Petak, 28.01.2011.

07:45

FT: Mora biti istrage o organima

List "Fajnenšel tajms" ocenjuje da bi SAD i EU morali, posle usvajanja izveštaja o trgovini ljudskim organima na Kosovu, da dopuste pokretanje istrage.

Izvor: BBC

FT: Mora biti istrage o organima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

14 Komentari

Sortiraj po:

zulinjo

pre 13 godina

Sama rec da dopuste istragu vredja razum.Zacili ako ne dopuste,nema ni istrage pravda se ostavlja na volju mocnika i njihovih interesa.Da nije zalosno bilo bi smesno.

dex

pre 13 godina

A zbog cega to Srbija ne bi trebala da iskoristi ovu "aferu", kako zlocine americkih sticenika i skanadalozno guranje pod tepih tih zlocina i zastitu tih zlocinaca od strane americke administracije licemerno naziva Fin. Times? Cime je to "drzava kosova" zaduzila Srbiju pa da ova jako pazi da ne destabilise tu albansku tvorevinu ili da ne ospori tu i onako izmisljenu "nezavisnost" Zbog cega bi Srbija koja je bila KOLEKTIVNO kaznjena zbog svojih zlocina i kojoj je zbog zlocina otet deo drzave, trebala da bude uvidjajna u vezi "drzave kosova" i da zlocine Albanaca svede na INDIVIDULANU odgovornost dok ce sama "drzava kosova" da ostane neodirljiva? Zasto Fin. Times nije isto ovako trazio od Albanaca ili od Amerike da ne iskoristavaju zlocine Milosevica kao izgovor za ostvarivanje albanskih nacionalistickih ciljeva i za otimanje dela Srbije ili za lecenje frustracija i kompleksa Madlin Olbrajt? Proglasenje albanske "drzave kosova" sigurno nije donelo stabilnost na Balkanu. Da li vam sve ovo okolo lici na stabilnost? Mozda su albanski nacionalisti sada malo mirni i zauzeti su sa "igramo se drzave" ali dokle ce to da traje? To proglasenje i ti pokusaji da se legalizuje jedna albanska nacionalisticka tvorevina bazirana na zlocinu i otimacini i koja predstvalja SUPROTNOST svega onoga sta su do tada pricali Amerikanci (nacionalizam je los, zlocini su losi, ratni zlocinci na vlasti je lose, etnnicko ciscenje je lose, stvaranje etnicki cistih paradrzavica je lose itd.) je dovela do destabiliziacije Srbije i usporavanja EU i NATO integracija Srbije, dovelo je do destabilizacije BiH jer tesko da neko moze da prihvati da na samo nekoliko stotina kilometara albanska nacionalna manjina ima pravo da se otcepljuje dok Srbi kao konstitutivni narodi ima da prihvate centralnu vlast, destabilisano je i samo Kosovo gde je na vlast dosao polu-svet nesposoban da izgradi demokratske i funkcionalne institucije, a i Srbima sa Kosova ce tesko neko da objasni zasto to oni moraju da prihvataju vlast albanskih nacionalista i raznih tacija i haradinaja dok Albanci imaju taj luksuz da ne prihvataju vlast drzave Srbije na cijem celu se nalazi ipak kakav/takav demokrata Tadic, destabilizovana je i podeljena i Makedonija gde su Albanci ohrabreni "uspesima", hteli da ponove "kosovski" scenario i gde mnogi od njih jos uvek cekaju pravu priliku za ponovni pokusaj, doslo je i do pogorsanja odnosa izmedju Srb i CG ciji sukob jos nije zavrsen i gde ne treba zaboraviti na cinjenicu da se vise od 30% gradjana CG izjasnjavaju kao Srbi koji vrlo lako mogu da destabilisu tu CG... Na zalost, proglasenje albanske "drzave kosova" je samo jos jedan od promasaja americke administracije. Uz Avganistan, Irak...

Z.

pre 13 godina

Dalje insistiranje na legalizaciji ove i ovakve albanske "drzave kosova" kao i dalje insistiranje na americkom nacinu "resavanja" problema na Kosovu kog u ovom clanku podrzava i F.T. sigurno nece dovesti ni do kakve "dugorocne stabilizacije" nego ce dovesti do novog sukoba. U to se moze biti siguran. Previse je frustracija, besa, ponizenja i nezadovoljstva nagomilano da bi se sve to moglo kompenzovati ili ublaziti nekakvim supljim pricama i objasnjenjima koje plasira americka administracija (granice i suverenitet Srbije se mogu dirati ali se zato imaginarni suverenitet i granice "drzave kosova" ne mogu dirati?! Stvarno?) ili nekakvim bajkama o "obecanoj zemlji EU gde ce svi problemi biti reseni". Javnosti u Srbiji je vec muka licemerja americke administracije koja je sakrivala zlocine Albanaca stiteci sebe i svoju, promasenu politiku i koja je na supljim moralistickim pricama pravdala otimanje Kosova i koja i dalje ucenjuje Srbiju zbog te albanske tvorevine na Kosovu.

