Ponedeljak, 07.02.2011.

23:06

Zgrada Generalštaba Telekomu?

Vlada Srbije i Telekom pregovaraju da se Telekomu ustupi porušena zgrada Generalštaba u beogradskoj Ulici kneza Miloša.

Izvor: FoNet

Zgrada Generalštaba Telekomu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

dragan

pre 13 godina

размислите само који је странац већински власник, или ко ће бити, или које интересне групе су власници па ће вам бити јасно коме поклањамо национални понос - генералштаб као ратну одштету, ко ће у будуће легално да нас снима и да прослеђује легално иѕвештаје својим амбасадама и службама. ово је премијера окупација у 26 слика на срб начин. предлажем да се поменута ѕграда никада и ни под којим иѕговором не прода већ да остане раѕорена као муѕеј опомена новим нашим генерацијама шта су нам нато пријатељи урадили. не доѕволимо да ѕатру траг ѕлочина

Neko daleko

pre 13 godina

ako prodate telekom zajedno sa opremom za prisluskivanje sigurno cete dobiti koju "krajcaru" vise ... a ako u telekomu sem zgrade generalstaba dodate i BIA, VBA i ostale sluzbe ... ih znate li koju cete cenu postici ... Siguran sam da cete naci jos ideja za "totalnu rasprodaju" ... Sta je sledece? Prodaja skola zajedno sa decom?

S

pre 13 godina

Ne znam o kakvom se obeštećivanju Telekoma govori, niti mi je jasna priča o tome kako će službe morati od budućeg vlasnika da iznajmljuju opremu po komercijalnoj ceni. Ko poznaje Zakon o telekomunikacijama (dostupan ovde: http://www.parlament.gov.rs/content/lat/akta/akta_detalji.asp?Id=90&t=Z), zna da u članu 55. piše da je svaki javni operator dužan da o svom trošku obezbedi opremu za nadzor komunikacija. I nema nikakvog iznajmljivanja opreme, bilo od državnog, bilo od privatnog operatera. Oni su po zakonu dužni da tu opremu imaju i (po istom članu) ne mogu dobiti dozvolu za rad ako tu opremu nemaju.
Mislim da se iza svega krije najobičnije spinovanje, sa ciljem da se na ime izmišljenog troška otuđe vredne nekretnine u centru grada.

matori

pre 13 godina

Telekom je oduvek bio firma u svojini države, i još uvek je to tako, u najmanje 4/5 svoje vrednosti...
Bilo kakvo ulaganje, koje je "platio" Telekom, u stvari je ulaganje koje je plaćeno iz državnih izvora sredstava!
Smešna je i nakaradna ideja da sada država treba da plati (!) Telekomu, nekakvu nadoknadu, za nešto što je imovina države, a fizički je locirano u Telekomu, kao oprema od posebnog državnog interesa!!!
Ne mogu da verujem kakvi amateri i diletanti odlučuju, a lopovi od zanata, su na čelu vlasti u ovoj državi...

janko.m

pre 13 godina

Eto doznali smo da smo godinama preko Telekoma prisluškivani. Obradovali smo se da će prestati to prisluškivanje. Država sve mora da zna tako da prisluškivanje ostaje i dalje.

Demosten

pre 13 godina

Pametan potez. Izgleda da je to jedini način da se nekom utrapi ta zgrada i sanira to beogradsko ruglo. Džabe nam lepi tramvaji, bulevari i platni dok god je ona rusevina u centru grada, koji svi stranci posećuju i sadistički se dive.

Sir Oliver

pre 13 godina

Gledajuci Insajder vidim da moderno poslovanje ide preko posrednika. Pa ako je tako, onda zgradu generalstaba poklonite meni, a ja cu je prodari Telekomu. Cijena sitnica

EU Citizen

pre 13 godina

Tu nakaradu koja nije "spomenik" ničega, osim možda srpske kolektivne psihoze za koju je stigla zaslužena kazna treba što pre srušiti i zameniti nečim novim, što će obavljati neku korisnu funkciju i praviti novac, umesto da ga besmisleno traći (kao što je to decenijama radila komnistička soldateska čiji je to dom bio, a onda u svim ratovima, zaključno s tim poslednjim, gde joj je konačno, zajedno sa njenim nalogodavcima i njihovim fanovima u populaciji, pokazano koliko vrede i gde im je u današnjem svetu mesto). Ako je najbrži način da se to postigne poklanjanje Telekomu (koga je, uzgred, trebalo prodati još pre pet ili deset godina, državne firme su kamen oko vrata ove zemlje i najveće leglo korupcije), zašto da ne, mada ne znam zašto to ne poklone meni, rušenje takvog kontaminiranog i strukturalno narušenog objekta jeste osetljivo i skupo, ali mislim da će se Telekom ipak ovajditi par miliončića, pa ne vidim što sam ja ili bilo koji drugi srpski građanin ili firma gori od njega. I neka mi neko objasni gde je problem sa šoping molovima, staklenim ili ne? Da li novac koji se u njima pravi smrdi? Ili je možda bolje imati nagorelu ruševinu u centru grada kao spomenik pljačkaškom i zločinačkom režimu, koji je, hvala bogu, dobio po nosu onako kako je trebalo još mnogo ranije? Ili bi tu trebalo da bude neka nova državna piramida puna mastiljara koje će još malo gušiti privredu i otimati tuđ hleb? O čemu drugovi samoupravljači sanjaju, i zašto se čude što je kada se probude posle takvih snova krevet obično mokar, ako, bože me oprosti, nije krvav?

