Utorak, 01.02.2011.

09:05

Novi dizajn veb stranice B92

Od utorka, prvog februara 2011. godine, veb stranica B92 ima novi izgled.

Izvor: B92

Novi dizajn veb stranice B92 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

315 Komentari

Sortiraj po:

devetdvabe

pre 12 godina

mislim da bi bilo zgodno vratiti sajtu i logou uopste crvenu boju. ona je nakako svoh ovih godina bila zastitni znak b92. i ja se slazem sa nekim prethodnim postovima, mislim da je ucinjeno nekoliko koraka unazad, prvenstveno dizajnerski sadasnji sajt izgleda daleko losije... bas steta, nece biti potrebno mnogo vremena da b92 izgubi dosadasnje korisnike.

očajan

pre 13 godina

Nažalost VELIKI korak UNAZAD.
Naročito INFO strana, njeno stablo nikako da ukapiram. Razni "haustori":politika, hronika, društvo,?ratni zločini??/, drugi pisu, moj ugaox2, pregled stampex2...- i to sve u istom rangu vaznosti; pa: novo, važno, popularno, u fokusu ...; pa opet moj ugao, pa opet-ma HAOS->>> na kraju zaboli glava, te ne znaš 'de si poš'o. Dajte makar pravu mapu sajta da znam gde sam.
I nije to da se nisam "navikao" na novi dizajn - mislim da ni sam moderator ne zna gde da "uglavi" neku vest.
Molim promene

Djordje

pre 13 godina

Novi dizajn je korak unazad. Pardon, dva koraka. Stari sajt nije bio primjer dobrog dizajna i funkcionalnosti, ali je bio OK. Novi je primjer dobre namjere modernijeg dizajna i preglednosti/funkcionalnosti. Na zalost, dobra namjera nije dovoljna. Eksperiment, po mom misljenju, je propao. Sajt izgleda malo moderniji, ali je sto se tice preglednosti, za 2 klase iza serbian cafe-a, sto je veoma losa ocjena.

mislj

pre 13 godina

Nadam se da necete zadrzati obicaj koji ste imali i koji je po meni bio veoma neprofesionalan za nekoga ko objavljuje vesti:
Imali ste obicaj da 'pretumbate' vesti i pod 'najnoviju' podmetnetepostavite [kao kukavicije jaje] i neku staru/bajatu vest koju ste objavili par sati ranije iako se, sto se konkretne vesti tice, apsolutno nista nije desilo.
Time zavaravate verne citaoce koji ocekuju da ce 'najnovije vesti' ostati najnovije tj. nece se neko igrati sa redosledom i podmetati 'staro kao novo'

uhhh

pre 13 godina

da li bi neko hteo da mi objasni kako da nadjem sve vesti na jednom mestu (ako je moguce)... brljam po sajtu 15 min i smorih se... danasnje cu ocigledno preskociti posto nemam bas vremena da tumacim ovu novu semu...
znaci dodjem ovde i vidim neku veliku sliku, neka krupna slova, neke strane novine, neko kulinarstvo i sl a mene samo zanima da prvo procitam vesti (zbog cega najcesce i posecujem ovaj sajt) a ako me bas bude zanimalo sta kaze dojcevele i sta da spremam za rucak naci cu i na drugim mestima...

Bivsi redovan citalac

pre 13 godina

Stranica sa vestima je toliko nepregledna da nisam imao volje ostale ni da gledam. Izgleda da novo ne mora biti uvek i bolje. Šteta ...

Bane

pre 13 godina

Prvo pohvala za bolju i jasniju organizaciju sadržaja. Dizajn svako doživljava na svoj način, meni je dopadljiv. Kritika: ljudi brzo očima prelaze preko malih naslova koji će ih privući ili ne. Ovi mali naslovi plave boje nemaju dovoljan kontrast u odnosu na pozadinu. Takođe razmak između slova u naslovima nije isti kao onaj u tekstualnom delu, pa su naslovi malo zbijeni, što nekome otežava čitanje.

drsako

pre 13 godina

Ono sto meni smeta, je sto sada kada otvorim na B92 info stranicu i hocu da citam SAMO vesti, to ne mogu [kao do sada], nego sam prisiljen gledati i slike [iako mi se ne gledaju - recimo veceras je aktuelan onaj Skundric sa plavim slemom].
Izgleda da je nekome sarenilo najvaznije.

Velibor, USA

pre 13 godina

Ja bih bio zaista radostan da priznam da je ova inovacija dala poboljshanja, ali, moram da istaknem nekoliko stvari koje su mi otezale brauzing sajta zbog ovog novog dizajna:

- sporije nego pre, najveci problem

- preglomazna, prenatrpana postava stranice

To bi bili najveci problemi koji su ovim novim dizajnom nastali.

Svakako da ima i nekih prednosti ovog novog dizajna- npr. osvezenje je videti vishe slika vezanih za vest, iako su mogle biti vishe stavljene unutar vesti nego na pochetnom listingu vesti. I tako, ima josh par stvari koje mi se svidjaju, ali zaista, promena je dobra ona kad je promena nabolje shto nisam bash siguran da je sluchaj ovde. Stari dizajn je mozda trebalo samo malo doterati ne bash ovoliko izmeniti, da ne kazem, unakaziti.
Shvatam da je sve mozda i do navike/odvike, ali ako mozete vratite vishe stvari starog dizajna (ako vec ne mozete potpuno da vratite stari dizajn) i uskladite nekako ovaj novi sa onim dobrim stvarima starog sajta, nadjite neki kompromis izmedju starog i ovog novog, ako je moguce, molim vas. Ako nije moguce, dobro, valjda cemo se navici.

U vezi preovladavajuce boje- dodajte malo vishe plave i s plavom meshanih boja, samo malko manje ove bordo crvene.

Veliki pozdravi i chestitke na trudu!

p.s. i ja sam isprva imao problem da nadjem Sve Vesti, ali izgleda da Spisak Vesti sada znachi i daje to isto.

neko

pre 13 godina

Ja imam KONKRETAN problem:
Kad odem na 'info' stranicu i izaberem kategoriju {ono Region, politika, ratni znocin..] veoma cesto me 'baci' na kategoriju koju uposte nisam izabrao, ili ne uradi nista.
I onda, jedino resenje je da 'odem' sa te stranice na neku drugu i vratim se ponovo na B92
Ne znam jesam li dobro objasnio

mikula mali

pre 13 godina

Vecina komentara koji negativno vide ove promene na vebu b92 odslikavaju tipican srpski duh: kad je nesto staro vapi se za novim, kad je nesto novo place se za starim! Nije se rodio koje Srbima ugodio.
Medjutim, vas novi veb je, po mome misljenju, vrlo vrlo kvalitetan, i mogao bi da se uporedi sa najmodernijim dizajnima nekih evropskih vodecih infomativnih veb-sajtova.
I mene ste prvi dan prepali, jer sam bio izgubio svoje "navike". Ali kompletna slika vaseg veba je na izuzetno kvalitetnom nivou. Mnogo uspeha!

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 13 godina

Vrlo komleksan i obiman posao je bila ova kreacija vaseg novoga, modernoga veb-dizajna. Mnogi to ne shvataju sad, ali ce vasi posjetioci poslije shvatiti i sve ove promjene prihvatiti. Problem je da se odjednom toliko novoga desilo, da pamet ljudska ne moze sve odjednom da svari.
Ustvari dizajn nikad nece biti vazniji od sadrzaja, a vas sadrzaj je godinama progresivan i neobican za svu ovu balkansku maglu i monotoniju.
B92 ne suti i ne zatvara oci pred istinom. Sve dok ima i jedan covek u Srbiji koji je protiv B92, tj. istine, misija B92 se mora nastaviti. Lijepo je biti clan ove velike veb-porodice.
Akšam hajrula (dobro veče) zeli vam...

Aleksandar

pre 13 godina

Novi izgled je puno bolji, a vidim konacno ste ubacili i widescreen opciju pa ga mogu "razvuci" preko celog monitora. Jedino sto mi smeta to su fontovi u komentarima koju su preveliki pa se moram vise naprezati dok ih citam. Bilo bi dobro ako bi ih mogli smanjiti na velicinu iz ovih bocnih menija. POZ

mr.dll

pre 13 godina

Nemam nista protiv promene, ali nepregledno je ljudi. Sve je belo i ne mogu da se skoncentrisem i pregledam naslove vesti od ogromnih slika. Od sad koristim samo android aplikaciju... uostalom od kad nema TV Manijaka, starog Dizanja a vidim od skoro i Sportskog Ritma srca, sve manje otvaram ovaj sajt...

Petar

pre 13 godina

Nepregledno i opet nepregledno ! Nikako da se opametite i shvatite da je preglednost sajta najbitnija stavka. Kod vas covek ne moze nista brzo i lako pronaci, bilo koju oblast informacija da trazi to su smaranja da covek ne pozeli vise da svrati na ovaj sajt. Konkuretni informativni sajt (mislim na BLIC) daleko je pregledniji i pristupacniji da ga po poseccenosti necete u dogledno vreme dostici. Zapamtite jednu vaznu cinjenicu, kada se radi o izradi web site, ono sto zelite prezentovati mora biti brzo i lako dostupno. Kod vas Politika , sport, i mnoge druge teme nisu razgrupisane i postavljene na posebnim stranicama sto je osnov za lako i pregledno pretrazivanje, vec ste sve to nekako izmesali i postavili da covek izgubi volju da trazi ono sto ga zanima. Da se razumemo , i stari dizajn nije bio nista bolji od ovog sadasnjeg, tako da je moja ocena, nezadovoljavajuca. Samo da vam kazem, veliki sam obozavalac vase televizije ali nazalost, sajt vam je katastrofa.

Igor

pre 13 godina

Cekaj, zar ovo nije neka greska? Ovo je toliko neozbiljno i lose uradjeno da nemam nameru vise da posecujem ovaj sajt. Razmislite dobro da li ste uspeli nesto sa novim dizajnom?

Srle

pre 13 godina

Podržavam promene, naročito ako one vode u smeru poboljšanja. Nije svaka promena dobra pa Vas molim da imate sluha za primedbe korisnika (bar većine).
Nadam se da će novi sat biti brži nego ranije, jednostavniji i pregledniji.
1. Imajte na umu da je vašim korisnicima prioritet informacija, a ne pakovanje;
2. Molim da komentari budu stvarno hronološki poređani!!! Meni nekako ovo izgleda naopako da krećem od najnovijeg ka starijima jer se kod uvezanih komentara gubi smisao, a neprirodno je čitati odozdo na gore.

Srećno i pozdrav

Vladimirr

pre 13 godina

Da dam jos jedan komentar, nargore vam je osmisljeno to da sa vesti ne mogu na dobar nacin da se vratim na listu vesti, vec moram na info, pa tek onda najvaznije pa tek onda... Dakle, neko dugme za povratak na listu SVIH vesti bi bio dobar...

ja

pre 13 godina

Zao mi je ali novi sajt vam je konfuzan, nepregledan i nepraktican. Zasto ste menjali nesto sto je dobro funkcionisalo? I vi imate visak para ili....

Jedan bračni par....

pre 13 godina

Mom mužu i meni se novi look izuzetno dopada. To što je većina nezadovoljna je samo plod mentaliteta u Srba da se protivimo promenama , čak i kada su "na bolje". Da je prvo postao ovakav izgled sajta, pa onda menjan u onaj dojučerašnji komentari bi opet bili isti (negativni). Treba samo da prodje vreme i sve će biti OK!

Sunny

pre 13 godina

Razočaranje.
Nepregledan, težak za navigaciju, i fali mi opcija sve vesti, koja je bila na svakoj strani, a sad moram sve iy nekoliko koraka.
Mislim da ću ređe navraćati i koristiću druge sajtove da pretražujem vaše vesti.

prevareni glasac

pre 13 godina

Moram ovo da citiram:
"Bravo! Zanemarite kritike korisnika, oni nisu dizajneri."
Da li se sajt pravi za korisnike ili za dizajnere?!
Stari je bio mnogo pregledniji i funkcionalniji!
Naravno ja nisam dizajner, ja se samo informisem putem vaseg sajta!

Ruzica Nikolic

pre 13 godina

Nikad se nisam javljala i komentarisala , ali sad bih ipak rekla neku rec.Pratim vas sajt i sad sam nakon promene razocarana , jer sam ocekivala da cete biti profesionalniji. Medjutim i vi ste se utopili u prosecnost srpske nemoci da krenete na bolje. Nadam se ipak da ce za sve, pa i za vas krenuti boje. Citacu vas i dalje jer nemam drugi izbor ovde u Canadi .Poadravljam vas i menjajte se , ali na bolje ...

Младен

pre 13 godina

Лепо, али може ли се додати само још један мали пакет који пребацује вести у ћириличко писмо? Већ има пакета који то могу да омогуће, ситан је рад а значи пуно за нас у иностранству који учимо децу свом писму али без националистичких сајтова. Хвала!

Neutron

pre 13 godina

Treba menjati izgled sajta s vremena na vreme, svezine radi. Lepo izgleda ali ima i mana. Pre, kada bih usao u sportske vesti, zatim kliknuo na neku vest, pa na komentare, iz tog koraka sam se mogao odmah vracati na "sportovi" i sarati dalje. To verujem da svi mi radimo jer ne citamo samo jednu vest, nego manje vise procesljamo sve. Kao kada citas novinu. Ne kupis novinu samo zbog jedne vesti. Dakle, preci iz komentara jedne vesti mogao direktno da ides na "sportovi" i da biras sta ces da citas. Jedan korak. Sada, koliko ja vidim, treba da kliknes unazad makar dva puta, pa da onda opet biras sportove. Ni malo prakticno, a o tome se radi. Jos mozete ovo da popravite.

Petar

pre 13 godina

На први поглед, некима и мени више је одговарао стари, али пошто је све питање навике, навићићемо се. У сваком случају промене освежавају и терају мозак да се не улењи.
И, онако уз пут, јел' то случајно да се нови изглед сајта некако поклопио са доласком нове директорке? ;) хе хе

matori

pre 13 godina

Vidim mnogo je pohvala...
Ja mislim da je nepregledno, previše šareno, nema koncepta u grupisanju, jednolično i dosadno po stilu, mada mi se čini da je odziv sajta nešto brži nego ranije.
Sada mnogo ličite na milione drugih, što pokazuje da autor nema mašte niti ideje da stvori privlačan izgled.
Za 2-3 godine, svi ćemo da se naviknemo na ove promene.
Ili ćemo potražiti bolja mesta...

novski

pre 13 godina

odlicno odradjeno, pregledno...samo tako nastavite, na dobrom ste putu...i ovo je dokaz da k'o sto bi neko rek'o "Srbi ne zele promjene", i cemu vise ta prica o cirilici, tehnolosko doba, jednostavnost, Evropa bez granica...Srbi bi sve dali za EU, a ovdje im smeta latinica...hoce da nose cirilicu sa sobom u Evropu, e pa nema...

Srecno i bericetno

pre 13 godina

Sajt nije los, samo treba sada da se priviknemo na novi LOOK, mada mnogo mi nedostaje ona opcija npr. sportske vesti slozene po hronologiji.

Aleksandar

pre 13 godina

Bolji nego prethodni. Malo je rasturen, ali verovatno ce trebati vremena da se priviknemo. Samo me neverovatno podseca na sajt ign.com.

brko

pre 13 godina

Nepregledno. Mozda ce trebati vremena da se snadjem, ali poredak vijesti i sadrzaj mi je bio logicnije rasporedjen na starom sajtu.
Citam vas i dalje, sta cu...

KV

pre 13 godina

Super, stari sajt je bio totalno nefunkcionalan. Predlazem da vam u 'highlight' vestima bude uvek neka zanimljivost ili neka zabavna vest, da bi ljudi imali neki 'escape' iz surove realnosti.

ja

pre 13 godina

meni se svidja, ok je bio i dosadasnji izgled sajta, ali treba promeniti s vremena na vreme, za sad samo jedna primedba: cemu ovaj crni prazni prostor u gornjem delu ekrana?

Visantinian

pre 13 godina

Meni se svidja, ali imate spam od telenora koji udarnu vest prekrije.
Da bi je procitao, moram da idem na close.
Takodje i jedan mali detalj, iz komentara ne mogu da posaljem svoj komentar, vec da se vratim na vest, pa tek onda.
Inace je primer Dulicu kako se web prezentacija radi i obavestite Dulica koliko je kostala

Mashinovodja

pre 13 godina

Nisam baš oduševljen. Ova nova verzija mi izgleda manje pregledna od stare. U staroj verziji čini mi se da su vesti bile nekako logičnije grupisane i da sam lakše dolazio do tražene vesti jer sam već na uvodnoj stranici imao dobar pregled. Ali valjda je sve to stvar navike.

Шумадинац

pre 13 godina

Нови сајт је добар. Моја сугестија је да уведете и Ћирлиличну верзију, обавезно. Друга сугестија је на изглед целог сајта, подсећа на ББЦ сајт, све је у црвено-белој-сивој комбинацији. Не би било лоше да Одељке, поднаслове (технополис, пиутовања, здравље, култура и сл) да буду осенчени у другим бојама да изглед буде мало живљи, животнији! Примера ради раније је део "Бизнис" био осенчен зеленом бојом, па би можда могли мало да уведете живље боје, а да се не претера!
Поздрав!

Pinot Gris

pre 13 godina

Dajte ovom sajtu nedelju dve, tada ce se videti kakav je zapravo, promena jeste malo veca, a ljudi ne vole promene.

Svakako ne na stari, ostanite na ovom, samo ga doterujte u hodu.

Veso

pre 13 godina

Meni je ovo odlično. Za sve kojima ne odgovara veliki font to se lako podešava u meniju ili prečicama (u Firefox-u: CTRL i - za smanjenje, CTRL i + za povećanje fonta) tako da to ne vidim kao problem.

Maksimilian

pre 13 godina

Sta je falilo starom dizajnu?!?
Povecali ste slova sto je odlicno, medjutim i pored velikih slova nesto mi se cine da je stariji bio pregledniji... Mozda je malo "moderniji" medjutim smatram da promena, promene radi, nije najbolje resenje. Mozda treba samo da se naviknemo... videcu, za sada negativno!

mate_hr

pre 13 godina

kod nas u hrvatskoj svi portali imaju ovakav izgled, prije su imali kao stari b92.

i sto se dogodilo umisto vijesti koje su normalne na naslovnicama iskacu samo gole zene i reklame. Za doci do prave informacije treba biti ekspert.

Mislim da je i b92 krenuo u tom smjeru kormecijalizacije sitea.

Stojan Karovic

pre 13 godina

Zadovoljan sam novim izgledom sajta, i sam sam se bavio veb dizajnom, mukotrpan je to posao, zato čestitam na promeni.Kontent na sredini je u svakom slučaju bolja varijanta od gornjeg levog ugla, veći fontovi su takođe olakšanje, no niste nam nikada otkrili tajnu, šta sajt pokreće, nije od neke naročite važnosti ali zašto bi bilo misterija.... Sajt je pregledan i unapređen u smislu logičkog povezivanja sadržaja.Trebalo bi izbegavati flash, aktiv skript, java skript..., ko hoće da svetluca i da se vizuelno zadovoljava neka ide na Blic.U osnovi svega je kvalitet sadržaja i njegova dostupnost, ja lično naj više cenim skromnu dovitljivost.Tamna pozadina na vrhu ispod banera je iritirajuća, ili sam ja tokom godina možda "prolupao", nije isključeno.

BBC i CNN vs B92?

pre 13 godina

Pogledao sam sajt BBC-a i CNN-a. Biće da je smešno upoređivati B92 sa BBC-om i CNN-om, bez većih preterivanja. B92 se samo zakomplikovao,a može biti jednostavniji. Budimo realni. Nije poenta da je neko 'hejter,' već je poenta funkcionalnost sajta. Ja koristim monitor od 21 inča, pa trebam mnogo da skrolam da bih došao na dnu.

Ako već pričamo o poređenju BBC/CNN vs B92... :) Uz svo poštovanje uredništvu B92, čitaocima, itd. Naravno, kao što većina reče, naviknućemo se (šta drugo možemo). :)

rale

pre 13 godina

Lep izgled naslovne strane, preglednost, prijatne boje. Prosli mi se cinio isto tako efektnim i lepim ali ovo je dokaz da je B92 ozbiljna kuca, da se uvek nesto novo radi, smislja, popravlja. Evropski nacin rada... Svaka cast! :) Pozz

Milan

pre 13 godina

Pohvaljujem ovaj potez ekipe B 92. Sviđa mi se dizajn. Ovo je pravo osveženje. Ne bi bilo loše da barem svake dve godine uvodite ovakve inovacije

Zlatko

pre 13 godina

Hoću stari sajt. :( :( :(
Na starom je sa desne strane stojalo sport, automobili, tehnopolis a sa leve sve ostalo. Manji je bio font. Lepo otvoriš sportki deo i pored 3-4 vesti možeš odmah da biraš fudbal, košarku i u zavisnosti od događaja dana i ostale sportove. A imao si i gore "izaberi sport". Sad su sportske vesti tako nabacane, raštrkane bez ikakvog reda i odmah imaš "izaberi sport". A glavna strana... Treba ti večnost da izlistaš i ne znaš koja je sledeća oblast koja će se pojaviti. Dakle, već u startu antipatično. Hoću stari izgled sajta. :( :( Voleo bih da omogućite onima kojima se stari sajt sviđa da nastave da ga koriste onako...

Tipolir

pre 13 godina

Svaka promjena je šokantna, pa tako i ove stranice B92.
Hoče li biti bolje ili lošije pokazat će vrijeme, no pošto sam ja gost iz druge države, ne želim kritizirati, jer jednostavno nemam na to pravo.
Jedina primjedba odnosi se na "upečatljivo" veeeelika slova, jer očito ciljate na čitatelje sa gerijatrije.

dragan

pre 13 godina

stvar ukusa.kad sam otvorio stranicu malo me zbunilo.znaci dok se covek ne privikne.a onaj koji cesto koristi vas sajt zxa pregled citanje i komentare taj ce vam u roku od nedelju dana reci pravu i realnu ocenu koliko vam je redizajnirani sajt dobar.

VanHalen

pre 13 godina

Stari mi je izgledao vise na sajt,ovaj novi,na novine.
Stari je bio pregledniji,ali i manji font itd.
Novi ima sve vece,ali manje pregledniji,nekako nagurano.

Ja sam uvek za nesto novo.
Sto se tice sajta,sto ljudi sto cudi...

Ko ima stari monitor,crt,
korisnici drugog reda... :)
Ima da skroluju na sve strane.

Boris

pre 13 godina

Odličan je novi dizajn! Eventualno smanjiti font za jedan, dva points.

Ova lavina kukanja kako je stari bolji je rezultat navike, ništa više. Samo napred!

Ana

pre 13 godina

Komentar sa foruma:

Ја сам задовољан. Додуше, повећао бих још мало хедер и онај Б92 Инфо банер, да дођу до испод половине екрана. Мало скроловања никад није на одмет.

Inevitable

pre 13 godina

Svaka vam čast. Ova promena me je najprijatnije iznenadila, sajt je ovako mnogo pregledniji i lepši. Bilo je krajnje vreme da se stari reformiše :)
Samo napred!

Раде

pre 13 godina

Визуелно сајт заиста делује лепше и прегледније. Можда се мало спорије учитава. Имам замерку што и даље занемарујете ћирилцу иако као обавештени људи знате пуно о свему, па и о том писму. Све у свему - боље, а то је важно.

Dipche

pre 13 godina

Ovih dana sam na jednoj konkurentskoj kuci gledao vesti i zanimljivo i veoma zapanjivo ide vest da je sajt ... televizije najbolje ocenjen u prethodnoj godini. Zaista ne mogu da ne kazem i ne izgovorim da je to zaista smesno! NAJOBOLJI STE U SVEMU I STO JE NAJBITNIJE 20 GODINA ISPRED NJIH! NASTAVITE TAKO! FORCAAAAAA B92

Sale

pre 13 godina

Pitao sam se kada ce redizajn ulediti obzirom da smo vec poprilicno usli u 21-vek. Website koji je bio aktivan pre ovoga ne da je bio nepraktican nego cak i ruzan. Samo nabacane informacije pa ti trazi sam sta ti treba. Pretraga nije skoro nikada radila prema potrebama korisnika - ovako se bar pokazuje sredjenost i lako surfovanje do zeljene informacije. Obavezno unapredite i WAP verziju - SVAKA CAST!

Goran

pre 13 godina

Daj 'hejteri' ne lupetajta molim vas. Stvar je samo navike. Svaka cast za b92 i promene koje su usledile. Ova stranica je napravljena po 'uzoru' na svetske sajtove ove vrste. Ako pogledate BBC NEWS, CNN i sve ostale vodece sajtove, videcete da nova stranica nista za njima ne zaostaje. Posto se profesionalno bavim web dizajnom preko 10 godina, misli da sam merodavan da sudim o funkcionalnosti i dizajnu stranice. Prosli home page koliko god da ga mnogi vole je bio blagi uzas sto se tice preglednosti.

Dušan

pre 13 godina

Ovi što viču da im ne valja su isti oni koji kukaju kad ima na Facebook-u izmene Home stranu i onda pričaju da nova ništa ne valja, pa za koji mesec, ka ovi reše ponovo da menjaju, viču kada je sad taj trenutni izgled najbolji i da ne žele novi. Stvar navike.

Sajt je OK, pregledan i lep. Stari je bio sav natrpan i užasno je izgledao na većim widescreen monitorima. Sada je sadržaj konačno tamo gde treba da bude - na sredini ekrana.