FYFT

pre 13 godina

Muka mi je licemerne price albanskih nacional-shovinista kao i njihovih sponzora, instruktora i medija drzava koje su bile glavne u stvaranju te albanske naci-narko "drzave" o tome kako je nikada dokazana "nezavisnost drzave kosova" neupitna i nedodirljiva a zlocini koji su pocinjeni u ime te "drzave kosova" i koji su u osnovi te albanske paradrzave ce se svesti na EVENTUALNO kaznjavanje nekih nebitnih likova ili na eventualno uklanjanje Tacija, koga su ionako hteli da sklone dok ce se i dalje nastaviti sa supljim pricama o "borbi za slobodu", "pravdi" i "stabilnosti" koju je donelo stvaranje te albanske kvazi-drzave. Kao da su te zlocine na Kosovu pocinili neki likovi pali sa marsa koji nemaju nikakve veze ni sa "drzavom kosova" ni sa tom albanskom "borbom za slobodu"! Ako je CELA Srbija i ako su SVI Srbi bili i jos uvek su kaznjeni zbog svog nacionalizma i zbog svojih zlocina, iako mnogi od njih niti su glasali za Milosevica niti su podrzavali nacionalisticku politiku , e onda ce isto tako i SVI tzv. "kosovari" i cela tzv. "drzava kosova" da bude kaznjena. Inace nece biti dobro. Mnogima u Srbiji i Srbima generalno je svega dosta i mnogima u Srbiji ove mrsave i trule sargarepe u vidu trecerazrednog clana EU koji ce nastupiti za 10, 15 ili 20 godina i to samo ako "budemo dobri" i "ako slusamo", VISE NE ZANIMAJU, ne impresioniraju i oni koji masu tim sargarepama mogu da se nose u tri l.pe, zajedno sa tom njihovom "drzavom kosova" i sa ovim "velikodusnim dozvolama" da se zapocne istraga o zlocinima svojih sticenika i miljenika. I ne samo da je DODIRLJIVA i OSPORIVA ta "nezavisnost drzave kosova" nego ce neko od zapadnih politicara koji su jako dobro znali sta se desava na Kosovu i sta im rade miljenici i saveznici, jer im se sve desavalo ISPRED NOSEVA, morati da odgovara! Inace, ponavljam, nece biti dobro. Srbija treba i te kako da iskoristi sve ovo sto se neplanirano po Amerikance i Albance desilo i da pocne mnogo ozbiljnije da osporava i napada albanski nacionalizam kao i tvorevinu tog nacionalizma: "drzavu kosova".

Dejan

pre 13 godina

Srbija je bombardovana i nasilno raskomadana zbog navodnog krsenja ljudskih prava Albanaca.
Danas se na okupiranom delu Srbije trguje ljudskim organima, ljudima se gubi svaki trag, srednjevekovni manastiri i crkve su spaljeni, napustene srpske kuce opljackane, pravoslavna groblja oskrnavljena, manjisnko stanovnistvo proterano... I pored svega navedenog niko ne dovodi u pitanje status okupiranog dela Srbije. Ovaj deo Evrope ce i dalje ostati politicki nestabilan dok se okupirani deo Srbije ne vrati u njen sastav.

slušajte i otvorite oči

pre 13 godina

pogledajte komentar Vedrane Rudan o Kosovu ima nas puno u Hrvatskoj koji dijelimo njeno mišljenje ovo je snimano 2008. kada je govorila o Kosovu Bushu i Sanaderu kao lopovu sve trvdnje su ispale točne....http://www.youtube.com/watch?v=WAoZTh0oJu4

