Četvrtak, 24.02.2011.

01:46

Školska godina produžena za nedelju

Školska godina biće produžena za nedelju dana, a nastava će se nadoknađivati i kroz 4 radne subote, za one koji nisu imali nastavu više od 7 dana.

Izvor: B92

Školska godina produžena za nedelju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

marija

pre 13 godina

vama prosvetarima niko ne brani da se van radnog vremena setate gradom i strajkujete, a upravo vi koristite decu kao oruzje, manipulisete tudom decom, ucenjujete. niste vi jedini pametni i ugrozeni. i drugi su, ali ti drugi znaju koliko fabrika u ovom trenutku radi, u kakvom stanju je drzava i jasno je i onima koje vi nazivate nepismenima da nema odakle da vam se da, da ne mozete traziti povecanje plata. ciju vi svest pokusavate da probudite kad niste svoju probudili i sagledali kakve stete pravite porodicama, a koliko cete tek kukati kada vam isti ti roditelji, koje vredate i potkradate svojim neradom, otkazu poslusnost i ne pristanu na vase rekreativne, na izlete, odvodenja u bioskope, casopise koje po skoli prodajete i raznorazne druge glupe sadrzaje koje namecete radi svoje zarade. osvestite se vi pa pocnite da radite svoj posao kako valja! ne treba da vas vreda kada vam roditelji porucuju da date otkaze ako niste zadovoljni. koliko vas je napustilo seoska imanja i prihvatilo se rada sa gradskom decom? drzite neobradena i zapustena imanja, a ovamo kukate kako jedva prezivljate. sta tek vi iz skola porucujete roditeljima kada vam ukazu na nepravilnosti koje vam se "slucano" desavaju ili vam upute molbu da deci predajete na nacin na koji bi to ona razumela? sta sa onim nastavnicima koji uopste i ne predaju nego umesto njih lekcije deca sama pisu? necu ni da pisem da mnoge nastavnike kada bi kod cesme na pijaci ostavili ne bi umeli da izadu sa pijace, a ucenjujete ovde u gradu odnegovanu decu. to sto pisete o ljubomori, pa nema ljubomornijih od nastavnika. roditelji ne smeju od vas da se obuku odmah vas stomak boli. niko vam ne brani da za vreme raspusta strajkujete i pre pocetka skolske godine izboksujete ono sto vam treba, i vreme je da se ostavite nase dece, ucenjivanja, neodgovornosti i nerada svake godine. a na ulicu da izadete i strajkujete necete, nego cete da iz toplih ucionica saljete poruke kako cete da strajkujete mozda i do kraja skolske godine. izadite na ulice rashladite se pa tamo strajkujte i drugi rade tako, a ne koriste se u strajku decom. kako bi to bilo kada bi zaposleni u fabrikama pokupili tudu decu pa u strajk? sramota!

Vlada

pre 13 godina

Alo bre,svi vi nezadovoljni roditelji,na cijoj ste vi strani?
I ja sam roditelj,imam dva ucenika i nisam prosvetni radnik,ali,molim vas ukljucite mozak!?

Zar ne vidite da vlast,upravo ima nameru da vas(nas) iskoristi kao oruzje protiv strajkaca?!
Nebitno dal je to prosveta,policija(koja usput dobi svoje),zdravstvo,Jura,Zastava ili neko deseti...

Jel vama dobro,jeste li zadovoljni svojim zivotom,svojim platama,standardom?

Ne mogu da verujem da smo toliko kratkovidi,da smo toliko zatupljeni,pa evo,Arapi nam drze predavanje kako se bori za zivot dostojan coveka!

Najveci problem je sto smo postali zavidni,ljubomorni,licemerni,zli...mrzimo svakog kome je samo malo bolje nego nama!
Kad bi sutra svima nama zaigrala mecka pred vratima,pa i vama sa 15000din platom,kako bi vam bilo da se niko ne saoseca sa vama?
Kako bi vam bilo,kad bi vam rekli,ako ti se ne svidja daj otkaz,ili,evo,ja cu da radim za 15000din ako ti neces!?

Ljudi se bore za bolja primanja,za bolji zivot.Ako radimo kod privatnika,ako nema ko da nas zastiti,ako smo onemoguceni da strajkujemo,ima nesto sto se zove ulica,protest van radnog vremena,jer,bojimo se otkaza zar ne?
Zasto to ne uradimo?Zasto svaki dan ne prosetamo posle rucka do centra svojih gradova,zakrcimo saobracaj,napravimo gradjansku neposlusnost,skrenemo paznju na svoj tezak polozaj?

Ne radimo to jer smo kukavice,jer cekamo da neko drugi to uradi za nas.Ali zato,tu smo prvi tj. tu ste prvi kada treba napasti one,koji zele i hoce da ucine nesto za svoje zivote!Koji se bore za sebe.

Prosto ne verujem u sta smo se pretvorili...na kraju,zato nas ovako i jasu,jer magarci i jesu za jahanje!

marko

pre 13 godina

Dakle stvarno treba da vas je sramota.
Pa vi uopste niste samokriticni i nemate sluha za druge.
Vas interesuju samo vase plate pa po ceni da privreda bankrotira.
Izivljavate se nad decom i roditeljima,remetite zivote drugih i dajete odlican primer svojim djacima.
I kako vi mislite da ce neko da vas postuje u ovoj drzavi kad takvim ponasanjem izazivate samo gnev ogromne vecine u narodu.
Ceo zivot ste navikli da vas izdrzava neko zato i nemate predstavu o realnom zivotu,mislite da vam te vase diplome daju pravo kad god vam padne napamet da se razmasete njima i trazite neke nove uslove.Uzas.
Ako vam nevalja dajte odkaze,idite u privredu,otvorite preduzeca ,zaradite 400 000 mesecno,vi ste skolovani,vi sve znate,za vas to nece biti nikakav problem.

marija

pre 13 godina

povecanje plata ne smeju da traze oni koji ne rade. roditelji, organizujte se, odnesite u inspekciju sveske vase dece i sve ce biti jasno. isto cu uraditi i ja. matematika, srpski, za domaci mesecima nista, od predavanja samo po dva primera iz matematike na casu i pre strajka i za vrema strajka, kao i ranijih godina. nista ne treba reci, sveske pa u ministarstvo i inspekciju.

Ana

pre 13 godina

A da vam štrajk prirede učenici i roditelji kada krene produžetak školske godine umesto da se na vreme zaključe ocene? Imaju deca pametnija posla nego da preko raspusta idu na produženu nastavu.

Prosvetar

pre 13 godina

sramite se prosvetari!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Milos, 24. februar 2011 08:10)

Recenica se pocinje velikim slovom. Sedi, jedan.

Dragana

pre 13 godina

Sramota sta se radi sa decom i njihovim roditeljima!Ja radim 8 sati dnevno,imam radnu subotu i nedelju jenom mesecno,u voznji deteta do skole i vannastavnih aktivnosti mi prodje veci deo dana,a u medjuvremenu radim posao profesora,tj.radim sa detetom ono sto mu skola nije pruzila a trazi od deteta da zna, uglavnom putem testa.Trazim od Ministarstva prosvete da mi,kao roditelju koji radi posao nastavnika umesto ovih prosvetnih radnika,uplati platu,za 22 casa nedeljno,a neka oformi komisiju za ispitivanje dece i proveru roditeljskih intelektualnih sposobnosti.Skola u ovakvom obliku ne treba da postoji,kao ni sa ovakvim sadrzajima.

