne pobede na izbotima, i osvajanja vlasti. Jer, nije važno samo držati portfelje i fotelje, kada se vlast osvoji, onda treba i raditi nešto konkretno a ne samo kukumavkati i plakati nad zlom sudbinom srpskog naroda, i optuživati sve redom za svoje propuste, kao što su činili i čine neki sadašnji opozicioni, a ranije pozicioni lideri, koji su prepuni hvale za svoje uspehe i dela

Suboticanin

pre 13 godina

Predrag Marković, čovek koji je uveo red u parlamentu Srbije! Osoba koja je smirena, staložena, radna i vredna. Naslov koji ste stavili povređuje ličnost i osobu i da to isti nije zaslužio!

L0shMi

pre 13 godina

Ne znam odakle toliki animozitet prema Duletu Petrovicu. Nadao sam se da ce on da postane premijer, kad je Cvetkovic izabran. Mislim, jasno da Boca nije hteo sebi da pojaca konkurenciju u vrhu stranke. A s druge strane, pogledajte Sabac pre 2000. i posle 2004. ;) Dule, ajd odradi jos jedan dobar posao kao s nasim gradom. :)

stub kulture

pre 13 godina

Raspitajte se malo o izdavaču knjiga, pre nego što napišete ovako nešto!!! Peđa Marković je ličnost od formata, setite se samo da je i Parlament ličio na ozbiljno mesto dok je on bio predsednik istog. Njegove reference idu mnogo dalje od izdavača knjiga, a i kao izdavač je pokazao da nije sklon kompromisima i da ga zanimaju samo kvalitetna izdanja. S obzirom na to da je čovek od integriteta, ne bih ja mnogo brinuo da će njegovo prisustvo da bude smetnja u prodaji Telekoma, štaviše, pošto je erudita, verujem da već o tome zna više nego tek probuđeni premijer, koji je ionako najavio da će sam rukovoditi prodajom Telekoma.
Ne vidim po čemu je Dušan Petrović stručniji kao pravnik da bude ministar poljoprivrede, uostalom videli smo njegov pokušaj ministrovanja pravosuđem...nije mi ostalo u sećanju kao naročito uspelo...
Dajem punu podršku Markoviću sa nadom da ćemo imati i više takvih ličnosti u vlasti.

Axaxaxaxa

pre 13 godina

Petrovic i hajde, ali Predrag Markovic axaxaxaxaxa... Pa zamislite samo kada dodju ovi sto su i pomislili da kupe Telekom na sastanak sa njim axaxaxaxa.. Ljudi, pa vi u vladi uopste N I S T E N O R M A L N I sta radite... Forza G17 axaxaxa..

Igor

pre 13 godina

Markovic mi je jos OK, a naslov je jasno maliciozan - jos se ni ne zna sta ce biti sa Telekomom. S druge strane se skrece paznja sa Petrovica koji ama bas nikakve veze nema sa poljoprivredom

Iva

pre 13 godina

Zaista ne vidim sta fali Predragu Markovicu u poredjenju sa ostalim ministrima.

Struka mu nije usko povezana sa tim sto radi ali to ne mora da znaci da ce lose obaviti posao.

Ako nista drugo bar nas nece opterecivati pricama o potrebi svemirske agencije, kupovini luke bar i ostalim apsolutno nepogodnim potezima za nas.

Nije idealan ali daleko da je losiji od vecine ostalih ministara... sve u svemu tuga.

Modesty

pre 13 godina

Sram vas bilo za ovaj naslov B92! A ako je ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva ključno ekonomsko ministarstvo, onda sam ja kineska princeza.

Merso

pre 13 godina

Jako dobra vlada. I do sada su jako dobro radili, ali sada posle rekonstrucije će očigledno biti još efikasniji. Srbija je konačno dobila vladu koja svom snagom vuče napred. Najvažnije je to da se radi o velikim stručnjacima koji su pošteni.