milezr

pre 13 godina

Kao prvo, stagod procitate u FT-u, uzmite to sa velikom rezervom. Oni su sirili najgoru mogucu propagandu protiv Srbije i Srba tokom 90-ih.Takodje, svaki put kada se pise o zlocinima Albanaca ili drugih naroda protiv Srba, gotovo je nemoguce zaobici pominjaje "srpskih zlocina". Sta je to nego pokusaj da se makar i u minimalnoj meri pravda vadjenje organa i da se u podsvesti masa odrzava slika o Srbima kao najvecim zlocincima? Kada to uradi srpska strana, kada se zlocinima da kontekst i uzrocno-posledicna veza (kao npr. sto je Srebrenica platila Oriceve tri godine zlocina protiv Srba koje su joj prethodile jer je uprkos njenom statusu kao demil. zona sluzila kao baza za Oriceve zlocince) onda je to "negiranje" i "relativizacija". Politicki je nekorektno ne pomenuti srpske zlocine i "diktatora" Milosevica (koji je redovno pobedjivao na izborima). Ne samo "nekorektno" vec i opasno jer ce vas prozvati srpskim propagandistom. Ogromna je i jaka masinerija prozapadne (proangloamericke) propagande. Setimo se kako je skoncao John Simpson, urednik BBC-ja svojevremeno.

rade

pre 13 godina

"Konačno, Srbija ne bi smela da ovu aferu iskoristi za destabilizaciju Kosova čija nezavisnost, zaključuje Fajnenšel Tajms, ostaje u najboljem dugoročnom interesu celog regiona. "
Ma nemojte molim vas, vi sada dajete sebi za pravo da odlučujete ko šta sme ili ne sme, kako niste sebi dali za pravo da odlučite da Toni Bler ne sme da laže oko invazije na Irak, kako to da sebi niste dali za pravo da ne pomažete osnivanje tajnih zatvora CIA-e jer je vaš MI6 poprilično pomogao, u krajnjem slučaju kako to da ste sebi dali za pravo da ĆUTITE O ZVERSTVIMA NAD SRBIMA VIŠE OD DECENIJE??? Dakle kada vam odgovara može da se "gruva" po bilo kome i da se isti predstavljaju kao "maloumna stoka koju treba ubiti i izbrisati sa lica zemlje". Ali nema veze kupovaćete vi od Rusa i Srba gas, od Kineza sirovine, a od Indijaca poljoprivredne proizvode. Nisam "rusofil" ali me raduje činjenica da ćete svi vi iz "kvinte" zajedno sa prekookeanskim "mentorom" da budete obični "user"-i svega što dolazi iz BRIK-a. Počeli ste da prodajete BP Rusima, Volvo je već prodan Kinezima, GM koji je kupio maltene čitavu nemačku autoindustriju je pred ekonomskom kapitulacijom. opašće ponovo vaša moć, imaćete socijalne nemire počevui od Irske (tamo se već kuva) a ja ću iz svoje Srbije da gledam nerede kod vas uz smoki i domaćeg soka od višnje umesto Coca-Cole. :))

vlada

pre 13 godina

Da li sma ja dobro procitao vest gde se kaze, citiram:
`da DOPUSTE`?!?!?!
Ej, covece, to treba da se dopusti.
Sta to znaci? Da neko ne dozvoljava istu istragu sve vreme.

Виде Даничић

pre 13 godina

Ово је,стварност и суштина геополитичких односа у свету: после усвајања резолуције Европског парламента поставља се питање да ли ће САД и ЕУ дозволити стварну истрагу трговине људским органима?! То само значи да је ЕУ у вазалном односу према САД и да нека сила изнад УН (да не кажем органа ЕУ, јер су они маргинални) управља светом. По свој прилици та сила је и организовала све на Балкану, па и трговину људским органима.

Виде Даничић

pre 13 godina

Ово је,стварност и суштина геополитичких односа у свету: после усвајања резолуције Европског парламента поставља се питање да ли ће САД и ЕУ дозволити стварну истрагу трговине људским органима?! То само значи да је ЕУ у вазалном односу према САД и да нека сила изнад УН (да не кажем органа ЕУ, јер су они маргинални) управља светом. По свој прилици та сила је и организовала све на Балкану, па и трговину људским органима.

vlada

pre 13 godina

Da li sma ja dobro procitao vest gde se kaze, citiram:
`da DOPUSTE`?!?!?!
Ej, covece, to treba da se dopusti.
Sta to znaci? Da neko ne dozvoljava istu istragu sve vreme.