,,istina boli,,

pre 13 godina

opste je poznato da najveca korupcija je u policiji zdravstvu prosveti i bas oni strajkuju a imaju i mnogo vece plate od velike vecine nas sto imamo primanja izmedju 10000 i 15000 dinara i mnogo krace radno vreme od nas.U prosvet,od onih koji rade sa ucenicima,ko im da veci procenat od raznih casopisa pa do svakakvih gluposti,jednostavno kazu to mora da se uzme.Ako neko i ne uzme onda se dete drugacije tretira.DALI JE TO UREDU?traze vece plate na ustrb dece,koja su preopterecena sa gradivom,i od dece traze da znaju sve kao da se radi normalno.CAST IZUZECIMA KOJI SVOJ POSAO OBAVLJAJU CASNO I POSTENO ali mislim da nije u redu od prosvetara sto ovako rade i unistavaju i ono malo znanja sto prenose,ako?,na decu a i ministra i celu vladu jer ne da nisu,nego ne zele da ovaj uzas i od strajka i od obrazovanja stave tamo gde treba.A VI RECITE GDE....

marija

pre 13 godina

uvesti ugovore. za svakog ucenika roditelji sa skolom da potpisu ugovor da bi mogli da tuze skole za naknade steta. strajkovi prosvetara se vise ne mogu tolerisati.

milosskomi

pre 13 godina

postovani, Ministre znam da ovo necete procitati ali makar neko ce videti, da li ste upoznati da od zemljotresa u kraljevu casovi u ovom gradu traju po 30 minuta, da li ste upoznati da je to vise od pedeset dan(neradnih), da li ste upoznati da ste obecali sanaciju skola Vi i Vasa vlada, i da li ste upoznati kako protice ista sanacija u Kraljevu. DA li ste upoznati sa inkluzijom, i seminarima i koliko kostaju seminar, a ja vama zelim da drzite nastavu u skoloskom Toalet osnovne skole Kralj Aleksandar 1(male zgrade)

gorki

pre 13 godina

Gospodine Ministre, ajde molim te usaglasi se sa sobom. Juče izjavljuješ da će nastavnici biti plaćeni onoliko koliko rade. Danas kažeš biće nadoknade. E pa ne može i jedno i drugo, ako ne bude plata-nema nadoknade. Naravno, ovo sa nadoknadom je spinovanje roditelja i učenika. Pošlogodišnja ujdurma oko "pandemije gripa" (koje uzgred, nije ni bilo) je rešena sažimanjem gradiva, a bilo je izgubljeno više od 11 dana. Vama Ministre uopšte nije bitna nastava. Vaše izjave tipa - škole rade, samo je zanemariv broj u potpunoj obustavi, upravo to i pokazuje. Dobro poznat metod iz devedesetih kada su mnoge škole gotovo cele školske godine radile sa skraćenjem časova. Naravno, to vas ne uzbuđuje jer je u takvoj situaciji školska godina regularna a za vas je to najbitnije - forma. Vaš "partijski drug", Ministar unutrašnjih poslova izjavljuje da je i 30% povećanja za policiju nedovoljno. Za policajce kojima je radno mesto ulica možda i jeste, ali za čitavu vojsku kancelarijskih piskarala to sigurno nije slučaj. Tako će sad ćate sa srednjom školom imati iste plate kao i profesori. Sramno. Vaš "partijski drug" je na strani zaposlenih u MUP-u i sa rečima hvale za njih (što je naravno ok). Vokabular koji koristite pokazuje nedoraslost za bilo koju ministarsku poziciju. Vi za nastavnike i učitelje u svojim izjavama najčešće koristite zamenicu ONI, u najružnijem kontekstu. I još jednom - SRAM VAS BILO.

Vukasin

pre 13 godina

Žalosno je što će se sve slomiti na jadnoj deci, a jedino deca ništa nisu kriva. Prosvetare i policiju treba da bude sramota zbog svega što rade. Treba ih sve otpustiti i zameniti ljudima koji su nezaposleni na birou, a nije ih mali broj i koji jedva cekaju priliku da dobiju taj "teski" i "slabo" placeni posao sa "malim" godisnjim i beneficijama. SRAMOTA. Po meni deca ne treba da odrađuju ništa nego da profesori i policija smisle kako ce deci i narodu nadoknaditi nerad!!!

herthaner

pre 13 godina

Moje dete neće u školu da nadoknađuje! Nastavnici imaju puno pravo na štrajk i ljudi žive od te plate a sve je poskupelo i ja ih razumem!A to što je ministar kilav i nesposoban nije razlog da moje dete ispašta nego vaša neprirodna koalicija koja je na vlasti!

zeljko stojkov

pre 13 godina

ovo sto rade prosvetari je sramota nasa deca najvise stradaju zbog njihovog strajka jer nemaju gospoda dovoljno vremena da deci objasne ono sto treba i ovako smo mi roditelji radili njihov posao a tek sad mi moramo da im zaradjujemo platu koja je poprilicna u odnosu na nas obicne ljude neka ili rpestanu sa strajkom i posvete se deci ili neka traze bolje placen posao

financijer

pre 13 godina

Ovo štrajkovanje prosvetara je totalno haotično i nesložno bez velikih rezultata. Ne zna se "ko pije" a zna se ko "plaća" - deca.

Dejan

pre 13 godina

Ministre OSTAVK i to pod hitno. A neki kukaju na Tita,koliko se sećam toga nije bilo a generacije su izlazile pismenije od ovih sada.Žalosno za te mlade nade na koje treba da se oslonimo u nekoj budućnosti jer oni nisu krivi što manja većina im upropašćava još ne poćeti život.

Jan

pre 13 godina

Pogledajte broj negativnih poena za svaki komentar koji kritikuje prosvetare i bice Vam jasno gde se profesori/nastavnici sada nalaze .... Na netu umesto da drze predavanja u skolama ....

zablude

pre 13 godina

kad bravari u javnim preduzećima imaju duplo veće plate,a evo,sada i policija stiže!
(Zvezdan, 24. februar 2011 09:22)

Ljudi, vi ste u debeloj zabludi - policija nije dobila ništa! NIŠTA! Ne verujte u to što čitate u novinama. Policija je samo dobila obećanje da će kroz par meseci da se razmatra potpisivanje kolektivnog ugovora i dobiće jednu isplatu "jubilarnih" nagrada, u iznosu od 10.000, 00 dinara, isto ono što je obećano i prosveti. Razlika je samo što policicijski sindikati nekom jedu iz ruke pa su to prihvatili, dok su prosvetari odbili. Plasiranje takvih vesti ima za cilj samo stvaranje razdora i pokazivanje na krivca tamo negde, gde ga nema.

biba

pre 13 godina

@Miloše, zašto da se srame?
Ovaj ministar se pre neki dan našao na listi ministara protiv koga će podići optužbu i nije ga sramota da kaže da prosvetari mogu da štrajkuju, ali pare dobiti neće. Pa gde je onda proćerdao tih, koliko negde beše rečeno, 650 milina?
I on još uvek ima dobro plaćen posao za prodavanje magle.
Što se tiče produžetka nastave, štrajkujte i vi, pa nemojte ići na i ovako se ništa posebno ne propušta, školstvo je demolirano, verovatno namerno kako bi dalo glupe i poslušne, ne pametne.

Aleksandar

pre 13 godina

Moje dete sigurno nećete videti ni jednu subotu, a ni tih sedam dana.Kada ste vi imali pauzu i niste radili, NEĆU Vam dozvoliti da mi maltletirate dete ni tih dana, a ionako ništa ih NE NAUČITE NI KAD RADITE po 45 min.Tako što se mene tiče, možete slobodno odmah i na raspust da idete.NIČEMU NESLUŽITE, NIŠTA DECU NE UČITE.Pošto nam natelitet u porastu za koju godinu moćiće te i sa diplomom sa kojom se dičite u WC da odneset i tamo da predajete.

