Četvrtak, 17.02.2011.

00:02

Telekom Nemcima ili Austrijancima

Mada je sedam kompanija otkupilo dokumentaciju za kupovinu 51 odsto Telekoma Srbija, ozbiljne ponude će izgleda dostaviti samo Dojče telekom i Telekom Austrija.

Izvor: Press

Telekom Nemcima ili Austrijancima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Novica

pre 13 godina

Pita li se iko čiji je telekom ?
Moj otac je 80te platio za priključak u selu Golobok oko 3000 DM.
Ja sam 96te platio za drugi priključak u Smed. Palanci oko 1000 DM.
GDE SMO TU MI, GRAĐANI, KOJI SMO INVESTIRALI U INFRASTRUKTURU I OPREMU TELEKOMA ?

mali marinko

pre 13 godina

@džoni
Niti jedna jedina tvoja tvrdnja nije točna. Kao prvo pretplata na fiksnu telefoniju sa ugovorom na 24 mjeseca u HR mjesečno košta cca 7,5 eur i tu je uključeno 60 minuta besplatnog telefoniranja (paket miniHalo). Spajanje fiksne linije košta 14 centi. HT godišnje zaradi čiste dobiti 1,8 mlrd kuna dakle oko 240mil - dakle godišnje zaradi toliko a ne 300mil eur mjesečno. I konačno od cjelokupne godišnje zarade HTa, DT dobije oko 120mil € što je i iznos koji mogu povući u Njemačku. Povlače li zaista to je pitanje. Iskreno bili bi glupi kada bi to povlačili iz čistog razloga što ovdje mogu dobiti veću kamatu na taj novac nego u Njemačkoj.

Na kraju samo da napomenem da bi meni osobno više odgovaralo kad bi HT kao što ste vi naveli imao čistu dobit od 3,6 mlrd eur godišnje :) tada bi se konačno mogao posvetiti planinarenju a ne da radim po čitave dane :)

Stop korupciji

pre 13 godina

Znalo se da Telekom ide Nemcima od početka.

Ovo prijavljivanje ostalih kandidata na tender i licitiranje njihovim imenima, od kojih neki čak nisu uplatili ni otkup dokumentacije, bilo je samo zamazivanje očiju javnosti i providno poštovanje nekakve forme na tenderu, koji je namešten u startu.

Kako drugačije objasniti prijavljivanje kandidata na tender u kome se ne zna do zadnjeg trenutka ni šta je, niti čiji procenat vlasništva je predmet prodaje.

srndach

pre 13 godina

Moze li iko da potvrdi da su ove kompanije zaista i kupile tendersku dokumentaciju ?
Ili je to maslo nekog SPIN doktora ...
U svakom slucaju, ne treba prodavati Telekom, iako je leglo neznalica i neradnika ...
Zamislite samo sta ce se desiti, kad Nemci udju i ociste pola ...
... pa to pola ostane bez posla ...
... i bez mogucnosti da nadje posao ...
A usluga poskupi, i reklamacije ostavljas nekom automatu koji te uputi na drugi, treci ...
Kako to vec biva u okruzenju gde je T-Com ....
Sve sto nisu napravili '41. rade sad, samo na kvarnjaka ...
Ako se dobro secam, kolaboracionisti su bili streljani.
A danas su na vlasti ...
E, Srbijo, nema te nigde ...

Miladin

pre 13 godina

Zasto prodajemo Telekom Srbija za 840 miliona kada to preduzece mesecno zaradi sa Telekom Srpska, Mtel, Telus preko 10 miliona od fikssne i mobilne telefonije?
Mislim, gde je tu logika?

Telefonska centrala

pre 13 godina

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Telekoma je pomeran već nekoliko puta. Prema tome, probijen je planiran rok za prodaju. Zar nije bilo bolje to vreme iskoristiti za odvajanje infrastrukture od preduzeća Telekom tako da infrastruktura ne ide u ruke novom kupcu. Ali ne, lakše je skrstiti ruke i vikati kako je to nemoguće odvojiti pa ćemo državni zameniti privatnim monopolom. Ma koga briga, ionako će smak sveta:-(

MITKE

pre 13 godina

Telekom ni Nemcima ni Austrijancima. Telekom je Srpski, ostavite nešto i za buduće generacije. Nemojte da ste alavi - zar niste dovoljno uzeli? Železara, banke, uljare, šećerane, metalski kompleks, građevinske firme....

mua

pre 13 godina

A kako bi bilo da makar nešto ostane srpsko?!
(www.stopprodajitelekoma.rs, 17. februar 2011 00:26)

A ZAŠTO??? Da bi mogli da kraduckamo?!