rade

pre 13 godina

"Konačno, Srbija ne bi smela da ovu aferu iskoristi za destabilizaciju Kosova čija nezavisnost, zaključuje Fajnenšel Tajms, ostaje u najboljem dugoročnom interesu celog regiona. "
Ma nemojte molim vas, vi sada dajete sebi za pravo da odlučujete ko šta sme ili ne sme, kako niste sebi dali za pravo da odlučite da Toni Bler ne sme da laže oko invazije na Irak, kako to da sebi niste dali za pravo da ne pomažete osnivanje tajnih zatvora CIA-e jer je vaš MI6 poprilično pomogao, u krajnjem slučaju kako to da ste sebi dali za pravo da ĆUTITE O ZVERSTVIMA NAD SRBIMA VIŠE OD DECENIJE??? Dakle kada vam odgovara može da se "gruva" po bilo kome i da se isti predstavljaju kao "maloumna stoka koju treba ubiti i izbrisati sa lica zemlje". Ali nema veze kupovaćete vi od Rusa i Srba gas, od Kineza sirovine, a od Indijaca poljoprivredne proizvode. Nisam "rusofil" ali me raduje činjenica da ćete svi vi iz "kvinte" zajedno sa prekookeanskim "mentorom" da budete obični "user"-i svega što dolazi iz BRIK-a. Počeli ste da prodajete BP Rusima, Volvo je već prodan Kinezima, GM koji je kupio maltene čitavu nemačku autoindustriju je pred ekonomskom kapitulacijom. opašće ponovo vaša moć, imaćete socijalne nemire počevui od Irske (tamo se već kuva) a ja ću iz svoje Srbije da gledam nerede kod vas uz smoki i domaćeg soka od višnje umesto Coca-Cole. :))

Dejan

pre 13 godina

Srbija je bombardovana i nasilno raskomadana zbog navodnog krsenja ljudskih prava Albanaca.
Danas se na okupiranom delu Srbije trguje ljudskim organima, ljudima se gubi svaki trag, srednjevekovni manastiri i crkve su spaljeni, napustene srpske kuce opljackane, pravoslavna groblja oskrnavljena, manjisnko stanovnistvo proterano... I pored svega navedenog niko ne dovodi u pitanje status okupiranog dela Srbije. Ovaj deo Evrope ce i dalje ostati politicki nestabilan dok se okupirani deo Srbije ne vrati u njen sastav.

milezr

pre 13 godina

Kao prvo, stagod procitate u FT-u, uzmite to sa velikom rezervom. Oni su sirili najgoru mogucu propagandu protiv Srbije i Srba tokom 90-ih.Takodje, svaki put kada se pise o zlocinima Albanaca ili drugih naroda protiv Srba, gotovo je nemoguce zaobici pominjaje "srpskih zlocina". Sta je to nego pokusaj da se makar i u minimalnoj meri pravda vadjenje organa i da se u podsvesti masa odrzava slika o Srbima kao najvecim zlocincima? Kada to uradi srpska strana, kada se zlocinima da kontekst i uzrocno-posledicna veza (kao npr. sto je Srebrenica platila Oriceve tri godine zlocina protiv Srba koje su joj prethodile jer je uprkos njenom statusu kao demil. zona sluzila kao baza za Oriceve zlocince) onda je to "negiranje" i "relativizacija". Politicki je nekorektno ne pomenuti srpske zlocine i "diktatora" Milosevica (koji je redovno pobedjivao na izborima). Ne samo "nekorektno" vec i opasno jer ce vas prozvati srpskim propagandistom. Ogromna je i jaka masinerija prozapadne (proangloamericke) propagande. Setimo se kako je skoncao John Simpson, urednik BBC-ja svojevremeno.

slušajte i otvorite oči

pre 13 godina

pogledajte komentar Vedrane Rudan o Kosovu ima nas puno u Hrvatskoj koji dijelimo njeno mišljenje ovo je snimano 2008. kada je govorila o Kosovu Bushu i Sanaderu kao lopovu sve trvdnje su ispale točne....http://www.youtube.com/watch?v=WAoZTh0oJu4

