Četvrtak, 24.02.2011.

18:56

Ekstremna desnica ulazi u politiku?

Posle najave ekstremnih desničarskih organizacija da će se preregistrovati u političke stranke, stručnjaci apeluju na državu da se odredi prema takvim grupama.

Izvor: B92

Ekstremna desnica ulazi u politiku? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Marko M

pre 13 godina

Bas me zanima kako bi sprovodili taj njihov program borbe protiv narkomanije i gej populacije? Onako kako su pokazali na poslednjoj gej paradi? Gde bi tu bila razlika sa inkvizicijom? I umesto da probleme resavamo na isti ili slican nacin kako su to resile moderne i uspesne zemlje, mi cemo prepustiti grubi huligana, koji bi kao drzavni program borbe protiv narkomanije uzeli model iz Crne Reke, a homoseksualce bi verujem takodje "lecili" batinama.

Vojvodinac

pre 13 godina

Poistovetiti dva čoveka je teško, osim ako to sami ne urade kroz razna uruženja, a poistovetiti više udruženja je potpuna besmislica.
Ja sam za to, da svako odgovara za svoje zločine, kakvi god oni bili. Ako su slobodni, dakle nisu krivi i sve optužbe su samo nagađanja. Ako bi verovao nagađanjima, kako bi ustao sutra, znajući da gradimo najskuplji most a nemamo brašna i mleka, znajući da protiv Kolesara i Januševića nema dokaza, da je Dačić najevropljanin u Srbiji poznat kao "koferče".
A šta je sa honorarima iz RIK-a, između ostalog i za ministarku pravde, prodaji Telekoma zajedno sa MTEL-om i Telekomom RS, za manje novca nego Mobtel!? Tijanić i dalje direktor RTS-a?
Jočić sa dečačkim nestašlukom, Labus koji je za 4 godine rešio sve svoje probleme, Ministrom zdravlja (bivšim) koji na rutinsku operaciju ide u Nemačku, predsednikom koji mišljenje traži u insotarnstvu , ministarki finansija koja ne ume objasniti sopstveni predlog budžeta, predsednici skupštine čiji muž drži firmu koja ne uplaćuje doprinose, Jelena Trivan koju forsira tata, učesnik afere indeks...
Da dragi moji sve su to glasine, i njih niko ne sprečava da se bave političkim životom, a mi....
Mi nestajemo, polako ali sigurno izumiremo, i nikog to puno ne brine!
Toliko o mišljenju o nama, a to što sve ovo trpimo, dovoljno govori o nama ko smo i kakvi smo!
Posebno se oduševim kada se neko javi iz SAD ili sl. sa nekim plitkim stavom tipa glasajte za LDP i rešićete sve probleme, a mi lupamo preporuke kao blesavi.
Naša realnost prevazilazi najgore slutnje šampiona naše satire!
Srbijo nek ti je sa srećom, i svaka ti čast što si ovo izdržala do sada.

Salimir

pre 13 godina

Nemaju sanse. Poziciju desnice na srpskoj politickoj sceni je, pre neki dan, za sebe rezervisao Vuk Draskovic.

PS Ovo je sala, naravno.

ILIJA

pre 13 godina

Treba pre svega raditi na otklanjanju uzroka nastanka tako degenerativnih pojava u društvu, kao što su te organizacije, ali nažalost to zahteva puno vremena i sinhronizovano delovanje mnogih državnih i društvenih institucija. U međuvremenu, zabrana ...

poznavalac

pre 13 godina

Bolje bi bilo receno ako bi naslov bio Ruske tajne sluzbe ulaze na jos zesci nacin u politicki i parlamentarni zivot Srbije. Pomenite RUSKE STRUKTURE I SLUZBE prave HAOS u Srbiji jos od cuvene 8 sednice. Epilog Evropskoj Srbiji ce se videti 23.03.2011.

Djape

pre 13 godina

Ha ha, nisu oni nasilni i lažno ih optužuju. Pa da li je neko toliko malouman da poveruje u to. Pa ko je polupao one automobile po Beogradu i izloge, ranjavao policajce, ko prebija nedužne po ulicama i u vreme utakmica.
Hoće još i u politiku, ludilo.
Ovi na vlasti nas lome, ali barem ne motkama po leđima nego na finjaka.

vidakis

pre 13 godina

Dvadeset i kusur godina se preko medija vrši indoktrinacija.Nacional-socijalizam i klero-fašizam imaju većinsku podršku.Klinci po ovim pokretima to izgovaraju glasno.To se jasno vidi u odnosu prema zločinu.Neće biti nikakav problem da dobiju većinu na izborima.Posle Putinove posete to će svima postati jasno!

Velibor, USA

pre 13 godina

@dijasporac, ja sam u Americi i nije istina da ovde ima "staljinistichkih" komunistichkih stranaka koje nisu zabranjene, a istina nazalost ima nacifashistichkih desnicharskih stranaka koje ne samo da nisu zabranjene vec im policija pruza zashtitu. To je zato jer je Amerika nazalost previshe popustljiva prema ultra-desnici, dok ultra-levice ni nema. Jedan od razloga shto u Americi ima poprilichno haotichnog poimanja "slobode govora" shto desnichari najcheshce i zloupotrebljavaju do maksimuma.
Uz to, ekstremna desnica u Srbiji JE VEC REDOVNO KRSHILA ZAKON, NAPADALA I UGROZAVALA ZIVOTE META I ZRTAVA. Molim, nemojmo se praviti da ne znamo. Zar treba podsecati OPET? Tzv. "Nashi 1389", "Obraz" pa i "Dveri" ne staju na njihovim mislima, osecajima, rechima- vec kao zombiji fizichki hoce da napadaju, rushe, tuku ili chinjenichno vec su to i radili. Molim, podsetimo se na tek najnovija njihova fizichka, rushilachka, ubilachka divljanja i napade na Gej Povorku, na policiju, na grad Beograd i drzavu Srbiju. Napade tih desnichara na Gej Povorku koja je zbog tog terora chekala godinama i decenijama da se konachno vec jednom desi kao shto Zakon nalaze da imaju (gejevi) prava. Podsetimo se takodje juna 2001-e.
Niko ne zeli da oduzme desnicharima misli, osecaje.... kakvegod da su im, nek ih chuvaju, drze i bashtine u glavama kolikogod hoce- ali oni (ni bilo ko) NEMAJU PRAVA ugrozavati bilo fizichki bilo psiholoshki mete i zrtve koje su odabrali. A upravo to je ono shto "Nashi 1389", "Obraz" pa i "Dveri" i njihove vodje i pristalice-zombiji RADE. I upravo to je to shto je - NEDOPUSTIVO!