BTW Povećajte ovaj box za unos komentara, užasno je mali.

mrmot

pre 13 godina

bravo! meni se novi dizajn mnogo vise svidja od starog, sve je bolje ogranizovano i preglednije. onaj stari je bio krs, narocito sto nije bio na sredini monitora to je bas nerviralo!! novi sajt je zakon.

laki

pre 13 godina

Aman ljudi, 2011. je godina a ja i dalje u svom browseru čitam vesti sa 50% bačenog prostora okolo.

Pa zar je toliko komplikovano napraviti sajt koji koristi punu širinu ekrana (Prozora u browseru ?)

Ili, makar da postoji kao opcija, pa ko hoće tako neka lepo izabere i ćao ...
(Miodrag, 1. februar 2011 12:56)

Aman ljudi pa zar je tako tesko stisnuti ctrl i "+" za zumiranje stranice?? pa 2011 je!!! i nije ovaj jedini, pola ljudi ne zna da zumira ili odzumira stranicu ako im je van okvira ekrana!!!

SM

pre 13 godina

Meni se za sada ne svidja. Nekako mi je sve krupnije i trebace mi neko vreme da se priviknem. Verovatno da za mesec dana necu ni da se secam kako je izgledao stari sajt. Tako je bilo i sa sajtom Politike...

miros

pre 13 godina

Po komentarima se vidi koliko ljudi u Srbiji ne vole promene, ne vole da se potrude da nešto drugo nauče. Zato nam i jeste tako kako nam je. Svaka čast za sajt samo napred i još mnogo novih i boljih izmena očekujem.

johnnybravo

pre 13 godina

meni je ovaj sajt 1000 bolji od prethodnog, koliko mi je vremena trebalo da sepriviknem na prosli ( na koji se jos uvek nisam privikao ) , ovaj mi je odlican. Kao da sam ga ja pravio :-))

Andrija

pre 13 godina

Super je dizajn. Svidja mi se. Jedino sto bi trebalo popraviti je izbor kategorije vesti. Nikako mi se ne svidja taj padajuci meni. Kategorije bi trebalo da stoje ispod glavnog menija. Ovako kad vec udjem u npr. Hroniku a hocu da predjem na Svet moram da se vratim korak unazad pa tek onda da idem na Svet..

Ivana Zaklan

pre 13 godina

Sviđa mi se kako ste očistili home page, daleko je preglednija nego što je bila. Međutim, imam veliku zamerku na ogromno zaglavlje u vrhu strane.
Na 4:3 monitoru zaglavlje zauzima 1/5 strane, na 16:9 je jos gore - zaglavlje zauzima oko 1/3-1/4 strane. Na mom 12 inčnom laptopu jedva i da vidim nesto od vesti bez da skrolujem prema dole, al' zato mi je 'Vesti 24/7 B92' u prvom planu non-stop. Ja kao vaš korisnik nemam apsolutno nikakve koristi od tolikog zaglavlja, a ako u zaglavlje stavite nečiji baner umesto B92 to ce još više da me nervira.
U vreme kada tableti već počinju da se prodaju kao kokice, stvarno ne razumem vašu odluku da na takav način osakatite funkcionalnost home page-a.

S.

pre 13 godina

Gledam prvih 6 komentara svi negativni i 10 puta vise negativnih glasova, nego pozitivnih. Valjda smo takav narod, sve nam smeta, nista nije potaman, a za 3 dana zaboravice kako je stri izgledao. Pregledala sam sajt i sasvim je OK. Pozdravljam promene !

Aleksandar

pre 13 godina

Izgleda lepše, modernije, bilo je vreme. Konačno je sadržaj na sredini.
Na prvi pogled, mana je što nema nigde menija (ili ga ne mogu lako naći) za kategorije "svet", "region", "društvo"...
Ono što mi najviše smeta na b92 je flash koji mi "ubije" RAM

Дарко Бабић

pre 13 godina

Придружио бих се свима онима који су изнели примедбу да сајт Б92 треба да има и своју ћириличку верзију поред енглеске и латиничке.

Нема ни једног културолошког разлога да овај сајт нема своје издање на писму на којем је штампан Правопис и Речник српског језика.

Milos

pre 13 godina

Svakako je vizuelno bolje ali ovaj DD_belatedPNG.fix('*'); primenjuje komandu na apsolutno svim elementima strane sto je bespotrebno, svedite to na elemente gde stvarno i koristite PNG.

Generalno bi trebalo da sve JavaScript fajlove ucitate zajedno, minifikovane i gzipovane (http://code.google.com/p/minify/)

Takodje mozda bi mogao kod strana da bude malo validniji i kompaktniji.

Ana

pre 13 godina

Stvarno je samo stvar navike.

Jutros sam poslala komentar da mi se baš i ne dopada.

Kući sam danas, pa sam baš provela neko vreme na sajtu i već sam se navikla. Biće sigurno još i poboljšanja u narednom periodu. Pozdrav za najbolju medijsku kuću !!!

dragana

pre 13 godina

Navićičemo se naravno, to nije sporno. Ali za moj ukus moglo i trebalo je bolje.
Unutrašnja stranica je definitivno preglednija. Fontovi i naslova i texta su čitljiviji.
Ono sto mi se ne dopada su home page i naslovne stranice rubrika. Slike su trebale da idu do maximalno 150 pixela / 165 je previše, i mislim da je font naslova prevelik.
Treći nivo navigacije je odvojen jednom vešću, i za sada mi je zbunjujuća razdvojenost navigacije. Čak taj nivo navigacije je podeljen u dva reda i naslovi podrubrika moraju da prate dužinu reči svog para. U recimo zdravlju već postoji mislim 6 linkova koji se i ne vide.
I još jedna velika zamerka, ne vidim link za slušajte radio na home stranici.
U svakom slučaju, želim vas puno uspeha.

Nemanja

pre 13 godina

meni se svidja, nekako mi je zivlje i lepse, naravno i stari je bio dobar ali ja sam uvek bio za novo :) i jos jednom pozdrav redakciji devedeset dvojke jer je maksimalno liberalna i profesionalna u prolasku komentara, svacije misljenje izbace.zato sam uvek i ovde citao vesti, da vidim sta ljudi misle a ne na jednoj drugoj televiziji gde su komentari jednolicni i ako se razlikuje tvj oni ne izbace. sve najbolje i svako dobro najboljoj televiziji.pozdrav

nišlija

pre 13 godina

Ocena 3 za sada.

Preveliki su vam fontovi nekako.

I nije nešto mnogo izmenjen osim što je drugačije našminkan.

Za sada ne vidim neke prednosti izmena.

Зоки - Карлове Вари

pre 13 godina

Веома ценим медијску кућу Б92 и веома поштујем ваш рад. Зато вас молим да примите ову моју сугестију, нови дизајн јесте бољи, али очекивао сам да ћете коначно увести и ћирилицу на ваш сајт. Не мора она бити једино писмо, али било би добро омогућити читаоцима да бирају писмо на коме ће читати ваше садржаје. Онда би било боље да порадите још мало на подкасту, односно да имамо боље могућности да пратимо и скидамо ТВ емисије. Хвала и срећно вама и свим читаоцима и посетиоцима мог омиљеног сајта www.b92.rs

Шумадинац

pre 13 godina

Поздрав управи сајта Б92, увек сте брзи, развноврсни, занимљиви. Имам једну Велику замерку , зашто бре, не уведете ЋИРИЛИЧНУ верзију сајта, бре! То вам сматрам као велики минус!
Уведите и ћириличну верзију сајта, ред је...
Поздрав тиму сајта и свако добро!

sn

pre 13 godina

Kao što reče neko pre mene, zaista bi bilo dobro da uvedete mogućnost da posjetioci mogu birati da li će prvo biti prikazani najstariji ili najnoviji komentari, kako kome odgovara. Nije to mnogo linija koda, i jedna dodatna "kartica" u navigaciji za komentare (hronološki-prvo najnoviji | hronološki - prvo najstariji | preporučeni | nepreporučeni), može i cookie da posjetioci ne moraju stalno da mijenjaju ako im "default" ne odgovara. Što se tiče izgleda, moj prvi utisak je da je stari dizajn bio pregledniji i da je tekst u užim kolonama bio lakši za čitanje, mada to, naravno, može da bude i stvar navike. Za konačnu "presudu" ipak će trebati malo vremena.
Pozdrav

miloszekovic

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto niste napravili hovere na dugmicima u navigaciji(sem underline-a u donjoj)? Toliko mogusnosti za tako malu sitnicu koja ipak daje neki dozivljaj korisniku sajta ....

Ivan

pre 13 godina

Pohvale za vas rad i sadrzaje koje nudite korsnicima. Stari dizajn mi je bio ok. Sto se novog tice, takodje neke stvari su pomak na bolje. Ipak mislim da je crna traka iznad sajta promasaj i po meni (kao totalnom laiku za dizajn)citiavom sajtu daje jednu notu kica ili pristupa sajtu nekih jeftinih novina ... Ukoliko ne zelite da se pozicionirate u toj zoni mozda biste trebali da uradite istrazivanje, da vidite da li sam u pravu a ako jesam da to i ispravite.

Dijaspora

pre 13 godina

Citam svaki dan po nekoliko puta B92, jer se nalazim u inostratsvu, a B92 mi je sluzio da za moju profesiju dobijem brzo informacije o tome sta se desava u zemlji i svetu. Ova sadasnja promena je korak unazad! Sve je postalo komlikovanije. Npr.-gde da nadjem najnovije vesti iz zemlje i iz sveta, pod info??
Glasam za to da vratite stari izgled.

EXTRA

pre 13 godina

Pohvale! 90% posla obavljeno. Samo jos da se sminka i da se realne primedbe prihvate. Ova nova stranica vise nije nabijena i ne daje utisak dzungle. Lep dizajn i uocljivost. Funkcionalnost treba da bude na prvom mestu(da posetioc brzo nadje po pdeli na teme ono sto ga interesuje). Nije ona stranica dobra koja ima mnogo stvari na jednom mestu, nego koja sluzi svojoj nameni. Ovo je pravi primer zlatnog reza. Mislim da je pun pogodak.

dajana

pre 13 godina

Bas sam se jutros iznenadila kaad sam kliknula vas link, prvo sam mislila da sam nesto pogresila kad ono nije greska vec novi web, lepsi i pregledniji od starog, dopada mi se.

Cobu

pre 13 godina

Na prvi pogled za mene nista posebno, mozda izgleda savremenije ali preglednije nije. Stari sajt mi je bio mnogo pregledniji i do željenih informacija se stizalo sa mnogo manje klikova nego ovde.

mikica

pre 13 godina

Nova web stranica NEVEROVATNO vizuelno lici (kopija) na postojece stranice, recimo, dva hrvatska dnevna lista... Kao album sa slicicama.
Mozda ih je radio isti covek ili je to svetski trend?

alex

pre 13 godina

sta je ovo?!

gde je ajax; napredne web tehnologije; gde je mogucnost logovanja korisnika i prilagodjavanje sadrzaja licnim potrebama; gde je sve ono sto bi sajt kakav mislite da ste morao da ima?!
ovo je...

To!

pre 13 godina

Odlično! Kakvo prijatno iznenadjenje. Stranica je daleko preglednija, jeste duža, ali je bolji i duži spisak B92 vesti na prvoj stranici, kao i info iz drugih medija.

Dejan

pre 13 godina

Sećam se kada je Eurosport pre par godina promenio sajt. Smorio sam se, jer je stari bio skroz ok, ali sam se sada navikao i nemam ništa protiv.
Verujem da će isto biti i ovde, samo da pohvatamo gde je šta, da prođe neko vreme i nadam se da će biti ok.
Jedino me mnogo nervira što su vesti nesortirane. Molim Vas, makar za sportske vesti koje se pojave na glavnoj stranici za sport, sortirajte ih po datumu. To mi je smetalo i ranije, ali kada već radite oko sajta, sortirajte sportske vesti po vremenu. Zaista smeta kada je neka današnja vest pri dnu spiska, a od pre par dana bode oči čim se učita stranica.

pozdrav

Miodrag

pre 13 godina

Aman ljudi, 2011. je godina a ja i dalje u svom browseru čitam vesti sa 50% bačenog prostora okolo.

Pa zar je toliko komplikovano napraviti sajt koji koristi punu širinu ekrana (Prozora u browseru ?)

Ili, makar da postoji kao opcija, pa ko hoće tako neka lepo izabere i ćao ...

22-ogodišnjak

pre 13 godina

Ljudi moji, možda je nova kocepcija bolje, samo da se naviknemo, ali ono što je sigurno loše je font 32 kada se uđe na stranicu.. dakle, smanjite font, glavnih naslova, zaglavlje, a ne da moram da skrolujem celu stranu da bih video neku vest. Mogu misliti kako je ljudima sa manjim monitorima.
Dalje, izbacite negde sekciju vreme, a ne skroz dole na dno da vrtim da bih video.

nothke

pre 13 godina

Nije loše, al šta će ovaj crni prostor iznad crvene trke sa logom? Pomerite logo do vrha, nadam se da to nije predviđen prostor za reklamu =(

Proka

pre 13 godina

Inace sam pratio svaki put kada je neki domaci medij radio redizajn sajta i nikada nisam video pozitivne komentare. Zanimljivo, zar smo toliko konzervativni? A sto se tice mog misljenja, u svakom slucaju je bolje od prethodne verzije koja je bila davno prevazidjena (ono na sta je kliktala vecina je zauzimalo 5% stranice).

manjina

pre 13 godina

Ja se osecam kao da sam kod neka nova zelena pijaca. Ne znam gde su sargarepe, krompiri, trazim luka - ispred nadjem belog sira, i resim da kupim robu bolje po marketima, pijaca neka je tako. Trebam uzduze i popreko da se setam celu pijacu a da nadjem sta mi treba.

tomislav

pre 13 godina

svakako ima mjesta za doradu, ali meni se sviđa. oke malo je sve uvećano, ali meni je bolje. pozdravi iz Zagreba, HR

PS. čemu ova slova, istina sad ih je manje, prilikom upisivanja komentara? idealno je ono na mobitelu, npr 4 + 2... pozzzz

Rozenkrojcer

pre 13 godina

E, ljudi, želim vam sve najbolje, ali ovako izmenjen sajt je izgubio svoj identitet. Trebalo je uraditi neke izmene, to je sigurno, ali malo ste preterali sa web silikonima...

Груја Смедеревац

pre 13 godina

У принципу је добро. Оно што мислим да недостаје је могућност хронолошког прегледа спортских вести. Та могућност постоји нпр. за Инфо и Биз, али не постоји за Спорт. Било би лепо да то додате. Иначе, свака част за досадашњи рад, само напред!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Sajt Vam je na na prvi pogled "Liderski", ali kad covek malo udje u "sustinu" i pokusa da se "snadje" tek onda vidi koliko je sve ustvari samo komplikovano i tesko pregledno bas kao i srpska politicka SCENA !
Ako cu ja kao citalac sam traziti teme po Vasem sajtu onda bi to znacilo da ja vec znam sta ima novo u Svetu a na Vasem sajtu dolazim da bih to jos jednom SAZNAO ? Pozz

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Све у реду, неко вријеме је потребно да се навикнемо, али ја имам жељу тј. приједлог да страница буде "Ђирилицом" ...даље, имам приједлог да се смакну ови симболи да не морамо стално куцати, нема потребе.....треће, ја коментаришем спорт, а највише кошарку и нпр. на неке провокације кад желим да реплицирам спорстки (без псовања) ви то не дозвољавате..значи пустите нас мало да слободније се препуцавамо тј. реплицирамо.....

Raul

pre 13 godina

Ja sam zavistan od B92.net i zato moram da kazem da mi je stari dizajn bio mnogo prikladniji i logicniji. Ovaj jeste savremeniji, ali je i mnogo komplikovaniji, a cilj ovakvih info sajtova da covek sto lakse i brze dodje do zeljene informacije. Zao mi je,ali za mene je novi dizajn potpuno OUT.
PS:I ovoliko crno zaglavlje na vrhu strane, potpuno beskorisno i kao da oznacava svakodnevnu drzavnu zalost. Ne daj boze da hoces nesto da stampas,samo zaglavlje odnese pola kile boje!

Lakrdijass

pre 13 godina

Ovo sam dugo cekao. I prezadovoljan sam. Mogu vam reci, konacno. Sad ste definitivno BR. 1. Press je imao veoma pregledan sajt i cesto mi je bilo lakse da prelistam Press na brzinu nego B92. Iako vesti B92 smatram neuporedivo kvalitetnijim. Sada mogu i B92 na brzinu da prelistam, a da me ne smaraju sa kojekakvim tracevima i nacionalistickim glupostima. U zadnje vreme citam Ceske novine. Novi izgled me podseca na Idnes.cz i Novinky.cz. Zadovoljan citalac.

iPhone

pre 13 godina

Sajt je OK, mozda dok se naviknem! Ali nadam se da je jedna od novih stvari za 2011, Apple aplikacija za iPhone i iPad!!!!!!!!!

opet boki

pre 13 godina

a sa druge strane, trebali ste nas, vase čitaoce, prvo da pitate za mišljenje.

pa, ne sviđa mi se.
zašto?

onaj dizajn je bio originalan. ovaj nije.

Prijateljski savet

pre 13 godina

Stara stranica je bila preglednija. Ako nista drugo smanjite stvari na prvoj stranici. Kada sam otvorio sajt, pomislio sam da mi je rezolucija na display-u 640X480, konfuzno je. Da su grafika i font za trecinu manji bilo bi daleko preglednije.

KiSSeli

pre 13 godina

Odlichno! Mnogo chistiji stil celog sajta , preglednije , lakshe za chitanje i manje haotichno . Samo plusevi od mene za sada +++++ .

BB

pre 13 godina

Bravo! Zanemarite kritike korisnika, oni nisu dizajneri. Korisnici uvek hoce staro jer ne vole novo, i ti isti ljudi koji "vole" stari dizajn, su bili protiv njega kada je on zamenjivao jos stariji. Sto se mene tice, ljudi iz struke, imate pohvalu, svedenije je, lakse, preglednije.... jednom recju 10 puta bolje.

Vladimir Jovanović

pre 13 godina

Odlično, pregledno, moderno. Baš sam se pitao kad će konačno neki novi izgled.
Jedino bih izbacio podršku za IE6 - pokažite malo smelosti kao i svi veliki i poterajte malo progres.

neverovatno

pre 13 godina

Ljudi da li ste vi chitavi? Ne postoji nijedan news portal na internetu na kome je potrebno scroll-ovati index stranicu da bi se doslo do naslova vesti, sem naravno Vaseg novog. pogledajte cnn, bbc, aljazeera i bice vam jasno.

Aleksandar

pre 13 godina

Lep, pregledan dizajn, značajno bolji od prethodnog. Najznačajnija loša stvar je što je charset i dalje ostao u prošlom veku. utf-8 je danas standard.

oktopus

pre 13 godina

Čuo sam jutros na radiju u dizanju za promenu sajta. Ok većina promena je pomak na bolje. Mislim i ova, sad kad sam otvorio sajt. Dan dva da se naviknem ali i dalje prva stranica kad sednem za net će biti B92.

marija

pre 13 godina

Bavim se web dizajnom i smatram da je ovaj sajt mnogo mnogo bolji, pregledniji, organizovaniji i centriran konacno. Onaj stari dizajn mi se nije dopadao. Bio mi je previse tezak u smislu dizajna, organizovanosti I naravno leve strane gde je bio postavljen. Ovde vidim u komentarima da ljudi ne mogu da se naviknu na novine sto je generalno kod nas problem, a narocito kada su u pitanju web sajtovi. Po tom pitanju moramo jos mnogo da napredujemo. I da ucimo. Prestizu nas mnogi, a mi smo u 21 veku ili nismo. Naravno da su najvaznije informacije bez obzira na dizajn, ali vrlo vazno je kako su one prezentovane, oblikovane, istaknute. Uradili ste pravu stvar. Web dizajn napreduje u svetu velikom brzinom i lepo je videti to i kod nas. Sada treba u smislu funkcionalnosti web sajt unaprediti na jos visi nivo. Stoga, samo napred!!!

Rade Nikolic

pre 13 godina

Sajt je mnogo sporiji ako to uopste ikom ista znaci. Sporije se otvaraju stranice i sporije se ucitavaju sadrzaji bilo kog tipa.

Ana

pre 13 godina

Verovatno je stvar navike, pa je prva reakcija odbijanje.

Nekako mi liči mnogo na neke druge sajtove, a to mi se ne dopada. Plus, nekako imam utisak da me bole oči od ovolikih slova.

Verovatno je potrebno vreme. Sećam se da mi se prelazak sa "žute" na "bordo" verziju sajta nije uopšte dopao u startu. Baš mi je smetala promena, a posle mi je bilo super...

forma Vs sustina

pre 13 godina

...treba mi bar monitor 19inca da bi strana bila pregledna...

...verovatno stvar navike...

...samo malo vise brendinga... b92 mora da se zna da je b92 u koji god deo strane da se pogleda !!!

kamikaza007

pre 13 godina

definitivno mi se ne svidja novi dizajn sajta. To sto ste stavili veci font ne znaci da je sajt pregledniji vec naprotiv, ranije cak s prvim pogledom vidim sta me interesuje sad gubim bar 10 min samo da vidim gde je sta.

milos

pre 13 godina

Dizajn nije los, ali osnovni problem ovog dizajna je belo siva boja za pozadinu i cista bela za sadrzaj izmedju kojih nema neke razlike pa se stice utisak da se sve nekako utopilo jedno u drugo. Na taj nacin dobili ste situaciju da korisnik ne zna gde da gleda, sta da radi, jednosavno nema fokusa na sadrzaj sto je najvaznije. Da bi to izbegli trebali ste i pozadinu staviti u istu boju, znaci u belu ili jos bolje, u neku znatno tamniju sivu ili crvenu. Kao sto znate na nekim drugim domacim stranama su to izveli sa dropshadowom sa leve i desne strane od sadrzaja sto jasno korisnika fokusira na taj deo sajta, iako je to malo prevazidjeno u modernom dizajnu to i dalje pije vodu. Inace, jako mi se dopada navigacija.

MIlan

pre 13 godina

Svidja mi se novi izgled sajta! Ali, ne mogu da shvatim, zasto se u listi komentara u vrhu prikazuju noviji, pa ako neko hoce da procita sve komantare hronoloski, mora da ide na dno stranice i onda skroluje na gore!? Zar nije logicnije da se komantari prikazuju hronoloski od starijih na vrhu, do najnovijih u dnu stranice?

ljubo

pre 13 godina

Sve izgleda nekako preveliko i prekupno, pa ovi glavati političari na slikama izgledaju još glavatije. Bolji je bio stari izgled sajta.

Nenad

pre 13 godina

Pa, kada naviknete na stari, tesko je navici se na novo. Ipak, svaka cast za trud, izgleda odlicno. Mislim da treba jos malo unaprediti preglednost, stari je tu bio zaista na vrhunskom nivou. Ovaj sajt vredi, za razliku od...

darije

pre 13 godina

Evo da probam i sa kompa: FF 3.6, "Sedmica", 23'' monitor... Sasvim solidno, mada sam još uvek za stari izgled. Ovaj mi je nekako preavangardni.. Sve u svemu, stvar navike.
Nego, imam jedan predlog. Pošto ponajviše pratim sport, kad se klikne na VESTI i kad se izlistaju sve postojeće, stoji samo vreme objavljivanja, bez datuma, što je malo bez veze. Kasnije kad se klikne na određenu vest postoji i datum, ali ga u spisku nema. Bilo bi fino dodati i to.

trambulino_akrobata

pre 13 godina

Nije lose mada treba malo vremena da se korisnik privikne. Prva pomisao mi je bila da pratite BBC i CNN jer su oba nedavno dobili novi make-up. Treba vam malo finog tuninga sa strane vizuelnih detalja. Srecno!!

Trifun

pre 13 godina

Čist i svetao dizajn, na prvi pogled privlačan, ali nedostaje mu isto što i prethodnom posle revizije od pre par godina -- nije moguće sortirati vesti po rubrikama (politika, ekonomija, itd.), uz dodatak da je sada još i nemoguće uopšte naći te rubrike...

Kojic Danijel

pre 13 godina

Svaka cast, izgled sajta je u najmanju ruku u domenu svetskog vrha, samo tako nastavite :))) Pitanje za Administratora, da li mozete da mi kazete jer ja se namucih ali nemogu da nadjem stranicu Vreme,sve sam prelistao ali moguce da sam prevideo gde je...Hvala

ognjenodobasic

pre 13 godina

1) Mislim da dve kolone ili segmenti unutar teksta moraju da imaju vidljiviji prekid. Npr desnoj koloni na svim stranama bi promenio pozadinu, recimo u tamno sivu... (da se ja pitam) :))

2) Dizajn unutrasnje strane je vec bolji, cistiji, pregledniji, samo po meni, smanjio bi broj tekstova iz iste kategorije koje se nalaze ispod boxa sa komentarima... Po meni je mnogo veci procenat ljudi koji dolazi svakodnevno na B92 sajt i kojima ne treba bas toliki spisak prethodnih vesti...

3) Tematski baneri na homepageu unutar kategorije su dobra ideja, ali mislim da nisu reseni na dobar nacin...

Mozda gresim jer ste mozda vec to uradili, ali ste trebali napraviti anketu za vase posetioce sajta da oni daju svoje komentare na dizajn i sta bi poboljsali. Oni su ti zbog kojih sajt postoji. Izvinjavam se ako vas napadam za nesto sto ste vec uradili, a ako niste, ne zaboravite drugi put...

Puno srece u radu, citamo vas u svakom slucaju :)

Radojica

pre 13 godina

Identično brzo radi kao i pre, što i nije baš za pohvalu.

Zbog lakšeg čitanja, veličinu fonta držim na 90%, ali sada to sa sobom odnese i polovinu dimenzije slova komentara, što je stvarno besmisleno.

