Ponedeljak, 14.02.2011.

14:55

Dinkića i Ilića "srušilo" Gorenje?

Premijer Mirko Cvetrković pokrenuo je postupak za razrešenje ministra ekonomije Mlađana Dinkića i državnog sekretara Ministarstva finansija Slobodana Ilića.

Izvor: B92

Dinkiæa i Iliæa "srušilo" Gorenje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

vojislav

pre 13 godina

Smena Dinkica je posledica medjusobnog obracuna "vladajuce mafije".
Gde su nestale n.p. samo pare sa Kipra??? Dinkic je jedan od glavnih aktera koji to zna!!! Cikago je odavno "deciji vrtic" za Srbiju.

*Rade*

pre 13 godina

Odluka Cvetkovića (po naređenju, ubeđen sam) je šlag na tortu. Nesposobnost premijera je očigledna. Umesto da smeni svog partiskog druga Ilića, i još po neke , na pr. Čiplića, posle čega bi vlada zaista potala stabilnija on radi nešto sasvim suprotno, što će prouzrokovati pad vlade. Što bi se reklo, otsekao je granu na kojoj sedi. Mjegov postupak ukazuje ma otsutnost organizaciskih sposobnosti kao premijera.

olga dželetović

pre 13 godina

Znate to sa Dinkićem je nebitno, brod tone, bankrot je sve bliži, interesantno da je svima promakla danas najvažnija vest: da stranci masovno štede u Srbiji, zbog najviših kamata u Evropi 7-8-9% godišnje. Nigde u Evropi, regionu i šire nije tako visoka kamata /ona je obično od 1 do-3%. Ko to plaća? MI. GUVERNER ŠOŠKIĆ ČASTI MI PLAĆAMO. To što je Radovana Jelašića bilo više sramota nastavio je da radi guverner Šoškić. Digao je referntnu kamatnu stopu na 12% to je kamata koju NBS plaća poslovnim bankama na deponovana sredstva kod NBS sa dospećem plaćanja od 15 dana. Ova visoka kamata koju plaća osiromašena država dovodi do visokih kamata koje na kredite plaćaju privreda i građani. Stranci su za samo nekoliko meseci uložili na štednju u Srbiji preko pola milijarde evra. Ljudi da li ste svesni da nas guverner žive zakopava. Braneći kurs - povećanjem kamata koje država bankama plaća sve će nas oterati u državni, privredni i lični bankrot. Pričajte o ovome i širite dalje ovo je bitnije od ličnih obračuna nesposobnih političara na brodu koji tone.

Ja

pre 13 godina

Hm, Dinkić dovede stranu firmu (FIAT) i zaposli propalu Zastavu. Dinkić dovede Gorenje, zaposli radnike. I onda Dinkić izjavi da vlada nema kredibilitet, što većina građana u zemlji veruje --> rezultat: smena Dinkića! U isto vreme Mrkonjić probija sve moguće rokove, planira pogrešnu stranu autoputa oko Subotice, nije rešio imovinsko-pravne odnose za zemljište itd, i njemu niko ništa ne može. Tek sada je Cvele izgubio kredibilitet kod mene!

ДЕМОКРАТСКИ ПАТРИОТА

pre 13 godina

Избори што пре.!
Лидери ГЛАВНИХ СТРАНАКА нека заувек запамте:
(1)- да је Србија постала независна и признате пре 800 година, и
(2)- да је прошле године 1.000.000. грађана потписало петицију за ванредне изборе, јер желе да се ШТО ПРЕ формира влада са 3-4 странке, које ће реализовати најважније циљеве, и то :

а1).ИСКОРЕЊИВАЊЕ корупције, профитера, криминалаца, наркомана, педофила, анархиста, .
а2).ХИЉАДЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА за младе, у прерађивачкој инд, пољопривреди, туризму, а за то су потребне СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ из: ЕУ, САД, Русије,..
а3).ОТВАРАЊЕ свих медија за ПОШТЕНЕ, СТРУЧНЕ, КУЛТУРНЕ, МОРАЛНЕ, ПОРОДИЧНЕ грађане из свих делова Србије (ХИТНО сменити Ацу Тијанића).

б1). Прекидање ДИСКРИМИНАЦИЈЕ грађана јужно од Београда, УКИДАЊЕ АУТОНОМИЈЕ и формирање више РАВНОПРАВНИХ покрајина (Војводина, Бгд, Западна, Источна, Јужна Србија)
БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности, а
- КОСМЕТ спацијални статус, (суштинска аутономија, з4,)..
б2). ИЗМЕНЕ УСТАВА – увођење ДВА ДОМА (90 из покрајина-већински, а 100 пропорционално), смањивање броја представника и администрације,.
б3). ДАН ДРЖАВНОСТИ– 04/17 јануар, када је 1217. Свети Сава крунисао Стефана Првовенчаног, за првог Српског краља, кога су признале све хришћанске државе.!!!

krkix

pre 13 godina

E posto je ovo gotovo DS ce napraviti strahovitu gresku ako ovu osobu ostavi na slobodi. Povoda ima vise nego sto je potrebno, a razlog je sto se on nece smiriti dok se ne osveti za ovo ponizenje. Kao sto sam vec rekao, ostatak G17 je grupa individua bez ikakvih principa i privolece se svakoj vlasti koja ih ne bude hapsila.

