Četvrtak, 03.02.2011.

00:06

DS slavi 21. rođendan

Demokratska stranka obeležava 21 godinu postojanja promocijom knjige o istoriji, političkim odlukama, stavovima i akcijama te stranke.

Izvor: B92

DS slavi 21. roðendan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Lalo NS

pre 13 godina

Kohabitacijom sa "neobavestenim", "istorijskim pomirenjem" sa SPS-om, nesposobnoscu i strancarenjem najgore vrste odrekli ste se Djindjica. Doslo je vreme svodjenja racuna i ja vam kao dosadasnji glasac DS-a zelim da sledeci rodjendan proslavite skromno u kombiju ispod cenzusa.

Aleksandar

pre 13 godina

Slave 21 godinu unistavanja ove drzave, koju su doprineli oni uz pomoc svojih pajtosa iz drugih stranaka, kao i uz pomoc tajkunasa i krimosa.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Zna se ko je uneo pragmatizam i oportunizam u DS, samo sto to niko ne sme javno da kaze, to je TABU.

Sa druge strane, gradjani su ispali naivni sto su stranci koja je vec jednom otisla s vlasti opterecena brojnim aferama, ponovo dali svoj glas.

21 godina DS-a predstavlja ni manje ni vise, 21 godinu gradjenja dobre stranacke infrastrukture, uspesnih marketinskih preokreta, konacnog uzimanja vodece pozicije u antimilosevicevskoj koaliciji i dominantnog drustvenog polozaja u postmilosevicevoj eri.

Promovisanjem politickog oportunizma u ideologiju uspeha, DS je postala rak rana ovog drustva, motor i promoter svih nesreca koje su nas zadesile od 5. X 2000. god. do danasnjeg dana.

I dok se svi, i clanovi DS i ostali gradjani budu drzali nekih tabua, nista se po tom pitanju nece promeniti, jer je politicki oportunizam DS-a prerastao u opsti oportunizam bez morala i kao takav se nametnuo kao vodeci kulturni model u Srbiji (RIP).

paor

pre 13 godina

Umesto slavlja trebali su skupa da pogledaju izjavu Zike Vukovica na YT obicnog,vrednog i postenog poljoprivrednika iz s.Ronilovica pa da shvate dali je vreme za slavlje i dokle su (po)stigli.

mlekadzija

pre 13 godina

Koliko razloga za slavlje DS ima povodom jubileja je diskutabilno.
Kao plavo zuto preduzece sa novom upravom verovatno ima. Ali izvorna ideja nije bilo da se pravi masina za pravljenje para.
Treba se samo setiti koga jos ima od osnivaca ili izvornog rukovodstva.
Osim Pantelije NIKOGA.
Boze me oprosti, ponekad pomislim da je i bolje da pokojni B. Pekic ne moze da vidi gde je otisla DS.
Gde su bili sadasnji pre 21 godinu ili jos bolje pre 10 godina?????

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

DS-JUL. Dok se narod dovija da prezivi oni pricaju bajke i zive u nekoj svojoj verziji realnosti, hermeticki zatvoreni, u krugu istomisljenika, obuceni u skupa odela, po elitnim kaficima i restoranima, u skupim automobilima. Jednom recju interesna grupa oportunista koji nemaju veze sa surovom realnoscu u Srbiji. Samo neka slave, slavicemo i mi kada im na sledecim izborima pokazemo sta mislimo o njima.

Reaguj!

pre 13 godina

@ daniloo
Naravno da imaju razlog za slavlje, to im je i bio cilj. Ako ih ne smenimo videcemo mi i tri puta duzu listu nego tu koju si napravio...

ДЕМОКРАТСКИ ПАТРИОТА

pre 13 godina

Демократска странка треба да убаци у свој програм да ће поред БРЗОГ УЛАСКА у ЕУ, реализовати најважније
(А).ПОЛИТИЧКО-ДРЖАВНЕ,
(Б).СОЦИЈАЛНЕ-ЕКОНОМСКЕ циљеве и то:

(А.1).Прекидање ДИСКРИМИНАЦИЈЕ грађана јужно од Београда и формирање више РАВНОПРАВНИХ покрајина
(Војводина, Бгд, Западна, Источна, Јужна Србија),
БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности ,
а КОСМЕТ спацијални статус (суштинска аутономија, з4,)
- разликује се од предлога Г17, који задржава привилегије за Војвод и Бгд, а брише КиМ.

