Četvrtak, 27.01.2011.

09:30

Ko će istraživati izveštaj Martija

Izvestilac SE Dik Marti smatra da Euleks nije sposoban za istragu o navodima iz njegovog izveštaja, već da bi to trebalo da reši Vašington i novi "ad hok" sud.

Izvor: B92

Ko æe istraživati izveštaj Martija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

vlada

pre 13 godina

@Halco, 28. januar 2011 18:05
Zao mi je iskreno, zbog toga sto ti se desilo.
Da li je tebi zao zbog bilo cega sto si ovde mogao da procitas??
To su sve ljudske sudbine.
Ja svoju kulturu pokazah, na tebe je red.
Zelim ti sve najbolje.

Halco

pre 13 godina

P.S. Da li je I JEDAN Albanac, na ovim stranicama, rekao samo ovo:
Zao mi je Srba koji su nestali i doziveli strasne sudbine.
Da li su to rekli, ne iskreno, makar i lazno, cisto iz kurotazije???
Jos nisam video.
Eh sada moj Pristevac da ti nesto kazem, nisi u pravu kada tako nesto pises i objavis u netu. To sto ti o sebi pricas je stvarno malo zalosno, ali evo ja cu ti nesto jos zalosnije ispricat. Ja sam rodjen u Pristini i jos dan danas zivim tamo, porasto sa Srbima, sve je bilo u redu do 99, moj najbolji drugar Srbin sa kojim sam zajedno porasto i skoro svaki dan u zajednickom stolu rucali do 1999g, jedne noci 99g obuko se kao paramilitarac i Kucao u prozor u 10 navece, i naredio mojom roditeljima da ako do 5 ujutro ne napuste kucu on ce svoje rucno njih da zakolje uhh...ovo je pravi uzas.
Zato molim te nemoj tako nesto da kazes...ja licno mislim da nisu svi Srbi losi i kriminalci kao sto nisu ni Albanci...a za one koje su izgubili najblize bez obzira sa koje strane to je stvarno zalosno.

vlada

pre 13 godina

Cinjenica koju bih pomenuo na ovoj strani, ne znam da li ce biti objavljena, jer indirektno moze da zvuci kao optuzba, ali je istinita.
Moja cela familija je sa Kosova i Metohije. Pretposlednja generacija skoro cele moje familije, NIJE RODJENA NA KIM, iako smo ziveli tamo svi. Pitanje koje bi svako postavio je zasto?
Pa prosto je, moj brat koji je rodjen 77. god. u pristinskom porodilistu je, nekakvim cudom, dosao u kontakt(da budem blag) sa viskom kiseonika u inkubatoru i ostao slep potpuno, kakav je i dan danas.
Ko razume, zna za `poznate babice` koje su radile tamo. Tako nakon toga, ni ja ni mnoga moja braca i sestre nismo rodjeni na Kosovu. Majke su nam se seljakale po pola Srbije i poradjale se u gradovima sa kojima nikakve veze nemamo.
Tokom detinjstva, koliko puta sam obolevao od bolesti koje su se epidemijski sirile i zbog kojih neki od nas i danas imaju posledice. Dok su sa druge strane, drugovi Albanci glumili svoje epidemije kada se niko od njih nije stvarno razboleo.
Eto, tada su to tako radili, kako bi danas, nakon 30 i kusur godina mogli sa pravom da kazu: `pa znate, Srbi se na Kosovu nisu ni radjali, nije ih ni bilo`.
U redu, a ko ce mom bratu da vrati vid a meni i mojima zdravlje?????
P.S. Da li je I JEDAN Albanac, na ovim stranicama, rekao samo ovo:
Zao mi je Srba koji su nestali i doziveli strasne sudbine.
Da li su to rekli, ne iskreno, makar i lazno, cisto iz kurotazije???
Jos nisam video.

Kalimero

pre 13 godina

Ne razumem čemu toliko pravdanje Albancima kako niko ne optužuje albanski narod u celini nego pojedince koji su činili zločine. Gospodo draga, nas su rasturili 99g. zbog pojedinaca, sve đuture, ako ste zaboravili. Udarali nam sankciji, izbacivali sa sportskih takmičenja, sprečavali da napustimo zemlju. Strani mediji su ceo srpski narod pretstavili kao da svi do jednog imamo očnjake do kolena i da zubima davimo sve živo i neživo oko sebe, opet napominjem zbog grupe ili pojedinaca kako vam drago. Iz toga sledi da pošto su gospodin Tači, Haradinaj i ekipa legitimni politički (izabran većinom glasova) pretstavnici Albanskog naroda, onda će i ceo narod morati zbog svoje političke zaslepljenosti ili needukovanosti da snosi konsekvence. To je zakon koji su uvele Amerika i EU u međunarodnu politiku pa prema tome neka ostanu dosledni i neka ga ispoštuju do kraja i bez dvostrukih aršina!

Pravnik

pre 13 godina

Smatram, da Americko pravosudje ne bi bilo kompetentno i pravedno da vodi jednu takvu kompleksnu istragu.
Jer bi to bilo po onoj narodnoj: "Kadija te tuzi, kadija ti sudi".
Zato predlazem pravne strucnjake i strucnjake iz kriminologije iz drugih neutralih drzava van Amerike i Evrope, npr. iz Azije, Australije, Afrike, Juzne Amerike).

Srba Srbin sa dva bubrega !!!

pre 13 godina

Komsije Albanci otkicu vam tajnu ! Dik Marki je u stvari Srbin Grckog porekla i pravo ime mu je Dikoslav Martinovic i on radi za DB :))) hehehe I sve je ovo samo da se diskredituju nevini Albanci :))
Salu na stranu, stvarno ste smesni i pateticni kad mozete da pljujete takvu velicinu od coveka koji ima celicna (ne smem da napisem sta jer nece biti objavljeno)!!!
ISTINA NAJVISE BOLI KOMSIJE ,VI STE ZIV PRIMER TE POSLOVICE !

Gezim

pre 13 godina

Dragi Krivi Stojko

I ja sam za istragu veruj mi, kao sto reko na pocetku ako stvarno je on to naredio, daj boze da nikada ne vidi sunce s'ocima.
Ne mozete da verujete al Thaqijeva vlada je dosada naj koruptirana.Ma i vecina nas Kosovara ne ga volimo, i necemoga za Premijera,

veterinarBG

pre 13 godina

Komsije koji ovde komentarisu uporno se bave zamenom teza! Niko ne optuzuje albanski narod,za razliku od njih kojima je kriv ceo srpski.Opet se pominju hladnjace (koje je otkrila i objavila Srbija),sad se sudi zlocincima iz Cuske, osudjeni za Suvu Reku, plus osudjeni u Hagu... A kog ste vi ,komsije, osudili? KOJI ste zlocin resili? Mozda ubice dece iz Gorazdevca, mozda one sto bacaju bombe u kafice i pijace, mozda one sto su digli autobus Nis-exspresa? A? Ocigledan cilj je da se zataskaju zlocini nad Srbima, na sve moguce nacine, pa i Martija proglasiti rasistom i lazovom. E, ovog puta nece proci! Znate zasto? Zato sto ni vasim sponzorima preko bare ne prija vise da se javno grle i ljube sa licima koje su na internacionalnom nivou veoma "poznati"...

Neverni Toma

pre 13 godina

Marti je putpuno u pravu sto ne veruje Eulexu. Cim se oni koji su direktno optuzeni za zlocine zalazu za "nepristrasnu" istragu koju ce sprovesti Eulex, trebalo bi da je jasno po cijim uicajem Eulex funkcionise.

Zoran

pre 13 godina

Martijev izvestaj je vruc krompir. Dokaza ima i nema, jer su neki unisteni. Pocele su zakulisne igre, a to nikada ne dovodi do istine. Srbija mora da istraje u zahtevu da se istraga sprovede do kraja.

Aleksandar

pre 13 godina

Svi znamo koliko su zvanicnici medjunarodnih misija posteni i nepodkupljivi. Provedu 2 meseca negde i vec su se utalili sa lokalnim vlastodrscima. To je vec vidjeno u BiH. Treba dovesti ozbiljne istrazioce i ljude koji nece biti pod kontrolom niti Euleksa niti Kosovske vlasti. Dovesti ljude iz barem jedno 10-15 zemalja, ukljucujuci SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemacke, Rusije, Ceske, Italije, Kine itd. Onda ce fino svi da imaju pristup svim informacijama a i poverenje u takvo telo ce biti veliko. Ali proslo je vec 10 godina. Srbi su vec svesni zlocina na Albancima, znamo za hladnjace, i one su iskopane vec pre 5-6 godina. Zar nije u interesu svih nas da se zlocinci pronadju, pa bilo koje nacije da su. Kako neko moze da tvrdi da je Taci nevin, kada svi znamo ko je taj covek i na sta je spreman. Ja ne bih imao obraza da kazem kako je Arkan bio dobar covek i da "ne bi on ubio nekoga jer je Arkan Srbin covek, sto automatski znaci da je dobar". I za njega nista nije dokazano, pa je li znaci da je bio nevin. Sigurno ne.