Zvezdan

pre 13 godina

Sramite se vi koji pišete negativne komentare o pedagoškoj struci!I treba da propadnemo kad je prosveta poslednja rupa na svirali!Kako ćete menjati državu i učiniti život boljim ako su nam generacije koje dolaze elementarno nepismene.Koji motiv da pronađe prosvetni radnik u obučavanju dece kad bravari u javnim preduzećima imaju duplo veće plate,a evo,sada i policija stiže!Ovaj ministar,kome ne treba ni ime spomenuti(inače,nedelju dana pre formiranja ove nesrećne vlade u "Kažiprstu" izjavio da on nikada ne bi napravio vladu sa Ds),taj nesrećni ministar primenjuje dobro poznatu recepturu koju su sps-ovci tako eksplicitno demonstrirali devedesetih.Bruka ko nam vodi sektor prosvete!Generacije koje dolaze smišljeno ostaju neprosvećene!Ono što će vredeti u ovom društvu biće kao i uvek,samoniklo!

gradjanin

pre 13 godina

Interesanto kako politicare bace kosku medj narod i onda se narod medjusobno pocne mrzeti... a dragi roditelji da li znate koliko vam deca ne znaju,koliko ne zele da uce, koliko beze sa casova a VI roditelji dodjete sa laznim opravdanjima za svoje dete, e i tu lezi problem, a skolstvo ji sam program je VISE OD KATASTREOFALAN
Nisam prosvetar, ali gledam i slusam mladje roditelje kako omalovazavaju prosvetne radnik a to se reflektuje i na ucenike, kako dete ne nauci a dolazi pismeni onda roditelj ode u skolu i opravda "bolest" svoga deteta sa laznim opravdanjem, potom ucenik pobegne sa casova opet roditelj dodje sa laznim opravdanjem...
Stvarno zameram prosvetarima sto ne objave sve sto se desava u njihovim skolama, odnos roditelja prema prosvetnim radnicima, odnos ucenika prema prosvetnim radnicima, kvalitet nastavnog programa, nemanja savremenih ucila itd.a za savremena ucila se dragi roditelji odvajaju sredstva i to od VAS a gde se utrose ti novci, zapitajte se pa onda kritikujte
NISAM PROSVETAR I NIKO NAJBLIZI U FAMILIJI NIJE PROSVETNI RADNIK

Rodjko

pre 13 godina

Ma nasa prosveta je davno devastirana, programi se svode na bubanje nepotrebnih informacija, nastavnici telefoniraju u toku casa, deca jedino vezbaju memoriju, ne uce da misle i ne slusaju uglavnom dosadna predavanja, skoro ih niko ne uci kreativnosti i ne sprema za zivot, samo bubanje i papagajisanje. Potpuno je nebitno koliko casovi traju i kada ce biti kraj godine, skola nam je pravo ogledalo drustva, Kolubara je prava paradigma za celo drustvo, pa i za skolstvo, zasto bi se ono razlikovalo? Pogledajte samo ministra i sve vam je jasno.

bole.lozac

pre 13 godina

... vidim da ce se ovo "sazimanje" gradiva obiti o glavu samo deci. cerka mi prica, da su kod njih u srednjoj skoli vec najavljeni pismeni zadaci iz vecine predmeta. znaci to sto ste "zipovali" morace da se odgovara samo pismeno, jer nema vremena. sramota. prosvetari, gore ste lopuze i od vlade !!!

Branka

pre 13 godina

Cini se da je kalendar rada jedini posao koji Ministarstavo prosvete ima u svom opisu posla i tu pokazuju neverovatno umece. Poslednji radni dan po starom kalendaru rada za srednje skole bila je SUBOTA 18. jun.
I zaista, svaka im cast na efikasnosti!! Pametnom coveku bi trebalo daleko vise od godinu dana da dodje do takve gluposti!!!

Vojislav

pre 13 godina

Najgoe su uopstene vesti.
Skolska godina produžena je samo za one koji su imali potpunu obustavu. Ministar opet zamucuje i prica kao da važi za sve skole.
Dokle bre da se lazemo?
Zato i treba strajkovati do kraja.....

mmmperfetto

pre 13 godina

Postovana gospodo prosvetari,da sam ja ministar svima bih vam dao otkaze, na birou ima dovoljno ne zaposlenih.Izivljavate se na deci i roditeljima.

Petar

pre 13 godina

Bas epohalno resenje!svaka cast!deca su taoci prosvetnih kabadahija i sada treba da njima nadoknade izgubljene satnice?Strajkovao si?netreba da ti bude placeno!ja moje dete subotom necu pustati u skolu iovako su prvaci preoptereceni!Kako vas nije sramota?vasa alavost nema granica!decu koristite kao taoce za vase strajkove!sve vas treba otpustiti i primiti sa zavoda nove ucitelje i nastavnike kojima treba dati fiksnu platu do 30 000 pola srbije neradi,i od toga sto radi radi za minimalac nemam dovoljno losih reci za bitange iz prosvete i za ovakvog ministra!

marija

pre 13 godina

subotom deca imaju druge aktivnosti, sport, umetnicke skole i ostalo. nemate pravo primoravati decu da subotom nadoknaduju ono sto je trebalo da bude redovna nastava. zasto prosvetari nisu strajkovali za vreme jednog od mnogobrojnih raspusta, nego nanose stetu redom? nicija primanja, plate, ne treba da interesuju najmlade. ne uvlacite decu u to i ne poigravajte se njima. direktorima svih skola koje nisu radile podelite otkaze!

BokiPirot

pre 13 godina

U skoli moje cerke casovi su skraceni na 30 minuta.Pet minuta dok se zapise cas,pet minuta sigurno prodje u mrtvom hodu a samo 20 minuta traje nastava.Logicno je da nema vremena za normalnu edukaciju na casu.Nasuprot tome,nastavnici traze znanje kao da je stanje redovno i non-stop daju neke blic-krig testove.Pitam se da li su svesni sta rade deci ili ih je sujeta toliko obuzela da vise i sami neznaju sta rade.Radi se o OS.8.septembar u Pirotu,pa bih zamolio druga direktora da sazove roditeljski savet i objasni malo sta misli o strajku i kad ce nastavnici poceti da rade.Isto bih ga zamolio da se kao i pre strajka povremeno pojavi oko skole a ne kad vidi roditelje da se sklanja iza zavese.

ivica-ch

pre 13 godina

nemam reci za ovo. da nasa deca zbog drugih ispastaju. bruka i sramota. sto ne trazite vasa prava u slobodno vreme a ne kad su casovi. treba biti straik zabrenjen kao i u svajcarsku. svima nama nesto fali pa ne matretiramo ostale gradjane. sram vas bilo. pozdrav

marija

pre 13 godina

subotom deca imaju druge aktivnosti, sport, umetnicke skole i ostalo. nemate pravo primoravati decu da subotom nadoknaduju ono sto je trebalo da bude redovna nastava. zasto prosvetari nisu strajkovali za vreme jednog od mnogobrojnih raspusta, nego nanose stetu redom? nicija primanja, plate, ne treba da interesuju najmlade. ne uvlacite decu u to i ne poigravajte se njima. direktorima svih skola koje nisu radile podelite otkaze!

mmmperfetto

pre 13 godina

Postovana gospodo prosvetari,da sam ja ministar svima bih vam dao otkaze, na birou ima dovoljno ne zaposlenih.Izivljavate se na deci i roditeljima.

herthaner

pre 13 godina

Moje dete neće u školu da nadoknađuje! Nastavnici imaju puno pravo na štrajk i ljudi žive od te plate a sve je poskupelo i ja ih razumem!A to što je ministar kilav i nesposoban nije razlog da moje dete ispašta nego vaša neprirodna koalicija koja je na vlasti!

Rodjko

pre 13 godina

Ma nasa prosveta je davno devastirana, programi se svode na bubanje nepotrebnih informacija, nastavnici telefoniraju u toku casa, deca jedino vezbaju memoriju, ne uce da misle i ne slusaju uglavnom dosadna predavanja, skoro ih niko ne uci kreativnosti i ne sprema za zivot, samo bubanje i papagajisanje. Potpuno je nebitno koliko casovi traju i kada ce biti kraj godine, skola nam je pravo ogledalo drustva, Kolubara je prava paradigma za celo drustvo, pa i za skolstvo, zasto bi se ono razlikovalo? Pogledajte samo ministra i sve vam je jasno.