Dane

pre 13 godina

Naslov teksta je u velikoj meri zlurad.
Ator teksta bi ipak trebao da zna da se Pedja Markovic direktno nece baviti prodajom Telekoma vec doskorasnja ministarka za telekomunikacije Jasna Matic.

Inace, autor teksta bi takodje trebao da zna da je Cvetkovic najavio da ce on licno voditi glavnu rec oko prodaje Telekoma

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

To je isti onaj sto je dolazio po noci u skupstinu da baje da bi drzavi natalna karta bila bolja :). Bas smo se usrecili sa njim. A kad investitori budu videli coveka sa takvom bradurinom koji sa njima treba da razgovara o veoma ozbiljnim stvarima iz domena ekonomije...:)

Djole

pre 13 godina

Dok je vodio parlament radio je to maestralno,a tako ce sigurno biti i u ministarrstvu koje mu je povereno. Takav je PREDRAG MARKOVIC!!!
Sto se DUsana PEtrovica tice, mislim da Srbija ne pamti losijeg ministra u svojoj novijoj istoriji!!!

mlekadzija

pre 13 godina

U duhu naslova moglo bi da stoji i ORTOPED SE BAVI EKOLOGIJOM (ZASTITOM ZIVOTNE SREDINE).
P. Markovic se pokazao kao vrlo uspesan izdavac knjiga a Sir Oliver kako nikakav poznavaladc ekologije.... Nekom ocigledno smeta imenovanje P. Markovica, pa otud ovako zloban naslov-

sasa jokic

pre 13 godina

Kada bi na ulici u sred noci sreli ministra za informacione tehnologije, prvo bi pomislili da ste se vratili u 18 vek, i posteno bi se istipali, ali onda bi ukapirali da to nije san, vec Srbija 2011!

ČIVIJAŠ 1970

pre 13 godina

E baš bih voleo da vidim klakvu će sada zamerku na novi kabinet staviti ovi iz opozicije koji se najviše plaše eventualne pobede na izbotima, i osvajanja vlasti. Jer, nije važno samo držati portfelje i fotelje, kada se vlast osvoji, onda treba i raditi nešto konkretno a ne samo kukumavkati i plakati nad zlom sudbinom srpskog naroda, i optuživati sve redom za svoje propuste, kao što su činili i čine neki sadašnji opozicioni, a ranije pozicioni lideri, koji su prepuni hvale za svoje uspehe i dela

dada

pre 13 godina

sta reci, narodu nikad udovoljiti....ono koji kritikuju izbor peđe markovića, pojma nemaju ko je taj čovek i koliko vredi....bili srecni da imaju koliko zrnce njegove pameti...o bože, spasi nas neukih ljudi....

Marko

pre 13 godina

Predrag BRADA Marković i Dušan 15 % Petrović, ključni ljudi u novoj vladi, prodaju Telekom, neeeeee, vratite nam staru vladu mooooliiim vas, evo neću više da vas kritikujem obećavam...

Ps. Novi izbori ili kuku lele....

JUSTIN

pre 13 godina

Do bola je očigledno da se sprdaju i da nemaju iole ozbiljne kandidate.Što bi se reklo -doterali do duvara.Trebalo bi ih sve poizbacivati iz parlamenta i političkog života na jedno 10 godina da ih dobro zaboravimo.Ako budemo pametni na sledećim izborima.Treba pustiti LDP pa da se i oni u*****ru pa da i tu završimo priču.I na kraju nam ostaje OKUPACIJA-PROTEKTORAT.

Brada is back

pre 13 godina

Konacno da ovaj nas vajni premijer predlozi ljude od pameti i sposobne da se uhvate u kostac za bilo kojim poslom....i taman pomislis sve je ok...kada evo ti ovog sa malom bradom..(ovaj sa velikom je pravi covek na pravom mestu)....covek pravnik....pa ministar poljoprivrede...dajte molim vas....jedino ako nije u mladosti dok je ucio sedeo za volanom traktora.....