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Pa da. Vasington. Ko drugi? Zar bi neko mogao i da pomisli da bi neko drugi mogao da bude objektivniji prema iskasapljenim Srbima.

Ja predlazem da ovaj slucaj istraze Aganlija, Kučuk-Alija, Mula Jusuf i Mehmed-Aga Fočić.

Farsa se nastavlja.

tuttifrutti

pre 13 godina

Jedna stvar je sigurna. I Srbi i Albanci traze istragu (iz dva totalno suprotna razloga). Rezolucija se zove:"Istraga o summnji...." a ne "Istraga o trgovini..."
P.S.
Albaniska delegacija glasala "za" a ne protiv kako neki misle

Krivi Stojko

pre 13 godina

Dragi Gezime ne kažem ni ja unapred da je kriv za to o čemu Marti govori ali niko normalan i nevin nema pravo da bude protiv istrage o tim navodima, pogotovo onaj ko zna da je nevin. Sumnjam da će Amerikanci biti objektivni u istrazi a vama komšije kažem da je Amerika daleko i da je lažljiva i prevrtljiva i ne bi ste bili ni prvi ni poslednji koga je iskoristila i izdala.

Nex

pre 13 godina

Ja kao albanac znam da se na Kosovu posle rata vrsilo mnogo zlocina pod naredjenjem zlocinca Hashim Thaqija.Najvise su ubijani albanci koji su bile lojalni drzave Srbije a bilo je i srba i druge nacionalnosti.Na Kosovu ne smes da svedocis protiv zlocinca tzv.OVK jer odmah te ubijaju po kratkom postupku. S druge strane mediji iako znaju da su oni zlocinci oni pisu u novinama da je tzv.OVK Sveta vojska.Posle ulaska KFOR-a na Kosovu svi pripadnici OVK su smatrali sebe svetim ljudima.Oni su imali pravo da ubijaju koga hoce,da kradu i da rade sta hoce.Velika pretnja stoji prema svedocima ne samo od tzv.UQK nego i od medija jer oni pisu da si spijun i da si protiv interesa Kosova.Zato smatram da niko ne sme da svedoci iako zna o ubistvima.Medjunarodna zajednica treba da im obezbedi svedocima zastitu u druge evropske zemlje jer na Kosovu preti im samo smrt.

Hilmi London

pre 13 godina

U rezolucije SE je receno da se mora istraziti zlocini na celom podrucju zapadnog Balkana,a Marty "PREDLAZE" Ameriku.Za nekoga mozda CUDNO ali za mene sasvim normalno i umesno.EULEX je nadlezan samo za Kosovo,a "POSLA" ima 10 puta vise u Srbiji gde on ne moze da deluje!
Meni je ISKRENO ZAO za porodice nestalih(njima je najteze).proslo je skoro 12 godina a ko zna koliko ce jos proci dok se sve ovo ne resi!
Dobitnici su uvek POLITICARI koji namerno odogovlace kako bi sto duze ostali na vlasti!
Ja najiskrenije mislim i ubedjen sam da su POLITICARI=KRIMINALCI!

Dule NS

pre 13 godina

"U Euleksu uveravaju u suprotno. Kažu da su i sposobni i nezavisni, ali i dalje, kako ponavlaju, čekaju da im Dik Marti pošalje dokaze o trgovini organima na Kosovu."

-Ili u prevodu:
KOZA TRAŽI DA JOJ SE POŠALJE KUPUS NA ČUVANJE"!

bez euforije

pre 13 godina

Neverovatno je kako mi u Srbiji stvari gledamo jednostrano??
Srbija potrazuje 10 [deset] puta manje nestalih Srba nego sto Kosovo potrazuje nestalih Albanaca. Kod nas se ti brojevi racunaju u stotinama, a kod Albanaca u hiljdama.
A ova rezolucija ne pravi apsolutno nikakvu razliku vezano za nacionalnost zrtava.
Bojim se da se sve ovo na kraju ne razbije Srbiji 'o glavu'

Gezim

pre 13 godina

Pozdrav iz prishtine

Ne kazemo mi svi da je tqi nevin, ili je kriv, stvar je o tome sto se mora istrazitii, mi albanci sa kosova se slazemo o tome, mada pravo da vam kazem sumnjam da je Thaci naredio da se tako nesto desi, ali ako jeste onda i ja i puno kosovara hocemo da ga vidimo iza resetaka.
Puno nas veruje da je nas premijer koruptiran, i zato smo glasali protiv njega , al sta ces njegove lazi su jaci od nas, no dace bog smenice se i ova vlada.

Illyria

pre 13 godina

Marti će odugovlačiti sa objavljivanjem dokaza onoliko koliko Srbija želi da se odugovlaći sa priznavanjem nezavisnosti Kosova.Na kraju će ispasti da Marti nema nikakvih dokaza.
U ovome je ceo štos te nakaradne optužnice izmišljene u radionicama Srpske DeBe.
Onome čemu se ja kao Kosovar nadam u svemu ovome je da će napokon naši stvarni banditi početi odgovarati zbog svojih stvarnih zločina posle rata na Kosovu,od ubistava političkih protivnika,napada na Kosovske Srbe, velikih pljački imovine i novca, preko korupcije i organizovanog kriminala pa do nedavnih izbornih krađa.

Tamara

pre 13 godina

Hvala Bogu da na svijetu postoji bar jedan ovako pametan i pošten čovjek poput Martija. Kakav Euleks, kakvi bakrači!- tu istragu mogu voditi samo ljudi koji ne sjede dolje među Albancima i koji nisu podložni nikakvim pritiscima ni mogućnosti korupcije, a ujedno imaju tako jako zaleđe da im nikakav lokalni "šerif" ne može ništa, nego se samo, pokuša li nešto, može naći na optuženičkoj klupi zajedno sa zločincima. Iz ovog ko šta u posljednje vrijeme nameće i podmeće, lijepo se može vidjeti i koliko su u zločin njegova država, odnosno utjecajni pojedinci umiješani.

Derguti

pre 13 godina

Rezoluciju Skupstine Saveta Evrope ne treba smatrati kao neku pobedu ili nesto sto unapred prejudicira ishod istrage u vezi navodima g.Martija. Za Rezoluciju su glasali i poslanici Albanije smatravsi da i ona je zainteresovana da sto pre utvrdi cinjenicno stanje. Ne treba uzeti to kao neku pobedu za to sto su glasani skoro svi poslanici... Poslanici su glasali samo da se pokrene istraga u vezi sa navodima Dicka Martija, a ne da se kazni neko na osnovu tih navoda. U ostalom, nedavno slicna odluka bila je doneta u Generalnoj Skupstini UN-e povodom zahteva Srbije da se MSP preispita odluku Skupstine Kosova o legalnosti proglasenja nezavisnosti Kosova, sto je na kraju rezultati Medjunarodnog suda pravde bili- ne u skladu sa zahtevom Srbije.

Rezolucija

pre 13 godina

"To će ostati pozicija Srbije, bez obzira na navode u uznemiravajućem izveštaju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope", naveo je Jeremić. Time znaci gosp. Jeremic ne pravi razliku izmedju Izvestaja i Rezolucije. Naime to je bilo na nivo Rezolucije. To je slicno kao kad se ne pravi razlika izmedju magnetne sile i gravitacione sile.

Sergio

pre 13 godina

Dik Marti je iznenadjen izjavom baronice Eston u kojoj ona kaze da ne treba da se imenuje specijalni tuzilac oko istrage u vezi trgovine organima,dok nasi politicari istrcavaju sa izjavama da Eulex ima kapacitet da to istrazi.Postavlja se pitanje zbog cega im nasi politicari veruju a Dik Marti ne? Ovome coveku treba svakako verovati jer je dokazao da je veliki borac za istinu i sigurno ga na tom putu nista nece spreciti.

Schwaba

pre 13 godina

Zov Jeremicev, pooomagajte braćo Afrikanci, imace protuefekat. Afrikanci su posebno alergicni na svaki realni rasizam, čak i samu reč.

IQ=0

pre 13 godina

Terorizam je bolest drugima recima kaze Marti, i poziva MZ da se drzi tih principa(ne moze svaka palanka u svakom selu da dobije sta hoce preko zlocinima,inace ode covecanstvo), i to je to a ne trckaranja za interese milosrdnih gringosa,jer na ovom prostoru i Srbi i Albanci ce ziveti,dok su trenutno milosrdni samo na sluzbenom putu...a posle?

rade

pre 13 godina

Toliko albanjerosa pravnika, poznavalaca pravnih pitanja i delovanja raznih institucija osnovanih od strane EU a samim tim i poznavalaca anglosaksonskog prava ja SKORO NISAM VIDEO. Evo ja vam sve verujem, verujem da je Tači nevin, verujem da je Haradinaj neopravdano u Hagu, verujem da je Beriša u pravu, verujem da je Dik Marti rasista, verujem sve što ste napisali a nisam nabrojao...samo džabe što vam ja verujem kada vam SVET NE VERUJE! :))

southlander

pre 13 godina

Unisteni su fizicki dokazi ali su ostali zapisnici, koji se mogu iskoristiti ako se u daljnjoj istrazi potkrepe fizickim dokazima. Znaci, potrebni su ekshumacije i svedoci, kao i bankovni racuni. Karla je napisala knjigu o Haskom tribunalu, da bi krunisala svoju pravnicku karijeru. A Marti, njen zemljak je to iskoristio da proslavi sebe u ulozi istrazivaca amatera. Kad je od njega zatrazeno da pokaze dokaze na osnovu kojih bi se pokrenula istraga, on je izvadio svoj zeleni karton i ogradio se od svojih postupaka. Ipak nije sve bilo uzalud, istraga ce se pokrenuti i prouzrokovati mnoge neugodnosti, raznim politicarima i lekarima. Verovatno ce se ispitati i izjava Makedonskog lekara u serijalu Zuta kuca, gde je spomenuto da na severu Vojvodine postoji lekarski tim za transplantaciju organa.