Ne razumem ni poentu 3cm crne lajsne na vrhu strane.

Ispod glavne vesti ima mesta za 6 sporednih, umesto trenutne 4. Takođe i pored glavne ima mesta za još jednu toliku, npr. "najčitaniju".

coby

pre 13 godina

...Moderan dizajn, sto je dobro, ali je sve krupno, a i previse je reklama na nepotrebnim mestima...
Prosli sajt je bio dobar, samo mu je trebalo centriranje!

radmila

pre 13 godina

Za one kojima je stranica sa prevelikim slovima i deluje nekako predimenzionirana, ako koriste FIREFOX - mogu to doterati tako sto se ode na VIEW - i u padajucem meniju odabere ZOOM pa onda imate ZOOM+ i ZOOM- , odabere se ZOOM- , koliko puta se klikne na njega toliko se stranica umanjuje, i obrnuto...

Mark

pre 13 godina

Nadam se da ce vas dizajnerski tim jos puno raditi na sredjivanju dizajna. Prosli portal je zadao visoke kriterujume jednostavnosti i funkcionalnosti koji su doveli do toga da bude najposeceniji portal na Balkanu, i ja kao redovan citalac i posetilac apelujem na vas da taj standard odrzite...

radmila

pre 13 godina

Promena nije loša, a nije ni bog-zna šta... nekako je isto u različitosti... i svemu je dat podjednak značaj... sva zaglavlja ista... no dobro je i ovako kako je. Sve je stvar navike i odvike... LOL... Kad pomislim da je moglo da ga uopste nemamo - sto i nije nemoguce - dobro je kako je.
Moglo je biti mnogo bolje i to bas u onome sto ste i hteli... Ja bih sada presla na fino doterivanje preglednosti.

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Pa nek' je sa srećom, ovo šta videh malo od dizajna, izgleda baš lepo, zanimljivo, ugodno i i stvarno pregledno...

pozz.

Andrej

pre 13 godina

Onaj stari je stvarno bio katastrofa i podsećao me na sajtove od pre 2000e.

Ali ni ovo rešenje nije baš najsjajnije, kao prvo dosta JS grešaka na IE7 i IE8, ali ne i na Chrome-u. Dakle nije baš neko cross-browser rešenje.

Ipak, sve je bolje od onog što je bilo do juče tako da sam sve u svemu prijatno iznenađen.

dromish

pre 13 godina

Jao a bas sam bio ispriman na onu cvrenu boju.. nekkao mi je odavala utisak toplote i sigurnosti i secala na neka lepa vremena.. al kul je ovako

Бојан, Нови сад

pre 13 godina

Мислим да би било лепо да се направи и опција да се сајт чита на ћирилици, постоји доста сајтова који имају ту опцију

mutimir2002@yahoo.com

pre 13 godina

Kako bi bilo da konacno dozvolite sortiranje komentara po vremenu postavljanja?
Posto su ovako obrnuto sortirani veoma teski za citanje...

i jare i pare

pre 13 godina

Meni ovaj novi dizajn u IE8 ne radi kako treba, prosto mi dodje da vam posaljem screenshot, naravno mozda je i do mene, mada mi je prethodni sajt radio perfektno...

buksi

pre 13 godina

Nije lose...ipak imam utisak da je stari bio mnogo pregledniji i bolji (osim onog biranja odgovarajuceg sporta u sportskoj rubrici). Samo da su takve stvari promenjene,ove ostale su bile za ne menjati.

Vladimirr

pre 13 godina

Nazalost, iako je dizajn dosta moderan, tesko se dolazi do onog sto je najvaznije, na nacin na koji smo navikli, po toj hronologiji. VESTI su najvaznije, a one su dosta bez veze organizovane.

Nikola

pre 13 godina

A, joj! Liči na sajt BBC News, što samo po sebi nije loše, ali... strane su previše razuđene i teže za snalaženje! Stari sajt je bio logičniji, pa i lepši, a ovo... ne znam! Navići ću se vremenom. Valjda

Nikola

pre 13 godina

Do sada je vas sajt bio najpregledniji. Drasticna promena, zahteva navikavanje, ali je prvi utisak: haos, dezorijentacija... Bice bolje, valjda...

petar mihajlovic

pre 13 godina

Sad nije jasno gde da nadjem vesti--nema jedinstvenog mesta gde treba kliknuti. Takav haos ste napravili i pre par godina, i tada ste bili ukinuli "vesti" nego se moralo traziti po sajtu. Nepotrebno ...

Nesh Bros

pre 13 godina

Veb sajt je milion puta bolji ! Sve je daleko daleko preglednije i jasnije! Navigacija je dobra, i pruza vec na prvi pogled sve osnovne informacije !

Mala sugestija je, da aktivirate nove kategorije sadrzaja, kako bi sajt postao interesantniji siroj grupi ljudi! Npr, zabava, zanimljici snimci, pa mozda cak i showbznis :)

Samo napred! Imate jednog novog posetioca !

smuki

pre 13 godina

Ma ok je navici cemo se vec, ali dajte bar komentare sredite da idu od najstarijeg do najnovijeg. Stvarno me nervira da svako jutro citam komentare sa dna prema vrhu. Samo jedan DESC u sql upitu i to je to :). Pozdrav i zelim Vam uspeh sa novim dizajnom.

DI

pre 13 godina

Nije los izgled, malo je manje pregledno, ali ok. Jedna stvar koju treba da ispravite je da ubacite sortiranje sportskih vesti po kriterijumima Najnoviji / Najvazniji, i to sto pre :)

prokleat avlija

pre 13 godina

bogami lepo!
meni se baš svidjaju velika slova,veoma su šik, mala slova se progone iz web dizajna koliko ja znam već 3 godine,ali stare navike teško umiru, imam 24 inčni monitor i ne moram više da guram glavu u monitor da bi video sta pise. i slike pored naslova su veeeliki plus, takodje me odusevio mini meni na svakoj početnoj stranici podkategorije vesti.
jos lakse se nalaze kategorije koje me zanimaju zbog velikih vertikalnih crvenih naslova sa strane.
u principu sve je ostalo isto što se tiče preglednosti čak mi se čini da sada na naslovnoj i naslovnim stranicama kategorija ima više informacija i da se lakše nalaze.
iako reklama ima upadljivo više lepo je odvojen prostor za reklame od korisnih informacija.
prvobitni šok zbog promene izgleda stranice trajao je 3 sekunde posle toga momentalno sam se snašao.
generalno svaka čast

zoki

pre 13 godina

na prvi pogled cudno izgleda jer se bez skrolovanja manje informacija vidi, takodje po mom ukusu preveliki je prostor za baner jer zauzima skoro polovinu "radne" povrsine. U svakom slucaju potrebno je privikavanje a u dizajn koji radi b92 tim imam puno poverenje...

Đole

pre 13 godina

Iako nisam fan menjanja nečega što volim, prvi utisak je FENOMENALAN!
Sajt je zadržao stari "šmek" a opet doživeo veoma interesantan preobražaj koji mi se dopada. :)

Samo napred, sad ću sa još više zadovoljstva svaki dan čitati vesti :)

pin

pre 13 godina

Pozdravljam promene, međutim....da li je moguće da se vaš sajt ne prilagođava monitoru i browseru korisnika? Skroll bar gore dole i skroll bar levo desno NA ISTOJ STRANICI JE PRIMER LOŠEG WEB DIZAJNA. Kakve veze ima kakav ja monitor imam i koji browser koristim? Vaš sajt na SVAKOM treba da izgleda isto.To su osnovne stvari.Nastavite sa poboljšanjima.:) Ima puno usability literature.
Tips: Jakob Nielsen http://www.useit.com/

DD

pre 13 godina

Lepo izgleda novi "layout", i zaista jeste pregledno... ali meni je svaka promena izgleda nekog sajta stresna. Kao kad menjam mobilni telefon. Trebace mi neko vreme da se naviknem.

Bak

pre 13 godina

Meni je, uz jutarnju kafu, redovan ''jutarnji ritual'' i pregled sajta B92 i mogu da kažem da je ovo velika promena. Meni, kao čitaocu, manje je važan izgled (ali koji mislim da je funkcionalniji nego pređašnji), a više mi je važno da budete tačni, brzi i objektivni u informacijama, kao i što ste do sada bili.

Mistik

pre 13 godina

Uff meni prvi utisak je da je stari bio ...nekako svedeniji ali ajde ce probamo.
Ovi dugmici gore nesto mi mutnjikavi kao i logo i sve sto nije kucan tekst?
Vrati u photoshop i unsharp mask malo.

Robert Lee

pre 13 godina

Daleko od iskoraka napred a pogotovo od velikog iskoraka.
Izuzev povecanja fonta, sve ostalo je neko neuspesno sminkanje.
Ovaj kontrast crne i crvene u headeru prosto zamara oci.
Ublazite tu crnu na sivu kao u podmeniju, kad ste se vec odlucili na tu kombinaciju.

kompetentan

pre 13 godina

... Tipografija na zaglavlju je kao cigle u zidu, sve ima istu tezinu. Naslovna strana je haoticna, a uz to sadrzi jako malo informacija u odnosu na stranice vesti iz sveta (pogledati bbc, nytimes, corriere itd). Grid ne postoji, ili je razvaljen (sta je sa b92 logo koji lebdi nigde u vazduhu). Mood vise prilici interfejsu neke sprave u teretani nego stranici vesti, nepotrebno razbacivanje gradijentima i crvenom bojom u nadi da se sakrije nesklad tipografije. Pogledajte sajt BBC koliko ima informacija a koliko je pregledan, koliko ima leading-a i dise. O beskonacnom skrolu ne treba trositi reci. Zar nije mogla da se ubaci jos jedna kolona?
Gde su share ikone, fb, tweet itd?
Znam da je pitanje finansijske prirode, ali zar mora onaj skrnavi baner gore da smeta? Ako vec mora tu da stoji, zar ne moze na bude nesto manje kao na NYTimes sajtu?

... Moze i gore, ali da bi bilo bolje treba malo zavrnuti rukave.

srpski kapitalista

pre 13 godina

dizajn je super, odlicno je i radio-difuzno preduzece. samo, deco, sinonim za internet u srbiji? malo se preteruje. idem sada da se provozam novim sajtom :-)

Vita

pre 13 godina

Možda je stvar navike, ali baš mi se ne dopada. Nije mi jasno zašto se, pomodarstva radi, ili nečeg drugog, meni nepoznatog, nešto što dobro radi, menja. Ko ceni B92 taj će ga čitati i gledati i promena izglda stranice na netu u nema uticaja na rejting. Stranice su zamornije, sinije za pretraživanje i naprežu pažnju, što nije bez značaja. Možda to odgovara mladjoj populaciji ali starijoj nikako. Ovo vam piše korisnik koji je medicinske struke i koji zna šta je "perceptivna razudjenost" i zamor očiju pri tom.

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Vreme je bilo za promenu. Pocetna ideja je dobra, ali lose izvedena. Za razliku od ranije ima vise informacija, ali su nepregledne i tesko je za snalazenje.

Stole

pre 13 godina

...sajt deluje OK, iako mi izabrani font (citaj naslovi) deluje nekako glomazno - mozda je samo stvar navike. U svakom slucaju, jedno morate promeniti na sportskom portalu - navigacioni prozorcic sa "novim" i "vaznim" vestima mora biti pristupacan na svakoj podstranici ! Trenutno je to slucaj samo na pocetnoj strani, cim se udje na neku vest isti nestaje... Pozdrav redakciji.

spasenija kolček

pre 13 godina

Ne snalazim se, u neredu mi je stranica, ima puno slika i velika je...
Ako je stvar navike, nemam nameru da se navikavam na ovaj šareniš.

Ima nezgrapnosti: otvorim stranicu a na njoj Oliver Dulić, onako "sve u portretu", pa nešto objašnjava. Je li to vest ?!?
S leve strane, s desne strane - vesti. Meni bi lakše sa listom vesti, klasiranih po aktuelnosti, važnosti... Pa tek kada izlistam vest i otvorim vest koju želim proučiti, nađem i sliku ili video...

Waistiny

pre 13 godina

Jeste svedenije, jeste brze, ali ono mi je bilo bogatije, raznovrsnije... bilo ga je. Verovatno je stvar navike, ali ovo mi za sada ne pije vodu. U svakom slucaju, neka je sa srecom.

radan

pre 13 godina

Dobro je... ali imate veliki problem sa navigacijom koja menja mesto, prvo je ispod sadrzaja a posle prelazi sa strane, mislim da je to osnovna stvar, da ne moramo da jurimo navigaciju po sajtu, to obavezno sredite

Vladimir Dimitrijević

pre 13 godina

Super vam je sajt!

Ja bih lično voleo da se sadržaj raširi u zavisnosti od rezolucije, skroz koliko je moguće, ovako na mojih 1920x1200 ima puno praznog prostora :/

sale

pre 13 godina

Izgleda modernije definitivno, a kao nekome ko se gotovo isključivo informiše putem vašeg sajta mogu samo reći da mi je malo teže da se snađem i uočim ono što me interesuje, ali naravno sve je to stvar navike i proći će brzo. Puna podrška najboljoj medijskoj kući u Srbiji i šire, da budete još kritičniji i da nastavite da preispitujete, istražujete i ubadate tamo gde niko drugi ne sme ili neće!

Vladislav

pre 13 godina

... svaki dan godinama posećujem sajt B92 i mislim da imam puno pravo da se osećam razočarano. Zašto menjati nešto što dobro radi i na šta su se brojni korisnici navikli? Navićiće se ljudi i na ovo, ako baš moraju, jel, i ovako sad nema izbora, moramo da volimo šta imamo, ali to i dalje ne znači da je novo i bolje, jer u ovom slučaju nije. Srdačan pozdrav.

novosadjanin

pre 13 godina

Ju kako mi konfuzno :)
ali dobra je stranica, kontam da se treba navici.
Jedino sto mi sve nekako previse zoom i previse na sredini...

Zorana

pre 13 godina

Vas sajt je do sada bio najpregledniji, bez previse sarenila ali dovoljno bogat informacijama. Sada zaista, na prvi pogled, kao sto je vec neko prokomentarisao, izgleda kao i neki drugi domaci sajtovi. To nije pozitivno. Medjutim, verovatno moramo sebi dati vremena da se naviknemo...

Ljuba

pre 13 godina

Opet moram da kopam pola sata da pronadjem vesti iz sveta.

Rek'o bih "uzas", al ne bi bilo uredu. Ipak ste se trudili. Al daj ispravite to ako moze, trulo da odem kad sam se vec odavno odomacio ovde.


Pozdrav i srecan rad!

Darko

pre 13 godina

Iskorak jeste ali ste izgubili na preglednosti...Preglednost nije upadljivost a i fokusiranje nije poboljsanje preglednosti. Preglednost se odnosi na mogucnost sveobuhvatnosti vidnog polja stranice sto je novom prezentacijom smanjeno ... Proemene su ok ali sustina nije postignuta.

Igor

pre 13 godina

Promena je definitivno bila potrebna, ali mi se cini da je sve za nijansu krupnije (da bi bilo preglednije?) nego sto bi trebalo. Fontovi su povecani, kao i tekstovi i fotografije. Mislim da nije bilo potrebe za tim.
Ono sto sam nedavno razmisljao dok sam bio na vasem sajtu jeste to da samo lepite vesti i price. Posto sam na poslu po ceo dan i vasa stranica mi je glavni izvor informacija, trebali bi da u jednom (glavnom) delu cesce osvezavate informacije i da sajt prati desavanja na radiju i tv programu... Npr. mogli biste kao najavu na sajtu da postavite ko ce biti tog jutra u Kaziprstu i sl, a posle da okacite i neke fotke i kraci tekst o emisiji. BBC to odlicno radi, i moram priznati da sve cesce slusam njihov radio1 i (iskreno) mrzi me da prebacijem na vas program jer moram da cekam da bih saznao o cemu ce se pricati i ko su gosti...
Sve u svemu, zanimljiv pocetak, ali bi bilo dobro da stvarno napravite neko osvezenje.
Pozdrav

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Sve sto je lepo, jasno i korisno, stvoreno od ljudi za ljude, njihov zivot, odnose i potrebe za promene i usavrsavanje predstavlja plod i uspeh ljudske maste i zalaganja, a sve je to sroceno u Vasem sajtu, na cemu Vam ja iskreno cestitam.

Nenad

pre 13 godina

Ne radi Vam button 'Posaljite komentar' u IE8. Takodje, JavaScript error je vidljiv u IE8. Na homepage imate levo od logo-a B92 vertikalnu sarenu liniju. Dizajn je dobar, samo zahteva sitne ispravke.

FITJA=Zastava750deluxe

pre 13 godina

Na google chrome-u i operi 11.01 sve radi perfektno..
Sajt je lepo odradjen,pregledan i odlican interfejs. Sve pohvale

Aleksandar

pre 13 godina

Bravo super izgleda i bio je red, koliko li kosta novi izgled - sigurno 5 miliona evra ako je Ocistimo Srbiju 25000 evra onda ovaj ispod 5 miliona nije

Student

pre 13 godina

Mala krtika inace prakticnog i funkcionalnog dizajna:
Baner na vrhu strane je preveliki i nekako suvisan. Cini mi se da je istih dimenzija kao i glavna navigaciona traka sto ce verovatno pokvariti utisak pri pregledanju sajta narocito korisnicima sa manjim monitorima na prenosnim uredjajima.

Waistiny

pre 13 godina

Jeste svedenije, jeste brze, ali ono mi je bilo bogatije, raznovrsnije... bilo ga je. Verovatno je stvar navike, ali ovo mi za sada ne pije vodu. U svakom slucaju, neka je sa srecom.

Vladislav

pre 13 godina

... svaki dan godinama posećujem sajt B92 i mislim da imam puno pravo da se osećam razočarano. Zašto menjati nešto što dobro radi i na šta su se brojni korisnici navikli? Navićiće se ljudi i na ovo, ako baš moraju, jel, i ovako sad nema izbora, moramo da volimo šta imamo, ali to i dalje ne znači da je novo i bolje, jer u ovom slučaju nije. Srdačan pozdrav.

Darko

pre 13 godina

Iskorak jeste ali ste izgubili na preglednosti...Preglednost nije upadljivost a i fokusiranje nije poboljsanje preglednosti. Preglednost se odnosi na mogucnost sveobuhvatnosti vidnog polja stranice sto je novom prezentacijom smanjeno ... Proemene su ok ali sustina nije postignuta.

spasenija kolček

pre 13 godina

Ne snalazim se, u neredu mi je stranica, ima puno slika i velika je...
Ako je stvar navike, nemam nameru da se navikavam na ovaj šareniš.

Ima nezgrapnosti: otvorim stranicu a na njoj Oliver Dulić, onako "sve u portretu", pa nešto objašnjava. Je li to vest ?!?
S leve strane, s desne strane - vesti. Meni bi lakše sa listom vesti, klasiranih po aktuelnosti, važnosti... Pa tek kada izlistam vest i otvorim vest koju želim proučiti, nađem i sliku ili video...

Aleksandar

pre 13 godina

Bravo super izgleda i bio je red, koliko li kosta novi izgled - sigurno 5 miliona evra ako je Ocistimo Srbiju 25000 evra onda ovaj ispod 5 miliona nije

neverovatno

pre 13 godina

Ljudi da li ste vi chitavi? Ne postoji nijedan news portal na internetu na kome je potrebno scroll-ovati index stranicu da bi se doslo do naslova vesti, sem naravno Vaseg novog. pogledajte cnn, bbc, aljazeera i bice vam jasno.

Robert Lee

pre 13 godina

Daleko od iskoraka napred a pogotovo od velikog iskoraka.
Izuzev povecanja fonta, sve ostalo je neko neuspesno sminkanje.
Ovaj kontrast crne i crvene u headeru prosto zamara oci.
Ublazite tu crnu na sivu kao u podmeniju, kad ste se vec odlucili na tu kombinaciju.

kompetentan

pre 13 godina

... Tipografija na zaglavlju je kao cigle u zidu, sve ima istu tezinu. Naslovna strana je haoticna, a uz to sadrzi jako malo informacija u odnosu na stranice vesti iz sveta (pogledati bbc, nytimes, corriere itd). Grid ne postoji, ili je razvaljen (sta je sa b92 logo koji lebdi nigde u vazduhu). Mood vise prilici interfejsu neke sprave u teretani nego stranici vesti, nepotrebno razbacivanje gradijentima i crvenom bojom u nadi da se sakrije nesklad tipografije. Pogledajte sajt BBC koliko ima informacija a koliko je pregledan, koliko ima leading-a i dise. O beskonacnom skrolu ne treba trositi reci. Zar nije mogla da se ubaci jos jedna kolona?
Gde su share ikone, fb, tweet itd?
Znam da je pitanje finansijske prirode, ali zar mora onaj skrnavi baner gore da smeta? Ako vec mora tu da stoji, zar ne moze na bude nesto manje kao na NYTimes sajtu?

... Moze i gore, ali da bi bilo bolje treba malo zavrnuti rukave.

Vita

pre 13 godina

Možda je stvar navike, ali baš mi se ne dopada. Nije mi jasno zašto se, pomodarstva radi, ili nečeg drugog, meni nepoznatog, nešto što dobro radi, menja. Ko ceni B92 taj će ga čitati i gledati i promena izglda stranice na netu u nema uticaja na rejting. Stranice su zamornije, sinije za pretraživanje i naprežu pažnju, što nije bez značaja. Možda to odgovara mladjoj populaciji ali starijoj nikako. Ovo vam piše korisnik koji je medicinske struke i koji zna šta je "perceptivna razudjenost" i zamor očiju pri tom.

Zorana

pre 13 godina

Vas sajt je do sada bio najpregledniji, bez previse sarenila ali dovoljno bogat informacijama. Sada zaista, na prvi pogled, kao sto je vec neko prokomentarisao, izgleda kao i neki drugi domaci sajtovi. To nije pozitivno. Medjutim, verovatno moramo sebi dati vremena da se naviknemo...

Raul

pre 13 godina

Ja sam zavistan od B92.net i zato moram da kazem da mi je stari dizajn bio mnogo prikladniji i logicniji. Ovaj jeste savremeniji, ali je i mnogo komplikovaniji, a cilj ovakvih info sajtova da covek sto lakse i brze dodje do zeljene informacije. Zao mi je,ali za mene je novi dizajn potpuno OUT.
PS:I ovoliko crno zaglavlje na vrhu strane, potpuno beskorisno i kao da oznacava svakodnevnu drzavnu zalost. Ne daj boze da hoces nesto da stampas,samo zaglavlje odnese pola kile boje!

Дарко Бабић

pre 13 godina

Придружио бих се свима онима који су изнели примедбу да сајт Б92 треба да има и своју ћириличку верзију поред енглеске и латиничке.

Нема ни једног културолошког разлога да овај сајт нема своје издање на писму на којем је штампан Правопис и Речник српског језика.

Prijateljski savet

pre 13 godina

Stara stranica je bila preglednija. Ako nista drugo smanjite stvari na prvoj stranici. Kada sam otvorio sajt, pomislio sam da mi je rezolucija na display-u 640X480, konfuzno je. Da su grafika i font za trecinu manji bilo bi daleko preglednije.

Dijaspora

pre 13 godina

Citam svaki dan po nekoliko puta B92, jer se nalazim u inostratsvu, a B92 mi je sluzio da za moju profesiju dobijem brzo informacije o tome sta se desava u zemlji i svetu. Ova sadasnja promena je korak unazad! Sve je postalo komlikovanije. Npr.-gde da nadjem najnovije vesti iz zemlje i iz sveta, pod info??
Glasam za to da vratite stari izgled.

Ljuba

pre 13 godina

Opet moram da kopam pola sata da pronadjem vesti iz sveta.

Rek'o bih "uzas", al ne bi bilo uredu. Ipak ste se trudili. Al daj ispravite to ako moze, trulo da odem kad sam se vec odavno odomacio ovde.


Pozdrav i srecan rad!

Zlatko

pre 13 godina

Hoću stari sajt. :( :( :(
Na starom je sa desne strane stojalo sport, automobili, tehnopolis a sa leve sve ostalo. Manji je bio font. Lepo otvoriš sportki deo i pored 3-4 vesti možeš odmah da biraš fudbal, košarku i u zavisnosti od događaja dana i ostale sportove. A imao si i gore "izaberi sport". Sad su sportske vesti tako nabacane, raštrkane bez ikakvog reda i odmah imaš "izaberi sport". A glavna strana... Treba ti večnost da izlistaš i ne znaš koja je sledeća oblast koja će se pojaviti. Dakle, već u startu antipatično. Hoću stari izgled sajta. :( :( Voleo bih da omogućite onima kojima se stari sajt sviđa da nastave da ga koriste onako...

Mark

pre 13 godina

Nadam se da ce vas dizajnerski tim jos puno raditi na sredjivanju dizajna. Prosli portal je zadao visoke kriterujume jednostavnosti i funkcionalnosti koji su doveli do toga da bude najposeceniji portal na Balkanu, i ja kao redovan citalac i posetilac apelujem na vas da taj standard odrzite...

BBC i CNN vs B92?

pre 13 godina

Pogledao sam sajt BBC-a i CNN-a. Biće da je smešno upoređivati B92 sa BBC-om i CNN-om, bez većih preterivanja. B92 se samo zakomplikovao,a može biti jednostavniji. Budimo realni. Nije poenta da je neko 'hejter,' već je poenta funkcionalnost sajta. Ja koristim monitor od 21 inča, pa trebam mnogo da skrolam da bih došao na dnu.

