Petak, 11.02.2011.

19:44

Šutanovac: Potrebna nova energija

Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio da smatra da će "vlada preživeti" uprkos problemima, ali je rekao i da je neizbežna promena ritma i nova energija.

Izvor: B92

Šutanovac: Potrebna nova energija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Milena

pre 13 godina

Potrebno je da vi odete sa vlasti da bi se stvorila ta nova energija! Stoga raspisujte izbore sto pre! Vidite da ste i sami shvatili da vam ne ide...

Marko

pre 13 godina

Gospodine ministre, što nešto više ne govorite ono negativno iz svoga resora, kao recimo, koliko milijardi dinara država Srbija duguje vojnim licima i penzionerima na ime nepravilnog i ukradenog obračuna vojnih penzija i plata. Ako ostanete do kraja svog mandata očekujte i 50.000 vojnih penzionera pred Ministarstvom vojnim. 5000 penzionera je svoj dug naplatilo putem suda. Odgovorite mi zašto svoja prava moramo ostvarivati putem suda, a to državu duplo košta (kamata i sudski troškovi), umesto da nam to pravo odmah realizujete. Recite narodu kako to država radi, pa neka i vas ministre narod osudi, to je vaš resor, a vidim govorite i o ekonomije, pa to vam je čista ekonomija. Da li ste u Evropskom upitniku stavili ogromni dug koji država duguje vojnim penzionerima?Niste nikad javno rekli koliki je to dug, recite jednom, narod bi se zapanjio. Za to ste lično odgovorni, jer ta sva suđenja se dešavaju za vreme vašeg mandata, a vi nagrade i odlikovanja primate.

Mashinovodja

pre 13 godina

"...Štrajkuju zaposleni u javnom sektoru, ali ne i oni koji rade za minimalac u privatnom sektoru, što pokazuje da se novac isplaćuje i "u kovertama", rekao je Šutanovac navodeći razloge za reformu poreskog sistema..."

Znaš šta g.ministre, ti jesi ministar vojni, a ne ministar ekonomije, ali ako ti zaista veruješ, i u stanju si da izjaviš takvu antologijsku budalaštinu kako zaposleni u privatnom sektoru ne štrajkuju zato što primaju debelu lovu u koveratama i na ruke, onda izgleda da ja i ti živimo u dve paralelne Srbije, udaljene jedna od druge više hiljada svetlosnih godina.
Ova (neopisivo glupa) izjava podseća me na onu Marije
Antoanete: "ako nemaju hleba, neka jedu pecivo" (kod nas se drugi deo pogrešno prevodi sa "neka jedu kolače"). A ti si otprilike rekao "ako su im male plate u državnoj službi, neka se zaposle u privatnom sektoru i primaju velike plate na ruke".
Ako ne znaš kako je posle te izjave završila Marija Antoaneta, pogledaj malo po udžbenicima istorije. A to mogu i da ti potraže na Googleu tvoji omladinci. To će ti koristiti mnogo više nego da lupaju stotine minuse na komentarima koji te ne uzdižu u nebo.

analiticar

pre 13 godina

ovi sto analiziraju preporuke na komentare, trebalo bi da analiziraju i komentare. Pa me zanima ciji omladinci pisu samo negativne komentare i pljuju. Interesantna pojava.

Siniša

pre 13 godina

Gospodo iz DS preuzmite odgovornost, jer smo za vas glasali, a ne za G17... Najvažnije resore ste prepustili Dinkiću i Dačiću, a vi sa strane stojite i gledate kako oni ništa ne rade, još vas ismejavaju i kritikuju vas za njihove greške i gluposti. Još dozvoljavate ovom mišu, sa njegovom malom strančicom da vam kadrira i govori šta treba da radite, pa to je strašno. Nije kriv Dinkić, već Tadić, jer mu je dao najznačajnije resore, a vidimo kakav je haos napravio taj Dinkić. Vlast je u rukama malih stranaka, a to je najveći problem, zbog toga sve stoji. Još te male stranke govore koje ministre treba smeniti, naravno tu nema njihovih ljudi. Neće Palma da kaže smenite ministra energetike, jer mu treba, ali traži smenu ministra iz DS, a to je zbog toga što je DS preuzela Kolubaru i zaustavili su prevare u kojima su učestvovali Palma i ljudi iz i SPS (tu je i DSS, ali oni sada nisu bitni-ne mogu da blokiraju istragu). Sad će krenuti ucene, kako bi se istraga oko Kolubare stopirala, ali od toga nema ništa, jer DS neće stopirati istragu ni po cenu da padne Vlada.

K

pre 13 godina

Разлог зашто они који су запослени у приватном сектору не штрајкују, не лежи у масним ковертама, већ немају коме да се жале и ако раде за минималац, немају од кога да траже више. Они имају могућност или да иду линијом мањег отпора и да узму оно што им газда удели, или да дају отказ и живе испод сваке границе сиромаштва док не нађу други посао. Ето материјала за нови програм, драги Министре... Иначе, енергије има, потребно је само да се корисно усмери.

zemljanin

pre 13 godina

Jel vi ministri svi živite na Melmaku!? Svratite ponekad u domovinu Srbiju da vidite kako je ovde! Vi ste uvreda i za Alfa! Dobili ste onaj Miloševićev pogled i izraz lica kada već više nije uviđao realnost!

analiza

pre 13 godina

pogledajte koliko minus ocena imaju komentari u kojima se kritikuje sam ministar. Jel to ministar ima svoju web omladinu zaduzenu za dizanje rejtinga?

Paja

pre 13 godina

Cenjeni ministre, nema sumnje da vam kravata dobro stoji, ali svima bi nam laknulo kada bi ste promenili zanimanje. Možete i u energetski sektor, u neku šumu, da cepate drva.

Peca

pre 13 godina

kaze sa minimalcom ne strajkuju,pa nepismeni ministre nepostoji tj zabranjen je sindikat u 99% tih firmi.Vreme ti je da odes i sedi negde i pevusi sa tastom mani se politike

Miladin

pre 13 godina

Ovaj vašingtonski putnik kao da je siguran da na njegovo mesto ne treba osveženje? Ili je to lapsus, ili ima uvida u listu preporučenih osveženja koja je od nekud stigla vladi...

anonimni

pre 13 godina

Moze!Slazem se!Zaviri u koverte privatnika...i odmah cu ti reci njihov sadrzaj..papiri,takse i resenja iz poreske..
Nego sadrzaj Vasih koverata je mnogo interesantniji, daj mi njih da pogledamo...
Bolje da se vratis na onaj Enterptajz jer kako si poceo ni sesta flota nece da vas spasi!!!
...i da budem iskren do kraja..kada ima novca u kovertima privatnika on je namenjen onima koji se finansiraju iz budzeta...

veljko

pre 13 godina

Pa naravno da se isplacuje u kovertima,jer kako drugacije da sitni preduzetnici opstanu? Ne mogu da poplacaju sve dazbine koje idu za vase komisije,odeljenja,sekretarstva,promasaje, kradje na tenderima,Kolubare...itd. Zasto i domacim privrednicima ne date iste uslove kao i stranim firmama? Zasto su oni u prednosti u nasoj zemlji od nas samih? Dajete im zemljiste i po 7.000 eura po zaposlenom.To mi placamo i ne mozemo drugacije da se izborimo,protiv Dinkicevih "projekata" sem kovertama nasim ljudima koji rade i bore se zajedno sa nama.Ukinite i njih i nas. Onda nece biti problema.

svetlanast.

pre 13 godina

naravno da novac gradjana srbije nije "u kovertama" koje isplacuju privatnici, kako kaze ministar.novac je u kolubari, korupciji, javnim nabavkama, satelitu, naopakoj reformi pravosudja, ministrima koje pas nije imao za sta da uhvati a sada imaju po nekoliko stanova i privatnih firmi, novac je u lopovluku kojim se vise bave verica barac i brankica stankovic nego nadlezne, placene sluzbe, novac je u besmislenim i skupim agencijama, novac je u javnim preduzecima, novac je u odbrani kosova koja nije na korist naraodu na kosovu, novac je u zakonima koji nemaju kazne za one koji ih krse i zakonima koji se stalno menjaju,novac je u finansiranju politickih stranaka.novac postoji ali ne postoji pravna drzava, nece je ni biti ako je reformisu isti oni koji je unistavaju.vlast je izgubila vezu sa realnoscu a odlazak u opziciju je lekovit.sps ivice dacica nije sps slobodana milosevica.mali korak za politicku stranku, veliki za gradjane srbije.

