Subota, 26.02.2011.

13:57

Za Srbiju veća šteta ako Gadafi ode

Orijentalista Rade Božović smatra da će pobuna u Libiji imati ekonomske posledice po Srbiju, a da će šteta biti mnogo veća ako bude svrgnut Gadafijev režim.

Izvor: Beta

Za Srbiju veæa šteta ako Gadafi ode IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

osrtvo

pre 13 godina

Ja nikako da se setim!!?
Evo tražim i po forumima,enciklopedijama i ništa.
Jel ima neka država kojoj su ameri donijeli nešta dobra?
Ako neko zna neka napiše.
Častim pivom!

vladimir

pre 13 godina

Svako ijole normalan zna da iza svega stoji amerika. Hoće da uzme libisku naftu a od te lepe zemlje da naprave katastrofu a od dobručudnog Libiskog naroda robovlasniču snagu koja će im raditi za par desetina dolara mesečno. OD 2006. godine Libija se strahovito razvija i bruto nacionalni dohodak je svake godine veći. Prosečna plata u Libiji iznosi oko 700 eura. Moja majka je rengen tehničar i radi u Tripoliju u državnoj bolnici. Ima stan i hranu besplatno, kao i struju. Ostalo plaća nešto mizerno malo. Plata joj je 1000 eura i 450 Libiskih dinara. Sa tim dinarima lepo može da živi ceo mesec tako da joj 1000 evra ostaje. Uslovi rada u bolnici su fenomenalni kao i libijci koji rade. Sve reči hvale ima za tu zemlju. Tamo radi već 6 godina i nepada joj napamet da se vraća kako ona kaže u ovu smrdljivu zemlju Srbiju. Jedino će se vratiti ako amerikanci umarširaju u Libiju. Libijci nemaju ni jedan valjani razlog da ruše Gadafija jel imaju jedan od najvećih standarda u Arapskom svetu, neračunajući par zemalja tipa Kuvajta, Emirata itd. Lbiska vlada svake godine izdvaja oko 50 milijardi dolara za infrastrukturu u zemlji i ostala davanja. Koliko će američke okupacione snage davati kada dođu, 0 dolara. Samo će je opustošiti a Libiski narod dovesti na prosjački štap koji će ih moliti za koru hleba. Kako je moguće da je do juče najveći terorista na svetu bin laden i njegova al kaida preko noći postala humanitarna organizacija a bin laden mirotvorac koji nudi pomoć amerima. To nešto nije u redu. Zapadni mediji potpuno pogrešno izveštavaju o stvarnom stanju. Pa da je tako loše u Libiji ne bi preko 300.000 stranaca radilo u toj zemlji. DRŽI SE GADAFI I NEDAJ DA TE OKUPIRAJU I OD TVOJE ZEMLJE NAPRAVE ZEMLJU BEZNAĐA KAO ŠTO SU NAPRAVILI OD SRBIJE.

DeKOb

pre 13 godina

Srpske firme su poslovale sa administracijom i industrijom u Libiji, koja jeste (bila) Gadafijeva, ali nema razloga da se to ne nastavi. Ako okupirani Irak i dalje kupuje oruzje od 'Zastave', zasto ne bi nove libijske vlasti nastavile sa kupovinom nasih usluga i robe? Nema potrebe da se vezujemo za bilo ciji 'lik i delo'.

Илија Дракулић

pre 13 godina

Пад Гадафијеве диктатуре може да буде само добитак за сваког коме је слобода превасходни интерес. За кога год да је Гадафијева пропаст губитак - хвала драгом Богу!, и тај треба да пропадне!

Vasa

pre 13 godina

Gadafi legendo, vodjo revolucije! AAko ti padnes slobodno neka se pola beduina vrate u pustinju odakle si ih izcupao! Mi Libijski standard mozemo da sanjamo!

miccko

pre 13 godina

Pa kako nije sramota ovog "sjajnog" orijentalistu da tako nesto kaze.Neka pita Libijce kako im je.Nama super mi vucemo pare napolje a Libijci treba da crknu zbog idiota.Pa kakva je ovo zemlja kad zavisi od Libije,Belorusije,Iraka itd.Sve same demokrate na vlasti u pomenutim zemljama,a o bankovnim racunima njihovih vodja da ne govorimo.Pa Sloba se za deset godina ubi od para za ono malo nafte u Vojvodini,a zamislite Gadafija 42 godine sa onolikim nalazistima nafte.Pa jos da ne bude diktator.E sramoto srpska kad je doslo da na tudjoj muci profitiramo.

Sve se vraca, sve se placa

pre 13 godina

Priznajte lepo da nemate pojma o Libiji, ali mnogo volite da komentarisete. Pola komentara zvuci kao da ih je pisao Gashin sin El Islam licno (za neupucene, onaj od sestorice koji treba da bude "civilizovano" lice rezima prema svetu i koji je dve veceri pre prvog TV pojavljivanja tatka mu lupao k'o Maksim nekih 45 minuta upravo ovo sto pise u masi komentara)! E, pa samo da znate, ovako su i o nama i nasim "mukama" razmisljali gradjani svih onih "zlih" zemalja koje mi sad obilato zbog toga pljujemo.

Ispeci pa reci

pre 13 godina

Prava slika nasih "experata" i "diplomata" koji su nas zastupali i zastupaju po svetu.
O cemu pametan cuti budale lupetaju radi samopromocije svoje pameti i strucnosti. Mislite li vi da to niko van Srbije ne cita? Cemu sluze sekretari po ambasadama? Nasi nicemu sem vlastitom dzepu, ostali zaradjuju plate prateci sta se desava u zemljama sluzbovanja.
Posle se cudimo kad nam zalepe zausku.

Зоран

pre 13 godina

Заборавих: Више незапослених у Србији и мањи прилив пара од гастарбајтера. Са тенденцијом да тако и остане. А ви демократе, само напред, један по једна славина само пресушује. Битно да ми уђемо у ЕУ, за остало ћемо лако.

Зоран

pre 13 godina

Још који незапошљен у Србији. Иначе, сада сам укапирао што се наши, који долазе из Либије, врло слабо интервјуишу. Па људима било одлично тамо. Само речи хвале имају за Гадафија. Провејава то између редова кад питају људе око неких небитних ствари не би ли се навукли да кажу нешто лоше. Секу они на РТС-у, монтирају, али врло слабо иде. А то већ нијe на линији ЕУ и света, знате већ како је то било у комунизму. Прво смо скинути са ирачког тржишта, сада са овог, па вероватно из целе сверне Африке. Мора да се ради све у договору са ЕУ. :)))

Mario

pre 13 godina

Smenili su i "naseg prijatelja" Sadama pa opet sa novom vladom Iraka imamo priajteljske i poslovne odnose , a i nisu niti ce priznati Kosovo. Tako i sa Libijom , iako podrzavam Gadafija, ali vidim da mu ovi sa zapada "spremaju lonac". Pukovnice imas tajno oruzije a to je da afrikance masovno pocnes da saljes u Evropu, to ce ih vise dotuci nego "rakete velikog dometa". Oni samo jezik sile i razumeju.

wroom1975

pre 13 godina

Gde li nalazite ove "komentatore", to me bas zanima? A sto se Libije tice, toliko sam potresen, da neznam kako cu da zaspim nocas...pogotovo za El Gadafija...krenite sad u stampanje majci sa natpisom "Pravda za Gadafija"...sto, kad mogu Seselj, Mladic, Uros, da imaju svoje likove na majcama, moze i Gadafi.

