Četvrtak, 03.03.2011.

07:25

"Delta" prodala "Maksi"

"Delta holding" prodao trgovinski lanac "Maksi" belgijskoj kompaniji "Delez" za 950 miliona evra, što uključuje i neto dugove od 300 miliona evra.

Izvor: B92

"Delta" prodala "Maksi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

150 Komentari

Sortiraj po:

Evropa

pre 13 godina

Pre par meseci nije se moglo opstati od vesti na racun Miskovic - Forcan parnica.

Sta je bio ishod tog silnog prepucavanja preko medija??!!
Niti jedne novine nisu objavile krajnu informaciju.
Kao da nas to vise ne zanima?!

Aleksandar

pre 13 godina

za Tajni Agent:

za kompaniju koja ima 140.000 zaposlenih i bruto prihod od 20 milijardi evra (25% bruto nacionalnog dohotka Srbije) teško može da se kaže da je sitna riba.

Pre će biti da za one druge koje si naveo (Wal mart nije lanac supermarketa već robnih kuća) da je Srbija suviše sitna da se ulaže ovde.

Drugo, Maxi nije u Srbiji već i u okolnim zemljama.

Jedino što mogu da očekujem, neko poboljšanje usluga (jer je to Delhaize-u jedini posao, a ne svaštare kao Delta) više robe sa njihovom robnom markom, ali tek za par godina neke ozbiljne pomake.

A cene će ostati iste.

Brainwash

pre 13 godina

Tajkunu Miskovicu i njegovim politickim poslusnicima mesto nije u rubrici BIZ vec u zatvoru, A sto tamo nisu krivi smo svi mi jer cutimo i nemo gledamo ovakve pljacke.

Nikola

pre 13 godina

Saada kada krenu plaćeni ekonomski analitičari i novinari da kukaju treba da se ulaže u agrar na račun potrošnje (plata i penzija) neće moći da se živi.

TajnI AgenT

pre 13 godina

pricajte vi svi sta god hocete, ali ovaj delhaize nije ni blizu nekakvom "big player"-u. to je globalno gledajuci sitna riba. (zato i kupuju oni maxi, a ne wallmart, aldi, rewe, penny, plus, lidl itd.)

zlata

pre 13 godina

Dinkic i Miskovic su iz istog mesta, a kazu da je Dinkicu Miskovic ujak. Zlobnici jos kazu da je Dinkic najzasluzniji za enormno bogacenje Miskovica, a da su tu ucestvovale pare sa Kipra "koje nikada nisu nadjene". INSAJDER

Dragan Petrovic

pre 13 godina

" Delhaize " je po kvalitetu robe ali i cenama svakako top lanac samousluga u Belgiji, a ciljna grupa im je visa srednja- visa srednja klasa, u poredjenju sa nesto skromnijim lancem " GB " . Ako makar 50-60% njihovog asortimana proizvoda dodje u nase prodavnice, bice to pun pogodak.

Зоран

pre 13 godina

Дефинитивно се хвале што купили Макси:

http://www.delhaizegroup.com/en/Home.aspx

Сад ви видите ко су и шта су.

Jole

pre 13 godina

@sloba
Trziste funkcionise malo drugacije. Telekom (ili ko vec ne) vredi onoliko koliko se na licitaciji najvise ponudi. To je bar prosto.

Dobavljač

pre 13 godina

Ova prodaja je dobra vest za dobavljače..Mišković je u proseku plaćao robu tek nakon godinu dana..to je javna tajna...Možda ovi budu redovniji..Nažalost mnogi dobavljači Maxija i Tempa su pukli zbog dugovanja koja im nisu izmirea za datu robu, njima je sad svejedno...

Beba

pre 13 godina

Ma ovaj Delez uopste nije mutav! Oni ce prvo jedno sest meseci do godinu dana da izvide situaciju pre nego sto uvedu neke drasticne promene. Svakako da im je cilj da zarade sto vise para, pa ce shodno tome i odluciti koje proizvode da plasiraju. Od nas zavisi da l' ce biti domacih namirnica ili ne.

aleksandar

pre 13 godina

Sjajna vest.Vlasnik prodao firmu.Ali,sta je sa tim dugom od trista miliona evra?Kome,dobavljacima,drzavi?Pa ovde se blokiraju racuni malim fimama cija su dugovanja sto hiljada puta manja od ovog.Nacin na koji je Vlasnik poslovao je donekle opisan odnosno prikazan u delima Maria Puza odnosno F.F.Kopole,ovaj kod Kopole je bio brkat i bio je glumac,bez naocara

cole

pre 13 godina

dosta sam vremena proveo u Belgiji i pazario u Lidliju,Valdiju,Aldiju,Cori,Pennyju,Reveu,Jumbou... itd.Ali za Delez nikad nisam cuo:)
(prevara, 3. mart 2011 12:17)

Ocigledno vise ne zivis u Belgiji :) Nije prevara u tom smislu. Delez je danas jako poznat lanac. (mozda je doslo u medjuvremenu do nekog spajanja, razdvajanja ili promene imena pa zato nije bio poznat Delez onda).
Ali ne moguce je reci sta Delez moze da donese kupcima u Srbiji jer se takve firme ponasaju onako kako im trziste to dozvoljava/diktira. Srpskim kupcima dobro moze da donese razbijanje monopola, uslovi za konkurenciju i naravno smanjen drzavni parazitizam.

This is Delta

pre 13 godina

Molim ovom prilikom Brankicu Stankovicu i ostale sa insajdera da se napravi i nekoliko emisija o delti I DA SE U EMISIJU POZOVU SLOBODAN MILOSAVLJEVIC, PREDRAG BUBALO I OSTALI SAUCESNICI U KUPOVONI SRBIJE!!

Srdjo

pre 13 godina

Sta da radimo, to su zakoni slobodnog trzista... Meni je zao sto jedan domaci maloprodajni lanac vise nije srpski, ali s' druge strane svasta se moze od stranaca nauciti!

SrbijaEA

pre 13 godina

@ voja

Pa i da porez bude uplacen u Srbiji,nama nece biti ama bas ni malo bolje. Te sve pare svakako ce opet da uplivaju u Demokratsku stranku kao i uvek sto su sve opljackali sto su mogli

Зоран

pre 13 godina

Хајде ову нашу покварену и неспособну власт да замолим:

Поклоните Телеком Мишковићу, добићете више од 1.4 милијарди евра, а и он ће нешто да стави у џеп, а и ред је, јер је 1000 пута способнији и раднији од вас.

vidoviti

pre 13 godina

Pravicete vi Milosevica pd blata al ga necete moci napraviti.To mi je pokojni tata pricao a ja se smejem i idem da setam da ga smenimo.Kako sam bio glup

Alfa Beta, Mega, Delta...u znaku belgijskog Delez lava

pre 13 godina

Od sada će reklama "Ili jesi, ili nisi lav" biti reklama za "Delhaize Group", odnosno, "Delhaize Le Lion". A novac od prodaje (neto 632,5 milona evra) će da legne tek u avgustu, na poček. Sve lepo piše na sajtu Delez grupe. Dakle, ništa od vanrednih izbora pre jeseni.

Nebojsa J

pre 13 godina

Dobro je sto je Delez dosao, to pokazuje da ima prespektive u ovoj zemlji, ali nemojte da se zavraravamo da ce to doneti snizenje cena. Zalicemo mi za Maxijem, samo toga jos nismo svesvni.

Mistery

pre 13 godina

Koliko se ja secam nedavni konflikt sa Milkom Forcan je izmedjo ostalog izbio i zbog lepog udela koje imaju i ona i njen muz u Maxi grupi?!
Hmmmm kakav li je tu dil pao?

Sto se prodaje tice nisam za jer se ubrzanim koracima rasprodajemo zarad tudjih interesa. Ovim tempom sledece godina Narodna Banka Srbije izlazi na tender za prodaju....

sloba

pre 13 godina

TELEKOOM VREDI BAR 9 MILIJARDI EVRA MINIMUM.ETO REPERA... SAMO KABLOVI OD BAKRA VREDE 900 MILONA EVRA.A GDE SU CENRALE.I OSTALA OPREMA U KO
JU JE ULAGANO 50 GODINA

zzz

pre 13 godina

Pametan ovaj čika MIško... :D
Zna da u Srbiji danas ''sirotinja'' kupuje najosnovnije namirnice...
...sta reći za poljoprivredu, to se već znalo... ...sada možemo očekivati velike količine genetski modifikovane hrane! GM soja, GM kukuruz...

janika

pre 13 godina

Porez na dobit iz ove transakcije biće uplaćen u budžet Srbije čime je Mišković izašao u susret zathevima predsednika Tadića da se tako krupne transakcije ne obavljaju preko of-šor firmi.BOZE!?!PA IMA LI OVA DRZAVA NEKA SVOJA PRAVILA,ZAKONE I ZAHTEVE?????

dezurna

pre 13 godina

Neki kazu da nikad nisu culi za Delez... To je valjda ova firma:

http://en.wikipedia.org/wiki/Delhaize_Group

A da je Srbija drzava, mogla je jos onomad i C-market i Pekabetu kao ODVOJENE maloprodajne lance (kao i sve one lanchice koje je Mishko "pripajuckao" tokom godine, djuture, kao treci lanac) da ponudi na odvojenim tenderima goooomili ozbiljnih igraca sa ovog spiska:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_supermarket_chains
(Naravno, izostavite Maxi sa tog spiska. Zasto? Ako odete na istoriju Tesco-a, videcete kako treba da izgleda istorija ozbiljnog igraca.)

Naravno, to se nije desilo jer Srbija nije drzava.

Mala dopuna: naravno da Mishkovic ipak jeste "veliki igrac". Bas kao sto su Mubarak i Gadafi do pre koju nedelju bili "legitimni shefovi drzava". Svet ce uvek pristati na ono na sta pristaje narod jedne zemlje ili nacije, dok god to ne pocne da ugrozava druge zemlje ili nacije.

Jer - svako je kovac svoje srece. Ili nesrece. Bez obzira da li je u pitanju kukavicluk, glupost ili shicardzijski interes, sve to podignuto na opstenarodni nivo zemlje ili nacije.

juga

pre 13 godina

Koliko su smesni ovi koji prozivaju Deltu i Miskovica. Covek je u vreme krize pokazao kako se posluje sa strancima, prodao firmu za ozbiljnu lovu i vec ima plan kako dalje da investira. Koliko biznismena znate koji su uradili 10 deo ovoga?

NEki

pre 13 godina

Delhaize Group's operations are located primarily in the United States (Food Lion LLC, Hannaford Bros. Co., and Sweetbay Supermarket)

Toliko za ovog naseg Amerikanca koji nema pojma, samo zna za Walmart ali Walmart je kao Maxi Delez group je korporacija koja stoji iza mnogih kompanija ciji su vlasnici.

Tako iz Walmarta stoji neka druga organizacija...

Maksimilijan

pre 13 godina

Neto dug 300 miliona eura!!!
Drzava je dopustila da Maksi duguje srpskoj privredi 300 miliona eura. Pa znate sta znaci 300 miliona eura za srpsku privredu? Eto kako se unistava privreda.
A na drugoj strani zaduzuju se kod MMF-a...

Зоран

pre 13 godina

"ada se setim da sam 2000.godine, 17 decembra cekao u redu 80 minuta za tri artikla, a danas... MAXI JE PUKO."

Јес вала. Зато га странац купио скоро као Телеком.

Сада бар ће да вас дере странац, па ће вам бити лакше.

Jovica Muzdeka

pre 13 godina

Bas me zanima da li ce zaludni ljudi da se ovako bave poslovanjem Deleza kada Belgijanci preuzmu firmu? Jok, rekao bih da je ovde na delu klasicna Srpska zavist prema svom sunarodniku. Tuzno, jer ispada da strance cenimo vise od sebe samih, pa njih ne diramo, ali zato po svojima pucamo iz svih oruzija. Shvatite, covek ume i moze da proda firmu u sred krize, a vi ni posao ne mozete da najdete, pa visite ovde i kradete bogu dane. Bolje "nabudžite" vi vase CV-jeve, pa u taj isti Delez na konkurs na posao. Ili jos bolje u Delta Agrar.

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

@Dejan Ideja da iza C marketa dodje srpski vlasnik, nije nista lose, pogotovo sto nam je liberalni kapitalizam doneo mnogo vise zla nego dobrog. Da li je Kostunica postupio dobro sto je hteo da srpska firma poseduje C market smatram da jeste, zar nije je Zastava na isti nacin I za mnogo veci trosak za gradjane Srbije poklonjena Fijatu, sto se ispostavilo kao potpuni flop. Sa Zastavom koju niko ne pominje Fijat cak nije ni platio. Gde je gospodja Barac da ispita slucaj Zastave? One price kao gubitnik kod mene ne pale, umem da racunam a I poznajem industriju.
Pozivam otvoreno gospodju Barac da ispita slucaj Zastave I ostalih slicnih budalastina I pokaze nam koliko je sve to bilo regularno. Samim izborom tema cini mi se da je Beko donekle u pravu.
To sto je Miskovic I pored ogromnih marzi, I evidentnog polozaja, uspeo da generise ovoliko duga pokazuje samo koliko je menadzment sposoban. Ono sto ja mogu da kazem je da su cene u Srbiji skoro bliske cenama koje mi ovde placamo za organsku hranu.

Sa druge strane poznajem Delhaize, vrlo dobro, to je najskuplji lanac u Belgiji cene su do 50% vise nego u drugim lancima. Jedina pozitivna stvar koju vidim u ovoj prici je da ce mozda sada biti izbora organskog mesa, voca I povrca (vrlo malo ali I nesto je dovoljno s obzirom sta je bilo do sada pod sposobnom Deltom). Pozdrav i nadam se da ce biti bolje sa Delhaize

neradnici

pre 13 godina

Obozavam ove vesto o Delti...tada vidim tacno zasto u ovoj zemlji trecina stanovnistva nema posao. Lakse je da kucas i prozivas Miska, umsto da odes na berzu rada, pa da krenes da zaradjujes svoj dinar.

Miki

pre 13 godina

Gde ste dobavljaci, sto ste se sakrili u misije rupe? Videcete sta je bio Misko, kada vas Belgijanci nogiraju i dovedu svoje ljude. A umeli ste da kukate?

Зоран

pre 13 godina

"Koliko je ovo ozbiljan posao dovoljno pokazuje sto je predsednik belgijske Delez grupe grupe dosao u Beograd!"

:))) Мислиш он дошао у Београд као власник продавнцие и то је врло озбиљна ствар? :))) Иди бре човече.

Успут, јел то беше она Белгија, средиште ЕУ, НАТО-а, а нема владу месецима? :))

мачак гарфилд

pre 13 godina

@prevara, 3. mart 2011 12:17: Верујте, заиста није превара. Делез је један од два највећих ланаца самопослуга Белгије (22% промета) – али је луксузан и скуп. Из списка самопослуга које помињете, види се да познајете само најјефтиније. Али – унеколико се слажем са Вама. Куповна моћ српског купца је можда 1/5 куповне моћи Белгијанца, па би зато долазак у Србију ланца као Алди, или Лидл био заиста бољи. Делез је скуп, али одличан (нешто за Дедиње и ту фелу).

Zika

pre 13 godina

Delta je ukupno dužna 1,3 milijarde eura; ako je za ovu zlatnu koku (najprofitabilniju firmu u sistemu) dobio 900 mil i oslobodio se usput duga od 300 mil, onda bi bilans dugova nakon transakcije bio oko stotonak miliona - pod pretpostavkom da celu sumu uloži u Srbiji na otplatu dugova. Ali možda najveći deo skloni na Kipar gde je sedište zvaničnog vlasnika tj prodavaca, pri čemu će možda platiti taj porez kako je obećao (jer bi u suprotnom reakcija javnosti bila ...). Rezultat sklanjanja tih para van Srbije bi verovatno bio da jedan deo firmi koje su prezadužene ode u bankrot.

Koštunica mu je praktično poklonio maxi, Tadić je potom to aminovao. Da smo pristojnija država onda bi ovakve firme bile prodate kao svojevremeno apatinska pivara ili hemofarm - zaposleni bi dobili novac od koga bi mogli kupiti stan. Umesto toga rezultat je prvi zvanični keš dolarski milijarder u Srbiji, koja je trenutno na pragu ekonomskog i socijalnog kolapsa.