Vladan Jova

pre 13 godina

Apel ovoj jadnoj nesposobnoj vladi: NE PRODAVAJTE NEŠTO ŠTO NE PRIPADA NAMA VEĆ NAŠOJ DECI, OSTAVITE NEŠTO I ZA BUDUĆE GENERACIJE!

Paparaco

pre 13 godina

Ama ljudi, drzava sada ima 80%, prodace 31% i videcete da ce imati 5 puta veci profit sa 49% nego sa sadasnjih 80%, naravno kada se zaustave sve kradje i prevare koje se sada rade!

Bojan

pre 13 godina

Ma vidite nije zlatno da je drzavno poneki sus se uvukli tamo i bas se lepo provode.A ko od nasih ljudi moze da kupi, jel tajkuni da kupuju Telekom idi begaj..... Ja nama zelim sto vise stranaca u zemlji neznamo mi ocigledno kako se postaje prosperitetnija drzava. stvarno ce mo videti kako se radi kada Nemci dodju, oni za razliku od nas znaju sta hoce i stvoreni su da naprave nesto dok mi, iskreno neznam koji nam je vrag.

Miki

pre 13 godina

@DZoni

Pa ovde Telekom ne daje ni 1kb interneta uz televizsku prtplatu, a uz to mozes odmah na Orion da se prebacis, cisto sumnjam da ce operater u razvoju da dize cene.

Proka

pre 13 godina

Ovi sto govore ne prodajte Telekom, vise mi izgleda da su se uplaisili sta ce sve da ispliva, kakve kradje i prevare, kada su Kolubaru gubitasa onako ocerupali, zamislite ste se sve radi u profitabilnim drustvenim preduzecima!

aleksandars

pre 13 godina

Znači, vraćamo se na početak priče. Priče o tome kako je predsednik Boris Tadić pri poseti Nemačkoj ugovorio prodaju Telekoma DT-u za 800 miliona.
Maske su odavno pale, gospodine predsedniče.

R A S T K O

pre 13 godina

Skoro je u medijima pisalo da je Bogoljub Karić viđen u Beču. Ništa neobično, sem da se, iako pod interpolovom crvenom poternicom, slobodno kreće po Austriji. U kontekstu prodaje Telekoma Srbija je i vest da je Telekom Austrija najozbiljniji kupac Telekoma Srbija. Sledeća vest je da je Telekomu Srbija podcenjena vrednost bar 5 puta. TA bi kupovinom TS postao monopolista na težištu Srbije, kako u fiksnoj tako i u mobilnoj telefoniji. Ne treba zaboraviti i kako je Telekom Austrija postao vlasnik VIP mobile (Srbija). Da se podsetimo: Telekom Austrija je od Bogoljuba Karića kupio "Mobtel 063". Zbog nepravilnosti u navedenoj transakciji i zbog "rabota" zbog koje je BK na "crvenoj" poternici, Vlada RS je od TA konfiskovala Mobtel 063, prodala ga Norvežanima, a kao zamenu za taj "muljavi" posao TA je od Vlade RS dobio pravo pružanja TK usluga u mobilnoj telefoniji vrednost - 300 Miliona Evra (VIP mobile). Nebi me čudilo da je TA opet u "tesnoj" saradnji sa BK, ovog puta u otimanju Telekoma Srbija. TA nije imun na mito i korupciju. Da li su i oni visoko kotirani po korupciji i mitu? Ostaje mi nejasno ko je bolje rangiran u ovim "rabotama" - Srbi (visoko kotirani u Svetu) ili Austrijanci. Toliko o poslovnosti TA. Ali, i Nemci se dobro drže: Ovih dana štampa je prepuna pisanja o DT - mito i korupcij pri privatizaciji TK kompanija u HR, CG, Mađarskoj, Turskoj, Makedoniji, BiH, afera "prisluškaivanje". Telekom treba sačuvati za našu generaciju, i za buduće generacije. Stop prodaji Teklekoma.

Deki

pre 13 godina

Pare od Telekoma su vec uveliko potrosene i potpuno je svejedno kome ce ga prodati.Ko god dodje bice monopolista jer mu se moze tj. jer mu je ova drzava to omogucila i ne treba ni Austrijance ni Nemce kriviti za to jer bi svako tako postupao. Ipak mislim opet, bolje Nemci nego Rusi.