Verica

pre 13 godina

Zar vam nije jasna pozadina poteza. Evropa trazi donosenje i primenu Zakona o finansiranju politickih stranaka. Ova zbrka oko Dinkica ce to baciti u zaborav i svi mogu i dalje da uzimaju nase pare ( mislim na sve gradjane), kako za stranke tako i za privetne džepove. Za izbore ce opet nemilosrdno trositi pare javnih preduzeca (citaj nase pare) i nesto i za sebe staviti na stranu.Narod je kratke pameti, pa ce zaboraviti za Kolibaru i ostalo. Inace bismo brze isli prema Evropi. Pa oni ni nece brze.








A narod je kratke pameti . Sad se pitam koliko je iskrena zelja za ulaskom u Evropu.?

Stanojlovic

pre 13 godina

Zasto Ilica? Mozda zato sto je rekao da se nenamenski trose budzetksa sredstva? To vam smeta gospodo, aha. A u vladi niko glavu nema, da razmislja i nesto kaze.

A Dinkic ih samo cekao, sad kad je brod potonuo, on prvi iskace.*************************

mislim

pre 13 godina

zamolio bih kolege komentatore da mi jave gde da se obratim da i ja postanem placeni komentator DS-a, da ne ostavljam komenate za dzabe ako vec moze lepo da se zaradi

Stanojka

pre 13 godina

Svi treba da odu... pravo u Zabelu sa konfiskovanom imovinom stecenom posle 5. oktobra njih samih i njihovih familija koje su im sluzile kao slamarice. A Dinkic je uvek izlazio iz Vlade pred izbore, da bi "cist" izlazio na njih i pljuvao po svima i obecavao Srbiju - El Dorado!

Stanojka

pre 13 godina

Svi treba da odu... pravo u Zabelu sa konfiskovanom imovinom stecenom posle 5. oktobra njih samih i njihovih familija koje su im sluzile kao slamarice. A Dinkic je uvek izlazio iz Vlade pred izbore, da bi "cist" izlazio na njih i pljuvao po svima i obecavao Srbiju - El Dorado!

Milan

pre 13 godina

Mislim da je Dinkić smenjen na zahtev MMF-a.
Mere koje Srbija mora da sprovede u privredi kako bi se ekonomski oporavila biće vrlo teške i nepopularne,a ovakav populista,kao što je Dinkić,koji snosi veoma veliku odgovornost za ovako tešku ekonomsku situaciju,sigurno nije neko ko će te mere moći da sprovede.

petaric Dejan

pre 13 godina

Dinkic je kralj,sve ih je namagarcio.Sta ce nam takva vlada i pitam se sto se zamonasila Tadiceva bivsa ,da ga nije uvatila sa deckom.
Vidoviti

Munja

pre 13 godina

Nisam siguran da je Gorenje, tj. promocija URS-a preko subvencija u Zajecaru jedini razlog mada je jako bitan. Deluje mi da se u pozadini nesto desava i sa Bekom koji u Dinkicu ima glavnog PR-a u politici. U poslednje vreme se dosta pricalo o grehovima Beka, pa obracun Verice Barac sa njim...
Mislim da je danas Beku najmanje stalo do dana zaljubljenih jer ima glavobolju.

Bora Bora

pre 13 godina

VLADA TREBA DA PADNE,NIKO OD NJIH NE VALJA.GLASACU I ZA CRNOG DJAVOLA SAMO NE ZA OVE KOJI SU UPROPASTILI SVE CEGA SU SE DOTAKLI A ISTOVREMENO NAPUNILI DZEPOVE.NIJE TOMA NIKOLIC TOLIKO DOBAR NEGO SU OVI TRENUTNI NA VLASTI VEOMA LOSI PA SE ZATO BOJE PREVREMENIH IZBORA.NEKA POSTUPE DEMOKRATSKI KAO KOSTUNICA KOJI KADA JE VIDEO DA NE IDE PONUDIO IZBORE.

мара

pre 13 godina

Sve što je Dinkić rekao je istina!Nije svetac, ali ništa ovaj put nije pogrešio!A premijer nikako da se seti da pomene Milosavljevića i Dragina, čiji su propusti u radu toliko očigledni....Bruka!

Jelena

pre 13 godina

Bolje da hapsite lopove iz Kolubare, nego što šatro smenjujete ministra. Uvek Dinkić svima trn u oku ! Pa vratite Slobu i Vučića stavite na mesto ministra informisanja. Bruka!

Ana

pre 13 godina

Sjasi Kurta da uzajasi Murta! Farsa! Cak i da ih smene sa ovih pozicija, smestice ih u neke debele upravne odbore, a dovesce nekog novog da nastavi gde su oni stali.

Dragan

pre 13 godina

Konacno da neko kaze DOSTA!!! Bravo za vlast!! Vratili ste mi nadu da ce neko konacno stati na put G17 i njihovom bezocnom trosenju budzeta za pravljenje stranke.Bravo jos jednom!

Siniša

pre 13 godina

Ma kakvo Gorenje, Dinkić i njegovi likovi su napravili haos na lokalnom nivou sa ovim tzv. ujedinjenim regionima, zaleteo se mali i udario glavom u zid. Čovek krenuo da ruši DS, isto su prošli DSS i SRS kada su hteli da ruše Nikolića. Treba Srbija da se očisti od ovim malih stranaka, interesnih grupa.