Bolji model za Srbiju i zemlje ex-Yu bi trebala biti EU oshtrija politika prema ekstremnoj desnici.

novak

pre 13 godina

One partije navedene u jednom od prethodnih komentara su daleko od ekstremno levih... Za njih moze vaziti da su samo ekstremne ali leve ili levicarske, tesko...

Shankly

pre 13 godina

Ekstremne desnice ima po celoj Evropi - Francuskoj, Engleskoj, Nemackoj, Austriji, Poljskoj, Svedskoj (u parlamentu).... Sad ce ovi nasi levi fasisti da zabrane desne u ime ocuvanja demokratije. Licemeri. Jos malo zuti i crveni da se potrude i moj glas ide ekstemnoj desnici. Xa. A ja glasao za DS prosli put!

Razuman, a desno

pre 13 godina

Oni su posledica svega ekstremnog u Srbiji:
- ekstremne politike zapada (sankcije, bombardovanje, priznanje Kosova)
- ekstremne "proevropske" domace politike (svaki dan iste vesti u svim novinama, bilo kakav oblik javne kritike EU je nedopusten kao da je EU dogma)
- ekstremnih reformi (privatizacija, gubitka radnog mesta preko noci, nametanje "zapadnih" vrednosti koje uopste nisu zapadne, ni opsteprihvacene)
- ekstremne ekonomske situacije (sve poskupljuje, 400.000 je ostalo bez posla pod ovom vladom)
- ekstremne nevidljivosti vlade sem ako se radi o politickoj propagandi (i pitanjima nebitnim za gradjane, npr. rekonstrukcija)
- ekstremnih levicarskih ideja (ekskomunikacija svega sto dolazi sa desna, nazivanje svih fasistima ili klerofasistima itd).
Ja sam desno politicki, za ove naravno necu glasati, ali sam siguran da desnica dolazi na vlast, jer se levica pokazala nesposobnom.

Filip

pre 13 godina

Као прво Снп 1389 није десничарска организација, а судећи по сликама са разних протеста (застеве Кубе,Палестине, застеве које повезују ЕУ са фашистичком Њемачком) они су ближи комунизму него данашњи социјалисти Ивице Дачића !

+

pre 13 godina

Kao i u društvu, tako i na ovoj vesti-mnoštvo komentara onih "koji su dosta iznad i koji umeju da razmisljaju i da pozitivno zakljucuju", za razliku od onih koji ne dele njihove apsolutno liberalne ideje.
Karakteristika moderne levice u Srbiji,a Boga mi i šire...

Stokton

pre 13 godina

Mnogo država na svetu ima ovakve (i mnogo ekstremnije) stranke i naravno nikome nije na pamet palo da ih zabranjuje.
Mislim da će se suprotno desiti baš u Srbiji, jer smo, na žalost, poslednjih godina postali poznati kao svetoulizice i veći katolici od Pape...

Srki

pre 13 godina

Voleo bih da znam ko u ovoj zemlji određuje ko je "ekstremna desnica" i kako?
Ako to rade (ekstremni) levičari, onda je jasno kakva presuda sledi.

Goran

pre 13 godina

Ne podrzavam nista od onoga sto ovakve grupe zastupaju ali zabrana nije odlika demokratskog drustva. Ako Nemci mogu da tolerisu NDP koji zastupa profasisticke stavove i rehabilitaciju Hitlerove politike i koji s vreman na vreme ima i svoje predtsavnike u parlamentu, onda mozemo i mi raznorazne dveri, zveri i ostale. Svaki vid cenzure ili zabrane bi pokazao demokratsku nezrelost srpskog drustva i politicku nesposobnost trenutne vlasti.

Mirko

pre 13 godina

Kada vidim delovanje,rezultate i postojanje ekstremno levih partija kao sto su DS,LDP,SPS,LSV i sl.verujte da ovi koje Vi nazivate "ekstremna desnica" dodju kao melem na rnu.

Whiplasher

pre 13 godina

sad ce decica koja crtkaju grafite po zidicima ubi, kolji i to, da mi budu u politicici? ahahaha u ovoj srbiji sve neki duhoviti ljudi :) srbija zemlja duhova haha

Ili smo pravna drzava ili nismo

pre 13 godina

Ako vec treba da ima mesta za politically correct ultra-levicare onda ima i za drugu stranu medalje. Dok ne prekrse zakon ne moze im se braniti da se organizuju kako hoce, kad ga prekrse krivce u zatvor ostali voljno. Uostalom na izbore, pa kom opanci kom obojci.

Nemanja

pre 13 godina

Nek udju u politiku, ja stvarno ne vidim po cemu bi oni bili gori od politicara koji malo kraduckaju, obijaju travike, pozivaju na ubijanje zardjalim kasikama, mašu pištoljima, oštećuju budzet za 60 miliona evra, učestvuju u vise milionskim prevarama i aferama, saradjuju sa mafijom itd ...
Ja stvarno ne vidim zasto se tako finom i probranom drustvu ne bi pridruzila i ova "deca" koja povremeno unistavaju javnu imovinu, bacaju cigle i skadiraju protiv neistomišljenika.