bivši glasač DS-a

pre 13 godina

Poštovani gospodine Šutanovac, Vi ste mi lično veoma simpatični, ali činjenica je da niste u kontaktu sa stvarnošću. Osvrnite se oko sebe, pogledajte koliko se lokala zatvori svakog dana, ako već ne verujete Agenciji za privredne registre. Radila sam godinama za privatnika i uprkos tome što imam visoko obrazovanje, zarađivala sam kao srednjoškolac. Moje kolege su zbog mukotrpnog rada i enormno malih zarada štrajkovale, ali su zbog toga dobile otkaz. Pokušala sam i sopstveni posao, ali avaj, troškovi su bili dva i po puta veći od profita. Dobronamerno Vam savetujem da popričate sa knjigovođama i računovođama preduzetnika i da vidite kakvi su uslovi poslovanja. Pritom mislim na male, obične preduzetnike, koji nemaju privilegiju da robu ne plate godinu dana kao omiljeni nam tajkuni. Navodim primer jednog poznanika koji je uzeo petogodišnji kredit za otvaranje farme krava. Sada je na pola puta, ne može ne napred ni nazad, jer u svakom slučaju ostvaruje ogromne gubitke. Do sada ja prodao tri hektara zemlje koju je nasledio od oca, da bi otplatio rate, jer zarade nema. Otvorite oči, iz suve drenovine ništa nećete iscediti. Finansijska kriza je poslednje upozorenje Vama i svim vladama sveta, da morate uzeti novac koji je odnesen u poreske rajeve. U suprotnom smo pukli. Svako dobro Vam želim!

Nista bez njih

pre 13 godina

Ni zute, ni crne, ni crvene, ni plave ne glasam, samo Seceroski-Misa Tumbas koalicija za svenarodni spas ako izadje s programom, njih cu da glasam.

QQ nama

pre 13 godina

Zaposleni u javnom sektoru mogu dobiti otkaz samo ako spale šefa uz pomoć kante benzina (i to uz uslov da je član vladajuće partije, a većinom jeste) ili ako, nenamerno (to ovi mlađi) negde "sretnu" intimnu prijateljicu navedenog gospodina, pa ih on uhvati in flagranti. Može im se da štrajkuju jer su im radna mesta garantovana, radno vreme minimalno, i još samo treba plate da povećaju. Mi koji radimo po stranim firmama i kod domaćih poslodavaca, na pomen štrajka letimo napolje. Mislim da bi se moj direktor iskrivio od smeha kad bi neko i pomenuo štrajk, mislio bi da smo bolesni u glavu. Plate su bolje od javnih preduzeća, ali se krvavo zarađuju. Ideja diplomiranog visokoletača sa "Enterprajza" da se poreskim sistemom malo "zaviri i u koverte" ne znači da će gazda nama dati više para, nego da će država više da nam uzme. Dočekaćemo da vam vidimo leđa - i Slobini su bili ovako drčni i razulareni pred pad! Doduše, čast im svaka, njima se nije moglo desiti da im razređeni vazduh u američkom avionu udari u glavu. Stoga će vaš pad biti mnogo bolniji - prestaćete sa visine da vršite "golubija posla" po narodu.

kameni

pre 13 godina

Kakva nova energija, sta, da dobijete krila i da pocnete jos vise da lapate! Pa sta ti mislis majstore da smo mi ovce...nema vise, voljno ste svi!

ČIKA kURE

pre 13 godina

U čitavom modernom svetu privatni biznis je osnova na kojem počivaju razvijena društva. Samo kod nas i dalje postoji apriori priča da su privatnici, od onog sa buvljaka do velikih igrača - lopovi. Za ovakvu, ne znam ni kako bih je okarakterisao-možda bezobrazna, licemerna...izjavu jednog ministra, u normalnim demokratijama, sledila bi doživotna penzija. Prepotentno i sramotno.

simica.

pre 13 godina

"Vlada ce preziveti"..., naravno, to je uvek bilo vaznije od toga hoce li narod preziveti... Uostalom, niste vi jedini koji nisu brinuli o narodu..

Bivši simpatizer

pre 13 godina

Nema više demagogije, prodavanja magle, praznih priča kako god to zvali. Imali ste deset punih godina, nemate blage veze kako se vodi država, ili možda imate ali za svoj račun, ENDE, kraj, THE END. Padate na izborima i nema tu više priče i neinteresuje nas više niti jedan vaš intervju.

Filip Visnjic

pre 13 godina

Bože mili! Čuda velikoga!
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
Po Srbiji zemlji da prevrne
I da druga postane sudija,
Tu knezovi nisu radi kavzi,;
Nit' su radi Turci izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
Koja globa davati ne može,
Ni trpiti Turskoga zuluma

Miloš Ilić

pre 13 godina

"ali je rekao i da je neizbežna promena ritma i nova energija".

Vi ste vašu energiju izduvali na sebe, oko sebe i potrebni su novi izvori pošto se energija ne stvara iz ničega.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Primite nove mladje ljude na vasa ministarska mesta. I neka im to bude prvi posao kao sto je i vama bio. Po mogucnosti da imaju diplomu iz struke koja nema veze sa onim cime se ministarstvo bavi

ETO NOVE ENERGIJE

đorđe

pre 13 godina

Kakva energija, kakvi bakrači, šta bi tek onda bilo od nas kad bi vi dobili novu energiju. Dobro bi bilo kad bi vi radili posao za koji vas plaća narod. Vi, nazovi vojni ministre, ne komentariši štrajkove. Bolje je da vidiš šta ćeš sa vojnim penzionerima, kojima duguješ sitne pare za državu, ali velike za njih. Da ste im isplatili ono što im pripada. Država bi uštedila i na novcu i obrazu.

Nikola

pre 13 godina

Štrajkuju zaposleni u javnom sektoru, ali ne i oni koji rade za minimalac u privatnom sektoru, što pokazuje da se novac isplaćuje i "u kovertama" . . .

Vrhunsko licemerje!

Sasa

pre 13 godina

Ministar vojni komentarise strajkove i strajkace .
Da nije to malo neumesno ministre . Ti kao ministar vojni nisi u prilici da komentarises dnevnu politiku pa makar bio potpresednik DS sto puta .Tvoj posao je da branis Srbiju ministre a ne vladu .
Ovako ovo moze da se shvati kao pretnja upotrebom vojske protiv strajkaca .

Jovan

pre 13 godina

Ma nije valjda da smetaju oni koji jedva zarađuju da plate sebe i radnike. Ajde da se menjamo i da mi preduzetnici koji zapošaljevamo budemo na mestima onih koji primaju plate iz budžeta a da vi radite privatno. Mislim da g. ministar nije dobro razmislio pre nego što je ovo rekao. Bar da se zamisli šta priča pred izbore.

perica

pre 13 godina

Kada zaposleni kod privatnika strajkuju dobijaju otkaz,vidi se da je uvek bio na drzavnim jaslama.Kod privatnika nema neradnika, svi su u drzavnim sluzbama.
Da li ima neki ozbiljan politicar koji ima petlju da smanji drzavni aparat.
Do sada sam uvek glasao za DS ali vise necu.

Cvrle

pre 13 godina

Jedino sto je potrebno to je da vi nestanete i sa vlasti i iz nasih zivota. Po svojoj stranci se rotirajte koliko vam je volja, na celu Srbije necete! Bezobrazluk. Da zamene trojicu svojih ortaka drugom trojicom, i sta? Nasi problemi su reseni? Banda, bre.

mile pile

pre 13 godina

Pa ako vi mladi u punoj snazi nazovi politicari nemate snage. Uzmite nekog iz vrtica da vas podmladi. Tako je to kad se sa tatinog dzeparca direktno ode u politiku.

Kopač zlata

pre 13 godina

Pogrešno bi bilo da menjamo vlast, sada kada su napunili svoje džepove i krenuli da rade u korist naroda. Ako dođu novi, oni će iz početka...Dok napune prvo svoje džepove, narod može samo da se kaje...Ovi će bar da se trude da budu korisni, da obezbede glasove za sledeće izbore.