Ako već pričamo o poređenju BBC/CNN vs B92... :) Uz svo poštovanje uredništvu B92, čitaocima, itd. Naravno, kao što većina reče, naviknućemo se (šta drugo možemo). :)

mate_hr

pre 13 godina

kod nas u hrvatskoj svi portali imaju ovakav izgled, prije su imali kao stari b92.

i sto se dogodilo umisto vijesti koje su normalne na naslovnicama iskacu samo gole zene i reklame. Za doci do prave informacije treba biti ekspert.

Mislim da je i b92 krenuo u tom smjeru kormecijalizacije sitea.

Student

pre 13 godina

Mala krtika inace prakticnog i funkcionalnog dizajna:
Baner na vrhu strane je preveliki i nekako suvisan. Cini mi se da je istih dimenzija kao i glavna navigaciona traka sto ce verovatno pokvariti utisak pri pregledanju sajta narocito korisnicima sa manjim monitorima na prenosnim uredjajima.

Зоки - Карлове Вари

pre 13 godina

Веома ценим медијску кућу Б92 и веома поштујем ваш рад. Зато вас молим да примите ову моју сугестију, нови дизајн јесте бољи, али очекивао сам да ћете коначно увести и ћирилицу на ваш сајт. Не мора она бити једино писмо, али било би добро омогућити читаоцима да бирају писмо на коме ће читати ваше садржаје. Онда би било боље да порадите још мало на подкасту, односно да имамо боље могућности да пратимо и скидамо ТВ емисије. Хвала и срећно вама и свим читаоцима и посетиоцима мог омиљеног сајта www.b92.rs

Maksimilian

pre 13 godina

Sta je falilo starom dizajnu?!?
Povecali ste slova sto je odlicno, medjutim i pored velikih slova nesto mi se cine da je stariji bio pregledniji... Mozda je malo "moderniji" medjutim smatram da promena, promene radi, nije najbolje resenje. Mozda treba samo da se naviknemo... videcu, za sada negativno!

smuki

pre 13 godina

Ma ok je navici cemo se vec, ali dajte bar komentare sredite da idu od najstarijeg do najnovijeg. Stvarno me nervira da svako jutro citam komentare sa dna prema vrhu. Samo jedan DESC u sql upitu i to je to :). Pozdrav i zelim Vam uspeh sa novim dizajnom.

novosadjanin

pre 13 godina

Ju kako mi konfuzno :)
ali dobra je stranica, kontam da se treba navici.
Jedino sto mi sve nekako previse zoom i previse na sredini...

opet boki

pre 13 godina

a sa druge strane, trebali ste nas, vase čitaoce, prvo da pitate za mišljenje.

pa, ne sviđa mi se.
zašto?

onaj dizajn je bio originalan. ovaj nije.

alex

pre 13 godina

sta je ovo?!

gde je ajax; napredne web tehnologije; gde je mogucnost logovanja korisnika i prilagodjavanje sadrzaja licnim potrebama; gde je sve ono sto bi sajt kakav mislite da ste morao da ima?!
ovo je...

Шумадинац

pre 13 godina

Поздрав управи сајта Б92, увек сте брзи, развноврсни, занимљиви. Имам једну Велику замерку , зашто бре, не уведете ЋИРИЛИЧНУ верзију сајта, бре! То вам сматрам као велики минус!
Уведите и ћириличну верзију сајта, ред је...
Поздрав тиму сајта и свако добро!

pin

pre 13 godina

Pozdravljam promene, međutim....da li je moguće da se vaš sajt ne prilagođava monitoru i browseru korisnika? Skroll bar gore dole i skroll bar levo desno NA ISTOJ STRANICI JE PRIMER LOŠEG WEB DIZAJNA. Kakve veze ima kakav ja monitor imam i koji browser koristim? Vaš sajt na SVAKOM treba da izgleda isto.To su osnovne stvari.Nastavite sa poboljšanjima.:) Ima puno usability literature.
Tips: Jakob Nielsen http://www.useit.com/

petar mihajlovic

pre 13 godina

Sad nije jasno gde da nadjem vesti--nema jedinstvenog mesta gde treba kliknuti. Takav haos ste napravili i pre par godina, i tada ste bili ukinuli "vesti" nego se moralo traziti po sajtu. Nepotrebno ...

nišlija

pre 13 godina

Ocena 3 za sada.

Preveliki su vam fontovi nekako.

I nije nešto mnogo izmenjen osim što je drugačije našminkan.

Za sada ne vidim neke prednosti izmena.

brko

pre 13 godina

Nepregledno. Mozda ce trebati vremena da se snadjem, ali poredak vijesti i sadrzaj mi je bio logicnije rasporedjen na starom sajtu.
Citam vas i dalje, sta cu...

mikica

pre 13 godina

Nova web stranica NEVEROVATNO vizuelno lici (kopija) na postojece stranice, recimo, dva hrvatska dnevna lista... Kao album sa slicicama.
Mozda ih je radio isti covek ili je to svetski trend?

Ana

pre 13 godina

Komentar sa foruma:

Ја сам задовољан. Додуше, повећао бих још мало хедер и онај Б92 Инфо банер, да дођу до испод половине екрана. Мало скроловања никад није на одмет.

Mashinovodja

pre 13 godina

Nisam baš oduševljen. Ova nova verzija mi izgleda manje pregledna od stare. U staroj verziji čini mi se da su vesti bile nekako logičnije grupisane i da sam lakše dolazio do tražene vesti jer sam već na uvodnoj stranici imao dobar pregled. Ali valjda je sve to stvar navike.

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Vreme je bilo za promenu. Pocetna ideja je dobra, ali lose izvedena. Za razliku od ranije ima vise informacija, ali su nepregledne i tesko je za snalazenje.

coby

pre 13 godina

...Moderan dizajn, sto je dobro, ali je sve krupno, a i previse je reklama na nepotrebnim mestima...
Prosli sajt je bio dobar, samo mu je trebalo centriranje!

Nenad

pre 13 godina

Ne radi Vam button 'Posaljite komentar' u IE8. Takodje, JavaScript error je vidljiv u IE8. Na homepage imate levo od logo-a B92 vertikalnu sarenu liniju. Dizajn je dobar, samo zahteva sitne ispravke.

buksi

pre 13 godina

Nije lose...ipak imam utisak da je stari bio mnogo pregledniji i bolji (osim onog biranja odgovarajuceg sporta u sportskoj rubrici). Samo da su takve stvari promenjene,ove ostale su bile za ne menjati.

radan

pre 13 godina

Dobro je... ali imate veliki problem sa navigacijom koja menja mesto, prvo je ispod sadrzaja a posle prelazi sa strane, mislim da je to osnovna stvar, da ne moramo da jurimo navigaciju po sajtu, to obavezno sredite

Miodrag

pre 13 godina

Aman ljudi, 2011. je godina a ja i dalje u svom browseru čitam vesti sa 50% bačenog prostora okolo.

Pa zar je toliko komplikovano napraviti sajt koji koristi punu širinu ekrana (Prozora u browseru ?)

Ili, makar da postoji kao opcija, pa ko hoće tako neka lepo izabere i ćao ...

laki

pre 13 godina

Aman ljudi, 2011. je godina a ja i dalje u svom browseru čitam vesti sa 50% bačenog prostora okolo.

Pa zar je toliko komplikovano napraviti sajt koji koristi punu širinu ekrana (Prozora u browseru ?)

Ili, makar da postoji kao opcija, pa ko hoće tako neka lepo izabere i ćao ...
(Miodrag, 1. februar 2011 12:56)

Aman ljudi pa zar je tako tesko stisnuti ctrl i "+" za zumiranje stranice?? pa 2011 je!!! i nije ovaj jedini, pola ljudi ne zna da zumira ili odzumira stranicu ako im je van okvira ekrana!!!

VanHalen

pre 13 godina

Stari mi je izgledao vise na sajt,ovaj novi,na novine.
Stari je bio pregledniji,ali i manji font itd.
Novi ima sve vece,ali manje pregledniji,nekako nagurano.

Ja sam uvek za nesto novo.
Sto se tice sajta,sto ljudi sto cudi...

Ko ima stari monitor,crt,
korisnici drugog reda... :)
Ima da skroluju na sve strane.

Ivana Zaklan

pre 13 godina

Sviđa mi se kako ste očistili home page, daleko je preglednija nego što je bila. Međutim, imam veliku zamerku na ogromno zaglavlje u vrhu strane.
Na 4:3 monitoru zaglavlje zauzima 1/5 strane, na 16:9 je jos gore - zaglavlje zauzima oko 1/3-1/4 strane. Na mom 12 inčnom laptopu jedva i da vidim nesto od vesti bez da skrolujem prema dole, al' zato mi je 'Vesti 24/7 B92' u prvom planu non-stop. Ja kao vaš korisnik nemam apsolutno nikakve koristi od tolikog zaglavlja, a ako u zaglavlje stavite nečiji baner umesto B92 to ce još više da me nervira.
U vreme kada tableti već počinju da se prodaju kao kokice, stvarno ne razumem vašu odluku da na takav način osakatite funkcionalnost home page-a.

matori

pre 13 godina

Vidim mnogo je pohvala...
Ja mislim da je nepregledno, previše šareno, nema koncepta u grupisanju, jednolično i dosadno po stilu, mada mi se čini da je odziv sajta nešto brži nego ranije.
Sada mnogo ličite na milione drugih, što pokazuje da autor nema mašte niti ideje da stvori privlačan izgled.
Za 2-3 godine, svi ćemo da se naviknemo na ove promene.
Ili ćemo potražiti bolja mesta...

Бојан, Нови сад

pre 13 godina

Мислим да би било лепо да се направи и опција да се сајт чита на ћирилици, постоји доста сајтова који имају ту опцију

Rozenkrojcer

pre 13 godina

E, ljudi, želim vam sve najbolje, ali ovako izmenjen sajt je izgubio svoj identitet. Trebalo je uraditi neke izmene, to je sigurno, ali malo ste preterali sa web silikonima...

Nikola

pre 13 godina

A, joj! Liči na sajt BBC News, što samo po sebi nije loše, ali... strane su previše razuđene i teže za snalaženje! Stari sajt je bio logičniji, pa i lepši, a ovo... ne znam! Navići ću se vremenom. Valjda

Tipolir

pre 13 godina

Svaka promjena je šokantna, pa tako i ove stranice B92.
Hoče li biti bolje ili lošije pokazat će vrijeme, no pošto sam ja gost iz druge države, ne želim kritizirati, jer jednostavno nemam na to pravo.
Jedina primjedba odnosi se na "upečatljivo" veeeelika slova, jer očito ciljate na čitatelje sa gerijatrije.

Stole

pre 13 godina

...sajt deluje OK, iako mi izabrani font (citaj naslovi) deluje nekako glomazno - mozda je samo stvar navike. U svakom slucaju, jedno morate promeniti na sportskom portalu - navigacioni prozorcic sa "novim" i "vaznim" vestima mora biti pristupacan na svakoj podstranici ! Trenutno je to slucaj samo na pocetnoj strani, cim se udje na neku vest isti nestaje... Pozdrav redakciji.

22-ogodišnjak

pre 13 godina

Ljudi moji, možda je nova kocepcija bolje, samo da se naviknemo, ali ono što je sigurno loše je font 32 kada se uđe na stranicu.. dakle, smanjite font, glavnih naslova, zaglavlje, a ne da moram da skrolujem celu stranu da bih video neku vest. Mogu misliti kako je ljudima sa manjim monitorima.
Dalje, izbacite negde sekciju vreme, a ne skroz dole na dno da vrtim da bih video.

MIlan

pre 13 godina

Svidja mi se novi izgled sajta! Ali, ne mogu da shvatim, zasto se u listi komentara u vrhu prikazuju noviji, pa ako neko hoce da procita sve komantare hronoloski, mora da ide na dno stranice i onda skroluje na gore!? Zar nije logicnije da se komantari prikazuju hronoloski od starijih na vrhu, do najnovijih u dnu stranice?

Rade Nikolic

pre 13 godina

Sajt je mnogo sporiji ako to uopste ikom ista znaci. Sporije se otvaraju stranice i sporije se ucitavaju sadrzaji bilo kog tipa.

Trifun

pre 13 godina

Čist i svetao dizajn, na prvi pogled privlačan, ali nedostaje mu isto što i prethodnom posle revizije od pre par godina -- nije moguće sortirati vesti po rubrikama (politika, ekonomija, itd.), uz dodatak da je sada još i nemoguće uopšte naći te rubrike...

Cobu

pre 13 godina

Na prvi pogled za mene nista posebno, mozda izgleda savremenije ali preglednije nije. Stari sajt mi je bio mnogo pregledniji i do željenih informacija se stizalo sa mnogo manje klikova nego ovde.

mutimir2002@yahoo.com

pre 13 godina

Kako bi bilo da konacno dozvolite sortiranje komentara po vremenu postavljanja?
Posto su ovako obrnuto sortirani veoma teski za citanje...

ja

pre 13 godina

Zao mi je ali novi sajt vam je konfuzan, nepregledan i nepraktican. Zasto ste menjali nesto sto je dobro funkcionisalo? I vi imate visak para ili....

Mistik

pre 13 godina

Uff meni prvi utisak je da je stari bio ...nekako svedeniji ali ajde ce probamo.
Ovi dugmici gore nesto mi mutnjikavi kao i logo i sve sto nije kucan tekst?
Vrati u photoshop i unsharp mask malo.

Radojica

pre 13 godina

Identično brzo radi kao i pre, što i nije baš za pohvalu.

Zbog lakšeg čitanja, veličinu fonta držim na 90%, ali sada to sa sobom odnese i polovinu dimenzije slova komentara, što je stvarno besmisleno.

Ne razumem ni poentu 3cm crne lajsne na vrhu strane.

Ispod glavne vesti ima mesta za 6 sporednih, umesto trenutne 4. Takođe i pored glavne ima mesta za još jednu toliku, npr. "najčitaniju".

prevareni glasac

pre 13 godina

Moram ovo da citiram:
"Bravo! Zanemarite kritike korisnika, oni nisu dizajneri."
Da li se sajt pravi za korisnike ili za dizajnere?!
Stari je bio mnogo pregledniji i funkcionalniji!
Naravno ja nisam dizajner, ja se samo informisem putem vaseg sajta!

Igor

pre 13 godina

Cekaj, zar ovo nije neka greska? Ovo je toliko neozbiljno i lose uradjeno da nemam nameru vise da posecujem ovaj sajt. Razmislite dobro da li ste uspeli nesto sa novim dizajnom?

Nikola

pre 13 godina

Do sada je vas sajt bio najpregledniji. Drasticna promena, zahteva navikavanje, ali je prvi utisak: haos, dezorijentacija... Bice bolje, valjda...

manjina

pre 13 godina

Ja se osecam kao da sam kod neka nova zelena pijaca. Ne znam gde su sargarepe, krompiri, trazim luka - ispred nadjem belog sira, i resim da kupim robu bolje po marketima, pijaca neka je tako. Trebam uzduze i popreko da se setam celu pijacu a da nadjem sta mi treba.

Vladimirr

pre 13 godina

Nazalost, iako je dizajn dosta moderan, tesko se dolazi do onog sto je najvaznije, na nacin na koji smo navikli, po toj hronologiji. VESTI su najvaznije, a one su dosta bez veze organizovane.

Раде

pre 13 godina

Визуелно сајт заиста делује лепше и прегледније. Можда се мало спорије учитава. Имам замерку што и даље занемарујете ћирилцу иако као обавештени људи знате пуно о свему, па и о том писму. Све у свему - боље, а то је важно.

Đole

pre 13 godina

Iako nisam fan menjanja nečega što volim, prvi utisak je FENOMENALAN!
Sajt je zadržao stari "šmek" a opet doživeo veoma interesantan preobražaj koji mi se dopada. :)

Samo napred, sad ću sa još više zadovoljstva svaki dan čitati vesti :)

kamikaza007

pre 13 godina

definitivno mi se ne svidja novi dizajn sajta. To sto ste stavili veci font ne znaci da je sajt pregledniji vec naprotiv, ranije cak s prvim pogledom vidim sta me interesuje sad gubim bar 10 min samo da vidim gde je sta.

sn

pre 13 godina

Kao što reče neko pre mene, zaista bi bilo dobro da uvedete mogućnost da posjetioci mogu birati da li će prvo biti prikazani najstariji ili najnoviji komentari, kako kome odgovara. Nije to mnogo linija koda, i jedna dodatna "kartica" u navigaciji za komentare (hronološki-prvo najnoviji | hronološki - prvo najstariji | preporučeni | nepreporučeni), može i cookie da posjetioci ne moraju stalno da mijenjaju ako im "default" ne odgovara. Što se tiče izgleda, moj prvi utisak je da je stari dizajn bio pregledniji i da je tekst u užim kolonama bio lakši za čitanje, mada to, naravno, može da bude i stvar navike. Za konačnu "presudu" ipak će trebati malo vremena.
Pozdrav

sale

pre 13 godina

Izgleda modernije definitivno, a kao nekome ko se gotovo isključivo informiše putem vašeg sajta mogu samo reći da mi je malo teže da se snađem i uočim ono što me interesuje, ali naravno sve je to stvar navike i proći će brzo. Puna podrška najboljoj medijskoj kući u Srbiji i šire, da budete još kritičniji i da nastavite da preispitujete, istražujete i ubadate tamo gde niko drugi ne sme ili neće!

DD

pre 13 godina

Lepo izgleda novi "layout", i zaista jeste pregledno... ali meni je svaka promena izgleda nekog sajta stresna. Kao kad menjam mobilni telefon. Trebace mi neko vreme da se naviknem.

Igor

pre 13 godina

Promena je definitivno bila potrebna, ali mi se cini da je sve za nijansu krupnije (da bi bilo preglednije?) nego sto bi trebalo. Fontovi su povecani, kao i tekstovi i fotografije. Mislim da nije bilo potrebe za tim.
Ono sto sam nedavno razmisljao dok sam bio na vasem sajtu jeste to da samo lepite vesti i price. Posto sam na poslu po ceo dan i vasa stranica mi je glavni izvor informacija, trebali bi da u jednom (glavnom) delu cesce osvezavate informacije i da sajt prati desavanja na radiju i tv programu... Npr. mogli biste kao najavu na sajtu da postavite ko ce biti tog jutra u Kaziprstu i sl, a posle da okacite i neke fotke i kraci tekst o emisiji. BBC to odlicno radi, i moram priznati da sve cesce slusam njihov radio1 i (iskreno) mrzi me da prebacijem na vas program jer moram da cekam da bih saznao o cemu ce se pricati i ko su gosti...
Sve u svemu, zanimljiv pocetak, ali bi bilo dobro da stvarno napravite neko osvezenje.
Pozdrav

Sunny

pre 13 godina

Razočaranje.
Nepregledan, težak za navigaciju, i fali mi opcija sve vesti, koja je bila na svakoj strani, a sad moram sve iy nekoliko koraka.
Mislim da ću ređe navraćati i koristiću druge sajtove da pretražujem vaše vesti.

Petar

pre 13 godina

Nepregledno i opet nepregledno ! Nikako da se opametite i shvatite da je preglednost sajta najbitnija stavka. Kod vas covek ne moze nista brzo i lako pronaci, bilo koju oblast informacija da trazi to su smaranja da covek ne pozeli vise da svrati na ovaj sajt. Konkuretni informativni sajt (mislim na BLIC) daleko je pregledniji i pristupacniji da ga po poseccenosti necete u dogledno vreme dostici. Zapamtite jednu vaznu cinjenicu, kada se radi o izradi web site, ono sto zelite prezentovati mora biti brzo i lako dostupno. Kod vas Politika , sport, i mnoge druge teme nisu razgrupisane i postavljene na posebnim stranicama sto je osnov za lako i pregledno pretrazivanje, vec ste sve to nekako izmesali i postavili da covek izgubi volju da trazi ono sto ga zanima. Da se razumemo , i stari dizajn nije bio nista bolji od ovog sadasnjeg, tako da je moja ocena, nezadovoljavajuca. Samo da vam kazem, veliki sam obozavalac vase televizije ali nazalost, sajt vam je katastrofa.

srpski kapitalista

pre 13 godina

dizajn je super, odlicno je i radio-difuzno preduzece. samo, deco, sinonim za internet u srbiji? malo se preteruje. idem sada da se provozam novim sajtom :-)

zoki

pre 13 godina

na prvi pogled cudno izgleda jer se bez skrolovanja manje informacija vidi, takodje po mom ukusu preveliki je prostor za baner jer zauzima skoro polovinu "radne" povrsine. U svakom slucaju potrebno je privikavanje a u dizajn koji radi b92 tim imam puno poverenje...

Vladimirr

pre 13 godina

Da dam jos jedan komentar, nargore vam je osmisljeno to da sa vesti ne mogu na dobar nacin da se vratim na listu vesti, vec moram na info, pa tek onda najvaznije pa tek onda... Dakle, neko dugme za povratak na listu SVIH vesti bi bio dobar...

neko

pre 13 godina

Ja imam KONKRETAN problem:
Kad odem na 'info' stranicu i izaberem kategoriju {ono Region, politika, ratni znocin..] veoma cesto me 'baci' na kategoriju koju uposte nisam izabrao, ili ne uradi nista.
I onda, jedino resenje je da 'odem' sa te stranice na neku drugu i vratim se ponovo na B92
Ne znam jesam li dobro objasnio

i jare i pare

pre 13 godina

Meni ovaj novi dizajn u IE8 ne radi kako treba, prosto mi dodje da vam posaljem screenshot, naravno mozda je i do mene, mada mi je prethodni sajt radio perfektno...

SM

pre 13 godina

Meni se za sada ne svidja. Nekako mi je sve krupnije i trebace mi neko vreme da se priviknem. Verovatno da za mesec dana necu ni da se secam kako je izgledao stari sajt. Tako je bilo i sa sajtom Politike...

forma Vs sustina

pre 13 godina

...treba mi bar monitor 19inca da bi strana bila pregledna...

...verovatno stvar navike...

...samo malo vise brendinga... b92 mora da se zna da je b92 u koji god deo strane da se pogleda !!!

dragana

pre 13 godina

Navićičemo se naravno, to nije sporno. Ali za moj ukus moglo i trebalo je bolje.
Unutrašnja stranica je definitivno preglednija. Fontovi i naslova i texta su čitljiviji.
Ono sto mi se ne dopada su home page i naslovne stranice rubrika. Slike su trebale da idu do maximalno 150 pixela / 165 je previše, i mislim da je font naslova prevelik.
Treći nivo navigacije je odvojen jednom vešću, i za sada mi je zbunjujuća razdvojenost navigacije. Čak taj nivo navigacije je podeljen u dva reda i naslovi podrubrika moraju da prate dužinu reči svog para. U recimo zdravlju već postoji mislim 6 linkova koji se i ne vide.
I još jedna velika zamerka, ne vidim link za slušajte radio na home stranici.
U svakom slučaju, želim vas puno uspeha.

Stojan Karovic

pre 13 godina

Zadovoljan sam novim izgledom sajta, i sam sam se bavio veb dizajnom, mukotrpan je to posao, zato čestitam na promeni.Kontent na sredini je u svakom slučaju bolja varijanta od gornjeg levog ugla, veći fontovi su takođe olakšanje, no niste nam nikada otkrili tajnu, šta sajt pokreće, nije od neke naročite važnosti ali zašto bi bilo misterija.... Sajt je pregledan i unapređen u smislu logičkog povezivanja sadržaja.Trebalo bi izbegavati flash, aktiv skript, java skript..., ko hoće da svetluca i da se vizuelno zadovoljava neka ide na Blic.U osnovi svega je kvalitet sadržaja i njegova dostupnost, ja lično naj više cenim skromnu dovitljivost.Tamna pozadina na vrhu ispod banera je iritirajuća, ili sam ja tokom godina možda "prolupao", nije isključeno.

Srle

pre 13 godina

Podržavam promene, naročito ako one vode u smeru poboljšanja. Nije svaka promena dobra pa Vas molim da imate sluha za primedbe korisnika (bar većine).
Nadam se da će novi sat biti brži nego ranije, jednostavniji i pregledniji.
1. Imajte na umu da je vašim korisnicima prioritet informacija, a ne pakovanje;
2. Molim da komentari budu stvarno hronološki poređani!!! Meni nekako ovo izgleda naopako da krećem od najnovijeg ka starijima jer se kod uvezanih komentara gubi smisao, a neprirodno je čitati odozdo na gore.

Srećno i pozdrav

ognjenodobasic

pre 13 godina

1) Mislim da dve kolone ili segmenti unutar teksta moraju da imaju vidljiviji prekid. Npr desnoj koloni na svim stranama bi promenio pozadinu, recimo u tamno sivu... (da se ja pitam) :))

2) Dizajn unutrasnje strane je vec bolji, cistiji, pregledniji, samo po meni, smanjio bi broj tekstova iz iste kategorije koje se nalaze ispod boxa sa komentarima... Po meni je mnogo veci procenat ljudi koji dolazi svakodnevno na B92 sajt i kojima ne treba bas toliki spisak prethodnih vesti...

3) Tematski baneri na homepageu unutar kategorije su dobra ideja, ali mislim da nisu reseni na dobar nacin...

Mozda gresim jer ste mozda vec to uradili, ali ste trebali napraviti anketu za vase posetioce sajta da oni daju svoje komentare na dizajn i sta bi poboljsali. Oni su ti zbog kojih sajt postoji. Izvinjavam se ako vas napadam za nesto sto ste vec uradili, a ako niste, ne zaboravite drugi put...

Puno srece u radu, citamo vas u svakom slucaju :)

ljubo

pre 13 godina

Sve izgleda nekako preveliko i prekupno, pa ovi glavati političari na slikama izgledaju još glavatije. Bolji je bio stari izgled sajta.

Ana

pre 13 godina

Verovatno je stvar navike, pa je prva reakcija odbijanje.

Nekako mi liči mnogo na neke druge sajtove, a to mi se ne dopada. Plus, nekako imam utisak da me bole oči od ovolikih slova.

