Petak, 11.02.2011.

00:14

Dinkić optužuje, Cvetković odgovara

Lider G17 plus Mlađan Dinkić smatra da je "vladajuća koalicija uzdrmana" i da "svađa ima na svakom koraku". Premijer: Vlada nije izgubila kredibilitet.

Izvor: B92

Dinkiæ optužuje, Cvetkoviæ odgovara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

191 Komentari

Sortiraj po:

neobavesten

pre 13 godina

Ne treba mi Dinkic da bih znao da je premijer marioneta !!!

Ali nisam znao da je Dinkic ministar pa zar nije kant-autor za Grand paradu ??

pravda

pre 13 godina

Kakav duel premijera i njegovog ministra? Kod koga njih dvojica imaju autoritet? Premijer je kao obicna marioneta u svojoj vladi skakutao kako ga je Tadic cimao,a o ovom vecnom magistru i desetogodisnjem kreatoru nase ekonomije (nesrece) govore rezultati. I jos se hvale kako se nisu umorili!!! Mi smo umorni od vas.

zdravko

pre 13 godina

Dinkicu, nezgodan si igrac Znam ja da je na predsednickim izborima toma pobedio ali ti si dobar DRIBLER, Ti imas sposobnost da glasove prebrojis u sekundi i tvoj potez da ti probijes led da je Tadic pobedio na predsednickim izborima bio je toliko providan pa cak se videlo da toma nije imao nista protiv e to se nije uklapalo Zasto je Toma to precutao samo vas dvojica znate. Postavlja se pitanje sta je sada. Sta si smislio, vodi racuna stisli su vas sve, nema sada mrdanja, narod nece da rusi ni da pali, sada idu mirnim putem a tu lezi zec. Mirnim putem ce vas sve na odgovornost dati a to je ovog puta nezgodmo. Nema para a Srbinu reci da nema para to je opasno. Gde su novci, a iznenadili su vas mirne demostracije. Sta ste cekali, da budu neredi pa da NATO uleti da nas smiri i da ostanu tu posto ste potpisalo sporazum da mogu da prodju kroz Srbiju a kada su vec tu neka i ostanu. Sve vas je zeznuo stiropor a revolucija je pocela mislim na stiropor revoluciju. Namestili ste da jedan covek bude gazda Srbije, gazda budzeta da bude predsednik drzave a i predsednik vlade i da njegovim avionom moze da se vozi samo onaj kome on dozvoli, a Tadic nije taj. Sada gledajte sta cete i kako cete. A narod nema ni za leba. A nema ni za meso bez obzira sto deset godina cena zive vage svinja u proseku je 100dinara, sramota, neka vam je bog u pomoci premda mislim da ovoga puta i on razume sirotinju koli je proizvot tvoje politike, ajd cao.

lav leo

pre 13 godina

Dokle ste vi dogurali, kada je meni koji ne radi sa 50 i kusur godina i dvoje dece, sa budžetom koji se završava za 15-tak dana ŽAO VAS.

Aleksandar

pre 13 godina

Alo bre, DESET godina ste na vlasti!!!!
Ima li još nečija tetka, bratanica, sestrić, kuma, rođaka da nije zaposlena u jednoj od 210 drzavnih agencija ili nema ni za njih više mesta, ako nemaju člansku kartu neke od vladajućih stranaka!!!
Da li treba da sačekamo da svi oni otplate i subvencionisane kredite za stan, ili da sačekamo da se vaša deca iškoluju po inostranstvu pa da vam vidimo leđa.
Premijer mora preko novina da odgovori ministru, na optuzbe?!!!
Da li to vlada ne funkcioniše ni preko elektronskih sednica vlade?!!!
Mozda je potpredsednik poslao e-mail iz Amerike, ali niko ne čita mail-ove?!!!
Nesposobni ste, ne umete, neodgovorni ste i samo obmanjujete ovaj narod!!!
Ovde je davno metla trebalo da radi, neke da počisti, a za neke drška-motka i to zna se kakva!!

vidakis

pre 13 godina

Osvajanje vlasti fašističkog i kleronacionacionalističkog pokreta postaje realnost!

JURIŠNE ODREDE OVOG PKRETA VIDELI SMO NA DELU U OKTOBRU 2010 GODINE!

Da nije bilo policije pala bi krv!

U Srbiji ne žive samo Srbi!

Sprečimo tragediju!

Vreme je za ISTORISKI KOMPROMIS!

Moderna, demokratska, gradjanska i evropska USTAVNA PARLAMENTARNA MONARHIJA!

Država definisana kao DRŽAVA GRADJANA što sad nije po važćem Ustavu-to je uslov bez koga nema stabilnosti u višenacionalnoj državi!

KRALJ-"katalizator"nagomilanih nacionalnih frustracija izazvanih guslanjem istorije!

Podržati gradjansku opciju LDP-a u ideji stvarnog preokreta!

Ministri, idite na Kalenićevu pijacu ili u "Farmu"pa se tamo svadjajte!

Janoš

pre 13 godina

Gospodin Dinkić je posetio pivaru u Bečeju pre privatizacije. Nakon pet godina, posle privatizacije, pivara je otišla u stečaj, ja na biro, posle na ULICU.

zabrinuti

pre 13 godina

Nekad su mi naši političari bili smešni.
Sad tek vidim koliko su opasni.
Ne znam da li je ugrožen opstanak Vlade, ali nacije, sigurno jeste!

Siniša

pre 13 godina

Stari oprobani štos Dinkića, prevaranta, zaljulja brod, a kad brod počne da tone on prvi beži i krivi druge za potapanje. Najveći problem je ekonomija, nezaposlenost, otpuštanja, gašenje velikog broja preduzeća..., a on je bio odgovoran za taj sektor i vidite koji su njegovi rezultati-katastrofa. Odgovornost za ministra zdravlja pokušao je da prikrije ovom montiranom ostavkom, bežanjem od odgovornosti, ali nije uspeo. Ministarka za sport i omladinu je najveća prevara, jedino šta je trebala da uradi je donošenje zakona o sportu, a kao što znate nema ništa od toga, u tom sektoru je rasulo, a ona ide i slika se sa uspešnim sportistima iako nikakve veze nema sa njihovim uspehom. Ministarka za trošenje para, nacionalni investicioni plan, je izmišljen kako bi delio novac partijskim ljudima. Kakav je haos u telekomunikacijama dobro vam je poznato, odrali su nam kožu putem računa, niko ne zna ko je Orion i šta oni uopšte rade, umesto da razviju Telekom na pravi način oni hoće da ga prodaju... Svi resori za koje je bio zadužen Dinkić su u katastrofalnom stanju. Kritikuje ministra poljoprivrede, a koliko novca su dali za poljoprivredu, veoma malo, jer je Dinkić pokupio novac za svoja ministarstva, koja ne rade ništa. Ako pogledamo koliko je povećan izvoz poljoprivrednih proizvoda treba nagraditi ministra, jer je sa veoma malo novca uspeo da poveća proizvodnju i poveća značajno izvoz, mnogo je zakona doneto koji pomažu poljoprivredi, ali veoma malo para ima za subvencije, jer je Dinkić sve pokupio. Ne kažem da je Vlada radila idealno, mnogo toga je dobro urađeno, mnogo toga nije dobro, ali poslednji koji treba da kritikuje rad Vlade i ministara je Dinkić, jer je on najveći problem-krivac za ovo stanje. On nije problem od juče, već 10 godina uništava sve čega se dohvati, toliko je štete napravio da bi trebalo hiljadu strana napisati o njegovim glupostima-malverzacijama-eksperimentima, zbog kojih je država oštećena za veliki novac, a privreda postavljena na pogrešan način, on je bankama omogućio da se bogate, na račun privrede i građana...

Miki

pre 13 godina

Ako nešto ne ide kako treba valjda se o tome priča javno a ne sistem " sakrićemo ispod tepiha sve ". DS više poržava SNS nego svoje koalicione partnere.

momak za sve

pre 13 godina

Da li je ovaj narod toliko kratke pameti?
Taj Dinkic, isto ovo radi vec 10 godina. Kada oseti "vruce", samo se izmigolji i pocne da pljuje po dojucerasnjim koalicionim partnerima. Poslednje dve vlade, defakto je oborio on, a i ovu ce.
U Djindjicevoj vladi je, pored Dinkica, bilo jos nekoliko promasaja. Mozda je tako moralo biti, sa onoliko stranaka u vladi, ali su se i te stranke i ti promaseni ljudi, u narednim godinama, ili sami povukli iz politike, ili ih je, njih i njihove stranke, narod jednostavno vise nije birao na izborima, i oni su otisli u politicku istoriju. Na koji je nacin Dinkic uspeva da prevari ovaj narod, vec 10 godina, za mene ostaje misterija. U medjuvremenu je napravio puc i u stranci, u kojoj je bio potpredsednik. Tada je smenjen Labus, a on je postavljen za lidera G17, kada je sve govorilo da sa njim na celu, ta stranka nikada vise nece ni uci u skupstinu, a i ako udje, za dugi vremenski perjod, bice udaljena od vlade, u opoziciji. Medjutim, Dinkic je ministar za "pare" vec punih 10 godina, malo finansije, malo ekonomija!
Ko i koje skrivene strukture u ovoj zemlji stoje iza njega, koji su i ciji interesi, da on "drzi pare" u vladi tolike godine, sumnjam da ce ovaj narod ikada saznati. Ipak, ni manje stranke, niti bitnijih resora u ovom momentu, u ovoj zemlji, koji konstantno, vodi i kontrolise Dinkic, a nama sve gore! Najgore od svega, pored improvizacija koje je sprovodio u ekonomiji i finansijama (posebno kod privatizacije i uvodjenja PDV-a) i neprestane kampanje koju vodi svih 10 godina (iskljucivo za sebe i ljude u svojoj stranci), cime je stekao utisak kod naroda, da je mocnik, a to je ustvari kljuc njegovog "uspeha", koji u saci drzi dve poluge, s jedne strane vladino kormilo (da moze da obori vladu, kad god pozeli, cime je radio, sta je hteo, a da mu niko nista nije smeo reci, pa ni aktuelni premijeri), a s druge, moc da zaposli svakog ko je u njegovom taboru (sto je G17 svesrdno radila, posebno na lokalnom nivou), bez ikakvog drugog kriterijuma, pri zaposljavanju, sem da je clan stranke G17. I to svo znaju, od poslednjeg gradjanina, koji (mozda) ni ne izlazi na izbore i nezainteresovan je za politiku, preko lidera svih stranaka, do premijera i predsednika drzave, ali cute i postaju ga, niko ne zeli da ga raskrinka do kraja, jer jednostavno, na Dinkica se racuna! E, bas zbog toga, za ovo sto se sada desava DS-u, kriva je upravo sama DS! Neka se niko ne zacudi, ako posle sledecih izbora, kad god oni bili odrzani, u koaliciju udju SNS i G17, ne bi li imali skupstinsku vecinu.
Tako je to uvek,
"Ko s djavolom tikve sadi, o glavu mu se olupaju." narodna poslovica!

milan

pre 13 godina

Ajde ljudi ne bunite se, nema koalicije na svetu gde nema manje ili vise diskusije i razlicitih misljenja a posebno ne u predizbornoj godini. Eto najbolji primer Nemacka gde imate u sustini dve stranke da su CDU i CSU Unija a FDP druga tj. treca partija pa svakodnavno ima diskusija i razmirica medju njima kao i unutar pojedinacnih partija. Kod nas gde imamo 7-8 struja i ko zna koliko partija je bilo relativno tiho da smo mi narod poznat po toma da ne znamo sta je kompromis pa se bez predvidjenog raskida ne znamo ni svadjati.

realan

pre 13 godina

Hvala g-dinu Cvetkovicu na ovoj izjavi, odavno se nisam tako slatko nasmejao. "Pun sam energije i nisam se umorio" - izgovori covek, koji me smori dok sastavi jednu jedinu recenicu, koji deluje kao da je non-stop pod sedativima. Smesno, ali i tuzno.

Mare

pre 13 godina

Stvarno je genije ovaj Dinkic, razmislja covek trista koraka unapred, nazalost pametan je samo za sebe te ti koraci idu samo na stetu gradjana Srbije.

Pazite sad sta on primenjuje. Uvideo je da raste nezadovoljstvo naroda prema vlasti, takodje uvideo da raste moc SNS-a (nazalost ali raste) i sta on radi. Godinu dana pred izbore ako se ne odrze i pre, on pocinje da baca pesak u oci vladi. Zasto to radi? Zato sto zna da gradjani Srbije imaju kratko pamcenje i sad kad budu izbori on ce imati iza sebe godinu dana pljuvanja po vladi ciji je bio clan, ali ce vecini naroda biti najbitnije ono sto je skoro bilo, a to je slika Dinkica koji je protiv vlade. Ovakav stav mu je odlicna podloga i za eventualni savez sa SNS-om ukoliko ovi dodju do vlasti, jer opet on je bio protiv vlasti a i ovi su. Ali ukoliko bi DS dosao na vlast opet se nista ne menja, i u toj kombinatorici on upada jer treba samo vrlo lako da obrne pricu i da opet prica pohvalno o njima i resena stvar.

Nema sta covek pravi kombinacije samo takve.

sasazr

pre 13 godina

Nazalost, kompozitor je u pravu, Mirko velika naivcina i posten covek, a takvi se sada smatraju nesposobnim, dozvolio je da ga , pre svih predsednik drzave drzi kao ikebanu, a sve vazne i nevazne odluke je donosio sam, cime mu je ugled spustio ispod svakog minimuma. Cudno je da Mirko nije vec odavno rekao da je dosta ponizavanja. Predsednik je vise u svoj kabinet prima Dodika, koji po liku i delu podseca na Tonija Soprana, nego sve ministre s Mirkom, zajedno. Rekonstrukcija vlade ce oznaciti i njen kraj, pa je bolje odmah raspisati izbore, ne cekati stiropor revoluciju koja ce biti "balvan"revolucija iz 90 tih.

nemam posao al' zato imam diplomu...

pre 13 godina

Automobil star 21 godinu
16000 registracija
24000 plin, benzin, ulje
5000 servis
Markica za GSP (posto se auto vozi samo kada mora)
35000 markica
Racuni
60000 struja
18000 telefoni (mob i fix)
12000 infostan
25000 internet i kablovska
Hrana
40000 hleb i mleko
150000 hrana
30000 kucna hemija itd.

ukupno 415000 (35000 mesecno)
bez cigareta, pica, izlazaka, kulture, sporta, obrazovanja, garderobe...
sa minimumom gore nabrojanih stvari (koje, priznacete, nisu luksuz) potrebno je minimum 45000 mesecno ili 540000 godisnje

Naravno, ovo su cene komunalija ako zivite na periferiji i ako ne iznajmljujete stan, ako imate tu "nesrecu" da vam je stan u gradu ili da morate da ga iznajmljujete cak - cene drasticno skacu.
A da, ne daj Boze da imate porodicu ili da vam padne na pamet da jos i dete imate...

Zasto sam ja napisao celu ovu racunicu?

Zamolio bih nekoga iz Vlade Srbije da mi odgovori:
Kako ja da se ne bavim kriminalom???

Corvus Corax

pre 13 godina

Da Mlađan već nije uradio ovakvu stvar već par puta, pa i da ima ta njegova izjava nekakvog značenja. Ovako je samo klasično pranje ruku i spremanje za još jedan lov u mutnom. A Srbija??? Ma ko te pita, daj ti njemu njegove regione, da može narod lakše da spava. Da li su svi toliko blesavi da će da dozvole još jednu Mlađinu ujdurmu???

mile pile

pre 13 godina

Glavni stit ovih na vlasti je "trucanje" o EU. Toma se konacno dosetio da i on moze to isto da radi. Jedino me brine gde smo mi, narod u toj prici. Ovo bas i nije neki direktni komentar na vest ali ga barem smatrajte univerzalnim za ono sto se desava i sto ce se tek desavati oko vlasti i na vlasti.

Vojvodina

pre 13 godina

Do sada sam glasao za DS, vise necu. SNS, DSS, SRS, NS ne dolaze u obzir, LDP me je razocarao.
Ostaje mi da glasam za manjinsku stranku, za Pastora.

Shimans

pre 13 godina

Mene zanima kada će prestati ovo maltretiranje sa vojnim avionima što "grme" već nekoliko dana iznad Beograda?! Kao da ne postoje tolike ravnice i ne naseljena prostranstva u okolini! Pogotovu kada sa razlogom možemo da sumnjamo u njihovu tehničku ispravnost!

zlata

pre 13 godina

DRZAVNI TUZIOC MORA ODMAH DA REAGUJE! U zemlji gde potpredsednik vlade javno izjavi da predsednik vlade ne radi svoj posao i nista ne odlucuje, vec da to radi predsednik drzave Boris Tadic, POSTOJI ZLOUPOTREBA VLASTI, KRSENJE USTAVA. To znaci da Srbija NEMA VLADU, a da suprotno Ustavu sve poslove je preuzeo predsednik drzave. TO JE RUSENJE DZAVNOG PORETKA SRBIJE. Drzavni tuzioc mora da utvrdi istinu, odn ospori navode potpredsednika vlade ukoliko su date proizvoljno ili netacno.

Бата Рака за удице

pre 13 godina

Баш бих волео да питам господу, а посебно госпођице и госпође које су гласале за дотичне, како се сада осећате?

nenasilan otporaš

pre 13 godina

Dosta je bilo trpljenja. Premijer, predsednik i cela DS su se toliko uspavali i uljuljkali da bi i sa SNS-om u vlast, samo da ih niko ne budi... Buđenje, gospodo, ne plaćamo vas da spavate. Mlađa navio budilnik, pa je frka!? E, pa nema više!!!

Jovana

pre 13 godina

Na Dinkica necu ni da trosim reci ali Cvetkovic sa ovim svojim univerzalnim odgovorom na sve "vlada nije izgubila kredibilitet", ja stvarno ne znam, kao pokvarena ploca. Gospodine Cvetkovicu, zasto je ekonomska situacija u zemlji katastrofalna - "Vlada nije izgubila kredibiitet"; gospodine Cvetkovicu sta mislite o visokom nivou korupcije - "Vlada nije izgubila kredibilitet"; gospodine Cvetkovicu da li ste razmisljali o ostavci - "Vlada nije izgubila kredibilitet"... Da naucim i ja tih par fraza i kandidujem se za premijera, izgleda da to uopste nije neki tezak posao.

Beogradjanin

pre 13 godina

Najveci nezadovoljnik u vladi je Mladjan Dinkic. kada se pogleda njegova istorija kroz razne flad evidi se da nikada nista nijeuradio. Bio guverner i nista, bio ninistar finansija i nista, bio ministar ekonomije i nista sada ministar i ekonomije i regionalnog razvoja i opret duplo golo.Ucenjuje investitore gde ce investicija da se gradi. Za gorenje placa po 20 hiljada evra zaradnomestoza300 radnika.U zajecaru halapostoji .znaci Gorenje dobija besplatnu fabriku a dogovoreno je da to bude u Valjevu. Znaci izigraoValjevo i otisao kod svog partijskog druga u zajecar. Prilikom sledeceih izbora ga ne treba uzimati u koaliciju pa po cenu biti i opozicija. Bplje uzeti LDP nego G17+. Uvek pred kraj mandata on pocne da se joguni

Lone Star

pre 13 godina

Mladja zna kad treba okrenuti curak. Dok je jos vreme da se opere od ovih i da cist zauzme startnu poziciju za izbornu kampanju. I, videcete, opet ce Mladja da preskoci cenzus. I onda ce opet kao ,,ponovo nevina" mlada da bude atraktivna za sve postizborne brakove.

Prosvetni radnik

pre 13 godina

Mlađen Dinkić je unazad sve vlade rasturio pre kraja mandata ovde je isti scenario to će uraditi i sledećoj ako bude u njoj a vi ljudi morate shvatiti da je vama mozak ispran da sve zaboravljate

Земунац

pre 13 godina

Како видим представа ,Малађана Динкића се наставља и даље.Он савршено зна када је урушио све што је могао, и сада креће у рушење. Чак је и председнику наместио игру,прво са ''лагањем'' о 1000евра,а сада подмеће врућ кромпир око тога ко једини одлучује о свему у Србији. Све што није ваљало задњих 10 година он ''аргументовано'' пребацује другима на грбачу. Сви су криви а једино он, борац за боље сутра,ради исправно. Али овај пут,неће му проћи та заврзлама. Прочитали су га сви, народ више неће моћи да заварава и да лаже. Он и они који су са њим све ове године украли од нас,ће на изборима добити јасан одговор шта мислимо о њима.Господо ''драга'' ваше време је истекло,време је за промене,за неке нове људе. За људе којима је овај народ пречи од новчаника и привилегија.

Sančo Pansam

pre 13 godina

Prosto nevjerovatno koliko štete čini ovaj čovjek koalicionom partnerima, Državi a to što obmanjuje Narod, to je posebna priča. Ova drskost je prevršila svaku mjeru i sada je g-din Tadić u nekoj obavezi prema Narodu i (na kraju-krajeva)da zaštiti sopstveni ugled, kako zna i umije da neutrališe ovo Biće sa političke scene Srbije. Pa neka ide sa novcima koje je "zaradio" gdje god hoće, samo da ga više ne gledamo. Dovoljno bi bilo razotkriti, ne više nego, jednu njegovu aferu i svi bi smo znali gdje mu je mjesto. Konpletna štetočina...

Milorad Stancic

pre 13 godina

Mladjan Dinkic je pravi borac za Demokratizaciju drustva za Ekonomski jaku zajednicu a narocito decentralizacijom vlasti i regionalizacijom Srbije ojacali bi svi delovi Srbije i celikupna zajednica. LJudi cistih namera i visoke svesti sigurno prepoznaju i vide casne namere coveka koji non - stop radi u korist nase zajednice. Zbog toga je realan i direktan, jer nema vremena za promasaje u ivesticijama ...samo dobri rezultati stvaraju zadovoljstvo...

Сале

pre 13 godina

Кренуо је Млађа ђоном на све у влади. Прво је председника испрозивао да је лагао за њега да добије изборе (1000 евра), па је почео да тужака министре како га нападају што ''унапређује'' Србију, ево га сада опет по председнику али овај пут преко премијера. Па том човеку нико није ''за цео живот''. Свакога ће искористити и одбацити,само да себи осигура позицију ''ВЕЧИТОГ''. Ипак чини ми се да и њему истиче рок употребе. Готово је Млађо, концерт је завршен! Нема више за тебе на ''БИС''!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Za mene licno ce ova Tadiceva Vlast ipak ostati upamcena po svom najvecem uspehu tj. uspostavljanju najboljih dobrosusedskih odnosa sa Miloradom DODIKOM !

MISKO

pre 13 godina

Vrlo je prosto.Brisel je naredio Tomi Nikolicu da kontroliše i kanališe štrajkove.G17 i SPS idu niz vodu što se vidi po štrajkovima a prevremenih izbora će biti krajem ove ili početkom sledeće godine.Na političkoj sceni mora da ostane samo par partija.

G.G.

pre 13 godina

Motivisanost i elan za rad, neprekidna aktivnost ka dostizanju maksimalnih rezultata za dobrobit zemlje govori da
Mladjan Dinkic ima hrabrosti, da nazove stvari pravim imenom.Dinkić jedini ,mnogo radi, možda i neku grešku toliko radeći napravi, a niko ne želi pohvaliti rezultate, stalno mu se nalaze greške od ljudi koji ništa ne rade sem ako se u rad ne računa sedenje u kabinetu u BG-u, i blaćenje ovog čoveka. Pitamo se da li je taj čevek izabran za "žrtveno jagnje" da bi se sakrio nerad drugih dok se on neprestano kritikuje. Dinkić je hrabar čovek, i na tome zaslužuje sve čestitke. Dinkić javno govori ono što je celoj Srbiji jasno. Bravo Dinkiću, samo napred.

Kuka, motika i us*ana motka

pre 13 godina

Ma koliko bilo tačno ili netačno ovo što govori, Dinkić je ljiga neviđena. Kad pogledate unazad, bio je u svakoj vladi od 2001 i uvek bio onaj koji je na kraju vladu srušio. Kada vidi da se brod ljulja, onda počne da pametuje i uvek bude upravo G17 taj koji sruši vladu, a sve kako bi sebi podigao rejting za sledeće izbore. Tako je radio sa Đinđićem, sa Koštunicom, evo sad i sa Tadićem. Već ga vidim u sledećoj vladi sa Nikolićem.

Beograd

pre 13 godina

Krenuo Mladjan Dinkic sa svojim starim nastupima.
Komsije Toma Nikolic i Mladjan Dinkic koji gle cuda kao kupise stan od istog investitora , a kojeg Cane Subotic pominje u intervjuima koje smo gledali u Insajderu.
Ova Vlada je katastrofalna ali komsije su jos vece zlo za Srbiju ukoliko im se ostvare namere.
I slag na tortu Premijer se obraca preko Vecernjih Novosti.
Jel treba jos nesto da se doda?

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

@
Kada Dinkic kaze da Tadic u prvi plan izbaci svoje najsposobnije ljude, verovatno misli na Djelica :)
(Miroslav, 11. februar 2011 09:46)

Ne znam sta je Dinkic hteo da kaze a narocito sta je mislio?
Ali znam da su Tadicevi najsposobniji ljudi iz prvog plana Ujka Misko, Levi Beko i Desni Bata Kole. Sa njima se grli i ljubi. A oni imaju i luksuzne jahte. Toliko im je dobra priustio pa je sebi rezervisao mesto i pojas za spasavanje. Pa kad pukne tikva - pravac Devicanska ostrva. Tamo su svi nevini po svim kriterijimima!

Mene ne iznenadjuju svi oni koji podrzavaju bilo Mladjana bilo Borisa. Nema ih mnogo ali sam siguran da njihova deca nisu medju onih 400.000 gladne dece. Kako ih nije sramota!

Decu vam necemo oprostiti.

Mali Ima Petlju

pre 13 godina

Mlađo care niko od njih ne sme ni da zine na tvoje prozivke. Tadic se verovatno ne oglašava jer jos nisu stigli rezultati javnog mnenja pa ne zna još šta misli.

Kad je tako, vala i šta će nam oni kilavi, bolje da svi glasamo za tebe jer ćeš ionako raditi šta ti padne na pamet ko god da je većinski.

Bistri Gonzales

pre 13 godina

Za sve je kriv Dinkic! Upropastio je banke pa nam je sad gore nego 90-ih. Dalje, Rusima je poklonio NIS i zato smo ugasili po pitanju benzina i akciza!
Na sledecim izborima glasam za Dveri!

М

pre 13 godina

Zbog ovakvih izjava Dinkić je majstor srpskog političkog marketinga...

Svi znamo da ministar zdravlja nije dao ostavku čisto reda radi...

Sledeća vest: Šešelj se vraća u Srbiju. To će ujedno i dovesti do izbora...
A vi u medijima i mi čitaoci ćemo se u tome silno zabaviti!!!

dobrica

pre 13 godina

Ako se sećate one bajke carevo odelo,gde lik koji kaže da car nema odelo,već da šeta go,bude glavni krivac,...tako i kod nas na političkoj sceni a i u životu,ako kažeš ono što jeste,ne da si iskren čovek, koji hoće da utvrdi isinu, da se ne lažemo, da bi lakše krenuli napred, već odmah te svstavaju u razne interesne grupe, kritikuju, ne priznaju da je napredak i to što je istina izgovorena ...ako je lako reći o čemu se radi zašto se ne potpišete svi punim imenom i ne stanete iza onoga što ste napisali... pa sve ima svoju cenu, te i to kad prvi kažeš da deo tima kojem pripadaš je loš, i da treba menjati ono što ne valja jer svako dalje odugovlačenje je samo autogol... Bravo za Mlađena Dinkića, a njegovi motivi su njegovi, kao i što je moj motiv kad ovo pišem, da se bar nešto popravi, koliko je to moguće jer ovakvo kako je NE VALJA I NEĆE VALJTI, ni sad ni idućih deset meseci... Struka, znanje i nezavisno sudstvo, to je put, dug ali jedini ispravan...