Vuk

pre 13 godina

Uzas i sramota,
ako Gadafi ode sa vlasti,nama lose.

Onda ni mi nismo bolji od njega.

Mi smo prokleti,
nevezano sa Libijom.

Ima kod nas, desetine sitnih Gadafija...
Njih se treba resiti,da bi nam bilo bolje!

iz keca u trojku

pre 13 godina

kad pogledam ove analize nasih "strucnjaka" za medjunarodne odnose, mogu vam reci da nije nikakvo cudo sto smo bombardovani...cak bi se usudio i da kazem da smo dobro prosli sto smo "samo" 100 dana bombardovani...uz ovakve analiticare i prognozere, propast je neizbezna...

Hanibal

pre 13 godina

Ako Srbija zavisi od Gadafija...onda
i sa ovom vlasti nešto nije u redu...
a što se tiče nafte, nema na svetu skuplje
od ove koju mi plaćamo, te za nas povećanje cena
iste u svetu i nema neki značaj.
Za naoružanje i municiju uopšte ne brinem...
tokovi su poznati - ako ne može legalno, može
ilegalno... a ako nastave da se sukobljavaju možda
nam i izvoz navedenog još poraste... Oj, ha !

Frendovi ?

pre 13 godina

Izreka:
Pticu o perju, čoveka o prijatelju.

Objašnjenje:
Okruženje odnosno skime se družiš govori o tome, kakvi ljudi smo zaista.

pandur

pre 13 godina

i ja bi mu dao azil pa da se okoristimo mi u srbiji... al on ***, cuva lovu po americi, evropi, svajcarskoj... i sad sta ces, sta ce nam go ko pistolj.

Tomislav Kresović

pre 13 godina

Odluka SAD i EU je odneta.Gadafi će "milom ili silom " morati da sidje sa vlasti.Srbija ekonomski gubi od pada Gadafija pre svega ekonomski,al ije izvesno da će Un i EU kao i SAd uvesti sankcije koje će obavezivati pa i Srbiju.To ide na štetu Srbije ali Srbija neće moći da se suprostavi odlukama EU i SAD već če morati da sledi tu poliitku posebno odluke SBUN.Srbija gubi u Libiji deo svojih interesa,ali nije to prvi ni poslednji put.Srbija na putu za kandidaturu za EU mora da sluša.Ako je tako o nda mora da se "odrekne" pukovnika Gadafija.

Tomislav Kresović

pre 13 godina

Odluka SAD i EU je odneta.Gadafi će "milom ili silom " morati da sidje sa vlasti.Srbija ekonomski gubi od pada Gadafija pre svega ekonomski,al ije izvesno da će Un i EU kao i SAd uvesti sankcije koje će obavezivati pa i Srbiju.To ide na štetu Srbije ali Srbija neće moći da se suprostavi odlukama EU i SAD već če morati da sledi tu poliitku posebno odluke SBUN.Srbija gubi u Libiji deo svojih interesa,ali nije to prvi ni poslednji put.Srbija na putu za kandidaturu za EU mora da sluša.Ako je tako o nda mora da se "odrekne" pukovnika Gadafija.

slavko

pre 13 godina

Da gospoda poznaju Libijce znali bi da je oko 40% Libijaca koji su se skolovali u inostranstvu zavrsilo fakulete u Srbiji i bivsoj Jugoslaviji. Ne bi trebalo zaboraviti i to da je dosta oficira skolovano ovde, a da ce posle Gadafija bas vojska preuzeti vlast na neko vreme.
I neka uporede sadasnji odnos sa Irakom. Iako znamo ko realno vlada u Bagdadu, koliko je samo ugovora Srbija-Irak potpisano u poslednje vreme?

kobac moravac

pre 13 godina

nema nama spasa od tajkuna i korupcije.........ovo sa libijom..............mi to imamo svakodnevno ..........nama trebaju zakoni EU a ne zakoni milosevica, kostunice........ma dokle ce ovi sa prokletija, da nam vode drzavu ???

Fića

pre 13 godina

Sve lepše od lepšeg! Već se nazire sastav timova koje treba formirati:
Ekipa A (bad guys) sa crnim šeširima, iliti Sile zla, mraka i haosa:
Fundamentalisti, Amerika, Al kaida, Evropska unija, Nataša Kandić, Tasa Đavo, Sima Strahota, Jakovljević podstanar, Papa, Vatikan, Elmer Davež, Kominterna ... ma ima ih ko kusih pasa!
Ali ne mogu oni ništa protiv nas Čvorovića:
Evo ekipe B koja će da razbuca imperijalističku bandu
Ekipa B: borci za pravdu, istinu čast i slobodu:
Zoran Lilić, Moamer Al Gadafi, Kim Džong Il (taj li beše trenutno u Koreji, il njegovo unuče?), Bokasa, Čarls Menson, Rista "Amfilohije" Radović, navijači "Partizana", "C. Zvezde" i "Rada" ("krv, tlo, čast i ponos" + votka, motka, lanci, nož, baklja, lutka i poster Cara Dušana, komada 1) i .... Radoš Ljušić.

Шумадинац

pre 13 godina

Ствар је једноставна, ако у цео регион запоседну екстремне исламске снаге, не ваља ни за наше интересе(КиМ и економију)
Што се тиче Либије , тамо народн најмање има разлога за гнев, тамо се улаже од 50-80 милиијарди евра у инвестивције, инфраструктуру, велики радови, земља велика!
А што тамо владају по неколико деценија, па и Енглеска краљица влада као фараонка,и најбогатији су на свету! У Ук народ на периферији и мањим градовима не живи,тј нема стандард баш у складу са Снагом УК, напротив.

Моамер Гадафи је подигао земљу из песка, та бедуинска племена треба да схвате да је у овом тренутку Моамер чист добитак на Лото-у, јер ако им дође НАТОкратија, ....касно ће им бити да се моле Алаху!

Aleksandar

pre 13 godina

za one koji su osuli drvlje i kamenje na ljude koji su govorili u članku:
ljudi su dali samo viđenje toga šta će se desiti povodom događaja u Libiji i nisu uopšte pominjlai nikakvu pdoršku Gadafiju, i konstatovali su da Vlada Srbije ne može mnogo toga da učini.
Iako uvozimo naftu iz Libije (150 miliona USD godišnje) i izvozimo oružje i lekove (7-10 mliona USD), nije to velika suma, ali ipak svaki dinar zemlji koji se zaradi, znači u ovoj situaciji.
Inače ove godine je Libija pokrenula velike infrastrukturne projekte i obezbedila je sredstva u iznosu od 25 milijardi dolara(tu je trebalo i Srbija da učestvuje, prema sporazumima) o ovome možete da čitate na ekonomskim forumima.
A ta suma je dovoljna da pokrene neke krupne igrače da umešaju prste.
A to da se pobunio narod... nemojte baš biti toliko naivni.
Uzeli ljudi, pa odjednom poludeli...

