Sreda, 26.01.2011.

10:02

Tablice taksista bez "TX" oznaka?

Registarske tablice novosadskih taksista neće morati da imaju oznaku “TX” jer gradska vlast ne želi da ove prevoznike optereti dodatnim obavezama.

Izvor: Blic

Tablice taksista bez "TX" oznaka? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

umirovljenik

pre 13 godina

ne razumem. zar sve u vezi novih tablica nije u ingerenciji MUP? kakvo pravo odlučivanja tu ima gradska uprava novog sada?

Zoki

pre 13 godina

Moje iskustvo sa novosadskim taksistima je sjajno, možda i zato što sam uvek zvao neku od većih kompanija. Za takva vozila zaista nema potrebe da imaju posebne tablice, jasno se raspoznaju.
Međutim, za taksi vozila individualnih prevoznika, koji samo zakače taksi oznaku, mislim da bi bilo neophodno da imaju prepoznatljive registarske tablice. Alternativa bi bile specijalne dodatne tablice koje bi izdavala lokalna samouprava, a bez kojih vozila ne bi smela da nose oznake TAXI.

Zika

pre 13 godina

@Mile - Upravo zbog takvih kao sto si ti, treba uvesti TX tablice. Kupis kola preko, vozis ih ovde nekoliko godina, predjes milion kilometara, sa ortakom na tehnickom si se dogovorio da se pise manja kilometraza (ako neko ima veze u policiji, pa moze da to proveri), onda kad auto vise nije ni za otpad - vratis kilometrazu, malo ga zamazes i prodas ga za velike pare veverici.
A sledeci vlasnik, kada otkrije da je veverica, moze samo da place. Ovako bi se znao red - pise TX, pa ko poveruje da je za 5 godina presao samo 50.000km, neka pazari...

Mileta za premijera.

pre 13 godina

Zasto svi napadaju Mileta ? Zato sto im je slican kao slika u ogledalu. To smo mi. Proces legalizacije, promenljive kamate u bankama, oprastanje kamata onima koji ne placaju obaveze. Nadzidjivanje Beograda, pa kukanje zbog guzve. Lopovska privatizacija. Svi smo mi Mile.

vrlo jednostavno

pre 13 godina

ili svima TX ili nikome, po meni TX je nepotrebno, svako vozilo se registruje i ima svoje registracione tablice kao i svi, a taxije prepoznajete po tome sto na njima pise TAXI, kad uhvatite nekog nelegalnog taxistu a vi lepo dozvolu oduzmete na 3god , sledeci put na 5god plus neka novcana kazna pa nek i dalje krsi zakon, a zakon neki normalan dajte a ne da morate da budete chuck norris da bi mogli da taxirate

Samo taxi Srbina spasava

pre 13 godina

Mozda bi trebalo da istetoviramo na celu TX ili zutu traku oko ruke sa oznakom TX.Necete kupiti taxi vozilo ali zato cete uzeti auto od trgovackog putnika,firme,auto skole,renta kara itd...takodje sa malom kilometrazom,i bicete srecni i zadovoljni sto niste prevareni.

sasa

pre 13 godina

stab ste se svi ostrvili na nesrecnog mileta,kratke pameti,pa na auto placevima kad kupujete polovan auto na njih 99% je vracena kilometraza

glasač

pre 13 godina

Prosto mi je neverovatno da grad veličine Novog Sada ima 6300 taksista. Sa druge strane upravo su poništili JEDNU JEDINU stvar koja je dala neku ikakvu svrhu uvođenju novih tablica sa pogrešnim grbom i užasnim fontom.
To je bio najbolji način da se bar malo uvede red u taksiranje i izbace ilegalci tako da oni koji rade po zakonu imaju i adekvatne zarade a možda i neke olakšice na uvoz automobila i ostalo.
Fiskalne račune za taksiste i advokate bolje i da ne pominjem.

Da se ne majeno bespotrebno

pre 13 godina

Ama ukinite vi taksistima i krovne oznake, i "kviska" i taksimetar, pa da svako lepo "demokratski" moze da bude taksista, a sve neka odobri AGENCIJA ZA BORBU KORUPCIJE koja stoji u naslovi na sajtu Blica!