Vojvođanin

pre 13 godina

Južnjaci, ako tu nema nikakvog osnova za priču ili tužbu onda zaista ne znam kako su onoliki poslanici iz čitave Evrope bili obmanuti. Koliko se sećam ni akcija ALLIED FORCE koja vam je donela tu "nezavisnost" nije izglasana ovako ubedljivo! Uostalom, oni samo traže da se kriminalci kazne, a to nema veze sa pravnim statusom Kosova, zar ne? Ili možda mislite da bez narko dilera i trgovaca belim robljem nećete imati ni državu? Osvestite se i okrenite se normalnim i progresivnim političarima umesto što stojite iza mafijaških klanova.

e-krem

pre 13 godina

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da Rezolucija Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u potpunosti podržava stav Vlade Srbije da je na Kosovu kao i u ratovima na području bivše Jugoslavije bilo zločina na svim stranama.

Jos malo pa ce biti da Albanci na kolektivni izlet u Albaniju, davili po Dunavima i Peruccima, da je za pobijene i zaklane odgovoran Hasim a nestale Ramus kao i da je Slobo bio u pravu kad je gradjanima Srbije onog jutra onako bunovnima cestitao pobedu nad NATO snagama.
Niste valjda jos bunovni ponovo kao onog jutra i ne kapirate ovu sramotnu izjavu coveka koji se sigurno ne crveni ispod brade kad ovako nesto izjednacava u ime pomirenja. Vrli Premijer treba da zna da je pomirenje bez pravde kao kacamak bez vode i da vec 15 godina trazi Ratka Mladica ispred nosa a moli Boga da ga ne nadje, ZNA SE ZASTO.

Sebastian

pre 13 godina

Pravo da kaŸem ja ne vidim ništa šta Dick Marty pokazuje osim jedne mape sa crtama logora jel to sve? Ako nema konkrektnih dokaza sve uzalud?! Što se tiče da eluex nije sposoban za istragu neka javno kaže da zeli Srbija i Rusia da istražuje ovu istragu a ne Eulex, nije u stanju za istragu Eulex koji čine cjela Evropa nije u sposobnosti za istragu ? Martí malo preterao ?!.

Srbin sa oba bubrega

pre 13 godina

Dik Marti samo sto ne kaze da bi najbolje, po njemu, bilo da on sam izigrava tuzilastvo i sud. Jer njegovi "vrodostojni svedoci" veruju njemu i iskljucivo njemu. Advokati i odbrana bila bi iskljucena. Ako ovo urodi plodom onda treba li ukinuti sve sudove u svetu jer svet ima Dika Martija.
(Nijazi Kuqi, 27. januar 2011 10:33)

Ne, najbolje da Taci sam odluci da li treba podizati tuzbu ili ne! Mi verujemo u njegovu "pravednost"!

Srbin

pre 13 godina

I ponovo smo "veći katolici od Pape": dok Marti jasno i lepo kaže da Eulex nema kapacitete za istragu, naši pametnjakovići "veruju da Eulex može da sprovede istragu."
Onomad Marti optužuje Tačija i bratiju za najcrnje stvari u istoriji čovečanstva, naš predsednik bi sa Tačijem razgovarao.
Daće Bog ili izbori da njih i njihove super-ideje više nikada ne vidim i ne čujem u ovoj meni dragoj i jedinoj zemlji.

e-krem

pre 13 godina

Sta ce kome istraga, Albanci su osudjeni na rekla-kazala, ni reci ni da je Naziv izvestaja izmenjen, ni da su sve istrage zavrsile bez ikakvog dokaza jer sto bi neko izmenio staru praksu da su Albanci dezurni krivci za sve Srpske nedace kad je to stari Srpski oprobani obicaj i recept a i Srpsko poimanje pravde. Kadija te tuzi, Kadija ti sudi, Marti je tu samo da se Sumnje preinace u Dokaze u glavama "strucnih" srpskih narodnih sudova. Abrakadabra Srbijo.

vlada

pre 13 godina

Ne Nijaze, najbolje je prepustiti zastitu svedoka Hasimu Taciju, a mozda sacekati Ramusa da se vrati iz Haga pa da predlozi mere za zastitu svedoka, ipak je on veoma strucan po tom pitanju!!! Gde on prodje tu svekoda vise nema. Nema svedoka, nema slucaja, Albansko poimanje pravosudja i pravde!!!

Nix @ NL

pre 13 godina

Žalostan komentar na stanje prava i vlasti na Kosovu, ali je bar realan. EULex je smejurija. EU mora sa ovim da izađe na kraj, jer je to takva "trula jabuka" u gajbi sa već crvljivim (misleći tu na nas i BiH), da više nema prostora za manevrisanje i izvrdavanje.

Quentin

pre 13 godina

@Nijazi: Ne znam da li ste primetili da su se prilikom usvajanja rezolucije SVI slozili da istragu treba sprovesti (osim, naravno, Albanije). Tako da vas komentar uopste nema smisla. Malo je reci da su iz dana u dan sve agresivniji. Ne razumem zasto unapred branite osumnjicene za, takodje malo je reci, kriminal.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Dik Marti samo sto ne kaze da bi najbolje, po njemu, bilo da on sam izigrava tuzilastvo i sud. Jer njegovi "vrodostojni svedoci" veruju njemu i iskljucivo njemu. Advokati i odbrana bila bi iskljucena. Ako ovo urodi plodom onda treba li ukinuti sve sudove u svetu jer svet ima Dika Martija.

vlada

pre 13 godina

Ne Nijaze, najbolje je prepustiti zastitu svedoka Hasimu Taciju, a mozda sacekati Ramusa da se vrati iz Haga pa da predlozi mere za zastitu svedoka, ipak je on veoma strucan po tom pitanju!!! Gde on prodje tu svekoda vise nema. Nema svedoka, nema slucaja, Albansko poimanje pravosudja i pravde!!!

Srbin

pre 13 godina

I ponovo smo "veći katolici od Pape": dok Marti jasno i lepo kaže da Eulex nema kapacitete za istragu, naši pametnjakovići "veruju da Eulex može da sprovede istragu."
Onomad Marti optužuje Tačija i bratiju za najcrnje stvari u istoriji čovečanstva, naš predsednik bi sa Tačijem razgovarao.
Daće Bog ili izbori da njih i njihove super-ideje više nikada ne vidim i ne čujem u ovoj meni dragoj i jedinoj zemlji.

Srbin sa oba bubrega

pre 13 godina

Dik Marti samo sto ne kaze da bi najbolje, po njemu, bilo da on sam izigrava tuzilastvo i sud. Jer njegovi "vrodostojni svedoci" veruju njemu i iskljucivo njemu. Advokati i odbrana bila bi iskljucena. Ako ovo urodi plodom onda treba li ukinuti sve sudove u svetu jer svet ima Dika Martija.
(Nijazi Kuqi, 27. januar 2011 10:33)

Ne, najbolje da Taci sam odluci da li treba podizati tuzbu ili ne! Mi verujemo u njegovu "pravednost"!

Quentin

pre 13 godina

@Nijazi: Ne znam da li ste primetili da su se prilikom usvajanja rezolucije SVI slozili da istragu treba sprovesti (osim, naravno, Albanije). Tako da vas komentar uopste nema smisla. Malo je reci da su iz dana u dan sve agresivniji. Ne razumem zasto unapred branite osumnjicene za, takodje malo je reci, kriminal.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Dik Marti samo sto ne kaze da bi najbolje, po njemu, bilo da on sam izigrava tuzilastvo i sud. Jer njegovi "vrodostojni svedoci" veruju njemu i iskljucivo njemu. Advokati i odbrana bila bi iskljucena. Ako ovo urodi plodom onda treba li ukinuti sve sudove u svetu jer svet ima Dika Martija.

e-krem

pre 13 godina

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da Rezolucija Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u potpunosti podržava stav Vlade Srbije da je na Kosovu kao i u ratovima na području bivše Jugoslavije bilo zločina na svim stranama.