Ana

pre 13 godina

Meni je Cvetković potpuno bled lik, nekako, tu je već dugo, a uopšte ga ne primetiš. Ne mogu da se setim ničega što je izjavio, ništa na mene nije ostavilo, ama baš nikakav utisak, ni dobar ni loš. Nekako mi je to i najgore, mlak premijer, jedva priča. Ne znam šta vi mislite, ali ja mislim da je on baš loš premijer. Možda bi bio ok član nekog društva, nekog nastavničkog veća, nečeg tako bez veze, gde se ništa bitno ne odlučuje, gde se ništa posebno ne dešava. Premijer mora biti najjači čovek, a ne mlakonja. Od svih premijera u okolini naše Srbije, naš je najslabiji. Ovi okolo su kao male aždaje, spram njega, sposobni, jaki, guraju stvari,znaju da pričaju, imaju stav (nema veze sviđa li nam se ili ne), ali imaju ono nešto.

Ana

pre 13 godina

Meni je Cvetković potpuno bled lik, nekako, tu je već dugo, a uopšte ga ne primetiš. Ne mogu da se setim ničega što je izjavio, ništa na mene nije ostavilo, ama baš nikakav utisak, ni dobar ni loš. Nekako mi je to i najgore, mlak premijer, jedva priča. Ne znam šta vi mislite, ali ja mislim da je on baš loš premijer. Možda bi bio ok član nekog društva, nekog nastavničkog veća, nečeg tako bez veze, gde se ništa bitno ne odlučuje, gde se ništa posebno ne dešava. Premijer mora biti najjači čovek, a ne mlakonja. Od svih premijera u okolini naše Srbije, naš je najslabiji. Ovi okolo su kao male aždaje, spram njega, sposobni, jaki, guraju stvari,znaju da pričaju, imaju stav (nema veze sviđa li nam se ili ne), ali imaju ono nešto.

Djuka

pre 13 godina

Ima ovde istine, znamo da je Cvetkovic marioneta, ima DS sposobnih ljudi ali su oni skrajnuti. Politika koju je vodila Vlada je ekonomska kataklizma Srbije. A Mladjan je covek koji je za deset godina srusio dve vlade, a ima u planu i trecu. G 17 JE stranka koja je uvek drzala sapu na drzavnim parama, i koja sa njima kupuje neke buduce glasove, i nikako mi nije jasno kako uopste prelaze cenzus. Oni su po meni, JUL dvadeset prvog veka! A Boris nesto mora kardinalno da promeni, ili ce mu biti kraj na sledecim izborima!

МОНАРХИСТА ДЕМОКРАТА

pre 13 godina

Суштина проблема је начин ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ.!
Наиме, почеле су МИРНЕ активности у које се укључити сви који су за обнову Краљевине Србије, на темељима Немањића и Карађорђевића (ПОШТЕНИ, СТРУЧНИ, МОРАЛНИ,..).
Када Краљевина Србија уђе у ЕУ , врло брзо ће постати ЛИДЕР у Југо-Источној Европи са тржиштем од 55 милиона православаца …
За невернике информација из НИН-а бр.3134 од 20.01.11.- да је Стефан Првовенчани ПРЕДАК свакој од 12 краљевских кућа у ЕУ, а преко њих и Карађорђевићима.!
ДАН ДРЖАВНОСТИ требало би да буде 04/17 ЈАНУАРА 1217. када је Свети Сава у манастиру Жича, крунисао брата Стефана Првовенчаног и Србија постала краљевина призната од свих хришћанских држава.
Са вером у Бога, за Краљевину Србију.!!!

Pravdoljub

pre 13 godina

"Naš premijer ništa ne odlučuje. On je premijer koji treba da odlučuje, a ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik (Srbije). Ko bi drugi odlučivao".
Da li tako piše u Ustavu Republike Srbije?
Da ll neko prekoračuje svoja ovlašćenja?
Da li tu neko krši Ustav Republike Srbije?
Ako neko odgovara zbog "ispijene čaše šampanjaca na fudbalskom stadionu" treba da odgovara i za kršenje Ustava, valjda je ovo drugo nešto ozbiljnije.

zabrinuta

pre 13 godina

Teska srca ali moram priznati da dugo nismo imali ovako losu Vladu. Dinkic prica o sebi kao o "bogom danom" ali mnogi primeri iz prakse pokazuju da gde god su Dinkicevi i Dacicevi ljudi tu je opsti nerad, otimacima i lopovluk! Ne zna se ko je gori i gde mi svi zajedno sa njima idemo. Bojim se da ce 05. oktobar biti nista u odnosu na ono sto ce ovi doziveti!

solidarnost

pre 13 godina

@bez nade

Politicari moraju da paze sta rade, a to vazi i za vlast i za opoziciju. Nije dobar signal ako se neko ko pretenduje da vodi drzavu bavi kradjom. Meni bi SNS bio simpatican da je odgovorio : jeste, pogresili smo, taj i taj je dobio otkaz zbog toga, i platicemo kaznu NEMA PROBLEMA, a da nisu ni spominjali namestanje, koje je usput vrlo verovatno. Umesto toga, oni se ponasaju UPRAVO kao i ovi na vlasti - kazu muzika je nesto lepo... Tako nezrelo... drugovi, ne zanima mene da li je to nesto lepo nego da li je to nesto po zakonu, zato sto i ja moram da se ponasam po istome, i moj komsija mora da se ponasa po istome, i vi morate takodje. I ja ako ih napadam ne znaci da podrzavam ovu nazadnu vladu. Ne znaci da podrzavam lopove. Naprotiv, podrzavam red, i odgovornost - e kada te dve stvari doputuju u Srbiju ima da nam svane, barem da dostignemo neki nivo Hrvatske, gde bivseg premijera ceka ono sto bi mnoge ovde trebalo da saceka. Cak ni ljudi u strankama nemaju emotivan odnos prema istima - tamo su 99% iz koristi, ne vidim zasto bih ja sada VOLEO neku stranku samo zato sto nije na korumpiranoj vlasti.

g17 -

pre 13 godina

Pocelo je pocelo.... Ujedinjeni Razbijaci Srbije prvi napustaju brod koji tone. U skladu sa svojim prirodnim instiktom. Jel se slazete?

Marchelius

pre 13 godina

Vala slazemo se skoro svi da bi ova Vlada trebalo da ode, ali je Dinkic....uuu... On je gori od svih njih.
Dinkic je predsednik interesne grupe i ponasa tako.
Sada su najvazniji od svega politicki poeni, obzirom da se ne kotiraju bas visoko.
Mladjo, drzim ti fige da NE PRODJES CENZUS. Unistio si nas lazovicno.... Doduse, ni drugari iz Vlade, nisu nesto svetlija tacka!

Srdjan

pre 13 godina

Prelazeci preko toga sto su izrecene neke istine, hteo bih da prokomentarisem tajming - ova vlada bi sada trebalo da juri da ispuni zahteve Evropske komisije kako bi nas preporucili za kandidaturu i da porodi vise odluka za koje nikako "da se steknu uslovi" - finansiranje stranaka, status poslanika, OK, i restitucija, mozda i Mladic... I sad G17 rusi vladu - meni to lici na sabotazu. Izgleda da bi Dinkic voleo da na sledecim izorima opet dobije delegate umesto poslanika, da netransparentno uzima novce za kampanju itd...

Mladi Stevica

pre 13 godina

Covek je rekao ono sto svi dobro znamo, cela vlada zna takodje nije to nikakva tajna! Samo ne valja to tako na glas:) Mozda i osba koja je to rekla ne odgovara, bilo kako bilo situacija ostaje ista Predsednik-premijer ostaje da vlada a iz novo nastale zbrke profitira samo SNS!

LDP

pre 13 godina

Prema pokazanom DS ima ubedljivo najgori kadar (a pozivali su se na svoju sručnost), njihov najsposobniji čovek Đelić radi u manje bitnom sektoru - evropske integracije, Đilas je gradonačelnik Beograda, dok su ministarstva gde ima najviše korupcije i zloupotreba prepustili SPS i G17+. Poprilično neinteligentno. Nijedna stranka, niti sve zajedno, nema dovoljno kadra za sve funkcije. Zato treba podržati LDP u nameri da na funkcije dolaze stručne nestranačke ličnosti iz samih preduzeća a ne partijski padobranci poput Bajtića u NIS ili onih u Kolubari. Borba za vlast se trenutno svodi na borbu za funkcije preko kojih se državni novac usmerava na račune partija, Mlađa je ekspert za te mutljavine.

sasa jokic

pre 13 godina

Misko je resio da u igru ubaci Dinkica, svog starog oprobanog dzokera! Mislim da su izbori sve izvesniji, ako pogledam kako se Tadic ucutao, a selo gori.....nema tu mnogo sansi za opstanak!

ziko

pre 13 godina

bolje raspisite izbore sto pre to bolje pa valjda vidite da je ova koalicija nemoguca za normalan rad vlade i sledeci put nemojte praviti nenormalne koalicije pa makar isli ponovo na izbore jer ce svaka sledeca vlada koja bude neodgovorna sve brze padati a isto tako buduca vlada ako nema pravi program nego ce ceo mandat pricati kako su im oni predhodni ostavili praznu kasu i haos neka se onda ni ne kandiduju ili neka primenjuju zakon a tajkuni neka pocnu posteno da rade jer ce djavo da vam odnese i biznis i sve sto ste pokrali a mozda i nesto vise ako narod osasavi ko ce da vas stiti gologuza i siromasna policija i vojska ajte molim vas pamet u glavu i to vam kazem veoma ozbiljno jedva cekam jedan ozbiljan miting a ne ovaj sto je bio sns-a i to vam veoma ozbiljno pisem a nisam jedini a dogorelo je ne do nokata nego do brade

Miki

pre 13 godina

Odajem Dinkiću priznanje za "pronalazak" rupe na saksiji. Pa kad su Mlađo,u zemlji Srbiji,najsposobniji, a ne poltroni uopšte imali šansu i da li je neko čuo da u zemlji Srbiji šef stranke ne odlučuje o svemu i svačemu, pošto on jedini "zna" sve i sve zna bolje od drugih. Svejedno je kako se stranka (partija) zove. A da su nesposobni preko svake mere jesu i što je još gore više su pokvareni nego nesposobni, jer da nije tako np. ne bi nam za vreme "demokratije" državni aparat porastao pet puta za samo 10 godina, a o lopovlucima koje otkriva Insajder na primer,da i ne govorim. Što se Mlađe tiče učiniće sve, apsolutno sve da bi ostao u vlasti, jer smisao njegovog života je vlast. Ne kažem da ne uradi i po nešto dobro. Ne kažem da od njega nema gorih, ima itekako.

Ritter

pre 13 godina

"Naš premijer ništa ne odlučuje. On je premijer koji treba da odlučuje, a ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik (Srbije). Ko bi drugi odlučivao. To svi znamo i šta ima da se, što bi narodski rekli, foliramo oko toga“, kazao je Dinkić.
...Ustvari ne odlucuje ni predsednik vec njegovi drugari-savetnici iz VIS Idoli :-))

Sale Starograđanin

pre 13 godina

Tako je Mlađo, gazi neradnike, nije im mesto u vladi! Dosta su se krili iza ljudi koji radi rade i uživali pohvale za tuđe rezultate! Gde su njihovi? Samo napred!!!

mikis

pre 13 godina

Ako, ako, neka se sto vise zakrve i zavade, izmedju sebe, ne bi li nam dokazali ko je vise kriv za ovo tragicno stanje nacije. Nase je da, ovog puta, ne nasednemo njihove pred izborne fore i fazone, bilo ko da je u pitanju. Inace, ode nam jos 10 godina.

Čičak

pre 13 godina

Kada bi svi imali hrabrosti i elana kao Dinkic, ne bi smo ni razmisljali o izborima. Pustili bi smo politicare da rade svoj posao, za to primaju platu, mi bi smo radili svoj, za platu naravno!Dinkicu, kreni redom i ne zaboravi i svoje dvoriste!

bobes

pre 13 godina

Da li je to Dinkic u nekim tajnim pregovorima sa Tomom? Ja mislim da je Dinkic bogato nagradjen od strane Tome zato sto ovo prica. Cudno je da se sve odjednom desava... miting, Dinkic pljuje po vladi u kojoj je i on, optuzuje premijera itd. Eeee moj Dinkicu video covek da Toma ima vise para pa sad se priklanja njemu polako, garant mu toma ponudio mesto ministra finansija da jos vise pokrade ovu zemlju, sa ovom vladom nije to dovoljno ucinio treba zavrsiti

vrana

pre 13 godina

.....cuj ovo, "Premijer Mirko Cvetković odgovara na sve učestalije kritike Dinkića preko "Večernjih novosti". "

eeeeee, zar se oni nevidjaju u zemlji Srbiji nego "chatuju" preko novosti. Strasno kakvi su.

cajka

pre 13 godina

Iskljucivi krivac za sve sto se dogadja, a dogadja se bruka pred celim srpskim narodom, kriv je Tadic i njegov pristanak da minornim strankama kao sto je G17, SPO i drugim dozvoli da pre izbora formiraju koaliciju sa DS om.Pri tom su te stranke ucenom dobile daleko vise i jace pozicije nego sto to zasluzuju. Eto posledice,zbogom DS!

Srbin

pre 13 godina

PROPADANJE SRBIJE TREBA HITNO ZAUSTAVITI, ali sve dok je UNISTITELJ srpske ekonomije na slobodi, Srbija ce da tone sve vise i vise. Covek koji je od beznacajnog asistenta na Ekonomskom Fakultetu, postao "ekspert" za finansije i deset godine drzi kljuceve ekonomije i finansija je najzasluzniji za sunovrat Srbije. Da li treba reci da je to Mladjan Dinkic!

Lakrdijasi i pajaci sa slike

pre 13 godina

Lakrdijasi i pajaci sa slike, da li znate da je jedan vas sunarodnik , predhodnik rekao:
"U zivotu ne postoji nista teze od domacinskog upravljanja drzavom i istinskog vaspitanja dece i omladine". Hej mnogo ste bogati novcem, siromasni duhom, znajem, dignitetom, ponosom, postenjem, ako uopste znate sta je to? Gadite se svom sopstvenom narodu, u to budite sigurni.....

zex

pre 13 godina

E ljudi ajmo stvano prodati prava i napraviti reality show od ovoga, ali ne razumem Dinkica sto sad kad se svaki dan slika i tek treba da se slika sa novim investitorima sto mu samo podize rejting!!?

ky3ma

pre 13 godina

Šta je Dinkić rekao ovde.

- Da premijer nema autoriteta. I nema. Pa niko ga ne sluša. Pa to su već poslovice i pošalice na taj račun.

- Da Tadić nije stavio najsposobnije ljude na istaknute pozicije. Pa i nije. Svi sposobni su dobili sektore koji su sakriveni od očiju javnosti i koji malo donose u ličnoj promociji i time uzimaju priliku za konkurisanje za prvog čoveka stranke. To što je to poguban sistem za Srbiju i pokazalo se zlo koje je za 3 godine razorilo sve nade i vratilo nas u koruptinovm smislu u Iran a Tadija je predsednik srbije to da ne računamo

- Da su izabrani poltroni koji umesto da rade služe da signaliziraju Tadiću ko šta radi i ko mu radi o predsedničkom mestu DS-a. - pa i jesu.

-------------------------------
Šta kaže Cvetković osim što je potpuno jasno zašto se do sada ni počemu nije izjašnjavao sa svojim trapavim izjavama.

- Kaže da vlada nije izgubila kredibilitet. - Slažem se ukoliko se pod tim podrazmeva da nije bilo paljenja skupštine i nemira i poginulih na ulicama. Cvetkoviću, pomislili smo da smo to završili.

- Da ima puno energije. hahahahahahahahahahahahahahaha

- Kaže da je glupo praviti izbore u zadnjoj godini vlade. Pa baš tada ih treba praviti. Svi znaju na celom svetu da vlada u prve tri godine zapne da bi četvrte godine uživala malo u plodovima rada na način što će građani da osete neki boljitak. Dakle pametno bi bilo za Srbiju da sada budu izbori osim ako vi niste radili kao sve vlade ovog sveta večć ste odmah u prve tri godine uživali. Ako je tako a tako je odakle ideja da će nešto da se popravi u poslednjoj godini. Realno je da ćete u stvari samo napraviti još veće probleme jer izbori svakako idu a vi morate nekako da potkupite javni sektor i svoje zaluđene glasače.


Možda DS i ne bi bila tako loša da nije na snazi Tadićev poltronsko-narcisoidno-Mubarak stil. Jednostavno Tadić je napravio takav sistem da nemožeo mrdnuti nigde dok je on tu. I ja nisam glasač G17, nikada nisam glasao za njih, verovatno nikada i neću, i to zbog ovog što Dinkić odvlači investicije u gradove gde je njegova stranka. Konkretna stvar i nema šta da verujem ovim ili onim novinama. Vidim da je tako.

Nije bitno

pre 13 godina

Očigledno da je Mlađan naslutio kraj vlade, pa da se na vreme proda, nije mu prvi put. Nažalost, verovatno će i u sledećoj vladi da profitira kao i u dosadašnjjim.

vlajko

pre 13 godina

Do sad sam glasao za DS, ali više nikad - klasična prevara kao i sve do sada. Najgora je stvar što nemamo više alternative - naprednjaci se ni u čemu ne razlikuju od ovih nesrećnika na vlasti. To je potpuno i bukvalno identičan koncept. LDP ne dolazi u obzir, nadam se da neće ni cenzus preći.

kuki

pre 13 godina

Redom čitam komentare i svi ste u pravu, slažem se svim što piše u njima mada moram da napomenem jednu stvar a to je da su svi bez obzira na partijsku pripadnost slični na moju i vašu žalost. Ko god da dođe na vlast gleda da se uvali negde u neko JP i da dobija ogromnu kintu nizašta a tako je zato što svi na vlast gledaju kao na neku nagradu koju su dobili na lutriji umesto da gledaju dok su tu na toj poziciji da nešto urade korisno ne samo za sebe i svoj lični interes nego nešto po čemu će ih ljudi pamtiti ili izabrati ponovo. E sad pošto znaju unapred da će sigurno izgbiti na sledećim izborima oni gledaju da poharaju šta se poharati može uz sitne privilegije koje idu uz to. Po meni iako izbori ništa dobro doneti neće jer naučen iz prakse do sad nisu ništa i doneli, makara da se promešaju karte i na neke pozicije dodju neki novi ljudi sa nekim novim idejama iz kojih se može i izroditi nešto dobro za ovaj napaćeni narod.

Prevareni gradjanin

pre 13 godina

Mladjane pa ti bi dva oka u glavi zavadio! Ti si na sve spreman samo da bi sebe sacuavao. Bolji si iluzionista od Dejvida Koperfildra. 100o evra mozes da pretvoris u 1000 dinara.
Ovu Vladu ne treba da rusis, vec se sama srusila! Hvala Bogu da cete svi otici s vlasti!

Raša

pre 13 godina

Ubeđen sam da Predsednik Tadić donosi sve smernice ali isto tako da mnoge ne mogu da "profunkcionišu" jer jednostavno ili nisu realne ili igrači tome nisu dorasli. Rezultat EKONOMIJA NAJSLABIJA sa najvećom Evropskom inflacijom, svakodnevne spektakularne pljačke banaka/pošti i ogromni kriminal. O platama, nezaposlenosti, infrastrukturi i ostalom ne vredi pričati. Hitno su potrebne promene jer bi bilo samouništavajuće nastaviti sa ovakvim trendovima. Pitam se ko će i da li će za promašaje neko ODGOVARATI ili će ostati samo "good try"?

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Dakle, pitanje je trenutka kada ce Vlada pasti. Nego, mene brine bllizina marta. U martu su nam se zadnjih par decenija uvek dogadjale tragedije. Valjda nece opet pasti krv.

Flea

pre 13 godina

A tvoji kadrovi su zlato?!?!?!
Pa oba Milosavljevića (a ni ostali kadrovi nisu ništa bolji, počevši od tebe) su ne za smenu, nego za iza rešetaka, i da se ključ baci dubooookooo u okean!
E, to bi bilo svetlo na kraju tunela naše bede, verujem!

Sava Drugi

pre 13 godina

Vas na vlasti drži samo to što je opozicija još gora.

Ali to ne znači da treba da ostanete tu. Naprotiv. I Mirko i Mladaja, i Toma i Velja treba da idu. Nije Srbija toliko loša država da ne može da ima bolje...

Rade

pre 13 godina

Nas savrseno ne zanima ko donosi odluke,milion stvari se rade mimo zakona,pa niko ne odgovara,nas zanimaju rezulatati tih odluka,a mi ocigledno zivimo losije nego sto bi to bilo normalno u postojecim uslovima...takodje,ne mogu ministri "slobodno da odu",jer nisu slobodno ni dosli,vec postoji izbor,a ako neko ne zadovoljava svojim radom,ili bilo cime drugim,postoji smena,tek da podsetim premijera...Zasto nisu posmenjivani ministri Dulic i Dragin,ima ih verovatno jos,prvi zbog trgovine,znamo kakve,a drugi zbog moralne odgovornosti,ako vec nije direktno kriv?Ako nisu zato sto ova koalicija nema bolje,onda i ne treba da vlada,to je negde veoma lako,samo ovde padaju glave ako dodje do pada vlade...Degradirate tako rad ministara koji svojski vuku napred,a narod zbog toga lose zivi...nisam nista novo reko,samo se pitam da li je stvarno tolko tesko smeniti nesposobne,ili su oni samo sposobni da ostaju na tim mestima?

milija

pre 13 godina

a sta ste mislili gospodo iz vlasti da uradite pa i da rekonstruisete ovu vladu? za tri godine ste nas doveli do prosjackog stapa, sad mislite da nesto mozete da uradite a da to ne bude kozmetika? ovog puta gradjane necete prevariti, saljemo vas u udzbenike politicke istorije, veoma brzo.

kentaur

pre 13 godina

JA jos uvec cuvam izdanje Blica iz 2002 u kome Dinkic kaze "Ako me Djindjic smeni i on ce pasti samnom". Od tada tom coveku nista vise ne verujem, a njegova dela su pokazala da sam u pravu. Mali opurtunista. A ni drugi nisu bolji. Dok se ne pojavi neko POTPUNO nov, koji nema ama bas nikakve veze sa OVIMA, ja ne izlazim na izbore.

chome

pre 13 godina

Dinkić politiku vidi kao seljaci iz južne Srbije. Glasa uvek za onog ko je na vlasti i uvlači mu se a na prvi znak slabosti zavali mu kolac u ledja.
Sada je kucnuo čas i Dinkić je počeo da šilji kolac.

stanaz

pre 13 godina

Demokrntija. Neophodna je korenita reforma Sve odgovorne na sud da odgovaraju za lose odluke. Sve lopove na sud pa da vrate ukradeno.

A kako bi bilo da svi placamo svoje racune i radimo svoj posao - malo, za promenu

pre 13 godina

Kad para nema, beda na vrata - ljubav kroz prozor. Koliko shvatam, problem je sto nema para i da se bolje puni budzet, bilo bi povecanja. Kako oni koji treba da placaju delom to rade jako lepo, tako ima i onih koji nece da placaju po sistemu 'ima se, moze se, nedam' do ' nemam ni za 'leba, ne mogu i da hocu'. Kako motivisati ljude da placaju porez i pune kasu? NBS ima centar za prinudnu naplatu (skidanje sa racuna duznika do potpune naplate duga, shodno ZOO). Sto pre krenete, brze ce se relaksirati situacija. Dobrovoljne platise ovo nece osetiti, ostali ce konacno shvatiti da je lakse i bolje platiti nego upadati u probleme.

Nickie_NS

pre 13 godina

Što je neko rekao "Mala bara, puno krokodila" e pa sada je hrane u bari nestalo pa će krokodili krenuti jedan na drugoga, sve su prodali, potrošili i proćerdali i sada se svađaju, na našu žalost ponovo će biti hit "Gedo gluperdo..." samo su novi likovi u glavnoj ulozi...

DekiZmaj

pre 13 godina

To, doza nam treba! Srbi ne umeju da žive normalno, brzo se smorimo, poput amfetaminskog narkomana. Izbori su nova doza, čine nam da se osećamo živim. I tako dok ne dođe neka oružana kriza ili rat. Tto je kod nas koji nismo kadri ostvariti se u miru jedino pravo rešenje da imamo osećaj da smo svoji na svome.

Jedino što smo naučeni da ratujemo samo odbrambeno (ovo kvazi agresivno tokom raspada Jugoslavije nas je činilo zbunjenim i dezorijentisanima). Ali naći će nam Obama (američka administracija) već nekog agresora, do sad su učinili da nas svi mrze.

zoran 1965

pre 13 godina

Otkako je ubijen Djindjic, ovi iz DS-a su uspeli sve da uniste.
Nije meni kriv Tadic sto je nesposoban, nego upravni odbor koji ga je postavio da vodi DS

Saša

pre 13 godina

Pošto g. Tadić traži premijera i verovatno mora da je iz DS , moj predlog ti je Dragan Đilas- gradonačelnik Beograda.Zato požuri , dok nije kasno !!!

bez nade

pre 13 godina

Ova vlast je totalna, ali bez ikakve zadrske, totalna smejurija. Svadje, koje inace stalno tinjaju, su na svim nivoima vlasti. Gde god zagrebete, u bilo kom resoru, sve je trulo.
Ali sam siguran, isto tako bez ikakve zadrske, da izbori nece promeniti nista, bili ove ili sledece godine. Jednostavno je vidljivo da narod, bez obzira na svo nezadovoljstvo i kuknjavu, ne zeli smenu vlasti. Vecina jedva ceka najbanalniji propagandni trik Tadicevih marketing pulena, poput onog o autorskim pravima, da se jos zesce nego na vlast, obrusi na opoziciju. Uz pojacanu stranacku, a posebno DS propagandu, sto vesto prikrivenu, sto onu najocigledniju, vlast jos drzi uzde u rukama. Pitanje je samo da li ce neka manja stranka poput G17 ostati u Vladi ili ne, i otuda prestrojavanje Dinkica u cemu je on jedino vrlo vest. Ali, nekog ozbiljnog zaokreta nece biti.

Komi

pre 13 godina

Brod tone ,pacovi se uskomesali
a sve je ovo vec vidjeno ,dokle ce da nas zamlacuju providnim
forama .Bolji zivot srecni ljudi.
Slava im.

insajder

pre 13 godina

Cim treba da se donese Zakon nad Zakonima,mislim na restituciju,tajkuni se povampire,isture Mladju da se prosipa kako najednom nista ne funkcionise i onda ce da budu izbori,i opet cemo da kasnimo za svetom,necemo na vreme uraditi sto je potrebno da zemlja krene dalje,vec u kanal. Glasajte opet!