Vojislav

pre 13 godina

Najgoe su uopstene vesti.
Skolska godina produžena je samo za one koji su imali potpunu obustavu. Ministar opet zamucuje i prica kao da važi za sve skole.
Dokle bre da se lazemo?
Zato i treba strajkovati do kraja.....

gradjanin

pre 13 godina

Interesanto kako politicare bace kosku medj narod i onda se narod medjusobno pocne mrzeti... a dragi roditelji da li znate koliko vam deca ne znaju,koliko ne zele da uce, koliko beze sa casova a VI roditelji dodjete sa laznim opravdanjima za svoje dete, e i tu lezi problem, a skolstvo ji sam program je VISE OD KATASTREOFALAN
Nisam prosvetar, ali gledam i slusam mladje roditelje kako omalovazavaju prosvetne radnik a to se reflektuje i na ucenike, kako dete ne nauci a dolazi pismeni onda roditelj ode u skolu i opravda "bolest" svoga deteta sa laznim opravdanjem, potom ucenik pobegne sa casova opet roditelj dodje sa laznim opravdanjem...
Stvarno zameram prosvetarima sto ne objave sve sto se desava u njihovim skolama, odnos roditelja prema prosvetnim radnicima, odnos ucenika prema prosvetnim radnicima, kvalitet nastavnog programa, nemanja savremenih ucila itd.a za savremena ucila se dragi roditelji odvajaju sredstva i to od VAS a gde se utrose ti novci, zapitajte se pa onda kritikujte
NISAM PROSVETAR I NIKO NAJBLIZI U FAMILIJI NIJE PROSVETNI RADNIK

gorki

pre 13 godina

Gospodine Ministre, ajde molim te usaglasi se sa sobom. Juče izjavljuješ da će nastavnici biti plaćeni onoliko koliko rade. Danas kažeš biće nadoknade. E pa ne može i jedno i drugo, ako ne bude plata-nema nadoknade. Naravno, ovo sa nadoknadom je spinovanje roditelja i učenika. Pošlogodišnja ujdurma oko "pandemije gripa" (koje uzgred, nije ni bilo) je rešena sažimanjem gradiva, a bilo je izgubljeno više od 11 dana. Vama Ministre uopšte nije bitna nastava. Vaše izjave tipa - škole rade, samo je zanemariv broj u potpunoj obustavi, upravo to i pokazuje. Dobro poznat metod iz devedesetih kada su mnoge škole gotovo cele školske godine radile sa skraćenjem časova. Naravno, to vas ne uzbuđuje jer je u takvoj situaciji školska godina regularna a za vas je to najbitnije - forma. Vaš "partijski drug", Ministar unutrašnjih poslova izjavljuje da je i 30% povećanja za policiju nedovoljno. Za policajce kojima je radno mesto ulica možda i jeste, ali za čitavu vojsku kancelarijskih piskarala to sigurno nije slučaj. Tako će sad ćate sa srednjom školom imati iste plate kao i profesori. Sramno. Vaš "partijski drug" je na strani zaposlenih u MUP-u i sa rečima hvale za njih (što je naravno ok). Vokabular koji koristite pokazuje nedoraslost za bilo koju ministarsku poziciju. Vi za nastavnike i učitelje u svojim izjavama najčešće koristite zamenicu ONI, u najružnijem kontekstu. I još jednom - SRAM VAS BILO.

ivica-ch

pre 13 godina

nemam reci za ovo. da nasa deca zbog drugih ispastaju. bruka i sramota. sto ne trazite vasa prava u slobodno vreme a ne kad su casovi. treba biti straik zabrenjen kao i u svajcarsku. svima nama nesto fali pa ne matretiramo ostale gradjane. sram vas bilo. pozdrav

Petar

pre 13 godina

Bas epohalno resenje!svaka cast!deca su taoci prosvetnih kabadahija i sada treba da njima nadoknade izgubljene satnice?Strajkovao si?netreba da ti bude placeno!ja moje dete subotom necu pustati u skolu iovako su prvaci preoptereceni!Kako vas nije sramota?vasa alavost nema granica!decu koristite kao taoce za vase strajkove!sve vas treba otpustiti i primiti sa zavoda nove ucitelje i nastavnike kojima treba dati fiksnu platu do 30 000 pola srbije neradi,i od toga sto radi radi za minimalac nemam dovoljno losih reci za bitange iz prosvete i za ovakvog ministra!

BokiPirot

pre 13 godina

U skoli moje cerke casovi su skraceni na 30 minuta.Pet minuta dok se zapise cas,pet minuta sigurno prodje u mrtvom hodu a samo 20 minuta traje nastava.Logicno je da nema vremena za normalnu edukaciju na casu.Nasuprot tome,nastavnici traze znanje kao da je stanje redovno i non-stop daju neke blic-krig testove.Pitam se da li su svesni sta rade deci ili ih je sujeta toliko obuzela da vise i sami neznaju sta rade.Radi se o OS.8.septembar u Pirotu,pa bih zamolio druga direktora da sazove roditeljski savet i objasni malo sta misli o strajku i kad ce nastavnici poceti da rade.Isto bih ga zamolio da se kao i pre strajka povremeno pojavi oko skole a ne kad vidi roditelje da se sklanja iza zavese.

Aleksandar

pre 13 godina

Moje dete sigurno nećete videti ni jednu subotu, a ni tih sedam dana.Kada ste vi imali pauzu i niste radili, NEĆU Vam dozvoliti da mi maltletirate dete ni tih dana, a ionako ništa ih NE NAUČITE NI KAD RADITE po 45 min.Tako što se mene tiče, možete slobodno odmah i na raspust da idete.NIČEMU NESLUŽITE, NIŠTA DECU NE UČITE.Pošto nam natelitet u porastu za koju godinu moćiće te i sa diplomom sa kojom se dičite u WC da odneset i tamo da predajete.

bole.lozac

pre 13 godina

... vidim da ce se ovo "sazimanje" gradiva obiti o glavu samo deci. cerka mi prica, da su kod njih u srednjoj skoli vec najavljeni pismeni zadaci iz vecine predmeta. znaci to sto ste "zipovali" morace da se odgovara samo pismeno, jer nema vremena. sramota. prosvetari, gore ste lopuze i od vlade !!!

biba

pre 13 godina

@Miloše, zašto da se srame?
Ovaj ministar se pre neki dan našao na listi ministara protiv koga će podići optužbu i nije ga sramota da kaže da prosvetari mogu da štrajkuju, ali pare dobiti neće. Pa gde je onda proćerdao tih, koliko negde beše rečeno, 650 milina?
I on još uvek ima dobro plaćen posao za prodavanje magle.
Što se tiče produžetka nastave, štrajkujte i vi, pa nemojte ići na i ovako se ništa posebno ne propušta, školstvo je demolirano, verovatno namerno kako bi dalo glupe i poslušne, ne pametne.

Branka

pre 13 godina

Cini se da je kalendar rada jedini posao koji Ministarstavo prosvete ima u svom opisu posla i tu pokazuju neverovatno umece. Poslednji radni dan po starom kalendaru rada za srednje skole bila je SUBOTA 18. jun.
I zaista, svaka im cast na efikasnosti!! Pametnom coveku bi trebalo daleko vise od godinu dana da dodje do takve gluposti!!!

Zvezdan

pre 13 godina

Sramite se vi koji pišete negativne komentare o pedagoškoj struci!I treba da propadnemo kad je prosveta poslednja rupa na svirali!Kako ćete menjati državu i učiniti život boljim ako su nam generacije koje dolaze elementarno nepismene.Koji motiv da pronađe prosvetni radnik u obučavanju dece kad bravari u javnim preduzećima imaju duplo veće plate,a evo,sada i policija stiže!Ovaj ministar,kome ne treba ni ime spomenuti(inače,nedelju dana pre formiranja ove nesrećne vlade u "Kažiprstu" izjavio da on nikada ne bi napravio vladu sa Ds),taj nesrećni ministar primenjuje dobro poznatu recepturu koju su sps-ovci tako eksplicitno demonstrirali devedesetih.Bruka ko nam vodi sektor prosvete!Generacije koje dolaze smišljeno ostaju neprosvećene!Ono što će vredeti u ovom društvu biće kao i uvek,samoniklo!