тоша

pre 13 godina

Ово треба све похапсити под хитно! Каква екстремна десница у политици! Спречити по сваку цену!

garibaldi

pre 13 godina

ne mozete ih zabraniti ako tvrdite da ste demokratsko drustvo. to bi bilo kao da se donosi presuda za krivicno delo koje jos nije pocinjeno ali mi smo mislili da ce da se desi. ni ja se ne slazem sa njihovim stavovima ali imaju pravo da se organizuju i izraze svoje stavove. ne mozemo svi biti zuti neko mora biti i crven ili crn na vasu zalost

financijer

pre 13 godina

Samo nam to fali u ovoj "Banana" državi. I ovako vlada vlast jačeg, kao na divljem zapadu. Ovo ne vodi demokratiji nego još većem bezvlašću.

testify

pre 13 godina

...posle zasto zivimo lose, zasto je sve skupo, zasto patimo zbog ljudi koji su ubijali u ratovima itd...e pa gospodo ovo je otisak vremena, to je taj virus u srbiji koji se ne da izleciti i koji ce uvek postojati sve dok se ne budemo pobili medju sobom...takodje jedna poruka "patriotama" , "srbendama" , "nacionalnim podrzaocima" itd: nemojte mnogo da zanovetate kako ste prepameti i da isotriju svog naroda veoma dobro poznajete jer time stetite pojednce koji su dosta iznad vas i koji umeju da razmisljaju i da pozitivno zakljucuju...sto se tice drzave srbije, da je htela ona bi bih odavno pohapsila i dala svakom od njih po 30 godina zatvora, ali neee, drzava vadi duboke interese e zato ova drzava vise nema perspektivu i porucujem svim obrazovanim ljudima i ljudima koji znaju da koriste svoje mozgove da napuste ovu drzavu jer od nje hleba i vajde nema niti ce ikada biti!!!

Čika Stepa

pre 13 godina

To je to. Napuštam zemlju. Nema razloga više ni za nadanje ni za ostajanje. Kad su nepismeni i glupi počeli da govore o sistemu vrednosti... to dovoljno govori koliko ovo nije niti će ikada biti država.Tamo negde trava možda nije zelenija ali bar ima neke sigurnosti i reda.zbogom ostajte sVrbi.

mislite o tome

pre 13 godina

Srbija je u ovom trenutku plodno tlo za fasisticke ideje. Gubitnik u ratovima , ekonomska kriza, cini se da je pravo vreme za ovakve pokrete. Hitler bi bio ponosan na vas.

milezr

pre 13 godina

Kriva je država koja DESET godina ne nudi nikakvu budućnost svojim građanima i još im srozava kvalitet života. Za tih deset godina, jako velik broj ljudi koji su tada bili klinci sada ima 20-25 godina i, umesto da završavaju fakultete, pronalaze poslove i misle na zasnivanje porodice, oni piju, drogiraju se, tuku se po ulicama, vandališu i ubijaju strane državljane. Takvim izgubljenim dušama ekstremni stavovi sa bilo koje strane spektruma zvuče kao melem.

Kokošari na vlasti će sad da žanju što su posejali, a i mi s njima. Što bi rekao ZĐ: To je cena vaše (naše) gluposti.

dijasporac

pre 13 godina

U Americi postoji i deluje nesmetano Americka Nacisticka Partija sa sedistem u Cikagu, kao i nekoliko otvoreno komunistickih i staljinistickih partija. Te partije se otvoreno zalazu za Hitlerove tj. Staljinove ideje, propagiraju rasizam, odnosno diktaturu proletarijata, ali nikome ne pada na pamet da ih zabranjuje. Cak prave i proteste po Vasingtonu a cuva ih policija. Zasto? Zato sto je Amerika slobodna zemlja u kojoj svako ima slobodu da se zalaze za kakve god hoce ideje sve dok time ne ugrozi slobodu neke druge individue. Znaci mozete da pricate i da se zalazete za sta god hocete ali dok ne predjete sa reci na delo tj. dok ne pokusate da sprovodite neke sumanute ideje niko vas nece dirati. Americka naci partija je jednom cak dosla do par hiljada glasova blizu da ubaci jednog kongresmena u Predstavnicki dom Kongresa. Dveri nisu ekstremna desnica, a i ove organizacije takodje se tesko mogu svrstati u te kategorije. Ako je Srbija slobodna zemlja pustice da deluju takve organizacije ali ako neko pokusa da ugrozava slobode drugoga tu ima mesta da drzava reaguje. Ne potcenjujte narod koji vrlo dobro zna kome ce dati svoje glasove na sledecim izborima.

Dragan

pre 13 godina

Ne vidim nista lose u tome. I NPD je registrovana u Nemackoj pa nikom nista. Kada rastu nezaposlenost, ocaj i nezadovoljstvo naroda trenutnim stepenom takozvane demokratije koja ocigledno nema odgovora na ova pitanja onda je bujanje ovakvih partija neminovno. Trgnite se demokrate dok ne bude kasno.

rade

pre 13 godina

Srpske Dveri nemaju veze sa ostalim navedenim organizacijama a vlast sa razlogom brine posto statistike dobro pokazuju da bi Srpske Dveri i Komunisti mogli zagospodariti sa 10% glasova.

Situacija je krajnje alarmantna za DOS ;)

Srki

pre 13 godina

Voleo bih da znam ko u ovoj zemlji određuje ko je "ekstremna desnica" i kako?
Ako to rade (ekstremni) levičari, onda je jasno kakva presuda sledi.

Stokton

pre 13 godina

Mnogo država na svetu ima ovakve (i mnogo ekstremnije) stranke i naravno nikome nije na pamet palo da ih zabranjuje.
Mislim da će se suprotno desiti baš u Srbiji, jer smo, na žalost, poslednjih godina postali poznati kao svetoulizice i veći katolici od Pape...

Mirko

pre 13 godina

Kada vidim delovanje,rezultate i postojanje ekstremno levih partija kao sto su DS,LDP,SPS,LSV i sl.verujte da ovi koje Vi nazivate "ekstremna desnica" dodju kao melem na rnu.

Razuman, a desno

pre 13 godina

Oni su posledica svega ekstremnog u Srbiji:
- ekstremne politike zapada (sankcije, bombardovanje, priznanje Kosova)
- ekstremne "proevropske" domace politike (svaki dan iste vesti u svim novinama, bilo kakav oblik javne kritike EU je nedopusten kao da je EU dogma)
- ekstremnih reformi (privatizacija, gubitka radnog mesta preko noci, nametanje "zapadnih" vrednosti koje uopste nisu zapadne, ni opsteprihvacene)
- ekstremne ekonomske situacije (sve poskupljuje, 400.000 je ostalo bez posla pod ovom vladom)
- ekstremne nevidljivosti vlade sem ako se radi o politickoj propagandi (i pitanjima nebitnim za gradjane, npr. rekonstrukcija)
- ekstremnih levicarskih ideja (ekskomunikacija svega sto dolazi sa desna, nazivanje svih fasistima ili klerofasistima itd).
Ja sam desno politicki, za ove naravno necu glasati, ali sam siguran da desnica dolazi na vlast, jer se levica pokazala nesposobnom.