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Kada se kasni ceo krug za ostalim vozačima u trci par krugova pre kraja, nikakva promena ritma ne može promeniti poredak,i ne može se stići čak ni do mesta u poretku koji donosi jedan poen.

Tako je sad kod nas.
Hoćete da nagazite gas kao učenik koji padne na popravni, ali ja mislim da obrt u životu OBIČNOG NARODA mora biti posve čudesan da bi ova klika ostala na vlasti posle izbora koji se opasno i olujno približavaju!

Ovakvo zahuktavanje znači da će pare od Telekoma biti potrošene za spinovanje privida boljeg života. Eto promenili smo Vladu, popravili život krajnjim naporima, itd,itd

Nikakvih bolnih rezova tu neće biti, sve dok ne dođu drugi ljudi od iskustva,koji imaju radnog staža u životu,pa da preseku pametno.

Milic

pre 13 godina

auuuu pa Micunovic, Krkobabic, skundric, itd to je ta vasa energija! AJTE VI LEPO DA RASPISETE IZBORE i da se malo skolnite da ova zemlja konacno krene napred! PROMENE

Apis

pre 13 godina

Dragane, kako te nije sramota da kažeš tako nešto da radnici dobijaju kovertirane plate i da je to razlog što se ne bune. pa jel si ti radio nekad kod privatnika, ili gazde kako vole da ih zovu? Tu nema mesta žalbama, bolovanjima, za trudnoću se dobija otkaz, za traženje povišice se dobija produženje radnog vremena. Reforma poreskog sistema samo će da dovede do toga da vi popunite rupe u budžetu za vašu plaćeničku vojsku, policiju, prosvetare, lekare, penzionere, a radni narod će da ostane samo narod jer i te gazde neće moći više da ih plaćaju

primeran vojnik

pre 13 godina

"DS je najodgovornija." Vojni ministar trebalo bi da zna da se odgovornost nemoze prenositi na druge. To je osnovno nacelo u vojsci. Komandant je jedini odgovoran za svoju jedinicu.

Energija= Masa puta Ubrzanje

pre 13 godina

Trebali bi da znaju, kada većina populacije veruje da ih država, tj oni koji je vode, potkrada, takvom zemljom nije više moguće uspešno upravljati.
Pitaće će vas o tome u EU, šta ste to prouzrokovali.

Rade

pre 13 godina

Nova energija se ne može dobiti od Mićunovića (koliko taj čovek uopšte ima godina) a neće je dati ni svi dosadašnji ministri , sekretari i podsekretari. Njihov učinak nam je poznat.
Nema nam pomoći bez novih demonstracija. Bojim se da neće biti miroljubive jer je čaša prepuna. Cvetković se ponaša kao da je Mubarak. Čoveku je sve potaman a narod uskoro neće imati ni za hleb.

Drcna baba

pre 13 godina

Gledam veceras gospodina ministra. Lezeran, pun sebe... Covek iz neke druge price ili druge planete. Prica, prica, a onda na kraju prosto me je zadivio. Rece covek da strajkuju oni u drzavnoj sluzbi, a oni koji rade kod privatnika ne strajkuju zato sto primaju platu na ruke, tj. smisao je da imaju velike plate pa zato ne strajkuju. E, pa to ne moze. Drzava ce sada hitnom poreskom reformom da pokupi te pare od privatnika i da napuni budzet. Sedim, gledam, slusam i ne mogu da verujem.
Od koga ce i koliko ova drzava da uzme da napuni budzet? Od onih koji rade za privatnike? Tesko. Alo, ministre, Zemlja zove ...

Aleksandar Ilic

pre 13 godina

Ko od nabrojanih ima najvise sanse da se zaposli u Srbiji ?

Jedan pripadnik romske, madjarske, rumunske, bosnjacke, albanske, bugarske nacionalne manjine.

Odgovor: Najvise sansi za zaposlenje u Srbiji ima clan Demokratske Stranke

srba

pre 13 godina

NE. Ne treba nam nikakva VAŠA energija, ni stara ni nova. Videli smo dokle nas je dovela. Najsiromašniji smo i najbedniji u Evropi u raju kriminalaca. Ne treba nam NIŠTA od vas, samo idite. Povedite sve svoje rodjake, kumove, švalerke sa sobom.. Ali morate i da odgovarate za sva ova nedela.

Dragan

pre 13 godina

Aman, zaman, vi ste gospodo izgubili svaki dodir sa realnoscu... Nema strajkova u privatnom sektoru jer ce dobiti otkaze, zamenice ih sa onih milion nezaposlenih veoma lako, za razliku od belih medveda is DS i slicnih zaposlenih u javnim preduzecima. Privatni sektor ni ne poznaje sindikalno organizovanje, ne poznaje pravo skoro ni na bolovanje (uzima se odmor, slobodni dani, neplaceno), kamoli na strajk. O cemu vi pricate, jel ste vi pri zdravoj pameti ?!? 200.000 ljudi u privredi je ostalo bez posla, ko zna koliko preduzetnika je ugasilo firme, zato vam se ne puni budzet, nema ko da placa, a vi bi jos da i onima koji uspevaju da placaju nametnete nove poreze. Vi ste sve, samo ne normalni.

kobra

pre 13 godina

-Stopa krimanala nikad veca
-Stopa nezaposlenosti nikad veca
-Prosvetari strajkuju
-Radnici strajkuju
-Studenti nezadovoljni
-Korupcija cveta
-Natalitet opada
-Pravosudje katastrofalno
-Putevi nesigurni
-Ukinute vize, nemam pare da putujem
-Pacijenti umiru cekajuci sest meseci na pregled
-Narod siromasan
-Politicari nasmejani i bogati!!!

Gospodine Sutanovac ovaj narod zeli da vam vidi ledja, ODLAZITE, vi i vase zute zapadna marionete. Ovoj zemlji su potrebne promene!!

kobra

pre 13 godina

-Stopa krimanala nikad veca
-Stopa nezaposlenosti nikad veca
-Prosvetari strajkuju
-Radnici strajkuju
-Studenti nezadovoljni
-Korupcija cveta
-Natalitet opada
-Pravosudje katastrofalno
-Putevi nesigurni
-Ukinute vize, nemam pare da putujem
-Pacijenti umiru cekajuci sest meseci na pregled
-Narod siromasan
-Politicari nasmejani i bogati!!!

Gospodine Sutanovac ovaj narod zeli da vam vidi ledja, ODLAZITE, vi i vase zute zapadna marionete. Ovoj zemlji su potrebne promene!!

Drcna baba

pre 13 godina

Gledam veceras gospodina ministra. Lezeran, pun sebe... Covek iz neke druge price ili druge planete. Prica, prica, a onda na kraju prosto me je zadivio. Rece covek da strajkuju oni u drzavnoj sluzbi, a oni koji rade kod privatnika ne strajkuju zato sto primaju platu na ruke, tj. smisao je da imaju velike plate pa zato ne strajkuju. E, pa to ne moze. Drzava ce sada hitnom poreskom reformom da pokupi te pare od privatnika i da napuni budzet. Sedim, gledam, slusam i ne mogu da verujem.
Od koga ce i koliko ova drzava da uzme da napuni budzet? Od onih koji rade za privatnike? Tesko. Alo, ministre, Zemlja zove ...

Aleksandar Ilic

pre 13 godina

Ko od nabrojanih ima najvise sanse da se zaposli u Srbiji ?

Jedan pripadnik romske, madjarske, rumunske, bosnjacke, albanske, bugarske nacionalne manjine.

Odgovor: Najvise sansi za zaposlenje u Srbiji ima clan Demokratske Stranke

Rade

pre 13 godina

Nova energija se ne može dobiti od Mićunovića (koliko taj čovek uopšte ima godina) a neće je dati ni svi dosadašnji ministri , sekretari i podsekretari. Njihov učinak nam je poznat.
Nema nam pomoći bez novih demonstracija. Bojim se da neće biti miroljubive jer je čaša prepuna. Cvetković se ponaša kao da je Mubarak. Čoveku je sve potaman a narod uskoro neće imati ni za hleb.

primeran vojnik

pre 13 godina

"DS je najodgovornija." Vojni ministar trebalo bi da zna da se odgovornost nemoze prenositi na druge. To je osnovno nacelo u vojsci. Komandant je jedini odgovoran za svoju jedinicu.