Jos malo pa ce biti da Albanci na kolektivni izlet u Albaniju, davili po Dunavima i Peruccima, da je za pobijene i zaklane odgovoran Hasim a nestale Ramus kao i da je Slobo bio u pravu kad je gradjanima Srbije onog jutra onako bunovnima cestitao pobedu nad NATO snagama.
Niste valjda jos bunovni ponovo kao onog jutra i ne kapirate ovu sramotnu izjavu coveka koji se sigurno ne crveni ispod brade kad ovako nesto izjednacava u ime pomirenja. Vrli Premijer treba da zna da je pomirenje bez pravde kao kacamak bez vode i da vec 15 godina trazi Ratka Mladica ispred nosa a moli Boga da ga ne nadje, ZNA SE ZASTO.

Nix @ NL

pre 13 godina

Žalostan komentar na stanje prava i vlasti na Kosovu, ali je bar realan. EULex je smejurija. EU mora sa ovim da izađe na kraj, jer je to takva "trula jabuka" u gajbi sa već crvljivim (misleći tu na nas i BiH), da više nema prostora za manevrisanje i izvrdavanje.

Vojvođanin

pre 13 godina

Južnjaci, ako tu nema nikakvog osnova za priču ili tužbu onda zaista ne znam kako su onoliki poslanici iz čitave Evrope bili obmanuti. Koliko se sećam ni akcija ALLIED FORCE koja vam je donela tu "nezavisnost" nije izglasana ovako ubedljivo! Uostalom, oni samo traže da se kriminalci kazne, a to nema veze sa pravnim statusom Kosova, zar ne? Ili možda mislite da bez narko dilera i trgovaca belim robljem nećete imati ni državu? Osvestite se i okrenite se normalnim i progresivnim političarima umesto što stojite iza mafijaških klanova.

e-krem

pre 13 godina

Sta ce kome istraga, Albanci su osudjeni na rekla-kazala, ni reci ni da je Naziv izvestaja izmenjen, ni da su sve istrage zavrsile bez ikakvog dokaza jer sto bi neko izmenio staru praksu da su Albanci dezurni krivci za sve Srpske nedace kad je to stari Srpski oprobani obicaj i recept a i Srpsko poimanje pravde. Kadija te tuzi, Kadija ti sudi, Marti je tu samo da se Sumnje preinace u Dokaze u glavama "strucnih" srpskih narodnih sudova. Abrakadabra Srbijo.

bez euforije

pre 13 godina

Neverovatno je kako mi u Srbiji stvari gledamo jednostrano??
Srbija potrazuje 10 [deset] puta manje nestalih Srba nego sto Kosovo potrazuje nestalih Albanaca. Kod nas se ti brojevi racunaju u stotinama, a kod Albanaca u hiljdama.
A ova rezolucija ne pravi apsolutno nikakvu razliku vezano za nacionalnost zrtava.
Bojim se da se sve ovo na kraju ne razbije Srbiji 'o glavu'

Sebastian

pre 13 godina

Pravo da kaŸem ja ne vidim ništa šta Dick Marty pokazuje osim jedne mape sa crtama logora jel to sve? Ako nema konkrektnih dokaza sve uzalud?! Što se tiče da eluex nije sposoban za istragu neka javno kaže da zeli Srbija i Rusia da istražuje ovu istragu a ne Eulex, nije u stanju za istragu Eulex koji čine cjela Evropa nije u sposobnosti za istragu ? Martí malo preterao ?!.

rade

pre 13 godina

Toliko albanjerosa pravnika, poznavalaca pravnih pitanja i delovanja raznih institucija osnovanih od strane EU a samim tim i poznavalaca anglosaksonskog prava ja SKORO NISAM VIDEO. Evo ja vam sve verujem, verujem da je Tači nevin, verujem da je Haradinaj neopravdano u Hagu, verujem da je Beriša u pravu, verujem da je Dik Marti rasista, verujem sve što ste napisali a nisam nabrojao...samo džabe što vam ja verujem kada vam SVET NE VERUJE! :))

Illyria

pre 13 godina

Marti će odugovlačiti sa objavljivanjem dokaza onoliko koliko Srbija želi da se odugovlaći sa priznavanjem nezavisnosti Kosova.Na kraju će ispasti da Marti nema nikakvih dokaza.
U ovome je ceo štos te nakaradne optužnice izmišljene u radionicama Srpske DeBe.
Onome čemu se ja kao Kosovar nadam u svemu ovome je da će napokon naši stvarni banditi početi odgovarati zbog svojih stvarnih zločina posle rata na Kosovu,od ubistava političkih protivnika,napada na Kosovske Srbe, velikih pljački imovine i novca, preko korupcije i organizovanog kriminala pa do nedavnih izbornih krađa.

Gezim

pre 13 godina

Pozdrav iz prishtine

Ne kazemo mi svi da je tqi nevin, ili je kriv, stvar je o tome sto se mora istrazitii, mi albanci sa kosova se slazemo o tome, mada pravo da vam kazem sumnjam da je Thaci naredio da se tako nesto desi, ali ako jeste onda i ja i puno kosovara hocemo da ga vidimo iza resetaka.
Puno nas veruje da je nas premijer koruptiran, i zato smo glasali protiv njega , al sta ces njegove lazi su jaci od nas, no dace bog smenice se i ova vlada.

Derguti

pre 13 godina

Rezoluciju Skupstine Saveta Evrope ne treba smatrati kao neku pobedu ili nesto sto unapred prejudicira ishod istrage u vezi navodima g.Martija. Za Rezoluciju su glasali i poslanici Albanije smatravsi da i ona je zainteresovana da sto pre utvrdi cinjenicno stanje. Ne treba uzeti to kao neku pobedu za to sto su glasani skoro svi poslanici... Poslanici su glasali samo da se pokrene istraga u vezi sa navodima Dicka Martija, a ne da se kazni neko na osnovu tih navoda. U ostalom, nedavno slicna odluka bila je doneta u Generalnoj Skupstini UN-e povodom zahteva Srbije da se MSP preispita odluku Skupstine Kosova o legalnosti proglasenja nezavisnosti Kosova, sto je na kraju rezultati Medjunarodnog suda pravde bili- ne u skladu sa zahtevom Srbije.

Sergio

pre 13 godina

Dik Marti je iznenadjen izjavom baronice Eston u kojoj ona kaze da ne treba da se imenuje specijalni tuzilac oko istrage u vezi trgovine organima,dok nasi politicari istrcavaju sa izjavama da Eulex ima kapacitet da to istrazi.Postavlja se pitanje zbog cega im nasi politicari veruju a Dik Marti ne? Ovome coveku treba svakako verovati jer je dokazao da je veliki borac za istinu i sigurno ga na tom putu nista nece spreciti.

southlander

pre 13 godina

Unisteni su fizicki dokazi ali su ostali zapisnici, koji se mogu iskoristiti ako se u daljnjoj istrazi potkrepe fizickim dokazima. Znaci, potrebni su ekshumacije i svedoci, kao i bankovni racuni. Karla je napisala knjigu o Haskom tribunalu, da bi krunisala svoju pravnicku karijeru. A Marti, njen zemljak je to iskoristio da proslavi sebe u ulozi istrazivaca amatera. Kad je od njega zatrazeno da pokaze dokaze na osnovu kojih bi se pokrenula istraga, on je izvadio svoj zeleni karton i ogradio se od svojih postupaka. Ipak nije sve bilo uzalud, istraga ce se pokrenuti i prouzrokovati mnoge neugodnosti, raznim politicarima i lekarima. Verovatno ce se ispitati i izjava Makedonskog lekara u serijalu Zuta kuca, gde je spomenuto da na severu Vojvodine postoji lekarski tim za transplantaciju organa.

tuttifrutti

pre 13 godina

Jedna stvar je sigurna. I Srbi i Albanci traze istragu (iz dva totalno suprotna razloga). Rezolucija se zove:"Istraga o summnji...." a ne "Istraga o trgovini..."
P.S.
Albaniska delegacija glasala "za" a ne protiv kako neki misle

Tamara

pre 13 godina

Hvala Bogu da na svijetu postoji bar jedan ovako pametan i pošten čovjek poput Martija. Kakav Euleks, kakvi bakrači!- tu istragu mogu voditi samo ljudi koji ne sjede dolje među Albancima i koji nisu podložni nikakvim pritiscima ni mogućnosti korupcije, a ujedno imaju tako jako zaleđe da im nikakav lokalni "šerif" ne može ništa, nego se samo, pokuša li nešto, može naći na optuženičkoj klupi zajedno sa zločincima. Iz ovog ko šta u posljednje vrijeme nameće i podmeće, lijepo se može vidjeti i koliko su u zločin njegova država, odnosno utjecajni pojedinci umiješani.

Nex

pre 13 godina

Ja kao albanac znam da se na Kosovu posle rata vrsilo mnogo zlocina pod naredjenjem zlocinca Hashim Thaqija.Najvise su ubijani albanci koji su bile lojalni drzave Srbije a bilo je i srba i druge nacionalnosti.Na Kosovu ne smes da svedocis protiv zlocinca tzv.OVK jer odmah te ubijaju po kratkom postupku. S druge strane mediji iako znaju da su oni zlocinci oni pisu u novinama da je tzv.OVK Sveta vojska.Posle ulaska KFOR-a na Kosovu svi pripadnici OVK su smatrali sebe svetim ljudima.Oni su imali pravo da ubijaju koga hoce,da kradu i da rade sta hoce.Velika pretnja stoji prema svedocima ne samo od tzv.UQK nego i od medija jer oni pisu da si spijun i da si protiv interesa Kosova.Zato smatram da niko ne sme da svedoci iako zna o ubistvima.Medjunarodna zajednica treba da im obezbedi svedocima zastitu u druge evropske zemlje jer na Kosovu preti im samo smrt.

