Četvrtak, 03.03.2011.

14:36

Cvetković: Značaj dolaska "Deleza"

Ulazak "Deleza" na srpsko tržište kupovinom "Maksija" je pokazatelj da je 2011. dobro počela kad je reč o investicijama u Srbiji, kaže premijer Mirko Cvetković.

Izvor: B92

Cvetkoviæ: Znaèaj dolaska "Deleza" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Jelena Vujic Belgija

pre 13 godina

Molila bi novinare da vode racuna kako se koji nazivi izgovaraju. "Delhaize" se izgovara DELEZE sa naglaskom na LE

draža

pre 13 godina

Kako neće da oseti Srbija 300 miliona evra odjednom vraćenih dugova dobavljačima?
Kako neće da oseti Srbija 650 miliona evra koji će biti potrošeni na otpočinjanje posla u prehrani u Srbiji?
Dakle, fenomenalan ulazak stranog kapitala u Srbiju, u velikom iznosu, a ovde na B92 imamo kolekciju komentara koji su erupcija gluposti, neznanja, zavisti i licemerstva.

ziko

pre 13 godina

jos da prodate telekom elektro privredu srbije i mozete svojim pretpostavljenima da podnesete izvestaj da je srbija unistena tj zadatak je izvrsen sta posle e moj cvetkovicu i moja baba milojka bez cetiri razreda osnovne bi bolje i domacinski vodila ovu drzavu gde ce te vi ziveti kada odletite sa vlasti neko mora i da odgovara za ovu sramotu a bilo ko sledeci ko dodje na vlast jos brze ce odleteti sa vlasti nego vi ako nastavi i dalje ovako a imali ste takav elan i polet kod naroda kakav tesko da ce ponovo neka vlast imati da mozda zauvek ostane u vlasti sve ste upropastili gde ce vam dusa e moj cvetkovicu kostunice i tadicu sram vas bilo

Brainwash

pre 13 godina

Koliko nas Maxi pljacka pokazuje primer cene ulja iz supermarketa u centru Rima gde litar ekstra devicanskog maslinovg ulja kosta 2.99 evra a u Maxiju najgore slicno ulje kosta 6 evar a ide do preko 10 evra. Foto link: http://www.flickr.com/photos/60219334@N04/5494996195/

misa

pre 13 godina

Alo narode ko Vas sta pita.I nece vise niko da Vas pita.J..... istina .Ajde da se snalazimo.Kupljeno na majke ti i prodato na majke ti.Sad idemo da ulozimo u agrar pa da podavimo i ono malo nesretnika sto je zivelo od poljoprivrede.Ma udri Misko Tadicu.Ja cu da iznajmim moj bager Kolubari koji nemam ali sve prolazi .Po knjigama i bageri koji ne postoje zaradjuju.Koji sam ja sretnik. Znate malo surujem sa vlast i drzavu .Sta da se radi kako se snadjes.Malo sam dao ovima ,malo onima ali nije bitno .Vazno da se radi i to prekovremeno.Moj bager kopa trista na sat i jos je neunistiv.Ima dozivotnu garancij. Aka koga stigne i na koga naleti taj radi i udara.Poenta kratke price .Dosli nasi da nas **** za sitne pare. Kao satro tranzicija.Dobra tranzicija .

Goran Beč

pre 13 godina

SVAKA CAST, OVO JE NESTO NAJBOLJE STO SAM DANAS CULA....
(Tijana Dumanovic, 3. mart 2011 19:51)

Tako ti je to mala moja, kad ceo dan nisi izašla iz pećine....zvane RTS

Miki22

pre 13 godina

Koje je ovo zamazivanje ociju, kakva bre ivesticija, pa te pare nisu prosle ni blizu Srbije! A i da su prosle kakvu korist ima prosecan Srbin od toga sto se Miskovic opario? Ekonomski fakultet treba dobro da razmisli kakve obrazovne programe ima, kada proizvodi kadrove koji veze nemaju o poslu koji rade!!!

Dragutinovic M

pre 13 godina

Sta je sa ovim ljudima,meni nista nije jasno
Sta se ovde kritikuje!?
Velika investicija ili strani investitor?
ili smo u tolikom kanalu da vise ne prepoznajemo dobru od gomile losih vesti????

aki

pre 13 godina

a sta vi mislite ljudi...sva dan piskaramo ovde uzalud jer oni ovo nit gledaju nit ih zanima...to znamo...nego da prebacimo mi lopticu na facebook...jedna stranica...pa da malo po malo sirimo broj ljudi...svako pozove svoje prijatelje...pa on svoje itd...dok ne skupimo jednu kriticnu masu koja bi uz dogovor na wall-u bila voljna da krene put ulica...drugacije ne vidim kako da resimo bar neke od problema koji nas more...

Da znate!

pre 13 godina

E, bas je ova zemlja ukleta. Jedna privatna transakcija se od strane bedacke vlade proglasava veliim dostignucem zute vlasti.Naravno, kad nemaju cimne da se pohvale i nemaju izaci s cime "pred Lazara"(pred narod).
Ipak, nije lose ako bi Misko i izvrsio obecanje i ulozio preostalo po pokricu gubitaka maxija u poljoprivrednu proizvodnju i gradjevinarstvo.
Ponavljam ova vlast nema nista sa ovim i vrlo je ruzno kaciti se na nju. Neka ta vlast dovede investitore koji ce uloziti tzv. greenfield u zemlju Srbiju. Neka dovedu Hondu ili Toyotu, Nisan, neka dovedu nekoliko proizvodjaca najkvalitetnije obuce i ostalih radno-intenzivnih industrija.
Ovo je nedostojno premijera Srbije.

qwerty

pre 13 godina

Premijer ne zna sta prica! Ovo je direktna investicija u Miskovicev dzep a ne u Srbiju. Od ovoga Srbija nece imati koristi jer tim novcem upravlja gladni Miskovic.

Ranko

pre 13 godina

Kad više nema para u trgovini, Mišković u zadnji čas povoljno prodaje Maxi i prelazi u proizvodnju. Sad će za pare koje dobije od Delhaize-a da pokupuje jad i bedu od srpske (poljo)privrede i postane novi monopolista, ovaj put u proizvodnji hrane. A onda će svojim finansijerima iz Belgije, novim monopolistima u trgovini da bude privilegovani dobavljač. Prava idila...

Zika

pre 13 godina

Jedini krivci za to sto se desava danas i zadnjih dvadestetak godina u Srbiji smo mi gradjani ove zemlje.
Prosto je neverovatno kakav smo mi narod i kakve stvari prolaze u ovoj nasoj prelepoj Drzavi sa nebeskim narodom , kako mi sami sebe nazivamo.

evita

pre 13 godina

Da su lopovi jesu, potpuno se slazem ali cemo bar imati pristojne supermarkete i nize cene. Delhaize sigurno nece ulaziti u cenovne kartele sa ostalim igracima na trzistu, bice dobrog i pristupacnog vina, ribe, zacina, povrce i voce nece biti pred truljenje kao u Maxi-ju...

Roki

pre 13 godina

Misko je uradio veliku stvar za napredak srpske privrede!Strani veliki igrac na nasem trzistu je sjajna vest,jos kad bi povukao i ostale velike investitore!

herrBarny

pre 13 godina

Ko misli da Cvetkovic(a sigurno nije sam) nije dobio ni kinte od te milijarde neka pritisne NE PREPORUCUJEM,a ostali PREPORUCUJEM.

aki

pre 13 godina

Ovaj je drogiran, 100% !!!
U poslednje 2-3 nedelje se iz njegovih usta moglo toliko budalastina chuti da to covek sa cistom sveshcu tesko da moze da izgovori...

Serbian citizen

pre 13 godina

"EU Citizen" hajde da se menjamo na jedno 10 godina, pa ćemo videti da li ćete i Vi za 6 meseci početi da govorite kao 98% građana Srbije koji su "dobrim" radom vlasti, u tesnoj saradnji sa "dobrim i poštenim" tajkunima, dovedeni do toga da razmišljaju samo o pukom preživljavanju!Sa daljine, sa mesta u uređenom društvu koje razmišlja o STANDARDU, a ne o preživljavanju, lako je biti optimista, opušten i nama držati drvene pridike!

Optimista

pre 13 godina

POBOGU "Danas trgovina ne može biti moderna, ako nema modernu proizvodnju i moderni trgovinski lanci u svetu vode politiku profitabilnosti svojih proizvođača"
Da dobavljač Maxija koji je pošteno prodao svoju robu Maxiju i koja mi nije plaćena ni posle 180 dana - Pa šta je tu profit za proizvođača? Da neće MAxi da isplati i zakonsku zateznu kametu na svo vreme kašnjenja? Ako je to slučaj mislim da je za mele pare prodat Maxi jer 10 godina uzima robu od dobavljača a plaća tek po isteku 360 dana ili ako imate ludu sreću za 240 dana. Računajte samo koliko je kamata na 1 milijardu evra godišnjeg prometa Maxija ( neka je prosečna kamata 20% na godišnjem nivou) pa pomnožite to sa 10 godina dobićete lepu cifru. Koće to da naknadi našoj privredi?

Slavko

pre 13 godina

SUPER!!!
Oprali ste lopove.Prvi milion
pao sa Marsa.
Isto si to uradio kao Direktor
Agencije za privatizaciju,kada
ste prodali Beopetrol Lukoil-u
Pa vi ste zreli za Facebook revoluciju.

DZoni

pre 13 godina

@EU Citizen
Vazno je da ti o pljacki razmisljas na lep i pozitivan nacin.Dobijes na poklon C Market od politicara i onda ga prodas i strpas milijardu eura u svoj dzep i ja sad treba da skacem od srece zbog toga.
A onaj jadnik ode u zatvor jer okacio link filma na forum a ukrades milijardu eura i svi treba da ti se dive.

Marko

pre 13 godina

Kakvo bre ulaganje u Srbiju, ovo je kao kad ja prodam svoj polovni auto Peri, a Pera izadje na TV i kaze da je ulozio u Srbiju! Pa zar vi mislite da je ovaj narod potpuno prolupao, ovako kako vi lazete nas ne lazu ni roditelji decu od 2-3 godine!

radnik

pre 13 godina

još više ispumpavanja novca iz srbije, ako gledamo na duže staze (a ne kratkovido na šest meseci).

šta je od domaće privrede još zaista domaće (bez stranog vlasnika)?

vlastima je uspelo da prodaju privredu strancima. to im je jedini uspeh.

Pastir Kostja

pre 13 godina

Vešti političari vešto loše okrenu na dobro. Ili Cvetković nije vešt, ili je vest toliko loša da se od nje teško da napraviti dobra. Kakav nam to zaključak nudi Premijer, da je propast domaće trgovine šansa za Srbiju, ne razumem...

nemate pojma

pre 13 godina

jeste Cvetkovic je veliki demagog i prilicno ruzan deda mraz, i ovo nije njegov politicki uspeh i poen, ali vi svi ne vidite sustinu nakon ovog, on ce platiti porez, belgijska kompanija ce ulagati vise u svoju novu igracku, nemamo vise monopol, a i pare od prodaje ce se opet uloziti u razvoj agara u Srbiji verujem, i izvozne proizvode sto se u ukupnom saldu povecati i nas izvoz kao zemlje u brojkama, kao i pokrenuti granu poljuprivrede o kojoj postoji i vladina zelja za investiranjem i pokretanjem. jeste da ce miskovic imati najvise dobrobiti ali ce se realno vise novca sleci u budzet, jer je se do sad iz delte sleglo 0!

pavle krstic

pre 13 godina

Ljudi moji da li premiijer ziasta misli da smo svi mi mentalno zaostali kakva bre investicija u Srbiju to je investicija u Miskov dzep sta se drazava da ima od toga porez za jednu penziju da su sve pare otisle drzavi to bi bila investicija a ovako uzas kako nas mazu

branko

pre 13 godina

Sramota!!!ILI STE CVETKOVIĆU NATERALI MIŠKOVIĆA DA PRODA ILI JE ČOVEK PRODAO DA BI VAS SVE SPASAVAO.Tu ima mnogo neregularnosti vezanih i za privatizaciju.Njegovo pravo je da proda.Vi ste mu to i omogućili.A ljudima što uzimaju kuće zbog neplaćenih računa za grejanje???Ja plaćam te račune, a sudovi navodno reformisani donose takve skaradne odluke, a mediji prenose da sudovi imaju utemeljenje u pravu.Pa ovde država štiti preduzeća koja imaju po 50000 ljudi u upravnim odborima, a ljude koji nemaju da plate račune za grejanje ostavljaju bez krova nad glavom.I to mi je tržišna privreda.

Peki

pre 13 godina

Ovde ima dezurnih kriticara koji kritikuju i ono sto je dobro i sto je lose..
Stvarno ovde vidim samo dobru,cak odlicnu vest koja ce svima znaciti

Motikar

pre 13 godina

"Cega se pametan stidi time se lud ponosi" (Narodna izreka)

Vidi li ko da je kompletna trgovina u rukama stranaca? Ima li ko pameti u ovoj nazovi drzavi? Vise od polovine proizvodnje je takodje u rukama stranog kapitala. Pa uskoro cemo biti samo NAJAMNA RADNA SNAGA! Ali prema stanju u Srbiji i prema komentarima na ovoj stranici TO I ZASLUZUJEMO!

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

Ne zaboravite da je Boris nacelnik i idejni vodja ovog zutocrvenog zajednickog zlocinackog poduhvata. Placka gradjana i drzave Srbije nece prestati dok je srpski Mao Cetung na vlasti.
Zato pamet u glavu.

Marko

pre 13 godina

Potpuno smo izgubili kompas. Na stranu to, što vlada i Srbija nema nikakve veze sa prodajom Miškovićevog trgovačkog lanca (ovo što je izjavio Cvetković je takva besmislica, da je to prosto neverovatno). Taj lanac je stvoren osnovnim nepoštovanjem tržišnih principa, regulative i dugogodišnjom kradjom kupaca i dobavljača.

Investicija belgijanaca je investicija u trgovinu, ne u proizvodnju. Belgijanci imaju svoje dobavljače robe i svoje robne marke, tako da to neće najbolje uticati na srpsku privredu.
Uglavnom kako god okrenem, ovo nije dobra vest.

Ranko Milojević

pre 13 godina

``Cvetković je siguran da će velikih ulaganja biti još i da će Srbija ove godine ostvariti planirani nivo investicija od tri milijarde dolara``

A Delta vam sama donela 1/3 planiranog,Evropska banka ce vam doneti jos 2/3!A sta cete vi uraditi?Neka vam ovo bude primer kako se treba ponasati i raditi....

nislija frankfurt

pre 13 godina

BRAVO Miskovicu dobar posao na racun Srbije ukrades 1EUR i od toga opet na racun Srbije napravis 1.000,000 Super od prvog milionceta koje si ukrao od Srbije ukrao si sada cistih 999.000.000 EUR ma ti si GENIJE!. a vlada Srbije umesto da te uhapsi ona te jos hvali BRAVO MAJSTORE

Predrag

pre 13 godina

Iako nije lepo da se Mirko kiti tudjim zaslugama,ova investicija zasluzuje iskljucivo pohvale svih nas,i ne razumem ljude koji osudjuju ovako dobru i znacajnu stvar za nasu zemlju!!Sa ovakvim investitorima cemo mnogo brze doci u EU!