Aleksandar

pre 13 godina

Ukoliko je već sigurno da će se dobiti tek 60% planiranih sredstava (ako OTE prodaje svoj udeo), postavlja se pitanje svrhe prodaje.
Ako je zbog telekoma, neka se ponudi nekome da izvrši docap, a ako je zbog novca koji treba budžetu (naravno), neka se ponude euroobveznice sa kamatom koja je slična profitnoj stopi koju ostvaruje telekom, na iznos koji bi se dobio prodajom 31%...

nbp

pre 13 godina

S jedne strane imamo monopolističko preduzeće sa ubedljivo najnižim profitom po glavi zaposlenog od svih telekom kompanija u regiji - što govori u prilog tome o kakvoj se firmi ovde radi... partijskom buđelaru, rodbinsko-kumovskom uhlebljivaču. Prosto prezirem takve firme i način na koji funkcionišu i prvi nagon mi je da ih treba privatizovati i "srediti" iznutra. S druge strane, to jeste resurs ove zemlje i prodajom se predaje drugom. Ipak znajući da Srbi očito nemaju ni svesti ni organizacije da ovakvu firmu vode savesno i za opšti interes, baš me briga. Očito nisu bolje ni zaslužili.

DZoni

pre 13 godina

@Slobodan-BG
Naucices kako se postaje masina za iznosenje kapitala.U HR gde je DT za 25 EURA imas samo osnovnu pretplatu za fiksni gde ti je dzabe NISTA i internet ogranicen na 1 GB (iliti ni jedan ceo film) za ceo mesec..imas sajt T-com.hr pa se uveri.Ali zato imaju CISTU mesecnu zaradu od 300 miliona eura koja naravno ide u NEMACKU.Smesan li smo narod kad procitam komentare..mi u stvari volimo da budemo zemlja treceg sveta i da i to malo sto zaradimo zavrsi u dzepovima hiljadama km daleko.

Momcilo

pre 13 godina

Ova vlast ce sigurno prodati telekom, bez obzira koliko cena bude niska. Oni prosto moraju da se ugrade u tu cenu za vreme ovog mandata, jer znaju da mozda nece imati drugu priliku.
U sustini samo su dva razloga za prodaju telekoma: kupovina socijalnog mira da bi dobili nekoliko poena vise na narednim izborima, i naravno punjenje dzepova vladajuce politicke strukture, koja ce sigurno debelo da se opari maksimalno spustajuci cenu telekoma.
Tako ce nemci ili austrijanci za male pare da dobiju profitabilno preduzece u regionu, a za saku evra da kupe vladajuce srpske kvazidemokratske patriote.
A narod sedi i suti. Kao ovce. Tuzno.

zemljoooo

pre 13 godina

samo ne Mobilkomu Austria! Mobilkom je vlasnik VIP-a, da li cemo sa telenora, vipa i mtsa da spadnemo na telenor, vip i vip? sa telekomovog monopola na austrijski monopol?? ako ce da se prodaje nek se prodaje DT-u, ALI pod jednim jedinim uslovom - da KOMPLETNA infrastruktura ostane u vlasnishtvu drzhave i da mozhe da je koristi ko hoce tj ko plati. jes i do sad bio monopol na kablove, al su bar bili nashi...

ko ih ne zna

pre 13 godina

Rus i Mexikanac su mislili da se "dogovore", neka ponuda "ispod stola" uobicajena u banana-drzavama kao sto su nasa i njihove, ali, bar ovog puta, nista od toga, pa odustali. Ili tender pa prodaja nekom regularnom ponudjacu ili, u slucaju neuspelog tendera, privremena obustava prodaje, pa za par meseci, godinu ponovo pokusati.

zemljoooo

pre 13 godina

samo ne Mobilkomu Austria! Mobilkom je vlasnik VIP-a, da li cemo sa telenora, vipa i mtsa da spadnemo na telenor, vip i vip? sa telekomovog monopola na austrijski monopol?? ako ce da se prodaje nek se prodaje DT-u, ALI pod jednim jedinim uslovom - da KOMPLETNA infrastruktura ostane u vlasnishtvu drzhave i da mozhe da je koristi ko hoce tj ko plati. jes i do sad bio monopol na kablove, al su bar bili nashi...

Momcilo

pre 13 godina

Ova vlast ce sigurno prodati telekom, bez obzira koliko cena bude niska. Oni prosto moraju da se ugrade u tu cenu za vreme ovog mandata, jer znaju da mozda nece imati drugu priliku.
U sustini samo su dva razloga za prodaju telekoma: kupovina socijalnog mira da bi dobili nekoliko poena vise na narednim izborima, i naravno punjenje dzepova vladajuce politicke strukture, koja ce sigurno debelo da se opari maksimalno spustajuci cenu telekoma.
Tako ce nemci ili austrijanci za male pare da dobiju profitabilno preduzece u regionu, a za saku evra da kupe vladajuce srpske kvazidemokratske patriote.
A narod sedi i suti. Kao ovce. Tuzno.

aleksandars

pre 13 godina

Znači, vraćamo se na početak priče. Priče o tome kako je predsednik Boris Tadić pri poseti Nemačkoj ugovorio prodaju Telekoma DT-u za 800 miliona.
Maske su odavno pale, gospodine predsedniče.