Verovatno je potrebno vreme. Sećam se da mi se prelazak sa "žute" na "bordo" verziju sajta nije uopšte dopao u startu. Baš mi je smetala promena, a posle mi je bilo super...

EXTRA

pre 13 godina

Pohvale! 90% posla obavljeno. Samo jos da se sminka i da se realne primedbe prihvate. Ova nova stranica vise nije nabijena i ne daje utisak dzungle. Lep dizajn i uocljivost. Funkcionalnost treba da bude na prvom mestu(da posetioc brzo nadje po pdeli na teme ono sto ga interesuje). Nije ona stranica dobra koja ima mnogo stvari na jednom mestu, nego koja sluzi svojoj nameni. Ovo je pravi primer zlatnog reza. Mislim da je pun pogodak.

Dušan

pre 13 godina

Ovi što viču da im ne valja su isti oni koji kukaju kad ima na Facebook-u izmene Home stranu i onda pričaju da nova ništa ne valja, pa za koji mesec, ka ovi reše ponovo da menjaju, viču kada je sad taj trenutni izgled najbolji i da ne žele novi. Stvar navike.

Sajt je OK, pregledan i lep. Stari je bio sav natrpan i užasno je izgledao na većim widescreen monitorima. Sada je sadržaj konačno tamo gde treba da bude - na sredini ekrana.

BTW Povećajte ovaj box za unos komentara, užasno je mali.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Sajt Vam je na na prvi pogled "Liderski", ali kad covek malo udje u "sustinu" i pokusa da se "snadje" tek onda vidi koliko je sve ustvari samo komplikovano i tesko pregledno bas kao i srpska politicka SCENA !
Ako cu ja kao citalac sam traziti teme po Vasem sajtu onda bi to znacilo da ja vec znam sta ima novo u Svetu a na Vasem sajtu dolazim da bih to jos jednom SAZNAO ? Pozz

Dejan

pre 13 godina

Sećam se kada je Eurosport pre par godina promenio sajt. Smorio sam se, jer je stari bio skroz ok, ali sam se sada navikao i nemam ništa protiv.
Verujem da će isto biti i ovde, samo da pohvatamo gde je šta, da prođe neko vreme i nadam se da će biti ok.
Jedino me mnogo nervira što su vesti nesortirane. Molim Vas, makar za sportske vesti koje se pojave na glavnoj stranici za sport, sortirajte ih po datumu. To mi je smetalo i ranije, ali kada već radite oko sajta, sortirajte sportske vesti po vremenu. Zaista smeta kada je neka današnja vest pri dnu spiska, a od pre par dana bode oči čim se učita stranica.

pozdrav

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Све у реду, неко вријеме је потребно да се навикнемо, али ја имам жељу тј. приједлог да страница буде "Ђирилицом" ...даље, имам приједлог да се смакну ови симболи да не морамо стално куцати, нема потребе.....треће, ја коментаришем спорт, а највише кошарку и нпр. на неке провокације кад желим да реплицирам спорстки (без псовања) ви то не дозвољавате..значи пустите нас мало да слободније се препуцавамо тј. реплицирамо.....

S.

pre 13 godina

Gledam prvih 6 komentara svi negativni i 10 puta vise negativnih glasova, nego pozitivnih. Valjda smo takav narod, sve nam smeta, nista nije potaman, a za 3 dana zaboravice kako je stri izgledao. Pregledala sam sajt i sasvim je OK. Pozdravljam promene !

miros

pre 13 godina

Po komentarima se vidi koliko ljudi u Srbiji ne vole promene, ne vole da se potrude da nešto drugo nauče. Zato nam i jeste tako kako nam je. Svaka čast za sajt samo napred i još mnogo novih i boljih izmena očekujem.

Младен

pre 13 godina

Лепо, али може ли се додати само још један мали пакет који пребацује вести у ћириличко писмо? Већ има пакета који то могу да омогуће, ситан је рад а значи пуно за нас у иностранству који учимо децу свом писму али без националистичких сајтова. Хвала!

Dipche

pre 13 godina

Ovih dana sam na jednoj konkurentskoj kuci gledao vesti i zanimljivo i veoma zapanjivo ide vest da je sajt ... televizije najbolje ocenjen u prethodnoj godini. Zaista ne mogu da ne kazem i ne izgovorim da je to zaista smesno! NAJOBOLJI STE U SVEMU I STO JE NAJBITNIJE 20 GODINA ISPRED NJIH! NASTAVITE TAKO! FORCAAAAAA B92

Шумадинац

pre 13 godina

Нови сајт је добар. Моја сугестија је да уведете и Ћирлиличну верзију, обавезно. Друга сугестија је на изглед целог сајта, подсећа на ББЦ сајт, све је у црвено-белој-сивој комбинацији. Не би било лоше да Одељке, поднаслове (технополис, пиутовања, здравље, култура и сл) да буду осенчени у другим бојама да изглед буде мало живљи, животнији! Примера ради раније је део "Бизнис" био осенчен зеленом бојом, па би можда могли мало да уведете живље боје, а да се не претера!
Поздрав!

ja

pre 13 godina

meni se svidja, ok je bio i dosadasnji izgled sajta, ali treba promeniti s vremena na vreme, za sad samo jedna primedba: cemu ovaj crni prazni prostor u gornjem delu ekrana?

Neutron

pre 13 godina

Treba menjati izgled sajta s vremena na vreme, svezine radi. Lepo izgleda ali ima i mana. Pre, kada bih usao u sportske vesti, zatim kliknuo na neku vest, pa na komentare, iz tog koraka sam se mogao odmah vracati na "sportovi" i sarati dalje. To verujem da svi mi radimo jer ne citamo samo jednu vest, nego manje vise procesljamo sve. Kao kada citas novinu. Ne kupis novinu samo zbog jedne vesti. Dakle, preci iz komentara jedne vesti mogao direktno da ides na "sportovi" i da biras sta ces da citas. Jedan korak. Sada, koliko ja vidim, treba da kliknes unazad makar dva puta, pa da onda opet biras sportove. Ni malo prakticno, a o tome se radi. Jos mozete ovo da popravite.

milos

pre 13 godina

Dizajn nije los, ali osnovni problem ovog dizajna je belo siva boja za pozadinu i cista bela za sadrzaj izmedju kojih nema neke razlike pa se stice utisak da se sve nekako utopilo jedno u drugo. Na taj nacin dobili ste situaciju da korisnik ne zna gde da gleda, sta da radi, jednosavno nema fokusa na sadrzaj sto je najvaznije. Da bi to izbegli trebali ste i pozadinu staviti u istu boju, znaci u belu ili jos bolje, u neku znatno tamniju sivu ili crvenu. Kao sto znate na nekim drugim domacim stranama su to izveli sa dropshadowom sa leve i desne strane od sadrzaja sto jasno korisnika fokusira na taj deo sajta, iako je to malo prevazidjeno u modernom dizajnu to i dalje pije vodu. Inace, jako mi se dopada navigacija.

Ruzica Nikolic

pre 13 godina

Nikad se nisam javljala i komentarisala , ali sad bih ipak rekla neku rec.Pratim vas sajt i sad sam nakon promene razocarana , jer sam ocekivala da cete biti profesionalniji. Medjutim i vi ste se utopili u prosecnost srpske nemoci da krenete na bolje. Nadam se ipak da ce za sve, pa i za vas krenuti boje. Citacu vas i dalje jer nemam drugi izbor ovde u Canadi .Poadravljam vas i menjajte se , ali na bolje ...

radmila

pre 13 godina

Promena nije loša, a nije ni bog-zna šta... nekako je isto u različitosti... i svemu je dat podjednak značaj... sva zaglavlja ista... no dobro je i ovako kako je. Sve je stvar navike i odvike... LOL... Kad pomislim da je moglo da ga uopste nemamo - sto i nije nemoguce - dobro je kako je.
Moglo je biti mnogo bolje i to bas u onome sto ste i hteli... Ja bih sada presla na fino doterivanje preglednosti.

mr.dll

pre 13 godina

Nemam nista protiv promene, ali nepregledno je ljudi. Sve je belo i ne mogu da se skoncentrisem i pregledam naslove vesti od ogromnih slika. Od sad koristim samo android aplikaciju... uostalom od kad nema TV Manijaka, starog Dizanja a vidim od skoro i Sportskog Ritma srca, sve manje otvaram ovaj sajt...

To!

pre 13 godina

Odlično! Kakvo prijatno iznenadjenje. Stranica je daleko preglednija, jeste duža, ali je bolji i duži spisak B92 vesti na prvoj stranici, kao i info iz drugih medija.

Aleksandar

pre 13 godina

Izgleda lepše, modernije, bilo je vreme. Konačno je sadržaj na sredini.
Na prvi pogled, mana je što nema nigde menija (ili ga ne mogu lako naći) za kategorije "svet", "region", "društvo"...
Ono što mi najviše smeta na b92 je flash koji mi "ubije" RAM

oktopus

pre 13 godina

Čuo sam jutros na radiju u dizanju za promenu sajta. Ok većina promena je pomak na bolje. Mislim i ova, sad kad sam otvorio sajt. Dan dva da se naviknem ali i dalje prva stranica kad sednem za net će biti B92.

Ana

pre 13 godina

Stvarno je samo stvar navike.

Jutros sam poslala komentar da mi se baš i ne dopada.

Kući sam danas, pa sam baš provela neko vreme na sajtu i već sam se navikla. Biće sigurno još i poboljšanja u narednom periodu. Pozdrav za najbolju medijsku kuću !!!

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 13 godina

Vrlo komleksan i obiman posao je bila ova kreacija vaseg novoga, modernoga veb-dizajna. Mnogi to ne shvataju sad, ali ce vasi posjetioci poslije shvatiti i sve ove promjene prihvatiti. Problem je da se odjednom toliko novoga desilo, da pamet ljudska ne moze sve odjednom da svari.
Ustvari dizajn nikad nece biti vazniji od sadrzaja, a vas sadrzaj je godinama progresivan i neobican za svu ovu balkansku maglu i monotoniju.
B92 ne suti i ne zatvara oci pred istinom. Sve dok ima i jedan covek u Srbiji koji je protiv B92, tj. istine, misija B92 se mora nastaviti. Lijepo je biti clan ove velike veb-porodice.
Akšam hajrula (dobro veče) zeli vam...

Bivsi redovan citalac

pre 13 godina

Stranica sa vestima je toliko nepregledna da nisam imao volje ostale ni da gledam. Izgleda da novo ne mora biti uvek i bolje. Šteta ...

Visantinian

pre 13 godina

Meni se svidja, ali imate spam od telenora koji udarnu vest prekrije.
Da bi je procitao, moram da idem na close.
Takodje i jedan mali detalj, iz komentara ne mogu da posaljem svoj komentar, vec da se vratim na vest, pa tek onda.
Inace je primer Dulicu kako se web prezentacija radi i obavestite Dulica koliko je kostala

Bak

pre 13 godina

Meni je, uz jutarnju kafu, redovan ''jutarnji ritual'' i pregled sajta B92 i mogu da kažem da je ovo velika promena. Meni, kao čitaocu, manje je važan izgled (ali koji mislim da je funkcionalniji nego pređašnji), a više mi je važno da budete tačni, brzi i objektivni u informacijama, kao i što ste do sada bili.

BB

pre 13 godina

Bravo! Zanemarite kritike korisnika, oni nisu dizajneri. Korisnici uvek hoce staro jer ne vole novo, i ti isti ljudi koji "vole" stari dizajn, su bili protiv njega kada je on zamenjivao jos stariji. Sto se mene tice, ljudi iz struke, imate pohvalu, svedenije je, lakse, preglednije.... jednom recju 10 puta bolje.

trambulino_akrobata

pre 13 godina

Nije lose mada treba malo vremena da se korisnik privikne. Prva pomisao mi je bila da pratite BBC i CNN jer su oba nedavno dobili novi make-up. Treba vam malo finog tuninga sa strane vizuelnih detalja. Srecno!!

Proka

pre 13 godina

Inace sam pratio svaki put kada je neki domaci medij radio redizajn sajta i nikada nisam video pozitivne komentare. Zanimljivo, zar smo toliko konzervativni? A sto se tice mog misljenja, u svakom slucaju je bolje od prethodne verzije koja je bila davno prevazidjena (ono na sta je kliktala vecina je zauzimalo 5% stranice).

Veso

pre 13 godina

Meni je ovo odlično. Za sve kojima ne odgovara veliki font to se lako podešava u meniju ili prečicama (u Firefox-u: CTRL i - za smanjenje, CTRL i + za povećanje fonta) tako da to ne vidim kao problem.

Nenad

pre 13 godina

Pa, kada naviknete na stari, tesko je navici se na novo. Ipak, svaka cast za trud, izgleda odlicno. Mislim da treba jos malo unaprediti preglednost, stari je tu bio zaista na vrhunskom nivou. Ovaj sajt vredi, za razliku od...

Nesh Bros

pre 13 godina

Veb sajt je milion puta bolji ! Sve je daleko daleko preglednije i jasnije! Navigacija je dobra, i pruza vec na prvi pogled sve osnovne informacije !

Mala sugestija je, da aktivirate nove kategorije sadrzaja, kako bi sajt postao interesantniji siroj grupi ljudi! Npr, zabava, zanimljici snimci, pa mozda cak i showbznis :)

Samo napred! Imate jednog novog posetioca !

Ivan

pre 13 godina

Pohvale za vas rad i sadrzaje koje nudite korsnicima. Stari dizajn mi je bio ok. Sto se novog tice, takodje neke stvari su pomak na bolje. Ipak mislim da je crna traka iznad sajta promasaj i po meni (kao totalnom laiku za dizajn)citiavom sajtu daje jednu notu kica ili pristupa sajtu nekih jeftinih novina ... Ukoliko ne zelite da se pozicionirate u toj zoni mozda biste trebali da uradite istrazivanje, da vidite da li sam u pravu a ako jesam da to i ispravite.

drsako

pre 13 godina

Ono sto meni smeta, je sto sada kada otvorim na B92 info stranicu i hocu da citam SAMO vesti, to ne mogu [kao do sada], nego sam prisiljen gledati i slike [iako mi se ne gledaju - recimo veceras je aktuelan onaj Skundric sa plavim slemom].
Izgleda da je nekome sarenilo najvaznije.

prokleat avlija

pre 13 godina

bogami lepo!
meni se baš svidjaju velika slova,veoma su šik, mala slova se progone iz web dizajna koliko ja znam već 3 godine,ali stare navike teško umiru, imam 24 inčni monitor i ne moram više da guram glavu u monitor da bi video sta pise. i slike pored naslova su veeeliki plus, takodje me odusevio mini meni na svakoj početnoj stranici podkategorije vesti.
jos lakse se nalaze kategorije koje me zanimaju zbog velikih vertikalnih crvenih naslova sa strane.
u principu sve je ostalo isto što se tiče preglednosti čak mi se čini da sada na naslovnoj i naslovnim stranicama kategorija ima više informacija i da se lakše nalaze.
iako reklama ima upadljivo više lepo je odvojen prostor za reklame od korisnih informacija.
prvobitni šok zbog promene izgleda stranice trajao je 3 sekunde posle toga momentalno sam se snašao.
generalno svaka čast

dajana

pre 13 godina

Bas sam se jutros iznenadila kaad sam kliknula vas link, prvo sam mislila da sam nesto pogresila kad ono nije greska vec novi web, lepsi i pregledniji od starog, dopada mi se.

Goran

pre 13 godina

Daj 'hejteri' ne lupetajta molim vas. Stvar je samo navike. Svaka cast za b92 i promene koje su usledile. Ova stranica je napravljena po 'uzoru' na svetske sajtove ove vrste. Ako pogledate BBC NEWS, CNN i sve ostale vodece sajtove, videcete da nova stranica nista za njima ne zaostaje. Posto se profesionalno bavim web dizajnom preko 10 godina, misli da sam merodavan da sudim o funkcionalnosti i dizajnu stranice. Prosli home page koliko god da ga mnogi vole je bio blagi uzas sto se tice preglednosti.

Milos

pre 13 godina

Svakako je vizuelno bolje ali ovaj DD_belatedPNG.fix('*'); primenjuje komandu na apsolutno svim elementima strane sto je bespotrebno, svedite to na elemente gde stvarno i koristite PNG.

Generalno bi trebalo da sve JavaScript fajlove ucitate zajedno, minifikovane i gzipovane (http://code.google.com/p/minify/)

Takodje mozda bi mogao kod strana da bude malo validniji i kompaktniji.

Sale

pre 13 godina

Pitao sam se kada ce redizajn ulediti obzirom da smo vec poprilicno usli u 21-vek. Website koji je bio aktivan pre ovoga ne da je bio nepraktican nego cak i ruzan. Samo nabacane informacije pa ti trazi sam sta ti treba. Pretraga nije skoro nikada radila prema potrebama korisnika - ovako se bar pokazuje sredjenost i lako surfovanje do zeljene informacije. Obavezno unapredite i WAP verziju - SVAKA CAST!

rale

pre 13 godina

Lep izgled naslovne strane, preglednost, prijatne boje. Prosli mi se cinio isto tako efektnim i lepim ali ovo je dokaz da je B92 ozbiljna kuca, da se uvek nesto novo radi, smislja, popravlja. Evropski nacin rada... Svaka cast! :) Pozz

Boris

pre 13 godina

Odličan je novi dizajn! Eventualno smanjiti font za jedan, dva points.

Ova lavina kukanja kako je stari bolji je rezultat navike, ništa više. Samo napred!

Pinot Gris

pre 13 godina

Dajte ovom sajtu nedelju dve, tada ce se videti kakav je zapravo, promena jeste malo veca, a ljudi ne vole promene.

Svakako ne na stari, ostanite na ovom, samo ga doterujte u hodu.

uhhh

pre 13 godina

da li bi neko hteo da mi objasni kako da nadjem sve vesti na jednom mestu (ako je moguce)... brljam po sajtu 15 min i smorih se... danasnje cu ocigledno preskociti posto nemam bas vremena da tumacim ovu novu semu...
znaci dodjem ovde i vidim neku veliku sliku, neka krupna slova, neke strane novine, neko kulinarstvo i sl a mene samo zanima da prvo procitam vesti (zbog cega najcesce i posecujem ovaj sajt) a ako me bas bude zanimalo sta kaze dojcevele i sta da spremam za rucak naci cu i na drugim mestima...

DI

pre 13 godina

Nije los izgled, malo je manje pregledno, ali ok. Jedna stvar koju treba da ispravite je da ubacite sortiranje sportskih vesti po kriterijumima Najnoviji / Najvazniji, i to sto pre :)

iPhone

pre 13 godina

Sajt je OK, mozda dok se naviknem! Ali nadam se da je jedna od novih stvari za 2011, Apple aplikacija za iPhone i iPad!!!!!!!!!

Nemanja

pre 13 godina

meni se svidja, nekako mi je zivlje i lepse, naravno i stari je bio dobar ali ja sam uvek bio za novo :) i jos jednom pozdrav redakciji devedeset dvojke jer je maksimalno liberalna i profesionalna u prolasku komentara, svacije misljenje izbace.zato sam uvek i ovde citao vesti, da vidim sta ljudi misle a ne na jednoj drugoj televiziji gde su komentari jednolicni i ako se razlikuje tvj oni ne izbace. sve najbolje i svako dobro najboljoj televiziji.pozdrav

Andrija

pre 13 godina

Super je dizajn. Svidja mi se. Jedino sto bi trebalo popraviti je izbor kategorije vesti. Nikako mi se ne svidja taj padajuci meni. Kategorije bi trebalo da stoje ispod glavnog menija. Ovako kad vec udjem u npr. Hroniku a hocu da predjem na Svet moram da se vratim korak unazad pa tek onda da idem na Svet..

dragan

pre 13 godina

stvar ukusa.kad sam otvorio stranicu malo me zbunilo.znaci dok se covek ne privikne.a onaj koji cesto koristi vas sajt zxa pregled citanje i komentare taj ce vam u roku od nedelju dana reci pravu i realnu ocenu koliko vam je redizajnirani sajt dobar.

Srecno i bericetno

pre 13 godina

Sajt nije los, samo treba sada da se priviknemo na novi LOOK, mada mnogo mi nedostaje ona opcija npr. sportske vesti slozene po hronologiji.

dromish

pre 13 godina

Jao a bas sam bio ispriman na onu cvrenu boju.. nekkao mi je odavala utisak toplote i sigurnosti i secala na neka lepa vremena.. al kul je ovako

marija

pre 13 godina

Bavim se web dizajnom i smatram da je ovaj sajt mnogo mnogo bolji, pregledniji, organizovaniji i centriran konacno. Onaj stari dizajn mi se nije dopadao. Bio mi je previse tezak u smislu dizajna, organizovanosti I naravno leve strane gde je bio postavljen. Ovde vidim u komentarima da ljudi ne mogu da se naviknu na novine sto je generalno kod nas problem, a narocito kada su u pitanju web sajtovi. Po tom pitanju moramo jos mnogo da napredujemo. I da ucimo. Prestizu nas mnogi, a mi smo u 21 veku ili nismo. Naravno da su najvaznije informacije bez obzira na dizajn, ali vrlo vazno je kako su one prezentovane, oblikovane, istaknute. Uradili ste pravu stvar. Web dizajn napreduje u svetu velikom brzinom i lepo je videti to i kod nas. Sada treba u smislu funkcionalnosti web sajt unaprediti na jos visi nivo. Stoga, samo napred!!!

nothke

pre 13 godina

Nije loše, al šta će ovaj crni prostor iznad crvene trke sa logom? Pomerite logo do vrha, nadam se da to nije predviđen prostor za reklamu =(

johnnybravo

pre 13 godina

meni je ovaj sajt 1000 bolji od prethodnog, koliko mi je vremena trebalo da sepriviknem na prosli ( na koji se jos uvek nisam privikao ) , ovaj mi je odlican. Kao da sam ga ja pravio :-))

Petar

pre 13 godina

На први поглед, некима и мени више је одговарао стари, али пошто је све питање навике, навићићемо се. У сваком случају промене освежавају и терају мозак да се не улењи.
И, онако уз пут, јел' то случајно да се нови изглед сајта некако поклопио са доласком нове директорке? ;) хе хе

Vladimir Dimitrijević

pre 13 godina

Super vam je sajt!

Ja bih lično voleo da se sadržaj raširi u zavisnosti od rezolucije, skroz koliko je moguće, ovako na mojih 1920x1200 ima puno praznog prostora :/

radmila

pre 13 godina

Za one kojima je stranica sa prevelikim slovima i deluje nekako predimenzionirana, ako koriste FIREFOX - mogu to doterati tako sto se ode na VIEW - i u padajucem meniju odabere ZOOM pa onda imate ZOOM+ i ZOOM- , odabere se ZOOM- , koliko puta se klikne na njega toliko se stranica umanjuje, i obrnuto...

Vladimir Jovanović

pre 13 godina

Odlično, pregledno, moderno. Baš sam se pitao kad će konačno neki novi izgled.
Jedino bih izbacio podršku za IE6 - pokažite malo smelosti kao i svi veliki i poterajte malo progres.

mrmot

pre 13 godina

bravo! meni se novi dizajn mnogo vise svidja od starog, sve je bolje ogranizovano i preglednije. onaj stari je bio krs, narocito sto nije bio na sredini monitora to je bas nerviralo!! novi sajt je zakon.

Inevitable

pre 13 godina

Svaka vam čast. Ova promena me je najprijatnije iznenadila, sajt je ovako mnogo pregledniji i lepši. Bilo je krajnje vreme da se stari reformiše :)
Samo napred!

Jedan bračni par....

pre 13 godina

Mom mužu i meni se novi look izuzetno dopada. To što je većina nezadovoljna je samo plod mentaliteta u Srba da se protivimo promenama , čak i kada su "na bolje". Da je prvo postao ovakav izgled sajta, pa onda menjan u onaj dojučerašnji komentari bi opet bili isti (negativni). Treba samo da prodje vreme i sve će biti OK!

Velibor, USA

pre 13 godina

Ja bih bio zaista radostan da priznam da je ova inovacija dala poboljshanja, ali, moram da istaknem nekoliko stvari koje su mi otezale brauzing sajta zbog ovog novog dizajna:

- sporije nego pre, najveci problem

- preglomazna, prenatrpana postava stranice

To bi bili najveci problemi koji su ovim novim dizajnom nastali.

Svakako da ima i nekih prednosti ovog novog dizajna- npr. osvezenje je videti vishe slika vezanih za vest, iako su mogle biti vishe stavljene unutar vesti nego na pochetnom listingu vesti. I tako, ima josh par stvari koje mi se svidjaju, ali zaista, promena je dobra ona kad je promena nabolje shto nisam bash siguran da je sluchaj ovde. Stari dizajn je mozda trebalo samo malo doterati ne bash ovoliko izmeniti, da ne kazem, unakaziti.
Shvatam da je sve mozda i do navike/odvike, ali ako mozete vratite vishe stvari starog dizajna (ako vec ne mozete potpuno da vratite stari dizajn) i uskladite nekako ovaj novi sa onim dobrim stvarima starog sajta, nadjite neki kompromis izmedju starog i ovog novog, ako je moguce, molim vas. Ako nije moguce, dobro, valjda cemo se navici.

U vezi preovladavajuce boje- dodajte malo vishe plave i s plavom meshanih boja, samo malko manje ove bordo crvene.