IQ=0

pre 13 godina

Terorizam je bolest drugima recima kaze Marti, i poziva MZ da se drzi tih principa(ne moze svaka palanka u svakom selu da dobije sta hoce preko zlocinima,inace ode covecanstvo), i to je to a ne trckaranja za interese milosrdnih gringosa,jer na ovom prostoru i Srbi i Albanci ce ziveti,dok su trenutno milosrdni samo na sluzbenom putu...a posle?

Hilmi London

pre 13 godina

U rezolucije SE je receno da se mora istraziti zlocini na celom podrucju zapadnog Balkana,a Marty "PREDLAZE" Ameriku.Za nekoga mozda CUDNO ali za mene sasvim normalno i umesno.EULEX je nadlezan samo za Kosovo,a "POSLA" ima 10 puta vise u Srbiji gde on ne moze da deluje!
Meni je ISKRENO ZAO za porodice nestalih(njima je najteze).proslo je skoro 12 godina a ko zna koliko ce jos proci dok se sve ovo ne resi!
Dobitnici su uvek POLITICARI koji namerno odogovlace kako bi sto duze ostali na vlasti!
Ja najiskrenije mislim i ubedjen sam da su POLITICARI=KRIMINALCI!

Schwaba

pre 13 godina

Zov Jeremicev, pooomagajte braćo Afrikanci, imace protuefekat. Afrikanci su posebno alergicni na svaki realni rasizam, čak i samu reč.

Aleksandar

pre 13 godina

Svi znamo koliko su zvanicnici medjunarodnih misija posteni i nepodkupljivi. Provedu 2 meseca negde i vec su se utalili sa lokalnim vlastodrscima. To je vec vidjeno u BiH. Treba dovesti ozbiljne istrazioce i ljude koji nece biti pod kontrolom niti Euleksa niti Kosovske vlasti. Dovesti ljude iz barem jedno 10-15 zemalja, ukljucujuci SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemacke, Rusije, Ceske, Italije, Kine itd. Onda ce fino svi da imaju pristup svim informacijama a i poverenje u takvo telo ce biti veliko. Ali proslo je vec 10 godina. Srbi su vec svesni zlocina na Albancima, znamo za hladnjace, i one su iskopane vec pre 5-6 godina. Zar nije u interesu svih nas da se zlocinci pronadju, pa bilo koje nacije da su. Kako neko moze da tvrdi da je Taci nevin, kada svi znamo ko je taj covek i na sta je spreman. Ja ne bih imao obraza da kazem kako je Arkan bio dobar covek i da "ne bi on ubio nekoga jer je Arkan Srbin covek, sto automatski znaci da je dobar". I za njega nista nije dokazano, pa je li znaci da je bio nevin. Sigurno ne.

veterinarBG

pre 13 godina

Komsije koji ovde komentarisu uporno se bave zamenom teza! Niko ne optuzuje albanski narod,za razliku od njih kojima je kriv ceo srpski.Opet se pominju hladnjace (koje je otkrila i objavila Srbija),sad se sudi zlocincima iz Cuske, osudjeni za Suvu Reku, plus osudjeni u Hagu... A kog ste vi ,komsije, osudili? KOJI ste zlocin resili? Mozda ubice dece iz Gorazdevca, mozda one sto bacaju bombe u kafice i pijace, mozda one sto su digli autobus Nis-exspresa? A? Ocigledan cilj je da se zataskaju zlocini nad Srbima, na sve moguce nacine, pa i Martija proglasiti rasistom i lazovom. E, ovog puta nece proci! Znate zasto? Zato sto ni vasim sponzorima preko bare ne prija vise da se javno grle i ljube sa licima koje su na internacionalnom nivou veoma "poznati"...

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Pa da. Vasington. Ko drugi? Zar bi neko mogao i da pomisli da bi neko drugi mogao da bude objektivniji prema iskasapljenim Srbima.

Ja predlazem da ovaj slucaj istraze Aganlija, Kučuk-Alija, Mula Jusuf i Mehmed-Aga Fočić.

Farsa se nastavlja.

Dule NS

pre 13 godina

"U Euleksu uveravaju u suprotno. Kažu da su i sposobni i nezavisni, ali i dalje, kako ponavlaju, čekaju da im Dik Marti pošalje dokaze o trgovini organima na Kosovu."

-Ili u prevodu:
KOZA TRAŽI DA JOJ SE POŠALJE KUPUS NA ČUVANJE"!

Srba Srbin sa dva bubrega !!!

pre 13 godina

Komsije Albanci otkicu vam tajnu ! Dik Marki je u stvari Srbin Grckog porekla i pravo ime mu je Dikoslav Martinovic i on radi za DB :))) hehehe I sve je ovo samo da se diskredituju nevini Albanci :))
Salu na stranu, stvarno ste smesni i pateticni kad mozete da pljujete takvu velicinu od coveka koji ima celicna (ne smem da napisem sta jer nece biti objavljeno)!!!
ISTINA NAJVISE BOLI KOMSIJE ,VI STE ZIV PRIMER TE POSLOVICE !

Neverni Toma

pre 13 godina

Marti je putpuno u pravu sto ne veruje Eulexu. Cim se oni koji su direktno optuzeni za zlocine zalazu za "nepristrasnu" istragu koju ce sprovesti Eulex, trebalo bi da je jasno po cijim uicajem Eulex funkcionise.

Pravnik

pre 13 godina

Smatram, da Americko pravosudje ne bi bilo kompetentno i pravedno da vodi jednu takvu kompleksnu istragu.
Jer bi to bilo po onoj narodnoj: "Kadija te tuzi, kadija ti sudi".
Zato predlazem pravne strucnjake i strucnjake iz kriminologije iz drugih neutralih drzava van Amerike i Evrope, npr. iz Azije, Australije, Afrike, Juzne Amerike).

Zoran

pre 13 godina

Martijev izvestaj je vruc krompir. Dokaza ima i nema, jer su neki unisteni. Pocele su zakulisne igre, a to nikada ne dovodi do istine. Srbija mora da istraje u zahtevu da se istraga sprovede do kraja.

Rezolucija

pre 13 godina

"To će ostati pozicija Srbije, bez obzira na navode u uznemiravajućem izveštaju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope", naveo je Jeremić. Time znaci gosp. Jeremic ne pravi razliku izmedju Izvestaja i Rezolucije. Naime to je bilo na nivo Rezolucije. To je slicno kao kad se ne pravi razlika izmedju magnetne sile i gravitacione sile.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Dragi Gezime ne kažem ni ja unapred da je kriv za to o čemu Marti govori ali niko normalan i nevin nema pravo da bude protiv istrage o tim navodima, pogotovo onaj ko zna da je nevin. Sumnjam da će Amerikanci biti objektivni u istrazi a vama komšije kažem da je Amerika daleko i da je lažljiva i prevrtljiva i ne bi ste bili ni prvi ni poslednji koga je iskoristila i izdala.

Gezim

pre 13 godina

Dragi Krivi Stojko

I ja sam za istragu veruj mi, kao sto reko na pocetku ako stvarno je on to naredio, daj boze da nikada ne vidi sunce s'ocima.
Ne mozete da verujete al Thaqijeva vlada je dosada naj koruptirana.Ma i vecina nas Kosovara ne ga volimo, i necemoga za Premijera,

Kalimero

pre 13 godina

Ne razumem čemu toliko pravdanje Albancima kako niko ne optužuje albanski narod u celini nego pojedince koji su činili zločine. Gospodo draga, nas su rasturili 99g. zbog pojedinaca, sve đuture, ako ste zaboravili. Udarali nam sankciji, izbacivali sa sportskih takmičenja, sprečavali da napustimo zemlju. Strani mediji su ceo srpski narod pretstavili kao da svi do jednog imamo očnjake do kolena i da zubima davimo sve živo i neživo oko sebe, opet napominjem zbog grupe ili pojedinaca kako vam drago. Iz toga sledi da pošto su gospodin Tači, Haradinaj i ekipa legitimni politički (izabran većinom glasova) pretstavnici Albanskog naroda, onda će i ceo narod morati zbog svoje političke zaslepljenosti ili needukovanosti da snosi konsekvence. To je zakon koji su uvele Amerika i EU u međunarodnu politiku pa prema tome neka ostanu dosledni i neka ga ispoštuju do kraja i bez dvostrukih aršina!