DZoni

pre 13 godina

@Slobodan-BG
Naucices kako se postaje masina za iznosenje kapitala.U HR gde je DT za 25 EURA imas samo osnovnu pretplatu za fiksni gde ti je dzabe NISTA i internet ogranicen na 1 GB (iliti ni jedan ceo film) za ceo mesec..imas sajt T-com.hr pa se uveri.Ali zato imaju CISTU mesecnu zaradu od 300 miliona eura koja naravno ide u NEMACKU.Smesan li smo narod kad procitam komentare..mi u stvari volimo da budemo zemlja treceg sveta i da i to malo sto zaradimo zavrsi u dzepovima hiljadama km daleko.

MITKE

pre 13 godina

Telekom ni Nemcima ni Austrijancima. Telekom je Srpski, ostavite nešto i za buduće generacije. Nemojte da ste alavi - zar niste dovoljno uzeli? Železara, banke, uljare, šećerane, metalski kompleks, građevinske firme....

nbp

pre 13 godina

S jedne strane imamo monopolističko preduzeće sa ubedljivo najnižim profitom po glavi zaposlenog od svih telekom kompanija u regiji - što govori u prilog tome o kakvoj se firmi ovde radi... partijskom buđelaru, rodbinsko-kumovskom uhlebljivaču. Prosto prezirem takve firme i način na koji funkcionišu i prvi nagon mi je da ih treba privatizovati i "srediti" iznutra. S druge strane, to jeste resurs ove zemlje i prodajom se predaje drugom. Ipak znajući da Srbi očito nemaju ni svesti ni organizacije da ovakvu firmu vode savesno i za opšti interes, baš me briga. Očito nisu bolje ni zaslužili.

Vladan Jova

pre 13 godina

Apel ovoj jadnoj nesposobnoj vladi: NE PRODAVAJTE NEŠTO ŠTO NE PRIPADA NAMA VEĆ NAŠOJ DECI, OSTAVITE NEŠTO I ZA BUDUĆE GENERACIJE!

Proka

pre 13 godina

Ovi sto govore ne prodajte Telekom, vise mi izgleda da su se uplaisili sta ce sve da ispliva, kakve kradje i prevare, kada su Kolubaru gubitasa onako ocerupali, zamislite ste se sve radi u profitabilnim drustvenim preduzecima!

R A S T K O

pre 13 godina

Skoro je u medijima pisalo da je Bogoljub Karić viđen u Beču. Ništa neobično, sem da se, iako pod interpolovom crvenom poternicom, slobodno kreće po Austriji. U kontekstu prodaje Telekoma Srbija je i vest da je Telekom Austrija najozbiljniji kupac Telekoma Srbija. Sledeća vest je da je Telekomu Srbija podcenjena vrednost bar 5 puta. TA bi kupovinom TS postao monopolista na težištu Srbije, kako u fiksnoj tako i u mobilnoj telefoniji. Ne treba zaboraviti i kako je Telekom Austrija postao vlasnik VIP mobile (Srbija). Da se podsetimo: Telekom Austrija je od Bogoljuba Karića kupio "Mobtel 063". Zbog nepravilnosti u navedenoj transakciji i zbog "rabota" zbog koje je BK na "crvenoj" poternici, Vlada RS je od TA konfiskovala Mobtel 063, prodala ga Norvežanima, a kao zamenu za taj "muljavi" posao TA je od Vlade RS dobio pravo pružanja TK usluga u mobilnoj telefoniji vrednost - 300 Miliona Evra (VIP mobile). Nebi me čudilo da je TA opet u "tesnoj" saradnji sa BK, ovog puta u otimanju Telekoma Srbija. TA nije imun na mito i korupciju. Da li su i oni visoko kotirani po korupciji i mitu? Ostaje mi nejasno ko je bolje rangiran u ovim "rabotama" - Srbi (visoko kotirani u Svetu) ili Austrijanci. Toliko o poslovnosti TA. Ali, i Nemci se dobro drže: Ovih dana štampa je prepuna pisanja o DT - mito i korupcij pri privatizaciji TK kompanija u HR, CG, Mađarskoj, Turskoj, Makedoniji, BiH, afera "prisluškaivanje". Telekom treba sačuvati za našu generaciju, i za buduće generacije. Stop prodaji Teklekoma.