garibaldi

pre 13 godina

ne mozete ih zabraniti ako tvrdite da ste demokratsko drustvo. to bi bilo kao da se donosi presuda za krivicno delo koje jos nije pocinjeno ali mi smo mislili da ce da se desi. ni ja se ne slazem sa njihovim stavovima ali imaju pravo da se organizuju i izraze svoje stavove. ne mozemo svi biti zuti neko mora biti i crven ili crn na vasu zalost

milezr

pre 13 godina

Kriva je država koja DESET godina ne nudi nikakvu budućnost svojim građanima i još im srozava kvalitet života. Za tih deset godina, jako velik broj ljudi koji su tada bili klinci sada ima 20-25 godina i, umesto da završavaju fakultete, pronalaze poslove i misle na zasnivanje porodice, oni piju, drogiraju se, tuku se po ulicama, vandališu i ubijaju strane državljane. Takvim izgubljenim dušama ekstremni stavovi sa bilo koje strane spektruma zvuče kao melem.

Kokošari na vlasti će sad da žanju što su posejali, a i mi s njima. Što bi rekao ZĐ: To je cena vaše (naše) gluposti.

Ili smo pravna drzava ili nismo

pre 13 godina

Ako vec treba da ima mesta za politically correct ultra-levicare onda ima i za drugu stranu medalje. Dok ne prekrse zakon ne moze im se braniti da se organizuju kako hoce, kad ga prekrse krivce u zatvor ostali voljno. Uostalom na izbore, pa kom opanci kom obojci.

rade

pre 13 godina

Srpske Dveri nemaju veze sa ostalim navedenim organizacijama a vlast sa razlogom brine posto statistike dobro pokazuju da bi Srpske Dveri i Komunisti mogli zagospodariti sa 10% glasova.

Situacija je krajnje alarmantna za DOS ;)

Čika Stepa

pre 13 godina

To je to. Napuštam zemlju. Nema razloga više ni za nadanje ni za ostajanje. Kad su nepismeni i glupi počeli da govore o sistemu vrednosti... to dovoljno govori koliko ovo nije niti će ikada biti država.Tamo negde trava možda nije zelenija ali bar ima neke sigurnosti i reda.zbogom ostajte sVrbi.

dijasporac

pre 13 godina

U Americi postoji i deluje nesmetano Americka Nacisticka Partija sa sedistem u Cikagu, kao i nekoliko otvoreno komunistickih i staljinistickih partija. Te partije se otvoreno zalazu za Hitlerove tj. Staljinove ideje, propagiraju rasizam, odnosno diktaturu proletarijata, ali nikome ne pada na pamet da ih zabranjuje. Cak prave i proteste po Vasingtonu a cuva ih policija. Zasto? Zato sto je Amerika slobodna zemlja u kojoj svako ima slobodu da se zalaze za kakve god hoce ideje sve dok time ne ugrozi slobodu neke druge individue. Znaci mozete da pricate i da se zalazete za sta god hocete ali dok ne predjete sa reci na delo tj. dok ne pokusate da sprovodite neke sumanute ideje niko vas nece dirati. Americka naci partija je jednom cak dosla do par hiljada glasova blizu da ubaci jednog kongresmena u Predstavnicki dom Kongresa. Dveri nisu ekstremna desnica, a i ove organizacije takodje se tesko mogu svrstati u te kategorije. Ako je Srbija slobodna zemlja pustice da deluju takve organizacije ali ako neko pokusa da ugrozava slobode drugoga tu ima mesta da drzava reaguje. Ne potcenjujte narod koji vrlo dobro zna kome ce dati svoje glasove na sledecim izborima.

Shankly

pre 13 godina

Ekstremne desnice ima po celoj Evropi - Francuskoj, Engleskoj, Nemackoj, Austriji, Poljskoj, Svedskoj (u parlamentu).... Sad ce ovi nasi levi fasisti da zabrane desne u ime ocuvanja demokratije. Licemeri. Jos malo zuti i crveni da se potrude i moj glas ide ekstemnoj desnici. Xa. A ja glasao za DS prosli put!

mislite o tome

pre 13 godina

Srbija je u ovom trenutku plodno tlo za fasisticke ideje. Gubitnik u ratovima , ekonomska kriza, cini se da je pravo vreme za ovakve pokrete. Hitler bi bio ponosan na vas.

тоша

pre 13 godina

Ово треба све похапсити под хитно! Каква екстремна десница у политици! Спречити по сваку цену!

Dragan

pre 13 godina

Ne vidim nista lose u tome. I NPD je registrovana u Nemackoj pa nikom nista. Kada rastu nezaposlenost, ocaj i nezadovoljstvo naroda trenutnim stepenom takozvane demokratije koja ocigledno nema odgovora na ova pitanja onda je bujanje ovakvih partija neminovno. Trgnite se demokrate dok ne bude kasno.

Goran

pre 13 godina

Ne podrzavam nista od onoga sto ovakve grupe zastupaju ali zabrana nije odlika demokratskog drustva. Ako Nemci mogu da tolerisu NDP koji zastupa profasisticke stavove i rehabilitaciju Hitlerove politike i koji s vreman na vreme ima i svoje predtsavnike u parlamentu, onda mozemo i mi raznorazne dveri, zveri i ostale. Svaki vid cenzure ili zabrane bi pokazao demokratsku nezrelost srpskog drustva i politicku nesposobnost trenutne vlasti.

testify

pre 13 godina

...posle zasto zivimo lose, zasto je sve skupo, zasto patimo zbog ljudi koji su ubijali u ratovima itd...e pa gospodo ovo je otisak vremena, to je taj virus u srbiji koji se ne da izleciti i koji ce uvek postojati sve dok se ne budemo pobili medju sobom...takodje jedna poruka "patriotama" , "srbendama" , "nacionalnim podrzaocima" itd: nemojte mnogo da zanovetate kako ste prepameti i da isotriju svog naroda veoma dobro poznajete jer time stetite pojednce koji su dosta iznad vas i koji umeju da razmisljaju i da pozitivno zakljucuju...sto se tice drzave srbije, da je htela ona bi bih odavno pohapsila i dala svakom od njih po 30 godina zatvora, ali neee, drzava vadi duboke interese e zato ova drzava vise nema perspektivu i porucujem svim obrazovanim ljudima i ljudima koji znaju da koriste svoje mozgove da napuste ovu drzavu jer od nje hleba i vajde nema niti ce ikada biti!!!