Alex

pre 13 godina

Meni nije jasno zasto se gradjani bune sto se odredjen broj taksista jos nije izbacio iz posla. Veca ponuda taksi usluga obezbedjuje nizu cenu. Zato je taksi u Novom Sadu znacajno jeftiniji i pogotovo kvalitetniji od Beogradskog. Svima je omoguceno da se bave tim poslom i konkurencija je u poslu ostavila samo one koji kvalitetno rade posao. Vecina firmi ima nova kola, uljudne taksiste. Ima i onih drugih, koji ne ispunjavaju takve uslove i voze krseve. Oni rade u drugim taksi sluzbama koje su jeftinije, i koje takodje imaju svoje kupce usluga, jer narod nema para. Slobodna konkurencija je ucinila svoje!

srdjan

pre 13 godina

U turističkim vodičima koje radimo za 2011. godinu, dajemo savet strancima da se voze isključivo taksi vozilima sa TX oznakom, a Mile neka ima kakvu god hoće tablicu.

Nenad-EU

pre 13 godina

Ako vec traze tolike povlastice (npr. uvoz bez carina) ne da treba da budu obelezeni nego nebi smeli ni da voze taj auto van radnog vremena. Naravno kad se auto prodaje ili menja namena u privatno vozilo prvo treba da se plati carina.

Vojin

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista? Dobro je ako su odlučili da nam omoguće normalne tablice, samo se bojim da se ne predomisle posle nekoliko meseci", kaže taksista Mile iz jednog od taksi udruženja."

Pazi ti njega, a inace bi smanjio km i rekao da je samo tasta vozila do pijace jednom mesecno.
Kakvi prevaranti.
Ja sam veoma miroljubiv covek, potukao sam se 2x u osnovnoj skoli, ali ako mi se to opet desi bice sa nekim bahatim i bezobraznim taksistom u voznji.
To je strasno kako se ponasaju (cast izuzecima).
Samo mi nije jasno zasto se stite, da imaju neke jace veze ne bi taksirali, nego bi bili u upravnim odborima.

deki

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?" - Ovo samo moze taksista da izjavi! Najveci prevaranti i bezobraznici u ovoj drzavi!

Borivoje

pre 13 godina

Dragi taksisti, vi sami ne zelite da uvedete red u delatnost kojom se bavite. Znate da imate i do 1/3 "kolega" koji su "divljaci". Vi koji niste "divljaci" izgledate kao "divljaci" jer su vam za obicnog, prosecnog musteriju/stranku vozila ista i neuniformisana. Dakle, ako zelite da se izdvojite i zivite i zaradjujete od ovog posla, prihvatite svaku vrstu sredjivanja situacije i ukljucivanja u zakon. Pa, naravno da ce i obicnoj policiji biti jasno i lako da uoci "divljaka", ako su ovi drugi oni koji su "compliant". Reg. oznake su jedine koje jos nisu predmet masovne zloupotrebe. Dese se pojedinacne zloupotrebe, ali kao ranije prodaja gradske taxi licence i sl. - malo teze.

2gqe5w5

pre 13 godina

Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?

Znaci drzava im pomaze da sakriju i prevare.

hanz

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?"

Nego će gospodin lepo da slaže kupca kako mu auto nije bio na taksiju, smanji kilometražu i prevari ga.
Ne vidim šta je sporno da se zna da je vozilo bilo u upotrebi kao taksi.

Zile

pre 13 godina

A sta fali da su taxi vozila cak i posebno obojena,kao uostalom u vecini gradova po svetu,a ne samo tablica?!uostalom ako neko ima taxi oznaku zar to nije jos jedan nacin borbe protiv nelegalaca protiv kojih ste se bunili.cak bi se trudio da sva vozila budu sto upecatljivija,i da se onda zna ko jeste a ko nije pravi,naravno u tom slucaju sam za to i da vam se omoguce odredjene povoljnosti,jer to vam je sredstvo za rad.i zdravstveni radnici kada udju na kliniku oblace beli mantil,tako i vi treba da imate svoju "uniformu" -jednake boje auta,table taxi udruzenja,reg.tablice... neki red bi trebao biti

dusan

pre 13 godina

Kaže Mile: "Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?"
A šta, ti planiraš da lažeš ljude da auto nije korišten kao taksi vozilo?
Ko baš hoće da kupi auto koji je korišten kao taksi, može posle uz mali trošak da menja tablice...
U svakom slučaju, što se mene tiče svejedno, mogu da imaju tablice kakve hoće, samo da cene rade po taksimetru, a ne kao što već zna da se desi i da su čista vozila...