SamoPljacka

pre 13 godina

Sa koliko se miliona eura Cvetko nas premijer ovom transakcijom obogatio posto je on bio direktor agencije za privatizaciju kad su misku poklonili C Market.

Danilo

pre 13 godina

Evo šta dobija kupac: Delta poseduje mrežu od oko 450 prodajnih objekata u jugoistočnoj Evropi i za ovu godinu očekuje ukupne prodaje u vrednosti 1,4 do 1,45 milijardi evra. EBITDA zarada (profit pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija) se očekuje da bude između 85 i 90 miliona evra. Delhaize će dakle da plati 10,4 do 11 puta više od očekivane Ebidta za 2011. Analitičari KBC Securities kažu, na osnovu poređenja sa 23 uporedive kupovine u regionu između 2006. i 2009., da je prosečna cena bila 13 puta viša od Ebidta, pa se posao u ekspertskim krugovima smatra odličnim, posebno zbog strategije širenja u regionu, za Belgijance. Uostalom, Bank of America Merrill Lynch, Lazard i Raffeisenbank su savetovali Delhaize u ovom poslu. Stepen nekonkrentnosti srpskog tržišta na koje ulazi Delhaize može se ilustrovati odgovorom koji sama kompanija daje: Prosečno na 1.000 stanovnika Srbije dolazi 40 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, u poređenju sa, na primer, sa Mađarskom gde je to 460m3, a da ne pominjemo u zemljama zapadne Evrope.

vuk

pre 13 godina

Narode naj bolje da nas taj glodar Miskovic napusti za navek. Ne dajte mu zemlju u vojvodini, hece da seje modifikovane useve da nas potruje.

miki

pre 13 godina

Ako ste dobavljac za Deltu ili im radite nesto sto treba da vam plate,budite spremni da vozite nove Fiate,Alfe,Honde,BMW, i td.Ako vam se ne vozi mozete da uzmete stan u Belvilu ili da za zaposlene uzimate vaucere za Tempo kao poklon cestitke za novu godinu i td.Tako su poslovali godinama.Placanje novcem u nekom normalnom peridu,molim vas.Sve je u kompenzaciji.Videcemo sta ce i kako ce Belgijanci.

Зоран

pre 13 godina

Ја у САД за њих луо нисам. Чуо сам за свашта, али за њих јок. Могуће да постоје, али су вероватно ситни, врло ситни. Чуо сам за Волмарт, за Крогер, за Виндикси,...али за ња њих никад. А и ко у САД узима паре на скупоћу, сви узимају на обрт а јефтиније.

kraja

pre 13 godina

...prilicno edukativan prikaz sa sajta samog DELHAIZE-a...

http://www.delhaizegroup.com/en/PublicationsCenter/OtherPressReleases/OtherPressReleasesView/tabid/301/Article/1088/delhaize-group-becomes-a-leading-retailer-in-southeastern-europe-through-acquis.aspx

petar

pre 13 godina

Maksi-1 miliard,NIS-400miliona!Kriminal.Treba da odgovaraju te ko poklonio NIS i bez tendera!Kostunica i SPS odgovaraju pred zakonom.

BE

pre 13 godina

"dosta sam vremena proveo u Belgiji i pazario u Lidliju,Valdiju,Aldiju,Cori,Pennyju,Reveu,Jumbou... itd.Ali za Delez nikad nisam cuo:) "

Eh, Delhaize i gleda da se skloni od zona gde ovi lanci koje pominjes imaju svoje prodavnice. Sve sto si pomenuo (usput to su to sve nemacki lanci i ni jedan nije belgijski) su uglavnom namenjeni donjem drustvenom sloju, po opremi radnji, usluzi i najvaznije, po cenama.
Delhaize je usmeren na srednji i visi sloj. Cena u Delhaize su vise nego u bilo kojoj od ovih sto si pomenuo. Mada i kvalitet, moram reci.

Inace Delhaize je stara belgijska porodicna firma, poceli su svoj biznis jos pre 160 godina i to sa vinarijom prodajuci vino "na veliko". Poceli su iz mesta Charleroi (pola sata od Brisela na jug) i u drugoj polovini 19og veka doneli su revoluciju u trgovini jer su po prvi put u svetu predstavili koncept lanca prodajnih objekata snabdevanih iz centralnog magacina. Ovo je dobrim delom zasluga jednog od sinova osnivaca, Jules Delhaize, koji je bio i profesor ekonomskin nauka te je u praksi prmenio svoje ekonomsko znanje. Mozda necu preterati da je on izmislio nacin prodaje prema krajnjim kupcima kakav danas poznajemo u svetu (mislim na velike trgovacke lance sa velikim brojem prodajnih objekata upravljanih i snabdevanih iz jednog centra) pa time i Miskoviceog Maxija. Mozda ima tu i malo simbolike, rezultat uspeha jednog od porodice Delhaize se vraca porodici 100 godina kasnije...

master

pre 13 godina

Svi ste vi u pravu, ali izostavljate jednu vrlo vaznu cinjenicu, a to je da novi vlasnik kupuje i dug koji se nece razvlaciti 7 godiina. Tako da sadasnji dobavljaci nece morati da stavljaju katanac na vrata zbog gore pomenutog monopoliste.Samo da ti dobbvljaci ostanu u lancu. A, buduci da nas Miskovic vec priprema za novu torturu, prodajuci nam mleko uvezeno iz Nemacke, necu se iznenaditi ako za par meseci ugledam u prodavnici i "dansko pecivo":-(

Nikola

pre 13 godina

Koliko je ovo ozbiljan posao dovoljno pokazuje sto je predsednik belgijske Delez grupe grupe dosao u Beograd! To pokazuje da je shvataju Deltu kao velikog igraca, a Srbiju kao ozbiljnu zemlju. Ovo je nesto sto nam je zaista bilo potrebno, da se vratimo na pravi kurs.

Svedok

pre 13 godina

A Država samo što se zadužila ( OPET), "vrlo povoljno" kod banka i samo što je prodala državne ( nacionalne) obveznice , opte jako povoljno ! Eeee .. da su znali da će Miško da prodaje Maxi - Nacionale , pa da se ne zadužuju ...!!!

RaDiša

pre 13 godina

Kakva "dirljiva" story about Maxi ( Delta holding )od Dragoljuba Žarkovića- honorarnog PR Delte - da se rasplačeš ?! Zaključak bi predpostavljam trebaolo da bude : " Srbija će poželjet Miškovića , al njega više biti neće !" ( nismo mi te sreće).
E ... Dragoljube , ***** si se po stare dane !!!

be-ge-de

pre 13 godina

Supervisor,
Sve se desilo u kabinetu doktora pravnih nauka Vojislava Damjanovica (Udbasko Alijas Kostunice).
Cisto da se zna gde se dilovalo sve i kod koga i sa kakvim promenjenim identitetom.

z

pre 13 godina

A sada, posto Milosavljevic dobija i resor agrara a Miskovic najavio ulaganje u agrar, znate da nam se crno pise. Poljoprivreda je namerno unistavana, tako da ce Miskovic pokupovati gomilu zemlje za male pare, i odjednom ce postati profitabilna poljoprivreda.

kraja

pre 13 godina

"Delta maksi je prema saopštenju Delez grupe imala godišnji promet između 1, 3 i 1,4 milijarde evra i profit između 80 i 90 miliona evra"

...prvo sam pomislio da se pre overe ugovora proveri da li je delta platila porez na ovolike prihode, a onda - rezignirano, i da nije i da jeste, te pare bi pojeo drzavni aparat, koji se pretvorio u pantljicaru ove zemlje...mi od toga nista ne bismo videli...

Uros Filipovic

pre 13 godina

Delhaize je ozbiljna kompanija i ne sme se omalovazavati velicine ove transakcije. Nadam se da cemo videti i domace proizvode na Delhaizovim rafovima i da cemo ovim dobiti povoljnije cene zivotnih potrepstina.

Bjelokosti

pre 13 godina

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...
(supervisor, 3. mart 2011 09:22)

da, da, dosta je lazi ali vasih dss-ovskih. misko je kupio c market kada je kostunica dr vojislav bio premijer, znaci 2004-05... da se podsetimo: sudski proces je pokrenut zbog mita od nekih 9 miliona evrica koliko je primio dejan mihajlov od miska, nazalost taj proces je ucutkan kao i mnogi drugi, stoji u fioci.

RaDiša

pre 13 godina

I TAKO ... "LEGALNO OPRASMO DEO PARA ( manji)!!!Predšpostavljam da posle ovoga nikada , niko više neće pitati Malog čoveka iz "Bošnjace kod Varvarin" , kako se obogatio tako brzo ? Odgovor je , " pa prodao sam dobro Maxi ( C Market, Pekabeta , Višnjica ...) - mogli ste i Vi to da uradite ( Država Srbija ) " !!!

Slobodan Jovic

pre 13 godina

Mišković možda nije svilen, a u ovoj zemlji se provukao mnogo puta lakše nego pto je trebalo, ali sada će njemu biti mnogo lakše, a nama ostaje da vidimo kako će stranci tretirati lokalno stanovništvo.

Živi bili pa videli.

Шумадинац

pre 13 godina

Све Банке су у рукама странаца, ево сад и дистрибуциија је у рукама странаца(Делез,Меркатор,Суперверо,Интерекс, Идеа,Туш,...)
Сада ће онда форсирају своје добављаче своје робне марке, своје производе, ....наша пољопривреда је изгубила и последњи домаћи ланац !!!

Dragan

pre 13 godina

Maksi vredi nesto manje od Telekoma!? Da se nisu Belgijanci zbunili? Mozda su oni hteli kupiti Telekom a Misko im uvalio svoju "piljarnicu" :)

Dzoni

pre 13 godina

Postkomunisticka kleptokratija na delu! Privatizuj za "dz", a onda parkiraj firmu na Kipru, uz pomoc drzave stvori monopol, ne isplacuj dobavljace opet uz pomoc drzave, finansiraj stranke i kada sve nakvasa prodaj stranom investitoru bez placanja poreza u Srbiji. Svaka cast! A narod vice: "Ako je lopov, bar je Srbin!"

dejan

pre 13 godina

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...
(supervisor, 3. mart 2011 09:22)

U pravu si dosta lazi!!!! A cinjenice su sledece....

"...Tada se, uprkos prethodnim izjavama njenih zvaničnika o važnosti nemešanja u rešavanje slučaja privatizacije „C marketa“ (Ministar trgovine Bojan Dimitrijević: „To ne bi bila dobra poruka za zemlje evropske unije i strani kapital…“) Vlada Vojislava Koštunice direktno i tajno umešala. Istog dana, nakon sastanka sa akcionarima, 19. avgusta 2005. godine, Mišković je otišao na sastanak na kojem će, iza zatvorenih vrata, biti rešena sudbina „C marketa“, njegovih akcionara i beogradske maloprodajne mreže. Na inicijativu Koštunice, sastali su se Mišković ispred „Delta M“, Radulović, kao zastupnik „C marketa“, Beko ispred kompanije „Laderna B.V“ (registrovane u Holandiji) i Danko Đunić iz „EKI Investment“, u čijim prostorijama su se okupili. Prisutni potpisuju Memorandum o razumevanju „u interesu razvoja nacionalne privrede i efikasnog poslovanja nacionalnog tržišta u celini“, kojim se međusobno dogovaraju o sudbini „C marketa“."


Prema tome "supervizor" ne izmisljaj!!! Pocetak privatizacije je zapoceo jos 2002. godine. U medjuvrenu se svi secammo borbe malih akcionara sa Radulovicem... koji je trajao godinama... Merkator, koji je bio drugi ponudjac je objavio da svoju ponudu povlaci u Avgustu 2005. godine.. I tek nakon toga Miskovic je uzeo C market.... Radulovic je napustio zemlju 2006. godine.

Celokupan sled dogadjaja o istoriatu otudjivanja C marketa, mozete procitati ovde

http://www.cins.org.rs/?p=4439

Dzoni87

pre 13 godina

bice otkaza ali u kancelarijama za one sto sede nece sigurno otpustiti cistacicu koja mu treba da cisti ili kasirku koja mu treba da kuca i radi ili onaj sto slaze artikle i sto rade za 15-20-25 000
bolje za jednog sto sedi da zaposli jos 2 kasirke da brze kucaju i usluzuju musterije

scoby

pre 13 godina

Ovo je ipak pozitivna vest, jer će konačno početi da se odmotava zamršeni lanac dugovanja, u kojem je Delta prednjačila. Šta će sada ministar za Deltu?

Siniša

pre 13 godina

A šta je sa monopolskim položajem, da li je anti monopolska komisija odobrila prodaju. Ovde najviše vredi dominantan položaj, to je podiglo cenu. Sama ova cifra pokazuje dominantan položaj njegovih trgovinskih lanaca, razliku između uloženih para(pogledajte npr. za koliko je kupio C market, pekabetu) i dobiti. Sada će biti još teže domaćim proizvođačima da plasiraju robu, ali onaj ko uđe u ovaj sistem neće više čekati po godinu dana na naplatu. Dobra je stvar što će dobavljačima biti isplaćen dug, valjda će, tako da mogu normalno da razvijaju svoja preduzeća, isplaćuju plate i u krajnjoj liniji zapošljavaju ljude, a ne da otpuštaju. Ovaj novac Mišković ulaže u izgradnju stanova, hotela, šoping molova na lokacijama Luka Beograd, Autokomanda...finansiranje opozicije kako bi došli njegovi ljudi i omogućili mu da dobije, ekspresno, sve dozvole... Igra tek sada pošinje, kampanju vode njegovi mediji...

ali

pre 13 godina

Fotos prikazuje prvi MAXI koji se nalizi kod mene u kraju. Kada se setim da sam 2000.godine, 17 decembra cekao u redu 80 minuta za tri artikla, a danas... MAXI JE PUKO. Nekada je bio jedini market u tom kraju, a onda su dosli slovenacki TUS, i od prosle godine novosadski UNIVEREXPORT. U Maxi retko ko i svraca, a obim prodaje se smanjio za 60%. Nije ni cudo, kada su mu vece cene nego u UNIVERU koji je razbio zurku. Misko je na vreme prodao MAXI jer je skapirao da je nekonkutrentan, i da bi za koju godinu mogao da prsne skroz. Samo me interesuje kako je on do MAXIJA dosao, a izgleda da je dosao uz pomoc coveka sa poternice (Radulovica), coveka koji je cetiri mandata bio direktor C marketa i koji se toliko nakrao da je cerkama otvorio nesto slicno u Spaniji, ej, Spaniji, a ne na Kiribatima ili Palauu. I sta je sa akcijama ljudi koji su radili u Cmarketu kao moja majka i tetka?? Osecam da ce ih dobiti posthumno!!!!!!!! Insajder za MAXI, slicno je Kolubari, mada cini mi se da je vise zamrseno, Kolubara je mnogo jasnija!!!!!!!

Krle

pre 13 godina

300 miliona evra duga, pa vi vidite koliko je to firmi zavijeno u crno, koliko ljudi nije zbog njih dobilo plate ili je ostalo bez posla. Mojoj firmi nisu dinar jedan uplatili od 2006-e godine, vec sve provlace na kompenzacije...a ako ne radis sa njima nema te u 70% trgovina u Srbiji, pa onda pricamo o tome kako nema monopola i kako mu nije omoguceno da se obogati van zakona. Samo kad bi neko uradio analizu, koliko je on manjih firmi ugasio zbog dugovanja i koliko je doveo do prosjackog stapa...a omoguceno mu je da zgrne tolike stotine miliona...sramota.

ima nade

pre 13 godina

Konacno da se otarasimo kocnicara Srbije. Nece cene pasti u Maxiju, to je barem ocigledno. Medjutim, dolazak Belgijanaca otvara vrata drugim svetskim lancima, sto bi u buducnosti znacilo veca konkurencija, a samim tim i nize cene. S druge strane, dobavljaci, a narocito domaci proizvodjaci ce moci da imaju bolje uslove placanja, tj. placace ih na vreme. To takodje znaci da ce biti redovnije plate i veca likvidnost samim tim sansa za razvoj

matia

pre 13 godina

zašto miško ulazi u agrar?zato jer je to vidio od svoga druga todorića u hrvackoj.todoriću glaavna zarada nije ni od trgovine ni od fabrika rane već od love koju dobiju njegovi poljoprivredni kombinati od države za subvencioniranje agrara!