Aleksandar Vojnić

pre 13 godina

(1) Dobar potez Cvetkovića. Dinkić je rušio sve vlade u kojima je bio, sekao granu na kojoj sedi, mislio je da će mu opet uspeti, ali nije izgleda...
(2) Prvo nek ispuni obećanje o 1000 evra za akcije, pa neka optužuje druge ...
(3) Držao je SVE FINANSIJSKE INSTITUCIJE u šaci godinama, raspolagao novcem, ... Uvek mu je neko drugi kriv za neuspehe...
(4) Hteo je fajterski i izgleda dobiće po nosu... Nokaut! Bravo Cvetkoviću!!! Pa, neka sada priča o tebi da si mekan i bez autoriteta !!!

irena

pre 13 godina

Sta ti je demokratija,od malog problema naprave veliki!!!!sramota za ceo DS sta predlaze njihov premijer i to sve uz blagoslov Tadicev!!!!Istina u Srbiji skupo kosta

eufemkanje

pre 13 godina

Cvetković kaže: vlada da funkcioniše jedinstveno! A to je samo eufemizam za: vlada da nastavi da ne radi ništa! Izbacite ministra koji radi jer vas je čačnuo tamo gde vas najviše boli, u vašu sopstvenu nesposobnost! Opet ista priča: smenjuju se sposobni da opstanu nesposobni!

darko

pre 13 godina

Znaci ipak je priznao da je jutros morao prvo da pita Borisa da li sme da pokrene postupak protiv Dinkica!!! I sta onda tu laze Mladjan Dinkic? Ko odlucuje umesto Mirka? Javna tajna...

Miskec

pre 13 godina

Ovo je klasična Dinkićeva igra, ali, izgleda da se malo zaleteo? Ovog puta vlada neće pasti zbog njega i mislim da je postigao autogol. To je moglo kod neobaveštenog, ali Dinkić se ponavlja, valjda, uzdajući se u srpski zaborav. Što se tiče slobode govora, to je obična zamena teza, jer ukoliko neko smatra da vlada kojoj pripada ne radi kako treba, onda ili nešto uradi u tom pravcu, ili da ostavku. Kritika vlade, samo da bi se čuo sopstveni glas, je kritika samog sebe, a posebno na način na koji to radi Dinkić. Valjda misleći da se bez njega ne može? Videćemo da li je ovo dovoljno da se pređe cenzus na izboriima, kojih neće biti pre sledeće godine, kako Ustav i zakon nalažu. Jednom bi morao da shvati, baš kao i neobavešteni, da nije karika bez koje se, u srpskoj politici, ne može. Naprotiv!

Suboticanin

pre 13 godina

Samo Cvetković glavu spašava, dajući potpredsedničko mesto Tomislavu Nikolić-u, kako isti ne bi sedeo pred skupštinom i kukao!

Vlada

pre 13 godina

Dinkica je srusio to sto je on hteo da bude srusen. Sada, kada je brod krenuo da tone, prvi se prestrojio u opoziciju. Cvetkovic je uradio bas ono sto je Dinkic zeleo. Slicno kao i u prethodnoj vladi.

petarV

pre 13 godina

Namenio je Mirković proviziju "telekoma", Nikezićima. Čiji je on bio radnik a sada je njihov sin njegov savetnik,a oni procenjuju vrednost "telekom"-a!

jelena

pre 13 godina

Dinkić se ponaša kao razmaženo derište. Niko ne sme da dira njegove igračke jer će on da se ljuti i sašta će mu reći.
Ko nije timski igrač nije mu mesto u vladi.
Ko je u politici da radi za sebe a ne za državu , nije mu mesto u politici... samo se bojim da ćemo brzo ostati bez pokitičara.

Vlada

pre 13 godina

Dinkica je srusio to sto je on hteo da bude srusen. Sada, kada je brod krenuo da tone, prvi se prestrojio u opoziciju. Cvetkovic je uradio bas ono sto je Dinkic zeleo. Slicno kao i u prethodnoj vladi.

Aleksandar Vojnić

pre 13 godina

(1) Dobar potez Cvetkovića. Dinkić je rušio sve vlade u kojima je bio, sekao granu na kojoj sedi, mislio je da će mu opet uspeti, ali nije izgleda...
(2) Prvo nek ispuni obećanje o 1000 evra za akcije, pa neka optužuje druge ...
(3) Držao je SVE FINANSIJSKE INSTITUCIJE u šaci godinama, raspolagao novcem, ... Uvek mu je neko drugi kriv za neuspehe...
(4) Hteo je fajterski i izgleda dobiće po nosu... Nokaut! Bravo Cvetkoviću!!! Pa, neka sada priča o tebi da si mekan i bez autoriteta !!!

darko

pre 13 godina

Znaci ipak je priznao da je jutros morao prvo da pita Borisa da li sme da pokrene postupak protiv Dinkica!!! I sta onda tu laze Mladjan Dinkic? Ko odlucuje umesto Mirka? Javna tajna...