obelezen

pre 13 godina

"Ko ce od mene da kupi auto kada vidi da sam taksista?!?" ovo govori dovoljno! Hteo bi covek da proda macku u dzaku! Tablice obavezno, kad vec nema postenja makar da ima zakona!

banana_republika

pre 13 godina

Neverovatno! Ovo sa "TX" sufiksom bi u momentu resio problem nelegalnih taksista jer ne bi mogli da dobiju te tablice ukoliko ne poseduju validnu dozvolu za taksiranje. Pritom, prosli put kada su taksisti strajkovali izmedju ostalog su trazili od gradske Vlade da resi taj problem. E, ali sada gospodinu Miletu to ne odgovara jer, kako lepo kaze, nece imati koga da prevari kada bude prodavao svoje vozilo. Svi koji rade sa taksimetrima za 20 evra vracaju kilometrazu na zeljeni broj. Tako ce neko od Mileta da kupi auto koji je presao 400.000km za koji gospodin tvrdi da je presao samo 67.000 i da ga ja vozila njegova baba nedeljom u crkvu...

b

pre 13 godina

Autor ovog teksta nije ni pročitao novi pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila, gde piše da se u slučaju da su 3 cifre nedovoljne, tj. u ovom slučaju daju samo 999 kombinacija jer je oznaka TX fiksna, može dodati i 4ta cifra.

Amos

pre 13 godina

Pa i treba da budete oznaceni!
Sta, posteno je i u redu da sutra nekom g.Mile uvali svoj auto, sa umanjenih 400000 km i proda ga po ceni normalnog auta?
Je l im zato gradska vlast izasla u susret.

Nix @ NL

pre 13 godina

Zar nije zakon propisao da taksisti MORAJU da imaju TX oznaku?

Jel se mi to opet ne držimo zakona ko pijani plota?

BTW, što je problem nekom taksisti prodati svoja kola? Šta, kao neko će misliti da ih je rabio? Pa, naravno, to potvrđuje i kilometraža, zar ne?

Oh, šta, vi ste mislili da malko vratite kilometar-sat unazad? I sad ne možete? Pa, to je stvarno nepravda...

Strasno

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?..."

Cekaj, to znaci da kada imaju obicne tablice mogu da prevare bilo koga i da precute da je vozilo bilo taxi?? Izjava meseca...

alo alo

pre 13 godina

""Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista...", kaže taksista Mile.
Sta je Mile, hteo bi da vratis kilometrazu, pa da lazes ljude da je jedva vozen i garaziran? Pa normalno da treba da znaju ljudi sta kupuju, i da nije macka u dzaku.
Covece, kako te nije sramota.

Mijo

pre 13 godina

Ja bi samo nesta rekao o visini kazni za nelegalne taksiste,Licno mislim za ljude koje ne krse zakon visina kazne uopste nije vazna bilo to 50.000 ili 150000 ili vise a ako je drzavi u interesu da smanji broj onih koji krze zakon onda neka stave kaznu maks,kao svugde na zapadu,ubedzen sam da bez ikakve kontrole ce smanjiti 80% prekrsioca jer ako je kazna 300000 ili oduzimanje auta za nelegalno taksiranje ,tesko ce se neko odluciti da pokusa raditi nelegalno

alo alo

pre 13 godina

""Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista...", kaže taksista Mile.
Sta je Mile, hteo bi da vratis kilometrazu, pa da lazes ljude da je jedva vozen i garaziran? Pa normalno da treba da znaju ljudi sta kupuju, i da nije macka u dzaku.
Covece, kako te nije sramota.

Strasno

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?..."

Cekaj, to znaci da kada imaju obicne tablice mogu da prevare bilo koga i da precute da je vozilo bilo taxi?? Izjava meseca...

Amos

pre 13 godina

Pa i treba da budete oznaceni!
Sta, posteno je i u redu da sutra nekom g.Mile uvali svoj auto, sa umanjenih 400000 km i proda ga po ceni normalnog auta?
Je l im zato gradska vlast izasla u susret.

banana_republika

pre 13 godina

Neverovatno! Ovo sa "TX" sufiksom bi u momentu resio problem nelegalnih taksista jer ne bi mogli da dobiju te tablice ukoliko ne poseduju validnu dozvolu za taksiranje. Pritom, prosli put kada su taksisti strajkovali izmedju ostalog su trazili od gradske Vlade da resi taj problem. E, ali sada gospodinu Miletu to ne odgovara jer, kako lepo kaze, nece imati koga da prevari kada bude prodavao svoje vozilo. Svi koji rade sa taksimetrima za 20 evra vracaju kilometrazu na zeljeni broj. Tako ce neko od Mileta da kupi auto koji je presao 400.000km za koji gospodin tvrdi da je presao samo 67.000 i da ga ja vozila njegova baba nedeljom u crkvu...

deki

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?" - Ovo samo moze taksista da izjavi! Najveci prevaranti i bezobraznici u ovoj drzavi!