vlada

pre 13 godina

Cinjenica koju bih pomenuo na ovoj strani, ne znam da li ce biti objavljena, jer indirektno moze da zvuci kao optuzba, ali je istinita.
Moja cela familija je sa Kosova i Metohije. Pretposlednja generacija skoro cele moje familije, NIJE RODJENA NA KIM, iako smo ziveli tamo svi. Pitanje koje bi svako postavio je zasto?
Pa prosto je, moj brat koji je rodjen 77. god. u pristinskom porodilistu je, nekakvim cudom, dosao u kontakt(da budem blag) sa viskom kiseonika u inkubatoru i ostao slep potpuno, kakav je i dan danas.
Ko razume, zna za `poznate babice` koje su radile tamo. Tako nakon toga, ni ja ni mnoga moja braca i sestre nismo rodjeni na Kosovu. Majke su nam se seljakale po pola Srbije i poradjale se u gradovima sa kojima nikakve veze nemamo.
Tokom detinjstva, koliko puta sam obolevao od bolesti koje su se epidemijski sirile i zbog kojih neki od nas i danas imaju posledice. Dok su sa druge strane, drugovi Albanci glumili svoje epidemije kada se niko od njih nije stvarno razboleo.
Eto, tada su to tako radili, kako bi danas, nakon 30 i kusur godina mogli sa pravom da kazu: `pa znate, Srbi se na Kosovu nisu ni radjali, nije ih ni bilo`.
U redu, a ko ce mom bratu da vrati vid a meni i mojima zdravlje?????
P.S. Da li je I JEDAN Albanac, na ovim stranicama, rekao samo ovo:
Zao mi je Srba koji su nestali i doziveli strasne sudbine.
Da li su to rekli, ne iskreno, makar i lazno, cisto iz kurotazije???
Jos nisam video.

Halco

pre 13 godina

P.S. Da li je I JEDAN Albanac, na ovim stranicama, rekao samo ovo:
Zao mi je Srba koji su nestali i doziveli strasne sudbine.
Da li su to rekli, ne iskreno, makar i lazno, cisto iz kurotazije???
Jos nisam video.
Eh sada moj Pristevac da ti nesto kazem, nisi u pravu kada tako nesto pises i objavis u netu. To sto ti o sebi pricas je stvarno malo zalosno, ali evo ja cu ti nesto jos zalosnije ispricat. Ja sam rodjen u Pristini i jos dan danas zivim tamo, porasto sa Srbima, sve je bilo u redu do 99, moj najbolji drugar Srbin sa kojim sam zajedno porasto i skoro svaki dan u zajednickom stolu rucali do 1999g, jedne noci 99g obuko se kao paramilitarac i Kucao u prozor u 10 navece, i naredio mojom roditeljima da ako do 5 ujutro ne napuste kucu on ce svoje rucno njih da zakolje uhh...ovo je pravi uzas.
Zato molim te nemoj tako nesto da kazes...ja licno mislim da nisu svi Srbi losi i kriminalci kao sto nisu ni Albanci...a za one koje su izgubili najblize bez obzira sa koje strane to je stvarno zalosno.

vlada

pre 13 godina

@Halco, 28. januar 2011 18:05
Zao mi je iskreno, zbog toga sto ti se desilo.
Da li je tebi zao zbog bilo cega sto si ovde mogao da procitas??
To su sve ljudske sudbine.
Ja svoju kulturu pokazah, na tebe je red.
Zelim ti sve najbolje.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Dik Marti samo sto ne kaze da bi najbolje, po njemu, bilo da on sam izigrava tuzilastvo i sud. Jer njegovi "vrodostojni svedoci" veruju njemu i iskljucivo njemu. Advokati i odbrana bila bi iskljucena. Ako ovo urodi plodom onda treba li ukinuti sve sudove u svetu jer svet ima Dika Martija.

e-krem

pre 13 godina

Sta ce kome istraga, Albanci su osudjeni na rekla-kazala, ni reci ni da je Naziv izvestaja izmenjen, ni da su sve istrage zavrsile bez ikakvog dokaza jer sto bi neko izmenio staru praksu da su Albanci dezurni krivci za sve Srpske nedace kad je to stari Srpski oprobani obicaj i recept a i Srpsko poimanje pravde. Kadija te tuzi, Kadija ti sudi, Marti je tu samo da se Sumnje preinace u Dokaze u glavama "strucnih" srpskih narodnih sudova. Abrakadabra Srbijo.

Sebastian

pre 13 godina

Pravo da kaŸem ja ne vidim ništa šta Dick Marty pokazuje osim jedne mape sa crtama logora jel to sve? Ako nema konkrektnih dokaza sve uzalud?! Što se tiče da eluex nije sposoban za istragu neka javno kaže da zeli Srbija i Rusia da istražuje ovu istragu a ne Eulex, nije u stanju za istragu Eulex koji čine cjela Evropa nije u sposobnosti za istragu ? Martí malo preterao ?!.

e-krem

pre 13 godina

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da Rezolucija Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u potpunosti podržava stav Vlade Srbije da je na Kosovu kao i u ratovima na području bivše Jugoslavije bilo zločina na svim stranama.

Jos malo pa ce biti da Albanci na kolektivni izlet u Albaniju, davili po Dunavima i Peruccima, da je za pobijene i zaklane odgovoran Hasim a nestale Ramus kao i da je Slobo bio u pravu kad je gradjanima Srbije onog jutra onako bunovnima cestitao pobedu nad NATO snagama.
Niste valjda jos bunovni ponovo kao onog jutra i ne kapirate ovu sramotnu izjavu coveka koji se sigurno ne crveni ispod brade kad ovako nesto izjednacava u ime pomirenja. Vrli Premijer treba da zna da je pomirenje bez pravde kao kacamak bez vode i da vec 15 godina trazi Ratka Mladica ispred nosa a moli Boga da ga ne nadje, ZNA SE ZASTO.

Quentin

pre 13 godina

@Nijazi: Ne znam da li ste primetili da su se prilikom usvajanja rezolucije SVI slozili da istragu treba sprovesti (osim, naravno, Albanije). Tako da vas komentar uopste nema smisla. Malo je reci da su iz dana u dan sve agresivniji. Ne razumem zasto unapred branite osumnjicene za, takodje malo je reci, kriminal.

vlada

pre 13 godina

Ne Nijaze, najbolje je prepustiti zastitu svedoka Hasimu Taciju, a mozda sacekati Ramusa da se vrati iz Haga pa da predlozi mere za zastitu svedoka, ipak je on veoma strucan po tom pitanju!!! Gde on prodje tu svekoda vise nema. Nema svedoka, nema slucaja, Albansko poimanje pravosudja i pravde!!!

Srbin sa oba bubrega

pre 13 godina

Dik Marti samo sto ne kaze da bi najbolje, po njemu, bilo da on sam izigrava tuzilastvo i sud. Jer njegovi "vrodostojni svedoci" veruju njemu i iskljucivo njemu. Advokati i odbrana bila bi iskljucena. Ako ovo urodi plodom onda treba li ukinuti sve sudove u svetu jer svet ima Dika Martija.
(Nijazi Kuqi, 27. januar 2011 10:33)

Ne, najbolje da Taci sam odluci da li treba podizati tuzbu ili ne! Mi verujemo u njegovu "pravednost"!

Illyria

pre 13 godina

Marti će odugovlačiti sa objavljivanjem dokaza onoliko koliko Srbija želi da se odugovlaći sa priznavanjem nezavisnosti Kosova.Na kraju će ispasti da Marti nema nikakvih dokaza.
U ovome je ceo štos te nakaradne optužnice izmišljene u radionicama Srpske DeBe.
Onome čemu se ja kao Kosovar nadam u svemu ovome je da će napokon naši stvarni banditi početi odgovarati zbog svojih stvarnih zločina posle rata na Kosovu,od ubistava političkih protivnika,napada na Kosovske Srbe, velikih pljački imovine i novca, preko korupcije i organizovanog kriminala pa do nedavnih izbornih krađa.

Tamara

pre 13 godina

Hvala Bogu da na svijetu postoji bar jedan ovako pametan i pošten čovjek poput Martija. Kakav Euleks, kakvi bakrači!- tu istragu mogu voditi samo ljudi koji ne sjede dolje među Albancima i koji nisu podložni nikakvim pritiscima ni mogućnosti korupcije, a ujedno imaju tako jako zaleđe da im nikakav lokalni "šerif" ne može ništa, nego se samo, pokuša li nešto, može naći na optuženičkoj klupi zajedno sa zločincima. Iz ovog ko šta u posljednje vrijeme nameće i podmeće, lijepo se može vidjeti i koliko su u zločin njegova država, odnosno utjecajni pojedinci umiješani.

rade

pre 13 godina

Toliko albanjerosa pravnika, poznavalaca pravnih pitanja i delovanja raznih institucija osnovanih od strane EU a samim tim i poznavalaca anglosaksonskog prava ja SKORO NISAM VIDEO. Evo ja vam sve verujem, verujem da je Tači nevin, verujem da je Haradinaj neopravdano u Hagu, verujem da je Beriša u pravu, verujem da je Dik Marti rasista, verujem sve što ste napisali a nisam nabrojao...samo džabe što vam ja verujem kada vam SVET NE VERUJE! :))

bez euforije

pre 13 godina

Neverovatno je kako mi u Srbiji stvari gledamo jednostrano??
Srbija potrazuje 10 [deset] puta manje nestalih Srba nego sto Kosovo potrazuje nestalih Albanaca. Kod nas se ti brojevi racunaju u stotinama, a kod Albanaca u hiljdama.
A ova rezolucija ne pravi apsolutno nikakvu razliku vezano za nacionalnost zrtava.
Bojim se da se sve ovo na kraju ne razbije Srbiji 'o glavu'

Schwaba

pre 13 godina

Zov Jeremicev, pooomagajte braćo Afrikanci, imace protuefekat. Afrikanci su posebno alergicni na svaki realni rasizam, čak i samu reč.