Miskec

pre 13 godina

Ovo je klasična Dinkićeva igra, ali, izgleda da se malo zaleteo? Ovog puta vlada neće pasti zbog njega i mislim da je postigao autogol. To je moglo kod neobaveštenog, ali Dinkić se ponavlja, valjda, uzdajući se u srpski zaborav. Što se tiče slobode govora, to je obična zamena teza, jer ukoliko neko smatra da vlada kojoj pripada ne radi kako treba, onda ili nešto uradi u tom pravcu, ili da ostavku. Kritika vlade, samo da bi se čuo sopstveni glas, je kritika samog sebe, a posebno na način na koji to radi Dinkić. Valjda misleći da se bez njega ne može? Videćemo da li je ovo dovoljno da se pređe cenzus na izboriima, kojih neće biti pre sledeće godine, kako Ustav i zakon nalažu. Jednom bi morao da shvati, baš kao i neobavešteni, da nije karika bez koje se, u srpskoj politici, ne može. Naprotiv!

jelena

pre 13 godina

Dinkić se ponaša kao razmaženo derište. Niko ne sme da dira njegove igračke jer će on da se ljuti i sašta će mu reći.
Ko nije timski igrač nije mu mesto u vladi.
Ko je u politici da radi za sebe a ne za državu , nije mu mesto u politici... samo se bojim da ćemo brzo ostati bez pokitičara.

Dragan

pre 13 godina

Konacno da neko kaze DOSTA!!! Bravo za vlast!! Vratili ste mi nadu da ce neko konacno stati na put G17 i njihovom bezocnom trosenju budzeta za pravljenje stranke.Bravo jos jednom!

eufemkanje

pre 13 godina

Cvetković kaže: vlada da funkcioniše jedinstveno! A to je samo eufemizam za: vlada da nastavi da ne radi ništa! Izbacite ministra koji radi jer vas je čačnuo tamo gde vas najviše boli, u vašu sopstvenu nesposobnost! Opet ista priča: smenjuju se sposobni da opstanu nesposobni!

petarV

pre 13 godina

Namenio je Mirković proviziju "telekoma", Nikezićima. Čiji je on bio radnik a sada je njihov sin njegov savetnik,a oni procenjuju vrednost "telekom"-a!

Suboticanin

pre 13 godina

Samo Cvetković glavu spašava, dajući potpredsedničko mesto Tomislavu Nikolić-u, kako isti ne bi sedeo pred skupštinom i kukao!

Bora Bora

pre 13 godina

VLADA TREBA DA PADNE,NIKO OD NJIH NE VALJA.GLASACU I ZA CRNOG DJAVOLA SAMO NE ZA OVE KOJI SU UPROPASTILI SVE CEGA SU SE DOTAKLI A ISTOVREMENO NAPUNILI DZEPOVE.NIJE TOMA NIKOLIC TOLIKO DOBAR NEGO SU OVI TRENUTNI NA VLASTI VEOMA LOSI PA SE ZATO BOJE PREVREMENIH IZBORA.NEKA POSTUPE DEMOKRATSKI KAO KOSTUNICA KOJI KADA JE VIDEO DA NE IDE PONUDIO IZBORE.

irena

pre 13 godina

Sta ti je demokratija,od malog problema naprave veliki!!!!sramota za ceo DS sta predlaze njihov premijer i to sve uz blagoslov Tadicev!!!!Istina u Srbiji skupo kosta

мара

pre 13 godina

Sve što je Dinkić rekao je istina!Nije svetac, ali ništa ovaj put nije pogrešio!A premijer nikako da se seti da pomene Milosavljevića i Dragina, čiji su propusti u radu toliko očigledni....Bruka!

mislim

pre 13 godina

zamolio bih kolege komentatore da mi jave gde da se obratim da i ja postanem placeni komentator DS-a, da ne ostavljam komenate za dzabe ako vec moze lepo da se zaradi

Munja

pre 13 godina

Nisam siguran da je Gorenje, tj. promocija URS-a preko subvencija u Zajecaru jedini razlog mada je jako bitan. Deluje mi da se u pozadini nesto desava i sa Bekom koji u Dinkicu ima glavnog PR-a u politici. U poslednje vreme se dosta pricalo o grehovima Beka, pa obracun Verice Barac sa njim...
Mislim da je danas Beku najmanje stalo do dana zaljubljenih jer ima glavobolju.

Siniša

pre 13 godina

Ma kakvo Gorenje, Dinkić i njegovi likovi su napravili haos na lokalnom nivou sa ovim tzv. ujedinjenim regionima, zaleteo se mali i udario glavom u zid. Čovek krenuo da ruši DS, isto su prošli DSS i SRS kada su hteli da ruše Nikolića. Treba Srbija da se očisti od ovim malih stranaka, interesnih grupa.

Ana

pre 13 godina

Sjasi Kurta da uzajasi Murta! Farsa! Cak i da ih smene sa ovih pozicija, smestice ih u neke debele upravne odbore, a dovesce nekog novog da nastavi gde su oni stali.

Stanojka

pre 13 godina

Svi treba da odu... pravo u Zabelu sa konfiskovanom imovinom stecenom posle 5. oktobra njih samih i njihovih familija koje su im sluzile kao slamarice. A Dinkic je uvek izlazio iz Vlade pred izbore, da bi "cist" izlazio na njih i pljuvao po svima i obecavao Srbiju - El Dorado!

petaric Dejan

pre 13 godina

Dinkic je kralj,sve ih je namagarcio.Sta ce nam takva vlada i pitam se sto se zamonasila Tadiceva bivsa ,da ga nije uvatila sa deckom.
Vidoviti

Stanojka

pre 13 godina

Svi treba da odu... pravo u Zabelu sa konfiskovanom imovinom stecenom posle 5. oktobra njih samih i njihovih familija koje su im sluzile kao slamarice. A Dinkic je uvek izlazio iz Vlade pred izbore, da bi "cist" izlazio na njih i pljuvao po svima i obecavao Srbiju - El Dorado!

