Aktuelno

Sreda, 16.02.2011.

07:14

Ford Focus Classic 1.4 za 9.990 €

Izvor: B92

Ford Focus Classic 1.4 za 9.990 € IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Lemi

pre 12 godina

Ovde nije u pitanju nemačka ekonomska domišljatost, već ekološke norme. Vozila koja su proizvedena po Euro4 standardima u 2010. a koja nisu prodata do kraja iste godine, su izgubila mogućnost da budu registrovana u EU, jer je 1.1.2011. stupio na snagu Euro5 standard. Zato se po takvoj ceni isturaju u zemlje poput Srbije u kojima se još uvek ne primenjuju ekološki standardi EU.
Na kraju, za par hiljada evra manje, može da se kupi Dačia, pri čemu je kvalitet vozila i učinak u vožnji bez bitne razlike.
(Šišmiš-Vozač, 20. februar 2011 22:25)

Care, motori su Euro 5, tako da bla, bla, bla, bla ... propade ti hate :)

A stavljati u istu ravan Focusa i Daciju ... pa ono, ne bih komentarisao, ostavio bih te da visis u miru na tavanici :)

igor

pre 13 godina

Ljudi, vozim ga 2 meseca, nema "zagusenja", auto je daleko od tromog. Nije raketa, ali to nisam ni ocekivao. Ne znam kako bi bilo uz neku planinu sa petoro nas u autu i punim gepekom (koji je ogroman), ali "obicnim" putevima auto ide fantasticno, i sve je bolji kako vreme prolazi.

uros

pre 13 godina

strasno me iritiraju komentari tipa "za malu razliku u ceni moze da se kupi 1.6 motor koji je mnogo bolji"... Ta MALA razlika je 2000e, sto je nekim ljudima 3, 4 ili cak 5 plata! Za 9.990e nema sanse da se nadje bolji NOVI auto, iako je motor trom za karoseriju, osecaj u voznji i kvalitet izrade je na nivou vise od ostalih automobila za iste ulozene pare...

Kovacch

pre 13 godina

Sisimis je jedino u pravu sto se tice disbalansa izmedju snage i tezine. Jer ce verovatno da dodje do zagusenja na brdovitim terenima. Sve ostalo nema veze. Imam focusa 1.8 tdci i nemam bas nikakvih problema. Ova marka automobila kao i Seat se nepravedno zapostavljaju kod nas. Dakle za taj novac bolji automobil ne mozete dobiti samo nisam siguran u vezi sa snagom.

Igor

pre 13 godina

@sismis
Ne bih znao koje modele ugradjuje, iako ovde pricamo o bezincima.
Svakako, izrada podrazumeva i ostalo, ne samo motor, a utisak koji je Dacia ostavila na mene je, jednom prilikom kada sam se vozio doticnom - " kao da je od papira napravljena koliko je lagana " - bila je moja konstatacija, dok sam ulazeci otvarao i zatvarao vrata, i gledao untrasnjost, sto je jako uvredilo vozaca u ciji sam auto usao. Dacia je reciklirani Renault - ali i pored toga meni se svidjaju pojedini modeli, a da je slabo, slabo je, i ne moze se uporedjivati nesto sto prave Rumuni sa necim sto prave Nemci (bez ikakve uvrede na nacionaloj osnovi, zaista).

Igor

pre 13 godina

Zaista ne bih komentarisao i uporedjivao Ford i Daciu. Imao sam priliku da osetim oba vozila, i mogu reci da je razlika u kvalitetu ogromna, u svakom pogledu, naravno u korist Forda. Takodje, ne bih da blatim Daciu, i sam sam razmisljao o Dusteru, i da se ne ceka toliko dugo, mozda bih to sada vozio (sada mi je drago sto sam odabrao Ford), ali i daljem stojim da se kvalitet izrade, materijali i opsti utisak ne mogu porediti, Ford je Ford, a Dacia, da citiram komsiju taksistu: "Jeste, nije losa, dobro kazu, pravi se od Renaultovih delova". ",

Šišmiš-Vozač

pre 13 godina

Ovde nije u pitanju nemačka ekonomska domišljatost, već ekološke norme. Vozila koja su proizvedena po Euro4 standardima u 2010. a koja nisu prodata do kraja iste godine, su izgubila mogućnost da budu registrovana u EU, jer je 1.1.2011. stupio na snagu Euro5 standard. Zato se po takvoj ceni isturaju u zemlje poput Srbije u kojima se još uvek ne primenjuju ekološki standardi EU.
Na kraju, za par hiljada evra manje, može da se kupi Dačia, pri čemu je kvalitet vozila i učinak u vožnji bez bitne razlike.