FYFT

pre 13 godina

Muka mi je licemerne price albanskih nacional-shovinista kao i njihovih sponzora, instruktora i medija drzava koje su bile glavne u stvaranju te albanske naci-narko "drzave" o tome kako je nikada dokazana "nezavisnost drzave kosova" neupitna i nedodirljiva a zlocini koji su pocinjeni u ime te "drzave kosova" i koji su u osnovi te albanske paradrzave ce se svesti na EVENTUALNO kaznjavanje nekih nebitnih likova ili na eventualno uklanjanje Tacija, koga su ionako hteli da sklone dok ce se i dalje nastaviti sa supljim pricama o "borbi za slobodu", "pravdi" i "stabilnosti" koju je donelo stvaranje te albanske kvazi-drzave. Kao da su te zlocine na Kosovu pocinili neki likovi pali sa marsa koji nemaju nikakve veze ni sa "drzavom kosova" ni sa tom albanskom "borbom za slobodu"! Ako je CELA Srbija i ako su SVI Srbi bili i jos uvek su kaznjeni zbog svog nacionalizma i zbog svojih zlocina, iako mnogi od njih niti su glasali za Milosevica niti su podrzavali nacionalisticku politiku , e onda ce isto tako i SVI tzv. "kosovari" i cela tzv. "drzava kosova" da bude kaznjena. Inace nece biti dobro. Mnogima u Srbiji i Srbima generalno je svega dosta i mnogima u Srbiji ove mrsave i trule sargarepe u vidu trecerazrednog clana EU koji ce nastupiti za 10, 15 ili 20 godina i to samo ako "budemo dobri" i "ako slusamo", VISE NE ZANIMAJU, ne impresioniraju i oni koji masu tim sargarepama mogu da se nose u tri l.pe, zajedno sa tom njihovom "drzavom kosova" i sa ovim "velikodusnim dozvolama" da se zapocne istraga o zlocinima svojih sticenika i miljenika. I ne samo da je DODIRLJIVA i OSPORIVA ta "nezavisnost drzave kosova" nego ce neko od zapadnih politicara koji su jako dobro znali sta se desava na Kosovu i sta im rade miljenici i saveznici, jer im se sve desavalo ISPRED NOSEVA, morati da odgovara! Inace, ponavljam, nece biti dobro. Srbija treba i te kako da iskoristi sve ovo sto se neplanirano po Amerikance i Albance desilo i da pocne mnogo ozbiljnije da osporava i napada albanski nacionalizam kao i tvorevinu tog nacionalizma: "drzavu kosova".

dex

pre 13 godina

A zbog cega to Srbija ne bi trebala da iskoristi ovu "aferu", kako zlocine americkih sticenika i skanadalozno guranje pod tepih tih zlocina i zastitu tih zlocinaca od strane americke administracije licemerno naziva Fin. Times? Cime je to "drzava kosova" zaduzila Srbiju pa da ova jako pazi da ne destabilise tu albansku tvorevinu ili da ne ospori tu i onako izmisljenu "nezavisnost" Zbog cega bi Srbija koja je bila KOLEKTIVNO kaznjena zbog svojih zlocina i kojoj je zbog zlocina otet deo drzave, trebala da bude uvidjajna u vezi "drzave kosova" i da zlocine Albanaca svede na INDIVIDULANU odgovornost dok ce sama "drzava kosova" da ostane neodirljiva? Zasto Fin. Times nije isto ovako trazio od Albanaca ili od Amerike da ne iskoristavaju zlocine Milosevica kao izgovor za ostvarivanje albanskih nacionalistickih ciljeva i za otimanje dela Srbije ili za lecenje frustracija i kompleksa Madlin Olbrajt? Proglasenje albanske "drzave kosova" sigurno nije donelo stabilnost na Balkanu. Da li vam sve ovo okolo lici na stabilnost? Mozda su albanski nacionalisti sada malo mirni i zauzeti su sa "igramo se drzave" ali dokle ce to da traje? To proglasenje i ti pokusaji da se legalizuje jedna albanska nacionalisticka tvorevina bazirana na zlocinu i otimacini i koja predstvalja SUPROTNOST svega onoga sta su do tada pricali Amerikanci (nacionalizam je los, zlocini su losi, ratni zlocinci na vlasti je lose, etnnicko ciscenje je lose, stvaranje etnicki cistih paradrzavica je lose itd.) je dovela do destabiliziacije Srbije i usporavanja EU i NATO integracija Srbije, dovelo je do destabilizacije BiH jer tesko da neko moze da prihvati da na samo nekoliko stotina kilometara albanska nacionalna manjina ima pravo da se otcepljuje dok Srbi kao konstitutivni narodi ima da prihvate centralnu vlast, destabilisano je i samo Kosovo gde je na vlast dosao polu-svet nesposoban da izgradi demokratske i funkcionalne institucije, a i Srbima sa Kosova ce tesko neko da objasni zasto to oni moraju da prihvataju vlast albanskih nacionalista i raznih tacija i haradinaja dok Albanci imaju taj luksuz da ne prihvataju vlast drzave Srbije na cijem celu se nalazi ipak kakav/takav demokrata Tadic, destabilizovana je i podeljena i Makedonija gde su Albanci ohrabreni "uspesima", hteli da ponove "kosovski" scenario i gde mnogi od njih jos uvek cekaju pravu priliku za ponovni pokusaj, doslo je i do pogorsanja odnosa izmedju Srb i CG ciji sukob jos nije zavrsen i gde ne treba zaboraviti na cinjenicu da se vise od 30% gradjana CG izjasnjavaju kao Srbi koji vrlo lako mogu da destabilisu tu CG... Na zalost, proglasenje albanske "drzave kosova" je samo jos jedan od promasaja americke administracije. Uz Avganistan, Irak...