U Saudijskoj Arabiji je još veća diktatura (ženama je zabranjeno da voze kola), pa ništa se ne dešava.


već su počeli da stižu izveštaji da zaista postoje fundamentalisti i da nije baš tako kao što mislimo (objavljuje Sky i BBC).

Ali ajde da se bavimo našim problemima.

Knez

pre 13 godina

Kakav izvoz , kakvi bakraci.
Ovo u Libiji ima za posledicu vestacku inflaciju u celom svetu, zbog rasta cene nafte i zlata, tako da ta 4 miliona od juce danas vrede duplo manje skoro.

Dusan iz Adzudabije

pre 13 godina

Da li neko zna koliki je izvoz Srbije u Libiju? Ja sam cuo da je 4.5 miliona dolara godisnje. Toliko o interesima i sposobnostima srpske privrede vezano za prijateljski narod koji dnevno od nafte inkasira 140 miliona dolara Po ovoj ceni preko 180 miliona). Postoji i interes Libije i nasih kompanija koje tamo rade da angazuju strucnjake. Problem je sto ih vise nemamo (nakon zavrsenih univerziteta ili strucnih skola nema ju gde da steknu praksu). A price i komentari o americkoj zaveri i uticaju fundamentalizma na ovo sto se desava u Libiji je samo produkt klero nacionalisticke zatucanosti. Ovakvim nakaradnim stavovima se vec decenijama landara.

Idi Amin Dada

pre 13 godina

Koje bruke i sramote i prodane duse nama rade analize nikakvo cudo sto ulazemo i pajtasimo se sa svim mogucim i nemogicim diktatorskim sistemima! Uostalom, zasto "strucnjak" ne sedne u prvi avion, pa ne ode da pomogne ludom diktatoru? Jes, ali tako se i bez glave moze ostati..., od Gadafija i njemu slicnih narocito, a ko ce onda da trosi honorar.

Marko

pre 13 godina

Pa ostace Gadafi jedino mogu da ga smene ako novi treci rajh izvrsi direktnu invaziju i okupaciju Libije. A Gadafiju ce trebati oruzija i municije ali ostaje da vidimo da li ce i nas ovi iz EU naterati da uvedemo embargo na isporuke oruzija. To nebi bilo dobro ni za nas ni za Gadafija.

pit

pre 13 godina

Ajmo nasi diktatori organizujte se i u pomoc svojim idolima,ne treba ni da se vracate,ostanite sa njim i osnujte nesvrstano diktatorsko udruzenje.

Gruja

pre 13 godina

SkyNews je juce prvi put objavio delimicnu istinu sto se tice desavanja u Libiji, prvi put su spomenili u uzvestaju islamske fundamentaliste koji su naoruzani i bore se protiv Gadafija. Tacnije rekli su da se u Libiji obracunavaju tri grupe Gadafi, islamski fundamentalisti i gradjani koji se bore protiv Gadafija.
A istina je da se vodi borba izmedju Gadafija i islamskih fundamentalista(nahuskanih od strane Amerike).

it_is_I_Leclerc

pre 13 godina

Ne znam kako bi bilo Libijcima, ali mislim da bi Srbija ekonomski mogla da profitira ukoliko bi Gadafi uspeo da zadrzi poluge vlasti. U svakom slucaju ukoliko ode, mislim da ce dosta nasih firmi biti na direktnom gubitku zbog postojecih aranzmana, a cini mi se da na buduce poslove sa eventualnom novom vladom mozemo da zaboravimo. Licno bih voleo da Gadafi ostane :-)

MUKNAVI

pre 13 godina

Nema vece stete za Srbiju od ovih gradjana koji se smenjuju na vlasti vec dvadeset i kusur godina.Ostao il ne ostao,Gadafi tu nista nemoze pomoci sem..da nam skupa sa Amerikom i ostalima pokloni milijarde dolara..pa da se nahrane gladne oci lopova,tajkunerije,krivinasa i njihovih politicara..pa bi se valjda onda smirili i ostavili na miru one koji tavore nadajuci se u utopiju da ce ih pohlepni prevaranti zaokupljeni sobom dovesti u bolje dane.

Che

pre 13 godina

Ako Gadafi padne,Libija ce nestati u sukobima stotina klanova,da se dokopaju vlasti i tu ce svi trpeti,a da ne pominjem naftu,za koju je ceo svet vezan.
Tako da ne gubi samo Srbija,gubi ceo svet.

Che

pre 13 godina

Ako Gadafi padne,Libija ce nestati u sukobima stotina klanova,da se dokopaju vlasti i tu ce svi trpeti,a da ne pominjem naftu,za koju je ceo svet vezan.
Tako da ne gubi samo Srbija,gubi ceo svet.

MUKNAVI

pre 13 godina

Nema vece stete za Srbiju od ovih gradjana koji se smenjuju na vlasti vec dvadeset i kusur godina.Ostao il ne ostao,Gadafi tu nista nemoze pomoci sem..da nam skupa sa Amerikom i ostalima pokloni milijarde dolara..pa da se nahrane gladne oci lopova,tajkunerije,krivinasa i njihovih politicara..pa bi se valjda onda smirili i ostavili na miru one koji tavore nadajuci se u utopiju da ce ih pohlepni prevaranti zaokupljeni sobom dovesti u bolje dane.

it_is_I_Leclerc

pre 13 godina

Ne znam kako bi bilo Libijcima, ali mislim da bi Srbija ekonomski mogla da profitira ukoliko bi Gadafi uspeo da zadrzi poluge vlasti. U svakom slucaju ukoliko ode, mislim da ce dosta nasih firmi biti na direktnom gubitku zbog postojecih aranzmana, a cini mi se da na buduce poslove sa eventualnom novom vladom mozemo da zaboravimo. Licno bih voleo da Gadafi ostane :-)

pit

pre 13 godina

Ajmo nasi diktatori organizujte se i u pomoc svojim idolima,ne treba ni da se vracate,ostanite sa njim i osnujte nesvrstano diktatorsko udruzenje.

Idi Amin Dada

pre 13 godina

Koje bruke i sramote i prodane duse nama rade analize nikakvo cudo sto ulazemo i pajtasimo se sa svim mogucim i nemogicim diktatorskim sistemima! Uostalom, zasto "strucnjak" ne sedne u prvi avion, pa ne ode da pomogne ludom diktatoru? Jes, ali tako se i bez glave moze ostati..., od Gadafija i njemu slicnih narocito, a ko ce onda da trosi honorar.