Veliki pozdravi i chestitke na trudu!

p.s. i ja sam isprva imao problem da nadjem Sve Vesti, ali izgleda da Spisak Vesti sada znachi i daje to isto.

očajan

pre 13 godina

Nažalost VELIKI korak UNAZAD.
Naročito INFO strana, njeno stablo nikako da ukapiram. Razni "haustori":politika, hronika, društvo,?ratni zločini??/, drugi pisu, moj ugaox2, pregled stampex2...- i to sve u istom rangu vaznosti; pa: novo, važno, popularno, u fokusu ...; pa opet moj ugao, pa opet-ma HAOS->>> na kraju zaboli glava, te ne znaš 'de si poš'o. Dajte makar pravu mapu sajta da znam gde sam.
I nije to da se nisam "navikao" na novi dizajn - mislim da ni sam moderator ne zna gde da "uglavi" neku vest.
Molim promene

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Sve sto je lepo, jasno i korisno, stvoreno od ljudi za ljude, njihov zivot, odnose i potrebe za promene i usavrsavanje predstavlja plod i uspeh ljudske maste i zalaganja, a sve je to sroceno u Vasem sajtu, na cemu Vam ja iskreno cestitam.

FITJA=Zastava750deluxe

pre 13 godina

Na google chrome-u i operi 11.01 sve radi perfektno..
Sajt je lepo odradjen,pregledan i odlican interfejs. Sve pohvale

darije

pre 13 godina

Evo da probam i sa kompa: FF 3.6, "Sedmica", 23'' monitor... Sasvim solidno, mada sam još uvek za stari izgled. Ovaj mi je nekako preavangardni.. Sve u svemu, stvar navike.
Nego, imam jedan predlog. Pošto ponajviše pratim sport, kad se klikne na VESTI i kad se izlistaju sve postojeće, stoji samo vreme objavljivanja, bez datuma, što je malo bez veze. Kasnije kad se klikne na određenu vest postoji i datum, ali ga u spisku nema. Bilo bi fino dodati i to.

Aleksandar

pre 13 godina

Lep, pregledan dizajn, značajno bolji od prethodnog. Najznačajnija loša stvar je što je charset i dalje ostao u prošlom veku. utf-8 je danas standard.

KiSSeli

pre 13 godina

Odlichno! Mnogo chistiji stil celog sajta , preglednije , lakshe za chitanje i manje haotichno . Samo plusevi od mene za sada +++++ .

Lakrdijass

pre 13 godina

Ovo sam dugo cekao. I prezadovoljan sam. Mogu vam reci, konacno. Sad ste definitivno BR. 1. Press je imao veoma pregledan sajt i cesto mi je bilo lakse da prelistam Press na brzinu nego B92. Iako vesti B92 smatram neuporedivo kvalitetnijim. Sada mogu i B92 na brzinu da prelistam, a da me ne smaraju sa kojekakvim tracevima i nacionalistickim glupostima. U zadnje vreme citam Ceske novine. Novi izgled me podseca na Idnes.cz i Novinky.cz. Zadovoljan citalac.

Aleksandar

pre 13 godina

Bolji nego prethodni. Malo je rasturen, ali verovatno ce trebati vremena da se priviknemo. Samo me neverovatno podseca na sajt ign.com.

KV

pre 13 godina

Super, stari sajt je bio totalno nefunkcionalan. Predlazem da vam u 'highlight' vestima bude uvek neka zanimljivost ili neka zabavna vest, da bi ljudi imali neki 'escape' iz surove realnosti.

novski

pre 13 godina

odlicno odradjeno, pregledno...samo tako nastavite, na dobrom ste putu...i ovo je dokaz da k'o sto bi neko rek'o "Srbi ne zele promjene", i cemu vise ta prica o cirilici, tehnolosko doba, jednostavnost, Evropa bez granica...Srbi bi sve dali za EU, a ovdje im smeta latinica...hoce da nose cirilicu sa sobom u Evropu, e pa nema...

Bane

pre 13 godina

Prvo pohvala za bolju i jasniju organizaciju sadržaja. Dizajn svako doživljava na svoj način, meni je dopadljiv. Kritika: ljudi brzo očima prelaze preko malih naslova koji će ih privući ili ne. Ovi mali naslovi plave boje nemaju dovoljan kontrast u odnosu na pozadinu. Takođe razmak između slova u naslovima nije isti kao onaj u tekstualnom delu, pa su naslovi malo zbijeni, što nekome otežava čitanje.

miloszekovic

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto niste napravili hovere na dugmicima u navigaciji(sem underline-a u donjoj)? Toliko mogusnosti za tako malu sitnicu koja ipak daje neki dozivljaj korisniku sajta ....

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Pa nek' je sa srećom, ovo šta videh malo od dizajna, izgleda baš lepo, zanimljivo, ugodno i i stvarno pregledno...

pozz.

Aleksandar

pre 13 godina

Novi izgled je puno bolji, a vidim konacno ste ubacili i widescreen opciju pa ga mogu "razvuci" preko celog monitora. Jedino sto mi smeta to su fontovi u komentarima koju su preveliki pa se moram vise naprezati dok ih citam. Bilo bi dobro ako bi ih mogli smanjiti na velicinu iz ovih bocnih menija. POZ

mikula mali

pre 13 godina

Vecina komentara koji negativno vide ove promene na vebu b92 odslikavaju tipican srpski duh: kad je nesto staro vapi se za novim, kad je nesto novo place se za starim! Nije se rodio koje Srbima ugodio.
Medjutim, vas novi veb je, po mome misljenju, vrlo vrlo kvalitetan, i mogao bi da se uporedi sa najmodernijim dizajnima nekih evropskih vodecih infomativnih veb-sajtova.
I mene ste prvi dan prepali, jer sam bio izgubio svoje "navike". Ali kompletna slika vaseg veba je na izuzetno kvalitetnom nivou. Mnogo uspeha!

Kojic Danijel

pre 13 godina

Svaka cast, izgled sajta je u najmanju ruku u domenu svetskog vrha, samo tako nastavite :))) Pitanje za Administratora, da li mozete da mi kazete jer ja se namucih ali nemogu da nadjem stranicu Vreme,sve sam prelistao ali moguce da sam prevideo gde je...Hvala

Груја Смедеревац

pre 13 godina

У принципу је добро. Оно што мислим да недостаје је могућност хронолошког прегледа спортских вести. Та могућност постоји нпр. за Инфо и Биз, али не постоји за Спорт. Било би лепо да то додате. Иначе, свака част за досадашњи рад, само напред!

tomislav

pre 13 godina

svakako ima mjesta za doradu, ali meni se sviđa. oke malo je sve uvećano, ali meni je bolje. pozdravi iz Zagreba, HR

PS. čemu ova slova, istina sad ih je manje, prilikom upisivanja komentara? idealno je ono na mobitelu, npr 4 + 2... pozzzz

mislj

pre 13 godina

Nadam se da necete zadrzati obicaj koji ste imali i koji je po meni bio veoma neprofesionalan za nekoga ko objavljuje vesti:
Imali ste obicaj da 'pretumbate' vesti i pod 'najnoviju' podmetnetepostavite [kao kukavicije jaje] i neku staru/bajatu vest koju ste objavili par sati ranije iako se, sto se konkretne vesti tice, apsolutno nista nije desilo.
Time zavaravate verne citaoce koji ocekuju da ce 'najnovije vesti' ostati najnovije tj. nece se neko igrati sa redosledom i podmetati 'staro kao novo'

Djordje

pre 13 godina

Novi dizajn je korak unazad. Pardon, dva koraka. Stari sajt nije bio primjer dobrog dizajna i funkcionalnosti, ali je bio OK. Novi je primjer dobre namjere modernijeg dizajna i preglednosti/funkcionalnosti. Na zalost, dobra namjera nije dovoljna. Eksperiment, po mom misljenju, je propao. Sajt izgleda malo moderniji, ali je sto se tice preglednosti, za 2 klase iza serbian cafe-a, sto je veoma losa ocjena.

devetdvabe

pre 12 godina

mislim da bi bilo zgodno vratiti sajtu i logou uopste crvenu boju. ona je nakako svoh ovih godina bila zastitni znak b92. i ja se slazem sa nekim prethodnim postovima, mislim da je ucinjeno nekoliko koraka unazad, prvenstveno dizajnerski sadasnji sajt izgleda daleko losije... bas steta, nece biti potrebno mnogo vremena da b92 izgubi dosadasnje korisnike.

Andrej

pre 13 godina

Onaj stari je stvarno bio katastrofa i podsećao me na sajtove od pre 2000e.

Ali ni ovo rešenje nije baš najsjajnije, kao prvo dosta JS grešaka na IE7 i IE8, ali ne i na Chrome-u. Dakle nije baš neko cross-browser rešenje.

Ipak, sve je bolje od onog što je bilo do juče tako da sam sve u svemu prijatno iznenađen.

Milan

pre 13 godina

Pohvaljujem ovaj potez ekipe B 92. Sviđa mi se dizajn. Ovo je pravo osveženje. Ne bi bilo loše da barem svake dve godine uvodite ovakve inovacije

Aleksandar

pre 13 godina

Bravo super izgleda i bio je red, koliko li kosta novi izgled - sigurno 5 miliona evra ako je Ocistimo Srbiju 25000 evra onda ovaj ispod 5 miliona nije

Đole

pre 13 godina

Iako nisam fan menjanja nečega što volim, prvi utisak je FENOMENALAN!
Sajt je zadržao stari "šmek" a opet doživeo veoma interesantan preobražaj koji mi se dopada. :)

Samo napred, sad ću sa još više zadovoljstva svaki dan čitati vesti :)

S.

pre 13 godina

Gledam prvih 6 komentara svi negativni i 10 puta vise negativnih glasova, nego pozitivnih. Valjda smo takav narod, sve nam smeta, nista nije potaman, a za 3 dana zaboravice kako je stri izgledao. Pregledala sam sajt i sasvim je OK. Pozdravljam promene !

Vladimir Dimitrijević

pre 13 godina

Super vam je sajt!

Ja bih lično voleo da se sadržaj raširi u zavisnosti od rezolucije, skroz koliko je moguće, ovako na mojih 1920x1200 ima puno praznog prostora :/

srpski kapitalista

pre 13 godina

dizajn je super, odlicno je i radio-difuzno preduzece. samo, deco, sinonim za internet u srbiji? malo se preteruje. idem sada da se provozam novim sajtom :-)

FITJA=Zastava750deluxe

pre 13 godina

Na google chrome-u i operi 11.01 sve radi perfektno..
Sajt je lepo odradjen,pregledan i odlican interfejs. Sve pohvale

miros

pre 13 godina

Po komentarima se vidi koliko ljudi u Srbiji ne vole promene, ne vole da se potrude da nešto drugo nauče. Zato nam i jeste tako kako nam je. Svaka čast za sajt samo napred i još mnogo novih i boljih izmena očekujem.

Waistiny

pre 13 godina

Jeste svedenije, jeste brze, ali ono mi je bilo bogatije, raznovrsnije... bilo ga je. Verovatno je stvar navike, ali ovo mi za sada ne pije vodu. U svakom slucaju, neka je sa srecom.

To!

pre 13 godina

Odlično! Kakvo prijatno iznenadjenje. Stranica je daleko preglednija, jeste duža, ali je bolji i duži spisak B92 vesti na prvoj stranici, kao i info iz drugih medija.

BB

pre 13 godina

Bravo! Zanemarite kritike korisnika, oni nisu dizajneri. Korisnici uvek hoce staro jer ne vole novo, i ti isti ljudi koji "vole" stari dizajn, su bili protiv njega kada je on zamenjivao jos stariji. Sto se mene tice, ljudi iz struke, imate pohvalu, svedenije je, lakse, preglednije.... jednom recju 10 puta bolje.

KV

pre 13 godina

Super, stari sajt je bio totalno nefunkcionalan. Predlazem da vam u 'highlight' vestima bude uvek neka zanimljivost ili neka zabavna vest, da bi ljudi imali neki 'escape' iz surove realnosti.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Sve sto je lepo, jasno i korisno, stvoreno od ljudi za ljude, njihov zivot, odnose i potrebe za promene i usavrsavanje predstavlja plod i uspeh ljudske maste i zalaganja, a sve je to sroceno u Vasem sajtu, na cemu Vam ja iskreno cestitam.

Vladislav

pre 13 godina

... svaki dan godinama posećujem sajt B92 i mislim da imam puno pravo da se osećam razočarano. Zašto menjati nešto što dobro radi i na šta su se brojni korisnici navikli? Navićiće se ljudi i na ovo, ako baš moraju, jel, i ovako sad nema izbora, moramo da volimo šta imamo, ali to i dalje ne znači da je novo i bolje, jer u ovom slučaju nije. Srdačan pozdrav.

Bak

pre 13 godina

Meni je, uz jutarnju kafu, redovan ''jutarnji ritual'' i pregled sajta B92 i mogu da kažem da je ovo velika promena. Meni, kao čitaocu, manje je važan izgled (ali koji mislim da je funkcionalniji nego pređašnji), a više mi je važno da budete tačni, brzi i objektivni u informacijama, kao i što ste do sada bili.

marija

pre 13 godina

Bavim se web dizajnom i smatram da je ovaj sajt mnogo mnogo bolji, pregledniji, organizovaniji i centriran konacno. Onaj stari dizajn mi se nije dopadao. Bio mi je previse tezak u smislu dizajna, organizovanosti I naravno leve strane gde je bio postavljen. Ovde vidim u komentarima da ljudi ne mogu da se naviknu na novine sto je generalno kod nas problem, a narocito kada su u pitanju web sajtovi. Po tom pitanju moramo jos mnogo da napredujemo. I da ucimo. Prestizu nas mnogi, a mi smo u 21 veku ili nismo. Naravno da su najvaznije informacije bez obzira na dizajn, ali vrlo vazno je kako su one prezentovane, oblikovane, istaknute. Uradili ste pravu stvar. Web dizajn napreduje u svetu velikom brzinom i lepo je videti to i kod nas. Sada treba u smislu funkcionalnosti web sajt unaprediti na jos visi nivo. Stoga, samo napred!!!

rale

pre 13 godina

Lep izgled naslovne strane, preglednost, prijatne boje. Prosli mi se cinio isto tako efektnim i lepim ali ovo je dokaz da je B92 ozbiljna kuca, da se uvek nesto novo radi, smislja, popravlja. Evropski nacin rada... Svaka cast! :) Pozz

Nesh Bros

pre 13 godina

Veb sajt je milion puta bolji ! Sve je daleko daleko preglednije i jasnije! Navigacija je dobra, i pruza vec na prvi pogled sve osnovne informacije !

Mala sugestija je, da aktivirate nove kategorije sadrzaja, kako bi sajt postao interesantniji siroj grupi ljudi! Npr, zabava, zanimljici snimci, pa mozda cak i showbznis :)

Samo napred! Imate jednog novog posetioca !

Шумадинац

pre 13 godina

Поздрав управи сајта Б92, увек сте брзи, развноврсни, занимљиви. Имам једну Велику замерку , зашто бре, не уведете ЋИРИЛИЧНУ верзију сајта, бре! То вам сматрам као велики минус!
Уведите и ћириличну верзију сајта, ред је...
Поздрав тиму сајта и свако добро!

Pinot Gris

pre 13 godina

Dajte ovom sajtu nedelju dve, tada ce se videti kakav je zapravo, promena jeste malo veca, a ljudi ne vole promene.

Svakako ne na stari, ostanite na ovom, samo ga doterujte u hodu.

Aleksandar

pre 13 godina

Bolji nego prethodni. Malo je rasturen, ali verovatno ce trebati vremena da se priviknemo. Samo me neverovatno podseca na sajt ign.com.

Дарко Бабић

pre 13 godina

Придружио бих се свима онима који су изнели примедбу да сајт Б92 треба да има и своју ћириличку верзију поред енглеске и латиничке.

Нема ни једног културолошког разлога да овај сајт нема своје издање на писму на којем је штампан Правопис и Речник српског језика.

Aleksandar

pre 13 godina

Izgleda lepše, modernije, bilo je vreme. Konačno je sadržaj na sredini.
Na prvi pogled, mana je što nema nigde menija (ili ga ne mogu lako naći) za kategorije "svet", "region", "društvo"...
Ono što mi najviše smeta na b92 je flash koji mi "ubije" RAM

Шумадинац

pre 13 godina

Нови сајт је добар. Моја сугестија је да уведете и Ћирлиличну верзију, обавезно. Друга сугестија је на изглед целог сајта, подсећа на ББЦ сајт, све је у црвено-белој-сивој комбинацији. Не би било лоше да Одељке, поднаслове (технополис, пиутовања, здравље, култура и сл) да буду осенчени у другим бојама да изглед буде мало живљи, животнији! Примера ради раније је део "Бизнис" био осенчен зеленом бојом, па би можда могли мало да уведете живље боје, а да се не претера!
Поздрав!

dajana

pre 13 godina

Bas sam se jutros iznenadila kaad sam kliknula vas link, prvo sam mislila da sam nesto pogresila kad ono nije greska vec novi web, lepsi i pregledniji od starog, dopada mi se.

Boris

pre 13 godina

Odličan je novi dizajn! Eventualno smanjiti font za jedan, dva points.

Ova lavina kukanja kako je stari bolji je rezultat navike, ništa više. Samo napred!

prokleat avlija

pre 13 godina

bogami lepo!
meni se baš svidjaju velika slova,veoma su šik, mala slova se progone iz web dizajna koliko ja znam već 3 godine,ali stare navike teško umiru, imam 24 inčni monitor i ne moram više da guram glavu u monitor da bi video sta pise. i slike pored naslova su veeeliki plus, takodje me odusevio mini meni na svakoj početnoj stranici podkategorije vesti.
jos lakse se nalaze kategorije koje me zanimaju zbog velikih vertikalnih crvenih naslova sa strane.
u principu sve je ostalo isto što se tiče preglednosti čak mi se čini da sada na naslovnoj i naslovnim stranicama kategorija ima više informacija i da se lakše nalaze.
iako reklama ima upadljivo više lepo je odvojen prostor za reklame od korisnih informacija.
prvobitni šok zbog promene izgleda stranice trajao je 3 sekunde posle toga momentalno sam se snašao.
generalno svaka čast

Зоки - Карлове Вари

pre 13 godina

Веома ценим медијску кућу Б92 и веома поштујем ваш рад. Зато вас молим да примите ову моју сугестију, нови дизајн јесте бољи, али очекивао сам да ћете коначно увести и ћирилицу на ваш сајт. Не мора она бити једино писмо, али било би добро омогућити читаоцима да бирају писмо на коме ће читати ваше садржаје. Онда би било боље да порадите још мало на подкасту, односно да имамо боље могућности да пратимо и скидамо ТВ емисије. Хвала и срећно вама и свим читаоцима и посетиоцима мог омиљеног сајта www.b92.rs

Inevitable

pre 13 godina

Svaka vam čast. Ova promena me je najprijatnije iznenadila, sajt je ovako mnogo pregledniji i lepši. Bilo je krajnje vreme da se stari reformiše :)
Samo napred!

novski

pre 13 godina

odlicno odradjeno, pregledno...samo tako nastavite, na dobrom ste putu...i ovo je dokaz da k'o sto bi neko rek'o "Srbi ne zele promjene", i cemu vise ta prica o cirilici, tehnolosko doba, jednostavnost, Evropa bez granica...Srbi bi sve dali za EU, a ovdje im smeta latinica...hoce da nose cirilicu sa sobom u Evropu, e pa nema...

KiSSeli

pre 13 godina

Odlichno! Mnogo chistiji stil celog sajta , preglednije , lakshe za chitanje i manje haotichno . Samo plusevi od mene za sada +++++ .

Lakrdijass

pre 13 godina

Ovo sam dugo cekao. I prezadovoljan sam. Mogu vam reci, konacno. Sad ste definitivno BR. 1. Press je imao veoma pregledan sajt i cesto mi je bilo lakse da prelistam Press na brzinu nego B92. Iako vesti B92 smatram neuporedivo kvalitetnijim. Sada mogu i B92 na brzinu da prelistam, a da me ne smaraju sa kojekakvim tracevima i nacionalistickim glupostima. U zadnje vreme citam Ceske novine. Novi izgled me podseca na Idnes.cz i Novinky.cz. Zadovoljan citalac.

Goran

pre 13 godina

Daj 'hejteri' ne lupetajta molim vas. Stvar je samo navike. Svaka cast za b92 i promene koje su usledile. Ova stranica je napravljena po 'uzoru' na svetske sajtove ove vrste. Ako pogledate BBC NEWS, CNN i sve ostale vodece sajtove, videcete da nova stranica nista za njima ne zaostaje. Posto se profesionalno bavim web dizajnom preko 10 godina, misli da sam merodavan da sudim o funkcionalnosti i dizajnu stranice. Prosli home page koliko god da ga mnogi vole je bio blagi uzas sto se tice preglednosti.

Vladimir Jovanović

pre 13 godina

Odlično, pregledno, moderno. Baš sam se pitao kad će konačno neki novi izgled.
Jedino bih izbacio podršku za IE6 - pokažite malo smelosti kao i svi veliki i poterajte malo progres.

Veso

pre 13 godina

Meni je ovo odlično. Za sve kojima ne odgovara veliki font to se lako podešava u meniju ili prečicama (u Firefox-u: CTRL i - za smanjenje, CTRL i + za povećanje fonta) tako da to ne vidim kao problem.

Ana

pre 13 godina

Stvarno je samo stvar navike.

Jutros sam poslala komentar da mi se baš i ne dopada.

Kući sam danas, pa sam baš provela neko vreme na sajtu i već sam se navikla. Biće sigurno još i poboljšanja u narednom periodu. Pozdrav za najbolju medijsku kuću !!!

Andrej

pre 13 godina

Onaj stari je stvarno bio katastrofa i podsećao me na sajtove od pre 2000e.

Ali ni ovo rešenje nije baš najsjajnije, kao prvo dosta JS grešaka na IE7 i IE8, ali ne i na Chrome-u. Dakle nije baš neko cross-browser rešenje.

Ipak, sve je bolje od onog što je bilo do juče tako da sam sve u svemu prijatno iznenađen.

Aleksandar

pre 13 godina

Lep, pregledan dizajn, značajno bolji od prethodnog. Najznačajnija loša stvar je što je charset i dalje ostao u prošlom veku. utf-8 je danas standard.

Milutin Mladjenović

pre 13 godina

Pa nek' je sa srećom, ovo šta videh malo od dizajna, izgleda baš lepo, zanimljivo, ugodno i i stvarno pregledno...

pozz.

tomislav

pre 13 godina

svakako ima mjesta za doradu, ali meni se sviđa. oke malo je sve uvećano, ali meni je bolje. pozdravi iz Zagreba, HR

PS. čemu ova slova, istina sad ih je manje, prilikom upisivanja komentara? idealno je ono na mobitelu, npr 4 + 2... pozzzz

laki

pre 13 godina

Aman ljudi, 2011. je godina a ja i dalje u svom browseru čitam vesti sa 50% bačenog prostora okolo.

Pa zar je toliko komplikovano napraviti sajt koji koristi punu širinu ekrana (Prozora u browseru ?)

Ili, makar da postoji kao opcija, pa ko hoće tako neka lepo izabere i ćao ...
(Miodrag, 1. februar 2011 12:56)

Aman ljudi pa zar je tako tesko stisnuti ctrl i "+" za zumiranje stranice?? pa 2011 je!!! i nije ovaj jedini, pola ljudi ne zna da zumira ili odzumira stranicu ako im je van okvira ekrana!!!

johnnybravo

pre 13 godina

meni je ovaj sajt 1000 bolji od prethodnog, koliko mi je vremena trebalo da sepriviknem na prosli ( na koji se jos uvek nisam privikao ) , ovaj mi je odlican. Kao da sam ga ja pravio :-))

mrmot

pre 13 godina

bravo! meni se novi dizajn mnogo vise svidja od starog, sve je bolje ogranizovano i preglednije. onaj stari je bio krs, narocito sto nije bio na sredini monitora to je bas nerviralo!! novi sajt je zakon.

Kojic Danijel

pre 13 godina

Svaka cast, izgled sajta je u najmanju ruku u domenu svetskog vrha, samo tako nastavite :))) Pitanje za Administratora, da li mozete da mi kazete jer ja se namucih ali nemogu da nadjem stranicu Vreme,sve sam prelistao ali moguce da sam prevideo gde je...Hvala

Груја Смедеревац

pre 13 godina

У принципу је добро. Оно што мислим да недостаје је могућност хронолошког прегледа спортских вести. Та могућност постоји нпр. за Инфо и Биз, али не постоји за Спорт. Било би лепо да то додате. Иначе, свака част за досадашњи рад, само напред!

Jedan bračni par....

pre 13 godina

Mom mužu i meni se novi look izuzetno dopada. To što je većina nezadovoljna je samo plod mentaliteta u Srba da se protivimo promenama , čak i kada su "na bolje". Da je prvo postao ovakav izgled sajta, pa onda menjan u onaj dojučerašnji komentari bi opet bili isti (negativni). Treba samo da prodje vreme i sve će biti OK!

DD

pre 13 godina

Lepo izgleda novi "layout", i zaista jeste pregledno... ali meni je svaka promena izgleda nekog sajta stresna. Kao kad menjam mobilni telefon. Trebace mi neko vreme da se naviknem.

Nemanja

pre 13 godina

meni se svidja, nekako mi je zivlje i lepse, naravno i stari je bio dobar ali ja sam uvek bio za novo :) i jos jednom pozdrav redakciji devedeset dvojke jer je maksimalno liberalna i profesionalna u prolasku komentara, svacije misljenje izbace.zato sam uvek i ovde citao vesti, da vidim sta ljudi misle a ne na jednoj drugoj televiziji gde su komentari jednolicni i ako se razlikuje tvj oni ne izbace. sve najbolje i svako dobro najboljoj televiziji.pozdrav

radmila

pre 13 godina

Za one kojima je stranica sa prevelikim slovima i deluje nekako predimenzionirana, ako koriste FIREFOX - mogu to doterati tako sto se ode na VIEW - i u padajucem meniju odabere ZOOM pa onda imate ZOOM+ i ZOOM- , odabere se ZOOM- , koliko puta se klikne na njega toliko se stranica umanjuje, i obrnuto...