2gqe5w5

pre 13 godina

Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?

Znaci drzava im pomaze da sakriju i prevare.

Zile

pre 13 godina

A sta fali da su taxi vozila cak i posebno obojena,kao uostalom u vecini gradova po svetu,a ne samo tablica?!uostalom ako neko ima taxi oznaku zar to nije jos jedan nacin borbe protiv nelegalaca protiv kojih ste se bunili.cak bi se trudio da sva vozila budu sto upecatljivija,i da se onda zna ko jeste a ko nije pravi,naravno u tom slucaju sam za to i da vam se omoguce odredjene povoljnosti,jer to vam je sredstvo za rad.i zdravstveni radnici kada udju na kliniku oblace beli mantil,tako i vi treba da imate svoju "uniformu" -jednake boje auta,table taxi udruzenja,reg.tablice... neki red bi trebao biti

srdjan

pre 13 godina

U turističkim vodičima koje radimo za 2011. godinu, dajemo savet strancima da se voze isključivo taksi vozilima sa TX oznakom, a Mile neka ima kakvu god hoće tablicu.

obelezen

pre 13 godina

"Ko ce od mene da kupi auto kada vidi da sam taksista?!?" ovo govori dovoljno! Hteo bi covek da proda macku u dzaku! Tablice obavezno, kad vec nema postenja makar da ima zakona!

Nix @ NL

pre 13 godina

Zar nije zakon propisao da taksisti MORAJU da imaju TX oznaku?

Jel se mi to opet ne držimo zakona ko pijani plota?

BTW, što je problem nekom taksisti prodati svoja kola? Šta, kao neko će misliti da ih je rabio? Pa, naravno, to potvrđuje i kilometraža, zar ne?

Oh, šta, vi ste mislili da malko vratite kilometar-sat unazad? I sad ne možete? Pa, to je stvarno nepravda...

hanz

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?"

Nego će gospodin lepo da slaže kupca kako mu auto nije bio na taksiju, smanji kilometražu i prevari ga.
Ne vidim šta je sporno da se zna da je vozilo bilo u upotrebi kao taksi.

glasač

pre 13 godina

Prosto mi je neverovatno da grad veličine Novog Sada ima 6300 taksista. Sa druge strane upravo su poništili JEDNU JEDINU stvar koja je dala neku ikakvu svrhu uvođenju novih tablica sa pogrešnim grbom i užasnim fontom.
To je bio najbolji način da se bar malo uvede red u taksiranje i izbace ilegalci tako da oni koji rade po zakonu imaju i adekvatne zarade a možda i neke olakšice na uvoz automobila i ostalo.
Fiskalne račune za taksiste i advokate bolje i da ne pominjem.

Nenad-EU

pre 13 godina

Ako vec traze tolike povlastice (npr. uvoz bez carina) ne da treba da budu obelezeni nego nebi smeli ni da voze taj auto van radnog vremena. Naravno kad se auto prodaje ili menja namena u privatno vozilo prvo treba da se plati carina.

Vojin

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista? Dobro je ako su odlučili da nam omoguće normalne tablice, samo se bojim da se ne predomisle posle nekoliko meseci", kaže taksista Mile iz jednog od taksi udruženja."

Pazi ti njega, a inace bi smanjio km i rekao da je samo tasta vozila do pijace jednom mesecno.
Kakvi prevaranti.
Ja sam veoma miroljubiv covek, potukao sam se 2x u osnovnoj skoli, ali ako mi se to opet desi bice sa nekim bahatim i bezobraznim taksistom u voznji.
To je strasno kako se ponasaju (cast izuzecima).
Samo mi nije jasno zasto se stite, da imaju neke jace veze ne bi taksirali, nego bi bili u upravnim odborima.

b

pre 13 godina

Autor ovog teksta nije ni pročitao novi pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila, gde piše da se u slučaju da su 3 cifre nedovoljne, tj. u ovom slučaju daju samo 999 kombinacija jer je oznaka TX fiksna, može dodati i 4ta cifra.