Energija= Masa puta Ubrzanje

pre 13 godina

Trebali bi da znaju, kada većina populacije veruje da ih država, tj oni koji je vode, potkrada, takvom zemljom nije više moguće uspešno upravljati.
Pitaće će vas o tome u EU, šta ste to prouzrokovali.

srba

pre 13 godina

NE. Ne treba nam nikakva VAŠA energija, ni stara ni nova. Videli smo dokle nas je dovela. Najsiromašniji smo i najbedniji u Evropi u raju kriminalaca. Ne treba nam NIŠTA od vas, samo idite. Povedite sve svoje rodjake, kumove, švalerke sa sobom.. Ali morate i da odgovarate za sva ova nedela.

Cvrle

pre 13 godina

Jedino sto je potrebno to je da vi nestanete i sa vlasti i iz nasih zivota. Po svojoj stranci se rotirajte koliko vam je volja, na celu Srbije necete! Bezobrazluk. Da zamene trojicu svojih ortaka drugom trojicom, i sta? Nasi problemi su reseni? Banda, bre.

Dragan

pre 13 godina

Aman, zaman, vi ste gospodo izgubili svaki dodir sa realnoscu... Nema strajkova u privatnom sektoru jer ce dobiti otkaze, zamenice ih sa onih milion nezaposlenih veoma lako, za razliku od belih medveda is DS i slicnih zaposlenih u javnim preduzecima. Privatni sektor ni ne poznaje sindikalno organizovanje, ne poznaje pravo skoro ni na bolovanje (uzima se odmor, slobodni dani, neplaceno), kamoli na strajk. O cemu vi pricate, jel ste vi pri zdravoj pameti ?!? 200.000 ljudi u privredi je ostalo bez posla, ko zna koliko preduzetnika je ugasilo firme, zato vam se ne puni budzet, nema ko da placa, a vi bi jos da i onima koji uspevaju da placaju nametnete nove poreze. Vi ste sve, samo ne normalni.

Apis

pre 13 godina

Dragane, kako te nije sramota da kažeš tako nešto da radnici dobijaju kovertirane plate i da je to razlog što se ne bune. pa jel si ti radio nekad kod privatnika, ili gazde kako vole da ih zovu? Tu nema mesta žalbama, bolovanjima, za trudnoću se dobija otkaz, za traženje povišice se dobija produženje radnog vremena. Reforma poreskog sistema samo će da dovede do toga da vi popunite rupe u budžetu za vašu plaćeničku vojsku, policiju, prosvetare, lekare, penzionere, a radni narod će da ostane samo narod jer i te gazde neće moći više da ih plaćaju

perica

pre 13 godina

Kada zaposleni kod privatnika strajkuju dobijaju otkaz,vidi se da je uvek bio na drzavnim jaslama.Kod privatnika nema neradnika, svi su u drzavnim sluzbama.
Da li ima neki ozbiljan politicar koji ima petlju da smanji drzavni aparat.
Do sada sam uvek glasao za DS ali vise necu.

Bivši simpatizer

pre 13 godina

Nema više demagogije, prodavanja magle, praznih priča kako god to zvali. Imali ste deset punih godina, nemate blage veze kako se vodi država, ili možda imate ali za svoj račun, ENDE, kraj, THE END. Padate na izborima i nema tu više priče i neinteresuje nas više niti jedan vaš intervju.

Sasa

pre 13 godina

Ministar vojni komentarise strajkove i strajkace .
Da nije to malo neumesno ministre . Ti kao ministar vojni nisi u prilici da komentarises dnevnu politiku pa makar bio potpresednik DS sto puta .Tvoj posao je da branis Srbiju ministre a ne vladu .
Ovako ovo moze da se shvati kao pretnja upotrebom vojske protiv strajkaca .

Filip Visnjic

pre 13 godina

Bože mili! Čuda velikoga!
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
Po Srbiji zemlji da prevrne
I da druga postane sudija,
Tu knezovi nisu radi kavzi,;
Nit' su radi Turci izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
Koja globa davati ne može,
Ni trpiti Turskoga zuluma

Nikola

pre 13 godina

Štrajkuju zaposleni u javnom sektoru, ali ne i oni koji rade za minimalac u privatnom sektoru, što pokazuje da se novac isplaćuje i "u kovertama" . . .

Vrhunsko licemerje!

simica.

pre 13 godina

"Vlada ce preziveti"..., naravno, to je uvek bilo vaznije od toga hoce li narod preziveti... Uostalom, niste vi jedini koji nisu brinuli o narodu..

mile pile

pre 13 godina

Pa ako vi mladi u punoj snazi nazovi politicari nemate snage. Uzmite nekog iz vrtica da vas podmladi. Tako je to kad se sa tatinog dzeparca direktno ode u politiku.

kameni

pre 13 godina

Kakva nova energija, sta, da dobijete krila i da pocnete jos vise da lapate! Pa sta ti mislis majstore da smo mi ovce...nema vise, voljno ste svi!

bivši glasač DS-a

pre 13 godina

Poštovani gospodine Šutanovac, Vi ste mi lično veoma simpatični, ali činjenica je da niste u kontaktu sa stvarnošću. Osvrnite se oko sebe, pogledajte koliko se lokala zatvori svakog dana, ako već ne verujete Agenciji za privredne registre. Radila sam godinama za privatnika i uprkos tome što imam visoko obrazovanje, zarađivala sam kao srednjoškolac. Moje kolege su zbog mukotrpnog rada i enormno malih zarada štrajkovale, ali su zbog toga dobile otkaz. Pokušala sam i sopstveni posao, ali avaj, troškovi su bili dva i po puta veći od profita. Dobronamerno Vam savetujem da popričate sa knjigovođama i računovođama preduzetnika i da vidite kakvi su uslovi poslovanja. Pritom mislim na male, obične preduzetnike, koji nemaju privilegiju da robu ne plate godinu dana kao omiljeni nam tajkuni. Navodim primer jednog poznanika koji je uzeo petogodišnji kredit za otvaranje farme krava. Sada je na pola puta, ne može ne napred ni nazad, jer u svakom slučaju ostvaruje ogromne gubitke. Do sada ja prodao tri hektara zemlje koju je nasledio od oca, da bi otplatio rate, jer zarade nema. Otvorite oči, iz suve drenovine ništa nećete iscediti. Finansijska kriza je poslednje upozorenje Vama i svim vladama sveta, da morate uzeti novac koji je odnesen u poreske rajeve. U suprotnom smo pukli. Svako dobro Vam želim!

Milic

pre 13 godina

auuuu pa Micunovic, Krkobabic, skundric, itd to je ta vasa energija! AJTE VI LEPO DA RASPISETE IZBORE i da se malo skolnite da ova zemlja konacno krene napred! PROMENE

Miloš Ilić

pre 13 godina

"ali je rekao i da je neizbežna promena ritma i nova energija".

Vi ste vašu energiju izduvali na sebe, oko sebe i potrebni su novi izvori pošto se energija ne stvara iz ničega.

ČIKA kURE

pre 13 godina

U čitavom modernom svetu privatni biznis je osnova na kojem počivaju razvijena društva. Samo kod nas i dalje postoji apriori priča da su privatnici, od onog sa buvljaka do velikih igrača - lopovi. Za ovakvu, ne znam ni kako bih je okarakterisao-možda bezobrazna, licemerna...izjavu jednog ministra, u normalnim demokratijama, sledila bi doživotna penzija. Prepotentno i sramotno.

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Kada se kasni ceo krug za ostalim vozačima u trci par krugova pre kraja, nikakva promena ritma ne može promeniti poredak,i ne može se stići čak ni do mesta u poretku koji donosi jedan poen.

Tako je sad kod nas.
Hoćete da nagazite gas kao učenik koji padne na popravni, ali ja mislim da obrt u životu OBIČNOG NARODA mora biti posve čudesan da bi ova klika ostala na vlasti posle izbora koji se opasno i olujno približavaju!