Deki

pre 13 godina

Pare od Telekoma su vec uveliko potrosene i potpuno je svejedno kome ce ga prodati.Ko god dodje bice monopolista jer mu se moze tj. jer mu je ova drzava to omogucila i ne treba ni Austrijance ni Nemce kriviti za to jer bi svako tako postupao. Ipak mislim opet, bolje Nemci nego Rusi.

srndach

pre 13 godina

Moze li iko da potvrdi da su ove kompanije zaista i kupile tendersku dokumentaciju ?
Ili je to maslo nekog SPIN doktora ...
U svakom slucaju, ne treba prodavati Telekom, iako je leglo neznalica i neradnika ...
Zamislite samo sta ce se desiti, kad Nemci udju i ociste pola ...
... pa to pola ostane bez posla ...
... i bez mogucnosti da nadje posao ...
A usluga poskupi, i reklamacije ostavljas nekom automatu koji te uputi na drugi, treci ...
Kako to vec biva u okruzenju gde je T-Com ....
Sve sto nisu napravili '41. rade sad, samo na kvarnjaka ...
Ako se dobro secam, kolaboracionisti su bili streljani.
A danas su na vlasti ...
E, Srbijo, nema te nigde ...

mua

pre 13 godina

A kako bi bilo da makar nešto ostane srpsko?!
(www.stopprodajitelekoma.rs, 17. februar 2011 00:26)

A ZAŠTO??? Da bi mogli da kraduckamo?!

Paparaco

pre 13 godina

Ama ljudi, drzava sada ima 80%, prodace 31% i videcete da ce imati 5 puta veci profit sa 49% nego sa sadasnjih 80%, naravno kada se zaustave sve kradje i prevare koje se sada rade!

Telefonska centrala

pre 13 godina

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Telekoma je pomeran već nekoliko puta. Prema tome, probijen je planiran rok za prodaju. Zar nije bilo bolje to vreme iskoristiti za odvajanje infrastrukture od preduzeća Telekom tako da infrastruktura ne ide u ruke novom kupcu. Ali ne, lakše je skrstiti ruke i vikati kako je to nemoguće odvojiti pa ćemo državni zameniti privatnim monopolom. Ma koga briga, ionako će smak sveta:-(

Miladin

pre 13 godina

Zasto prodajemo Telekom Srbija za 840 miliona kada to preduzece mesecno zaradi sa Telekom Srpska, Mtel, Telus preko 10 miliona od fikssne i mobilne telefonije?
Mislim, gde je tu logika?

ko ih ne zna

pre 13 godina

Rus i Mexikanac su mislili da se "dogovore", neka ponuda "ispod stola" uobicajena u banana-drzavama kao sto su nasa i njihove, ali, bar ovog puta, nista od toga, pa odustali. Ili tender pa prodaja nekom regularnom ponudjacu ili, u slucaju neuspelog tendera, privremena obustava prodaje, pa za par meseci, godinu ponovo pokusati.

Aleksandar

pre 13 godina

Ukoliko je već sigurno da će se dobiti tek 60% planiranih sredstava (ako OTE prodaje svoj udeo), postavlja se pitanje svrhe prodaje.
Ako je zbog telekoma, neka se ponudi nekome da izvrši docap, a ako je zbog novca koji treba budžetu (naravno), neka se ponude euroobveznice sa kamatom koja je slična profitnoj stopi koju ostvaruje telekom, na iznos koji bi se dobio prodajom 31%...

Stop korupciji

pre 13 godina

Znalo se da Telekom ide Nemcima od početka.

Ovo prijavljivanje ostalih kandidata na tender i licitiranje njihovim imenima, od kojih neki čak nisu uplatili ni otkup dokumentacije, bilo je samo zamazivanje očiju javnosti i providno poštovanje nekakve forme na tenderu, koji je namešten u startu.

Kako drugačije objasniti prijavljivanje kandidata na tender u kome se ne zna do zadnjeg trenutka ni šta je, niti čiji procenat vlasništva je predmet prodaje.

Bojan

pre 13 godina

Ma vidite nije zlatno da je drzavno poneki sus se uvukli tamo i bas se lepo provode.A ko od nasih ljudi moze da kupi, jel tajkuni da kupuju Telekom idi begaj..... Ja nama zelim sto vise stranaca u zemlji neznamo mi ocigledno kako se postaje prosperitetnija drzava. stvarno ce mo videti kako se radi kada Nemci dodju, oni za razliku od nas znaju sta hoce i stvoreni su da naprave nesto dok mi, iskreno neznam koji nam je vrag.