sasa

pre 13 godina

stab ste se svi ostrvili na nesrecnog mileta,kratke pameti,pa na auto placevima kad kupujete polovan auto na njih 99% je vracena kilometraza

Alex

pre 13 godina

Meni nije jasno zasto se gradjani bune sto se odredjen broj taksista jos nije izbacio iz posla. Veca ponuda taksi usluga obezbedjuje nizu cenu. Zato je taksi u Novom Sadu znacajno jeftiniji i pogotovo kvalitetniji od Beogradskog. Svima je omoguceno da se bave tim poslom i konkurencija je u poslu ostavila samo one koji kvalitetno rade posao. Vecina firmi ima nova kola, uljudne taksiste. Ima i onih drugih, koji ne ispunjavaju takve uslove i voze krseve. Oni rade u drugim taksi sluzbama koje su jeftinije, i koje takodje imaju svoje kupce usluga, jer narod nema para. Slobodna konkurencija je ucinila svoje!

Borivoje

pre 13 godina

Dragi taksisti, vi sami ne zelite da uvedete red u delatnost kojom se bavite. Znate da imate i do 1/3 "kolega" koji su "divljaci". Vi koji niste "divljaci" izgledate kao "divljaci" jer su vam za obicnog, prosecnog musteriju/stranku vozila ista i neuniformisana. Dakle, ako zelite da se izdvojite i zivite i zaradjujete od ovog posla, prihvatite svaku vrstu sredjivanja situacije i ukljucivanja u zakon. Pa, naravno da ce i obicnoj policiji biti jasno i lako da uoci "divljaka", ako su ovi drugi oni koji su "compliant". Reg. oznake su jedine koje jos nisu predmet masovne zloupotrebe. Dese se pojedinacne zloupotrebe, ali kao ranije prodaja gradske taxi licence i sl. - malo teze.

Da se ne majeno bespotrebno

pre 13 godina

Ama ukinite vi taksistima i krovne oznake, i "kviska" i taksimetar, pa da svako lepo "demokratski" moze da bude taksista, a sve neka odobri AGENCIJA ZA BORBU KORUPCIJE koja stoji u naslovi na sajtu Blica!

dusan

pre 13 godina

Kaže Mile: "Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?"
A šta, ti planiraš da lažeš ljude da auto nije korišten kao taksi vozilo?
Ko baš hoće da kupi auto koji je korišten kao taksi, može posle uz mali trošak da menja tablice...
U svakom slučaju, što se mene tiče svejedno, mogu da imaju tablice kakve hoće, samo da cene rade po taksimetru, a ne kao što već zna da se desi i da su čista vozila...

Mijo

pre 13 godina

Ja bi samo nesta rekao o visini kazni za nelegalne taksiste,Licno mislim za ljude koje ne krse zakon visina kazne uopste nije vazna bilo to 50.000 ili 150000 ili vise a ako je drzavi u interesu da smanji broj onih koji krze zakon onda neka stave kaznu maks,kao svugde na zapadu,ubedzen sam da bez ikakve kontrole ce smanjiti 80% prekrsioca jer ako je kazna 300000 ili oduzimanje auta za nelegalno taksiranje ,tesko ce se neko odluciti da pokusa raditi nelegalno

Samo taxi Srbina spasava

pre 13 godina

Mozda bi trebalo da istetoviramo na celu TX ili zutu traku oko ruke sa oznakom TX.Necete kupiti taxi vozilo ali zato cete uzeti auto od trgovackog putnika,firme,auto skole,renta kara itd...takodje sa malom kilometrazom,i bicete srecni i zadovoljni sto niste prevareni.

Zika

pre 13 godina

@Mile - Upravo zbog takvih kao sto si ti, treba uvesti TX tablice. Kupis kola preko, vozis ih ovde nekoliko godina, predjes milion kilometara, sa ortakom na tehnickom si se dogovorio da se pise manja kilometraza (ako neko ima veze u policiji, pa moze da to proveri), onda kad auto vise nije ni za otpad - vratis kilometrazu, malo ga zamazes i prodas ga za velike pare veverici.
A sledeci vlasnik, kada otkrije da je veverica, moze samo da place. Ovako bi se znao red - pise TX, pa ko poveruje da je za 5 godina presao samo 50.000km, neka pazari...