Jelena

pre 13 godina

Bolje da hapsite lopove iz Kolubare, nego što šatro smenjujete ministra. Uvek Dinkić svima trn u oku ! Pa vratite Slobu i Vučića stavite na mesto ministra informisanja. Bruka!

ДЕМОКРАТСКИ ПАТРИОТА

pre 13 godina

Избори што пре.!
Лидери ГЛАВНИХ СТРАНАКА нека заувек запамте:
(1)- да је Србија постала независна и признате пре 800 година, и
(2)- да је прошле године 1.000.000. грађана потписало петицију за ванредне изборе, јер желе да се ШТО ПРЕ формира влада са 3-4 странке, које ће реализовати најважније циљеве, и то :

а1).ИСКОРЕЊИВАЊЕ корупције, профитера, криминалаца, наркомана, педофила, анархиста, .
а2).ХИЉАДЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА за младе, у прерађивачкој инд, пољопривреди, туризму, а за то су потребне СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ из: ЕУ, САД, Русије,..
а3).ОТВАРАЊЕ свих медија за ПОШТЕНЕ, СТРУЧНЕ, КУЛТУРНЕ, МОРАЛНЕ, ПОРОДИЧНЕ грађане из свих делова Србије (ХИТНО сменити Ацу Тијанића).

б1). Прекидање ДИСКРИМИНАЦИЈЕ грађана јужно од Београда, УКИДАЊЕ АУТОНОМИЈЕ и формирање више РАВНОПРАВНИХ покрајина (Војводина, Бгд, Западна, Источна, Јужна Србија)
БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности, а
- КОСМЕТ спацијални статус, (суштинска аутономија, з4,)..
б2). ИЗМЕНЕ УСТАВА – увођење ДВА ДОМА (90 из покрајина-већински, а 100 пропорционално), смањивање броја представника и администрације,.
б3). ДАН ДРЖАВНОСТИ– 04/17 јануар, када је 1217. Свети Сава крунисао Стефана Првовенчаног, за првог Српског краља, кога су признале све хришћанске државе.!!!

Stanojlovic

pre 13 godina

Zasto Ilica? Mozda zato sto je rekao da se nenamenski trose budzetksa sredstva? To vam smeta gospodo, aha. A u vladi niko glavu nema, da razmislja i nesto kaze.

A Dinkic ih samo cekao, sad kad je brod potonuo, on prvi iskace.*************************

Milan

pre 13 godina

Mislim da je Dinkić smenjen na zahtev MMF-a.
Mere koje Srbija mora da sprovede u privredi kako bi se ekonomski oporavila biće vrlo teške i nepopularne,a ovakav populista,kao što je Dinkić,koji snosi veoma veliku odgovornost za ovako tešku ekonomsku situaciju,sigurno nije neko ko će te mere moći da sprovede.

olga dželetović

pre 13 godina

Znate to sa Dinkićem je nebitno, brod tone, bankrot je sve bliži, interesantno da je svima promakla danas najvažnija vest: da stranci masovno štede u Srbiji, zbog najviših kamata u Evropi 7-8-9% godišnje. Nigde u Evropi, regionu i šire nije tako visoka kamata /ona je obično od 1 do-3%. Ko to plaća? MI. GUVERNER ŠOŠKIĆ ČASTI MI PLAĆAMO. To što je Radovana Jelašića bilo više sramota nastavio je da radi guverner Šoškić. Digao je referntnu kamatnu stopu na 12% to je kamata koju NBS plaća poslovnim bankama na deponovana sredstva kod NBS sa dospećem plaćanja od 15 dana. Ova visoka kamata koju plaća osiromašena država dovodi do visokih kamata koje na kredite plaćaju privreda i građani. Stranci su za samo nekoliko meseci uložili na štednju u Srbiji preko pola milijarde evra. Ljudi da li ste svesni da nas guverner žive zakopava. Braneći kurs - povećanjem kamata koje država bankama plaća sve će nas oterati u državni, privredni i lični bankrot. Pričajte o ovome i širite dalje ovo je bitnije od ličnih obračuna nesposobnih političara na brodu koji tone.

Ja

pre 13 godina

Hm, Dinkić dovede stranu firmu (FIAT) i zaposli propalu Zastavu. Dinkić dovede Gorenje, zaposli radnike. I onda Dinkić izjavi da vlada nema kredibilitet, što većina građana u zemlji veruje --> rezultat: smena Dinkića! U isto vreme Mrkonjić probija sve moguće rokove, planira pogrešnu stranu autoputa oko Subotice, nije rešio imovinsko-pravne odnose za zemljište itd, i njemu niko ništa ne može. Tek sada je Cvele izgubio kredibilitet kod mene!

krkix

pre 13 godina

E posto je ovo gotovo DS ce napraviti strahovitu gresku ako ovu osobu ostavi na slobodi. Povoda ima vise nego sto je potrebno, a razlog je sto se on nece smiriti dok se ne osveti za ovo ponizenje. Kao sto sam vec rekao, ostatak G17 je grupa individua bez ikakvih principa i privolece se svakoj vlasti koja ih ne bude hapsila.