oklagija

pre 13 godina

Ala ste krenuli da izmisljate,pa telekom bi morao da vrati beobanci i drugim bankama jer su oni bili poverioci.
Jasno se zakljucuje da je stecaj banaka bio van zakona i kriminalan.

gossca

pre 13 godina

Ma, kakva prodaja..ostaviti takvo kakvo jeste i nastaviti s pokazivanjem te zgrade kao turisticke atrakcije Srbije..da svi lepo vide sta su nam radili...

za rad.

pre 13 godina

Ovu zgradu treba sacuvati kao opomenu generacijama, sta su nam "prijatelji" ucinili,a mi ih danas molimo da nas prime u parterstvo.Ocigledno smo dobili zadatak od "velikog tate" da se ovaj trag ukloni.
Ej, vi gore, posto nemate nista od ponosa, mislite malo na ovaj jadan narod koji vas je glasao.

Izvlače nam dragoceno vreme!

pre 13 godina

Država Srbija je vlasnik Telekoma, država Srbija je vlasnik Ministarstva odbrane, država Srbija je vlasnik svih njenih obaveštajnih službi (za razliku od njenih najviših službenika, koji su vlasništvo nekih drugih država, njihovih obaveštajnih službi i okultnih loža). I pošto je prevazilaženje ovog "problema" (izmišljen problem) očigledno i jedno jedino moguće, oni izmišljaju neko pseudo-rešenje pseudo-problema: poklanjaju Telekom i tu lokaciju Nemcima (da Tadiću, znamo da si to obećao Merkelovoj kad si sedeo na hoklici kod nje na instrukcijama!).

Ovako kao se ponašaju "ljudi" iz vlasti u Srbiji mogu da se ponašaju samo 3 grupe ljudi: psihopate (sadističke), oni koji su ucenjeni spolja, i psihopate (sadističke) koje su ucenjene spolja.

Mislite li da je bilo koja od ove tri grupe u stanju da prihvata argumente?! A jasno je u kojoj su grupi ovi.

Drugim rečima: NEMA NIŠTA OD PRIČE! Sa ovima NEMA VIŠE razgovora.

Batinom su došli, bez batine neće ni otići!

Marky

pre 13 godina

"Hrvatska je imala veliki finansijski problem nakon što je prodala svoj Telekom sa svim optičkim kablovima jer je novi vlasnik za godišnji zakup tog sistema specijalnih veza tražio nekoliko desetina miliona evra."

Ovaj ko nista nije naucio -- njemu ovo i treba da se dogodi. Treba da prodamo Telekom sa intrafrukturom i bezbednosnom opremom, taj novac da potrosimo za 2 meseca na plate i penzije i objavimo bankrot.

Dobijemo nekog Visokog predstavnika kao glavnokomandujuceg, zemlja prodata za 1 evro. Bolje od zutih, crvenih, crnih. Da vidim alternativu, izneo bih je, ne bih bio sumoran. Nekad je potrebno tresnuti skroz na dno, da bi se pokrenuli. Reset zahteva dno.

U to ime, samo napred!

Dalibor

pre 13 godina

Mnogi se zalažu da se sakrije i zaboravi 1999. Verovatno neće biti mesta za tu godinu u školskim knjigama ili će biti neka iskrivljena verzija, kao što je titoistička propaganda iskrivila i zataškala stradanje Srba u logorima u Drugom svetskom ratu. Na žalost tih i njima bliskih, u Srbiji nikad nije nastupila kolektivna amnezija.

Mene brine što je delatnost prismotre i prisluškivanja vredna 20 miliona. Za te novce, može svako u državi da bude prisluškivan...

ne shvatam

pre 13 godina

Ne mogu se pohvaliti da potpuno shvatam:
Drzava Srbija koja je vlasnik drzavne firme [Telekom] poklanja/ustupa sama sebi drugu drzavnu imovinu [zgrada generalstaba] i onda sve to stavlja u privatizacijsku imovinu i uz Telekom daje i zgradu generalstaba ??????

www.stopprodajitelekoma.rs

pre 13 godina

Hoće li neko prekinuti više ovu farsu sa prodajom Telekoma?Građani,šta čekate, da baš SVE, pa i ono najvrednije očerupaju?!