Zoki

pre 13 godina

Moje iskustvo sa novosadskim taksistima je sjajno, možda i zato što sam uvek zvao neku od većih kompanija. Za takva vozila zaista nema potrebe da imaju posebne tablice, jasno se raspoznaju.
Međutim, za taksi vozila individualnih prevoznika, koji samo zakače taksi oznaku, mislim da bi bilo neophodno da imaju prepoznatljive registarske tablice. Alternativa bi bile specijalne dodatne tablice koje bi izdavala lokalna samouprava, a bez kojih vozila ne bi smela da nose oznake TAXI.

umirovljenik

pre 13 godina

ne razumem. zar sve u vezi novih tablica nije u ingerenciji MUP? kakvo pravo odlučivanja tu ima gradska uprava novog sada?

Mileta za premijera.

pre 13 godina

Zasto svi napadaju Mileta ? Zato sto im je slican kao slika u ogledalu. To smo mi. Proces legalizacije, promenljive kamate u bankama, oprastanje kamata onima koji ne placaju obaveze. Nadzidjivanje Beograda, pa kukanje zbog guzve. Lopovska privatizacija. Svi smo mi Mile.

vrlo jednostavno

pre 13 godina

ili svima TX ili nikome, po meni TX je nepotrebno, svako vozilo se registruje i ima svoje registracione tablice kao i svi, a taxije prepoznajete po tome sto na njima pise TAXI, kad uhvatite nekog nelegalnog taxistu a vi lepo dozvolu oduzmete na 3god , sledeci put na 5god plus neka novcana kazna pa nek i dalje krsi zakon, a zakon neki normalan dajte a ne da morate da budete chuck norris da bi mogli da taxirate

Samo taxi Srbina spasava

pre 13 godina

Mozda bi trebalo da istetoviramo na celu TX ili zutu traku oko ruke sa oznakom TX.Necete kupiti taxi vozilo ali zato cete uzeti auto od trgovackog putnika,firme,auto skole,renta kara itd...takodje sa malom kilometrazom,i bicete srecni i zadovoljni sto niste prevareni.

alo alo

pre 13 godina

""Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista...", kaže taksista Mile.
Sta je Mile, hteo bi da vratis kilometrazu, pa da lazes ljude da je jedva vozen i garaziran? Pa normalno da treba da znaju ljudi sta kupuju, i da nije macka u dzaku.
Covece, kako te nije sramota.

Strasno

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?..."

Cekaj, to znaci da kada imaju obicne tablice mogu da prevare bilo koga i da precute da je vozilo bilo taxi?? Izjava meseca...

Amos

pre 13 godina

Pa i treba da budete oznaceni!
Sta, posteno je i u redu da sutra nekom g.Mile uvali svoj auto, sa umanjenih 400000 km i proda ga po ceni normalnog auta?
Je l im zato gradska vlast izasla u susret.

sasa

pre 13 godina

stab ste se svi ostrvili na nesrecnog mileta,kratke pameti,pa na auto placevima kad kupujete polovan auto na njih 99% je vracena kilometraza

Alex

pre 13 godina

Meni nije jasno zasto se gradjani bune sto se odredjen broj taksista jos nije izbacio iz posla. Veca ponuda taksi usluga obezbedjuje nizu cenu. Zato je taksi u Novom Sadu znacajno jeftiniji i pogotovo kvalitetniji od Beogradskog. Svima je omoguceno da se bave tim poslom i konkurencija je u poslu ostavila samo one koji kvalitetno rade posao. Vecina firmi ima nova kola, uljudne taksiste. Ima i onih drugih, koji ne ispunjavaju takve uslove i voze krseve. Oni rade u drugim taksi sluzbama koje su jeftinije, i koje takodje imaju svoje kupce usluga, jer narod nema para. Slobodna konkurencija je ucinila svoje!

2gqe5w5

pre 13 godina

Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?

Znaci drzava im pomaze da sakriju i prevare.

deki

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?" - Ovo samo moze taksista da izjavi! Najveci prevaranti i bezobraznici u ovoj drzavi!

Mileta za premijera.

pre 13 godina

Zasto svi napadaju Mileta ? Zato sto im je slican kao slika u ogledalu. To smo mi. Proces legalizacije, promenljive kamate u bankama, oprastanje kamata onima koji ne placaju obaveze. Nadzidjivanje Beograda, pa kukanje zbog guzve. Lopovska privatizacija. Svi smo mi Mile.