Nemanja

pre 13 godina

Nek udju u politiku, ja stvarno ne vidim po cemu bi oni bili gori od politicara koji malo kraduckaju, obijaju travike, pozivaju na ubijanje zardjalim kasikama, mašu pištoljima, oštećuju budzet za 60 miliona evra, učestvuju u vise milionskim prevarama i aferama, saradjuju sa mafijom itd ...
Ja stvarno ne vidim zasto se tako finom i probranom drustvu ne bi pridruzila i ova "deca" koja povremeno unistavaju javnu imovinu, bacaju cigle i skadiraju protiv neistomišljenika.

Whiplasher

pre 13 godina

sad ce decica koja crtkaju grafite po zidicima ubi, kolji i to, da mi budu u politicici? ahahaha u ovoj srbiji sve neki duhoviti ljudi :) srbija zemlja duhova haha

financijer

pre 13 godina

Samo nam to fali u ovoj "Banana" državi. I ovako vlada vlast jačeg, kao na divljem zapadu. Ovo ne vodi demokratiji nego još većem bezvlašću.

Filip

pre 13 godina

Као прво Снп 1389 није десничарска организација, а судећи по сликама са разних протеста (застеве Кубе,Палестине, застеве које повезују ЕУ са фашистичком Њемачком) они су ближи комунизму него данашњи социјалисти Ивице Дачића !

+

pre 13 godina

Kao i u društvu, tako i na ovoj vesti-mnoštvo komentara onih "koji su dosta iznad i koji umeju da razmisljaju i da pozitivno zakljucuju", za razliku od onih koji ne dele njihove apsolutno liberalne ideje.
Karakteristika moderne levice u Srbiji,a Boga mi i šire...

Velibor, USA

pre 13 godina

@dijasporac, ja sam u Americi i nije istina da ovde ima "staljinistichkih" komunistichkih stranaka koje nisu zabranjene, a istina nazalost ima nacifashistichkih desnicharskih stranaka koje ne samo da nisu zabranjene vec im policija pruza zashtitu. To je zato jer je Amerika nazalost previshe popustljiva prema ultra-desnici, dok ultra-levice ni nema. Jedan od razloga shto u Americi ima poprilichno haotichnog poimanja "slobode govora" shto desnichari najcheshce i zloupotrebljavaju do maksimuma.
Uz to, ekstremna desnica u Srbiji JE VEC REDOVNO KRSHILA ZAKON, NAPADALA I UGROZAVALA ZIVOTE META I ZRTAVA. Molim, nemojmo se praviti da ne znamo. Zar treba podsecati OPET? Tzv. "Nashi 1389", "Obraz" pa i "Dveri" ne staju na njihovim mislima, osecajima, rechima- vec kao zombiji fizichki hoce da napadaju, rushe, tuku ili chinjenichno vec su to i radili. Molim, podsetimo se na tek najnovija njihova fizichka, rushilachka, ubilachka divljanja i napade na Gej Povorku, na policiju, na grad Beograd i drzavu Srbiju. Napade tih desnichara na Gej Povorku koja je zbog tog terora chekala godinama i decenijama da se konachno vec jednom desi kao shto Zakon nalaze da imaju (gejevi) prava. Podsetimo se takodje juna 2001-e.
Niko ne zeli da oduzme desnicharima misli, osecaje.... kakvegod da su im, nek ih chuvaju, drze i bashtine u glavama kolikogod hoce- ali oni (ni bilo ko) NEMAJU PRAVA ugrozavati bilo fizichki bilo psiholoshki mete i zrtve koje su odabrali. A upravo to je ono shto "Nashi 1389", "Obraz" pa i "Dveri" i njihove vodje i pristalice-zombiji RADE. I upravo to je to shto je - NEDOPUSTIVO!

Bolji model za Srbiju i zemlje ex-Yu bi trebala biti EU oshtrija politika prema ekstremnoj desnici.

Djape

pre 13 godina

Ha ha, nisu oni nasilni i lažno ih optužuju. Pa da li je neko toliko malouman da poveruje u to. Pa ko je polupao one automobile po Beogradu i izloge, ranjavao policajce, ko prebija nedužne po ulicama i u vreme utakmica.
Hoće još i u politiku, ludilo.
Ovi na vlasti nas lome, ali barem ne motkama po leđima nego na finjaka.

vidakis

pre 13 godina

Dvadeset i kusur godina se preko medija vrši indoktrinacija.Nacional-socijalizam i klero-fašizam imaju većinsku podršku.Klinci po ovim pokretima to izgovaraju glasno.To se jasno vidi u odnosu prema zločinu.Neće biti nikakav problem da dobiju većinu na izborima.Posle Putinove posete to će svima postati jasno!

novak

pre 13 godina

One partije navedene u jednom od prethodnih komentara su daleko od ekstremno levih... Za njih moze vaziti da su samo ekstremne ali leve ili levicarske, tesko...

ILIJA

pre 13 godina

Treba pre svega raditi na otklanjanju uzroka nastanka tako degenerativnih pojava u društvu, kao što su te organizacije, ali nažalost to zahteva puno vremena i sinhronizovano delovanje mnogih državnih i društvenih institucija. U međuvremenu, zabrana ...

poznavalac

pre 13 godina

Bolje bi bilo receno ako bi naslov bio Ruske tajne sluzbe ulaze na jos zesci nacin u politicki i parlamentarni zivot Srbije. Pomenite RUSKE STRUKTURE I SLUZBE prave HAOS u Srbiji jos od cuvene 8 sednice. Epilog Evropskoj Srbiji ce se videti 23.03.2011.

Salimir

pre 13 godina

Nemaju sanse. Poziciju desnice na srpskoj politickoj sceni je, pre neki dan, za sebe rezervisao Vuk Draskovic.

PS Ovo je sala, naravno.