(А.2).УКИДАЊЕ АУТОНОМИЈЕ Војводини (тј независност) у односу на државу Србију, како би се спречило одцепљење, који су зацртали титови комунисти Уставом 1974., а које сада спроводе аутономашки кадрови, стране фирме и тајкуни.

(Б.1). ИСКОРЕЊИВАЊЕ корупције, профитера, криминалаца, наркомана, педофила, анархиста,…;

(Б.2). ХИЉАДЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА, пре свега за младе, а које се не могу отворити без СТРАНИХ ИНВЕСТИЦИЈА из: ЕУ, САД, Русије,…

moron koji je verovao DS-u

pre 13 godina

Nadam se i želim, da ste danas na vrhuncu slave, jer se posle toga, obavezno ide u ISTORIJU.
Pamtiću Vas sigurno, kao jedine koji su me IZNEVERILI, pošto od drugih, ništa dobro, nisam ni očekivao.
Utoliko je moje razočarenje veće.
Bez obzira na Vas, Đinđića nikad neću zaboraviti.

Gorki

pre 13 godina

Član sam DS-a svih 21 godinu i prvi put razmišljam da napustim stranku. Nekad sam sa ponosom mogao da kažem da sam demokrata. Danas me je sramota. Sramota me je pred poštenim ljudima koje sam ubeđivao da glasaju za DS. Nekada nisam poznavao nikog ko ne glasa za DS. Danas ne poznajem nikog ko će na budućim izborima glasati za DS osim funkcionera stranke i države. Njih na žalost dobro poznajem.

vlada-so

pre 13 godina

Ds me podseća kao na partizanski pokret krajem ww2, kada su u pokret pored istinskih boraca ulazili i domobrani i četnici i građanska klasa...tako da imamo i dan danas ideološku zbrku. Ako im je za utehu i druge relevantne partije ne znaju gde su, npr. sns je sastavljena od komunista-staljinista, titinih oficira, četnika...

d

pre 13 godina

slave sa nasim parama... i sta slave jadnici? najiskrenije im zelim da im ovo bude poslednja proslava bilo cega iz vlasti. zajedno sa drugim interesnim grupama - g17 i sps. mi smo se godinama, do 2000 borili za demokratiju, a oni su doveli u ds i g17 sve one sto su nas tada pljuvali iz parkova, grmlja i budzaka. sa srecom.

Nikola

pre 13 godina

Isto kao i kad bi Srbija proslavljala jubilej Jugoslavije, ovaj DS nema nikakve veze sa DS-om Zorana Djindjica. A na manipulaciju imenom zeznuli su mnogo nas.

sumil

pre 13 godina

Kao clan DSa nazalost moram reci da nema tu sta da se slavi. Pravi razlog za slavlje ce biti kada malo sidjemo sa vlasti pa nas napuste ljudi koji su u stranku usli iz koristi i budu smenjeni oni koji su vremenom izgubili osecaj relnosti i postenja.

Deni obeznadjeni

pre 13 godina

Nek je sa srecom rodjendan ali na zalost to nije ni senka stranke od pre 21 godinu i zalosno je sto je nakon 2 decenije totalno urusena i ugasila sve nade njenih ex simpatizera.

daniloo

pre 13 godina

Da li postoji razlog za slavlje?
-Stopa krimanala nikad veca
-Stopa nezaposlenosti nikad veca
-Prosvetari strajkuju
-Radnici strajkuju
-Studenti nezadovoljni
-Korupcija cveta
-Natalitet opada
-Pravosudje katastrofalno
-Putevi nesigurni
-Ukinute vize, nemam pare da putujem
-Pacijenti umiru cekajuci sest meseci na pregled
-Narod siromasan
-Politicari nasmejani i bogati!!!

Da li gospodo iz ds-a imate razlog za slavlje????

slucajni_prolaznik

pre 13 godina

Nekada - ponosno sam nosio clansku kartu u dzepu...

Danas - Sramota me je da pogledam komsije u oci (Sve one koje sam ubedio da glasaju za DS)...

Preporucujem odmor u opoziciji, lekovito je...