EU Citizen

pre 13 godina

Neverovatno koliko negativnih komentara na nešto što je u suštini odlična vest: ozbiljna belgijska firma je uložila milijardu evra u kupovinu srpskog retail-lanca (što znači da ozbiljni ljudi veruju u perspektivu srpske ekonomije) i skinula vam Miškovića s vrata, što znači da će u ovu zemlju konačno doći prava konkurencija i niže cene. Miško će uredno da plati porez na dobit (koji je tačno koliki treba da bude, pošto vam da je viši ne bi niko ni došao, jer niste ni Amerika ni Finska, samo još da razni sitni nameti na vilajet i maltretmani na lokalnom nivou nestanu, i možda će od srpske ekonomije nešto zaista i biti kad se oporavak na Zapadu još malo zalaufa), i da ide s milim bogom, a za "Delezom" (koji je, by the way, čini mi se odlična kompanija, u poslovnom smislu se u retail ne razumem uopšte, ali sam imao prilike da budem njihova mušterija u Belgiji i Češkoj, i u oba slučaja se radilo o veoma kvalitetnim prodavnicama za ljude s malo dubljim džepom i višim zahtevima, sa solidnim izborom organskog voća i povrća i delikatesa i ljubaznim, nasmejanim personalom očigledno plaćenim nešto više od proseka za tu vrstu poslova), kao prvom ozbiljnijom i zaista zapadnom ritejlerskom lastom (ništa protiv Grka, Slovenaca ili Hrvata, ali sve to je ipak nešto komšijsko i lokalno), uskoro će po svoj prilici početi da se pojavljuju i "Lidl" i ostala diskonterska ekipa, i upravo to je odlična vest i za onaj deo srpske populacije kome je cena primarni faktor. Niti je Cvetković (o kome ja isto ne mislim ništa dobro, ali ne vidim nikakav razlog da ga ostrvljeno i neobjektivno napadam i kad kaže da je zemlja okrugla, a naročito ne kada govori o pozitivnim pomacima za lokalnu privredu) rekao išta loše ili neistinito kada je kupovinu Miškovićevog lanca nazvao investicijom: čak i ako je vlasnik formalno registrovan na Kipru, radi se bez ikakve sumnje o primarno srpskoj kompaniji, i na taj način, u suštini (koja je potkrepljena činjenicom da će porez od prodaje biti plaćen u Srbiji), o belgijskoj direktnoj investiciji na srpskom tržištu, što je nesumnjivo veoma dobro, i kao takvo, i kao signal za budućnost. A na sve to su komentari kao da je ne daj bože izbila epidemija ebole u Maloj Moštanici, :) pa moram da primetim da ljudi koji na toliko negativan i ružan način razmišljaju o svetu oko sebe, možda i ne zaslužuju da žive dobro i da im se dešavaju lepe stvari, jer se u životu retko kad dešava da ti se vraća kao input nešto drastično bolje od onoga što sam šalješ napolje kao output.

Hi-Men

pre 13 godina

Delta je pokazala sta znaci dobro organizovana privatna firma!Ovo je velika investicija koju nismo skoro imali,i treba drzava pametno da je iskoristi,dobila je dobar vetar u ledja!

Vlada Simovic

pre 13 godina

Ovo investicija je iskljuciva zasluga privatnog sektora,drzava je malo tu pomogla,cak je i odmagala!Samo se nadam da ce ovo podstaci velike strane investitore da dodju da ulazu u Srbiju!

Nenad-NBGD

pre 13 godina

Ovo je zajednicki uspeh cele Srbije,korak blize smo Evropi!Moramo biti optimisti i raditi jos vise,dosta smo se svadjali i prepucavali..

konj

pre 13 godina

Da je 2005. pa da i poverujem. Sad ce Srbija da dobije mrvice sa stola. Vi kao da ste se upravo vratili sa "Enterprise" iz daleke galaksije.

Vladan

pre 13 godina

Straaaaaasnooooooo...ako smo do danas i mogli da povratimo (nacionalizujemo) pokradenu imovinu C Marketa i Pekabete od sada je to vec znatno teze!!! S, druge strane premijerova prica oko ove transakcije bi u svakoj normalnoj zemlji bilo automatsko obrazlozenje njegove ostavke/smene i trajno napustanje/zabrana bavljenjem ikakvog drzavnog posla!!!

Kamo srece da su C Market i Pekabeta prodati direktno strancima, a ne posredniku Miskovicu. Tada bi drzava zaradila barem 10x vise.

Ovako, ostaje nam da cekamo sledecu "veliku investiciju" u srpsku privredu...a ako smo se bar malo dozvali pameti trebali bi aktivno da poradimo na 6. oktobru i da pravdi privedemo sve Miskovice i one iz vlasti koji su im omogucili ovo sto rade!!!

milezr

pre 13 godina

@Aleksandar: Kad se ustolici kao veliki privrednik, klimnuce glavom i donece se neki zakon o oporezivanju uvoza voca, povrca, mesa i sl.

Neće moći jer će nam j.m. ovi iz Evrope, kao i sa akcizama. Sva sreća. Postoje obaveze koje su ovi gubavci na vlasti preuzeli, a koje pokušavaju da zaobiđu svakom prilikom. Misle valjda da su i u EU sisali tatu.

CityWatch

pre 13 godina

Opet se kite tudjim perjem. Vlada je nesposobna i to niti jedan vladi naklonjen mediji a to su skoro svi, ne moze da pobije ma koliko fabrikovao i servirao razne prevare i fraze koje clanovi vlade i oni oko njih ispaljuju. Da li je ikada ispitano kako je Miskovic dosao do bogatstva? Nije. Pojeo vuk magarca. E pa nije da ljudi ne pamte bas kao sto pamte i tadasnja obecanja tadasnje opozicije. Nama svetska kriza bas nista nije kriva niti nam je mogla odmoci.

Dejan***

pre 13 godina

Da gospodine Cvetkovicu vrlo je bitno da u Srbiju dolaze strane investicije, a i bitno je da ih vi dovedete! A ne Miskovic koji je jedan obican prekupac. Ovo ste izgleda vesto odradili u saradnji sa Miskovicem. Tako vesto da ste odmah izasli u javnost i izjavili kako je stvorena pozitivna klima za ulaganje u Srbiji! Gospodine Cvetkovicu izgleda da ste rodjeni za sirenje laznog optimizma! Ovaj potez oko prodaje Maxija neverujem da ce vam pomoci da narod promeni misljenje o vasoj nesposobnosti da vodite drzavu. Mislim da je ovo odlaganje lickanja vlade mnogo gore sto radite nego da se troda sto Maxija! Znajte da ako nebude nesto krupno uradjeno tipa hapsenja velikih igraca u drzavi tesko da je ovo svetla tacka! Razmislite gospodine Cvetkovicu sta vam valja ciniti ali dobro razmislite!

Miloš

pre 13 godina

Ако је ово инвестиција,данас је почела 2011 година,a није 03.03.2011 год.Премијер се пробудио на тренутак,још је рано за добро јутро!

Mića Ruzic

pre 13 godina

Ne mogu da kazem da delim Cvetkovicev entuzijazam... Ipak smo imali ceo onaj fijasko sa Gorenjem, da ne pominjem Ikeu, a godina je tek pocela...

Petar

pre 13 godina

Deda Mraze sjasi sa staze!

Koje investicije?

Pa tziste se i dalje ne otvara Cvetkovicu! Kakve vajde od toga! Ne bi ni uzimali taj Maksi da nemaju monopol!

A zamislite koliku bi korist imali da je trziste otvoreno onda kada je Miskovicu poklonjen Maksi i C market!

Sara

pre 13 godina

Neka mi neko objasni, kako se može zvati INVESTICIJOM nešto što je samo promenilo vlasnika.Ništa novo nije izgrađeno, nikakve pare država ne dobija i ne znam zaista šta to premijer naziva investiciom. Sutra kad prodaju Telekom i to će da nazovu investicijom,ja stvarno ne razumem tu Cvetkovićevu ekonomiju.

Zeljko Markovic

pre 13 godina

Meni je najvaznije ovo da ce Delta da angazuje tim strucnjaka da pare od poreza ostanu u Srbiji. To je smekerski potez, aj da vidim da li ce ostali biznismeni da urade tako nesto?

Petar

pre 13 godina

Puj pike ne vazi... Znaci tako... Kad dovode investitore tajkuni su dobri, a inace se koriste u populisticke svrhe... A izbori se blize.

Boca

pre 13 godina

E moj ``dragi`` premijueru, deda mraze bas si lep poklon dao Miskovicu, sram vas bilo bando zuta celu ste Srbiju ojadili ne bi li sebi i svojim prijateljima tajkunima obezbedili profit. Gotovi ste nema vam vise spasa padate ko kruske svi sa vlasti.

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Rodić ne postoji već 5 godina, već Merkator koji koristi taj brend za neupućene Srbe koji ne žele da kupuju kod Slovenaca. A primer jeMerkator u Čačku koji ima promet kao mala prodavnica.
Svuda u svetu TM znači TradeMark što znači zaštićena robna marka, a jedino u Srbiji TM znači TadićMišković zaštićena mafija.
Da nije kupio SPS i DS uz već rodbinski G17 normalna vlast bi mu oduzela sve ove pare jer su stečene isključivo manipulacijom, mitom i korupcijom.

marijAana

pre 13 godina

Ne moze da se kaze da ovo nije investicija u Srbiji, posto su ljudi dosli i doneli sa sobom ~1,232.000.000e. Nije jedino ako Misko zapali sa kesom. Ali posto im iz usta samo jos nije ispalo 'nije on Jezda', pretpostavimo da ce Misko zaista uloziti te pare u agrar. To znaci otvaranje hiljada novih radnih mesta. Strateski ce se skoncetrisati na izvoz jer je ovo zemlja seljaka, nece moci da napravi monopol. To je, ekonomski posmatrano, veliki plus za nasu ekonomiju. To ce sigurno pomoci i da se celokupan agrarni sektor na neki nacin bolje organizuje. Na kraju krajeva, maxi je zadovoljavajuceg izgleda i organizacije. Nadam se i da ce doprineti da se popune izvozne kvote ka EU i ostalim trzistima, pogotovo sto se stoke tice. Dovoljno para da kupi ceo agrar, nadam se da nikad nece imati i to je lepsa strana price. A sad ruznija. Lako ce monopolizovati trziste mesa i mesnih preradjevina, obzirom da jedna od najvecih mesnih industrija u Srbiji vec njegova. Nastavice da drzi niske plate jer je nezaposlenost ogromna i pravice ogromne profite. To je moje skromno misljenje sto se tice buducnosti, a u proslost bolje da ne idem. U toj prici, 99% politicara je u zatvoru, sa sve Miskom i ostalim nzv. tajkunima, imovina vracena vlasnicima, C-marketu, Pekabeti, tp Srbiji i ostalim maloprodajnim lancima, prodatim za neku boraniju zbog korupcije.

laik

pre 13 godina

@toza
drago mi je kad genijalci poducavaju sve ostale.
1. kada se kaze da je kupoprodajna cena 950 mil E SA DUGOVIMA od 300 to znaci da se vlasniku isplacuje 650, a 300 kupac uplacuje na racun firme i razduzuje dugove sto uobicajeni deo ugovora svuda u svetu.
2.Kupovina privatne firme od strane druge privatne strane firme JESTE strana direktna investicija pod uslovom da novac legne domacoj firmi.
3. Ako je prodavac kiparska firma onda NEMA poreza na kapitalnu dobit u Srbiji, a kako je objavljeno da ce ga biti to znaci da ce novac ipak leci ovde.

Chaki

pre 13 godina

Meni samo nije jasno kako vam niko nije javio da ste poslo ovoliko besmislenih lazi i prevara bivsi i da ce sledeci izbori to da pokazu.
Nazvati nesto direktnom investicijom je provociranje ovog naroda i vredjanje njegove pameti.
Ovo je cist novcani dobitak Miskovica i nagrada za kradju imovine gradjana kroz C merket i ostale firme koje je ojadio.
Legalizacija lopovluka. Sram vas bilo.

janika

pre 13 godina

....hmmm , A DA DAMO MI NA TENDER VLADU SRBIJE ? Da bar nesto i Srbija na njima izvuce !Gradjani Srbije bi trebali poceti gledati i boriti se za svoje interese.Sami od sebe se ne ostvaruju.

M. Н. Лазар

pre 13 godina

Ваљда ће ти, се покварити ауто на путу отварања неког новог маркета, као што ти се поквари авион, на путу отварања Мишковићевог Темпа у Бугарској.
Јадни мој доцимеру из Студентског града, а ми још јаднији, са тобом.

Arcoza

pre 13 godina

Koga god ste doveli i predstavili kao"velikog "ivestitora u stvari ste doveli novog monopolistu.Ni Telenor ni VIP nije oborio cene impusa,zasto bi Deleze oborao cene kad je kupio monopol.Pa vi im to garantujete kao i sto st garantovali Rusima za NIS.Koliko ste jadni govori cinjenica da ste cak prekrsili pravila EU o akcizama na gorivo samo da bi se uvukli Rusima.Kad u Srbiji budem video Spar,Leklerk,Lidl i mnoge druge hipermarkete koji posluju po trzisnim pravilima e onda mozemo da govorimo o nekoj nadi za ovaj narod.

Zeljko Markovic

pre 13 godina

Meni je najvaznije ovo da ce Delta da angazuje tim strucnjaka da pare od poreza ostanu u Srbiji. To je smekerski potez, aj da vidim da li ce ostali biznismeni da urade tako nesto?

Auuuu

pre 13 godina

Zapravo, Deda Mraz se raduje jer misli da ce Belgijanci platiti Deltina dugovanja od 300 miliona pa to naziva investicijom...svaka cast...pavi expert ovaj Cvetkovic! Cek, cek...ko je Mirko Cvetkovic?! XD

Chaki

pre 13 godina

Meni samo nije jasno kako vam niko nije javio da ste poslo ovoliko besmislenih lazi i prevara bivsi i da ce sledeci izbori to da pokazu.
Nazvati nesto direktnom investicijom je provociranje ovog naroda i vredjanje njegove pameti.
Ovo je cist novcani dobitak Miskovica i nagrada za kradju imovine gradjana kroz C merket i ostale firme koje je ojadio.
Legalizacija lopovluka. Sram vas bilo.

pedja ns

pre 13 godina

Gde je sada javni tužioc da reaguje na ovakvu izjavu kojom se dovodi u zabludu stanovništvo, da je lažna izjava o investiciji od milijarde evra, vređa dostojanstvo i ugled države, ugožava ekonomski poredak jer je novac otišao ne u budžet več na privatni račun-porez je oko 50 miliona? Gde su nezavisni ekonomski analitičari npr Bajec, pa da nama neznalicama objasni..šta je direktna investicija a šta običan kupoprodajni ugovor? Nisam bio do sada za promenu, ali ovoliko ****** u mozak smo imali i kod Slobe!!!!!!!!!!!!!
Zato svi u štrajk. Izbori, a DS NEKA SE ČEŠE GDE SVE NAS SVRBI POSLE TOGA.
Sramota, gde živimo!
Savet: skinite slike Đinđića sa bilborda, okreće se čovek u grobu šro ste uradili od njegove vizije budućnosti u Srbiji!
Izbori!!!!!!!!!!!!

nisam expert

pre 13 godina

Ja nisam expert ali ako vecina ljudi misli da nas doticni zafrkava zasto ne izadjemo i oteramo ih sa vlasti. U istoriji Srbije niko pa ni Milosevic nije otisao sam, bila je potrebna motka. Problem je izgleda pametni nemaju onu stvar za to. A oni koji je pak imaju i kad izadju i promene vlast nemaju pamet ni viziju i opet Jovo na novo. Samo izgleda tajkuni ostaju isti.