Neki

pre 13 godina

Kakvo bre otpustanje radnika, sta lupate, pa ko ce da radi u Maxiju ROBOTI mozda?????
Nije ovo FIAT to je MArket. A otkaze mogu da dobiju samo neka gomila nepotrebnih sekretarica i administratori u Delti ali obicni radnici u prodavnicama su zasticeni i bice uvek....

CCC sta fali kapitalizmu, bar je savremen za razliku od komunizma, jednog dana ce i kapitalizam biti zamenjen pa ce biti drugacije, pa sta ko da vi tu nesto mozete da uradite.

Maxi predator

pre 13 godina

Zašto sve to nije odmah prodato nekim Belgijancima nego je Mišković ( ili koga on već personifikuje)morao da zaradi toliki novac? Drugo, sad kad je zaradio tolike pare,zašto država uzima zajam od Societe genaetal banke,što joj on ne "pozajmi"? Ovo su ozbiljni predatori koji nas sišu i materijalno i energetski!

GYX

pre 13 godina

Jel on to hoce da nam kaze da je brod (Srbija) skoro potonuo, pa hvata maglu?

Ako nista drugo pored ovakvih PLJACKO-TRGOVINA ekipa insajdera nikad nece ostati bez posla.

Zao mi je Srbije, i mog naroda.

boban

pre 13 godina

C-Market je osnovan, kao i Inex,Genex, RK Beograd, po nalogu i parama UDB-e, tj. NAŠIM PARAMA, a sada pojedine secikese i dripci raspolažu time kao da im je to tata ostavio! Ko i kako je dozvolio da se NAŠA imovina prepiše pojedincima. Zato ovde nema akcija podeljenih stanovništvu jer su sve podeljene u uskom krugu ljudi po sistemu ja tebi - ti meni! Mislite o tome!!!

Beogradjanin

pre 13 godina

Hoce li posle ove vesti biti konacno uhapsen Vojislav Kostunica sa Ruskim satelitima?
Ako ne za neke druge stvari onda bar za NIS?
Jer sada i neverni gradjani vide sve.
NIS dali za 400 miliona , kompletni monopol, infrastrukturu, nalazista nafte, nacionale resurse, a ispada da Max vredi dva i po puta vise.

ziko

pre 13 godina

bravo za kostunicinu vladu koja je onako skuuuupo prodala NIS i za ovu vladu koja je isto tako skuuupo procenilaT ELEKOM bolje da su angazovali miskovica on je ioak pravi trgovaca ne ovi ortopedi nastavnici i vec sta ti ja znam i jos ovo pitanje dali je placen porez ili je opet to uradjeno na kipru ili negde na karibima I ostalim porezkim rajevima

smor

pre 13 godina

Nije on bezveznjaković, sve su to vojnici bez uniforme i to niskog ranga, na visokim položajima. Vidi se to po načinu naučene priče koju izgovaraju; da mi je za života da saznam ko im i odkle komanduje (anonimno). Ne verujem da će u Vojvodinu, pre u Moskvu gde i prethodnici.

znam čoveka

pre 13 godina

Dok bude vratio novac onima čiji je novac prao (Joci Amsterdamu,Šarićima ,Keki...) pa bankama i političarima reketašima, ostaće mu oko četvrtine ove sume. Ali i to je dovoljno da čičica i naslednici narednih 100 godina lepo žive.

mmisa

pre 13 godina

Da sada sledi ulaganje u poljoprivredu. Ne zanosite se mislju da je to srpska poljoprivreda. Pa samo pogledajte u koju poljoprivredu ulaze "secerko" Kostic. Poznato je vec da Rusija nudi fantasticne uslove za ulaganje u poljoprivredu. Valjda ne mislite da Miskovic to ne zna?

Biolog

pre 13 godina

Paraziti se u biologiji definisu kao organizmi koji crpu resurese od domacina na stetu domacina. Za zivotni ciklus parazita je karakteristicno da kad iscrpi resurse od jednog domacina prelazi na drugog (primer: krpelji, pijavice, amebe, pantljicare, trihinela, malaricni plazmodijum itd).

Braca

pre 13 godina

Pošto je Maxi sklopljen od C-marketa, Pekabete i Gorice koje je Delta kupila od države za male pare, bez tendera, postoji osnova da se od Delte naplati porez na extra-profit. Na potezu je Cvetković (čitaj Tadić).

Goga

pre 13 godina

ala vi ljudi lupetate... pa belgijanci sigurno nisu kupili maksi zato sto vole srbiju. nego zato sto su procenili da im je isplativo, da ce im doneti jos para! tako da ne racunajte na to da ce biti nize cene proizvoda i bolje plate, marze i profit su najbitniji!!!

ДОМАЋА НАФТА

pre 13 godina

Свака част Мишковићу што је продао МАКСИ (само објекте) за ДУПЛО ВЕЋУ ЦЕНУ ,
него што је држава продала НИС (са резервама нафте и гаса).!!!

poreski obveznik

pre 13 godina

Ovakav kriminal moze samo u srbiji.
Policija, tuzilastvo nek se dobro pozabave organizovanim privrednim kriminalom.
Ovo je prevrsilo svaku meru , ali zaista.
Teretite radulovica za nelegalnu privatizaciju, a sproveo je miskovic.
Koga vi sad zezate i farbate nama nije jasno u poste?
Vi nas sad doslovce terate da sabotiramo sve poreze i da neplacamo nista.
Kad niste u stanju miskovica da procesuirate, sta mislite kako sa 4 miliona gradjana.
Vi bas trazite neprilike od naroda koji nisu ni u jednoj partiji?

tancredo

pre 13 godina

Odlicna vest. Sada cu moci da kupujem i u nekadasnjem MAXI-ju, jer znam da novac nece ici Miskovicu.
Verujem da ce cene biti nize i da novi vlasnici nece biti u toj meri gramzivi. Za vreme Miskovica cene hrane kod nas su postale vece od onih na Zapadu a mi smo ipak poljoprivredna zemlja.
(Dejan, 3. mart 2011 08:59)
Aj ne pali se. Nisu Belgijanci kupili montažne objekte po Srbiji za milijardu već tržišnu poziciju koja omogućava ludačke marže...

Gradjanin Srbije

pre 13 godina

Kada procitam vesti o tebi uvek se zapitam zbog cega su te pustili da izadjes iz onog sahta pa makar to bilo uz otkup? Lopino!

denda

pre 13 godina

odrecice ga se pretci sto je prodao porodicno nasledje ko da je tudje.ili ce ga hitno pozvati sebi na raport.Inace belgijanci su to uzeli zato sto im je miskovic uspostaviop u prodavnicama naj vise cene svega,skuplje nego u belgiji jos pride narod naviknut na te cene.znas kad bi kupili da preuzimaju trziste gde je narod naviknut na jeftinije nego kod njih.NIKAD. nema govora da ce oni popustati sa cenama.zasto bi.pa nisu oni to kupili da nama bude dobro vec njima.

supervisor

pre 13 godina

"Koliki deo kolaca ide partijama? Setimo se samo kako je Kostunica poklonio C market Miskovicu i niko nista nije uradio u vezi toga svih ovih godina. Sta da vam kazem...gadi mi se sve ovo.
(pile, 3. mart 2011 08:08) "

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...

Šta dodati?

pre 13 godina

Predsednik Tadic je nedavno prusustvovao godisnjici lista Vreme ciji je sponzor Miskovic, a ranije je to bio Vuk Hamovic.
Pisalo je u svim medijima, imate na netu i fotografije sa tog skupa.

pile

pre 13 godina

Koliki deo kolaca ide partijama? Setimo se samo kako je Kostunica poklonio C market Miskovicu i niko nista nije uradio u vezi toga svih ovih godina. Sta da vam kazem...gadi mi se sve ovo.

Caruso

pre 13 godina

Dva komentara: prvo, zalosno je da je Vreme postalo Deltin "mouth piece". Tekst se cita kao saopstenje za javnost kompanije. Drugo, dobro je sto ce od 950+m, 880m otici na upumpavanje likvidnosti u Srbiji kroz otplatu dobavljacima. Trece, Miskovicevi komentari tipa "pravicete me od blata" moze da zadrzi za sebe. O metodologiji njegovog poslovnog ponasanja je najbolje svedocio Can Subotic.

Dejan

pre 13 godina

Odlicna vest. Sada cu moci da kupujem i u nekadasnjem MAXI-ju, jer znam da novac nece ici Miskovicu.
Verujem da ce cene biti nize i da novi vlasnici nece biti u toj meri gramzivi. Za vreme Miskovica cene hrane kod nas su postale vece od onih na Zapadu a mi smo ipak poljoprivredna zemlja.

Veleizdaja

pre 13 godina

Strasno, skandal!
Ima li kraja pljackanju Srbije i ekonomskom genocidu nad gradjanima Srbije?!
Miskovic je dobio na poklon bez tendera sve objekte "C marketa" širom drzave, a koji su bili vlasnistvo gradjana Srbije!
I sad sve pare idu u njegov dzep - i dzep onih u srpskoj vlasti koji su mu ovo dozvolili!

Sava Drugi

pre 13 godina

Delta ili Mišković Miroslav?

Da li je Miroslav resident Srbije?

Da li će prijaviti porez na prihode kao fizičko lice?

...

Otac slavne Štefi Graf u sličnoj situaciji je morao da odleži nekoliko godina u zatvoru i da na kraju ipak plati sav porez kao fizičko
lice. Sama Štefi Graf se ispisala iz Katoličke Crkve, da bi izbegla da plati 4% "Kirchensteuer", ali ni to nije pomoglo.

Dijana čekamo na Vaš sledeći potez i u zavisnosti od njega glasamo na sledećim izborima.

Vaša Vovljena Srbija

srđan živanović

pre 13 godina

Aj sad neka oni što su se bunili da se pekabeta i ce market prodaju merkatoru opet bune i idu pred zgradu vlade. ovaj mišković je čist trgovac i nadam se da će da proda srbiju na kraju. E moji Srbi dokle ste došli da vas voza neki tamo bezveznjaković

Stevan Besevic

pre 13 godina

I tako se nekadasnja drustvena imovina strpala u duboki djep , pa otputovala na Kipar , a vlasnik djepa je srecno ziveo do kraja zivota i niko ga nije uznemiravao ! Zivela Srbija !

miros

pre 13 godina

Biće to negde oko pola miliona na kraju kada čika Miško podeli svim političkim strankama koje su mu to i omogućile.

Kako bi moj deda rekao: Sve je to banda.

Jana

pre 13 godina

Ovo je primer kako nešto uzeto za MALE prodati za VELIKE pare.E moja DRŽAVO (vlado)nauči nešto.Samo vi švrćkajte po Kopaoniku dok se pametni bogate.

Veleizdaja

pre 13 godina

Strasno, skandal!
Ima li kraja pljackanju Srbije i ekonomskom genocidu nad gradjanima Srbije?!
Miskovic je dobio na poklon bez tendera sve objekte "C marketa" širom drzave, a koji su bili vlasnistvo gradjana Srbije!
I sad sve pare idu u njegov dzep - i dzep onih u srpskoj vlasti koji su mu ovo dozvolili!

Stevan Besevic

pre 13 godina

I tako se nekadasnja drustvena imovina strpala u duboki djep , pa otputovala na Kipar , a vlasnik djepa je srecno ziveo do kraja zivota i niko ga nije uznemiravao ! Zivela Srbija !

Caruso

pre 13 godina

Dva komentara: prvo, zalosno je da je Vreme postalo Deltin "mouth piece". Tekst se cita kao saopstenje za javnost kompanije. Drugo, dobro je sto ce od 950+m, 880m otici na upumpavanje likvidnosti u Srbiji kroz otplatu dobavljacima. Trece, Miskovicevi komentari tipa "pravicete me od blata" moze da zadrzi za sebe. O metodologiji njegovog poslovnog ponasanja je najbolje svedocio Can Subotic.

miros

pre 13 godina

Biće to negde oko pola miliona na kraju kada čika Miško podeli svim političkim strankama koje su mu to i omogućile.

Kako bi moj deda rekao: Sve je to banda.

pile

pre 13 godina

Koliki deo kolaca ide partijama? Setimo se samo kako je Kostunica poklonio C market Miskovicu i niko nista nije uradio u vezi toga svih ovih godina. Sta da vam kazem...gadi mi se sve ovo.

Krle

pre 13 godina

300 miliona evra duga, pa vi vidite koliko je to firmi zavijeno u crno, koliko ljudi nije zbog njih dobilo plate ili je ostalo bez posla. Mojoj firmi nisu dinar jedan uplatili od 2006-e godine, vec sve provlace na kompenzacije...a ako ne radis sa njima nema te u 70% trgovina u Srbiji, pa onda pricamo o tome kako nema monopola i kako mu nije omoguceno da se obogati van zakona. Samo kad bi neko uradio analizu, koliko je on manjih firmi ugasio zbog dugovanja i koliko je doveo do prosjackog stapa...a omoguceno mu je da zgrne tolike stotine miliona...sramota.

Šta dodati?

pre 13 godina

Predsednik Tadic je nedavno prusustvovao godisnjici lista Vreme ciji je sponzor Miskovic, a ranije je to bio Vuk Hamovic.
Pisalo je u svim medijima, imate na netu i fotografije sa tog skupa.

z

pre 13 godina

A sada, posto Milosavljevic dobija i resor agrara a Miskovic najavio ulaganje u agrar, znate da nam se crno pise. Poljoprivreda je namerno unistavana, tako da ce Miskovic pokupovati gomilu zemlje za male pare, i odjednom ce postati profitabilna poljoprivreda.

srđan živanović

pre 13 godina

Aj sad neka oni što su se bunili da se pekabeta i ce market prodaju merkatoru opet bune i idu pred zgradu vlade. ovaj mišković je čist trgovac i nadam se da će da proda srbiju na kraju. E moji Srbi dokle ste došli da vas voza neki tamo bezveznjaković

Sava Drugi

pre 13 godina

Delta ili Mišković Miroslav?

Da li je Miroslav resident Srbije?

Da li će prijaviti porez na prihode kao fizičko lice?

...

Otac slavne Štefi Graf u sličnoj situaciji je morao da odleži nekoliko godina u zatvoru i da na kraju ipak plati sav porez kao fizičko
lice. Sama Štefi Graf se ispisala iz Katoličke Crkve, da bi izbegla da plati 4% "Kirchensteuer", ali ni to nije pomoglo.

Dijana čekamo na Vaš sledeći potez i u zavisnosti od njega glasamo na sledećim izborima.

Vaša Vovljena Srbija

Jana

pre 13 godina

Ovo je primer kako nešto uzeto za MALE prodati za VELIKE pare.E moja DRŽAVO (vlado)nauči nešto.Samo vi švrćkajte po Kopaoniku dok se pametni bogate.

Beogradjanin

pre 13 godina

Hoce li posle ove vesti biti konacno uhapsen Vojislav Kostunica sa Ruskim satelitima?
Ako ne za neke druge stvari onda bar za NIS?
Jer sada i neverni gradjani vide sve.
NIS dali za 400 miliona , kompletni monopol, infrastrukturu, nalazista nafte, nacionale resurse, a ispada da Max vredi dva i po puta vise.

tancredo

pre 13 godina

Odlicna vest. Sada cu moci da kupujem i u nekadasnjem MAXI-ju, jer znam da novac nece ici Miskovicu.
Verujem da ce cene biti nize i da novi vlasnici nece biti u toj meri gramzivi. Za vreme Miskovica cene hrane kod nas su postale vece od onih na Zapadu a mi smo ipak poljoprivredna zemlja.
(Dejan, 3. mart 2011 08:59)
Aj ne pali se. Nisu Belgijanci kupili montažne objekte po Srbiji za milijardu već tržišnu poziciju koja omogućava ludačke marže...