Gruja

pre 13 godina

SkyNews je juce prvi put objavio delimicnu istinu sto se tice desavanja u Libiji, prvi put su spomenili u uzvestaju islamske fundamentaliste koji su naoruzani i bore se protiv Gadafija. Tacnije rekli su da se u Libiji obracunavaju tri grupe Gadafi, islamski fundamentalisti i gradjani koji se bore protiv Gadafija.
A istina je da se vodi borba izmedju Gadafija i islamskih fundamentalista(nahuskanih od strane Amerike).

Dusan iz Adzudabije

pre 13 godina

Da li neko zna koliki je izvoz Srbije u Libiju? Ja sam cuo da je 4.5 miliona dolara godisnje. Toliko o interesima i sposobnostima srpske privrede vezano za prijateljski narod koji dnevno od nafte inkasira 140 miliona dolara Po ovoj ceni preko 180 miliona). Postoji i interes Libije i nasih kompanija koje tamo rade da angazuju strucnjake. Problem je sto ih vise nemamo (nakon zavrsenih univerziteta ili strucnih skola nema ju gde da steknu praksu). A price i komentari o americkoj zaveri i uticaju fundamentalizma na ovo sto se desava u Libiji je samo produkt klero nacionalisticke zatucanosti. Ovakvim nakaradnim stavovima se vec decenijama landara.

Marko

pre 13 godina

Pa ostace Gadafi jedino mogu da ga smene ako novi treci rajh izvrsi direktnu invaziju i okupaciju Libije. A Gadafiju ce trebati oruzija i municije ali ostaje da vidimo da li ce i nas ovi iz EU naterati da uvedemo embargo na isporuke oruzija. To nebi bilo dobro ni za nas ni za Gadafija.

Vuk

pre 13 godina

Uzas i sramota,
ako Gadafi ode sa vlasti,nama lose.

Onda ni mi nismo bolji od njega.

Mi smo prokleti,
nevezano sa Libijom.

Ima kod nas, desetine sitnih Gadafija...
Njih se treba resiti,da bi nam bilo bolje!

iz keca u trojku

pre 13 godina

kad pogledam ove analize nasih "strucnjaka" za medjunarodne odnose, mogu vam reci da nije nikakvo cudo sto smo bombardovani...cak bi se usudio i da kazem da smo dobro prosli sto smo "samo" 100 dana bombardovani...uz ovakve analiticare i prognozere, propast je neizbezna...

Knez

pre 13 godina

Kakav izvoz , kakvi bakraci.
Ovo u Libiji ima za posledicu vestacku inflaciju u celom svetu, zbog rasta cene nafte i zlata, tako da ta 4 miliona od juce danas vrede duplo manje skoro.

wroom1975

pre 13 godina

Gde li nalazite ove "komentatore", to me bas zanima? A sto se Libije tice, toliko sam potresen, da neznam kako cu da zaspim nocas...pogotovo za El Gadafija...krenite sad u stampanje majci sa natpisom "Pravda za Gadafija"...sto, kad mogu Seselj, Mladic, Uros, da imaju svoje likove na majcama, moze i Gadafi.

Зоран

pre 13 godina

Још који незапошљен у Србији. Иначе, сада сам укапирао што се наши, који долазе из Либије, врло слабо интервјуишу. Па људима било одлично тамо. Само речи хвале имају за Гадафија. Провејава то између редова кад питају људе око неких небитних ствари не би ли се навукли да кажу нешто лоше. Секу они на РТС-у, монтирају, али врло слабо иде. А то већ нијe на линији ЕУ и света, знате већ како је то било у комунизму. Прво смо скинути са ирачког тржишта, сада са овог, па вероватно из целе сверне Африке. Мора да се ради све у договору са ЕУ. :)))

Hanibal

pre 13 godina

Ako Srbija zavisi od Gadafija...onda
i sa ovom vlasti nešto nije u redu...
a što se tiče nafte, nema na svetu skuplje
od ove koju mi plaćamo, te za nas povećanje cena
iste u svetu i nema neki značaj.
Za naoružanje i municiju uopšte ne brinem...
tokovi su poznati - ako ne može legalno, može
ilegalno... a ako nastave da se sukobljavaju možda
nam i izvoz navedenog još poraste... Oj, ha !

Aleksandar

pre 13 godina

za one koji su osuli drvlje i kamenje na ljude koji su govorili u članku:
ljudi su dali samo viđenje toga šta će se desiti povodom događaja u Libiji i nisu uopšte pominjlai nikakvu pdoršku Gadafiju, i konstatovali su da Vlada Srbije ne može mnogo toga da učini.
Iako uvozimo naftu iz Libije (150 miliona USD godišnje) i izvozimo oružje i lekove (7-10 mliona USD), nije to velika suma, ali ipak svaki dinar zemlji koji se zaradi, znači u ovoj situaciji.
Inače ove godine je Libija pokrenula velike infrastrukturne projekte i obezbedila je sredstva u iznosu od 25 milijardi dolara(tu je trebalo i Srbija da učestvuje, prema sporazumima) o ovome možete da čitate na ekonomskim forumima.
A ta suma je dovoljna da pokrene neke krupne igrače da umešaju prste.
A to da se pobunio narod... nemojte baš biti toliko naivni.
Uzeli ljudi, pa odjednom poludeli...

U Saudijskoj Arabiji je još veća diktatura (ženama je zabranjeno da voze kola), pa ništa se ne dešava.


već su počeli da stižu izveštaji da zaista postoje fundamentalisti i da nije baš tako kao što mislimo (objavljuje Sky i BBC).

Ali ajde da se bavimo našim problemima.

Шумадинац

pre 13 godina

Ствар је једноставна, ако у цео регион запоседну екстремне исламске снаге, не ваља ни за наше интересе(КиМ и економију)
Што се тиче Либије , тамо народн најмање има разлога за гнев, тамо се улаже од 50-80 милиијарди евра у инвестивције, инфраструктуру, велики радови, земља велика!
А што тамо владају по неколико деценија, па и Енглеска краљица влада као фараонка,и најбогатији су на свету! У Ук народ на периферији и мањим градовима не живи,тј нема стандард баш у складу са Снагом УК, напротив.

Моамер Гадафи је подигао земљу из песка, та бедуинска племена треба да схвате да је у овом тренутку Моамер чист добитак на Лото-у, јер ако им дође НАТОкратија, ....касно ће им бити да се моле Алаху!

Зоран

pre 13 godina

Заборавих: Више незапослених у Србији и мањи прилив пара од гастарбајтера. Са тенденцијом да тако и остане. А ви демократе, само напред, један по једна славина само пресушује. Битно да ми уђемо у ЕУ, за остало ћемо лако.

miccko

pre 13 godina

Pa kako nije sramota ovog "sjajnog" orijentalistu da tako nesto kaze.Neka pita Libijce kako im je.Nama super mi vucemo pare napolje a Libijci treba da crknu zbog idiota.Pa kakva je ovo zemlja kad zavisi od Libije,Belorusije,Iraka itd.Sve same demokrate na vlasti u pomenutim zemljama,a o bankovnim racunima njihovih vodja da ne govorimo.Pa Sloba se za deset godina ubi od para za ono malo nafte u Vojvodini,a zamislite Gadafija 42 godine sa onolikim nalazistima nafte.Pa jos da ne bude diktator.E sramoto srpska kad je doslo da na tudjoj muci profitiramo.