Otac i Brat

pre 13 godina

Svakodnevno lupanje ovog čoveka i davanje blagoslova lopurdama, s najvišeg
nivoa, vidite li u kakvu srbiju nas je uveo, i kakvu srbiju promoviše. Kriminalnim radnjama Mišković je sve u srbiji kupio za 3 a prodao za 20x3 uz strahopoštovanje ovom smrdljivom lopovu kome cela država s svojim aparatima daje podršku. Sve institucije države su mafija

Aleksandar

pre 13 godina

Evo sta se otprilike dogadjalo zadnjih godina a i dalje se dogadja. Misko je unistio malog privrednika cenama otkupa, kasnjenjem sa isplatama itd. Pre neki dan je najavio da je agrikultura buducnost. Posto su cene zemlje i poljoprivrednih dobara pale na niske grane, Misko ce lepo sad da kupuje sve sto stigne (ako to vec nije uradio). Kad se ustolici kao veliki privrednik, klimnuce glavom i donece se neki zakon o oporezivanju uvoza voca, povrca, mesa i sl. Onda ce cene otkupa domacih proizvoda da skoce ali on ce biti dominantni krupni proizvodjac koji ce i dalje moci da salje one manje u bedu. Srecno svima.

Зоран

pre 13 godina

Kakve ovo ima veze sa tobom Cvetkoviću? Što niste prodali C market, PKB odmah belgijancima, pre Miškovića?
(Vladina radost, 3. mart 2011 14:50)

Штета вала. Могли да га продају за 200 милиона евра максимум. Исто и телеком. Да САДА опоклоне Телеком Мишковићу продао би га за 3 милијарде, њиам дао две, себи ставио у џеп милијарду. Ал не вреди, будала је будала, а ови су још и лопови.

Dr. Mabuse

pre 13 godina

A kako to tačno prodaja već postojeće privatne firme najednom postade državna investicija? Ne sumnjam da je ovaj posao dobra investicija za Delez i dobra zarada za Miškovića, ali ne shvatam kako se to pretvorilo u investiranje u Srbiju. Odgovor na ovo verovatno zna samo premijer. Ili možda ni njemu samom nije baš najjasnije? Važno je da se priča o napretku...

... Ja svojevremeno živeo u ubeđenju da samo Koštunica konkuriše za zvanje najneobaveštenijeg premijera na planeti...

Sandra

pre 13 godina

Investirali Belgijanci u Miška,a ne u Srbiju gospodine premijeru ili mislite da je to ionako isto, pošto ljudi obično primaju platu od gazde pa ste se malo zabunili.

unapred vec znao

pre 13 godina

Pa dobro jer su to Gospodine Cvetkovicu investicije za Miskovica ili Srbije kao drzave?Kome spomenute pare pripadju?Aha,drzavi,e pa lepo sada znamo da je Miskovic drzavni paravan tj, igrac!

kami

pre 13 godina

Premijer je izgleda malo pomešao Srbiju sa Deltom. Priznajem da je i nama ponekad teško razlikovati šta je to Srpsko a nije Deltino. Dok obrnuto definitivno ne važi.Što je Miškovo to je samo njegovo.
Čak će gospodin da plati i porez u Srbiji, izgleda da je poreski zakon stvarno pravljen po modelu Švajcarskog.......sira.
A što se vas premijere tiče sedite jedan kao vrata i nemojte više da se javljate.

odgovori nam

pre 13 godina

Jel ovo web-om dostavljeno ili je dao direktno saopstenje?
Kako je mogao miskovic da proda kad je interpolova crvena poternica raspisana za radulovicem ,a prijave krivicne kako radnika tako i agencije za borbu protiv korupcije ?
Ili su gradjani ćaknuti ili ti,pitanje je sad?
Da li si svestan da sledeca vlada moze da pokrene sudki proces i da diskredituje celu srbiju zbog jednok tajkuna koji se nakrao milijarde?
Da li znas da su svi mali privrednici koji su sa miskovicem saradjivali doziveli stecaj i krah?
Ko ce sve to sad da plati vasu zajebanciju?

miroslav

pre 13 godina

Koja konkurencija izmedju trgovinskih lanaca? Neka mi neko navede ime bar jednog trgovinskog lanca pored Maxi-ja. Jasno je da da Delez nije kupio samo Maxi, kupio je nesto vaznije - MONOPOL.

Toza

pre 13 godina

Jel on nas z********?! Kupovinu privatne kompanije ciji je vlasnik kiparsko preduzece on naziva direktnom inostranom investicijom?? Delta ce da plati porez na kapitalnu dobit (10% na razliku izmedju knjigovodstvene i prodajne cene), pricamo mozda oko 50-tka miliona eur, i ostatak od 900 miliona ce da ode sasvim legalno na Kipar maticnom preduzecu. Sve legalno i legitimno, porez ce biti placen. I nas premijer, i buduci ministar finansija to naziva direknom investicijom... Jadni mi...
Pritom, niko ne kaze kada ce se dugovi prema dobavljacima isplatiti. Delez je kupio firmu za 950 miliona neto, sto znaci da je kupio i dugove, koje ce isplatiti po svom nahodjenju kada zeli/mora/moze.. Delta od svojih 950miliona nece isplacivati nikoga. Delez je platio neto 950 miliona a preuzeo je dugovanja sto znaci da su procenili firmu na (ako su dugovanja 300 miliona) na 950+300=1,25 milijardi evra.

Ro je bilo pojasnjenje, ne samo za citaoce, nego ocigledno i za premijera, i za Bajatovica koji kaze da Miskovic sada ima pare da plati dobavljace.. Covek prodao firmu, kakvi bre dobavljaci.. Cena se uvek samo umanji za dug, a ne daju se pare prodavcu da isplacuje dug...

Andrej

pre 13 godina

Lakse bi mi bilo da nam je premijer neko bez skole, iskustva...ovako sam siguran da premijer zna da Srbija nema nista od ove investicije, vec Kipar i Miskovic. Prica o porezu koji ce biti placen u Srbiji je za one koji nemaju pojma o ekonomiji, jer sve i da Miskovic to hoce, to nije moguce, pare idu vlasniku - off shore kompaniji na Kipru, i tamo se placa porez ( koji je svakako 10.000USD bez obzira na ostvaren promet firme). Milim da je ovaj potpis i potpis na kraj demokratskih snaga pod cijim imenom su napravljene promene 2000,i sada je potpuno sve jedno gde cemo ovako ojadjeni, u EU, sa Rusijom, Kinom, u svakom opciji cemo biti najbednija drzava.

Maxim

pre 13 godina

Kako kupovina već postojeće privatne kompanije može da se nazove investicijom?
Investicija je, valjda, kada neko ulaže novac da bi pokrenuo nešto novo.
Obmanama nikad kraja.

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Iako pozdravljam kupovinu Maksija od strane Delhaise-a, ne shvatam Premijera kada kaze da ce to podstaci konkurenciju i smanjiti cene. Valjda sada kada Maksi nije srpski, konacno ce dopustiti otvaranje trzista i omoguciti dolazak konkurencije (Carrefour, Auchan, Aldi, Lidl, Spar, Tesco) sto je jedino od interesa za gradjane.

deda mraze, deda mraze

pre 13 godina

Direktna investicija? Da, al na Miškovićev račun, ne vidim što bi se Vlada Srbije tome radovala. U stvari, vidim, biće tu i za njih koja mrvica od gazde.

A što se obaranja cena na tržištu zbog ulaska Delhaizea tiče, samo da napomenem da je u Belgiji Delhaize ubedljivo najskuplji od svih trgovinskih lanaca.

matori

pre 13 godina

..."Direktna investicija belgijskog 'Deleza' od skoro milijardu evra jedna je od najvećih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije", rekao je Cvetković...

Cvetkoviću ti nisi pri sebi!
Taj "Delez" je dao pare čoveku koji se preziva Mišković, a to sa investiranjem u Srbiju ima isto toliko veze, koliko imam ja sa mesečinom...

odgovori nam

pre 13 godina

Jel ovo web-om dostavljeno ili je dao direktno saopstenje?
Kako je mogao miskovic da proda kad je interpolova crvena poternica raspisana za radulovicem ,a prijave krivicne kako radnika tako i agencije za borbu protiv korupcije ?
Ili su gradjani ćaknuti ili ti,pitanje je sad?
Da li si svestan da sledeca vlada moze da pokrene sudki proces i da diskredituje celu srbiju zbog jednok tajkuna koji se nakrao milijarde?
Da li znas da su svi mali privrednici koji su sa miskovicem saradjivali doziveli stecaj i krah?
Ko ce sve to sad da plati vasu zajebanciju?

itd

pre 13 godina

razjasnite malo za nas politicki nepismene, sta znaci direktno ulaganje od milijardu evra u Srbiju? Pa nije Maxi u vlasnistvu Srbije, i koliko ce Srbiji da pripadne od te sume s obzirom na glasine da gospodin gazda nece platiti porez u drzavi koja mu je i omogucila da toliko metastazira?

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Cvetkoviću, nemoj da nas ložiš, umesto monopola "Delta Maksi grupe" imaćemo monopol "Deleza", Deltoid je strpao lovu u svoj džep a ni tebe i tvoje pajtose na vlasti sigurno nije zaobišao sa nekom kintom...
Eeee, život mi prođe čekajući 6-oktobarskog Godoa...

Zvezdan

pre 13 godina

Javlja se Miškov čovek od poverenja!Sram vas i stid bilo Cvetkoviću,sve ste mu dali!Ima li veće ironije od ovoga što se trenutno dešava!

hada

pre 13 godina

Ja bi pitao Cvetkovica koliko je drzava Srbija 'dobra' - zaradila poreza na ovoj kupoprodajnoj transakciji??
Ili je sve obavljeno Srbiji 'iza ledja' putem 'off shore' kompanija sa nekih egzoticnih ostrva kako da je Srbija i njena budzeska kasa ostala 'kratkih rukava' ??

Dzoni

pre 13 godina

Koliko si ti dobio miliona eura za ovo sa obzirom da si TI bio direktor agencije za privatizaciju kad je poklonjen C Market.Vama je svaka pljacka pozitivna stvar u to nisam sumnjamo ,svaki put vam je dzep sve puniji i puniji.

Opa Tzupa

pre 13 godina

Wtf?!
Kakva je ovo investicija?
Kupili ono sto je Miskovic kupio za sitnu lovu, nece nikog uposliti, zastupace vise strane proizvodjace, eventualno mogu sutnuti par radnika.

Investicija.... Jezus.

Lovac na obmane

pre 13 godina

Kakca je investicija u pitanju i šta će ona doneti? Jedan privatnik kupuje od drugoga, ne verujem da će ovo išta promeniti. Samo pokazuje još jedan način za širenje optimizma koji političari koriste

pesimista

pre 13 godina

A kad će neko neku fabriku da otvori,ako već toliko ulažu?Dosad su samo pokupovali naše fabrike,glavonje su stavili pare u džep,a ljudi su i dalje bez posla.

matori

pre 13 godina

..."Direktna investicija belgijskog 'Deleza' od skoro milijardu evra jedna je od najvećih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije", rekao je Cvetković...

Cvetkoviću ti nisi pri sebi!
Taj "Delez" je dao pare čoveku koji se preziva Mišković, a to sa investiranjem u Srbiju ima isto toliko veze, koliko imam ja sa mesečinom...

Maxim

pre 13 godina

Kako kupovina već postojeće privatne kompanije može da se nazove investicijom?
Investicija je, valjda, kada neko ulaže novac da bi pokrenuo nešto novo.
Obmanama nikad kraja.

Dzoni

pre 13 godina

Koliko si ti dobio miliona eura za ovo sa obzirom da si TI bio direktor agencije za privatizaciju kad je poklonjen C Market.Vama je svaka pljacka pozitivna stvar u to nisam sumnjamo ,svaki put vam je dzep sve puniji i puniji.

Opa Tzupa

pre 13 godina

Wtf?!
Kakva je ovo investicija?
Kupili ono sto je Miskovic kupio za sitnu lovu, nece nikog uposliti, zastupace vise strane proizvodjace, eventualno mogu sutnuti par radnika.

Investicija.... Jezus.

kami

pre 13 godina

Premijer je izgleda malo pomešao Srbiju sa Deltom. Priznajem da je i nama ponekad teško razlikovati šta je to Srpsko a nije Deltino. Dok obrnuto definitivno ne važi.Što je Miškovo to je samo njegovo.
Čak će gospodin da plati i porez u Srbiji, izgleda da je poreski zakon stvarno pravljen po modelu Švajcarskog.......sira.
A što se vas premijere tiče sedite jedan kao vrata i nemojte više da se javljate.

Zvezdan

pre 13 godina

Javlja se Miškov čovek od poverenja!Sram vas i stid bilo Cvetkoviću,sve ste mu dali!Ima li veće ironije od ovoga što se trenutno dešava!

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Cvetkoviću, nemoj da nas ložiš, umesto monopola "Delta Maksi grupe" imaćemo monopol "Deleza", Deltoid je strpao lovu u svoj džep a ni tebe i tvoje pajtose na vlasti sigurno nije zaobišao sa nekom kintom...
Eeee, život mi prođe čekajući 6-oktobarskog Godoa...

deda mraze, deda mraze

pre 13 godina

Direktna investicija? Da, al na Miškovićev račun, ne vidim što bi se Vlada Srbije tome radovala. U stvari, vidim, biće tu i za njih koja mrvica od gazde.

A što se obaranja cena na tržištu zbog ulaska Delhaizea tiče, samo da napomenem da je u Belgiji Delhaize ubedljivo najskuplji od svih trgovinskih lanaca.

pesimista

pre 13 godina

A kad će neko neku fabriku da otvori,ako već toliko ulažu?Dosad su samo pokupovali naše fabrike,glavonje su stavili pare u džep,a ljudi su i dalje bez posla.

Toza

pre 13 godina

Jel on nas z********?! Kupovinu privatne kompanije ciji je vlasnik kiparsko preduzece on naziva direktnom inostranom investicijom?? Delta ce da plati porez na kapitalnu dobit (10% na razliku izmedju knjigovodstvene i prodajne cene), pricamo mozda oko 50-tka miliona eur, i ostatak od 900 miliona ce da ode sasvim legalno na Kipar maticnom preduzecu. Sve legalno i legitimno, porez ce biti placen. I nas premijer, i buduci ministar finansija to naziva direknom investicijom... Jadni mi...
Pritom, niko ne kaze kada ce se dugovi prema dobavljacima isplatiti. Delez je kupio firmu za 950 miliona neto, sto znaci da je kupio i dugove, koje ce isplatiti po svom nahodjenju kada zeli/mora/moze.. Delta od svojih 950miliona nece isplacivati nikoga. Delez je platio neto 950 miliona a preuzeo je dugovanja sto znaci da su procenili firmu na (ako su dugovanja 300 miliona) na 950+300=1,25 milijardi evra.

Ro je bilo pojasnjenje, ne samo za citaoce, nego ocigledno i za premijera, i za Bajatovica koji kaze da Miskovic sada ima pare da plati dobavljace.. Covek prodao firmu, kakvi bre dobavljaci.. Cena se uvek samo umanji za dug, a ne daju se pare prodavcu da isplacuje dug...

Lovac na obmane

pre 13 godina

Kakca je investicija u pitanju i šta će ona doneti? Jedan privatnik kupuje od drugoga, ne verujem da će ovo išta promeniti. Samo pokazuje još jedan način za širenje optimizma koji političari koriste

odgovori nam

pre 13 godina

Jel ovo web-om dostavljeno ili je dao direktno saopstenje?
Kako je mogao miskovic da proda kad je interpolova crvena poternica raspisana za radulovicem ,a prijave krivicne kako radnika tako i agencije za borbu protiv korupcije ?
Ili su gradjani ćaknuti ili ti,pitanje je sad?
Da li si svestan da sledeca vlada moze da pokrene sudki proces i da diskredituje celu srbiju zbog jednok tajkuna koji se nakrao milijarde?
Da li znas da su svi mali privrednici koji su sa miskovicem saradjivali doziveli stecaj i krah?
Ko ce sve to sad da plati vasu zajebanciju?

itd

pre 13 godina

razjasnite malo za nas politicki nepismene, sta znaci direktno ulaganje od milijardu evra u Srbiju? Pa nije Maxi u vlasnistvu Srbije, i koliko ce Srbiji da pripadne od te sume s obzirom na glasine da gospodin gazda nece platiti porez u drzavi koja mu je i omogucila da toliko metastazira?

