Utorak, 01.02.2011.

13:44

Insajder: Prevara veka

http://p.images.blip.tv/B92-InsajderPrevaraVeka604-993.jpg

Izvor: B92

Insajder: Prevara veka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

magila

pre 12 godina

Aforizam za svakodnevna slična događanja glasi: "U državi u kojoj većina krade najveći ugled uživa najveći lopov", ili ovaj: "Najveći lopov najbolje zna kako da organizuje ostale lopove."

tu tu

pre 13 godina

Gde su sada gospoda sindikalci,zasto su se uvukli u misiju rupu i cute.Da li je to zato sto su u sprezi sa svim ovim desavanjima ili opet organizuju gazenje kolubare ha ha.Oni su izgleda zagazili duboko i sada se dave mislim da od svega ovoga nece biti nista pojeo vuk magarca samo se brukamo i pravimo stetu postenim rudarima a bogami i veliku frku.Oni moraju da cute iz vise razloga neko zbog masina u kopu neko zbog stana ubeogradu neko zbog zaposljavanja clanova porodica sitnih i krupnih usluga od strane poslodavca itd.Kakav pomak su ostvarili u smislu povecanja licnog dohotka u kolubari nikakav pa zar mislite da je ovo sto primamo od plate stvarno nesto bas bih voleo da pojedine vidim u kopu na minus 12-15 ili plus 45 pa znate li gospodo kako je stanje i kakvi su uslovi rada.Vazno je da su oni sebe obezbedili sredili svoje zivote uredili svoje kuce i stanove kao iz americkih filmova, a sto i nebi voze firmine aute primaju nadoknadu od 20 procenata od strane poslodavca za takozvani sindikalni rad malo procenat od ugovora od banja malo od mora jbg malo po malo nakupi se.Sramota i to velika pa kako smete da pogledate u oci svojim dojucerasnjim kolegama sa kojima ste delili poslednju koru hleba gazeci ovo isto blato.Pa cim ste cizme zamenili za lakovane cipelice sve ste zaboravili sva obecanja sve zakletve ljudima i postenim radnicima.KO CE OD VAS DA ODGOVARA

Petrovic Momcilo

pre 13 godina

Bravo, hrabro ste prikazali mehanizam pljacke koji je potpuno isti i u drugim firmama kao sto su gradjevinske to znam posto sam gradjevinac, ali to je tako i na drugim mestima , neki su tako zamislili i sprovode tranziciju. Kad bi to sve razotkrili videlo bi se kkako su postali mnogi novopeceni tranzicioni bogatasi.

Miki

pre 13 godina

Svaka cast Brankice za ovu emisiju o Kolubari. Zelim da ti sugerisem da napravis jednu od emisija na temu ‚‚Pljačka građana Srbije od strane države‚‚ Naime o cemu se radi, u periodu od 1993 do 2008 godine stambeni fond Srbije opljackan je za više od 1.5 milijardi evra nelegalno dodeljenih stanova i vila od strane funkcionera bivše Savezne vlade i funkcionera Vlade Republike Srbije. Mislim da bi građani Srbije doživeli pravi šok posle jedne takve emisije. Potrebno je samo da da prikupis pisanje lista NIN, Glas javnosti, Vijesti, Tabloid i dr. i vise od pola emisije je tu, ostaje Vam samo uzimanje izjava od aktera jedne tako velike pljačke građana Srbije. Javni tužilac i sustvo nista nisu preduzeli po ovom slucaju. Srecno!

Milos Matic

pre 13 godina

Strasno ovaj Tomic bas lici na one stare komunisticke direktore, nevidjeno drpanje. Trebalo je da obuhvatite zadnjih 20 godina. I ovaj nestranacki Djeric 2003 ako je to taj sto je pio presednik opstine Stari Grad devedesetih se nafatiro na Poslovnim prostorima i Potkrovljima. Kave lopuze, mozda su i zasluzili strajkom 2000 kad se menjao Sloba?

farma

pre 13 godina

Prvo ne vidim razlog da struja poskupi zbog necega sto se desilo pre 4 god. Zna se zasto cena struje, kao i gasa, goriva pa do hleba i ostalih proizvoda raste.
Ovo je sve jedna Farma, malo zabave za narod, pa narode zabavljaj se (neki su komentari bas zabavni)!
Verovatno je zato i mleko poskupelo, kao i hrana za bebe, vrtici, posto je Kolubara gubitnik treba je zatvoriti ili ipak Dinkic nek je privatizuje, pa ce struja da pojeftini...

Milan Gajic

pre 13 godina

Ovde je jos uvek prica o zloupotrebi i OTIMACINI DRZAVNE IMOVINE ! I trebalo bi da epilog bude da drzava sistemski intervenise i zastiti drzavna sredstva od ovakvih i slicnih zloupotreba ..... nego ova nasa savremene nikako to nece ....
a zakljucak bi mogao biti - pa mi i nemamo drzavu , ili je odumrla - kako nas nekada iz marksizma ucise.....
A gradanska drzava bi trebalo da se bavi pravima gradana a ne samom sobom...pa kada budemo culi price da je nekome od obicnih gradjana drzava sacuvala imovinu - imacemo i razoga da se nadamo da je vredno ziveti u drzavi Srbiji.
Jos uvek se ne pise kao se na silu ulazi u posed privatne imovine po bilo kom osnovu - videli smo slucaj u Kragujevcu za izgradnju hala za zastavine kooperante. Isto to rade i u Reik Kolubari. Pitajte ih gde zavrsava drvece od posecenih suma koje se nalaze na parcelama koje se prekopavaju. Policija obezbedjuje zastitu prostora ako to Kolubara trazi, a onda pitajte policiju da li su vlasnici bili prisutni na parceli i gde je zavrsila gradja koja je vlasnistvo gradjana koji su vlasnici parcela! Nece vredeti ni prigovor visokoj upravi policije jel ce te sa druge sreane dobiti odgovor da nisu oni nadlezni za pozivanje stranaka! a dobicete savet da se za sporna pitanja obratite sudu. Ni obracanje javnom tuziocu ne daje nikakav rezultat jel se radi O VISOKO PRIVILEGOVANOM DRZAVNOM PREDUZECU KOJE FUNKCIONISE PO PRINCIPU VISEG DRZAVNOG INTERESA ! A na sudu, ako niste spremni da deo odstete poklonite osobama koje se non stop menjaju i uporno izjavljuju da nisu oni jedini koji celu stvar rade nego se stalno vade na neke druge....naj verovatnije necete dobiti bas nista! Bez problema ce potkupiti vaseg advokata - koji u celoj stvari i ne vidi nista drugo osim novca koji moze izvuci za sebe iz cele stvari a o vestaku koga sud odredi i da ne pricao nista - svaku primedbu ce prilagoditi zahtevu Kolubare bez obzira koliko je daleko od istine i stvarnosti.
A da je bilo i prekrsaja i zloupotreba mozete pronaci u dokumentima gde su isplacene zgrade napravljene na brzinu neposredno pred urucenje zahteva za exproprijaciju - tu se stvar zavrsava tako sto se bespravno sagradjeni objekat procenjuje a odsteta se deli sa onima koji je utvrdjuju !

Krstic

pre 13 godina

Ccccccccc!
Znaci mi smo budale, a oni su pametni.ja sam tako razumeo. Na sta bre to lici. Seljacka posla. Ko je uhapsen? Kome je imovina oduzeta. Od mene ste nasli da kradete?!

goran

pre 13 godina

jedna informacija!
mozda vam posluzi.pogledajte, ako mozete u opste da dodjete do njih,papire u kojima se vidi koliko je kolubara placala pojedinim firmama da urade procenu zemljista i kuca za otkup ,kada su sirili kopove,i sve ce vam biti jasno!!!
pozdrav.

Dusanka

pre 13 godina

Prvi put u zivotu procitah sve komentare na neku temu. Ne mogu da verujem da su u pojedinim delovima gasili b92 za vreme emisije. Jos se ja zezah neki dan kako me ne bi cudilo da celoj zemlji iskljuce struju u ponedeljak u 22 h.

Revolucija radi smene vlasti nema smisla - sto kaze nas narod - sjase kurta da uzjase murta. Sve su to lopovi, i sps i pups i ds i js i ns i dss - sve!!! Ne bi bili tu da nisu... ko je ikada barem lepio plakate u nekoj stranci pa video ko tu dolazi, jasno mu je da posten covek tu ne moze da izdrzi.

Ne znam, jedino kolektivno neplacanje struje i ostalih racuna - pa nek nam svima sve iseku i pogase. Mars vise. Hohstapleri.

Uzas. Uzas.

Ana

pre 13 godina

Ono sto je najtuznije, je to da se izgleda uopste ne moze dokazati da je drzava pokradena. Lepo se vidi da su firme koje su ucestvovale na tenderima legalne i da su tenderi legalno sprovedeni. Sve je Pokriveno. kakvi bi dokazi bili protiv? Jedino sto ovakva saznanja mogu da ucine jeste da se narod informise o metodama koje sama drzava osmisljava da se pojedinci bogate na racun vecine, a ti pojedinci su sami predstavnici te iste drzave!
Ono sto bi nam pomoglo protiv ovakve drzave, jeste jedna sveopsta revolucija.

nikola

pre 13 godina

У случају Колубаре, ко год је надлежан за привредни криминал, корупцију, крађу после ових емисија а не предузима ништа , требало би да моменталну оставку.
А могло би и на на улице и тражити оставке од Тадића, владе , свих латентних позициских и опозиционх лидера. Једноставно народ има право одузети мандат сваком ко не дела у складу са уставом,а нај горе су пласирани у тој хиерархији баш они који су обећали разоткривање , раскринкавање криминала, Иначе нека се сматрају саучесницима , понављам корупције привредног криминала, и пљачке државе !

Бранкице! Зрели сте за било коју одговорну функцију у држави ако не и у самом врху, на челу државе у вођењу исте!
То се зове ПАТРИОТИЗАМ !

sinisa

pre 13 godina

Stvarno sam poludeo sinoc kada je kablovski operater kopernikus,u Smederevu sinoc tacno u vreme prikazivanja emisije iskljucijo tv b92 i vratio ga odmah po zavrsetku emisije a za to vreme prisilio narod da gleda rts1 misim kad vec placaju pretplatu toliko zasto da ga ne gledaju. Ja razumem da u srbiji covek na televiziji moze biti zatrovan raznoraznim sapunicama, grandovim veseljima, tranvestitima u udarnom vremenu, ali ovo da ti jednostavno nedozvoljavaju da gledas ono sto zelis je preslo svaku meru, a da zato jos placas 950din pretplatu pa stvarno bre...

nenad undercover

pre 13 godina

ovakvih prevara je milion....umite i sremsko mitrovacku luku Leget pa da vidite zasto, kako i koliko je ulagano u posao koji nikad nije realizovan....ulaganje je naravno vrsila opstina Sremska Mitrovica.

caiper

pre 13 godina

Šta reći, najbolje ništa! Atentat na premijera je uspeo, izgleda da je i njegovim najbližim saradnicima to odgovaralo. Dokaz: sada se vidi sa kim šuruju i ulaze u koaliciju, nismo mi njih birali da sa njima saradjuju nego da ih čiste. Kakve to veze ima sa Kolubarom? Ima i to ne samo sa Kolubarom nego sa kompletnom privredom....

johny Uzice

pre 13 godina

Veliki pozdrav za sve iz emisije Insajder, jedini ste ostali nepristrasni, hrabri i odlucni. Svakim serijalom prkosite najvecem olosu i neljudima, samim time rizikujete sve sto imate radi iznosenja istine ovom slepom narodu. Puno srece u daljem radu i veliko hvala.

Pozdrav iz Uzica

dragan

pre 13 godina

Narod Lazarevca je uz vas samo napred najgledanija emisija Prevara veka Koluvara - ovorila sve rekorde gledanosti u centralnoj Srbiji. Nagazili ste najjace tajkune Srbije i sve u milimetar je tacno sto pricate! O da li ce vas neko cuti?! Iz ovog pravosudnog sistema Srbije! Poz za ljude sa B92 koji imaju srce i hrabrost da se suprostave organizovanom kriminalu! Najbolji ste!

onako

pre 13 godina

Svaka cast za prilog! ali: 30 miliona tona godišnje po 30 eura po toni to je 900 miliona, puta 5 godina jednako je 4.5 milijardi eura, a ukrali su 130 miliona za to vreme. to je 2.88 % od kolača. smanjite mi cenu grejanja sa 4500 na 4370 dinara.

Marko Kraljevic Mladji

pre 13 godina

Moj deda Milorad me pita kad ce poceti da hapse ove politicare, tj lopove. Javi te mi molim vas da mu prenesem vasu odluku. Kad budete uhapsili Palmu Jagodinca javi te nam molim Vas i onog Tomica. HOce deda da ispece bika na raznju da proslavi oslobodjenje od Tursko/Politickog zuluma. On mi kaze da ce da leti uskoro i onaj Tadic Predsednik. Dal’ je moguce ljudi ? Pa izgleda da su se finansirali iz Kolubare da dodju na vlast i sada je sve njihovo. O BOZE pomozi nam da Srbistan ostane u zivotu, ko neki crvi bre navalili na nas i strani domaci. Hvala Bogu strajkuje ova policja pa ako se ona ne okrene protiv njih i osidi ih na Robiju. A deda cito kako je jedan KInez ukro putarinu i osudjen na dozivotnu robiju i da vrati pare! Pita deda Milorad A ovi na koliko ce dozivotnih robija biti osudjeni pa javi te nam nemojte da krijete od nas seljaka mi smo ionako propali! Aj uzdravlje i hvala! Neka BOG cuva INSAJDER!

Branko

pre 13 godina

traze povecanje cene struje. ako bi smanjili cenu struje za sve pokradene pare imali bi najjevtiniju struju u evropi. zar da gradjani placaju njihove lopovluke kroz racune za struju. do kada.svakim danom svog cutanja na ovakve stvari predsednik tadic je sve dalji od svog sna o dozivotnom predsedniku drzave. zao mi je coveka.

Dragiša Jevtović

pre 13 godina

Tačno u 22:00 07.02.2011. u Smederevu preko kablovskog operatera Kopernikus na frenkvenciji B92 se odjednom pojavio I kanal RTS. Nadam se da je slučajno.

Ajtolah

pre 13 godina

Postovana redakcijo Insajdera.. po apsolutno istom algoritmu isisavanja novca DSS direktor DrinskoLimskih hidroelektrana u periodu 2001-2008 je preko par firmi (jedna od njih je osnovana od javnosti nepoznatog JUL-ovca i bila je angazovana na renoviranji Fakulteta politickih nauka u Beogradu 1997 godine) rasipao javni novac u dzepove par povlashcenih lokalnih biznismena.... u ovom slucaju HE je cak kupila mashine za odrzavanje a onda ih iznajmljivala pomenutoj firmi za male pare dok je firma naplacivala rukovanje tim masinama za DEBELE pare..... cifre u vezi Kolubare su impozantne..medjutim vazno je napomenuti da je algoritam UVEK isti..i da DSS i DS stoje iza toga godinama...

misa

pre 13 godina

Cudi me da se jos nije oglasio,ministar energetike Petar Skundric,povodom "placke veka".Mislim da nije dobro,da zarad opstanka vlade,progledamo kroz prste sve ove dogadjaje.Za skrivanje zlocina se odgovara maltene kao i za zlocin.Kakva smo drzava, "INSAJDER" bi se trebao emitovati svaki dan.Vidimo se u 22h!