Vojvodinac

pre 13 godina

Poistovetiti dva čoveka je teško, osim ako to sami ne urade kroz razna uruženja, a poistovetiti više udruženja je potpuna besmislica.
Ja sam za to, da svako odgovara za svoje zločine, kakvi god oni bili. Ako su slobodni, dakle nisu krivi i sve optužbe su samo nagađanja. Ako bi verovao nagađanjima, kako bi ustao sutra, znajući da gradimo najskuplji most a nemamo brašna i mleka, znajući da protiv Kolesara i Januševića nema dokaza, da je Dačić najevropljanin u Srbiji poznat kao "koferče".
A šta je sa honorarima iz RIK-a, između ostalog i za ministarku pravde, prodaji Telekoma zajedno sa MTEL-om i Telekomom RS, za manje novca nego Mobtel!? Tijanić i dalje direktor RTS-a?
Jočić sa dečačkim nestašlukom, Labus koji je za 4 godine rešio sve svoje probleme, Ministrom zdravlja (bivšim) koji na rutinsku operaciju ide u Nemačku, predsednikom koji mišljenje traži u insotarnstvu , ministarki finansija koja ne ume objasniti sopstveni predlog budžeta, predsednici skupštine čiji muž drži firmu koja ne uplaćuje doprinose, Jelena Trivan koju forsira tata, učesnik afere indeks...
Da dragi moji sve su to glasine, i njih niko ne sprečava da se bave političkim životom, a mi....
Mi nestajemo, polako ali sigurno izumiremo, i nikog to puno ne brine!
Toliko o mišljenju o nama, a to što sve ovo trpimo, dovoljno govori o nama ko smo i kakvi smo!
Posebno se oduševim kada se neko javi iz SAD ili sl. sa nekim plitkim stavom tipa glasajte za LDP i rešićete sve probleme, a mi lupamo preporuke kao blesavi.
Naša realnost prevazilazi najgore slutnje šampiona naše satire!
Srbijo nek ti je sa srećom, i svaka ti čast što si ovo izdržala do sada.

Marko M

pre 13 godina

Bas me zanima kako bi sprovodili taj njihov program borbe protiv narkomanije i gej populacije? Onako kako su pokazali na poslednjoj gej paradi? Gde bi tu bila razlika sa inkvizicijom? I umesto da probleme resavamo na isti ili slican nacin kako su to resile moderne i uspesne zemlje, mi cemo prepustiti grubi huligana, koji bi kao drzavni program borbe protiv narkomanije uzeli model iz Crne Reke, a homoseksualce bi verujem takodje "lecili" batinama.

тоша

pre 13 godina

Ово треба све похапсити под хитно! Каква екстремна десница у политици! Спречити по сваку цену!

mislite o tome

pre 13 godina

Srbija je u ovom trenutku plodno tlo za fasisticke ideje. Gubitnik u ratovima , ekonomska kriza, cini se da je pravo vreme za ovakve pokrete. Hitler bi bio ponosan na vas.

Čika Stepa

pre 13 godina

To je to. Napuštam zemlju. Nema razloga više ni za nadanje ni za ostajanje. Kad su nepismeni i glupi počeli da govore o sistemu vrednosti... to dovoljno govori koliko ovo nije niti će ikada biti država.Tamo negde trava možda nije zelenija ali bar ima neke sigurnosti i reda.zbogom ostajte sVrbi.

Mirko

pre 13 godina

Kada vidim delovanje,rezultate i postojanje ekstremno levih partija kao sto su DS,LDP,SPS,LSV i sl.verujte da ovi koje Vi nazivate "ekstremna desnica" dodju kao melem na rnu.

Stokton

pre 13 godina

Mnogo država na svetu ima ovakve (i mnogo ekstremnije) stranke i naravno nikome nije na pamet palo da ih zabranjuje.
Mislim da će se suprotno desiti baš u Srbiji, jer smo, na žalost, poslednjih godina postali poznati kao svetoulizice i veći katolici od Pape...

Srki

pre 13 godina

Voleo bih da znam ko u ovoj zemlji određuje ko je "ekstremna desnica" i kako?
Ako to rade (ekstremni) levičari, onda je jasno kakva presuda sledi.

testify

pre 13 godina

...posle zasto zivimo lose, zasto je sve skupo, zasto patimo zbog ljudi koji su ubijali u ratovima itd...e pa gospodo ovo je otisak vremena, to je taj virus u srbiji koji se ne da izleciti i koji ce uvek postojati sve dok se ne budemo pobili medju sobom...takodje jedna poruka "patriotama" , "srbendama" , "nacionalnim podrzaocima" itd: nemojte mnogo da zanovetate kako ste prepameti i da isotriju svog naroda veoma dobro poznajete jer time stetite pojednce koji su dosta iznad vas i koji umeju da razmisljaju i da pozitivno zakljucuju...sto se tice drzave srbije, da je htela ona bi bih odavno pohapsila i dala svakom od njih po 30 godina zatvora, ali neee, drzava vadi duboke interese e zato ova drzava vise nema perspektivu i porucujem svim obrazovanim ljudima i ljudima koji znaju da koriste svoje mozgove da napuste ovu drzavu jer od nje hleba i vajde nema niti ce ikada biti!!!

financijer

pre 13 godina

Samo nam to fali u ovoj "Banana" državi. I ovako vlada vlast jačeg, kao na divljem zapadu. Ovo ne vodi demokratiji nego još većem bezvlašću.

rade

pre 13 godina

Srpske Dveri nemaju veze sa ostalim navedenim organizacijama a vlast sa razlogom brine posto statistike dobro pokazuju da bi Srpske Dveri i Komunisti mogli zagospodariti sa 10% glasova.

Situacija je krajnje alarmantna za DOS ;)

garibaldi

pre 13 godina

ne mozete ih zabraniti ako tvrdite da ste demokratsko drustvo. to bi bilo kao da se donosi presuda za krivicno delo koje jos nije pocinjeno ali mi smo mislili da ce da se desi. ni ja se ne slazem sa njihovim stavovima ali imaju pravo da se organizuju i izraze svoje stavove. ne mozemo svi biti zuti neko mora biti i crven ili crn na vasu zalost

Shankly

pre 13 godina

Ekstremne desnice ima po celoj Evropi - Francuskoj, Engleskoj, Nemackoj, Austriji, Poljskoj, Svedskoj (u parlamentu).... Sad ce ovi nasi levi fasisti da zabrane desne u ime ocuvanja demokratije. Licemeri. Jos malo zuti i crveni da se potrude i moj glas ide ekstemnoj desnici. Xa. A ja glasao za DS prosli put!