Dr. Mabuse

pre 13 godina

A kako to tačno prodaja već postojeće privatne firme najednom postade državna investicija? Ne sumnjam da je ovaj posao dobra investicija za Delez i dobra zarada za Miškovića, ali ne shvatam kako se to pretvorilo u investiranje u Srbiju. Odgovor na ovo verovatno zna samo premijer. Ili možda ni njemu samom nije baš najjasnije? Važno je da se priča o napretku...

... Ja svojevremeno živeo u ubeđenju da samo Koštunica konkuriše za zvanje najneobaveštenijeg premijera na planeti...

unapred vec znao

pre 13 godina

Pa dobro jer su to Gospodine Cvetkovicu investicije za Miskovica ili Srbije kao drzave?Kome spomenute pare pripadju?Aha,drzavi,e pa lepo sada znamo da je Miskovic drzavni paravan tj, igrac!

odgovori nam

pre 13 godina

Jel ovo web-om dostavljeno ili je dao direktno saopstenje?
Kako je mogao miskovic da proda kad je interpolova crvena poternica raspisana za radulovicem ,a prijave krivicne kako radnika tako i agencije za borbu protiv korupcije ?
Ili su gradjani ćaknuti ili ti,pitanje je sad?
Da li si svestan da sledeca vlada moze da pokrene sudki proces i da diskredituje celu srbiju zbog jednok tajkuna koji se nakrao milijarde?
Da li znas da su svi mali privrednici koji su sa miskovicem saradjivali doziveli stecaj i krah?
Ko ce sve to sad da plati vasu zajebanciju?

Otac i Brat

pre 13 godina

Svakodnevno lupanje ovog čoveka i davanje blagoslova lopurdama, s najvišeg
nivoa, vidite li u kakvu srbiju nas je uveo, i kakvu srbiju promoviše. Kriminalnim radnjama Mišković je sve u srbiji kupio za 3 a prodao za 20x3 uz strahopoštovanje ovom smrdljivom lopovu kome cela država s svojim aparatima daje podršku. Sve institucije države su mafija

Aleksandar

pre 13 godina

Evo sta se otprilike dogadjalo zadnjih godina a i dalje se dogadja. Misko je unistio malog privrednika cenama otkupa, kasnjenjem sa isplatama itd. Pre neki dan je najavio da je agrikultura buducnost. Posto su cene zemlje i poljoprivrednih dobara pale na niske grane, Misko ce lepo sad da kupuje sve sto stigne (ako to vec nije uradio). Kad se ustolici kao veliki privrednik, klimnuce glavom i donece se neki zakon o oporezivanju uvoza voca, povrca, mesa i sl. Onda ce cene otkupa domacih proizvoda da skoce ali on ce biti dominantni krupni proizvodjac koji ce i dalje moci da salje one manje u bedu. Srecno svima.

Sandra

pre 13 godina

Investirali Belgijanci u Miška,a ne u Srbiju gospodine premijeru ili mislite da je to ionako isto, pošto ljudi obično primaju platu od gazde pa ste se malo zabunili.

Slavko

pre 13 godina

SUPER!!!
Oprali ste lopove.Prvi milion
pao sa Marsa.
Isto si to uradio kao Direktor
Agencije za privatizaciju,kada
ste prodali Beopetrol Lukoil-u
Pa vi ste zreli za Facebook revoluciju.

nislija frankfurt

pre 13 godina

BRAVO Miskovicu dobar posao na racun Srbije ukrades 1EUR i od toga opet na racun Srbije napravis 1.000,000 Super od prvog milionceta koje si ukrao od Srbije ukrao si sada cistih 999.000.000 EUR ma ti si GENIJE!. a vlada Srbije umesto da te uhapsi ona te jos hvali BRAVO MAJSTORE

Andrej

pre 13 godina

Lakse bi mi bilo da nam je premijer neko bez skole, iskustva...ovako sam siguran da premijer zna da Srbija nema nista od ove investicije, vec Kipar i Miskovic. Prica o porezu koji ce biti placen u Srbiji je za one koji nemaju pojma o ekonomiji, jer sve i da Miskovic to hoce, to nije moguce, pare idu vlasniku - off shore kompaniji na Kipru, i tamo se placa porez ( koji je svakako 10.000USD bez obzira na ostvaren promet firme). Milim da je ovaj potpis i potpis na kraj demokratskih snaga pod cijim imenom su napravljene promene 2000,i sada je potpuno sve jedno gde cemo ovako ojadjeni, u EU, sa Rusijom, Kinom, u svakom opciji cemo biti najbednija drzava.

miroslav

pre 13 godina

Koja konkurencija izmedju trgovinskih lanaca? Neka mi neko navede ime bar jednog trgovinskog lanca pored Maxi-ja. Jasno je da da Delez nije kupio samo Maxi, kupio je nesto vaznije - MONOPOL.

pedja ns

pre 13 godina

Gde je sada javni tužioc da reaguje na ovakvu izjavu kojom se dovodi u zabludu stanovništvo, da je lažna izjava o investiciji od milijarde evra, vređa dostojanstvo i ugled države, ugožava ekonomski poredak jer je novac otišao ne u budžet več na privatni račun-porez je oko 50 miliona? Gde su nezavisni ekonomski analitičari npr Bajec, pa da nama neznalicama objasni..šta je direktna investicija a šta običan kupoprodajni ugovor? Nisam bio do sada za promenu, ali ovoliko ****** u mozak smo imali i kod Slobe!!!!!!!!!!!!!
Zato svi u štrajk. Izbori, a DS NEKA SE ČEŠE GDE SVE NAS SVRBI POSLE TOGA.
Sramota, gde živimo!
Savet: skinite slike Đinđića sa bilborda, okreće se čovek u grobu šro ste uradili od njegove vizije budućnosti u Srbiji!
Izbori!!!!!!!!!!!!

aki

pre 13 godina

Ovaj je drogiran, 100% !!!
U poslednje 2-3 nedelje se iz njegovih usta moglo toliko budalastina chuti da to covek sa cistom sveshcu tesko da moze da izgovori...

Arcoza

pre 13 godina

Koga god ste doveli i predstavili kao"velikog "ivestitora u stvari ste doveli novog monopolistu.Ni Telenor ni VIP nije oborio cene impusa,zasto bi Deleze oborao cene kad je kupio monopol.Pa vi im to garantujete kao i sto st garantovali Rusima za NIS.Koliko ste jadni govori cinjenica da ste cak prekrsili pravila EU o akcizama na gorivo samo da bi se uvukli Rusima.Kad u Srbiji budem video Spar,Leklerk,Lidl i mnoge druge hipermarkete koji posluju po trzisnim pravilima e onda mozemo da govorimo o nekoj nadi za ovaj narod.

Vladan

pre 13 godina

Straaaaaasnooooooo...ako smo do danas i mogli da povratimo (nacionalizujemo) pokradenu imovinu C Marketa i Pekabete od sada je to vec znatno teze!!! S, druge strane premijerova prica oko ove transakcije bi u svakoj normalnoj zemlji bilo automatsko obrazlozenje njegove ostavke/smene i trajno napustanje/zabrana bavljenjem ikakvog drzavnog posla!!!

Kamo srece da su C Market i Pekabeta prodati direktno strancima, a ne posredniku Miskovicu. Tada bi drzava zaradila barem 10x vise.

Ovako, ostaje nam da cekamo sledecu "veliku investiciju" u srpsku privredu...a ako smo se bar malo dozvali pameti trebali bi aktivno da poradimo na 6. oktobru i da pravdi privedemo sve Miskovice i one iz vlasti koji su im omogucili ovo sto rade!!!

herrBarny

pre 13 godina

Ko misli da Cvetkovic(a sigurno nije sam) nije dobio ni kinte od te milijarde neka pritisne NE PREPORUCUJEM,a ostali PREPORUCUJEM.

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Rodić ne postoji već 5 godina, već Merkator koji koristi taj brend za neupućene Srbe koji ne žele da kupuju kod Slovenaca. A primer jeMerkator u Čačku koji ima promet kao mala prodavnica.
Svuda u svetu TM znači TradeMark što znači zaštićena robna marka, a jedino u Srbiji TM znači TadićMišković zaštićena mafija.
Da nije kupio SPS i DS uz već rodbinski G17 normalna vlast bi mu oduzela sve ove pare jer su stečene isključivo manipulacijom, mitom i korupcijom.

EU Citizen

pre 13 godina

Neverovatno koliko negativnih komentara na nešto što je u suštini odlična vest: ozbiljna belgijska firma je uložila milijardu evra u kupovinu srpskog retail-lanca (što znači da ozbiljni ljudi veruju u perspektivu srpske ekonomije) i skinula vam Miškovića s vrata, što znači da će u ovu zemlju konačno doći prava konkurencija i niže cene. Miško će uredno da plati porez na dobit (koji je tačno koliki treba da bude, pošto vam da je viši ne bi niko ni došao, jer niste ni Amerika ni Finska, samo još da razni sitni nameti na vilajet i maltretmani na lokalnom nivou nestanu, i možda će od srpske ekonomije nešto zaista i biti kad se oporavak na Zapadu još malo zalaufa), i da ide s milim bogom, a za "Delezom" (koji je, by the way, čini mi se odlična kompanija, u poslovnom smislu se u retail ne razumem uopšte, ali sam imao prilike da budem njihova mušterija u Belgiji i Češkoj, i u oba slučaja se radilo o veoma kvalitetnim prodavnicama za ljude s malo dubljim džepom i višim zahtevima, sa solidnim izborom organskog voća i povrća i delikatesa i ljubaznim, nasmejanim personalom očigledno plaćenim nešto više od proseka za tu vrstu poslova), kao prvom ozbiljnijom i zaista zapadnom ritejlerskom lastom (ništa protiv Grka, Slovenaca ili Hrvata, ali sve to je ipak nešto komšijsko i lokalno), uskoro će po svoj prilici početi da se pojavljuju i "Lidl" i ostala diskonterska ekipa, i upravo to je odlična vest i za onaj deo srpske populacije kome je cena primarni faktor. Niti je Cvetković (o kome ja isto ne mislim ništa dobro, ali ne vidim nikakav razlog da ga ostrvljeno i neobjektivno napadam i kad kaže da je zemlja okrugla, a naročito ne kada govori o pozitivnim pomacima za lokalnu privredu) rekao išta loše ili neistinito kada je kupovinu Miškovićevog lanca nazvao investicijom: čak i ako je vlasnik formalno registrovan na Kipru, radi se bez ikakve sumnje o primarno srpskoj kompaniji, i na taj način, u suštini (koja je potkrepljena činjenicom da će porez od prodaje biti plaćen u Srbiji), o belgijskoj direktnoj investiciji na srpskom tržištu, što je nesumnjivo veoma dobro, i kao takvo, i kao signal za budućnost. A na sve to su komentari kao da je ne daj bože izbila epidemija ebole u Maloj Moštanici, :) pa moram da primetim da ljudi koji na toliko negativan i ružan način razmišljaju o svetu oko sebe, možda i ne zaslužuju da žive dobro i da im se dešavaju lepe stvari, jer se u životu retko kad dešava da ti se vraća kao input nešto drastično bolje od onoga što sam šalješ napolje kao output.

Chaki

pre 13 godina

Meni samo nije jasno kako vam niko nije javio da ste poslo ovoliko besmislenih lazi i prevara bivsi i da ce sledeci izbori to da pokazu.
Nazvati nesto direktnom investicijom je provociranje ovog naroda i vredjanje njegove pameti.
Ovo je cist novcani dobitak Miskovica i nagrada za kradju imovine gradjana kroz C merket i ostale firme koje je ojadio.
Legalizacija lopovluka. Sram vas bilo.

Boca

pre 13 godina

E moj ``dragi`` premijueru, deda mraze bas si lep poklon dao Miskovicu, sram vas bilo bando zuta celu ste Srbiju ojadili ne bi li sebi i svojim prijateljima tajkunima obezbedili profit. Gotovi ste nema vam vise spasa padate ko kruske svi sa vlasti.

Dejan***

pre 13 godina

Da gospodine Cvetkovicu vrlo je bitno da u Srbiju dolaze strane investicije, a i bitno je da ih vi dovedete! A ne Miskovic koji je jedan obican prekupac. Ovo ste izgleda vesto odradili u saradnji sa Miskovicem. Tako vesto da ste odmah izasli u javnost i izjavili kako je stvorena pozitivna klima za ulaganje u Srbiji! Gospodine Cvetkovicu izgleda da ste rodjeni za sirenje laznog optimizma! Ovaj potez oko prodaje Maxija neverujem da ce vam pomoci da narod promeni misljenje o vasoj nesposobnosti da vodite drzavu. Mislim da je ovo odlaganje lickanja vlade mnogo gore sto radite nego da se troda sto Maxija! Znajte da ako nebude nesto krupno uradjeno tipa hapsenja velikih igraca u drzavi tesko da je ovo svetla tacka! Razmislite gospodine Cvetkovicu sta vam valja ciniti ali dobro razmislite!

Sara

pre 13 godina

Neka mi neko objasni, kako se može zvati INVESTICIJOM nešto što je samo promenilo vlasnika.Ništa novo nije izgrađeno, nikakve pare država ne dobija i ne znam zaista šta to premijer naziva investiciom. Sutra kad prodaju Telekom i to će da nazovu investicijom,ja stvarno ne razumem tu Cvetkovićevu ekonomiju.

Marko

pre 13 godina

Kakvo bre ulaganje u Srbiju, ovo je kao kad ja prodam svoj polovni auto Peri, a Pera izadje na TV i kaze da je ulozio u Srbiju! Pa zar vi mislite da je ovaj narod potpuno prolupao, ovako kako vi lazete nas ne lazu ni roditelji decu od 2-3 godine!

nisam expert

pre 13 godina

Ja nisam expert ali ako vecina ljudi misli da nas doticni zafrkava zasto ne izadjemo i oteramo ih sa vlasti. U istoriji Srbije niko pa ni Milosevic nije otisao sam, bila je potrebna motka. Problem je izgleda pametni nemaju onu stvar za to. A oni koji je pak imaju i kad izadju i promene vlast nemaju pamet ni viziju i opet Jovo na novo. Samo izgleda tajkuni ostaju isti.

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Iako pozdravljam kupovinu Maksija od strane Delhaise-a, ne shvatam Premijera kada kaze da ce to podstaci konkurenciju i smanjiti cene. Valjda sada kada Maksi nije srpski, konacno ce dopustiti otvaranje trzista i omoguciti dolazak konkurencije (Carrefour, Auchan, Aldi, Lidl, Spar, Tesco) sto je jedino od interesa za gradjane.

konj

pre 13 godina

Da je 2005. pa da i poverujem. Sad ce Srbija da dobije mrvice sa stola. Vi kao da ste se upravo vratili sa "Enterprise" iz daleke galaksije.

milezr

pre 13 godina

@Aleksandar: Kad se ustolici kao veliki privrednik, klimnuce glavom i donece se neki zakon o oporezivanju uvoza voca, povrca, mesa i sl.