LDPovac

pre 13 godina

Neoliberalni model?! Šta je konkretno neoliberalno u tome kad ti država ubije premijera, kad se administracija i potrošnja udesetostruče, kad živiš u monopolima i divljoj inflaciji, šta je liberalno u korupciji, nerestituciji i nefer privatizacijama??!

To se zove socijaldemokratija, gospodine Nikolić.

Josip Vasilj

pre 13 godina

Ne želim vjerovati da su svi članovi stranke stvarno ubjeđeni da imaju razloga za slavlje, jer to bi značilo da je i DS samo dijagnoza...

Ivan

pre 13 godina

Neverovatno kad u vesti o DS-u najveci utisak ostavi izjava nadasve velikog novinara i mislioca moderne srpske politike: "koja po malo u velikoj meri"
Bez obzira sto je u pravu, kako posle toga ozbiljno da ga shvatim?

M

pre 13 godina

Potpuno je neoprezno reći da se DS nije snašao u tranziciji i privatizacijama.
U DS-u je najviše bilo praksisovaca, Đinđić i većina intelektualaca - osnivača partije.
Praxis se nije naročito bavio ekonomijom zato je prepustio partiji G17 sada URS da vodi ekonomsku politiku već 10 godina.
Stoga DS nije imao veliki udeo u kreiranju najvažnijih ekonomskih odluka - Poput Zakona o PDV-u (uveo ih Dinkić). DS se čak nije mogao izboriti za subvencije poljoprivredi (agrarni budžet je sramotno mali)! Zato su doveli Dijanu Dragutinović koja smatra da subvencije nemaju nikakvog efekta.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

To nije DS koju su formirali Djindjic, Micunovic, Kostunica itd. Ovo je postala stranka sinonim za nerad i korupciju za burazerske privatizacije, kupljene diplome, zaposljavanje preko veze, zloupotrebe javnih nabavki pa cak i zloupotrebe web sajtova

Da ne govorim o gradjevinarstvu, sudijama, cesnama, delta miskovicu itd

Nadam se da ce ovo biti godina u kojoj cete razmisliti kako dalje ili raspustiti stranku

vidakis

pre 13 godina

Na žalost, Demokratska stranka-njena vrhuška je postala zarobljenik "ideologije" Dobrosava Ćosića&comp.

Na sreću, oni koji su napustili stranku posle ubistva njenog Predsednika i Predsednika Vlade Zorana Djindjića i puča u stranci, izgleda kreću sa politikom PREOKRETA.

To je politika koja može da okupi sve one koji su za modernu, demokratsku i gradjansku Srbiju!

Nema moderne, demokratske i gradjanske Srbije bez TEMELJNE REKONSTRUKCIJE POLITIČKOG SISTEMA!

Sada smo svedoci agonije na brzinu sklepanog političkog sistema, zaostavštine nacional-socijalističke diktature, koji njje u stanju da rešava ogromne probleme ovog društva.

Dolaze teška i opasna vremena!

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

To nije DS koju su formirali Djindjic, Micunovic, Kostunica itd. Ovo je postala stranka sinonim za nerad i korupciju za burazerske privatizacije, kupljene diplome, zaposljavanje preko veze, zloupotrebe javnih nabavki pa cak i zloupotrebe web sajtova

Da ne govorim o gradjevinarstvu, sudijama, cesnama, delta miskovicu itd

Nadam se da ce ovo biti godina u kojoj cete razmisliti kako dalje ili raspustiti stranku

daniloo

pre 13 godina

Da li postoji razlog za slavlje?
-Stopa krimanala nikad veca
-Stopa nezaposlenosti nikad veca
-Prosvetari strajkuju
-Radnici strajkuju
-Studenti nezadovoljni
-Korupcija cveta
-Natalitet opada
-Pravosudje katastrofalno
-Putevi nesigurni
-Ukinute vize, nemam pare da putujem
-Pacijenti umiru cekajuci sest meseci na pregled
-Narod siromasan
-Politicari nasmejani i bogati!!!

Da li gospodo iz ds-a imate razlog za slavlje????

slucajni_prolaznik

pre 13 godina

Nekada - ponosno sam nosio clansku kartu u dzepu...