Dejan

pre 13 godina

Mislim da bi bilo najpostenije da zgrada bude ustupljena Miskovicu a da u to ime iz drzavne kase na privatne racune clanova vladajuce garniture budu isplacene sestocifrene sume, u evrima, kao i da se u drzavne sluzbe primi neogranicen broj stranackih poslusnika i da im se daju dobre plate. Eto, mislim da bi to bilo stvarno posteno.

dusan

pre 13 godina

Neverovatno je kako se na nase oci iz dana u dan sve vise "ugradjuju" u svaki suludi posao koji izmisle. Kao da nije dovoljno sto prodaju telekomunikacije koje su po svim arsinima drugih zemalja nacionalno bogatstvo, sad jos pridodaju i razne "bonuse" preko kojih se jos vise ugradjuju u celu pricu. Sve za cenu opstanka na vlasti. Videcete kako ce do kraja godine odjednom poceti da se zavrsavaju projekti koji su godinama stajali i kako ce plate u drzavnim ustanovama da skoce. Dokle vise? Dole bando zuta!

Miki

pre 13 godina

''od 2005. spomenik kulture''
Ej, od 2005! Znaci mi smo onakvo razruseno ruglo proglasili spomenikom kulture... Jadno! Sklanjajte to ruglo vise, na koji god nacin, jer ono moze biti samo spomenik 1999-oj, odnosno ludilu jednog antinarodnog rezima, a takav spomenik nam nije potreban!

vitruvius

pre 13 godina

kao arhitektu duša me boli što je jedan izvanredan spomenik srpske arhitekture doveden u ovakvo stanje... ljudi se dive bombardovanom lešu nekadašnjeg bisera, merkaju lokaciju za šoping mol a na kraju će ga utrapiti sa telekomom za smešno nisku cifru ko zna kome... tužno je to kako se odnosimo prema toj zgradi

Petar

pre 13 godina

Vrlo zanimljivo. Pre privatizacije, ustupiti porusenu zgradu Telekomu, pa ce nakon sto bude privatizovan i zgrada generalstaba pripasti kupcu. Vrlo zanimljivo...moze to i bolje gospodo ministri.

VLADIMIR

pre 13 godina

Još jedna (doduše amaterski osmišljena) velika kradja državne-narodne imovine. Pa ljudi gde je tim kradjama kraj(Kolubata, C-Market, robne kuće Beograd, Pristanište.....) Pa zar je srbski narod postao najveći plašljivac i debil u svetu, pa da ne sme ništa da preduzme u interesu zaštite svoje imivine. Stid me je gde i s kim živim. Probudi se.

Moje ime

pre 13 godina

A što ne daju telekom 20 miliona jeftinije i onda ne moraju da poklanjaju budućem kupcu zgradu u centru Beograda, odjednom im proradila savest. Ili što ne daju budućem vlasniku 20 miliona na ime te opreme, i to sačekaju lepo da prodaju pa onda daju pare koje će imati od prodaje. Zašto ne daju obveznice države Telekomu koje će budući vlasnik lako naplatiti po kupovini Telekoma jer će država tada imati novac.
Mislim, ajd sve tako da izpoklanjamo, garant je budući kupac bacio oko na toliku zgradetinu u centru grada.
Eto, nisam političar, pa već 3 ideje.

Petar

pre 13 godina

znaci uz tortu nudite i slag buducem kupcu, jer torta sama po sebi nije dovoljno primamljiva, tj dogorelo vam je do noktiju pa sad vise ni ne prodajete, sad KRCMITE ono malo sto je ostalo od narodne imovine. NEMOJ SLUCAJNO DA STE PRODALI TELEKOM, VIDECETE ONDA TEK STA JE BES NARODA

Sale

pre 13 godina

pa da li je moguce da zelite ovo da uradite?! alo bre! ima li tamo u ministarstvu normalnih?!?!?!?
podignite kredit i vratite dug, kao i svi normalni u ovoj nenormalnoj zemlji!

Petar

pre 13 godina

Vrlo zanimljivo. Pre privatizacije, ustupiti porusenu zgradu Telekomu, pa ce nakon sto bude privatizovan i zgrada generalstaba pripasti kupcu. Vrlo zanimljivo...moze to i bolje gospodo ministri.

vitruvius

pre 13 godina

kao arhitektu duša me boli što je jedan izvanredan spomenik srpske arhitekture doveden u ovakvo stanje... ljudi se dive bombardovanom lešu nekadašnjeg bisera, merkaju lokaciju za šoping mol a na kraju će ga utrapiti sa telekomom za smešno nisku cifru ko zna kome... tužno je to kako se odnosimo prema toj zgradi

Miki

pre 13 godina

''od 2005. spomenik kulture''
Ej, od 2005! Znaci mi smo onakvo razruseno ruglo proglasili spomenikom kulture... Jadno! Sklanjajte to ruglo vise, na koji god nacin, jer ono moze biti samo spomenik 1999-oj, odnosno ludilu jednog antinarodnog rezima, a takav spomenik nam nije potreban!

VLADIMIR

pre 13 godina

Još jedna (doduše amaterski osmišljena) velika kradja državne-narodne imovine. Pa ljudi gde je tim kradjama kraj(Kolubata, C-Market, robne kuće Beograd, Pristanište.....) Pa zar je srbski narod postao najveći plašljivac i debil u svetu, pa da ne sme ništa da preduzme u interesu zaštite svoje imivine. Stid me je gde i s kim živim. Probudi se.