Igor

pre 13 godina

Zaista ne razumem nase ljude... Dok je kostao 14.000 sve je bilo ok, i da su ga ostavili da toliko kosta, sigurno niko ne bi ovaj auto toliko potcenjivao, a sada, kada je cena spustena, onda je auto kanta, jer je jeftincena cudna. Pa sva roba, svuda u svetu kosta po 300%-400% vise od realne vrednosti. Samo sto su neki spremni da spuste cene do rentabilnosti, a drugi ne. Zar ne vidjamo to svake sezone, u svi prodavnicama, gde cipele na pocetku sezone kostaju 5 puta vise nego 3 meseca kasnije. I sta, jesu li bolje nesto na pocetku sezone? Ovaj auto prestaje da se proizvodi, izasao je novi model, koji sigurno nece biti tako povoljan, i Nemci, koji imaju smisla za biznis, za razliku od nas, smatraju da je bolje prodati i po nizim cenama, nego ne prodati.
Nas covek ce radije da ne proda (najbolji primer je situacija sa stanovima, ali i ostalim), nego da spusti na cenu koju on smatra nerealnom, pa nam je cudno kada vidimo da to drugi rade. I jos nesto... konfekcijski.... sta danas nije "konfekcijski"? Sta, kupujem li Ferrari, pa cu da razmisljam 30 godina unapred?! Danas je sve konfekcija, brzo se trosi, jeftinije je, i cesce se menja, i to je to...
Takodje, ovaj auto je kompletno uradjen u Nemackoj, a ako ima delova iz Kine, recite mi sta danas imate u kuci a da nema deo Kine u sebi. Vozim ovaj auto, i svaka preporuka.Moze jaci, ili isti, ali je odlican, a vozio sma razlicite aute. Necete leteti nasim propalim putevima, ali cete se osecati udobno, u lepom autu (ima i lepsih, ali i ovaj nije tako los) potrosnja je kao sto je i napisano u specifikacijama,i to znate unapred, pa ako nemate novca za toliko, ne kupujte, a ako zelite zaista dobar auto, onda spremite 50K evra i vise, i uzivajte, onako pravo.

Šišmiš-Vozač

pre 13 godina

Ford Focus za 9990 evra sa ovakvom opremom je udarac za konkurenciju koja teško da će moći da odgovori. Odličan marketinški potez. I ništa više. Ko misli da će za ove pare dobiti kvalitetan automobil je na pravom putu da pogreši. Ovaj automobil ima veliki disbalans snage i težine vozila, koji zatim povlači i potrošnju goriva za sobom. Ne znam o kom kvalitetu se govori ovde, pošto je ovo vozilo najobičnija konfekcija.Prevaziđena tehnologija, zastareli motori, jeftina plastika, originalni delovi koji se proizvode u Kini, gomila čudnih kvarova još dok je u garanciji. Neverovatna je činjenica da su delovi jako skupi za ovu marku vozila, pa se postavlja pitanje koliko je zaista rentabilan. Sve u svemu, Ford Focus svojim izgledom, karakteristikama i izradom odaje utisak kao što je i njegova cena: jeftin automobil za jednokratnu upotrebu i kao takvog ga treba shvatiti i ne očekivati previše.

Đuro

pre 13 godina

ne znam Dado kako si ti merio masu tog Fokusa,ali sledeći put vas petorica od 120kg izađite iz njega kad ga staviš na vagu,pa neće sigurno biti težak 1700 kg

Aleksa

pre 13 godina

Do pre par godina svi su vozili Zastave od 55 konja i bile su im ok...ja sam nekad davno i kamp prikolicu vukao sa 65 konja....a sad im je malo 80 konja??? Ne kapiram...

smilie

pre 13 godina

Pa pazi, kad sednes u kola - znas da imaju svega 80 konja, pa prema tome i prilagodis stil voznje.

A iz 'opasne' situacije te nece izvuci ni 1001 konjska snaga Veyrona...