Verica

pre 13 godina

Zar vam nije jasna pozadina poteza. Evropa trazi donosenje i primenu Zakona o finansiranju politickih stranaka. Ova zbrka oko Dinkica ce to baciti u zaborav i svi mogu i dalje da uzimaju nase pare ( mislim na sve gradjane), kako za stranke tako i za privetne džepove. Za izbore ce opet nemilosrdno trositi pare javnih preduzeca (citaj nase pare) i nesto i za sebe staviti na stranu.Narod je kratke pameti, pa ce zaboraviti za Kolibaru i ostalo. Inace bismo brze isli prema Evropi. Pa oni ni nece brze.








A narod je kratke pameti . Sad se pitam koliko je iskrena zelja za ulaskom u Evropu.?

*Rade*

pre 13 godina

Odluka Cvetkovića (po naređenju, ubeđen sam) je šlag na tortu. Nesposobnost premijera je očigledna. Umesto da smeni svog partiskog druga Ilića, i još po neke , na pr. Čiplića, posle čega bi vlada zaista potala stabilnija on radi nešto sasvim suprotno, što će prouzrokovati pad vlade. Što bi se reklo, otsekao je granu na kojoj sedi. Mjegov postupak ukazuje ma otsutnost organizaciskih sposobnosti kao premijera.

vojislav

pre 13 godina

Smena Dinkica je posledica medjusobnog obracuna "vladajuce mafije".
Gde su nestale n.p. samo pare sa Kipra??? Dinkic je jedan od glavnih aktera koji to zna!!! Cikago je odavno "deciji vrtic" za Srbiju.

irena

pre 13 godina

Sta ti je demokratija,od malog problema naprave veliki!!!!sramota za ceo DS sta predlaze njihov premijer i to sve uz blagoslov Tadicev!!!!Istina u Srbiji skupo kosta

eufemkanje

pre 13 godina

Cvetković kaže: vlada da funkcioniše jedinstveno! A to je samo eufemizam za: vlada da nastavi da ne radi ništa! Izbacite ministra koji radi jer vas je čačnuo tamo gde vas najviše boli, u vašu sopstvenu nesposobnost! Opet ista priča: smenjuju se sposobni da opstanu nesposobni!

Aleksandar Vojnić

pre 13 godina

(1) Dobar potez Cvetkovića. Dinkić je rušio sve vlade u kojima je bio, sekao granu na kojoj sedi, mislio je da će mu opet uspeti, ali nije izgleda...
(2) Prvo nek ispuni obećanje o 1000 evra za akcije, pa neka optužuje druge ...
(3) Držao je SVE FINANSIJSKE INSTITUCIJE u šaci godinama, raspolagao novcem, ... Uvek mu je neko drugi kriv za neuspehe...
(4) Hteo je fajterski i izgleda dobiće po nosu... Nokaut! Bravo Cvetkoviću!!! Pa, neka sada priča o tebi da si mekan i bez autoriteta !!!

Dragan

pre 13 godina

Konacno da neko kaze DOSTA!!! Bravo za vlast!! Vratili ste mi nadu da ce neko konacno stati na put G17 i njihovom bezocnom trosenju budzeta za pravljenje stranke.Bravo jos jednom!

jelena

pre 13 godina

Dinkić se ponaša kao razmaženo derište. Niko ne sme da dira njegove igračke jer će on da se ljuti i sašta će mu reći.
Ko nije timski igrač nije mu mesto u vladi.
Ko je u politici da radi za sebe a ne za državu , nije mu mesto u politici... samo se bojim da ćemo brzo ostati bez pokitičara.

Jelena

pre 13 godina

Bolje da hapsite lopove iz Kolubare, nego što šatro smenjujete ministra. Uvek Dinkić svima trn u oku ! Pa vratite Slobu i Vučića stavite na mesto ministra informisanja. Bruka!

petaric Dejan

pre 13 godina

Dinkic je kralj,sve ih je namagarcio.Sta ce nam takva vlada i pitam se sto se zamonasila Tadiceva bivsa ,da ga nije uvatila sa deckom.
Vidoviti

darko

pre 13 godina

Znaci ipak je priznao da je jutros morao prvo da pita Borisa da li sme da pokrene postupak protiv Dinkica!!! I sta onda tu laze Mladjan Dinkic? Ko odlucuje umesto Mirka? Javna tajna...

Suboticanin

pre 13 godina

Samo Cvetković glavu spašava, dajući potpredsedničko mesto Tomislavu Nikolić-u, kako isti ne bi sedeo pred skupštinom i kukao!