Stevan

pre 13 godina

I sta cemo sad? Ovo sto je Dinkic sada rekao javnost, analiticari, opozicija, govore vec dve godine, a odgovor vlasti (i Dinkica u njoj) je da to nije tacno, da vlada funkcionise dobro, da svi rade maksimalno svoj posao. Odjednom se, cimn su neki izasli na ulice, spavaci probudili i progledali. Cini mi se da je, ipak, malo kasno. GOTOVI SU!

Igorko

pre 13 godina

Dacic se jos uvek moli u Americi, naravno od nasih para. Dinkic napada Tadica, skida ionako katastrofalni rejting DS-a, a on svestan da vlada nema ni trunke sanse, pokusava da dobije jos par procenata. Sve ih zajedno treba oterati. Ako Tadic pristane na Dinkiceve prozivke, moze da ugasi stranku.

Mirko

pre 13 godina

Jedva cekam da se po ovom pitanju oglasi drug Ceda.Zivo me interesuje da li ce pomoci svom drugu Borisu Tadicu kao sto su radili njihivi ucitelji KOMUNISTI.Naravno na stetu naroda.

Sasa

pre 13 godina

Dinkic radi, ono sto je uvek radio. To je politicar koji je sve vlade od 2000 godine rusio i u svima bio. Nacin njegovog rada je poznat. Kada krene u tu kampanju on napada celu vladu i ministre i naizgled se poistovecuje sa narodnim nezadovoljstvom. Posto napada sve ministre, onda je uklonio svog NAJGOREG ministra - Tomicu Milosavljevica da mu demokrate ne bi odgovorile napadom na njegovog ministra. Eto, to su privatni razlozi ostavke Tomice Milosavljevica. Ja sam uvek glasao za DS i glasacu ponovo JEDINO POD USLOVOM da Mladjan Dinkic ne bude ni u kakvoj vladi vise. To je najveca stetocina u srpskom politickom zivotu.

Gorki

pre 13 godina

Kad krene lose traze se krivci.
Ceka se Daca da prenese poruke "intimne"prirode iz USA, ali nikako da stigne. Verovatno pokusava,od proslog cetvrtka da im objasni sta znaci Kale-megdan hill

Vladimir

pre 13 godina

Doslo je neko novo vreme! Gotovo je sa ovim ostrascenim i primitivnim politikama, vlade ce poceti lagano da se smenjuju i dolazi polako vreme evropskih perspektiva na celu sa LDP-om i onima koji prihvataju njihove ideje i viziju ove zemlje kao clanicu EU i NATO alijanse. Potpuno je nebitno hoce li ova vlada biti srusena ovim ili nece, ono sto vidimo u svemu tome jeste da nekakv sistem postoji i da nema nedodirljivih, a to je zahvaljujuci Evropi i ultimatumima koje smo od njih dobijali cime smo menjali sistem dovde, jos kada donesemo ukidanje blanko ostavki i poslanici pocnu da misle svojom glavom, nema vise zaustavljanja. POCELO JE!!!

Igor

pre 13 godina

Tragikomično... SNS napravi uspešan miting i odmah se pokrene glumačka mašinerija... Malo ćemo da se pljucnemo međusobno, a ko će to bolje da ume od Dinkića - nema smisla da se pljujemo unutar stranke. Onda će Boris Presvetli kao veliki pomiritelj da izvede svoje "najbolje kadrove" (kuku nama) na čelu sa Šutanovcem i svi ćemo da plješćemo ručicama sretni što nam se poltička kriza završila, a nova vlada "najsposobnijih" će da nas izvuče iz ekonomske krize u svetlu budućnost dok si rekao k...
P.S. - ne svidja mi se vaš teatar apsurda, za sada ste me nagovorili da ne glasam za vas. Samo nastavite i na pravom ste putu da glasam protiv vas!

neimar

pre 13 godina

Izjava 10.02.2010 ministar zivotne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulic

"Dozvola treba ako se ruši zid - potporni ili noseći stub za neku zgradu i ukoliko se menjaju elektroinstalacije, jer je za to potreban projekat stručnog lica. Za sve ostalo ne postoji nijedan razlog da se traži dozvola, osim da se prijavi opštini da će se obavljati radovi da ne bi prijavljivale komšije", naveo je Dulić.

Treba li za ovakvog clana vlede komentar?
Ade lepo da cujemo misljenja Profesora katedri(arhitekture, gradjevine,geodezije)!!!!!
Da Ovom coveku zapuse usta ,jer urusava budzet, a nemerio je i da masovno ubija gradjane svojim znanjem i strucnoscu oko statike

SUDIJA

pre 13 godina

Bravo Dinkara ti i dalje po starom na vreme sruši ove da bi uzeo što bolji start za sledeće izbore. Naravno tebi je samo stalo da dobiješ još jedan mandat što automatski znači 4 godine imuniteta. Narode ove što pre dole pa na izbore, a posle izbora prava lustracija. Ovi su za Slobu doktori krađe i kraduckanja, ne dajmo im ovaj put da se tako izvuku.

Dinkicu Pacove

pre 13 godina

Istorija se ponavlja,po ko zna koji put.
Kad je svima jasno da je gotovo,Dinkic prestaje da bude pozicija i postaje najveca i najtvrdja opozicija.Izletece tu gomila prljavog vesa narednih dana.
Uopste mi nije zao ove Vlade,zao mi je samo sto ce sledeca biti jos gora i sto cemo jos losije ziveti.

Sergije

pre 13 godina

Amerikanci uvode naprednjake u novu vladu, da se ne foliramo oko toga, sto bi nas narod i Mladjan Dinkic rekli. Treba im neka kombinacija u kojoj bi naprednjaci pazili da demokrate ne kradu previse, a demokrate da naprednjaci ne zalutaju u rat.

Sad se samo trazi rasplet u kome bi, naravno, svako hteo makar malo da profitira.

@milezr

pre 13 godina

Tadić je uvalio Mirkebanu za premijera jer je još nesposobniji od njega. Ovako, vuče konce iza kulisa kao premijerov partijski gazda. Uzurpirao je vlast koja mu ne pripada i prekršio je Ustav. Frapantno mi je da to apsolutno nikom ne predstavlja problem.Nama treba rekonstrukcija sopstvenih glava, a ne kozmetika u vidu kadrovske rotacije. U tom impresivnom pool-u teško da se bolji mogu naći... a i gori.

Neutralni

pre 13 godina

U politici trenutno nema kvalitetnih kadrova, osim možda par ljudi koje bih mogao da stavim na prste jedne ruke. Pritom, niko od njih ne sedi ni u Vladi, ni u Skupštini, ni u Palati predsednika. Ljudi koji su sposobni, stručni i uspešni u svojim branšama neće da se bave politikom, jer drže do sebe i do svog integriteta.

Petar

pre 13 godina

Dinkicu iako se ne slazem sa tobom po mnogim pitanjima, moram da ti odam priznanje i kazem da si potpuno u pravu, u DSu jedini koji radi je Sutanovac, ovi ostali a la dragin, oliver dulic i ostali su obicni moram tako da kazem foliranti. Treba ih smeniti sto pre jer se igraju drzave. Svaka cast na hrabrosti da to kazes

acinic

pre 13 godina

Koaliciji sve gore, losije! Narodu sve bolje. Narod je ziveo u blagostanju. Pa sad iz dosade pokazuje. Da bi mozda moglo da dodje do nekih ozbiljnih nemira u drzavi. Pocinju prozivke u truloj koaliciji. Da bi se prebacila odgovornost na druge. Medjutim narod zna. Da su svi za sve krivi.

Jos u SAD????

pre 13 godina

Dacicu bre, Sta ti bre radis jos u SAD leba ti??? Molitveni dorucak je bio u prosli cetvrtak u Vasingtonu i ako ne to vece, onda sledece si trebao biti u avion za nazad. Jesi li otisao do Floride i na BAhamska ostvra novcem poreskih obveznika - umesto da radis svoj posao?

Iskusni

pre 13 godina

Ajde Mlađo ruši, ti to radiš najbolje a neće biti prvi put, kad v.lovi ne kapiraju po treći put ko si i na šta si sve spreman zarad vlasti.

SRB

pre 13 godina

Kakva crna rekonstrukcija, odlazite već jednom da vas moje oči više ne vide! Srbija je upropašćena zemlja zbog vas, zato bolje sjašite dok stvarno ne bude kasno.

Pa kada lesinarima ponestane hrane, pocnu i medjusobno da vade oci! Da su to ljudi, postojao bi nekakav razgovor!

pre 13 godina

Ma sta se svadjate bez razloga, treba da se ujedinite svi, jer cete i onako i ovako svi da letite sa vlasti, pojedinacno ili skupa. Pa kad vam Rasim Ljajic pokaze kako se upravlja zemljom. RASIMA ZA PREDSEDNIKA, PUNA PODRSKA!

Autsajder

pre 13 godina

Vreme ce pokazati da je autoritet moguce povratiti , ali tesko da ce gladan narod tako lako zaboraviti sta su radili SPS-vi pojedinci u Kolubari i EPS-u , a to bi u novoj podeli karata bio adut Tadica u teskim pregovorima sa Dacicem, jer kako mi se cini, Boza Djelic sa svojom energijom i autoritetom je vec vidjen za novog premijera.Ako se ostvari takav scenario, ocigledno je da ce Boza gledati kao bankar da disciplinuje sve do jednog ministra ,bar sto se stednje tice. A tu bi ga prvi Mrkonjic, koji je uz Obradovica i Deltosavljevica ,daleko najnesposobniji i van bilo kakve kontrole, potapsao po ramenu, vickasto se nasalio , i samouvereno saopstio kako ne moze on njega da uci kako se pravi auto-put i od koga treba uzeti kredit i ko treba da ga radi.Samo na javne nabavke po proceni MMF ispari preko milijardu eura , a gde su javni radovi, na svakom koraku moze se napraviti usteda, od goriva do potrosnog kancelarijskog materijala. Ali su "patriote" navikle da sav teret krize prebace na gradjane, a da oni peru pare nekaznjeno do mile volje jer im koalicioni sporazum to dozvoljava,makar drzava bankrotirala.To je tragicna realnost, da su stegli kais narodu zadnje tri godine kao niko nigde mozda u svetu, a da su pred bankrotom.

plajvaz

pre 13 godina

Kako niko ranije nije otkrio ovog strucnjaka, kako se zove... Dinkic?! Covek lepo prica, kreativan je, daje konkretne predloge, stalo mu je. Da su svi pozrtvovani, otvoreni i predani kao ovaj, bilo bi nam bolje sigurno! Majko mila...

Yogi

pre 13 godina

Da li je vlada veca Farma od Velikog brata? Jeste. Ne propustite i sledecu epizodu, jer ce mozda uskoro kraj. Serije ili vas, to ce te videti ako nas gledate svakog neradnog dana (u Srbiji je to od ponedeljka do ponedeljka) na kanalima RTS-a (Reklame Telenovele Serije) i PINK-a (Pare I Nula Kulture). Prica se da ce se ova sapunica zavrsiti i pre 2012... To misle oni najTomisticniji. Gasim ovaj program, moram da trazim posao. To mi je zanimanje radnim danima.

Pedala

pre 13 godina

Ne moze niko da "ide slobodno iz vlade" gospodine Cvetkovicu. Svako treba prvo da odgovora za svoj rad pa onda ako nema nikakvih nejasnoca u vezi s tim moze da ide slobodno. Sramotno je koliku pljacku ste ako ne sami napravili onda sigurno dopustili.I sad cekate nove instrukcije sa molitvenog dorucka. I svi patriote a ne volite ovu zemlju koja je uvek bila samo dobra krava muzara. Dok ne crkne. Koliko milijardi eura smo mi gradjani pokradeni direktno od strane tajkuna i ovih sto su se "snasli"? Ovo sve znaci da nije bio dovoljan jedan 5. oktobar. A znaci i da cete za tu farsu dodatno da platite jer ste nas izigrali. I Naravno da niko normalan ne zeli nemire vec red i mir ali to se prosto samo namece kao neminovost i odgovor na svakodnevno mentalno silovanje gradjana od strane drzave i medija. Uopste ne zelim da znam ko ste niti me to zanima. Samo zelim da ova drzava funkcionise tako da nisu vazna imena ljudi koji je vode vec da narod zivi pristojno. Vi svi od sebe napraviste turbo grand zvezde pa jos i decu unakaradiste da misle da mogu to da postanu preko noci. Savetnici predsednika rokeri a i gosn Dinkic se dici pop hitovima a sve ih pregazila ruzicasta cizma pink imperije. Sve su ovo sarene laze i sapunske serije. A bice uskoro i odlican reality show program sa nasih ulica. Nije nam prvi put a svaki put se uzalud ponadamo da je poslednji.

MaxBunker

pre 13 godina

Da mi je neko pre 15 godina rekao da će nekada DS da čeka da se neki SPSovac vrati iz Amerike i spase demokratsku vladu ja bih mu rekao: Idi bre u peršun ;)

Srdzba i bes

pre 13 godina

Neznam da li Mladja skuplja neke poene ovakvim izjavama, jer kod njih je sve skupljanje poena, medjutim ovo oko Dragina je 100% istina.
Ja sam rodjeni beogradjanin ali kad pogledam Vojvodinu i pogledam nesposobnog Dragina, tu nesto ne stima.

Te ovako ćemo drugovi. Te onako ćemo drugovi...

pre 13 godina

Eee, moj BoTa! Kad sam ti lepo govorio da ne postavljaš Cvetka na odgovornu poziciju, nisi me slušao, kad sam ti govorio da Mlađana ne zoveš da se igra sa tobom nisi me slušao. Sad ti Mlađo radi o glavi umesto da si ga se davno kotarisao. Nema ni tebe ni tvoje stranke čim izbori prođu! Kad god oni bili! Kukala Vam majka kad Vas je ispilila! A mi ako budemo imali leba da preživimo pričaćemo kako je nekada u jednoj zemlji na brdovitom Balkanu vladao vladalac sa još šuranaest vladalaca. Kilava baba, još kilavija deca!

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Naravno da su odnosi u koaliciji sve gori, vreme im ističe, narodu malo već "puca film" od bednog preživljavanja. Tačnije, bara je sve manja a alavih krokodila se namnožilo...Dolazi nam toplo leto i vruća jesen! See you!

pumpkin

pre 13 godina

Ko sa Dinkicem tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Gde je granica njegove bestidnost kad moze da kaze da on ima rezultate i da nekog proglasi nesposobnim! Deset godina ministar ekonomije najgore ekonomije u Evropi. Ako je neko u ovoj zemlji nesposoban onda je to on. Doveo investitore sa 10.000 evra subvencije po zaposlenom pa to je mogla i moja baba. DS nije nista bolje ni zasluzio kada je sa takvim jahacem apokalise koji ima manje od 2% i to kupljenih glasova napravio koaliciju i dao mu citavu ekonomiju na upravljanje. Neka ih upropasti kad nemaju mozak.

Nebojsa

pre 13 godina

Samo vas jednu stvar molim i to od srca, pre nego sto se "razdruzite".
Molim vas ispravite onu istorijsku nepradu koja je nastala promenom grba 11.11.2010. i ukinite ukaz po kome smo umesto orlova Nemanjica dobili papagaje kao drzavni grb. Ne kosta mnogo, vraca spokojstvo i naruseno jedinstvo narodu i ne ruga se simbolima koji traju vise od jednog veka. Vidim po clancima u novinama da postoji dobra volja i molim vas kao gradjanin da to ucinite ako ne zbog nas, onda zbog nasih predaka.

Nikola Kosanović, adv.

pre 13 godina

Dinkić je rekao samo ono što svi u Srbiji poodavno znaju. Da je premijer lutka, Tadić lutkar, a partije pozicije vršljaju po oblastima društvenog života, kako im se hoće. Niko se nikome u zabran ne meša. Zato je i bila moguća skandalozna reforma pravosuđa koju su POZITIVNO ocenjivali (za razliku od normalnog-stručnog sveta): Tadić, Đelić (u pravu je što se tiče eksperta i kanalizacije - i na njega se to odnosi), Čeda Jovanović, Milan Beko... Lepo je društvo zadovoljno reformom pravosuđa... Sve ih moramo što pre najuriti, a mnoge i u zatvore strpati, jer će ih, u protivnom, u vlasti samo zameniti neki novi mangupi i secikese (samoproglašeni eksperti koji ekspresno uništiše Srbiju u ekonomskom, političkom i duhovnom smislu). Nekadašnje palikuće se deset godina igraju državom. Tadić je nedavno, na javnom servisu, nehotice svakako, priznao da revolucionari iz 2000-te "pojma nisu imali šta je država". Budući da su u većini na ključnim mestima obični mediokriteti i neznalice – nije čudo što za 10 godina ništa nisu naučili. U pravu je Zaharije Trnavčević u mišljenju da u vlasti Srbije PAMETI nema!

Srki

pre 13 godina

Mnogo ti je Mlađo trebalo da shvatiš da si u Vladi čiji predsednik ništa ne odlučuje?
Znamo da si znao to od početka i da se, "što kaže narod foliraš", nego si (tebi tako svojstveno) čekao za tebe i "Regione" verovatno najbolji trenutak da počneš sa rušenjem.
A i onaj miting u subotu je bio prilično jak, verovatno se nadaš nekom narodnjačkom uhlebljenju, jer svi već desetak godina znamo koliko jak "ucenjivački potencijal" (ti to zoveš "koalicioni") tvoja stranka ima.
Nadam se da nećeš (kao i mnogi sa sadašnje scene) preći cenzus...

aleksandar besni

pre 13 godina

Dinkic, pokusava da digne rejting, na foru iskrenosti i ono kaomi smo drugari, sve cu ja, vama d'ispricam, kakav car.A Dacic se ceka da resi situaciju u Vladi. Samo jos fali, tetka na trapezu....

Predrag

pre 13 godina

Dinkic je covek koji ne govori istinu-da budem korektan u nadi da ce da se objavi komentar:)
pored toga on je nevidjeni ZEC, cim je namirisao nestabilnost-poceo je sa napadima na premijera i pricom kako Tadic donosi odluke umesto njega. Pa gde je bio pri formiranju vlade da to izjavi,ili kada su donosene neke odluke koje su dovele sadasnju vlast tu gde je? Tada je samo znao da pita-koliko ministarstava meni?
Ima kvalitetnih ljudi u njegovoj stranici,kao i u bilo kojoj naravno-neopravdano se ne sme uopstavati. Nadam se da ce uspeti uskoro da se nadje alternativna opcija-jer je zreo za politicku penziju po mom misljenju. Potrosio je svaki kredibilitet koji je mogao i deset puta moralniji i postoniji politicar od njega da ima.
Pozdrav iz Sapca

MaxBunker

pre 13 godina

Da mi je neko pre 15 godina rekao da će nekada DS da čeka da se neki SPSovac vrati iz Amerike i spase demokratsku vladu ja bih mu rekao: Idi bre u peršun ;)

aleksandar besni

pre 13 godina

Dinkic, pokusava da digne rejting, na foru iskrenosti i ono kaomi smo drugari, sve cu ja, vama d'ispricam, kakav car.A Dacic se ceka da resi situaciju u Vladi. Samo jos fali, tetka na trapezu....

SRB

pre 13 godina

Kakva crna rekonstrukcija, odlazite već jednom da vas moje oči više ne vide! Srbija je upropašćena zemlja zbog vas, zato bolje sjašite dok stvarno ne bude kasno.

Jos u SAD????

pre 13 godina

Dacicu bre, Sta ti bre radis jos u SAD leba ti??? Molitveni dorucak je bio u prosli cetvrtak u Vasingtonu i ako ne to vece, onda sledece si trebao biti u avion za nazad. Jesi li otisao do Floride i na BAhamska ostvra novcem poreskih obveznika - umesto da radis svoj posao?

Te ovako ćemo drugovi. Te onako ćemo drugovi...

pre 13 godina

Eee, moj BoTa! Kad sam ti lepo govorio da ne postavljaš Cvetka na odgovornu poziciju, nisi me slušao, kad sam ti govorio da Mlađana ne zoveš da se igra sa tobom nisi me slušao. Sad ti Mlađo radi o glavi umesto da si ga se davno kotarisao. Nema ni tebe ni tvoje stranke čim izbori prođu! Kad god oni bili! Kukala Vam majka kad Vas je ispilila! A mi ako budemo imali leba da preživimo pričaćemo kako je nekada u jednoj zemlji na brdovitom Balkanu vladao vladalac sa još šuranaest vladalaca. Kilava baba, još kilavija deca!

@milezr

pre 13 godina

Tadić je uvalio Mirkebanu za premijera jer je još nesposobniji od njega. Ovako, vuče konce iza kulisa kao premijerov partijski gazda. Uzurpirao je vlast koja mu ne pripada i prekršio je Ustav. Frapantno mi je da to apsolutno nikom ne predstavlja problem.Nama treba rekonstrukcija sopstvenih glava, a ne kozmetika u vidu kadrovske rotacije. U tom impresivnom pool-u teško da se bolji mogu naći... a i gori.

Yogi

pre 13 godina

Da li je vlada veca Farma od Velikog brata? Jeste. Ne propustite i sledecu epizodu, jer ce mozda uskoro kraj. Serije ili vas, to ce te videti ako nas gledate svakog neradnog dana (u Srbiji je to od ponedeljka do ponedeljka) na kanalima RTS-a (Reklame Telenovele Serije) i PINK-a (Pare I Nula Kulture). Prica se da ce se ova sapunica zavrsiti i pre 2012... To misle oni najTomisticniji. Gasim ovaj program, moram da trazim posao. To mi je zanimanje radnim danima.

Iskusni

pre 13 godina

Ajde Mlađo ruši, ti to radiš najbolje a neće biti prvi put, kad v.lovi ne kapiraju po treći put ko si i na šta si sve spreman zarad vlasti.

acinic

pre 13 godina

Koaliciji sve gore, losije! Narodu sve bolje. Narod je ziveo u blagostanju. Pa sad iz dosade pokazuje. Da bi mozda moglo da dodje do nekih ozbiljnih nemira u drzavi. Pocinju prozivke u truloj koaliciji. Da bi se prebacila odgovornost na druge. Medjutim narod zna. Da su svi za sve krivi.

Predrag

pre 13 godina

Dinkic je covek koji ne govori istinu-da budem korektan u nadi da ce da se objavi komentar:)
pored toga on je nevidjeni ZEC, cim je namirisao nestabilnost-poceo je sa napadima na premijera i pricom kako Tadic donosi odluke umesto njega. Pa gde je bio pri formiranju vlade da to izjavi,ili kada su donosene neke odluke koje su dovele sadasnju vlast tu gde je? Tada je samo znao da pita-koliko ministarstava meni?
Ima kvalitetnih ljudi u njegovoj stranici,kao i u bilo kojoj naravno-neopravdano se ne sme uopstavati. Nadam se da ce uspeti uskoro da se nadje alternativna opcija-jer je zreo za politicku penziju po mom misljenju. Potrosio je svaki kredibilitet koji je mogao i deset puta moralniji i postoniji politicar od njega da ima.
Pozdrav iz Sapca

Neutralni

pre 13 godina

U politici trenutno nema kvalitetnih kadrova, osim možda par ljudi koje bih mogao da stavim na prste jedne ruke. Pritom, niko od njih ne sedi ni u Vladi, ni u Skupštini, ni u Palati predsednika. Ljudi koji su sposobni, stručni i uspešni u svojim branšama neće da se bave politikom, jer drže do sebe i do svog integriteta.

Srki

pre 13 godina

Mnogo ti je Mlađo trebalo da shvatiš da si u Vladi čiji predsednik ništa ne odlučuje?
Znamo da si znao to od početka i da se, "što kaže narod foliraš", nego si (tebi tako svojstveno) čekao za tebe i "Regione" verovatno najbolji trenutak da počneš sa rušenjem.
A i onaj miting u subotu je bio prilično jak, verovatno se nadaš nekom narodnjačkom uhlebljenju, jer svi već desetak godina znamo koliko jak "ucenjivački potencijal" (ti to zoveš "koalicioni") tvoja stranka ima.
Nadam se da nećeš (kao i mnogi sa sadašnje scene) preći cenzus...

Nikola Kosanović, adv.

pre 13 godina

Dinkić je rekao samo ono što svi u Srbiji poodavno znaju. Da je premijer lutka, Tadić lutkar, a partije pozicije vršljaju po oblastima društvenog života, kako im se hoće. Niko se nikome u zabran ne meša. Zato je i bila moguća skandalozna reforma pravosuđa koju su POZITIVNO ocenjivali (za razliku od normalnog-stručnog sveta): Tadić, Đelić (u pravu je što se tiče eksperta i kanalizacije - i na njega se to odnosi), Čeda Jovanović, Milan Beko... Lepo je društvo zadovoljno reformom pravosuđa... Sve ih moramo što pre najuriti, a mnoge i u zatvore strpati, jer će ih, u protivnom, u vlasti samo zameniti neki novi mangupi i secikese (samoproglašeni eksperti koji ekspresno uništiše Srbiju u ekonomskom, političkom i duhovnom smislu). Nekadašnje palikuće se deset godina igraju državom. Tadić je nedavno, na javnom servisu, nehotice svakako, priznao da revolucionari iz 2000-te "pojma nisu imali šta je država". Budući da su u većini na ključnim mestima obični mediokriteti i neznalice – nije čudo što za 10 godina ništa nisu naučili. U pravu je Zaharije Trnavčević u mišljenju da u vlasti Srbije PAMETI nema!

pumpkin

pre 13 godina

Ko sa Dinkicem tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Gde je granica njegove bestidnost kad moze da kaze da on ima rezultate i da nekog proglasi nesposobnim! Deset godina ministar ekonomije najgore ekonomije u Evropi. Ako je neko u ovoj zemlji nesposoban onda je to on. Doveo investitore sa 10.000 evra subvencije po zaposlenom pa to je mogla i moja baba. DS nije nista bolje ni zasluzio kada je sa takvim jahacem apokalise koji ima manje od 2% i to kupljenih glasova napravio koaliciju i dao mu citavu ekonomiju na upravljanje. Neka ih upropasti kad nemaju mozak.

Pedala

pre 13 godina

Ne moze niko da "ide slobodno iz vlade" gospodine Cvetkovicu. Svako treba prvo da odgovora za svoj rad pa onda ako nema nikakvih nejasnoca u vezi s tim moze da ide slobodno. Sramotno je koliku pljacku ste ako ne sami napravili onda sigurno dopustili.I sad cekate nove instrukcije sa molitvenog dorucka. I svi patriote a ne volite ovu zemlju koja je uvek bila samo dobra krava muzara. Dok ne crkne. Koliko milijardi eura smo mi gradjani pokradeni direktno od strane tajkuna i ovih sto su se "snasli"? Ovo sve znaci da nije bio dovoljan jedan 5. oktobar. A znaci i da cete za tu farsu dodatno da platite jer ste nas izigrali. I Naravno da niko normalan ne zeli nemire vec red i mir ali to se prosto samo namece kao neminovost i odgovor na svakodnevno mentalno silovanje gradjana od strane drzave i medija. Uopste ne zelim da znam ko ste niti me to zanima. Samo zelim da ova drzava funkcionise tako da nisu vazna imena ljudi koji je vode vec da narod zivi pristojno. Vi svi od sebe napraviste turbo grand zvezde pa jos i decu unakaradiste da misle da mogu to da postanu preko noci. Savetnici predsednika rokeri a i gosn Dinkic se dici pop hitovima a sve ih pregazila ruzicasta cizma pink imperije. Sve su ovo sarene laze i sapunske serije. A bice uskoro i odlican reality show program sa nasih ulica. Nije nam prvi put a svaki put se uzalud ponadamo da je poslednji.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Naravno da su odnosi u koaliciji sve gori, vreme im ističe, narodu malo već "puca film" od bednog preživljavanja. Tačnije, bara je sve manja a alavih krokodila se namnožilo...Dolazi nam toplo leto i vruća jesen! See you!