Jan

pre 13 godina

Pogledajte broj negativnih poena za svaki komentar koji kritikuje prosvetare i bice Vam jasno gde se profesori/nastavnici sada nalaze .... Na netu umesto da drze predavanja u skolama ....

zeljko stojkov

pre 13 godina

ovo sto rade prosvetari je sramota nasa deca najvise stradaju zbog njihovog strajka jer nemaju gospoda dovoljno vremena da deci objasne ono sto treba i ovako smo mi roditelji radili njihov posao a tek sad mi moramo da im zaradjujemo platu koja je poprilicna u odnosu na nas obicne ljude neka ili rpestanu sa strajkom i posvete se deci ili neka traze bolje placen posao

Dejan

pre 13 godina

Ministre OSTAVK i to pod hitno. A neki kukaju na Tita,koliko se sećam toga nije bilo a generacije su izlazile pismenije od ovih sada.Žalosno za te mlade nade na koje treba da se oslonimo u nekoj budućnosti jer oni nisu krivi što manja većina im upropašćava još ne poćeti život.

financijer

pre 13 godina

Ovo štrajkovanje prosvetara je totalno haotično i nesložno bez velikih rezultata. Ne zna se "ko pije" a zna se ko "plaća" - deca.

marija

pre 13 godina

uvesti ugovore. za svakog ucenika roditelji sa skolom da potpisu ugovor da bi mogli da tuze skole za naknade steta. strajkovi prosvetara se vise ne mogu tolerisati.

milosskomi

pre 13 godina

postovani, Ministre znam da ovo necete procitati ali makar neko ce videti, da li ste upoznati da od zemljotresa u kraljevu casovi u ovom gradu traju po 30 minuta, da li ste upoznati da je to vise od pedeset dan(neradnih), da li ste upoznati da ste obecali sanaciju skola Vi i Vasa vlada, i da li ste upoznati kako protice ista sanacija u Kraljevu. DA li ste upoznati sa inkluzijom, i seminarima i koliko kostaju seminar, a ja vama zelim da drzite nastavu u skoloskom Toalet osnovne skole Kralj Aleksandar 1(male zgrade)

Vukasin

pre 13 godina

Žalosno je što će se sve slomiti na jadnoj deci, a jedino deca ništa nisu kriva. Prosvetare i policiju treba da bude sramota zbog svega što rade. Treba ih sve otpustiti i zameniti ljudima koji su nezaposleni na birou, a nije ih mali broj i koji jedva cekaju priliku da dobiju taj "teski" i "slabo" placeni posao sa "malim" godisnjim i beneficijama. SRAMOTA. Po meni deca ne treba da odrađuju ništa nego da profesori i policija smisle kako ce deci i narodu nadoknaditi nerad!!!

zablude

pre 13 godina

kad bravari u javnim preduzećima imaju duplo veće plate,a evo,sada i policija stiže!
(Zvezdan, 24. februar 2011 09:22)

Ljudi, vi ste u debeloj zabludi - policija nije dobila ništa! NIŠTA! Ne verujte u to što čitate u novinama. Policija je samo dobila obećanje da će kroz par meseci da se razmatra potpisivanje kolektivnog ugovora i dobiće jednu isplatu "jubilarnih" nagrada, u iznosu od 10.000, 00 dinara, isto ono što je obećano i prosveti. Razlika je samo što policicijski sindikati nekom jedu iz ruke pa su to prihvatili, dok su prosvetari odbili. Plasiranje takvih vesti ima za cilj samo stvaranje razdora i pokazivanje na krivca tamo negde, gde ga nema.

,,istina boli,,

pre 13 godina

opste je poznato da najveca korupcija je u policiji zdravstvu prosveti i bas oni strajkuju a imaju i mnogo vece plate od velike vecine nas sto imamo primanja izmedju 10000 i 15000 dinara i mnogo krace radno vreme od nas.U prosvet,od onih koji rade sa ucenicima,ko im da veci procenat od raznih casopisa pa do svakakvih gluposti,jednostavno kazu to mora da se uzme.Ako neko i ne uzme onda se dete drugacije tretira.DALI JE TO UREDU?traze vece plate na ustrb dece,koja su preopterecena sa gradivom,i od dece traze da znaju sve kao da se radi normalno.CAST IZUZECIMA KOJI SVOJ POSAO OBAVLJAJU CASNO I POSTENO ali mislim da nije u redu od prosvetara sto ovako rade i unistavaju i ono malo znanja sto prenose,ako?,na decu a i ministra i celu vladu jer ne da nisu,nego ne zele da ovaj uzas i od strajka i od obrazovanja stave tamo gde treba.A VI RECITE GDE....

marko

pre 13 godina

Dakle stvarno treba da vas je sramota.
Pa vi uopste niste samokriticni i nemate sluha za druge.
Vas interesuju samo vase plate pa po ceni da privreda bankrotira.
Izivljavate se nad decom i roditeljima,remetite zivote drugih i dajete odlican primer svojim djacima.
I kako vi mislite da ce neko da vas postuje u ovoj drzavi kad takvim ponasanjem izazivate samo gnev ogromne vecine u narodu.
Ceo zivot ste navikli da vas izdrzava neko zato i nemate predstavu o realnom zivotu,mislite da vam te vase diplome daju pravo kad god vam padne napamet da se razmasete njima i trazite neke nove uslove.Uzas.
Ako vam nevalja dajte odkaze,idite u privredu,otvorite preduzeca ,zaradite 400 000 mesecno,vi ste skolovani,vi sve znate,za vas to nece biti nikakav problem.

Prosvetar

pre 13 godina

sramite se prosvetari!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Milos, 24. februar 2011 08:10)

Recenica se pocinje velikim slovom. Sedi, jedan.

Vlada

pre 13 godina

Alo bre,svi vi nezadovoljni roditelji,na cijoj ste vi strani?
I ja sam roditelj,imam dva ucenika i nisam prosvetni radnik,ali,molim vas ukljucite mozak!?

Zar ne vidite da vlast,upravo ima nameru da vas(nas) iskoristi kao oruzje protiv strajkaca?!
Nebitno dal je to prosveta,policija(koja usput dobi svoje),zdravstvo,Jura,Zastava ili neko deseti...

Jel vama dobro,jeste li zadovoljni svojim zivotom,svojim platama,standardom?

Ne mogu da verujem da smo toliko kratkovidi,da smo toliko zatupljeni,pa evo,Arapi nam drze predavanje kako se bori za zivot dostojan coveka!

Najveci problem je sto smo postali zavidni,ljubomorni,licemerni,zli...mrzimo svakog kome je samo malo bolje nego nama!
Kad bi sutra svima nama zaigrala mecka pred vratima,pa i vama sa 15000din platom,kako bi vam bilo da se niko ne saoseca sa vama?
Kako bi vam bilo,kad bi vam rekli,ako ti se ne svidja daj otkaz,ili,evo,ja cu da radim za 15000din ako ti neces!?

Ljudi se bore za bolja primanja,za bolji zivot.Ako radimo kod privatnika,ako nema ko da nas zastiti,ako smo onemoguceni da strajkujemo,ima nesto sto se zove ulica,protest van radnog vremena,jer,bojimo se otkaza zar ne?
Zasto to ne uradimo?Zasto svaki dan ne prosetamo posle rucka do centra svojih gradova,zakrcimo saobracaj,napravimo gradjansku neposlusnost,skrenemo paznju na svoj tezak polozaj?

Ne radimo to jer smo kukavice,jer cekamo da neko drugi to uradi za nas.Ali zato,tu smo prvi tj. tu ste prvi kada treba napasti one,koji zele i hoce da ucine nesto za svoje zivote!Koji se bore za sebe.

Prosto ne verujem u sta smo se pretvorili...na kraju,zato nas ovako i jasu,jer magarci i jesu za jahanje!

Dragana

pre 13 godina

Sramota sta se radi sa decom i njihovim roditeljima!Ja radim 8 sati dnevno,imam radnu subotu i nedelju jenom mesecno,u voznji deteta do skole i vannastavnih aktivnosti mi prodje veci deo dana,a u medjuvremenu radim posao profesora,tj.radim sa detetom ono sto mu skola nije pruzila a trazi od deteta da zna, uglavnom putem testa.Trazim od Ministarstva prosvete da mi,kao roditelju koji radi posao nastavnika umesto ovih prosvetnih radnika,uplati platu,za 22 casa nedeljno,a neka oformi komisiju za ispitivanje dece i proveru roditeljskih intelektualnih sposobnosti.Skola u ovakvom obliku ne treba da postoji,kao ni sa ovakvim sadrzajima.

marija

pre 13 godina

povecanje plata ne smeju da traze oni koji ne rade. roditelji, organizujte se, odnesite u inspekciju sveske vase dece i sve ce biti jasno. isto cu uraditi i ja. matematika, srpski, za domaci mesecima nista, od predavanja samo po dva primera iz matematike na casu i pre strajka i za vrema strajka, kao i ranijih godina. nista ne treba reci, sveske pa u ministarstvo i inspekciju.