Ovakvo zahuktavanje znači da će pare od Telekoma biti potrošene za spinovanje privida boljeg života. Eto promenili smo Vladu, popravili život krajnjim naporima, itd,itd

Nikakvih bolnih rezova tu neće biti, sve dok ne dođu drugi ljudi od iskustva,koji imaju radnog staža u životu,pa da preseku pametno.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Primite nove mladje ljude na vasa ministarska mesta. I neka im to bude prvi posao kao sto je i vama bio. Po mogucnosti da imaju diplomu iz struke koja nema veze sa onim cime se ministarstvo bavi

ETO NOVE ENERGIJE

đorđe

pre 13 godina

Kakva energija, kakvi bakrači, šta bi tek onda bilo od nas kad bi vi dobili novu energiju. Dobro bi bilo kad bi vi radili posao za koji vas plaća narod. Vi, nazovi vojni ministre, ne komentariši štrajkove. Bolje je da vidiš šta ćeš sa vojnim penzionerima, kojima duguješ sitne pare za državu, ali velike za njih. Da ste im isplatili ono što im pripada. Država bi uštedila i na novcu i obrazu.

Jovan

pre 13 godina

Ma nije valjda da smetaju oni koji jedva zarađuju da plate sebe i radnike. Ajde da se menjamo i da mi preduzetnici koji zapošaljevamo budemo na mestima onih koji primaju plate iz budžeta a da vi radite privatno. Mislim da g. ministar nije dobro razmislio pre nego što je ovo rekao. Bar da se zamisli šta priča pred izbore.

analiza

pre 13 godina

pogledajte koliko minus ocena imaju komentari u kojima se kritikuje sam ministar. Jel to ministar ima svoju web omladinu zaduzenu za dizanje rejtinga?

QQ nama

pre 13 godina

Zaposleni u javnom sektoru mogu dobiti otkaz samo ako spale šefa uz pomoć kante benzina (i to uz uslov da je član vladajuće partije, a većinom jeste) ili ako, nenamerno (to ovi mlađi) negde "sretnu" intimnu prijateljicu navedenog gospodina, pa ih on uhvati in flagranti. Može im se da štrajkuju jer su im radna mesta garantovana, radno vreme minimalno, i još samo treba plate da povećaju. Mi koji radimo po stranim firmama i kod domaćih poslodavaca, na pomen štrajka letimo napolje. Mislim da bi se moj direktor iskrivio od smeha kad bi neko i pomenuo štrajk, mislio bi da smo bolesni u glavu. Plate su bolje od javnih preduzeća, ali se krvavo zarađuju. Ideja diplomiranog visokoletača sa "Enterprajza" da se poreskim sistemom malo "zaviri i u koverte" ne znači da će gazda nama dati više para, nego da će država više da nam uzme. Dočekaćemo da vam vidimo leđa - i Slobini su bili ovako drčni i razulareni pred pad! Doduše, čast im svaka, njima se nije moglo desiti da im razređeni vazduh u američkom avionu udari u glavu. Stoga će vaš pad biti mnogo bolniji - prestaćete sa visine da vršite "golubija posla" po narodu.

Paja

pre 13 godina

Cenjeni ministre, nema sumnje da vam kravata dobro stoji, ali svima bi nam laknulo kada bi ste promenili zanimanje. Možete i u energetski sektor, u neku šumu, da cepate drva.

zemljanin

pre 13 godina

Jel vi ministri svi živite na Melmaku!? Svratite ponekad u domovinu Srbiju da vidite kako je ovde! Vi ste uvreda i za Alfa! Dobili ste onaj Miloševićev pogled i izraz lica kada već više nije uviđao realnost!

anonimni

pre 13 godina

Moze!Slazem se!Zaviri u koverte privatnika...i odmah cu ti reci njihov sadrzaj..papiri,takse i resenja iz poreske..
Nego sadrzaj Vasih koverata je mnogo interesantniji, daj mi njih da pogledamo...
Bolje da se vratis na onaj Enterptajz jer kako si poceo ni sesta flota nece da vas spasi!!!
...i da budem iskren do kraja..kada ima novca u kovertima privatnika on je namenjen onima koji se finansiraju iz budzeta...

Nista bez njih

pre 13 godina

Ni zute, ni crne, ni crvene, ni plave ne glasam, samo Seceroski-Misa Tumbas koalicija za svenarodni spas ako izadje s programom, njih cu da glasam.

Miladin

pre 13 godina

Ovaj vašingtonski putnik kao da je siguran da na njegovo mesto ne treba osveženje? Ili je to lapsus, ili ima uvida u listu preporučenih osveženja koja je od nekud stigla vladi...

Peca

pre 13 godina

kaze sa minimalcom ne strajkuju,pa nepismeni ministre nepostoji tj zabranjen je sindikat u 99% tih firmi.Vreme ti je da odes i sedi negde i pevusi sa tastom mani se politike

K

pre 13 godina

Разлог зашто они који су запослени у приватном сектору не штрајкују, не лежи у масним ковертама, већ немају коме да се жале и ако раде за минималац, немају од кога да траже више. Они имају могућност или да иду линијом мањег отпора и да узму оно што им газда удели, или да дају отказ и живе испод сваке границе сиромаштва док не нађу други посао. Ето материјала за нови програм, драги Министре... Иначе, енергије има, потребно је само да се корисно усмери.

veljko

pre 13 godina

Pa naravno da se isplacuje u kovertima,jer kako drugacije da sitni preduzetnici opstanu? Ne mogu da poplacaju sve dazbine koje idu za vase komisije,odeljenja,sekretarstva,promasaje, kradje na tenderima,Kolubare...itd. Zasto i domacim privrednicima ne date iste uslove kao i stranim firmama? Zasto su oni u prednosti u nasoj zemlji od nas samih? Dajete im zemljiste i po 7.000 eura po zaposlenom.To mi placamo i ne mozemo drugacije da se izborimo,protiv Dinkicevih "projekata" sem kovertama nasim ljudima koji rade i bore se zajedno sa nama.Ukinite i njih i nas. Onda nece biti problema.

Kopač zlata

pre 13 godina

Pogrešno bi bilo da menjamo vlast, sada kada su napunili svoje džepove i krenuli da rade u korist naroda. Ako dođu novi, oni će iz početka...Dok napune prvo svoje džepove, narod može samo da se kaje...Ovi će bar da se trude da budu korisni, da obezbede glasove za sledeće izbore.

svetlanast.

pre 13 godina

naravno da novac gradjana srbije nije "u kovertama" koje isplacuju privatnici, kako kaze ministar.novac je u kolubari, korupciji, javnim nabavkama, satelitu, naopakoj reformi pravosudja, ministrima koje pas nije imao za sta da uhvati a sada imaju po nekoliko stanova i privatnih firmi, novac je u lopovluku kojim se vise bave verica barac i brankica stankovic nego nadlezne, placene sluzbe, novac je u besmislenim i skupim agencijama, novac je u javnim preduzecima, novac je u odbrani kosova koja nije na korist naraodu na kosovu, novac je u zakonima koji nemaju kazne za one koji ih krse i zakonima koji se stalno menjaju,novac je u finansiranju politickih stranaka.novac postoji ali ne postoji pravna drzava, nece je ni biti ako je reformisu isti oni koji je unistavaju.vlast je izgubila vezu sa realnoscu a odlazak u opziciju je lekovit.sps ivice dacica nije sps slobodana milosevica.mali korak za politicku stranku, veliki za gradjane srbije.

Mashinovodja

pre 13 godina

"...Štrajkuju zaposleni u javnom sektoru, ali ne i oni koji rade za minimalac u privatnom sektoru, što pokazuje da se novac isplaćuje i "u kovertama", rekao je Šutanovac navodeći razloge za reformu poreskog sistema..."

Znaš šta g.ministre, ti jesi ministar vojni, a ne ministar ekonomije, ali ako ti zaista veruješ, i u stanju si da izjaviš takvu antologijsku budalaštinu kako zaposleni u privatnom sektoru ne štrajkuju zato što primaju debelu lovu u koveratama i na ruke, onda izgleda da ja i ti živimo u dve paralelne Srbije, udaljene jedna od druge više hiljada svetlosnih godina.
Ova (neopisivo glupa) izjava podseća me na onu Marije
Antoanete: "ako nemaju hleba, neka jedu pecivo" (kod nas se drugi deo pogrešno prevodi sa "neka jedu kolače"). A ti si otprilike rekao "ako su im male plate u državnoj službi, neka se zaposle u privatnom sektoru i primaju velike plate na ruke".
Ako ne znaš kako je posle te izjave završila Marija Antoaneta, pogledaj malo po udžbenicima istorije. A to mogu i da ti potraže na Googleu tvoji omladinci. To će ti koristiti mnogo više nego da lupaju stotine minuse na komentarima koji te ne uzdižu u nebo.

analiticar

pre 13 godina

ovi sto analiziraju preporuke na komentare, trebalo bi da analiziraju i komentare. Pa me zanima ciji omladinci pisu samo negativne komentare i pljuju. Interesantna pojava.