Stepanovic

pre 13 godina

Pljacka Kolubare je pocela mnogo ranije. Istrazite ko je kupio visegodisnju proizvodnju susenog uglja po ceni od pola marke po toni u vreme inflacije i prdavao ga po 100 maraka (200 puta vecoj ceni)kada se ,,Kene,,obogatio(ko je stajao iza njega- ne mislite valjda, da je covek sa krsem od kamiona i jedva zavrsenim zanatom imao novca da to uradi).Obzirom da je ,,g-din Kene,, sada magistar i clan upravnog odbora EPS-a, bilo bi interesantno intrvjuisati njegovog mentora i clanove komisije pred kojima je ,,branio,, magistraturu.,
Takodje bi bilo interesantno istraziti, koliko je puta TE u Crljenima u to vreme ispadala iz pogona (poznato je da kad se potpaljuju kotlovi koristi se nafta - nekoliko desetina tona). Sta mislite, zasto je tako blizu elektrane pumpa?

Delija72

pre 13 godina

I sta sad, dok mi gledamo i komentarisemo sve se i dalje odigrava. Moj narode na ulicu rusiti vlast a ne kukulele i veliko pitanje, koga da dovedemo na vlast, ali opet bilo koga drugog pa da vidimo hoce li biti bolje pa ako ne ide opet mijenjajmo. Na ulicu narode, samo tako nikako drugacije......

007

pre 13 godina

Brankice,legenda si,samo napred,ne boj se nikog.Huligane treba unistiti.U Lazarevcu i jos mnogo toga nelegalnog,cak i u samoj gradskoj opstini.Pitajte Tomica zasto vec 10 godina ne zavrsava zgradu "Kolubare Metal" na Ocazi ioako je za to dobio ogromne pare iz gradskog budzeta,uz podrsku predsednika opstine.Posle Kolubare dodjite u gradsku opstinu da ispitate i gradjevinsku mafiju koja vec duze vreme hara opstinom i prazni opstinski budzet...Tadicu,proglasi Brankicu za najhrabriju zenu Srbije!

aleksandar

pre 13 godina

Svaka cast, sacekacemo da vidimo i ostale delove jer tu ima jos i jos .... i jos, npr.selo Medosevac iseljeno i napravljeno naselje Crne medje gde su takodje oprane pare oko izvodjenja radova, kanalizacije, asvaltiranja i opet se pominju firme i imena kao u prvoj emisiji. Brankice do kraja!

jan veg

pre 13 godina

insajder (vikiliks i sl.) je dokaz par excellence da sedma sila više nema nikakvu moć...
sva ta političko-poslovna vladajuća struktura je isuviše nedodirljiva...
to ne znači da sistem ne funkcioniše, već naprotiv, da funkcioniše ali ne za dobrobit svoje države i svoga naroda...
spasa nema...
ostaje nam samo da gledamo i da komentarišemo...
uzalud

Dragan

pre 13 godina

Eto novca za prosvetare, za policajce, za zdravstvo, ko je jos najavio strajk? Drzava samo treba da zapleni nelegalno steceno, ukradeno od drzave, i sve ce biti normalno. Inace radosav kene savatijevic i dragan markovic palma su kumovi, (imena sam namerno napisao malim slovima). Nesto ne vidim da se vise spominje pravedno oporezivanje tajkuna, koje je vrh drzave najvaljivao u prethodnim mesecima.

Nikola

pre 13 godina

da li bi insajder mogao da istrazi i saradnju eps-a i Jovana Milenkovica "GZR - MILENKOVIC" koji je cini mi se bio u pritvoru ali se s tim prekinulo?

Milan

pre 13 godina

Šta reći, predlažem da plate koje dobijaju Pravosuđe, Policija i ostali organi koji bi trebali da istražuju ovakve zloupotrebe, pređu u ruke autora ove emisije. Očigledno je da autor ove emisije ima više rezultata od svih gore navedenih zajedno. Izgleda da Robin Hud u ovoj zemlji nosi suknju, svaka čast Brankice i samo napred!

NoName

pre 13 godina

Sta oce ovaj palma?? jel je u redu da se firme koje su bile registrovane na delatnoscu kao sto su:racunovodstvo, pvc stolarija, namestaj, njegova tv palma i ostale BAVE PRODAJOM I DISTRIBUCIJOM UGLJA I OSTALIH ENERGENATA....pa da je pismen covek sa skolom mozda bi mu i bilo nesto jasno....donekle ga i razumem....BRANKICI SVAKA CAST NA HRABROST PRE SVEGA PA ONDA I NA OSTALO!!!ONA JE ARMIJA VOJNIKA U JEDNOJ ZENI!!!!a ove "biznismene"sve u Pozarevac iza resetaka...

obersdorf

pre 13 godina

Za emisiju cestitam...samo sto ste to trebali malo ranije da uradite a ne sada kada je Tadicu gusto...eh sto nije ziv Djindjic pa pola njih ne bi ni bilo gde su sada, a zapitajmo se da li su oni ti koji su ga likvidirali....sve dodje na svoje, pa ce i to...gosp.Djerica licno poznajem i zelim da mu cestitam na hrabrosti koju je imao prilikom snimanja emisije, a zacudilo me je i to sto je jako povucen i skroman covek da krene u ovu pricu, no ipak svaka mu cast...sticajem okolnosti i ja sam iz tog kraja tako da te privatnike sve licno poznajem, ali kao sto rece vec neko u komentarima ovde, da li cemo cekati samo ponedeljak da gledamo sta Brankica snima...pa tamo i policija ima svoje masine...i ovo je tek delic od vrha brega, a to zna i Slobodan...tako da ovo treba da radi policija, a ne novinari...gde je Tadic da izadje u javnost i kaze ...e sada ja preuzimam ovo i da pocisti gitariste i ostale svirace sa 8 razreda skole...gospodo ovo je 21 vek, vi zivite u Srbiji zemlje koje nema...vidite samo koliko te iste firme duguju trenutno za izvuceni ugalj iz Kolubare...a Vlada bolje da i dalje ide u hotelcic i nastavi svoju staru praksu ispijanja alkohola...jos vi nista ne znate...sto narod na ulici nije smeo da vam prica nista...plase se Kostunice i njegovih koji su i dalje tu na vlasti pocevsi od predsednika opstine...ima toga jos zna to i Djeric i ako je covek koji je dosao iz Bosne da nama u onoj selendri bude bolje, ali ne zna da svira gitaru...Djericu dolazi i tvojih pet minuta polako...pozdrav iz Nemacke..

Bojan

pre 13 godina

Ako posle ovolike pljacke Kolubare budu odgovarali samo direktori i njima podredjeni, nista se nece uraditi. Svima koji su isisavali pare iz Kolubare treba traziti povracaj novca, zapleniti masine, kamione, stanove. Bogatili su se preko noci, pogledajte u kakvim vilama zive, kao da su na Dedinju. A narod je sve siromasniji, i oni su ispali pametni a svi mi glupi. Dok su oni gomilali kamione, masine, stanove, lokale, vozili najnovije mercedese, dzipove, narod jedva sastavlja kraj sa krajem, ali eto, oni su BIZNISMENI. Najbolje je sto se oni osecaju zasticeni, tj, smatraju da im niko nista ne moze, jer su "radili po zakonu".

Cvorovic

pre 13 godina

Velika pohvala za TV emisiju. Samo o ovoj pljački su sve novine već pisale pre nekoliko godina, pisane krivične prijave i - NIŠTA. Sumnjam da je i ovo u funkciji predizborne kampanje. U Lazarevcu je bila dovoljna dobra volja da se zaradi i VEZA SA ČIČOM. Pored tzv. rada od 24 h, overavani su sati za nepostojeće radove u mesnim zajednicama, mnogo više nego na kopovima. Lazarevčani su znali za radove istih mašina u isto vreme u dve mesne zajednice, neispravne neregistrovane kamione koji su
parkirani donosili novac. Oni znaju za TOŠAMONT, ko je kupovao stanove po Lazarevcu, Beogradu, čak i za novoizgrađenu zgradu pored hrama Svetog Save - samo za ,,elitu". Šta mislite da li je sve ovo organizovani kriminal i da li će se zapleniti silni stanovi i silni HONDA džipovi ?

Ozbiljan Gledalac

pre 13 godina

Mozda je ovo samo anomalija nekog ko previse dugo zivi i radi u Nemackoj, ali pre nego sto objavite ovako vazan i znacajan pregled osetljivih cinjenica, uverite se da ste ih 100% ispravno prezentovali. U godini 2006 (46:13 minuta filma) govorite o 17,5 MILIONA a pisete 17.500.00 € sto ostavlja pogresan utisak.
Mnogo bi o potencijalnim uzrocima moglo iz razlicitih uglova posmatranja da se pise ali neka... ja sam vas verni gledalac i navijac.
Vi to mozete bolje. Iduci put ;-)
POZZ

bratislav

pre 13 godina

Pa gospodo politicari alal vera, mislim da u Srbiji sada postoje dve vrste tajkuna tj.tajfuna. Prvi su politicki tajkuni, drugi su obicni tajkuni,ove prve smo stvorili posle petog oktobra, a i ove druge smo samo legalizovali u demokratcsko drustvo. I jedni i drugi imaju isti interes a to je novac.
Doci do novca pljackati Srbiju, bogatiti se na grbaci jadnog i napacenog naroda
i nikom nista.
Ima i jedna pozitivna stvar,a to je B92 i Brankica, odnosno vise Brankica, drago mi je da sada ima vise ekipa na ovoj temi, a da li i oni mogu biti ugrozeni videcemo, uostalom tu je policijska zastita, pa neka stite na 100-ne Brankica, mozda je i Brankica novi otpor, mozda je ona 6 oktobar.....
Hvala Brankici i B92 samo napred gradjani su uz vas, pozdrav.

Miodrag Curcic

pre 13 godina

Djericu care ! Morali smo Brankicu za direktora Kolubare ! Kralju postavi Djeru za premijera ! Narode ukljuci mozak pa ne moze samo B92 da se bori protiv svog zla a mi samo da cekamo ponedeljak i insajder. Hajdemo svi kod direktora Cerana da nam objasni sta je to po njemu pljacka. Pa ovo je nasa kuca. Dokle ce Lazarevac da radi a Jagodina da se gradi.

Голуб

pre 13 godina

Немојте дозволити да ваша лепа душа пропадне у том ђубрету које се на њој наталожило нарочито после рата. Нација која је, попут ваше, одолела вековном ропству, која се повукла преко Албаније и која је, изгнана из своје земље, али не и поражена, успела да се врати на своја огњишта као победник – не допустите да је подјарми шака себичних и подмитљивих политичара, гнусних шићарџија, презира достојних забушаната и злочинских профитера и зеленаша.

Арчибалд Рајс 1928. године у Београду

Miodrag Curcic

pre 13 godina

Svi smo mi znali za tezak lopovluk u nasoj firmi ali smo morali da sacekamo Brankicu da nam pokaze kako se bori za intese nas zaposlenih a i drzave. Smeniti pod hitno sadasnjeg direktora Cerana i postaviti Brankicu !

Aco

pre 13 godina

Emisija Insajder je za svaku pohvalu. Ako sam u prilici necu je sigurno propustit. Inace ja sam iz RS i da znate da se Vasa emisija itekako prati ovde. Divim se cijeloj ekipi Insajdera koji su se odvazili da nam prikazu javno sta nam se radi iza ledja. Veliku podrsku imate iz RS, lijep pozdrav! Pitao bih Vas da li bi mogli da i RS obradite na slican nacin kao i "Kolubaru" tj svaka firma u RS je bogacenje pojedinaca i velika prevara.

đerić slobodan

pre 13 godina

Divim se pojedinim komentarima, što mi vraća nadu. U isti mah sam razočaran što je vaćina komentara anonimna. Šta je to sa nama? Ipak "Pleme moje snom mrtvijem spava...suza moja nema roditelja".Osjećam sa kao Kihot Don, a ipak rekoh i potpisah se.

marija

pre 13 godina

Svaka čast Brankici Stanković! Neka samo nastavi! Ona jedina govori o stvarnosti u Srbiji, o tome kako i zašto ova zemlja propada, dok se političari beskrupulozno bogate. Žao mi je što se najčešće sve završi samo na priči, a ti ljudi se čak ni ne stide; kada bi se lopovi kaznili i počeo da uvodi red u EPS, to bi bila prava stvar!

Ana Stevanović

pre 13 godina

Čestitam na dobro napravljenoj emisiji "Kolubara - prevara veka", i, kao većina mojih sugrađana, sa nestrpljenjem očekujem nastavak. Priča je naravno mnogo šira od onoga što ste rekli i prikazali, ali mnogo šta verovatno ne može da se dokumentuje. Ipak, mislim da bi bilo interesantno napraviti priču o "građevinskoj mafiji" koja je proistekla iz "ugljene", pa Vam predlažem da pogledate video-klip "Lazarevac-bahatost i pohlepa" na Youtube - Lazarevac je zaista neiscrpna tema...

Vojin

pre 13 godina

e, vala, pravi ste naziv dali emisiji! to je to, to je nas vek - prevara! samo tako nastavite i ostacete najbolji i ne dajte Brankici da se povuce, nije emisija ista kada je ona ne vodi... nekako mi smeta ovaj novi glas i kao da podrhtava, a ni ime nisam devojci zapamtio... steta, radila je puno verovatno...

DooK

pre 13 godina

posto sam radio na tim masinama evo par korisnih info da vidite koliko stvarno taj buldozer zaradi za dan, mesec, godinu:
1. sat rada masine je placan skoro 200e a ne kako se navodi "skromih" 100e.
2.rashodi su 20-25 litara D2 po satu + 5e sat rada rukovaoca redovan servis na 250 radnih sati je negde oko 150e sto mu dodje 0,6e po satu
KALKULATOR U RUKE ....

Ivana

pre 13 godina

Da li je moguce da niko od nas ne vidi ovakve stvari iako nas okruzuju i da sve mora da raskrinka Insajder?? Svaka cast ekipi koja je uradila emisiju i serijal! Odlicni su... Jedino je ova nova "autorka" malo "stegnuta', kao da se boji ili kao da je "iznajmljena" da se tu pojavi... Nekako mora to zesce! Zestoka je tema... Brankica je Brankcica, ipak!

bojan

pre 13 godina

zaključak: 1) što pre u privatizaciju; 2) pored ovoliko tema, zar je moguće da se u ovoj zemlji, samo brankica bavi istraživačkim novinarstvom

Marko

pre 13 godina

Ispasce uzasni SPS mila majka pored ovakvog DSSa i DSa, strasno... Nema covek sutra na izborima za koga da glasa bukvalno, Srbija zemlja bez izbora...
Brankice, dete, svaka ti cast!

Dejan Sedlaric

pre 13 godina

Hvala Vam sto ste se pozabavili i ovom temom! Isterajte ovu pricu do kraja! Jadni smo mi, obicni ali samo obicni gradjani Srbije!!!