Danas - Sramota me je da pogledam komsije u oci (Sve one koje sam ubedio da glasaju za DS)...

Preporucujem odmor u opoziciji, lekovito je...

sumil

pre 13 godina

Kao clan DSa nazalost moram reci da nema tu sta da se slavi. Pravi razlog za slavlje ce biti kada malo sidjemo sa vlasti pa nas napuste ljudi koji su u stranku usli iz koristi i budu smenjeni oni koji su vremenom izgubili osecaj relnosti i postenja.

Gorki

pre 13 godina

Član sam DS-a svih 21 godinu i prvi put razmišljam da napustim stranku. Nekad sam sa ponosom mogao da kažem da sam demokrata. Danas me je sramota. Sramota me je pred poštenim ljudima koje sam ubeđivao da glasaju za DS. Nekada nisam poznavao nikog ko ne glasa za DS. Danas ne poznajem nikog ko će na budućim izborima glasati za DS osim funkcionera stranke i države. Njih na žalost dobro poznajem.

Deni obeznadjeni

pre 13 godina

Nek je sa srecom rodjendan ali na zalost to nije ni senka stranke od pre 21 godinu i zalosno je sto je nakon 2 decenije totalno urusena i ugasila sve nade njenih ex simpatizera.

Josip Vasilj

pre 13 godina

Ne želim vjerovati da su svi članovi stranke stvarno ubjeđeni da imaju razloga za slavlje, jer to bi značilo da je i DS samo dijagnoza...

d

pre 13 godina

slave sa nasim parama... i sta slave jadnici? najiskrenije im zelim da im ovo bude poslednja proslava bilo cega iz vlasti. zajedno sa drugim interesnim grupama - g17 i sps. mi smo se godinama, do 2000 borili za demokratiju, a oni su doveli u ds i g17 sve one sto su nas tada pljuvali iz parkova, grmlja i budzaka. sa srecom.

moron koji je verovao DS-u

pre 13 godina

Nadam se i želim, da ste danas na vrhuncu slave, jer se posle toga, obavezno ide u ISTORIJU.
Pamtiću Vas sigurno, kao jedine koji su me IZNEVERILI, pošto od drugih, ništa dobro, nisam ni očekivao.
Utoliko je moje razočarenje veće.
Bez obzira na Vas, Đinđića nikad neću zaboraviti.

Nikola

pre 13 godina

Isto kao i kad bi Srbija proslavljala jubilej Jugoslavije, ovaj DS nema nikakve veze sa DS-om Zorana Djindjica. A na manipulaciju imenom zeznuli su mnogo nas.

vidakis

pre 13 godina

Na žalost, Demokratska stranka-njena vrhuška je postala zarobljenik "ideologije" Dobrosava Ćosića&comp.

Na sreću, oni koji su napustili stranku posle ubistva njenog Predsednika i Predsednika Vlade Zorana Djindjića i puča u stranci, izgleda kreću sa politikom PREOKRETA.

To je politika koja može da okupi sve one koji su za modernu, demokratsku i gradjansku Srbiju!

Nema moderne, demokratske i gradjanske Srbije bez TEMELJNE REKONSTRUKCIJE POLITIČKOG SISTEMA!

Sada smo svedoci agonije na brzinu sklepanog političkog sistema, zaostavštine nacional-socijalističke diktature, koji njje u stanju da rešava ogromne probleme ovog društva.

Dolaze teška i opasna vremena!

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

DS-JUL. Dok se narod dovija da prezivi oni pricaju bajke i zive u nekoj svojoj verziji realnosti, hermeticki zatvoreni, u krugu istomisljenika, obuceni u skupa odela, po elitnim kaficima i restoranima, u skupim automobilima. Jednom recju interesna grupa oportunista koji nemaju veze sa surovom realnoscu u Srbiji. Samo neka slave, slavicemo i mi kada im na sledecim izborima pokazemo sta mislimo o njima.

LDPovac

pre 13 godina

Neoliberalni model?! Šta je konkretno neoliberalno u tome kad ti država ubije premijera, kad se administracija i potrošnja udesetostruče, kad živiš u monopolima i divljoj inflaciji, šta je liberalno u korupciji, nerestituciji i nefer privatizacijama??!