Ana

pre 13 godina

A da vam štrajk prirede učenici i roditelji kada krene produžetak školske godine umesto da se na vreme zaključe ocene? Imaju deca pametnija posla nego da preko raspusta idu na produženu nastavu.

marija

pre 13 godina

vama prosvetarima niko ne brani da se van radnog vremena setate gradom i strajkujete, a upravo vi koristite decu kao oruzje, manipulisete tudom decom, ucenjujete. niste vi jedini pametni i ugrozeni. i drugi su, ali ti drugi znaju koliko fabrika u ovom trenutku radi, u kakvom stanju je drzava i jasno je i onima koje vi nazivate nepismenima da nema odakle da vam se da, da ne mozete traziti povecanje plata. ciju vi svest pokusavate da probudite kad niste svoju probudili i sagledali kakve stete pravite porodicama, a koliko cete tek kukati kada vam isti ti roditelji, koje vredate i potkradate svojim neradom, otkazu poslusnost i ne pristanu na vase rekreativne, na izlete, odvodenja u bioskope, casopise koje po skoli prodajete i raznorazne druge glupe sadrzaje koje namecete radi svoje zarade. osvestite se vi pa pocnite da radite svoj posao kako valja! ne treba da vas vreda kada vam roditelji porucuju da date otkaze ako niste zadovoljni. koliko vas je napustilo seoska imanja i prihvatilo se rada sa gradskom decom? drzite neobradena i zapustena imanja, a ovamo kukate kako jedva prezivljate. sta tek vi iz skola porucujete roditeljima kada vam ukazu na nepravilnosti koje vam se "slucano" desavaju ili vam upute molbu da deci predajete na nacin na koji bi to ona razumela? sta sa onim nastavnicima koji uopste i ne predaju nego umesto njih lekcije deca sama pisu? necu ni da pisem da mnoge nastavnike kada bi kod cesme na pijaci ostavili ne bi umeli da izadu sa pijace, a ucenjujete ovde u gradu odnegovanu decu. to sto pisete o ljubomori, pa nema ljubomornijih od nastavnika. roditelji ne smeju od vas da se obuku odmah vas stomak boli. niko vam ne brani da za vreme raspusta strajkujete i pre pocetka skolske godine izboksujete ono sto vam treba, i vreme je da se ostavite nase dece, ucenjivanja, neodgovornosti i nerada svake godine. a na ulicu da izadete i strajkujete necete, nego cete da iz toplih ucionica saljete poruke kako cete da strajkujete mozda i do kraja skolske godine. izadite na ulice rashladite se pa tamo strajkujte i drugi rade tako, a ne koriste se u strajku decom. kako bi to bilo kada bi zaposleni u fabrikama pokupili tudu decu pa u strajk? sramota!

mmmperfetto

pre 13 godina

Postovana gospodo prosvetari,da sam ja ministar svima bih vam dao otkaze, na birou ima dovoljno ne zaposlenih.Izivljavate se na deci i roditeljima.

Petar

pre 13 godina

Bas epohalno resenje!svaka cast!deca su taoci prosvetnih kabadahija i sada treba da njima nadoknade izgubljene satnice?Strajkovao si?netreba da ti bude placeno!ja moje dete subotom necu pustati u skolu iovako su prvaci preoptereceni!Kako vas nije sramota?vasa alavost nema granica!decu koristite kao taoce za vase strajkove!sve vas treba otpustiti i primiti sa zavoda nove ucitelje i nastavnike kojima treba dati fiksnu platu do 30 000 pola srbije neradi,i od toga sto radi radi za minimalac nemam dovoljno losih reci za bitange iz prosvete i za ovakvog ministra!

Zvezdan

pre 13 godina

Sramite se vi koji pišete negativne komentare o pedagoškoj struci!I treba da propadnemo kad je prosveta poslednja rupa na svirali!Kako ćete menjati državu i učiniti život boljim ako su nam generacije koje dolaze elementarno nepismene.Koji motiv da pronađe prosvetni radnik u obučavanju dece kad bravari u javnim preduzećima imaju duplo veće plate,a evo,sada i policija stiže!Ovaj ministar,kome ne treba ni ime spomenuti(inače,nedelju dana pre formiranja ove nesrećne vlade u "Kažiprstu" izjavio da on nikada ne bi napravio vladu sa Ds),taj nesrećni ministar primenjuje dobro poznatu recepturu koju su sps-ovci tako eksplicitno demonstrirali devedesetih.Bruka ko nam vodi sektor prosvete!Generacije koje dolaze smišljeno ostaju neprosvećene!Ono što će vredeti u ovom društvu biće kao i uvek,samoniklo!

marija

pre 13 godina

subotom deca imaju druge aktivnosti, sport, umetnicke skole i ostalo. nemate pravo primoravati decu da subotom nadoknaduju ono sto je trebalo da bude redovna nastava. zasto prosvetari nisu strajkovali za vreme jednog od mnogobrojnih raspusta, nego nanose stetu redom? nicija primanja, plate, ne treba da interesuju najmlade. ne uvlacite decu u to i ne poigravajte se njima. direktorima svih skola koje nisu radile podelite otkaze!

bole.lozac

pre 13 godina

... vidim da ce se ovo "sazimanje" gradiva obiti o glavu samo deci. cerka mi prica, da su kod njih u srednjoj skoli vec najavljeni pismeni zadaci iz vecine predmeta. znaci to sto ste "zipovali" morace da se odgovara samo pismeno, jer nema vremena. sramota. prosvetari, gore ste lopuze i od vlade !!!

zeljko stojkov

pre 13 godina

ovo sto rade prosvetari je sramota nasa deca najvise stradaju zbog njihovog strajka jer nemaju gospoda dovoljno vremena da deci objasne ono sto treba i ovako smo mi roditelji radili njihov posao a tek sad mi moramo da im zaradjujemo platu koja je poprilicna u odnosu na nas obicne ljude neka ili rpestanu sa strajkom i posvete se deci ili neka traze bolje placen posao

Aleksandar

pre 13 godina

Moje dete sigurno nećete videti ni jednu subotu, a ni tih sedam dana.Kada ste vi imali pauzu i niste radili, NEĆU Vam dozvoliti da mi maltletirate dete ni tih dana, a ionako ništa ih NE NAUČITE NI KAD RADITE po 45 min.Tako što se mene tiče, možete slobodno odmah i na raspust da idete.NIČEMU NESLUŽITE, NIŠTA DECU NE UČITE.Pošto nam natelitet u porastu za koju godinu moćiće te i sa diplomom sa kojom se dičite u WC da odneset i tamo da predajete.

Jan

pre 13 godina

Pogledajte broj negativnih poena za svaki komentar koji kritikuje prosvetare i bice Vam jasno gde se profesori/nastavnici sada nalaze .... Na netu umesto da drze predavanja u skolama ....

Vukasin

pre 13 godina

Žalosno je što će se sve slomiti na jadnoj deci, a jedino deca ništa nisu kriva. Prosvetare i policiju treba da bude sramota zbog svega što rade. Treba ih sve otpustiti i zameniti ljudima koji su nezaposleni na birou, a nije ih mali broj i koji jedva cekaju priliku da dobiju taj "teski" i "slabo" placeni posao sa "malim" godisnjim i beneficijama. SRAMOTA. Po meni deca ne treba da odrađuju ništa nego da profesori i policija smisle kako ce deci i narodu nadoknaditi nerad!!!