Nenad Stojanović

pre 13 godina

Mislim da ne mogu dodati ništa što već nije rečeno. Ovo što je do sada objavio Insajder je vrhunac bavljenja novinarstvom a mislim da je blago reći - LJUDI SVAKA VAM ČAST. Smatram da bi bilo ispravno formirati fond za pomoć ovakvom profesionalizmu i zaštiti ekipe Insajdera. Brankica Stanković, svojevrsni Julian Assange, kao i ekipa ljudi, deo njenog tima, morali bi biti zaštićeni kao polarni beli medvedi. Hajde da konačno nagradimo one koji to zaslužuju. Molim da predlog razmotre i urednici B92.
S poštovanjem,
Nenad Stojanović, Beograd

vladimir

pre 13 godina

Čestitamo na iznošenju istine.
EPS bi trebalo da svoje rashode smanji ukidanjem krađa unutar EPS-a a ne povećanjem cene struje narodu i privredi uz obrazloženje veća je cena u okruženju, treba nam za investicije. Mi prvo treba da postanemo kao okruženje. EPS je sa svojim protokolima i monopolom glavna kočnica srpske male privrede. To se mora menjati za dobro svih....

Boris

pre 13 godina

Svaka cast za Insajder.. ne znam koja je vasa pozadina i interes, ili ovo radite na svoju ruku i u najboljem interesu, ali samo nastavite..

stojimirovic miroslav

pre 13 godina

Dogadjaji u KOLUBARI su tacno opisani, ali to je samo vrh ledenog brega. Posteno poslovodstvo je bukvalno oterano 2004, i to je bio uvod u TAJKUNIZACIJU Srbije. To isto rukovodstvo je ukazalo na uvoz sttruje, setite se samo anketnog odbora 2oo4 na kome je isti g.Djeric hrabro svedocio. Formalno zakljucci na anketnom odboru nisu doneti, ali su svi za to bogato nagradjeni. Cim je izabran za premijera G.Kostunica je smenio neposlusno rukovodstvo Kolubare. Dalje ste sve prikazali u emisiji.

Sinisa

pre 13 godina

U "Elektrodistribuciji Beograd" se dogadjaju jos vece pljacke nego u Kolubari. Svaka cast Brankici, nadam se da je "Elektrodistribucija Beograd" sledeca.

dare

pre 13 godina

svaka cast na hrabrosti, pravo u glavu! istresite sav prljav ves do kojeg ste dosli, opletite posle i po termoelektranama i tamo ima vodecih kadrova koji guraju svoje privatne firme...

Mikeli

pre 13 godina

Budimo ponosni na Brankicu Stankovic. Malo je danas hrabrih u Srbiji. 5oktobar je bio laz. Treba prepoznati one koji nas lazu i organizovati jos jedan 5 oktobar. Samo je istina vazna

Aleksandar Petrović

pre 13 godina

Nešto razmišljam… Pa ovi iz Kolubare su genijalci. Zašto? Njihovi bageri i ostale mašine rade kao perpetuum mobile (hipotetička mašina koja radi odnosno proizvodi koristan rad beskonačno dugo; 24h dnevno – 31 dan mesečno, prim. aut.). :)

Vuk

pre 13 godina

Da je samo Kolubara, ne bi bilo toliko strasno.
Mislim da nema nijedne drzavne firme, narocito proizvodnja, koja nema istu bolest kao i Kolubara.
Negde vise, negde manje.
Sto se krade od samog vrha firme, plus pijavice sa strane.

Mozda o tome ne znaju oni, koji nikad nisu radili u drzavnim firmama ili fabrikama, ali svi koji su radili u takvim, afera o Kolubari ih ne iznenadjuje.

Dragan

pre 13 godina

Ajmo da vidimo i ostale emisije. Da vidimo koliko se goriva pokrade iz Kolubare, koliko ko uzima za izdavanje zakljucnica, koje firme dobijaju tendere i po kakvom principu, kako radi sindikat, kome se namestaju poslovi, zasto se ne zaposljavaju mladi kadrovi... Bravo za ekipu Insajdera sto je pokrenula ovu temu, mada je sve ovo iz prve emisije javna tajna u Lazarevcu.

Miroslav

pre 13 godina

100 evra po satu. Jedan od intervjuisanih kaze, 60-70% potrosnja za gorivo...
Znamo da tu ima i amortizacije plus dodatni troskovi...
Sve to prelazi 100 evra.

Ispada, da su oni radili, a upadali u minus?!
Sta bi bilo, kad bi bilo...

marija

pre 13 godina

Dokle ide njihovo rasipanje govori i podatak da su za docek 2009.god. kupili su od proizvodjaca sa Uba 900 flasa rakije po ceni od 3600din/flasi.

Milan

pre 13 godina

Mene interesuje cime ce drzava da zataska ovu pljacku!? Ne bih bio iznenadjen da se na prvom programu drzavne televizije za dan dva iznese saopstenje da je uhapsen Ratko Mladic kako bi skrenuli paznju naroda !!!

Lakrdijass

pre 13 godina

Kako je divno kad nema nijedan negativni glas za komentare. Rasturite ih. Svaki dan im u lice govorite da su lopovi. Raspasce se sami od sebe, a posle moze i policija lakse da ih pohapsi. Bravo za B92. Izgleda da u ovoj zemlji novinarstvo treba da sudi i da bude jedna od vaznih drzavnih organa. Bez B92 mislio bi da za ovu zemlju nema nade.

Veljkokg

pre 13 godina

Novac da se vrati, ili oduzimanje imovine! Sa tim novcem izgraditi utanove zatvorenog tipa i odrediti prinudni smestaj svim kojima se dokaze krivica.

A biće ih poprilično!
Podrška ekipi Inasjedera!!!!

Jovan

pre 13 godina

Na zapadu nista novo! Sve pohvale autorima uz zelju da nastave sa radom! Medjutim kako je mnogo krokodila a bara mala sumnjam da ce se nesto ozbiljnije uciniti...sto rece Velja ljudi mnogo kradete, da barem kraduckate...sad su se umirili...jedini nacin da se iole sta pokrene i promeni pored promene svesti je i da se ovakve emisije i price stalno vrte...zasto javno ne pokazati na olos, lopove, kriminalce...sve redom, u svim profesijama...

Ivan

pre 13 godina

Hrabro od gospodje Brankice !! Svaka čast za Vas trud i zalaganje, iskreno se nadam a ce doci do nekih promena u Srbiji jer jednostavno ovako vise ne ide. Gospodjo Brankice kad isterate ovo sto ste započeli probajte da istrazite rad uprave policije, to je nazalost leglo korupcije.

Lazar

pre 13 godina

Preporuceujem novu uvodnu temu za emisiju insajder
http://www.youtube.com/watch?v=fzwu3si_v50
SMEJEM SE, A PLAKAO BIH - OLIVER MANDIĆ

petar

pre 13 godina

Hoce li kostunjavi i bota otici u zatvor? Ili su mozda neobavesteni. Da li se u ovoj drzavi odgovara za cist kriminal ako niste sitna riba? I Egipcani su shvatili.

Dragan-Pravednjaci

pre 13 godina

Još jedan od mnogih primera lopovluka, odnosno bogaćenja rukovodilaca javnih preduzeća na teret svih građana ove zemlje. U Kini bi takvi rukovodioci bili streljani, a kod nas dobijaju još više pološaje i još bolja radna mesta. Zbog toga je Srbiji potrebna nova poštena i pravična vlast, koja će takve rukovodioce pohapsiti, osuditi ih na doživotnu robiju i oduzeti im svu imovinu stečenu kriminalnim aktivnostima. Nadamo se i radićemo na tome da Srbija što pre dobije takvu vlast.

Branko

pre 13 godina

Ok, sinoć smo videli da smo pokradeni, a videli smo i ko su neki od aktera. I šta sad?! Ništa, naravno. Koga boli uvo za sve ovo?
Sve dok ovakve stvari ne počnu da se tiču EU, nema rešenja.

Hmmmm

pre 13 godina

To ceo Lazarevac sa okolinom zna vec 5 godina a drzava nista neradi !!

Pa ja znam ljude koji su imali masine i obogatili se za godinu dana i masine otplatili, meni je nudjeno da udjem u taj posao samo da nadjem sabobracajnu dozvolu nekog kamiona koji moze da bude i na autootpadu. 20posto reketa uzimao je ----, hehe. Ali meni moj obraz nije dao da se upetljam u takvu kradju drzave , hala Bogu.

Nadam se da ovo nece da se ucutka za mesec dana. Napred B92 i insajder!

Zivi nam i zdravi bili!

Sin Bludimir

pre 13 godina

Ako ubrzo niko ne ode u zatvor morace neki ustanak da padne.. Mali ustanak, ustanchitj..

Ne moze ovo vishe ovako.. Zdravlje ce da mi ode od ovakvih stvari.. :(

Aleksandar Crnković

pre 13 godina

Svaka čast i puna podrška autorima Insajdera. Da nije Vas,Srbija bi bila u potpunom medijskom mraku, a mnogobrojne pljačke bile bi zanemarene. Hvala Vam što pokušavate da otvorite oči ovom slepom narodu. Puno uspeha u daljem radu i raskrinkavanju kriminalnih radnji političara i uspešnih *biznismena*. Nadam se da sudski organi neće ostati slepi na sve činjenice koje iznosite u svojim emisijama.

PERA

pre 13 godina

Ono što sam čuo sinoć na INSAJDERU to sam čuo i pre 2-3godine možda i više , ne sećam se na kojoj TV. Medjutim naše tužilaštvo ništa nije preduzelo, mislim neće ni sada. Opšte poznato je da su i TENDERI za nabavku JAVNIH PREDUZEĆA takodje pljačka i to pozovem sve pondjače koji otkupe tendersku dokumentaciju, jednog po jednog i dogovorimo se da ubace i moj procenat. Tako ti je brale moj.

david981

pre 13 godina

pogledao sam prvi deo... zgrozen sam, i veoma sam se uznemirio.. do ovog priloga nisam obracao posebnu paznju na novinarski rad Brankice... posle ovoga priloga skidam joj kapu! kratko i jasno. sah-mat.. od danas maksimalna podrska gospodji.... hvala

Svetlana

pre 13 godina

Molim da ponovo reprizirate prvu emisiju iz serijala, jer sinoc (31.01.)u vreme prvog emitovanja je bilo radova na el.mrezi u Krnjaci, a i danas u 14h, BAS kad ide i repriza iste, opet nije bilo kablovske televizije Kopernikus - obrazlozenje : elektrodistribucija vrsi popravke...... hm? zanimljivo

Pera

pre 13 godina

A sto Insajder nije trazio spisak firmi kojima se sada placa mehanizacija, pa da vidimo zasto Ceran nece sve to da imenuje kao pljacku.
Mozda zato sto je spisak isti samo su postali skromniji jer su preterali.

Pera

pre 13 godina

A sto Insajder nije trazio spisak firmi kojima se sada placa mehanizacija, pa da vidimo zasto Ceran nece sve to da imenuje kao pljacku.
Mozda zato sto je spisak isti samo su postali skromniji jer su preterali.

david981

pre 13 godina

pogledao sam prvi deo... zgrozen sam, i veoma sam se uznemirio.. do ovog priloga nisam obracao posebnu paznju na novinarski rad Brankice... posle ovoga priloga skidam joj kapu! kratko i jasno. sah-mat.. od danas maksimalna podrska gospodji.... hvala

Hmmmm

pre 13 godina

To ceo Lazarevac sa okolinom zna vec 5 godina a drzava nista neradi !!

Pa ja znam ljude koji su imali masine i obogatili se za godinu dana i masine otplatili, meni je nudjeno da udjem u taj posao samo da nadjem sabobracajnu dozvolu nekog kamiona koji moze da bude i na autootpadu. 20posto reketa uzimao je ----, hehe. Ali meni moj obraz nije dao da se upetljam u takvu kradju drzave , hala Bogu.

Nadam se da ovo nece da se ucutka za mesec dana. Napred B92 i insajder!

Zivi nam i zdravi bili!

Branko

pre 13 godina

Ok, sinoć smo videli da smo pokradeni, a videli smo i ko su neki od aktera. I šta sad?! Ništa, naravno. Koga boli uvo za sve ovo?
Sve dok ovakve stvari ne počnu da se tiču EU, nema rešenja.

petar

pre 13 godina

Hoce li kostunjavi i bota otici u zatvor? Ili su mozda neobavesteni. Da li se u ovoj drzavi odgovara za cist kriminal ako niste sitna riba? I Egipcani su shvatili.

Ivan

pre 13 godina

Hrabro od gospodje Brankice !! Svaka čast za Vas trud i zalaganje, iskreno se nadam a ce doci do nekih promena u Srbiji jer jednostavno ovako vise ne ide. Gospodjo Brankice kad isterate ovo sto ste započeli probajte da istrazite rad uprave policije, to je nazalost leglo korupcije.

Sin Bludimir

pre 13 godina

Ako ubrzo niko ne ode u zatvor morace neki ustanak da padne.. Mali ustanak, ustanchitj..

Ne moze ovo vishe ovako.. Zdravlje ce da mi ode od ovakvih stvari.. :(

Svetlana

pre 13 godina

Molim da ponovo reprizirate prvu emisiju iz serijala, jer sinoc (31.01.)u vreme prvog emitovanja je bilo radova na el.mrezi u Krnjaci, a i danas u 14h, BAS kad ide i repriza iste, opet nije bilo kablovske televizije Kopernikus - obrazlozenje : elektrodistribucija vrsi popravke...... hm? zanimljivo

Aleksandar Crnković

pre 13 godina

Svaka čast i puna podrška autorima Insajdera. Da nije Vas,Srbija bi bila u potpunom medijskom mraku, a mnogobrojne pljačke bile bi zanemarene. Hvala Vam što pokušavate da otvorite oči ovom slepom narodu. Puno uspeha u daljem radu i raskrinkavanju kriminalnih radnji političara i uspešnih *biznismena*. Nadam se da sudski organi neće ostati slepi na sve činjenice koje iznosite u svojim emisijama.

stojimirovic miroslav

pre 13 godina

Dogadjaji u KOLUBARI su tacno opisani, ali to je samo vrh ledenog brega. Posteno poslovodstvo je bukvalno oterano 2004, i to je bio uvod u TAJKUNIZACIJU Srbije. To isto rukovodstvo je ukazalo na uvoz sttruje, setite se samo anketnog odbora 2oo4 na kome je isti g.Djeric hrabro svedocio. Formalno zakljucci na anketnom odboru nisu doneti, ali su svi za to bogato nagradjeni. Cim je izabran za premijera G.Kostunica je smenio neposlusno rukovodstvo Kolubare. Dalje ste sve prikazali u emisiji.

Dragan-Pravednjaci

pre 13 godina

Još jedan od mnogih primera lopovluka, odnosno bogaćenja rukovodilaca javnih preduzeća na teret svih građana ove zemlje. U Kini bi takvi rukovodioci bili streljani, a kod nas dobijaju još više pološaje i još bolja radna mesta. Zbog toga je Srbiji potrebna nova poštena i pravična vlast, koja će takve rukovodioce pohapsiti, osuditi ih na doživotnu robiju i oduzeti im svu imovinu stečenu kriminalnim aktivnostima. Nadamo se i radićemo na tome da Srbija što pre dobije takvu vlast.