EXTRA

pre 13 godina

Pohvale! 90% posla obavljeno. Samo jos da se sminka i da se realne primedbe prihvate. Ova nova stranica vise nije nabijena i ne daje utisak dzungle. Lep dizajn i uocljivost. Funkcionalnost treba da bude na prvom mestu(da posetioc brzo nadje po pdeli na teme ono sto ga interesuje). Nije ona stranica dobra koja ima mnogo stvari na jednom mestu, nego koja sluzi svojoj nameni. Ovo je pravi primer zlatnog reza. Mislim da je pun pogodak.

Milan

pre 13 godina

Pohvaljujem ovaj potez ekipe B 92. Sviđa mi se dizajn. Ovo je pravo osveženje. Ne bi bilo loše da barem svake dve godine uvodite ovakve inovacije

Dušan

pre 13 godina

Ovi što viču da im ne valja su isti oni koji kukaju kad ima na Facebook-u izmene Home stranu i onda pričaju da nova ništa ne valja, pa za koji mesec, ka ovi reše ponovo da menjaju, viču kada je sad taj trenutni izgled najbolji i da ne žele novi. Stvar navike.

Sajt je OK, pregledan i lep. Stari je bio sav natrpan i užasno je izgledao na većim widescreen monitorima. Sada je sadržaj konačno tamo gde treba da bude - na sredini ekrana.

BTW Povećajte ovaj box za unos komentara, užasno je mali.

ja

pre 13 godina

meni se svidja, ok je bio i dosadasnji izgled sajta, ali treba promeniti s vremena na vreme, za sad samo jedna primedba: cemu ovaj crni prazni prostor u gornjem delu ekrana?

Бојан, Нови сад

pre 13 godina

Мислим да би било лепо да се направи и опција да се сајт чита на ћирилици, постоји доста сајтова који имају ту опцију

Nenad

pre 13 godina

Pa, kada naviknete na stari, tesko je navici se na novo. Ipak, svaka cast za trud, izgleda odlicno. Mislim da treba jos malo unaprediti preglednost, stari je tu bio zaista na vrhunskom nivou. Ovaj sajt vredi, za razliku od...

Andrija

pre 13 godina

Super je dizajn. Svidja mi se. Jedino sto bi trebalo popraviti je izbor kategorije vesti. Nikako mi se ne svidja taj padajuci meni. Kategorije bi trebalo da stoje ispod glavnog menija. Ovako kad vec udjem u npr. Hroniku a hocu da predjem na Svet moram da se vratim korak unazad pa tek onda da idem na Svet..

spasenija kolček

pre 13 godina

Ne snalazim se, u neredu mi je stranica, ima puno slika i velika je...
Ako je stvar navike, nemam nameru da se navikavam na ovaj šareniš.

Ima nezgrapnosti: otvorim stranicu a na njoj Oliver Dulić, onako "sve u portretu", pa nešto objašnjava. Je li to vest ?!?
S leve strane, s desne strane - vesti. Meni bi lakše sa listom vesti, klasiranih po aktuelnosti, važnosti... Pa tek kada izlistam vest i otvorim vest koju želim proučiti, nađem i sliku ili video...

sale

pre 13 godina

Izgleda modernije definitivno, a kao nekome ko se gotovo isključivo informiše putem vašeg sajta mogu samo reći da mi je malo teže da se snađem i uočim ono što me interesuje, ali naravno sve je to stvar navike i proći će brzo. Puna podrška najboljoj medijskoj kući u Srbiji i šire, da budete još kritičniji i da nastavite da preispitujete, istražujete i ubadate tamo gde niko drugi ne sme ili neće!

MIlan

pre 13 godina

Svidja mi se novi izgled sajta! Ali, ne mogu da shvatim, zasto se u listi komentara u vrhu prikazuju noviji, pa ako neko hoce da procita sve komantare hronoloski, mora da ide na dno stranice i onda skroluje na gore!? Zar nije logicnije da se komantari prikazuju hronoloski od starijih na vrhu, do najnovijih u dnu stranice?

mikula mali

pre 13 godina

Vecina komentara koji negativno vide ove promene na vebu b92 odslikavaju tipican srpski duh: kad je nesto staro vapi se za novim, kad je nesto novo place se za starim! Nije se rodio koje Srbima ugodio.
Medjutim, vas novi veb je, po mome misljenju, vrlo vrlo kvalitetan, i mogao bi da se uporedi sa najmodernijim dizajnima nekih evropskih vodecih infomativnih veb-sajtova.
I mene ste prvi dan prepali, jer sam bio izgubio svoje "navike". Ali kompletna slika vaseg veba je na izuzetno kvalitetnom nivou. Mnogo uspeha!

novosadjanin

pre 13 godina

Ju kako mi konfuzno :)
ali dobra je stranica, kontam da se treba navici.
Jedino sto mi sve nekako previse zoom i previse na sredini...

trambulino_akrobata

pre 13 godina

Nije lose mada treba malo vremena da se korisnik privikne. Prva pomisao mi je bila da pratite BBC i CNN jer su oba nedavno dobili novi make-up. Treba vam malo finog tuninga sa strane vizuelnih detalja. Srecno!!

Miodrag

pre 13 godina

Aman ljudi, 2011. je godina a ja i dalje u svom browseru čitam vesti sa 50% bačenog prostora okolo.

Pa zar je toliko komplikovano napraviti sajt koji koristi punu širinu ekrana (Prozora u browseru ?)

Ili, makar da postoji kao opcija, pa ko hoće tako neka lepo izabere i ćao ...

Sale

pre 13 godina

Pitao sam se kada ce redizajn ulediti obzirom da smo vec poprilicno usli u 21-vek. Website koji je bio aktivan pre ovoga ne da je bio nepraktican nego cak i ruzan. Samo nabacane informacije pa ti trazi sam sta ti treba. Pretraga nije skoro nikada radila prema potrebama korisnika - ovako se bar pokazuje sredjenost i lako surfovanje do zeljene informacije. Obavezno unapredite i WAP verziju - SVAKA CAST!

dromish

pre 13 godina

Jao a bas sam bio ispriman na onu cvrenu boju.. nekkao mi je odavala utisak toplote i sigurnosti i secala na neka lepa vremena.. al kul je ovako

Dijaspora

pre 13 godina

Citam svaki dan po nekoliko puta B92, jer se nalazim u inostratsvu, a B92 mi je sluzio da za moju profesiju dobijem brzo informacije o tome sta se desava u zemlji i svetu. Ova sadasnja promena je korak unazad! Sve je postalo komlikovanije. Npr.-gde da nadjem najnovije vesti iz zemlje i iz sveta, pod info??
Glasam za to da vratite stari izgled.

22-ogodišnjak

pre 13 godina

Ljudi moji, možda je nova kocepcija bolje, samo da se naviknemo, ali ono što je sigurno loše je font 32 kada se uđe na stranicu.. dakle, smanjite font, glavnih naslova, zaglavlje, a ne da moram da skrolujem celu stranu da bih video neku vest. Mogu misliti kako je ljudima sa manjim monitorima.
Dalje, izbacite negde sekciju vreme, a ne skroz dole na dno da vrtim da bih video.

Proka

pre 13 godina

Inace sam pratio svaki put kada je neki domaci medij radio redizajn sajta i nikada nisam video pozitivne komentare. Zanimljivo, zar smo toliko konzervativni? A sto se tice mog misljenja, u svakom slucaju je bolje od prethodne verzije koja je bila davno prevazidjena (ono na sta je kliktala vecina je zauzimalo 5% stranice).

Раде

pre 13 godina

Визуелно сајт заиста делује лепше и прегледније. Можда се мало спорије учитава. Имам замерку што и даље занемарујете ћирилцу иако као обавештени људи знате пуно о свему, па и о том писму. Све у свему - боље, а то је важно.

Milos

pre 13 godina

Svakako je vizuelno bolje ali ovaj DD_belatedPNG.fix('*'); primenjuje komandu na apsolutno svim elementima strane sto je bespotrebno, svedite to na elemente gde stvarno i koristite PNG.

Generalno bi trebalo da sve JavaScript fajlove ucitate zajedno, minifikovane i gzipovane (http://code.google.com/p/minify/)

Takodje mozda bi mogao kod strana da bude malo validniji i kompaktniji.

Srecno i bericetno

pre 13 godina

Sajt nije los, samo treba sada da se priviknemo na novi LOOK, mada mnogo mi nedostaje ona opcija npr. sportske vesti slozene po hronologiji.

smuki

pre 13 godina

Ma ok je navici cemo se vec, ali dajte bar komentare sredite da idu od najstarijeg do najnovijeg. Stvarno me nervira da svako jutro citam komentare sa dna prema vrhu. Samo jedan DESC u sql upitu i to je to :). Pozdrav i zelim Vam uspeh sa novim dizajnom.

coby

pre 13 godina

...Moderan dizajn, sto je dobro, ali je sve krupno, a i previse je reklama na nepotrebnim mestima...
Prosli sajt je bio dobar, samo mu je trebalo centriranje!

nišlija

pre 13 godina

Ocena 3 za sada.

Preveliki su vam fontovi nekako.

I nije nešto mnogo izmenjen osim što je drugačije našminkan.

Za sada ne vidim neke prednosti izmena.

Dipche

pre 13 godina

Ovih dana sam na jednoj konkurentskoj kuci gledao vesti i zanimljivo i veoma zapanjivo ide vest da je sajt ... televizije najbolje ocenjen u prethodnoj godini. Zaista ne mogu da ne kazem i ne izgovorim da je to zaista smesno! NAJOBOLJI STE U SVEMU I STO JE NAJBITNIJE 20 GODINA ISPRED NJIH! NASTAVITE TAKO! FORCAAAAAA B92

Aleksandar

pre 13 godina

Novi izgled je puno bolji, a vidim konacno ste ubacili i widescreen opciju pa ga mogu "razvuci" preko celog monitora. Jedino sto mi smeta to su fontovi u komentarima koju su preveliki pa se moram vise naprezati dok ih citam. Bilo bi dobro ako bi ih mogli smanjiti na velicinu iz ovih bocnih menija. POZ

Student

pre 13 godina

Mala krtika inace prakticnog i funkcionalnog dizajna:
Baner na vrhu strane je preveliki i nekako suvisan. Cini mi se da je istih dimenzija kao i glavna navigaciona traka sto ce verovatno pokvariti utisak pri pregledanju sajta narocito korisnicima sa manjim monitorima na prenosnim uredjajima.

neverovatno

pre 13 godina

Ljudi da li ste vi chitavi? Ne postoji nijedan news portal na internetu na kome je potrebno scroll-ovati index stranicu da bi se doslo do naslova vesti, sem naravno Vaseg novog. pogledajte cnn, bbc, aljazeera i bice vam jasno.

oktopus

pre 13 godina

Čuo sam jutros na radiju u dizanju za promenu sajta. Ok većina promena je pomak na bolje. Mislim i ova, sad kad sam otvorio sajt. Dan dva da se naviknem ali i dalje prva stranica kad sednem za net će biti B92.

Stojan Karovic

pre 13 godina

Zadovoljan sam novim izgledom sajta, i sam sam se bavio veb dizajnom, mukotrpan je to posao, zato čestitam na promeni.Kontent na sredini je u svakom slučaju bolja varijanta od gornjeg levog ugla, veći fontovi su takođe olakšanje, no niste nam nikada otkrili tajnu, šta sajt pokreće, nije od neke naročite važnosti ali zašto bi bilo misterija.... Sajt je pregledan i unapređen u smislu logičkog povezivanja sadržaja.Trebalo bi izbegavati flash, aktiv skript, java skript..., ko hoće da svetluca i da se vizuelno zadovoljava neka ide na Blic.U osnovi svega je kvalitet sadržaja i njegova dostupnost, ja lično naj više cenim skromnu dovitljivost.Tamna pozadina na vrhu ispod banera je iritirajuća, ili sam ja tokom godina možda "prolupao", nije isključeno.

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 13 godina

Vrlo komleksan i obiman posao je bila ova kreacija vaseg novoga, modernoga veb-dizajna. Mnogi to ne shvataju sad, ali ce vasi posjetioci poslije shvatiti i sve ove promjene prihvatiti. Problem je da se odjednom toliko novoga desilo, da pamet ljudska ne moze sve odjednom da svari.
Ustvari dizajn nikad nece biti vazniji od sadrzaja, a vas sadrzaj je godinama progresivan i neobican za svu ovu balkansku maglu i monotoniju.
B92 ne suti i ne zatvara oci pred istinom. Sve dok ima i jedan covek u Srbiji koji je protiv B92, tj. istine, misija B92 se mora nastaviti. Lijepo je biti clan ove velike veb-porodice.
Akšam hajrula (dobro veče) zeli vam...

Darko

pre 13 godina

Iskorak jeste ali ste izgubili na preglednosti...Preglednost nije upadljivost a i fokusiranje nije poboljsanje preglednosti. Preglednost se odnosi na mogucnost sveobuhvatnosti vidnog polja stranice sto je novom prezentacijom smanjeno ... Proemene su ok ali sustina nije postignuta.

Ранко Србин Република Српска

pre 13 godina

Све у реду, неко вријеме је потребно да се навикнемо, али ја имам жељу тј. приједлог да страница буде "Ђирилицом" ...даље, имам приједлог да се смакну ови симболи да не морамо стално куцати, нема потребе.....треће, ја коментаришем спорт, а највише кошарку и нпр. на неке провокације кад желим да реплицирам спорстки (без псовања) ви то не дозвољавате..значи пустите нас мало да слободније се препуцавамо тј. реплицирамо.....

nothke

pre 13 godina

Nije loše, al šta će ovaj crni prostor iznad crvene trke sa logom? Pomerite logo do vrha, nadam se da to nije predviđen prostor za reklamu =(

dragana

pre 13 godina

Navićičemo se naravno, to nije sporno. Ali za moj ukus moglo i trebalo je bolje.
Unutrašnja stranica je definitivno preglednija. Fontovi i naslova i texta su čitljiviji.
Ono sto mi se ne dopada su home page i naslovne stranice rubrika. Slike su trebale da idu do maximalno 150 pixela / 165 je previše, i mislim da je font naslova prevelik.
Treći nivo navigacije je odvojen jednom vešću, i za sada mi je zbunjujuća razdvojenost navigacije. Čak taj nivo navigacije je podeljen u dva reda i naslovi podrubrika moraju da prate dužinu reči svog para. U recimo zdravlju već postoji mislim 6 linkova koji se i ne vide.
I još jedna velika zamerka, ne vidim link za slušajte radio na home stranici.
U svakom slučaju, želim vas puno uspeha.

Ana

pre 13 godina

Komentar sa foruma:

Ја сам задовољан. Додуше, повећао бих још мало хедер и онај Б92 Инфо банер, да дођу до испод половине екрана. Мало скроловања никад није на одмет.

Petar

pre 13 godina

На први поглед, некима и мени више је одговарао стари, али пошто је све питање навике, навићићемо се. У сваком случају промене освежавају и терају мозак да се не улењи.
И, онако уз пут, јел' то случајно да се нови изглед сајта некако поклопио са доласком нове директорке? ;) хе хе

radan

pre 13 godina

Dobro je... ali imate veliki problem sa navigacijom koja menja mesto, prvo je ispod sadrzaja a posle prelazi sa strane, mislim da je to osnovna stvar, da ne moramo da jurimo navigaciju po sajtu, to obavezno sredite

Stole

pre 13 godina

...sajt deluje OK, iako mi izabrani font (citaj naslovi) deluje nekako glomazno - mozda je samo stvar navike. U svakom slucaju, jedno morate promeniti na sportskom portalu - navigacioni prozorcic sa "novim" i "vaznim" vestima mora biti pristupacan na svakoj podstranici ! Trenutno je to slucaj samo na pocetnoj strani, cim se udje na neku vest isti nestaje... Pozdrav redakciji.

Igor

pre 13 godina

Promena je definitivno bila potrebna, ali mi se cini da je sve za nijansu krupnije (da bi bilo preglednije?) nego sto bi trebalo. Fontovi su povecani, kao i tekstovi i fotografije. Mislim da nije bilo potrebe za tim.
Ono sto sam nedavno razmisljao dok sam bio na vasem sajtu jeste to da samo lepite vesti i price. Posto sam na poslu po ceo dan i vasa stranica mi je glavni izvor informacija, trebali bi da u jednom (glavnom) delu cesce osvezavate informacije i da sajt prati desavanja na radiju i tv programu... Npr. mogli biste kao najavu na sajtu da postavite ko ce biti tog jutra u Kaziprstu i sl, a posle da okacite i neke fotke i kraci tekst o emisiji. BBC to odlicno radi, i moram priznati da sve cesce slusam njihov radio1 i (iskreno) mrzi me da prebacijem na vas program jer moram da cekam da bih saznao o cemu ce se pricati i ko su gosti...
Sve u svemu, zanimljiv pocetak, ali bi bilo dobro da stvarno napravite neko osvezenje.
Pozdrav

zoki

pre 13 godina

na prvi pogled cudno izgleda jer se bez skrolovanja manje informacija vidi, takodje po mom ukusu preveliki je prostor za baner jer zauzima skoro polovinu "radne" povrsine. U svakom slucaju potrebno je privikavanje a u dizajn koji radi b92 tim imam puno poverenje...

iPhone

pre 13 godina

Sajt je OK, mozda dok se naviknem! Ali nadam se da je jedna od novih stvari za 2011, Apple aplikacija za iPhone i iPad!!!!!!!!!

Zlatko

pre 13 godina

Hoću stari sajt. :( :( :(
Na starom je sa desne strane stojalo sport, automobili, tehnopolis a sa leve sve ostalo. Manji je bio font. Lepo otvoriš sportki deo i pored 3-4 vesti možeš odmah da biraš fudbal, košarku i u zavisnosti od događaja dana i ostale sportove. A imao si i gore "izaberi sport". Sad su sportske vesti tako nabacane, raštrkane bez ikakvog reda i odmah imaš "izaberi sport". A glavna strana... Treba ti večnost da izlistaš i ne znaš koja je sledeća oblast koja će se pojaviti. Dakle, već u startu antipatično. Hoću stari izgled sajta. :( :( Voleo bih da omogućite onima kojima se stari sajt sviđa da nastave da ga koriste onako...

pin

pre 13 godina

Pozdravljam promene, međutim....da li je moguće da se vaš sajt ne prilagođava monitoru i browseru korisnika? Skroll bar gore dole i skroll bar levo desno NA ISTOJ STRANICI JE PRIMER LOŠEG WEB DIZAJNA. Kakve veze ima kakav ja monitor imam i koji browser koristim? Vaš sajt na SVAKOM treba da izgleda isto.To su osnovne stvari.Nastavite sa poboljšanjima.:) Ima puno usability literature.
Tips: Jakob Nielsen http://www.useit.com/

Mistik

pre 13 godina

Uff meni prvi utisak je da je stari bio ...nekako svedeniji ali ajde ce probamo.
Ovi dugmici gore nesto mi mutnjikavi kao i logo i sve sto nije kucan tekst?
Vrati u photoshop i unsharp mask malo.

forma Vs sustina

pre 13 godina

...treba mi bar monitor 19inca da bi strana bila pregledna...

...verovatno stvar navike...

...samo malo vise brendinga... b92 mora da se zna da je b92 u koji god deo strane da se pogleda !!!

DI

pre 13 godina

Nije los izgled, malo je manje pregledno, ali ok. Jedna stvar koju treba da ispravite je da ubacite sortiranje sportskih vesti po kriterijumima Najnoviji / Najvazniji, i to sto pre :)

mutimir2002@yahoo.com

pre 13 godina

Kako bi bilo da konacno dozvolite sortiranje komentara po vremenu postavljanja?
Posto su ovako obrnuto sortirani veoma teski za citanje...

Rade Nikolic

pre 13 godina

Sajt je mnogo sporiji ako to uopste ikom ista znaci. Sporije se otvaraju stranice i sporije se ucitavaju sadrzaji bilo kog tipa.

Prijateljski savet

pre 13 godina

Stara stranica je bila preglednija. Ako nista drugo smanjite stvari na prvoj stranici. Kada sam otvorio sajt, pomislio sam da mi je rezolucija na display-u 640X480, konfuzno je. Da su grafika i font za trecinu manji bilo bi daleko preglednije.

Tipolir

pre 13 godina

Svaka promjena je šokantna, pa tako i ove stranice B92.
Hoče li biti bolje ili lošije pokazat će vrijeme, no pošto sam ja gost iz druge države, ne želim kritizirati, jer jednostavno nemam na to pravo.
Jedina primjedba odnosi se na "upečatljivo" veeeelika slova, jer očito ciljate na čitatelje sa gerijatrije.

BBC i CNN vs B92?

pre 13 godina

Pogledao sam sajt BBC-a i CNN-a. Biće da je smešno upoređivati B92 sa BBC-om i CNN-om, bez većih preterivanja. B92 se samo zakomplikovao,a može biti jednostavniji. Budimo realni. Nije poenta da je neko 'hejter,' već je poenta funkcionalnost sajta. Ja koristim monitor od 21 inča, pa trebam mnogo da skrolam da bih došao na dnu.

Ako već pričamo o poređenju BBC/CNN vs B92... :) Uz svo poštovanje uredništvu B92, čitaocima, itd. Naravno, kao što većina reče, naviknućemo se (šta drugo možemo). :)

matori

pre 13 godina

Vidim mnogo je pohvala...
Ja mislim da je nepregledno, previše šareno, nema koncepta u grupisanju, jednolično i dosadno po stilu, mada mi se čini da je odziv sajta nešto brži nego ranije.
Sada mnogo ličite na milione drugih, što pokazuje da autor nema mašte niti ideje da stvori privlačan izgled.
Za 2-3 godine, svi ćemo da se naviknemo na ove promene.
Ili ćemo potražiti bolja mesta...

kompetentan

pre 13 godina

... Tipografija na zaglavlju je kao cigle u zidu, sve ima istu tezinu. Naslovna strana je haoticna, a uz to sadrzi jako malo informacija u odnosu na stranice vesti iz sveta (pogledati bbc, nytimes, corriere itd). Grid ne postoji, ili je razvaljen (sta je sa b92 logo koji lebdi nigde u vazduhu). Mood vise prilici interfejsu neke sprave u teretani nego stranici vesti, nepotrebno razbacivanje gradijentima i crvenom bojom u nadi da se sakrije nesklad tipografije. Pogledajte sajt BBC koliko ima informacija a koliko je pregledan, koliko ima leading-a i dise. O beskonacnom skrolu ne treba trositi reci. Zar nije mogla da se ubaci jos jedna kolona?
Gde su share ikone, fb, tweet itd?
Znam da je pitanje finansijske prirode, ali zar mora onaj skrnavi baner gore da smeta? Ako vec mora tu da stoji, zar ne moze na bude nesto manje kao na NYTimes sajtu?

... Moze i gore, ali da bi bilo bolje treba malo zavrnuti rukave.

Trifun

pre 13 godina

Čist i svetao dizajn, na prvi pogled privlačan, ali nedostaje mu isto što i prethodnom posle revizije od pre par godina -- nije moguće sortirati vesti po rubrikama (politika, ekonomija, itd.), uz dodatak da je sada još i nemoguće uopšte naći te rubrike...

Ivana Zaklan

pre 13 godina

Sviđa mi se kako ste očistili home page, daleko je preglednija nego što je bila. Međutim, imam veliku zamerku na ogromno zaglavlje u vrhu strane.
Na 4:3 monitoru zaglavlje zauzima 1/5 strane, na 16:9 je jos gore - zaglavlje zauzima oko 1/3-1/4 strane. Na mom 12 inčnom laptopu jedva i da vidim nesto od vesti bez da skrolujem prema dole, al' zato mi je 'Vesti 24/7 B92' u prvom planu non-stop. Ja kao vaš korisnik nemam apsolutno nikakve koristi od tolikog zaglavlja, a ako u zaglavlje stavite nečiji baner umesto B92 to ce još više da me nervira.
U vreme kada tableti već počinju da se prodaju kao kokice, stvarno ne razumem vašu odluku da na takav način osakatite funkcionalnost home page-a.

SM

pre 13 godina

Meni se za sada ne svidja. Nekako mi je sve krupnije i trebace mi neko vreme da se priviknem. Verovatno da za mesec dana necu ni da se secam kako je izgledao stari sajt. Tako je bilo i sa sajtom Politike...

Visantinian

pre 13 godina

Meni se svidja, ali imate spam od telenora koji udarnu vest prekrije.
Da bi je procitao, moram da idem na close.
Takodje i jedan mali detalj, iz komentara ne mogu da posaljem svoj komentar, vec da se vratim na vest, pa tek onda.
Inace je primer Dulicu kako se web prezentacija radi i obavestite Dulica koliko je kostala

Младен

pre 13 godina

Лепо, али може ли се додати само још један мали пакет који пребацује вести у ћириличко писмо? Већ има пакета који то могу да омогуће, ситан је рад а значи пуно за нас у иностранству који учимо децу свом писму али без националистичких сајтова. Хвала!

ja

pre 13 godina

Zao mi je ali novi sajt vam je konfuzan, nepregledan i nepraktican. Zasto ste menjali nesto sto je dobro funkcionisalo? I vi imate visak para ili....