Miskec

pre 13 godina

Ovo je klasična Dinkićeva igra, ali, izgleda da se malo zaleteo? Ovog puta vlada neće pasti zbog njega i mislim da je postigao autogol. To je moglo kod neobaveštenog, ali Dinkić se ponavlja, valjda, uzdajući se u srpski zaborav. Što se tiče slobode govora, to je obična zamena teza, jer ukoliko neko smatra da vlada kojoj pripada ne radi kako treba, onda ili nešto uradi u tom pravcu, ili da ostavku. Kritika vlade, samo da bi se čuo sopstveni glas, je kritika samog sebe, a posebno na način na koji to radi Dinkić. Valjda misleći da se bez njega ne može? Videćemo da li je ovo dovoljno da se pređe cenzus na izboriima, kojih neće biti pre sledeće godine, kako Ustav i zakon nalažu. Jednom bi morao da shvati, baš kao i neobavešteni, da nije karika bez koje se, u srpskoj politici, ne može. Naprotiv!

ДЕМОКРАТСКИ ПАТРИОТА

pre 13 godina

Избори што пре.!
Лидери ГЛАВНИХ СТРАНАКА нека заувек запамте:
(1)- да је Србија постала независна и признате пре 800 година, и
(2)- да је прошле године 1.000.000. грађана потписало петицију за ванредне изборе, јер желе да се ШТО ПРЕ формира влада са 3-4 странке, које ће реализовати најважније циљеве, и то :

а1).ИСКОРЕЊИВАЊЕ корупције, профитера, криминалаца, наркомана, педофила, анархиста, .
а2).ХИЉАДЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА за младе, у прерађивачкој инд, пољопривреди, туризму, а за то су потребне СТРАНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ из: ЕУ, САД, Русије,..
а3).ОТВАРАЊЕ свих медија за ПОШТЕНЕ, СТРУЧНЕ, КУЛТУРНЕ, МОРАЛНЕ, ПОРОДИЧНЕ грађане из свих делова Србије (ХИТНО сменити Ацу Тијанића).

б1). Прекидање ДИСКРИМИНАЦИЈЕ грађана јужно од Београда, УКИДАЊЕ АУТОНОМИЈЕ и формирање више РАВНОПРАВНИХ покрајина (Војводина, Бгд, Западна, Источна, Јужна Србија)
БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности, а
- КОСМЕТ спацијални статус, (суштинска аутономија, з4,)..
б2). ИЗМЕНЕ УСТАВА – увођење ДВА ДОМА (90 из покрајина-већински, а 100 пропорционално), смањивање броја представника и администрације,.
б3). ДАН ДРЖАВНОСТИ– 04/17 јануар, када је 1217. Свети Сава крунисао Стефана Првовенчаног, за првог Српског краља, кога су признале све хришћанске државе.!!!

Siniša

pre 13 godina

Ma kakvo Gorenje, Dinkić i njegovi likovi su napravili haos na lokalnom nivou sa ovim tzv. ujedinjenim regionima, zaleteo se mali i udario glavom u zid. Čovek krenuo da ruši DS, isto su prošli DSS i SRS kada su hteli da ruše Nikolića. Treba Srbija da se očisti od ovim malih stranaka, interesnih grupa.

мара

pre 13 godina

Sve što je Dinkić rekao je istina!Nije svetac, ali ništa ovaj put nije pogrešio!A premijer nikako da se seti da pomene Milosavljevića i Dragina, čiji su propusti u radu toliko očigledni....Bruka!

Bora Bora

pre 13 godina

VLADA TREBA DA PADNE,NIKO OD NJIH NE VALJA.GLASACU I ZA CRNOG DJAVOLA SAMO NE ZA OVE KOJI SU UPROPASTILI SVE CEGA SU SE DOTAKLI A ISTOVREMENO NAPUNILI DZEPOVE.NIJE TOMA NIKOLIC TOLIKO DOBAR NEGO SU OVI TRENUTNI NA VLASTI VEOMA LOSI PA SE ZATO BOJE PREVREMENIH IZBORA.NEKA POSTUPE DEMOKRATSKI KAO KOSTUNICA KOJI KADA JE VIDEO DA NE IDE PONUDIO IZBORE.

Ja

pre 13 godina

Hm, Dinkić dovede stranu firmu (FIAT) i zaposli propalu Zastavu. Dinkić dovede Gorenje, zaposli radnike. I onda Dinkić izjavi da vlada nema kredibilitet, što većina građana u zemlji veruje --> rezultat: smena Dinkića! U isto vreme Mrkonjić probija sve moguće rokove, planira pogrešnu stranu autoputa oko Subotice, nije rešio imovinsko-pravne odnose za zemljište itd, i njemu niko ništa ne može. Tek sada je Cvele izgubio kredibilitet kod mene!

Vlada

pre 13 godina

Dinkica je srusio to sto je on hteo da bude srusen. Sada, kada je brod krenuo da tone, prvi se prestrojio u opoziciju. Cvetkovic je uradio bas ono sto je Dinkic zeleo. Slicno kao i u prethodnoj vladi.

*Rade*

pre 13 godina

Odluka Cvetkovića (po naređenju, ubeđen sam) je šlag na tortu. Nesposobnost premijera je očigledna. Umesto da smeni svog partiskog druga Ilića, i još po neke , na pr. Čiplića, posle čega bi vlada zaista potala stabilnija on radi nešto sasvim suprotno, što će prouzrokovati pad vlade. Što bi se reklo, otsekao je granu na kojoj sedi. Mjegov postupak ukazuje ma otsutnost organizaciskih sposobnosti kao premijera.