Biolog

pre 13 godina

Paraziti se u biologiji definisu kao organizmi koji crpu resurese od domacina na stetu domacina. Za zivotni ciklus parazita je karakteristicno da kad iscrpi resurse od jednog domacina prelazi na drugog (primer: krpelji, pijavice, amebe, pantljicare, trihinela, malaricni plazmodijum itd).

Braca

pre 13 godina

Pošto je Maxi sklopljen od C-marketa, Pekabete i Gorice koje je Delta kupila od države za male pare, bez tendera, postoji osnova da se od Delte naplati porez na extra-profit. Na potezu je Cvetković (čitaj Tadić).

boban

pre 13 godina

C-Market je osnovan, kao i Inex,Genex, RK Beograd, po nalogu i parama UDB-e, tj. NAŠIM PARAMA, a sada pojedine secikese i dripci raspolažu time kao da im je to tata ostavio! Ko i kako je dozvolio da se NAŠA imovina prepiše pojedincima. Zato ovde nema akcija podeljenih stanovništvu jer su sve podeljene u uskom krugu ljudi po sistemu ja tebi - ti meni! Mislite o tome!!!

Gradjanin Srbije

pre 13 godina

Kada procitam vesti o tebi uvek se zapitam zbog cega su te pustili da izadjes iz onog sahta pa makar to bilo uz otkup? Lopino!

ДОМАЋА НАФТА

pre 13 godina

Свака част Мишковићу што је продао МАКСИ (само објекте) за ДУПЛО ВЕЋУ ЦЕНУ ,
него што је држава продала НИС (са резервама нафте и гаса).!!!

Bjelokosti

pre 13 godina

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...
(supervisor, 3. mart 2011 09:22)

da, da, dosta je lazi ali vasih dss-ovskih. misko je kupio c market kada je kostunica dr vojislav bio premijer, znaci 2004-05... da se podsetimo: sudski proces je pokrenut zbog mita od nekih 9 miliona evrica koliko je primio dejan mihajlov od miska, nazalost taj proces je ucutkan kao i mnogi drugi, stoji u fioci.

poreski obveznik

pre 13 godina

Ovakav kriminal moze samo u srbiji.
Policija, tuzilastvo nek se dobro pozabave organizovanim privrednim kriminalom.
Ovo je prevrsilo svaku meru , ali zaista.
Teretite radulovica za nelegalnu privatizaciju, a sproveo je miskovic.
Koga vi sad zezate i farbate nama nije jasno u poste?
Vi nas sad doslovce terate da sabotiramo sve poreze i da neplacamo nista.
Kad niste u stanju miskovica da procesuirate, sta mislite kako sa 4 miliona gradjana.
Vi bas trazite neprilike od naroda koji nisu ni u jednoj partiji?

Maxi predator

pre 13 godina

Zašto sve to nije odmah prodato nekim Belgijancima nego je Mišković ( ili koga on već personifikuje)morao da zaradi toliki novac? Drugo, sad kad je zaradio tolike pare,zašto država uzima zajam od Societe genaetal banke,što joj on ne "pozajmi"? Ovo su ozbiljni predatori koji nas sišu i materijalno i energetski!

Dejan

pre 13 godina

Odlicna vest. Sada cu moci da kupujem i u nekadasnjem MAXI-ju, jer znam da novac nece ici Miskovicu.
Verujem da ce cene biti nize i da novi vlasnici nece biti u toj meri gramzivi. Za vreme Miskovica cene hrane kod nas su postale vece od onih na Zapadu a mi smo ipak poljoprivredna zemlja.

supervisor

pre 13 godina

"Koliki deo kolaca ide partijama? Setimo se samo kako je Kostunica poklonio C market Miskovicu i niko nista nije uradio u vezi toga svih ovih godina. Sta da vam kazem...gadi mi se sve ovo.
(pile, 3. mart 2011 08:08) "

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...

scoby

pre 13 godina

Ovo je ipak pozitivna vest, jer će konačno početi da se odmotava zamršeni lanac dugovanja, u kojem je Delta prednjačila. Šta će sada ministar za Deltu?

dejan

pre 13 godina

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...
(supervisor, 3. mart 2011 09:22)

U pravu si dosta lazi!!!! A cinjenice su sledece....

"...Tada se, uprkos prethodnim izjavama njenih zvaničnika o važnosti nemešanja u rešavanje slučaja privatizacije „C marketa“ (Ministar trgovine Bojan Dimitrijević: „To ne bi bila dobra poruka za zemlje evropske unije i strani kapital…“) Vlada Vojislava Koštunice direktno i tajno umešala. Istog dana, nakon sastanka sa akcionarima, 19. avgusta 2005. godine, Mišković je otišao na sastanak na kojem će, iza zatvorenih vrata, biti rešena sudbina „C marketa“, njegovih akcionara i beogradske maloprodajne mreže. Na inicijativu Koštunice, sastali su se Mišković ispred „Delta M“, Radulović, kao zastupnik „C marketa“, Beko ispred kompanije „Laderna B.V“ (registrovane u Holandiji) i Danko Đunić iz „EKI Investment“, u čijim prostorijama su se okupili. Prisutni potpisuju Memorandum o razumevanju „u interesu razvoja nacionalne privrede i efikasnog poslovanja nacionalnog tržišta u celini“, kojim se međusobno dogovaraju o sudbini „C marketa“."


Prema tome "supervizor" ne izmisljaj!!! Pocetak privatizacije je zapoceo jos 2002. godine. U medjuvrenu se svi secammo borbe malih akcionara sa Radulovicem... koji je trajao godinama... Merkator, koji je bio drugi ponudjac je objavio da svoju ponudu povlaci u Avgustu 2005. godine.. I tek nakon toga Miskovic je uzeo C market.... Radulovic je napustio zemlju 2006. godine.

Celokupan sled dogadjaja o istoriatu otudjivanja C marketa, mozete procitati ovde

http://www.cins.org.rs/?p=4439

Dragan

pre 13 godina

Maksi vredi nesto manje od Telekoma!? Da se nisu Belgijanci zbunili? Mozda su oni hteli kupiti Telekom a Misko im uvalio svoju "piljarnicu" :)

znam čoveka

pre 13 godina

Dok bude vratio novac onima čiji je novac prao (Joci Amsterdamu,Šarićima ,Keki...) pa bankama i političarima reketašima, ostaće mu oko četvrtine ove sume. Ali i to je dovoljno da čičica i naslednici narednih 100 godina lepo žive.

RaDiša

pre 13 godina

I TAKO ... "LEGALNO OPRASMO DEO PARA ( manji)!!!Predšpostavljam da posle ovoga nikada , niko više neće pitati Malog čoveka iz "Bošnjace kod Varvarin" , kako se obogatio tako brzo ? Odgovor je , " pa prodao sam dobro Maxi ( C Market, Pekabeta , Višnjica ...) - mogli ste i Vi to da uradite ( Država Srbija ) " !!!

GYX

pre 13 godina

Jel on to hoce da nam kaze da je brod (Srbija) skoro potonuo, pa hvata maglu?

Ako nista drugo pored ovakvih PLJACKO-TRGOVINA ekipa insajdera nikad nece ostati bez posla.

Zao mi je Srbije, i mog naroda.

Dzoni

pre 13 godina

Postkomunisticka kleptokratija na delu! Privatizuj za "dz", a onda parkiraj firmu na Kipru, uz pomoc drzave stvori monopol, ne isplacuj dobavljace opet uz pomoc drzave, finansiraj stranke i kada sve nakvasa prodaj stranom investitoru bez placanja poreza u Srbiji. Svaka cast! A narod vice: "Ako je lopov, bar je Srbin!"

Goga

pre 13 godina

ala vi ljudi lupetate... pa belgijanci sigurno nisu kupili maksi zato sto vole srbiju. nego zato sto su procenili da im je isplativo, da ce im doneti jos para! tako da ne racunajte na to da ce biti nize cene proizvoda i bolje plate, marze i profit su najbitniji!!!

ziko

pre 13 godina

bravo za kostunicinu vladu koja je onako skuuuupo prodala NIS i za ovu vladu koja je isto tako skuuupo procenilaT ELEKOM bolje da su angazovali miskovica on je ioak pravi trgovaca ne ovi ortopedi nastavnici i vec sta ti ja znam i jos ovo pitanje dali je placen porez ili je opet to uradjeno na kipru ili negde na karibima I ostalim porezkim rajevima

mmisa

pre 13 godina

Da sada sledi ulaganje u poljoprivredu. Ne zanosite se mislju da je to srpska poljoprivreda. Pa samo pogledajte u koju poljoprivredu ulaze "secerko" Kostic. Poznato je vec da Rusija nudi fantasticne uslove za ulaganje u poljoprivredu. Valjda ne mislite da Miskovic to ne zna?

Шумадинац

pre 13 godina

Све Банке су у рукама странаца, ево сад и дистрибуциија је у рукама странаца(Делез,Меркатор,Суперверо,Интерекс, Идеа,Туш,...)
Сада ће онда форсирају своје добављаче своје робне марке, своје производе, ....наша пољопривреда је изгубила и последњи домаћи ланац !!!

matia

pre 13 godina

zašto miško ulazi u agrar?zato jer je to vidio od svoga druga todorića u hrvackoj.todoriću glaavna zarada nije ni od trgovine ni od fabrika rane već od love koju dobiju njegovi poljoprivredni kombinati od države za subvencioniranje agrara!

denda

pre 13 godina

odrecice ga se pretci sto je prodao porodicno nasledje ko da je tudje.ili ce ga hitno pozvati sebi na raport.Inace belgijanci su to uzeli zato sto im je miskovic uspostaviop u prodavnicama naj vise cene svega,skuplje nego u belgiji jos pride narod naviknut na te cene.znas kad bi kupili da preuzimaju trziste gde je narod naviknut na jeftinije nego kod njih.NIKAD. nema govora da ce oni popustati sa cenama.zasto bi.pa nisu oni to kupili da nama bude dobro vec njima.

Maksimilijan

pre 13 godina

Neto dug 300 miliona eura!!!
Drzava je dopustila da Maksi duguje srpskoj privredi 300 miliona eura. Pa znate sta znaci 300 miliona eura za srpsku privredu? Eto kako se unistava privreda.
A na drugoj strani zaduzuju se kod MMF-a...

smor

pre 13 godina

Nije on bezveznjaković, sve su to vojnici bez uniforme i to niskog ranga, na visokim položajima. Vidi se to po načinu naučene priče koju izgovaraju; da mi je za života da saznam ko im i odkle komanduje (anonimno). Ne verujem da će u Vojvodinu, pre u Moskvu gde i prethodnici.

vuk

pre 13 godina

Narode naj bolje da nas taj glodar Miskovic napusti za navek. Ne dajte mu zemlju u vojvodini, hece da seje modifikovane useve da nas potruje.

Neki

pre 13 godina

Kakvo bre otpustanje radnika, sta lupate, pa ko ce da radi u Maxiju ROBOTI mozda?????
Nije ovo FIAT to je MArket. A otkaze mogu da dobiju samo neka gomila nepotrebnih sekretarica i administratori u Delti ali obicni radnici u prodavnicama su zasticeni i bice uvek....

CCC sta fali kapitalizmu, bar je savremen za razliku od komunizma, jednog dana ce i kapitalizam biti zamenjen pa ce biti drugacije, pa sta ko da vi tu nesto mozete da uradite.

janika

pre 13 godina

Porez na dobit iz ove transakcije biće uplaćen u budžet Srbije čime je Mišković izašao u susret zathevima predsednika Tadića da se tako krupne transakcije ne obavljaju preko of-šor firmi.BOZE!?!PA IMA LI OVA DRZAVA NEKA SVOJA PRAVILA,ZAKONE I ZAHTEVE?????

petar

pre 13 godina

Maksi-1 miliard,NIS-400miliona!Kriminal.Treba da odgovaraju te ko poklonio NIS i bez tendera!Kostunica i SPS odgovaraju pred zakonom.

sloba

pre 13 godina

TELEKOOM VREDI BAR 9 MILIJARDI EVRA MINIMUM.ETO REPERA... SAMO KABLOVI OD BAKRA VREDE 900 MILONA EVRA.A GDE SU CENRALE.I OSTALA OPREMA U KO
JU JE ULAGANO 50 GODINA

RaDiša

pre 13 godina

Kakva "dirljiva" story about Maxi ( Delta holding )od Dragoljuba Žarkovića- honorarnog PR Delte - da se rasplačeš ?! Zaključak bi predpostavljam trebaolo da bude : " Srbija će poželjet Miškovića , al njega više biti neće !" ( nismo mi te sreće).
E ... Dragoljube , ***** si se po stare dane !!!

Uros Filipovic

pre 13 godina

Delhaize je ozbiljna kompanija i ne sme se omalovazavati velicine ove transakcije. Nadam se da cemo videti i domace proizvode na Delhaizovim rafovima i da cemo ovim dobiti povoljnije cene zivotnih potrepstina.

be-ge-de

pre 13 godina

Supervisor,
Sve se desilo u kabinetu doktora pravnih nauka Vojislava Damjanovica (Udbasko Alijas Kostunice).
Cisto da se zna gde se dilovalo sve i kod koga i sa kakvim promenjenim identitetom.

Zika

pre 13 godina

Delta je ukupno dužna 1,3 milijarde eura; ako je za ovu zlatnu koku (najprofitabilniju firmu u sistemu) dobio 900 mil i oslobodio se usput duga od 300 mil, onda bi bilans dugova nakon transakcije bio oko stotonak miliona - pod pretpostavkom da celu sumu uloži u Srbiji na otplatu dugova. Ali možda najveći deo skloni na Kipar gde je sedište zvaničnog vlasnika tj prodavaca, pri čemu će možda platiti taj porez kako je obećao (jer bi u suprotnom reakcija javnosti bila ...). Rezultat sklanjanja tih para van Srbije bi verovatno bio da jedan deo firmi koje su prezadužene ode u bankrot.

Koštunica mu je praktično poklonio maxi, Tadić je potom to aminovao. Da smo pristojnija država onda bi ovakve firme bile prodate kao svojevremeno apatinska pivara ili hemofarm - zaposleni bi dobili novac od koga bi mogli kupiti stan. Umesto toga rezultat je prvi zvanični keš dolarski milijarder u Srbiji, koja je trenutno na pragu ekonomskog i socijalnog kolapsa.

Mistery

pre 13 godina

Koliko se ja secam nedavni konflikt sa Milkom Forcan je izmedjo ostalog izbio i zbog lepog udela koje imaju i ona i njen muz u Maxi grupi?!
Hmmmm kakav li je tu dil pao?

Sto se prodaje tice nisam za jer se ubrzanim koracima rasprodajemo zarad tudjih interesa. Ovim tempom sledece godina Narodna Banka Srbije izlazi na tender za prodaju....

Alfa Beta, Mega, Delta...u znaku belgijskog Delez lava

pre 13 godina

Od sada će reklama "Ili jesi, ili nisi lav" biti reklama za "Delhaize Group", odnosno, "Delhaize Le Lion". A novac od prodaje (neto 632,5 milona evra) će da legne tek u avgustu, na poček. Sve lepo piše na sajtu Delez grupe. Dakle, ništa od vanrednih izbora pre jeseni.

мачак гарфилд

pre 13 godina

@prevara, 3. mart 2011 12:17: Верујте, заиста није превара. Делез је један од два највећих ланаца самопослуга Белгије (22% промета) – али је луксузан и скуп. Из списка самопослуга које помињете, види се да познајете само најјефтиније. Али – унеколико се слажем са Вама. Куповна моћ српског купца је можда 1/5 куповне моћи Белгијанца, па би зато долазак у Србију ланца као Алди, или Лидл био заиста бољи. Делез је скуп, али одличан (нешто за Дедиње и ту фелу).

Brainwash

pre 13 godina

Tajkunu Miskovicu i njegovim politickim poslusnicima mesto nije u rubrici BIZ vec u zatvoru, A sto tamo nisu krivi smo svi mi jer cutimo i nemo gledamo ovakve pljacke.

SamoPljacka

pre 13 godina

Sa koliko se miliona eura Cvetko nas premijer ovom transakcijom obogatio posto je on bio direktor agencije za privatizaciju kad su misku poklonili C Market.