To se zove socijaldemokratija, gospodine Nikolić.

vlada-so

pre 13 godina

Ds me podseća kao na partizanski pokret krajem ww2, kada su u pokret pored istinskih boraca ulazili i domobrani i četnici i građanska klasa...tako da imamo i dan danas ideološku zbrku. Ako im je za utehu i druge relevantne partije ne znaju gde su, npr. sns je sastavljena od komunista-staljinista, titinih oficira, četnika...

paor

pre 13 godina

Umesto slavlja trebali su skupa da pogledaju izjavu Zike Vukovica na YT obicnog,vrednog i postenog poljoprivrednika iz s.Ronilovica pa da shvate dali je vreme za slavlje i dokle su (po)stigli.

Reaguj!

pre 13 godina

@ daniloo
Naravno da imaju razlog za slavlje, to im je i bio cilj. Ako ih ne smenimo videcemo mi i tri puta duzu listu nego tu koju si napravio...

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Zna se ko je uneo pragmatizam i oportunizam u DS, samo sto to niko ne sme javno da kaze, to je TABU.

Sa druge strane, gradjani su ispali naivni sto su stranci koja je vec jednom otisla s vlasti opterecena brojnim aferama, ponovo dali svoj glas.

21 godina DS-a predstavlja ni manje ni vise, 21 godinu gradjenja dobre stranacke infrastrukture, uspesnih marketinskih preokreta, konacnog uzimanja vodece pozicije u antimilosevicevskoj koaliciji i dominantnog drustvenog polozaja u postmilosevicevoj eri.

Promovisanjem politickog oportunizma u ideologiju uspeha, DS je postala rak rana ovog drustva, motor i promoter svih nesreca koje su nas zadesile od 5. X 2000. god. do danasnjeg dana.

I dok se svi, i clanovi DS i ostali gradjani budu drzali nekih tabua, nista se po tom pitanju nece promeniti, jer je politicki oportunizam DS-a prerastao u opsti oportunizam bez morala i kao takav se nametnuo kao vodeci kulturni model u Srbiji (RIP).

mlekadzija

pre 13 godina

Koliko razloga za slavlje DS ima povodom jubileja je diskutabilno.
Kao plavo zuto preduzece sa novom upravom verovatno ima. Ali izvorna ideja nije bilo da se pravi masina za pravljenje para.
Treba se samo setiti koga jos ima od osnivaca ili izvornog rukovodstva.
Osim Pantelije NIKOGA.
Boze me oprosti, ponekad pomislim da je i bolje da pokojni B. Pekic ne moze da vidi gde je otisla DS.
Gde su bili sadasnji pre 21 godinu ili jos bolje pre 10 godina?????

Aleksandar

pre 13 godina

Slave 21 godinu unistavanja ove drzave, koju su doprineli oni uz pomoc svojih pajtosa iz drugih stranaka, kao i uz pomoc tajkunasa i krimosa.

M

pre 13 godina

Potpuno je neoprezno reći da se DS nije snašao u tranziciji i privatizacijama.
U DS-u je najviše bilo praksisovaca, Đinđić i većina intelektualaca - osnivača partije.
Praxis se nije naročito bavio ekonomijom zato je prepustio partiji G17 sada URS da vodi ekonomsku politiku već 10 godina.
Stoga DS nije imao veliki udeo u kreiranju najvažnijih ekonomskih odluka - Poput Zakona o PDV-u (uveo ih Dinkić). DS se čak nije mogao izboriti za subvencije poljoprivredi (agrarni budžet je sramotno mali)! Zato su doveli Dijanu Dragutinović koja smatra da subvencije nemaju nikakvog efekta.

Ivan

pre 13 godina

Neverovatno kad u vesti o DS-u najveci utisak ostavi izjava nadasve velikog novinara i mislioca moderne srpske politike: "koja po malo u velikoj meri"
Bez obzira sto je u pravu, kako posle toga ozbiljno da ga shvatim?