Nenad Stojanović

pre 13 godina

Mislim da ne mogu dodati ništa što već nije rečeno. Ovo što je do sada objavio Insajder je vrhunac bavljenja novinarstvom a mislim da je blago reći - LJUDI SVAKA VAM ČAST. Smatram da bi bilo ispravno formirati fond za pomoć ovakvom profesionalizmu i zaštiti ekipe Insajdera. Brankica Stanković, svojevrsni Julian Assange, kao i ekipa ljudi, deo njenog tima, morali bi biti zaštićeni kao polarni beli medvedi. Hajde da konačno nagradimo one koji to zaslužuju. Molim da predlog razmotre i urednici B92.
S poštovanjem,
Nenad Stojanović, Beograd

Veljkokg

pre 13 godina

Novac da se vrati, ili oduzimanje imovine! Sa tim novcem izgraditi utanove zatvorenog tipa i odrediti prinudni smestaj svim kojima se dokaze krivica.

A biće ih poprilično!
Podrška ekipi Inasjedera!!!!

Marko

pre 13 godina

Ispasce uzasni SPS mila majka pored ovakvog DSSa i DSa, strasno... Nema covek sutra na izborima za koga da glasa bukvalno, Srbija zemlja bez izbora...
Brankice, dete, svaka ti cast!

Milan

pre 13 godina

Mene interesuje cime ce drzava da zataska ovu pljacku!? Ne bih bio iznenadjen da se na prvom programu drzavne televizije za dan dva iznese saopstenje da je uhapsen Ratko Mladic kako bi skrenuli paznju naroda !!!

PERA

pre 13 godina

Ono što sam čuo sinoć na INSAJDERU to sam čuo i pre 2-3godine možda i više , ne sećam se na kojoj TV. Medjutim naše tužilaštvo ništa nije preduzelo, mislim neće ni sada. Opšte poznato je da su i TENDERI za nabavku JAVNIH PREDUZEĆA takodje pljačka i to pozovem sve pondjače koji otkupe tendersku dokumentaciju, jednog po jednog i dogovorimo se da ubace i moj procenat. Tako ti je brale moj.

Lakrdijass

pre 13 godina

Kako je divno kad nema nijedan negativni glas za komentare. Rasturite ih. Svaki dan im u lice govorite da su lopovi. Raspasce se sami od sebe, a posle moze i policija lakse da ih pohapsi. Bravo za B92. Izgleda da u ovoj zemlji novinarstvo treba da sudi i da bude jedna od vaznih drzavnih organa. Bez B92 mislio bi da za ovu zemlju nema nade.

marija

pre 13 godina

Dokle ide njihovo rasipanje govori i podatak da su za docek 2009.god. kupili su od proizvodjaca sa Uba 900 flasa rakije po ceni od 3600din/flasi.

Dragan

pre 13 godina

Ajmo da vidimo i ostale emisije. Da vidimo koliko se goriva pokrade iz Kolubare, koliko ko uzima za izdavanje zakljucnica, koje firme dobijaju tendere i po kakvom principu, kako radi sindikat, kome se namestaju poslovi, zasto se ne zaposljavaju mladi kadrovi... Bravo za ekipu Insajdera sto je pokrenula ovu temu, mada je sve ovo iz prve emisije javna tajna u Lazarevcu.

Miodrag Curcic

pre 13 godina

Djericu care ! Morali smo Brankicu za direktora Kolubare ! Kralju postavi Djeru za premijera ! Narode ukljuci mozak pa ne moze samo B92 da se bori protiv svog zla a mi samo da cekamo ponedeljak i insajder. Hajdemo svi kod direktora Cerana da nam objasni sta je to po njemu pljacka. Pa ovo je nasa kuca. Dokle ce Lazarevac da radi a Jagodina da se gradi.

Голуб

pre 13 godina

Немојте дозволити да ваша лепа душа пропадне у том ђубрету које се на њој наталожило нарочито после рата. Нација која је, попут ваше, одолела вековном ропству, која се повукла преко Албаније и која је, изгнана из своје земље, али не и поражена, успела да се врати на своја огњишта као победник – не допустите да је подјарми шака себичних и подмитљивих политичара, гнусних шићарџија, презира достојних забушаната и злочинских профитера и зеленаша.

Арчибалд Рајс 1928. године у Београду

obersdorf

pre 13 godina

Za emisiju cestitam...samo sto ste to trebali malo ranije da uradite a ne sada kada je Tadicu gusto...eh sto nije ziv Djindjic pa pola njih ne bi ni bilo gde su sada, a zapitajmo se da li su oni ti koji su ga likvidirali....sve dodje na svoje, pa ce i to...gosp.Djerica licno poznajem i zelim da mu cestitam na hrabrosti koju je imao prilikom snimanja emisije, a zacudilo me je i to sto je jako povucen i skroman covek da krene u ovu pricu, no ipak svaka mu cast...sticajem okolnosti i ja sam iz tog kraja tako da te privatnike sve licno poznajem, ali kao sto rece vec neko u komentarima ovde, da li cemo cekati samo ponedeljak da gledamo sta Brankica snima...pa tamo i policija ima svoje masine...i ovo je tek delic od vrha brega, a to zna i Slobodan...tako da ovo treba da radi policija, a ne novinari...gde je Tadic da izadje u javnost i kaze ...e sada ja preuzimam ovo i da pocisti gitariste i ostale svirace sa 8 razreda skole...gospodo ovo je 21 vek, vi zivite u Srbiji zemlje koje nema...vidite samo koliko te iste firme duguju trenutno za izvuceni ugalj iz Kolubare...a Vlada bolje da i dalje ide u hotelcic i nastavi svoju staru praksu ispijanja alkohola...jos vi nista ne znate...sto narod na ulici nije smeo da vam prica nista...plase se Kostunice i njegovih koji su i dalje tu na vlasti pocevsi od predsednika opstine...ima toga jos zna to i Djeric i ako je covek koji je dosao iz Bosne da nama u onoj selendri bude bolje, ali ne zna da svira gitaru...Djericu dolazi i tvojih pet minuta polako...pozdrav iz Nemacke..

Lazar

pre 13 godina

Preporuceujem novu uvodnu temu za emisiju insajder
http://www.youtube.com/watch?v=fzwu3si_v50
SMEJEM SE, A PLAKAO BIH - OLIVER MANDIĆ

Mikeli

pre 13 godina

Budimo ponosni na Brankicu Stankovic. Malo je danas hrabrih u Srbiji. 5oktobar je bio laz. Treba prepoznati one koji nas lazu i organizovati jos jedan 5 oktobar. Samo je istina vazna

Aco

pre 13 godina

Emisija Insajder je za svaku pohvalu. Ako sam u prilici necu je sigurno propustit. Inace ja sam iz RS i da znate da se Vasa emisija itekako prati ovde. Divim se cijeloj ekipi Insajdera koji su se odvazili da nam prikazu javno sta nam se radi iza ledja. Veliku podrsku imate iz RS, lijep pozdrav! Pitao bih Vas da li bi mogli da i RS obradite na slican nacin kao i "Kolubaru" tj svaka firma u RS je bogacenje pojedinaca i velika prevara.

đerić slobodan

pre 13 godina

Divim se pojedinim komentarima, što mi vraća nadu. U isti mah sam razočaran što je vaćina komentara anonimna. Šta je to sa nama? Ipak "Pleme moje snom mrtvijem spava...suza moja nema roditelja".Osjećam sa kao Kihot Don, a ipak rekoh i potpisah se.

Dejan Sedlaric

pre 13 godina

Hvala Vam sto ste se pozabavili i ovom temom! Isterajte ovu pricu do kraja! Jadni smo mi, obicni ali samo obicni gradjani Srbije!!!

Miroslav

pre 13 godina

100 evra po satu. Jedan od intervjuisanih kaze, 60-70% potrosnja za gorivo...
Znamo da tu ima i amortizacije plus dodatni troskovi...
Sve to prelazi 100 evra.

Ispada, da su oni radili, a upadali u minus?!
Sta bi bilo, kad bi bilo...

DooK

pre 13 godina

posto sam radio na tim masinama evo par korisnih info da vidite koliko stvarno taj buldozer zaradi za dan, mesec, godinu:
1. sat rada masine je placan skoro 200e a ne kako se navodi "skromih" 100e.
2.rashodi su 20-25 litara D2 po satu + 5e sat rada rukovaoca redovan servis na 250 radnih sati je negde oko 150e sto mu dodje 0,6e po satu
KALKULATOR U RUKE ....

Sinisa

pre 13 godina

U "Elektrodistribuciji Beograd" se dogadjaju jos vece pljacke nego u Kolubari. Svaka cast Brankici, nadam se da je "Elektrodistribucija Beograd" sledeca.

Cvorovic

pre 13 godina

Velika pohvala za TV emisiju. Samo o ovoj pljački su sve novine već pisale pre nekoliko godina, pisane krivične prijave i - NIŠTA. Sumnjam da je i ovo u funkciji predizborne kampanje. U Lazarevcu je bila dovoljna dobra volja da se zaradi i VEZA SA ČIČOM. Pored tzv. rada od 24 h, overavani su sati za nepostojeće radove u mesnim zajednicama, mnogo više nego na kopovima. Lazarevčani su znali za radove istih mašina u isto vreme u dve mesne zajednice, neispravne neregistrovane kamione koji su
parkirani donosili novac. Oni znaju za TOŠAMONT, ko je kupovao stanove po Lazarevcu, Beogradu, čak i za novoizgrađenu zgradu pored hrama Svetog Save - samo za ,,elitu". Šta mislite da li je sve ovo organizovani kriminal i da li će se zapleniti silni stanovi i silni HONDA džipovi ?

Boris

pre 13 godina

Svaka cast za Insajder.. ne znam koja je vasa pozadina i interes, ili ovo radite na svoju ruku i u najboljem interesu, ali samo nastavite..

Vuk

pre 13 godina

Da je samo Kolubara, ne bi bilo toliko strasno.
Mislim da nema nijedne drzavne firme, narocito proizvodnja, koja nema istu bolest kao i Kolubara.
Negde vise, negde manje.
Sto se krade od samog vrha firme, plus pijavice sa strane.

Mozda o tome ne znaju oni, koji nikad nisu radili u drzavnim firmama ili fabrikama, ali svi koji su radili u takvim, afera o Kolubari ih ne iznenadjuje.

Aleksandar Petrović

pre 13 godina

Nešto razmišljam… Pa ovi iz Kolubare su genijalci. Zašto? Njihovi bageri i ostale mašine rade kao perpetuum mobile (hipotetička mašina koja radi odnosno proizvodi koristan rad beskonačno dugo; 24h dnevno – 31 dan mesečno, prim. aut.). :)

Jovan

pre 13 godina

Na zapadu nista novo! Sve pohvale autorima uz zelju da nastave sa radom! Medjutim kako je mnogo krokodila a bara mala sumnjam da ce se nesto ozbiljnije uciniti...sto rece Velja ljudi mnogo kradete, da barem kraduckate...sad su se umirili...jedini nacin da se iole sta pokrene i promeni pored promene svesti je i da se ovakve emisije i price stalno vrte...zasto javno ne pokazati na olos, lopove, kriminalce...sve redom, u svim profesijama...

Bojan

pre 13 godina

Ako posle ovolike pljacke Kolubare budu odgovarali samo direktori i njima podredjeni, nista se nece uraditi. Svima koji su isisavali pare iz Kolubare treba traziti povracaj novca, zapleniti masine, kamione, stanove. Bogatili su se preko noci, pogledajte u kakvim vilama zive, kao da su na Dedinju. A narod je sve siromasniji, i oni su ispali pametni a svi mi glupi. Dok su oni gomilali kamione, masine, stanove, lokale, vozili najnovije mercedese, dzipove, narod jedva sastavlja kraj sa krajem, ali eto, oni su BIZNISMENI. Najbolje je sto se oni osecaju zasticeni, tj, smatraju da im niko nista ne moze, jer su "radili po zakonu".

bratislav

pre 13 godina

Pa gospodo politicari alal vera, mislim da u Srbiji sada postoje dve vrste tajkuna tj.tajfuna. Prvi su politicki tajkuni, drugi su obicni tajkuni,ove prve smo stvorili posle petog oktobra, a i ove druge smo samo legalizovali u demokratcsko drustvo. I jedni i drugi imaju isti interes a to je novac.
Doci do novca pljackati Srbiju, bogatiti se na grbaci jadnog i napacenog naroda
i nikom nista.
Ima i jedna pozitivna stvar,a to je B92 i Brankica, odnosno vise Brankica, drago mi je da sada ima vise ekipa na ovoj temi, a da li i oni mogu biti ugrozeni videcemo, uostalom tu je policijska zastita, pa neka stite na 100-ne Brankica, mozda je i Brankica novi otpor, mozda je ona 6 oktobar.....
Hvala Brankici i B92 samo napred gradjani su uz vas, pozdrav.

Ana Stevanović

pre 13 godina

Čestitam na dobro napravljenoj emisiji "Kolubara - prevara veka", i, kao većina mojih sugrađana, sa nestrpljenjem očekujem nastavak. Priča je naravno mnogo šira od onoga što ste rekli i prikazali, ali mnogo šta verovatno ne može da se dokumentuje. Ipak, mislim da bi bilo interesantno napraviti priču o "građevinskoj mafiji" koja je proistekla iz "ugljene", pa Vam predlažem da pogledate video-klip "Lazarevac-bahatost i pohlepa" na Youtube - Lazarevac je zaista neiscrpna tema...

Miodrag Curcic

pre 13 godina

Svi smo mi znali za tezak lopovluk u nasoj firmi ali smo morali da sacekamo Brankicu da nam pokaze kako se bori za intese nas zaposlenih a i drzave. Smeniti pod hitno sadasnjeg direktora Cerana i postaviti Brankicu !

vladimir

pre 13 godina

Čestitamo na iznošenju istine.
EPS bi trebalo da svoje rashode smanji ukidanjem krađa unutar EPS-a a ne povećanjem cene struje narodu i privredi uz obrazloženje veća je cena u okruženju, treba nam za investicije. Mi prvo treba da postanemo kao okruženje. EPS je sa svojim protokolima i monopolom glavna kočnica srpske male privrede. To se mora menjati za dobro svih....

marija

pre 13 godina

Svaka čast Brankici Stanković! Neka samo nastavi! Ona jedina govori o stvarnosti u Srbiji, o tome kako i zašto ova zemlja propada, dok se političari beskrupulozno bogate. Žao mi je što se najčešće sve završi samo na priči, a ti ljudi se čak ni ne stide; kada bi se lopovi kaznili i počeo da uvodi red u EPS, to bi bila prava stvar!

007

pre 13 godina

Brankice,legenda si,samo napred,ne boj se nikog.Huligane treba unistiti.U Lazarevcu i jos mnogo toga nelegalnog,cak i u samoj gradskoj opstini.Pitajte Tomica zasto vec 10 godina ne zavrsava zgradu "Kolubare Metal" na Ocazi ioako je za to dobio ogromne pare iz gradskog budzeta,uz podrsku predsednika opstine.Posle Kolubare dodjite u gradsku opstinu da ispitate i gradjevinsku mafiju koja vec duze vreme hara opstinom i prazni opstinski budzet...Tadicu,proglasi Brankicu za najhrabriju zenu Srbije!

bojan

pre 13 godina

zaključak: 1) što pre u privatizaciju; 2) pored ovoliko tema, zar je moguće da se u ovoj zemlji, samo brankica bavi istraživačkim novinarstvom

dare

pre 13 godina

svaka cast na hrabrosti, pravo u glavu! istresite sav prljav ves do kojeg ste dosli, opletite posle i po termoelektranama i tamo ima vodecih kadrova koji guraju svoje privatne firme...