Igor

pre 13 godina

Vlasnik sam ovakvog automobila od skoro. Ne bih da budem previse subjektivan i nisam poznavalac automobila (iako mi je ovo 3. auto u poslednje tri godine - Fiat i Citroen pre ovoga ) ali ovaj auto, uz ovu cenu, je odlicna kupovina automobila ove klase.
Udobnost i prostranost, ponasanje na putu, upravljivost, kao i ostale performanse su vrhunski. Menjac i prenos su odlicni, to je sve sto mogu reci o tome. Potrosnja goriva je prihvatljiva, mada bi nas covek verovatno voleo da vozi ovoliki auto, a da ga puni kao upaljac.
Tezina auta je 1150kg, nikako 1300 i nesto, tako da je 80-85 konja sasvim dovoljno za lepu voznju i na obicnim, ali i na auto putevima, a preticanje ide savim normalno i nisam primetio da sam poslednji na auto putu dok pored mene prolecu mocne makine mocnih vlasnika i poznavaoca automobila, kao i i svega ostalog.
Ne znam kakva su ocekivanja ovdasnjih vozaca, uopste ne znam koliko njih u zemlji i vozi nove automobile, ali cemu ocekivanja da auto mora da ima milione konja, da ide 1000 na sat....? Ovaj auto ima sasvim dobar start, i sasvim je dovoljno brz za bezbednu voznju kojom cete stici od tacke A do tacke B, a da pri tom ne ugrozavate sebe i druge, lececi nervozu, komplekse, ljubavne ili slicne probleme.
Moja zamerka je dizajn zadnjeg dela, koji je npr. kod nove Fieste mnogo lepse uradjen (novi Focus je upravo takav).
Paket opreme je solidan u odnosu na cenu, a unutrasnjost je fino uradjena i jako lepo izgleda. Nije futuristicka, vise odaje utisak cvrstine i "muska" je, a za koriscenje vam ne treba uputstvo ili IT diploma. Prednja plastika je "mekana", silikonska i ostavlja odlican utisak, dok je ostatak normalna plastika, i daleko da deluje jeftino.
Generalna ocena, od 1 do 10 je izmedju 7-8, sto je potvrdjeno reviewima i testovima razlicitih auto portala (morate razumeti i citati engleski da bi ste dosli do ovih informacija), a auto je bio proglasen za auto godine, i u USA, i u Evropi, sto govori samo za sebe. Takodje, pogledajte globalne ocene korisnika.
Zaista sam zadovoljan, i nadam se da ce me lepo sluziti kao i do sada. Inace, ne prelazim vise od 10-15 hiljada godisnje, i ne silujem auto, tako da mislim da ce i prodaja u odredjenom trenutku biti solidna, iako sada ni najmanje ne razmisljam o tome. Topla preporuka, a hejteri koji kritikuju, mora da su iz Kije ili Hjudajia, sa njihovih 500 godina garancije. Pozdrav.

NO ford

pre 13 godina

elem , vec tri godine vozim fiestu 1.4 80KS i svaki dan sam ljut na samog sebe sto sam ga kupio -zanela me cena u tom trenutku i 4 god.garancije +servis , na ravnom i nekako ali cim vidi malo brdo staje !!! a taj motor u focusu koji je dosta tezi ??? :(

Fun

pre 13 godina

Stize novi modela Focusa, pa hoce da se rese zaliha.
Ljubitelj sam focusa, stvarno dobra kola, lep enterijer, dobri motori...zadovoljan sam!

sima

pre 13 godina

Kao bivsi prvi vlasnik fokusa 1.4,smatram da je ovaj auto totalni promasaj bez obzira na nisku cenu,od velikih i banalnih kvarova do potrosnje koja je preko 10 l benzina,sve u svemu totalno razocarenje.

Dado

pre 13 godina

Pre kupovine/porudzbine bih svakako savetovao svakom zainteresovanom da ode do lokalnog Ford-ovog distributera i provoza jedan krug sa Focus 1.4 benzincem (80KS). Moj utisak (a i mnogih drugih) posle test voznje je bio da je taj motor prilicno slab za sasiju Focus-a koja je malo teza od proseka 1.7 tona. Ali zato kada se sedne u Focusa sa 1.6 benzincem (100KS) potpuno druga prica.

Igi

pre 13 godina

Vozim Fokusa TDci,i to je super auto.Jako kvalitetno uradjen,nema sta.
Ali vozio sam Fiestu 1.4,pa cak i za nju je 80ks malo,a kamoli za Fokusa.Lep,ali ne ide,definitivno.

Igi

pre 13 godina

Vozim Fokusa TDci,i to je super auto.Jako kvalitetno uradjen,nema sta.
Ali vozio sam Fiestu 1.4,pa cak i za nju je 80ks malo,a kamoli za Fokusa.Lep,ali ne ide,definitivno.

Aleksa

pre 13 godina

Do pre par godina svi su vozili Zastave od 55 konja i bile su im ok...ja sam nekad davno i kamp prikolicu vukao sa 65 konja....a sad im je malo 80 konja??? Ne kapiram...