Neće moći jer će nam j.m. ovi iz Evrope, kao i sa akcizama. Sva sreća. Postoje obaveze koje su ovi gubavci na vlasti preuzeli, a koje pokušavaju da zaobiđu svakom prilikom. Misle valjda da su i u EU sisali tatu.

M. Н. Лазар

pre 13 godina

Ваљда ће ти, се покварити ауто на путу отварања неког новог маркета, као што ти се поквари авион, на путу отварања Мишковићевог Темпа у Бугарској.
Јадни мој доцимеру из Студентског града, а ми још јаднији, са тобом.

DZoni

pre 13 godina

@EU Citizen
Vazno je da ti o pljacki razmisljas na lep i pozitivan nacin.Dobijes na poklon C Market od politicara i onda ga prodas i strpas milijardu eura u svoj dzep i ja sad treba da skacem od srece zbog toga.
A onaj jadnik ode u zatvor jer okacio link filma na forum a ukrades milijardu eura i svi treba da ti se dive.

Petar

pre 13 godina

Deda Mraze sjasi sa staze!

Koje investicije?

Pa tziste se i dalje ne otvara Cvetkovicu! Kakve vajde od toga! Ne bi ni uzimali taj Maksi da nemaju monopol!

A zamislite koliku bi korist imali da je trziste otvoreno onda kada je Miskovicu poklonjen Maksi i C market!

Mića Ruzic

pre 13 godina

Ne mogu da kazem da delim Cvetkovicev entuzijazam... Ipak smo imali ceo onaj fijasko sa Gorenjem, da ne pominjem Ikeu, a godina je tek pocela...

Optimista

pre 13 godina

POBOGU "Danas trgovina ne može biti moderna, ako nema modernu proizvodnju i moderni trgovinski lanci u svetu vode politiku profitabilnosti svojih proizvođača"
Da dobavljač Maxija koji je pošteno prodao svoju robu Maxiju i koja mi nije plaćena ni posle 180 dana - Pa šta je tu profit za proizvođača? Da neće MAxi da isplati i zakonsku zateznu kametu na svo vreme kašnjenja? Ako je to slučaj mislim da je za mele pare prodat Maxi jer 10 godina uzima robu od dobavljača a plaća tek po isteku 360 dana ili ako imate ludu sreću za 240 dana. Računajte samo koliko je kamata na 1 milijardu evra godišnjeg prometa Maxija ( neka je prosečna kamata 20% na godišnjem nivou) pa pomnožite to sa 10 godina dobićete lepu cifru. Koće to da naknadi našoj privredi?

Auuuu

pre 13 godina

Zapravo, Deda Mraz se raduje jer misli da ce Belgijanci platiti Deltina dugovanja od 300 miliona pa to naziva investicijom...svaka cast...pavi expert ovaj Cvetkovic! Cek, cek...ko je Mirko Cvetkovic?! XD

janika

pre 13 godina

....hmmm , A DA DAMO MI NA TENDER VLADU SRBIJE ? Da bar nesto i Srbija na njima izvuce !Gradjani Srbije bi trebali poceti gledati i boriti se za svoje interese.Sami od sebe se ne ostvaruju.

hada

pre 13 godina

Ja bi pitao Cvetkovica koliko je drzava Srbija 'dobra' - zaradila poreza na ovoj kupoprodajnoj transakciji??
Ili je sve obavljeno Srbiji 'iza ledja' putem 'off shore' kompanija sa nekih egzoticnih ostrva kako da je Srbija i njena budzeska kasa ostala 'kratkih rukava' ??

Chaki

pre 13 godina

Meni samo nije jasno kako vam niko nije javio da ste poslo ovoliko besmislenih lazi i prevara bivsi i da ce sledeci izbori to da pokazu.
Nazvati nesto direktnom investicijom je provociranje ovog naroda i vredjanje njegove pameti.
Ovo je cist novcani dobitak Miskovica i nagrada za kradju imovine gradjana kroz C merket i ostale firme koje je ojadio.
Legalizacija lopovluka. Sram vas bilo.

Serbian citizen

pre 13 godina

"EU Citizen" hajde da se menjamo na jedno 10 godina, pa ćemo videti da li ćete i Vi za 6 meseci početi da govorite kao 98% građana Srbije koji su "dobrim" radom vlasti, u tesnoj saradnji sa "dobrim i poštenim" tajkunima, dovedeni do toga da razmišljaju samo o pukom preživljavanju!Sa daljine, sa mesta u uređenom društvu koje razmišlja o STANDARDU, a ne o preživljavanju, lako je biti optimista, opušten i nama držati drvene pridike!

Motikar

pre 13 godina

"Cega se pametan stidi time se lud ponosi" (Narodna izreka)

Vidi li ko da je kompletna trgovina u rukama stranaca? Ima li ko pameti u ovoj nazovi drzavi? Vise od polovine proizvodnje je takodje u rukama stranog kapitala. Pa uskoro cemo biti samo NAJAMNA RADNA SNAGA! Ali prema stanju u Srbiji i prema komentarima na ovoj stranici TO I ZASLUZUJEMO!

branko

pre 13 godina

Sramota!!!ILI STE CVETKOVIĆU NATERALI MIŠKOVIĆA DA PRODA ILI JE ČOVEK PRODAO DA BI VAS SVE SPASAVAO.Tu ima mnogo neregularnosti vezanih i za privatizaciju.Njegovo pravo je da proda.Vi ste mu to i omogućili.A ljudima što uzimaju kuće zbog neplaćenih računa za grejanje???Ja plaćam te račune, a sudovi navodno reformisani donose takve skaradne odluke, a mediji prenose da sudovi imaju utemeljenje u pravu.Pa ovde država štiti preduzeća koja imaju po 50000 ljudi u upravnim odborima, a ljude koji nemaju da plate račune za grejanje ostavljaju bez krova nad glavom.I to mi je tržišna privreda.

CityWatch

pre 13 godina

Opet se kite tudjim perjem. Vlada je nesposobna i to niti jedan vladi naklonjen mediji a to su skoro svi, ne moze da pobije ma koliko fabrikovao i servirao razne prevare i fraze koje clanovi vlade i oni oko njih ispaljuju. Da li je ikada ispitano kako je Miskovic dosao do bogatstva? Nije. Pojeo vuk magarca. E pa nije da ljudi ne pamte bas kao sto pamte i tadasnja obecanja tadasnje opozicije. Nama svetska kriza bas nista nije kriva niti nam je mogla odmoci.

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

Ne zaboravite da je Boris nacelnik i idejni vodja ovog zutocrvenog zajednickog zlocinackog poduhvata. Placka gradjana i drzave Srbije nece prestati dok je srpski Mao Cetung na vlasti.
Zato pamet u glavu.

Miloš

pre 13 godina

Ако је ово инвестиција,данас је почела 2011 година,a није 03.03.2011 год.Премијер се пробудио на тренутак,још је рано за добро јутро!

pavle krstic

pre 13 godina

Ljudi moji da li premiijer ziasta misli da smo svi mi mentalno zaostali kakva bre investicija u Srbiju to je investicija u Miskov dzep sta se drazava da ima od toga porez za jednu penziju da su sve pare otisle drzavi to bi bila investicija a ovako uzas kako nas mazu

Nenad-NBGD

pre 13 godina

Ovo je zajednicki uspeh cele Srbije,korak blize smo Evropi!Moramo biti optimisti i raditi jos vise,dosta smo se svadjali i prepucavali..

Petar

pre 13 godina

Puj pike ne vazi... Znaci tako... Kad dovode investitore tajkuni su dobri, a inace se koriste u populisticke svrhe... A izbori se blize.

Marko

pre 13 godina

Potpuno smo izgubili kompas. Na stranu to, što vlada i Srbija nema nikakve veze sa prodajom Miškovićevog trgovačkog lanca (ovo što je izjavio Cvetković je takva besmislica, da je to prosto neverovatno). Taj lanac je stvoren osnovnim nepoštovanjem tržišnih principa, regulative i dugogodišnjom kradjom kupaca i dobavljača.

Investicija belgijanaca je investicija u trgovinu, ne u proizvodnju. Belgijanci imaju svoje dobavljače robe i svoje robne marke, tako da to neće najbolje uticati na srpsku privredu.
Uglavnom kako god okrenem, ovo nije dobra vest.

radnik

pre 13 godina

još više ispumpavanja novca iz srbije, ako gledamo na duže staze (a ne kratkovido na šest meseci).

šta je od domaće privrede još zaista domaće (bez stranog vlasnika)?

vlastima je uspelo da prodaju privredu strancima. to im je jedini uspeh.

Brainwash

pre 13 godina

Koliko nas Maxi pljacka pokazuje primer cene ulja iz supermarketa u centru Rima gde litar ekstra devicanskog maslinovg ulja kosta 2.99 evra a u Maxiju najgore slicno ulje kosta 6 evar a ide do preko 10 evra. Foto link: http://www.flickr.com/photos/60219334@N04/5494996195/

Зоран

pre 13 godina

Kakve ovo ima veze sa tobom Cvetkoviću? Što niste prodali C market, PKB odmah belgijancima, pre Miškovića?
(Vladina radost, 3. mart 2011 14:50)

Штета вала. Могли да га продају за 200 милиона евра максимум. Исто и телеком. Да САДА опоклоне Телеком Мишковићу продао би га за 3 милијарде, њиам дао две, себи ставио у џеп милијарду. Ал не вреди, будала је будала, а ови су још и лопови.

marijAana

pre 13 godina

Ne moze da se kaze da ovo nije investicija u Srbiji, posto su ljudi dosli i doneli sa sobom ~1,232.000.000e. Nije jedino ako Misko zapali sa kesom. Ali posto im iz usta samo jos nije ispalo 'nije on Jezda', pretpostavimo da ce Misko zaista uloziti te pare u agrar. To znaci otvaranje hiljada novih radnih mesta. Strateski ce se skoncetrisati na izvoz jer je ovo zemlja seljaka, nece moci da napravi monopol. To je, ekonomski posmatrano, veliki plus za nasu ekonomiju. To ce sigurno pomoci i da se celokupan agrarni sektor na neki nacin bolje organizuje. Na kraju krajeva, maxi je zadovoljavajuceg izgleda i organizacije. Nadam se i da ce doprineti da se popune izvozne kvote ka EU i ostalim trzistima, pogotovo sto se stoke tice. Dovoljno para da kupi ceo agrar, nadam se da nikad nece imati i to je lepsa strana price. A sad ruznija. Lako ce monopolizovati trziste mesa i mesnih preradjevina, obzirom da jedna od najvecih mesnih industrija u Srbiji vec njegova. Nastavice da drzi niske plate jer je nezaposlenost ogromna i pravice ogromne profite. To je moje skromno misljenje sto se tice buducnosti, a u proslost bolje da ne idem. U toj prici, 99% politicara je u zatvoru, sa sve Miskom i ostalim nzv. tajkunima, imovina vracena vlasnicima, C-marketu, Pekabeti, tp Srbiji i ostalim maloprodajnim lancima, prodatim za neku boraniju zbog korupcije.

laik

pre 13 godina

@toza
drago mi je kad genijalci poducavaju sve ostale.
1. kada se kaze da je kupoprodajna cena 950 mil E SA DUGOVIMA od 300 to znaci da se vlasniku isplacuje 650, a 300 kupac uplacuje na racun firme i razduzuje dugove sto uobicajeni deo ugovora svuda u svetu.
2.Kupovina privatne firme od strane druge privatne strane firme JESTE strana direktna investicija pod uslovom da novac legne domacoj firmi.
3. Ako je prodavac kiparska firma onda NEMA poreza na kapitalnu dobit u Srbiji, a kako je objavljeno da ce ga biti to znaci da ce novac ipak leci ovde.

Hi-Men

pre 13 godina

Delta je pokazala sta znaci dobro organizovana privatna firma!Ovo je velika investicija koju nismo skoro imali,i treba drzava pametno da je iskoristi,dobila je dobar vetar u ledja!

Peki

pre 13 godina

Ovde ima dezurnih kriticara koji kritikuju i ono sto je dobro i sto je lose..
Stvarno ovde vidim samo dobru,cak odlicnu vest koja ce svima znaciti

evita

pre 13 godina

Da su lopovi jesu, potpuno se slazem ali cemo bar imati pristojne supermarkete i nize cene. Delhaize sigurno nece ulaziti u cenovne kartele sa ostalim igracima na trzistu, bice dobrog i pristupacnog vina, ribe, zacina, povrce i voce nece biti pred truljenje kao u Maxi-ju...

qwerty

pre 13 godina

Premijer ne zna sta prica! Ovo je direktna investicija u Miskovicev dzep a ne u Srbiju. Od ovoga Srbija nece imati koristi jer tim novcem upravlja gladni Miskovic.

Goran Beč

pre 13 godina

SVAKA CAST, OVO JE NESTO NAJBOLJE STO SAM DANAS CULA....
(Tijana Dumanovic, 3. mart 2011 19:51)

Tako ti je to mala moja, kad ceo dan nisi izašla iz pećine....zvane RTS

Zeljko Markovic

pre 13 godina

Meni je najvaznije ovo da ce Delta da angazuje tim strucnjaka da pare od poreza ostanu u Srbiji. To je smekerski potez, aj da vidim da li ce ostali biznismeni da urade tako nesto?

Vlada Simovic

pre 13 godina

Ovo investicija je iskljuciva zasluga privatnog sektora,drzava je malo tu pomogla,cak je i odmagala!Samo se nadam da ce ovo podstaci velike strane investitore da dodju da ulazu u Srbiju!

nemate pojma

pre 13 godina

jeste Cvetkovic je veliki demagog i prilicno ruzan deda mraz, i ovo nije njegov politicki uspeh i poen, ali vi svi ne vidite sustinu nakon ovog, on ce platiti porez, belgijska kompanija ce ulagati vise u svoju novu igracku, nemamo vise monopol, a i pare od prodaje ce se opet uloziti u razvoj agara u Srbiji verujem, i izvozne proizvode sto se u ukupnom saldu povecati i nas izvoz kao zemlje u brojkama, kao i pokrenuti granu poljuprivrede o kojoj postoji i vladina zelja za investiranjem i pokretanjem. jeste da ce miskovic imati najvise dobrobiti ali ce se realno vise novca sleci u budzet, jer je se do sad iz delte sleglo 0!

Pastir Kostja

pre 13 godina

Vešti političari vešto loše okrenu na dobro. Ili Cvetković nije vešt, ili je vest toliko loša da se od nje teško da napraviti dobra. Kakav nam to zaključak nudi Premijer, da je propast domaće trgovine šansa za Srbiju, ne razumem...

Ranko

pre 13 godina

Kad više nema para u trgovini, Mišković u zadnji čas povoljno prodaje Maxi i prelazi u proizvodnju. Sad će za pare koje dobije od Delhaize-a da pokupuje jad i bedu od srpske (poljo)privrede i postane novi monopolista, ovaj put u proizvodnji hrane. A onda će svojim finansijerima iz Belgije, novim monopolistima u trgovini da bude privilegovani dobavljač. Prava idila...

aki

pre 13 godina

a sta vi mislite ljudi...sva dan piskaramo ovde uzalud jer oni ovo nit gledaju nit ih zanima...to znamo...nego da prebacimo mi lopticu na facebook...jedna stranica...pa da malo po malo sirimo broj ljudi...svako pozove svoje prijatelje...pa on svoje itd...dok ne skupimo jednu kriticnu masu koja bi uz dogovor na wall-u bila voljna da krene put ulica...drugacije ne vidim kako da resimo bar neke od problema koji nas more...

Predrag

pre 13 godina

Iako nije lepo da se Mirko kiti tudjim zaslugama,ova investicija zasluzuje iskljucivo pohvale svih nas,i ne razumem ljude koji osudjuju ovako dobru i znacajnu stvar za nasu zemlju!!Sa ovakvim investitorima cemo mnogo brze doci u EU!