Mladjan ostaje u igri

pre 13 godina

I tako smo dosli do apsolutno najvaznijeg pitanja za sve aktere na politickoj sceni u Srbiji: prodaje Telekoma. Posla od kojeg zavisi mnogo sta u ovoj zemlji, ukljucujuci i veoma ozbiljne provizije koje ce se naplatiti preko raznih fiksera i njihovih prijatelja iz marketinskih agencija. Ovi [fikseri] se zadnjih meseci u velikim i dalekim gradovima predstavljaju kao ovlasceni pregovaraci Vlade Srbije. Ocigledno je prodaja Telekoma (21. marta) bio jedini razlog zasto se Mladjan Dinkic naglo urazumio i odlucio da ostane u Vladi, nakon sto su ga Boris i ekipa iznenadili smenom. Nije toliko lud da sebe iskljuci iz tog posla pred sam kraj.

Dogodila se prodaja Telekoma ili ne 21. marta, vanredne izbore ocekujte na jesen.

Pera

pre 13 godina

Hahahahahah!!!!!!
Na kraju ispada da je .... jos i bila dobra na poziciji ministarke telekomunikacija! Sad ce ovaj tata-brada da vodi telekomunikacije
u ovoj drzavi.
E brate koji su ovo bolidi, kakav ce tek spektakl da bude kada dodje Toma.

Dragan

pre 13 godina

Pogledajte ovu sliku Vlade iz clanka - Dacic ispade jedini normalan tu. Ironija sudbine.
Kako vreme bude odmicalo izgleda da cu iz bede da glasam za SPS na kraju :)

uZviseni

pre 13 godina

Ne cine coveka dela, vec brada. Medjutim uzevsi u obzir da se izmedju ostalih disciplina bavi i informatikom ima da mu se brada uplice medju prste dok bude kuckao po tastaturi. Tako da ja mislim da je on u sukobu interesa...ili brada ili informatika...da se odluci...

Vlada Brada

pre 13 godina

Ne znam da li u novom Zakonu o ministarstvima stoji član o fazoniranju brade ala premijer? Ako nema, podhitno ga dopuniti, da ministri koji puštaju bradu ne istupaju u javnosti bez predhodne uskladjenosti sa bradom premijera!

bagra vlada

pre 13 godina

Sa ovima što su iz ih izvukli iz nafatlina tek će da nam krene, ima da nadoknadimo sve ove izgubljene godine, blago nama, kada imamo ovakve rezerve, evo u Brazilu svi već izlaze na ulice, počeo karneval....

Paja

pre 13 godina

Napisite nam molim vas, sta je po struci svaki od ministara pojedinacno. Ako moze i gde je tacno zavrsio skolovanje.

Da bude svima jasno kakve su nam sanse sa novom vladom.

Neko tamo

pre 13 godina

Samo jedna opaska na tekst. Telekom, nicim izazvano, prodaje Ministarstvo finansija, sto je presedan jer privatizaciju vodi Agencija za privatizaciju, koja se hijerarhijski nalazi pod Ministarstvom ekonomije. Dakle ni Ministarstvo ekonomije, ni ministarstvo telekomunikacija (sada pod patronatom Pedje Markovica) vec MInistarstvo finansija. Sto je apsurd. I sto se Telekom prodaje na osnovu ZAKLJUCKA Vlade Republike Srbije a ne na osnovu zakona o privatizaciji i odgovarajucih uredbi (jer bi u tom slucaju nadlaznost bila na Agenciji za privatizaciju). A ako se zna ko drzi min. finansija (DS) a ko min. ekonomije (G17) onda se vidi da je u pitanju klasicna bitka za plen. To sto je nesto nezakonito i sto sutra moze da donese probleme potencijalnom kupcu, nekom drugom prilikom.

men

pre 13 godina

Ha, ha, ha Predrag Marković, koji lik.. Zamislite kad dodju strani biznismeni i pojavi im se baja sa bradom a la Marx-Engels, ha, ha..Ima da zapale brže nego što su stigli..

matrix

pre 13 godina

Zasto se ovaj covek Markovic - ne uljudi izgleda kao da su ga doveli iz pra istorije, zamislite sustret njega i nemackih ili mozda japanskih investitora...
Bas izgleda kao neko ko se bavi telekomunikacijama i informacionim drustvom ali dva veka pre nove ere

dragan

pre 13 godina

OMFG :( ova zamlja je postala nocna mora.
kao horor strave u uzasa.jedni vampiri su na sceni dok drugi dremaju u grobu.a onda samo zamene mesta i nastave da nam sishu krv.(mada bi preporucio nesto drugo).