Igor

pre 13 godina

Vlasnik sam ovakvog automobila od skoro. Ne bih da budem previse subjektivan i nisam poznavalac automobila (iako mi je ovo 3. auto u poslednje tri godine - Fiat i Citroen pre ovoga ) ali ovaj auto, uz ovu cenu, je odlicna kupovina automobila ove klase.
Udobnost i prostranost, ponasanje na putu, upravljivost, kao i ostale performanse su vrhunski. Menjac i prenos su odlicni, to je sve sto mogu reci o tome. Potrosnja goriva je prihvatljiva, mada bi nas covek verovatno voleo da vozi ovoliki auto, a da ga puni kao upaljac.
Tezina auta je 1150kg, nikako 1300 i nesto, tako da je 80-85 konja sasvim dovoljno za lepu voznju i na obicnim, ali i na auto putevima, a preticanje ide savim normalno i nisam primetio da sam poslednji na auto putu dok pored mene prolecu mocne makine mocnih vlasnika i poznavaoca automobila, kao i i svega ostalog.
Ne znam kakva su ocekivanja ovdasnjih vozaca, uopste ne znam koliko njih u zemlji i vozi nove automobile, ali cemu ocekivanja da auto mora da ima milione konja, da ide 1000 na sat....? Ovaj auto ima sasvim dobar start, i sasvim je dovoljno brz za bezbednu voznju kojom cete stici od tacke A do tacke B, a da pri tom ne ugrozavate sebe i druge, lececi nervozu, komplekse, ljubavne ili slicne probleme.
Moja zamerka je dizajn zadnjeg dela, koji je npr. kod nove Fieste mnogo lepse uradjen (novi Focus je upravo takav).
Paket opreme je solidan u odnosu na cenu, a unutrasnjost je fino uradjena i jako lepo izgleda. Nije futuristicka, vise odaje utisak cvrstine i "muska" je, a za koriscenje vam ne treba uputstvo ili IT diploma. Prednja plastika je "mekana", silikonska i ostavlja odlican utisak, dok je ostatak normalna plastika, i daleko da deluje jeftino.
Generalna ocena, od 1 do 10 je izmedju 7-8, sto je potvrdjeno reviewima i testovima razlicitih auto portala (morate razumeti i citati engleski da bi ste dosli do ovih informacija), a auto je bio proglasen za auto godine, i u USA, i u Evropi, sto govori samo za sebe. Takodje, pogledajte globalne ocene korisnika.
Zaista sam zadovoljan, i nadam se da ce me lepo sluziti kao i do sada. Inace, ne prelazim vise od 10-15 hiljada godisnje, i ne silujem auto, tako da mislim da ce i prodaja u odredjenom trenutku biti solidna, iako sada ni najmanje ne razmisljam o tome. Topla preporuka, a hejteri koji kritikuju, mora da su iz Kije ili Hjudajia, sa njihovih 500 godina garancije. Pozdrav.

Dado

pre 13 godina

Pre kupovine/porudzbine bih svakako savetovao svakom zainteresovanom da ode do lokalnog Ford-ovog distributera i provoza jedan krug sa Focus 1.4 benzincem (80KS). Moj utisak (a i mnogih drugih) posle test voznje je bio da je taj motor prilicno slab za sasiju Focus-a koja je malo teza od proseka 1.7 tona. Ali zato kada se sedne u Focusa sa 1.6 benzincem (100KS) potpuno druga prica.

smilie

pre 13 godina

Pa pazi, kad sednes u kola - znas da imaju svega 80 konja, pa prema tome i prilagodis stil voznje.

A iz 'opasne' situacije te nece izvuci ni 1001 konjska snaga Veyrona...

Fun

pre 13 godina

Stize novi modela Focusa, pa hoce da se rese zaliha.
Ljubitelj sam focusa, stvarno dobra kola, lep enterijer, dobri motori...zadovoljan sam!

sima

pre 13 godina

Kao bivsi prvi vlasnik fokusa 1.4,smatram da je ovaj auto totalni promasaj bez obzira na nisku cenu,od velikih i banalnih kvarova do potrosnje koja je preko 10 l benzina,sve u svemu totalno razocarenje.

Igor

pre 13 godina

Zaista ne razumem nase ljude... Dok je kostao 14.000 sve je bilo ok, i da su ga ostavili da toliko kosta, sigurno niko ne bi ovaj auto toliko potcenjivao, a sada, kada je cena spustena, onda je auto kanta, jer je jeftincena cudna. Pa sva roba, svuda u svetu kosta po 300%-400% vise od realne vrednosti. Samo sto su neki spremni da spuste cene do rentabilnosti, a drugi ne. Zar ne vidjamo to svake sezone, u svi prodavnicama, gde cipele na pocetku sezone kostaju 5 puta vise nego 3 meseca kasnije. I sta, jesu li bolje nesto na pocetku sezone? Ovaj auto prestaje da se proizvodi, izasao je novi model, koji sigurno nece biti tako povoljan, i Nemci, koji imaju smisla za biznis, za razliku od nas, smatraju da je bolje prodati i po nizim cenama, nego ne prodati.
Nas covek ce radije da ne proda (najbolji primer je situacija sa stanovima, ali i ostalim), nego da spusti na cenu koju on smatra nerealnom, pa nam je cudno kada vidimo da to drugi rade. I jos nesto... konfekcijski.... sta danas nije "konfekcijski"? Sta, kupujem li Ferrari, pa cu da razmisljam 30 godina unapred?! Danas je sve konfekcija, brzo se trosi, jeftinije je, i cesce se menja, i to je to...
Takodje, ovaj auto je kompletno uradjen u Nemackoj, a ako ima delova iz Kine, recite mi sta danas imate u kuci a da nema deo Kine u sebi. Vozim ovaj auto, i svaka preporuka.Moze jaci, ili isti, ali je odlican, a vozio sma razlicite aute. Necete leteti nasim propalim putevima, ali cete se osecati udobno, u lepom autu (ima i lepsih, ali i ovaj nije tako los) potrosnja je kao sto je i napisano u specifikacijama,i to znate unapred, pa ako nemate novca za toliko, ne kupujte, a ako zelite zaista dobar auto, onda spremite 50K evra i vise, i uzivajte, onako pravo.