Stanojka

pre 13 godina

Svi treba da odu... pravo u Zabelu sa konfiskovanom imovinom stecenom posle 5. oktobra njih samih i njihovih familija koje su im sluzile kao slamarice. A Dinkic je uvek izlazio iz Vlade pred izbore, da bi "cist" izlazio na njih i pljuvao po svima i obecavao Srbiju - El Dorado!

Milan

pre 13 godina

Mislim da je Dinkić smenjen na zahtev MMF-a.
Mere koje Srbija mora da sprovede u privredi kako bi se ekonomski oporavila biće vrlo teške i nepopularne,a ovakav populista,kao što je Dinkić,koji snosi veoma veliku odgovornost za ovako tešku ekonomsku situaciju,sigurno nije neko ko će te mere moći da sprovede.

Stanojka

pre 13 godina

Svi treba da odu... pravo u Zabelu sa konfiskovanom imovinom stecenom posle 5. oktobra njih samih i njihovih familija koje su im sluzile kao slamarice. A Dinkic je uvek izlazio iz Vlade pred izbore, da bi "cist" izlazio na njih i pljuvao po svima i obecavao Srbiju - El Dorado!

mislim

pre 13 godina

zamolio bih kolege komentatore da mi jave gde da se obratim da i ja postanem placeni komentator DS-a, da ne ostavljam komenate za dzabe ako vec moze lepo da se zaradi

Ana

pre 13 godina

Sjasi Kurta da uzajasi Murta! Farsa! Cak i da ih smene sa ovih pozicija, smestice ih u neke debele upravne odbore, a dovesce nekog novog da nastavi gde su oni stali.

petarV

pre 13 godina

Namenio je Mirković proviziju "telekoma", Nikezićima. Čiji je on bio radnik a sada je njihov sin njegov savetnik,a oni procenjuju vrednost "telekom"-a!

krkix

pre 13 godina

E posto je ovo gotovo DS ce napraviti strahovitu gresku ako ovu osobu ostavi na slobodi. Povoda ima vise nego sto je potrebno, a razlog je sto se on nece smiriti dok se ne osveti za ovo ponizenje. Kao sto sam vec rekao, ostatak G17 je grupa individua bez ikakvih principa i privolece se svakoj vlasti koja ih ne bude hapsila.

olga dželetović

pre 13 godina

Znate to sa Dinkićem je nebitno, brod tone, bankrot je sve bliži, interesantno da je svima promakla danas najvažnija vest: da stranci masovno štede u Srbiji, zbog najviših kamata u Evropi 7-8-9% godišnje. Nigde u Evropi, regionu i šire nije tako visoka kamata /ona je obično od 1 do-3%. Ko to plaća? MI. GUVERNER ŠOŠKIĆ ČASTI MI PLAĆAMO. To što je Radovana Jelašića bilo više sramota nastavio je da radi guverner Šoškić. Digao je referntnu kamatnu stopu na 12% to je kamata koju NBS plaća poslovnim bankama na deponovana sredstva kod NBS sa dospećem plaćanja od 15 dana. Ova visoka kamata koju plaća osiromašena država dovodi do visokih kamata koje na kredite plaćaju privreda i građani. Stranci su za samo nekoliko meseci uložili na štednju u Srbiji preko pola milijarde evra. Ljudi da li ste svesni da nas guverner žive zakopava. Braneći kurs - povećanjem kamata koje država bankama plaća sve će nas oterati u državni, privredni i lični bankrot. Pričajte o ovome i širite dalje ovo je bitnije od ličnih obračuna nesposobnih političara na brodu koji tone.

Stanojlovic

pre 13 godina

Zasto Ilica? Mozda zato sto je rekao da se nenamenski trose budzetksa sredstva? To vam smeta gospodo, aha. A u vladi niko glavu nema, da razmislja i nesto kaze.

A Dinkic ih samo cekao, sad kad je brod potonuo, on prvi iskace.*************************

Munja

pre 13 godina

Nisam siguran da je Gorenje, tj. promocija URS-a preko subvencija u Zajecaru jedini razlog mada je jako bitan. Deluje mi da se u pozadini nesto desava i sa Bekom koji u Dinkicu ima glavnog PR-a u politici. U poslednje vreme se dosta pricalo o grehovima Beka, pa obracun Verice Barac sa njim...
Mislim da je danas Beku najmanje stalo do dana zaljubljenih jer ima glavobolju.

Verica

pre 13 godina

Zar vam nije jasna pozadina poteza. Evropa trazi donosenje i primenu Zakona o finansiranju politickih stranaka. Ova zbrka oko Dinkica ce to baciti u zaborav i svi mogu i dalje da uzimaju nase pare ( mislim na sve gradjane), kako za stranke tako i za privetne džepove. Za izbore ce opet nemilosrdno trositi pare javnih preduzeca (citaj nase pare) i nesto i za sebe staviti na stranu.Narod je kratke pameti, pa ce zaboraviti za Kolibaru i ostalo. Inace bismo brze isli prema Evropi. Pa oni ni nece brze.








A narod je kratke pameti . Sad se pitam koliko je iskrena zelja za ulaskom u Evropu.?

vojislav

pre 13 godina

Smena Dinkica je posledica medjusobnog obracuna "vladajuce mafije".
Gde su nestale n.p. samo pare sa Kipra??? Dinkic je jedan od glavnih aktera koji to zna!!! Cikago je odavno "deciji vrtic" za Srbiju.