Z.

pre 13 godina

Dalje insistiranje na legalizaciji ove i ovakve albanske "drzave kosova" kao i dalje insistiranje na americkom nacinu "resavanja" problema na Kosovu kog u ovom clanku podrzava i F.T. sigurno nece dovesti ni do kakve "dugorocne stabilizacije" nego ce dovesti do novog sukoba. U to se moze biti siguran. Previse je frustracija, besa, ponizenja i nezadovoljstva nagomilano da bi se sve to moglo kompenzovati ili ublaziti nekakvim supljim pricama i objasnjenjima koje plasira americka administracija (granice i suverenitet Srbije se mogu dirati ali se zato imaginarni suverenitet i granice "drzave kosova" ne mogu dirati?! Stvarno?) ili nekakvim bajkama o "obecanoj zemlji EU gde ce svi problemi biti reseni". Javnosti u Srbiji je vec muka licemerja americke administracije koja je sakrivala zlocine Albanaca stiteci sebe i svoju, promasenu politiku i koja je na supljim moralistickim pricama pravdala otimanje Kosova i koja i dalje ucenjuje Srbiju zbog te albanske tvorevine na Kosovu.

zulinjo

pre 13 godina

Sama rec da dopuste istragu vredja razum.Zacili ako ne dopuste,nema ni istrage pravda se ostavlja na volju mocnika i njihovih interesa.Da nije zalosno bilo bi smesno.

rade

pre 13 godina

"Konačno, Srbija ne bi smela da ovu aferu iskoristi za destabilizaciju Kosova čija nezavisnost, zaključuje Fajnenšel Tajms, ostaje u najboljem dugoročnom interesu celog regiona. "
Ma nemojte molim vas, vi sada dajete sebi za pravo da odlučujete ko šta sme ili ne sme, kako niste sebi dali za pravo da odlučite da Toni Bler ne sme da laže oko invazije na Irak, kako to da sebi niste dali za pravo da ne pomažete osnivanje tajnih zatvora CIA-e jer je vaš MI6 poprilično pomogao, u krajnjem slučaju kako to da ste sebi dali za pravo da ĆUTITE O ZVERSTVIMA NAD SRBIMA VIŠE OD DECENIJE??? Dakle kada vam odgovara može da se "gruva" po bilo kome i da se isti predstavljaju kao "maloumna stoka koju treba ubiti i izbrisati sa lica zemlje". Ali nema veze kupovaćete vi od Rusa i Srba gas, od Kineza sirovine, a od Indijaca poljoprivredne proizvode. Nisam "rusofil" ali me raduje činjenica da ćete svi vi iz "kvinte" zajedno sa prekookeanskim "mentorom" da budete obični "user"-i svega što dolazi iz BRIK-a. Počeli ste da prodajete BP Rusima, Volvo je već prodan Kinezima, GM koji je kupio maltene čitavu nemačku autoindustriju je pred ekonomskom kapitulacijom. opašće ponovo vaša moć, imaćete socijalne nemire počevui od Irske (tamo se već kuva) a ja ću iz svoje Srbije da gledam nerede kod vas uz smoki i domaćeg soka od višnje umesto Coca-Cole. :))

Dejan

pre 13 godina

Srbija je bombardovana i nasilno raskomadana zbog navodnog krsenja ljudskih prava Albanaca.
Danas se na okupiranom delu Srbije trguje ljudskim organima, ljudima se gubi svaki trag, srednjevekovni manastiri i crkve su spaljeni, napustene srpske kuce opljackane, pravoslavna groblja oskrnavljena, manjisnko stanovnistvo proterano... I pored svega navedenog niko ne dovodi u pitanje status okupiranog dela Srbije. Ovaj deo Evrope ce i dalje ostati politicki nestabilan dok se okupirani deo Srbije ne vrati u njen sastav.

Виде Даничић

pre 13 godina

Ово је,стварност и суштина геополитичких односа у свету: после усвајања резолуције Европског парламента поставља се питање да ли ће САД и ЕУ дозволити стварну истрагу трговине људским органима?! То само значи да је ЕУ у вазалном односу према САД и да нека сила изнад УН (да не кажем органа ЕУ, јер су они маргинални) управља светом. По свој прилици та сила је и организовала све на Балкану, па и трговину људским органима.

vlada

pre 13 godina

Da li sma ja dobro procitao vest gde se kaze, citiram:
`da DOPUSTE`?!?!?!
Ej, covece, to treba da se dopusti.
Sta to znaci? Da neko ne dozvoljava istu istragu sve vreme.