Зоран

pre 13 godina

"ada se setim da sam 2000.godine, 17 decembra cekao u redu 80 minuta za tri artikla, a danas... MAXI JE PUKO."

Јес вала. Зато га странац купио скоро као Телеком.

Сада бар ће да вас дере странац, па ће вам бити лакше.

ali

pre 13 godina

Fotos prikazuje prvi MAXI koji se nalizi kod mene u kraju. Kada se setim da sam 2000.godine, 17 decembra cekao u redu 80 minuta za tri artikla, a danas... MAXI JE PUKO. Nekada je bio jedini market u tom kraju, a onda su dosli slovenacki TUS, i od prosle godine novosadski UNIVEREXPORT. U Maxi retko ko i svraca, a obim prodaje se smanjio za 60%. Nije ni cudo, kada su mu vece cene nego u UNIVERU koji je razbio zurku. Misko je na vreme prodao MAXI jer je skapirao da je nekonkutrentan, i da bi za koju godinu mogao da prsne skroz. Samo me interesuje kako je on do MAXIJA dosao, a izgleda da je dosao uz pomoc coveka sa poternice (Radulovica), coveka koji je cetiri mandata bio direktor C marketa i koji se toliko nakrao da je cerkama otvorio nesto slicno u Spaniji, ej, Spaniji, a ne na Kiribatima ili Palauu. I sta je sa akcijama ljudi koji su radili u Cmarketu kao moja majka i tetka?? Osecam da ce ih dobiti posthumno!!!!!!!! Insajder za MAXI, slicno je Kolubari, mada cini mi se da je vise zamrseno, Kolubara je mnogo jasnija!!!!!!!

Зоран

pre 13 godina

"Koliko je ovo ozbiljan posao dovoljno pokazuje sto je predsednik belgijske Delez grupe grupe dosao u Beograd!"

:))) Мислиш он дошао у Београд као власник продавнцие и то је врло озбиљна ствар? :))) Иди бре човече.

Успут, јел то беше она Белгија, средиште ЕУ, НАТО-а, а нема владу месецима? :))

dezurna

pre 13 godina

Neki kazu da nikad nisu culi za Delez... To je valjda ova firma:

http://en.wikipedia.org/wiki/Delhaize_Group

A da je Srbija drzava, mogla je jos onomad i C-market i Pekabetu kao ODVOJENE maloprodajne lance (kao i sve one lanchice koje je Mishko "pripajuckao" tokom godine, djuture, kao treci lanac) da ponudi na odvojenim tenderima goooomili ozbiljnih igraca sa ovog spiska:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_supermarket_chains
(Naravno, izostavite Maxi sa tog spiska. Zasto? Ako odete na istoriju Tesco-a, videcete kako treba da izgleda istorija ozbiljnog igraca.)

Naravno, to se nije desilo jer Srbija nije drzava.

Mala dopuna: naravno da Mishkovic ipak jeste "veliki igrac". Bas kao sto su Mubarak i Gadafi do pre koju nedelju bili "legitimni shefovi drzava". Svet ce uvek pristati na ono na sta pristaje narod jedne zemlje ili nacije, dok god to ne pocne da ugrozava druge zemlje ili nacije.

Jer - svako je kovac svoje srece. Ili nesrece. Bez obzira da li je u pitanju kukavicluk, glupost ili shicardzijski interes, sve to podignuto na opstenarodni nivo zemlje ili nacije.

Danilo

pre 13 godina

Evo šta dobija kupac: Delta poseduje mrežu od oko 450 prodajnih objekata u jugoistočnoj Evropi i za ovu godinu očekuje ukupne prodaje u vrednosti 1,4 do 1,45 milijardi evra. EBITDA zarada (profit pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija) se očekuje da bude između 85 i 90 miliona evra. Delhaize će dakle da plati 10,4 do 11 puta više od očekivane Ebidta za 2011. Analitičari KBC Securities kažu, na osnovu poređenja sa 23 uporedive kupovine u regionu između 2006. i 2009., da je prosečna cena bila 13 puta viša od Ebidta, pa se posao u ekspertskim krugovima smatra odličnim, posebno zbog strategije širenja u regionu, za Belgijance. Uostalom, Bank of America Merrill Lynch, Lazard i Raffeisenbank su savetovali Delhaize u ovom poslu. Stepen nekonkrentnosti srpskog tržišta na koje ulazi Delhaize može se ilustrovati odgovorom koji sama kompanija daje: Prosečno na 1.000 stanovnika Srbije dolazi 40 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, u poređenju sa, na primer, sa Mađarskom gde je to 460m3, a da ne pominjemo u zemljama zapadne Evrope.

Siniša

pre 13 godina

A šta je sa monopolskim položajem, da li je anti monopolska komisija odobrila prodaju. Ovde najviše vredi dominantan položaj, to je podiglo cenu. Sama ova cifra pokazuje dominantan položaj njegovih trgovinskih lanaca, razliku između uloženih para(pogledajte npr. za koliko je kupio C market, pekabetu) i dobiti. Sada će biti još teže domaćim proizvođačima da plasiraju robu, ali onaj ko uđe u ovaj sistem neće više čekati po godinu dana na naplatu. Dobra je stvar što će dobavljačima biti isplaćen dug, valjda će, tako da mogu normalno da razvijaju svoja preduzeća, isplaćuju plate i u krajnjoj liniji zapošljavaju ljude, a ne da otpuštaju. Ovaj novac Mišković ulaže u izgradnju stanova, hotela, šoping molova na lokacijama Luka Beograd, Autokomanda...finansiranje opozicije kako bi došli njegovi ljudi i omogućili mu da dobije, ekspresno, sve dozvole... Igra tek sada pošinje, kampanju vode njegovi mediji...

kraja

pre 13 godina

"Delta maksi je prema saopštenju Delez grupe imala godišnji promet između 1, 3 i 1,4 milijarde evra i profit između 80 i 90 miliona evra"

...prvo sam pomislio da se pre overe ugovora proveri da li je delta platila porez na ovolike prihode, a onda - rezignirano, i da nije i da jeste, te pare bi pojeo drzavni aparat, koji se pretvorio u pantljicaru ove zemlje...mi od toga nista ne bismo videli...

zlata

pre 13 godina

Dinkic i Miskovic su iz istog mesta, a kazu da je Dinkicu Miskovic ujak. Zlobnici jos kazu da je Dinkic najzasluzniji za enormno bogacenje Miskovica, a da su tu ucestvovale pare sa Kipra "koje nikada nisu nadjene". INSAJDER

ima nade

pre 13 godina

Konacno da se otarasimo kocnicara Srbije. Nece cene pasti u Maxiju, to je barem ocigledno. Medjutim, dolazak Belgijanaca otvara vrata drugim svetskim lancima, sto bi u buducnosti znacilo veca konkurencija, a samim tim i nize cene. S druge strane, dobavljaci, a narocito domaci proizvodjaci ce moci da imaju bolje uslove placanja, tj. placace ih na vreme. To takodje znaci da ce biti redovnije plate i veca likvidnost samim tim sansa za razvoj

miki

pre 13 godina

Ako ste dobavljac za Deltu ili im radite nesto sto treba da vam plate,budite spremni da vozite nove Fiate,Alfe,Honde,BMW, i td.Ako vam se ne vozi mozete da uzmete stan u Belvilu ili da za zaposlene uzimate vaucere za Tempo kao poklon cestitke za novu godinu i td.Tako su poslovali godinama.Placanje novcem u nekom normalnom peridu,molim vas.Sve je u kompenzaciji.Videcemo sta ce i kako ce Belgijanci.

Зоран

pre 13 godina

Ја у САД за њих луо нисам. Чуо сам за свашта, али за њих јок. Могуће да постоје, али су вероватно ситни, врло ситни. Чуо сам за Волмарт, за Крогер, за Виндикси,...али за ња њих никад. А и ко у САД узима паре на скупоћу, сви узимају на обрт а јефтиније.

master

pre 13 godina

Svi ste vi u pravu, ali izostavljate jednu vrlo vaznu cinjenicu, a to je da novi vlasnik kupuje i dug koji se nece razvlaciti 7 godiina. Tako da sadasnji dobavljaci nece morati da stavljaju katanac na vrata zbog gore pomenutog monopoliste.Samo da ti dobbvljaci ostanu u lancu. A, buduci da nas Miskovic vec priprema za novu torturu, prodajuci nam mleko uvezeno iz Nemacke, necu se iznenaditi ako za par meseci ugledam u prodavnici i "dansko pecivo":-(

neradnici

pre 13 godina

Obozavam ove vesto o Delti...tada vidim tacno zasto u ovoj zemlji trecina stanovnistva nema posao. Lakse je da kucas i prozivas Miska, umsto da odes na berzu rada, pa da krenes da zaradjujes svoj dinar.

Dobavljač

pre 13 godina

Ova prodaja je dobra vest za dobavljače..Mišković je u proseku plaćao robu tek nakon godinu dana..to je javna tajna...Možda ovi budu redovniji..Nažalost mnogi dobavljači Maxija i Tempa su pukli zbog dugovanja koja im nisu izmirea za datu robu, njima je sad svejedno...

SrbijaEA

pre 13 godina

@ voja

Pa i da porez bude uplacen u Srbiji,nama nece biti ama bas ni malo bolje. Te sve pare svakako ce opet da uplivaju u Demokratsku stranku kao i uvek sto su sve opljackali sto su mogli

Dzoni87

pre 13 godina

bice otkaza ali u kancelarijama za one sto sede nece sigurno otpustiti cistacicu koja mu treba da cisti ili kasirku koja mu treba da kuca i radi ili onaj sto slaze artikle i sto rade za 15-20-25 000
bolje za jednog sto sedi da zaposli jos 2 kasirke da brze kucaju i usluzuju musterije

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

@Dejan Ideja da iza C marketa dodje srpski vlasnik, nije nista lose, pogotovo sto nam je liberalni kapitalizam doneo mnogo vise zla nego dobrog. Da li je Kostunica postupio dobro sto je hteo da srpska firma poseduje C market smatram da jeste, zar nije je Zastava na isti nacin I za mnogo veci trosak za gradjane Srbije poklonjena Fijatu, sto se ispostavilo kao potpuni flop. Sa Zastavom koju niko ne pominje Fijat cak nije ni platio. Gde je gospodja Barac da ispita slucaj Zastave? One price kao gubitnik kod mene ne pale, umem da racunam a I poznajem industriju.
Pozivam otvoreno gospodju Barac da ispita slucaj Zastave I ostalih slicnih budalastina I pokaze nam koliko je sve to bilo regularno. Samim izborom tema cini mi se da je Beko donekle u pravu.
To sto je Miskovic I pored ogromnih marzi, I evidentnog polozaja, uspeo da generise ovoliko duga pokazuje samo koliko je menadzment sposoban. Ono sto ja mogu da kazem je da su cene u Srbiji skoro bliske cenama koje mi ovde placamo za organsku hranu.

Sa druge strane poznajem Delhaize, vrlo dobro, to je najskuplji lanac u Belgiji cene su do 50% vise nego u drugim lancima. Jedina pozitivna stvar koju vidim u ovoj prici je da ce mozda sada biti izbora organskog mesa, voca I povrca (vrlo malo ali I nesto je dovoljno s obzirom sta je bilo do sada pod sposobnom Deltom). Pozdrav i nadam se da ce biti bolje sa Delhaize

Jovica Muzdeka

pre 13 godina

Bas me zanima da li ce zaludni ljudi da se ovako bave poslovanjem Deleza kada Belgijanci preuzmu firmu? Jok, rekao bih da je ovde na delu klasicna Srpska zavist prema svom sunarodniku. Tuzno, jer ispada da strance cenimo vise od sebe samih, pa njih ne diramo, ali zato po svojima pucamo iz svih oruzija. Shvatite, covek ume i moze da proda firmu u sred krize, a vi ni posao ne mozete da najdete, pa visite ovde i kradete bogu dane. Bolje "nabudžite" vi vase CV-jeve, pa u taj isti Delez na konkurs na posao. Ili jos bolje u Delta Agrar.

Svedok

pre 13 godina

A Država samo što se zadužila ( OPET), "vrlo povoljno" kod banka i samo što je prodala državne ( nacionalne) obveznice , opte jako povoljno ! Eeee .. da su znali da će Miško da prodaje Maxi - Nacionale , pa da se ne zadužuju ...!!!

BE

pre 13 godina

"dosta sam vremena proveo u Belgiji i pazario u Lidliju,Valdiju,Aldiju,Cori,Pennyju,Reveu,Jumbou... itd.Ali za Delez nikad nisam cuo:) "

Eh, Delhaize i gleda da se skloni od zona gde ovi lanci koje pominjes imaju svoje prodavnice. Sve sto si pomenuo (usput to su to sve nemacki lanci i ni jedan nije belgijski) su uglavnom namenjeni donjem drustvenom sloju, po opremi radnji, usluzi i najvaznije, po cenama.
Delhaize je usmeren na srednji i visi sloj. Cena u Delhaize su vise nego u bilo kojoj od ovih sto si pomenuo. Mada i kvalitet, moram reci.

Inace Delhaize je stara belgijska porodicna firma, poceli su svoj biznis jos pre 160 godina i to sa vinarijom prodajuci vino "na veliko". Poceli su iz mesta Charleroi (pola sata od Brisela na jug) i u drugoj polovini 19og veka doneli su revoluciju u trgovini jer su po prvi put u svetu predstavili koncept lanca prodajnih objekata snabdevanih iz centralnog magacina. Ovo je dobrim delom zasluga jednog od sinova osnivaca, Jules Delhaize, koji je bio i profesor ekonomskin nauka te je u praksi prmenio svoje ekonomsko znanje. Mozda necu preterati da je on izmislio nacin prodaje prema krajnjim kupcima kakav danas poznajemo u svetu (mislim na velike trgovacke lance sa velikim brojem prodajnih objekata upravljanih i snabdevanih iz jednog centra) pa time i Miskoviceog Maxija. Mozda ima tu i malo simbolike, rezultat uspeha jednog od porodice Delhaize se vraca porodici 100 godina kasnije...

Miki

pre 13 godina

Gde ste dobavljaci, sto ste se sakrili u misije rupe? Videcete sta je bio Misko, kada vas Belgijanci nogiraju i dovedu svoje ljude. A umeli ste da kukate?

zzz

pre 13 godina

Pametan ovaj čika MIško... :D
Zna da u Srbiji danas ''sirotinja'' kupuje najosnovnije namirnice...
...sta reći za poljoprivredu, to se već znalo... ...sada možemo očekivati velike količine genetski modifikovane hrane! GM soja, GM kukuruz...

aleksandar

pre 13 godina

Sjajna vest.Vlasnik prodao firmu.Ali,sta je sa tim dugom od trista miliona evra?Kome,dobavljacima,drzavi?Pa ovde se blokiraju racuni malim fimama cija su dugovanja sto hiljada puta manja od ovog.Nacin na koji je Vlasnik poslovao je donekle opisan odnosno prikazan u delima Maria Puza odnosno F.F.Kopole,ovaj kod Kopole je bio brkat i bio je glumac,bez naocara

This is Delta

pre 13 godina

Molim ovom prilikom Brankicu Stankovicu i ostale sa insajdera da se napravi i nekoliko emisija o delti I DA SE U EMISIJU POZOVU SLOBODAN MILOSAVLJEVIC, PREDRAG BUBALO I OSTALI SAUCESNICI U KUPOVONI SRBIJE!!

vidoviti

pre 13 godina

Pravicete vi Milosevica pd blata al ga necete moci napraviti.To mi je pokojni tata pricao a ja se smejem i idem da setam da ga smenimo.Kako sam bio glup

Dragan Petrovic

pre 13 godina

" Delhaize " je po kvalitetu robe ali i cenama svakako top lanac samousluga u Belgiji, a ciljna grupa im je visa srednja- visa srednja klasa, u poredjenju sa nesto skromnijim lancem " GB " . Ako makar 50-60% njihovog asortimana proizvoda dodje u nase prodavnice, bice to pun pogodak.

juga

pre 13 godina

Koliko su smesni ovi koji prozivaju Deltu i Miskovica. Covek je u vreme krize pokazao kako se posluje sa strancima, prodao firmu za ozbiljnu lovu i vec ima plan kako dalje da investira. Koliko biznismena znate koji su uradili 10 deo ovoga?

cole

pre 13 godina

dosta sam vremena proveo u Belgiji i pazario u Lidliju,Valdiju,Aldiju,Cori,Pennyju,Reveu,Jumbou... itd.Ali za Delez nikad nisam cuo:)
(prevara, 3. mart 2011 12:17)

Ocigledno vise ne zivis u Belgiji :) Nije prevara u tom smislu. Delez je danas jako poznat lanac. (mozda je doslo u medjuvremenu do nekog spajanja, razdvajanja ili promene imena pa zato nije bio poznat Delez onda).
Ali ne moguce je reci sta Delez moze da donese kupcima u Srbiji jer se takve firme ponasaju onako kako im trziste to dozvoljava/diktira. Srpskim kupcima dobro moze da donese razbijanje monopola, uslovi za konkurenciju i naravno smanjen drzavni parazitizam.