Srdzba i bes

pre 13 godina

Neznam da li Mladja skuplja neke poene ovakvim izjavama, jer kod njih je sve skupljanje poena, medjutim ovo oko Dragina je 100% istina.
Ja sam rodjeni beogradjanin ali kad pogledam Vojvodinu i pogledam nesposobnog Dragina, tu nesto ne stima.

Nebojsa

pre 13 godina

Samo vas jednu stvar molim i to od srca, pre nego sto se "razdruzite".
Molim vas ispravite onu istorijsku nepradu koja je nastala promenom grba 11.11.2010. i ukinite ukaz po kome smo umesto orlova Nemanjica dobili papagaje kao drzavni grb. Ne kosta mnogo, vraca spokojstvo i naruseno jedinstvo narodu i ne ruga se simbolima koji traju vise od jednog veka. Vidim po clancima u novinama da postoji dobra volja i molim vas kao gradjanin da to ucinite ako ne zbog nas, onda zbog nasih predaka.

Lakrdijasi i pajaci sa slike

pre 13 godina

Lakrdijasi i pajaci sa slike, da li znate da je jedan vas sunarodnik , predhodnik rekao:
"U zivotu ne postoji nista teze od domacinskog upravljanja drzavom i istinskog vaspitanja dece i omladine". Hej mnogo ste bogati novcem, siromasni duhom, znajem, dignitetom, ponosom, postenjem, ako uopste znate sta je to? Gadite se svom sopstvenom narodu, u to budite sigurni.....

plajvaz

pre 13 godina

Kako niko ranije nije otkrio ovog strucnjaka, kako se zove... Dinkic?! Covek lepo prica, kreativan je, daje konkretne predloge, stalo mu je. Da su svi pozrtvovani, otvoreni i predani kao ovaj, bilo bi nam bolje sigurno! Majko mila...

chome

pre 13 godina

Dinkić politiku vidi kao seljaci iz južne Srbije. Glasa uvek za onog ko je na vlasti i uvlači mu se a na prvi znak slabosti zavali mu kolac u ledja.
Sada je kucnuo čas i Dinkić je počeo da šilji kolac.

Autsajder

pre 13 godina

Vreme ce pokazati da je autoritet moguce povratiti , ali tesko da ce gladan narod tako lako zaboraviti sta su radili SPS-vi pojedinci u Kolubari i EPS-u , a to bi u novoj podeli karata bio adut Tadica u teskim pregovorima sa Dacicem, jer kako mi se cini, Boza Djelic sa svojom energijom i autoritetom je vec vidjen za novog premijera.Ako se ostvari takav scenario, ocigledno je da ce Boza gledati kao bankar da disciplinuje sve do jednog ministra ,bar sto se stednje tice. A tu bi ga prvi Mrkonjic, koji je uz Obradovica i Deltosavljevica ,daleko najnesposobniji i van bilo kakve kontrole, potapsao po ramenu, vickasto se nasalio , i samouvereno saopstio kako ne moze on njega da uci kako se pravi auto-put i od koga treba uzeti kredit i ko treba da ga radi.Samo na javne nabavke po proceni MMF ispari preko milijardu eura , a gde su javni radovi, na svakom koraku moze se napraviti usteda, od goriva do potrosnog kancelarijskog materijala. Ali su "patriote" navikle da sav teret krize prebace na gradjane, a da oni peru pare nekaznjeno do mile volje jer im koalicioni sporazum to dozvoljava,makar drzava bankrotirala.To je tragicna realnost, da su stegli kais narodu zadnje tri godine kao niko nigde mozda u svetu, a da su pred bankrotom.

Sasa

pre 13 godina

Dinkic radi, ono sto je uvek radio. To je politicar koji je sve vlade od 2000 godine rusio i u svima bio. Nacin njegovog rada je poznat. Kada krene u tu kampanju on napada celu vladu i ministre i naizgled se poistovecuje sa narodnim nezadovoljstvom. Posto napada sve ministre, onda je uklonio svog NAJGOREG ministra - Tomicu Milosavljevica da mu demokrate ne bi odgovorile napadom na njegovog ministra. Eto, to su privatni razlozi ostavke Tomice Milosavljevica. Ja sam uvek glasao za DS i glasacu ponovo JEDINO POD USLOVOM da Mladjan Dinkic ne bude ni u kakvoj vladi vise. To je najveca stetocina u srpskom politickom zivotu.

Petar

pre 13 godina

Dinkicu iako se ne slazem sa tobom po mnogim pitanjima, moram da ti odam priznanje i kazem da si potpuno u pravu, u DSu jedini koji radi je Sutanovac, ovi ostali a la dragin, oliver dulic i ostali su obicni moram tako da kazem foliranti. Treba ih smeniti sto pre jer se igraju drzave. Svaka cast na hrabrosti da to kazes

vlajko

pre 13 godina

Do sad sam glasao za DS, ali više nikad - klasična prevara kao i sve do sada. Najgora je stvar što nemamo više alternative - naprednjaci se ni u čemu ne razlikuju od ovih nesrećnika na vlasti. To je potpuno i bukvalno identičan koncept. LDP ne dolazi u obzir, nadam se da neće ni cenzus preći.

Prevareni gradjanin

pre 13 godina

Mladjane pa ti bi dva oka u glavi zavadio! Ti si na sve spreman samo da bi sebe sacuavao. Bolji si iluzionista od Dejvida Koperfildra. 100o evra mozes da pretvoris u 1000 dinara.
Ovu Vladu ne treba da rusis, vec se sama srusila! Hvala Bogu da cete svi otici s vlasti!

vrana

pre 13 godina

.....cuj ovo, "Premijer Mirko Cvetković odgovara na sve učestalije kritike Dinkića preko "Večernjih novosti". "

eeeeee, zar se oni nevidjaju u zemlji Srbiji nego "chatuju" preko novosti. Strasno kakvi su.

zoran 1965

pre 13 godina

Otkako je ubijen Djindjic, ovi iz DS-a su uspeli sve da uniste.
Nije meni kriv Tadic sto je nesposoban, nego upravni odbor koji ga je postavio da vodi DS

Igorko

pre 13 godina

Dacic se jos uvek moli u Americi, naravno od nasih para. Dinkic napada Tadica, skida ionako katastrofalni rejting DS-a, a on svestan da vlada nema ni trunke sanse, pokusava da dobije jos par procenata. Sve ih zajedno treba oterati. Ako Tadic pristane na Dinkiceve prozivke, moze da ugasi stranku.

Pa kada lesinarima ponestane hrane, pocnu i medjusobno da vade oci! Da su to ljudi, postojao bi nekakav razgovor!

pre 13 godina

Ma sta se svadjate bez razloga, treba da se ujedinite svi, jer cete i onako i ovako svi da letite sa vlasti, pojedinacno ili skupa. Pa kad vam Rasim Ljajic pokaze kako se upravlja zemljom. RASIMA ZA PREDSEDNIKA, PUNA PODRSKA!

Kuka, motika i us*ana motka

pre 13 godina

Ma koliko bilo tačno ili netačno ovo što govori, Dinkić je ljiga neviđena. Kad pogledate unazad, bio je u svakoj vladi od 2001 i uvek bio onaj koji je na kraju vladu srušio. Kada vidi da se brod ljulja, onda počne da pametuje i uvek bude upravo G17 taj koji sruši vladu, a sve kako bi sebi podigao rejting za sledeće izbore. Tako je radio sa Đinđićem, sa Koštunicom, evo sad i sa Tadićem. Već ga vidim u sledećoj vladi sa Nikolićem.

kentaur

pre 13 godina

JA jos uvec cuvam izdanje Blica iz 2002 u kome Dinkic kaze "Ako me Djindjic smeni i on ce pasti samnom". Od tada tom coveku nista vise ne verujem, a njegova dela su pokazala da sam u pravu. Mali opurtunista. A ni drugi nisu bolji. Dok se ne pojavi neko POTPUNO nov, koji nema ama bas nikakve veze sa OVIMA, ja ne izlazim na izbore.

Igor

pre 13 godina

Tragikomično... SNS napravi uspešan miting i odmah se pokrene glumačka mašinerija... Malo ćemo da se pljucnemo međusobno, a ko će to bolje da ume od Dinkića - nema smisla da se pljujemo unutar stranke. Onda će Boris Presvetli kao veliki pomiritelj da izvede svoje "najbolje kadrove" (kuku nama) na čelu sa Šutanovcem i svi ćemo da plješćemo ručicama sretni što nam se poltička kriza završila, a nova vlada "najsposobnijih" će da nas izvuče iz ekonomske krize u svetlu budućnost dok si rekao k...
P.S. - ne svidja mi se vaš teatar apsurda, za sada ste me nagovorili da ne glasam za vas. Samo nastavite i na pravom ste putu da glasam protiv vas!

ky3ma

pre 13 godina

Šta je Dinkić rekao ovde.

- Da premijer nema autoriteta. I nema. Pa niko ga ne sluša. Pa to su već poslovice i pošalice na taj račun.

- Da Tadić nije stavio najsposobnije ljude na istaknute pozicije. Pa i nije. Svi sposobni su dobili sektore koji su sakriveni od očiju javnosti i koji malo donose u ličnoj promociji i time uzimaju priliku za konkurisanje za prvog čoveka stranke. To što je to poguban sistem za Srbiju i pokazalo se zlo koje je za 3 godine razorilo sve nade i vratilo nas u koruptinovm smislu u Iran a Tadija je predsednik srbije to da ne računamo

- Da su izabrani poltroni koji umesto da rade služe da signaliziraju Tadiću ko šta radi i ko mu radi o predsedničkom mestu DS-a. - pa i jesu.

-------------------------------
Šta kaže Cvetković osim što je potpuno jasno zašto se do sada ni počemu nije izjašnjavao sa svojim trapavim izjavama.

- Kaže da vlada nije izgubila kredibilitet. - Slažem se ukoliko se pod tim podrazmeva da nije bilo paljenja skupštine i nemira i poginulih na ulicama. Cvetkoviću, pomislili smo da smo to završili.

- Da ima puno energije. hahahahahahahahahahahahahahaha

- Kaže da je glupo praviti izbore u zadnjoj godini vlade. Pa baš tada ih treba praviti. Svi znaju na celom svetu da vlada u prve tri godine zapne da bi četvrte godine uživala malo u plodovima rada na način što će građani da osete neki boljitak. Dakle pametno bi bilo za Srbiju da sada budu izbori osim ako vi niste radili kao sve vlade ovog sveta večć ste odmah u prve tri godine uživali. Ako je tako a tako je odakle ideja da će nešto da se popravi u poslednjoj godini. Realno je da ćete u stvari samo napraviti još veće probleme jer izbori svakako idu a vi morate nekako da potkupite javni sektor i svoje zaluđene glasače.


Možda DS i ne bi bila tako loša da nije na snazi Tadićev poltronsko-narcisoidno-Mubarak stil. Jednostavno Tadić je napravio takav sistem da nemožeo mrdnuti nigde dok je on tu. I ja nisam glasač G17, nikada nisam glasao za njih, verovatno nikada i neću, i to zbog ovog što Dinkić odvlači investicije u gradove gde je njegova stranka. Konkretna stvar i nema šta da verujem ovim ili onim novinama. Vidim da je tako.

Mirko

pre 13 godina

Jedva cekam da se po ovom pitanju oglasi drug Ceda.Zivo me interesuje da li ce pomoci svom drugu Borisu Tadicu kao sto su radili njihivi ucitelji KOMUNISTI.Naravno na stetu naroda.

SUDIJA

pre 13 godina

Bravo Dinkara ti i dalje po starom na vreme sruši ove da bi uzeo što bolji start za sledeće izbore. Naravno tebi je samo stalo da dobiješ još jedan mandat što automatski znači 4 godine imuniteta. Narode ove što pre dole pa na izbore, a posle izbora prava lustracija. Ovi su za Slobu doktori krađe i kraduckanja, ne dajmo im ovaj put da se tako izvuku.

neimar

pre 13 godina

Izjava 10.02.2010 ministar zivotne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulic

"Dozvola treba ako se ruši zid - potporni ili noseći stub za neku zgradu i ukoliko se menjaju elektroinstalacije, jer je za to potreban projekat stručnog lica. Za sve ostalo ne postoji nijedan razlog da se traži dozvola, osim da se prijavi opštini da će se obavljati radovi da ne bi prijavljivale komšije", naveo je Dulić.

Treba li za ovakvog clana vlede komentar?
Ade lepo da cujemo misljenja Profesora katedri(arhitekture, gradjevine,geodezije)!!!!!
Da Ovom coveku zapuse usta ,jer urusava budzet, a nemerio je i da masovno ubija gradjane svojim znanjem i strucnoscu oko statike

Pravdoljub

pre 13 godina

"Naš premijer ništa ne odlučuje. On je premijer koji treba da odlučuje, a ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik (Srbije). Ko bi drugi odlučivao".
Da li tako piše u Ustavu Republike Srbije?
Da ll neko prekoračuje svoja ovlašćenja?
Da li tu neko krši Ustav Republike Srbije?
Ako neko odgovara zbog "ispijene čaše šampanjaca na fudbalskom stadionu" treba da odgovara i za kršenje Ustava, valjda je ovo drugo nešto ozbiljnije.

momak za sve

pre 13 godina

Da li je ovaj narod toliko kratke pameti?
Taj Dinkic, isto ovo radi vec 10 godina. Kada oseti "vruce", samo se izmigolji i pocne da pljuje po dojucerasnjim koalicionim partnerima. Poslednje dve vlade, defakto je oborio on, a i ovu ce.
U Djindjicevoj vladi je, pored Dinkica, bilo jos nekoliko promasaja. Mozda je tako moralo biti, sa onoliko stranaka u vladi, ali su se i te stranke i ti promaseni ljudi, u narednim godinama, ili sami povukli iz politike, ili ih je, njih i njihove stranke, narod jednostavno vise nije birao na izborima, i oni su otisli u politicku istoriju. Na koji je nacin Dinkic uspeva da prevari ovaj narod, vec 10 godina, za mene ostaje misterija. U medjuvremenu je napravio puc i u stranci, u kojoj je bio potpredsednik. Tada je smenjen Labus, a on je postavljen za lidera G17, kada je sve govorilo da sa njim na celu, ta stranka nikada vise nece ni uci u skupstinu, a i ako udje, za dugi vremenski perjod, bice udaljena od vlade, u opoziciji. Medjutim, Dinkic je ministar za "pare" vec punih 10 godina, malo finansije, malo ekonomija!
Ko i koje skrivene strukture u ovoj zemlji stoje iza njega, koji su i ciji interesi, da on "drzi pare" u vladi tolike godine, sumnjam da ce ovaj narod ikada saznati. Ipak, ni manje stranke, niti bitnijih resora u ovom momentu, u ovoj zemlji, koji konstantno, vodi i kontrolise Dinkic, a nama sve gore! Najgore od svega, pored improvizacija koje je sprovodio u ekonomiji i finansijama (posebno kod privatizacije i uvodjenja PDV-a) i neprestane kampanje koju vodi svih 10 godina (iskljucivo za sebe i ljude u svojoj stranci), cime je stekao utisak kod naroda, da je mocnik, a to je ustvari kljuc njegovog "uspeha", koji u saci drzi dve poluge, s jedne strane vladino kormilo (da moze da obori vladu, kad god pozeli, cime je radio, sta je hteo, a da mu niko nista nije smeo reci, pa ni aktuelni premijeri), a s druge, moc da zaposli svakog ko je u njegovom taboru (sto je G17 svesrdno radila, posebno na lokalnom nivou), bez ikakvog drugog kriterijuma, pri zaposljavanju, sem da je clan stranke G17. I to svo znaju, od poslednjeg gradjanina, koji (mozda) ni ne izlazi na izbore i nezainteresovan je za politiku, preko lidera svih stranaka, do premijera i predsednika drzave, ali cute i postaju ga, niko ne zeli da ga raskrinka do kraja, jer jednostavno, na Dinkica se racuna! E, bas zbog toga, za ovo sto se sada desava DS-u, kriva je upravo sama DS! Neka se niko ne zacudi, ako posle sledecih izbora, kad god oni bili odrzani, u koaliciju udju SNS i G17, ne bi li imali skupstinsku vecinu.
Tako je to uvek,
"Ko s djavolom tikve sadi, o glavu mu se olupaju." narodna poslovica!

Dinkicu Pacove

pre 13 godina

Istorija se ponavlja,po ko zna koji put.
Kad je svima jasno da je gotovo,Dinkic prestaje da bude pozicija i postaje najveca i najtvrdja opozicija.Izletece tu gomila prljavog vesa narednih dana.
Uopste mi nije zao ove Vlade,zao mi je samo sto ce sledeca biti jos gora i sto cemo jos losije ziveti.

Aleksandar

pre 13 godina

Alo bre, DESET godina ste na vlasti!!!!
Ima li još nečija tetka, bratanica, sestrić, kuma, rođaka da nije zaposlena u jednoj od 210 drzavnih agencija ili nema ni za njih više mesta, ako nemaju člansku kartu neke od vladajućih stranaka!!!
Da li treba da sačekamo da svi oni otplate i subvencionisane kredite za stan, ili da sačekamo da se vaša deca iškoluju po inostranstvu pa da vam vidimo leđa.
Premijer mora preko novina da odgovori ministru, na optuzbe?!!!
Da li to vlada ne funkcioniše ni preko elektronskih sednica vlade?!!!
Mozda je potpredsednik poslao e-mail iz Amerike, ali niko ne čita mail-ove?!!!
Nesposobni ste, ne umete, neodgovorni ste i samo obmanjujete ovaj narod!!!
Ovde je davno metla trebalo da radi, neke da počisti, a za neke drška-motka i to zna se kakva!!

zabrinuti

pre 13 godina

Nekad su mi naši političari bili smešni.
Sad tek vidim koliko su opasni.
Ne znam da li je ugrožen opstanak Vlade, ali nacije, sigurno jeste!

nemam posao al' zato imam diplomu...

pre 13 godina

Automobil star 21 godinu
16000 registracija
24000 plin, benzin, ulje
5000 servis
Markica za GSP (posto se auto vozi samo kada mora)
35000 markica
Racuni
60000 struja
18000 telefoni (mob i fix)
12000 infostan
25000 internet i kablovska
Hrana
40000 hleb i mleko
150000 hrana
30000 kucna hemija itd.

ukupno 415000 (35000 mesecno)
bez cigareta, pica, izlazaka, kulture, sporta, obrazovanja, garderobe...
sa minimumom gore nabrojanih stvari (koje, priznacete, nisu luksuz) potrebno je minimum 45000 mesecno ili 540000 godisnje

Naravno, ovo su cene komunalija ako zivite na periferiji i ako ne iznajmljujete stan, ako imate tu "nesrecu" da vam je stan u gradu ili da morate da ga iznajmljujete cak - cene drasticno skacu.
A da, ne daj Boze da imate porodicu ili da vam padne na pamet da jos i dete imate...

Zasto sam ja napisao celu ovu racunicu?

Zamolio bih nekoga iz Vlade Srbije da mi odgovori:
Kako ja da se ne bavim kriminalom???

realan

pre 13 godina

Hvala g-dinu Cvetkovicu na ovoj izjavi, odavno se nisam tako slatko nasmejao. "Pun sam energije i nisam se umorio" - izgovori covek, koji me smori dok sastavi jednu jedinu recenicu, koji deluje kao da je non-stop pod sedativima. Smesno, ali i tuzno.

Gorki

pre 13 godina

Kad krene lose traze se krivci.
Ceka se Daca da prenese poruke "intimne"prirode iz USA, ali nikako da stigne. Verovatno pokusava,od proslog cetvrtka da im objasni sta znaci Kale-megdan hill

Сале

pre 13 godina

Кренуо је Млађа ђоном на све у влади. Прво је председника испрозивао да је лагао за њега да добије изборе (1000 евра), па је почео да тужака министре како га нападају што ''унапређује'' Србију, ево га сада опет по председнику али овај пут преко премијера. Па том човеку нико није ''за цео живот''. Свакога ће искористити и одбацити,само да себи осигура позицију ''ВЕЧИТОГ''. Ипак чини ми се да и њему истиче рок употребе. Готово је Млађо, концерт је завршен! Нема више за тебе на ''БИС''!

stanaz

pre 13 godina

Demokrntija. Neophodna je korenita reforma Sve odgovorne na sud da odgovaraju za lose odluke. Sve lopove na sud pa da vrate ukradeno.

LDP

pre 13 godina

Prema pokazanom DS ima ubedljivo najgori kadar (a pozivali su se na svoju sručnost), njihov najsposobniji čovek Đelić radi u manje bitnom sektoru - evropske integracije, Đilas je gradonačelnik Beograda, dok su ministarstva gde ima najviše korupcije i zloupotreba prepustili SPS i G17+. Poprilično neinteligentno. Nijedna stranka, niti sve zajedno, nema dovoljno kadra za sve funkcije. Zato treba podržati LDP u nameri da na funkcije dolaze stručne nestranačke ličnosti iz samih preduzeća a ne partijski padobranci poput Bajtića u NIS ili onih u Kolubari. Borba za vlast se trenutno svodi na borbu za funkcije preko kojih se državni novac usmerava na račune partija, Mlađa je ekspert za te mutljavine.

Sergije

pre 13 godina

Amerikanci uvode naprednjake u novu vladu, da se ne foliramo oko toga, sto bi nas narod i Mladjan Dinkic rekli. Treba im neka kombinacija u kojoj bi naprednjaci pazili da demokrate ne kradu previse, a demokrate da naprednjaci ne zalutaju u rat.

Sad se samo trazi rasplet u kome bi, naravno, svako hteo makar malo da profitira.

zlata

pre 13 godina

DRZAVNI TUZIOC MORA ODMAH DA REAGUJE! U zemlji gde potpredsednik vlade javno izjavi da predsednik vlade ne radi svoj posao i nista ne odlucuje, vec da to radi predsednik drzave Boris Tadic, POSTOJI ZLOUPOTREBA VLASTI, KRSENJE USTAVA. To znaci da Srbija NEMA VLADU, a da suprotno Ustavu sve poslove je preuzeo predsednik drzave. TO JE RUSENJE DZAVNOG PORETKA SRBIJE. Drzavni tuzioc mora da utvrdi istinu, odn ospori navode potpredsednika vlade ukoliko su date proizvoljno ili netacno.

Mare

pre 13 godina

Stvarno je genije ovaj Dinkic, razmislja covek trista koraka unapred, nazalost pametan je samo za sebe te ti koraci idu samo na stetu gradjana Srbije.

Pazite sad sta on primenjuje. Uvideo je da raste nezadovoljstvo naroda prema vlasti, takodje uvideo da raste moc SNS-a (nazalost ali raste) i sta on radi. Godinu dana pred izbore ako se ne odrze i pre, on pocinje da baca pesak u oci vladi. Zasto to radi? Zato sto zna da gradjani Srbije imaju kratko pamcenje i sad kad budu izbori on ce imati iza sebe godinu dana pljuvanja po vladi ciji je bio clan, ali ce vecini naroda biti najbitnije ono sto je skoro bilo, a to je slika Dinkica koji je protiv vlade. Ovakav stav mu je odlicna podloga i za eventualni savez sa SNS-om ukoliko ovi dodju do vlasti, jer opet on je bio protiv vlasti a i ovi su. Ali ukoliko bi DS dosao na vlast opet se nista ne menja, i u toj kombinatorici on upada jer treba samo vrlo lako da obrne pricu i da opet prica pohvalno o njima i resena stvar.

Nema sta covek pravi kombinacije samo takve.

mikis

pre 13 godina

Ako, ako, neka se sto vise zakrve i zavade, izmedju sebe, ne bi li nam dokazali ko je vise kriv za ovo tragicno stanje nacije. Nase je da, ovog puta, ne nasednemo njihove pred izborne fore i fazone, bilo ko da je u pitanju. Inace, ode nam jos 10 godina.

Flea

pre 13 godina

A tvoji kadrovi su zlato?!?!?!
Pa oba Milosavljevića (a ni ostali kadrovi nisu ništa bolji, počevši od tebe) su ne za smenu, nego za iza rešetaka, i da se ključ baci dubooookooo u okean!
E, to bi bilo svetlo na kraju tunela naše bede, verujem!

milija

pre 13 godina

a sta ste mislili gospodo iz vlasti da uradite pa i da rekonstruisete ovu vladu? za tri godine ste nas doveli do prosjackog stapa, sad mislite da nesto mozete da uradite a da to ne bude kozmetika? ovog puta gradjane necete prevariti, saljemo vas u udzbenike politicke istorije, veoma brzo.

Ana

pre 13 godina

Meni je Cvetković potpuno bled lik, nekako, tu je već dugo, a uopšte ga ne primetiš. Ne mogu da se setim ničega što je izjavio, ništa na mene nije ostavilo, ama baš nikakav utisak, ni dobar ni loš. Nekako mi je to i najgore, mlak premijer, jedva priča. Ne znam šta vi mislite, ali ja mislim da je on baš loš premijer. Možda bi bio ok član nekog društva, nekog nastavničkog veća, nečeg tako bez veze, gde se ništa bitno ne odlučuje, gde se ništa posebno ne dešava. Premijer mora biti najjači čovek, a ne mlakonja. Od svih premijera u okolini naše Srbije, naš je najslabiji. Ovi okolo su kao male aždaje, spram njega, sposobni, jaki, guraju stvari,znaju da pričaju, imaju stav (nema veze sviđa li nam se ili ne), ali imaju ono nešto.

Земунац

pre 13 godina

Како видим представа ,Малађана Динкића се наставља и даље.Он савршено зна када је урушио све што је могао, и сада креће у рушење. Чак је и председнику наместио игру,прво са ''лагањем'' о 1000евра,а сада подмеће врућ кромпир око тога ко једини одлучује о свему у Србији. Све што није ваљало задњих 10 година он ''аргументовано'' пребацује другима на грбачу. Сви су криви а једино он, борац за боље сутра,ради исправно. Али овај пут,неће му проћи та заврзлама. Прочитали су га сви, народ више неће моћи да заварава и да лаже. Он и они који су са њим све ове године украли од нас,ће на изборима добити јасан одговор шта мислимо о њима.Господо ''драга'' ваше време је истекло,време је за промене,за неке нове људе. За људе којима је овај народ пречи од новчаника и привилегија.

sasa jokic

pre 13 godina

Misko je resio da u igru ubaci Dinkica, svog starog oprobanog dzokera! Mislim da su izbori sve izvesniji, ako pogledam kako se Tadic ucutao, a selo gori.....nema tu mnogo sansi za opstanak!