NO ford

pre 13 godina

elem , vec tri godine vozim fiestu 1.4 80KS i svaki dan sam ljut na samog sebe sto sam ga kupio -zanela me cena u tom trenutku i 4 god.garancije +servis , na ravnom i nekako ali cim vidi malo brdo staje !!! a taj motor u focusu koji je dosta tezi ??? :(

Igor

pre 13 godina

Zaista ne bih komentarisao i uporedjivao Ford i Daciu. Imao sam priliku da osetim oba vozila, i mogu reci da je razlika u kvalitetu ogromna, u svakom pogledu, naravno u korist Forda. Takodje, ne bih da blatim Daciu, i sam sam razmisljao o Dusteru, i da se ne ceka toliko dugo, mozda bih to sada vozio (sada mi je drago sto sam odabrao Ford), ali i daljem stojim da se kvalitet izrade, materijali i opsti utisak ne mogu porediti, Ford je Ford, a Dacia, da citiram komsiju taksistu: "Jeste, nije losa, dobro kazu, pravi se od Renaultovih delova". ",

Đuro

pre 13 godina

ne znam Dado kako si ti merio masu tog Fokusa,ali sledeći put vas petorica od 120kg izađite iz njega kad ga staviš na vagu,pa neće sigurno biti težak 1700 kg

Šišmiš-Vozač

pre 13 godina

Ovde nije u pitanju nemačka ekonomska domišljatost, već ekološke norme. Vozila koja su proizvedena po Euro4 standardima u 2010. a koja nisu prodata do kraja iste godine, su izgubila mogućnost da budu registrovana u EU, jer je 1.1.2011. stupio na snagu Euro5 standard. Zato se po takvoj ceni isturaju u zemlje poput Srbije u kojima se još uvek ne primenjuju ekološki standardi EU.
Na kraju, za par hiljada evra manje, može da se kupi Dačia, pri čemu je kvalitet vozila i učinak u vožnji bez bitne razlike.

uros

pre 13 godina

strasno me iritiraju komentari tipa "za malu razliku u ceni moze da se kupi 1.6 motor koji je mnogo bolji"... Ta MALA razlika je 2000e, sto je nekim ljudima 3, 4 ili cak 5 plata! Za 9.990e nema sanse da se nadje bolji NOVI auto, iako je motor trom za karoseriju, osecaj u voznji i kvalitet izrade je na nivou vise od ostalih automobila za iste ulozene pare...

igor

pre 13 godina

Ljudi, vozim ga 2 meseca, nema "zagusenja", auto je daleko od tromog. Nije raketa, ali to nisam ni ocekivao. Ne znam kako bi bilo uz neku planinu sa petoro nas u autu i punim gepekom (koji je ogroman), ali "obicnim" putevima auto ide fantasticno, i sve je bolji kako vreme prolazi.

Lemi

pre 12 godina

Ovde nije u pitanju nemačka ekonomska domišljatost, već ekološke norme. Vozila koja su proizvedena po Euro4 standardima u 2010. a koja nisu prodata do kraja iste godine, su izgubila mogućnost da budu registrovana u EU, jer je 1.1.2011. stupio na snagu Euro5 standard. Zato se po takvoj ceni isturaju u zemlje poput Srbije u kojima se još uvek ne primenjuju ekološki standardi EU.
Na kraju, za par hiljada evra manje, može da se kupi Dačia, pri čemu je kvalitet vozila i učinak u vožnji bez bitne razlike.
(Šišmiš-Vozač, 20. februar 2011 22:25)

Care, motori su Euro 5, tako da bla, bla, bla, bla ... propade ti hate :)

A stavljati u istu ravan Focusa i Daciju ... pa ono, ne bih komentarisao, ostavio bih te da visis u miru na tavanici :)

Kovacch

pre 13 godina

Sisimis je jedino u pravu sto se tice disbalansa izmedju snage i tezine. Jer ce verovatno da dodje do zagusenja na brdovitim terenima. Sve ostalo nema veze. Imam focusa 1.8 tdci i nemam bas nikakvih problema. Ova marka automobila kao i Seat se nepravedno zapostavljaju kod nas. Dakle za taj novac bolji automobil ne mozete dobiti samo nisam siguran u vezi sa snagom.