Slobodan Jovic

pre 13 godina

Mišković možda nije svilen, a u ovoj zemlji se provukao mnogo puta lakše nego pto je trebalo, ali sada će njemu biti mnogo lakše, a nama ostaje da vidimo kako će stranci tretirati lokalno stanovništvo.

Živi bili pa videli.

Beba

pre 13 godina

Ma ovaj Delez uopste nije mutav! Oni ce prvo jedno sest meseci do godinu dana da izvide situaciju pre nego sto uvedu neke drasticne promene. Svakako da im je cilj da zarade sto vise para, pa ce shodno tome i odluciti koje proizvode da plasiraju. Od nas zavisi da l' ce biti domacih namirnica ili ne.

Nikola

pre 13 godina

Saada kada krenu plaćeni ekonomski analitičari i novinari da kukaju treba da se ulaže u agrar na račun potrošnje (plata i penzija) neće moći da se živi.

Nikola

pre 13 godina

Koliko je ovo ozbiljan posao dovoljno pokazuje sto je predsednik belgijske Delez grupe grupe dosao u Beograd! To pokazuje da je shvataju Deltu kao velikog igraca, a Srbiju kao ozbiljnu zemlju. Ovo je nesto sto nam je zaista bilo potrebno, da se vratimo na pravi kurs.

Зоран

pre 13 godina

Хајде ову нашу покварену и неспособну власт да замолим:

Поклоните Телеком Мишковићу, добићете више од 1.4 милијарди евра, а и он ће нешто да стави у џеп, а и ред је, јер је 1000 пута способнији и раднији од вас.

Nebojsa J

pre 13 godina

Dobro je sto je Delez dosao, to pokazuje da ima prespektive u ovoj zemlji, ali nemojte da se zavraravamo da ce to doneti snizenje cena. Zalicemo mi za Maxijem, samo toga jos nismo svesvni.

Jole

pre 13 godina

@sloba
Trziste funkcionise malo drugacije. Telekom (ili ko vec ne) vredi onoliko koliko se na licitaciji najvise ponudi. To je bar prosto.

kraja

pre 13 godina

...prilicno edukativan prikaz sa sajta samog DELHAIZE-a...

http://www.delhaizegroup.com/en/PublicationsCenter/OtherPressReleases/OtherPressReleasesView/tabid/301/Article/1088/delhaize-group-becomes-a-leading-retailer-in-southeastern-europe-through-acquis.aspx

NEki

pre 13 godina

Delhaize Group's operations are located primarily in the United States (Food Lion LLC, Hannaford Bros. Co., and Sweetbay Supermarket)

Toliko za ovog naseg Amerikanca koji nema pojma, samo zna za Walmart ali Walmart je kao Maxi Delez group je korporacija koja stoji iza mnogih kompanija ciji su vlasnici.

Tako iz Walmarta stoji neka druga organizacija...

TajnI AgenT

pre 13 godina

pricajte vi svi sta god hocete, ali ovaj delhaize nije ni blizu nekakvom "big player"-u. to je globalno gledajuci sitna riba. (zato i kupuju oni maxi, a ne wallmart, aldi, rewe, penny, plus, lidl itd.)

Aleksandar

pre 13 godina

za Tajni Agent:

za kompaniju koja ima 140.000 zaposlenih i bruto prihod od 20 milijardi evra (25% bruto nacionalnog dohotka Srbije) teško može da se kaže da je sitna riba.

Pre će biti da za one druge koje si naveo (Wal mart nije lanac supermarketa već robnih kuća) da je Srbija suviše sitna da se ulaže ovde.

Drugo, Maxi nije u Srbiji već i u okolnim zemljama.

Jedino što mogu da očekujem, neko poboljšanje usluga (jer je to Delhaize-u jedini posao, a ne svaštare kao Delta) više robe sa njihovom robnom markom, ali tek za par godina neke ozbiljne pomake.

A cene će ostati iste.

Srdjo

pre 13 godina

Sta da radimo, to su zakoni slobodnog trzista... Meni je zao sto jedan domaci maloprodajni lanac vise nije srpski, ali s' druge strane svasta se moze od stranaca nauciti!

Зоран

pre 13 godina

Дефинитивно се хвале што купили Макси:

http://www.delhaizegroup.com/en/Home.aspx

Сад ви видите ко су и шта су.

Evropa

pre 13 godina

Pre par meseci nije se moglo opstati od vesti na racun Miskovic - Forcan parnica.

Sta je bio ishod tog silnog prepucavanja preko medija??!!
Niti jedne novine nisu objavile krajnu informaciju.
Kao da nas to vise ne zanima?!

Dejan

pre 13 godina

Odlicna vest. Sada cu moci da kupujem i u nekadasnjem MAXI-ju, jer znam da novac nece ici Miskovicu.
Verujem da ce cene biti nize i da novi vlasnici nece biti u toj meri gramzivi. Za vreme Miskovica cene hrane kod nas su postale vece od onih na Zapadu a mi smo ipak poljoprivredna zemlja.

juga

pre 13 godina

Koliko su smesni ovi koji prozivaju Deltu i Miskovica. Covek je u vreme krize pokazao kako se posluje sa strancima, prodao firmu za ozbiljnu lovu i vec ima plan kako dalje da investira. Koliko biznismena znate koji su uradili 10 deo ovoga?

supervisor

pre 13 godina

"Koliki deo kolaca ide partijama? Setimo se samo kako je Kostunica poklonio C market Miskovicu i niko nista nije uradio u vezi toga svih ovih godina. Sta da vam kazem...gadi mi se sve ovo.
(pile, 3. mart 2011 08:08) "

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...

Nikola

pre 13 godina

Koliko je ovo ozbiljan posao dovoljno pokazuje sto je predsednik belgijske Delez grupe grupe dosao u Beograd! To pokazuje da je shvataju Deltu kao velikog igraca, a Srbiju kao ozbiljnu zemlju. Ovo je nesto sto nam je zaista bilo potrebno, da se vratimo na pravi kurs.

Jovica Muzdeka

pre 13 godina

Bas me zanima da li ce zaludni ljudi da se ovako bave poslovanjem Deleza kada Belgijanci preuzmu firmu? Jok, rekao bih da je ovde na delu klasicna Srpska zavist prema svom sunarodniku. Tuzno, jer ispada da strance cenimo vise od sebe samih, pa njih ne diramo, ali zato po svojima pucamo iz svih oruzija. Shvatite, covek ume i moze da proda firmu u sred krize, a vi ni posao ne mozete da najdete, pa visite ovde i kradete bogu dane. Bolje "nabudžite" vi vase CV-jeve, pa u taj isti Delez na konkurs na posao. Ili jos bolje u Delta Agrar.

neradnici

pre 13 godina

Obozavam ove vesto o Delti...tada vidim tacno zasto u ovoj zemlji trecina stanovnistva nema posao. Lakse je da kucas i prozivas Miska, umsto da odes na berzu rada, pa da krenes da zaradjujes svoj dinar.

Neki

pre 13 godina

Kakvo bre otpustanje radnika, sta lupate, pa ko ce da radi u Maxiju ROBOTI mozda?????
Nije ovo FIAT to je MArket. A otkaze mogu da dobiju samo neka gomila nepotrebnih sekretarica i administratori u Delti ali obicni radnici u prodavnicama su zasticeni i bice uvek....

CCC sta fali kapitalizmu, bar je savremen za razliku od komunizma, jednog dana ce i kapitalizam biti zamenjen pa ce biti drugacije, pa sta ko da vi tu nesto mozete da uradite.

Шумадинац

pre 13 godina

Све Банке су у рукама странаца, ево сад и дистрибуциија је у рукама странаца(Делез,Меркатор,Суперверо,Интерекс, Идеа,Туш,...)
Сада ће онда форсирају своје добављаче своје робне марке, своје производе, ....наша пољопривреда је изгубила и последњи домаћи ланац !!!

Miki

pre 13 godina

Gde ste dobavljaci, sto ste se sakrili u misije rupe? Videcete sta je bio Misko, kada vas Belgijanci nogiraju i dovedu svoje ljude. A umeli ste da kukate?

Beogradjanin

pre 13 godina

Hoce li posle ove vesti biti konacno uhapsen Vojislav Kostunica sa Ruskim satelitima?
Ako ne za neke druge stvari onda bar za NIS?
Jer sada i neverni gradjani vide sve.
NIS dali za 400 miliona , kompletni monopol, infrastrukturu, nalazista nafte, nacionale resurse, a ispada da Max vredi dva i po puta vise.

Veleizdaja

pre 13 godina

Strasno, skandal!
Ima li kraja pljackanju Srbije i ekonomskom genocidu nad gradjanima Srbije?!
Miskovic je dobio na poklon bez tendera sve objekte "C marketa" širom drzave, a koji su bili vlasnistvo gradjana Srbije!
I sad sve pare idu u njegov dzep - i dzep onih u srpskoj vlasti koji su mu ovo dozvolili!

Inzenjer dijasporac

pre 13 godina

@Dejan Ideja da iza C marketa dodje srpski vlasnik, nije nista lose, pogotovo sto nam je liberalni kapitalizam doneo mnogo vise zla nego dobrog. Da li je Kostunica postupio dobro sto je hteo da srpska firma poseduje C market smatram da jeste, zar nije je Zastava na isti nacin I za mnogo veci trosak za gradjane Srbije poklonjena Fijatu, sto se ispostavilo kao potpuni flop. Sa Zastavom koju niko ne pominje Fijat cak nije ni platio. Gde je gospodja Barac da ispita slucaj Zastave? One price kao gubitnik kod mene ne pale, umem da racunam a I poznajem industriju.
Pozivam otvoreno gospodju Barac da ispita slucaj Zastave I ostalih slicnih budalastina I pokaze nam koliko je sve to bilo regularno. Samim izborom tema cini mi se da je Beko donekle u pravu.
To sto je Miskovic I pored ogromnih marzi, I evidentnog polozaja, uspeo da generise ovoliko duga pokazuje samo koliko je menadzment sposoban. Ono sto ja mogu da kazem je da su cene u Srbiji skoro bliske cenama koje mi ovde placamo za organsku hranu.

Sa druge strane poznajem Delhaize, vrlo dobro, to je najskuplji lanac u Belgiji cene su do 50% vise nego u drugim lancima. Jedina pozitivna stvar koju vidim u ovoj prici je da ce mozda sada biti izbora organskog mesa, voca I povrca (vrlo malo ali I nesto je dovoljno s obzirom sta je bilo do sada pod sposobnom Deltom). Pozdrav i nadam se da ce biti bolje sa Delhaize

TajnI AgenT

pre 13 godina

pricajte vi svi sta god hocete, ali ovaj delhaize nije ni blizu nekakvom "big player"-u. to je globalno gledajuci sitna riba. (zato i kupuju oni maxi, a ne wallmart, aldi, rewe, penny, plus, lidl itd.)

tancredo

pre 13 godina

Odlicna vest. Sada cu moci da kupujem i u nekadasnjem MAXI-ju, jer znam da novac nece ici Miskovicu.
Verujem da ce cene biti nize i da novi vlasnici nece biti u toj meri gramzivi. Za vreme Miskovica cene hrane kod nas su postale vece od onih na Zapadu a mi smo ipak poljoprivredna zemlja.
(Dejan, 3. mart 2011 08:59)
Aj ne pali se. Nisu Belgijanci kupili montažne objekte po Srbiji za milijardu već tržišnu poziciju koja omogućava ludačke marže...

Зоран

pre 13 godina

Ја у САД за њих луо нисам. Чуо сам за свашта, али за њих јок. Могуће да постоје, али су вероватно ситни, врло ситни. Чуо сам за Волмарт, за Крогер, за Виндикси,...али за ња њих никад. А и ко у САД узима паре на скупоћу, сви узимају на обрт а јефтиније.

vidoviti

pre 13 godina

Pravicete vi Milosevica pd blata al ga necete moci napraviti.To mi je pokojni tata pricao a ja se smejem i idem da setam da ga smenimo.Kako sam bio glup

srđan živanović

pre 13 godina

Aj sad neka oni što su se bunili da se pekabeta i ce market prodaju merkatoru opet bune i idu pred zgradu vlade. ovaj mišković je čist trgovac i nadam se da će da proda srbiju na kraju. E moji Srbi dokle ste došli da vas voza neki tamo bezveznjaković

Bjelokosti

pre 13 godina

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...
(supervisor, 3. mart 2011 09:22)

da, da, dosta je lazi ali vasih dss-ovskih. misko je kupio c market kada je kostunica dr vojislav bio premijer, znaci 2004-05... da se podsetimo: sudski proces je pokrenut zbog mita od nekih 9 miliona evrica koliko je primio dejan mihajlov od miska, nazalost taj proces je ucutkan kao i mnogi drugi, stoji u fioci.

pile

pre 13 godina

Koliki deo kolaca ide partijama? Setimo se samo kako je Kostunica poklonio C market Miskovicu i niko nista nije uradio u vezi toga svih ovih godina. Sta da vam kazem...gadi mi se sve ovo.

Caruso

pre 13 godina

Dva komentara: prvo, zalosno je da je Vreme postalo Deltin "mouth piece". Tekst se cita kao saopstenje za javnost kompanije. Drugo, dobro je sto ce od 950+m, 880m otici na upumpavanje likvidnosti u Srbiji kroz otplatu dobavljacima. Trece, Miskovicevi komentari tipa "pravicete me od blata" moze da zadrzi za sebe. O metodologiji njegovog poslovnog ponasanja je najbolje svedocio Can Subotic.

ДОМАЋА НАФТА

pre 13 godina

Свака част Мишковићу што је продао МАКСИ (само објекте) за ДУПЛО ВЕЋУ ЦЕНУ ,
него што је држава продала НИС (са резервама нафте и гаса).!!!

SamoPljacka

pre 13 godina

Sa koliko se miliona eura Cvetko nas premijer ovom transakcijom obogatio posto je on bio direktor agencije za privatizaciju kad su misku poklonili C Market.

Зоран

pre 13 godina

"Koliko je ovo ozbiljan posao dovoljno pokazuje sto je predsednik belgijske Delez grupe grupe dosao u Beograd!"

:))) Мислиш он дошао у Београд као власник продавнцие и то је врло озбиљна ствар? :))) Иди бре човече.

Успут, јел то беше она Белгија, средиште ЕУ, НАТО-а, а нема владу месецима? :))

Stevan Besevic

pre 13 godina

I tako se nekadasnja drustvena imovina strpala u duboki djep , pa otputovala na Kipar , a vlasnik djepa je srecno ziveo do kraja zivota i niko ga nije uznemiravao ! Zivela Srbija !

Krle

pre 13 godina

300 miliona evra duga, pa vi vidite koliko je to firmi zavijeno u crno, koliko ljudi nije zbog njih dobilo plate ili je ostalo bez posla. Mojoj firmi nisu dinar jedan uplatili od 2006-e godine, vec sve provlace na kompenzacije...a ako ne radis sa njima nema te u 70% trgovina u Srbiji, pa onda pricamo o tome kako nema monopola i kako mu nije omoguceno da se obogati van zakona. Samo kad bi neko uradio analizu, koliko je on manjih firmi ugasio zbog dugovanja i koliko je doveo do prosjackog stapa...a omoguceno mu je da zgrne tolike stotine miliona...sramota.

z

pre 13 godina

A sada, posto Milosavljevic dobija i resor agrara a Miskovic najavio ulaganje u agrar, znate da nam se crno pise. Poljoprivreda je namerno unistavana, tako da ce Miskovic pokupovati gomilu zemlje za male pare, i odjednom ce postati profitabilna poljoprivreda.