Fića

pre 13 godina

Sve lepše od lepšeg! Već se nazire sastav timova koje treba formirati:
Ekipa A (bad guys) sa crnim šeširima, iliti Sile zla, mraka i haosa:
Fundamentalisti, Amerika, Al kaida, Evropska unija, Nataša Kandić, Tasa Đavo, Sima Strahota, Jakovljević podstanar, Papa, Vatikan, Elmer Davež, Kominterna ... ma ima ih ko kusih pasa!
Ali ne mogu oni ništa protiv nas Čvorovića:
Evo ekipe B koja će da razbuca imperijalističku bandu
Ekipa B: borci za pravdu, istinu čast i slobodu:
Zoran Lilić, Moamer Al Gadafi, Kim Džong Il (taj li beše trenutno u Koreji, il njegovo unuče?), Bokasa, Čarls Menson, Rista "Amfilohije" Radović, navijači "Partizana", "C. Zvezde" i "Rada" ("krv, tlo, čast i ponos" + votka, motka, lanci, nož, baklja, lutka i poster Cara Dušana, komada 1) i .... Radoš Ljušić.

slavko

pre 13 godina

Da gospoda poznaju Libijce znali bi da je oko 40% Libijaca koji su se skolovali u inostranstvu zavrsilo fakulete u Srbiji i bivsoj Jugoslaviji. Ne bi trebalo zaboraviti i to da je dosta oficira skolovano ovde, a da ce posle Gadafija bas vojska preuzeti vlast na neko vreme.
I neka uporede sadasnji odnos sa Irakom. Iako znamo ko realno vlada u Bagdadu, koliko je samo ugovora Srbija-Irak potpisano u poslednje vreme?

Frendovi ?

pre 13 godina

Izreka:
Pticu o perju, čoveka o prijatelju.

Objašnjenje:
Okruženje odnosno skime se družiš govori o tome, kakvi ljudi smo zaista.

kobac moravac

pre 13 godina

nema nama spasa od tajkuna i korupcije.........ovo sa libijom..............mi to imamo svakodnevno ..........nama trebaju zakoni EU a ne zakoni milosevica, kostunice........ma dokle ce ovi sa prokletija, da nam vode drzavu ???

Sve se vraca, sve se placa

pre 13 godina

Priznajte lepo da nemate pojma o Libiji, ali mnogo volite da komentarisete. Pola komentara zvuci kao da ih je pisao Gashin sin El Islam licno (za neupucene, onaj od sestorice koji treba da bude "civilizovano" lice rezima prema svetu i koji je dve veceri pre prvog TV pojavljivanja tatka mu lupao k'o Maksim nekih 45 minuta upravo ovo sto pise u masi komentara)! E, pa samo da znate, ovako su i o nama i nasim "mukama" razmisljali gradjani svih onih "zlih" zemalja koje mi sad obilato zbog toga pljujemo.

Ispeci pa reci

pre 13 godina

Prava slika nasih "experata" i "diplomata" koji su nas zastupali i zastupaju po svetu.
O cemu pametan cuti budale lupetaju radi samopromocije svoje pameti i strucnosti. Mislite li vi da to niko van Srbije ne cita? Cemu sluze sekretari po ambasadama? Nasi nicemu sem vlastitom dzepu, ostali zaradjuju plate prateci sta se desava u zemljama sluzbovanja.
Posle se cudimo kad nam zalepe zausku.

Mario

pre 13 godina

Smenili su i "naseg prijatelja" Sadama pa opet sa novom vladom Iraka imamo priajteljske i poslovne odnose , a i nisu niti ce priznati Kosovo. Tako i sa Libijom , iako podrzavam Gadafija, ali vidim da mu ovi sa zapada "spremaju lonac". Pukovnice imas tajno oruzije a to je da afrikance masovno pocnes da saljes u Evropu, to ce ih vise dotuci nego "rakete velikog dometa". Oni samo jezik sile i razumeju.

Vasa

pre 13 godina

Gadafi legendo, vodjo revolucije! AAko ti padnes slobodno neka se pola beduina vrate u pustinju odakle si ih izcupao! Mi Libijski standard mozemo da sanjamo!

pandur

pre 13 godina

i ja bi mu dao azil pa da se okoristimo mi u srbiji... al on ***, cuva lovu po americi, evropi, svajcarskoj... i sad sta ces, sta ce nam go ko pistolj.

Tomislav Kresović

pre 13 godina

Odluka SAD i EU je odneta.Gadafi će "milom ili silom " morati da sidje sa vlasti.Srbija ekonomski gubi od pada Gadafija pre svega ekonomski,al ije izvesno da će Un i EU kao i SAd uvesti sankcije koje će obavezivati pa i Srbiju.To ide na štetu Srbije ali Srbija neće moći da se suprostavi odlukama EU i SAD već če morati da sledi tu poliitku posebno odluke SBUN.Srbija gubi u Libiji deo svojih interesa,ali nije to prvi ni poslednji put.Srbija na putu za kandidaturu za EU mora da sluša.Ako je tako o nda mora da se "odrekne" pukovnika Gadafija.

Илија Дракулић

pre 13 godina

Пад Гадафијеве диктатуре може да буде само добитак за сваког коме је слобода превасходни интерес. За кога год да је Гадафијева пропаст губитак - хвала драгом Богу!, и тај треба да пропадне!

vladimir

pre 13 godina

Svako ijole normalan zna da iza svega stoji amerika. Hoće da uzme libisku naftu a od te lepe zemlje da naprave katastrofu a od dobručudnog Libiskog naroda robovlasniču snagu koja će im raditi za par desetina dolara mesečno. OD 2006. godine Libija se strahovito razvija i bruto nacionalni dohodak je svake godine veći. Prosečna plata u Libiji iznosi oko 700 eura. Moja majka je rengen tehničar i radi u Tripoliju u državnoj bolnici. Ima stan i hranu besplatno, kao i struju. Ostalo plaća nešto mizerno malo. Plata joj je 1000 eura i 450 Libiskih dinara. Sa tim dinarima lepo može da živi ceo mesec tako da joj 1000 evra ostaje. Uslovi rada u bolnici su fenomenalni kao i libijci koji rade. Sve reči hvale ima za tu zemlju. Tamo radi već 6 godina i nepada joj napamet da se vraća kako ona kaže u ovu smrdljivu zemlju Srbiju. Jedino će se vratiti ako amerikanci umarširaju u Libiju. Libijci nemaju ni jedan valjani razlog da ruše Gadafija jel imaju jedan od najvećih standarda u Arapskom svetu, neračunajući par zemalja tipa Kuvajta, Emirata itd. Lbiska vlada svake godine izdvaja oko 50 milijardi dolara za infrastrukturu u zemlji i ostala davanja. Koliko će američke okupacione snage davati kada dođu, 0 dolara. Samo će je opustošiti a Libiski narod dovesti na prosjački štap koji će ih moliti za koru hleba. Kako je moguće da je do juče najveći terorista na svetu bin laden i njegova al kaida preko noći postala humanitarna organizacija a bin laden mirotvorac koji nudi pomoć amerima. To nešto nije u redu. Zapadni mediji potpuno pogrešno izveštavaju o stvarnom stanju. Pa da je tako loše u Libiji ne bi preko 300.000 stranaca radilo u toj zemlji. DRŽI SE GADAFI I NEDAJ DA TE OKUPIRAJU I OD TVOJE ZEMLJE NAPRAVE ZEMLJU BEZNAĐA KAO ŠTO SU NAPRAVILI OD SRBIJE.