Igor

pre 13 godina

@sismis
Ne bih znao koje modele ugradjuje, iako ovde pricamo o bezincima.
Svakako, izrada podrazumeva i ostalo, ne samo motor, a utisak koji je Dacia ostavila na mene je, jednom prilikom kada sam se vozio doticnom - " kao da je od papira napravljena koliko je lagana " - bila je moja konstatacija, dok sam ulazeci otvarao i zatvarao vrata, i gledao untrasnjost, sto je jako uvredilo vozaca u ciji sam auto usao. Dacia je reciklirani Renault - ali i pored toga meni se svidjaju pojedini modeli, a da je slabo, slabo je, i ne moze se uporedjivati nesto sto prave Rumuni sa necim sto prave Nemci (bez ikakve uvrede na nacionaloj osnovi, zaista).

Šišmiš-Vozač

pre 13 godina

Ford Focus za 9990 evra sa ovakvom opremom je udarac za konkurenciju koja teško da će moći da odgovori. Odličan marketinški potez. I ništa više. Ko misli da će za ove pare dobiti kvalitetan automobil je na pravom putu da pogreši. Ovaj automobil ima veliki disbalans snage i težine vozila, koji zatim povlači i potrošnju goriva za sobom. Ne znam o kom kvalitetu se govori ovde, pošto je ovo vozilo najobičnija konfekcija.Prevaziđena tehnologija, zastareli motori, jeftina plastika, originalni delovi koji se proizvode u Kini, gomila čudnih kvarova još dok je u garanciji. Neverovatna je činjenica da su delovi jako skupi za ovu marku vozila, pa se postavlja pitanje koliko je zaista rentabilan. Sve u svemu, Ford Focus svojim izgledom, karakteristikama i izradom odaje utisak kao što je i njegova cena: jeftin automobil za jednokratnu upotrebu i kao takvog ga treba shvatiti i ne očekivati previše.

Šišmiš-Vozač

pre 13 godina

Ford Focus za 9990 evra sa ovakvom opremom je udarac za konkurenciju koja teško da će moći da odgovori. Odličan marketinški potez. I ništa više. Ko misli da će za ove pare dobiti kvalitetan automobil je na pravom putu da pogreši. Ovaj automobil ima veliki disbalans snage i težine vozila, koji zatim povlači i potrošnju goriva za sobom. Ne znam o kom kvalitetu se govori ovde, pošto je ovo vozilo najobičnija konfekcija.Prevaziđena tehnologija, zastareli motori, jeftina plastika, originalni delovi koji se proizvode u Kini, gomila čudnih kvarova još dok je u garanciji. Neverovatna je činjenica da su delovi jako skupi za ovu marku vozila, pa se postavlja pitanje koliko je zaista rentabilan. Sve u svemu, Ford Focus svojim izgledom, karakteristikama i izradom odaje utisak kao što je i njegova cena: jeftin automobil za jednokratnu upotrebu i kao takvog ga treba shvatiti i ne očekivati previše.

NO ford

pre 13 godina

elem , vec tri godine vozim fiestu 1.4 80KS i svaki dan sam ljut na samog sebe sto sam ga kupio -zanela me cena u tom trenutku i 4 god.garancije +servis , na ravnom i nekako ali cim vidi malo brdo staje !!! a taj motor u focusu koji je dosta tezi ??? :(

sima

pre 13 godina

Kao bivsi prvi vlasnik fokusa 1.4,smatram da je ovaj auto totalni promasaj bez obzira na nisku cenu,od velikih i banalnih kvarova do potrosnje koja je preko 10 l benzina,sve u svemu totalno razocarenje.

Šišmiš-Vozač

pre 13 godina

Ovde nije u pitanju nemačka ekonomska domišljatost, već ekološke norme. Vozila koja su proizvedena po Euro4 standardima u 2010. a koja nisu prodata do kraja iste godine, su izgubila mogućnost da budu registrovana u EU, jer je 1.1.2011. stupio na snagu Euro5 standard. Zato se po takvoj ceni isturaju u zemlje poput Srbije u kojima se još uvek ne primenjuju ekološki standardi EU.
Na kraju, za par hiljada evra manje, može da se kupi Dačia, pri čemu je kvalitet vozila i učinak u vožnji bez bitne razlike.

Dado

pre 13 godina

Pre kupovine/porudzbine bih svakako savetovao svakom zainteresovanom da ode do lokalnog Ford-ovog distributera i provoza jedan krug sa Focus 1.4 benzincem (80KS). Moj utisak (a i mnogih drugih) posle test voznje je bio da je taj motor prilicno slab za sasiju Focus-a koja je malo teza od proseka 1.7 tona. Ali zato kada se sedne u Focusa sa 1.6 benzincem (100KS) potpuno druga prica.

Igi

pre 13 godina

Vozim Fokusa TDci,i to je super auto.Jako kvalitetno uradjen,nema sta.
Ali vozio sam Fiestu 1.4,pa cak i za nju je 80ks malo,a kamoli za Fokusa.Lep,ali ne ide,definitivno.