ДЕМОКРАТСКИ ПАТРИОТА

pre 13 godina

Демократска странка треба да убаци у свој програм да ће поред БРЗОГ УЛАСКА у ЕУ, реализовати најважније
(А).ПОЛИТИЧКО-ДРЖАВНЕ,
(Б).СОЦИЈАЛНЕ-ЕКОНОМСКЕ циљеве и то:

(А.1).Прекидање ДИСКРИМИНАЦИЈЕ грађана јужно од Београда и формирање више РАВНОПРАВНИХ покрајина
(Војводина, Бгд, Западна, Источна, Јужна Србија),
БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности ,
а КОСМЕТ спацијални статус (суштинска аутономија, з4,)
- разликује се од предлога Г17, који задржава привилегије за Војвод и Бгд, а брише КиМ.

(А.2).УКИДАЊЕ АУТОНОМИЈЕ Војводини (тј независност) у односу на државу Србију, како би се спречило одцепљење, који су зацртали титови комунисти Уставом 1974., а које сада спроводе аутономашки кадрови, стране фирме и тајкуни.

(Б.1). ИСКОРЕЊИВАЊЕ корупције, профитера, криминалаца, наркомана, педофила, анархиста,…;

(Б.2). ХИЉАДЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА, пре свега за младе, а које се не могу отворити без СТРАНИХ ИНВЕСТИЦИЈА из: ЕУ, САД, Русије,…

Lalo NS

pre 13 godina

Kohabitacijom sa "neobavestenim", "istorijskim pomirenjem" sa SPS-om, nesposobnoscu i strancarenjem najgore vrste odrekli ste se Djindjica. Doslo je vreme svodjenja racuna i ja vam kao dosadasnji glasac DS-a zelim da sledeci rodjendan proslavite skromno u kombiju ispod cenzusa.

vidakis

pre 13 godina

Na žalost, Demokratska stranka-njena vrhuška je postala zarobljenik "ideologije" Dobrosava Ćosića&comp.

Na sreću, oni koji su napustili stranku posle ubistva njenog Predsednika i Predsednika Vlade Zorana Djindjića i puča u stranci, izgleda kreću sa politikom PREOKRETA.

To je politika koja može da okupi sve one koji su za modernu, demokratsku i gradjansku Srbiju!

Nema moderne, demokratske i gradjanske Srbije bez TEMELJNE REKONSTRUKCIJE POLITIČKOG SISTEMA!

Sada smo svedoci agonije na brzinu sklepanog političkog sistema, zaostavštine nacional-socijalističke diktature, koji njje u stanju da rešava ogromne probleme ovog društva.

Dolaze teška i opasna vremena!

ДЕМОКРАТСКИ ПАТРИОТА

pre 13 godina

Демократска странка треба да убаци у свој програм да ће поред БРЗОГ УЛАСКА у ЕУ, реализовати најважније
(А).ПОЛИТИЧКО-ДРЖАВНЕ,
(Б).СОЦИЈАЛНЕ-ЕКОНОМСКЕ циљеве и то:

(А.1).Прекидање ДИСКРИМИНАЦИЈЕ грађана јужно од Београда и формирање више РАВНОПРАВНИХ покрајина
(Војводина, Бгд, Западна, Источна, Јужна Србија),
БЕЗ ДРЖАВНИХ атрибута и надлежности ,
а КОСМЕТ спацијални статус (суштинска аутономија, з4,)
- разликује се од предлога Г17, који задржава привилегије за Војвод и Бгд, а брише КиМ.

(А.2).УКИДАЊЕ АУТОНОМИЈЕ Војводини (тј независност) у односу на државу Србију, како би се спречило одцепљење, који су зацртали титови комунисти Уставом 1974., а које сада спроводе аутономашки кадрови, стране фирме и тајкуни.

(Б.1). ИСКОРЕЊИВАЊЕ корупције, профитера, криминалаца, наркомана, педофила, анархиста,…;

(Б.2). ХИЉАДЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА, пре свега за младе, а које се не могу отворити без СТРАНИХ ИНВЕСТИЦИЈА из: ЕУ, САД, Русије,…

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

To nije DS koju su formirali Djindjic, Micunovic, Kostunica itd. Ovo je postala stranka sinonim za nerad i korupciju za burazerske privatizacije, kupljene diplome, zaposljavanje preko veze, zloupotrebe javnih nabavki pa cak i zloupotrebe web sajtova

Da ne govorim o gradjevinarstvu, sudijama, cesnama, delta miskovicu itd

Nadam se da ce ovo biti godina u kojoj cete razmisliti kako dalje ili raspustiti stranku

Nikola

pre 13 godina

Isto kao i kad bi Srbija proslavljala jubilej Jugoslavije, ovaj DS nema nikakve veze sa DS-om Zorana Djindjica. A na manipulaciju imenom zeznuli su mnogo nas.