Beogradjanin

pre 13 godina

Najveci nezadovoljnik u vladi je Mladjan Dinkic. kada se pogleda njegova istorija kroz razne flad evidi se da nikada nista nijeuradio. Bio guverner i nista, bio ninistar finansija i nista, bio ministar ekonomije i nista sada ministar i ekonomije i regionalnog razvoja i opret duplo golo.Ucenjuje investitore gde ce investicija da se gradi. Za gorenje placa po 20 hiljada evra zaradnomestoza300 radnika.U zajecaru halapostoji .znaci Gorenje dobija besplatnu fabriku a dogovoreno je da to bude u Valjevu. Znaci izigraoValjevo i otisao kod svog partijskog druga u zajecar. Prilikom sledeceih izbora ga ne treba uzimati u koaliciju pa po cenu biti i opozicija. Bplje uzeti LDP nego G17+. Uvek pred kraj mandata on pocne da se joguni

Vojvodina

pre 13 godina

Do sada sam glasao za DS, vise necu. SNS, DSS, SRS, NS ne dolaze u obzir, LDP me je razocarao.
Ostaje mi da glasam za manjinsku stranku, za Pastora.

Vladimir

pre 13 godina

Doslo je neko novo vreme! Gotovo je sa ovim ostrascenim i primitivnim politikama, vlade ce poceti lagano da se smenjuju i dolazi polako vreme evropskih perspektiva na celu sa LDP-om i onima koji prihvataju njihove ideje i viziju ove zemlje kao clanicu EU i NATO alijanse. Potpuno je nebitno hoce li ova vlada biti srusena ovim ili nece, ono sto vidimo u svemu tome jeste da nekakv sistem postoji i da nema nedodirljivih, a to je zahvaljujuci Evropi i ultimatumima koje smo od njih dobijali cime smo menjali sistem dovde, jos kada donesemo ukidanje blanko ostavki i poslanici pocnu da misle svojom glavom, nema vise zaustavljanja. POCELO JE!!!

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Dakle, pitanje je trenutka kada ce Vlada pasti. Nego, mene brine bllizina marta. U martu su nam se zadnjih par decenija uvek dogadjale tragedije. Valjda nece opet pasti krv.

Djuka

pre 13 godina

Ima ovde istine, znamo da je Cvetkovic marioneta, ima DS sposobnih ljudi ali su oni skrajnuti. Politika koju je vodila Vlada je ekonomska kataklizma Srbije. A Mladjan je covek koji je za deset godina srusio dve vlade, a ima u planu i trecu. G 17 JE stranka koja je uvek drzala sapu na drzavnim parama, i koja sa njima kupuje neke buduce glasove, i nikako mi nije jasno kako uopste prelaze cenzus. Oni su po meni, JUL dvadeset prvog veka! A Boris nesto mora kardinalno da promeni, ili ce mu biti kraj na sledecim izborima!

g17 -

pre 13 godina

Pocelo je pocelo.... Ujedinjeni Razbijaci Srbije prvi napustaju brod koji tone. U skladu sa svojim prirodnim instiktom. Jel se slazete?

Janoš

pre 13 godina

Gospodin Dinkić je posetio pivaru u Bečeju pre privatizacije. Nakon pet godina, posle privatizacije, pivara je otišla u stečaj, ja na biro, posle na ULICU.

Marchelius

pre 13 godina

Vala slazemo se skoro svi da bi ova Vlada trebalo da ode, ali je Dinkic....uuu... On je gori od svih njih.
Dinkic je predsednik interesne grupe i ponasa tako.
Sada su najvazniji od svega politicki poeni, obzirom da se ne kotiraju bas visoko.
Mladjo, drzim ti fige da NE PRODJES CENZUS. Unistio si nas lazovicno.... Doduse, ni drugari iz Vlade, nisu nesto svetlija tacka!

Bistri Gonzales

pre 13 godina

Za sve je kriv Dinkic! Upropastio je banke pa nam je sad gore nego 90-ih. Dalje, Rusima je poklonio NIS i zato smo ugasili po pitanju benzina i akciza!
Na sledecim izborima glasam za Dveri!

Sava Drugi

pre 13 godina

Vas na vlasti drži samo to što je opozicija još gora.

Ali to ne znači da treba da ostanete tu. Naprotiv. I Mirko i Mladaja, i Toma i Velja treba da idu. Nije Srbija toliko loša država da ne može da ima bolje...

Jovana

pre 13 godina

Na Dinkica necu ni da trosim reci ali Cvetkovic sa ovim svojim univerzalnim odgovorom na sve "vlada nije izgubila kredibilitet", ja stvarno ne znam, kao pokvarena ploca. Gospodine Cvetkovicu, zasto je ekonomska situacija u zemlji katastrofalna - "Vlada nije izgubila kredibiitet"; gospodine Cvetkovicu sta mislite o visokom nivou korupcije - "Vlada nije izgubila kredibilitet"; gospodine Cvetkovicu da li ste razmisljali o ostavci - "Vlada nije izgubila kredibilitet"... Da naucim i ja tih par fraza i kandidujem se za premijera, izgleda da to uopste nije neki tezak posao.

Srbin

pre 13 godina

PROPADANJE SRBIJE TREBA HITNO ZAUSTAVITI, ali sve dok je UNISTITELJ srpske ekonomije na slobodi, Srbija ce da tone sve vise i vise. Covek koji je od beznacajnog asistenta na Ekonomskom Fakultetu, postao "ekspert" za finansije i deset godine drzi kljuceve ekonomije i finansija je najzasluzniji za sunovrat Srbije. Da li treba reci da je to Mladjan Dinkic!

MISKO

pre 13 godina

Vrlo je prosto.Brisel je naredio Tomi Nikolicu da kontroliše i kanališe štrajkove.G17 i SPS idu niz vodu što se vidi po štrajkovima a prevremenih izbora će biti krajem ove ili početkom sledeće godine.Na političkoj sceni mora da ostane samo par partija.

Komi

pre 13 godina

Brod tone ,pacovi se uskomesali
a sve je ovo vec vidjeno ,dokle ce da nas zamlacuju providnim
forama .Bolji zivot srecni ljudi.
Slava im.

zabrinuta

pre 13 godina

Teska srca ali moram priznati da dugo nismo imali ovako losu Vladu. Dinkic prica o sebi kao o "bogom danom" ali mnogi primeri iz prakse pokazuju da gde god su Dinkicevi i Dacicevi ljudi tu je opsti nerad, otimacima i lopovluk! Ne zna se ko je gori i gde mi svi zajedno sa njima idemo. Bojim se da ce 05. oktobar biti nista u odnosu na ono sto ce ovi doziveti!

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

@
Kada Dinkic kaze da Tadic u prvi plan izbaci svoje najsposobnije ljude, verovatno misli na Djelica :)
(Miroslav, 11. februar 2011 09:46)

Ne znam sta je Dinkic hteo da kaze a narocito sta je mislio?
Ali znam da su Tadicevi najsposobniji ljudi iz prvog plana Ujka Misko, Levi Beko i Desni Bata Kole. Sa njima se grli i ljubi. A oni imaju i luksuzne jahte. Toliko im je dobra priustio pa je sebi rezervisao mesto i pojas za spasavanje. Pa kad pukne tikva - pravac Devicanska ostrva. Tamo su svi nevini po svim kriterijimima!

Mene ne iznenadjuju svi oni koji podrzavaju bilo Mladjana bilo Borisa. Nema ih mnogo ali sam siguran da njihova deca nisu medju onih 400.000 gladne dece. Kako ih nije sramota!

Decu vam necemo oprostiti.

Sančo Pansam

pre 13 godina

Prosto nevjerovatno koliko štete čini ovaj čovjek koalicionom partnerima, Državi a to što obmanjuje Narod, to je posebna priča. Ova drskost je prevršila svaku mjeru i sada je g-din Tadić u nekoj obavezi prema Narodu i (na kraju-krajeva)da zaštiti sopstveni ugled, kako zna i umije da neutrališe ovo Biće sa političke scene Srbije. Pa neka ide sa novcima koje je "zaradio" gdje god hoće, samo da ga više ne gledamo. Dovoljno bi bilo razotkriti, ne više nego, jednu njegovu aferu i svi bi smo znali gdje mu je mjesto. Konpletna štetočina...

Stevan

pre 13 godina

I sta cemo sad? Ovo sto je Dinkic sada rekao javnost, analiticari, opozicija, govore vec dve godine, a odgovor vlasti (i Dinkica u njoj) je da to nije tacno, da vlada funkcionise dobro, da svi rade maksimalno svoj posao. Odjednom se, cimn su neki izasli na ulice, spavaci probudili i progledali. Cini mi se da je, ipak, malo kasno. GOTOVI SU!

Siniša

pre 13 godina

Stari oprobani štos Dinkića, prevaranta, zaljulja brod, a kad brod počne da tone on prvi beži i krivi druge za potapanje. Najveći problem je ekonomija, nezaposlenost, otpuštanja, gašenje velikog broja preduzeća..., a on je bio odgovoran za taj sektor i vidite koji su njegovi rezultati-katastrofa. Odgovornost za ministra zdravlja pokušao je da prikrije ovom montiranom ostavkom, bežanjem od odgovornosti, ali nije uspeo. Ministarka za sport i omladinu je najveća prevara, jedino šta je trebala da uradi je donošenje zakona o sportu, a kao što znate nema ništa od toga, u tom sektoru je rasulo, a ona ide i slika se sa uspešnim sportistima iako nikakve veze nema sa njihovim uspehom. Ministarka za trošenje para, nacionalni investicioni plan, je izmišljen kako bi delio novac partijskim ljudima. Kakav je haos u telekomunikacijama dobro vam je poznato, odrali su nam kožu putem računa, niko ne zna ko je Orion i šta oni uopšte rade, umesto da razviju Telekom na pravi način oni hoće da ga prodaju... Svi resori za koje je bio zadužen Dinkić su u katastrofalnom stanju. Kritikuje ministra poljoprivrede, a koliko novca su dali za poljoprivredu, veoma malo, jer je Dinkić pokupio novac za svoja ministarstva, koja ne rade ništa. Ako pogledamo koliko je povećan izvoz poljoprivrednih proizvoda treba nagraditi ministra, jer je sa veoma malo novca uspeo da poveća proizvodnju i poveća značajno izvoz, mnogo je zakona doneto koji pomažu poljoprivredi, ali veoma malo para ima za subvencije, jer je Dinkić sve pokupio. Ne kažem da je Vlada radila idealno, mnogo toga je dobro urađeno, mnogo toga nije dobro, ali poslednji koji treba da kritikuje rad Vlade i ministara je Dinkić, jer je on najveći problem-krivac za ovo stanje. On nije problem od juče, već 10 godina uništava sve čega se dohvati, toliko je štete napravio da bi trebalo hiljadu strana napisati o njegovim glupostima-malverzacijama-eksperimentima, zbog kojih je država oštećena za veliki novac, a privreda postavljena na pogrešan način, on je bankama omogućio da se bogate, na račun privrede i građana...

kuki

pre 13 godina

Redom čitam komentare i svi ste u pravu, slažem se svim što piše u njima mada moram da napomenem jednu stvar a to je da su svi bez obzira na partijsku pripadnost slični na moju i vašu žalost. Ko god da dođe na vlast gleda da se uvali negde u neko JP i da dobija ogromnu kintu nizašta a tako je zato što svi na vlast gledaju kao na neku nagradu koju su dobili na lutriji umesto da gledaju dok su tu na toj poziciji da nešto urade korisno ne samo za sebe i svoj lični interes nego nešto po čemu će ih ljudi pamtiti ili izabrati ponovo. E sad pošto znaju unapred da će sigurno izgbiti na sledećim izborima oni gledaju da poharaju šta se poharati može uz sitne privilegije koje idu uz to. Po meni iako izbori ništa dobro doneti neće jer naučen iz prakse do sad nisu ništa i doneli, makara da se promešaju karte i na neke pozicije dodju neki novi ljudi sa nekim novim idejama iz kojih se može i izroditi nešto dobro za ovaj napaćeni narod.

Sale Starograđanin

pre 13 godina

Tako je Mlađo, gazi neradnike, nije im mesto u vladi! Dosta su se krili iza ljudi koji radi rade i uživali pohvale za tuđe rezultate! Gde su njihovi? Samo napred!!!

МОНАРХИСТА ДЕМОКРАТА

pre 13 godina

Суштина проблема је начин ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ.!
Наиме, почеле су МИРНЕ активности у које се укључити сви који су за обнову Краљевине Србије, на темељима Немањића и Карађорђевића (ПОШТЕНИ, СТРУЧНИ, МОРАЛНИ,..).
Када Краљевина Србија уђе у ЕУ , врло брзо ће постати ЛИДЕР у Југо-Источној Европи са тржиштем од 55 милиона православаца …
За невернике информација из НИН-а бр.3134 од 20.01.11.- да је Стефан Првовенчани ПРЕДАК свакој од 12 краљевских кућа у ЕУ, а преко њих и Карађорђевићима.!
ДАН ДРЖАВНОСТИ требало би да буде 04/17 ЈАНУАРА 1217. када је Свети Сава у манастиру Жича, крунисао брата Стефана Првовенчаног и Србија постала краљевина призната од свих хришћанских држава.
Са вером у Бога, за Краљевину Србију.!!!

insajder

pre 13 godina

Cim treba da se donese Zakon nad Zakonima,mislim na restituciju,tajkuni se povampire,isture Mladju da se prosipa kako najednom nista ne funkcionise i onda ce da budu izbori,i opet cemo da kasnimo za svetom,necemo na vreme uraditi sto je potrebno da zemlja krene dalje,vec u kanal. Glasajte opet!

Nickie_NS

pre 13 godina

Što je neko rekao "Mala bara, puno krokodila" e pa sada je hrane u bari nestalo pa će krokodili krenuti jedan na drugoga, sve su prodali, potrošili i proćerdali i sada se svađaju, na našu žalost ponovo će biti hit "Gedo gluperdo..." samo su novi likovi u glavnoj ulozi...

Raša

pre 13 godina

Ubeđen sam da Predsednik Tadić donosi sve smernice ali isto tako da mnoge ne mogu da "profunkcionišu" jer jednostavno ili nisu realne ili igrači tome nisu dorasli. Rezultat EKONOMIJA NAJSLABIJA sa najvećom Evropskom inflacijom, svakodnevne spektakularne pljačke banaka/pošti i ogromni kriminal. O platama, nezaposlenosti, infrastrukturi i ostalom ne vredi pričati. Hitno su potrebne promene jer bi bilo samouništavajuće nastaviti sa ovakvim trendovima. Pitam se ko će i da li će za promašaje neko ODGOVARATI ili će ostati samo "good try"?

Corvus Corax

pre 13 godina

Da Mlađan već nije uradio ovakvu stvar već par puta, pa i da ima ta njegova izjava nekakvog značenja. Ovako je samo klasično pranje ruku i spremanje za još jedan lov u mutnom. A Srbija??? Ma ko te pita, daj ti njemu njegove regione, da može narod lakše da spava. Da li su svi toliko blesavi da će da dozvole još jednu Mlađinu ujdurmu???

Nije bitno

pre 13 godina

Očigledno da je Mlađan naslutio kraj vlade, pa da se na vreme proda, nije mu prvi put. Nažalost, verovatno će i u sledećoj vladi da profitira kao i u dosadašnjjim.

cajka

pre 13 godina

Iskljucivi krivac za sve sto se dogadja, a dogadja se bruka pred celim srpskim narodom, kriv je Tadic i njegov pristanak da minornim strankama kao sto je G17, SPO i drugim dozvoli da pre izbora formiraju koaliciju sa DS om.Pri tom su te stranke ucenom dobile daleko vise i jace pozicije nego sto to zasluzuju. Eto posledice,zbogom DS!

М

pre 13 godina

Zbog ovakvih izjava Dinkić je majstor srpskog političkog marketinga...

Svi znamo da ministar zdravlja nije dao ostavku čisto reda radi...

Sledeća vest: Šešelj se vraća u Srbiju. To će ujedno i dovesti do izbora...
A vi u medijima i mi čitaoci ćemo se u tome silno zabaviti!!!

sasazr

pre 13 godina

Nazalost, kompozitor je u pravu, Mirko velika naivcina i posten covek, a takvi se sada smatraju nesposobnim, dozvolio je da ga , pre svih predsednik drzave drzi kao ikebanu, a sve vazne i nevazne odluke je donosio sam, cime mu je ugled spustio ispod svakog minimuma. Cudno je da Mirko nije vec odavno rekao da je dosta ponizavanja. Predsednik je vise u svoj kabinet prima Dodika, koji po liku i delu podseca na Tonija Soprana, nego sve ministre s Mirkom, zajedno. Rekonstrukcija vlade ce oznaciti i njen kraj, pa je bolje odmah raspisati izbore, ne cekati stiropor revoluciju koja ce biti "balvan"revolucija iz 90 tih.

Бата Рака за удице

pre 13 godina

Баш бих волео да питам господу, а посебно госпођице и госпође које су гласале за дотичне, како се сада осећате?

Čičak

pre 13 godina

Kada bi svi imali hrabrosti i elana kao Dinkic, ne bi smo ni razmisljali o izborima. Pustili bi smo politicare da rade svoj posao, za to primaju platu, mi bi smo radili svoj, za platu naravno!Dinkicu, kreni redom i ne zaboravi i svoje dvoriste!

zdravko

pre 13 godina

Dinkicu, nezgodan si igrac Znam ja da je na predsednickim izborima toma pobedio ali ti si dobar DRIBLER, Ti imas sposobnost da glasove prebrojis u sekundi i tvoj potez da ti probijes led da je Tadic pobedio na predsednickim izborima bio je toliko providan pa cak se videlo da toma nije imao nista protiv e to se nije uklapalo Zasto je Toma to precutao samo vas dvojica znate. Postavlja se pitanje sta je sada. Sta si smislio, vodi racuna stisli su vas sve, nema sada mrdanja, narod nece da rusi ni da pali, sada idu mirnim putem a tu lezi zec. Mirnim putem ce vas sve na odgovornost dati a to je ovog puta nezgodmo. Nema para a Srbinu reci da nema para to je opasno. Gde su novci, a iznenadili su vas mirne demostracije. Sta ste cekali, da budu neredi pa da NATO uleti da nas smiri i da ostanu tu posto ste potpisalo sporazum da mogu da prodju kroz Srbiju a kada su vec tu neka i ostanu. Sve vas je zeznuo stiropor a revolucija je pocela mislim na stiropor revoluciju. Namestili ste da jedan covek bude gazda Srbije, gazda budzeta da bude predsednik drzave a i predsednik vlade i da njegovim avionom moze da se vozi samo onaj kome on dozvoli, a Tadic nije taj. Sada gledajte sta cete i kako cete. A narod nema ni za leba. A nema ni za meso bez obzira sto deset godina cena zive vage svinja u proseku je 100dinara, sramota, neka vam je bog u pomoci premda mislim da ovoga puta i on razume sirotinju koli je proizvot tvoje politike, ajd cao.

Ritter

pre 13 godina

"Naš premijer ništa ne odlučuje. On je premijer koji treba da odlučuje, a ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik (Srbije). Ko bi drugi odlučivao. To svi znamo i šta ima da se, što bi narodski rekli, foliramo oko toga“, kazao je Dinkić.
...Ustvari ne odlucuje ni predsednik vec njegovi drugari-savetnici iz VIS Idoli :-))

Beograd

pre 13 godina

Krenuo Mladjan Dinkic sa svojim starim nastupima.
Komsije Toma Nikolic i Mladjan Dinkic koji gle cuda kao kupise stan od istog investitora , a kojeg Cane Subotic pominje u intervjuima koje smo gledali u Insajderu.
Ova Vlada je katastrofalna ali komsije su jos vece zlo za Srbiju ukoliko im se ostvare namere.
I slag na tortu Premijer se obraca preko Vecernjih Novosti.
Jel treba jos nesto da se doda?

Srdjan

pre 13 godina

Prelazeci preko toga sto su izrecene neke istine, hteo bih da prokomentarisem tajming - ova vlada bi sada trebalo da juri da ispuni zahteve Evropske komisije kako bi nas preporucili za kandidaturu i da porodi vise odluka za koje nikako "da se steknu uslovi" - finansiranje stranaka, status poslanika, OK, i restitucija, mozda i Mladic... I sad G17 rusi vladu - meni to lici na sabotazu. Izgleda da bi Dinkic voleo da na sledecim izorima opet dobije delegate umesto poslanika, da netransparentno uzima novce za kampanju itd...

Shimans

pre 13 godina

Mene zanima kada će prestati ovo maltretiranje sa vojnim avionima što "grme" već nekoliko dana iznad Beograda?! Kao da ne postoje tolike ravnice i ne naseljena prostranstva u okolini! Pogotovu kada sa razlogom možemo da sumnjamo u njihovu tehničku ispravnost!

Lone Star

pre 13 godina

Mladja zna kad treba okrenuti curak. Dok je jos vreme da se opere od ovih i da cist zauzme startnu poziciju za izbornu kampanju. I, videcete, opet ce Mladja da preskoci cenzus. I onda ce opet kao ,,ponovo nevina" mlada da bude atraktivna za sve postizborne brakove.

Mladi Stevica

pre 13 godina

Covek je rekao ono sto svi dobro znamo, cela vlada zna takodje nije to nikakva tajna! Samo ne valja to tako na glas:) Mozda i osba koja je to rekla ne odgovara, bilo kako bilo situacija ostaje ista Predsednik-premijer ostaje da vlada a iz novo nastale zbrke profitira samo SNS!

DekiZmaj

pre 13 godina

To, doza nam treba! Srbi ne umeju da žive normalno, brzo se smorimo, poput amfetaminskog narkomana. Izbori su nova doza, čine nam da se osećamo živim. I tako dok ne dođe neka oružana kriza ili rat. Tto je kod nas koji nismo kadri ostvariti se u miru jedino pravo rešenje da imamo osećaj da smo svoji na svome.

Jedino što smo naučeni da ratujemo samo odbrambeno (ovo kvazi agresivno tokom raspada Jugoslavije nas je činilo zbunjenim i dezorijentisanima). Ali naći će nam Obama (američka administracija) već nekog agresora, do sad su učinili da nas svi mrze.

bobes

pre 13 godina

Da li je to Dinkic u nekim tajnim pregovorima sa Tomom? Ja mislim da je Dinkic bogato nagradjen od strane Tome zato sto ovo prica. Cudno je da se sve odjednom desava... miting, Dinkic pljuje po vladi u kojoj je i on, optuzuje premijera itd. Eeee moj Dinkicu video covek da Toma ima vise para pa sad se priklanja njemu polako, garant mu toma ponudio mesto ministra finansija da jos vise pokrade ovu zemlju, sa ovom vladom nije to dovoljno ucinio treba zavrsiti

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Za mene licno ce ova Tadiceva Vlast ipak ostati upamcena po svom najvecem uspehu tj. uspostavljanju najboljih dobrosusedskih odnosa sa Miloradom DODIKOM !

Prosvetni radnik

pre 13 godina

Mlađen Dinkić je unazad sve vlade rasturio pre kraja mandata ovde je isti scenario to će uraditi i sledećoj ako bude u njoj a vi ljudi morate shvatiti da je vama mozak ispran da sve zaboravljate

lav leo

pre 13 godina

Dokle ste vi dogurali, kada je meni koji ne radi sa 50 i kusur godina i dvoje dece, sa budžetom koji se završava za 15-tak dana ŽAO VAS.

Mali Ima Petlju

pre 13 godina

Mlađo care niko od njih ne sme ni da zine na tvoje prozivke. Tadic se verovatno ne oglašava jer jos nisu stigli rezultati javnog mnenja pa ne zna još šta misli.

Kad je tako, vala i šta će nam oni kilavi, bolje da svi glasamo za tebe jer ćeš ionako raditi šta ti padne na pamet ko god da je većinski.

G.G.

pre 13 godina

Motivisanost i elan za rad, neprekidna aktivnost ka dostizanju maksimalnih rezultata za dobrobit zemlje govori da
Mladjan Dinkic ima hrabrosti, da nazove stvari pravim imenom.Dinkić jedini ,mnogo radi, možda i neku grešku toliko radeći napravi, a niko ne želi pohvaliti rezultate, stalno mu se nalaze greške od ljudi koji ništa ne rade sem ako se u rad ne računa sedenje u kabinetu u BG-u, i blaćenje ovog čoveka. Pitamo se da li je taj čevek izabran za "žrtveno jagnje" da bi se sakrio nerad drugih dok se on neprestano kritikuje. Dinkić je hrabar čovek, i na tome zaslužuje sve čestitke. Dinkić javno govori ono što je celoj Srbiji jasno. Bravo Dinkiću, samo napred.

nenasilan otporaš

pre 13 godina

Dosta je bilo trpljenja. Premijer, predsednik i cela DS su se toliko uspavali i uljuljkali da bi i sa SNS-om u vlast, samo da ih niko ne budi... Buđenje, gospodo, ne plaćamo vas da spavate. Mlađa navio budilnik, pa je frka!? E, pa nema više!!!

zex

pre 13 godina

E ljudi ajmo stvano prodati prava i napraviti reality show od ovoga, ali ne razumem Dinkica sto sad kad se svaki dan slika i tek treba da se slika sa novim investitorima sto mu samo podize rejting!!?

Miki

pre 13 godina

Ako nešto ne ide kako treba valjda se o tome priča javno a ne sistem " sakrićemo ispod tepiha sve ". DS više poržava SNS nego svoje koalicione partnere.

bez nade

pre 13 godina

Ova vlast je totalna, ali bez ikakve zadrske, totalna smejurija. Svadje, koje inace stalno tinjaju, su na svim nivoima vlasti. Gde god zagrebete, u bilo kom resoru, sve je trulo.
Ali sam siguran, isto tako bez ikakve zadrske, da izbori nece promeniti nista, bili ove ili sledece godine. Jednostavno je vidljivo da narod, bez obzira na svo nezadovoljstvo i kuknjavu, ne zeli smenu vlasti. Vecina jedva ceka najbanalniji propagandni trik Tadicevih marketing pulena, poput onog o autorskim pravima, da se jos zesce nego na vlast, obrusi na opoziciju. Uz pojacanu stranacku, a posebno DS propagandu, sto vesto prikrivenu, sto onu najocigledniju, vlast jos drzi uzde u rukama. Pitanje je samo da li ce neka manja stranka poput G17 ostati u Vladi ili ne, i otuda prestrojavanje Dinkica u cemu je on jedino vrlo vest. Ali, nekog ozbiljnog zaokreta nece biti.

A kako bi bilo da svi placamo svoje racune i radimo svoj posao - malo, za promenu

pre 13 godina

Kad para nema, beda na vrata - ljubav kroz prozor. Koliko shvatam, problem je sto nema para i da se bolje puni budzet, bilo bi povecanja. Kako oni koji treba da placaju delom to rade jako lepo, tako ima i onih koji nece da placaju po sistemu 'ima se, moze se, nedam' do ' nemam ni za 'leba, ne mogu i da hocu'. Kako motivisati ljude da placaju porez i pune kasu? NBS ima centar za prinudnu naplatu (skidanje sa racuna duznika do potpune naplate duga, shodno ZOO). Sto pre krenete, brze ce se relaksirati situacija. Dobrovoljne platise ovo nece osetiti, ostali ce konacno shvatiti da je lakse i bolje platiti nego upadati u probleme.

Miki

pre 13 godina

Odajem Dinkiću priznanje za "pronalazak" rupe na saksiji. Pa kad su Mlađo,u zemlji Srbiji,najsposobniji, a ne poltroni uopšte imali šansu i da li je neko čuo da u zemlji Srbiji šef stranke ne odlučuje o svemu i svačemu, pošto on jedini "zna" sve i sve zna bolje od drugih. Svejedno je kako se stranka (partija) zove. A da su nesposobni preko svake mere jesu i što je još gore više su pokvareni nego nesposobni, jer da nije tako np. ne bi nam za vreme "demokratije" državni aparat porastao pet puta za samo 10 godina, a o lopovlucima koje otkriva Insajder na primer,da i ne govorim. Što se Mlađe tiče učiniće sve, apsolutno sve da bi ostao u vlasti, jer smisao njegovog života je vlast. Ne kažem da ne uradi i po nešto dobro. Ne kažem da od njega nema gorih, ima itekako.