Tomislav Kresović

pre 13 godina

Odluka SAD i EU je odneta.Gadafi će "milom ili silom " morati da sidje sa vlasti.Srbija ekonomski gubi od pada Gadafija pre svega ekonomski,al ije izvesno da će Un i EU kao i SAd uvesti sankcije koje će obavezivati pa i Srbiju.To ide na štetu Srbije ali Srbija neće moći da se suprostavi odlukama EU i SAD već če morati da sledi tu poliitku posebno odluke SBUN.Srbija gubi u Libiji deo svojih interesa,ali nije to prvi ni poslednji put.Srbija na putu za kandidaturu za EU mora da sluša.Ako je tako o nda mora da se "odrekne" pukovnika Gadafija.

osrtvo

pre 13 godina

Ja nikako da se setim!!?
Evo tražim i po forumima,enciklopedijama i ništa.
Jel ima neka država kojoj su ameri donijeli nešta dobra?
Ako neko zna neka napiše.
Častim pivom!

DeKOb

pre 13 godina

Srpske firme su poslovale sa administracijom i industrijom u Libiji, koja jeste (bila) Gadafijeva, ali nema razloga da se to ne nastavi. Ako okupirani Irak i dalje kupuje oruzje od 'Zastave', zasto ne bi nove libijske vlasti nastavile sa kupovinom nasih usluga i robe? Nema potrebe da se vezujemo za bilo ciji 'lik i delo'.

it_is_I_Leclerc

pre 13 godina

Ne znam kako bi bilo Libijcima, ali mislim da bi Srbija ekonomski mogla da profitira ukoliko bi Gadafi uspeo da zadrzi poluge vlasti. U svakom slucaju ukoliko ode, mislim da ce dosta nasih firmi biti na direktnom gubitku zbog postojecih aranzmana, a cini mi se da na buduce poslove sa eventualnom novom vladom mozemo da zaboravimo. Licno bih voleo da Gadafi ostane :-)

Dusan iz Adzudabije

pre 13 godina

Da li neko zna koliki je izvoz Srbije u Libiju? Ja sam cuo da je 4.5 miliona dolara godisnje. Toliko o interesima i sposobnostima srpske privrede vezano za prijateljski narod koji dnevno od nafte inkasira 140 miliona dolara Po ovoj ceni preko 180 miliona). Postoji i interes Libije i nasih kompanija koje tamo rade da angazuju strucnjake. Problem je sto ih vise nemamo (nakon zavrsenih univerziteta ili strucnih skola nema ju gde da steknu praksu). A price i komentari o americkoj zaveri i uticaju fundamentalizma na ovo sto se desava u Libiji je samo produkt klero nacionalisticke zatucanosti. Ovakvim nakaradnim stavovima se vec decenijama landara.

Gruja

pre 13 godina

SkyNews je juce prvi put objavio delimicnu istinu sto se tice desavanja u Libiji, prvi put su spomenili u uzvestaju islamske fundamentaliste koji su naoruzani i bore se protiv Gadafija. Tacnije rekli su da se u Libiji obracunavaju tri grupe Gadafi, islamski fundamentalisti i gradjani koji se bore protiv Gadafija.
A istina je da se vodi borba izmedju Gadafija i islamskih fundamentalista(nahuskanih od strane Amerike).

Marko

pre 13 godina

Pa ostace Gadafi jedino mogu da ga smene ako novi treci rajh izvrsi direktnu invaziju i okupaciju Libije. A Gadafiju ce trebati oruzija i municije ali ostaje da vidimo da li ce i nas ovi iz EU naterati da uvedemo embargo na isporuke oruzija. To nebi bilo dobro ni za nas ni za Gadafija.

Idi Amin Dada

pre 13 godina

Koje bruke i sramote i prodane duse nama rade analize nikakvo cudo sto ulazemo i pajtasimo se sa svim mogucim i nemogicim diktatorskim sistemima! Uostalom, zasto "strucnjak" ne sedne u prvi avion, pa ne ode da pomogne ludom diktatoru? Jes, ali tako se i bez glave moze ostati..., od Gadafija i njemu slicnih narocito, a ko ce onda da trosi honorar.

pit

pre 13 godina

Ajmo nasi diktatori organizujte se i u pomoc svojim idolima,ne treba ni da se vracate,ostanite sa njim i osnujte nesvrstano diktatorsko udruzenje.

Che

pre 13 godina

Ako Gadafi padne,Libija ce nestati u sukobima stotina klanova,da se dokopaju vlasti i tu ce svi trpeti,a da ne pominjem naftu,za koju je ceo svet vezan.
Tako da ne gubi samo Srbija,gubi ceo svet.

Mario

pre 13 godina

Smenili su i "naseg prijatelja" Sadama pa opet sa novom vladom Iraka imamo priajteljske i poslovne odnose , a i nisu niti ce priznati Kosovo. Tako i sa Libijom , iako podrzavam Gadafija, ali vidim da mu ovi sa zapada "spremaju lonac". Pukovnice imas tajno oruzije a to je da afrikance masovno pocnes da saljes u Evropu, to ce ih vise dotuci nego "rakete velikog dometa". Oni samo jezik sile i razumeju.

Шумадинац

pre 13 godina

Ствар је једноставна, ако у цео регион запоседну екстремне исламске снаге, не ваља ни за наше интересе(КиМ и економију)
Што се тиче Либије , тамо народн најмање има разлога за гнев, тамо се улаже од 50-80 милиијарди евра у инвестивције, инфраструктуру, велики радови, земља велика!
А што тамо владају по неколико деценија, па и Енглеска краљица влада као фараонка,и најбогатији су на свету! У Ук народ на периферији и мањим градовима не живи,тј нема стандард баш у складу са Снагом УК, напротив.