Siniša

pre 13 godina

Gospodo iz DS preuzmite odgovornost, jer smo za vas glasali, a ne za G17... Najvažnije resore ste prepustili Dinkiću i Dačiću, a vi sa strane stojite i gledate kako oni ništa ne rade, još vas ismejavaju i kritikuju vas za njihove greške i gluposti. Još dozvoljavate ovom mišu, sa njegovom malom strančicom da vam kadrira i govori šta treba da radite, pa to je strašno. Nije kriv Dinkić, već Tadić, jer mu je dao najznačajnije resore, a vidimo kakav je haos napravio taj Dinkić. Vlast je u rukama malih stranaka, a to je najveći problem, zbog toga sve stoji. Još te male stranke govore koje ministre treba smeniti, naravno tu nema njihovih ljudi. Neće Palma da kaže smenite ministra energetike, jer mu treba, ali traži smenu ministra iz DS, a to je zbog toga što je DS preuzela Kolubaru i zaustavili su prevare u kojima su učestvovali Palma i ljudi iz i SPS (tu je i DSS, ali oni sada nisu bitni-ne mogu da blokiraju istragu). Sad će krenuti ucene, kako bi se istraga oko Kolubare stopirala, ali od toga nema ništa, jer DS neće stopirati istragu ni po cenu da padne Vlada.

Milena

pre 13 godina

Potrebno je da vi odete sa vlasti da bi se stvorila ta nova energija! Stoga raspisujte izbore sto pre! Vidite da ste i sami shvatili da vam ne ide...

Marko

pre 13 godina

Gospodine ministre, što nešto više ne govorite ono negativno iz svoga resora, kao recimo, koliko milijardi dinara država Srbija duguje vojnim licima i penzionerima na ime nepravilnog i ukradenog obračuna vojnih penzija i plata. Ako ostanete do kraja svog mandata očekujte i 50.000 vojnih penzionera pred Ministarstvom vojnim. 5000 penzionera je svoj dug naplatilo putem suda. Odgovorite mi zašto svoja prava moramo ostvarivati putem suda, a to državu duplo košta (kamata i sudski troškovi), umesto da nam to pravo odmah realizujete. Recite narodu kako to država radi, pa neka i vas ministre narod osudi, to je vaš resor, a vidim govorite i o ekonomije, pa to vam je čista ekonomija. Da li ste u Evropskom upitniku stavili ogromni dug koji država duguje vojnim penzionerima?Niste nikad javno rekli koliki je to dug, recite jednom, narod bi se zapanjio. Za to ste lično odgovorni, jer ta sva suđenja se dešavaju za vreme vašeg mandata, a vi nagrade i odlikovanja primate.

kobra

pre 13 godina

-Stopa krimanala nikad veca
-Stopa nezaposlenosti nikad veca
-Prosvetari strajkuju
-Radnici strajkuju
-Studenti nezadovoljni
-Korupcija cveta
-Natalitet opada
-Pravosudje katastrofalno
-Putevi nesigurni
-Ukinute vize, nemam pare da putujem
-Pacijenti umiru cekajuci sest meseci na pregled
-Narod siromasan
-Politicari nasmejani i bogati!!!

Gospodine Sutanovac ovaj narod zeli da vam vidi ledja, ODLAZITE, vi i vase zute zapadna marionete. Ovoj zemlji su potrebne promene!!

Drcna baba

pre 13 godina

Gledam veceras gospodina ministra. Lezeran, pun sebe... Covek iz neke druge price ili druge planete. Prica, prica, a onda na kraju prosto me je zadivio. Rece covek da strajkuju oni u drzavnoj sluzbi, a oni koji rade kod privatnika ne strajkuju zato sto primaju platu na ruke, tj. smisao je da imaju velike plate pa zato ne strajkuju. E, pa to ne moze. Drzava ce sada hitnom poreskom reformom da pokupi te pare od privatnika i da napuni budzet. Sedim, gledam, slusam i ne mogu da verujem.
Od koga ce i koliko ova drzava da uzme da napuni budzet? Od onih koji rade za privatnike? Tesko. Alo, ministre, Zemlja zove ...

Cvrle

pre 13 godina

Jedino sto je potrebno to je da vi nestanete i sa vlasti i iz nasih zivota. Po svojoj stranci se rotirajte koliko vam je volja, na celu Srbije necete! Bezobrazluk. Da zamene trojicu svojih ortaka drugom trojicom, i sta? Nasi problemi su reseni? Banda, bre.

Apis

pre 13 godina

Dragane, kako te nije sramota da kažeš tako nešto da radnici dobijaju kovertirane plate i da je to razlog što se ne bune. pa jel si ti radio nekad kod privatnika, ili gazde kako vole da ih zovu? Tu nema mesta žalbama, bolovanjima, za trudnoću se dobija otkaz, za traženje povišice se dobija produženje radnog vremena. Reforma poreskog sistema samo će da dovede do toga da vi popunite rupe u budžetu za vašu plaćeničku vojsku, policiju, prosvetare, lekare, penzionere, a radni narod će da ostane samo narod jer i te gazde neće moći više da ih plaćaju

primeran vojnik

pre 13 godina

"DS je najodgovornija." Vojni ministar trebalo bi da zna da se odgovornost nemoze prenositi na druge. To je osnovno nacelo u vojsci. Komandant je jedini odgovoran za svoju jedinicu.

mile pile

pre 13 godina

Pa ako vi mladi u punoj snazi nazovi politicari nemate snage. Uzmite nekog iz vrtica da vas podmladi. Tako je to kad se sa tatinog dzeparca direktno ode u politiku.

Nikola

pre 13 godina

Štrajkuju zaposleni u javnom sektoru, ali ne i oni koji rade za minimalac u privatnom sektoru, što pokazuje da se novac isplaćuje i "u kovertama" . . .

Vrhunsko licemerje!

Sasa

pre 13 godina

Ministar vojni komentarise strajkove i strajkace .
Da nije to malo neumesno ministre . Ti kao ministar vojni nisi u prilici da komentarises dnevnu politiku pa makar bio potpresednik DS sto puta .Tvoj posao je da branis Srbiju ministre a ne vladu .
Ovako ovo moze da se shvati kao pretnja upotrebom vojske protiv strajkaca .

Jovan

pre 13 godina

Ma nije valjda da smetaju oni koji jedva zarađuju da plate sebe i radnike. Ajde da se menjamo i da mi preduzetnici koji zapošaljevamo budemo na mestima onih koji primaju plate iz budžeta a da vi radite privatno. Mislim da g. ministar nije dobro razmislio pre nego što je ovo rekao. Bar da se zamisli šta priča pred izbore.

đorđe

pre 13 godina

Kakva energija, kakvi bakrači, šta bi tek onda bilo od nas kad bi vi dobili novu energiju. Dobro bi bilo kad bi vi radili posao za koji vas plaća narod. Vi, nazovi vojni ministre, ne komentariši štrajkove. Bolje je da vidiš šta ćeš sa vojnim penzionerima, kojima duguješ sitne pare za državu, ali velike za njih. Da ste im isplatili ono što im pripada. Država bi uštedila i na novcu i obrazu.

Kopač zlata

pre 13 godina

Pogrešno bi bilo da menjamo vlast, sada kada su napunili svoje džepove i krenuli da rade u korist naroda. Ako dođu novi, oni će iz početka...Dok napune prvo svoje džepove, narod može samo da se kaje...Ovi će bar da se trude da budu korisni, da obezbede glasove za sledeće izbore.