Zika

pre 13 godina

Jedini krivci za to sto se desava danas i zadnjih dvadestetak godina u Srbiji smo mi gradjani ove zemlje.
Prosto je neverovatno kakav smo mi narod i kakve stvari prolaze u ovoj nasoj prelepoj Drzavi sa nebeskim narodom , kako mi sami sebe nazivamo.

Miki22

pre 13 godina

Koje je ovo zamazivanje ociju, kakva bre ivesticija, pa te pare nisu prosle ni blizu Srbije! A i da su prosle kakvu korist ima prosecan Srbin od toga sto se Miskovic opario? Ekonomski fakultet treba dobro da razmisli kakve obrazovne programe ima, kada proizvodi kadrove koji veze nemaju o poslu koji rade!!!

Da znate!

pre 13 godina

E, bas je ova zemlja ukleta. Jedna privatna transakcija se od strane bedacke vlade proglasava veliim dostignucem zute vlasti.Naravno, kad nemaju cimne da se pohvale i nemaju izaci s cime "pred Lazara"(pred narod).
Ipak, nije lose ako bi Misko i izvrsio obecanje i ulozio preostalo po pokricu gubitaka maxija u poljoprivrednu proizvodnju i gradjevinarstvo.
Ponavljam ova vlast nema nista sa ovim i vrlo je ruzno kaciti se na nju. Neka ta vlast dovede investitore koji ce uloziti tzv. greenfield u zemlju Srbiju. Neka dovedu Hondu ili Toyotu, Nisan, neka dovedu nekoliko proizvodjaca najkvalitetnije obuce i ostalih radno-intenzivnih industrija.
Ovo je nedostojno premijera Srbije.

misa

pre 13 godina

Alo narode ko Vas sta pita.I nece vise niko da Vas pita.J..... istina .Ajde da se snalazimo.Kupljeno na majke ti i prodato na majke ti.Sad idemo da ulozimo u agrar pa da podavimo i ono malo nesretnika sto je zivelo od poljoprivrede.Ma udri Misko Tadicu.Ja cu da iznajmim moj bager Kolubari koji nemam ali sve prolazi .Po knjigama i bageri koji ne postoje zaradjuju.Koji sam ja sretnik. Znate malo surujem sa vlast i drzavu .Sta da se radi kako se snadjes.Malo sam dao ovima ,malo onima ali nije bitno .Vazno da se radi i to prekovremeno.Moj bager kopa trista na sat i jos je neunistiv.Ima dozivotnu garancij. Aka koga stigne i na koga naleti taj radi i udara.Poenta kratke price .Dosli nasi da nas **** za sitne pare. Kao satro tranzicija.Dobra tranzicija .

ziko

pre 13 godina

jos da prodate telekom elektro privredu srbije i mozete svojim pretpostavljenima da podnesete izvestaj da je srbija unistena tj zadatak je izvrsen sta posle e moj cvetkovicu i moja baba milojka bez cetiri razreda osnovne bi bolje i domacinski vodila ovu drzavu gde ce te vi ziveti kada odletite sa vlasti neko mora i da odgovara za ovu sramotu a bilo ko sledeci ko dodje na vlast jos brze ce odleteti sa vlasti nego vi ako nastavi i dalje ovako a imali ste takav elan i polet kod naroda kakav tesko da ce ponovo neka vlast imati da mozda zauvek ostane u vlasti sve ste upropastili gde ce vam dusa e moj cvetkovicu kostunice i tadicu sram vas bilo

Zeljko Markovic

pre 13 godina

Meni je najvaznije ovo da ce Delta da angazuje tim strucnjaka da pare od poreza ostanu u Srbiji. To je smekerski potez, aj da vidim da li ce ostali biznismeni da urade tako nesto?

Ranko Milojević

pre 13 godina

``Cvetković je siguran da će velikih ulaganja biti još i da će Srbija ove godine ostvariti planirani nivo investicija od tri milijarde dolara``

A Delta vam sama donela 1/3 planiranog,Evropska banka ce vam doneti jos 2/3!A sta cete vi uraditi?Neka vam ovo bude primer kako se treba ponasati i raditi....

draža

pre 13 godina

Kako neće da oseti Srbija 300 miliona evra odjednom vraćenih dugova dobavljačima?
Kako neće da oseti Srbija 650 miliona evra koji će biti potrošeni na otpočinjanje posla u prehrani u Srbiji?
Dakle, fenomenalan ulazak stranog kapitala u Srbiju, u velikom iznosu, a ovde na B92 imamo kolekciju komentara koji su erupcija gluposti, neznanja, zavisti i licemerstva.

Roki

pre 13 godina

Misko je uradio veliku stvar za napredak srpske privrede!Strani veliki igrac na nasem trzistu je sjajna vest,jos kad bi povukao i ostale velike investitore!

Dragutinovic M

pre 13 godina

Sta je sa ovim ljudima,meni nista nije jasno
Sta se ovde kritikuje!?
Velika investicija ili strani investitor?
ili smo u tolikom kanalu da vise ne prepoznajemo dobru od gomile losih vesti????

Jelena Vujic Belgija

pre 13 godina

Molila bi novinare da vode racuna kako se koji nazivi izgovaraju. "Delhaize" se izgovara DELEZE sa naglaskom na LE

EU Citizen

pre 13 godina

Neverovatno koliko negativnih komentara na nešto što je u suštini odlična vest: ozbiljna belgijska firma je uložila milijardu evra u kupovinu srpskog retail-lanca (što znači da ozbiljni ljudi veruju u perspektivu srpske ekonomije) i skinula vam Miškovića s vrata, što znači da će u ovu zemlju konačno doći prava konkurencija i niže cene. Miško će uredno da plati porez na dobit (koji je tačno koliki treba da bude, pošto vam da je viši ne bi niko ni došao, jer niste ni Amerika ni Finska, samo još da razni sitni nameti na vilajet i maltretmani na lokalnom nivou nestanu, i možda će od srpske ekonomije nešto zaista i biti kad se oporavak na Zapadu još malo zalaufa), i da ide s milim bogom, a za "Delezom" (koji je, by the way, čini mi se odlična kompanija, u poslovnom smislu se u retail ne razumem uopšte, ali sam imao prilike da budem njihova mušterija u Belgiji i Češkoj, i u oba slučaja se radilo o veoma kvalitetnim prodavnicama za ljude s malo dubljim džepom i višim zahtevima, sa solidnim izborom organskog voća i povrća i delikatesa i ljubaznim, nasmejanim personalom očigledno plaćenim nešto više od proseka za tu vrstu poslova), kao prvom ozbiljnijom i zaista zapadnom ritejlerskom lastom (ništa protiv Grka, Slovenaca ili Hrvata, ali sve to je ipak nešto komšijsko i lokalno), uskoro će po svoj prilici početi da se pojavljuju i "Lidl" i ostala diskonterska ekipa, i upravo to je odlična vest i za onaj deo srpske populacije kome je cena primarni faktor. Niti je Cvetković (o kome ja isto ne mislim ništa dobro, ali ne vidim nikakav razlog da ga ostrvljeno i neobjektivno napadam i kad kaže da je zemlja okrugla, a naročito ne kada govori o pozitivnim pomacima za lokalnu privredu) rekao išta loše ili neistinito kada je kupovinu Miškovićevog lanca nazvao investicijom: čak i ako je vlasnik formalno registrovan na Kipru, radi se bez ikakve sumnje o primarno srpskoj kompaniji, i na taj način, u suštini (koja je potkrepljena činjenicom da će porez od prodaje biti plaćen u Srbiji), o belgijskoj direktnoj investiciji na srpskom tržištu, što je nesumnjivo veoma dobro, i kao takvo, i kao signal za budućnost. A na sve to su komentari kao da je ne daj bože izbila epidemija ebole u Maloj Moštanici, :) pa moram da primetim da ljudi koji na toliko negativan i ružan način razmišljaju o svetu oko sebe, možda i ne zaslužuju da žive dobro i da im se dešavaju lepe stvari, jer se u životu retko kad dešava da ti se vraća kao input nešto drastično bolje od onoga što sam šalješ napolje kao output.

Nenad-NBGD

pre 13 godina

Ovo je zajednicki uspeh cele Srbije,korak blize smo Evropi!Moramo biti optimisti i raditi jos vise,dosta smo se svadjali i prepucavali..

Peki

pre 13 godina

Ovde ima dezurnih kriticara koji kritikuju i ono sto je dobro i sto je lose..
Stvarno ovde vidim samo dobru,cak odlicnu vest koja ce svima znaciti

matori

pre 13 godina

..."Direktna investicija belgijskog 'Deleza' od skoro milijardu evra jedna je od najvećih u poslednjih nekoliko godina. Srbiji su neophodne ovakve investicije", rekao je Cvetković...

Cvetkoviću ti nisi pri sebi!
Taj "Delez" je dao pare čoveku koji se preziva Mišković, a to sa investiranjem u Srbiju ima isto toliko veze, koliko imam ja sa mesečinom...

Maxim

pre 13 godina

Kako kupovina već postojeće privatne kompanije može da se nazove investicijom?
Investicija je, valjda, kada neko ulaže novac da bi pokrenuo nešto novo.
Obmanama nikad kraja.

Hi-Men

pre 13 godina

Delta je pokazala sta znaci dobro organizovana privatna firma!Ovo je velika investicija koju nismo skoro imali,i treba drzava pametno da je iskoristi,dobila je dobar vetar u ledja!

laik

pre 13 godina

@toza
drago mi je kad genijalci poducavaju sve ostale.
1. kada se kaze da je kupoprodajna cena 950 mil E SA DUGOVIMA od 300 to znaci da se vlasniku isplacuje 650, a 300 kupac uplacuje na racun firme i razduzuje dugove sto uobicajeni deo ugovora svuda u svetu.
2.Kupovina privatne firme od strane druge privatne strane firme JESTE strana direktna investicija pod uslovom da novac legne domacoj firmi.
3. Ako je prodavac kiparska firma onda NEMA poreza na kapitalnu dobit u Srbiji, a kako je objavljeno da ce ga biti to znaci da ce novac ipak leci ovde.

Zeljko Markovic

pre 13 godina

Meni je najvaznije ovo da ce Delta da angazuje tim strucnjaka da pare od poreza ostanu u Srbiji. To je smekerski potez, aj da vidim da li ce ostali biznismeni da urade tako nesto?

Dejan***

pre 13 godina

Da gospodine Cvetkovicu vrlo je bitno da u Srbiju dolaze strane investicije, a i bitno je da ih vi dovedete! A ne Miskovic koji je jedan obican prekupac. Ovo ste izgleda vesto odradili u saradnji sa Miskovicem. Tako vesto da ste odmah izasli u javnost i izjavili kako je stvorena pozitivna klima za ulaganje u Srbiji! Gospodine Cvetkovicu izgleda da ste rodjeni za sirenje laznog optimizma! Ovaj potez oko prodaje Maxija neverujem da ce vam pomoci da narod promeni misljenje o vasoj nesposobnosti da vodite drzavu. Mislim da je ovo odlaganje lickanja vlade mnogo gore sto radite nego da se troda sto Maxija! Znajte da ako nebude nesto krupno uradjeno tipa hapsenja velikih igraca u drzavi tesko da je ovo svetla tacka! Razmislite gospodine Cvetkovicu sta vam valja ciniti ali dobro razmislite!

nemate pojma

pre 13 godina

jeste Cvetkovic je veliki demagog i prilicno ruzan deda mraz, i ovo nije njegov politicki uspeh i poen, ali vi svi ne vidite sustinu nakon ovog, on ce platiti porez, belgijska kompanija ce ulagati vise u svoju novu igracku, nemamo vise monopol, a i pare od prodaje ce se opet uloziti u razvoj agara u Srbiji verujem, i izvozne proizvode sto se u ukupnom saldu povecati i nas izvoz kao zemlje u brojkama, kao i pokrenuti granu poljuprivrede o kojoj postoji i vladina zelja za investiranjem i pokretanjem. jeste da ce miskovic imati najvise dobrobiti ali ce se realno vise novca sleci u budzet, jer je se do sad iz delte sleglo 0!

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

Ne zaboravite da je Boris nacelnik i idejni vodja ovog zutocrvenog zajednickog zlocinackog poduhvata. Placka gradjana i drzave Srbije nece prestati dok je srpski Mao Cetung na vlasti.
Zato pamet u glavu.

evita

pre 13 godina

Da su lopovi jesu, potpuno se slazem ali cemo bar imati pristojne supermarkete i nize cene. Delhaize sigurno nece ulaziti u cenovne kartele sa ostalim igracima na trzistu, bice dobrog i pristupacnog vina, ribe, zacina, povrce i voce nece biti pred truljenje kao u Maxi-ju...

Opa Tzupa

pre 13 godina

Wtf?!
Kakva je ovo investicija?
Kupili ono sto je Miskovic kupio za sitnu lovu, nece nikog uposliti, zastupace vise strane proizvodjace, eventualno mogu sutnuti par radnika.

Investicija.... Jezus.

draža

pre 13 godina

Kako neće da oseti Srbija 300 miliona evra odjednom vraćenih dugova dobavljačima?
Kako neće da oseti Srbija 650 miliona evra koji će biti potrošeni na otpočinjanje posla u prehrani u Srbiji?
Dakle, fenomenalan ulazak stranog kapitala u Srbiju, u velikom iznosu, a ovde na B92 imamo kolekciju komentara koji su erupcija gluposti, neznanja, zavisti i licemerstva.

Zvezdan

pre 13 godina

Javlja se Miškov čovek od poverenja!Sram vas i stid bilo Cvetkoviću,sve ste mu dali!Ima li veće ironije od ovoga što se trenutno dešava!

Zeljko Markovic

pre 13 godina

Meni je najvaznije ovo da ce Delta da angazuje tim strucnjaka da pare od poreza ostanu u Srbiji. To je smekerski potez, aj da vidim da li ce ostali biznismeni da urade tako nesto?

Slavko

pre 13 godina

SUPER!!!
Oprali ste lopove.Prvi milion
pao sa Marsa.
Isto si to uradio kao Direktor
Agencije za privatizaciju,kada
ste prodali Beopetrol Lukoil-u
Pa vi ste zreli za Facebook revoluciju.

Dzoni

pre 13 godina

Koliko si ti dobio miliona eura za ovo sa obzirom da si TI bio direktor agencije za privatizaciju kad je poklonjen C Market.Vama je svaka pljacka pozitivna stvar u to nisam sumnjamo ,svaki put vam je dzep sve puniji i puniji.

Dr. Mabuse

pre 13 godina

A kako to tačno prodaja već postojeće privatne firme najednom postade državna investicija? Ne sumnjam da je ovaj posao dobra investicija za Delez i dobra zarada za Miškovića, ali ne shvatam kako se to pretvorilo u investiranje u Srbiju. Odgovor na ovo verovatno zna samo premijer. Ili možda ni njemu samom nije baš najjasnije? Važno je da se priča o napretku...

... Ja svojevremeno živeo u ubeđenju da samo Koštunica konkuriše za zvanje najneobaveštenijeg premijera na planeti...