FYFT

pre 13 godina

Muka mi je licemerne price albanskih nacional-shovinista kao i njihovih sponzora, instruktora i medija drzava koje su bile glavne u stvaranju te albanske naci-narko "drzave" o tome kako je nikada dokazana "nezavisnost drzave kosova" neupitna i nedodirljiva a zlocini koji su pocinjeni u ime te "drzave kosova" i koji su u osnovi te albanske paradrzave ce se svesti na EVENTUALNO kaznjavanje nekih nebitnih likova ili na eventualno uklanjanje Tacija, koga su ionako hteli da sklone dok ce se i dalje nastaviti sa supljim pricama o "borbi za slobodu", "pravdi" i "stabilnosti" koju je donelo stvaranje te albanske kvazi-drzave. Kao da su te zlocine na Kosovu pocinili neki likovi pali sa marsa koji nemaju nikakve veze ni sa "drzavom kosova" ni sa tom albanskom "borbom za slobodu"! Ako je CELA Srbija i ako su SVI Srbi bili i jos uvek su kaznjeni zbog svog nacionalizma i zbog svojih zlocina, iako mnogi od njih niti su glasali za Milosevica niti su podrzavali nacionalisticku politiku , e onda ce isto tako i SVI tzv. "kosovari" i cela tzv. "drzava kosova" da bude kaznjena. Inace nece biti dobro. Mnogima u Srbiji i Srbima generalno je svega dosta i mnogima u Srbiji ove mrsave i trule sargarepe u vidu trecerazrednog clana EU koji ce nastupiti za 10, 15 ili 20 godina i to samo ako "budemo dobri" i "ako slusamo", VISE NE ZANIMAJU, ne impresioniraju i oni koji masu tim sargarepama mogu da se nose u tri l.pe, zajedno sa tom njihovom "drzavom kosova" i sa ovim "velikodusnim dozvolama" da se zapocne istraga o zlocinima svojih sticenika i miljenika. I ne samo da je DODIRLJIVA i OSPORIVA ta "nezavisnost drzave kosova" nego ce neko od zapadnih politicara koji su jako dobro znali sta se desava na Kosovu i sta im rade miljenici i saveznici, jer im se sve desavalo ISPRED NOSEVA, morati da odgovara! Inace, ponavljam, nece biti dobro. Srbija treba i te kako da iskoristi sve ovo sto se neplanirano po Amerikance i Albance desilo i da pocne mnogo ozbiljnije da osporava i napada albanski nacionalizam kao i tvorevinu tog nacionalizma: "drzavu kosova".

slušajte i otvorite oči

pre 13 godina

pogledajte komentar Vedrane Rudan o Kosovu ima nas puno u Hrvatskoj koji dijelimo njeno mišljenje ovo je snimano 2008. kada je govorila o Kosovu Bushu i Sanaderu kao lopovu sve trvdnje su ispale točne....http://www.youtube.com/watch?v=WAoZTh0oJu4

milezr

pre 13 godina

Kao prvo, stagod procitate u FT-u, uzmite to sa velikom rezervom. Oni su sirili najgoru mogucu propagandu protiv Srbije i Srba tokom 90-ih.Takodje, svaki put kada se pise o zlocinima Albanaca ili drugih naroda protiv Srba, gotovo je nemoguce zaobici pominjaje "srpskih zlocina". Sta je to nego pokusaj da se makar i u minimalnoj meri pravda vadjenje organa i da se u podsvesti masa odrzava slika o Srbima kao najvecim zlocincima? Kada to uradi srpska strana, kada se zlocinima da kontekst i uzrocno-posledicna veza (kao npr. sto je Srebrenica platila Oriceve tri godine zlocina protiv Srba koje su joj prethodile jer je uprkos njenom statusu kao demil. zona sluzila kao baza za Oriceve zlocince) onda je to "negiranje" i "relativizacija". Politicki je nekorektno ne pomenuti srpske zlocine i "diktatora" Milosevica (koji je redovno pobedjivao na izborima). Ne samo "nekorektno" vec i opasno jer ce vas prozvati srpskim propagandistom. Ogromna je i jaka masinerija prozapadne (proangloamericke) propagande. Setimo se kako je skoncao John Simpson, urednik BBC-ja svojevremeno.