QQ nama

pre 13 godina

Zaposleni u javnom sektoru mogu dobiti otkaz samo ako spale šefa uz pomoć kante benzina (i to uz uslov da je član vladajuće partije, a većinom jeste) ili ako, nenamerno (to ovi mlađi) negde "sretnu" intimnu prijateljicu navedenog gospodina, pa ih on uhvati in flagranti. Može im se da štrajkuju jer su im radna mesta garantovana, radno vreme minimalno, i još samo treba plate da povećaju. Mi koji radimo po stranim firmama i kod domaćih poslodavaca, na pomen štrajka letimo napolje. Mislim da bi se moj direktor iskrivio od smeha kad bi neko i pomenuo štrajk, mislio bi da smo bolesni u glavu. Plate su bolje od javnih preduzeća, ali se krvavo zarađuju. Ideja diplomiranog visokoletača sa "Enterprajza" da se poreskim sistemom malo "zaviri i u koverte" ne znači da će gazda nama dati više para, nego da će država više da nam uzme. Dočekaćemo da vam vidimo leđa - i Slobini su bili ovako drčni i razulareni pred pad! Doduše, čast im svaka, njima se nije moglo desiti da im razređeni vazduh u američkom avionu udari u glavu. Stoga će vaš pad biti mnogo bolniji - prestaćete sa visine da vršite "golubija posla" po narodu.

ČIKA kURE

pre 13 godina

U čitavom modernom svetu privatni biznis je osnova na kojem počivaju razvijena društva. Samo kod nas i dalje postoji apriori priča da su privatnici, od onog sa buvljaka do velikih igrača - lopovi. Za ovakvu, ne znam ni kako bih je okarakterisao-možda bezobrazna, licemerna...izjavu jednog ministra, u normalnim demokratijama, sledila bi doživotna penzija. Prepotentno i sramotno.

Miladin

pre 13 godina

Ovaj vašingtonski putnik kao da je siguran da na njegovo mesto ne treba osveženje? Ili je to lapsus, ili ima uvida u listu preporučenih osveženja koja je od nekud stigla vladi...

anonimni

pre 13 godina

Moze!Slazem se!Zaviri u koverte privatnika...i odmah cu ti reci njihov sadrzaj..papiri,takse i resenja iz poreske..
Nego sadrzaj Vasih koverata je mnogo interesantniji, daj mi njih da pogledamo...
Bolje da se vratis na onaj Enterptajz jer kako si poceo ni sesta flota nece da vas spasi!!!
...i da budem iskren do kraja..kada ima novca u kovertima privatnika on je namenjen onima koji se finansiraju iz budzeta...

analiza

pre 13 godina

pogledajte koliko minus ocena imaju komentari u kojima se kritikuje sam ministar. Jel to ministar ima svoju web omladinu zaduzenu za dizanje rejtinga?

Paja

pre 13 godina

Cenjeni ministre, nema sumnje da vam kravata dobro stoji, ali svima bi nam laknulo kada bi ste promenili zanimanje. Možete i u energetski sektor, u neku šumu, da cepate drva.

Rade

pre 13 godina

Nova energija se ne može dobiti od Mićunovića (koliko taj čovek uopšte ima godina) a neće je dati ni svi dosadašnji ministri , sekretari i podsekretari. Njihov učinak nam je poznat.
Nema nam pomoći bez novih demonstracija. Bojim se da neće biti miroljubive jer je čaša prepuna. Cvetković se ponaša kao da je Mubarak. Čoveku je sve potaman a narod uskoro neće imati ni za hleb.

Peca

pre 13 godina

kaze sa minimalcom ne strajkuju,pa nepismeni ministre nepostoji tj zabranjen je sindikat u 99% tih firmi.Vreme ti je da odes i sedi negde i pevusi sa tastom mani se politike

Aleksandar Ilic

pre 13 godina

Ko od nabrojanih ima najvise sanse da se zaposli u Srbiji ?

Jedan pripadnik romske, madjarske, rumunske, bosnjacke, albanske, bugarske nacionalne manjine.

Odgovor: Najvise sansi za zaposlenje u Srbiji ima clan Demokratske Stranke

Energija= Masa puta Ubrzanje

pre 13 godina

Trebali bi da znaju, kada većina populacije veruje da ih država, tj oni koji je vode, potkrada, takvom zemljom nije više moguće uspešno upravljati.
Pitaće će vas o tome u EU, šta ste to prouzrokovali.

Nista bez njih

pre 13 godina

Ni zute, ni crne, ni crvene, ni plave ne glasam, samo Seceroski-Misa Tumbas koalicija za svenarodni spas ako izadje s programom, njih cu da glasam.

Dragan

pre 13 godina

Aman, zaman, vi ste gospodo izgubili svaki dodir sa realnoscu... Nema strajkova u privatnom sektoru jer ce dobiti otkaze, zamenice ih sa onih milion nezaposlenih veoma lako, za razliku od belih medveda is DS i slicnih zaposlenih u javnim preduzecima. Privatni sektor ni ne poznaje sindikalno organizovanje, ne poznaje pravo skoro ni na bolovanje (uzima se odmor, slobodni dani, neplaceno), kamoli na strajk. O cemu vi pricate, jel ste vi pri zdravoj pameti ?!? 200.000 ljudi u privredi je ostalo bez posla, ko zna koliko preduzetnika je ugasilo firme, zato vam se ne puni budzet, nema ko da placa, a vi bi jos da i onima koji uspevaju da placaju nametnete nove poreze. Vi ste sve, samo ne normalni.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Primite nove mladje ljude na vasa ministarska mesta. I neka im to bude prvi posao kao sto je i vama bio. Po mogucnosti da imaju diplomu iz struke koja nema veze sa onim cime se ministarstvo bavi

ETO NOVE ENERGIJE

Bivši simpatizer

pre 13 godina

Nema više demagogije, prodavanja magle, praznih priča kako god to zvali. Imali ste deset punih godina, nemate blage veze kako se vodi država, ili možda imate ali za svoj račun, ENDE, kraj, THE END. Padate na izborima i nema tu više priče i neinteresuje nas više niti jedan vaš intervju.

Milic

pre 13 godina

auuuu pa Micunovic, Krkobabic, skundric, itd to je ta vasa energija! AJTE VI LEPO DA RASPISETE IZBORE i da se malo skolnite da ova zemlja konacno krene napred! PROMENE

perica

pre 13 godina

Kada zaposleni kod privatnika strajkuju dobijaju otkaz,vidi se da je uvek bio na drzavnim jaslama.Kod privatnika nema neradnika, svi su u drzavnim sluzbama.
Da li ima neki ozbiljan politicar koji ima petlju da smanji drzavni aparat.
Do sada sam uvek glasao za DS ali vise necu.

Pobesneli_Max

pre 13 godina

Kada se kasni ceo krug za ostalim vozačima u trci par krugova pre kraja, nikakva promena ritma ne može promeniti poredak,i ne može se stići čak ni do mesta u poretku koji donosi jedan poen.

Tako je sad kod nas.
Hoćete da nagazite gas kao učenik koji padne na popravni, ali ja mislim da obrt u životu OBIČNOG NARODA mora biti posve čudesan da bi ova klika ostala na vlasti posle izbora koji se opasno i olujno približavaju!

Ovakvo zahuktavanje znači da će pare od Telekoma biti potrošene za spinovanje privida boljeg života. Eto promenili smo Vladu, popravili život krajnjim naporima, itd,itd

Nikakvih bolnih rezova tu neće biti, sve dok ne dođu drugi ljudi od iskustva,koji imaju radnog staža u životu,pa da preseku pametno.

veljko

pre 13 godina

Pa naravno da se isplacuje u kovertima,jer kako drugacije da sitni preduzetnici opstanu? Ne mogu da poplacaju sve dazbine koje idu za vase komisije,odeljenja,sekretarstva,promasaje, kradje na tenderima,Kolubare...itd. Zasto i domacim privrednicima ne date iste uslove kao i stranim firmama? Zasto su oni u prednosti u nasoj zemlji od nas samih? Dajete im zemljiste i po 7.000 eura po zaposlenom.To mi placamo i ne mozemo drugacije da se izborimo,protiv Dinkicevih "projekata" sem kovertama nasim ljudima koji rade i bore se zajedno sa nama.Ukinite i njih i nas. Onda nece biti problema.

kameni

pre 13 godina

Kakva nova energija, sta, da dobijete krila i da pocnete jos vise da lapate! Pa sta ti mislis majstore da smo mi ovce...nema vise, voljno ste svi!