M

pre 13 godina

Potpuno je neoprezno reći da se DS nije snašao u tranziciji i privatizacijama.
U DS-u je najviše bilo praksisovaca, Đinđić i većina intelektualaca - osnivača partije.
Praxis se nije naročito bavio ekonomijom zato je prepustio partiji G17 sada URS da vodi ekonomsku politiku već 10 godina.
Stoga DS nije imao veliki udeo u kreiranju najvažnijih ekonomskih odluka - Poput Zakona o PDV-u (uveo ih Dinkić). DS se čak nije mogao izboriti za subvencije poljoprivredi (agrarni budžet je sramotno mali)! Zato su doveli Dijanu Dragutinović koja smatra da subvencije nemaju nikakvog efekta.

moron koji je verovao DS-u

pre 13 godina

Nadam se i želim, da ste danas na vrhuncu slave, jer se posle toga, obavezno ide u ISTORIJU.
Pamtiću Vas sigurno, kao jedine koji su me IZNEVERILI, pošto od drugih, ništa dobro, nisam ni očekivao.
Utoliko je moje razočarenje veće.
Bez obzira na Vas, Đinđića nikad neću zaboraviti.

LDPovac

pre 13 godina

Neoliberalni model?! Šta je konkretno neoliberalno u tome kad ti država ubije premijera, kad se administracija i potrošnja udesetostruče, kad živiš u monopolima i divljoj inflaciji, šta je liberalno u korupciji, nerestituciji i nefer privatizacijama??!

To se zove socijaldemokratija, gospodine Nikolić.

slucajni_prolaznik

pre 13 godina

Nekada - ponosno sam nosio clansku kartu u dzepu...

Danas - Sramota me je da pogledam komsije u oci (Sve one koje sam ubedio da glasaju za DS)...

Preporucujem odmor u opoziciji, lekovito je...

Josip Vasilj

pre 13 godina

Ne želim vjerovati da su svi članovi stranke stvarno ubjeđeni da imaju razloga za slavlje, jer to bi značilo da je i DS samo dijagnoza...

daniloo

pre 13 godina

Da li postoji razlog za slavlje?
-Stopa krimanala nikad veca
-Stopa nezaposlenosti nikad veca
-Prosvetari strajkuju
-Radnici strajkuju
-Studenti nezadovoljni
-Korupcija cveta
-Natalitet opada
-Pravosudje katastrofalno
-Putevi nesigurni
-Ukinute vize, nemam pare da putujem
-Pacijenti umiru cekajuci sest meseci na pregled
-Narod siromasan
-Politicari nasmejani i bogati!!!

Da li gospodo iz ds-a imate razlog za slavlje????

d

pre 13 godina

slave sa nasim parama... i sta slave jadnici? najiskrenije im zelim da im ovo bude poslednja proslava bilo cega iz vlasti. zajedno sa drugim interesnim grupama - g17 i sps. mi smo se godinama, do 2000 borili za demokratiju, a oni su doveli u ds i g17 sve one sto su nas tada pljuvali iz parkova, grmlja i budzaka. sa srecom.

Deni obeznadjeni

pre 13 godina

Nek je sa srecom rodjendan ali na zalost to nije ni senka stranke od pre 21 godinu i zalosno je sto je nakon 2 decenije totalno urusena i ugasila sve nade njenih ex simpatizera.

sumil

pre 13 godina

Kao clan DSa nazalost moram reci da nema tu sta da se slavi. Pravi razlog za slavlje ce biti kada malo sidjemo sa vlasti pa nas napuste ljudi koji su u stranku usli iz koristi i budu smenjeni oni koji su vremenom izgubili osecaj relnosti i postenja.

vlada-so

pre 13 godina

Ds me podseća kao na partizanski pokret krajem ww2, kada su u pokret pored istinskih boraca ulazili i domobrani i četnici i građanska klasa...tako da imamo i dan danas ideološku zbrku. Ako im je za utehu i druge relevantne partije ne znaju gde su, npr. sns je sastavljena od komunista-staljinista, titinih oficira, četnika...