Novica

pre 13 godina

Pita li se iko čiji je telekom ?
Moj otac je 80te platio za priključak u selu Golobok oko 3000 DM.
Ja sam 96te platio za drugi priključak u Smed. Palanci oko 1000 DM.
GDE SMO TU MI, GRAĐANI, KOJI SMO INVESTIRALI U INFRASTRUKTURU I OPREMU TELEKOMA ?

mali marinko

pre 13 godina

@džoni
Niti jedna jedina tvoja tvrdnja nije točna. Kao prvo pretplata na fiksnu telefoniju sa ugovorom na 24 mjeseca u HR mjesečno košta cca 7,5 eur i tu je uključeno 60 minuta besplatnog telefoniranja (paket miniHalo). Spajanje fiksne linije košta 14 centi. HT godišnje zaradi čiste dobiti 1,8 mlrd kuna dakle oko 240mil - dakle godišnje zaradi toliko a ne 300mil eur mjesečno. I konačno od cjelokupne godišnje zarade HTa, DT dobije oko 120mil € što je i iznos koji mogu povući u Njemačku. Povlače li zaista to je pitanje. Iskreno bili bi glupi kada bi to povlačili iz čistog razloga što ovdje mogu dobiti veću kamatu na taj novac nego u Njemačkoj.

Na kraju samo da napomenem da bi meni osobno više odgovaralo kad bi HT kao što ste vi naveli imao čistu dobit od 3,6 mlrd eur godišnje :) tada bi se konačno mogao posvetiti planinarenju a ne da radim po čitave dane :)

Miki

pre 13 godina

@DZoni

Pa ovde Telekom ne daje ni 1kb interneta uz televizsku prtplatu, a uz to mozes odmah na Orion da se prebacis, cisto sumnjam da ce operater u razvoju da dize cene.

ko ih ne zna

pre 13 godina

Rus i Mexikanac su mislili da se "dogovore", neka ponuda "ispod stola" uobicajena u banana-drzavama kao sto su nasa i njihove, ali, bar ovog puta, nista od toga, pa odustali. Ili tender pa prodaja nekom regularnom ponudjacu ili, u slucaju neuspelog tendera, privremena obustava prodaje, pa za par meseci, godinu ponovo pokusati.

Paparaco

pre 13 godina

Ama ljudi, drzava sada ima 80%, prodace 31% i videcete da ce imati 5 puta veci profit sa 49% nego sa sadasnjih 80%, naravno kada se zaustave sve kradje i prevare koje se sada rade!

mua

pre 13 godina

A kako bi bilo da makar nešto ostane srpsko?!
(www.stopprodajitelekoma.rs, 17. februar 2011 00:26)

A ZAŠTO??? Da bi mogli da kraduckamo?!

Proka

pre 13 godina

Ovi sto govore ne prodajte Telekom, vise mi izgleda da su se uplaisili sta ce sve da ispliva, kakve kradje i prevare, kada su Kolubaru gubitasa onako ocerupali, zamislite ste se sve radi u profitabilnim drustvenim preduzecima!

DZoni

pre 13 godina

@Slobodan-BG
Naucices kako se postaje masina za iznosenje kapitala.U HR gde je DT za 25 EURA imas samo osnovnu pretplatu za fiksni gde ti je dzabe NISTA i internet ogranicen na 1 GB (iliti ni jedan ceo film) za ceo mesec..imas sajt T-com.hr pa se uveri.Ali zato imaju CISTU mesecnu zaradu od 300 miliona eura koja naravno ide u NEMACKU.Smesan li smo narod kad procitam komentare..mi u stvari volimo da budemo zemlja treceg sveta i da i to malo sto zaradimo zavrsi u dzepovima hiljadama km daleko.

Vladan Jova

pre 13 godina

Apel ovoj jadnoj nesposobnoj vladi: NE PRODAVAJTE NEŠTO ŠTO NE PRIPADA NAMA VEĆ NAŠOJ DECI, OSTAVITE NEŠTO I ZA BUDUĆE GENERACIJE!

Miki

pre 13 godina

@DZoni

Pa ovde Telekom ne daje ni 1kb interneta uz televizsku prtplatu, a uz to mozes odmah na Orion da se prebacis, cisto sumnjam da ce operater u razvoju da dize cene.