Siniša

pre 13 godina

Gospodo iz DS preuzmite odgovornost, jer smo za vas glasali, a ne za G17... Najvažnije resore ste prepustili Dinkiću i Dačiću, a vi sa strane stojite i gledate kako oni ništa ne rade, još vas ismejavaju i kritikuju vas za njihove greške i gluposti. Još dozvoljavate ovom mišu, sa njegovom malom strančicom da vam kadrira i govori šta treba da radite, pa to je strašno. Nije kriv Dinkić, već Tadić, jer mu je dao najznačajnije resore, a vidimo kakav je haos napravio taj Dinkić. Vlast je u rukama malih stranaka, a to je najveći problem, zbog toga sve stoji. Još te male stranke govore koje ministre treba smeniti, naravno tu nema njihovih ljudi. Neće Palma da kaže smenite ministra energetike, jer mu treba, ali traži smenu ministra iz DS, a to je zbog toga što je DS preuzela Kolubaru i zaustavili su prevare u kojima su učestvovali Palma i ljudi iz i SPS (tu je i DSS, ali oni sada nisu bitni-ne mogu da blokiraju istragu). Sad će krenuti ucene, kako bi se istraga oko Kolubare stopirala, ali od toga nema ništa, jer DS neće stopirati istragu ni po cenu da padne Vlada.

srba

pre 13 godina

NE. Ne treba nam nikakva VAŠA energija, ni stara ni nova. Videli smo dokle nas je dovela. Najsiromašniji smo i najbedniji u Evropi u raju kriminalaca. Ne treba nam NIŠTA od vas, samo idite. Povedite sve svoje rodjake, kumove, švalerke sa sobom.. Ali morate i da odgovarate za sva ova nedela.

zemljanin

pre 13 godina

Jel vi ministri svi živite na Melmaku!? Svratite ponekad u domovinu Srbiju da vidite kako je ovde! Vi ste uvreda i za Alfa! Dobili ste onaj Miloševićev pogled i izraz lica kada već više nije uviđao realnost!

Miloš Ilić

pre 13 godina

"ali je rekao i da je neizbežna promena ritma i nova energija".

Vi ste vašu energiju izduvali na sebe, oko sebe i potrebni su novi izvori pošto se energija ne stvara iz ničega.

Filip Visnjic

pre 13 godina

Bože mili! Čuda velikoga!
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
Po Srbiji zemlji da prevrne
I da druga postane sudija,
Tu knezovi nisu radi kavzi,;
Nit' su radi Turci izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
Koja globa davati ne može,
Ni trpiti Turskoga zuluma

bivši glasač DS-a

pre 13 godina

Poštovani gospodine Šutanovac, Vi ste mi lično veoma simpatični, ali činjenica je da niste u kontaktu sa stvarnošću. Osvrnite se oko sebe, pogledajte koliko se lokala zatvori svakog dana, ako već ne verujete Agenciji za privredne registre. Radila sam godinama za privatnika i uprkos tome što imam visoko obrazovanje, zarađivala sam kao srednjoškolac. Moje kolege su zbog mukotrpnog rada i enormno malih zarada štrajkovale, ali su zbog toga dobile otkaz. Pokušala sam i sopstveni posao, ali avaj, troškovi su bili dva i po puta veći od profita. Dobronamerno Vam savetujem da popričate sa knjigovođama i računovođama preduzetnika i da vidite kakvi su uslovi poslovanja. Pritom mislim na male, obične preduzetnike, koji nemaju privilegiju da robu ne plate godinu dana kao omiljeni nam tajkuni. Navodim primer jednog poznanika koji je uzeo petogodišnji kredit za otvaranje farme krava. Sada je na pola puta, ne može ne napred ni nazad, jer u svakom slučaju ostvaruje ogromne gubitke. Do sada ja prodao tri hektara zemlje koju je nasledio od oca, da bi otplatio rate, jer zarade nema. Otvorite oči, iz suve drenovine ništa nećete iscediti. Finansijska kriza je poslednje upozorenje Vama i svim vladama sveta, da morate uzeti novac koji je odnesen u poreske rajeve. U suprotnom smo pukli. Svako dobro Vam želim!

simica.

pre 13 godina

"Vlada ce preziveti"..., naravno, to je uvek bilo vaznije od toga hoce li narod preziveti... Uostalom, niste vi jedini koji nisu brinuli o narodu..

svetlanast.

pre 13 godina

naravno da novac gradjana srbije nije "u kovertama" koje isplacuju privatnici, kako kaze ministar.novac je u kolubari, korupciji, javnim nabavkama, satelitu, naopakoj reformi pravosudja, ministrima koje pas nije imao za sta da uhvati a sada imaju po nekoliko stanova i privatnih firmi, novac je u lopovluku kojim se vise bave verica barac i brankica stankovic nego nadlezne, placene sluzbe, novac je u besmislenim i skupim agencijama, novac je u javnim preduzecima, novac je u odbrani kosova koja nije na korist naraodu na kosovu, novac je u zakonima koji nemaju kazne za one koji ih krse i zakonima koji se stalno menjaju,novac je u finansiranju politickih stranaka.novac postoji ali ne postoji pravna drzava, nece je ni biti ako je reformisu isti oni koji je unistavaju.vlast je izgubila vezu sa realnoscu a odlazak u opziciju je lekovit.sps ivice dacica nije sps slobodana milosevica.mali korak za politicku stranku, veliki za gradjane srbije.

Mashinovodja

pre 13 godina

"...Štrajkuju zaposleni u javnom sektoru, ali ne i oni koji rade za minimalac u privatnom sektoru, što pokazuje da se novac isplaćuje i "u kovertama", rekao je Šutanovac navodeći razloge za reformu poreskog sistema..."

Znaš šta g.ministre, ti jesi ministar vojni, a ne ministar ekonomije, ali ako ti zaista veruješ, i u stanju si da izjaviš takvu antologijsku budalaštinu kako zaposleni u privatnom sektoru ne štrajkuju zato što primaju debelu lovu u koveratama i na ruke, onda izgleda da ja i ti živimo u dve paralelne Srbije, udaljene jedna od druge više hiljada svetlosnih godina.
Ova (neopisivo glupa) izjava podseća me na onu Marije
Antoanete: "ako nemaju hleba, neka jedu pecivo" (kod nas se drugi deo pogrešno prevodi sa "neka jedu kolače"). A ti si otprilike rekao "ako su im male plate u državnoj službi, neka se zaposle u privatnom sektoru i primaju velike plate na ruke".
Ako ne znaš kako je posle te izjave završila Marija Antoaneta, pogledaj malo po udžbenicima istorije. A to mogu i da ti potraže na Googleu tvoji omladinci. To će ti koristiti mnogo više nego da lupaju stotine minuse na komentarima koji te ne uzdižu u nebo.

K

pre 13 godina

Разлог зашто они који су запослени у приватном сектору не штрајкују, не лежи у масним ковертама, већ немају коме да се жале и ако раде за минималац, немају од кога да траже више. Они имају могућност или да иду линијом мањег отпора и да узму оно што им газда удели, или да дају отказ и живе испод сваке границе сиромаштва док не нађу други посао. Ето материјала за нови програм, драги Министре... Иначе, енергије има, потребно је само да се корисно усмери.

analiticar

pre 13 godina

ovi sto analiziraju preporuke na komentare, trebalo bi da analiziraju i komentare. Pa me zanima ciji omladinci pisu samo negativne komentare i pljuju. Interesantna pojava.

Marko

pre 13 godina

Gospodine ministre, što nešto više ne govorite ono negativno iz svoga resora, kao recimo, koliko milijardi dinara država Srbija duguje vojnim licima i penzionerima na ime nepravilnog i ukradenog obračuna vojnih penzija i plata. Ako ostanete do kraja svog mandata očekujte i 50.000 vojnih penzionera pred Ministarstvom vojnim. 5000 penzionera je svoj dug naplatilo putem suda. Odgovorite mi zašto svoja prava moramo ostvarivati putem suda, a to državu duplo košta (kamata i sudski troškovi), umesto da nam to pravo odmah realizujete. Recite narodu kako to država radi, pa neka i vas ministre narod osudi, to je vaš resor, a vidim govorite i o ekonomije, pa to vam je čista ekonomija. Da li ste u Evropskom upitniku stavili ogromni dug koji država duguje vojnim penzionerima?Niste nikad javno rekli koliki je to dug, recite jednom, narod bi se zapanjio. Za to ste lično odgovorni, jer ta sva suđenja se dešavaju za vreme vašeg mandata, a vi nagrade i odlikovanja primate.

Milena

pre 13 godina

Potrebno je da vi odete sa vlasti da bi se stvorila ta nova energija! Stoga raspisujte izbore sto pre! Vidite da ste i sami shvatili da vam ne ide...