Saša

pre 13 godina

Pošto g. Tadić traži premijera i verovatno mora da je iz DS , moj predlog ti je Dragan Đilas- gradonačelnik Beograda.Zato požuri , dok nije kasno !!!

dobrica

pre 13 godina

Ako se sećate one bajke carevo odelo,gde lik koji kaže da car nema odelo,već da šeta go,bude glavni krivac,...tako i kod nas na političkoj sceni a i u životu,ako kažeš ono što jeste,ne da si iskren čovek, koji hoće da utvrdi isinu, da se ne lažemo, da bi lakše krenuli napred, već odmah te svstavaju u razne interesne grupe, kritikuju, ne priznaju da je napredak i to što je istina izgovorena ...ako je lako reći o čemu se radi zašto se ne potpišete svi punim imenom i ne stanete iza onoga što ste napisali... pa sve ima svoju cenu, te i to kad prvi kažeš da deo tima kojem pripadaš je loš, i da treba menjati ono što ne valja jer svako dalje odugovlačenje je samo autogol... Bravo za Mlađena Dinkića, a njegovi motivi su njegovi, kao i što je moj motiv kad ovo pišem, da se bar nešto popravi, koliko je to moguće jer ovakvo kako je NE VALJA I NEĆE VALJTI, ni sad ni idućih deset meseci... Struka, znanje i nezavisno sudstvo, to je put, dug ali jedini ispravan...

Milorad Stancic

pre 13 godina

Mladjan Dinkic je pravi borac za Demokratizaciju drustva za Ekonomski jaku zajednicu a narocito decentralizacijom vlasti i regionalizacijom Srbije ojacali bi svi delovi Srbije i celikupna zajednica. LJudi cistih namera i visoke svesti sigurno prepoznaju i vide casne namere coveka koji non - stop radi u korist nase zajednice. Zbog toga je realan i direktan, jer nema vremena za promasaje u ivesticijama ...samo dobri rezultati stvaraju zadovoljstvo...

vidakis

pre 13 godina

Osvajanje vlasti fašističkog i kleronacionacionalističkog pokreta postaje realnost!

JURIŠNE ODREDE OVOG PKRETA VIDELI SMO NA DELU U OKTOBRU 2010 GODINE!

Da nije bilo policije pala bi krv!

U Srbiji ne žive samo Srbi!

Sprečimo tragediju!

Vreme je za ISTORISKI KOMPROMIS!

Moderna, demokratska, gradjanska i evropska USTAVNA PARLAMENTARNA MONARHIJA!

Država definisana kao DRŽAVA GRADJANA što sad nije po važćem Ustavu-to je uslov bez koga nema stabilnosti u višenacionalnoj državi!

KRALJ-"katalizator"nagomilanih nacionalnih frustracija izazvanih guslanjem istorije!

Podržati gradjansku opciju LDP-a u ideji stvarnog preokreta!

Ministri, idite na Kalenićevu pijacu ili u "Farmu"pa se tamo svadjajte!

mile pile

pre 13 godina

Glavni stit ovih na vlasti je "trucanje" o EU. Toma se konacno dosetio da i on moze to isto da radi. Jedino me brine gde smo mi, narod u toj prici. Ovo bas i nije neki direktni komentar na vest ali ga barem smatrajte univerzalnim za ono sto se desava i sto ce se tek desavati oko vlasti i na vlasti.

solidarnost

pre 13 godina

@bez nade

Politicari moraju da paze sta rade, a to vazi i za vlast i za opoziciju. Nije dobar signal ako se neko ko pretenduje da vodi drzavu bavi kradjom. Meni bi SNS bio simpatican da je odgovorio : jeste, pogresili smo, taj i taj je dobio otkaz zbog toga, i platicemo kaznu NEMA PROBLEMA, a da nisu ni spominjali namestanje, koje je usput vrlo verovatno. Umesto toga, oni se ponasaju UPRAVO kao i ovi na vlasti - kazu muzika je nesto lepo... Tako nezrelo... drugovi, ne zanima mene da li je to nesto lepo nego da li je to nesto po zakonu, zato sto i ja moram da se ponasam po istome, i moj komsija mora da se ponasa po istome, i vi morate takodje. I ja ako ih napadam ne znaci da podrzavam ovu nazadnu vladu. Ne znaci da podrzavam lopove. Naprotiv, podrzavam red, i odgovornost - e kada te dve stvari doputuju u Srbiju ima da nam svane, barem da dostignemo neki nivo Hrvatske, gde bivseg premijera ceka ono sto bi mnoge ovde trebalo da saceka. Cak ni ljudi u strankama nemaju emotivan odnos prema istima - tamo su 99% iz koristi, ne vidim zasto bih ja sada VOLEO neku stranku samo zato sto nije na korumpiranoj vlasti.

ziko

pre 13 godina

bolje raspisite izbore sto pre to bolje pa valjda vidite da je ova koalicija nemoguca za normalan rad vlade i sledeci put nemojte praviti nenormalne koalicije pa makar isli ponovo na izbore jer ce svaka sledeca vlada koja bude neodgovorna sve brze padati a isto tako buduca vlada ako nema pravi program nego ce ceo mandat pricati kako su im oni predhodni ostavili praznu kasu i haos neka se onda ni ne kandiduju ili neka primenjuju zakon a tajkuni neka pocnu posteno da rade jer ce djavo da vam odnese i biznis i sve sto ste pokrali a mozda i nesto vise ako narod osasavi ko ce da vas stiti gologuza i siromasna policija i vojska ajte molim vas pamet u glavu i to vam kazem veoma ozbiljno jedva cekam jedan ozbiljan miting a ne ovaj sto je bio sns-a i to vam veoma ozbiljno pisem a nisam jedini a dogorelo je ne do nokata nego do brade

Ana

pre 13 godina

Meni je Cvetković potpuno bled lik, nekako, tu je već dugo, a uopšte ga ne primetiš. Ne mogu da se setim ničega što je izjavio, ništa na mene nije ostavilo, ama baš nikakav utisak, ni dobar ni loš. Nekako mi je to i najgore, mlak premijer, jedva priča. Ne znam šta vi mislite, ali ja mislim da je on baš loš premijer. Možda bi bio ok član nekog društva, nekog nastavničkog veća, nečeg tako bez veze, gde se ništa bitno ne odlučuje, gde se ništa posebno ne dešava. Premijer mora biti najjači čovek, a ne mlakonja. Od svih premijera u okolini naše Srbije, naš je najslabiji. Ovi okolo su kao male aždaje, spram njega, sposobni, jaki, guraju stvari,znaju da pričaju, imaju stav (nema veze sviđa li nam se ili ne), ali imaju ono nešto.

Rade

pre 13 godina

Nas savrseno ne zanima ko donosi odluke,milion stvari se rade mimo zakona,pa niko ne odgovara,nas zanimaju rezulatati tih odluka,a mi ocigledno zivimo losije nego sto bi to bilo normalno u postojecim uslovima...takodje,ne mogu ministri "slobodno da odu",jer nisu slobodno ni dosli,vec postoji izbor,a ako neko ne zadovoljava svojim radom,ili bilo cime drugim,postoji smena,tek da podsetim premijera...Zasto nisu posmenjivani ministri Dulic i Dragin,ima ih verovatno jos,prvi zbog trgovine,znamo kakve,a drugi zbog moralne odgovornosti,ako vec nije direktno kriv?Ako nisu zato sto ova koalicija nema bolje,onda i ne treba da vlada,to je negde veoma lako,samo ovde padaju glave ako dodje do pada vlade...Degradirate tako rad ministara koji svojski vuku napred,a narod zbog toga lose zivi...nisam nista novo reko,samo se pitam da li je stvarno tolko tesko smeniti nesposobne,ili su oni samo sposobni da ostaju na tim mestima?

milan

pre 13 godina

Ajde ljudi ne bunite se, nema koalicije na svetu gde nema manje ili vise diskusije i razlicitih misljenja a posebno ne u predizbornoj godini. Eto najbolji primer Nemacka gde imate u sustini dve stranke da su CDU i CSU Unija a FDP druga tj. treca partija pa svakodnavno ima diskusija i razmirica medju njima kao i unutar pojedinacnih partija. Kod nas gde imamo 7-8 struja i ko zna koliko partija je bilo relativno tiho da smo mi narod poznat po toma da ne znamo sta je kompromis pa se bez predvidjenog raskida ne znamo ni svadjati.

pravda

pre 13 godina

Kakav duel premijera i njegovog ministra? Kod koga njih dvojica imaju autoritet? Premijer je kao obicna marioneta u svojoj vladi skakutao kako ga je Tadic cimao,a o ovom vecnom magistru i desetogodisnjem kreatoru nase ekonomije (nesrece) govore rezultati. I jos se hvale kako se nisu umorili!!! Mi smo umorni od vas.

neobavesten

pre 13 godina

Ne treba mi Dinkic da bih znao da je premijer marioneta !!!

Ali nisam znao da je Dinkic ministar pa zar nije kant-autor za Grand paradu ??

Petar

pre 13 godina

Dinkicu iako se ne slazem sa tobom po mnogim pitanjima, moram da ti odam priznanje i kazem da si potpuno u pravu, u DSu jedini koji radi je Sutanovac, ovi ostali a la dragin, oliver dulic i ostali su obicni moram tako da kazem foliranti. Treba ih smeniti sto pre jer se igraju drzave. Svaka cast na hrabrosti da to kazes

Čičak

pre 13 godina

Kada bi svi imali hrabrosti i elana kao Dinkic, ne bi smo ni razmisljali o izborima. Pustili bi smo politicare da rade svoj posao, za to primaju platu, mi bi smo radili svoj, za platu naravno!Dinkicu, kreni redom i ne zaboravi i svoje dvoriste!

Sale Starograđanin

pre 13 godina

Tako je Mlađo, gazi neradnike, nije im mesto u vladi! Dosta su se krili iza ljudi koji radi rade i uživali pohvale za tuđe rezultate! Gde su njihovi? Samo napred!!!

Milorad Stancic

pre 13 godina

Mladjan Dinkic je pravi borac za Demokratizaciju drustva za Ekonomski jaku zajednicu a narocito decentralizacijom vlasti i regionalizacijom Srbije ojacali bi svi delovi Srbije i celikupna zajednica. LJudi cistih namera i visoke svesti sigurno prepoznaju i vide casne namere coveka koji non - stop radi u korist nase zajednice. Zbog toga je realan i direktan, jer nema vremena za promasaje u ivesticijama ...samo dobri rezultati stvaraju zadovoljstvo...

G.G.

pre 13 godina

Motivisanost i elan za rad, neprekidna aktivnost ka dostizanju maksimalnih rezultata za dobrobit zemlje govori da
Mladjan Dinkic ima hrabrosti, da nazove stvari pravim imenom.Dinkić jedini ,mnogo radi, možda i neku grešku toliko radeći napravi, a niko ne želi pohvaliti rezultate, stalno mu se nalaze greške od ljudi koji ništa ne rade sem ako se u rad ne računa sedenje u kabinetu u BG-u, i blaćenje ovog čoveka. Pitamo se da li je taj čevek izabran za "žrtveno jagnje" da bi se sakrio nerad drugih dok se on neprestano kritikuje. Dinkić je hrabar čovek, i na tome zaslužuje sve čestitke. Dinkić javno govori ono što je celoj Srbiji jasno. Bravo Dinkiću, samo napred.

LDP

pre 13 godina

Prema pokazanom DS ima ubedljivo najgori kadar (a pozivali su se na svoju sručnost), njihov najsposobniji čovek Đelić radi u manje bitnom sektoru - evropske integracije, Đilas je gradonačelnik Beograda, dok su ministarstva gde ima najviše korupcije i zloupotreba prepustili SPS i G17+. Poprilično neinteligentno. Nijedna stranka, niti sve zajedno, nema dovoljno kadra za sve funkcije. Zato treba podržati LDP u nameri da na funkcije dolaze stručne nestranačke ličnosti iz samih preduzeća a ne partijski padobranci poput Bajtića u NIS ili onih u Kolubari. Borba za vlast se trenutno svodi na borbu za funkcije preko kojih se državni novac usmerava na račune partija, Mlađa je ekspert za te mutljavine.

Vladimir

pre 13 godina

Doslo je neko novo vreme! Gotovo je sa ovim ostrascenim i primitivnim politikama, vlade ce poceti lagano da se smenjuju i dolazi polako vreme evropskih perspektiva na celu sa LDP-om i onima koji prihvataju njihove ideje i viziju ove zemlje kao clanicu EU i NATO alijanse. Potpuno je nebitno hoce li ova vlada biti srusena ovim ili nece, ono sto vidimo u svemu tome jeste da nekakv sistem postoji i da nema nedodirljivih, a to je zahvaljujuci Evropi i ultimatumima koje smo od njih dobijali cime smo menjali sistem dovde, jos kada donesemo ukidanje blanko ostavki i poslanici pocnu da misle svojom glavom, nema vise zaustavljanja. POCELO JE!!!

SRB

pre 13 godina

Kakva crna rekonstrukcija, odlazite već jednom da vas moje oči više ne vide! Srbija je upropašćena zemlja zbog vas, zato bolje sjašite dok stvarno ne bude kasno.

МОНАРХИСТА ДЕМОКРАТА

pre 13 godina

Суштина проблема је начин ОБНОВЕ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ.!
Наиме, почеле су МИРНЕ активности у које се укључити сви који су за обнову Краљевине Србије, на темељима Немањића и Карађорђевића (ПОШТЕНИ, СТРУЧНИ, МОРАЛНИ,..).
Када Краљевина Србија уђе у ЕУ , врло брзо ће постати ЛИДЕР у Југо-Источној Европи са тржиштем од 55 милиона православаца …
За невернике информација из НИН-а бр.3134 од 20.01.11.- да је Стефан Првовенчани ПРЕДАК свакој од 12 краљевских кућа у ЕУ, а преко њих и Карађорђевићима.!
ДАН ДРЖАВНОСТИ требало би да буде 04/17 ЈАНУАРА 1217. када је Свети Сава у манастиру Жича, крунисао брата Стефана Првовенчаног и Србија постала краљевина призната од свих хришћанских држава.
Са вером у Бога, за Краљевину Србију.!!!

Pa kada lesinarima ponestane hrane, pocnu i medjusobno da vade oci! Da su to ljudi, postojao bi nekakav razgovor!

pre 13 godina

Ma sta se svadjate bez razloga, treba da se ujedinite svi, jer cete i onako i ovako svi da letite sa vlasti, pojedinacno ili skupa. Pa kad vam Rasim Ljajic pokaze kako se upravlja zemljom. RASIMA ZA PREDSEDNIKA, PUNA PODRSKA!

vidakis

pre 13 godina

Osvajanje vlasti fašističkog i kleronacionacionalističkog pokreta postaje realnost!

JURIŠNE ODREDE OVOG PKRETA VIDELI SMO NA DELU U OKTOBRU 2010 GODINE!

Da nije bilo policije pala bi krv!

U Srbiji ne žive samo Srbi!

Sprečimo tragediju!

Vreme je za ISTORISKI KOMPROMIS!

Moderna, demokratska, gradjanska i evropska USTAVNA PARLAMENTARNA MONARHIJA!

Država definisana kao DRŽAVA GRADJANA što sad nije po važćem Ustavu-to je uslov bez koga nema stabilnosti u višenacionalnoj državi!

KRALJ-"katalizator"nagomilanih nacionalnih frustracija izazvanih guslanjem istorije!

Podržati gradjansku opciju LDP-a u ideji stvarnog preokreta!

Ministri, idite na Kalenićevu pijacu ili u "Farmu"pa se tamo svadjajte!

Sasa

pre 13 godina

Dinkic radi, ono sto je uvek radio. To je politicar koji je sve vlade od 2000 godine rusio i u svima bio. Nacin njegovog rada je poznat. Kada krene u tu kampanju on napada celu vladu i ministre i naizgled se poistovecuje sa narodnim nezadovoljstvom. Posto napada sve ministre, onda je uklonio svog NAJGOREG ministra - Tomicu Milosavljevica da mu demokrate ne bi odgovorile napadom na njegovog ministra. Eto, to su privatni razlozi ostavke Tomice Milosavljevica. Ja sam uvek glasao za DS i glasacu ponovo JEDINO POD USLOVOM da Mladjan Dinkic ne bude ni u kakvoj vladi vise. To je najveca stetocina u srpskom politickom zivotu.

Saša

pre 13 godina

Pošto g. Tadić traži premijera i verovatno mora da je iz DS , moj predlog ti je Dragan Đilas- gradonačelnik Beograda.Zato požuri , dok nije kasno !!!

Nikola Kosanović, adv.

pre 13 godina

Dinkić je rekao samo ono što svi u Srbiji poodavno znaju. Da je premijer lutka, Tadić lutkar, a partije pozicije vršljaju po oblastima društvenog života, kako im se hoće. Niko se nikome u zabran ne meša. Zato je i bila moguća skandalozna reforma pravosuđa koju su POZITIVNO ocenjivali (za razliku od normalnog-stručnog sveta): Tadić, Đelić (u pravu je što se tiče eksperta i kanalizacije - i na njega se to odnosi), Čeda Jovanović, Milan Beko... Lepo je društvo zadovoljno reformom pravosuđa... Sve ih moramo što pre najuriti, a mnoge i u zatvore strpati, jer će ih, u protivnom, u vlasti samo zameniti neki novi mangupi i secikese (samoproglašeni eksperti koji ekspresno uništiše Srbiju u ekonomskom, političkom i duhovnom smislu). Nekadašnje palikuće se deset godina igraju državom. Tadić je nedavno, na javnom servisu, nehotice svakako, priznao da revolucionari iz 2000-te "pojma nisu imali šta je država". Budući da su u većini na ključnim mestima obični mediokriteti i neznalice – nije čudo što za 10 godina ništa nisu naučili. U pravu je Zaharije Trnavčević u mišljenju da u vlasti Srbije PAMETI nema!

Nebojsa

pre 13 godina

Samo vas jednu stvar molim i to od srca, pre nego sto se "razdruzite".
Molim vas ispravite onu istorijsku nepradu koja je nastala promenom grba 11.11.2010. i ukinite ukaz po kome smo umesto orlova Nemanjica dobili papagaje kao drzavni grb. Ne kosta mnogo, vraca spokojstvo i naruseno jedinstvo narodu i ne ruga se simbolima koji traju vise od jednog veka. Vidim po clancima u novinama da postoji dobra volja i molim vas kao gradjanin da to ucinite ako ne zbog nas, onda zbog nasih predaka.

vlajko

pre 13 godina

Do sad sam glasao za DS, ali više nikad - klasična prevara kao i sve do sada. Najgora je stvar što nemamo više alternative - naprednjaci se ni u čemu ne razlikuju od ovih nesrećnika na vlasti. To je potpuno i bukvalno identičan koncept. LDP ne dolazi u obzir, nadam se da neće ni cenzus preći.

Bistri Gonzales

pre 13 godina

Za sve je kriv Dinkic! Upropastio je banke pa nam je sad gore nego 90-ih. Dalje, Rusima je poklonio NIS i zato smo ugasili po pitanju benzina i akciza!
Na sledecim izborima glasam za Dveri!

Predrag

pre 13 godina

Dinkic je covek koji ne govori istinu-da budem korektan u nadi da ce da se objavi komentar:)
pored toga on je nevidjeni ZEC, cim je namirisao nestabilnost-poceo je sa napadima na premijera i pricom kako Tadic donosi odluke umesto njega. Pa gde je bio pri formiranju vlade da to izjavi,ili kada su donosene neke odluke koje su dovele sadasnju vlast tu gde je? Tada je samo znao da pita-koliko ministarstava meni?
Ima kvalitetnih ljudi u njegovoj stranici,kao i u bilo kojoj naravno-neopravdano se ne sme uopstavati. Nadam se da ce uspeti uskoro da se nadje alternativna opcija-jer je zreo za politicku penziju po mom misljenju. Potrosio je svaki kredibilitet koji je mogao i deset puta moralniji i postoniji politicar od njega da ima.
Pozdrav iz Sapca

Srki

pre 13 godina

Mnogo ti je Mlađo trebalo da shvatiš da si u Vladi čiji predsednik ništa ne odlučuje?
Znamo da si znao to od početka i da se, "što kaže narod foliraš", nego si (tebi tako svojstveno) čekao za tebe i "Regione" verovatno najbolji trenutak da počneš sa rušenjem.
A i onaj miting u subotu je bio prilično jak, verovatno se nadaš nekom narodnjačkom uhlebljenju, jer svi već desetak godina znamo koliko jak "ucenjivački potencijal" (ti to zoveš "koalicioni") tvoja stranka ima.
Nadam se da nećeš (kao i mnogi sa sadašnje scene) preći cenzus...

plajvaz

pre 13 godina

Kako niko ranije nije otkrio ovog strucnjaka, kako se zove... Dinkic?! Covek lepo prica, kreativan je, daje konkretne predloge, stalo mu je. Da su svi pozrtvovani, otvoreni i predani kao ovaj, bilo bi nam bolje sigurno! Majko mila...

Te ovako ćemo drugovi. Te onako ćemo drugovi...

pre 13 godina

Eee, moj BoTa! Kad sam ti lepo govorio da ne postavljaš Cvetka na odgovornu poziciju, nisi me slušao, kad sam ti govorio da Mlađana ne zoveš da se igra sa tobom nisi me slušao. Sad ti Mlađo radi o glavi umesto da si ga se davno kotarisao. Nema ni tebe ni tvoje stranke čim izbori prođu! Kad god oni bili! Kukala Vam majka kad Vas je ispilila! A mi ako budemo imali leba da preživimo pričaćemo kako je nekada u jednoj zemlji na brdovitom Balkanu vladao vladalac sa još šuranaest vladalaca. Kilava baba, još kilavija deca!

Mirko

pre 13 godina

Jedva cekam da se po ovom pitanju oglasi drug Ceda.Zivo me interesuje da li ce pomoci svom drugu Borisu Tadicu kao sto su radili njihivi ucitelji KOMUNISTI.Naravno na stetu naroda.

Srdzba i bes

pre 13 godina

Neznam da li Mladja skuplja neke poene ovakvim izjavama, jer kod njih je sve skupljanje poena, medjutim ovo oko Dragina je 100% istina.
Ja sam rodjeni beogradjanin ali kad pogledam Vojvodinu i pogledam nesposobnog Dragina, tu nesto ne stima.

aleksandar besni

pre 13 godina

Dinkic, pokusava da digne rejting, na foru iskrenosti i ono kaomi smo drugari, sve cu ja, vama d'ispricam, kakav car.A Dacic se ceka da resi situaciju u Vladi. Samo jos fali, tetka na trapezu....

Prevareni gradjanin

pre 13 godina

Mladjane pa ti bi dva oka u glavi zavadio! Ti si na sve spreman samo da bi sebe sacuavao. Bolji si iluzionista od Dejvida Koperfildra. 100o evra mozes da pretvoris u 1000 dinara.
Ovu Vladu ne treba da rusis, vec se sama srusila! Hvala Bogu da cete svi otici s vlasti!

Jos u SAD????

pre 13 godina

Dacicu bre, Sta ti bre radis jos u SAD leba ti??? Molitveni dorucak je bio u prosli cetvrtak u Vasingtonu i ako ne to vece, onda sledece si trebao biti u avion za nazad. Jesi li otisao do Floride i na BAhamska ostvra novcem poreskih obveznika - umesto da radis svoj posao?

Corvus Corax

pre 13 godina

Da Mlađan već nije uradio ovakvu stvar već par puta, pa i da ima ta njegova izjava nekakvog značenja. Ovako je samo klasično pranje ruku i spremanje za još jedan lov u mutnom. A Srbija??? Ma ko te pita, daj ti njemu njegove regione, da može narod lakše da spava. Da li su svi toliko blesavi da će da dozvole još jednu Mlađinu ujdurmu???

Beogradjanin

pre 13 godina

Najveci nezadovoljnik u vladi je Mladjan Dinkic. kada se pogleda njegova istorija kroz razne flad evidi se da nikada nista nijeuradio. Bio guverner i nista, bio ninistar finansija i nista, bio ministar ekonomije i nista sada ministar i ekonomije i regionalnog razvoja i opret duplo golo.Ucenjuje investitore gde ce investicija da se gradi. Za gorenje placa po 20 hiljada evra zaradnomestoza300 radnika.U zajecaru halapostoji .znaci Gorenje dobija besplatnu fabriku a dogovoreno je da to bude u Valjevu. Znaci izigraoValjevo i otisao kod svog partijskog druga u zajecar. Prilikom sledeceih izbora ga ne treba uzimati u koaliciju pa po cenu biti i opozicija. Bplje uzeti LDP nego G17+. Uvek pred kraj mandata on pocne da se joguni

Sančo Pansam

pre 13 godina

Prosto nevjerovatno koliko štete čini ovaj čovjek koalicionom partnerima, Državi a to što obmanjuje Narod, to je posebna priča. Ova drskost je prevršila svaku mjeru i sada je g-din Tadić u nekoj obavezi prema Narodu i (na kraju-krajeva)da zaštiti sopstveni ugled, kako zna i umije da neutrališe ovo Biće sa političke scene Srbije. Pa neka ide sa novcima koje je "zaradio" gdje god hoće, samo da ga više ne gledamo. Dovoljno bi bilo razotkriti, ne više nego, jednu njegovu aferu i svi bi smo znali gdje mu je mjesto. Konpletna štetočina...

nenasilan otporaš

pre 13 godina

Dosta je bilo trpljenja. Premijer, predsednik i cela DS su se toliko uspavali i uljuljkali da bi i sa SNS-om u vlast, samo da ih niko ne budi... Buđenje, gospodo, ne plaćamo vas da spavate. Mlađa navio budilnik, pa je frka!? E, pa nema više!!!

MaxBunker

pre 13 godina

Da mi je neko pre 15 godina rekao da će nekada DS da čeka da se neki SPSovac vrati iz Amerike i spase demokratsku vladu ja bih mu rekao: Idi bre u peršun ;)

Iskusni

pre 13 godina

Ajde Mlađo ruši, ti to radiš najbolje a neće biti prvi put, kad v.lovi ne kapiraju po treći put ko si i na šta si sve spreman zarad vlasti.

@milezr

pre 13 godina

Tadić je uvalio Mirkebanu za premijera jer je još nesposobniji od njega. Ovako, vuče konce iza kulisa kao premijerov partijski gazda. Uzurpirao je vlast koja mu ne pripada i prekršio je Ustav. Frapantno mi je da to apsolutno nikom ne predstavlja problem.Nama treba rekonstrukcija sopstvenih glava, a ne kozmetika u vidu kadrovske rotacije. U tom impresivnom pool-u teško da se bolji mogu naći... a i gori.

pumpkin

pre 13 godina

Ko sa Dinkicem tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Gde je granica njegove bestidnost kad moze da kaze da on ima rezultate i da nekog proglasi nesposobnim! Deset godina ministar ekonomije najgore ekonomije u Evropi. Ako je neko u ovoj zemlji nesposoban onda je to on. Doveo investitore sa 10.000 evra subvencije po zaposlenom pa to je mogla i moja baba. DS nije nista bolje ni zasluzio kada je sa takvim jahacem apokalise koji ima manje od 2% i to kupljenih glasova napravio koaliciju i dao mu citavu ekonomiju na upravljanje. Neka ih upropasti kad nemaju mozak.