Petar

pre 13 godina

znaci uz tortu nudite i slag buducem kupcu, jer torta sama po sebi nije dovoljno primamljiva, tj dogorelo vam je do noktiju pa sad vise ni ne prodajete, sad KRCMITE ono malo sto je ostalo od narodne imovine. NEMOJ SLUCAJNO DA STE PRODALI TELEKOM, VIDECETE ONDA TEK STA JE BES NARODA

dusan

pre 13 godina

Neverovatno je kako se na nase oci iz dana u dan sve vise "ugradjuju" u svaki suludi posao koji izmisle. Kao da nije dovoljno sto prodaju telekomunikacije koje su po svim arsinima drugih zemalja nacionalno bogatstvo, sad jos pridodaju i razne "bonuse" preko kojih se jos vise ugradjuju u celu pricu. Sve za cenu opstanka na vlasti. Videcete kako ce do kraja godine odjednom poceti da se zavrsavaju projekti koji su godinama stajali i kako ce plate u drzavnim ustanovama da skoce. Dokle vise? Dole bando zuta!

Moje ime

pre 13 godina

A što ne daju telekom 20 miliona jeftinije i onda ne moraju da poklanjaju budućem kupcu zgradu u centru Beograda, odjednom im proradila savest. Ili što ne daju budućem vlasniku 20 miliona na ime te opreme, i to sačekaju lepo da prodaju pa onda daju pare koje će imati od prodaje. Zašto ne daju obveznice države Telekomu koje će budući vlasnik lako naplatiti po kupovini Telekoma jer će država tada imati novac.
Mislim, ajd sve tako da izpoklanjamo, garant je budući kupac bacio oko na toliku zgradetinu u centru grada.
Eto, nisam političar, pa već 3 ideje.

Sale

pre 13 godina

pa da li je moguce da zelite ovo da uradite?! alo bre! ima li tamo u ministarstvu normalnih?!?!?!?
podignite kredit i vratite dug, kao i svi normalni u ovoj nenormalnoj zemlji!

ne shvatam

pre 13 godina

Ne mogu se pohvaliti da potpuno shvatam:
Drzava Srbija koja je vlasnik drzavne firme [Telekom] poklanja/ustupa sama sebi drugu drzavnu imovinu [zgrada generalstaba] i onda sve to stavlja u privatizacijsku imovinu i uz Telekom daje i zgradu generalstaba ??????

www.stopprodajitelekoma.rs

pre 13 godina

Hoće li neko prekinuti više ovu farsu sa prodajom Telekoma?Građani,šta čekate, da baš SVE, pa i ono najvrednije očerupaju?!

Izvlače nam dragoceno vreme!

pre 13 godina

Država Srbija je vlasnik Telekoma, država Srbija je vlasnik Ministarstva odbrane, država Srbija je vlasnik svih njenih obaveštajnih službi (za razliku od njenih najviših službenika, koji su vlasništvo nekih drugih država, njihovih obaveštajnih službi i okultnih loža). I pošto je prevazilaženje ovog "problema" (izmišljen problem) očigledno i jedno jedino moguće, oni izmišljaju neko pseudo-rešenje pseudo-problema: poklanjaju Telekom i tu lokaciju Nemcima (da Tadiću, znamo da si to obećao Merkelovoj kad si sedeo na hoklici kod nje na instrukcijama!).

Ovako kao se ponašaju "ljudi" iz vlasti u Srbiji mogu da se ponašaju samo 3 grupe ljudi: psihopate (sadističke), oni koji su ucenjeni spolja, i psihopate (sadističke) koje su ucenjene spolja.

Mislite li da je bilo koja od ove tri grupe u stanju da prihvata argumente?! A jasno je u kojoj su grupi ovi.

Drugim rečima: NEMA NIŠTA OD PRIČE! Sa ovima NEMA VIŠE razgovora.

Batinom su došli, bez batine neće ni otići!

Marky

pre 13 godina

"Hrvatska je imala veliki finansijski problem nakon što je prodala svoj Telekom sa svim optičkim kablovima jer je novi vlasnik za godišnji zakup tog sistema specijalnih veza tražio nekoliko desetina miliona evra."

Ovaj ko nista nije naucio -- njemu ovo i treba da se dogodi. Treba da prodamo Telekom sa intrafrukturom i bezbednosnom opremom, taj novac da potrosimo za 2 meseca na plate i penzije i objavimo bankrot.

Dobijemo nekog Visokog predstavnika kao glavnokomandujuceg, zemlja prodata za 1 evro. Bolje od zutih, crvenih, crnih. Da vidim alternativu, izneo bih je, ne bih bio sumoran. Nekad je potrebno tresnuti skroz na dno, da bi se pokrenuli. Reset zahteva dno.

U to ime, samo napred!