Zika

pre 13 godina

@Mile - Upravo zbog takvih kao sto si ti, treba uvesti TX tablice. Kupis kola preko, vozis ih ovde nekoliko godina, predjes milion kilometara, sa ortakom na tehnickom si se dogovorio da se pise manja kilometraza (ako neko ima veze u policiji, pa moze da to proveri), onda kad auto vise nije ni za otpad - vratis kilometrazu, malo ga zamazes i prodas ga za velike pare veverici.
A sledeci vlasnik, kada otkrije da je veverica, moze samo da place. Ovako bi se znao red - pise TX, pa ko poveruje da je za 5 godina presao samo 50.000km, neka pazari...

Mijo

pre 13 godina

Ja bi samo nesta rekao o visini kazni za nelegalne taksiste,Licno mislim za ljude koje ne krse zakon visina kazne uopste nije vazna bilo to 50.000 ili 150000 ili vise a ako je drzavi u interesu da smanji broj onih koji krze zakon onda neka stave kaznu maks,kao svugde na zapadu,ubedzen sam da bez ikakve kontrole ce smanjiti 80% prekrsioca jer ako je kazna 300000 ili oduzimanje auta za nelegalno taksiranje ,tesko ce se neko odluciti da pokusa raditi nelegalno

Zile

pre 13 godina

A sta fali da su taxi vozila cak i posebno obojena,kao uostalom u vecini gradova po svetu,a ne samo tablica?!uostalom ako neko ima taxi oznaku zar to nije jos jedan nacin borbe protiv nelegalaca protiv kojih ste se bunili.cak bi se trudio da sva vozila budu sto upecatljivija,i da se onda zna ko jeste a ko nije pravi,naravno u tom slucaju sam za to i da vam se omoguce odredjene povoljnosti,jer to vam je sredstvo za rad.i zdravstveni radnici kada udju na kliniku oblace beli mantil,tako i vi treba da imate svoju "uniformu" -jednake boje auta,table taxi udruzenja,reg.tablice... neki red bi trebao biti

b

pre 13 godina

Autor ovog teksta nije ni pročitao novi pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila, gde piše da se u slučaju da su 3 cifre nedovoljne, tj. u ovom slučaju daju samo 999 kombinacija jer je oznaka TX fiksna, može dodati i 4ta cifra.

banana_republika

pre 13 godina

Neverovatno! Ovo sa "TX" sufiksom bi u momentu resio problem nelegalnih taksista jer ne bi mogli da dobiju te tablice ukoliko ne poseduju validnu dozvolu za taksiranje. Pritom, prosli put kada su taksisti strajkovali izmedju ostalog su trazili od gradske Vlade da resi taj problem. E, ali sada gospodinu Miletu to ne odgovara jer, kako lepo kaze, nece imati koga da prevari kada bude prodavao svoje vozilo. Svi koji rade sa taksimetrima za 20 evra vracaju kilometrazu na zeljeni broj. Tako ce neko od Mileta da kupi auto koji je presao 400.000km za koji gospodin tvrdi da je presao samo 67.000 i da ga ja vozila njegova baba nedeljom u crkvu...

obelezen

pre 13 godina

"Ko ce od mene da kupi auto kada vidi da sam taksista?!?" ovo govori dovoljno! Hteo bi covek da proda macku u dzaku! Tablice obavezno, kad vec nema postenja makar da ima zakona!

Nix @ NL

pre 13 godina

Zar nije zakon propisao da taksisti MORAJU da imaju TX oznaku?

Jel se mi to opet ne držimo zakona ko pijani plota?

BTW, što je problem nekom taksisti prodati svoja kola? Šta, kao neko će misliti da ih je rabio? Pa, naravno, to potvrđuje i kilometraža, zar ne?

Oh, šta, vi ste mislili da malko vratite kilometar-sat unazad? I sad ne možete? Pa, to je stvarno nepravda...

dusan

pre 13 godina

Kaže Mile: "Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?"
A šta, ti planiraš da lažeš ljude da auto nije korišten kao taksi vozilo?
Ko baš hoće da kupi auto koji je korišten kao taksi, može posle uz mali trošak da menja tablice...
U svakom slučaju, što se mene tiče svejedno, mogu da imaju tablice kakve hoće, samo da cene rade po taksimetru, a ne kao što već zna da se desi i da su čista vozila...

hanz

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista?"

Nego će gospodin lepo da slaže kupca kako mu auto nije bio na taksiju, smanji kilometražu i prevari ga.
Ne vidim šta je sporno da se zna da je vozilo bilo u upotrebi kao taksi.