SUDIJA

pre 13 godina

Bravo Dinkara ti i dalje po starom na vreme sruši ove da bi uzeo što bolji start za sledeće izbore. Naravno tebi je samo stalo da dobiješ još jedan mandat što automatski znači 4 godine imuniteta. Narode ove što pre dole pa na izbore, a posle izbora prava lustracija. Ovi su za Slobu doktori krađe i kraduckanja, ne dajmo im ovaj put da se tako izvuku.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Dakle, pitanje je trenutka kada ce Vlada pasti. Nego, mene brine bllizina marta. U martu su nam se zadnjih par decenija uvek dogadjale tragedije. Valjda nece opet pasti krv.

zabrinuta

pre 13 godina

Teska srca ali moram priznati da dugo nismo imali ovako losu Vladu. Dinkic prica o sebi kao o "bogom danom" ali mnogi primeri iz prakse pokazuju da gde god su Dinkicevi i Dacicevi ljudi tu je opsti nerad, otimacima i lopovluk! Ne zna se ko je gori i gde mi svi zajedno sa njima idemo. Bojim se da ce 05. oktobar biti nista u odnosu na ono sto ce ovi doziveti!

acinic

pre 13 godina

Koaliciji sve gore, losije! Narodu sve bolje. Narod je ziveo u blagostanju. Pa sad iz dosade pokazuje. Da bi mozda moglo da dodje do nekih ozbiljnih nemira u drzavi. Pocinju prozivke u truloj koaliciji. Da bi se prebacila odgovornost na druge. Medjutim narod zna. Da su svi za sve krivi.

ky3ma

pre 13 godina

Šta je Dinkić rekao ovde.

- Da premijer nema autoriteta. I nema. Pa niko ga ne sluša. Pa to su već poslovice i pošalice na taj račun.

- Da Tadić nije stavio najsposobnije ljude na istaknute pozicije. Pa i nije. Svi sposobni su dobili sektore koji su sakriveni od očiju javnosti i koji malo donose u ličnoj promociji i time uzimaju priliku za konkurisanje za prvog čoveka stranke. To što je to poguban sistem za Srbiju i pokazalo se zlo koje je za 3 godine razorilo sve nade i vratilo nas u koruptinovm smislu u Iran a Tadija je predsednik srbije to da ne računamo

- Da su izabrani poltroni koji umesto da rade služe da signaliziraju Tadiću ko šta radi i ko mu radi o predsedničkom mestu DS-a. - pa i jesu.

-------------------------------
Šta kaže Cvetković osim što je potpuno jasno zašto se do sada ni počemu nije izjašnjavao sa svojim trapavim izjavama.

- Kaže da vlada nije izgubila kredibilitet. - Slažem se ukoliko se pod tim podrazmeva da nije bilo paljenja skupštine i nemira i poginulih na ulicama. Cvetkoviću, pomislili smo da smo to završili.

- Da ima puno energije. hahahahahahahahahahahahahahaha

- Kaže da je glupo praviti izbore u zadnjoj godini vlade. Pa baš tada ih treba praviti. Svi znaju na celom svetu da vlada u prve tri godine zapne da bi četvrte godine uživala malo u plodovima rada na način što će građani da osete neki boljitak. Dakle pametno bi bilo za Srbiju da sada budu izbori osim ako vi niste radili kao sve vlade ovog sveta večć ste odmah u prve tri godine uživali. Ako je tako a tako je odakle ideja da će nešto da se popravi u poslednjoj godini. Realno je da ćete u stvari samo napraviti još veće probleme jer izbori svakako idu a vi morate nekako da potkupite javni sektor i svoje zaluđene glasače.


Možda DS i ne bi bila tako loša da nije na snazi Tadićev poltronsko-narcisoidno-Mubarak stil. Jednostavno Tadić je napravio takav sistem da nemožeo mrdnuti nigde dok je on tu. I ja nisam glasač G17, nikada nisam glasao za njih, verovatno nikada i neću, i to zbog ovog što Dinkić odvlači investicije u gradove gde je njegova stranka. Konkretna stvar i nema šta da verujem ovim ili onim novinama. Vidim da je tako.

cajka

pre 13 godina

Iskljucivi krivac za sve sto se dogadja, a dogadja se bruka pred celim srpskim narodom, kriv je Tadic i njegov pristanak da minornim strankama kao sto je G17, SPO i drugim dozvoli da pre izbora formiraju koaliciju sa DS om.Pri tom su te stranke ucenom dobile daleko vise i jace pozicije nego sto to zasluzuju. Eto posledice,zbogom DS!

MISKO

pre 13 godina

Vrlo je prosto.Brisel je naredio Tomi Nikolicu da kontroliše i kanališe štrajkove.G17 i SPS idu niz vodu što se vidi po štrajkovima a prevremenih izbora će biti krajem ove ili početkom sledeće godine.Na političkoj sceni mora da ostane samo par partija.

Branislav Zekic Zeka

pre 13 godina

@
Kada Dinkic kaze da Tadic u prvi plan izbaci svoje najsposobnije ljude, verovatno misli na Djelica :)
(Miroslav, 11. februar 2011 09:46)

Ne znam sta je Dinkic hteo da kaze a narocito sta je mislio?
Ali znam da su Tadicevi najsposobniji ljudi iz prvog plana Ujka Misko, Levi Beko i Desni Bata Kole. Sa njima se grli i ljubi. A oni imaju i luksuzne jahte. Toliko im je dobra priustio pa je sebi rezervisao mesto i pojas za spasavanje. Pa kad pukne tikva - pravac Devicanska ostrva. Tamo su svi nevini po svim kriterijimima!

Mene ne iznenadjuju svi oni koji podrzavaju bilo Mladjana bilo Borisa. Nema ih mnogo ali sam siguran da njihova deca nisu medju onih 400.000 gladne dece. Kako ih nije sramota!

Decu vam necemo oprostiti.

zlata

pre 13 godina

DRZAVNI TUZIOC MORA ODMAH DA REAGUJE! U zemlji gde potpredsednik vlade javno izjavi da predsednik vlade ne radi svoj posao i nista ne odlucuje, vec da to radi predsednik drzave Boris Tadic, POSTOJI ZLOUPOTREBA VLASTI, KRSENJE USTAVA. To znaci da Srbija NEMA VLADU, a da suprotno Ustavu sve poslove je preuzeo predsednik drzave. TO JE RUSENJE DZAVNOG PORETKA SRBIJE. Drzavni tuzioc mora da utvrdi istinu, odn ospori navode potpredsednika vlade ukoliko su date proizvoljno ili netacno.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Naravno da su odnosi u koaliciji sve gori, vreme im ističe, narodu malo već "puca film" od bednog preživljavanja. Tačnije, bara je sve manja a alavih krokodila se namnožilo...Dolazi nam toplo leto i vruća jesen! See you!

Autsajder

pre 13 godina

Vreme ce pokazati da je autoritet moguce povratiti , ali tesko da ce gladan narod tako lako zaboraviti sta su radili SPS-vi pojedinci u Kolubari i EPS-u , a to bi u novoj podeli karata bio adut Tadica u teskim pregovorima sa Dacicem, jer kako mi se cini, Boza Djelic sa svojom energijom i autoritetom je vec vidjen za novog premijera.Ako se ostvari takav scenario, ocigledno je da ce Boza gledati kao bankar da disciplinuje sve do jednog ministra ,bar sto se stednje tice. A tu bi ga prvi Mrkonjic, koji je uz Obradovica i Deltosavljevica ,daleko najnesposobniji i van bilo kakve kontrole, potapsao po ramenu, vickasto se nasalio , i samouvereno saopstio kako ne moze on njega da uci kako se pravi auto-put i od koga treba uzeti kredit i ko treba da ga radi.Samo na javne nabavke po proceni MMF ispari preko milijardu eura , a gde su javni radovi, na svakom koraku moze se napraviti usteda, od goriva do potrosnog kancelarijskog materijala. Ali su "patriote" navikle da sav teret krize prebace na gradjane, a da oni peru pare nekaznjeno do mile volje jer im koalicioni sporazum to dozvoljava,makar drzava bankrotirala.To je tragicna realnost, da su stegli kais narodu zadnje tri godine kao niko nigde mozda u svetu, a da su pred bankrotom.

Neutralni

pre 13 godina

U politici trenutno nema kvalitetnih kadrova, osim možda par ljudi koje bih mogao da stavim na prste jedne ruke. Pritom, niko od njih ne sedi ni u Vladi, ni u Skupštini, ni u Palati predsednika. Ljudi koji su sposobni, stručni i uspešni u svojim branšama neće da se bave politikom, jer drže do sebe i do svog integriteta.

Dinkicu Pacove

pre 13 godina

Istorija se ponavlja,po ko zna koji put.
Kad je svima jasno da je gotovo,Dinkic prestaje da bude pozicija i postaje najveca i najtvrdja opozicija.Izletece tu gomila prljavog vesa narednih dana.
Uopste mi nije zao ove Vlade,zao mi je samo sto ce sledeca biti jos gora i sto cemo jos losije ziveti.

Земунац

pre 13 godina

Како видим представа ,Малађана Динкића се наставља и даље.Он савршено зна када је урушио све што је могао, и сада креће у рушење. Чак је и председнику наместио игру,прво са ''лагањем'' о 1000евра,а сада подмеће врућ кромпир око тога ко једини одлучује о свему у Србији. Све што није ваљало задњих 10 година он ''аргументовано'' пребацује другима на грбачу. Сви су криви а једино он, борац за боље сутра,ради исправно. Али овај пут,неће му проћи та заврзлама. Прочитали су га сви, народ више неће моћи да заварава и да лаже. Он и они који су са њим све ове године украли од нас,ће на изборима добити јасан одговор шта мислимо о њима.Господо ''драга'' ваше време је истекло,време је за промене,за неке нове људе. За људе којима је овај народ пречи од новчаника и привилегија.

Vojvodina

pre 13 godina

Do sada sam glasao za DS, vise necu. SNS, DSS, SRS, NS ne dolaze u obzir, LDP me je razocarao.
Ostaje mi da glasam za manjinsku stranku, za Pastora.

Miki

pre 13 godina

Ako nešto ne ide kako treba valjda se o tome priča javno a ne sistem " sakrićemo ispod tepiha sve ". DS više poržava SNS nego svoje koalicione partnere.

Yogi

pre 13 godina

Da li je vlada veca Farma od Velikog brata? Jeste. Ne propustite i sledecu epizodu, jer ce mozda uskoro kraj. Serije ili vas, to ce te videti ako nas gledate svakog neradnog dana (u Srbiji je to od ponedeljka do ponedeljka) na kanalima RTS-a (Reklame Telenovele Serije) i PINK-a (Pare I Nula Kulture). Prica se da ce se ova sapunica zavrsiti i pre 2012... To misle oni najTomisticniji. Gasim ovaj program, moram da trazim posao. To mi je zanimanje radnim danima.

Mladi Stevica

pre 13 godina

Covek je rekao ono sto svi dobro znamo, cela vlada zna takodje nije to nikakva tajna! Samo ne valja to tako na glas:) Mozda i osba koja je to rekla ne odgovara, bilo kako bilo situacija ostaje ista Predsednik-premijer ostaje da vlada a iz novo nastale zbrke profitira samo SNS!

Srdjan

pre 13 godina

Prelazeci preko toga sto su izrecene neke istine, hteo bih da prokomentarisem tajming - ova vlada bi sada trebalo da juri da ispuni zahteve Evropske komisije kako bi nas preporucili za kandidaturu i da porodi vise odluka za koje nikako "da se steknu uslovi" - finansiranje stranaka, status poslanika, OK, i restitucija, mozda i Mladic... I sad G17 rusi vladu - meni to lici na sabotazu. Izgleda da bi Dinkic voleo da na sledecim izorima opet dobije delegate umesto poslanika, da netransparentno uzima novce za kampanju itd...

Сале

pre 13 godina

Кренуо је Млађа ђоном на све у влади. Прво је председника испрозивао да је лагао за њега да добије изборе (1000 евра), па је почео да тужака министре како га нападају што ''унапређује'' Србију, ево га сада опет по председнику али овај пут преко премијера. Па том човеку нико није ''за цео живот''. Свакога ће искористити и одбацити,само да себи осигура позицију ''ВЕЧИТОГ''. Ипак чини ми се да и њему истиче рок употребе. Готово је Млађо, концерт је завршен! Нема више за тебе на ''БИС''!

Kuka, motika i us*ana motka

pre 13 godina

Ma koliko bilo tačno ili netačno ovo što govori, Dinkić je ljiga neviđena. Kad pogledate unazad, bio je u svakoj vladi od 2001 i uvek bio onaj koji je na kraju vladu srušio. Kada vidi da se brod ljulja, onda počne da pametuje i uvek bude upravo G17 taj koji sruši vladu, a sve kako bi sebi podigao rejting za sledeće izbore. Tako je radio sa Đinđićem, sa Koštunicom, evo sad i sa Tadićem. Već ga vidim u sledećoj vladi sa Nikolićem.

М

pre 13 godina

Zbog ovakvih izjava Dinkić je majstor srpskog političkog marketinga...

Svi znamo da ministar zdravlja nije dao ostavku čisto reda radi...

Sledeća vest: Šešelj se vraća u Srbiju. To će ujedno i dovesti do izbora...
A vi u medijima i mi čitaoci ćemo se u tome silno zabaviti!!!

Mare

pre 13 godina

Stvarno je genije ovaj Dinkic, razmislja covek trista koraka unapred, nazalost pametan je samo za sebe te ti koraci idu samo na stetu gradjana Srbije.

Pazite sad sta on primenjuje. Uvideo je da raste nezadovoljstvo naroda prema vlasti, takodje uvideo da raste moc SNS-a (nazalost ali raste) i sta on radi. Godinu dana pred izbore ako se ne odrze i pre, on pocinje da baca pesak u oci vladi. Zasto to radi? Zato sto zna da gradjani Srbije imaju kratko pamcenje i sad kad budu izbori on ce imati iza sebe godinu dana pljuvanja po vladi ciji je bio clan, ali ce vecini naroda biti najbitnije ono sto je skoro bilo, a to je slika Dinkica koji je protiv vlade. Ovakav stav mu je odlicna podloga i za eventualni savez sa SNS-om ukoliko ovi dodju do vlasti, jer opet on je bio protiv vlasti a i ovi su. Ali ukoliko bi DS dosao na vlast opet se nista ne menja, i u toj kombinatorici on upada jer treba samo vrlo lako da obrne pricu i da opet prica pohvalno o njima i resena stvar.

Nema sta covek pravi kombinacije samo takve.

chome

pre 13 godina

Dinkić politiku vidi kao seljaci iz južne Srbije. Glasa uvek za onog ko je na vlasti i uvlači mu se a na prvi znak slabosti zavali mu kolac u ledja.
Sada je kucnuo čas i Dinkić je počeo da šilji kolac.

Mali Ima Petlju

pre 13 godina

Mlađo care niko od njih ne sme ni da zine na tvoje prozivke. Tadic se verovatno ne oglašava jer jos nisu stigli rezultati javnog mnenja pa ne zna još šta misli.

Kad je tako, vala i šta će nam oni kilavi, bolje da svi glasamo za tebe jer ćeš ionako raditi šta ti padne na pamet ko god da je većinski.

realan

pre 13 godina

Hvala g-dinu Cvetkovicu na ovoj izjavi, odavno se nisam tako slatko nasmejao. "Pun sam energije i nisam se umorio" - izgovori covek, koji me smori dok sastavi jednu jedinu recenicu, koji deluje kao da je non-stop pod sedativima. Smesno, ali i tuzno.

Pedala

pre 13 godina

Ne moze niko da "ide slobodno iz vlade" gospodine Cvetkovicu. Svako treba prvo da odgovora za svoj rad pa onda ako nema nikakvih nejasnoca u vezi s tim moze da ide slobodno. Sramotno je koliku pljacku ste ako ne sami napravili onda sigurno dopustili.I sad cekate nove instrukcije sa molitvenog dorucka. I svi patriote a ne volite ovu zemlju koja je uvek bila samo dobra krava muzara. Dok ne crkne. Koliko milijardi eura smo mi gradjani pokradeni direktno od strane tajkuna i ovih sto su se "snasli"? Ovo sve znaci da nije bio dovoljan jedan 5. oktobar. A znaci i da cete za tu farsu dodatno da platite jer ste nas izigrali. I Naravno da niko normalan ne zeli nemire vec red i mir ali to se prosto samo namece kao neminovost i odgovor na svakodnevno mentalno silovanje gradjana od strane drzave i medija. Uopste ne zelim da znam ko ste niti me to zanima. Samo zelim da ova drzava funkcionise tako da nisu vazna imena ljudi koji je vode vec da narod zivi pristojno. Vi svi od sebe napraviste turbo grand zvezde pa jos i decu unakaradiste da misle da mogu to da postanu preko noci. Savetnici predsednika rokeri a i gosn Dinkic se dici pop hitovima a sve ih pregazila ruzicasta cizma pink imperije. Sve su ovo sarene laze i sapunske serije. A bice uskoro i odlican reality show program sa nasih ulica. Nije nam prvi put a svaki put se uzalud ponadamo da je poslednji.

neimar

pre 13 godina

Izjava 10.02.2010 ministar zivotne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulic

"Dozvola treba ako se ruši zid - potporni ili noseći stub za neku zgradu i ukoliko se menjaju elektroinstalacije, jer je za to potreban projekat stručnog lica. Za sve ostalo ne postoji nijedan razlog da se traži dozvola, osim da se prijavi opštini da će se obavljati radovi da ne bi prijavljivale komšije", naveo je Dulić.

Treba li za ovakvog clana vlede komentar?
Ade lepo da cujemo misljenja Profesora katedri(arhitekture, gradjevine,geodezije)!!!!!
Da Ovom coveku zapuse usta ,jer urusava budzet, a nemerio je i da masovno ubija gradjane svojim znanjem i strucnoscu oko statike

bez nade

pre 13 godina

Ova vlast je totalna, ali bez ikakve zadrske, totalna smejurija. Svadje, koje inace stalno tinjaju, su na svim nivoima vlasti. Gde god zagrebete, u bilo kom resoru, sve je trulo.
Ali sam siguran, isto tako bez ikakve zadrske, da izbori nece promeniti nista, bili ove ili sledece godine. Jednostavno je vidljivo da narod, bez obzira na svo nezadovoljstvo i kuknjavu, ne zeli smenu vlasti. Vecina jedva ceka najbanalniji propagandni trik Tadicevih marketing pulena, poput onog o autorskim pravima, da se jos zesce nego na vlast, obrusi na opoziciju. Uz pojacanu stranacku, a posebno DS propagandu, sto vesto prikrivenu, sto onu najocigledniju, vlast jos drzi uzde u rukama. Pitanje je samo da li ce neka manja stranka poput G17 ostati u Vladi ili ne, i otuda prestrojavanje Dinkica u cemu je on jedino vrlo vest. Ali, nekog ozbiljnog zaokreta nece biti.

Nije bitno

pre 13 godina

Očigledno da je Mlađan naslutio kraj vlade, pa da se na vreme proda, nije mu prvi put. Nažalost, verovatno će i u sledećoj vladi da profitira kao i u dosadašnjjim.

dobrica

pre 13 godina

Ako se sećate one bajke carevo odelo,gde lik koji kaže da car nema odelo,već da šeta go,bude glavni krivac,...tako i kod nas na političkoj sceni a i u životu,ako kažeš ono što jeste,ne da si iskren čovek, koji hoće da utvrdi isinu, da se ne lažemo, da bi lakše krenuli napred, već odmah te svstavaju u razne interesne grupe, kritikuju, ne priznaju da je napredak i to što je istina izgovorena ...ako je lako reći o čemu se radi zašto se ne potpišete svi punim imenom i ne stanete iza onoga što ste napisali... pa sve ima svoju cenu, te i to kad prvi kažeš da deo tima kojem pripadaš je loš, i da treba menjati ono što ne valja jer svako dalje odugovlačenje je samo autogol... Bravo za Mlađena Dinkića, a njegovi motivi su njegovi, kao i što je moj motiv kad ovo pišem, da se bar nešto popravi, koliko je to moguće jer ovakvo kako je NE VALJA I NEĆE VALJTI, ni sad ni idućih deset meseci... Struka, znanje i nezavisno sudstvo, to je put, dug ali jedini ispravan...

Siniša

pre 13 godina

Stari oprobani štos Dinkića, prevaranta, zaljulja brod, a kad brod počne da tone on prvi beži i krivi druge za potapanje. Najveći problem je ekonomija, nezaposlenost, otpuštanja, gašenje velikog broja preduzeća..., a on je bio odgovoran za taj sektor i vidite koji su njegovi rezultati-katastrofa. Odgovornost za ministra zdravlja pokušao je da prikrije ovom montiranom ostavkom, bežanjem od odgovornosti, ali nije uspeo. Ministarka za sport i omladinu je najveća prevara, jedino šta je trebala da uradi je donošenje zakona o sportu, a kao što znate nema ništa od toga, u tom sektoru je rasulo, a ona ide i slika se sa uspešnim sportistima iako nikakve veze nema sa njihovim uspehom. Ministarka za trošenje para, nacionalni investicioni plan, je izmišljen kako bi delio novac partijskim ljudima. Kakav je haos u telekomunikacijama dobro vam je poznato, odrali su nam kožu putem računa, niko ne zna ko je Orion i šta oni uopšte rade, umesto da razviju Telekom na pravi način oni hoće da ga prodaju... Svi resori za koje je bio zadužen Dinkić su u katastrofalnom stanju. Kritikuje ministra poljoprivrede, a koliko novca su dali za poljoprivredu, veoma malo, jer je Dinkić pokupio novac za svoja ministarstva, koja ne rade ništa. Ako pogledamo koliko je povećan izvoz poljoprivrednih proizvoda treba nagraditi ministra, jer je sa veoma malo novca uspeo da poveća proizvodnju i poveća značajno izvoz, mnogo je zakona doneto koji pomažu poljoprivredi, ali veoma malo para ima za subvencije, jer je Dinkić sve pokupio. Ne kažem da je Vlada radila idealno, mnogo toga je dobro urađeno, mnogo toga nije dobro, ali poslednji koji treba da kritikuje rad Vlade i ministara je Dinkić, jer je on najveći problem-krivac za ovo stanje. On nije problem od juče, već 10 godina uništava sve čega se dohvati, toliko je štete napravio da bi trebalo hiljadu strana napisati o njegovim glupostima-malverzacijama-eksperimentima, zbog kojih je država oštećena za veliki novac, a privreda postavljena na pogrešan način, on je bankama omogućio da se bogate, na račun privrede i građana...

Lakrdijasi i pajaci sa slike

pre 13 godina

Lakrdijasi i pajaci sa slike, da li znate da je jedan vas sunarodnik , predhodnik rekao:
"U zivotu ne postoji nista teze od domacinskog upravljanja drzavom i istinskog vaspitanja dece i omladine". Hej mnogo ste bogati novcem, siromasni duhom, znajem, dignitetom, ponosom, postenjem, ako uopste znate sta je to? Gadite se svom sopstvenom narodu, u to budite sigurni.....

Marchelius

pre 13 godina

Vala slazemo se skoro svi da bi ova Vlada trebalo da ode, ali je Dinkic....uuu... On je gori od svih njih.
Dinkic je predsednik interesne grupe i ponasa tako.
Sada su najvazniji od svega politicki poeni, obzirom da se ne kotiraju bas visoko.
Mladjo, drzim ti fige da NE PRODJES CENZUS. Unistio si nas lazovicno.... Doduse, ni drugari iz Vlade, nisu nesto svetlija tacka!

milan

pre 13 godina

Ajde ljudi ne bunite se, nema koalicije na svetu gde nema manje ili vise diskusije i razlicitih misljenja a posebno ne u predizbornoj godini. Eto najbolji primer Nemacka gde imate u sustini dve stranke da su CDU i CSU Unija a FDP druga tj. treca partija pa svakodnavno ima diskusija i razmirica medju njima kao i unutar pojedinacnih partija. Kod nas gde imamo 7-8 struja i ko zna koliko partija je bilo relativno tiho da smo mi narod poznat po toma da ne znamo sta je kompromis pa se bez predvidjenog raskida ne znamo ni svadjati.

Igor

pre 13 godina

Tragikomično... SNS napravi uspešan miting i odmah se pokrene glumačka mašinerija... Malo ćemo da se pljucnemo međusobno, a ko će to bolje da ume od Dinkića - nema smisla da se pljujemo unutar stranke. Onda će Boris Presvetli kao veliki pomiritelj da izvede svoje "najbolje kadrove" (kuku nama) na čelu sa Šutanovcem i svi ćemo da plješćemo ručicama sretni što nam se poltička kriza završila, a nova vlada "najsposobnijih" će da nas izvuče iz ekonomske krize u svetlu budućnost dok si rekao k...
P.S. - ne svidja mi se vaš teatar apsurda, za sada ste me nagovorili da ne glasam za vas. Samo nastavite i na pravom ste putu da glasam protiv vas!

Gorki

pre 13 godina

Kad krene lose traze se krivci.
Ceka se Daca da prenese poruke "intimne"prirode iz USA, ali nikako da stigne. Verovatno pokusava,od proslog cetvrtka da im objasni sta znaci Kale-megdan hill

Igorko

pre 13 godina

Dacic se jos uvek moli u Americi, naravno od nasih para. Dinkic napada Tadica, skida ionako katastrofalni rejting DS-a, a on svestan da vlada nema ni trunke sanse, pokusava da dobije jos par procenata. Sve ih zajedno treba oterati. Ako Tadic pristane na Dinkiceve prozivke, moze da ugasi stranku.

insajder

pre 13 godina

Cim treba da se donese Zakon nad Zakonima,mislim na restituciju,tajkuni se povampire,isture Mladju da se prosipa kako najednom nista ne funkcionise i onda ce da budu izbori,i opet cemo da kasnimo za svetom,necemo na vreme uraditi sto je potrebno da zemlja krene dalje,vec u kanal. Glasajte opet!

kentaur

pre 13 godina

JA jos uvec cuvam izdanje Blica iz 2002 u kome Dinkic kaze "Ako me Djindjic smeni i on ce pasti samnom". Od tada tom coveku nista vise ne verujem, a njegova dela su pokazala da sam u pravu. Mali opurtunista. A ni drugi nisu bolji. Dok se ne pojavi neko POTPUNO nov, koji nema ama bas nikakve veze sa OVIMA, ja ne izlazim na izbore.

bobes

pre 13 godina

Da li je to Dinkic u nekim tajnim pregovorima sa Tomom? Ja mislim da je Dinkic bogato nagradjen od strane Tome zato sto ovo prica. Cudno je da se sve odjednom desava... miting, Dinkic pljuje po vladi u kojoj je i on, optuzuje premijera itd. Eeee moj Dinkicu video covek da Toma ima vise para pa sad se priklanja njemu polako, garant mu toma ponudio mesto ministra finansija da jos vise pokrade ovu zemlju, sa ovom vladom nije to dovoljno ucinio treba zavrsiti

Ana

pre 13 godina

Meni je Cvetković potpuno bled lik, nekako, tu je već dugo, a uopšte ga ne primetiš. Ne mogu da se setim ničega što je izjavio, ništa na mene nije ostavilo, ama baš nikakav utisak, ni dobar ni loš. Nekako mi je to i najgore, mlak premijer, jedva priča. Ne znam šta vi mislite, ali ja mislim da je on baš loš premijer. Možda bi bio ok član nekog društva, nekog nastavničkog veća, nečeg tako bez veze, gde se ništa bitno ne odlučuje, gde se ništa posebno ne dešava. Premijer mora biti najjači čovek, a ne mlakonja. Od svih premijera u okolini naše Srbije, naš je najslabiji. Ovi okolo su kao male aždaje, spram njega, sposobni, jaki, guraju stvari,znaju da pričaju, imaju stav (nema veze sviđa li nam se ili ne), ali imaju ono nešto.