Toza

pre 13 godina

Jel on nas z********?! Kupovinu privatne kompanije ciji je vlasnik kiparsko preduzece on naziva direktnom inostranom investicijom?? Delta ce da plati porez na kapitalnu dobit (10% na razliku izmedju knjigovodstvene i prodajne cene), pricamo mozda oko 50-tka miliona eur, i ostatak od 900 miliona ce da ode sasvim legalno na Kipar maticnom preduzecu. Sve legalno i legitimno, porez ce biti placen. I nas premijer, i buduci ministar finansija to naziva direknom investicijom... Jadni mi...
Pritom, niko ne kaze kada ce se dugovi prema dobavljacima isplatiti. Delez je kupio firmu za 950 miliona neto, sto znaci da je kupio i dugove, koje ce isplatiti po svom nahodjenju kada zeli/mora/moze.. Delta od svojih 950miliona nece isplacivati nikoga. Delez je platio neto 950 miliona a preuzeo je dugovanja sto znaci da su procenili firmu na (ako su dugovanja 300 miliona) na 950+300=1,25 milijardi evra.

Ro je bilo pojasnjenje, ne samo za citaoce, nego ocigledno i za premijera, i za Bajatovica koji kaze da Miskovic sada ima pare da plati dobavljace.. Covek prodao firmu, kakvi bre dobavljaci.. Cena se uvek samo umanji za dug, a ne daju se pare prodavcu da isplacuje dug...

herrBarny

pre 13 godina

Ko misli da Cvetkovic(a sigurno nije sam) nije dobio ni kinte od te milijarde neka pritisne NE PREPORUCUJEM,a ostali PREPORUCUJEM.

Dragutinovic M

pre 13 godina

Sta je sa ovim ljudima,meni nista nije jasno
Sta se ovde kritikuje!?
Velika investicija ili strani investitor?
ili smo u tolikom kanalu da vise ne prepoznajemo dobru od gomile losih vesti????

pesimista

pre 13 godina

A kad će neko neku fabriku da otvori,ako već toliko ulažu?Dosad su samo pokupovali naše fabrike,glavonje su stavili pare u džep,a ljudi su i dalje bez posla.

CityWatch

pre 13 godina

Opet se kite tudjim perjem. Vlada je nesposobna i to niti jedan vladi naklonjen mediji a to su skoro svi, ne moze da pobije ma koliko fabrikovao i servirao razne prevare i fraze koje clanovi vlade i oni oko njih ispaljuju. Da li je ikada ispitano kako je Miskovic dosao do bogatstva? Nije. Pojeo vuk magarca. E pa nije da ljudi ne pamte bas kao sto pamte i tadasnja obecanja tadasnje opozicije. Nama svetska kriza bas nista nije kriva niti nam je mogla odmoci.

radnik

pre 13 godina

još više ispumpavanja novca iz srbije, ako gledamo na duže staze (a ne kratkovido na šest meseci).

šta je od domaće privrede još zaista domaće (bez stranog vlasnika)?

vlastima je uspelo da prodaju privredu strancima. to im je jedini uspeh.

odgovori nam

pre 13 godina

Jel ovo web-om dostavljeno ili je dao direktno saopstenje?
Kako je mogao miskovic da proda kad je interpolova crvena poternica raspisana za radulovicem ,a prijave krivicne kako radnika tako i agencije za borbu protiv korupcije ?
Ili su gradjani ćaknuti ili ti,pitanje je sad?
Da li si svestan da sledeca vlada moze da pokrene sudki proces i da diskredituje celu srbiju zbog jednok tajkuna koji se nakrao milijarde?
Da li znas da su svi mali privrednici koji su sa miskovicem saradjivali doziveli stecaj i krah?
Ko ce sve to sad da plati vasu zajebanciju?

deda mraze, deda mraze

pre 13 godina

Direktna investicija? Da, al na Miškovićev račun, ne vidim što bi se Vlada Srbije tome radovala. U stvari, vidim, biće tu i za njih koja mrvica od gazde.

A što se obaranja cena na tržištu zbog ulaska Delhaizea tiče, samo da napomenem da je u Belgiji Delhaize ubedljivo najskuplji od svih trgovinskih lanaca.

marijAana

pre 13 godina

Ne moze da se kaze da ovo nije investicija u Srbiji, posto su ljudi dosli i doneli sa sobom ~1,232.000.000e. Nije jedino ako Misko zapali sa kesom. Ali posto im iz usta samo jos nije ispalo 'nije on Jezda', pretpostavimo da ce Misko zaista uloziti te pare u agrar. To znaci otvaranje hiljada novih radnih mesta. Strateski ce se skoncetrisati na izvoz jer je ovo zemlja seljaka, nece moci da napravi monopol. To je, ekonomski posmatrano, veliki plus za nasu ekonomiju. To ce sigurno pomoci i da se celokupan agrarni sektor na neki nacin bolje organizuje. Na kraju krajeva, maxi je zadovoljavajuceg izgleda i organizacije. Nadam se i da ce doprineti da se popune izvozne kvote ka EU i ostalim trzistima, pogotovo sto se stoke tice. Dovoljno para da kupi ceo agrar, nadam se da nikad nece imati i to je lepsa strana price. A sad ruznija. Lako ce monopolizovati trziste mesa i mesnih preradjevina, obzirom da jedna od najvecih mesnih industrija u Srbiji vec njegova. Nastavice da drzi niske plate jer je nezaposlenost ogromna i pravice ogromne profite. To je moje skromno misljenje sto se tice buducnosti, a u proslost bolje da ne idem. U toj prici, 99% politicara je u zatvoru, sa sve Miskom i ostalim nzv. tajkunima, imovina vracena vlasnicima, C-marketu, Pekabeti, tp Srbiji i ostalim maloprodajnim lancima, prodatim za neku boraniju zbog korupcije.

Chaki

pre 13 godina

Meni samo nije jasno kako vam niko nije javio da ste poslo ovoliko besmislenih lazi i prevara bivsi i da ce sledeci izbori to da pokazu.
Nazvati nesto direktnom investicijom je provociranje ovog naroda i vredjanje njegove pameti.
Ovo je cist novcani dobitak Miskovica i nagrada za kradju imovine gradjana kroz C merket i ostale firme koje je ojadio.
Legalizacija lopovluka. Sram vas bilo.

Arcoza

pre 13 godina

Koga god ste doveli i predstavili kao"velikog "ivestitora u stvari ste doveli novog monopolistu.Ni Telenor ni VIP nije oborio cene impusa,zasto bi Deleze oborao cene kad je kupio monopol.Pa vi im to garantujete kao i sto st garantovali Rusima za NIS.Koliko ste jadni govori cinjenica da ste cak prekrsili pravila EU o akcizama na gorivo samo da bi se uvukli Rusima.Kad u Srbiji budem video Spar,Leklerk,Lidl i mnoge druge hipermarkete koji posluju po trzisnim pravilima e onda mozemo da govorimo o nekoj nadi za ovaj narod.

Pastir Kostja

pre 13 godina

Vešti političari vešto loše okrenu na dobro. Ili Cvetković nije vešt, ili je vest toliko loša da se od nje teško da napraviti dobra. Kakav nam to zaključak nudi Premijer, da je propast domaće trgovine šansa za Srbiju, ne razumem...

Motikar

pre 13 godina

"Cega se pametan stidi time se lud ponosi" (Narodna izreka)

Vidi li ko da je kompletna trgovina u rukama stranaca? Ima li ko pameti u ovoj nazovi drzavi? Vise od polovine proizvodnje je takodje u rukama stranog kapitala. Pa uskoro cemo biti samo NAJAMNA RADNA SNAGA! Ali prema stanju u Srbiji i prema komentarima na ovoj stranici TO I ZASLUZUJEMO!

Serbian citizen

pre 13 godina

"EU Citizen" hajde da se menjamo na jedno 10 godina, pa ćemo videti da li ćete i Vi za 6 meseci početi da govorite kao 98% građana Srbije koji su "dobrim" radom vlasti, u tesnoj saradnji sa "dobrim i poštenim" tajkunima, dovedeni do toga da razmišljaju samo o pukom preživljavanju!Sa daljine, sa mesta u uređenom društvu koje razmišlja o STANDARDU, a ne o preživljavanju, lako je biti optimista, opušten i nama držati drvene pridike!

kami

pre 13 godina

Premijer je izgleda malo pomešao Srbiju sa Deltom. Priznajem da je i nama ponekad teško razlikovati šta je to Srpsko a nije Deltino. Dok obrnuto definitivno ne važi.Što je Miškovo to je samo njegovo.
Čak će gospodin da plati i porez u Srbiji, izgleda da je poreski zakon stvarno pravljen po modelu Švajcarskog.......sira.
A što se vas premijere tiče sedite jedan kao vrata i nemojte više da se javljate.

odgovori nam

pre 13 godina

Jel ovo web-om dostavljeno ili je dao direktno saopstenje?
Kako je mogao miskovic da proda kad je interpolova crvena poternica raspisana za radulovicem ,a prijave krivicne kako radnika tako i agencije za borbu protiv korupcije ?
Ili su gradjani ćaknuti ili ti,pitanje je sad?
Da li si svestan da sledeca vlada moze da pokrene sudki proces i da diskredituje celu srbiju zbog jednok tajkuna koji se nakrao milijarde?
Da li znas da su svi mali privrednici koji su sa miskovicem saradjivali doziveli stecaj i krah?
Ko ce sve to sad da plati vasu zajebanciju?

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Iako pozdravljam kupovinu Maksija od strane Delhaise-a, ne shvatam Premijera kada kaze da ce to podstaci konkurenciju i smanjiti cene. Valjda sada kada Maksi nije srpski, konacno ce dopustiti otvaranje trzista i omoguciti dolazak konkurencije (Carrefour, Auchan, Aldi, Lidl, Spar, Tesco) sto je jedino od interesa za gradjane.

nisam expert

pre 13 godina

Ja nisam expert ali ako vecina ljudi misli da nas doticni zafrkava zasto ne izadjemo i oteramo ih sa vlasti. U istoriji Srbije niko pa ni Milosevic nije otisao sam, bila je potrebna motka. Problem je izgleda pametni nemaju onu stvar za to. A oni koji je pak imaju i kad izadju i promene vlast nemaju pamet ni viziju i opet Jovo na novo. Samo izgleda tajkuni ostaju isti.

pedja ns

pre 13 godina

Gde je sada javni tužioc da reaguje na ovakvu izjavu kojom se dovodi u zabludu stanovništvo, da je lažna izjava o investiciji od milijarde evra, vređa dostojanstvo i ugled države, ugožava ekonomski poredak jer je novac otišao ne u budžet več na privatni račun-porez je oko 50 miliona? Gde su nezavisni ekonomski analitičari npr Bajec, pa da nama neznalicama objasni..šta je direktna investicija a šta običan kupoprodajni ugovor? Nisam bio do sada za promenu, ali ovoliko ****** u mozak smo imali i kod Slobe!!!!!!!!!!!!!
Zato svi u štrajk. Izbori, a DS NEKA SE ČEŠE GDE SVE NAS SVRBI POSLE TOGA.
Sramota, gde živimo!
Savet: skinite slike Đinđića sa bilborda, okreće se čovek u grobu šro ste uradili od njegove vizije budućnosti u Srbiji!
Izbori!!!!!!!!!!!!

Chaki

pre 13 godina

Meni samo nije jasno kako vam niko nije javio da ste poslo ovoliko besmislenih lazi i prevara bivsi i da ce sledeci izbori to da pokazu.
Nazvati nesto direktnom investicijom je provociranje ovog naroda i vredjanje njegove pameti.
Ovo je cist novcani dobitak Miskovica i nagrada za kradju imovine gradjana kroz C merket i ostale firme koje je ojadio.
Legalizacija lopovluka. Sram vas bilo.

konj

pre 13 godina

Da je 2005. pa da i poverujem. Sad ce Srbija da dobije mrvice sa stola. Vi kao da ste se upravo vratili sa "Enterprise" iz daleke galaksije.

nislija frankfurt

pre 13 godina

BRAVO Miskovicu dobar posao na racun Srbije ukrades 1EUR i od toga opet na racun Srbije napravis 1.000,000 Super od prvog milionceta koje si ukrao od Srbije ukrao si sada cistih 999.000.000 EUR ma ti si GENIJE!. a vlada Srbije umesto da te uhapsi ona te jos hvali BRAVO MAJSTORE

Miloš

pre 13 godina

Ако је ово инвестиција,данас је почела 2011 година,a није 03.03.2011 год.Премијер се пробудио на тренутак,још је рано за добро јутро!

Predrag

pre 13 godina

Iako nije lepo da se Mirko kiti tudjim zaslugama,ova investicija zasluzuje iskljucivo pohvale svih nas,i ne razumem ljude koji osudjuju ovako dobru i znacajnu stvar za nasu zemlju!!Sa ovakvim investitorima cemo mnogo brze doci u EU!

Marko

pre 13 godina

Potpuno smo izgubili kompas. Na stranu to, što vlada i Srbija nema nikakve veze sa prodajom Miškovićevog trgovačkog lanca (ovo što je izjavio Cvetković je takva besmislica, da je to prosto neverovatno). Taj lanac je stvoren osnovnim nepoštovanjem tržišnih principa, regulative i dugogodišnjom kradjom kupaca i dobavljača.

Investicija belgijanaca je investicija u trgovinu, ne u proizvodnju. Belgijanci imaju svoje dobavljače robe i svoje robne marke, tako da to neće najbolje uticati na srpsku privredu.
Uglavnom kako god okrenem, ovo nije dobra vest.

pavle krstic

pre 13 godina

Ljudi moji da li premiijer ziasta misli da smo svi mi mentalno zaostali kakva bre investicija u Srbiju to je investicija u Miskov dzep sta se drazava da ima od toga porez za jednu penziju da su sve pare otisle drzavi to bi bila investicija a ovako uzas kako nas mazu

aki

pre 13 godina

Ovaj je drogiran, 100% !!!
U poslednje 2-3 nedelje se iz njegovih usta moglo toliko budalastina chuti da to covek sa cistom sveshcu tesko da moze da izgovori...

Marko

pre 13 godina

Kakvo bre ulaganje u Srbiju, ovo je kao kad ja prodam svoj polovni auto Peri, a Pera izadje na TV i kaze da je ulozio u Srbiju! Pa zar vi mislite da je ovaj narod potpuno prolupao, ovako kako vi lazete nas ne lazu ni roditelji decu od 2-3 godine!

DZoni

pre 13 godina

@EU Citizen
Vazno je da ti o pljacki razmisljas na lep i pozitivan nacin.Dobijes na poklon C Market od politicara i onda ga prodas i strpas milijardu eura u svoj dzep i ja sad treba da skacem od srece zbog toga.
A onaj jadnik ode u zatvor jer okacio link filma na forum a ukrades milijardu eura i svi treba da ti se dive.

Roki

pre 13 godina

Misko je uradio veliku stvar za napredak srpske privrede!Strani veliki igrac na nasem trzistu je sjajna vest,jos kad bi povukao i ostale velike investitore!

Lovac na obmane

pre 13 godina

Kakca je investicija u pitanju i šta će ona doneti? Jedan privatnik kupuje od drugoga, ne verujem da će ovo išta promeniti. Samo pokazuje još jedan način za širenje optimizma koji političari koriste

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Cvetkoviću, nemoj da nas ložiš, umesto monopola "Delta Maksi grupe" imaćemo monopol "Deleza", Deltoid je strpao lovu u svoj džep a ni tebe i tvoje pajtose na vlasti sigurno nije zaobišao sa nekom kintom...
Eeee, život mi prođe čekajući 6-oktobarskog Godoa...

Sandra

pre 13 godina

Investirali Belgijanci u Miška,a ne u Srbiju gospodine premijeru ili mislite da je to ionako isto, pošto ljudi obično primaju platu od gazde pa ste se malo zabunili.