ivica-ch

pre 13 godina

nemam reci za ovo. da nasa deca zbog drugih ispastaju. bruka i sramota. sto ne trazite vasa prava u slobodno vreme a ne kad su casovi. treba biti straik zabrenjen kao i u svajcarsku. svima nama nesto fali pa ne matretiramo ostale gradjane. sram vas bilo. pozdrav

gradjanin

pre 13 godina

Interesanto kako politicare bace kosku medj narod i onda se narod medjusobno pocne mrzeti... a dragi roditelji da li znate koliko vam deca ne znaju,koliko ne zele da uce, koliko beze sa casova a VI roditelji dodjete sa laznim opravdanjima za svoje dete, e i tu lezi problem, a skolstvo ji sam program je VISE OD KATASTREOFALAN
Nisam prosvetar, ali gledam i slusam mladje roditelje kako omalovazavaju prosvetne radnik a to se reflektuje i na ucenike, kako dete ne nauci a dolazi pismeni onda roditelj ode u skolu i opravda "bolest" svoga deteta sa laznim opravdanjem, potom ucenik pobegne sa casova opet roditelj dodje sa laznim opravdanjem...
Stvarno zameram prosvetarima sto ne objave sve sto se desava u njihovim skolama, odnos roditelja prema prosvetnim radnicima, odnos ucenika prema prosvetnim radnicima, kvalitet nastavnog programa, nemanja savremenih ucila itd.a za savremena ucila se dragi roditelji odvajaju sredstva i to od VAS a gde se utrose ti novci, zapitajte se pa onda kritikujte
NISAM PROSVETAR I NIKO NAJBLIZI U FAMILIJI NIJE PROSVETNI RADNIK

BokiPirot

pre 13 godina

U skoli moje cerke casovi su skraceni na 30 minuta.Pet minuta dok se zapise cas,pet minuta sigurno prodje u mrtvom hodu a samo 20 minuta traje nastava.Logicno je da nema vremena za normalnu edukaciju na casu.Nasuprot tome,nastavnici traze znanje kao da je stanje redovno i non-stop daju neke blic-krig testove.Pitam se da li su svesni sta rade deci ili ih je sujeta toliko obuzela da vise i sami neznaju sta rade.Radi se o OS.8.septembar u Pirotu,pa bih zamolio druga direktora da sazove roditeljski savet i objasni malo sta misli o strajku i kad ce nastavnici poceti da rade.Isto bih ga zamolio da se kao i pre strajka povremeno pojavi oko skole a ne kad vidi roditelje da se sklanja iza zavese.

marko

pre 13 godina

Dakle stvarno treba da vas je sramota.
Pa vi uopste niste samokriticni i nemate sluha za druge.
Vas interesuju samo vase plate pa po ceni da privreda bankrotira.
Izivljavate se nad decom i roditeljima,remetite zivote drugih i dajete odlican primer svojim djacima.
I kako vi mislite da ce neko da vas postuje u ovoj drzavi kad takvim ponasanjem izazivate samo gnev ogromne vecine u narodu.
Ceo zivot ste navikli da vas izdrzava neko zato i nemate predstavu o realnom zivotu,mislite da vam te vase diplome daju pravo kad god vam padne napamet da se razmasete njima i trazite neke nove uslove.Uzas.
Ako vam nevalja dajte odkaze,idite u privredu,otvorite preduzeca ,zaradite 400 000 mesecno,vi ste skolovani,vi sve znate,za vas to nece biti nikakav problem.

Vojislav

pre 13 godina

Najgoe su uopstene vesti.
Skolska godina produžena je samo za one koji su imali potpunu obustavu. Ministar opet zamucuje i prica kao da važi za sve skole.
Dokle bre da se lazemo?
Zato i treba strajkovati do kraja.....

,,istina boli,,

pre 13 godina

opste je poznato da najveca korupcija je u policiji zdravstvu prosveti i bas oni strajkuju a imaju i mnogo vece plate od velike vecine nas sto imamo primanja izmedju 10000 i 15000 dinara i mnogo krace radno vreme od nas.U prosvet,od onih koji rade sa ucenicima,ko im da veci procenat od raznih casopisa pa do svakakvih gluposti,jednostavno kazu to mora da se uzme.Ako neko i ne uzme onda se dete drugacije tretira.DALI JE TO UREDU?traze vece plate na ustrb dece,koja su preopterecena sa gradivom,i od dece traze da znaju sve kao da se radi normalno.CAST IZUZECIMA KOJI SVOJ POSAO OBAVLJAJU CASNO I POSTENO ali mislim da nije u redu od prosvetara sto ovako rade i unistavaju i ono malo znanja sto prenose,ako?,na decu a i ministra i celu vladu jer ne da nisu,nego ne zele da ovaj uzas i od strajka i od obrazovanja stave tamo gde treba.A VI RECITE GDE....

marija

pre 13 godina

uvesti ugovore. za svakog ucenika roditelji sa skolom da potpisu ugovor da bi mogli da tuze skole za naknade steta. strajkovi prosvetara se vise ne mogu tolerisati.

financijer

pre 13 godina

Ovo štrajkovanje prosvetara je totalno haotično i nesložno bez velikih rezultata. Ne zna se "ko pije" a zna se ko "plaća" - deca.

herthaner

pre 13 godina

Moje dete neće u školu da nadoknađuje! Nastavnici imaju puno pravo na štrajk i ljudi žive od te plate a sve je poskupelo i ja ih razumem!A to što je ministar kilav i nesposoban nije razlog da moje dete ispašta nego vaša neprirodna koalicija koja je na vlasti!

Dragana

pre 13 godina

Sramota sta se radi sa decom i njihovim roditeljima!Ja radim 8 sati dnevno,imam radnu subotu i nedelju jenom mesecno,u voznji deteta do skole i vannastavnih aktivnosti mi prodje veci deo dana,a u medjuvremenu radim posao profesora,tj.radim sa detetom ono sto mu skola nije pruzila a trazi od deteta da zna, uglavnom putem testa.Trazim od Ministarstva prosvete da mi,kao roditelju koji radi posao nastavnika umesto ovih prosvetnih radnika,uplati platu,za 22 casa nedeljno,a neka oformi komisiju za ispitivanje dece i proveru roditeljskih intelektualnih sposobnosti.Skola u ovakvom obliku ne treba da postoji,kao ni sa ovakvim sadrzajima.

Prosvetar

pre 13 godina

sramite se prosvetari!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Milos, 24. februar 2011 08:10)

Recenica se pocinje velikim slovom. Sedi, jedan.

marija

pre 13 godina

povecanje plata ne smeju da traze oni koji ne rade. roditelji, organizujte se, odnesite u inspekciju sveske vase dece i sve ce biti jasno. isto cu uraditi i ja. matematika, srpski, za domaci mesecima nista, od predavanja samo po dva primera iz matematike na casu i pre strajka i za vrema strajka, kao i ranijih godina. nista ne treba reci, sveske pa u ministarstvo i inspekciju.

Rodjko

pre 13 godina

Ma nasa prosveta je davno devastirana, programi se svode na bubanje nepotrebnih informacija, nastavnici telefoniraju u toku casa, deca jedino vezbaju memoriju, ne uce da misle i ne slusaju uglavnom dosadna predavanja, skoro ih niko ne uci kreativnosti i ne sprema za zivot, samo bubanje i papagajisanje. Potpuno je nebitno koliko casovi traju i kada ce biti kraj godine, skola nam je pravo ogledalo drustva, Kolubara je prava paradigma za celo drustvo, pa i za skolstvo, zasto bi se ono razlikovalo? Pogledajte samo ministra i sve vam je jasno.

Ana

pre 13 godina

A da vam štrajk prirede učenici i roditelji kada krene produžetak školske godine umesto da se na vreme zaključe ocene? Imaju deca pametnija posla nego da preko raspusta idu na produženu nastavu.

Branka

pre 13 godina

Cini se da je kalendar rada jedini posao koji Ministarstavo prosvete ima u svom opisu posla i tu pokazuju neverovatno umece. Poslednji radni dan po starom kalendaru rada za srednje skole bila je SUBOTA 18. jun.
I zaista, svaka im cast na efikasnosti!! Pametnom coveku bi trebalo daleko vise od godinu dana da dodje do takve gluposti!!!

biba

pre 13 godina

@Miloše, zašto da se srame?
Ovaj ministar se pre neki dan našao na listi ministara protiv koga će podići optužbu i nije ga sramota da kaže da prosvetari mogu da štrajkuju, ali pare dobiti neće. Pa gde je onda proćerdao tih, koliko negde beše rečeno, 650 milina?
I on još uvek ima dobro plaćen posao za prodavanje magle.
Što se tiče produžetka nastave, štrajkujte i vi, pa nemojte ići na i ovako se ništa posebno ne propušta, školstvo je demolirano, verovatno namerno kako bi dalo glupe i poslušne, ne pametne.