Milan

pre 13 godina

Šta reći, predlažem da plate koje dobijaju Pravosuđe, Policija i ostali organi koji bi trebali da istražuju ovakve zloupotrebe, pređu u ruke autora ove emisije. Očigledno je da autor ove emisije ima više rezultata od svih gore navedenih zajedno. Izgleda da Robin Hud u ovoj zemlji nosi suknju, svaka čast Brankice i samo napred!

jan veg

pre 13 godina

insajder (vikiliks i sl.) je dokaz par excellence da sedma sila više nema nikakvu moć...
sva ta političko-poslovna vladajuća struktura je isuviše nedodirljiva...
to ne znači da sistem ne funkcioniše, već naprotiv, da funkcioniše ali ne za dobrobit svoje države i svoga naroda...
spasa nema...
ostaje nam samo da gledamo i da komentarišemo...
uzalud

aleksandar

pre 13 godina

Svaka cast, sacekacemo da vidimo i ostale delove jer tu ima jos i jos .... i jos, npr.selo Medosevac iseljeno i napravljeno naselje Crne medje gde su takodje oprane pare oko izvodjenja radova, kanalizacije, asvaltiranja i opet se pominju firme i imena kao u prvoj emisiji. Brankice do kraja!

Dragan

pre 13 godina

Eto novca za prosvetare, za policajce, za zdravstvo, ko je jos najavio strajk? Drzava samo treba da zapleni nelegalno steceno, ukradeno od drzave, i sve ce biti normalno. Inace radosav kene savatijevic i dragan markovic palma su kumovi, (imena sam namerno napisao malim slovima). Nesto ne vidim da se vise spominje pravedno oporezivanje tajkuna, koje je vrh drzave najvaljivao u prethodnim mesecima.

NoName

pre 13 godina

Sta oce ovaj palma?? jel je u redu da se firme koje su bile registrovane na delatnoscu kao sto su:racunovodstvo, pvc stolarija, namestaj, njegova tv palma i ostale BAVE PRODAJOM I DISTRIBUCIJOM UGLJA I OSTALIH ENERGENATA....pa da je pismen covek sa skolom mozda bi mu i bilo nesto jasno....donekle ga i razumem....BRANKICI SVAKA CAST NA HRABROST PRE SVEGA PA ONDA I NA OSTALO!!!ONA JE ARMIJA VOJNIKA U JEDNOJ ZENI!!!!a ove "biznismene"sve u Pozarevac iza resetaka...

Ivana

pre 13 godina

Da li je moguce da niko od nas ne vidi ovakve stvari iako nas okruzuju i da sve mora da raskrinka Insajder?? Svaka cast ekipi koja je uradila emisiju i serijal! Odlicni su... Jedino je ova nova "autorka" malo "stegnuta', kao da se boji ili kao da je "iznajmljena" da se tu pojavi... Nekako mora to zesce! Zestoka je tema... Brankica je Brankcica, ipak!

dragan

pre 13 godina

Narod Lazarevca je uz vas samo napred najgledanija emisija Prevara veka Koluvara - ovorila sve rekorde gledanosti u centralnoj Srbiji. Nagazili ste najjace tajkune Srbije i sve u milimetar je tacno sto pricate! O da li ce vas neko cuti?! Iz ovog pravosudnog sistema Srbije! Poz za ljude sa B92 koji imaju srce i hrabrost da se suprostave organizovanom kriminalu! Najbolji ste!

Vojin

pre 13 godina

e, vala, pravi ste naziv dali emisiji! to je to, to je nas vek - prevara! samo tako nastavite i ostacete najbolji i ne dajte Brankici da se povuce, nije emisija ista kada je ona ne vodi... nekako mi smeta ovaj novi glas i kao da podrhtava, a ni ime nisam devojci zapamtio... steta, radila je puno verovatno...

Delija72

pre 13 godina

I sta sad, dok mi gledamo i komentarisemo sve se i dalje odigrava. Moj narode na ulicu rusiti vlast a ne kukulele i veliko pitanje, koga da dovedemo na vlast, ali opet bilo koga drugog pa da vidimo hoce li biti bolje pa ako ne ide opet mijenjajmo. Na ulicu narode, samo tako nikako drugacije......

misa

pre 13 godina

Cudi me da se jos nije oglasio,ministar energetike Petar Skundric,povodom "placke veka".Mislim da nije dobro,da zarad opstanka vlade,progledamo kroz prste sve ove dogadjaje.Za skrivanje zlocina se odgovara maltene kao i za zlocin.Kakva smo drzava, "INSAJDER" bi se trebao emitovati svaki dan.Vidimo se u 22h!

nikola

pre 13 godina

У случају Колубаре, ко год је надлежан за привредни криминал, корупцију, крађу после ових емисија а не предузима ништа , требало би да моменталну оставку.
А могло би и на на улице и тражити оставке од Тадића, владе , свих латентних позициских и опозиционх лидера. Једноставно народ има право одузети мандат сваком ко не дела у складу са уставом,а нај горе су пласирани у тој хиерархији баш они који су обећали разоткривање , раскринкавање криминала, Иначе нека се сматрају саучесницима , понављам корупције привредног криминала, и пљачке државе !

Бранкице! Зрели сте за било коју одговорну функцију у држави ако не и у самом врху, на челу државе у вођењу исте!
То се зове ПАТРИОТИЗАМ !

tu tu

pre 13 godina

Gde su sada gospoda sindikalci,zasto su se uvukli u misiju rupu i cute.Da li je to zato sto su u sprezi sa svim ovim desavanjima ili opet organizuju gazenje kolubare ha ha.Oni su izgleda zagazili duboko i sada se dave mislim da od svega ovoga nece biti nista pojeo vuk magarca samo se brukamo i pravimo stetu postenim rudarima a bogami i veliku frku.Oni moraju da cute iz vise razloga neko zbog masina u kopu neko zbog stana ubeogradu neko zbog zaposljavanja clanova porodica sitnih i krupnih usluga od strane poslodavca itd.Kakav pomak su ostvarili u smislu povecanja licnog dohotka u kolubari nikakav pa zar mislite da je ovo sto primamo od plate stvarno nesto bas bih voleo da pojedine vidim u kopu na minus 12-15 ili plus 45 pa znate li gospodo kako je stanje i kakvi su uslovi rada.Vazno je da su oni sebe obezbedili sredili svoje zivote uredili svoje kuce i stanove kao iz americkih filmova, a sto i nebi voze firmine aute primaju nadoknadu od 20 procenata od strane poslodavca za takozvani sindikalni rad malo procenat od ugovora od banja malo od mora jbg malo po malo nakupi se.Sramota i to velika pa kako smete da pogledate u oci svojim dojucerasnjim kolegama sa kojima ste delili poslednju koru hleba gazeci ovo isto blato.Pa cim ste cizme zamenili za lakovane cipelice sve ste zaboravili sva obecanja sve zakletve ljudima i postenim radnicima.KO CE OD VAS DA ODGOVARA

Stepanovic

pre 13 godina

Pljacka Kolubare je pocela mnogo ranije. Istrazite ko je kupio visegodisnju proizvodnju susenog uglja po ceni od pola marke po toni u vreme inflacije i prdavao ga po 100 maraka (200 puta vecoj ceni)kada se ,,Kene,,obogatio(ko je stajao iza njega- ne mislite valjda, da je covek sa krsem od kamiona i jedva zavrsenim zanatom imao novca da to uradi).Obzirom da je ,,g-din Kene,, sada magistar i clan upravnog odbora EPS-a, bilo bi interesantno intrvjuisati njegovog mentora i clanove komisije pred kojima je ,,branio,, magistraturu.,
Takodje bi bilo interesantno istraziti, koliko je puta TE u Crljenima u to vreme ispadala iz pogona (poznato je da kad se potpaljuju kotlovi koristi se nafta - nekoliko desetina tona). Sta mislite, zasto je tako blizu elektrane pumpa?

johny Uzice

pre 13 godina

Veliki pozdrav za sve iz emisije Insajder, jedini ste ostali nepristrasni, hrabri i odlucni. Svakim serijalom prkosite najvecem olosu i neljudima, samim time rizikujete sve sto imate radi iznosenja istine ovom slepom narodu. Puno srece u daljem radu i veliko hvala.

Pozdrav iz Uzica

Dusanka

pre 13 godina

Prvi put u zivotu procitah sve komentare na neku temu. Ne mogu da verujem da su u pojedinim delovima gasili b92 za vreme emisije. Jos se ja zezah neki dan kako me ne bi cudilo da celoj zemlji iskljuce struju u ponedeljak u 22 h.

Revolucija radi smene vlasti nema smisla - sto kaze nas narod - sjase kurta da uzjase murta. Sve su to lopovi, i sps i pups i ds i js i ns i dss - sve!!! Ne bi bili tu da nisu... ko je ikada barem lepio plakate u nekoj stranci pa video ko tu dolazi, jasno mu je da posten covek tu ne moze da izdrzi.

Ne znam, jedino kolektivno neplacanje struje i ostalih racuna - pa nek nam svima sve iseku i pogase. Mars vise. Hohstapleri.

Uzas. Uzas.

sinisa

pre 13 godina

Stvarno sam poludeo sinoc kada je kablovski operater kopernikus,u Smederevu sinoc tacno u vreme prikazivanja emisije iskljucijo tv b92 i vratio ga odmah po zavrsetku emisije a za to vreme prisilio narod da gleda rts1 misim kad vec placaju pretplatu toliko zasto da ga ne gledaju. Ja razumem da u srbiji covek na televiziji moze biti zatrovan raznoraznim sapunicama, grandovim veseljima, tranvestitima u udarnom vremenu, ali ovo da ti jednostavno nedozvoljavaju da gledas ono sto zelis je preslo svaku meru, a da zato jos placas 950din pretplatu pa stvarno bre...

Ozbiljan Gledalac

pre 13 godina

Mozda je ovo samo anomalija nekog ko previse dugo zivi i radi u Nemackoj, ali pre nego sto objavite ovako vazan i znacajan pregled osetljivih cinjenica, uverite se da ste ih 100% ispravno prezentovali. U godini 2006 (46:13 minuta filma) govorite o 17,5 MILIONA a pisete 17.500.00 € sto ostavlja pogresan utisak.
Mnogo bi o potencijalnim uzrocima moglo iz razlicitih uglova posmatranja da se pise ali neka... ja sam vas verni gledalac i navijac.
Vi to mozete bolje. Iduci put ;-)
POZZ

Nikola

pre 13 godina

da li bi insajder mogao da istrazi i saradnju eps-a i Jovana Milenkovica "GZR - MILENKOVIC" koji je cini mi se bio u pritvoru ali se s tim prekinulo?

Miki

pre 13 godina

Svaka cast Brankice za ovu emisiju o Kolubari. Zelim da ti sugerisem da napravis jednu od emisija na temu ‚‚Pljačka građana Srbije od strane države‚‚ Naime o cemu se radi, u periodu od 1993 do 2008 godine stambeni fond Srbije opljackan je za više od 1.5 milijardi evra nelegalno dodeljenih stanova i vila od strane funkcionera bivše Savezne vlade i funkcionera Vlade Republike Srbije. Mislim da bi građani Srbije doživeli pravi šok posle jedne takve emisije. Potrebno je samo da da prikupis pisanje lista NIN, Glas javnosti, Vijesti, Tabloid i dr. i vise od pola emisije je tu, ostaje Vam samo uzimanje izjava od aktera jedne tako velike pljačke građana Srbije. Javni tužilac i sustvo nista nisu preduzeli po ovom slucaju. Srecno!

Branko

pre 13 godina

traze povecanje cene struje. ako bi smanjili cenu struje za sve pokradene pare imali bi najjevtiniju struju u evropi. zar da gradjani placaju njihove lopovluke kroz racune za struju. do kada.svakim danom svog cutanja na ovakve stvari predsednik tadic je sve dalji od svog sna o dozivotnom predsedniku drzave. zao mi je coveka.

Marko Kraljevic Mladji

pre 13 godina

Moj deda Milorad me pita kad ce poceti da hapse ove politicare, tj lopove. Javi te mi molim vas da mu prenesem vasu odluku. Kad budete uhapsili Palmu Jagodinca javi te nam molim Vas i onog Tomica. HOce deda da ispece bika na raznju da proslavi oslobodjenje od Tursko/Politickog zuluma. On mi kaze da ce da leti uskoro i onaj Tadic Predsednik. Dal’ je moguce ljudi ? Pa izgleda da su se finansirali iz Kolubare da dodju na vlast i sada je sve njihovo. O BOZE pomozi nam da Srbistan ostane u zivotu, ko neki crvi bre navalili na nas i strani domaci. Hvala Bogu strajkuje ova policja pa ako se ona ne okrene protiv njih i osidi ih na Robiju. A deda cito kako je jedan KInez ukro putarinu i osudjen na dozivotnu robiju i da vrati pare! Pita deda Milorad A ovi na koliko ce dozivotnih robija biti osudjeni pa javi te nam nemojte da krijete od nas seljaka mi smo ionako propali! Aj uzdravlje i hvala! Neka BOG cuva INSAJDER!

Ana

pre 13 godina

Ono sto je najtuznije, je to da se izgleda uopste ne moze dokazati da je drzava pokradena. Lepo se vidi da su firme koje su ucestvovale na tenderima legalne i da su tenderi legalno sprovedeni. Sve je Pokriveno. kakvi bi dokazi bili protiv? Jedino sto ovakva saznanja mogu da ucine jeste da se narod informise o metodama koje sama drzava osmisljava da se pojedinci bogate na racun vecine, a ti pojedinci su sami predstavnici te iste drzave!
Ono sto bi nam pomoglo protiv ovakve drzave, jeste jedna sveopsta revolucija.

Dragiša Jevtović

pre 13 godina

Tačno u 22:00 07.02.2011. u Smederevu preko kablovskog operatera Kopernikus na frenkvenciji B92 se odjednom pojavio I kanal RTS. Nadam se da je slučajno.

caiper

pre 13 godina

Šta reći, najbolje ništa! Atentat na premijera je uspeo, izgleda da je i njegovim najbližim saradnicima to odgovaralo. Dokaz: sada se vidi sa kim šuruju i ulaze u koaliciju, nismo mi njih birali da sa njima saradjuju nego da ih čiste. Kakve to veze ima sa Kolubarom? Ima i to ne samo sa Kolubarom nego sa kompletnom privredom....

goran

pre 13 godina

jedna informacija!
mozda vam posluzi.pogledajte, ako mozete u opste da dodjete do njih,papire u kojima se vidi koliko je kolubara placala pojedinim firmama da urade procenu zemljista i kuca za otkup ,kada su sirili kopove,i sve ce vam biti jasno!!!
pozdrav.

Ajtolah

pre 13 godina

Postovana redakcijo Insajdera.. po apsolutno istom algoritmu isisavanja novca DSS direktor DrinskoLimskih hidroelektrana u periodu 2001-2008 je preko par firmi (jedna od njih je osnovana od javnosti nepoznatog JUL-ovca i bila je angazovana na renoviranji Fakulteta politickih nauka u Beogradu 1997 godine) rasipao javni novac u dzepove par povlashcenih lokalnih biznismena.... u ovom slucaju HE je cak kupila mashine za odrzavanje a onda ih iznajmljivala pomenutoj firmi za male pare dok je firma naplacivala rukovanje tim masinama za DEBELE pare..... cifre u vezi Kolubare su impozantne..medjutim vazno je napomenuti da je algoritam UVEK isti..i da DSS i DS stoje iza toga godinama...