Зоран

pre 13 godina

Хајде ову нашу покварену и неспособну власт да замолим:

Поклоните Телеком Мишковићу, добићете више од 1.4 милијарди евра, а и он ће нешто да стави у џеп, а и ред је, јер је 1000 пута способнији и раднији од вас.

miros

pre 13 godina

Biće to negde oko pola miliona na kraju kada čika Miško podeli svim političkim strankama koje su mu to i omogućile.

Kako bi moj deda rekao: Sve je to banda.

ziko

pre 13 godina

bravo za kostunicinu vladu koja je onako skuuuupo prodala NIS i za ovu vladu koja je isto tako skuuupo procenilaT ELEKOM bolje da su angazovali miskovica on je ioak pravi trgovaca ne ovi ortopedi nastavnici i vec sta ti ja znam i jos ovo pitanje dali je placen porez ili je opet to uradjeno na kipru ili negde na karibima I ostalim porezkim rajevima

Sava Drugi

pre 13 godina

Delta ili Mišković Miroslav?

Da li je Miroslav resident Srbije?

Da li će prijaviti porez na prihode kao fizičko lice?

...

Otac slavne Štefi Graf u sličnoj situaciji je morao da odleži nekoliko godina u zatvoru i da na kraju ipak plati sav porez kao fizičko
lice. Sama Štefi Graf se ispisala iz Katoličke Crkve, da bi izbegla da plati 4% "Kirchensteuer", ali ni to nije pomoglo.

Dijana čekamo na Vaš sledeći potez i u zavisnosti od njega glasamo na sledećim izborima.

Vaša Vovljena Srbija

Gradjanin Srbije

pre 13 godina

Kada procitam vesti o tebi uvek se zapitam zbog cega su te pustili da izadjes iz onog sahta pa makar to bilo uz otkup? Lopino!

Goga

pre 13 godina

ala vi ljudi lupetate... pa belgijanci sigurno nisu kupili maksi zato sto vole srbiju. nego zato sto su procenili da im je isplativo, da ce im doneti jos para! tako da ne racunajte na to da ce biti nize cene proizvoda i bolje plate, marze i profit su najbitniji!!!

RaDiša

pre 13 godina

Kakva "dirljiva" story about Maxi ( Delta holding )od Dragoljuba Žarkovića- honorarnog PR Delte - da se rasplačeš ?! Zaključak bi predpostavljam trebaolo da bude : " Srbija će poželjet Miškovića , al njega više biti neće !" ( nismo mi te sreće).
E ... Dragoljube , ***** si se po stare dane !!!

Зоран

pre 13 godina

"ada se setim da sam 2000.godine, 17 decembra cekao u redu 80 minuta za tri artikla, a danas... MAXI JE PUKO."

Јес вала. Зато га странац купио скоро као Телеком.

Сада бар ће да вас дере странац, па ће вам бити лакше.

Mistery

pre 13 godina

Koliko se ja secam nedavni konflikt sa Milkom Forcan je izmedjo ostalog izbio i zbog lepog udela koje imaju i ona i njen muz u Maxi grupi?!
Hmmmm kakav li je tu dil pao?

Sto se prodaje tice nisam za jer se ubrzanim koracima rasprodajemo zarad tudjih interesa. Ovim tempom sledece godina Narodna Banka Srbije izlazi na tender za prodaju....

Jana

pre 13 godina

Ovo je primer kako nešto uzeto za MALE prodati za VELIKE pare.E moja DRŽAVO (vlado)nauči nešto.Samo vi švrćkajte po Kopaoniku dok se pametni bogate.

Šta dodati?

pre 13 godina

Predsednik Tadic je nedavno prusustvovao godisnjici lista Vreme ciji je sponzor Miskovic, a ranije je to bio Vuk Hamovic.
Pisalo je u svim medijima, imate na netu i fotografije sa tog skupa.

smor

pre 13 godina

Nije on bezveznjaković, sve su to vojnici bez uniforme i to niskog ranga, na visokim položajima. Vidi se to po načinu naučene priče koju izgovaraju; da mi je za života da saznam ko im i odkle komanduje (anonimno). Ne verujem da će u Vojvodinu, pre u Moskvu gde i prethodnici.

Braca

pre 13 godina

Pošto je Maxi sklopljen od C-marketa, Pekabete i Gorice koje je Delta kupila od države za male pare, bez tendera, postoji osnova da se od Delte naplati porez na extra-profit. Na potezu je Cvetković (čitaj Tadić).

Uros Filipovic

pre 13 godina

Delhaize je ozbiljna kompanija i ne sme se omalovazavati velicine ove transakcije. Nadam se da cemo videti i domace proizvode na Delhaizovim rafovima i da cemo ovim dobiti povoljnije cene zivotnih potrepstina.

be-ge-de

pre 13 godina

Supervisor,
Sve se desilo u kabinetu doktora pravnih nauka Vojislava Damjanovica (Udbasko Alijas Kostunice).
Cisto da se zna gde se dilovalo sve i kod koga i sa kakvim promenjenim identitetom.

petar

pre 13 godina

Maksi-1 miliard,NIS-400miliona!Kriminal.Treba da odgovaraju te ko poklonio NIS i bez tendera!Kostunica i SPS odgovaraju pred zakonom.

Srdjo

pre 13 godina

Sta da radimo, to su zakoni slobodnog trzista... Meni je zao sto jedan domaci maloprodajni lanac vise nije srpski, ali s' druge strane svasta se moze od stranaca nauciti!

Maxi predator

pre 13 godina

Zašto sve to nije odmah prodato nekim Belgijancima nego je Mišković ( ili koga on već personifikuje)morao da zaradi toliki novac? Drugo, sad kad je zaradio tolike pare,zašto država uzima zajam od Societe genaetal banke,što joj on ne "pozajmi"? Ovo su ozbiljni predatori koji nas sišu i materijalno i energetski!

Dragan

pre 13 godina

Maksi vredi nesto manje od Telekoma!? Da se nisu Belgijanci zbunili? Mozda su oni hteli kupiti Telekom a Misko im uvalio svoju "piljarnicu" :)

ima nade

pre 13 godina

Konacno da se otarasimo kocnicara Srbije. Nece cene pasti u Maxiju, to je barem ocigledno. Medjutim, dolazak Belgijanaca otvara vrata drugim svetskim lancima, sto bi u buducnosti znacilo veca konkurencija, a samim tim i nize cene. S druge strane, dobavljaci, a narocito domaci proizvodjaci ce moci da imaju bolje uslove placanja, tj. placace ih na vreme. To takodje znaci da ce biti redovnije plate i veca likvidnost samim tim sansa za razvoj

zlata

pre 13 godina

Dinkic i Miskovic su iz istog mesta, a kazu da je Dinkicu Miskovic ujak. Zlobnici jos kazu da je Dinkic najzasluzniji za enormno bogacenje Miskovica, a da su tu ucestvovale pare sa Kipra "koje nikada nisu nadjene". INSAJDER

poreski obveznik

pre 13 godina

Ovakav kriminal moze samo u srbiji.
Policija, tuzilastvo nek se dobro pozabave organizovanim privrednim kriminalom.
Ovo je prevrsilo svaku meru , ali zaista.
Teretite radulovica za nelegalnu privatizaciju, a sproveo je miskovic.
Koga vi sad zezate i farbate nama nije jasno u poste?
Vi nas sad doslovce terate da sabotiramo sve poreze i da neplacamo nista.
Kad niste u stanju miskovica da procesuirate, sta mislite kako sa 4 miliona gradjana.
Vi bas trazite neprilike od naroda koji nisu ni u jednoj partiji?

RaDiša

pre 13 godina

I TAKO ... "LEGALNO OPRASMO DEO PARA ( manji)!!!Predšpostavljam da posle ovoga nikada , niko više neće pitati Malog čoveka iz "Bošnjace kod Varvarin" , kako se obogatio tako brzo ? Odgovor je , " pa prodao sam dobro Maxi ( C Market, Pekabeta , Višnjica ...) - mogli ste i Vi to da uradite ( Država Srbija ) " !!!

Dzoni

pre 13 godina

Postkomunisticka kleptokratija na delu! Privatizuj za "dz", a onda parkiraj firmu na Kipru, uz pomoc drzave stvori monopol, ne isplacuj dobavljace opet uz pomoc drzave, finansiraj stranke i kada sve nakvasa prodaj stranom investitoru bez placanja poreza u Srbiji. Svaka cast! A narod vice: "Ako je lopov, bar je Srbin!"

dejan

pre 13 godina

Samo da se drzimo cinjenica... Miskovic je uzeo C market 2003, u julu, znaci DS je poklonio Miskovicu a ne Kostunica... dosta lazi...
(supervisor, 3. mart 2011 09:22)

U pravu si dosta lazi!!!! A cinjenice su sledece....

"...Tada se, uprkos prethodnim izjavama njenih zvaničnika o važnosti nemešanja u rešavanje slučaja privatizacije „C marketa“ (Ministar trgovine Bojan Dimitrijević: „To ne bi bila dobra poruka za zemlje evropske unije i strani kapital…“) Vlada Vojislava Koštunice direktno i tajno umešala. Istog dana, nakon sastanka sa akcionarima, 19. avgusta 2005. godine, Mišković je otišao na sastanak na kojem će, iza zatvorenih vrata, biti rešena sudbina „C marketa“, njegovih akcionara i beogradske maloprodajne mreže. Na inicijativu Koštunice, sastali su se Mišković ispred „Delta M“, Radulović, kao zastupnik „C marketa“, Beko ispred kompanije „Laderna B.V“ (registrovane u Holandiji) i Danko Đunić iz „EKI Investment“, u čijim prostorijama su se okupili. Prisutni potpisuju Memorandum o razumevanju „u interesu razvoja nacionalne privrede i efikasnog poslovanja nacionalnog tržišta u celini“, kojim se međusobno dogovaraju o sudbini „C marketa“."


Prema tome "supervizor" ne izmisljaj!!! Pocetak privatizacije je zapoceo jos 2002. godine. U medjuvrenu se svi secammo borbe malih akcionara sa Radulovicem... koji je trajao godinama... Merkator, koji je bio drugi ponudjac je objavio da svoju ponudu povlaci u Avgustu 2005. godine.. I tek nakon toga Miskovic je uzeo C market.... Radulovic je napustio zemlju 2006. godine.

Celokupan sled dogadjaja o istoriatu otudjivanja C marketa, mozete procitati ovde

http://www.cins.org.rs/?p=4439

scoby

pre 13 godina

Ovo je ipak pozitivna vest, jer će konačno početi da se odmotava zamršeni lanac dugovanja, u kojem je Delta prednjačila. Šta će sada ministar za Deltu?

ali

pre 13 godina

Fotos prikazuje prvi MAXI koji se nalizi kod mene u kraju. Kada se setim da sam 2000.godine, 17 decembra cekao u redu 80 minuta za tri artikla, a danas... MAXI JE PUKO. Nekada je bio jedini market u tom kraju, a onda su dosli slovenacki TUS, i od prosle godine novosadski UNIVEREXPORT. U Maxi retko ko i svraca, a obim prodaje se smanjio za 60%. Nije ni cudo, kada su mu vece cene nego u UNIVERU koji je razbio zurku. Misko je na vreme prodao MAXI jer je skapirao da je nekonkutrentan, i da bi za koju godinu mogao da prsne skroz. Samo me interesuje kako je on do MAXIJA dosao, a izgleda da je dosao uz pomoc coveka sa poternice (Radulovica), coveka koji je cetiri mandata bio direktor C marketa i koji se toliko nakrao da je cerkama otvorio nesto slicno u Spaniji, ej, Spaniji, a ne na Kiribatima ili Palauu. I sta je sa akcijama ljudi koji su radili u Cmarketu kao moja majka i tetka?? Osecam da ce ih dobiti posthumno!!!!!!!! Insajder za MAXI, slicno je Kolubari, mada cini mi se da je vise zamrseno, Kolubara je mnogo jasnija!!!!!!!

This is Delta

pre 13 godina

Molim ovom prilikom Brankicu Stankovicu i ostale sa insajdera da se napravi i nekoliko emisija o delti I DA SE U EMISIJU POZOVU SLOBODAN MILOSAVLJEVIC, PREDRAG BUBALO I OSTALI SAUCESNICI U KUPOVONI SRBIJE!!

boban

pre 13 godina

C-Market je osnovan, kao i Inex,Genex, RK Beograd, po nalogu i parama UDB-e, tj. NAŠIM PARAMA, a sada pojedine secikese i dripci raspolažu time kao da im je to tata ostavio! Ko i kako je dozvolio da se NAŠA imovina prepiše pojedincima. Zato ovde nema akcija podeljenih stanovništvu jer su sve podeljene u uskom krugu ljudi po sistemu ja tebi - ti meni! Mislite o tome!!!

BE

pre 13 godina

"dosta sam vremena proveo u Belgiji i pazario u Lidliju,Valdiju,Aldiju,Cori,Pennyju,Reveu,Jumbou... itd.Ali za Delez nikad nisam cuo:) "

Eh, Delhaize i gleda da se skloni od zona gde ovi lanci koje pominjes imaju svoje prodavnice. Sve sto si pomenuo (usput to su to sve nemacki lanci i ni jedan nije belgijski) su uglavnom namenjeni donjem drustvenom sloju, po opremi radnji, usluzi i najvaznije, po cenama.
Delhaize je usmeren na srednji i visi sloj. Cena u Delhaize su vise nego u bilo kojoj od ovih sto si pomenuo. Mada i kvalitet, moram reci.

Inace Delhaize je stara belgijska porodicna firma, poceli su svoj biznis jos pre 160 godina i to sa vinarijom prodajuci vino "na veliko". Poceli su iz mesta Charleroi (pola sata od Brisela na jug) i u drugoj polovini 19og veka doneli su revoluciju u trgovini jer su po prvi put u svetu predstavili koncept lanca prodajnih objekata snabdevanih iz centralnog magacina. Ovo je dobrim delom zasluga jednog od sinova osnivaca, Jules Delhaize, koji je bio i profesor ekonomskin nauka te je u praksi prmenio svoje ekonomsko znanje. Mozda necu preterati da je on izmislio nacin prodaje prema krajnjim kupcima kakav danas poznajemo u svetu (mislim na velike trgovacke lance sa velikim brojem prodajnih objekata upravljanih i snabdevanih iz jednog centra) pa time i Miskoviceog Maxija. Mozda ima tu i malo simbolike, rezultat uspeha jednog od porodice Delhaize se vraca porodici 100 godina kasnije...

Zika

pre 13 godina

Delta je ukupno dužna 1,3 milijarde eura; ako je za ovu zlatnu koku (najprofitabilniju firmu u sistemu) dobio 900 mil i oslobodio se usput duga od 300 mil, onda bi bilans dugova nakon transakcije bio oko stotonak miliona - pod pretpostavkom da celu sumu uloži u Srbiji na otplatu dugova. Ali možda najveći deo skloni na Kipar gde je sedište zvaničnog vlasnika tj prodavaca, pri čemu će možda platiti taj porez kako je obećao (jer bi u suprotnom reakcija javnosti bila ...). Rezultat sklanjanja tih para van Srbije bi verovatno bio da jedan deo firmi koje su prezadužene ode u bankrot.

Koštunica mu je praktično poklonio maxi, Tadić je potom to aminovao. Da smo pristojnija država onda bi ovakve firme bile prodate kao svojevremeno apatinska pivara ili hemofarm - zaposleni bi dobili novac od koga bi mogli kupiti stan. Umesto toga rezultat je prvi zvanični keš dolarski milijarder u Srbiji, koja je trenutno na pragu ekonomskog i socijalnog kolapsa.

vuk

pre 13 godina

Narode naj bolje da nas taj glodar Miskovic napusti za navek. Ne dajte mu zemlju u vojvodini, hece da seje modifikovane useve da nas potruje.

denda

pre 13 godina

odrecice ga se pretci sto je prodao porodicno nasledje ko da je tudje.ili ce ga hitno pozvati sebi na raport.Inace belgijanci su to uzeli zato sto im je miskovic uspostaviop u prodavnicama naj vise cene svega,skuplje nego u belgiji jos pride narod naviknut na te cene.znas kad bi kupili da preuzimaju trziste gde je narod naviknut na jeftinije nego kod njih.NIKAD. nema govora da ce oni popustati sa cenama.zasto bi.pa nisu oni to kupili da nama bude dobro vec njima.