Prosvetni radnik

pre 13 godina

Mlađen Dinkić je unazad sve vlade rasturio pre kraja mandata ovde je isti scenario to će uraditi i sledećoj ako bude u njoj a vi ljudi morate shvatiti da je vama mozak ispran da sve zaboravljate

momak za sve

pre 13 godina

Da li je ovaj narod toliko kratke pameti?
Taj Dinkic, isto ovo radi vec 10 godina. Kada oseti "vruce", samo se izmigolji i pocne da pljuje po dojucerasnjim koalicionim partnerima. Poslednje dve vlade, defakto je oborio on, a i ovu ce.
U Djindjicevoj vladi je, pored Dinkica, bilo jos nekoliko promasaja. Mozda je tako moralo biti, sa onoliko stranaka u vladi, ali su se i te stranke i ti promaseni ljudi, u narednim godinama, ili sami povukli iz politike, ili ih je, njih i njihove stranke, narod jednostavno vise nije birao na izborima, i oni su otisli u politicku istoriju. Na koji je nacin Dinkic uspeva da prevari ovaj narod, vec 10 godina, za mene ostaje misterija. U medjuvremenu je napravio puc i u stranci, u kojoj je bio potpredsednik. Tada je smenjen Labus, a on je postavljen za lidera G17, kada je sve govorilo da sa njim na celu, ta stranka nikada vise nece ni uci u skupstinu, a i ako udje, za dugi vremenski perjod, bice udaljena od vlade, u opoziciji. Medjutim, Dinkic je ministar za "pare" vec punih 10 godina, malo finansije, malo ekonomija!
Ko i koje skrivene strukture u ovoj zemlji stoje iza njega, koji su i ciji interesi, da on "drzi pare" u vladi tolike godine, sumnjam da ce ovaj narod ikada saznati. Ipak, ni manje stranke, niti bitnijih resora u ovom momentu, u ovoj zemlji, koji konstantno, vodi i kontrolise Dinkic, a nama sve gore! Najgore od svega, pored improvizacija koje je sprovodio u ekonomiji i finansijama (posebno kod privatizacije i uvodjenja PDV-a) i neprestane kampanje koju vodi svih 10 godina (iskljucivo za sebe i ljude u svojoj stranci), cime je stekao utisak kod naroda, da je mocnik, a to je ustvari kljuc njegovog "uspeha", koji u saci drzi dve poluge, s jedne strane vladino kormilo (da moze da obori vladu, kad god pozeli, cime je radio, sta je hteo, a da mu niko nista nije smeo reci, pa ni aktuelni premijeri), a s druge, moc da zaposli svakog ko je u njegovom taboru (sto je G17 svesrdno radila, posebno na lokalnom nivou), bez ikakvog drugog kriterijuma, pri zaposljavanju, sem da je clan stranke G17. I to svo znaju, od poslednjeg gradjanina, koji (mozda) ni ne izlazi na izbore i nezainteresovan je za politiku, preko lidera svih stranaka, do premijera i predsednika drzave, ali cute i postaju ga, niko ne zeli da ga raskrinka do kraja, jer jednostavno, na Dinkica se racuna! E, bas zbog toga, za ovo sto se sada desava DS-u, kriva je upravo sama DS! Neka se niko ne zacudi, ako posle sledecih izbora, kad god oni bili odrzani, u koaliciju udju SNS i G17, ne bi li imali skupstinsku vecinu.
Tako je to uvek,
"Ko s djavolom tikve sadi, o glavu mu se olupaju." narodna poslovica!

A kako bi bilo da svi placamo svoje racune i radimo svoj posao - malo, za promenu

pre 13 godina

Kad para nema, beda na vrata - ljubav kroz prozor. Koliko shvatam, problem je sto nema para i da se bolje puni budzet, bilo bi povecanja. Kako oni koji treba da placaju delom to rade jako lepo, tako ima i onih koji nece da placaju po sistemu 'ima se, moze se, nedam' do ' nemam ni za 'leba, ne mogu i da hocu'. Kako motivisati ljude da placaju porez i pune kasu? NBS ima centar za prinudnu naplatu (skidanje sa racuna duznika do potpune naplate duga, shodno ZOO). Sto pre krenete, brze ce se relaksirati situacija. Dobrovoljne platise ovo nece osetiti, ostali ce konacno shvatiti da je lakse i bolje platiti nego upadati u probleme.

mikis

pre 13 godina

Ako, ako, neka se sto vise zakrve i zavade, izmedju sebe, ne bi li nam dokazali ko je vise kriv za ovo tragicno stanje nacije. Nase je da, ovog puta, ne nasednemo njihove pred izborne fore i fazone, bilo ko da je u pitanju. Inace, ode nam jos 10 godina.

Srbin

pre 13 godina

PROPADANJE SRBIJE TREBA HITNO ZAUSTAVITI, ali sve dok je UNISTITELJ srpske ekonomije na slobodi, Srbija ce da tone sve vise i vise. Covek koji je od beznacajnog asistenta na Ekonomskom Fakultetu, postao "ekspert" za finansije i deset godine drzi kljuceve ekonomije i finansija je najzasluzniji za sunovrat Srbije. Da li treba reci da je to Mladjan Dinkic!

ziko

pre 13 godina

bolje raspisite izbore sto pre to bolje pa valjda vidite da je ova koalicija nemoguca za normalan rad vlade i sledeci put nemojte praviti nenormalne koalicije pa makar isli ponovo na izbore jer ce svaka sledeca vlada koja bude neodgovorna sve brze padati a isto tako buduca vlada ako nema pravi program nego ce ceo mandat pricati kako su im oni predhodni ostavili praznu kasu i haos neka se onda ni ne kandiduju ili neka primenjuju zakon a tajkuni neka pocnu posteno da rade jer ce djavo da vam odnese i biznis i sve sto ste pokrali a mozda i nesto vise ako narod osasavi ko ce da vas stiti gologuza i siromasna policija i vojska ajte molim vas pamet u glavu i to vam kazem veoma ozbiljno jedva cekam jedan ozbiljan miting a ne ovaj sto je bio sns-a i to vam veoma ozbiljno pisem a nisam jedini a dogorelo je ne do nokata nego do brade

sasa jokic

pre 13 godina

Misko je resio da u igru ubaci Dinkica, svog starog oprobanog dzokera! Mislim da su izbori sve izvesniji, ako pogledam kako se Tadic ucutao, a selo gori.....nema tu mnogo sansi za opstanak!

Sergije

pre 13 godina

Amerikanci uvode naprednjake u novu vladu, da se ne foliramo oko toga, sto bi nas narod i Mladjan Dinkic rekli. Treba im neka kombinacija u kojoj bi naprednjaci pazili da demokrate ne kradu previse, a demokrate da naprednjaci ne zalutaju u rat.

Sad se samo trazi rasplet u kome bi, naravno, svako hteo makar malo da profitira.

Flea

pre 13 godina

A tvoji kadrovi su zlato?!?!?!
Pa oba Milosavljevića (a ni ostali kadrovi nisu ništa bolji, počevši od tebe) su ne za smenu, nego za iza rešetaka, i da se ključ baci dubooookooo u okean!
E, to bi bilo svetlo na kraju tunela naše bede, verujem!

milija

pre 13 godina

a sta ste mislili gospodo iz vlasti da uradite pa i da rekonstruisete ovu vladu? za tri godine ste nas doveli do prosjackog stapa, sad mislite da nesto mozete da uradite a da to ne bude kozmetika? ovog puta gradjane necete prevariti, saljemo vas u udzbenike politicke istorije, veoma brzo.

vrana

pre 13 godina

.....cuj ovo, "Premijer Mirko Cvetković odgovara na sve učestalije kritike Dinkića preko "Večernjih novosti". "

eeeeee, zar se oni nevidjaju u zemlji Srbiji nego "chatuju" preko novosti. Strasno kakvi su.

Djuka

pre 13 godina

Ima ovde istine, znamo da je Cvetkovic marioneta, ima DS sposobnih ljudi ali su oni skrajnuti. Politika koju je vodila Vlada je ekonomska kataklizma Srbije. A Mladjan je covek koji je za deset godina srusio dve vlade, a ima u planu i trecu. G 17 JE stranka koja je uvek drzala sapu na drzavnim parama, i koja sa njima kupuje neke buduce glasove, i nikako mi nije jasno kako uopste prelaze cenzus. Oni su po meni, JUL dvadeset prvog veka! A Boris nesto mora kardinalno da promeni, ili ce mu biti kraj na sledecim izborima!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Za mene licno ce ova Tadiceva Vlast ipak ostati upamcena po svom najvecem uspehu tj. uspostavljanju najboljih dobrosusedskih odnosa sa Miloradom DODIKOM !

sasazr

pre 13 godina

Nazalost, kompozitor je u pravu, Mirko velika naivcina i posten covek, a takvi se sada smatraju nesposobnim, dozvolio je da ga , pre svih predsednik drzave drzi kao ikebanu, a sve vazne i nevazne odluke je donosio sam, cime mu je ugled spustio ispod svakog minimuma. Cudno je da Mirko nije vec odavno rekao da je dosta ponizavanja. Predsednik je vise u svoj kabinet prima Dodika, koji po liku i delu podseca na Tonija Soprana, nego sve ministre s Mirkom, zajedno. Rekonstrukcija vlade ce oznaciti i njen kraj, pa je bolje odmah raspisati izbore, ne cekati stiropor revoluciju koja ce biti "balvan"revolucija iz 90 tih.

Бата Рака за удице

pre 13 godina

Баш бих волео да питам господу, а посебно госпођице и госпође које су гласале за дотичне, како се сада осећате?

Aleksandar

pre 13 godina

Alo bre, DESET godina ste na vlasti!!!!
Ima li još nečija tetka, bratanica, sestrić, kuma, rođaka da nije zaposlena u jednoj od 210 drzavnih agencija ili nema ni za njih više mesta, ako nemaju člansku kartu neke od vladajućih stranaka!!!
Da li treba da sačekamo da svi oni otplate i subvencionisane kredite za stan, ili da sačekamo da se vaša deca iškoluju po inostranstvu pa da vam vidimo leđa.
Premijer mora preko novina da odgovori ministru, na optuzbe?!!!
Da li to vlada ne funkcioniše ni preko elektronskih sednica vlade?!!!
Mozda je potpredsednik poslao e-mail iz Amerike, ali niko ne čita mail-ove?!!!
Nesposobni ste, ne umete, neodgovorni ste i samo obmanjujete ovaj narod!!!
Ovde je davno metla trebalo da radi, neke da počisti, a za neke drška-motka i to zna se kakva!!

zdravko

pre 13 godina

Dinkicu, nezgodan si igrac Znam ja da je na predsednickim izborima toma pobedio ali ti si dobar DRIBLER, Ti imas sposobnost da glasove prebrojis u sekundi i tvoj potez da ti probijes led da je Tadic pobedio na predsednickim izborima bio je toliko providan pa cak se videlo da toma nije imao nista protiv e to se nije uklapalo Zasto je Toma to precutao samo vas dvojica znate. Postavlja se pitanje sta je sada. Sta si smislio, vodi racuna stisli su vas sve, nema sada mrdanja, narod nece da rusi ni da pali, sada idu mirnim putem a tu lezi zec. Mirnim putem ce vas sve na odgovornost dati a to je ovog puta nezgodmo. Nema para a Srbinu reci da nema para to je opasno. Gde su novci, a iznenadili su vas mirne demostracije. Sta ste cekali, da budu neredi pa da NATO uleti da nas smiri i da ostanu tu posto ste potpisalo sporazum da mogu da prodju kroz Srbiju a kada su vec tu neka i ostanu. Sve vas je zeznuo stiropor a revolucija je pocela mislim na stiropor revoluciju. Namestili ste da jedan covek bude gazda Srbije, gazda budzeta da bude predsednik drzave a i predsednik vlade i da njegovim avionom moze da se vozi samo onaj kome on dozvoli, a Tadic nije taj. Sada gledajte sta cete i kako cete. A narod nema ni za leba. A nema ni za meso bez obzira sto deset godina cena zive vage svinja u proseku je 100dinara, sramota, neka vam je bog u pomoci premda mislim da ovoga puta i on razume sirotinju koli je proizvot tvoje politike, ajd cao.

Sava Drugi

pre 13 godina

Vas na vlasti drži samo to što je opozicija još gora.

Ali to ne znači da treba da ostanete tu. Naprotiv. I Mirko i Mladaja, i Toma i Velja treba da idu. Nije Srbija toliko loša država da ne može da ima bolje...

g17 -

pre 13 godina

Pocelo je pocelo.... Ujedinjeni Razbijaci Srbije prvi napustaju brod koji tone. U skladu sa svojim prirodnim instiktom. Jel se slazete?

Pravdoljub

pre 13 godina

"Naš premijer ništa ne odlučuje. On je premijer koji treba da odlučuje, a ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik (Srbije). Ko bi drugi odlučivao".
Da li tako piše u Ustavu Republike Srbije?
Da ll neko prekoračuje svoja ovlašćenja?
Da li tu neko krši Ustav Republike Srbije?
Ako neko odgovara zbog "ispijene čaše šampanjaca na fudbalskom stadionu" treba da odgovara i za kršenje Ustava, valjda je ovo drugo nešto ozbiljnije.

Beograd

pre 13 godina

Krenuo Mladjan Dinkic sa svojim starim nastupima.
Komsije Toma Nikolic i Mladjan Dinkic koji gle cuda kao kupise stan od istog investitora , a kojeg Cane Subotic pominje u intervjuima koje smo gledali u Insajderu.
Ova Vlada je katastrofalna ali komsije su jos vece zlo za Srbiju ukoliko im se ostvare namere.
I slag na tortu Premijer se obraca preko Vecernjih Novosti.
Jel treba jos nesto da se doda?

Shimans

pre 13 godina

Mene zanima kada će prestati ovo maltretiranje sa vojnim avionima što "grme" već nekoliko dana iznad Beograda?! Kao da ne postoje tolike ravnice i ne naseljena prostranstva u okolini! Pogotovu kada sa razlogom možemo da sumnjamo u njihovu tehničku ispravnost!

nemam posao al' zato imam diplomu...

pre 13 godina

Automobil star 21 godinu
16000 registracija
24000 plin, benzin, ulje
5000 servis
Markica za GSP (posto se auto vozi samo kada mora)
35000 markica
Racuni
60000 struja
18000 telefoni (mob i fix)
12000 infostan
25000 internet i kablovska
Hrana
40000 hleb i mleko
150000 hrana
30000 kucna hemija itd.

ukupno 415000 (35000 mesecno)
bez cigareta, pica, izlazaka, kulture, sporta, obrazovanja, garderobe...
sa minimumom gore nabrojanih stvari (koje, priznacete, nisu luksuz) potrebno je minimum 45000 mesecno ili 540000 godisnje

Naravno, ovo su cene komunalija ako zivite na periferiji i ako ne iznajmljujete stan, ako imate tu "nesrecu" da vam je stan u gradu ili da morate da ga iznajmljujete cak - cene drasticno skacu.
A da, ne daj Boze da imate porodicu ili da vam padne na pamet da jos i dete imate...

Zasto sam ja napisao celu ovu racunicu?

Zamolio bih nekoga iz Vlade Srbije da mi odgovori:
Kako ja da se ne bavim kriminalom???

Komi

pre 13 godina

Brod tone ,pacovi se uskomesali
a sve je ovo vec vidjeno ,dokle ce da nas zamlacuju providnim
forama .Bolji zivot srecni ljudi.
Slava im.

zoran 1965

pre 13 godina

Otkako je ubijen Djindjic, ovi iz DS-a su uspeli sve da uniste.
Nije meni kriv Tadic sto je nesposoban, nego upravni odbor koji ga je postavio da vodi DS

Rade

pre 13 godina

Nas savrseno ne zanima ko donosi odluke,milion stvari se rade mimo zakona,pa niko ne odgovara,nas zanimaju rezulatati tih odluka,a mi ocigledno zivimo losije nego sto bi to bilo normalno u postojecim uslovima...takodje,ne mogu ministri "slobodno da odu",jer nisu slobodno ni dosli,vec postoji izbor,a ako neko ne zadovoljava svojim radom,ili bilo cime drugim,postoji smena,tek da podsetim premijera...Zasto nisu posmenjivani ministri Dulic i Dragin,ima ih verovatno jos,prvi zbog trgovine,znamo kakve,a drugi zbog moralne odgovornosti,ako vec nije direktno kriv?Ako nisu zato sto ova koalicija nema bolje,onda i ne treba da vlada,to je negde veoma lako,samo ovde padaju glave ako dodje do pada vlade...Degradirate tako rad ministara koji svojski vuku napred,a narod zbog toga lose zivi...nisam nista novo reko,samo se pitam da li je stvarno tolko tesko smeniti nesposobne,ili su oni samo sposobni da ostaju na tim mestima?

Ritter

pre 13 godina

"Naš premijer ništa ne odlučuje. On je premijer koji treba da odlučuje, a ništa ne odlučuje. Odlučuje predsednik (Srbije). Ko bi drugi odlučivao. To svi znamo i šta ima da se, što bi narodski rekli, foliramo oko toga“, kazao je Dinkić.
...Ustvari ne odlucuje ni predsednik vec njegovi drugari-savetnici iz VIS Idoli :-))

Miki

pre 13 godina

Odajem Dinkiću priznanje za "pronalazak" rupe na saksiji. Pa kad su Mlađo,u zemlji Srbiji,najsposobniji, a ne poltroni uopšte imali šansu i da li je neko čuo da u zemlji Srbiji šef stranke ne odlučuje o svemu i svačemu, pošto on jedini "zna" sve i sve zna bolje od drugih. Svejedno je kako se stranka (partija) zove. A da su nesposobni preko svake mere jesu i što je još gore više su pokvareni nego nesposobni, jer da nije tako np. ne bi nam za vreme "demokratije" državni aparat porastao pet puta za samo 10 godina, a o lopovlucima koje otkriva Insajder na primer,da i ne govorim. Što se Mlađe tiče učiniće sve, apsolutno sve da bi ostao u vlasti, jer smisao njegovog života je vlast. Ne kažem da ne uradi i po nešto dobro. Ne kažem da od njega nema gorih, ima itekako.

solidarnost

pre 13 godina

@bez nade

Politicari moraju da paze sta rade, a to vazi i za vlast i za opoziciju. Nije dobar signal ako se neko ko pretenduje da vodi drzavu bavi kradjom. Meni bi SNS bio simpatican da je odgovorio : jeste, pogresili smo, taj i taj je dobio otkaz zbog toga, i platicemo kaznu NEMA PROBLEMA, a da nisu ni spominjali namestanje, koje je usput vrlo verovatno. Umesto toga, oni se ponasaju UPRAVO kao i ovi na vlasti - kazu muzika je nesto lepo... Tako nezrelo... drugovi, ne zanima mene da li je to nesto lepo nego da li je to nesto po zakonu, zato sto i ja moram da se ponasam po istome, i moj komsija mora da se ponasa po istome, i vi morate takodje. I ja ako ih napadam ne znaci da podrzavam ovu nazadnu vladu. Ne znaci da podrzavam lopove. Naprotiv, podrzavam red, i odgovornost - e kada te dve stvari doputuju u Srbiju ima da nam svane, barem da dostignemo neki nivo Hrvatske, gde bivseg premijera ceka ono sto bi mnoge ovde trebalo da saceka. Cak ni ljudi u strankama nemaju emotivan odnos prema istima - tamo su 99% iz koristi, ne vidim zasto bih ja sada VOLEO neku stranku samo zato sto nije na korumpiranoj vlasti.

Lone Star

pre 13 godina

Mladja zna kad treba okrenuti curak. Dok je jos vreme da se opere od ovih i da cist zauzme startnu poziciju za izbornu kampanju. I, videcete, opet ce Mladja da preskoci cenzus. I onda ce opet kao ,,ponovo nevina" mlada da bude atraktivna za sve postizborne brakove.

Jovana

pre 13 godina

Na Dinkica necu ni da trosim reci ali Cvetkovic sa ovim svojim univerzalnim odgovorom na sve "vlada nije izgubila kredibilitet", ja stvarno ne znam, kao pokvarena ploca. Gospodine Cvetkovicu, zasto je ekonomska situacija u zemlji katastrofalna - "Vlada nije izgubila kredibiitet"; gospodine Cvetkovicu sta mislite o visokom nivou korupcije - "Vlada nije izgubila kredibilitet"; gospodine Cvetkovicu da li ste razmisljali o ostavci - "Vlada nije izgubila kredibilitet"... Da naucim i ja tih par fraza i kandidujem se za premijera, izgleda da to uopste nije neki tezak posao.

mile pile

pre 13 godina

Glavni stit ovih na vlasti je "trucanje" o EU. Toma se konacno dosetio da i on moze to isto da radi. Jedino me brine gde smo mi, narod u toj prici. Ovo bas i nije neki direktni komentar na vest ali ga barem smatrajte univerzalnim za ono sto se desava i sto ce se tek desavati oko vlasti i na vlasti.

pravda

pre 13 godina

Kakav duel premijera i njegovog ministra? Kod koga njih dvojica imaju autoritet? Premijer je kao obicna marioneta u svojoj vladi skakutao kako ga je Tadic cimao,a o ovom vecnom magistru i desetogodisnjem kreatoru nase ekonomije (nesrece) govore rezultati. I jos se hvale kako se nisu umorili!!! Mi smo umorni od vas.

neobavesten

pre 13 godina

Ne treba mi Dinkic da bih znao da je premijer marioneta !!!

Ali nisam znao da je Dinkic ministar pa zar nije kant-autor za Grand paradu ??

DekiZmaj

pre 13 godina

To, doza nam treba! Srbi ne umeju da žive normalno, brzo se smorimo, poput amfetaminskog narkomana. Izbori su nova doza, čine nam da se osećamo živim. I tako dok ne dođe neka oružana kriza ili rat. Tto je kod nas koji nismo kadri ostvariti se u miru jedino pravo rešenje da imamo osećaj da smo svoji na svome.

Jedino što smo naučeni da ratujemo samo odbrambeno (ovo kvazi agresivno tokom raspada Jugoslavije nas je činilo zbunjenim i dezorijentisanima). Ali naći će nam Obama (američka administracija) već nekog agresora, do sad su učinili da nas svi mrze.

Nickie_NS

pre 13 godina

Što je neko rekao "Mala bara, puno krokodila" e pa sada je hrane u bari nestalo pa će krokodili krenuti jedan na drugoga, sve su prodali, potrošili i proćerdali i sada se svađaju, na našu žalost ponovo će biti hit "Gedo gluperdo..." samo su novi likovi u glavnoj ulozi...

kuki

pre 13 godina

Redom čitam komentare i svi ste u pravu, slažem se svim što piše u njima mada moram da napomenem jednu stvar a to je da su svi bez obzira na partijsku pripadnost slični na moju i vašu žalost. Ko god da dođe na vlast gleda da se uvali negde u neko JP i da dobija ogromnu kintu nizašta a tako je zato što svi na vlast gledaju kao na neku nagradu koju su dobili na lutriji umesto da gledaju dok su tu na toj poziciji da nešto urade korisno ne samo za sebe i svoj lični interes nego nešto po čemu će ih ljudi pamtiti ili izabrati ponovo. E sad pošto znaju unapred da će sigurno izgbiti na sledećim izborima oni gledaju da poharaju šta se poharati može uz sitne privilegije koje idu uz to. Po meni iako izbori ništa dobro doneti neće jer naučen iz prakse do sad nisu ništa i doneli, makara da se promešaju karte i na neke pozicije dodju neki novi ljudi sa nekim novim idejama iz kojih se može i izroditi nešto dobro za ovaj napaćeni narod.

Raša

pre 13 godina

Ubeđen sam da Predsednik Tadić donosi sve smernice ali isto tako da mnoge ne mogu da "profunkcionišu" jer jednostavno ili nisu realne ili igrači tome nisu dorasli. Rezultat EKONOMIJA NAJSLABIJA sa najvećom Evropskom inflacijom, svakodnevne spektakularne pljačke banaka/pošti i ogromni kriminal. O platama, nezaposlenosti, infrastrukturi i ostalom ne vredi pričati. Hitno su potrebne promene jer bi bilo samouništavajuće nastaviti sa ovakvim trendovima. Pitam se ko će i da li će za promašaje neko ODGOVARATI ili će ostati samo "good try"?

lav leo

pre 13 godina

Dokle ste vi dogurali, kada je meni koji ne radi sa 50 i kusur godina i dvoje dece, sa budžetom koji se završava za 15-tak dana ŽAO VAS.

Janoš

pre 13 godina

Gospodin Dinkić je posetio pivaru u Bečeju pre privatizacije. Nakon pet godina, posle privatizacije, pivara je otišla u stečaj, ja na biro, posle na ULICU.

Stevan

pre 13 godina

I sta cemo sad? Ovo sto je Dinkic sada rekao javnost, analiticari, opozicija, govore vec dve godine, a odgovor vlasti (i Dinkica u njoj) je da to nije tacno, da vlada funkcionise dobro, da svi rade maksimalno svoj posao. Odjednom se, cimn su neki izasli na ulice, spavaci probudili i progledali. Cini mi se da je, ipak, malo kasno. GOTOVI SU!

zex

pre 13 godina

E ljudi ajmo stvano prodati prava i napraviti reality show od ovoga, ali ne razumem Dinkica sto sad kad se svaki dan slika i tek treba da se slika sa novim investitorima sto mu samo podize rejting!!?

stanaz

pre 13 godina

Demokrntija. Neophodna je korenita reforma Sve odgovorne na sud da odgovaraju za lose odluke. Sve lopove na sud pa da vrate ukradeno.

Ana

pre 13 godina

Meni je Cvetković potpuno bled lik, nekako, tu je već dugo, a uopšte ga ne primetiš. Ne mogu da se setim ničega što je izjavio, ništa na mene nije ostavilo, ama baš nikakav utisak, ni dobar ni loš. Nekako mi je to i najgore, mlak premijer, jedva priča. Ne znam šta vi mislite, ali ja mislim da je on baš loš premijer. Možda bi bio ok član nekog društva, nekog nastavničkog veća, nečeg tako bez veze, gde se ništa bitno ne odlučuje, gde se ništa posebno ne dešava. Premijer mora biti najjači čovek, a ne mlakonja. Od svih premijera u okolini naše Srbije, naš je najslabiji. Ovi okolo su kao male aždaje, spram njega, sposobni, jaki, guraju stvari,znaju da pričaju, imaju stav (nema veze sviđa li nam se ili ne), ali imaju ono nešto.

zabrinuti

pre 13 godina

Nekad su mi naši političari bili smešni.
Sad tek vidim koliko su opasni.
Ne znam da li je ugrožen opstanak Vlade, ali nacije, sigurno jeste!