Fun

pre 13 godina

Stize novi modela Focusa, pa hoce da se rese zaliha.
Ljubitelj sam focusa, stvarno dobra kola, lep enterijer, dobri motori...zadovoljan sam!

Igor

pre 13 godina

Vlasnik sam ovakvog automobila od skoro. Ne bih da budem previse subjektivan i nisam poznavalac automobila (iako mi je ovo 3. auto u poslednje tri godine - Fiat i Citroen pre ovoga ) ali ovaj auto, uz ovu cenu, je odlicna kupovina automobila ove klase.
Udobnost i prostranost, ponasanje na putu, upravljivost, kao i ostale performanse su vrhunski. Menjac i prenos su odlicni, to je sve sto mogu reci o tome. Potrosnja goriva je prihvatljiva, mada bi nas covek verovatno voleo da vozi ovoliki auto, a da ga puni kao upaljac.
Tezina auta je 1150kg, nikako 1300 i nesto, tako da je 80-85 konja sasvim dovoljno za lepu voznju i na obicnim, ali i na auto putevima, a preticanje ide savim normalno i nisam primetio da sam poslednji na auto putu dok pored mene prolecu mocne makine mocnih vlasnika i poznavaoca automobila, kao i i svega ostalog.
Ne znam kakva su ocekivanja ovdasnjih vozaca, uopste ne znam koliko njih u zemlji i vozi nove automobile, ali cemu ocekivanja da auto mora da ima milione konja, da ide 1000 na sat....? Ovaj auto ima sasvim dobar start, i sasvim je dovoljno brz za bezbednu voznju kojom cete stici od tacke A do tacke B, a da pri tom ne ugrozavate sebe i druge, lececi nervozu, komplekse, ljubavne ili slicne probleme.
Moja zamerka je dizajn zadnjeg dela, koji je npr. kod nove Fieste mnogo lepse uradjen (novi Focus je upravo takav).
Paket opreme je solidan u odnosu na cenu, a unutrasnjost je fino uradjena i jako lepo izgleda. Nije futuristicka, vise odaje utisak cvrstine i "muska" je, a za koriscenje vam ne treba uputstvo ili IT diploma. Prednja plastika je "mekana", silikonska i ostavlja odlican utisak, dok je ostatak normalna plastika, i daleko da deluje jeftino.
Generalna ocena, od 1 do 10 je izmedju 7-8, sto je potvrdjeno reviewima i testovima razlicitih auto portala (morate razumeti i citati engleski da bi ste dosli do ovih informacija), a auto je bio proglasen za auto godine, i u USA, i u Evropi, sto govori samo za sebe. Takodje, pogledajte globalne ocene korisnika.
Zaista sam zadovoljan, i nadam se da ce me lepo sluziti kao i do sada. Inace, ne prelazim vise od 10-15 hiljada godisnje, i ne silujem auto, tako da mislim da ce i prodaja u odredjenom trenutku biti solidna, iako sada ni najmanje ne razmisljam o tome. Topla preporuka, a hejteri koji kritikuju, mora da su iz Kije ili Hjudajia, sa njihovih 500 godina garancije. Pozdrav.

Aleksa

pre 13 godina

Do pre par godina svi su vozili Zastave od 55 konja i bile su im ok...ja sam nekad davno i kamp prikolicu vukao sa 65 konja....a sad im je malo 80 konja??? Ne kapiram...

uros

pre 13 godina

strasno me iritiraju komentari tipa "za malu razliku u ceni moze da se kupi 1.6 motor koji je mnogo bolji"... Ta MALA razlika je 2000e, sto je nekim ljudima 3, 4 ili cak 5 plata! Za 9.990e nema sanse da se nadje bolji NOVI auto, iako je motor trom za karoseriju, osecaj u voznji i kvalitet izrade je na nivou vise od ostalih automobila za iste ulozene pare...