Filip

pre 13 godina

Као прво Снп 1389 није десничарска организација, а судећи по сликама са разних протеста (застеве Кубе,Палестине, застеве које повезују ЕУ са фашистичком Њемачком) они су ближи комунизму него данашњи социјалисти Ивице Дачића !

Razuman, a desno

pre 13 godina

Oni su posledica svega ekstremnog u Srbiji:
- ekstremne politike zapada (sankcije, bombardovanje, priznanje Kosova)
- ekstremne "proevropske" domace politike (svaki dan iste vesti u svim novinama, bilo kakav oblik javne kritike EU je nedopusten kao da je EU dogma)
- ekstremnih reformi (privatizacija, gubitka radnog mesta preko noci, nametanje "zapadnih" vrednosti koje uopste nisu zapadne, ni opsteprihvacene)
- ekstremne ekonomske situacije (sve poskupljuje, 400.000 je ostalo bez posla pod ovom vladom)
- ekstremne nevidljivosti vlade sem ako se radi o politickoj propagandi (i pitanjima nebitnim za gradjane, npr. rekonstrukcija)
- ekstremnih levicarskih ideja (ekskomunikacija svega sto dolazi sa desna, nazivanje svih fasistima ili klerofasistima itd).
Ja sam desno politicki, za ove naravno necu glasati, ali sam siguran da desnica dolazi na vlast, jer se levica pokazala nesposobnom.

dijasporac

pre 13 godina

U Americi postoji i deluje nesmetano Americka Nacisticka Partija sa sedistem u Cikagu, kao i nekoliko otvoreno komunistickih i staljinistickih partija. Te partije se otvoreno zalazu za Hitlerove tj. Staljinove ideje, propagiraju rasizam, odnosno diktaturu proletarijata, ali nikome ne pada na pamet da ih zabranjuje. Cak prave i proteste po Vasingtonu a cuva ih policija. Zasto? Zato sto je Amerika slobodna zemlja u kojoj svako ima slobodu da se zalaze za kakve god hoce ideje sve dok time ne ugrozi slobodu neke druge individue. Znaci mozete da pricate i da se zalazete za sta god hocete ali dok ne predjete sa reci na delo tj. dok ne pokusate da sprovodite neke sumanute ideje niko vas nece dirati. Americka naci partija je jednom cak dosla do par hiljada glasova blizu da ubaci jednog kongresmena u Predstavnicki dom Kongresa. Dveri nisu ekstremna desnica, a i ove organizacije takodje se tesko mogu svrstati u te kategorije. Ako je Srbija slobodna zemlja pustice da deluju takve organizacije ali ako neko pokusa da ugrozava slobode drugoga tu ima mesta da drzava reaguje. Ne potcenjujte narod koji vrlo dobro zna kome ce dati svoje glasove na sledecim izborima.

Ili smo pravna drzava ili nismo

pre 13 godina

Ako vec treba da ima mesta za politically correct ultra-levicare onda ima i za drugu stranu medalje. Dok ne prekrse zakon ne moze im se braniti da se organizuju kako hoce, kad ga prekrse krivce u zatvor ostali voljno. Uostalom na izbore, pa kom opanci kom obojci.

Nemanja

pre 13 godina

Nek udju u politiku, ja stvarno ne vidim po cemu bi oni bili gori od politicara koji malo kraduckaju, obijaju travike, pozivaju na ubijanje zardjalim kasikama, mašu pištoljima, oštećuju budzet za 60 miliona evra, učestvuju u vise milionskim prevarama i aferama, saradjuju sa mafijom itd ...
Ja stvarno ne vidim zasto se tako finom i probranom drustvu ne bi pridruzila i ova "deca" koja povremeno unistavaju javnu imovinu, bacaju cigle i skadiraju protiv neistomišljenika.

Dragan

pre 13 godina

Ne vidim nista lose u tome. I NPD je registrovana u Nemackoj pa nikom nista. Kada rastu nezaposlenost, ocaj i nezadovoljstvo naroda trenutnim stepenom takozvane demokratije koja ocigledno nema odgovora na ova pitanja onda je bujanje ovakvih partija neminovno. Trgnite se demokrate dok ne bude kasno.

Goran

pre 13 godina

Ne podrzavam nista od onoga sto ovakve grupe zastupaju ali zabrana nije odlika demokratskog drustva. Ako Nemci mogu da tolerisu NDP koji zastupa profasisticke stavove i rehabilitaciju Hitlerove politike i koji s vreman na vreme ima i svoje predtsavnike u parlamentu, onda mozemo i mi raznorazne dveri, zveri i ostale. Svaki vid cenzure ili zabrane bi pokazao demokratsku nezrelost srpskog drustva i politicku nesposobnost trenutne vlasti.

Whiplasher

pre 13 godina

sad ce decica koja crtkaju grafite po zidicima ubi, kolji i to, da mi budu u politicici? ahahaha u ovoj srbiji sve neki duhoviti ljudi :) srbija zemlja duhova haha

Velibor, USA

pre 13 godina

@dijasporac, ja sam u Americi i nije istina da ovde ima "staljinistichkih" komunistichkih stranaka koje nisu zabranjene, a istina nazalost ima nacifashistichkih desnicharskih stranaka koje ne samo da nisu zabranjene vec im policija pruza zashtitu. To je zato jer je Amerika nazalost previshe popustljiva prema ultra-desnici, dok ultra-levice ni nema. Jedan od razloga shto u Americi ima poprilichno haotichnog poimanja "slobode govora" shto desnichari najcheshce i zloupotrebljavaju do maksimuma.
Uz to, ekstremna desnica u Srbiji JE VEC REDOVNO KRSHILA ZAKON, NAPADALA I UGROZAVALA ZIVOTE META I ZRTAVA. Molim, nemojmo se praviti da ne znamo. Zar treba podsecati OPET? Tzv. "Nashi 1389", "Obraz" pa i "Dveri" ne staju na njihovim mislima, osecajima, rechima- vec kao zombiji fizichki hoce da napadaju, rushe, tuku ili chinjenichno vec su to i radili. Molim, podsetimo se na tek najnovija njihova fizichka, rushilachka, ubilachka divljanja i napade na Gej Povorku, na policiju, na grad Beograd i drzavu Srbiju. Napade tih desnichara na Gej Povorku koja je zbog tog terora chekala godinama i decenijama da se konachno vec jednom desi kao shto Zakon nalaze da imaju (gejevi) prava. Podsetimo se takodje juna 2001-e.
Niko ne zeli da oduzme desnicharima misli, osecaje.... kakvegod da su im, nek ih chuvaju, drze i bashtine u glavama kolikogod hoce- ali oni (ni bilo ko) NEMAJU PRAVA ugrozavati bilo fizichki bilo psiholoshki mete i zrtve koje su odabrali. A upravo to je ono shto "Nashi 1389", "Obraz" pa i "Dveri" i njihove vodje i pristalice-zombiji RADE. I upravo to je to shto je - NEDOPUSTIVO!