Krstic

pre 13 godina

Ccccccccc!
Znaci mi smo budale, a oni su pametni.ja sam tako razumeo. Na sta bre to lici. Seljacka posla. Ko je uhapsen? Kome je imovina oduzeta. Od mene ste nasli da kradete?!

onako

pre 13 godina

Svaka cast za prilog! ali: 30 miliona tona godišnje po 30 eura po toni to je 900 miliona, puta 5 godina jednako je 4.5 milijardi eura, a ukrali su 130 miliona za to vreme. to je 2.88 % od kolača. smanjite mi cenu grejanja sa 4500 na 4370 dinara.

Milan Gajic

pre 13 godina

Ovde je jos uvek prica o zloupotrebi i OTIMACINI DRZAVNE IMOVINE ! I trebalo bi da epilog bude da drzava sistemski intervenise i zastiti drzavna sredstva od ovakvih i slicnih zloupotreba ..... nego ova nasa savremene nikako to nece ....
a zakljucak bi mogao biti - pa mi i nemamo drzavu , ili je odumrla - kako nas nekada iz marksizma ucise.....
A gradanska drzava bi trebalo da se bavi pravima gradana a ne samom sobom...pa kada budemo culi price da je nekome od obicnih gradjana drzava sacuvala imovinu - imacemo i razoga da se nadamo da je vredno ziveti u drzavi Srbiji.
Jos uvek se ne pise kao se na silu ulazi u posed privatne imovine po bilo kom osnovu - videli smo slucaj u Kragujevcu za izgradnju hala za zastavine kooperante. Isto to rade i u Reik Kolubari. Pitajte ih gde zavrsava drvece od posecenih suma koje se nalaze na parcelama koje se prekopavaju. Policija obezbedjuje zastitu prostora ako to Kolubara trazi, a onda pitajte policiju da li su vlasnici bili prisutni na parceli i gde je zavrsila gradja koja je vlasnistvo gradjana koji su vlasnici parcela! Nece vredeti ni prigovor visokoj upravi policije jel ce te sa druge sreane dobiti odgovor da nisu oni nadlezni za pozivanje stranaka! a dobicete savet da se za sporna pitanja obratite sudu. Ni obracanje javnom tuziocu ne daje nikakav rezultat jel se radi O VISOKO PRIVILEGOVANOM DRZAVNOM PREDUZECU KOJE FUNKCIONISE PO PRINCIPU VISEG DRZAVNOG INTERESA ! A na sudu, ako niste spremni da deo odstete poklonite osobama koje se non stop menjaju i uporno izjavljuju da nisu oni jedini koji celu stvar rade nego se stalno vade na neke druge....naj verovatnije necete dobiti bas nista! Bez problema ce potkupiti vaseg advokata - koji u celoj stvari i ne vidi nista drugo osim novca koji moze izvuci za sebe iz cele stvari a o vestaku koga sud odredi i da ne pricao nista - svaku primedbu ce prilagoditi zahtevu Kolubare bez obzira koliko je daleko od istine i stvarnosti.
A da je bilo i prekrsaja i zloupotreba mozete pronaci u dokumentima gde su isplacene zgrade napravljene na brzinu neposredno pred urucenje zahteva za exproprijaciju - tu se stvar zavrsava tako sto se bespravno sagradjeni objekat procenjuje a odsteta se deli sa onima koji je utvrdjuju !

Petrovic Momcilo

pre 13 godina

Bravo, hrabro ste prikazali mehanizam pljacke koji je potpuno isti i u drugim firmama kao sto su gradjevinske to znam posto sam gradjevinac, ali to je tako i na drugim mestima , neki su tako zamislili i sprovode tranziciju. Kad bi to sve razotkrili videlo bi se kkako su postali mnogi novopeceni tranzicioni bogatasi.

magila

pre 12 godina

Aforizam za svakodnevna slična događanja glasi: "U državi u kojoj većina krade najveći ugled uživa najveći lopov", ili ovaj: "Najveći lopov najbolje zna kako da organizuje ostale lopove."

farma

pre 13 godina

Prvo ne vidim razlog da struja poskupi zbog necega sto se desilo pre 4 god. Zna se zasto cena struje, kao i gasa, goriva pa do hleba i ostalih proizvoda raste.
Ovo je sve jedna Farma, malo zabave za narod, pa narode zabavljaj se (neki su komentari bas zabavni)!
Verovatno je zato i mleko poskupelo, kao i hrana za bebe, vrtici, posto je Kolubara gubitnik treba je zatvoriti ili ipak Dinkic nek je privatizuje, pa ce struja da pojeftini...

nenad undercover

pre 13 godina

ovakvih prevara je milion....umite i sremsko mitrovacku luku Leget pa da vidite zasto, kako i koliko je ulagano u posao koji nikad nije realizovan....ulaganje je naravno vrsila opstina Sremska Mitrovica.

Milos Matic

pre 13 godina

Strasno ovaj Tomic bas lici na one stare komunisticke direktore, nevidjeno drpanje. Trebalo je da obuhvatite zadnjih 20 godina. I ovaj nestranacki Djeric 2003 ako je to taj sto je pio presednik opstine Stari Grad devedesetih se nafatiro na Poslovnim prostorima i Potkrovljima. Kave lopuze, mozda su i zasluzili strajkom 2000 kad se menjao Sloba?

Ozbiljan Gledalac

pre 13 godina

Mozda je ovo samo anomalija nekog ko previse dugo zivi i radi u Nemackoj, ali pre nego sto objavite ovako vazan i znacajan pregled osetljivih cinjenica, uverite se da ste ih 100% ispravno prezentovali. U godini 2006 (46:13 minuta filma) govorite o 17,5 MILIONA a pisete 17.500.00 € sto ostavlja pogresan utisak.
Mnogo bi o potencijalnim uzrocima moglo iz razlicitih uglova posmatranja da se pise ali neka... ja sam vas verni gledalac i navijac.
Vi to mozete bolje. Iduci put ;-)
POZZ

david981

pre 13 godina

pogledao sam prvi deo... zgrozen sam, i veoma sam se uznemirio.. do ovog priloga nisam obracao posebnu paznju na novinarski rad Brankice... posle ovoga priloga skidam joj kapu! kratko i jasno. sah-mat.. od danas maksimalna podrska gospodji.... hvala

Svetlana

pre 13 godina

Molim da ponovo reprizirate prvu emisiju iz serijala, jer sinoc (31.01.)u vreme prvog emitovanja je bilo radova na el.mrezi u Krnjaci, a i danas u 14h, BAS kad ide i repriza iste, opet nije bilo kablovske televizije Kopernikus - obrazlozenje : elektrodistribucija vrsi popravke...... hm? zanimljivo

Branko

pre 13 godina

Ok, sinoć smo videli da smo pokradeni, a videli smo i ko su neki od aktera. I šta sad?! Ništa, naravno. Koga boli uvo za sve ovo?
Sve dok ovakve stvari ne počnu da se tiču EU, nema rešenja.

Hmmmm

pre 13 godina

To ceo Lazarevac sa okolinom zna vec 5 godina a drzava nista neradi !!

Pa ja znam ljude koji su imali masine i obogatili se za godinu dana i masine otplatili, meni je nudjeno da udjem u taj posao samo da nadjem sabobracajnu dozvolu nekog kamiona koji moze da bude i na autootpadu. 20posto reketa uzimao je ----, hehe. Ali meni moj obraz nije dao da se upetljam u takvu kradju drzave , hala Bogu.

Nadam se da ovo nece da se ucutka za mesec dana. Napred B92 i insajder!

Zivi nam i zdravi bili!

onako

pre 13 godina

Svaka cast za prilog! ali: 30 miliona tona godišnje po 30 eura po toni to je 900 miliona, puta 5 godina jednako je 4.5 milijardi eura, a ukrali su 130 miliona za to vreme. to je 2.88 % od kolača. smanjite mi cenu grejanja sa 4500 na 4370 dinara.

Dusanka

pre 13 godina

Prvi put u zivotu procitah sve komentare na neku temu. Ne mogu da verujem da su u pojedinim delovima gasili b92 za vreme emisije. Jos se ja zezah neki dan kako me ne bi cudilo da celoj zemlji iskljuce struju u ponedeljak u 22 h.

Revolucija radi smene vlasti nema smisla - sto kaze nas narod - sjase kurta da uzjase murta. Sve su to lopovi, i sps i pups i ds i js i ns i dss - sve!!! Ne bi bili tu da nisu... ko je ikada barem lepio plakate u nekoj stranci pa video ko tu dolazi, jasno mu je da posten covek tu ne moze da izdrzi.

Ne znam, jedino kolektivno neplacanje struje i ostalih racuna - pa nek nam svima sve iseku i pogase. Mars vise. Hohstapleri.

Uzas. Uzas.

petar

pre 13 godina

Hoce li kostunjavi i bota otici u zatvor? Ili su mozda neobavesteni. Da li se u ovoj drzavi odgovara za cist kriminal ako niste sitna riba? I Egipcani su shvatili.

007

pre 13 godina

Brankice,legenda si,samo napred,ne boj se nikog.Huligane treba unistiti.U Lazarevcu i jos mnogo toga nelegalnog,cak i u samoj gradskoj opstini.Pitajte Tomica zasto vec 10 godina ne zavrsava zgradu "Kolubare Metal" na Ocazi ioako je za to dobio ogromne pare iz gradskog budzeta,uz podrsku predsednika opstine.Posle Kolubare dodjite u gradsku opstinu da ispitate i gradjevinsku mafiju koja vec duze vreme hara opstinom i prazni opstinski budzet...Tadicu,proglasi Brankicu za najhrabriju zenu Srbije!

Mikeli

pre 13 godina

Budimo ponosni na Brankicu Stankovic. Malo je danas hrabrih u Srbiji. 5oktobar je bio laz. Treba prepoznati one koji nas lazu i organizovati jos jedan 5 oktobar. Samo je istina vazna

Sin Bludimir

pre 13 godina

Ako ubrzo niko ne ode u zatvor morace neki ustanak da padne.. Mali ustanak, ustanchitj..

Ne moze ovo vishe ovako.. Zdravlje ce da mi ode od ovakvih stvari.. :(

dare

pre 13 godina

svaka cast na hrabrosti, pravo u glavu! istresite sav prljav ves do kojeg ste dosli, opletite posle i po termoelektranama i tamo ima vodecih kadrova koji guraju svoje privatne firme...

stojimirovic miroslav

pre 13 godina

Dogadjaji u KOLUBARI su tacno opisani, ali to je samo vrh ledenog brega. Posteno poslovodstvo je bukvalno oterano 2004, i to je bio uvod u TAJKUNIZACIJU Srbije. To isto rukovodstvo je ukazalo na uvoz sttruje, setite se samo anketnog odbora 2oo4 na kome je isti g.Djeric hrabro svedocio. Formalno zakljucci na anketnom odboru nisu doneti, ali su svi za to bogato nagradjeni. Cim je izabran za premijera G.Kostunica je smenio neposlusno rukovodstvo Kolubare. Dalje ste sve prikazali u emisiji.

jan veg

pre 13 godina

insajder (vikiliks i sl.) je dokaz par excellence da sedma sila više nema nikakvu moć...
sva ta političko-poslovna vladajuća struktura je isuviše nedodirljiva...
to ne znači da sistem ne funkcioniše, već naprotiv, da funkcioniše ali ne za dobrobit svoje države i svoga naroda...
spasa nema...
ostaje nam samo da gledamo i da komentarišemo...
uzalud

Milos Matic

pre 13 godina

Strasno ovaj Tomic bas lici na one stare komunisticke direktore, nevidjeno drpanje. Trebalo je da obuhvatite zadnjih 20 godina. I ovaj nestranacki Djeric 2003 ako je to taj sto je pio presednik opstine Stari Grad devedesetih se nafatiro na Poslovnim prostorima i Potkrovljima. Kave lopuze, mozda su i zasluzili strajkom 2000 kad se menjao Sloba?

Ivana

pre 13 godina

Da li je moguce da niko od nas ne vidi ovakve stvari iako nas okruzuju i da sve mora da raskrinka Insajder?? Svaka cast ekipi koja je uradila emisiju i serijal! Odlicni su... Jedino je ova nova "autorka" malo "stegnuta', kao da se boji ili kao da je "iznajmljena" da se tu pojavi... Nekako mora to zesce! Zestoka je tema... Brankica je Brankcica, ipak!

Vojin

pre 13 godina

e, vala, pravi ste naziv dali emisiji! to je to, to je nas vek - prevara! samo tako nastavite i ostacete najbolji i ne dajte Brankici da se povuce, nije emisija ista kada je ona ne vodi... nekako mi smeta ovaj novi glas i kao da podrhtava, a ni ime nisam devojci zapamtio... steta, radila je puno verovatno...

Marko Kraljevic Mladji

pre 13 godina

Moj deda Milorad me pita kad ce poceti da hapse ove politicare, tj lopove. Javi te mi molim vas da mu prenesem vasu odluku. Kad budete uhapsili Palmu Jagodinca javi te nam molim Vas i onog Tomica. HOce deda da ispece bika na raznju da proslavi oslobodjenje od Tursko/Politickog zuluma. On mi kaze da ce da leti uskoro i onaj Tadic Predsednik. Dal’ je moguce ljudi ? Pa izgleda da su se finansirali iz Kolubare da dodju na vlast i sada je sve njihovo. O BOZE pomozi nam da Srbistan ostane u zivotu, ko neki crvi bre navalili na nas i strani domaci. Hvala Bogu strajkuje ova policja pa ako se ona ne okrene protiv njih i osidi ih na Robiju. A deda cito kako je jedan KInez ukro putarinu i osudjen na dozivotnu robiju i da vrati pare! Pita deda Milorad A ovi na koliko ce dozivotnih robija biti osudjeni pa javi te nam nemojte da krijete od nas seljaka mi smo ionako propali! Aj uzdravlje i hvala! Neka BOG cuva INSAJDER!

Aleksandar Crnković

pre 13 godina

Svaka čast i puna podrška autorima Insajdera. Da nije Vas,Srbija bi bila u potpunom medijskom mraku, a mnogobrojne pljačke bile bi zanemarene. Hvala Vam što pokušavate da otvorite oči ovom slepom narodu. Puno uspeha u daljem radu i raskrinkavanju kriminalnih radnji političara i uspešnih *biznismena*. Nadam se da sudski organi neće ostati slepi na sve činjenice koje iznosite u svojim emisijama.

Dragan-Pravednjaci

pre 13 godina

Još jedan od mnogih primera lopovluka, odnosno bogaćenja rukovodilaca javnih preduzeća na teret svih građana ove zemlje. U Kini bi takvi rukovodioci bili streljani, a kod nas dobijaju još više pološaje i još bolja radna mesta. Zbog toga je Srbiji potrebna nova poštena i pravična vlast, koja će takve rukovodioce pohapsiti, osuditi ih na doživotnu robiju i oduzeti im svu imovinu stečenu kriminalnim aktivnostima. Nadamo se i radićemo na tome da Srbija što pre dobije takvu vlast.