Моамер Гадафи је подигао земљу из песка, та бедуинска племена треба да схвате да је у овом тренутку Моамер чист добитак на Лото-у, јер ако им дође НАТОкратија, ....касно ће им бити да се моле Алаху!

miccko

pre 13 godina

Pa kako nije sramota ovog "sjajnog" orijentalistu da tako nesto kaze.Neka pita Libijce kako im je.Nama super mi vucemo pare napolje a Libijci treba da crknu zbog idiota.Pa kakva je ovo zemlja kad zavisi od Libije,Belorusije,Iraka itd.Sve same demokrate na vlasti u pomenutim zemljama,a o bankovnim racunima njihovih vodja da ne govorimo.Pa Sloba se za deset godina ubi od para za ono malo nafte u Vojvodini,a zamislite Gadafija 42 godine sa onolikim nalazistima nafte.Pa jos da ne bude diktator.E sramoto srpska kad je doslo da na tudjoj muci profitiramo.

Илија Дракулић

pre 13 godina

Пад Гадафијеве диктатуре може да буде само добитак за сваког коме је слобода превасходни интерес. За кога год да је Гадафијева пропаст губитак - хвала драгом Богу!, и тај треба да пропадне!

wroom1975

pre 13 godina

Gde li nalazite ove "komentatore", to me bas zanima? A sto se Libije tice, toliko sam potresen, da neznam kako cu da zaspim nocas...pogotovo za El Gadafija...krenite sad u stampanje majci sa natpisom "Pravda za Gadafija"...sto, kad mogu Seselj, Mladic, Uros, da imaju svoje likove na majcama, moze i Gadafi.

Tomislav Kresović

pre 13 godina

Odluka SAD i EU je odneta.Gadafi će "milom ili silom " morati da sidje sa vlasti.Srbija ekonomski gubi od pada Gadafija pre svega ekonomski,al ije izvesno da će Un i EU kao i SAd uvesti sankcije koje će obavezivati pa i Srbiju.To ide na štetu Srbije ali Srbija neće moći da se suprostavi odlukama EU i SAD već če morati da sledi tu poliitku posebno odluke SBUN.Srbija gubi u Libiji deo svojih interesa,ali nije to prvi ni poslednji put.Srbija na putu za kandidaturu za EU mora da sluša.Ako je tako o nda mora da se "odrekne" pukovnika Gadafija.

Tomislav Kresović

pre 13 godina

Odluka SAD i EU je odneta.Gadafi će "milom ili silom " morati da sidje sa vlasti.Srbija ekonomski gubi od pada Gadafija pre svega ekonomski,al ije izvesno da će Un i EU kao i SAd uvesti sankcije koje će obavezivati pa i Srbiju.To ide na štetu Srbije ali Srbija neće moći da se suprostavi odlukama EU i SAD već če morati da sledi tu poliitku posebno odluke SBUN.Srbija gubi u Libiji deo svojih interesa,ali nije to prvi ni poslednji put.Srbija na putu za kandidaturu za EU mora da sluša.Ako je tako o nda mora da se "odrekne" pukovnika Gadafija.

Зоран

pre 13 godina

Заборавих: Више незапослених у Србији и мањи прилив пара од гастарбајтера. Са тенденцијом да тако и остане. А ви демократе, само напред, један по једна славина само пресушује. Битно да ми уђемо у ЕУ, за остало ћемо лако.

Fića

pre 13 godina

Sve lepše od lepšeg! Već se nazire sastav timova koje treba formirati:
Ekipa A (bad guys) sa crnim šeširima, iliti Sile zla, mraka i haosa:
Fundamentalisti, Amerika, Al kaida, Evropska unija, Nataša Kandić, Tasa Đavo, Sima Strahota, Jakovljević podstanar, Papa, Vatikan, Elmer Davež, Kominterna ... ma ima ih ko kusih pasa!
Ali ne mogu oni ništa protiv nas Čvorovića:
Evo ekipe B koja će da razbuca imperijalističku bandu
Ekipa B: borci za pravdu, istinu čast i slobodu:
Zoran Lilić, Moamer Al Gadafi, Kim Džong Il (taj li beše trenutno u Koreji, il njegovo unuče?), Bokasa, Čarls Menson, Rista "Amfilohije" Radović, navijači "Partizana", "C. Zvezde" i "Rada" ("krv, tlo, čast i ponos" + votka, motka, lanci, nož, baklja, lutka i poster Cara Dušana, komada 1) i .... Radoš Ljušić.

iz keca u trojku

pre 13 godina

kad pogledam ove analize nasih "strucnjaka" za medjunarodne odnose, mogu vam reci da nije nikakvo cudo sto smo bombardovani...cak bi se usudio i da kazem da smo dobro prosli sto smo "samo" 100 dana bombardovani...uz ovakve analiticare i prognozere, propast je neizbezna...

Зоран

pre 13 godina

Још који незапошљен у Србији. Иначе, сада сам укапирао што се наши, који долазе из Либије, врло слабо интервјуишу. Па људима било одлично тамо. Само речи хвале имају за Гадафија. Провејава то између редова кад питају људе око неких небитних ствари не би ли се навукли да кажу нешто лоше. Секу они на РТС-у, монтирају, али врло слабо иде. А то већ нијe на линији ЕУ и света, знате већ како је то било у комунизму. Прво смо скинути са ирачког тржишта, сада са овог, па вероватно из целе сверне Африке. Мора да се ради све у договору са ЕУ. :)))

Knez

pre 13 godina

Kakav izvoz , kakvi bakraci.
Ovo u Libiji ima za posledicu vestacku inflaciju u celom svetu, zbog rasta cene nafte i zlata, tako da ta 4 miliona od juce danas vrede duplo manje skoro.

Hanibal

pre 13 godina

Ako Srbija zavisi od Gadafija...onda
i sa ovom vlasti nešto nije u redu...
a što se tiče nafte, nema na svetu skuplje
od ove koju mi plaćamo, te za nas povećanje cena
iste u svetu i nema neki značaj.
Za naoružanje i municiju uopšte ne brinem...
tokovi su poznati - ako ne može legalno, može
ilegalno... a ako nastave da se sukobljavaju možda
nam i izvoz navedenog još poraste... Oj, ha !

Vuk

pre 13 godina

Uzas i sramota,
ako Gadafi ode sa vlasti,nama lose.

Onda ni mi nismo bolji od njega.

Mi smo prokleti,
nevezano sa Libijom.

Ima kod nas, desetine sitnih Gadafija...
Njih se treba resiti,da bi nam bilo bolje!

Vasa

pre 13 godina

Gadafi legendo, vodjo revolucije! AAko ti padnes slobodno neka se pola beduina vrate u pustinju odakle si ih izcupao! Mi Libijski standard mozemo da sanjamo!