Andrej

pre 13 godina

Lakse bi mi bilo da nam je premijer neko bez skole, iskustva...ovako sam siguran da premijer zna da Srbija nema nista od ove investicije, vec Kipar i Miskovic. Prica o porezu koji ce biti placen u Srbiji je za one koji nemaju pojma o ekonomiji, jer sve i da Miskovic to hoce, to nije moguce, pare idu vlasniku - off shore kompaniji na Kipru, i tamo se placa porez ( koji je svakako 10.000USD bez obzira na ostvaren promet firme). Milim da je ovaj potpis i potpis na kraj demokratskih snaga pod cijim imenom su napravljene promene 2000,i sada je potpuno sve jedno gde cemo ovako ojadjeni, u EU, sa Rusijom, Kinom, u svakom opciji cemo biti najbednija drzava.

Otac i Brat

pre 13 godina

Svakodnevno lupanje ovog čoveka i davanje blagoslova lopurdama, s najvišeg
nivoa, vidite li u kakvu srbiju nas je uveo, i kakvu srbiju promoviše. Kriminalnim radnjama Mišković je sve u srbiji kupio za 3 a prodao za 20x3 uz strahopoštovanje ovom smrdljivom lopovu kome cela država s svojim aparatima daje podršku. Sve institucije države su mafija

Зоран

pre 13 godina

Kakve ovo ima veze sa tobom Cvetkoviću? Što niste prodali C market, PKB odmah belgijancima, pre Miškovića?
(Vladina radost, 3. mart 2011 14:50)

Штета вала. Могли да га продају за 200 милиона евра максимум. Исто и телеком. Да САДА опоклоне Телеком Мишковићу продао би га за 3 милијарде, њиам дао две, себи ставио у џеп милијарду. Ал не вреди, будала је будала, а ови су још и лопови.

Auuuu

pre 13 godina

Zapravo, Deda Mraz se raduje jer misli da ce Belgijanci platiti Deltina dugovanja od 300 miliona pa to naziva investicijom...svaka cast...pavi expert ovaj Cvetkovic! Cek, cek...ko je Mirko Cvetkovic?! XD

Boca

pre 13 godina

E moj ``dragi`` premijueru, deda mraze bas si lep poklon dao Miskovicu, sram vas bilo bando zuta celu ste Srbiju ojadili ne bi li sebi i svojim prijateljima tajkunima obezbedili profit. Gotovi ste nema vam vise spasa padate ko kruske svi sa vlasti.

Nebojša Novi Sad

pre 13 godina

Rodić ne postoji već 5 godina, već Merkator koji koristi taj brend za neupućene Srbe koji ne žele da kupuju kod Slovenaca. A primer jeMerkator u Čačku koji ima promet kao mala prodavnica.
Svuda u svetu TM znači TradeMark što znači zaštićena robna marka, a jedino u Srbiji TM znači TadićMišković zaštićena mafija.
Da nije kupio SPS i DS uz već rodbinski G17 normalna vlast bi mu oduzela sve ove pare jer su stečene isključivo manipulacijom, mitom i korupcijom.

Vladan

pre 13 godina

Straaaaaasnooooooo...ako smo do danas i mogli da povratimo (nacionalizujemo) pokradenu imovinu C Marketa i Pekabete od sada je to vec znatno teze!!! S, druge strane premijerova prica oko ove transakcije bi u svakoj normalnoj zemlji bilo automatsko obrazlozenje njegove ostavke/smene i trajno napustanje/zabrana bavljenjem ikakvog drzavnog posla!!!

Kamo srece da su C Market i Pekabeta prodati direktno strancima, a ne posredniku Miskovicu. Tada bi drzava zaradila barem 10x vise.

Ovako, ostaje nam da cekamo sledecu "veliku investiciju" u srpsku privredu...a ako smo se bar malo dozvali pameti trebali bi aktivno da poradimo na 6. oktobru i da pravdi privedemo sve Miskovice i one iz vlasti koji su im omogucili ovo sto rade!!!

Vlada Simovic

pre 13 godina

Ovo investicija je iskljuciva zasluga privatnog sektora,drzava je malo tu pomogla,cak je i odmagala!Samo se nadam da ce ovo podstaci velike strane investitore da dodju da ulazu u Srbiju!

branko

pre 13 godina

Sramota!!!ILI STE CVETKOVIĆU NATERALI MIŠKOVIĆA DA PRODA ILI JE ČOVEK PRODAO DA BI VAS SVE SPASAVAO.Tu ima mnogo neregularnosti vezanih i za privatizaciju.Njegovo pravo je da proda.Vi ste mu to i omogućili.A ljudima što uzimaju kuće zbog neplaćenih računa za grejanje???Ja plaćam te račune, a sudovi navodno reformisani donose takve skaradne odluke, a mediji prenose da sudovi imaju utemeljenje u pravu.Pa ovde država štiti preduzeća koja imaju po 50000 ljudi u upravnim odborima, a ljude koji nemaju da plate račune za grejanje ostavljaju bez krova nad glavom.I to mi je tržišna privreda.

Brainwash

pre 13 godina

Koliko nas Maxi pljacka pokazuje primer cene ulja iz supermarketa u centru Rima gde litar ekstra devicanskog maslinovg ulja kosta 2.99 evra a u Maxiju najgore slicno ulje kosta 6 evar a ide do preko 10 evra. Foto link: http://www.flickr.com/photos/60219334@N04/5494996195/

Jelena Vujic Belgija

pre 13 godina

Molila bi novinare da vode racuna kako se koji nazivi izgovaraju. "Delhaize" se izgovara DELEZE sa naglaskom na LE

unapred vec znao

pre 13 godina

Pa dobro jer su to Gospodine Cvetkovicu investicije za Miskovica ili Srbije kao drzave?Kome spomenute pare pripadju?Aha,drzavi,e pa lepo sada znamo da je Miskovic drzavni paravan tj, igrac!

miroslav

pre 13 godina

Koja konkurencija izmedju trgovinskih lanaca? Neka mi neko navede ime bar jednog trgovinskog lanca pored Maxi-ja. Jasno je da da Delez nije kupio samo Maxi, kupio je nesto vaznije - MONOPOL.

hada

pre 13 godina

Ja bi pitao Cvetkovica koliko je drzava Srbija 'dobra' - zaradila poreza na ovoj kupoprodajnoj transakciji??
Ili je sve obavljeno Srbiji 'iza ledja' putem 'off shore' kompanija sa nekih egzoticnih ostrva kako da je Srbija i njena budzeska kasa ostala 'kratkih rukava' ??

Aleksandar

pre 13 godina

Evo sta se otprilike dogadjalo zadnjih godina a i dalje se dogadja. Misko je unistio malog privrednika cenama otkupa, kasnjenjem sa isplatama itd. Pre neki dan je najavio da je agrikultura buducnost. Posto su cene zemlje i poljoprivrednih dobara pale na niske grane, Misko ce lepo sad da kupuje sve sto stigne (ako to vec nije uradio). Kad se ustolici kao veliki privrednik, klimnuce glavom i donece se neki zakon o oporezivanju uvoza voca, povrca, mesa i sl. Onda ce cene otkupa domacih proizvoda da skoce ali on ce biti dominantni krupni proizvodjac koji ce i dalje moci da salje one manje u bedu. Srecno svima.

janika

pre 13 godina

....hmmm , A DA DAMO MI NA TENDER VLADU SRBIJE ? Da bar nesto i Srbija na njima izvuce !Gradjani Srbije bi trebali poceti gledati i boriti se za svoje interese.Sami od sebe se ne ostvaruju.

M. Н. Лазар

pre 13 godina

Ваљда ће ти, се покварити ауто на путу отварања неког новог маркета, као што ти се поквари авион, на путу отварања Мишковићевог Темпа у Бугарској.
Јадни мој доцимеру из Студентског града, а ми још јаднији, са тобом.

Petar

pre 13 godina

Deda Mraze sjasi sa staze!

Koje investicije?

Pa tziste se i dalje ne otvara Cvetkovicu! Kakve vajde od toga! Ne bi ni uzimali taj Maksi da nemaju monopol!

A zamislite koliku bi korist imali da je trziste otvoreno onda kada je Miskovicu poklonjen Maksi i C market!

Petar

pre 13 godina

Puj pike ne vazi... Znaci tako... Kad dovode investitore tajkuni su dobri, a inace se koriste u populisticke svrhe... A izbori se blize.

Sara

pre 13 godina

Neka mi neko objasni, kako se može zvati INVESTICIJOM nešto što je samo promenilo vlasnika.Ništa novo nije izgrađeno, nikakve pare država ne dobija i ne znam zaista šta to premijer naziva investiciom. Sutra kad prodaju Telekom i to će da nazovu investicijom,ja stvarno ne razumem tu Cvetkovićevu ekonomiju.

Mića Ruzic

pre 13 godina

Ne mogu da kazem da delim Cvetkovicev entuzijazam... Ipak smo imali ceo onaj fijasko sa Gorenjem, da ne pominjem Ikeu, a godina je tek pocela...

Ranko Milojević

pre 13 godina

``Cvetković je siguran da će velikih ulaganja biti još i da će Srbija ove godine ostvariti planirani nivo investicija od tri milijarde dolara``

A Delta vam sama donela 1/3 planiranog,Evropska banka ce vam doneti jos 2/3!A sta cete vi uraditi?Neka vam ovo bude primer kako se treba ponasati i raditi....

Optimista

pre 13 godina

POBOGU "Danas trgovina ne može biti moderna, ako nema modernu proizvodnju i moderni trgovinski lanci u svetu vode politiku profitabilnosti svojih proizvođača"
Da dobavljač Maxija koji je pošteno prodao svoju robu Maxiju i koja mi nije plaćena ni posle 180 dana - Pa šta je tu profit za proizvođača? Da neće MAxi da isplati i zakonsku zateznu kametu na svo vreme kašnjenja? Ako je to slučaj mislim da je za mele pare prodat Maxi jer 10 godina uzima robu od dobavljača a plaća tek po isteku 360 dana ili ako imate ludu sreću za 240 dana. Računajte samo koliko je kamata na 1 milijardu evra godišnjeg prometa Maxija ( neka je prosečna kamata 20% na godišnjem nivou) pa pomnožite to sa 10 godina dobićete lepu cifru. Koće to da naknadi našoj privredi?

Ranko

pre 13 godina

Kad više nema para u trgovini, Mišković u zadnji čas povoljno prodaje Maxi i prelazi u proizvodnju. Sad će za pare koje dobije od Delhaize-a da pokupuje jad i bedu od srpske (poljo)privrede i postane novi monopolista, ovaj put u proizvodnji hrane. A onda će svojim finansijerima iz Belgije, novim monopolistima u trgovini da bude privilegovani dobavljač. Prava idila...

Miki22

pre 13 godina

Koje je ovo zamazivanje ociju, kakva bre ivesticija, pa te pare nisu prosle ni blizu Srbije! A i da su prosle kakvu korist ima prosecan Srbin od toga sto se Miskovic opario? Ekonomski fakultet treba dobro da razmisli kakve obrazovne programe ima, kada proizvodi kadrove koji veze nemaju o poslu koji rade!!!

qwerty

pre 13 godina

Premijer ne zna sta prica! Ovo je direktna investicija u Miskovicev dzep a ne u Srbiju. Od ovoga Srbija nece imati koristi jer tim novcem upravlja gladni Miskovic.

Goran Beč

pre 13 godina

SVAKA CAST, OVO JE NESTO NAJBOLJE STO SAM DANAS CULA....
(Tijana Dumanovic, 3. mart 2011 19:51)

Tako ti je to mala moja, kad ceo dan nisi izašla iz pećine....zvane RTS

aki

pre 13 godina

a sta vi mislite ljudi...sva dan piskaramo ovde uzalud jer oni ovo nit gledaju nit ih zanima...to znamo...nego da prebacimo mi lopticu na facebook...jedna stranica...pa da malo po malo sirimo broj ljudi...svako pozove svoje prijatelje...pa on svoje itd...dok ne skupimo jednu kriticnu masu koja bi uz dogovor na wall-u bila voljna da krene put ulica...drugacije ne vidim kako da resimo bar neke od problema koji nas more...

Da znate!

pre 13 godina

E, bas je ova zemlja ukleta. Jedna privatna transakcija se od strane bedacke vlade proglasava veliim dostignucem zute vlasti.Naravno, kad nemaju cimne da se pohvale i nemaju izaci s cime "pred Lazara"(pred narod).
Ipak, nije lose ako bi Misko i izvrsio obecanje i ulozio preostalo po pokricu gubitaka maxija u poljoprivrednu proizvodnju i gradjevinarstvo.
Ponavljam ova vlast nema nista sa ovim i vrlo je ruzno kaciti se na nju. Neka ta vlast dovede investitore koji ce uloziti tzv. greenfield u zemlju Srbiju. Neka dovedu Hondu ili Toyotu, Nisan, neka dovedu nekoliko proizvodjaca najkvalitetnije obuce i ostalih radno-intenzivnih industrija.
Ovo je nedostojno premijera Srbije.

misa

pre 13 godina

Alo narode ko Vas sta pita.I nece vise niko da Vas pita.J..... istina .Ajde da se snalazimo.Kupljeno na majke ti i prodato na majke ti.Sad idemo da ulozimo u agrar pa da podavimo i ono malo nesretnika sto je zivelo od poljoprivrede.Ma udri Misko Tadicu.Ja cu da iznajmim moj bager Kolubari koji nemam ali sve prolazi .Po knjigama i bageri koji ne postoje zaradjuju.Koji sam ja sretnik. Znate malo surujem sa vlast i drzavu .Sta da se radi kako se snadjes.Malo sam dao ovima ,malo onima ali nije bitno .Vazno da se radi i to prekovremeno.Moj bager kopa trista na sat i jos je neunistiv.Ima dozivotnu garancij. Aka koga stigne i na koga naleti taj radi i udara.Poenta kratke price .Dosli nasi da nas **** za sitne pare. Kao satro tranzicija.Dobra tranzicija .

itd

pre 13 godina

razjasnite malo za nas politicki nepismene, sta znaci direktno ulaganje od milijardu evra u Srbiju? Pa nije Maxi u vlasnistvu Srbije, i koliko ce Srbiji da pripadne od te sume s obzirom na glasine da gospodin gazda nece platiti porez u drzavi koja mu je i omogucila da toliko metastazira?

milezr

pre 13 godina

@Aleksandar: Kad se ustolici kao veliki privrednik, klimnuce glavom i donece se neki zakon o oporezivanju uvoza voca, povrca, mesa i sl.

Neće moći jer će nam j.m. ovi iz Evrope, kao i sa akcizama. Sva sreća. Postoje obaveze koje su ovi gubavci na vlasti preuzeli, a koje pokušavaju da zaobiđu svakom prilikom. Misle valjda da su i u EU sisali tatu.

Zika

pre 13 godina

Jedini krivci za to sto se desava danas i zadnjih dvadestetak godina u Srbiji smo mi gradjani ove zemlje.
Prosto je neverovatno kakav smo mi narod i kakve stvari prolaze u ovoj nasoj prelepoj Drzavi sa nebeskim narodom , kako mi sami sebe nazivamo.

ziko

pre 13 godina

jos da prodate telekom elektro privredu srbije i mozete svojim pretpostavljenima da podnesete izvestaj da je srbija unistena tj zadatak je izvrsen sta posle e moj cvetkovicu i moja baba milojka bez cetiri razreda osnovne bi bolje i domacinski vodila ovu drzavu gde ce te vi ziveti kada odletite sa vlasti neko mora i da odgovara za ovu sramotu a bilo ko sledeci ko dodje na vlast jos brze ce odleteti sa vlasti nego vi ako nastavi i dalje ovako a imali ste takav elan i polet kod naroda kakav tesko da ce ponovo neka vlast imati da mozda zauvek ostane u vlasti sve ste upropastili gde ce vam dusa e moj cvetkovicu kostunice i tadicu sram vas bilo