Vita

pre 13 godina

Možda je stvar navike, ali baš mi se ne dopada. Nije mi jasno zašto se, pomodarstva radi, ili nečeg drugog, meni nepoznatog, nešto što dobro radi, menja. Ko ceni B92 taj će ga čitati i gledati i promena izglda stranice na netu u nema uticaja na rejting. Stranice su zamornije, sinije za pretraživanje i naprežu pažnju, što nije bez značaja. Možda to odgovara mladjoj populaciji ali starijoj nikako. Ovo vam piše korisnik koji je medicinske struke i koji zna šta je "perceptivna razudjenost" i zamor očiju pri tom.

petar mihajlovic

pre 13 godina

Sad nije jasno gde da nadjem vesti--nema jedinstvenog mesta gde treba kliknuti. Takav haos ste napravili i pre par godina, i tada ste bili ukinuli "vesti" nego se moralo traziti po sajtu. Nepotrebno ...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Sajt Vam je na na prvi pogled "Liderski", ali kad covek malo udje u "sustinu" i pokusa da se "snadje" tek onda vidi koliko je sve ustvari samo komplikovano i tesko pregledno bas kao i srpska politicka SCENA !
Ako cu ja kao citalac sam traziti teme po Vasem sajtu onda bi to znacilo da ja vec znam sta ima novo u Svetu a na Vasem sajtu dolazim da bih to jos jednom SAZNAO ? Pozz

Raul

pre 13 godina

Ja sam zavistan od B92.net i zato moram da kazem da mi je stari dizajn bio mnogo prikladniji i logicniji. Ovaj jeste savremeniji, ali je i mnogo komplikovaniji, a cilj ovakvih info sajtova da covek sto lakse i brze dodje do zeljene informacije. Zao mi je,ali za mene je novi dizajn potpuno OUT.
PS:I ovoliko crno zaglavlje na vrhu strane, potpuno beskorisno i kao da oznacava svakodnevnu drzavnu zalost. Ne daj boze da hoces nesto da stampas,samo zaglavlje odnese pola kile boje!

alex

pre 13 godina

sta je ovo?!

gde je ajax; napredne web tehnologije; gde je mogucnost logovanja korisnika i prilagodjavanje sadrzaja licnim potrebama; gde je sve ono sto bi sajt kakav mislite da ste morao da ima?!
ovo je...

Cobu

pre 13 godina

Na prvi pogled za mene nista posebno, mozda izgleda savremenije ali preglednije nije. Stari sajt mi je bio mnogo pregledniji i do željenih informacija se stizalo sa mnogo manje klikova nego ovde.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

E, ljudi, želim vam sve najbolje, ali ovako izmenjen sajt je izgubio svoj identitet. Trebalo je uraditi neke izmene, to je sigurno, ali malo ste preterali sa web silikonima...

Dejan

pre 13 godina

Sećam se kada je Eurosport pre par godina promenio sajt. Smorio sam se, jer je stari bio skroz ok, ali sam se sada navikao i nemam ništa protiv.
Verujem da će isto biti i ovde, samo da pohvatamo gde je šta, da prođe neko vreme i nadam se da će biti ok.
Jedino me mnogo nervira što su vesti nesortirane. Molim Vas, makar za sportske vesti koje se pojave na glavnoj stranici za sport, sortirajte ih po datumu. To mi je smetalo i ranije, ali kada već radite oko sajta, sortirajte sportske vesti po vremenu. Zaista smeta kada je neka današnja vest pri dnu spiska, a od pre par dana bode oči čim se učita stranica.

pozdrav

VanHalen

pre 13 godina

Stari mi je izgledao vise na sajt,ovaj novi,na novine.
Stari je bio pregledniji,ali i manji font itd.
Novi ima sve vece,ali manje pregledniji,nekako nagurano.

Ja sam uvek za nesto novo.
Sto se tice sajta,sto ljudi sto cudi...

Ko ima stari monitor,crt,
korisnici drugog reda... :)
Ima da skroluju na sve strane.

Maksimilian

pre 13 godina

Sta je falilo starom dizajnu?!?
Povecali ste slova sto je odlicno, medjutim i pored velikih slova nesto mi se cine da je stariji bio pregledniji... Mozda je malo "moderniji" medjutim smatram da promena, promene radi, nije najbolje resenje. Mozda treba samo da se naviknemo... videcu, za sada negativno!

Nenad

pre 13 godina

Ne radi Vam button 'Posaljite komentar' u IE8. Takodje, JavaScript error je vidljiv u IE8. Na homepage imate levo od logo-a B92 vertikalnu sarenu liniju. Dizajn je dobar, samo zahteva sitne ispravke.

ljubo

pre 13 godina

Sve izgleda nekako preveliko i prekupno, pa ovi glavati političari na slikama izgledaju još glavatije. Bolji je bio stari izgled sajta.

radmila

pre 13 godina

Promena nije loša, a nije ni bog-zna šta... nekako je isto u različitosti... i svemu je dat podjednak značaj... sva zaglavlja ista... no dobro je i ovako kako je. Sve je stvar navike i odvike... LOL... Kad pomislim da je moglo da ga uopste nemamo - sto i nije nemoguce - dobro je kako je.
Moglo je biti mnogo bolje i to bas u onome sto ste i hteli... Ja bih sada presla na fino doterivanje preglednosti.

darije

pre 13 godina

Evo da probam i sa kompa: FF 3.6, "Sedmica", 23'' monitor... Sasvim solidno, mada sam još uvek za stari izgled. Ovaj mi je nekako preavangardni.. Sve u svemu, stvar navike.
Nego, imam jedan predlog. Pošto ponajviše pratim sport, kad se klikne na VESTI i kad se izlistaju sve postojeće, stoji samo vreme objavljivanja, bez datuma, što je malo bez veze. Kasnije kad se klikne na određenu vest postoji i datum, ali ga u spisku nema. Bilo bi fino dodati i to.

buksi

pre 13 godina

Nije lose...ipak imam utisak da je stari bio mnogo pregledniji i bolji (osim onog biranja odgovarajuceg sporta u sportskoj rubrici). Samo da su takve stvari promenjene,ove ostale su bile za ne menjati.

manjina

pre 13 godina

Ja se osecam kao da sam kod neka nova zelena pijaca. Ne znam gde su sargarepe, krompiri, trazim luka - ispred nadjem belog sira, i resim da kupim robu bolje po marketima, pijaca neka je tako. Trebam uzduze i popreko da se setam celu pijacu a da nadjem sta mi treba.

mikica

pre 13 godina

Nova web stranica NEVEROVATNO vizuelno lici (kopija) na postojece stranice, recimo, dva hrvatska dnevna lista... Kao album sa slicicama.
Mozda ih je radio isti covek ili je to svetski trend?

miloszekovic

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto niste napravili hovere na dugmicima u navigaciji(sem underline-a u donjoj)? Toliko mogusnosti za tako malu sitnicu koja ipak daje neki dozivljaj korisniku sajta ....

Mashinovodja

pre 13 godina

Nisam baš oduševljen. Ova nova verzija mi izgleda manje pregledna od stare. U staroj verziji čini mi se da su vesti bile nekako logičnije grupisane i da sam lakše dolazio do tražene vesti jer sam već na uvodnoj stranici imao dobar pregled. Ali valjda je sve to stvar navike.

prevareni glasac

pre 13 godina

Moram ovo da citiram:
"Bravo! Zanemarite kritike korisnika, oni nisu dizajneri."
Da li se sajt pravi za korisnike ili za dizajnere?!
Stari je bio mnogo pregledniji i funkcionalniji!
Naravno ja nisam dizajner, ja se samo informisem putem vaseg sajta!

Sunny

pre 13 godina

Razočaranje.
Nepregledan, težak za navigaciju, i fali mi opcija sve vesti, koja je bila na svakoj strani, a sad moram sve iy nekoliko koraka.
Mislim da ću ređe navraćati i koristiću druge sajtove da pretražujem vaše vesti.

mr.dll

pre 13 godina

Nemam nista protiv promene, ali nepregledno je ljudi. Sve je belo i ne mogu da se skoncentrisem i pregledam naslove vesti od ogromnih slika. Od sad koristim samo android aplikaciju... uostalom od kad nema TV Manijaka, starog Dizanja a vidim od skoro i Sportskog Ritma srca, sve manje otvaram ovaj sajt...

Djordje

pre 13 godina

Novi dizajn je korak unazad. Pardon, dva koraka. Stari sajt nije bio primjer dobrog dizajna i funkcionalnosti, ali je bio OK. Novi je primjer dobre namjere modernijeg dizajna i preglednosti/funkcionalnosti. Na zalost, dobra namjera nije dovoljna. Eksperiment, po mom misljenju, je propao. Sajt izgleda malo moderniji, ali je sto se tice preglednosti, za 2 klase iza serbian cafe-a, sto je veoma losa ocjena.

Robert Lee

pre 13 godina

Daleko od iskoraka napred a pogotovo od velikog iskoraka.
Izuzev povecanja fonta, sve ostalo je neko neuspesno sminkanje.
Ovaj kontrast crne i crvene u headeru prosto zamara oci.
Ublazite tu crnu na sivu kao u podmeniju, kad ste se vec odlucili na tu kombinaciju.

Zorana

pre 13 godina

Vas sajt je do sada bio najpregledniji, bez previse sarenila ali dovoljno bogat informacijama. Sada zaista, na prvi pogled, kao sto je vec neko prokomentarisao, izgleda kao i neki drugi domaci sajtovi. To nije pozitivno. Medjutim, verovatno moramo sebi dati vremena da se naviknemo...

Dragan Stankovic

pre 13 godina

Vreme je bilo za promenu. Pocetna ideja je dobra, ali lose izvedena. Za razliku od ranije ima vise informacija, ali su nepregledne i tesko je za snalazenje.

Nikola

pre 13 godina

A, joj! Liči na sajt BBC News, što samo po sebi nije loše, ali... strane su previše razuđene i teže za snalaženje! Stari sajt je bio logičniji, pa i lepši, a ovo... ne znam! Navići ću se vremenom. Valjda

sn

pre 13 godina

Kao što reče neko pre mene, zaista bi bilo dobro da uvedete mogućnost da posjetioci mogu birati da li će prvo biti prikazani najstariji ili najnoviji komentari, kako kome odgovara. Nije to mnogo linija koda, i jedna dodatna "kartica" u navigaciji za komentare (hronološki-prvo najnoviji | hronološki - prvo najstariji | preporučeni | nepreporučeni), može i cookie da posjetioci ne moraju stalno da mijenjaju ako im "default" ne odgovara. Što se tiče izgleda, moj prvi utisak je da je stari dizajn bio pregledniji i da je tekst u užim kolonama bio lakši za čitanje, mada to, naravno, može da bude i stvar navike. Za konačnu "presudu" ipak će trebati malo vremena.
Pozdrav

dragan

pre 13 godina

stvar ukusa.kad sam otvorio stranicu malo me zbunilo.znaci dok se covek ne privikne.a onaj koji cesto koristi vas sajt zxa pregled citanje i komentare taj ce vam u roku od nedelju dana reci pravu i realnu ocenu koliko vam je redizajnirani sajt dobar.

mate_hr

pre 13 godina

kod nas u hrvatskoj svi portali imaju ovakav izgled, prije su imali kao stari b92.

i sto se dogodilo umisto vijesti koje su normalne na naslovnicama iskacu samo gole zene i reklame. Za doci do prave informacije treba biti ekspert.

Mislim da je i b92 krenuo u tom smjeru kormecijalizacije sitea.

Igor

pre 13 godina

Cekaj, zar ovo nije neka greska? Ovo je toliko neozbiljno i lose uradjeno da nemam nameru vise da posecujem ovaj sajt. Razmislite dobro da li ste uspeli nesto sa novim dizajnom?

Petar

pre 13 godina

Nepregledno i opet nepregledno ! Nikako da se opametite i shvatite da je preglednost sajta najbitnija stavka. Kod vas covek ne moze nista brzo i lako pronaci, bilo koju oblast informacija da trazi to su smaranja da covek ne pozeli vise da svrati na ovaj sajt. Konkuretni informativni sajt (mislim na BLIC) daleko je pregledniji i pristupacniji da ga po poseccenosti necete u dogledno vreme dostici. Zapamtite jednu vaznu cinjenicu, kada se radi o izradi web site, ono sto zelite prezentovati mora biti brzo i lako dostupno. Kod vas Politika , sport, i mnoge druge teme nisu razgrupisane i postavljene na posebnim stranicama sto je osnov za lako i pregledno pretrazivanje, vec ste sve to nekako izmesali i postavili da covek izgubi volju da trazi ono sto ga zanima. Da se razumemo , i stari dizajn nije bio nista bolji od ovog sadasnjeg, tako da je moja ocena, nezadovoljavajuca. Samo da vam kazem, veliki sam obozavalac vase televizije ali nazalost, sajt vam je katastrofa.

Bane

pre 13 godina

Prvo pohvala za bolju i jasniju organizaciju sadržaja. Dizajn svako doživljava na svoj način, meni je dopadljiv. Kritika: ljudi brzo očima prelaze preko malih naslova koji će ih privući ili ne. Ovi mali naslovi plave boje nemaju dovoljan kontrast u odnosu na pozadinu. Takođe razmak između slova u naslovima nije isti kao onaj u tekstualnom delu, pa su naslovi malo zbijeni, što nekome otežava čitanje.

Ljuba

pre 13 godina

Opet moram da kopam pola sata da pronadjem vesti iz sveta.

Rek'o bih "uzas", al ne bi bilo uredu. Ipak ste se trudili. Al daj ispravite to ako moze, trulo da odem kad sam se vec odavno odomacio ovde.


Pozdrav i srecan rad!

Mark

pre 13 godina

Nadam se da ce vas dizajnerski tim jos puno raditi na sredjivanju dizajna. Prosli portal je zadao visoke kriterujume jednostavnosti i funkcionalnosti koji su doveli do toga da bude najposeceniji portal na Balkanu, i ja kao redovan citalac i posetilac apelujem na vas da taj standard odrzite...

ognjenodobasic

pre 13 godina

1) Mislim da dve kolone ili segmenti unutar teksta moraju da imaju vidljiviji prekid. Npr desnoj koloni na svim stranama bi promenio pozadinu, recimo u tamno sivu... (da se ja pitam) :))

2) Dizajn unutrasnje strane je vec bolji, cistiji, pregledniji, samo po meni, smanjio bi broj tekstova iz iste kategorije koje se nalaze ispod boxa sa komentarima... Po meni je mnogo veci procenat ljudi koji dolazi svakodnevno na B92 sajt i kojima ne treba bas toliki spisak prethodnih vesti...

3) Tematski baneri na homepageu unutar kategorije su dobra ideja, ali mislim da nisu reseni na dobar nacin...

Mozda gresim jer ste mozda vec to uradili, ali ste trebali napraviti anketu za vase posetioce sajta da oni daju svoje komentare na dizajn i sta bi poboljsali. Oni su ti zbog kojih sajt postoji. Izvinjavam se ako vas napadam za nesto sto ste vec uradili, a ako niste, ne zaboravite drugi put...

Puno srece u radu, citamo vas u svakom slucaju :)

Nikola

pre 13 godina

Do sada je vas sajt bio najpregledniji. Drasticna promena, zahteva navikavanje, ali je prvi utisak: haos, dezorijentacija... Bice bolje, valjda...

Ana

pre 13 godina

Verovatno je stvar navike, pa je prva reakcija odbijanje.

Nekako mi liči mnogo na neke druge sajtove, a to mi se ne dopada. Plus, nekako imam utisak da me bole oči od ovolikih slova.

Verovatno je potrebno vreme. Sećam se da mi se prelazak sa "žute" na "bordo" verziju sajta nije uopšte dopao u startu. Baš mi je smetala promena, a posle mi je bilo super...

Vladimirr

pre 13 godina

Nazalost, iako je dizajn dosta moderan, tesko se dolazi do onog sto je najvaznije, na nacin na koji smo navikli, po toj hronologiji. VESTI su najvaznije, a one su dosta bez veze organizovane.

milos

pre 13 godina

Dizajn nije los, ali osnovni problem ovog dizajna je belo siva boja za pozadinu i cista bela za sadrzaj izmedju kojih nema neke razlike pa se stice utisak da se sve nekako utopilo jedno u drugo. Na taj nacin dobili ste situaciju da korisnik ne zna gde da gleda, sta da radi, jednosavno nema fokusa na sadrzaj sto je najvaznije. Da bi to izbegli trebali ste i pozadinu staviti u istu boju, znaci u belu ili jos bolje, u neku znatno tamniju sivu ili crvenu. Kao sto znate na nekim drugim domacim stranama su to izveli sa dropshadowom sa leve i desne strane od sadrzaja sto jasno korisnika fokusira na taj deo sajta, iako je to malo prevazidjeno u modernom dizajnu to i dalje pije vodu. Inace, jako mi se dopada navigacija.

Radojica

pre 13 godina

Identično brzo radi kao i pre, što i nije baš za pohvalu.

Zbog lakšeg čitanja, veličinu fonta držim na 90%, ali sada to sa sobom odnese i polovinu dimenzije slova komentara, što je stvarno besmisleno.

Ne razumem ni poentu 3cm crne lajsne na vrhu strane.

Ispod glavne vesti ima mesta za 6 sporednih, umesto trenutne 4. Takođe i pored glavne ima mesta za još jednu toliku, npr. "najčitaniju".

kamikaza007

pre 13 godina

definitivno mi se ne svidja novi dizajn sajta. To sto ste stavili veci font ne znaci da je sajt pregledniji vec naprotiv, ranije cak s prvim pogledom vidim sta me interesuje sad gubim bar 10 min samo da vidim gde je sta.

i jare i pare

pre 13 godina

Meni ovaj novi dizajn u IE8 ne radi kako treba, prosto mi dodje da vam posaljem screenshot, naravno mozda je i do mene, mada mi je prethodni sajt radio perfektno...

opet boki

pre 13 godina

a sa druge strane, trebali ste nas, vase čitaoce, prvo da pitate za mišljenje.

pa, ne sviđa mi se.
zašto?

onaj dizajn je bio originalan. ovaj nije.

Ivan

pre 13 godina

Pohvale za vas rad i sadrzaje koje nudite korsnicima. Stari dizajn mi je bio ok. Sto se novog tice, takodje neke stvari su pomak na bolje. Ipak mislim da je crna traka iznad sajta promasaj i po meni (kao totalnom laiku za dizajn)citiavom sajtu daje jednu notu kica ili pristupa sajtu nekih jeftinih novina ... Ukoliko ne zelite da se pozicionirate u toj zoni mozda biste trebali da uradite istrazivanje, da vidite da li sam u pravu a ako jesam da to i ispravite.

brko

pre 13 godina

Nepregledno. Mozda ce trebati vremena da se snadjem, ali poredak vijesti i sadrzaj mi je bio logicnije rasporedjen na starom sajtu.
Citam vas i dalje, sta cu...

Neutron

pre 13 godina

Treba menjati izgled sajta s vremena na vreme, svezine radi. Lepo izgleda ali ima i mana. Pre, kada bih usao u sportske vesti, zatim kliknuo na neku vest, pa na komentare, iz tog koraka sam se mogao odmah vracati na "sportovi" i sarati dalje. To verujem da svi mi radimo jer ne citamo samo jednu vest, nego manje vise procesljamo sve. Kao kada citas novinu. Ne kupis novinu samo zbog jedne vesti. Dakle, preci iz komentara jedne vesti mogao direktno da ides na "sportovi" i da biras sta ces da citas. Jedan korak. Sada, koliko ja vidim, treba da kliknes unazad makar dva puta, pa da onda opet biras sportove. Ni malo prakticno, a o tome se radi. Jos mozete ovo da popravite.

Ruzica Nikolic

pre 13 godina

Nikad se nisam javljala i komentarisala , ali sad bih ipak rekla neku rec.Pratim vas sajt i sad sam nakon promene razocarana , jer sam ocekivala da cete biti profesionalniji. Medjutim i vi ste se utopili u prosecnost srpske nemoci da krenete na bolje. Nadam se ipak da ce za sve, pa i za vas krenuti boje. Citacu vas i dalje jer nemam drugi izbor ovde u Canadi .Poadravljam vas i menjajte se , ali na bolje ...

Srle

pre 13 godina

Podržavam promene, naročito ako one vode u smeru poboljšanja. Nije svaka promena dobra pa Vas molim da imate sluha za primedbe korisnika (bar većine).
Nadam se da će novi sat biti brži nego ranije, jednostavniji i pregledniji.
1. Imajte na umu da je vašim korisnicima prioritet informacija, a ne pakovanje;
2. Molim da komentari budu stvarno hronološki poređani!!! Meni nekako ovo izgleda naopako da krećem od najnovijeg ka starijima jer se kod uvezanih komentara gubi smisao, a neprirodno je čitati odozdo na gore.

Srećno i pozdrav

Vladimirr

pre 13 godina

Da dam jos jedan komentar, nargore vam je osmisljeno to da sa vesti ne mogu na dobar nacin da se vratim na listu vesti, vec moram na info, pa tek onda najvaznije pa tek onda... Dakle, neko dugme za povratak na listu SVIH vesti bi bio dobar...

neko

pre 13 godina

Ja imam KONKRETAN problem:
Kad odem na 'info' stranicu i izaberem kategoriju {ono Region, politika, ratni znocin..] veoma cesto me 'baci' na kategoriju koju uposte nisam izabrao, ili ne uradi nista.
I onda, jedino resenje je da 'odem' sa te stranice na neku drugu i vratim se ponovo na B92
Ne znam jesam li dobro objasnio

Velibor, USA

pre 13 godina

Ja bih bio zaista radostan da priznam da je ova inovacija dala poboljshanja, ali, moram da istaknem nekoliko stvari koje su mi otezale brauzing sajta zbog ovog novog dizajna:

- sporije nego pre, najveci problem

- preglomazna, prenatrpana postava stranice

To bi bili najveci problemi koji su ovim novim dizajnom nastali.

Svakako da ima i nekih prednosti ovog novog dizajna- npr. osvezenje je videti vishe slika vezanih za vest, iako su mogle biti vishe stavljene unutar vesti nego na pochetnom listingu vesti. I tako, ima josh par stvari koje mi se svidjaju, ali zaista, promena je dobra ona kad je promena nabolje shto nisam bash siguran da je sluchaj ovde. Stari dizajn je mozda trebalo samo malo doterati ne bash ovoliko izmeniti, da ne kazem, unakaziti.
Shvatam da je sve mozda i do navike/odvike, ali ako mozete vratite vishe stvari starog dizajna (ako vec ne mozete potpuno da vratite stari dizajn) i uskladite nekako ovaj novi sa onim dobrim stvarima starog sajta, nadjite neki kompromis izmedju starog i ovog novog, ako je moguce, molim vas. Ako nije moguce, dobro, valjda cemo se navici.

U vezi preovladavajuce boje- dodajte malo vishe plave i s plavom meshanih boja, samo malko manje ove bordo crvene.

Veliki pozdravi i chestitke na trudu!

p.s. i ja sam isprva imao problem da nadjem Sve Vesti, ali izgleda da Spisak Vesti sada znachi i daje to isto.

drsako

pre 13 godina

Ono sto meni smeta, je sto sada kada otvorim na B92 info stranicu i hocu da citam SAMO vesti, to ne mogu [kao do sada], nego sam prisiljen gledati i slike [iako mi se ne gledaju - recimo veceras je aktuelan onaj Skundric sa plavim slemom].
Izgleda da je nekome sarenilo najvaznije.

Bivsi redovan citalac

pre 13 godina

Stranica sa vestima je toliko nepregledna da nisam imao volje ostale ni da gledam. Izgleda da novo ne mora biti uvek i bolje. Šteta ...

uhhh

pre 13 godina

da li bi neko hteo da mi objasni kako da nadjem sve vesti na jednom mestu (ako je moguce)... brljam po sajtu 15 min i smorih se... danasnje cu ocigledno preskociti posto nemam bas vremena da tumacim ovu novu semu...
znaci dodjem ovde i vidim neku veliku sliku, neka krupna slova, neke strane novine, neko kulinarstvo i sl a mene samo zanima da prvo procitam vesti (zbog cega najcesce i posecujem ovaj sajt) a ako me bas bude zanimalo sta kaze dojcevele i sta da spremam za rucak naci cu i na drugim mestima...

mislj

pre 13 godina

Nadam se da necete zadrzati obicaj koji ste imali i koji je po meni bio veoma neprofesionalan za nekoga ko objavljuje vesti:
Imali ste obicaj da 'pretumbate' vesti i pod 'najnoviju' podmetnetepostavite [kao kukavicije jaje] i neku staru/bajatu vest koju ste objavili par sati ranije iako se, sto se konkretne vesti tice, apsolutno nista nije desilo.
Time zavaravate verne citaoce koji ocekuju da ce 'najnovije vesti' ostati najnovije tj. nece se neko igrati sa redosledom i podmetati 'staro kao novo'

očajan

pre 13 godina

Nažalost VELIKI korak UNAZAD.
Naročito INFO strana, njeno stablo nikako da ukapiram. Razni "haustori":politika, hronika, društvo,?ratni zločini??/, drugi pisu, moj ugaox2, pregled stampex2...- i to sve u istom rangu vaznosti; pa: novo, važno, popularno, u fokusu ...; pa opet moj ugao, pa opet-ma HAOS->>> na kraju zaboli glava, te ne znaš 'de si poš'o. Dajte makar pravu mapu sajta da znam gde sam.
I nije to da se nisam "navikao" na novi dizajn - mislim da ni sam moderator ne zna gde da "uglavi" neku vest.
Molim promene

devetdvabe

pre 12 godina

mislim da bi bilo zgodno vratiti sajtu i logou uopste crvenu boju. ona je nakako svoh ovih godina bila zastitni znak b92. i ja se slazem sa nekim prethodnim postovima, mislim da je ucinjeno nekoliko koraka unazad, prvenstveno dizajnerski sadasnji sajt izgleda daleko losije... bas steta, nece biti potrebno mnogo vremena da b92 izgubi dosadasnje korisnike.