Vojvođanin

pre 13 godina

Južnjaci, ako tu nema nikakvog osnova za priču ili tužbu onda zaista ne znam kako su onoliki poslanici iz čitave Evrope bili obmanuti. Koliko se sećam ni akcija ALLIED FORCE koja vam je donela tu "nezavisnost" nije izglasana ovako ubedljivo! Uostalom, oni samo traže da se kriminalci kazne, a to nema veze sa pravnim statusom Kosova, zar ne? Ili možda mislite da bez narko dilera i trgovaca belim robljem nećete imati ni državu? Osvestite se i okrenite se normalnim i progresivnim političarima umesto što stojite iza mafijaških klanova.

Gezim

pre 13 godina

Pozdrav iz prishtine

Ne kazemo mi svi da je tqi nevin, ili je kriv, stvar je o tome sto se mora istrazitii, mi albanci sa kosova se slazemo o tome, mada pravo da vam kazem sumnjam da je Thaci naredio da se tako nesto desi, ali ako jeste onda i ja i puno kosovara hocemo da ga vidimo iza resetaka.
Puno nas veruje da je nas premijer koruptiran, i zato smo glasali protiv njega , al sta ces njegove lazi su jaci od nas, no dace bog smenice se i ova vlada.

Srbin

pre 13 godina

I ponovo smo "veći katolici od Pape": dok Marti jasno i lepo kaže da Eulex nema kapacitete za istragu, naši pametnjakovići "veruju da Eulex može da sprovede istragu."
Onomad Marti optužuje Tačija i bratiju za najcrnje stvari u istoriji čovečanstva, naš predsednik bi sa Tačijem razgovarao.
Daće Bog ili izbori da njih i njihove super-ideje više nikada ne vidim i ne čujem u ovoj meni dragoj i jedinoj zemlji.

Sergio

pre 13 godina

Dik Marti je iznenadjen izjavom baronice Eston u kojoj ona kaze da ne treba da se imenuje specijalni tuzilac oko istrage u vezi trgovine organima,dok nasi politicari istrcavaju sa izjavama da Eulex ima kapacitet da to istrazi.Postavlja se pitanje zbog cega im nasi politicari veruju a Dik Marti ne? Ovome coveku treba svakako verovati jer je dokazao da je veliki borac za istinu i sigurno ga na tom putu nista nece spreciti.

Nix @ NL

pre 13 godina

Žalostan komentar na stanje prava i vlasti na Kosovu, ali je bar realan. EULex je smejurija. EU mora sa ovim da izađe na kraj, jer je to takva "trula jabuka" u gajbi sa već crvljivim (misleći tu na nas i BiH), da više nema prostora za manevrisanje i izvrdavanje.

Nex

pre 13 godina

Ja kao albanac znam da se na Kosovu posle rata vrsilo mnogo zlocina pod naredjenjem zlocinca Hashim Thaqija.Najvise su ubijani albanci koji su bile lojalni drzave Srbije a bilo je i srba i druge nacionalnosti.Na Kosovu ne smes da svedocis protiv zlocinca tzv.OVK jer odmah te ubijaju po kratkom postupku. S druge strane mediji iako znaju da su oni zlocinci oni pisu u novinama da je tzv.OVK Sveta vojska.Posle ulaska KFOR-a na Kosovu svi pripadnici OVK su smatrali sebe svetim ljudima.Oni su imali pravo da ubijaju koga hoce,da kradu i da rade sta hoce.Velika pretnja stoji prema svedocima ne samo od tzv.UQK nego i od medija jer oni pisu da si spijun i da si protiv interesa Kosova.Zato smatram da niko ne sme da svedoci iako zna o ubistvima.Medjunarodna zajednica treba da im obezbedi svedocima zastitu u druge evropske zemlje jer na Kosovu preti im samo smrt.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Dragi Gezime ne kažem ni ja unapred da je kriv za to o čemu Marti govori ali niko normalan i nevin nema pravo da bude protiv istrage o tim navodima, pogotovo onaj ko zna da je nevin. Sumnjam da će Amerikanci biti objektivni u istrazi a vama komšije kažem da je Amerika daleko i da je lažljiva i prevrtljiva i ne bi ste bili ni prvi ni poslednji koga je iskoristila i izdala.

Gezim

pre 13 godina

Dragi Krivi Stojko

I ja sam za istragu veruj mi, kao sto reko na pocetku ako stvarno je on to naredio, daj boze da nikada ne vidi sunce s'ocima.
Ne mozete da verujete al Thaqijeva vlada je dosada naj koruptirana.Ma i vecina nas Kosovara ne ga volimo, i necemoga za Premijera,

Srba Srbin sa dva bubrega !!!

pre 13 godina

Komsije Albanci otkicu vam tajnu ! Dik Marki je u stvari Srbin Grckog porekla i pravo ime mu je Dikoslav Martinovic i on radi za DB :))) hehehe I sve je ovo samo da se diskredituju nevini Albanci :))
Salu na stranu, stvarno ste smesni i pateticni kad mozete da pljujete takvu velicinu od coveka koji ima celicna (ne smem da napisem sta jer nece biti objavljeno)!!!
ISTINA NAJVISE BOLI KOMSIJE ,VI STE ZIV PRIMER TE POSLOVICE !

southlander

pre 13 godina

Unisteni su fizicki dokazi ali su ostali zapisnici, koji se mogu iskoristiti ako se u daljnjoj istrazi potkrepe fizickim dokazima. Znaci, potrebni su ekshumacije i svedoci, kao i bankovni racuni. Karla je napisala knjigu o Haskom tribunalu, da bi krunisala svoju pravnicku karijeru. A Marti, njen zemljak je to iskoristio da proslavi sebe u ulozi istrazivaca amatera. Kad je od njega zatrazeno da pokaze dokaze na osnovu kojih bi se pokrenula istraga, on je izvadio svoj zeleni karton i ogradio se od svojih postupaka. Ipak nije sve bilo uzalud, istraga ce se pokrenuti i prouzrokovati mnoge neugodnosti, raznim politicarima i lekarima. Verovatno ce se ispitati i izjava Makedonskog lekara u serijalu Zuta kuca, gde je spomenuto da na severu Vojvodine postoji lekarski tim za transplantaciju organa.

veterinarBG

pre 13 godina

Komsije koji ovde komentarisu uporno se bave zamenom teza! Niko ne optuzuje albanski narod,za razliku od njih kojima je kriv ceo srpski.Opet se pominju hladnjace (koje je otkrila i objavila Srbija),sad se sudi zlocincima iz Cuske, osudjeni za Suvu Reku, plus osudjeni u Hagu... A kog ste vi ,komsije, osudili? KOJI ste zlocin resili? Mozda ubice dece iz Gorazdevca, mozda one sto bacaju bombe u kafice i pijace, mozda one sto su digli autobus Nis-exspresa? A? Ocigledan cilj je da se zataskaju zlocini nad Srbima, na sve moguce nacine, pa i Martija proglasiti rasistom i lazovom. E, ovog puta nece proci! Znate zasto? Zato sto ni vasim sponzorima preko bare ne prija vise da se javno grle i ljube sa licima koje su na internacionalnom nivou veoma "poznati"...

tuttifrutti

pre 13 godina

Jedna stvar je sigurna. I Srbi i Albanci traze istragu (iz dva totalno suprotna razloga). Rezolucija se zove:"Istraga o summnji...." a ne "Istraga o trgovini..."
P.S.
Albaniska delegacija glasala "za" a ne protiv kako neki misle

Dule NS

pre 13 godina

"U Euleksu uveravaju u suprotno. Kažu da su i sposobni i nezavisni, ali i dalje, kako ponavlaju, čekaju da im Dik Marti pošalje dokaze o trgovini organima na Kosovu."

-Ili u prevodu:
KOZA TRAŽI DA JOJ SE POŠALJE KUPUS NA ČUVANJE"!

DEDA CVETKO

pre 13 godina

Pa da. Vasington. Ko drugi? Zar bi neko mogao i da pomisli da bi neko drugi mogao da bude objektivniji prema iskasapljenim Srbima.

Ja predlazem da ovaj slucaj istraze Aganlija, Kučuk-Alija, Mula Jusuf i Mehmed-Aga Fočić.

Farsa se nastavlja.