EU Citizen

pre 13 godina

Tu nakaradu koja nije "spomenik" ničega, osim možda srpske kolektivne psihoze za koju je stigla zaslužena kazna treba što pre srušiti i zameniti nečim novim, što će obavljati neku korisnu funkciju i praviti novac, umesto da ga besmisleno traći (kao što je to decenijama radila komnistička soldateska čiji je to dom bio, a onda u svim ratovima, zaključno s tim poslednjim, gde joj je konačno, zajedno sa njenim nalogodavcima i njihovim fanovima u populaciji, pokazano koliko vrede i gde im je u današnjem svetu mesto). Ako je najbrži način da se to postigne poklanjanje Telekomu (koga je, uzgred, trebalo prodati još pre pet ili deset godina, državne firme su kamen oko vrata ove zemlje i najveće leglo korupcije), zašto da ne, mada ne znam zašto to ne poklone meni, rušenje takvog kontaminiranog i strukturalno narušenog objekta jeste osetljivo i skupo, ali mislim da će se Telekom ipak ovajditi par miliončića, pa ne vidim što sam ja ili bilo koji drugi srpski građanin ili firma gori od njega. I neka mi neko objasni gde je problem sa šoping molovima, staklenim ili ne? Da li novac koji se u njima pravi smrdi? Ili je možda bolje imati nagorelu ruševinu u centru grada kao spomenik pljačkaškom i zločinačkom režimu, koji je, hvala bogu, dobio po nosu onako kako je trebalo još mnogo ranije? Ili bi tu trebalo da bude neka nova državna piramida puna mastiljara koje će još malo gušiti privredu i otimati tuđ hleb? O čemu drugovi samoupravljači sanjaju, i zašto se čude što je kada se probude posle takvih snova krevet obično mokar, ako, bože me oprosti, nije krvav?

za rad.

pre 13 godina

Ovu zgradu treba sacuvati kao opomenu generacijama, sta su nam "prijatelji" ucinili,a mi ih danas molimo da nas prime u parterstvo.Ocigledno smo dobili zadatak od "velikog tate" da se ovaj trag ukloni.
Ej, vi gore, posto nemate nista od ponosa, mislite malo na ovaj jadan narod koji vas je glasao.

Dalibor

pre 13 godina

Mnogi se zalažu da se sakrije i zaboravi 1999. Verovatno neće biti mesta za tu godinu u školskim knjigama ili će biti neka iskrivljena verzija, kao što je titoistička propaganda iskrivila i zataškala stradanje Srba u logorima u Drugom svetskom ratu. Na žalost tih i njima bliskih, u Srbiji nikad nije nastupila kolektivna amnezija.

Mene brine što je delatnost prismotre i prisluškivanja vredna 20 miliona. Za te novce, može svako u državi da bude prisluškivan...

oklagija

pre 13 godina

Ala ste krenuli da izmisljate,pa telekom bi morao da vrati beobanci i drugim bankama jer su oni bili poverioci.
Jasno se zakljucuje da je stecaj banaka bio van zakona i kriminalan.

gossca

pre 13 godina

Ma, kakva prodaja..ostaviti takvo kakvo jeste i nastaviti s pokazivanjem te zgrade kao turisticke atrakcije Srbije..da svi lepo vide sta su nam radili...

Sir Oliver

pre 13 godina

Gledajuci Insajder vidim da moderno poslovanje ide preko posrednika. Pa ako je tako, onda zgradu generalstaba poklonite meni, a ja cu je prodari Telekomu. Cijena sitnica

Neko daleko

pre 13 godina

ako prodate telekom zajedno sa opremom za prisluskivanje sigurno cete dobiti koju "krajcaru" vise ... a ako u telekomu sem zgrade generalstaba dodate i BIA, VBA i ostale sluzbe ... ih znate li koju cete cenu postici ... Siguran sam da cete naci jos ideja za "totalnu rasprodaju" ... Sta je sledece? Prodaja skola zajedno sa decom?

S

pre 13 godina

Ne znam o kakvom se obeštećivanju Telekoma govori, niti mi je jasna priča o tome kako će službe morati od budućeg vlasnika da iznajmljuju opremu po komercijalnoj ceni. Ko poznaje Zakon o telekomunikacijama (dostupan ovde: http://www.parlament.gov.rs/content/lat/akta/akta_detalji.asp?Id=90&t=Z), zna da u članu 55. piše da je svaki javni operator dužan da o svom trošku obezbedi opremu za nadzor komunikacija. I nema nikakvog iznajmljivanja opreme, bilo od državnog, bilo od privatnog operatera. Oni su po zakonu dužni da tu opremu imaju i (po istom članu) ne mogu dobiti dozvolu za rad ako tu opremu nemaju.
Mislim da se iza svega krije najobičnije spinovanje, sa ciljem da se na ime izmišljenog troška otuđe vredne nekretnine u centru grada.

Dejan

pre 13 godina

Mislim da bi bilo najpostenije da zgrada bude ustupljena Miskovicu a da u to ime iz drzavne kase na privatne racune clanova vladajuce garniture budu isplacene sestocifrene sume, u evrima, kao i da se u drzavne sluzbe primi neogranicen broj stranackih poslusnika i da im se daju dobre plate. Eto, mislim da bi to bilo stvarno posteno.