Ivan

pre 13 godina

Hrabro od gospodje Brankice !! Svaka čast za Vas trud i zalaganje, iskreno se nadam a ce doci do nekih promena u Srbiji jer jednostavno ovako vise ne ide. Gospodjo Brankice kad isterate ovo sto ste započeli probajte da istrazite rad uprave policije, to je nazalost leglo korupcije.

bojan

pre 13 godina

zaključak: 1) što pre u privatizaciju; 2) pored ovoliko tema, zar je moguće da se u ovoj zemlji, samo brankica bavi istraživačkim novinarstvom

obersdorf

pre 13 godina

Za emisiju cestitam...samo sto ste to trebali malo ranije da uradite a ne sada kada je Tadicu gusto...eh sto nije ziv Djindjic pa pola njih ne bi ni bilo gde su sada, a zapitajmo se da li su oni ti koji su ga likvidirali....sve dodje na svoje, pa ce i to...gosp.Djerica licno poznajem i zelim da mu cestitam na hrabrosti koju je imao prilikom snimanja emisije, a zacudilo me je i to sto je jako povucen i skroman covek da krene u ovu pricu, no ipak svaka mu cast...sticajem okolnosti i ja sam iz tog kraja tako da te privatnike sve licno poznajem, ali kao sto rece vec neko u komentarima ovde, da li cemo cekati samo ponedeljak da gledamo sta Brankica snima...pa tamo i policija ima svoje masine...i ovo je tek delic od vrha brega, a to zna i Slobodan...tako da ovo treba da radi policija, a ne novinari...gde je Tadic da izadje u javnost i kaze ...e sada ja preuzimam ovo i da pocisti gitariste i ostale svirace sa 8 razreda skole...gospodo ovo je 21 vek, vi zivite u Srbiji zemlje koje nema...vidite samo koliko te iste firme duguju trenutno za izvuceni ugalj iz Kolubare...a Vlada bolje da i dalje ide u hotelcic i nastavi svoju staru praksu ispijanja alkohola...jos vi nista ne znate...sto narod na ulici nije smeo da vam prica nista...plase se Kostunice i njegovih koji su i dalje tu na vlasti pocevsi od predsednika opstine...ima toga jos zna to i Djeric i ako je covek koji je dosao iz Bosne da nama u onoj selendri bude bolje, ali ne zna da svira gitaru...Djericu dolazi i tvojih pet minuta polako...pozdrav iz Nemacke..

NoName

pre 13 godina

Sta oce ovaj palma?? jel je u redu da se firme koje su bile registrovane na delatnoscu kao sto su:racunovodstvo, pvc stolarija, namestaj, njegova tv palma i ostale BAVE PRODAJOM I DISTRIBUCIJOM UGLJA I OSTALIH ENERGENATA....pa da je pismen covek sa skolom mozda bi mu i bilo nesto jasno....donekle ga i razumem....BRANKICI SVAKA CAST NA HRABROST PRE SVEGA PA ONDA I NA OSTALO!!!ONA JE ARMIJA VOJNIKA U JEDNOJ ZENI!!!!a ove "biznismene"sve u Pozarevac iza resetaka...

aleksandar

pre 13 godina

Svaka cast, sacekacemo da vidimo i ostale delove jer tu ima jos i jos .... i jos, npr.selo Medosevac iseljeno i napravljeno naselje Crne medje gde su takodje oprane pare oko izvodjenja radova, kanalizacije, asvaltiranja i opet se pominju firme i imena kao u prvoj emisiji. Brankice do kraja!

Delija72

pre 13 godina

I sta sad, dok mi gledamo i komentarisemo sve se i dalje odigrava. Moj narode na ulicu rusiti vlast a ne kukulele i veliko pitanje, koga da dovedemo na vlast, ali opet bilo koga drugog pa da vidimo hoce li biti bolje pa ako ne ide opet mijenjajmo. Na ulicu narode, samo tako nikako drugacije......

dragan

pre 13 godina

Narod Lazarevca je uz vas samo napred najgledanija emisija Prevara veka Koluvara - ovorila sve rekorde gledanosti u centralnoj Srbiji. Nagazili ste najjace tajkune Srbije i sve u milimetar je tacno sto pricate! O da li ce vas neko cuti?! Iz ovog pravosudnog sistema Srbije! Poz za ljude sa B92 koji imaju srce i hrabrost da se suprostave organizovanom kriminalu! Najbolji ste!

nikola

pre 13 godina

У случају Колубаре, ко год је надлежан за привредни криминал, корупцију, крађу после ових емисија а не предузима ништа , требало би да моменталну оставку.
А могло би и на на улице и тражити оставке од Тадића, владе , свих латентних позициских и опозиционх лидера. Једноставно народ има право одузети мандат сваком ко не дела у складу са уставом,а нај горе су пласирани у тој хиерархији баш они који су обећали разоткривање , раскринкавање криминала, Иначе нека се сматрају саучесницима , понављам корупције привредног криминала, и пљачке државе !

Бранкице! Зрели сте за било коју одговорну функцију у држави ако не и у самом врху, на челу државе у вођењу исте!
То се зове ПАТРИОТИЗАМ !

goran

pre 13 godina

jedna informacija!
mozda vam posluzi.pogledajte, ako mozete u opste da dodjete do njih,papire u kojima se vidi koliko je kolubara placala pojedinim firmama da urade procenu zemljista i kuca za otkup ,kada su sirili kopove,i sve ce vam biti jasno!!!
pozdrav.

Krstic

pre 13 godina

Ccccccccc!
Znaci mi smo budale, a oni su pametni.ja sam tako razumeo. Na sta bre to lici. Seljacka posla. Ko je uhapsen? Kome je imovina oduzeta. Od mene ste nasli da kradete?!

farma

pre 13 godina

Prvo ne vidim razlog da struja poskupi zbog necega sto se desilo pre 4 god. Zna se zasto cena struje, kao i gasa, goriva pa do hleba i ostalih proizvoda raste.
Ovo je sve jedna Farma, malo zabave za narod, pa narode zabavljaj se (neki su komentari bas zabavni)!
Verovatno je zato i mleko poskupelo, kao i hrana za bebe, vrtici, posto je Kolubara gubitnik treba je zatvoriti ili ipak Dinkic nek je privatizuje, pa ce struja da pojeftini...

vladimir

pre 13 godina

Čestitamo na iznošenju istine.
EPS bi trebalo da svoje rashode smanji ukidanjem krađa unutar EPS-a a ne povećanjem cene struje narodu i privredi uz obrazloženje veća je cena u okruženju, treba nam za investicije. Mi prvo treba da postanemo kao okruženje. EPS je sa svojim protokolima i monopolom glavna kočnica srpske male privrede. To se mora menjati za dobro svih....

DooK

pre 13 godina

posto sam radio na tim masinama evo par korisnih info da vidite koliko stvarno taj buldozer zaradi za dan, mesec, godinu:
1. sat rada masine je placan skoro 200e a ne kako se navodi "skromih" 100e.
2.rashodi su 20-25 litara D2 po satu + 5e sat rada rukovaoca redovan servis na 250 radnih sati je negde oko 150e sto mu dodje 0,6e po satu
KALKULATOR U RUKE ....

Pera

pre 13 godina

A sto Insajder nije trazio spisak firmi kojima se sada placa mehanizacija, pa da vidimo zasto Ceran nece sve to da imenuje kao pljacku.
Mozda zato sto je spisak isti samo su postali skromniji jer su preterali.

PERA

pre 13 godina

Ono što sam čuo sinoć na INSAJDERU to sam čuo i pre 2-3godine možda i više , ne sećam se na kojoj TV. Medjutim naše tužilaštvo ništa nije preduzelo, mislim neće ni sada. Opšte poznato je da su i TENDERI za nabavku JAVNIH PREDUZEĆA takodje pljačka i to pozovem sve pondjače koji otkupe tendersku dokumentaciju, jednog po jednog i dogovorimo se da ubace i moj procenat. Tako ti je brale moj.

Lazar

pre 13 godina

Preporuceujem novu uvodnu temu za emisiju insajder
http://www.youtube.com/watch?v=fzwu3si_v50
SMEJEM SE, A PLAKAO BIH - OLIVER MANDIĆ

Jovan

pre 13 godina

Na zapadu nista novo! Sve pohvale autorima uz zelju da nastave sa radom! Medjutim kako je mnogo krokodila a bara mala sumnjam da ce se nesto ozbiljnije uciniti...sto rece Velja ljudi mnogo kradete, da barem kraduckate...sad su se umirili...jedini nacin da se iole sta pokrene i promeni pored promene svesti je i da se ovakve emisije i price stalno vrte...zasto javno ne pokazati na olos, lopove, kriminalce...sve redom, u svim profesijama...

Veljkokg

pre 13 godina

Novac da se vrati, ili oduzimanje imovine! Sa tim novcem izgraditi utanove zatvorenog tipa i odrediti prinudni smestaj svim kojima se dokaze krivica.

A biće ih poprilično!
Podrška ekipi Inasjedera!!!!

Milan

pre 13 godina

Mene interesuje cime ce drzava da zataska ovu pljacku!? Ne bih bio iznenadjen da se na prvom programu drzavne televizije za dan dva iznese saopstenje da je uhapsen Ratko Mladic kako bi skrenuli paznju naroda !!!

Lakrdijass

pre 13 godina

Kako je divno kad nema nijedan negativni glas za komentare. Rasturite ih. Svaki dan im u lice govorite da su lopovi. Raspasce se sami od sebe, a posle moze i policija lakse da ih pohapsi. Bravo za B92. Izgleda da u ovoj zemlji novinarstvo treba da sudi i da bude jedna od vaznih drzavnih organa. Bez B92 mislio bi da za ovu zemlju nema nade.

Dragan

pre 13 godina

Ajmo da vidimo i ostale emisije. Da vidimo koliko se goriva pokrade iz Kolubare, koliko ko uzima za izdavanje zakljucnica, koje firme dobijaju tendere i po kakvom principu, kako radi sindikat, kome se namestaju poslovi, zasto se ne zaposljavaju mladi kadrovi... Bravo za ekipu Insajdera sto je pokrenula ovu temu, mada je sve ovo iz prve emisije javna tajna u Lazarevcu.

marija

pre 13 godina

Dokle ide njihovo rasipanje govori i podatak da su za docek 2009.god. kupili su od proizvodjaca sa Uba 900 flasa rakije po ceni od 3600din/flasi.

Vuk

pre 13 godina

Da je samo Kolubara, ne bi bilo toliko strasno.
Mislim da nema nijedne drzavne firme, narocito proizvodnja, koja nema istu bolest kao i Kolubara.
Negde vise, negde manje.
Sto se krade od samog vrha firme, plus pijavice sa strane.

Mozda o tome ne znaju oni, koji nikad nisu radili u drzavnim firmama ili fabrikama, ali svi koji su radili u takvim, afera o Kolubari ih ne iznenadjuje.

Aleksandar Petrović

pre 13 godina

Nešto razmišljam… Pa ovi iz Kolubare su genijalci. Zašto? Njihovi bageri i ostale mašine rade kao perpetuum mobile (hipotetička mašina koja radi odnosno proizvodi koristan rad beskonačno dugo; 24h dnevno – 31 dan mesečno, prim. aut.). :)

Miroslav

pre 13 godina

100 evra po satu. Jedan od intervjuisanih kaze, 60-70% potrosnja za gorivo...
Znamo da tu ima i amortizacije plus dodatni troskovi...
Sve to prelazi 100 evra.

Ispada, da su oni radili, a upadali u minus?!
Sta bi bilo, kad bi bilo...

Boris

pre 13 godina

Svaka cast za Insajder.. ne znam koja je vasa pozadina i interes, ili ovo radite na svoju ruku i u najboljem interesu, ali samo nastavite..

Sinisa

pre 13 godina

U "Elektrodistribuciji Beograd" se dogadjaju jos vece pljacke nego u Kolubari. Svaka cast Brankici, nadam se da je "Elektrodistribucija Beograd" sledeca.

Nenad Stojanović

pre 13 godina

Mislim da ne mogu dodati ništa što već nije rečeno. Ovo što je do sada objavio Insajder je vrhunac bavljenja novinarstvom a mislim da je blago reći - LJUDI SVAKA VAM ČAST. Smatram da bi bilo ispravno formirati fond za pomoć ovakvom profesionalizmu i zaštiti ekipe Insajdera. Brankica Stanković, svojevrsni Julian Assange, kao i ekipa ljudi, deo njenog tima, morali bi biti zaštićeni kao polarni beli medvedi. Hajde da konačno nagradimo one koji to zaslužuju. Molim da predlog razmotre i urednici B92.
S poštovanjem,
Nenad Stojanović, Beograd

Marko

pre 13 godina

Ispasce uzasni SPS mila majka pored ovakvog DSSa i DSa, strasno... Nema covek sutra na izborima za koga da glasa bukvalno, Srbija zemlja bez izbora...
Brankice, dete, svaka ti cast!

Dejan Sedlaric

pre 13 godina

Hvala Vam sto ste se pozabavili i ovom temom! Isterajte ovu pricu do kraja! Jadni smo mi, obicni ali samo obicni gradjani Srbije!!!

Ana Stevanović

pre 13 godina

Čestitam na dobro napravljenoj emisiji "Kolubara - prevara veka", i, kao većina mojih sugrađana, sa nestrpljenjem očekujem nastavak. Priča je naravno mnogo šira od onoga što ste rekli i prikazali, ali mnogo šta verovatno ne može da se dokumentuje. Ipak, mislim da bi bilo interesantno napraviti priču o "građevinskoj mafiji" koja je proistekla iz "ugljene", pa Vam predlažem da pogledate video-klip "Lazarevac-bahatost i pohlepa" na Youtube - Lazarevac je zaista neiscrpna tema...

marija

pre 13 godina

Svaka čast Brankici Stanković! Neka samo nastavi! Ona jedina govori o stvarnosti u Srbiji, o tome kako i zašto ova zemlja propada, dok se političari beskrupulozno bogate. Žao mi je što se najčešće sve završi samo na priči, a ti ljudi se čak ni ne stide; kada bi se lopovi kaznili i počeo da uvodi red u EPS, to bi bila prava stvar!

Aco

pre 13 godina

Emisija Insajder je za svaku pohvalu. Ako sam u prilici necu je sigurno propustit. Inace ja sam iz RS i da znate da se Vasa emisija itekako prati ovde. Divim se cijeloj ekipi Insajdera koji su se odvazili da nam prikazu javno sta nam se radi iza ledja. Veliku podrsku imate iz RS, lijep pozdrav! Pitao bih Vas da li bi mogli da i RS obradite na slican nacin kao i "Kolubaru" tj svaka firma u RS je bogacenje pojedinaca i velika prevara.

đerić slobodan

pre 13 godina

Divim se pojedinim komentarima, što mi vraća nadu. U isti mah sam razočaran što je vaćina komentara anonimna. Šta je to sa nama? Ipak "Pleme moje snom mrtvijem spava...suza moja nema roditelja".Osjećam sa kao Kihot Don, a ipak rekoh i potpisah se.

Miodrag Curcic

pre 13 godina

Svi smo mi znali za tezak lopovluk u nasoj firmi ali smo morali da sacekamo Brankicu da nam pokaze kako se bori za intese nas zaposlenih a i drzave. Smeniti pod hitno sadasnjeg direktora Cerana i postaviti Brankicu !

Голуб

pre 13 godina

Немојте дозволити да ваша лепа душа пропадне у том ђубрету које се на њој наталожило нарочито после рата. Нација која је, попут ваше, одолела вековном ропству, која се повукла преко Албаније и која је, изгнана из своје земље, али не и поражена, успела да се врати на своја огњишта као победник – не допустите да је подјарми шака себичних и подмитљивих политичара, гнусних шићарџија, презира достојних забушаната и злочинских профитера и зеленаша.