Vlada

pre 13 godina

Alo bre,svi vi nezadovoljni roditelji,na cijoj ste vi strani?
I ja sam roditelj,imam dva ucenika i nisam prosvetni radnik,ali,molim vas ukljucite mozak!?

Zar ne vidite da vlast,upravo ima nameru da vas(nas) iskoristi kao oruzje protiv strajkaca?!
Nebitno dal je to prosveta,policija(koja usput dobi svoje),zdravstvo,Jura,Zastava ili neko deseti...

Jel vama dobro,jeste li zadovoljni svojim zivotom,svojim platama,standardom?

Ne mogu da verujem da smo toliko kratkovidi,da smo toliko zatupljeni,pa evo,Arapi nam drze predavanje kako se bori za zivot dostojan coveka!

Najveci problem je sto smo postali zavidni,ljubomorni,licemerni,zli...mrzimo svakog kome je samo malo bolje nego nama!
Kad bi sutra svima nama zaigrala mecka pred vratima,pa i vama sa 15000din platom,kako bi vam bilo da se niko ne saoseca sa vama?
Kako bi vam bilo,kad bi vam rekli,ako ti se ne svidja daj otkaz,ili,evo,ja cu da radim za 15000din ako ti neces!?

Ljudi se bore za bolja primanja,za bolji zivot.Ako radimo kod privatnika,ako nema ko da nas zastiti,ako smo onemoguceni da strajkujemo,ima nesto sto se zove ulica,protest van radnog vremena,jer,bojimo se otkaza zar ne?
Zasto to ne uradimo?Zasto svaki dan ne prosetamo posle rucka do centra svojih gradova,zakrcimo saobracaj,napravimo gradjansku neposlusnost,skrenemo paznju na svoj tezak polozaj?

Ne radimo to jer smo kukavice,jer cekamo da neko drugi to uradi za nas.Ali zato,tu smo prvi tj. tu ste prvi kada treba napasti one,koji zele i hoce da ucine nesto za svoje zivote!Koji se bore za sebe.

Prosto ne verujem u sta smo se pretvorili...na kraju,zato nas ovako i jasu,jer magarci i jesu za jahanje!

zablude

pre 13 godina

kad bravari u javnim preduzećima imaju duplo veće plate,a evo,sada i policija stiže!
(Zvezdan, 24. februar 2011 09:22)

Ljudi, vi ste u debeloj zabludi - policija nije dobila ništa! NIŠTA! Ne verujte u to što čitate u novinama. Policija je samo dobila obećanje da će kroz par meseci da se razmatra potpisivanje kolektivnog ugovora i dobiće jednu isplatu "jubilarnih" nagrada, u iznosu od 10.000, 00 dinara, isto ono što je obećano i prosveti. Razlika je samo što policicijski sindikati nekom jedu iz ruke pa su to prihvatili, dok su prosvetari odbili. Plasiranje takvih vesti ima za cilj samo stvaranje razdora i pokazivanje na krivca tamo negde, gde ga nema.

Dejan

pre 13 godina

Ministre OSTAVK i to pod hitno. A neki kukaju na Tita,koliko se sećam toga nije bilo a generacije su izlazile pismenije od ovih sada.Žalosno za te mlade nade na koje treba da se oslonimo u nekoj budućnosti jer oni nisu krivi što manja većina im upropašćava još ne poćeti život.

gorki

pre 13 godina

Gospodine Ministre, ajde molim te usaglasi se sa sobom. Juče izjavljuješ da će nastavnici biti plaćeni onoliko koliko rade. Danas kažeš biće nadoknade. E pa ne može i jedno i drugo, ako ne bude plata-nema nadoknade. Naravno, ovo sa nadoknadom je spinovanje roditelja i učenika. Pošlogodišnja ujdurma oko "pandemije gripa" (koje uzgred, nije ni bilo) je rešena sažimanjem gradiva, a bilo je izgubljeno više od 11 dana. Vama Ministre uopšte nije bitna nastava. Vaše izjave tipa - škole rade, samo je zanemariv broj u potpunoj obustavi, upravo to i pokazuje. Dobro poznat metod iz devedesetih kada su mnoge škole gotovo cele školske godine radile sa skraćenjem časova. Naravno, to vas ne uzbuđuje jer je u takvoj situaciji školska godina regularna a za vas je to najbitnije - forma. Vaš "partijski drug", Ministar unutrašnjih poslova izjavljuje da je i 30% povećanja za policiju nedovoljno. Za policajce kojima je radno mesto ulica možda i jeste, ali za čitavu vojsku kancelarijskih piskarala to sigurno nije slučaj. Tako će sad ćate sa srednjom školom imati iste plate kao i profesori. Sramno. Vaš "partijski drug" je na strani zaposlenih u MUP-u i sa rečima hvale za njih (što je naravno ok). Vokabular koji koristite pokazuje nedoraslost za bilo koju ministarsku poziciju. Vi za nastavnike i učitelje u svojim izjavama najčešće koristite zamenicu ONI, u najružnijem kontekstu. I još jednom - SRAM VAS BILO.

milosskomi

pre 13 godina

postovani, Ministre znam da ovo necete procitati ali makar neko ce videti, da li ste upoznati da od zemljotresa u kraljevu casovi u ovom gradu traju po 30 minuta, da li ste upoznati da je to vise od pedeset dan(neradnih), da li ste upoznati da ste obecali sanaciju skola Vi i Vasa vlada, i da li ste upoznati kako protice ista sanacija u Kraljevu. DA li ste upoznati sa inkluzijom, i seminarima i koliko kostaju seminar, a ja vama zelim da drzite nastavu u skoloskom Toalet osnovne skole Kralj Aleksandar 1(male zgrade)

marija

pre 13 godina

vama prosvetarima niko ne brani da se van radnog vremena setate gradom i strajkujete, a upravo vi koristite decu kao oruzje, manipulisete tudom decom, ucenjujete. niste vi jedini pametni i ugrozeni. i drugi su, ali ti drugi znaju koliko fabrika u ovom trenutku radi, u kakvom stanju je drzava i jasno je i onima koje vi nazivate nepismenima da nema odakle da vam se da, da ne mozete traziti povecanje plata. ciju vi svest pokusavate da probudite kad niste svoju probudili i sagledali kakve stete pravite porodicama, a koliko cete tek kukati kada vam isti ti roditelji, koje vredate i potkradate svojim neradom, otkazu poslusnost i ne pristanu na vase rekreativne, na izlete, odvodenja u bioskope, casopise koje po skoli prodajete i raznorazne druge glupe sadrzaje koje namecete radi svoje zarade. osvestite se vi pa pocnite da radite svoj posao kako valja! ne treba da vas vreda kada vam roditelji porucuju da date otkaze ako niste zadovoljni. koliko vas je napustilo seoska imanja i prihvatilo se rada sa gradskom decom? drzite neobradena i zapustena imanja, a ovamo kukate kako jedva prezivljate. sta tek vi iz skola porucujete roditeljima kada vam ukazu na nepravilnosti koje vam se "slucano" desavaju ili vam upute molbu da deci predajete na nacin na koji bi to ona razumela? sta sa onim nastavnicima koji uopste i ne predaju nego umesto njih lekcije deca sama pisu? necu ni da pisem da mnoge nastavnike kada bi kod cesme na pijaci ostavili ne bi umeli da izadu sa pijace, a ucenjujete ovde u gradu odnegovanu decu. to sto pisete o ljubomori, pa nema ljubomornijih od nastavnika. roditelji ne smeju od vas da se obuku odmah vas stomak boli. niko vam ne brani da za vreme raspusta strajkujete i pre pocetka skolske godine izboksujete ono sto vam treba, i vreme je da se ostavite nase dece, ucenjivanja, neodgovornosti i nerada svake godine. a na ulicu da izadete i strajkujete necete, nego cete da iz toplih ucionica saljete poruke kako cete da strajkujete mozda i do kraja skolske godine. izadite na ulice rashladite se pa tamo strajkujte i drugi rade tako, a ne koriste se u strajku decom. kako bi to bilo kada bi zaposleni u fabrikama pokupili tudu decu pa u strajk? sramota!