Jevric Boban

pre 13 godina

Najzad da vidimo promene i iskusne ljude na pravim mestima tj. u Ministarstvima. Sve ih ocigledno dobro poznajemo pa mi prvo nije jasno kako je to jedan Dipl. Pravnik Petrovic zasluzno dobio Ministarstvo Poljoprivrede i trgovine. 'Ajde je Ministar Pravde ali poljoprivreda i trgovina sa pravom... nisu cak ni u istoj zgradi BU ili fakulteta... Cudno da je bas pre neki dan Premijer Cvetkovic naglasio kompetentnost i strucnost za novokomponovano mesto u "novoj" Vladi...sta se radi na estradi covece koja lakrdija!?

Dušan Vujović - obavezna lektira

pre 13 godina

Ovo je strašno!
Juče slušam Dušana Vujovića iz svetske banke - pa da neko misli na nas, taj čovek bi bio u vrhu vlasti!
Ogolio je ove mučenike.

A Marković, njega vezujem za izglasavanje zakona da poslanici ne moraju da prisustvuju sednicama.
Kad ih vidim kako nam rade o glavi, a u sali TRI čoveka i predsedavajući.
Užas!!

vladar

pre 13 godina

Ja sam očekivao kvalitetniju strukturu a oni su sve pretumbali i pomešali resore. Izdavač da se pita za prodaju Telekoma? Gde je ono malo zdravog razuma?

sashko

pre 13 godina

Iskreno se radujem sto cemo imati prilike cesce slusati G-dina Predraga Markovica. Bice osvezenje nase politicke scene, ako nista drugo zbog drugacijeg govora od svih ostalih. Dusan Petrovic i poljoprivreda...??? Mozda ipak bolje da nam je Dragin ostao... Ovo je dokaz da moze i gore.

TNT Vlada

pre 13 godina

Nedostaje još samo Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena pa da slika bude kompletna. Ups...prevario sam se. Premijer lično je preuzeo taj resor :-)

Zorka

pre 13 godina

Uzas nad uzasima, ali samo bih rekla da je Predrag Markovic u devedestim, a zanmo ko se tada omastio, dobio prostor na najelitnijoj lokaciji u gradu - Stub kulture - kupio ga i njegvo je vlasnik!
Toliko o ljubitelju knjizevnosti, a sta se tice PEN kluba, kakva klub takvo i clanstvo! Ko pogleda spisak clanova - dozivece sok!

Nislija

pre 13 godina

I ovo su najbolji i najsposobniji ljudi u Srbiji danas?? Pa ne mogu da nadjem ni jednu lepu rec da kazem makar o jednom od njih. Da ih pamtim po necemu dobrom, da sam cuo ili video da je neko od njih uradio nesto korisno i pametno za ovu zemlju za svo vreme njihovog bavljenja politikom. Ljudi vise na TVu i u medijima i imaju prostora da prikazuju svoj rad dugi niz godina i opet NISTA! Kakva bre rekonstrukcija ,ovo je TRAGI_KOMICNO sta Vlada Srbije podrazumeva pod rekonstrukcijom! Ukinuli su ministarstvo NAUKE u 21veku a hoce da nas vode u EU (HOROR)! Mrkonjic da vodi ENERGETIKU (UZAS) i ovaj Dusan Petrovic da vodi poljoprivredu (SKANDAL)..NEMA BUDUCNOSTI dok god nas vode isti ljudi koji su nas do ovde i doveli!!