MITKE

pre 13 godina

Telekom ni Nemcima ni Austrijancima. Telekom je Srpski, ostavite nešto i za buduće generacije. Nemojte da ste alavi - zar niste dovoljno uzeli? Železara, banke, uljare, šećerane, metalski kompleks, građevinske firme....

nbp

pre 13 godina

S jedne strane imamo monopolističko preduzeće sa ubedljivo najnižim profitom po glavi zaposlenog od svih telekom kompanija u regiji - što govori u prilog tome o kakvoj se firmi ovde radi... partijskom buđelaru, rodbinsko-kumovskom uhlebljivaču. Prosto prezirem takve firme i način na koji funkcionišu i prvi nagon mi je da ih treba privatizovati i "srediti" iznutra. S druge strane, to jeste resurs ove zemlje i prodajom se predaje drugom. Ipak znajući da Srbi očito nemaju ni svesti ni organizacije da ovakvu firmu vode savesno i za opšti interes, baš me briga. Očito nisu bolje ni zaslužili.

zemljoooo

pre 13 godina

samo ne Mobilkomu Austria! Mobilkom je vlasnik VIP-a, da li cemo sa telenora, vipa i mtsa da spadnemo na telenor, vip i vip? sa telekomovog monopola na austrijski monopol?? ako ce da se prodaje nek se prodaje DT-u, ALI pod jednim jedinim uslovom - da KOMPLETNA infrastruktura ostane u vlasnishtvu drzhave i da mozhe da je koristi ko hoce tj ko plati. jes i do sad bio monopol na kablove, al su bar bili nashi...

R A S T K O

pre 13 godina

Skoro je u medijima pisalo da je Bogoljub Karić viđen u Beču. Ništa neobično, sem da se, iako pod interpolovom crvenom poternicom, slobodno kreće po Austriji. U kontekstu prodaje Telekoma Srbija je i vest da je Telekom Austrija najozbiljniji kupac Telekoma Srbija. Sledeća vest je da je Telekomu Srbija podcenjena vrednost bar 5 puta. TA bi kupovinom TS postao monopolista na težištu Srbije, kako u fiksnoj tako i u mobilnoj telefoniji. Ne treba zaboraviti i kako je Telekom Austrija postao vlasnik VIP mobile (Srbija). Da se podsetimo: Telekom Austrija je od Bogoljuba Karića kupio "Mobtel 063". Zbog nepravilnosti u navedenoj transakciji i zbog "rabota" zbog koje je BK na "crvenoj" poternici, Vlada RS je od TA konfiskovala Mobtel 063, prodala ga Norvežanima, a kao zamenu za taj "muljavi" posao TA je od Vlade RS dobio pravo pružanja TK usluga u mobilnoj telefoniji vrednost - 300 Miliona Evra (VIP mobile). Nebi me čudilo da je TA opet u "tesnoj" saradnji sa BK, ovog puta u otimanju Telekoma Srbija. TA nije imun na mito i korupciju. Da li su i oni visoko kotirani po korupciji i mitu? Ostaje mi nejasno ko je bolje rangiran u ovim "rabotama" - Srbi (visoko kotirani u Svetu) ili Austrijanci. Toliko o poslovnosti TA. Ali, i Nemci se dobro drže: Ovih dana štampa je prepuna pisanja o DT - mito i korupcij pri privatizaciji TK kompanija u HR, CG, Mađarskoj, Turskoj, Makedoniji, BiH, afera "prisluškaivanje". Telekom treba sačuvati za našu generaciju, i za buduće generacije. Stop prodaji Teklekoma.

Deki

pre 13 godina

Pare od Telekoma su vec uveliko potrosene i potpuno je svejedno kome ce ga prodati.Ko god dodje bice monopolista jer mu se moze tj. jer mu je ova drzava to omogucila i ne treba ni Austrijance ni Nemce kriviti za to jer bi svako tako postupao. Ipak mislim opet, bolje Nemci nego Rusi.

mali marinko

pre 13 godina

@džoni
Niti jedna jedina tvoja tvrdnja nije točna. Kao prvo pretplata na fiksnu telefoniju sa ugovorom na 24 mjeseca u HR mjesečno košta cca 7,5 eur i tu je uključeno 60 minuta besplatnog telefoniranja (paket miniHalo). Spajanje fiksne linije košta 14 centi. HT godišnje zaradi čiste dobiti 1,8 mlrd kuna dakle oko 240mil - dakle godišnje zaradi toliko a ne 300mil eur mjesečno. I konačno od cjelokupne godišnje zarade HTa, DT dobije oko 120mil € što je i iznos koji mogu povući u Njemačku. Povlače li zaista to je pitanje. Iskreno bili bi glupi kada bi to povlačili iz čistog razloga što ovdje mogu dobiti veću kamatu na taj novac nego u Njemačkoj.