Арчибалд Рајс 1928. године у Београду

Miodrag Curcic

pre 13 godina

Djericu care ! Morali smo Brankicu za direktora Kolubare ! Kralju postavi Djeru za premijera ! Narode ukljuci mozak pa ne moze samo B92 da se bori protiv svog zla a mi samo da cekamo ponedeljak i insajder. Hajdemo svi kod direktora Cerana da nam objasni sta je to po njemu pljacka. Pa ovo je nasa kuca. Dokle ce Lazarevac da radi a Jagodina da se gradi.

Cvorovic

pre 13 godina

Velika pohvala za TV emisiju. Samo o ovoj pljački su sve novine već pisale pre nekoliko godina, pisane krivične prijave i - NIŠTA. Sumnjam da je i ovo u funkciji predizborne kampanje. U Lazarevcu je bila dovoljna dobra volja da se zaradi i VEZA SA ČIČOM. Pored tzv. rada od 24 h, overavani su sati za nepostojeće radove u mesnim zajednicama, mnogo više nego na kopovima. Lazarevčani su znali za radove istih mašina u isto vreme u dve mesne zajednice, neispravne neregistrovane kamione koji su
parkirani donosili novac. Oni znaju za TOŠAMONT, ko je kupovao stanove po Lazarevcu, Beogradu, čak i za novoizgrađenu zgradu pored hrama Svetog Save - samo za ,,elitu". Šta mislite da li je sve ovo organizovani kriminal i da li će se zapleniti silni stanovi i silni HONDA džipovi ?

bratislav

pre 13 godina

Pa gospodo politicari alal vera, mislim da u Srbiji sada postoje dve vrste tajkuna tj.tajfuna. Prvi su politicki tajkuni, drugi su obicni tajkuni,ove prve smo stvorili posle petog oktobra, a i ove druge smo samo legalizovali u demokratcsko drustvo. I jedni i drugi imaju isti interes a to je novac.
Doci do novca pljackati Srbiju, bogatiti se na grbaci jadnog i napacenog naroda
i nikom nista.
Ima i jedna pozitivna stvar,a to je B92 i Brankica, odnosno vise Brankica, drago mi je da sada ima vise ekipa na ovoj temi, a da li i oni mogu biti ugrozeni videcemo, uostalom tu je policijska zastita, pa neka stite na 100-ne Brankica, mozda je i Brankica novi otpor, mozda je ona 6 oktobar.....
Hvala Brankici i B92 samo napred gradjani su uz vas, pozdrav.

Bojan

pre 13 godina

Ako posle ovolike pljacke Kolubare budu odgovarali samo direktori i njima podredjeni, nista se nece uraditi. Svima koji su isisavali pare iz Kolubare treba traziti povracaj novca, zapleniti masine, kamione, stanove. Bogatili su se preko noci, pogledajte u kakvim vilama zive, kao da su na Dedinju. A narod je sve siromasniji, i oni su ispali pametni a svi mi glupi. Dok su oni gomilali kamione, masine, stanove, lokale, vozili najnovije mercedese, dzipove, narod jedva sastavlja kraj sa krajem, ali eto, oni su BIZNISMENI. Najbolje je sto se oni osecaju zasticeni, tj, smatraju da im niko nista ne moze, jer su "radili po zakonu".

Milan

pre 13 godina

Šta reći, predlažem da plate koje dobijaju Pravosuđe, Policija i ostali organi koji bi trebali da istražuju ovakve zloupotrebe, pređu u ruke autora ove emisije. Očigledno je da autor ove emisije ima više rezultata od svih gore navedenih zajedno. Izgleda da Robin Hud u ovoj zemlji nosi suknju, svaka čast Brankice i samo napred!

Nikola

pre 13 godina

da li bi insajder mogao da istrazi i saradnju eps-a i Jovana Milenkovica "GZR - MILENKOVIC" koji je cini mi se bio u pritvoru ali se s tim prekinulo?

Dragan

pre 13 godina

Eto novca za prosvetare, za policajce, za zdravstvo, ko je jos najavio strajk? Drzava samo treba da zapleni nelegalno steceno, ukradeno od drzave, i sve ce biti normalno. Inace radosav kene savatijevic i dragan markovic palma su kumovi, (imena sam namerno napisao malim slovima). Nesto ne vidim da se vise spominje pravedno oporezivanje tajkuna, koje je vrh drzave najvaljivao u prethodnim mesecima.

Stepanovic

pre 13 godina

Pljacka Kolubare je pocela mnogo ranije. Istrazite ko je kupio visegodisnju proizvodnju susenog uglja po ceni od pola marke po toni u vreme inflacije i prdavao ga po 100 maraka (200 puta vecoj ceni)kada se ,,Kene,,obogatio(ko je stajao iza njega- ne mislite valjda, da je covek sa krsem od kamiona i jedva zavrsenim zanatom imao novca da to uradi).Obzirom da je ,,g-din Kene,, sada magistar i clan upravnog odbora EPS-a, bilo bi interesantno intrvjuisati njegovog mentora i clanove komisije pred kojima je ,,branio,, magistraturu.,
Takodje bi bilo interesantno istraziti, koliko je puta TE u Crljenima u to vreme ispadala iz pogona (poznato je da kad se potpaljuju kotlovi koristi se nafta - nekoliko desetina tona). Sta mislite, zasto je tako blizu elektrane pumpa?

misa

pre 13 godina

Cudi me da se jos nije oglasio,ministar energetike Petar Skundric,povodom "placke veka".Mislim da nije dobro,da zarad opstanka vlade,progledamo kroz prste sve ove dogadjaje.Za skrivanje zlocina se odgovara maltene kao i za zlocin.Kakva smo drzava, "INSAJDER" bi se trebao emitovati svaki dan.Vidimo se u 22h!

Ajtolah

pre 13 godina

Postovana redakcijo Insajdera.. po apsolutno istom algoritmu isisavanja novca DSS direktor DrinskoLimskih hidroelektrana u periodu 2001-2008 je preko par firmi (jedna od njih je osnovana od javnosti nepoznatog JUL-ovca i bila je angazovana na renoviranji Fakulteta politickih nauka u Beogradu 1997 godine) rasipao javni novac u dzepove par povlashcenih lokalnih biznismena.... u ovom slucaju HE je cak kupila mashine za odrzavanje a onda ih iznajmljivala pomenutoj firmi za male pare dok je firma naplacivala rukovanje tim masinama za DEBELE pare..... cifre u vezi Kolubare su impozantne..medjutim vazno je napomenuti da je algoritam UVEK isti..i da DSS i DS stoje iza toga godinama...

Dragiša Jevtović

pre 13 godina

Tačno u 22:00 07.02.2011. u Smederevu preko kablovskog operatera Kopernikus na frenkvenciji B92 se odjednom pojavio I kanal RTS. Nadam se da je slučajno.

Branko

pre 13 godina

traze povecanje cene struje. ako bi smanjili cenu struje za sve pokradene pare imali bi najjevtiniju struju u evropi. zar da gradjani placaju njihove lopovluke kroz racune za struju. do kada.svakim danom svog cutanja na ovakve stvari predsednik tadic je sve dalji od svog sna o dozivotnom predsedniku drzave. zao mi je coveka.

johny Uzice

pre 13 godina

Veliki pozdrav za sve iz emisije Insajder, jedini ste ostali nepristrasni, hrabri i odlucni. Svakim serijalom prkosite najvecem olosu i neljudima, samim time rizikujete sve sto imate radi iznosenja istine ovom slepom narodu. Puno srece u daljem radu i veliko hvala.

Pozdrav iz Uzica

caiper

pre 13 godina

Šta reći, najbolje ništa! Atentat na premijera je uspeo, izgleda da je i njegovim najbližim saradnicima to odgovaralo. Dokaz: sada se vidi sa kim šuruju i ulaze u koaliciju, nismo mi njih birali da sa njima saradjuju nego da ih čiste. Kakve to veze ima sa Kolubarom? Ima i to ne samo sa Kolubarom nego sa kompletnom privredom....

nenad undercover

pre 13 godina

ovakvih prevara je milion....umite i sremsko mitrovacku luku Leget pa da vidite zasto, kako i koliko je ulagano u posao koji nikad nije realizovan....ulaganje je naravno vrsila opstina Sremska Mitrovica.

sinisa

pre 13 godina

Stvarno sam poludeo sinoc kada je kablovski operater kopernikus,u Smederevu sinoc tacno u vreme prikazivanja emisije iskljucijo tv b92 i vratio ga odmah po zavrsetku emisije a za to vreme prisilio narod da gleda rts1 misim kad vec placaju pretplatu toliko zasto da ga ne gledaju. Ja razumem da u srbiji covek na televiziji moze biti zatrovan raznoraznim sapunicama, grandovim veseljima, tranvestitima u udarnom vremenu, ali ovo da ti jednostavno nedozvoljavaju da gledas ono sto zelis je preslo svaku meru, a da zato jos placas 950din pretplatu pa stvarno bre...

Ana

pre 13 godina

Ono sto je najtuznije, je to da se izgleda uopste ne moze dokazati da je drzava pokradena. Lepo se vidi da su firme koje su ucestvovale na tenderima legalne i da su tenderi legalno sprovedeni. Sve je Pokriveno. kakvi bi dokazi bili protiv? Jedino sto ovakva saznanja mogu da ucine jeste da se narod informise o metodama koje sama drzava osmisljava da se pojedinci bogate na racun vecine, a ti pojedinci su sami predstavnici te iste drzave!
Ono sto bi nam pomoglo protiv ovakve drzave, jeste jedna sveopsta revolucija.

Milan Gajic

pre 13 godina

Ovde je jos uvek prica o zloupotrebi i OTIMACINI DRZAVNE IMOVINE ! I trebalo bi da epilog bude da drzava sistemski intervenise i zastiti drzavna sredstva od ovakvih i slicnih zloupotreba ..... nego ova nasa savremene nikako to nece ....
a zakljucak bi mogao biti - pa mi i nemamo drzavu , ili je odumrla - kako nas nekada iz marksizma ucise.....
A gradanska drzava bi trebalo da se bavi pravima gradana a ne samom sobom...pa kada budemo culi price da je nekome od obicnih gradjana drzava sacuvala imovinu - imacemo i razoga da se nadamo da je vredno ziveti u drzavi Srbiji.
Jos uvek se ne pise kao se na silu ulazi u posed privatne imovine po bilo kom osnovu - videli smo slucaj u Kragujevcu za izgradnju hala za zastavine kooperante. Isto to rade i u Reik Kolubari. Pitajte ih gde zavrsava drvece od posecenih suma koje se nalaze na parcelama koje se prekopavaju. Policija obezbedjuje zastitu prostora ako to Kolubara trazi, a onda pitajte policiju da li su vlasnici bili prisutni na parceli i gde je zavrsila gradja koja je vlasnistvo gradjana koji su vlasnici parcela! Nece vredeti ni prigovor visokoj upravi policije jel ce te sa druge sreane dobiti odgovor da nisu oni nadlezni za pozivanje stranaka! a dobicete savet da se za sporna pitanja obratite sudu. Ni obracanje javnom tuziocu ne daje nikakav rezultat jel se radi O VISOKO PRIVILEGOVANOM DRZAVNOM PREDUZECU KOJE FUNKCIONISE PO PRINCIPU VISEG DRZAVNOG INTERESA ! A na sudu, ako niste spremni da deo odstete poklonite osobama koje se non stop menjaju i uporno izjavljuju da nisu oni jedini koji celu stvar rade nego se stalno vade na neke druge....naj verovatnije necete dobiti bas nista! Bez problema ce potkupiti vaseg advokata - koji u celoj stvari i ne vidi nista drugo osim novca koji moze izvuci za sebe iz cele stvari a o vestaku koga sud odredi i da ne pricao nista - svaku primedbu ce prilagoditi zahtevu Kolubare bez obzira koliko je daleko od istine i stvarnosti.
A da je bilo i prekrsaja i zloupotreba mozete pronaci u dokumentima gde su isplacene zgrade napravljene na brzinu neposredno pred urucenje zahteva za exproprijaciju - tu se stvar zavrsava tako sto se bespravno sagradjeni objekat procenjuje a odsteta se deli sa onima koji je utvrdjuju !

Miki

pre 13 godina

Svaka cast Brankice za ovu emisiju o Kolubari. Zelim da ti sugerisem da napravis jednu od emisija na temu ‚‚Pljačka građana Srbije od strane države‚‚ Naime o cemu se radi, u periodu od 1993 do 2008 godine stambeni fond Srbije opljackan je za više od 1.5 milijardi evra nelegalno dodeljenih stanova i vila od strane funkcionera bivše Savezne vlade i funkcionera Vlade Republike Srbije. Mislim da bi građani Srbije doživeli pravi šok posle jedne takve emisije. Potrebno je samo da da prikupis pisanje lista NIN, Glas javnosti, Vijesti, Tabloid i dr. i vise od pola emisije je tu, ostaje Vam samo uzimanje izjava od aktera jedne tako velike pljačke građana Srbije. Javni tužilac i sustvo nista nisu preduzeli po ovom slucaju. Srecno!

Petrovic Momcilo

pre 13 godina

Bravo, hrabro ste prikazali mehanizam pljacke koji je potpuno isti i u drugim firmama kao sto su gradjevinske to znam posto sam gradjevinac, ali to je tako i na drugim mestima , neki su tako zamislili i sprovode tranziciju. Kad bi to sve razotkrili videlo bi se kkako su postali mnogi novopeceni tranzicioni bogatasi.

tu tu

pre 13 godina

Gde su sada gospoda sindikalci,zasto su se uvukli u misiju rupu i cute.Da li je to zato sto su u sprezi sa svim ovim desavanjima ili opet organizuju gazenje kolubare ha ha.Oni su izgleda zagazili duboko i sada se dave mislim da od svega ovoga nece biti nista pojeo vuk magarca samo se brukamo i pravimo stetu postenim rudarima a bogami i veliku frku.Oni moraju da cute iz vise razloga neko zbog masina u kopu neko zbog stana ubeogradu neko zbog zaposljavanja clanova porodica sitnih i krupnih usluga od strane poslodavca itd.Kakav pomak su ostvarili u smislu povecanja licnog dohotka u kolubari nikakav pa zar mislite da je ovo sto primamo od plate stvarno nesto bas bih voleo da pojedine vidim u kopu na minus 12-15 ili plus 45 pa znate li gospodo kako je stanje i kakvi su uslovi rada.Vazno je da su oni sebe obezbedili sredili svoje zivote uredili svoje kuce i stanove kao iz americkih filmova, a sto i nebi voze firmine aute primaju nadoknadu od 20 procenata od strane poslodavca za takozvani sindikalni rad malo procenat od ugovora od banja malo od mora jbg malo po malo nakupi se.Sramota i to velika pa kako smete da pogledate u oci svojim dojucerasnjim kolegama sa kojima ste delili poslednju koru hleba gazeci ovo isto blato.Pa cim ste cizme zamenili za lakovane cipelice sve ste zaboravili sva obecanja sve zakletve ljudima i postenim radnicima.KO CE OD VAS DA ODGOVARA

magila

pre 12 godina

Aforizam za svakodnevna slična događanja glasi: "U državi u kojoj većina krade najveći ugled uživa najveći lopov", ili ovaj: "Najveći lopov najbolje zna kako da organizuje ostale lopove."