SevarlicA

pre 13 godina

Sistemom "smuti pa prospi", ispadne vlada gde se nekim ministrima formira ministarstvo koje obuhvata desetak društvenih grana a nekima ostane samo ono "bez portfelja". Zaposlenih u ministarstvu će i dalje biti previše, plus što će svako "podministarstvo" imati podprecednike, sekretare, itd.

Kopriva

pre 13 godina

Sta ste napali na Markovica, on je bar poznat kao vredan i radan cega se god dohvati!!! Bolje da pljujete po Dulicu i Obradovicu...ima materijala kolko hocete!

jelena

pre 13 godina

Ispade da je Nebojsa Ciric genije, kada je sa 22 godine magistrirao. Sumnjivo mi je to, da ne bude na kraju isto kao i sa Nadicom Momirov.

he

pre 13 godina

"...ključne ekonomske resore vodiće Predrag Marković, Dušan Petrović i Nebojša Ćirić..."

Kakav trust mozgova! Zašto Bože, ZAŠTO??? Pa šta smo mi toliko zgrešili da nas sve ove godine kažnjavaš?

vojvodjanin

pre 13 godina

ovo je tragikomicno,rekonstrukcija je cista manipulacija..promena nema ista nas muka ceka nezaposlenost,korupcija na svim nivoima drzave,a ovo nema efekta sta nam vlada radi..lakrdija nemam reci koliko je gneva u meni..insajder i brankica nam daju jasnu sliku sta se sve radi a to je samo kap u moru..hteo bih da kazem da se treba ispitati poslovanje NIS-a eh da zna narod kakve se tu mutne radnje sve rade..lepo je rekao dusan vujovic iz svetske banke nemoc drzave da se bavi reformama...mladi strucnjaci odlaze jer ovde nema zivota...

Dorotej

pre 13 godina

Ne vidim kako se ovaj naslov uklapa sa najavom premijera da ce sam rukovoditi prodajom Telekoma. A sto se tice Predraga Markovica, cast je upoznati ga. Osoba koja ima puno znanja, vredan i sposoban, izmedju ostalog dokazao se javnosti. Svako ko prati rad Parlamenta setice se vremena kad je on bio premijer i da je to bilo jedno od retkih perioda kada je to mesto licilo na nesto ozbiljno.
I jedva cekam da vdimo jednog pravnika na kombajnu! Mozda je to vec radio do svoje 26. godine dok nije upisao pravni pa bi se sad ponovo vratio na oranice.

Milosh

pre 13 godina

Petrovic i poljoprivreda???
Malovic prvo sekretarica, sledece radno mesto-ministarka???
Dulic i rudarstvo???
Dačić i policija??? Čovek koji ništa nije radio u životu.
Šutanovac i vojska??? Takođe ništa nije radio u životu. Pardon, završio kurs.
......država mora sa ovim kadrom što pre u EU, da im mi pokažemo kako se radi..pih

dobavljač

pre 13 godina

Opet vi sa tim Petrovićem i Inter-kopom, samo me podsećate da mi je ta firma dužna oko 100.000din. evo već druga godina. Taman sa bio zaboravio
(al malo sutra).

sasa

pre 13 godina

a kojim ce se tehnologijama onaj bradati ministar baviti, otkrivanjem telegrafa i fiksnih telefona???
zar on nije neki izdavac ili tako nesto?
kakve to veze ima se telekomunikacijama???

prokleta avlija

pre 13 godina

aaaaaaaaaaaaaahahahahahahaha
kakav je WIN ovaj naslov svaka cast!!!
NE MORAM NI DA CITAM OSTATAK TEKSTA SVE MI JE JASNO!!!
SVAKA CAST NAJBOLJI NASLOV U PROTEKLIH PAR GODINA!!!!