Vojin

pre 13 godina

"Šta ako ja hoću da prodam automobil? Ko će da kupi od mene auto kada vidi da sam taksista? Dobro je ako su odlučili da nam omoguće normalne tablice, samo se bojim da se ne predomisle posle nekoliko meseci", kaže taksista Mile iz jednog od taksi udruženja."

Pazi ti njega, a inace bi smanjio km i rekao da je samo tasta vozila do pijace jednom mesecno.
Kakvi prevaranti.
Ja sam veoma miroljubiv covek, potukao sam se 2x u osnovnoj skoli, ali ako mi se to opet desi bice sa nekim bahatim i bezobraznim taksistom u voznji.
To je strasno kako se ponasaju (cast izuzecima).
Samo mi nije jasno zasto se stite, da imaju neke jace veze ne bi taksirali, nego bi bili u upravnim odborima.

Borivoje

pre 13 godina

Dragi taksisti, vi sami ne zelite da uvedete red u delatnost kojom se bavite. Znate da imate i do 1/3 "kolega" koji su "divljaci". Vi koji niste "divljaci" izgledate kao "divljaci" jer su vam za obicnog, prosecnog musteriju/stranku vozila ista i neuniformisana. Dakle, ako zelite da se izdvojite i zivite i zaradjujete od ovog posla, prihvatite svaku vrstu sredjivanja situacije i ukljucivanja u zakon. Pa, naravno da ce i obicnoj policiji biti jasno i lako da uoci "divljaka", ako su ovi drugi oni koji su "compliant". Reg. oznake su jedine koje jos nisu predmet masovne zloupotrebe. Dese se pojedinacne zloupotrebe, ali kao ranije prodaja gradske taxi licence i sl. - malo teze.

Nenad-EU

pre 13 godina

Ako vec traze tolike povlastice (npr. uvoz bez carina) ne da treba da budu obelezeni nego nebi smeli ni da voze taj auto van radnog vremena. Naravno kad se auto prodaje ili menja namena u privatno vozilo prvo treba da se plati carina.

srdjan

pre 13 godina

U turističkim vodičima koje radimo za 2011. godinu, dajemo savet strancima da se voze isključivo taksi vozilima sa TX oznakom, a Mile neka ima kakvu god hoće tablicu.

glasač

pre 13 godina

Prosto mi je neverovatno da grad veličine Novog Sada ima 6300 taksista. Sa druge strane upravo su poništili JEDNU JEDINU stvar koja je dala neku ikakvu svrhu uvođenju novih tablica sa pogrešnim grbom i užasnim fontom.
To je bio najbolji način da se bar malo uvede red u taksiranje i izbace ilegalci tako da oni koji rade po zakonu imaju i adekvatne zarade a možda i neke olakšice na uvoz automobila i ostalo.
Fiskalne račune za taksiste i advokate bolje i da ne pominjem.

Da se ne majeno bespotrebno

pre 13 godina

Ama ukinite vi taksistima i krovne oznake, i "kviska" i taksimetar, pa da svako lepo "demokratski" moze da bude taksista, a sve neka odobri AGENCIJA ZA BORBU KORUPCIJE koja stoji u naslovi na sajtu Blica!

vrlo jednostavno

pre 13 godina

ili svima TX ili nikome, po meni TX je nepotrebno, svako vozilo se registruje i ima svoje registracione tablice kao i svi, a taxije prepoznajete po tome sto na njima pise TAXI, kad uhvatite nekog nelegalnog taxistu a vi lepo dozvolu oduzmete na 3god , sledeci put na 5god plus neka novcana kazna pa nek i dalje krsi zakon, a zakon neki normalan dajte a ne da morate da budete chuck norris da bi mogli da taxirate

Zoki

pre 13 godina

Moje iskustvo sa novosadskim taksistima je sjajno, možda i zato što sam uvek zvao neku od većih kompanija. Za takva vozila zaista nema potrebe da imaju posebne tablice, jasno se raspoznaju.
Međutim, za taksi vozila individualnih prevoznika, koji samo zakače taksi oznaku, mislim da bi bilo neophodno da imaju prepoznatljive registarske tablice. Alternativa bi bile specijalne dodatne tablice koje bi izdavala lokalna samouprava, a bez kojih vozila ne bi smela da nose oznake TAXI.

umirovljenik

pre 13 godina

ne razumem. zar sve u vezi novih tablica nije u ingerenciji MUP? kakvo pravo odlučivanja tu ima gradska uprava novog sada?