Demosten

pre 13 godina

Pametan potez. Izgleda da je to jedini način da se nekom utrapi ta zgrada i sanira to beogradsko ruglo. Džabe nam lepi tramvaji, bulevari i platni dok god je ona rusevina u centru grada, koji svi stranci posećuju i sadistički se dive.

matori

pre 13 godina

Telekom je oduvek bio firma u svojini države, i još uvek je to tako, u najmanje 4/5 svoje vrednosti...
Bilo kakvo ulaganje, koje je "platio" Telekom, u stvari je ulaganje koje je plaćeno iz državnih izvora sredstava!
Smešna je i nakaradna ideja da sada država treba da plati (!) Telekomu, nekakvu nadoknadu, za nešto što je imovina države, a fizički je locirano u Telekomu, kao oprema od posebnog državnog interesa!!!
Ne mogu da verujem kakvi amateri i diletanti odlučuju, a lopovi od zanata, su na čelu vlasti u ovoj državi...

janko.m

pre 13 godina

Eto doznali smo da smo godinama preko Telekoma prisluškivani. Obradovali smo se da će prestati to prisluškivanje. Država sve mora da zna tako da prisluškivanje ostaje i dalje.

dragan

pre 13 godina

размислите само који је странац већински власник, или ко ће бити, или које интересне групе су власници па ће вам бити јасно коме поклањамо национални понос - генералштаб као ратну одштету, ко ће у будуће легално да нас снима и да прослеђује легално иѕвештаје својим амбасадама и службама. ово је премијера окупација у 26 слика на срб начин. предлажем да се поменута ѕграда никада и ни под којим иѕговором не прода већ да остане раѕорена као муѕеј опомена новим нашим генерацијама шта су нам нато пријатељи урадили. не доѕволимо да ѕатру траг ѕлочина

Miki

pre 13 godina

''od 2005. spomenik kulture''
Ej, od 2005! Znaci mi smo onakvo razruseno ruglo proglasili spomenikom kulture... Jadno! Sklanjajte to ruglo vise, na koji god nacin, jer ono moze biti samo spomenik 1999-oj, odnosno ludilu jednog antinarodnog rezima, a takav spomenik nam nije potreban!

EU Citizen

pre 13 godina

Tu nakaradu koja nije "spomenik" ničega, osim možda srpske kolektivne psihoze za koju je stigla zaslužena kazna treba što pre srušiti i zameniti nečim novim, što će obavljati neku korisnu funkciju i praviti novac, umesto da ga besmisleno traći (kao što je to decenijama radila komnistička soldateska čiji je to dom bio, a onda u svim ratovima, zaključno s tim poslednjim, gde joj je konačno, zajedno sa njenim nalogodavcima i njihovim fanovima u populaciji, pokazano koliko vrede i gde im je u današnjem svetu mesto). Ako je najbrži način da se to postigne poklanjanje Telekomu (koga je, uzgred, trebalo prodati još pre pet ili deset godina, državne firme su kamen oko vrata ove zemlje i najveće leglo korupcije), zašto da ne, mada ne znam zašto to ne poklone meni, rušenje takvog kontaminiranog i strukturalno narušenog objekta jeste osetljivo i skupo, ali mislim da će se Telekom ipak ovajditi par miliončića, pa ne vidim što sam ja ili bilo koji drugi srpski građanin ili firma gori od njega. I neka mi neko objasni gde je problem sa šoping molovima, staklenim ili ne? Da li novac koji se u njima pravi smrdi? Ili je možda bolje imati nagorelu ruševinu u centru grada kao spomenik pljačkaškom i zločinačkom režimu, koji je, hvala bogu, dobio po nosu onako kako je trebalo još mnogo ranije? Ili bi tu trebalo da bude neka nova državna piramida puna mastiljara koje će još malo gušiti privredu i otimati tuđ hleb? O čemu drugovi samoupravljači sanjaju, i zašto se čude što je kada se probude posle takvih snova krevet obično mokar, ako, bože me oprosti, nije krvav?

gossca

pre 13 godina

Ma, kakva prodaja..ostaviti takvo kakvo jeste i nastaviti s pokazivanjem te zgrade kao turisticke atrakcije Srbije..da svi lepo vide sta su nam radili...

za rad.

pre 13 godina

Ovu zgradu treba sacuvati kao opomenu generacijama, sta su nam "prijatelji" ucinili,a mi ih danas molimo da nas prime u parterstvo.Ocigledno smo dobili zadatak od "velikog tate" da se ovaj trag ukloni.
Ej, vi gore, posto nemate nista od ponosa, mislite malo na ovaj jadan narod koji vas je glasao.

Petar

pre 13 godina

znaci uz tortu nudite i slag buducem kupcu, jer torta sama po sebi nije dovoljno primamljiva, tj dogorelo vam je do noktiju pa sad vise ni ne prodajete, sad KRCMITE ono malo sto je ostalo od narodne imovine. NEMOJ SLUCAJNO DA STE PRODALI TELEKOM, VIDECETE ONDA TEK STA JE BES NARODA

Dalibor

pre 13 godina

Mnogi se zalažu da se sakrije i zaboravi 1999. Verovatno neće biti mesta za tu godinu u školskim knjigama ili će biti neka iskrivljena verzija, kao što je titoistička propaganda iskrivila i zataškala stradanje Srba u logorima u Drugom svetskom ratu. Na žalost tih i njima bliskih, u Srbiji nikad nije nastupila kolektivna amnezija.