Na kraju samo da napomenem da bi meni osobno više odgovaralo kad bi HT kao što ste vi naveli imao čistu dobit od 3,6 mlrd eur godišnje :) tada bi se konačno mogao posvetiti planinarenju a ne da radim po čitave dane :)

Bojan

pre 13 godina

Ma vidite nije zlatno da je drzavno poneki sus se uvukli tamo i bas se lepo provode.A ko od nasih ljudi moze da kupi, jel tajkuni da kupuju Telekom idi begaj..... Ja nama zelim sto vise stranaca u zemlji neznamo mi ocigledno kako se postaje prosperitetnija drzava. stvarno ce mo videti kako se radi kada Nemci dodju, oni za razliku od nas znaju sta hoce i stvoreni su da naprave nesto dok mi, iskreno neznam koji nam je vrag.

Momcilo

pre 13 godina

Ova vlast ce sigurno prodati telekom, bez obzira koliko cena bude niska. Oni prosto moraju da se ugrade u tu cenu za vreme ovog mandata, jer znaju da mozda nece imati drugu priliku.
U sustini samo su dva razloga za prodaju telekoma: kupovina socijalnog mira da bi dobili nekoliko poena vise na narednim izborima, i naravno punjenje dzepova vladajuce politicke strukture, koja ce sigurno debelo da se opari maksimalno spustajuci cenu telekoma.
Tako ce nemci ili austrijanci za male pare da dobiju profitabilno preduzece u regionu, a za saku evra da kupe vladajuce srpske kvazidemokratske patriote.
A narod sedi i suti. Kao ovce. Tuzno.

Miladin

pre 13 godina

Zasto prodajemo Telekom Srbija za 840 miliona kada to preduzece mesecno zaradi sa Telekom Srpska, Mtel, Telus preko 10 miliona od fikssne i mobilne telefonije?
Mislim, gde je tu logika?

aleksandars

pre 13 godina

Znači, vraćamo se na početak priče. Priče o tome kako je predsednik Boris Tadić pri poseti Nemačkoj ugovorio prodaju Telekoma DT-u za 800 miliona.
Maske su odavno pale, gospodine predsedniče.

srndach

pre 13 godina

Moze li iko da potvrdi da su ove kompanije zaista i kupile tendersku dokumentaciju ?
Ili je to maslo nekog SPIN doktora ...
U svakom slucaju, ne treba prodavati Telekom, iako je leglo neznalica i neradnika ...
Zamislite samo sta ce se desiti, kad Nemci udju i ociste pola ...
... pa to pola ostane bez posla ...
... i bez mogucnosti da nadje posao ...
A usluga poskupi, i reklamacije ostavljas nekom automatu koji te uputi na drugi, treci ...
Kako to vec biva u okruzenju gde je T-Com ....
Sve sto nisu napravili '41. rade sad, samo na kvarnjaka ...
Ako se dobro secam, kolaboracionisti su bili streljani.
A danas su na vlasti ...
E, Srbijo, nema te nigde ...

Telefonska centrala

pre 13 godina

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Telekoma je pomeran već nekoliko puta. Prema tome, probijen je planiran rok za prodaju. Zar nije bilo bolje to vreme iskoristiti za odvajanje infrastrukture od preduzeća Telekom tako da infrastruktura ne ide u ruke novom kupcu. Ali ne, lakše je skrstiti ruke i vikati kako je to nemoguće odvojiti pa ćemo državni zameniti privatnim monopolom. Ma koga briga, ionako će smak sveta:-(

Stop korupciji

pre 13 godina

Znalo se da Telekom ide Nemcima od početka.

Ovo prijavljivanje ostalih kandidata na tender i licitiranje njihovim imenima, od kojih neki čak nisu uplatili ni otkup dokumentacije, bilo je samo zamazivanje očiju javnosti i providno poštovanje nekakve forme na tenderu, koji je namešten u startu.

Kako drugačije objasniti prijavljivanje kandidata na tender u kome se ne zna do zadnjeg trenutka ni šta je, niti čiji procenat vlasništva je predmet prodaje.

Aleksandar

pre 13 godina

Ukoliko je već sigurno da će se dobiti tek 60% planiranih sredstava (ako OTE prodaje svoj udeo), postavlja se pitanje svrhe prodaje.
Ako je zbog telekoma, neka se ponudi nekome da izvrši docap, a ako je zbog novca koji treba budžetu (naravno), neka se ponude euroobveznice sa kamatom koja je slična profitnoj stopi koju ostvaruje telekom, na iznos koji bi se dobio prodajom 31%...

Novica

pre 13 godina

Pita li se iko čiji je telekom ?
Moj otac je 80te platio za priključak u selu Golobok oko 3000 DM.
Ja sam 96te platio za drugi priključak u Smed. Palanci oko 1000 DM.
GDE SMO TU MI, GRAĐANI, KOJI SMO INVESTIRALI U INFRASTRUKTURU I OPREMU TELEKOMA ?