Aleksandar

pre 13 godina

za one koji su osuli drvlje i kamenje na ljude koji su govorili u članku:
ljudi su dali samo viđenje toga šta će se desiti povodom događaja u Libiji i nisu uopšte pominjlai nikakvu pdoršku Gadafiju, i konstatovali su da Vlada Srbije ne može mnogo toga da učini.
Iako uvozimo naftu iz Libije (150 miliona USD godišnje) i izvozimo oružje i lekove (7-10 mliona USD), nije to velika suma, ali ipak svaki dinar zemlji koji se zaradi, znači u ovoj situaciji.
Inače ove godine je Libija pokrenula velike infrastrukturne projekte i obezbedila je sredstva u iznosu od 25 milijardi dolara(tu je trebalo i Srbija da učestvuje, prema sporazumima) o ovome možete da čitate na ekonomskim forumima.
A ta suma je dovoljna da pokrene neke krupne igrače da umešaju prste.
A to da se pobunio narod... nemojte baš biti toliko naivni.
Uzeli ljudi, pa odjednom poludeli...

U Saudijskoj Arabiji je još veća diktatura (ženama je zabranjeno da voze kola), pa ništa se ne dešava.


već su počeli da stižu izveštaji da zaista postoje fundamentalisti i da nije baš tako kao što mislimo (objavljuje Sky i BBC).

Ali ajde da se bavimo našim problemima.

DeKOb

pre 13 godina

Srpske firme su poslovale sa administracijom i industrijom u Libiji, koja jeste (bila) Gadafijeva, ali nema razloga da se to ne nastavi. Ako okupirani Irak i dalje kupuje oruzje od 'Zastave', zasto ne bi nove libijske vlasti nastavile sa kupovinom nasih usluga i robe? Nema potrebe da se vezujemo za bilo ciji 'lik i delo'.

kobac moravac

pre 13 godina

nema nama spasa od tajkuna i korupcije.........ovo sa libijom..............mi to imamo svakodnevno ..........nama trebaju zakoni EU a ne zakoni milosevica, kostunice........ma dokle ce ovi sa prokletija, da nam vode drzavu ???

vladimir

pre 13 godina

Svako ijole normalan zna da iza svega stoji amerika. Hoće da uzme libisku naftu a od te lepe zemlje da naprave katastrofu a od dobručudnog Libiskog naroda robovlasniču snagu koja će im raditi za par desetina dolara mesečno. OD 2006. godine Libija se strahovito razvija i bruto nacionalni dohodak je svake godine veći. Prosečna plata u Libiji iznosi oko 700 eura. Moja majka je rengen tehničar i radi u Tripoliju u državnoj bolnici. Ima stan i hranu besplatno, kao i struju. Ostalo plaća nešto mizerno malo. Plata joj je 1000 eura i 450 Libiskih dinara. Sa tim dinarima lepo može da živi ceo mesec tako da joj 1000 evra ostaje. Uslovi rada u bolnici su fenomenalni kao i libijci koji rade. Sve reči hvale ima za tu zemlju. Tamo radi već 6 godina i nepada joj napamet da se vraća kako ona kaže u ovu smrdljivu zemlju Srbiju. Jedino će se vratiti ako amerikanci umarširaju u Libiju. Libijci nemaju ni jedan valjani razlog da ruše Gadafija jel imaju jedan od najvećih standarda u Arapskom svetu, neračunajući par zemalja tipa Kuvajta, Emirata itd. Lbiska vlada svake godine izdvaja oko 50 milijardi dolara za infrastrukturu u zemlji i ostala davanja. Koliko će američke okupacione snage davati kada dođu, 0 dolara. Samo će je opustošiti a Libiski narod dovesti na prosjački štap koji će ih moliti za koru hleba. Kako je moguće da je do juče najveći terorista na svetu bin laden i njegova al kaida preko noći postala humanitarna organizacija a bin laden mirotvorac koji nudi pomoć amerima. To nešto nije u redu. Zapadni mediji potpuno pogrešno izveštavaju o stvarnom stanju. Pa da je tako loše u Libiji ne bi preko 300.000 stranaca radilo u toj zemlji. DRŽI SE GADAFI I NEDAJ DA TE OKUPIRAJU I OD TVOJE ZEMLJE NAPRAVE ZEMLJU BEZNAĐA KAO ŠTO SU NAPRAVILI OD SRBIJE.

MUKNAVI

pre 13 godina

Nema vece stete za Srbiju od ovih gradjana koji se smenjuju na vlasti vec dvadeset i kusur godina.Ostao il ne ostao,Gadafi tu nista nemoze pomoci sem..da nam skupa sa Amerikom i ostalima pokloni milijarde dolara..pa da se nahrane gladne oci lopova,tajkunerije,krivinasa i njihovih politicara..pa bi se valjda onda smirili i ostavili na miru one koji tavore nadajuci se u utopiju da ce ih pohlepni prevaranti zaokupljeni sobom dovesti u bolje dane.

slavko

pre 13 godina

Da gospoda poznaju Libijce znali bi da je oko 40% Libijaca koji su se skolovali u inostranstvu zavrsilo fakulete u Srbiji i bivsoj Jugoslaviji. Ne bi trebalo zaboraviti i to da je dosta oficira skolovano ovde, a da ce posle Gadafija bas vojska preuzeti vlast na neko vreme.
I neka uporede sadasnji odnos sa Irakom. Iako znamo ko realno vlada u Bagdadu, koliko je samo ugovora Srbija-Irak potpisano u poslednje vreme?

Sve se vraca, sve se placa

pre 13 godina

Priznajte lepo da nemate pojma o Libiji, ali mnogo volite da komentarisete. Pola komentara zvuci kao da ih je pisao Gashin sin El Islam licno (za neupucene, onaj od sestorice koji treba da bude "civilizovano" lice rezima prema svetu i koji je dve veceri pre prvog TV pojavljivanja tatka mu lupao k'o Maksim nekih 45 minuta upravo ovo sto pise u masi komentara)! E, pa samo da znate, ovako su i o nama i nasim "mukama" razmisljali gradjani svih onih "zlih" zemalja koje mi sad obilato zbog toga pljujemo.

pandur

pre 13 godina

i ja bi mu dao azil pa da se okoristimo mi u srbiji... al on ***, cuva lovu po americi, evropi, svajcarskoj... i sad sta ces, sta ce nam go ko pistolj.

Ispeci pa reci

pre 13 godina

Prava slika nasih "experata" i "diplomata" koji su nas zastupali i zastupaju po svetu.
O cemu pametan cuti budale lupetaju radi samopromocije svoje pameti i strucnosti. Mislite li vi da to niko van Srbije ne cita? Cemu sluze sekretari po ambasadama? Nasi nicemu sem vlastitom dzepu, ostali zaradjuju plate prateci sta se desava u zemljama sluzbovanja.
Posle se cudimo kad nam zalepe zausku.

Frendovi ?

pre 13 godina

Izreka:
Pticu o perju, čoveka o prijatelju.

Objašnjenje:
Okruženje odnosno skime se družiš govori o tome, kakvi ljudi smo zaista.

osrtvo

pre 13 godina

Ja nikako da se setim!!?
Evo tražim i po forumima,enciklopedijama i ništa.
Jel ima neka država kojoj su ameri donijeli nešta dobra?
Ako neko zna neka napiše.
Častim pivom!