Bolji model za Srbiju i zemlje ex-Yu bi trebala biti EU oshtrija politika prema ekstremnoj desnici.

vidakis

pre 13 godina

Dvadeset i kusur godina se preko medija vrši indoktrinacija.Nacional-socijalizam i klero-fašizam imaju većinsku podršku.Klinci po ovim pokretima to izgovaraju glasno.To se jasno vidi u odnosu prema zločinu.Neće biti nikakav problem da dobiju većinu na izborima.Posle Putinove posete to će svima postati jasno!

poznavalac

pre 13 godina

Bolje bi bilo receno ako bi naslov bio Ruske tajne sluzbe ulaze na jos zesci nacin u politicki i parlamentarni zivot Srbije. Pomenite RUSKE STRUKTURE I SLUZBE prave HAOS u Srbiji jos od cuvene 8 sednice. Epilog Evropskoj Srbiji ce se videti 23.03.2011.

+

pre 13 godina

Kao i u društvu, tako i na ovoj vesti-mnoštvo komentara onih "koji su dosta iznad i koji umeju da razmisljaju i da pozitivno zakljucuju", za razliku od onih koji ne dele njihove apsolutno liberalne ideje.
Karakteristika moderne levice u Srbiji,a Boga mi i šire...

Djape

pre 13 godina

Ha ha, nisu oni nasilni i lažno ih optužuju. Pa da li je neko toliko malouman da poveruje u to. Pa ko je polupao one automobile po Beogradu i izloge, ranjavao policajce, ko prebija nedužne po ulicama i u vreme utakmica.
Hoće još i u politiku, ludilo.
Ovi na vlasti nas lome, ali barem ne motkama po leđima nego na finjaka.

ILIJA

pre 13 godina

Treba pre svega raditi na otklanjanju uzroka nastanka tako degenerativnih pojava u društvu, kao što su te organizacije, ali nažalost to zahteva puno vremena i sinhronizovano delovanje mnogih državnih i društvenih institucija. U međuvremenu, zabrana ...

Vojvodinac

pre 13 godina

Poistovetiti dva čoveka je teško, osim ako to sami ne urade kroz razna uruženja, a poistovetiti više udruženja je potpuna besmislica.
Ja sam za to, da svako odgovara za svoje zločine, kakvi god oni bili. Ako su slobodni, dakle nisu krivi i sve optužbe su samo nagađanja. Ako bi verovao nagađanjima, kako bi ustao sutra, znajući da gradimo najskuplji most a nemamo brašna i mleka, znajući da protiv Kolesara i Januševića nema dokaza, da je Dačić najevropljanin u Srbiji poznat kao "koferče".
A šta je sa honorarima iz RIK-a, između ostalog i za ministarku pravde, prodaji Telekoma zajedno sa MTEL-om i Telekomom RS, za manje novca nego Mobtel!? Tijanić i dalje direktor RTS-a?
Jočić sa dečačkim nestašlukom, Labus koji je za 4 godine rešio sve svoje probleme, Ministrom zdravlja (bivšim) koji na rutinsku operaciju ide u Nemačku, predsednikom koji mišljenje traži u insotarnstvu , ministarki finansija koja ne ume objasniti sopstveni predlog budžeta, predsednici skupštine čiji muž drži firmu koja ne uplaćuje doprinose, Jelena Trivan koju forsira tata, učesnik afere indeks...
Da dragi moji sve su to glasine, i njih niko ne sprečava da se bave političkim životom, a mi....
Mi nestajemo, polako ali sigurno izumiremo, i nikog to puno ne brine!
Toliko o mišljenju o nama, a to što sve ovo trpimo, dovoljno govori o nama ko smo i kakvi smo!
Posebno se oduševim kada se neko javi iz SAD ili sl. sa nekim plitkim stavom tipa glasajte za LDP i rešićete sve probleme, a mi lupamo preporuke kao blesavi.
Naša realnost prevazilazi najgore slutnje šampiona naše satire!
Srbijo nek ti je sa srećom, i svaka ti čast što si ovo izdržala do sada.

milezr

pre 13 godina

Kriva je država koja DESET godina ne nudi nikakvu budućnost svojim građanima i još im srozava kvalitet života. Za tih deset godina, jako velik broj ljudi koji su tada bili klinci sada ima 20-25 godina i, umesto da završavaju fakultete, pronalaze poslove i misle na zasnivanje porodice, oni piju, drogiraju se, tuku se po ulicama, vandališu i ubijaju strane državljane. Takvim izgubljenim dušama ekstremni stavovi sa bilo koje strane spektruma zvuče kao melem.

Kokošari na vlasti će sad da žanju što su posejali, a i mi s njima. Što bi rekao ZĐ: To je cena vaše (naše) gluposti.

novak

pre 13 godina

One partije navedene u jednom od prethodnih komentara su daleko od ekstremno levih... Za njih moze vaziti da su samo ekstremne ali leve ili levicarske, tesko...

Salimir

pre 13 godina

Nemaju sanse. Poziciju desnice na srpskoj politickoj sceni je, pre neki dan, za sebe rezervisao Vuk Draskovic.

PS Ovo je sala, naravno.

Marko M

pre 13 godina

Bas me zanima kako bi sprovodili taj njihov program borbe protiv narkomanije i gej populacije? Onako kako su pokazali na poslednjoj gej paradi? Gde bi tu bila razlika sa inkvizicijom? I umesto da probleme resavamo na isti ili slican nacin kako su to resile moderne i uspesne zemlje, mi cemo prepustiti grubi huligana, koji bi kao drzavni program borbe protiv narkomanije uzeli model iz Crne Reke, a homoseksualce bi verujem takodje "lecili" batinama.