IQ=0

pre 13 godina

Terorizam je bolest drugima recima kaze Marti, i poziva MZ da se drzi tih principa(ne moze svaka palanka u svakom selu da dobije sta hoce preko zlocinima,inace ode covecanstvo), i to je to a ne trckaranja za interese milosrdnih gringosa,jer na ovom prostoru i Srbi i Albanci ce ziveti,dok su trenutno milosrdni samo na sluzbenom putu...a posle?

Zoran

pre 13 godina

Martijev izvestaj je vruc krompir. Dokaza ima i nema, jer su neki unisteni. Pocele su zakulisne igre, a to nikada ne dovodi do istine. Srbija mora da istraje u zahtevu da se istraga sprovede do kraja.

Hilmi London

pre 13 godina

U rezolucije SE je receno da se mora istraziti zlocini na celom podrucju zapadnog Balkana,a Marty "PREDLAZE" Ameriku.Za nekoga mozda CUDNO ali za mene sasvim normalno i umesno.EULEX je nadlezan samo za Kosovo,a "POSLA" ima 10 puta vise u Srbiji gde on ne moze da deluje!
Meni je ISKRENO ZAO za porodice nestalih(njima je najteze).proslo je skoro 12 godina a ko zna koliko ce jos proci dok se sve ovo ne resi!
Dobitnici su uvek POLITICARI koji namerno odogovlace kako bi sto duze ostali na vlasti!
Ja najiskrenije mislim i ubedjen sam da su POLITICARI=KRIMINALCI!

Neverni Toma

pre 13 godina

Marti je putpuno u pravu sto ne veruje Eulexu. Cim se oni koji su direktno optuzeni za zlocine zalazu za "nepristrasnu" istragu koju ce sprovesti Eulex, trebalo bi da je jasno po cijim uicajem Eulex funkcionise.

Aleksandar

pre 13 godina

Svi znamo koliko su zvanicnici medjunarodnih misija posteni i nepodkupljivi. Provedu 2 meseca negde i vec su se utalili sa lokalnim vlastodrscima. To je vec vidjeno u BiH. Treba dovesti ozbiljne istrazioce i ljude koji nece biti pod kontrolom niti Euleksa niti Kosovske vlasti. Dovesti ljude iz barem jedno 10-15 zemalja, ukljucujuci SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemacke, Rusije, Ceske, Italije, Kine itd. Onda ce fino svi da imaju pristup svim informacijama a i poverenje u takvo telo ce biti veliko. Ali proslo je vec 10 godina. Srbi su vec svesni zlocina na Albancima, znamo za hladnjace, i one su iskopane vec pre 5-6 godina. Zar nije u interesu svih nas da se zlocinci pronadju, pa bilo koje nacije da su. Kako neko moze da tvrdi da je Taci nevin, kada svi znamo ko je taj covek i na sta je spreman. Ja ne bih imao obraza da kazem kako je Arkan bio dobar covek i da "ne bi on ubio nekoga jer je Arkan Srbin covek, sto automatski znaci da je dobar". I za njega nista nije dokazano, pa je li znaci da je bio nevin. Sigurno ne.

Pravnik

pre 13 godina

Smatram, da Americko pravosudje ne bi bilo kompetentno i pravedno da vodi jednu takvu kompleksnu istragu.
Jer bi to bilo po onoj narodnoj: "Kadija te tuzi, kadija ti sudi".
Zato predlazem pravne strucnjake i strucnjake iz kriminologije iz drugih neutralih drzava van Amerike i Evrope, npr. iz Azije, Australije, Afrike, Juzne Amerike).

Rezolucija

pre 13 godina

"To će ostati pozicija Srbije, bez obzira na navode u uznemiravajućem izveštaju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope", naveo je Jeremić. Time znaci gosp. Jeremic ne pravi razliku izmedju Izvestaja i Rezolucije. Naime to je bilo na nivo Rezolucije. To je slicno kao kad se ne pravi razlika izmedju magnetne sile i gravitacione sile.

Derguti

pre 13 godina

Rezoluciju Skupstine Saveta Evrope ne treba smatrati kao neku pobedu ili nesto sto unapred prejudicira ishod istrage u vezi navodima g.Martija. Za Rezoluciju su glasali i poslanici Albanije smatravsi da i ona je zainteresovana da sto pre utvrdi cinjenicno stanje. Ne treba uzeti to kao neku pobedu za to sto su glasani skoro svi poslanici... Poslanici su glasali samo da se pokrene istraga u vezi sa navodima Dicka Martija, a ne da se kazni neko na osnovu tih navoda. U ostalom, nedavno slicna odluka bila je doneta u Generalnoj Skupstini UN-e povodom zahteva Srbije da se MSP preispita odluku Skupstine Kosova o legalnosti proglasenja nezavisnosti Kosova, sto je na kraju rezultati Medjunarodnog suda pravde bili- ne u skladu sa zahtevom Srbije.

vlada

pre 13 godina

Cinjenica koju bih pomenuo na ovoj strani, ne znam da li ce biti objavljena, jer indirektno moze da zvuci kao optuzba, ali je istinita.
Moja cela familija je sa Kosova i Metohije. Pretposlednja generacija skoro cele moje familije, NIJE RODJENA NA KIM, iako smo ziveli tamo svi. Pitanje koje bi svako postavio je zasto?
Pa prosto je, moj brat koji je rodjen 77. god. u pristinskom porodilistu je, nekakvim cudom, dosao u kontakt(da budem blag) sa viskom kiseonika u inkubatoru i ostao slep potpuno, kakav je i dan danas.
Ko razume, zna za `poznate babice` koje su radile tamo. Tako nakon toga, ni ja ni mnoga moja braca i sestre nismo rodjeni na Kosovu. Majke su nam se seljakale po pola Srbije i poradjale se u gradovima sa kojima nikakve veze nemamo.
Tokom detinjstva, koliko puta sam obolevao od bolesti koje su se epidemijski sirile i zbog kojih neki od nas i danas imaju posledice. Dok su sa druge strane, drugovi Albanci glumili svoje epidemije kada se niko od njih nije stvarno razboleo.
Eto, tada su to tako radili, kako bi danas, nakon 30 i kusur godina mogli sa pravom da kazu: `pa znate, Srbi se na Kosovu nisu ni radjali, nije ih ni bilo`.
U redu, a ko ce mom bratu da vrati vid a meni i mojima zdravlje?????
P.S. Da li je I JEDAN Albanac, na ovim stranicama, rekao samo ovo:
Zao mi je Srba koji su nestali i doziveli strasne sudbine.
Da li su to rekli, ne iskreno, makar i lazno, cisto iz kurotazije???
Jos nisam video.

Halco

pre 13 godina

P.S. Da li je I JEDAN Albanac, na ovim stranicama, rekao samo ovo:
Zao mi je Srba koji su nestali i doziveli strasne sudbine.
Da li su to rekli, ne iskreno, makar i lazno, cisto iz kurotazije???
Jos nisam video.
Eh sada moj Pristevac da ti nesto kazem, nisi u pravu kada tako nesto pises i objavis u netu. To sto ti o sebi pricas je stvarno malo zalosno, ali evo ja cu ti nesto jos zalosnije ispricat. Ja sam rodjen u Pristini i jos dan danas zivim tamo, porasto sa Srbima, sve je bilo u redu do 99, moj najbolji drugar Srbin sa kojim sam zajedno porasto i skoro svaki dan u zajednickom stolu rucali do 1999g, jedne noci 99g obuko se kao paramilitarac i Kucao u prozor u 10 navece, i naredio mojom roditeljima da ako do 5 ujutro ne napuste kucu on ce svoje rucno njih da zakolje uhh...ovo je pravi uzas.
Zato molim te nemoj tako nesto da kazes...ja licno mislim da nisu svi Srbi losi i kriminalci kao sto nisu ni Albanci...a za one koje su izgubili najblize bez obzira sa koje strane to je stvarno zalosno.

Kalimero

pre 13 godina

Ne razumem čemu toliko pravdanje Albancima kako niko ne optužuje albanski narod u celini nego pojedince koji su činili zločine. Gospodo draga, nas su rasturili 99g. zbog pojedinaca, sve đuture, ako ste zaboravili. Udarali nam sankciji, izbacivali sa sportskih takmičenja, sprečavali da napustimo zemlju. Strani mediji su ceo srpski narod pretstavili kao da svi do jednog imamo očnjake do kolena i da zubima davimo sve živo i neživo oko sebe, opet napominjem zbog grupe ili pojedinaca kako vam drago. Iz toga sledi da pošto su gospodin Tači, Haradinaj i ekipa legitimni politički (izabran većinom glasova) pretstavnici Albanskog naroda, onda će i ceo narod morati zbog svoje političke zaslepljenosti ili needukovanosti da snosi konsekvence. To je zakon koji su uvele Amerika i EU u međunarodnu politiku pa prema tome neka ostanu dosledni i neka ga ispoštuju do kraja i bez dvostrukih aršina!

vlada

pre 13 godina

@Halco, 28. januar 2011 18:05
Zao mi je iskreno, zbog toga sto ti se desilo.
Da li je tebi zao zbog bilo cega sto si ovde mogao da procitas??
To su sve ljudske sudbine.
Ja svoju kulturu pokazah, na tebe je red.
Zelim ti sve najbolje.