Mene brine što je delatnost prismotre i prisluškivanja vredna 20 miliona. Za te novce, može svako u državi da bude prisluškivan...

vitruvius

pre 13 godina

kao arhitektu duša me boli što je jedan izvanredan spomenik srpske arhitekture doveden u ovakvo stanje... ljudi se dive bombardovanom lešu nekadašnjeg bisera, merkaju lokaciju za šoping mol a na kraju će ga utrapiti sa telekomom za smešno nisku cifru ko zna kome... tužno je to kako se odnosimo prema toj zgradi

VLADIMIR

pre 13 godina

Još jedna (doduše amaterski osmišljena) velika kradja državne-narodne imovine. Pa ljudi gde je tim kradjama kraj(Kolubata, C-Market, robne kuće Beograd, Pristanište.....) Pa zar je srbski narod postao najveći plašljivac i debil u svetu, pa da ne sme ništa da preduzme u interesu zaštite svoje imivine. Stid me je gde i s kim živim. Probudi se.

dusan

pre 13 godina

Neverovatno je kako se na nase oci iz dana u dan sve vise "ugradjuju" u svaki suludi posao koji izmisle. Kao da nije dovoljno sto prodaju telekomunikacije koje su po svim arsinima drugih zemalja nacionalno bogatstvo, sad jos pridodaju i razne "bonuse" preko kojih se jos vise ugradjuju u celu pricu. Sve za cenu opstanka na vlasti. Videcete kako ce do kraja godine odjednom poceti da se zavrsavaju projekti koji su godinama stajali i kako ce plate u drzavnim ustanovama da skoce. Dokle vise? Dole bando zuta!

Demosten

pre 13 godina

Pametan potez. Izgleda da je to jedini način da se nekom utrapi ta zgrada i sanira to beogradsko ruglo. Džabe nam lepi tramvaji, bulevari i platni dok god je ona rusevina u centru grada, koji svi stranci posećuju i sadistički se dive.

Marky

pre 13 godina

"Hrvatska je imala veliki finansijski problem nakon što je prodala svoj Telekom sa svim optičkim kablovima jer je novi vlasnik za godišnji zakup tog sistema specijalnih veza tražio nekoliko desetina miliona evra."

Ovaj ko nista nije naucio -- njemu ovo i treba da se dogodi. Treba da prodamo Telekom sa intrafrukturom i bezbednosnom opremom, taj novac da potrosimo za 2 meseca na plate i penzije i objavimo bankrot.

Dobijemo nekog Visokog predstavnika kao glavnokomandujuceg, zemlja prodata za 1 evro. Bolje od zutih, crvenih, crnih. Da vidim alternativu, izneo bih je, ne bih bio sumoran. Nekad je potrebno tresnuti skroz na dno, da bi se pokrenuli. Reset zahteva dno.

U to ime, samo napred!

Izvlače nam dragoceno vreme!

pre 13 godina

Država Srbija je vlasnik Telekoma, država Srbija je vlasnik Ministarstva odbrane, država Srbija je vlasnik svih njenih obaveštajnih službi (za razliku od njenih najviših službenika, koji su vlasništvo nekih drugih država, njihovih obaveštajnih službi i okultnih loža). I pošto je prevazilaženje ovog "problema" (izmišljen problem) očigledno i jedno jedino moguće, oni izmišljaju neko pseudo-rešenje pseudo-problema: poklanjaju Telekom i tu lokaciju Nemcima (da Tadiću, znamo da si to obećao Merkelovoj kad si sedeo na hoklici kod nje na instrukcijama!).

Ovako kao se ponašaju "ljudi" iz vlasti u Srbiji mogu da se ponašaju samo 3 grupe ljudi: psihopate (sadističke), oni koji su ucenjeni spolja, i psihopate (sadističke) koje su ucenjene spolja.

Mislite li da je bilo koja od ove tri grupe u stanju da prihvata argumente?! A jasno je u kojoj su grupi ovi.

Drugim rečima: NEMA NIŠTA OD PRIČE! Sa ovima NEMA VIŠE razgovora.

Batinom su došli, bez batine neće ni otići!

www.stopprodajitelekoma.rs

pre 13 godina

Hoće li neko prekinuti više ovu farsu sa prodajom Telekoma?Građani,šta čekate, da baš SVE, pa i ono najvrednije očerupaju?!

oklagija

pre 13 godina

Ala ste krenuli da izmisljate,pa telekom bi morao da vrati beobanci i drugim bankama jer su oni bili poverioci.
Jasno se zakljucuje da je stecaj banaka bio van zakona i kriminalan.