GYX

pre 13 godina

Jel on to hoce da nam kaze da je brod (Srbija) skoro potonuo, pa hvata maglu?

Ako nista drugo pored ovakvih PLJACKO-TRGOVINA ekipa insajdera nikad nece ostati bez posla.

Zao mi je Srbije, i mog naroda.

matia

pre 13 godina

zašto miško ulazi u agrar?zato jer je to vidio od svoga druga todorića u hrvackoj.todoriću glaavna zarada nije ni od trgovine ni od fabrika rane već od love koju dobiju njegovi poljoprivredni kombinati od države za subvencioniranje agrara!

kraja

pre 13 godina

"Delta maksi je prema saopštenju Delez grupe imala godišnji promet između 1, 3 i 1,4 milijarde evra i profit između 80 i 90 miliona evra"

...prvo sam pomislio da se pre overe ugovora proveri da li je delta platila porez na ovolike prihode, a onda - rezignirano, i da nije i da jeste, te pare bi pojeo drzavni aparat, koji se pretvorio u pantljicaru ove zemlje...mi od toga nista ne bismo videli...

Maksimilijan

pre 13 godina

Neto dug 300 miliona eura!!!
Drzava je dopustila da Maksi duguje srpskoj privredi 300 miliona eura. Pa znate sta znaci 300 miliona eura za srpsku privredu? Eto kako se unistava privreda.
A na drugoj strani zaduzuju se kod MMF-a...

Danilo

pre 13 godina

Evo šta dobija kupac: Delta poseduje mrežu od oko 450 prodajnih objekata u jugoistočnoj Evropi i za ovu godinu očekuje ukupne prodaje u vrednosti 1,4 do 1,45 milijardi evra. EBITDA zarada (profit pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija) se očekuje da bude između 85 i 90 miliona evra. Delhaize će dakle da plati 10,4 do 11 puta više od očekivane Ebidta za 2011. Analitičari KBC Securities kažu, na osnovu poređenja sa 23 uporedive kupovine u regionu između 2006. i 2009., da je prosečna cena bila 13 puta viša od Ebidta, pa se posao u ekspertskim krugovima smatra odličnim, posebno zbog strategije širenja u regionu, za Belgijance. Uostalom, Bank of America Merrill Lynch, Lazard i Raffeisenbank su savetovali Delhaize u ovom poslu. Stepen nekonkrentnosti srpskog tržišta na koje ulazi Delhaize može se ilustrovati odgovorom koji sama kompanija daje: Prosečno na 1.000 stanovnika Srbije dolazi 40 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, u poređenju sa, na primer, sa Mađarskom gde je to 460m3, a da ne pominjemo u zemljama zapadne Evrope.

sloba

pre 13 godina

TELEKOOM VREDI BAR 9 MILIJARDI EVRA MINIMUM.ETO REPERA... SAMO KABLOVI OD BAKRA VREDE 900 MILONA EVRA.A GDE SU CENRALE.I OSTALA OPREMA U KO
JU JE ULAGANO 50 GODINA

SrbijaEA

pre 13 godina

@ voja

Pa i da porez bude uplacen u Srbiji,nama nece biti ama bas ni malo bolje. Te sve pare svakako ce opet da uplivaju u Demokratsku stranku kao i uvek sto su sve opljackali sto su mogli

znam čoveka

pre 13 godina

Dok bude vratio novac onima čiji je novac prao (Joci Amsterdamu,Šarićima ,Keki...) pa bankama i političarima reketašima, ostaće mu oko četvrtine ove sume. Ali i to je dovoljno da čičica i naslednici narednih 100 godina lepo žive.

Biolog

pre 13 godina

Paraziti se u biologiji definisu kao organizmi koji crpu resurese od domacina na stetu domacina. Za zivotni ciklus parazita je karakteristicno da kad iscrpi resurse od jednog domacina prelazi na drugog (primer: krpelji, pijavice, amebe, pantljicare, trihinela, malaricni plazmodijum itd).

Siniša

pre 13 godina

A šta je sa monopolskim položajem, da li je anti monopolska komisija odobrila prodaju. Ovde najviše vredi dominantan položaj, to je podiglo cenu. Sama ova cifra pokazuje dominantan položaj njegovih trgovinskih lanaca, razliku između uloženih para(pogledajte npr. za koliko je kupio C market, pekabetu) i dobiti. Sada će biti još teže domaćim proizvođačima da plasiraju robu, ali onaj ko uđe u ovaj sistem neće više čekati po godinu dana na naplatu. Dobra je stvar što će dobavljačima biti isplaćen dug, valjda će, tako da mogu normalno da razvijaju svoja preduzeća, isplaćuju plate i u krajnjoj liniji zapošljavaju ljude, a ne da otpuštaju. Ovaj novac Mišković ulaže u izgradnju stanova, hotela, šoping molova na lokacijama Luka Beograd, Autokomanda...finansiranje opozicije kako bi došli njegovi ljudi i omogućili mu da dobije, ekspresno, sve dozvole... Igra tek sada pošinje, kampanju vode njegovi mediji...

master

pre 13 godina

Svi ste vi u pravu, ali izostavljate jednu vrlo vaznu cinjenicu, a to je da novi vlasnik kupuje i dug koji se nece razvlaciti 7 godiina. Tako da sadasnji dobavljaci nece morati da stavljaju katanac na vrata zbog gore pomenutog monopoliste.Samo da ti dobbvljaci ostanu u lancu. A, buduci da nas Miskovic vec priprema za novu torturu, prodajuci nam mleko uvezeno iz Nemacke, necu se iznenaditi ako za par meseci ugledam u prodavnici i "dansko pecivo":-(

zzz

pre 13 godina

Pametan ovaj čika MIško... :D
Zna da u Srbiji danas ''sirotinja'' kupuje najosnovnije namirnice...
...sta reći za poljoprivredu, to se već znalo... ...sada možemo očekivati velike količine genetski modifikovane hrane! GM soja, GM kukuruz...

Nebojsa J

pre 13 godina

Dobro je sto je Delez dosao, to pokazuje da ima prespektive u ovoj zemlji, ali nemojte da se zavraravamo da ce to doneti snizenje cena. Zalicemo mi za Maxijem, samo toga jos nismo svesvni.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

" Delhaize " je po kvalitetu robe ali i cenama svakako top lanac samousluga u Belgiji, a ciljna grupa im je visa srednja- visa srednja klasa, u poredjenju sa nesto skromnijim lancem " GB " . Ako makar 50-60% njihovog asortimana proizvoda dodje u nase prodavnice, bice to pun pogodak.

Brainwash

pre 13 godina

Tajkunu Miskovicu i njegovim politickim poslusnicima mesto nije u rubrici BIZ vec u zatvoru, A sto tamo nisu krivi smo svi mi jer cutimo i nemo gledamo ovakve pljacke.

Aleksandar

pre 13 godina

za Tajni Agent:

za kompaniju koja ima 140.000 zaposlenih i bruto prihod od 20 milijardi evra (25% bruto nacionalnog dohotka Srbije) teško može da se kaže da je sitna riba.

Pre će biti da za one druge koje si naveo (Wal mart nije lanac supermarketa već robnih kuća) da je Srbija suviše sitna da se ulaže ovde.

Drugo, Maxi nije u Srbiji već i u okolnim zemljama.

Jedino što mogu da očekujem, neko poboljšanje usluga (jer je to Delhaize-u jedini posao, a ne svaštare kao Delta) više robe sa njihovom robnom markom, ali tek za par godina neke ozbiljne pomake.

A cene će ostati iste.

mmisa

pre 13 godina

Da sada sledi ulaganje u poljoprivredu. Ne zanosite se mislju da je to srpska poljoprivreda. Pa samo pogledajte u koju poljoprivredu ulaze "secerko" Kostic. Poznato je vec da Rusija nudi fantasticne uslove za ulaganje u poljoprivredu. Valjda ne mislite da Miskovic to ne zna?

Slobodan Jovic

pre 13 godina

Mišković možda nije svilen, a u ovoj zemlji se provukao mnogo puta lakše nego pto je trebalo, ali sada će njemu biti mnogo lakše, a nama ostaje da vidimo kako će stranci tretirati lokalno stanovništvo.

Živi bili pa videli.

Dzoni87

pre 13 godina

bice otkaza ali u kancelarijama za one sto sede nece sigurno otpustiti cistacicu koja mu treba da cisti ili kasirku koja mu treba da kuca i radi ili onaj sto slaze artikle i sto rade za 15-20-25 000
bolje za jednog sto sedi da zaposli jos 2 kasirke da brze kucaju i usluzuju musterije

Svedok

pre 13 godina

A Država samo što se zadužila ( OPET), "vrlo povoljno" kod banka i samo što je prodala državne ( nacionalne) obveznice , opte jako povoljno ! Eeee .. da su znali da će Miško da prodaje Maxi - Nacionale , pa da se ne zadužuju ...!!!

kraja

pre 13 godina

...prilicno edukativan prikaz sa sajta samog DELHAIZE-a...

http://www.delhaizegroup.com/en/PublicationsCenter/OtherPressReleases/OtherPressReleasesView/tabid/301/Article/1088/delhaize-group-becomes-a-leading-retailer-in-southeastern-europe-through-acquis.aspx

miki

pre 13 godina

Ako ste dobavljac za Deltu ili im radite nesto sto treba da vam plate,budite spremni da vozite nove Fiate,Alfe,Honde,BMW, i td.Ako vam se ne vozi mozete da uzmete stan u Belvilu ili da za zaposlene uzimate vaucere za Tempo kao poklon cestitke za novu godinu i td.Tako su poslovali godinama.Placanje novcem u nekom normalnom peridu,molim vas.Sve je u kompenzaciji.Videcemo sta ce i kako ce Belgijanci.

мачак гарфилд

pre 13 godina

@prevara, 3. mart 2011 12:17: Верујте, заиста није превара. Делез је један од два највећих ланаца самопослуга Белгије (22% промета) – али је луксузан и скуп. Из списка самопослуга које помињете, види се да познајете само најјефтиније. Али – унеколико се слажем са Вама. Куповна моћ српског купца је можда 1/5 куповне моћи Белгијанца, па би зато долазак у Србију ланца као Алди, или Лидл био заиста бољи. Делез је скуп, али одличан (нешто за Дедиње и ту фелу).

janika

pre 13 godina

Porez na dobit iz ove transakcije biće uplaćen u budžet Srbije čime je Mišković izašao u susret zathevima predsednika Tadića da se tako krupne transakcije ne obavljaju preko of-šor firmi.BOZE!?!PA IMA LI OVA DRZAVA NEKA SVOJA PRAVILA,ZAKONE I ZAHTEVE?????

dezurna

pre 13 godina

Neki kazu da nikad nisu culi za Delez... To je valjda ova firma:

http://en.wikipedia.org/wiki/Delhaize_Group

A da je Srbija drzava, mogla je jos onomad i C-market i Pekabetu kao ODVOJENE maloprodajne lance (kao i sve one lanchice koje je Mishko "pripajuckao" tokom godine, djuture, kao treci lanac) da ponudi na odvojenim tenderima goooomili ozbiljnih igraca sa ovog spiska:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_supermarket_chains
(Naravno, izostavite Maxi sa tog spiska. Zasto? Ako odete na istoriju Tesco-a, videcete kako treba da izgleda istorija ozbiljnog igraca.)

Naravno, to se nije desilo jer Srbija nije drzava.

Mala dopuna: naravno da Mishkovic ipak jeste "veliki igrac". Bas kao sto su Mubarak i Gadafi do pre koju nedelju bili "legitimni shefovi drzava". Svet ce uvek pristati na ono na sta pristaje narod jedne zemlje ili nacije, dok god to ne pocne da ugrozava druge zemlje ili nacije.

Jer - svako je kovac svoje srece. Ili nesrece. Bez obzira da li je u pitanju kukavicluk, glupost ili shicardzijski interes, sve to podignuto na opstenarodni nivo zemlje ili nacije.

Alfa Beta, Mega, Delta...u znaku belgijskog Delez lava

pre 13 godina

Od sada će reklama "Ili jesi, ili nisi lav" biti reklama za "Delhaize Group", odnosno, "Delhaize Le Lion". A novac od prodaje (neto 632,5 milona evra) će da legne tek u avgustu, na poček. Sve lepo piše na sajtu Delez grupe. Dakle, ništa od vanrednih izbora pre jeseni.

NEki

pre 13 godina

Delhaize Group's operations are located primarily in the United States (Food Lion LLC, Hannaford Bros. Co., and Sweetbay Supermarket)

Toliko za ovog naseg Amerikanca koji nema pojma, samo zna za Walmart ali Walmart je kao Maxi Delez group je korporacija koja stoji iza mnogih kompanija ciji su vlasnici.

Tako iz Walmarta stoji neka druga organizacija...

cole

pre 13 godina

dosta sam vremena proveo u Belgiji i pazario u Lidliju,Valdiju,Aldiju,Cori,Pennyju,Reveu,Jumbou... itd.Ali za Delez nikad nisam cuo:)
(prevara, 3. mart 2011 12:17)

Ocigledno vise ne zivis u Belgiji :) Nije prevara u tom smislu. Delez je danas jako poznat lanac. (mozda je doslo u medjuvremenu do nekog spajanja, razdvajanja ili promene imena pa zato nije bio poznat Delez onda).
Ali ne moguce je reci sta Delez moze da donese kupcima u Srbiji jer se takve firme ponasaju onako kako im trziste to dozvoljava/diktira. Srpskim kupcima dobro moze da donese razbijanje monopola, uslovi za konkurenciju i naravno smanjen drzavni parazitizam.

Dobavljač

pre 13 godina

Ova prodaja je dobra vest za dobavljače..Mišković je u proseku plaćao robu tek nakon godinu dana..to je javna tajna...Možda ovi budu redovniji..Nažalost mnogi dobavljači Maxija i Tempa su pukli zbog dugovanja koja im nisu izmirea za datu robu, njima je sad svejedno...

Beba

pre 13 godina

Ma ovaj Delez uopste nije mutav! Oni ce prvo jedno sest meseci do godinu dana da izvide situaciju pre nego sto uvedu neke drasticne promene. Svakako da im je cilj da zarade sto vise para, pa ce shodno tome i odluciti koje proizvode da plasiraju. Od nas zavisi da l' ce biti domacih namirnica ili ne.

Зоран

pre 13 godina

Дефинитивно се хвале што купили Макси:

http://www.delhaizegroup.com/en/Home.aspx

Сад ви видите ко су и шта су.

Jole

pre 13 godina

@sloba
Trziste funkcionise malo drugacije. Telekom (ili ko vec ne) vredi onoliko koliko se na licitaciji najvise ponudi. To je bar prosto.

aleksandar

pre 13 godina

Sjajna vest.Vlasnik prodao firmu.Ali,sta je sa tim dugom od trista miliona evra?Kome,dobavljacima,drzavi?Pa ovde se blokiraju racuni malim fimama cija su dugovanja sto hiljada puta manja od ovog.Nacin na koji je Vlasnik poslovao je donekle opisan odnosno prikazan u delima Maria Puza odnosno F.F.Kopole,ovaj kod Kopole je bio brkat i bio je glumac,bez naocara

Nikola

pre 13 godina

Saada kada krenu plaćeni ekonomski analitičari i novinari da kukaju treba da se ulaže u agrar na račun potrošnje (plata i penzija) neće moći da se živi.

Evropa

pre 13 godina

Pre par meseci nije se moglo opstati od vesti na racun Miskovic - Forcan parnica.

Sta je bio ishod tog silnog prepucavanja preko medija??!!
Niti jedne novine nisu objavile krajnu informaciju.
Kao da nas to vise ne zanima?!