Z.

pre 13 godina

Dalje insistiranje na legalizaciji ove i ovakve albanske "drzave kosova" kao i dalje insistiranje na americkom nacinu "resavanja" problema na Kosovu kog u ovom clanku podrzava i F.T. sigurno nece dovesti ni do kakve "dugorocne stabilizacije" nego ce dovesti do novog sukoba. U to se moze biti siguran. Previse je frustracija, besa, ponizenja i nezadovoljstva nagomilano da bi se sve to moglo kompenzovati ili ublaziti nekakvim supljim pricama i objasnjenjima koje plasira americka administracija (granice i suverenitet Srbije se mogu dirati ali se zato imaginarni suverenitet i granice "drzave kosova" ne mogu dirati?! Stvarno?) ili nekakvim bajkama o "obecanoj zemlji EU gde ce svi problemi biti reseni". Javnosti u Srbiji je vec muka licemerja americke administracije koja je sakrivala zlocine Albanaca stiteci sebe i svoju, promasenu politiku i koja je na supljim moralistickim pricama pravdala otimanje Kosova i koja i dalje ucenjuje Srbiju zbog te albanske tvorevine na Kosovu.

dex

pre 13 godina

A zbog cega to Srbija ne bi trebala da iskoristi ovu "aferu", kako zlocine americkih sticenika i skanadalozno guranje pod tepih tih zlocina i zastitu tih zlocinaca od strane americke administracije licemerno naziva Fin. Times? Cime je to "drzava kosova" zaduzila Srbiju pa da ova jako pazi da ne destabilise tu albansku tvorevinu ili da ne ospori tu i onako izmisljenu "nezavisnost" Zbog cega bi Srbija koja je bila KOLEKTIVNO kaznjena zbog svojih zlocina i kojoj je zbog zlocina otet deo drzave, trebala da bude uvidjajna u vezi "drzave kosova" i da zlocine Albanaca svede na INDIVIDULANU odgovornost dok ce sama "drzava kosova" da ostane neodirljiva? Zasto Fin. Times nije isto ovako trazio od Albanaca ili od Amerike da ne iskoristavaju zlocine Milosevica kao izgovor za ostvarivanje albanskih nacionalistickih ciljeva i za otimanje dela Srbije ili za lecenje frustracija i kompleksa Madlin Olbrajt? Proglasenje albanske "drzave kosova" sigurno nije donelo stabilnost na Balkanu. Da li vam sve ovo okolo lici na stabilnost? Mozda su albanski nacionalisti sada malo mirni i zauzeti su sa "igramo se drzave" ali dokle ce to da traje? To proglasenje i ti pokusaji da se legalizuje jedna albanska nacionalisticka tvorevina bazirana na zlocinu i otimacini i koja predstvalja SUPROTNOST svega onoga sta su do tada pricali Amerikanci (nacionalizam je los, zlocini su losi, ratni zlocinci na vlasti je lose, etnnicko ciscenje je lose, stvaranje etnicki cistih paradrzavica je lose itd.) je dovela do destabiliziacije Srbije i usporavanja EU i NATO integracija Srbije, dovelo je do destabilizacije BiH jer tesko da neko moze da prihvati da na samo nekoliko stotina kilometara albanska nacionalna manjina ima pravo da se otcepljuje dok Srbi kao konstitutivni narodi ima da prihvate centralnu vlast, destabilisano je i samo Kosovo gde je na vlast dosao polu-svet nesposoban da izgradi demokratske i funkcionalne institucije, a i Srbima sa Kosova ce tesko neko da objasni zasto to oni moraju da prihvataju vlast albanskih nacionalista i raznih tacija i haradinaja dok Albanci imaju taj luksuz da ne prihvataju vlast drzave Srbije na cijem celu se nalazi ipak kakav/takav demokrata Tadic, destabilizovana je i podeljena i Makedonija gde su Albanci ohrabreni "uspesima", hteli da ponove "kosovski" scenario i gde mnogi od njih jos uvek cekaju pravu priliku za ponovni pokusaj, doslo je i do pogorsanja odnosa izmedju Srb i CG ciji sukob jos nije zavrsen i gde ne treba zaboraviti na cinjenicu da se vise od 30% gradjana CG izjasnjavaju kao Srbi koji vrlo lako mogu da destabilisu tu CG... Na zalost, proglasenje albanske "drzave kosova" je samo jos jedan od promasaja americke administracije. Uz Avganistan, Irak...

zulinjo

pre 13 godina

Sama rec da dopuste istragu vredja razum.Zacili ako ne dopuste,nema ni istrage pravda se ostavlja na volju mocnika i njihovih interesa.Da nije zalosno bilo bi smesno.