Gedza

pre 13 godina

Da se prisetimo malo nekih istorijskih cinjenica. Od 2000-2011 na mestu ministra telekomunikacija su se izredjali: jedan psiholog (Tadic), dva gradjevinska inzenjera (Marija Raseta, Jasna Matic), jedan magistar tehnologije (Velimir Ilic - kao Ministar za kapitalne investicije, u cijem sastavu su jedno vreme bile i telekomunikacije). Samo u jednom, doduse kratkom mandatu za resor telekomunikacija je bila zaduzena zena iz struke (Aleksandra Smiljanic). Upravo zato mene ne brine to sto je Markovic izdavac. Vise me brinu njegove liderske sposobnosti i smisao za poslovne procene. Jer se od ministra za resor telekomunikacija ocekuje upravo to - da dobro proceni sta nam je ciniti sa Telekomom, kako voditi i regulisati trziste telekomunikacija itd. Da li je on dorastao tom zadatku ili ne? Ima li neophodna znanja pre svega iz ekonomije i biznisa da bi mogao da proceni vrednost infrastrukture itd. Sve u svemu veoma nezahvlana uloga. Bas mu i ne zavidim.

SaleBg

pre 13 godina

Pazi Cirica, zavrsio ekonomski fakultet pa magistrirao u Parizu plus vise specijalistickih studija i vratio se u Beograd. Svaka cast, posebno je zanimljivo da je to sve uradio sa svoje 22 godine. I da, nije zavrsio matematicku skolu nego devetu bg. gimnaziju Mihajlo Petrovic Alas.

Cane

pre 13 godina

Mr. Boldy Sasa Dragin je unistio poljoprivredu, a Mr. Beardy Dusan Petrovic ce je dotuci. Od 1991. godine do danas pitam, cije grehe ispasta ovaj nesrecni srpski narod.

dragan

pre 13 godina

Pogresan je naslov, privatizacijom Telekoma ce se baviti najveci strucnjak za finansije i privatizaciju u Srbiji, Mirko Cvetkovic. To je rekao u "Utisku nedelje".

He

pre 13 godina

@L0shMi

A to sto mu vecina sugradjana deli epitete Desetar, 15% i tome sl. to nema veze jel ? Ah da kod nas Srba se podrazumeva licna korist u procentima kada se radi nesto od javnog interesa...

Ludzbunjen

pre 13 godina

Dusan "10%" Petrovic ce sigurno da osnuje poseban sektor za svoju firmu Interkop.. Sto da namestaju tendere kao sad, ima uredbom da daje sam sebi poslove..

"ne vredjajte nam inteligenciju"

pre 13 godina

Srbija je "rupa bez dna". Nikako da dotaknemo dno, a stalno padamo sve nize i nize. Uzas. Poruka svim mladim ljudima ukljucujuci i mog sina. BEZITE IZ OVE ZEMLJE KUD VAS NOGE NOSE, SVUDA VAM JE BOLJE NEGO OVDE. PRODAJTE SVOJE ZNANJE I TALENAT TAMO GDE VAS CENE I POSTUJU KAO COVEKA, jer u Srbiji nas odavno ovi na vlasti ne tretiraju kao ljude nego kao glupu stoku

posmatrač

pre 13 godina

Dušan Petrović! Kakvo revolucionarno rešenje. Bivši ministar pravde, sada ministar trgovine, poljoprivrede i šumarstva, sutra ministar kulture ili možda ministar zdravlja, što da ne. Jednom rečju expert! To je naša nova energija, nova pamet.
E SRBIJO, DOBRO JE I DA SI ŽIVA.

zoran

pre 13 godina

Pa ovi iz DS su poludeli,sa ovim ministrima sami sebi zivot zagorcavaju.Ala ce te puci na izborima,niste ni svesni.Ni Djilas vas nece spasiti,jedimi normalan iz DS.Ne mogu da verujem sta Tadic dozvoljava sebi.....

Mile sa Dorcola

pre 13 godina

Novi ministar trgovine i poljoprivrede, kao pravnik narocito je upućen u poljoprivredu i trgovinu....pa gde ćemo stići ovako,....ako su demokrate mišljenja da ova dva ministarstva treba uvesti u pravne okvire i zaustaviti nepravilnosti na pravnicki nacin....onda uredu.....hm