Petar

pre 13 godina

Vrlo zanimljivo. Pre privatizacije, ustupiti porusenu zgradu Telekomu, pa ce nakon sto bude privatizovan i zgrada generalstaba pripasti kupcu. Vrlo zanimljivo...moze to i bolje gospodo ministri.

Sale

pre 13 godina

pa da li je moguce da zelite ovo da uradite?! alo bre! ima li tamo u ministarstvu normalnih?!?!?!?
podignite kredit i vratite dug, kao i svi normalni u ovoj nenormalnoj zemlji!

Moje ime

pre 13 godina

A što ne daju telekom 20 miliona jeftinije i onda ne moraju da poklanjaju budućem kupcu zgradu u centru Beograda, odjednom im proradila savest. Ili što ne daju budućem vlasniku 20 miliona na ime te opreme, i to sačekaju lepo da prodaju pa onda daju pare koje će imati od prodaje. Zašto ne daju obveznice države Telekomu koje će budući vlasnik lako naplatiti po kupovini Telekoma jer će država tada imati novac.
Mislim, ajd sve tako da izpoklanjamo, garant je budući kupac bacio oko na toliku zgradetinu u centru grada.
Eto, nisam političar, pa već 3 ideje.

ne shvatam

pre 13 godina

Ne mogu se pohvaliti da potpuno shvatam:
Drzava Srbija koja je vlasnik drzavne firme [Telekom] poklanja/ustupa sama sebi drugu drzavnu imovinu [zgrada generalstaba] i onda sve to stavlja u privatizacijsku imovinu i uz Telekom daje i zgradu generalstaba ??????

Dejan

pre 13 godina

Mislim da bi bilo najpostenije da zgrada bude ustupljena Miskovicu a da u to ime iz drzavne kase na privatne racune clanova vladajuce garniture budu isplacene sestocifrene sume, u evrima, kao i da se u drzavne sluzbe primi neogranicen broj stranackih poslusnika i da im se daju dobre plate. Eto, mislim da bi to bilo stvarno posteno.

Sir Oliver

pre 13 godina

Gledajuci Insajder vidim da moderno poslovanje ide preko posrednika. Pa ako je tako, onda zgradu generalstaba poklonite meni, a ja cu je prodari Telekomu. Cijena sitnica

janko.m

pre 13 godina

Eto doznali smo da smo godinama preko Telekoma prisluškivani. Obradovali smo se da će prestati to prisluškivanje. Država sve mora da zna tako da prisluškivanje ostaje i dalje.

S

pre 13 godina

Ne znam o kakvom se obeštećivanju Telekoma govori, niti mi je jasna priča o tome kako će službe morati od budućeg vlasnika da iznajmljuju opremu po komercijalnoj ceni. Ko poznaje Zakon o telekomunikacijama (dostupan ovde: http://www.parlament.gov.rs/content/lat/akta/akta_detalji.asp?Id=90&t=Z), zna da u članu 55. piše da je svaki javni operator dužan da o svom trošku obezbedi opremu za nadzor komunikacija. I nema nikakvog iznajmljivanja opreme, bilo od državnog, bilo od privatnog operatera. Oni su po zakonu dužni da tu opremu imaju i (po istom članu) ne mogu dobiti dozvolu za rad ako tu opremu nemaju.
Mislim da se iza svega krije najobičnije spinovanje, sa ciljem da se na ime izmišljenog troška otuđe vredne nekretnine u centru grada.

matori

pre 13 godina

Telekom je oduvek bio firma u svojini države, i još uvek je to tako, u najmanje 4/5 svoje vrednosti...
Bilo kakvo ulaganje, koje je "platio" Telekom, u stvari je ulaganje koje je plaćeno iz državnih izvora sredstava!
Smešna je i nakaradna ideja da sada država treba da plati (!) Telekomu, nekakvu nadoknadu, za nešto što je imovina države, a fizički je locirano u Telekomu, kao oprema od posebnog državnog interesa!!!
Ne mogu da verujem kakvi amateri i diletanti odlučuju, a lopovi od zanata, su na čelu vlasti u ovoj državi...

Neko daleko

pre 13 godina

ako prodate telekom zajedno sa opremom za prisluskivanje sigurno cete dobiti koju "krajcaru" vise ... a ako u telekomu sem zgrade generalstaba dodate i BIA, VBA i ostale sluzbe ... ih znate li koju cete cenu postici ... Siguran sam da cete naci jos ideja za "totalnu rasprodaju" ... Sta je sledece? Prodaja skola zajedno sa decom?

dragan

pre 13 godina

размислите само који је странац већински власник, или ко ће бити, или које интересне групе су власници па ће вам бити јасно коме поклањамо национални понос - генералштаб као ратну одштету, ко ће у будуће легално да нас снима и да прослеђује легално иѕвештаје својим амбасадама и службама. ово је премијера окупација у 26 слика на срб начин. предлажем да се поменута ѕграда никада и ни под којим иѕговором не прода већ да остане раѕорена као муѕеј опомена новим нашим генерацијама шта су нам нато пријатељи урадили. не доѕволимо да ѕатру траг ѕлочина