Gorki

pre 13 godina

Član sam DS-a svih 21 godinu i prvi put razmišljam da napustim stranku. Nekad sam sa ponosom mogao da kažem da sam demokrata. Danas me je sramota. Sramota me je pred poštenim ljudima koje sam ubeđivao da glasaju za DS. Nekada nisam poznavao nikog ko ne glasa za DS. Danas ne poznajem nikog ko će na budućim izborima glasati za DS osim funkcionera stranke i države. Njih na žalost dobro poznajem.

linuxash_pravoslavac

pre 13 godina

DS-JUL. Dok se narod dovija da prezivi oni pricaju bajke i zive u nekoj svojoj verziji realnosti, hermeticki zatvoreni, u krugu istomisljenika, obuceni u skupa odela, po elitnim kaficima i restoranima, u skupim automobilima. Jednom recju interesna grupa oportunista koji nemaju veze sa surovom realnoscu u Srbiji. Samo neka slave, slavicemo i mi kada im na sledecim izborima pokazemo sta mislimo o njima.

Reaguj!

pre 13 godina

@ daniloo
Naravno da imaju razlog za slavlje, to im je i bio cilj. Ako ih ne smenimo videcemo mi i tri puta duzu listu nego tu koju si napravio...

mlekadzija

pre 13 godina

Koliko razloga za slavlje DS ima povodom jubileja je diskutabilno.
Kao plavo zuto preduzece sa novom upravom verovatno ima. Ali izvorna ideja nije bilo da se pravi masina za pravljenje para.
Treba se samo setiti koga jos ima od osnivaca ili izvornog rukovodstva.
Osim Pantelije NIKOGA.
Boze me oprosti, ponekad pomislim da je i bolje da pokojni B. Pekic ne moze da vidi gde je otisla DS.
Gde su bili sadasnji pre 21 godinu ili jos bolje pre 10 godina?????

paor

pre 13 godina

Umesto slavlja trebali su skupa da pogledaju izjavu Zike Vukovica na YT obicnog,vrednog i postenog poljoprivrednika iz s.Ronilovica pa da shvate dali je vreme za slavlje i dokle su (po)stigli.

Ivan

pre 13 godina

Neverovatno kad u vesti o DS-u najveci utisak ostavi izjava nadasve velikog novinara i mislioca moderne srpske politike: "koja po malo u velikoj meri"
Bez obzira sto je u pravu, kako posle toga ozbiljno da ga shvatim?

Aleksandar

pre 13 godina

Slave 21 godinu unistavanja ove drzave, koju su doprineli oni uz pomoc svojih pajtosa iz drugih stranaka, kao i uz pomoc tajkunasa i krimosa.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Zna se ko je uneo pragmatizam i oportunizam u DS, samo sto to niko ne sme javno da kaze, to je TABU.

Sa druge strane, gradjani su ispali naivni sto su stranci koja je vec jednom otisla s vlasti opterecena brojnim aferama, ponovo dali svoj glas.

21 godina DS-a predstavlja ni manje ni vise, 21 godinu gradjenja dobre stranacke infrastrukture, uspesnih marketinskih preokreta, konacnog uzimanja vodece pozicije u antimilosevicevskoj koaliciji i dominantnog drustvenog polozaja u postmilosevicevoj eri.

Promovisanjem politickog oportunizma u ideologiju uspeha, DS je postala rak rana ovog drustva, motor i promoter svih nesreca koje su nas zadesile od 5. X 2000. god. do danasnjeg dana.

I dok se svi, i clanovi DS i ostali gradjani budu drzali nekih tabua, nista se po tom pitanju nece promeniti, jer je politicki oportunizam DS-a prerastao u opsti oportunizam bez morala i kao takav se nametnuo kao vodeci kulturni model u Srbiji (RIP).

Lalo NS

pre 13 godina

Kohabitacijom sa "neobavestenim", "istorijskim pomirenjem" sa SPS-om, nesposobnoscu i strancarenjem najgore vrste odrekli ste se Djindjica. Doslo je vreme svodjenja racuna i ja vam kao dosadasnji glasac DS-a zelim da sledeci rodjendan proslavite skromno u kombiju ispod cenzusa.