Igor

pre 13 godina

Zaista ne razumem nase ljude... Dok je kostao 14.000 sve je bilo ok, i da su ga ostavili da toliko kosta, sigurno niko ne bi ovaj auto toliko potcenjivao, a sada, kada je cena spustena, onda je auto kanta, jer je jeftincena cudna. Pa sva roba, svuda u svetu kosta po 300%-400% vise od realne vrednosti. Samo sto su neki spremni da spuste cene do rentabilnosti, a drugi ne. Zar ne vidjamo to svake sezone, u svi prodavnicama, gde cipele na pocetku sezone kostaju 5 puta vise nego 3 meseca kasnije. I sta, jesu li bolje nesto na pocetku sezone? Ovaj auto prestaje da se proizvodi, izasao je novi model, koji sigurno nece biti tako povoljan, i Nemci, koji imaju smisla za biznis, za razliku od nas, smatraju da je bolje prodati i po nizim cenama, nego ne prodati.
Nas covek ce radije da ne proda (najbolji primer je situacija sa stanovima, ali i ostalim), nego da spusti na cenu koju on smatra nerealnom, pa nam je cudno kada vidimo da to drugi rade. I jos nesto... konfekcijski.... sta danas nije "konfekcijski"? Sta, kupujem li Ferrari, pa cu da razmisljam 30 godina unapred?! Danas je sve konfekcija, brzo se trosi, jeftinije je, i cesce se menja, i to je to...
Takodje, ovaj auto je kompletno uradjen u Nemackoj, a ako ima delova iz Kine, recite mi sta danas imate u kuci a da nema deo Kine u sebi. Vozim ovaj auto, i svaka preporuka.Moze jaci, ili isti, ali je odlican, a vozio sma razlicite aute. Necete leteti nasim propalim putevima, ali cete se osecati udobno, u lepom autu (ima i lepsih, ali i ovaj nije tako los) potrosnja je kao sto je i napisano u specifikacijama,i to znate unapred, pa ako nemate novca za toliko, ne kupujte, a ako zelite zaista dobar auto, onda spremite 50K evra i vise, i uzivajte, onako pravo.

igor

pre 13 godina

Ljudi, vozim ga 2 meseca, nema "zagusenja", auto je daleko od tromog. Nije raketa, ali to nisam ni ocekivao. Ne znam kako bi bilo uz neku planinu sa petoro nas u autu i punim gepekom (koji je ogroman), ali "obicnim" putevima auto ide fantasticno, i sve je bolji kako vreme prolazi.

smilie

pre 13 godina

Pa pazi, kad sednes u kola - znas da imaju svega 80 konja, pa prema tome i prilagodis stil voznje.

A iz 'opasne' situacije te nece izvuci ni 1001 konjska snaga Veyrona...

Đuro

pre 13 godina

ne znam Dado kako si ti merio masu tog Fokusa,ali sledeći put vas petorica od 120kg izađite iz njega kad ga staviš na vagu,pa neće sigurno biti težak 1700 kg

Igor

pre 13 godina

Zaista ne bih komentarisao i uporedjivao Ford i Daciu. Imao sam priliku da osetim oba vozila, i mogu reci da je razlika u kvalitetu ogromna, u svakom pogledu, naravno u korist Forda. Takodje, ne bih da blatim Daciu, i sam sam razmisljao o Dusteru, i da se ne ceka toliko dugo, mozda bih to sada vozio (sada mi je drago sto sam odabrao Ford), ali i daljem stojim da se kvalitet izrade, materijali i opsti utisak ne mogu porediti, Ford je Ford, a Dacia, da citiram komsiju taksistu: "Jeste, nije losa, dobro kazu, pravi se od Renaultovih delova". ",

Igor

pre 13 godina

@sismis
Ne bih znao koje modele ugradjuje, iako ovde pricamo o bezincima.
Svakako, izrada podrazumeva i ostalo, ne samo motor, a utisak koji je Dacia ostavila na mene je, jednom prilikom kada sam se vozio doticnom - " kao da je od papira napravljena koliko je lagana " - bila je moja konstatacija, dok sam ulazeci otvarao i zatvarao vrata, i gledao untrasnjost, sto je jako uvredilo vozaca u ciji sam auto usao. Dacia je reciklirani Renault - ali i pored toga meni se svidjaju pojedini modeli, a da je slabo, slabo je, i ne moze se uporedjivati nesto sto prave Rumuni sa necim sto prave Nemci (bez ikakve uvrede na nacionaloj osnovi, zaista).

Kovacch

pre 13 godina

Sisimis je jedino u pravu sto se tice disbalansa izmedju snage i tezine. Jer ce verovatno da dodje do zagusenja na brdovitim terenima. Sve ostalo nema veze. Imam focusa 1.8 tdci i nemam bas nikakvih problema. Ova marka automobila kao i Seat se nepravedno zapostavljaju kod nas. Dakle za taj novac bolji automobil ne mozete dobiti samo nisam siguran u vezi sa snagom.

Lemi

pre 12 godina

Ovde nije u pitanju nemačka ekonomska domišljatost, već ekološke norme. Vozila koja su proizvedena po Euro4 standardima u 2010. a koja nisu prodata do kraja iste godine, su izgubila mogućnost da budu registrovana u EU, jer je 1.1.2011. stupio na snagu Euro5 standard. Zato se po takvoj ceni isturaju u zemlje poput Srbije u kojima se još uvek ne primenjuju ekološki standardi EU.
Na kraju, za par hiljada evra manje, može da se kupi Dačia, pri čemu je kvalitet vozila i učinak u vožnji bez bitne razlike.
(Šišmiš-Vozač, 20. februar 2011 22:25)

Care, motori su Euro 5, tako da bla, bla, bla, bla ... propade ti hate :)

A stavljati u istu ravan Focusa i Daciju ... pa ono, ne bih komentarisao, ostavio bih te da visis u miru na tavanici :)